Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

7 Οκτ 2012


Γράφει ο Θεόφιλος Αιγινήτης*
 
Είναι να μη σου τη δώσει!

Το πρώτο άρθρο μου γράφτηκε στις 6/5/10 και σήμερα που είναι το εκατοστό σκόπευα να είναι πανηγυρικό, αλλά ο διάολος τάφερε να ασχοληθώ με λίστες,   ληστές και υλιστές.

Ότι μετά το εβδομήντα τέσσερα κυκλοφορούσαν ένα σωρό ληστές που άρπαζαν το ψωμί του ελληνικού λαού, είναι ηλίου φαεινότερο πως υπήρχαν και που τα αποτελέσματα των άνομων ενεργειών τους τα βιώνουμε σήμερα.

Μας αρπάξανε την ψυχή μας, μας άρπαξαν το μέλλον των παιδιών μας, την αξιοπρέπειά μας, το ψωμί μας.

Εμείς υποφέρουμε κι’ όλοι αυτοί κυκλοφορούν ελεύθεροι και βγαίνουν γραβατωμένοι στα παράθυρα των καναλιών προσπαθώντας να μας πείσουν πως ότι έκαναν το έκαναν για το καλό μας .

Η λίστα με τα ονόματα των φοροφυγάδων πηγαινοερχόταν από γραφείο σε γραφείο και κανένας δεν άνοιγε να τη διαβάσει,γιατί έκαιγε και θα βγαίνανε στη φόρα οι κλέφτες συνέταιροί τους και μετά θα χάνανε όλοι τους τ’ αυγά και τα πασχάλια από την οργή του λαού που υποφέρει.

Όλοι ζητάνε συνέχεια παροχές και φωνάζουν πως φταίει το κράτος.

Και ποιός είναι μωρέ το κράτος; Ο Καραμανλής,ο όποιος Παπανδρέου, ο Μητσοτάκης, ο Παπούλιας, ο όποιος πολιτικός;

Όχι. Κράτος είσαι εσύ, εγώ, όλοι μαζί και δεν το έχουμε πάρει χαμπάρι γι’ αυτό μας τραβάνε τόσα χρόνια από τη μύτη με ένα διορισμό στο δημόσιο.

Έτσι μας καταντήσανε τρωκτικά του δημοσίου και ο κύριος Βενιζέλος να μεταφέρει τα κιλά του με θωρακισμένη Μερσεντές που πληρώνεις εσύ και εγώ.

Ο κύριος Σπώκος πέραν από απόφοιτος του ξακουστού Πανεπιστημίου Andrius Papandrius που έβγαζε άριστους αφισοκολλητές και ονομαστούς άπληστους συνδικαλιστές, τι άλλα προσόντα είχε και τον κάνανε ειδικό γραμματέα στους εξοπλισμούς του κράτους;

Με τρύπιο μπλου τζιν παντελόνι γύρισε ο Τζοχατζόπουλος από τη Γερμανία όπως έλεγε ο Κατσιφάρας και πως αν δεν ήταν ο Αντρέας δε θα τους ήξερε ούτε ο θυρωρός τους, βρέθηκε με το γιο του βοσκού και τακιμιάσανε. Στην αρχή ο ένας έκλεβε κι ο άλλος κάλυπτε. Μετά ξεσαλώσανε, σου λένε κανείς δεν πρόκειται να μας βάλει χέρι αφού εμείς ήμαστε το πάνω χέρι και πέσανε στο μεγάλο φαγοπότι.

Καλά που βρέθηκε μετά τον Καποδίστρια και ένας Έλληνας πατριώτης εισαγγελέας και τους στρίμωξε στην ψειρού.

Ο αγανακτισμένος και πεινασμένος λαός ζητάει εκδίκηση. Θέλει να δει τους ενόχους της κατάντιας του τουλάχιστον στα κάγκελα.

Θέλει κάποιον να τους πει πως αυτό θα γίνει και θα τον ακολουθήσουν για άλλη μια φορά στα τυφλά και θα την πατήσουμε άσχημα για άλλη μια φορά.

Φαντάζεστε τον Τσίπρα Πρωθυπουργό με τον Τατσόπουλο υπουργό παιδείας, τη Δούρου υπουργό Εξωτερικών, τον Σκουρλέτη ή τον Δραγασάκη υπουργό οικονομικών; Πιστεύετε πως θα μείνει τίποτα όρθιο από την έρημη αυτή πατρίδα, που άλλοι, όπως ο Ξάνθος που έδωσε όλη του την περιουσία για τον αγώνα και ο Νικηταράς που πεθάνανε ζητιανεύοντας; Αν έχετε τη γνώση και τα κότσια απαντήστε.

*Ο Θεόφιλος Αιγινήτης είναι Ζωγράφος-Συγγραφέας    

Αυτό και αν είναι σύμπτωση με συμβολισμούς...


Την Τρίτη, 9 Οκτωβρίου, ημέρα επίσκεψης της καγκελαρίου στην Ελλάδα, θα πραγματοποιηθεί δοκιμαστική ενεργοποίηση του συνόλου των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, σε όλη την επικράτεια.

Aναλυτικά:

Τοπική ώρα 11:00, σήμανση συναγερμού αεροπορικής επίθεσης, για εξήντα (60) δευτερόλεπτα (διακοπτόμενος ήχος διαφορετικής έντασης).

Τοπική ώρα 11:05, σήμανση λήξης συναγερμού, για εξήντα (60) δευτερόλεπτα (συνεχής ήχος σταθερής έντασης).

Επίσης γνωστοποιείται στο κοινό ότι η ενεργοποίηση των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, έχει καθαρά δοκιμαστικό σκοπό και επομένως δεν υπάρχει λόγος σύγχυσης ή ανησυχίας.

Γενικός ξεσηκωμός για την φράου Μέρκελ


Περισσότεροι από 6.000 αστυνομικοί (από ΕΚΑΜίτες και ΜΑΤ μέχρι ελεύθεροι σκοπευτές), 300 λιμενικοί (ανάμεσά τους δεκάδες «βατράχια»), ταχύπλοα όλων των κατηγοριών, ένα ελικόπτερο, τρία ασθενοφόρα και πολλή ταλαιπωρία για χιλιάδες Αθηναίους και τουρίστες περιλαμβάνουν τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. για την ολιγόωρη επίσκεψη της Μέρκελ στην Αθήνα.

Η Αστυνομία επιθυμεί η επιχείρηση «Ανγκελα» να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία, χωρίς να ανοίξει μύτη και φυσικά χωρίς το παραμικρό απρόοπτο. Αλλωστε, μόλις το μεσημέρι της Παρασκευής έγινε γνωστό ότι η καγκελάριος θα έρθει στην Αθήνα, ξεκίνησαν μαραθώνιες συσκέψεις προκειμένου να εκπονηθεί από το μηδέν το σχέδιο ασφαλείας. Το επιχειρησιακό σχέδιο φυλάσσεται ως επτασφράγιστο μυστικό και ελάχιστοι ανώτατοι αστυνομικοί γνωρίζουν λεπτομέρειες.

Οι πληροφορίες λένε, πάντως, πως έχουν εκπονηθεί και εναλλακτικά σχέδια σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά ή αλλάξει εκτάκτως το πρόγραμμα της καγκελάριου. Για παράδειγμα, θα βρίσκονται σε επιφυλακή ειδικές μονάδες του Λιμενικού σε περίπτωση που η φράου Μέρκελ κινηθεί στην παραλιακή. Μέχρι και βατραχάνθρωποι με μπουκάλες οξυγόνου και πλήρη οπλισμό θα βρίσκονται stand by, ενώ ταχύπλοα σκάφη του Λιμενικού θα κινούνται σε όλο το μήκος των ακτών της πρωτεύουσας.

Κομάντο-ελεύθεροι σκοπευτές θα ακροβατούν πάνω από το Μέγαρο Μαξίμου μέχρι το Μουσείο της Ακρόπολης με το χέρι στη σκανδάλη.

Από το αεροδρόμιο στη Βουλή

Μόλις το αεροσκάφος όπου θα επιβαίνει η κυρία Μέρκελ προσγειωθεί στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. θα σημάνει συναγερμός. Στα δύο συντονιστικά κέντρα, σε ΓΑΔΑ και στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, θα βρίσκεται ο ίδιος ο αρχηγός αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος, ο οποίος θα έχει την υψηλή εποπτεία του επιχειρησιακού σχεδιασμού.

«Τα μέτρα έχουν τον χαρακτήρα των “έντονων”, δημιουργώντας ένα πλέγμα ασφαλείας στον αερολιμένα Αθηνών, κατά μήκος των δρομολογίων κίνησης στο κατάλυμα διαμονής και στους χώρους επισκέψεων-παραστάσεων», αναφέρει το εσωτερικό σημείωμα του αρχηγείου σε όλες τις υπηρεσίες. Το επιχειρησιακό πλάνο προβλέπει ακόμη και επιστράτευση αστυνομικών από όλα τα τμήματα της Αθήνας -μέχρι και από τα Α.Τ. Ελευσίνας και Μεγάρων κλήθηκε προσωπικό- αλλά και της επαρχίας έτσι ώστε να δημιουργηθεί στα σημεία όπου θα μείνει, θα φάει ή απλώς θα τα επισκεφθεί η καγκελάριος ένα σταθερό δίχτυ ασφαλείας αποτελούμενο από εκατοντάδες πάνοπλους άνδρες.

Σύμφωνα με το επιχειρησιακό πλάνο της ΕΛ.ΑΣ., ισχυρή αστυνομική δύναμη θα φρουρεί και τη γερμανική πρεσβεία. Τόσο στην Καραολή - Δημητρίου, όσο και στην οδό Υψηλάντου θα βρίσκονται διμοιρίες των ΜΑΤ, ενώ από το βράδυ της Δευτέρας θα απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση στους γύρω δρόμους.

Παράλληλα, ειδικό πλάνο εκπονήθηκε για την πλατεία Συντάγματος, καθώς στη μία το μεσημέρι της Τρίτης διοργανώνεται συλλαλητήριο από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ. Διμοιρίες των ΜΑΤ θα ακροβολιστούν μπροστά από τη Βουλή, ενώ ο «Αίας», το ειδικό όχημα που εκτοξεύει νερό με μεγάλη πίεση, θα πάρει θέση μάχης.

Πηγή: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους
Με πληροφορίες από The Best και Πρώτο Θέμα

Γράφει ο Γιώργος Σταφυλάς

Η επιλεκτική ευαισθησία της αριστεράς, όπως φάνηκε σε δύο πρόσφατα γεγονότα, γίνεται πλέον επικίνδυνη για την κοινωνική συνοχή. Όμως, ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Ο φερόμενος ως εκπρόσωπος της εν Ελλάδι μουσουλμανικής κοινότητας (αλήθεια είναι νόμιμο να ιδρύουν σωματεία αλλοδαποί λαθρομετανάστες;) Ναΐμ Ελγαντούρ, προέβη πρόσφατα σε μια ατυχέστατη δήλωση. Συγκεκριμένα σε συνέντευξη τύπου αποκάλεσε τον πρωθυπουργό της χώρας που τον φιλοξενεί ως ΡΑΤΣΙΣΤΗ!

Χωρίς καμία διάθεση υπεράσπισης ενός πρωθυπουργού του οποίου η θητεία προδιαγράφεται μικρή και αποτυχημένη, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, παραμένει εξοργιστική η παραπάνω δήλωση που έρχεται σε μια περίοδο διεθνούς εντάσεως.
Η συγκεκριμένη δήλωση μπορεί να ερμηνευτεί και σαν πρόκληση σε στάση. Διότι, τι άλλο μπορεί να σημαίνει στα αυτιά του απαίδευτου φανατικού μουσουλμάνου η δήλωση ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδος είναι ρατσιστής; 

Τα αποτελέσματα τα είδαμε λίγες μέρες μετά την προκλητική δήλωση Ελγαντούρ. Την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου οι μουσουλμάνοι κατέβηκαν σε πορεία σχετικά με την υβριστική για τον Μωάμεθ ταινία και σπάσανε την μισή Αθήνα.

Η αντίδραση της αριστεράς τώρα ήταν η εξής: «Πρέπει να είμαστε το ίδιο αυστηροί και με τον χριστιανικό φονταμενταλισμό όπως και με τον μουσουλμανικό!» Αυτά ειπώθηκαν σε πρωινή εκπομπή της τηλεόρασης από στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο συγκεκριμένος κύριος εξίσωσε τον χριστιανικό φονταμενταλισμό (που τον είδε;) με τον μουσουλμανικό, που από όπου περνάει αφήνει κεφάλια κομμένα! 

Και ποιός είναι ο χριστιανικός φονταμενταλισμός;

Ο ΣΥΡΙΖΑ και όλοι οι νεοταξίτες θεωρούν χριστιανικό φονταμενταλισμό την σύλληψη του δημιουργού της ιστοσελίδας ''Γέροντας παστίτσιος"! 

Εδώ γελάνε η κλαίνε; 

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η υπόλοιπη πορτοκαλί αριστερά, οι αυτόκλητοι υπερασπιστές των «ανθρωπίνων δικαιωμάτων», εξισώνουν την αντικοινωνική και επικίνδυνη δήλωση Ελγαντούρ με την νόμιμη σύλληψη ενός βλάσφημου, που έγινε όπως ακριβώς προβλέπεται από το Σύνταγμα της Ελλάδος.

Το Σύνταγμα της Ελλάδος αναγνωρίζει την ανεξιθρησκία και προστατεύει κάθε νόμιμη και αναγνωρισμένη θρησκεία. Συνεπώς, η σύλληψη του συγκεκριμένου ατόμου επ’ ουδενί λόγο δεν συνιστά πράξη φονταμενταλισμού. Αλλά η ευαισθησία της αριστεράς είναι επιλεκτική και εξαντλείται μόνο σε ό,τι αφορά την κυρίαρχη θρησκεία στην χώρα, τον χριστιανισμό. 

Δεν είδαμε ποτέ την αριστερά να εκφράσει τον αποτροπιασμό της για τις πράξεις βίας που έχουν εκδηλωθεί τον τελευταίο χρόνο σε όλο τον ισλαμικό κόσμο, με αφορμή την «Αραβική Ανοιξή». Πόσο «τυχαίο» είναι άραγε αυτό;

Ένας κανονικός διωγμός των χριστιανών έχει ξεκινήσει σε όσες χώρες, ισλαμικά κινήματα κατέλαβαν την εξουσία, κινήματα τα οποία υποστηρίχθηκαν από την αριστερά στο όνομα της ελευθερίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά ποτέ δεν επικρίθηκαν όταν έκαψαν εκκλησίες, ξεκλήρισαν, σκότωσαν ή αποκεφάλισαν ολόκληρες χριστιανικές οικογένειες.

Αυτή η κατάσταση επικρατεί σήμερα στην Αίγυπτο, στην Συρία, στη Νηγηρία και ό,που αλλού υπάρχουν μεγάλες χριστιανικές κοινότητες.

Η αριστερά δεν μίλησε ποτέ για τίποτα απ όλα αυτά τα φρικιαστικά που έχουμε παρακολουθήσει όλοι διαδικτυακώς.

Όλη η ευαισθησία της αριστεράς για την ελευθερία του λόγου, εξαντλείται υποκριτικά σε ό,τι την συμφέρει. Αν στα πλαίσια της ελευθερίας του λόγου ανεβεί στο διαδίκτυο μια σελίδα που αμφισβητεί το «Ολοκάυτωμα» ας πούμε, τότε σίγουρα η αριστερά θα απαιτήσει να κατέβει η φασιστική σελίδα των δολοφόνων νεοναζί κ.λ.π. Εκεί, για την αριστερά δεν πρέπει να υπάρχει ελευθερία του λόγου!!!

Για να μην έχουμε αυταπάτες, λοιπόν, είναι καιρός να πούμε την αλήθεια. 
 
Ελευθερία του λόγου δεν υπάρχει, ούτε υπήρξε ποτέ. Εννοώντας απόλυτη ελευθερία. Η ελευθερία του λόγου είναι σχετική και καθορίζεται κάθε φορά από το υπάρχον καθεστώς.
Το καθεστώς που κυβερνά είναι αυτό που ορίζει τα πλαίσια της ελευθερίας του λόγου. Το σύνταγμα της Ελλάδος προβλέπει την σύλληψη οποιουδήποτε θίγει τα θρησκευτικά πιστεύω των Ελλήνων, αλλά και όλων των αναγνωρισμένων θρησκειών. Αντιθέτως, το σύνταγμα της Ελλάδος δεν προβλέπει συναθροίσεις αλλοδαπών, ούτε σωματεία λαθρομεταναστών και φυσικά δεν προβλέπει δημόσιες προσευχές ή παρελάσεις ταγμάτων μουτζαχεντίν…

Η αριστερά το γνωρίζει βεβαίως αυτό πολύ καλά. Αλλά γνωρίζει και το εξής: το Σύνταγμα της Ελλάδος έχει υποκατασταθεί από διεθνείς συνθήκες και αποφάσεις οργανισμών, όπου η Ελλάδα μετέχει -όπως και πολλά άλλα κράτη- για να μην απομονωθεί διεθνώς.

Σήμερα οι εθνικές κυβερνήσεις έχουν απολέσει την εξουσία. Η εξουσία έχει περάσει στα χέρια διαφόρων διεθνών οργανισμών και κέντρων (και παράκεντρων ΜΚΟ). Η αριστερά το γνωρίζει αυτό και το εκμεταλλεύεται. Γίνεται συνειδητά όργανο κάποιων υπερεθνικών κέντρων, που με διάφορα παλιόχαρτα τύπου Ελσίνκι κ.λ.π. κυβερνούν επιβάλλοντας στα έθνη νόμους και συμπεριφορές αντίθετες από τα συντάγματά τους.

Η αριστερά είναι εν δυνάμει η πέμπτη φάλαγγα για το έθνος και είναι επικίνδυνη για την κοινωνική ειρήνη. Και για όσους βιαστούν να κρίνουν τα όσα καταθέτουμε, τονίζουμε πως η ευχή μας είναι να διαψευστούμε…

Πηγή εφημ. "Ελεύθερη Ώρα"
Γράφει ο Κωνσταντίνος Χολέβας 
Πολιτικός Επιστήμων

Για να είμαστε δίκαιοι τα μέτρα του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως κατά της λαθρομετανάστευσης και της εγκληματικότητας άρχισαν να φέρνουν αποτέλεσμα. Όμως το πρόβλημα δεν λύθηκε. Η Ομόνοια, αυτές τουλάχιστον τις ημέρες, είναι πιο ασφαλής και η μεταφορά 1300 συνοριοφυλάκων στον Έβρο ελαχιστοποίησε τον αριθμό των παρανόμως εισερχομένων. Ένα απλό μέτρο, που καμμία κυβέρνηση δεν είχε λάβει μέχρι τώρα, σφράγισε επιτέλους τα σύνορα της Θράκης προς τη Τουρκία. Βεβαίως παραμένει το
πρόβλημα με τους εισερχομένους από το Αιγαίο. Το Λιμενικό προσπαθεί, αλλά οι Τούρκοι δουλέμποροι είναι πονηροί και τα νησιά μας πάμπολλα.


Το πρώτο πρόβλημα που πρέπει αμέσως να λυθεί είναι η τύχη των συλλαμβανομένων. Είναι ανάγκη να απελαύνονται το συντομότερο, αλλιώς δεν κάναμε τίποτε. Η μεταφορά τους σε κέντρα κράτησης ανά την Ελλάδα πρέπει να είναι προσωρινή μέχρι να αποφασισθεί πώς θα απομακρυνθούν από τη χώρα μας και προς ποια κατεύθυνση. Οι κάτοικοι της Θράκης και άλλων περιοχών όπου εγκαταστάθηκαν οι συλληφθέντες έχουν δίκιο να ανησυχούν για την ασφάλεια των οικογενειών τους. Δεν δικαιολογώ την αυτοδικία και τη βία, αλλά δεν πρέπει να βιαστούμε να τους χαρίσουμε σε ακραία κινήματα ούτε να τους καταδικάσουμε ασυλλόγιστα. Ειδικά δε για τη περίπτωση της Ξάνθης το εύλογο ερώτημα είναι γιατί να μεταφέρουμε μουσουλμάνους λαθρομετανάστες σε μία περιοχή όπου υπάρχει ήδη μουσουλμανική μειονότητα και το τουρκικό προξενείο καραδοκεί να ανάψει το φυτίλι. Οι κάτοικοι θα ηρεμήσουν μόνον όταν πεισθούν ότι η κράτηση στα ειδικά κέντρα είναι όντως προσωρινή.


Το δεύτερο πρόβλημα είναι η εσωτερική διαμάχη μεταξύ διαφόρων ομάδων μεταναστών που έχουν τελείως διαφορετικό πολιτιστικό υπόβαθρο. Ήδη στον Άγιο Παντελεήμονα και στο Παρανέστι Δράμας είδαμε Αλβανούς να συντάσσονται με τους Έλληνες κατά των Αφρικανών και Ασιατών λαθραίων. Ας μην ξεχνούμε και τις συγκρούσεις μεταξύ Κούρδων και Αλβανών μπροστά στο Πρωτοχρονιάτικο δέντρο του Δήμου Αθηναίων στο Σύνταγμα, προ ολίγων ετών. Αν αρχίσουν οι ένοπλες συγκρούσεις μεταξύ μεταναστών Ανατολικοευρωπαϊκής και Ασιατικής καταγωγής τότε η Αστυνομία θα έχει πολύ πιο δύσκολο ρόλο.


Οι πολυπολιτισμικές θεωρίες κατέστρεψαν τον κοινωνικό ιστό και ενίσχυσαν την εγκληματικότητα. Η Κυβέρνηση καλείται να δείξει αποφασιστικότητα και να αρχίσει την οριστική απομάκρυνση των λαθρομεταναστών από την Ελλάδα.
Κ.Χ. 3.10.2012
Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών

Αγαπητή κα Μέρκελ,

Τη στιγμή που επισκέπτεστε την Ελλάδα και σε μια Αθήνα η οποία δικαιολογημένα συγκλονίζεται από διαδηλώσεις διαμαρτυρίας, σκέφτηκα να απευθυνθώ δημόσια στην εκλεγμένη καγκελάριο του επανενωμένου Γερμανικού κράτους.
            Τυγχάνει να ανήκω σε εκείνη την ολιγομελή ομάδα ακαδημαϊκών που επί μακρόν αναλύουν τα ευρωστρατηγικά ζητήματα συμπεριλαμβανομένης της Γερμανικής εξωτερικής πολιτικής. Συντομογραφικά, θα γίνει αναφορά σε μερικές στρατηγικές πτυχές των συλλογικών στρατηγικών συμφερόντων του εθνοκρατοκεντρικού εγχειρήματος της ΕΕ.
            Κυρίως, θα υπογραμμίσω μια αλάνθαστη στρατηγική θέση που αφορά τη σημερινή διεθνή συγκυρία και κυρίως το κοχλάζων διεθνές υποσύστημα της περιφέρειάς μας: Με δεδομένες τις διαμορφούμενες μεταψυχροπολεμικές τάσεις στο περιφερειακό και παγκόσμιο στρατηγικό πεδίο, εάν η Ελλάδα υποδουλωθεί οικονομικά, εξαθλιωθεί κοινωνικά και ταπεινωθεί από γειτονικά αναθεωρητικά κράτη θα αποτελέσει την αρχή του τέλους της δημιουργίας νέων αντί-γερμανικών συσπειρώσεων, αντιπαραθέσεων, συγκρούσεων και στρατηγικής υποβάθμισης της Ευρώπης στο σύνολό της.
Η ιστορία είναι ανελέητη και δεν αναγνωρίζει λάθη, παρά μόνο τα καταγράφει περιγράφοντας τα αίτια. Η Ευρώπη έχει μέλλον μόνο αν επιτέλους ανοίξει τα κλειστά στρατηγικά της μάτια και αν αντιληφτεί πως τάχιστα θα πρέπει να καταστήσει την Ελλάδα πανίσχυρη και στρατηγικό της πυλώνα στα Βαλκάνια και στη Μεσόγειο.
Η Ισπανία, η Ιταλία και άλλα καθόλα σεβαστά κράτη-μέλη της ΕΕ που αντιμετωπίζουν τώρα αντίστοιχα προβλήματα είναι σημαντικά, αλλά στρατηγικά όχι τόσο όσο η Ελλάδα. Αυτό ισχύει για λόγους γεωπολιτικούς-γεωοικονομικούς και ενεργειακούς, για λόγους πολιτισμικούς και για λόγους που αφορούν την επερχόμενη αναπόδραστη παρατεταμένη αστάθεια στη Μεσόγειο και στη Μέση και Άπω Ανατολή.
Σε αυτή την κεντρική γεωπολιτική περιοχή οι μόνες ισχυρές και εν δυνάμει σταθερές χώρες είναι το Ισραήλ, η Κύπρος και η Ελλάδα. Αν Ελλάδα και Κύπρος πέσουν κατάκοιτες, εξάλλου, και με δεδομένη την κινούμενη άμμο από τον Καύκασο μέχρι το Μαρόκο, η μόνη δυνατότητα να επιβιώσει το Ισραήλ είναι αποκλειστικά με τη δύναμη των όπλων του και υπερατλαντικών ή άλλων εκτός Ευρώπης συμμαχιών, οτιδήποτε και αν σημαίνει αυτό.
Μπροστά σε αυτό το γιγαντιαίο στρατηγικό γεγονός η Ευρώπη κλείνει τα μάτια και μυωπικά και αυτοκαταστροφικά για την ΕΕ πλήττει θανάσιμα τόσο την Ελλάδα όσο και την Κύπρο.

Θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι σε δεκάδες βιβλία και άρθρα αφιερωμένα στα ευρωστρατηγικά ζητήματα απέφυγα τον συνήθη όρο «Γερμανικό πρόβλημα». Τα σχετικά κεφάλαια τιτλοφορούνται «Γερμανικό ζήτημα» και όχι «Γερμανικό πρόβλημα».
Δεν ισχύει κατ’ ανάγκη, εκτιμώ, η θέση ότι μια ισχυρή Γερμανία σημαίνει αναγκαστικά μια αλυσοδεμένη Ευρώπη. Δύο φορές μετά τον Βίσμαρκ η Γερμανία λειτούργησε ανώριμα προκαλώντας την καταστροφή της ίδιας και της Ευρώπης. Επανενώθηκε υπό όρους πριν δύο δεκαετίες και τα άγρυπνα στρατηγικά μάτια των υπόλοιπων δυνάμεων παρακολουθούν κάθε κίνησή σας. Μην το ξεχνάτε!!
Επειδή το γνωρίζουν και στρατηγικά νήπια δεν χρειάζεται να τονίσω πως οι Γερμανοί για να λειτουργήσουν ορθολογιστικά δεν έχουν παρά να θυμηθούν τη «χρυσή τριακονταετία» της διπλωματίας του Βίσμαρκ.
Κυρίως, να θυμηθούν ότι ένα πράγμα είναι ένα ισχυρό κράτος να ασκεί ηγετικό ρόλο και άλλο να συμπεριφέρεται ηγεμονικά. Δυσδιάκριτα όντως σύνορα πάνω στα οποία σκόνταψαν ουκ ολίγα ισχυρά κράτη. Το αποτέλεσμα ήταν πάντοτε να κτίζουν άσκοπες αντιθέσεις και έχθρες και να επεκτείνονται πέραν των δυνάμεών τους, κατιτί που πλήρωναν ακριβά όταν στο τέλος τα αντί-ηγεμονικά αντανακλαστικά των άλλων κρατών τους εξισορροπούσαν και τους συρρίκνωναν.
Ο Καγκελάριος Βίσμαρκ σοφά έλεγε: «Δεν με αφήνουν να κοιμηθώ οι εφιάλτες των αντί-Γερμανικών συσπειρώσεων». Η αλάνθαστη στρατηγική του κρίση τον οδηγούσε στο συμπέρασμα ότι για να μπορεί η Γερμανία να αποτελεί ενωμένη και ισχυρή δύναμη απαιτείται να είναι διπλωματικά ευέλικτη και στρατηγικά σώφρων.
Την ίδια φράση επανέλαβαν προγενέστεροί σας γερμανοί ηγέτες οι οποίοι μετά το 1989 κατάφεραν να πλοηγήσουν το γερμανικό υπερωκεάνιο διαμέσου των συμπληγάδων που έστησαν η Γαλλία και η Μεγάλη Βρετανία. Διόλου τυχαία οι πρώην Γερμανοί καγκελάριοι καθημερινά εκφράζονται πολύ επικριτικά για τους νέο-ηγεμονικούς παιδισμούς της σημερινής Γερμανίας, κυρίως εις βάρος της Ελλάδας. Η μυωπία της σημερινής γερμανικής διπλωματίας απέναντι στην Ελλάδα είναι πρόδρομος μεγάλων δεινών.
Επειδή δεν μεταφράστηκε στα Γερμανικά, μπορώ να αναφερθώ σε ένα σημαντικό για εμένα επιστημονικό μου έργο, το «Διπλωματία και Στρατηγική των Μεγάλων Ευρωπαϊκών Δυνάμεων, Γαλλία, Γερμανία, Μεγάλη Βρετανία». Εκεί τεκμηριώθηκε και καταδείχθηκε επιστημονικά ότι τα δύο άλλα μεγάλα Ευρωπαϊκά κράτη κατατρύχονται σήμερα από διλήμματα ασφαλείας. Δεν τα βλέπετε; Δεν τα αισθάνεστε; Δεν κατανοείτε πόσο επικίνδυνα είναι;
Οι στρατηγικές πλάκες κάτω από το τρίγωνο Παρίσι-Λονδίνο-Βερολίνο είναι ετοιμόρροπες και τρίζουν επικίνδυνα μετά τις σπασμωδικές και αδέξιες διπλωματικές και οικονομικές κινήσεις των σημερινών ηγετών των τριών ισχυρών δυνάμεων της ΕΕ.
Παραδόξως εν τούτοις, το στρατηγικό μέλλον της Ευρώπης δεν κρίνεται από τι θα πείτε στη Βόννη ή στο Λονδίνο για τις μεταξύ σας σχέσεις. Κρίνεται από το πώς θα συγκλίνετε όσον αφορά την αναβάθμιση της Ελλάδας και Κύπρου. Μπορείτε να σκεφτείτε και να λειτουργήσετε ορθολογιστικά ή μήπως τα πολλά χρόνια εξάρτησης από τις ΗΠΑ, όπως πολλοί ισχυρίζονται, έχουν πια εκμηδενίσει κάθε άξια λόγου στρατηγική σκέψη στην Ευρώπη;! 
Ένα είναι σίγουρο: Η πολιτική της Γερμανίας και των εξαρτημένων απίστευτα κοντόφθαλμων και πολιτικά ανεύθυνων τεχνοκρατών της ΕΕ εις βάρος της Ελλάδας καταμαρτυρεί μια επικίνδυνα ανώριμη στρατηγική συμπεριφορά. Μεγάλες διπλωματικές μορφές της Γερμανίας όπως ο Σμιτ και ο Κολ δυσανασχετούν δημόσια, ακόμα και ο Βίσμαρκ θα δυσφορεί από τον τάφο του.   

Συνοψίζω λοιπόν λέγοντας ότι απαιτείται κατεπειγόντως να εκτιμηθούν σωστά οι στρατηγικές εξελίξεις στη Νότια Ευρώπη και στη Μέση και Άπω Ανατολή. Καλή στρατηγική μπορεί να οικοδομηθεί μόνο αν αυτές οι εκτιμήσεις είναι ορθές και μόνο αν προβληθούν σωστά στο μέλλον. Μόνο θα γίνει πασίδηλη η στρατηγική σημασία της Ελλάδας και της Κύπρου τις επερχόμενες δεκαετίες.
Πρώτον, η Ανατολική Μεσόγειος και η Άπω και η Μέση Ανατολή κάθονται πάνω σε μια απείρως ρευστή ανθρωπολογική-κοινωνική, πολιτική και ενεργειακή κινούμενη άμμο. Είναι απρόβλεπτο και αστάθμητο το πώς και σε ποια έκταση θα ανασυγκροτηθούν κράτη,  θα κατατμηθούν κράτη, θα κατακυριευτούν από εξτρεμιστικές θρησκευτικές ή άλλες ομάδες και το πώς ο θρησκευτικός φονταμενταλισμός –εκ των οποίων ο πιο επικίνδυνος είναι αυτός του Αχμέτ Νταβούτογλου– θα επεκταθούν αποσταθεροποιώντας την περιφέρειά μας και ενδεχομένως την Ευρώπη και την Ευρασία.
Επειδή σίγουρα θα σκεφτείτε ότι είμαι προκατειλημμένος ως Έλληνας, σας παροτρύνω να διαβάσετε όχι μόνο το εγχειρίδιο της σημερινής τουρκικής διπλωματίας, το Στρατηγικό βάθος του συνάδελφού μου και νυν τούρκου υπουργού εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, αλλά το ακόμη πιο ενδιαφέρον βιβλίο του Εναλλακτικές Κοσμοθεωρίες το οποίο μεταφράστηκε στα ελληνικά πρόσφατα. Μπορείτε να το βρείτε στα αγγλικά και ενδεχομένως και στα γερμανικά.
Εκεί θα ανακαλύψετε τα ακρότατα όρια του επαναστατικού ισλαμικού φονταμενταλισμού αλλά και την αγωνία του για το πόσο ασταθές και τρωτό είναι το νεοτουρκικό κράτος το οποίο λανθασμένα μερικοί δυτικοί αναλυτές θεωρούν ισχυρό και κραταιό.
Δεύτερον, περιττό να τονίσω τον στρατηγικό ρόλο της ενέργειας για την ευημερία και την ισχύ κρατών και συμμαχιών. Περιττό επίσης να τονίσω τις συγκλονιστικές ανακατατάξεις του ενεργειακού χάρτη της περιοχής μας και τη σημασία για την Ευρώπη των γιγαντιαίων αποθεμάτων της Ελλάδας και της Κύπρου. Υπογραμμίζω περαιτέρω μόνο το πασίδηλο γεγονός ότι στην περιφέρειά μας τα μόνα σταθερά και πολιτικά-στρατηγικά αξιόπιστα κράτη για τη Δύση και την Ευρώπη τις επόμενες δεκαετίες μπορούν να είναι μόνο το Ισραήλ, η Κύπρος και η Ελλάδα.
Μόνο αν αυτά τα τρία κράτη γίνουν πυλώνες σταθερότητας μπορεί η Δύση και κυρίως η Ευρώπη να ελπίζει ότι δεν θα φύγει το ενεργειακό και γεωπολιτικό έδαφος κάτω από τα πόδια της.
Τρίτον, αυτών λεχθέντων, η στρατηγική θέση της Ελλάδας μαζί με αυτήν της Κύπρου είναι οι σημαντικότερες. Πλέον και εν πολλοίς, η ασφάλεια του κατά τα άλλα πανίσχυρου Ισραήλ μακροχρόνια εξαρτάται και από αυτό. Δεν θα υπεισέλθω σε γνωστά ιστορικά γεγονότα που στη μεταψυχροπολεμική εποχή καθίστανται ολοένα και πιο επίκαιρα: Η κοινωνία του σημερινού χώρου της Ελληνικής Δημοκρατίας ήταν πάντα όχι μόνο το ανάχωμα κατά της επέλασης προς Δυσμάς των Ανατολικών Δεσποτειών αλλά και φορέας ενός μακραίωνου ανθρωποκεντρικού πολιτικού πολιτισμού ο οποίος τελικά τις επηρέαζε (εννοώ τις Ανατολικές δεσποτείες, εκ των οποίων προεξάρχουσα σήμερα είναι η νέο-οθωμανίζουσα Τουρκική «Δημοκρατία»).
Υπογραμμίζω μόνο ότι Ελλάδα εξ αντικειμένου ιστορικά είναι μια υπερδύναμη πολιτικού πολιτισμού και πολιτισμού εν γένει, περιέχει μια συνεκτική ανθρωποκεντρική κοινωνία, είναι υψηλότατης επιστημονικής στάθμης και παρά τα εφήμερα προβλήματα είναι επίσης εν δυνάμει οικονομικά ισχυρή, διαθέτει τον μεγαλύτερο εμπορικό στόλο του πλανήτη και ασφαλώς βρίσκεται στο γεωπολιτικό σταυροδρόμι της ιστορίας.
Διαθέτει επίσης πανίσχυρες Ένοπλες Δυνάμεις οι οποίες, παρά την κρίση που εσείς μας επιβάλετε με τον αθέμιτο ανταγωνισμό της καταστροφικής ΟΝΕ, μπορούν να αποτελέσουν ψύχραιμη δύναμη σταθερότητας και εγγύησης των οικονομικών και εν γένει στρατηγικών συμφερόντων της Ευρώπης στην περιοχή, όπως εξ αντικειμένου διαμορφώνονται και όπως εξ αντικειμένου θα εξελιχθούν.
Τέταρτον, αντί κοντόφθαλμων προσεγγίσεων που ολοφάνερα αποσκοπούν στο πλιάτσικο του δημόσιου ελληνικού πλούτου το συμφέρον της Γερμανίας και της υπόλοιπης Ευρώπης είναι να αναγνωρίσει την αλήθεια: Τα προβλήματα της Ελλάδας και της υπόλοιπης νότιας Ευρώπης –μέχρι στιγμής γιατί η Γαλλία έπεται– οφείλονται 100% στις φρικτά λανθασμένες αποφάσεις των δύο τελευταίων δεκαετιών.
Συναφώς, δεν χρειάζεται να σας υπενθυμίσω ότι η ΟΝΕ είχε αρχικά επιβληθεί επί της Γερμανίας, επειδή η Γαλλία νόμιζε ότι με το να ελέγχει νομισματικά τη Γερμανία θα συνέχιζε να ελέγχει το Γερμανικό κατ’ αυτούς «πρόβλημα». Θέλω μόνο να σας υπογραμμίσω ότι το κοντόφθαλμο ή μυωπικό πλιάτσικο του δημόσιου πλούτου της Ελλάδας και η εκποίηση των φυσικών της τοπίων θα αποτελέσει μια «μεγάλη τρύπα στο νερό».
Ηγετίσκοι σπιθαμιαίου αναστήματος εδώ στην Ελλάδα τρομοκρατήθηκαν σε τέτοιο βαθμό –από εσάς– που σπεύδουν να εγκληματήσουν κατά της μοναδικής φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας που αποτελεί και οικουμενικό κληροδότημα. Σπεύδουν να ξεπουλήσουν και να παραδώσουν στα νύχια της άκριτης δόμησης νήσους, νησάκια και βραχονησίδες που αποτελούν ιερά μνημεία της ιστορίας, της φύσης και του πολιτισμού.
Μπορείτε κάλλιστα να ζητήσετε να επισκεφτείτε τη νήσο Φλέβα στο κατώφλι μιας υπέρ-κατοικημένης Αττικής όπου διαβιούν πέντε εκατομμύρια αστικά εγκλωβισμένοι κάτοικοι. Εκεί θα δείτε τα φυλάκια που έφτιαξαν οι Ναζί κατά τη διάρκεια της κατοχής.
Θα δείτε όμως και μια χλωρίδα και πανίδα που αποτελεί κληρονομιά της ανθρωπότητας. Θα δείτε χιλιάδες γλάρους, άλλα πουλιά και φώκιες να ντύνουν το τοπίο με την ομορφιά τους.
Αυτά τα ιερά φυσικά και πολιτισμικά τοπία κάποιος εξ αντικειμένου βάρβαρος γερμανός πολιτευτής δήλωσε σαρκαστικά πως πρέπει να πωληθούν και να εκποιηθούν στην ιδιωτεία. Και οι θλιβεροί ηγετίσκοι εδώ σπεύδουν να υπακούσουν καταστρέφοντας τα λίγα φυσικά τοπία που έμειναν στη Μεσόγειο.
Έτσι καταντήσατε την Ελλάδα με τις λανθασμένες αποφάσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο τις δύο τελευταίες δεκαετίες. Η Ελλάδα είναι μόνο η αρχή, όπως ξέρουμε πολλοί έπονται. Κανέναν δεν συμφέρει μια τέτοια Ευρώπη.

Τέλος, αλλά όχι το τελευταίο, έφθασε εκτιμώ η ώρα η Γερμανία να γίνει μια ώριμη και υπεύθυνη δύναμη. Κάτι τέτοιο μέχρι στιγμής δυστυχώς δεν καταμαρτυρείται. Μπορείτε να αρχίσετε από την Ελλάδα εκτός και εάν η Γερμανία επιθυμεί να μείνει για πάντα στρατηγικά ανώριμη. Με όλο τον προσήκοντα σεβασμό σας λέω, αφήστε τις συνήθεις διπλωματικές ασάφειες που υποκρύπτουν κοντόφθαλμη ιδιοτέλεια:
Η εξάντληση, εκποίηση και υποταγή της Ελλάδας που αποτελεί τον στρατηγικό πυλώνα της Ευρώπης θα αποδειχθεί για εσάς η μεγαλύτερη καταστροφή του 21ου αιώνα. Παραμερίστε τους έντρομους, περιδεείς και πολιτικά ναυαγισμένους έλληνες «πολιτικούς ηγέτες» και πέστε στους Έλληνες πως θα εξετάσετε το ενδεχόμενο να διαγράψετε τα καταχρηστικά χρέη, τα βάρη λόγω αθέμιτου ανταγωνισμού και τις συνέπειες των λαθών των θεσμικών, οικονομικών και πολιτικών αποφάσεων της ΕΕ μετά το 1992. Ότι επίσης αποκηρύσσετε όλες τις ανόητες γερμανικές φωνές.
Ο εξορθολογισμός του Ελληνικού κράτους και της ελληνικής οικονομίας ήταν πάντοτε πόθος της συντριπτικής πλειονότητας των πολιτών αυτής της χώρας. Το φαυλοκρατικό κομματικοπολιτικό σύστημα με το οποίο συνομιλείτε, μεταξύ πολλών άλλων, ευθύνεται για το έλλειμμα προνοητικότητας. Κυρίως, για το γεγονός ότι αντί να εξορθολογήσει το  κράτος, την  οικονομία και τους θεσμούς έριξε την Ελλάδα στον άνισο ανταγωνισμό της ΟΝΕ. Και εσείς ως Γερμανία και ως ΕΕ το δεχθήκατε διθυραμβικά. Μην ξεχνάτε ότι έτσι εξελίχθηκαν τα πράγματα! Γιατί ξεχνάτε αυτές αντικειμενικές αλήθειες που αποτελούν και τα κύρια αίτια της κρίσης;   
 Η εξάντληση της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Ισπανίας και άλλων κρατών με σπασμωδικές κινήσεις θα είναι μπούμερανκ. Σκεφτείτε ως κράτος πολιτικά και στρατηγικά σε μακροχρόνια βάση. Ενισχύστε την Ελλάδα και την Κύπρο και κάνετέ το σε ισότιμη βάση. Με το αζημίωτο.
Σχεδιάστε τον στρατηγικό χάρτη του μέλλοντος και σκεφτείτε ότι ναι μεν πρέπει να διατηρηθούν ισόρροπες και συμμαχικές σχέσεις με τις ΗΠΑ αλλά ότι, επίσης, οι σχέσεις της Ευρώπης με τη Ρωσία είναι εξίσου κρίσιμες για τις μελλοντικές ισορροπίες του πλανήτη. Για να συμβεί αυτό βέβαια, απαιτείται να παραμεριστεί η τεχνοκρατία, να θεμελιωθεί η ΕΕ σύμφωνα με την εθνοκρατική της φύση και να διαφυλάξει ως κόρη οφθαλμού τις αντί-ηγεμονικές ιδιότητες που απέκτησε μετά το 1966. Η ισοτιμία και η ισότητα μεταξύ των κρατών και η απαλλαγή από υπερεθνικές παρακρούσεις είναι μια ακόμη προϋπόθεση διαφύλαξης των ερεισμάτων της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και λήψης ορθολογιστικών αποφάσεων στρατηγικού χαρακτήρα.
Συναφώς με τα πιο πάνω, επίσης, θυμηθείτε ότι κανείς στη Δύση δεν θα σας αφήσει να αναπτύξετε ανεξάρτητες και αυτοτελείς στρατηγικές σχέσεις με τη Ρωσία και σκεφτείτε ότι αυτό μπορείτε να το κάνετε μόνο μέσα από την Ευρώπη. Στρατηγική κίνηση η οποία και πάλι για πολιτισμικούς, θρησκευτικούς και γεωπολιτικούς λόγους που συμπαρασύρουν και τα Βαλκάνια, αν όχι και την Κεντρική Ευρώπη, μπορεί να έχει ένα από τα κύρια στηρίγματά της την Ελλάδα.   

Τα παραπάνω και πολλά άλλα που παραλήφθηκαν υποδηλώνουν ότι επιτάσσεται μια άμεση στροφή 180 μοιρών. Δηλαδή, μια άλλη πολιτική και οικονομική στάση απέναντι στην Ελλάδα που ευκολότατα θα ανορθώσει το Ελληνικό κράτος το οποίο σήμερα παραπαίει και θα το καταστήσει αυτό που επιτάσσει η ιστορία και τα στρατηγικά δεδομένα της σημερινής συγκυρίας: Τον στρατηγικό πυλώνα της Ευρώπης και εγγύηση ισορροπίας, σταθερότητας και ειρήνης στην ασταθή περιφέρεια στην οποία ανήκει.

Μια τελευταία λέξη για τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Προσωπικά τον γνώρισα στο παρελθόν και εκτιμούσα ότι ήταν ένας καλοπροαίρετος και καλόπιστος ηγέτης. Τώρα οι ευθύνες τον έχουν στριμώξει επικίνδυνα. Πολλές συμπληγάδες: Εντός του κόμματός του, εντός του υπόλοιπου σάπιου και ναυαγισμένου κομματικού συστήματος και εντός του πελατειακού οικονομικού συστήματος ή ό,τι απέμεινε από αυτό. Προσθέτω τις συμπληγάδες των διεθνικών κερδοσκόπων, των διεθνικών απατεώνων και άλλων πολιτικών και οικονομικών θηρίων που διαφεύγουν κρατικούς και διακυβερνητικούς ελέγχους. Χωρίς να γνωρίζω αν ακόμη διακρίνεται από θάρρος, φρόνημα και πολιτικό ορθολογισμό σίγουρα χρειάζεται τη βοήθειά σας, αν υπό το προαναφερθέν πρίσμα σκοπός είναι να καταστεί η Ελλάδα στρατηγικός πυλώνας της Ευρώπης.

Αγαπητή κ Μέρκελ, εάν πεισθείτε από τα στρατηγικά επιχειρήματα που προηγήθηκαν, ο νυν πρωθυπουργός απαιτείται να στηριχθεί όχι με παροτρύνσεις για να πάρει θανατηφόρες αποφάσεις που οδηγούν σε περισσότερη ύφεση αλλά με ενθάρρυνση μιας νέας ρηξικέλευθης πορείας στην οποία θα τυγχάνει της αμέριστης συμπαράστασης της Γερμανίας.
Χωρίς να αποποιούνται οι έλληνες τα θεμιτά χρέη είναι κατεπείγον να παραμεριστούν, αν όχι να διαγραφούν, άμεσα τα άνομα και καταχρηστικά χρέη του Ελληνικού κράτους και αυτά που προέκυψαν από κερδοσκοπία λόγω ελλειμμάτων της ευρωπαϊκής οικονομικής και πολιτικής διακυβέρνησης. Τότε μόνο θα μπορέσει η Ελλάδα να υιοθετήσει αναπτυξιακές πολιτικές που θα την καταστήσουν τον αναγκαίο και μη εξαιρετέο νότιο στρατηγικό συντελεστή της Ευρώπης.
Αναμφίβολα τέτοιες ρηξικέλευθες στρατηγικές αποφάσεις υπό τις περιστάσεις και με την κεκτημένη ταχύτητα των τριών τελευταίων χρόνων δεν είναι εύκολες. Κάνουν τη διαφορά, όμως, μεταξύ ηγετικών αποφάσεων υψηλού κύρους και υψηλού ορθολογισμού και αποφάσεων που υποβαθμίζουν την Ευρώπη στο πλανητικό στρατηγικό πεδίο.

Λόγω Ζουράφας και κινεζικών πυραύλων WS-1

Δύο εβδομάδες μετά την τοποθέτηση του βάθρου στην βραχονησίδα Ζουράφα, η οποία βρίσκεται έξι μίλια ανατολικά της Σαμοθράκης με την Τουρκία να κάνει ιδιαίτερα έντονη την παρουσία της κατά την διάρκεια τοποθέτησής του από το ΠΝ με την αποστολή μεγάλων σκαφών της τουρκικής ακτοφυλακής σε απόσταση αναπνοής, ο κυριότερος στρατιωτικός σχηματισμός της Σαμοθράκης το ΤΔ/41 ΣΠ αναγγέλθηκε ότι  θα πραγματοποιήσει μεγάλες ασκήσεις πυροβολικού στην ανατολική θαλάσσια περιοχή του νησιού την ερχόμενη εβδομάδα μεταξύ 9 και 12 Οκτωβρίου.

Η Ζουράφα βρίσκεται εντός του βεληνεκούς των ελληνικών πυροβόλων των 155 και 203 χλστ. που βρίσκονται στο νησί και φαίνεται ότι αυτό δεν άρεσε ιδιαίτερα στην Αγκυρα.

Έτσι, προχώρησε στις 2 Οκτωβρίου στην έκδοση ΝΟΤΑΜ με την οποία θέτει θέμα δικαίωματος της Ελλάδας να διατηρεί στρατιωτικές δυνάμεις στο νησί, σημειώνοντας ότι παραβιάζει την συνθήκη του 1914 περί απστρατικοποίησης του νησιού, όπως και αυτή της Λοζάνης του 1923 που απαγορεύει στην Ελλάδα να διατηρεί στρατιωτικές δυνάμεις στο νησί (αλλά όχι δυνάμεις εθνοφυλακής και αυτοάμυνας).

Η εν λόγω ελληνική ΝΟΤΑΜ είναι η εξής:

A1530/12 - FIRING ACTIVITIES WILL TAKE PLACE AT AGIOS ANDREAS LIVADIA AREA:
402734N0252635E 402807N0252738E 402630N0252802E 402736N0252839E. 
SFC - 01000FT  AMSL, OCT 09 10 AND ALTERNATEVELY OCT 11 12 DAILY 0500-1100, 09 OCT 05:00 2012 UNTIL 12 O

Η τουρκική ΝΟΤΑΜ με την οποία θέτει θέμα αποστρατικοποίησης είναι η ακόλουθη:

A3338/12 (Issued for LTBB LGGG) - NAVIGATIONAL WARNING TO ALL CONCERNED.

'THIS NOTAM IS ISSUED TO CLARIFY THE NOTAM A1530/12 ISSUED BY GREEK
CAA. THE NOTAM A1530/12 ISSUED BY GREEK CAA CONSTITUES A BREACH OF GREECE'S TREATY OBLIGATIONS PERTAINING TO THE DEMILITARIZED STATUS OF EASTERN AEGEAN ISLANDS UNDER 'THE 1914 SIX POWERS' DECISION AND THE 1923 LAUSANNE PEACE TREATY. SΑMOTHRACE, MENTIONED IN THE NOTAM AT REFERENCE HAS A DEMILITARIZED STATUS
THUS SΑMOTHRACE MUST NOT BE INCLUDED IN ANY SCENARIO/CONCEPT OF ANY TRAINING OR EXERCISE.  
SFC - FL999, 09
OCT 05:00 2012 UNTIL 12 OCT 11:00 2012. CREATED: 01 OCT 13:37 2012

Η Σαμοθράκη λόγω της θέσης της όχι μόνο να παρέχει υποστηρικτικά πυρά στην Ζουράφα, αλλά να απειλεί και την Ίμβρο, όπου οι Τούρκοι έχουν τοποθετήσει του κινεζικούς πυραύλους WS-1 που στοχεύουν την Λήμνο. Βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα του Αιγαίου μεταξύ των νησιών Λήμνος, Ίμβρος και Θάσος, και απέχει 24 ναυτικά μίλια από την Αλεξανδρούπολη.

Η επιφάνεια του νησιού είναι 178 τετραγωνικά χιλιόμετρα, ενώ η υψηλότερη κορυφή του έχει υψόμετρο 1.611 μέτρα και εδώ βρίσκεται ένα άλλο στρατηγικό πλεονέκτημα του νησιού: Με αυτό το ύψος, η Σαμοθράκη είναι το ψηλότερο ελληνικό νησί -με την εξαίρεση των δύο μεγαλονήσων, της Κρήτης και της Εύβοιας. 

Μπορεί και επιτηρεί τα Δαρδανέλια, αλλά και ταυτοχρόνως μπορεί να εκτελεί βολές απαγόρευσης με το πυροβολικό της σε πολύ μεγαλύτερες αποστάσεις. Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι προγραμματίζεται αναβάθμιση των εγκαταστάσεων στρατηγικής επιτήρησης που βρίσκονται εγκατεστημένες στο νησί, εν όψει την έλευσης σε τουρκική υπηρεσία του stealth μαχητικού F-35.

Με μαζικές ασκήσεις στρατιωτικών δυνάμεων απαντά η Ελλάδα

Mε εκτεταμένες ασκήσεις τόσο στο χερσαίο όσο και στο νησιωτικό επιχειρησιακό περιβάλλον απάντησαν οι Ένοπλες Δυνάμεις στις τουρκικές ΝΟΤΑΜ με τις οποίες η Αγκυρα ζητούσε την ακύρωση των ασκήσεων τουλάχιστον σε ότι αφορά το Αν.Αιγαίο υποστηρίζοντας ότι "παραβιάζονται" οι συνθήκες του 1904, και του 1923.

Στα νησιά (Σάμος,Χίος, Λέσβος) πρωταρχικό ρόλο είχαν οι αμφίβιοι καταδρομείς που πραγματοποίησαν ασκήσεις τόσο ανακατάληψης όσο και με επιδρομικού  χαρακτήρα σε στόχους που εξομοίωναν την Μικρασιατική ακτή.

Στον Έβρο το Δ'Σ'ωμα Στρατού εκτέλεσε ασκήσεις με έμφαση στον αγώνα των τεθωρακισμένων ταξιαρχιών όσο και στην παγίδευση εχθρικών τεθωρακισμένων δυνάμεων σε αντιαρματικές τανάλιες με την χρήση αντιαρματικών Kornet,Milan και Fagot.

H ένταση των ασκήσεων ΄ήταν πολύ υψηλή προκειμένου να ακουστεί το "μήνυμα" στην Ανατολή όσο πιο καθαρά γίνεται.Μεγάλα ενεργειακά σχέδια φαίνεται πως έχουν οι ΗΠΑ και για την περιοχή της Αλβανίας, εάν κανείς κρίνει από το που κατέληξε η κρατική πετρελαϊκή εταιρία της Αλβανίας «Albpetrol».

Η αμερικανική κοινοπραξία «Vetro Energy» προσέφερε κάτι παραπάνω από ένα δισεκατομμύριο δολάρια (850 εκατ. ευρώ) και απέκτησε τον έλεγχο της εταιρίας στον διαγωνισμό που βρισκόταν σε εξέλιξη. 

Η οικονομική ισχύς της κοινοπραξίας προερχόταν από επενδυτικό κεφάλαιο (fund) με έδρα το Σικάγο, του οποίου η προσφορά ισοδυναμούσε με το 10% του αλβανικού Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ)

Στη διαδικασία συμμετείχαν άλλοι τέσσερις υποψήφιοι: Η διεθνής κοινοπραξία «Amber Shine», η «Bankers Petroleum» του Καναδά και η κινεζική «Chinese Business Win».

Η Albpetrol έχει τη βάση της 120 χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας της Αλβανίας, τα Τίρανα. Παράγει 135.000 τόνους βαρέλια πετρέλαιο ανά έτος και απασχολεί περί τους 4.000 εργαζομένους

Πέραν του δικαιώματος να ερευνά και να εκμεταλλεύεται πετρέλαιο και φυσικό αέριο στην Αλβανία για μια 25ετία περίπου, η αξία των «οικοπέδων» πετρελαίου και φυσικού αερίου που διαθέτει ανέρχεται στο ποσό των 322 εκατομμυρίων ευρώ.
 

Αρχικά το ολιγαρχικό κοινοβουλευτικό σύστημα προσπάθησε να δημιουργήσει συνενοχή σε όλο το λαό με το σύνθημα «Όλοι μαζί τα φάγαμε» για να ατονήσει τα αντανακλαστικά του κόσμου. 
Τελικά τα κατάφερε. 
Το πρώτο μνημόνιο πέρασε, χωρίς ουσιαστικές αντιδράσεις, αλλά η κατάσταση του λαού χειροτέρεψε. Το σύνθημα αυτό τώρα ξέφτισε και μόνο ως ανέκδοτο ακούγεται πλέον, έπειτα μάλιστα από όλα αυτά που αποκαλύπτονται συνεχώς, μπροστά στα οποία, η όποια παρανομία του απλού πολίτη…. που είχε φωλιάσει στη συνείδησή του, μοιάζει με απλό πταίσμα.
 
Έτσι τελευταία ακούσαμε από το βήμα της Βουλής να πέφτει το νέο σύνθημα «Ή όλοι μαζί θα σωθούμε ή θα συντριβούμε». Αν το πρώτο σύνθημα σκορπούσε συνενοχή μεταξύ των πολιτών, έχουμε την αίσθηση ότι το τελευταίο σκορπά τρόμο. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί θα πρέπει να σωθούμε όλοι μαζί. Γιατί δηλαδή θα πρέπει να διασωθούν και οι υπαίτιοι της καταστροφής; Μας δίνει την εντύπωση ότι το ολιγαρχικό πολιτικό σύστημα ουσιαστικά πιέζει το λαό για να διασωθεί και το ίδιο το σύστημα μαζί με το λαό, διαφορετικά μας “προειδοποιεί” ότι θα συντριβούμε όλοι.

Όχι λοιπόν. Δεν θα συντριβούμε όλοι μαζί. Συντριβή ναι όντως θα υπάρξει, αλλά αυτή θα είναι η συντριβή του πολικά σάπιου ολιγαρχικού κοινοβουλευτικού πολιτικού συστήματος που μας οδήγησε στη σημερινή κρίση. Και η συντριβή αυτή είναι η αναγκαία και ικανή συνθήκη προκειμένου να σωθεί ο λαός και να βγει από την κρίση.

Πως θα διασωθούμε όλοι μαζί, όταν η άρχουσα τάξη συνεχίζει να αισχροκερδεί τη στιγμή που ο λαός πεινάει; Πως θα διασωθούμε όλοι μαζί όταν οι πολίτες δεν έχουν εισοδήματα και αυτοκτονούν, ενώ οι βουλευτές και οι υπουργοί απολαμβάνουν κανονικά τις παχυλές (για τις σημερινές συνθήκες) απολαβές τους; Πως θα διασωθούμε όλοι μαζί όταν τα ΜΑΤ αμείβονται κανονικά  και ξυλοκοπούν εργαζόμενους απλήρωτους και πεινασμένους;

Όχι, δεν θα διασωθούμε όλοι μαζί. Κάποιοι θα συντριβούν σε μια ευθεία αντιπαράθεση με το λαό. 
Αυτό είναι αναπόφευκτο.

Γράφει ο Γιώργος Καισάριος 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Capital.gr σχετικά με τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο, μόνο τον μήνα Αύγουστο αυξήθηκαν κατά 3 δισ. ευρώ. Τα συνολικά ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο, από την αρχή της χρονιάς, έχουν φτάσει τα 6,87 δισ. ευρώ.

Για να γίνει πιο κατανοητό αυτό το νούμερο, αν διαιρέσουμε αυτό το ποσό (των 6,78 δισ. ευρώ) με τους ενεργούς πολίτες αυτής της χώρας (εννοώντας αυτούς που μπορούν να εργαστούν – περίπου 5 εκατ.), τότε ο κάθε Έλληνας πολίτης που ζει σε αυτή τη χώρα, δουλεύει δεν δουλεύει, μόνο για φέτος, χρωστά στο ελληνικό δημόσιο περίπου 1.375 ευρώ. Και αυτό είναι μόνο φέτος!!!

Μας λένε όμως ότι, οι συνολικές οφειλές των Ελλήνων πολιτών προς το ελληνικό δημόσιο είναι περίπου 48,9 δισ. ευρώ!!! Αν αυτό το διαιρέσουμε πάλι δια 5 εκατ. ενεργές ψυχές, τότε ο κάθε πολίτης αυτής της χώρας, χρωστά κατά μέσο όρο 9.800 ευρώ!!!

Ξέρετε τι σημαίνουν αυτά τα νούμερα;

Σημαίνει ότι η Ελλάδα δεν θα ανακάμψει ποτέ. Για ποιο λόγο; Διότι αυτά τα ποσά δεν θα εισπραχτούν ποτέ και η οφειλή αυτή θα εμποδίσει τους πολίτες αυτής της χώρας να έχουν μια δεύτερη ευκαιρία.

Οι Έλληνες πολίτες που χρωστούν στο δημόσιο, δεν θα μπορούν να δουλέψουν, να ξεκινήσουν μια καινούργια επιχείρηση, να πάρουν δάνειο, πιστωτική κάρτα ή ακόμα και να βγουν στον δρόμο, φοβούμενοι μην τους συλλάβει κανείς για χρέη προς το δημόσιο.

Εν ολίγοις, ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού αυτής της χώρας θα παραμείνει ανενεργό, διότι θα μείνει αποκλεισμένο από την οικονομική δραστηριότητα αυτής της χώρας, στο όνομα του ότι χρωστά λεφτά στο δημόσιο.

Ας είμαστε λίγο σοβαροί τώρα. Είναι δυνατόν με καταθέσεις 170 δισ. ευρώ, εκ των οποίον όλα ανήκουν σε ελληνικά φυσικά και νομικά πρόσωπα, να μας λένε ότι χρωστούν οι πολίτες αυτής της χώρας σχεδόν 50 δισ. ευρώ στο κράτος;

Πως είναι δυνατόν να υπάρχουν αυτές οι όφειλες, όταν το 50% των ελεύθερων επαγγελματιών χρωστά εισφορές και δεν μπορεί να πληρώσει τα χαράτσια και τους αντικειμενικούς φόρους που βάζουν; Δηλαδή επειδή κάποιος λέει ότι του χρωστάς, πράγματι του τα χρωστάς; Μόνο και μόνο επειδή αυτός που το είπε είναι το κράτος;

Σύμφωνα με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών αγαπητέ αναγνώστη, καταθέσεις που δεν υπερβαίνουν τα 2.000 ευρώ διατηρεί η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών στις εγχώριες τράπεζες.

Πιο συγκεκριμένα, έως τις 30 Ιουνίου οι καταθέσεις του 81,5% των Ελλήνων αποταμιευτών δεν ξεπερνούσαν τα 2.000 ευρώ, ενώ μόνο το 11,3% των καταθετών διέθετε στους λογαριασμούς του μεταξύ 2.001 και 10.000 ευρώ. Με λίγα λόγια, 93% των φυσικών προσώπων στη χώρα μας δεν έχουν περισσότερα από 10.000 ευρώ στον λογαριασμό τους.

Μάλιστα, μόνο το 0,4% των αποταμιευτών διαθέτει ποσά που υπερβαίνουν τα 100.001 ευρώ, ενώ το 0,9% έχει στους λογαριασμούς του καταθέσεις μεταξύ των 50.001 και των 100.000 ευρώ. Στο σύνολο, αυτοί που διαθέτουν μεταξύ 10.001 και 50.000 σε καταθέσεις είναι μόλις το 5,9% των καταθετών.

Τώρα αν αυτά τα νούμερα είναι σωστά, πως είναι δυνατόν το 81,5% των καταθετών που έχουν έως 2.000 ευρώ στους λογαριασμούς τους, να μας λέει το κράτος ότι, μόνο φέτος, η μέση οφειλή που έχει ο μέσος ενεργός πολίτης προς το κράτος είναι 1375 ευρώ; 

Επαναλαμβάνω, μόνο για φέτος!

Παράλληλα δε, ενώ ο μέσος καταθέτης έχει έως 2.000 ευρώ, κατά μέσο όρο χρωστά περίπου 9.800 ευρώ σε φόρους στο κράτος;

Έχει κανένα νόημα αυτό; Διότι αν έχει, καλή τύχη στην Ελληνική γραφειοκρατία να τα εισπράξει.
Δείτε πως ξεκίνησε και πως μεθοδεύτηκε το θέμα του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και των ασημικών, που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη...
Η αρχική πρόβλεψη για αποκρατικοποιήσεις στο 1ο μνημόνιο ήταν 5 δις, στην συνέχεια ανέβηκε στα 15 και κατέληξε (άν κατέληξε τελικά) στα 50 δις ευρώ.
Από την αρχή ήξεραν ότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει, αλλά υλοποίησαν την αποτυχημένη “συνταγή” βήμα-βήμα…
Μας έφεραν στα πρόθυρα της εξαθλίωσης και τώρα με απλά λόγια έρχεται η τρόικα και μας λέει,  ή απολύετε προσωπικό, κόβετε μισθούς, κάνετε αιματηρές περικοπές ή … ξεπουλάτε τα ασημικά.
 
Αυτό δεν συμβαίνει και σήμερα; 
 
Εδώ είναι το μυστικό, εδώ είναι όλα τα λεφτά γιατί όπως θα διαβάσετε και πιο κάτω, για την τρόικα η Ελλάδα είναι “μαγαζί γωνία”.
 
Ας δούμε όμως πως ξεκίνησε η ιστορία..
O Γ.Α.Π, σε ομιλία του σε εκδήλωση του Economic Club (Νέα Υόρκη 22 Σεπ. 2010), στα καλά καθούμενα, δήλωσε:
Το Δημόσιο διαθέτει ακίνητη περιουσία, η αξία της οποίας υπερβαίνει τα 270 δις – ποσό, που περίπου ισούται με το δημόσιο χρέος της χώρας. Τα ακίνητα αυτά παραμένουν, ως επί το πλείστον, ανεκμετάλλευτα. Για το λόγο αυτό, ξεκινούμε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα, που εφαρμόζεται σε ένα ευρύτατο φάσμα τομέων, όπως μεταφορές, ενέργεια, τηλεπικοινωνίες, ακίνητα, ΔΕΚΟ και τράπεζες, μέσω απευθείας πώλησης, υπογραφής σύμβασης παραχώρησης, δημοσίου διαγωνισμού, ιδιωτικοποιήσεων, στρατηγικών συνεργασιών ή χρηματοοικονομικών εταιρειών συμμετοχικού κεφαλαίου – εταιρειών «holding»”.
15 Απρ.2011

Δείτε τι είπε ο Antonio Borges (IMF European Department Director) , σε χθεσινή συνέντευξή του σχετικά με τις χθεσινές εξαγγελίες πρωθυπουργού και της κυβέρνησης.
"Το σενάριο ιδιωτικοποιήσεων στην Ελλάδα είναι ίσως ένα από τα καλύτερα νέα των τελευταίων μηνών…
Η ελληνική κυβέρνηση, επιμένω σε αυτό, έχει πάνω από 100 % του ΑΕΠ "ιδιωτικοποιήσιμα" περιουσιακά στοιχεία".
Η Ελλάδα έχει ένα πολύ υψηλό επίπεδο χρέους, και έτσι αυτό είναι μεγάλη ανησυχία σε όλους μας. Αλλά είναι η κυβέρνηση με το μεγαλύτερο χαρτοφυλάκιο περιουσιακών στοιχείων που μπορούν να ιδιωτικοποιηθούν. Έτσι, αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο, του τρόπου που ο καθένας κοιτάζει τώρα την Ελλάδα.

Και στην Ελλάδα, υπάρχουν ακόμη πολύ αξιόπιστα think tanks, που μας πληροφορούν ότι, από το χαρτοφυλάκιο των περιουσιακών στοιχείων της κυβέρνησης, μια μεγάλη μερίδα μπορεί να ιδιωτικοποιηθεί μάλλον γρήγορα, κάτι που είναι καθησυχαστικό. Σύμφωνα με τους δικούς σας εμπειρογνώμονες , αυτό θα μπορούσε να γίνει σχετικά γρήγορα. Έτσι, αυτό είναι, πάλι, πολύ καθησυχαστικό.  
 
Η ελληνική κυβέρνηση, επιμένω σε αυτό, έχει πάνω από 100 % του ΑΕΠ “ιδιωτικοποιήσιμα” περιουσιακά στοιχεία, είναι μια ακραία τιμή στην Ευρώπη και δεν υπάρχει κανένας άλλος σε αυτή την κατάσταση. Έτσι, αν υπάρχει ένα σημαντικό στοιχείο που είναι ένα νέο στοιχείο που πρέπει να μας καθησυχάσει, είναι αυτό. Έτσι, παραμένουμε σίγουροι.
Επιτρέψτε μου όμως να τονίσω: Κάναμε μια μελέτη των ιδιωτικοποιήσεων σε όλη την Ευρώπη κατά τα τελευταία 20 χρόνια περίπου. Πολλές χώρες έχουν ιδιωτικοποιήσει περισσότερο από αυτό, πολύ περισσότερο από αυτό, μέχρι 30 % του ΑΕΠ, συμπεριλαμβανομένων των χωρών της Ανατολικής Ευρώπης όπου υπήρχε πολύ μεγαλύτερη αβεβαιότητα σχετικά με την ιδιοκτησία και για τον τίτλο και το νομικό καθεστώς. Έτσι, αυτό μπορεί να γίνει. 
Φυσικά, δεν έχει γίνει στην Ελλάδα μέχρι τώρα, διότι οι Έλληνες δεν αισθάνονταν την ανάγκη να το κάνουν. Αλλά τώρα, το νέο σημαντικό στοιχείο είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση αποδέχεται την προτεραιότητα και ξέρετε, οι ιδιωτικοποιήσεις μπορεί να συμβούν πολύ γρήγορα. Ειδικότερα, αν αποφασίσετε να βάλετε εμπειρογνώμονες μέσα και το αναθέσετε, βρίσκοντας τους κατάλληλους ανθρώπους, μπορεί να συμβεί πολύ, πολύ γρήγορα, μπορώ να σας διαβεβαιώσω.” 
 
Επιπλέον, υπάρχει τώρα ένα μεγάλο αντίτιμο: Εάν κάνετε την ιδιωτικοποίηση, οι Ευρωπαίοι θα είναι στην ευχάριστη θέση να μειώσουν το επιτόκιο κατά 1 ποσοστιαία μονάδα, που δεν είναι άνευ σημασίας, είναι πολύ σημαντικό. Έτσι, το διακύβευμα είναι πολύ υψηλό εδώ.

Και επιπλέον, να έχετε κατά νου ότι, όταν καταρτίστηκε το πρόγραμμα δεν είχαμε κανένα από αυτά τα σενάρια ιδιωτικοποίησης στο μυαλό. 
 
Έτσι, αν υπάρχει ένα σημαντικό στοιχείο που είναι ένα νέο στοιχείο που πρέπει να μας καθησυχάσει, είναι αυτό. Έτσι, παραμένουμε σίγουροι".
 
Ο ίδιος (ο Borges) μόλις πριν 3 ημέρες  σύμφωνα με το wsj.com δήλωνε:
” Η Ελλάδα μπορεί να πουλήσει περιουσιακά της στοιχεία, δεν έχει ζητήσει επιπλέον βοήθεια”.
 
Το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων αξίας 50 δις ευρώ που συμφωνήθηκε από την Ελληνική Κυβέρνηση, δυνητικά αντιπροσωπεύει μονάχα το 20% περίπου των περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου που θα μπορούσαν να εκποιηθούν
για την εξεύρεση ρευστού στα πλαίσια των προσπαθειών για μεταρρυθμίσεις, δήλωσε αξιωματούχος του ΔΝΤ .


“Η Ελλάδα αποτελεί ειδική περίπτωση γιατί αποτελεί ακραία (σσ στα οικονομικά Αγγλικά το outlier σημαίνει εκτός ορίων) περίπτωση, είναι μια κυβέρνηση η οποία διαθέτει ένα εξωπραγματικό χαρτοφυλάκιο από περιουσιακών στοιχείων”, όπως δήλωσε ο Antonio Borges, διευθυντής του Ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ. “Αυτό δημιουργεί μια ευκαιρία που δεν υπάρχει αλλού (σσ σε άλλες χώρες)”.  


Η Ελλάδα, προσέθεσε, θα μπορούσε να ρευστοποιήσει περίπου 280 δις ευρώ μονάχα από πωλήσεις ακίνητης δημόσιας περιουσίας, αλλά προειδοποίησε πως οι ιδιωτικοποιήσεις θα είναι χρονοβόρες και πολύπλοκες λόγω θεμάτων όπως η εσωτερική πολιτική και τα συμφέροντα των συνδικάτων. 
 
Όπως θα διαπιστώσατε έχουμε δηλώσεις ταυτόσημες, καρμπόν και οι δυο μιλάνε για ιδιωτικοποιήσιμα περουσιακά στοιχεία πάνω από το 100 % του ΑΕΠ ύψους 270-280 δις ευρώ.
Καταλάβατε τι μας λέει ο κ. Antonio Borges;;
Πουλήστε γρήγορα, έχετε πολύ πράμα, βάλτε εμπειρογνώμονες μέσα, βρείτε τους κατάλληλους ανθρώπους….

Και ποιοι είναι άραγε οι κατάλληλοι άνθρωποι;;
Mήπως όλοι αυτοί που μας έχουν “κατσικωθεί”  και έχουν κατασκηνώσει στην Ελλάδα εδω και 3 χρόνια..
 
Μήπως είναι αυτοί  που ανέφερε ο κ. Σαχινίδης;
Mήπως είναι αυτός ο ανεξάρτητος οργανισμός που θα ελέγχεται από ξένους εμπειρογνώμονες, όπως ζήτησε η τρόικα ;; 
 
Να θυμηθούμε τι δήλωσε ο κ. Σαμαράς στις 23/8/2012


Σαμαράς..και βραχονησίδες πουλάμε..

Blooberg: Η Ελλάδα μπορεί να πουλήσει
νησιά καθώς ο Γιούνκερ ζητάει ώθηση
στις κρατικές πωλήσεις…
Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, πρότεινε ότι η κυβέρνησή
του θα μπορούσε να πουλήσει ή να μισθώσει κάποια από τα νησιά της χώρας, για να βοηθήσει να αναβιώσει το σχέδιο πωλήσεων κρατικών περιουσιακών στοιχείων σχεδιάζοντας στη λήψη διεθνών κεφαλαίων
Είπε ο κ. Σαμαράς στην εφημερίδα Le Monde σε συνέντευξη που δημοσιεύθηκε σήμερα ότι: ακατοίκητα ελληνικά νησιά θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία εσόδων, απαντώντας σε ερώτηση για το αν η Ελλάδα θα πουλήσει κάποια από τα νησιά της.

 
“Υπό την προϋπόθεση ότι αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα εθνικής ασφαλείας, κάποιες από τις βραχονησίδεςθα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για εμπορικούς σκοπούς,” είπε ο Σαμαράς,όπως ανέφερε η εφημερίδα.
Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να ξεπουληθούν, αλλά να
μετατραπεί ένα άγονο (που δεν χρησιμοποιείται) έδαφος, σε ένα κεφάλαιο
το οποίο μπορεί να αποδώσει έσοδα, σε μία δίκαιη τιμή”.
Ερωτηθείς για το εάν η κυβέρνηση εξετάζει την πώληση νησιών, ο κ. Σαμαράς δήλωσε πως η Ελλάδα δεν διαθέτει ιδιωτικά νησιά, παρά μόνο μερικές ιδιωτικές νησίδες, η πλειονότητα των οποίων είναι ακατοίκητη.
Χαρακτηριστικές είναι και οι προχθεσινές δηλώσεις του γενικού διευθυντή του ΕΛΙΑΜΕΠ  ,  που δήλωσε την Παρασκευή ότι “η Ελλάδα μπορεί να ανακοινώσει την Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη (ΑΟΖ) στο Αιγαίο, λόγω εσωτερικής πίεσης”.
 
Κλείνοντας να σας θυμίσουμε τι γράφει για το ΔΝΤ ο Joseph Stiglitz, στο βιβλίο του Stiglitz “Globalization and Its Discontents”, που κυκλοφόρησε το 2002.
 
Ο Stiglitz είναι Νομπελίστας (2001), ακαδημαϊκός, συγγραφέας, πρώην αντιπρόεδρος της Word Bank, σύμβουλος του Κλίντον, του Ομπάμα και του πρωθυπουργού μας.
Διαβάστε προσεκτικά το κείμενο και πέστε μας σας θυμίζει κάτι;
“Με τα δάνεια ανεξόφλητα ολόκληρα έθνη ρίχνονται σε οικονομικό και κοινωνικό χάος, το ΔΝΤ σπεύδει σε δανεισμό από ξένους κυρίως πιστωτές. Οι πιστωτές παρέχουν επισφαλή δάνεια, γνωρίζοντας ότι, αν οι οφειλέτες δηλώσουν αδυναμία πληρωμής, το ΔΝΤ θα πάρει το λογαριασμό.  Εν τω μεταξύ, το ΔΝΤ προτρέπει τις χρεωμένες χώρες, σε περαιτέρω ιδιωτικοποίηση-στην πραγματικότητα στην πώληση των περιουσιακών στοιχείων τους, σε ένα κλάσμα της αξίας τους για να αυξήσουν τα μετρητά τους. Οι ξένες εταιρείες, στη συνέχεια αγοράζουν τα περιουσιακά στοιχεία σε χαμηλές τιμές.”
 
Συμβαίνει κάτι παρόμοιο στην χώρα μας;

  • Η Ερυθρόμαυρη Συμμαχία ζητά να κηρυχθεί ο Panariti «persona non grata»
  • "Ζητάμε από την αλβανική κυβέρνηση να σταματήσει κάθε είδους διαπραγματεύσεις και επικοινωνία με την ελληνική κυβέρνηση για τον διαμοιρασμό του Ιονίου".
«Ενέδρα» έστησαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής οι ακτιβιστές της Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας στον υπουργού Εξωτερικών της Αλβανίας, Εντμόντ Παναρίτι, μπλοκάροντας του την έξοδο από το αεροδρόμιο "Μητέρα Τερέζα" μετά την άφιξή του από επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα και την Λευκωσία.

Με σφυρίγματα και συνθήματα κατά της ταπείνωσης των εθνικών συμβόλων και της "άτολμης" αντίδρασης του Παναρίτι, η Ερυθρόμαυρη Συμμαχία μπλόκαρε την έξοδο του υπουργού από τον  τομέα  των "VIP" του αεροδρομίου "Μητέρα Τερέζα" ανοίγοντας μάλιστα και πανό που έγραφε «Edmond Panariti – person “non grata”» στην Αλβανία.

Σε δήλωση του στα αλβανικά ΜΜΕ ο Οργανωτικός Γραμματέας της AK, Redi Ramaj, τάχθηκε κατά της επαναδιαπραγμάτευσης της συμφωνίας για τα θαλάσσια σύνορα μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας, ενώ ζήτησε να δημοσιοποιηθούν με κάθε μέσο τα πρακτικά των μυστικών συνομιλιών Παναρίτι - Αβραμόπουλου.

«Ο υπουργός Παναρίτι εξευτέλισε την εθνική σημαία και τα αλβανικά ιστορικά σύμβολα. Η εμφάνιση της αλβανικής διπλωματίας στην προσβολή των εθνικών συμβόλων μας με τους ομολόγους τους στην Αθήνα, τα Σκόπια και την Ποντγκορίτσα δεν είναι ένα τεχνικό ή ανθρώπινο λάθος, αλλά ένα διπλωματικό μήνυμα γονατίσματος και συνθηκολόγησης της πιο αντεθνικής κυβέρνησης των τελευταίων 100 ετών», δήλωσε ο Redi Ramaj.

«Ζητάμε από την αλβανική κυβέρνηση να σταματήσει κάθε είδους διαπραγματεύσεις και επικοινωνία με την ελληνική κυβέρνηση για τον διαμοιρασμό του Ιονίου. Η Ερυθρόμαυρη Συμμαχία προειδοποιεί τους πολίτες Μπερίσα και Παναρίτι ότι η υπογραφή της συμφωνίας αυτής αποτελεί ποινικό αδίκημα και η παράδοση αλβανικού εδάφους προς όφελος του ελληνικού κράτους, τιμωρείται με ισόβια κάθειρξη», συνέχισε ο Ramaj.

«Η Ερυθρόμαυρη Συμμαχία και όλοι οι Αλβανοί έχουν ένα σαφές μήνυμα προς τον γονατισμένο Υπουργό Εξωτερικών της Αλβανίας Έντμοντ Παναρίτι, αυτός είναι ανεπιθύμητο πρόσωπο στο αλβανικό έδαφος», τόνισε ο Redi Ramaj.

Για την Ερυθρόμαυρη Συμμαχία, η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου σχετικά με τη συμφωνία των θαλάσσιων συνόρων με την Ελλάδα είναι η "απόδειξη" για το αντι-εθνικό και αντι-αλβανικό πάρε - δώσε του Σαλί Μπερίσα.

Μετά το μπλοκάρισμα του δρόμου από του διαδηλωτές, ο Αλβανός ΥΠΕΞ φυγαδεύτηκε από τον παλιό δρόμο του αεροδρομίου.

Πηγή: aftonomi.gr