Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

3 Οκτ 2012


Η διαρκής στοχοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας έχει αρχίσει να προκαλεί υποψίες ακόμη και στους πιο ψύχραιμους πολίτες της χώρας, οι οποίοι δεν παρασύρονται εύκολα από “συνωμοσιολογίες”.

Οι απαιτήσεις της τρόϊκας είναι παράλογες και καταστρέφουν τον κοινωνικό ιστό της χώρας. Ειδικά στο χώρο της Άμυνας δεν πλήττουν μόνο το προσωπικό και τις οικογένειές τους, αλλά μέσω αυτών και την ίδια την μαχητική ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Όλα αυτά τα επισημαίνει σε μια λιτή ανακοίνωσή τους οι απόστρατοι της ΑΝΕΑΕΔ. Γράφουν επί της ουσίας ότι ο σχεδιασμός λειτουργίας των ΕΔ έχει παραχωρηθεί στην τρόϊκα και επαναλαμβάνουν το απαράδεκτο γεγονός της πρόσβασης των τροϊκανών σε απόρρητα στοιχεία του στρατεύματος.

Όλη η ανακοίνωση:

Είναι αναμφισβήτητο ότι τα 3 τελευταία χρόνια η κοινωνία μας υποβάλλεται στην άσκηση της πολιτικής του «φόβου» που είναι αποτέλεσμα των πολιτικών που κυβέρνησαν την χώρα μετά την μεταπολίτευση και της κατά περίπτωση πολιτικής που ακολούθησαν.

Μιας πολιτικής, που συνθλίβει τα ήδη χαμηλά εισοδήματα εργαζομένων και συνταξιούχων με αλλεπάλληλα κύματα επιθέσεων, τόσο σε κοινωνικό όσο και οικονομικό επίπεδο. Μιας πολιτικής, που χτυπάει στην καρδιά της συνοχής του κοινωνικού μας ιστού και που προμηνύει απευκταίες καταστάσεις κοινωνικών αυτοματισμών.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας, ένας απ’τους συνταγματικούς εγγυητές της εθνικής ασφάλειας και κυριαρχίας της χώρας, της ευημερίας της πατρίδας μας, παραδίδονται κι αυτές, έρμαιο στις στενά λογιστικές πρακτικές της τρόικας.

Ελεγκτές της τρόικας έχουν απόλυτη πρόσβαση σε οικονομικές πληροφορίες του ΥΕΘΑ που κάποτε θεωρούντο απόρρητες για το μεγαλύτερο μέρος του στρατιωτικού Προσωπικού. Εμφανίζεται, η τροποποίηση της σύνθεσης των ΕΔ σε έμψυχο δυναμικό, εξοπλισμό και υποδομές, όχι ως απόρροια εσωτερικής μελέτης, αλλά αποδιδόμενη σε πίεση εξωγενών παραγόντων. Την ίδια δε στιγμή, διαχέονται πληροφορίες, περί έλλειψης καυσίμων και λοιπών αναγκαίων υλικών για την εύρυθμη λειτουργία των ΕΔ.

Υπάρχει συνεχής προσπάθεια τα στελέχη των ΕΔ να στοχοποιηθούν ως δήθεν προνομιούχα και ελίτ των εργαζομένων και συνταξιούχων, με σκοπό να διαχωρισθούν και να περιθωριοποιηθούν από τον υπόλοιπο ελληνικό λαό.

Αισθανόμαστε πως θα πρέπει όλοι να προβληματισθούμε στο γιατί γίνεται αυτή η επίθεση στο χώρο της Εθνικής Άμυνας, στην αξιοπρέπεια και το φρόνημα του στρατιωτικού. Δεν αναρωτιόμαστε, γιατί σε μια τέτοια περίοδο γεωπολιτικής ρευστότητας στην περιοχή μας, βάλλονται τόσο βάναυσα οι Ένοπλες Δυνάμεις; Ο στόχος άραγε είναι το στράτευμα και οι στρατιωτικοί ή αυτό που καλούνται να υπηρετήσουν;

Επειδή η ιστορία μας, οφείλει να είναι ο μεγαλύτερος σύμβουλός μας, οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας μας αυτή τη φορά, δεν θα πρέπει να μετακυλήσουν τις ευθύνες των πράξεων τους που θα οδηγήσουν σε οποιασδήποτε μορφή κοινωνικής ή κυριαρχικής αποτυχίας, στον ελληνικό λαό ή στις ΕΔ του.

Πέντε νεκροί 13 τραυματίες από οβίδα που έπεσε στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας. Η οβίδα εξεράγη στη πλευρά της Τουρκίας στην περιοχή Ακτσάκαλε και είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει νέα ένταση μεταξύ των δύο χωρών. 
Πριν από λίγες ημέρες ο Τούρκος ΥΠΕΞ Αχμέτ Νταβούτογλου, είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμη και πολεμικής σύγκρουσης με τη Συρία.
Η δήλωσε είχε γίνει με αφορμή την έκρηξη βλήματος όλμου στο τουρκικό έδαφος και ο Νταβούτογλου είχε προειδοποιήσει ότι η Τουρκία θα αντιδράσει αν επαναληφθεί τέτοιο περιστατικό.

Είναι άγνωστο μέχρι στιγμής εάν όντως η οβίδα "ξέφυγε" από την Συριακή πλευρά ή πρόκειται για την αναμενόμενη "προβοκάτσια" που όλοι περίμεναν, αλλά κανένας δεν τολμούσε να φανταστεί πως θα μπορούσε να υλοποιηθεί.
Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει οποιαδήποτε δήλωση από την Συριακή πλευρά, αλλά αξίζει να σημειωθεί πως από την συγκεκριμένη τουρκική περιοχή μπαινοβγαίνουν παρακρατικές ομάδες στο έδαφος της Συρίας.

Του Σάββα Καλεντερίδη

Τον Οκτώβριο του 2013 θα διεξαχθούν οι δημοτικές εκλογές, στις οποίες θα κριθεί η αποτελεσματικότητα της πολιτικής που ακολούθησε η κυβέρνηση Ερντογάν στη διαχείριση του Κουρδικού Ζητήματος. Κι αυτό γιατί το κυβερνητικό Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) έχει θέσει ως στόχο την αποδυνάμωση του Κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας (BDP), που θεωρείται η πολιτική πτέρυγα του ΡΚΚ και στο οποίο προσχώρησαν στις 23 Δεκεμβρίου του 2009 οι 94 από τους 98 δημάρχους που εκλέχτηκαν στις προηγούμενες εκλογές με το (κουρδικό) Κόμμα Δημοκρατικής Κοινωνίας (DTP), του οποίου η λειτουργία είχε απαγορευθεί με απόφαση δικαστηρίου.

Να σημειωθεί ότι το ΑΚΡ και η κυβέρνηση Ερντογάν από το 2009 ακολούθησαν στρατηγική φαινομενικής εξομάλυνσης των σχέσεων με τους Κούρδους και το Κουρδικό Εθνικοαπελευθερωτικό Κίνημα, με το οποίο μάλιστα κάθισαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, στο Όσλο, υπό την εποπτεία του Ηνωμένου Βασιλείου. Στόχος του ΑΚΡ ήταν να οδηγηθούν στις γενικές εκλογές του Ιουνίου του 2011 υπό ομαλές συνθήκες, χωρίς να υπάρχουν ένοπλες συγκρούσεις και επιθέσεις του ΡΚΚ την περίοδο πριν τις εκλογές, στόχος που επετεύχθη, αφού η τουρκική πλευρά είχε υποσχεθεί ότι αμέσως μετά τις εκλογές θα προχωρούσε στην πολιτική λύση του Κουρδικού. Έτσι, το κυβερνών κόμμα, εκτός από το ήρεμο και ευνοϊκό κλίμα που επικράτησε επί δυο χρόνια κυρίως στο Βόρειο Κουρδιστάν, κατάφερε να δημιουργήσει προσδοκίες για την επίλυση του Κουρδικού, με αποτέλεσμα να κερδίσει πολύτιμους ψήφους από σημαντικό μέρος των ψηφοφόρων στο Κουρδιστάν.

Όταν όμως ήλθε η ώρα να κάνει πράξη τις υποσχέσεις αλλά και τα αναγραφόμενα στο Πρωτόκολλο του Όσλο, για τα οποία είχε ήδη συμφωνήσει επί της αρχής η τουρκική πλευρά, ο Ερντογάν, ενισχυμένος από την κάλπη (έλαβε ποσοστό 49,90% του συνόλου των ψήφων), έδωσε εντολή στη Δικαιοσύνη να αυξήσει τις συλλήψεις Κούρδων πολιτικών που δραστηριοποιούνταν σε διάφορες μαζικές οργανώσεις, ενώ παράλληλα έστελνε και δυο χιλιάδες έμμισθους Κούρδους ιερωμένους (μέλε) στο Βόρειο Κουρδιστάν, για να χτυπήσουν εκ των έσω το Κουρδικό Εθνικοαπελευθερωτικό Κίνημα με το υπερόπλο που λέγεται Ισλάμ.

Παράλληλα, από τον Ιούνιο του 2011, έδωσε εντολή στις «αρμόδιες» αρχές να απαγορεύσουν κάθε επαφή του έγκλειστου στο Ιμραλί, Οτζαλάν, με τους δικηγόρους και με τους οικείους του, κλείνοντας έτσι τους διαύλους επικοινωνίας του με το κίνημα και την κοινωνία.

Το Κουρδικό Εθνικοαπελευθερωτικό Κίνημα, με δέκα χιλιάδες πολιτικά στελέχη του στις φυλακές από τη μια πλευρά, και το κράτος, το κυβερνών κόμμα και την κυβέρνηση Ερντογάν από την άλλη να απλώνουν τα πλοκάμια τους και να προετοιμάζουν μια μεγάλη νίκη στις δημοτικές εκλογές του Φθινοπώρου του 2013, θεώρησε ως θανάσιμη απειλή το ενδεχόμενο απώλειας των δήμων στο Βόρειο Κουρδιστάν. Κι αυτό γιατί οι δήμοι αποτελούν το σημαντικότερο εργαλείο άσκησης πολιτικής αλλά και μέσο για την δημοκρατική αυτονομία, που είναι ο πρώτος στόχος του κινήματος.

Αυτός ήταν και ο κύριος λόγος, σε συνδυασμό με τις εξελίξεις στη Συρία αλλά και με την επιδείνωση των σχέσεων της Άγκυρας με τη Βαγδάτη και την Τεχεράνη, που ώθησε το ΡΚΚ στη φιλόδοξη επιχείρηση εγκατάστασης και ελέγχου από τους αντάρτες της περιοχής που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με το Ιράν, το Ιράκ και τη Συρία, το λεγόμενο «Τρίγωνο του Διαβόλου», μεταξύ Σεμντίνλι-Τσουκούρτζα-Μπεϋτούσεμπαπ-Γιουκσέκοβα.

Η -επαναλαμβάνουμε- φιλόδοξη επιχείρηση του ΡΚΚ είχε κάποια αποτελέσματα, αφού υποχρέωσε τον τουρκικό στρατό και τις δυνάμεις ασφαλείας να κλειστούν στα στρατόπεδα, ενώ κατεγράφησαν και σοβαρές απώλειες και από τις δύο πλευρές. Το ζήτημα είναι αν τα αποτελέσματα αυτά θα έχουν μόνιμο χαρακτήρα και εννοούμε αν οι αντάρτες παραμείνουν στην περιοχή κατά τη διάρκεια του Χειμώνα, ή αναγκαστούν να αποσυρθούν σε πιο ασφαλείς περιοχές στο Ιράν, το Ιράκ και τη Συρία.

Πάντως, ούτως ή άλλως, με την επιθετική επιστροφή του ΡΚΚ η εικόνα του Ερντογάν δέχτηκε σοβαρό πλήγμα, ενώ τέθηκε εν κινδύνω και το σχέδιο ανακατάληψης του Κουρδιστάν από το ΑΚΡ στις δημοτικές εκλογές του 2013. Γι’ αυτό, για να αλλάξει το κλίμα, τις ώρες που γράφονταν αυτές οι γραμμές, ο ίδιος ο Τούρκος πρωθυπουργός με δηλώσεις του άφηνε ανοικτό το ενδεχόμενο επανέναρξης των διαπραγματεύσεων με την κουρδική πλευρά, μη αποκλείοντας τις συνομιλίες και με τον ίδιο τον Οτζαλάν, ενώ,σύμφωνα με διαρροές, δεν αποκλείεται ακόμα και η αποφυλάκιση του Άπο και η έκτιση του υπόλοιπου της ποινής σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Το θέμα είναι τεράστιο και έχει και άλλες πτυχές, τις οποίες θα εξετάσουμε εν ευθέτω χρόνω!

Μέχρι τότε, μένει απλά να αναρωτηθούμε αν άραγε οι Κούρδοι έχουν υπ’ όψιν τους τη ρήση «Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός (και λαού) σοφού»!

Η υπομονή του κόσμου εξαντλείται, υποστηρίζει με κύριο άρθρο της η «Νιου Γιορκ Τάιμς», τονίζοντας ότι οι αντιδράσεις σε Ισπανία, Ελλάδα και Πορτογαλία ενδέχεται να αυξηθούν. Η σύνταξη της νεοϋορκέζικης εφημερίδας επικρίνει κυρίως τη γερμανική πολιτική για τις «αποτυχημένες πολιτικές λιτότητας».

«Δεν υπάρχει εύκολος τρόπος για τον Ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι να προβεί σε περικοπές υπηρεσιών και δαπανών χωρίς να διακινδυνεύσει κοινωνική αναταραχή και το ίδιο ισχύει για την Ελλάδα και την Πορτογαλία», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Με αφορμή τη μεγάλη συμμετοχή πολιτών σε διαδηλώσεις στη Λισαβόνα, τη Μαδρίτη και την Αθήνα, διαδηλώσεις που ενδέχεται να πληθύνουν τις επόμενες ημέρες, όπως σημειώνεται στο κύριο άρθρο, η υπομονή του κόσμου εξαντλείται ως προς τις αποτυχημένες πολιτικές λιτότητας που απαιτούν η γερμανική κυβέρνηση και άλλοι Ευρωπαίοι ηγέτες. Πολιτικές, σύμφωνα με τη σύνταξη της εφημερίδας, που είναι σαφές ότι θα επιδεινώσουν περαιτέρω τα δραματικά επίπεδα ανεργίας και θα καταστρέψουν τα δίκτυα προγραμμάτων κοινωνικής προστασίας, όταν αυτά χρειάζονται περισσότερο από κάθε άλλη φορά.

Τέλος, επισημαίνεται ότι ο χρόνος εξαντλείται και μόνο μια απότομη αλλαγή στις οικονομικές πολιτικές μπορεί να σώσει το ευρώ. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες και κυρίως η καγκελάριος Α. Μέρκελ, τονίζεται στο άρθρο, πρέπει να αναγνωρίσουν ότι η επιστροφή της ευρωζώνης σε επίπεδο χρηματοπιστωτικής ρευστότητας θα απαιτήσει νέες προσπάθειες για την ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης, μέσω ελαστικότερων στόχων στον τομέα του προϋπολογισμού –και όχι μέσω της συνεχιζόμενης λιτότητας που επιβάλλεται από Βερολίνο και Βρυξέλλες σε απελπισμένες κυβερνήσεις.

Στο μεταξύ, στην ίδια εφημερίδα προβάλλονται τα στοιχεία της τελευταίας έκθεσης της Eurostat, που κάνει λόγο για αύξηση ρεκόρ της ανεργίας σε ποσοστό 11,4% για το μήνα Αύγουστο, καταδεικνύοντας τις επιπτώσεις που προκαλούν τα χρηματοπιστωτικά προβλήματα πολλών κρατών-μελών της ευρωζώνης. Ειδικότερα, όσον αφορά την Ελλάδα (με ποσοστό ανεργίας 24,4% τον Ιούνιο 2012), τονίζεται ότι, όπως και στην Ισπανία, η ανεργία έφτασε σε ιστορικά ύψη για την ευρωζώνη, ενώ και οι δύο χώρες προχωρούν στα σχέδιά τους για αυστηρότερους προϋπολογισμούς λιτότητας, γεγονός που καθιστά ζοφερότερες τις προοπτικές στον εργασιακό τομέα.

Παρατίθεται μάλιστα η σχετική δήλωση του Jonathan Todd, εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων της Eurostat: «Η ανεργία σε νέους, ιδιαίτερα όταν αυτή είναι παρατεταμένη, απειλεί τον αυτοσεβασμό και την οικονομική δυναμική των νέων, τώρα και στο μέλλον», είπε ο Todd, υπογραμμίζοντας ότι «κι αυτό μπορεί να αποτελέσει σοβαρή απειλή στην κοινωνική συνοχή και να αυξήσει τον κίνδυνο πολιτικού εξτρεμισμού». «Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί και οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, οι επιχειρήσεις και οι κοινωνικοί εταίροι σε όλα τα επίπεδα πρέπει να πράξουν κάθε τι δυνατό για να αποτραπεί η δημιουργία μιας "χαμένης γενιάς", η οποία θα αποτελέσει οικονομική και κοινωνική καταστροφή», όπως υποστήριξε.

Για υπαρκτό κίνδυνο ενός νέου Εθνικού Διχασμού προειδοποιεί ο ακαδημαϊκός Βασίλειος Μαρκεζίνης. Επιμένει να καλεί άπαντες σε Εθνική Συμφιλίωση πριν να είναι αργά
Για τεράστιο κίνδυνο ενός νέου Εθνικού Διχασμού, ο οποίος κατά τον ίδιο μπορεί να υπερβεί σε αγριότητα και πολυπλοκότητα τους αντίστοιχους του 1915 και 1945 έκανε λόγο ο ακαδημαϊκός Βασίλειος Μαρκεζίνης.
 
Με αυτόν τον τρόπου ουσιαστικά περιέγραψε με δήλωσή του τις συνθήκες και τις απειλές που βιώνει η χώρα στην παρούσα κατάσταση.

“Παρέμεινα εκτός κομματικής πολιτικής από τότε που ξεκίνησα να ασχολούμαι δημοσίως με τα προβλήματα της χώρας μου πριν 5-6 χρόνια. Περαιτέρω, αντιστάθηκα μετ’ επιμονής σε επαναλαμβανόμενες και δελεαστικές προτάσεις να αναμειχθώ ενεργά στην πολιτική.

Τέλος, είναι αλήθεια ότι παρέμεινα σιωπηλός από τότε που κάλεσα τους πάντες σε Εθνική Συμφιλίωση κατά την μακρά συνέντευξή μου στον κ. Σαββίδη της ΕΤ3, πριν από μερικούς μήνες. Ένιωσα και νιώθω ότι αυτή η σιωπή ήταν το καλύτερο που θα μπορούσα να κάνω για να βοηθήσω την πατρίδα μου, παρά να ανακατεύομαι στην καθ’ ημέραν διαχείριση της κρίσεως από την κυβέρνηση των τριών.

Θα παραμείνω λοιπόν σιωπηλός για τον ίδιο λόγο. Όμως, απαντώ στην παράκλησή σας γιατί όντως η κατάσταση έχει χειροτερεύσει: ως προς το οικονομικό σκέλος, έχει γίνει ανυπόφορη για πολλούς. Ταυτόχρονα ο κοινωνικός ιστός έχει κατακερματιστεί.

Με δισταγμό λοιπόν, δημοσιοποιώ τη βαθιά μου ανησυχία για τους διχασμούς οι οποίοι αναπτύσσονται στη χώρα μου. Πράγματι, για πρώτη φορά στην πρόσφατη ιστορία αντιμετωπίζουμε όχι έναν, αλλά τρεις απαράδεκτους διχασμούς μεταξύ:

• Πολύ πλουσίων και πεινασμένων συμπατριωτών μας

• Της Δεξιάς και της Αριστεράς παράταξης,οι οποίες εκφράζονται ακραία και τείνουν στον αλληλοσπαραγμό

• Κατηγόρων, οι οποίοι επιδιώκουν έναν αυξανόμενο αριθμό κατηγορουμένων
Ο ελληνικός λαός δικαίως ζητάει τη διεξαγωγή έρευνας για το αμαρτωλό παρελθόν και την απόδοση Δικαιοσύνης για το κακό που υπέστη από τους υψηλότερους αξιωματούχους της χώρας. Όμως θα πρέπει να παραμείνει σε εγρήγορση απέναντι στον τεράστιο κίνδυνο ενός νέου Εθνικού Διχασμού ο οποίος μπορεί να υπερβεί σε αγριότητα και πολυπλοκότητα τους αντίστοιχους του 1915 και 1945.

Το κοινωνικό υλικό είναι έτοιμο να εκραγεί και βρίσκεται στα χέρια του ελληνικού λαού. Αυτός είναι λόγος, ο οποίος με κάνει να παραμένω ο μοναδικός κήρυκας της ανάγκης για Εθνική Συμφιλίωση, πριν να είναι πολύ αργά. Η πεποίθησή μου αυτή είναι ακλόνητη, όμως οι ελπίδες μου μειώνονται”, σημείωσε. 
 
 L1

Καλώς ήρθατε στο στρατόπεδο εξόντωσης «Auschgreece»
Οι Γερμανοί και οι ντόπιοι ταγματασφαλίτες τους σας υπόσχονται έναν αργό και συγκλονιστικό θάνατο, φυσικά για το... καλό της Ευρώπης

Το Μάρτιο του 1943 το πρώτο τρένο των αλόγων, γεμάτο με Εβραίους Έλληνες της Θεσσαλονίκης, ξεκίνησε για το Άουσβιτς.

(Πριν αρχίσουν οι «χριστιανοί-Έλληνες» να διαμαρτύρονται για το «Εβραίοι-Έλληνες» ας τους πληροφορήσουμε ότι οι Εβραίοι στην Ελλάδα είναι παλιότεροι από το χριστιανισμό.
Από την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου υπάρχουν στοιχεία για τους Ρωμανιώτες, Εβραίους εγκατεστημένους στον Ελλαδικό χώρο, οι οποίοι μάλιστα μιλούσαν κάποια ελληνική διάλεκτο.
Αλλά οι περισσότεροι ήταν Σεφεραδίτες, Ισπανοεβραίοι, όπως ο «Σολωμός» του Καραγκιόζη, οι οποίοι εγκαταστάθηκαν στον Ελλαδικό χώρο –δε γράφω Ελλάδα, γιατί τέτοιο κράτος δεν υπήρχε ακόμα- το 1492.)

Οι Εβραίοι της Θεσσαλονίκης παραδόθηκαν στους Ναζί χωρίς να φέρουν καμία αντίσταση. Είχαν πειστεί, με τη βοήθεια και του αρχιραβίνου Κορέτζ, ότι οι ναζήδες θα τους πήγαιναν στην Κρακοβία, όπου το «βούτυρο θα ήταν παχύ και το ψωμί άσπρο».
46.000 Θεσσαλονικείς πέρασαν τις πύλες του στρατοπέδου συγκεντρώσεως του Άουσβιτς –πράγματι, στην Κρακοβία.
Ελάχιστοι επιβίωσαν... Το μόνο «βούτυρο» που είδαν ήταν αυτό που έβγαζαν τα αποστεωμένα κορμιά τους στους φούρνους.

Τώρα ήρθε η σειρά των υπόλοιπων Ελλήνων, ανεξαρτήτως θρησκεύματος και πεποιθήσεων, να καούν στα κρεματόρια.

Η Ελλάδα είναι ένα γιγάντιο στρατόπεδο εξόντωσης!

Υπάρχουν κάποιοι (υπάρχουν;) αφελείς που συνεχίζουν να πιστεύουν πως όσα συμβαίνουν είναι απόρροια μιας περαστικής οικονομικής κρίσης. Κάτι σαν εποχιακή γρίπη, που θα κάνει τον κύκλο της και θα φύγει.

Υπάρχουν και οι άλλοι, οι πιο κυνικοί, που πιστεύουν ότι όλα αποσκοπούν στην αρπαγή του δημόσιου και ιδιωτικού πλούτου. Πόσο γελασμένοι είναι κι αυτοί...

Το κίνητρο των λίγων που μετατρέπουν τον κόσμο ολόκληρο σε αποικία τους δεν είναι ο πλούτος ούτε η απληστία. Έχουν περισσότερο χρήμα απ’ όσο θα μπορούσαν να ξοδέψουν σε δέκα ζωές, αυτοί και οι απόγονοι τους.

Το κίνητρο τους είναι ίδιο με εκείνο των σίριαλ-κίλερ και των βιαστών: Έλεγχος, κυριαρχία, χειριστικότητα...

Δε θέλουν να αυξήσουν τα κέρδη τους, θέλουν να οριστικοποιήσουν την κυριαρχία τους.

Για να το πετύχουν αυτό δημιουργούν τα εθνικά στρατόπεδα εξόντωσης.

Πρωτίστως μας εξοντώνουν πολιτιστικά: Λαοί χωρίς γνώση της ιστορίας τους, χωρίς επίγνωση της ταυτότητας τους, χωρίς εθνική κουλτούρα και πολιτισμό. Χωρίς γλώσσα. Χωρίς ενότητα.

Έπειτα ηθικά: Δεσμώτες του καταναλωτισμού, με μόνο αυτοσκοπό την προσωπική επιβίωση, με μόνο όνειρο την εφήμερη διασημότητα (μέσω των ελεγχόμενων media) ή τον ανέλπιστο πλουτισμό (μέσω του νόμιμου και μη τζόγου), όλοι εναντίον όλων («omnium contra omnes»), και έτοιμοι να προωθήσουν τα παιδιά τους στην πορνεία (μη σας φαίνεται παράξενο, ήδη συμβαίνει).

Κατόπιν οικονομικά: Υφαρπάζοντας κάθε ευρώ που κερδίζουμε με νόμιμους και μη τρόπους, απορροφώντας τις καταθέσεις των τυχερών –ή πονηρών- που έχουν ακόμα καταθέσεις, φορολογώντας κάθε δραστηριότητα, καταστρέφοντας κάθε μικρή επιχείρηση, και εκφοβίζοντας για ακόμα χειρότερα «μέτρα»... Τα μέτρα που σου παίρνουν για να χωρέσεις στο κιβούρι.

Τέλος, μας εξοντώνουν, κυριολεκτικά: Οι πιο «ικανοί» μεταναστεύουν για την Κρακοβία όπου το «βούτυρο είναι παχύ». Όσοι μένουν αποδεκατίζονται. Όσοι μένουν ρομποτοποιούνται. Όσοι μένουν έχουν να διαλέξουν ανάμεσα στην αυτοκτονία, στην αρρώστια και στην εξαθλίωση... Σύντομα θα έχουν μόνο ένα δίλημμα: Αυτοκτονία ή θάνατος;

Η δημοκρατία απέμεινε ένα “postwar dream”.

Η ολιγαρχία της εξόντωσης, που δεν αναγνωρίζει εθνικότητα, θρήσκευμα ή φυλή, είναι το πολίτευμα του 21ου αιώνα.

Εξοντωθήκαμε πολιτιστικά, ηθικά, οικονομικά, έφτασε πλέον η ώρα και της κυριολεξίας.

Πάνω από το τέλος του ανθρώπου είναι γραμμένο με ψηφιακά γράμματα:
«Η ελεύθερη αγορά απελευθερώνει».

Σκοτωθείτε λοιπόν ελεύθερα:
Οι δημόσιοι ενάντια στους ιδιωτικούς, οι άνεργοι ενάντια στους εργαζόμενους, οι εργαζόμενοι ενάντια στους συνταξιούχους, οι δεξιοί ενάντια στους αριστερούς, οι νεοναζί ενάντια στους αναρχικούς, οι χριστιανοί ενάντια στους άθεους, οι ρεμπουμπλικάνοι ενάντια στους δημοκρατικούς, οι Γερμανοί ενάντια στους Έλληνες, οι χορτοφάγοι ενάντια στους κρεατοφάγους και οι στρέιτ ενάντια στους γκέι.

Σκοτωθείτε ελεύθερα... Δεν έχετε άλλη επιλογή.

Οι μαρξιστές φιλόσοφοι –πίσσα στα κόκαλα σου, Χόμπσμπαουμ- έκαναν ένα λάθος: Η πάλη δεν είναι ταξική, η πάλη είναι ανθρωπιστική.

Και ο άνθρωπος πέθανε!

Ο εικοστός αιώνας ξεκίνησε με το θάνατο του θεού, όπως τον βροντοφώναξε ο Ζαρατούστρα.
Ο εικοστός πρώτος αρχίζει με το θάνατο του ανθρώπου, όπως τον αποδεχόμαστε ψιθυριστά όλοι εμείς.

Ο άνθρωπος πέθανε... Σςςςςς...
Νέο ξέσπασμα του Βουλευτή Επικρατείας και Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ σήμερα (03/10/2012) από το βήμα της Βουλής, στη συζήτηση της Ολομέλειας για την κύρωση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου που αφορούσε τις «αμοιβές σε όσους διορίστηκαν έφοροι και δικαστικοί αντιπρόσωποι ή διερμηνείς στις εκλογές της 17ης Ιουνίου και λοιπές διατάξεις».

Με λίγα λόγια στην ίδια πράξη νομοθετικού περιεχομένου η κυβέρνηση έφερνε για ψήφιση στη Βουλή παντελώς άσχετα θέματα μεταξύ τους, από τα οποία το ένα αφορούσε αμοιβές για τις πρόσφατες εθνικές εκλογές και το άλλο αφορούσε τις διαδικασίες πώλησης ακινήτων σε ιδιωτικά νησιά ή σε νησιά του δημοσίου.

Συγκεκριμένα, ο Τέρενς Κουίκ είπε τα εξής:
«Απευθύνομαι για μία ακόμα φορά διαμαρτυρόμενος στο Προεδρείο της Βουλής. Η Βουλή δεν μπορεί να είναι ένα…μπαράκι που ανακατεύει στο σέικερ διάφορα υλικά για να φτιάξει σφηνάκια ή κοκτέιλ.
Το Προεδρείο της Βουλής υποχρεούται να φέρνει στην Ολομέλεια προς συζήτηση και ψήφιση, ένα-ένα τα θέματα ξεχωριστά. Δεν μπορεί να συζητάμε ως ένα…πακετάκι, άσχετα μεταξύ τους ζητήματα. Αυτό δεν δείχνει καμία σοβαρότητα και βεβαίως αποτελεί κοροϊδία έναντι του ελληνικού λαού.
Με αφήνει αδιάφορο αν λειτουργούσε τόσα χρόνια έτσι η Βουλή. Πιστεύω ότι πρέπει να αλλάξουν ριζικά αυτές οι διαδικασίες. Πρέπει το ταχύτερο να επανεξεταστεί ο τρόπος λειτουργίας της Βουλής στην εβδομαδιαία σύσκεψη των Προέδρων.
Επίσης επαναλαμβάνω ότι δεν είναι δυνατόν την ώρα, όπως σήμερα το πρωί, που συνεδριάζει η Ολομέλεια της Βουλής για να δώσει την οριστική της ψήφο σε νομοθετήματα, ταυτόχρονα να συνεδριάζουν Επιτροπές είτε νομοπαρασκευαστικά είτε για ενημέρωσή τους από τους αρμόδιους Υπουργούς.
Είναι ντροπή να κυρώνονται νόμοι, όπως ο σημερινός, με την παρουσία μόνο 15 Βουλευτών, από τους οποίους το κυβερνών κόμμα της Νέας Δημοκρατίας έχει μόνο δύο και το ΠΑΣΟΚ μόνο έναν αυτή τη στιγμή μέσα στην αίθουσα».
Οι αυξήσεις αυτοκτονιών είναι: Ιταλία +52%, Ελλάδα +24%, Ιρλανδία +16%, ΗΠΑ +15%, σύμφωνα με επιστημονική έρευνα επιστημονικού περιοδικού των ΗΠΑ και συγκεκριμένα του «American Journal of Public Health».

Η έρευνα αποκαλύπτει ότι οι αυτοκτονίες ξεπέρασαν τα τροχαία ατυχήματα, που στην Αμερική βρισκόταν στην πρώτη θέση.

Ακόμη πιο συγκλονιστικά και καταστροφικά τα επίσημα στοιχεία της αμερικάνικης στατιστικής υπηρεσίας (U.S. National Center for Health Statistics) που αποκαλύπτουν: 15% αύξηση αυτοκτονιών και 128% αύξηση αυτοκτονιών με δηλητηρίαση!
Ο καθηγητής Ian Rockett, επιδημιολόγος στο Πανεπιστήμιο της West Virginia, είναι σαφής:

«Υποβαθμίζονται επικίνδυνα οι αυτοκτονίες. Πιστεύω ότι το πρόβλημα είναι ακόμη σοβαρότερο απ’ αυτό των επίσημων στοιχείων. Υπάρχει ένα ποσοστό αυτοκτονιών, της τάξης του 20%, που δεν αναγνωρίζεται ή δεν εντοπίζεται».
 
Πρόσφατο είναι το μεγάλο κύμα αυτοκτονιών στην Ευρώπη που οι επιστήμονες χαρακτηρίζουν, «Αυτοκτονίες συνδεδεμένες με την οικονομική κρίση» και οι στατιστικές (στην Ελλάδα τις κρύβουν οι κυβερνήσεις Τσολάκογλου με παρότρυνση των τροϊκανών και οι ευθύνες βαραίνουν την επιστημονική κοινότητα κι όχι τους δωσίλογους πολιτικούς):
 
Η Ελλάδα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία έχουμε αύξηση 24% αυτοκτονιών, στην Ιρλανδία 16%, στην Ιταλία 52%. Μπροστά σ’ αυτή την τραγωδία και καταρράκωση κάθε ανθρώπινης αξίας (στην Ελλάδα εκτός από τις κυβερνήσεις δωσίλογων και οι δικαστές είναι ΕΝΟΧΟΙ, διότι οι ανθρώπινες αξίες είναι μια μη αναθεωρήσιμη Συνταγματική διάταξη που δεν υπερασπίζουν ως οφείλουν οι δικαστικοί λειτουργοί και θα πρέπει να λογοδοτήσουν και να τιμωρηθούν αυστηρά για αυτή τους τη συγκάλυψη)!
 
Από τη Σίβυλλα, μοντάζ Γρέκι
 
Του Στάθη 
 
Η οικονομία μαραζώνει, η παραοικονομία ακμάζει.
Για παράδειγμα, το λαθρεμπόριο καυσίμων ανθεί! Το ίδιο! όπως προ κρίσης κι επί κρίσης! Οι λαθρέμποροι καυσίμων βγάζουν εκατομμύρια, ενώ οι χειμαζόμενοι Ελληνες δεν θα έχουν να πληρώσουν για πετρέλαιο θέρμανσης.
Οι λαθρέμποροι των καυσίμων παραμένουν ασύλληπτοι, λες και οι είσοδοι στη χώρα για τα βυτία είναι χίλιες δεκατρείς κι όχι μόνον τέσσερις, λες και τα λιμάνια είναι ξέφραγα αμπέλια - δεκάδες χρόνια τώρα οι λαθρέμποροι ασύλληπτοι, στην ψειρού όμως δεκάδες χιλιάδες φτωχοδιάβολοι. Και βαρέθηκα αυτούς που επικαλούνται την εφαρμογή του νόμου εξ ίσου προς όλους, διότι ουδείς λαθρέμπορος έχει πιαστεί, ενώ χιλιάδες μικρά ψάρια εκτίουν τις ποινές τους. Αυτοί λοιπόν που έτσι αντιλαμβάνονται την ισονομία είναι υποκριτές.
Αυτοί οι ίδιοι, επίσης, έχουν συμμετάσχει και συμμετέχουν στη μετατροπή της κοινωνίας σε ζούγκλα, διότι πάντα μετέρχονται δύο μέτρα και δύο σταθμά.
Η οικονομία καταρρέει, εφτά - οκτώ και δέκα χρόνια ύφεσης είναι πολύς χρόνος για τη ζωή ενός ανθρώπου - ιστορικώς μάλιστα μπορεί να χαθούν μια και δυο γενιές,  
η οικονομία καταρρέει, κανένα αναπτυγμένο κράτος δεν έχει έως τώρα υποχρεωθεί σε τέτοια ύφεση - και η κυβέρνησή μας το... διαπραγματεύεται!
Διαπραγματεύεται δηλαδή ο κ. Σαμαράς όσα ο ίδιος επί μακρόν κατήγγειλε ως «λάθος συνταγή»! - και τώρα σε αυτήν τη συνταγή που ο ίδιος πλέον εκτελεί, όλο και πιο πολλά καρυκεύματα προσθέτουν οι Τροϊκανοί, νέα μείωση μισθών ζητά ο Τόμσεν, εξαήμερη εργασία χωρίς πρόσθετη αμοιβή απαιτεί ο Μαζούχ και φεύγουν πολλοί Ελληνες μετανάστες για την Αλβανία, να εργασθούν εκεί στα ξενοδοχεία της γείτονος, ή, τις οίδε ποιες, άλλες δουλειές...
  
Η οικονομία καταρρέει και ο κ. Σαμαράς αναζητά, λένε, «πολιτική λύση». Πού; Σε ένα «μοντέλο εξαθλίωσης χωρίς όρια»; Διότι σε αυτό το μοντέλο  μετατρέπεται η Ενωση. Με το ευρώ να γίνεται εργαλείο για την ηγεμονία (και κατόπιν την τυραννίδα) μιας μόνο χώρας: της Γερμανίας.
Σε τι είδους «πολιτική λύση» ελπίζει λοιπόν ο κ. Σαμαράς (άσε τους άλλους δύο καμποτίνους της τριανδρίας), για να ξεπεράσει την «εμπλοκή» με τον Μαζούχ και τον Μολώχ;
Ή μήπως θα μπούμε στην παραμύθα ότι οι Τροϊκανοί ανθυποϋπάλληλοι είναι οι «κακοί» και η φράου Μέρκελ φον Ζήμενς είναι η «καλή»;
Σε τι «πολιτική λύση» ελπίζει ο κ. Σαμαράς; Στην εξαγωγή δημοκρατίας (της Βαϊμάρης) από τη Γερμανία στην Ελλάδα;
Μα αυτό το έχουν ήδη επιτύχει οι κυβερνήσεις Παπανδρέου - Παπαδήμου - Σαμαρά!
Ετσι όπως πάμε, σε λίγο ο Τόμσεν, ο Μαζούχ και ο Μολώχ θα μας ξαναγράψουν το Ελληνικό Σύνταγμα.
Ή μήπως δεν κάνουν ήδη κάτι ανάλογο με τις υπαγορεύσεις τους: τόσα θα παίρνετε , τόσο θα ζείτε, έτσι θα μνέσκετε - χάχες και χάσκακες.
Διότι Σύνταγμα κι όχι μόνον Προϋπολογισμό μάς υπαγορεύουν πλέον τα «Σκυλιά του Πολέμου», Σύνταγμα στη θέση εκείνου που έκαναν κουρέλι ο Γιωργάκης στην αρχή και τώρα η Τρόικα των Ανδρεικέλων.
Μήπως άραγε πέρασε πολύς καιρός από τότε που ο κ. Σαμαράς σωστά έλεγε ότι «ο Γ. Παπανδρέου πήρε μια κρίση δανεισμού και την έκανε κρίση χρέους»;  Μήπως πέρασε πολύς καιρός από τότε που ο κ. Σαμαράς διεκήρυττε ότι το Σύνταγμα επιτάσσει την προστασία των πολιτών απέναντι στους πιστωτές; - τι «πολιτική λύση» ζητά τώρα λοιπόν ο κ. Πρωθυπουργός; εναντίον της δικής του πολιτικής; Περί τίνος συνεπώς πρόκειται; περί μεταμορφισμού ή μετάλλαξης;
Με ποιο δικαίωμα ο κ. Σαμαράς ξεπατώνει την ελληνική οικογένεια καταργώντας καθ’ υπαγόρευσιν του Μολώχ Μαζούχ τα οικογενειακά επιδόματα;
Ζήτησε την ψήφο του ελληνικού λαού και πήρε την εντολή για κάτι τέτοιο ή εξαπάτησε και υπεξαίρεσε; - ρητορικό το ερώτημα, έχει από καιρό απαντηθεί.
  
Η οικονομία καταρρέει μέσα σε μια εντροπία μελαγχολίας· που ενδεχομένως να ξεσπάσει σε οργή, όπως η φθινοπωρινή βροχή προοιωνίζεται τη χειμωνιάτικη καταιγίδα.
Κάποτε λέγαμε ότι «ευημερούν οι αριθμοί και δυστυχούν οι άνθρωποι», τώρα φθάσαμε να μη βγαίνουν καν οι αριθμοί που υπαγορεύουν οι απάνθρωποι και να συνεχίζουν να πλουτίζουν οι λαθρέμποροι, τα λαμόγια και οι αεριτζήδες, όσον άλλωστε εξακολουθούν να πλουτίζουν «με τον νόμο» και οι κάθε είδους Δυνατοί.
Τι «πολιτική λύση» λοιπόν αναζητά ο κ. Σαμαράς χωρίς να προσθέτει θλίψη στη γερόντισσα που δεν μπορεί πια να προμηθευτεί τα φάρμακά της;
Ηθελα να ήξερα, αν αυτή η γερόντισσα έσερνε τα πόδια της ώς το σπίτι του κ. Πρωθυπουργού ή στου Μαξίμου· κι αν με σέβας έκανε στην άκρη ο φρουρός κι άφηνε τη γερόντισσα να χτυπήσει το κουδούνι· κι αν έβγαινε να την ακούσει ο κ. Πρωθυπουργός να του λέει: «πονάω, παιδάκι μου», δεν θα άνοιγε η γη να μας καταπιεί όλους;
  
Υ.Γ.: Η στήλη κλίνει το γόνυ κι ευχαριστεί. Τον Ερικ Χομπσμπάουμ, τον Θουκυδίδη της εποχής μας. Τον κομμουνιστή ιστορικό. Που όχι  μόνον ερμήνευσε την ιστορία του κόσμου απ’ το 1789 έως σήμερα, αλλά που, κυρίως αυτό, στρατεύθηκε στην προσπάθεια να τον αλλάξει! - «πολεμώντας» κι αυτός «μες στων στρατιωτών τες τάξεις τον σωρό, τον Δάτι και τον Αρταφέρνη»...
 
Μέσα μεταφοράς, ρεύμα και νερό δεν είναι εμπορεύματα! Ανήκουν στο λαό

Της Μάνιας Τσαβλίδου

Δεν αντέχουμε άλλο φτάνει πια, μας έχουν για πιόνια που μας παίζουν και μας μετακινούν όπως θέλουν, ποιος τους έδωσε αυτό το δικαίωμα; Ήρθε η ώρα να πάρουμε την τύχη στα χέρια μας, και ας τους δώσουμε την απάντηση που τους αρμόζει.

Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μας στερήσει ούτε το νερό, ούτε το ρεύμα ,ούτε τα μέσα μεταφοράς, γιατί δεν ανήκουν σε κανένα πολιτικό κόμμα, είναι και θα είναι αγαθά που ανήκουν στον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ!

Ένας εργαζόμενος για να πάει στην δουλειά του με τη συγκοινωνία και να επιστρέψει σπίτι του, θέλει 2,80 ευρώ, επί 25 μέρες το μήνα σύνολο 70 ευρώ, επί μήνες ετήσια δαπάνη 840 ευρώ, δηλαδή πολύ περισσότερο από τον ήδη πετσοκομμένο πενιχρό βασικό μισθό ασιτίας!

Δεν είναι δυνατόν ! Είναι κλοπή, είναι αθλιότητα!
Πόσοι μισθοί χρειάζονται για τη ΔΕΗ και τα ληστρικά χαράτσια που στοχεύουν καθαρά τα σπίτια μας; (με την υψηλή στην Ελλάδα ιδιοκατοίκηση).
Πόσοι μισθοί για ΕΥΔΑΠ;
Πόσοι μισθοί για το νοίκι;
Περισσεύουν για τροφή;
Και τι θα κάνει ο άνεργος;
Και τι θα γίνει ο συνταξιούχος;

Δεν χρωστάει τίποτα ο λαός και σε κανέναν!
Αντίθετα, του χρωστάνε όλοι όσοι τον ληστεύουν και τον εξαθλιώνουν με τον πιο ύπουλο και βάρβαρο τρόπο!
Την κρίση να την πληρώσουν αυτοί που την δημιούργησαν!

Τα κοινωνικά αγαθά όπως ρεύμα, νερό, μετακινήσεις, δωρεάν πρόσβαση στην υγεία για όλους, δικαίωμα στη δημόσια δωρεάν Παιδεία, είναι αδιαπραγμάτευτα δικαιώματα όλων μας κι όχι εργαλείο οικονομικής.

Τα κοινωνικά αγαθά όπως ρεύμα, νερό, μετακινήσεις, δωρεάν πρόσβαση στην υγεία για όλους, δικαίωμα στη δημόσια δωρεάν Παιδεία, είναι αδιαπραγμάτευτα δικαιώματα όλων μας και όχι εργαλείο οικονομικής αφαίμαξης του λαού από τους τραπεζίτες και τους υπηρέτες τους!

Είναι αυτό κράτος στοιχειώδους κοινωνικής πρόνοιας ή εχθρός των ίδιων των πολιτών του;

Ας αντισταθούμε και να διεκδικήσουμε τη ζωή μας πίσω, είναι κάτι που μας ανήκει και δεν έχει κανένας δικαίωμα να μας την στερήσει.

Ας αντισταθούμε είναι στο χέρι μας δεν μας πληρώνουν, δεν τους πληρώνουμε!

Κανονικός Mafia man. Δυο μέρες βοά η Ελλάδα, βοούν οι κάμποι και τα βουνά, μετά το δημοσίευμα των FINANCIAL TIMES που ανέφερε ότι η Ελλάδα δεν έχει τη λίστα Λαγκάρντ με τα ονόματα των Ελλήνων με καταθέσεις στην Ελβετία. Ο Παπακωνσταντίνου έδωσε το CD χωρίς να κρατήσει αντίγραφο, ενώ ο Στουρνάρας, στο ρόλο της Πόντιας πυτ@ν@ς, δεν είχε ακούσει γι αυτό!

Και δύο μέρες μετά, το φλασάκι εμφανίζεται στο χέρια του συνήθους υπόπτου, του Βενιζέλου. Το είχε στο γραφείο του περισσότερο από ένα χρόνο. Την ώρα που κυνηγούσε τους φοροφυγάδες σε αυτούς που έβγαζαν 1000 ευρώ το μήνα. Χθες το έστειλε στο Σα(χλα)μαρά κι ο τελευταίος στο ΣΔΟΕ, απ' όπου καταλήγει στα χέρια του οικονομικού εισαγγελέα Πεπόνη. Φρόντισε όμως ο Βενιζέλος δια της εκπροσώπου του, της ανεκδιήγητης Φώφης, να μας ενημερώσει προκαταβολικά ότι το περιεχόμενο που έχει το φλασάκι, είναι προϊόν υποκλοπής, άρα μη νόμιμο, άρα δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μια ευνομούμενη χώρα όπως η Ελλάδα. Η ευνομούμενη Ελλάδα με τον πραξικοπηματικά και εντελώς παράνομα χρισθέντα πρωθυπουργό, Παπαδήμιο. Η ίδια Ελλάδα με τον Μεϊμαράκη να απέχει από τα καθήκοντά του και να μην παρατείται, κάτι που δεν προβλέπεται από τον κανονισμό της Βουλής.

Η Γερμανία, η Γαλλία, η Ισπανία, η Ιταλία αλλά και οι ΗΠΑ που χρησιμοποίησαν τα ίδια στοιχεία για δικούς τους πολίτες, κατά τον Βενιζέλο είναι rogue states, κράτη παρίες. Ο Βενιζέλος εξέτασε τα περιεχόμενα, είδε τα ονόματα, προφανώς αναγνώρισε πολλά που έχουν σχέση με το mafia shop, το ΠΑΣΟΚ κι εφηύρε τα περί προϊόντος υποκλοπής και, ως εκ τούτου, παράνομης χρήσης τους. Είναι γνωστό άλλωστε ότι στη μαφία κυριαρχεί η ομερτά. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για τον αρχηγό της, τον Mafia man. 

Από το "swell", μοντάζ "Γρέκι"
Σχόλιο ιστολογίου: Εμείς αναρωτιόμαστε εάν υπάρχει πιθανότητα η συγκεκριμένη φορητή μονάδα ψηφιακής μνήμης, εάν έγινε αντικείμενο συνδιαλλαγής μεταξύ του εκάστοτε κατόχου της και του οικονομικού συστήματος... Μήπως θα πρέπει να διερευνηθεί η πίθανότητα από κάποιον αρμόδιο οικονομικό εισαγγελέα; Μήπως -για να προσπαθήσουμε να γίνουμε σοβαρό κράτος- θα πρέπει να υπάρξει άμεση άρση της βουλευτικής ασυλίας από τους εμπλεκόμενους και άμεση προφυλάκισή τους, για να μην εμπλακούν με κανέναν τρόπο στις έρευνες πιθανής συμμετοχής τους σε πράξεις που έβλαψαν τα Ελληνικά συμφέροντα και την οικονομία της χώρας; (μην ξεχνάμε πως έχουμε παρακράτηση κρατικών εγγράφων, η οποία από μόνη της μπορεί να οδηγήσει στο δικαστήριο τον παρακρατούντα...)

Του Θύμιου Παπανικολάου

            Η Ελλάδα και ο λαός της δέχονται απανωτά, συνδυασμένα και πολύπλευρα πολεμικά κτυπήματα από  την πλανητική ελίτ (Νέα Τάξη) και τα εγχώρια πολύχρωμα ανδρείκελά τους: Η χώρα διαλύεται και ρίχνεται στην αποικιοκρατική φρίκη. O ελληνικός λαός αφού σφαγιάζεται άγρια και καθημερινά, σπρώχνεται με βαρβαρότητα, δίχως ιστορικό προηγούμενo, σε μια κόλαση πτώχευσης και  εξαθλίωσης…

            Η πολεμική αυτή επίθεση εναντίον της Ελλάδας και του λαού της, από τους νέους αποικιοκράτες και τα εγχώρια όργανά τους, είναι ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ. Δεν περιορίζεται απλώς στη χρηματιστηριακή κακουργία της λεηλασίας και της κατοχής της χώρας, επεκτείνεται σε όλα τα μέτωπα: Από τα οικονομικά και κοινωνικά θεμέλια της εθνικής μας υπόστασης έως στις κορυφές του ιδεολογικού,  πολιτικού και πολιτισμικού μας οικοδομήματος.

            Μια βασική συνιστώσα αυτής της νεοταξικής, πολεμικής αγριότητας είναι οι διατεταγμένα ενορχηστρωμένες μοχθηρίες εναντίον της Ορθοδοξίας, δηλαδή εναντίον του θρησκευτικού αισθήματος του ελληνικού λαού.

            Το δόγμα Κίσινγκερ υλοποιείται, στις μαύρες αυτές μέρες  της χρεοκοπίας μας, με ιδιαίτερη σπουδή και ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ, δηλαδή από όλο το φάσμα των καθεστωτικών δυνάμεων: Από όλες τις εστίες της κομματικής πολυχρωμίας, από όλα τα ιερατεία και τους μηχανισμούς της προπαγάνδας (πολιτικά, δημοσιογραφικά, καλλιτεχνικά, ακαδημαϊκά και CIA…).

            Το τραγικό στοιχείο αυτής της βαρβαρότητας είναι τούτο: Στη μαχητική, υστερικά μαχητική, πρωτοπορία της υλοποίησης του δόγματος Κίσινγκερ βρίσκονται δυνάμεις που αυτό-προσδιορίζονται ως «αριστερά» και ιδιαίτερα η κακοήθης «αριστερά» νεοπλασία του ΣΥΡΙΖΑ…

            Οι επίλεκτες, λοιπόν, στρατιές της Νέας Τάξης με τις «αριστερές» πανοπλίες, έχοντας στοιχισμένες πίσω της ΟΛΕΣ τις δωσίλογες  καθεστωτικές δυνάμεις με τα βυθοκορήματά τους και τη σκουριά τους, επιτίθενται κατά κύματα και με μανία ασυνήθιστη εναντίον της Ορθοδοξίας, επιχειρώντας να υποσκάψουν,  να ευτελίσουν και να αφορίσουν το θρησκευτικό συναίσθημα του ελληνικού λαού, με τα χυδαία, ταπεινά και  φασιστικά «όπλα» του χλευασμού, της βλασφημίας και του κανιβαλισμού…

            Η παράσταση άρχισε με την αισχρολογία και χυδαία βλασφημία εναντίον του πατρός Παϊσίου.

            Συνεχίστηκε με μια άλλη κοπρώδη «καλλιτεχνική» χυδαιότητα, το θεατρικό  έργο  Corpus Christi: Μια τελετουργική αυθάδεια βλασφημίας που κτυπά την καρδιά του Ορθόδοξου φρονήματος των Ελλήνων, τον Ιησού Χριστού.

            Για να καταλήξει όλο αυτό το σκηνικό της σκανδαλολάγνας βλασφημίας στο πολιτικό ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ: Στην  κατάργηση των άρθρων 198 και 199 του ποινικού μας κώδικα, τα οποία  θεωρούν ως πράξη ποινικά κολάσιμη  την «Κακόβουλη βλασφημία» και την «Καθύβριση θρησκευμάτων»!!!

          Οι δυνάμεις του «προοδευτικού» και «αριστερού» σκότους θέλουν να ξεθεμελιώσουν κάθε εμπόδιο και εθνική-νομική άρθρωση, έτσι ώστε ανενόχλητες να επιδοθούν στο άθλια έργο της νεοταξικής ισοπέδωσης ΚΑΙ  του θρησκευτικού φρονήματος, κάθε φρονήματος…

          Αφού έχουν εξαρθρώσει τους εθνικούς αρμούς της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής μας υπόστασης, αφού έχουν ισοπεδώσει μέσα στη χοάνη του χρηματιστηριακού, ιμπεριαλιστικού πολτού (της «ελεύθερης αγοράς») τις Ιδέες, την Ιστορία, την Πολιτική, την Τέχνη κ.λπ, τώρα επιχειρούν να κονιορτοποιήσουν και να αφανίσουν και το «εθνικό αίσθημα», κάθε κοινωνικό ΣΥΝΕΚΤΙΚΟ αίσθημα συλλογικής ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ…

          Το Ορθόδοξο φρόνημα είναι ένα «κοινωνικό-εθνικό αίσθημα» βαθιά ριζωμένο μέσα στη συνείδηση του ελληνικού λαού, ένα γρανιτένιο βάθρο κοινωνικής και εθνικής ΣΥΝΟΧΗΣ, συνακόλουθα ένα τεράστιο εμπόδιο στους στρατηγικούς σχεδιασμούς της Νέας Τάξης.

          Αυτή τη ΣΥΝΟΧΗ του θρησκευτικού αισθήματος, συνοχή συλλογικών αξιών και δομικής κοινωνικής και εθνικής συνείδησης, θέλουν να καταστρέψουν οι πλανητικοί μηχανισμοί των ληστών και δημίων με τα δωσίλογα όργανά τους.

          Δεν είναι τυχαίες, συνεπώς, οι διαρκώς κλιμακούμενες και ενορχηστρωμένες επιθέσεις χυδαίας βλασφημίας εναντίον της Ορθοδοξίας και του θρησκευτικού αισθήματος.

          Οι χυδαίες αυτές επιθέσεις οι οποίες ντύνονται με τα ρούχα της «προοδευτικότητας» και της «αριστεράς», αποτελούν το νέο ευαγγέλιο του ολοκληρωτικού ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟΥ: του φασιστικού σκοταδισμού της Νέας Τάξης.

          Ένας σκοταδισμός ο οποίος εκτός των άλλων είναι και σκοταδισμός φρενοβλαβούς υποκρισίας.

          Γιατί είναι υποκριτική φρενοβλάβεια να διακηρύττεις από τη μια την «ελευθερία του θρησκευτικού φρονήματος» και από την άλλη να χλευάζεις βλάσφημα και να βρίζεις χυδαία το Ορθόδοξο φρόνημα ενός λαού.

          Εδώ, τα ιδεολογικά και πολιτικά αποσπάσματα της Νέας Τάξης (οι ποικιλίες των προοδευτικάριων και οι ροζ εμπροσθοφυλακές τους, καθώς και η ακροδεξιά σκουριά) ΚΑΤΑΛΥΟΥΝ και τα ίδια τα υποκριτικά ιδεολογήματά τους, αυτά της αστικής φιλοσοφίας: περί «δημοκρατικών δικαιωμάτων»,  «θρησκευτικής ελευθερίας», κ.λπ…

          Αποκαλύπτεται για άλλη μια φορά η αβυσσαλέα υποκρισία τους η οποία συνίσταται στην επιλεκτικότητα των απόψεών τους και της πρακτικής τους: Ωρύονται για τις «δημοκρατικές ελευθερίες» και ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ  «δημοκρατικά δικαιώματα» και  «θρησκευτική ελευθερία» μόνο όταν αυτά εναρμονίζονται με τα συμφέροντα της παγκόσμιας Τάξης και Ιδεολογίας, μόνο για τους άλλους και ΠΟΤΕ για την ελληνική κοινωνία και το λαό της.

          Όλοι αυτοί οι μακιγιαρισμένοι Ιάγοι διακρίνουν τη βλασφημία εναντίον του Μωάμεθ, αλλά κλείνουν προκλητικά και πεισματικά τα μάτια μπροστά στις  βλάσφημες ακαθαρσίες εναντίον του Ορθόδοξου φρονήματος του ελληνικού λαού.

Ακόμα χειρότερα: Υποθάλπουν, προωθούν και στηρίζουν τις χυδαιότητες εναντίον της Ορθοδοξίας με ποικίλες φαιδρότητες περί «σάτιρας» και «καλλιτεχνικής δημιουργίας»!!!

Να σημειώσουμε, επίσης εδώ και τούτο: ότι πάντα μια ιδεολογική και πολιτική συμπεριφορά ακραίας και νοσηρής υποκρισίας συνοδεύεται και από μια θηριώδη πολιτική δειλία και ανανδρία.

Χλευάζουν αισχρά, άγρια και βλάσφημα το Ορθόδοξο φρόνημα, αλλά δεν τολμούν αυτοί οι «γενναίοι» (οι «γενναίοι της υποταγής» στα πλανητικά αφεντικά) να κατεβούν στα κέντρα των αλλοδαπών γκέτο και να ψελλίσουν εναντίον της θρησκείας των Ισλαμιστών!!!

Το αντίθετο: ξεσηκώνονται πάντα με θεατρικούς αλαλαγμούς ΥΠΕΡ του σεβασμού της θρησκείας των αλλοδαπών.

Να θυμίσουμε το μέγα θόρυβο για την κομμένη σελίδα του Κορανίου. Θόρυβος σχεδιασμένος από τους ίδιος αυτούς τους «γενναίους της υποταγής», με πρόσχημα το τέχνασμα της «κομμένης σελίδας»…

Σήμερα, λοιπόν, μέσα σε συνθήκες οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής κόλασης, πληθαίνουν, κλιμακώνονται και ενορχηστρώνονται οι επιθέσεις εναντίον του Ορθόδοξου φρονήματος, συνακόλουθα και εναντίον της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Αυτές οι θορυβώδεις «προοδευτικές» και «αριστερές» επιθέσεις, με την  αβάντα  όλων των δυνάμεων του καθεστώτος και των κοπράνων του (Χρυσή Αυγή),  ΔΕΝ αποσκοπούν απλώς στον αποπροσανατολισμό, μέσω της σκανδαλολαγνείας, αλλά σε κάτι πιο βαθύ: Στην προλείανση του εδάφους για μια ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ αποσάθρωση των Ορθόδοξων αρθρώσεων της ελληνικής κοινωνίας.

Οι επιθέσεις αυτές εκτός από τον αποπροσανατολισμό εντάσσονται στο στρατηγικό, νεοταξικό πλαίσιο του δόγματος Κίσινγκερ: Στο να πληγεί θανάσιμα το Ορθόδοξο φρόνημα του ελληνικού λαού,  να απαξιωθεί και να ισοπεδωθεί η Ορθόδοξη Εκκλησία και να ΥΠΟΝΟΜΕΥΤΟΥΝ οι αγωνιστικές αντιστάσεις που εδράζονται στο εσωτερικό του Ορθόδοξου κλήρου από πολλούς ιερείς και μοναχούς…

Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ, συνεπώς, του Ορθόδοξου κλήρου, ιδιαίτερα σήμερα, αποτελεί καθήκον πρώτης προτεραιότητας.

Ιδιαίτερα θα πρέπει να ενεργοποιηθεί ΜΑΧΗΤΙΚΑ ο ίδιος ο Ορθόδοξος κλήρος…

Βρισκόμαστε σε ΠΟΛΕΜΟ, σε έναν πόλεμο από τους πιο ύπουλους και άγριους της ιστορίας και δεν μπορεί ούτε η Εκκλησία, ως σύνολο, να νίπτει τας χείρας της και  να παρακολουθεί τη ΓΕΝΙΚΗ καταστροφή σαν απλός θεατής, σαν παθητικός δέκτης…

Πηγή


Κατά πάσα πιθανότητα, θα έχετε ακούσει για τον περίφημο κ. «Παστίτσιο».

Τον 27χρονο, δηλαδή, νέο, ο οποίος, όπως φαίνεται, ανέλαβε εργολαβικά-με την παρέα του- να σπιλώσουν και εξευτελίσουν τη μνήμη του Γέροντα Παΐσιου.

Παραλλάσσοντάς το όνομά του από Παΐσιο σε «Παστίσιο»! Και γράφοντας, με το πρόσχημα της κριτικής, πολλά και διάφορα κακοήθη και διεστραμμένα.

Για να φθάσουν ακόμη και στο αναίσχυντο κατάντημα να δίνουν ρεσιτάλ αλητείας σε βάρος της μνήμης του. Με αθλιότατες παρωδίες λιτανείας ομοϊδεατών τους στα Εξάρχεια:

-Τι έχεις να πεις, μου είπε κάποιος, σχετικά με το φαινόμενο του «Παστίτσιου»;

-Τα ίδια νομίζω με αυτά, που θα είχα να πω και σχετικά με τη «γυναίκα του Διάκου» ή με τον «ερμαφροδιτισμό του Κολοκοτρώνη»….

-Ναι, αλλά ο «ερμαφροδιτισμός του Κολοκοτρώνη» ή ο «συνωστισμός της Σμύρνης» ανέδειξαν και βουλευτές…

-Μην ανησυχείς και η «γυναίκα του Διάκου» και ο «Παστίτσιος» κυοφορούν και άλλους παρόμοιους βουλιαχτές.

Γιατί οι διεθνείς μαφιόζοι δεν αφήνουν ανεξόφλητα τα χρέη τους.

-Φοβούμαι ότι το πηγαίνεις πολύ μακριά…

-Δεν το πάω εγώ, από μόνο του πηγαίνει.

-Δεν σε πολυκαταλαβαίνω.

-Εσύ δεν έχεις δυο χέρια;

-Όπως κι εσύ…

-Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και με τη διεθνή μαφία. Έχει κι αυτή το “δεξιό’ και το “αριστερό” της χέρι. Και, όπως λέει η παροιμία, «το ’να χέρι νίβει τ’ άλλο και τα δυο το πρόσωπο»!

Της μαφίας, δηλαδή, το πρόσωπο…

-Και πάλι δεν καταλαβαίνω.

-Η μαφία με το «δεξιό» της χέρι δίνει τα χτυπήματα στο οικονομικό επίπεδο, ενώ με το «αριστερό» στο πολιτισμικό.

-Και στη δική μας περίπτωση;

-Είναι αυτό, ακριβώς, που κάνουν τη στιγμή οι ναζιστές και οι σιωνιστές τοκογλύφοι. Οι οποίοι φροντίζουν να μας δολοφονήσουν σε όλα τα επίπεδα:

Με τη χούντα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ μας εξαθλιώνουν οικονομικά, ενώ με τη, λεγόμενη, αριστερά μας υπονομεύουν πολιτισμικά.

Οι μεν «το παίζουν» θρήσκοι και γδέρνουν το λαό και οι δε «το παίζουν» φωτισμένοι και τον τυφλώνουν και τον παραπλανούν:

Και αγωνίζονται να γκρεμίσουν πετραδάκι-πετραδάκι τα πνευματικά και ηθικά μας ερείσματα.

-Και πιστεύεις ότι μπορούν να γκρεμίσουν το Διάκο, τον Πατροκοσμά, τον Κολοκοτρώνη, το Γέροντα Παΐσιο; Και τόσους άλλους!…

-Ασφαλώς οι ήρωες και οι άγιοι βρίσκονται πολύ ψηλά, για να τους φτάσει το σάλιο των δωσίλογων του ναζισμού και του σιωνισμού.

Δεν ισχύει όμως το ίδιο και για όσους δεν μπορούν να καταλάβουν τον εθνοκτόνο και λαοκτόνο ρόλο των πουλημένων ΜΜΕ (=μέσων μαζικής εξαχρείωσης και εξαπάτησης). Τα οποία, όχι μόνο παρακολουθούν, αλλά και ακολουθούν πολλοί, «ως πρόβατα επί σφαγήν».

-Καλά και οι, λεγόμενοι, χριστιανοί τι κάνουν;

-Και τι να κάνουν; Να τους πάρουν με τα ξύλα και τις πέτρες; Ή να κάψουν τους απίστους;

-Τίποτε απ’ όλα αυτά! Και μόνο το γεγονός ότι συνελήφθη και ασκήθηκε εναντίον του αξιότιμου «Παστίτσιου» ποινική δίωξη είναι αντιδεοντολογικό με βάση το Ευαγγέλιο.

Άλλωστε είναι μεγάλο λάθος να ηρωοποιείται η κακοήθεια και η αλητεία.

Γιατί δίνει το δικαίωμα να παρουσιάζονται ως υπερασπιστές της κακοήθειας και της αλητείας κάποιοι εκπρόσωποι του πολιτικού υπόκοσμου.

Πάντα στο όνομα της ελευθερίας των πανανθρώπινων κακουργημάτων. Τα οποία όμως αυτοί τα εννοούν ως δικαιώματα…

Το ελάχιστο, που θα μπορούσαν να κάμουν οι χριστιανοί, θα ήταν να σταματήσουν να αιωρούνται ανάμεσα στο «δεξιό» και τον «αριστερό» σιωνισμό και σατανισμό.

Γιατί είναι το λιγότερο ντροπή να διατείνονται ότι πιστεύουν στο Χριστό και με το βίο και την πολιτεία τους να ψάλλουν το ωσαννά στους εφιάλτες και τοκογλύφους του Σατανά.


Του Μάρκου Α. Τέμπλαρ

Στη Φλώρινα της Δυτικής Μακεδονίας και κατά τη διάρκεια του εορτασμού της 100ης επετείου της Απελευθέρωσης της Μακεδονίας από τους Οθωμανούς, ένα συγκεκριμένο και προφανώς ανισόρροπο άτομο, φαντάστηκε ότι ο ξάδερφός του από την ίδια περιοχή ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από μέλη της Χρυσής Αυγής. Παρά το γεγονός ότι κανείς στην Ελλάδα δεν γνώριζε τίποτα για το υποτιθέμενο «περιστατικό», συμπεριλαμβανομένου και του Γραφείου Συνδέσμου της ΠΓΔΜ, τα ΜΜΕ της ΠΓΔΜ δημοσίευσαν ευρέως την υποτιθέμενη αγριότητα ανταγωνιζόμενα για το ποιος θα δραματοποιήσει πιο πολύ την κατάσταση του κ. Σαμαρτζή (του οποίου το όνομα άλλαξε σε Samardjiev για να ταιριάξει με τους ισχυρισμούς των Σκοπίων σχετικά με την δήθεν "Μακεδονική" μειονότητα στην Ελλάδα) φτάνοντας σε σημείο φανταστικού θανάτου του. Ακόμη και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της ΠΓΔΜ με σοβαρότατο ύφος απαίτησε εξηγήσεις και δράση από την ελληνική κυβέρνηση, συμβάλλοντας στη φρενίτιδα του τύπου της ΠΓΔΜ.

Ο κ. Τοντόρ Πετρόφ, Πρόεδρος εφ’ όρου ζωής του Παγκόσμιου «Μακεδονικού» Κογκρέσου, δήλωσε ότι η ΠΓΔΜ πρέπει να κηρύξει πόλεμο εναντίον της Ελλάδας! Ο άνθρωπος που πάσχει από εθνική κρίση ταυτότητας - απολαμβάνει να φωτογραφίζεται εμπρός στο Βουλγαρικό λιοντάρι και τον Ελληνικό ήλιο της Βεργίνας σε κόκκινο φόντο - φαντάζεται δε πως είναι ένας Μικρός Ναπολέων. Μήπως νομίζει πως το θύμα του είναι ο Αρχιδούκας Φερδινάνδος;

Ως κομμουνιστές, οι Σκοπιανοί, έχουν ανατραφεί να εργάζονται ως αναδευτήρες των σκοπών τους, όσο τρελό κι αν ακούγεται, υπό την ηγεσία ενός τρισάθλιου ιστορικού που μας θυμίζει τον κόσμο του Γκέμπελς και κατευθύνει τον εθνικό εθνοκεντρισμό μετατρέποντας τους πολίτες της ΠΓΔΜ σε ένα έθνος καρικατούρας δύο διαστάσεων με δίχως ίχνος βάθους.

Η συμπεριφορά της ΠΓΔΜ κρύβει ανασφάλεια και ανεπάρκεια της σλαβικής τους οντότητας, στην οποία η επιθετική συμπεριφορά είναι η μόνη διέξοδος. Χρειάζεται να αισθάνονται ότι η χώρα τους είναι το επίκεντρο του σύμπαντος και γι αυτό ο Θεός δημιούργησε αυτούς πριν δημιουργήσει το ανθρώπινο γένος. Ταυτόχρονα χρειάζεται εχθρούς για να συσπειρώνεται πίσω από μια δημαγωγική και εγωιστική πολιτική αφρόκρεμα. Εάν εκλείψουν οι εχθροί τότε δημιουργούν φανταστικούς, ακόμη και αν αυτοί οι εχθροί είναι προϊόντα ψευδαίσθησης προφανώς ψυχικά διαταραγμένων ατόμων.

Οι Σκοπιανοί στο παρελθόν στην προσπάθειά τους να επικρατήσουν και να προσελκύσουν την προσοχή της διεθνούς κοινότητας, αποζήτησαν, δυστυχώς γι 'αυτούς, ως εκπροσώπους τους τρισάθλια άτομα και προβλήθηκαν ως ένα έθνος κακόμοιρων θυμάτων. Αντί μέσω της εκπαίδευσής τους να είναι υπερήφανοι για αυτό που είναι, δηλαδή Σλάβοι – κατά τον Misirkov - η πολιτική αφρόκρεμα της ΠΓΔΜ προτίμησε την απάτη και δεν προώθησε τον προγονικό τους θεό Βέλες ή Βόλος σε σημείο που ο κόσμος τους βλέπει σαν κλόουν. Η κυβέρνηση των Σκοπίων γελοιοποίησε τους πολίτες της, επενδύοντας σε μια θεωρία πως αυτοί οι ίδιοι είναι το επίκεντρο του κόσμου, προκαλώντας το γέλιο, και την φοβία για τους κλόουν.

Η συμπεριφορά του κ. Στέφαν Φούλε από την ΕΕ, ήταν απογοητευτική. Ο κ. Φούλε αναμφισβήτητα τάχθηκε με εκείνους των οποίων η ιδεολογία είναι ίδια με την ιδεολογία των σφαγέων του χωριού Lidice. Η λεγόμενη «Μακεδονική» προσευχή, σε συνδυασμό με τη μετατροπή των Σκοπίων σε τσίρκο θα έπρεπε να είναι κόκκινη σημαία γι αυτόν. Αν ο κ. Φούλε επιθυμεί την εκτίμηση του κόσμου, ίσως θα πρέπει να εξετάσει την έξοδό του από την ψυχιατρείο που ονομάζεται Σκόπια. Ο κ. Φούλε πρέπει να τα ξέρει αυτά.

Γι αυτούς που θεωρούν τις σκέψεις μου υπερβολικές θα αναφερθώ σε μια προσευχή που δημοσιεύθηκε στην εξαμηνιαία δημοσίευση «Svoboda ili Smŭrt» [Ελευθερία ή Θάνατος], ένα προ-βουλγαρικό όργανο του VMRO και της Πατριωτικής «Μακεδονικής" Οργάνωσης από την πόλη Φορτ Γουέην της Ιντιάνα. Η συγκεκριμένη προσευχή έχει ημερομηνία Ιούλιο-Δεκέμβριο του 1978. Ο συγγραφέας της προσευχής ήταν κάποιος Μπόρις HP. Το κείμενο αυτούσιο και όπως δημοσιεύθηκε έχει ως εξής.

Θεέ μου! Από τον καιρό που δημιουργήθηκε ο άνθρωπος, ο Θεός είπε ότι θα πρέπει να ονομαστούμε Μακεδόνες και η γη - η χώρα στην οποία ζούμε Μακεδονία. Η επιθυμία και η εντολή ήταν πως πρέπει πάντα να είμαστε πρώτοι στην ανθρώπινη ωριμότητα και Κύριε, από την αρχή μέχρι τώρα δεν είχαμε συνειδητοποιήσει πόσο Μακεδονικό αίμα θα χυνόταν στη Μακεδονία και τον κόσμο από τους εχθρούς Σου καί εχθρούς μας.

Θεέ μου! Όλοι μας εμπόδισαν και μας κατέστρεψαν από το να κάνουμε αυτά τα πράγματα. Κάποιοι προσπάθησαν να μας πείσουν πως είμαστε Έλληνες, άλλοι Βούλγαροι ή Σέρβοι και τέλος η Ρωσία (SSSR) και οι Γιουγκοσλάβοι προσπάθησαν να μας πείσουν πως είμαστε Σλάβοι. Τώρα Κύριε, ποια είναι η τελευταία λέξη και εντολή Σου;

«Ο τελευταίος μου λόγος και εντολή μου για όλα τα κράτη και εθνότητες στον κόσμο είναι να δώσουν τα πάντα για τους αδελφούς Μακεδόνες να είναι Μακεδόνες, ενωμένοι και ελεύθεροι, και ποτέ δεν πρέπει να υπάρχουν πια σαν χώρα δακρύων, ούτε σαν τάφος χωρίς σταυρό και δεν πρέπει πλέον να χυθεί περισσότερο αίμα. Εάν αυτό δεν τηρηθεί, η εντολή μου είναι να ανασυνταχθεί ο κόσμος σε γη δακρύων, στεναγμών και τάφων-ελευθερία στους Μακεδόνες και τη Μακεδονία ή θάνατος για τον κόσμο».

Από όλους τους κρυφούς Μακεδόνες και τις δυνάμεις του Θεού.

Εύχομαι ο κ. Φούλε να διαβάσει τα άνωθεν.


Γράφει ο Φαήλος Κρανιδιώτης

Το πλακάτ του κατσαπλιά στην Ομόνοια, με το ντιζαϊνάτο γυαλί, ήταν σαφές: «Η δημοκρατία και η ελευθερία για θανατική εκτέλεση, το ισλάμ έρχεται». Αυτά που για μας τους δυτικούς, τους χριστιανούς, είναι αξίες, γι’ αυτούς είναι η «παρακμή» των απίστων. Ανεπιθύμητα.

Όλη η πολιτική της Δύσης στις ισλαμικές χώρες βασίζεται σε μια βλακώδη, ανιστόρητη ιδεοληψία: Ότι τάχα οι λαοί των πιστών του Προφήτη διψούν για ελευθερία, πολυκομματισμό, δικαιώματα.
Δεκάρα δεν δίνουν. Στην πλειονότητα των μουσουλμάνων τούς είναι τόσο απεχθή, όσο σ’ εμάς η κλειτοριδεκτομή στη Σομαλία και οι εκτελέσεις των μοιχαλίδων διά λιθοβολισμού στο Ριάντ.
Η Δύση, λέγε με ΗΠΑ, ενθαρρύνει ή και στήνει τη σκοτεινή και δυσώδη «Αραβική Ανοιξη», που αποδεικνύεται φονταμενταλιστική βαρυχειμωνιά, πιστεύοντας ότι με όχημα τον «εκδημοκρατισμό» εδραιώνει τη θέση της. Στην Αίγυπτο οι κυβερνώντες πια ισλαμιστές, στη Συρία οι δήθεν «αγωνιστές», κι αλλού, περνάνε λεπίδι τους χριστιανούς και τους Αλεβίτες, ενώ η ριζοσπαστικοποίηση και η επικράτηση των πιο ακραίων στοιχείων βγάζουν μάτι. Στη Λιβύη, από την πολλή δημοκρατία, τον δύστυχο Αμερικανό πρέσβη, προτού τον σκοτώσουν, τον βίασαν. Τώρα τρέχουν να μαζέψουν τις ισλαμικές πολιτοφυλακές, αλλά το θηρίο είναι έξω από το κλουβί. Στο υποτιθέμενο «ελεγχόμενο» Πακιστάν, βασίλειο ανομίας και μαζικών εγκλημάτων κατά των χριστιανών, καταφύγιο αλλά και εκτροφείο μουτζαχεντίν της Αλ Κάιντα, υπουργός όχι μόνο ζήτησε τη βοήθεια της τρομοκρατικής οργάνωσης, αλλά και επικήρυξε τον σκηνοθέτη της περίφημης ταινίας. Σημειωτέον ότι το Πακιστάν είναι από πολλών ετών πυρηνική δύναμη.

Στα κέντρα αποφάσεων της υπερδύναμης έχει επικρατήσει η πολιτική ορθότητα, ενώ και στο ΝΑΤΟ ο όρος «ισλαμική απειλή» ούτε που ψελλίζεται. Βλέπετε, ένας από τους νατοϊκούς συμμάχους είναι η Τουρκία του Ερντογάν, μαθητή του Γκιουλέν, η χώρα όπου η μαντίλα βασιλεύει πάλι κι όπου ο λαός εγκρίνει μαζικά τους φόνους κοριτσιών για λόγους – γελοίας- «τιμής». Για παράδειγμα, γιατί διέλυσαν τον αρραβώνα από συνοικέσιο;

Η πολιτική αυτή είναι σχιζοφρενική. Αγνοεί την Ιστορία. Αγνοεί την πραγματικότητα, τη φύση του Ισλάμ. Οι ίδιοι όμως οι πιστοί του, σε κάθε έκρηξη του ενδημικού τους μίσους και της μεσαιωνικής, φασιστικής οργής τους, μας τρίβουν στα μούτρα το τι είναι πραγματικά. Όποιοι λένε ψευτοπροοδευτικές ανοησίες, δείχνοντας ανοχή στην παγκόσμια σέχτα του Προφήτη, δεν έχουν παρά να αναρωτηθούν αν θα μπορούσαν να ζήσουν οι ίδιοι και κυρίως οι κόρες και οι αδερφές τους σε μια τέτοια κοινωνία, που κάνει το Τρίτο Ράιχ να μοιάζει με παράδεισο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Πιστεύω ότι αργά ή γρήγορα στις ΗΠΑ θα επικρατήσουν πάλι οι συντηρητικές, παραδοσιακές δυνάμεις, αυτές που βλέπουν τον κόσμο όπως είναι, κι όχι όπως θα ήθελαν να είναι τα ανακυκλωμένα ρετάλια της εποχής της αμφισβήτησης. Τότε η βία της αμερικανικής αντίδρασης απέναντι στην ισλαμική βαρβαρότητα και τρομοκρατία θα είναι τέτοια, που η εισβολή στο Ιράκ κι ο πόλεμος στο Αφγανιστάν θα μοιάζουν με πράξεις φιλοφρόνησης.

Για τα φαινόμενα που αρχίζουν να παρουσιάζονται κι εδώ, όπου οι απρόσκλητοι φιλοξενούμενοι σηκώνουν κεφάλι και ζητούν να προσαρμοστούμε εμείς στη φασιστοειδή θρησκοληψία τους, κάνοντας απρόκλητες φθορές περιουσιών κι εξαπολύοντας ευθείες απειλές, έχω να πω κάτι απλό. Είναι προφανές ότι είναι κατευθυνόμενοι. Δεν χρειάζονται κραυγές. Οι συμμετέχοντες στα επεισόδια να αναγνωριστούν. Οι παράνομοι να συλληφθούν και ν’ απελαθούν. Για όσους από αυτούς έχουν άδεια παραμονής, να τους ανακληθούν για λόγους δημόσιας τάξης και ασφάλειας και να απελαθούν κι αυτοί κλοτσηδόν.

Αν ο τύπος με τα γυαλιά ηλίου, που μας απειλούσε με το πλακάτ του ότι έρχονται οι ισλαμιστές και θα σκοτώσουν τη δημοκρατία και την ελευθερία μας, κυκλοφορεί ακόμη στη χώρα τις επόμενες μέρες, τότε είμαστε άξιοι για φτύσιμο.


“Όχι” σε μνημόνιο που καταργεί τον 13ο μισθό των υπαλλήλων, σε πώληση κερδοφόρων οργανισμών κτλ. είπε ο Δημήτρης Χριστόφιας σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ.

Όπως είπε, δεν θα υπογράψει μνημόνιο εάν καταργεί την αυτόματη τιμαριθμική αναπροσαρμογή στους μισθούς. «Σε καμιά περίπτωση δεν μπορείς να πεις στον εργαζόμενο δεν θα πάρεις 13ο μισθό».

Σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ, ο κ. Χριστόφιας διευκρίνισε ότι υπάρχουν ορισμένα θέματα από τα οποία δεν θα υποχωρήσει. Έφερε μεταξύ άλλων ως παράδειγμα την πρόταση της τρόικας για ιδιωτικοποίηση των κερδοφόρων ημικρατικών οργανισμών, από τους οποίους το κράτος έχει εισόδημα. «Εάν πουληθούν τότε θα πάρουμε ένα ποσό μια φορά, θα το ξοδέψουμε και μετά τέλος» δήλωσε.

Καταλάβατε φυσικά, ότι ακύρωσε (εφόσον επιμείνει στις απόψεις του μέχρι το τέλος) τη μελλοντική του καριέρα ως διδάκτορας διεθνών οικονομικών κρίσεων σε μεγάλα πανεπιστήμια του εξωτερικού τύπου Harvard κτλ.