Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

24 Νοε 2012


Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012 πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες το πολυπόθητο για τον Αντώνη Σαμαρά και την τρικομματική κυβέρνησή του, Eurogroup των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, όπου σίγουρα αναμενόταν να δοθεί η έγκριση της εκταμίευσης της δόσης των 31,5 δις ευρώ. Αυτή η σιγουριά εκφραζόταν ανεπιφύλακτα από την Ελληνική κυβέρνηση και τα φερέφωνά της ΜΜΕ, από τη στιγμή που η μειοδοτική κυβέρνηση των πολιτικών τσαρλατάνων, είχε εξασφαλίσει με 153 βουλευτικές ψήφους, «γενναίους ψήφους» κατά τον Άδωνη Γεωργιάδη, την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου των οικονομικών και εργασιακών μέτρων, των οποίων η εφαρμογή θα εξαθλιώσει ολοκληρωτικά την Ελληνική κοινωνία και θα δημιουργήσει στην αγορά εργασίας, συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα.

Δυστυχώς, όμως, για την οσφυοκαμπτική κυβέρνηση Σαμαρά, στη μαραθώνια συνεδρίαση του Eurogroup σημειώθηκε εμπλοκή με αποτέλεσμα να μην υπάρξει συμφωνία για την εκταμίευση της δόσης και έτσι να δοθεί νέα αναβολή της αποφάσεως, μεταθέτοντάς την σε νέο Eurogroup που θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα.

Κατ΄ αυτόν τον τρόπο συνεχίστηκε το «κρύο ντους» στο οποίο υποβάλουν από τον Ιούνιο, την Ελληνική κυβέρνηση η κ. Μέρκελ και τα άλλα ανδρείκελα Πρωθυπουργοί των μελών-κρατών της Ευρωζώνης, οι οποίοι αθετούν συνεχώς τις υποσχέσεις τους για την εκταμίευση της δόσης, παρ΄ ότι το πειθήνιο όργανό τους, δηλαδή η Ελληνική κυβέρνηση χωρίς καμία διαπραγμάτευση υλοποίησε όλους αυτούς τους μήνες τις ορέξεις τους, εις βάρος, βεβαίως, της ευημερίας του λαού μας.

Εδώ, είναι χρήσιμο να θυμόμαστε πως αμέσως μετά τις εκλογές του περασμένου Ιουνίου, η Κυβέρνηση Σαμαρά τρομοκρατούσε τον Ελληνικό λαό, διακηρύσσοντας με όλους τους τρόπους και σε όλους τους τόνους, πως εάν δεν πάρουμε τη δόση των 31,5 δις ευρώ από την τρόικα, τότε η Ελλάδα θα πτωχεύσει. Στους ίδιους δραματικούς τόνους κινήθηκε, ο κ. Σαμαράς και μετά την 22η Σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες στις 18 Οκτωβρίου 2012, όταν δήλωνε κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, από την Πρωτεύουσα του Βελγίου και της ΕΕ: «Βρήκα κατανόηση από την πλευρά των άλλων ηγετών. Ζήτησα μόλις υπάρξει συμφωνία με την τρόικα να προχωρήσει η εκταμίευση της δόσης (των 31,5 δις ευρώ). Τους είπα ότι η κοινωνία είναι στα όριά της. Η ρευστότητα είναι στο μηδέν και η ανεργία είναι εφιαλτική, ενώ σβήνεται το δικαίωμα των νέων να έχουν όνειρα. Κάθε Έλληνας, κάθε ώρα, περνά ένα προσωπικό δράμα. Αυτό δεν είναι Ευρώπη. Όσο αυξάνεται η ύφεση και κυρίως η ανεργία, τόσο τροφοδοτείται ο λαϊκισμός και ο εξτρεμισμός, φαινόμενα που είναι απαράδεκτο και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη. Τα ταμειακά αποθέματα της χώρας τελειώνουν στις 16 Νοεμβρίου. Δεν θα χρειαστεί και άλλη Σύνοδος Κορυφής για την εκταμίευση της δόσης».

Οι παραπάνω δηλώσεις έχουν ιδιαίτερη σημασία, γιατί αυτή η πολιτική αγυρτεία του Πρωθυπουργού εξακολουθεί να υφίσταται και έχει ξεπεράσει κάθε ανεκτό όριο της κοινωνίας. Ο κ. Σαμαράς, έχει διαψευσθεί επανειλημμένα για το σύνολο των υποσχέσεων που έδωσε στον Ελληνικό λαό προεκλογικά αλλά και μετεκλογικά. Επί της συγκεκριμένης, όμως, υποθέσεως η μύτη του εκ νέου μεγάλωσε, ως σύγχρονου Πινόκιο, γιατί η προχθεσινή εμπλοκή της απόφασης εκταμίευσης των 31,5 δις ευρώ, αποδεικνύει, πως οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν τον κατανοούν και τον αφήνουν να εκτίθεται ακόμη και στους φανατικότερους θαυμαστές του, πως θα υπάρξει νέα Σύνοδος Κορυφής για την εκταμίευση και πως παρ΄ ότι παρήλθε η 16η Νοεμβρίου, όπου θα τελείωναν τα ταμειακά αποθέματα, εν τούτοις η Ελλάδα κατέβαλε μισθούς και συντάξεις.

Έτσι, μπροστά στη διαμορφούμενη εφιαλτική κατάσταση, ο κ. Σαμαράς έντρομος, ανέβαλε το προγραμματισμένο, από τη στιγμή που θεωρούσε σίγουρη την εκταμίευση της δόσεως, ταξίδι του στο Κατάρ, από όπου θα μας έφερνε και τις επενδύσεις και κατεπειγόντως ταξίδεψε για «τας Ευρώπας». Ο κ. Σαμαράς ως καλός εταίρος και ως υπάκουος μαθητής, γονυπετής θα παρακαλέσει τους δανειστές και επικυρίαρχούς μας, για την εκταμίευση της δόσεως από τη στιγμή που εκείνος τήρησε τις υποχρεώσεις του απέναντί τους, παρ΄ ότι το τίμημα ήταν η δολοφονία ενός κυρίαρχου λαού, έτσι, τώρα θα πρέπει και αυτοί να τηρήσουν τις δικές τους. Θα τους ζητήσει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να εκπληρώσουν τις δεσμεύσεις τους, γιατί δεν μπορεί, αφού ήταν τόσο υπάκουος, να συνεχίζουν αυτοί να τον ξευτελίζουν.

Στο σημείο αυτό θα ήταν χρήσιμο να δούμε πως και ο ημερήσιος Ελληνικός τύπος της Πέμπτης 22 Νοεμβρίου 2012, τον ξεφτιλίζει αφού τα πρωτοσέλιδά τους είναι περιπαιχτικά και ειρωνικά μετά το ναυάγιο εκταμίευσης της περιβόητης δόσεως στη συνεδρίαση του Eurogroup της Τετάρτης.

Η Ελλάδα αύριο: «Μετά το Βατερλό του Eurogroup και του Στουρνάρα, ο Σαμαράς απαιτεί καθαρή λύση από τους εταίρους».
Δημοκρατία: «Ραγδαίες εξελίξεις μετά το ναυάγιο των Βρυξελλών, συννεφιασμένα πρόσωπα στη συγκυβέρνηση για τη διάψευση των ελπίδων στο Eurogroup δυστυχώς κατέρρευσαν οι προσδοκίες ότι η μονομερής εκπλήρωση όλων των υποχρεώσεων θα έφερνε τη δόση και τη λύση».
Ποντίκι: «Οι εταίροι προκαλούν πολιτική ασφυξία στην κυβέρνηση. Σούπερ δόση ξεφτίλας, ενώ η συγκυβέρνηση ισοπέδωσε κοινωνία και θεσμούς, οι δανειστές την αφήνουν με άδεια χέρια».
Εφημερίδα Συντακτών: «Μετεξεταστέος στις Βρυξέλλες»
6 μέρες: «Μόνο για μέτρα είναι ικανοί. Το φιάσκο του Eurogroup. Σαμαράς και Στουρνάρας πέρασαν τους Έλληνες δια πυρός και μνημονίου για μια λύση χωρίς προοπτική. Σοκάρει και προσβάλλει η έλλειψη διαπραγμάτευσης και διεκδίκησης».
Έθνος: «Κατακραυγή για την ανικανότητα να δώσουν λύση στο Ελληνικό πρόβλημα, είναι ηγέτες περιορισμένης ευθύνης».

Από την άλλη μεριά, ο σημερινός Πρωθυπουργός της Ελλάδας, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως είναι ο ίδιος πολιτικός άνδρας, ο οποίος το 1993 “μαχαίρωσε” πισώπλατα τον πολιτικό του πατέρα (Κωνσταντίνο Μητσοτάκη) και έριξε την κυβέρνησή του, τάχατες για το αδιαπραγμάτευτο από μέρους του, της σύνθετης δηλαδή ονομασίας της γείτονας χώρας (ΠΓΔΜ), ενώ σήμερα είναι υπέρμαχος αυτής της προδοτικής για τα Εθνικά μας θέματα, σύνθετης ονομασίας. Ή μήπως, ο πραγματικός λόγος ήταν η πρόθεση της κυβέρνησης Μητσοτάκη, για τη μη ανάθεση στις εταιρείες Siemens-Intracom, του τεράστιου για την εποχή έργου, της μετάβασης δηλαδή, των αναλογικών γραμμών σε ψηφιακές γραμμές, η οποία αφορούσε 1 εκ. εκατό χιλιάδες γραμμές του ΟΤΕ. Όπως, επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως αυτή η κυβέρνηση προήλθε από τις ψήφους των κεντροδεξιών ψηφοφόρων και εξελέγη μετά από συνεχόμενες επαναληπτικές εκλογές, παρ΄ ότι κατέγραψε απίστευτα εκλογικά αποτελέσματα (ελέω του εκλογικού νόμου Κουτσόγιωργα). Αυτός, λοιπόν, ο πολιτικός άνδρας, επί της ουσίας “μαχαίρωσε” όλους τους κεντροδεξιούς πολίτες, οι οποίοι με απόλυτη συσπείρωση, κατάφεραν μετά από 9 χρόνια πασοκικής λαίλαπας (1981-1990) να αποτινάξουν από πάνω τους τον ζυγό των «αυριανιστών» που κατατρομοκρατούσαν, μέσω των «κλαδικών» του ΠΑΣΟΚ, το δημόσιο τομέα και επανέφερε στην εξουσία για άλλα 11 χρόνια, τους κλέφτες και τους λωποδύτες, προκειμένου να συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο.

Είναι ο ίδιος, ο οποίος ως αρχηγός πλέον της ΝΔ, παρ΄ ότι κάποτε δήλωνε πως ούτε νεκρός δεν θα επέστρεφε, σήκωσε το λάβαρο του αντιμνημονιακού αγώνα και μέσω των διακηρύξεών του στο «Ζάππειο 1» και «Ζάππειο 2», υποσχέθηκε στους Έλληνες «κουράγιο, αλήθεια, ελπίδα και προοπτική», καθώς επίσης, εξεταστική επιτροπή για εκείνους που συνειδητά οδήγησαν τη χώρα στις δαγκάνες του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της ΕΕ.

Είναι ο ίδιος, ο οποίος στη συνέχεια συγκυβερνά με αυτούς που μετά βδελυγμίας αποκήρυσσε και καταδικάζει σε γενοκτονία τον Ελληνικό λαό συμπράττοντας και συμφωνώντας με όλες τις παράλογες απαιτήσεις των τροικανών. Όμως, αυτή η πανθομολογούμενη εξάρτησή του από το γερμανικό άξονα τρομάζει όλους μας. Γιατί, πρωτίστως σχετίζεται με την πολυεθνική Siemens, καθ΄ ότι στην Γερμανία είναι η ναυαρχίδα της βαριάς οικονομίας της, αλλά και με την Intracom, προϊόν της ενοποίησης των δυο Γερμανιών στα τέλη της δεκαετίας του ΄80, μετά την πτώση του τείχους.

Συνεπώς, ο σημερινός Πρωθυπουργός είναι άκρως επικίνδυνος για την Ελλάδα και μια ρεαλιστική πρόταση θα ήταν να παραμείνει στο εξωτερικό ως οικονομικός μετανάστης, προκειμένου να νιώσει στο ελάχιστο στο πετσί του, τι σημαίνει να εγκαταλείπεις πατρίδα και οικογένεια σε αναζήτηση καλύτερης τύχης, την οποία ο ίδιος απέκλεισε από τους Έλληνες λόγω της δειλίας του, της αναποφασιστικότητάς του και της ανικανότητάς του, τουλάχιστον!

Επικοινωνία με τον συντάκτη: egerssi@otenet.gr

-->

Γράφει ο Διογένης ο Κυνικός

Η πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα και οι «αγώνες» της συγκυβέρνησης και ειδικά του κ. Σαμαρά είναι για γέλια.  Kοντεύουν να πιστέψουν και οι ίδιοι από το πολύ λέγε-λέγε ότι διαπραγματεύονται, ότι απαιτούν, ότι, ότι… Ποιος δεν γέλασε με την δήλωση του ανεκδιήγητου κυρίου Βρούτση ότι, ο κύριος Σαμαράς πάει στις Βρυξέλλες με αέρα διεκδικητή!!!! Πάλι καλά που δεν μας είπε ότι είναι και ο Σουλεϊμάν ο Πορθητής…  Τόσο αστείοι και εκτός πραγματικότητας είναι οι πολιτικοί μας.   

Θέλετε άλλο ένα μικρό παράδειγμα;

Στις 22 Νοεμβρίου γράφτηκε στα ΜΜΕ ότι ο κύριος Σαμαράς  «θα επιδιώξει τον απεγκλωβισμό της Ελλάδας από τη διελκυστίνδα Βορρά-Νότου για τον Κοινοτικό Προϋπολογισμό 2014 -2020 από τις Βρυξέλλες... διεκδικώντας το διπλασιασμό των κονδυλιών για την χώρα μας».  Δηλαδή τα 11 δις που μας αναλογούν θα διεκδικήσει να τα κάνει 20 δις…  Και μπράβο του.  Aπό τις …πολλές δόσεις που πήραμε, συγνώμη θα πάρουμε, από τον διπλασιασμό των κονδυλίων που θα διεκδικήσουμε, και πάει λέγοντας σε λίγο στην χώρα μας δεν θα βρέχει νερό αλλά ευρώ…  Ποια ύφεση και τρίχες, ποια κρίση και αηδίες…  Εδώ είναι ο …Παράδεισος!!

Αυτά βέβαια στις 22 Νοεμβρίου γιατί στις 23 Νοεμβρίου από τα πρωθυπουργικά χείλη ακούσαμε ότι: 
«…Για τα κονδύλια που διεκδικεί η Ελλάδα η αφετηρία ήταν χαμηλή –τα 11,2 δισ. ευρώ. Συνολικά μειώνεται το ποσό της ΕΕ για τα κονδύλια συνοχής, ενώ αυξάνονται και τα μέλη που διεκδικούν μερίδιο... Δώσαμε μάχη να αυξηθεί το ποσό για την Ελλάδα και να υπάρξει ειδική μεταχείριση της χώρας λόγω της παρατεταμένης κρίσης. Ακούστηκε το επιχείρημα και όλα δείχνουν ότι μπορεί να αυξηθεί σημαντικά η συμμετοχή μας στα κονδύλια ίσως και 20% περισσότερα από όσα μας έδιναν αρχικά -σύμφωνα με δήλωση και του κ. Ρομπάι….»
Τι μας είπε δηλαδή ο πρωθυπουργός;  Ότι τα επιπλέον 9 δις που διεκδικούσε για πάρτη μας θα γίνουν το μέγιστο 2,24 δις!!!!... Ότι η αύξηση του 100% έγινε στην καλύτερη περίπτωση ίσως 20%!!!  Και φυσικά μας είπε πρώτα ότι «όλα δείχνουν», «ότι μπορεί» «ίσως και 20%».  Αλλά το πιο ωραίο ποιο ήταν;  Ότι αυτά σύμφωνα με την δήλωση του κυρίου Ρομπάι  Άρα για ποια διαπραγμάτευση μιλούσε;  Διαπραγμάτευση δεν είναι να μιλάνε οι «μεγάλοι» και κάποιος από αυτούς να προτείνει «ρε παιδιά ας δώσουμε και κάτι παραπάνω στην Ελλάδα γιατί έχει πρόβλημα»…. 
Και που είναι ο σχεδόν διπλασιασμός των κονδυλίων που θα διεκδικούσε ο κύριος Σαμαράς;  Για αυτό και η αόριστος δήλωση για την αύξηση του 20% που μπορεί και να μην γίνει.  Αν κάποιος συμπολίτης μας ακούσει ότι τα επιπλέον 9 δις έγιναν 2,24 δις καταλαβαίνει ότι μας έγραψαν κανονικά…. Ενώ η πιθανή αύξηση στα κονδύλια ίσως και 20% καταπίνεται πιο εύκολα από τους ψηφοφόρους!!!! Από τα χάπατα γι αυτούς…

Κούνια που τον κούναγε τον κύριο Σαμαρά και όλους τους άλλους «ήρωες».  Όταν από τον νέο χρόνο δεν θα έχει φάει κυριολεκτικά ο κόσμος, όταν δεν θα έχει να πληρώσει τους λογαριασμούς του μια και κόβονται μισθοί, συντάξεις, μάλιστα σε ορισμένες κατηγορίες αναδρομικά, όταν θα πέφτει έξω ο προϋπολογισμός λόγω ανικανότητας, διαφθοράς, τρωκτικών κλπ και θα πρέπει να γίνουν αυτομάτως νέες περικοπές, τότε να δούμε με τι ευφυολόγημα ή εύρημα θα προσπαθήσουν να κοροϊδέψουν τον λαό.

Δυστυχώς ή ευτυχώς για εμάς, διαπραγμάτευση για την χώρα μας κάνει μόνο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και οι ΗΠΑ.  Αυτό άλλωστε δείχνει και η τελευταία φράση σε έγγραφο ότι «Γι' αυτό και το ταμείο δεν πρόκειται να επιτρέψει σε κανέναν να κλωτσήσει το ντενεκεδόκουτο (σ.σ. Ελλάδα) στο δρόμο»…  Όχι γιατί μας αγάπησαν ξαφνικά αλλά γιατί τα συμφέροντα τους το επιβάλλουν.  Και είναι ιδανική ευκαιρία να το εκμεταλλευτούμε.  Αλλά ποιος να το πράξει αυτό όταν το αντίπαλο στρατόπεδο, η Γερμανία με την κυρία Μέρκελ κρατάει από ευαίσθητο σημείο πολλούς πολιτικούς στην Ελλάδα; Μην ξεχνάμε, τόσες Γερμανικές εταιρείες λάδωσαν κόσμο και κοσμάκη στην Ελλάδα, δεν μπορεί να μην ξέρει τα ονόματα η Γερμανίδα Καγκελάριος...  Γι αυτό και πιστεύουμε ότι κρατά ομήρους το εδώ πολιτικό σύστημα.  Τα ονόματα των πολιτικών που έχουν «αποταμιεύσει» για τα γεράματα τους δεν έχουν και πολύ σημασία γιατί όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουν.  Καταστρέφεται ένας, δύο, πέντε, δέκα, είκοσι πολιτικοί… το ίδιο κάνει γιατί το σύστημα ήδη είναι υπό κατάρρευση.  Μόλις βγουν και άλλα ονόματα θα διαλυθεί στα εξ ων συνετέθη.  Η μόνη εκκρεμότητα είναι με ποιον τρόπο θα γίνει αυτό…  Οπότε σε όλους τους πολιτικούς υπάρχει το ένστικτο της αυτοσυντήρησης.

Το παγκόσμιο παιχνίδι που παίζεται είναι τεράστιο.  Στην πραγματικότητα είναι ένας ακήρυκτος οικονομικός πόλεμος που πιθανά να είναι χειρότερος και από οποιονδήποτε κλασσικό πόλεμο, με μάχες, με εισβολή…  Επομένως την θέση του πρωθυπουργού της χώρας θα έπρεπε να την κατέχει ένας ηγέτης με κεφαλαία γράμματα για να μπορούσε να προσφέρει στην χώρα του.  Θα έπρεπε ο πολιτικός κόσμος να ήταν αντάξιος των καιρών που ζούμε.  Ο πνευματικός κόσμος να μην είναι εξαφανισμένος αλλά να δίνει τα φώτα του.  Εδώ διαλύονται τα πάντα, καταλύονται τα πάντα και για παράδειγμα η Ακαδημία Αθηνών, οι ακαδημαϊκοί μας, που είναι;  Δυστυχώς δεν έχουμε τίποτα από αυτά…  Για αυτό ας παρακαλάμε τον Θεό να συνεχίσει η Ελλάδα να εξυπηρετεί τα συμφέροντα του ΔΝΤ και των ΗΠΑ μπας και σωθούμε…  Αλλιώς αδέλφια …την «βάψαμε»!!!


* χάπατο = Ο πανύβλαξ, ο κρετίνος, ο στόκος, που τα χάφτει όλα. Ο εξαιρετικά εύπιστος άνθρωπος χωρίς κριτική ικανότητα για το παραμικρό.
-->

Γράφει ο Παναγιώτης Γ. Γεωργόπουλος
Ταξίαρχος Πολεμικής Αεροπορίας ε.α.

Πολλά τα λάθη που έχουν κάνει διαχρονικά οι πολιτικές ηγεσίες που μας κυβέρνησαν και μας έφεραν σ’ αυτό το σημείο ώστε κάθε μέρα να μην ξέρεις τι θα σου ξημερώσει την επομένη.

Όταν ξεκίνησε η τραγική ιστορία της Ελλάδας με την εισαγωγή της στο μνημόνια, με πρωτοβουλία του ανεκδιήγητου Γ. Παπανδρέου, η τότε αντιπολίτευση υπό τον κ. Σαμαρά διαμαρτυρόταν λέγοντας ότι, υπάρχουν και άλλες λύσεις. Συνεχίστηκε καθ’ όλη την διάρκεια της διακυβέρνησης με πρωθυπουργό τον Γ. Παπανδρέου, ώσπου τον Νοέμβριο του 2011 έκανε την μεγάλη κωλοτούμπα, συμμετέχοντας στην κυβέρνηση Παπαδήμου μαζί
με το ΠΑΣΟΚ, ψηφίζοντας μέτρα εξαθλίωσης του Ελληνικού λαού. Υποστηρίζοντας το PSI το οποίο γονάτισε τα Ταμεία και εξαθλίωσε μικρομεσαίους οι οποίοι είχαν εμπιστευθεί τα χρήματα τους στην «εγγύηση» του Ελληνικού Δημοσίου.

Κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, εκλογών που ο ίδιος απαίτησε, είπε ότι υπάρχουν και άλλες λύσεις ανακοινώνοντας τες σε προεκλογικές συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα εγκλωβίζοντας ψηφοφόρους σε νέες ελπίδες για ανάκαμψη και απεγκλωβισμό της Ελλάδας από τα μνημόνια.

Το προεκλογικό μήνυμα προς τους δανειστές ότι «λεφτά δεν υπάρχουν για νέους φόρους», ξεχάσθηκε, στέλνοντας μήνυμα στην Τρόικα ότι «θα σεβαστούμε τις υπογραφές και τις υποχρεώσεις της χώρας» και ξεκίνησε ακριβώς αντίθετα αυτών που είχε υποσχεθεί.

Από την συγκρότηση της συγκυβέρνησης, το μόνο πράγμα που απασχόλησε τους τρεις συγκυβερνώντες, ήταν η εξεύρεση των 11,5 δις ευρώ που ζητούσαν οι δανειστές μας, για να μας δώσουν την δόση, που έπρεπε να έχουν δώσει από τον Απρίλιο του 2012, τα οποία τελικά ψηφίσθηκαν από «ηρωικούς» βουλευτές.

Ψήφισαν μέτρα, που εξαθλιώνουν τους πολίτες, με περικοπές μισθών συντάξεων απολύσεις, περικοπές κοινωνικών παροχών και επιδομάτων (πολυτεκνικά, αναπηρικά). Ωθούν τους πολίτες στις ουρές για συσσίτια, δημιουργούν αστέγους, τους επιβαρύνει μα δυσβάστακτους φόρους που είναι αδύνατον να πληρωθούν, αυξάνει τις τιμές των καθημερινών προϊόντων κλπ.

Για να δείξουν ακόμα πιο πολύ την υποταγή τους προχώρησαν και σε Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που επιβάλλουν ρήτρα αυτόματης επιβολής μέτρων σε περίπτωση αστοχιών του προγράμματος δημοσιονομικής εξυγίανσης των προϋπολογισμών των υπουργείων, των ΔΕΚΟ και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Αφού ο κ. Σαμαράς έχει δεχτεί μετά βαΐων και κλάδων την κ. Μέρκελ, πιστεύοντας ότι αν γίνει το υπάκουο παιδί της Γερμανίας θα κερδίσει πόντους στην Ευρώπη, αφού μετά τη συνεδρίαση της Συνόδου Κορυφής δήλωσε ότι «Βρήκε κατανόηση από τους εταίρους και κλίμα εντελώς διαφορετικό το κλίμα έχει αλλάξει», αφού απείλησε ότι τα διαθέσιμα φθάνουν μέχρι 16 Νοε, αφού έχει πει ότι η εκταμίευση της δόσης θα γίνει χωρίς άλλη σύνοδο κορυφής. Αφού ο κ. Στουρνάρας είπε ότι αν δεν πάρουμε τη δόση θα γίνουμε Β. Κορέα.

Πέρασε και η 16 Νοε χωρίς να έχει έρθει καμία δόση, ούτε τα 31,5 ούτε και τα 44 δις που λένε πως θα πάρουμε. Πραγματοποιήθηκε ένα ακόμα EUROGROUP χωρίς απόφαση, πραγματοποιείται σήμερα (24/11) τηλεδιάσκεψη των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης για να προετοιμαστούν για το EUROGROUP της Δευτέρας, προκειμένου να ληφθεί η απόφαση για την εκταμίευση της δόσης.

Και ο πρωθυπουργός, σε όλες της συνεντεύξεις του τονίζει ότι η Ελλάδα εκπλήρωσε τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει (και με το παραπάνω θα έλεγα εγώ) θα πρέπει και οι εταίροι (δανειστές) να τηρήσουν και αυτοί τις υποχρεώσεις τους. Αλήθεια είχαν πράγματι δεσμεύσεις οι εταίροι μας που έπρεπε να τηρήσουν, ή είπαν κάντε αυτά και βλέπουμε; Μήπως η κυβέρνηση είχε πάρει μόνο προφορικές δεσμεύσεις;

Αυτή η κατάσταση που βιώνει ο κ. Σαμαράς, εφαρμόζοντας ότι του είπαν οι εταίροι στον υπέρτατο βαθμό, οι οποίοι τον αφήνουν έκθετο στα μάτια του εξαθλιωμένου ελληνικού λαού μη δίνοντας τη δόση, για την οποία όπως φαίνεται δεν υπήρχαν επαρκείς δεσμεύσεις από τους εταίρους, μου θυμίζει το «μετά την απομάκρυνση από το ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται».

Και όσον αφορά το μεγάλο ψεύδος του κ. Σαμαρά ότι αυτά θα είναι τα τελευταία μέτρα να θυμίσω ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων ξεπέρασαν τα 11 δισ. ευρω οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του τρέχοντος έτους και πολύ θα ήθελα να μάθω πως θα πληρωθούν οι νέοι δυσβάστακτοι και απάνθρωποι φόροι που επιβάλλονται.

e-mail: georgopan@yahoo.gr

-->

Έλληνες πριν ΔΝΤ και μετά ΔΝΤ, ομολογήστε!
Μοναδικό σωσίβιο είναι η ανάπτυξη του τσαλακωμένου τενεκέ!

Αγαπητοί φίλοι,
Εχθές διαβάζοντας μερικά ξένα δημοσιεύματα για την κατάσταση στη Ευρώπη και κατά συνεπεία στην Ελληνική τραγική (τσαλακωμένος τενεκές) κατάσταση κατάλαβα ξανά τα παρακάτω πολύ απλά.

Για την Ελλάδα μας συγκεκριμένα.
Επιπλέον μέτρα… μέτρα… μέτρα… προκειμένου δανειστούμε για να καλύψουμε τους τόκους των δανεικών και τα παλαιότερα δανεικά!
Γενναία αύξηση παντού!
Ακόμη και στην χαρατσωμένη ΔΕΗ! Αν είναι δυνατόν!
Ακόμη ίσως και του φουσκωμένου ΦΠΑ έως 4 μονάδες, δηλαδή ΦΠΑ τεράστιο!
Γενναία επιπλέον μείωση στους μισθούς 30-40% και επιδόματα του παθογόνου και σπάταλου Δημοσίου.
Κατάργηση του 13μισθου -Δώρων και απελευθέρωση/κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας – όπου αντικαθίστανται με εργασιακές συμφωνίες/συμβόλαια…, με πρόσχημα την έλλειψη ανταγωνιστικότητας!

Θα μας τρελάνετε!!!
Απελευθέρωση των απολύσεων έως και παραπάνω από 4% ετησίως και πλήρη απελευθέρωση που δεν άρχισε το 2011, ούτε το 2012, τώρα 2013 λες… και η ανεργία στην χώρα μας προστατεύεται ή κρατιέται σε χαμηλά επίπεδα!
Κατάργηση παθογόνων ζημιογόνων οργανισμών όπως το κραυγαλέο παράδειγμα των Σιδηροδρόμων Ελλάδας, αφού μας «βάζουν» μέσα δεκάδες εκατομμύρια μηνιαίως.
Ξέφτισμα στους Ενόπλους κάνοντας τους το ηθικό ρετάλι… Ντροπή!!!
Πάγωμα προσλήψεων στο ευρύτερο Δημόσιο και συνεχή μείωση συντάξεων.

Ξεπούλημα άρον! Σε ότι λάμπει στους Δανειστές!

«Βίαιοι» εισαγόμενοι φίλοι Γερμανοί θα βρίσκονται συνεχώς και παντού γύρω μας!
Συγχώνευση ασφαλιστικών φορέων, βέβαιη αύξηση ορίου ηλικίας για σύνταξη…, λες και… πιστεύουμε ότι θα πάρουμε σύνταξη!
Σφιχτός έλεγχος, προκειμένου κάμψουμε την φοροδιαφυγή και περιορίσουμε την εισφοροδιαφυγή… λες και εμείς που μας κυνηγά η τράπεζα και τα γραφεία εισπράξεων, για ένα υπόλοιπο έως και 20 Ευρώ… (ναι, ναι, ακόμη και για τέτοια ποσά!) είμαστε το πρόβλημα στην φοροδιαφυγή!
Ακόμη, προκλητικές ιδιωτικοποιήσεις και διαχείριση ή πώληση (σε τιμές που δεν δημοσιεύονται, αλλά «διαπραγματεύονται» και τελικά δεν θα μαθευτούν ποτέ, αφού θα είναι τιμές εξευτελιστικές – χάρισμα στους «επενδυτές») κατά περίπτωση κρατικής περιουσίας και σημερινών μονοπωλίων όπως ΔΕΗ ΕΥΔΑΠ κ.α.

Δεν μπορώ να συνεχίσω άλλο. Άλλωστε είναι γνωστά τα πιο πολλά, αλλά σίγουρα η ζωή μας είναι βέβαιο ότι δεν θα είναι όπως ήταν!
Άλλωστε, διαπιστωμένα πλέον, δεν υπάρχει οικονομολόγος στον πλανήτη που μπορεί να ακολουθήσει αυτό που γίνεται!
Ποιον Επιτέλους Κοροϊδεύετε; Με ενοχλεί όμως (εξαιρετικά κιόλας και θιγεί την νοημοσύνη όλων μας), αφού παρ’ όλες τις «φάπες» που εξακολουθούμε να τρώμε (άκρως θεαματικές) υπάρχει ταυτόχρονα και παγκόσμια διαπόμπευση!

Αυτό δεν το ανέχεται κάποιος για πολύ!
Κανείς, μα κανείς δεν δείχνει τον δρόμο της ανάπτυξης παραγωγής προκειμένου η Ελλάδα να γίνει κάπως παραγωγική σε μερικούς τομείς.
Να εμφανίζεται μια πραγματική διέξοδος…
Δηλαδή τι είμαστε…;
Αυτοί που μόνο θα πληρώνουμε επειδή δανειστήκαμε;
Όσοι δανείζονται δηλαδή έως να ξεπληρώσουν δεν υπολογίζονται σαν άνθρωποι;

Όχι και ξανά ΟΧΙ!
Δανειστήκαμε για να κάνουμε την ζωή μας καλύτερη!
Ε και;
Οι πρώτοι ή οι τελευταίοι είμαστε! Οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι είναι διαφορετικοί; Το Βέλγιο, η Ολλανδία, η Γαλλία, η Ισπανία, η Πορτογαλία, ακόμη και η Γερμανία (με τους πτωχευμένους δήμους της) δεν έχουν δανειστεί, δεν χρωστάνε; Γιατί –ιδιαίτερα οι βόρειοι λαοί- αντιμετωπίζονται διαφορετικά; Τι συμβαίνει; Γιατί ξεσπάνε σε εμάς και δεν αναφέρονται και στους υπόλοιπους με το ίδιο ύφος; Γιατί δεν απαιτούν και από τους υπόλοιπους με τον ίδιο τρόπο;
Σπαταλήσαμε γιατί και αυτό στα πλαίσια της καλύτερης ζωής είναι. Της καλύτερης ζωής που η Ενωμένη Ευρώπη υποσχέθηκε σε όλους τους ευρωπαϊκούς λαούς…
Μας δανείσανε άλλωστε γιατί πρώτα μας εμπιστεύθηκαν! Εκτός και αν μας δάνεισαν επειδή είχαν άλλα στο μυαλό τους, όπως το να δώσουν σαν εφάπαξ στον Γερμανό εργάτη ένα σπίτι στην Ελλάδα…

Και επειδή βαρέθηκα να ακούω για αυτό τον περιβόητο μηχανισμό στήριξης...
Ας στηθεί και ένας μηχανισμός στήριξης από Εμάς!
Δηλαδή της πρωτοβουλίας, της εφευρετικότητας, της καινοτομίας, της πρωτοπορίας, απαλλαγμένος από μεμψιμοιρίες και γκρίνια!

Άντε κύριε και κυρίες!
Δηλαδή μια λάμψη, για να φωτίσει τη δυνατότητα των Ελλήνων όχι απλώς να καταναλώνουν σαν χαζο-νεόπλουτοι ιθαγενείς, αλλά για να συνεχίσουν να δημιουργούν όπως έκαναν χρόνια και αιώνες και διατήρησαν σημαντικό τον λόγω ύπαρξής τους έως σήμερα.

Ένας μηχανισμός απλός με ένα όραμα την Ελληνική ικανότητα για “Ανάπτυξη”, που να δίνει την δυνατότητα στην ιδιωτική πρωτοβουλία με καθαρή σκέψη να αναδείξει δυνατότητες και προσωπικότητες που εργάζονται σκληρά και ωφελούν την κοινωνία και κατά συνέπεια την οικονομία.

Δεν θέλω να εμφανίζομαι ρομαντικός, αλλά μόνο σκεπτικός, με επιχείρημα την είσοδο στην ανάπτυξη της Ελληνικής Ιδιωτικής πρωτοβουλίας/δημιουργίας και αλλαγής.

Όμως ένας τέτοιος μηχανισμός απαλλαγής είναι απαραίτητος!
Δηλαδή το ξεκόλλημα από το παλιομοδίτικο και απολιθωμένο Ελληνικό περιβάλλον μπροστά σε όλη την καταιγίδα και μουντάδα του ΔΝΤ και ΕΚΤ και Ευρωπαϊκής Ένωσης που θέλει να θαμπώσει κάθε ελπίδα νέων ανθρώπων.

Αυτά από έναν Έλληνα έντιμο μεν χρεωμένο δε, που φυσιολογικά δεν έκλεψε ποτέ του!
Το μόνο που έκανε ήταν ότι δανείστηκε και έλπιζε σε μια καλύτερη ζωή. Και δανείστηκε σύμφωνα με όσα πληρωνόταν και όσα γνώριζε και όχι σύμφωνα με όσα του έκρυβαν.
Ναι! Ίσως και με σκάφος και αυτοκίνητα και μηχανές και εξοχικά και σπουδές και πτυχία… Επαναλαμβάνω, πως το όνειρο υπήρξε σύμφωνα με όσα γνώριζα…
Δεν γνώριζα πως γνώριζαν για μειωμένη έως τελειωμένη εμπορική δραστηριότητα, για θυροκολλημένα εξώδικα, για άνεργους στο σπίτι, για πληγωμένη εθνική περηφάνια και πολλά αλλά.
Δούλευα και σύμφωνα με τη δουλειά μου είχα μέσα μου αστείρευτη την ελπίδα, το πάθος και την πίστη για ακόμα καλύτερη ζωή!

Κύριοι, φτάνει η χιλιομασημένη καραμέλα.
Δεν θα ξεχάσει, ούτε θα ξεχνάει πια κανένας!
Όμως ας γίνει κάτι τώρα!
Αν δεν μπορείτε, αφήστε σε άλλους τον «τενεκέ» που ξέρουν και που θέλουν να τον γεμίσουν με Ελληνική παραγωγή, Ελληνικές Νέες ιδέες και Ανάπτυξη!
Η Οικονομία των ανθρώπων είναι αυτή που προτάσσει το Εθνικό συμφέρον και όχι το συμφέρον των Τραπεζών!
Και αυτοί οι ικανοί άνθρωποι υπάρχουν και περιμένουν την δική σας ηχηρή πτώση για να εργαστούν για την χώρα. Να είστε βέβαιοι πως υπάρχουν.

Κωνσταντίνος

ΥΓ: Κύριοι, ο ασθενής είστε εσείς, που λέτε πως κυβερνάτε. Και η αρρώστια είναι η εξάρτησή σας από την εξουσία. Και για να πληρώσετε το κόστος του πάθους σας βάλατε ενέχυρο την δική μου πατρίδα. Η δική σας, βλέπετε, είναι εκεί που ρέει το χρήμα. Η δική μου είναι εκείνη που πληρώθηκε με αίμα…


-->
Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, άσκησε σήμερα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ.Τσίπρας δήλωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση ότι εισπράττει ήττες από Σύνοδο Κορυφής σε Σύνοδο Κορύφής, ενώ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι είναι ο μόνος που δεν θέτει όρους, δεν διαπραγματεύεται και δεν διεκδικεί αδυνατώντας να διεκδικήσει τα εθνικά συμφέροντα.

Συμμετέχοντας σήμερα στην διαδικασία εκλογών στο Περιστέρι για την ανάδειξη των αντιπροσώπων στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη που αρχίζει τις εργασίες της την Παρασκευή, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι «η Ευρώπη φθάνει στα όριά της με τις συνεχόμενες αποτυχίες να πάρει αποφάσεις».

Ο κ. Τσίπρας προέβλεψε ότι έφτασε, «η ώρα ο ελληνικός λαός να ανακτήσει τη δυναμική διαπραγμάτευσης της χώρας, κοντοζυγώνει η ώρα που ο ελληνικός λαός θα γίνει μπροστάρης σε μια μεγάλη ανατροπή σε όλη την Ευρώπη».

«Σήμερα, περισσότερο από ποτέ συνειδητοποιούμε τη μεγάλη ευκαιρία που έχασε η χώρα στις 17 Ιούνη. Από εμβρυουλκός προοδευτικών εξελίξεων σε όλη την Ευρώπη, δυστυχώς παραμένουμε η χώρα εκείνη που σήμερα απειλείται και απαξιώνεται περισσότερο, με μια κυβέρνηση που επιμένει στη στρατηγική της υποτέλειας», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Για την πορεία προς την πανελλαδική συνδιάσκεψη, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «σήμερα γίνεται το πρώτο βήμα», και πρόσθεσε ότι «περνάμε από τον ΣΥΡΙΖΑ των συνιστωσώΝ, στον ΣΥΡΙΖΑ των μελών του».

Έναν ενιαίο, όπως τόνισε, φορέα, «δημοκρατικό, μαζικό πλουραλιστικό».

-->

Ίσως γλιτώσει το Μνημόνιο έως τις εκλογές η Κύπρος

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ

Αντιφατικά μηνύματα στέλνει εσκεμμένα ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας γύρω από την πρόοδο των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης της Λευκωσίας με την ΕΕ, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ για την υπαγωγή της χώρας σε καθεστώς Μνημονίου, προκειμένου να χορηγηθούν στην Κύπρο χρήματα για να διασώσει το τραπεζικό της σύστημα που έχει υπερεπεκταθεί. Με δεδομένο ότι σε τρεις μήνες, τον Φεβρουάριο, θα γίνουν στην Κύπρο προεδρικές εκλογές, στις οποίες μάλιστα δεν θα εμφανιστεί εκ νέου ως υποψήφιος ο Δ. Χριστόφιας, έχει δημιουργηθεί η εντύπωση ότι ο απερχόμενος πρόεδρος δεν έχει πρόθεση να χρεωθεί προσωπικά την υπογραφή Μνημονίου.

Κάτι τέτοιο θα κατέστρεφε οριστικά και αμετάκλητα την πολιτική υστεροφημία του και θα συνιστούσε αιώνια καταισχύνη για το ΑΚΕΛ και την κυπριακή Αριστερά, απειλώντας τη με πολιτική περιθωριοποίηση ή και διάλυση. Με δεδομένο μάλιστα ότι όλες ανεξαιρέτως οι δημοσκοπήσεις δίνουν ως βέβαιο νικητή των προεδρικών εκλογών του Φεβρουαρίου τον ηγέτη της κυπριακής Δεξιάς Νίκο Αναστασιάδη του ΔΗΣΥ, το να χρέωνε ο Δ. Χριστόφιας στην κυπριακή Αριστερά την υπογραφή του Μνημονίου δεν θα ήταν απλώς πολιτικό έγκλημα, αλλά και θα προκαλούσε βαρύτατες υποψίες για το πρόσωπο του Κύπριου προέδρου. Πολύ λογικότερο είναι να χρονοτριβήσει ο Δ. Χριστόφιας και να αφήσει τον νικητή των προεδρικών εκλογών να χρεωθεί το βαρύτατο πολιτικό κόστος της ολέθριας για την Κυπριακή Δημοκρατία υπαγωγής της υπό καθεστώς Μνημονίου.

Με την ανατολίτικη και επαρχιώτικη αντίληψη που κυριαρχεί στην Κύπρο, το οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο του νησιού έχει την αφελή εντύπωση ότι θα κάνει... πλιάτσικο στα δισεκατομμύρια που θα δώσουν η ΕΕ και το ΔΝΤ! Πολλοί στην Κύπρο νομίζουν ότι θα έχουν ακόμη μια ευκαιρία να... πλουτίσουν (!) με τα λεφτά της τρόικας, όπως έκαναν τη δεκαετία του 1970 με τα αραβικά κεφάλαια ή τη δεκαετία του 1990 με τα κλεμμένα δισεκατομμύρια που έφεραν στο νησί για να τα ξεπλύνουν οι απατεώνες που λεηλάτησαν τον δημόσιο πλούτο των κρατών του τέως «υπαρκτού σοσιαλισμού» μετά την κατάρρευση του συστήματος το 1989 έως το 1991. Οταν οι Κύπριοι θα αντιληφθούν ότι θα ζήσουν μέρες χειρότερες από εκείνες της αγγλικής αποικιοκρατίας, θα είναι πια πολύ αργά για να διορθώσουν το σφάλμα τους.

Δεν είναι μόνο ότι υπό καθεστώς Μνημονίου το τεράστιο τμήμα του πληθυσμού θα φτωχύνει κατά τρόπο που ούτε καν μπορεί να το διανοηθεί. Δεν είναι μόνο ότι η τρόικα θα βάλει στο χέρι όλα τα έσοδα, όποτε αυτά υπάρξουν, από την αξιοποίηση εκ μέρους των Ισραηλινών και άλλων ξένων των κοιτασμάτων φυσικού αερίου που έχουν εντοπιστεί στην αποκλειστική οικονομική ζώνη (ΑΟΖ) της Κυπριακής Δημοκρατίας, στη θάλασσα ανατολικά, νοτιοανατολικά του νησιού. Το σοβαρότερο από όλα είναι ότι μια Κύπρος σε καθεστώς οικονομικής και πολιτικής υποτέλειας που συνεπιφέρει το Μνημόνιο προοιωνίζεται τα χειρότερα για το μέλλον του κυπριακού κράτους. Ιδίως αν συνδυαστεί το γεγονός της ξένης επικυριαρχίας με το ότι ο προαλειφόμενος για την προεδρία Νίκος Αναστασιάδης είναι φανατικός υποστηρικτής του σχεδίου Ανάν, οι προοπτικές για την επιβίωση της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι εξαιρετικά ζοφερές - για να μην πούμε άκρως περιορισμένες.

Οι Τούρκοι κατακτητές θα ευνοηθούν υπέρμετρα από την υπαγωγή της Λευκωσίας σε καθεστώς υποτέλειας προς τη Γερμανία και την ΕΕ, οι οποίες είχαν υποστηρίξει με πάθος το σχέδιο Ανάν.

Ενα τμήμα της κυπριακής ελίτ πάντως είναι έτοιμο να ξεπουλήσει τα πάντα, νομίζοντας ότι θα πλουτίσει. Χθες ο υπ. Οικονομικών της Κύπρου Βάσος Σιαρλής που εκπροσωπεί πολιτικά αυτή την ελίτ, συνεπικουρούμενος από τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, αύξησαν από... μόνοι τους (!) το απαιτούμενο από την τρόικα δάνειο στα 17,5 δισεκατομμύρια ευρώ (ίσο με το... 100% του ΑΕΠ της Κύπρου το 2011!) - ποσό από το οποίο μόνο 1,5 δισ. ευρώ (το... 8,5%!) θα πάει στα δημοσιονομικά. Η Κύπρος βγήκε στο σφυρί...

-->

Γράφει ο Αίας 

Ο μοιραίος μνημονιακός θίασος των εγχώριων εντολοδόχων των κατοχικών (δάνειων επισήμως) δυνάμεων που εξαπάτησαν, απειλώντας και εκβιάζοντας, τους πολίτες, που εκτελούν κατά γράμμα το «συμβόλαιο» υποτέλειας της χώρας και εξαθλίωσης του λαού, μετατρέποντας την πατρίδα σε αποικία χρέους πρέπει επειγόντως να αποσυρθεί.

«Ο κ. Σαμαράς και η κυβέρνηση πρέπει να καταθέσουν την εντολή τους», διαμηνύει η

Λούκα Κατσέλη, τονίζοντας ότι η πτώχευση έχει ήδη συντελεστεί.

Η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας καταλογίζει «ραγιαδισμό» στην κυβέρνηση, αναφέροντας πως δεν είναι λύση η δόση, αλλά μία γενναία μείωση του χρέους.

Η συγκυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη, μια χορωδία από γιεσμεν, επιβεβαιώνει αυτό, που ένας σπουδαίος Αμερικανός, ο Μάρτιν Λούθερ Κινκγ, είχε πει: «Κανείς δεν μπορεί να σε καβαλήσει αν δεν γονατίσεις». Και αυτοί όχι απλώς έχουν γονατίσει, αλλά δείχνουν, γαντζωμένοι στην εξουσία, να …απολαμβάνουν το βιασμό του λαού.

Ούτε λόγος για τη φτωχοποίηση που έχει επέλθει στους Έλληνες, μέσω της «λεηλασίας» των εισοδημάτων, της ιδιωτικής και της δημόσιας περιουσίας τους, τα μέτρα υποταγής και υποτέλειας.
Τι τους νοιάζει…; Αυτοί να ναι καλά και οι άλλοι να παν να…

Πόση υπομονή ακόμη πρέπει να κάνουμε για μια κυβέρνηση κι έναν πρωθυπουργό, που απευθυνόμενος στο οικονομικό Ράιχ δηλώνει ανερυθρίαστα ότι, «η Ελλάδα έκανε το καθήκον της»!

Η μετατροπή της χώρας σε κρανίου τόπο αποτελεί για τον κύριο Σαμαρά, καθήκον!…


-->
Του Παναγιώτη Τσολάκη 
 
Εδώ και τρία χρόνια (ας μην πάμε πολύ πίσω) μιλάνε ειδικοί επί παραγγελία, σχολιαστές με αναλύσεις επί παραγγελία, πολιτικοί προεπιλεγμένοι επί παραγγελία, σωτήρες παρασκευασθέντες επί παραγγελία, μέσα ενημέρωσης που παράγουν ειδήσεις επί παραγγελία για να επιβληθεί η «δημοκρατία» των νομοθετικών διαταγμάτων κατά παραγγελία! 
Παπαγαλάκια, δημοσιογραφικά και πολιτικά, ειδικά εκπαιδευμένα στην διαμόρφωση της κοινής γνώμης και άλλοι, ως μυθολογικά όντα, να δημιουργούν κλίμα κοινωνικής φοβίας και τρόμου κατά παραγγελία!

Όλοι αυτοί που κανείς δεν γνωρίζει πόση είναι η αμοιβή τους, κυρίως η κρυφή, μιλάνε, αναλύουν και προτείνουν! (σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες χρήσεως που εκδίδουν οι κατασκευαστές!). Αυτή που δεν μιλάει καθόλου, παρά μόνο ακούει, είναι η κοινωνία!

Μίλησε ο πρωθυπουργός της χώρας πριν τρία χρόνια για να πει στην κοινωνία ότι η χώρα βρίσκεται πλέον στην αγκαλιά του μνημονίου, για την προστασίας της!
Ο Βιασμός της και μάλιστα μέσα από ένα ερωτικό – τροϊκανό – τρίγωνο ονομάστηκε ΣΩΤΗΡΙΑ! 


Τότε δεν μίλησε η κοινωνία. Δεν εναντιώθηκε, δεν μίλησε, δεν το απέρριψε. Ούτε όταν ο βιασμός συνεχίστηκε και επί του δεύτερου πρωθυπουργού, δεν μίλησε και δεν εναντιώθηκε. Η σιωπή συνεχίστηκε και επί τρίτου πρωθυπουργού, όταν ο βιασμός συνεχίστηκε και μάλιστα και παρά φύση!

Η Εθνική κυριαρχία παραχωρήθηκε. Η κοινωνία δεν μίλησε. Τα εργασιακά στην χώρα ρυθμίστηκαν μεσαιωνικά. Δεν μίλησε η κοινωνία. Το κράτος πρόνοια καταργήθηκε. Βασικά ήδη πρώτης ανάγκης έγιναν απρόσιτα για μεγάλο μέρος της κοινωνίας. Ενέργεια, θέρμανση, φάρμακα. Η ανεργία σαρώνει και οι απολύσεις αυξάνουν. Η κοινωνία δεν μίλησε!

Ξένοι επίτροποι και ειδικοί οργώνουν την Ελλάδα και ετοιμάζουν ειδικές οικονομικές ζώνες, που συγκρινόμενες με παρελθούσες περιόδους, δεν απέχουν από τα καταναγκαστικά έργα, σε ότι αφορά συνθήκες εργασίας, μισθών και δικαιωμάτων!
Η κοινωνία εξακολουθεί να μην μιλάει και να μην αντιδράει!


Εξακολουθούν να μιλάνε για λύση του προβλήματος όλοι αυτοί που δημιούργησαν και συμμετείχαν στην γένεση του προβλήματος.
Ήμασταν παιδιά, γίναμε νέοι, περνάμε στην ωριμότητα και μονίμως ακούμε και βλέπουμε τους ίδιους ανθρώπους να μας διοικούν σε όλα τα επίπεδα, τοπικό και εθνικό και να δηλώνουν ξεδιάντροπα πως αγωνίζονται για την κοινωνία!

Η ερώτηση είναι μία προς όλους αυτούς: Πως τότε η κοινωνία έφτασε σε έσχατα σημεία κατάπτωσης! Υπάρχει απάντηση;

Είναι επιτακτική ανάγκη, οι νέοι αυτής της χώρας, να στείλουν όλους αυτούς σε αγρανάπαυση και μαζί με αυτούς θα πάνε σε αγρανάπαυση και τα μνημόνια και όλα τα διατάγματα που εξαθλιώνουν την κοινωνία. Διαφορετικά όλα τα παράσιτα και τα τρωκτικά θα συνεχίσουν να λυμαίνονται τους καρπούς που η κοινωνία καλλιεργεί και παράγει!

Και μιας που ο πρωθυπουργός δήλωσε πως την Ελλάδα την κτύπησε πυρηνική βόμβα, (ποιος την κατασκεύασε, ποιος και γιατί την πυροδότησε κύριε πρωθυπουργέ θα μας πείτε;) είναι η ώρα οι νέοι να γίνουν το ωστικό κύμα που θα σαρώσει όλη την σαπίλα, όλη την διαφθορά και όλους εκείνους που σχεδίασαν και εποπτεύον την καταστροφή της χώρας και της κοινωνίας για να αρπάξουν ανενόχλητοι τα ασημικά!


Αν χρέος όλων μας είναι η σωτηρία της χώρας και της κοινωνίας, τότε στο «προσκλητήρι των καιρών» που αναφέρει ο Παλαμάς, είναι επιτακτική ανάγκη οι νέοι να δηλώσουν παρών. Οι άλλοι αποδείχτηκαν ανάξιοι και απόντες! Γιατί αν ήταν άξιοι και παρόντες δεν θα βρισκόταν η χώρα σε αυτήν την δίνη.

Ακόμα κι αυτήν την ώρα, την ώρα που στην Ευρώπη έπεσαν οι μάσκες και ξεσκεπάστηκαν τα πρόσωπα, υπάρχουν ηγέτες που εξακολουθούν να είναι πιόνια που τα χρησιμοποιούν οι «παίχτες» όπου τους βολεύει στην σκακιέρα.

Δεν πάρθηκε και δεν θα παρθεί απόφαση για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους
έως ότου κάποιοι ηγέτες εξασφαλίσουν εκ νέου την πρωθυπουργική τους καρέκλα!! Το ομολογούν τόσο κυνικά, την ώρα που αυτοκτονεί και πεινάει λαός σε όλη την νότια Ευρώπη κι αντί να γίνουν ταύροι εν υαλοπωλείο, οι υποτακτικοί, τα πιόνια, όχι αγρόν αγοράζουν, αλλά πατρίδες εκχωρούν!


Σε αγρανάπαυση τώρα! Είναι το λιγότερο που τους αξίζει. 
Τώρα είναι η ώρα, σε εκείνους που μας έχουν γραμμένους, εντός και εκτός συνόρων, να τους δείξει η νέα γενιά και την δική της γραφή! 

Η χώρα χρειάζεται αυτήν την ώρα πολιτικούς, που δεν θα πηδάνε την μισή Αθήνα, την κοινωνία ολόκληρη, αλλά χρειάζεται εραστές της ελευθερίας για να υψώσουν την εικόνα του ανθρώπου, όπως επιτάσσει η ματωμένη ιστορία αυτής της χώρας!

Είναι οι καιροί δύσκολοι ή μήπως εμείς δεν ακούμε το προσκλητήρι των καιρών!
Είναι καιρός να επιβάλλει η νέα γενιά την αληθινή δημοκρατία και τα μηνύματά της στην πράξη.Εμείς οι αντιπρόσωποι του λαού, μην ξεχνούμε ότι οφείλουμε να συμβουλευόμαστε και όχι να υποτάσσουμε την κοινή γνώμη. 
Είμαστε οι εκπρόσωποι του λαού. Όχι ο κυρίαρχος λαός. Μιραμπώ
 
Ακούνε οι αντιπρόσωποι του λαού!! 

Τους βάλανε φραγή (οι δημοκράτες) σε αυτά τα δημοκρατικά μηνύματα γιατί κοστίζουν ακριβά. 
Τα μνημονικά είναι δωρεάν κι έχουν και προσφορές!

-->
Τεράστιο το κόστος πιθανής πτώχευσης

Δεν έχει πληρώσει μέχρι τώρα χρήματα για την Ελλάδα η Γερμανία όπως δήλωσε ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Πέερ Στάινμπρουκ σε συνέντευξή του, η οποία θα δημοσιευθεί στην κυριακάτικη Bild, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταβληθούν τελικά οι εγγυήσεις.

«Ως τώρα η Γερμανία δεν έχει πληρώσει για την Ελλάδα ούτε ένα σεντ, παρά έχει αναλάβει μόνο εγγυήσεις», δηλώνει χαρακτηριστικά ο κ. Στάινμπρουκ.
«Αλλά είναι πιθανό, αυτές οι εγγυήσεις να καταστούν πληρωτέες», προσθέτει και υπογραμμίζει ότι οι Γερμανοί πρέπει για την συνοχή της Ευρώπης να υποβληθούν σε θυσίες.

«Βρισκόμαστε εδώ και καιρό σε μια ένωση ευθύνης. Η Ελλάδα δεν θα καταφέρει για τα επόμενα οκτώ χρόνια να επιστρέψει στις κεφαλαιαγορές και θα χρειαστεί για αυτό γέφυρες. Για αυτές τις γέφυρες, θα πρέπει να φροντίσουμε εμείς και αυτό κοστίζει χρήματα», επισημαίνει ο Γερμανός Σοσιαλδημοκράτης.
Ο Στάινμπρουκ δήλωσε επίσης ότι μία ενδεχόμενη πτώχευση της Ελλάδς θα είχε πολύ μεγάλο κόστος για τους Γερμανούς.

-->

Real Estate θα γίνουν στην ουσία οι Ένοπλες Δυνάμεις μετά την τελευταία δήλωση του υφυπουργού Άμυνας κ. Ελευσινιώτη… περί πώλησης 1225  ακινήτων του Στρατού..
Διαβάστε τι απάντησε ο κ. Ελευσινιώτης στην βουλή σε σχετική ερώτηση βουλευτού της Χρυσής Αυγής.

“Όπως είπαμε η διαχείριση γίνεται για τα στρατόπεδα αλλά και για οικήματα των στρατοπέδων. Επομένως η διαχείριση του χρήματος, η διαχείριση του ταμείου έχει δύο αρμοδιότητες, την είσπραξη διαμέσου του ταμείου και την παράδοση στο Γενικό Επιτελείο Στρατού, το οποίο έχει τον επιχειρησιακό έλεγχο και ξέρει που έχει ανάγκες για να καλύψει.
Το σύνολο των ακινήτων είναι χίλια διακόσια είκοσι πέντε. 

Αυτό που κάναμε εδώ και δύο χρόνια περίπου ήταν να καταγράψουμε από τους φακέλους ηλεκτρονικά την περιουσία και των τριών Ταμείων. 

Αυτό τελείωσε πριν ένα μήνα περίπου και τώρα προβαίνουμε στο δεύτερο, την απογραφική τακτοποίηση. Η απογραφική τακτοποίηση δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα ειδικό μηχανογραφικό πρόγραμμα, το οποίο θα χειρίζεται την περιουσία, συγκεκριμένα, όμως, έχουμε σκοπό να βάλουμε μέσα ιστορικά, πολεοδομικά, κτηματολογικά στοιχεία, γεωγραφικά δεδομένα, δηλαδή να εμπλουτίσουμε ένα ακίνητο, για να μη λέμε μόνο πού βρίσκεται και ποια είναι η έκτασή του. Αυτό εκτιμούμε ότι θα τελειώσει περίπου στο τέλος του 2012, δηλαδή τον άλλο μήνα. Στη συνέχεια, βάζοντας και τα στοιχεία, στις αρχές Ιανουαρίου, μέσα Ιανουαρίου πιστεύουμε ότι θα είναι τελείως έτοιμο. 

Γιατί το κάναμε αυτό; Διότι πρωταρχικός σκοπός της ακίνητης περιουσίας είναι η εκμετάλλευση-ενοικίαση, με στόχο το Ταμείο να εισπράττει χρήματα, να τα δίνει στο ΓΕΣ και το ΓΕΣ, όπως είπαμε πριν, με βάση την επιχειρησιακή αξιολόγηση των θεμάτων, των εκκρεμοτήτων που έχει, να προβαίνει στην επαύξηση ή την κατασκευή στρατιωτικών οικημάτων. 

Το έχετε πει, αλλά θα μου επιτρέψετε να επαναλάβω ότι η συγκεκριμένη περιουσία έχει ταχθεί για ένα συγκεκριμένο σκοπό, την προμήθεια υλικού επιστρατεύσεως, την εν γένει κατασκευή και ανακαίνιση στρατιωτικών κτηρίων, την κατασκευή οχυρωματικών έργων, την επαύξηση της αμυντικής οργάνωσης της χώρας. 

Επομένως, με βάση όλα αυτά, δεν υπάρχει κάποιο κρυφό σχέδιο ξεπουλήματος. Εδώ θα ήθελα να σας πω και κάτι πιο συγκεκριμένο, ότι ναι μεν το ΓΕΣ καθορίζει τις επιχειρησιακές του ανάγκες και μέσω του ΓΕΕΘΑ εκταμιεύεται κάποιο ποσό, αλλά η διοικητική επιτροπή που το καθορίζει αυτό, που δίνει την τελική έγκριση, αποτελείται από εξαμελές συμβούλιο. Αυτό απαρτίζεται από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, τον Υπουργό Οικονομικών, τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, τον Αρχηγό ΓΕΣ και οι δύο Υπαρχηγοί του Γενικού Επιτελείου Στρατού, του ΓΕΣ. Έτσι, νομίζω ότι με αυτήν τη σύνθεση δεν υπάρχει ούτε κάποιο κρυφό θέμα ούτε κάποιο σχέδιο ξεπουλήματος ούτε κάποιος μη αναγκαίος σκοπός, γιατί αυτός καθορίζεται μέσα από τη διοικητική επιτροπή.”

Y.Γ: Σύμφωνα με περυσινές δηλώσεις του τότε ΥΠΕΘΑ κ. Βενιζέλου, θα προσελάμβαναν σύμβουλο για τις πωλήσεις…
Αληθεύει κ. Παναγιωτόπουλε αυτή η δήλωση…και αν ναί ποιοι είναι οι σύμβουλοι και ποια η αμοιβή τους;
-->

Διαβάζω στο διαδίκτυο: 

«Η σημερινή τρικομματική κυβέρνηση υπέγραψε συμβόλαιο με την πρώην Blackwater (κατόπιν Xe Services και τώρα Academi) η οποία θα παρέχει προσωπικό για συγκρότηση περιπόλων με βαριά οχήματα και βαρύ οπλισμό σε αστικά κέντρα για φύλαξη έννομης τάξης.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη παραγγείλει θωρακισμένα οχήματα και οπλισμό που θα παρασχεθεί στην εταιρεία, ο ιδιωτικός στρατός της οποίας θα αναλάβει υπηρεσία στις αρχές του 2013. 

Πόσο τυχαία μπορεί να είναι το λουκέτο στις αστυνομικές σχολές για τα επόμενα 2 χρόνια και η μείωση των εισακτέων στις στρατιωτικές σχολές κατά 30%;  Η έντεχνη «πάλη» ανάμεσα στους «δεξιούς» και τους «αριστερούς» θα δώσει αφορμή για την επέμβαση του ιδιωτικού στρατού!» 

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι το Παγκόσμιο Σύστημα επιθυμεί να χυθεί αίμα. Το ίδιο επιθυμεί και η δωσίλογη τρικομματική ελληνική κυβέρνηση. Θυμηθείτε πόσες φορές έχουμε γράψει από το ιστολόγιο μας, ότι η Νέα Τάξη Πραγμάτων επιθυμεί κοινωνική και πολιτική αποσταθεροποίηση σε ολόκληρο τον κόσμο για την εγκαθίδρυση Παγκόσμιας Διακυβέρνησης. Θυμηθείτε πόσες φορές έχουμε πει πως όσο δεν ξεσηκώνεται ο ελληνικός πληθυσμός, κάτι το οποίο επιθυμούν, θα λαμβάνουν όλο και πιοδυσβάσταχτα μέτρα. Καθώς αυτό που επιθυμούν είναι το αίμα, που θα οδηγήσει σε χάος και εν συνεχεία σε κοινωνική και ευρύτερη πολιτική αποσταθεροποίηση στην περιοχή! 

Τώρα λοιπόν έρχεται να επιβεβαιώσει αυτή τη θεωρία ο κ. Καζάκης. Σε απόσπασμα από πρόσφατη εκπομπή του, ο Δ.Καζάκης αναφέρεται σε κάποια investment reports. Ένα από αυτά προειδοποιούσε για άμεση αγορά μετοχών εταιρειών οι οποίες παρέχουν ιδιωτικούς στρατούς σε κυβερνήσεις. 

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι πρόκειται για μια νέα βιομηχανία με τζίρο 100 δις δολάρια. H συγκεκριμένη αναφορά έκανε λόγο για συμβόλαιο το οποίο έχει υπογραφεί με την Ελληνική κυβέρνηση. Χαρακτηριστικά αναφέρεται πως η Ελληνική κυβέρνηση έχει παραγγείλει τεθωρακισμένα οχήματα και βαρύ οπλισμό που θα παρασχεθούν στο στρατό της εταιρείας ο οποίος θα διενεργεί περιπολίες. Πιθανότατα η εταιρεία αυτή θα είναι σε θέση να αναλάβει υπηρεσίες στις αρχές του 2013. 

Το ακόμα πιο σοβαρό της υπόθεσης είναι πως η σημερινή τρικομματική κυβέρνηση φέρεται να έχει υπογράψει τις συμβάσεις αυτές και να έχει παραγγείλει τον οπλισμό. Ναι ναι….οι σημερινοί τρεις «ηγέτες» που τόσο κόπτονται για το καλό μας, παπαγαλίζοντας την καραμέλα της ανάπτυξης (ξεπούλημα) της Ελλάδας!

Ο γενικότερος εξοπλισμός περιλαμβάνει θωρακισμένα οχήματα όπως αυτά της Κ4, τα οποία θα φέρουν βαρύ οπλισμό και θα συνοδεύονται από μοτοσικλετιστές. Αυτό το μοντέλο οργάνωσης είναι μοντέλο στρατοχωροφυλακής».

Θυμήθηκα τι είχα γράψει σε άρθρο στη Μία Στάλα («Μηχανές του Πολέμου: Blackwater, Monsanto, B.Gates»): «Διερωτάστε τι σχέση έχουν μεταξύ τους; Τι σχέση άραγε μπορούν να έχουν μια εταιρεία βάρβαρων, ανελέητων Μισθοφόρων, η μεγαλύτερη πολυεθνική Γενετικώς Τροποποιημένων Σπόρων και ο «δημιουργός» της Microsoft;

Φήμες των «κακόβουλων συνομωσιολογικοπαρανοϊκών» λένε ότι ο Bill ένας Εβραίος αποτυχημένος ακόμη και για Νerd, χρήσθηκε πρόεδρος και χρηματοδοτήθηκε από μια περίεργη ομάδα, σε μυστική συνάντηση στην Πέργαμο της Τουρκίας το 1985! Γνωρίζετε γιατί στην Πέργαμο; Τι είναι εκεί;
»

Διαβάστε και σκεφτείτε …όσοι μπορείτε ακόμη:  ΠανΤουρκισμός, Ναζισμός, Μασονία, Τυρκουάζ, Χαλιφάτο και το Λουρί της Μάνας όπως επίσης και Λαθρομετανάστευση, Τουρκία, MIT, Ναρκωτικά

Σε μια αναφορά του ο συγγραφέας Jeremy Scahill στο περιοδικό The Nation με το άρθρο του (Blackwater’s Black Ops, 9/15/2010) αποκάλυψε ότι ο μεγαλύτερος μισθοφορικός στρατός του κόσμου που έχει και δικιά του αεροπορία, η Blackwater, (αργότερα ονομάστηκε Xe Services και σήμερα Academi) πούλησε τις παράνομες υπηρεσίες πληροφοριών της στην πολυεθνική Monsanto. Η Blackwater άλλαξε το όνομα της το 2009 όταν έγινε διάσημη στον κόσμο από τις πολλές αναφορές για σφαγές αμάχων στο Ιράκ.

"Η Blackwater παραμένει ο μεγαλύτερος ιδιωτικός εργολάβος του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, για «υπηρεσίες ασφαλείας», που ασκεί κρατική τρομοκρατία, δίνοντας στην κυβέρνηση την δυνατότητα να το αρνηθεί".

Πολλοί πρώην στρατιωτικοί και αξιωματικοί της CIA εργάζονται στην Blackwater η σε παρεμφερείς εταιρείες που δημιουργήθηκαν για να τραβούν την προσοχή από την κακή φήμη τους και να βγάζουν κέρδη πουλώντας τις άνομες υπηρεσίες τους που κυμαίνονται από πληροφορίες και πληροφοριακή διείσδυση, πολιτικές δραστηριότητες των ομάδων συμφερόντων και παραστρατιωτική εκπαίδευση – για ξένες κυβερνήσεις, τράπεζες και πολυεθνικές εταιρείες.

Σύμφωνα με τον Scahill, επιχειρήσεις με πολυεθνικές όπως η Monsanto, η Chevron, και οικονομικοί γίγαντες όπως η Barclays και η Deutsche Bank, «εξυπηρετούνται» μέσω εταιριών που ανήκουν στον Erik Prince, τον ιδιοκτήτη της Blackwater. Αυτοί οι αξιωματούχοι και διευθυντές μοιράζονται την Blackwater.

"Ένας από αυτούς, ο Cofer Black, γνωστός για την βαρβαρότητα του είναι ένας από τους διευθυντές της CIA, που έκανε την επαφή με την Monsanto το 2008 σαν διευθυντής της Total Intelligence, βάζοντας στο συμβόλαιο με την εταιρεία τηνυποχρέωση να κατασκοπεύει και να διεισδύει στις οργανώσεις των ακτιβιστών των δικαιωμάτων των ζώων, όσων είναι εναντίον των Γενετικά Τροποποιημένων Τροφών και άλλων βρώμικων δραστηριοτήτων του Βιοτεχνολογικού".

Ο Scahill έκανε επαφή με τον αξιωματούχο Kevin Wilson της Monsanto, ο οποίος αρνήθηκε να σχολιάσει, αλλά αργότερα επιβεβαίωσε στο περιοδικό The Nation, ότι είχαν νοικιάσει την Total Intelligence από το 2008 έως το 2009, για να παρακολουθούν τις «δημόσιες αποκαλύψεις» των αντιπάλων τους. Επίσης είπε ότι η Total Intelligence είναι τελείως ξεχωριστή οντότητα από την Blackwater.

Πάντως ο Scahill έχει αντίτυπα των emails του Cofer Black μετά την συνάντηση του με τον Wilson της Monsanto, όπου εξηγεί σε πρώην πράκτορες της CIA , χρησιμοποιώντας τα email της Blackwater, ότι η συζήτηση με τον Wilson αφορούσε το ότι η Total Intelligence είχε γίνει το πληροφοριακό χέρι της Monsanto, κατασκοπεύοντας τους ακτιβιστές και άλλους , περιλαμβάνοντας την νόμιμη ενσωμάτωση ανθρώπων τους σε αυτές τις ομάδες.

Δεν είναι απορίας άξιον που μια εταιρεία αφοσιωμένη στην «επιστήμη του θανάτου» όπως η Monsanto, η οποία έχει αφιερωθεί εξαρχής στο να παράγει τοξικά δηλητήρια, από το Agent Orange (χρησιμοποιήθηκε στο Βιετνάμ) τα PCBs (polychlorinated biphenyls), τα εντομοκτόνα, τις ορμόνες και γενετικά τροποποιημένοι σπόροι, να συνδέεται με μια άλλη εταιρεία κακοποιών.

Σχεδόν ταυτόχρονα με την δημοσίευση του άρθρου του Scahill στο περιοδικό The Nation, η Via Campesina (παγκόσμιο κίνημα αγροτών) ανακοίνωσε την αγορά 500.000 μετοχών της Monsanto από το ίδρυμα Bill και Melinda Gates για πάνω από 23 εκατομμύρια δολάρια. Με αυτό τον τρόπο πέταξαν την μάσκα της φιλανθρωπίας οι Gates. Μια άλλη ακόμη διασύνδεση που δεν μας εκπλήττει. Είναι ένα γάμος μεταξύ των δυο πιο βάρβαρων μονοπωλίων στην βιομηχανική ιστορία.

"Ο Bill Gates ελέγχει το 90% της αγοράς του πληρωμένου λογισμικού και η Monsanto το 90% της παγκόσμιας αγοράς των διαγονιδιακών (γενετικά τροποποιημένων) σπόρων και το μεγαλύτερο μερίδιο όλων των σπόρων του πλανήτη".

Πουθενά σε κανένα βιομηχανικό τομέα δεν υπάρχουν τόσο τεράστια μονοπώλια, που η ύπαρξη τους και μόνο είναι η άρνησης της βασικής αρχής του καπιταλισμού της ανταγωνιστικής αγοράς. Και ο Gates και η Monsanto είναι πολύ επιθετικοί στην υπεράσπιση των παράνομων μονοπωλίων τους. Αν και ο Bill Gates  προσπαθεί να μας πει ψελλίζοντας, ότι το Ίδρυμα του δεν συνδέεται με τις επιχειρήσεις του, όλα δείχνουν το αντίθετο.

Οι περισσότερες από τις δωρεές του καταλήγουν να ευνοούν τις εμπορικές επενδύσεις του μεγιστάνα. Στην πραγματικότητα δεν δωρίζει τίποτα, αλλά αντί να πληρώνει φόρους, επενδύει τα κέρδη του όπου τον βολεύει οικονομικά, κάνοντας και προπαγάνδα για τους υποτιθέμενους καλούς σκοπούς του. Αντιθέτως, οι «δωρεές» του χρηματοδοτούν προγράμματα καταστροφικά όπως η Γεωμηχανική ή η αντικατάσταση των φυσικών φαρμάκων με υψηλής τεχνολογίας πατενταρισμένα φάρμακα στις φτωχότερες περιοχές του πλανήτη. Τι σύμπτωση! Ο πρώην υπουργός υγείας Julio Frenk και ο Ernesto Zedillo είναι σύμβουλοι στο Ίδρυμα.

Όπως και η Monsanto, ο Gates έχει εμπλακεί στην καταστροφή της γεωργίας παγκοσμίως, κυρίως μέσω της «Alliance for a Green Revolution in Africa» (AGRA), δηλαδή της Συμμαχίας για την Πράσινη Επανάσταση στην Αφρική. Δουλεύει σαν Δούρειος ίππος για να στερήσει από τους φτωχούς Αφρικανούς αγρότες τους παραδοσιακούς τους σπόρους με Γενετικά Τροποποιημένους Σπόρους. Για αυτό προσέλαβε τον Robert Horsch το 2006, τον διευθυντή της Monsanto.

H Blackwater, η Monsanto και ο Gates είναι τρείς πλευρές της ίδιας φιγούρας. Της πολεμικής μηχανής στον πλανήτη που επιδιώκει την εξόντωση των αγροτών, των αυτοχθόνων κοινοτήτων, των ανθρώπων μοιράζονται την γνώση και όλων όσων δεν θέλουν να υποταθούν στην αιγίδα του κέρδους και της καταστροφής του πλανήτη από τους επικυρίαρχους.

Δεν χρειάζονται άλλα, όποιος έχει νου αντιλαμβάνεται τι στο καλό γίνεται … Αλλά …τόσα χρόνια ψηφίζατε Πράσινους, Κόκκινους, Κίτρινους, Μαύρους , Γαλάζιους πολιτικούς, και χαιρόσαστε, κοκορευόσαστε, κομπάζατε για την ασήμαντη θεσούλα σας στο δημόσιο, τώρα που άρχισαν τα νταούλια, σας τσούζει; Ούτε που φαντάζεστε πόσο χειρότερα ετοιμάζονται να σας φτιάξουν την ζωή σας, που την καταντήσατε ζωούλα, απ την στιγμή που επιλέξατε να ανήκετε στην φυλή των υπαλλήλων.

Είναι μια μεγάλη αυταπάτη να πιστεύει ο υπάλληλος πως πληρώνεται για κάτι που προσφέρει, Γιατί αυτό που προσφέρει είναι η Ελευθερία του και αυτό που προσφέρει δεν πληρώνεται. Δεν προσφέρει την αξία του, τον χρόνο του προσφέρει, τον χρόνο του, αλλά πως μπορεί να προσφέρει κάτι που δεν υπάρχει;  Στην πραγματικότητα αυτό που παίρνει ως αμοιβή είναι ένα γυάλινο καθρεφτάκι για να παραδώσει την Αθανασία του, την Ενέργεια του, την Ζωή του. Η ίδια η κοινωνία που κάποτε αποδεχόταν τους σκλάβους σήμερα αποδέχεται την φυλή των υπαλλήλων, με την ίδια άνεση και ευκολία πουλάει και αγοράζει ανθρώπινες ψυχές. Αλλά πλέον με ευπρέπεια και αβρότητα το ονομάζει στέλεχος επιχείρησης, διευθύνων σύμβουλος, προϊστάμενος μάρκετινγκ, χρυσώνοντας το χάπι του θανάτου.

"Όποιος χρειάζεται με τα χέρια του να κερδίζει την ζωή του,
δεν μπορεί να είναι πολίτης των Αθηνών. Ανήκει στους σκλάβους".


Σωκράτης

Απλά πράγματα. “Ελληνική Δημοκρατία” 2012 ή ΚΑΤΕΡΓΟ;

Πηγή: Terra Papers