Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το "Ουράνιο Τόξο", η οικογένεια Βοσκόπουλου και οι Ελληνικές ελίτ...

Ορισμένοι άνθρωποι που είτε είναι εντεταγμένοι στο «Ουράνιο Τόξο» είτε δεν εκφράζουν την αντίθεσή του σε αυτό, δεν φαίνεται να αντιμετωπίζουν έναν εχθρικό Ελληνικό κρατικό μηχανισμό, που θέτει προσκόμματα στην εν γένει ανέλιξή τους. Γιατί; Μήπως η Ελλάδα δεν θέλει να κατηγορηθεί ότι «κυνηγά» τους αντιφρονούντες; Μήπως η επίσημη Ελλάδα έχει προσχωρήσει στους αντιφρονούντες; Μήπως η επίσημη Ελλάδα είναι απλώς ανίκανη; Ή μήπως η επίσημη Ελλάδα δεν ασχολείται με τέτοιες «χαζομάρες», αλλά με σοβαρά θέματα, όπως το «πώς θα πάρουμε μίζες»;

Ας δούμε την περίπτωση της κυρίας Χρυσούλας (ή Σούλης) Χρ. Βοσκοπούλου, αδελφής του Παύλου Βοσκόπουλου (του ηγετικού στελέχους του «Ουρανίου Τόξου») και πρώτης εξαδέλφης του Ιωάννη Βοσκόπουλου (νυν Δημάρχου Φλώρινας και τέως Νομάρχη Φλώρινας). Ίσως να είναι τυχαίο, ή αποτέλεσμα απλώς και μόνον της μεγάλης ικανότητας της εν λόγω κυρίας, ότι η καριέρα της παρουσιάζει μία εντυπωσιακή εξέλιξη. Ίσως η εξέλιξή της να μην οφείλεται στην ανάμειξη του αδελφού της Παύλου Βοσκόπουλου με το «Ουράνιο Τόξο».

Όμως, ανεξάρτητα από τον λόγο στον οποίον οφείλεται η εξέλιξή της, αξίζει να αναλογισθεί κανείς τα εξής δεδομένα, τα οποία δεν επιδέχονται καμία αμφισβήτηση:

Η αδελφή του Παύλου Βοσκόπουλου, Χρυσούλα (Σούλη) Βοσκοπούλου είναι και δημόσιος υπάλληλος (όπως και ο αδελφός της Παύλος και η άλλη αδελφή τους Μαρκέλλα). Και αυτή, όπως και ο αδελφός της Παύλος και η αδελφή της Μαρκέλλα, είναι υπάλληλος της τέως Νομαρχίας Φλώρινας, νυν Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας της Περιφέρεις Δυτικής Μακεδονίας. Μάλιστα, έχει διατελέσει (ίσως να είναι και μέχρι σήμερα) διευθύντρια της Διεύθυνσης Τουρισμού και Πολιτισμού (!!!) της τέως Νομαρχίας και νυν Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας.

Η Χρυσούλα Βοσκοπούλου έχει εμφανιστεί σε εκδήλωση του «Ουρανίου Τόξου» στην Φλώρινα. Μετά την παρουσία της στην εν λόγω εκδήλωση έχει ερωτηθεί εάν συμφωνεί με το «Ουράνιο Τόξο» ή όχι, χωρίς ν’ απαντήσει. (Βλέπε: http://krouakroua.blogspot.gr/2011/09/o-xe.html και http://krouakroua.blogspot.gr/2011/09/h.html ). Το εάν συμμερίζεται τις απόψεις του «Ουρανίου Τόξου» και εάν μετέχει ενεργά στην επίτευξη των στόχων του, δεν μας το έχει πει. Βεβαίως, δεν μας έχει πει και ότι διαφωνεί με το «Ουράνιο Τόξο». Οπότε, ο κάθε ένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.

Φέρεται ως «διδάσκουσα» (τι σημαίνει άραγε αυτό;) στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας, δηλαδή φέρεται να ακολουθεί, ή να επιχειρεί να ακολουθήσει, και πανεπιστημιακή καριέρα (βλ. παρακάτω φωτογραφία του προγράμματος εκδήλωσης).

Έχει διατελέσει εισηγήτρια σε θέματα πολιτισμού και διασυνοριακής πολιτιστικής συνεργασίας.

Πρόσφατα, την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012, σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα μετέσχε σε ανοιχτό συνέδριο στο Νυμφαίο της Φλώρινας με θέμα: «Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Βιώσιμες λύσεις διαχείρισης της πολιτιστικής κληρονομιάς» που διοργάνωσε η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και ο Περιφερειάρχης της Γεώργιος Δακής, όπου και μίλησε (βλ. http://floroieikastikoi.blogspot.gr/2012/11/histcape.html). Στην ίδια εκδήλωση, σύμφωνα με την πρόσκληση, μετέσχε και ο Ν. Μέρτζος (!!!) ο οποίος και απηύθυνε και επίσημο (!!!) χαιρετισμό! 


Σύμφωνα με τους διοργανωτές του παραπάνω συνεδρίου: «Στο επίκεντρο των δράσεων του διακρατικού προγράμματος HISTCAPE που υλοποιεί το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας, θα βρεθούν οι πολιτικές διαχείρισης της πολιτιστικής κληρονομιάς στο Νυμφαίο Φλώρινας. Εταίροι από 10 ευρωπαϊκές περιφέρειες στρέφουν την προσοχή τους στον παραδοσιακό οικισμό, με σκοπό να εμβαθύνουν στο συνολικό εγχείρημα της αναγέννησης του Νυμφαίου όπως καταγράφεται από το 1994, αλλά και σε παρόμοιες πρακτικές άλλων περιοχών της Δυτικής Μακεδονίας… Έλληνες επιστήμονες θα καταθέσουν τις απόψεις τους για θέματα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, διαχείρισης μνημείων και βιώσιμης ανάπτυξης της πολιτιστικής κληρονομιάς.» http://aetos-grevena.blogspot.gr/2012/11/blog-post_2131.html). 
Στον ιστότοπο του προγράμματος HISTCAPE αναγράφεται ότι το παραπάνω συνέδριο έθεσε τρία ερωτήματα, ένα εκ των οποίων είναι: «Διοίκηση/διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς στην Δυτική Μακεδονία. Ουτοπία ή πραγματικότητα;» (http://www.histcape.eu/).

Δηλαδή, η Χρυσούλα Βοσκοπούλου ασχολείται με θέματα: (1) παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, (2) διαχείρισης μνημείων και (3) ανάπτυξης της πολιτιστικής κληρονομιάς του Νομού Φλώρινας. Αυτά τα μνημεία, αυτήν την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και αυτήν την πολιτιστική κληρονομιά το «Ουράνιο Τόξο» τα θεωρεί Ελληνικά;

Πόσο «λογικό» είναι η Χρυσούλα Βοσκοπούλου να έχει θέση κλειδί σε θέματα πολιτισμού στον νομό Φλώρινας, να διαχειρίζεται μνημεία, να μετέχει σε διακρατικές εκδηλώσεις, να ασχολείται με την πολιτιστική κληρονομιά, να συνδιαμορφώνει την πολιτιστική πολιτική του νομού Φλώρινας, την στιγμή που η προπαγάνδα περί υπάρξεως «μη-Ελληνικής» «Μακεδονικής» εθνότητας χρησιμοποιεί σαν όπλο πολιτιστικά χαρακτηριστικά του νομού Φλώρινας; Πώς να ερμηνεύσει κανείς το ότι το όνομά της φιγουράρει δίπλα σε αυτό του Ν. Ι. Μέρτζου;

Όμως, η εν λόγω κυρία έχει συγγράψει και ένα βιβλίο με τίτλο «Η μεταπολιτική αρχιτεκτονική της Φλώρινας (1950-1970)». Το βιβλίο αυτό στις 22-12-2012 το παρουσίασε στην Φλώρινα η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τον Φ.Σ.Φ. (δηλαδή «Φιλεκπαιδευτικό Σύλλογο Φλώρινας») «Ο Αριστοτέλης» και με το ΤΕΕ Δυτ. Μακεδονίας. Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Περιφερειάρχης Δυτ. Μακεδονίας Γεώργιος Δακής και ο Αντπεριφερειάρχης Φλώρινας Δημήτριος Ηλιάδης, και οι δύο στελέχη της «Ν.Δ.», που πρόσφατα «τσακώθηκε» με τον ΣΥΡΙΖΑ για το «Μακεδονικό».

Ενδιαφέρον έχει η εμπλοκή του ΦΣΦ «Ο Αριστοτέλης». Ο ΦΣΦ πρόσφατα τιμήθηκε από την Ακαδημία Αθηνών για την προσφορά του στην Φλώρινα (http://neaflorina.blogspot.be/2012/12/blog-post_1764.html). Στο παρελθόν, όταν ήταν της μόδας να μιλάς για το Έθνος των Ελλήνων, ο ΦΣΦ αυτοπροβαλλόταν ως και αναφερόταν ως επιτελών «εθνικό έργο» στην περιοχή του Νομού Φλώρινας.

Οπότε, σαν συμπέρασμα από τα παραπάνω φαίνεται ότι: Η αδελφή του Παύλου Βοσκόπουλου, του ηγετικού στελέχους του «Ουρανίου Τόξου», η οποία έχει εμφανιστεί σε εκδήλωση του «Ουρανίου Τόξου» και δεν μας λέει αν συμφωνεί ή όχι με το «Ουράνιο Τόξο», η οποία είναι υψηλόβαθμη δημόσιος υπάλληλος, η οποία κάποια σχέση έχει, ή σφυρηλατεί, με το Πανεπιστήμιο Δυτ. Μακεδονίας, η οποία ασχολείται με μνημεία και πολιτισμικά στοιχεία (τα οποία εκμεταλλεύονται διάφοροι για να αποδείξουν ότι οι Έλληνες δεν είμαστε Έλληνες), έχει την υποστήριξη και του Περιφερειάρχη Δυτ. Μακεδονίας, και του Αντιπεριφεριεάρχη Φλώρινας, και του έχοντος επιτελέσει (μήπως και επιτελούντος και σήμερα;) «εθνικό έργο» ΦΣΦ «Ο Αριστοτέλης» και του Νίκου Ι. Μέρτζου!

Γιατί; Τι συμβαίνει; Είναι όλα τόσο αθώα και εγώ απλώς είμαι φοβερά καχύποτπος; Ή κάποιο παιγνίδι παίζεται;

Αυτοί που ανακάλυψαν επιτέλους ότι οι Ελληνικές ελίτ είναι ανεπαρκείς, μήπως πρέπει να κοιτάξουν και προς τα εδώ;


Μήπως οι Ελληνικές ελίτ δεν είναι ανεπαρκείς, αλλά «παίζουν» με όλους (και εννοώ «ΟΛΟΥΣ»!) για να κρατήσουν τις καρέκλες τους και ό,τι αυτές συνεπάγονται; Πότε θα ξυπνήσουν οι μεγάλοι και τρανοί; Πότε θα καταλάβουν ότι το παιγνίδι παίζεται με λεβαντίνικες δολοπλοκίες  και στις δικές τους πλάτες, σε βάρος και των δικών τους συμφερόντων;

Αναγνώστης
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Εγώ έναν σκοπιανόφιλο αυτονομιστή ήξερα όλο κι όλο στη Φλώρινα, κι αυτός ήταν διευθυντής κλινικής στο νοσοκομείο της πόλης. Για τέτοια καταπίεση μιλάμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]