Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

9 Δεκ 2012

Η πραξικοπηματική αυθάδεια της κυβέρνησης κλιμακώνεται…

Του Θύμιου Παπανικολάου 

Τώρα η κυβέρνηση Σαμαρά επεκτείνει την πραξικοπηματική της αλυσίδα και εναντίον της δικαστικής εξουσίας: Ένα ακόμα βήμα προς τον πραξικοπηματικό ολοκληρωτισμό…

Η κατοχική κυβέρνηση κατάργησε, με το «αποφασίζουμε και διατάζουμε», τη δικαστική ΑΠΟΦΑΣΗ η οποία έβγαλε αντισυνταγματική την πληρωμή των χαρατσιών μέσω της ΔΕΗ, ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΙ ότι θα κόψει το ρεύμα σε όσους δεν πληρώσουν το χαράτσι στους λογαριασμούς της ΔΕΗ!!!

ΕΔΩ στην πραγματικότητα έχουμε ένα ανοικτό κυβερνητικό πραξικόπημα εναντίον ενός άλλου πυλώνα της αστικής δημοκρατίας (της δικής τους «δημοκρατίας»): Της δικαστικής εξουσίας…

Όπως έχουμε υπογραμμίσει πολλές φορές αυτή η κυβέρνηση κλιμακώνει και επιταχύνει τις πραξικοπηματικές διαδικασίες του δικτατορικού ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΥ: Του ΓΕΝΙΚΟΥ «γύψου», μιας ΑΝΟΙΚΤΗΣ και ΩΜΗΣ δικτατορίας…

Το σπειροειδές έλασμα της πραξικοπηματικής αποχαλίνωσης των κατοχικών ανδρεικέλων, ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ:

α) Το Σύνταγμα έχει γίνει κουρελόχαρτο…
β) Αλληλοδιάδοχα κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα «δημοκρατικής» ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ…
Σημείωση: Νομιμοποιημένα από ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ…
Σχετικό άρθρο: «Ο πραξικοπηματικός κατήφορος οδηγεί στο “γύψο”…»
γ) «Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου»
Πράξεις που καταργούν και τις τυπικές διαδικασίες της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, που καταργούν και τα υπολείμματα της αστικής τους δημοκρατίας και μετατρέπουν τη Βουλή (τη δική τους Βουλή) σε ντεκόρ από πολύχρωμες γλάστρες…
Σχετικό άρθρο: Η δικτατορία των «έκτακτων» νομοθετικών πράξεων…
δ). Τώρα προστίθεται και ο κρίκος της πραξικοπηματικής επέκτασης εναντίον των δικαστικών αποφάσεων…

Οδεύουμε ΤΑΧΕΩΣ και στη φίμωση του Λόγου, στον πραξικοπηματικό ολοκληρωτισμό: στο «γύψο»…

Μόνο που τα δωσίλογα απανθρωπάρια του 4ου Ράιχ, μέσα στον πανικό της κατάρρευσής τους, δεν είναι ικανά να διακρίνουν ότι με τις δικτατορικές αυτές πράξεις τους και την πραξικοπηματική τους μοχθηρία ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΥΝ το ΤΕΛΟΣ τους…

Ανάβουν τα ίδια αυτά απανθρωπάρια το φυτίλι της υδρογονοβόμβας που λέγεται λαϊκή ΟΡΓΗ: Της άγριας κοινωνικής ΕΚΡΗΞΗΣ…

Οι μέρες τους είναι μετρημένες…

Στο πλαίσιο των δύσκολων καιρών που ζούμε και της αξιοκρατίας που θα έπρεπε να ισχύει, δεδομένου ότι παρόμοια περιστατικά με αυτά που αναφέρονται παρακάτω, μας οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση. 

Δυστυχώς, τα περιστατικά αφορούν τον Ελληνικό Στρατό και δυστυχέστερα γίνονται από τους «διασώστες» μας, οι οποίοι διαρρυγνύουν τα ιμάτιά τους πως θα πατάξουν την διαφθορά, την αναξιοκρατία και το κομματικό κράτος. Σύμφωνα με όσα ακολουθούν, αυτού του τύπου οι δηλώσεις είναι οι συνήθεις προς χαχόλους, επειδή το «σύστημα» όχι μόνο παραμένει, αλλά συνεχίζει να λειτουργεί με τον μοναδικό τρόπο που γνωρίζει, δηλαδή την εξυπηρέτηση των ημετέρων κομματικών εγγεγραμμένων και επίσημων ψηφοφόρων του…

Με βάση τo έγγραφο Φ.411.1/ΕΠ.459268/Σ.828/11-9-12/ΓΕΑ/Β1/1δ μετατέθησαν στο εξωτερικό Ανθυποσμηναγοί σε θέσεις Επισμηνία - Αρχισμηνία, πράγμα που είναι εντελώς παράτυπο και παράνομο, καθώς σύμφωνα με τα θεσμικά κείμενα, καθώς και το έγγραφο Φ.411/ΕΠ.478279/Σ.870/1-9-11/ΓΕΑ/Β4/1μ συγκεκριμένα, με βάση το οποίο προβλέπεται η κάλυψη της εν λόγω θέσης να είναι μέχρι και ενός βαθμού μεγαλύτερη ή μικρότερη, ενώ σ' αυτήν την περίπτωση η διαφορά είναι δύο βαθμοί.

Συγκεκριμένα με το έγγραφο Φ.411.1/ΕΠ.459268/Σ.828/11-9-12/ΓΕΑ/Β1 ο Ανθυποσμηναγός (ΤΕΑ) Χαράλαμπος Δημητρακόπουλος (66392) μετατέθηκε στο Βέλγιο/Βρυξέλλες. Βέβαια έχει υπηρετήσει στο γραφείο του τέως Α/ΓΕΑ και μετέπειτα Α/ΓΕΕΘΑ κ. Γιάγκου και εσχάτως στο γραφείο του νυν Α/ΓΕΑ κ. Τσαντηράκη.
Επίσης, η Ανθυποσμηναγός (ΑΤΜ) Βασιλική Ασημακοπούλου (66417) μετατέθηκε στη Γαλλία/Παρίσι σε θέση Επισμηνία - Αρχισμηνία.

Το τρελό πάρτι συνεχίζεται κυρίως τώρα, όπου την διεύθυνση των μεταθέσεων έχουν αναλάβει τα στελέχη που είναι προσκείμενα στην κυβέρνηση της Ν.Δ. (κος Δριτσάκος και κος Παρασκευάς).

Έτσι στην ίδια διαταγή ο Αντισμήναρχος (ΜΑ) Παναγιώτης Καλότυχος δεν πρόλαβε να πάει στη διεύθυνση μεταθέσεων του ΓΕΑ και κανόνισε να πάει στην Αμερική/Ουάσιγκτον και μάλιστα για δεύτερη φορά.
Επίσης, ο Επισμηναγός (Δ) Αλέξανδρος Κουμαράς (60500) φρόντισε από το γραφείο του (αυτό των μεταθέσεων εξωτερικού) να πάει στην Ιταλία/Νάπολι.

Μεγάλη ρέντα φαίνεται να έχουν τα στελέχη που υπηρετούν στην Κρήτη και συγκεκριμένα στη Μονάδα της Ζήρου, καθώς ο κος Πλακιωτάκης φρόντισε μεγάλος αριθμός από εκεί να πάει τόσο στο εξωτερικό όσο και στην Κύπρο (με τα έγγραφα Φ.411/ΕΠ.459332/Σ.848/13-9-12/ΓΕΑ/Β1 και Φ.411.1/ΕΠ.459267/Σ.827/11-9-12/ΓΕΑ/Β1), καθώς και πολλά άλλα στελέχη από Μονάδες της Κρήτης.

Το κορυφαίο όμως όλων είναι το εξής :Με το σήμα (071503Ζ ΣΕΠ 12/ΓΕΑ/Β1/1τ) της Παρασκευής 7/9/12, ζητήθηκαν επιθυμίες προσωπικού για κάλυψη τριών θέσεων στην Κύπρο, έως τη Δευτέρα 10/9/12, που θα έπρεπε να πληρούν τα εξής κριτήρια:

1) Ενός Σμηνάρχου (ΕΑ) με εμπειρία στο ΓΕΕΘΑ, σε Κέντρο Νεοσυλλέκτων (124 ΠΒΕ), να έχει διατελέσει Διοικητής σε Μοίρα Άμυνας Φρούρησης (ΜΑΦ), να είναι απόφοιτος ΑΔΙΣΠΟ ή ΣΠΑ Ανωτέρων. Φυσικά αφορούσε στον Σμήναρχο (ΕΑ) Νικόλαο Μπαμπαλή (12564) κολλητό βουλευτή της Ν.Δ. που είναι επιστήθιος φίλος του κ. Σαμαρά (τον είχε ακολουθήσει στην Πολιτικά Άνοιξη όταν έφυγε από τη Ν.Δ. κλπ) που πηγαίνει στην Κύπρο για δεύτερη φορά.

2) Ενός Σμηναγού (ΥΑΔ) με εμπειρία σε πυραυλικό σύστημα (καμία σχέση με αυτό αλλά υπηρετούσε στη Χρυσούπολη ως αξιωματικός ασφαλείας), να είναι απόφοιτος ΣΠΑ/ΣΕΑΑ, να έχει εμπειρία σε ειρηνευτικές αποστολές (έχει πάει στη Βοσνία), να έχει προϋπηρεσία σε χώρα της Μέσης Ανατολής (έχει υπηρετήσει δύο χρόνια στην Ιορδανία), να γνωρίζει αγγλικά (τι χρειάζονται να μου πείτε στην Κύπρο;) και να διαθέτει επιτελική εμπειρία (ήταν στο γραφείο του κ. Βενιζέλου, ως υπουργού Εθνικής Άμυνας. Πρόκειται φυσικά για τον Σμηναγό (ΥΑΔ) Κωνσταντίνο Πάντζαρη (61825) που πάει κι αυτός στο εξωτερικό για δεύτερη φορά.

3) Ενός Υποσμηναγού (ΤΕΑ) με εμπειρία στα ραντάρ, με γνώση ηλεκτρονικού πολέμου, κάτοχο στρατιωτικού διπλώματος Ε' κατηγορίας και απόφοιτο εκπαίδευσης πυρασφάλειας. Πρόκειται φυσικά για τον Υποσμηναγό (ΤΕΑ) Παντελή Πέτσα (65771). 

Έτσι με το έγγραφο Φ.411/ΕΠ.459638/Σ.926/26-9-12/ΓΕΑ/Β1/1α καθορίσθηκαν οι μεταθέσεις των ανωτέρω με πλήρως "αντικειμενικά" κριτήρια.

Μιλάμε δηλαδή για εντελώς φωτογραφικές τοποθετήσεις που καταστρατηγούν πλήρως το νόμο 3883/2010 και τη μοριοδότηση που θα προσέδιδε υποτίθεται αντικειμενικότητα και διαφάνεια.
Τα παραπάνω αποτελούν φυσικά μόνο ένα μικρό μέρος των κομματικών μεταθέσεων των ημετέρων οι οποίες συνεχίζονται με ένταση ακόμα και σήμερα.

Ντροπή...


Σχόλιο ID-ont: Μετανάστες Πακιστανοί στην Ελλάδα με ηλεκτρονική ταυτότητα και Έλληνες πολίτες χωρίς; Να ένα πιθανό επιχείρημα που θα δούμε να χρησιμοποιείται για την προώθηση της Ελληνικής Κάρτα του Πολίτη. 

Διαβάστε ένα άρθρο για την Πακιστανική Κάρτα του Πολίτη! Το άρθρο αυτό θα μπορούσε να είναι ένα κείμενο από το μέλλον της ...Ελλάδας, την εποχή που θα χρησιμοποιούνται τέτοια κείμενα για να προπαγανδίσουν τη χρήση της Κάρτας του Πολίτη στη χώρα μας. 

Η Nadra (National Database & Registration Authority) του Πακιστάν σχεδίασε μια Ηλεκτρονική Ταυτότητα, τελευταία λέξη της τεχνολογίας, για την παροχή hi-tech λύσεων και την προστασία της ταυτότητας του κατόχου της. Η έξυπνη Εθνική Ταυτότητα (SNIC) είναι πολύ πιο έξυπνη και πιο εξελιγμένη σε σχέση με την προηγούμενη Μηχανογραφημένη Εθνική Ταυτότητα (CNIC). Αυτές έχουν ενσωματωμένο ένα τσιπάκι. Έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να ανταποκρίνονται σε όλες τις ανάγκες που προκύπτουν από την εξέλιξη της τεχνολογίας αλλά και για να αποθηκεύονται επάνω τους δεδομένα. Οι έξυπνες κάρτες θα συνδέονται άμεσα με την κεντρική βάση δεδομένων της Nadra. 

Ο Κάτοχος του SmartNIC θα έχει δωρεάν ασφάλιση ζωής για δύο χρόνια. Υπάρχουν σχέδια για να συνδεθεί και με πολλές άλλες εφαρμογές όπως: των βιομετρικών στοιχείων, ηλεκτρονική πληρωμή διοδίων αυτοκινητοδρόμων, έκτακτη βοήθεια σε καταστροφές, άδεια οδήγησης, άδεια οπλοφορίας, διαβατήριο, κάρτα σχολείου, κάρτα υγείας και ηλεκτρονική ψηφοφορία. Θα βοηθήσει επίσης στην πρόσβαση σε προγράμματα εκταμίευσης μετρητών (προφανώς εννοεί κρατικές ενισχύσεις), μειώνοντας τραπεζικές και χρηματοοικονομικές συναλλαγές, κλπ. Υπάρχει επίσης πρόβλεψη για την αποθήκευση επάνω τους δεδομένων από εγκεκριμένους χρήστες π.χ. τράπεζες κλπ. 

Ο κ. Tariq Malik, Πρόεδρος της Nadra, έγραψε στη στήλη του στην Daily Express στις 13 Νοέμβρη του 2012, ότι ''είναι η πιο ασφαλής ταυτότητα στον κόσμο". Είναι τυπωμένη σε πολλαπλά στρώματα και κάθε στρώμα έχει τα δικά του χαρακτηριστικά ασφαλείας. Όταν αυτή η κάρτα τοποθετείται σε ένα μηχάνημα ανάγνωσης, ελέγχονται πρώτα στοιχεία του κατόχου και στη συνέχεια ζητούνται τα δακτυλικά αποτυπώματα του χρήστη της κάρτας, για να συγκριθούν με τα δακτυλικά αποτυπώματα που είναι αποθηκευμένα στην κάρτα. Έτσι είναι αδύνατον να γίνει κακή χρήση αυτής της κάρτας. 

Η πρώτη Έξυπνη Ταυτότητα/Κάρτα δόθηκε στον Πρόεδρο Ασίφ Αλί Zardai τον περασμένο μήνα. 


Τα κυριότερα χαρακτηριστικά της "Έξυπνης" Ταυτότητας/Κάρτας 

Ακολουθούν μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά των έξυπνων καρτών: 

1. Η Κάρτα με το ενσωματωμένο Chip έχει 36 χαρακτηριστικά ασφαλείας, 

2. Πολυδιάστατη χρήση και υπηρεσίες, 

3. Συμμετοχή σε κοινωνικά και οικονομικά προγράμματα,

4. Ενσωμάτωση της πιο σύγχρονης τεχνολογίας κρυπτογράφησης, 

5. Άμεση αναγνώριση δακτυλικών αποτυπωμάτων, 

6. Εύκολη εκταμίευση της σύνταξης, 

7. Ασφάλιση έναντι θανάτου αξίας Rs.100,000 για 2 χρόνια, 

8. Τα πρότυπα σχεδίασή της είναι συμβατά με όσα ορίζει ο ICAO (Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας), 

9.Τα δεδομένα που θα γράφονται στην κάρτα θα είναι τόσο στα Ουρντού (Ινδική γλώσσα) όσο και στην αγγλική γλώσσα, το οποίο θα είναι πολύ χρήσιμο για τους μετανάστες Πακιστανούς και όσους θέλουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό. 

Κόστος της κάρτας SNIC 

Το κόστος της SNIC είναι Rs.1500, ενώ δεν υπάρχει καμία χρέωση για τους απλές CNIC. Το τέλος ανανέωσης της CNIC είναι Rs.75. Αρχικά, οι έξυπνες κάρτες θα εκδίδονται για περίοδο 10 ετών. 

Για να πάρετε την έξυπνη κάρτα σας, επισκεφθείτε το πλησιέστερο Κέντρο Εγγραφής της Nadra

Πηγή: ID-ONT 
Του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου

Όχι μόνο εμείς οι Έλληνες και μαζί μας οι Ευρωπαίοι πολίτες των άλλων 26 χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και ολάκερη η ανθρωπότητα έχει ακούσει πολλά για Τράπεζες και Τραπεζίτες.

Καθώς πλησιάζει η ημερομηνία για την καταβολή της περιβόητης πλέον «δόσης» που θα ενισχύσει κυρίως τα Τραπεζικά Ιδρύματα θεώρησα σκόπιμο να θυμίσω στον Πρωθυπουργό μας κ Σαμαρά που σπούδασε Οικονομικά και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Amherst College και στο Harvard University και στα άλλα δύο μέλη της «εγχώριας τρόικα» που μας κυβερνά τι είχε πει σχεδόν 3 αιώνες πριν O Thomas Jefferson, 3ος Πρόεδρος των ΗΠΑ και κύριος συγγραφέας της ιστορικής «Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας – Declaration of Independence» μιλώντας για τις ΤΡΑΠΕΖΕΣ:

«Πιστεύω ότι τα τραπεζικά ιδρύματα είναι πιο επικίνδυνα για τις ελευθερίες μας από τακτικούς στρατούς. Αν ο αμερικανικός λαός επιτρέψει ποτέ ιδιωτικές τράπεζες να ελέγξουν την έκδοση του νομίσματός τους, πρώτα με τον πληθωρισμό, μετά με τον αποπληθωρισμό, οι τράπεζες και οι εταιρείες που θα αναπτυχθούν γύρω από [τις τράπεζες] θα στερήσουν από τον Λαό όλη την περιουσία του και τα παιδιά του θα ξυπνήσουν μια μέρα άστεγα στην ήπειρο που πατέρες τους κατέκτησαν…»

Xωρίς κανένα απολύτως δικό μου σχόλιο!...

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Πάρα πολλές φορές κατά το παρελθόν έχω γράψει για τη συνειδητή προδοσία κατά της πατρίδας, η οποία συντελείται από όλες τις μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο προσπάθησαν και εν πολλοίς κατάφεραν να αποδομήσουν την Ελληνική κοινωνία από διαχρονικές αξίες και ευαισθησίες, όπως η γλώσσα, η θρησκεία, η αλληλεγγύη, η τιμιότητα.

Το παγκόσμιο σύστημα της νέας τάξεως πραγμάτων και της παγκοσμιοποίησης, προκειμένου να κάνει ευάλωτο τον Ελληνικό λαό στην επιβολή των ιδεών του, επέλεξε ως όργανα αυτής της αποδόμησης πατροπαράδοτων αξιών του έθνους, πολιτικά πρόσωπα τα οποία ήταν κενόδοξα και επιδερμικά.

Σήμερα θα προσπαθήσω με κάποια στοιχεία, να παρουσιάσω μερικά από αυτά τα πρόσωπα, τα οποία συνετέλεσαν με τις πολιτικές-προδοτικές τους πράξεις στην διακόρευση της γλώσσας μας, των παραδόσεών μας και έθεσαν σε κίνδυνο τα Εθνικά μας ζητήματα. Θέλουν δε, να μας πείσουν πως ο οσφυοκαμπτισμός και ο ραγιαδισμός κάνουν καλό στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις, από τη στιγμή που η Τουρκία εξακολουθεί την επεκτατική της πολιτική -η οποία από πλευράς της πράττει άριστα- εις βάρος της Ελλάδος.

Στις 4 Φεβρουαρίου 2000 υπογράφηκε στην Αθήνα, επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ, από τους Υπουργούς Εξωτερικών της Ελλάδος (Γιώργος Παπανδρέου) και της Τουρκίας (Ισμαήλ Τζέμ) συμφωνία μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Δημοκρατίας της Τουρκίας για πολιτιστικά θέματα. Αυτή η συμφωνία κυρώθηκε από τη Βουλή και έγινε νόμος του κράτους (2929). Δημοσιεύθηκε δε, στο ΦΕΚ 142/27 Ιουνίου 2001. Μεταξύ των άλλων που αποφασίζονται προκειμένου “να συσφιχτούν” πολιτισμικά οι σχέσεις των δυο χωρών είναι και όσα αναφέρονται στο άρθρο 1, παράγραφος ι: «Θα συνεργάζονται (οι δυο χώρες) στην παρουσίαση της ιστορίας, της γεωγραφίας, του πολιτισμού και της οικονομίας της άλλης χώρας, ιδιαίτερα στα σχολικά βιβλία. Με αυτόν το στόχο θα συστήσουν μια Μικτή επιτροπή εμπειρογνωμόνων, η οποία θα ανταλλάξει και θα μελετήσει τα σχολικά βιβλία για να προτείνει τη διόρθωση των ανακριβειών».

Βλέπετε δηλαδή, πως ο πολιτικός ολετήρας των μνημονίων τα οποία εξαθλίωσαν τον Ελληνικό λαό και τον έκαναν ξένο μέσα στη χώρα του, εν μέσω ζεμπέκικων με τον Ισμαήλ Τζέμ, προετοίμαζε την αλλοίωση της ιστορικότητας των βιβλίων μας, προς όφελος των γειτόνων μας. Διότι μέχρι σήμερα τα Ελληνικά βιβλία στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας, έχουν υποστεί δραστικές διαγραφές ή εκπτώσεις ιστορικών γεγονότων, αντίθετα με τα σχολικά βιβλία της Τουρκίας, τα οποία εξακολουθούν να σπέρνουν το μίσος κατά του Ελληνισμού.

Στις 20 Ιουνίου 2006, επί κυβερνήσεως ΝΔ και με τις υπογραφές της Υπουργού Μαριέττας Γιαννάκου και υφυπουργού Γεωργίου Καλού, δημοσιεύεται στο ΦΕΚ 867/10 Ιουλίου 2006, τροποποίηση του νόμου 1566/1985 όπου οι υπουργοί αποδέχονται την εισήγηση του παιδαγωγικού Ινστιτούτου, τμήματος δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, για τη διδασκαλία της τούρκικης γλώσσας στην Α,Β και Γ τάξη του Γυμνασίου, επιδιώκοντας οι μαθητές να αναπτύξουν την επικοινωνιακή ικανότητα προκειμένου να έρθουν σε επαφή με την επίσημη γλώσσα μιας γειτονικής χώρας. Πιο συγκεκριμένα: «α) Να κατανοούν και να παράγουν προφορικό και γραπτό λόγο. β) Να αναπτύσσουν γλωσσολογική και κοινωνιογλωσσική ικανότητα. γ) Η εκμάθηση της Τούρκικης γλώσσας θα συμβάλλει στην ενεργό συμμετοχή σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία και την κατανόηση της διαφορετικότητας. δ) Να αναπτύσσουν λειτουργικές δεξιότητες λόγου και ε) Να χρησιμοποιούν την Τούρκικη γλώσσα ως μέσο απόκτησης νέων γνώσεων και πολιτισμικών εμπειριών».

Στο σημείο αυτό δεν πρέπει να ξεχνάμε πως επί υπουργίας Γιαννάκου και διά χειρός της συντακτικής ομάδας της κ. Ρεπούση (σημερινής βουλευτού της ΔΗΜΑΡ), γράφτηκε το προδοτικό και ανιστόρητο βιβλίο της Στ΄ Δημοτικού (2006), όπου μεταξύ των άλλων απαράδεκτων και τραγικών ανακριβειών, παρουσίαζε το σφαγιασμό του Ελληνικού Μικρασιατικού πληθυσμού στο λιμάνι της Σμύρνης το 1922, ως πληθυσμιακό συνωστισμό. Την εποχή εκείνη πολλοί βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος αντέδρασαν, αλλά και πολλοί άλλοι επώνυμοι χρησιμοποίησαν πολύ προσβλητικά λόγια για την Υπουργό και τη συντακτική ομάδα της κ.Ρεπούση. Ο πανεπιστημιακός, κ.Ζουράρις χαρακτήρισε το βιβλίο «κουρελόχαρτο», ενώ ο σκηνοθέτης, κ.Κούνδουρος, αποκάλεσε τη συντάκτρια του βιβλίου (Ρεπούση) «μουλάρι ξεκαπίστρωτο». Επιπλέον, η κ. Γιαννάκου δεν εξελέγη βουλευτής στις εκλογές του 2007 και φρόντισε ο Κώστας Καραμανλής, αυτή που την αποδοκίμασε ο Ελληνικός λαός, να την τοποθετήσει πρώτη στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στις ευρωεκλογές που ακολούθησαν, προκειμένου να εκλέξει από την πίσω πόρτα ένα από τα πολυτιμότερα γρανάζια της μηχανής της παγκόσμιας διακυβέρνησης.

Οσονούπω, από τις παραπάνω αναφορές διαπιστώνουμε πως τα δυο κόμματα εξουσίας που μας κυβέρνησαν όλα αυτά τα χρόνια από το 1975 μέχρι σήμερα (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) είναι μια Ανώνυμη Εταιρεία (ε Άδωνη Γεωργιάδη;) και δεν διαφέρουν σε τίποτα μεταξύ τους. Γι΄ αυτό παρά τα τόσα οικονομικά σκάνδαλα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, όλα συγκαλύφτηκαν με μαεστρία, γιατί «κόρακας-κοράκου μάτι δε βγάζει». Την ίδια πολιτική ακολουθεί και η τρικομματική κυβέρνηση (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ) και σχεδιάζονται οι νέες προδοτικές πολιτικές κατά της πατρίδας διά μέσω του πολύ σοβαρού εργαλείου που διαθέτει το «σύστημα» την βουλευτή, πλέον, της ΔΗΜΑΡ κ.Ρεπούση. Η κ.Ρεπούση εκτός από βουλευτής είναι και υπεύθυνη για θέματα παιδείας της ΔΗΜΑΡ. Δηλαδή ενός εκ των τριών κομμάτων της συγκυβέρνησης. Είπε, λοιπόν, ξεδιάντροπα και προκλητικά πως πρέπει να καταργηθούν οι αναπαραστάσεις της εξόδου του Μεσολογγίου (όχι ηρωικής), της ανατίναξης της Αρμάτας στις Σπέτσες, του ολοκαυτώματος του Κουγκίου, των εκδηλώσεων της ανυψώσεως του λάβαρου στην Αγία Λαύρα, της εισόδου των Ελληνικών στρατευμάτων στη Θεσσαλονίκη. Αυτές τις αναπαραστάσεις μεγάλων ιστορικών στιγμών του Γένους, τις χαρακτήρισε πως είναι «εθνικιστικά κιτς». Όμως, ξέχασε να μας πει, πως αντίθετα οι Τούρκοι στην Πόλη, στις 29 Μαΐου κάθε χρόνο με εορταστικές εκδηλώσεις που διαρκούν τρεις ημέρες, γιορτάζουν την Άλωσή της το 1453. Βέβαια, αυτό το αγλάισμα της πολιτικής, που πρόσφατα μας προέκυψε στην Ελληνική βουλή, ισχυρίστηκε επίσης, πως πρέπει να προωθηθεί ρύθμιση για να καταργηθεί ο υποχρεωτικός εκκλησιασμών των σχολείων. Σ΄ αυτήν τη χώρα τίποτε δεν γίνεται τυχαίο, και όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά. Και το «σύστημα» επιμελώς χρησιμοποιεί την κ.Ρεπούση ως «λαγό» για τα μελλοντικά του σχέδια. Σχέδια που εξυφάνθηκαν και με την αποχώρησή της από τα έδρανα της βουλής, όταν ο Πρόεδρος αυτής Βύρωνας Πολύδωρας, ζήτησε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Μετά όσα έχω ήδη αναφέρει, γιατί μας προκαλεί εντύπωση που έχει ενσκήψει στα υποταγμένα ΜΜΕ της χώρας, ακατάσχετη τουρκο-λαγνεία δια μέσω των Τούρκικων σήριαλ που επί μήνες παίζονται σ΄ αυτά τα κανάλια;
Το μαχαίρι στην αιμορραγούσα πληγή του Έθνους, το βάζουν σιγά-σιγά. Ξεκίνησαν με την προβολή σαπουνόπερων, όπου παρουσιάζουν χλιδάτα σπίτια, αυτοκίνητα, τοποθεσίες, ωραίους νέους και νέες και καθηλώνουν τον ευνουχισμένο λαό στους καναπέδες και τις πολυθρόνες. Λες και Τουρκία είναι μόνο η Ελληνική-Ελληνικότατη Κωνσταντινούπολη. Αποσιωπούν και αποκρύπτουν εικόνες από τα βάθη της Ασίας, στην Τούρκικη Επικράτεια όπου αντί για πόρτες έχουν ακόμη κουρελούδες. Όμως, το προϊόν «πούλησε» και έπρεπε να αρχίσει η διοχέτευση στην Ελληνική τηλεόραση, ιστορικών γεγονότων που διαστρεβλώνουν την Αλήθεια και πλασάρουν σε κάθε αδαή Έλληνα την ιστορία όπως αυτοί την αντιλαμβάνονται. Και συνεχίζουν με την υπερπαραγωγή του «Σουλεϊμάν του μεγαλοπρεπή» η οποία προβάλλεται από τον τηλεοπτικό σταθμό, ΑΝΤ1 Μικροπρεπή, που παρά τις αντιδράσεις μεγάλης μερίδας του λαού μας, εξακολουθεί και προβάλλει στην πλέον επικερδή τηλεοπτική ζώνη των 9:00 κάθε βράδυ, έναν εκ των σφαγέων του Ελληνισμού, o οποίος κατέλαβε τη Ρόδο, σφάγιασε το λαό της Κέρκυρας, μαζί δε, με τον Σελίμ Α΄, τον οποίο διαδέχτηκε, διοργάνωσε τις μεγάλες εκστρατείες παιδομαζωμάτων.
Κλείνοντας θα ήθελα να πιστεύω πως πρέπει επιτέλους, ο Ελληνικός λαός να καταλάβει πως μεθοδεύουν την εξαφάνισή του, είτε μέσω της ιστορικής του αμνησίας, είτε μέσω της διαγραφής των ιερών παραδόσεων που ήταν οδηγοί του επί αιώνες, είτε δια μέσω της υποβολής του στην οικονομική του εξαθλίωση.
Συνεπώς, αν δεν επαναστατήσει τώρα, θα μετατραπεί σε δούλο της νέας τάξεως και της παγκοσμιοποιήσεως και η κατοχή του θα διαρκέσει περισσότερο από όσο διήρκησε η Τουρκική κατοχή.

Υ.Γ. 1: Στην εφημερίδα «Πρωινά Νέα» των Ιωαννίνων, στις 8 Ιουνίου 2007, δημοσιεύθηκε το άρθρο μου «Απίστευτα και όμως αληθινά τα του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων», το οποίο αφορούσε το βιβλίο της Στ΄ Δημοτικού.
Υ.Γ. 2: O κ. Άδωνης Γεωργιάδης είχε πει κατά το παρελθόν, ως βουλευτής του ΛΑΟΣ, «ΝΔ-ΠΑΣΟΚ Α.Ε.» 

 Επικοινωνία με τον συντάκτη

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης 

Όταν ένα πλοίο βουλιάζει, τι κάνουν ο καπετάνιος και το πλήρωμα, οι επιβάτες, αλλά και τα ποντίκια, τα οποία όπως είναι γνωστό, «όταν το πλοίο βουλιάζει φρόντισαν από πριν και έχουν πηδήξει έξω για να σωθούν».

Ο καπετάνιος είναι αυτός που έριξε το πλοίο σε ύφαλο ακολουθώντας μια καλά προσχεδιασμένη ρότα, το χτύπησε και το πλοίο άρχισε να μπάζει επικίνδυνα. Εκείνος όμως σφυρίζει αμέριμνα σαν να μην καταλαβαίνει τι έκανε, αφού άλλωστε ακουλούθησε πιστά την ρότα που του έδωσαν. Το πλήρωμα συνεχίζει την βάρδια του σαν να μην συμβαίνει τίποτα και το πλοίο συνεχίζει να μπάζει νερά από την μεγάλη τρύπα που άνοιξε η πρόσκρουση του στον ύφαλο.

Οι επιβάτες, χωρίς να έχουν καταλάβει τίποτα, βρίσκονται οι περισσότεροι στις καμπίνες τους και κοιμούνται τον «ύπνο του Δικαίου». Κάποιοι άλλοι που έχουν αϋπνία, σκοτώνουν τον χρόνο τους στο μπαράκι του πλοίου. Ξαφνικά ποτήρια, τασάκια, μπουκάλια, τραντάζονται, πέφτουν και σπάνε κάνοντας μεγάλο θόρυβο. Όσοι είναι στις καμπίνες τους πετάγονται από τον ύπνο τους τρομαγμένοι και τρέχουν αλαφιασμένοι έξω χωρίς να καταλαβαίνουν τι συμβαίνει. Από κάπου ο ήχος από νερά που μπάζουν ορμητικά ακούγεται ανατριχιαστικός.

Το πλοίο βουλιάζει. Οι επιβάτες ανυπεράσπιστοι τρέχουν για να σωθούν. Ο καπετάνιος όμως αμέριμνος, έχει εφαρμόσει πιστά τις οδηγίες που είχε και αισθάνεται επιτυχημένος. Άλλωστε για κάθε ενδεχόμενο έχει ετοιμάσει και μια σωσίβια λέμβο για τον εαυτό του και για τους πολύ έμπιστους από το πλήρωμα. Το ίδιο το πλήρωμα καθησυχάζει τους επιβάτες να μην ανησυχούν γιατί… δεν συμβαίνει τίποτα.

Όλα αυτά θα μπορούσαν να είναι μια κακόγουστη φάρσα, αλλά δυστυχώς, το πλοίο αυτό που βουλιάζει είναι η ίδια η Ελλάδα. Είναι η χώρα μας. Είναι η χώρα που οι καπετάνιοι και το πλήρωμα την οδήγησαν σε ξέρα και τώρα οι επιβάτες ανυπεράσπιστοι τρέχουν να σωθούν, χωρίς όμως να ξέρουν το πως θα σωθούν. Όμως τα κάθε λογής «τρωκτικά» φρόντισαν και έφυγαν από πριν έξω, πήραν και τις καταθέσεις τους και τώρα χαμογελούν σαρκαστικά βλέποντας από απόσταση ασφαλείας το καράβι που μπάταρε. 

Η Ελλάδα βουλιάζει, αλλά οι ηγέτες της είναι υπερήφανοι που την «έσωσαν» για άλλη μια φορά. Τους βλέπετε με τι καμάρι βγαίνουν στα δικά τους μεγάλα κανάλια και υπερασπίζονται το πώς μας… έριξαν στην ξέρα και το πώς μας… έσωσαν προσπαθώντας να μας πνίξουν; 
 Ούτε σωστικοί λέμβοι, ούτε πλοία της ακτοφυλακής για να μαζέψουν όσους θα προσπαθήσουν να επιζήσουν από τον πνιγμό. Ο σώζων εαυτόν σωθήτο. Ο καπετάνιος όμως έκανε το καθήκον του, αλλά μια μάννα επιβάτης με τέσσερα παιδιά, φωνάζει και προσπαθεί να σώσει τα παιδιά της χωρίς κανένας να μπορεί να την βοηθήσει. Που είναι η σανίδα σωτηρίας;

Νά 'στε ευτυχισμένοι! Για άλλη μια φορά μας «έσωσαν»! 
Τι σημασία έχει που αύριο δεν θα έχετε γάλα για τα παιδιά σας; 
Τι σημασία έχει που δεν θα έχετε ρεύμα γιατί δεν είχατε να πληρώστε τον λογαριασμό της ΔΕΗ; 
Τι σημασία έχει που σε λίγο θα ψάχνετε στα σκουπίδια για λίγα τρόφιμα; 
Να είχατε γίνει και εσείς τρωκτικά και να είχατε φύγει έξω πριν από το ναυάγιο. Για όσους έμειναν, το νερό είναι παγωμένο και δύσκολα κάποιος θα επιζήσει.

Άραγε έχουμε καταλάβει ότι οι επιβάτες είμαστε όλοι εμείς; 
Άραγε έχουμε καταλάβει τι συμβαίνει; 
Έχουμε καταλάβει ότι το νερό έρχεται ορμητικό για να μας αποτελειώσει, για να μας πνίξει; 
Η ιστορία συχνά επαναλαμβάνεται και όταν επαναλαμβάνεται τότε ή είναι φάρσα, ή είναι μεγάλη τραγωδία. 
Στην περίπτωση μας είναι η μεγαλύτερη σύγχρονη τραγωδία μας.

Όσο όμως και αν το επιδιώκουν όσο και αν μας σπρώχνουν στον βυθό, εμείς δεν θα πνιγούμε γιατί μάθαμε από μικροί να κολυμπάμε και στα βαθιά νερά. Όλοι αυτοί όμως που μας έριξαν στην ξέρα και θέλησαν να μας πνίξουν, καπετάνιοι, πλήρωμα, αλλά και τα λογής λογής «τρωκτικά», πιστεύουν στ' αλήθεια πως θα γλυτώσουν; 

Η ιστορία επαναλαμβάνεται και καλά θα κάνουν, αν στο μεταξύ δεν αλληλοφαγωθούν μεταξύ τους, να διαβάσουν τι έγινε κάποτε στο Γουδί.

Του Καλλίνικου Κ. Νικολακόπουλου* 
 
Με τον όρο Ειδικές Οικονομικές Ζώνες (ΕΟΖ) ορίζονται οριοθετημένες, από τη νομοθετική εξουσία κάθε χώρας, περιοχές όπου δημιουργούνται εξαιρετικές συνθήκες για τις επενδύσεις. Επενδύσεις που σύμφωνα με την διεθνή εμπειρία προέρχονται κυρίως από διεθνή, αλλά περιστασιακά, και εγχώρια κεφάλαια. 
Οι ΕΟΖ έχουν τη δυνατότητα να εμφανίζουν ανάλογα χαρακτηριστικά ώστε να δημιουργείται ευνοϊκό οικονομικό περιβάλλον για διαφορετικούς τύπους επενδύσεων. Έτσι νομοθετείται η δυνατότητα δημιουργίας ζωνών ελεύθερου εμπορίου, ειδικών ζωνών οικονομικών αποθηκών εμπορευμάτων, ελεύθερων λιμανιών, ζωνών εξαγωγικής δραστηριότητας, ειδικών επενδυτικών ζωνών, ελεύθερων βιομηχανικών-οικονομικών ζωνών κλπ. 
Η γενική ορολογία
ΕΟΖ αποδίδει ακριβέστερα το οικονομικό-κοινωνικό φαινόμενο που αυτές εκπροσωπούν. 

Οι ΕΟΖ χαρακτηρίζονται στο σύνολό τους από το διαφορετικό φορολογικό, εργασιακό και διοικητικό καθεστώς σε σχέση με την υπόλοιπη επικράτεια της χώρας. Αυτό μπορεί και συνήθως περιλαμβάνει, ανάμεσα στα άλλα, σκανδαλωδώς χαμηλή εταιρική φορολογία, επιδοτήσεις επενδυτικών εγχειρημάτων, ειδικά τελωνειακά καθεστώτα, περιορισμό ή κατάργηση των επιβαρύνσεων των εργοδοτών, χαλάρωση των κανονισμών ασφάλειας στο χώρο εργασίας, αποδυνάμωση των περιβαλλοντικών κανονισμών, απαγόρευση του συνδικαλισμού αλλά και κατάργηση κάθε είδους συλλογικών διαπραγματεύσεων, περαιτέρω μείωση του μισθού των εργαζόμενων και απορρύθμιση της εργασίας.

Οι ΕΟΖ δεν αποτελούν πρόσφατη καινοτομία και έχει παρατηρηθεί μία αύξησή τους τις τελευταίες τρεις δεκαετίες και μια ιδιαίτερα απότομη αιχμή σε αυτή την αυξητική πορεία από τα τέλη της δεκαετίας του ’90. 

Σύμφωνα με την Διεθνή Οργάνωση Εργασίας (ILO), υπήρξε μια σταθερή αύξηση από το 1975, με 79 ΕΟΖ σε 25 χώρες, μέχρι το 1997, με 845 ΕΟΖ σε 93 χώρες, και μια αλματώδης αύξηση όταν το 2002 αναφέρθηκαν 3000 ΕΟΖ σε 116 χώρες. 
Σήμερα υπολογίζεται πως υπάρχουν 3.500 ΕΟΖ παγκοσμίως. 
Ειδικές Οικονομικές Ζώνες υπάρχουν σε Κίνα, Αγκόλα, Μπαγκλαντές, Βραζιλία, Ινδία, Ιράν, Ιορδανία, Καζακστάν, Ομάν, Πακιστάν, Φιλιππίνες, Πολωνία, Νότια Κορέα, Ρωσία, Ουκρανία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Καμπότζη, Περού κ.α. 
Η πρώτη εφαρμογή και λειτουργία ΕΟΖ πραγματοποιήθηκε στις συνοριακές περιοχές του Μεξικού, με την επικράτηση του νεοφιλελευθερισμού και των υπάκουων στις ΗΠΑ δικτατορικών καθεστώτων. 
Η δημιουργία παραγωγικών μονάδων, που λειτουργούν απελευθερωμένες από κάθε είδους ρυθμιστική και ελεγκτική δραστηριότητα του κράτους εγκατάστασής τους, προβλήθηκε ως μία διαδικασία «ταχύρρυθμης οικονομικής ανάπτυξης». 
Οι επιχειρήσεις που λειτουργούν εντός των ΕΟΖ χρησιμοποιούν εισαγόμενες πρώτες ύλες χωρίς δασμούς, αξιοποιούν την φορολογική ασυλία και δεν πληρώνουν σχεδόν καθόλου φόρους. Η χαμηλή διασύνδεσή τους με την εγχώρια οικονομία, δείχνει ότι το όφελος για την οικονομία της φιλοξενούσας χώρας είναι μηδαμινό. Το όποιο όφελος από την δημιουργία θέσεων απασχόλησης, είναι αμελητέο μπροστά στην άγρια εκμετάλλευση των εργαζομένων. 
Η μελέτη της ILO αποδεικνύει ότι οι εργαζόμενοι αυτών των ζωνών εργάζονται 10 – 12 ώρες καθημερινά, ενώ σε κάποιες περιόδους ακόμη και 16 ώρες συνεχώς. Πολλά εργοστάσια χρησιμοποιούν σύστημα ημερήσιων ή εβδομαδιαίων πλάνων παραγωγής και για να πληρωθεί ο εργαζόμενος .πρέπει να επιτύχει αυτό το πλάνο. Αυτό έχει ως συνέπεια την υποχρέωση απασχόλησης των εργαζομένων χωρίς αμοιβή πέραν της «κανονικής» βάρδιας. Μία άλλη μελέτη της Παγκόσμιας Τράπεζας αναφέρει ότι στις ΕΟΖ της Κίνας το μέσο ωράριο ποικίλλει από τις 54 ως τις 77 ώρες τη βδομάδα.

Αν οι ΕΟΖ αποτελούν κατάκτηση διαρκείας, ουσιαστικά περιγράφονται ως περίπτωση αποικιοποίησης και δημιουργίας περιφερειακού προτεκτοράτου. Στην περίπτωση σύντομης αποχώρησης του επιδρομέα-«επενδυτή», πρόκειται ουσιαστικά για μια λεηλασία του οικονομικού-κοινωνικού πλούτου της χώρας. 

Στην θέση της προηγούμενης παραδοσιακής ζωής (οικονομικής, πολιτιστικής και κοινωνικής) εμφανίζεται μια προκλητική, ασύστολη, «απελευθερωμένη» από κανόνες, ήθη και έθιμα, πρόσκαιρη και κερδοσκοπική οικονομική δραστηριότητα. Αυτή είναι ουσιαστικά η φύση των σχεδιαζόμενων, κυρίως από τους Γερμανούς, ΕΟΖ υπό τον ψευδεπίγραφο τίτλο «σχέδιο Μάρσαλ». 
Το μοντέλο αυτό της σχεδιαζόμενης «ανάπτυξης», από τους οικονομικούς επιδρομείς-«επενδυτές», δεν προσιδιάζει σε μία χώρα-μέλος της ευρωζώνης και δεν την βοηθά στην ανάκτηση μιας στοιχειώδους ανταγωνιστικότητας και στην επίτευξη μιας μόνιμης, αυτοτροφοδοτούμενης και αυτοδύναμης οικονομικής ανάπτυξης. Το ενδιαφέρον τους εστιάζεται στους τομείς των ανανεώσιμων ή μη πηγών ενέργειας, των υποδομών, του τουρισμού, των επικοινωνιών, των τροφίμων, της διαχείρισης αποβλήτων κλπ. Οι θεωρούμενοι τομείς έντασης κεφαλαίου, αλλά και οι θεωρούμενοι τομείς έντασης εργασίας, δεν αφήνουν ουσιαστικά περιθώρια ικανής μεταφοράς τεχνογνωσίας καθώς και ποσοτικής και ποιοτικής αξιοποίησης εγχώριου εργατικού δυναμικού. 
Οι μελέτες της ILO χαρακτηρίζουν τις ΕΟΖ ως δουλεμπορικές (ανεξάρτητα από τον βαθμό απορρύθμισης του εργασιακού και κοινωνικού κεκτημένου σε αυτές), λόγω της κατάργησης ισχύος όλων των διεθνών κανονισμών και ρυθμίσεων των όρων εργασίας στον χώρο λειτουργίας τους.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση προσχηματικά τυπικά απαγορεύει τη λειτουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών για λόγους “αθέμιτου ανταγωνισμού”. Αυτό παρά το γεγονός ότι ΕΟΖ έχει ήδη δημιουργηθεί και λειτουργεί στην Πολωνία μετά την πτώση του καθεστώτος του λεγόμενου “υπαρκτού σοσιαλισμού”. 

Είναι ενδεικτικό πως οι κανόνες πριν την κρίση, ήθελαν την Πολωνία με την είσοδό της στην ΕΕ να υπογράφει χρονοδιάγραμμα κατάργησης της ΕΟΖ μέχρι το 2018. Όμως οι κανόνες της ΕΕ ρυθμίζονται από την αγορά, αλλάζουν ώστε να την εξυπηρετήσουν και δεν αποτελεί πλέον είδηση πως οι συζητήσεις για τη δυνατότητα δημιουργίας ΕΟΖ στην Ελλάδα προχωρούν. 
Ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2011 η Γερμανία έχει ξεκινήσει επενδυτική επίθεση στην Ελλάδα, θέτοντας ήδη θέμα δημιουργίας ΕΟΖ, με στόχο την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των «επενδυτών» γιατί μέσω αυτών των οικονομικών ζωνών, υπάρχει η πρόθεση δημιουργίας φιλικού περιβάλλοντος με ευνοϊκές συνθήκες για επενδύσεις, ώστε οι επιχειρήσεις να μπορούν ευκολότερα να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους.

Στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα, με την Ελλάδα να συνεχίζει σε πορεία ύφεσης, την ανεργία να καλπάζει και τους μισθούς να περικόπτονται διαρκώς, συζητήσεις για τη δημιουργία ΕΟΖ αναπτύσσονται τόσο στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, όσο και στην Πελοπόννησο, ενώ τελευταία συζήτηση πραγματοποιήθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου με θέμα επιχειρησιακό σχέδιο που περιλαμβάνει τη δημιουργία ΕΟΖ αρχικά στην Ρόδο και την Σύρο. 

Ενώ η συζήτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ουσιαστικά ξεκινήσει, το εγχώριο κεφάλαιο διαγκωνίζεται για να προλάβει να βρει μια θέση στον “ήλιο” των επενδυτικών παραδείσων που τόσο καιρό μεθοδικά προωθούν οι πολυεθνικοί ανταγωνιστές του. Οι ΕΟΖ προσελκύουν επενδύσεις, επειδή προσφέρουν στο κεφάλαιο το κατάλληλο περιβάλλον για να αντλήσει το μέγιστο δυνατό κέρδος. 
Εάν το νέο οικονομικό καθεστώς εδραιωθεί, οι ήδη υπό διάλυση από τα απανωτά μνημόνια εργασιακές σχέσεις θα απορρυθμισθούν στον μέγιστο δυνατό βαθμό, οι σε ελεύθερη πτώση μισθοί θα πρέπει να φθάσουν σε απελπιστικά χαμηλά επίπεδα στο όνομα του ανταγωνισμού, οι φορολογικές διευκολύνσεις θα μετατραπούν σε σκανδαλώδεις φοροαπαλλαγές προσφέροντας ένα τεράστιο μηδενικό στο κοινό συμφέρον και τα κρατικά έσοδα, το ήδη υποβαθμισμένο περιβάλλον θα αποτελέσει και νόμιμα βορά όσων θέλουν να εξαφανίσουν ότι έχει απομείνει στο όνομα του κέρδους και της ανάπτυξης, ενώ δικαιώματα και αξιοπρέπεια θα αποτελούν ξεχασμένες έννοιες σε τόπους που θα ψάχνει κανείς τρόπο να επιβιώσει.

Σαφέστατα προκύπτει ότι δεν πρόκειται για ενέργειες που προωθούν τον εκσυγχρονισμό της παραγωγικής διαδικασίας και την εισαγωγή τεχνολογίας που θα δημιουργούσαν πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα για την εγχώρια ανάπτυξη και απασχόληση. 

Ουσιαστικά πρόκειται για την επέκταση των οικονομικών μηχανισμών της Γερμανίας και των πλεονασματικών χωρών του κέντρου της ευρωζώνης, που μέσω του ειδικού και απορρυθμισμένου καθεστώτος λειτουργίας των ΕΟΖ, θα απελευθερωθούν από τους κανόνες λειτουργίας στο εσωτερικό των χωρών τους. 
Η Ελλάδα θα ακολουθήσει πορεία τριτοκοσμικής χώρας, με την απόκλιση από τις χώρες του σκληρού πυρήνα της ευρωζώνης διαρκώς να αυξάνεται. Η διαδικασία θεσμοθέτησης του ειδικού αυτού απορρυθμισμένου νομικού καθεστώτος εντός των οργάνων της ΕΕ, κατ’ απαίτηση κυρίως της γερμανικής κυβέρνησης, θα αποτελέσει την ‘ταφόπλακα’ όποιου εργασιακού και κοινωνικού κεκτημένου απέμεινε, μετά την εφαρμογή των απαιτήσεων της τρόικας, για την χώρα μας αλλά και τις άλλες χώρες της περιφέρειας της ευρωζώνης. Οι εναπομείνασες εγχώριες παραγωγικές μονάδες ή θα επιλέξουν την αξίωση ίδιας μεταχείρισης ή θα κλείσουν. 
Τα αποτελέσματα ενός τέτοιου κοινωνικού ολοκαυτώματος είναι προφανή για την χώρα μας, αλλά και τις λοιπές χώρες της περιφέρειας, που θα μετατραπεί σε μία ‘αφρικανική’ χώρα που δεν θα διαχειρίζεται τον δημόσιο πλούτο της και με εσωτερική ζήτηση σε εξευτελιστικά επίπεδα, μετατρέποντας την στον παρία της Ευρώπης. 

* Οικονομολόγος (πτυχιούχος οικονομικών επιστημών, 2ετές μάστερ διοίκησης επιχειρήσεων στην τραπεζική-χρηματοοικονομική) – Αναλυτής Πληροφοριακών Συστημάτων, email : nikokal02@yahoo.gr
Στις ΗΠΑ ελήφθη η απόφαση να ξεκινήσουν μυστικές εξαγωγές όπλων στις ομάδες της συριακής αντιπολίτευσης. 

Αυτό γράφει σήμερα η βρετανική εφημερίδα Sunday Times.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες για πρώτη φορά πραγματοποιούν τώρα μυστική επιχείρηση για τη μεταφορά στους Σύρους εξεγερμένους όπλα με σκοπό να ενισχυθούν οι προσπάθειες απομάκρυνσης από την εξουσία του προέδρου Μπασάρ Άσαντ. 
Όλμοι, φορητά ρουκετοβόλα συστήματα, αντιαρματικοί πύραυλοι θα προωθούνται σ’ αυτούς μέσω φιλικών χωρών της Μέσης Ανατολής, οι οποίες ήδη προμηθεύουν την αντιπολίτευση με εξοπλισμό», γράφει η εφημερίδα. 
Οι Sunday Times επίσης γράφουν ότι Αμερικανοί διπλωμάτες και συνεργάτες της CIA δημιούργησαν ένα μόνιμα λειτουργούντα δίαυλο απευθείας συνομιλιών και διαβουλεύσεων με την ηγεσία των στρατιωτικών σχηματισμών της συριακής αντιπολίτευσης.
Τετραήμερη, επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα, πραγματοποιεί, από την Κυριακή μέχρι και την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012, ο επίτροπος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης Νίλς Μουϊζνιεκς. 

Το επίσημο πρόγραμμα του επιτρόπου δεν έχει γίνει γνωστό, αλλά, στα πλαίσια των καθηκόντων του, θεωρείται βέβαιο ότι θα επισκεφθεί φυλακές, αναμορφωτήρια ανηλίκων, κέντρα κράτησης μεταναστών και αιτούντων άσυλο καθώς και ότι, θα έχει επαφές με αντιρατσιστικές οργανώσεις, προκειμένου να συγκεντρώσει στοιχεία για την "άνοδο της ρατσιστικής βίας στην Ελλάδα" και τις παράνομες δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής. 

Ο επίτροπος είναι ήδη ενήμερος, μέσω επιστολών και διαβημάτων που έγιναν στο γραφείο του, τόσον για τ' αυξημένα κρούσματα ρατσιστικής βίας εκ μέρους των βουλευτών και των οπαδών της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα όσο και για τα περιστατικά απάνθρωπης βίας, που έχει ασκηθεί από όργανα της αστυνομίας εναντίον διαδηλωτών και κρατουμένων μεταναστών. 

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο επίτροπος εμφανίζεται ιδιαίτερα προβληματισμένος και ανήσυχος, για τις συνεχιζόμενες διώξεις των τσιγγάνων Ρομά από τους καταυλισμούς τους καθώς και για το γεγονός ότι, τα παιδιά των Ρομά αντιμετωπίζουν ρατσιστική βία και διακρίσεις στα ελληνικά σχολεία.

Στο πρόγραμμα της επίσημης επίσκεψης του επιτρόπου στην Ελλάδα, συμπεριλαμβάνονται και συναντήσεις με τους αρμόδιους υπουργούς Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη.

Πηγή: News247

Έγινε σήμερα, Κυριακή, το μνημόσυνο του μεγάλου Έλληνα πολιτικού και αγωνιστή της ΕΟΚΑ, Τάσσου Παπαδόπουλου. Ο Κύπριος Πρόεδρος είχε πει το τελευταίο μεγάλο ΟΧΙ (σχέδιο ΑΝΑΝ) που έχει ακουστεί από ελληνικά χείλια απέναντι σε ξένα συμφέροντα, ενώ, δυστυχώς, την ίδια ώρα μεγάλο κομμάτι του ελλαδίτικου πολιτικού κόσμου πίεζε την Κύπρο να πει ναι. 

Η Προεδρία του άφησε στην Κύπρο παρακαταθήκη πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής, προκειμένου η ελληνική Μεγαλόνησος να μην γίνει έρμαιο κανενός. Τόσο πείραξε κάποιους η δράση του, που ακόμα και μετά θάνατον (12.12.2008), σύλησαν τον τάφο του και πήραν μέσα από το φέρετρο τη σορό του. 

Η στάση του και ο αγώνας του απέδειξαν ότι ο… καλός άνθρωπος δεν είναι ο «φιλήσυχος», αλλά ο «μπουρλοτιέρης» της ιστορίας, που ταράσσει τα ύδατα του υπάρχοντος κατεστημένου και βγαίνει μπροστά για χάριν των συνανθρώπων του, σε όποιο πόστο της ζωής κι αν βρίσκεται. 
Πηγή: Πυγμή


Του Γιώργου Κράλογλου 

Το "πολιτικό κόλπο" στήθηκε ήδη. Δεν αναγνωρίζουμε φτώχια. 

"Βαφτίζουμε" τα εισοδήματα των φτωχών «χαμηλή τάξη» και τα φορολογούμε από το πρώτο ευρώ. 

Επειδή όμως δεν γεμίζουν τον κορβανά, "βαφτίζουμε" την μεσαία τάξη πλουτοκράτες και τούς "σφάζουμε". Γιατί από εκεί και επάνω είμαστε ανίκανοι να πιάσουμε την φοροδιαφυγή. 

Αυτή η "φιλοσοφία" επικράτησε στην... ανακατανομή των κριτηρίων για τις κοινωνικές τάξεις, δηλαδή τους φτωχούς και τους πλουτοκράτες, ώστε να βολευτεί η φορολογική μεταρρύθμιση... Και αυτή η "φιλοσοφία" οδήγησε στην εισήγηση για τον περισσότερη φορολόγηση πάνω από τα 26.000. Έτσι η φορολόγηση στο επίπεδο αυτό θα υπάρξει άσχετα από την γκάφα με τον συντελεστή του 45% που την μάζεψε η κυβέρνηση όταν είδε ότι η κοινωνία δεν είναι έτοιμη να δεχθεί πως ο Έλληνας πλούσιος είναι αυτός που κερδίζει από 2.000 ευρώ και πάνω. Περί αυτού πρόκειται. 

Και αφού (για την κυβέρνηση και μόνο για την κυβέρνηση) δεν είναι φτωχός αυτός που βγάζει 5-6000 ευρώ και για αυτό φορολογείται από το πρώτο ευρώ, είναι "λογικό" (πάλι για την κυβέρνηση) ο "εισοδηματίας" της μεσαίας τάξης που συγκεντρώνει πάνω από 25.000 ευρώ τον χρόνο να χαρακτηρίζεται πλουτοκράτης!!! 

Θα μου πείτε ότι τα υπεραπλουστεύω. Θα σας απαντήσω ότι δεν είναι καθόλου απλουστευμένα για πολλούς λόγους. 

Ας εξετάσουμε τους μισθούς και τα εισοδήματα στον ιδιωτικό τομέα. Γιατί στον κρατικό ήταν, είναι και θα είναι... άλλου παπά ευαγγέλιο... 

Μέχρι το 2009 ο μισθός των 2-2.500 ευρώ τον μήνα που (μαζί με δώρα και επιδόματα) μας κάνει τα πάνω από 25.000 ευρώ τον χρόνο, δεν ήταν μισθός πλουσίων εργαζομένων. Ήταν και είναι ένας φυσιολογικός μισθός εργαζομένων με προσόντα που είχαν υπεύθυνες θέσεις και δούλευαν και με όγκο εργασίας και με παραπάνω ώρες χωρίς εξτρά αμοιβή στις περισσότερες περιπτώσεις. Ακόμη και τα μεροκάματα που έφθαναν σε τέτοιο ύψος δεν μπορούσαν να ενταχθούν στους υψηλά αμειβόμενους. 

Αυτά τα μισθολογικά επίπεδα δεν έχουν χαθεί. Υπάρχουν ακόμη και σήμερα και σε μεγάλο ποσοστό.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δημήτρης Δασκαλόπουλος έχει δηλώσει δημόσια ότι "Είμαι βέβαιος ότι σε μεγάλο μέρος επιχειρήσεων οι περισσότεροι παλαιοί εργαζόμενοι έχουν διατηρήσει τα επίπεδα των μισθών τους γιατί εργάζονται σε καίρια πόστα και δεν έχει αλλάξει τίποτε στις εργασιακές τους υποχρεώσεις". 

Άλλωστε μπορεί να μην γίνονται προσλήψεις με μισθούς αυτού του επιπέδου, αλλά δεν γενικεύθηκαν και οι μειώσεις σε όλα τα επίπεδα των εργαζομένων. 

Συνεπώς μπορούμε να υποθέσουμε με βεβαιότητα ότι η μεσαία τάξη των 25-30.000 ευρώ τον μήνα υπάρχει ακόμη. 

Όμως στο μεγαλύτερο μέρος της πρόκειται για μισθωτούς και μεροκαματιάρηδες που δουλεύουν αυτόν τον καιρό μέρα-νύχτα και χωρίς υπερωρίες. Γιατί όπου δίδονται αυτοί οι μισθοί δεν συμπληρώνονται πλέον με αλλά έξτρα. 

Αυτούς τους μισθωτούς ή και μικροεπαγγελματίες τους χαρακτηρίζει το νέο φορολογικό και η κυβέρνηση, "πλουτοκράτες"

Προσέξτε τώρα το επιχείρημα και την αισχρή λογική του. Αφού τον μισθό τον πήγαμε στα 587 ευρώ άρα κάπου 7.000 τον χρόνο και φορολογούμε από τα 5.000 ευρώ, οι μισθοί των 25.0000 ευρώ είναι μισθοί πλουσίων!!! 

Αυτοί λοιπόν είναι οι φορολογούμενοι που πρέπει να σφαχτούν. Συνεπώς δεν μας νοιάζει... αν οι μηχανισμοί δεν μπορούν να τα πάρουν από τους γιατρούς, τους δικηγόρους, τους καλλιτέχνες, τους μεσάζοντες, τους κομπιναδόρους, τους μαυραγορίτες, τους λαθρέμπορους και τους κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες. 

Αυτοί θα είναι οι τροφοδότες του κρατικού κορβανά που πρέπει να είναι γεμάτος γιατί από κάθε 100 ευρώ που μαζεύει έχουμε να δώσουμε τα 85-87 ευρώ στον πελατειακό στρατό που δουλεύει, κυρίως, για λογαριασμό των πολιτικών. Το παράδειγμα της Βουλής και των "εχόντων εργαζόμενων" είναι μοναδικό και δεν θέλει δεύτερο. 

Αυτοί είναι και οι εύκολοι φορολογούμενοι αφού χωρίς πρόβλημα "αιχμαλωτίζουμε" σήμερα τους μισθούς και τα μπλοκάκια και αύριο πιθανές υψηλές συντάξεις. 

Το "κόλπο" στήθηκε ήδη και ξεκινάει σύντομα η πρώτη φάση του. Στην φάση αυτή βαράνε και τους μισθωτούς με τα μπλοκάκια. Ρίχνουν αυξήσεις στην φορολογική κλίμακα πάνω από 25.000 ευρώ με πεντακοσάρικο και κάτι παραπάνω. Και αργότερα βλέπουμε... 

Η δεύτερη "σκηνή" του κόλπου περιέχει θέατρο με δηλώσεις "πόνου" και συμπαράστασης για την μεσαία τάξη. Επανέρχονται δηλαδή οι γνωστοί "θεατρινισμοί" και τα "καραγκιοζιλίκια" των δεκαετιών 1975-1995 που τότε δήθεν "πονούσαν" τους 400.000 μικρομεσαίους του 1974 . 

Τους "πόνεσαν" μάλιστα τόσο πολύ... που από 400.000 τους άφησαν λιγότερους από 80.000 χιλιάδες. 

Είναι άλλη μία περίπτωση "πόνου" για κοινωνικές ομάδες μέσης κατηγορίας. Το έργο τώρα επαναλαμβάνεται με δηλώσεις "πόνου ψυχής" για την μεσαία τάξη... 

Γι΄ αυτό επιμένω και θα επιμένω. Η μεσαία τάξη πρέπει να ανησυχεί έντονα. 

Πηγή: Κεφάλαιο


Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

Κατρίνα, Μεξικό, θερμοκήπιο και Φουκουσίμα, συνδυάζονται με οικονομική κρίση και πόλεμο για να εγκαινιάσουν τον «21ο αιώνα των καταστροφών»

Θέλετε να πληροφορηθείτε τι συμβαίνει ή μπορεί να συμβεί τώρα στην Ιαπωνία; Θέλετε να μάθετε τα βασικά στοιχεία του πυρηνικού ζητήματος; Μη διαβάζετε εφημερίδες, αφήστε τις ιδιοτελείς ανοησίες των εξ επαγγέλματος απατεώνων «πολιτικής» και «ενημέρωσης», ενίοτε και της επιστήμης, όταν γίνεται θεραπαινίδα του εγωϊσμού και της εξουσίας. Δείτε την ταινία «’Ονειρα» του Ακίρα Κουροσάβα

Γυρισμένη το 1990, προβλέπει την έκρηξη των έξη αντιδραστήρων της Φουκουσίμα και όσα συμβαίνουν ή μπορεί να συμβούν στη χώρα του Ανατέλλοντος, που κινδυνεύει να γίνει Δύοντος Ηλίου. Μην κοιτάτε μόνο τα πλάνα. Σκεφτείτε τους διαλόγους. Πέντε-δέκα φράσεις. Συνοψίζουν, με τη δωρική λιτότητα που χαρακτήριζε ακόμα την έκφραση των προσωκρατικών Ιώνων, θάλεγε κανείς, την «εξίσωση των πυρηνικών». 

«Προφήτη» λένε τώρα τον ποιητή του γιαπωνέζικου κινηματογράφου. Σωστό και παραπλανητικό. Ο Κουροσάβα δεν είναι μάγος, δεν κάνει μεταφυσική, ούτε την αντιπαραθέτει στον Ορθό Λόγο, την Επιστήμη, το διαφωτιστικό πρόταγμα, όπου πολλοί ψάχνουν τις αιτίες πρωτοφανών απειλών. Ο σκηνοθέτης γίνεται «μάγος» αντιπαραθέτοντας, με τα καλλιτεχνικά μέσα, τον ορθολογισμό στον κοινωνικό παραλογισμό (το Εμείς στο Εγώ). Δεν ξέρει περισσότερα για τους κινδύνους της ατομικής ενέργειας από τους χιλιάδες, εξαιρετικά καταρτισμένους επιστήμονες, που πληρώνονται αδρά για να συμβουλεύουν την παντοδύναμη πυρηνική βιομηχανία και τις κυβερνήσεις. ‘Εγινε «προφήτης» γιατί, θεμελιώδης γνώση και μεγάλο «ταλέντο», συνδυάστηκαν με μια ανώτερη μορφή «ηθικής», «συναισθηματικής» νοημοσύνης και ανεξαρτησίας. 

Το «περίσσευμα συνείδησης» που διαθέτει τον κάνει εκπρόσωπο ενός ανώτερου τύπου ανθρώπου, που, ευτυχώς, παράγεται ακόμα και στις πιο σκοτεινές ιστορικές περιόδους, όπως η σημερινή, αλλά και καταστρέφεται διαρκώς και ανελέητα από τον κρατούντα, προϊστορικό πολιτισμό του Εγώ, του Χρήματος και της Βίας. Αυτός ο πολιτισμός, αντανάκλαση και διαμορφωτής συνάμα του συστήματος οικονομικο-κοινωνικών σχέσεων, προκάλεσε την πυρηνική καταστροφή της Ιαπωνίας, αγνοώντας τους κινδύνους για τους ανθρώπους, εν ονόματι της διαρκούς αναζήτησης μεγαλύτερων περιθωρίων κέρδους. (Αυτός προκάλεσε και την καταστροφή στο Τσερνόμπιλ, με τους σοβιετικούς γραφειοκράτες σε διαρκή προσπάθεια αύξησης της δύναμης του συστήματος που εκπροσωπούσαν, χωρίς μηχανισμούς ελέγχου και αποτελεσματικής συμπερίληψης του κόστους). 

Αν προτιμάτε πιο «παλιομοδίτικες», «μαρξιστικές» εκφράσεις, μπορούμε να μιλήσουμε για τον καπιταλισμό, ως σύστημα παραγωγής και διανομής και των ιδεών που το συνοδεύουν. Ιδίως μάλιστα στην τωρινή φάση, του «καπιταλισμού της καταστροφής», που χαρακτηρίζεται από πλήρη επικράτηση του χρηματιστικού κεφαλαίου που, χάνοντας και τα όποια, ενδεχομένως «προοδευτικά» χαρακτηριστικά διέθετε στο παρελθόν, τείνει να γίνει κύριος μηχανισμός καταστροφής της ανθρωπότητας. Την πιο τρανή απόδειξη την έδωσε η πορεία του γεν μετά την καταστροφή. Θα περίμενε κανείς να υποτιμηθεί, ως αντανάκλαση της συμφοράς που έπληξε την Ιαπωνία. Στην πραγματικότητα ανατιμήθηκε, για μια σειρά καθαρά κερδοσκοπικούς λόγους, αναγκάζοντας τις κεντρικές τράπεζες σε σπάνια παρέμβαση. «Οργανωτής» του κόσμου μας, με τρόπο που επαληθεύει εκπληκτικά έναν άλλο «προφήτη», τον Μαρξ του Κομμουνιστικού Μανιφέστου και των Γκρούντρισσε, η «Αυτοκρατορία του Χρήματος» κερδίζει από τις καταστροφές, τις χρεωκοπίες χωρών και κοινωνιών, τους πολέμους που εξαπολύει. Κι αφού κερδίζει, προκαλεί τέτοια φαινόμενα.

Αν η οικονομική κρίση απέδειξε ξανά την αδυναμία «αυτορρύθμισης» της αγοράς, στην οποία θεμελιώνεται ο «φιλελευθερισμός», η πυρηνική καταστροφή αποδεικνύει την αδυναμία «αυτορρύθμισης», σε συνθήκες μάλιστα «καπιταλισμού της καταστροφής», μακράν του κοινωνικού ελέγχου, της «τεχνόσφαιρας». Ορισμένα μάλιστα είδη τεχνολογίας, όπως η πυρηνική, είναι γενικά αδύνατο να ρυθμισθούν και πρέπει να καταργηθούν, εκτός ίσως μερικών πολύ περιορισμένων χρήσεων. Ούτε υπάρχει, ούτε πρόκειται να βρεθεί τεχνολογία (γιατί προσκρούει σε νόμους της φύσης, θα ήταν «λυδία λίθος») που να επιτρέπει την ασφαλή αποθήκευση πυρηνικών αποβλήτων για χιλιάδες ή εκατομμύρια χρόνια! Ακόμα και το πιο ασφαλές σύστημα αργά ή γρήγορα θα υποστεί σφάλμα ή «ατύχημα», οι συνέπειες όμως ακόμα και μιας πυρηνικής καταστροφής υπερβαίνουν κατά πολύ το οποιοδήποτε «όφελος». 

Το ίδιο ισχύει και πολύ ευρύτερα, για την ίδια την έννοια της «ανάπτυξης», όπως τουλάχιστο ορίζεται από το σύστημά μας. ‘Όχι μόνο είναι όλο και πιο εμφανείς οι αρνητικές πτυχές της (π.χ. τι νόημα έχει να μετράμε ως αύξηση του ΑΕΠ το άθροισμα της ρυπαίνουσας και της αντιρρυπαντικής βιομηχανίας;), αλλά είναι και προφανές ότι φτάσαμε στα όρια που θέτουν οι φυσικές παράμετροι του πλανήτη. Το παγκόσμιο κλίμα είναι «ευαίσθητη», «ασταθής» ισορροπία, γεγονός που μας στερεί και από τη δυνατότητα πειραματισμού. Σχετικά περιορισμένη μετακίνηση από το σημείο ισορροπίας, μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλες ανεπίστρεπτες μεταβολές που θα καταστήσουν ακατοίκητο τον πλανήτη. ‘Αλλωστε, η ανθρωπότητα ανέπτυξε τον τελευταίο μισό αιώνα, τις παραγωγικές δυνάμεις που χρειάζεται για μια «καλή ζωή» τουλάχιστο 12 δισεκατομμυρίων πάνω στη Γη, υπό τον όρο ότι θα αλλάξει ο τρόπος παραγωγής και διανομής και ένα μουρλό καταναλωτικό πρότυπο. Είναι ο τρόπος οργάνωσης του οικονομικού και κοινωνικού συστήματος που εμποδίζει την αξιοποίησή αυτών των παραγωγικών δυνάμεων ή τις στρέφει σε καταστροφικές διεξόδους. 

Είναι ευκολότερο να διασπάσεις το άτομο, παρά μια προκατάληψη, έλεγε αστειευόμενος (;) ο ‘Αλμπερτ Αϊνστάιν. Οι φυσικοί του 20ού αιώνα ήταν ο Προμηθέας της εποχής μας. Μας έδωσαν τη φωτιά της αποκάλυψης, όχι όμως τη σοφία που χρειάζεται για τη χρήση της. Δεν είναι μόνο η ατομική ενέργεια, είναι επίσης η βιοχημεία που επεμβαίνει βάναυσα στις βαθύτερες διαδικασίες της ζωής, η πληροφορική που μας απειλεί με νέο ολοκληρωτισμό, ο αυτοματισμός που θα μας απειλήσει ίσως με «δικτατορία των ρομπότ» και πολλά άλλα. Οι νέες τεχνολογικές δυνατότητες δημιουργούν στους ανθρώπους την ψευδαίσθηση ότι γίνονται Θεοί. Στην πραγματικότητα τους αποβλακώνουν, γιατί αλλάζουν δραματικά το περιβάλλον τους και αυξάνουν κατακόρυφα τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το είδος, χωρίς να συνοδεύονται από συνακόλουθη διανοητική και, κυρίως, ηθικοσυναισθηματική ωρίμανση. Ο άνθρωπος του Νεάντερνταλ ήταν μια χαρά προσαρμοσμένος στο περιβάλλον του γι’ αυτό και μπόρεσε να γίνει Σάπιενς, Προμηθέας, Αϊνστάιν. Τώρα όμως, ο Νεάντερνταλ ή Σάπιενς, που βασικά είμαστε ακόμα, μοιάζει με επικίνδυνο ηλίθιο αντιμέτωπος με τα κατασκευάσματά του. 

Αν είναι τρομερά επικίνδυνη η ραδιενέργεια της Φουκουσίμα, ακόμα πιο επικίνδυνες είναι οι τεράστιες ποσότητες ηλιθιότητας που διασπείρουν αυτές τις μέρες οι πολιτικοί μας και η κοινωνική αδράνεια. Δέστε την αλαζονεία, την απίστευτη ανοησία του αρχοντοχωριάτη γείτονα Ερντογάν, που υποστηρίζει στα σοβαρά ότι η χώρα του, η Τουρκία, θα φτιάξει ασφαλέστερους αντιδραστήρες από την Ιαπωνία και συγκρίνει πυρηνική ενέργεια και υγραέριο της κουζίνας! Τα ίδια λένε Κινέζοι και Ρώσοι, ακόμα και ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών που πήγε στους βιομηχάνους και τους είπε ότι μόνο για λόγους προεκλογικής σκοπιμότητας πάρθηκαν τα τελευταία μέτρα Μέρκελ. 

Προ ετών συνάντησα κάπου τον Σταύρο Δήμα, τότε Ευρωπαίο Επίτροπο Περιβάλλοντος, καταχαρούμενο γιατί έβαλε στην ατζέντα φιλόδοξους στόχους για τις εκπομπές αερίων. Τούπα εντάξει, αλλά χρειαζόμαστε αποτέλεσμα, όχι μόνο διακηρύξεις. Αν οι Αμερικανοί δεν δέχονται, δεν πρέπει να βάλουμε δασμούς στα προϊόντα τους; Μα τι λες, απάντησε κατάπληκτος, σημαίνει εμπορικό πόλεμο. Για το σύστημα, οι «κίνδυνοι» εμπορικού πολέμου είναι μεγαλύτεροι από αυτούς επιβίωσης της ανθρωπότητας. 

Χρειαζόμαστε ρύθμιση οικονομίας, κοινωνίας και τεχνολογίας και μάλιστα επειγόντως. Απελπισμένος για το δρόμο που τραβάει το έθνος του, ένας Ισραηλινός συγγραφέας αναζήτησε παρηγοριά στη σκέψη ότι οι λαοί, όπως και τα άτομα μπορούν να δράσουν λογικά. Αφού όμως πρώτα δοκιμάσουν όλους τους άλλους τρόπους. Το δυσάρεστο στην περίπτωση που εξετάζουμε είναι ότι οι απειλούσες καταστροφές μπορεί να ‘ναι ανεπίστρεπτες. 

Παραδόξως, η ιαπωνική καταστροφή προσφέρει σπάνια συνηγορία υπέρ της δημοκρατίας, της οποίας η αξία ή δυνατότητα αμφισβητούνται στις μέρες μας. Δεν εννοούμε ασφαλώς την κοινοβουλευτική ολιγαρχία, στα πλαίσια της οποίας, οι πολιτικοί που είναι αρμόδιοι για την επίβλεψη των πυρηνικών εργοστασίων, προσλαμβάνονται από τις πυρηνικές βιομηχανίες μετά το τέλος της πολιτικής τους καριέρας. Εννοούμε μια πολύ βαθύτερη δημοκρατία ενεργών πολιτών, που διαχειρίζονται οι ίδιοι την κοινωνία τους σε κάθε επίπεδο. 

Μερικοί, έστω κι αν ντρέπονται να το βροντοφωνάξουν, πιστεύουν ότι μια παγκόσμια δικτατορία, ένας νέος ολοκληρωτισμός, είναι απαραίτητα για τη διαχείριση τέτοιων κινδύνων. Αν το 1789, οι Γάλλοι έκοψαν το κεφάλι του βασιλιά τους για να θεμελιώσουν τη δημοκρατία, οι σύγχρονοι Αυτοκράτορες του Χρήματος, οι Ρότσιλντ, οι Ροκφέλλερ, οι Γκόλντμαν Ζακς και οι πολιτικοί-υπάλληλοί τους επιδιώκουν να κόψουν το κεφάλι των κοινωνιών, αποτρέποντας την εμφάνιση ιδεών και προσώπων που θα εκφράσουν τις ανάγκες τους. Από τους Μεδίκους έως τους Σαϊεντολόγους, η άρχουσα τάξη του κόσμου μας έκανε στροφή 180 μοιρών περί τον άξονά της. ‘Εχει δίκιο όπως την περιγράφει, ως δύναμη σκοτεινής αποσύνθεσης, χωρίς αίσθηση ιστορικής αποστολής, ένας άλλος «προφήτης», ο Στάνλει Κιούμπρικ, στα «Μάτια ερμητικά κλειστά». 

Το σοβιετικό σύστημα όμως ήταν στρατιωτικά οργανωμένο, όπως και η παγκόσμια πυρηνική βιομηχανία. Η Ιαπωνία είναι η πιο «πειθαρχική» κοινωνία του κόσμου. Είναι άραγε τυχαίο ότι εκεί συνέβησαν οι δύο σημαντικότερες πυρηνικές καταστροφές; ‘Ισως, μια αυτοδιαχειριζόμενη κοινωνία αυτοδιαχειριζόμενων ατόμων αποδεικνυόταν μια πιο ασφαλής, η μόνη ασφαλής λύση. 

Ο ‘Ερικ Χομπσμπάουμ έκανε λόγο για τον «αιώνα των άκρων», των πολέμων και των επαναστάσεων, περιγράφοντας τον «μικρό» (1914-1991) εικοστό αιώνα. Ο μέλλων Χομπσμπάουμ θα χρειαστεί, γράφοντας για τον 21ο αιώνα, να μιλήσει για «αιώνα των καταστροφών». Ακριβέστερα, δεν θα υπάρχει Χομπσμπάουμ. Οι καταστροφές που προμηνύονται και ήδη συμβαίνουν, μπροστά στα μικροσκοπικά, από έκπληξη, πανικό, ιδιοτέλεια, ματάκια μας, έχουν μεγάλη διαφορά συγκρινόμενες με τις καταστροφές του παρελθόντος, περιλαμβανομένων των παγκοσμίων πολέμων. Δεν θέτουν σε κίνδυνο μόνο τον πολιτισμό, αλλά την ίδια την επιβίωση του ανθρώπινου γένους. 

Μόνο συνείδηση της επερχόμενης καταστροφής ίσως προκαλέσει το θαύμα που χρειάζεται. Η ιστορία μετακινεί τώρα το ζήτημα της επιβίωσης των ανθρώπων από τη σφαίρα της θρησκείας, της μεταφυσικής, της μελλοντολογίας στη σφαίρα του πολιτικού. Αν όχι εμείς, τα παιδιά ή τα εγγόνια μας, θα προλάβουν να δουν αν ο 21ος θα είναι πρώτος ή τελευταίος αιώνας του ανθρώπινου γένους. 


Πρακτορείο Xinhua
9 Δεκεμβρίου 2012
Απόδοση: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους 

Ο πρέσβης της Τουρκίας στα Σκόπια, Gurol Sokmensuer, χάρισε στον Υπουργό Άμυνας των Σκοπίων, Fatmir Besimi, οκτώ νέα στρατιωτικά οχήματα, δωρεά συνολικής αξίας 710.000 δολαρίων προς τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας. 

Κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής για την παράδοση, ο υπ. Άμυνας των Σκοπίων δήλωσε:

«Όλα αυτά τα χρόνια που μεσολάβησαν από την διακήρυξη της ανεξαρτησίας μας έως σήμερα, έχουμε γίνει μάρτυρες του εξαιρετικά υψηλού επιπέδου σχέσεων μεταξύ της ΠΓΔΜ και της Τουρκίας. Η φιλία μας αποτελεί πρότυπο του εποικοδομητικού τρόπου με τον οποίο οφείλουν να συνεργάζονται οι χώρες στην περιοχή των Βαλκανίων». 

Τα οκτώ οχήματα, επτά από τα οποία ήταν στρατιωτικά τζιπ Land Rover και ένα όχημα Cobra, αποτελούν μέρος μιας μεγαλύτερης δωρεάς από την Τουρκία, της οποίας η συνολική αξία θα αγγίξει τα 18 εκατομμύρια δολάρια

«Είμαι πεπεισμένος», υπογράμμισε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Τούρκος πρέσβης, «ότι οι ένοπλες δυνάμεις της ΠΓΔΜ θα επιδείξουν άριστες επιδόσεις στα πλαίσια της πορείας της χώρας προς την πλήρη ένταξή της στο ΝΑΤΟ». 

  • Σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής είναι τα σώματα ασφαλείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς αναμένεται η κυκλοφορία άλλης μιας αμφιλεγόμενης ταινίας για τον Μωάμεθ.
  • Προς τι άλλη μια πρόκληση του κοινού θρησκευτικού αισθήματος των μουσουλμάνων διεθνώς και γιατί δεν έχει κατεβάσει η Google την πρώτη ταινία από τις σελίδες της; 

Russia Today News
9 Δεκεμβρίου 2012
Απόδοση: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία του Βελγίου είναι από χθες σε αυξημένη ετοιμότητα εν όψει της κυκλοφορίας άλλης μιας προκλητικής για το θρησκευτικό αίσθημα των μουσουλμάνων ταινίας, η οποία αυτή τη φορά αυτοχαρακτηρίζεται ως «έρευνα για το Ισλάμ» και φέρεται ότι είναι προϊόν συνεργασίας με τον διαβόητο Αμερικανό πάστορα Terry Jones, ο οποίος έκαψε ένα αντίτυπο του Κορανίου σε δημόσια εκδήλωση που οργάνωσε στη Νέα Υόρκη. 

Ο δημιουργός της δεύτερης αυτής ταινίας είναι ο Πακιστανός υπήκοος Imran Firasat, πρώην μουσουλμάνος που σήμερα ζει στην Ισπανία. Ο Firasat δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι έχει ως στόχο του να αποκαλυφθεί η αλήθεια για τη ζωή του Προφήτη Μωάμεθ. Για το σκοπό αυτό η ταινία του τιτλοφορείται «Ο αθώος Προφήτης: η ζωή του Μωάμεθ από τη σκοπιά ενός πρώην μουσουλμάνου». 

«Αν θέλουμε να γνωρίσουμε τι είναι πραγματικά το Ισλάμ, θα πρέπει να ερευνήσουμε σε βάθος τη ζωή του Μωάμεθ. Μόνο έτσι θα ανακαλύψουμε αν ήταν ένας γνήσιος προφήτης, σταλμένος από τον Θεό, ή αν ήταν ένας παιδεραστής, δολοφόνος και αυτοαποκαλούμενος προφήτης», ακούγεται να λέει ο Firasat στο τρέιλερ της ταινίας. 

O Firasat κάνει ιδιαίτερη μνεία στον Αμερικανό πάστορα Terry Jones, τον οποίο αποκαλεί πηγή έμπνευσής του. Ο Jones έγραψε στην ιστοσελίδα του: 

«Ευελπιστούμε και επιθυμούμε να μας αξιώσει ο Θεός να παρουσιάσουμε μια εικόνα του Μωάμεθ που ενδεχομένως δεν έχει αποκαλυφθεί στο παρελθόν, μια εικόνα που θα βοηθήσει τους ανθρώπους στον Δυτικό κόσμο, ακόμη και τους μουσουλμάνους, να κατανοήσουν καλύτερα την ιστορική προσωπικότητα που ονομάζεται Μωάμεθ, τη ζωή του και τη διδασκαλία του». 

Ο Jones έγινε γνωστός για τις εμπρηστικές ομιλίες του κατά του Ισλάμ, και για την διοργάνωση μιας εκδήλωσης εμπρησμού του Κορανίου τον περασμένο Σεπτέμβριο, στην 10η επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου, στη Νέα Υόρκη. 

«Ο αθώος Προφήτης» αναμένεται να είναι μια εμπρηστική ταινία, γεγονός που δικαιολογεί την αύξηση ετοιμότητας της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας του Βελγίου από το επίπεδο 2 στο επίπεδο 3, το δεύτερο υψηλότερο, λίγο πριν την κυκλοφορία της ταινίας στις 14 Δεκεμβρίου. Ήδη, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου, το βελγικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε την αύξηση ετοιμότητας στο επίπεδο «σοβαρής απειλής», ως προληπτικού μέτρου. 

Αναμένονται παρόμοιες ανακοινώσεις και σε άλλες χώρες

Τα σώματα ασφαλείας σε περιοχές της Ευρώπης όπου διαμένουν πολλοί μετανάστες με καταγωγή από την Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική, το Πακιστάν κ.α. έχουν ήδη τεθεί, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, σε κατάσταση ετοιμότητας. Τεχνικά τμήματα της βελγικής αστυνομίας έχουν επίσης λάβει εντολή να παρακολουθούν στενά ισλαμιστικές ιστοσελίδες και μηνύματα με πολλαπλούς παραλήπτες μέσω Facebook κ.α. 

Εικόνα από το διαφημιστικό τρέιλερ της ταινίας «Ο αθώος Προφήτης», όπως δημοσιεύθηκε από το χρήστη theinnocentprophet (από το youtube.com). Το σύνθημα σε πανό στα δεξιά λέει: "Ευρώπη, θα πληρώσεις. Σιμώνει ο αφανισμός σου"!!! Παρ' όλα αυτά, ο φερόμενος ως δημιουργός της ταινίας δηλώνει με υποκρισία ότι αισθάνεται πως η Ευρώπη είναι η οικογένειά του.

Όταν ρωτήθηκε για το ποια είναι η αντίδρασή του στο γεγονός ότι η αστυνομία σε διάφορες χώρες της ΕΕ έχει τεθεί σε αυξημένη επιφυλακή, ο Firasat δήλωσε ότι θα μπορούσε να αναβάλει την κυκλοφορία της ταινίας... 

...«ώστε να μπορέσουν να την δουν από πριν οι αρχές σε διάφορες χώρες και να κρίνουν αν υπάρχει κάτι σε αυτή την ταινία που δεν την συγκαταλέγει ανάμεσα στις εκείνες για τις οποίες ισχύει ήδη το πεδίο εφαρμογής του δικαιώματος της ελευθερίας της έκφρασης. Ας την δουν, ώστε να διασφαλιστεί το γεγονός ότι η ταινία μου δεν θα προκαλέσει βία ή ανθρώπινες απώλειες. 

Εννοείται, επίσης, ότι θα γίνουν όποιες τροποποιήσεις μου ζητηθούν, εφόσον ζητηθούν από τις αρχές. Δεν φοβάμαι το ξέσπασμα μιας «ισλαμικής οργής»...  Η αναβολή της κυκλοφορίας, αν υπάρξει, θα είναι ένα δείγμα σεβασμού προς την Ευρώπη, την οποία θεωρώ οικογένειά μου»

Στις αρχές του 2012, το Βέλγιο, όπως και άλλες χώρες, βίωσε ταραχές μετά την κυκλοφορία της «Αθωότητας των μουσουλμάνων», της περιβόητης διαδικτυακής ταινίας, η οποία μόλις κυκλοφόρησε, πυροδότησε μαζικές και βίαιες διαδηλώσεις αντιαμερικανικού και αντιδυτικού, γενικότερα, χαρακτήρα σε ολόκληρο τον αραβικό κόσμο, αλλά και σε όλες τις χώρες όπου διαμένουν πολλοί μουσουλμάνοι μετανάστες. 

Το ύποπτο, μεταξύ άλλων, με την υπόθεση αυτή είναι ότι η εταιρεία Google, στην οποία υπάγεται η υπηρεσία YouTube, αν και έχει σβήσει δεκάδες άλλα βίντεο στο παρελθόν, για διάφορους λόγους, μέχρι σήμερα δεν έχει ακόμη κατεβάσει τη συγκεκριμένη αμφιλεγόμενη ταινία από τις σελίδες της.