Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

8 Νοε 2012


Η επανεκλογή Ομπάμα φέρνει στο προσκήνιο το ερώτημα. Και τώρα πάμε για πόλεμο; Η υπόθεση του Ιράν πρωτίστως αλλά και της Συρίας αναμένουν λύση και μέσα στις επιλογές είναι και ο πόλεμος.

Οι πρώτες δημόσιες τοποθετήσεις από τις ΗΠΑ λένε ότι ο Ομπάμα θα προσπαθήσει να αποφύγει την εμπλοκή σε πολέμους, για να επικεντρωθεί στο συμμάζεμα της οικονομίας. Αλλά αυτά είναι μόνο δηλώσεις.

Ο Ομπάμα τους τελευταίους μήνες προσπάθησε και κατάφερε να πείσει το Ισραήλ να μην προχωρήσει σε στρατιωτικό χτύπημα εναντίον του Ιράν ,μόνο του. Το Ισραήλ υπάκουσε αλλά η καχυποψία για τον Ομπάμα ήταν δεδομένη.

Ο αντιπρόεδρος της ισραηλινής κυβέρνησης Σιλβάν Σαλόμ συνεχάρη τον Μπαράκ Ομπάμα για την επανεκλογή του στην προεδρία των ΗΠΑ, επικρίνοντας συνάμα τα αντιπολιτευόμενα μέσα ενημέρωσης, τα οποία προέβλεπαν όξυνση της έντασης μεταξύ των δύο κρατών εξαιτίας της συμπάθειας που εξέφρασε στο πρόσωπο του Ρεπουμπλικάνου υποψηφίου Μιτ Ρόμνεϊ ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Όλες οι αμερικανικές κυβερνήσεις είναι υπέρ του Ισραήλ τόσο σε πολιτικό (και) οικονομικό επίπεδο, όσο και στον τομέα της ασφάλειας, διότι μοιραζόμαστε κοινά συμφέροντα και αξίες. (Η εκλογή του) Μπαράκ Ομπάμα για εμάς ήταν μία από τις πιο ευαίσθητες στιγμές», δήλωσε ο Σαλόμ, μιλώντας στην κρατική ραδιοφωνία.

Ο ίδιος πάντως παραδέχθηκε πως υπάρχει μία «διάσταση» ανάμεσα στις δύο χώρες όσον αφορά το «χρονοδιάγραμμα», που αφορά τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να αντιμετωπισθεί το θέμα των πυρηνικών του Ιράν.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Εξωτερικών Ντάνι Αγιαλόν, όπως επικαλείται η ραδιοφωνία των Ενόπλων Δυνάμεων, εξέφρασε την βεβαιότητα πως ο «πρόεδρος Ομπάμα θα είναι εξαιρετικός για το Ισραήλ στη δεύτερη θητεία του».

Το εξαιρετικός για το Ισραήλ δεν μπορεί να σημαίνει κάτι διαφορετικό από την στρατιωτική δράση. Η ισραηλινή ηγεσία έχει δείξει ότι δεν βλέπει άλλο δρόμο και πιστεύει ότι αυτό πρέπει να γίνει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα ,αφού πιστεύει ότι σύντομα το Ιράν θα έχει πυρηνικά όπλα στα χέρια του.

Θα ανοίξει στρατιωτικό μέτωπο με το Ιράν ο Ομπάμα. Οι αμερικανικές ΕΔ, εδώ και μήνες έχουν αναπτυχθεί στη περιοχή του Περσικού και οι ασκήσεις με το Ισραήλ είναι μεγάλες και συνεχείς . Από την άλλη όμως έδειξε -τουλάχιστον προεκλογικά- ότι θέλει να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια πριν μιλήσουν τα όπλα.

“Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα είναι ανοιχτός σε διμερείς συνομιλίες με το Ιράν με αντικείμενο το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, όμως δεν έχουν προγραμματιστεί τέτοιου είδους διαπραγματεύσεις”, είχε δηλώσει ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ.

“Είμαστε ανοιχτοί στο να εξετάσουμε διμερείς διαπραγματεύσεις αλλά δεν έχουμε καμία συμφωνία με τους Ιρανούς για κάτι τέτοιο. Δεν υπάρχει τίποτα προγραμματισμένο. Δεν υπάρχει συμφωνία”, είχε πει.

Από την άλλη υπάρχουν πολλές δυσοίωνες προβλέψεις για το ενδεχόμενο πολεμικής σύγκρουσης ΗΠΑ-Ισραήλ με το Ιράν όπως αυτή που κάνει ο πρώην Αμερικανός πρέσβης στο Ισραήλ Martin Indyk.

Ο Αμερικανός διπλωμάτης έχει πει ότι το 2013 θα είναι “έτος πολέμου”. Υποστηρίζει ότι υπάρχει χρόνος για διαπραγματεύσεις ,ίσως ένα ακόμη εξάμηνο,αλλά δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξος λόγω της “νευρικότητας που επιδεικνύει το Ισραήλ” .

Πολλοί υποστηρίζουν ότι η επανεκλογή του Ομπάμα “εξυπηρετεί” όσους επιδιώκουν την στρατιωτική αναμέτρηση. Ένας Πρόεδρος στη δεύτερη θητεία του κηρύσσει πολύ πιο εύκολα πόλεμο…


  • Το παρακράτος της Άγκυρας ζει και βασιλεύει στην Θράκη, αλλά ο κ. Αβραμόπουλος δεν τολμά ούτε να το κατονομάσει
  • Επίθεση κατά Έλληνα μουσουλμάνου, συγγενή πομάκου συντάκτη της Ζαγάλισα
  • Τρομοκρατούν ατιμώρητοι οι λακέδες του τουρκικού προξενείου

Σοβαρό περιστατικό βίαιης επίθεσης σημειώθηκε στον Εχίνο με θύμα συγγενικό πρόσωπο συντάκτη της "Ζαγάλισα". 

Το θύμα δέχτηκε αναίτια επίθεση από εκτουρκισμένο, ο οποίος, μεταξύ άλλων, ούρλιαζε: «η οικογένειά σας είναι… Πομάκοι και γράφετε και στις εφημερίδες για τους Πομάκους!». 

Το θύμα μεταφέρθηκε από άλλους κατοίκους στο Κέντρο Υγείας Εχίνου. Οι ώρες περνούσαν και ο μάγκας κυκλοφορούσε ελεύθερος, επαναπαυμένος στις δάφνες του άνανδρου κατορθώματός του.

Η συντακτική ομάδα της Ζαγάλισα αντέδρασε άμεσα και έντονα. 

Όμως για άλλη μια φορά διαπιστώσαμε ότι η τουρκοφοβία σε συνδυασμό με την αδιαφορία είναι κυρίαρχες πραγματικότητες στη Θράκη. 

Σκεφτήκαμε ότι εάν το θύμα ήταν πράκτορας του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής, τότε, θα γινόταν χαμός, Η δημοκρατική ευαισθησία και η ανθρωπιστική επαγρύπνηση των ελληνόφωνων τενεκέδων θα ξεχείλιζε στους δρόμους...

Όλοι θα έσπευδαν να πιέσουν για να συλληφθεί ο δράστης. Αλλά, τώρα, σιγά τα …ωά! Έδειραν μια Πομάκα, και τι έγινε; Θα διαμαρτυρηθεί κανείς, μήπως κάποιος βουλευτής, μήπως κάποιος δήμαρχος, μήπως ο περιφερειάρχης, μήπως κάποιος υπουργός, μήπως κάποια φεμινιστική οργάνωση;

Πάντως, είναι γεγονός ότι το κράτος φρόντισε να απογυμνώσει τα Πομακοχώρια από αστυνομική παρουσία. Ο αστυνομικός υπηρεσίας στον Εχίνο, τόνιζε ότι στο τμήμα υπήρχε μόνο ένα άτομο επιφυλακή, το οποίο φυσικά δεν μπορούσε να το εγκαταλείψει για να πάει να συλλάβει το δράστη. Ουσιαστικά δεν είχε καμιά επιχειρησιακή δυνατότητα. Τελικά, αργά το βράδυ, έφθασε περιπολικό από τη Ξάνθη, ο δράστης συνελήφθη και την επομένη το πρωί οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Ξάνθης.

Αναρωτιόμαστε, εάν για να νιώθουμε ασφαλείς στην Ελληνική Θράκη, πρέπει να γίνουμε Τούρκοι, να τρέχουμε πίσω από τους πληρωμένους πράκτορες της Άγκυρας, να φτύνουμε και να κλέβουμε την Ελλάδα και να πανηγυρίζουμε σε κάθε οικονομική ή κοινωνική της καταστροφή.

Ουδέποτε δημιουργήσαμε για τους εαυτούς μας την εικόνα του ήρωα, αλλά, πραγματικά, όσοι Πομάκοι μας ακολουθούν στη Ζαγάλισα και στον Πανελλήνιο Σύλλογο Πομάκων, είναι Ήρωες!

Αδέλφια, κρατάτε, θα έρθει η ώρα που θα τους τσακίσουμε.


Εφημερίδα Ζαγάλισα, τεύχος 62, Αύγουστος - Σεπτέμβριος 2012


Είναι γνωστό το ενδιαφέρον της Γερμανίας για την δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών στην Ελλάδα. Για την υλοποίηση όμως ενός τέτοιου σχεδίου, δημιουργίας δηλαδή ανεξάρτητων οικονομικών περιφερειών, οι Γερμανοί γνωρίζουν πως πρέπει να διαθέσουν χρόνο και χρήμα προκειμένου να πλησιάσουν τους κατάλληλους ανθρώπους που κατέχουν τις κατάλληλες θέσεις, στα επίμαχα και άκρως ενδιαφέροντα για την γερμανική οικονομία σημεία - περιφέρειες της Ελλάδας.
Η Γερμανίδα καγκελάριος έχει τοποθετήσει στην Ελλάδα τον δικό της άνθρωπο, τον κ. Φούχτελ, ο οποίος εδώ και μήνες κινείται σε όλες εκείνες τις περιοχές της Ελλάδας οι οποίες έχουν ειδικό ενδιαφέρον για την Γερμανία.

Ο Χούφτελ ήρθε για να χουφτώσει την δημόσια περιουσία!

Κέρκυρα: Σύμμαχος στο τεράστιο οικονομικό αλισβερίσι... σε βάρος του λαού και της νεολαίας προσέτρεξε η Περιφερειακή αρχή της ΝΔ που συνδιαλέκτηκε για δύο μέρες με τον γερμανό υφυπουργό. Όσα λέει στα δελτία τύπου του ο κ. Περιφερειάρχης είναι το κερασάκι στην τούρτα. Το κύριο ζήτημα που συζήτησαν ήταν πως θα μεθοδεύσουν και θα πλασάρουν το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας....

Τα ραντεβού του Φούχτελ

Πραγματοποιήθηκαν (με άγνωστο αποτέλεσμα) επαφές του υφυπουργού του Ομοσπονδιακού υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Γερμανίας, Χανς Γιοακίμ Φούχτελ (Hans Joachim Fuchtel) με τους εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης και των παραγωγικών τάξεων του Νοτίου Αιγαίου...

«Είμαστε εδώ για να αναζητήσουμε από κοινού τα εργαλεία και τις διαδικασίες για την υλοποίηση έργων και δράσεων, μακριά από τύπους και τη γραφειοκρατία», είπε ο κ. Φούχτελ, που δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις απόπειρες παρερμηνείας και παρεξήγησης αυτής (σσ ..!!) της συνεργασίας από μερίδα της κοινωνίας και των μέσων ενημέρωσης ο Περιφερειάρχης Γιάννης Μαχαιρίδης... τόνισε :
«Κατ' αρχάς, μπορεί και πρέπει να επιβεβαιωθεί ότι οι δύο λαοί μπορούν να συζητούν και να συνεργάζονται με ισότιμους όρους και πάντα με σχέσεις αμοιβαιότητας. Αυτό θα γίνει αν συμφωνήσουμε σε μια βασική προϋπόθεση: ότι δύο εταίροι, φίλοι και συνοδοιπόροι στη μεγάλη Ευρωπαϊκή οικογένεια συνομιλούν σε πνεύμα εμπιστοσύνης. Ότι στο τραπέζι του διαλόγου δεν βρίσκονται απέναντι ο ισχυρός με τον αδύναμο, ο πλούσιος με τον φτωχό, ο δανειστής με τον οφειλέτη, ο κατακτητής και ο υποδουλωμένος».
(Σημείωση: Ο Χούφτελ βρίσκεται εδώ (ή εκεί) επειδή είναι "ισχυρός, πλούσιος, δανειστής και άρα... ΚΑΤΑΚΤΗΤΗΣ!)

Συνάντηση της Όλγας Κεφαλογιάννη με τον Χανς Φούχτελ 24-10-2012

Κατά την διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα όπως η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, η δημιουργία νέων τουριστικών προϊόντων και η στήριξη της απασχόλησης.Κυρίως συζητήθηκε η δυνατότητα εργασίας ελλήνων ξενοδοχοϋπαλλήλων κατά την χειμερινή περίοδο στις τουριστικές επιχειρήσεις της Γερμανίας.. (ΣΣ. γελοιότητες! Περισσότερη δουλειά θα έβρισκαν στην... Σαχάρα!) Τέλος αναφέρθηκε στο θέμα του ιατρικού τουρισμού, τονίζοντας ότι «αποτελεί προτεραιότητα για την Ελλάδα».Και κατέληξε λέγοντας ότι «την επομένη εβδομάδα περιμένουμε να έλθει στην Αθήνα, ο γερμανός υπουργός Υγείας για να συζητήσουμε περαιτέρω το θέμα» (ΣΣ. όλοι οι Γερμανοί "λεπροί" θα εισρεύσουν στην Ελλάδα!)

Φοβερά δύσκολο εγχείρημα οι μεταρρυθμίσεις 13-10-2012

Ο υφυπουργός που έχει χαρακτηριστεί ως εντεταλμένος της Α. Μέρκελ για την Ελλάδα, δηλώνει ότι «η καγκελάριος ενημερώνεται από τον ίδιο με ειδική αναφορά για την εξέλιξη των ελληνογερμανικών σχέσεων μια φορά την εβδομάδα» (σχόλιο: Αυτό έλειπε! Σύστημα!)

Νέους "πρόθυμους" που συνομιλούν με τον... Φούχτελ, καταγγέλλει η ΠΟΕ- ΟΤΑ 29-10-2012

Η νεα λίστα έχεις ως εξής:
1) κ. Φάμελος Σωκράτης, εκπρόσωπος του Δήμου Θέρμης,
2) κ. Αντώνογλου-Κασαβέτης Γεώργιος, Δήμαρχος Ζαγοράς-Μουρεσίου,
3) κα Μπότση Σταυρούλα, Δήμαρχος Σουλίου,
4) κα Βρυζίδου Παρασκευή, Δήμαρχος Εορδαίας,
5) κ. Δανιηλίδης Σίμος, Δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών,
6) κ. Γεράνης Μιχάλης, Πρόεδρος του Δ.Σ. του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη,
7) κ. Καργιώτης Τζανής, Γενικός Γραμματέας του Δήμου Τρικάλων,
8) κ. Λαμπάκης Ευάγγελος, Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης,
9) κ. Μουζάς Δημήτρης, Δήμαρχος Ορεστιάδας,
10) κ. Σαραμάντος Δημήτρης, Δήμαρχος Ωραιόκαστρου,
11) κ. Βαφειάδης Νίκος, Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων-Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε.

Και φυσικά από μια τέτοια πρωτοβουλία δεν θα μπορούσε να λείψει ο prof. Βούγιας Σπυρίδων
(σχόλιο: και ποιός ξέρει πόσοι άλλοι...)

Ξεχάστε την τρόικα και πάμε για δουλειά, λέει ο Χανς Φούχτελ 

Αναγνώστης

"Η Ελλάδα κινδυνεύει να διολισθήσει σε εμφύλιο πόλεμο εάν οι αξιωματούχοι της Αθήνας δεν ακολουθήσουν το παράδειγμα της Ισλανδίας και δεν δώσουν ένα τέλος στη δανειοδότηση της χώρας από πηγές που την λυμαίνονται".

RT News
8 Νοεμβρίου 2012
Απόδοση: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους


Ο δημοσιογράφος Charlie McGrath, πολιτικός αναλυτής και ιδρυτής του ανεξάρτητου αμερικανικού ραδιοτηλεοπτικού δικτύου Wide Awake News, σε συνέντευξή του στο Russia Today News δήλωσε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να αποδεχθεί ότι είναι ήδη χρεοκοπημένη και να ξεκινήσει από την αρχή, σε ορθές βάσεις.

"Η κατάσταση της υγείας της οικονομίας αυτής της χώρας δεν πρόκειται να αλλάξει εάν δεν συνειδητοποιήσουν οι πολιτικοί της ότι η χώρα είναι χρεοκοπημένη και εάν δεν πουν στις μεν τράπεζες ότι κρατούν το χρέος τους, στην δε Ε.Ε. και την ΕΚΤ, ότι πρόκειται να κηρύξουν χρεοκοπία", δήλωσε στο ρωσικό δορυφορικό δίκτυο ο McGrath.

Όλο το κείμενο της συνέντευξης:

Russia Today News: Πιστεύετε ότι το νέο δάνειο με τα νέα μέτρα λιτότητας που συνεπάγεται θα συμβάλει στην αποφυγή της οικονομικής κατάρρευσης της Ελλάδας;

Charlie McGrath: Όχι, δεν το πιστεύω. Χρόνια το συζητάμε αυτό και συνεχώς παρακολουθούμε την Ελλάδα να προχωράει ασθμαίνοντας για λίγα ακόμα μέτρα, μέχρι την επόμενη δόση, και μετά από λίγους μήνες είναι σε χειρότερη κατάσταση από πριν και χρειάζεται νέα δόση δανείου. Παράλληλα βλέπουμε την αγανάκτηση αυτού του λαού να αυξάνεται με κάθε νέα δόση και δέσμη μέτρων. Και την επόμενη φορά θα συσσωρευτεί ακόμα περισσότερη οργή μέχρι να κλιμακωθεί. Αυτό είναι το φυσικό επακόλουθο μιας ανοιχτής επίθεσης σε μια εκλεγμένη αντιπροσωπευτική κυβέρνηση και μιας επίσης ανοιχτής επίθεσης εναντίον της εθνικής κυριαρχίας μιας χώρας.

Βλέπουμε μια Τρόικα να έχει καταλάβει την Ευρώπη. Βλέπουμε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να προσπαθούν να αυτοανακηρυχθούν σε κυβέρνηση όλης της Ευρώπης, εν προκειμένω της Ευρωζώνης.

Russia Today News: Tι είναι χειρότερο, επομένως, για τον ελληνικό λαό; Να βγει από το ευρώ και να κηρύξει χρεοκοπία ή να εξακολουθήσει να δανείζεται και να εφαρμόζει μέτρα λιτότητας;

Charlie McGrath: Σίγουρα το δεύτερο. Είναι δυνατόν να συνεχίζονται τα δάνεια και να εξακολουθούν να πληρώνουν οι απλοί Έλληνες ενώ θα διογκώνεται το χρέος της χώρας; Είναι εντελώς παράλογη η όλη διαδικασία.

Κατά τη γνώμη μου, η Ελλάδα θα πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα της Ισλανδίας. Να βγει και να πει στις τράπεζες: "Μας συγχωρείτε πολύ, αλλά μας δανείσατε χρήματα, προκαλέσατε το χρέος μας και τώρα χάνετε". Αυτό είναι που κανονικά συμβαίνει σε όλες τις καπιταλιστικές χώρες που διέπονται από τους κανόνες της ελεύθερης αγοράς, αλλά στην περίπτωση της Ελλάδας έχουμε κάτι διαφορετικό και πρωτοφανές. Έχουμε κάποιους δανειστές που φορτώνουν το χρέος στις πλάτες του ελληνικού λαού.

Και αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, αυτό δεν θα σταματήσει στην Ελλάδα. Όλη η Ευρώπη θα οδηγηθεί στην ίδια μαρτυρική οδό. Αυτός είναι και ο λόγος που βλέπουμε ένα υπερβάλλοντα ζήλο από πλευράς του προγράμματος αγοράς ομολόγων να εκχωρεί όλο και περισσότερη εξουσία στις Βρυξέλλες. Κατανοούν πλήρως ότι η κρίση δημόσιου χρέους, αν και ξεκίνησε από την Ελλάδα, δεν θα σταματήσει εκεί.

Russia Today News: Κατά την άποψή σας, πού οδηγείται η Ελλάδα με όλη αυτή την αγανάκτηση και τις διαμαρτυρίες που βλέπουμε με κάθε νέα εξαγγελία μέτρων;

Charlie McGrath: Έχουμε ήδη δει πολίτες να αυτοκτονούν μπροστά στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Βλέπουμε Έλληνες πολίτες που έχουν χάσει τα πάντα, έχουν χάσει τις ελπίδες τους και δημιουργείται πλέον η γενική αίσθηση ότι δεν υπάρχει μέσα στο κτίριο αυτό κανείς που να τους αντιπροσωπεύει. Βλέπουμε μια μορφή σύγχρονης τυραννίας που ασκείται από μια μερίδα τεχνοκρατών μέσα στην Ελλάδα και επιβάλλεται στην πλειοψηφία. Και η μειοψηφική αυτή μερίδα εκφράζεται μέσα στο κοινοβούλιο ως πλειοψηφία των 153 ψήφων από τις συνολικές 300, με αποτέλεσμα να επιβάλλει περισσότερη λιτότητα σε αυτό τον λαό. Αποτέλεσμα είναι οι Έλληνες να χάνουν ολοένα και περισσότερο τις ελπίδες τους, βλέποντας ότι δεν έχουν πια κανένα έλεγχο πάνω στο οικονομικό μέλλον της χώρας τους.

Είναι δυνατόν, επομένως, η κατάσταση αυτή να μην οδηγήσει σε κάτι ακραίο, όπως είναι ένας εμφύλιος; Και αυτό ακριβώς φοβάμαι ότι θα συμβεί. Κινδυνεύει η χώρα αυτή να διολισθήσει σε εμφύλιο πόλεμο εάν οι αξιωματούχοι της Αθήνας δεν ακολουθήσουν το παράδειγμα της Ισλανδίας και δεν δώσουν ένα τέλος στη δανειοδότηση της χώρας από πηγές που την λυμαίνονται.

Russia Today News: Την ερχόμενη Κυριακή, η Βουλή των Ελλήνων πρόκειται να εγκρίνει τον νέο προϋπολογισμό της χώρας. Τι θα πρέπει να αναμένουμε;

Charlie McGrath: Η κατάσταση της υγείας της οικονομίας αυτής της χώρας δεν πρόκειται να αλλάξει, εάν δεν συνειδητοποιήσουν οι πολιτικοί της ότι η χώρα είναι χρεοκοπημένη και εάν δεν πουν στις μεν τράπεζες ότι κρατούν το χρέος τους, στην δε Ε.Ε. και την ΕΚΤ, ότι πρόκειται να κηρύξουν χρεοκοπία. Αυτό θα συνέβαινε σε μια οποιαδήποτε καπιταλιστική χώρα. Η Ελλάδα θα επανέλθει σε μια οικονομική κατάσταση που θα την χαρακτηρίζαμε υγιή, μόνο εάν συνειδητοποιήσει και αναγνωρίσει δημοσίως ότι έχει χρεοκοπήσει τελείως και στη συνέχεια ξεκινήσει από την αρχή.
Του Λάμπρου Καλαρρύτη 

Στην τελική ευθεία βρίσκεται το «γερμανικό σχέδιο» οικονομικής κατάληψης της χώρας μέσω της παραχώρησης της δημόσιας περιουσίας και αρπαγής της ιδιωτικής.
Ταυτόχρονα, επιχειρείται η μετατροπή της Ελλάδας σε κανονικό προτεκτοράτο, με τον απόλυτο έλεγχο και τη διαχείριση από τους δανειστές των πόρων του κράτους –έσοδα, δαπάνες, πληρωμές (!)–, πρόταση που διατύπωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, και την οποία προσπάθησε κατόπιν εορτής και ανεπιτυχώς να διαψεύσει το Μέγαρο Μαξίμου. 

Σύμφωνα με «υποψίες», μάλιστα, της αντιπολίτευσης αλλά και των κυβερνητικών εταίρων, ο πρωθυπουργός έχει συζητήσει και είχε συμφωνήσει ακόμα και με αυτή τη ρύθμιση στις συνομιλίες με τους Γερμανούς… Πληροφορίες αναφέρουν ότι η πρόταση βρίσκεται εγγράφως υπόψη του Μεγάρου Μαξίμου, αλλά ο πρωθυπουργός δηλώνει σε συζητήσεις ότι την έχει απορρίψει.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο σχεδιασμός, τον οποίο και έχει αποδεχτεί η ελληνική κυβέρνηση, προβλέπει τη μέσω του ΤΑΙΠΕΔ –αναδεικνύεται σε βασικό μοχλό για το ξεπούλημα σε εξευτελιστικό τίμημα της χώρας συνολικά– απόκτηση κυρίως από τους Γερμανούς ακινήτων του Δημοσίου. Με σειρά τροπολογιών το τελευταίο διάστημα παραχωρείται προς «αξιοποίηση» στο Ταμείο το σύνολο σχεδόν της ακίνητης περιουσίας της Ελλάδας, είτε αυτή βρίσκεται εντός των συνόρων είτε εκτός, καθώς στο σφυρί βγαίνουν και ακίνητα στα οποία στεγάζονται ελληνικές πρεσβείες στο εξωτερικό. 
Στο σχεδιασμό στον οποίο εμπλέκονται νομικά γραφεία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, όπως επίσης και ελληνικές τράπεζες που δραστηριοποιούνται με το «μανδύα» τεχνικών συμβούλων, προβλέπεται τα ακίνητα να δοθούν ως «εγγύηση» για τη δανειοδότηση της χώρας. 
Κοινοτικές πηγές αναφέρουν ότι με αυτό ακριβώς τον εκβιασμό βρέθηκε αντιμέτωπος και ο κ. Σαμαράς κατά τη διάρκεια των συναντήσεών του με την Άνγκελα Μέρκελ, αλλά και με τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι. 
Οι ίδιοι παράγοντες, που είναι σε θέση να γνωρίζουν το παρασκήνιο των εκβιαστικών διλημμάτων που τίθενται προς την Αθήνα, αναφέρουν ότι οποιαδήποτε υποχώρηση των θεσμικών εταίρων και δανειστών μας στο μείζον για την ελληνική πλευρά κομμάτι της επιμήκυνσης, αλλά και στο ενδεχόμενο «κουρέματος», προϋποθέτει τελική και αμετάκλητη ρύθμιση για την εκχώρηση της ακίνητης περιουσίας. Στη διαδικασία αυτή πρωταγωνιστικό ρόλο φέρεται να έχει και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, όπως φέρεται να ζήτησε από τον πρωθυπουργό ο Μάριο Ντράγκι.

Στο στόχαστρο των δανειστών βρίσκονται και τα ακίνητα που ανήκουν στην ιδιοκτησία των ΑΕΙ και των ΤΕΙ. Η σπουδή της κυβέρνησης να υποταχθεί άρον άρον στα συμφέροντα των δανειστών προσέλαβε τις τελευταίες ημέρες κωμικοτραγικές διαστάσεις, καθώς το υπουργείο Οικονομικών επιχείρησε να παραχωρήσει στο ΤΑΙΠΕΔ ακίνητα που ανήκουν στα πανεπιστήμια μέσω τροπολογίας που κατατέθηκε από το υπουργείο Οικονομικών. Στη σχετική τροπολογία μεταβίβασης συγκεκριμένων ακινήτων και εκτάσεων που ανήκουν στα πανεπιστήμια υπήρξε, μάλιστα, η διατύπωση «χωρίς αντάλλαγμα», που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στη Βουλή. Η οσμή σκανδάλου στο χειρισμό του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο εμφανίστηκε να παραβλέπει (;) τη συνταγματική διάταξη «για το αυτοδιοίκητο» των ΑΕΙ, προκάλεσε αναβρασμό και στο εσωτερικό των Κοινοβουλευτικών Ομάδων των τριών κομμάτων. Το κλίμα που δημιουργήθηκε οδήγησε τον υπουργό Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλο σε έκρηξη –εντονότατη φημολογία, μάλιστα, τον έφερε να απειλεί ακόμα και με παραίτηση–, και τελικά η επίμαχη τροπολογία αποσύρθηκε από τον κ. Στουρνάρα. Θεωρείται δεδομένο ότι οι δανειστές θα επιμείνουν και θα επανέλθουν μέσω της κυβέρνησης, καθώς δεν είναι διατεθειμένοι να «χάσουν» τα ακίνητα των πανεπιστημίων.

Περιουσία Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Στις προτεραιότητες των Γερμανών βρίσκεται και η απόκτηση της περιουσίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, διότι, όταν λένε ότι τα θέλουν όλα, εννοούν όλα. Ο αγαπημένος της Άνγκελα Μέρκελ, Χανς Γιοακίμ Φούχτελ, έχει αναλάβει να διασφαλίσει ότι οι περιουσίες των δήμων θα περάσουν και αυτές σε γερμανικά χέρια. Το μυστικό βρίσκεται στην «αδελφοποίηση» ελληνικών με γερμανικούς δήμους και στα κοινά αναπτυξιακά projects ελληνικών δήμων με γερμανικές επιχειρήσεις. 
Με δεδομένη τη μείωση της χρηματοδότησης από το κράτος, οι δήμοι –πέραν της φορολογίας που θα επιβάλουν στους δημότες για να αντεπεξέλθουν στα έξοδα λειτουργία τους–, θα βάζουν ως εγγύηση την ακίνητη περιουσία τους είτε για να συμμετάσχουν σε κοινές αναπτυξιακές επιχειρήσεις με γερμανικές εταιρείες είτε για να λαμβάνουν δάνεια. Και, βέβαια, σε οτιδήποτε προσφέρεται για business σε επίπεδο δήμων, από τη διαχείριση απορριμμάτων μέχρι τον τουρισμό, τον πρώτο λόγο θα έχουν οι Γερμανοί επιχειρηματίες. 
Οι Γερμανοί έχουν ανακαλύψει έναν τεράστιο θησαυρό στην περιουσία των δήμων και γι’ αυτό ο Φούχτελ οργώνει την Ελλάδα. Να σημειωθεί ότι ο Σόιμπλε δήλωσε πως «πρέπει να δημιουργηθούν διοικητικές δομές σε όλη την Ελλάδα, ακόμα και από το επίπεδο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης»…

Στο μείζον θέμα της ενέργειας οι Γερμανοί φυσικά και είναι παρόντες. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Άνγκελα Μέρκελ έχει θέσει με σαφήνεια και με επιτακτικό τρόπο το γερμανικό ενδιαφέρον για τα πιθανολογούμενα κοιτάσματα υδρογονανθράκων στις ελληνικές θάλασσες. Οι προσπάθειες να υποθηκευτούν τα κοιτάσματα θα ενταθούν μετά τα αποτελέσματα των γεωτρήσεων, υπάρχει, εξάλλου, πρόνοια στο Μνημόνιο για δέσμευση και των μελλοντικών κρατικών εσόδων.
Ειρήσθω εν παρόδω, πληροφορίες αναφέρουν ότι η απόλυτη πρόσδεση της κυβέρνησης στο γερμανικό άρμα έχει προκαλέσει τη δυσφορία των Αμερικανών, που εκδηλώνεται με διάφορους τρόπους, ίσως όχι άμεσα αντιληπτούς σε αυτή τη φάση. Η συνέχεια μετά τις αμερικανικές εκλογές.

Και η… ιδιωτική περιουσία!

Παράλληλα με το σχεδιασμό για την εκποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου εξελίσσεται και σχέδιο μεταβίβασης σε ξένους της ακίνητης ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων. Κομβικό ρόλο σε αυτή τη διαδικασία διαδραματίζουν οι ελληνικές τράπεζες, οι οποίες πιέζουν τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά για προσημειώσεις ακινήτων ακόμα και για καταναλωτικά δάνεια ή κάρτες!

Η ιδιωτική περιουσία, όπως έχουν γράψει εδώ και καιρό τα «Επίκαιρα», έχει στοχοποιηθεί από την τρόικα και κυρίως από τους Γερμανούς. Η αύξηση της φορολογίας στα ακίνητα σε συνδυασμό με τη ραγδαία μείωση των εισοδημάτων οδηγούν χιλιάδες δανειολήπτες σε αδυναμία αποπληρωμής των στεγαστικών δανείων τους αλλά και χιλιάδες ιδιοκτήτες σε αδιέξοδο, καθώς δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα αλλεπάλληλα χαράτσια. 
Η περαιτέρω μείωση των τιμών των κατοικιών θα απαξιώσει τις περιουσίες αλλά θα δημιουργήσει ευκαιρίες για τα γερμανικά και εγχώρια «κοράκια». Σε περίπτωση, δε, που το ύψος του στεγαστικού δεν θα καλύπτεται από τον πλειστηριασμό, η τράπεζα θα εκποιεί και τυχόν άλλα ακίνητα του δανειολήπτη. Τα «πακέτα» των ακινήτων που θα μαζέψουν οι τράπεζες θα περάσουν στη συνέχεια είτε σε γερμανικές εταιρείες real estate, που έχουν δημιουργηθεί γι’ αυτό το σκοπό, είτε απευθείας σε γερμανικές τράπεζες, που θα ελέγχουν τις ελληνικές.

Το ίδιο θα συμβεί και με τις χρεωμένες ελληνικές επιχειρήσεις. Ήδη οι τράπεζες «στραγγαλίζουν» την αγορά, αρνούμενες να διευκολύνουν τις εταιρείες, ακόμα και τις υγιείς, οι οποίες εξωθούνται σε κλείσιμο και σε κατάσχεση των περιουσιακών τους στοιχείων. Ετοιμάζεται έτσι το έδαφος για «σκουπίσουν» οι Γερμανοί και την ελληνική αγορά.

Η πολιτική των εκβιασμών που ακολουθεί η τρόικα πριν από την εκταμίευση κάθε δόσης την τελευταία διετία, ώστε να επιβάλλει κάθε φορά όλο και πιο επώδυνα μέτρα, θα συνεχιστεί τουλάχιστον έως το τέλος του 2014. Τα 31,5 δις ευρώ δεν θα είναι το τελευταίο ποσό που θα πάρουμε από τα δάνεια ύψους 240 δις ευρώ –110 δις. ευρώ από την πρώτη δανειακή σύμβαση και 130 δις ευρώ από τη δεύτερη– από τις χώρες της Ευρωζώνης και το ΔΝΤ. 
Εφόσον η Ελλάδα πάρει το Νοέμβριο τα 31,5 δις ευρώ –τα οποία με βάση τη σύμβαση του περασμένου Μαρτίου θα έπρεπε να τα έχει πάρει τον Ιούνιο– και εξασφαλίσει και τα επιπλέον 5 δις ευρώ που διεκδικεί για τη δόση του Σεπτεμβρίου, θα έχει λαμβάνειν ακόμη 59 δις ευρώ. Τα χρήματα είναι πολλά και με βάση τη δανειακή σύμβαση θα δίνονται ανά τρίμηνο και αφού έχει προηγηθεί η σχετική έκθεση αξιολόγησης από την τρόικα. 
Το γαϊτανάκι των πιέσεων θα συνεχιστεί και στο μέλλον και δεν θα αφορούν μόνο στη λήψη νέων δημοσιονομικών μέτρων, με νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, αλλά και στην περαιτέρω αποδόμηση των εργασιακών δικαιωμάτων. Υπάρχει, άλλωστε, συμφωνία για ρήτρα απόκλισης οπότε θα απαιτείται από την τρόικα άμεση περικοπή μισθών και συντάξεων κάθε φορά που θα διαπιστώνει ότι υπάρχει υπέρβαση του στόχου για το δημοσιονομικό έλλειμμα. Επειδή οι Γερμανοί γνωρίζουν ότι η ύφεση και η φοροδοτική αδυναμία που θα προκαλούν τα μέτρα θα οδηγούν σε απόκλιση, θα τη χρησιμοποιούν για να κατεβάσουν μισθούς και συντάξεις, και συνολικά το βιοτικό επίπεδο εκεί που εξαρχής ήθελαν: ούτε καν σε επίπεδο Βουλγαρίας.

Εκβιασμός με κάθε δόση

Από τις επόμενες δόσεις, οι δύο μεγαλύτερες προβλέπονται για το Μάρτιο του 2013 (9,8 δις ευρώ) και το Μάρτιο του 2014 (12,3 δις ευρώ), ενώ στα άλλα τρίμηνα κυμαίνονται περί τα 5 δις ευρώ. Ο εκβιασμός γύρω από τις δόσεις αυτές θα γίνεται, ανεξάρτητα από το ότι αυτές θα αφορούν κυρίως στην εξυπηρέτηση των δανείων που έχουμε λάβει από τους πιστωτές μας.

Οι πιέσεις για μέτρα θα συνοδεύονται πιθανότατα και με νέες χρονικές καθυστερήσεις στις εκθέσεις της τρόικας και συνεπώς στην εκταμίευση των δόσεων, με αποτέλεσμα να διατηρείται συνεχώς το πρόβλημα ρευστότητας και της ασφυξίας της οικονομίας. Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών –θα ολοκληρωθεί με τη δόση των 31,5 δις ευρώ– δεν θα λύσει το πρόβλημα της ρευστότητας που απασχολεί τις επιχειρήσεις, ιδιαίτερα τις μικρομεσαίες, και συνολικά την οικονομία. 
Για να λυθεί το πρόβλημα, θα πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερη χρηματοδότηση των τραπεζών από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα απευθείας ή μέσω της Τράπεζας της Ελλάδος, αλλά δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η ΕΚΤ, που ελέγχεται από τη Γερμανία, θα κινηθεί σε τέτοια κατεύθυνση. Η ασφυξία στην αγορά εντείνεται από την εμπλοκή στην απορρόφηση των κοινοτικών πόρων που είναι διαθέσιμοι στην Ελλάδα με το ΕΣΠΑ και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Η απορρόφηση των αδιάθετων πόρων του ΕΣΠΑ έχει κολλήσει, ενώ η ομάδα δράσης του Χορστ Ράιχενμπαχ υποτίθεται ότι ασχολείται εδώ και ένα χρόνο για να διευκολύνει την κατάσταση. 
Αντί για βελτίωση, όμως, δημιουργούνται εμπλοκές λόγω των πολύπλοκων γραφειοκρατικών διαδικασιών των Βρυξελλών, ενώ στελέχη της τρόικας να θεωρούν ότι ο κ. Ράιχενμπαχ σκοπίμως δεν βοηθά ουσιαστικά την κατάσταση, αλλά απλώς κάνει παιχνίδι δημοσίων σχέσεων. Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων έχει δεσμευθεί από τον περασμένο Μάρτιο να διαθέσει στην Ελλάδα –με εγγύηση πόρους του ΕΣΠΑ– πάνω από 1,5 δις ευρώ για τη δημιουργία ενός ταμείου που θα εγγυάται την αποπληρωμή των δανείων μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Η εκταμίευση όμως των κεφαλαίων καθυστερεί, με αποτέλεσμα να στραφεί κατά της ΕΤΕπ ακόμη και ο Γιόχανες Χαν, ο αρμόδιος για την περιφερειακή πολιτική επίτροπος της ΕΕ.

Ασφυξία δημιουργούν στα νοικοκυριά και στην αγορά οι συνεχείς φορολογικές επιβαρύνσεις. Ορισμένες πληροφορίες φέρουν την τρόικα να μην δέχεται την πρόταση της κυβέρνησης για αποπληρωμή των φορολογικών χαρατσιών σε πολλές μηνιαίες δόσεις, μετά τη διαπίστωση ότι το 40% των φορολογουμένων δεν μπορεί να είναι συνεπές στην πληρωμή τους. Ήδη το υπουργείο Οικονομικών άρχισε να βγάζει σε πλειστηριασμό ακίνητα φορολογουμένων για οφειλές στην εφορία, ακόμη και για ποσά της τάξης των 3.000 ευρώ. Αν κάποιος, δηλαδή, «χάσει» ένα χαράτσι και μία δόση στην εφορία, θα βρίσκεται αντιμέτωπος με κατάσχεση του σπιτιού του…

Δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Επίκαιρα» (25/10/2012)

Παιγνίδια από Σόιμπλε και ΙMF την επομένη της ψηφοφορίας των μέτρων
Δεν μπορούν να γίνουν ανεκτά από τον ελληνικό λαό

Εν μέσω εντάσεων και πρωτοφανούς φθοράς το Ελληνικό Κοινοβούλιο ενέκρινε το πακέτο των πρόσθετων μέτρων που απαιτούσαν δανειστές και εταίροι προκειμένου να συνεχίσουν την απρόσκοπτη χρηματοδότηση της χώρας και να διατηρήσουν τη θέση της στην ευρωζώνη.

Η απαίτηση και η συνοδεύουσα αυτήν προσαρμογή - δημοσιονομική και μεταρρυθμιστική - σκληρή όσο καμία άλλη και μοναδική στον κόσμο, προκάλεσε όπως ήταν αναμενόμενο φθορές στην κυβέρνηση και στα κόμματα που την στηρίζουν.

Συνολικά επίσης το ελληνικό πολιτικό σύστημα εδέχθη πίεση εξουθενωτική και απολύτως διαβρωτική.

Ωστόσο παρά τις φθορές οι δυνάμεις που στηρίζουν την κυβέρνηση σήκωσαν το κόστος και ανέλαβαν την ευθύνη να προχωρήσουν. Και το έπραξαν με την προσδοκία μιας συνολικής λύσης του ελληνικού προβλήματος.

Αυτή ήταν άλλωστε και η υπόσχεση της κυρίας Μέρκελ και των ιθυνόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ειδικά η γερμανίδα καγκελάριος ήλθε επί τούτου στην Αθήνα προκειμένου να ενισχύσει τον κ. Σαμαρά προς την κατεύθυνση υπερψήφισης των μέτρων. Όλοι θυμούνται τις προτροπές των γερμανών και άλλων ευρωπαίων πολιτικών να προχωρήσουμε πρώτα ώστε να απολαύσουμε στη συνέχεια έμπρακτη συμπαράσταση και αμέριστη βοήθεια.

Και όντως το δέλεαρ δεν είναι αμελητέο. Βάσει της συμφωνίας του περασμένου Μαρτίου η «πειθαρχική» Ελλάδα έχει να λαμβάνει αρκετά. Και συγκεκριμένα τη μεγάλη δόση του Οκτωβρίου των 31,3 δισ. ευρώ, την ουδέποτε εισπραχθείσα δόση του Σεπτεμβρίου ύψους 5 δισ. ευρώ και εκείνη του προσεχούς Δεκεμβρίου ύψους 8,3δισ. ευρώ.

Δηλαδή συνολικά κοντά στα 45 δισ. ευρώ, από τα οποία τα 25 για δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών, 4 δισ. για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του κράτους στον ιδιωτικό τομέα και τα υπόλοιπα για την χρηματοδότηση υποχρεώσεων της χώρας.

Επιπλέον η συμφωνία προέβλεπε και ελευθέρωση εντόκων γραμματίων ύψους 6 δισ. ευρώ που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την ενίσχυση της ρευστότητας της οικονομίας. Ακόμη, η ελληνική πλευρά εξασφάλισε στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης των μέτρων την επιμήκυνση επίτευξης των δημοσιονομικών στόχων κατά δύο έτη, από το 2014 στο 2016 και ρυθμίσεις που θα οδηγούσαν στη βιωσιμότητα του χρέους και θα απάλλασσαν την Ελλάδα από την ανασφάλεια της επιστροφής στη δραχμή.

Αυτό είναι το συμφωνημένο αντάλλαγμα των μέτρων που ελήφθησαν την Τετάρτη.

Από την επομένη ωστόσο της ψήφισης των μέτρων οι εμπλεκόμενοι στην διευθέτηση του ελληνικού προβλήματος άρχισαν τα κόλπα.

Ο Σόιμπλε μετέδωσε τις πρώτες αμφιβολίες για το χρόνο καταβολής της δόσης και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επίσης φανέρωσε την πίεση στο ζήτημα του χρέους.

Ως γνωστόν το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών χρησιμοποίησε τις εκθέσεις του Ταμείου για να επιτύχει το κούρεμα των ιδιωτών την περασμένη άνοιξη. Και τώρα το Ταμείο επιστρέφει τα ίσα. Επειδή δεν θέλει να συνεχίσει να πληρώνει άλλο την Ελλάδα αναδεικνύει το βάρος του χρέους ώστε να επιτύχει αυτό πια το κούρεμα του επίσημου χρέους που θα επιβαρύνει τα ευρωπαϊκά κράτη και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Η αντιπαράθεση των δύο μερών είναι εμφανής διά γυμνού οφθαλμού και ήδη χρησιμοποιείται ως βάση αμφισβήτησης της Ελλάδας. Πιθανώς δε να αποτελέσει και ευκαιρία υπαναχωρήσεων από την πλευρά τους.

Η ελληνική πολιτική ηγεσία πρέπει να είναι προετοιμασμένη γι' αυτό το ενδεχόμενο, για μια προσχηματική κωλυσιεργία από την μεριά των εταίρων και των δανειστών.

Όπως είναι φανερό κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει ανεκτό. Αν ο κ. Σαμαράς διαπιστώσει τέτοιες διαθέσεις πρέπει να αντιδράσει πάραυτα. Και να απαιτήσει ταχεία απόδοση των υπεσχημένων.

Η ελληνική πολιτική και η ελληνική κοινωνία δεν μάτωσαν για να δεχθούν τέτοιες εξευτελιστικές συμπεριφορές και στάσεις.

Αν επιχειρήσουν τέτοια προσβολή του αισθήματος του λαού δεν υπάρχει παρά ένας δρόμος, αυτός της οικειοθελούς αποχώρησης και αυτόματης ανατίναξης της ευρωζώνης. Οι ευρωπαίοι δεν μπορούν να παίζουν άλλο με τον ελληνικό λαό. Τελεία και παύλα... 


Η περίπτωση του τούρκου προξένου της Κομοτηνής έκανε την Άγκυρα να αλλάξει την τακτική εκφοβισμού των Ελλήνων μουσουλμάνων

Σοβαρό επεισόδιο σε βάρος του νέου Ιμάμη της Ρόδου κ. Καρα Αλή Χασάν εκτυλίχθηκε χθες στο Τέμενος Ιμπραήμ Πασά όπου μετέβη για την τέλεση της καθιερωμένης καθημερινής προσευχής.

Ο νέος Ιμάμης δέχτηκε επίθεση από δύο άτομα της Μουσουλμανικής Κοινότητας Ρόδου τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες- τον εξύβρισαν και τον χτύπησαν!
Πρόκειται για ένα 49χρονο υπήκοο Τουρκίας και ένα 42χρονο ημεδαπό, κάτοικο Εχίνου Ξάνθης, οι οποίοι συνελήφθησαν από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου μετά την υποβολή μηνύσεων και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διατάραξης θρησκευτικής συνάθροισης, έμπρακτης εξύβρισης και απρόκλητης σωματικής βλάβης.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από τον πρόεδρο του ΒΑΚΟΥΦ κ. Οντέρ Ουζέλ ο νέος Ιμάμης της Ρόδου κ. Καρα-αλή Χασάν του Χακή, επελέγη με την από 17/10/2012 Απόφαση της Επιτροπής που συστήθηκε από τον Οργανισμό του ΒΑΚΟΥΦ, για την αξιολόγηση των αιτήσεων που είχαν υποβληθεί για την θέση αυτή και θα λειτουργεί στο Τέμενος Ιμπραήμ Πασά της Ρόδου στην πλατεία Δαμαγήτου από την Τετάρτη 7/11/2012 και θα είναι στη διάθεση των πιστών Μουσουλμάνων του νησιού μας για οποιαδήποτε θρησκευτική τελετή.
Χθες το πρωί ο νέος Ιμάμης της Ρόδου συνοδευόμενος από το Δ.Σ. του Οργανισμού Κτημάτων ΒΑΚΟΥΦ Ρόδου, πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στον σεβασμιότατο μητροπολίτη Ρόδου κ.κ. Κύριλλο και στη συνέχεια είχε επίσκεψη γνωριμίας με τον δήμαρχο Ρόδου κ. Στάθη Κουσουρνά, όπου ανταλλάχθηκαν ευχές και τονίστηκε η επί χρόνια αρμονική συμβίωση των Μουσουλμάνων και των Χριστιανών της Ρόδου, για την συνέχιση της οποίας θα υπάρξει η από κοινού συνεργασία, ενώ συνάντηση με τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννη Mαχαιρίδη θα πραγματοποιηθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες, λόγω απουσίας του στην Κύπρο.
Το επεισόδιο και οι μηνύσεις

Μετά την ολοκλήρωση των εθιμοτυπικών επισκέψεων ο νέος Ιμάμης της Ρόδου μετέβη στο τέμενος Ιμπραήμ Πασά, προκειμένου να τελέσει την καθιερωμένη καθημερινή προσευχή, ενώπιον των πιστών μουσουλμάνων της Ρόδου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, για αυτό είχαν ενημερωθεί και τα μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας του νησιού μας προκειμένου να συμμετάσχουν όσοι το επιθυμούν.

Ωστόσο η προσευχή δεν κατάφερε να αρχίσει καλά - καλά καθώς οι δύο άνδρες, ένας εκ των οποίων έχει έρθει από άλλη περιοχή της χώρας μας προκειμένου να εκτελέσει καθήκοντα Χότζα, επιτέθηκαν στον νέο Ιμάμη με αποτέλεσμα να προκαλέσουν τον ελαφρύ τραυματισμό του.

Το όλο επεισόδιο προκάλεσε αναστάτωση τόσο στους παρευρισκομένους όσο και στα υπόλοιπα μέλη της Μουσουλμανικής Κοινότητας που πληροφορήθηκαν το γεγονός.
Πάντως στη συνέχεια ο νέος Ιμάμης κατήγγειλε το γεγονός, και σύμφωνα με αυτόν οι δυο κατηγορούμενοι αφού εισήλθαν σε χώρο λατρείας (μουσουλμανικό τέμενος) κατά την διάρκεια προσευχής, ο μεν 49χρονος χειροδίκησε σε βάρος του, ο δε 42χρονος τον απώθησε από το σημείο της προσευχής.

Μετά την υποβολή μήνυσης σε βάρος των δύο ανδρών αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου τους εντόπισαν και τους συνέλαβαν χθες αργά το μεσημέρι. Οι δύο άνδρες κρατούνται προκειμένου σήμερα να προσαχθούν με τη διαδικασία του αυτοφώρου ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Ο νέος Ιμάμης της Ρόδου κ. Καρα-αλή Χασάν του Χακή, γεννήθηκε το 1966 σε μια κωμόπολη της Κομοτηνής όπου και ξεκίνησε τις σπουδές του. Το 1977 φοίτησε στο Κολέγιο Φουρκάν της Αραβικής δημοκρατίας της Συρίας. Και το έτος 1983 αποφοίτησε με τον τίτλο Χαφίζ (ο αποστηθίζοντας το Ιερό Κοράνιο) από το εκπαιδευτήριο Κορανίου Αρένων Τερτζουμάν της επαρχίας Φατίχ της Κωνσταντινούπολης.
Μιλάει άριστα την Ελληνική, Αραβική και Τουρκική γλώσσα.
Το 1988 διορίστηκε από την Μουφτεία Κομοτηνής στη θέση του Ιμάμη στο νομό Ροδόπης. Το 2010 διορίστηκε από την Μουφτεία Διδυμοτείχου Ιμάμης στην κωμόπολη Φερών του νομού Έβρου απ΄ όπου και ήρθε στην Ρόδο ως νόμιμα εκλεγμένος Ιμάμης για να υπηρετήσει το φιλόθρησκο κοινό των μουσουλμάνων του νησιού μας.


Πως βλέπει η Άγκυρα το γεγονός

Ο τοποθετηθείς από την διοίκηση Βακουφίων ως ιμάμης στην Ρόδο Χασάν Καρααλί -παρά το ότι η κοινότητα των μουσουλμάνων Ρόδου διόρισε και δέχτηκε ως ιμάμη τον Ιλτέρ χότζα- σήμερα έφτασε να γίνει αιτία περιστατικού στο οποίο επενέβη η αστυνομία στο τζαμί

Αναφέρεται πως ο Χασάν Καρααλί πήγε στο τζαμί και προσπάθησε να τελέσει το ναμάζι. Η κοινότητα εναντιώθηκε. Ο Χασάν Καρααλί ισχυριζόμενος πως δέχτηκε επίθεση από τον καταγόμενο από την Τουρκία Σουνουσί Μισιρόγλου με την υποκίνηση του Ιλτέρ Μέτσο, υπέβαλλε μήνυση εναντίον τους , και έτσι οι Ιλτέρ Μέτσο και Σουνουσί Μισιρόγλου συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο και στο κρατητήριο. Οι συλληφθέντες και κρατηθέντες Ιλτέρ Μέτσο και Σουνουσί Μισιρόγλου αύριο αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον του δικαστή.

Δεν καταλαβαίνουμε αυτήν την επιμονή που δείχνει το ελληνικό κράτος να επεμβαίνει ακόμη και στα εσωτερικά των ιερών χώρων των μουσουλμάνων στα τζαμιά. Ο διορισμός και η εξουσιοδότηση ενός ιμάμη δεν είναι δουλειά του κράτους και των οργάνων του.
Η μουσουλμανική κοινότητα είναι αυτή και μόνη που αποφασίζει το ποιος θα τελέσει το ναμάζι. Δεν μπορεί κανείς να υποχρεωθεί να κάνει ναμάζι πίσω από κάποιον τον οποίο δεν τον θέλει και δεν τον αποδέχεται. Όσο το ταχύτερο το ελληνικό κράτος μετανιώσει για αυτήν του την επιμονή τόσο το καλύτερο. Σε διαφορετική περίπτωση καταστρέφεται το κύρος του εντός του μουσουλμανικού κόσμου.
Εφ. Τρακιανίν Σεσί 7/11/2012

Σημείωση από «Τουρκικά νέα»: Τι άλλο θα δούμε; Ήρθε ο μογγόλος από την Τουρκία και επιτέθηκε στον νόμιμο ιμάμη!


Σχόλιο ιστολογίου: Παρατηρώντας το συγκεκριμένο γεγονός διαπιστώνουμε πως η Άγκυρα αλλάζει την τακτική παρεμβατισμού της στην Ελληνική επικράτεια, χρησιμοποιώντας «ιδιώτες», οι οποίοι προφανέστατα δεν δημιουργούν την ίδια εικόνα στην διεθνή πολιτική σκηνή, αλλά επιτυγχάνουν τα ίδια αποτελέσματα (ίσως και σε εντονότερο βαθμό από πλευράς εκφοβισμού και τρομοκράτησης των Ελλήνων μουσουλμάνων) χωρίς να υπάρχει καμία αρνητική επίπτωση και ούτε φυσικά διπλωματικές νότες για παρέμβαση του τουρκικού κράτους εντός της Ελλάδας. 

Όμως, για τους γνωρίζοντες, το τουρκικό κράτος χρησιμοποιεί κατά κόρον παρακρατικούς μηχανισμούς, τους οποίους έχει δημιουργήσει μέσω των μυστικών του υπηρεσιών, έτσι ώστε να δύναται να παρεμβαίνει –ουσιαστικά ανενόχλητο- οπουδήποτε και έναντι οιουδήποτε στοχευθεί από τις μυστικές υπηρεσίες της γείτονος χώρας.
Η περίπτωση της Ρόδου, όμως, αποτελεί κομβικό σημείο για την αλλαγή που φαίνεται να επιλέγει η Άγκυρα την δεδομένη χρονική στιγμή, αφού ναι μεν επιτυγχάνει την τρομοκράτηση των Ελλήνων μουσουλμάνων (γι αυτό και το περιστατικό δημοσιεύθηκε στον τουρκικό τύπο), αλλά ταυτόχρονα αποτελεί μία αλλαγή ποιοτικού επιπέδου στις προκλήσεις της Τουρκίας προς την Ελλάδα.

Δεν γνωρίζουμε κατά πόσο θα μείνει αναπάντητη από το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών η συγκεκριμένη ενέργεια του «τούρκου πολίτη» (αν και όλα δείχνουν πως δεν υπάρχει λόγος παρέμβασης του ΥΠΕΞ σε ένα θέμα που εμφανίζεται να αφορά ιδιώτες). Πάντως, εάν δεν υπάρξει ικανή αντίδραση, θεωρείται δεδομένο πως τέτοιου είδους περιστατικά θα αυξηθούν κατακόρυφα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, αφού η μη απάντηση θα θεωρηθεί (και δικαίως) από την Άγκυρα ως ένδειξη αδυναμίας της Ελληνικής κυβέρνησης. 

Ίσως, η ενδεδειγμένη ενέργεια από Ελληνικής πλευράς θα ήταν η ανακοίνωση παύσης λειτουργίας του τουρκικού προξενείου στην Ρόδο ή στην Κομοτηνή. Και ίσως μία τέτοια απάντηση δημιουργήσει οξύνσεις, αλλά θα χαρακτηρισθεί αυτομάτως και ως κομβικό σημείο αλλαγής αντιμετώπισης της τουρκικής προκλητικότητας από την Ελληνική πλευρά. Ενδεχομένως μία τέτοια στάση από την πλευρά της Ελλάδας να θεωρείται ουτοπική, λόγω του πρότερου υποχωρητισμού των Αθηνών, αλλά εάν δεν υπάρξει ικανή ανταπάντηση, τότε ο Ελληνισμός της Θράκης και των νησιών του νοτιο-Ανατολικού Αιγαίου θα βρεθεί κάτω από καθεστώς ακόμη μεγαλύτερων πιέσεων με την Αθήνα να υποχωρεί σταθερά στο όνομα της… «ελληνοτουρκικής φιλίας»…


Μετά από πολλές δεκαετίας, αλλάζει επιτέλους το «δόγμα» της ελληνικής πολιτικής- εσωτερικής κι εξωτερικής- και αποκτούμε ένα σκοπό κι ένα νόημα στην ύπαρξη μας, ως έθνος και ως κράτος. Απ το «ανήκομεν εις την Δύσιν» περάσαμε στο: «ανήκομεν εις την…δόσιν»!!!

Ο μεγαλεπίβολος αυτός στόχος δεν είναι άλλος από τη «δόση». Του Νοεμβρίου βέβαια, γιατί απ τον άλλο μήνα θα τεθεί και νέος μεγαλεπίβολος στόχος, η δόση του Μαρτίου και πάει λέγοντας. Τέτοιο «εθισμό» δεν έχουν ούτε οι ναρκομανείς. Άλλωστε κι αυτοί θύματα των «εμπόρων» είναι, όπως και η χώρα μας. Ο «εθισμός» απλώνεται τόσο, που σκέφτονται και τη λειτουργία ειδικών κέντρων απεξάρτησης.

Αναμένοντας εναγωνίως τη νέα «δόση» κι ελπίζοντας να μην είναι ούτε «νοθευμένη», ούτε βέβαια «υπερβολική», είμαστε γεμάτοι χαρά, γιατί βρισκόμαστε στην Ευρώπη και στο κέντρο των εξελίξεων. Αλλά και οι φίλοι-εταίροι-δανειστές-τοκογλύφοι, μας αντιμετωπίζουν εξίσου θετικά, και φροντίζουν να μην είναι η δόση ούτε «νοθευμένη», ούτε «υπερβολική» μήπως ψοφήσει ο ασθενής και τότε θα χάσουν τον καλύτερο «πελάτη» τους.

Πρόσφατα, άκουσα και είδα συγκινημένος στην τιβί, τον γραμματέα του σωτηρίου κόμματος της ΝΔ, να μας νουθετεί, γιατί, λέει, μας δανείζει και πληρώνει τη σύνταξη της μαμάς μου ο… Εσθονός φορολογούμενος (!!!), που παίρνει λιγότερη σύνταξη απ τη ..μαμά μου και θα πρέπει να σοβαρευτώ επιτέλους εγώ ο Έλληνας και να μην διαμαρτύρομαι συνεχώς. Κοίτα να δεις τι μαθαίνει ο άνθρωπος, μετά από τόσα χρόνια!!! Κι εγώ, ο αφελής και άξεστος συνάμα, που νόμιζα πως τη σύνταξη της η μαμά μου την παίρνει απ τις εισφορές και τις κρατήσεις που πλήρωνε ο …μπαμπάς μου 35 χρόνια. Δημοσίως ομολογώ την ανεπάρκεια μου κι επίσης δημοσίως ευχαριστώ τον βουλευτή, που μου αποκάλυψε-επιτέλους- την αλήθεια-να ξέρω δηλαδή που να έχω την «υποχρέωση»- και βεβαίως, επιπροσθέτως, ευχαριστώ από καρδιάς τον …Εσθονό απ το Ταλίν για την ευγενική προσφορά του στη… μαμά μου, που αν και δεν την γνωρίζει προσωπικά, της πληρώνει τη σύνταξη της.

Επ ευκαιρία, λοιπόν, της «δόσης» υπάρχει η σκέψη να καθιερωθεί από του χρόνου εθνική επέτειος του «ΝΑΙ», που θ αντικαταστήσει το «ΟΧΙ» του φασίστα Μεταξά. Θα εορτάζεται στη θέση του το «ΝΑΙ» του δημοκράτη Σαμαρά και των λοιπών «δημοκρατικών» δυνάμεων και θα παρελαύνουν σε σχηματισμούς οι εναπομείναντες δημόσιοι υπάλληλοι ενώ προηγουμένως θα κατατίθεται στεφάνι στο μνημείο του «Αγνώστου» Συνταξιούχου, τιμώντας τους αναρίθμητους πεσόντες των Μνημονίων 1,2,3.

Επίσης στις τριήμερες εκδηλώσεις θα τιμώνται τα τρία κόμματα της εθνοσωτηρίου συγκυβέρνησης και θ απονέμονται τιμητικές πλακέτες στους πρωταγωνιστές, που σημάδεψαν το περήφανο «ΝΑΙ».

Αποκλειστικές πληροφορίες αναφέρουν ότι σε ειδική εκδήλωση στην πόλη μας προσεχώς θ απονεμηθεί τιμητικό μετάλλιο, φέρον πάνω του τον ένδοξο ήλιο του ενδόξου παλαιόθεν ΠΑΣΟΚ, στον τελευταίο εν ζωή ΠΑΣΟΚο, ο οποίος διακόψας τη φαρμακευτική αγωγή του, θα τιμηθεί ως σπάνιο και «συλλεκτικό» κομμάτι της πρόσφατης ελληνικής ιστορίας μας.
Σε αντίστοιχη εκδήλωση θα βραβευθεί εκ μέρους της ΝΔ, ο πρόεδρος του κόμματος με τα διεθνή βραβεία «ΑΙΣΩΠΟΥ», «ΠΙΝΟΚΙΟ» και «Χ.Κ. ΑΝΤΕΡΣΕΝ» μαζί. Και τα τρία βραβεία θα απονεμηθούν στον πρόεδρο, που λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων του, (σκληρή διαπραγμάτευση, διάλογος με τα θεία, ιερά και όσια), θα τα παραλάβει ο εξοχότατος Α. Γεωργιάδης.

Τέλος ο εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ θα παραλάβει σε τρίτη επιβλητική τελετή-ανοιχτή για το κοινό- τα διεθνή βραβεία «ΛΕΝΙΝ», «ΣΤΑΛΙΝ», «ΚΑΣΤΡΟ» και «ΤΣΕ», για την αριστερή συνέπεια, το αριστερό ήθος και βέβαια την αριστερή κοινωνική ευαισθησία που σπανίζει στις μέρες μας. Ξεχωριστά θα βραβευθεί το ίδιο κόμμα, εκ μέρους του συλλόγου παντρεμένων για την διάσωση του επιδόματος γάμου, το οποίο παραλίγο να απωλεσθεί και να χαθεί ένα «κεκτημένο», που αποτελούσε άλλωστε και το βασικό κίνητρο γάμου για χιλιάδες Έλληνες.

Με ασυγκράτητο ενθουσιασμό, στα όρια του παροξυσμού ίσως, η κοινωνία μας αναμένει εναγωνίως τη «δόση» της, ευγνωμονεί και προσεύχεται συνεχώς και αδιαλείπτως για μακροημέρευση της εθνοσωτηρίου κυβερνήσεως και απερίφραστα δηλώνω, ως μέλος αυτής της κοινωνίας, ότι αναγνωρίζω τις «θυσίες» των πολιτικών μας, που αγόγγυστα διαπραγματεύτηκαν και επανέκτησαν την αξιοπιστία μας, ως χώρα και τονίζω πως θα συμμετάσχω ενεργά σ όλες τις επετειακές εκδηλώσεις εορτασμού της «δόσης».
Υγ. θερμές ευχαριστίες προς αξιότιμους Αντώνιο, Ευάγγελο, Φώτιο και ξεχωριστά στον…Εσθονό φορολογούμενο!!!Έχουμε υπογραμμίσει πολλές φορές τούτο:
«Το 'λίπος' της παρασιτικής αχρειότητας έχει γίνει καθεστώς στο ΠΑΣΟΚ και δεν καίγεται με τίποτα: ΣΗΜΕΡΑ, κάτω από την επιδερμίδα της καλοαναθρεμμένης πασοκικής «αλητείας» κατακάθεται το ξύγκι του πιο αποτρόπαιου πολιτικού αμοραλισμού, της αχαλίνωτης διπροσωπίας, της εκτυφλωτικής φαυλοηλιθιότητας, της χυδαιότητας και της μοχθηρής κακογουστιάς…».
Χθες η βουλευτίνα του ΠΑΣΟΚ Θ. Τζάκρη αποτύπωσε αυτήν την πασοκική κακοήθεια με τον πιο βροντώδη και «πολυσύνθετο» τρόπο:

Αρχικά η κυρία αυτή αφού εκτόξευσε προσωπικά πυρά εναντίον του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών τον οποίο χαρακτήρισε «υπάλληλο του ΣΕΒ» και τα μέτρα του «ανερμάτιστα οικονομικά μέτρα», στο τέλος αναφώνησε ότι θα τα ψηφίσει!!!

Η θεατρική, βεβαίως, παράσταση της κυρίας δεν έμεινε μόνο εδώ. Μας είπε ότι στο μέλλον «θα αποτινάξει το πιστόλι από τον κρόταφό της και θα στραφεί ακόμα και εναντίον του ΠΑΣΟΚ" (αυτό που δεν θα υπάρχει)!!!

Η εκτυφλωτική και επαρμένη αυτή φαυλοηλιθιότητα της βουλευτίνας αντανακλά και εκφράζει, σε μικρογραφία, όλο το θίασο των απανθρωπαρίων που κοσμούν το ελληνικό κοινοβούλιο.

Ο πασοκισμός, σαν η ακρότατη παρασιτική εκβλάστηση της καθεστωτικής σαπίλας και της επαρμένης μπουρδολογίας, ΑΠΟΤΕΛΕΙ πλέον το κυρίαρχο χαρακτηριστικό ιδίωμα ΟΛΩΝ των κοκορομάχων της Βουλής.

Η κ. Τζάκρη απλώς διατύπωσε «ακατέργαστα» αυτά που ΟΛΟΙ οι άλλοι διατυπώνουν «επεξεργασμένα»: Την έπαρση της καθεστωτικής αυθάδειας, του ψεύδους, της απάτης, της ακατάσχετης ανοησίας…

Αυτό το κοινοβούλιο αποφασίζει για τις τύχες μας…

Κι έτσι η Ελλάδα συνελήφθη! Και την έστειλαν να ζει εκεί πίσω στην εποχή πριν από τη Γαλλική Επανάσταση,  στην εποχή που δεν υπήρχαν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Ποιοι; κάτι μπάτσοι βουλευτές τρικολόρε ακροδεξιοί, συν κάτι καθώς πρέπει πεκινουά, συν πενήντα «πεινασμένοι σκύλοι» - τσιράκια των «νταβατζήδων», σμπίροι της διαπλοκής, λακέδες των Γερμανών Τοκογλύφων, όλοι βουλευτές της ανίερης τριάδας, πήραν την Ελλάδα και την «κρέμασαν στο τσιγκέλι» και ιδού μια χώρα Ζητιάνων! Με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ να ’χει βασικό μισθό 1.873 ευρώ και τον ταγματάρχη 971 ευρώ. Μια Ειδική Οικονομική Ζώνη με εκατομμύρια πολιτών να ζουν κάτω απ’ το όριο της φτώχειας, ναυαγοί μέσα στο πέλαγος της απελπισίας.

Ιδού, κ. Σαμαρά, η χώρα που θα παραδώσετε, 25 ευρώ το κεφάλι ο κάθε ασθενής για να διαβεί την πόρτα του Νοσοκομείου, ιδού, κ. Κουβέλη η  συμβολή σας στην όλο και πιο διευρυνόμενη κοινωνία της δυστυχίας. Ντροπή! Γιατρός με 25 χρόνια υπηρεσίας, διευθυντής Νοσοκομείου, να αμείβεται με 2.000 καθαρά τον μήνα, ενώ τα παπαγαλάκια που του «εξηγούν» ότι «δεν μπορεί να γίνει αλλοιώς» να λαμβάνουν 480.000 ευρώ τον χρόνο και 370.000 και, και, και...

Ιδού η Ελλάδα που προδώσατε και παραδώσατε στους Γερμανούς, κ. Σαμαρά, κ. Βενιζέλο, κ. Κουβέλη, μια σκλάβα, όπου δεν υπάρχει κατώτατο ημερομίσθιο! Οπου την επόμενη μέρα μπορεί αυτό το κατώτατο ημερομίσθιο να γίνει ακόμα κατώτερο.

Μια χώρα, όπου ακόμα κι ο υπερθετικός πάει προς τα κάτω, χωρίς πάτο.

Εδώ στην τρίτη εθνική της ξεφτίλας φέρατε την πατρίδα όλοι εσείς που επισείετε διαρκώς τον κίνδυνο του χειρότερου «πάρε 320 ευρώ μηνιάτικο» αλλοιώς δεν θα ’χεις καθόλου μηνιάτικο», εσύ κ. Βρούτση! Κι όλοι εσείς που απευθύνεσθε στους πολίτες υποσχόμενοι προεκλογικώς το καλύτερο, για να τους απειλείτε αμέσως μετά με το χειρότερο.

Ομως, αυτοί που κρεμάνε πάνω απ’ το κεφάλι του λαού τη σπάθα του Δαμοκλή, να ξέρουν ότι κάποια μέρα ο λαός θα τους κρεμάσει απ’ τ’ αυτιά κουδούνια.

Κι ας μη μαραίνονται οι μιμόζες στο Mega όταν ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για «πραξικόπημα», διότι ακριβώς για κοινοβουλευτικό πραξικόπημα πρόκειται, όπως εκείνο που έκανε ο Γιωργάκης περνώντας το πρώτο Μνημόνιο από το Κοινοβούλιο με βάση τις 151 ψήφους κι όχι τις 180!

Πραξικόπημα συνιστά η έλευση ξένων Γκαουλάιτερ στα Υπουργεία, Γκαουλάιτερ που χρειάζονται Ελληνες κάπο (ραγιάδες και γενίτσαρους) για να διεκπεραιώσουν τη νέα Κατοχή, για να αναγκάσουν τους πολίτες να σφίξουν κι άλλο το (ευρώ) ζωνάρι στους χειμαζόμενους πολίτες της χώρας των ζητιάνων.

Η Ελλάδα καταστρέφεται. Αυτοί που έλεγαν ότι η συνταγή είναι λάθος (όπως ο κ. Σαμαράς) τώρα την εφαρμόζουν με μανία και μάνητα, με αναλγησία, μάλιστα τη «βελτιώνουν», σε μια πιο δηλητηριώδη, πιο ατελέσφορη σύνθεση. Τυχαία; Από βλακεία; - όχι!  

Εκτελούν διαταγές. Της Μέρκελ. Των Τραπεζιτών. Με τον πιο ξετσίπωτο τρόπο - διότι ο κάπο γνωρίζει! Γνωρίζει ότι τα αφεντικά του θα τον φάνε - μπορεί να τον φάνε τελευταίο, αλλά θα τον φάνε! Οπως οι ναζί, που, όταν έφευγαν απ’ την Ελλάδα, εκτελούσαν τους συνεργάτες τους. Για να μη μιλήσουν προκειμένου να σώσουν το τομάρι τους. Για να μη σπάσει η ομερτά και να μείνουν τα αίσχη κρυμμένα στην ντουλάπα με τους σκελετούς.

Ομως, ο εκ νέου εγκλεισμός της χώρας σε Στρατόπεδο Συγκέντρωσης, όπου η απλήρωτη «εργασία ελευθερώνει» είναι πεπερασμένος, έχει όριο το συρματόπλεγμα.

Μπορεί μέσα στο μυαλό του κ. Στουρνάρα τα τσιπάκια και τα καλώδια να λειτουργούν στον ρυθμό που τα πληκτρολογεί ο κ. Τόμσεν Μαζούχ και Μολώχ, όμως ο «θαυμαστός γενναίος κόσμος» που κατασκευάζουν θα καταρρεύσει πάνω στο κεφάλι τους.

Χθες, γράφηκε στον γερμανικό Τύπο ότι η δεύτερη μεγαλύτερη Γερμανική Τράπεζα, η Commerzbank, σκέφτεται να απολύσει 6.000 εργαζόμενους - τους οποίους, ως φαίνεται, ούτε η γερμανική οικονομία «αντέχει».

Για πόσο όμως ακόμα καιρό θα αντέχουν οι άνθρωποι τις οικονομίες που δεν τους «αντέχουν»;

Για πόσο θα ζουν οι γυναίκες και οι άνδρες, οι οικογένειες, οι απόμαχοι της εργασίας, οι κόρες και οι νέοι υπό το καθεστώς του φόβου για το χειρότερο; ως πότε θα μπορεί ο κάθε κ. Σαμαράς, η κάθε κυρία Μέρκελ, ο κάθε κ. Ολάντ, να λένε στους λαούς τους: καθίστε να σας πηδήξουμε, διότι θα μπορούσαμε και να σας βιάσουμε!

Αν και, παρ’ ημίν, ακόμα κι αυτό «βελτιωμένο» μας το πασάρουν: καθίστε να σας βιάσουν οι ξένοι, για να σας πηδάμε κι εμείς....


Του Στάθη από enikos
Το φωτομοντάζ είναι από το "Γρέκι"

  • Ότι περιγράφεται στην Αποκάλυψη γίνεται πλέον πραγματικότητα 
  • Μόνο με τσιπ θα έχουν πρόσβαση στις λειτουργίες των σχολείων 
  • Διαβάστε και θα καταλάβετε γιατί υπάρχει έξαρση ακραίων καιρικών φαινομένων
Σε σχολεία στη Πενσυλβάνια παρακολουθούνται 450 φοιτητές με συσκευές RFID γύρω από το λαιμό τους κατά τη διάρκεια μιας μελέτης που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ. Το  πρόγραμμα  ονομάζεται Κοινωνική ανάμιξη και προπαρασκευαστική διάδοση στα σχολεία (SMART). Οι μαθητές σε επιλεγμένες σχολικές περιοχές θα παρακολουθούνται μέσω RFID chips για να γίνει αντιληπτό πόσοι άνθρωποι και παιδιά έρχεται σε επαφή μεταξύ τους με σκοπό να καθορίσουν τους τρόπους με τους οποίους μια πανδημία θα μπορούσε να μεταδοθεί. ΟιΚοινωνικές δραστηριότητες, οι συζητήσεις τους, κοντά στους άλλους και διάφορα κοινόχρηστα στοιχεία θα παρακολουθούνται επίσης.

Το πρόγραμμα SMART διεξάγεται με 700.000 δολάρια  επιχορήγηση  από τοΚέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC). Αυτή η μελέτη προσπαθεί να αποκρυπτογραφήσει:

• Αποτελεσματικούς τρόπους για την εμπόδιση της διασποράς της γρίπης

• Την πιθανή κινητικότητα των μαθητών μέσα στην σχολική αίθουσα που πρέπει να περιοριστεί 

• Την παρέμβαση μέσω Εμβολίου 

• Την περίπτωση που υπάρχουν άρρωστα παιδιά να απομονώνονται


Ως απάντηση στην έκτακτη ανάγκη και την ετοιμότητα σε περιπτώσεις καταστροφών, το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS) στο New Jersey έχει υπογράψει  ένα συμβόλαιο 5 χρόνων με  Radiant RFID  για να παρέχουν συσκευές εντοπισμού έκτακτης ανάγκης στην "περίπτωση τυφώνα, φυσικών καταστροφών ή άλλων περιστατικών και να βοηθήσουν με αυτόν τον τρόπο στην επανένωση των οικογενειών. "

Σύμφωνα με το Radiant  και την τεχνολογία διαχείρησης της έκτακτης ανάγκης  (EMS), αυτά τα τσιπ RFID θα παρακολουθούν μετακινήσεις ζώων που αποτελούν συντροφιά ανθρώπων, αλλά και τα περιουσιακά στοιχεία αυτών », χωρίς να πραγματοποιείται συνεχής ενόχληση τους για να ενημερώνονται για τα προσωπικά τους στοιχεία όπως το όνομά τους ή να πρέπει να υπόκεινται κάποια σάρωση ενός barcode. Η απρόσκοπτη παρακολούθηση βοηθά στην εξάλειψη των γραμμών, τη μείωση των απολύσεων και επίσης συμβάλει στο να μείνουν οι οικογένειες ενωμένες σε περιόδους έκτακτης ανάγκης. "

Η τεχνολογία EMS είναι ειδικά σχεδιασμένη για να κρατήσει "ενωμένες τις οικογένειες σε όλη την διαδικασία εκκένωσης. Είτε είναι τα παιδιά και οι γονείς ή οι οικογένειες και τα κατοικίδια ζώα." Το  DHS παρέχει βοήθεια σε περιοχές του Τέξας – όπου χαρακτηρίζονται ως τεχνολογίες δικτύων ανταπόκρισης κινδύνου που θα παρέχουν υποστήριξη για:

• διαχείριση Εκκένωσης

• διαχείριση Επανεγκατάστασης 

• εκκένωση κτιρίων

• διαχείριση βάσης κατασκήνωσης 
• διύλιση πιθανής συγκέντρωσης πετρελαίου


Η χρήση των RFID chips στα σχολεία έχει γίνει μόδα ενώ παρέχεται προπαγάνδα ακόμα και για τους πιο ευαίσθητους της κοινωνίας μας.

Στο Τέξας, τα παιδιά που πηγαίνουν σχολείο στην Northside Ανεξάρτητη σχολική περιοχή θα πρέπει να φέρουν RFID κάρτες, όπως και στην πανεπιστημιούπολη. Οι κινήσεις 6.000 φοιτητών και μαθητών θα παρακολουθούνται από την σχολή, σε ένα πιλοτικό πρόγραμμα που στόχο έχουν να επεκταθεί έτσι ώστε να παρακολουθούνται όλοι οι φοιτητές και μαθητές στις 12 επαρχίες.

Ο Wendy Reyes του Γυμνασίου Jones,  εξηγεί: "Είναι μια κίνηση που πρόκειται να μας δώσει την ευκαιρία να παρακολουθούμε τους μαθητές μας στο κτίριο. Μπορεί να ήταν στο γραφείο του ιατρού, ή το γραφείο του συμβούλου, ή το γραφείο του αντιπροέδρου, και να είναι εμφανές ότι απουσιάζει από την τάξη επειδή δεν κάθονταν στην τάξη. Θα μας βοηθήσει να έχουμε μια πιο ακριβή εικόνα της παρουσίας μας. "

Στη σχολική περιφέρεια του Σαν Αντόνιο, το  Πρόγραμμα Εντοπισμού Μαθητών  (SLP) δοκιμάστηκε στο Γυμνάσιο και το Γυμνάσιο Jones - δύο σχολεία στην περιοχή Northside. Το SLP περιλαμβάνει τη χρήση των ραδιοσυχνοτήτων τεχνολογίας αναγνώρισης (RFID) έτσι ώστε να "καταστήσουν τα σχολεία ασφαλέστερα, να γνωρίζουμε που είναι οι μαθητές μας ανα πάσα στιγμή, ενώ βρίσκονται στο σχολείο, βοηθάει στην αύξηση των εσόδων, καθώς και την παροχή« έξυπνων »καρτών ταυτότητας γενικού σκοπού."

Προκειμένου να έχετε πρόσβαση στα βιβλία της βιβλιοθήκης του σχολείου, ναεγγραφείτε στα μαθήματα, να πληρώσετε για τα σχολικά γεύματα, χρειάζεται η  "έξυπνη" κάρτα ταυτότητας  που παράλληλα βοηθάει στον εντοπισμό και την παρακολούθηση των φοιτητών και των μαθητών και τις κινήσεις τους στις πανεπιστημιουπόλεις σε όλη την Αμερική. Με τη χρήση των εκπαιδευτικών ως μοχλών πίεσης εξαναγκάζονται οι σχολικές περιοχές για να υιοθετήσουν αυτή τη μέθοδο παρακολούθησης των μαθητών, ενώ το επιχείρημα για τη χρήση της τεχνολογίας RFID είναι η ασφάλεια στο χώρο της πανεπιστημιούπολης, η αποτελεσματική καταχώριση, και η πρόσβαση στα τρόφιμα τις λειτουργίες και τις βιβλιοθήκες των σχολείων.

Τον περασμένο μήνα, ένα σχολείο στο Μέριλαντ εγκατέστησε πρόγραμμα PalmSecure , ένα βιομετρικό σύστημα σάρωσης που απαιτεί το εξής στοιχειώδες από τους φοιτητές, να τοποθετήσουν το χέρι τους για υπέρυθρη σάρωση για να πληρώσουν για το γεύμα του σχολείου τους. Οι μοναδικές αποχρώσεις και χαρακτηριστικά του κάθε χεριού του κάθε παιδιού θα πρέπει να καταγραφούν και η εικόνα κρυπτογραφείται με έναν αριθμητικό αλγόριθμο που συνδυάζεται με το κόστος των σχολικών γευμάτων.

Το PalmSource, παρέχει μια ιαπωνική εταιρεία που ειδικεύεται στην  βιομετρική τεχνολογία  και προσφέρει αυτό το «σύστημα πιστοποίησης», που είναι μια αγορά ως ανάγκη στον τομέα της υγείας, της ασφάλειας, της κυβέρνησης, των τραπεζών, το λιανικό εμπόριο και η εκπαίδευση.

Η εταιρεία παρέχει επίσης μια σειρά από   τσιπ RFID   με τη χωρητικότητα της μνήμης. Το κόστος για τους φορολογούμενους και τους γονείς για την εγκατάσταση αυτού του συστήματος επιτήρησης Big Brother στο 43 σχολεία στο Μέριλαντ εκτιμάται ότι θα είναι 300.000 δολάρια.

Το πρόγραμμα PalmSource θα δοκιμαστεί στη Φλόριντα, το Μισισιπή και τηΛουιζιάνα.