Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

9 Νοε 2012


Γράφει ο Θεόφιλος Αιγινήτης*

Πήρα ένα e-meil για τη λειτουργία της Βουλής των Ελλήνων και απόρησα ! Για τη δική μας Βουλή λέει αναρωτήθηκα. Όμως πάνω πάνω γράφει …η Βουλή των Ελλήνων…

Δεν κάνω λάθος, γι αυτή λέει, αλλά είναι;

“Η Βουλή των Ελλήνων είναι ένα συλλογ ικό πολιτικό όργανο,μέσω του οποίου οι Έλληνες πολίτες διά αντιπροσώπου αποφασίζουν για τα θέματα του κράτους. Πιο συγκεκριμένα, ψηφίζουν τους νόμους που συμφωνούν με το Σύνταγμα (νομοθετούν), εκλέγουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, παρέχουν ψήφο εμπιστοσύνης στην διορισμένη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κυβέρνηση και την ελέγχουν διαρκώς, αναθεωρούν το Σύνταγμα,ψηφίζουν τον προϋπολογισμό του Κράτους κλπ.”

Από δω αρχίζουν τα δύσκολα.

“Οι αποφάσεις των αντιπροσώπων παίρνονται κατά συνείδηση και πάντα υπέρ του Λαού και του Έθνους. Συνεπώς, κανένας βουλευτής δεν μπορεί ποτέ να ισχυριστεί ότι έχει ψηφίσει οτιδήποτε για να συμμορφωθεί με την γραμμή κάποιου κόμματος, κατ΄εντολή του αρχηγού του πολιτικού σχηματισμού όπου ανήκει, ή επειδή έχει εκβιασθεί ή απειληθεί. Η απειλή ή ο εκβιασμός του βουλευτή αποτελεί σοβαρότατο ποινικό αδίκημα το οποίο πρέπει αμέσως να καταγγελθεί,γιατί αλλιώς ο ισχυρισμός δεν ισχύει. ( ΠΚ 157,158) Οι βουλευτές εκτελούν μόνο τις εντολές του Λαού, μόνο υπέρ του Λαού και του Έθνους και μόνο αν συμφωνούν με το Σύνταγμα.”

Είδατε εσείς κανένα βουλευτή να ψηφίζει κατά συνείδηση; 
Πάνε και ψηφίζουν ό,τι εντολή τους δώσει ο αρχηγός του κόμματος, (κομματική πειθαρχία). 
Η ψήφος κατά συνείδηση πάει κατά διαβόλου και όποιος τολμήσει να ψηφίσει όπως επιτάσσει το Σύνταγμα τον τρώει η μαρμάγκα.

Μερικά από όλα αυτά τα είδαμε στην προχθεσινή ψηφοφορία με τον εκβιασμό των βουλευτών,με την ομολογία βουλευτίνας του ΠΑΣΟΚ πως αναγκάζεται να ψηφίσει με το πιστόλι στον κρόταφο.

Βγαίνει μάλιστα στα κανάλια ένας Καραγκιόζης βουλευτής που μονίμως τσιρίζει και αποκαλεί αυτούς που δεν έχουν σκοπό να ψηφίσουν το νέο μνημόνιο πως είναι Καραγκιόζηδες.

Ο Καραγκιόζης που προσβάλει τον φουκαρά το Καραγκιόζη!

Άρθρο 26 Σ
Η νομοθετική λειτουργία ασκείται από τη Βουλή και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Η εκτελεστική λειτουργία ασκείται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Κυβέρνηση.
Η δικαστική λειτουργία ασκείται από τα δικαστήρια· οι αποφάσεις τους εκτελούνται στο όνομα του Ελληνικού Λαού.

Βλέπετε εσείς να εφαρμόζεται αυτό το έρμο το Σύνταγμα; Προφανώς όχι, και αυτός που είναι εντεταλμένος για την εφαρμογή του, να σφυρίζει αδιάφορα, να παίρνει την πλουσιοπάροχη αμοιβή του και να κοιμάται τον ύπνο του δικαίου.

Είχε μάλιστα προσβληθεί και είχε βάλει τα κλάματα γιατί οι αγανακτισμένοι πολίτες τον αποκάλεσαν προδότη.

Οι πολιτικοί, μας καταργήσανε σαν κράτος και επέτρεψαν να μας διοικεί, να εκβιάζει και να μας καταστρέφει ένας κύριος που λέγεται Σόιμπλε.

* O Θεόφιλος Αιγινήτης είναι Ζωγράφος-Συγγραφέας

Όταν το πολιτικό σύστημα αλλά και συνολικά η ηγέτιδα τάξη ενός λαού είναι τόσο πρόθυμοι να δεχθούν την απώλεια της κυριαρχίας τους...

Γράφει ο Γ. Μαλούχος

Όταν οι κυβερνήτες μεταβάλλονται σε αχυρανθρώπους και υποτάσσονται τυφλά… 
Όταν είναι τόσο δεκτικοί στην αλλοίωση και την υποκατάσταση των δημοκρατικών λειτουργιών και του πολιτεύματος… 
Όταν είναι τόσο έτοιμοι να αποδεχθούν Γερμανούς υφυπουργούς και επιτρόπους…  
Όταν καλοδέχονται την ξένη παρέμβαση στη βάση μιας απόλυτης ανισότητας…
Όταν σκύβουν το κεφάλι και... δεν μιλούν αλλά εκτελούν τυφλά ό,τι τους απαιτηθεί…
Όταν κάθε μορφής αθλιότητα και αδικία κάνουν ότι δεν τη βλέπουν και το μόνο που ξέρουν είναι να τη φορτώνουν στις πλάτες των αδύναμων υπηκόων για να ικανοποιηθούν οι ξένοι ισχυροί επικυρίαρχοι…
Όταν όλα αυτά, αντί να τα λένε με το όνομά τους, τα βαφτίζουν «Ευρώπη» και «σωτηρία» ενώ γνωρίζουν ότι οδηγούν στην καταστροφή και την υποτέλεια…  
Όταν στερούν από τη χώρα τους καθοριστικά θεσμικά, πολιτικά, πραγματικά όπλα, εργαλεία που αυτή είχε στα χέρια της για να παλέψει για μια καλύτερη μοίρα… 
Όταν, όταν, όταν…  όταν συμβαίνουν όλα αυτά κι άλλα τόσα, αλήθεια, μετά, τι περιμένουν;
Λοιπόν: ο Σόιμπλε είναι το αφεντικό της Ελλάδας. Αυτό προστάζουν και έχουν «πετύχει» οι ελληνικές κυβερνήσεις εδώ και τρία χρόνια, οι οποίες μετέτρεψαν τη χώρα σε ακίνδυνη, ανενεργή και καθολικά ηττημένη. 
Και ο Σόιμπλε θα αποφασίσει πότε είναι ικανοποιημένος για να δώσει ή να μη δώσει τη δόση. Και δεν πρόκειται να ρωτήσει κανέναν στην Ελλάδα. Γιατί; 
Απλούστατα, επειδή δεν υπάρχει πια Ελλάδα. 
Μια αποικία της Γερμανίας υπάρχει, στο νότο της Ευρώπης… 
Που οι τοπικοί της «φύλαρχοι» έχουν δώσει πολύ εύκολα γη και ύδωρ… 
Και, τώρα, είναι μπροστά στη μοίρα της, αυτή που η ηγέτιδα τάξη της χώρας της εξασφάλισε, εγκληματώντας δύο φορές: τη μία δημιουργώντας αυτό το χρέος, και τη δεύτερη αποποιούμενη κάθε κυριαρχία, προκειμένου να παραμείνει στη θέση της ενώ, με τα «επιτεύγματά» της, θα έπρεπε να είχε φύγει νύχτα από τον τόπο. 
Και που για να παραμείνει παρούσα, δήθεν «σώζοντας» τη χώρα, «εξασφάλισε» στην ίδια και τους πολίτες της τη μοίρα των δούλων.
Το 1966, ο Βασίλης Βασιλικός αναλάμβανε, με το βιβλίο του «Ζ», να αποκαταστήσει την ιστορική αλήθεια γύρω από τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη. Στις σελίδες του βιβλίου περιγράφεται πως διαπλέκονταν η ναζιστική παρακρατική συμμορία του δωσίλογου Ξενοφώντα Γιοσμά με το βαθύ κράτος της εποχής, τον στρατό και τη χωροφυλακή.

Το βαθύ κράτος έδωσε την εντολή να βγει από τη μέση ο ενοχλητικός Λαμπράκης και ο Γιοσμάς διέθεσε τη συμμορία του για να διαπραχθεί το έγκλημα. Ο Σπύρος Γκοτζαμάνης και ο Εμανουήλ Εμανουηλίδης, δύο γνωστοί τραμπούκοι της εποχής, με βαρύ ποινικό μητρώο, ήταν τα δύο μέλη της συμμορίας που δολοφόνησαν τον Λαμπράκη. Τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης του Γιοσμά είχαν αναλάβει να ξυλοφορτώσουν και να τραμπουκίσουν όσους παρευρίσκονταν στην ομιλία του Λαμπράκη, ανάμεσα σ’ αυτούς και το βουλευτή της ΕΔΑ Γεώργιο Τσαρουχά. Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου του Βασιλικού βλέπουμε... 

Το κοινωνικό υπόβαθρο των λούμπεν στοιχείων που αποτελούν τη συμμορία του Γιοσμά, τον Βαρώναρο, τον Τζίμυ τον Πυγμάχου, τον «Χίτλερ», τον Ξανάλατο, τον Κυρίλωφ (ψευδώνυμα που χρησιμοποιεί ο Βασιλικός για υπαρκτά πρόσωπα) κ.ά., χαμάληδες, μεταφορείς, μικροπωλητές κ.ά. που επιβιώνουν κάνοντας βρόμικες δουλειές για το βαθύ κράτος της εποχής.
Τέτοιες ομάδες – συμμορίες στην ελληνική ιστορία πάντα υπήρχαν, αλλά το 1963, με τη δολοφονία του Λαμπράκη, είχαν αποκτήσει τέτοια δύναμη που ο ίδιος ο Καραμανλής αναρωτιόνταν ποιος κυβερνά αυτή τη χώρα. Και αργότερα στη χούντα υπήρχαν τέτοιες ομάδες, ακόμα και στη Μεταπολίτευση, με σαφώς μικρότερη δύναμη, αλλά ποτέ δεν είχε συμβεί μια τέτοια ομάδα να μετατραπεί σε πολιτικό κόμμα με σημαντική βουλευτική παρουσία, γιατί οι εντολείς τέτοιων ομάδων, όταν έβλεπαν ότι παραδυνάμωναν, τις εξουδετέρωναν.

Στις μέρες μας η Χρυσή Αυγή έχει όλα τα χαρακτηριστικά μιας τέτοιας ομάδας-συμμορίας. Τα ηγετικά της στελέχη και τα μέλη της κάθε μέρα το αποδεικνύουν. Ο ηγέτης της, ο Μιχαλολιάκος, έφτασε στο σημείο τις προάλλες, στη γιορτή της νεολαίας του, να χαιρετήσει ναζιστικά και να υπεραμυνθεί του κόμματός του που χαιρετά ναζιστικά, με το επιχείρημα ότι τα χέρια του είναι καθαρά. Δεν μας λέει όμως, όπως και η πλειοψηφία των μέσων ενημέρωσης, που υπερπροβάλλουν τη Χρυσή Αυγή, ότι το 1978 είχε καταδικαστεί για τρομοκρατικές επιθέσεις, μεταξύ αυτών σε κατάμεστους κινηματογράφους, με δεκάδες τραυματίες. Τις προηγούμενες εβδομάδες ο Μιχαλολιάκος βγήκε σε μια σειρά από εκπομπές (στον Τράγκα, στον Κουρή, στον ανεκδιήγητο Μπογδάνο) για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για τις χοντράδες των στελεχών του, ειδικά του Παναγιώταρου. Στον Τράγκα ειδικά έδειξε ένα τόσο ήπιο πρόσωπο, που έφτασε να πει ότι κοινωνικά είναι με την αριστερά, να καταδικάσει τη μετεμφυλιακή δεξιά και να δηλώσει απερίφραστα ότι είναι κατά ενός νέου εμφυλίου πολέμου. Άλλωστε, δήλωσε ότι το 1946 ήταν με τον Πλαστήρα που θα μπορούσε να αποτρέψει τον εμφύλιο, αλλά οι Άγγλοι έβγαλαν ένα έγγραφο που ανάγκασε τον Πλαστήρα να παραιτηθεί. Ο Μιχαλολιάκος δεν αναφέρει ότι το έγγραφο των Άγγλων ήταν μια επιστολή του Πλαστήρα προς τον Έλληνα πρέσβη στη Γαλλία του Βισύ, όπου ο Πλαστήρας στις 16/7/41 εκτιμούσε ότι οι Γερμανοί θα είναι σίγουρα νικητές του πολέμου και ότι στην Ελλάδα κάθε αντίσταση στα γερμανικά στρατεύματα είναι ανώφελη. Ο πονηρός Μιχαλολιάκος, ακόμα και τη στιγμή που προσπαθεί να το παίξει διαλλακτικός, κλείνει το μάτι σε αυτούς που ξέρουν ότι ο Πλαστήρας δεν ήταν μόνο ο Μαύρος Καβαλάρης της δεκαετίας του ’10 ή ο Πλαστήρας της δεκαετίας του ’50, που προσπαθούσε να φέρει την εθνική συμφιλίωση, αλλά και ο Πλαστήρας του ’40 που πρότεινε να πάμε με τους Γερμανούς.

Μέχρι την παρέμβαση του Μιχαλολιάκου, τα πρωτοπαλίκαρά του τις προηγούμενες μέρες, με προεξέχοντα τον Παναγιώταρο, ξεσάλωσαν. Ο Παναγιώταρος στο Χυτήριο φανέρωσε τον τραμπούκικο χαρακτήρα του, έβριζε χυδαία και ασχημονούσε κατά πάντων έξω από το θέατρο. Λίγες μέρες μετά βγήκε σε διεθνές δίκτυο, το BBC, και δήλωσε ότι στην Ελλάδα «υπάρχει ήδη εμφύλιος πόλεμος». Το τελευταίο χτύπημα του ήταν να αμφισβητήσει την ελληνικότητα του Σοφοκλή Σχορτσιανίτη, γιατί η μητέρα του είναι Αφρικανή. Αμφισβητεί την ελληνικότητα ενός αθλητή που, το 2005, με την Εθνική Ελλάδος, είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στη νίκη της Εθνικής απέναντι στην ομάδα των ΗΠΑ και έκανε περήφανους όλους τους Έλληνες, διότι για μια φορά, έστω και στο μπάσκετ, νικήσαμε τους Αμερικάνους. Και ποιος αμφισβητεί την ελληνικότητά του; Ένας τύπος που το 2000 έκαψε μια τουρκική σημαία και, όταν τον συνέλαβαν, όχι μόνο δεν είχε το θάρρος να υπερασπιστεί την πράξη του, αλλά αρνήθηκε ότι το έκανε και υπέγραψε και δήλωση μετανοίας, ότι καταδικάζει τέτοιες πράξεις.

Το άλλο πρωτοπαλίκαρο, ο Κασιδιάρης, στη γιορτή της νεολαίας της Χρυσής Αυγής, στην ομιλία του ανέφερε ότι η Χρυσή Αυγή εγγυάται την εσωτερική ασφάλεια και, όταν πάρει την εξουσία, «θα επιβάλει εν μια νυκτί ηρεμία, τάξη και ασφάλεια στην Ελλάδα». Πώς θα το καταφέρουν αυτό; Μάλλον με τους τρόπους του Μεταξά, που επέβαλε δικτατορία όταν πήρε την εξουσία, ή με τους τρόπους των ναζί, όταν αναρριχήθηκαν στην εξουσία, άλλοι τρόποι για επικρατήσει ηρεμία μόνο σε μια νύχτα δεν υπάρχουν. Από τα μαργαριτάρια του Κασιδιάρη, κάτι ακόμα μας έκανε μεγάλη εντύπωση: Την ημέρα που στη Βουλή ψηφίστηκε η άρση της βουλευτικής του ασυλίας, μετά την ψηφοφορία ζήτησε το λόγο και προσπάθησε να εξηγήσει γιατί διώκεται, παρέθεσε μάλιστα και ένα απόσπασμα από τα Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών για να ενισχύσει την επιχειρηματολογία του, ότι λόγω της αντισυστημικής δράσης της Χρυσής Αυγής ξένα και ντόπια κέντρα θα μεταχειριστούν κάθε μέσο προκειμένου να συκοφαντήσουν «γνήσιους αγωνιστές». Η έκπληξή μας βρίσκεται στο ότι ο βουλευτής Κασιδιάρης δεν γνωρίζει πως από το 1921 έχει αποδειχτεί ότι τα πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών είναι προϊόντα πλαστογραφίας, δημιουργία της τσαρικής μυστικής αστυνομίας, της Οχράνας, και όχι των Εβραίων.

Ο λόγος και οι πρακτικές που μεταχειρίζεται η Χρυσή Αυγή προέρχονται από τις χειρότερες περιόδους του προηγούμενου αιώνα, τη ναζιστική περίοδο και την περίοδο που ο Ψυχρός Πόλεμος βρισκόταν στο αποκορύφωμά του και τα δύο αντίπαλα στρατόπεδα χρησιμοποιούσαν κάθε μέσο για να υπονομεύσουν τον αντίπαλό τους. Όσο και αν προσπαθούν να καλυφθούν, ή αναλαμβάνουν άλλοι να τους «εξανθρωπίσουν», όπως ο μητροπολίτης Αμβρόσιος, ή διάφοροι ομογενείς ή εφοπλιστές, που, όπως ακούγεται, τους χρηματοδοτούν, η αλήθεια δεν αλλάζει. Η Χρυσή Αυγή είναι μια συμμορία που παριστάνει το κόμμα.


Οι συζητήσεις σε πολιτικά,κομματικά και δημοσιογραφικά γραφεία για την πιθανότητα “έκρηξης κοινωνικής οργής” ακόμη και “εκτροπής” έχουν γίνει πλέον καθημερινές. Ειδικά μετά από την εικόνα που παρουσίασε το Κοινοβούλιο -στους παλαιότερους έφερε μνήμες από την περίοδο προ δικτατορίας- αλλά και το βρώμικο παιχνίδι που πλέον παίζουν χωρίς καμία αιδώ οι Ευρωπαίοι. 

Όλοι πια αναγνωρίζουν ότι τα αποθέματα υπομονής ενός λαού που έχει υποστεί σαρωτικές και απάνθρωπες αλλαγές στην καθημερινή του ζωή μέσα σε τρία χρόνια, εξαντλούνται.
Με τα ποσοστά ανεργίας να ξεπερνούν το 25% γενικώς και το 50% σε ηλικίες μέχρι 24 ετών κανείς δεν απορεί πλέον με την άνοδο της Χρυσής Αυγής η οποία έχει φέρει τη βία σε πρώτο πλάνο ακόμη και μέσα στο Κοινοβούλιο.

Όλα αυτά τρομάζουν σε συνδυασμό με την σοβαρότατη πια πιθανότητα την ερχόμενη Δευτέρα οι Ευρωπαίοι να γυρίσουν προκλητικά την πλάτη στους Έλληνες και να μην εκταμιεύσουν την δόση για την οποία ψηφίστηκαν τα μέτρα-ταφόπλακα!

Το κλίμα στην κοινωνία είναι βαρύ και αυτό πια κανείς δεν μπορεί να το αγνοήσει.

Από την άλλη υπάρχει ένα πυκνό πέπλο καχυποψίας για τον τρόπο που η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει ένα πιθανό ξέσπασμα οργής , το οποίο ακραίες δυνάμεις διαφορετικών απόψεων και ιδεολογιών θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευθούν. Ακόμη και η συνάντηση των υπουργών Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη αν και επισήμως ανακοινώθηκε ότι είχε ως θέμα τους λαθρομετανάστες, προκαλεί σενάρια για την χρησιμοποίηση των ΕΔ σε αποστολές καταστολής.


Ενδεικτικό της προσπάθειας που γίνεται να δημιουργηθεί κλίμα ανωμαλίας και αναταραχής είναι ότι λίγη ώρα πριν αρχίσει η ψηφοφορία για τα νέα επώδυνα για τους πολίτες μέτρα στη Βουλή, πληροφορίες για ετοιμότητα στρατωτικών δυνάμεων στο Λεκανοπέδιο της Αττικής έκαναν το γύρο του διαδικτύου, ευτυχώς χωρίς να πάρουν διαστάσεις.

Απ΄ αυτή την άποψη είναι ενθαρρυντική μέσα σ΄ αυτό το αρρωστημένο κλίμα η διαβεβαίωση κορυφαίας πηγής των ΕΔ: “Οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν πρόκειται να κινηθούν ούτε ένα βήμα πέρα από τα όρια του Συντάγματος. Οι ΕΔ εγγυώνται γι΄ αυτό”.

Ανάλογες διαβεβαιώσεις έδωσε πριν από δυο ημέρες και ο ΥΕΘΑ Πάνος Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας.


Πηγή

Υπάρχει μια μορφή στην Ελληνική Ιστορία που ο καθένας διαχειρίζεται την παρακαταθήκη της κατά πως τον βολεύει, αν και δεν είναι η μόνη περίπτωση στην Ελληνική πραγματικότητα που βοηθάει να υπάρχουν και άλλες πέραν της μοναδικής ανάγνωσης της Ιστορίας, λιγότερο ή περισσότερο σωστές…!

Αν και ακούγεται περίεργο και πολλοί θα το παρεξηγήσουν, καλό θα είναι να το δούμε διεξοδικά και αν διαφωνήσουμε… και πάλι φίλοι θα είμαστε…!
Αυτή λοιπόν η μορφή η αμφιλεγόμενη διέπραξε ή συνέβαλε στα παρακάτω ΜΟΝΑΔΙΚΑ για το σημερινό Ελληνικό Κράτος:

1) Έκανε την πρώτη ανασκαφή ή προσπάθεια εξόρυξης υδρογονανθράκων στην επικράτεια, στην περιοχή του Πρίνου, ενέργεια πρόδρομος για την αξιοποίηση της περιοχής του Αιγαίου γενικότερα…!
2) Έκανε την ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΝΑΤΙΜΗΣΗ του Εθνικού μας νομίσματος, της τότε Δραχμής το 1973, πράγμα που για τα επόμενα 20 χρόνια ούτε που πέρασε από το μυαλό των ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΜΕΣΣΙΩΝ…!
3) Διέγραψε ΕΞ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΟΛΑ τα χρέη των αγροτών χωρίς ΚΑΜΙΑ άλλη υποχρέωση από αυτούς, εκτός του να εγγυηθούν αύξηση της παραγωγής τους κατά 10% (χαρακτηρίζεται ως εύκολο)
4) Δημιούργησε τις πρώτες στα Βαλκάνια αποκλειστικά ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ, όπως τα Οινόφυτα ας πούμε, με σκοπό να δώσει και άλλη ώθηση στην Βιομηχανία της εποχής
5) Δημιούργησε τα υδροηλεκτρικά εργοστάσια παραγωγής ρεύματος στους Φιλίππους και στην Πτολεμαΐδα, με σκοπό να 10πλασιασει το δίκτυο ηλεκτροδότησης ανά την επικράτεια (οι σύμβουλοι του έργου ήταν από κοινού οι Ρώσοι και οι Κινέζοι, οι μεν παρέχοντας τεχνογνωσία ως προς την παραγωγή και οι δε ως προς τα του δικτύου).
6) Κατέστησε την χώρα (και με τις Διεθνείς ζυμώσεις να βοηθούν) νούμερο ΕΝΑ παραγωγό και διανομέα τσιμέντου της περιοχής και αποκλειστικό προμηθευτή για το χτίσιμο της τότε Σαουδικής Αραβίας.
7) Αντικατέστησε σε μια νύχτα μέσα, τους Εργολάβους Δημοσίων Έργων με την στρατιωτική ΜΟΜΑ για την προώθηση των δημόσιων κατασκευών και έδωσε ΑΤΟΚΟ 20ΕΤΕΣ ΔΑΝΕΙΟ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΧΤΙΣΕΙ ΣΠΙΤΙ. Ας ακούω ακόμη και σήμερα ότι αυτά που χτίστηκαν τότε είναι… άσχημα στη αισθητική… Ήταν κεραμίδα για να βάλει από κάτω το κεφάλι του ο κόσμος και να μην πληρώνει ενοίκιο!

Παρ’ όλο που θα ακούσω από διάφορους τα εξ αμάξης, εντούτοις περιμένω ΕΝΑΝ από αυτούς που θα με βρίσει να μου υποδείξει ΕΝΑΝ από ΟΛΟΥΣ τους άλλους που ασχολήθηκαν με τα κοινά μετά από αυτόν… ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ…! Μόνο έναν…

Από την άλλη, στη συνέχεια και μέχρι και σήμερα, στην Ελλάδα δεν υπήρξε ποτέ καπιταλισμός. Υπήρχε ένα μοναδικό πολιτικό σύστημα. Ο Δημοσιο-συνδικαλιστικός Εθνικοσοσιαλισμός.
Ιδρυτής και πατέρας αυτού του συστήματος είναι ο μεγαλύτερος λαοπλάνος - απατεώνας όλων των εποχών. Ο Ανδρέας Παπανδρέου.
Ο άνθρωπος που κατέστρεψε μια χώρα και έκανε σύνθημα του και αγαπημένη του ατάκα το Τσοβόλα δώστα όλα (μάλλον όταν το έλεγε σκεφτόταν «θα τους τα πάρει όλα ο γιόκας μου το 2010…»).
Δημιούργησε τη φάρα του νεοέλληνα που όνειρο του είχε να τα κονομήσει εύκολα χωρίς να κουραστεί και πολύ. Ο άνθρωπος που έκανε το δημόσιο να είναι το Greek dream. Λίγη δουλειά (το ανέκδοτο με τον Έλληνα που σχολάει από τη δουλειά του στις 14:30 και βρίσκεται στο σπίτι του από τις 11:00 είναι γνωστό), καλά λεφτά, (διπλασιασμός των μισθών των ΔΥ το ‘80 σε μια μέρα χωρίς διπλασιασμό της παραγωγικότητας τους και βέβαια με δανεικά λεφτά) για μια ζωή (ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑ).
Ο άνθρωπος που έκανε κωλοτούμπες πολιτικές καλύτερα και από τον Μελισσανιδη, του στιλ… έξω από την ΕΟΚ και το ΝΑΤΟ…(μέσα στο ευρώ και το ΝΑΤΟ όταν έγινε πρωθυπουργός), …φεύγουν οι αμερικάνικες βάσεις που μένουν… (που έλεγε και ο Χάρρυ Κλυνν).
Επί των ημερών του πρωτοεμφανίστηκαν λέξεις στα ελληνικά λεξικά όπως, νεόπλουτος, λαμόγιο, λοβιτούρα, κτλ.

Το χειρότερο όμως όλων είναι ότι ήταν εξουσιολάγνος. Για να παραμένει στην εξουσία διέλυσε όχι μόνο την οικονομία αλλά και την φυσιογνωμία του Έλληνα.
Αυτός διέλυσε την αριστερά με τα παραμύθια του στιλ… μαζί θα κυβερνήσουμε…
Αυτός αλλοτρίωσε τη δεξιά που για να κυβερνήσει και αυτή έπρεπε να ακολουθήσει τις ίδιες τακτικές (γαλάζια παιδιά, προσλήψεις, υπέρογκες αυξήσεις στο δημόσιο, χαδάκια στους συνδικαλιστές) και έκανε τους Έλληνες τελικά να πιστεύουν ότι θα ευημερούσαν για πάντα.

Δεν θα ξεχάσω ποτέ ατάκα Πασόκου σε καυγά με νεοδημοκράτη τη δεκαετία του ‘80 που του είπε «…άντε ρε παλιοδεξιέ που θα μιλήσεις εσύ για τον ΑΝΤΡΕΑ (και όχι για τον Ανδρέα) που σου έδωσε ψωμί να φας…» και λυπάμαι που δεν τον βλέπω πια για να του πω και εγώ ότι «…και θα σου πάρει και το βρακί που φοράς…». Δεν θα ξεχάσω ποτέ τα πράσινα και τα μπλε καφενεία, όπως δεν θα ξεχάσω ποτέ και τους καλοταΐσμένους πρασινοφρουρούς που απειλούσαν θεούς και δαίμονες, φτάνοντας στο σημείο να πούνε πως θα πάρουνε και τα όπλα!!!!- εάν καταδικασθεί ο «μεγάλος Αντρέας» στη γνωστή δίκη – παρωδία του Ειδικού Δικαστηρίου…

Συγκρίσεις απαραίτητες που συνεχίζονται με το γνωστό σε όλους μας σήμερα, με όσα οι συνεργαζόμενοι στην κυβέρνηση συνευθύνης διασώστες μας επιβάλουν στην χώρα. Το ψέμα παγιώθηκε, η απάτη αθωώνεται, τα λαμόγια κερδίζουν ακόμη περισσότερα και η ζωή συνεχίζεται, με το γνωστό υποζύγιο (τον Έλληνα πολίτη) να καλείται να σηκώσει στους ώμους του και πληρώνοντας με τη ζωή του ίδιου, των παιδιών, των εγγονών και των δισέγγονών του, το λίπος που απέκτησαν οι επαγγελματίες ανεπάγγελτοι και ελλιποβαρείς πολιτικά ψεύτες.

Μέσα στον πίνακα αυτής της φρίκης παρατηρώ και τον «εντοιχιζόμενο» Άκη και απορώ: παίρνει την σύνταξή του ως πολιτικός και ως μηχανικός; Εισπράττει τα ενοίκια από την περιουσία του; Εισπράττει από τα ξενοδοχεία του; Του τα βρήκαν όλα ή μήπως σταμάτησε η έρευνα και το μέτρημα, λόγω «φόρτου εργασίας»; Αχ ρε Άκη, εσύ τα φταις όλα… εσύ και ο Καραμανλής! Όλοι οι άλλοι είναι λουλούδια του μπαξέ και λουκάνικα του Βερολίνου… τρομάρα μας.Η δυναμική του δημόσιου χρέους είναι ανεξέλεγκτη, εντοπίζοντας οικτρή αδυναμία εξυγίανσης της δημοσιονομικής διαχείρισης, προειδοποιούν τώρα οι πάντες! Η χώρα βρίσκεται σε «βρώμικη» ομηρία και η πολιτική φαίνεται να συνοψίζεται –και να εξαντλείται– στη θεσμοθέτηση νέων Μνημονίων... Και έζησαν αυτοί καλά και ο λαός χειρότερα...

Ομως, το θέατρο σκιών συνεχίζεται. Ολα όσα συνέβησαν στη Βουλή, προχθές, ανεξάρτητα από όσα κλήθηκαν να ψηφίσουν οι βουλευτές, θα καταγραφούν ως τα χειρότερα του ελληνικού κοινοβουλευτικού βίου. Στημένο χάος και περισσή υποκρισία με συνέπεια να κινδυνεύσει να τιναχτεί στον αέρα όλη η διαδικασία. Δυστυχώς, οι πολίτες παρακολουθούσαν τις σκηνές μέσα σε κλίμα εθνικού κλαυσίγελου...

Η Βουλή ψήφισε τελικά τα μέτρα του τρίτου Μνημονίου με πλειοψηφία 153 ψήφων. Η συγκεκριμένη ψηφοφορία, που είχε χαρακτηριστεί η «μητέρα όλων των μαχών», έδωσε στον κ. Σαμαρά το «ναι»που ζητούσε, αλλά είναι φανερό ότι η κυβέρνηση και η χώρα εξέρχονται τραυματισμένες. Η επόμενη μέρα προφανώς έχει αρκετούς έτοιμους –εντός και εκτός– να την πληγώσουν ανά πάσα στιγμή.

Πλήθος είναι τα μηνύματα που μας έρχονται από όλον τον κόσμο. Κυριαρχούν τα άρθρα και οι αναλύσεις, που επιμένουν ότι αποκλείεται να τα καταφέρουμε χωρίς νέα, πολύ πιο εκτεταμένη διαγραφή χρεών του ελληνικού Δημοσίου. Η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να ξεπεράσει την κρίση του χρέους, ούτε και υπό την προϋπόθεση να ακολουθήσει τις αναγκαίες πολιτικές, όπως περιγράφονται στο Μεσοπρόθεσμο κ.ο.κ.: μεταρρυθμίσεις, ιδιωτικοποιήσεις, συμπίεση δημοσίων δαπανών, πληρωμή περισσότερων φόρων, για να οδηγήσουν στη δημιουργία πρωτογενών δημοσιονομικών πλεονασμάτων, θα κλονίσουν τα πάντα.

Οταν οι λαοί φοβούνται –και μεταξύ αυτών, οι Ελληνες που με τρόμο βλέπουν πως η κρατική χρεοκοπία διαλύει με ισχυρούς ρυθμούς την ελληνική οικονομία– τότε, για να περιγράψουμε την κατάσταση, πρέπει να παραφράσουμε τον Μαρξ: Ενα φάντασμα πλανιέται πάνω στην περιφέρεια της Ευρωζώνης – το φάντασμα του οικονομικού χάους. Οντως, η κρίση χρεών «υποθηκεύει» στην κυριολεξία την οικονομική ανεξαρτησία των πάντων.

Η καταστροφή από μια επερχόμενη κρίση συχνά έρχεται πολύ αργά. Πρόκειται για αξίωμα, κάτι σαν «βρώμικο» μυστικό, της οικονομικής πολιτικής. Αυτοί που τη χαράζουν και είναι υπεύθυνοι για την πορεία της οικονομίας, αργούν να αντιληφθούν (;) τις συνέπειες που εκκολάπτει η διάλυση του ιστού της χώρας. Επειτα αργούν να αντιδράσουν. Το εξοργιστικό είναι ότι, ενώ οι κοινοί θνητοί έχουν πλήρη επίγνωση των προβλημάτων και των κινδύνων, πολύ προτού αυτά γίνουν αντιληπτά (;) στους φωστήρες των υπουργείων Οικονομικών και των τραπεζιτών, εν τούτοις αυτοί καλούνται να πληρώσουν τα σπασμένα.

Στην εποχή που βιώνει η χώρα την πολιτική της χρεοκοπία, μάταια περιμένουμε διασαφήσεις στοιχειώδους πολιτικής ειλικρίνειας. Δεν εμφανίστηκε κανένας που να συνειδητοποιεί ότι τίποτε καινούργιο δεν ξεμύτισε για τη λύτρωσή μας! Oι πολιτικά άσαρκες γενικολογίες και οι αφόρητες κοινοτοπίες συνιστούν την κοινή ιδεολογική ταυτότητα της κυβερνητικής εξουσίας.

Οι πάντες γνωρίζουν πλέον, αλλά δεν το ομολογούν, ότι μόνο ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος μπορεί να συγκριθεί με τις συνέπειες στην ελληνική οικονομία και την κοινωνία. Η λιτότητα μείωσε την κατανάλωση, εκτόξευσε την ανεργία, βάθυνε την ύφεση και θρυμμάτισε την κοινωνική συναίνεση που είναι προϋπόθεση για την προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών. Η μεγέθυνση της ύφεσης ανέστειλε τις επενδύσεις, ματαίωσε τις ιδιωτικοποιήσεις και σάπισε τις τράπεζες, οι οποίες, φορτωμένες με «κόκκινα» δάνεια και «κουρεμένα» κρατικά ομόλογα, σταμάτησαν τη χρηματοδότηση της οικονομίας. Οταν επικρατούν τέτοιες συνθήκες, καμία οικονομία δεν ανακάμπτει, ακόμη και αν πραγματοποιηθούν όλες οι διαρθρωτικές αλλαγές μέσα σε μία νύχτα.

Η κρίση μεγέθυνε τις αδυναμίες και απογύμνωσε τους πολιτικούς, τους έδειξε όπως είναι: λίγους, αδύναμους, ανεπαρκείς. Ζούσαν και ζουν με τον δανεικό χρόνο του ευρώ, που μετέτρεψε την ελληνική οικονομία σε σωρό ερειπίων. Οντως, ο Αντώνης Σαμαράς λειτούργησε και λειτουργεί –εντός και εκτός– σχεδόν σαν κολυμβήθρα του Σιλωάμ για την αποτροπή της άμεσης χρεοκοπίας της χώρας. Η εκλογή του δεν παρουσιάστηκε απλώς ως τομή στο επίπεδο συμβολισμών και μόνο της πασοκικής παρακμής. Αλλά βιώνεται και ως λύτρωση από το ασφυκτικό οικονομικό περιβάλλον που έχουν επιβάλει οι εταίροι–δανειστές μας.
Από που και εως που είναι υποχρεωμένοι οι Δανειστές να δώσουν τη δόση...;

Τίτλος που από το θέμα προκαλεί αντιδράσεις...
Όμως ας κάνουμε μια προσεκτική προσέγγιση...

Ενώ οι 3 της συγκυβέρνησης, έδωσαν τα πάντα-ακόμη και να υπογράψουν τους έβαλαν, ενώ κάποιοι έλεγαν ότι έχουν λόγο τιμής, οι ίδιοι ακριβώς που κατηγορούσαν τους προηγούμενους ότι δολοφονούν τη χώρα, δεν πήραν καμία μα καμία εξασφάλιση ότι θα δοθούν τα χρήματα.
Μόνο κάποιες σκόρπιες δηλώσεις δήθεν πολιτικής στήριξης.
Αυτές για ψηφοθηρικούς λόγους τις εκμεταλλεύτηκαν για να μας "πείσουν" ότι το κλίμα αλλάζει...
Όμως, όπως αποδείχτηκε, ήταν πολύ το λάδι και από τηγανίτα τίποτε.

Με την αποδοχή της δανειακής σύμβασης και των μέτρων που τη συνοδεύουν, το 2010 έδωσαν όλο το χρόνο να ξεφορτωθούν τα ομόλογα οι ξένοι και να τα φορτωθούν οι εγχώριοι από τη δευτερογενή Αγορά.
Μετά αφού τα φόρτωσαν αυτά στις Τράπεζες μας, τα ασφαλιστικά μας ταμεία τα κούρεψαν.

Μας απήλλαξαν, λέει, από 100 δις χρέους...
Ψευδέστατο και ανυπόστατο...
Απλά κούρεψαν τα ομόλογα των εγχώριων τραπεζών, ασφαλιστικών ταμείων και μικροομολογιούχων. 
Κι ενώ τις Τράπεζες θα τις ανακεφαλαιοποιήσουν οι υπόλοιποι θα μείνουν με τα ομόλογα κουρεμένα και με λήξεις ετεροχρονισμένες.

Έτσι με τον ένα ή άλλο τρόπο φρόντισαν να ικανοποιήσουν πλήρως τους δανειστές απεμπολώντας κάθε δικαίωμα πίεσης για να ζητήσουν έστω τα συμφωνηθέντα.

Οι "υπεύθυνοι" της τρικολόρε Κυβέρνησης, έκαναν και ένα ακόμη μοιραίο λάθος.
Ξεχάσανε όταν έκαναν το PSI ότι το καταστατικό του Δ.Ν.Τ. προβλέπει ένα βιώσιμο χρέος για να συνεχίσει τη χρηματοδότηση...
Με αυτά που κούρεψαν όμως, μόνο βιώσιμο δεν έγινε το χρέος και κανείς δεν το επεσήμανε.

Άρα, απόλυτα υπεύθυνοι είναι οι δικοί μας που με πράξεις και παραλείψεις φρόντισαν για το χειρότερο...
Οποιαδήποτε εξέλιξη είναι απλά αναμενόμενη και οφείλεται στα ανθρωπάρια που επιμένουν να κυβερνούν.


Η χρεοκοπία μιας χώρας είναι μαθηματικά αναπότρεπτη, αν το δημόσιο χρέος της δεν είναι βιώσιμο και δεν καταστεί σύντομα βιώσιμο


Μπορεί η συγκυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ να ξεκίνησε θριαμβευτικά τον Ιούνιο με 179 βουλευτές, αλλά εν πάση περιπτώσει προχτές κατόρθωσε να συγκρατήσει τους 153 από αυτούς και να περάσει τα μέτρα οικονομικής και κοινωνικής εξόντωσης εκατομμυρίων Ελλήνων. Δευτερεύον στοιχείο είναι αν αυτή η κοινοβουλευτική νίκη πρέπει ίσως να χαρακτηριστεί «πύρρεια» υπό το πρίσμα της προϊούσης αποσύνθεσης και πολιτικής σήψης του ΠΑΣΟΚ, το οποίο έχασε προχτές 6 ακόμη βουλευτές από τους 33 όλους κι όλους που είχε εκλέξει.

Αλλωστε, όσο και αν το ΠΑΣΟΚ υπήρξε ένας από τους δύο πυλώνες του μεταπολιτευτικού πολιτικού σκηνικού, από τον Μάιο και μετά σταδιακά εκμηδενίζεται ως πρωτεύων πολιτικός παράγοντας και ελάχιστοι πλέον αμφιβάλλουν ότι οδεύει προς το τέλος που είχε η ΕΔΗΚ το 1977, όταν εξέλιπε από την πολιτική σκηνή και αντικαταστάθηκε από ένα νέο κόμμα που ανταποκρινόταν στις κοινωνικές ανάγκες και στον ριζοσπαστισμό της νέας εποχής, όπως ήταν τότε το ΠΑΣΟΚ. Κανείς δεν μπορεί να ορκιστεί ότι στις επόμενες βουλευτικές εκλογές θα συμμετάσχει οπωσδήποτε κόμμα με την ονομασία ΠΑΣΟΚ, καθώς πολλαπλασιάζονται οι φυγόκεντρες δυνάμεις στους κόλπους του, όσο μειώνεται η εκλογική του μάζα και παγιώνεται η απήχησή του σε μονοψήφιο ποσοστό.

«Κάθε στέλεχος και ένα... ΠΑΣΟΚ!» ενδέχεται να είναι σε λίγο το νέο σλόγκαν τού κάποτε κραταιού κόμματος που μόλις πριν από τρία χρόνια είχε αποσπάσει το 44% των ψήφων του ελληνικού λαού. Το μέλλον του ΠΑΣΟΚ όμως είναι θέμα σαφώς πολύ υποδεέστερο του τι πρόκειται να γίνει στην Ελλάδα μετά την ψήφιση των μέτρων. Το ότι οι Ελληνες θα πεταχτούν να ζουν σε πρωτοφανή μιζέρια και δυστυχία το γνωρίζουμε και το αισθανόμαστε όλοι. Εστω και γυρίζοντας όμως τη χώρα μισόν αιώνα πίσω, θα βελτιωθούν τα δημοσιονομικά μεγέθη ώστε να γίνει τουλάχιστον μια νέα αρχή, έστω και με όρους της δεκαετίας του 1950 ή του 1960; Οι προοπτικές δεν είναι καθόλου αισιόδοξες.

Το είπε πεντακάθαρα προχτές ο Ολι Ρεν: «Το ελληνικό δημόσιο χρέος σαφώς δεν είναι βιώσιμο»! Φράση αιχμηρή σαν μαχαιριά. Φράση με ολέθριες συνέπειες για όσους καταλαβαίνουν τη σημασία των λέξεων και δεν αυταπατώνται ή δεν ζουν σε έναν κόσμο εξωπραγματικό. Θα το πούμε ωμά: Οταν το δημόσιο χρέος μιας χώρας δεν είναι βιώσιμο, αυτή η χώρα βαδίζει με μαθηματική ακρίβεια προς τη χρεοκοπία! Αυτό μας είπε, δηλαδή, ο Ολι Ρεν.

Αν δεν βρεθεί τρόπος και μάλιστα σύντομα για να καταστεί το ελληνικό δημόσιο χρέος βιώσιμο, τότε η χρεοκοπία της Ελλάδας είναι αναπότρεπτη! Προηγήθηκε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος είχε δηλώσει ότι δεν έχει βρεθεί ακόμη βιώσιμη λύση για την Ελλάδα.

Το βέβαιο είναι ότι τη «βιώσιμη λύση» δεν τη δίνει σε καμία περίπτωση το Μνημόνιο και η πολιτική υλοποίησής του. Τα αποτελέσματά του τα έχουν ήδη δει οι πάντες. Το χρέος της Ελλάδας ήταν 129% του ΑΕΠ το 2009. Μετά την πρωτοφανή λεηλασία των εισοδημάτων όλων των Ελλήνων και το «κούρεμα» κατά 53% περίπου 200 δισεκατομμυρίων ευρώ χρέους, το χρέος αντί να μειωθεί εκτινάχθηκε φέτος στο 175% του ΑΕΠ που καταρρέει εξαιτίας αυτής της πολιτικής με ιλιγγιώδεις ρυθμούς και του χρόνου θα πάει στο 190% του ΑΕΠ, όπου θα παραμείνει για τουλάχιστον τέσσερα χρόνια! Αυτό είναι το «μη βιώσιμο» χρέος που λέει ο Ολι Ρεν.

Η Ευρωζώνη μάς δανείζει για να σώσει τις δικές της τράπεζες, κυρίως γαλλικές και γερμανικές από ενδεχόμενη ελληνική αδυναμία ή απροθυμία πληρωμών, θέτοντας ταυτόχρονα υπό ξένο έλεγχο το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, παράλληλα με τον εξανδραποδισμό των Ελλήνων. Παρ' όλα αυτά συνεχίζει να μας απειλεί και με χρεοκοπία, όσα μέτρα κι αν ψηφίζουν οι «πρόθυμοι» Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης.
«Ενώ όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στην Αμερική, στην Ευρώπη μαγείρευαν ένα ακόμα παραμύθι για την Ελλάδα», σχολιάζει η βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph, μία ημέρα μετά την ψήφιση του μνημονίου 3 από την ελληνική κυβέρνηση.
 
Η χώρα βρίσκεται σε απόγνωση, μετά από 6 χρόνια ύφεσης, την ανεργία να αυξάνεται και ένα σύστημα διοίκησης πριν την κατάρρευση.

«Προς το παρόν, η Ευρώπη μοιάζει διατεθειμένη να υποκύψει στις ελληνικές φαντασιώσεις», σημειώνει το δημοσίευμα. Πριν από μερικούς μήνες, συνεχίζει, η ευρωπαϊκή ελίτ προετοιμαζόταν να εγκαταλείψει τη χώρα στη μοίρα της.

Τα σκληρά μέτρα ψηφίστηκαν. Μαγικές λύσεις, όμως, δεν εγγυάται ούτε η θετική απόφαση των πιστωτών για αποδέσμευση της δόσης των 31,5 δισ.

«Είναι στη φύση της ελληνικής κρίσης: κάθε φορά που πιστεύουν ότι βάζουν το καπάκι στο πρόβλημα, αυτό πετάγεται ξανά».

Πηγή newsbomb.gr
Η ΠΓΔΜ θα μπορούσε να αρχίσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ το επόμενο έτος χωρίς να έχει επιλυθεί το θέμα της ονομασίας της με την Ελλάδα, εκτίμησε σήμερα σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ο Επίτροπος της ΕΕ αρμόδιος για θέματα διεύρυνσης, Στέφαν Φίλε.

   Υπάρχουν θετικές ενδείξεις από τις δύο πρωτεύουσες που κατατείνουν στο ότι μια λύση στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ θα μπορούσε να υπάρξει μετά την έναρξη των συνομιλιών και να μην αποτελεί προϋπόθεση για την έναρξή τους, διευκρίνισε ο Φίλε.

   Η παραμονή της ΠΓΔΜ στην "αίθουσα αναμονής" επ' άπειρον δημιουργεί τον κίνδυνο αναζωπύρωσης των εθνοτικών εντάσεων ανάμεσα στον σλαβικό πληθυσμό της που αποτελεί την πλειοψηφία και της αλβανικής της μειονότητας, πρόσθεσε.

   "Πιστεύουμε σθεναρά ότι το ίδιο το πρώιμο στάδιο της διαπραγματευτικής διαδικασίας θα μπορούσε να δώσει την απαραίτητη ορμή όχι μόνον για την προσέγγιση του προβλήματος αυτού, αλλά για την επίλυσή του", σημείωσε.

   "Και δηλώνουμε επίσης αρκετά σαφώς ότι αν αυτό δεν συμβεί, θα μπορούσαμε να εγγυηθούμε (...) ότι η μη επίλυση του θέματος σε ένα πρώιμο στάδιο θα είχε ως αποτέλεσμα την επιβράδυνση και τελικά την διακοπή της διαπραγματευτικής διαδικασίας", υπογράμμισε ο Φίλε.

   Ο Τσέχος Επίτροπος συνέδεσε μια αναζωπύρωση των εθνοτικών συγκρούσεων στην ΠΓΔΜ φέτος με την συνεχιζόμενη έλλειψη προόδου στις προσπάθειες των Σκοπίων για ένταξη στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ λόγω του θέματος της ονομασίας.

   "Πιστεύω ότι αυτό (η βία) είναι αποτέλεσμα του αδιεξόδου στην ευρω-ατλαντική διαδικασία", σημείωσε.

   Στην συνέντευξη αυτή, ο Φίλε απέρριψε επίσης την κριτική ότι η Κροατία δεν θα είναι έτοιμη να ενταχθεί στην ΕΕ βάσει του προγράμματος.

   Ο πρόεδρος της Μπούντεσταγκ, της κάτω βουλής της Γερμανίας, Νόρμπερτ Λάμερτ, δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι η ΕΕ δεν θα πρέπει να δέχεται νέα μέλη προς το παρόν λόγω της κρίσης στην ευρωζώνη και εξέφρασε επίσης αμφιβολίες ότι η Κροατία είναι έτοιμη να ενταχθεί.
  • Οι Γερμανοί συνεχίζουν να προκαλούν και να δημιουργούν προβλήματα πέραν των οικονομικών στην Ελλάδα αλλά και στην Κύπρο
  • Τι πραγματικά επιδιώκει το Βερολίνο τηρώντας αυτή την προκλητική στάση;
  • Μήπως οι Γερμανοί αποφάσισαν πως ήρθε η ώρα να τελειώνουν με την Ελλάδα και "κλείνουν το μάτι" προς την Άγκυρα, για να αναλάβει αυτή την "βρώμικη δουλειά";
  • Μήπως θα πρέπει να κατέβει η Γερμανική σημαία από οπουδήποτε βρίσκεται εντός της Ελλάδας και της Κύπρου;

Το Ινστιτούτο Ελληνικού Πολιτισμού εκφράζει «δημοσίως τον αποτροπιασμό του για την ενέργεια του διευθυντή του Γερμανικού Μορφωτικού Ινστιτούτου 'Γκαίτε' στη Λευκωσία, Bjorn Luley, να προκαλέσει βάναυσα τα πατριωτικά αισθήματα των Ελλήνων Κυπρίων σε πρόσφατη εκδήλωση, με τίτλο 'Κύπρος Λογοτεχνικός Προορισμός'».

Σε ανακοίνωσή του το Ινστιτούτο Ελληνικού Πολιτισμού αναφέρει ότι «η τοποθέτηση του κ. Luley, ότι "ειλικρινά δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο κυματίζει η ελληνική σημαία στο νησί, αντί για την κυπριακή", συνιστά υπόσκαψη του Συντάγματος της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά και ασέβεια στην εθνική ταυτότητα των Ελλήνων της Κύπρου».

Το Ινστιτούτο Ελληνικού Πολιτισμού αξιώνει παράλληλα από τη Γερμανική Πρεσβεία στην Κύπρο «να απολογηθεί για την εκτροπή του διευθυντή του Ινστιτούτου 'Γκαίτε΄ και αναφέρει ότι «σε αντίθετη περίπτωση, ο Κυπριακός Ελληνισμός θα θεωρήσει τη Γερμανία ως εχθρική δύναμη».


Σχόλιο ιστολογίου: Είναι γνωστό πως δεν υπάρχουν ατυχείς δηλώσεις, ούτε αφελείς ενέργειες στην διεθνή διπλωματία, ακόμη και όταν χρησιμοποιούνται "δούρειοι ίπποι" για να σταλούν σαφή μηνύματα πέραν των διπλωματικών οδών. Η στάση της Γερμανίας απέναντι στην Ελλάδα γίνεται ολοένα και προκλητικότερη και αυτή ακριβώς η επιλογή του Βερολίνου ίσως αποτελέσει βασικό κριτήριο της Ελληνικής στάσης (από μία κυβέρνηση Ελλήνων και όχι Ελληνοφώνων) απέναντι στο Δ' Ράιχ, το οποίο δεν τολμά να λειτουργήσει επίσημα, αφού εάν ανασυρθεί το παρελθόν της Γερμανίας είναι ικανό να της επιφέρει μεγάλες ζημίες, ενώ η Ελλάδα δεν έχει πλέον τίποτε να χάσει...
tria%2Btermina.png

Ιούλιος 2012: Νέα Κυβέρνηση, νέες ελπίδες, νέα διαπραγμάτευση.

Αύγουστος 2012: Διακοπές στην Ευρώπη, διαπραγματεύσεις και σούρτα φέρτα στην Ελλάδα

Σεπτέμβριος 2012: Αρχίζει το δούλεμα. Ο εκπρόσωπος της Kομισιόν ερωτώμενος για το πότε θα τελειώσει η τρόϊκα την αξιολόγηση δείνει απάντηση μάντισσας γύφτισσας: 
”The evaluation will take several weeks” Ελληνιστί ” σε τρία τέρμινα”. 
Ποιά είναι τα τέρμινα; Τα τέρμινα είναι (ήταν) οι αμερικανικές εκλογές. 
Πρέπει να αποφευχθεί ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ το Ελληνικό ατύχημα πριν από αυτές.

USA%2Bpasokos.png Ο Ομπάμα φοβάται πως ένα ατύχημα θα θέσει σε κίνδυνο την όπως απεδείχθη οριακή επανεκλογή του. 
Τηλεφωνεί λοιπόν στην Αγγελα και την παρακαλεί να τον βοηθήσει. 
Η Άγγελα τον προτιμά σε σχέση με τον Ρεπουμπλικάνο. Στο κάτω κάτω είναι ήδη γνωστός, Πράσινος, του δώσαμε και ένα Νόμπελ, δεν θέλουμε συνέχεια νέους στο club. 
OΚ Barack Hussein, του λέει, και τηρεί την συμφωνία. 
Καθυστέρηση λοιπόν, πήγαιν’ έλα, συσκέψεις επί συσκέψεων κλπ. 
Στόχος επετεύχθη, τα μέτρα ψηφίζονται λίγες ώρες αφού έχουν κλείσει οι κάλπες στη Χαβάη
Ατύχημα απεφεύχθη.

Πάμε στην συνέχεια. 

Επόμενο εκλογικό ορόσημο οι Γερμανικές εκλογές. Πότε; Αρχές Οκτωβρίου 2013. Το ελληνικό πρόγραμμα δεν βγαίνει με τίποτε. Το ξέρουν και οι κότες. Το χρέος δεν είναι βιώσιμο έστω και με τα μέτρα. Η ύφεση λόγω των μέτρων θα ενταθεί και θα υπερβεί κάθε πρόβλεψη. Και αυτό παγκοίνως γνωστό.

Πως σκέπτεται να δράσει η ευφυέστατη και διακαώς επιθυμούσα να επανεκλεγεί Μέρκελ;
 
merkel1.pngή 1. Στηρίζουμε τη Ελλάδα εκαταμιεύουμε τις δόσεις και ελπίζουμε τα πράγματα να εξελιχθούν θετικά. 
 Πρόβλημα. 
Απέχουμε 11 μήνες από τις εκλογές και ξέρουμε ότι στο μεταξύ τα χρήματα για την Ελλάδα δεν θα φθάσουν. Θα χρειασθούν καινούργια. 
Πως θα εμφανισθώ ενώπιον του κοινοβουλίου να ζητήσω φρέσκα χρήματα; 
Δύσκολα να τα δώσουν και θα με κατηγορήσει η αντιπολίτευση στην Βουλή ότι απέτυχε το πρόγραμμα και ότι οι Έλληνες με κοροϊδεύουν. 
Δεν αντέχεται προεκλογικά.

merkel2.png ή 2. Εκταμιεύουμε την δόση λίγο λίγο ελπίζοντας να μην γίνει ατύχημα μέχρι τις εκλογές. 
Περνούν δύο-τρεις μήνες τα θετικά αποτελέσματα δεν εμφανίζονται. 
Οι Έλληνες δυστροπούν. 
Η χρηματοδότηση δεν επαρκεί. 
Δεν προσφεύγουμε στην Βουλή για νέα χρήματα για τους ανωτέρω λόγους. 
Η Ελλάδα πτωχεύει ατάκτως. 
Οι συνέπειες της πτώχευσης στις χρηματαγορές είναι μεγάλη και θέτει σε κίνδυνο την επανεκλογή. 
Παράλληλα ρεζιλίκι για την αποτυχία του προγράμματος,

merkel3.png ή 3. Παύουμε να στηρίζουμε την Ελλάδα. 
Τώρα που οι εκλογές είναι μακρυά. 
Οι συνέπειες της πτώχευσης θα έχουν εξομαλυνθεί και δεν θα επηρεάσουν δυσμενώς την Οικονομία. 
Παράλληλα θα έχει φανεί η σιδηρά πυγμή και θα έχει φανεί ο ηγετικός ρόλος η δυνατότητα για τιμωρία των ανυπάκουων μη συμμορφούμενων κλπ. 
Θα φανώ δυνατή άτεγκτη τιμωρητική. 
Συμβατή με την γερμανική ψυχή και ηθική. 
Ανταμοιβή από τους εκλογείς.

Δεν είμαι η κυρία Μέρκελ ούτε πολιτικός. Αλλά εάν επέλεγα εγώ θα επέλεγα να εφαρμόσω το σχέδιο 3. Στόχος άλλωστε είναι η επανεκλογή. 

Και μου φαίνεται πως προς τα εκεί κινούμεθα και μάλιστα με ταχύτητα. 
Δεν υπάρχει χρόνος. 
Και, τόσο καιρό, το firewall θα είναι πια… έτοιμο… 
Firewall; Ποιό firewall!!!
Λεφτά δεν υπάρχουν, αυτό είναι το firewall.

Α. thymosophus
Μέσα στη θύελλα της οικονομικής κρίσης που περνάμε, δεν συνειδητοποιούμε ίσως, τη κοσμογονική κρίση μετάβασης στο νέο πολιτισμικό γίγνεσθαι, που διαγράφεται, σε παγκόσμια κλίμακα, στις επαναστατικές συνθήκες της σωρευτικής πληροφορίας και της νέας γνώσης, που ο νέος αιώνας έφερε μαζί του!

Ο πολιτισμός, ως γνωστό, αποτελεί τη μία ιστορική δημιουργική συνιστώσα της «πόλης»(σύνολο πολιτών), ως κεντρικής «εστίας» συλλογικής δράσης του ανθρώπου, ως έλλογου όντος! Η άλλη είναι ο πόλεμος, ως καταστροφική και ακυρωτική της πρώτης, μέχρι αυτή να βρει το σταθερό δημιουργικό «βηματισμό» της.και να τον ακυρώσει τελειωτικά, ως συνιστώσα της «πόλης»!

Η πρώτη λοιπόν συνιστώσα, ο πολιτισμός, για να ευοδωθεί και να αποδώσει ευεργετικά και μακροπρόθεσμα, προϋποθέτει την ισόρροπη ανάπτυξη των δικών του τριών βασικών συνιστωσών, που ως «πυλώνες» της «πόλης», διασφαλίζουν το βίο της, για να εγγραφεί το πολιτισμικό της γίγνεσθαι στη μνήμη (ιστορία) του κόσμου! Και οι «πυλώνες» αυτοί είναι:

Η «εσωτερική φιλοσοφία»(ΕΦ), που καταλήγει στη θρησκευτική εξουσία της «πόλης».
Η «κοινωνική φιλοσοφία»(ΚΦ) που εξελίσσεται δυναμικά στη πολιτική και οικονομική εξουσία της «πόλης».
Η «επιστήμη -τέχνες/τεχνολογία»(Ε Τ/ Τ), που διαμορφώνουν το πολυσχιδές υποστηρικτικό τεχνικοοικονομικό πλαίσιο της «πόλης», που καταλήγει μοιραία στην υπηρεσία των εξουσιών της!

Απ' τις «κορυφές»(εξουσίες) των «πυλώνων», με επικεφαλής- «συντονιστή» την εξουσία του ΚΦ, «κτίζεται η «στέγη» του πολιτισμικού εποικοδομήματος, ως «αιγίδα» του λαού της «πόλης», αποδεικνύοντας ταυτόχρονα τη «στατική» του ισορροπία!

Οι καλές τέχνες, όπως κατά ιστορική σύμβαση ονομάστηκαν, «γεννημένες» στο «πυλώνα» ΕΤ/Τ, λόγω αφενός της επικρατούσας σ' αυτόν, ισχυρής(πνευματικής) «άνωσης» και αφετέρου της «αιθεριότητας» της δομής τους, ανερχόμενες, «βγαίνουν» απ' το «πυλώνα» στη «στέγη» του πολιτισμικού εποικοδομήματος και ελεύθερες απ' τις δεσμεύσεις του, συνδιαμορφώνουν το «αέτωμα» του, ως επιστέγασμα της δημιουργικής ισορροπίας της «πόλης»!

Η ισορροπία αυτή, ως πολιτική της «πόλης», δεν είναι ένα «σύνηθες» γεγονός του ιστορικού βίου των κοινωνιών, όπως η ιστορία έχει καταδείξει, αλλά ένα σπάνιο φαινόμενο, με κοινό δεδομένο, ότι η ισορροπία γενικότερα, αποτελεί κεντρικό ζητούμενο σε κάθε μορφή δράσης και όταν επιτυγχάνεται, τότε κάτι αξιόλογο και μονιμότερο προκύπτει!

Πριν 2500 χρόνια περίπου, στην Αττική γη των Ιώνων, συνέβη αυτό, σε ένα ιδιαίτερο περιβάλλον ανταγωνιζόμενων Ελληνικών πόλεων - κρατών, υπό την απειλητική «αιγίδα» της ασύλληπτης για την εποχή ισχύος, Περσικής αυτοκρατορίας !
Η διάρκεια του φαινομένου αυτού, «πολιτισμικής ισορροπίας» της πόλης των Αθηναίων, ήταν πολύ σύντομη, αλλά ικανή να φωτίσει και να σηματοδοτήσει διαχρονικά το «μονοπάτι» ποιοτικής εξέλιξης του ανθρώπου!

Στο Ελληνικό αυτό προηγούμενο, ο «πυλώνας» ΚΦ θα κορυφωθεί, μέσα σε κλίμα σκληρών και χρονιζόντων κοινωνικών συγκρούσεων, στο «εκκλησιαστικό» γεγονός της πόλης, ως (άμεσης) Δημοκρατίας, όπου ο πολίτης της, θα οφείλει να «μεταλαμβάνει» καθημερινά τη κοινωνία της, με όλα τα καλά και τα κακά της! «Οπλισμένος», με έγκυρη, για την εποχή, πληροφορία και «καλοδουλεμένη» γνώση, απ' τους δύο άλλους «πυλώνες», ΕΤ/Τ(φυσικοί φιλόσοφοι της εποχής) και ΕΦ (φιλοσοφία του δωδεκαθέου, ως μυθολογικά καλυμμένη, ποιητική έκφραση των δυνάμεων της φύσης), θα καταφέρει να αποδεσμευτεί απ' όλα αυτά, που δυνάστευαν το μυαλό και τη συνείδησή του, ως γεωργικού ανθρώπου και να νοιώσει την «έσω» φύση του, αυτό το «διάφορο» της μεγάλης Φύσης, ως ελεύθερη οντότητα «πολιτικής μετοχής» του «εκκλησιαστικού» γεγονότος της γεωργικής του πόλης!

Η διάρκεια του φαινομένου, όπως ειπώθηκε, θα είναι πολύ σύντομη, γιατί από τη μια, ο «πυλώνας» ΕΤ/Τ, διττής φύσης, δεν θα μπορέσει να αναπτυχτεί ομοιόμορφα και ισοδύναμα. Η επιστημονική σκέψη θα «απογειωθεί» σε βαθμό ασύλληπτης, για την εποχή (και για την εποχή μας ακόμη), εμβέλειας, ενώ η τεχνολογία, «δεμένη» εξ αντικειμένου, στη γεωργική πραγματικότητα της εποχής, δεν θα μπορέσει να τη παρακολουθήσει ! Στη πρόκληση της «ούτως πως» προκύπτουσας «διελκυστίνδας», η απάντηση της πόλης θα «εκφύγει» εύλογα απ' το πρακτικό και μη απαιτητικό τομέα της γεωργικής τεχνολογίας, για να αναδείξει όλες αυτές τις ανυπέρβλητης ισορροπίας κάλλους, καλλιτεχνικές δημιουργίες, ως το «αέτωμα» της πόλης, που θα χαρακτηρίσουν την εποχή, ως τη Κλασσική Ελληνική Αρχαιότητα!

Από την άλλη όμως, ο κεντρικός «πυλώνας» ΚΦ, κοντολογίς η δημοκρατική εξουσία της πόλης, μέσα στο έντονα ανταγωνιστικό περιβάλλον των Ελληνίδων πόλεων και υπό το δέλεαρ του Περσικού «χρυσού», θα απολέσει κρίσιμα στοιχεία των αυστηρών (ελεγκτικών) προδιαγραφών της και συνεπακόλουθα την αλλοίωση της εξουσίας του Δήμου(επανάκαμψη των «ευγενών» μεγαλογαιοκτημόνων, με τη συνδρομή, πολιτικής «σκοπιμότητας», των νεοπλουτισάντων απ' το ναυτικό εμπόριο της πόλης), μειώνοντας έτσι σοβαρά τη «στατική» αξιοπιστία του «πυλώνα» και απειλώντας έτσι την ισορροπία του όλου πολιτισμικού εποικοδομήματος!

Τέλος, όσον αφορά το «πυλώνα» ΕΦ, η πρακτική αδυναμία «στατικού» συντονισμού των άλλων δύο, θα προκαλέσει κοινωνική ανασφάλεια, επαναφέροντας έτσι τα πράγματα της θρησκείας,.. εκεί που τα είχε αφήσει (θρησκοληψία, δεισιδαιμονίες και όλα τα άλλα συναφή της γεωργικής εποχής)

Μοιραία λοιπόν, το πολιτισμικό εποικοδόμημα της πόλης, ως Αθηναϊκή Δημοκρατία, θα καταρρεύσει, επιτρέποντας στη δεύτερη συνιστώσα της, το πόλεμο, να επανακάμψει στο προσκήνιό της «θριαμβευτής», με πρόσχημα την αποκατάσταση της κοινωνικής ανασφάλειας και σκοπό τη διεκδίκηση και επιβολή της κυριαρχίας της πόλης των Αθηναίων επί των άλλων Ελληνίδων πόλεων, ως οιονεί ναυτεμπορική αυτοκρατορία της περιοχής (συμπληρωματική, αλλά και ανταγωνιστική της Περσικής), υπό την επίφαση μιας ψευδεπίγραφης «δημοκρατικής» συμμαχίας!

Τα θλιβερά επακόλουθα(Πελοποννησιακός πόλεμος) θα στιγματίσουν ανεξίτηλα την Ελληνική ιστορία και θα επηρεάσουν σοβαρά τις γενικότερες εξελίξεις στο γνωστό τότε κόσμο!

Σήμερα, 2500 χρόνια μετά, με την είσοδο του νέου αιώνα (της πληροφορίας και της νέας επιστημονικής γνώσης) ζούμε και πάλι τη μέγιστη πρόκληση, απ' την απάντηση της οποίας θα εξαρτηθεί η επανεμφάνιση και η διάρκεια του φαινομένου πολιτισμικής ισορροπίας! Αυτή τη φορά όμως, σε μείζονα κλίμακα(παγκοσμιότητα), με «προπομπό» μια κομβικής σημασίας οικονομική κρίση (αυτή που βιώνουμε τραγικά σήμερα), που διαπερνά σαφώς τα όρια της οικονομίας και διαχέεται παντού, σε κάθε τομέα και επίπεδο ζωής των σύγχρονων κοινωνιών, οργανωμένων, ως «ανεξάρτητων» κρατών, στα αντιδημοκρατικά δεδομένα της γνωστής παγκοσμιοποίησης!

Οι τρεις πολιτισμικοί «πυλώνες», που μετά την Αναγέννηση και το Διαφωτισμό, θα επιχειρήσει να «στήσει» ο Δυτικός άνθρωπος στα πρότυπα της αρχαιοελληνικής Δημοκρατίας, μέσα από αλλεπάλληλες κοινωνικές επαναστάσεις, στη βάση της Βιομηχανικής (με κύριες τη Γαλλική και την Οκτωβριανή), θα «αναπτυχτούν» τώρα διαφορετικά!

Ο «πυλώνας» ΕΤ/Τ, «πριμοδοτημένος» απ' τις κερδοσκοπικές αναγκαιότητες, που θα «γεννήσει» και θα «γιγαντώσει» η βιομηχανική εποχή, θα «θεριέψει», με την Επιστήμη όμως τώρα, «αγκαλιά» με τη Τεχνολογία και σχεδόν θα αυτονομηθεί στη θεαματική πορεία εξέλιξής του! Έτσι, θα αφήσει τους δύο υποκείμενούς του, πια, «πυλώνες», σε αδυναμία «στατικού» συντονισμού, ως προϋπόθεση ισορροπίας του πολιτισμικού εποικοδομήματος, που μας «κληροδότησε» ένοχα η βιομηχανική εποχή, μέσα στις δραματικές συνθήκες χρεοκοπίας, που βιώνει σήμερα, όλος ο πολιτισμένος καπιταλιστικά κόσμος, σε κατάσταση οδυνηρής ομηρίας της παγκοσμιοποίησης!

Οι αποκαλυπτόμενες, καθημερινά σχεδόν, νέες αλήθειες των φυσικών επιστημών, όπου η ύλη, για παράδειγμα, δεν είναι πια αυτό που αντιλαμβανόμασταν μέχρι χτες, με τις απατηλές αισθήσεις μας, αλλά αυτό που αποκαλύπτει στη νοητική «σφαίρα» η μαθηματική επιστήμη, ως ολιστικές σχέσεις στοιχείων, μικρόκοσμου και μακρόκοσμου, στη χωροχρονική τους διάσταση, ζητούν επειγόντως «στατικό» συντονισμό με αντίστοιχα στοιχεία των δύο άλλων «πυλώνων»!

Ποια είναι όμως η κατάσταση αυτών και ποια η αντικειμενική δυνατότητα «συντονισμού» τους, στο μείζον πρόβλημα «στατικής» ισορροπίας του υπό «ανασκευή»(εκ βάθρων) μεταβιομηχανικού πολιτισμικού εποικοδομήματος;

Ο «πυλώνας» ΚΦ, στο εμποροβιομηχανικό -χρηματοπιστωτικό/χρηματιστικό «βάθρο» του, ως «αντιπροσωπευτική δημοκρατία»..του «βάθρου», βρίσκεται εμφανώς σε κατάσταση κατάρρευσης (τουλάχιστον σε επίπεδο ηθικής) απ' τα συσσωρευόμενα συνεχώς σκάνδαλα, παράλληλα με τον συσσωρευόμενο, σε απίθανο βαθμό, πλούτο και τις συνακόλουθες μη αναστρέψιμες σοβαρές ανεπάρκειες κοινωνικού ελέγχου, που προκάλεσαν η κερδοσκοπία και ο εξουσιασμός, ως κεντρικοί αξιακοί παράγοντες, ο ατομοκεντρισμός και η ηδονοθηρία, ως στάση ζωής και η μαζικόποίηση, ως μέθοδος κοινωνικής χειραγώγησης του «συστήματος», που εκφράζει απόλυτα τη «κοινωνική φιλοσοφία» του «πυλώνα»! Έπεται η αποσύνθεση, που αν δεν προληφθεί, το πισογύρισμα της κάθε πολιτισμένης (δυτικοποιημένης) κοινωνίας, σε δραματικές συνθήκες εκφασισμού της(εμφανείς ήδη, οι πρώτες ενδείξεις), θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο!

Ο «πυλώνας» ΕΦ, στο μεσαιωνικό χριστιανικό του «βάθρο», ως χριστιανική θρησκεία (ανεξαρτήτως δόγματος), βρίσκεται σε κατάσταση «αυτισμού» και «υστερικής απομόνωσης»! Οι εκπρόσωποί του, βλέποντας από τους «θρόνους» τους, από τη μια το εκτός ελέγχου τους, «ποίμνιο» και από την άλλη τον υπερυψωμένο, «απειλητικά» από πάνω τους, «πυλώνα» ΕΤ/Τ και δίπλα τους αυτόν της ΚΦ, σε κατάσταση κατάρρευσης, βρίσκονται σε πρακτική αδυναμία, προφανώς λόγω δόγματος και συνακόλουθης ανεπάρκειας, να αντιδράσουν αποτελεσματικά! Κοντολογίς να εκφράσουν πειστικό λόγο, ερμηνεύοντας με παρρησία, τα εμπνευσμένα θεολογικά κείμενα και τα κωδικοποιημένα μηνύματά τους, στο «ύψος» βέβαια των απαιτήσεων του υπερκείμενου «πυλώνα» ΕΤ/Τ,.που οδηγεί τη «κούρσα»!

Και όλα αυτά συμβαίνουν σήμερα, με επίκεντρο της μείζονος αυτής οικονομικής κρίσης, την Ελλάδα, ένα «κακοστημένο» Δυτικόμορφο κράτος, με άτεχνες ζεύξεις Ανατολίτικων, δεσποζόντων όμως, στοιχείων, στο «σβέρκο» ενός συντηρούμενου (σκόπιμα;) σε συνθήκες ελλειμματικής παιδείας και κοινωνικής κακοήθειας, λαού (αιτία της χρόνιας σχιζοφρενικής κατάστασης της Ελλαδικής κοινωνίας), για να καταλήξει σήμερα, σε ένα «πρότυπο» εθνικού κράτους διαφθοράς, διαπλοκής και χρεοκοπίας, με το «πυλώνα» ΕΤ/Τ σε προκλητικά εμφανή υστέρηση!

Η πρόκληση μεγίστη και για ΟΛΟΥΣ!

Ναι, ο «βράχος» αυτός, όπου πριν 2500 χρόνια ανέδειξε το πολιτισμικό φαινόμενο ισορροπίας Δημοκρατίας, Επιστήμης-Τεχνών και Θρησκείας, για να καταυγάσει, με τη στιγμιαία εμφάνισή του, διαχρονικά όλο το πολιτισμένο κόσμο και να δείξει τον αγωνιστικό δημοκρατικό δρόμο ανέλιξης του Ανθρώπου, σήμερα μετουσιώνεται σε «πέτρα» σκανδάλου, παγκόσμιας εμβέλειας!

Εδώ επομένως, ο Δυτικός κόσμος και ειδικότερα ο Ευρωπαϊκός(ΕΕ), μέσα απ' τις επικίνδυνες δίνες της φοβερής(πιθανότατα έσχατης) κρίσης του καπιταλιστικού «συστήματος», θα πρέπει να «πατήσει» προσεκτικά και μελετημένα, για να δώσει σημειολογικά, την αντίστοιχης ισχύος απάντηση στην έσχατη αυτή πρόκληση πισωγυρίσματος της ιστορίας!

Από εδώ θα πρέπει να ξεκινήσει επειγόντως, με τη δραστική ανάταξη του υποβαθμισμένου προκλητικά Ελληνικού «πυλώνα» ΕΤ/Τ (στα δεδομένα της ΕΕ και των ΗΠΑ), η αποκατάσταση του «πυλώνα» ΚΦ,. σε οργανική προς τούτο σχέση με το πρώτο(νέες τεχνολογίες), με την ανάδειξη της Δημοκρατίας, ως Δημοκρατίας περιεχομένου, σε όλα τα επίπεδα και τομείς των οργανώσιμων το ταχύτερο, σε ομόσπονδες πολιτείες, κοινωνιών της ΕΕ!

Κεφαλαιώδες ζητούμενο και προϋπόθεση ευστάθειας του κεντρικού «πυλώνα» ΚΦ, αποτελεί η ισορροπία της δομής του, με την ισόρροπη οικονομική ανάπτυξη Βορά - Νότου της ΕΕ (δημοκρατικός έλεγχος πλεονασμάτων - ελλειμμάτων των εθνικών Π/Υ), που θα επιτευχθεί με την αναπτυξιακή ανακύκλωση των πλεονασμάτων του πλουτίσαντος πλεονεκτικού καπιταλιστικά Βορά απ΄ τον χειμαζόμενο σήμερα, χρεοκοπημένο μειονεκτικό Νότο!

Τέλος, όσον αφορά στην αποκατάσταση του «πυλώνα» ΕΦ(θρησκεία), στο ύψος των απαιτήσεων ισόρροπης «ζεύξης» με τους άλλους δύο «πυλώνες», το «βρωμισμένο» απ' τις συχνές «διελεύσεις» Ελληνικό «σταυροδρόμι» Ανατολής και Δύσης, εκτιμάται ως το ιδανικό «έδαφος» για μια νέα ποιοτική σύνθεση των ιδεών που χάραξαν διαχρονικά τη μοίρα του κόσμου μας, αλλά και για την ιστορική δικαίωση του τόπου αυτού, ως κορυφαίο σημείο πολιτιστικής αναφοράς!
Η «άδεια» ψυχή του νέου ανθρώπου αυτό περιμένει σήμερα, για να γεμίσει με δύναμη, αγάπη και ελπίδα και να μπορέσει έτσι να ανταποκριθεί έγκαιρα και με επάρκεια στη πολιτισμική πρόκληση της εποχής, που σήμερα βιώνει το οικονομικό της μόνο μέρος!

Έγγραφα φωτιά έρχονται στην δημοσιότητα για τις αμαρτωλές συμβάσεις της JP morgan και του Ελληνικού δημοσίου. Σας παρουσιάζουμε την σύμβαση του ταμείου παρακαταθηκών και δανείων με την JP morgan. Το παρακαταθηκών και δανείων φυσικά δεν πήρε το δάνειο με τις δικές του πλάτες αλλά με τις δικές σας....

Το Ελληνικό δημόσιο μπήκε εγγυητής και μάλιστα πήρε τα 950 εκ/μύρια ευρώ από την JP Morgan βάζοντας ενέχυρο τα δάνεια των Ελλήνων!
Για αυτό το swap, την τιτλοποίηση των δανείων δηλαδή, η αμοιβή της JP morgan ξεπέρασε τα 300 εκατομμύρια ευρώ! Στο πάρτυ των τιτλοποιήσεων (των στεγαστικών σας δανείων) δεν μπορούσαν να λείψουν οι μεγαλοκαρχαρίες των τραπεζών… ποιοι είναι αυτοί; Η Πειραιώς του Σάλα, Η Eurobank του Λάτση, Η millenium, η Εμπορική, η Ασπίς, η Αττική και τέλος η Εθνική τράπεζα με μια γιγαντιαία τιτλοποίηση που ξεπερνάει τα 15 δις ευρώ!…. Αυτές τις απαιτήσεις, τις έχουν πάρει ξένες τράπεζες στις οποίες πουλήθηκαν οι συμβάσεις των δικών σας δανείων. Με απλά λόγια το δικό σας στεγαστικό δάνειο που πήρατε από την alpha bank πχ, τιτλοποιήθηκε και πουλήθηκε στην αγορά, σε μια τράπεζα. Στην οποία πλέον οφείλετε το δάνειο και όχι πια στην alpha. Όλα αυτά, χωρίς να ερωτηθείτε … Την υπογραφή σε αυτές τις τιτλοποιήσεις τις έβαλε το αρχιλαμόγιο της διαπλοκής της οικονομίας Φίλιππος Σαχινίδης. 


Δημήτρης Καζάκης: “Μιλάμε για μεγάλους λωποδύτες”

Σπύρος Καρατζαφέρης: “Σταματήστε θα με πάνε μέσα πάλι!”

Τα όσα αναφέραμε αποκαλύφθηκαν στο Κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΡΤ


Αν αποφασίσει λοιπόν η κυβέρνηση να ακυρώσει την αναστολή των πλειστηριασμών, τράπεζες  και ιδιαίτερα τα επενδυτικά κεφάλαια από το εξωτερικό (τα λεγόμενα αρπακτικά), μέσω του Ελληνικού κράτους θα σας κατάσχουν την περιουσία!  Το σκάνδαλο δεν σταματάει εδώ και θα επανέλθουμε.  Δείτε την ανάλυση των οικονομολόγων από το χτεσινό δελτίο του ΑΡΤ


Με απλά λόγια τι είναι η τιτλοποίηση και ποιο λαμόγιο (υπουργός) στην Ελλάδα την νομιμοποίησε χωρίς την άδειά σας…

Δείτε το βίντεο…