Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

12 Νοε 2012


Στη χώρα τούτη πληγή χέουσα εδώ και αιώνες τ' όνομά της. Πληγή τα ονόματα των ανθρώπων της, των χωριών της, των δρόμων της. Και όταν οι μικρές αναλαμπές φωτίζουν τον κανόνα, το σκοτάδι, μετεωριζόμενο ανάμεσα στα μάτια και το νού, σκορπά στάχτη μαύρη στις ψυχές των ανθρώπων της. Δαψιλώς εκχεόμενο σκοτάδι, αντίδοτο στο φώς της γής ετούτης, χορηγεί εσαεί παράταση ζωής στα φαντάσματά της, στους εφιάλτες της. Γιατί η μυθολογία των τεράτων της χώρας εγκλώβισε σε λέξεις και ονόματα στοιχειά, που ανήχθησαν σε πεδία βαρύτητας και νάματα ζωής για την ποθητή συμπόρευση του λαού της με τη βαρύτητα των συμβόλων της. Και πλάστηκε έτσι η ιστορία μας, σ' ένα μήκος χρόνου - καμάρι μας κι' αυτό, λές και ο χρόνος χαρίστηκε μόνον σ' εμάς - όπως οι κατά καιρούς θεοί της, θεοί, της ελλάδος θεοί. Που ανδρώθηκαν στα συνέδρια των αποφάσεων της ζωής τους επί της ζωής μας, ανέχθηκαν και ανέχονται την καταστροφή της χώρας και των ανθρώπων της, επικυρώνουν τις πράξεις των αποστόλων της δημοκρατίας, ευλογούν τους γύπες με τα ξυρισμένα κεφάλια. Γύπες σε πτώματα αλλόθρησκων και αλλόχρωμων σήμερα, σε κάθε αδύναμου το κορμί αύριο.

Η επέλαση της δυστυχίας αποδίδει. Κι' αποδίδει πολλαπλώς. Καταλήστευση της βιοτής μας, τρομοκράτηση στα πρότυπα του Γκουαντάναμο, εκβαρβαρισμό των ανθρώπων της, ενστάλλαξη του φασισμού στις ψυχές των. Τ' απέδειξαν τα προηγούμενα μνημόνια και οι δόσεις αποχαύνωσης. Στη χώρα Guantanamo.gr.
Χθές ολοκληρώθηκε η ψήφιση του τρίτου μνημονίου, αναμενόμενο. Μένει να αποκαλυφθεί η φάρσα της δόσης και η τραγωδία των αριθμών. Η δεύτερη θα καθυστερήσει λιγάκι, με τον καινούργιο χρόνο. Αύξηση κατά οκτώ μονάδες της ανεργίας, ύφεση στο 6,5%, συμπίεση μισθών, συντάξεων και επιδομάτων στα όρια του εμπαιγμού, εκμηδένιση του κράτους παιδείας, πρόνοιας και υγείας. Χθές ο στιβαρός Αντώνιος ανεκάλυψε πλεόνασμα 900 εκ. ευρώ στον τρύπιο πάτο του βαρελιού, προχθές ο πρωθυπουργός της τρόϊκας Στουρνάρας μας απείλησε ότι τα λεφτά φθάνουν έως τις 16 του μήνα. Διαλέγετε και παίρνετε, στη χώρα Guantanamo.gr.
Ο Νίκος απολύθηκε από τη δουλειά του σε μεγάλη εταιρεία. Το νέο αφεντικό απαίτησε μείωση προσωπικού. Μπήκαν τα κριτήρια εκαθάρρισης. Ο Νίκος πληρούσε αυτά τα κριτήρια. Δεν κάρφωνε, δεν έγλυφε, και από πάνω έπαιρνε και ψηλό μισθό, κατά τις απόψεις των οικονομετρών της εταιρείας. Ο καινούργιος στη θέση του θεωρήθηκε ικανότερος με 40% λιγώτερο μισθό. Ο ανταγωνισμός υγιέστατος ! Στη χώρα Guantanamo.gr.
Στο δημόσιο συντάσσονται οι λίστες των υπό αποκεφαλισμό αορίστου χρόνου. Πάντα Αόριστος ο χρόνος, βραχνάς στα μυαλά αορίστων ανθρώπων. Η τρόϊκα με χθεσινό φιρμάνι απαίτησε ονόματα και διευθύνσεις όσων είναι να απολυθούν έως τις 31 του Δεκέμβρη. Τόμαθαν το νέο οι ικανότεροι των αορίστων και ομοθυμαδόν τρέχουν στην αυλή του Δαρείου. Στα φέρετρα της εργασίας τους κατήφεια και σιωπή. Ο χθεσινός κολλητός γίνεται καταδότης, ψεύτικα πια τα χαμόγελα, παγωμάρα στις ψυχές από ένα μυστικό που ο καθένας χωριστά νομίζει ότι κατέχει. Ποιός θα φαγωθεί σήμερα, ποιός αύριο. Νόμιμη και ηθικότατη έγνοια των ικανών, εδώ και χρόνια λανθάνουσα αφυπνίστηκε και παρατάχθηκε σαν φίδι ετοιμοπόλεμο. Και σε έναν τέτοιο πόλεμο οι χείριστοι γινόμενοι χειρότεροι πάντα βγαίνουν νικητές. Στη χώρα Guantanamo.gr.
Στην πολυκατοικία οι γείτονες και χθεσινοί φίλοι στα χαρακώματα. Ο καθείς από το μετερίζι της ιδιοτελούς επιβίωσης κραδαίνει κι' από ένα μαχαίρι. Πιστεύοντας πως τα λίγα ευρώ ή ένα πιάτο φαΐ θα του εξασφαλίσουν την αθανασία. Στη χώρα Guantanamo.gr.
Η άϋλη αξία του Χρόνου απαλλοτριώνεται ή δημοπραττείται παντού όπου οι άνθρωποι μπορούν να συνυπάρξουν. Στο δρόμο, στα λεωφορεία, στο μετρό, στα στιβαγμένα ΙΧ τα βλέμματα διασταυρώνονται με υπολογισμένο μίσος. Ο χρόνος του Εγώ αποχτά μιαν άλλη αξία, υπέρτατη του χρόνου του Άλλου.Στη χώρα Guantanamo.gr.
Στις φτωχογειτονιές των συσιτίων στοιβάζονται οι ανάγκες της απληστίας με αυτές της καθημερινής επιβίωσης. Χάρμα ιδέσθαι για τον επιβλέποντα δωρητή. Δεν θα γυαλίσει το μαύρο του πρόσωπο του σε κανενός το μάτι. Στη χώρα Guantanamo.gr.
 Ο ανταγωνισμός: Υμνήθηκε και υμνείται καθημερινά σαν πηγή πλούτου και δύναμη ανέλιξης. Εχθρός του η συνύπαρξη, το συνεργείν, η απολύτρωση από τον φθόνο, η ελευθερία. Κοινωνικά στερεότυπα και πολιτικές, που δομήθηκαν στην κοψιά του, επιβάλλουν τη θέληση ανθρωπόμορφων σκελετωμάτων πάνω σε χώρες και λαούς, επιβάλλουν το ψέμα του χθές σαν αλήθεια του αύριο. Από την εποχή της δουλείας στην περίοδο της ανθρωποφαγίας, του κανιβαλισμού μ' ένα μόνον άλμα, με μια λέξη σκιάχτρο, όνομα τέρατος μυθικού. Ακόμη και οι δούλοι του Χαμουραμπί, του Περικλή, του Σπάρτακου, οι μουζίκοι της τσαρικής Ρωσίας, οι οπιομανείς της κινέζικης αυτοκρατορίας, σύνολα κοινωνιών μιας άλλης εποχής έπρεπε να διασπαστούν, να αλληλοφαγωθούν. Εργαζόμενοι με διαφορετικές οικονομικές απολαβές και μεταχείριση, κοινωνικές ομάδες με διαφορετική θεσμική θωράκιση, αποτέλεσαν την μαγιά για να πορευτεί ανυποψίαστα ο καθένας μας με αξίες που ταίριαζαν στο σκελέτωμά του, για να γίνει και αυτή η ύπαρξή του σκοτεινότερη ακόμη και αυτοκαταστροφική για τον ίδιο του τον εαυτό. Με αξίες που τάϊσαν το ευειδές σε κάθε ΕΓΩ τέρας του φασισμού.
Μια κοινωνία ευάλωτη που έγινε χίλια κομμάτια, 
καθ' ένας μας σε αντίφαση με το είναι του, με την ψυχή του. 

Αν μας φοβίζει η πείνα, το σκοτάδι της ΔΕΗ, η στέγη του παγωμένου ουρανού, είναι γιατί αρνηθήκαμε αξίες που περιείχαν μέσα τους άλλες υπέρτατες αξίες, είναι γιατί αρνηθήκαμε να βαδίσουμε σε μονοπάτια ανεξερεύνητα, είναι γιατί το αδιάστατο της ψυχής μας χώρεσε σ' ένα διαμέρισμα ή σ' ένα παράθυρο υπολογιστή. Έγινε ένα πλαστικό γκάτζετ, που στοιχείωσε την ίδια μας τη ζωή. Πλαστική ζωή, γένημα υπολογισμών αλλοτρίων προς τις πραγματικές μας ανάγκες, γένημα ισολογισμών ισοπέδωσης και αφανισμού. Μα φοβίζει περισσότερο η έκπληξη και ο τρόμος στα πρόσωπά μας σαν αντικρύσουμε κάποια μέρα την αποκρουστική όψη του εγώ μας που θρέψαμε με το μέλι και το γάλα της απληστίας μας.


Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ 

Σοκ προκαλούσε ο τίτλος του άρθρου της γερμανικής εφημερίδας στην ηλεκτρονική της έκδοση: «Ελλάδα - Λαϊκή εξέγερση εν όψει»! Το σημαντικότερο όμως δεν ήταν αυτός καθαυτός ο τίτλος, ο οποίος θα μπορούσε να υπάρχει φυσιολογικά σε κάποιο αριστερίστικο έντυπο, αλλά η εφημερίδα στην οποία εμφανίστηκε αυτό το άρθρο: επρόκειτο για τη γερμανική έκδοση των... «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς», της σημαντικότερης δηλαδή οικονομικής εφημερίδας της Ευρώπης! Ουδέποτε, φυσικά, έχουν κατηγορηθεί οι «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς Ντόιτσλαντ» για... αριστερίστικες παρεκκλίσεις ή για κρυφοαριστερές συμπάθειες. Εκφράζουν με απόλυτη συνέπεια τα συμφέροντα του μεγάλου ευρωπαϊκού και γερμανικού κεφαλαίου και μάλιστα ιδίως του χρηματοπιστωτικού τομέα, οπότε τα γραφόμενά τους έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα σε ένα θέμα σαν αυτό. «Τα πνεύματα είναι οξυμμένα, κάθε πακέτο λιτότητας σπρώχνει τους Ελληνες βαθύτερα στην απελπισία. Ακόμη οι ταραχώδεις σκηνές διαδραματίζονται στο Κοινοβούλιο.

Ομως το αργότερο στην αρχή του επόμενου χρόνου, όταν θα επενεργήσουν πλήρως οι νέες περικοπές μισθών και συντάξεων, βλέπουν ακόμη και ανεξάρτητοι παρατηρητές τον κίνδυνο επανάστασης», ανέφερε επί λέξει η γερμανική εφημερίδα στον υπότιτλο του άρθρου της, το οποίο ήταν διαποτισμένο ολόκληρο από το πνεύμα που συμπυκνώνεται στις προαναφερθείσες αράδες. «Η συζήτηση στην Αθήνα περιστρέφεται γύρω από την εξέγερση και την ανατροπή», ισχυρίζεται ο αρθρογράφος και συνεχίζει: «Ο αρχηγός της κυβέρνησης, Σαμαράς, μπόρεσε να παραμερίσει προσωρινά τις ανακοινώσεις Γερμανών πολιτικών γύρω από την Grexit - την πιθανή έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Τουλάχιστον έτσι φαίνεται.

Γι' αυτό τώρα πλανιέται το φάντασμα της επανάστασης. Δεν είναι πλέον μόνο η σκληροπυρηνική Αριστερά, η οποία την ονειρεύεται, οι νέοι άντρες και γυναίκες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του μετώπου των αντικαπιταλιστών, οι οποίοι διαδηλώνουν σε μεγάλες σειρές με αμοιβαίο κράτημα από τα μπράτσα (αγκαζέ) και έχοντας πάνω από τους ώμους τους τις κόκκινες σημαίες, τα κοντά κοντάρια των οποίων μπορούν εξαιρετικά να χρησιμοποιηθούν και ως ρόπαλα. Ακόμη και ανεξάρτητοι από κόμματα παρατηρητές δεν αποκλείουν την προοπτική μιας εξέγερσης του λαού...».

Οι «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς Ντόιτσλαντ» εκτιμούν ότι η κυβέρνηση Σαμαρά βγήκε αποδυναμωμένη από την ψηφοφορία με τα 153 «υπέρ» του πακέτου λιτότητας. Επισημαίνουν επίσης, με κάποια δόση ειρωνείας, ότι εξαιτίας της διαδικασίας του κατεπείγοντος και ως εκ τούτου του γεγονότος ότι η συζήτηση ολοκληρώθηκε μέσα σε μόλις δέκα ώρες, «πιθανόν κανένας στην Ολομέλεια της Βουλής, πλην του υπουργού Οικονομικών, δεν είχε διαβάσει ολόκληρο τον κατάλογο μέτρων λιτότητας» που υπερψήφισε.

Δεν πρόκειται, φυσικά, να σημειωθεί εξέγερση στην Ελλάδα σώνει και καλά επειδή το... φοβούνται οι «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς Ντόιτσλαντ». Μια δημοσιογραφική εκτίμηση είναι αυτή, έστω και αν βασίζεται -πράγμα που δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε- σε ανάλογες εκτιμήσεις των γερμανικών ή άλλων μυστικών υπηρεσιών στην Αθήνα. Οι λαϊκές εξεγέρσεις δεν γίνονται ούτε κατά παραγγελία ούτε επειδή το έγραψε η άλφα ή η βήτα σοβαρή ξένη εφημερίδα.

Αυτό που έχει πρακτική αξία είναι ότι επειδή οι «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς Ντόιτσλαντ» είναι εφημερίδα που ενημερώνει επιχειρηματίες και αντανακλά τις απόψεις ισχυρών γερμανικών και ευρωπαϊκών επιχειρηματικών κύκλων, αυτό σημαίνει πως τουλάχιστον τμήμα της επιχειρηματικής ελίτ αντιμετωπίζει την Ελλάδα ως χώρα που ενδεχομένως βρίσκεται στα πρόθυρα κοινωνικής έκρηξης σοβαρότατων διαστάσεων. Ευνόητο είναι ότι κάτι τέτοιο τινάζει στον αέρα τους ισχυρισμούς του Αντώνη Σαμαρά, ότι με την ψήφιση του πακέτου μέτρων λιτότητας η κυβέρνησή του «αποκατέστησε την αξιοπιστία» της χώρας στους επιχειρηματικούς κύκλους του εξωτερικού.

Το φωτομοντάζ είναι από το "Γρέκι"
Η σειρά της Γαλλίας...

Η Καγγελάριος- φύρερ άρχισε ως επικυρίαρχος της Ευρώπης να δίνει εντολές στην Γαλλία....

Όταν υπάρχουν πρωθυπουργοί που εκτελούν εντολές πειθήνια εξαθλιώνοντας τους λαούς τους, υποκλίνονται στην siemens που λήστεψε την χώρα με τους εντόπιους πολιτικούς της υπαλλήλους και της χαρίζουν 2 δις ευρώ έναντι ενός... ασπασμού στην κάμερα...

Όταν το κοινοβούλιο της χώρας που γέννησε την Δημοκρατία ψηφίζει στα τυφλά και δέχεται συστάσεις διορισμένων για κατάργηση του Συντάγματος διεξάγοντας μαιμού-ψηφοφορίες...

Τόσο τα κτήνη που αιματοκύλισαν δύο φορές την Ευρώπη θα αποθρασύνονται και θα θέλουν την επικυριαρχία της ηπείρου...

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΛΑΟΙ

ΟΙ ΛΑΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΑΝ 2 ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟΝΤΟΥΛΑΠΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΛΙ ΤΟΥΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΕΧΑΣΑΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ


Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Στις Εθνικές εκλογές που διεξήχθησαν στις 4 Οκτωβρίου 2009 στην πατρίδα μας, το ΠΑΣΟΚ βγήκε πρώτο κόμμα καταλαμβάνοντας το εξωπραγματικό 43,92% του εκλογικού σώματος και έτσι, γίνεται πραγματικότητα η επιθυμία της Μαργαρίτας Παπανδρέου να γίνει ο γιός της Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Από το σημείο αυτό ξεκινάει η «Μεγάλη Εβδομάδα» για την πατρίδα μας και το λαό της, ο οποίος έχει τεράστιες ευθύνες, γιατί για άλλη μια φορά έδωσε τη δυνατότητα διακυβέρνησης της χώρας στους “σοσιαλιστές” του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να αποτελειώσουν ότι ξεκίνησαν από το 1981 όταν για πρώτη φορά έγιναν Κυβέρνηση με τον Ανδρέα Παπανδρέου. Επί της ουσίας, ο σημερινός ολετήρας του Έθνους μας, ο Γιώργος Παπανδρέου, υφάρπαξε το 2009 την ψήφο του ευκολόπιστου λαού μας, με ψευδεπίγραφα και ανέφικτα για την οικονομία μας, την εποχή εκείνη συνθήματα, όπως το “λεφτά υπάρχουν”, κληρονομώντας αυτό το “χάρισμα” από τον πατέρα του. Βέβαια, στο να αναλάβει ο ΓΑΠ την πρωθυπουργία, πρωτίστως, συνέτεινε η ανύπαρκτη πολιτική του «κουρασμένου» προκατόχου του Πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, ο οποίος παρέδωσε την εξουσία πριν την ολοκλήρωση της τετραετίας του, που προέκυψε από τις εκλογές του 2007, αφού πρώτα “κατάφερε” να πατάξει τους “νταβατζήδες” του δημόσιου βίου μας, τρώγοντας κεμπάμπ, λαχανοντολμάδες και γύρο.

Όμως, τo πολιτικό θρίλερ για την πατρίδα μας ξεκίνησε από την 3η Σεπτεμβρίου του 1974, πριν από 38 χρόνια, όταν ιδρύθηκε το ΠΑΣΟΚ από το λαοπλάνο και δημοκόλακα Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος διάλεξε την ίδια ακριβώς ημερομηνία, προκειμένου να εκμεταλλευτεί ακόμη και την ανατρεπτικότητα της συγκεκριμένης ημέρας, που το 1843 στη θέση της σημερινής πλατείας Συντάγματος, έλαβαν χώρα γεγονότα που δρομολόγησαν μετά από λίγους μήνες την δημιουργία Ελληνικού Συντάγματος και μετέτρεψαν το πολίτευμα της χώρας από απόλυτη μοναρχία σε συνταγματική μοναρχία. Γιατί το ΠΑΣΟΚ όλα αυτά τα χρόνια ύπαρξής του δεν άφησε ποτέ τίποτε μα τίποτε στην τύχη του και εκμεταλλευόταν πάντα όλες τις εσωτερικές και εξωτερικές πολιτικές συγκυρίες. Κυρίαρχα συνθήματα κατά την ίδρυσή του τα: «Εθνική Ανεξαρτησία», «Λαϊκή Κυριαρχία», «Κοινωνική Απελευθέρωση», «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες», αλλά και το ανατρεπτικό σύνθημα, «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο» (όπου ΕΟΚ η σημερινή Ε.Ε.) που αντιπολιτευόταν τις πολιτικές επιλογές της τότε Κυβέρνησης του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Ωστόσο, αυτό το κόμμα πάντα στήριζε απόλυτα όλες τις επιλογές της υπερατλαντικής υπερδύναμης και είναι το περισσότερο φιλοαμερικανικό κόμμα της Ευρώπης.

Τα ψευτοσυνθήματα, όμως, από μόνα τους δεν έφθαναν, για να μπορεί να πετύχει το ΠΑΣΟΚ κυβερνητικές θητείες και έτσι προχώρησε σε αλόγιστες προσλήψεις και παροχές στο δημόσιο με δανεικά και αγύριστα, δημιουργώντας ένα μισθοφορικό-κομματικό στρατό που αλλοίωσε τον κοινωνικό-εργασιακό ιστό της χώρας. Έτσι, εγκαθίδρυσε νέο δόγμα στην πολιτική ζωή του τόπου με τους «Αυριανιστές» (έτσι αποκαλούντο οι σκληροπυρηνικοί οπαδοί του ΠΑΣΟΚ), τις «κλαδικές» (τα συνδικαλιστικά σωματεία που υποστηρίζονταν από το ΠΑΣΟΚ) και τους «πρασινοφρουρούς» (τα κομματόσκυλα αυτών των συνδικαλιστικών σωματείων).

Όλοι θυμόμαστε εκείνη την αλήστου μνήμης εποχή του ΠΑΣΟΚ που ως κύριο μοχλό προπαγάνδας είχε τις εφημερίδες «Εξόρμηση» (πνευματική καθοδήγηση του κινήματος), που διανεμόταν δωρεάν σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες και την «Αυριανή» καθώς και τον τηλεοπτικό σταθμό «Κανάλι 29» των Κουρήδων. Δια μέσω, λοιπόν, του προπαγανδιστικού ύφους των εφημερίδων και των προπαγανδιστικών λόγων από το κανάλι πρωτοκλασάτων στελεχών (πολλοί στην πορεία διετέλεσαν υπουργοί), κυρίως όμως, του Ευάγγελου Γιαννόπουλου, το ΠΑΣΟΚ προσπάθησε και πέτυχε την μετάλλαξη της Ελληνικής κοινωνίας. Επίσης, μέσω της στρατολόγησης στελεχών του κινήματος, που είχαν Γκεμπελίστικη νοοτροπία και του διορισμού τους στο δημόσιο που κάποιοι εξ αυτών ακολούθως ηγήθηκαν των «κλαδικών» επιτεύχθηκε η διάδοση και η επιβολή των «ιδεών» και των «αρχών» του ΠΑΣΟΚ στην Ελληνική κοινωνία. Αυτές οι «κλαδικές» του ΠΑΣΟΚ μαζί με τα στελέχη τους, τους «πρασινοφρουρούς» σκορπούσαν τον τρόμο σε όλους τους τομείς της δημόσιας διοίκησης. Έτσι οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, με αυτή τη φασιστική λογική δημιούργησαν ένα τερατώδες «κοινωνικό κράτος» συνεχών παροχών μέσω των δανείων που συνήψαν κυρίως την πρώτη οκταετία του Ανδρέα, με την Ε.Ε. που διόγκωσαν το δημόσιο χρέος της χώρας υποθηκεύοντας το μέλλον πολλών επόμενων γενεών.

Επί παραδείγματι, κραυγαλέα ήταν η δράση του τότε υπουργείου Νέας γενιάς και Αθλητισμού, στο οποίο πρωτοστάτησε ο πάλαι ποτέ αυλοκόλακας του Ανδρέα, Κώστας Λαλιώτης, που μοίραζε αφειδώς παροχές μέσω εκδρομών στους νέους της εποχής και κατ΄ αυτόν τον τρόπο τους στρατολογούσε στο ΠΑΣΟΚ «βιάζοντας» την όποια ανεξάρτητη πολιτική σκέψη τους.

Στο πλαίσιο αυτών των λογικών κινήθηκαν και οι Σημίτης, Παπαντωνίου και με τη βοήθεια της δημιουργικής λογιστικής, παραποίησαν τα λογιστικά δεδομένα της χώρας, μειώνοντας εικονικά το δημόσιο χρέος της και οδήγησαν την Ελλάδα στις δαγκάνες του ευρώ, αποκηρύσσοντας το Εθνικό μας νόμισμα, το οποίο εκείνη την εποχή ένταξής μας στην ΟΝΕ, ήταν ιδιαίτερα ισχυρό και ήταν μέσο συναλλαγής σε όλη τη Βαλκανική και όχι μόνο.

Στη συνέχεια, ο Γιώργος Παπανδρέου, ως αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολιτεύσεως και λίγους μήνες πριν από τις Εθνικές εκλογές του Οκτωβρίου 2009, αποκήρυσσε μετά βδελυγμίας το ΔΝΤ, λέγοντας: «Ιδιαίτερα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν έχει την φήμη, ούτε για την κοινωνική του δικαιοσύνη, ούτε βεβαίως και για την αποτελεσματικότητά του. Το να πηγαίνει σε χώρες αναπτυσσόμενες και να τους λέει, επειδή έχετε πολλά δάνεια πρέπει να κόψετε, και το πρώτο που θα κόψετε είναι από την παιδεία π.χ., αυτές είναι επίσημες πράξεις, που ουσιαστικά κόβουν το μέλλον της χώρας. Μπορεί αυτή η χώρα να μαζέψει κάποια λίγα χρήματα για ένα-δύο χρόνια, αλλά ουσιαστικά καταδικάζει τη χώρα αυτή στην υπανάπτυξη σε μόνιμη βάση. Άρα, λοιπόν, δεν έχουμε κανένα λόγο εμείς να μπούμε σε μια τέτοια διαπραγμάτευση, η οποία πιθανώς να διολισθήσει σε όρους που θα είναι αρνητικοί για την πορεία της χώρας μας».

Μετά τις εκλογές του 2009 και την εκλογή του ΠΑΣΟΚ στη διακυβέρνηση της χώρας, ο ΓΑΠ απεμπόλησε δάνειο με πρώτη δόση 25 δις € και χαμηλό επιτόκιο που προτάθηκε από τη Ρωσία στη συνάντηση που έγινε στη Μόσχα το Φεβρουάριο του 2010 μεταξύ Πούτιν και Παπανδρέου, το οποίο θα αποπληρωνόταν με κρατικές δεσμεύσεις και δια μέσω πώλησης γεωργικών προϊόντων που θα τόνωναν ιδιαίτερα τις εξαγωγές μας (συνεχείς δημόσιες δηλώσεις του ομογενή βουλευτή της Ρωσικής Κρατικής Δούμας κ. Ιβάν Σαββίδη). Ο κ. Παπανδρέου, λοιπόν, μη αποδεχόμενος τη Ρωσική βοήθεια, ξεκίνησε τη δυσφήμηση της χώρας με τις συνεχείς περιοδείες του όπου εξομολογείτο στους Ευρωπαίους ηγέτες πως «κυβερνά μια διεφθαρμένη χώρα» και του κ. Παπακωνσταντίνου, υπουργού Οικονομικών, που διατυμπάνιζε δεξιά και αριστερά πως η οικονομία μας θυμίζει «τιτανικό». Με όλες τις παραπάνω ενέργειες, η Ευρωπαϊκή επιτροπή υποστήριξε ύστερα από έρευνά της, πως η συνεχής δυσφήμηση οδήγησε τους διεθνείς κερδοσκόπους και τοκογλύφους στην εκτίναξη των spreads στο απίθανο ύψος των 850 μονάδων με αποτέλεσμα να καταστεί απαγορευτικός ο δανεισμός της χώρας από τις διεθνείς αγορές και έτσι, διευκολύνθηκε το διαβρωτικό τους έργο με θύμα την Ελληνική οικονομία. Τότε, ο κ. Παπανδρέου κατέφυγε στη σύναψη της δανειακής συμφωνίας με την τρόικα και για μια ακόμη φορά η Κυβέρνηση και ο κ. Παπανδρέου είπαν ψέματα στον Ελληνικό λαό, πως ψήφισαν την τερατώδη και μονομερή αυτή σύμβαση προκειμένου να πληρώσουν μισθούς και συντάξεις των πολιτών, ενώ απλά με τα 110 δις € που πήραν δάνειο, ούτε ένα ευρώ δεν πήγε για την πληρωμή μισθών και συντάξεων ή για την παραγωγική ανάπτυξη της χώρας. Αντίθετα, πληρώθηκαν οι τόκοι και τα τοκοχρεολύσια προϋπαρχόντων δανείων και ομολόγων. Δηλαδή, με την εισαγωγή μας στο ΔΝΤ εξασφαλίσαμε τα χρήματα για να πληρωθούν τα πανωτόκια των διεθνών νταβατζήδων μας.

Σ΄ αυτή την προδοτική κυβέρνηση, ο κ. Παπανδρέου ήταν μόνος του; Δεν είχε υπουργούς και υφυπουργούς οι οποίοι στήριζαν και εκτελούσαν από κοινού αυτή την προδοτική πολιτική; Δεν ήταν υπουργοί οι κ.κ. Βενιζέλος, Λοβέρδος, Χρυσοχοΐδης, Σκανδαλίδης και Πάγκαλος; Όλοι αυτοί μαζί δεν δεσμεύθηκαν να διαχειριστούν την Ελληνική κρίση χρέους, την οποία ήταν ανίκανος να διαχειριστεί ο Κώστας Καραμανλής και η Κυβέρνηση της ΝΔ; Όλοι αυτοί δεν παραδέχτηκαν την ανικανότητά τους να διαχειριστούν την κρίση με αποτέλεσμα την παραίτηση Παπανδρέου και την παράδοση της Πρωθυπουργίας στον φίλο τους και φίλο των τραπεζιτών τοκογλύφων-κερδοσκόπων Λουκά Παπαδήμου, με την σύμφωνη γνώμη βεβαίως-βεβαίως, του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως, του «αντιμνημονιακού, Αντώνη Σαμαρά; Οι περισσότεροι εξ αυτών δεν συγκυβερνούν σήμερα με τον κ. Σαμαρά, ο οποίος με χαρακτηριστική δουλικότητα αποδέχεται την εξαθλίωση της χώρας και του λαού της, προκειμένου να ικανοποιήσει την Μέρκελ και τα Ευρωπαϊκά φερέφωνά της;

Έτσι, σήμερα αυτοί οι πολιτικοί εγκληματίες της Ελλάδας και του Ελληνικού λαού, αντί να έχουν κάνει χαρακίρι ή έστω να έχουν εξαφανιστεί από προσώπου γης, ερίζουν για τον αυριανό ρόλο τους στο κατεστραμμένο και διαλυμένο σημερινό ΠΑΣΟΚ, συνεχίζοντας, όμως, να ασελγούν κατ΄ εξακολούθηση κατά του Ελληνικού λαού. Αλλά περισσεύει κάπου τσίπα για να μπορέσουν αυτοί να την αγοράσουν;

Γιαυτό ο Βενιζέλος, ο μέγας αυτός Συνταγματολόγος, ο οποίος στηρίζοντας την κυβέρνηση Σαμαρά, τσαλαπάτησε και κουρέλιασε το Σύνταγμα της Ελλάδας, βλέπει στο κόμμα του παντού υπονομευτές και σκέπτεται να σφηνώσει στην καρέκλα του για να μην την αφήσει σε κανένα άλλο. Επίσης, προετοιμάζεται να φτιάξει, μόλις μπει στην Κυβέρνηση μετά τον ανασχηματισμό που θα κάνει ο Σαμαράς, και άλλους νόμους σαν τον περιβόητο νόμο 3126/2003 περί ευθύνης Υπουργών, δια μέσω του οποίου διευκόλυνε τη μη άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος επίορκων Υπουργών και Υφυπουργών!

Ο Σημίτης θυμήθηκε να γράψει βιβλίο με τίτλο “ο εκτροχιασμός” όπου αναφέρει τις κατά την άποψή του αιτίες που οδήγησαν τη χώρα στο οικονομικό αδιέξοδο και βεβαίως όλοι φταίνε εκτός από τον ίδιο!

Ο Παπανδρέου, επιστρέφει από τα ταξίδια του και αναστέλλει επ΄ ολίγον τις ομιλίες του σε ξένα Πανεπιστήμια, στις οποίες διδάσκει πως μπορεί κάποιος να καταστρέψει μια χώρα σε λιγότερα από δυο χρόνια!

Ο Λοβέρδος, ίσως δεν θα έπρεπε να ζει, εάν είχαν υλοποιηθεί, όσα δήλωνε στις 3 Οκτωβρίου 2010 “Νέο Γουδί μας περιμένει εάν αποτύχουμε”, σε συνέντευξή του στη Real News, λίγο πριν η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ψηφίσει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα!

Ο Πάγκαλος, θα νεκραναστηθεί και ίσως μας θυμίσει εκ νέου πως: «…ο σταυρός προτίμησης είναι το αντίτιμο του ρουσφετιού και αυτός που διόρισε τον κοπρίτη είναι δέκα φορές κοπρίτης»!

Συνεπώς, μετά όλα τα παραπάνω, τι θα έπρεπε να πει ο λαός μας;
«Άντε στο διάολο ΠΑνελλήνια Σοσιαληστρική Ομάδα Καταστροφής»! 

Επικοινωνία με τον συντάκτη: egerssi@otenet.gr

Η σύλληψη και καταδίκη του απεσταλμένου του ψευδομουφτή Μέτε στη Ρόδο, όπως και αυτή ενός Τούρκου υπήκοου (πράκτορα της ΜΙΤ) ο οποίος έπαιξε τον ρόλο “μπράβου” εναντίον νόμιμου μουφτή στο νησί, είναι μια θετική ένδειξη, ότι ο νόμος σ΄ αυτή τη χώρα έχει αρχίσει να λειτουργεί. 
Ειδικά σ΄ όσους αμφισβητούν όχι μόνο τον νόμο αλλά και την ίδια την εθνική κυριαρχία της χώρας στην οποία ζουν πολύ καλά.

Δεν είναι μυστικό, γιατί κανείς δεν το κρύβει. H Τουρκία συστηματικά προσπαθεί να δημιουργήσει θέμα μειονότητας στα Δωδεκάνησα. Οι εξτρεμιστικοί κύκλοι της Θράκης οι οποίοι έχουν διαρκή και μοναδικό στόχο την τουρκοποίηση της περιοχής έχουν αρχίσει να επιχειρούν το ίδιο και στα Δωδεκάννησα, αρχίζοντας από Ρόδο και Κω.

Η “επιχείρηση” γίνεται όπως και στη Θράκη. Μέσω “συλλόγων” και δημοσιεύσεων σαν κι αυτή που παραθέτουμε...

Το κείμενο εχει μεταφραστεί από τα tourkikanea.gr

“Πως χάθηκαν τα Δωδεκάνησα; Τα ευρισκόμενα δίπλα στην τουρκική ακτή του Αιγαίου Δωδεκάνησα έμειναν περίπου 400 χρόνια υπό Οθωμανική κυριαρχία. Στα νησιά αυτά όπου η πλειοψηφία του πληθυσμού ήταν μη μουσουλμάνοι, υπήρχε επίσης και σημαντικός πληθυσμός μουσουλμάνων.
Η ονομασία Δωδεκάνησα προερχόταν από το σύστημα διοίκησης που είχε εφαρμόσει στην περιοχή το Οθωμανικό κράτος. Σύμφωνα με το σύστημα που εφάρμοσε στην περιοχή το Οθωμανικό κράτος, σε κάθε 10 σπίτια έβγαινε ένας εκπρόσωπος, και το σύνολο των εκπροσώπων εξέλεγε μια επιτροπή γερουσίας 12 ατόμων
Στην περιοχή ο αριθμός των νήσων με επαρκή μέγεθος είναι 14, ενώ αν προστεθούν και τα μικρότερα ο αριθμός αυτός φτάνει στα 20 ή και ακόμη περισσότερα.
Τα Δωδεκάνησα που επί αιώνες ήταν στην Οθωμανική κυριαρχία, άλλαξαν μοίρα μετά την κατάληψη της Τρίπολης από τους Ιταλούς.
Οι Ιταλοί αποτυχαίνοντας στην κατάληψη της Τρίπολης, θέλοντας να υποχρεώσουν το Οθωμανικό κράτος σε υπογραφή ειρήνης, κατέλαβαν αυτά τα νησιά του Αιγαίου, για να πάρουν την Τρίπολη.
Το Οθωμανικό κράτος λαμβάνοντας υπόψη πως όπου να είναι θα άρχιζε Βαλκανικός πόλεμος υποχρεώθηκε να υπογράψει συμφωνία με τους Ιταλούς και τους άφησε την Τρίπολη. Στην συμφωνία υπήρχε ένα ακόμη αξιοπρόσεκτο σημείο. Το Οθωμανικό κράτος ζήτησε από τους Ιταλούς να παραμείνουν ως κατακτητές στα Δωδεκάνησα. Με αυτό τον τρόπο θα εμποδιζόταν μια πιθανή κατάληψη από την Ελλάδα κατά τον Βαλκανικό Πόλεμο. Αλλά δεν πήγαν όλα σύμφωνα με το σχέδιο.
Με το ξέσπασμα του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, Οθωμανοί και Ιταλία βρέθηκαν σε διαφορετικές συμμαχίες που συγκρούστηκαν μεταξύ τους.
Το 1923 μετά από πόλεμο 4 ετών το οθωμανικό κράτος άφησε τα νησιά αυτά στην Ιταλία.
Έτσι τα νησιά αυτά που για προσωρινά για να μην περάσουν στην Ελλάδα είχαν αφεθεί στην Ιταλία, πλέον πέρασαν στην κυριαρχία της Ιταλίας.
Μετά το τέλος του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου τέθηκε πάλι στην επικαιρότητα το θέμα των κατεχόμενων από την Ιταλία Δωδεκανήσων.
Η Ιταλία έχασε τον 2ο Παγκόσμιο πόλεμο. Κατά τις συνομιλίες ειρήνης το 1946 στο Παρίσι, τέθηκε το θέμα τα νησιά αυτά να παρθούν από την Ιταλία και να αποδοθούν στην Ελλάδα.
Η Ιταλία ηττημένη στον πόλεμο δεν είχε δυνατότητα άρνησης απέναντι στα κράτη που νίκησαν. Δικαιολογία για την απόδοση των νήσων στην Ελλάδα ήταν η παρουσία του πλειοψηφούντος εκεί ελληνικού πληθυσμού.
Στο συνέδριο ειρήνης του Παρισίου όπου λήφθηκε η σχετική με τα Δωδεκάνησα απόφαση, είχε κληθεί επίσημα και η Τουρκία. Αλλά η κυβέρνηση του Ισμέτ Ινονού αποφάσισε να μην πάρει μέρος στο συνέδριο . Ο Ινονού ανέφερε πως η Τουρκία καθώς δεν είχε πάρει μέρος στον πόλεμο δεν θα μπορούσε να διεκδικήσει οποιοδήποτε κέρδος. Υπό αυτή την κατάσταση η σχετική με τα Δωδεκάνησα απόφαση βγήκε σύμφωνα με αυτά που ήθελε η Ελλάδα.
Κι όμως αν μετείχε στο συνέδριο μια τουρκική επιτροπή θα μπορούσε ίσως να πάρει τουλάχιστον τα νησιά που βρίσκονται πολύ κοντά στις τουρκικές ακτές. Διότι η λήψη αποφάσεων με βάση τον πληθυσμό ήταν παρανομία ενάντια στην Τουρκία, και αυτό ήταν κάτι που μπορούσε να τεθεί. Η Τουρκία σε αυτό το θέμα μπορούσε να αναζητήσει τα δίκια της.
Για παράδειγμα η κατοικούμενη σε ποσοστό κοντά στο 80% από Τουρκομουσουλμάνους περιοχή της Δυτικής Θράκης με την συνθήκη της Λοζάννης αφέθηκε στην Ελλάδα. Αυτό έδειχνε πως η πληθυσμιακή ισορροπία από μόνη της δεν αποτελούσε επαρκές κριτήριο.
Αλλά η μη συμμετοχή της Τουρκίας στο συνέδριο εξάλειψε εξ αρχής αυτές τις πιθανότητες.
Στις 10 Φεβρουαρίου 1947 η Ιταλία υπέγραψε την συνθήκη των Παρισίων. Με αυτή την συνθήκη τα Δωδεκάνησα αφέθηκαν στην Ελλάδα υπό τον όρο του αφοπλισμού".

Ιστοσελίδα YUNTURK


Στο φως της δημοσιότητας έρχεται μέσω του πρακτορείου Bloomberg η πολυαναμενόμενη έκθεση της τρόικας για την ελληνική οικονομία!

Η έκθεση, όπως είχε αναφέρει νωρίτερα ο επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, έχει φτάσει στις Βρυξέλλες από το βράδυ της Κυριακής και θα δοθεί μόνο στους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης.

Σύμφωνα λοιπόν με το κείμενο της έκθεσης η Ελλάδα μπορεί να χρειαστεί πρόσθετη χρηματοδότηση, ύψους 15 δισ. ευρώ, το 2014, καθώς και άλλα 17,6 δισ. ευρώ τη διετία 2015-2016, αναφέρει το δημοσίευμα του Bloomberg.

Ακόμα η τρόικα επισημαίνει στην έκθεσή της ότι η διετής επιμήκυνση του προγράμματος θα περιορίσει τον αντίκτυπο των οδυνηρών μέτρων λιτότητας, που υιοθέτησε η ελληνική κυβέρνηση, ανταποκρινόμενη στο αίτημα των δανειστών για την εκπλήρωση των δεσμεύσεων της Αθήνας προς τους εταίρους της.

Η τρόικα κάνει λόγο για «αισθητή βελτίωση», ωστόσο επισημαίνει ότι «οι κίνδυνοι στην εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος παραμένουν μεγάλοι».

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πηγή του γερμανικού κοινοβουλίου που επικαλείται η Wall Street Journal, η γερμανική βουλή θα μπορούσε να ψηφίσει για την βοήθεια προς την Ελλάδα την επόμενη εβδομάδα.

Πηγή newsbomb.gr

Σχόλιο ιστολογίου:  Και για όσους δεν κατάλαβαν τι ακριβώς σημαίνει αυτό, πρέπει να τους τονίσουμε πως μπαίνουμε σε μία περίοδο που θα σημαδευτεί από δύο κυρίαρχα χαρακτηριστικά: τις συνεχείς πιέσεις για εφαρμογή και άλλων πρπόσθετων μέτρων, αλλά και την συνεχή αγωνία για ύπαρξη ενός "τυχαίου γεγονότος" που θα καταστρέψει την χώρα και θα επιτρέψει στους "δανειστές" της να βάλουν χέρι σε όλα (λόγω του γνωστού Αγγλικού Δικαίου)...

Τόσα μαζεμένα Μαύρα Λυσσασμένα σκυλιά, από την εποχή της "συμβουλευτικής" της Χούντας!!

Και τώρα, ρε Φωτάκη, τι πρέπει να κάνουμε ΕΜΕΙΣ;
Να ακολουθήσουμε το Μονόδρομο;
Να δώσουμε συγχωροχάρτι στους Νεοφιλελεύθερους;
Να δεχτούμε πως Πασοκ και ΝΔ είναι ικανοί να "διαπραγματευτούν", ακόμα και με δική σου στήριξη;

Το πρόγραμμα, είπε ο Φώτης, δεν έχει αποτελέσματα.
Παρέλειψε να συμπληρώσει πόσο Αντιλαϊκό - Αυταρχικό είναι. Πόσο Τ Α Ξ Ι Κ Ο.
Ούστ, κουφάλα.

"Συν-ανάπτυξη" το ευρωπαϊκό όραμα Κουβέλη.
Μετά το εθνικό της Συν-κυβέρνησης... πάμε γι άλλα!

Μοίρασε και μερίδια από την ανάπτυξη ο Φώτης.
Κάποτε θα πλουτίσουνν και οι Πεθαμένοι!

Ακόμα και ο Ληστής επί του σταυρού ήταν περισσότερο αληθινός... Φώτη μου.

Γ.Στουρνάρας:
Ανθρωπος των τραπεζιτών και των βιομήχανων.
Του Σημίτη και των αγορών.
Των Μνημονίων και της Βαρβαρότητας.
Ο Ανθρωπος που πρόβλεψε πως η Κρίση τερματίζεται και το 2012... θα ήταν η πρώτη χρονιά ανάπτυξης για την Ελλάδα!
Ο Ανθρωπος που συνέστησε -με τον Μάνο- ΜΚΟ για την... αξιοποίηση της εθνικής περιουσίας!

Τσαπατσούλικα και άχρηστα τα γαλάζια Καθάρματα.
Στη πρεμούρα τους απάνω να "σώσουν" τη Χώρα, αντέγραψαν τις τοποθετήσεις των πράσινων Γουρουνιών για το Μνημόνιο Ι για να υπερασπιστούν το ΙΙΙ!!

Απόλαυσα τους βουλευτές της δημαρ στη Βουλή.
Μετά από (ορθή) οικονομική/κοινωνική/πολιτική ανάλυση και τις (ορθές) διαπιστώσεις για τις βάρβαρες/αντιλαϊκές συνέπειες των Μέτρων... κατέληξαν στο "ναι" !!

Ετσι συρόμαστε συνεχώς...
Από Ξεφτίλες συγκυβερνήτες και ΥπερΜνημονιακούς πατριώτες...
Οσο περιμένουμε να "ωριμάσουν"'!

Τέρμα παγκάκια, στασίδια, καναπέδες...
Μπύρες, φραπέδες και μαλακίες.

ΤΩΡΑ... ΠΟΛΕΜΑΜΕ...


Επιτέλους δικαιοσύνη (έστω και…φορολογική) και το παράνομο αναψυκτήριο της λεγόμενης «Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής», που λειτουργούσε χωρίς άδεια λειτουργίας, ΑΦΜ και ταμειακή, μάς…άφησε πλέον χρόνους!
 
    Όπως ακριβώς το λέγαμε λοιπόν! Θα θυμάστε βέβαια για όσα γράφαμε προ ημερών στο «Προξενείο-Στοπ» σχετικά με τη λεγόμενη «Τουρκική Νεολαία Κομοτηνής» και τον… λαγό που έβγαλε το κλιμάκιο του ΣΔΟΕ, όταν επιχείρησε έλεγχο στο παράνομο κυλικείο/αναψυκτήριό της. 
Στο ίδιο πνεύμα και το δημοσίευμα του τελευταίου φύλλου της εφημερίδας «Αντιφωνητής», όπου υπό τον πολύ χαρακτηριστικό τίτλο «Καλούμε εθελοντές!» αναγράφονταν τα εξής:
«Πρίν λίγες μέρες ἔγινε καταγγελία γιά παράνομη λειτουργία τοῦ κυλικείου στήν (ὑποτίθεται διαλυμένη) “Tουρκική Νεολαία Κομοτηνῆς». Κατόπιν τούτου ἔγινε ἔλεγχος στόν χῶρο ἀπό τούς ἁρμόδιους ἐλεγκτές καί διαπιστώθηκαν, φυσικά, οἱ γνωστές σέ ὅλους παραβάσεις πού πραγματοποιοῦνται καθημερινά ἐπί δεκαετίες στό κέντρο τῆς πόλης, χωρίς νά ἱδρώνει τό αὐτί κανενός: οὔτε ΑΦΜ, οὔτε ταμειακή μηχανή, οὔτε βεβαίως καί καμμία ἀπόδειξη! Καταγράφηκαν οἱ παραβάσεις, ἑτοιμάστηκαν τά σχετικά πρόστιμα καί ἀναμένεται ἡ ἀπολογία τῶν παραβατῶν στό ΣΔΟΕ.
    Τί ἀπαντᾶ ὁ «ἐπίτιμος πρόεδρος» τῆς ΤΝΚ Ἀρήφ Χουσεΐν; Πώς ἡ ὁμάδα τῶν τριῶν ἐλεγκτῶν στό πρακτικό πού συνέταξε κάνει ἀναφορά στήν «Τουρκική Νεολαία Κομοτηνῆς», ἡ ὁποία ὅμως δέν εἶναι ἐπίσημα ἀναγνωρισμένη ἀπό τό κράτος, καί ἄρα δέν μπορεῖ νά πάρει ΑΦΜ. «Σέ περίπτωση πού ἀποδοθοῦν τά νόμιμα δικαιώματα τοῦ συλλόγου μας πού ἔκλεισε μέ δικαστική ἀπόφαση καί ἀναγνωριστοῦμε ἐπίσημα, εἴμαστε ἕτοιμοι ἐθελοντικά νά πληρώσουμε τούς φόρους μας».
    Τάδε ἔφη ὁ κύριος Ἀρήφ. Μέ λίγα λόγια ἀφῆστε μας νά ἁλωνίζουμε ὡς Τοῦρκοι, κάντε πίσω σέ ὅσα αὐτονόητα ἐπιδιώκετε τόσα χρόνια καί τότε θά σᾶς ἀποδώσουμε καί λίγα εὐρώ. Δηλαδή μέχρι τότε, κι ἐπειδή δέν ἀναγνωρίζονται μέ τό καταστατικό τους πού κρίθηκε ἐκτός νόμου, αὐτοί θά πωλοῦν καί θά συναλλάσσονται στό μαγαζί τους παράνομα! Οὔτε ἄδεια λειτουργίας στό ὄνομα τοῦ συλληφθέντος ἀχυρανθρώπου τους βγάζουν, ἐμμένοντας στήν ἐκτός νόμου κατάσταση, ἔτσι ὅπως ἔμαθαν νά βολεύονται ἐπί χρόνια.
    Ἐμεῖς λοιπόν ἔχουμε μία πρόταση πρός ὅλους ἐσᾶς: Νά κάνετε τήν ἑπόμενη καταγγελία σέ λίγο καιρό, πού θά ὁδηγήσει στό δικαστήριο τόν ὑπότροπο παραβάτη. Κι ἄν ἡ πρώτη ποινή εἶναι ἕνας χρόνος ἐξαγοράσιμος, τήν ἑπόμενη φορά (τῆς 3ης παράβασης) πάει μέσα. Νά δοῦμε τότε πόση μαγκιά θά δείξουν κάποιοι…».
Τελικά δεν ξέρουμε πόσοι ακριβώς διαβάζουν «Αντιφωνητή» και επηρεάζονται πια τόσο…πολύ ή πόσοι κάνουν ίσως κι από μόνοι τους ταυτόχρονα τις…ίδιες σκέψεις, το βέβαιο πάντως είναι πως η ευχή του δημοσιεύματος περί υπάρξεως…εθελοντών τελικά έπιασε τόπο!  

Μετά λοιπόν την 1η καταγγελία και την έφοδο του ΣΔΟΕ (όπου ανακαλύφθηκαν όλες οι ατασθαλίες) και καθώς τα καλόπαιδα της…Τουρκονεολαίας συνέχισαν να λειτουργούν το μαγαζάκι τους, χωρίς να ιδρώσει το αυτί τους (στη 2η φωτογραφία βλέπετε τον αύλειο χώρο, που ήταν γεμάτος τραπέζια και αποτελούσε κύριο χώρο συγκέντρωσης και αναψυχής των τουρκοφρόνων της Κομοτηνής), επισυνέβη και 2η καταγγελία, οπότε το πράγμα άρχισε πια να στριμώχνει επικίνδυνα. 

Αναγκάστηκαν λοιπόν οι ίδιοι να κλείσουν από μόνοι τους το παράνομό τους κυλικείο, για να αποφύγουν τα πολύ χειρότερα. Δείτε παρακάτω πώς περιγράφει το γεγονός το τουρκοπεριοδικό της Κομοτηνής «Ρόντοπ Ρουζγκαρί» στις 8/11/2012 (μετάφραση tourkikanea.gr) και απολαύστε όχι μόνο τις…κλάψες των τουρκοφρόνων για το γεγονός, αλλά και την πρόστυχη σπέκουλα που κάνουν για μια ακόμη φορά πάνω στα σύγχρονα – δήθεν φιλελεύθερα – ανοίγματα της Τουρκίας προς την ελληνική μειονότητα της Πόλης (εδώ κι αν μιλάμε για θράσος απύθμενο, δηλαδή!), την ώρα που η…αυταρχική Ελλάδα προβαίνει σε τέτοιου είδους δείγματα καταπίεσης. 

Τρομερή καταπίεση, ε; 
Το να σου λένε (επιτέλους) ότι δεν μπορείς να γράφεις στα παλιά σου υποδήματα όλη τη νομοθεσία και να διατηρείς μες στην καρδιά της πόλης κατάστημα που πουλάει χωρίς ΑΦΜ και ταμειακή και όλα του τα κέρδη είναι «μαύρα». 
Βρε ουστ!

«Στόχος η Ένωση Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής;

Έκλεισε το κυλικείο της Ένωσης Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής. Τις περασμένες μέρες το κυλικείο είχε ελεγχθεί από το ΣΔΟΕ και καθώς δεν υπήρχε άδεια λειτουργίας είχε ζητηθεί να κλείσει. Χτες ο πρόεδρος του συλλόγου πάλι προειδοποιήθηκε. Ο πρόεδρος του συλλόγου και οι υπόλοιποι διοικούντες αποφάσισαν να κλείσει το κυλικείο. Στην είσοδο μάλιστα της Ένωσης Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής τοποθετήθηκε προειδοποίηση ¨Μη μέλη δεν μπορούν να μπουν¨.
Έκπληξη προκάλεσε στους ανθρώπους μας το κλείσιμο του κυλικείου, ενός χώρου συνάντησης των ανθρώπων μας, που φιλοξενούσε πολιτικούς και Τούρκους μουσαφίρηδες. Η κίνηση αυτή απέναντι σε έναν σύλλογο που δεν αποσκοπεί στο κέρδος, έκανε τους ανθρώπους μας να σκεφτούνε "Μήπως γυρίζουμε πάλι στην προ του 1980 περίοδο;".
Δυστυχώς τα ανοίγματα που γίνονται στους Ρωμιούς στην Τουρκία, δεν είχαν την αντανάκλαση τους στους Τούρκους της Δυτικής Θράκης. Την ώρα που ο πατριάρχης λειτουργεί στην Παναγία Σουμελά, εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε ούτε ένα ναμάζι στα Τρίκαλα ή στην Λάρισα! Την ώρα που αποδίδονται βακουφικές περιουσίες στους Ρωμιούς της Κωνσταντινούπολης, στα δικά μας βακούφια επικεφαλής βρίσκονται ακόμη οι διορισμένοι από την χούντα! Την ώρα που οι Ρωμιοί της Κωνσταντινούπολης εκλέγουν τον θρησκευτικό τους ηγέτη, σε εμάς ακόμη τοποθετούνται. Την ώρα που προετοιμάζεται το άνοιγμα της θεολογικής σχολής της Χάλκης, στην Δυτική Θράκη ακόμη και η θρησκευτική εκπαίδευση προ πολλού έχει περάσει στην διοίκηση του Ελληνικού Κράτους!
Τα παραδείγματα είναι πολλά. Η πατρίδα μας η Ελλάδα για πολλά χρόνια φέρθηκε καλόβουλα και δεν μίλησε για την λειτουργία του κυλικείου της GTGB. Κάποτε ο Άρης Γιαννακίδης που τον λέγαμε ¨ο νομάρχης μας¨ πήρε από εδώ την άδεια (σ.σ. και το χρίσμα, προσθέτουμε εμείς), κατέβηκε στις εκλογές και κέρδισε. Αλλά μετά κάτι έγινε και δεν ξαναφάνηκε εδώ. Και τώρα κατά την περίοδο του το κυλικείο έκλεισε!
Μπορεί η Ελλάδα να περνά μια οικονομική κρίση. Αλλά σε αυτή την οικονομική κρίση το να κλείνει ένας επί μακρόν χώρος συνάντησης των ανθρώπων είναι ακατανόητο. Μήπως στόχος είναι η Ένωση Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής; Μήπως στόχος είναι να μπει λουκέτο και στην πόρτα της»;
Πραγματικά, ευχής έργο θα ήταν. 
Και θα είχε μπει από χρόνια, αν κάποιοι θρακέζοι πολιτικοί εφάρμοζαν στοιχειωδώς τους νόμους. 
Ποτέ όμως βέβαια δεν είναι αργά…

Ακόμα κι όταν κάποιος σού προξενεί οργή με τα λεγόμενα και τις πράξεις του, ακόμα κι όταν τον φτύνεις, τον βρίζεις και τον λιντσάρεις, (στον ύπνο σου), ακόμα και τότε, σημαίνει ότι τον παίρνεις στα σοβαρά. Μπορεί αυτός που έχεις απέναντί σου να είναι αποκρουστικός και ειδεχθής, τού αναγνωρίζεις όμως τη δύναμη και τη συγκρότηση, τη βούληση και την ικανότητα να κάνει πράξη όσα σε κάνουν να αφρίζεις. Θεωρώντας τον λοιπόν ως αντίπαλο, παίρνεις θέση απέναντί του για να τον πολεμήσεις με τα μέσα που διαθέτεις και μ’ αυτά που γνωρίζεις να χειρίζεσαι καλύτερα. Μέσα, όπως ο λόγος, η λογική, η ανάπτυξη επιχειρημάτων και αντεπιχειρημάτων, η παράθεση αποδείξεων, αλλά και η διαδήλωση, το συλλαλητήριο, η απεργία, οι συγκρούσεις σώμα με σώμα κλπ, άσχετο αν είναι αναμενόμενο ότι η ανάπτυξη των μέσων αυτών δεν θα φέρει σημαντικό αποτέλεσμα ως προς την αναστροφή ειλημμένων αποφάσεων και ιδεολογικών εμμονών.

Λίγο πολύ, έτσι αντιμετωπίσαμε το πολιτικό σύστημα, το εγχώριο και το ξένο. Έτσι αντιμετωπίσαμε το πρώτο Μνημόνιο, έτσι, το δεύτερο, έτσι το πρώτο μεσοπρόθεσμο, έτσι το δεύτερο μεσοπρόθεσμο, έτσι τον εφαρμοστικό, έτσι τους νόμους τους και τα χαράτσια τους, έτσι το ένα, έτσι το άλλο. Όχι όμως το τρίτο Μνημόνιο. Εδώ η αντιμετώπιση, μέσα από τον καθρέφτη του twitter κυρίως, γίνεται για πρώτη φορά αλλιώς, με το κλίμα σαφώς να διαφέρει από τις προηγούμενες φορές: με χλεύη, με σαρκασμό, με δηκτικό καλαμπούρι, μ’ ένα όργιο περιπαικτικών ευφυολογημάτων απέναντι στο κυρίαρχο πολιτικό σύστημα και τους χειρισμούς του, με εμπαιγμό, με έντονη διάθεση διακωμώδησης και γελοιοποίησης, με εμπνευσμένες γελοιογραφίες, και συναρπαστικές ατάκες.

Το κυρίαρχο λοιπόν πολιτικό σύστημα, είναι σαφές ότι έχασε πλέον την ικανότητα να φοβίζει. Μπορεί αυτές τις μέρες να παίρνει τις πιο αιμοβόρες αποφάσεις της θητείας του, αλλά είναι γυμνό από επιχειρήματα, ισχύ και δύναμη επιβολής. Αδειασμένο και περιγελόμενο από ντόπιους και ξένους, από φίλους, εταίρους και εχθρούς.

Μοιάζει με τον τρελό του χωριού, που τριγυρνάει με κουρέλια, βρίζει και απειλεί, αλλά εισπράττει καρπαζιές, καμιά πετριά, και μπόλικα χάχανα. Δεν είναι μακριά η ώρα που τον Βενιζέλο, ας πούμε, θα τον παίρνουν ξωπίσω τα παλιόπαιδα με τίποτε λεμονόκουπες, και θα τού φωνάζουν «θείο, θείο, πες μας καμιά εξυπνάδα για να ευθυμήσουμε!». Ή τον Χρυσοχοΐδη, που θα τού κρεμάν’ κουδούνες, ή τον Άδωνη που θα τού πετάν’ στο σβέρκο ξεσκισμένες εγκυκλοπαίδειες.

Μοιάζει με την πνιγμένη στο κοκκινάδι και κραγιόν τσατσά, που αρνούμενη να συνθηκολογήσει με τα πλαδαρά μπράτσα, τα πεσμένα στήθια και το χαρακωμένο από τον χρόνο πρόσωπο, επιμένει ακόμα να ζητιανεύει στα σκαλιά του μπουρδέλου τον πόθο των σχολιαρόπαιδων και των φαντάρων και να εισπράττει χλεύη.

Μοιάζει με τον ξεθωριασμένο και ανάπηρο φασουλή, που βρίσκεται εγκαταλελειμμένος σε κάποια κούτα παιχνιδιών στο πατάρι.

Μοιάζει με ένα μάτσο τρύπιες κάλτσες, που σύντομα θα ρουφήξει στα σωθικά του, το πλυντήριο της λήθης.


Ψυχόδραμα πάλι με αυτήν τη διαβόητη δόση των 31,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, που καθυστερούν οι δανειστές της κυβέρνησης να εκταμιεύσουν πάνω από τέσσερις μήνες, από τις 28 Ιουνίου. Παρά τα μέτρα που ψήφισαν 153 κυβερνητικοί βουλευτές την Τετάρτη, οι πιστωτές παίζουν ένα παιχνίδι συνεχών, εκβιαστικών αναβολών. Εννοείται ότι έχουν καθυστερήσει πάνω από δύο μήνες και τη δόση του Σεπτεμβρίου, ενώ κανείς δεν πιστεύει ότι θα δώσουν εγκαίρως την επόμενη δόση, αυτήν του Δεκεμβρίου. Τέθηκαν σε κυκλοφορία μάλιστα ακόμη και ακραία σενάρια περί πληρωμής της δόσης του Ιουνίου τον ερχόμενο... Φεβρουάριο (!), μαζί με την Κύπρο σε ενιαίο πακέτο. Η ουσία είναι πως η Ελλάδα είναι πλέον «αγκιστρωμένο ψάρι που δεν χρειάζεται δόλωμα» για τους δανειστές της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Τα μέτρα πέρασαν και μέσω αυτών θα επιτευχθεί η επιδιωκόμενη καταβαράθρωση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων. Αυτό είναι βέβαιο. Ταυτόχρονα όμως αυτό κατά κανέναν τρόπο δεν σημαίνει ότι η χώρα απέφυγε τη χρεοκοπία. Δεν σώθηκε δηλαδή, έστω και με τον λαό μας χρεοκοπημένο. Κάθε άλλο.

Δεν είναι βιώσιμο το ελληνικό δημόσιο χρέος, δήλωσε χωρίς περιστροφές ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Κομισιόν της ΕΕ Ολι Ρεν. Δεν υπάρχει ακόμη βιώσιμη λύση για την Ελλάδα, τόνισε και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Ο Ολι Ρεν έχει απόλυτο δίκιο. Σε απόλυτους αριθμούς, το ΑΕΠ της χώρας μειώνεται διαρκώς. Ηταν 231 δισ. ευρώ το 2009, έπεσε στα 222 δισ. το 2010 που άρχισε το καθεστώς Μνημονίου, βούλιαξε στα 208 δισ. το 2011 και θα καταποντιστεί στα 194 δισ. φέτος. Κατά τον προϋπολογισμό του 2013 αναμένεται νέα κατακρήμνιση στα 183 δισ. ευρώ του χρόνου.

Το χρέος καλπάζει εξαιτίας των νέων δανείων της μνημονιακής πολιτικής. Ηταν 299 δισ. ευρώ το 2009. Απογειώθηκε στα 329,5 δισ. το 2010. Εκτινάχθηκε εκ νέου στα 355,7 δισ. ευρώ το 2011. Το 2012, παρά το κούρεμα κατά 53% ποσού άνω των 200 δισ. ευρώ, το χρέος δεν μειώθηκε κατά 100 και πλέον δισεκατομμύρια. Λόγω των νέων δανείων μειώθηκε μόνο κατά 15 δισ. ευρώ και έτσι το 2012 το χρέος της Ελλάδας θα είναι 340,6 δισεκατομμύρια, ενώ για το 2013 η κυβέρνηση εκτιμά ότι θα ανέβει στα 346,2 δισ. ευρώ.

Με το ΑΕΠ να πέφτει ραγδαία και το χρέος να καλπάζει, να μειώνεται λίγο ή να αυξάνεται οριακά, το δημόσιο χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ χειροτερεύει διαρκώς. Από το 129,7% του 2009 εκτοξεύτηκε στο 148,3% του 2010 και στο 170,6% του ΑΕΠ το 2011. Φέτος, παρά τη μείωση κατά 15 δισ. ευρώ του απόλυτου ύψους του χρέους, έχει πέσει τόσο πολύ το ΑΕΠ ώστε η κατάσταση επιδεινώνεται περισσότερο, καθώς το δημόσιο χρέος συνεχίζει την ανηφόρα και γίνεται 175,6% του ΑΕΠ, όπως λέει η κυβέρνηση. Νέο άλμα στο κενό του χρόνου με τον προϋπολογισμό να το υπολογίζει στο 189% του ΑΕΠ!

Πορεία προς την καταστροφή είναι η μέχρι στιγμής ακολουθούμενη, και όχι πορεία προς τη σωτηρία. Αν δεν αναστραφεί σύντομα, η Ελλάδα οδεύει προς τη χρεοκοπία με μαθηματική ακρίβεια. Για να γίνουμε σαφέστεροι, αν η Γερμανία δεν αλλάξει πολιτική, και μάλιστα γρήγορα, δεν θα χρειαστεί να έρθουν ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία για να χρεοκοπήσει η χώρα, όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση. Θα χρεοκοπήσουν την Ελλάδα ο... Σαμαράς και ο Βενιζέλος εξαιτίας των Γερμανών! Ακούγεται ειρωνικό, αλλά θα συνιστούσε τραγωδία χωρίς όρια.

Η ανεργία σαρώνει. Τον Αύγουστο, μήνα που πάντα η ανεργία έπεφτε λόγω εποχικής απασχόλησης, φέτος σημείωσε νέο εφιαλτικό ρεκόρ: 1.267.595 άνεργοι, ποσοστό 25,4% του οικονομικά ενεργού πληθυσμού. Από τον Αύγουστο του 2011 έως τον Αύγουστο του 2012, μέσα σε μόλις έναν χρόνο, ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά... 38,4%!

Βουλιάζουν τα έσοδα του κράτους. Μέσα στους δέκα πρώτους μήνες του 2012 δημιουργήθηκαν νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο ύψους 10,17 δισ. ευρώ. Ο κόσμος δεν έχει να πληρώσει την εφορία, όπως αποδεικνύεται από το γεγονός ότι τα 6,3 από τα 10 δισ. ληξιπρόθεσμων οφειλών δημιουργήθηκαν μέσα στο δίμηνο Αυγούστου - Σεπτεμβρίου, όταν οι πολίτες άρχισαν να πληρώνουν τις δόσεις φορολογίας εισοδήματος και τα διάφορα χαράτσια.
Ποια μπορεί να είναι η απάντηση στην τρομοκρατία του Σόιμπλε, της Λαγκάρντ και των περίφημων αγορών που ασκούν πιέσεις στην Ελλάδα;


Μία και μοναδική: η τρομοκράτησή τους. Και τι τους τρομοκρατεί; Ένα ελληνικό «άι σιχτίρ», πατριωτικό, ένα «άντε γ.... κι εσείς και τα δανεικά σας».
Όλοι τους τρέμουν μετά από ψυχρούς υπολογισμούς σε τράπεζες, χρηματιστήρια και μεγάλους ομίλους επενδυτών, ότι η αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ σημαίνει καταστροφή για όλο το ληστρικό σύστημα των αγορών σε Ευρώπη, Αμερική και ίσως Ασία.
Το ομολογούν πια ανοιχτά ακόμα και οι λεγόμενοι οικονομικοί εγκέφαλοι της Μέρκελ.
Τι καθόμαστε λοιπόν και τους αφήνουμε να μας ξεσκίζουν με απάνθρωπα μέτρα και μετά να ζητάνε κι άλλο αίμα, βάζοντας και τα δισέγγονά μας ακόμα στην θανατηφόρα τανάλια της τρόικα;
Εδώ και τώρα, στο Eurogroup και αύριο που θα συναντήσει ο Σαμαράς Μπαρόζο και Σία, ας το ξεκαθαρίσουν θαρραλέα ότι: έτσι και δεν μας δώσουν τα λεφτά που έχουμε συμφωνήσει (31,5 δισ. τώρα και άλλα 12,5 δισ. που μας χρωστάνε από Σεπτέμβρη και τη δόση του Δεκέμβρη) η Ελλάδα αρχίζει τις διαδικασίες (κρατάνε ένα χρόνο περίπου) εξόδου από το ευρώ.
Αφού μας στέλνουν στην κόλαση, σε μια χειρότερη κόλαση από αυτή που ζούμε σήμερα, ας τους πάρουμε μαζί μας. Και αυτό είναι που τρέμουν.

  • Στουρνάρας: "Με χρεοκοπία βγαίνουν στο σφυρί ακίνητα μας στο εξωτερικό"
  • Reuters: Στο σφυρί 113 ακίνητα παγκοσμίως βγάζει το Ελληνικό Δημόσιο - Τα 64 βρίσκονται στην Ευρώπη, τα 26 στην Αφρική, τα 14 στην Αμερική, τα 8 στην Ασία και 1 στην Αυστραλία - Από όλα τα ακίνητα που έχει η Ελλάδα στον πλανήτη 1 μόλις είναι νοικιασμένο! 

Δηλαδή, πρέπει να υποθέσουμε –σύμφωνα με τα λεγόμενα Στουρνάρα- πως η Ελλάδα έχει ήδη χρεοκοπήσει; Μήπως πρέπει να μπει φραγμός στα λεγόμενα του τοποθετημένου υπουργού ή μήπως πρέπει η κυβέρνηση να γίνει ειλικρινής;

Διεθνή πλειστηριασμό για 113 ακίνητα που βρίσκονται διασκορπισμένα και στις πέντε ηπείρους του πλανήτη προωθεί η κυβέρνηση για να γεμίσει τα άδεια κρατικά ταμεία. Πρόκειται για κτίρια που στεγάζουν πρεσβείες, προξενεία, διπλωματικές κατοικίες αλλά και κληροδοσίες που τείνουν να καταστραφούν από την αχρησία, εξαιτίας της έλλειψης κονδυλίων που απαιτούνται για την συντήρηση τους.

Για το λόγο αυτό άλλωστε το ελληνικό δημόσιο επέλεξε τις περισσότερες από τις προξενικές κατοικίες να τις παραχωρήσει σε πρέσβεις, ενώ από τα εκατοντάδες ακίνητα που διατηρεί το ελληνικό κράτος σε ολόκληρο τον πλανήτη μισθωμένο είναι μόλις ένα!

Αυτό βρίσκεται στην Ρώμη και συγκεκριμένα στην διασταύρωση των οδών Romagna 42 και Sardegna153, δίπλα στην villa Borgeshe που συνιστά μία από τις πιο ακριβές περιοχές της Ιταλικής πρωτεύουσας. Στην απέναντι πλευρά του ακινήτου, επιφανείας 475 τετραγωνικά μέτρα, είναι ο ποταμός Τίβερης που βρίσκεται το Βατικανό.

Στελέχη της κυβέρνησης κάνουν λόγο για ένα πραγματικό στολίδι που δικαιολογεί επάξια το υψηλό αντίτιμο του ενοικίου που καταβάλει ο ιδιοκτήτης του στο ελληνικό Δημόσιο.

Το ίδιο βέβαια δεν ισχύει και για τα υπόλοιπα 63 ακίνητα που βρίσκονται στον ευρωπαϊκό χάρτη. Τα περισσότερα από αυτά είναι κενά και η κυβέρνηση έχει ήδη κινήσει τις διαδικασίες για την πώληση τους μέσω του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ)

Η κρίση χρέους που μαστίζει την Ευρώπη έχει «παγώσει» το ενδιαφέρον των επενδυτών παρά το γεγονός ότι αρκετά κτίρια βρίσκονται σε περιοχές «φιλέτα». Σε αυτή την ζώνη, η οποία συγκεντρώνει και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των επενδυτών περιλαμβάνεται ακίνητο 950 τ.μ. που βρίσκεται στο κέντρο του Λονδίνου (Hollande Park), στη δεύτερη ακριβότερη συνοικία της βρετανικής πρωτεύουσας.

Υψηλής εμπορική αξίας είναι και το προς πώληση ακίνητο των 3.600 τ.μ. στις Βρυξέλλες, το κτίριο των 7.000 τ.μ στο Βελιγράδι και το 15.000 τ.μ. ακίνητο στο Μόναχο της Γερμανίας.

Ακίνητο μεγάλης αξίας έχει η Ελλάδα και στην πόλη του φωτός στο Παρίσι. Η πρεσβεία της χώρας βρίσκεται στην οδό Rue Auguste Vacquerie 17 κοντά στο δάσος της Βουλόνης.

Στη Σμύρνη, το ελληνικό προξενείο βρίσκεται σε ιδιόκτητο κτίριο επί της οδού Αtaturk Caddesi νούμερο 262 στην ιστορική παραλία της Σμύρνης.

Η χώρα διαθέτει ακίνητα και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, μεταξύ των οποίων είναι: Αυστρία, Βέλγιο, Ισπανία, Βουλγαρία, Γαλλία, Γεωργία, Δανία, Ελβετία, Ιρλανδία, Σερβία, Κροατία, Κύπρο, Λουξεμβούργο, Μ. Βρετανία, Νορβηγία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Ουκρανία, Πολωνία, Πορτογαλία, Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (FYROM), Ρουμανία, Σλοβενία, Τσεχία, Τουρκία και Φινλανδία.
Η κρατική περιουσία δεν εξαντλείται στην Ευρώπη. Το ελληνικό δημόσιο διαθέτει 8 κτίρια σε 5 Ασιατικές χώρες και για τα οποία έχει ήδη μπει «πωλητήριο». Αυτά βρίσκονται σε Γεωργία (4 ακίνητα) Αρμενία, Ισραήλ και Ιράν.

Αγοραστές ψάχνει το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων και για τα 26 κτίρια που είχαν στεγάσει προξενεία και πρεσβείες στην Αφρικανική ήπειρο. Εντύπωση πάντως προκαλούν τα 5 ακίνητα που βρίσκονται στο Κονγκό συνολικής επιφανείας 12.069 τ.μ, τα 6 στην Τυνησία τα 2 στην Ζιμπάμπουε και το 1 στην Κένυα. Ξεχωρίζουν τα 7 κτίρια στην Αίγυπτο που δεσπόζουν σε Κάιρο και Αλεξάνδρεια.

Επενδυτές αναζητούνται και για τα 8 κτίρια τα οποία «φιλοξενούσαν» διπλωμάτες και πρέσβεις σε Βοστώνη, Νέα Υόρκη και Σαν Φρανσίσκο. Στο «σφυρί» βγαίνει και το ακίνητο των 25.000 τ.μ. στην Βραζιλία, το 1 ακίνητο στην πόλη του Μεξικού και τα 2 στον Καναδά συνολικής επιφανείας 3.368 τ.μ.

Σε πλειστηριασμό βγαίνει και το ακίνητο που στεγάζει το ελληνικό προξενείο στην πόλη Καμπέρα της Αυστραλίας.
  • Η πιθανή εμφάνιση κοντά στις ρωσικές ακτές αμερικανικού σκάφους που θα φέρει πυραυλικό αμυντικό σύστημα τύπου Aegis προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Ρωσίας

RIA Novosti 12 Νοεμβρίου 2012
Απόδοση: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους


Σε συνέντευξή του στο ρωσικό πρακτορείο RIA Novosti, που δημοσιεύθηκε σήμερα  στην ιστοσελίδα του πρακτορείου, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας, Ντμίτρι Ρογκόζιν, δήλωσε: 

"Η Ρωσία θα αντιδράσει με τον πιο έντονο τρόπο σε οποιαδήποτε εμφάνιση κοντά στις ακτές της αμερικανικού πλοίου που θα είναι εξοπλισμένο με το αμυντικό σύστημα Αegis".

Σύμφωνα με το Ρώσο κυβερνητικό αξιωματούχο:

"Tο αμερικανικό αντιπυραυλικό σύστημα στην τρέχουσα μορφή του - μέρος του οποίου είναι και ο εξοπλισμός πολεμικών πλοίων με το σύστημα Aegis - παίζει αποσταθεροποιητικό ρόλο στις σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και του ΝΑΤΟ, καθώς ενισχύει την "κούρσα εξοπλισμών".

H Ρωσία αναπτύσσει αυτό το διάστημα νέους τύπους πυραύλων S-500 και δεν αποκλείει την τοποθέτηση σταθμών ραντάρ σε άλλες χώρες. Ωστόσο, δεν σχεδιάζουμε να τοποθετήσουμε πυραυλικά συστήματα εκτός της εκτός της επικράτειάς μας.


Δεν έχουμε ποτέ τοποθετήσει πυραυλικά αμυντικά συστήματα κοντά στα σύνορα των ΗΠΑ βάσει ανόητων δικαιολογιών όπως "η προστασία των Αμερικανών φίλων μας από τον Καναδά και την Ονδούρα". Οι Αμερικανοί, αντίθετα, το κάνουν, με τη δικαιολογία της δικής μας (!) προστασίας και των Ευρωπαίων από τους "κακούς" Ιρανούς και Βορειοκορεάτες.Τους δηλώνουμε, επομένως, ότι δεν θα επιτρέψουμε την παρουσία τους κοντά στις ακτές μας. Αυτό πρέπει να αναφερθεί με σαφήνεια και ακρίβεια. Εργάστηκα τέσσερα χρόνια ως πρέσβης της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ και γνωρίζω ποια γλώσσα κατανοούν καλύτερα".

Ο Ρώσος αξιωματούχος διευκρίνισε ότι το ρωσικό κρατικό πρόγραμμα εξοπλισμών παρέχει στα ρωσικά στρατεύματα όχι μόνο τα αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα C-400 αλλά και  τη νεότερη ρωσική ανάπτυξη του C-500. Αναμένεται ότι αυτό το σύστημα θα είναι σε θέση να καταστρέψει βαλλιστικούς στόχους εκτός της ατμόσφαιρας. 


Έκκληση σε Ισραήλ και Συρία να μειώσουν την ένταση στα υψίπεδα του Γκολάν απηύθυνε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι-Μουν, καθώς εντείνεται η ανησυχία για κλιμάκωση της σύγκρουσης στα σύνορα των δύο χωρών.

«Ο Γενικός Γραμματέας ανησυχεί βαθύτατα για μια πιθανή κλιμάκωση της σύγκρουσης», δήλωσε ο εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών, Μάρτιν Νεσίρκι.

Ο ΟΗΕ απηύθυνε «έκκληση για τη μέγιστη αυτοσυγκράτηση» και κάλεσε τις δύο πλευρές να σεβαστούν τη συμφωνία του 1974 για τη δημιουργία γραμμής κατάπαυσης του πυρός και αποστρατικοποιημένης ζώνης, με περιπολίες των δυνάμεων του ΟΗΕ.

Σημειώνεται ότι ο ισραηλινός στρατός έριξε προειδοποιητικές βολές χθες προς το έδαφος της Συρίας, μετά την πτώση συριακής οβίδας προς το κατεχόμενο από το Ισραήλ τμήμα του Γκολάν, όπως ανέφερε ο ισραηλινός στρατός.

Ισραηλινά σχέδια για στρατιωτική επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας

Η κυβέρνηση του Ισραήλ  εξέτασε  το ενδεχόμενο μεγάλης κλίμακας στρατιωτικής επιχείρησης στη Λωρίδα της Γάζας.

«Ο πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε την προθυμία του Ισραήλ να εντείνει την απάντηση του στο βομβαρδισμό της επικράτειας,   από την παλαιστινιακή πλευρά.
Αυτό αποτελεί  την αρχή για την  προετοιμασία της κοινής γνώμης. Τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός θα συζητήσει το θέμα με τους ξένους πρεσβευτές στην Ιερουσαλήμ», δήλωσε πηγή από το περιβάλλον του Βενιαμίν Νετανιάχου, η οποία ζήτησε να παραμείνει ανώνυμη.

 «Το Ισραήλ δεν μπορεί να ανεχθεί τις προσπάθειες της Χαμάς να αλλάξει τους κανόνες του παιχνιδιού στη Γάζα. Κατόπιν εντολής μου, ο στρατός θα ελέγξει τις ευκαιρίες που δίνονται για αντιδράσεις εναντίον της Χαμάς και άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Εχούντ Μπαράκ.Η Αμερική έχει πλέον Πρόεδρο, τον Μπαράκ Ομπάμα και ξαναμπαίνει στο «παιχνίδι». Η Ευρώπη βρίσκεται σε πλήρη αποδόμηση με τον Νότο, να αποκλίνει σημαντικά από τον Βορρά και ο σχεδιασμός της αυτοκρατορικής Γερμανίας, να προκαλεί μια απέραντη φτώχεια και υποδούλωση εθνών και λαών, που πίστεψαν, ότι μέσα από την Ένωση της Ευρώπης θα διασφαλισθεί η ειρήνη, η ευημερία, η ισονομία, η αλληλεγγύη.

Τίποτα από όλα αυτά δεν δικαιώθηκαν. Η Ευρώπη του Μάαστριχτ, των τραπεζιτών, του ευρώ , του τέλους της Δημοκρατίας και του κοινωνικού κράτους, σαρώνει ανθρώπους , ιδέες, όνειρα, κώδικες , πολιτισμικές κατακτήσεις. Ο νέο-αποικιοκρατικός μερκαντιλισμός του Βερολίνου, η διαφθορά των «μαύρων ταμείων» της Siemens, η φιλοσοφία του Γερμανικού ρατσισμού και προτεσταντισμού κυριαρχούν, επιτίθενται, κατακτούν, ισοπεδώνουν, γκρεμίζουν. Η Ελλάδα , μεταπολεμικός προμαχώνας της Δύσης, για έναν κόσμο καλύτερο, πιο σπουδαίο, πιο ανθρώπινο, πιο κοινωνικό, σωριάζεται σε ερείπια χωρίς εθνική κυριαρχία, κράτος ,οικονομία, Σύνταγμα, νόμους, δικαιώματα στην εργασία , βιοτικό επίπεδο ανεπτυγμένης χώρας. Με υποχρεώσεις, χωρίς δικαιώματα, με το Δίστομο του νεοφιλελευθερισμού και της νέας απολυταρχίας , να δεσπόζουν και να δείχνουν και στους υπόλοιπους Ισπανούς, Πορτογάλους, Ιταλούς, Γάλλους , ότι η κοινή μοίρα που κάποιες «κλειστές λέσχες» μιας γκρίζας , εμπαθούς, αντικοινωνικής τεχνοκρατίας προδιέγραψαν, είναι εδώ και απειλεί την συλλογική κουλτούρα του ευρωπαϊκού κεκτημένου , αλλά και των εθνικών προσδοκιών.

Στο Ελληνικό Κοινοβούλιο των «προθύμων» ψηφίζονται διαδοχικά μέτρα οικονομικής γενοκτονίας των Ελλήνων, ορίζονται εγγυήσεις , έναντι αδιέξοδου δανεισμού, προβάλλονται μοντέλα ύφεσης, ανεργίας, αποκεφαλαιοποίησης, αποβιομηχάνισης, καταστροφής της μέσης τάξης. Η πληβοποίηση των Ελλήνων, προχωρά με τρομακτικές ταχύτητες. Κάποιοι μιλούν για τις Γερμανικές εκλογές τον Σεπτέμβριο του 2013. Ο χρόνος είναι πολύς. Η Ελλάδα δεν μπορεί να αντέξει, τέτοια δοκιμασία. Ήδη το ΑΕΠ έχει πέσει κατά 25 %, περισσότερο και από τη Μεγάλη Ύφεση στις ΗΠΑ, το 1930, το χρέος θα ξεπεράσει το 200% το 2013, αν δεν συμβεί κάτι πολύ δραστικό. Η ανεργία τους επόμενους μήνες θα ξεπεράσει κατά πολύ το 30%. Οι κυβερνήσεις πέφτουν η μία μετά την άλλη, πετυχαίνοντας στους μήνες της θητείας τους, μια επιπλέον καταστροφή. Τα κόμματα, τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις διαλύονται. Η Ελλάδα του ευρώ, εξελίσσεται στον μέγιστο εφιάλτη.

Όλα αυτά πρέπει να λάβουν ένα τέλος. Ο «βομβαρδισμός» πρέπει να σταματήσει. Ο «λιμός» αν είναι δυνατόν πρέπει να αποφευχθεί. Η Ελλάδα πρέπει να ανακτήσει την δυνατότητα της, να λειτουργήσει. Οτιδήποτε και αν είχε εμπεδώσει η κλεπτοκρατία, η κομματοκρατία και το φαύλο καθεστώς της Μεταπολίτευσης και του «πελατειακού κράτους», έχει γκρεμισθεί , με την υπογραφή κομμάτων και πολιτικών ηγεσιών , που είναι ευθέως υπεύθυνοι για την συνολική χρεοκοπία της χώρας, του έθνους, του λαού. Αυτό είναι το μόνο κέρδος. Έχουμε τη δυνατότητα να κτίσουμε ένα νέο Εθνικό Κράτος, «πετροβολώντας» πρόσωπα και δομές που μας οδήγησαν στην χρεοκοπία.

Από εδώ και πέρα τα πράγματα είναι απλά. Χρειαζόμαστε μέσα στο επόμενο τρίμηνο, μια άλλη διαπραγματευτική στρατηγική. Όχι με την τρόικα. Αλλά με την πραγματικότητα. Όχι για λογαριασμό των τοκογλύφων δανειστών μας. Αλλά από την πλευρά της Ελλάδας. Χρειαζόμαστε τις διεθνείς συμμαχίες μας, με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ. Ένα νέο πολιτικό σύστημα Δεξιάς και Αριστεράς, που δεν θα κάνουν εμφύλιο, αλλά θα χαράξουν την πορεία εξόδου, από την κρίση. Προφανώς με διαφορετικές προσεγγίσεις, στα επιμέρους. Χρειαζόμαστε νέες εμπορικές συμφωνίες με την Κίνα, την Ρωσία και τους αναπτυσσόμενους της BRIC. Χρειαζόμαστε δεσπόζουσα θέση στη Μεσόγειο και επιστροφή στον Ευρωπαϊκό Νότο, ως νικητές. Χρειαζόμαστε πίσω , παραχωρώντας εγγυήσεις την μεγαλύτερη αρμάδα στον κόσμο. Αυτήν που έχουν οι Έλληνες εφοπλιστές. Χρειαζόμαστε νέο Σύνταγμα, νέο πολίτευμα, νέους πολιτικούς, νέο Νόμο χωρίς παράθυρα, δικαστήρια που να λειτουργούν , νέους επιχειρηματίες με εξωστρέφεια, γενναίους Έλληνες πατριώτες στην τεχνοκρατία, φιλότιμο και αξιοπρέπεια στο Λαό. Να γκρεμίσουμε τα «τοτέμ» του ευρώ και της εξάρτησης. Να γκρεμίσουμε τους «πρόθυμους» που μας οδήγησαν στον Καιάδα της ευτέλειας, της απληστίας , του εξανδραποδισμού.

Δεν είμαστε ένας «unisex» Λαός, που βρέθηκε τυχαία στο προσκήνιο της Ιστορίας. Είμαστε οι θεματοφύλακες του πιο παλιού πολιτισμού της Δύσης.  Πρέπει να αποδείξουμε σε όλους ότι οι Έλληνες είναι ακόμη εδώ. Γενναίοι, αποφασισμένοι , τολμηροί, με φαντασία και ετοιμότητα. Όλα αυτά τα χρόνια , τα τελευταία 50 χρόνια μας μπολιάσανε οι «Εφιάλτες» του δοσιλογισμού και οι πράκτορες του «μαυραγοριτισμού» ότι η υποτέλεια είναι καλό πράγμα, ότι το κίτς, έχει εσωτερική ομορφιά, ότι η πατρίδα , η οικογένεια και η θρησκεία είναι οπισθοδρομικές αξίες. Ότι η ιστορία μας είναι παραχαραγμένη από τους εθνικιστές. Ότι η εθνικοαπελευθερωτική μας επανάσταση ήταν λάθος. Ότι αξία έχει να είσαι «σκουλήκι» και «κουτσαβάκη». Ότι ήρωας δεν ήταν ο Λεωνίδας, ο Κολοκοτρώνης και οι χιλιάδες δοξασμένοι ήρωες μας , αλλά ο Πήλιος Γούσης.

Ήρθε η στιγμή τα διλήμματα των προσκυνημένων, να τα γυρίσουμε πίσω. Να διεκδικήσουμε μια επόμενη μέρα, πριν έρθει η ώρα να συζητάμε μέτρα για την επόμενη δόση. Ο δανεισμός πρέπει να σταματήσει. Πρωτογενή πλεονάσματα, θετικό ισοζύγιο εξωτερικών συναλλαγών και βιώσιμος διακανονισμός στα υπάρχοντα χρέη. Δεν έχουμε άλλο χρόνο να τον ξοδέψουμε με τις Μνημονικές κυβερνήσεις, που γράφουν στην ούγια Siemens. Δεν έχουμε άλλη ανοχή , η γενοκτονία των Ελλήνων συμβαίνει . Θα γίνει κατανοητό σε όλους μέσα στους επόμενους δύο μήνες, τι αποφασίζεται , αυτές τις ημέρες στο «δουλοπρεπές», Φραγκολεβαντίνικο Κοινοβούλιο της πλατείας Συντάγματος.

Το ζήτημα όμως είναι οι Έλληνες να αντιδράσουν δημιουργικά και όχι αυτοκτονικά. Να κοιτάξουν μπροστά και να μην χαθούν μέσα στον ραγιαδισμό και την ευτέλεια, που οργανώνουν οι Γερμανοί σε βάρος μας. Προπάντων να προλάβουμε πριν οι «Ευρωπαίοι», μας παραδώσουν στους νέο-οθωμανούς της Άγκυρας. Ο χρόνος μας, δεν είναι ο χρόνος τους...