Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

31 Οκτ 2012


Με μια κίνηση-ματ η Κύπρος την πιο κρίσιμη στιγμή της διαπραγμάτευσης με την τρόϊκα έδωσε άδειες σε τέσσερς βυθοτεμάχια (¨Οικόπεδα”) της ΑΟΖ της, σε τέσσερα κράτη, εκ των οποίων δύο (Ρωσία και Γαλλία είναι στρατηγικοί της σύμμαχοι αι ουσιαστικά εγγυητές της ασφέλειάς της. Χθες αργά τη νύχτα το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε την παρχώρηση αδειών στη γαλλική Total, στην ρωσική Gazprom (έχει κατέβει με θυγατρικές της) και δύο οικόπεδα στην ιταλική κοινοπραξία Eni με συμμετοχή της κορεατικής KoGas.

Πρόκειται για τα τέσσερα πιο “δημοφιλή”, βιθοτεμάχια στην κυπριακή ΑΟΖ, τα οποία γειτονεύουν με το οικόπεδο 12 και υπάρχει υψηλή η πιθανότητα εύρεσης υδρογονανθράκων, δηλαδή φυσικού αερίου ή πετρελαίου.

Όπως δήλωσε μετά τη συνεδρία του Υπουργικού, ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νεοκλής Συλικιώτης, οι άδειες αποφασίστηκε να χορηγηθούν για τα τεμάχια 2, 3, 9 και 11.

Οι παραπάνω εταιρείες συστήνουν τις κοινοπραξιες ENI, Cogas, Total – Novatec και GP Global Resources και Total. Οπωσδήποτε η ρωσογαλλική συμπόρευση από μόνη της δημιουργεί ένα ισχυρό στρατηγικό μπλοκ, το οποίο ούτε καν να φανταστούν δεν θα τολμήσουν οι Τούρκοι να το ενοχλήσουν.

«Λαμβάνοντας υπόψη τα κριτήρια έχουμε αποφασίσει να εγκρίνουμε την κατ’ αρχήν άδεια και εννοείται να προχωρήσουμε σε διαπραγματεύσεις σε ότι αφορά τα οικόπεδα 2 και 3 με την κοινοπραξία των εταιριών ΕΝΙ, η οποία είναι ιταλικής προσέλευσης και της Cogas από την Νότιο Κορέα». Σε ότι αφορά το οικόπεδο 9, είπε, «να προχωρήσει η διαπραγμάτευση με την κοινοπραξία Total E&P Activities η οποία είναι σε σύμπραξη με τη Novatec και την GP Global Resources». Συμπλήρωσε τέλος ότι «σε ότι αφορά το οικόπεδο 11 με την εταιρεία Total».

Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο Ν.Συλικιώτης ανέφερε ότι αναμένεται οι διαπραγματεύσεις να ολοκληρωθούν εντός του 2013 και να ξεκινήσουν άμεσα οι έρευνες. Υπολογίζουν ότι μέχρι το τέλος του 2013 θα μπορούν να έχουν τρυπήσει ή το αργότερο το πρώτο τρίμηνο του 2014, αν οι διαπραγματεύσεις ολοκληρωθούν το πρώτο τρίμηνο του έτους..

Παράλληλα υπενθύμισε ότι στον πρώτο γύρο αδειοδότησης οι διαπραγματεύσεις είχαν διαρκέσει περίπου 8 μήνες, προσθέτοντας

Απαντώντας σε ερώτηση για το οικονομικό όφελος που θα προκύψει για την Κυπριακή Δημοκρατία, ο κ. Συλικιώτης ανέφερε ότι ουσιαστικά «η οικονομική πρόταση αποτελείται από δύο μέρη, το όφελος της Κυπριακής Δημοκρατίας από την εξόρυξη, δηλαδή το ποσοστό το οποίο μετά τα ανακτήσιμα έξοδα θα πηγαίνει στο κράτος, που συνήθως κυμαίνεται σε ψηλά ποσοστά, προσεγγίζει ενδεχομένως και το 70%», προσθέτοντας ότι «το δεύτερο ήταν οι προτάσεις για τα δικαιώματα υπογραφής».

Δηλαδή, διευκρίνισε, με την υπογραφή των συμβολαίων, οι κοινοπραξίες που θα εξασφαλίσουν την άδεια για εξόρυξη θα καταβάλλουν αυτό που λέγεται «signature bonus», μπόνους υπογραφών, όπως είπε, προσθέτοντας ότι αυτά είναι τα έσοδα 200 εκ. ευρώ για τα οποία έγινε αναφορά στις προτάσεις της κυβέρνησης (για την ανάπτυξη).

Αυτό υπολογίστηκε γενικά, είπε, με κάποιους μέτριους υπολογισμούς, λέγοντας ότι τα ποσά που θα καταβληθούν θα είναι επίσης αντικείμενο διαπραγμάτευσης.

Εκείνο που έχει σημασία, είπε, είναι ότι με αυτή την απόφαση ανοίγουν κάποιες μεγάλες προοπτικές, πρώτα και κύρια και για την οικονομία της Κύπρου και για το ρόλο που διαδραματίζει ως ένας νέος σημαντικός ενεργειακός παίκτης και στην Ευρώπη αλλά και στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

«Αντιλαμβάνεστε το πόση σημασία έχει για την οικονομία μας η υπογραφή συμβολαίου με σημαντικές κοινοπραξίες που έχουν μεγάλη δραστηριότητα διεθνώς στα θέματα υδρογονανθράκων και πόσο σημαντικό είναι το μήνυμα που στέλλεται για την οικονομία της Κύπρου», σημείωσε, προσθέτοντας ότι «με την υπογραφή συμβολαίου ξεκινούν σημαντικά έργα στην Κύπρο και σημαντικές επενδύσεις, όπως παράλληλα σημαίνει και δημιουργία αρκετών θέσεων εργασίας».

Πηγή: defencenet.gr

Γράφει ο Ιωάννης Σακκάς, 
Πρώην Εισαγγελέας

Η νέα σύγχρονη μέθοδος εξόντωσης-γενοκτονίας πληθυσμού είναι τα μνημόνια και οι δανειακές συμβάσεις. Δημιούργησαν συστημικό κίνδυνο κατάρρευσης του κοινωνικο- ασφαλιστικού συστήματος στην Ελλάδα και του συνταγματικού δικαιώματος κοινωνικής ασφάλισης.

Στο Στρασβούργο, στις 12/9/2012, η Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, όργανο που λειτουργεί στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), με στοιχεία μόνο από 7/2010 έως 6/2011, διαπιστώνει ότι: α) το Ελληνικό Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης βρίσκεται υπό κατάρρευση εξαιτίας των μέτρων λιτότητας, της διογκούμενης ανεργίας (διαπίστωση και της Διεθνής Οργάνωσης Εργασίας – ΔΟΕ) και των περικοπών σε μισθούς και συντάξεις, έχοντας απώλεια εσόδων κάθε έτος περί τα 5 δισ. Ευρώ, και β) οι συντάξεις και η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη οδηγούνται προς εξαφάνιση. Ζητήθηκαν δε από την Ελληνική Κυβέρνηση νέα στοιχεία για το Ασφαλιστικό Σύστημα για την περίοδο 7/2011 έως 8/2012 και τι μέτρα έλαβε η Ελληνική Κυβέρνηση για την αποτροπή παταγώδους κατάρρευσης του Ελληνικού Ασφαλιστικού Συστήματος και την προστασία των ασφαλισμένων και συνταξιούχων.


Η παγκόσμια αυτή διαπίστωση από όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποκαλύπτει τη δομημένη-οργανωμένη-στοχευμένη κατάρρευση του κοινωνικο-ασφαλιστικού συστήματος στην Ελλάδα, η οποία χρησιμοποιήθηκε ως διεθνές κρατικής οντότητας «πειραματόζωο», με συνέπειες εξόντωσης μέρους ευρωπαϊκού πληθυσμού.

Α) Η παραπάνω διαπίστωση έγινε από την Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης με στοιχεία από τον Ιούλιο του 2010, ήτοι μετά την εφαρμογή του 1ου Μνημονίου στην Ελλάδα, το νόμο 3845/6-5-2010 ΦΕΚ Α΄ 65, (που φέρει το παραπλανητικό τίτλο: Μέτρα για την εφαρμογή του μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας από τα κράτη – μέλη της Ζώνης του ευρώ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) και μέχρι τον Ιούνιο του 2011.

Β) Η συνέχιση της χρήσης των Μνημονίων μετέπειτα από τον Ιούλιο του 2011 και ειδικά του 2ου Μνημονίου στην Ελλάδα στις 14-2-2012 με το νόμο 4046/14-2-2012 ΦΕΚ Α΄ 28, σε βάρος του Ελληνικού Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης αποκαλύπτει μέχρι σήμερα τους συνεχιστές καταστροφείς του, ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ, έλληνες Πρωθυπουργούς, Υπουργούς, Βουλευτές, Τράπεζα της Ελλάδος, Διοικητές και μέλη Διοικητικών Συμβουλίων των Ελληνικών Ασφαλιστικών Ταμείων σε συντονισμένη δράση τους με οικονομολόγους του διεφθαρμένου-διαπλεκόμενου δικομματισμού και με την οικονομολογίστικη νοοτροπία της Τρόικας (ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ) υπό την καθοδήγηση της Γερμανικής ισοπεδοτικής αλαζονείας και υπεροψίας της καγκελλαρίου Μέρκελ και της αντίστοιχης Γαλλικής της Λαγκάρντ του ΔΝΤ.

Η οικονομολογίστικη αντίληψη της υπερπροστασίας του νομίσματος του Ευρώ (δημιούργημα του γαλλογερμανικού άξονα) στη σύγχρονη κρίση κρατικού χρέους και της τραπεζικής δήθεν «συστημικής» κρίσης, δημιούργησε συστημικό κίνδυνο στο ελληνικό κοινωνικο-ασφαλιστικό σύστημα, με δόλιες στοχευμένες κρατικές δράσεις για κοινωνικο-ασφαλιστική εξόντωση-γενοκτονία του ελληνικού πληθυσμού (ασφαλισμένων, συνταξιούχων, ανέργων κλπ) ως πληθυσμιακής οντότητας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η στοχευμένη αυτή, με χρήση μνημονίων, εξόντωση -γενοκτονία πληθυσμού ευρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.

Η εξόντωση όμως αυτή ως μορφή γενοκτονίας μέρους ελληνικού πληθυσμού έρχεται σε αντίθεση με Διεθνείς Συμβάσεις και Ευρωπαϊκά Συντάγματα, όπως το Ελληνικό Σύνταγμα (άρθρα 5, 21 και 22), που προστατεύουν το σύγχρονο κοινωνικο-ασφαλσιστικό σύστημα και νομικά δέσμευαν κατά τη λήψη αποφάσεών τους τα ανωτέρω όργανα κρατών, Γερμανίας, Γαλλίας, Ελλάδος, της ΕΕ και διεθνών οργανισμών, όπως του ΔΝΤ και της ΕΚΤ, και υπαγόρευαν σ΄ αυτά να μη παραβιάσουν τουλάχιστον τις σχετικές Διεθνείς Συμβάσεις με οιοδήποτε τρόπο, καθώς αυτές αποσκοπούν στην προστασία πληθυσμού.

Η στοχευμένη κοινωνικο-ασφαλιστική εξόντωση-γενοκτονία ελληνικού πληθυσμού, ως εθνική οντότητα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενεργοποιεί πλέον τις σχετικές διατάξεις των άρθρων 6 παρ γ και 7 παρ 1 γ-2β, 25 παρ 1 α,β,γ του Ν 3003/8-4-2002 (ΦΕΚ Α 75) για τα εγκλήματα εξόντωσης-γενοκτονίας, έστω και με τη μορφή απόπειρας ή και συνδρομής, αρμοδιότητας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης, για εξόντωση-γενοκτονία πληθυσμού στην Ευρωζώνη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η υλοποίηση του 1ου και 2ου Μνημονίου στην Ελλάδα στοχεύει και υλοποιεί ολοκληρωτικά την κοινωνικο-ασφαλιστική εξόντωση-γενοκτονία των Ελλήνων, ως εθνική οντότητα στην Ευρωπαϊκή Ένωση με ότι αυτό συνεπάγεται, με την υποχρεωτική (νομικίστικη) αρπαγή των αποθεματικών κεφαλαίων των Ελληνικών Ασφαλιστικών Ταμείων από την Τράπεζα της Ελλάδος και το αναγκαστικό «κούρεμα» τους. Έτσι μεθοδικά δημιούργησαν τα παραπάνω όργανα των Μνημονίων εν γνώσει τους δολίως: α) συνθήκες ζωής υπολογισμένων να επιφέρουν την φυσική καταστροφή των Ελλήνων ασφαλισμένων εν όλω ή εν μέρει, ως στοχευμένης εθνικής οντότητας και β) συνθήκες ζωής στέρησης πρόσβασης σε τροφή και φάρμακα, υπολογισμένες να επιφέρουν την καταστροφή μέρους του ελληνικού πληθυσμού.

Όλοι οι παράγοντες και οι εκτελεστές των Μνημονίων αρχηγοί κρατών μελών ΕΕ, υπεύθυνοι ΕΚΤ και ΔΝΤ, έλληνες πρωθυπουργοί, υπουργοί και βουλευτές γνώριζαν ότι όφειλαν να προστατέψουν το κοινωνικο ασφαλιστικό σύστημα στην Ελλάδα βάσει των ειδικών Διεθνών Συμβάσεων Κοινωνικής Προστασίας, που επικυρώθηκαν από τα κράτη μέλη τους και μεταξύ αυτών και η Ελλάδα. Οι Διεθνείς Συμφωνίες-Συμβάσεις που κυρώθηκαν με νόμους στην Ελλάδα ήσαν μεταξύ άλλων οι εξής: 
α) Ν. 3251/2-6-55 (ΦΕΚ Α’140). Περί κυρώσεως της υπ’ αριθ. 102 Διεθνούς Συμβάσεως αφορώσης ” τα ελάχιστα όρια κοινωνικής ασφαλείας”, 
β) Ν. 4159/25-4-1961. Περί κυρώσεως της Προσωρινής Ευρωπαϊκής Συμφωνίας στο Παρίσι αφορώσης εις τα συστήματα κοινωνικής ασφαλείας, τα σχετικά με το γήρας, την αναπηρίαν και τους επιζώντας και του προσηρτημένου πρωτοκόλλου (ΦΕΚ Α’ 69), 
γ) Ν. 4161 της /24-4-1961 Περί κυρώσεως της Προσωρινής – Ευρωπαϊκής Συμφωνίας αφορώσης την Κοινωνική Ασφάλεια εξαιρουμένων των τομέων του γήρατος, της αναπηρίας και των επιζώντων και του προσηρτημένου αυτή Πρωτοκόλλου (ΦΕΚ Α’ 68), 
δ) ο Ευρωπαϊκός Κοινωνικός Χάρτης με τους Ν 1426/1984 (ΦΕΚ Α 32 ) και Ν 2595/1998, που αποτελεί συμπλήρωμα της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) (ΝΔ 53/1974), 
ε) το Διεθνές Σύμφωνο για τα οικονομικά, κοινωνικά και μορφωτικά δικαιώματα του ανθρώπου που κυρώθηκε με το Ν 1532/1985, στ) ο Ευρωπαϊκός Κώδικας Κοινωνικής Ασφάλειας που κυρώθηκε με το Ν. 1136/13-3-1981 (ΦΕΚ Α 61), κλπ.

Όλα αυτά τα Διεθνή Νομικά Κείμενα δέσμευαν και δεσμεύουν ακόμα την κάθε Μέρκελ και Λαγκάρντ, τα κράτη της ΕΕ και το ΔΝΤ ως διεθνή οργανισμό καθώς επίσης τους έλληνες πρωθυπουργούς, υπουργούς, βουλευτές και Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος ως διαχειριστή περιουσίας των ελληνικών ασφαλιστικών ταμείων. Παρ΄ όλα αυτά προχώρησαν σε Μνημόνια κατά του Ελληνικού Κοινωνικού Συστήματος Ασφάλισης που ήτο υπό κατάρρευση μέχρι τον 6/2011 και μάλιστα με έξωθεν απειλές (κατά τις εκλογές του 2012) κατά του Ελληνικού Λαού.

Οι διεθνείς ευθύνες τους υπάρχουν και παραμένουν για τη συστηματική παραβίαση των διεθνών συνθηκών για την κοινωνική προστασία πληθυσμού, μαζί με τους συνεργούς τους, πρωθυπουργούς, υπουργούς και βουλευτές στην Ελλάδα (ηγεσίες εκτελεστικής και νομοθετικής εξουσίας), με το Ελληνικό Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης να βρίσκεται σε κατάρρευση.

Πηγή: makeleio.gr
Απίστευτος ο μέγας δοσίλογος... Το παίζει τώρα αριστερός κι εμείς οι ψεκασμένοι ακόμα τον ανεχόμαστε...


Απίστευτος ο μέγας στοχαστής της Ελλάδας…!
Καταψήφισε αυτά που ο ίδιος είχε φέρει με τα μνημόνια ως πρωθυπουργός…
Όχι... στο άρθρο 4, «παρών» στην τροπολογία του ΕΟΠΥΥ!

Καμιά ντροπή για τον στυγερό δολοφόνο του Ελληνικού λαού που ξεδιάντροπα μας ειρωνεύεται, κανένας ψόγος για τον φονιά των ονείρων μας που μας θεωρεί λαό μειωμένου πνευματικού επιπέδου, καμιά οργή για το ξετσίπωτο δωσίλογο...

Όλη η οργή κι η αηδία ας πέσει επάνω μας που ανεχόμαστε τον θρασύτατο πολιτικό απατεώνα να μας προκαλεί και δεν έχουμε το σθένος να τον στείλουμε στο διάολο μια ώρα αρχύτερα...

Τσακίστε το καθίκι όπου τον πετύχετε. Το φόβο που έσπειρε, σειρά του πλέον να τον εισπράξει...


Το φωτομοντάζ είναι από το "Γρέκι"

  • Βασικά μέλη της στρατιωτικής ηγεσίας περισσότερο προσκείμενοι στο Ισραήλ και την Wall Street από ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες λέγεται ότι σχεδιάζουν ανταρσία η οποία θα λάβει χώρα μετά τις προεδρικές εκλογές..!


Τον Αύγουστο του 2007, τουλάχιστον έξι πυρηνικές κεφαλές εκλάπησαν από τη Βάση Πολεμικής Αεροπορίας Minot στη Βόρεια Ντακότα. Τη στιγμή που φορτώθηκαν, εξαφανίστηκαν από την πυρηνική απογραφή της Αμερικής, σε "άγνωστη τοποθεσία," κάτι που δεν έπρεπε να συμβεί. Δεν υπάρχει καμιά "παρερμηνεία" των εντολών, κανένα λάθος, δεν υπάρχει θέμα «λάθος ετικέτας". Αυτά τα όπλα είχαν κλαπεί, καθαρό και απλό.  Σε συζητήσεις αξιωματικών που αναπτύχθηκαν για τα όπλα, ακούστηκαν ιστορίες για ατυχήματα, σύγχυση ή πολιτικές ευθυγραμμίσεις εντός της Πολεμικής Αεροπορίας." 

Τίποτα δεν είναι πιο ελεγχόμενο, πιο ασφαλές, πιο περιορισμένο, πιο διαβαθμισμένο, και περισσότερο προστατευμένο από το πυρηνικό οπλοστάσιο των Ηνωμένων Πολιτειών. Ωστόσο, εκείνη την μοιραία ημέρα του 2007, μισή ντουζίνα ή περισσότερες, βόμβες υδρογόνου, βγήκαν από ένα ασφαλές καταφύγιο, χωρίς χαρτιά, χωρίς εντολές, χωρίς τίποτα.

Αυτός είναι ο στρατός. Οι άνθρωποι φυλακίζονται για την απώλεια ακόμα και μπαταριών φακού. 

Είχαν τοποθετηθεί στον κόλπο όπλα του Β-52 βομβαρδιστικά μακράς ακτίνας για τη μεταφορά σε άγνωστη περιοχή, για λόγους άγνωστους. Το αεροπλάνο δεν είχε οδηγίες, δεν ήταν μέρος αποστολής, δεν λειτουργεί κάτω από καμία νομική δομή διοίκησης, στην πραγματικότητα, τη στιγμή που τα όπλα φορτώθηκαν, δεν ήταν πλέον αμερικανικό αεροπλάνο. Μια αποστολή, ακόμη και κάτω από τις πιο αθώες φαινομενικά συνθήκες, θα έπρεπε να λάβει την έγκριση του Προέδρου και του προσωπικού του, σίγουρα του Επιτελείου και πιθανόν και του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας, παρόλα αυτά, φαίνεται να μην έχουν εγκριθεί, από κανέναν. 

Αν και το αεροπλάνο προσγειώθηκε αργότερα στο Barksdale στη Βάση Πολεμικής Αεροπορίας στη Λουιζιάνα, δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποστηρίζουν αυτόν ως προορισμό.

Η κλοπή, η αεροπειρατεία, επιλέξτε εσείς τον όρο, αυτοί είναι οι δύο καλύτεροι μέχρι στιγμής, έγινε έξω από την αρχή εντολής της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών, παραβιάζοντας όλα τα πρωτόκολλα για την αποθήκευση, το χειρισμό και την ανάπτυξη των πυρηνικών όπλων. Το περιστατικό συνιστά επίσης παραβίαση των συνθηκών που απαιτεί η Αμερική για την προστασία των αποθεμάτων της, των πυρηνικών όπλων, όχι μόνο από τις περιβαλλοντικές καταστροφές, αλλά επίσης, όπως και με αυτό το περιστατικό, από την ανταρσία από τα μέλη των στρατιωτικών και μη στρατιωτικών κλάδων της κυβέρνησης, ενεργώντας παράνομα, ενεργώντας ως πολίτες, μια πράξη πειρατείας, ανταρσία, μια πράξη εξέγερσης. 

"Η ελάφρυνση των μέτρων" σήμερα είναι κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε μια παρόμοια απειλή. 

Η "Barksdale Nukes" που πιστεύεται ότι είναι ο τομέας με το Ντιέγκο Γκαρσία για χρήση κατά του Ιράν ως μέρος ενός ψεύτικου πολέμου, ξεκίνησε από ένα ναυτικό ναύαρχο ο οποίος επιφορτίστηκε με επιπλέον κυβερνητική ατζέντα για να ξεκινήσει έναν πόλεμο. 

Αυτό ήταν το τμήμα της Πολεμικής Αεροπορίας της κοινής επιχείρησης που λέγεται ότι εμπλέκεται ο διοικητής του 5ου Στόλου, ο Ναύαρχος Cosgriff ο οποίος, όπως αναφέρεται στη Γενική Γραμματεία του κράτους από την Gwyneth Todd, τότε επικεφαλής Πολιτικός Σύμβουλος του στόλου. Η Todd, η οποία επανέλαβε πρόσφατα την ιστορία στην Washington Post και άλλα μέσα ενημέρωσης, έλαβε απειλή θανάτου χθες το πρωί μετά από περιστατικό καταδίωξης εναντίον της από έναν πράκτορα του FBI που στάθμευε στην αμερικανική πρεσβεία στην Καμπέρα της Αυστραλίας. 

Ομοίως, ο κορυφαίοςσύμβουλος άμυνας John Wheeler III, ο οποίος ήταν καλός γνώστης αυτών των θεμάτων, μυστηριωδώς δολοφονήθηκε και το σώμα του βρέθηκε σε ένα σωρό σκουπιδιών στο Delaware στα τέλη του 2010. Οι δολοφόνοι δεν έχουν συλληφθεί, ενώ καμία πραγματική έρευνα δεν έχει γίνει ποτέ. 

Αυτό ήταν τότε. 

Σήμερα, βασικά μέλη της στρατιωτικής ηγεσίας περισσότερο προσκείμενοι στο Ισραήλ και την Wall Street από ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες λέγεται ότι σχεδιάζουν ανταρσία η οποία θα λάβει χώρα μετά τις προεδρικές εκλογές. 

Το έργο τους, με την κατάληψη της εξουσίας, είναι να διευκολυνθεί η μαζική τρομοκρατική επίθεση στο εσωτερικό των Ηνωμένων Πολιτειών, ενδεχομένως χρησιμοποιώντας ένα κλεμμένο πυρηνικό όπλο, κηρύσσουν στρατιωτικό νόμο, τα στρατεύματα στο Ιράκ κινούνται και πραγματοποιείται επίθεση στο Ιράν με βοήθεια από τη Σαουδική Αραβία και τα κράτη του Κόλπου. 

Η Τουρκία πρόκειται να επιτεθεί στη Συρία με βοήθεια από το Ισραήλ, παράλληλα ο εμφύλιος πόλεμος μεταξύ της κυβέρνησης κουρδικής περιφέρειας και της εθνικής κυβέρνησης της Βαγδάτης είναι έτοιμος να ξεκινήσει με τη διαμεσολάβηση των ΗΠΑ για μια ειρηνική αποκατάσταση, κάτι που ο "νεοεκλεγέντας Πρόεδρος Romney" θα περιγράψει ως την «Συμφωνία Κατάστασης Δυνάμεων» συμφωνία και με όσα ανέφερε κατά τη διάρκεια των Debates

Πραγματική πρόθεση του θα είναι να καταλάβει το Ιράκ και να επιτεθεί κατά του Ιράν. Κατά τη διαδικασία αυτή, η Αμερική προτίθεται να "εξουδετερώσει" την πυρηνική δυνατότητα του Πακιστάν. 
Αυτό είναι το σχέδιο, είναι γνωστό, όχι μόνο στο Υπουργείο Άμυνας, αλλά από όλες τις μυστικές υπηρεσίες, οι σχεδιαστές έχουν αναγνωριστεί σε όλα, είναι όλα υπό επιτήρηση καθώς δεν ήταν πολύ προσεκτικοί. 
  ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΠΑΝΤΟΥ!
Αν οι ψευτοαντιμνημονιακοί Βουλευτές
- ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ-ΣΤΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ (διαγραμμένοι από ΝΔ),
- Κώστας Μπάρκας (ΣΥΡΙΖΑ) και
- Χρήστος Κατσιώτης (ΚΚΕ),
ήταν παρόντες και καταψήφιζαν το άρθρο 2, τότε το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, ΘΑ ΜΑΤΑΙΩΝΟΤΑΝ!!!

ΑΝ ΗΤΑΝ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΑΝ Ή ΨΗΦΙΖΑΝ ΠΑΡΩΝ, ΤΟ ΆΡΘΡΟ 2 ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΝΑΓΕ!!!!!

Τ' ακούσατε ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ;

Γιάννης Χριστόπουλος*


Δικηγόρος
Γράφει ο Εβγκένι Σεστακόφ

Στη “Λέσχη Βαλντάϊ”, όπου ο Πούτιν ανέφερε ότι η Ελλάδα ίσως βρισκόταν σε καλύτερη μοίρα εάν είχε τη Δραχμή, Ρώσοι και Δυτικοί οικονομολόγοι κατέθεσαν άκρως ενδιαφέρουσες απόψεις για την παγκοσμιοποίηση στην οικονομία τις δύο επόμενες δεκαετίες, αλλά και τη θέση της Ρωσίας τότε.

Ποιά είναι η αναπτυξιακή προοπτική της Ρωσίας, πως θα είναι η οικονομία της χώρας το 2030; Στο κλείσιμο των εργασιών της ετήσιας συνάντησης της διεθνούς λέσχης «Valdai» στην Αγία Πετρούπολη, με τη συμμετοχή της ελίτ των Ρώσων και κορυφαίων ξένων εμπειρογνωμόνων, αρκετοί Ευρωπαίοι καθηγητές, επέμειναν ότι, μετά από 18 χρόνια θα έχουμε μια παγκόσμια διακυβέρνηση. Η δομή αυτή, κατά την άποψή τους, θα αναλάβει την ευθύνη για μια παγκόσμια ευημερία, ρυθμίζοντας ταυτόχρονα, τα κρίσιμα θέματα της παγκόσμιας οικονομίας, όπως για παράδειγμα η τιμή του πετρελαίου, που ενδιαφέρει άμεσα τη Ρωσία.

Οι προβλέψεις για τη Ρωσία του 2030, έγιναν στη βάση σεναρίων.  Οι κύριοι παράγοντες των μοντέλων ανάπτυξης που «έτρεξαν» οι ειδικοί αναλυτές, ήταν δύο: Η τιμή του πετρελαίου και ο ρυθμός που εφαρμόζονται οι μεταρρυθμίσεις. Οι αναλυτές πάντως, δεν έλαβαν υπόψη τους,  ακραίους παράγοντες, όπως ένας ενδεχόμενος νέος παγκόσμιος πόλεμος ή μια κλιματική καταστροφή, με την τιμή του βαρελιού πετρελαίου να πέφτει κάτω από τα 80 δολάρια. Οι εμπειρογνώμονες, αποφάσισαν να παρουσιάσουν πιο ρεαλιστικά νούμερα, βασισμένα στις τρέχουσες τάσεις της παγκόσμια οικονομίας.

«Ιπποκράτεια» σενάρια

Προτάθηκαν τέσσερα σενάρια για τη Ρωσία, με ορίζοντα το 2030. Τα σενάρια αυτά ονομάστηκαν όπως τα στοιχεία (οι γεύσεις, οι χυμοί) του ανθρώπου κατά τον Ιπποκράτη, που οδήγησαν στους αντίστοιχους τέσσερις τύπους ανθρώπων κατά Γαληνό: Αιματώδης, φλεγματικός, χολερικός και μελαγχολικός τύπος.  Το πρώτο σενάριο, με την ονομασία «αιματώδες», συνεπάγεται για τη χώρα εκτεταμένες και σε βάθος μεταρρυθμίσεις, κάτω από τις πιο ευνοϊκές τιμές του πετρελαίου. Σε αυτή την περίπτωση, ο ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης στη Ρωσία, θα υπερβαίνει τον παγκόσμιο μέσον όρο και το βιοτικό επίπεδο του πληθυσμού το 2030, θα φθάσει στο σημερινό επίπεδο της ζωής στην Ελβετία.

Το πιο απαισιόδοξο σενάριο, είναι το «μελαγχολικό». Όταν, ενώ έχουμε χαμηλές τιμές στους ενεργειακούς πόρους, η Ρωσία αρνείται να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις, «παγώνοντας» ουσιαστικά την κατάσταση στο σημείο που βρίσκεται σήμερα. Σε αυτή την περίπτωση, όπως προβλέπουν οι εμπειρογνώμονες, η ανάπτυξη της ρώσικης οικονομίας, θα είναι ελαφρώς κάτω από τον παγκόσμιο μέσο όρο, και το ποσοστό του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος της Ρωσίας στην παγκόσμια οικονομία, θα παραμείνει στα σημερινά επίπεδα (2,6%). Το εισόδημα του πληθυσμού θα είναι περίπου η ίδιο, με αυτό των κατοίκων της Δημοκρατίας της Τσεχίας σήμερα.

Τα πιο ρεαλιστικά σενάρια, θεωρούν οι εμπειρογνώμονες της Λέσχης «Valdai», είναι τα εναπομείναντα δύο σενάρια, που ονομάζονται αντίστοιχα: «Φλεγματικό» και «χολερικό». Στην πρώτη περίπτωση, με σχετικά χαμηλές τιμές πετρελαίου, στα 94 δολάρια το βαρέλι, οι κυβερνώντες, προχωρούν ενεργά σε μεταρρυθμίσεις. Στο δεύτερο ρεαλιστικό σενάριο, με υψηλές τιμές πετρελαίου, στα 140 δολάρια το βαρέλι, οι μεταρρυθμίσεις ή βρίσκονται «στον πάγο», ή είναι τοπικού χαρακτήρα. Το βιοτικό επίπεδο του πληθυσμού το 2030, θα είναι στο ίδιο επίπεδο με αυτό της σημερινής Γαλλίας. Σύμφωνα με τους οικονομολόγους, το «φλεγματικό» σενάριο, φαίνεται πιθανότερο, διότι προβλέπει μεγαλύτερη οικονομική ανάπτυξη, από ότι, το «χολερικό» σενάριο.

«Οι συζητήσεις για την οικονομική πολιτική είναι άχρηστες, μέχρι να αποφασίσουμε τι πρέπει να οικοδομήσουμε και να καθορίσουμε τη στρατηγική ανάπτυξης που θα εφαρμοστεί», είπε ένα μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής του «club Valdai», ο κοσμήτορας του τμήματος διεθνούς οικονομίας και πολιτικής, της Ανωτάτης Οικονομικής Σχολής, Σεργκέι Καραγκανόφ.

Ο Πούτιν για Ελλάδα και Αργεντινή

Ωστόσο, οι θεσμικές μεταρρυθμίσεις, σε όλα τα επίπεδα των εξουσιών και της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής ζωής της χώρας, που πρότειναν οι μετέχοντες στη Λέσχη «Valdai», αποτελούν μια μόνο από τις «λοκομοτίβες» της ρώσικης οικονομίας. Υπάρχουν και άλλες «γεννήτριες ανάπτυξης». Ο σύμβουλος του προέδρου της Ρώσικης Ομοσπονδίας, οικονομολόγος Σεργκέι Γκλάζιεφ, αναφέρθηκε σε στοιχεία που αποδεικνύουν τις δυνατότητες της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης (Ρωσία, Λευκορωσία, Καζακστάν) σαν «κινητήριες δυνάμεις ανάπτυξης». Σύμφωνα με τον ίδιο, τα δεκαετή προγράμματα αμοιβαίας συνεργασίας, στο πλαίσιο του Oργανισμού, μπορεί να δώσουν μια αύξηση του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος στις χώρες που συμμετέχουν στο project, κατά 10-15%.

Από τη μεριά του, ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, αναφερόμενος στο πώς πρέπει να προχωρήσει η ενοποίηση Ρωσίας, Καζακστάν και Λευκορωσίας, είπε: “Είναι φανερό, είπε ο ίδιος, ότι προτού προχωρήσουμε στον ενιαίο οικονομικό χώρο μεταξύ της Ρωσίας, του Καζακστάν και της Λευκορωσίας, και υϊοθετήσουμε κοινό νόμισμα, πρέπει να διαμορφώσουμε ενιαία μακροοικονομική και νομισματική πολιτική”. Και πρόσθεσε: “Η Αργεντινή είχε προσδέσει στενότατα το νόμισμά της στο δολάριο, και τη ήταν πολύ δύσκολο να συμπορευτεί με την πορεία του αμερικανικού νομίσματος στους βασικούς τομείς της οικονομίας της. Ουσιαστικά, δεν μπορούσε να κάνει τίποτε. Να, υπάρχει και η Ελλάδα. Εάν η χώρα είχε τη δραχμή, δεν θα υποτιμάτο τόσο εύκολα το νόμισμα αυτό, και μπορεί να μην οδηγείτο σε τόσο δύσκολες καταστάσεις η χώρα. Κάτι που θα λειτουργούσε ως καλό μήνυμα για τη μακροοικονομική διόρθωση. Τώρα όμως, δεν τους μένουν παρά χρέη”.

Συνδετικός κρίκος Ευρώπης - Ασίας

Ένας άλλος «οδηγός» ανάπτυξης είναι τα ανταγωνιστικά πλεονεκτημάτα της Ρωσίας. Πρώτα απ' όλα, οι επενδυτικές δυνατότητες και ευκαιρίες στη Σιβηρία και στην Άπω Ανατολή. Εκεί, όπου οι επενδύσεις σε αναπτυξιακά και επιχειρηματικά σχέδια που κατευθύνονται στην ασιατική αγορά, είναι σε θέση να πετύχουν επιτάχυνση της οικονομικής ανάπτυξης των περιφερειών. Η Ρωσία θα εξακολουθεί για πολλά χρόνια ακόμα να διστάζει τι θα πρέπει να επιλέξει μεταξύ της Ευρώπης και της Ασίας. Η Ευρώπη, υπαγορεύει τους κανόνες του παιχνιδιού στους προμηθευτές ενέργειας, αλλά φαίνεται ότι αποτελεί έναν προβλέψιμο εταίρο. Ενώ στην Ασία, όπου υπάρχουν μόνο μερικοί γενικοί κανόνες, αλλά πολλές εθνικές ιδιαιτερότητες  που μόλις αναδύονται στην περιοχή, υπάρχουν ευκαιρίες για τις ρώσικες επιχειρήσεις.

Οι επιπρόσθετοι αυτοί «οδηγοί ανάπτυξης» θα βοηθήσουν ώστε η Ρωσία να περάσει στην υλοποίηση του «γλυκού» - «φλεγματικού» σεναρίου το 2030, προτείνουν οι εμπειρογνώμονες της διεθνούς Λέσχης.

netakias.com
Οι Σίμοι Κεδικογλου με μια φώνη λένε ΝΑΙ στη ψηφοφορία της Βουλής… τι σου είναι το DNA…

Να σημειωθεί ότι στην Εύβοια, η ανεργία το τελευταίο διάστημα έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις, με το επίσημο ποσοστό να ξεπερνά το 25%. 
Στους νέους ηλικίας 18 έως 34, η Εύβοια βρίσκεται ανάμεσα στους πρωταθλητές – νομούς, με ποσοστό που αγγίζει το 55%.

ΝΑΙ ποτισμό Ψήφισαν στην Ευβοια…
ΝΑΙ θα Πάρουν…
Ας πρόσεχαν…
Ας πρόσεχαν…

«Κλείσιμο» όλων των οικονομικών εκκρεμοτήτων των Ταμείων για το 2012 και καταγραφή της αξίας της περιουσίας τους (η οποία συνυπολογίζεται στη δημόσια περιουσία με ό,τι αυτό ενδεχομένως συνεπάγεται) ζήτησε η τρόικα.

Σε υλοποίηση της σχετικής οδηγίας, ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Ι. Βρούτσης εξέδωσε αποφάσεις για το συμψηφισμό 458,5 εκατ. ευρώ, από ειδικό λογαριασμό του προϋπολογισμού του υπουργείου, των προκαταβολών που είχαν λάβει μεγάλα ταμεία (όπως το ΙΚΑ και το ΝΑΤ), ενώ η Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων έδωσε προθεσμία μίας ημέρας σε δεκαεπτά ταμεία κύριας και επικουρικής ασφάλισης για να αποστείλουν στη Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας στοιχεία με όλα τα ακίνητά τους αν και το υπουργείο Οικονομικών τα είχε ζητήσει από τις 16 Οκτωβρίου.
Συγκεκριμένα: Εκδόθηκαν συμψηφιστικά εντάλματα πληρωμών σε βάρος πίστωσης του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας που αφορούν στην τακτοποίηση των προκαταβολών οι οποίες είχαν χορηγηθεί έναντι μέρους της κρατικής επιχορήγησης για το 2012 στο ΝΑΤ (230,5 εκατ. ευρώ), στο ΙΚΑ – ΕΤΑΜ για το ΤΑΠ – ΟΤΕ (100 εκατ. ευρώ) και το ΤΑΠ – ΔΕΗ (112,5 εκατ. ευρώ) καθώς και για τον κλάδο του ΤΑΠ- ΔΕΗ στο ΤΑΥΤΕΚΩ (15,5 εκατ. ευρώ).
  Με έγγραφο της διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων ζητήθηκε χθες να αποσταλούν έως το μεσημέρι της ίδιας ημέρας στη Γραμματεία Δημόσιας Υπηρεσίας τα στοιχεία των ακινήτων του ΙΚΑ, του ΟΑΕΕ, του ΕΤΑΑ, του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ, του ΤΕΑΔΥ, του ΟΠΑΔ κ.ά. Η καταγραφή αυτή, όπως τονίζεται στο σχετικό έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών, αποτελεί μια από τις προαπαιτούμενες ενέργειες του Μνημονίου για να εκταμιευτεί η επόμενη δόση».

Πηγή: fpress.gr 

Η Μαρία Ρεπούση είναι βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ. και τομεάρχης Παιδείας στο κόμμα του κ. Κουβέλη, που συμμετέχει στην κυβέρνηση. Είναι η υπεύθυνη της αναγραφής της κατάπτυστης λέξης «συνωστισμός» στα βιβλία Ιστορίας της Στ' Δημοτικού, σε κεφάλαιο που αναφερόταν στη σφαγή της Σμύρνης. Η κυρία Ρεπούση είναι εκείνη που αποχώρησε από την αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής όταν τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τη γενοκτονία των Ποντίων από τους Τούρκους.

Η Μαρία Ρεπούση διέψευσε ότι ζήτησε την κατάργηση της αναπαράστασης της Εξόδου του Μεσολογγίου, της ανατίναξης της Αρμάτας στις Σπέτσες και της αναπαράστασης στο Κούγκι, αλλά η υπόλοιπη δράση της δεν επιδέχεται διαψεύσεων. Οσα παραπέμπουν στον οθωμανικό τάφο στον οποίον εγκλωβίστηκε επί αιώνες το Γένος των Ελλήνων την τέρπουν. Μόνο την υποχρεωτική ανάρτηση της ημισελήνου στα δημόσια κτίρια δεν έχει ζητήσει ακόμα.

Ωστόσο, μπορεί να πρωτοστατεί στον ανθελληνικό ακτιβισμό η εκλεκτή του κ. Κουβέλη, αλλά δεν είναι μόνη. Ο ανθελληνισμός είναι κίνημα στην Ελλάδα και η εκπροσώπησή του αυξάνεται καθημερινά, με ταχύτατους ρυθμούς.

Στην αρχή αποτελούσε μια προσοδοφόρα έξη της ημεδαπής ελληνόφωνης ελίτ. Ομως, με την πάροδο των χρόνων και τον συστηματικό αφελληνισμό της δημόσιας εκπαίδευσης, που μεθόδευσε η ζοφερή κυβέρνηση Σημίτη, η χώρα έχει αρχίσει να υποδέχεται γενιές ολόκληρες που είναι εξοικειωμένες με τις αρχές και τις αξίες της κυρίας Ρεπούση.

Στη Δημόσια Διοίκηση, στον δημοσιογραφικό κόσμο, στον χώρο της «διανόησης» και στα τριτοβάθμια εκπαιδευτικά ιδρύματα η κυρίαρχη ιδεολογία βρίσκεται πιο κοντά στα ρεπουσικά υποπροϊόντα παρά στην ελληνική παράδοση.

Ο πατριωτισμός, η Ορθοδοξία και το σύνολο των ιδεών με τις οποίες γαλουχήθηκαν οι προηγούμενες γενεές δυσφημούνται ως «εθνικισμός, προγονοπληξία, αναχρονισμός, θρησκοληψία». Το δυσάρεστο είναι ότι με την πάροδο του χρόνου, την επιμονή των προπαγανδιστών του πολυπολιτισμού και την αφθονία σε υλικά μέσα που διαθέτουν η τάση του αφελληνισμού δείχνει να προελαύνει.

Το κράτος τι κάνει; Καθεύδει - όποτε δεν τάσσεται απροκάλυπτα υπέρ του πολυπολιτισμικού νεφελώματος.


Στην δήλωσή του ο κ. Κουίκ είπε: «Κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων της σημερινής κρίσιμης ονομαστικής ψηφοφορίας στη Βουλή ο πρώτος Αντιπρόεδρος του Κοινοβουλίου Ιωάννης Τραγάκης, διαβάζοντας τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για το άρθρο 4 ανακοίνωσε ότι έχει υπερψηφιστεί. Την ίδια στιγμή αντέδρασα ως Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και παρ’ όλο που είχαμε κλειστά μικρόφωνα του φώναξα ότι «αυτό δεν περνάει».
Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, μου απάντησε από το δικό του ανοικτό μικρόφωνο ότι δεν γνωρίζω τον Κανονισμό, προσβάλλοντάς με και ως Βουλευτή αλλά πάνω απ’ όλα ως Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. Το επίσημο βίντεο της Βουλής που έχουμε στα χέρια μας και έχει αναρτηθεί ήδη στο διαδίκτυο, αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Μετά από λίγο, η αρμόδια Νομοθετική Διεύθυνση του Ελληνικού Κοινοβουλίου ανακοίνωσε ότι… «εκ παραδρομής προσμετρήθηκε ως υπερψηφισμένο το άρθρο 4, ενώ έχει καταψηφιστεί».
Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, το σύνολο της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας ζητάμε την παραίτηση του Αντιπροέδρου της Βουλής Ιωάννη Τραγάκη και για την βαρύτατη προσβολή στο πρόσωπο του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του Κινήματος αλλά και για το «πραξικόπημα» που διέπραξε στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, συμπεριφερόμενος μέχρι την ώρα που βγήκε από την αίθουσα με ύφος απαράδεκτα απαξιωτικό».

http://on-news.gr
Εξαίρεσαν τις “παχιές αγελάδες”, τις συντεχνίες και τους τραπεζίτες..απ τα μέτρα που ισχύουν για το πόπολο και τον λαουτζίκο…
Πολλοί ήταν οι βουλευτές από το ΠΑΣΟΚ κυρίως, αλλά και τη ΔΗΜΑΡ που είπαν “όχι” ή “παρών” στην τροπολογία που αφορά στον ΕΟΠΥΥ, αλλά και στα άρθρα 2-3-4 και 5.

Τροπολογία ΕΟΠΥΥ: 
Ναι: 136   Όχι: 143  
Η τροπολογία ΕΟΠΠΥ αφορούσε στην ένταξη στον ΕΟΠΥΥ των ευγενών ταμείων των γιατρών, δημοσιογράφων, των δικηγόρων, των μηχανικών και των τραπεζικών υπαλλήλων…
Δηλαδή οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ που καταψήφισαν την τροπολογία του ΕΟΠΠΥ…απλά εξαίρεσαν από την υπαγωγή στον ΕΟΠΠΥ τα ευγενή ταμεία, τους ημέτερους, τις παχιές αγελάδες…τους τραπεζίτες !!!!
Υ.Γ: Και για να προλάβω τους τυχόν καλοθελητές η Αντιπολίτευση είναι κατά του μνημονίου και προφανώς κατά της απάτης του ΕΟΠΠΥ, που απορρέει απ τα μνημόνια, έτσι κι αλλιώς…
Προφανώς  και δεν πέφτουμε στην παγίδα του κοινωνικού αυτοματισμού και της κατσίκας του γείτονα…
Απλά θέλουμε να αναδείξουμε θέματα ισονομίας και το πως μεθοδεύουν την προστασία συγκεκριμένων ομάδων…

Έχασαν την δεδηλωμένη, αλλά συνεχίζουν το… έργο τους, στέλνοντας την χώρα στο εκτελεστικό απόσπασμα. Καμία σοβαρότητα, καμία συνέπεια, καμία απολύτως συναίσθηση του πολιτικού πραξικοπήματος και των συνεπειών του. Η κυβέρνηση Σαμαρά, ουσιαστικά ανύπαρκτη όπως και εκείνη του Παπανδρέου, τολμά να συνεχίζει να εμφανίζεται ως ισχυρή, εκμεταλλευόμενη απουσίες(;) που σηκώνουν πάρα πολύ συζήτηση, οι οποίες έγιναν κατά τη διάρκεια της σημαντικής ψηφοφορίας στην Βουλή, το οποίο αφορούσε το ξεπούλημα του συνόλου της κρατικής περιουσίας.

Οι συνεργάτες της κυβέρνησης Σαμαρά, το υπόλοιπο του τρίο μπελκάντε της συν-καταστροφής, δεν στάθηκαν ικανοί να αντιμετωπίσουν όλα όσα οι ίδιοι συνήργησαν (ακούσια ή εκούσια δεν έχει καμία απολύτως σημασία), για να συμβούν στην χώρα. Άφαντοι, τόσο ο Βενιζέλος που τον έψαχναν και δεν τον έβρισκαν, όσο και ο υπόλειμμα της δημοκρατίας α λα αριστερά Φώτης Κουβέλης, δεν είχαν ούτε το πολιτικό θράσος, ούτε το θάρρος ως άνδρες να σταθούν ενώπιον των ευθυνών τους και να ξεκαθαρίσουν τι ψηφίζουν και τι δεν ψηφίζουν.

Η δημοκρατία, είναι γνωστό εδώ και καιρό, δεν υπάρχει την Ελλάδα. Προτίμησε να αποδημήσει όταν διείδε τα επερχόμενα στο πρόσωπο του Αντώνη Σαμαρά. Ο ίδιος ο Σαμαράς, ως πρωθυπουργεύων της τροϊκανής μπανανίας, συμμεριζόμενος την πάγια πολιτική τακτική του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», αλλά και του συστήματος πολιτικής αφόδευσης επί του πολιτεύματος και της χώρας γενικότερα, επιχαίρει μίας ανύπαρκτης νίκης η οποία θα συγκαταριθμηθεί στο εναντίον του κατηγορητήριο άμα της επανόδου της δημοκρατίας στην χώρα.

Προφανώς, κάποιος πρέπει να τονίσει στους κυβερνώντες υπαλλήλους των τραπεζών και των λοιπών διεθνών λαμογιών, πως ούτε οι αποφάσεις τους, ούτε οι υπογραφές τους, ούτε οι επίσημες και ανεπίσημες συμφωνίες τους, πολλώ δε μάλλον ούτε οποιαδήποτε αιτιολογία προβάλλουν οι ίδιοι στο μέλλον, δεν γίνεται δεκτή και φυσικά ούτε αναγνωρίσιμη από τον Ελληνικό λαό. Σε κάθε τους απόφαση, αυτοί οι πολιτικοί νάνοι, ψηφίζουν υπέρ της προσωπικής τους καταδίκης, συμφωνούν υπέρ του ισόβιου εγκλεισμού τους και συναινούν υπέρ της απώλειας κάθε προσωπικού πολιτικού και ανθρώπινου δικαιώματος που μέχρι σήμερα τους αναγνωρίζεται από την κυβέρνηση του Βερολίνου, των Βρυξελλών και του Παρισιού.

Πύρρειος πολιτική νίκη για τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση ήταν η σημερινή ψηφοφορία για τις αποκρατικοποιήσεις στη Βουλή, αφού μόνο 148 βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ υπερψήφισαν το σχετικό άρθρο του νομοσχεδίου.

Η ψηφοφορία η οποία θα αποτελούσε πρόβα τζενεράλε εν όψει της τελικής ψήφισης του Μνημονίου στις 7 Νοεμβρίου κατέληξε σε ναυάγιο για τη συνοχή της κυβέρνησης.

Η σημερινή ψηφοφορία στο νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις έχει ως εξής:

Άρθρο 1: 173 ναι, 120 όχι Δεκτό κατά πλειοψηφία
Άρθρο 2 : 148 ναι, 139 όχι, παρών 6, Δεκτό κατά πλειοψηφία
Άρθρο 3: 156 ναι, 135 όχι, 2 παρών, Δεκτό κατά πλειοψηφία
Άρθρο 4: 146 ναι, 121 όχι, 26 παρών, Δεκτό κατά πλειοψηφία
Άρθρο 5: 158 ναι, 135 όχι, δεκτό κατά πλειοψηφία
Άρθρο 6: 173 ναι, 120 όχι, δεκτό κατά πλειοψηφία
Τροπολογία: 136 ναι, 143 όχι, 14 παρών, καταψηφίστηκε

Η σημερινή ψηφοφορία στη Βουλή για το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών (είχε επτά άρθρα και τίτλο «Κατάργηση ελάχιστου ποσοστού Ελληνικού Δημοσίου σε ΕΛΠΕ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΟΔΙΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΕΛΤΑ, κα» ενώ συμπληρωνόταν με τροπολογία για τα «ευγενή ταμεία») έγινε ονομαστικά μετά από αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ, που καταψήφισε το νομοσχέδιο. Η υπερψήφιση του νομοσχεδίου από τους βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ήταν η πρόβα τζενεράλε του «γάμου» των δύο κομμάτων, με την ΔΗΜΑΡ ουσιαστικά να «θέτει εαυτόν» εκτός κυβέρνησης.

Από σήμερα, επισήμως δεν υφίσταται κυβέρνηση, παρά μόνο για τυπικούς λόγους, μέχρις ότου ολοκληρωθούν οι αμερικανικές εκλογές και έως ότου το Βερολίνο αποφασίσει τι θα κάνει στην Ελλάδα. Κι αυτό επειδή είναι τελείως διαφορετικό το να καταλαμβάνεις μία χώρα οικονομικά και πολιτικά επειδή έχουν συναινέσει οι κυβερνώντες σε αυτήν και είναι τελείως διαφορετικό το να καταλαμβάνεις μία χώρα ολοκληρωτικά και σε βάθος χρόνου…


Για άλλη μια φορά ο Πρωθυπουργός της χώρας υποτιμάει και εξευτελίζει τους Έλληνες πολίτες γυρνώντας την πλάτη του στο πρόσωπό τους. Με την συμπεριφορά αλλά και τα λεγόμενά του, αποδεικνύει ότι δεν έχει σημασία η γνώμη των πολιτών, δεν ενδιαφέρει η βούληση του πολίτη, θα πράξει ο,τι γουστάρει εκείνος για “την διάσωση” της Ελλάδος πάντα. ”Θα καταθέσω τα μέτρα και ας με ρίξουν”. 
Αλήθεια γιατί να σε ρίξουν αν “διασώζεις” την πατρίδα όπως μας λες; 
Γιατί να εναντιωθούν οι ψηφοφόροι σου και να σε ρίξουν την στιγμή που παρουσιάζεις τον εαυτό σου ως σωτήρα;

  • Μήπως επειδή δεν σώζεται η πατρίδα αλλά οι τράπεζες που σε χρηματοδοτούν;
  • Μήπως επειδή δεν λαμβάνεις την άποψη των πολιτών για τα μέτρα λιτότητας;
  • Μήπως επειδή άλλα υποσχέθηκες και άλλα κάνεις;

Αφού ζούμε σε μια δημοκρατία και εσύ είσαι τόσο Δημοκράτης Antonis, γιατί δεν ρωτάς τους πολίτες αν επιθυμούν αυτά τα μέτρα; Μήπως επειδή αν τους ρωτήσεις θα σε στείλουν απο εκεί που ήρθες;

Είναι πλέον προφανές οτι δεν ζούμε σε μια δημοκρατική χώρα. Αυτό φαίνεται και από τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών όπου δημοσιογράφοι συλλαμβάνονται, έντυπα φιμώνονται και δικαιώματα των πολιτών – όπως προέβλεψε και η Α.Ψ.Μπενάκη- παραβιάζονται. 
Σε μια Δημοκρατία αποφασίζει ο πολίτης. 
Σε μια Δημοκρατία ορίζει την ζωή του ο πολίτης. 
Σε μια Δημοκρατία κυρίαρχος της ζωής του μάλιστα και ορίζει εκείνος το πως θα ζήσει μαζί με τους συμπολίτες του είναι ο πολίτης. 

Έχετε παραβιάσει το Σύνταγμα (το απαράδεκτο Σύνταγμα) αμέτρητες φορές. 
Δεν σας ενδιαφέρει η αξιοπρέπεια του πολίτη και η διασφάλιση της ευτυχίας του και της ευημερίας του, παρά σας ενδιαφέρει να ολοκληρωθεί το σχέδιο της Νέα Τάξη Πραγμάτων. 

Δεν γίνεται να τα χάσουμε όλα για να μείνουμε στο Ευρώ. Τι να το κάνω να είμαι στο ευρώ και να μην έχω ευρώ ώστε να αγοράσω τα απαραίτητα για την διαβίωσή μου; Μας λένε οτι πρέπει να μείνουμε στο Ευρώ πάσυ θυσία. Μέχρι που πάει αυτό δηλαδή; Στις πόσες αυτοκτονίες σταματάμε; Στους πόσους άνεργους; Πάση θυσία; Ε τότε να μας πουλήσετε στο σκλαβοπάζαρο για να ξεχρεώσουμε. Πουλήστε τις γυναίκες σας ρεμάλια.

Χρέος μας είναι να μην επιτρέψουμε την εξαφάνιση του Ελληνικού λαού και να απαιτήσουμε εδώ και τώρα τρία πράγματα:

Βήμα 1ο: Παραίτηση Κυβέρνησης και διάλυση του Κοινοβουλίου.
Βήμα 2ο: Γενική Πολιτική Απεργία με σκοπό την κατάληψη των υποδομών, υπηρεσιών και οργανισμών στρατηγικής σημασίας.
Βήμα 3ο: Προσωρινή υπηρεσιακή κυβέρνηση που θα προκυρήξει εκλογές για Συντακτική Εθνοσυνέλευση

Αυτός είναι ο δρόμος για την αποτίναξη του ζυγού και την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Μην ξεχνάτε φίλοι μου, σε μια Δημοκρατία αποφασίζει και ορίζει ο πολίτης την ζωή του και όχι ο πολιτικός που υφάρπαξε την ψήφο του με το γνωστό κόλπο των προεκλογικών ψεμάτων.Αν παρακολουθεί κανείς από κάποια απόσταση την ελληνική επικαιρότητα, μαθαίνει ότι δύο είναι τα μεγάλα θέματα που απασχολούν τα media: οι νέοι φόροι και η μείωση μισθών δημοσίων και ιδιωτικών υπαλλήλων. Προφανώς κανένα από τα δύο δεν αποτελεί λύση, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. Ωστόσο, μην είμαστε υπερβολικοί. Δεν έχουμε μόνον εμείς μαθητευόμενους μάγους που βάζουν φόρους παντού, υπάρχουν και στη… Δανία! Ενδεχομένως δεν είναι τυχαίο, αλλά και στη χώρα του Βορρά πέρυσι η κυβέρνηση αποφάσισε να αυξήσει τα φορολογικά έσοδα με το πρόσχημα της υγιεινής διατροφής. Σε μια χώρα που φημίζεται για τους ήδη πολύ υψηλούς συντελεστές φορολογίας, επιβλήθηκε φόρος στα κορεσμένα λιπαρά. Αυτό δεν είναι φορολογικό μέτρο, αφορά την υγιεινή διατροφή, όπως ο φόρος στα τσιγάρα που επιβάλλεται για την προστασία της υγείας, υποστήριξαν οι αρμόδιοι. Ενίσχυαν μάλιστα τα επιχειρήματά τους με τα υψηλά επίπεδα παχυσαρκίας και περιστατικών καρκίνου στη χώρα. Η διαφορά με την ελληνική πραγματικότητα είναι ότι στην Ελλάδα αύξησαν τον ΦΠΑ στα εστιατόρια χωρίς να χρειάζονται πρόσχημα! Βέβαια, οι περισσότεροι δήλωσαν αργότερα ότι έκαναν λάθος και υποσχέθηκαν πως μετά τις εκλογές θα μειώσουν τον συντελεστή, υπόσχεση που δεν έχει υλοποιηθεί ακόμα…

Πάντως στη Δανία η φορολογία στα λιπαρά είχε άμεση επίπτωση όχι τόσο στην υγεία όσο στη συμπεριφορά του κοινού. Το πρώτο εξάμηνο του 2012, οι Δανοί αγόρασαν 700 τόνους λιγότερο βούτυρο και 500 τόνους λιγότερα μπισκότα και γλυκά. Μειώθηκε η παχυσαρκία; Aγνωστο. Σίγουρα περιορίστηκε ο τζίρος (η φορολογική βάση) και τα έσοδα δεν ήταν τα αναμενόμενα, ενώ διαπιστώθηκε μετακόμιση πολλών επιχειρήσεων του κλάδου στη Γερμανία. Oπως επίσης αυξήθηκαν οι Δανοί που ψώνιζαν τα ανάλογα είδη από γειτονικές χώρες, χωρίς να αναφέρεται βελτίωση στη δημόσια υγεία.

Η αποτυχία αυτή δεν αποθαρρύνει τους αρμόδιους. Ο φόρος στα λιπαρά φαίνεται ότι θα καταργηθεί επειδή δεν αποδίδει, αλλά η εφευρετικότητά τους είναι απεριόριστη. Από τον ερχόμενο Ιανουάριο προγραμματίζεται φόρος στη ζάχαρη, που είναι επίσης βλαβερή για την υγεία. Αυτό θα επηρεάσει τις τιμές σε (αρκετά) αναψυκτικά, φυσικά τα γλυκά και (κάποια) επιδόρπια. Μάλλον θα ενισχύσει και τις παραγγελίες των νοικοκυριών από γειτονικές χώρες… Το μόνο περίεργο είναι γιατί η ιδέα «ξέφυγε» από τους δικούς μας που ήταν «fit» και χρειάζονταν γυμναστήριο στα γραφεία του κόμματος.

Το συμπέρασμα πάντως είναι ότι η αύξηση της φορολογίας, πέρα από ένα επίπεδο, έχει αντίθετα αποτελέσματα και δεν αποδίδει. Στην Ελλάδα το επίπεδο της υπερφορολόγησης έχει ήδη ξεπεραστεί επειδή επιβάλλεται κυρίως σε όσους δηλώνουν τα πραγματικά εισοδήματά τους. Οι υπόλοιποι είτε έχουν μείωση του (αφορολόγητου) εισοδήματος είτε αυτό παραμένει στα ίδια επίπεδα και αφορολόγητο, οπότε δεν έχουν πρόβλημα. Ούτε φορολογικά έσοδα το κράτος…

Του Στάθη Κατσούλα

Στην δημοσιότητα δόθηκε σήμερα λίστα με μεγάλες επιχειρήσεις που απαλλάχτηκαν από το χαράτσι μετά την ευνοϊκή ρύθμιση Βενιζέλου.
Η λίστα των απαλλαγέντων δεν δόθηκε από κανέναν Υπουργό και από καμιά κυβέρνηση. Και όπως είναι προφανές την συγκεκριμένη είδηση δεν θα την δείτε σε κανένα ΜΜΕ.
Δεν θα ακούσετε τον ΣΚΑΙ να λέει πως απαλλάχτηκε από το χαράτσι.
Δεν θα διαβάσετε στο ΕΘΝΟΣ πως και αυτό επίσης απαλλάχτηκε.

Ας τα πάρουμε όμως με την σειρά.

Ο τότε Υπουργός Οικονομικών και νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ.Βενιζέλος, αυτός που του ξεφεύγουν λίστες μεγαλο-φοροφυγάδων, κυνηγώντας ανελέητα συνταξιούχους, μισθωτούς και άνεργους, τις μέρες που το χαράτσι συζητούνταν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, πέρασε νομοθετική ρύθμιση εν κρυπτώ.
Με τη ρύθμιση αυτή απάλλασσε κατά ένα μεγάλο μέρος από το χαράτσι μεγαλοιδιοκτήτες ακινήτων. Συγκεκριμένα για κατόχους ακινήτων άνω των 1.000 τ.μ. τους χάριζε το 30%, ενώ για κατόχους ακινήτων άνω των 2.000 τ.μ. τους χάριζε το 60% του χαρατσιού.

Φυσικά, ο χρόνος στον οποίο κατέθεσε την νομοθετική ρύθμιση δεν ήταν τυχαίος, ούτε ήταν τυχαίο το ότι την συγκεκριμένη ρύθμιση δεν την περιείχε ο αρχικός νόμος.Οι αποκαλύψεις έγιναν σήμερα το απόγευμα σε συνέντευξη τύπου από τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ κ. Φωτόπουλο.
Έτσι εξηγείται η ζέση με την οποία η Κομαντατούρα της τρικομματικής κυβέρνησης έσπασε την κατάληψη της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ στο κέντρο πληροφοριακών συστημάτων της ΔΕΗ και τα ΜΜΕ άφριζαν εναντίον των συνδικαλιστών.
Τα στοιχεία βγήκαν στην δημοσιότητα από τους καταληψίες της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και φυσικά όχι από την διοίκηση της επιχείρησης ή από το Υπουργείο Οικονομικών.
Τα δε ΜΜΕ αφού κατήγγειλαν ως ανήκουστη την κατάληψη την Κυριακή, έδωσαν εντολή στους δημοσιογράφους να αποχωρήσουν κατά την διάρκεια της σημερινής συνέντευξης τύπου.

Ενδεικτικά παρατίθενται παρακάτω κάποια στοιχεία:

1. Το Athens Mall (Lamda Olympia Village) γλύτωσε 714.853 ? το 2011 και 714.853 ? το 2012. Συνολικά θα πληρώσει 1.429.706 ? λιγότερα απ' ότι πρέπει.
2. Το Kifissos Mall (River West) γλύτωσε 405.666 ? το 2011 και 405.666 ? το 2012. Συνολικά θα πληρώσει 811.332 ?λιγότερα απ' ότι πρέπει.
3. Η Lamda Estate Development Μαρούσι, γλύτωσε 81.062 ? το 2011 και 81.062 ? το 2012. Συνολικά θα πληρώσει 162.124 ? απ' ότι πρέπει.
4. Η ΚΑΡΦΟΥΡ - ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ (Λ. Αθηνών 93 - 97) γλύτωσε 125.693,85 ? το 2011 και 125.693,85 ? το 2012. Συνολικά θα πληρώσει 251.387,70 ? λιγότερα απ' ότι πρέπει.
5. Το Διαγνωστικό Θεραπευτικό κέντρο ΥΓΕΙΑ ΑΕ γλύτωσε 105.744 ? το 2011 και 105.744 ? το 2012. Συνολικά θα πληρώσει 211.488 ? λιγότερα απ' ότι πρέπει.
6. Η ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ ΑΕ γλύτωσε 149.767,2 ? το 2011 και 149.767,2 ? το 2012. Συνολικά θα πληρώσει 299.534,4 ? λιγότερα απ' ότι πρέπει.
7. Η MEDIA MARKT γλύτωσε 38.710,8 ? το 2011 και 38.710,8 ? το 2012. Συνολικά θα πληρώσει 77.421,6 ? λιγότερα απ' ότι πρέπει.
8. Η ΠΡΟΚΤΕΡ & ΓΚΑΜΠΛ ΕΛΛΑΣ ΕΠΕ γλύτωσε 75.575,52 ? το 2011 και 72.426,54 ? το 2012. Συνολικά θα πληρώσει 148.002,06 ? λιγότερα απ' ότι πρέπει.
9. Η ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ ΑΕ γλύτωσε 36.258,2 ? το 2011 και 36.258,2 ? το 2012. Συνολικά θα πληρώσει 72.516,4 ? λιγότερα απ' ότι πρέπει.
10. Ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος, γλύτωσε 35.272,8 το 2011 και 35.272,8 το 2012. Συνολικά θα πληρώσει 70.545,6 λιγότερα απ' ότι πρέπει.
11. Ο ΔΟΛ γλύτωσε 79.722 ? το 2011 και 79.722 ? το 2012. Συνολικά θα πληρώσει 159.444 ? λιγότερα απ' ότι πρέπει.

Μόνο από τις παραπάνω 11 περιπτώσεις τα αρπακτικά επί της ουσίας φοροαπλάσσονται αρκετών εκατομμυρίων ευρώ. Την ίδια στιγμή που χιλιάδες Έλληνες αυτοκτονούν για 50 και 100 ευρώ.

Στην δεύτερη ενότητα της συνέντευξης τύπου της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ παρουσιάστηκαν στοιχεία κραυγαλέων παρανομιών από πλευράς επιχειρηματιών, βιομηχάνων, καναλαρχών.

- Ο Μπάμπης Βωβός μόλις μπήκε το χαράτσι σε 4 διαφορετικά ακίνητα που διαθέτει (όλα στην οδό Κηφισίας) εκεί που δήλωνε ιδιοκτησία (15.578 + 33.705 + 20.956 + 22.173 = 92.412 τ.μ.) ξαφνικά δήλωσε ιδιοκτησία (9.985 + 19.981 + 9.728 + 12.844 = 52.538 τ.μ.) με αποτέλεσμα να γλυτώσει συνολικά (196.585 + 446.626 + 310.364 + 296.891) 1.250.000 ευρώ.
- Το REGENCY καζίνο στην Θέρμη Θεσσαλονίκης ενώ το το 2011 χρεώνεται με βάση τα τετραγωνικά του, το 2012 μηδενίζονται τα τετραγωνικά του με αποτέλεσμα να του επιστρέφεται και ποσό που είχε χρεωθεί το 2011
- Ούτε το ΚΑΖΙΝΟ ΠΑΡΝΗΘΑΣ έχει κληθεί το 2012 να πληρώσει το χαράτσι.
- Ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ δεν πληρώνει χαράτσι.
- Τα εκπαιδευτήρια ΓΕΙΤΟΝΑ δεν πληρώνουν χαράτσι.
- Μετά το δωράκι Βενιζέλου, ο ΔΟΛ και η Ελευθεροτυπία πλήρωσαν μειωμένο χαράτσι ενώ ο δημοσιογραφικός οργανισμός ΠΗΓΑΣΟΣ (βλέπε Μπόμπολας) δεν πλήρωσε καθόλου χαράτσι.
- Ούτε τα ΙΚΕΑ, ούτε η ΜΙΣΕΛΕΝ πληρώνουν χαράτσι.
Θυμόμαστε όλοι τις ανεκδιήγητες δηλώσεις του απατεώνα Βενιζέλου για τους "μπατακτσήδες του δεν πληρώνω".
Ποιοι είναι τελικά οι μπατακτσήδες;
Πόσες μίζες άλλαξαν χέρια και προς ποιους ώστε να χαρατσο-απαλλαγούν οι μεγαλοκαρχαρίες της Ελληνικής οικονομίας, την ώρα που η κοινωνία εξοντώνεται;


Εκατομμύρια άνθρωποι στις ανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες έζησαν την καταστροφή που έσπειρε ο κυκλώνας Σάντι, ο οποίος στοίχισε τη ζωή σε 16 ανθρώπους, προκάλεσε μεγάλες πλημμύρες, χάος στις συγκοινωνίες και διακοπές στην ηλεκτροδότηση.

Αν εξαιρέσει κανείς τα λίγα σε σύγκριση με εμάς θύματα, κατά τα λοιπά είναι μια κατάσταση λίγο καλύτερη από τη ζωή σε χώρα με Μνημόνιο…

Και να σκεφτεί κανείς ότι ο ΓΑΠ είναι μόνο επισκέπτης καθηγητής. Που να γίνει και πιο μόνιμος στις ΗΠΑ τι θα συμβεί…

Πάντως είναι λάθος η πληροφορία ότι ο Βενιζέλος έφυγε για να γλιτώσει από τον τυφώνα. Η Σάντι καθυστέρησε για να μην τον συναντήσει.

Εδώ δεν κώλωσε στον κυκλώνα θα ασχοληθεί με τα «γατάκια» που τον αμφισβητούν;

Ελληνική Ανόρθωση, λένε οι φήμες ότι θα ονομασθεί το κόμμα του Λοβέρδου. Άλλες εναλλακτικές είναι Εθνικός Άχνας, Αγία Νάπα, ΑΠΟΕΛ, Ομόνοια, Βικτώρια και Μοναστηράκι…

Οι τυφώνες πάντως έχουν γυναικεία ονόματα γιατί πριν φύγουν παίρνουν μαζί τους σπίτια και αυτοκίνητα.

Η Σάντι είναι πταίσμα, μπροστά στα μέτρα που θα κατέβουν προς ψήφιση την ερχόμενη Monday.

Μπρος γκρεμός και πίσω μέτρα.

Επειδή πάντοτε ήμασταν καλοί μιμητές των δυτικών προτύπων, μπορούμε να ονομάσουμε τα μέτρα «κυκλώνα Κούλα», προκειμένου να αποκτήσουμε μια οικειότητα μαζί τους…

Αλλά τα πράγματα ξεκαθαρίζουν: ο Κουβέλης θα είναι παρών, ο Βενιζέλος τα ψηφίζει ουσιαστικά απών, ο Σαμαράς σφύριξε τη λήξη της διαπραγμάτευσης, γεγονός που έκανε έξαλλο τον Βενιζέλο. Στο ΠΑΣΟΚ η διαβούλευση δεν τελειώνει ποτέ: ακόμη έχουν ανοικτή τη διαπραγμάτευση του Παπακωνσταντίνου. Προσήλθε σε αυτή έχοντας χάσει το χαρτί με τα επιχειρήματα του. Το είχε αφήσει σε ανθρώπους του γραφείου του. Δεν βαριέσαι, μήπως το διάβασε και κανένας…

Τώρα που έγινε και ο Σκανδαλίδης αντιμνημονιακός, θα βγούμε από τα Μνημόνια μια ώρα αρχύτερα. Κρίμα που δεν έγινε Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τότε. Θα το είχε διαλύσει πριν την επέλαση ΓΑΠ.

Ένας ακόμη πολιτικός που είναι ριγμένος που δεν είναι αρχηγός είναι ο Λαφαζάνης. Επέμενε στην πρωινή εκπομπή του Mega να μας μιλήσει για τον φοροφυγάδα (κάποτε φοροφυγά).

Διότι το παν στην πολιτική είναι να έχεις εντοπίσει τους αντιπάλους: η λίστα έχει τον Καιάδα, τον φοροφυγάδα και τον της ΓΑΔΑ…

Με την άλλη λίστα μην ξενερώνετε ακόμη. Έκανε καριέρα η εξωχώρια Τορκάσο πριν συνδεθεί με τον Άκη;