Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

19 Σεπ 2012

Του Σαράντου Ι. Καργάκου 
 
Θαρρώ ότι ο Έλληνας (όχι Έλλην) του παρόντος κακού, ψυχρού κι ανάποδου καιρού μας από τις τέσσερεις κλασσικές πράξεις της αριθμητικής έχει ιδιαίτερη επίδοση μόνον σε δυο: Την αφαίρεση και τη διαίρεση.

Στη διαίρεση βέβαια αρχαιόθεν είχε επίδοση. Γι’ αυτό η ελληνική ιστορία, καλώς εξεταζομένη, είναι κατά κύριο λόγο πόλεμοι Ελλήνων εναντίον άλλων Ελλήνων. Η διαίρεση κατά πόλεις, κατά φυλές, κατά τόπους, κατά τάξεις, κατά αιρέσεις, κατά αθλητικές προτιμήσεις (προχείρως θυμίζω τη Στάση του Νίκα), κατά δόγματα και κόμματα είναι ιστορικό πεπρωμένο μας.


Τον Ελληνισμό της Μεγάλης Ελλάδος (που ήταν μεγαλύτερος από αυτόν της μητροπολιτικής) χρησιμοποίησαν ως πειραματόζωο οι Ρωμαίοι για να εφαρμόσουν την πολιτική του divide et regna. Κι αφού πέτυχαν στο πρώτο πείραμα, το επεξέτειναν και στον υπόλοιπο Ελληνισμό.

Ας μη σταθούμε στη διαίρεση σε Ενωτικούς και Ανθενωτικούς χάρη στην οποία έγινε ο Μεχμέτ Β’ πορθητής της Βασιλεύουσας. Ας μην κολλήσουμε στη «δολερή διχόνοια», όπως την λέει εξορκιστικά ο Σολωμός, εξ αιτίας της οποίας παρά λίγο να σβήσει η επαναστατική φλόγα του ’21. Ας μην αναξέσουμε πληγές για τον επάρατο διχασμό που έφερε τον όλεθρο στον ελληνικό στρατό και στον μικρασιατικό Ελληνισμό. Ας ξεφύγουμε και από τον τελευταίο «οκρυόεντα επιδήμιο πόλεμο», όπως θα έλεγε και ο Όμηρος, που προκάλεσε τόσες συμφορές, υλικές και ηθικές, όσες κανείς άλλος πόλεμος. Ας ξεχάσουμε ακόμη και  την πρόσφατη διαίρεση σε «μνημονιακούς» και «αντιμνημονιακούς».

Ας τα  ξεχάσουμε για λίγο αυτά, και ας έλθουμε στα τωρινά, όπου όλο αλλάζουμε και όλο βουλιάζουμε. Δεν αρκεί η κομματική διαίρεση, προστίθεται και η τοπική:  οι πάνω και οι κάτω Έλληνες. Και κάποιοι κρανιόκενοι ρίχνουν τον σπόρο της διαιρέσεως, προπαγανδίζοντας – κυρίως μέσω του διαδικτύου – την αυτονόμηση διαφόρων ελληνικών περιοχών. Δεν παραβλέπω το ενδεχόμενο ενός εσωτερικού σπαραγμού αλλά απλώς απορώ: Έτσι διχασμένοι θα αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις του παρόντος και του μέλλοντος;


Βεβαίως οι κυβερνήσεις παίρνουν – κακώς κάκιστα – μέτρα κακά, αλλά είναι λόγος αυτός να γινόμαστε κι εμείς κακοί και να  βλέπει ο ένας τον άλλο με φονικό μάτι; Ας προσέξουμε την οδήγησή μας, το βάδισμά μας, τη συμπεριφορά μας. Σκυθρωποί, βλοσυροί, «μούρτζουφλοι» κυκλοφορούμε έτοιμοι να τραβήξουμε μαχαίρι. Πετάξαμε στα σκουπίδια το χαμόγελο. Οι μόνοι που χαμογελούν είναι κάποιοι Ινδοί και Πακιστανοί στα «φανάρια» και στα βενζινοπωλεία…!


Κι ως να μην έφθανε η διαίρεση, προστέθηκε κατά τα τελευταία χρόνια και η «άθλησή» μας στην αφαίρεση. Αφού δεν προσθέσαμε καμμιά καινούργια δάφνη στο ενεργητικό μας-πέρα από κάποιες αθλητικές- αφαιρούμε τις δάφνες από το παρελθόν μας. Τα σπουδαιότερα κεφάλαια –και κεφάλια_ της ελληνικής ιστορίας έχουν μπει στο στόχαστρο κάποιων θαμνώδους αναστήματος ιστορικών και κάθε λογής διανοητών. Τίποτε όρθιο στον τόπο αυτό! Τίποτε που να εμπνεύσει στους νέους το πάθος για μια ανώτερη ζωή. Ο φθόνος προς τους μεγάλους της ιστορίας διατηρεί τους μικρούς του παρόντος, όπως ο πάγος διατηρεί το κρέας.


Επειδή κινούμεθα σήμερα με άξονα το μηδέν, μηδενίζουμε και το χθες. Πόσο ξέρουν τα σύγχρονα παιδιά την εποποιία του 1912 – 1913, το έπος του ’40 – ’41 (δεν μιλώ για την πολυβασανισμένη Αντίσταση γιατί έγινε μεγάλη «σπέκουλα» πάνω σ’ αυτή), ή πόσα ξέρουν για τα παιδιά της ΕΟΚΑ;


Oι εικονοκλάστες του παρόντος εφαρμόζουν μια συνταγή κομψότητας: Ντύνονται καλά, όταν ξεγυμνώνονται πολύ. Κι αφού γυμνώσαμε τον εαυτό μας από κάθε αξία ηθική και πνευματική (τα πανεπιστήμιά μας οδεύουν προς τον πάτο), ξεγυμνώνουμε και τις αξίες ή τους αξίους του παρελθόντος. Να τους φέρουμε όλους και όλα στα δικά μας θαμνώδη μέτρα. Δεν θέλουμε υψηλόκορμα δέντρα. Κι αν κάποτε φυτρώσει κάποιο, προσπαθούμε να το μαράνουμε ή να το κόψουμε.


Ο ελληνικός λαός έχει ένα μεγάλο προνόμιο: Ένα ωραίο μέλλον πίσω του. Μέλλον, είχε πει ο Ουγκώ, είναι το παρελθόν που μπαίνει από άλλη πόρτα. Η νέα γενιά, αν θέλει να βαδίσει σωστά, ας κλείσει τ’ αυτιά στις σειρήνες του μηδενισμού, που με κάθε τρόπο κατεδαφίζουν τους γίγαντες του χθές για να μη φαίνονται τα νανικά αναστήματα αυτών που διαφεντεύουν πνευματικά και πολιτικά το σήμερα. Όταν κάποιοι βγάζουν τις δάφνες από τους μεγάλους του χθες, αυτό δεν σημαίνει ότι προστίθενται στο δικό τους κεφάλι.

Δημοσίευση στην Εφημερίδα Εστία

 
"...Τα ανδρείκελα που κυβερνούν εδώ και χρόνια την Γεωργία παίζουν ακριβώς τον ίδιο ρόλο με της Τουρκίας στη Συρία. Και ό,τι γίνει στον Καύκασο στο επόμενο διάστημα θα είναι καθοριστικό για τις μετέπειτα εξελίξεις..."

Global Research
19 Σεπτεμβρίου 2012
Απόδοση: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους


Χθες, Τρίτη, 18/09, στην πρωτεύουσα της Νότιας Οσετίας, Τσχινβάλ, ο Πρόεδρος της χώρας, Λεονίντ Τιμπίλοφ, δήλωσε σε ομάδα διαμεσολαβητών διπλωματών που είχαν συμμετάσχει στις συζητήσεις της Γενεύης για την ασφάλεια στην Υπερκαυκασία (αμέσως μετά τον πόλεμο στην περιοχή το 2008) ότι η γεωργιανή πλευρά διεξάγει εντατικές προετοιμασίες για νέο πόλεμο γύρω από την περίμετρο των συνόρων με τη Νότια Οσετία. 

Η ακριβής δήλωση του Προέδρου της Νότιας Οσετίας ήταν:
"Η Γεωργία ετοιμάζεται σοβαρά για πόλεμο. Διαθέτουμε αξιόπιστες πληροφορίες μέσω των μυστικών υπηρεσιών μας σχετικά με τις τρέχουσες προθέσεις της Γεωργίας. Ειδικότερα, στην περιοχή κοντά στην επαρχία του Λένινγκορ, το γεωργιανό Υπουργείο Άμυνας κατασκευάζει οχυρώσεις. Σε όλα τα μεθοριακά χωριά, η Γεωργία έχει κατασκευάσει υπόγειες αποθήκες για όπλα και πολεμοφόδια".

Σύμφωνα με τον ίδιο, όλες αυτές οι ενέργειες οδηγούν στο συμπέρασμα ότι στρέφονται κατά του λαού της χώρας, ο οποίος σε δύο μέρες θα γιορτάσει την 22η επέτειο από την ίδρυση της Δημοκρατίας της Νότιας Οσετίας.
"Όλα αυτά τα χρόνια στηρίζουμε τις αρχές της εθνικής κυριαρχίας και των καλών σχέσεών μας με τις άλλες χώρες. Επιζητούμε συνεχώς την ειρήνη. Ο πόλεμος ποτέ δεν οδηγεί σε κάτι ωφέλιμο. Υπάρχουν θύματα και από τις δύο πλευρές. Και οφείλουμε να προστατεύσουμε τον λαό μας", τόνισε ο πρόεδρος.

Υπογράμμισε επίσης ότι δεν είναι καιρός για "εκδικητικές διαθέσεις", και οι προκλήσεις που αναμένονται από την γεωργιανή πλευρά θα είναι υπ' ευθύνη των ηγετών της.

Ο πρόεδρος της Νότιας Οσετίας δήλωσε σήμερα σε σύσκεψη με διεθνείς διαμεσολαβητές ότι η δραστηριότητα κοντά στα σύνορα της χώρας του υποδηλώνει ότι η Γεωργία προετοιμάζεται για νέο πόλεμο.

Ο Λεονίντ Τιμπίλοφ δήλωσε στους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΟΑΣΕ και των Ηνωμένων Εθνών ότι οι μυστικές υπηρεσίες της Νότιας Οσετίας κατέχουν σοβαρές πληροφορίες ότι η γεωργιανή πλευρά κατασκευάζει οχυρώσεις και υπόγειες αποθήκες πυρομαχικών στα χωριά που βρίσκονται κοντά στα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών. Πρόσθεσε ότι τέτοια γεγονότα οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η Γεωργία σχεδιάζει στρατιωτική επίθεση εναντίον του λαού της Νότιας Οσετίας.

Ο Τιμπίλοφ δήλωσε στους ξένους διπλωμάτες ότι η χώρα του θα παραμείνει πιστή στις θέσεις της υπέρ της ειρηνικής συνύπαρξης με τους άλλους λαούς και οι ευθύνες για οποιαδήποτε πρόκληση και απειλή θα βαραίνουν την τρέχουσα ηγεσία της Γεωργίας.

Η επίσκεψη των διαμεσολαβητών στην πρωτεύουσα της Νότιας Οσετίας, Τσχινβάλ, πραγματοποιήθηκε πριν τις λεγόμενες "Διεθνείς συζητήσεις για την κρίση στη Γεωργία", ένα διακρατικό φόρουμ στο οποίο έχει ανατεθεί η αποστολή της βελτίωσης της ασφάλειας και των ανθρωπιστικών συνθηκών στην περιοχή.

Τον Αύγουστο, αξιωματούχοι του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών είχαν δημοσιοποιήσει την πληροφορία ότι οι γεωργιανές αρχές εξακολουθούν να εξετάζουν το ενδεχόμενο μιας στρατιωτικής επίθεσης εναντίον της Νότιας Οσετίας και της Αμπχαζίας. Οι Ρώσοι διπλωμάτες επεσήμαναν ότι η κυβέρνηση της Γεωργίας επιχειρούσε να διασπείρει φόβους για την "ρωσική απειλή" πριν από τις κοινοβουλευτικές εκλογές του Οκτωβρίου.

Η Νότια Οσετία και η Αμπχαζία είναι δύο αποσχισθέντα κρατίδια της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, τα οποία επισήμως αναγνωρίστηκαν ως ανεξάρτητα κράτη από τη Ρωσία και πολλές άλλες χώρες, μετά την τελική υποχώρηση του στρατού της Γεωργίας, με τη βοήθεια της Ρωσίας από τα εδάφη τους το 2008. Η στρατιωτική εισβολή της Γεωργίας στα δύο αυτά κρατίδια είχε στόχο στη διεκδίκηση αυτών των εδαφών. 

Αναλυτικότερα, μετά τη διάλυση της ΕΣΣΔ, η Γεωργία ανακήρυξε την ανεξαρτησία της (1991). Η Αμπχαζία και η Νότια Οσετία διεκδικούσαν την ανεξαρτησία τους ήδη από τη δεκαετία του '80. Παρ' όλα αυτά, και οι δύο συμπεριλήφθηκαν στα διεθνώς αναγνωρισμένα σύνορα της Γεωργίας με αποτέλεσμα να ανακηρύξουν ντε φάκτο την ανεξαρτησία τους σχηματίζοντας μάλιστα και κυβερνήσεις. Οι πολεμικές συγκρούσεις που ξέσπασαν μεταξύ Γεωργίας- Ν. Οσετίας - Αμπχαζίας κατέστησαν τη Ρωσία κεντρικό συνομιλητή. Εγκατέστησε μάλιστα και ειρηνευτικές δυνάμεις στην περιοχή. 

Η Γεωργία σήμερα δεν αναγνωρίζει τη Νότια Οσετία και την Αμπχαζία ως διαφορετικές κρατικές οντότητες ή αυτόνομες περιοχές, αλλά τις θεωρεί γεωργιανά εδάφη και αναφέρεται σε αυτές με διαφορετικά ονόματα. Οι δύο αυτές περιοχές λόγω της ρωσικής καταγωγής των κατοίκων τους ανέπτυξαν σχέσεις με τη Ρωσία, η οποία και παραχώρησε ρωσικά διαβατήρια στην πλειονότητα των πολιτών αυτών.

 Η Ρωσία θεωρεί τη Νότια Οσετία ως κύριο σύμμαχό της στην περιοχή και παρέχει σημαντική βοήθεια στο κρατίδιο αυτό. Ενδεικτικά, φέτος η Μόσχα διέθεσε 9 δισ. ρούβλια (298,8 εκατομμύρια δολάρια) για την αποκατάσταση των καταστροφών της Νότιας Οσετίας από τον πόλεμο, και άλλα 8,5 δισεκατομμύρια ρούβλια (282.200.000 δολάρια) θα διατεθούν στη χώρα αυτή πριν από το τέλος του 2013.

Σχόλιο ιστολογίου:

Στη Νότια Οσετία και την Αμπχαζία συνέβη το 2008 κάτι ανάλογο με ό,τι συμβαίνει σήμερα στη Συρία, με την παρείσφρηση ξένων μισθοφόρων, που η Τουρκία εκπαιδεύει και εξοπλίζει με την αρωγή των Δυτικών και του Ισραήλ, με σκοπό να ανατρέψουν το καθεστώς, να καταστρέψουν τη χώρα και να επιβάλουν το νόμο της Σαρία. Ανάλογες επιχειρήσεις είχαν στηθεί στην Τσετσενία παλιότερα, πάλι με χρήση ισλαμιστών μισθοφόρων. Τα ανδρείκελα που κυβερνούν εδώ και χρόνια την Γεωργία παίζουν ακριβώς τον ίδιο ρόλο με της Τουρκίας στη Συρία. Και ό,τι γίνει στον Καύκασο στο επόμενο διάστημα θα είναι καθοριστικό για τις μετέπειτα εξελίξεις. 

Για να το αντιληφθεί κανείς αυτό, αρκεί να ρίξει μια προσεκτική ματιά στο χάρτη της περιοχής και να δει με ποιά κράτη γειτνιάζουν οι εμπλεκόμενες χώρες. Έτσι, γίνεται ευκολότερα αντιληπτό γιατί κάποιοι επιμένουν σε μια δεύτερη εισβολή και την προετοιμάζουν ήδη.Γράφει ο Δευκαλίων
Διαβάσαμε
σήμερα δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού οικονομικών κ. Χ. Σταϊκούρα…
Με τις δηλώσεις αυτές
ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών ενημερώνει την διεθνή και ελληνική κοινή γνώμη για την πορεία του μνημονιακού προγράμματος. Συγκεκριμένα, από τον Απρίλιο 2010 έως σήμερα έχουν υιοθετηθεί δημοσιονομικά μέτρα ύψους 49 δις ευρώ. Στο παραπάνω ποσό δεν έχουν υπολογισθεί τα 11,5 δις ευρώ των νέων μέτρων που συζητούνται αυτές τις ημέρες. Δηλαδή στην διετία 2010-2012 θα ληφθούν συνολικά μέτρα ύψους 60 δις ευρώ για να φτάσουμε στο ποθητό αποτέλεσμα. Ήτοι έλλειμμα 3% του ΑΕΠ.

Η ανακοίνωση αυτή με μια πρώτη ανάγνωση μοιάζει εξαιρετικά αθώα.
Αν όμως την συσχετίσει κανείς με τα απολογιστικά δημοσιονομικά νούμερα των ετών 2009, 2010 και 2011 τότε θα δει μερικά άτοπα που θα πρέπει να συζητηθούν ακόμα περισσότερο.

Πόσο ήταν το δημοσιονομικό έλλειμμα το 2009;
15,4 % του ΑΕΠ.

Πόσο ήταν το επιτρεπτό όριο με το σύμφωνο του Μάαστριχτ;
3% του ΑΕΠ.

Σε απόλυτους αριθμούς το έλλειμμα 2009 ήταν περίπου 36 δις ευρώ, ενώ το επιτρεπτό έλλειμμα έπρεπε να ήταν 7 δις ευρώ. Σε απλά μαθηματικά η Ελλάδα μπήκε στο μνημόνιο γιατί έπρεπε να μειώσει το έλλειμμα κατά 29 δις ευρώ. Δηλαδή εάν η κυβέρνηση την 1 Ιανουαρίου 2010 υιοθετούσε δημοσιονομικά μέτρα ύψους 29 δις ευρώ, το έλλειμμα θα έπεφτε στα επιτρεπτά όρια.

Πάμε τώρα στο 2010
που έχει αρχίσει να ισχύει και να εφαρμόζεται το μνημόνιο. Το έλλειμμα είναι 10,5% του ΑΕΠ, ήτοι περίπου 24 δις ευρώ ενώ το επιτρεπτό όριο ήταν 6,9 δις ευρώ. Δηλαδή εάν η κυβέρνηση την 1 Ιανουαρίου 2011 υιοθετούσε δημοσιονομικά μέτρα ύψους 17 δις ευρώ το έλλειμμα θα έπεφτε στα επιτρεπτά όρια.

Βρισκόμαστε στο 2011.
Η μνημονιακή πολιτική βρίσκεται στην κορύφωση της. Πόσο είναι το έλλειμμα στο τέλος του 2011; Είναι 9,2% του ΑΕΠ ήτοι 20,7 δις ευρώ ενώ το επιτρεπτό όριο ήταν 6,7 δις ευρώ. Δηλαδή εάν η κυβέρνηση την 1 Ιανουαρίου 2012 υιοθετούσε δημοσιονομικά μέτρα ύψους  14 δις ευρώ το έλλειμμα θα έπεφτε στα επιτρεπτά όρια.

Προσέξτε...
με την υιοθέτηση δημοσιονομικών μέτρων ύψους 29 δις ευρώ την 1 Ιανουαρίου 2010, θα είχαμε αποφύγει το μνημόνιο και βρισκόμαστε εντός των ορίων του συμφώνου του Μάαστριχτ. Με την ίδια λογική, με την υιοθέτηση δημοσιονομικών μέτρων 17 δις ευρώ την 1 Ιανουαρίου 2011, θα είχαμε αποφύγει το μνημόνιο και το έλλειμμα θα ήταν εντός των επιτρεπτών ορίων. Ίδια λογική και για την 1 Ιανουαρίου 2012. Με δημοσιονομικά μέτρα ύψους 14 δις ευρώ θα είχε τελειώσει ο μνημονιακός Γολγοθάς.

Θα σταθούμε στην 1 Ιανουαρίου 2010.
Με την υιοθέτηση δημοσιονομικών μέτρων 29 δις ευρώ θα είχαμε αποφύγει το μνημόνιο και θα το έλλειμμα θα έπεφτε στα επιτρεπτά όρια. Κάτι ανάλογο μπορούμε να πούμε και για την 1 Ιανουαρίου του 2011 και του 2012. Αντ’ αυτού στην διετία 2010-2012 υιοθετήθηκαν δημοσιονομικά μέτρα 60 δις ευρώ και το έλλειμμα παραμένει εκτός επιτρεπτών ορίων.

Συμπέρασμα;
Όλοι αυτοί που με την πολιτική τους καταδίκασαν χωρίς λόγο και αιτία την πατρίδα στον μνημονιακό Γολγοθά και όλοι αυτοί που άφησαν τους ένοχους του μνημονιακού άλγους ατιμώρητους, σε πλήρη και αγαστή συνεργασία ετοιμάζονται αυτές τις ημέρες να δώσουν και άλλο ελληνικό αίμα στην τρόικα. Αίμα φτωχών και αποκλεισμένων.

Εν ονόματι του Ελληνικού Λαού… ένοχοι επί εσχάτη προδοσία!


 

Το φωτομοντάζ είναι από το "Γρέκι"
Έμμεση αυτοκριτική στις επιλογές που ακολουθήθηκαν στην ελληνική κρίση κάνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σε έκθεση που συντάχθηκε στις 19 Ιουνίου και δημοσιοποίησε χθες αναφορικά με την πορεία εφαρμογής των προγραμμάτων του Ταμείου.

Ειδικότερα, η έκθεση αναφέρει πως στα τελευταία προγράμματα του ΔΝΤ με τις ευρωπαϊκές χώρες, ο συντονισμός μεταξύ του Ταμείου και Ευρωπαϊκής Ένωσης / Ευρωζώνης ήταν απαραίτητος, αλλά και περίπλοκος.

Όπως τονίζεται, υπερεθνικοί περιφερειακοί οργανισμοί, όπως τα θεσμικά όργανα της ΕΕ ή η ΕΚΤ παίζουν συχνά κρίσιμο ρόλο στην επιτυχία του κάθε προγράμματος. Ενδεικτικά εξασφαλίζουν ένα μεγάλο μέρος των πακέτων χρηματοδότησης και τους καλύτερους δυνατούς όρους (η ΕΚΤ έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη διασφάλιση της τραπεζικής ρευστότητας.

Στην έκθεση του ΔΝΤ σημειώνεται πως ο συντονισμός του Ταμείου με τις υπηρεσίες της Ευρωζώνης λειτούργησε καλά και βελτιωθεί με την πάροδο του χρόνου, αλλά παρ ‘όλα αυτά προστεθεί ένα επιπλέον επίπεδο πολυπλοκότητας στο σχεδιασμό του Ταμείου και στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων.

Το ΔΝΤ υπογραμμίζει πως οι θεσμικοί περιορισμοί στην Ευρωζώνη περιστασιακά περιόριζαν τις εναλλακτικές επιλογές πολιτικής που θα μπορούσαν διαφορετικά να είχαν εξεταστεί κάτι που ίσχυσε ιδίως στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

-Με την αναφορά του αυτή το Ταμείο επιβεβαιώνει τις αιτιάσεις του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδος στο ΔΝΤ κ. Π. Ρουμελιώτη ότι το ΔΝΤ επιθυμούσε εξ αρχής το κούρεμα του ελληνικού χρέους προκειμένου τα δημόσια οικονομικά της Ελλάδας να καταστούν βιώσιμα-.
Ακόμη, το Ταμείο σημειώνει στην έκθεσή του πως σε ορισμένα προγράμματα όπως το ελληνικό η επιτυχής επίλυση της κρίσης απαίτησε σημαντικές περικοπές των δαπανών, συμπεριλαμβανομένων κοινωνικών τομέων καθώς και μειώσεις στους πραγματικούς μισθούς.

Σύμφωνα με την έκθεση σε χώρες που διατηρούν σταθερές συναλλαγματικές ισοτιμίες ή είναι μέλη μιας νομισματικής ένωσης, όπως η Ελλάδα, η αντιμετώπιση των προβλημάτων ανταγωνιστικότητας απαιτεί μια εσωτερική υποτίμηση για τη μείωση του κόστους παραγωγής, η οποία περιλαμβάνει συνήθως μείωση των πραγματικών μισθών.

Οι περικοπές αυτές, αν και αναγκαίες για την οικονομική σταθερότητα και την επιστροφή στη διατηρήσιμη ανάπτυξη, είναι αναμφίβολα οδυνηρές για πολλούς. Όπως σημειώνεται το Ταμείο έχει υποστηρίξει το σχεδιασμό μέτρων με στόχο την καλύτερη κοινωνική προστασία για τα πιο ευάλωτα τμήματα του πληθυσμού, κάτι που όπως υπογραμμίζεται «θα μπορούσε να γίνει με μεγαλύτερη συνέπεια» σε όλα τα προγράμματα.


Καμμία άρση ασυλίας κύριε Πεπόνη δεν πρέπει να ζητήσετε για τους βουλευτές της λίστας του ΣΔΟΕ. Έδωσε εντολή ο κύριος Δένδιας, τους συλλαμβάνετε αμέσως για κακούργημα

Την λίστα του ΣΔΟΕ με τους πολιτικούς που εμπλέκονται σε υπόθεση παράνομου πλουτισμού ζήτησαν οι Πεπόνης – Μουζακίτης. Σύμφωνα με διαρροές, στην λίστα περιλαμβάνονται 5 εν ενεργεία βουλευτές.

Κύριοι εισαγγελείς, ο κύριος Δένδιας ήταν ξεκάθαρος. Σε περίπτωση που ταυτοποιήσετε αδικαιολόγητη περιουσία άνω των 75,000 Ευρώ (για να μην χρειαστεί να ενεργοποιήσετε τον παρόντα νόμο με αναδρομική ισχύ), μπορείτε άμεσα να στοιχειοθετήσετε κακούργημα.
Πράγμα που σημαίνει πως έχετε το δικαίωμα να διατάξετε την σύλληψη τους, χωρίς να στείλετε τον φάκελο στην βουλή για άρση της ασυλίας τους.
Γιατί;

Μα γιατί ο κύριος Δένδιας, το δήλωσε ξεκάθαρα: Εν ενεργεία βουλευτές που εμπλέκονται
σε κακούργημα, θα συλλαμβάνονται χωρίς να προηγηθεί η άρση της ασυλίας τους. Ο κύριος Δένδιας, μπορεί να πήρε ως αφορμή τα γεγονότα με τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, αλλά δεν μίλησε για πιστοποιητικό πολιτικών φρονημάτων. Έτσι δεν είναι;
Έχετε λοιπόν το ελεύθερο. Κλείστε τους μέσα.

Πηγή
Γράφει ο Διογένης ο Κυνικός

Μήπως αυτό που είπε ο Ροβεσπιέρος είναι η συνταγή που ακολουθεί η σημερινή κυβέρνηση υπό την ηγεσία του κυρίου Αντώνη Σαμαρά; Ειλικρινώς δεν εξηγείται διαφορετικά η στάση της! Φαίνεται ότι η ανάγκη της παραμονής στην εξουσία αναγκάζει τους κυβερνώντες να μην δείξουν κανέναν οίκτο! Προς ποιον; Μα φυσικά προς τον Ελληνικό λαό… Ειλικρινώς αν μπορεί κάποιος να μας δώσει μια διαφορετική εξήγηση ευχαρίστως να την ακούσουμε.

Η σημερινή επίθεση του ΠΑΣΟΚ του κυρίου Βενιζέλου προς την Νέα Δημοκρατία κρύβει πολλές αλήθειες. Ποιος μπορεί να διαφωνήσει ότι είναι εντελώς αντίθετα τα όσα δήλωνε πριν από τις εκλογές με αυτά που κάνει μετά τις εκλογές ο κ. Σαμαράς; Ποιος μπορεί να ξεχάσει τα «Ζάππεια» και τον κακό χαμό με τις εξαγγελίες αλλά και τον περίφημο μηδενισμό του ελλείμματος μέσα σε 18 μήνες; Νομίζει ο κύριος Σαμαράς ότι ξεχνάμε; Ότι τόσο εύκολα θα καθαρίσει με μια δήλωση του τύπου: ουδείς αναμάρτητος; Ξέρετε πόσοι δολοφόνοι στις φυλακές θα ήθελαν να πουν και αυτοί το ίδιο πράγμα και όχι να κυβερνήσουν αυτή τη χώρα, απλά να βγουν από την φυλακή!!! Πρέπει να είναι κανείς μωρός για να πιστέψει ότι μπορεί να «καθαρίσει» τόσο απλά με έναν λαό που κορόιδεψε, ακόμη και με την ιστορία που θα κρίνει τις πράξεις του καθενός.

Βέβαια ο κύριος Σαμαράς, δεν κορόιδεψε απλά τον Ελληνικό λαό σε μια εποχή που όλα πήγαιναν καλά, φαινομενικά τουλάχιστον. Τον κορόιδεψε τώρα που παίζεται η τύχη όλων μας. Κάτι που δεν σημειώνεται σχεδόν από κανέναν είναι ότι μας κορόιδεψε ακόμη και με το θέμα της υγείας του. Τόσους μήνες υπέφερε από το μάτι του. Δεν μπορεί όλα να εμφανίστηκαν μετά τις εκλογές… Απλά η ανάγκη να κερδίσει την εξουσία ήταν τόσο μεγάλη που κρατήθηκε μυστικό. Το θέμα όμως είναι ένα: Μπορούσε να εκτελέσει τα καθήκοντα του ως πρωθυπουργός ναι ή όχι; Όπως αποδείχθηκε όχι, γιατί ακόμη και σήμερα μαθαίνουμε ότι οι γιατροί του απαγορεύουν να πετάξει για υπερατλαντικό ταξίδι. Πήγε αμέσως να δει τους άλλους ηγέτες; Όχι! Λοιπόν κορόιδεψε και σε αυτό τον λαό;

Ο κύριος Βενιζέλος, μια από τα ίδια με τον κύριο Σαμαρά και τους άλλους, αν όχι και χειρότερα, τον εκδικήθηκε μια χαρά. Άλλωστε η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που σερβίρεται κρύο. Ο κύριος Σαμαράς και η Νέα Δημοκρατία υπό την ηγεσία του δεν έχουν κάνει ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΩΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ!!! Θαυμάσαμε, τρόπος του λέγειν, το πόσο αντι-μνημονιακός ήταν, θαυμάσαμε την αντιπολίτευση, για βρούβες ήταν, που έκανε στο ΠΑΣΟΚ όταν κυβερνούσε αυτό την χώρα. Θαυμάσαμε την αντιπολίτευση που έκανε και ως συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό τον κ. Παπαδήμο (καλά να είναι αυτός; Δεν ακούγεται… έκανε την δουλειά του και εξαφανίστηκε;), θαυμάσαμε και τις προεκλογικές εξαγγελίες!!! Τώρα, αν είναι εκείνος ικανοποιημένος με τα συγχαρητήρια των ξένων ηγετών, τον λαό δεν τον απασχολεί καθόλου. Αυτό θα έλλειπε να μην τον συγχαίρουν, αφού όπως φαίνεται δεν δείχνει κανένα οίκτο… Όχι προς την φοροδιαφυγή, όχι προς τα λαμόγια, όχι προς τους επίορκους, όχι προς την διαφθορά και όλα τα άλλα αρνητικά που χαρακτηρίζουν την δημόσια διοίκηση κλπ αλλά προς τον Ελληνικό λαό!!!

Αν νομίζει ο κύριος Σαμαράς και οι συν αυτώ ότι έχει να κάνει ακόμη με την ΠΟΛΑΝ ή και εμείς δεν ξέρουμε τι άλλο είναι γελασμένος. Ο λαός αντιλαμβάνεται ότι ό,τι γίνεται σήμερα γίνεται με την σκέψη του τι θα συμβεί αύριο από τις αντιδράσεις του λαού. Ξαφνικά η «καλή» μας η κυβέρνηση, η «καλή» μας συγκυβέρνηση, ας μην αφήνουμε απέξω το ΠΑΣΟΚ και την Δημοκρατική Αριστερά, την παρθένα κόρη της πολιτικής, θυμήθηκε πχ την φοροδιαφυγή. Αποκαλύπτει χθες το Οικονομικό Επιμελητήριο με έναν απλούστατο τρόπο φοροδιαφυγή ύψους 28 ΔΙΣ Ευρώ που θα μπορούσε να είχε αποφέρει στα δημόσια ταμεία 11,2 ΔΙΣ ευρώ έσοδα το 2009 και αμέσως το υπουργείο δίνει εντολή για να γίνει η διασταύρωση αυτή των στοιχείων φέτος!!! Και 3 χρόνια τι κάνετε τώρα; Άχρηστοι τελείως είσαστε ή απλά συνένοχοι; Τώρα θυμήθηκαν ξαφνικά και κάποιοι βουλευτές να απολυθούν λέει οι επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι; Και περιμένουν και τα εύσημα μας… Όταν εμείς τους τα γράφαμε, ζητάγαμε την βοήθεια τους, καταγγέλλαμε δημοσίους υπαλλήλους με κακουργηματικές διώξεις που παρέμεναν στην θέση τους, όπως πχ στην Πυροσβεστική, στις Εφορίες κλπ τότε κώφευαν όλοι τους. Όχι κύριοι και κυρίες. Να απολυθούν εκείνοι που παρανόμως διορίσατε. Να απολυθούν εκείνοι που περισσεύουν και εσείς τοποθετήσατε για να έχετε εκλογικά οφέλη. Εσείς τους βάλατε, εσείς να αναλάβετε και το κόστος της απόλυσης τους. Οι εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι ιδιωτικοί υπάλληλοι τι είναι για εσάς; Απλά νούμερα; Μόνο οι δημόσιοι υπάλληλοι μετρούν για εσάς;

Το τι μέλλει γενέσθαι είναι αβέβαιο και μάλλον μαύρο. Κατάμαυρο! Αν η κυβέρνηση τολμήσει να κάνει οριζόντιες περικοπές, αν χτυπήσει μαζί με την Τρόικα τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους για άλλη μία φορά, τότε δεν ξέρουμε αν και ο λαός μας θα δείξει οίκτο προς όλους αυτούς που μας έφεραν εδώ. Ας καταλάβει ο κύριος Σαμαράς και όσοι απεργάζονται τον εξευτελισμό, την ταπείνωση του λαού μας ή το οδηγηθούν ακόμη περισσότεροι συμπολίτες μας στον θάνατο ότι αυτό δεν θα περάσει έτσι. Δεν μπορεί κάποιος θα βρεθεί, πχ η δικαιοσύνη, να σταματήσει τις πολιτικές βδέλες από του να ρουφήξουν το αίμα του λαού μας…

Συνήθως οι Πρωθυπουργοί "αδειάζουν" τα στελέχη τους...
Στην περίπτωση του κυρίου Σαμαρά ισχύει το αντίθετο...

Ποιός δεν θυμάται το κύριο Στουρνάρα να εξέρχεται του Μεγάρου Μαξίμου και να δηλώνει ότι πρέπει να υλοποιήσουμε τα συμφωνηθέντα για να πάρουμε την επόμενη δόση,πετώντας ουσιαστικά στον κάλαθο των αχρήστων την επαναδιαπραγμάτευση...

Ακολούθησε η ευγενής παραχώρηση της Αγροτικής στη Πειραιώς ενώ ο κύριος Σαμαράς χτυπιόταν προεκλογικά ότι θα την έσωζε...

Σήμερα ο κύριος Σταικούρας είπε ότι: "Εκτιμούμε ότι το ύψος της ύφεσης μπορεί να γίνει αποδεκτό από τους εταίρους χωρίς νέα μέτρα..",γειώνοντας ουσιαστικά τον Πρωθυπουργό που διερήγνυε τα ιμάτια του ότι αυτά τα μέτρα θα είναι τα τελευταία...

Και φυσικά σε όλα αυτά προστίθεται και το χτύπημα του κυβερνητικού εταίρου,του κυρίου Βενιζέλου που δήλωσε πως η Ν.Δ. έδωσε ψεύτικε ελπίδες στο λαό...

Τελικά η μακροημέρευση αυτής της Κυβέρνησης, θα έχει την τύχη της επαναδιαπραγμάτευσης...

Σε συνέντευξή του στο Euronews ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Διαφάνειας, Cobus de Swardt τόνισε ότι «η Ελλάδα και οι χώρες της ευρωζώνης που βρίσκονται σε κρίση θα χάσουν τα διπλά με την πώληση της κρατικής τους περιουσίας»


Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Cobus de Swardt χώρες, όπως η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία θα χάσουν τα διπλά, εάν αποφασίσουν να προχωρήσουν σε αποκρατικοποιήσεις, καθώς, όπως ισχυρίζεται, τίποτα δεν πρόκειται να πουληθεί στην τιμή που πρέπει…

Ο κος Swardt κάνει λόγο για τη μεγάλη διαφθορά που επικρατεί στην Ελλάδα και τις υπόλοιπες χώρες, και προβλέπει ότι οι αποκρατικοποιήσεις θα αποτύχουν, αφού τα χρήματα θα καταλήξουν στις τσέπες λίγων που θα τα χρησιμοποιήσουν για δικό τους όφελος..

Οι λόγοι που οδήγησαν στο πρόβλημα αυτό: Η αδυναμία ελέγχου των δημοσιονομικών, η αδυναμία ελέγχου της εξουσίας από τον λαό και τρίτο η ατιμωρησία για όσους παραβιάζουν το νόμο.

Πάντως, ο κ. Cobus de Swardt πιστεύει ότι ο αγώνας κατά της διαφθοράς για αυτές τις χώρες θα είναι πιο εύκολος εντός της ευρωζώνης, παρά εκτός.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ραντικάλ, ο καθηγητής πανεπιστημίου Erhan Arıklı συνελήφθη από τις αρχές της Κιργιζίας, στο αεροδρόμιο Μανάς, της πρωτεύουσας Μπισκέκ, για συμμετοχή του στη δολοφονία των Κυπρίων Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού.

Μετά από την εξέλιξη αυτή σήμανε συναγερμός στο τουρκικό υπουργείο εξωτερικών.
Ένδεκα είναι συνολικά οι Τούρκοι που καταζητούνται από την Ιντερπόλ για την άγρια δολοφονία των δυο Κυπρίων, τον Αύγουστο του 1996.

Ο συλληφθείς, όταν τελέστηκαν οι δολοφονίες ήταν πρόεδρος της εθνικιστικής παρακρατικής οργάνωσης Türk-Bir. Γεννήθηκε το 1962 στο Αρνταχάν και εγκαταστάθηκε με την οικογένειά του στη Λάπηθο, το 1976.

Ο Ερχάν Αρικλί διέμενε επί 14 χρόνια στο Καζακστάν και ήταν εκπρόσωπος του παράνομου τουρκοκυπριακού κράτους στην Κιργιζία.


Τους τεράστιους κινδύνους για τη δημόσια υγεία λόγω της παροχής ιατρικών υπηρεσιών από πλανόδιους Βούλγαρους «ιατρούς» ανέδειξε με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

Σε πρόσφατη περιοδεία του στο νομό Ξάνθης με την ιδιότητα του Βουλευτή Επικρατείας, ο Τέρενς Κουίκ έγινε δέκτης παραπόνων κατοίκων της περιοχής για την παράνομη αυτή δραστηριότητα η οποία επιβεβαιώνεται και από τις καταγγελίες του Προέδρου του Επιμελητηρίου Ξάνθης κ. Στυλιανού Μωραϊτη για το ίδιο θέμα.

Το θράσος των αυτοαποκαλούμενων ιατρών είναι τόσο μεγάλο που έχει συσταθεί μέχρι και κινητή οδοντιατρική μονάδα με οδοντιάτρους οι οποίοι προχωρούν σε σφραγίσματα, ελέγχους δοντιών και κάθε είδους θεραπεία έναντι πολύ χαμηλής αμοιβής.

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης.
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΝΔΡΕΑ ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟ
ΘΕΜΑ: ΠΑΡΟΧΗ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΠΟ ΠΛΑΝΟΔΙΟΥΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ

Σε πρόσφατη περιοδεία μου στο νομό Ξάνθης, με την ιδιότητα του Βουλευτή Επικρατείας, έγινα δέκτης παραπόνων κατοίκων της περιοχής για την εντός ελληνικού εδάφους παροχή ιατρικών υπηρεσιών από πλανόδιους Βούλγαρους «ιατρούς».

Χθεσινά δημοσιεύματα εφημερίδων επιβεβαιώνουν την παράνομη αυτή δραστηριότητα και αναφέρουν τις καταγγελίες του Προέδρου του Επιμελητηρίου Ξάνθης κ. Στυλιανού Μωραΐτη για το ίδιο θέμα.
Συγκεκριμένα Βούλγαροι υπήκοοι, εμφανιζόμενοι ως «ιατροί», περιοδεύουν χωριά του Νομού Ξάνθης και παρέχουν ιατρικές υπηρεσίες στους κατοίκους σε πολύ χαμηλότερες τιμές συγκριτικά με αυτές της χώρας μας. Ακόμη και κινητή οδοντιατρική μονάδα κυκλοφορεί με «οδοντίατρους» που προχωρούν σε σφραγίσματα με κόστος 5 ευρώ ανά δόντι χωρίς απόδειξη, έλεγχους δοντιών και κάθε είδους θεραπεία, έναντι πολύ χαμηλής αμοιβής.

Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος πρόκλησης ανεπανόρθωτων βλαβών στην υγεία των ασθενών, ιδιαίτερα δε όταν πρόκειται για οδοντιατρικές εργασίες στις οποίες η αποστείρωση των εργαλείων είναι απαραίτητη. Βέβαια δεν πρέπει να παραλείπεται και το θέμα της φοροδιαφυγής, αφού οι αλλοδαποί αυτοί «ιατροί» συστηματικά δεν εκδίδουν και δεν χορηγούν αποδείξεις.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1) Η Κυβέρνηση που γνωρίζει πολύ καλά το πρόβλημα, τι μέτρα έχει λάβει μέχρι σήμερα;

2) Έχει σκοπό η κυβέρνηση να εντείνει τους ελέγχους και κυρίως να καταγράφει τους Βούλγαρους πολίτες που εισέρχονται στην Ελλάδα, σύμφωνα με τις καταγγελίες, από το συνοριακό χωριό Άγιος Κων/νος και εμφανίζονται ως «ιατροί» για να εξακριβωθεί και να διασταυρωθεί η ιδιότητα τους από τις βουλγαρικές αρχές;

Ο Ερωτών Βουλευτής
Τέρενς Νικόλαος Κουίκ


Δυσάρεστες εκπλήξεις επιφύλαξε ο Στρατηγός Μartin Dempsey στο τουρκικό Γενικό Επιτελείο καθώς οι ΗΠΑ φέρονται να ζητούν συγκεκριμένα ανταλλάγματα από την Άγκυρα προκειμένου να ικανοποιηθεί το τουρκικό αίτημα για αδιάλειπτη ροή πληροφοριών σχετικά με τη δράση των Κούρδων ανταρτών.

Ως γνωστόν, η Άγκυρα ζητά την επί 24ωρου βάσεως πληροφοριακή κάλυψη των κινήσεων του ΡΚΚ μέσω της απευθείας μετάδοσης της εικόνας που λαμβάνουν τα αμερικανικά μέσα συλλογής πληροφοριών.

Δημοσίευμα της Yeni Şafak υποστηρίζει ότι οι ΗΠΑ ζητούν την ενεργό συμμετοχή της Τουρκίας στις επιχειρήσεις κατά των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν όπως επίσης και την αποτροπή εισόδου τρομοκρατών της Al Qaeda σε συριακό έδαφος.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Στρατηγός Necdet Özel απέφυγε να απαντήσει και μετέφερε τα αιτήματα των ΗΠΑ στον πρωθυπουργό Tayyip Erdoğan.

Το δημοσίευμα καταλήγει στη διαπίστωση ότι η καθυστέρηση στην έγκριση πώλησης των Mη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (UAV) τύπου Predator έχει δραματικές επιπτώσεις στις επιχειρήσεις κατά των Κούρδων ανταρτών.

Να «ξεζουμίσει» ακόμα περισσότερο τους μισθοσυντήρητους και ειδικά τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους δικαιούχους ΕΚΑΣ που είχαν υποστεί ως τώρα τις λιγότερες περικοπές -αλλά και τις μεγαλύτερες επιπτώσεις λόγω της κρίσης- έχει βάλει στόχο τώρα η κυβέρνηση, για να καλύψει τα 11,5 δισ. ευρώ που απαιτούν τις ορέξεις των δανειστών.

Η Τρόικα πιέζει πλέον ώστε τα 9,5 δισ. (από το πακέτο των 11,5 δισ.) να εξοικονομηθούν από περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, αντί για 7 δισ. που προέβλεπε το αρχικό σχέδιο. Ζητάει μείωση της κατώτερης σύνταξης του ΙΚΑ και του ΟΓΑ, αλλά και στο ΕΚΑΣ. Στο τραπέζι μπαίνουν όμως και οριζόντιες περικοπές μισθών για το στενό δημόσιο τομέα, της τάξεως του 5%.

Από το «πετσόκομμα» μισθών, συντάξεων και επιδομάτων που έχει πια δρομολογηθεί, η κυβέρνηση επιδιώκει να εξοικονομήσει 8,5 δισ. ευρώ. Αν σε αυτά προστεθεί άλλο ένα δισ. ευρώ, που εκτιμάται ότι θα είναι το δημοσιονομικό όφελος από την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67 έτη, τότε ήδη είναι 9,5 δισ. ευρώ οι περικοπές που πρόκειται να επιβληθούν.

Οι μειώσεις στις συντάξεις θα ξεκινούν, με βάση το σχέδιο αυτό, όχι από τα 1000 ευρώ, αλλά από πολύ χαμηλότερα, ίσως και από τα 600 ευρώ μικτά. Επίσης, τίθεται θέμα περικοπής της κατώτατης σύνταξης του ΙΚΑ που θα πάει κοντά στα 400 ευρώ, ενώ επανέρχεται και το ενδεχόμενο περικοπής της κατώτατης σύνταξης του ΟΓΑ από τα 360 στα 330 ευρώ.

Δεδομένο θεωρείται πια ότι στα μέτρα που έχουν ήδη συμφωνηθεί συμπεριλαμβάνονται και η κατάργηση του υπόλοιπου από τον 13ο και 14ο μισθό στο δημόσιο τομέα, αλλά και η κατάργηση 13ης και 14ης σύνταξης για όλους τους συνταξιούχους.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να κλειδώσει το νέο πακέτο μέτρων μέχρι την ερχόμενη Κυριακή προκειμένου να κατατεθεί στην Βουλή την επόμενη εβδομάδα με στόχο να ψηφιστεί μέχρι τις 8 Οκτωβρίου οπότε και συνεδριάζει το Eurogroup για να εξετάσει τα πορίσματα της τρόικας.

Χθες ο κ. Στουρνάρας μιλώντας σε ελληνοκινεζικό συνέδριο επιχειρηματικότητας τόνισε ότι οι περικοπές 11,5 δισ. ευρώ θα γίνουν σε βάθος 4ετίας, προαναγγέλλοντας επί της ουσίας την πολυσυζητημένη επιμήκυνση. Παραδέχθηκε όμως πως η Ελλάδα θα παραμείνει για τουλάχιστον δύο ακόμα χρόνια στο τούνελ της ύφεσης, σημειώνοντας ότι έως το τέλος του έτους το ΑΕΠ θα έχει συρρικνωθεί κατά 20% μέσα σε 5 χρόνια, απώλειες που θα φτάσουν στο 25% το 2014.


Εκτέλεσαν Σκοπιανό πράκτορα που δούλευε για την ΕΥΠ
Σκόπια: Θρίλερ με την δολοφονία διπλού κατασκόπου!
Το θρίλερ που αποκαλύπτεται σήμερα με την εν ψυχρώ εκτέλεση ενός Σκοπιανού πράκτορα των μυστικών υπηρεσιών της γείτονος χώρας, ο οποίος παράλληλα εργαζόταν και για την ΕΥΠ, φέρνει στο προσκήνιο τον αφανή πόλεμο μεταξύ των κατασκόπων και τις βρώμικες πρακτικές που ακολουθούν οι Μυστικές Υπηρεσίες Παγκοσμίως.
Του Γιώργου Φιλιππάκη

Ο δολοφονημένος Σκοπιανός πράκτορας των μυστικών υπηρεσιών, είναι ο 40χρονος Γιάνεσε Γκρούεφσκι (απλή συνωνυμία με τον σκοπιανό πρωθυπουργό, ενώ υπάρχει πληροφορία πως είναι μακρινός συγγενής του), σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών των Σκοπίων.

Η εκτέλεσή του, μάλιστα, που έγινε την περασμένη Παρασκευή όπως αναφέρουν οι Σκοπιανές εφημερίδες, έλαβε χώρα μέσα στο αρχηγείο των Μυστικών Υπηρεσιών, από άγνωστους μέχρι στιγμής δράστες, τροφοδοτώντας σενάριο γύρω από τη δράση των Σκοπιανών μυστικών υπηρεσιών και την εμπλοκή τους σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών με ξένες υπηρεσίες.


Δίπλα στο πτώμα του Γκρούεφσκι βρέθηκε ένα πιστόλι, το οποίο, βάσει πληροφοριών που διαρρέονται στα Σκόπια ανήκει στο νεκρό πράκτορα. Ο 40χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της πόλης των Σκοπίων, όπου διαπιστώθηκε ότι ο θάνατός του οφείλεται σε διαμπερές τραύμα στην καρδιακή χώρα. Με εντολή του αρμόδιου ανακριτή, η σορός του παραδόθηκε για αυτοψία στο Ινστιτούτο Ιατροδικαστικής των Σκοπίων.

Η περίεργη αυτή υπόθεση δεν θα είχε κανένα Ελληνικό ενδιαφέρον εάν δεν συνέτρεχε μία συνθήκη: ο συγκεκριμένος πράκτορας ανήκε σε δίκτυο πληροφοριών που διενεργούσε κατασκοπεία για τις Ελληνικές Μυστικές Υπηρεσίες επί χρόνια, μετατρέποντας την ιστορία που σήμερα αποκαλύπτεται σε πραγματικό θρίλερ.

Στην υπόθεση εμπλέκεται, όπως φαίνεται, η προηγούμενη διοίκηση της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), η οποία είχε αφήσει να διαρρεύσει σε μερίδα του Ελληνικού Τύπου ολόκληρο το δίκτυο κατασκοπείας που υπάρχει στη γειτονική χώρα, με επικεφαλής Έλληνα επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στον χώρο της Εκπαίδευσης.

Για τη διάσωση του επικεφαλής του δικτύου, που εργάζεται για τις Ελληνικές Μυστικές Υπηρεσίες, και τη διαφυγή του από τα Σκόπια, στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση κινηματογραφικής έμπνευσης.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως από τη στιγμή που έγινε γνωστή η δολοφονία του Γκρούεφσκι, οι αρχές των Σκοπίων μιλούν για παραδειγματική τιμωρία των Σκοπιανών που δούλευαν για την Ελληνικές Μυστικές Υπηρεσίες. Αρκετοί είναι πάντως αυτοί που θεωρούν πιθανό το ενδεχόμενο ο Σκοπιανός πράκτορας να δολοφονήθηκε από πρώην ερωμένη του ή από κάποιον συνάδελφό του με τον οποίο είχε προσωπικές διαφορές.

Ομοιότητες

Τηρουμένων των αναλογιών, η υπόθεση Γκρούεφσκι έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με την υπόθεση Στηβ Λάλας, του Έλληνα που εργαζόταν στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα και ο οποίος επί έτη παρέδιδε στις Ελληνικές μυστικές υπηρεσίες άκρως απόρρητες πληροφορίες. Γκάφα ολκής του Ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών είχε ως αποτέλεσμα να αποκαλυφθεί η δράση του Στηβ Λάλας από τους αμερικανούς και να κληθεί με κάποιο πρόσχημα στην Ουάσινγκτον όπου και συνελήφθη.

Αργότερα δικάστηκε από αμερικανικό δικαστήριο και καταδικάστηκε για κατασκοπεία, με αποτέλεσμα να φυλακιστεί σε αμερικανικές φυλακές.

Πριν από λίγα χρόνια οι ελληνικές αρχές πέτυχαν να πείσουν τους αμερικανούς να αποφυλακίσουν τον Λάλας και να έρθει στην Ελλάδα. Έκτοτε ζει πάμφτωχος με την οικογένειά του σε περιοχή της Βόρειας Ελλάδας, υπό περιορισμό.

Πηγή εφημ. «Ελλάδα»

Σχόλιο ιστολογίου: Έσκασε, δυστυχώς, αυτό που όλοι φοβόμασταν και το λέγαμε με κάθε τρόπο και σε κάθε ευκαιρία εδώ και πολύ καιρό, απευθυνόμενοι σε εκείνους που διαχειρίζονται ελαφρά τη καρδία πράκτορες... Ότι η άκριτη δημοσιοποίηση ονομάτων στελεχών της Ελληνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, υποθέσεων επιχειρήσεων εντός κι εκτός Ελλάδος βάζει σε κίνδυνο ζωές, τόσο πρακτόρων όσο και των συνεργατών τους μέσα κι έξω από την Ελλάδα...

Αυτά τα καταγράφουμε επί σειρά ετών, απευθυνόμενοι στις Κυβερνήσεις και στις Διοικήσεις της ΕΥΠ, αλλά και προς τη Δικαιοσύνη και στον Τύπο...
Είναι προφανές, όμως, πως η προηγούμενη Διοίκηση της ΕΥΠ είχε μάλλον άλλους σκοπούς... Έτσι σήμερα βλέπουμε τη διάλυση όλων των Δικτύων τόσο στα Σκόπια όσο και στα Βαλκάνια γενικότερα, αλλά ακόμη-ακόμη και στην Τουρκία...!

Το γιατί θα το κρίνει η ιστορία και αν το ψάξει ίσως να το κρίνει και η Δικαιοσύνη... Άλλωστε τα Wikileaks ήταν άκρως αποκαλυπτικά... Κάποιοι έχουν αποφασίσει -και λειτουργούν μεθοδικά προς αυτό τον σκοπό-, πως η Ελλάδα δεν πρέπει να έχει αποτελεσματική υπηρεσία πληροφοριών... Το θέμα λοιπόν είναι πότε οι υπεύθυνοι που χειρίστηκαν μ’ αυτόν τον εγκληματικό τρόπο αυτές τις υποθέσεις θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη για τα εγκλήματά τους...

Μήπως ο κ. Μπίκας, ως προηγούμενος Διοικητής της ΕΥΠ (και άμεσα εμπλεκόμενος σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας) πρέπει να ανακληθεί άμεσα στην Ελλάδα, όπου θα δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις στο υπουργείο Εξωτερικών αλλά και –κυρίως- στην ίδια την ΕΥΠ, η οποία διαπιστώνει πως υπάρχουν προβληματικά στοιχεία κατά την διάρκεια της διοικήσεως του κ. Μπίκα στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών;

Ξεκινώντας μία διαδικασία έρευνας μετά από δημοσίευμα του "Νέστορα" του αστυνομικού και κατασκοπευτικού ρεπορτάζ και μέλος του Δ.Σ. της ΕΣΗΕ Γιώργου Φιλιππάκη, σχετικά με την δολοφονία του Σκοπιανού πράκτορα στα Σκόπια, βρεθήκαμε προ τεραστίας εκπλήξεως, αφού διαπιστώσαμε πως τα λάθη από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών συνεχίζονται… σε βάθος χρόνου και με πολύ χειρότερα αποτελέσματα για την εθνική ασφάλεια της χώρας.

Πριν από δύο χρόνια (περίπου), έγινε γνωστή η εξουδετέρωση ενός ελληνικού δικτύου κατασκοπείας στα παράλια της Τουρκίας όπως έχει αναφερθεί στον τουρκικό τύπο. Τότε, συνελήφθησαν τρεις άνδρες που εμφανίστηκαν ως πράκτορες - πληροφοριοδότες των Ελληνικών μυστικών υπηρεσιών. Ένας από αυτούς φέρεται να έχει πεθάνει μέσα στις τουρκικές φυλακές, ενώ η τύχη των άλλων δύο αγνοείται.

Πώς συνέβη, όμως, αυτή η ανακάλυψη από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, οι οποίες κατόρθωσαν να στοχοποίησουν έναν συγκεκριμένο πληροφοριοδότη των Ελληνικών υπηρεσιών και στη συνέχεια προχώρησαν σε προληπτικές συλλήψεις και φυλακίσεις άλλων δύο που βρισκόταν επίσης υπό παρακολούθηση από την ΜΙΤ;

Το ότι γράφτηκε στον τουρκικό τύπο δεν σημαίνει απαραίτητα και κάτι σπουδαίο. Όμως, αυτομάτως από τότε είχε γίνει αντικείμενο δικής μας έρευνας, η οποία έχει ήδη αρχίσει να αποφέρει αποτελέσματα τα οποία σε πολύ λίγες ημέρες θα είμαστε σε θέση να τα δημοσιοποιήσουμε. 
Αν όλα αυτά που πληροφορούμαστε αληθεύουν, τότε κάποιοι υψηλά ιθύνοντες, πρώην και νυν στελέχη της ΕΥΠ, θα πρέπει να εκτελεστούν στο Σύνταγμα με συνοπτικές διαδικασίες, επειδή μέσα σε τρία χρόνια το μόνο που κατόρθωσαν ήταν να καταστρέψουν τα χρησιμότατα δίκτυα πληροφοριών που διέθετε η Ελλάδα και τα οποία είχαν δημιουργηθεί με μεγάλους κόπους και πραγματικές θυσίες…Η χειρότερη οικονομική θύελλα από τη δεκαετία του 1930 έχει απομακρυνθεί από τον οικονομικό ορίζοντα, αλλά ένα άλλο σύννεφο παραμένει εξαιρετικά απειλητικό: Το τεράστιο δημόσιο χρέος. Ολες οι κυβερνήσεις των πλούσιων χωρών έχουν δανειστεί τεράστια ποσά, καθώς η οικονομική ύφεση του 2008/9 μείωσε τα φορολογικά έσοδα και αύξησε τις δαπάνες λόγω της διάσωσης από την κατάρρευση τραπεζών και επιχειρήσεων μέσω των προγραμμάτων αναθέρμανσης της οικονομίας.

Οπως αποκαλύπτει έκθεση οικονομολόγων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, το δημόσιο χρέος των δέκα πλουσιότερων κρατών θα αυξηθεί από το 78% του ΑΕΠ το 2007 στο 114% έως το 2014. Θα χρωστούν δηλαδή 50.000 δολάρια ανά πολίτη. Ποτέ άλλοτε από την εποχή του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, τόσο πολλές κυβερνήσεις δεν δανείσθηκαν, τόσο γρήγορα και τόσο πολύ.


Και η σημερινή αύξηση του χρέους, σε αντίθεση με την εποχή του πολέμου, δεν θα είναι προσωρινή. Ελάχιστα πλούσια κράτη θα θεσπίσουν τόσο αυστηρά μέτρα λιτότητας προκειμένου να σταματήσουν την περαιτέρω αύξηση των χρεών τους. Kαι το χειρότερο είναι ότι ο σημερινός δανεισμός λαμβάνει χώρα πριν από τη βραδυφλεγή κατάρρευση των προϋπολογισμών εξαιτίας του αυξανόμενου κόστους της συνταξιοδότησης και των δαπανών της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης ενός γηράσκοντος πληθυσμού. Εως το 2050, το ένα τρίτο του πληθυσμού των πλούσιων κρατών θα είναι μεγαλύτερο των 60 ετών. Ο δημογραφικός απολογισμός θα είναι δέκα φορές μεγαλύτερος από το δημοσιονομικό κόστος της χρηματοπιστωτικής κρίσης.

Αυτή η ανησυχητική κατάσταση βάζει τους αρμοδίους σε μία επικίνδυνη θέση. Βραχυπρόθεσμα, ο κρατικός δανεισμός αποτελεί ουσιώδες αντίδοτο στην οικονομική κατάρρευση. Χωρίς τη διάσωση των τραπεζών, η οικονομική συντριβή θα ήταν κάτι περισσότερο από καταστροφή. Χωρίς τα προγράμματα κρατικής ενίσχυσης, η διεθνής ύφεση θα ήταν βαθύτερη και πιο εκτενής. Και η παράταση της επιβράδυνσης θα προκαλούσε ακόμη μεγαλύτερη ζημία στα δημόσια οικονομικά. Οι κυβερνήσεις, διψασμένες για κεφάλαια, θα «στριμώξουν» τους ιδιώτες επενδυτές, κλονίζοντας την οικονομική ανάκαμψη. Το πιο ανησυχητικό είναι ότι το εύρος της υπερχρέωσης ενδέχεται τελικώς να σπρώξει ορισμένα κράτη στο να κηρύξουν χρεοκοπία ή να μειώσουν το πραγματικό κόστος του χρέους τους μέσω οδυνηρών πολιτικών λιτότητας. Οι επενδυτές ανησυχούν και για τα δύο ενδεχόμενα. Οπως είναι παγκοσμίως γνωστό, οι ανησυχίες για χρεοκοπία εξακολουθούν να εστιάζονται στις ασθενέστερες χώρες της Ευρωζώνης.

Τι θα πρέπει λοιπόν να πράξουν οι υπεύθυνοι; Η εφαρμογή δημοσιονομικής λιτότητας -μέσω Μνημονίων και εσωτερικής υποτίμησης- αποτελεί λάθος. Αντί να μειώσουν δραστικά τα ελλείμματά τους τη στιγμή αυτή, τα πλούσια οικονομικώς κράτη χρειάζεται να δηλώσουν με πειθώ και ειλικρίνεια ότι θα το πράξουν όταν οι οικονομίες τους συνέλθουν από τις συνέπειες της κρίσης. Με ποιον τρόπο, όμως; Οι υποσχέσεις των πολιτικών δεν αξίζουν σχεδόν τίποτε από μόνες τους. Κάθε δέσμευσή τους για επίδειξη σύνεσης θα πρέπει να συνοδεύεται από σαφείς αρχές ως προς τον τρόπο με τον οποίο θα συρρικνωθούν τα ελλείμματα, νέους κανόνες που θα τονώσουν τη σπονδυλική στήλη των πολιτικών και ταχεία δράση σε δύσκολα πολιτικώς μέτρα που θα περιορίσουν τις δαπάνες μακροπρόθεσμα.

Ομως, πλέον οι διαχωριστικές γραμμές είναι περισσότερο ασαφείς. Οι μη συμβατικές οικονομικές πολιτικές που έχουν υιοθετηθεί, απαιτούνται τώρα με μεγαλύτερη σφοδρότητα. Ακριβώς επειδή οι φορολογούμενοι είναι αυτοί οι οποίοι επωμίζονται στο τέλος τις όποιες ζημίες, οι υπουργοί Οικονομικών -δηλαδή το κράτος- οι σχέσεις κεντρικών τραπεζών και κυβερνήσεων εμπλέκονται επικίνδυνα. Με τα επιτόκια να βρίσκονται σε μηδενικό επίπεδο, οι κεντρικές τράπεζες των ΗΠΑ και της Βρετανίας έχουν επαναλάβει την «ποσοτική χαλάρωση» για να τονώσουν τις πιστωτικές ροές. Και από κοντά η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα χωρίς να το ομολογεί.

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι το χάσμα μεταξύ κεντρικών τραπεζών και πολιτικής να είναι λιγότερο ξεκάθαρο σήμερα. Οντως, το έργο των κεντρικών τραπεζιτών έχει μεγαλύτερη σημασία σε σχέση με πριν από το 2007. Αλλά την ίδια στιγμή, οι κεντρικές τράπεζες αναμειγνύονται σε πολιτικό ρόλο. Υπάρχει βέβαια μια ενδιαφέρουσα στρατηγική. Οι κυβερνήσεις «μεταφέρουν» το βάρος στις εμπορικές τράπεζες στις οποίες κατέχουν υψηλό μερίδιο, όπως έκανε η ελληνική κυβέρνηση. Με το να τις αναγκάζουν να αγοράσουν κρατικά ομόλογα, στη συνέχεια το βάρος το επωμίζονται οι κεντρικές τράπεζες! Αλλά από εδώ ξεκίνησε ο νέος φαύλος κύκλος...


     Απολαύστε (τρόπος του λέγειν δηλαδή) τον απερίγραπτο εμετό που ξέρασε πάλι προ ολίγων ημερών (15/9/2012) μες στα μούτρα μας ο γνωστός ανθυπολακές των εν Θράκη οργάνων της Τουρκίας Ιλχάν Ταχσίν, που παριστάνει τον διευθυντή της μειονοτικής εφημερίδας της Κομοτηνής «Μπιρλίκ». Ναι, μιλάμε για το ίδιο ακριβώς υποκείμενο που στις 30 Αυγούστου (όπως σας είχαμε γράψει στο «Προξενείο-Στοπ») πανηγύριζε στο πρωτοσέλιδο της φασιστο-φυλλάδας του για τη Μικρασιατική Καταστροφή! Δια του εν λόγω τώρα εμετού ο συγκεκριμένος συστηματικός διαστροφέας της πραγματικότητας, επιδίδεται για μια ακόμη φορά στο…αγαπημένο του σπορ (αυτό της παραχάραξης και της αλλοίωσης των πάντων, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα συγκεκριμένα – τουρκικά – συμφέροντα των “προϊσταμένων” του) και προβαίνει σε ένα ανεκδιήγητο μελό κλαψούρισμα εναντίον του ελληνικού κράτους που για μια ακόμη φορά καταπιέζει βάναυσα τους…καημένους τους Τούρκους της Θράκης και στερεί από τα δύστυχα παιδιά τους το δικαίωμα να πάνε σχολείο. Και όλη αυτή τη γελοιότητα τη συνοδεύει και με τη φωτογραφία που βλέπετε, στην οποία εμφανίζονται κάποια παιδάκια που…κλαίνε (φωτογραφία φυσικά που από κάπου την…κατέβασε και ουδεμία απολύτως σχέση έχει βεβαίως με το συγκεκριμένο θέμα)!
     Ούτε λόγος όμως (και πάλι) ασφαλώς για το ποιοι έχουν τις πραγματικές ευθύνες για όλα αυτά: ο νόμος (που ήταν δεδομένος και γνωστός) ή όλοι εκείνοι που επέλεξαν συνειδητά να τον παραβιάσουν (και τώρα ουρλιάζουν, επειδή πολύ απλά…εφαρμόζεται); Δεν φταίνε δηλαδή όλα τα ηχεία του τουρκισμού στην Θράκη, που παραπληροφόρησαν τη μειονοτική κοινωνία, δεν φταίνε όλοι αυτοί οι πράκτορες, από ψευδομουφτήδες, ιμάμηδες και πολιτευτές έως δημοσιογράφους (ακριβώς δηλαδή σαν τα μούτρα του λεγάμενου), που κατεύθυναν σε λάθος δρόμους και σε παράνομες επιλογές τους γονείς, αλλά φταίει η νομοθεσία; Η νομοθεσία όμως, κύριε Ταχσίν, είναι δεδομένη. Τώρα αν κάποιος, επειδή παίρνει μερικά χιλιάρικα λίρες τον μήνα, θέλει να λέει ψέματα στους γονείς, τότε υπεύθυνοι είναι αυτοί που προβαίνουν στην παραπληροφόρηση, αλλά φυσικά και οι γονείς που έχαψαν τα παραμύθια τους. Πώς είπατε; Αμαρτίες…γονέων (και πρακτόρων) παιδεύουσι τέκνα; Ναι, αυτό ακριβώς! Ρίξτε τώρα μια ματιά στο προκλητικό (όσο και απίστευτα γελοίο) μελό κλαψο-παραλήρημα του (εκ του προχείρου) ποιητή Ιλχάν Ταχσίν (τον βλέπετε στη 2η φωτογραφία). Ε, και πάρτε και καναδυό υπογλώσσια καλού-κακού, ε; Ποτέ δεν ξέρεις…

    «ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΚΥΡΙΟΙ!!!
    Πριν γράψω το άρθρο μου σχετικά με το θέμα των νηπιαγωγείων, ρωτάω τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Παιδείας και όλες τις σχετικές αρχές:
    Ποιος και πώς θα αποκαταστήσει το τραύμα του παιδιού της φωτογραφίας (σ.σ. δείτε σε τι καπηλεία προβαίνει ο ανεκδιήγητος πρακτορίσκος, με την – όπως είπαμε – άσχετη φωτογραφία) και όλων των παιδιών της μειονότητας που βιώνουν αυτήν την κατάσταση;
    Για ποιο λόγο δηλητηριάσατε τη χαρά της πρώτης μέρας του σχολείου αυτών των παιδιών; Μα δεν ντρέπεστε, δεν στενοχωριέστε καθόλου;
    Ε βρε ελληνικό κράτος, τον Κώστα και την Μαρία δεν τους κάνεις να κλαίνε, τον Μεμέτ και την Αϊσέ μου για ποιο λόγο τους κάνεις να κλαίνε;
    Τέτοιου είδους Ευρωπαίος είσαι;
    Αυτή είναι η κατανόηση σου για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την δημοκρατία ;
    Κρίμα, εκατομμύρια φορές κρίμα. Εεε ελληνικό κράτος πότε θα σταματήσεις να κάνεις διακρίσεις στους πολίτες σου;
    ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΑΤΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΜΑΣ ΜΩΡΩΝ
    Και εσείς πήγατε σχολείο – και πριν πάτε, για χρόνια περιμένατε εκείνη την χαρούμενη μέρα. Η μέρα έφτασε και ετοιμάσατε από το βράδυ την τσάντα που μέρες πριν είχατε επιλέξει με την μητέρα και τον πατέρα σας. Μέχρι το πρωί δεν σας έπιασε ύπνος, γιατί θα πηγαίνατε σχολείο.
    Μετά από μια μακριά νύχτα, απρόθυμα πήρατε το πρωινό σας, και με νυσταγμένα μάτια πιάσατε το χέρι του πατέρα και της μητέρας σας και πήρατε τον δρόμο για το σχολείο. Ήσασταν τόσο σίγουρος πως θα αρχίζατε το σχολείο που στο αθώο και μεγάλο μυαλό σας είχατε σχεδιάσει ακόμη και το με ποιόν θα καθόσασταν στη σειρά του σχολείου.
   Έλα όμως που οι μικρόμυαλοι δεν σκέφτηκαν το ίδιο με εσάς.
    Για ποιο λόγο; Διότι σε μια στιγμή γκρέμισαν τα όνειρα σας. Εκπλαγήκατε, δεν μπορέσατε να καταλάβετε τι γίνεται γύρω σας. Ο εγκέφαλος σας σάς είχε ετοιμάσει να μπείτε στο σχολείο και να καθίσετε στη σειρά. Κάποιοι ανεγκέφαλοι κύριοι όμως είναι ανίκανοι να αντιληφθούν τις φουρτούνες στο αθώο και μεγάλο σου μυαλό.
    Στην πύλη του σχολείου απέτρεψαν τα μεγάλα όνειρα που είχες κάνει. Μικρό παιδάκι μην ντρέπεσαι, αυτοί που πρέπει να ντρέπονται είναι οι ¨ξεδιάντροποι, μικροπρεπείς, αμόρφωτοι, αγενείς¨ που σε έριξαν σε αυτή την κατάσταση με τον νόμο που έβγαλαν. Ο Αλλάχ να τους συγχωρήσει, και μην ανησυχείς ο Θεός είναι μεγάλος, ποτέ δεν αφήνει μόνο αυτόν που του τρώνε το δίκιο.
    Εμείς όμως τα κάνουμε; Αυτό είναι το βασικό θέμα εδώ!
    Τα τελευταία χρόνια ακούσαμε από τα στόματα όλων πως ¨Το μεγαλύτερο θέμα είναι η εκπαίδευση¨. Και σήμερα ακόμη συνεχίζουμε να το ακούμε. Κύριοι, υπάρχει μια παροιμία που λέει ¨έπεσε το καπέλο, φάνηκε η φαλάκρα¨. Μην κουράζεστε, ο δρόμος του δικαίου και της δικαιοσύνης ένας είναι. Πλέον σταθείτε δίπλα στην Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης.
    Με την υποχρέωση πλέον για εκπαίδευση στο νηπιαγωγείο, κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει με το θέμα των νηπιαγωγείων της μειονότητας. Η εκπαίδευση στα νηπιαγωγεία θα είναι μόνο στα ελληνικά ή θα είναι δίγλωσσα σε τουρκικά και ελληνικά σύμφωνα με τις συνθήκες ; Είναι πολύ κρίμα αλλά σε αυτό το θέμα μέχρι τώρα δεν υπήρξε κάποια δήλωση από τους αρμόδιους. Το ελληνικό κράτος υπογράμμισε πως τα νηπιαγωγεία θα είναι στα ελληνικά και μόνο στα ελληνικά και το έθεσε σε εφαρμογή. Κύριοι άρχοντες, εμείς τι θα κάνουμε;
    Όπως είναι γνωστό η εκπαίδευση της Τουρκικής μειονότητας Δυτικής Θράκης με βάση την συνθήκη της Λοζάνης αλλά και τις διμερείς συνθήκες, είναι εντελώς ιδιωτική και αυτόνομη. Η μειονοτική εκπαίδευση σε δημοτικά και γυμνάσια είναι στα ελληνικά και στα τουρκικά.
    Μετά από την υποχρεωτική εκπαίδευση στα νηπιαγωγεία που επέφερε η χώρα μας η Ελλάδα, άρχισε να επικρατεί μεγάλη σύγχυση. H υποχρεωτική εκπαίδευση έγινε 10 έτη και η νηπιακή εκπαίδευση κατέστη υποχρεωτική, αγνοήθηκε το ιδιωτικό και το αυτόνομο της μειονοτικής εκπαίδευσης και αποφασίστηκε να παρασχεθεί παιδεία σε μια γλώσσα, δηλαδή στα ελληνικά.
    Το καθορισμένο με συνθήκες στάτους της μειονότητας δεν αλλάζει. Εάν δεν ανοίξουν δίγλωσσα – δηλαδή τουρκικά και ελληνικά – νηπιαγωγεία παραβιάζονται οι συνθήκες. Η ευρισκόμενη μέσα σε πολλά προβλήματα μειονοτική εκπαίδευση θα δεχτεί ακόμη ένα χτύπημα. Χωρίς να δοθεί προσοχή σε αυτό το σημαντικό σημείο, το μέτρο αυτό που επιβλήθηκε χωρίς την γνώμη της μειονότητας δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτό από αυτήν»…

     Τέτοια και πολλά άλλα (γελοία, λιγότερο γελοία, σπαραξικάρδια, βλακώδη, εριστικά, οργίλα, προκλητικά, χυδαία, κλπ) διαβάζουμε και ακούμε συνεχώς γύρω μας τον τελευταίο καιρό από τους τουρκόφρονες (και τα γνωστά πλέον ελληνόφωνα τσουτσέκια τους), καθώς ασκούν πραγματικά αφόρητες πιέσεις, ώστε να καμφθούν οι αντιστάσεις όσων προσπαθούν απλώς να εφαρμόσουν τον νόμο. 

Και μ’ όλα αυτά, το ερώτημα που υψώνεται μπροστά στα μάτια μας είναι φυσικά προφανές: θα τα καταφέρουν τελικά ή όχι; Εάν επρόκειτο για…στοίχημα, η έως τώρα εμπειρία μας θα μας ωθούσε (δυστυχώς) στο να ποντάρουμε όλα όσα έχουμε και δεν έχουμε, στο…πρώτο σκέλος. 

Λέτε τελικά να διαψευστούμε; Οψόμεθα…

    ΥΓ. Και αν θέλετε τώρα να δείτε από πού κατέβασε ο ερίτιμος Ιλχάν Ταχσίν τις φωτογραφίες με τις οποίες τολμάει να κάνει σπέκουλα μες στα μούτρα μας με τις γελοίες ψευτιές του, δείτε παρακάτω. Η πρώτη είναι αμερικάνικη (και απλώς της βάζει τούρκικη λεζάντα, που σημαίνει “πρώτη μέρα στο σχολείο”, ενώ η άλλη από την Κωνσταντινούπολη (παρακαλώ)! Όχι, που θα μπορούσε να μας κοροιδεύει έτσι ασύστολα, χωρίς να αποκαλυφθεί – το παλιοσούργελο: 


Πρεσβείες και σχολεία σε 20 χώρες κλείνει προληπτικά το Παρίσι, φοβούμενο αντιδράσεις για τη δημοσίευση σκίτσων στα οποία εικονίζεται ο Μωάμεθ στο γαλλικό σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo. Τα γραφεία του περιοδικού φρουρούνται από μονάδες της αστυνομίας για να αποτραπούν τυχόν επεισόδια.

Το γαλλικό περιοδικό Charlie Hebdo δημοσίευσε την Τετάρτη αρκετά σκίτσα που σατιρίζουν τον Μωάμεθ - ανάμεσα στα οποία και μερικά στα οποία απεικονίζεται γυμνός - μετά το χάος που προκάλεσαν οι σκηνές της περιβόητης «βλάσφημης» ταινίας Innocence of Muslims.

Για το φόβο αντιδράσεων, το Παρίσι προχωρά προληπτικά την Παρασκευή στο κλείσιμο πρεσβειών και σχολείων σε 20 χώρες.

Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζαν-Μαρκ Ερό ανακοίνωσε την απαγόρευση της διαδήλωσης στο Παρίσι κατά της επίμαχης ταινίας, λέγοντας πως όσοι αισθάνονται προσβεβλημένοι μπορούν να κινηθούν δικαστικά.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Νοέμβριο, μέρος της εισόδου των γραφείων του περιοδικού είχε καεί όταν άγνωστοι είχαν ρίξει μολότοφ μετά τη δημοσίευση άλλων σκίτσων που επίσης θεωρήθηκαν προσβλητικά για τους μουσουλμάνους.

Το σάιτ του περιοδικού είχε πέσει το μεσημέρι της Τετάρτης. Το περιοδικό ανακοίνωσε ότι η ιστοσελίδα του έγινε στόχος κυβερνοπειρατείας.

Στο εξώφυλλο του περιοδικού απεικονίζεται ένας υπερορθόδοξος Εβραίος να σπρώχνει έναν μουσουλμάνο σε καροτσάκι, με τίτλο «Αθικτοι 2» και επισήμανση «μην σατιρίζετε» (η αναφορά γίνεται σε ταινία με αυτόν τον τίτλο που προβλήθηκε πέρυσι στη Γαλλία, με κεντρικούς χαρακτήρες έναν ανάπηρο πλούσιο και τον υπηρέτη του).

Μέσα στο περιοδικό δημοσιεύονται αρκετά σκίτσα του Μωάμεθ, σε μερικά από το οποία είναι γυμνός. Και μόνο η απεικόνιση του Μωάμεθ θεωρείται βλασφημία για τους μουσουλμάνους.

Το περιοδικό είχε δηλώσει την πρόθεσή του να δημοσιεύσει τα σκίτσα τις τελευταίες ημέρες, με τη γαλλική κυβέρνηση να είχε καλέσει τους πάντες να δείξουν υπεθυνότητα και αποφευχθούν οι υπερβολές. Η διεύθυνση του περιοδικού υπερασπίστηκε την Τετάρτη τη δημοσίευση.

Αφού κυκλοφόρησε το περιοδικό την Τετάρτη, ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας ανέφερε στο γαλλικό ραδιόφωνο: «Είναι έξυπνο να ρίχνουμε λάδι στη φωτιά σε αυτό το περιβάλλον; Η απάντηση είναι όχι».

«Είμαι πολύ ανήσυχος» ανέφερε, σύμφωνα με το Reuters, εξηγώντας ότι «μόλις είδα το εξώφυλλο έδωσα εντολή να ληφθούν μέτρα ασφάλειας [στις γαλλικές αποστολές] σε όλες τις χώρες που μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα».

Οι αντιδράσεις

Ο υπεύθυνος του Αλ Αζχαρ, κορυφαίου θεσμού του σουνιτικού Ισλάμ που εδρεύει στο Κάιρο, καταδίκασε τη δημοσίευση από τη γαλλική σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo γελοιογραφιών με τον προφήτη Μωάμεθ.
«Το Αλ Αζχαρ και όλοι οι μουσουλμάνοι αρνούνται κατηγορηματικά την εμμονή μιας γαλλικής έκδοσης να δημοσιεύει γελοιογραφίες που καταφέρουν πλήγμα στο Ισλάμ και στον Προφήτη του», δηλώνει ο σεΐχης του Αλ Αζχαρ, Αχμεντ αλ Τάγεμπ, σε ανακοίνωσή του, την οποία επικαλείται το επίσημο αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων Mena.
Οι ενέργειες αυτού του είδους «που υποκινούν το μίσος εξ ονόματος της ελευθερίας είναι απολύτως απορριπτέες», προσθέτει ο αλ Τάγεμπ, υπεύθυνος του θεολογικού και πανεπιστημιακού αυτού ιδρύματος, υπογραμμίζοντας «την ανάγκη η ελευθερία να σταματάει εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου». 
Παράλληλα ο Αραβικός Σύνδεσμος ζήτησε «αυτοσυγκράτηση» και κάλεσε αυτούς που αισθάνονται προσβεβλημένοι από τις γελοιογραφίες αυτές, τις οποίες χαρακτηρίζει και ο ίδιος προσβλητικές, να εκφράσουν την αντίδρασή τους με ειρηνικό τρόπο.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τη δημοσίευση των γελοιογραφιών, ο Αραβικός Σύνδεσμος, που εδρεύει στο Κάιρο, απευθύνει επίσης έκκληση για συμφιλίωση και σεβασμό των διαφορετικών πολιτισμών.

Απαγορεύτηκε η διαδήλωση κατά της αμερικανικής ταινίας για τον Μωάμεθ


Ο γάλλος Πρωθυπουργός Ζαν-Μαρκ Ερό ανακοίνωσε την απαγόρευση της διαδήλωσης στο Παρίσι κατά της αμερικανικής αντι-ισλαμικής ταινίας.

Την ίδια ώρα που τα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης καλούν σε διαδήλωση το Σάββατο εναντίον της ταινίας «Η Αθωότητα των Μουσουλμάνων», η προβολή της οποίας έχει προκαλέσει αιματηρές διαδηλώσεις σχεδόν σε όλο τον κόσμο, ο γάλλος Πρωθυπουργός τόνισε στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL: «Κοινοποιήθηκε η οργάνωση της διαδήλωσης και αυτή η κοινοποίηση απορρίφθηκε».

«Δεν υπάρχει λόγος να αφήσουμε να προκληθούν στη χώρα μας συγκρούσεις που δεν αφορούν τη Γαλλία», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ερό.

«Ζούμε σε μια Δημοκρατία που δεν έχει την πρόθεση να αφήσει να την εκφοβίσουν οποιοιδήποτε υποστηρίζουν αυτές τις αξίες» πρόσθεσε.

«Δεν θα ανεχτούμε τις ακραίες ενέργειες», είπε ο γάλλος Πρωθυπουργός και εξήρε το «πνεύμα υπευθυνότητας και μετριοπάθειας» των υπευθύνων του μουσουλμανικού πολιτισμού.

Προκλήσεων συνέχεια από τον Γιώργο Νταλάρα. Ο Ελληνας ερμηνευτής, μετά τα γιουρτώματα και τα γιουχαΐσματα κατά τη διάρκεια των συναυλιών αλληλεγγύης που έδωσε τον περασμένο Μάρτιο σε γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά, αποφάσισε να αναζητήσει... παρηγοριά στη γειτονική χώρα, επιδιδόμενος στις γνωστές και αμφιλεγόμενες «αγαθοεργίες» του. Ο... ασεβής προς την Ιστορία της Ελλάδας τραγουδιστής στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου, τις ημέρες που όλος ο ελληνισμός πενθεί για τα 90 χρόνια από την Καταστροφή της Σμύρνης, επρόκειτο να δώσει δύο συναυλίες στη Σμύρνη και την Κωνσταντινούπολη, με στόχο την ενίσχυση της τουρκικής υποψηφιότητας για τους Special Olympics του 2013!

Μάλιστα, θα εμφανιζόταν μαζί με τον Τούρκο συνάδελφό του -γνωστό στο ελληνικό κοινό από τη συχνή παρουσία του στην Ελλάδα- Ζουλφί Λιβανελί. Και λέμε θα εμφανιζόταν, διότι χθες ανακοινώθηκε αιφνιδίως ότι οι συναυλίες με τίτλο «Serenade to the Aegean», που επρόκειτο να δώσουν από κοινού ο Ελληνας και ο Τούρκος καλλιτέχνης για τους σκοπούς της Επιτροπής των Special Olympics Τουρκίας, αναβάλλονται (μέχρι νεωτέρας), κατόπιν αποφάσεως των δύο καλλιτεχνών. Μάλιστα, για τη συναυλία είχε ήδη κυκλοφορήσει και αφίσα!


Φυσικά το θέμα δεν πέρασε απαρατήρητο από τον τουρκικό Τύπο, που σχολίασε με καυστικό τρόπο την... αλλαγή σχεδίων, υποστηρίζοντας ότι οι συναυλίες δεν θα γίνουν διότι ο Νταλάρας «έφαγε πόρτα» από την τουρκική κυβέρνηση.

Αιχμές άφησε σε χθεσινό εκτενές δημοσίευμά της η εφημερίδα «Milliyet», με τον τίτλο: «Μήπως η συναυλία σκάλωσε στη θεώρηση;» Μέσα από αυτό ο συντάκτης αναφέρει ότι οι φήμες που κυκλοφορούν στα παρασκήνια είναι ότι ο πραγματικός λόγος της αναβολής των δύο συναυλιών είναι πως το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών δεν έδωσε βίζα στον ερμηνευτή, λόγω παλιότερων δηλώσεών του κατά της χώρας.

Πάντως στο προφίλ του τραγουδιστή σε ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης ως επίσημη δικαιολογία για την ακύρωση των συναυλιών αναφέρεται ότι η επιτροπή των Special Olympics Τουρκίας ήταν εκείνη που ανήγγειλε την αλλαγή των ημερομηνιών των συναυλιών του Γιώργου Νταλάρα και του Ζουλφού Λιβανέλι, καθώς το «τουρκικό κοινό πενθεί για τις τραγικές απώλειες δεκάδων ατόμων του προσωπικού ασφαλείας σε διαδοχικά ατυχήματα και συγκρούσεις τις τελευταίες ημέρες», ενώ η ανακοίνωση κλείνει με την υπόσχεση ότι οι νέες ημερομηνίες θα οριστούν σύντομα. Και μάλιστα δεν έκανε λόγο για οριστική ματαίωση, αλλά για αλλαγή ημερομηνιών. Λες και αυτό ήταν το πρόβλημα....

Πηγή εφημ. "Δημοκρατία"

Τα πιστά όργανα της τρόικας στην Ελλάδα, εκτελούν εντολές που καταστρέφουν τα πάντα

Σε επικίνδυνα μονοπάτια οδηγείται η αμυντική ικανότητα της χώρας, ειδικά μετά την πρωτοφανή απόφαση να αποσυρθεί η πλειονότητα των αεροσκαφών μας, χωρίς όμως αντικατάσταση, ύστερα από πίεση των εκπροσώπων της τρόικας.

Αποσύρονται οριστικά λοιπόν τα περίπου 50 μαχητικά A-7E και TA/7C από την ΠΑ και RF-4E, όπως έγινε γνωστό χθες από τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Αντώνιο Τσαντηράκη. Παράλληλα, έγινε γνωστό πως η βολή, η πρώτη βολή των S-300PMU1 θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο του 2013. 

Καμία ενέργεια δεν έχει γίνει και δεν αναμένεται να γίνει εντός των προσεχών ετών για την προσθήκη νέων μαχητικών κατεβάζοντας την διαθέσιμη δύναμη της αιχμής του «δόρατος» της Εθνικής μας Άμυνας.

Το πιθανότερο είναι να ακολουθήσουν των αποσύρσεων και τα Mirage 2000EGM/BGM και έπονται και τα F-16 Block 30 μέχρι το 2015, φτάνοντας έτσι μία απώλεια της τάξης των 120 μαχητικών, μένοντας με περίπου …μόνο 120 μαχητικά αεροσκάφη. Στην αντίπερα όχθη του Αιγαίου όμως, …οι γείτονες σχεδόν διπλασιάζουν την Πολεμική τους Αεροπορία και την εκσυγχρονίζουν ασταμάτητα!