Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

10 Οκτ 2012


Γράφει ο Γιώργος Σταφυλάς 

''Η κυβέρνηση δεν θα ανεχτεί τάγματα εφόδου''... Αυτό δήλωσε πρόσφατα ο υπουργός ΠΡΟΠΟ στη Βουλή. Από τότε όλοι και ιδίως η αριστερά που θυμάται να το παίζει πατσιφίστρια μόνο όταν την βολέυει, μιλάνε για τάγματα εφόδου χωρίς να ξέρουν τι ακριβώς ήταν τα τάγματα εφόδου. Πίσω όμως από αυτή την συζήτηση υποκρύπτεται η πρόθεση να κατηγορηθεί για ναζιστικές πρακτικές συγκεκριμένος πολιτικός χώρος και αυτό από ανθρώπους που σκοπίμως παραλείπουν να αναφέρουν την Ιστορική αλήθεια.
Στην Γερμανία του μεσοπολέμου Τάγματα Εφόδου διατηρούσαν όλες οι κομματικές παρατάξεις και συγκρούονταν μεταξύ τους με πάρα πολλά θύματα...

Τα S.A. ή τάγματα εφόδου (STURMABTEILUNG) ήταν η μετεξέλιξη των FREICORPS. Όταν ο προδομένος Γερμανικός στρατός γύριζε από τον πόλεμο στον οποίο συνάντησε μια Κομμουνιστική επανάσταση οργανωμένη από Εβραίους Μπολσεβίκους (Ρόζα Λούξεμπουργκ, Κάρλ Λίμπνεχτ και Κούρτ Άισνερ) σε πλήρη εξέλιξη... Τα FREICORPS απαρτίζονταν από απόστρατους αξιωματικούς. Αυτοί ανέλαβαν να καταπνίξουν την Μπολσεβικική ανταρσία και το κατάφεραν με επιτυχία. Τα S.A. ιδρύθηκαν λίγο πιο μετά στα 1921 για να αποτελέσουν την ομάδα περιφρούρησης στις ομιλίες του Χίτλερ αρχηγού του NSDAP που μετρούσε ήδη δύο χρόνια ζωής. Στην αρχή της πορείας τους τα SA στελεχώθηκαν από άνδρες των FREICORPS.

Οι συγκρούσεις στους δρόμους ήταν καθημερινό φαινόμενο στην Γερμανία του μεσοπολέμου και συχνά μια διαδήλωση ή μια πολιτική συγκέντρωση κατέληγε πεδίο μάχης μεταξύ Εθνικιστών και Κομμουνιστών. Όλα τα κόμματα της περιόδου αυτής -που ονομάστηκε Δημοκρατία της Βαιμάρης- είχαν τις δικές τους παραστρατιωτικές οργανώσεις, τα δικά τους τάγματα εφόδου. Το αίμα έρεε άφθονο....

Ενδεικτικό είναι ότι μόνο στις εκλογές του 1932 -στις οποίες ο Χίτλερ κατέκτησε την πλειοψηφία- υπήρξαν περίπου 70 νεκροί, 30 από τους εθνικοσοσιαλιστές και 35 από τους Κομμουνιστές. Τελικά τα S.A. του Χίτλερ, του Γκαίρινγκ και του Ρέμ επικράτησαν στους δρόμους της Βαϊμάρης και οδήγησαν το εθνικοσοσιαλιστικό κόμμα στην εξουσία.

Ποιά χρήσιμα συμπεράσματα μπορούμε να βγάλουμε εμείς σήμερα συγκρίνοντας την Δημοκρατία της Βαϊμάρης με την σημερινή Ελλάδα;

Καταρχάς, εκτός από τις ό,ποιες οικονομικοκοινωνικές ομοιότητες (φτώχεια, ανεργία, πείνα, άστεγοι, εξαθλιωμένοι κ.λ.π.) είναι φανερό ότι δεν έχουμε παραστρατιωτικές ομάδες με στολή και οπλισμό. Όχι ακόμα τουλάχιστον! Εκτός αν κάποιος εννοεί ως τέτοια ομάδα την γνωστή περιφρούρηση από γυμνασμένα αγόρια που χρησιμοποιεί -και δικαίως- η Χρυσή Αυγή στις συγκεντρώσεις της...
Δεν υπάρχει όμως σύγκριση με τα S.A.... Πραγματικά, αν όντως υπήρχαν τάγματα εφόδου, θα το είχαν πρώτοι απ’ όλους αντιληφθεί οι γνωστοί άγνωστοι μπαχαλάκηδες που καίνε την Αθήνα και οι Μαύροι πρεζέμποροι που πουλάνε τα ναρκωτικά τους ''μέρα-μεσημέρι'' στο κέντρο της Αθήνας.

Κατά δεύτερον, θα έπρεπε η κυβέρνηση να ασχοληθεί κάπως και με τα άλλα κόμματα που διατηρούν ομάδες περιφρούρησης. Θα έπρεπε να ρίξει μια ματιά στα γνωστά σε όλους μας ΚΝΑΤ ας πούμε, την γνωστή ομάδα περιφρούρησης του ΚΚΕ, την οποία και απολαύσαμε σε πλήρη ανάπτυξη εφόδου και με άρτιο εξοπλισμό στα γεγονότα του Οκτωβρίου 2011 έξω από την Βουλή. Αλήθεια, τι απέγινε ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ που ο φακός έπιασε σε φάση ''δράσης'' εναντίον αριστεριστών;

Για να σοβαρευτούμε λίγο, επειδή από την στιγμή που η Χρυσή Αυγή εισήλθε στο κοινοβούλιο άρχισαν οι βαθυστόχαστες αναλύσεις περί Βαϊμάρης και ταγμάτων εφόδου, πρέπει να θυμίσουμε την εντελώς λάθος αντιμετώπιση του εθνικοσιαλιστικού φαινομένου από την αριστερά αλλά και από την συντηρητική δεξιά της Γερμανίας.

Η μεν αριστερά το KPD πίστευε ότι αργά ή γρήγορα οι εργάτες θα καταλάβουν τον αντιδραστικό ρόλο του NSDAP και θα στραφούν μαζικά στους κομμουνιστές, η δε συντηρητική δεξιά πίστευε ότι θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τον Χίτλερ και τους εθνικοσοσιαλιστές σαν μακρύ χέρι των Γιούνκερς (Γερμανοί μεγαλοκτηματίες) και των βιομηχάνων στην πάταξη των Κομμουνιστών...

Όμως, απέτυχαν οικτρά και οι δύο στις εκτιμήσεις τους. Οι κομμουνιστές είδαν με έκπληξη την εργατική τάξη της Γερμανίας να τους γυρίζει την πλάτη και να ακολουθεί μαζικά τον Χίτλερ (ειδικά μετά το 1935 όπου οι γερμανοί εργάτες είδαν τεράστια βελτίωση του βιοτικού τους επιπέδου), οι δε Γιούνκερς και βιομήχανοι είδαν τον Χίτλερ να μοιράζει τα κτήματά τους σε ακτήμονες και να βάζει επιτρόπους και επιτηρητές στα εργοστάσιά τους. Αρκετοί από αυτούς, όπως ο Thyssen, εγκατέλειψαν την Γερμανία μη μπορώντας να προσαρμοστούν στην νέα κατάσταση.

Το ίδιο άστοχες όπως και τότε είναι οι εκτιμήσεις των καθεστωτικών κομμάτων για την Χρυσή Αυγή. Οι διάφοροι τυχάρπαστοι και χωρίς ιδεολογικό υπόβαθρο πολιτικοί αντιπρόσωποι του Έθνους αδυνατούν να εννοήσουν τη ιστορία και εξακολουθούν να πιστεύουν παρόμοια πράγματα με τους Γερμανούς συναδέλφους τους του 1933. Στο μεταξύ η Χρυσή Αυγή κάνει υπέροχα την δουλεία της, διεμβολίζοντας το σύστημα και από αριστερά και από δεξιά...

Τα τάγματα εφόδου υπήρξαν μια ιστορική αναγκαιότητα στην ταραγμένη περίοδο της δημοκρατίας της Βαϊμάρης. Σήμερα δεν ζούμε στον μεσοπόλεμο και ούτε η Ελλάδα είναι Βαϊμάρη. Εφόσον μετέχει στην Ε.Ε. δύσκολα θα αφεθεί να περιέλθει σε περιπέτειες τύπου Βαϊμάρης. Όμως, οι πολίτες ενεργοποιούνται -και αυτό μας έχουν δείξει τα τελευταία γεγονότα με τους λαθρομετανάστες σε Κόρινθο και Πάτρα -στην κατεύθυνση της αυτοπροστασίας και της περιφρούρησης της περιουσίας τους, όπου το Κράτος αποδεικνύεται ανεπαρκές.

Ποιός θα μπορέσει να τα βάλει με τους πολίτες ζητώντας τους και τα «ρέστα», όταν τους έχει υποσχεθεί «ανακατάληψη των πόλεων» και αναθεώρηση της συνθήκης Δουβλίνο ΙΙ και αντί αυτού τους προσφέρει ανεπαρκείς επιχειρήσεις σκούπα και διασπορά του προβλήματος, μέσω των κέντρων κράτησης, σ όλη την επικράτεια;

Πηγή εφημ. "Ελεύθερη Ώρα"


Το πρόγραμμα που εφαρμόζεται στην Ελλάδα δημιουργεί περισσότερα προβλήματα στη χώρα παρά λύνει και πρέπει να αναδιαμορφωθεί ριζικά, εάν στόχος είναι η σωτηρία της χώρας. Αυτό είναι το συμπέρασμα δύο εκθέσεων, μία από το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο και μία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. «Υπάρχουν και καλές εξελίξεις στην Ελλάδα», αλλά πρέπει να γίνουν ακόμη πολλά, δήλωσε στο Bloomberg, μια ημέρα μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης, η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ. Σημειώνεται πως το ΔΝΤ έχει έρθει σε «ρήξη» με τα άλλα δύο μέρη της τρόικας σχετικά με το ελληνικό χρέος, για το οποίο προτείνει νέο κούρεμα, ώστε να γίνει «βιώσιμο το χρέος».

Υπενθυμίζεται πως δημοσιεύματα στο διεθνή Τύπο, όπως στο Reuters και στη Wall Street Journal, θεωρούν αναπόφευκτο ένα δεύτερο κούρεμα του ελληνικού χρέους καθώς οι στόχοι που έχουν τεθεί δεν μπορούν να επιτευχθούν, θέτοντας ωστόσο ως ημερομηνία ορόσημο για τις όποιες αποφάσεις τις αμερικανικές εκλογές.

Όπως σημειώνεται στο CBS, οι δύο διεθνείς οργανισμοί συμπεραίνουν αυτό που εδώ και περίπου ένα χρόνο έχουν διαπιστώσει οι οικονομολόγοι, αλλά και όποιος γνωρίζει βασικά μαθηματικά.

Η Financial Times, σύμφωνα με την ίδια πηγή, σε δημοσίευμά της πριν από ένα χρόνο, ανέφεραν πως οι οικονομικές πιέσεις που δέχεται ο πληθυσμός στην Ελλάδα είναι διπλάσιες σε σχέση με την Ιρλανδία και την Πορτογαλία, κάτι που εντείνει τις ανησυχίες πως το πρόγραμμα λιτότητας που απαιτείται από τους δανειστές θα διαλύσει την ανάπτυξη της χώρας, που αποτελεί και τον πιο αδύναμο κρίκο της ευρωζώνης.

Η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την τρόικα για την εφαρμογή ενός προγράμματος, το οποίο είχε συμφωνηθεί το προηγούμενο διάστημα και σε λάθος εκτιμήσεις, αναφέρει το CBS. Σύμφωνα με το αισιόδοξο σενάριο το ελληνικό χρέος θα πέσει στο 120% του ΑΕΠ μέχρι το 2020. Ωστόσο αυτό το σενάριο βασίστηκε σε προβλέψεις που παρουσίαζαν την ανάκαμψη της ελληνικής και όχι στην ελληνική πραγματικότητα.

Το ΔΝΤ ανακοίνωσε τη Δευτέρα (8 Οκτωβρίου) τη μέχρι τώρα αποτυχία του προγράμματος και αναθεώρησε προς τα πάνω τις προβλέψεις του για το δημόσιο χρέος, το οποίο πλέον εκτιμά στο 181% για το 2013. Όπως επισημαίνεται στο Reuters, το ΔΝΤ προβλέπει πως το χρέος μέχρι το 2017 θα πέσει στο 152,8% έναντι 137,3% που είχε αρχικά προβλεφθεί.

Παράλληλα το ΔΝΤ προβλέπει ύφεση 6% του ΑΕΠ για το 2012 και 4% για το 2013, ενώ η ανεργία θα φτάσει στο 23,8% το 2012 και θα εκτοξευτεί στο 25,4% το 2013.

Το «σχέδιο διάσωσης» δεν πρόκειται να σώσει την ελληνική οικονομία, σχολιάζει το CBS και παραθέτει έκθεση της UBS, του 2011, στην οποία επισημαίνεται ότι για να επιτευχθεί μία πραγματική μείωση 50% του ελληνικού χρέους, η Ελλάδα θα πρέπει να προχωρήσει σε νέα αναδιάρθρωση «αποκηρύσσοντας πλήρως το χρέος της».

Το δημοσίευμα του CBS καταλήγει επισημαίνοντας πως οι δύο βασικοί λόγοι για τους οποίους παρατηρείται η συρρίκνωση της ελληνικής οικονομίας, περίπου κατά 25% από το 2008, είναι «τα μέτρα λιτότητας που ζητήθηκαν ως αντάλλαγμα για τη διάσωση» και «το γεγονός πως το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων που δανείζεται η χώρα δεν χρησιμοποιούνται στο εσωτερικό, αλλά επιστρέφονται στους διεθνείς δανειστές, όπως το ΔΝΤ».

Για αποτυχία του προγράμματος κάνει λόγο και η Goldman Sachs, τονίζοντας πως τα συνεχιζόμενα μέτρα λιτότητας στην Ελλάδα κρίνονται πλέον, καθώς επιδεινώνουν τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, αυξάνοντας την ύφεση. Σε αντίστοιχο συμπέρασμα είχε καταλήξει και η Credit Suisse. Σκληρότερη και εξαιρετικά φειδωλή όχι μόνο στα χρήματα, αλλά ακόμη και στα λόγια συμπαράστασης που δεν κοστίζουν τίποτα αποδείχθηκε η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ κατά τη χθεσινή εξάωρη παραμονή της στην Αθήνα. «Ελπίζω και εύχομαι η Ελλάδα να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ» ήταν η πιο «υποστηρικτική» δήλωση της Μέρκελ. Τα ρήματα είναι προσεκτικά επιλεγμένα για να καθιστούν την υποστήριξη ιδιαιτέρως αποδυναμωμένη. «Ελπίζω» και «εύχομαι» - ούτε καν «επιθυμώ», «θέλω», «θα βοηθήσουμε», «θα κάνουμε ό,τι μπορούμε» ή οτιδήποτε άλλο που υποδηλώνει βούληση, απόφαση για δράση. Το μήνυμα είναι σαφέστατο: το Βερολίνο δεν υπόσχεται τίποτα! Θα παρακολουθεί με αυστηρό βλέμμα κατά πόσο η κυβέρνηση Σαμαρά υλοποιεί τις εντολές που δίνουν οι Γερμανοί μέσω της τρόικας στο πλαίσιο του Μνημονίου που οδηγεί την ελληνική οικονομία στο βάραθρο και θα τιμωρεί την Αθήνα, αν αυτή δεν εφαρμόζει το πρόγραμμα, το οποίο αν εφαρμόζει θα βυθίζει τη χώρα βαθύτερα στην ύφεση! Κυριολεκτικά μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα για την Ελλάδα, αν συνεχίσει να εφαρμόζει την ίδια μνημονιακή πολιτική.

Ο Αντώνης Σαμαράς αλλιώς το είχε φανταστεί, προφανώς. Είχε την ελπίδα ότι η φραστική στήριξη της Μέρκελ για παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ θα ήταν σαφώς ισχυρότερη. Ετσι όπως το χειρίστηκε η Γερμανίδα καγκελάριος, καθόλου περισσότερο ενδυναμωμένος δεν είναι ο Ελληνας πρωθυπουργός μετά την επίσκεψη Μέρκελ. Εννοείται ότι διαψεύστηκαν παταγωδώς και τα στίφη των αφελών που είχαν πιστέψει ότι για να έρχεται η Μέρκελ στην Ελλάδα, σίγουρα φέρνει μαζί της και το... πακέτο των 31,5 δισ. ευρώ του δανείου. Ούτε ευρώ δεν έφερε!

Αυτό δεν σημαίνει ότι η δόση του δανείου δεν θα δοθεί. Το έχουμε γράψει και το επαναλαμβάνουμε: η δόση θα δοθεί επειδή η γερμανική καγκελαρία έχει αποφασίσει κατ' αρχάς να κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη σε αυτήν τη φάση, εκτός σοβαρότατου απροόπτου. Η δόση του δανείου όμως θα έρθει κατά τα τέλη Νοεμβρίου - αρχές Δεκεμβρίου, αφού οι δανειστές θα έχουν βγάλει πρώτα την ψυχή της κυβέρνησης Σαμαρά, αφού θα έχουν φέρει το ελληνικό τραπεζικό σύστημα στο «αμήν» και αφού θα έχουν λήξει κι άλλα ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου και θα πρέπει να πληρωθούν κι άλλοι τόκοι, με αποτέλεσμα να μην έχει περισσέψει σχεδόν τίποτα από τη δανειακή δόση για να διοχετευθεί στην πραγματική ελληνική οικονομία! Μόνο κεφαλαιακή αναπλήρωση των ελληνικών τραπεζών θα γίνει με τη δόση του δανείου, αλλά αυτή η επανακεφαλαιοποίηση δεν σημαίνει ότι ξαφνικά οι ελληνικές τράπεζες θα αποκτήσουν τέτοια ρευστότητα που θα πνίξουν στο χρήμα την αγορά. Σε καμία περίπτωση. Σχεδόν όλα τα δισεκατομμύρια της επανακεφαλαιοποίησης «θα μπουν στην άκρη» για να αποκτήσουν εκ νέου κεφαλαιακή επάρκεια βάσει των ευρωπαϊκών κανόνων οι τεχνικά «χρεοκοπημένες» ελληνικές τράπεζες και να μπορέσουν έτσι να δανείζονται πάλι στη διεθνή διατραπεζική αγορά.

Η επίσκεψη Μέρκελ και τα όσα είπε εδώ δεν άμβλυναν τα διαρκώς ογκούμενα αισθήματα εχθρότητας της πλειονότητας του ελληνικού λαού εναντίον της γερμανικής πολιτικής απέναντι στη χώρα μας. Δεν κέρδισε κάτι προς την κατεύθυνση αυτή η καγκελάριος της Γερμανίας, αλλά δεν νομίζουμε ότι αυτό την ένοιαζε και πολύ ώστε να κάνει κάποια ιδιαίτερη προσπάθεια για να το πετύχει. Από την άλλη πλευρά, οι χθεσινές διαδηλώσεις της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ στο Σύνταγμα και του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια ενώθηκαν και συγκέντρωσαν γύρω στις 80.000 με 100.000 άτομα, από τα οποία γύρω στις 60.000 στην πορεία του ΠΑΜΕ που σαφώς κέρδισε τις εντυπώσεις και μπορεί δικαίως να υπερηφανεύεται ότι αυτό σήκωσε το βάρος της χθεσινής κινητοποίησης.

Συνολικά περίπου εκατό χιλιάδες άτομα συγκροτούν απλώς μια αξιοπρεπή συνήθη συγκέντρωση αυτή την εποχή. Υπολείπονται όμως σαφώς ενός πλήθους που θα «βούλιαζε» την Αθήνα και θα έστελνε ένα μήνυμα παλλαϊκής αντίθεσης του ελληνικού λαού προς την πολιτική της γερμανικής κυβέρνησης - ένα μήνυμα το οποίο δεν θα μπορούσε να αγνοήσει κανείς.

Τελικά, η επίσκεψη Μέρκελ αποδείχτηκε ασήμαντη. Τόσο που η Ιστορία δεν θα καταδεχθεί να τη σημειώσει στις δέλτους της...
Αν το ΙΚΑ έδινε 100.000 μαϊμού συντάξεις, πόσους υπαλλήλους και διοικήσεις μαϊμού είχε;

Αντί τα ΜΜΕ ενημερώσεις της διαπλοκής και του αποπροσανατολισμού να ασχολούνται με τον εντοπισμό των μαϊμού υπαλλήλων και διοικήσεων του ΙΚΑ, ασχολούνται με τον εντοπισμό των μαϊμού συνταξιούχων.

Ποιός είναι πιο μαϊμού; Αυτός που είναι υπεύθυνος για την ορθή διαχείριση των χρημάτων των εργαζομένων ή αυτός που παίρνει, αν παίρνει μια σύνταξη μαϊμού; Λέω το «αν παίρνει» γιατί γνώμη μου είναι ότι δεν υπάρχουν μαϊμού συνταξιούχοι, παρά μόνο μαϊμού συντάξεις που τις μοιραζόταν οι μαϊμού διοικήσεις και υπάλληλοι του ΙΚΑ.

Εδώ δεν μιλάμε για 10 -20 -100 φαντάσματα ανθρώπων συνταξιούχων που υποτίθεται εξαπάτησαν ένα σύστημα. Εδώ μιλάμε για 100.000 ανθρώπους που υποτίθεται ότι κάθε μήνα επί χρόνια ερχόταν σε προσωπική επαφή με κάποιους υπάλληλους… Και αναρωτιέμαι: Είναι δυνατόν να μην είχαν καταλάβει τίποτα με τίποτα αυτοί οι υπάλληλοι;

Προσωπικά δεν πιστεύω υπήρξαν ποτέ τόσοι συνταξιούχοι μαϊμού. Μόνο συντάξεις μαϊμού υπήρξαν, τις οποίες οι ίδιοι οι υπάλληλοι με τις διοικήσεις τις εξέδιδαν αλλά και τις εισέπρατταν. «Γιάννης κερνά και Γιάννης πίνει». Αυτό γινόταν, γι αυτό να μου το θυμάστε, από τους 100.000 υποτιθέμενους μαϊμού συνταξιούχους, τελικά θα εντοπιστούν μόνο πέντε-δέκα υπαρκτά πρόσωπα που θα καταλήξουν στην δικαιοσύνη. Για τους υπόλοιπους δεν θα εντοπιστεί τίποτα, επειδή, πολύ απλά, δεν υπάρχουν.

Η Ελλάδα έχει μια μόνο μαϊμού, και αυτή είναι η κρατική διοίκηση.

Αλλά και αν δεχτούμε ότι πράγματι εξαπατήθηκε το ΙΚΑ από 100.000 συνταξιούχους, πάλι γι αυτό φέρουν την ευθύνη η διοικήσεις και οι υπάλληλοι του ΙΚΑ, οι οποίοι θα πρέπει να υποστούν και τις ανάλογες νομικές συνέπειες.Γράφει ο Όθων Ιακωβίδης

Παρακολουθήσαμε χθές την άφιξη της Μέρκελ και την ολιγόωρη παραμονή της στην Αθήνα.
Η κυρία αυτή, όπως όλοι ξέρουμε, είναι η καγκελάριος (πρωθυπουργός) της Γερμανίας και η άτυπη μέν, ουσιαστικά δε, “πρωθυπουργός” του Eurogroup, δηλαδή της “Ομάδας του Ευρώ”, δηλαδή του “σκληρού πυρήνα” της ΕΕ.

Το Eurogroup, αποτελεί το ισχυρό μέρος της Τρόϊκα, που ο λόγος της δημιουργίας της ήταν (και είναι) η, με κάθε θυσία (της Ελληνικής κοινωνίας) αποπληρωμή των χρεών της Ελλάδας, τα οποία δημιουργήθηκαν από την εγκληματική Ελληνική κομματοκρατία που, εδώ και 35-40 χρόνια, κυβερνά τη χώρα προς αποκλειστικό όφελος τής οικογενειοκρατούμενης ημετεροκρατίας της, δηλαδή της γνωστής σε όλους, πολιτικής και οικονομικής Ολιγαρχίας.

Δηλαδή, αν αυτή η Ολιγαρχία δεν δημιουργούσε αυτό το τερατώδες χρέος, που το δημιούργησε πέρα και έξω από κάθε στοιχειώδη γνώση της πολιτικής οικονομίας, δεν θα υπήρχε ΄για τον Έλληνα ούτε Τρόϊκα ούτε Μέρκελ και βέβαια, δεν θα υπήρχε αυτή η μαύρη δυστυχία που έχει πλήξει τα περισσότερα Ελληνικά νοικοκυριά.

Αυτή η αλήθεια, χάθηκε μέσα στην αήθεια της επιστημονικά στημένης προπαγάνδας του καθεστώτος πολιτικού συστήματος που ο κύριος σκοπός της είναι η δραπέτευσή του από το σκαμνί του υπόδικου.

Οι πραγματικοί ένοχοι, έστησαν μπροστά στο πόπολο τη Μέρκελ, και αυτοί κρύφτηκαν πίσω της, αφήνοντας να φαίνεται η Μέρκελ σαν ο ένοχος της καταστροφής και της δυστυχίας που πλακώνει τη χώρα.

Τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση, “έκαναν μώκο”, αφήνοντας τη δουλειά της ενοχοποίησης της Μέρκελ, στις τηλεοράσεις και στα ραδιόφωνα, όπου τον σημαιοφόρο του αποπροσανατολισμού, παίζει με μεγάλη δεξιοτεχνία και επιτυχία (ελπίζω και οικονομική) ο Τράγκας.

Το ΚΚΕ, μέσα στη μοναξιά της συρρίκνωσής του, ήταν το μόνο που δεν αποπροσανατόλισε, με τη Μέρκελ στο προσκήνιο: «Θα νικήσουν εκείνοι οι λαοί που δε διστάζουν να σπάσουν και να χάσουν τις ταξικές αλυσίδες τους”, ανακοίνωσε το ΚΚΕ, επιμένοντας μονότονα στο ξεπερασμένο (όπως δείχνουν τα αποτελέσματα) ποίημά του.

«Η επικεφαλής των ευρωπαίων τοκογλύφων έρχεται στην Ελλάδα για να περιφρουρήσει τα γερμανικά κεφάλαια και τα υπερκέρδη του τραπεζικού συστήματος», αναφέρει σε χλιαρή (ανάρμοστη για τον χαρακτήρα της) ανακοίνωσή της η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, λές και ήταν ανάγκη να μας πεί τα αυτονόητα και τα γνωστά.

Κάποιοι, πιό “θαρραλέοι” ή θρασείς, ανακατεύτηκαν με το κουρντισμένο (από τα ΜΜΕ) πόπολο και έδρασαν πιό έντονα για τον αποπροσανατολισμό της λαϊκής οργής.
Ο Πάνος Καμμένος, είπε: «Ήρθαμε εδώ να διαδηλώσουμε απέναντι στην έλευση, όχι της Καγκελαρίου της Γερμανίας, αλλά εκείνης της ηγέτιδας μιας χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θέλει να γίνει επικυρίαρχος των λαών της Ευρώπης καταλύοντας ουσιαστικά και την ευρωπαϊκή συμφωνία».

Τον Καμμένο, τον ακούμε συχνά να μιλά για τα προδοτικά “Μνημόνια” και αυτούς που τα έχουν υπογράψει. Καλό είναι κι αυτό, αλλά τα “Μνημόνια” είναι η θηλειά στο λαιμό μας. Για το “ποιός μας την πέρασε στο λαιμό τη θηλειά αυτή”, δεν έχει πεί ούτε λέξη ο Πάνος ακόμη, γιατί είναι κι αυτός ένοχος του εγκλήματος.

Ο Αλέξης Τσίπρας, με τη Μέρκελ στη σκηνή, ξεπέρασε κάθε άλλον πολιτικό σαλτιμπάγκο στην δεξιοτεχνία των σάλτων του, προκειμένου να πηδήξει (μαζί με το κόμμα του) έξω από το συνάφι των υπόλογων του εγκλήματος της φτωχοποίησης της Ελληνικής κοινωνίας.
"Η κ. Μέρκελ έρχεται να σώσει το διεφθαρμένο, ανυπόληπτο και υποτελές στα συμφέροντά της πολιτικό σύστημα", είπε ο κ. Τσίπρας και ανακοίνωσε την “έναρξη μίας μεγάλης πορείας του ΣΥΡΙΖΑ προς το λαό”.

Πρό ολίγων ημερών, ήταν ο ίδιος που έλεγε (σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ) για το ίδιο αυτό διεφθαρμένο, ανυπόληπτο και υποτελές σύστημα: «Θα σας έλεγα δε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτέλεσε και ένα ανάχωμα στην ανεξέλεγκτη κοινωνική σύγκρουση, η οποία ερχόταν με μεγάλη ταχύτητα, γιατί αποτέλεσε μία ύστατη ελπίδα ανάκτησης της αξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος».

Το νέο Πα.Σο.Κ, πατά γερά στα χνάρια του παλιού. Πού θα του πάει; Η κυβέρνηση δεν είναι μακρυά με έναν λαό εκπαιδευμένο να θέλγεται με τον λαϊκισμό και εξαρτημένο από ψεύτικες ελπίδες, έστω και απανωτά διαψευδόμενες...

Μ' αυτά και μ' αυτά, η Ελληνική κοινωνία προχωρά προς το πεπρωμένο της, με πλήρη αποπροσανατολισμό της πορείας της.

Η πορεία προς τη σωτηρία θα αρχίσει, όταν γίνει αντιληπτή η Αλήθεια πως, η μόνη πράξη που μπορεί να σώσει το άμεσο παρόν (χαράτσια, δάνεια, ακραία φτώχεια) και το μέλλον της οικογένειάς του είναι το ξήλωμα της ένοχης Ολιγαρχίας και η αποκατάσταση της Δημοκρατίας (όχι, βέβαια, της ψευδεπίγραφης που έχουμε τώρα).

Σε όσους βρίσκουν σωστή αυτή την άποψη, συνιστώ να επισκεφθούν την “Κίνηση Ουμπούντου” στο www.ubuntu-hellas.gr
«Καμπάνες» ύψους 390.000 ευρώ σε εισπρακτικές εταιρείες επέβαλε το υπουργείο Ανάπτυξης

Η είδηση, γιατί περί ειδήσεως πρόκειται, αφορά τις εισπρακτικές εταιρείες, οι οποίες παραβαίνοντας το νόμο ενοχλούσαν είτε επειδή δεν ήταν αναγνωρισμένες στο να ειδοποιούν πολίτες με ληξιπρόθεσμα χρέη, είτε επειδή ενοχλούσαν παραβιάζοντας την συχνότητα ειδοποιήσεων που ορίζει ο νόμος, είτε επειδή ενόχλησαν στον χώρο εργασίας, είτε επειδή ενόχλησαν πριν την πάροδο του 10ημέρου από την ημερομηνία της ληξιπρόθεσμης οφειλής.

Τώρα αρχίζουν τα πολύ ωραία, αφού αυτές οι εταιρείες παραβιάζουν ασύστολα το νόμο, εις βάρος των πολιτών και της ψυχολογίας τους.

Πρόστιμα συνολικού ύψους 390.000 ευρώ επέβαλε το Τμήμα Μητρώου Εταιρειών Ενημέρωσης της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, για παραβάσεις του νόμου 3758/2009 περί εταιρειών ενημέρωσης ληξιπρόθεσμων οφειλών (γνωστές ως εισπρακτικές).

Ειδικότερα, οι επιβληθείσες κυρώσεις αφορούν έξι εταιρείες Ενημέρωσης Οφειλετών, έναν Δανειστή και μία Εταιρεία μη εγγεγραμμένη στο Μητρώο των Εταιρειών Ενημέρωσης και προέκυψαν μετά από έρευνα καταγγελιών και διαμαρτυριών καταναλωτών. Συγκεκριμένα:

- Στην εταιρεία ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΕ, για ανάθεση ενημέρωσης σε εταιρεία που δεν είναι εγγεγραμμένη στο μητρώο (άρθρο 4 παρ. 2 και άρθρο 9 παρ. 3 του ν. 3758/2009), συνολικό χρηματικό πρόστιμο ύψους 100.000 ευρώ.

- Στην εταιρεία CREDICOM CONSUMER FINANCE ΑΕ, για διενέργεια ενημέρωσης χωρίς να είναι εταιρεία του μητρώου (άρθρο 4 παρ. 2 και του άρθρο 9 παρ. 3 του ν. 3758/2009), συνολικό χρηματικό πρόστιμο ύψους 100.000 Ευρώ.

- Στην εταιρεία FIRST CALL ΑΕ, για συχνότητα οχλήσεων πέραν της μίας ανά δεύτερη ημέρα (άρθρο 4 παρ. 4 του ν. 3758/2009), για κλήση που αφορούσε μη ληξιπρόθεσμη οφειλή (άρθρο 4 παρ. 2 του ν. 3758/2009), για ενημέρωση οικείων (περίπτωση 9 του άρθρου 5 του 3758/2009), συνολικό χρηματικό πρόστιμο ύψους 65.000 Ευρώ.

- Στην εταιρεία KLISIS SA, για συχνότητα οχλήσεων πέραν της μίας ανά δεύτερη ημέρα (άρθρο 4 παρ. 4 του ν. 3758/2009) και για κλήση που αφορούσε μη ληξιπρόθεσμη οφειλή (άρθρο 4 παρ. 2 του ν. 3758/2009), συνολικό χρηματικό πρόστιμο ύψους 45.000 ευρώ.

- Στην εταιρεία PRS HELLAS SA, για κλήση στο χώρο εργασίας, χωρίς να έχει δηλωθεί από τον οφειλέτη ο αριθμός ως μοναδικός (άρθρο 4 παρ. 4 του ν. 3758/2009) και για άρνηση χορήγησης αναλυτικών στοιχείων για το ύψος και την προέλευση της ληξιπρόθεσμης οφειλής (άρθρο 6 παρ. 3 του ν. 3758/2009), συνολικό χρηματικό πρόστιμο ύψους 35.000 Ευρώ.

- Στην εταιρεία EOS MATRIX ΑΕ, για όχληση στο χώρο εργασίας, χωρίς να έχει δηλωθεί από τον οφειλέτη ο αριθμός ως μοναδικός (άρθρο 4 παρ. 4 του ν. 3758/2009), χρηματικό πρόστιμο ύψους 25.000 ευρώ.

- Στην εταιρεία E-VALUE ΜΕΠΕ, για ενημέρωση πριν την πάροδο 10 ημερών από την ημερομηνία που κατέστη ληξιπρόθεσμη η οφειλή (άρθρο 4 παρ. 4 του ν. 3758/2009), χρηματικό πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ.

- Στην εταιρεία TELEPERFORMANCE DEBTORS INFORMATION SERVICES, για ενημέρωση πριν την πάροδο 10 ημερών από την ημερομηνία που κατέστη ληξιπρόθεσμη η οφειλή (άρθρο 4 παρ. 4 του ν. 3758/2009), χρηματικό πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι κατά των αποφάσεων επιβολής προστίμου, χωρεί η άσκηση ενδίκων βοηθημάτων ενώπιον των αρμόδιων Δικαστηρίων σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

www.express.gr

Βόμβα πριν από λίγο. Ο εισαγγελέας Γρ. Πεπόνης, ζητά από τους αρμόδιους να του δώσουν την… αυθεντική λίστα Λαγκάρντ με τα ονόματα που έβγαλαν στο εξωτερικό χρήματα. 

Προφανώς αυτό σημαίνει ότι θεωρεί τη λίστα που του δόθηκε πλαστή η «πειραγμένη». 

Να θυμίσουμε ότι είναι η λίστα από το φλασάκι του Ευάγγελου Βενιζέλου που το κρατούσε δύο χρόνια στο συρτάρι του.

Αν αποδειχθεί ότι υπάρχει πρόβλημα με τα ονόματα στη λίστα, δηλαδή ότι κάποιοι περενέβησαν και έσβησαν ορισμένα, τότε δημιουργείται μείζον θέμα για την κυβέρνηση Παπανδρέου και ειδικά για τους κ. Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλο.

Τώρα, γιατί εμάς κάτι μας λέει πως, τώρα αρχίζουν τα ωραία;...! 
Και θα γίνουν καλύτερα αν αρχίζουν να καλούν και το όνομα Παπανδρέου στις "ενημερωτικές συνεδρίες" οι κ.κ. εισαγγελείς...


Σχόλιο: Το επισημαίνουμε γιατί έχουν κυκλοφορήσει δυο ερμηνείες στο διαδίκτυο.
Η πρώτη θέλει τους οικονομικούς εισαγγελείς να αμφιβάλουν για τη γνησιότητα της λίστας Λαγκάρντ και η δεύτερη ότι οι Πεπόνης και Μουζακίτης υποψιάζονται ακόμα και αλλοίωση…
Διαβάστε τι λέει το έγγραφο που απέστειλαν οι οικονομικοί εισαγγελείς.
“Επειδή κρίνεται αναγκαίο, επί τη βάση των υφιστάμενων δεδομένων να βεβαιωθεί το πραγματικό περιεχόμενο του παραδοθέντος από το Γαλλικό Υπουργείο Οικoνομικών CD για λόγους πρακτικούς, αλλά και αποφυγής των όσων αρνητικών θα σηματοδοτούσε για την περίπτωση, η κίνηση της διαδικασίας παροχής δικαστικής συνδρομής, κρίνομεν σκόπιμον να προβή η Υπηρεσία σας στην επαναζήτηση του συγκεκριμένου CD και παρακαλούμεν, επί του τελευταίου τούτου, να έχομε σχετική θετική ή αρνητική ενημέρωση.
Επιπλέον να μας διαβιβάσετε το παραδοθέν από το Γαλλικό Υπουργείο Οικονομικών CD, το έγγραφο του Γαλλικού Υπουργείου Οικονομικών το οποίο συνόδευε το CD κατά την παράδοσή του και τον αριθμό πρωτοκόλλου του Υπουργείου Οικονομικών που έλαβε ως εισερχόμενο πλέον έγγραφο το ως άνω CD και το συνοδευτικό αυτού έγγραφο”.
Ο John Kennedy  είχε πει κάποτε: εάν κάποιος αποφασίσει να μου πάρει τη ζωή πληρώνοντας με τη ζωή του, έχω χάσει τη ζωή μου»
Πριν από μερικό καιρό, είχαμε το περιστατικό της τρομοκρατικής ενέργειας στο χώρο της Microsoft. Είναι πέραν πάσης αμφιβολίας μια πράξη τρομοκρατική με στόχο την πολιτική κατάσταση που έχει στόχο να υπερβεί τα όρια του ελλαδικού χώρου ενώ στιγματίζει την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα – και την ίδια την Ελλάδα.

Όμως αντιμετωπίζουμε – ευθέως πλέον - και το ενδεχόμενο της κοινωνικής τρομοκρατίας που θα εκπηγάσει από την κοινωνική εξαθλίωση των ελλήνων.  Αυτό κατά τη γνώμη μας είναι το «σημείο τροπής» το οποίο θα επισφραγίσει τις δυσάρεστες εξελίξεις που, μάλλον, θα επακολουθήσουν.
Σε προηγούμενο άρθρο μας είχαμε τονίσει με έμφαση ότι «ο χειρότερος τρομοκράτης είναι η πείνα».Τα γεγονότα, δυστυχώς, έρχονται για να μας δικαιώσουν.  Οι καθημερινές αυτοκτονίες εντίμων ανθρώπων σε πλήρη ανέχεια και η κτηνωδία του συστήματος διακυβέρνησης της χώρας οδηγούν τους εξαθλιωμένους Έλληνες σε πράξεις «λύτρωσης» από την άθλια ζωή στην οποία τους καταδίκασαν  ανέντιμοι και ανίκανοι (;) πολιτικοί της χώρας, οι οποίοι συνεχίζουν στον ίδιο ρυθμό το βιολί τους.

Την εποχή του καλοκαιριού, πριν κάποια χρόνια που η βενζίνη ήταν φθηνή, οι νεκροί από τα αυτοκινητιστικά δυστυχήματα ήταν 60-80 κάθε σαββατοκύριακο.  Είχαμε συνηθίσει και δεν μας προκαλούσαν εντύπωση αυτές οι ειδήσεις.  Η είδηση όμως της αυτοκτονίας κάποιου υπέργηρου νοικοκύρη επειδή αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα μας συγκλονίζει. Ο ένας θάνατος εκτοπίζει το μέγεθος των ογδόντα θανάτων και μας κάνει να σκεπτόμαστε το δικό μας μέλλον και των παιδιών μας.

Οι τράπεζες με τη συλλογιστική του «Σάϋλοκ» τοκογλύφου συνεχίζουν το έργο τους. Κάποιες αποφάσεις δικαστηρίων θυμίζουν, όμως, ότι στη Δικαιοσύνη υπάρχει ακόμη Δικαιοσύνη. Αλλά και αυτή –η δικαιοσύνη- είναι, ακόμη, δέσμια πολλών παραγόντων.

Στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή υπάρχουν πολλά όπλα.  
Υπάρχουν σε χέρια κακοποιών, κυρίως αλλοδαπών παρανόμων, και σε χέρια απλών ανθρώπων.  Η διαδρομή και ο χρόνος από την απελπισία στη σκανδάλη είναι πολύ μικρή και σύντομη.

Το σύστημα πρόληψης του εγκλήματος είναι ανεπαρκέστατο και πολιτικά δέσμιο. Αυτή τη στιγμή εξυπηρετεί τους «επιφανείς της καταστροφής ενός έθνους» και τα συμφέροντά τους – έστω απροθύμως ή δισαπροθύμως.

Κάποια σενάρια –εφιαλτικά και αποτρόπαια- δεν μπορούμε να μην τα σκεφθούμε, ενώ ευχόμαστε να μη συμβούν ποτέ, θα δημιουργούσαν μια πραγματική κόλαση:
Οργισμένοι πολίτες να μπαίνουν σε τράπεζες και να δολοφονούν τους εργαζόμενους εκεί επειδή τους θεωρούν ως τοποτηρητές των δυναστών.

Ομάδες κρούσεως να μπαίνουν σε σούπερ μάρκετ και να ληστεύουν τα ταμεία ενώ μοιράζουν τα προϊόντα στους φτωχούς και ανήμπορους που τους χειροκροτούν με ευγνωμοσύνη.
Οι εύποροι συμπολίτες μας να είναι σε κατάσταση πολιορκίας και απειλών, χωρίς οι ομάδες σωματοφυλάκων – γλισχρα αμειβόμενοι - να μπορούν να τους προστατεύσουν εκουσίως ή ακουσίως.
Απαγωγές σημαινόντων προσωπικοτήτων για είσπραξη λίτρων ή εκδίκηση για ικανοποίηση του κοινού αισθήματος δικαίου.
Εισβολές σε εφορίες και δολοφονία των διευθυντών των εφοριών ή ακόμη, επιθέσεις σε μέλη των οικογενειών τους.
Βίαιες πράξεις σε ιδιοκτήτες που προβαίνουν σε εξώσεις οικονομικά εξαθλιωμένων ελλήνων, όπως και σε ιδιοκτήτες ενεχυροδανειστηρίων .
Εκτελέσεις παρουσιαστών της τηλεόρασης με εγνωσμένη και βεβαιωμένη πολλαπλώς τη «διατεταγμένη υπηρεσία προς όφελος συμφερόντων» προκειμένου να πλουτίζουν.

Τις επιθέσεις σε «κοσμικούς και τηλεπερσόνες όπως και φιλοσόφους - διανοητές της πλάκας» που απολαμβάνουν, και πλουτίζουν από,  τις ψυχοσυναισθηματικές διαστροφές τους.

Ποιος μπορεί να μας πείσει, πλέον, ότι αυτά δεν θα συμβούν;

Σε ένα τέτοιο περιβάλλον ούτε καν οι πολιτικοί μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς.

Ο John Kennedy  είχε πει κάποτε: εάν κάποιος αποφασίσει να μου πάρει τη ζωή πληρώνοντας με τη ζωή του, έχω χάσει τη ζωή μου.»Εδώ βρισκόμαστε και αυτά θα αντιμετωπίσουμε.

Οι ξένοι παράνομοι εγκληματούν σε βάρος του ελληνικού λαού ενώ τα αριστερά κόμματα μιλούν για δημοκρατία και ανθρωπισμό.  Το ίδιο κάνουν και οι πολιτικοί –με τον τρόπο τους φυσικά-, με κάποιες επαινετές εξαιρέσεις.

Προφανώς ήρθε η ώρα να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα.

Ο Ελληνικός λαός που πλήρωσε με περισσότερο από ένα εκατομμύριο νεκρούς τον εμφύλιο πόλεμο –εξαιτίας, πάλι, των πολιτικών,- έχει να τακτοποιήσει ένα λογαριασμό.

Ο εχθρός δεν είναι, πλέον, η καγκελλάριος Μέρκελ με τους δορυφόρους της.  Είναι όλοι όσοι –εντόπιοι, πολιτικοί, μέσα μαζικής ενημέρωσης, τραπεζίτες, κλπ.- δεν κάνουν τίποτε για τη σωτηρία και την ανακούφιση των  «εν απογνώσει και ταλαιπωρία» διαβιούντων ελλήνων.

Αυτά λέγονται σήμερα και αυτά συζητούνται δημόσια.

Το πρώτο «μπάμ» θα φέρει και άλλα πολλά και πολλά άσχημα.

Ας δούμε τα θα γίνει…
Κάποια στιγμή οι σφαίρες δεν θα γράφουν το όνομα του … αποστολέα θα έχουν όμως … «παραλήπτη». Κανένας δεν θα είναι ασφαλής σ αυτόν τον τόπο.
Πάντως, φαίνεται ότι οι πολιτικοί μας δεν ξύπνησαν ακόμη … Εισπράττουν, όμως ! Η ευθύνη τους είναι μεγάλη όσο ποτέ άλλοτε.

Μακάρι, και με τις … ευλογίες της Ορθοδόξου Ελληνικής Εκκλησίας, να μη συμβεί τίποτε από αυτόν τον εφιάλτη.


Ο Κοινιοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ με αφορμή τα όσα ελέχθησαν για «ελεύθερο Αιγαίο» μεταξύ του Προέδρου της Ελληνικής Βουλής Ευάγγελου Μεϊμαράκη και του Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, έκανε την εξής δήλωση:

«Είναι γνωστές οι ιδιοκτησιακές βλέψεις της Τουρκίας στο Αιγαίο. «Στο «Αιγαίο ΜΑΣ», όπως το ανέφερε σήμερα απευθυνόμενος στον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης μέσα στο ναό της Ελληνικής Δημοκρατίας, δηλαδή μέσα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Για τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ η στάση της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά και τα δώρα και τα λεγόμενα του Προέδρου της Ελληνικής Βουλής στον κ. Νταβούτογλου, μας δημιουργούν το ερώτημα αν είναι η συνέχεια της χθεσινής επίσκεψης στην Ελλάδα της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ.

Θα μείνει τίποτα ελληνικό; Θα μείνει τίποτα στην Ελλάδα;

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΓΓΥOΜΑΣΤΕ. ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ. ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ».

Η χώρα μας θα μπορούσε να ξεπεράσει τη Φινλανδία και να γίνει ως το 2016 η μεγαλύτερη χώρα παραγωγής χρυσού της Ευρώπης, αναφέρει σε δημοσίευμά του το Bloomberg.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο, γίνονται κινήσεις ώστε να «ξεμπλοκάρουν» συμφωνίες που παρέμεναν «στον πάγο» για περισσότερο από μια δεκαετία, λόγω της γραφειοκρατίας και των περιβαλλοντικών κανονισμών.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, η εξόρυξη χρυσού αρχίζει να «πατάει γκάζι» χάρη στο επονομαζόμενο πρόγραμμα fast-track εγκρίσεων έργων.

Η Eldorado Gold Corp και η Glory Resources Ltd αναπτύσσουν τέσσερα ορυχεία, τα οποία μπορούν να καταστήσουν την Ελλάδα τον μεγαλύτερου παραγωγό χρυσού της Ευρώπης μέχρι το 2016.

Η καναδέζικη και η αυστραλιανή εταιρεία δήλωσαν πως τα projects τους θα προσθέσουν περίπου 425.000 ουγκιές χρυσού μέχρι το 2016, αξίας 757 εκατ. δολαρίων (τιμή spot 5ης Οκτωβρίου), στις 16.000 ουγκιές που παρήγαγε η χώρα το 2011.

Η Φινλανδία, η οποία εξόρυξε πέρυσι 220.000 ουγκιές χρυσού, κατέχει την 40η θέση στην παγκόσμια κατάταξη των παραγωγών χρυσού.


Σχόλιο ιστολογίου: Προσθέτοντας ένα νέο: Και η Ιρλανδία έχει υδρογονάνθρακες... Τελικά, μήπως είναι μεγάλη σύμτωση όσοι έχουν ορυκτό πλούτο να μπαίνουν στη φάκα του ΔΝΤ;
Γενική είναι η παραδοχή ότι ο λαός της Αθήνας απείχε και χθες από το εκτονωτικό happening που επιχείρησαν τα συστημικά κόμματα που διαγκωνίζονται για καλύτερη θέση στη νομή της κοινωνίας και οι κομματικοί συνδικαλιστές που ανησυχούν μήπως χάσουν τον έλεγχο του πραγματικού εργατικού κινήματος που κάποια στιγμή (που θα πάει!!) θα εμφανιστεί.
 
Η ίδια βαρετή πλέον εικόνα. Το κομματικό ΠΑΜΕ του συστημικού ΚΚΕ, έκανε το καθιερωμένο δρομολόγιό του και αποχώρησε. Ο ΣΥΡΙΖΑ με…. συνδικαλιστές του παλιού ΠΑΣΟΚ και με τον Πρόεδρο του αριστερού κόμματος της Γερμανίας (αλήθεια εκεί δεν είχαν κομμουνισμό με τον Χόνεκερ;) και στο τέλος τα γνωστά επεισόδια για να «σφυριχτεί» η λήξη της τελετής.

Μπορεί το ολιγαρχικό κομματικό σύστημα να προσπαθεί να αποπροσανατολίσει το λαό, να εκτονώνει τη λαϊκή οργή και να εμφανίζεται προς τα έξω ως δήθεν λαϊκός αγώνας ο εσωσυστημικός διαγκωνισμός για κατάληψη καλύτερης θέσης στη νομή της κοινωνίας, αλλά η ίδια κοινωνία είναι βαθιά προβληματισμένη, γι’ αυτό και έχει αποσυρθεί.

Αυτή όμως η απόσυρση δεν είναι μόνιμη και δεν σημαίνει και παραίτηση. Σημαίνει βαθύ προβληματισμό και αναζήτηση μιας αληθινά δημοκρατικής και πάνω απ’ όλα εξωσυστημικής λύσης. Δηλαδή λύσης που δεν θα προέρχεται από το ίδιο το σάπιο και διεφθαρμένο ολιγαρχικό κομματικό σύστημα.

Το επίπεδο μιας κοινωνίας ως πολιτισμός και ως ανθρωπιά αποδεικνύεται μέσω των πράξεων της απέναντι στους αναξιοπαθούντες  και στους ανθρώπους με προβλήματα υγείας  αλλά και στο μέλλον της , στα ίδια τα παιδιά και την νεολαία της.

του Ευάγγελου Σταυριανάκη

Το επίπεδο της κοινωνίας μας έχει πιάσει πάτο.  Η οικονομική ανέχεια, η ψυχολογική πίεση και η υποκρισία των κυβερνόντων έχει ξεπεράσει τα ανθρώπινα όρια.

Χρειάζεται να καταλάβουμε και να συνειδητοποιήσουμε την κατάστασή μας όχι μόνο από οικονομικής πλευράς αλλά και ως άνθρωποι. Κάποιοι από εμάς κάνουν κάποια βήματα. Αλλά δεν φτάνουν αυτά. Η πυγμή ενός ανθρώπου δεν φτάνει μόνη της. Χρειάζεται συλλογικότητα και επιμονή.

Η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει πολλές φορές, οικονομικά όμως. Πάντοτε υπήρχαν αξίες πάνω στις οποίες οικοδομούσε κάθε νέο κάστρο, αφού είχε πέσει κάτω το προηγούμενο. Τα θεμέλια μας , οι αξίες μας είναι οι ρίζες μας. Και ο τόπος αυτός έχει πολλές ρίζες και πολύ παλαιές. Είναι δυνατές, καιρός να τις ποτίσουμε με νέες ιδέες και να τις καλλιεργήσει η νεολαία, οι νέοι άνθρωποι.

Οι νέοι είναι το μέλλον και οι ηλικιωμένοι οι δάσκαλοι που θα μας ωθήσουν να πάμε μπροστά. Μην κάνουμε πίσω γιατί κάποιος αποφάσισε για την Ελλάδα δίχως να μας ρωτήσει, δίχως να μας πει, δίχως να μας περιμένει. Εμείς και όλοι μας είμαστε οι προστάτες της κοινωνικής ειρήνης και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Αυτοί απλά είναι μπράβοι καλοπληρωμένοι. Είναι μισθοφόροι αλλά εμείς είμαστε στην πατρίδα μας. Από πότε πολεμάει καλύτερα ένας που είναι μισθοφόρος από αυτόν που πολεμάει για το δίκαιο της πατρίδας του.

Ο Έλληνας θα κάνει πάλι την διαφορά, απλά χρειάζεται να το πιστέψει και να σηκώσει ανάστημα, όλοι μας και αυτοί που θεωρούν τους εαυτούς τους άξιους  να κυβερνήσουν, θα έχουν την ευκαιρία να το αποδείξουν όχι σε εμάς αλλά στην ιστορία.

Η ιστορία θα μας κρίνει.

Πηγή: Free Pen


  • Τον όλμο που έπεσε στην Τουρκία έριξαν μισθοφόροι και ήταν αμερικανικής κατασκευής
  • Πιόνι των ΗΠΑ ο Ερντογάν και επικίνδυνος για την Τουρκία, αφού δέχθηκε την εν ψυχρώ δολοφονία Τούρκων πολιτών

Νέες αποκαλυπτικές πληροφορίες, σχετικά με το ποιοι στην πραγματικότητα έριξαν τον όλμο που προσγειώθηκε στην Τουρκία στις 3 Οκτωβρίου, δικαιώνουν την άποψη του δημοσιογράφου Rick Rozoff, όπως την είχαμε παρουσιάσει στο Ας Μιλήσουμε Επιτέλους.

Και επιμέναμε στην οφθαλμοφανή προβοκάτσια, αφού αποτελεί πάγια τακτική των Τούρκων (ας θυμηθούμε τις προβοκάτσιες στην Κύπρο πριν την εισβολή των τουρκικών στρατευμάτων) να δημιουργούν τις συνθήκες πολέμου, όταν οι ίδιοι επιθυμούν να κάνουν πόλεμο στο όνομα της ειρήνης και της ασφάλειας Τούρκων ή τουρκόφωνων πολιτών. Βέβαια, οπαδοί των ίδιων πρακτικών εμφανίζονται να είναι και οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, οι οποίες φροντίζοντας για το καλό της παγκόσμιας ειρήνης, έχουν πνίξει την ανθρωπότητα στο αίμα... Και αφού αυτή τη στιγμή οι ΗΠΑ έχουν συμφέρον από την τουρκική στρατιωτική εισβολή στην Συρία, προκειμένου να ρίξουν από την εξουσία τον Άσαντ, όλα επιτρέπονται.

Το τραγικό είναι πως ο Τούρκος πρωθυπουργός δέχθηκε - έστω και σιωπηλά - την ψυχρή δολοφονία Τούρκων πολιτών, προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των ΗΠΑ, ενώ γνωρίζει πως την ίδια στιγμή οι ΗΠΑ προχωρούν στην υλοποίηση του διαμελισμού της Τουρκίας.

Στο φως της δημοσιότητας έχουν έλθει πληροφορίες από τουρκική εφημερίδα ότι ο όλμος που έπεσε στην τουρκική πόλη πριν από μια εβδομάδα ήταν προβοκάτσια από τους αντάρτες της Συρίας, προκειμένου να δώσουν στην Άγκυρα αφορμή για στρατιωτική εμπλοκή. Από την επίθεση στην τουρκική πόλη είχαν σκοτωθεί πέντε άτομα και τραυματίστηκαν 15. Η ρίψη του όλμου έγινε η αιτία για ανταλλαγές πυρών πυροβολικού μεταξύ Τουρκίας και Συρίας που συνεχίζονται μέχρι και σήμερα, για έκτη συνεχόμενη ημέρα.

Αρχικά ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών είχε δηλώσει πως επρόκειτο για βλήμα D30 πυροβολικού των 122 χιλιοστών, αλλά σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το RT News, που αναφέρει δημοσίευμα του αρχισυντάκτη της τουρκικής εφημερίδας «Yurt», Merdan Yanardag, ο όλμος ήταν τελικά αμερικανικής κατασκευής, αποκλειστικά σχεδιασμένος για χρήση από το ΝΑΤΟ, τον είχε προμηθευτεί ο τουρκικός στρατός και στη συνέχεια τον έδωσε ως βοήθεια στους ισλαμιστές του λεγόμενου "Ελεύθερου Συριακού Στρατού".

Συντάκτης του πρακτορείου Pan-African Νews Wire δήλωσε στο δίκτυο Russia Today:
"H Toυρκία είναι εδώ και χρόνια μέλος του ΝΑΤΟ δεν αποτελεί έκπληξη ότι οι ενέργειές της εναρμονίζονται με αυτές άλλων νατοϊκών δυνάμεων. Οπότε είναι πολύ φυσικό να έχει συμβεί κάτι τέτοιο. Η Άγκυρα δεν προβαίνει ποτέ σε καμία στρατιωτική πρωτοβουλία και δεν σχεδιάζει καμιά στρατιωτική τακτική εάν δεν έχει προηγουμένως συνεργαστεί πλήρως με τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ".

Δεν είναι λίγοι αυτοί που φοβούνται ότι η κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί θα οδηγήσει σε περιφερειακή σύρραξη. Μάλιστα, ο πολιτικός αναλυτής Dan Glazebrook δήλωσε στο RT News την άποψή του ότι η Άγκυρα επιχειρεί να παρασύρει το ΝΑΤΟ σε πόλεμο με τη Συρία:

"Από τη μια πλευρά, οι Τούρκοι προσπαθούν να προσφέρουν κάλυψη στους μισθοφόρους για να συνεχίσουν τον πόλεμο, αφού συνειδητοποιούν ότι οι τελευταίοι δεν έχουν σημειώσει παρά ήττες. Ρίχνουν, επομένως, συνεχώς όλμους εναντίον της Συρίας, προκειμένου να μην χάσουν πολλές από τις θέσεις τους. Αλλά, κατά την προσωπική μου άποψη, μέσω αυτών των προκλήσεωνμ επιδιώκουν επίσης να διευκολύνουν το ΝΑΤΟ να επέμβει στην περιοχή, με έναν αιφνίδιο πόλεμο, ο οποίος θα ήταν ίσως το μόνο πράγμα που θα βοηθούσε τους μισθοφόρους να επικρατήσουν".
με πληροφορίες από Russia Today News


Γράφει ο Νίκος Ελευθερόγλου

Γιατί ήρθε η κυρία Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα; Για ποιον λόγο έγινε η πρωτεύουσα για έξι ώρες έρημη πόλη; Αυτό το ερώτημα θέτουν ψύχραιμοι παρατηρητές. Η Γερμανίδα καγκελάριος επί της ουσίας ήλθε, είδε και απήλθε χωρίς να δεσμευτεί για τίποτε. Χωρίς καν να επαναλάβει κάποιες από τις δακρύβρεχτες δηλώσεις που έκανε τον τελευταίο καιρό ότι... ματώνει η καρδιά της για όσα περνούν οι Έλληνες συνταξιούχοι και άνεργοι.

Ούτε καν δήλωση-δέσμευση ότι η Ελλάδα ήταν και θα παραμείνει μέλος της ευρωζώνης δεν έκανε η κυρία Μέρκελ.

Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμη και κυβερνητικοί παράγοντες, που δεν ήταν αιθεροβάμονες ή δεν τροφοδοτούσαν τα «παπαγαλάκια» τόσο του Βερολίνου όσο και των Αθηνών, έμειναν έκπληκτοι από τη συμπεριφορά της Γερμανίδας καγκελαρίου, που το μόνο που έδωσε ήταν η... μερικών ωρών γενναιόδωρη παρουσία της. Σαν να μας έλεγε ότι και... χάρη μας έκανε!

Και αυτό γιατί όλα τα θέματα που η ελληνική κυβέρνηση είχε αξιολογήσει ως μείζονα δεν βρήκαν ανταπόκριση.

1. Για το θέμα της δόσης: Η κυρία Μέρκελ δεν άναψε πράσινο φως για τα 31,5 δισ. Εκείνο που έγινε ήταν να ξεκαθαριστεί ότι η χώρα μας δεν θα τη λάβει πριν από τη Σύνοδο Κορυφής. Το αντίθετο. Φαίνεται ότι η ημερομηνία εκταμίευσης της δόσης πήγε ακόμη πιο πίσω. Άρχισαν να μιλούν τώρα για αρχές Δεκεμβρίου, την ώρα μάλιστα που ο κ. Σαμαράς έχει εκπέμψει SOS ότι τα ταμειακά αποθέματα της χώρας επαρκούν έως τον Νοέμβριο.

2. Δεν ξεκαθαρίστηκε καν αν θα δοθεί σε μία δόση ή τμηματικά, κάτι που θα επιτείνει την αγωνία της Ελλάδας.

3. Όλα δείχνουν ότι η χώρα θα περιμένει το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών και των συνθηκών που θα διαμορφωθούν έπειτα από αυτό. Το μαρτύριο της σταγόνας θα συνεχιστεί, χωρίς μάλιστα να θεωρείται δεδομένο ότι θα παραμείνουμε στο ευρώ, όπως είμαστε σήμερα. Εξ ου και οι ευχές για παραμονή της χώρας μας στο ευρώ και όχι η δέσμευσή της.

4. Η τελική απόφαση θα ληφθεί μετά τη Σύνοδο Κορυφής και αφού η χώρα μας έχει πάρει όλα εκείνα που της έχουν ζητηθεί, με αποκορύφωμα τις... αβγατισμένες υποχρεώσεις μας, που έφτασαν αισίως τις 89!

5. Η επιμήκυνση κοντεύει να γίνει δώρο... άδωρο, μια και, αν τα μέτρα ληφθούν το 2013, τότε δεν θα υπάρχει κανένα όφελος για τη χώρα μας.

6. Αυξήθηκαν οι πιέσεις να ψηφιστούν τα μέτρα πριν από τη Σύνοδο Κορυφής, κάτι που θα δοκιμάσει τις ενδοκυβερνητικές ισορροπίες.

7. Το μόνο που ενδιέφερε την κυρία Μέρκελ και έγινε σαφές είναι οι «μπίζνες» που σχεδιάζει η Γερμανία επί ελληνικού εδάφους, με άξονα τον κ. Φούχτελ που έχει «χρεωθεί» τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.Η Μέρκελ δεν είναι μόνον αρχηγός του μεγαλύτερου κράτους της Ε.Ε. αλλά σύμβολο μίσους των θυσιών στο κοινωνικό επίπεδο, μία προσωποποίηση της αποικιοκρατίας της λιτότητας, επισημαίνεται στο χθεσινό πρωτοσέλιδο άρθρο γνώμης στην εφημερίδα Financial Times Deutschland με τίτλο «Το δυσκολότερο ταξίδι της Μέρκελ». Επομένως, η Μέρκελ δεν πρέπει να περιοριστεί σε συζητήσεις για την τρέχουσα κατάσταση. Η Ελλάδα κινδυνεύει με κοινωνική και πολιτική κατάρρευση, προειδοποιεί το ίδιο άρθρο. Είναι ακατανόητο, τονίζεται στο άρθρο, το γιατί η Μέρκελ καθυστέρησε τρία ολόκληρα χρόνια να επισκεφθεί την Ελλάδα, η κατάσταση της οποίας απετέλεσε κάποια στιγμή κίνδυνο για ολόκληρη τη Νομισματική Ενωση. Ωστόσο, το λάθος της το διορθώνει τώρα!..

Το περιοδικό Der Spiegel αναρωτιόταν τις προάλλες «γιατί μας μισούν», παραπέμποντας στην αντίστοιχη απορία του Τζορτζ Μπους μετά την 11η Σεπτεμβρίου 2001. Οπως η Αμερική εισέπραξε τον φθόνο των υποδεέστερων ανταγωνιστών και την οργή των θυμάτων της σε παγκόσμια κλίμακα, το ίδιο αρχίζει να εισπράττει και η Γερμανία στον ευρωπαϊκό Νότο. Αν η Γερμανία βλέπει τον εαυτό της ως τον γενναίο πυροσβέστη που επεμβαίνει σε κάθε πυρκαγιά στην Ευρώπη, «οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι θεωρούν ότι η Γερμανία είναι ο εμπρηστής», έγραφε πρόσφατα ο βρετανικός Economist. Στη χορεία όσων καυτηριάζουν την ιθύνουσα τάξη της Γερμανίας για οικονομικό εθνικισμό προστέθηκαν πρόσφατα και πολιτικοί που έχουν υπηρετήσει επί δεκαετίες τη γερμανική σύλληψη της ΟΝΕ. Οπως έγραψε ο Μπερνάρ Κασέν στο περιοδικό Le Monde diplomatique διαπιστώνεται «συναίνεση του Βερολίνου», κατ’ αναλογία προς την επώδυνη «συναίνεση της Ουάσιγκτον» που επέβαλε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στη Λατινική Αμερική και την Αφρική κατά τις δεκαετίες του ’80 και του ’90.

Μέχρι πρόσφατα γνωρίζαμε ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση εδράζεται στο τρίγωνο Βρυξέλλες - Στρασβούργο - Λουξεμβούργο, που φιλοξενούν την Κομισιόν, το Ευρωκοινοβούλιο και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αντίστοιχα. Στο εξής θα πρέπει να συμβιβαστούμε με την ιδέα μιας Ευρώπης, όπου οι κρίσιμες αποφάσεις λαμβάνονται στο τρίγωνο με κορυφές το Βερολίνο, έδρα της γερμανικής καγκελαρίας, τη Φρανκφούρτη, όπου φιλοξενείται η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, και την Καρλσρούη, όπου βρίσκεται το γερμανικό συνταγματικό δικαστήριο, ύστατος κριτής των ευρωπαϊκών συνθηκών. Το ρητορικό ερώτημα του Κίσινγκερ (Ευρωπαϊκή Ενωση; Και σε ποιον απ’ όλους να τηλεφωνήσει ο Λευκός Οίκος όταν χρειαστεί;) βρήκε επιτέλους την απάντησή του: Στην Αγκελα Μέρκελ!

Ο Μάρτιν Γουλφ έγραφε πρόσφατα στους Financial Times ότι όσο τραβηγμένο και αν ακούγεται σήμερα, είναι πιθανό ο «ιός» της κρίσης να πλήξει και την εύρωστη Γερμανία. «Το Βερολίνο είτε θα αποχωρήσει από το ευρώ είτε θα βοηθήσει αποφασιστικά τον Νότο», επισημαίνει ο επικεφαλής αρθρογράφος των F.T. Πολλοί εκτιμούν ότι αν το 2010/11 σφραγίστηκε από τη δημοσιονομική κρίση στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, το 2013 μπορεί να δει αυτήν την κρίση να μεταφέρεται στον ίδιο τον πυρήνα της.

Αλλά οι Γερμανοί θεωρούν πως οι ίδιοι είναι τα πραγματικά θύματα της κρίσης. Οι Γερμανοί υπήρξαν πάντα άψογοι, δεν έζησαν ποτέ πάνω από τις δυνάμεις τους, δεν δανείστηκαν χρήματα για να αγοράσουν πράγματα που δεν χρειάζονταν. Οταν οι άλλοι έκαναν πάρτι, εκείνοι υπέμεναν στωικά την περικοπή των μισθών τους. Αν, λοιπόν, τώρα βοηθούν, το κάνουν από φιλανθρωπία.

Αλλά αυτή η εικόνα είναι η μισή αλήθεια. Η άλλη μισή είναι ότι την εποχή των παχειών αγελάδων οι Γερμανοί τραπεζίτες δάνειζαν όλο τον υπόλοιπο κόσμο σαν τρελοί. Ακολουθώντας μια φρόνιμη πολιτική στο εσωτερικό, δάνειζαν τους Αμερικανούς, τους Ιρλανδούς, τους Ισλανδούς και φυσικά τους Ελληνες, για να κάνουν όποια τρέλα ήθελαν. Σε ένα άρθρο του στο «Vanity Fair» που έχει γράψει ιστορία, ο Μάικλ Λιούις προσφέρει μια ψυχαναλυτική εξήγηση: οι Γερμανοί έχουν ταυτόχρονα μια έμμονη ιδέα με την καθαριότητα και με τη βρωμιά. Εξωτερικά είναι πεντακάθαροι και εσωτερικά κοπρολάγνοι.

Ολόκληρη η παράδοσή τους είναι γεμάτη με παροιμίες και ανέκδοτα που περιστρέφονται γύρω από τα κόπρανα και τον πρωκτό. Ετσι συνέβη και με την οικονομική κρίση: οι γερμανικές τράπεζες που ήθελαν να κυλιστούν λίγο στη βρώμα έπρεπε να απευθυνθούν στο εξωτερικό. Δεν ωφελεί, λοιπόν, να ισχυρίζονται ότι είδαν φως κι ανέβηκαν. Ούτε μπορεί η κυβέρνηση του Βερολίνου να νίπτει τας χείρας της.

Οπως λέει και ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Γκόρντον Μπράουν, η Γερμανία πρέπει να αντιληφθεί ότι όπως υπήρξε μέρος του προβλήματος, έτσι πρέπει να γίνει μέρος και της επίλυσής του.

Η γλώσσα του σώματος είναι αυτή που λέει τις μεγάλες αλήθειες. Έτσι, χθες ο Αντώνης Σαμαράς μιλούσε, αλλά τις μεγάλες αλήθειες τις είπε με το… σώμα του, αφού έδειχνε –το λιγότερο- απελπισμένος δίπλα στην Μέρκελ, η οποία ήρθε στην χώρα μας σε μία επίσκεψη αστραπή, για να μας πει πως εύχεται η Ελλάδα να μπορέσει να παραμείνει στο ευρώ και πως έχουμε πολλές προσπάθειες ακόμη να κάνουμε ως χώρα.

Το ζητούμενο, όμως, δεν είναι τι δήλωσε στις επίσημες ανακοινώσεις της προς τους Έλληνες πολίτες η γερμανίδα καγκελάριος, αλλά το τι δήλωσε –ή απαίτησε, αν κρίνουμε από τη γλώσσα του σώματος του φερόμενου ως πρωθυπουργού της Ελλάδας- στον Αντώνη Σαμαρά. Πιθανότατα θα το μάθουμε από γεγονότα που θα ακολουθήσουν και πολιτικές αποφάσεις που θα εμφανιστούν από το πουθενά, στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Όμως, αξίζει να διερευνήσουμε πέραν από τους μέχρι στιγμής δημοσιοποιηθέντες λόγους και δύο παραμέτρους οι οποίες φαίνεται να απασχολούν σημαντικά την κυρία Μέρκελ.

Με δεδομένη την προγραμματισθείσα συνάντηση με επιλεγμένους Έλληνες επιχειρηματίες είναι σαφές πως η κυρία Μέρκελ ήρθε για να κινήσει (πιέσει το λέμε στα Ελληνικά) τα κατάλληλα νήματα, ώστε να προχωρήσουν τα απαραίτητα deals γερμανών επιχειρηματιών στην Ελλάδα. Και αυτές οι συμφωνίες έχουν να κάνουν είτε με χρυσοφόρα φιλέτα της Ελληνικής παραπαίουσας οικονομίας, είτε με ειδικούς όρους «επενδύσεων» από την Γερμανία στην Ελλάδα.

Οι ΕΟΖ, είναι απολύτως σαφές πως αποτελούν έναν από τους κύριους στόχους της γερμανικής επιχειρηματικότητας στην χώρα μας. Ο κ. Φούχτελ δεν έκανε τόσα χιλιόμετρα μέσα στην Ελληνική επικράτεια, για να γνωριστεί με τους Έλληνες πολίτες, ούτε –φυσικά- για να γνωρίσει την Ελληνική φύση. Ο κ. Φούχτελ είναι ο άνθρωπος της Μέρκελ που κλείνει δουλειές από καμήλες μέχρι και… «αρκούδες». Και με δεδομένο το ότι η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε «αρκούδα» που χορεύει στον ρυθμό του «αρκουδιάρη» (βλ. Γερμανία), είναι πασιφανές πως το επόμενο διάστημα θα πρέπει να περιμένουμε υπερκινητικότητα της Ελληνικής (ανθυπο)κυβέρνησης στον τομέα των ΕΟΖ. Ήδη, έχει στοχευθεί ο βόρειος Έβρος (ελέω της πρώην υπαλλήλου της Deutche Bank κ. Καραγιάννη), μέρος της Θράκης στους νομούς Ξάνθης και Ροδόπης, η Πελοπόννησος και φυσικά η Κρήτη και η Δυτική Μακεδονία, που αποτέλεσαν περιοχές συχνών επισκέψεων του γερμανού οργανωτή καμηλοδρομιών και ανθύπατου της κυρίας Μέρκελ στην Ελλάδα, κ. Φούχτελ.

Τα υπάρχοντα κεφάλαια που περιμένουν να έρθουν μέσω των ΕΣΠΑ στην Ελλάδα, ορέγονται οι Γερμανοί επιχειρηματίες που σκοπεύουν να επενδύσουν στην χώρα μας με… δικά μας λεφτά! Βεβαίως, επειδή κάθε επένδυση είναι ρίσκο, θέλουν να εξασφαλίσουν και τις ΕΟΖ, με βάση τις οποίες θα τους παρέχονται και ειδικά οικονομικά φορολογικά οφέλη, ειδικό εργασιακό καθεστώς ημερομισθίων, και ασφαλίσεων, καθώς και μία σειρά άλλων ειδικών συνθηκών που θα δημιουργηθούν προκειμένου να εξασφαλισθεί η έλευση των γερμανών επιχειρηματιών, οι οποίοι –επαναλαμβάνουμε- θα «επενδύσουν» με χρήματα που έχουν εξασφαλισθεί μέσω των ΕΣΠΑ για την ανάπτυξη στην Ελλάδα!

Όμως, η κυρία Μέρκελ ενδιαφέρεται και για ένα άλλο «φλέγον» για την Γερμανία θέμα. Την εξασφάλιση ενεργειακών πόρων, η οποία θα απαγκιστρώσει το Βερολίνο από την μέχρι στιγμής υπάρχουσα εξάρτησή του από το φυσικό αέριο που του παρέχει η Μόσχα και θα εξασφαλίσει μία πηγή ενέργειας περισσότερο ασφαλή και φυσικά… φθηνότερη. Και αυτή η πηγή ενέργειας βρίσκεται στην Δυτική Μακεδονία (λιγνίτης), αλλά και στην Κρήτη (πράσινη ενέργεια και ίσως κάποιο «κομματάκι» από το φυσικό αέριο στην περιοχή της Γαύδου).

Η δυτική Μακεδονία αποτελεί έναν κατ’ εξοχήν στόχο της Γερμανίας, αφού με δεδομένη την απόφαση της Ελληνικής κυβέρνησης να πουλήσει την ΔΕΗ, προσφέρεται η δυνατότητα στην Γερμανία να αποκτήσει πρόσβαση στην φτηνή παραγωγή ενέργειας και την μεταφορά και πώλησή της στους γερμανούς πολίτες. Δυστυχώς, στην συγκεκριμένη περίπτωση, κι επειδή το Σύνταγμα της Ελλάδας ορίζει σαφέστατα πως οτιδήποτε βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια της Ελληνικής γης ανήκει αποκλειστικά στον Ελληνικό λαό και κανείς δεν μπορεί να το πουλήσει ή να το αγοράσει, η κυρία Μέρκελ μάλλον σκέφτηκε πως είναι η καλύτερη στιγμή να πιέσει για να ξεκινήσουν διαδικασίες που θα καταστήσουν νομότυπη την πώληση της ΔΕΗ (αυτές οι διαδικασίες ξεκίνησαν ήδη από τον Παπακωνσταντίνου, όταν αυτός τοποθετήθηκε υπουργός Ενέργειας) και την αγορά της από κάποια γερμανική εταιρεία.
Το έγκλημα –μόνο ως έγκλημα μπορεί να χαρακτηρισθεί- που καλείται να ολοκληρώσει η κυβέρνηση Σαμαρά, μέσω της πώλησης της ΔΕΗ, είναι κάτι που δεν μπορεί να προσπερασθεί τόσο εύκολα, αφού αυτή τη στιγμή το ήδη εξορυχθέν ορυκτό (λιγνίτης) με βάση στοιχεία που έχει δημοσιεύσει η ίδια η ΔΕΗ, είναι σε τέτοια ποσότητα, που εάν πωληθεί με τις τρέχουσες διεθνείς εμπορικές τιμές, καλύπτει το ποσό των 360 δισ. ευρώ…! Σε ποιά τιμή, θα πουλήσει άραγε ο Αντώνης Σαμαράς τον Ελληνικό λιγνίτη και τις υπόλοιπες εγκαταστάσεις της ΔΕΗ, αφού πρώτα τροποποιήσει τη σχετική νομοθεσία, για να μπορεί να είναι νομότυπη μία τέτοια πώληση; Γιατί δεν έχει προτείνει η κυβέρνηση την πώληση του ήδη εξορυχθέντος λιγνίτη; Γιατί κανείς δεν αναφέρεται σε αυτόν;

Η κυρία Μέρκελ, λοιπόν, ήρθε στην Ελλάδα, για να προλάβει πιθανές γεωπολιτικές εκρήξεις, αλλαγές και κλίμα αστάθειας, τόσο στην Ανατολική Μεσόγειο, όσο και στην Ελληνική πολιτική σκηνή. Βλέπετε, «των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν» και η κυρία Μέρκελ έκανε την κίνησή της εν όψει μίας επερχόμενης πολύ δύσκολη χρονικής περιόδου, αφού με το τέλος των αμερικανικών εκλογών αναμένεται κατακλυσμός εξελίξεων που αυτή τη στιγμή αναμένουν την καταληκτική ημερομηνία της 6ης Νοεμβρίου και τον επόμενο αμερικανό πρόεδρο…
Η κυρία Μέρκελ έκανε μία κίνηση «ό,τι προλάβω και όσα προλάβω να πάρω». Μόνο που ο πανικόβλητος Αντώνης Σαμαράς δεν φαίνεται να άγεται και να φέρεται τόσο ισχυρά από το «γερμανικό άρμα», αφού η πολιτική παράδοση στην Ελλάδα, θέλει τις ισχυρές δυνάμεις να βρίσκονται πέραν του Ατλαντικού… Έτσι, η κυρία Μέρκελ έκλεισε –προφανώς- το deal για το θέμα των ΕΟΖ και περιμένει να «αρπάξει» οποιαδήποτε ευκαιρία εμφανιστεί στη Δυτική Μακεδονία ή στην Κρήτη (Θράκη και Πελοπόννησος θεωρούνται δεδομένες ως ΕΟΖ). Εξάλλου, όπως λέει και ο καλός κλέφτης: «ό,τι αρπάξεις, καλό είναι…»"...οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ κρούουμε στον Ελληνικό Λαό τον κώδωνα του κινδύνου για την σχεδιαζόμενη κοσσοβοποίηση της Θράκης..."
Της Έλενας Κουντουρά
Η φετινή, ενενηκοστή, επέτειος μνήμης του...
ολοκαυτώματος και του εθνικού ξεριζωμού των Ελλήνων της Μικράς Ασίας αναμοχλεύει στη συνείδησή μας τις εκκρεμότητες με το χθες και τις προκλήσεις για το σήμερα και το αύριο που έχουμε να αντιμετωπίσουμε στις σχέσεις μας με την Τουρκία.

Αρχίζοντας από τις εκκρεμότητες, ας μείνουμε στην επέτειο μνήμης καθαυτή. Είναι όχι μόνο πολιτικό, αλλά εθνικό χρέος για όλους μας να αγωνιστούμε για τη διεθνή αναγνώριση της μικρασιατικής καταστροφής ως πράξη εθνοκάθαρσης και γενοκτονίας. Μόνο έτσι θα δικαιωθεί η μνήμη των προγόνων μας και θα βρει ανάπαυση για πάντα η ψυχή τους.
Μόνο έτσι θα αποκαλυφθεί επίσης το πραγματικό πρόσωπο της Τουρκίας και του Κεμάλ, τον οποίο διαφημίζουν οι Τούρκοι ως πατέρα του έθνους τους και μέγα μεταρρυθμιστή. Ιδού η Ρόδος λοιπόν και όποιος δηλώνει αντίθετος με την εκπλήρωση αυτού του χρέους, ας δηλώσει ταυτόχρονα και οπαδός του ιδεολογικού στρατοπέδου των πρεσβευτών του δόγματος της απάλειψης της ιστορικής μας μνήμης (δηλαδή του δόγματος της εθνικής μας εξαφάνισης), οι οποίοι το μόνο που δεν ανέφεραν ανάμεσα στους ανιστόρητους ισχυρισμούς τους, ήταν ότι οι Έλληνες Σμυρνιοί και Μικρασιάτες συνωστίζονταν για το ποιος θα πρωτομπεί στα κρουαζιερόπλοια αναψυχής που τους περίμεναν.
Περνώντας στο σήμερα και στο αύριο, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ κρούουμε στον Ελληνικό Λαό τον κώδωνα του κινδύνου για την σχεδιαζόμενη κοσσοβοποίηση της Θράκης, με την μεταφορά εκεί των -μουσουλμάνων στην πλειοψηφία τους- λαθρομεταναστών της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς» και τη δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών, γεγονότα που έρχονται να κουμπώσουν με την παράνομη, πρακτορική, αποσχιστική δράση του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής, όπως επίσης και με το γεγονός ότι βασική χώρα διέλευσης των κυμάτων των μουσουλμάνων λαθρομεταναστών που έχουν κατακλύσει κατά 1,5 εκατομμύριο μονάχα το Λεκανοπέδιο Αττικής (σύμφωνα με δημόσιες παραδοχές πρώην υπουργών Προστασίας του Πολίτη) είναι η Τουρκία.
Διόλου τυχαίο δεν πρέπει να θεωρείται επίσης το διαφαινόμενο σχέδιο για επέκταση των κέντρων φιλοξενίας λαθρομεταναστών σε ολοκληρη τη νησιωτική παραμεθόριο του Ανατολικού Αιγαίου. Τι σχεδιάζουν κάποιοι επιτέλους; Πέμπτες φάλαγγες σε ολόκληρη την ανατολική ζώνη των συνόρων μας με έναν γείτονα που εξακολουθεί να διατηρεί ενεργό casus belli εναντίον της Ελλάδας;Καλούμε επίσης τους Έλληνες σε αφύπνιση για το ότι η Τουρκία κόβει θαλάσσια οικοπέδα και παζαρεύει συμφωνίες, εκεί όπου η ελληνική κυβέρνηση αρνείται, κατά τρόπο ύποπτο, να ανακηρύξει την Ελληνική ΑΟΖ. Και εδώ, αξίζει να λάβουμε παράδειγμα από τους αδελφούς μας Κυπρίους οι οποίοι, αν και έχουν μοναδικό μέσο αμυντικής υπεράσπισης της χώρας τους την Εθνική Φρουρά, δεν δίστασαν να αψηφίσουν τις τουρκικές απειλές και την παρουσία των δυνάμεων του «Αττίλα» στον κατεχόμενο βορρά, να ανακηρύξουν ΑΟΖ, να κόψουν οικόπεδα και να φτιάξουν συμφωνίες με επενδυτές που προέρχονται από περιφερειακές και παγκόσμιες υπερδυνάμεις.Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ απεύθυνουμε μήνυμα εθνικής συστράτευσης και κινητοποίησης για μία πολιτική θαρραλέα, τολμηρή και αποτελεσματική. Η νοοτροπία του ρίψασπη μόνο σε νέες υποχωρήσεις και παραχωρήσεις μπορεί να οδηγήσει. Και η Πατρίδα δεν αντέχει, ούτε και η Ιστορία θα συγχωρέσει την παραμικρή νέα απώλεια. Με αρχή και αφορμή την επικείμενη επίσκεψη του γνωστού Νταβούτογλου στη χώρα μας αρχές Οκτωβρίου, ο οποίος είχε να μας θυμηθεί από τις ...«ένδοξες» εποχές Παπανδρέου-Δρούτσα στην εξωτερική μας πολιτική, ας καταστήσουμε όλα τα παραπάνω σαφή και αδιαμφισβήτητα στους γείτονές μας. Είναι ικανοί να το τολμήσουν οι κκ. Σαμαράς-Αβραμόπουλος, ή θα διατηρήσουν την πατρίδα εγκλωβισμένη στη λογική Πάγκαλου «να φυσήξει το αεράκι, να πάρει τη σημαία»; Ευχόμαστε να ισχύει το πρώτο.
Της Έλενας Κουντουρά
Βουλευτού Α’ Αθηνών
Ανεξάρτητοι Έλληνες