Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

13 Νοε 2012


Η έκδηλη εσωτερική αποδόμηση ακυρώνει τις εθνικές αντιστάσεις!

Του Άνθου Λυκαύγη

ΕΚΕΙΝΟΙ που αναφέρονται στον κίνδυνο εμφυλιοπολεμικών εκτροπών, με όρους παλαιοτέρων εθνικών παθημάτων, ασφαλέστατα υπερβάλλουν. Όχι γιατί δεν σοβούν διχαστικά σύνδρομα. Σοβούν. Αλλά ο πραγματικός κίνδυνος έγκειται περισσότερο στον εσωτερικό κερματισμό, με την έννοια της αποσυναρτήσεως και τελικά της αποδομήσεως του εσωτερικού μετώπου, ως αποτέλεσμα και της αποσυνθέσεως του κοινωνικού ιστού.

Άλλο εμφύλιος όπως τον εννοούν και τον φοβούνται κάποιοι, ως αιματηρή εκτροπή. Και άλλο συγκρουσιακές δυναμικές, που ήδη εκδηλώνονται και που δηλητηριάζουν το πολιτικό τοπίο, αποδυναμώνοντας καίρια τις εθνικές αντιστάσεις και δημιουργώντας έως και θανάσιμες ρηγματώσεις στο εσωτερικό μέτωπο. Που όσο ποτέ άλλοτε στη μεταπολιτευτική περίοδο, αποτελεί προϋπόθεση τελεσφόρου αντιμετωπίσεως εθνικών προβλημάτων και προφανών κινδύνων που συναπορρέουν από αυτά. Αρχής μεν γενομένης από τα οικονομικά. Που αυτήν τη στιγμή αποβαίνουν κρίσιμο διακύβευμα για τις πολιτικές και τις πρακτικές που αναπτύσσονται απ’ όλες τις πλευρές.

Απλοποιώντας λοιπόν, αλλά κυρίως συγκεκριμενοποιώντας: Από την ώρα που κατατέθηκε και με διαδικασίες «του κατεπείγοντος» εγκρίθηκε η νέα μνημονιακή δέσμη, ο λαός έχει βρεθεί μπροστά σε κυριολεκτικώς πτωχευτικές μετεξελίξεις, με παράγωγα που τον οδηγούν ευθέως και ταχύτατα σε πλήρη εξαθλίωση! Κι εννοούμε κυρίως τις μάζες των μικρομεσαίων, στους ώμους των οποίων και θα πέσει τελικά το σύνολο σχεδόν βάρος των βαναύσων αποφάσεων και των καταθλιπτικών προοπτικών.

Και τότε ακριβώς θα υπάρξουν εντελώς νέες συνθήκες, κάτω από το επαχθές πλαίσιο ζωής που θα έχει μονοδρομικώς επιβληθεί. Οπόταν και δεν είναι δυνατόν να μην υπάρξουν αντιδράσεις. Αντιθέτως αυτές είναι προβλεπτές. Και δεν θα είναι καθόλου ανώδυνες για το σύστημα. Με τη διαφορά ότι τις συνέπειες δεν θα τις πληρώνει μόνο το σύστημα. Θα τις πληρώνει και ο πολίτης-θύμα! Που θ’ αποβεί τελικά θύμα και των ιδίων του των αντιδράσεων. Γιατί έχει εγκλωβισθεί από τη βαναυσότητα της εκτροπής. Κυρίως στο επωδύνως διλημματικό αδιέξοδο του «μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα».

Κάτω από το φως αυτών των δεδομένων και όσων σε συνάρτηση μπορούν να προϋπολογισθούν, είναι απολύτως φυσικό ν’ ανακύψουν νέοι και ζοφεροί καθόλα κίνδυνοι.

Που έχουν να κάμουν με την εσωτερική τάξη και γαλήνη. Που αφορούν δηλαδή το εσωτερικό μέτωπο και τις δυνατότητές του, οι οποίες σχετίζονται όχι μόνο με όσα ο λαός θα υποστεί, αλλά και με την απαιτούμενη εγρήγορση όσον αφορά κρισιμότερα εθνικά ζητήματα.

Γιατί –όπως έχουμε άλλωστε φορτικά επανεπισημάνει σ’ αυτήν εδώ την ίδια στήλη– τα μεν θέματα της οικονομικής χρεοκοπίας και τα συναρτώμενα κάποτε θα επιλυθούν. Αργά ή γρήγορα θα υπάρξουν διέξοδοι.

Αλλά για τα άλλα –που αφορούν ζητήματα εθνικής ασφάλειας και κυριαρχικών δικαιωμάτων– τυχόν απώλειες δεν θα είναι δυστυχώς αναστρέψιμες! Ό,τι απολεσθεί ως προς αυτά, θα έχει χαθεί οριστικά. Και το γνωρίζουν όσοι ποδηγετούν, είτε ως κυβερνώντες είτε ως αντιπολιτευόμενοι, τη μοίρα του τόπου. Γι’ αυτό και οι ευθύνες του σύνολου πολιτικού συστήματος είναι ασήκωτες. Καθόλα ιστορικές. Κι αυτό δεν αποτελεί ρητορική επισήμανση. Αποτελεί προειδοποιητική αναφορά, την οποία δεν πρέπει να υποτιμήσει κανένας από τους θεσμικούς διαχειριστές του τόπου.

Για να επανέλθουμε όμως στο θέμα της διχαστικής πολυδιασπάσεως και των έωλων συνδρόμων που αναπαράγονται από το κακό παρελθόν: Ενώ είναι φυσικό να υπάρχουν αντιθέσεις και διαφορετικές προσεγγίσεις –κάτι απολύτως υγιές– εντούτοις ο ανατεταγμένος και πολωτικός τόνος και οι οπωσδήποτε υποτροπιάζουσες συγκρουσιακές διαθέσεις μεταξύ όλων των πλευρών, όχι μόνο δεν αφήνουν περιθώρια για τις αναγκαίες ελάσσονες έστω συναινέσεις, αλλά δυναμιτίζουν και αποδομούν ακόμη και τα εναπομένοντα ψήγματα συγκλίσεων. Η πάσα αλήθεια.

Και η αλήθεια είναι ότι: Εάν δεν υπάρξουν τέτοιες συγκλίσεις, τώρα που η χώρα γονατίζει και απειλείται με οικονομικό εξανδραποδισμό, η καταστροφή θα είναι η μόνη απομένουσα δίοδος. Οπόταν και αν ποτέ υπάρξει οποιουδήποτε βαθμού συναντίληψη, αυτή να εκδηλωθεί επί εθνικών ερειπίων! Και δεν κασσανδρολογούμε. Απλώς προειδοποιούμε με αυτές τις σκόπιμες απλουστεύσεις.

Γιατί τα σήματα κινδύνου είναι αρκούντως ευκρινή. Μόνον κωφοί δεν τα συλλαμβάνουν. Και μόνο εθελότυφλοι τα παρακάμπτουν.

Πηγή: Το Παρόν
Εβδομάδα διαγωνισμού εκθέσεως ιδεών και αυτή που πέρασε. Παρακολουθούσα τα παιδάκια που ανέβαιναν στο βήμα της α-Βουλής και διάβαζαν το ποιηματάκι τους υμνώντας πού και πού τον μεγάλο Τιμονιέρη που οδηγεί το σκάφος στο απάνεμο λιμάνι της ανάκαμψης έτοιμος να..
αναγκάσει τους τοκογλύφους να υποκύψουν σκύβοντας το κεφάλι μπροστά στη ανυπέρβλητη ανωτερότητά του. Υπήρξαν βέβαια και μερικές παραφωνίες με ακρότητες που δεν ήταν comme il faut, αλλ’ όταν αυτές προέρχονται π.χ. από την κ. Τζάκρη, ουδείς ενοχλείται.

Τί τσιτάτα ακούστηκαν, τί ατακούλες, τί μαλακιούλες, τί Λένιν, τί Καραμανλένιν. Απ’ όλα ο μπαξές. Διάβαζε ο καθένας την εκθεσούλα του κατά παράβαση του Κανονισμού της Βουλής, αντί να αγορεύει από στήθους, όπως επιβάλλει ο Κανονισμός της Βουλής, αλλά το Προεδρείο δεν ενοχλείτο. Ελάχιστοι οι αγορητές που μιλούσαν χωρίς να διαβάζουν. «Αγορητής αναγνώστης». Αυτό κι’ αν είναι σχήμα οξύμωρο. Ο προεδρεύων κ. Μαρκογιαννάκης ενοχλήθηκε μόνον όταν ο Π. Χαϊκάλης έβγαλε το μαγνητοφωνάκι του και το έθεσε σε λειτουργία για ν’ ακουστεί ότι ο Σαμαράς έλεγε στο Ζάππειο ΙΙΙ ακριβώς τ’ αντίθετα απ’ όσα λέει το Μνημόνιο ΙΙΙ. Ο Κανονισμός είναι απαραβίαστος μόνον καθ’ ο μέρος ορίζει, αντισυνταγματικώς, τα των αποδοχών και των προνομίων των υπαλλήλων της Βουλής.

Και μετά ο Τσίπρας είπε, μεταξύ άλλων, στους κυβερνώντες ότι δεν τους θεωρεί ολιγότερο ή περισσότερο πατριώτες από τους άλλους, αλλά τους θεωρεί επικίνδυνους. Πάλι με το πατριωτόμετρο και το savoir vivre ρε παιδάκι μου. Δεν υπάρχει ούτε ολίγον ούτε πολύ πατριώτης. Ή είσαι πατριώτης ή δεν είσαι. Πότε θα το καταλάβουμε; Και εν πάση περιπτώσει δεν μπορώ να φαντασθώ κάποιον «επικίνδυνο πατριώτη» ρε Αλέξη.

Επειδή, λοιπόν, ακούγονται συχνά-πυκνά κορώνες για πατριωτισμό, μήπως θα πρέπει προηγουμένως να συμφωνήσουμε ως προς το τί είναι και τί δεν είναι πατριωτισμός;
Πατριωτισμός ΔΕΝ είναι
-να στέλνεις στην ανεργία 1.500.000 για να διατηρήσεις στη θέση τους 700.000
-να επιχορηγείς το Μέγαρο Μουσικής και ν’ αφήνεις χωρίς φάρμακα τους καρκινοπαθείς
- να ανακεφαλαιοποιείς τις τράπεζες και να αποκεφαλαιοποιείς εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεων
-ν’ απαιτείς από τους πιλότους-φρουρούς του Αιγαίου να δίνουν καθημερινά τη ζωή τους για € 800
-να αδιαφορείς που υποσιτίζονται 450.000 μαθητές, που χιλιάδες λιμοκτονούντων ψάχνουν για ένα ξεροκόμματο στους κάδους απορριμμάτων, που πολλές χιλιάδες αποτελούν μία νέα κατηγορία πολιτών, εκείνη των νεοάστεγων, που χιλιάδες αξιοπρεπείς μαχητές της ζωής έχουν απωθηθεί στα φιλανθρωπικά συσσίτια
- να μην ασχολείσαι με τις 3.000 αυτοκτονίες συμπολιτών μας που προκάλεσαν οι 157 προδότες
- να θάβει ο Πρόεδρος τη Βουλής στο συρτάρι του την πρόταση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής ως προς το ποιοί και γιατί μας οδήγησαν στα Μνημόνια, η δε Αξιωματική Αντιπολίτευση να μην υποβάλλει πρόταση μομφής κατά του Προέδρου
- να εκδίδεις βουλεύματα που «καθαρίζουν» τους «ημετέρους» του εργολαβοπολιτικού συμπλέγματος, αλλά να διαμαρτύρεσαι που οι «ημέτεροι» εξαϋλώνουν τις αποδοχές σου
- να κάνεις την πάπια για τα εθνικά θέματα ή να διακηρύσσεις πως δεν υπάρχουν εθνικά θέματα ή ότι για όλα φταίνε οι Έλληνες και κανείς άλλος
- να παραβιάζεις το Σύνταγμα και να υποκρίνεσαι ότι το ερμηνεύεις
- να υποτιμάς τη νοημοσύνη μας
- να ενοχλείσαι από τη δήλωση του Στάθη Παναγούλη που διερμήνευσε τα αισθήματα της συντριπτικής πλειονότητας του ελληνικού λαού, εκτός αν πιστεύεις ότι δεν θα είναι αρκετό το Ειδικό Δικαστήριο και ότι θα εφαρμοσθεί ο νόμος του Λυντς, εξ ου και φοβάσαι μήπως τέτοιες δηλώσεις ξυπνήσουν ένα λαό που αποχαυνωμένος δέχεται τη μία ταπείνωση πίσω από την άλλη
- να οχυρώνεσαι πίσω από αδίκως κεκτημένα προνόμια αδιαφορώντας προκλητικά για τον πλησίον σου που πεινάει και πονάει
- να κυκλοφορούν ελεύθεροι οι υπαίτιοι των δεινών του λαού και να τον λοιδωρούν παραδίδοντας και μαθήματα σωτηρίας, ενώ οδηγούνται στη φυλακή οφειλέτες μερικών χιλιάδων κωλοευρώ
- να τιμάς την παράδοση και τους προγόνους σου μαζί με τα σύμβολα των ηρωϊκώς αγωνισαμένων, ενώ πασχίζεις να τους διαγράψεις από την εθνική μνήμη
- να υποδέχεσαι 3.000.000 λαθρομεταναστών, να τους κανακεύεις, να ξοδεύεις δισεκατομμύρια για την τακτοποίησή τους και ν’ αφήνεις 200.000 Έλληνες να ξενιτεύονται και δη Έλληνες εξειδικευμένους, μεταξύ των οποίων 2.500 γιατροί, για τους οποίους αυτός ο λαός έχεις ξοδέψει δισεκατομμύρια για να τους εκπαιδεύσει
- να επιτρέπεις στον τρόμο να μπαίνει στα σπίτια των Ελλήνων ληστεύοντας και δολοφονώντας, ενώ ψεκάζεις με χημικά τους διαμαρτυρόμενους για τα χάλια μας στις πλατείες
- να ανακαλύπτεις μετά από 200 χρόνια τον συμψηφισμό χρεών του πολίτη προς το Δημόσιο με χρέη του Δημοσίου προς τον πολίτη.

Πατριωτισμός είναι πολύ απλά να παλεύεις κάθε μέρα για να διασφαλίζεις την ευημερία και ασφάλεια του ελληνικού λαού μέσα σε μία εδαφικώς ακέραια επικράτεια με αλώβητη την εθνική ανεξαρτησία, υψιπετούσα την αξιοπρέπεια και ακλόνητο το εθνικό φρόνημα.

Κάθε φορά που ακούω για πατριωτισμό, από ολίγο έως υπερχειλή, αναρωτιέμαι:
ΑΝ ΗΣΑΝ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΑΝ ΑΠΟ ΣΥΣΤΑΣΕΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΓΙΑΤΙ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΧΑΛΙ;

Με πρόταση του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, που αποδέχθηκε το υπουργείο Παιδείας!   

Όλοι ενθυμούνται τα ανοίγματα προς την Άγκυρα και την ελληνοτουρκική «προσέγγιση» των κυβερνήσεων Σημίτη και Γιώργου Παπανδρέου. Στο πλαίσιο αυτό, είχε προωθηθεί μεταξύ άλλων νομοθετική ρύθμιση για τη διδασκαλία της τουρκικής γλώσσας στα ελληνικά γυμνάσια και λύκεια της Θράκης και ενδεχομένως άλλων συνοριακών περιοχών της Ελλάδος.

Οι έντονες αντιδράσεις της κοινής γνώμης και η συνέχιση της γνωστής πολιτικής από την πλευρά της Άγκυρας έδωσαν την εντύπωση ότι οι υπεύθυνοι της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής και του ελληνικού υπουργείου Παιδείας επανεκτίμησαν την κατάσταση. Ότι πάγωσαν δηλαδή πρωτοβουλίες και μέτρα που δεν στηρίζονται σε αμοιβαιότητα και προάγουν εξ αντικειμένου τους νεοοθωμανικούς σχεδιασμούς της Άγκυρας στον ελληνικό χώρο.

Η εντύπωση όμως είναι ψευδής. Η ίδια πολιτική συνεχίσθηκε και με τη νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ως μια παραλλαγή και παράρτημα μιας γενικότερης πολιτικής για τη μετάλλαξη της ελληνικής Παιδείας σε «πολυπολιτισμική»!

Ως πρόθυμος αρωγός και διεκπεραιωτής λειτούργησε το ανεκδιήγητο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο. Το ίδιο που ενέκρινε το βιβλίο Ιστορίας Στ' Δημοτικού της Μαρίας Ρεπούση και πολλά άλλα στο ίδιο πνεύμα, όπως επίσης προσφάτως μια νέα Γραμματική για το Δημοτικό σχολείο, που εισάγει ύπουλα την ιδέα της φωνητικής ορθογραφίας.

Με την απόφαση αρ. 61539/Γ2 της 20ής Ιουνίου 2006, που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, αρ. φύλλου 867, ο τότε υφυπουργός Γεώργιος Καλός ενέκρινε τη σχετική εισήγηση του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και καθόρισε «το Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών για τη διδασκαλία της Τουρκικής Γλώσσας στην Α', Β' και Γ' τάξη του Γυμνασίου».

Δεν διευκρινίζεται στην απόφαση εάν αυτή ισχύει για τα σχολεία που θα «επιλέξουν» την τουρκική γλώσσα ή εάν η απόφαση αναφέρεται σε γενική εφαρμογή.

«Ειδικοί σκοποί»


Στην απόφαση προβάλλεται, μεταξύ άλλων, ως «ειδικός σκοπός» για τη διδασκαλία της Τουρκικής γλώσσας «η ενεργός συμμετοχή σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία και η κατανόηση της διαφορετικότητας». Στο πλαίσιο αυτό, παρατίθενται στην απόφαση 
«Ασκήσεις διαπολιτισμικές και πολυπολιτισμικές»:

«Α. Οι μαθητές αναζητούν τραγούδια κοινά στις δύο γλώσσες και καταγράφουν τα τραγούδια της περιοχής.

Β. Οι μαθητές ερευνούν το ιστορικό παρελθόν του τόπου με γνώμονα τις επιδράσεις των πολιτισμών που επηρέασαν τη ζωή της περιοχής.

Γ. Οι μαθητές αναζητούν επίσης κοινά θέματα μυθολογίας.

Δ. Ερευνούν στις τοπικές βιβλιοθήκες για κοινά ήθη και έθιμα. Παίρνουν συνεντεύξεις από τους γέροντες της περιοχής και καταγράφουν ήθη και έθιμα της περιοχής κοινά στους δύο πολιτισμούς (ίσως και σε άλλους πολιτισμούς λαών που έζησαν στην περιοχή κατά τη διάρκεια της ιστορίας)».

Στο ίδιο πνεύμα, καθορίζονται στην απόφαση ως συνθετικές εργασίες των μαθητών.

= «Η διερεύνηση της επιδράσεως της Τουρκικής στην καθημερινή τους πραγματικότητα και ο εντοπισμός ομοιοτήτων και διαφορών στο πλαίσιο πολιτισμικής προσεγγίσεως.

= Η ανακάλυψη και σύγκριση κοινών στοιχείων και στις δύο γλώσσες.

= Η αναζήτηση και καταγραφή επιθέτων (επωνύμων) ατόμων που προέρχονται από την Τουρκική γλώσσα, όπως και η εννοιολογική τους προσέγγιση.

= Αναζήτηση και καταγραφή δανείων και αντιδανείων στην Ελληνική και Τουρκική γλώσσα».

«Με την εργασία αυτή», αναφέρεται στην απόφαση, «διαπιστώνεται η αλληλεπίδραση της Ελληνικής και της Τουρκικής γλώσσας και η διαπολιτισμική πραγματικότητα της περιοχής».

Αυθαιρέτως, αντίθετα με την επιταγή του Συντάγματος, η Ελληνική Παιδεία υποκαθιστάται από τη λεγόμενη «Πολυπολιτισμική» Παιδεία και την ιδεολογία της αποδομήσεως του εθνικού κράτους

Η απόφαση του υφυπουργού κ. Καλού δεν αφορά μόνο μια σκανδαλώδη και μονόπλευρη μεταχείριση της Τουρκικής γλώσσας στην Ελληνική μέση εκπαίδευση. Την ίδια μάλιστα ώρα που η Άγκυρα εντείνει τις υπονομευτικές της δραστηριότητες στη Θράκη και τις γνωστές προκλήσεις της στο Αιγαίο.

Αφορά επίσης ένα πολύ γενικότερο πρόβλημα, που πρέπει να έρθει στο πολιτικό προσκήνιο ως μέγα εθνικό θέμα. Είναι η υπονόμευση μέσα στο ίδιο το υπουργείο Παιδείας της Ελληνικής Παιδείας, όταν το τελευταίο έχει μάλιστα υποχρέωση, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τη θέληση του Ελληνικού λαού, να την προάγει. Αυτό όμως κάνει το ακριβώς αντίθετο. Προάγει την ιδεολογία του πολυπολιτισμού και της εθνικής αποδομήσεως.

Το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο έχει μετατραπεί σε όργανο και εργαλείο προς αυτήν την κατεύθυνση.

Αυτό δεν αναιρεί τις ευθύνες των πολιτικών ηγεσιών, των προηγουμένων αλλά και της σημερινής, του υπουργείου Παιδείας.

Είναι ενδεικτικό από την άποψη αυτή το γεγονός ότι η Νέα Γραμματική, π.χ., που δεν επέτρεψε να πάει στα σχολεία ούτε η Μαριέττα Γιαννάκου, που έδωσε κάλυψη στο βιβλίο Ιστορίας της Ρεπούση, πήρε πράσινο φως για διανομή στα σχολεία από τη σημερινή ηγεσία του υπουργείου.

Η γλώσσα, η ιστορία και ο πολιτισμός ενός λαού, όταν πρόκειται μάλιστα για έναν πολιτισμό που κατέκτησε οικουμενικές περγαμηνές, δεν είναι και δεν μπορεί να είναι ούτε υπόθεση μικρών μειοψηφιών ούτε ηγεσιών που αποδεικνύονται ανάξιες να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.  

Είναι υπόθεση ολόκληρου του Ελληνικού λαού, που καλείται, κοντά σε τόσα άλλα στη σημερινή δύσκολη συγκυρία, να υπερασπισθεί επίσης την ταυτότητά του και την Ελληνική του Παιδεία.

Πηγή: Το Παρόν
  • Λέτε να ισχύουν οι συνωμοσιολογίες πως τα χρέη εφευρέθηκαν για να βάλουν χέρι στις χώρες που διαθέτουν ενεργειακά κοιτάσματα;
  • Λέτε τελικά η τρόικα να αποτελείται από λαμόγια που πειράζουν νούμερα στις "αγορές" (βλ. τράπεζες) για να κλέψουν στην συνέχεια τον ορυκτό πλούτο των θυμάτων τους;
  • Λέτε τελικά η τρόικα να βρήκε πρόθυμους συνεργάτες στην Ελληνική πολιτική σκηνή;
Οι τεχνοκράτες της Τρόικας ζήτησαν να μάθουν τα πάντα σε ό,τι αφορά τα έξοδα και τα υπολογιζόμενα έσοδα της Κύπρου από το φυσικό αέριο, καθώς και τις συνεργασίες που δρομολογούνται με γειτονικές χώρες. Αυτό ανέφερε μετά τη δίωρη συνάντηση που είχε το πρωί στο Υπουργείο Οικονομικών με το κλιμάκιο της Τρόικας ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Ενέργειας, Σόλων Κασίνης. Η ενέργεια ήταν στο επίκεντρο των πρωινών συναντήσεων της Τρόικας στο Υπουργείο Οικονομικών με τη ΔΕΦΑ, την ΑΗΚ και την ΡΑΕΚ.

Εξερχόμενος της συνάντησης ο Σόλων Κασίνης είπε ότι ενημέρωσε τους τεχνοκράτες της Τρόικας, ότι από την προκαταβολή για το δεύτερο γύρο αδειοδοτήσεων η Κύπρος θα εισπράξει 200 εκατομμύρια ευρώ.

Ο κ. Κασίνης αναφέρθηκε και στη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στις 4:00 το απόγευμα στο Υπουργείο Εμπορίου, με την οποία θα αρχίσει η διαπραγμάτευση για αδειοδότηση των δύο κοινοπραξιών σε σχέση με τα οικόπεδα 2, 3, 9 και 11.
Είπε επίσης ότι στόχος του υπουργού Εμπορίου, ο οποίες θα προεδρεύει της σύσκεψης, είναι η βελτίωση των προτάσεων.


Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΔΕΦΑ, Κώστας Ιωάννου, είπε πως οι τεχνοκράτες της Τρόικας ζήτησαν και έλαβαν πληροφορίες όσον αφορά το θέμα του φυσικού αερίου, για το πώς θα γίνει η διοχέτευση, η εκμετάλλευση, η εισαγωγή του φυσικού αερίου και οι διατιμήσεις, προκειμένου να τα αξιολογήσουν.


«Ελπίζω ότι τους έχουμε πείσει ότι υπάρχει μια σοβαρή προσπάθεια που γίνεται και υπάρχουν πολύ καλές προοπτικές όσον αφορά τη χώρα από τη χρήση του φυσικού αερίου, τόσο όσον αφορά την ηλεκτροπαραγωγή όσο και για άλλες χρήσεις», είπε.


Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Ιωάννου είπε ότι οι τεχνοκράτες της Τρόικας δεν ενδιαφέρονται μόνο για τους αριθμούς, αλλά για τις λεπτομέρειες, τις διαδικασίες και τα μοντέλα που θα χρησιμοποιηθούν, όπως και για τις διατιμήσεις.


«Τους ενδιαφέρουν όλα, πώς θα τα αξιολογήσουν είναι θέμα δικό τους», κατέληξε. 


Πηγή
 
 
Σκεφτήκαμε σε όλους αυτούς τους πρόθυμους… να τους θυμίσουμε τι γράφει για το ΔΝΤ ο Joseph Stiglitz, στο βιβλίο του Stiglitz “Globalization and Its Discontents”, που κυκλοφόρησε το 2002.
 
Ο Stiglitz δεν είναι κάποιος τυχαίος ή γραφικός…
Ο Joseph Stiglitz είναι Νομπελίστας (2001), ακαδημαϊκός, συγγραφέας, πρώην αντιπρόεδρος της Word Bank και έχει διατελέσει σύμβουλος του Κλίντον, του Ομπάμα και του πρώην πρωθυπουργού μας (του Γ.Α.Π).
 
Διαβάστε προσεκτικά το κείμενο και πέστε μας σας θυμίζει κάτι...;
 
“Με τα δάνεια ανεξόφλητα ολόκληρα έθνη ρίχνονται σε οικονομικό και κοινωνικό χάος, το ΔΝΤ σπεύδει σε δανεισμό από ξένους κυρίως πιστωτές.
Οι πιστωτές παρέχουν επισφαλή δάνεια, γνωρίζοντας ότι, αν οι οφειλέτες δηλώσουν αδυναμία πληρωμής, το ΔΝΤ θα πάρει το λογαριασμό.
Εν τω μεταξύ, το ΔΝΤ προτρέπει τις χρεωμένες χώρες, σε περαιτέρω ιδιωτικοποίηση-στην πραγματικότητα στην πώληση των περιουσιακών στοιχείων τους, σε ένα κλάσμα της αξίας τους για να αυξήσουν τα μετρητά τους. Οι ξένες εταιρείες, στη συνέχεια αγοράζουν τα περιουσιακά στοιχεία σε χαμηλές τιμές.”
 
Για να δούμε… συμβαίνει κάτι παρόμοιο στην χώρα μας;

Από ότι φαίνεται μάλλον μπήκαμε στην τελική φάση υλοποίησης του σχεδίου ξεπουλήματος.

Έχετε τώρα καμιά αμφιβολία για το ξεπούλημα;
 
Καταλάβατε γιατί μας βομβαρδίζουν με τις φήμες για την μη λήψη της κάθε δόσης;

 
Καταλάβατε γιατί μας παρουσιάζουν το νέο απίστευτο πρόγραμμα λιτότητας… και τα σενάρια χρεοκοπίας και εξόδου απ το ευρώ;

 
Για να μας αναγκάσουν να πούμε πουλήστε όλα…

Καταλάβατε τι υπογράψατε όλοι εσείς οι 153…;


Γράφει ο Ηλίας Σταμπολιάδης

Καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης


Πως φτάσαμε έως εδώ

Η Ελλάδα καταρρέει και είναι πλέον φανεροί αλλά και αποδεκτοί οι λόγοι της κατάρρευσης που μπορούν να ενταχθούν σε δύο κατηγορίες, τους εσωτερικούς και τους διεθνείς.

Στους πρώτους είναι η διαφθορά, ο αμοραλισμός και ο ατομικισμός με συνέπεια την διάλυση του διοικητικού μηχανισμού, τον εξευτελισμό της δικαιοσύνης, την απώλεια της παραγωγικής ικανότητας και την αδυναμία επιβίωσης κάθε δημιουργικής προσπάθειας . Ο άμετρος καταναλωτισμός, οι απερίσκεπτες, λόγω ψηφοθηρίας, δαπάνες του δημοσίου, η φοροδιαφυγή, οι ζημιές του τραπεζικού συστήματος και τελευταία η αδυναμία έκδοσης εθνικού νομίσματος ανάγκασαν τις κυβερνήσεις σε ακριβό εξωτερικό δανεισμό λόγω της ανικανότητας τους να λύσουν τα δημοσιονομικά προβλήματα και να αναστρέψουν την συνεχή αποβιομηχανοποίηση της χώρας από τη μεταπολίτευση και μετά. Τώρα τα χρέη έχουν υπερβεί ακόμη και τη δυνατότητα δανεισμού με αποτέλεσμα, να εκποιείται η χώρα για την αποπληρωμή των δανείων, να θεσπίζονται νόμοι μείωσης των μισθών και των συντάξεων, με ταυτόχρονη στέρηση των κοινωνικών παροχών υγείας, παιδείας, και το χρέος να μεταβιβάζεται στις επόμενες γενεές, πράγμα ιστορικά πρωτόγνωρο.

Στους διεθνείς λόγους κατάρρευσης περιλαμβάνεται η διεθνής κρίση του καπιταλιστικού συστήματος. Για χώρες σαν την Ελλάδα και ειδικά για αυτήν, θα πρέπει να περιληφθεί η συνωμοτικά δρομολογημένη παγκοσμιοποίηση που στόχο έχει την κατάλυση των εθνικών κρατών και την επιβολή μίας παγκόσμιας αγοράς με ελεύθερη διακίνηση αγαθών, κεφαλαίων αλλά και εργατικών χειρών. Σε ένα τέτοιο σύστημα οι λαοί πλέον δεν θα ελέγχουν πλέον τη διακυβέρνηση η οποία θα μετατεθεί στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Ο καταστροφέας της πατρίδας μας Γ.Α. Παπανδρέου είχε δηλώσει στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ ότι χρειαζόμαστε άμεσα μία παγκόσμια διακυβέρνηση και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την πατρίδα αλλά όχι όπως την ξέραμε μέχρι τώρα, χωρίς κανείς τους να τολμήσει να τον επιπλήξει. Το ίδιο έχει ομολογήσει και ο εκποιητής της δημόσιας περιουσίας Κωστής Χατζηδάκης, που δήλωσε ότι η παγκοσμιοποίηση έχει ήδη αρχίσει και τίποτε δεν μπορεί να την σταματήσει, προσφέροντας άλλοθι στον εαυτό του για την αντεθνική διαχείρισης της περιουσίας του λαού.

Η στέρηση από το εθνικό κράτος της ικανότητας έκδοσης ιδίου νομίσματος το καθιστά υποχείριο των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων του εξωτερικού και της Ε.Κ.Τ από τους οποίους τελικά αναγκάζεται να αγοράζει χρήμα, έναντι τόκου αντί να το τυπώνει το ίδιο το κράτος. Μπορεί η έκδοση νέου χρήματος να προκαλούσε μία εξωτερική υποτίμηση που θα την μοιράζονταν πλούσιοι και φτωχοί αλλά θα είχε σαν αντιστάθμισμα την τόνωση των εξαγωγών και της παραγωγικής δραστηριότητας. Σήμερα οι δανειστές επιβάλλουν μία εσωτερική υποτίμηση, που την πληρώνουν μόνο οι μισθωτοί, και καταλήγει στην ύφεση και στη φτώχεια ενώ μας λένε να είμαστε υπερήφανοι που έχουμε ένα ισχυρό νόμισμα, τρομάρα μας.

Αυτό όμως που συνιστά το αποκορύφωμα της απάτης εις βάρος του λαού είναι ότι το χρήμα του δανείζεται δεν αντιπροσωπεύει αξίες που εισάγονται στη χώρα για την τόνωση της παραγωγικότητας της αλλά επιστρέφει στους δανειστές για την αποπληρωμή παλαιοτέρων δανείων. Το χρέος αν και δεν αντιπροσωπεύει εμπράγματες αξίες, αλλά συνιστά λογιστικές εγγραφές στα βιβλία των δανειστών, τελικά αποπληρώνεται με περιουσιακά στοιχεία του κράτους και των πολιτών. Επί πλέον απαιτούν και την θεσμοθέτηση ενός εργασιακού πλαισίου που να εγγυάται στους επίδοξους αγοραστές, των εθνικών περιουσιακών στοιχείων, την δυνατότητα απασχόλησης φτηνών εργατικών χειρών. Για να εξασφαλίσουν δε την προσφορά εργασίας υπό τους νέους εξευτελιστικούς όρους εισάγουν εξαθλιωμένους λαθρομετανάστες που αποδέχονται τέτοιους όρους, που στο εξής θα αποτελούν τη μόνη δυνατότητα και για τους ίδιους τους Έλληνες, ειδάλλως θα αναγκάζονται να ξενιτευτούν. Με τον τρόπο αυτό η παγκοσμιοποίηση επιτυγχάνει και τον αρχικό της στόχο του μηδενισμού των εθνικών κρατών.

Στο θέμα της λαθρομετανάστευσης η παγκοσμιοποίηση έχει δύο ακόμη εσωτερικούς συμμάχους, την αριστερά και την πλειοψηφία της διοίκησης της Εκκλησίας. Η αριστερά κατά παράβαση τόσο των λόγων όσο και των έργων του θεωρητικού του κομουνισμού Karl Marxενθαρρύνει τους προλετάριους ενός ξένου κράτους να έρχονται και να ανταγωνίζονται τους προλετάριους της ίδιας μας της χώρας παρεξηγόντας την ρήση του Karl Marx που είπε ‘Προλετάριοι όλου του κόσμου ενωθείτε’ και προφανώς εννοούσε να συνεργαστούν ο καθένας από τη μεριά του και όχι να ανταγωνίζονται.

Όσον αφορά την πλειοψηφία της Εκκλησίας, δημιουργεί σύγχυση μεταξύ της αγάπης προς τον πλησίον και της φυσικής άμυνας για την επιβίωση ενάντια σε μία σχεδιασμένη εισβολή αόπλων και εξουθενωμένων ανθρώπων. Αυτοί, αν και αθώοι, αφενός μεν διεκδικούν χώρο για να αναπτυχθούν, εις βάρος πάντα των ιθαγενών, αφετέρου δε αλλοιώνουν την πολιτιστική και εθνική συνείδηση δημιουργώντας μειονότητες που λόγω του αριθμού τους και των θρησκευτικών τους πεποιθήσεων δεν αφομοιώνονται και αύριο θα εγείρουν πολιτικά, θρησκευτικά και εθνικά δικαιώματα σε έναν τόπο που έχει διατηρηθεί με το αίμα του Ελληνισμού. Εάν οι πλειοψηφούντες ιεράρχες κόπτονται για την αγάπη προς τον πλησίον ας μη την περιορίζουν μόνο σε αυτούς που αποτελούν άμεσο κίνδυνο για τον τόπο αλλά, σαν σύγχρονοι Απόστολοι, ας μεταβούν στις χώρες προέλευσης των λαθρομεταναστών και εκεί, εάν τολμούν, να κηρύξουν και να οργανώσουν τα δισεκατομμύρια των εν ανάγκες και περιστάσεσι όντων.

Δυστυχώς για τον τόπο δεν υπάρχει σήμερα πολιτική παράταξη που να εκφράζει όλες αυτές τις ανησυχίες του λαού και να προτείνει τις σωστές λύσεις για τα πολιτικά, οικονομικά και εθνικά θέματα. Επιπλέον ο λαός δεν έχει την αληθινή πληροφόρηση για να ξέρει τι θέλει, δεν έχει την οργάνωση αλλά ούτε το ήθος και την απαιτούμενη συνοχή για να αντισταθεί και να αποτρέψει την επερχόμενη υποδούλωση του, που την περιμένει μοιρολατρικά. Τον έχουν φέρει μπροστά στο ψευτοδίλημμα, ‘ευρωπαϊκός παράδεισος ή εθνική μιζέρια’ και του έχουν φορέσει τη θηλιά στο λαιμό που λέγεται ευρώ. Αποκαλούν μάλιστα ‘συμμορία της δραχμής’ όσους τολμούν να μιλήσουν για εθνικό νόμισμα και διαγραφή του επαχθούς χρέους. Με οργανωμένο τρόπο και ψυχολογικούς εκβιασμούς δημιουργούν σύγχυση και ταυτίζουν το όραμα μιας πολιτικά ενωμένης Ευρώπης, που δεν νοείται χωρίς την Ελλάδα, με το υπάρχον κερδοσκοπικό σύστημα νομισματικής ένωσης δηλαδή την ευρωζώνη. Δεν είναι τυχαίο το ότι χώρες, εθνικά και πολιτικά ανεξάρτητες, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο (Αγγλία) και η Σουηδία είναι μεν μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά όχι και της ευρωζώνης. Τουναντίον εμείς ακολουθούμε εθελόδουλα τις υποδείξεις των δανειστών και των επιβολευομένων την εθνική μας ανεξαρτησία.

Γιατί οι υπαίτιοι δεν μπορούν

Που να ελπίζει πια αυτός ο λαός; Η Ν.Δ., από φιλελεύθερο αλλά και κατά παράδοση εθνικό κόμμα, κατάντησε να πρωτοστατεί στην παράδοση της χώρας συνεπικουρούμενη από το ψευδεπίγραφο σοσιαλιστικό ΠΑ.ΣΟ.Κ. και τον αριστερό, διεθνιστικό συνωστισμό της ΔΗΜ.ΑΡ. Όλοι αυτοί διεκδικούν τον ρόλο των ευρωπαϊστών και ως νέοι αρχοντοχωριάτες δεν μπορούν να διακρίνουν τη διαφορά της πολιτικά ενωμένης ομοσπονδιακής Ευρώπης από τον λάκκο των λεόντων της ευρωζώνης.

Από τη μεριά του ο ΣΎ.ΡΙΖ.Α., παρά την αντιμνημονιακή του ρητορική, είναι γερά πιασμένος στην παγίδα της ευρωζώνης και του ευρώ θυμίζοντας τον Αντρέα και τα λαϊκίστικα συνθήματα ‘ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο’. Πέραν από αυτό η μεταναστευτική του πολιτική πολύ απέχει του να εγγυηθεί μία εθνική παλιγγενεσία.

Το ΚΚΕ συγχέει και αυτό την Ευρωπαϊκή ένωση με την ευρωζώνη μόνο που σε αντίθεση με τους άλλους ζητά την έξοδο και από τα δύο. Όσον αφορά την εθνική πολιτική του κόμματος αυτή έχει ήδη αποδειχθεί ιστορικά ότι έπεται του διεθνιστικού χαρακτήρα του που στο θέμα αυτό συμπλέει με τη νέα τάξη. Αυτόν τον διεθνισμό τον έχουν κληρονομήσει όλα τα άλλα θυγατρικά αριστερά κόμματα που ήρθε ο χρόνος να διαδεχθούν την πολιτική τους μητέρα.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες διεκδικούν ανεπιτυχώς να υποκαταστήσουν τη Ν.Δ. στο ιδεολογικοπολιτικό γίγνεσθαι και παρά τον αντιμνημονιακό τους χαρακτήρα έχουν πιαστεί και αυτοί στην παγίδα της ευρωζώνης φοβούμενοι να αντισταθούν στην ευρολαγνεία με την οποία τα ΜΜΕ και το σύστημα έχουν εμποτίσει τον πάσχοντα από πολιτιστική υστέρηση ελληνικό λαό.

Τέλος να μιλήσουμε και για τη Χρυσή Αυγή που σε αυτήν έχουν βρει καταφύγιο οι πολίτες που υποφέρουν από την απουσία και την αδυναμία του κράτους να εγγυηθεί την προσωπική τους ασφάλεια και τη διαφύλαξη της περιουσίας τους. Έχουν διατυπώσει αρχές οικονομικής και εθνικής ανεξαρτησίας αλλά οι μέθοδοι διεκδίκησης τους κάθε άλλο παρά τους κατατάσσει στα ελεύθερα, δημοκρατικά κόμματα. Βεβαίως αυτή τη στιγμή παίζουν και το ρόλο του εξιλαστήριου θύματος διότι στηλιτεύοντας τη φασιστική Χ. Α. το σύστημα βρίσκει άλλοθι για να αποσπάσει την προσοχή της κοινής γνώμης από τα δικά του εγκλήματα ενάντια στο έθνος μας. Αυτό και μόνο γεννά την υποψία για το ποιος ευνοείται τελικά από τη δράση της Χ.Α.

Ίσως είναι σκόπιμο να μιλήσουμε και για τους μικρούς σχεδόν άγνωστους που από μόνοι τους ή και σε ετερόκλητες αλλά και καλοπροαίρετες συνεργασίες διεκδίκησαν και προσπάθησαν να εκφράσουν όλο αυτό το πλήθος των διαμαρτυρομένων και μη εκπροσωπούμενων Ελλήνων, πολλοί από τους οποίους απέχουν από την εκλογική διαδικασία. Η μελέτη αυτής της συστημικά ασήμαντης αλλά πολιτικά ενδιαφέρουσας μειοψηφίας δείχνει, όχι μόνο την αδυναμία του συστήματος να καλλιεργήσει και να αναδείξει νέες πολιτικές ιδέες αλλά, κυρίως την φροντίδα και την μεθόδευση του στο να τις εξαφανίσει από την επικαιρότητα. Ασχέτως αυτού, το τελικό αποτέλεσμα θα πρέπει να πείσει όλους ότι αυτή η πολυδιάσπαση δεν ωφελεί κανέναν αλλά μάλλον θόρυβος γίνεται αποσπώντας δύναμη από αυτόν που θα μπορούσε να αποτελέσει την αιχμή του δόρατος.

Εμείς τι κάνουμε;

Στο μεταξύ η όλη κατάσταση επιδεινώνεται, η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων εξαθλιώνεται, τα νέα μέτρα είναι πέρα από δυσβάστακτα. Χρέος και έλλειμμα γιγαντώνονται καθώς κάθε νέο δάνειο τα προσαυξάνει, ενώ ούτε μια δεκάρα απ΄αυτά τα «δισ» δεν πηγαίνει στην πραγματική οικονομία. Όλα παρακρατούνται από τους δανειστές για την εξόφληση των προηγουμένων δανείων.

Ειλικρινής μέχρι κυνισμού η Frankfurter Algemeine σημείωνε με νόημα «μετά από κάθε περικοπή ακολουθεί νέα περικοπή» και πρόσθετε «Οι Έλληνες βρίσκονται ενώπιον μιας ιστορικής απόφασης. Πρέπει να διαλέξουν αν θέλουν να φτωχύνουν σε ευρώ ή σε δραχμές»!

Είναι ολοφάνερο ότι πια δεν πάει άλλο. Μπροστά σε όλα αυτά τα προβλήματα το ερώτημα παραμένει. Πως θα μπορέσει ο ελληνικός λαός να αντισταθεί σε έναν αδιόρατο εχθρό που ενεργεί μέσω των δικών μας ανθρώπων που είτε από ωφελιμιστική σκοπιμότητα είτε από άγνοια αναδείξαμε στην εξουσία;

Υπάρχουν δύο εκδοχές και η τελική επιλογή εξαρτάται από τη στάση ενός ανθρώπου, του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Καρόλου Παπούλια, ο οποίος πρέπει να αποδείξει εμπράκτως ότι η αντιστασιακή αγωνιστικότητα κατά των εχθρών της πατρίδας μας που έτρεφε στα δέκα του χρόνια συνεχίζει να φλέγει μέσα του εμπλουτισμένη με την εμπειρία της πολιτικής του ζωής για τις μεθόδους του εχθρού και δεν έσβησε από τη φροντίδα του αιώνος τούτου.

Σε κάθε περίπτωση το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνει είναι να απονομιμοποιηθούν και να λογοδοτήσουν όλοι αυτοί που ευθύνονται για την κατάντια του τόπου αφενός μεν για να μη δεσμεύεται ο λαός από τις αποφάσεις τους αφετέρου δε διότι η κάθαρση συνιστά προϋπόθεση για τον τερματισμό μιας τραγωδίας. Η χώρα πρέπει να παύσει να είναι χώρα της ατιμωρησίας και του ακαταδίωκτου των κάθε λογής ενόχων.

Ομαλή εξέλιξη

Ο επιχώριος και ο Μείζων Ελληνισμός διαθέτουν ευτυχώς ικανούς, τίμιους και σοφούς συνέλληνες πέραν κομμάτων και παρατάξεων, πέραν της δεξιάς, της αριστεράς και των κάθε είδους εξαρτήσεων από συμφέροντα.

Όσο λειτουργεί ακόμη το κράτος μας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να συγκροτήσει μια ολιγομελή εξωπολιτική Κυβέρνηση των αρίστων. Αυτή η Κυβέρνηση εξάμηνης διάρκειας θα λάβει εκ των πραγμάτων ψήφο εμπιστοσύνης από την απερχόμενη Βουλή και θα πάρει γενναίες αποφάσεις παρακάμπτοντας το οποιοδήποτε πολιτικό κόστος, θα ετοιμάσει νέο Σύνταγμα και θα προκηρύξει σε έξι μήνες εκλογές με απλή αναλογική. Η απλή αναλογική είναι στοιχειώδης προϋπόθεση εξυγίανσης του κοινοβουλευτικού βίου και υπέρβασης του κομματοκρατικού και πελατειακού συστήματος που χρόνια τώρα ταλανίζει τη χώρα.

Οι νέοι άρχοντες θα αναλάβουν τη διαχείριση της χώρας σύμφωνα με τις αρχές της ελευθερίας, της ισονομίας, της εθνικής συνοχής και συλλογικής ευθύνης και της ανωτερότητας της πολιτείας έναντι οιουδήποτε οικονομικού οργανισμού ντόπιου ή ξένου τον οποίο κρίνει και ελέγχει με βάση τη δικαιοσύνη, τη βιωσιμότητα και την ευημερία του έθνους.

Το σημερινό πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να εγγυηθεί την ανάδειξη νέων αρχόντων με αξιοκρατικά κριτήρια και θα πρέπει να ευρεθεί άλλος τρόπος για την ανάδειξη τους. Καλούνται όλοι οι Έλληνες πατριώτες να συνεργαστούν και ανεξαρτήτως πολιτικών τοποθετήσεων, αλλά με κριτήριο την αγάπη για την πατρίδα, να επιλέγουν με την ψήφο τους ανθρώπους με σύνεση αλλά και γνώση να αναλάβουν την ευθύνη διαχείρισης του τόπου σύμφωνα με τις ηθικές αρχές που αναφέρθηκαν.

Σήμερα τέτοιοι άνθρωποι είτε αποφεύγουν να αναμιχθούν με την πολιτική είτε εντέχνως παραγκωνίζονται από το ίδιο το σύστημα, για το οποίο αποτελούν κίνδυνο. Εδώ φαίνεται η αδυναμία εκ της ανυπαρξίας των κοινοτήτων και των γεροντικών συμβουλίων τα οποία διέσωσαν τον ελληνισμό ανά τους αιώνες, όπου όλοι οι πολίτες κάθε κοινότητας ήταν γνωστοί μεταξύ τους και οι άριστοι διακρίνονταν από τους υπολοίπους. Στο θέμα αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει και η Εκκλησία με την αναβίωση του θεσμού των κοινοτικών ή ενοριακών συμβουλίων.

Λαϊκή επαναστατική αντίσταση

Στην περίπτωση που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αρνηθεί να αναλάβει πρωτοβουλία τότε θα ενταχθεί και αυτός στη χορεία των ενόχων και οι ενεργοί πολίτες έχουν πολύ σοβαρή αποστολή να δραστηριοποιηθούν με στόχο τη σωτηρία της πατρίδας. Θα πρέπει οι ίδιοι να αναλάβουν μόνοι τους την πρωτοβουλία συγκρότησης μια ολιγομελούς εξωπολιτικής Κυβέρνησης των αρίστων. Στην περίπτωση αυτή όμως η κυβέρνηση των αρίστων δεν θα λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από την απερχόμενη βουλή αλλά θα επιβληθεί από μόνη της.

Ακόμη και σήμερα, παρά την ανυπαρξία ενός συλλογικού συστήματος κοινοτήτων και παρά τις προσωπικές μας αδυναμίες, νομίζω ότι μπορούμε να διακρίνουμε δύο ή τρείς ανθρώπους ένας των οποίων να δεχθεί να αναλάβει την ευθύνη διακυβέρνησης του τόπου. Μπορούμε ακόμη να βρούμε ανθρώπους κατάλληλους για τα οικονομικά θέματα ένας εκ των οποίων να γίνει υπουργός οικονομικών. Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να δημιουργήσουμε μία λίστα για όλα τα υπουργία και τους δημόσιους οργανισμούς μακριά από ρουσφέτια και κομματικές ισορροπίες που μέχρι τώρα αποτελούν τα κριτήρια δημιουργίας κυβερνήσεων.

Καλές οι διαδηλώσεις στην πλατεία Συντάγματος αλλά δεν οδηγούν πουθενά παρά μόνο στην απογοήτευση ίσως και στο θρήνο αδικοχαμένων, όπως με τους υπαλλήλους της καμένης τράπεζας. Κακά τα ψέματα ένας λαός ακέφαλος και ασυντόνιστος δεν μπορεί να κατέβη σε αγώνες διότι τότε οι λύκοι θα εκμεταλλευτούν την ευκαιρία και θα μπουν στο κοπάδι να το κατασπαράξουν. Ας πάψουμε λοιπόν να κατηγορούμε το σύστημα ξεφυτρώνοντας νέες ατασθαλίες του, τα υπάρχοντα στοιχεία είναι πλέον αρκετά για να το καταδικάσουν. Εάν έχουμε λίγο ελεύθερο χρόνο, και αν δεν τον έχουμε να τον βρούμε, ας τον διαθέσουμε για να οργανώσουμε ένα επαναστατικό μέτωπο ενάντια στην επιτελούμενη προδοσία κατά της πατρίδας μας. Ας δημιουργήσουμε και ας ενταχθούμε σε μία τοπική οργάνωση αναλαμβάνοντας ο καθένας μία συντεταγμένη δουλεία και όχι να πηγαίνουμε να φωνασκούμε για να εκτονώσουμε τα απωθημένα μας, όπως συμβαίνει μέχρι τώρα. Η σωτηρία όλων είναι υποχρέωση του καθενός προσωπικά και όχι του διπλανού μας.
Αντισυνταγματικό έκρινε, σύμφωνα με πληροφορίες, η Ολομέλεια του ΣτΕ το νόμο για την χορήγηση ιθαγένειας της προηγούμενης κυβέρνησης, γνωστό και ως νόμο Ραγκούση.
Ο νόμος που είχε προκαλέσει θύελλα διαμαρτυριών καθώς έκανε «ευκολότερες» τις ελληνοποιήσεις και άνοιγε το δρόμο για την είσοδο χιλιάδων αλλοδαπών, δεν πέρασε από το ΣτΕ κάτι που σημαίνει ότι η παρούσα κυβέρνηση πρέπει (και ανοίγει και ο δρόμος άλλωστε) να αλλάξει το νόμο.
Το ζητούμενο, τώρα, είναι το εάν η κυβέρνηση θα εφαρμόσει την απόφαση αντισυνταγματικότητας. Κι αυτό επειδή μέχρι σήμερα έχει επιδείξει περιφρόνηση απέναντι στις αποφάσεις του ΣτΕ, τις οποίες εγκολπώνει στις πολιτικές της οποτεδήποτε η ίδια αποφασίσει...!
Και, εάν τελικά η κυβέρνηση Σαμαρά αποφασίσει να δεχθεί την απόφαση της ολομέλειας του ΣτΕ περί αντισυνταγματικότητας του νόμου περί ιθαγένειας, πώς θα την εφαρμόσει; Με αναδρομική ισχύ ή όχι; Και αν δεν έχει αναδρομική ισχύ η συγκεκριμένη απόφαση, τότε όσοι δεν έχουν πάρει την ιθαγένεια θα μπούνε σε καταστάσεις επιστροφής τους στις χώρες καταγωγής τους ή θα συμβεί κάτι άλλο;
Εμείς αναμένουμε την στάση που θα κρατήσει η παρούσα κυβέρνηση στο συγκεκριμένο θέμα κι αυτό επειδή θεωρείται μείζον στην ιδιαίτερα στην συγκεκριμένη χρονική περίοδο, αφού δεν έχει μειωθεί ο ρυθμός εισόδου των λαθρομεταναστών κι επιπλέον η αύξηση του αριθμού τους δημιουργεί επιπλέον οικονομικά προβλήματα στην χώρα, χωρίς φυσικά να ξεχνούμε πως η αύξηση της εγκληματικότητας (σε πραγματικούς αριθμούς) οφείλεται στην σώρευση των συγκεκριμένων πληθυσμών που προέρχονται από την λαθρομετανάστευση.
Η όποια στάση που θα κρατήσει η σημερινή κυβέρνηση είναι δεδομένο πως θα αποτελέσει ένα ακόμη σοβαρό κριτήριο της Ελληνικής κοινωνίας προς την κυβέρνηση Σαμαρά, αφού είναι γνωστό πως η κοινωνία βάλλεται ποικιλοτρόπως από τις κυβερνητικές αποφάσεις και πολιτικές και έχει απολέσει σχεδόν όλες τις αντιστάσεις της...Μετά από τη δημόσια κατακραυγή που ακολούθησε μια αυτοκτονία στην Ισπανία, η κυβέρνηση προσπάθησε να τα μαζέψει και η Ένωση Ισπανικών Τραπεζών εξέδωσε ανακοίνωση για "πάγωμα" των εξώσεων.  
Τι γίνεται στην Ελλάδα των 2.000 αυτοκτονιών;

Reuters
13 Νοεμβρίου 2012


"Δολοφόνοι"! γράφει ένα σύνθημα σε κεντρικό δρόμο της Μαδρίτης (κεντρική φωτό).

Αντιμέτωπη με κατηγορίες εναντίον πολιτικών και τραπεζιτών για de facto συνέργεια σε "δολοφονίες", η Ένωση Τραπεζών της Ισπανίας ανακοίνωσε ότι τα μέλη της αναστέλλουν τις εξώσεις στην Ισπανία για δύο χρόνια για όσους δανειολήπτες ανήκουν στις ευάλωτες κοινωνικές τάξεις και έχουν υποστεί με τον εντονότερο τρόπο τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης και της ανεργίας που μαστίζουν τη χώρα.

Οι τράπεζες έχουν προχωρήσει σε περίπου 400.000 κατασχέσεις από τότε που έσκασε η φούσκα της αγοράς ακινήτων το 2008, ενώ τα χρόνια που ακολούθησαν η Ισπανία βυθίστηκε στην ύφεση, με αποτέλεσμα εκατομμύρια Ισπανοί να βρεθούν χωρίς εργασία και να αδυνατούν να αποπληρώσουν τα στεγαστικά τους δάνεια.

Την περασμένη Παρασκευή, η αυτοκτονία της 53χρονης Amaia Egana πυροδότησε την έκρηξη λαϊκής οργής στη χώρα. Πλήθος δημοσιευμάτων έχουν κατακλύσει το ισπανικό διαδίκτυο και τον Τύπο, τα οποία κάνουν λόγο για την αναλγησία των ισπανικών τραπεζών, πολλές από τις οποίες έχουν επωφεληθεί τα μέγιστα από τα πακέτα "διασώσεων" της χώρας, τα οποία κανόνισε η πολιτική ελίτ αλλά χρηματοδοτούν οι απλοί φορολογούμενοι πολίτες.

Η Egana, πρώην μέλος δημοτικού συμβουλίου σε πόλη της βόρειας Ισπανίας, πήδησε από το παράθυρο του διαμερίσματός της στον 4ο όροφο, μόλις πληροφορήθηκε από κλητήρες ότι επρόκειτο να της γίνει έξωση και κατάσχεση του διαμερίσματος σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία.

Σε μια προσπάθεια να διασώσει την κατάσταση, μετά από τον αρνητικό αντίκτυπο που είχε η είδηση διεθνώς, ο υπ. Οικονομικών της χώρας, de Guindos, δήλωσε από τις Βρυξέλλες:

"Eπείγει μια άμεση λύση στο πρόβλημα των εξώσεων, οι οποίες θα πρέπει να αποφεύγονται τη στιγμή που ένας μεγάλος αριθμός Ισπανών πλήττεται από την ανεργία και ένας μεγάλος αριθμός κατοικιών, που κτίστηκαν πυρετωδώς πριν από το 2008, σήμερα είναι ακατοίκητος. Η κυβέρνηση πρόκειται να προχωρήσει σε μέτρα που θα εξασφαλίσουν στέγη σε όσους πλήττονται άμεσα. Δεσμευόμαστε για αυτό".

Αμέσως μετά τη δήλωση του de Guindos και την αμείωτη λαϊκή κατακραυγή, ο πρωθυπουργός της χώρας και αρχηγός του Συντηρητικού Κόμματος, Mariano Rajoy, κάλεσε επειγόντως χθες, Δευτέρα, το υπουργικό συμβούλιο αλλά και τους Σοσιαλιστές της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε κοινή σύσκεψη, προκειμένου να επισπευστούν οι διαπραγματεύσεις που θα οδηγήσουν σε τροποποίηση της νομοθεσίας για τις εξώσεις.

Αποτέλεσμα ήταν, η Ένωση Ισπανικών Τραπεζών να ανακοινώσει χθες ότι "παγώνει" για τα επόμενα 2 χρόνια τις εξώσεις οικογενειών που δεν εξυπηρετούν τα στεγαστικά τους δάνεια  λόγω σοβαρών οικονομικών προβλημάτων.

Σχόλιο ιστολογίου:  

Στην Ελλάδα των 2.000 αυτοκτονιών κανείς υπεύθυνος δεν συγκινείται. Κι αυτό, επειδή δεν υπάρχουν υπεύθυνοι, αλλά υπάλληλοι ανθυποκυβερνώντες, που εκτελούν τις εντολές που τους δίνονται από την τρόικα και ιδιαίτερα από την Μέρκελ. Ο χαρακτηρισμός, εξάλλου, Μερκαντελιστές, δεν είναι διόλου τυχαίος, αφού οι ελληνόφωνοι που φέρονται να κυβερνούν την χώρα δεν ενδιαφέρονται διόλου για τον Ελληνικό γηγενή πληθυσμό. Αυτή τους την αδιαφορία, μάλιστα, την εκφράζουν με την πρώτη ευκαιρία που θα τους δοθεί, ωσάν να συναγωνίζονται ποιός θα είναι περισσότερο προκλητικός, περισσότερο απάνθρωπος, περισσότερο ειρωνικός προς τους Έλληνες πολίτες.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής ακριβώς της προκλητικότητας είναι η παρουσίαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη (και πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, επί πρωθυπουργίας Κ. Καραμανλή), ο οποίος σε τηλεοπτικό στούντιο του Μεγκάλου Καναλιού, όταν τέθηκε το θέμα περί δικαστικής απόφασης των παράνομων μέτρων (σύμφωνα με τον Άρειο Πάγο), ο κ. Δένδιας χαμογελώντας προκλητικά είπε πως το Κοινοβούλιο νομοθετώντας αγνόησε την δικαστική απόφαση και συμπλήρωσε λέγοντας πως είναι δικαίωμα του καθενός Έλληνα πολίτη ξεχωριστά να καταφύγει δικαστικά κατά του κράτους και να δικαιωθεί μετά από 5, 6, 7 ή οκτώ χρόνια!!!
Αυτός ακριβώς είναι ο σεβασμός που επιδεικνύουν οι κυβερνώντες τόσο προς τα θεσμικά όργανα της χώρας, όσο και προς τους Έλληνες πολίτες. Τολμούν ενώ παρανομούν να χλευάζουν και να επικαλούνται το δικαίωμα προς δικαίωση που έχουν όλοι οι πολίτες (ο καθένας ξεχωριστά) για να δικαιωθούν σε βάθος χρόνου, αφού πρώτα ταλαιπωρηθούν επειδή η κυβέρνηση αγνόησε την γνωμοδότηση των αρμοδίων θεσμικών λειτουργών. Μάλιστα, επειδή ο κ. Δένδιας ήταν υπουργός Δικαιοσύνης, θα όφειλε πρώτος να σεβασθεί τις αποφάσεις της (αυτά συμβαίνουν σε δημοκρατίες και όχι σε αποικιοκρατικά καθεστώτα, όπου κυβερνούν εγκάθετοι αρεστοί των αποικιοκρατών), ενώ έχοντας σήμερα την πολιτική ευθύνη -ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη- για την προστασία των πολιτών όφειλε να σιωπάσει, αφού οι αποφάσεις της (ανθυπο)κυβέρνησης στην οποία μετέχει παραβιάζουν το νόμο, το Σύνταγμα, το Ευρωπαϊκό και το Διεθνές Δίκαιο.
Εμείς, θα θυμίσουμε σε αυτούς τους "δημοκράτες" (κατ' όνομα και μόνο) που μας κυβερνούν, ότι ενώ γνώριζαν πως η μη ύπαρξη Συνταγματικού Δικαστηρίου θα δημιουργούσε πλείστα όσα προβλήματα στην επιβολή της Δημοκρατίας και στον έλεγχο των εκάστοτε κυβερνώντων, αυτοί επέμεναν να μην δημιουργούν αυτό το θεσμικό όργανο προκειμένου να μπορούν με την άνεσή τους να βυσοδομούν έναντι οτιδήποτε νόμιμου και ηθικού στεκόταν μπροστά τους ως εμπόδιο... 
Αυτή είναι η ποιότητα εκείνων που υποκρίνονται πως κυβερνούν την Ελλάδα, ενώ στην πραγματικότητα έχουν τον ρόλο μαριονετών που κινούνται όποτε και όταν θελήσει εκείνος που κρατά τα νήματα της πολιτικής τους ζωής.
Αυτό είναι το πολιτικό ήθος εκείνων που ξεδιάντροπα βυθίζουν την χώρα στην καταστροφή, επικαλούμενοι τη διάσωσή της, ενώ μετείχαν σε πρωταγωνιστικούς ρόλους στο δράμα της καταστροφής της.
Αυτή είναι η νομιμοφροσύνη εκείνων που θέτουν διλήμματα περί νομιμότητας, νομοτυπίας και ηθικότητας, οποτεδήποτε βρεθούν ενώπιον των ευθυνών τους, έχοντας όμως προηγουμένως φροντίσει να καλύψουν "νομότυπα" τα εγκλήματά τους κατά του Συντάγματος (το οποίο έχουν παραβιάσει σχεδόν στο σύνολό του) και κατά των πολιτικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων των πολιτών.
Δεν πρόκειται -οι γνωρίζοντες την ενοχή τους- να κάνουν ένα βήμα πίσω και να αποδεχθούν πως οι αποφάσεις τους εξυπηρετούν οικονομικούς σκοπούς, μετατρέπουν τις ανθρώπινες ζωές σε αριθμούς και οι ίδιοι αντιμετωπίζουν τον Ελληνικό λαό ως στατιστικό στοιχείο... 
Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά τις ευθύνες τους για το αίμα των Ελλήνων που έπεσε με δική τους ευθύνη.
Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά πως η μόνη τους ελπίδα για να διασωθούν είναι να συνεχίσουν την απάνθρωπη πολιτική που τους εντέλλεται, η οποία ενώ δημιουργεί συνθήκες γενοκτονίας για τους ίδιους είναι παντελώς αδιάφορο.
Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά οι πληρωμένοι δολοφόνοι που κυβερνούν, πως την επόμενη ημέρα θα παρακαλούν για Ειδικό Δικαστήριο προκειμένου να γλιτώσουν από την λαϊκή οργή.
Τέλος, γνωρίζουν πάρα πολύ καλά τα πρεζόνια της εξουσίας πως πολύ σύντομα, ακόμη και αν διαφύγουν από την χώρα, θα επικυρηχθούν και θα συρθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης που σήμερα περιγελούν...
Είναι θέμα χρόνου να πάρουν την προσωπική τους έξωση από την εξουσία και το ισόβιο συμβόλαιό τους για παραμονή σε κάποιο κελί. Γνωρίζουν και τρέμουν τη νομοτελειακή τους κατάληξη. Απλά, προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο για τους εαυτούς τους, ξεπουλώντας όλο και περισσότερα στους εντολείς τους.


Στάθης Διομήδης

Τελικά η υποκρισία στον πολιτικό κόσμο της συμπολίτευσης δεν έχει όρια. Αρκούσε μια φράση του Στάθη Παναγούλη για να βάλει «φωτιά στα τόπια»! Τι είπε όμως που τόσο πολύ ενόχλησε τον καθωσπρεπισμό των κυβερνώντων και των γνωστών παπαγαλακίων των ΜΜΕ: «Eάν θέλετε πράγματι να βρούμε τα κλεμμένα, ας ψαχτούμε πρώτα εμείς εδώ μέσα από το ’74 μέχρι σήμερα» και αφού διευκρίνισε πρώτα πως εκφράζει την προσωπική του άποψη και όχι του ΣΥΡΙΖΑ ή του Αλέξη Τσίπρα, συμπλήρωσε: «Nα παρακαλάτε να περάσετε από ειδικό δικαστήριο. Αυτό σας εύχομαι και εγώ προσωπικά, παρά να βρείτε ορισμένοι από εσάς το τέλος του πρεσβευτή των ΗΠΑ πριν λίγους μήνες στη Λιβύη. Καλή σας τύχη».

Ανεξάρτητα από το τι πιστεύει κάποιος για τον Παναγούλη είπε ότι ακριβώς λένε στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους πολλοί βουλευτές της συμπολίτευσης.

Δεν υιοθετώ τη φράση του Παναγούλη, άλλωστε εγώ είμαι υπέρ της δικαιοσύνης και των ΔΙΚΑΙΩΝ δικών, αλλά δεν μπορώ να υιοθετήσω και την υποκρισία των «θιγμένων».

Ναι, εμπεριέχει υπερβολή η αναφορά του, στο τραγικό τέλος του πρέσβη στη Λιβύη.

Ναι πράγματι σόκαρε αυτή η αναφορά. Φαίνεται ότι η συναλλαγή με συμφέροντα ντόπιου και ξένου κατεστημένου, δεν αφήνει χρόνο σε μεγάλη μερίδα βουλευτών να ακούσουν όμως τι λέει και ο Λαός. Γιατί πλέον μεγάλη μερίδα κόσμου, απαιτεί τιμωρία και μάλιστα παραδειγματική όσων έφεραν την πατρίδα και το Λαό σε αυτή την κατάσταση.

Πράγματι για αυτή την λεκτική υπερβολή του Παναγούλη εξοργίσθηκαν κυρίως οι κυβερνητικοί βουλευτές. Κανέναν όμως δεν ενόχλησε η αναφορά του Παναγούλη σχετικά με το ότι τα κλεμμένα του Ελληνικού Λαού βρίσκονται σε τσέπες κάποιων που πέρασαν από το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Γιατί άραγε δεν ενόχλησε κανέναν αυτή η αναφορά;

Δεν το άκουσαν; Δεν το καταλάβαν; Συμφωνούν; Είναι έτσι άρα ποιος να ασχοληθεί; Ή μήπως αντέδρασαν για τον πρέσβη ώστε να χαθεί από τη δημοσιότητα η καταγγελία του Παναγούλη για τα κλεμμένα; Θα είχε ενδιαφέρον να μας απαντήσει κάποιος από τους «θιγέντες»… Μήπως τελικά το μένος που υπήρξε από τους συναδέλφους του ήταν γιατί τους είπε ότι αυτοί τα ΈΦΑΓΑΝ;

Στις 22/10 ο Στουρνάρας είχε δηλώσει ότι: «H μόνη σωτηρία είναι η δόση, αν δεν την πάρουμε θα πεινάσουμε» ενώ στις 19/8 ο Στουρνάρας είχε δηλώσει ότι: «δε θέλω να είμαι αυτός που θα κρεμάσουν στο Σύνταγμα». Σιγή ιχθύος από το κατεστημένο. Δεν ενόχλησε κανέναν.

Στις 26/6/2011 είχε κάνει την παρακάτω δήλωση ο τότε Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Πάγκαλος: «Αν δεν ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο θα γυρίσουμε στη δραχμή και θα χρειαζόταν τα τανκς να προστατεύσουν τις τράπεζες από τους πολίτες». Σιγή ιχθύος από το κατεστημένο.

Στις 10/2 2012 ο Παπαδήμος, (κατασκεύασμα του Σημίτη), έλεγε ότι αν δεν ψηφιστεί το δεύτερο μνημόνιο οι Έλληνες θα μείνουν χωρίς μισθούς, φάρμακα και καύσιμα.

«Μέχρι τις 16 Νοεμβρίου αντέχουν τα αποθεματικά της χώρας. Το αίμα της οικονομίας που είναι η ρευστότητα έχει φτάσει στο μηδέν» έλεγε ο εκβιαστής Σαμαράς στις 20/10, πριν λίγες ημέρες. Σιγή ιχθύος το κατεστημένο.

Και τόσα και τόσα άλλα που έχουν πει κατά καιρούς οι εκβιαστές που κυβερνούν.

Η αισθητική της κυβέρνησης και των βουλευτών όμως δεν ενοχλείται και δεν προσβάλλεται από τις πιο πάνω δηλώσεις αλλά και όταν: Κόβουν τα πολυτεκνικά επιδόματα, κόβουν τις συντάξεις των 400 ευρώ, φθάνει η ανεργία στο 25,4% με 1.267.595 ανέργους, αυτοκτονούν καθημερινώς άνθρωποι λόγω της οικονομικής κρίσης και τους εκβιασμούς του κράτους, φεύγουν κατά χιλιάδες μετανέστες οι νέοι άνθρωποι, εκχωρούν Εθνική Κυριαρχία στο νεογερμανικό οικονομικό επεκτατισμό.

Η αισθητική της κυβέρνησης και των βουλευτών όμως δεν ενοχλείται και δεν προσβάλλεται όταν: οι ίδιοι εισπράττουν καθαρά πάνω από 80.000 ευρώ το χρόνο σχεδόν αφορολόγητα ενώ ταυτόχρονα κόβουν τα φάρμακα από τους νεφροπαθείς, διαλύουν την υγεία, την παιδεία και το κοινωνικό κράτος και ξεπουλούν πλουτοπαραγωγικές πηγές και στρατηγικούς τομείς της χώρας.

Η αισθητική της κυβέρνησης και των βουλευτών όμως δεν ενοχλείται και δεν προσβάλλεται όταν: ασκείται κρατική βία και καταστολή σε όσους διαδηλώνουν ανά την Ελλάδα, εκβιάζουν, τρομοκρατούν και ουσιαστικά λιντσάρουν το ΛΑΟ.

Οὐαὶ ὑμῖν, γραμματεῖς καὶ Φαρισαῖοι ὑποκριταί, ὅτι καθαρίζετε τὸ ἔξωθεν τοῦ ποτηρίου καὶ τῆς παροψίδος, ἔσωθεν δὲ γέμουσιν ἐξ ἁρπαγῆς καὶ ἀδικίας.

Υ.Γ. Αντώνη τη μια μιλάς με το Θεό, την άλλη επικαλείσαι το Λένιν. Μην το αφήνεις έτσι να το κοιτάξεις…


Stratfor: “Οι ισχυροί ιστορικοί δεσμοί Ελλάδος – ΗΠΑ, δίνουν την λύση απέναντι στην μέγγενη της λιτότητας”!
Το μακρύ χέρι της Αμερικάνικης εξωτερικής πολιτικής, το ινστιτούτο Stratfor είχε “παίξει” το σενάριο του δολαρίου πριν την πτώση Παπανδρέου, όταν ο τελευταίος παραμύθιαζε τον λαό και ετοίμαζε την έλευση του Παπαδήμου με το φονικό PSI.


Το σενάριο αυτό ως εναλλακτική ήταν σίγουρα στο τραπέζι, αλλά δεν το ήθελε η Γερμανία. Γι’ αυτό έχει μεγάλη σημασία ο πρόλογος του ινστιτούτου, που τονίζει τις συμμαχικές σχέσεις των δύο χωρών με έμφαση τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο, στοχεύοντας στην μνήμη των σφαγών Ελληνικών πληθυσμών από τους Γερμανούς.


Εξέχουσας σημασίας όμως είναι η αναφορά στους υδρογονάνθρακες και το πετρέλαιο. Εδώ το ινστιτούτο σε αντίθεση με παλαιότερες αναφορές του, κάνει ευθύ καταμερισμό των κοιτασμάτων υπέρ της Ελλάδας. Τόσο για τις περιοχές γύρω από την Κύπρο, όσο και νοτίως της Κρήτης. Στέλνοντας ίσως και ένα σαφές μήνυμα ξέχωρα από ΑΟΖ και άλλους ευσεβείς πόθους ότι η δολαριοποίηση της Ελλάδας λύνει αυτόματα το θέμα των γκρίζων ζωνών και των προβλημάτων εκμετάλλευσης.

Βεβαίως, αυτό το σχέδιο εκπονήθηκε πριν το PSI, οπότε και τα ενδεχόμενα οφέλη για την Ελλάδα θα ήταν πολλαπλάσια. Τώρα ένας πακτωλός δισεκατομμυρίων “φτερούγισε” προς τις Γερμανικές τράπεζες και τα Vulture Funds του ΔΝΤ. Μόνο ένα δεδομένο παραμένει, που το έχουμε αναφέρει και παλαιότερα: Πετρέλαιο εκτός Δολαρίου, ιστορικά όποιος το έχει επιχειρήσει είχε την τύχη του Καντάφι και του Σαντάμ.


Πετρέλαιο όμως σημαίνει και Failed State. Εμφύλιος και αιματοχυσία, όπως βλέπουμε στην Νιγηρία και σε άλλες χώρες που δεν επικρατούν ισλαμοφασιστικά καθεστώτα όπου τον φυσικό πλούτο λυμαίνονται μουλάδες, βασιλικές οικογένειες και οι “μεγάλες αδελφές” εις βάρος του λαού. Ας είναι τα βήματα εξαιρετικά προσεκτικά, διακυβεύεται το μέλλον του Έθνους που δεν θα πρέπει να αισθάνεται και δικαιωμένο από τους ενίοτε “συμμάχους”. 


Σχόλιο ιστολογίου: Επειδή πρόσφατα τα wikileaks έδωσαν στην δημοσιότητα μία σειρά από νέα έγγραφα, τρία εκ των οποίων έχουν ευθεία αναφορά του ενδιαφέροντος του Stratfor για την Ελλάδα, πολύ σύντομα θα δημοσιεύσουμε σχετικό άρθρο για το που και γιατί επικεντρώνει την προσοχή του το Stratfor.
Στη "Δίκη στο ΣΚΑΙ", ο γνωστός ποινικολόγος και έγκριτος νομικός κ. Ανδρέας Πάτσης, πρόεδρος της Νίκης Βόλου που εκπροσωπεί τη νέα γεννιά παραγόντων στο χώρο του ποδοσφαίρου που στόχο έχουν την κάθαρση και την εξυγίανση του χώρου και τη διαφάνεια στη λειτουργία του, υποστήριξε ότι οι ηχογραφημένες συνομιλίες από τον υπεροκοριό της ΕΥΠ δεν μπορούν να αποτελέσουν τεκμήριο ενοχής καθώς πρόκειται για συζητήσεις μεταξύ φίλων και όχι αποδείξεις. Επισήμανε ότι δεν μπορούν να καταδικάζονται άνθρωποι και να οδηγούνται στη φυλακή από τη στιγμή που οι αποκαλύψεις είναι απλώς λόγια και όχι κάτι χειροπιαστό. 
Οι καταγγελίες του Αλέξη Κούγια γύρω από το σκάνδαλο των στημένων αγώνων έκαναν τον Αχιλλέα Μπέο να παρέμβει τηλεφωνικά στη «Δίκη του ΣΚΑΪ», χαρακτηρίζοντας την υπόθεση φιάσκο του Αλέξη Κούγια και του Νικόλα Πατέρα, ενώ απευθύνθηκε και με υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς στον γνωστό ποινικολόγο. Τα... σκάγια του πρώην ισχυρού άνδρα του Ολυμπιακού Βόλου έφθασαν μέχρι τον πρώην πρωθυπουργό, δεν τον κατονόμασε, αλλά τον χαρακτήρισε χασισοπότη!

«Κύριε Θωμαΐδη, είχα δώσει λόγο τιμής να μη βγω ποτέ στην εκπομπή, αλλά δεν μπορούσα με όσες αθλιότητες ακούω εγώ και η οικογένειά μου. Εύχομαι αυτό που βίωσα κι έφτιαξε ο… Αλέκος ο Κούγιας, ο μυθομανής, να μην το ζήσει άλλος άνθρωπος. Αυτά που καταθέτει ο κύριος Κούγιας είναι νομικές κρίσεις. Το δεύτερο σημαντικό γεγονός είναι ότι επιτρέπετε στην εκπομπή σας να συνεχίζει ο Αλέκος ο Κούγιας να προβάλει παράνομες υποκλοπές που είναι κακουργηματική πράξη. Αυτές οι κασέτες που πήρε στις 7 Μαρτίου του τις παρέδωσε ένας μεγάλος Έλλην παράγοντας! Στις 9 Μαρτίου είπε, άλλα και στις 11 Μαρτίου είπε άλλα.

Μετά απ' αυτές τις κασέτες, που προφανώς κάποιους εκβίασε, η ομάδα του έκανε δέκα σερί νίκες μ’ ένα πέναλτι σε κάθε αγώνα και ανέβηκε κατηγορία. Ούτε η Μπαρτσελόνα δεν κάνει δέκα σερί νίκες. Οι άλλες ομάδες τελείωναν τα ματς με δέκα ή εννέα παίκτες.
Αν θέλετε να μάθει ο κόσμος την αλήθεια, όλα τα έκανε ένας χασισοπότης πρώην πρωθυπουργός, με πέντε ανεπάγγελτους πρώην βουλευτές και έναν δικηγόρο. Μια μαϊμού που γελάει.
Αυτά που έφτιαξε με τον Μπιτσαξή δεν γίνονται ούτε στην Ουγκάντα. Δεν υπάρχουν κασέτες, δεν υπάρχει τίποτα. Είναι όλες παράνομες. Δεν είναι γνήσιες. Οι αρμόδιοι γύρισαν πίσω το cd και είπαν ότι δεν είναι το αυθεντικό και δεν προχωράμε.

Οι συνήγοροί μου ζητούν από την πρώτη μέρα πραγματογνωμοσύνη και δεν το δέχονται. Ο Πατέρας με τον Κούγια τις απομαγνητοφώνησαν τις κασέτες. Ας βγει η κυρία Παπανδρέου επίσημα να πει ποιος απομαγνητοφώνησε τα cd της ΕΥΠ.

Θα χαιρόμουν να γίνει ερώτηση στη Βουλή για το ποιος απομαγνητοφώνησε επίσημα τις κασέτες και εάν έγινε από ιδιωτική εταιρεία που έβαλε ο Κούγιας με τον Πατέρα. Θα φρίξει ο κόσμος. Είναι ένα φιάσκο, καταπάτησαν τους νόμους. Δεν υπάρχουν φυσικά πρόσωπα στις απομαγνητοφωνήσεις».

Στην εξέλιξη της εκπομπής, ο Αχιλλέας Μπέος έκανε νέα τηλεφωνική παρέμβαση λέγοντας: «Θέλω να διευκρινίσω κάτι, για να καταλάβει ο κόσμος. Διάβασα και μίλησα με νομικούς και θέλω να πω ότι υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες που λέει ο νόμος πώς μπορεί να γίνει μια απομαγνητοφώνηση. Πρέπει να υπάρχει φυσικό πρόσωπο και υπογραφή. Φέρτε μια συνομιλία από την ΕΥΠ και εγώ θα πάω ισόβια. Είναι όλες παράνομες».

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο πρόεδρος της Νίκης Βόλου, Ανδρέας Πάτσης: 
«Έχω διαφορετική άποψη. Δεν μπορεί κάποια βαρύτατα αδικήματα να προέρχονται μόνο από τις κασέτες. Έχουμε μπει σ’ έναν κυκεώνα τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Η δουλειά της Δικαιοσύνης είναι να βαδίζει με γεγονότα και ντοκουμέντα. Όλα τα υπόλοιπα είναι για εμάς. Δεν μπορείς να διαπομπεύεις, να βάζεις φυλακή χωρίς αποδείξεις. Έχουν δίκιο οι Μπέος, Τσακογιάννης».