Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

27 Σεπ 2012


Γράφει ο Γιώργος Σταφυλάς


«...Και ακόμη υπάρχει ένα δικαίωμα κατοχυρωμένο μονάχα σε μας τους Εβραίους (αν και πράγματι κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα αυτό), να καταστρέφουμε και να πάρουμε μαζί μας τον ανιαρό και υπερχορτασμένο αυτόν κόσμο στην μη ύπαρξη... Πράγματι έχουμε το δικαίωμα και είναι το δικαίωμα του Έθνους του Ισραήλ να κλείσει τελικά τις πύλες του κόσμου, αφού αφήσει αυτόν τον τόπο δίχως την δική του βούληση και έχουμε το δικαίωμα να πούμε, στην τιμή του φόβου 3.000 ετών ''Εάν μας αναγκάσετε να πέσουμε από την επιφάνεια της Γης στα Τάρταρα της Γης, ας στείλουμε λοιπόν την Γη να κυλήσει προς την ανυπαρξία...»

Τα παραπάνω λόγια δεν ανήκουν σε κάποιον τυχαίο διεστραμμένο. Όσο διεστραμμένα και αν ακούγονται αυτά τα λόγια απηχούν τις βαθιές ιδεοληψίες και τα συμπλέγματα που διακατέχουν την Εβραϊκή ψυχή. Τα παραπάνω λόγια ανήκουν στον Εβραίο ποιητή Yaoz Kest και αποτελούν απάντηση του ανθρώπου αυτού προς τον Γερμανό νομπελίστα Γκίντερ Γκρας.

Συγκεκριμένα στις 4 Απριλίου Γερμανική εφημερίδα δημοσίευσε ποίημα του Γκίντερ Γκρας μέσα από το οποίο ο Γερμανός νομπελίστας ισχυριζόταν ότι δεν υπάρχουν πυρηνικά στο Ιράν και ότι το πυρηνικό πρόγραμμα του Ισραήλ είναι η πραγματική απειλή για την παγκόσμια ειρήνη.
Η Ισραηλινή κυβέρνηση αντέδρασε κηρύσσοντας τον Γκίντερ Γκρας persona non grata στο Ισραήλ και ζητώντας να ανακληθεί το Νόμπελ λογοτεχνίας που του απονεμήθηκε.
Φυσικά η Σουηδική κυβέρνηση δεν δέχτηκε κάτι τέτοιο, αλλά και μόνο η αξίωση δείχνει το απίστευτο θράσος των Εβραίων το οποίο πηγάζει από την οικονομική ισχύ του διεθνούς Σιωνισμού.

Η όλη άρρωστη αντίληψη των Εβραίων, όπως μας αποκαλύπτεται στο παραπάνω ποίημα φαίνεται και από τα σχέδια που επεξεργάζεται το Ισραηλινό επιτελείο Στρατού.
Συγκεκριμένα υπάρχει η ''επιλογή Σαμψών''. Ο μυθικός ήρωας των Εβραίων, Σαμψών, ήταν αυτός που είπε το ''αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων'' και στην συνέχεια έριξε τις κολώνες του ναού στα κεφάλια των Φιλισταίων πεθαίνοντας και αυτός μαζί τους.

Έτσι λοιπόν, ούτε λίγο ούτε πολύ, το παραπάνω πόνημα απηχεί τις πεποιθήσεις ενός τμήματος του Εβραϊκού λαού. Ένα τμήμα του Εβραϊκού λαού φαίνεται πως πιστεύει ότι έχει το δικαίωμα να συμπαρασύρει όλη την Γη σε έναν όλεθρο (προφανώς πυρηνικό) αν κινδυνεύσει και τελικά να πέσει μαζί με την υπόλοιπη ανθρωπότητα.
Αυτή η βαθιά αρρωστημένη αντίληψη απορρέει μέσα από το ιερό κείμενο των Εβραίων το Ταλμούδ .Το Ταλμούδ ισχυρίζεται πως ο λαός Ισραήλ είναι ο κυρίαρχος και επιούσιος λαός, ο οποίος μέλλεται να κυριαρχήσει επί της Γης εγκαθιδρύοντας την Βασιλεία του Θεού.
Έτσι οι θρησκευόμενοι Εβραίοι από μικροί μεγαλώνουν με την αντίληψη πως οι κάτοικοι της Γης και ό,τι υπάρχει πάνω σ’ αυτήν είναι φτιαγμένα από τον Θεό προς χρήση του Λαού του.

Μήπως τελικά αυτή η μισάνθρωπη αντίληψη, που στην πραγματικότητα είναι το χειρότερο είδος ρατσισμού, είναι και η βαθύτερη αιτία του ''αντισημιτισμού'';

Έχουμε μιλήσει και άλλες φορές για το πόσο ανιστόρητη και οπορτουνιστική είναι η ιδεολογία της περίφημης Ελληνο-Ισραηλινής ''φιλίας''. Οι εμπνευστές και οπαδοί αυτής, αγνοώντας μια ιστορική διαμάχη (Ελληνισμού - Σιωνισμού) που ξεκινάει από την αρχαιότητα με τους Μακαβαίους και τον Αντίοχο, περνάει στις κοινότητες της Αλεξάνδρειας και της Δαμασκού, συνεχίζεται στα Ρωμαϊκά χρόνια με την δίωξη των χριστιανών, κορυφώνεται στους ύστερους χρόνους με τον ρόλο των εβραίων στις δύο αλώσεις της πόλεως και στην τουρκοκρατία για να φτάσουμε στην Σμύρνη και στην Μικρασιατική καταστροφή, με τους Εβραίους να πανηγυρίζουν την καταστροφή του Ελληνισμού. Τα ξεχνάνε ή τα παραβλέπουν όλα αυτά οι θιασώτες της Ελληνο-Ισραηλινής φιλίας;

Σύντομα το Ισραήλ θα επιχειρήσει να φέρει την Δύση προ τετελεσμένων γεγονότων. Το Ισραήλ θα επιτεθεί στο Ιράν. Αυτό είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο και όποιος δεν το βλέπει εθελοτυφλεί.
Το Ισραήλ θα σύρει την Δύση σε πόλεμο για τα δικά του φυσικά συμφέροντα και οι δικοί μας εδώ θιασώτες της Ελληνο - Ιραηλινής ''φιλίας'' απειλούν να εμπλέξουν την χώρα σε έναν παγκόσμιο πόλεμο…

Η επιλογή Σαμψών φαίνεται μέσα στο ποίημα του Yaoz Kest και πόσο βαθιά έχει επηρεάσει το συλλογικό ασυνείδητο της Εβραϊκής φυλής .Διόλου περίεργο εφόσον ολόκληρη η Παλαιά Διαθήκη αντανακλά τελικά την αντίληψη αυτού του λαού για τον Θεό και τον κόσμο.
Το μόνο περίεργο είναι όταν δηλώσεις τύπου ''ΘΑ ΓΥΡΊΣΟΥΜΕ ΤΟ ΙΡΑΝ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΔΑΡΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΥΡΟΥ'' -που εμφανώς εμπεριέχουν πυρηνική απειλή- μένουν αναπάντητες από την διεθνή κοινότητα, την ίδια ώρα που και η παραμικρή δήλωση Αχμαντινετζάντ γίνεται αμέσως θέμα για την σύγκλιση του συμβουλίου ασφαλείας του ΟΗΕ.
Το κόμμα που ζητά να εφαρμοστούν οι νόμοι για ένα αστυνομικό που έσκισε το κοράνι και ταυτόχρονα ζητά να καταργηθούν ως αναχρονιστικοί για έναν 27χρονο που προσέβαλε τον Παϊσιο! 

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ στην Κουμουνδούρου για το τρίστρατο που έχει μπροστά του ο Αλέξης Τσίπρας!

Ηταν 22 Μαΐου του 2009. Κατά την διάρκεια μιας αστυνομικής επιχείρησης «σκούπα» στο Κέντρο της Αθήνας, ένας αστυνομικός κατηγορήθηκε ότι «έσκισε αντίγραφο του Κορανίου», ενός ιερού συμβόλου των Μουσουλμάνων!

Δευτερόλεπτα μετά, το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε την παρακάτω … οργισμένη ανακοίνωση:

«Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τα γεγονότα που προκλήθηκαν από την προσβολή του θρησκευτικού αισθήματος των μουσουλμάνων στο κέντρο της Αθήνας
Η απαράδεκτη συμπεριφορά του αστυνομικού είχε ως αποτέλεσμα τη βάναυση προσβολή του θρησκευτικού αισθήματος των μουσουλμάνων που ζουν και εργάζονται χρόνια στη χώρα μας χωρίς προβλήματα με τους Έλληνες εργαζόμενους.
Καταδικάζουμε την αστυνομική βία που ασκήθηκε κατά των διαδηλωτών μεταναστών στη σημερινή πορεία στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και τα καθημερινά φαινόμενα αστυνομικής αυθαιρεσίας εναντίον μεταναστών σε διάφορες περιοχές της Αθήνας.
Τέτοιες ενέργειες οδηγούν σε εκρήξεις βίας που οφείλονται στη συσσωρευμένη απόγνωση των μεταναστών, που εργάζονται και ζουν κάτω από απαράδεκτες συνθήκες, αντιμετωπίζοντας τις αντιμεταναστευτικές πολιτικές της κυβέρνησης και της Ε.Ε.
Ζητάμε την άμεση απόδοση ευθυνών στους πραγματικούς υπεύθυνους, να ληφθούν όλα τα αναγκαία εκείνα μέτρα ώστε να αποφευχθούν τέτοια φαινόμενα στο μέλλον από πλευράς των διωκτικών αρχών, αλλά και να προωθηθεί η υλοποίηση των προτάσεων των μεταναστευτικών και αντιρατσιστικών οργανώσεων που αφορούν στην ισότιμη και ουσιαστική ένταξη των μεταναστών στην ελληνική κοινωνία».

Προσεβλήθη λοιπόν τότε ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί ένας Ελληνας Αστυνομικός προσέβαλε βάναυσα το θρησκευτικό συναίσθημα ενός μουσουλμάνου που ζούσε κι εργαζόταν στην Ελλάδα!!!

Δεν προσεβλήθη όμως, λίγες μέρες αργότερα, όταν απεδείχθη ότι ο εν λόγω μουσουλμάνος, ήταν αρχηγός μιας σπείρας με πλούσια δράση στην Αθήνα! Φαίνεται ότι οι μουσουλμάνοι γκάνγκστερ, μπορούν να κρατούν παραμάσχαλα το κοράνι, μιας και είναι απόλυτα θεμιτό από τον ΣΥΡΙΖΑ!

Προσωπικά, είχα τότε έντονες αμφιβολίες αν επρόκειτο για «κοράνι» ή για κάποιες φωτοτυπίες! Απεδείχθη ότι είχα δίκιο, αφού όπως αποκαλύφτηκε επρόκειτο για φωτοτυπίες και όχι για κάποιο «ιερό βιβλίο» όπως η Αγία Γραφή! Συνεπώς ο Αστυνομικός δεν είχε την δυνατότητα να ξεχωρίσει και αδίκως κατηγορήθηκε με τόση σφοδρότητα!

Επειδή όμως σήμερα θέλω να κάνω μια καλόπιστη κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ, ας θεωρήσουμε λοιπόν ότι δεν επρόκειτο για φωτοτυπίες αλλά για ένα ιερό βιβλίο των Μουσουλμάνων, που ο «κακός» αστυνομικός το έσκισε!

Τότε πράγματι, πρέπει να καταδικάσουμε την πράξη του Αστυνομικού, γιατί ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών από τους Μουσουλμάνους!

Προσωπικά, θεωρούσα και θεωρώ ότι χρειάζεται σεβασμός στα ιερά σύμβολα των πιστών! Αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση, ότι δικαιολογώ για παράδειγμα, τις ακρότητες που κάνουν οι Ισλαμοφασίστες και τις εντολές θανάτου , τους φετφάδες που εκδίδουν κατά καιρούς εναντίον συγγραφέων όπως ο Σαλμάν Ρούσντι και ένα σωρό άλλων!

Η τελευταία φορά που πήγα στην εκκλησία, ήταν το περασμένο Πάσχα, ενώ η προηγούμενη απ ότι θυμάμαι ήταν πριν δύο χρόνια. Όπως καταλάβατε, δεν είμαι κάποιο υπόδειγμα Χριστιανού αν και μέσα μου αισθάνομαι Χριστιανός ! Η πίστη μου, δεν μου απαγορεύει όμως να διακρίνω που έχουν δίκιο κάποιοι και που όχι!

Την προηγούμενη ανακοίνωση λοιπόν του ΣΥΡΙΖΑ, θα μπορούσα να την εντάξω στο πλαίσιο μιας «αριστερής» πολιτικής, ή μιας «προοδευτικής σοσιαλιστικής ιδεολογίας» που προστατεύει κάθε τι «διαφορετικό»!

Ως εδώ όλα καλά και δεν πιστεύω να διαφωνεί κανείς μαζί μου!

Αν λάβουμε όμως σοβαρά υπόψιν την ανακοίνωση αυτή του ΣΥΡΙΖΑ που βρήκα στο αρχείο μου και σας παρουσίασα αυτούσια, θα πρέπει να πιστέψουμε ότι το κόμμα αυτό, προστατεύει ΟΛΕΣ τις θρησκείες από την Αστυνομική αυθαιρεσία ή τέλος πάντων , όλες τις θρησκείες από φαινόμενα προσβολής της Θρησκευτικής ταυτότητας των λαών !

Τα παράδοξα όμως ξεκινούν από εδώ:

Προχτές, ένας ανόητος χρήστης του FACEBOOK, προσέβαλε το ίδιο βάναυσα και ίσως και χειρότερα, ένα από τα μεγαλύτερα σύγχρονα σύμβολα της ελληνορθόδοξης εκκλησίας! Προσέβαλε τον Γέροντα Παίσιο!

Η ιστοσελίδα «Γέροντας Παστίτσιος» αποτέλεσε πρόκληση για χιλιάδες Χριστιανούς στη χώρα μας οι οποίοι έσπευσαν να την αναφέρουν και τελικά την κατήργησαν.

Όπως στην περίπτωση του Αστυνομικού που προσέβαλε τους μουσουλμάνους «σκίζοντας» το κοράνι, έτσι και στην περίπτωση του 27χρονου κινήθηκαν οι διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος!

Ενώ το 2009, ο ΣΥΡΙΖΑ επικαλούνταν αυτόν τον νόμο προκειμένου να τιμωρηθεί παραδειγματικά κιόλας ο Αστυνομικός, προχτές φαίνεται ότι τα πράγματα … άλλαξαν!

Τον νόμο αυτό με τον οποίο διώκεται ο 27χρονος, ο ΣΥΡΙΖΑ δια του πρωτοκλασάτου στελέχους του κ.Δημήτρη Παπαδημούλη τον … καταδικάζει!!!

Και μάλιστα προστρέχει αυτοβούλως ως μάρτυρας υπεράσπισής του, χωρίς καν να τον γνωρίζει, προφανώς διότι ο ίδιος θεωρεί το όνομά του «βαρύ», και χρήσιμο στην υπερασπιστική γραμμή του νεαρού!

Στο σημείο αυτό όμως, προκύπτει ένα τεράστιο ζήτημα!

ΠΩΣ μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να επικαλείται το Σύνταγμα και τους νόμους όταν ένας Αστυνομικός σκίζει το κοράνι ενος Μουσυολμάνου και να ζητά την παραδειγματική του τιμωρία, ενώ όταν ένας 27χρονος ξεφτιλίζει ένα ιερό πρόσωπο της Χριστιανοσύνης, τότε το ίδιο κόμμα, ο ΣΥΡΙΖΑ, ζητά να ... καταρηγθούν οι νόμοι αυτοί ως αναχρονιστικοί ;;;!

Μήπως πρόκειται για ένα κομμα το οποίο έχει … απωλέσει τα φρένα του και χρειάζεται μήπως την φροντίδα ειδικών επιστημώνων;

Γιατί αυτό λύνεται!

Η μήπως πρόεκιται τελικά για δεσμεύσεις που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι τρίτων και απλά τις προεξοφλεί όποτε χρειάζεται;

Γιατί αυτό δεν λύνεται!!

Για να μπω όμως βαθιά στην πολιτική δομή του κόμματος της Αξιωματικής πλέον Αντιπολιτεύσεως της χώρας, θα πρέπει να απευθυνθώ στον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα! Αν και αρκετοί θα στεναχωρηθούν από τη Δημόσια κριτική που ασκώ σήμερα στο κόμμα που δίνει μάχες κατά του Μνημονίου, εν τούτοις, έφτασε πλέον ο καιρός, κάποιος να ζητησει από τον Τσίπρα να πάψει να συμπεριφέρεται ως φοιτήτής σε αμφιθέατρο και να αντιληφθεί τι ζητά πλέον από αυτόν η κοινωνία και όχι να προσπαθεί να αλλάξει τα θρησκευτικά πιστεώ μιας ολάκερης χώρας!

Και απευθύνομαι στον ίδιο λοιπόν!

Αλέξη , προσωπικά αντιλαμβάνομαι ότι όταν ήσουν στο όριο του 3%, ψάρευες ψήφους από θολά νερά! Και τα νερά ήταν τόσο θολά, όπου δύο συνιστώσες συγκέντρωναν το 40% των ψήφων σου, με τέτοιου είδους ανοησίες

Σήμερα, βρίσκεσαι πάλι σε ένα άλλο όριο! Αυτό του 30% !!!

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ ξεπεράσει το όριο αυτό, τότε θα καταστεί πρώτο κόμμα στην Ελλάδα!

Σήμερα λοιπόν Αλέξη, η κατάσταση είναι διαφορετική! Το 40% των ψηφοφόρων σου, που παθαίνουν ηλεκτροσόκ μόλις ακούν τις λέξεις «θρησκεία» , «Χριστιανοσύνη» κι «εκκλησία», αποτελούν μετά βίας το 5%-6% του συνόλου των ψηφοφόρων σου!

Σε έχουν ακολουθήσει άνθρωποι που πιστεύουν ότι έχεις τις καλύτερες θέσεις για την Οικονομία και τις καλύτερες προτάσεις για έξοδο από την κρίση!!!

Ένα ποσοστό που ακουμπά το 90% όσων σε ψήφισαν στις εκλογές, είναι ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ! Δεν είναι ούτε «Αγιατολάδες της Ορθοδοξίας» ούτε «παπαδοπαίδια» ούτε «φανατικοί»! Είναι όμως ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ!

Πως λοιπόν θα κυβερνήσεις μια χώρα ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ, όταν ο Παπαδημούλης και ένα σωρό άλλοι εκεί μέσα, παθαίνουν αμόκ όταν ακούν αυτή τη λέξη;

Σου απαντώ λοιπόν!

ΔΕΝ πρόκειται να κυβερνήσεις αυτή τη χώρα ΠΟΤΕ !

Ισως τα προηγούμενα χρόνια είχες δικαίωμα να παίζεις με το θρησκευτικό συναίσθημα των Ελλήνων και να φαντασιονόσουν μια χώρα όπου επικρατεί ο ΑΘΕΪΣΜΟΣ ή η πολυθρησκεία!

ΣΗΜΕΡΑ όμως, δεν έχεις κανένα δικαίωμα να παίζεις με τις συνειδήσεις των Ελλήνων και να τους σπρώχνεις σε ακροδεξιές επιλογές!

Η χώρα δεν χρειάζεται ένα κόμμα που προστατεύει τους Μουσουλμάνους αλλά ένα κόμμα που προστατεύει τους Ελληνες!

Η πρακτική που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι από αλλοπρόσαλλη ως εξωφρενική και αγγίζει τα όρια της πολιτικής ψυχασθένειας και του πολιτικού παραλογισμού!

Δεν μπορείς να αλλάξεις το θρήσκευμα των Ελλήνων! Πολλοί το προσπάθησαν και όλοι απέτυχαν!

Αυτό που μπορείς να αλλάξεις, είναι η πολιτική των τοκογλύφων απέναντι στη χώρα!

Αυτό το ρόλο καλείσαι να διαδραματίσεις σήμερα!

Οσο λοιπόν εμφανίζονται στελέχη όπως ο Δημήτρης Παπαδημούλης και αφιονίζονται όταν ακούν τη λέξη Χριστιανισμός, τόσο θα καταποντίζεσαι!

Χαρίζεις χώρο στη Χρυσή Αυγή, αλλά το χειρότερο είναι ότι χαρίζεις χώρο στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ που κατέστρεψαν αυτή τη χώρα!

Θα διαπιστώσεις λοιπόν ότι θα πέσω μέσα σε άλλη μια πρόβλεψη που κάνω για το κόμμα σου!

Η προηγούμενη ήταν όταν πολύ πριν από τον καθένα, και όταν οι δημοσκοπήσεις σε έβγαζαν τρίτο κόμμα, από την στήλη αυτή, έγραψα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι δεύτερο κόμμα στις εκλογές! Μάλιστα κάποιοι με είχαν «χρεώσει» στο ΣΥΡΙΖΑ, πολύ απλά διότι ότι γράφαμε εδώ μέσα κατά του Μνημονίου, αποτελούσε λίγο αργότερα, επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη και σε λόγους και ομιλίες σου!

Σήμερα λοιπόν θα κάνω άλλη μια πρόβλεψη, και δυστυχώς αυτή τη φορά, θα δεις ότι θα «πέσω» και πάλι μέσα!

Η ψυχασθενική αντίδραση του Παπαδημούλη, που έθεσε εαυτόν ως αυτόκλητο μάρτυρα κατά του «Παίσιου», θα σου στοιχίσει πάρα πολύ περισσότερο απ ότι μπορείς να φανταστείς κι ακόμη πιο πολύ απ ότι μπορούν όλοι οι σύμβουλοί σου να φανταστούν!

Αν αύριο κιόλας, δεν καταθέσεις ξεκάθαρες προτάσεις για την Εκκλησία, την λαθρομετανάστευση και το ζήτημα της Θράκης, προτάσεις που να είναι κοντά στις απαιτήσεις του Ελληνικού λαού, τότε θα διαπιστώσεις ότι στις επόμενες εκλογές, θα είσαι τρίτο κόμμα πίσω από την Χρυσή Αυγή!!!

Κι αν επιμένεις στην ψυχωτική αυτή πολιτική, η κατάσταση θα είναι πολύ χειρότερη αφού θα πέσεις στην τέταρτη θέση πίσω από τους Ανεξάρτητους Ελληνες του Πάνου Καμμένου, στους οποίους θα στραφεί τελικά ο κόσμος, γυρίζοντας την πλάτη του στο κόμμα σου!

Αν «επενδύεις» στο γεγονός ότι μεγάλη μερίδα Ελλληνων θα σου δώσουν την Εξουσία, με την ψυχασθένεια να επικρατεί στο κόμμα σου, διαπράττεις μεγάλο σφάλμα! Γιατί πλέον, έχετε φτάσει τη μια μέρα να ζητάτε επισήμως να εφαρμοστούν οι νόμοι για την προστασία της θρησκευτικής έκφρασης και των θρησκευτικών συμβόλων και την άλλη μέρα, να ζητάτε να καταργηθούν οι νόμοι αυτοί ως αναχρονιστικοί! Απλά την μια μέρα οι νόμοι αφορούν στην προστασία των μουσουλμανικών συμβόλων και την άλλη στην προστασία των Χριστιανικών!

Ο Ελληνας συμφωνεί με όσα λες για την οικονομία! Καθώς όμως ο καιρός περνάει, αντί ο ΣΥΡΙΖΑ να λειτουργεί ως ένα σοβαρό κόμμα σε όλα τα επίπεδα, αντίθετα, ξεπερνά κάθε έννοια λογικής και λειτουργεί με όρους πολιτικού φρενοκομείου σε ότι αφορά στα Εθνικά μας Θέματα !

Χρόνο δεν έχεις!

Αντέστρεψε την πολιτική σου κι έλα κοντά στη μεγάλη μάζα των Ελλήνων!

Γνωρίζεις καλά ότι έχω δίκιο σε ότι σου γράφω! Προσωπικά δεν γνωρίζω, τι δεσμεύσεις έχεις απέναντι σε χρηματοδότες κομμάτων, που ευελπιστούν ότι η Ελλάδα θα καταστεί επιτέλους ένας απέραντος πολυπολιτισμικός παράδεισος , μια απέραντη γη των απανταχού κατατρεγμένων του πλανήτη! Μια γη που δεν θα ανήκει στους Ελληνες αλλά θα είναι κτήμα όποιου μπορεί να πληρώσει τα 1500 ευρώ στους δουλεμπόρους!

Σήμερα, Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου του 2012 είσαι μπροστά σε ένα τρίστρατο:

- Η συνεχίζεις την ίδια καταστροφική πολιτική και πας για τέταρτο κόμμα!
- Η κρύβεις κάτω από το χαλί τις δεσμεύσεις σου, χαλιναγωγείς για λίγο, τους αφιονισμένους ενάντια στην Ορθοδοξία και πας για την τρίτη θέση

-      Η αλλάζεις πολιτική πορεία, εγκαταλείπεις την ψυχασθενική πολιτική κατά του Χριστιανισμού κι έρχεσαι κοντά στο λαό, εκφράζεις τις συνολικές του επιθυμίες, με θέσεις σαφείς και γραπτές στο πρόγραμμά σου και πας στις επόμενες εκλογές για μια πανηγυρική νίκη που θα ακουμπά το 40% !!!

Διαλέγεις και παίρνεις!

Δικό σου είναι το κόμμα! Δεν είναι δικό μου!!!!

Κι όλα αυτά με δεδομένο, ότι δεν θα βρεθεί ένας νέος χρηματοδότης, που θα φέρει στον «αφρό» μια νέα πολιτική δύναμη, η οποία θα ρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ πάλι κάτω στο 3%! Αλλωστε γνωρίζεις πολύ καλά, τόσο την πολιτική δύναμη που κυοφορείται ήδη στο «κέντρο» του πολιτικού φάσματος, όσο και τον χρηματοδότη που ετοιμάζεται να ρίξει στην πολιτική αγορά της χώρας ένα δις ευρώ, προκειμένου να ιδρυθεί ένα νέο κόμμα που θα σε σβήσει από τον εκλογικό χάρτη!


Προς Δένδια: «Δεν μπήκαμε στην Ε.Ε. για να βλέπουν οι έλληνες από τα παράθυρά τους κέντρα υποδοχής λαθρομεταναστών και φυλακές»

Ευθεία επίθεση στο πρόσωπο του υπουργού Οικονομίας Γιάννη Στουρνάρα, εξαπέλυσε ο Γραμματέας της Κ.Ο. των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κώστας Μαρκόπουλος κατά τη διάρκεια συζήτησης στην Ολομέλεια του νομοσχεδίου για τα Κέντρα Υποδοχής Λαθρομεταναστών.

«Δεν είναι δυνατόν να διασύρεται ο κοινοβουλευτισμός και να μην έχει έρθει να
λογοδοτήσει ο κ. Στουρνάρας» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρκόπουλος και πρόσθεσε ότι ο υπουργός Οικονομίας γνωρίζει και το απέκρυπτε ότι δεν υπάρχει θέμα με τους περισσότερους πολιτικούς οι οποίοι βρίσκονται στις λίστες του ΣΔΟΕ.

Ο Γραμματέας της Κ.Ο. των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ζήτησε να δοθούν όλα τα στοιχεία στο φως για να μην πλανώνται φήμες και χαιρέτισε την απόφαση της διάσκεψης των προέδρων η οποία ζήτησε ομόφωνα να δοθεί η λίστα του ΣΔΟΕ στο Κοινοβούλιο.

Αναφερόμενος στο σχέδιο νόμου, ο Βουλευτής Ευβοίας υπογράμμισε ότι με το νομοσχέδιο η κυβέρνηση έχει συνθηκολογήσει με τη λαθρομετανάστευση . «Ποιο μήνυμα στέλνουμε σε όσους θέλουν να εισέλθουν παράνομα στη χώρα μας τους λέμε να μην έλθουν ή ελάτε και θα σας φιλοξενήσουμε;»

Ο κ. Μαρκόπουλος απευθυνόμενος στον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια τον κάλεσε να ξεκαθαρίσει για το τι θα πράξει η κυβέρνηση σχετικά με τη συμφωνία του Δουβλίνου 3 και ζήτησε να μάθει ποιες είναι οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης, αλλά και ποια μέτρα προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση για την αποτροπή του κύματος λαθρομετανάστευσης. «Δουλειά μας είναι να αποτρέψουμε τη λαθρομετανάστευση όχι να τη φιλοξενήσουμε . Ούτε το όνειρο των ελλήνων είναι να ανοίγουν το παράθυρο τους και να βλέπουν μια φυλακή ή ένα Κέντρο Υποδοχής. Δεν μπήκαμε για αυτό στην ΕΕ δεν ήταν αυτό το όνειρό μας» κατέληξε.

Σχόλιο ιστολογίου: Μα, κύριε Μαρκόπουλε, ο κ. Στουρνάρας δεν είναι βουλευτής, οπότε δεν τον ενδιαφέρει αν διασύρεται ο κοινοβουλευτισμός. Και όσο για τον κ. Δένδια, ανέλαβε τον ρόλο του μαύρου πρόβατου, για να μετατρέψει τη χώρα σε απέραντη φυλακή, ελπίζοντας πως οι διασώστες θα μεριμνήσουν για τον ίδιο…


Ξάνθη, η πόλη με τα χίλια χρώματα. Το Σταυροδρόμι των πολιτισμών, των χρωμάτων και των γεύσεων. Είναι η πριγκίπισσα της Θράκης, που προσφέρει τις ομορφιές και τον πλούτο της στον επισκέπτη. Είναι ο τόπος που η ισορροπία είναι κανόνας και η ομορφιά είναι το δώρο της φύσης στον άνθρωπο.

Μοναδικής ομορφιάς ακτές που βυθίζονται νωχελικά στο Θρακικό πέλαγος. Βουνά με χρώματα και μοναδικές εικόνες περιμένουν τον διαβάτη για να του πούνε τα μικρά και τόσο μεγάλα μυστικά της ζωής. Ένας υπέροχος, μοναδικός ποταμός, ο Νέστος, σας περιμένει για να σας προσφέρει την ηρεμία του. Ο τόπος των τεσσάρων εποχών σας περιμένει για να μοιραστεί μαζί σας μοναδικά συναισθήματα, υπέροχες γεύσεις και εικόνες που μαρτυρούν μια βαθιά και πλούσια ιστορία.

Η Ξάνθη σας περιμένει να την ερωτευτείτε και να θυμηθείτε τα μικρά και τόσο μεγάλα που χάθηκαν στους θορύβους των μεγαλουπόλεων, στο γκρι της καθημερινότητας και στην μονοτονία ενός τσιμεντένιου πολιτισμού.

Η πριγκίπισσα Ξάνθη, η πόλη που βρίσκεται στο κέντρο ενός σταυρού που σχηματίζουν στον χάρτη τα μοναδικά σε ομορφιά μοναστήρια της, καθισμένη στην αγκαλιά της Παναγιάς, όπως λέγανε οι παλιοί κάτοικοί της, σας περιμένει για να σας καλωσορίσει, να σας εκστασιάσει και τελικά, να κλέψει την καρδιά σας...Ρεαλιστικό μελλοντικό σενάριο:

 Η Τουρκία εισβάλλει στην Συρία για "ανθρωπιστικούς" λόγους παρακινούμενη από τους δυτικούς ή με δική της πρωτοβουλία.
 Ο ΑΣΣΑΝΤ τυπικά της κηρύσσει τον πόλεμο και ζητά την βοήθεια των ρώσων και των κινέζων.
 Αυτόματα η Τουρκία χαρακτηρίζεται τεχνικά εμπόλεμη.
 Με βάση την συνθήκη της Λωζάννης έχει δικαιώματα να παρεμποδίζει την ναυσιπλοοία στα στενά του Βοσπόρου και να ελέγχει τα πλοία που υποπτεύεται ότι βοηθούν τον εχθρό της.
 Νομίζετε ότι κάτι τέτοιο θα το ανεχθεί η Ρωσία του Πούτιν;
 Ποιοί θα αποφασίζουν για τυχόν ενστάσεις της Ρωσίας για τους χειρισμούς της Τουρκίας στα στενά του Βοσπόρου;
 H Aγγλία,η Γαλλία, η Ιταλία, η Ιαπωνία (!)

Καταλάβατε τώρα γιατί ήδη η Κίνα που είναι σύμμαχος με την Ρωσία στο θέμα της Συρίας τρώγεται αυτό τον καιρό με την Ιαπωνία;

Στην συνθήκη της Λωζάννης γίνεται επίκληση μίας προγενέστερης συνθήκης για τα σύνορα της Συρίας και του Ιράκ, ρυθμίζονται θέματα για δικαιώματα αιχμαλώτων, για αναγκαστικές μετακινήσεις πληθυσμών με βάση την θρησκεία.
 Σας θυμίζουν και έχουν χρησιμότητα σε κάτι αυτές οι ρυθμίσεις σήμερα;

Aν αμφισβητηθεί έμπρακτα η ισχύς της συνθήκης αυτής ακόμη και η τύχη των νησιών του Αιγαίου αλλάζει.

 Η συνθήκη αυτή είναι σήμερα σημαντική γιατί ρυθμίζει από το 1923 τα σύνορα σε περιοχές που γνωρίζουμε σήμερα ότι έχουν αξιόλογα ενεργειακά αποθέματα και πολύτιμους φυσικούς πόρους
.
 Οι προβλέψεις της κάλυπταν θέματα υπό το πρίσμα των τότε γνωστών δεδομένων.

Οι ρυθμίσεις της συνθήκης επέτρεψαν στην Τουρκία να μην συμμετάσχει στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.
 Αν η Τουρκία ήταν εμπόλεμη με οποιοδήποτε σύμμαχο ο δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος θα ήταν σίγουρα βραχύτερος και πιθανότατα με άλλο νικητή και δεν θα υπήρχε η συμφωνία της Γιάλτας, ούτε όμως και η Τουρκία.

Στο σενάριο αυτό η πιθανότερη εξέλιξη είναι η σύρραξη Τουρκίας και Ρωσίας με πιθανότερη κατάληξη την εισβολή της Ρωσίας με σκοπό την κατάληψη των στενών του Βοσπόρου.
 Τότε υποχρεωτικά θα πρέπει η Τουρκία που είναι χώρα του ΝΑΤΟ να επικαλεσθεί αρχικά την βοήθεια της Αγγλίας και της Ιταλίας και της Γαλλίας.
 'Οταν η βοήθεια αυτή δεν επαρκέσει θα προκύψει και η ανάμιξη της Ιαπωνίας στην Απω Ανατολή για διάσπαση των ρωσικών δυνάμεων.

Το σενάριο αυτό ήδη βρίσκεται στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ σε πολλά site που επικαλούνται προβλέψεις μοναχών όπως πχ ο Παίσιος.
 Κανένας όμως δεν επεξεργάστηκε λογικά το γιατί πρόκειται να επισυμβούν αυτές οι εξελίξεις.
 Απλά τίποτα δεν είναι τυχαίο.

Η εισβολή της Τουρκίας θα προκύψει, γιατί τα συριακά παράλια είναι ήδη οπλισμένα με ρωσικούς πυραύλους που δεν επιτρέπουν να γίνει ναυτικός αποκλεισμός.
 Κάθε εχθρικό πλοίο σε απόσταση 200 χιλιομέτρων από τα παράλια κινδυνεύει να βυθισθεί.

 Επιπλέον δεν είναι δυνατή και η δημιουργία ζώνης απαγόρευσης πτήσεων εκ μέρους των δυτικών, όπως έδειξε πρόσφατα η εμπειρία της κατάρριψης ενός τουρκικού αερσκάφους τύπου RF-4 που επιχείρησε να αεροφωτογραφήσει από χαμηλό ύψος την παράκτια συριακή άμυνα.
 Σαν μόνη λύση απομένει η δράση δυνάμεων στο έδαφος και ο εξοπλισμός των ανταρτών.
 Αυτά ήδη γίνονται μέσω των κούρδων της περιοχής, αλλά η Τουρκία δεν μπορεί να τους επιτρέψει να υπερεξοπλισθούν ή να οργανωθούν επιχειρησιακά.

'Οταν ακούσετε για καταρρίψεις συριακών αεροπλάνων εκ μέρους των ανταρτών να ξέρετε ότι η εισβολή των τούρκων είναι επικείμενη στην Συρία.
 Οι τούρκοι δεν θα επιτρέψουν ποτέ την απόκτηση αξιόλογων αντιαεροπορικών όπλων στους Κούρδους, γιατί ξέρουν ότι μετά τις επιχειρήσεις θα χρησιμοποιηθούν εναντίον τους.

Το συνολικό σχέδιο αποσταθεροποίησης της Συρίας είναι αμερικάνικης εμπνεύσεως και είχε ως σκοπό να ενισχύσει το Ισραήλ, κατεδαφίζοντας τα εθνικά κράτη των μουσουλμάνων.
 Για να γίνει αυτό δυνατό έπρεπε να ξεφορτωθούν τις ηγεσίες παλαιάς κοπής και να εισάγουν ένα είδος ανάπηρης δημοκρατίας που βασίζεται σε διεφθαρμένους, αλλά συγχρόνως λαοφιλείς ηγέτες τύπου Ιουλίας Τιμοσένκο και καθεστώτων Γεωργίας και Ουκρανίας.
 Έπρεπε επίσης να εξουδετερωθεί το "σκληροπυρηνικό" Ιράν.

Η λύση που έχει επιλεγεί είναι η καταστροφή των πυρηνικών εγκαταστάσεων του με δηλωμένο σκοπό να μην δημιουργηθεί πυρηνική βόμβα από τους τρομοκράτες Ιρανούς.
 Σε κάποια άλλη εποχή μπορεί να γινόταν πιστευτός ο ισχυρισμός, αλλά ήδη το Πακιστάν διαθέτει πυρηνικά όπλα.
 Γιατί δεν φοβούνται το Πακιστάν που θα μπορούσε να πουλήσει ή να φτιάξει για λογαριασμό των Ιρανών πυρηνικά όπλα;

O μόνος πραγματικός κίνδυνος που φοβούνται είναι η αποτυχία της επιχειρήσεως, όπως έγινε πχ επί Κάρτερ για την σωτηρία των ομήρων της αμερικανικής πρεσβείας στην Τεχεράνη.
 Η αποτυχία αυτή στοίχησε την προεδρία στον Κάρτερ και οφειλόταν σε τεχνικά λάθη εξοπλισμού των αμερικάνικων ελικοπτέρων.

Το λάθος αυτό δεν θέλει να το επαναλάβει ο ΟΜΠΑΜΑ προεκλογικά και αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα.
 Τα πυρηνικά εργαστήρια και εργοστάσια του ιράν είναι διεσπαρμένα και πολλά από αυτά είναι υπόγεια.
 Για να πληγούν χρειάζονται την βοήθεια πολύ εξειδικευμένου και τεχνικά αδοκίμαστου πολεμικού εξοπλισμού.

 Τα λάθη και οι παράπλευρες απώλειες σε αμάχους καθώς και η κατά λάθος πυρηνική μόλυνση περιοχών είναι πολύ πιθανά.

Για τον λόγο αυτό σχεδιάστηκε και διευκολύνθηκε μία επιχείρηση παραπληροφόρησης του κοινού και του εχθρού.
 Ξαφνικά με πρόσχημα μια βλάσφημη ταινία για τον Μωάμεθ αμερικανοισραηλινής παραγωγής διοργανώθηκαν "αυθόρμητες" επιθέσεις μουσουλμάνων σε αμερικάνικες πρεσβείες σε μουσουλμανικά εδάφη.
 Ο στόχος της επιχείρησης ήταν να καταστραφεί κάποια πρεσβεία ή να πιασθούν κάπου όμηροι ή να σκοτωθούν Αμερικανοί διπλωμάτες για να επαναληφθεί το προεκλογικό σκηνικό επί Κάρτερ
και να δικαιολογηθεί κατ αυτό τον τρόπο η επίθεση στο Ιράν και στην Συρία πριν τις αμερικανικές εκλογές.

Η μεθόδευση αυτή καλύπτει και τον κίνδυνο αποτυχίας των επιχειρήσεων ή τις παράπλευρες απώλειες, καθώς οι αντίπαλοι μουσουλμάνοι εμφανίζονται αποκρουστικοί να χύνουν the first blood, για να χρησιμοποιήσω την ορολογία της πρώτης ταινίας του RAMBO που αντιπροσωπεύει επάξια την νοοτροπία, την γνώση, αλλά και τις μεθόδους των πολιτικών σχεδιαστών της επιχείρησης.

Στα πλαίσια αυτά πρέπει να ειδωθεί και η επίθεση όχλου στην Αμερικάνικη πρεσβεία της Βεγγάζης στην Λιβύη με θύμα τον αμερικανό πρεσβευτή.
 Ενδέχεται η επίθεση να ήταν αναμενόμενη και στημένη από τους Αμερικανούς με σκοπό να διαρρεύσουν χαλκευμένα έγγραφα σχεδίων με λεπτομέρειες και ημερομηνίες για τις σχεδιαζόμενες επιχειρήσεις.

 Ο πρεσβευτής-θύμα δεν ήταν τυχαίος διπλωμάτης και είχε θητεύσει σε κρίσιμα πόστα συμπεριλαμβανόμενης της Δαμασκού και της Ιερουσαλήμ .
 Είχε κατάρτιση σε σχεδιασμό πολεμικών επιχειρήσεων (σπουδές), γύρισε πρόσφατα στη Λιβύη από ταξίδι σε ευρωπαικές πρωτεύουσες και σίγουρα στο αρχείο του είχε πρόσφατες ενημερώσεις και στοιχεία για μελλοντικές επιχειρήσεις.

'Ηξερε όμως την ημερομηνία έναρξης των επιχειρήσεων;

 Oι μουσουλμάνοι πάντως την γνωρίζουν από άλλη πηγή και την προσδιορίζουν από τις 3 Νοεμβρίου έως τις 23 Νοεμβρίου 2012...


 

Έκθεση – βόμβα για το κέντρο της Αθήνας και τον σοβαρό επιδημιολογικό κίνδυνο που διατρέχουν εκατομμύρια πολίτες εξαιτίας της ανεξέλεγκτης εισροής μεταναστών, έστειλε το υπουργείο Υγείας στη Βουλή. Η έρευνα έγινε από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας και δείχνει ότι το μεταναστευτικό πρόβλημα απειλεί πλέον σοβαρά τη δημόσια υγεία. Σε συνδυασμό με το AIDS και την πορνεία, δημιουργείται ένας δολοφονικός συνδυασμός για τους κατοίκους του.

Σύμφωνα με την έκθεση, τα λοιμώδη νοσήματα που ανιχνεύτηκαν από το ΚΕΕΛΠΝΟ είναι η HIV λοίμωξη, η ηπατίτιδα B και C, η ελονοσία, η φυματίωση, τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα με ραγδαία αύξηση κυρίως της σύφιλης, της βλεννόρροιας και των κονδυλωμάτων, καθώς και δερματικά νοσήματα, όπως η ψώρα και η φθειρίαση. Οι νέες μολύνσεις από τον ιό HIV αφορούν κυρίως νεαρές ηλικίες (25-35 ετών), ενώ σημαντικό ποσοστό αφορά άνδρες που κάνουν σεξ με άνδρες (55,5%), αλλά με αύξηση νέων κρουσμάτων και σε ετεροφυλόφιλα άτομα (24,6%).

Tο 12,9% των ατόμων με HIV στη χώρα μας αφορά μετανάστες, με αυτόν τον αριθμό να έχει αυξητικές τάσεις καθώς η εισροή μεταναστών στον ελλαδικό χώρο είναι συνεχώς αυξανόμενη». Τα έως τώρα δεδομένα από τις κινητές μονάδες του ΚΕΕΛΠΝΟ στις πλατείες Ομονοίας, Βικτωρίας, Αττικής, Λαρίσης, Καραϊσκάκη, Αμερικής και στον Βοτανικό, καθώς και τα δεδομένα από την τηλεφωνική γραμμή του Κέντρου Επιχειρήσεων του ΚΕΕΛΠΝΟ παρουσιάζουν αυξήσεις στον επιπολασμό άλλων σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων, όπως τα κονδυλώματα (HPV), η σύφιλη και η γονόρροια, έξαρση σε λοιμώδη νοσήματα όπως οι ηπατίτιδες και η φυματίωση, αλλά και επανεμφάνιση νοσημάτων που είχαν για χρόνια εξαφανιστεί όπως η πολιομυελίτιδα καθώς και πολλαπλά κρούσματα παρασιτώσεων, αναφέρεται ειδικότερα στην έκθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Εκτιμάται, επίσης, ότι υπάρχουν 13.000 – 14.000 θύματα εμπορίας ανθρώπων τα οποία προωθούνται στην πορνεία. Κύριες χώρες προέλευσης των θυμάτων εμπορίας ανθρώπων που εμπλέκονται στην πορνεία είναι η Νιγηρία, η Ουκρανία, η Ρωσία, η Βουλγαρία, η Αλβανία, η Μολδαβία, η Ρουμανία και η Λευκορωσία. Στην ευρύτερη περιοχή του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, που οριοθετείται από τις οδούς Αγίου Κωνσταντίνου-Κολωνού-Πειραιώς-Αγίων Ασωμάτων-Ερμού-Αιόλου έως και τις πλατείες Ομονοίας, Βάθη, Καραϊσκάκη, Αγίου Παντελεήμονα, Βικτωρίας, Αμερικής, καθώς και κατά μήκος των οδών Πατησίων, Αχαρνών και Δροσοπούλου παρατηρείται μεγάλη συγκέντρωση γυναικών διαφόρων ηλικιών και εθνικοτήτων, που εμπλέκονται στην πορνεία.

«Οι πιάτσες βρίσκονται διάσπαρτες σε όλο το αθηναϊκό κέντρο. Οι κοπέλες είναι αναρίθμητες, εκδίδονται σε πολύ χαμηλές τιμές, ελάχιστες έχουν κάνει ιατρικές εξετάσεις και βρίσκονται φυλακισμένες από τους προστάτες τους» αναφέρεται από το ΚΕΕΛΠΝΟ. Ειδικότερα, στην οδό Καποδιστρίου, από τη μία πλευρά του δρόμου εκδίδονται Αφρικανές και από την άλλη γυναίκες από τα Βαλκάνια και την Ανατολική Ευρώπη. Βορειότερα συγκεντρώνονται τοξικομανείς νεαρές, οι οποίες χρεώνουν πολύ λίγα χρήματα, τόσα ώστε να εξασφαλίσουν για τη δόση τους. Στην οδό Σόλωνος σποραδικά εμφανίζονται και μεγαλύτερες σε ηλικία γυναίκες, οι περισσότερες εκ των οποίων είναι Ελληνίδες.

Στο ύψος του Μεταξουργείου βρίσκεται παραδοσιακά εξαπλωμένη ζώνη με οίκους ανοχής. Στην Ευριπίδου, καθώς και σε όλο το μήκος της Πατησίων (μέχρι τα άνω Πατήσια) κατά κύριο λόγο εκδίδονται Νιγηριανές οι οποίες εκβιάζονται για να έρθουν στην Ελλάδα υπό την απειλή βουντού από υπερεθνικά δίκτυα διακίνησης και εμπορίας ανθρώπων, περιγράφεται στα στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή. Ειδικό κεφάλαιο έχει αφιερωθεί από το ΚΕΕΛΠΝΟ στην ανδρική πορνεία για την οποία αναφέρονται ως στέκια οι πλατείες Κουμουνδούρου, Ομονοίας, Βικτωρίας, ένα τμήμα της οδού Πειραιώς και ορισμένα σημεία της Λ. Συγγρού, όπου συχνάζουν κυρίως τραβεστί ενώ ως κλειστός χώρος, όπου η ανδρική πορνεία μπορεί να θεωρηθεί περισσότερο οργανωμένη, αναφέρεται η ανδρική σάουνα στην περιοχή της Ομόνοιας, χωρίς όμως να αποτελεί αποκλειστικά χώρο πορνείας. Τα τελευταία χρόνια η ανδρική πορνεία έχει αναπτυχθεί μέσω αγγελιών και το διαδίκτυο και τα άτομα τα οποία είναι εκδίδονται είναι κυρίως νεαρής ηλικίας.

«Δεν θεωρούν την πορνεία ως επάγγελμά τους, αλλά σαν ένα τρόπο να εξοικονομήσουν σε μικρό χρονικό διάστημα κάποια χρήματα. Οι ίδιοι δε, δεν χαρακτηρίζουν τους εαυτούς τους ως εκδιδόμενους ενώ είναι αξιοσημείωτο ότι ένας μεγάλος αριθμός μεταξύ των ανδρών που εκδίδονται είναι αλλοδαποί κυρίως Αλβανοί, Ρουμάνοι και Κούρδοι οι περισσότεροι από τους οποίους βρίσκονται στην Ελλάδα παράνομα» όπως έχει παρατηρηθεί από το ΚΕΕΛΠΝΟ. Ειδικά για τους αλλοδαπούς και την ανδρική πορνεία αναφέρεται ότι «τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των αλλοδαπών που καταφεύγουν στην ανδρική πορνεία αυξάνεται ολοένα και περισσότερο. Νεαροί αλλοδαποί (οι περισσότεροι χωρίς έγγραφα) μη έχοντας άλλη διέξοδο, καταφεύγουν στην ανδρική πορνεία για την εξεύρεση εισοδήματος.

Οι περισσότεροι από αυτούς είναι Αφγανοί και Κούρδοι ενώ παλαιότερα συμμετείχαν πολλοί Αλβανοί. Οι ίδιοι δεν θεωρούν εαυτούς ομοφυλόφιλους ενώ πολλές φορές θρέφουν ομοφοβικά και αντιομοφυλοφιλικά αισθήματα, λόγω του πολιτισμικού τους υπόβαθρου και της μουσουλμανικής τους θρησκείας. Θεωρούν τους εαυτούς τους ετεροφυλόφιλους και τους πελάτες τους υποδεέστερα όντα (αφού είναι ομοφυλόφιλοι) και για τον λόγο αυτόν έχουν συμβεί και πολλές βίαιες πράξεις αλλά και εγκλήματα μίσους μεταξύ εκδιδομένων ανδρών και πελατών. Η μόνη σχέση που αναγνωρίζουν είναι αυτή της εκμετάλλευσης των πελατών». Είναι επίσης εντυπωσιακό ότι σύμφωνα με την αξιολόγηση των ομάδων εργασίας του ΚΕΕΛΠΝΟ, το τελευταίο διάστημα παρατηρείται αυξημένη ροή οικογενειών στην Ελλάδα.

Οι οικογένειες είναι κυρίως αφγανικής, παλαιστινιακής, ιρακινής και αφρικανικής (Ρουάντα) καταγωγής, δηλαδή, από χώρες σε εμπόλεμη κατάσταση. Στις περισσότερες οικογένειες που εξετάστηκαν, οι γονείς ήταν επαγγελματικά τακτοποιημένοι, με υψηλό μορφωτικό επίπεδο και αποφάσισαν να μετακινηθούν λόγω φόβου για τη ζωή τους και για την εξασφάλιση πόρων και καλύτερων συνθηκών διαβίωσης, κυρίως για τα νεότερα μέλη των οικογενειών τους. Ως προς το ψυχοκοινωνικό προφίλ των μεταναστών, κατάγραφηκαν άτομα με σύνδρομα στέρησης και αυτοκτονικές τάσεις, πράξεις αυτοτραυματισμού, εθισμός σε αλκοόλ και άλλες ψυχότροπες ουσίες, συχνές κρίσεις πανικού κυρίως λόγω των άσχημων συνθηκών διαβίωσης, έντονη επιθετικότητα λόγω αδυναμίας τους να διαφύγουν με πλοίο για την Ιταλία, θυμό και ματαίωση λόγω αδυναμίας φυγής από την Αθήνα, καυγάδες και συμπλοκές και τους κατοίκους και τις Αρχές, παραβατικότητα.

Τα στοιχεία είναι συγκλονιστικά και πρέπει να κινητοποιήσουν τις αρχές καθώς χιλιάδες δυστυχισμένοι άνθρωποι, χωρίς έλεγχο διαβούν στο κέντρο δημιουργώντας υγειονομική βόμβα στην καρδιά της Αθήνας.

Γράφει ο Μάγια

ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ 1η. Αν κάποιοι αισθάνονται ικανοποίηση από τη χθεσινή κινητοποίηση αυτοί είναι, οικατοχικές (δάνειες επισήμως) δυνάμεις, ο μνημονιακός θίασος των εγχώριων εντολοδόχων τους, άντεκαι τα συνδικάτα επειδή έβγαλαν μια ακόμη υποχρέωση,«κλειδώνοντας», κατά την πάγια τακτική τους, τη λαϊκή οργή και ενεργητικότητα στο «μπουκάλι» των κομματικών και συνδικαλιστικών παρελάσεων.

ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ 2η. Η ηγεσία του ΚΚΕ εξακολουθεί να μη διδάσκεται από τα λάθη της (όλοι αντάμα και το ΠΑΜΕ χώρια)! Σε συνθήκες ολοκληρωτικής λεηλασίας και καταστροφής επιμένει να παίζει το διασπαστικό παιχνίδι-σώου των ξεχωριστών και μαντρωμένων» διαδηλώσεων, επιβεβαιώνοντας τον καθεστωτικό της ρόλο.

ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ 3η. Οι 24ωρες απεργίες είναι εκτονωτικές της λαϊκής οργής και ακίνδυνες για το καθεστώς.

Εχουμε πόλεμο! 

Ο εχθρός είναι εδώ. Ο πόλεμος γίνεται εδώ. Οπως και στην Ισπανία, την Ιταλία, την Πορτογαλία και αλλού. Είναι πόλεμος ολοκληρωτικός και ανελέητος.
Είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου για την κοινωνία η ακύρωση των νέων βάρβαρων μέτρων, με τις περικοπές 9 δισ. ευρώ σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα. Αν περάσουν τα μέτρα η χώρα θα βυθιστεί σε πολύχρονη ύφεση και η κοινωνία θα οδηγηθεί σε ακραία φαινόμενα στερήσεων.

ΕΡΩΤΗΜΑ. Θα το επιτρέψει αυτό ο ελληνικός λαός; Θα το αποτρέψουν αυτό τα φιλολαϊκά κόμματα;

ΗΘΙΚΟΝ ΔΙΔΑΓΜΑ. Η χθεσινή γενική απεργία πρέπει να αποτελέσει μια νέα αφετηρία κοινωνικών αγώνων, που θα «πυροδοτήσουν» τη λαϊκή αγανάκτηση και θα εμποδίσουν την ολοκλήρωση της καταστροφής.

Αντίσταση τώρα κι όχι αντίδραση!…
  • Επεισόδια έξω από το Α.Τ. του Αγίου Παντελεήμονα, η ΕΛ.Α.Σ. πήρε απροκάλυπτα το μέρος των αλλοδαπών

Όλα ξεκίνησαν χθες, όταν μπουχτισμένοι από την κατάσταση που επικρατεί στη γειτονιά τους κάτοικοι της Πλατείας Αμερικής πήραν στο κυνήγι μετανάστες. Ακολούθησε «αντιφασιστική πορεία» από αριστεριστές και μετανάστες, ενώ οι Έλληνες κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στον Άγιο Παντελεήμονα. 
Όμως «διαδηλωτές» πολιόρκησαν και χτύπησαν μια κάτοικο, πετώντας της πέτρες και μπουκάλια, όταν αυτή διαμαρτυρήθηκε από το μπαλκόνι της για τη φασαρία στη γειτονιά της. Και εμφανίστηκε η Ιωάννα Κούρτοβικ για να υπερασπιστεί, ως συνήθως, μετανάστη που είχε τσακωθεί με Έλληνες κατοίκους, στο Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα. 


Η παρουσία της εξαγρίωσε τους κατοίκους και μια Ελληνίδα της πέταξε ένα αυγό στο κεφάλι. Η γνωστή από την υπεράσπιση σκληρών και καταδικασμένων τρομοκρατών δικηγόρος, «υπεδείκνυε» στους αστυνομικούς Έλληνες, που την έκραζαν. Όμως η Κούρτοβικ άκουσε τα εξ αμάξης από όλο τον ελληνικό κόσμο που ήταν μαζεμένος εκεί. 
Η ΕΛ.Α.Σ. για άλλη μια φορά στράφηκε κατά των κατοίκων (αντί να κυνηγήσει τους αριστεριστές κρανοφόρους) και προσήγαγε στη ΓΑΔΑ δέκα κατοίκους που διαμαρτύρονταν για την κατάσταση στη γειτονιά τους, ως ύποπτους για τα επεισόδια κατά της δικηγόρου.

Σύμφωνα με την επίσημα εκδοχή, όλο το πατιρντί των μέτρων, περικοπών και ανασκολοπισμού της κοινωνίας γίνεται ώστε το δημόσιο χρέος της χώρας να καταστεί βιώσιμο το μακρινό και εθνοσωτήριο έτος 2020. Ο δε δείκτης βιωσιμότητας έχει τεθεί, κατόπιν ενοράσεως, στο 120% του ελληνικού ΑΕΠ.
Ας αφήσουμε στη μπάντα ότι το χρέος είχε ήδη χαρακτηριστεί μη-βιώσιμο όταν ξεκινούσε όλη αυτή η ιστορία, τότε που ήταν σαν ποσοστό του ΑΕΠ κάτι παραπάνω από 100%, ποσοστό στο οποίο είχε σκαλώσει, με μικρές διακυμάνσεις, για αρκετά χρόνια, μπορεί και για δεκαετία. Και ας αφήσουμε, επίσης στη μπάντα το γεγονός ότι το 120, σαν νούμερο αυτό καθ’ αυτό, δεν μπορεί να τεκμηριωθεί από πουθενά. Γιατί να είναι βιώσιμο στο 120% του ΑΕΠ, και όχι στο 130%; Εδώ, δεν υπάρχει απάντηση που να μπορεί τελεσιδίκως να πείσει, αλλά δικαιολογείται κατά περίσταση με προχειρότητες και σοφιστείες της στιγμής, έτσι για να ξεφύγουμε το σκόπελο και να περάσουμε στα παρακάτω.
Κανένας οικονομικός παράγων δεν μπορεί να κάνει προβλέψεις σε μακρο-οικονομικό επίπεδο, και μάλιστα σε περίοδο μεγίστης ρευστότητας όπως η σημερινή, πόσο μάλλον η τρόικα, η οποία επανειλλημένως έχει αποδείξει την ανικανότητά της να μαντεύει ακόμα και σε χρονιακό διάστημα τριμήνου. Ό,τι προέβλεψε πήγε στράφι, και όσα μέτρα επέβαλε, με βάσει αυτές τις προβλέψεις, απεδείχθησαν κατώτερα των περιστάσεων. Όταν λοιπόν αποτυγχάνει στο τρίμηνο, πόσο συνεπής μπορεί να είναι στο οκτάχρονο; Η απάντηση είναι προφανής. Άσε, που μέσα σ’ αυτά τα χρόνια, μπορεί να έρθει ο κόσμος τα πάνω κάτω, να διαλυθεί η ΕΖ, να επιτεθεί η Αμερική στο Ιράν, η Κίνα στην Ιαπωνία, η Αμερική στη Ρωσία, η Ελλάδα να κολυμπάει στο πετρέλαιο, κοκ. Παρά, τα περί του αντιθέτου λεγόμενα, η Τρόικα, παραβαίνει όλα τα κριτήρια αξιοπιστίας.
Η λέξη βιώσιμος, και όλα τα παράγωγα αυτής, αποτελούν καινούργια αστέρια που έρχονται να προστεθούν ανάμεσα στα παλαιότερα του λεξιλογίου του νεοφιλελευθερισμού, που είναι αλήθεια, ότι έχουν αρχίσει από την πολύ χρήση να χάνουν τη λάμψη τους.
Προσφάτως, ο χαρακτηρισμός μη-βιώσιμος, εισβάλει και στο ελληνικό τραπεζικό λεξιλόγιο, και που όλως τυχαίως αφορά τις εναπομείνασες δημόσιες τράπεζες ΑΤΕ και Τ.Τ., οι οποίες ήταν και οι μοναδικές, εκτός των ξένων, που αποκλείστηκαν από το πακέτο ανακεφαλαιοποίησης. Δηλαδή, από την ίδια τη διαδικασία που θα τις καθιστούσε βιώσιμες, μετά το κούρεμα με την ψιλή που επέβαλε το PSI plus-pus.
 Πέρα, όμως από αυτά, έρχεται αβίαστα το ερώτημα, για το ποια είναι τέλος πάντων τα κριτήρια που καθιστούν μια τράπεζα βιώσιμη και το Τ.Τ. για παράδειγμα, μη-βιώσιμο, για να μπορούμε και μεις οι κοινοί θνητοί να γνωρίζουμε, να κρίνουμε, και να μη-φωνασκούμε λαϊκίζοντες, για σκάνδαλα, δωράκια, και ξεπουλήματα. Αμ δε!
Όσο και να ψάξετε, τέτοια κριτήρια γραμμένα σε κάποιο κιτάπι δεν υπάρχουν, παρά εφευρίσκονται ανάλογα του πώς γυρνάει κάθε φορά η κυβέρνηση το φούρνο του χόντζα.
Άμα καθίσει και βάλει κάποιος κάτω τους δείκτες κερδοφορίας και διαχρονικής σώφρωνος τραπεζικής πολιτικής, το Τ.Τ. έρχεται πρώτο και με διαφορά. Για παράδειγμα:
Το δημόσιο έχει εισπράξει απ'ο αυτό πάνω από 3 δις τα τελευταία 5 χρόνια.
Το Τ.Τ. έχει 9.5 δις δάνεια λιγότερα από την καταθετική του βάση.
Οι επισφάλειες της τράπεζας από στεγαστικά δάνεια ανέρχονται στο 10%, ενώ ο Μ.Ο. των συστημικών, και βαφτισμένων βιώσιμων τραπεζών, ανέρχεται στο 20%. Το Τ.Τ. δεν χορηγεί επιχειρηματικά δάνεια, αλλά χρηματοδοτεί αναπτυξιακά έργα του ελληνικού δημοσίου.
Η εξάρτηση του Τ.Τ. από την ΕΚΤ και ΤτΕ είναι στο 24%, ποσοστό που είναι το μικρότερο από τις άλλες βιώσιμιες, για την μεν Πειραιώς, η οποία χαρακτηρίζεται super-βιώσιμη, να ανέρχεται γύρω στο 70%. Ο κ. Στουρνάρας, χρησιμοποιεί στο Βουλή το νούμερο αυτό σαν πρόχειρο κριτήριο μη βιωσιμότητας του Τ.Τ., ενώ αποσιωπεί ότι είναι το μικρότερο σε σχέση με τις υπόλοιπες χαρακτηρισμένες ως βιώσιμες.
Και άλλα, πολλά, που δεν είναι επί του παρόντος...
Κάποιοι, λοιπόν βουλευτές, τόλμησαν να ζητήσουν από τον κ. Στουρνάρα στην οικονομική επιτροπή της Βουλής, να τους παραθέσει τα στοιχεία τα οποία καθιστούν το Τ.Τ. μη βιώσιμο. Και ποια ήταν η απάντηση του κ. Στουρνάρα; Ότι, αυτά είναι απόρρητα στοιχεία, τα οποία δεν τα γνωρίζει, τα οποία γνωρίζει μόνο η ΤτΕ, και την οποία εμπιστεύεται για του λόγου της το αληθές. Εκεί επάνω, έρχεται καπάκι και το άρθρο του κ. Πρετεντέρη στα «ΝΕΑ», για το ρόλο των ειδικών, και την εμπιστοσύνη με την οποία πρέπει να περιβάλλουμε τα λόγια τους.
Παρά ταύτα, ενώ ούτε ο κ. Στουρνάρας φέρεται να γνωρίζει τα στοιχεία βάσει των οποίων χαρακτηρίζεται το Τ.Τ. μη βιώσιμο, ή το πιο πιθανό, κάνει ότι δεν τα γνωρίζει, την ίδια στιγμή η ΤτΕ χορηγεί ενδελεχή οικονομικά στοιχεία που αφορούν στο Τ.Τ. στις 4 γνωστές συστημικές, τράπεζες, όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα του bankingnews, (20/9).  
Άρα, ο κ. Στουρνάρας δουλεύει αγρίως τη Βουλή. Το ίδιο κάνει και ο κ. Παπαδάκης, της ΤτΕ, προσκληθείς επίσης στην ίδια επιτροπή. Όχι, απαντάει κατηγορηματικά, ο κ. Παπαδάκης. Το Τ.Τ. δεν κατέστη μη βιώσιμο, λόγω του PSI, αλλά λόγω κακής διοίκησης. Ποιος όμως διορίζει τη διοίκηση μιας κρατικής τράπεζας; Ο φούφουτος, είναι η επίσημη απάντηση!
Μα, αφού το Τ.Τ. είναι κερδοφόρο, τότε γιατί δεν είναι βιώσιμο;
Δεν είναι βιώσιμο, γιατί αφαιρέθηκε από τα κριτήρια βιωσιμότητας, το κριτήριο της κερδοφορίας, απαντάει ο κ. Παπαδάκης. Και τι προστέθηκε στη θέση του; Δεν γνωρίζω, απαντά ο κ. Παπαδάκης. Μόνο η ΤτΕ γνωρίζει, η οποία και θέτει τα κριτήρια, συνεχίζει παίζοντας την κολοκυθιά ο κ. Παπαδάκης, μεταθέτοντας το απόρρητο της γνώσης από την ΤτΕ στη Black Rock, αμφότερες ιδιωτικές και εισηγμένες στο χρηματιστήριο. Και το δούλεμα, πάει σύννεφο...

Τι θα πούμε, λοιπόν στα παιδιά μας, όταν μάς ρωτήσουν, «Μαμά, τι είναι βιώσιμο;».
«Μια παπαριά παιδί μου και τίποτε άλλο. Άντε τώρα, κάνε την προσευχή σου και πήγαινε για ύπνο»...
 
 
Θυμόσαστε το τραγουδάκι του Γιώργου Κατσαρού πριν από κάποιες δεκαετίες με τίτλο “όπου Γιώργος και μάλαμα”;

Όπως αποδείχθηκε από το τραγουδάκι αυτό ως φαίνεται επηρεάστηκε ο ελληνικός λαός και εμπιστεύτηκε το Γιώργο Παπανδρέου για να συνεχίσει την αμέριμνη πορεία του προς την καλοπέραση αφού λεφτά υπήρχαν και τον έκανε πρωθυπουργό του.

Τα τεράστια λάθη όλων αυτών που κυβέρνησαν τη χώρα με αντιδεξιά συνθήματα, όπως ο πατέρας του Αντρέας, ο Σημίτης και ο δοτός Παπαδήμος έβλαψαν τη χώρα μας πολύ περισσότερο από όλους τους δεξιούς πρωθυπουργούς μαζί.

Οι λάθος σχεδιασμοί, οι σκοπιμότητες, τα συμφέροντα και οι παραλείψεις φέρανε τη χώρα στη μεγαλύτερη μεταπολεμική περιπέτεια που βιώνουμε όλοι μας σήμερα.
Οι ικανότητές όμως του Γιωργάκη ήταν τόσο μεγάλες που ένας μήνας του ήταν αρκετός για να μας πετάξει από τα σύννεφα στον καιάδα και από κει που ήμασταν μια ελεύθερη δημοκρατική χώρα, με όλα τα ελαττώματά της, μας κατάντησε σε γερμανικό προτεκτοράτο που βυθίζεται κάθε μέρα και περισσότερο στη φτώχια και την ανυποληψία.

Πέσανε σαν τις ύαινες και τα κοράκια πάνω στη χώρα μας οι διεθνείς τοκογλύφοι στο ψητό που τους πρόσφερε ο Γιωργάκης μας. Όμως δε χορταίνουν και κάθε μέρα που περνάει ζητάνε όλο και περισσότερες θυσίες από τον Ελληνικό λαό για να βγούμε δήθεν από το οικονομικό αδιέξοδο που μας φέρανε αυτοί με τα ανεξέλεγκτα δάνειά τους και οι πολιτικοί που τους εμπιστευτήκαμε το τιμόνι του κράτους.

Ο σκληρός Προτεσταντικός εκδικητικός Βοράς των Γερμανών, των Ολλανδών, των Αυστριακών και των Φινλανδών μαζί με τους Αμερικάνους, προχωράνε με σύστημα στην απαξίωσή μας για να αρπάξουν όσο φτηνότερα μπορούνε τον ορυκτό μας πλούτο. Αυτοί να γίνουν ακόμα πλουσιότεροι κι’εμείς ακόμα φτωχότεροι.

Αφού δεν είχες ιδέα από πολιτική, που πήγαινες ρε καραμήτσο ξυπόλυτος στ’ αγκάθια μαζί με όλο το σκυλολόι που κουβάλαγες μαζί σου; Να ο Παπακωνσταντίνου υπουργός οικονομικών, να ο Δρούτσας εξωτερικών, να η Μπιρπίλη υπουργίνα να ο ένας να ό άλλος γνωστός απ’ το γυμναστήριο, φτάσαμε στο απροχώρητο και τώρα λουφάξαμε σα τους λαγούς στο λαγούμι γιατί δε θέλουμε να παραδεχτούμε πως κουβαλάμε και εμείς τεράστιες ευθύνες, γιατί δε ψηφίζαμε με λογική, αλλά με το συναίσθημα και τα αντιδεξιά συνθήματα.

Για να ανταμείψουν μάλιστα το Γιωργάκη για τις διατεταγμένες υπηρεσίες που τους προσέφερε σε μικρό μάλιστα διάστημα, τον κάνανε επισκέπτη καθηγητή στο μεγαλύτερο πριν λίγο καιρό Πανεπιστήμιο του κόσμου το Χάρβαρντ, που από πρώτο στην παγκόσμια κατάταξη έπεσε τρίτο μετά την αναγγελία πως θα διδάξει εκεί ο Γιωργάκης.
Το σάπιο αυτό φρούτο, άρπαξε τη βουλευτική έδρα από το συντοπίτη του βουλευτή Αχαΐας και τώρα τον πληρώνουμε σα μ….. για να κάνει πολυτελείς διακοπές στα πέρατα του κόσμου και να πάει ξεκούραστος και ηλιοκαμένος να διδάξει στο Χάρβαρντ πως μπορείς να καταστρέψεις και να κατακτήσεις μια χώρα χωρίς πόλεμο.

Το τραγούδι που έπαιζε ο Γιώργος Κατσαρός με το απαράμιλλο σαξόφωνό του, στους στίχους έλεγε: “ο Γιώργος είναι πονηρός κι αυτά που λέει μην τα τρώς…”
Ο λαός δυστυχώς τά 'φαγε και απεδείχθει πως αντί για μάλαμα ο Γιώργος ήταν τενεκές ξεγάνωτος.

* Ο Θεόφιλος Αιγινήτης είναι Ζωγράφος-Συγγραφέας     
 
Το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων της Γερμανίας προς την Ελλάδα από το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ανοίγει ξανά το γερμανικό περιοδικό Stern, τονίζοντας ότι το Βερολίνο δεν δικαιούται να έχει απαιτήσεις από την χώρα μας καθώς χρωστάει 370 δισ. σε αποζημιώσεις.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως το ποσό που έδωσε η Γερμανία στην Ελλάδα τα τελευταία δύο χρόνια με τη μορφή δανείων ανέρχεται στα 37 δισ. Ποσό που είναι ελάχιστο όπως επισημαίνει «σε σχέση με τα 300 δισ. ευρώ που οι Έλληνες θα ήθελαν να εισπράξουν από τους Γερμανούς. 
Αυτό το ποσό το γνωρίζει κάθε Έλληνας μαθητής. Είναι αυτό που θα έπρεπε να δώσει η Γερμανία στην Ελλάδα για τις καταστροφές και τις θηριωδίες κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου».

Αυτά είναι «απλά μαθηματικά για απλούς ανθρώπους και όχι για πολιτικούς» υπογραμμίζει το δημοσίευμα του Stern, που σημειώνει ακόμα πως αν συνυπολογιστούν και οι τόκοι τότε το συνολικό χρέος της Γερμανίας προς την Ελλάδα ανέρχεται στα 370 δισ. ευρώ. 

Όμως, συνεχίζει το άρθρο «για τη Γερμανία δεν υπήρξε ποτέ και ούτε υπάρχει θέμνα αποζημιώσεων» καταλήγει τονίζοντας πως δεν θα πρέπει να περιμένει κανείς εντυπωσιακές αποφάσεις από τις συνομιλίες για τις αποζημιώσεις καθώς το Βερολίνο δεν θέλει να υπάρξει προηγούμενο…


Του Ιωάν. Αθ. Μπαλτζώη

Κανείς δε έχει αντίρρηση ότι η πατρίδα κινδυνεύει και πρέπει να σωθεί. Κανείς δεν έχει αντίρρηση, ότι όλοι θα πρέπει να συμβάλλουμε και να αποδεχθούμε τις θυσίες που απαιτούνται. Ιδιαίτερα το προσωπικό των Ενόπλων μας Δυνάμεων, που κυρία των αποστολή σε καθημερινή βάση είναι η άμυνα και η ασφάλεια της πατρίδος. Α
λλά η άμυνα της πατρίδος και το ΥΕΘΑ θα έπρεπε να είναι άβατο για την Τρόικα και τους τεχνοκράτες υπαλλήλους των, που μόνο με λογιστικά νούμερα ενδιαφέρονται και ασχολούνται και φυσικά δεν γνωρίζουν και αν γνωρίζουν αδιαφορούν πλήρως, για θέματα άμυνας και ασφάλειας της Ελλάδος, για επιχειρησιακά σχέδια, για εξωτερικούς κινδύνους, εθνικά θέματα, για το αξιόμαχο του στρατεύματος κλπ. Αλλά το ΥΕΘΑ, με την ευθύνη της πολιτικής του ηγεσίας, όχι μόνο δεν είναι ΑΒΑΤΟ, όπως έπρεπε να είναι και είναι παντού στον κόσμο, αντιθέτως έχει γίνει φύλλο και φτερό από τους υπαλλήλους ξένων συμφερόντων και οργανισμών, με το πρόσχημα ¨να σωθεί η Ελλάδα". 

Και δυστυχώς η νοοτροπία αυτή έχει περάσει και στην Ελληνική κοινωνία, που αναριωτέται πλέον, αφού και εγώ υποβάλλομαι σε θυσίες, γιατί όχι και οι στρατιωτικοί, αγνοώντας προφανώς τις ιδιαίτερότητες, τους εθνικούς κινδύνους και τα αποτελέσματα μιας απαξίωσης του στρατεύματος. 
Φαίνεται ότι το 1897 είναι πολύ μακρυνό και μάλλον έχει σβηστεί από το DNA του Έλληνα. Θα συμφωνήσω με την άποψη της κας Λέτα Καλαμαρά, η οποία γυναίκα ούσα και μη έχοντας άμεση γνώση για τις Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδος, αφού δεν υπηρέτησε την θητεία της, γράφει όμως με εξαιρετικό τρόπο, θαυμασμό και συγκίνηση για τους αλεξιπτωτιστές μας, που είναι ένα κομμάτι των ΕΔ μας, για τον "Κόσμο των 12 Ευρώ".

Ο κόσμος των 12 Ευρώ

Θλίψη προκαλεί ο κοινωνικός διάλογος των επαϊόντων, για την περικοπή η μη του επιδόματος επικινδυνότητας από τους πολιτικούς αρχηγούς της ελληνικής κοινωνίας. Με αποκορύφωμα την προηγούμενη δεκαετία της «λαμογιάς», του lifestyle και της διαφορετικότητας είναι απόλυτα κατανοητό πως ο κόσμος των 12 ευρώ δεν μπορεί να κατανοηθεί από την ελληνική κοινωνία και κυρίως από την πολιτική ηγεσία της.

Πως μπορεί εξάλλου ο κόσμος των ιδεών να αποτιμηθεί σε χρήμα; Πως μπορεί ο κόσμος των ανθρώπων που έμαθαν ότι «Ο Τολμών Νικά», να ζουν και να δοκιμάζονται καθημερινά με την ιδέα της προσπάθειας και της θυσίας, να γίνει αντιληπτός από τον κόσμο των διορισμών στη Βουλή, των δημόσιων έργων, των τηλε-μετρήσεων, των δημοτικών επιχορηγήσεων, των αγροτικών επιδοτήσεων, των τραπεζικών δανείων, των δικαστικών αναβολών και των ιατρικών προμηθειών;

Αν λοιπόν τα 12 ευρώ την ημέρα γίνουν 10 ευρώ για να πηδάς από ένα αεροπλάνο με την νεολαία της χώρας που ακόμα ονειρεύεται το κακό είναι μικρό. Το μεγάλο κακό είναι ότι ποτέ στην Ελλάδα οι δύο αυτοί κόσμοι δεν θα συναντηθούνε.

Και όλα αυτά τα γράφει γυναίκα, που δεν φόρεσε την τιμημένη χακί στολή (τώρα είναι παραλλαγής) του Έλληνα στρατιώτη!!
Τέλος δεν θα πρέπει να περάσουν απαρατήρητες (και είναι προς τιμήν του) και οι δηλώσεις του Α/ΓΕΕΘΑ, στρατηγού Μιχάλη Κωσταράκου, ο οποίος βλέποντας όλη αυτή την κατάσταση και μη δυνάμενος να παρέμβει θεσμικά και να τα αλλάξει, αναγκάζεται να παρέμβει έμμεσα μέσω της τεχνολογίας και με μήνυμα στο twitter, να γράψει το αυτονόητο και να πει ότι όλοι οι στρατιωτικοί είναι μάχιμοι, ανεξαρτήτως που υπηρετούν. 

Δηλαδή ο πιλότος που υπηρετεί σήμερα στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, δεν θα μπορεί να ξαναμπεί στο κόπκιτ του F-16 αύριο, όταν θα υπάρχει πραγματική ανάγκη για την πατρίδα και ότι τώρα δεν είναι μάχιμος; Ή ο αλεξιπτωτιστής, ο τεθωρακισμένος, η το προσωπικό του Πολεμικού Ναυτικού δεν θα επανδρώσουν τις Μονάδες και τα πλοία των όταν παραστεί ανάγκη; Τώρα που υπηρετούν σε θέση επιτελούς ή κάποια άλλη θέση δεν είναι μάχιμοι και μόνο στην Μονάδα είναι μάχιμοι; 

Απλά και αυτό συμβαίνει σε όλους τους στρατούς του κόσμου, πολλές φορές το στέλεχος των ΕΔ εναλλάσσεται στα καθήκοντά του και επιβάλλεται να υπηρετήσει στα Επιτελεία ή σε άλλες θέσεις, περισσότερο χρήσιμες μερικές φορές για την υπηρεία και εθνικά πολύ ωφέλιμες. Αστεία πράγματα, που μόνο γελοία και αδιάφορα (για την εθνική άμυνα) μυαλά μπορούν να σκεφτούν, αφού όπως φαίνεται δεν τους πέρασε καθόλου η ιδέα του διχασμού μεταξύ των στελεχών, της διαφοροποίησης, της ομοψυχίας, της ομαδικότητας, του ηθικού του στρατιωτικού προσωπικού και η έννοια της Μονάδος (για όσους ξέρουν τι πραγματικά σημαίνει), που θα διαλυθεί με τα μέτρα που πρόκειται να λάβουν ανεύθυνοι διαχειριστές, λογιστικής και μόνο αντίληψης.

Kirchner κατά Lagarde... Η χώρα μου δεν είναι μια ποδοσφαιρική ομάδα, είναι ένα κυρίαρχο έθνος...

Επειδή οι εκπρόσωποι του παγκόσμιου πλούτου έχουν χάσει την αίσθηση και την επαφή με την πραγματικότητα, η πρόεδρος της Αργεντινής αναγκάστηκε να μιλήσει για τα αυτονόητα, τα οποία -προφανώς- καμία αξία δεν έχουν για τους υπαλλήλους του νεοταξισμού.

Έτσι, η πρόεδρος της Αργεντινής Cristina Kirchner, μιλώντας ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, δήλωσε ότι η χώρα της δεν θα καμφθεί από καμία απειλή. Προηγουμένως, η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ, Christine Lagarde, είχε δηλώσει ότι το ταμείο θα βγάλει «κόκκινη κάρτα» στην Αργεντινή, αν η χώρα δεν αντιμετωπίσει τα οικονομικά της προβλήματα.

Στην τοποθέτησή της η πρόεδρος της Αργεντινής μίλησε παραδειγματικά προς την υπάλληλο του ΔΝΤ σε μία προσπάθεια να την επαναφέρει στην σκληρή πραγματικότητα, την οποία η κυρία Lagarde είναι γνωστό πως δεν βιώνει (το καθημερινό ντύσιμο της κυρίας αυτής μπορεί να ζήσει ένα χωριό της Αφρικής για έναν ολόκληρο μήνα)

«Η χώρα μου δεν είναι μια ποδοσφαιρική ομάδα, είναι ένα κυρίαρχο έθνος που παίρνει αποφάσεις με κυρίαρχο τρόπο και δεν θα υποβληθεί σε καμία πίεση και ακόμη περισσότερο σε καμία απειλή», τόνισε η Kirchner, επαναφέροντας την Lagarde στην θέση που της αρμόζει, αφού η ίδια μιλάει για κράτη σαν να είναι επιχειρήσεις ή... ποδοσφαιρικές ομάδες.

«Αυτό δεν είναι ένα παιχνίδι ποδοσφαίρου, είναι η πιο σοβαρή οικονομική και πολιτική κρίση από τη δεκαετία του 1930», δήλωσε απευθυνόμενη στην Lagarde. Βέβαια, η κρίση ίσως να μην είναι καν κρίση και να είναι ένα μεγάλο κόλπο των αφεντικών της κυρίας Lagarde, αλλά αυτό είναι κάτι που θα γίνει γνωστό στο κοντινό μέλλον...