Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

12 Δεκ 2012

Την άποψη πως η θεραπεία της συνεχούς αφαίμαξης, διαμέσου της αυστηρής λιτότητας, θυμίζει μεσαιωνική ιατρική και σκοτώνει την οικονομία, εκφράζει στο μπλογκ του στους New York Times ο βραβευμένος με βραβείο Νόμπελ, οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν.

«Είναι σαν τις θεραπείες του Μεσαίωνα, όταν έκανες αφαίμαξη στους ασθενείς για να γιατρέψεις τις ασθένειές τους κι όταν η αιμορραγία τους έκανε ακόμη πιο άρρωστους, τότε τους έκανες κι άλλη αφαίμαξη», σημειώνει ο διαπρεπής οικονομολόγος, βλέποντας ομοιότητες με την σημερινή κρίση στην ευρωζώνη.

«Η Ευρώπη με έχει εκπλήξει με την πολιτική της ανθεκτικότητα: την βούληση των κρατών-δανειστών να επιβάλλουν βάσανα που δείχνουν να μην έχουν τέλος, την ικανότητα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να παρεμβαίνει μόνον όσο χρειάζεται, την ύστατη στιγμή, για να ήρεμήσει τις αγορές όταν η οικονομική κατάσταση μοιάζει έτοιμηνα εκραγεί. Ομως τα οικονομικά της λιτότητας παίζουν το ρόλο τους όπως ακριβώς λέει το σενάριο, το κεϋνσιανό σενάριο. Ξανά και ξανά, «υπεύθυνοι» τεχνοκράτες αναγκάζουν τις χώρες τους να πιουν αυτό το πικρό φάρμακο της λιτότητας. Ξανά και ξανά το αποτέλεσμα είναι μια αποτυχία» γράφει ο Κρούγκμαν.

Σχολιάζοντας την διαδικασία παραίτησης που δρομολόγησε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Μάριο Μόντι, γράφει:
«Ο Μόντι - ένας καλός κι ειλικρινής άνθρωπος - αποχωρεί νωρίς, ακριβώς επειδή οι πολιτικές που αποφάσισε να ακολουθήσει ρίχνουν την Ιταλία στην ύφεση».

Και καταλήγει:
«Ποιά είναι λοιπόν η απάντηση; «Ακολουθείστε τις οδηγίες» λένε οι ευρωκράτες. Τα αποτελέσματα θα έρθουν από μέρα σε μέρα - το παραμύθι της εμπιστοσύνης! Είχε δίκιο ο Κέβιν Ο'Ρουρκ: η Ευρώπη είναι η ήπειρος όπου οι καλύτερες εποχές συνεχώς εμφανίζονται στην επόμενη γωνία...».Γράφει ο Ιάκωβος Ποθητός 

Προσπαθούν οι κυβερνήσεις να βγάλουν τη χώρα από τα οικονομικά αδιέξοδα; Στόχος τους είναι η ευημερία των Ελλήνων, η δημιουργία ενός Κράτους ανεξάρτητου, ελεύθερου;

Παρουσιάζουμε ορισμένα αναμφισβήτητα στοιχεία που δείχνουν που βαδίζει η χώρα μας και που δημιουργούν τεράστια ερωτηματικά για τις θέσεις αλλά και την τακτική που ακολούθησαν και ακολουθούν οι πολιτικοί μας..

Σύμφωνα με την τελευταία απογραφή της ΕΛ.ΣΤΑΤ. το 2011, ο πληθυσμός της χώρας ανέρχεται σε 9.903.268.

Το 2009 ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ πρέσβυς ε.τ. Ιωάννης Κοραντής υποστήριξε σε συνέντευξή του ότι ο συνολικός αριθμός των νομιμοποιημένων και παράνομων μεταναστών στην χώρα ανερχόταν σε 1.800.000 άτομα εκ των οποίων μόνο 600.000 είχαν συμμετάσχει στις διαδικασίες εκ των υστέρων νομιμοποίησης. (Athens News, 28/9/2009)
Πιο πρόσφατα, πηγές από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ ανέβαζαν τον αριθμό στα 2.300.000 (Ελευθεροτυπία, 22/9/2011).

Με απλούς υπολογισμούς, οι μετανάστες στην Ελλάδα αποτελούν περίπου το 20% του πληθυσμού της! Αριθμός τρομακτικός και με ολέθριες συνέπειες για την εθνική μας ταυτότητα αλλά και για την κατεστραμμένη οικονομία μας.

Αξιοπρόσεκτο σημείο αποτελεί το γεγονός ότι, περίπου το 80% των μεταναστών βρίσκεται σε εργάσιμη ηλικία (15-64), ποσοστό που έρχεται σε αντίθεση µε το 68% του Ελληνικού πληθυσμού. Η ειδοποιός διαφορά µε τον Ελληνικό πληθυσμό είναι η παρουσία περισσότερων Ελλήνων ηλικιωμένων. Επιπλέον, ο αλλοδαπός πληθυσμό παρουσιάζει μεγαλύτερο ποσοστό παιδιών σε σχέση µε τον ελληνικό (17% για τους αλλοδαπούς και 15% για τους Έλληνες).

Σύμφωνα με έκθεση του ΟΗΕ οι μετανάστες στην Ελλάδα θα φθάσουν τα 4,2 εκατομμύρια εντός της προσεχούς εξαετίας εάν συνεχισθεί ο σημερινός αριθμός αφίξεων και η σοβούσα πολιτική κρίση στη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή. Σε περίπτωση γενικευμένης σύρραξης στη Συρία εκτιμάται ότι 50.000 Σύροι θα διοχετευθούν μέσω Τουρκίας στην Ελλάδα.

Ιδιαίτερα επιβαρυντικό είναι και το στοιχείο ότι η Ελλάδα, εξαιτίας μιας σειράς εσφαλμένων πολιτικών χειρισμών(;), με πρώτη και βασικότερη τον ευρωπαϊκό Κανονισμό (ΕΚ) αριθμ. 343/2003, γνωστό ως «Δουβλίνο ΙΙ», έχει μετατραπεί σε ευρωπαϊκή «χωματερή παράνομων μεταναστών».

Πολλοί θα σπεύσουν να πουν ότι η Ελλάδα ανέκαθεν ήταν μια φιλόξενη χώρα, μια χώρα που αγκαλιάζει όλους τους ανθρώπους, χωρίς φυλετικές διακρίσεις. Όλους, εκτός από τον Οτσαλάν φυσικά, που η επίσημη κυβέρνηση Σημίτη τον παρέδωσε στα χέρια των Τούρκων ξεφτιλίζοντας διεθνώς τη χώρα μας. Ας δούμε πιο είναι το σωστό. Να καταστρέφουμε τη χώρα μας και τους πολίτες της ή να έχουμε την Ελλάδα ξέφραγο αμπέλι, τόπο εξυπηρέτησης ξένων και ύποπτων συμφερόντων;

Εκτός από το γεγονός της αλλοίωσης της σύνθεσης του πληθυσμού της χώρας με ότι αυτό συνεπάγεται έχουμε και τις πιο κάτω απώλειες.

Ενώ κόβονται ή μειώνονται τα επιδόματα του ταμείου ανεργίας και άλλα που λαμβάνουν οι Έλληνες πολίτες η ίδια η κυβέρνηση παραδέχεται ότι δίνει 11 διαφορετικά επιδόματα σε 34.180 μετανάστες. Το ποσό που αναλογεί σε αυτά τα επιδόματα ανέρχεται σε 15 εκατομμύρια ευρώ το μήνα, ήτοι 180.000.000 ευρώ ετησίως! Κι έχουν το θράσος οι πολιτικοί να λένε στους Έλληνες πολίτες που πληρώνανε για πολλά χρόνια το Ταμείο Ασφάλισής τους, πως τους μειώνουν τις συντάξεις και τα επιδόματα καθώς επίσης πωςτο ποσόν της ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψης θα ανέρχεται στο ποσόν των 1500 ευρώ ετησίως! Κι ο λαός δεν τους έχει πάρει ακόμα με τα γιαούρτια!

Ακόμη το Ελληνικό κράτος εγκρίνει 1.5 εκατ. ευρώ για την κατασκευή τεμένους στην Αθήνα καθώς επίσης δίνονται συντάξεις σε Βαλκάνιους με 1-2 χρόνια εργασίας στην Ελλάδα.

Ένα ακόμη στοιχείο αποτελεί το γεγονός πως σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, κάθε χρόνο, ένα δισεκατομμύριο ευρώ στέλνουν στην πατρίδα τους οι Αλβανοί που εργάζονται νόμιμα ή παράνομα στην Ελλάδα.

Κι αν κάθε χρόνο, μόνο οι Αλβανοί, που είναι σύμφωνα με υπολογισμούς το 25% περίπου των μεταναστών – λαθρομεταναστών βγάζουν εκτός Ελλάδος ένα δισεκατομμύριο ευρώ το χρόνο, το άλλο 75% πόσο βγάζει; Τα απλά μαθηματικά λένε πως τουλάχιστον τέσσερα δισεκατομμύρια ευρώ χάνονται κάθε χρόνο από την Ελλάδα και μάλιστα, το μεγαλύτερο μέρος αυτών χωρίς να έχουν φορολογηθεί!

Ακόμη, οι μεγαλοεργολάβοι που ήταν και είναι η μεγάλη και συνεχώς αιμορραγούσα πληγή της χώρας, είναι εκείνοι που χρησιμοποιούν την «μαύρη εργασία», τους μετανάστες και τους λαθρομετανάστες λόγω χαμηλής αμοιβής. Απόδειξη το περιστατικό που συνέβη το 2002 σε εργοτάξιο Ολυμπιακών έργων όταν Επόπτης Εργασίας βρήκε 750 αλλοδαπούς εργάτες της βάρδιας ανασφάλιστους και αντί να επιβληθούν τα ανάλογα πρόστιμα και να καταβληθούν οι εργοδοτικές κι ασφαλιστικές εισφορές, με παρέμβαση της «ΑΘΗΝΑ 2004» και της τότε κυβέρνησης το θέμα κουκουλώθηκε! Να ποιοι είναι οι λήσταρχοι της Ελλάδας που παραμένουν ακόμη και σήμερα ατιμώρητοι.

Κλείνοντας, οι μίζες που δίνουν εκείνοι που μας αποκαλούν «κράτος διεφθαρμένων» δηλαδή οι «εταίροι» μας Γερμανοί,είναι μία από τις αιτίες διόγκωσης του Ελληνικού χρέους. Χωρίς τις μίζες η χώρα μας θα αγόραζε οπλικά συστήματα σε τιμές που αγοράζουν τα άλλα Κράτη, δηλαδή τέσσερις φορές φτηνότερα.

Αν λοιπόν οι πολιτικοί μας επιθυμούν πράγματι η χώρα μας να ανασυγκροτηθεί, να αποκτήσει και πάλι τη χαμένη της αξιοπρέπεια κι ακτινοβολία, θα πρέπει:

α) να απελάσει άμεσα όλους τους λαθρομετανάστες
β) να μην ανανεώσει τις άδειες παραμονής των οικονομικών μεταναστών παρά μόνο στις περιπτώσεις που κρίνονται αναγκαίες.
γ) να απαγορευθεί με νόμο η εξαγωγή συναλλάγματος
δ) να καταργηθούν τα επιδόματα και οι συντάξεις σε αλλοδαπούς
ε) να κληθούν να πληρώσουν εργοδοτικές κι ασφαλιστικές εισφορές όλοι οι μεγαλοεργολάβοι των Ολυμπιακών και Δημοσίων έργων για τους αλλοδαπούς εργάτες που χρησιμοποίησαν.
στ) να υπάρξει διαφάνεια στις αγορές εξοπλιστικών προγραμμάτων από το ΚΥΣΕΑ με δημοσιοποίηση τόσο των προσφορών όσο και των τιμών στη διεθνή αγορά.

Οι πιο πάνω παρεμβάσεις θα έχουν τα πιο κάτω αποτελέσματα:

1) Αύξηση των θέσεων εργασίας με την πάταξη της «μαύρης εργασίας»
2) Αύξηση των καταθέσεων στις Τράπεζες
3) Εξοικονόμηση κονδυλίων από την καταβολή επιδομάτων και συντάξεων σε αλλοδαπούς
4) Αύξηση των κεφαλαίων των Ασφαλιστικών Ταμείων από την καταβολή διαφυγόντων εισφορών από τους μεγαλοεργολάβους.
5) Εξοικονόμηση κονδυλίων από την αγορά οπλικών συστημάτων.


Θα ρωτήσει κανείς αν πιστεύουμε πως μπορούν να γίνουν τα πιο πάνω.

Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, το 1999 όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών είχε πει:
“Προσωπικά πιστεύω ότι είναι καλύτερα να έχουμε μερικά στρέμματα γης λιγότερα από εκείνα που μας ανήκουν, και να κοιμόμαστε τα βράδια ήσυχοι και ασφαλείς, παρά να έχουμε ό,τι μας ανήκει και να μη μπορούμε να κλείσουμε μάτι από τον κίνδυνο κάποιας ξαφνικής επίθεσης κακόβουλων γειτόνων εναντίον μας”
Με τέτοιους πολιτικούς, ασφαλώς κι όχι!…
Ο στοχασμός του μέλλοντος σε υποχρεώνει να αξιολογήσεις την έννοια του τωρινού, να προσδιορίσεις την ισορροπία ανάμεσα στις ιδέες, να θέσεις το πρόβλημα της χρονικής σειράς, αφού μπροστά στις αμέτρητες αθλιότητες που βιώνουμε, για πολλούς το μέλλον έχει γίνει μια κραυγάζουσα αβεβαιότητα, μια αμφίρροπη έννοια και ενίοτε χωρίς σημασία…

Του Στέλιου Συρμόγλου

Η αιωνιότητα άλλωστε, υπό το βάρος των δυσβάστακτων καταστάσεων, στο επίπεδο που ο καθένας τις βιώνει, δεν σου προσφέρει πολλά. Μόνον οι στιγμές μένουν αιώνιες. Ο κόσμος όλος εξαρτάται από την αυτάρκεια του εφήμερου.

Ένα περπάτημα είναι όλα προς το τέλος!..

Η ομορφιά είναι δεμένη με το θνητό, το προσωρινό. Η έννοια της απόλυτης ύπαρξης οδηγεί τον άνθρωπο σε μια απροσέγγιστη ουδετερότητα. Έτσι, φτάνει να αποδέχεται κανείς σχεδόν όλα χωρίς να αντιδρά και να μην θέτει ερωτήσεις,για την ανείπωτη κωμωδία που είναι όλα όσα βιώνει και αποδέχεται. Και οι “πόρνες” οι λέξεις, κι αυτές μας έχουν εξαπατήσει κατά καιρούς. ‘Εχουν εμποδίσει τον άνθρωπο απ’ το να ζεί “ζώον ευτυχισμένο και πανελεύθερο”.

Θα μπορούσα να προσεγγίσω αρθρογραφικά τη “χαμένη τιμή” του για δεκαετίες επίμαχου “πόθεν έσχες” των αβούλευτων της Βουλής και των πολιτικών εν γένει. θα μπορούσα να αναφερθώ σήμερα στη διασπάθιση της σοβαρότητας στο πολιτικό πεδίο από τις εξελίξεις στα κόμματα της συμφοράς ή και στην αναίσχυντη παρέμβαση στο χώρο της Δικαιοσύνης του υπουργού των Οικονομικών, κατ’ εντολήν βέβαια της “ρυπαρής λογικής” του πρωθυπουργού, σχετικά με το χαράτσι της ΔΕΗ.

Σκέφτηκα,ωστόσο, ότι οι μέρες που διατρέχουμε και σε απόσταση χρονικά μικρή από τα Χριστούγεννα, πρέπει όλοι να “καθρεπτιστούμε” στην πραγματικότητα που βιώνουμε. Ακόμα κι όσοι ανίδεα εξασφαλισμένοι και απερίσκεπτοι προσπερνάμε την αδυσώπητη πραγματικότητα, που εκατοντάδες συμπολίτες μας ως εφιάλτη βιώνουν, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι οι πολλοί υποφέρουν και είναι ήδη τυραννισμένοι. Και να δούμε στον…καθρέπτη του πόνου και της δικής τους ανέχειας, το δικό μας “πρόσωπο” μιας ανατροπής της ζωής μας, πιθανώς αύριο, μεθαύριο ή στο εγγύς μέλλον!

Έτσι, θα καταλάβουμε ένα κόσμο που δεν μπορεί να χορτάσει ούτε φαί, ούτε όνειρο. Ναί, υπάρχουν κατά χιλιάδες αυτοί οι άνθρωποι και ζούν ανάμεσά μας. Δεν είναι κατ’ ανάγκην επαίτες και στο περιθώριο της ζωής. Είναι άνθρωποι αξιοπρεπείς που βρέθηκαν έρμαιοι των ανερμάτιστων πολιτικών και των ανάλγητων μέτρων, έστω και της απερισκεψίας τους. Η ζωή τους ανατράπηκε εν μια νυκτί ή εξάντλησαν όλα τα περιθώρια των αντοχών τους και υπέκυψαν στην ανάγκη της συμπαράστασή μας…

Το πιάτο τους είναι άδειο ή γεμάτο σκύβαλα. Και τα όνειρά τους τσαλαπατημένα. Τα ιδεώδη είναι λόγια χωρίς αντίκρυσμα, οι αρχές και οι αξίες της ζωής τους έχουν βγεί όλες ή σχεδόν όλες στο σφυρί. Τα αισθήματα πνίγονται στη κούνια τους ή εξαφανίζονται μπροστά στον θριάμβο της προδοσίας, της όποιας προδοσίας των ελπίδων τους, των ελπίδων μας τελικά!

Ναί, αφορά όλους μας το πρόβλημά τους. Δεν υπάρχει καμία καταφυγή για κανέναν, παρά μόνο για τους ολίγους που έχουν και κατέχουν. Κι αυτοί οι ολίγοι, θα γίνουν λιγότεροι. Οι πολλοί , πέραν των όποιων παχυλών κυβερνητικών υποσχέσεων περί ανάπτυξης και “εξόδου από την κρίση”, με δεδομένο μάλιστα ότι η κρίση είναι κυρίως κρίση αξιών και ήθους, θα σέρνονται έρημοι ανάμεσα σε επιφάσεις και ψεύδη, ανίκανοι να στεριώσουν μια πραγματικότητα. Μια πορεία-περιπλάνηση μέσα στο τίποτα. Και το τίποτα, το “Μηδέν εν”, δεν είναι μια αφηρημένη σύλληψη. Είναι μάλλον μια στάση ψυχική, μια περιγραφή της πτώσης του ανθρώπου. Είναι η κυριαρχία της απαξίας. Είναι η εκμηδένιση κάθε σημασίας και κάθε αξίας. Είναι το περπάτημα πρός το τέλος…

Πρέπει, ωστόσο, να υπάρξει μια αντίδραση στην εκμηδένιση και την εγκατάλειψη. Και υπάρχουν δύο στοιχεία που μπορούν να μάχονται τον “θρίαμβο’ της εξαθλίωσης. Το ένα είναι η αγωνία και το άλλο η καλοσύνη. Και τα δύο αυτά στοιχεία υπάρχουν στον άνθρωπο, έστω κι αν εκδηλώνονται σε κάποιες στιγμές. Υπάρχουν όμως. Κι αυτές οι ανθρώπινες στιγμές διαλύουν, ωσάν κεραυνοί, τον ζόφο της απαξίας.

Η αγωνία του ανθρώπου εκδηλώνεται σαν ρήξη. Αυτή η ρήξη μπορεί να αναδυθεί σαν “επανάσταση” , αλλά και σαν απόρριψη του δεδομένου σάπιου συστήματος. Και, φυσικά, δεν μπορεί να είναι μια δέσμη απλώς ιδεών, μια ιδεολογία, αλλά μια πράξη, μια κίνηση. Η ρήξη γίνεται κι αυτή σε μια στιγμή. Είναι κι αυτή ένας κεραυνός μέσα στη νύχτα.

Το δεύτερο στοιχείο, και από πολλές απόψεις υπέρτερο της αγωνίας, είναι η καλοσύνη. Εδώ πρόκειται πάλι για τη στιγμή. Η έκφραση μιας στιγμιαίας και αυθεντικής καλοσύνης καθαιρεί κάθε αδήριτη αναγκαιότητα. Είναι κατ’ εξοχήν στοιχείο, που κάνει τον άνθρωπο ανθρώπινο και τη ζωή βιωτή. Και μέσα στο τίποτα, στο “Μηδέν εν”, που λίγο έως πολύ όλοι βιώνουμε, υψώνονται σαν αγωνιώδεις κραυγές στο χάος αυτές οι μικρές και σύντομες στιγμές ανθρωπιάς. Βέβαια, δεν σημαίνει ότι οι στιγμές δεν εξευτελίζονται, δεν προδίδονται και δεν σταυρώνονται. Κάθε στιγμή αγωνίας και καλοσύνης οδηγείται ενίοτε στον Γολγοθά της. Αυτό όμως δεν πρέπει να μας κάμπτει…

Αξίζει τον κόπο. Αξίζει τον κόπο ν’ αντισταθούμε στην εκμηδένισή μας. Αξίζει τον κόπο να αθροίσουμε τις δικές μας στιγμές. Κι αυτό το άθροισμα στιγμών βρίσκεται αίφνης μέσα στο αναγκαιμένο βλέμμα ενός παιδιού, στη χειρονομία ενός απόβλητού ακόμη στην απλή τελετουργία της καθημερινής θυσίας ενός ανθρώπου.

Ο κόσμος της Ελλάδας είναι πλέον ένας ζοφερός κόσμος…Έτσι μας κατάντησαν αυτοί που αναδείξαμε να μας καθοδηγήσουν τελικά στον όλεθρο. Κι όταν η αστραπή ανάβει, τα μόνα που βλέπουμε είναι πόνος και δάκρυα. Κι ωστόσο, είναι οι αστραπές που έχουν σημασία κι όχι αυτό που βλέπουμε στο φώς τους! Κι αυτό, γιατί νιώθουμε ότι τα “πάντα οιακίζει κεραυνός”.

Πηγή FreePen


Μέσα σε ένα χρόνο, από τον Οκτώβριο του 2011 μέχρι τον Οκτώβριο του 2012, οι οφειλές των νοικοκυριών προς τη ΔΕΗ διπλασιάστηκαν, από τα 388 στα 696 εκατ. ευρώ.
Αντίστοιχη ήταν η αύξηση και στο ποσοστό των διακοπών ρεύματος στους καταναλωτές λόγω χρεών.

Τα στοιχεία δημοσιοποιήθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης από τη ΓΕΝΟΠ, με αφορμή τις επικείμενες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ.

Από την πλευρά τους οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ δηλώνουν ότι «θα συνεχίσουμε να παρανομούμε, δεν θα κόβουμε και θα συνεχίσουμε να επανασυνδέουμε τους καταναλωτές στους οποίους γίνεται διακοπή λόγω χρεών».

Η ΓΕΝΟΠ αναφέρει ότι πρόκειται για την δωδέκατη αύξηση στα τιμολόγια τα τελευταία τρία χρόνια, ενώ παράλληλα προτείνει να χορηγείται δωρεάν ηλεκτρική ενέργεια σε όσους καταναλώνουν από 400 έως 1000 κιλοβατώρες το τετράμηνο, δηλαδή συνολικά 1.986.000 καταναλωτές (το κάτω όριο των 400 kwh τίθεται για να αποκλειστεί η δεύτερη κατοικία).

Η μέθοδος, φυσικά, είναι παλιά και γνωστή. Δημιουργία και ανακοίνωση προβλημάτων, για να πέσει η αξία της υπό πώληση δημόσιας επιχείρησης και να αγοραστούν "κοψοχρονιά" οι μετοχές της... Με όσα συμβαίνουν, κάποιοι πρέπει να τρίβουν ήδη τα χέρια τους. Εμείς, περιμένουμε απλά την χρηματιστηριακή πτώση στην αξία των μετοχών της ΔΕΗ...

Αναγνώστης

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός, από τότε που η Ελλάδα βρισκόταν σε ένα κομματικό δίπολο, αυτό μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, το οποίο εναλλασσόταν στην εξουσία σε όλη τη διάρκεια της μεταπολίτευσης. Οι εξελίξεις, όμως, έχουν εξαναγκάσει τα δύο «αντίπαλα» κόμματα να ενωθούν σε μία «συγκυβέρνηση» προκειμένου να μην χάσουν την επαφή τους με την εξουσία -η οποία πριμοδοτεί και την ύπαρξή τους-, αλλά ταυτόχρονα έχει αλλάξει τους σχεδιασμούς που απαιτούνται προκειμένου να εξασφαλισθεί αυτή η τυπική «διαρχία» (προβλέπεται πως λίαν συντόμως οι δύο θα έρθουν «εις γάμου κοινωνία» και θα ενωθούν σε ένα νέο «ευρωπαϊκό» κόμμα…).

Όμως, για να υπάρξει η εξασφάλιση της συνέχειας ύπαρξης των δύο –κυρίως- υπευθύνων για τα όσα συμβαίνουν στην χώρα, απαιτείται η δημιουργία ενός «αντίπαλου δέους» ή η δημιουργία μίας αίσθησης πολιτικής αστάθειας ή ανωμαλίας για να προωθηθούν και πάλι στην εξουσία οι μέχρι τώρα κυβερνώντες.

Έτσι, το «σχέδιο» προβλέπει δημιουργία «ανώμαλων πόλων», που θα έχουν συγκρουσιακή μεταξύ τους διάθεση και θα απειλήσουν την εσωτερική ειρήνη και ασφάλεια (αν και τώρα δεν απειλείται η ασφάλεια των πολιτών με όλη την κυβερνητική ασκούμενη βία…).
Και οι δύο «πόλοι» βρέθηκαν, προωθήθηκαν δεόντως από τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ και βρίσκονται «επί ποδός πολέμου», στο όνομα –φυσικά- της Δημοκρατίας, της ελευθερίας των πολιτών, του δίκαιου και –πάνω απ’ όλα- της άρνησης πληρωμής του περιβόητου χρέους. Η ψευδοαριστερά του «ΣΥΡΙΖΑ» («οπλισμένη» με τις περίεργες –αν μη τι άλλο- συνιστώσες της) και η «Χρυσή Αυγή» (με τον χαρακτηρισμό των φασιστών – ναζιστών και με έμφαση στην λειτουργία της με εμφάνιση και κανόνες «προστάτη») τοποθετούνται από το πολιτικό σύστημα ως εκείνα τα άκρα που θα εμφανιστούν ως απειλή για την κοινωνία, για την δημοκρατία και θα λειτουργήσουν ως παράγοντες έλευσης της απόλυτης δημοκρατικής φτώχειας αλλά και της απομόνωσης της χώρας και της πείνας των πολιτών (τα τελευταία είναι τα χαρακτηριστικά του «δράκου – φόβητρου» που θα προωθηθούν καταλλήλως όταν οι εκδότες και οι καναλάρχες πάρουν το μερίδιο που διεκδικούν από τα ευρώ που πρόκειται να δοθούν από την Ευρώπη…).

Το «σκηνικό», λοιπόν, στήνεται επιμελώς τους τελευταίους μήνες. Και ως μοναδικό –ίσως- σκοπό έχει να αναδείξει την επικινδυνότητα αυτών των δύο καλο-κατασκευασμένων άκρων, αλλά ταυτόχρονα να εμφανίσει και ως δύναμη ηρεμίας, ειρήνης, ασφάλειας και σταθερότητας, το άλλο πολιτικό σχήμα (το φιλο-ευρωπαϊκό) που θα αποτελείται από την συσπείρωση των εναπομεινάντων από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ.

Και όλα αυτά, επειδή δεν έχει υπάρξει –μέχρι στιγμής- εκείνη η πολιτική δύναμη που θα μπορέσει να εκπροσωπήσει την πραγματική επαναφορά της χώρας στην αξιοπρέπεια και στην εθνική αυτοκυριαρχία και ανεξαρτησία, με σεβασμό προς το Σύνταγμα και τα δικαιώματα των πολιτών και με σαφές πρόγραμμα προς την κατεύθυνση της πολιτικής και νομικής εξυγίανσης που θα εξασφαλίσουν ένα υγιές κράτος, το οποίο θα λειτουργεί μέσα στα πλαίσια μίας πραγματικής (και όχι εικονικής) δημοκρατίας και με κανόνες σεβασμού και ισονομίας έναντι των πολιτών.

Για να υπάρξει όμως ολική επαναφορά της χώρας, στην δημοκρατία, οι πολίτες θα πρέπει να αντιληφθούν τους σχεδιασμούς και τις παγίδες που στήνουν οι σημερινοί «διασώστες» που σταδιακά αποδομούν την χώρα και την παραδίδουν –κυριολεκτικά- στα χέρια των «δανειστών» αντί πινακίου φακής (ή αντί της προσωπικής τους διατήρησης στην εξουσία).  
Η πραγματική λύση, δεν βρίσκεται ούτε στα "ανήσυχα" και "εκρηκτικά" δομημένα άκρα, ούτε στους αμαρτωλούς" διασώστες" μας... Όταν οι πολίτες κατανοήσουν το που οδηγούνται από το παρόν πολιτικό σύστημα, τότε θα υπάρξει και πραγματική ελπίδα διαφυγής από το «σπιράλ θανάτου» το οποίο σήμερα βιώνει στο σύνολό της η χώρα…ΥΓ: Φυσικά δεν αποκλείεται η περίπτωση προώθησης των άκρων προκειμένου να υπάρξουν πολιτικές εξασφάλισης ομαλότητας στο εσωτερικό της χώρας, μέσω της αύξησης των μέτρων αστυνόμευσης και καταστολής...

Μια νέα διαγραφή χρέους για την Ελλάδα -όπως και για την Πορτογαλία- κρίνεται απαραίτητη, τονίζει ο γνωστός Αυστριακός οικονομολόγος και διευθυντής του Αυστριακού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών, Καρλ Άιγκινγκερ, σε σημερινό σχόλιό του στην αυστριακή εφημερίδα «Ντι Πρέσε», στο οποίο αναλύει μια μελλοντική στρατηγική για την Ευρώπη.
        
Ο Κ. Άιγκινγκερ είχε παρουσιάσει προ μηνών το «Ελληνικό πρόγραμμα ανασυγκρότησης», που ο ίδιος συνέταξε με εντολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως επικεφαλής του ειδικού της προγράμματος για «Κοινωνική πρόνοια, απασχόληση και ευημερία στην Περιφέρεια».
        
Στο σημερινό του σχόλιο στην «Ντι Πρέσε», προειδοποιώντας για την έλλειψη μελλοντικής στρατηγικής για την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο κ. Άιγκινγκερ επισημαίνει ότι οι δομές της δεν προσφέρονται πλέον ούτε για ένα κοινό νόμισμα ούτε για τον παγκοσμιοποιημένο κόσμο, ωστόσο βήματα προς τα πίσω θα ήταν καταστροφικά και η έξοδος κάποιας χώρας θα ενίσχυε τις εικασίες διάλυσής της και θα προκαλούσε απώλειες, ιδιαίτερα σε Γερμανία και Αυστρία, που έχουν επωφεληθεί από τη διεύρυνση της ΕΕ.
        
Όπως τονίζει, στη μελλοντική στρατηγική για την ΕΕ, θα πρέπει να υπάρξει, μεταξύ άλλων, βραχυπρόθεσμη σταθεροποίηση της ευρωζώνης -και εδώ κρίνεται απαραίτητη μια νέα διαγραφή χρέους για την Ελλάδα (και την Πορτογαλία) όπως επίσης μια διεύρυνση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθεροποίησης, ώστε αυτός να προστατεύσει τη Γαλλία και την Ιταλία και να ανακεφαλαιοποιηθούν μέσω αυτού οι τράπεζές τους.
        
Θα πρέπει επίσης να υπάρξει μια μεσοπρόθεσμη ασφάλεια κρίσεων, για τις οποίες η Ευρώπη θα πρέπει να είναι καλύτερα εξοπλισμένη και αυτό καθιστά αναγκαία μια μερική αμοιβαιοποίηση του χρέους, μέσω ευρωομολόγων ή ταμείων αποπληρωμής του χρέους, καθώς και έναν μηχανισμό σταθεροποίησης που θα ενεργοποιείται όταν εμφανίζονται προβλήματα σε κάποια χώρα.
        
Ο ίδιος υποστηρίζει επίσης την αλλαγή της επικοινωνιακής στρατηγικής, θεωρώντας πως στόχοι της πολιτικής είναι η ανάπτυξη, η απασχόληση, η βιωσιμότητα και ένα θετικό όραμα αλλάζει όχι μόνον το κλίμα αλλά και τα προγράμματα προσαρμογής με τα οποία θα πρέπει να ενισχύονται παιδεία και καινοτομία και να περιορίζονται, αντ' αυτού, γραφειοκρατία και στρατός.
        
Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Αυστριακού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών, μπορεί στις προτάσεις Μπαρόζο και Ρομπάι για το επικείμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να περιλαμβάνονται κάποια από αυτά τα θέματα, ωστόσο λείπουν σημαντικά σημεία, όπως το ζήτημα της ευθύνης που φέρουν οι χώρες που έχουν πλεονάσματα και το ζήτημα των ανώτατων ορίων στις εισοδηματικές διαφορές μεταξύ των χωρών-μελών.
        
Σύμφωνα με την άποψή του, το 2012 η Ευρώπη σταθεροποιήθηκε, ωστόσο βρίσκεται σε ύφεση, δεν έχει μελλοντικό προσανατολισμό και από τη Σύνοδο Κορυφής είναι αναγκαίο να αποφασιστεί ένα σχέδιο για το μέλλον και όχι μια αναβολή της επίλυσης των προβλημάτων.
        
Υπενθυμίζεται, πως στο «Ελληνικό πρόγραμμα ανασυγκρότησης», που είχε παρουσιάσει τέλη του περασμένου Ιουνίου, ο Αυστριακός οικονομολόγος προβλέπει «δέκα πυλώνες» με «συγκεκριμένο και πραγματοποιήσιμο» περιεχόμενο για την ανασυγκρότηση της Ελλάδας, που είναι: ενεργοποίηση των πόρων από τα κοινοτικά περιφερειακά προγράμματα, διοικητική συνδρομή για διόρθωση οργανωτικών λαθών, μείωση της ανεργίας των νέων, αύξηση της ελκυστικότητας άμεσων επενδύσεων στην Ελλάδα.
        
Προβλέπει επίσης φιλελευθεροποίηση της νομοθεσίας για ανταγωνιστικότητα, εξέλιξη του «Οράματος 2025» για μελλοντικούς κλάδους της οικονομίας, εξάλειψη «λευκών κηλίδων» στη συζήτηση γύρω από την Ελλάδα, χαλάρωση του κοινοτικού δικαίου για τη φάση του πακέτου διάσωσης, διευθέτηση διεθνών διενέξεων, δημιουργία εθνικής σύμπνοιας.
        
Όπως είχε τότε δηλώσει, ο ίδιος δεν αποφεύγει θέματα «ταμπού» και ως παραδείγματα επισημαίνει ότι θα πρέπει να δοθούν συγκεκριμένα στοιχεία σε σχέση με το μέγεθος, τα ειδικά δικαιώματα και τον ρόλο του ελληνικού στρατού, ενώ θα πρέπει να υπάρξει πάγωμα όλων των αγορών αμυντικού υλικού σε όλη τη φάση της δημοσιονομικής προσαρμογής, να αρθεί η φοροαπαλλαγή για εφοπλιστές και την εκκλησία, καθώς και η πληρωμή των μισθών των κληρικών από το κράτος.
Υπέρ της εκταμίευσης της επόμενης δόσης της δανειακής βοήθειας προς την Ελλάδα, μετά την επιτυχή έκβαση του ελληνικού προγράμματος επαναγοράς χρέους, τάσσεται η γερμανική κυβέρνηση, σύμφωνα με επιστολή του υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προς το ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο, την οποία επικαλείται η γερμανική υπηρεσία του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters.
  
Στην επιστολή, σύμφωνα με το πρακτορείο, επισημαίνεται ότι οι τροποποιήσεις στο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης και η επιτυχία του προγράμματος επαναγοράς χρέους σημαίνουν ότι το επίπεδο σταθερότητας του ελληνικού δημόσιου χρέους είναι τέτοιο ώστε «η γερμανική κυβέρνηση να στηρίζει την καταβολή της επόμενης δανειακής δόσης προς την Ελλάδα».
Η εγκληματικότητα στην Θράκη έχει ανέβει κατακόρυφα. Το τελευταίο θύμα της εγκληματικής δράσης των συμμοριών που λυμαίνονται τα χωριά του νομού Ξάνθης, ήταν ένας υπέργηρος στο χωριό Βαφέικα, ο οποίος αφού βασανίστηκε από τους ληστές που εισέβαλαν στο σπίτι του, προκειμένου να ομολογήσει που έχει κρυμμένα τα λεφτά του, στη συνέχεια έγινε θύμα μίας φρικιαστικής πράξης. Οι ληστές (οι οποίοι διαφεύγουν την σύλληψη μετά από 5 «χτυπήματα» στο ίδιο χωριό) του έκοψαν δάχτυλα του χεριού του για να… ομολογήσει την κρύπτη των χρημάτων…!!!

Αν και το τελευταίο αυτό περιστατικό, που έγινε προ δύο ημερών και υπέπεσε στην αντίληψή μας, είναι ξεκάθαρα κάτι πολύ περισσότερο από ληστεία, η τοπική Αστυνομική Διεύθυνση δηλώνει πως δεν μπορεί να δράσει λόγω… έλλειψης προσωπικού! Και με δεδομένη την στάση της Ελληνικής Αστυνομίας, οι κάτοικοι αποφάσισαν να πάρουν το νόμο στα χέρια τους και άρχισαν να οργανώνονται σε νέους «Μάηδες» (μικρές ομάδες περιφρούρησης των χωριών).

Όμως, κι επειδή το «φαινόμενο» των ληστειών δεν περιορίζεται σε συγκεκριμένη περιοχή (αφορά ολόκληρη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη)  κι οι οργανωμένες συμμορίες κυκλοφορούν σε όλα τα χωριά κι επειδή θύματα ληστειών πέφτουν και κάτοικοι μουσουλμανικών χωριών, μαθαίνουμε πως σε ένα από αυτά τα μουσουλμανικά χωριά αποφασίσθηκε η δημιουργία περιπόλων ένοπλων πολιτών (όπως μας αναφέρθηκε από πολλούς κατοίκους)…
Φυσιολογική αντίδραση, αφού κανείς δεν φαίνεται να είναι διατεθειμένος να δεχτεί την παραβίαση του οικογενειακού του ασύλου, κανείς δεν είναι διατεθειμένος να σιωπήσει και να μην αντιδράσει σε αλήτες που κυκλοφορούν (σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για τουρκόγυφτους της περιοχής αλλά και Βούλγαρους) και εγκληματούν εις βάρος ανήμπορων να υπερασπιστούν την ζωή τους γερόντων.

Εδώ, όμως, τίθεται και ένα μεγάλο θέμα, αφού οι ένοπλες περιπολίες θέτουν αυτομάτως σειρά ζητημάτων ασφαλείας που δεν άπτονται μόνο της αντιμετώπισης των συμμοριών, αφού οι ένοπλες περίπολοι αφορούν χωριό στο οποίο έχει υψηλό επίπεδο πρόσβασης το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής. Σε αυτό το σημείο, σταματούμε, επειδή το θέμα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και ίσως θα πρέπει να επιληφθούν αρμόδιοι να λύσουν το πρόβλημα της εγκληματικότητας για να μην υπάρξουν στο μέλλον «ατυχή περιστατικά» από κάποιους "έξυπνους" που θα αφορούν περαστικούς πολίτες από το συγκεκριμένο χωριό...
  • Κανένας ανθρωπιστικός οργανισμός δεν ασχολείται με τα στυγερά εγκλήματα των ισλαμιστών φονταμενταλιστών στην Συρία
  • Κανένας πολιτικός ή δημοσιογράφος δεν ασχολείται με θηριωδίες των μισθοφόρων ισλαμιστών εις βάρος του άμαχου πληθυσμού της Συρίας
  • Καμία ΜΚΟ δεν συμπαραστέκεται ή δεν καταδικάζει τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας τα οποία καθημερινά γίνονται στο όνομα του Ισλάμ
  • Κανένας «ευαίσθητος» δεν βρίσκεται να αναφερθεί στα ποτάμια αίματος που δημιουργούν οι κεμαλοναζί ισλαμοφασίστες
  • Γιατί άραγε; Υπάρχει σχετική εντολή ή μήπως θα τους κοπούν οι… επιχορηγήσεις;
Πραγματοποιήθηκε χτες στην Συρία η μεγαλύτερη επίθεση που έγινε σε Αλεβίτες κατά την 20 μηνών σύγκρουση μεταξύ των αντικαθεστωτικών και του συριακού στρατού. Βόμβες οι οποίες έπεσαν στο χωριό Ακράμπ της πόλης Χάμα προκάλεσαν θάνατο και τραυματισμούς σε τουλάχιστον 125 άτομα.

Η επίθεση με βόμβες πιθανότατα πραγματοποιήθηκε από τους Σύριους επαναστάτες και φέρεται να έχει τον χαρακτήρα εκδίκησης ενάντια στους Αλεβίτες.

Το Ρόιτερς μεταδίδει πως ο συνολικός αριθμός νεκρών και τραυματιών είναι 200, ενώ το γνωστό για την εγγύτητα του προς την ένοπλη αντιπολίτευση Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Συρίας (SOHR), κάνει λόγο για 125 θύματα.

Ο Διευθυντής του SOHR Ραμί Αμπντούλ Ραχμάν δήλωσε πως δεν έχει ξεκάθαρες πληροφορίες για το θέμα του αριθμού των νεκρών και τραυματιών από αυτήν την επίθεση και ότι ¨Δεν ξέρουμε αν πίσω από αυτήν την επίθεση βρίσκονται ή όχι οι επαναστάτες, αλλά αν είναι έτσι είναι η μεγαλύτερη επίθεση-εκδίκησης σε βάρος των Αλεβιτών.

Η ΕΛ ΝΟΥΣΡΑ ΚΗΡΥΧΤΗΚΕ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ

Σχετικά με τους δράστες της επίθεσης δεν υπάρχουν σίγουρες πληροφορίες. Αλλά εντύπωση προκάλεσε πως κάποιες ώρες μετά την επίθεση οι ΗΠΑ πρόσθεσαν στην λίστα με τις τρομοκρατικές οργανώσεις και την οργάνωση ΕΛ Νούσρα που είναι μεταξύ των επαναστατών της Συρίας.
Σχετικά με την σφαγή αυτή δεν έγινε ακόμη καμμία ανακοίνωση από τα ΜΜΕ που πρόσκεινται στο συριακό κράτος.
Εφ. Χουριέτ 12/12/2012

Σχόλιο: Η σημερινή εφημερίδα Ταράφ κάνει λόγο για 125 έως 200 ΝΕΚΡΟΥΣ!!! Όχι απλά θύματα. Σε μια επίθεση και μόνο... Το ακούσατε μήπως αυτό σε κανένα μεγάλο ΜΜΕ στην Ελλάδα; Γιατί τώρα τελευταία ακούμε μόνο για ¨τον κίνδυνο να χρησιμοποιήσει χημικά ο΄Ασαντ¨ κ.α. πράσινους δράκους. Ό,τι ανοησία μεταδώσει π.χ. το Skynews, το αναμεταδίδουν και οι δικοί μας…

Πληροφορίες από «Τουρκικά Νέα»

Οι Rothchilds ονειρεύονται, ότι η κρίση που προκάλεσαν μαζί με τους άλλους τοκογλύφους μεγαλοτραπεζίτες για να αφαιμάξουν τον πλανήτη, θα διαρκέσει τουλάχιστον άλλα δέκα χρόνια και βλέπουμε...
Γι αυτό έβαλαν τον υπάλληλό τους που είναι επί κεφαλής της εταιρίας τους Blackrock, να προϊδεάζει τον κόσμο ότι η κρίση θα διαρκέσει πολύ...

Ιδού και το ρεπορτάζ

Μέχρι το 2022 τουλάχιστον θα κρατήσει η κρίση στην Ευρωζώνη σύμφωνα με εκτίμηση του επικεφαλής του οίκου Blackrock , Λάρρυ Φίνκ.
Σημαντικές πιέσεις θα δεχθεί το ευρώ σύμφωνα με τον Φινκ, καθώς η ΕΚΤ θα χαλαρώσει τη νομισματική της πολιτική από τον Ιανουάριο του 2013, σύμφωνα με δηλώσεις του στο Bloomberg.

«Η ΕΚΤ πρέπει να βρει έναν τρόπο να υποτιμηθεί το ευρώ», σημείωσε και εξήγησε τους παράγοντες εκείνους που μπορεί να δώσουν ώθηση στην ευρωπαϊκή οικονομία και να μειώσουν το χάσμα που εντοπίζεται μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών.
Ο ίδιος εκτίμησε πως «Ευρώπη και ΗΠΑ θα χρειαστούν 7-10 χρόνια, προκειμένου να διευθετήσουν τα προβλήματά τους».

Θα ήθελε πολύ η καταραμένη σιωνιστική "οικογένεια" να υπάρχει διαρκώς ένα κλίμα κρίσεως στην παγκόσμια οικονομία, ώστε να εγκαθιδρίσουν την Παγκόσμια Ολιγαρχία δηλαδή την κυριαρχία της Παγκόσμιας Τραπεζοπιστωτικής Εξουσίας (ΠΤΕ) η οποία ως παγκόσμια ηγεμονία θα διοικεί τους δουλοπάροικους που θα έχουν επιβιώσει από τα αλλεπάλληλα μέτρα θανάτου που ήδη, ελέω δωσιλόγων ηγετών, επιβάλλει στην χώρα μας και επεκτείνει και στις άλλες χώρες του ευρωπαϊκού νότου.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ.


Οι λαοί της γης θα τους συντρίψουν...
Εσείς θα αποφασίσετε αν αυτό το πράγμα, αν αυτό το εξάμβλωμα, που λέγεται Ατζέντα 21, έχει αποφασιστεί για καλό σκοπό. Ψηφίστηκε από τον ΟΗΕ στις 14 Ιουνίου 1992 στο Ρίο ντε Τζανέιρο από 178 αρχηγούς κρατών, όταν στην Ελλάδα ήταν πρωθυπουργός ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Για να βάλουν την υπογραφή τους, τους είπαν τότε, ότι το σχέδιο είναι για το καλό του πλανήτη, ο οποίος κινδυνεύει από υπερθέρμανση και από ξηρασία και ότι δεν θα υπάρχουν φαγητά και σπαρτά. Τους είπαν ότι με το σχέδιο αυτό, ο πλανήτης μας θα είναι επιτέλους ασφαλής.

Το 2007 μας έλεγαν στα δελτία ειδήσεων ότι δεν υπάρχουν ρύζια και σιτηρά στον κόσμο και όλοι θα πεθάνουν από την πείνα και κανείς δεν βγήκε να πει κάτι.

Εάν κάποιος άλλος βγει σε κάποια εκπομπή και πει κάτι που δεν «αρέσει», αμέσως τον ελέγχουν, τον παίρνουν τηλέφωνο και τον κυνηγούν λέγοντάς του να σταματήσει. Οι τηλεπαρουσιαστές και οι τηλεπαρουσιάστριες λένε ό,τι θέλουν τα λαμόγια του συστήματος. Έλεγαν, λοιπόν, στα δελτία ειδήσεων, ότι θα πηγαίνουμε σε κάδους απορριμμάτων για να ψάχνουμε τροφή, ότι δεν θα υπάρχουν σιτηρά, ότι εκτοξεύτηκε η τιμή ρυζιών και σιτηρών και ότι θα ψάχνουμε στους κάδους να τρώμε λεμονόκουπες!

Παρακαλώ θυμηθείτε το. Είναι τρομερό. Στημένη πρόστυχη προπαγάνδα.

Μ' αυτόν τον τρόπο βγαίνουν οι ειδήσεις, αφού κανένας παρουσιαστής ή παρουσιάστρια δεν έχει άποψη. Διαβάζει από ένα μόνιτορ, που είναι στημένο απέναντί του και μεταφέρει αυτά που του γράφει κάποιος άλλος. Κι αυτός που τα γράφει, τα έχει βρει σε κάποιο έγκριτο ειδησεογραφικό πρακτορείο, το οποίο κι αυτό από κάπου αλλού τα βρήκε.

Μας λένε, επίσης, ότι θα λιώσουν οι πάγοι της Ανταρκτικής ή ότι θα υπάρχουν μόνο το χειμώνα, ενώ το καλοκαίρι δεν θα υπάρχουν καθόλου πάγοι. Και αυτοί που θα λιώσουν, θα κάνουν πόλεις, όπως η Βενετία, η Θεσσαλονίκη και άλλες παραθαλάσσιες πόλεις να πλημμυρίσουν (παρά το γεγονός ότι πάγους δεν έχει εκεί, όπως αναφέρω στους τόμους 4, 5 και 6 του βιβλίου μου «Γιατί και πώς ζουν ανάμεσά μας» για το σχέδιο Βαστραμόν-Επανάκτηση).

Και πράγματι, οι πάγοι του βόρειου Πόλου, έλιωσαν όλοι.
Πού πήγαν όμως τα νερά;
Γιατί δεν πλημμυρίσαμε;
Κανείς δεν αναρωτιέται τι έγιναν τα νερά.
Δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα λυωμένου πάγου!!!
Όταν ο μέσος πολίτης δεν ενδιαφέρεται για κάτι τέτοιο, γιατί να ενδιαφερθεί για ο,τιδήποτε άλλο;
Ήταν ένα μεγάλο τεστ του ύψους της αναισθησίας και της χαϊβανίτιδας του παγκόσμιου πληθυσμού.

Μας λένε πολλά για την κλιματική αλλαγή. Όλα είναι παραμύθια! Έχουν πλευρίσει ανθρώπους με οικολογική συνείδηση, αγωνιστές και τους έχουν πείσει για την επικείμενη καταστροφή του πλανήτη. Οι άνθρωποι ανταποκρίνονται, είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν, διότι όλοι θέλουμε να έχουμε έναν πλανήτη, καθαρό, όμορφο, πράσινο για τα παιδιά μας. Αυτοί, όμως, που δεν θέλουν τέτοιο πλανήτη είναι εκείνοι, που έβγαλαν το σχέδιο. Αυτοί δεν θέλουν πράσινο, αλλά γκρι πλανήτη χούντας, όπου θα ζούμε όλοι σε φυλακές ετοιμασμένες ειδικά για μας. Έναν πλανήτη φυλακή.

Στις 14 Ιουνίου 1992 υπογράφηκε, λοιπόν, από 178 πρωθυπουργούς και αρχηγούς κρατών η Ατζέντα 21, αποτελούμενη από 351 σελίδες και πολλές διατάξεις. Ταυτόχρονα, όμως, εκδόθηκαν και τοπικές ατζέντες 21 για κάθε κράτος, ώστε κάθε κράτος να ενεργήσει ανάλογα για να σωθεί δήθεν ο πλανήτης από την υπερθέρμανση, η οποία στην πραγματικότητα δεν υπάρχει. Ο πλανήτης - λένε - υπερθερμαίνεται από οποιαδήποτε δραστηριότητα του ανθρώπου. Είτε με τις αγελάδες του, είτε με τα εργοστάσιά του, είτε με τα αυτοκίνητά του, είτε με τα μωρά του!

Και στα μωρά ακόμα ζήτησαν να βάλουν φόρους, βάλτε φόρο στα μωρά, γιατί καταστρέφουν το κλίμα!

Και εννοείται φορολογήθηκαν και τα παιδιά και λόταν το έλεγα, και πάλι με κορόϊδευαν και με κατηγορούσαν για κινδυνολόγο και πάλι όμως δικαιώθηκα, γιατί όταν ξεκίνησα την τηκλεόραση, ήμουν αποφασισμένος να βάλω μπουρλότο στις συνειδήσεις των ανθρώπων και να κάψω την κουρτίνα που κρύβει το παρασκήνιο.

Μέχρι κι αυτό λοιπόν είπαν τα λαμόγια , που προωθούν αυτό το παμπόνηρο σχέδιο, το οποίο εκμεταλλεύεται εκείνους, οι οποίοι καλή τη πίστει σπεύδουν να βοηθήσουν στον αγώνα για την σωτηρία του πλανήτη, ο οποίος στην ουσία δεν κινδυνεύει! Μας λένε ότι όλη η ανθρώπινη δραστηριότητα παράγει αέρια, αέρια του θερμοκηπίου, τα οποία καλύπτουν μ' ένα λεπτό στρώμα τον πλανήτη γύρω-γύρω, με αποτέλεσμα η ηλιακή ακτινοβολία, η θερμική ενέργεια του Ήλιου, να μην μπορεί να ανακλαστεί και να φύγει το βράδυ στο διάστημα. Λένε ότι αυτά τα αέρια εμποδίζουν, εγκλωβίζουν την ηλιακή ακτινοβολία ανάμεσα στο στρώμα των αερίων του θερμοκηπίου με πιο επικίνδυνο απ' όλα το διοξείδιο του άνθρακα. Έχουν ενοχοποιήσει το διοξείδιο του άνθρακα, πράγμα που είναι μεγάλο ψέμα, αφού αυτό, είναι εκείνο το οποίο «αναπνέουν» τα φυτά και μετά δίνουν οξυγόνο.

Ο πλανήτης, λοιπόν, γι' αυτό το λόγο ζεσταίνεται - λένε - και γι' αυτό θα λιώσουν οι πάγοι, θα κοπούν τα ρεύματα των ωκεανών, θα σταματήσει το γλυκό κλίμα. Άλλες φορές λένε ότι θα έχουμε ξηρασία, ότι δεν θα έχουμε νερό να πιούμε, ενώ άλλες φορές λένε ότι τελικά θα έχουμε παγετώνες, ότι θα πεθάνουμε από το κρύο. Όποια βλακεία τους έρθει στο μυαλό λένε!

Πρόσφατα γυρίστηκε ένα βίντεο, όπου αποδεικνύεται από επώνυμους και φτασμένους καθηγητές από όλο τον κόσμο ότι αυτό, που προσπαθούν να περάσουν, είναι παραμύθι και δεν ισχύει. Στο βίντεο, το οποίο μάλιστα προβλήθηκε και σε ελληνικό κανάλι, φαίνεται καθαρά από πολλά e-mail που κλάπηκαν ότι κάποιοι τα «πήραν χοντρά» για να λένε ότι ο πλανήτης υπερθερμαίνεται ή ότι κάποιοι εκβιάστηκαν.

Όποιοι, μάλιστα, στα ντοκιμαντέρ, που γυρίζουν - ακόμα και τσόντα να είναι - πετάνε μέσα και μια κουβέντα «λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη» ή στα βιβλία, που εκδίδουν για την εκμάθηση αγγλικών για παιδιά, βάζουν και μία άσκηση για την «υπερθέρμανση του πλανήτη», χρηματοδοτούνται γι' αυτές τους τις δραστηριότητες!

TO ΣΧΕΔΙΟ IRON MOUNTAIN

Το 1962 σκότωσαν τον Κένεντυ, τον Πρόεδρο της ειρήνης όπως τον αποκαλούσαν, επειδή λένε ότι είχε ταχθεί υπέρ της ειρήνης. Δεν είναι, όμως, έτσι τα πράγματα. Όταν ο Κένεντυ ήταν Πρόεδρος, πράκτορες της Μαύρης Αδελφότητας εισέδυσαν μέσα στο προσωπικό του Λευκού Οίκου, που ήταν το επίγειο άντρο της Λευκής Αδελφότητας και έπεισαν τον Κένεντυ ότι είναι καλό να βρει έναν τρόπο να κυβερνά τον κόσμο χωρίς πολέμους.
Διότι λόγω της ύπαρξης των πυρηνικών είναι επικίνδυνο να κάνεις πολέμους και μέσω αυτών και των τραπεζικών δανείων να πιέζεις κράτη καταστρέφοντας τις οικονομίες τους.

Αν και γίνονται διάφοροι έλεγχοι, μπορεί να βρεθεί ένας τρελός Ρώσος και να διαλύσει τα πάντα, του είπαν. Οι πράκτορες της Μαύρης Αδελφότητας του είπαν: καλό είναι να δημιουργήσεις μία μέθοδο παγκόσμιας διακυβέρνησης χωρίς πόλεμο. Πίσω από τους πράκτορες της Μαύρης Αδελφότητας ήταν οι πράκτορες της Αδελφότητας της Αλήθειας, οι οποίοι ήθελαν να αυξηθεί ο παγκόσμιος πληθυσμός και να σταματήσουν οι πόλεμοι.
Ο Κένεντυ δημιούργησε τότε μια ομάδα 15 επιστημόνων και τους είπε: θέλω ν' αποσυρθείτε σε μια οχυρή τοποθεσία, στο Σιδερένιο Βουνό, στο Iron Mountain και να μου βρείτε την μέθοδο ειρηνικής διακυβέρνησης.

Το Iron Mountain είναι μία οχυρή τοποθεσία στα έγκατα της Γης. Μπαίνεις στο βουνό, κατεβαίνεις με ασανσέρ κι εκεί μέσα είναι κρυμμένα όλα τα αρχεία των πολυεθνικών και των τραπεζών για να μη χαθούν ποτέ ό,τι και να συμβεί. Θα πάτε εκεί μέσα - λέει - και θα μου κάνετε ένα σχέδιο διακυβέρνησης του πλανήτη με ειρήνη και όχι πόλεμο.

Η Λευκή Αδελφότητα ανακάλυψε το σχέδιο της Μαύρης και την επόμενη χρονιά, το 1963, σκότωσε τον Κένεντυ και τοποθέτησε άλλον πρόεδρο στον Λευκό Οίκο. Αλλά όταν η Λευκή Αδελφότητα είδε το σχέδιο, σκέφτηκε: αυτό είναι πολύ καλό για τις μέρες, που θα φέρουμε τον Αντίχριστο, ή την παγκόσμια χούντα.

Για την ώρα, όμως, θα έχουμε πολέμους. Πόλεμο στο Βιετνάμ, στη Σερβία, στο Ιράκ, πόλεμο στο Αφγανιστάν, τρομοκρατία παντού. Ωστόσο, κάντε το σχέδιο. Το 1966 το σχέδιο ήταν έτοιμο παίρνοντας το όνομα The Iron Mountain Report (η αναφορά από το Σιδερένιο Βουνό).

Με δυο κουβέντες το σχέδιο έλεγε ότι αυτά, τα οποία πετυχαίνουμε χρησιμοποιώντας πολέμους στην παγκόσμια διακυβέρνηση είναι: πρώτον, να βάζουμε τους ανθρώπους να τα ακουμπάνε για το καλό της χώρας τους ή της συμμαχίας της και δεύτερον, να πεθαίνουν. Εμείς σας το δίνουμε αυτό μέσω ειρήνης. Μόνο που για να πειστούν οι άνθρωποι να το κάνουν αυτό, πρέπει να τους δώσουμε έναν μεγάλο παγκόσμιο κίνδυνο, έναν τρομακτικό κίνδυνο, που θα τους ψαρώσει απόλυτα. Θα πούμε ότι υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα, οπότε τα πάντα θα πρέπει να θυσιαστούν στον βωμό του πράσινου πλανήτη. Και ο κίνδυνος αυτός ήταν ο κίνδυνος υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Με ποιο τρόπο θα τα ακουμπούσαν οι άνθρωποι; Με πράσινους φόρους, αυτούς, τους οποίους πληρώνουμε τώρα. Και πώς θα πεθαίνουν οι άνθρωποι; CodexAlimentarius, δηλαδή με τον τρόπο που θα τους ταΐζουμε, θα τους πεθαίνουμε. Είναι πολύ απλό!
Το 1992 αποφασίστηκε να αρχίσει η εφαρμογή, που έπρεπε να τελειώσει το 2005. Αλλά λόγω του Πούτιν δεν τελείωσε. Γι' αυτό ο Μπάνκι Μουν, ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, είπε στη μεγάλη συνεδρίαση του ΟΗΕ, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 20-22 Σεπτεμβρίου 2010: πρέπει να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα ελπίδας (letussendastrongmessageofhope) ότι μπορεί να εφαρμοστεί τελικά η Ατζέντα 21 και να κρατήσουμε την υπόσχεση (letuskeepthepromise). Μόνο που δεν μας είπε σε ποιους υποσχέθηκε και τι υποσχέθηκε. Λέει: επιταχύνετε την πρόοδο για να πετύχουμε τους στόχους μας (accelerateprogresstoreachthegoalsbytheir 2015 targetdate) μέσα στην ημερομηνία που θέλουν, δηλαδή μέχρι το 2015.

Ποιους στόχους; Τους στόχους της λεγόμενης πράσινης ανάπτυξης της Ατζέντας 21, την οποία - αν διαβάσει κάποιος - θα πει τι ευγενείς σκοποί είναι αυτοί, τι ευγενείς άνθρωποι είναι αυτοί που την έγραψαν! Αν, όμως, οι στόχοι της συνδυαστούν όλοι μαζί, θα πάθετε την πλάκα σας!

Οι σκοποί, λοιπόν, είναι οι εξής:

1. μία παγκόσμια οικονομική διακυβέρνηση.

2. κατάργηση βιομηχανίας και εφαρμογή της πράσινης βιώσιμης ανάπτυξης. Θα γίνει αποβιομηχάνιση όλης της Μεσογείου στην Ευρώπη, της Βορείου Αμερικής και της Ρωσίας. Εκεί, βέβαια, είναι μεγάλο το πρόβλημα, με τον Πούτιν. Διότι πώς θα κάνουν αποβιομηχάνιση στον Πούτιν; Ο Γκορμπατσόφ, ο οποίος είχε δηλώσει ότι θέλει να σώσει το περιβάλλον μαζί με τον Αλ Γκορ, πρώην Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ και τον Καναδο-Eβραίο Μωρίς Στρονγκ, λογάριαζαν ότι θα ρίξουν την Σοβιετική Ένωση. Αυτοί οι τρεις έχουν πάρει εργολαβικά την πράσινη ανάπτυξη σε όλο τον κόσμο και συγκεντρώνουν τους πράσινους φόρους της βιώσιμης ανάπτυξης των 25 και πλέον τρις δολαρίων κάθε χρόνο. Βιώσιμη ανάπτυξη σημαίνει: κλείστε όλα τα εργοστάσια στις περιοχές που ανέφερα, πηγαίνετέ τα σε τριτοκοσμικές χώρες, όπου ελέγχουν τα πάντα αυτοί οι τρεις, με εταιρίες ιδιωτικές και φυσικά πάρτε και τους πόρους: φυσικά αέρια, άνθρακες, πετρέλαια, χρυσό, βοξίτες, ουράνιο. Από τον Πούτιν, όμως, πώς είναι δυνατόν να τα πάρουν; Τότε είναι σίγουρο ότι θα γίνει τρίτος παγκόσμιος πόλεμος, διότι δεν υπάρχει περίπτωση ο Πούτιν να παραχωρήσει τα ρωσικά εργοστάσια και τους ρωσικούς φυσικούς πόρους.

3. υπερ-φορολόγηση των επιχειρήσεων μέχρι να κλείσουν. Να μην υπάρχει καθόλου ιδιωτική πρωτοβουλία. Δεν μπορείς να έχεις επιχείρηση, διότι οποιαδήποτε επιχείρηση μολύνει δήθεν το περιβάλλον. Γιατί το λένε αυτό; Διότι ο πραγματικός σκοπός τους είναι να μην υπάρχει μεσαία αστική τάξη, όλοι να γίνουν αυτό που η Αγία Γραφή ονομάζει δούλοι. Δούλος στην Αγία Γραφή σημαίνει υπάλληλος (από το δουλεύω) και όχι ο σκλάβος. Εξάλλου, και στην αρχαία Ελλάδα δούλος ήταν αυτός που δούλευε, αυτός που εργαζόταν.

4. υπερ-φορολόγηση ιδιοκτησίας μέχρι να μην έχει κανείς σπίτι. Διότι όταν έχεις σπίτι, μολύνεις δήθεν το περιβάλλον.

5. υπερ-φορολόγηση αυτοκινήτων μέχρι να μην υπάρχουν αυτοκίνητα. Αυτά είναι πράγματα, τα οποία ζούμε σήμερα. Είναι καλό, βέβαια, να μην ρυπαίνουν τα αυτοκίνητα, αλλά ποιος είναι ο σκοπός πίσω από όλο αυτό το project, πίσω απ' όλο αυτό το εγχείρημα; Ο καθένας από μας θα μπορούσε να πει «έλεος πια, εδώ καταστρέφεται ο πλανήτης», μόνο που ο πλανήτης δεν καταστρέφεται!

6. περιορισμός των ανθρωπίνων όντων σε συγκεκριμένες περιοχές, δηλαδή γκετοποίηση και απόλυτος έλεγχος των εντόπιων, αλλά και των μεταναστευόντων πληθυσμών. Θέλουν να δημιουργήσουν no human zones (ζώνες χωρίς ανθρώπους). Σε χάρτη, που συντάχτηκε για την Aμερική, φαίνεται ότι σχεδιάζουν να εγκαταστήσουν τους ανθρώπους σε συγκεκριμένες περιοχές κοντά στον Ατλαντικό και Ειρηνικό ωκεανό και κοντά στις μεγάλες λίμνες στο Wisconsin. Και θα ρωτήσει κανείς: γιατί κοντά στα νερά; Θα το δούμε παρακάτω!

7. μετακινήσεις μόνο με ποδήλατα ή με κρατικά ηλεκτρικά τραίνα, για να μη μολύνεται δήθεν το περιβάλλον. Μόνο που αυτό το κάνουν για να μην υπάρχει αυτονομία και ανεξαρτησία κίνησης. Γιατί, πόσο μακριά μπορεί να πάει κανείς με το ποδήλατο;

8. ολοήμερη δουλειά μόνο στο δημόσιο ή σε ελεγχόμενη πολυεθνική (απ' τις πέντε εταιρίες θα μείνει μία, η ΜΗΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ). Ξεχάστε το, ιδιοκτησία δεν θα υπάρχει, δεν θα υπάρχει τίποτα. Αυτό προβλέπει η Ατζέντα 21 ότι θα συμβεί στο τέλος.

9. ολοήμερο σχολείο, μέσα από το οποίο το παγκόσμιο κράτος θα ελέγχει και θα εκπαιδεύει τα παιδιά, ώστε να γίνονται υπάκουοι και χρήσιμοι παγκόσμιοι πολίτες-δούλοι. Αφού, λοιπόν, μας έκαναν σκλάβους με το να εργάζεται ο πατέρας και η μητέρα όλη την ημέρα σε μία, σε δύο ή και σε περισσότερες δουλειές, τα παιδιά μας θα πηγαίνουν στο ολοήμερο σχολείο για ν' ακούν όλη την ημέρα την προπαγάνδα, η οποία περνά πολύ έξυπνα και ωραία. Η γυναίκα - λέει - χειραφετήθηκε, βγήκε στην αγορά εργασίας. Πολύ ωραία είναι αυτά, αλλά για να βγει στην αγορά εργασίας, παράτησε τα παιδιά της. Η μάνα, όμως, είναι εκείνη, η οποία με την στοργή και την αγάπη της νουθετεί και μεγαλώνει τα παιδιά της. Έτσι, τουλάχιστον, έχει οριστεί, έτσι είναι ο κανόνας. Ο πατέρας είναι εξαίρεση, γιατί πόσοι πατεράδες μπορούν να κρατήσουν τα παιδιά; Πήραν τη μάνα, λοιπόν, από το σπίτι, την έβγαλαν να δουλεύει έξω, να φέρνει κάποια χρήματα στο σπίτι (τον μισό ή και όλο μισθό της, βέβαια, τον τρώει στις γυναίκες που κρατούν τα παιδιά ή στο πάνε-έλα) και η γυναίκα αισθάνεται ευτυχής που απελευθερώθηκε. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι έγινε δούλα των αφεντικών των παιδιών της, τα οποία έμειναν στα σχολεία της Νέας Τάξης. Το δήλωσε και ο ίδιος ο Νικ Ροκφέλερ: «Κατορθώσαμε να μας παραδώσουν οι άνθρωποι τα παιδιά τους, να τους μάθουμε εμείς ό,τι θέλουμε».

10. παγκόσμιος έλεγχος της τεχνολογικής ανάπτυξης, τον οποίο η παγκόσμια κυβέρνηση και τα τοπικά όργανα θα χρησιμοποιεί για πλήρη καταγραφή των τοπικών πληθυσμών με μικροτσίπ κ.λ.π.

11. μείωση του πληθυσμού των ανθρωπίνων όντων λόγω έλλειψης τροφών και λόγω ποιότητας τροφών. Πριν από μερικά χρόνια ο Πρίγκιπας της Αγγλίας είχε δηλώσει ότι «θα ήθελα - αν ξαναζούσα - να είμαι ιός και να έρθω να καταστρέψω τον κόσμο»! Αλλά και ο Πιάνκα είχε δηλώσει ότι «οι ιοί έιτζ και έμπολα δεν είναι καλοί, φέρτε άλλους για να εξαφανιστεί το 90% των ανθρώπων της Γης»!

12. παραγωγή πολιτών με μειωμένη μόρφωση και χαμηλά εισοδήματα. Διότι - λένε - όποιος είναι μορφωμένος, έχει υψηλότερα εισοδήματα, άρα έχει ανεβασμένο βιοτικό επίπεδο κι επομένως δαπανά περισσότερο, έχει αυξημένο καταναλωτισμό. Για τον καταναλωτισμό του μπορεί να έχει 2-3 αυτοκίνητα, τα οποία μολύνουν το περιβάλλον, μπορεί να έχει ανοικτό παραπάνω το αιρ κοντίσιον και για να τα έχει όλα αυτά, πρέπει κάποια εργοστάσια να δουλεύουν περισσότερο για να του τα δώσουν, τα οποία, επίσης, μολύνουν το περιβάλλον. Έτσι - για να μην μολύνεται το περιβάλλον - δεν πρέπει να υπάρχει καταναλωτισμός και βεβαίως οι άνθρωποι πρέπει να είναι αμόρφωτοι. Πρόκειται για μία απάτη, μία γελοιότητα, διότι το περιβάλλον δεν μολύνεται στο βαθμό που μας λένε, καθώς το σύνολο του διοξειδίου του άνθρακα, το οποίο οι ανθρώπινες δραστηριότητες δίνουν στο περιβάλλον, είναι το ένα χιλιοστό απ' το διοξείδιο του άνθρακα, το οποίο εκπέμπεται από τους ωκεανούς, επειδή αυτοί βομβαρδίζονται από την ηλιακή ακτινοβολία κάθε μέρα. Ακόμα και 100 αυτοκίνητα να είχε ο καθένας μας, δεν θα μπορούσε να επηρεάσει το περιβάλλον. Όλοι οι πλανήτες του ηλιακού συστήματος υπερθερμαίνονται ή ψύχονται ανάλογα με την ηλιακή ακτινοβολία. Όλα τα άλλα είναι ψέματα. Όλα ελέγχονται από αλλού. Αν έχουν λιώσει οι πάγοι στο Βόρειο Πόλο, πού έχουν πάει τα νερά; Γιατί δεν πλημμύρισε η Θεσσαλονίκη, ο Πειραιάς, η Βενετία; Άρα, άλλος είναι ο λόγος, για τον οποίο οι άνθρωποι δεν πρέπει να είναι μορφωμένοι - και όχι για να μην υπερ-καταναλώνουν και καταστρέφουν το κλίμα. Αν κάποιος λέει και διαδίδει για τις κλιματολογικές αλλαγές, είναι καλός και τον προμοτάρουν σε οτιδήποτε θελήσει να κάνει. Λέει κάποιος ότι «θέλω να κάνω ένα ντοκιμαντέρ - για παράδειγμα - για ποδήλατα ή για κάμπιες κι εκεί μέσα θ' αναφέρω και θα περάσω το μήνυμα για τις κλιματολογικές αλλαγές και για τον πράσινο πλανήτη». Όλες οι πόρτες τότε τού ανοίγονται και πέφτει το χρήμα, όπως καταγγέλλουν δημόσια αυτοί, που έχουν τα στοιχεία.

13. για να επιτευχθούν όλα αυτά θα παρασχεθεί κάθε είδους δάνειο, το οποίο θα κριθεί απαραίτητο και στη συνέχεια το χρέος θα χρησιμοποιηθεί για να πιεστούν οι λαϊκές μάζες και τα κράτη, ώστε να φθάσουν στο σημείο να αποποιηθούν την εθνική τους κυριαρχία. Όλα αυτά μυρίζουν Διεθνές Νομισματικό Ταμείο!

Η ΑΠΑΤΗ ΤΗΣ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Τι θεωρείται απ' την Ατζέντα 21 βιώσιμη και τι μη βιώσιμη ανάπτυξη; Ποια είναι εκείνα, που δεν θέλει η Ατζέντα 21, ποια είναι η μη βιώσιμη ανάπτυξη;
Αυτά που δεν θέλει η Ατζέντα 21 είναι τα εξής:

1. οι μονοκατοικίες, όπου ζει μόνο μία οικογένεια. Είδαμε πρόσφατα και νόμο, σύμφωνα με τον οποίο απαγορεύεται η επέκταση των πόλεων, τα σχέδια παγώνουν εκεί που είναι οι πόλεις. Ακούστηκε, μάλιστα, και κάτι γενικότερο ότι δεν θα μπορεί κανείς να κτίζει σε 4 στρέμματα, αλλά σε 10, ότι «δεν θα απομακρύνεστε από τις πόλεις, γιατί γκετοποιούνται και δεν πρέπει να απλώνονται». Αυτοί που μας ανάγκασαν να κάνουμε αυτές τις ευγενείς σκέψεις, τι σχέδια έχουν; Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός είχε πει: «Μην κάνετε μεγάλα σπίτια, θα σας φέρουν κι άλλους να ζείτε μαζί». Όλοι βιώνουμε τον ενεργειακό έλεγχο των κτιρίων. Μας λένε συνεχώς: «ελέγξτε ενεργειακά τα κτίρια, πάρτε πιστοποιητικά τύπου Α,Β,Γ,Δ,Ε,Ζ,Η,Θ και δεν συμμαζεύεται.

2. Σου δίνω τα μισά λεφτά για να αλλάξεις κουφώματα, διότι όταν δεν χάνεις την ψύξη το καλοκαίρι και τη θερμότητα τον χειμώνα, δεν θα ξοδεύεις παραπάνω ενέργεια. Για να ξοδέψεις περισσότερη ενέργεια, θα πρέπει να δουλεύει περισσότερο το εργοστάσιο που την παράγει για να σου τη στείλει και έτσι μολύνει το περιβάλλον. Γι' αυτό, πρέπει να θωρακίσεις ενεργειακά τον χώρο σου - όχι μόνο τα παράθυρα, αλλά και τους τοίχους - και να μην ξοδεύεις τζάμπα ηλεκτρική ενέργεια». Θα μπαίνει μετά μέσα στο σπίτι ο πιστοποιημένος μηχανικός, θα βγάζει έναν συντελεστή και θα εκδίδει ένα πιστοποιητικό, που πρέπει οπωσδήποτε να έχεις. Υποχρεούσαι να έχεις αυτό το πιστοποιητικό ενεργειακής πιστοποίησης και πληρότητας του κτιρίου, διότι διαφορετικά δεν μπορείς ούτε να το πουλήσεις ούτε να το νοικιάσεις.
Έτσι, με τον τρόπο αυτό ήδη στην Αμερική γίνονται τα εξής: ο ιδιωτικός υπάλληλος ιδιωτικής εταιρίας μπαίνει μέσα στο σπίτι του κάθε Αμερικανού και εφαρμόζει τον Διεθνή Κώδικα Κτισίματος Σπιτιών (International building code). Λέει: «αυτό το παράθυρο μπάζει, φάε ένα μήνα φυλακή και πρόστιμο 555 δολάρια τώρα». Κατ' αυτόν τον τρόπο έχουν αρχίσει ήδη να δημιουργούνται οι νέο-άστεγοι της Αμερικής. Εάν έχεις δέκα παράθυρα, που μπάζουν; Πλήρωνε τώρα 5.500 δολάρια και φάε δέκα μήνες φυλακή. Αν δεν έχεις να πληρώσεις, σου λέει «παράτα το σπίτι και φύγε, γιατί είναι ενεργοβόρο και κάνει κακό στη φύση». Είναι δυνατόν αυτοί οι Νεφελίμ να είναι τόσο ευαισθητοποιημένοι και να ενδιαφέρονται για το καλό του πλανήτη, για τις πεταλούδες, για τα ρυάκια; Καταλαβαίνετε πόσο στημένη είναι αυτή η απάτη;
Κάποια στιγμή θα έρθει και στην Ευρώπη ο αμερικάνικος νόμος και θα λέει: «τι είδους πιστοποιητικό σας είχε δώσει ο πράσινος ελεγκτής σας; Α,Β,Γ,Δ,Ε,Ζ,Η; Αν είσαι κατηγορίας Α, επειδή ούτως ή άλλως κάτι ξοδεύεις, θα μου δίνεις 100 ευρώ τον χρόνο ή θέλω ένα ευρώ το τετραγωνικό τον χρόνο. Αν είσαι κατηγορίας Β, θέλω 2 ευρώ το τετραγωνικό, αν είσαι Γ, θέλω 3 ευρώ κι αν είσαι Δ θέλω 4 ευρώ. Αν πάλι είσαι κατηγορίας Ε, απαγορεύεται να κατοικείς και να χρησιμοποιείς το σπίτι. Ή θα πληρώσεις κανένα κατοστάρικο χιλιάδες για να το φτιάξεις και να το θωρακίσεις ενεργειακά, ώστε να μπορέσεις να συνεχίσεις να μένεις». «Και πού θα τα βρω;» θα λέει ο νέο-άστεγος. Δεν ξέρουμε πώς θα καταλήξει αυτό το πράγμα. Βάζουν διάφορους φόρους, τους οποίους μαζεύουν ιδιωτικές εταιρίες αυτών των τριών κυρίων, τους οποίους αναφέραμε, του Γκορμπατσόφ, του Αλ Γκορ, του Μωρίς Στρονγκ και οι οποίοι φθάνουν τα 25 τρις δολάρια τον χρόνο. Πού πάνε αυτά τα λεφτά; Όχι πάντως για να κάνουν καλό στο περιβάλλον για να ζούμε εμείς και τα παιδιά μας! Κάτι τέτοιο όλοι μας θα το θέλαμε να το πιστεύαμε, γιατί όλοι είμαστε οικολόγοι και ειδικά εμείς οι Έλληνες, που από την αρχαία Ελλάδα είμαστε ένα με τη φύση.
Ήδη στην Ελλάδα, χωρίς ενεργειακό πιστοποιητικό, δεν νοικιάζεις ούτε πουλάς ακίνητο. Στα σεμινάρια των ενεργειακών επιθεωρητών, τους είπαν ότι από κάποια στιγμή και μετά, όλοι θα αρχίσουν να πληρώνουν πρόστιμα, ανάλογα με την κατηγορία του σπιτιού.

3. Η ιδιωτική μετακίνηση δεν είναι βιώσιμη, απαγορεύεται και γι' αυτό πρέπει να επιβληθούν υψηλοί φόροι στα αυτοκίνητα, υψηλοί φόροι στα καύσιμα. Το ζούμε; Το ζούμε και πολύ μάλιστα, το βιώνουμε μέσα στο πετσί μας.

4. Οικονομικά συστήματα, τα οποία δεν λαμβάνουν υπόψη το περιβάλλον. Δεν μπορείς να μη λάβεις υπόψη το περιβάλλον σε οτιδήποτε και να κάνεις. Αυτό, όμως, είναι κάτι που δεν ισχύει, διότι ο πλανήτης δεν μολύνεται. Μπορεί να πει κάποιος: όταν ρίχνει ο άλλος τα τοξικά απόβλητα μέσα στο τάδε ποτάμι, δεν μολύνει το περιβάλλον; Μα αυτό δεν έχει σχέση με την μόλυνση, αυτό είναι μια ειδική συμπεριφορά κάποιου ηλίθιου και παράνομου και πρέπει ν' αντιμετωπιστεί ποινικά με σύλληψη και φυλάκιση από τις αρχές. Πιάστε τον και κλείστε τον, δεν έχει σχέση με την ολική μόλυνση του περιβάλλοντος, η οποία στην πραγματικότητα δεν υφίσταται.

5. Ακατάλληλες κοινωνικές δομές (no human zones). Δεν μπορείτε να ζείτε όπου εσείς θέλετε, πρέπει να σηκωθείτε και να φύγετε και να πάτε εκεί που θα σας πούμε. Δεν μπορείς να χτίζεις όπου νάναι, δεν μπορείς να επεκτείνεις το σχέδιο πόλεως όπου νάναι, παρά μόνον εκεί που θα σου πούμε εμείς. Όλες οι πόλεις πρέπει να γίνουν οικολογικές με ηλιακά κτίρια, χωρίς εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, χωρίς να ξοδεύουν ενέργεια, χωρίς πετρέλαιο.

6. Απαγορεύεται η χρήση στερεών καυσίμων, δηλαδή καυσόξυλα. Κάποιος σκόπευε να πάει να ζήσει στην εξοχή, στο χωριό του, να τρώει κότες και να ζεσταίνεται με ξύλα. Απαγορεύεται - λέει - να χρησιμοποιείς στερεά καύσιμα, είσαι παράνομος και οικολογικός τρομοκράτης. Μελλοντικά θα συλλαμβάνεσαι, ενώ τώρα θα τρως πρόστιμα.

7. Αδυναμία στα νομικά και θεσμικά συστήματα. Απαγορεύεται να υπάρχουν αδυναμίες, δεν πρέπει να υπάρχουν νόμοι, αλλά κώδικες σαφείς.

8. Ο Χριστιανισμός, ο Μωαμεθανισμός και ο Ιουδαϊσμός θα πάνε στην πυρά. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν θρησκείες και να σκοτώνεται ο κόσμος για την πίστη του. Κανείς μας, βέβαια, δεν θέλει να μαλώνει για λόγους θρησκευτικούς και όποιος το κάνει αυτό με φανατισμό είναι ψυχοπαθής. Δεν είναι δυνατόν να θέλεις να επιβάλεις κάτι με την βία, αφού και ο Χριστός είπε: «Όστις θέλει οπίσω μου ελθείν». Στα πλαίσια αυτά ο ΟΗΕ κήρυξε μία εβδομάδα διαθρησκειακής αρμονίας. Ενώ γινόταν αυτό στις 22 Οκτωβρίου 2010, μέσα στον Νοέμβριο ο Ομπάμα επιβεβαίωνε την πεποίθησή του για μια παγκόσμια θρησκεία. Αυτά λέει η Ατζέντα 21 και όλοι κάνουν αυτό που λέει. Αυτά που λέει η Ατζέντα 21 διεγείρουν (υποτίθεται) τα ευγενή αισθήματα των ανθρώπων, οι οποίοι εφαρμόζοντάς την μπορεί να θέλουν να κάνουν καλό, αλλά το θέμα είναι το τι κρύβεται πίσω απ' το σύνολο της Ατζέντας και του Διατροφικού Κώδικα. Πού θέλουν να καταλήξουν;

9. Ιδιοκτησία περιουσίας. Η γη δεν μπορεί να ανήκει σε ιδιώτες, αλλά στο κράτος. Και για να επιτευχθεί αυτό, πρέπει να πληρώνονται δυσβάσταχτοι φόροι στην ιδιοκτησία, ώστε να αποθαρρυνθούν οι έχοντες από το να επενδύσουν σε ακίνητα, αγροτεμάχια και οικόπεδα. Η αιτιολογία είναι ότι για να έχεις αποκτήσει χρήματα για αγορά ακινήτων πρέπει να ασκείς δραστηριότητες, οι οποίες είναι ενεργοβόρες, πράγμα που βλάπτει το περιβάλλον. Ρίχνε, λοιπόν, φόρους, λέει το κράτος, τους οποίους ο πολίτης δεν θα μπορεί να πληρώνει. Στο τέλος η τιμή των ακινήτων δεν θα πέσει, αλλά ο ιδιοκτήτης θα λέει στο κράτος «πάρ' το, στο χαρίζω, αρκεί να μην πληρώνω φόρους».
Όλες οι περιβαλλοντολογικές υπερβολές και ανοησίες περί ιδιοκτησίας έχουν σαν σκοπό να μετατρέψουν τους ανθρώπους σ' ένα σοβιετικού τύπου παγκόσμιο γκέτο, όπου το κράτος θα ορίζει πού θα μένει ο καθένας. Όταν έχεις σπίτι, που ανήκει στην ενεργειακή κατηγορία Δ ή Ζ, θα έρθει το κράτος και θα σου πει: εγώ θέλω από σένα εκατό χιλιάδες τον χρόνο για να μένεις εδώ. Εσύ δεν θα μπορείς να πληρώσεις και τότε το κράτος θα σου λέει «φύγε και μείνε μ' αυτούς, που έχουν σπίτια τύπου Α». Γι' αυτό και ο Κοσμάς ο Αιτωλός έλεγε: «Μην κάνετε μεγάλα σπίτια και καλά, γιατί τότε θα σας βάλουν άλλους να ζουν μαζί σας, δυο-δυο οικογένειες μαζί, δυο-τρεις οικογένειες μαζί».

10. Η αύξηση του πληθυσμού. Ο πληθυσμός πρέπει να μειωθεί για να μη μολύνεται δήθεν το περιβάλλον. Όλο αυτό είναι μια μεγάλη απάτη, διότι δεν είναι οι δραστηριότητες των ανθρώπων εκείνες, οι οποίες βλάπτουν το περιβάλλον, αλλά η ασυνειδησία μερικών. Όταν έχεις ένα αυτοκίνητο, που βγάζει ντουμάνι τα καυσαέρια, τα οποία αναπνέουν οι συμπολίτες σου, είσαι ασυνείδητος. Αλλά ακόμα και με όλη την διαδικασία των μη καταλυτικών αυτοκινήτων δεν μολύνεται το περιβάλλον. Αν κάποιος, όμως, ρίχνει τα απόβλητα του εργοστασίου του σ' ένα ποτάμι και μολύνει τον υδροφόρο ορίζοντα, αυτό βέβαια βλάπτει το περιβάλλον. Επίσης, τα πυρηνικά, που έριξαν με το απεμπλουτισμένο ουράνιο, αυτά μόλυναν το περιβάλλον. Η ρίψη βομβών απεμπλουτισμένου ουρανίου δεν αποτελεί, πάντως, μια συνηθισμένη, καθημερινή δραστηριότητα.

11. Ο καταναλωτισμός. Όλα τα προϊόντα που καταναλώνουμε παράγονται από εργοστάσια, τα οποία έχουν ρύπους και μολύνουν το περιβάλλον. Είναι κι αυτό ένα παραμύθι.

12. Εξάπλωση των πόλεων. Απαγορεύεται να εξαπλώνονται οι πόλεις. Όλοι οι άνθρωποι, αφού θα ζούνε σε σπίτια τύπου Α, θα πάνε να ζήσουν εκεί, όπου θα τους ορίσουν. Αν πάρουμε μια πόλη σαν την Αθήνα και την μετατρέψουμε έτσι, ώστε όλα τα σπίτια να έχουν καλά κουφώματα, να είναι μονωμένα, να έχουν ηλιακά κ.λ.π., απαιτούνται πολλά χρήματα. Έτσι, πήγαν στην Κοπεγχάγη στα τέλη του 2009 για ν' αποφασίσουν πώς πρέπει να γίνει η παγκόσμια οικονομική διακυβέρνηση για να διαχειρίζεται τα χρήματα από τους πράσινους φόρους. Αποφάσισαν ότι συμφέρει να επενδύσουν στις τρίτες χώρες δήθεν για να τις αναπτύξουν. Μεγάλες εταιρίες - σαν του Αλ Γκόρ και του Γκορμπατσόφ – θέλουν, λοιπόν, να πάνε εκεί να κάνουν τα εργοστάσιά τους και γι' αυτό χρειάζονται τα χρήματα.

Σε τρίτες χώρες, όπως στο Μπαγκλαντές, στη Νιγηρία, στα νότια παράλια της Κίνας, αυτή τη στιγμή ετοιμάζουν πλωτές πόλεις ενεργειακά αυτόνομες με ανεμογεννήτριες, ηλιακά κ.λ.π., όπου θα βάλουν όλους τους ανθρώπους να ζήσουν μετά την εφαρμογή του Διατροφικού Κώδικα. Εκεί οι άνθρωποι θα τρώνε κρεατόμαζες και θα έχουν το τσιπάκι στο χέρι. Φευγάτο και ακραίο; Δείτε διαφημίσεις στο CNN. 
Στο Λάγκος της Νιγηρίας, στην Νέα Ορλεάνη, στο Αμπουντάμπι, στο Κατάρ κατασκευάζονται αυτή τη στιγμή πλωτές πόλεις για να πάνε τα λεφτά εκεί και να αναπτυχθούν. Το μεγαλύτερο χρέος στον κόσμο το έχει η Αμερική με 16 τρις δολάρια. Αυτοί μαζεύουν 25 τρις τον χρόνο, εισπράττουν τους πράσινους φόρους και σκοπεύουν με ακόμα παραπάνω φόρους να κάνουν ανάπτυξη. Αυτή είναι η ανάπτυξη στις τρίτες χώρες, οι πλωτές πόλεις, οι οποίες θα λέγονται πράσινες, αλλά πράσινες δεν θα είναι. Θα είναι μεταλλικά πλωτά κουτιά με τοίχους γύρω-γύρω για να προστατεύονται από τα κύματα και θα μπορούν να μετακινούνται. 
Οι Αμερικανοί δήλωσαν σε ντοκιμαντέρ που κυκλοφορούν - και υπάρχουν πολλά τέτοια στο YouTube - ότι μέσα σε τρία χρόνια μπορεί να κατασκευαστεί μία πόλη ενός εκατομμυρίου ανθρώπων. Η κατασκευή της μπορεί να κοστίσει πολύ λιγότερο απ' όσο χρειάζεται μια πόλη σαν την Θεσσαλονίκη για να την θωρακίσεις ενεργειακά. Δηλαδή, το κόστος, που απαιτείται για να μετατρέψεις μια πόλη, να την κάνεις ενεργειακά αυτόνομη και βιώσιμη, είναι πολύ μεγαλύτερο από το να χτίσεις μια νέα πόλη. Στις πόλεις αυτές οι άνθρωποι θα κινούνται μόνο με ποδήλατα και θα έχουν να καλύψουν μια απόσταση το πολύ-πολύ 200 μέτρων. 
Αυτή τη στιγμή γίνονται διάφορα πειράματα. Τα μεταλλικά κουτιά-σπίτια θα παραχωρηθούν δωρεάν, διότι όταν θα έρθει ο «Κακός», δηλαδή το Θηρίο, θα λένε: ορίστε, σας δίνουμε σπίτια, σας δίνουμε να τρώτε. Πάρτε το τσιπάκι, γιατί δεν θα μπορούν τίποτα να κάνουν χωρίς το τσιπάκι. Η υπερ-τεχνολογία θα επικρατεί μέσα στη θάλασσα. Πού να πάνε να φύγουν από μια τέτοια χούντα; Και θα ρωτήσει κανείς: πού θα πάνε 6,5 δις άνθρωποι μέσα στη θάλασσα; Μα το σχέδιο δεν προβλέπει 6,5 δις ανθρώπους, αλλά προβλέπει μόνο 500 εκατομμύρια.

Επαναλαμβάνω ότι πήραν ανθρώπους με τις καλύτερες προθέσεις, τους εκμεταλλεύονται και τους βάζουν να λένε ότι πρέπει να σώσουμε το περιβάλλον. Σύμφωνοι, να το προσέχουμε το περιβάλλον, αλλά όχι όπως θέλουν αυτοί. Έχουν βάλει οργανώσεις, οργανισμούς, ιδιώτες, κυβερνήσεις να δουλεύουν για τη σωτηρία του πλανήτη και πίσω απ' όλα κρύβονται αυτοί. Και προσέξτε: οι πλωτές αυτές πόλεις ήδη κατασκευάζονται και μάλιστα γίνονται πειράματα. Έξω απ' Αμπουντάμπι έχουν μια τετραγωνική πόλη, την Μασντάρ (που σημαίνει πηγή), όπου όλα είναι με ανεμογεννήτριες, ηλιακά, ποδήλατα, ηλεκτρικά τραίνα, καύσιμα μηδέν, όλα τα σκουπίδια ανακυκλώνονται, καθόλου διοξείδιο του άνθρακα και όλα πρέπει να γίνουν έτσι, ν' ακολουθήσουν αυτό το πρότυπο. Φυλακή τύπου Μασντάρ το λέω εγώ. Ψάξτε το κι εσείς, ευαισθητοποιηθείτε και διαδώστε το στον κόσμο.

Η λέξη εντωμεταξύ Μαζντάρ, είναι ελληνική, αφού το γάλα, η ζωή, πηγάζει από τους μαστούς, τα «μαστάρια», εξ ου και Μαζντάρ. Καλό έτσι;

Τι απαιτείται - λένε - να γίνει; Απαιτείται να γίνει ανακατανομή των πληθυσμών ανάλογα με τους φυσικούς πόρους και τον οικολογικό κίνδυνο. Δεν κουβαλούν εδώ τους λαθρομετανάστες για να μην είμαστε «μάγκες» στην Ελλάδα ή για να επικρατήσει ο Μουσουλμανισμός εδώ ή στην Ευρώπη. Τους φέρνουν για να τους μαντρώσουν, γιατί όλοι αυτοί, που φεύγουν από τα κράτη τους στην Ασία και στην Αφρική, δεν ήταν βολεμένοι σε μεγάλες πόλεις. Ήταν ο κοσμάκης, που έμενε στην ύπαιθρο και δεν ελεγχόταν. Βάλ' τους - λένε - μέσα στο Παρίσι να τους ελέγχουμε. Και όσοι μείνουν ζωντανοί, όσοι απ' τους άσπρους, τους μαύρους, τους κίτρινους επιζήσουν στο Παρίσι, βάλ' τους μετά σε μία πόλη τύπου Μασντάρ.

Και δεν είναι πολλοί αυτοί, που θα επιζήσουν μετά τον Διατροφικό Κώδικα, αφού προβλέπεται ότι θα πεθαίνουμε πάνω από τρία δις. Αυτό το είπε σε μια έξαρση ειλικρίνειας ο Οργανισμός Υγείας και το έχουν επαναλάβει πολλοί επιστήμονες. Όταν εφαρμοστεί ο Διατροφικός Κώδικας, οι άνθρωποι που δεν θα παίρνουν βιταμίνες θα πεθαίνουν σαν τα κοτόπουλα από απλές αρρώστιες, διότι ο οργανισμός τους δεν θα διαθέτει άμυνες.

Αυτή, λοιπόν, είναι η ανακατανομή των πληθυσμών ανάλογα με τους φυσικούς πόρους και τον οικολογικό κίνδυνο. Η κυβέρνηση πρέπει να έχει πλήρη έλεγχο της ιδιοκτησίας της γης, δηλαδή και γη να έχεις, η κυβέρνηση θα αποφασίζει τι θα γίνει. Όλα αυτά έρχονται και θα εφαρμοστούν εδώ και τώρα. Ελεγχόμενη χρήση γαιών, κτημάτων κ.λ.π. Τα κέρδη, που προέρχονται από την χρήση γης και ακίνητης περιουσίας γενικότερα, πρέπει να τα εισπράττει το κράτος με τη μορφή πολύ υψηλών φόρων. Κάποτε έλεγες να κάνεις μία επένδυση με τα χρήματα, τα οποία με κόπο μιας ζωής είχες μαζέψει, αγόραζες ένα διαμέρισμα να εξασφαλιστείς εσύ και τα παιδιά σου. Τώρα, όμως, δεν συμφέρει. Η ιδιοκτησία ακινήτων πρέπει να επανέλθει στο κράτος για να γίνει σωστά η ανακατανομή του πλούτου. Ανακατανομή πλούτου σημαίνει «τα παίρνω από την μεσαία τάξη και τα δίνω στους τρεις μεγάλους, όχι στους φτωχούς». Φτωχαίνω την μεσαία αστική τάξη, την εξαφανίζω, κλείνω όλα τα μικρομάγαζα, όλους τους εμπόρους, ιδιοκτησία μηδέν, ελεύθερη επιχείρηση μηδέν. Όλοι δούλοι της νέας Νέας Τάξης των Πραγμάτων.

Και μη μου πείτε ότι κινδυνολογώ, γιατί αυτό θα σημαίνει ότι δεν έχετε επαφή με το περιβάλλον

Αυτά σας τα έχω πει εδώ και χρόνια και τώρα απλά τα θυμίζω γιατί δεν έχει ολοκληρωθείο το σχέδιο και θέλω να ξέρετε τι έρχεται.

Ας δούμε τι έχουν πει κατά καιρούς διάφοροι μεγάλοι και τρανοί. Ο Ομπάμα είχε πει πέντε μέρες πριν εκλεγεί: «Απέχουμε πέντε μέρες από το να αλλάξουμε τον κόσμο» (γιατί ήξερε τι του είχαν πει να κάνει).

Ο Δαυίδ Ροκφέλερ πριν από χρόνια είχε πει: «Βρισκόμαστε στο όριο της παγκόσμιας αλλαγής. Το μόνο που μας χρειάζεται είναι η κατάλληλη παγκόσμια κρίση». Για ποια παγκόσμια κρίση μιλούσε; Μα για το περιβάλλον φυσικά, αυτή η κρίση μας έλειπε για να μας πουν «κινδυνεύετε, αφού κινδυνεύετε, αφήστε το σε εμάς. Φέρετε τα λεφτά σας όλα και καθαρίζετε».

Αυτό είναι το σχέδιο «Σιδερένιο Βουνό». «Αναπτύσσεται παγκοσμίως η κατάλληλη δυναμική, η οποία θα μας επιτρέψει να πετύχουμε ανακατανομή πλούτου υπέρ των συμφερόντων», είπαν στη Λέσχη της Ρώμης.

«Για να σωθεί το περιβάλλον πρέπει κάθε νόμος, κάθε κυβέρνηση, κάθε οργανισμός να καθοδηγηθούν από ένα παγκόσμιο όργανο», είπε ο Αλ Γκορ. Τον έπιασε ο πόνος τον Αλ Γκόρ για να σωθεί το περιβάλλον και ο πλανήτης! Απάτη είναι όλα αυτά, απάτη είναι η δήθεν υπερθέρμανση του πλανήτη και χρησιμοποιούν τους πάντες για να πετύχουν τους σκοπούς τους!
Ο Ομπάμα τον Μάρτιο του 2010 είπε: «Δεν είδατε τίποτα ακόμα, μόλις άρχισα, αυτό είναι μόνον η αρχή».

Στον ΟΗΕ το 1976 ειπώθηκε: «Η γη δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται σαν ένα αγαθό και να συγκεντρώνεται με την μορφή πλούτου από τους ιδιώτες. Αυτό είναι που προκαλεί κοινωνικές αδικίες και γι' αυτό πρέπει η ιδιοκτησία της γης να καταργηθεί». Μιλάμε για παγκόσμια κομμουνιστική χούντα!

Ο Γκορμπατσόφ είπε: «Εύχομαι οι αρχές της πρωτοβουλίας για την γη να αποτελέσουν τις νέες δέκα εντολές για μια βιώσιμη παγκόσμια κοινωνία». Γι' αυτούς βιώσιμη θα πει να μπορούν να την κουμαντάρουν και ανακατανομή του πλούτου θα πει να μας τα πάρουν όλα, να μην έχουμε τίποτα, ούτε αυτοκίνητα, ούτε ιδιοκτησία, να μην υπάρχουν επαγγελματίες. Όλα αυτά απαγορεύονται, δεν αποτελούν βιώσιμη ανάπτυξη.

«Η φύση είναι ο Θεός μου, τα δένδρα είναι οι ναοί μου και τα δάση οι εκκλησιές μου», λέει ο Γκορμπατσόφ και ισχυρίζεται ότι διέλυσε την Σοβιετική Ένωση όχι επειδή του το ζήτησαν από την Λευκή Αδελφότητα, αλλά για το καλό του περιβάλλοντος. Είναι δυνατόν να έχεις την πιο ισχυρή στρατιωτική μηχανή, την μεγαλύτερη οικονομία κάνοντας κουμάντο σε όλους και να την διαλύεις υπέρ της οικολογικής ανάπτυξης;
Επίσης, ο Σίνγκερ είπε: «Ο Χριστιανισμός είναι εχθρός μας. Για να πετύχει η οργάνωση για τα δικαιώματα των ζώων πρέπει να καταστραφούν οι παραδόσεις των Χριστιανών και των Εβραίων». Γι' αυτό λέω ότι πίσω απ' όλα δεν είναι οι Εβραίοι. Αυτοί θα την φάνε πρώτοι απ' όλους.

Η Ατζέντα 21 (UNITED ΝATIONS SUSTAINABLE DEVELOPMENT), λοιπόν, συντάχτηκε στο Ρίο ντε Τζανέιρο στις 3-14 Ιούνη 1992 με 351 σελίδες και κυκλοφορεί στο διαδίκτυο ελεύθερα. Όλα πρέπει να τελειώσουν μέχρι το 2015. Για να γίνει η βιώσιμη ανάπτυξη πρέπει να έρθει η αποβιομηχάνιση. Αυτό δεν μπορεί, όμως, να γίνει, διότι ο Πούτιν δεν θα το δεχθεί ποτέ. Γι' αυτό κι εγώ βλέπω ότι πηγαίνουμε κατευθείαν σε τρίτο παγκόσμιο πόλεμο, όπως προβλέπουν οι προφητείες. Δεν υπάρχει περίπτωση ο Πούτιν να κλείσει όλα τα εργοστάσια της Ρωσίας και να τους πει «πάρτε τα πετρέλαια και τα φυσικά αέρια και κάντε αλλού εργοστάσια, όπου δεν θα μολύνετε το περιβάλλον». Όταν είχε πάει, μάλιστα στην Γερμανία, τους είχε προτείνει «να κάνουμε μια ένωση από την Λισαβώνα της Πορτογαλίας μέχρι το Βλαδιβοστόκ στον Ειρηνικό ωκεανό και να κάνουμε ένα νόμισμα και ό,τι άλλο θέλετε εσείς». Βέβαια, άφησε απέξω την Αμερική, την Αγγλία και την Ιαπωνία, γιατί δεν τους «πάει» καθόλου. Όλοι τον κοιτούσαν περίεργα. Έρχεται, όμως, η μέρα που ο Πούτιν θα τους «πει το ποίημα», θα τους «εξηγήσει το όνειρο». Απ' τον κοντό θα την βρούνε!

Βιώσιμη ανάπτυξη δεν πρόκειται να γίνει στο τέλος, αλλά πόλεμος. Τι είδους πράσινες πόλεις θα είναι αυτές, όπου θα ζουν οι άνθρωποι μαντρωμένοι, αφού θα είναι μεταλλικές και πλωτές μέσα στη θάλασσα; Όλη η Γη θα είναι no human zone. Αν ξεφύγεις από μία φυλακή στη στεριά, πηγαίνεις και κρύβεσαι σε μια σπηλιά, στα βουνά, όπου δεν πρόκειται να σε βρουν. 
Τι λέει ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός; Τι αποκάλυψε ο Χριστός και οι Απόστολοι; Ευλογημένα τα βουνά, που θα σώσουν πολλές ψυχές, όπου θα ξεφύγουν άνθρωποι, που θα ξεφύγουν απ' τις φυλακές.

Λιακόπουλος Δημοσθένης