Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

16 Σεπ 2012


Πριν από λίγο αναστέλλεται η οποιαδήποτε αδειοδότηση για εκδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά της γνωστής “ταινίας”.
Δηλαδή οι ισλαμιστικές οργανώσεις δεν θα έχουν το δικαίωμα για νόμιμες συγκεντρώσεις έξω από την Αμερικανικη πρεσβεία.
Αυτό που μένει είναι πως θα αντιδράσει το Γαλλικό κράτος στις “αυθόρμητες” εκδηλώσεις ιεράς οργής.

Η Χεζμπολάχ καλεί σε κινητοποιήσεις κατά των Αμερικανών και στο Λίβανο

Απανωτά καλέσματα για δυναμικές πορείες από την Χεζμπολάχ για τουλάχιστον δύο πόλεις. Ακόμα το Ισραήλ δεν έχει αντιδράσει σε αυτή την εξέλιξη. Τρίτη και Πέμπτη θεωρούνται οι κρίσιμες ημέρες.

Πρόταση

Μήπως θα έπρεπε να τους στείλουμε μερικές δικές μας ΜΚΟ, για να τους πιέσουν γύρω από τα ανθρώπινα δικαιώματα και να επαναφέρουν τους Γάλλους στον σωστό δρόμο, αυτόν της αυτοκαταστροφής;

Μήπως μία κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ στην Γαλλία, με πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου, θα κατόρθωνε να επαναφέρει τον πολυτισμό αλά-ισλάμ στο Παρίσι;


Καταστροφική ενεργειακή κυβερνητική πολιτική, που απομακρύνει επενδυτές και οφελεί τους γνωστούς - άγνωστους του εγχώριου οικονομικού συστήματος

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Να τι κατάφερε η ενεργειακή πολιτική της Ελλάδας…

Τη στιγμή που η χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα της καταστροφής (το εάν τα έχουμε διαβεί βέβαια αυτό αποτελεί και ζήτημα προσωπικής εκτίμησης), τη στιγμή που μεγαλορρήμονες φωστήρες υπερ-επιστήμονες μας κοροϊδεύουν με τη δήθεν «ολοκληρωμένη ενεργειακή πολιτική της χώρας», ένας ανεξάρτητος οργανισμός, ο οποίος για τους γνωρίζοντες αποτελεί σημείο-αναφοράς για τέτοιου είδους ζητήματα, το Fraser Institute έρχεται να μας προσγειώσει στη δυσάρεστη πραγματικότητα…

Εικοστή-πρώτη στην Ευρώπη λοιπόν και… ενενηκοστή-τρίτη στον κόσμο (στους… 147) θεωρείται η Ελλάδα αναφορικά με την ενεργειακή της πολιτική και την εν γένει παρουσίαση της στην διεθνή αγορά υδρογονανθράκων, καθώς και στο επίπεδο προσέλκυσης επενδύσεων, σύμφωνα με το κορυφαίο ινστιτούτο…

Αξίζει φυσικά να αναφερθεί πως η Κύπρος στην αντίστοιχη κατάταξη καταλαμβάνει την ένατη θέση στην Ευρώπη από πλευράς δημιουργίας του κατάλληλου περιβάλλοντος για την προσέλκυση επενδύσεων στον συγκεκριμένο τομέα! Εμείς λοιπόν, ως Ελλαδίτες, αντί να παραδειγματιστούμε από τους Κύπριους Έλληνες, εξακολουθούμε να προσποιούμαστε πως εφευρίσκουμε τον τροχό και χρονοτριβούμε -έτσι ώστε να χάσουμε ακόμα δύο έτη- όχι μόνο σε περιοχές οι οποίες έχουν μικρό επενδυτικό ενδιαφέρον -Ιόνιο αντί για Νότια Κρήτη, αλλά «κόβουμε» οικόπεδα με τρόπο ώστε να εξασφαλίσουμε πως κανείς μεγάλος δεν πρόκειται να έρθει να επενδύσει, άρα οι τοπικοί φεουδάρχες θα λάβουν τη μερίδα του λέοντος και το πεδίο για τα μονοπώλιά τους θα μείνει ανοιχτό μέχρι αυτοί θα αποφασίσουν να… πουλήσουν.

Επειδή δεν θα θέλαμε να χαρακτηριστούμε υπερβολικοί ας δούμε τι αναφέρει η μελέτη του Fraser Institute με τίτλο «Global Petroleum Survey 2012» βασικά σημεία της οποία αναδημοσιεύονται από το «energia.gr». Το πλήρες κείμενο έχει ως εξής:

«Χαμηλές παραμένουν οι επιδόσεις της χώρας μας όσον αφορά την δυνατότητα προσέλκυσης επενδύσεων στους υδρογονάνθρακες, όπως προκύπτει από την έρευνα που πραγματοποίησε διεθνώς το Fraser Institute με τίτλο ‘Global Petroleum Survey 2012’. Το Ινστιτούτο πραγματοποίησε δημοσκοπήσεις σε πλήθος ενεργειακών ομίλων και κατέταξε την Ελλάδα 21η στην Ευρώπη και 93η διεθνώς στην ελκυστικότητα, ενώ τα σχόλια των ξένων πετρελαϊκών συχνά δεν ήταν θετικά για την εγχώρια αγορά.

»Η μελέτη επιχειρεί να καταγράψει τα εμπόδια, ρυθμιστικά ή μη, τα οποία παρουσιάζει η κάθε χώρα όσον αφορά τις επενδύσεις στον τομέα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου. Στα πλαίσια αυτά, βολιδοσκοπήθηκαν οι διοικήσεις εταιρειών, εμπειρογνώμονες και αναλυτές του κλάδου, οι οποίοι αριθμούν 623 στο σύνολο και ασφαλώς αποτελούν ένα καλό «μπούσουλα» για τον σκοπό της μελέτης. Επίσης, το Fraser Institute σημειώνει ότι το «σκορ» της κάθε χώρας προέκυψε με βάση 18 διαφορετικές παραμέτρους.

»Στον σύνθετο δείκτη που μετράει την ελκυστικότητα της κάθε χώρας για επενδύσεις στους υδρογονάνθρακες με βάση και τα 18 κριτήρια, η χώρα μας κατατάσσεται 21η πανευρωπαϊκά, δηλαδή σε χειρότερη θέση από ότι η Τουρκία (20η), η Βουλγαρία (19η) και η Κύπρος (9η). Αυτό σημαίνει στην πράξη ότι οι εταιρείες που ερωτήθηκαν στα πλαίσια της έρευνας απάντησαν ότι στην Ελλάδα υπάρχουν συνθήκες που αποθαρρύνουν τους επενδυτές, ενώ ορισμένοι τόνισαν ότι δεν θα σκέφτονταν καν να επενδύσουν εδώ. Ανάμεσα στα σχόλια των συμμετεχόντων για την Ελλάδα, ανήκει και το εξής: ‘Περιορισμένη πρόσβαση στα δεδομένα, έλλειψη εμπειρίας και οικονομικά προβλήματα’.

ΠηγήToυ Kevin Cirilli
Ιστολόγιο Politico
16 Σεπτεμβρίου 2012

O Πρόεδρος της Λιβύης, Yousef El-Magariaf, δήλωσε σε συνέντευξή του σε δύο αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα (CBS και ΝΒC) το πρωί της Κυριακής, 16/09, ότι οι αρχές της Λιβύης έχουν προβεί σε περισσότερες από 50 συλλήψεις υπόπτων, που έχουν σχέση με την "προσχεδιασμένη", όπως είπε, επίθεση στο προξενείο των ΗΠΑ στην Βεγγάζη. Στα βίαια επεισόδια της ίδιας ημέρας σκοτώθηκε ο Αμερικανός πρόξενος, Chris Stevens, και άλλοι τρεις Αμερικανοί από το προσωπικό του προξενείου.

Mιλώντας σε ανταποκριτή του αμερικανικού καναλιού CBS και ρεπόρτερ της εκπομπής "Face the Nation", ο El-Magariaf είπε: 


"Ο τρόπος που οι δράστες κινούνταν εκείνη την ημέρα και το προηγούμενο διάστημα μέσα στη χώρα μας κάνει να πιστεύουμε ότι κάποιοι διάλεξαν τη συγκεκριμένη ημερομηνία (11 Σεπτεμβρίου) για την αποκαλούμενη 'διαδήλωση'. Δεν έχουμε πλέον καμιά αμφιβολία ότι τα βίαια και αποτρόπαια επεισόδια που έλαβαν χώρα στη Βεγγάζη ήταν μέρος μιας προσχεδιασμένης επιχείρησης".

Στο σημείο αυτό, ο παρουσιαστής της εκπομπής του CBS, Bob Schieffer, ρώτησε τον Λίβυο Πρόεδρο: 

"Πιστεύετε, επομένως, ότι ήταν δουλειά της Αλ-Κάιντα και ότι την σχεδίασαν ξένοι; Αυτό μας λέτε";

Στην ερώτηση αυτή ο El-Magariaf απάντησε: 

"Σίγουρα δεν ήταν μια αυθόρμητη διαδήλωση για μια ταινία. Δεν υπήρχε τίποτε αυθόρμητο στην επίθεση αυτή. Εκτελέστηκε σύμφωνα με σχέδιο. Σχεδιάστηκε από ξένους πολίτες, οι οποίοι μπήκαν στη χώρα μας πριν από λίγους μήνες. Και σχεδίαζαν την εγκληματική τους ενέργεια από τη στιγμή που πάτησαν το πόδι τους στη Λιβύη".

Ο Λίβυος Πρόεδρος διευκρίνισε ότι έχουν γίνει πάνω από 50 συλλήψεις υπόπτων, κάποιοι από τους οποίους προέρχονται από άλλες αφρικανικές χώρες:

"Μπήκαν στη Λιβύη από διαφορετικά σημεία της χώρας. Κάποιοι από αυτούς είναι εξακριβωμένο ότι προέρχονται από το Μάλι και την Αλγερία".

Όταν ο Αμερικανός παρουσιαστής τον ρώτησε αν θα ήταν ασφαλές να έρθουν κάποιοι από το FBI να συμμετάσχουν στις έρευνες, ο Λίβυος Πρόεδρος απάντησε: 

"Θα συνιστούσα στο FBI να μην αναμιχθεί προς το παρόν, μέχρι να επιτελέσουμε το καθήκον μας μόνοι μας. Οποιαδήποτε βεβιασμένη κίνηση δεν θα ωφελούσε αυτή τη στιγμή".

Ο Εl-Magariaf χαρακτήρισε τις επιθέσεις που έγιναν ως "αποτρόπαιες και εγκληματικές πράξεις", οι οποίες δεν εκφράζουν τη στάση του λαού της Λιβύης απέναντι στις ΗΠΑ.

"Οι αποτρόπαιες αυτές και εγκληματικές πράξεις εναντίον του πρόξενου, Chris Stevens, και των συναδέλφων του δεν εκφράζουν με κανένα τρόπο τις προθέσεις και τα συναισθήματα των Λίβυων έναντι των ΗΠΑ και των πολιτών τους", τόνισε ο Λίβυος Πρόεδρος.
Γράφειο Κλεισθένης
Πολύ μελάνι και πολύ χαρτί δαπανούνται για να μας πουν ότι οι πολιτικές λιτότητας προωθούν τα φασιστικά κινήματα.
Οι Ευρωπαίοι ανησυχούν για την αύξηση των ακροδεξιών και φασιστικών ομάδων και κομμάτων στην Ευρώπη.
Φυσικά ενυπάρχει ο κίνδυνος φασιστικοποίησης μεγάλου αριθμού Ευρωπαίων αλλά η υποκρισία του συστήματος ότι ανησυχεί γι αυτό είναι μεγάλη.

Πότε στην ιστορία ο φασισμός και ο ναζισμός ενόχλησαν τις άρχουσες τάξεις;
Μήπως στην Ιταλία; Μήπως στην Γερμανία; Μήπως στην Λατινική Αμερική; Μήπως....
Όλοι γνωρίζουν ότι τα φασιστικά και ναζιστικά κινήματα υποβοηθήθηκαν και στηρίχτηκαν απ' τους πλουτοκράτες της εποχής.
Μήπως όπου εγκαθιδρύθηκαν φασιστικά ή ναζιστικά συστήματα οι λαοί καλοπέρασαν;
Οι φτωχοί έγιναν φτωχότεροι και οι πλούσιοι, πλουσιότεροι.

Η οικονομική ανέχεια και εξαθλίωση όντως ευνοούν την ανάπτυξη ακροδεξιών, φασιστικών και ναζιστικών κινημάτων.
Πως όμως το κατορθώνουν;
Η απάντηση είναι απλή.
Κάνουν την διαφορετικότητα διαφορά.
Οι άνθρωποι δεν είναι όλοι ίδιοι, ίσως γι αυτό να διαφέρουν απ' τα υπόλοιπα ζώα του πλανήτη, ίσως γι αυτό να είναι υπέροχοι.
Υπάρχουν ψηλοί και κοντοί, χοντροί και αδύνατοι, λευκοί, μαύροι, κίτρινοι και κόκκινοι, χριστιανοί, μουσουλμάνοι, ινδουϊστές και άθεοι, άντρες, γυναίκες και γκέυ...
Μπορείς να πείσεις κάποιον ότι η διαφορετικότητά του με έναν άλλο είναι διαφορά;
Μπορείς να πείσεις κάποιον ότι αυτή η διαφορά τον χωρίζει απ' τον άλλο;
Μπορείς να πείσεις κάποιον ότι ο διαφορετικός έχει μαζί του διαφορά άρα πρέπει να θεωρείται εχθρός;
Τότε πέτυχες, ο σκοταδισμός των φασιστο-ναζιστών νίκησε.
Σε δεύτερο στάδιο μπορείς να πείσεις κάποιον ότι για τα άλυτα προβλήματά του φταίει η παρουσία και η ύπαρξη του διαφορετικού με τον οποίο έχει διαφορά;
Τότε κατόρθωσες να στρέψεις κάποιους εναντίων κάποιων άλλων με διαφορετικότητα.

Τα υπόλοιπα εξαρτώνται απ' το πολιτιστικό επίπεδο ενός λαού, το μορφωτικό του επίπεδο, την δημοκρατικότητά του.
Όταν η άρχουσα τάξη δεν κατορθώνει να εξυπηρετεί τα συμφέροντά της μέσα από ψευτοδημοκρατικές διαδικασίες τότε προσφεύγει σε καθαρά αντιδημοκρατικές, με “μακρύ” χέρι την ακροδεξιά, τα φασιστο-ναζιστικοειδή.
Εξακολουθώ να πιστεύω, χωρίς να διεκδικώ το αλάθητο, ότι το μόρφωμα της χρυσαυγής δεν αποτελεί κίνδυνο εκτροπής απ' την σημερινή ψευτοδημοκρατία.
Όχι γιατί κάποιοι δεν το επιθυμούν αλλά γιατί η δομή και οι ρίζες του πολιτικού κατεστημένου είναι πανίσχυρες και δεν έχουν ανάγκη τέτοιων λύσεων, τουλάχιστον προς το παρόν.
Σ' αυτό συνηγορούν τα όσα συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια, η χλιαρή αντίδραση της Ελληνικής κοινωνίας και η αποδοχή καταστάσεων παρανομίας, ατιμωρησίας, κατάλυσης του συντάγματος κτλ.
Το μόνο που πιθανά θα γίνει είναι η αλλαγή των προσώπων και των κομματικών σχηματισμών με επίφαση περισσότερης δημοκρατικότητας. Μέχρι εκεί φτάνει η αναγκαιότητα αντίδρασης του κατεστημένου σήμερα.
Προφανώς το σύστημα, επενδύοντας στα δημοκρατικά αισθήματα των Ελλήνων, παρουσιάζει την χρυσαυγή σαν τον κύριο αντίπαλο, σαν τον υπ' αριθμόν ένα κίνδυνο για την δημοκρατία και τον λαό.
Αυτό επιδιώκει να αυξήσει την επιρροή της χρυσαυγής μέχρι του σημείου που δεν θα είναι επικίνδυνη για το υπάρχον πολιτικό σύστημα.
Αποτελεί φυσικά την τελευταία εφεδρεία αν τα πράγματα αρχίσουν να εξελίσσονται άσχημα για το κατεστημένο.
Σήμερα στην Ελλάδα η πιθανότητα να εξελιχτούν τα πράγματα άσχημα για το κατεστημένο είναι πολύ μικρή.

Σε περιόδους φτώχειας και εξαθλίωσης μεγάλα τμήματα της κοινωνίας στρέφονται προς την αριστερά, κάτι που δεν εξυπηρετεί το υπάρχον πολιτικό σύστημα, ακόμη και τα κόμματα της αριστεράς, γιατί η ενδυνάμωσή τους θα πρέπει να μεταφραστεί σε δράση, κάτι που τα κόμματα της Ελληνικής αριστεράς, ανεξάρτητα του τι λένε, δεν το επιθυμούν.
Η λύση λοιπόν του συστήματος είναι το μοίρασμα των φτωχών και εξαθλιωμένων στα δύο, άλλοι με δημοκρατικότητα, μορφωμένοι, μερικώς πολιτικοποιημένοι προς τα αριστερά και άλλοι απολιτικοποίητοι, χαμηλής μόρφωσης και αντικοινωνική συμπεριφορά προς την ακροδεξιά.
Έτσι το δυναμικό της αντίδρασης διχοτομείται και η εφεδρεία της ακροδεξιάς οργανώνεται και υπάρχει για την έσχατη λύση.

Επειδή αναφέρθηκα στην διαφορετικότητα, για να μην παρεξηγηθώ οφείλω να συμπληρώσω τα εξής:
Καθένας θεωρεί ότι τα όσα πιστεύει είναι και σωστά.
Κανένας δεν αλλάζει τα “πιστεύω” του με την βία, στην βία θα αντιδράσει με βία.
Η πολυπολιτισμικότητα δεν μπορεί να εφαρμοστεί με την βία.
Μερικές πράξεις και συμπεριφορές που απορρέουν απ' τα “πιστεύω” κάποιου έρχονται σε ρητή και κάθετη αντίθεση με τα ήθη και τα έθιμα κάποιου άλλου.
Σήμερα είναι πρώτιστη αναγκαιότητα η σταθερή ύπαρξη των εθνών σε αντιδιαστολή με την παγκοσμιοποίηση. Αυτό σημαίνει ότι κάθε τι που ενώνει ένα έθνος πρέπει να το ενδυναμώνουμε όχι μετατρέποντας την διαφορετικότητα σε διαφορά αλλά με ενδυνάμωση της συνοχής και της αλληλεγγύης.
Η ειρηνική συνύπαρξη των εθνών είναι απαράβατος όρος προόδου και ευημερίας.
Η έννοια έθνους-κράτους χωρίς εθνικιστικές εξάρσεις πρέπει να διατηρηθεί.
Η βίαιη εθνολογική αλλοίωση δημιουργεί εξάρσεις και αντιδράσεις.
Όταν οι άλλης εθνικότητας και κουλτούρας είναι λίγοι, τότε γίνονται αποδεκτοί και τολμώ να πω συμπαθείς, όταν όμως ο αριθμός τους μεγαλώσει πολύ και μάλιστα από συγκεκριμένη εθνικότητα και κουλτούρα, τότε τα πράγματα γίνονται επικίνδυνα. Δημιουργούνται ισχυρές αλληλο-συγκρουόμενες δυνάμεις που διαταράσσουν την κοινωνική συνοχή. Δίνουν ερείσματα στην ανάπτυξη και ισχυροποίηση των φασιστο-ναζιστών. Η ενσωμάτωση-αφομοίωση ειδικά μερικών διαφορετικά σκεπτόμενων ανθρώπων είναι από πολύ δύσκολη έως αδύνατη.
Εδώ οφείλει η αριστερά να πάρει θέση. Τα γενικόλογα περί ισότητας των ανθρώπων δεν είναι αρκετά. Το πρόβλημα είναι μεγάλο και απαιτεί επανατοποθέτηση της αριστεράς. Η ακροδεξιά προτείνει “πετάξτε τους“λαθρομετανάστες” έξω απ' την Ελλάδα”, η αριστερά, τί;
Μέχρι σήμερα έχουμε αντιρατσιστικά φαινόμενα μόνο από Έλληνες, τι θα γίνει όταν αντιδράσουν και αντεπιτεθούν οι“λαθρομετανάστες”;
Είναι γνωστό ότι η στη μεγάλη τους πλειοψηφία είναι μουσουλμάνοι.
Σφαγή;
Ο διεθνής περίγυρος μας δίνει ανησυχητικά μηνύματα.


Aπειλούν να "πάρουν τα όπλα" οι κάτοικοι στο Αγαθονήσι, ενώ ο Δένδιας σφυρίζει αδιάφορα!!!

Αναβρασμός επικρατεί μεταξύ των 120 μονίμων κατοίκων του Αγαθονησίου λόγω των 170 λαθρομεταναστών που έφτασαν στο νησί από την περασμένη Τρίτη μέχρι σήμερα.

Νωρίτερα, συνεδρίασε το τοπικό συμβούλιο του νησιού με αντικείμενο συζήτησης τη μεταφορά των μεταναστών σε κατάλληλο χώρο φιλοξενίας.

Μιλώντας στον Real FM, ο δήμαρχος του νησιού, Βαγγέλης Κοττόρος, είπε ότι κάποιοι από τους μετανάστες ξεσπούν στην τοπική κοινωνία επειδή η Πολιτεία δεν τους παραλαμβάνει για να τους μεταφέρει σε κατάλληλο χώρο αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο οι κάτοικοι «να πάρουν τα όπλα».

Με τα ως άνω καταγγελλόμενα αντιλαμβανόμαστε πως στο Αγαθονήσι συντελείται αλλοίωση του Ελληνικού τοπικού πληθυσμού, αφού το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επέτρεψε να υπάρξει αριθμός λαθρομεταναστών ικανός να δημιουργήσει οποιαδήποτε κατάσταση…

Βέβαια, ο υπεύθυνος φερόμενος ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη αγρόν αγοράζει, αφού έχει επιτρέψει να διαμορφωθεί η συγκεκριμένη κατάσταση στο Αγαθονήσι, το οποίο –τονίζουμε- είναι Ελληνικό νησί και έχει Έλληνες κατοίκους, άρα αποτελεί ξεκάθαρα δική του ευθύνη το οτιδήποτε συμβαίνει ή πρόκειται να συμβεί εις βάρος αυτών των ανθρώπων. Φυσικά, ο κ. Δένδιας έχει άλλες μέριμνες, όπως η καταστολή του πολιτεύματος και η τακτοποίηση των λαθρομεταναστών και δεν μπορεί να ανταποκριθεί ούτε στον τίτλο του υπουργείου στο οποίο υποτίθεται ότι είναι υπουργός.

Τι θα συμβεί, άραγε, εάν κάποιος κάτοικος δεχθεί φραστική ή άλλη επίθεση -από κάποιον ή κάποιους λαθρομετανάστες- και εξαναγκαστεί να αντιδράσει βίαια;
Τότε θα τρέξει ο κ. Δένδιας και οι υπηρεσίες του να συλλάβουν τον Έλληνα κάτοικο του Αγαθονησίου;

Αλήθεια, κύριε Δένδια, είστε ή δεν είστε υπουργός αρμόδιος να προστατεύεται τους Έλληνες πολίτες; Είναι δυνατόν με την σιωπηλή απουσία σας να εκθέτετε σε κίνδυνο την ασφάλεια και την ζωή των κατοίκων του συγκεκριμένου ακριτικού νησιού;

Μήπως θα πρέπει να ζητήσουν οι κάτοικοι την σύλληψή σας (ασχέτως αν είστε βουλευτής) και την άμεση παραπομπή σας σε δίκη, ως άκρως επικίνδυνου ατόμου για την ασφάλεια των ιδίων και των περιουσιών τους;
Μήπως οι κάτοικοι του Αγαθονησίου θα πρέπει να απαιτήσουν από τον πρωθυπουργό την άμεση απομάκρυνσή σας, αφού μέσω της πλήρους απουσίας μέριμνας εκ μέρους σας, εκθέτετε ακόμη και την εθνική άμυνα και ασφάλεια;
Κύριε Δένδια, μήπως τελικά είστε άκρως επικίνδυνος τόσο για το πολίτευμα, όσο και για την ασφάλεια των πολιτών και την άμυνα της χώρας;

Τουλάχιστον, από ευαισθησία (λέμε τώρα) ως πολιτικός που απέτυχε, θα έπρεπε να έχετε παραιτηθεί, αφού η πολιτική σας αμεριμνησία χτυπάει κόκκινο...

  • Πως "χάθηκαν" δύο προεκλογικές δεσμεύσεις
  • Όσοι θέλουν να "βαδίσουν" στο ΠΑΣΟΚ, θα πρέπει να θυμούνται και την κατάληξή του

Όλη η προηγούμενη εβδομάδα αναλώθηκε στο αν θα καταργηθούν οι αποζημιώσεις στις απολύσεις και αν θα έχουμε 6ήμερη εργασία και πιο ευέλικτες μορφές εργασίας, ό,τι ζητούν οι εργοδότες δηλαδή. Πάγωσε ο κόσμος από τις «απαιτήσεις» της τρόικας ενώ επί ημέρες αγωνιούσαμε αν τα μέτρα που «έκοψαν» οι τροικανοί ήταν 3 ή 6 δισ. ευρώ και πότε επιτέλους θα κλείσει το πακέτο.

Και ξαφνικά οι τροικανοί έγιναν πιο… μαλακοί, πήραν πίσω τις προτάσεις τους για τα εργασιακά αλλά ζήτησαν ισοδύναμα για τα μέτρα που έκοψαν.

Ως δια μαγείας τα ισοδύναμα βρέθηκαν, αλλά μη φανταστείτε ότι στην κυβέρνηση είχαν τεράστια… φαντασία. Δύο είναι τα μέτρα που προτάθηκαν και που φαίνεται ότι μέσα στην εβδομάδα θα κλειδώσουν ώστε να ανακοινωθεί το πακέτο.

Το πρώτο είναι η αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης από τα 65 στα 66 ή 67 χρόνια. Τώρα είμαστε στη φάση για το πόσο θα αυξηθεί διότι ένας χρόνος είναι 1 δισ., δύο χρόνια είναι 2 δισ. ευρώ το χρόνο εξοικονόμηση. Χώρια που θα σταματήσουν και οι αιτήσεις για πρόωρη συνταξιοδότηση οι οποίες ήδη είναι μεγάλες και το εφάπαξ που πρέπει να δοθεί ξεπερνά τα 2 δισ. ευρώ.

Σκεφτείτε: Πριν 4-5 χρόνια η σκέψη και μόνο της αύξησης του ορίου συνταξιοδότησης ήταν όχι απλά αιτία πολέμου αλλά συντάρασσε την ελληνική κοινωνία. Για να μην πούμε τι είχε γίνει όταν το είχε προτείνει ο…Σπράος πριν πολλά χρόνια. Κι όμως, το μέτρο αυτό πάει να περάσει άνετα κι ωραία, μαζί φυσικά με τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.

Και να θυμίσουμε εδώ ότι ήταν δέσμευση της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜ.ΑΡ. να μην αυξηθούν τα όρια.

Το δεύτερο ισοδύναμο μέτρο αφορά το αφορολόγητο όριο το οποίο από την προηγούμενη κυβέρνηση έπεσε στα 5.000 ευρώ και είχαμε τη φετινή σφαγή των νοικοκυριών με τους απίστευτους φόρους που πληρώνουν ακόμη και χαμηλοσυνταξιούχοι. Και να θυμίσουμε ότι όταν επιβλήθηκε το μέτρο αυτό είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από τα τότε κόμματα της αντιπολίτευσης.

Τώρα λοιπόν συζητείται η πλήρης κατάργηση του αφορολόγητου και η φορολόγηση των εισοδημάτων από το πρώτο ευρώ. Αυτό σημαίνει αμέσως επιπλέον φόρος 500 ευρώ για όλα τα εισοδήματα. Προκειμένου να «απαλύνει» την πίκρα το οικονομικό επιτελείο λέει ότι κάποιες αποδείξεις θα κόβουν το φόρο στο 100% τους, ώστε να κληθούμε να ζητάμε να μας δίνουν αποδείξεις ορισμένα επαγγέλματα που σήμερα δεν τον κάνουν. Το… τυράκι αυτό φυσικά είναι άγνωστο πόσο θα βοηθήσει και τελικά αν θα είναι πολλοί περισσότεροι οι φόροι που θα πληρώσουμε όλοι. Σκεφτείτε το εξής: Αν εγώ που βγάζω 20.000 ευρώ δε θέλω να ξοδέψω και δεν πίνω ούτε νερό προκειμένου να αποταμιεύσω. Άρα δε θα έχω αποδείξεις να δώσω. Πώς το κράτος θα έρθει να με φορολογήσει από το πρώτο ευρώ; Φυσικά θα με τσακίσει η εφορία.

Να θυμίσουμε εδώ ότι η Νέα Δημοκρατία είχε κάνει σημαία της την αύξηση του αφορολόγητου ορίου σταδιακά από τις 5.000 στις 8.000 και μετά επαναφορά στις 12.000 ευρώ όταν το επιτρέψουν οι δημοσιονομικές ανάγκες. Που χάθηκε αυτή η δέσμευση; Σε ποιο συρτάρι μπήκε;

Αν λοιπόν, μας «σέρβιραν» τα απαράδεκτα εργασιακά μέτρα ώστε να τρομάξουμε και να «καταπιούμε» καλύτερα τη μείωση του αφορολόγητου και την αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης, μπράβο τους. Χαλάλι το επικοινωνιακό τους κόλπο, θύμισε ΠΑΣΟΚ στα καλύτερά του. Όμως, αν στην κυβέρνηση θέλουν να γίνουν… ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να ξέρουν και την κατάληψη που είχε το κόμμα αυτό.Ο Τσίπρας να αφήσει τα παραμύθια και τη λάσπη κατά της Χρυσής Αυγής.

Όποιος διαθέτει το παραμικρό στοιχείο εις βάρος μας να το καταθέσει άμεσα στις Αρχές, ειδάλλως είναι ένας κοινός συκοφάντης.

Η Χρυσή Αυγή δηλώνει κατηγορηματικά ότι ουδεμία σχέση είχε με τον βομβιστή της Σπάρτης.

Ο Σύριζα να ασχοληθεί με τις ανομίες του οίκου του, τον φονιά οπαδό του στην τράπεζα της Πάρου και τα τέκνα των στελεχών του που καταδικάζονται για ληστείες ή γλιτώνουν τη σύλληψη κατόπιν επεμβάσεως βουλευτών.

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου
Διαδηλωτές έκαψαν σήμερα την αμερικανική σημαία έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην πρωτεύουσα της Τουρκίας, Άγκυρα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αμερικανική ταινία που προσβάλλει τον προφήτη Μωάμεθ, ενώ πολλοί φώναζαν συνθήματα κατά της πολιτικής των ΗΠΑ στη Συρία.
Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό και ένα από αυτά έγραφε: «Δολοφόνε Αμερική! Φύγε από την Τουρκία!».

Η αστυνομία, εξοπλισμένη με αντλίες νερού, μπλόκαρε τον δρόμο έξω από την πρεσβεία, κρατώντας τους διαδηλωτές σε απόσταση 100 μέτρων από το κτήριο, και η διαδήλωση έληξε σε λιγότερο από μία ώρα.

Η σημερινή διαδήλωση συνέπεσε με την επίσκεψη στην Τουρκία του στρατηγού Μάρτιν Ντέμπσεϊ, αρχηγού του αμερικανικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων, ο οποίος αναμένεται να έχει συνομιλίες για την κρίση στη γειτονική Συρία και για την πολιτική ασφαλείας στο εσωτερικό της Τουρκίας με τους Τούρκους ομολόγους του.

Αξίζει να σημειωθεί πως το κλίμα για τις ΗΠΑ, αλλά και για την κυβέρνηση Ερντογάν, στο εσωτερικό της Τουρκίας δεν είναι και το καλύτερο, αφού έχει διαπιστωθεί πως περίπου το 60% των Τούρκων είναι αντίθετοι με οποιαδήποτε παρέμβαση κατά του Άσαντ αλλά και κατά του Ιράν, αφού θεωρούν πως δεν είναι δυνατόν η Τουρκία να επιτίθεται κατά μουσουλμάνων, αλλά κι επειδή υπάρχει ήδη εσωτερικό πρόβλημα στη χώρα από τους Κούρδους, οι οποίοι φαίνεται πως δημιουργούν αργά αλλά σταθερά το δικό τους κράτος, αφού καταλαμβάνουν περιοχές και αδρανοποιούν τον τουρκικό στρατό.

Κωνσταντίνος, με πληροφορίες από Έγερσις2

Αυτά είναι τα τελευταία μέτρα μας είπε ο κ. Σαμαράς. Ψέματα. Εκτιμούμε πως θα ακολουθήσουν κι άλλα πολύ χειρότερα. Ίσως να μην είναι ο ίδιος στην εξουσία όταν θα λαμβάνονται νέα μέτρα, ίσως να είναι ο κ. Τσίπρας, ίσως κάποιος σε στυλ Παπαδήμου. Σε κάθε περίπτωση όμως, θα είναι μέσα από το κλειστό πολιτικό σύστημα, με μια εναλλαγή των θέσεων νομής της εξουσίας. Η κοινοβουλευτική «δημοκρατία» μας δεν έχει αδιέξοδα, έτσι δεν λέμε;;;

Απανωτά μέτρα λοιπόν θα συνεχίσουν να λαμβάνονται όσο το πειραματόζωο δεν εξεγείρεται. Όσο δέχεται χωρίς καμία αντίδραση τα όποια μέτρα, αυτά θα συνεχίσουν να… επιβάλλονται με καταιγιστικούς ρυθμούς. Δεν είναι ηλίθια τα διάφορα σαρκοβόρα συμφέροντα να σταματήσουν, τώρα που βρήκαν μια τραυματισμένη και πεσμένη κοινωνία που δεν μπορεί να σηκωθεί στα πόδια της. Θα μας φάνε όλες τις σάρκες στην κυριολεξία. Βρήκαν «τον μήνα που τρέφει τους δώδεκα». Θα σταματήσουν μόνο όταν συναντήσουν αντίσταση. Όταν οι Έλληνες πολίτες βρουν τη δύναμη να αποτοξινωθούν από την τρομοκρατία των καθεστωτικών ΜΜΕ και αρχίσουν να μιλάνε με τους γύρω τους για τι μέλλει γενέσθαι.

Είμαστε ένα τεράστιο πείραμα (δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερο) άντλησης εύκολου κέρδους για τα ντόπια και ξένα παράσιτα και ταυτόχρονα ένα παράδειγμα κατατρομοκράτησης των κοινωνιών που ζητούν κοινωνική δικαιοσύνη και καλύτερη ζωή. Στο χέρι μας είναι να είμαστε πρωτοπόροι αλλαγών υπέρ της δημοκρατίας και των άλλων κοινωνιών, διαφορετικά θα μείνουμε το εξευτελισμένο και κακό παράδειγμα στην παγκόσμια ιστορία.

ΥΓ. Ας ξαναθυμηθούμε λίγο το σχετικό βίντεο που μας αφορά. Είχε κυκλοφορήσει πριν ένα χρόνο, αλλά τώρα πλέον επαληθεύεται απόλυτα.
Η ελίτ της παγκόσμιας διαπλοκής, αποτελούμενη από μεγάλο-ιδιώτες και πολλών ειδών μεγάλα ψάρια, γνωρίζει ότι η τροφή αλλά και η έλλειψή της μεταφράζεται σε δύναμη, είχαμε γράψει σε προηγούμενο άρθρο. Προς προειδοποίηση της κοινής γνώμης ειδικοί «προβλέπουν» παγκόσμια επισιτιστική κρίση το 2013.

Ως αιτία παρουσιάζεται η άνοδος των τιμών των τροφίμων. Επομένως ενδεχόμενη αύξηση στις τιμές τους θα οδηγήσει σε δυσκολία ανεύρεσης τους. Έτσι όταν ο μέσος πολίτης αδυνατεί να τραφεί, θα βγει στους δρόμους να διαμαρτυρηθεί κατά των κυβερνήσεων, αφού αυτό είναι το μοναδικό περιθώριο αντίδρασης, που «επιτρέπει» το σύστημα.

Έτσι θα δημιουργηθεί χάος και τότε ίσως παρουσιαστεί η λύση της παγκόσμιας κυβέρνησης (κάτι που βρίσκεται στο επίκεντρο των συζητήσεων διαφόρων παραγόντων και ηγετών), η οποία θα θελήσει να επιβάλλει τη διαχείριση τροφίμων από ένα κέντρο, προκειμένου να μοιραστούν «δίκαια» στο πεινασμένο-οργισμένο πλήθος.

Επόμενος στόχος θα μπορούσε να είναι η ουσιαστική εκμετάλλευση της οικονομικής κρίσης και η εξαγορά όλων των χρεών όλων των κρατών από μία υπέρ-πολυεθνική εταιρεία.

Τώρα θα αναρωτιόταν κανείς εύλογα, πώς γίνεται να μην αντιδρούν π.χ. οι Η.Π.Α., που λογίζονται ως υπερδύναμη σ’ αυτήν την προοπτική; Γιατί δεν πάει το «πανίσχυρο» ΝΑΤΟ να «καταλάβει» την Παγκόσμια Τράπεζα και να τελειώνει η υπόθεση; Οι κυβερνήσεις δεν έχουν υποτίθεται την εξουσία; Αυτές μαζί με τον «κυρίαρχο λαό» δεν συναποφασίζουν για τις τύχες των κοινωνιών;

Όπως προκύπτει, η λογική μας προσγειώνει σιγά-σιγά στην πραγματικότητα, η οποία έχει κι άλλες πτυχές που θα φανούν μάλλον με την πάροδο των γεγονότων που βιώνουμε και θα βιώσουμε. Οι εμπνευστές των «άρρωστων» αυτών σχεδίων σίγουρα θα επιθυμούσαν να προχωρήσουν οι εξελίξεις χωρίς «παρενέργειες».

Εντούτοις η ενεργειακή και όχι μόνο άνοδος της Ρωσίας στην περιοχή της Ευρασίας, η πυρηνική απειλή του Ιράν με το Ισραήλ να πιέζει για στρατιωτική επέμβαση, το Παλαιστινιακό και η κατάσταση στη Συρία φαίνεται ότι καθιστούν μια ένοπλη σύγκρουση αναπόφευκτη. Τα διπλωματικά επιτελεία προσπαθούν να βρουν μη πολεμική λύση, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν φαίνεται φως στο τούνελ. Αλλά και να βρεθεί λύση, θα είναι προσωρινή, μιας και, εκτός των άλλων, η πορεία στην Ευρώπη δεν διευκολύνει τα σχέδια της Τριμερούς Επιτροπής, αφού οι διαφορές μεταξύ των κρατών-μελών παρεμποδίζουν την απόλυτη ενοποίηση και την υπέρ-συγκέντρωση εξουσιών στην ΕΚΤ. Η συγκεκριμένη κατάσταση έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση του Μάριο Μόντι.

Μπρος σ’ αυτές τις δυσκολίες το ΝΑΤΟ έχει ήδη αρχίσει τις προετοιμασίες για ενδεχόμενη στρατιωτική εμπλοκή, η οποία θα επηρεάσει σαφώς Ελλάδα και Κύπρο, όχι μόνο λόγω γεωγραφικής θέσης αλλά και λόγω… Τουρκίας, η οποία αυτοδιορίστηκε με την ανοχή των Η.Π.Α. ρυθμιστής στη διαμάχη με τη Συρία και μην ξεχνάμε ότι, βάσει ιστορικής εμπειρίας, σε περίπτωση πολεμικής σύγκρουσης, όλοι ευελπιστούν να κερδίσουν κάποιο κομμάτι, με αποτέλεσμα κάθε φορά να επακολουθεί αλλαγή συνόρων.

Η Τουρκία, ωστόσο, βρίσκεται σε δυσχερή θέση, διότι πέραν της πανωλεθρίας στο μέτωπο με τους Κούρδους, την διαφαινόμενη αποτυχία του δόγματος Νταβούτογλου και την εσωτερική πολιτική κρίση, φαίνεται ότι εξοργίζει και τη Μόσχα, μεταξύ των άλλων, με τα ενεργειακά της παιχνίδια στο Αζερμπαϊτζάν, και ενδέχεται σε περίπτωση σύρραξης στη Συρία να κινητοποιήσει τις χερσαίες δυνάμεις της προς ενίσχυση του Ναυτικού της. Η Ελλάδα οφείλει να είναι προετοιμασμένη για παν ενδεχόμενο, έτσι ώστε η όποια στάση-δράση της να μην είναι περιστασιακή και σπασμωδική.

Του Δημήτρη Παπαγεωργίου

Η εποχή στην οποία ζούμε χαρακτηρίζεται από την σαφή και γρήγορη υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου. Όχι μόνον στην χώρα μας, αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη, παρατηρείται αυτό το φαινόμενο, με πολύ λίγες και μικρές εξαιρέσεις.

Φυσικά στην Ελλάδα, η διαδικασία αυτή είναι πολύ πιο γρήγορη και πολύ πιο επίπονη. Και το δυσκολότερο και βασικότερο ζήτημα που προκύπτει, είναι αυτό το οποίο προκύπτει είναι αυτό της ανεργίας, για ένα πραγματικά τεράστιο ποσοστό του ελληνικού λαού.

Υπάρχει όμως και ένας ακόμη παράγοντας, ο οποίος δεν έχει να κάνει με κανένα “οικονομικίστικο” χαρακτήρα. Και έχει να κάνει με τις διακρίσεις εις βάρος των Ελλήνων πολιτών, από τις κρατικές υπηρεσίες.

Και για να είμαστε ξεκάθαροι ας μιλήσουμε με παραδείγματα.

Βρέθηκα πριν από λίγες ημέρες, μπροστά σε ένα μπλόκο της τροχαίας, τα οποία σταματούσαν αρκετά μηχανάκια, επειδή οι οδηγοί τους δεν φορούσαν κράνος, ή ακόμη και για έναν τυπικό έλεγχο. Φαντάζομαι ότι αντιστοίχως θα σταματούσαν και αυτοκίνητα, εάν οι οδηγοί τους δεν φορούσαν ζώνη ασφαλείας. Και φυσικά πολύ καλά έκαναν, αφού είναι σαφές ότι τόσο το κράνος, όσο και η ζώνη ασφαλείας αποτελούν απαραίτητα αξεσουάρ για την οδήγηση και σώζουν ζωές.

Εκείνη την στιγμή όμως τύχαινε να περνά ακριβώς μπροστά και ένα αγροτικό datsun αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν κάποιοι αθίγγανοι, οι οποίοι όχι απλά δεν φορούσαν ζώνες, αλλά και είχαν παραγεμίσει με τέτοιο τρόπο την καρότσα τους, έτσι ώστε να απειλούν την ζωή οποιουδήποτε διερχόμενου, αφού σωλήνες περίσσευαν, ακόμη και ένα πλυντήριο ισορροπούσε μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας στην άκρη της καρότσας. Υπέθεσα ότι θα τους σταματούσαν. Κάτι τέτοιο όμως δεν συνέβη.

Όταν το συζητούσα με κάποιον φίλο, μου ανέφερε ένα αντίστοιχο περιστατικό. Οπου ελεγκτής μέσα σε λεωφορείο, ζητούσε την επίδειξη του εισιτηρίου μόνο από Έλληνες – ή τουλάχιστον λευκούς- επιβάτες. Για τους Πακιστανούς- αφρικανούς και λοιπά που επέβαιναν (και που όλοι γνωρίζουν ότι είναι λαθρεπιβάτες) δεν ασχολήθηκε να ζητήσει τα εισιτήριά τους.

Κάτι το αντίστοιχο φαίνεται να συμβαίνει και με αρκετές άλλες “επίσημες” αρχές. Ας δούμε παραδείγματος χάριν την εφορία. Η οποία δείχνει τους τελευταίους μήνες να ... πατάξει – και λόγω οικονομικής δυσπραγίας – την φοροδιαφυγή. Και πολύ καλά θα κάνει και όλοι επικροτούμε, ακόμη και όταν είναι γνωστό ότι μονίμως την πληρώνουν οι μισθωτοί.

Πώς όμως να δικαιολογήσεις το ότι η εφορία ανέχεται όλο αυτό το τεράστιο κύμα παρεμπορίου, το οποίο μάλιστα πρόσφατα ήλθε στην επιφάνεια λόγω των επεισοδίων που προκάλεσε η Χρυσή Αυγή. Κανονικά εκεί θα έπρεπε να βρισκόντουσαν αν όχι αστυνομικοί, τουλάχιστον εφοριακοί. Και δεν είναι μόνον οι υπαίθριοι πάγκοι. Την ίδια στιγμή που χιλιάδες Έλληνες κλείνουν τις επιχειρήσεις τους, ξεφυτρώνουν – όπως έχουμε αναφέρει – εκατοντάδες μαγαζιά αλλοδαπών, τα οποία πολλές φορές λειτουργούν χωρίς άδεια, ή με άδεια που καμία σχέση δεν έχει με το αντικείμενο της επιχείρησης. Και φορολογικά; άστα να πάνε προφανώς.

Θα μπορούσα να συνεχίσω για αρκετή ώρα με αντίστοιχα παραδείγματα. Και θα μπορούσα ίσως να αναφερθώ και στην ασυλία την οποία απολαμβάνουν όχι μόνο “λαθρομετανάστες” αλλά και αρκετές “πολυεθνικές” εταιρείες, οι οποίες λειτουργούν ως καρτέλ στην ελληνική αγορά. Είναι όμως πράγματα που έχουν ειπωθεί και στο παρελθόν.

Τι μπορεί κανείς να αποφανθεί λαμβάνοντας όλα αυτά υπόψιν του; Είτε ότι οι έχοντες την ελληνική ιθαγένεια και υπηκοότητα είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας, είτε το ότι αποτελούν απλά τα “εύκολα θύματα” τα οποία το κράτος θεωρεί ότι μπορεί να εκμεταλλευθεί με ένα ελάχιστο ποσοστό προσπάθειας.

Και ενώ δεν υπάρχει κάτι το παράνομο σε όλα αυτά, τίθεται ένα θεμελιώδες ζήτημα ισονομίας.
Ένα μεγάλο ηθικό ζήτημα, το οποίο τελευταία οι Έλληνες έχουν αρχίσει να αισθάνονται στο πετσί τους. Και αυτό τους εξαγριώνει, αυτό τους κάνει να έχουν επιθετικές αντιδράσεις, καθώς η οργή χτίζεται μέσα τους.

Δεν μπορεί μετά από τόσα χρόνια να καλούνται πάλι οι ίδιοι και οι ίδιοι να σηκώνουν τα βάρη, όταν την ίδια στιγμή, τόσο συγκεκριμένες “ελίτ” όσο και μια τεράστια σκούρα μάζα λαθρομεταναστών, είναι σαν να μην “υπάρχουν” για το επίσημο κράτος.

Και ακριβώς αυτή η αίσθηση της “αδικίας” είναι που τους στρέφει εναντίον του συνόλου των κρατικών δομών. Το να αισθάνεσαι πιεσμένος οικονομικά είναι ένα πράγμα. Το να αισθάνεσαι όμως αδικημένος, είναι κάτι πολύ πιο βαρύ.

Και ως εκ τούτου προκαλεί πολύ ισχυρότερες αντιδράσεις.

Και γι' αυτό, εάν τελικά το ελληνικό κράτος θέλει να επιβιώσει, θα έπρεπε να θέσει ως στόχο του την αποκατάσταση αυτής της αδικίας. Πώς είναι δυνατόν να αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο μέρος των Ελλήνων πολιτών, ως ένα βουνό σάρκας από το οποίο μπορεί να τρέφεται, την ίδια στιγμή που αρνείται να αγγίξει άλλους;

Αναφερόμενος πριν περίπου ενάμιση χρόνο στο κίνημα των αγανακτισμένων, το χαρακτήριζα ως μία ηθική αντίδραση. Αυτή η ηθική αντίδραση των Ελλήνων πολιτών, έχει πια γιγαντωθεί. Και καλά θα κάνουν οι υπεύθυνοι να λάβουν υπόψιν τους αυτό το λαϊκό συναίσθημα. Γιατί αλλιώς το τέλος δεν θα είναι καλό γι' αυτούς και δεν θα έχει να κάνει με την πολιτική τους τοποθέτηση, αλλά απλά τις πρακτικές τους.

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας στον αέρα με το δημοσιογράφο Δημήτρη Κολιό, στο ραδιοφωνικό σταθμό maximum FM 93,6, ο Δημήτρης Καζάκης εκφράζει εύλογες απορίες που δημιουργούνται με τη σύγκριση των τραπεζικών συστημάτων της Ιρλανδίας και της Ελλάδας, σε σχέση με τα οικονομικά μεγέθη και τις αντίστοιχες ανάγκες σε ρευστότητα.

Απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα δείχνει να δίνει η πρόσφατη έκθεση ενός διεθνούς οικονομικού ινστιτούτου, που αφορά την ακεραιότητα του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Σύμφωνα λοιπόν με την έκθεση αυτή, στη χώρα μας το 2010 εισέρρευσε παράνομα, μαύρο, δηλ ύποπτης και προφανώς εγκληματικής προέλευσης χρήμα της τάξης των 90 δις ευρώ. Το αντίστοιχο μαύρο χρήμα που εισέρρευσε παράνομα στην Ελλάδα το 2011 ήταν 109 δις ευρώ.

Η έκθεση αυτή δείχνει ότι το ιδιωτικό τραπεζικό σύστημα στην Ελλάδα λειτουργεί σαν πλυντήριο μαύρου χρήματος, που νομιμοποιείται με ρευστότητα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, με επιδότηση του δημοσίου μέσω των ανακεφαλαιοποιήσεων, και εις βάρος του Έλληνα φορολογούμενου.

Η Ελλάδα έτσι καταδεικνύεται το δεύτερο μεγαλύτερο πλυντήριο χρήματος ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ, μετά το Μεξικό...

Ποιος ο ρόλος της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία σύμφωνα πάντα με την ανωτέρω έκθεση, δεν κάνει ΤΙΠΟΤΕ για να σταματήσει αυτή την εγκληματική διαδικασία;

Ποιες οι ευθύνες αυτής ληστοσυμμορίας που οδηγεί σε ΑΦΑΝΙΣΜΟ έναν ολόκληρο λαό;Μήπως πρέπει να ελέγχονται και οι ελέγχοντες;

Μία παράξενη ιστορία, με ανάμιξη της ΕΥΠ, ενός αλλοδαπού πληροφοριοδότη της και 186.000 ευρώ που «έκαναν φτερά», συνέβη πριν δύο περίπου χρόνια. Η συμμετοχή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών στον αγώνα κατά της λαθρομετανάστευσης, είναι εκτός από επιβεβλημένη και ένα γεγονός το οποίο σε αρκετές περιπτώσεις είχε πολύ θετικά αποτελέσματα στην προστασία της χώρας από περίεργες «εισόδους λαθρομεταναστών» λόγω της άψογης λειτουργίας του αρμόδιου τμήματος της ΕΥΠ επί μακρόν και κυρίως μέχρι την ανάληψη της ηγεσίας της ΕΥΠ από τον κύριο Μπίκα.

Όμως, η περίπτωση στην οποία αναφερόμαστε είναι μάλλον περίεργη, αφού ενώ υπήρξε μαζική σύλληψη, στη συνέχεια έγινε απελευθέρωση 60 λαθρομεταναστών και του μεταφορέα τους, ενώ εξαφανίσθηκε το σύνολο του χρηματικού τιμήματος μεταφοράς των άρτι λαθραία αφιχθέντων…

Τι συνέβη, τότε, κύριε Δραβίλλα;

Φυσικά γνωρίζετε το ρητό «η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει να δείχνει τίμια, αλλά και να είναι».

Μήπως πρέπει να προχωρήσετε στις σχετικές ενέργειες, αφού μέσα από την αφήγηση του περιστατικού προκύπτουν «γκρίζα σημεία» για την υπηρεσία στην οποία προΐστασθε και η οποία απαιτείται να ενεργεί (και πολλές φορές συμβαίνει) ακόμη και στα λεπτά όρια μεταξύ νομιμότητας και παρανομίας, αλλά δεν είναι σε καμία περίπτωση αποδεκτό να συμμετέχει σε ενέργειες οι οποίες δεν καλύπτονται από το νόμο;

Δεν πρέπει να γνωρίζουμε και να γνωρίζετε κι εσείς κύριε Δραβίλλα το τι έγινε μ´ αυτή την υπόθεση που την ευθύνη είχε η Γ´ Διεύθυνση της ΕΥΠ και κυρίως η Β´ Υποδιεύθυνσή της και το αρμόδιο Τμήμα Λαθρομετανάστευσης των οποίων βέβαια την υψηλή εκοπτεία είχε ο μέχρι πρόσφατα Α' υποδιοικητής της υπηρεσίας κύριος Φ. Παπαγεωργίου;

Από όσα γνωρίζουμε, η υπόθεση «θάφτηκε» και από τα ΜΜΕ με διαδικασίες «κατεπείγοντος»… Κι επειδή οι καιροί είναι πονηροί και ίσως κάποιοι σκέφτονται να κάνουν την κρίση ευκαιρία για τους ίδιους, μήπως θα πρέπει να κοιτάξετε προς τα πίσω και να δείτε ποιος και πως λειτουργεί μέσα στην άκρως ευαίσθητη Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών;

Διαβάστε την «είδηση» και προσέξτε τα σκοτεινά σημεία της. Πραγματικά, αξίζουν «συγχαρητηρίων» όλοι οι μετέχοντες σε αυτήν, αλλά το ερώτημα μένει: Πού ή σε ποιους πήγαν τα λεφτά;

ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ...

Μία από τις πλέον περίεργες ιστορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας με ουσιαστική συμμετοχή των υπηρεσιών της ΕΥΠ και τους πληροφοριοδότες της, αλλά και με εμπλοκή των υπηρεσιών της Ασφάλειας Αττικής και των αστυνομικών του Τμήματος Αλλοδαπών, ξεκίνησε από τα μεσάνυχτα της περασμένης Δευτέρας και συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Η ιστορία έχει όλα τα συστατικά σεναρίου φαρσοκωμωδίας: Μία τεράστια νταλίκα με πλαστές πινακίδες, 60 λαθρομετανάστες που πλήρωσαν –αλήθεια σε ποιους; – από 3.000 ευρώ έκαστος για να φτάσουν μέχρι την Αθήνα, αστυνομικούς που, ξαφνικά, πετούν τα όπλα τους, έναν πράκτορα της ΕΥΠ και έναν αξιωματικό της ΕΥΠ, τον κ. Βασίλη, που έφτασε ασθμαίνοντας στην Ασφάλεια Αττικής για να καλύψει τον υφιστάμενό του…

Η τραγελαφική ιστορία διαδραματίζεται στη διαδρομή από τα Λουτρά της Ωραίας Ελένης μέχρι τον Ασπρόπυργο. Τέσσερις αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, παρακολουθούν μια νταλίκα γεμάτη με λαθρομετανάστες, που έχει ξεκινήσει από το χωριό Αμώνι της Κορίνθου με προορισμό την Αθήνα. Οι τέσσερις ένστολοι, δύο υπαστυνόμοι και... δύο υπαξιωματικοί, κινούνται με αυτοκίνητα που έχουν συμβατικές πινακίδες, το ένα μπροστά από την νταλίκα και το δεύτερο πίσω. Τους 60 λαθρομετανάστες, που είναι στοιβαγμένοι στην νταλίκα, είχαν προηγουμένως παρατήσει δουλέμποροι στα Λουτρά της Ωραίας Ελένης, υπό την παρακολούθηση λιμενικών. Την νταλίκα οδηγεί ο Α.Μ., Έλληνας από χώρα της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

Εκτός από τους άνδρες του Τμήματος ΤΣΕ των Αλλοδαπών, όμως, την νταλίκα παρακολουθούν και δύο Ιρακινοί πράκτορες της ΕΥΠ, ο 35χρονος Άσο, όπως είναι γνωστός στην υπηρεσία του, κι ένας συμπατριώτης του που οδηγεί το αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες των «Επικαίρων», την όλη επιχείρηση διευθύνει ο Β’ υπαρχηγός της ΕΥΠ Φώτης Παπαγεωργίου από το μέγαρο της οδού Κατεχάκη.

Η περίεργη αυτοκινητοπομπή σταματά στα φανάρια του Ασπροπύργου, όπου οι τέσσερις αστυνομικοί του Αλλοδαπών αποφασίζουν να επέμβουν. Ακινητοποιούν την νταλίκα στα φανάρια και… ξεκινούν τα μπερδέματα για όλη την παρέα! Όπως υποστηρίζουν οι αστυνομικοί του Αλλοδαπών, κάποιοι πάνε να τους ακινητοποιήσουν. Ένας από τους αστυνομικούς πυροβολεί στον αέρα και στη συνέχεια… όλοι μαζί παραδίδουν τα όπλα τους στους αγνώστους, δηλαδή στον Άσο, τον πράκτορα της ΕΥΠ…!

Η σκηνή διαδέχεται η μία την άλλη και θυμίζει θέατρο του παραλόγου.O δεύτερος Ιρακινός αρπάζει το τιμόνι της νταλίκας και εξαφανίζεται με τους λαθρομετανάστες! Ο Άσο, ο οδηγός της νταλίκας και ένας Ινδός αρπάζουν τα όπλα των αστυνομικών και εξαφανίζονται με τη σειρά τους!

Τελικά, ειδοποιούνται αστυνομικοί του Τμήματος Διαρρηκτών και αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ και ψάχνουν στον Ασπρόπυργο όπου εντοπίζουν τους τρεις που διέφυγαν με τρία από τα όπλα των αστυνομικών. Όλοι μεταφέρονται στην Ασφάλεια Αττικής, όπου η κωμωδία συνεχίζεται με άφθονο γέλιο…

Ο Άσο αποκαλύπτει ότι δουλεύει για την ΕΥΠ, ο οδηγός της νταλίκας λέει ότι… κοιμόταν όταν τον έπιασαν και οι τέσσερις αστυνομικοί του Αλλοδαπών φωνάζουν ότι τους επιτέθηκαν άγνωστοι με Καλάσνικοφ!

Λίγο αργότερα καταφθάνει και ο υψηλόβαθμος αξιωματικός της ΕΥΠ, ο κ. Βασίλης, ο οποίος συναντά τον προϊστάμενο του Τμήματος Διαρρηκτών και το διοικητή της υπηρεσίας κ. Δικόπουλο, παλιό γνώριμο από την ΕΥΠ, προκειμένου να λήξει η υπόθεση.

Αμέσως μετά η Αστυνομία ανακοινώνει σταδιακά τις συλλήψεις των τριών, του Άσο, του οδηγού της νταλίκας και του Ινδού, αρκετές ώρες μετά τη σύλληψή τους και όταν το θέμα αρχίζει και παίρνει διαστάσεις δημοσιότητας.

Μέσα σε αυτό το διάστημα ο αξιωματικός της ΕΥΠ επικοινωνεί με το δεύτερο Ιρακινό με την νταλίκα και τους λαθρομετανάστες, όπου βρίσκονται στην οδό Δημοκρατίας στο Πέραμα κι ενώ τα ΜΜ"Ε" αντιλαμβάνονται το φιάσκο της Αστυνομίας.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν για την ΕΥΠ είναι πολλά.

Τι έγινε με τον δεύτερο Ιρακινό της νταλίκας, τι έγινε με τους λαθρομετανάστες και τι έγινε με τις 180.000 ευρώ, παραμένει μυστήριο…

Λοιπόν, τι λέτε κύριε Δραβίλλα;

Αξίζει να το ψάξετε; Ή προτιμάτε η ευαίσθητη υπηρεσία που διοικείτε να περιέχει σκοτεινά σημεία τα οποία αμαυρώνουν την ποιότητα των υπαλλήλων της αλλά και το ίδιο το έργο της;

Κωνσταντίνος


ΥΓ: Και σαν συτερόγραφο, κύριε Δραβίλα και κύριε Δένδια, για να μάθετε (αν δεν τα γνωρίζετε ήδη) περί λαθρομεταναστών σας προτείνουμε να μελετήσετε το βίντεο που ακολουθεί.

Σε λίγες ημέρες κλείνει το πακέτο μέτρων των 11, 13, 15 δις, έχουμε χάσει το μέτρημα. Μετά κόπων και βασάνων θα ανακοινωθούν τα μέτρα τα οποία θα έχουν τα πάντα στο μενού. Από μειώσεις μισθών και συντάξεων μέχρι αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 67 έτη. Κι όλος αυτός ο πόνος, τα δάκρυα, το αίμα και τα όσα θα ακολουθήσουν στους δρόμους από διαδηλωτές, για να πάρουμε τη δόση των 31,5 δις ευρώ.

Πράγματι πρόκειται για δόση – μαμούθ, είναι άλλωστε το 15% του ελληνικού ΑΕΠ. Κανείς όμως δε μας έχει αναλύσει μέχρι τώρα που στο καλό θα πάει όλος αυτός ο πακτωλός χρημάτων. Διότι από τα 31,5 δις ευρώ, τα 25 δις θα πάνε στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και μόλις 6,5 δις ευρώ θα δοθούν για να αποπληρώσει το δημόσιο τα χρέη του.

Ζούμε λοιπόν με την ελπίδα οι τράπεζες να διασωθούν μέσω της ανακεφαλαιοποίησης προκειμένου να αξιωθούν κάποια στιγμή να αποφασίσουν αν θα ενισχύσουν τη ρευστότητα στην αγορά. Όμως, μεγάλο μέρος των χρημάτων που θα πάρουν θα κατευθυνθούν στις εξαγορές που ήδη είναι σε εξέλιξη. Δηλαδή θα πληρώσουμε ακριβά τη δόση μέσω των σκληρών μέτρων, για να πάρουν οι τράπεζες τα 25 δις, να καλύψουν τις μαύρες τρύπες τους, να δώσουν λεφτά για να εξαγοράσουν καμιά άλλη τράπεζα και ότι μείνει να το δώσουν στην αγορά. Το τι θα μείνει είναι μια κουβέντα αν σκεφτεί κανείς οι απώλειες από τα χρήματα που έχουν φύγει στο εξωτερικό είναι τεράστιες.

Θα πληγωθούν, επομένως, χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι, ένστολοι, δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι προκειμένου οι τραπεζίτες να ξαναγίνουν ισχυροί. Άραγε, οι μεγαλομέτοχοι των τραπεζών πόσα λεφτά έχουν βγάλει από την προσωπική τους περιουσία για να ενισχύουν το δημιούργημά τους;

Και πάμε στα 6,5 δις για τις υποχρεώσεις του δημοσίου. Μέσα με τη μέρα οι υποχρεώσεις αυξάνονται και έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τα 7 δις ευρώ. Το κράτος δεν πληρώνει κανένα, ούτε εργολάβους, ούτε προμηθευτές, φαρμακοποιούς με το σταγονόμετρο, το ίδιο τους γιατρούς, ο ΕΟΠΥΥ καταρρέει και θα έχει στο τέλος του έτους μια μαύρη τρύπα πάνω από 1.5 δις ευρώ, τα πανεπιστήμια και τα σχολεία δεν έχουν ούτε φωτοτυπίες.

Μέχρι λοιπόν να πληρωθεί η δόση, καλό Νοέμβριο, οι υποχρεώσεις θα έχουν εκτιναχθεί και τα 6,5 δις θα είναι σταγόνα στον ωκεανό, και θα χρειαστούν κι άλλα χρήματα.

Ποιον λοιπόν κοροϊδεύουν λέγοντας ότι η δόση είναι η σωτηρία της χώρας και ότι τα μέτρα είναι προαπαιτούμενο; Μήπως οδηγούμαστε σε ένα ακόμη αδιέξοδο για το οποίο σε λίγους μήνες από τώρα θα μας ξαναζητήσουν κι άλλα μέτρα διότι θα καταλάβουν ότι δεν είναι τα τελευταία;

Πηγή


Με μια απλή κίνηση, επιβεβλημένη και κοινωνικά δίκαιη, η κυβέρνηση θα μπορούσε να είχε σώσει εύκολα τα ειδικά μισθολόγια των ενστόλων και να της περισσέψουν λεφτά για τον εξοπλισμό της αστυνομίας.

Στη Κύπρο, ένα 10% των τόκων από τις καταθέσεις, πηγαίνει στη λεγόμενη «εισφορά υπέρ άμυνας». Εδώ θα προσθέταμε την λέξη «ασφάλεια» και η υπόθεση θα έκλεινε.

Όσο για τους λίγους έξυπνους, που θα επιχειρούσαν να μεταφέρουν τα λεφτά τους έξω(μετά από αυτή την αστεία επιβάρυνση), ένας έκτακτος φόρος 5% στα προσωπικά εμβάσματα εξωτερικού, μάλλον θα τους απότρεπε… Απλά πραγματάκια του Θεού και απορεί κανείς γιατί δεν τα σκέφτονται; Θέμα βλακείας ή… κάτι άλλο;

Σχόλιο ιστολογίου: Στην ερώτηση του τίτλου της ανάρτησης "Πως θα έσωζε η κυβέρνηση τα μισθολόγια των ενστόλων (αν ήθελε...);", η απάντηση δίνεται μέσω ερωτήσεων:

Μήπως η κυβέρνηση δεν θέλει να υπάρχει άμυνα και ασφάλεια; Μήπως η κυβέρνηση επιθυμεί την δημιουργία χάους στην χώρα, προκειμένου να κρυφτεί η ίδια πίσω από μεγαλύτερης σημασίας γεγονότα;

Κατά τα φαινόμενα, πάντως, η κυβέρνηση Σαμαρά ΔΕΝ θέλει να διασώσει κανέναν και τίποτε, πέρα από την εαυτό της και την πρόσβασή της στην εξουσία...

- Στην Κομοτηνή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων έστειλε το μήνυμα ότι το κίνημα δε θα επιτρέψει την ίδρυση της Ειδικής Οικονομικής Ζώνης, την οποία πολύ θέλει ο τουρκικός παράγοντας με «ατμομηχανή» τους Γερμανούς
- Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τους λαθρομετανάστες είπε πως το πρόβλημα δεν λύνεται ούτε με τις αθρόες μετακινήσεις αστυνομικών και τη δημιουργία στρατοπέδων

«ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΤΗ ΘΡΑΚΗ»

Στη δραστηριότητα του τουρκικού προξενείου και τις δήθεν ιδιωτικές επισκέψεις Τούρκων πολιτικών προσώπων στη Θράκη, αναφέρθηκε ειδικότερα ο Τέρενς Κουίκ, υποστηρίζοντας πως η επίσκεψη της συζύγου του Τούρκου πρωθυπουργού, μετά του αρχηγού των Γκρίζων Λύκων και πολύ πρόσφατα του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης Ερντογάν, ήταν εξόχως πολιτικές.

«Από την προεκλογική μας περίοδο ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος είχε δηλώσει ξεκάθαρα ότι το κίνημά μας θα παρακολουθεί από κοντά τις δραστηριότητες του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής, αλλά και εκείνες του ψευδομουφτή. Δεν πρόκειται να δώσουμε κανένα περιθώριο ανοχής στα σκοτεινά σχέδια του βαθέως τουρκικού συστήματος για τη Θράκη. Είχαμε δηλώσει προεκλογικά ότι θα γίνουμε «βεντούζα» επάνω στις δραστηριότητες του τουρκικού προξενείου, είπε και πρόσθεσε πως και ο ίδιος παρακολουθεί το θέμα της Θράκης, δημοσιογραφικά, για περισσότερα από 40 χρόνια».

Μάλιστα σε δύο συναντήσεις που έχει κάνει στο παρελθόν με τον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο, συζήτησε ειδικότερα τα ζητήματα της Θράκης, με την ιδιότητα του τομεάρχη Εξωτερικών.

«Εμείς ως Ανεξάρτητοι Έλληνες στέλνουμε το μήνυμα ότι η Θράκη δεν παραδίδεται στις ορέξεις της Άγκυρας και δε θα επιτρέψουμε και την ίδρυση της Ειδικής Οικονομικής Ζώνης, την οποία τόσο πολύ θέλει ο τουρκικός παράγοντας με «ατμομηχανή» τους Γερμανούς, κάτι που διαφαίνεται και με τα αλλεπάλληλα συνέδρια τα οποία γίνονται εδώ με χρηματοδότη κυρίως την Deutsche Bank».

ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Περαιτέρω ο κ. Κουίκ αναφέρθηκε στη πρόσφατη ερώτηση του προς τον υπουργό Εξωτερικών, σχετικά με τα δημοσιεύματα που φέρουν την τουρκική κυβέρνηση να πριμοδοτεί με 500 ευρώ μηνιαίως τα παιδιά της μουσουλμανικής μειονότητας, προκειμένου να σπουδάσουν στο «κρυφό σχολειό» της αίρεσης των «σουλεϊμαντζήδων», αίρεση την οποία έχει ασπαστεί και ο ίδιος ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Αυτή η ιστορία με τα 500 ευρώ, είναι κάτι που μας ανησυχεί», είπε και πρόσθεσε πως το κόμμα περιμένει την επίσημη απάντηση του υπουργού Εξωτερικών σε αυτό το σημαντικό θέμα.

Στις δηλώσεις του κ. Κουίκ επεσήμανε ότι η οικονομική συγκυρία της χώρας μας, ευνοεί παρεμβάσεις της Τουρκίας και παραφράζοντας τα λεγόμενα της γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα συμφώνησε πως το μνημόνιο, είναι η κορυφή του παγόβουνου και κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, «βράζουν αρνητικά για μας τα εθνικά θέματα».

«Κάτι αντίστοιχο είπε και στις προγραμματικές δηλώσεις, η μνημονιακή κυβέρνηση. Είχε πει τότε ο κ. Αβραμόπουλος ότι η κρίση και όλο αυτό που γίνεται δυσχεραίνει και τα εξωτερικά μας ζητήματα. Εμείς λέμε ότι το μνημόνιο είναι συνυφασμένο με την εκχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας, γι’ αυτό και παλεύουμε πολιτικά για να πάρουμε την Ελλάδα μας πίσω».

Ο ίδιος αναρωτήθηκε πως είναι δυνατόν η κυβέρνηση να συζητά με τρίτους, με την τρόικα και τους δανειστές μας, για τον περιορισμό των αμυντικών δαπανών της χώρας, σε μια εποχή που συντελούνται πολύ σημαντικά γεγονότα γεωστρατηγικής σημασίας και ενώ η Ελλάδα επιδιώκει την κήρυξη της Αποκλειστικής Οικονομικής της Ζώνης. Ο κ. Κουίκ υποστήριξε πως με τις περικοπές στην άμυνα υπάρχει στόχος να εξασθενήσει η χώρα για να «είμαστε περίπου παραδομένοι όταν θα αρχίσουν να μπαίνουν μπροστά τα δικά τους τα σχέδια».

ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τους λαθρομετανάστες και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης που δημιουργήθηκαν στην Κομοτηνή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, είπε πως «το θέμα της λαθρομετανάστευσης δεν λύνεται ούτε με τις αθρόες μετακινήσεις αστυνομικών που βλέπουμε, ούτε με τη δημιουργία στρατοπέδων που ξεφυτρώνουν ένα-ένα σε όλη την Ελλάδα. Το θέμα χρειάζεται πολιτικές αποφάσεις και έντονες πιέσεις προς την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία σύρεται από τη μύτη από τη γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ και δεν εννοεί να αποδεχθεί το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει στην Ελλάδα ότι είναι τύποις και ουσία πρόβλημα ευρωπαϊκό. Μας ανησυχεί το γεγονός ότι ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Δένδιας μίλησε για ένα χειρότερο Δουβλίνο που έρχεται, το Δουβλίνο ΙΙΙ». Λέγοντας πως η Ελλάδα ίσως θα έπρεπε να εγκαταλείψει και τη Συνθήκη Σέγκεν, έκανε λόγο για εποικισμό μουσουλμάνων στο νοτιοανατολικό άκρο της Ευρώπης. Πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων είναι η δημιουργία προσωρινών ταξιδιωτικών εγγράφων στους παράνομους μετανάστες και να πάρουν του δρόμου που επιθυμούν. Επίσης με έξοδα των χωρών τους να επαναπατριστούν».

ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα των 11,9 δις ευρώ, ο κ. Κουίκ εκτίμησε ότι θα ψηφιστούν τελικά από τους βουλευτές των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση. Πρόσθεσε δε, πως εκείνη την ημέρα που θα νομοθετεί και θα αποφασίζει η Βουλή για τα νέα μέτρα που θα εξοντώνουν τους πολίτες, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα είναι δίπλα στο λαό.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων επισκέφτηκε, αμέσως μετά την Κομοτηνή, τα Πομακοχώρια της Ξάνθης. Σε όλη αυτή την περιοδεία του ο Τέρενς Κουίκ συνοδεύονταν από τον αναπληρωτή τομεάρχη της κοινοβουλευτικής ομάδας Μακεδονίας-Θράκης Χαράλαμπο Ευστρατίου.

Ο άνθρωπος που μπορεί να κάνει τον Μιχαλολιάκο πρωθυπουργό!

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη (και των Λαθρομεταναστών), είναι γνωστός στον κόσμο του διαδικτύου, αφού επί υπουργίας του στην κυβέρνηση Καραμανλή είχε την «φαεινή ιδέα» να κλείσει τα ιστολόγια…! Βέβαια, τότε γνώρισε την απόλυτη ήττα, αφού καταγράφηκε επαρκέστατα το πολιτικό του ήθος και ο προσανατολισμός. Και, ακολουθώντας τους νόμους της φύσης, πολύ σύντομα αποτέλεσε παρελθόν από το πολιτικό στερέωμα…

Αυτό, μέχρις ότου ο Αντώνης Σαμαράς αποφάσισε να τον… επαναφέρει για να τον βοηθήσει στην πλήρη διάλυση της χώρας και –όπως σύμφωνα με τις πολιτικές εξελίξεις- στην απόλυτη κατάλυση του πολιτεύματος και στην δημιουργία πολιτειακού ζητήματος. Και στο σημείο αυτό βρίσκεται σήμερα ο περιλάλητος κύριος Δένδιας, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά τι ακριβώς κάνει στο Σύνταγμα, στο πολίτευμα, στην χώρα και στους πολίτες της, με τις αποφάσεις του.

Το τελευταίο ανδραγάθημα του πολιτικού ανδρός –ο οποίος έχει προφανώς μηδενική σχέση με την κοινή λογική- είναι η δημιουργία θερμού πολιτικού κλίματος, μέσω του οποίου ούτε λίγο ούτε πολύ θα αναδείξει την «Χρυσή Αυγή» σε μείζον αντιπολιτευτικό κόμμα. Ίσως ο κ. Μιχαλολιάκος θα πρέπει να στείλει κάποιο δώρο στον ευεργέτη της Χρυσής Αυγής ή θα πρέπει να τον επιβραβεύσει –έστω και κατ’ ιδίαν- εάν ο κ. Δένδιας είναι δικός του «φυτευτός» στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Τι έκανε, λοιπόν, ο μασόνος (σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου) κ. Δένδιας;

Ο κ. Δένδιας, σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους της Κυριακής», ενημέρωσε στα μέσα της εβδομάδας τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. και ζήτησε να κοινοποιηθεί σε όλα τα αστυνομικά τμήματα της χώρας.
"Παρακολούθηση, σε συνεργασία με την υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και τον επικεφαλής της Μ. Σφακιανάκη, συγκεκριμένων ιστοσελίδων που διακινούν υλικό και πληροφορίες σχετικά με κινήσεις ακροδεξιών οργανώσεων στη χώρα".

«Η αστυνομία δεν πρόκειται να μείνει απαθής μπροστά σε αδικήματα όπως είναι η αντιποίηση αρχής ή η άσκηση ψυχολογικής ή σωματικής βίας, ακόμη κι όταν αυτή προέρχεται από μέλος του Κοινοβουλίου» φέρεται να είπε στους ανώτατους αξιωματικούς της αστυνομίας, θέλοντας να τονίσει την αποφασιστικότητά του να αντιμετωπίσει τη Χρυσή Αυγή.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα μέτρα αυτά είναι:

Η εμπλοκή της Κρατικής Ασφάλειας, οι άνδρες της οποίας αναλαμβάνουν να παρακολουθούν στενά τις κινήσεις μελών του ακροδεξιού χώρου γενικότερα.

Η αποστολή οδηγιών σε όλα τα αστυνομικά τμήματα για να βρίσκονται σε ετοιμότητα. Στο πλαίσιο αυτού του μηνύματος, εντάσσεται και η σύσταση να μην εξαιρούνται ακόμη και βουλευτές όταν αυτοί παραβιάζουν τον νόμο. Την τελική απόφαση βέβαια θα τη λαμβάνουν οι εισαγγελικές αρχές, αλλά υπάρχει -σύμφωνα με πληροφορίες- η ερμηνεία ότι ακόμη και κακούργημα να μη διαπράττεται, το αστυνομικό όργανο έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει στη σύλληψη και την παραπομπή στο Αυτόφωρο μέλους του Κοινοβουλίου.
Παρακολούθηση, σε συνεργασία με την υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και τον επικεφαλής της Μ. Σφακιανάκη, συγκεκριμένων ιστοσελίδων που διακινούν υλικό και πληροφορίες σχετικά με κινήσεις ακροδεξιών οργανώσεων στη χώρα.

Παράλληλα, η απόφαση του κ. Δένδια είναι η ΕΛ.ΑΣ. να κάνει αισθητή μεν την παρουσία της, όπως συνέβη με την εγκατάσταση δύναμης έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, αλλά να μη δοθεί η εικόνα αστυνομοκρατούμενων πόλεων.

Δεν θα ήταν δυνατόν άλλωστε να υπάρχει δύναμη σε κάθε? πανηγύρι που γίνεται στη χώρα και για τον λόγο αυτόν δίδεται έμφαση στην πρόληψη επεισοδίων (όπως αυτά που συνέβησαν στη Ραφήνα και το Μεσολόγγι) και κατόπιν στην καταστολή τους.
Σε ισχύ παραμένει η απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.για την παύση της διάθεσης των αστυνομικών που έχουν επιφορτισθεί με την προστασία των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, ύστερα από την εξαγγελία του κόμματος ότι θα συνεχιστούν οι βίαιες ενέργειες και η αντιποίηση Αρχής.

«Η απόφαση αποσκοπεί» σύμφωνα με την ανακοίνωση «στο να αποφεύγεται η άνευ υπαιτιότητας των παρισταμένων αστυνομικών συγκάλυψη ποινικών αδικημάτων και η σύγκρουση καθηκόντων ανάμεσα στα καθήκοντα προστασίας που τους έχουν ανατεθεί και στην υποχρέωσή τους για καταδίωξη και σύλληψη των παρανομούντων».Ο υπ. Δημόσιας Τάξης βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον Α. Σαμαρά, ο οποίος στηρίζει απόλυτα αυτή την πολιτική και έχει τονίσει κατ' επανάληψη ότι «όλοι θα πρέπει να σέβονται τους νόμους και κανείς δεν είναι υπεράνω αυτών».

Ρυθμίσεις

Ο Δένδιας επίσης είναι σε «ανοιχτή γραμμή» και με τον υπ. Δικαιοσύνης Α. Ρουπακιώτη, ο οποίος προωθεί ρυθμίσεις για την αυστηροποίηση της ποινικής μεταχείρισης στις περιπτώσεις ρατσιστικής βίας, με τιμωρία η οποία θα υπερβαίνει τα 3 χρόνια και θα περιορίζει τη δυνατότητα αναστολής ή μετατροπή της.
Σε αυτούς τους βασικούς άξονες θα στηριχθεί και το επόμενο διάστημα η κυβερνητική γραμμή, καθώς η άποψη που διατυπώθηκε για να κηρυχθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή δεν βρίσκει πολλούς συμμάχους στο εσωτερικό του Υπουργικού Συμβουλίου.

Επιμύθιον

Έχουμε άδικο, λοιπόν, να λέμε πως ο κ. Δένδιας είναι το μεγάλο ατού, ο κρυφός άσος, ο άνθρωπος του Μιχαλολιάκου που θα τον οδηγήσει με μία γρήγορη πτήση στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και ίσως ακόμη και στην πρωθυπουργία της χώρας; Προφανέστατα ο «οξύνους» κ. Δένδιας δεν έχει ακριβή αντίληψη των αποφάσεών του ή δεν μπορεί να κατανοήσει τι ακριβώς σημαίνει για τον ίδιο η εφαρμογή τέτοιων εντολών (στην περίπτωση που αυτές του δίδονται από τον πρωθυπουργεύοντα Αντώνη Σαμαρά).
Μήπως ο υπουργός Προστασίας του Λαθρομετανάστη (με συγχωρείτε, του Πολίτη), θα πρέπει να σκεφθεί πολύ σοβαρά την πιθανότητα να βρεθεί αντιμέτωπος με την Δικαιοσύνη; Και το τελευταίο δεν είναι απλή πιθανότητα, αλλά πολύ σοβαρή πραγματικότητα την οποία θα συναντήσει σύντομα ο κύριος Δένδιας… εκτός και εάν τον καλύψει πολιτικά εκείνη τη χρονική στιγμή η… Χρυσή Αυγή.

Όσο για τα απωθημένα του κυρίου Δένδια με το διαδίκτυο, τον καταλαβαίνουμε, αλλά αυτό δεν μας πτοεί. Δεν θα τον αντιμετωπίσουμε πρώτη φορά. Θυμάται άλλωστε και ο ίδιος το "τσάκισμα" που έφαγε μέσω διαδικτύου. Στις δημοκρατίες αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα του πολίτη να εκφράζεται ελεύθερα, να κρίνει ελεύθερα και να καταγράφει τις απόψεις του αυτές. Βέβαια, αν ο κύριος Δένδιας δηλώσει επισήμως πως υπάρχει αλλαγή πολιτεύματος και έχει παυθεί η δημοκρατία στην Ελλάδα, τότε θα έχει δίκιο να προχωρήσει στις παρακολουθήσεις και στις διώξεις ιστολογίων και ιστολόγων. Αλλά κι εμείς τότε θα έχουμε κάθε δικαίωμα να πολεμάμε ενάντια σε μία χούντα... Έτσι δεν επιτάσσει η δημοκρατία κύριε Δένδια; Και σας υπενθυμίζουμε πως η Δημοκρατία επιβάλλει και την παραδειγματική τιμωρία εκείνων που με σχέδιο και κατά σύστημα την βίασαν...


ΥΓ: Αν δεν το γνωρίζει ο κ. Δένδιας, στον Τύπο έχει δημοσιευθεί πως μέσα στις τάξεις της ΕΥΠ (επί υπουργίας του κ. Παπουτσή) υπάρχει και μέλος της "Χρυσής Αυγής". Τι προτίθεται να πράξει για το θέμα αυτό ο "διώκτης" κ. Δένδιας αλλά και η ΑΔΕΔΥ; Το βίντεο που ακολουθεί είναι χαρακτηριστικό. Εμείς αναμένουμε από τον κ. Δένδια να μας αποδείξει πόσο "διώκτης" της Χρυσής Αυγής είναι... Περιμένουμε, λοιπόν, να δούμε τι θα κάνει με αυτόν τον πράκτορα, που όπως αποκάλυψε η zougla.gr, είναι και υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της ΟΜΕ-ΕΥΠ...


Επιστολή του Συλλόγου Επαγγελματιών του ακριτικού μας νησιού, προς τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ και τους βουλευτές του Έβρου

Η κατωτέρω δημοσιευμένη επιστολή, εστάλη στον αρχηγό του Γ.Ε.ΕΘ.Α, στους βουλευτές Ν. Έβρου, στον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας από το Σύλλογο Επαγγελματιών με θέμα τη μείωση του αριθμού των ένστολων που υπηρετούν στο σύνταγμα της Σαμοθράκης.

***

Σαμοθράκη, 12/9/2012

Προς: (τους παραπάνω ενδιαφερόμενους)

Ο Σύλλογος Επαγγελματιών Σαμοθράκης, εισπράττοντας συνεχώς τον παλμό της κοινωνίας του νησιού, εφιστά την προσοχή στον αρνητικό αντίκτυπο που έχει στον οικονομικό ιστό του τόπου μας η μείωση προσωπικού στο σύνταγμα της Σαμοθράκης τα τελευταία δύο έτη.

Στην πραγματικότητα είμαστε αυτοί που φυλάμε τις Θερμοπύλες στο πιο βόρειο νησί της Ελλάδος και η σχέση μας όλα αυτά τα χρόνια με τα στρατευμένα νιάτα και τους μόνιμους στο νησί μας ήταν σχέση στην οποία αναπτύχθηκε το πνεύμα της φιλοξενίας και της αρμονικής συναλλαγής.

Αλλά το πιο σημαντικό ήταν το γεγονός ότι η διείσδυση νέων προσώπων στην κλειστή κοινωνία της Σαμοθράκης, δημιουργούσε ένα κλίμα ανταλλαγής νέων ιδεών, προτάσεων, ιδεολογιών και κοινωνικών συνηθειών.

Νιώθαμε ότι οι ένστολοι συμπλήρωναν την ακριτική μας κοινωνία.

Η συνεχείς μειώσεις έχουν γίνει αισθητές και πολύ επαγγελματίες, των οποίων οι επιχειρήσεις σχετίζονται και στηρίζονται από την ύπαρξη του στρατού, σκέπτονται να κλείσουν τα καταστήματα τους, ακόμη και να εγκαταλείψουν τη Σαμοθράκη. Αυτό θα είναι ένα ακόμη πλήγμα στην προσπάθεια να κρατήσουμε ζωντανό το ακριτικό, συνοριακό μας νησί.

Ευελπιστούμε η επιστολή αυτή της αγωνίας των επαγγελματιών να βρει ευήκοα ώτα ώστε να αποκτήσει το σύνταγμα της Σαμοθράκης την πληρότητα που είχε τα περασμένα χρόνια.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Σαμοθράκης

Γλήνιας Ιωάννης
Τί άλλο θα δούμε στην Ελλάδα, άραγε;

Φίλτατο μπλογκ.
Σας στέλνω αυτό το mail προς δημοσίευση. Κρατώ την ανωνυμία μου γιατί αισθάνομαι ότι κινδυνεύω, όπως θα διαπιστώστε με τα παρακάτω.
Διαμένω από τότε που γεννήθηκα στους Αγίους Αναργύρους Αττικής, στο πατρικό μου σπίτι επί της οδού Ιωάννου Μέρλα, όπου βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, κοντά στο παλιό Δημαρχείο. Εχθές (14/9/2012) αργά το απόγευμα και ενώ ήμουν στο σπίτι, άκουσα ξαφνικά ...
μια ασυνήθιστη απειλητική βουή, που στη συνέχεια και ενώ η έντασή της δυνάμωνε, ακουγόταν σαν βρυχηθμός κάποιου περίεργου όχλου, κάτι ασυνήθιστο για την ακοή μου έως τώρα.

Βγήκα στο μπαλκόνι και είδα να περνάει ουρλιάζοντας ένα μανιασμένο πλήθος από πακιστανούς και άλλους ασιάτες (γύρω στα 700 άτομα) μαζί με καμιά εικοσαριά ελληνόφωνους, που μπούκαραν στις εισόδους των σπιτιών και μοίραζαν «αντιρατσιστικές» φυλλάδες.

Πριν καταλάβω καλά-καλά τι συμβαίνει, ο όχλος που πέρναγε κάτω από το μπαλκόνι μου άρχισε να κοιτάζει απειλητικά προς τα επάνω, προς το μέρος μου δηλαδή, ουρλιάζοντας «αλλά,αλλά, αλλάχ ακάμπρ , τα πετάνετε, τα πετάνετε όλοι» και έδειχναν σε ένα συγκεκριμένο σημείο, την ελληνική σημαία που βρίσκεται στο μπαλκόνι μου εδώ και χρόνια. Έμεινα στήλη άλατος! Δεν μπορούσα να το πιστέψω αυτό που ζούσα. Τσιμπιόμουν μήπως ήταν εφιάλτης και ξυπνήσω .αλλά ήταν πραγματικότητα, δυστυχώς. Μπροστά και πίσω από όλους αυτούς υπήρχαν περιπολικά της αστυνομίας και στο τέλος ακολουθούσε μια διμοιρία των ΜΑΤ, όπου όταν περνούσαν από το σπίτι μου τους ρώτησα γιατί δεν επεμβαίνουν εφ' όσον βλέπουν και ακούν τις απειλές. Μου απάντησαν ότι θα μας προστατέψουν όταν θα χρειαστεί!

Πριν καλά-καλά συνειδητοποιήσω τι έγινε άκουσα φωνές από κάποιους γείτονες και είδα τον όχλο να κινείται με άγριες διαθέσεις εναντίον τους. Τα ΜΑΤ επενέβησαν και οι άνθρωποι γλύτωσαν το λιντσάρισμα. Απίστευτα πράγματα σε μια μικρή προαστιακή γειτονιά της ευρύτερης περιοχής της πρωτεύουσας της Ελλάδας και όχι του Ισλαμαμπάντ!  Πραγματικά, αισθάνθηκα σαν να είμαστε το προσωπικό της αμερικανικής πρεσβείας στη Λιβύη! Ποτέ δεν θα το φανταζόμουν ότι κάτω από το σπίτι μου, το άσυλό μου, θα με απειλούσε ένας φανατικός ισλαμικός όχλος, γιατί έχω τη σημαία της πατρίδας μου στο μπαλκόνι και η ελληνική αστυνομία να είναι απλός παρατηρητής, περιμένοντας τα ακόμα χειρότερα για να δεήσει να με προστατέψει.

Σήμερα το πρωί πήγα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής για να καταγγείλω το συμβάν και μου είπαν ότι αν δεν κάνω μήνυση δεν μπορούν να κινηθούν, γιατί έχουν δεμένα τα χέρια τους από τους νόμους. Ποιοι είναι αυτοί οι νόμοι ρε παιδιά, θα τρελαθούμε εντελώς; Από τα χαράτσια και τις μειώσεις δεν μου περισσεύουν χρήματα για να ζήσω, από πού θα βρω να πληρώσω για να κάνω και μηνύσεις; Και ποιος θα με προστατέψει σε μια τέτοια περίπτωση, αν δηλαδή γίνω μεγαλύτερος στόχος σε μια μικρή γειτονιά γεμάτη φανατικούς ισλαμιστές πακιστανούς και κάθε είδους αγνώστων στοιχείων αφροασιάτες;

Από τις πληροφορίες που συνέλεξα από τους γείτονες, αφορμή αυτής της εξόρμησης είναι τα εξής:

Στη γειτονιά μας πολλοί από αυτούς τους αλλοδαπούς στοιβάζονται κατά δεκάδες σε παλιά σπίτια (στην αστυνομία μου είπαν ότι δεν μπορούν να μπουν για να το διαπιστώσουν χωρίς ένταλμα) υπάρχει ένα κρυφό τζαμί, λίγα σπίτια από το δικό μου και δεν το είχα αντιληφθεί μέχρι τώρα, όπου μαζεύεται μεγάλος αριθμός ισλαμιστών από όλη την περιοχή. Τα βράδια δεν κυκλοφορείς μόνος στο δρόμο, λόγω του φόβου που προκαλούν ομάδες από αυτούς. Είναι αξιοπερίεργο το ότι έχουν μια περίεργη κινητικότητα μετά τα μεσάνυχτα και βγαίνουν σαν τα σαλιγκάρια μετά τη βροχή, κάνοντάς σε να απορείς πού είναι κρυμμένοι την ημέρα! Μιλάμε για πολύ μεγάλο αριθμό ατόμων, τα οποία κινούνται αλλόκοτα τις νύχτες!

Μέσα στον Αύγουστο, όπου έλειπα, κάποιοι θερμόαιμοι πιτσιρικάδες, σχεδόν παιδιά, όχι χρυσαυγίτες ( έχουν πολλές φορές κυνηγήσει πιτσιρικάδες και έχουν ριχτεί σε πιτσιρίκες, και όχι μόνο, εδώ οι αλλοδαποί), πολύ κακώς έκαναν επιθέσεις εναντίον τους στη γειτονιά μας. Το ΚΚΕ μας πέταξε κάτω από τις πόρτες κάτι χαρτιά που καυτηρίαζαν τα συμβάντα, με μπόλικη σάλτσα βεβαίως, και προσπαθούσαν να ενοχοποιήσουν αρκετό κόσμο της περιοχής ως ρατσιστές και φασίστες. Στη συνέχεια, τη σκυτάλη πήραν η ΜΚΟ «Κίνηση ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή», η Δημοτική Κίνηση Αγ. Αναργύρων - Καματερού «Αλληλεγγύη» και η Πακιστανική (εθνική παρακαλώ) Κοινότητα Ελλάδας « Ενότητα». Αυτοί άλλωστε διοργάνωσαν και τα χθεσινό συλλαλητήριο- εξόρμηση ισλαμιστικών ταγμάτων εφόδου στη γειτονιά μας, όπως ανέφεραν οι μπροσούρες και οι αφίσες τους.

Ως εκ τούτων λοιπόν, θέτω τα εξής ερωτήματα προς τις ελληνικές Αρχές:

1. Εφ' όσον κάποιοι ισχυρίζονται ότι στη γειτονιά έλαβαν χώρα εγκληματικές πράξεις εις βάρος του οποιουδήποτε, γιατί δεν προχώρησαν στην εξιχνίασή τους, αφήνοντας στο έλεος των συκοφαντιών του ΚΚΕ, και του κάθε αναρχοαριστεριστή, αθώους πολίτες;
2. Mε ποιό δικαίωμα επιτρέπονται διαδηλώσεις σε ένα αφιονισμένο και ανεξέλεγκτο πλήθος λαθραίων αλλοδαπών μέσα σε μια γειτονιά και μάλιστα σε ώρα που έπαιζαν παιδιά στο συγκεκριμένο δρόμο;
3. Από πότε έγινα εγκληματίας, φασίστας, ρατσιστής που πρέπει να πεθάνει μόνο και μόνο γιατί έχω τη σημαία της Πατρίδας μου στο μπαλκόνι;
4. Από πότε απαγορεύτηκε να κυκλοφορώ στη γειτονιά μου μετά τη δύση του ήλιου;
5. Γιατί έχουν εξαφανιστεί τα αδέσποτα της γειτονιάς, ενώ ταυτόχρονα έχουν σκοτωθεί με καμάκι μεγαλόσωμοι σκύλοι μέσα σε αυλές από αλλοδαπούς, που στη συνέχεια τους πήραν για μαγείρεμα;
6. Γιατί οι ελληνόφωνοι (ευαίσθητοι μόνο για τους λαθροεποίκους), αριστερίζοντες, με μπροστάρη το ΚΚΕ, στοχοποιούν μια ολόκληρη γειτονιά και δεν αφήνουν την ελληνική αστυνομία και δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της;
7. Τι θα πουν όλοι αυτοί που οργάνωσαν το χθεσινό αίσχος αν οι αφιονισμένοι ισλαμοφασίστες αρχίσουν σε μια αναμπουμπούλα (που είναι πολύ πιθανόν να γίνει βάσει της λογικής ροής των πραγμάτων ) να σφάζουν δικαίους και αδίκους μέσα σε μια απροστάτευτη συκοφαντημένη απ' αυτούς, ως φασιστική και ρατσιστική, γειτονιά;
8. Μήπως, ορμώμενοι και χρυσοπληρωμένοι από διάφορα κέντρα κα παράκεντρα, καλλιεργούν συνθήκες εμφυλίου πολέμου και αδελφοκτόνου αιματοχυσίας;

Πάντως, ως προς το τελευταίο (ρητορικό) ερώτημα θα πρέπει να λάβουν υπ' όψη τους πως εμφύλιος δεν θα γίνει. Οι λαθρολάγνοι είναι πολύ ισχνή μειοψηφία και οι πολίτες που ψηφίζουν αριστερά, στη συντριπτική τους πλειοψηφία δεν θα βάψουν τα χέρια τους με ελληνικό αδελφικό αίμα για χάρη των στιφών που μεταφέρονται προς εποικισμό της Πατρίδας μας.

Ένας άδικα στοχοποιημένος ως φασίστας και ρατσιστής Έλληνας πολίτης.
Το ζήτημα της αποτελεσματικότητας της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ) στη συλλογή πληροφοριών εξωτερικού φέρνει στο προσκήνιο δημοσίευμα του περιοδικού Ελληνική Άμυνα & Τεχνολογία, προτείνοντας την κατάργηση του υφιστάμενου μοντέλου της ενιαίας υπηρεσίας και τη συγκρότηση μιας Στρατιωτικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΣΥΠ).
Ως έναυσμα για την ανάληψη των αρμοδιοτήτων συλλογής πληροφοριών εξωτερικού από τις Ένοπλες Δυνάμεις αναφέρονται μεταξύ άλλων η αυξανόμενη ενασχόληση της ΕΥΠ με τα ζητήματα ασφαλείας-αντιτρομοκρατίας, ο δυσανάλογος αριθμός μεταξύ αναλυτών και επιχειρησιακών στελεχών καθώς και εγγενή προβλήματα που επιβαρύνονται από την ευρύτερη λειτουργία του Δημοσίου (συνδικαλισμός, κομματικές παρεμβάσεις, αναξιοκρατία, διαφθορά).
Οι Ένοπλες Δυνάμεις, έχοντας στην κατοχή τους το σύνολο των τεχνικών μέσων συλλογής πληροφοριών, θα μπορούσαν να εντάξουν στην ΣΥΠ το τμήμα του μόνιμου πολιτικού προσωπικού της ΕΥΠ που απασχολείται με τη συλλογή πληροφοριών εξωτερικού, εξασφαλίζοντας παράλληλα τον τερματισμό των αποσπάσεων που συνεπάγονται απώλεια της αποκτηθείσας εμπειρίας.


Παρόμοιες προτάσεις έχουν κατατεθεί και παλαιότερα [1], ωστόσο όπως είχε επισημάνει ο τέως διοικητής της ΕΥΠ Π. Αποστολίδης σε κείμενό του, ουδέποτε υπήρξε πολιτική συζήτηση για το είδος της Υπηρεσίας που χρειάζεται η χώρα με αποτέλεσμα η ευθύνη για τη συλλογή πληροφοριών εξωτερικού (πολιτικών και στρατιωτικών) και εσωτερικού (αντιτρομοκρατίας και αντικατασκοπείας), για την ασφάλεια τηλεπικοινωνιών εσωτερικού και την υποκλοπή τηλεπικοινωνιών εξωτερικού να είναι τόσο ευρεία, ώστε να είναι αδύνατη η ικανοποιητική ανταπόκριση της ΕΥΠ. [2]

Το ζήτημα της αποτελεσματικής συλλογής πληροφοριών εξωτερικού ασφαλώς και θα πρέπει να απασχολήσει τους αρμοδίους, ιδιαίτερα καθώς α) εντείνεται η στρατιωτική απειλή από την Τουρκία και β) εξελίσσεται η γεωπολιτική αναμόρφωση της Μέσης Ανατολής που αναπόφευκτα θα οδηγήσει στην όξυνση των προβλήματων ασφαλείας στο εσωτερικό (λαθρομετανάστευση, τρομοκρατία, οργανωμένο έγκλημα).

Συλλογή Πληροφοριών

Η συλλογή πληροφοριών αποσκοπεί στην έγκαιρη και ακριβή ανίχνευση των σχεδίων, των δυνατοτήτων και των προθέσεων του αντιπάλου. Στο σημερινό παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον με την έκρηξη των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών, ο συντριπτικός όγκος των πληροφοριών συλλέγεται από ανοικτές πηγές (Open Source Intelligence: OSINT) όπως τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και το Διαδίκτυο. Παραδοσιακά, μεγάλο τμήμα της συλλογής πληροφοριών προέρχεται από ανθρώπινες πηγές (Ηuman Intelligence: HUMINT) αλλά και από τη χρήση εξειδικευμένων τεχνικών μέσων που επιτρέπουν την υποκλοπή σημάτων (Signals Intelligence: SIGINT) για την παρακολούθηση των τηλεπικοινωνιών (Communication Intelligence: COMINT) ή των ηλεκτρονικών εκπομπών (Electronic Intelligence: ELINT) ή συνδυασμού τους. Ξεχωριστή θέση στη συλλογή πληροφοριών δια τεχνικών μέσων έχει η φωτογράφιση, κυρίως από δορυφόρους (Imagenery Intelligence: ΙΜINT). Σε αντίθεση με τις ανθρώπινες πηγές, οι τεχνικές δεν ενέχουν κίνδυνο εντοπισμού τους καθώς χρησιμοποιούνται από απόσταση, ωστόσο οι HUMINT υπερέχουν καθώς μπορούν να μεταφέρουν πληροφορίες που είναι αδύνατο να συλλεγούν από μηχανήματα. Η ανάπτυξη δικτύων συλλογής πληροφοριών στο εσωτερικό του εχθρικού κράτους συγκαταλέγεται στις πλέον απαιτητικές αποστολές μιας υπηρεσίας πληροφοριών.

Μοντέλα Υπηρεσιών

Οι υπηρεσίες πληροφοριών διακρίνονται σε εσωτερικές υπηρεσίες ασφαλείας – αντικατασκοπίας και υπηρεσίες πληροφοριών εξωτερικού. Στην Ευρώπη των εθνικών κρατών, οι εσωτερικές υπηρεσίες ασφαλείας – αντικατασκοπείας προηγούνται χρονικά των εξωτερικών υπηρεσιών πληροφοριών. Αντικείμενο των υπηρεσιών ασφαλείας είναι η υπεράσπιση του κράτους και η προάσπιση του Συντάγματος από εσωτερικές και εξωτερικές απειλές που εκδηλώνονται εντός της επικράτειας. Υπηρεσίες πληροφοριών εξωτερικού διατηρούν σήμερα κράτη που διατηρούν συμφέροντα σε παγκόσμιο επίπεδο ή αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα ασφαλείας (ΗΠΑ, Μ. Βρετανία, Ρωσία, Ισραήλ). Η χωριστή ύπαρξή τους σε μικρά κράτη δικαιολογείται μόνο αν δέχονται εξωτερικές απειλές. Γι΄αυτό και στην Ευρώπη, η πλειοψηφία των μικρών κρατών, διαθέτουν μόνο υπηρεσία ασφαλείας και αναθέτουν την κάλυψη πληροφοριών εξωτερικού στη στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών. Η ύπαρξη διαφορετικών υπηρεσιών πληροφοριών δημιουργεί προκλήσεις σε ζητήματα όπως η υπαγωγή, η επικαλύψη αρμοδιοτήτων, ο έλεγχος και ο κύκλος πληροφοριών.

Σχέσεις ΕΥΠ και ΔΔΣΠ/ΓΕΕΘΑ

Η ΕΥΠ συνεργάζεται και ενημερώνει τη Διακλαδική Διεύθυνση Στρατιωτικών Πληροφοριών (ΔΔΣΠ) του ΓΕΕΘΑ για θέματα της αρμοδιότητας των Ενόπλων Δυνάμεων. Για την λειτουργία της ΕΥΠ εγγράφονται κατ΄έτος στον κρατικό προϋπολογισμό οι αναγκαίες πιστώσεις σε ειδικό φορέα του ΥπΕΘΑ. Στο σημείο αυτό αξίζει να επισημανθεί η εύστοχη παρατήρηση του πρέσβη Π. Αποστολίδη πως δε νοείται Υπηρεσία Πληροφοριών με πάνω από 90% του προϋπολογισμού του σε πάγιες δαπάνες. Ένα μέρος του προσωπικού της ΕΥΠ αποτελείται από εν ενεργεία αξιωματικούς και υπαξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων με μέσο χρόνο απόσπασης 3-5 χρόνια. Αυτό όμως πρακτικά σημαίνει ότι η εμπειρία που αποκτάται, χάνεται όταν το στέλεχος επιστρέψει στη Μονάδα του.

Σε γενικές γραμμές, οι ανάγκες συλλογής πληροφοριών στρατιωτικού ενδιαφέροντος καλύπτονται από τη ΔΔΣΠ μέσω των επίγειων και εναέριων μέσων υποκλοπών και αναγνώρισης των ΕΔ, δικτύων πληροφοριών του ΝΑΤΟ, των ΑΚΑΜ στις πρεσβείες του εξωτερικού και προγραμμάτων διεθνούς συνεργασίας, όπως oι δορυφόροι υψηλής ανάλυσης HELIOS.

Προτάσεις για τη βελτίωση της υφιστάμενης κατάστασης

Η δυσμενής δημοσιονομική κατάσταση δεν πρέπει σε καμμία περίπτωση να επηρεάσει την ικανότητα συλλογής πληροφοριών εντός και εκτός Ελλάδας. Στο πλαίσιο αυτό προτείνεται:

- Η αξιολόγηση του προσωπικού της ΕΥΠ και η απομάκρυνση όσων κρίνονται ανεπαρκείς στα καθήκοντά τους.
- Η αξιοποίηση κονδυλίων ΕΣΠΑ της ΕΛ.ΑΣ για την αναβάθμιση της υλικοτεχνικής υποδομής της ΕΥΠ.
- Η νομοθετική ρύθμιση για την απαγόρευση του συνδικαλισμού των υπαλλήλων της ΕΥΠ.
- Η εμβάθυνση της συνεργασίας με ξένες υπηρεσίες στην ανταλλαγή πληροφοριών, επικαιροποίηση εγχειριδίων κλπ.
- Η επέκταση των Σχολείων Πληροφοριών/Αντιπληροφοριών και Σχολείων Ξένων Γλωσσών στα στελέχη των ΕΔ.
- H επαύξηση των ικανοτήτων συλλογής Πληροφοριών, Επιτήρησης και Αναγνώρισης (ISR) των ΕΔ.


Παραπομπές:

[1] Ιωάννης Μάζης: Πρόταση για μετεξέλιξη της ΔΔΣΠ σε Υπηρεσία Πληροφοριών Στρατού, Υπηρεσιακό Υπόμνημα Νο11, Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων, 2004.

[2] Παύλος Αποστολίδης: Οι Υπηρεσίες Πληροφοριών στο Εθνικό Σύστημα Ασφάλειας: Η Περίπτωση της ΕΥΠ, Έκδοση ΕΛΙΑΜΕΠ, Ειδικές Μελέτες Νο.7, 2007.
/