Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

4 Νοε 2012


Διάβολος, Σατανάς, Εωσφόρος, Βελζεβούλ, Το Κτήνος, ο 666 είναι κάποια από τα ονόματα που του έχουν αποδοθεί.

 • Ποιος όμως είναι στην πραγματικότητα;
 • Πότε εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην ανθρώπινη ιστορία;
 • Οι Εβραίοι ήταν οι πρώτοι που μίλησαν για την ύπαρξή του;
 • Ποια είναι η ιστορία που κουβαλάει ως θρησκευτική αλλα και θεολογική φιγούρα;
 • Γιατί τον απεικονίζουν με τη συγκεκριμένη μορφή;
 • Πώς διαμορφώθηκε η αντίληψη των ανθρώπων γύρω από αυτόν τον έκπτωτο άγγελο κατά τη διάρκεια των αιώνων;
 • Ποια είναι τα εγκλήματα που έχουν διαπραχθεί υπέρ της καταπολέμησης του;
 • Είναι πράγματι το αντίπαλο δέος του Δημιουργού που προσπαθεί επί ματαίω να κυριεύσει τον κόσμο;

Ένα ντοκιμαντέρ που προσπαθεί να δώσει απαντήσεις στα παραπάνω αλλα και σε πλήθος άλλων ερωτημάτων βασιζόμενο καθαρά σε ιστορικά στοιχεία. Μιλούν εκπρόσωποι της Καθολικής Εκκλησίας αλλά και υποστηρικτές του που έχουν ιδρύσει την πρώτη εκκλησία του Σατανά.


Η Ιστορία του Διαβόλου από KRASODADΓράφει ο Βασίλης Βιλιάρδος

Την επόμενη εβδομάδα δεν κρίνονται τα νέα μέτρα λιτότητας των 13,5 δις € ή ο εργασιακός μεσαίωνας που προγραμματίζεται, με την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, αλλά η νομιμοποίηση της κυβέρνησης να τα επιβάλλει, καθώς επίσης η έγκριση ή μη της πολιτικής υποτέλειας που ακολουθεί – εκτός αυτού, τόσο το μέλλον των υπολοίπων χωρών της Ευρωζώνης, όσο και η επιβίωση ή όχι της Δημοκρατίας στον πλανήτη.

Οι κίνδυνοι της Ελλάδας, μέσα από τη διαφαινόμενη πιθανότητα μη επιβίωσης της κυβέρνησης συνεργασίας, η οποία θα συνοδευόταν από μεγάλες «αλλαγές» (bank runs, κατάρρευση του χρηματιστηρίου, εξεγέρσεις κλπ.), έχουν αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό – ενώ, ανεξάρτητα από την ικανότητα ή μη της αντιπολίτευσης να αναλάβει την εξουσία, η ΕΕ δεν πρόκειται ποτέ να την αποδεχθεί.

Σε σχέση με τα παραπάνω οφείλουμε ίσως να υπενθυμίσουμε ότι, το πρώτο «μνημόνιο» (2010) που υπεγράφη από την Ελλάδα, με εξαίρεση βέβαια τη συμμετοχή του ΔΝΤ, το τοκογλυφικό επιτόκιο και τον περιορισμένο χρόνο αποπληρωμής, δεν ήταν απόλυτα καταστροφικό – ενώ μία ικανή, επαρκής και σοβαρή κυβέρνηση, μη ενδοτική φυσικά, θα μπορούσε τότε να οδηγήσει τη χώρα σχετικά εύκολα στην έξοδο από την κρίση.

Το δεύτερο όμως «μνημόνιο», το οποίο ψηφίσθηκε δυστυχώς από τη Βουλή το Φεβρουάριο του 2012, είναι εξαιρετικά εγκληματικό, αφού:

(α) η Ελλάδα υπέγραψε μόνη της την επίσημη χρεοκοπία της, αποδεχόμενη τη διαγραφή χρέους και «πυροβολώντας τα πόδια της»,

(β) επέτρεψε το αποικιοκρατικό αγγλικό δίκαιο στις ανταλλαγές ομολόγων με τους ιδιώτες πιστωτές, παρά τις προηγούμενες συνεχείς αρνήσεις και αντίθετες διαβεβαιώσεις του τότε διορισμένου πρωθυπουργού της,

(γ) παραιτήθηκε από την ασυλία κατάσχεσης των περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου της, από την Εθνική της κυριαρχία δηλαδή (μοναδική περίπτωση παγκοσμίως),

(δ) υποτάχθηκε πλήρως στους δανειστές της και τόσα πολλά άλλα, τα οποία δεν θα αποδεχόταν καμία κυβέρνηση στον πλανήτη - ακόμη και η πιο δειλή.

Φυσικά καμία διεθνής συνθήκη δεν υποχρεώνει τους Έλληνες να σεβαστούν τα υπογεγραμμένα – αφού η χώρα τους ευρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, οι βουλευτές της ψήφισαν κάτω από συνθήκες εκβιασμών, άγνοιας και τρομοκρατίας, ενώ έχει καταπατηθεί εμφανώς το Σύνταγμα της.

Αντίθετα, οι Έλληνες έχουν καθήκον να προστατέψουν την πατρίδα τους από τους εισβολείς – επομένως, να αντιδράσουν συλλογικά, πριν ακόμη οδηγηθούν λεηλατημένοι, εξαθλιωμένοι και εντελώς κατεστραμμένοι, μέσα από εμφυλίους πολέμους, στην απόλυτη χρεοκοπία, στη δικτατορία και στην υποδούλωση.


«Μισθοί και συντάξεις δεν πρόκειται να ξανακοπούν»… Τάδε έφη Αντώνιος Σαμαράς, εν έτη 2012 και από τη θέση του πρωθυπουργεύοντος την Ελλάδα.

Χωρίς ίχνος πολιτικής αντιπαλότητας ή κακίας, αναρωτιέται και ο πλέον δεξιός ψηφοφόρος: Καλά, αυτός δεν ήταν που στα περίφημα Ζάππεια μας έλεγε πως «μισθοί και συντάξεις δεν θα κοπούν»
Μα, αυτό είναι και το μεγαλείο της Ελληνικής γλώσσας. Προσθέτεις μία συλλαβή σε μία μόνο λέξη και… επιμηκύνεις -ή τουλάχιστον έτσι νομίζει ο πρωθυπουργεύων Σαμαράς- τον χρόνο παραμονής σου στην εξουσία. 
Είναι όπως εκείνο το περίφημο: «Μου έλεγε η δασκάλα μου να προσέχω που βάζω το κόμμα, γιατί μπορεί να μου αλλάξει τα πάντα. Τότε δεν καταλάβαινα, τώρα το ένιωσα…».

Φυσικά, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τον προ εκλογών Αντώνη Σαμαρά. Ο λόγος είναι απλός, όσο και αν πικραίνει εκείνους που τον εμπιστεύτηκαν και τον ψήφισαν. Ακολουθεί πιστά την συνταγή της καθεστηκυίας πολιτικής άποψης περί του ορθού, του ηθικού και του… νομίμου! 
Υπόσχεται, αλλά κανείς δεν μπορεί να τον τιμωρήσει επειδή εξαπάτησε! Ούτε το ίδιο το Σύνταγμα της χώρας δεν έχει τη δυνατότητα να σύρει στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάποιον που σκοπίμως και προς ίδιον όφελος εξαπάτησε το σύνολο ή σημαντικό μέρος του Ελληνικού πληθυσμού, προκειμένου να υφαρπάξει την ψήφο και να κυβερνήσει παραβιάζοντας το νόμο, καταπατώντας το Σύνταγμα και να ορίζει αυτοβούλως τι είναι το νόμιμο, τι είναι το ηθικό, τι είναι το σωστό, τι είναι το αληθές, τι… τι… τι…

Αφού ο Αντώνης Σαμαράς (που ισχυρίζεται πως κυβερνά τη χώρα) δεν τόλμησε να επαναπροσδιορίσει τον ρόλο και τον τρόπο δράσης της πολιτικής που διέσυραν οι προκάτοχοί του, δίκαια πάλι αναρωτιέται ο αφελής πολίτης: Μα, αφού είναι ίδιος με τους προηγούμενους, πώς θα αλλάξει τα όσα αισχρά και τραγικά συνέβαιναν εις βάρος της χώρας;

Η απάντηση βρίσκεται στη λέξη «ελπίδα», την οποία υπό την επίβλεψη και τις «διαταγές» του Αντώνη Σαμαρά με τόση γλαφυρότητα χρησιμοποιεί το καθεστωτικό σημερινό πολιτικό θέατρο σκιών, που λέγεται κυβέρνηση και κοινοβούλιο. 

«Φάτε ελπίδα» είναι το σύνθημα της κυβέρνησης, η οποία αδιαφορεί –όπως είναι φυσικό- για τις αυτοκτονίες, αδιαφορεί για την έξαρση της ανεργίας, αδιαφορεί για την έξαρση της εγκληματικότητας, αδιαφορεί για την μείωση στην ικανότητα αποτροπής του Ελληνικού στρατεύματος, αδιαφορεί για το εάν τα σχολεία θα έχουν πετρέλαιο για να γίνονται μαθήματα, αδιαφορεί για το εάν οι Έλληνες (γηγενείς και όχι προσφάτως εγγεγραμμένοι) λιγοστεύουν, αδιαφορεί για το εάν θα υπάρχει ικανή Παιδεία ή Υγεία, Κοινωνική μέριμνα ή γενικότερα ένα δομημένο ανεξάρτητο και αυτοκυρίαρχο κράτος… 
Φάτε τώρα ελπίδα και εάν μεθαύριο περισσέψει κάτι, τότε θα σας δώσουμε πίσω αυτά που σας κλέβουμε τώρα…
Φάτε ελπίδα, γιατί τα υπόλοιπα πρέπει να τα φάμε εμείς οι πολιτικοί, οι τραπεζίτες, οι «δανειστές» και διάφοροι άλλα λαμόγια…
Φάτε ελπίδα τώρα, γιατί αν δεν φάτε ούτε αυτό, τότε θα πρέπει να φαγωθείτε μεταξύ σας, αφού δεν υπάρχει σχέδιο για την δική σας διάσωση…

Αυτό δεν είναι "ηγεσία", κύριε Σαμαρά. Είναι αγυρτεία. Είναι θράσος.
Από το "δεν θα κοπούν μισθοί και συντάξεις" προ των εκλογών, στο "δεν θα ξανακοπούν μισθοί και συντάξεις" τώρα. 

Και πρέπει εμείς να σε πιστέψουμε;
Πρέπει να ελπίσουμε;
Πρέπει να σε ευχαριστήσουμε;
Γιατί άραγε; Επειδή είσαι ειλικρινής ή μήπως επειδή είσαι συνεπής; 

Τέτοια συνέπεια λόγων και έργων! Μια φορά ψεύτης, πάντα ψεύτης. 

Μα, εσύ τώρα γίνεσαι και κλέφτης ή συνεργός εκείνων που κλέβουν την χώρα. 
Γίνεσαι και βιαστής εκείνων που βιάζουν την λογική και μεθαύριο τα παιδιά μας. 
Γίνεσαι ένας κοινός εγκληματίας του κοινού ποινικού δικαίου, αλλά δεν θα τιμωρηθείς επειδή είσαι… πρωθυπουργός…

Γιατί να σε πιστέψουμε κύριε Σαμαρά; Μήπως θα υπογράψεις προς τους Έλληνες πολίτες κάποια ρήτρα η οποία θα λέει πως θα στερηθείς ισοβίως την ελευθερία σου, θα απωλέσεις ολόκληρη την κινητή και ακίνητη περιουσία σου, θα αναγκαστείς να ζεις από τα σκουπίδια που θα πετάνε άλλοι… εάν αποτύχουν αυτά που προτείνεις, αυτά που υπογράφεις, αυτά με τα οποία δεσμεύεις την χώρα και επιβάλεις στον λαό;
Εσύ, ως πρωθυπουργεύων, υπογράφεις διάφορα εκ μέρους της Ελλάδας και δημιουργείς υποχρεώσεις σε εμάς, που δεν σε πιστεύουμε και δεν σε εμπιστευόμαστε
Αλήθεια, μαζί μας, έχεις υπογράψει κάτι, για το οποίο θα είσαι ποινικά και οικονομικά υπόλογος εάν αποτύχεις;

Και μιάς και αναφέρθηκε η λέξη ρήτρα, κύριε Σαμαρά, μήπως κάποιος πρέπει να σου θυμίσει πως έχεις ήδη υπογράψει και έχει συμφωνηθεί, πως εάν δεν επιτυγχάνονται οι στόχοι υπάρχει η ρήτρα αυτόματης μείωσης των μισθών και συντάξεων και μάλιστα το ποσοστό θα το αποφασίζει η τρόϊκα.

Δύσμοιρη Ελλάδα, τι σού' μελλε να πάθεις.

Κωνσταντίνος


Μέτρα έκτακτης ανάγκης υιοθετούν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης προκειμένου να αποφύγουν ένα νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, σύμφωνα με το «Spiegel». Τα μέτρα αυτά που προβλέπουν να μειωθούν τα επιτόκια, που πρέπει να πληρώνει η Ελλάδα για τη δανειακή βοήθεια που της δόθηκε, κάτι που θα γίνει και με τα τέλη διαχείρισης.

Εκτός αυτού, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα λαμβάνει για περισσότερο χρόνο απ’ ό,τι είχε προγραμματιστεί βραχυπρόθεσμα ελληνικά κρατικά ομόλογα, μεριμνώντας έτσι για ένα δάνειο-γέφυρα. Επίσης, η ΕΚΤ θα καταβάλλει στην ελληνική κυβέρνηση τα κέρδη της, τα οποία αποκομίζει με την αγορά φθηνά αγορασθέντων κρατικών ομολόγων μέχρι την ημερομηνία αποπληρωμής τους.

Οι εθνικές κεντρικές τράπεζες, οι οποίες διατηρούν από καιρό ελληνικά χρεώγραφα στο χαρτοφυλάκιό τους, θα εμβάζουν τα κέρδη τους νωρίτερα στην Αθήνα. Η δημόσια περιουσία, η οποία προς το παρόν δύσκολα μπορεί να πωληθεί, αναμένεται να μετατραπεί σε χρήμα με τη βοήθεια των λεγόμενων τιτλοποιήσεων, με τις οποίες η περιουσία διασφαλίζει αυτά τα ειδικά αξιόγραφα, τα οποία μπορούν να πωληθούν.

Για να μην αυξηθεί περαιτέρω το δημόσιο χρέος, οι ελληνικές τράπεζες που έχουν πληγεί θα λάβουν απευθείας κεφαλαιακή ενίσχυση από τον ΕΜΣ, ο οποίος θα διαθέσει επίσης χρήματα και για ένα πρόγραμμα επαναγοράς του χρέους. Η πρόσθετη χρηματοδότηση θα καταστεί αναγκαία και για τον πρόσθετο λόγο ότι η Ελλάδα θα λάβει δύο χρόνια επιμήκυνση, για να μπορέσει να βάλει σε τάξη τα δημοσιονομικά της.


Κλιμάκιο του ΣΔΟΕ επισκέφθηκε την «τουρκική» νεολαία Κομοτηνής για έλεγχο και στο έγγραφο που βεβαίωσαν τις παραβάσεις έγραψαν για ονομασία του Συλλόγου τον όρο «Τουρκική νεολαία Κομοτηνής».
Όταν κατάλαβαν την γκάφα τους γύρισαν για να πάρουν το χαρτί, το οποίο όμως είχε κάνει ήδη «φτερά» με κατεύθυνση προς το τουρκικό Προξενείο!
Πλέον, το Προξενείο έχει στα χέρια του επίσημο έγγραφο δημόσιας υπηρεσίας, μέσω του οποίου αναγνωρίζεται ο όρος «τούρκικος», με ότι αυτό συνεπάγεται...

Σε ένα σοβαρό ατόπημα έπεσαν πρόσφατα υπάλληλοι κλιμακίου του ΣΔΟΕ, οι οποίοι επισκέφθηκαν την «τουρκική» νεολαία Κομοτηνής προκειμένου να προβούν στον καθιερωμένο έλεγχο των φορολογικών βιβλίων του συγκεκριμένου Συλλόγου.

Το κλιμάκιο εστάλη στην «τουρκική» νεολαία ύστερα από ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ, ο οποίος και ζητούσε από τον Υπουργό Οικονομικών να στείλει το ΣΔΟΕ σε όλους τους φιλοτουρκικούς συλλόγους της περιοχής, προκειμένου να διαπιστωθεί από πού προέρχεται η χρηματοδότηση τους.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κουίκ στην ερώτηση που κατέθεσε τότε στη Βουλή ρωτούσε τον ΥΠΕΞ, Δημήτρη Αβραμόπουλο, τα εξής :

«1. Ποια είναι η αποτρεπτική πολιτική που προτίθεστε να υιοθετήσετε απέναντι σε μειονοτικούς συλλόγους με απροσδιόριστες πηγές χρηματοδοτήσεως, οι οποίοι έχουν ως στόχο την πλήρη αποδόμηση της Ελληνικής (και όχι Δυτικής, όπως εσφαλμένα αναφέρεται) Θράκης;


2. Ποια εθνική στρατηγική θα υιοθετηθεί απέναντι σε συλλόγους όπως η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία «Τούρκων» Δυτικής Θράκης (ABTTF) και ο Σύλλογος Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης» (BTTDD) που προπαγανδίζουν τόσο εντός, όσο και εκτός συνόρων την αυτονόμηση τμήματος της Ελληνικής Επικράτειας;

3. Θα ζητήσετε από τον Υπουργό Οικονομικών να δώσει εντολή στο ΣΔΟΕ να κάνει επιτέλους ελέγχους σε στελέχη των Συλλόγων αυτών, που κινούνται με ένα πακτωλό χρημάτων τα οποία δεν δικαιολογούνται από τις επίσημες (βιτρίνα) επαγγελματικές ενασχολήσεις τους; Όπως και στα οικονομικά των συγκεκριμένων Συλλόγων;»

Μετά την ερώτηση, το Υπουργείο Οικονομικών έδωσε εντολή στο ΣΔΟΕ, το οποίο με τη σειρά του απέστειλε και κλιμάκιο στην «τουρκική» νεολαία Κομοτηνής. Οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ επισκέφθηκαν τα γραφεία του Συλλόγου, βεβαίωσαν τις όποιες παραβάσεις βρήκαν, και στη συνέχεια συμπλήρωσαν το σχετικό έγγραφο.

Κατά τη συμπλήρωση όμως του εγγράφου υπέπεσαν σε ένα σοβαρό ατόπημα καθώς ανέφεραν σε αυτό το Σύλλογο με την ονομασία «Τουρκική νεολαία Κομοτηνής». Όταν έφυγαν από τα γραφεία και για αρκετή ώρα αργότερα διαπίστωσαν το λάθος τους και γύρισαν ξανά στο Σύλλογο προκειμένου να πάρουν πίσω το επίμαχο χαρτί, το οποίο όμως είχε κάνει ήδη «φτερά» με κατεύθυνση προς το τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής.

Τώρα, το τουρκικό Προξενείο έχει στην κυριότητα του ένα χαρτί δημόσιας υπηρεσίας της Ελλάδας, στο οποίο αναγνωρίζεται άμεσα η ονομασία του συλλόγου με τον όρο «τούρκικη», ονομασία την οποία προσπαθούσαν να επιτύχουν με χρόνιους δικαστικούς αγώνες χωρίς αποτέλεσμα.

Αυτό που απομένει πλέον είναι να δούμε το πώς και πού θα χρησιμοποιηθεί το συγκεκριμένο δημόσιο έγγραφο, κάτι το οποίο αναμένεται να δούμε στο μέλλον. Το σίγουρο, πάντως, είναι ότι το Προξενείο απέκτησε στα χέρια του ένα δυνατό χαρτί, το οποίο είμαστε σίγουροι ότι θα χρησιμοποιήσει σε διάφορα ευρωπαϊκά όργανα εις βάρος της χώρας μας.

Πηγή: Η Φωνή της Ροδόπης  

Και να λοιπόν, που περάσαμε από την Ευρώπη των λαών στην Ευρώπη των τραπεζών. Να που ζήσαμε για να δούμε τους Ευρωπαίους αρχηγούς να μετατρέπονται σε εξευτελισμένα ανδράποδα των τραπεζιτών. Και να, που η Ευρώπη του πολιτισμού μετατρέπεται σε Ευρώπη του ισοπεδωτισμού, φυσικά προς τέρψιν των «αγορών» και ενάντια στην θέληση των πολιτών. Να λοιπόν, που βρεθήκαμε μπροστά στην ώρα των μεγάλων αποφάσεων...


Καταρρέει το ΠΑΣΟΚ. Λυπάμαι πολύ, αλλά δεν με ενδιαφέρει.
Ήταν νομοτελειακό να συμβεί η κατάρρευση σε εκείνους που χωρίς δισταγμό συναίνεσαν στην καταστροφή της χώρας, για να μην καταστραφεί ο κομματικός τους στρατός και για να συνεχίσουν να παραμένουν οι ίδιοι σε μία λανθάνουσα και μη δημοκρατικά ενεργούσα εξουσία.

Καταρρέει η ΔΗΜΑΡ. Λυπάμαι πολύ, αλλά ήταν αναμενόμενο. Θα έπρεπε να έχει διδαχθεί το απόκομμα στήριξης του σημερινού κυβερνητικού εξαμβλώματος, πως χωρίς ικανά αποθεματικά ψηφοφόρων, ήταν κάτι περισσότερο από δεδομένο πως ο χρόνος ύπαρξης αυτού του απολίτικου συνονθυλλεύματος είχε τελειώσει την ίδια στιγμή που συμφωνούσε να συνεργαστεί στην διακυβέρνηση της χώρας.

Καταρρέει η Νέα Δημοκρατία. Λυπάμαι πολύ, αλλά ας πρόσεχαν. Αν τα στελέχη, οι οπαδοί και οι ψηφορόροι του (απο)κόμματος του Σαμαρά, έλπιζαν πως θα μπορούν να ισοπεδώσουν την χώρα προφασιζόμενοι πως άλλοι το ξεκίνησαν (και αυτοί απλώς ολοκλήρωσαν;) την καταστροφή, χωρίς να «εισπράξουν» την ανάλογη απέχθεια των πολιτών, τότε όχι μόνο δεν έχουν αντιληφθεί που βρίσκεται η χώρα, αλλά δεν έχουν αντιληφθεί ούτε σε ποια χώρα βρίσκονται οι ίδιοι. Ο Έλληνας μπορεί να ξεχνά, αλλά για να ξεχάσει θέλει χρόνο και –κυρίως- να μην αντιληφθεί άμεσα την «κυβερνητική» εισβολή στην προσωπική του ζωή. Το (συγ)κυβερνών κόμμα απλά πνέει τα λοίσθια και θα καταλήξει σαν μία οικτρή καρικατούρα ενός παρελθόντος, για το οποίο ο ιστορικός του μέλλοντος θα έχει να γράψει πάρα πολλά, αλλά και ο πολίτης του παρόντος θα έχει να του ρίξει πολύ… μαύρισμα.

Καταρρέει η κοινωνία. Λυπάμαι πολύ, αλλά ας προσέχαμε. Κι αυτό, επειδή στο μεγάλο μας ποσοστό προτιμήσαμε να βολευτούμε με ένα κράτος που λειτουργούσε χρησιμοποιώντας ως κανόνα το πολιτικό ρουσφέτι και χωρίς να έχουμε αναρωτηθεί ποτέ αν έχουμε πολιτικούς που είναι πρεζόνια της εξουσίας ή «παίζει» και κάτι άλλο, πολύ πιο δελεαστικό από την ίδια την εξουσία (πού βρίσκεται είπαμε –και μάλιστα ατιμώρητος- ο Χριστοφοράκος;).

Όλοι αυτοί εργάστηκαν και συνεργάστηκαν, ώστε να αποδομήσουν τον κοινωνικό ιστό, να διαλύσουν οτιδήποτε αποτελούσε στήριγμα της χώρας και του έθνους. Δεν τους ενδιαφέρει η Δημοκρατία. Τους ενοχλεί αφάνταστα. Τους ενδιαφέρει η ψευτοκρατία, η κλεπτοκρατία, η τραπεζοκρατία, η αδιαφάνεια και η μιζοκρατία… Λίαν προσφάτως είδαμε στους δρόμους των παρελάσεων πως οι «διασώστες» έχουν αρχίσει να ενδιαφέρονται ακόμη και για την στρατοκρατία (με τους δικούς τους ελεγχόμενους στρατηγούς, που μεθαύριο ίσως και να βάλουν στην φυλακή επειδή καταπάτησαν την… Δημοκρατία!), φυσικά ως εργαλείο για την παράνομη παραμονή τους στην εξουσία…

Ακόμη και αυτή τη στιγμή, που όλα δείχνουν να καταρρέουν και η χώρα να οδηγείται στην απόλυτη εξαθλίωση αλλά και σε ένα άτυπο καθεστώς οικονομικής (και όχι μόνο…) κατοχής, οι αποκλειστικά υπεύθυνοι όντας απολύτως αμετανόητοι προσπαθούν εναγωνίως να διατηρηθούν σε μία λάθρα εξουσία, αφού γνωρίζουν πάρα πολύ καλά πως εάν την απωλέσουν τότε θα βρεθούν αντιμέτωποι και χωρίς προστατευτικές ασπίδες (βλ. πραιτωριανούς και άλλους ενδιάμεσους προστατευτικούς μηχανισμούς) απέναντι στους πολίτες… Και αυτός τους ο τρόμος, η γνώση δηλαδή της τιμωρίας που φυσιολογικά τους αρμόζει, τους καθιστά περισσότερο επικίνδυνους για το πολίτευμα, περισσότερο επικίνδυνους για την ίδια την χώρα, αφού όντας πληγωμένοι και απροστάτευτοι (ακόμη και από την οποιαδήποτε ιδιόμορφη λογική) είναι δυνατόν να χρησιμοποιήσουν επιπλέον μεθόδους (πέρα και από τις ήδη αντισυμβατικές που σήμερα χρησιμοποιούνται), που θα δημιουργήσουν πολλαπλάσια μεγαλύτερα προβλήματα.

Σαν λαός έχουμε κάνει το αδιανόητο. Προχωρήσαμε σε μαζικό αυτοχειριασμό, όταν εμπιστευθήκαμε ανθρώπους που προωθούνταν από το πουθενά, που δεν είχαν καμία ικανότητα πέρα από τις καλές κομματικές σχέσεις (οι κακές γλώσσες μιλάνε και για μασόνους κ.α.), που δεν είχαν βιώσει ποτέ τους την καθημερινή αγωνία για την επιβίωση, που τοποθετήθηκαν ελέω ονόματος να διοικήσουν το κόμμα ή την χώρα σαν να ήταν κάποια κληρονομιά. Με απλά λόγια, μόνοι μας βάλαμε με τα χεράκια μας και βγάλαμε τα ματάκια μας.

Όλα αυτά, φυσικά, είναι γνωστά. Και το επιτακτικό ερώτημα σήμερα είναι: Και τώρα τι κάνουμε;

Η απάντηση ξεκινά από το εξής: Δεν ξανακάνουμε τα ίδια λάθη. Πρέπει, επιτέλους να μάθουμε από τα λάθη μας. Επίσης, αποφεύγουμε να εμπιστευθούμε ΟΛΟΥΣ όσους συμμετείχαν στην διάλυση της χώρας και αίφνης (όταν όλα άρχισαν να γκρεμίζονται) διαπίστωσαν πως κάτι δεν πάει καλά και σχημάτισαν άλλους κομματικούς σχηματισμούς προσπαθώντας να δημιουργήσουν νέους κομματικούς στρατούς, για να συνεχίσουν στο ίδιο μοτίβο, με ελαφρές παραλλαγές -ως προς το φαίνεσθαι- της δημοκρατίας ΤΟΥΣ.

Και τι κάνουμε μπροστά σε όλα αυτά; Πρώτα από όλα, απαιτείται να ξεπεράσουμε τους μέχρι σήμερα καλοβολεμένους εαυτούς μας. Απαιτείται να ξεχωρίσουμε το πραγματικό μας συμφέρον ως πολίτες και ως λαός, να το διαχωρίσουμε από το εικονικό συμφέρον που μας προτάσσουν και να έρθουμε σε ρήξη –εάν χρειαστεί- ακόμη και με τους ίδιους μας τους εαυτούς. Απαιτείται να ξεκαθαρίσουμε τι θέλουμε, που βρισκόμαστε, που μας πηγαίνουν και που θέλουμε εμείς να πάμε. Είναι αδήριτη ανάγκη να διαφύγουμε από την τεχνητή σύγχυση της λογικής που μας έχουν επιβάλει και να αποτινάξουμε την μέχρι σήμερα εφησυχασμένη πολιτική μας φύση. Αυτοί μας θέλουν ανοργάνωτους και απομακρυσμένους μεταξύ μας. Κι εμείς πρέπει να ξεκινήσουμε ακριβώς από αυτό. Απαιτείται το να ενωθούμε, προτάσσοντας το κοινό συμφέρον και αφήνοντας στην άκρη τις διαφορές μας. 

Σήμερα κανένα από τα υπάρχοντα πολιτικά κόμματα δεν μπορεί (ή δεν θέλει) να εξυγιάνει την πολιτική και να ανορθώσει την χώρα. Αυτό είναι το δικό μας καθήκον, το δικό μας χρέος. Η ανατροπή αυτού του καθεστωτικού πολιτικού συστήματος που το μόνο στο οποίο προσδοκεί είναι η αποπροσανατολιστική και απόλυτα στοχευμένη αναμόχλευση ενός βόθρου, που προσδοκούν να τον φορτώσουν στην κοινωνία. Το ζητούμενο είναι στο εάν εμείς θα αφεθούμε να θυματοποιηθούμε παντοιοτρόπως από ένα σύστημα που ποτέ (ακόμη και σήμερα) δεν λειτούργησε προς την κατεύθυνση της προσφοράς, αλλά είχε ως βασικούς κανόνες ύπαρξής του τους κανόνες του εμπορίου προσφοράς και ζήτησης και λειτουργούσε αποκλειστικά και μόνο με αυτούς. Ο τραγελαφικός επίλογος της αδιάφανης πολιτικής πρακτικής είναι όσα σήμερα βιώνουμε, αφού ο λογαριασμός και οι ευθύνες μίας σειράς ολέθριων πολιτικών επιλογών μεταφέρονται στα συνήθη θύματα (και όχι υπόπτους).

Οφείλουμε, λοιπόν, να δημιουργήσουμε μικρές ομάδες οι οποίες θα έχουν ως χρέος την ανάδειξη των ικανών και εντίμων, που θα λειτουργήσουν ως εκπρόσωποι των μικρών κοινωνιών για να μπορέσει να ξαναδημιουργηθεί η χώρα μέσα από την δημιουργία ενός νέου άφθαρτου πολιτικού φορέα που θα πηγάζει από τον λαό και θα λειτουργεί για τον λαό. Το ζητούμενο είναι να γίνει αυτό πριν την ολική καταστροφή, πριν μετατραπούν όλα σε στάχτη. Μετά θα είναι πολύ αργά και η προσπάθεια, αλλά και ο κόπος που θα απαιτηθεί να καταβάλουμε, θα είναι πολλαπλάσιου μεγέθους. Η φρίκη σχεδιάστηκε, προωθήθηκε και βρίσκεται ήδη εδώ, για να εφαρμοστεί στις ζωές μας και δεν πρόκειται να φύγει σαν ένα κακό όνειρο. Η φρίκη θα παραμείνει εδώ και οι εκφραστές της θα κάνουν τα πάντα για να διασώσουν το «έργο» τους, αλλά και τους εαυτούς τους. Από εμάς και μόνο από εμάς εξαρτάται πότε και πώς θα φύγει το μαύρο σύννεφο της καταστροφής που έχει καλύψει την χώρα. Όσο πιο γρήγορα ομονοήσουμε και συνταχθούμε απέναντι στους φρικώδεις πολέμιούς μας, τόσο πιο γρήγορα θα έρθει και η στιγμή που θα μπορούμε να ατενίσουμε το αύριο με ελπίδα, με πραγματική και όχι εικονική ελπίδα…Δεν πρέπει να εφαρμόσουμε τα επώδυνα μέτρα που οδηγούν σε μεγαλύτερη ύφεση ούτε να πάρουμε τη δόση των 31,5 δισ...

Δεν πρέπει να εφαρμόσουμε τα επώδυνα μέτρα που οδηγούν σε μεγαλύτερη ύφεση ούτε να πάρουμε τη δόση των 31,5 δις που μας υποχρεώνει να τα υλοποιήσουμε λέει ο γνωστός οικονομολόγος Γιάννης Βαρουφάκης, επιμένοντας ότι αυτό θα είναι η καταστροφή της χώρας. Υπάρχει άλλη λύση λέει, επώδυνη μεν αλλά ελπιδοφόρα και την εξηγεί.

Την εναλλακτική πρότασή του για την διέξοδο που έχει η χώρα χωρίς να αναγκαστεί να εφαρμόσει τα επώδυνα μέτρα των 11,5 δις ανέλυσε ο κ. Βαρουφάκης μιλώντας στην εκπομπή του Ν. Ευαγγελάτου “ΣΚΑΙ στις 7″. «Οι διαπραγματεύσεις με τον Τόμσεν πρέπει να σταματήσουν, δήλωσε.

Η πρόταση Βαρουφάκη για διέξοδο χωρίς μέτρα και δόση.

«Το πρωτογενές έλλειμμα είναι αυτή τη στιγμή 1,5% δηλαδή υπολείπονται ουσιαστικά περίπου 2,5 δισ. ευρώ ώστε αυτό να εξαλειφθεί, εξηγεί.

Και συνεχίζει: «Να μην εφαρμόσουμε τα μέτρα που προτείνει η τρόικα για τα 11,5 δισ. τα οποία θα επιφέρουν ακόμη μεγαλύτερη ύφεση αλλά να επικεντρωθούμε στο να εξοικονομήσουμε τα 2,5 δισ. μειώνοντας τις δαπάνες του δημοσίου.

Πως; Να γίνει μία κατάταξη με τους μισθούς του δημοσίου από τον υψηλότερο μέχρι τον χαμηλότερο και να τροποποιηθεί ως εξής: Ο υψηλότερος μισθός να μειωθεί ώστε να ισούται με τον δεύτερο στην κατάταξη, ο δεύτερος με τον τρίτο κοκ. Με αυτόν τον τρόπο θα αποφύγουμε τα μέτρα των 11,5 δισ. κι έτσι το εισόδημα θα συμπιεστεί πολύ λιγότερο και το σημαντικότερο, θα εξαλειφθεί το έλλειμμα μέσα σε 3 εβδομάδες.

Χωρίς έλλειμμα το κράτος θα είναι σε θέση να πληρώνει μισθούς και συντάξεις κι έτσι δεν έχει ανάγκη τη δόση».

«Αμέσως μετά θα πρέπει, επισημαίνει ο κ. Βαρουφάκης, να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις σε νέο πλαίσιο δηλαδή να διαπραγματευτούμε μόνο ως προς τις αποπληρωμές μας στους πιστωτές, χωρίς να εφαρμόσουμε αυτά τα επώδυνα μέτρα που οδηγούν αναμφισβήτητα σε ύφεση».

Όπως είπε, αν πάρουμε τη δόση οδηγούμαστε σε υφεσιακό αδιέξοδο και του χρόνου τέτοια εποχή πάλι θα χρειαζόμαστε χρήματα. Ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε επίσης πως είναι αδύνατο με μέτρα 11,5 δισ. να υπάρξει πρωτογενές πλεόνασμα στη χώρα άμεσα.


Σε απόγνωση φαίνεται να είναι ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, γεγονός το οποίο μαρτυρούν οι τελευταίες του ενέργειες αναφορικά με την εμπλοκή του στην περιβόητη λίστα Λαγκάρντ.

Με επιστολές προς FT και Economist, ο πρώην υπουργός πραγματοποιεί μία ύστατη προσπάθεια να σώσει την «τιμή» του ονόματός του, δικαιολογώντας τη θέση του, δηλώνοντας ότι το CD με τη λίστα Λαγκάρντ ποτέ δε χάθηκε.

Με ανυπόστατα επιχειρήματα, ο κ. Παπακωνσταντίνου εξηγεί στα δύο ξένα έντυπα, τα γεγονότα εντελώς διαφορετικά σε σχέση με τον τρόπο που τα παρουσίασε στη Βουλή στη διάρκεια της ακρόασής του για την υπόθεση της επίμαχης λίστας.

Πιο αναλυτικά, στην επιστολή-απάντησή του προς τον Economist, με αφορμή άρθρο με τίτλο “A national sport no more”, ο πρώην υπουργός χαρακτηρίζει αναληθές ότι «ποτέ δεν ασχολήθηκα περαιτέρω με το θέμα».

«Ακριβώς το αντίθετο ισχύει» υπογραμμίζει, «δεδομένου ότι έδωσα σαφείς οδηγίες προς την κατεύθυνση της διερεύνησης. Τις επανέλαβα κατά την παράδοση της πλήρους λίστας στο νέο επικεφαλής του ΣΔΟΕ (κάτι το οποίο επιβεβαίωσε κι ο ίδιος στην ακρόασή του στη Βουλή). Λίγο αργότερα έφυγα από το υπουργείο μετά τον ανασχηματισμό του υπουργικού συμβουλίου. Η πληροφορία συνεπώς ποτέ δεν “χάθηκε”, όπως ισχυρίζεστε, καθώς παρέδωσα όλα τα στοιχεία στις αρμόδιες αρχές (και φυσικά έκτοτε έχουν διαρρεύσει και τα ονόματα έχουν δημοσιευθεί). Είναι σαφές βέβαια ότι δεν έγινε σωστή διερεύνηση».

Να υπενθυμιστεί πως στις 24 Οκτωβρίου, ωστόσο, κατά την ακρόασή του στη Βουλή, ο κ. Παπακωνσταντίνου είχε πει: «Το αρχικό αρχείο με τη συνοδευτική επιστολή το έδωσα για φύλαξη στο γραφείο μου. Δεν ξέρω που είναι. Δυστυχώς δεν ξέρω που είναι σήμερα!».

«Το πρωτότυπο αρχείο είναι στη Γαλλία! Και ελπίζω να επανέλθει στην Ελλάδα, για να σταματήσει η σπέκουλα με τις αλλοιώσεις. Να έρθει εδώ με όλα τα συνοδευτικά και να διαπιστωθεί εάν έχει αλλοιωθεί» είχε αναφέρει.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου αναφέρει ακόμη ότι, κατά τη θητεία του στο ΥΠΟΙΚ, «η Ελλάδα επιτέλους άρχισε σοβαρά να αντιμετωπίζει τη φοροδιαφυγή, με ποινές φυλάκισης για τους φοροφυγάδες, τη δήμευση της περιουσίας τους, με τη θέσπιση του Οικονομικού Εισαγγελέα, τη δημιουργία ειδικών φορολογικών δικαστηρίων, καθώς και με την πλήρη άρση του τραπεζικού απορρήτου… Είναι, ωστόσο οι αλλαγές που θεσμοθετήθηκαν τότε που έχουν οδηγήσει επώνυμους στη φυλακή για φορολογικές παραβάσεις -για πρώτη φορά στην Ελλάδα».

Το γεγονός ωστόσο είναι ότι, επί θητείας του κ. Παπακωνσταντίνου στο υπουργείο Οικονομικών, η φοροδιαφυγή εκτοξεύθηκε στα ύψη, δημιουργώντας «μαύρη τρύπα» στον προϋπολογισμό. Όσο για το «κυνήγι» επωνύμων, είναι ελάχιστες οι περιπτώσεις εκείνων που οδηγήθηκαν, τελικά, στη φυλακή και ακόμα λιγότερες εκείνες οι υποθέσεις, στις οποίες εισπράχθηκαν πρόστιμα για την εκτεταμένη φοροδιαφυγή.

Η επιστολή του στους Financial Times

Επιστολή έστειλε ο κ. Παπακωνσταντίνου και στους Financial Times, με αφορμή το άρθρο «Μαίνεται η θύελλα για τη λίστα Λαγκάρντ».

Στην επιστολή του, κατηγορεί την εφημερίδα ότι παραλείπει εντελώς να αναφέρει «το γεγονός ότι, χάρη στη δική μου προσωπική πρωτοβουλία, έλαβε η ελληνική κυβέρνηση την πληροφορία αυτή (σ.σ. τη λίστα Λαγκάρντ)».

«Εγώ ζήτησα τη λίστα και αυτή παραδόθηκε από τις γαλλικές αρχές στα τέλη του 2010» λέει ο κ. Παπακωνσταντίνου, «φυσικά με τον όρο ότι η σχετική πληροφορία θα ήταν αντικείμενο χειρισμού από τις φοροελεγκτικές υπηρεσίες ανεπίσημα και με εμπιστευτικό τρόπο, όπως έπραξαν άλλες κυβερνήσεις για τους πολίτες άλλων χωρών στη λίστα».

«Στη συνέχεια» τονίζει ο πρώην υπουργός, πάντα απευθυνόμενος στους αρμόδιους της εφημερίδας, «αναφέρετε ότι δεν έδωσα εντολή στο ελληνικό ΣΔΟΕ να προβεί σε πλήρη έρευνα. Αυτό είναι παντελώς αναληθές. Το έκανα, όχι μια αλλά πολλές φορές. Έδωσα αρχικά τους 20 μεγαλύτερους λογαριασμούς (που αντιστοιχούσαν περίπου στο ήμισυ του συνόλου των καταθέσεων) στον τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Καπελέρη για πρώτο έλεγχο. Και του έδωσα εντολή για περαιτέρω έλεγχο, όταν ανέφερε τις πρώτες διαπιστώσεις του περί αποκλίσεων μεταξύ δηλωθέντων εισοδημάτων και κεφαλαίων στο εξωτερικό. Αυτό έκανα και πάλι σε σύσκεψη που συγκάλεσα ακριβώς γι’ αυτόν το σκοπό, παρουσία διαφόρων προσώπων».

»Έκανα και πάλι το ίδιο με το νέο επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Διώτη, στον οποίο έδωσα τα πλήρη στοιχεία που παραλάβαμε (το επιβεβαίωσε ο ίδιος σε ακρόαση από τη Βουλή). Για την ακρίβεια, εκ του νόμου το ΣΔΟΕ θα πρέπει να ερευνά κάθε παρόμοια πληροφορία στο πλαίσιο των καθηκόντων του και δεν θα έπρεπε να περιμένει «πολιτικές εντολές» σχετικά. Και πώς εξάλλου θα μπορούσε η πληροφορία να έχει «αποκρυφθεί» όπως ισχυρίζεστε, όταν την παρέδωσα στις αρμόδιες υπηρεσίες, και φυσικά έκτοτε έχει διαρρεύσει και τα ονόματα έχουν δημοσιοποιηθεί; Σας υπενθυμίζω επίσης ότι με τον ανασχηματισμό στα μέσα Ιουνίου 2011 έφυγα από το υπουργείο Οικονομικών».

Οι πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, κ.κ. Καπελέρης και Διώτης, έχουν διαψεύσει ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου τους ζήτησε έλεγχο της λίστας, ενώ και ο ίδιος έχει παραδεχθεί ότι δεν έγινε η καλύτερη δυνατή διαχείριση.

Πηγή: newsbomb.gr

Ώρα Ελλάδας μηδέν,
ώρες ευθύνης για όλους

Η χώρα έχει καταρρεύσει. Ο Λαός βιώνει την ανεργία. Οι συνταξιούχοι αντιμετωπίζουν την φτώχεια και την ζητιανιά. Οι νέοι έχουν μπει στο περιθώριο και αναζητούν απελπισμένα διέξοδο στη μετανάστευση. Οι βιομηχανίες έσβησαν και χιλιάδες ιδιωτικές επιχειρήσεις κλείνουν. Η οικονομική ασφυξία και η ενδοτική στάση του παλαιοκομματικού κατεστημένου οδηγούν την χώρα και ολόκληρο το έθνος σε μία νέα εθνική τραγωδία, απρόβλεπτων διαστάσεων. Τρέχουμε κατευθείαν πάνω στον τοίχο. Οδεύουμε ολοταχώς σε μία πρωτοφανή καταστροφή.

Το διεθνές κατεστημένο των τοκογλύφων και των τραπεζιτών έχει τον κέρβερό του που βλέπετε πιο πάνω για να προστατεύει τα συμφέροντά του. Εμείς οι Έλληνες έχουμε την ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ. 
Μαζί οι Έλληνες μπορούμε να νικήσουμε τον κέρβερο όπως ο Ηρακλής και να δημιουργήσουμε μια ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ.

Η έλλειψη κρατικών δομών αλλά και δημόσιας διοίκησης ικανής να οδηγήσει την χώρα στην ανάπτυξη, προεξοφλούν βαθιά ύφεση, ανεργία, στασιμοπληθωρισμό και διάλυση του κοινωνικού ιστού για δεκαετίες.

Το περιβάλλον αυτό έχει μετατρέψει την χώρα σε ακυβέρνητο καράβι και είναι πλέον θέμα ελάχιστου χρόνου να τσακιστεί στα βράχια της παγκοσμιοποίησης, του διεθνούς τραπεζικού τοκογλυφικού συστήματος και να γίνει βορά στα νύχια των αρπακτικών των γεωπολιτικών ανακατατάξεων που σκοπεύουν στον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και της ενέργειας.

Η Ελλάδα χάνεται, η πατρίδα ψυχορραγεί, στις ένοπλες δυνάμεις και στα σώματα ασφαλείας πέραν της αξιοπρέπειας, του σεβασμού και της υπερηφάνειας, έχουν στερήσει και τα στοιχειώδη αναλώσιμα που απαιτούνται για να μπορούν να λειτουργήσουν.

Η υγεία βρίσκεται σε κώμα, η κοινωνική πρόνοια είναι ουσιαστικά ανύπαρκτη, η παιδεία σε κατακόρυφη πτώση και εξαθλίωση, η εξωτερική πολιτική... αναρωτιόμαστε αν υπάρχει...!

Η Ελλάδα και οι Έλληνες έχουνε γίνει παράδειγμα προς αποφυγή σε παγκόσμιο επίπεδο.

Διερωτόμαστε:

 • Τι περιμένουμε;
 • Γιατί δεν αντιδρούμε;
 • Γιατί δεχόμαστε τα πάντα παθητικά;
 • Γιατί εξαντλούμε την διαμαρτυρία μας σε πορείες - βόλτες στο Σύνταγμα;
 • Γιατί παραδίδουμε την χώρα στη διεθνή μαφία αμαχητί;
 • Γιατί δεν εκπληρώνουμε το χρέος μας προς την πατρίδα;
 • Γιατί περιμένουμε να λύσουν τα προβλήματα τα προδοτικά κόμματα της ανύπαρκτης και «δήθεν» μεταπολίτευσης που οδήγησαν την χώρα και τον Λαό στην καταστροφή;
 • Γιατί δεν αντιδρούμε στο βιασμό;
 • Γιατί...;

Το πρόβλημα της χώρας δεν είναι οικονομικό, είναι καθέξην χρόνιο πολιτικό.
Έλληνες πατριώτες, όσο πιο γρήγορα συνειδητοποιήσουμε τι μας συνέβη, τι πάθαμε και τι μας περιμένει, τόσο το καλύτερο για μας, για τα παιδιά μας και για την πατρίδα.

Είμαστε συνυπεύθυνοι για ό, τι συμβαίνει σήμερα. Κι αυτό επειδή εμείς επιλέγουμε τα τελευταία 38 χρόνια τους βιαστές μας, τους κλέφτες, τα λαμόγια, τις προστάντζες, τους μεσίτες, τους τηλεπωλητές βιβλίων, τους άχρηστους, τα σκουπίδια, τους προδότες και τους επιβραβεύουμε με την μοιραία επιλογή μας να μας εκπροσωπούν αρκετοί από αυτούς επί δεκαετίες.
Σήμερα όχι μόνο δεν διαμαρτυρόμαστε ουσιαστικά, αλλά τους ανεχόμαστε και τους επιβραβεύουμε αλλάζοντας κάθε φορά μόνο τα ποσοστά εκπροσώπησής τους και ουσιαστικά ορίζουμε εμείς ποιος από αυτούς θα μας κλέβει και θα υπηρετεί ξένα προς το Λαό και την πατρίδα συμφέροντα.

Οι δικαιολογίες τελείωσαν. Ή τους διαγράφουμε ή μας διαγράφουν ως Λαό και μας εξαφανίζουν ως Ελλάδα. Είμαστε υπεύθυνοι εμείς για ό, τι συμβαίνει σε αυτό τον τόπο. Με τις πράξεις μας και τις παραλείψεις μας συμπράξαμε σε όλα τα κακώς κείμενα, γιατί έτσι νομίζαμε ότι εξυπηρετούσαμε τα ιδιοτελή προσωπικά μας συμφέροντα και μόνο. Γιατί, επιλέξαμε τον μικρόκοσμό μας και τα υποτυπώδη συμφέροντά του, επειδή ασχοληθήκαμε με το δέντρο και χάσαμε το δάσος.

Προβάλουμε πάντα το ΕΓΩ και όχι το ΕΜΕΙΣ. Αν δεν καταλάβουμε και δεν κατανοήσουμε το μέγεθος του κινδύνου που έρχεται ως τυφώνας σύντομα θα τα χάσουμε ΟΛΑ, και τότε θα είμαστε άξιοι των επιλογών μας.

Δεν μπορεί να ξεχνάμε ότι όλοι με τις πολιτικές τους και τους ανεκδιήγητους "σωτήρες" που χρησιμοποίησαν σε κάθε θέση Βουλευτή, Διοικητή Δημοσίου Οργανισμού, ΔΕΚΟ, Νομαρχών, Δημάρχων, Διοικητών Τραπεζών και όλων των εποπτευομένων υπηρεσιών από τον Δημόσιο και ευρύτερο Δημόσιο Τομέα, ήταν στην πλειοψηφία τους ψώνια, ανίκανοι, κλέφτες, ψεύτες, απατεώνες, προδότες, σφουγγοκωλάριοι και τα κριτήρια επιλογής τους ήταν σε όλους γνωστά. Αυτούς που ούτε για θυρωρούς στην πολυκατοικία μας δεν θα παίρναμε, τους επιλέγαμε για βουλευτές, υπουργούς και πρωθυπουργούς!
Δυστυχώς για όλους εμάς...

Όλοι μαζί ψήφισαν και συναποφάσισαν τα ανάλγητα μέτρα κατά του Λαού, την υποθήκευση και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, την παραχώρηση της Εθνικής κυριαρχίας και όχι μόνον.

Δυστυχώς για όλους εμάς...

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΚΟΡΟΪΔΙΑ
ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΨΕΜΑΤΑ
ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΔΗΘΕΝ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

Έλληνες πατριώτες, έχουμε εμείς την ευθύνη που επιτρέψαμε επί 38 χρόνια να μας κυβερνούν και που επιτρέπουμε να συνεχίσουν να μας κυβερνούν προδότες, εντολοδόχοι ξένων σκοτεινών δυνάμεων, πρόθυμοι αλλά και ανίκανοι.

Υπάρχει άλλη λύση. Αρκεί όλοι μας να την πιστέψουμε, να την καταλάβουμε, να την δούμε και να προχωρήσουμε προς αυτήν.

Υπάρχει άλλος δρόμος. Αυτός της Εθνικής Αξιοπρέπειας, της Ελληνικής Λεβεντιάς και του Φιλότιμου. Της Αυτοδιαχείρισης της πατρίδας μας. Από Έλληνες για τους Έλληνες.

Λέμε ΟΧΙ στην παράδοση της χώρας από το ξεπουλημένο προδοτικό παλαιοκομματικό κατεστημένο και τους προστάτες του. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η καρέκλα και η μίζα, η εξουσία και η ατιμωρησία.

Αν δεν πούμε τώρα ΟΧΙ τελειώσαμε εμείς ως λαός, ως χώρα, ως έθνος.

Ανοίξτε το δρόμο για να κυβερνήσουν την Ελλάδα, Έλληνες πατριώτες και ΟΧΙ τα αμερικανοθρεμμένα λαμόγια, τα κολλεγιόπαιδα που μεγάλωσαν με τις Γαλλίδες νταντάδες και τους εντολοδόχους μπαμπάδες, θείους, πεθερούς και δεν ξέρουμε τι άλλο.

Ανοίξτε το δρόμο για μια νέα Ελλάδα.

Έχουμε θέσεις, έχουμε πρόγραμμα, πιστεύουμε σε αρχές και αξίες.

Έχουμε ουσιαστικές, ρεαλιστικές και υλοποιήσιμες προτάσεις.

Πιστεύουμε στην Ελλάδα, υπηρετούμε την Ελλάδα, θα δώσουμε τα πάντα για την Ελλάδα. Κι αυτό, επειδή δεν έχουμε τίποτε άλλο πέρα από την Ελλάδα.

Στηρίζουμε και τιμούμε τις ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας. Στηρίζουμε τους μαθητές όλων των στρατιωτικών παραγωγικών σχολών με όλες μας τις δυνάμεις και τους συγχαίρουμε για την πατριωτική τους στάση. Άλλωστε δεν θα μπορούσαν Έλληνες μαθητές στρατιωτικών σχολών να έχουν άλλη στάση. Λαός και ένοπλες δυνάμεις πρέπει να βρίσκονται μαζί στον κοινό αγώνα, να ζούνε μαζί για την Ελλάδα μας. Κάτω τα βρωμόχερά σας από τους ένστολους. Θα σας τα κόψουμε από τη ρίζα αν πειράξετε έστω και μια τρίχα από το κεφάλι τους. Δεν είστε άξιοι να τους πιάνετε στο στόμα σας. 

Τα μέσα μαζικού αποπροσανατολισμού μας έχουν αποκλείσει από παντού. Κάποιοι μας εκφοβίζουν, άλλοι μας απειλούν. Μόνο μέσο επικοινωνίας μαζί σας είναι το διαδίκτυο και οι φίλοι bloggers τους οποίους και ευχαριστούμε.

Δεσμευόμαστε από τις θέσεις μας που εκφράζονται καθαρά και με κάθε λεπτομέρεια μέσα από την ιστοσελίδα μας.

Επιγραμματικά αναφέρουμε:

 • Όσοι κυβέρνησαν από το 1974 και μετά ή άσκησαν οποιασδήποτε μορφής εξουσία, θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη και για όσους προκύψουν έστω και ενδείξεις ενοχής και κακοδιαχείρισης του δημόσιου χρήματος ή των πάσης φύσεως δημοσίων υποθέσεων θα δημευθούν όλα τα περιουσιακά τους στοιχεία.
 • Για όσους κριθούν ένοχοι για πάσης φύσεως πράξεις ή παραλείψεις σε βάρος της πατρίδας και του Λαού, θα λειτουργήσει άμεσα το Γουδή 2.
 • Η συγκυβέρνηση και όσοι τη στηρίζουν με πράξεις ή με την ανοχή τους, παραβιάζοντας το Σύνταγμα και τους νόμους, θα παραπεμφθούν για εσχάτη προδοσία. Μηδενός εξαιρουμένου συμμετέχοντος σε αυτήν.
 • Θα καταργηθούν άμεσα όλοι οι νόμοι, οι υπουργικές αποφάσεις, τα Προεδρικά Διατάγματα και οι εγκύκλιοι που ψηφίστηκαν και εκδόθηκαν μετά την 04/10/2009.
 • Οι μετανάστες θα προωθηθούν άμεσα στις χώρες προέλευσής τους με έξοδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ή θα τους χορηγηθούν ταξιδιωτικά έγγραφα για να φύγουν όλοι για χώρες της Ευρώπης. Θα δώσουμε την ευκαιρία στην Ευρώπη και στους ηγέτες της να αποδείξουν πόσο ανθρωπιστές είναι.
 • Άμεση ψήφιση νέου Συντάγματος.
 • Άμεση χάραξη της Α.Ο.Ζ.
 • Άμεση απομάκρυνση του τουρκικού προξενείου στη Θράκη.
 • Άμεση εφαρμογή του Δικαίου της θάλασσας με επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια.
 • Οι νέοι είναι η Άνοιξη και η Ελπίδα της ΝΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, θα έχουν λόγο και θα συμμετέχουν σε όλα τα κέντρα αποφάσεων.
 • Άμεση στήριξη της ελληνικής οικογένειας με κάθε μέσο και κάθε τρόπο, με προτεραιότητα τις πολυμελείς οικογένειες και όσους έχουν ανάγκη.
 • Δωρεάν ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη για όλους τους Έλληνες.

Για την Εξωτερική Πολιτική, για την Παιδεία, για το δημογραφικό και το μεταναστευτικό, για την οικονομία, για την υγεία, για τη δημόσια διοίκηση και για καθετί που αφορά τις θέσεις μας και το πρόγραμμά μας για μια Ελλάδα Αρχών και Αξιών, σας παραπέμπουμε στο δημοσιευμένο πρόγραμμά μας που αναφέρεται στην ιστοσελίδα μας.

Η ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ θα προχωρήσει Δυνατά, Ανυποχώρητα, Μαχητικά και κυρίως Πατριωτικά, με μοναδικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον, για την πραγματοποίηση της Νέας Μεγάλης Ιδέας για την Ελλάδα και τον Ελληνισμό, για τη ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ.

Δεν φοβόμαστε τίποτα και κανέναν.

Καλούμε τους Έλληνες Πατριώτες να πυκνώσουν τις γραμμές μας και να δώσουν μαζί μας τον Αγώνα για να φυλάξουμε τις σύγχρονες Θερμοπύλες από τους αιώνιους «βάρβαρους».
Για μια ακόμη φορά απαντάμε σε αυτούς που ρωτάνε αν είμαστε δεξιοί, κεντρώοι ή αριστεροί.

Αδέρφια, είμαστε Έλληνες Πατριώτες που πιστεύουμε ότι "Πατρός τε και Μητρός τε και των άλλων προγόνων ΑΠΑΝΤΩΝ τιμιότερον εστίν η Πατρίς".

Εμπιστευθείτε μας. Είμαστε ΕΣΕΙΣ.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ
ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Ηλίας Μαρκόπουλος
Την Τετάρτη ψηφίζεται το νέο πακέτο μέτρων που θα αφαιρέσει από τις τσέπες των Ελλήνων 11 δισ. μέσα στο 2013, ενώ η καταβα­ράθρωση της ελληνικής οικονομίας θα συνεχιστεί για έκτη συνεχή χρονιά.

Toυ Γιώργου Δελαστίκ

Λαός που πορεύεται σε έναν ατελείωτο Γολγοθά έχουν καταντήσει πλέον οι Ελληνες ελέω μνημονίου. Μια ακόμη εβδομάδα παθών μάς περιμένει από αύριο, καθώς την Τετάρτη η Βουλή θα ψηφίσει το νέο πακέτο μέτρων εξαθλίωσης του πληθυσμού της χώρας μας. Το χάσμα μεταξύ της κυβέρνησης και των βουλευτών της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ από τη μια πλευρά και του λαού από την άλλη γίνεται πλέον αγεφύρωτο και αρχίζει να καταπίνει το ένα κόμμα μετά το άλλο. Δεν αποκλείεται καθόλου η εβδομάδα αυτή να αποδειχθεί μοιραία για τα πολιτικά υπολείμματα του μέχρι προ μηνών κραταιού ΠΑΣΟΚ, το οποίο δικαίως πληρώνει το βαρύτατο αντίτιμο της πολιτικής που ακολούθησε ο Γιώργος Παπανδρέου, υπάγοντας την Ελλάδα σε καθεστώς μνημονίου.

Ανελέητη η Μέρκελ δεν έχασε την ευκαιρία να υπενθυμίσει σε πολλές χώρες της Ευρώπης ότι είναι ουσιαστικά υπόδουλες. «Με ένα χρέος που υπερβαίνει, ας πούμε, το 80% ή το 90% του ΑΕΠ, γίνεται όλο και πιο δύσκολο να διατηρήσεις την ανεξαρτησία σου» δήλωσε στο Βερολίνο.

Οι μισές χώρες της Ευρωζώνης σχεδόν έχουν δημόσιο χρέος πάνω από τα όρια που έβαλε η Γερμανίδα καγκελάριος, βάσει των επίσημων στοιχείων της ΕΕ για το 2011. Οχι μόνο οι «μπατίρηδες» τύπου Ελλάδας, Ιρλανδίας (108,2% του ΑΕΠ), Πορτογαλίας (107,8%), αλλά και η Ιταλία (120,1%) ή το Βέλγιο (98% του ΑΕΠ). Το ενδιαφέρον είναι ότι η Μέρκελ διάλεξε έτσι τα όρια ώστε να συμπεριλαμβάνονται καταρχήν στις χώρες που «γίνεται όλο και πιο δύσκολο να διατηρήσουν την ανεξαρτησία τους» και η... Γαλλία (με δημόσιο χρέος 85,8% του ΑΕΠ της) και η Βρετανία (85,7%)!

Στην άβυσσο η Ελλάδα εξαιτίας της μνημονιακής πολιτικής των κυβερνήσεων Σαμαρά, Παπαδήμου, Γ. Παπανδρέου. Μας είπαν πριν από δυόμισι χρόνια ότι χρεοκοπούμε επειδή είχαμε δημόσιο χρέος 129% του ΑΕΠ. Μας είπαν ότι για να σωθούμε πρέπει να μπούμε σε καθεστώς μνημονίου. Μπήκαμε και αφού μας έγδαραν οικονομικά όσο ποτέ στην Ιστορία, αντί να μειώσουν το δημόσιο χρέος της Ελλάδας, το... εκτόξευσαν στο 175% φέτος και στο 190% του χρόνου! Τρία ολόκληρα χρόνια προβλέπει ο προϋπολογισμός ότι θα μείνει το ελληνικό χρέος στο 190% - το 2013, το 2014, το 2015, για να πέσει το 2016 στο... 185%! Σωθήκαμε!

Θα μας πάρουν 11 δισ. ευρώ από τους οικογενειακούς μας προϋπολογισμούς όλων των Ελλήνων μόνο μέσα στο 2013! Αυτό ομολογούν στον προϋπολογισμό που καταθέτουν στη Βουλή - 10,98 δισεκατομμύρια για την ακρίβεια. Η καταβαράθρωση της ελληνικής οικονομίας θα συνεχιστεί για έκτη (!) συνεχή χρονιά - κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ, ούτε καν στην περίοδο της Κατοχής. Νέα συρρίκνωση του ΑΕΠ της χώρας κατά 4,5% μέσα στο 2013 προβλέπεται στον προϋπολογισμό. Ελλειμμα 6,6% φέτος, πάνω από 5% του χρόνου.

Παραβιάσεις του Συντάγματος διαπιστώνει η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου στις περικοπές των συντάξεων και των επιδομάτων που έχει αποφασίσει η συγκυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, όπως και στην αύξηση των ορίων ηλικίας για τη συνταξιοδότηση στο 67ο έτος. Πρόκειται για απόφαση που δημιουργεί τη νομική βάση για κύμα προσφυγών εναντίον των μέτρων, μόλις αυτά ψηφιστούν.

Τυχόν ποινικές ευθύνες των πρώην υπουργών Οικονομικών Βαγγέλη Βενιζέλου και Γιώργου Παπακωνσταντίνου στον χειρισμό της υπόθεσης της «λίστας Λαγκάρντ» πρέπει να αναζητήσει στο μεταξύ η Βουλή. Αυτό ζητούν οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης, διαβιβάζοντας στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου τη δικογραφία και τη λίστα προκειμένου να αποσταλούν στο Κοινοβούλιο, καθώς εντοπίστηκαν ευθύνες πολιτικών προσώπων στη διάρκεια της έρευνάς τους.

Με νέα γενική απεργία την Τρίτη και την Τετάρτη προσπαθούν εκατομμύρια εργαζόμενοι να αναχαιτίσουν την επέλαση της κυβέρνησης Σαμαρά εναντίον τους. Οι κυβερνητικοί βουλευτές παραμένουν ασυγκίνητοι από τις αντιδράσεις. Αδιαφορούν. Κάποιοι όμως θα «σπάσουν». Μένει να δούμε πόσοι θα είναι.

Πηγή: Έθνος
Πριν από τέσσερα χρόνια, η Τουρκία άρχισε να δημιουργεί ισχυρούς δεσμούς με άλλες χώρες της περιοχής, σύμφωνα με το δόγμα "μηδενικά προβλήματα με τις γειτονικές χώρες", που η ίδια υιοθέτησε, με αποτέλεσμα να μειωθεί η εξάρτησή της από τις ΗΠΑ.

Σήμερα έχει δημιουργήσει γύρω της τις τέλειες συνθήκες αυτοκαταστροφής.

Του Conn Hallinan
Counterpunch
4 Νοεμβρίου 2012
Απόδοση: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους

Πριν από δύο χρόνια η Τουρκία προετοίμαζε το έδαφος για να γίνει σημαντικός παίκτης στην Κεντρική Ασία, σημαντικός ρυθμιστής στη Μέση Ανατολή και μια υπολογίσιμη δύναμη στη διεθνή πολιτική. Είχε παρέμβει προκειμένου να εμποδίσει μια κλιμάκωση της κρίσης στον πόλεμο Ρωσίας-Γεωργίας το 2008, εμποδίζοντας πλοία των ΗΠΑ να περάσουν τη Μαύρη Θάλασσα, προχώρησε σε ειρηνικές διευθετήσεις με τους περιφερειακούς της αντιπάλους, και παράλληλα με τη Βραζιλία, προσέφερε μια εναλλακτική ειρηνική διέξοδο στην πυρηνική κρίση του Ιράν.

Σήμερα, η ίδια αυτή χώρα ανταλλάσσει πυρά όλμων με τη Συρία. Οι σχέσεις της με το Ιράκ έχουν επιδεινωθεί σε σημείο ώστε η Βαγδάτη να έχει αποκηρύξει την Άγκυρα ως "εχθρικό κράτος". Συγχρόνως, ξεκίνησε μια προκλητική αντιπαράθεση με τη Ρωσία, ακινητοποιώντας ένα συριακό επιβατικό αεροπλάνο και κατηγόρησε τη Μόσχα για αποστολές αμυντικού εξοπλισμού στο καθεστώς Άσαντ. Για να μην παραλείψουμε ότι εξόργισε την ιρανική ηγεσία όταν συμφώνησε να φιλοξενήσει στο έδαφός της ένα σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας των ΗΠΑ (μια κίνηση που εκνεύρισε και τη Ρωσία). Εκτός από όλα αυτά, έχει κλιμακώσει τον πόλεμο με την κουρδική μειονότητα στο εσωτερικό της ίδιας της χώρας.

Τι συνέβη; Αυτά είναι τα οφέλη της θρησκευτικής "αλληλεγγύης"; Και μήπως κάπως κάτι μας θυμίζουν όλα αυτά, όταν διαβάζουμε την ιστορία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας;

Υπάρχει μια κάποια βάση σε όλες αυτές τις απορίες, αλλά οι τρικυμιώδεις διπλωματικές μεταστροφές της Τουρκίας δεν σχετίζονται τόσο με το Κοράνι και τις αναμνήσεις της παλιάς της αυτοκρατορίας, όσο με τις αυταπάτες της και την Ύβρι, που χαρακτηρίζουν τόσο κάποιους ανθρώπους όσο και χώρες. Αυταπάτες και Ύβρις. Πρόκειται για έναν συνδυασμό που κάθε άλλο παρά σπανίζει στο χώρο της Μέσης Ανατολής, και ο οποίος απειλεί σήμερα να ανατρέψει δεκαετίες σχολαστικής διπλωματίας, να επιταχύνει τις ταραχές στην περιοχή και να οδηγήσει την Τουρκία σε μια συμμαχία με χώρες των οποίων η εσωτερική αστάθεια θα έπρεπε κανονικά να προβληματίζει τους Τούρκους.

Αν μας επιτραπεί η αναφορά σε ένα φάντασμα από το παρελθόν στην όλη υπόθεση, αυτό το φάντασμα είναι με βεβαιότητα η ολοένα και στενότερη συμμαχία μεταξύ Τουρκίας και Αιγύπτου.

Από πληθυσμιακή άποψη, οι δύο χώρες είναι από τις μεγαλύτερες στην περιοχή και σήμερα διαθέτουν και οι δύο βιομηχανικές βάσεις, σε ένα σημείο του κόσμου όπου η βιομηχανία αποθαρρύνθηκε ενεργά κατά τη διάρκεια 100 χρόνων αποικιοκρατικής κατοχής (πρωταγωνιστές της οποίας υπήρξαν οι ίδιοι οι Τούρκοι). Πρόσφατα η Άγκυρα προσέφερε στην Αίγυπτο οικονομική βοήθεια ύψους 2 εκατ. δολαρίων. Και οι δύο χώρες κυβερνώνται από μετριοπαθείς ισλαμικές κυβερνήσεις και στηρίζουν την ανατροπή του καθεστώτος Άσαντ στη Συρία.

"Όλα δείχνουν ότι σήμερα η Αίγυπτος είναι ο πλησιέστερος εταίρος της Τουρκίας στη Μέση Ανατολή", σχολίασε στους New York Times ο καθηγητής κ. Γκαμέλ Σολτάν, του Αμερικανικού Πανεπιστημίου του Καΐρου. "Αλλά ενώ η Αίγυπτος ήταν κάποτε η πλουσιότερη από τις επαρχίες των Οθωμανών, το 2012, που δεν ζούμε στον καιρό των σουλτάνων και των πασάδων, οι παλιές αναμνήσεις ίσως να αποδειχθούν παγίδα".

Η Αίγυπτος είναι μια χώρα βαθιά τελματωμένη στη φτώχεια και την ανισότητα. Μάλιστα, αυτό συνδέεται τόσο με την οικονομική κρίση που μαστίζει ολόκληρη την περιοχή όσο και με ζητήματα ελλείμματος δημοκρατίας και δικαιωμάτων των πολιτών, παράγοντες που συνετέλεσαν εν μέρει στο να γεμίσει ασφυκτικά η πλατεία Ταχρίρ. Το Κάιρο είναι βυθισμένο στο χρέος και προετοιμάζει μια δέσμη μέτρων λιτότητας, τα οποία πρόκειται αναμφίβολα να συμβάλουν στην όξυνση της ήδη υπάρχουσας ανισότητας. Η κυβέρνηση του Προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι ήδη ανακοίνωσε ότι θα περικόψει τα επιδόματα για την αγορά καυσίμων, ένα μέτρο που θα πλήξει κυρίως τους φτωχούς, δεδομένου ότι ο γενικός δείκτης ανεργίας έχει αγγίξει το 12% και ο δείκτης ανεργίας στους νέους είναι διπλάσιος από τον γενικό.


Εκ πρώτης όψεως, και οι δύο κυβερνήσεις έχουν πολλά κοινά, κυρίως λόγω του ότι το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης της Τουρκίας (ΑΚΡ) και η Μουσουλμανική Αδελφότητα της Αιγύπτου θεωρούνται και τα δύο "μετριοπαθή" ισλαμικά κόμματα. Ωστόσο, αρκετά μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας θεωρούν τον Ερντογάν και το κόμμα του, το ΑΚΡ, υπερβολικά μετριοπαθή. Ενδεικτικά, στην Τουρκία μέχρι σήμερα, είναι παράνομο να φοράνε οι γυναίκες μαντήλα, ιδιαίτερα εάν επιδιώκουν μια αξιωματική θέση ή εργάζονται σε κάποια κρατική υπηρεσία. Ενώ η Δύση γενικά θεωρεί την κυβέρνηση του Μόρσι και εκείνη του Ερντογάν "ισλαμικές", κάποιες από τις ομάδες τζιχαντιστών που χρηματοδοτούν το Κάιρο και η Άγκυρα, με σκοπό την ανατροπή του καθεστώτος Άσαντ στη Συρία, ουσιαστικά θεωρούν τις κυβερνήσεις της Αιγύπτου και της Τουρκίας κυβερνήσεις "απίστων" ή "αποστατών". Όπως χαρακτηριστικά έγραψε ο ειδικός σε θέματα Μέσης Ανατολής Βρετανός δημοσιογράφος Robert Fisk, "oι τζιχαντιστές είναι ένας σκορπιός που ίσως τελικά αφήσει το κεντρί του και στις δύο χώρες, όπως ακριβώς έκαναν οι Ταλιμπάν στους Πακιστανούς χρηματοδότες τους".

Προφανώς αυτό που επιδιώκει η Τουρκία αυτή τη στιγμή είναι η κατασκευή ενός τριγώνου που θα συνδέει την Άγκυρα με το Κάιρο και τις πλούσιες πετρελαιοπαραγωγές μοναρχίες του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου: Σαουδική Αραβία, Κατάρ, Κουβέιτ, Μπαχρέιν, Ομάν και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Ενδιαφέρον για συμμετοχή στην ένωση αυτή έχουν εκδηλώσει επίσης άλλες δύο μοναρχίες: η Ιορδανία και το Μαρόκο. Όλα αυτά με το σκεπτικό ότι ο συνδυασμός των πληθυσμών, της βιομηχανικής υποδομής και του φυσικού πλούτου αυτών των χωρών θα επιτρέψει στη συμμαχία αυτή να κυριαρχήσει στην περιοχή.

Το Συμβούλιο όντως διαθέτει τεράστιο πλούτο, αλλά πόσο σταθερές μπορούν να είναι οι συγκεντρωτικές μοναρχίες εν μέσω του ελπιδοφόρου κύματος για περισσότερη δημοκρατία που ξεσήκωσε η "Αραβική Άνοιξη"; Ο μονάρχης του Μπαχρέιν κυβερνά με τον αυταρχισμό που του προσφέρει ο σαουδαραβικός στρατός. Η ίδια η Σαουδική Αραβία πασχίζει να εξοικονομήσει ευκαιρίες για απασχόληση και στέγη για τον αυξανόμενο πληθυσμό της, ενώ παλεύει με την ανισότητα, έναν υψηλό δείκτη ανεργίας, ανεξέλεγκτη διαφθορά και μια ανήσυχη μειονότητα σιιτών στις ανατολικές της επαρχίες. Παράλληλα, ο μονάρχης της Ιορδανίας, Αμπντουλλάχ Β', παλεύει με μια αμείωτη σε ένταση οικονομική κρίση και μια αντιπολίτευση που τον πιέζει να παραχωρήσει σύνταγμα στον ιορδανικό λαό.

Το πώς θα επηρεαστούν οι Παλαιστίνιοι από αυτή τη νέα συμμαχία δεν είναι ακόμη σαφές. Οι σχέσεις Τουρκίας-Ισραήλ πέρασαν κρίση το 2009, ενώ η Αίγυπτος και το Κατάρ έχουν εκφράσει την έντονη αντίθεσή τους με τον τρόπο που μεταχειρίζεται το Τελ Αβίβ τους Παλαιστίνιους. Παρ' όλα αυτά, μέχρι στιγμής τα πράγματα δείχνουν ότι περισσότερο έχει να ωφεληθεί από μια τέτοια συμμαχία το ισλαμικό κόμμα της Χαμάς στη Γάζα παρά η κοσμικού χαρακτήρα Εθνική Παλαιστινιακή Αρχή (Φατάχ) στη Δυτική Όχθη.


Αν εξαιρέσει κανείς το Μπαχρέιν, όλες οι χώρες που εμπλέκονται σε αυτή τη συμμαχία έχουν μεγάλες πλειοψηφίες σουνιτών μουσουλμάνων, πράγμα που εκ πρώτης όψεως δείχνει να τις κατατάσσει στον ίδιο θρησκευτικό χάρτη. Αλλά οι περισσότεροι μονάρχες των χωρών του Κόλπου διατηρούν δεσμούς με ακραίες ισλαμιστικές ομάδες, κάποιες από τις οποίες έχουν ενσωματωθεί σε μεγαλύτερες ομάδες  τύπου Αλ-Κάιντα, που τα τελευταία χρόνια έχουν κατορθώσει να αποσταθεροποιήσουν διάφορες χώρες, από το Πακιστάν έως στο Ιράκ. Και δεν σπανίζουν οι περιπτώσεις κατά τις οποίες οι ομάδες αυτές καταφέρθηκαν εναντίον του ευεργέτη τους, όπως χαρακτηριστικά έγινε στην περίπτωση του Οσάμα Μπιν Λάντεν και της Σαουδικής Αραβίας.

Οι ισλαμιστικές ομάδες αυτού του τύπου δραστηριοποιούνται όλο και πιο ενεργά στον εμφύλιο της Συρίας, όπου η Τουρκία έχει βρεθεί να παίζει παρόμοιο ρόλο με αυτόν που διαδραμάτισε το Πακιστάν στον αφγανοσοβιετικό πόλεμο του 1979-1989. Κάποιες από τις ομάδες που στήριξε το Πακιστάν εκείνα τα χρόνια έχουν σήμερα γυρίσει εναντίον όσων τους χρηματοδότησαν. Θα γίνει άραγε η Τουρκία το επόμενο Πακιστάν; Μιλώντας στους Financial Times, ένας ένοπλος μισθοφόρος της Συρίας δήλωσε ότι πολλοί από τους "αντάρτες" μαζεύουν όπλα για τις ημέρες που "θα έρθουν μετά την επανάσταση".

Ο Μπουλέντ Αλιζίρα του Κέντρου Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών (Center for Strategic and International Studies), μιλώντας επίσης στους Financial Times, είπε ότι η Τουρκία κινδυνεύει να μεταμορφωθεί "σε νέο Πακιστάν, που έγινε ορμητήριο Αφγανών ανταρτών. Αν συμβεί τελικά αυτό, η Τουρκία θα βρεθεί αντιμέτωπη με όλες τις πιέσεις που αντιμετώπισε το Πακιστάν και από τις οποίες δεν έχει συνέλθει ακόμα".Αλλά για ποιους λόγους επεδίωξε η κυβέρνηση Ερντογάν μια αντιπαράθεση με τη Ρωσία; Η Ρωσία είναι σημαντικός εμπορικός εταίρος της και η Τουρκία ενδιαφέρεται να διατηρήσει καλές σχέσεις με τον Οργανισμό Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO), που ίδρυσαν η Ρωσία και η Κίνα το 2001. Στον οργανισμό αυτό, που αποτελεί το αντίπαλο δέος του ΝΑΤΟ, εκτός από τη Ρωσία και την Κίνα, οι περισσότερες χώρες της Κεντρικής Ασίας, αλλά υπάρχουν εμπορικές συμφωνίες ήδη και με την Ινδία, το Πακιστάν, το Ιράν και το Αφγανιστάν. Οι χώρες του SCO διαχειρίζονται αυτή τη στιγμή το 75% των ενεργειακών πόρων του πλανήτη και αποτελούν το 75% του παγκόσμιου πληθυσμού. Ο οργανισμός αυτός συντονίζει τα πάντα σήμερα, από το εμπόριο μέχρι τους αγωγούς πετρελαίου και φυσικού αερίου της Ασίας. Γιατί, άραγε, να επιδιώκει η Άγκυρα να εξοργίσει έναν από τους συνιδρυτές και πρωταγωνιστές του SCO;

Mια επιφανειακή σκέψη ίσως να είναι ότι επιχείρησε να εξοργίσει τη Μόσχα επειδή η τελευταία ανέτρεψε την πιθανότητα να επιβληθούν σκληρότερες κυρώσεις στη Συρία από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, οι οποίες πιθανόν να είχαν δώσει άλλη τροπή στον εμφύλιο της Συρίας. Η Ρωσία, όπως και η Κίνα, έχουν επανειλημμένα κάνει έκκληση για εξεύρεση πολιτικής λύσης στην κρίση που ξέσπασε στη Συρία, ενώ η Τουρκία επιδιώκει σταθερά την τακτική της βίαιης ανατροπής του καθεστώτος. Ο Ερντογάν έχει αποκτήσει φήμη αλαζόνα και οξύθυμου, ο οποίος συχνά δεν ελέγχει τα συναισθήματά του.


"Οι προσωπικές του φιλοδοξίες και η υπέρμετρη βεβαιότητα είναι πιθανό να λειτουργούν εις βάρος της κρίσης του", σχολίασε ο Μόρτον Αμπράμοβιτς του Century Foundation σε μια συνέντευξή του στο πρακτορείο του Ηνωμένου Τύπου (UPI). "Το γεγονός αυτό δεν μπορεί παρά να έχει αρνητικές επιπτώσεις στα τουρκικά συμφέροντα". Ο Αμπράμοβιτς εργάστηκε ως σύμβουλος των κυβερνήσεων Κάρτερ και Ρέιγκαν και διορίστηκε πρέσβης τω ΗΠΑ στην Τουρκία από το 1989 έως το 1991. Σήμερα είναι διευθυντής της ΜΚΟ Νational Endowment for Democracy.

Οι σχέσεις Τουρκίας - Ιράν έχουν επίσης ψυχραθεί, εν μέρει λόγω του αμερικανικού αντιπυραυλικού συστήματος σε τουρκικό έδαφος, αλλά επίσης διότι η Άγκυρα προσπαθεί να ανατρέψει έναν από τους ελάχιστους συμμάχους του Ιράν στην περιοχή: τη Συρία. Οποιαδήποτε από τα δύο και αν υπερισχύει σαν αιτία, η στήριξη που προσφέρει η Άγκυρα στους Σουνίτες τζιχαντιστές για να ανατρέψουν το καθεστώς του Αλεβίτη Άσαντ δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή από το σιιτικό καθεστώς του Ιράν, ούτε από τους Σιίτες του Ιράκ. Άλλωστε, οι Αλεβίτες είναι παρακλάδι του σιιτισμού.

Αλλά γιατί, άραγε, η Τουρκία επιδιώκει να ψυχράνει τις σχέσεις της με εμπορικούς εταίρους, όπως το Ιράν και το Ιράκ; Μήπως, εκτός από τις ΗΠΑ, και οι πλούσιες μοναρχίες του Κόλπου επίσης - οι οποίες θεωρούν το Ιράν τη μεγαλύτερη απειλή τους - έκαναν στην Άγκυρα κάποια πρόταση τόσο δελεαστική που δεν μπόρεσε να την αρνηθεί; Το εάν ή όχι οι ΗΠΑ και μοναρχίες θα εκπληρώσουν την υπόσχεσή τους αυτή είναι άλλο ζήτημα.


Εν τω μεταξύ, ο πόλεμος στη Συρία έχει ανοίξει τον ασκό του Αιόλου για τους Τούρκους.

*Εκρηκτικοί μηχανισμοί σε αυτοκίνητα έχουν αρχίσει και πάλι να κάνουν την εμφάνισή τους στο Λίβανο.

*Οι Κούρδοι αιματοκυλίζουν τον τουρκικό στρατό.

* Εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες, σύμφωνα με δημοσιεύματα, έχουν εγκαταλείψει τη Συρία καθώς οι συγκρούσεις στο εσωτερικό της χώρας κλιμακώνονται.

*Αντιαεροπορικά συστήματα, τύπου SAM-7 ή Strela, που χρησιμοποιήθηκαν και στον πόλεμο της Λιβύης πέρυσι, χρησιμοποιούνται ξανά. Οι φορητοί πύραυλοι ίσως να δημιουργούν όντως μεγάλο πρόβλημα στα συριανά αεροσκάφη, αλλά εάν καταλήξουν σε χέρια Κούρδων, τότε και τα ελικόπτερα των Τούρκων θα αντιμετωπίσουν μεγάλο πρόβλημα, αλλά και οι αεροπορίες άλλων κρατών, όπως του Λιβάνου και της Ιορδανίας. Μόλις στις 16 Οκτωβρίου ένας πύραυλος Strela χτύπησε ένα ισραηλινό αεροσκάφος στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο ρόλος της Τουρκίας στη συριακή σύρραξη δεν έχει σχεδόν καμιά υποστήριξη από τον μέσο Τούρκο πολίτη. Σύμφωνα με μια έρευνα, το 56% των Τούρκων αντιτίθεται στην ανάμιξη της Τουρκίας στπν πόλεμο που γίνεται στη Συρία και το 66% διαφωνεί με την τακτική της τουρκικής κυβέρνησης να επιτρέπει σε πρόσφυγες να εισέρχονται στη χώρα.

"Βρισκόμαστε σε μια εξαιρετικά κρίσιμη καμπή", δήλωσε στους New York Times o Tούρκος δημοσιογράφος Μελίχ Ασίκ. "Δεν είμαστε αυτή τη στιγμή αντιμέτωποι μόνο με τη Συρία, αλλά με το Ιράν, τη Ρωσία και την Κίνα. Και για πλάτη μας δεν έχουμε τίποτε πέρα από την προκλητική στάση και τις κούφιες υποσχέσεις των ΗΠΑ".

Πριν από τέσσερα χρόνια, η Τουρκία άρχισε να δημιουργεί ισχυρούς δεσμούς με άλλες χώρες της περιοχής, σύμφωνα με το δόγμα "μηδενικά προβλήματα με τις γειτονικές χώρες", που η ίδια υιοθέτησε, με αποτέλεσμα να μειωθεί η εξάρτησή της από τις ΗΠΑ.

Σήμερα οι στόχοι αυτοί έχουν γίνει ερείπια. Αλλά εκεί ακριβώς έχει αποδείξει πολλές φορές η Ιστορία ότι οδηγούν οι αυταπάτες και η Ύβρις.
Πολλοί ήταν οι δημοσιογράφοι που θέλησαν χθες να πάρουν μια δήλωση από τον δημοσιογράφο Σπύρο Καρατζαφέρη, μετά την σύλληψή του τα ξημερώματα της Δευτέρας μετά την εκπομπή του στο ΑΡΤ tv.

Ο κ. Σπύρος Καρατζαφέρης έχει στην κατοχή του έγγραφα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που αποκαλύπτουν σημαντικά στοιχεία για το παιγνίδι που παίχθηκε στην πλάτη του ελληνικού λαού ώστε να υπαχθεί η χώρα στον έλεγχο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Με την εμπειρία 55 χρόνων στο ρεπορτάζ, ο κ. Καρατζαφέρης δεν κρύβει τα λόγια του. Έχει ενδείξεις που αποδεικνύουν ότι έχουν αλλοιωθεί τα περιεχόμενα της «λίστας Λαγκάρντ». «Έχει πειραχτεί για δύο πρόσωπα. Ο ένας είναι συγγενής πρωθυπουργού και ο άλλος είναι συγγενής αρχηγού κόμματος!», λέει χαρακτηριστικά και εκφράζει την πεποίθηση ότι η δικαστική έρευνα θα αποκαλύψει την αλήθεια.Ο Σπύρος Καρατζαφέρης κάνει μια ακόμα σημαντική αποκάλυψη.

Προβλέπει τη διαμόρφωση συνθηκών εκτροπής του πολιτεύματος και σχολιάζει: «Χούντα επί θύραις». Μόνο που αυτή τη φορά δεν θα κινητοποιηθούν στρατιωτικές δυνάμεις αλλά με πίεση ξένων κέντρων εξουσίας θα αρθούν συγκεκριμένα άρθρα του Συντάγματος, αφαιρώντας δικαιώματα από τους πολίτες και στερώντας από την Ελλάδα τα κυριαρχικά δικαιώματά της!

Διαβάστε τι λέει για την κυβέρνηση Σαμαρά, για τον κ. Κώστα Σημίτη και τους πραγματικούς λόγους της σύλληψής του σε μία συνέντευξη – ντοκουμέντο, που παραχώρησε στον δημοσιογράφο Χ.Κ Λαζαρόπουλο.

Σπύρο γιατί σε συνέλαβαν χθες μετά το τέλος της εκπομπής σου;

Στην εκπομπή απεκάλυψα, μεταξύ των άλλων, με τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΛΛ.ΣΤΑΤ. Το έλλειμμα ήταν στο 3,9 και το πήγαν ηθελημένα στο 15,8 για να μπούμε στα Μνημόνια, να κοπούν οι αποδοχές των εργαζομένων και να γίνουν όσα έγιναν...

Ήταν προμελετημένο σχέδιο δηλαδή;

Προμελετημένο ήταν... Από τα στοιχεία προκύπτει ότι ο Παπακωνσταντίνου γνώριζε πού οδηγείτο η χώρα;Γνώριζε. Αυτά λένε και τα δύο μέλη από το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΛ.ΣΤΑΤ.Από την έρευνα που έχεις κάνει πιστεύεις ότι όλα αυτά βρίσκονταν εν γνώσει του Γιώργου Παπανδρέου;Από την έρευνα που έχω κάνει και το έχω πει στον αέρα είναι ότι οι κύριοι Γιώργος Παπανδρέου και Γιώργος Παπακωνσταντίνου είναι πολιτικοί προδότες. Πρόδωσαν τη χώρα κατ' εντολήν των Αμερικανών για να χτυπήσουν το ευρώ ώστε να μην υπάρξουν επιπτώσεις στο δολλάριο, επειδή οι πετρελαϊκές χώρες και η Κίνα ήθελαν να απολέσουν την πρόσδεσή τους από το δολλάριο υπέρ το ευρώ...

Με όλες αυτές τις εξελίξεις μάλλον επιβεβαιώνεται ο κ. Πάνος Καμμένος, ο οποίος μιλούσε περί των CDS και του προμελετημένου σχεδίου εις βάρος της Ελλάδας...

Ναι, βεβαίως! Στη χθεσινή εκπομπή μου, η οποία ήταν αποκαλυπτική απεκάλυψα ότι έχω στα χέρια μου τα έγγραφα από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους που βρήκαν οι "Anonymous", τα έδειξα τυπωμένα και είπα ότι «αυτά θα τα παρουσιάσω στην αυριανή εκπομπή». Δεν το έκανα χθες διότι ήθελα να είναι παρών εκπρόσωπος της κυβέρνησης και να μας πει τη γνώμη του.Ανέφερα επίσης πως ξέρω ότι με την αποκάλυψη αυτών των εγγράφων, το 75% των οποίων αναφέρονται στον Αύγουστο του 2012 που ήταν πρωθυπουργός ο κ. Αντώνης Σαμαράς, ήταν πολύ πιθανό να με συλλάβουν μετά το τέλος της εκπομπής.

Και μετά τι έγινε;

Έφυγα από την εκπομπή ενώ το κανάλι είχε ζωστεί. Με παρακολουθούσαν και μόλις έφθασα στο ύψος της ισραηλινής πρεσβείας. Ένστολοι αστυνομικοί με φακούς είχαν κλείσει το δρόμο στο ύψος της λεωφόρου Κηφισίας. Μου είπαν να κάνω δεξιά. Νόμιζα ότι είχα κάνει τροχαία παράβαση κι αμέσως συμμορφώθηκα στην υπόδειξη.Μετά ήρθαν δύο αυτοκίνητα με συμβατικές πινακίδες στα οποία επέβαιναν 4 – 5 άνδρες της Ασφάλειας με πολιτικά. Αφού μου επέδειξε την ταυτότητά του, ο επικεφαλής μού είπε να τους ακολουθήσω στο αστυνομικό τμήμα. Ρώτησα το λόγο κι εκείνος μού αποκρίθηκε ότι θα μου εξηγούσαν εκεί.Ζήτησα να μάθω ποιος έδωσε την εντολή κι μου απάντησε «ο εισαγγελέας, για οικονομικό έγκλημα».Πιστεύεις ότι εκτός από την εισαγγελική παραγγελία υπήρχε άνωθεν εντολή και πολιτική παρέμβαση;Δεν υπήρχε εισαγγελέας!

Τότε ποιος έχει δώσει την εντολή;

Ο κ. Αντώνης Σαμαράς! Αυτός είναι ο πρωθυπουργός και δεν με νοιάζει αν την έδωσε κάποιος παρακάτω. Ο κ. Σαμαράς! Η σύλληψή μου έγινε με το πρόσχημα κάποιες αποφάσεις που αφορούσαν σε προσωπικά δεδομένα του πρώην μητροπολίτη Αττικής, ο οποίος από τις δικές μου αποκαλύψεις καταδικάστηκε για επτά χρόνια στον Κορυδαλλό. Ήταν απόφαση του 2011, την οποία θυμήθηκαν ξαφνικά χθες.Η άλλη ήταν πρόσφατη περί συκοφαντικής δυσφήμισης του αρχιμανδρίτη Γιοσάκη. Θυμίζω -χωρίς να επαίρομαι- ότι έβγαλα την υπόθεση του «παραδικαστικού κυκλώματος», πήγαν στη φυλακή οι εμπλεκόμενοι, ξεκαθαρίστηκε το θέμα και μεταξύ αυτών ενεπλάκη κι εκείνος. Δικάστηκα λοιπόν ως κατηγορούμενος ύστερα από ενέργειες του κ. Γιοσάκη πριν από ένα μήνα και κανείς δεν με ειδοποίησε ότι έχω καταδικαστικές αποφάσεις.Πληροφορήθηκα ότι είχα καταδικαστεί αλλά έως ότου καθαρογραφούν οι αποφάσεις περνά ένα διάστημα και δεν με ειδοποίησε κανείς να πάω και να πληρώσω.

Κατά την εκτίμησή σου, οι χθεσινές αποκαλύψεις, η δίωξή σου και όσα έχουν συμβεί με τη δημοσιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ συνδέονται;

Για τη λίστα Λαγκάρντ, το λέω ξεκάθαρα: Έχει πειραχτεί για δύο πρόσωπα. Ο ένας είναι συγγενής πρωθυπουργού και ο άλλος είναι συγγενής αρχηγού κόμματος! Δεν έχω τη λίστα Λαγκάρντ για να πω τα ονόματα αλλά πιστεύω πως ο οικονομικός εισαγγελέας κ. Γρηγόρης Πεπόνης θα βρει την αυθεντική λίστα και θα αποδειχθεί. Δηλαδή είναι «μαγειρεμένος» ο κατάλογος που έχει βγει στη δημοσιότητα; Ο συνάδελφος κ. Κώστας Βαξεβάνης έκανε με τον καλύτερο τρόπο τη δουλειά του. Ωστόσο η διαρροή της συγκεκριμένης λίστας διευκόλυνε τους «κλέφτες πολιτικούς» να λένε ότι κυκλοφόρησε ο κατάλογος και δεν είναι μέσα σ' αυτήν τα ονόματά τους. Δεν ξέρω αν είναι «λίστα Λαγκάρντ» ή «λίστα οποιαδήποτε»!

Εδώ και καιρό λέγεται ότι κάποιοι πολιτικοί πρέπει να κάτσουν στο σκαμνί και να τους αποδοθούν πολιτικές και ποινικές ευθύνες. Πιστεύεις ότι πρέπει να γίνει;

Το πιστεύω. Είναι πάρα πολλοί αυτοί που έχουν πολιτικές και ποινικές ευθύνες. Είναι πάρα πολλοί οι κλέφτες και δεν είναι μέσα σ' αυτούς μόνον ο Τσοχατζόπουλος και ο Σμπώκος.Αυτά τα λέω σχεδόν καθημερινά, όπου σταθώ κι όπου βρεθώ. Η σύλληψή μου δήθεν για καταδίκη είναι προσχηματική. Όσον αφορά στα προσωπικά δεδομένα του πρώην μητροπολίτη Αττική, ο οποίος καταδικάστηκε ύστερα από τις αποκαλύψεις μου, ενώ το ποινικό δικαστήριο με καταδίκασε, η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων με αθώωσε παμψηφεί λέγοντας ότι δεν προέβην σε παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Επανέρχομαι στο θέμα των προσωπικών δεδομένων. Πιστεύεις ότι πρόσωπα όπως οι κ.κ. Γιώργος Παπανδρέου και Γιώργος Παπακωνσταντίνου θα έπρεπε να δώσουν εξηγήσεις σε κάποιο δικαστήριο για τους χειρισμούς εκείνης της εποχής;

Εάν δεν ίσχυε ο ολέθριος νόμος περί ευθύνης υπουργών, οι κύριοι Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου κι άλλοι τινές θα έπρεπε να κάνουν παρέα στον κ. Άκη Τσοχατζόπουλο. Όλα αυτά είναι παραγεγραμμένα όμως.Ο κ. Αντώνης Σαμαράς είχε δεσμευθεί προεκλογικά ότι θα ζητήσει να γίνει εξεταστική επιτροπή επ' αυτού αλλά δεν το έχει πράξει ακόμα.

Υπονοείς ότι η σημερινή κυβέρνηση έρχεται να συγκαλύψει κακούς χειρισμούς και αποφάσεις με την επίφαση της τρικομματικής στήριξης;

Η σημερινή κυβέρνηση του κ. Αντώνη Σαμαρά είναι συνέχεια της κυβέρνησης του κ. Λουκά Παπαδήμου. Η κυβέρνηση του κ. Λουκά Παπαδήμου είναι συνέχεια της κυβέρνησης του κ. Γιώργου Παπανδρέου. Αυτό δεν τα λέει όλα;Εδώ υπάρχει ένα ευρύτερο σχέδιο εναντίον της Ελλάδος κι εναντίον του ελληνικού λαού. Γι' αυτό επιμένω να τα βγάλω στη φόρα.Στην ηλικία μου δεν περιμένω να κάνω καριέρα. Απλώς κάνω το καθήκον μου ως δημοσιογράφος που έχω τιμήσει το ρεπορτάζ και την αλήθεια.

Πιστεύεις ότι ξαναζούμε εποχές διώξεων εναντίον των δημοσιογράφων ανάλογες με αυτές της δεκαετίας του '60;

Έχω γράψει και το ξαναλέω: Χούντα επί θύραις! Οι Έλληνες πρέπει να προσέξουμε και να διαφυλάξουμε το άρθρο 120 του Συντάγματος ως αναφαίρετο δικαίωμά μας. Ως γνωστόν η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, οι οποίοι δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε προσπαθεί να το καταλύσει με τη βία. Έτσι περιφρουρείται η δημοκρατία.Και δημοκρατία στην Ελλάδα δεν υπάρχει πλέον. Έχει επικρατήσει ένα ιδιότυπο καθεστώς που οδηγεί σε εκτροπή. Κι όταν λέω για χούντα δεν εννοώ πως θα βγει ο στρατός. Δεν πρόκειται.Μιλώ περί πολιτικής εκτροπής η οποία θα επιβληθεί με μέτρα που «θα πρέπει» να περάσουν είτε ψηφιστούν, είτε όχι. Και μ' αυτόν τον τρόπο μπορεί να επιχειρηθεί κατάλυση του πολιτεύματος.

Εννοείς ότι το Μνημόνιο 3 θα επιβάλλει συνθήκες χούντας σε θεσμικό επίπεδο εις βάρος του ελληνικού λαού και της εθνικής κυριαρχίας;

Από την αρχή τα Μνημόνια προωθούν μια ιδιότυπη χούντα. Ωστόσο εκτιμώ ότι θα γίνει και τυπικά πολιτική εκτροπή με άρση άρθρων του Συντάγματος. Αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να βγάλει τα μέτρα ό,τι κι αν κάνει.Και να τα ψηφίσουν, δεν πρόκειται να τα επιβάλλουν στο λαό. Έχω να πω όμως ότι μέσα στα έγγραφα από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους υπάρχει η μεγάλη αποκάλυψη των "swaps". Κρύψαμε 2 δισεκατομμύρια 900 εκατ. τα οποία χρεωθήκαμε το 2010 ως 29 δισ. Αυτά είναι λεφτά του ελληνικού λαού τα οποία κόβουμε από τους μισθούς και τις συντάξεις!

Και πού έχουν πάει αυτά τα λεφτά;

Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω. Ωστόσο, ο ελληνικός λαός πληρώνει και αντιμετωπίζει στυγνή φτώχεια από τα παιγνίδια των πολιτικών να εντάξουν τη χώρα στην ευρωζώνη με κάλπικο τρόπο, όπως έκανε ο εμπνευστής αυτής της ιστορίας, ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κώστας Σημίτης.Αυτά πληρώνουμε.Για να μην πούμε ακόμα ότι είναι ανοικτή η έρευνα που αφορά στα CDS κι ως εν δυνάμει κατηγορούμενος έχει σκιαγραφηθεί ο κ. Αντρίκος Παπανδρέου. Ξέρω πολύ καλά ότι κάποιοι προσπάθησαν να βγάλουν από την διερεύνηση της υπόθεσης αυτής τους οικονομικούς εισαγγελείς κυρίους Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη. Θα τα θυμάστε. Ωστόσο η έρευνα συνεχίζεται και θα δούμε πού θα καταλήξει.Εκείνοι που έπαιξαν με τα CDS από τον Οκτώβριο του 2009, μόλις ανέλαβε την πρωθυπουργία ο κ. Γιώργος Παπανδρέου έως τον Απρίλιο, κέρδισαν 2 δισ. 700 εκατομμύρια ευρώ.Σε ποιες τσέπες κατέληξαν;Σε αυτούς που έπαιξαν στα CDS ακόμα και με εσωτερική πληροφόρηση!

Δηλαδή επιβεβαιώνονται οι καταγγελίες των στελεχών της ΕΛ.ΣΤΑΤ.;

Από τις καταθέσεις του κ. Πέτρου Χριστοδούλου και της κ. Ζωής Γεωργαντά όλα είναι προφανή. Ακόμα και η συμμετοχή στελεχών της ΕΛΛ.ΣΤΑΤ. στην εκπομπή μου έδωσε μια καλύτερη εικόνα όσων έχουν συμβεί εις βάρος του ελληνικού λαού. Μου έλεγαν μάλιστα να μην κάνω τόσες αποκαλύψεις διότι υπήρχε ο φόβος να επιχειρήσουν κάποιοι να μου προκαλέσουν εμπόδια. Να λοιπόν που με συνέλαβαν! Το επαναλαμβάνω υπάρχουν έγγραφα από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, από τα οποία φαίνεται πού χάθηκαν τα λεφτά και γιατί κόβονται από τον μισθωτό και το συνταξιούχο. Χαρακτηριστικά να επισημάνω ότι ο κ. Χριστούλου έχει καταθέσει πως όποτε ο κ. Παπακωνσταντίνου αύξανε το έλλειμμα, τον έπιανε η καρδιά του. Καταλάβαινε ο άνθρωπος το παιγνίδι και έβλεπε τα spread που εκτινάσσονταν!

Επομένως μιλάμε για πολιτική απάτη...

Θα έλεγα ότι είναι πολιτικοί εγκληματίες. Να διαλέξουν αν είναι άσχετοι ή ύποπτοι. Δεν θα σταματήσω τις αποκαλύψεις, όσες συλλήψεις κι αν κάνουν. Ύστερα από 55 χρόνια δεν κάνω καριέρα, υπηρετώ το ρεπορτάζ, την είδηση και κυρίως τη δημοκρατία.