Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

16 Οκτ 2012

Από τον Μυστήριο 
 
Δεν μου προκαλεί καμία εντύπωση η στάση της Τρόικας στις διαπραγματεύσεις με την Κυβέρνηση για τα εργασιακά του ιδιωτικού τομέα. Καμία. Οι εν λόγω κύριοι είναι εντολοδόχοι, υπάλληλοι δηλαδή και εκτελούν εντολές. Δεν αποφασίζουν αυτοί για τίποτε, ούτε απαιτούν τίποτε, χωρίς να λάβουν σχετικές οδηγίες από τους προϊσταμένους τους.
Έτσι, η προσπάθεια τινών να αποδώσουν ευθύνες στη συμπεριφορά των Τροϊκανών και δη του κ. Τόμσεν, στο γεγονός ότι παρουσιάζεται εμπλοκή κάθε φορά πριν ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση, στερείται λογικής.

Αλλοίμονο σε εκείνους που πιστεύουν ότι οι διεθνείς σχέσεις και τα εθνικά συμφέροντα επηρεάζονται από τις διαπροσωπικές σχέσεις των ηγετών ή έστω των διαπραγματευτών. Μόνο στην Ελλάδα νομίζουμε ότι τα «ζεϊμπέκικα», οι «κουμπαριές», ή τα «ντολμαδάκια» μπορούν ποτέ να αποτελέσουν μείζονες διπλωματικές επιτυχίες…

Κατ’ αρχήν, είναι σαφής, νομίζω, ο λόγος της επίσκεψης της κ. Μέρκελ στην Ελλάδα, δεδομένου ότι η επίσκεψη αυτή δεν συνοδεύτηκε με συγκεκριμένη δήλωση στήριξης της προσπάθειας της Ελλάδος να σταθεί όρθια. Θεωρούσα ότι αφ’ ης στιγμής αποφάσισε να έλθει, το πιο πιθανό είναι να δήλωνε κάτι συγκεκριμένο και απτό για να συνδράμει πολιτικά την προσπάθεια του Πρωθυπουργού να περάσει τα μέτρα.

Η απουσία λοιπόν μιας τέτοιας δήλωσης, ενισχύει την άποψη ότι η Καγκελάριος της Γερμανίας ήλθε στην Ελλάδα για «δουλειές», όταν θα υποχρεωθούμε να πωλήσουμε όσο – όσο. Η κ. Μέρκελ ήλθε για να προωθήσει τα συμφέροντα των γερμανικών εταιρειών και κυρίως να τα επιβάλει, ώστε αυτά να αγοράσουν «κοψοχρονιά». Γι’ αυτό και πρόλαβε στην ολιγόωρη επίσκεψή της να συναντηθεί με τους εκπροσώπους των εταιρειών γερμανικών συμφερόντων που δραστηριοποιούνται στην χώρα μας…


Κι εδώ έρχεται λοιπόν να «κουμπώσει» ο ρόλος της Τρόικας. Συνειδητά λοιπόν έχουν φθάσει τα πράγματα στα άκρα, αφού γνωρίζουν καλύτερα από κάθε άλλον ότι, εάν δεν λάβουμε τη δόση των 31,5 δις και μάλιστα άμεσα, η χώρα δεν θα καταφέρει να γλυτώσει την χρεοκοπία, καθώς τα ταμειακά διαθέσιμα της Ελλάδος εξαντλούνται το πολύ μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου. Γνωρίζουν επίσης πολύ καλά ότι τελικά οι απαιτήσεις τους θα γίνουν δεκτές, αφού δεν υπάρχει σχέδιο Β.

Έτσι οι εντολοδόχοι της Τρόικας, αφού έχουν «πετύχει» να περικοπούν δραματικά οι μισθολογικές υποχρεώσεις του Δημοσίου, έχουν αναλάβει να περικόψουν και τις μισθολογικές υποχρεώσεις και τις συνθλίψουν τις εργασιακές σχέσεις στον ιδιωτικό τομέα, αυτή την φορά για λογαριασμό των νέων αφεντικών των επιχειρήσεων που ενδιαφέρουν τους πιστωτές μας. Τα αφεντικά δεν είναι απαραίτητο να είναι μόνο Γερμανοί, αλλά και Γάλλοι, Βρετανοί, Ολλανδοί, Βέλγοι κλπ.

Άλλωστε έχουν ήδη μοιράσει και επισήμως μεταξύ τους, τους τομείς που θα δραστηριοποιηθεί ο καθένας τους…


Κατά τον τρόπο αυτό, οι Τροϊκανοί έχοντας «κινεζοποιήσει» τους όρους των εργασιακών σχέσεων, φροντίζουν από τώρα οι νέοι ιδιοκτήτες των πάλαι ποτέ ελληνικών επιχειρήσεων που τους έχουν «γυαλίσει» (και είναι αρκετές…), αλλά και οι «επενδυτές» που θα δραστηριοποιηθούν στο αμέσως επόμενο διάστημα στην Ελλάδα, να μεγιστοποιήσουν άμεσα τα κέρδη τους.


Εξ ου λοιπόν και η «εμμονή» του κ. Τόμσεν να θέτει συνέχεια νέες απαιτήσεις στις εργασιακές σχέσεις, τις οποίες ούτε οι Έλληνες μεγαλοεπιχειρηματίες θέτουν…
Τα Σέβη μου.Από TaXalia
«Αισθάνομαι αηδιασμένος που η τρόικα καθορίζει τη κοινοβουλευτική δουλειά μου. Αλλά μικρό το κακό, όταν έχουν αλλάξει τα φώτα σε Έλληνες και Ελλάδα»

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, ο οποίος έχει υπό τη βουλευτική του εποπτεία και την εκλογική Περιφέρεια της Λέσβου, έκανε την εξής δήλωση:

«Η προγραμματισμένη για σήμερα το απόγευμα Επίκαιρη Ερώτησή μου προς το Υπουργείο Οικονομικών για την Πύλη Εισόδου στην Πέτρα του Νομού Λέσβου, αναβλήθηκε επειδή όπως με πληροφόρησε προσωπικά ο Υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, του προέκυψε έκτακτη απασχόληση λόγω Τρόικας.

Συμφωνήθηκε η Επίκαιρη Ερώτηση να ξαναμπεί για συζήτηση στη Βουλή το συντομότερο δυνατόν.

Οφείλω να επισημάνω ότι αισθάνομαι αηδιασμένος που η Τρόικα μου καθορίζει την κοινοβουλευτική μου δράση. Αλλά, βεβαίως, θα μπορούσε ο καθένας να μου απαντήσει, ότι αυτό είναι το έλασσον, αφού ο Τόμσεν και η παρέα του με τους εδώ υπαλλήλους τους που μας κυβερνούν, έχουν αλλάξει τα φώτα σε όλους τους Έλληνες και όλη την Ελλάδα. Σωστά...

Τέλος, χαίρομαι ιδιαίτερα που ως Βουλευτής Επικρατείας και έχοντας αναλάβει υπό τη βουλευτική μου εποπτεία την Εκλογική Περιφέρεια της Λέσβου, χωρίς να κυνηγάω εκεί σταυρούς ψηφοφόρων, είναι η πολλοστή φορά που διαπιστώνω ότι έστω και εκ των υστέρων, έχω…συμπαραστάτες στα ζητήματα που θέτω, του εκλεγμένους - σταυροδοτούμενους στη Λέσβο συναδέλφους μου Βουλευτές.

Ήρθε η σειρά του Παύλου Βογιατζή και του Νίκου Σηφουνάκη και μάλιστα εν αγαστή συνεργασία, όπως προφανώς προβλέπει το πρωτόκολλο της κυβερνητικής τρόικας εσωτερικού, να θέσουν σήμερα (δύο μήνες μετά την κατάθεση της σχετικής Ερώτησής μου) από κοινού με δημόσια έγγραφη παρέμβασή τους, το θέμα της Πύλης Εισόδου στην Πέτρα.

Να τους διαβεβαιώσω δημόσια ότι προσωπικά δεν με ενδιαφέρει ούτε ποιός προσπαθεί να οικειοποιηθεί τη δουλειά του άλλου, ούτε ποιός βοηθάει στην επίλυση ζητημάτων που αφορούν Λέσβο, Λήμνο και ΑΗ Στράτη, αρκεί να επιτυγχάνεται ο σκοπός μας. Να δίνονται λύσεις.

Βεβαίως ομολογώ ότι η εμπειρία μου στα πράγματα της Λέσβου είναι περιορισμένη σε σχέση με τη δική τους προσφορά. Παρ´ όλα αυτά, το προσπαθώ όσο μπορώ καλύτερα.

Αλλά να μη ξεχνούν κάποιοι ότι έχω πολυτιμότατο οδηγό τον άνθρωπο εκείνο που η Λέσβος τίμησε με σαρωτικό αριθμό ψήφων στις τελευταίες εκλογές, συντριπτικά πολλαπλάσιους εκείνων που τελικά εξελέγησαν, αφήνοντάς τον έξω από τα έδρανα της Βουλής, λόγω εκλογικού νόμου. Και αυτός δεν είναι άλλος από τον ΣΠΥΡΟ ΓΑΛΗΝΟ, με την πολύτιμη συνδρομή των άλλων πολιτευτών και μελών της Συντονιστικής Επιτροπής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

Τον ευχαριστώ και τους ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου δίνουν να υπηρετώ κοινοβουλευτικά το νησί του Ταξιάρχη».

Έχει κυκλοφορήσει στο internet μια λίστα της ΤτΕ με πάρα πολλά πολιτικά πρόσωπα που έστειλαν χρήματα έξω. Ίσως η πολλοστή λίστα μιας και όλοι μιλάνε για λίστες αυτές τις μέρες…

Με υποψιάζει ότι όλοι τη γνωρίζουν και δεν μιλούν γι αυτή (ΜΜΕ, δημοσιογράφοι, πολιτικοί). Καθώς και το ότι βιάστηκαν διάφοροι γνωστοί –άγνωστοι bloggers να την απαξιώσουν (λέγοντας ότι αυτά είναι τα φανερά – δηλωμένα, άρα δεν αποτελεί είδηση η λίστα αυτή).

Συμφωνώ ότι είναι γνωστά τα ποσά αυτά (βέβαια εγώ δεν τα ήξερα), ενδεχομένως δημοσιευμένα ακόμη και στο site της βουλής, αλλά δεν παύουν να είναι εντυπωσιακά, ειδικά όταν μιλάμε για εκατοντάδες χιλιάδες ή και για μερικά εκατομμύρια ευρώ πολιτικών (φανερά) τα οποία φοβάμαι δύσκολα δικαιολογούνται από τους μισθούς ή και τις όποιες νόμιμες παράλληλες δραστηριότητές τους. Και καλό είναι να γνωρίζουμε τις προκλητικές καταθέσεις τους, τη στιγμή που η τρόϊκα «τσακίζει» τους έλληνες με ολοένα και πιο επώδυνα μέτρα…

Άλλωστε το «σκάνδαλο» δεν είναι στα ποσά που είναι πολύ πιθανό να είναι δηλωμένα (αφού προέρχονται από την ΤτΕ), αλλά στο ότι τα έβγαλαν έξω! Τη στιγμή που φώναζαν στον ελληνικό λαό να μην βγάζει χρήματα σε ξένες χώρες, αυτοί τα είχαν ήδη βγάλει πρώτοι φοβούμενοι μια πιθανή πτώχευση…

Ακόμη, για να προϊδεάσω τους φίλους bloggers που βιάστηκαν να ακυρώσουν αυτή τη λίστα να πω ότι η ΤτΕ δεν νοιάζεται για τις δηλωμένες καταθέσεις των πολιτικών, αλλά για το λόγο εξερχόμενου προς το εισερχόμενο χρήμα. 
Ακόμη, στη λίστα αυτή το όνομα της τράπεζας που αναγράφεται στο τέλος κάθε συναλλαγής δεν εννοεί σε ποια τράπεζα κατατέθηκαν τα χρήματα, αλλά από ποια έφυγαν… (τουλάχιστον έτσι μου εξήγησαν τραπεζικά στελέχη που γνωρίζουν από αυτά). 
Και δεν έχει πάρει την παραμικρή έκταση το θέμα. 
Δεν το αναφέρει, δεν το ψάχνει κανείς μεγαλοδημοσιογράφος, πέρα από κάποια blogs όπου τα μισά απλά αναφέρουν τη λίστα και τα άλλα μισά το υποβαθμίζουν ή και το γελοιοποιούν. 

Και διερωτώμαι: 
Σε περίπτωση που είναι έτσι τι γίνεται; 
Πρέπει να παραιτηθεί αύτανδρο το πολιτικό σύστημα; 
Να πάνε όλοι στα σπίτια τους ως ανήθικα τομάρια ή ως προδότες; 
Έχει κάνει κανείς τη σούμα να δει για τι ποσά μιλάμε; 
Που τα βρήκε και τα δήλωσε το πολιτικό σύστημα όλα αυτά τα λεφτά;

Τέλος, δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν αυτή η λίστα πράγματι ισχύει, ή όχι. Αν ισχύει πάντως επαναλαμβάνω ότι το ανήθικο δεν είναι τα ποσά, αλλά το ότι βγήκαν εκτός Ελλάδας σε μια κρίσιμη περίοδο για τη χώρα και το ότι συμμετείχε ολόκληρο το πολιτικό σύστημα, ΟΛΟΙ!. Μακάρι να μην ισχύει τίποτε από όλα αυτά και να φανεί ότι οι πολιτικοί μας είναι καθαροί και τίμιοι κι ότι δεν είναι ούτε στη λίστα Λαγκάρτ, ούτε και σε καμμία άλλη λίστα. Όπως μακάρι να ξυπνήσουμε μια μέρα όπου δε θα υπάρχουν «κακοί» δανειστές, που να θέλουν να «φάνε» τη χώρα και οι έλληνες να μην είναι υποδουλωμένοι και ζητιάνοι, αλλά ελεύθεροι και ωραίοι…

Δημήτρης Χ.

Τους πρωτοθαυμάσαμε ξημερώματα Μεταπολίτευσης να κολυμπούν αλλαλάζουσες σειρήνες, πλάι σε Σχεδίες Κομμουνιστικών και Σοσιαλιστικών Ιδεών και Αρχών.

Αργότερα διαπιστώσαμε πως αοράτως επιβιβάστηκαν ως ναυαγοί επαναστάτες - θλιμμένοι και ταλαιπωρημένοι- στο "δυναμικότερο" και ταχύτερο Πασοκ μέχρι χτες, και της εθνικής Συγκυβέρνησης σήμερα... μάρτυρες και υπερασπιστές της καθώς πρέπει "αλλαγής" ή του "εκσυγχρονισμού" ή της "σωτηρίας" ημών των αδελφών τους, διεφθαρμένων σωμάτων και πεπνιγμένων ψυχών.

Σήμερα, Μεταπολιτευτικό σούρουπο πια, τους "καμαρώνουμε" κομψευόμενο πλήρωμα καπεταναίων, ύπαρχων και πρώτων, στο πολυτελές κρουαζερόπλοιο του Αστικού Συστήματος.

Μεγαλο-αριστεροί που απέρριψαν το "βυθίσατε το HORA", ώσπου να αποδεχτούν το "βυθίσατε τη ΧΩΡΑ".

Μεγαλο-αριστεροί που χλεύασαν το "ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο Συνδικάτο", ώσπου να υπηρετήσουν την Καπιταλιστική Παγκοσμιοποίηση και το τέκνο αυτής, Νεοφιλελευθερισμό.

Μεγαλο-αριστεροί-Κυνηγοί πάσης μορφής Εξουσίας.
Δυνάστες προς τους Κάτω.
Γλείφτες προς τους Πάνω.

Μεγαλο-αριστεροί που ποιούν την νήσσα όταν μας επιβάλλουν πατριωτικά προγράμματα Εξαθλίωσης και Υποταγής και τα λιοντάρια όταν τους προσφωνούμε με το πραγματικό τους όνομα:
ΕΦΙΑΛΤΕΣ.


Οδύρεται από το πρωτοσέλιδό της εφημερίδα εκ των εφημερίδων που πρόσκεινται στην Οικογένεια Παπανδρέου, στην φαμίλια (με την καλή ιταλική έννοια) Σημίτη και την Οικογένεια Βενιζέλου (με την καλή έννοια του όλου ΠΑΣΟΚ), ότι η κυβέρνηση πρέπει να αντισταθεί (και να βγει ο Aβραμό στο βουνό;!) στις απαιτήσεις της Τρόικας για ρυθμίσεις που, αν πραγματωθούν, θα οδηγήσουν σε εργασιακή ζούγκλα!
Ω, γλυκειά μου αγαθότη! ω, αθώα μου υποκρισία! και ω, τρισμέγιστή μου, αθωότη!
Λες και δεν είμαστε ήδη σε εργασιακή ζούγκλα! Λες και δεν μας γλεντάει ήδη ο γορίλας, ο λέων και ο κροκόδειλος, αν θα παίρνει μεζέ και ο ρινόκερως μας μάρανε;
Αλλωστε, τι περισσότερο ζητάει η Τρόικα απ’ αυτά που ζητούν χρόνια τώρα τα νεοφιλελεύθερα σκύβαλα, τι περισσότερο απ’ αυτά που επιθυμούν διακαώς οι πιο πολλοί από τους εγχώριους Δυνατούς; Ποιοι απ’ τους κρατικοδίαιτους και διαπλεκόμενους ισχυρούς του χρήματος (της φοροδιαφυγής και της αρπαχτής) δεν θέλει να δουλεύουμε εξαήμερο, δέκα ώρες την ημέρα, στα μισά λεφτά και ύστερα, αφού θα μας έχουν ξεζουμίσει, να μας πετάνε στον δρόμο με τη μισή της μισής αποζημίωση; 

Τώρα που έχουν βρει παπά (την Τρόικα), γιατί να μη θέλουν ναθάψουν 10.000.000 Ελληνες μια και καλή, να τελειώνουμε!
Αλλωστε, όπως λέει και ο Κώδικας Χαμουραμπί, μην αναβάλλεις για αύριο ό,τι μπορείς να πετύχεις σήμερα -σήμερα μπορούν να μας βγάλουν το μάτι, σήμερα μπορούν να μας σκλαβώσουν για πάντα και να μας τα παίρνουν από παντού- γιατί να αναβάλουν για αύριο.
Οσο για τις αντοχές μας, παίζουν μαζί μας, κι όχι μόνον επικοινωνιακώς, το παιχνίδι που περιγράφει ο Χότζας στην ιστορία του με τον χωριάτη που του έχωσε στο σπίτι ο αγάς έναν γάιδαρο. Κι ύστερα μια κατσίκα. Δυσφορούσε ο καλός χωριάτης και γκρίνιαζε - του χώνει ο αγάς στο σπίτι κι ένα βόιδι!
Στα όρια της ασφυξίας ο χωριάτης, του χώνει ο αγάς στο σπίτι κι έναν τράγο· συν ένα μουλάρι!
Πάει ο απελπισμένος πλέον χωριάτης να κρεμαστεί - όπα! του λέει ο αγάς και αφαιρεί απ’ τα ζωντανά που στριμώχνονταν στο κονάκι του χωριάτη την κατσίκα!
Ανάσανε ο χωριάτης! κι άρχισε τους τεμενάδες στον αγά - «μέρες να μου κόβει ο Αλλάχ, χρόνια να σου δίνει, πολυχρονεμένε μου» (πάρε και το Καστελόριζο - αν είσαι Οθωμανός, πάρε και τη ΔΕΗ - αν είσαι Γερμανός), πάρε και το παλιάμπελο να το φορολογήσεις, πάρε και την Αϊσέ να τη χαϊδολογήσεις.
Σεξιστικό γουρούνι ο αγάς, πήρε την Αϊσέ, αλάφρωσε κι άλλο το σπίτι του χωριάτη - μια χαρά!
Ετσι τελειώνει με χάπυ-χάπι εντ η εν λόγω ιστορία του Χότζα (σε διάφορες παραλλαγές), με μια-δυο απ’ αυτές, τις παραλλαγές, να μην πολυκυκλοφορούν. Η πρώτη: χώνε-χώνε ζώα ο αγάς, έχωσε τον όνο, την κατσίκα, το μουλάρι, δυο-τρία διερχόμενα φίδια, τον τράγο, το γουρούνι, το βόιδι, έγινε βόιδι κι ο χωριάτης και πλέον δεν τον ένοιαζε.
Η δεύτερη: αφού ο αγάς έχωσε στον χωριάτη, συγγνώμην, στο σπίτι του χωριάτη, όλα τα ως άνω προειρηθέντα ζωντανά, μόλις πήγε να του χώσει και το βόιδι, έγινε ταύρος ο χωριάτης και ως άλλος ταύρος εν υαλοπωλείω έκανε το σαράι του αγά κρύσταλλο Βοημίας και το προσέφερε στην Αϊσέ, να ’χει κουζινικό μέγκλα! Κι έζησαν αυτοί καλά (πλην του αγά) κι εμείς καλύτερα - αλλά 
αλλά αυτά είναι από άλλη ιστορία που δεν μας αφορά. Διότι προϋποθέτει ταύρους κι όχι βόδια...
Τα σέβη μου και καλήν εβδομάδα να ’χουμε.
 
Του Στάθη από enikos
 
Ο Guardian δίχως αμφιβολία είναι μια πολύ λαϊκιστική φυλλάδα, μιας και πατάει στα χνάρια των δικών μας φυλλάδων, που πριν περίπου ένα χρόνο, για ν’ ανεβάσουν, δίχως αμφιβολία,  τις πωλήσεις τους και να πλήξουν την ταλαίπωρη κυβέρνησή μας, αράδιαζαν κατεβατά για παιδάκια που φτάνουν λιπόθυμα από την …πείνα στα σχολειά τους! Αν είναι δυνατόν, τέτοια κατάντια, (των εφημερίδων φυσικά, και όχι των παιδιών), αναφωνούσε έξαλλη η Άννα, κι από πίσω ο Πάσχος, υποβοηθώντας με εμβριθείς αναλύσεις περί λαϊκισμού, και παραθέσεις άμεμπτων στατιστικών στοιχείων, για του λόγου το αν-αληθές. 

Κάποια στιγμή τα παιδάκια γίνηκαν τόσα πολλά, που κανένα στατιστικό στοιχείο δεν μπορούσε να τα κρύψει. Η πείνα ήταν διάχυτη και εμφανής, και όχι μόνο στα σχολειά.

Σήμερα ο Guardian κάνει ακριβώς το ίδιο. Σε εκτενή ρεπορτάζ περιγράφει την εξάπλωση της πείνας στο Μεγάλο Βασίλειο, με μοναδικό σκοπό το διασυρμό του πολύτιμου κυβερνητικού διδύμου  Cameron-Clegg. 

Ο αριθμός των φτωχών και των απόρων στο μεγάλο νησιωτικό βασίλειο, που λαμβάνουν φαγητό από φιλανθρωπικές οργανώσεις,  έχει σχεδόν διπλασιαστεί τους τελευταίους έξι μήνες, όπως αναφέρει ο μεγαλύτερος διαχειριστής τράπεζας τροφίμων, Trussell Trust, δάκτυλος των εργατικών, δίχως άλλο, που εποφθαλμιούν σαν τα κοράκια την εξουσία, και έχουν κάθε συμφέρον να πλήξουν το δίδυμο. Προς το παρόν ο οργανισμός αυτός λειτουργεί 172 τράπεζες σε πανεθνική κλίμακα, ενώ στα σκαριά βρίσκονται και άλλες 91. Τον προηγούμενο χρόνο τάισε γύρω στους 128,000, ενώ για το διάστημα ανάμεσα στο 2012-2013 ο αριθμός των εντελώς πεινασμένων αναμένεται να φτάσει τους 200,000.

Η μεγαλύτερη πείνα εμφανίζεται στα νοτιο-δυτικά, όπου ένα στα 120 παιδιά δεν έχει άλλως πως να κορέσει την πείνα του. Κι ενώ θα περίμενε κανείς ανάμεσα σ’ αυτούς που στριμώχνονται στις ουρές για ένα πιάτο φαί  να είναι γέροι και γριές με πενιχρή σύνταξη, η πραγματικότητα δείχνει ότι αυτοί αποτελούν μόνο το 1%, ενώ ένα μεγάλο ποσοστό, γύρω στο 14%, αποδίδεται στους εφήβους ηλικίας 16-24, σ’ αυτούς δηλαδή που βιώνουν και τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας, όπως παντού, άλλωστε. 

Στο κόλπο δυσφήμισης της κυβέρνησης είναι και οι δάσκαλοι, δασκαλεμένοι φαίνεται κι αυτοί από τον Miliband. 

Σχεδόν 1 στους 3 δασκάλους που ρωτήθηκαν είπαν ότι έφερναν φαγητό στο σχολείο από το σπίτι τους να ταΐσουν τους πεινασμένους μαθητές τους.

Σχεδόν 1 στους 6 δασκάλους ξοδεύει γύρω στις 25 λίρες το μήνα για ν’ αγοράσει κανένα φρούτο, λίγο γάλα και καμιά τυρόπιτα πάλι για τους πεινασμένους μαθητές του.

Σχεδόν 4 στους 5 δασκάλους ανέφεραν αύξηση των μαθητών που φτάνουν νηστικοί στο σχολείο όπου διδάσκουν. 

Επιπλέον ο φιλανθρωπικός οργανισμός FareShare, ο οποίος μαζεύει αδιάθετα στοκ τροφίμων από supermarkets, ανακοίνωσε ότι κατά το τρέχον έτος αυξήθηκαν κατά 57% οι αιτήσεις για εφοδιασμό σχολείων με πακέτα φαγητού. 

Και πάει λέγοντας…

Τους πιστεύουμε; Όχι φυσικά, Συνήθεις λαϊκισμοί των εφημερίδων και των πολιτικών της αντιπολίτευσης...Ωραίο είναι για τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων το υποτιθέμενο θρίλερ των δήθεν σκληρών διαπραγματεύσεων της συγκυβέρνησης Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη με την τρόικα, αλλά τα χαρτιά είναι σημαδεμένα. Κανένας Ελληνας δεν είναι πλέον τόσο αφελής ώστε να πιστεύει πως δεν θα υποχωρήσει άνευ όρων η ελληνική κυβέρνηση. Τα διασκεδαστικά σκετσάκια των αντιπαραθέσεων υπουργών - τροϊκανών θα αντικατασταθούν από μια «βαθυστόχαστη» και «δραματική» σύσκεψη των ηγετών της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ και ο γνωστός θίασος των πολιτικών αρχηγών που συγκυβερνούν θα δώσει τη λύση, παίρνοντας με «γενναιότητα» πάνω του τις ευθύνες για τον οικονομικό και κοινωνικό περαιτέρω εξανδραποδισμό των Ελλήνων. Κι έτσι θα ζήσουν αυτοί πολύ καλά κι εμείς πολύ χειρότερα.

Ο Αντώνης Σαμαράς ούτως ή άλλως συμφωνεί με οποιαδήποτε μέτρα του ζητήσει οποιοσδήποτε, αρκεί να συνεχίσει να κυβερνά. Βενιζέλος και Κουβέλης ό,τι και αν λένε κατά καιρούς, όσες «κόκκινες γραμμές» και αν διακηρύσσουν ότι βάζουν, είναι αγκιστρωμένα ψάρια που δεν έχουν περιθώριο επιλογής. Θα ψηφίζουν αδίστακτα τα πάντα! Ο λόγος είναι απλούστατος και πολιτικά ιδιοτελής: Αν ο Βενιζέλος πάρει το ΠΑΣΟΚ και φύγει από την κυβέρνηση, αναγκαστικά θα πάμε σε εκλογές. Αυτό θα σηματοδοτούσε την ολοκληρωτική καταστροφή και για τα τρία κυβερνητικά κόμματα. Η ΝΔ είναι ζήτημα αν θα έπιανε πάνω από το 20% των ψήφων, καθώς η δημοτικότητα του Αντ. Σαμαρά έχει καταρρεύσει αφού αποδείχθηκαν ψέματα όλες οι προεκλογικές υποσχέσεις του και η διακυβέρνησή του είναι ακόμη πιο ολέθρια και από εκείνη του Γ. Παπανδρέου. Ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ βαρύνεται βεβαίως με το έγκλημα της υπαγωγής της χώρας στο καθεστώς του Μνημονίου. Αυτό όμως δεν απαλλάσσει τον Αντ. Σαμαρά από την εξαπάτηση των ψηφοφόρων της Δεξιάς με την αντιμνημονιακή στάση του, την οποία αποκήρυξε ο ίδιος και επισήμως μέσα στη γερμανική καγκελαρία ενώπιον των δημοσιογράφων, αλλά και πρωτίστως με την πολιτική που ακολουθεί ως πρωθυπουργός.

Σε καθόλου καλύτερη πολιτική μοίρα δεν βρίσκεται ο Ευ. Βενιζέλος. Σε ενδεχόμενες εκλογές, θεωρείται βέβαιο ότι το ΠΑΣΟΚ θα πέσει κάτω από το 10% και δεν αποκλείεται καθόλου να μην είναι ούτε καν... τέταρτο κόμμα! Υπό τέτοιες συνθήκες ο Ευ. Βενιζέλος απειλείται πλέον σοβαρότατα να αναδειχθεί σε «Ζίγδη του ΠΑΣΟΚ», σε πολιτικό νεκροθάφτη δηλαδή του ιστορικού κόμματος του Ανδρέα Παπανδρέου.

Οσο για τον Φώτη Κουβέλη, κανενός δεν θα λείψει αν πάει σπίτι του, αλλά με τη ΔΗΜΑΡ να φλερτάρει επικίνδυνα με το 3% τα υπόλοιπα και νεότερα στελέχη του κόμματος αυτού λογικό είναι να μη θέλουν με τίποτα εκλογές. Τόσα στελέχη της ΔΗΜΑΡ έχουν βολευτεί σε θέσεις του κρατικού μηχανισμού που δεν έχουν προλάβει καν να τις ζεστάνουν. Οσον αφορά τους 17 βουλευτές της, αυτοί κι αν αγωνιούν μη χάσουν το αξίωμά τους.

Προτιμούν χίλιες φορές να ψηφίσουν με χέρια και με πόδια τα πιο άγρια αντιλαϊκά μέτρα για να παραμείνουν βουλευτές, έστω και αν δυο - τρεις συνάδελφοί τους τα καταψηφίσουν λόγω στοιχειώδους αριστερής συνείδησης, παρά να ξαναγίνουν εκλογές και να χάσουν οι περισσότεροι από αυτούς τις έδρες τους ή και όλοι, αν η ΔΗΜΑΡ δεν ξεπεράσει το φράγμα του 3%. Σε αντίθεση άλλωστε με τους φραστικούς λεονταρισμούς κάποιων από το ΠΑΣΟΚ, η ηγεσία της ΔΗΜΑΡ δεν διστάζει από καιρό σε καιρό να διακηρύσσει ότι υπεράνω όλων είναι να μην ανατραπεί η κυβέρνηση.

Αλλωστε η ΔΗΜΑΡ έχει μόνο 17 βουλευτές, οπότε ούτε καν προστιθέμενοι στους αρχικούς (πριν τις αποχωρήσεις) 129 βουλευτές της ΝΔ δεν μπορούσαν να δώσουν κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Με άλλα λόγια γνωρίζουν ότι είναι... «λαθρεπιβάτες» της κυβερνητικής εξουσίας, την οποία θέλουν πάση θυσία να απολαύσουν, οπότε συμφωνούν από θέση αρχής με όλα όσα θέλει ο Αντώνης Σαμαράς και φροντίζουν να μην τον εξοργίσουν και τους διώξει από την κυβέρνηση.

Ναι. Είναι Αλήθεια.
Ζούμε σε διαφορετικούς κόσμους.
Ανήκουμε σε διαφορετικούς κόσμους.
ΕΜΕΙΣ κι ΑΥΤΟΙ.

Ο δικός μας κόσμος είναι...διεφθαρμένος. Ανήθικος.
Στο δικό μας κόσμο ανήκουν τα λαμόγια. Οι κλέφτες.
Οι Άπληστοι και τα Αρπακτικά.
Οι Πατριδοκάπηλοι και οι Εφιάλτες.
Έτσι μας λένε...

Ο δικός μας Κόσμος ευθύνεται για την Καταστροφή.
Ανθρώπων και Πατρίδας. Ζωής και Μέλλοντος.
Εδώ υπάρχουν μόνο...Φονιάδες.
Κατ' επάγγελμα και Ιδεολογία.
Έτσι μας λένε...

Στο δικό μας Κόσμο ανήκουν οι Εργαζόμενοι.
Οι μικρο-μαγαζάτορες. Οι καθαρίστριες.
Οι Νέοι με την άχρωμη περπατησιά.
Οι Γέροντες του γιαουρτιού και της παξιμάδας.
Έτσι είναι...

Στο δικό μας Κόσμο θα βρεις τη...Φτώχεια. Την Απελπισία.
Εδώ φωλιάζει ο Πόνος και η Δυστυχία. Η Εξαθλίωση.
Σε τούτο τον Κόσμο λείπει η Εργασία. Η Ασφάλιση. Η Στέγη.
Έτσι είναι...

Στο δικό μας Κόσμο η Ανάσα πληρώνεται.
Η Μπουκιά κοστολογείται.
Το Αίμα αλλάζει χρώμα.
Εδώ στέρεψαν οι Ελπίδες.
Τα Όνειρα μετανάστευσαν.
Εδώ δημοπρατείται ο Φόβος. Οι Εκβιασμοί.
Σε ευρώ και δραχμές.

Ο δικός μας Κόσμος είναι βαφτισμένος.
ΚΟΛΑΣΗ τ' όνομά του.

Ο δικός μας Κόσμος δεν είναι της Γενιάς του 114.
Του Πολυτεχνείου.
Της Δημοκρατίας. Της Κοινωνικής Προκοπής. Του Δικαίου.
Του Ερωτα, της Αλληλεγγύης, της Λεβεντιάς.
Ο δικός μας Κόσμος είναι... ΟΛΑ αυτά.

Για τον Άλλο Κόσμο δεν γνωρίζω πολλά πράματα.
Ένα μόνο ξέρω...
Πως θέλω να τον ΤΣΑΚΙΣΩ...Ποτέ άλλοτε δεν έχω δεχθεί τόσες διαταγές. Ούτε όταν υπηρετούσα στον στρατό.
Διαταγές από παντού! Απ’ τη Μέρκελ, απ’ τις Τράπεζες κι απ’ αυτούς που έχουμε για ταγούςταγούς ραγιάδες στη Μέρκελ και τις Τράπεζες.
Ουδέποτε άλλοτε έχω δεχθεί τόσες πολλές διαταγές από ανόητους όπως οι ανθυποϋπάλληλοι της Τρόικας κι από φονιάδες όπως επίσης οι ανθυποϋπάλληλοι της Τρόικας – ουδέποτε άλλοτε η ζωή μου έχει βρεθεί τόσον εκτεθειμένη στο έλεος ξένων ουτιδανών και ημέτερων γραικύλων.
Ποτέ άλλοτε δεν έχω υβρισθεί τόσο!
«Τεμπέλης» και «ανίκανος» και «συνένοχος» και «διεφθαρμένος» - ένας καταραμένος έως την Δευτέρα Παρουσία του Τρίτου και του Τέταρτου Μνημονίου, της Έκτης και της Έβδομης Σφραγίδας της Αποκάλυψης.
Ουδέποτε άλλοτε έχω νιώσει τέτοια ταπείνωση, με τη χώρα μου να διασύρεται διεθνώς κι εμένα να με διατάζουν τι να πληρώσω, πόσα και πότε, πως να φέρομαι, ακόμα και τι να σκέφτομαι , τι να λέω και τι να κάνω, άλλοτε για να μην «αμαυρώσω την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό» κι άλλοτε για να πληρώσω το χαράτσι της ΔΕΗ που δεν πληρώνει ο ΔΟΛ.
Ποτέ άλλοτε δεν με έχουν ληστέψει τόσο πολλοί, τόσο πολύ, για τόσο πολλά.
Ξέρω ότι πληρώνω αμαρτίες άλλων, μιζαδόρων, αερητζήδων, λαμόγιων, φοροφυγάδων, κρατικοδίαιτων αληταράδων και κομματικών καρεκλοκένταυρων. Διεφθαρμένων και διαπλεκόμενων, ξέρω ότι πληρώνω τον εκμαυλισμό κάποιων δίπλα μου, καθώς και τις πελατειακές σχέσεις με τις επιδοτήσεις, τις μαϊμού συντάξεις, τις αργομισθίες, αλλά ουδέποτε άλλοτε με θεωρούσαν τόσον ηλίθιο, ώστε να μου λένε για παράδειγμα ότι το χρέος ως το 2025 θα είναι (πάλι) στο 120% (απ’ όπου ξεκίνησε αυτή η πορεία θανάτου), λες και ως το 2025 έχουμε κάνει συμβόλαιο ζωής με το Χάρο, τα τσουνάμια και το χάος.
Ουδέποτε άλλοτε έχω βρεθεί σε τέτοια παγίδα, με τόσους εκβιασμούς, ψεύδη, ανικανότητα και απειλές πάνω απ’ το κεφάλι μου, να με εξουθενώνουν και να συνθέτουν την καθημερινή μου δυσπραγία, τη γύρω μου απελπισία, τη μέσα μου θλίψη.
Ποτέ άλλοτε δεν έχω νιώσει τέτοια αηδία, όπως τώρα που βλέπω να τυλίγουν τη Δημοκρατία οι Λίστες όπως τα φίδια τον Λαοκόοντα και τους γιους του, όταν βλέπω τη βλακεία αήττητη και τη βλακεία που παράγει η προπαγάνδα πιο ανίκητη! Ουδέποτε άλλοτε ήταν η πλύση εγκεφάλου τόσον ολοκληρωτική, εφημερίδες όπως τα «ΝΕΑ», το «Έθνος», η «Καθημερινή», το «Βήμα» κι άλλες να βγαίνουν με καρμπόν – να κανοναρχούν στον λαό τα ίδια, να τον τρομοκρατούν το ίδιο – ποτέ άλλοτε δεν έχω νιώσει τόση ντροπή για τόσες χαμένες ψυχές που πούλησαν την πένα τους στον Διάβολο και τον μισθό τους. 

Όσο βαθαίνει η κρίση, τόσο βαθαίνει η Διαπλοκή και η διαφθορά, τόσο πιο πολύ λεηλατείται ο λαός, τόσο πιο πολύ φθείρεται το πολίτευμα, οι ίδιοι που δήωσαν τη χώρα κάνουν κουμάντο ακόμα με τα ίδια όπλα, υποτελείς στους ξένους, τύραννοι για τον λαό.
Ουδέποτε άλλοτε η ασυδοσία των Δυνατών ήταν μεγαλύτερη – εξακολουθούν να παίρνουν θαλασσοδάνεια, να φοροδιαφεύγουν, να τιμωρούν τους αδύναμους, να τους ληστεύουν και να τους βρίζουν κι από πάνω!
Ζητάνε απ’ αυτόν που του στερούν τα φάρμακα, να πληρώσει τα χαράτσια που δεν πληρώνουν οι ίδιοι.
Όλα αυτά κι άλλα εις τον κύβο, πρέπει να λάβουν ένα τέλος, αλλιώς θα λάβει τέλος η Ελλάδα.
Είναι θέμα απλής λογικής: ο παραλογισμός που μας έχει φέρει ως εδώ, ο ταξικός, ανήθικος κι αφιλοσόφητος παραλογισμός της απληστίας, της αναλγησίας και της βαθύτατης μωρίας, αυτών των «καθώς πρέπει» χιμπατζήδων που έχουν κάνει τη ζωή μας ζούγκλα, πρέπει να λάβει τέλος! Εγκαίρως!
Του Στάθη από enikos, μοντάζ Γρέκι

 
Παιχνίδι καθυστερήσεων… 

Είναι πλέον προφανές ό,τι παίζεται ένα επικίνδυνο «παιχνίδι καθυστερήσεων».
Η τρόϊκα θέλει να σπρώξει τα πράγματα όσο περισσότερο μπορεί. Για έναν βασικό λόγο, ανεξαρτήτως άλλων εξωγενών παραγόντων (αμερικανικές εκλογές, συνολική λύση που θα περιλαμβάνει Ισπανία και Κύπρο, επίλυση του ζητήματος βιωσιμότητας του χρέους κ.λ.π.), θεωρεί πως, αν η Ελληνική πλευρά κληθεί να αποφασίσει με την πλάτη στον τοίχο, δεν θα έχει καμιά  εναλλακτική, παρά να αποδεχτεί και τα σκληρότερα των μέτρων.
Γιατί όλοι αντιλαμβάνονται και η δική μας πλευρά το κατέστησε «εκ των ων ούκ άνευ», πως «χωρίς τη δόση, δεν αντέχουμε άλλο».
Βέβαια όλα αυτά έρχονται σε μια περίοδο που η μέν τρόϊκα κάνει δήθεν την αυτοκριτική της για τα λάθη που διέπραξε στην Ελλάδα, επικεντρώνοντας την πολιτική της μόνο στις μειώσεις μισθών, ενώ από την άλλη ακούμε έναν ορυμαγδό δηλώσεων στήριξης (ακόμα και ο «σκληρός» Σόϊμπλε απέκλεισε την έξοδο μας από το ευρώ).

Μετακύλιση ευθυνών…

Όλα, όμως, αυτά καταλήγουν σ΄  ένα κοινό παρονομαστή που λέγεται  «έκθεση της τρόϊκα».
Γιατί στο περιεχόμενό της προσβλέπουν όλοι για αποφάσεις!
Εδώ, λοιπόν, αρχίζουν τα …ωραία!
Επειδή, γνωρίζουν, ότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει, επιζητούν μια πολιτική κάλυψη!
Θέλουν να προηγηθεί, στη Σύνοδο Κορυφής, μια θετική δήλωση στήριξης, η οποία ενδεχομένως θα αποτελέσει ένα χρήσιμο άλλοθι.
Η τρόϊκα θα «κάνει τα στραβά μάτια» και θα παραδεχτεί ό,τι είχε τη λύση, αλλά πρυτάνευσε η πολιτική. Οπότε, μετακυλεί από πάνω της  μερίδιο ευθύνης που της αναλογεί.
Το Eurogroup, μπορεί να δηλώσει την ικανοποίησή του για την πρόοδο που σημειώνει η Ελλάδα, αλλά θα τονίσει ότι έχουν ακόμα πολλά να γίνουν. Και σ’ αυτό το «έχουν ακόμα πολλά να γίνουν», κρύβεται όλη η ουσία.
Ήδη Μέρκελ και Σόϊμπλε προετοιμάζουν το έδαφος για μια «πολιτική λύση».
Το ΔΝΤ, ίσως έχει την πιο ξεκάθαρη θέση επί του παρόντος δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στη βιωσιμότητα του χρέους διότι χωρίς ένα νέο κούρεμα.

Η διεθνής αρθρογραφία…

Είναι ορατό ό,τι τα πράγματα αλλάζουν διεθνώς.
Όλο και περισσότερο τα διεθνή μέσα αρχίζουν να συνειδητοποιούν ότι αυτή η εμμονή με τη λιτότητα είναι αδιέξοδη.
Παραδέχονται, επίσης, ότι η πρόβλεψη της πορείας του  χρέους μας,(θέμα που υποτίθεται είχε αντιμετωπιστεί με το PSI) το προβάλει ως μη βιώσιμο.
Αρα, αν το χρέος δεν είναι βιώσιμο ο,τι γίνεται φαίνεται να μην έχει αποτέλεσμα.
Πολλαπλασιάζονται, λοιπόν , οι φωνές για την ανάγκη ενός νέου κουρέματος.
Ενδεικτική είναι, επι του προκειμένου, η καταιγιστική αρθρογραφία των Financial Times.

Ορισμένοι είναι στον …κόσμο τους!

Ποιά είναι η θέση της Ελλάδος, σ’ αυτό το περιβάλλον;
Να αρχίσουμε από τα δυσάρεστα, μικροπολιτικά.
Μερικοί υπουργοί κάνουν πώς διαπραγματεύονται και επιχειρούν  να μεταθέσουν την ευθύνη των  αποφάσεων στους πολιτικούς αρχηγούς.
Κάποιοι άλλοι, αν και έχουν περάσει τόσοι μήνες, αναλώνονται σε ανέξοδες ρητορίες, χωρίς πρακτικά αποτελέσματα.
Τέλος, υπάρχουν και εκείνοι που έχουν πέσει στην παγίδα της λογιστικής αντιμετώπισης, ξεχνώντας πως πίσω από τους αριθμούς κρύβονται άνθρωποι.
Φυσικά δεν λείπουν και μερικοί που ζούν στον κόσμο τους, απολαμβάνουν το «υπουργιλίκι» και μοιράζουν υπερωρίες στους συνεργάτες τους.

Το βάρος στον Πρωθυπουργό

Είναι προφανές ότι το βάρος της διαπραγμάτευσης θα το σηκώσει ο Πρωθυπουργός.
Ο κ. Βενιζέλος είναι εγκλωβισμένος στα λάθη του, χώρια που δεν αποτελεί πλέον αξιόπιστο συνομιλητή, όχι μόνο λόγων των τραγικών χειρισμών του στην υπόθεση με την περιβόητη πλέον «λίστα Λαγκάρντ», αλλά και γιατί αντιμετωπίζει μια γενικευμένη εσωκομματική αντιπολίτευση. Τα περιθώρια ελιγμών του είναι περιορισμένα. Αποτελεί βαρίδι για την κυβέρνηση γιατί ενδιαφέρεται πρωτίστως για την προσωπική πολιτική του επιβίωση. Αυτό μπορεί να τον οδηγήσει σε αποφάσεις  με εσωκομματικά κριτήρια.
Ο κ. Κουβέλης, από την άλλη, προσπαθεί να ισορροπήσει σε τεντωμένο σκοινί. Και στη ΔΗΜΑΡ το εσωκομματικό τοπίο είναι εκρηκτικό. Αναμφίβολα αποτελεί τον πλέον αξιόπιστο συνομιλητή του Πρωθυπουργού, αλλά δεν μπορεί να αναλάβει ή να του φορτωθεί φορτίο το οποίο δεν μπορεί να φέρει.

Επομένως;
Όσο και αν αυτό φαίνεται περίεργο εκ πρώτης όψεως, αυτή η εμμονή της τρόϊκα με τα εργασιακά, μπορεί και να εξυπηρετεί την Κυβέρνηση!

Τι θέλω να πώ;

Πρώτον, γιατί η Κυβέρνηση έχει την ευκαιρία να χαράξει μια πραγματικά κόκκινη γραμμή και να πεί, επιτέλους, ένα «έως εδώ». Τέλος!
Η Ελλάδα δεν μπορεί να μεταβληθεί σε τριτοκοσμική μπανανία.

Δεύτερον, ίσως είναι η πρώτη φορά, από τότε που άρχισαν οι «διαπραγματεύσεις» με την τρόϊκα, που η Ελλάδα μπορεί να  θέσει έναν πραγματικά αδιαπραγμάτευτο στόχο. Γιατί μέχρι τώρα, όλοι οι …αδιαπραγμάτευτοι στόχοι, έπεφταν στον πρώτο εκβιασμό.
Μια τέτοια στρατηγική δεν θα ενισχύσει μόνο  τη συνοχή της κυβέρνησης και το εσωτερικό μέτωπο, αλλά θα στείλει και ένα ισχυρό μήνυμα ότι η κοινωνία έχει  προ πολλού υπερβεί τα όρια αντοχής της.

Aν η κυβέρνηση υποκύψει στις απαιτήσεις της τρόϊκα για τα εργασιακά τα πραγματικά οφέλη για την οικονομία θα είναι ελάχιστα. Αντιθέτως, η αγορά εργασίας θα απορρυθμιστεί πλήρως με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε σε μια «βαλκανοποίηση» μισθών. Αυτό θα έχει αρνητικές  επιπτώσεις στην ανεργία, τα ασφαλιστικά ταμεία, την πραγματική ζήτηση της οικονομίας και την κοινωνική συνοχή.

 Θα έχει, επομένως, ενδιαφέρον να δούμε, στη Σύνοδο Κορυφής, αν η «επίθεση φιλίας» που δέχεται η Ελλάδα τις τελευταίες μέρες είναι ειλικρινής ή εξυπηρετεί σκοπιμότητες…


  • Στη λίστα οικογένεια κορυφαίου πολιτικού
  • Ανοίγουν στόματα - Ως υπόπτους κάλεσε ο Πεπόνης τους Καπελέρη και Διώτη
  • Έρχεται η σειρά Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλου

Βόμβα μεγατόνων που θα προκαλέσει δραματικές αναταράξεις έως και ανατροπές στο πολιτικό σκηνικό περιέχει η περίφημη Λίστα Λαγκάρντ, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Π».

Βόμβα που θα σκάσει και θα απειλήσει συθέμελα την ίδια την ύπαρξη κομμάτων (μάλλον συγκεκριμένου κόμματος, ήδη αναξιόπιστου και σοβαρά απειλούμενου...) αλλά και τη βάση όλου του πολιτικού συστήματος της μεταπολίτευσης!

Συγκεκριμένα τα τελευταία εικοσιτετράωρα πληθαίνουν οι πληροφορίες ότι στη Λίστα Λαγκάρντ (Φαλτσιάνι το ορθότερο) μεταξύ των 1.991 ελλήνων καταθετών στην τράπεζα HSBC στην Ελβετία είναι και η οικογένεια κορυφαίου πολιτικού, που σήμερα βρίσκεται στο προσκήνιο. Και έτσι εξηγείται, λένε, γιατί η περιβόητη αυτή λίστα δύο χρόνια ήταν θαμμένη.

Πρόκειται, επαναλαμβάνουμε, για όνομα μεγάλο, πρώτης κλάσης, που διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στις εξελίξεις. Ίσως αυτό το δραματικό παρασκήνιο να ερμηνεύει τη συμπεριφορά του συγκεκριμένου πολιτικού την τελευταία περίοδο...

Θεωρείται βέβαιο ότι η αποκάλυψη του συγκεκριμένου ονόματος θα προκαλέσει ακόμα και ανατροπές σε εξελίξεις που έχουν προαναγγελθεί, γενικά ανατροπές, αφού θα είναι εξαιρετικά δύσκολο στον περί ου ο λόγος πολιτικό να απαντήσει και να εξηγήσει και να πείσει... Αλλά στη δραματική και γεμάτη εκπλήξεις, όπως όλα δείχνουν, υπόθεση με τη Λίστα Λαγκάρντ αναμένεται, σύμφωνα με απόλυτα αξιόπιστες πηγές του «Π», και μια άλλη σοβαρή εξέλιξη, πιθανά αύριο ή μεθαύριο.

Συγκεκριμένα είναι πολύ πιθανό εκτός απ’ την κλήση απ’ τον οικονομικό Εισαγγελέα Γ. Πεπόνη των πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Καπελέρη και Διώτη να καταθέσουν με την ιδιότητα του υπόπτου, να έχουμε ακόμα πιο ενδιαφέρουσα, δραματική εξέλιξη.

Να θεωρηθεί δηλαδή ότι τεκμαίρονται, στοιχειοθετούνται ευθύνες και των πρώην υπουργών Οικονομικών που χειρίστηκαν την υπόθεση, του Β. Βενιζέλου και του Γ. Παπακωνσταντίνου, και ως εκ τούτου να αποσταλεί στη Βουλή ο σχετικός φάκελος για τα περαιτέρω!

Επίσης, λέγεται ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, που είχε παραλάβει τη λίστα από τον πρέσβη μας στο Παρίσι, έχει καταθέσει στον Οικονομικό Εισαγγελέα κ. Πεπόνη ότι ο νομικός σύμβουλός του, κ. Τάσος Μπάνος, που έχει από χρόνια αποσπαστεί στο υπουργείο Οικονομικών από το Ελεγκτικό Συνέδριο, παρέδωσε τη λίστα στον τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Γιάννη Καπελέρη. Κάτι που έχει επιβεβαιώσει ο κ. Καπελέρης με δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ τον Ιανουάριο του 2011 (ρεπορτάζ σε διπλανή στήλη).

Να σημειωθεί ότι ο κ. Μπάνος είναι ο συντάκτης όλων των σχετιζόμενων με τα μνημόνια αποφάσεων.

Η κλήση από τον κ. Πεπόνη των Καπελέρη και Διώτη ως υπόπτων σημαίνει ότι έχουν συγκεντρωθεί από τις καταθέσεις του Παπακωνσταντίνου και του Βενιζέλου, αλλά και στελέχους του υπουργείου Οικονομικών, στοιχεία που εμπλέκουν τους δύο ειδικούς γραμματείς του ΣΔΟΕ στους χειρισμούς της λίστας. Ήδη δε, από την «απολογία» τους στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, αλλά και τις καταθέσεις όλων των άλλων που κλήθηκαν στην επιτροπή και απάντησαν σε ερωτήσεις, υπάρχουν αλληλοσυγκρουόμενες απόψεις, που οδηγούν το λιγότερο σε ενδείξεις ενοχής.

Πηγή: Το Παρόν

Όλοι θα θυμόμαστε στις αρχές Σεπτέμβρη τους λεονταρισμούς Κουβέλη και Βενιζέλου περί κόκκινων  γραμμών στις απολύσεις στο δημόσιο, αφού βεβαίως είχε διαφανεί ότι η Τρόϊκα δεν το έθετε απαράβατα.

Άδραξαν λοιπόν την ευκαιρία να δείξουν ότι κάνουν σκληρές διαπραγματεύσεις.

Τι μεσολάβησε όμως και η τρόϊκα τους ξεβρακώνει με αυτόν τον τρόπο; Αυτό που έγινε είναι τα τραπεζικά deals, δηλαδή οι συγχωνεύσεις των τραπεζών και η σκληρή γραμμή που υπάρχει στους τραπεζίτες πως θα πρέπει να κλείσουν καταστήματα και να απολύσουν πολλούς τραπεζοϋπαλλήλους για να υπάρξει όφελος για τους ιδίους.

Οι αντιδράσεις βεβαίως της ΟΤΟΕ θα ήταν σκληρές, αλλά εάν την ίδια εποχή και το δημόσιο έχει δώσει δείγμα γραφής με απολύσεις, το επικοινωνιακό παιχνίδι θα ήταν πολύ ευκολότερο για τους τραπεζίτες.

Εάν δείτε ποιός αντέδρασε σφόδρα στην αποφυγή των απολύσεων από το δημόσιο θα καταλάβετε και το παιχνίδι. Η ALPHA BANK λοιπόν (http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63710840) είναι αυτή που μανιωδώς και επαναληπτικά σε κάθε της έκθεση ζητά τις απολύσεις. Για να σώσει το δημόσιο; Ας μην ξεγελιούνται οι τραπεζοϋπάλληλοι, γι'αυτούς χτυπά η καμπάνα.

Η τρόϊκα, σαν όργανο των τραπεζιτών, ζητά αυτά που της υποδεικνύουν και η κυβέρνηση απλά εκτελεί.

Σύντομα όλα αυτά θα είναι πεντακάθαρα.

Οι εργαζόμενοι (όπου και εάν ανήκουν ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ, ΟΤΟΕ κλπ) θα πρέπει να καταλάβουν πως ο αγώνας είναι κοινός και είναι πρώτα για την ανάκτηση της πατρίδας ώστε να μπορούμε μετά να διεκδικήσουμε μεροκάματα και θέσεις εργασίας.

Η ΟΤΟΕ δρώντας σαν τσιράκι των τραπεζιτών κοιτά μόνο τα συντεχνιακά της θέματα ενώ θα μπορούσε, λόγω των προσβάσεων που διαθέτει, να αποκαλύψει όλο το παιχνίδι που παίζεται σε βάρος της χώρας. Τώρα που υπάρχει ακόμη χρόνος και τους χρειάζονται θα πρέπει να ενωθούν με τους υπόλοιπους εργαζομένους.

Η ΑΔΕΔΥ από τη μεριά της γιατί δεν αποκαλύπτει τον πραγματικό εχθρό στα μέλη της κηρύσσοντας αγώνα εναντίον των ιδιωτικών τραπεζών και κυρίως της ALPHA BANK, καλώντας για παράδειγμα τους ΔΥ να αποτραβήξουν τις καταθέσεις τους από αυτήν; Τι πάει στραβά στην κορυφή της ΑΔΕΔΥ; Γιατί ενώ εκπροσωπεί 700.000 υπαλλήλους απλά τους κρατά καθηλωμένους για να περνάει η κυβέρνηση τα μέτρα που της δίνουν; Όταν έχεις τη δύναμη των 700.000 απλά πας στον Υπουργό και εάν δεν τα βρείτε τον παραιτείς. Η δύναμη είναι στους πολλούς.


Οι ψευτομουφτήδες Ξάνθης και Κομοτηνής συγχαίροντας τον τούρκο πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν


Η ιστορία που ακολουθεί, καταγεγραμμένη από τον μαχητικό "Αντιφωνητή", είναι τόσο αληθινή που φρίττει ο ανθρώπινος νους για το τουρκικό παρακράτος που κινείται πλέον ανεξέλεγκτα στην Θράκη. Το "δοβλέτι" (οι άνθρωποι που περνάνε τις κατευθύνσεις - εντολές) του εκάστοτε τούρκου προξένου, έχει απλωθεί στους νομούς Ξάνθης και Ροδόπης και διαβάλει συστηματικά την Ελλάδα, ενώ όταν βρει αντιστάσεις από τους απλούς Έλληνες μουσουλμάνους, δεν διστάζει να ασκήσει την πολυεπίπεδη τρομοκρατία του, (οικονομική, κοινωνική, θρησκευτική) ενίοτε δε περιφέροντας και "φουσκωτούς" μπράβους προκειμένου να επιβληθεί.

Ο ιμάμης του Σώστη, Έλληνας Πομάκος καταγόμενος από την Πάχνη, ήταν το πρώτο "θύμα" της άτυπης αναγνώρισης των ψευτομουφτήδων από το Ελληνικό κράτος (σημειώνουμε πως τους έχει αναγνωρισθεί παρανόμως το δικαίωμα της δικαιοπραξίας -χρήση και επιβολή της σαρίας-, ενώ ταυτοχρόνως οι υπάρχοντες νόμιμοι μουφτήδες αποσύρονται επιμελώς και σιωπηλά από τα αναγνωρισμένα καθήκοντά τους). Και ο συγκεκριμένος ιμάμης, έπεσε θύμα της ισχύος (που το Ελληνικό κράτος άτυπα και παρανόμως τους παραχώρησε), όταν δέχθηκε επίσκεψη από άνθρωπο που ανήκει στο "δοβλέτι" και ο οποίος του έδωσε το μήνυμα από τον ψευτομουφτή: "τώρα πρέπει να πας να φιλήσεις το χέρι του"... Ο ιμάμης αρνήθηκε λέγοντας: "και ποιός είναι αυτός που θα του φιλήσω το χέρι; Εγώ δίνω λόγο μόνο στους πιστούς του χωριού στο οποίο είμαι ιμάμης και στον Θεό. Δεν φιλάω το χέρι κανενός"... Έτσι ξεκίνησε μία ιστορία τρομοκράτησης ενός ανθρώπου που δεν έσκυψε το κεφάλι στις παράνομες αρχές, αγνόησε την ισχύ του τουρκικού προξενείου που βρίσκεται πίσω από τον κάθε ψευτομουφτή και προτίμησε σαν θρησκευτικός λειτουργός να αφήσει στην άκρη την πολιτική και να κάνει ό,τι του λέει το Κοράνι... Αυτό ήταν αρκετό για να αρχίσει ένας πόλεμος νεύρων, με υλικές φθορές προς τον ιμάμη, με απομόνωση της οικογένειάς του, με απειλές, ύβρεις, αλλά και απειλές μέχρι και για την σωματική του ακεραιότητα...
Αυτά συνέβησαν στην Ελλάδα, σε ένα μουσουλμανικό χωριό, από ανθρώπους του τουρκικού προξενείου, εναντίον ενός μουσουλμάνου που δεν αναγνώρισε την δύναμή τους και επέλεξε να τους αγνοήσει και να τους περιφρονήσει.

Διαβάστε τη συνέχεια και μην αναρωτηθείτε που βρισκόταν το Ελληνικό κράτος... επειδή και αυτό αποχωρεί αργά από την Θράκη, την οποία την αφήνει στα χέρια του τουρκικού προξενείου και της Άγκυρας...


Ἀποκάλυψη τώρα!
 Χρόνια τώρα γράφουµε στόν «Ἀντιφωνητή» γιά τήν ἀνάγκη νά ξηλωθεῖ τό τουρκικό Προξενεῖο ἀπό τήν Κοµοτηνή, ὡς µηχανισµός ἐκτουρκισµοῦ τῆς µειονότητας, ὑπονόµευσης τῆς ἑλληνικῆς κυριαρχίας καί ἀποσταθεροποίησης τῆς περιοχῆς γενικότερα. Σήµερα φέρνουµε στό φῶς ἕνα φοβερό γεγονός πού ἀποδεικνύει ὅλα τοῦτα, χάρη στήν ἀπίστευτη τόλµη καί γενναιότητα ἑνός Ποµάκου ἰµάµη. Ἕνας ἄνθρωπος πού στάθηκε ἐµπόδιο στά σχέδια τῆς Ἄγκυρας καί τῶν πρακτόρων της καί ἔµεινε ὄρθιος µέχρι τέλους, περιφρονώντας ἀπειλές, κινδύνους καί τό ὅποιο κόστος.
 Γράφω αὐτές τίς ἀράδες µέ ἀπέραντο σεβασµό γιά τόν ἄνθρωπο αὐτόν. Γιά ἕναν ἔντιµο Ἄνθρωπο, µέ ἄλφα κεφαλαῖο, πού ἄν εἴχαµε 10 τέτοιους στή Θράκη, πέντε στήν χριστιανική καί πέντε στήν µουσουλµανική κοινωνία, ὅλα θά ἦταν πολύ διαφορετικά. Δυστυχῶς δέν ὑπάρχουν σέ καµµία ἀπό τίς δύο πλευρές, ἐξ οὗ καί τό χάλι µας. Προσέξτε λοιπόν τήν κάτωθι ἐξωφρενική ἱστορία πού βρίσκεται ἀκόµη κι αὐτή τή στιγµή σέ ἐξέλιξη.
Ὁ 32χρονος ἰµάµης ἀπό τήν Πάχνη τῆς Ξάνθης εἶχε διοριστεῖ στόν Σώστη τῆς Ροδόπης πρίν 8 χρόνια ἀπό τόν νόµιµο µουφτἠ Μέτσο Τζεµαλή. Μάλιστα δέν πάει χρόνος πού οἱ κάτοικοι τόν ἐπανεξέλεξαν ὁµόφωνα ἰµάµη τους, ἀναγνωρίζοντας τήν ἐπάρκεια καί τίς ἀρετές του. Ἔλα ὅµως πού οἱ κατ’ ἐπάγγελµα Τοῦρκοι τῆς περιοχῆς τόν ἔβλεπαν ὡς πρόβληµα! Γιατί δέν προσκυνάει στό Προξενεῖο γιά καµµιά χάρη, γιατί δέν πάει µέ τό µέρος τοῦ τουρκοµουφτῆ Ἰµπράµ Σερήφ, γιατί δέν δηµιουργεῖ κανένα πρόβληµα γενικῶς στό κράτος ὅπου ζεῖ… Ἔτσι, τήν περασµένη ἄνοιξη ἄρχισε τόν πόλεµο ἐναντίον του ἕνας συγκεκριµένος κάτοικος τοῦ χωριοῦ, ὁ Μπαϊράµ Χαµπίλ, ἐγκαλώντας τον δηµοσίως γιά ὅλα τοῦτα καί χαρακτηρίζοντάς τον «πουληµένο», «ἑλληνογραµµένο», «ἀνεπιθύµητο» καί «πράκτορα τῆς Ἑλλάδας»! Στίς ἀπειλές του πώς θά τόν ἐκδιώξει, θά τόν κανονίσει καί ἄλλα τέτοια, ὁ Μπιλάλ ἀπαντοῦσε πάντα ἤπια, λέγοντας πώς βρίσκεται στόν Σώστη γιατί τό θέλουν οἱ ἴδιοι οἱ κάτοικοι καί ὅλα τοῦτα µέ τά προξενεῖα, Τουρκίες κτλ εἶναι πολιτική, δηλαδή ἄσχετα µέ τό δικό του ἔργο πού εἶναι θρησκευτικό. Ἀπτόητος ὁ ἄλλος, συνέχιζε τό βιολί του. Φυσικά, µετά ἀπό ὅλα αὐτά ὁ Μπιλάλ ἔκανε ὅ,τι θά ἔκανε κάθε ἀξιοπρεπής καί νοµιµόφρων πολίτης τῆς χώρας: κατέθεσε µήνυση καί ἀγωγή ἐναντίον τοῦ Μπαϊράµ, πυροδοτώντας ὅµως ἔτσι ἀπίστευτες ἐξελίξεις.
Μέ τό πού ἔµαθε ὁ Μπαϊράµ (ὁ γιός τοῦ ὁποίου εἶναι ὑπάλληλος τοῦ τουρκικοῦ Προξενείου στή Ρόδο) τίς νοµικές ἐνέργειες τοῦ ἰµάµη, ποιόν σύµµαχο βρῆκε; Τόν Πρόξενο Ἰλχάν Σενέρ, πού κάλεσε τόν Μπιλάλ στό γραφεῖο του τῆς ὁδοῦ Ἰώνων. Ἐκεῖ, παρόντος τοῦ γνωστοῦ τριπλοχαφιέ, τοῦ ζήτησε νά ἀνακαλέσει τά πάντα, µέ ἀνταλλάγµατα γιά τόν ἴδιον καί τά παιδιά του. Ὁ Μπιλάλ καί πάλι ἔµεινε σταθερός στήν ἄποψή του, ἐπιµένοντας ὅτι µένει στή θέση του γιά ὅσο τόν θέλουν οἱ συγχωριανοί του καί δέν χρειάζεται χάρες καί τά παρόµοια. Τό ἀποκορύφωµα τῶν πιέσεων ὅµως ἦρθε στίς 8 Ὀκτωβρίου, ὅταν ὁ Πρόξενος δέν ντράπηκε ο ντεμέκ διπλωμάτης νά πάει στό τέµενος τοῦ χωριοῦ µέ τήν κουστωδία τῶν ρουφιάνων του καί µετά τήν προσευχή νά στριµώξουν στόν παρακείµενο τοῦ τζαµιοῦ χῶρο τόν Μπιλάλ, πιέζοντάς τον νά ὑποχωρήσει, αὐτή τή φορά µάλιστα καί µέ συµµάχους τούς δύο µουτεβελήδες (ἐπιτρόπους) τοῦ τεµένους, µέχρι πρότινος µάρτυρες ὑπέρ τοῦ Μπιλάλ! Τί νά κάνουµε, δέν εἶναι ὅλοι οἱ ἄνθρωποι γιά ἥρωες…
Μετά ἀπό τό ἐφιαλτικό ἐκεῖνο βράδυ, µέ Ἰλχάν, Ντεντέ, Μπαϊράµ καί ὅλους τούς ἄλλους ἀπέναντί του, ὁ Μπιλάλ πῆρε τήν ἀπόφαση νά παραιτηθεῖ µέν ἀπό τό τέµενος τοῦ χωριοῦ, ὅµως νά ἐπιµείνει στά ἔνδικα µέσα. Συντάσσει λοιπόν µιά ἐπιστολή παραίτησης – καταπέλτη κατά τοῦ Προξενείου καί τῶν µαφιόζικων µηχανισµῶν του (θά τήν ἀναρτήσουµε αὔριο) καί τήν πάει στόν µουφτή. Νέα ἔκπληξη ὅµως τόν περιµένει ἐκεῖ, ἀφοῦ κι ὁ Τζεµαλή, πού κινεῖται περίεργα τελευταίως, δέν παραλαµβάνει τήν παραίτηση καί τοῦ ζητᾶ πρῶτα νά ἀποσύρει τήν µήνυση! Τελικά ὁ Μπιλάλ τοῦ ἔστειλε τήν παραίτηση µέ δικαστικό ἐπιµελητή, κι ἀναζητᾶ πλέον θέση στήν Ξάνθη.
Προσθέστε στά ἀνωτέρω τό ὅλο κλῖµα καί τόν κοινωνικό περίγυρο: ἕνας νέος ἄνθρωπος σέ ξένο µέρος, µέ τή γυναίκα του φοβισµένη νά κλαίει, τήν πλειονοτική κοινωνία – ἀκόµα καί στόν Σώστη – σέ ἄλλο σῦµπαν, µόνος µέ τόν δικηγόρο του δίπλα του (µεγάλο µά µοναχικό τό ἔργο τοῦ Στέργιου Γιαλάογλου), ξεµπρόστιασε προξένους καί τουρκοχαφιέδες. Μιά ἱστορία κοινότατη γιά τή Θράκη, ὅπου τό Προξενεῖο τῆς Κοµοτηνῆς καί οἱ µηχανισµοί του ἐπί δεκαετίες τροµοκρατοῦν καί ἐξαγοράζουν τούς πάντες – ἡ ἱστορία τοῦ Μπιλάλ πανοµοιότυπη µέ τόῦ ἰµάµη στή Δροσία πρίν 2-3 χρόνια, τοὐ ἰµάµη τῆς Φωλιᾶς καί τόσων ἄλλων. Μοναδική καί καίρια διαφορά, ὅτι τώρα ὁ παθών τά βγάζει ὅλα στή φόρα! Ποιός θά σταθεῖ δίπλα του, καί ποιός θά στείλει στό διάολο τό Προξενεῖο καί ὅλα τά µαντρόσκυλα τοῦ παρακρατικοῦ του µηχανισµοῦ;

Από τον Αντιφωνητή

Οι σκοπιμότητες του Νόμπελ Ειρήνης της ΕΕ

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ

Η ραγδαία καταρράκωση του κύρους της ΕΕ στα μάτια των εκατοντάδων εκατομμυρίων πολιτών της Γηραιάς Ηπείρου και η απειλή διάλυσης της Ευρωζώνης εξαιτίας της πολιτικής που ακολουθεί η Γερμανία, πέτυχαν τελικά το μέχρι τώρα «αδύνατο»: να απονεμηθεί το Νόμπελ Ειρήνης στην ΕΕ! Μια απόφαση που προκάλεσε ενθουσιασμό στη γραφειοκρατία των Βρυξελλών, αλλά και σφοδρότατες αντιδράσεις και σαρκαστικά σχόλια. Δεν υπήρχε ίσως πιο ακατάλληλη στιγμή για την απονομή αυτού του βραβείου στην ΕΕ.

Ανέκαθεν γνώριζαν οι πάντες ότι το Νόμπελ Ειρήνης υπηρετεί τρέχουσες πολιτικές σκοπιμότητες και μάλιστα συντηρητικής συνήθως κατεύθυνσης, οπότε και το κύρος του ήταν πάντα ασύγκριτα μικρότερο και κατά κανέναν τρόπο συγκρίσιμο με το κύρος των βραβείων Νόμπελ που απονέμονται σε επιστήμονες. Ακόμα και με αυτά τα κριτήρια όμως προκαλεί μάλλον θυμηδία παρά σεβασμό η απονομή του στην ΕΕ στην παρούσα συγκυρία. Τώρα που με την πολιτική της η ΕΕ εξανδραποδίζει κράτη και εξαθλιώνει οικονομικά και κοινωνικά ευρωπαϊκούς λαούς, τώρα που η πολιτική της Γερμανίας και της ΕΕ οδηγούν στην αναβίωση ξεχασμένων ρατσιστικών και αμοιβαία περιφρονητικών στερεοτύπων, που ενσπείρουν το μίσος μεταξύ των Ευρωπαίων, μόνο για βραβείο δεν ήταν η ΕΕ.

Είναι προφανές ότι οι Νορβηγοί της επιτροπής απονομής του βραβείου υπέκυψαν στις γερμανικές πιέσεις και αποφάσισαν να κάνουν πολιτικό «σέρβις» στο Βερολίνο, το οποίο αμέσως έσπευσε να το αξιοποιήσει. Είναι αποκαλυπτικό ότι η καγκελάριος της Γερμανίας, Ανγκελα Μέρκελ, δεν αρκέστηκε να χαρακτηρίσει τη βράβευση της ΕΕ ως «ενθάρρυνση» για το σχέδιο της ευρωπαϊκής ενοποίησης». Τη μετέτρεψε σε… Νόμπελ για το ευρώ!

 «Το ευρώ είναι κάτι παραπάνω από ένα νόμισμα, γιατί είναι η ιδέα για την Ευρώπη ως μια κοινότητα ειρήνης και αξιών…
Αυτό οφείλουμε να μην το ξεχνάμε ακριβώς τις εβδομάδες αυτές και τους μήνες που εργαζόμαστε για την ενίσχυση του ευρώ»...

...δήλωσε μεταξύ άλλων η καγκελάριος. 

«Είναι μια φανταστική απόφαση που με κάνει περήφανο και ευτυχισμένο», δήλωσε και ο Γερμανός υπ. Εξωτερικών, Γκίντο Βεστερβέλε

Πιο απολαυστικός από όλους πάντως ήταν ο γ.γ. του ΝΑΤΟ, ο Δανός Αντερς φογκ Ράσμουσεν, ο οποίος με έμμεσο αλλά σαφέστατο τρόπο έβαλε θέμα να απονεμηθεί Νόμπελ Ειρήνης και στο… ΝΑΤΟ

«Από την αρχή, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ έχουν μοιραστεί κοινές αξίες και έχουν συμβάλει ώστε να σχηματιστεί η νέα Ευρώπη. Η ΕΕ είναι ένας μοναδικός και ζωτικός εταίρος για το ΝΑΤΟ. Προσβλέπω στην ενίσχυση της στρατηγικής μας συνεργασίας», υπογράμμισε ο Ράσμουσεν. Πολλές φορές, κατά το παρελθόν, η ΕΕ υπήρξε υποψήφια για το Νόμπελ Ειρήνης, αλλά ουδέποτε της απονεμήθηκε, παρότι οι συνθήκες ήταν ευνοϊκότερες. Δεν της απονεμήθηκε ούτε καν το 2004, όταν ενέταξε στους κόλπους της οκτώ χώρες και λίγο αργότερα δύο ακόμη από τα κράτη τού αλήστου μνήμης «υπαρκτού σοσιαλισμού».

Ο λόγος που δεν έγινε αυτό ήταν ότι ιδίως στη Νορβηγία υπήρχαν ισχυρότατες διαφωνίες για τον ρόλο της ΕΕ. Δύο φορές άλλωστε οι Νορβηγοί ψήφισαν κατά της ένταξής τους το 1972 και το 1994, σε αντίστοιχα δημοψηφίσματα. Και σήμερα όμως ο σοσιαλδημοκράτης Νορβηγός πρωθυπουργός Γενς Στόλτενμπεργ συνεχάρη την ΕΕ για το Νόμπελ Ειρήνης, αλλά απέκλεισε το ενδεχόμενο ένταξης της Νορβηγίας στην ΕΕ, καθώς βάσει των δημοσκοπήσεων το… 80% (!) των Νορβηγών απορρίπτει κάθε ιδέα προσχώρησης στην ένωση αυτή. 

Το ζήτημα δεν είναι φυσικά αν θα μπουν ή δεν θα μπουν στην ΕΕ κάποτε οι Νορβηγοί, αλλά το πόσο υποφέρουν οι λαοί των χωρών που βρίσκονται ήδη μέσα σε αυτήν, με τη φτώχεια, την ανεργία, την οργή των «αγανακτισμένων», την εφιαλτική άνοδο της νεοφασιστικής ακροδεξιάς και τα τόσα δεινά που προκαλεί η πολιτική της ΕΕ για την υποτιθέμενη αντιμετώπιση της κρίσης.

Πηγή: Έθνος

Γρηγόρης Πεπόνης (αριστερά) και Σπύρος Μουζακίτης.

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΥΛΙΚΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΜΟΥΖΑΚΙΤΗ ΚΑΙ ΠΕΠΟΝΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΖΗΤΑΝΕ ΑΠΟ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ 8δις ΑΠΟ ΤΟ ΥΣΤΕΡΗΜΑ ΤΟΥΣ

Oι δύο Οικονομικοί Εισαγγελείς δεν είχαν για μεγάλο χρονικό διάστημα ούτε τη στοιχειώδη υλικοτεχνικήa υποδομή, όπως ηλεκτρονικούς υπολογιστές, σύνδεση στο διαδίκτυο !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

συσκευές φαξ και φορητούς υπολογιστές !!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΣΤΟΝ 21° ΑΙΩΝΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!


Επιπλέον, οι κ.κ. Μουζακίτης και Πεπόνης στερούνται εξειδικευμένων επιστημόνων, ενώ απουσιάζει η άρτια γραμματειακή υποστήριξη του έργου τους, ενώ δεν τους παρέχεται ούτε καν «σώμα» εφημερίδων για την καθημερινή ενημέρωσή τους από τον Τύπο ! ! ! !

Σήμερα μάλιστα ο βουλευτής Ευβοιάς των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ.Κώστας Μαρκόπουλος σε ερώτηση του προς τον υπουργό Δικαιοσύνης ρωτά :


-Αν έχουν στελεχωθεί με ικανό αριθμό δικαστικών και γραμματέων και ειδικών επιστημόνων τα γραφεία των κκ Μουζακίτη και Πεπόνη.

-Αν σχεδιάζει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης νομοθετικές ρυθμίσεις που θα επιλύουν τα υπάρχοντα προβλήματα.

-Αν δίδεται προτεραιότητα στην έγκριση οικονομικών κονδυλίων για την ενίσχυση του έργου των Οικονομικών Εισαγγελέων και αν έχει προβλεφθεί η παροχή αστυνομικής προστασίας για αυτούς και τις οικογένειες τους.
ΤΥΧΑΙΟ ?

netakias.com

Ρωτήσαμε μια μέρα το Γέροντα Παΐσιο για το εξής πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε:

«Γέροντα, μας λέτε συνέχεια να έχουμε καλό λογισμό, θα σας πούμε όμως, μια περίπτωση, για να δούμε τι μας συμβουλεύετε να απαντούμε. Ερχονται μερικοί άνθρωποι και μας λένε: 
- Ο τάδε ιερέας παίρνει πολλά λεφτά από τα μυστήρια, ο δείνα καπνίζει πολύ τσιγάρο και πηγαίνει στα καφενεία, ο άλλος λένε πως είναι ανήθικος και, γενικά, βγάζουν ένα δριμύ κατηγορητήριο εναντίον των κληρικών και μάλιστα παρουσιάζουν μαζί κι αποδείξεις των όσων λένε. Σ’ αυτούς τους ανθρώπους τι μπορούμε νο λέμε»;

Τότε, ο Γέροντας άρχισε να μας λέει:

«Γνώρισα εκ πείρας ότι σ’ αυτή τη ζωή οι άνθρωποι είναι χωρισμένοι σε δύο κατηγορίες. Τρίτη δεν υπάρχει -ή στη μια θα είναι ή στην άλλη. Η μία, λοιπόν, κατηγορία των ανθρώπων μοιάζει με τη μύγα. Η μύγα έχει την εξής ιδιότητα: να πηγαίνει πάντα και να κάθεται σε ό.τι βρώμικο υπάρχει. Για παράδειγμα, αν ένα περιβόλι είναι γεμάτο λουλούδια, που ευωδιάζαυν. και σε μια άκρη του περιβολιού κάποιο ζώο εχει κάνει μια ακαθαρσία, τότε μια μύγα, πετώντας μέσα σ’ αυτό το πανέμορφο περιβόλι, θα πετάξει πάνω απο όλα τα άνθη και σε κανένα δεν θα καθίσει. Μόνο όταν δει την ακαθαρσία, τότε αμέσως θα κατέβει και θα καθίσει πάνω σ’ αυτήν και θα αρχίσει να την ανασκαλεύει, αναπαυόμενη στη δυσωδία που προκαλείται οπό το ανακάτεμα αυτό και δε θα ξεκολλά οπό εκεί.

Αν τώρα έπιανες μια μύγα, και αυτή μπορούσε να μιλήσει και τη ρωτούσες να σου πει μήπως ξέρει αν πουθενά υπάρχουν τριαντάφυλλα, τοτε εκείνη θα απαντούσε πως δε γνωρίζει καν τι είναι αυτά. Εγώ, θα σου πει, ξέρω πως υπάρχουν σκουπίδια, τουαλέτες, ακαθαρσίες ζώων, μαγειρεία, βρωμιές*. Η μία λοιπόν μερίδα των ανθρώπων μοιάζει με τη μύγα. Είναι η κατηγορία των ανθρώπων που έχει μάθει πάντα να σκέφτεται και να ψάχνει να βρει ο.τι κακά υπάρχει, αγνοώντας και μη θέλοντας ποτέ να σταθεί στο καλό. Η άλλη κατηγορία των ανθρώπων μοιάζει με τη μέλισσα. Η ιδιότητα της μέλισσας είναι να βρίσκει και νο κάθεται σε ό,τι καλό και γλυκό υπάρχει. Ας πούμε, για παράδειγμα, πως σε μια αίθουσα, που είναι γεμάτη ακαθαρσίες έχει κάποιος τοποθετήσει σε μια γωνιά ένα λουκούμι. Αν φέρουμε εκεί μια μέλισσα, εκείνη θο πετάξει και δεν θα καθήσει πουθενά έως ότου βρει το λουκούμι και μόνον εκεί θα σταθεί.

Αν πιάσεις τώρα τη μέλισσα και τη ρωτήσεις πού υπάρχουν σκουπίδια, αυτή θα σου πει ότι δε γνωρίζει, θα σου πει εκεί υπάρχουν γαρδένιες, εκεί τριανταφυλλιές, εκεί θυμάρι, εκεί μέλι, εκεί ζάχαρη, εκεί λουκούμια και γενικά θα είναι γνωστής όλων των κάλων και θο εχει παντελή άγνοια όλων των κακών. Αυτή είναι η δεύτερη ομάδα, των ανθρώπων εκείνων που έχουν καλούς λογισμούς κοι σκέπτονται και βλέπουν τα καλά. Οταν σ’ ένα δρόμο βρεθούν νο περπατούν δύο άνθρωποι, οι οποίοι ανήκουν στις δύο αυτές κατηγορίες, τοτε. φτάνοντας στο σημείο εκείνο όπου ένας τρίτος έκανε την «ανάγκη» του, ο άνθρωπος της πρώτης κατηγορίας, θα πάρει ένα ξύλο και θ’ αρχίσει να σκαλίζει τις ακαθαρσίες. Οταν, όμως, περάσει ο άλλος, της δεύτερης κατηγορίας, που μοιάζει με τη μέλισσα, προσπαθεί να βρει τρόπο να τις σκεπάζει με χώμα και με μια πλάκα, για να μην αισθανθούν και οι άλλοι περαστικοί τη δυσωδία αυτή, που προέρχεται απο τις βρωμιές».

Και κατέληξε ο Γέροντας:

«Εγώ σε όσους έρχονται και μου κατηγορούν τους άλλους -και με δυσκολεύουν- τους λέω αυτό το παράδειγμα και τους υποδεικνύω να διαλέξουν σε ποια κατηγορία θέλουν να βρίσκονται και αναλόγως να ψάξουν να βρουν κοι τους ανάλογους ανθρώπους της κατηγορίας τους».

* Το κείμενο αποτελεί απόσπασμα από το βιβλίο του Ιερομόναχου Χριστόδουλου Αγιορείτου, με τίτλο: «Ο γέρων Παΐσιος», που κυκλοφόρησε το 1994, μετά το θάνατό του.
Πηγή: Αντίβαρο