Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

14 Σεπ 2012


Από τον “ειδικό” Επτάγονο

Μπορεί να ακούγεται ως αστείο αλλά δεν είναι. Mάλιστα μπορεί να μιλάμε για θερμοπυρηνικό πόλεμο που θα ξεκινήσει από τον Οκτώβριο!

Έχει ανοίξει μία παγκόσμια ατζέντα από τους γνωστούς άγνωστους εκπαιδευόμενους μάγους που περιλαμβάνει έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο με χρήση και θερμοπυρηνικών όπλων.

Έχει αποφασιστεί και ουσιαστικά ξεκινήσει το τελευταίο στάδιο των πολέμων των σταυροφοριών. Οι Δυτικοί με πρωταρχηγούς την φάρα της γενιάς του Δαβίδ και την ελίτ της Ιερουσαλήμ (που σήμερα κατοικοεδρεύουν στις Η.Π.Α.) έχουν περάσει στην ολοκλήρωση του σχεδίου. Το σχέδιο έχει ξεκινήσει επίσημα πριν από διακόσια έτη. (Ουσιαστικά όμως άρχισε από τους Σταυροφορικούς πολέμους για την ανάκτηση των εδαφών του Ισραήλ και της Ιερουσαλήμ). Ξεκίνησε λοιπόν επίσημα με απελευθερωτικά κινήματα στα 1800 με 1830 ενάντια στην Οθωμανική τότε αυτοκρατορία. Σε αυτό το πλαίσιο επαναστάτησε και η Ελλάδα με στήριξη των δυτικών συμμάχων.

Με την διεξαγωγή του πρώτου παγκοσμίου πολέμου καθώς και των Βαλκανικών, οι Οθωμανοί εκδιώχτηκαν επιτυχώς από την Ευρώπη. Πρέπει να γνωρίζετε πως το τελικό σχέδιο είναι η απελευθέρωση της Ιερουσαλήμ από τους Άραβες, (όπως και ήδη έγινε και ο πλήρης έλεγχος της γίνεται σήμερα από την γενιά του Δαβίδ (Ροκφέλερ-Ροθτσάϊλντ- Κίσινγκερ – Αγγλική βασιλική οικογένεια) που είναι απ’ευθείας απόγονοι του Σολωμόντα).

Δεν έχει να κάνει με Ιουδαίους ή Χριστιανούς ή με Άραβες-μουσουλμάνους. Έχει να κάνει καθαρά με μια πολύ συγκεκριμμένη φάρα με καταγωγή από τον Σολομώντα και με θρησκευτικές πεποιθήσεις που ανήκουν σε πολύ παλαιότερες εποχές όπου λατρεύονταν η φύση, η Θεά και η γονιμότητα. Μιλάμε για την λατρεία της Αφροδίτης-Αστάρτης-Γαίας-Άρτεμης-Κυβέλης-Αστεράθ-Λίλιθ κτλ. Οι ΗΠΑ μάλιστα σήμερα την λατρεύουν με το κολοσιαίων διαστάσεων άγαλμα της Ελευθερίας και με την Αστερόϊσα (την εθνική τους σημαία). Μάλιστα το ίδιο το σύμβολο της Αφροδίτης είναι ο πεντάκτινος Αστήρ αλλά και τα δύο τρίγωνα τοποθετημένα το ένα μέσα στο άλλο (βλέπε σημαία του σύγχρονου κράτους του Ισραήλ).

Η σημερινή λατρεία αυτής της θεάς στον χριστιανικό κόσμο καλύπτεται με την λατρεία της Μαρίας της Μαγδαλινής και τις γραφές των μη κανονικών βιβλίων της Αγίας Γραφής. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα θρησκευτικό σύστημα που επιβιώνει για χιλιάδες χρόνια μέσα από μυστικούς συμβολισμούς και χρησιμοποιώντας ως μέσο τις σύγχρονες θρησκείες. Τελικός σκοπός αυτής της θρησκευτικής και πολιτικής ομάδας είναι η κατάκτηση της Ιερουσαλήμ και το χτίσιμο του τρίτου νέου ναού του Σολομώντα.

Η κατάκτηση του Ισραήλ έχει ήδη επιτευχθεί. Αλλά το χτίσιμο του ναού όχι. Εμπόδιο είναι οι μουσουλμάνοι οι οποίοι πρέπει να καμφθούν πλήρως έτσι ώστε να μπορέσουν να καταστρέψουν το μουσουλμανικό τέμενος πάνω στον ναό του Σολομώντα και μετά να χτιστεί ο νέος ναός. Επίσης πρέπει να καταστραφεί οποιαδήποτε άλλη θρησκεία και να επιβληθεί η νέα (δηλαδή παλιά) θρησκεία και λατρεία της φωτεινής θεάς.

Το Ισραήλ απελευθερώθηκε με το πρόσχημα του επίσης στημένου δευτέρου παγκοσμίου πολέμου. Ο πόλεμος αυτός ήταν το αποτέλεσμα της μεγάλης παγκόσμιας οικονομικής κρίσης της δεκαετίας του ’30. Κρίση επίσης στημένη όπως και η σημερινή.

Στα σημερινά χρόνια έχει ήδη ξεκινήσει ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος. Επίσημα άρχισε τον Σεπτέμβριο του 2001 με τους δίδυμους πύργους και εν συνεχεία με τις επεμβάσεις σε Αφγανιστάν – Ιράκ.

Μετέπειτα στήθηκε μία νέα παγκόσμια οικονομική κρίση για να προκαλέσει μεγαλύτερη κλιμάκωση των γεγονότων. Παράλληλα προκλήθηκε η λεγόμενη αλυσιδωτή Αραβική άνοιξη εκτοπίζοντας τα παλιά καθεστώτα και εγκαθιδρύοντας νέα καθεστώτα απόλυτα ελεγχόμενα από τους Δυτικούς και την φατρία του Δαβίδ. Ενημερωτικά το σύμβολο του οίκου του Δαβίδ είναι και πάλι αυτό το ίδιο το σύμβολο της Θεάς δηλαδή η σύγχρονη σημαία του Ισραήλ.

Συνεχίζοντας, η Αραβική άνοιξη πρόκειται να τελειώσει στην Συρία αλλά όχι με ειρηνικό τρόπο.
Θα προκληθεί πόλεμος μεταξύ Δυτικών (ΗΠΑ – Αυστραλία – Νέα Ζηλανδία – Καναδάς – Ευρώπη) από την μία πλευρά και Ρωσίας-Ιράν-Κίνας-Βόρειας Κορέας από την άλλη. Τα χαρτιά ήδη άνοιξαν. Η Τουρκία θα πάρει το μέρος των Δυτικών. Γιαυτό κλιμακώνει τις σχέσεις της με την Συρία. Η δε Συρία προστατεύται από τον άξονα της Ρωσίας. Η Ρωσία επίσης όμως ελέγχεται από την γενιά του Δαβίδ και απλά εξυπηρετεί τους στόχους αυτής της παγκόσμιας αδελφότητας.

Όταν λοιπόν η Τουρκία επιτεθεί στην Συρία (μόνη ή με την υποστήριξη του ΝΑΤΟ) τότε η Ρωσία θα επιτεθεί στην Τουρκία από τον Βορά. Πιθανότατα θα καταλάβει την Κωνσταντινούπολη για τον έλεγχο των στενών του Βοσπόρου.

Παράλληλα το ΝΑΤΟ θα επιτεθεί και στο Ιράν για να αποτρέψει δήθεν πυραυλικά χτυπήματα του Ιράν στο Ισραήλ αλλά και αλλού. Τότε θα ξεκινήσει ο Ρωσο-Ιρανο-Κινεζικός άξονας να επιτίθεται στο ΝΑΤΟ. Αρχικά οι μάχες θα γίνουν με συμβατικά όπλα αλλά τελικά θα χρησιμοποιηθούν και θερμοπυρηνικά.

Όλα αυτά φαίνεται να πιέζουν η Αδελφότητα να συμβούν με αρχή από το φθνινόπωρο του 2012. Πιθανότατα στις αρχές Οκτωβρίου.

Εδώ και πέντε χρόνια έχουν ήδη διαμορφωθεί καταφύγια σε όλο τον πλανήτη πλήρως εξοπλισμένα για να προστατέψουν ένα “επιλεγμένο”-”επίλεκτο” κομάτι του παγκόσμιου πλυθυσμού. Θα είναι ένα κομάτι πλήρως υποταγμένο στην θέληση της Αδελφότητας και της Νέας Τάξης Πραγμάτων (Novus Ordo Seculorum – ) όπως λέει και στο Αμερικανικό δολάριο. Μετά από την διεξαγωγή του Τρίτου παγκόσμιου πολέμου το οφελιμικό αποτέλεσμα για την αδελφότητα θα είναι πολλαπλό και τελικό – ( τελική λύση !).

Θα έχουν επιτύχει την μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού και την επικράτηση μόνο των φιλικά προσκείμενων σε αυτούς. Θα έχουν εξολοθρευτεί όλες οι υπόλοιπες μεγάλες θρησκείες (Χριστιανική – Ιουδαϊκή – Μουσουλμανική κτλ).

Θα επιβληθεί αναγκαστική παγκόσμια κυβέρνηση με έναν μη δημοκρατικά επιλεγμένο παγκόσμιο ηγέτη.

Επίσης θα καθιερωθεί η νέα (δηλαδή η παλιά) παγκόσμια θρησκεία. Στην νέα αυτή τάξη πραγμάτων το σύστημα διακυβέρνησης δεν θα είναι πλέον δημοκρατικό αλλά Φαραωνικό-πυραμιδωτό με την Αδελφότητα στην κορυφή της πυραμίδας ως νέοι Ηγέτες-Ιερείς-Πολεμιστές. (όπως στα χρόνια της Αρχαίας Αιγύπτου).

Η βάση της Πυραμίδας θα αποτελείται από τις υποταγμένες μάζες οι οποίες δεν θα θέλουν να ακούνε για δημοκρατία και οικονομικές κρίσεις (όντας εξαντλημένες από τους πολέμους των προηγούμενων ετών). Έτσι θα πιστέψουν πως αιτία όλων των δεινών ήταν η Δημοκρατία και γιαυτό με την θέλησή τους θα υποταχθούν στο νέο συγκεντρωτικό φασιστικό σύστημα διακυβέρνησης. (Αυτό ήδη αρχίζει να συμβαίνει σήμερα και στην χώρα μας με την άνοδο ολοκληρωτικών φασιστικών πολιτικών χώρων όπως αυτός της Χρυσής Αυγής.) Οι νέοι παγκόσμιοι πολίτες θα είναι σημαδεμένοι (όπως οι αγελάδες) με τσιπάκια ταυτοποίησης πολίτη φυτεμένα στο σώμα τους. Ενημερωτικά ο Ομπάμα έχει ήδη περάσει νόμο για την υποχρεωτική εμφύτευση αυτών των τσιπς σε όλους τους Αμερικανούς πολίτες μέσα στο 2013.

Η τροφή του πληθυσμού θα είναι πλήρως ελεγχόμενη με τεχνιτές κρεατομάζες (έχει ήδη γίνει) και με λαχανικά μειωμένης θρεπτικής αξίας και αποκλειστικής παραγωγής – τυποποίησης από ορισμένες εταιρείες (επίσης ήδη έχει γίνει). Τα εμβόλια και η χορήγηση αγνώστων ουσιών-φαρμάκων θα είναι υποχρεωτική για την δήθεν καλή διατήρηση της υγείας των πολιτών.

Στην νέα αυτή τάξη πραγμάτων θα υπάρχει μόνο μία ισχυρή Ελίτ που θα απολαμβάνει την ελευθερία της και από την άλλη θα υπάρχει η μάζα των ανθρώπων που θα ομοιάζουν περισσότερο με ζόμπι – δούλους παρά ανθρώπους.

Το σχέδιο λοιπόν είναι αυτό. Όσοι δεν το πιστεύουν είναι απλά πολύ αθώοι. Αυτοί που είναι ήδη μέσα στις λέσχες αυτής της Αδελφότητας το γνωρίζουν πολύ καλά. Δεν γνωρίζουμε αν τελικά θα πετύχει τώρα ή αργότερα. Ελπίζουμε απλά να μην πετύχει ποτέ. Ένα είναι σίγουρο. Όσο υπάρχεια αυτή η φατρία, τόσο θα κινδυνεύει η παγκόσμια κοινότητα είτε τώρα είτε μετά από πολλά χρόνια. Πρέπει να είμαστε σε συνεχή εγρήγορση και να ετοιμαστούμε για προσωπικές θυσίες στο όνομα της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας.

Εμείς οι Έλληνες το γνωρίζουμε αυτό καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο λαό..

Εν μέσω πολιτικής κρίσης, η είδηση της δημιουργίας επιτροπής που θα μοιράσει δικαιώματα έρευνας για υδρογονάνθρακες πέρασε κάτω από τα ραντάρ.

Πριν από περίπου δύο χρόνια, η κυβέρνηση, μέσω του Αντιπροέδρου από το βήμα της Βουλής των Ελλήνων, ενημέρωνε τον Ελληνικό λαό ότι δεν υπάρχουν επιβεβαιωμένα ευμεγέθη αξιοποιήσιμα αποθέματα. Κάποιους μήνες μετά εισήγαγε αβεβαιότητα.
Ο αρμόδιος υφυπουργός ΠΕΚΑ ανέφερε ότι στο απώτερο μέλλον ίσως υπάρξει η πιθανότητα να μπορέσουμε να καλύψουμε το 1/3 των αναγκών μας από το σύνολο των αποθεμάτων που ελπίζουμε να αξιοποιήσουμε.
Πριν από ένα χρόνο, είπε ότι εκτιμούμε την ύπαρξη 3 Πρίνων μόνο από δύο οικόπεδα στο Ιόνιο.
Τυχαίο; Δε νομίζω.

Με αδιανόητα μεγάλη καθυστέρηση, η κυβέρνηση ανήρτησε στις 21/12/2010 το σχέδιο νόμου ‘Σύσταση Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων Α.Ε.’ (εφεξής ‘ΕΔΕΥ’). Αξιοπρεπέστερο από όσα σχέδια νόμου έχουν αναρτηθεί για δημόσια διαβούλευση μεν, εντελώς έωλο και εσκεμμένα εκτός λειτουργικής πληρότητας για το συγκεκριμένο ζήτημα δε. Το πλήθος των σχολίων που υποβλήθηκαν δεν θα παίξουν κάποιον ρόλο, μιας και ποτέ δεν έχει τροποποιηθεί ουσιαστικά κάποιο σχέδιο νόμου βάσει της δημόσιας διαβούλευσης: είναι μια τυπική διαδικασία που ρίχνει στάχτη στα μάτια των τυπολατρών εντός και εκτός χώρας, πράγμα το οποίο είναι πλέον κοινός τόπος.

Τι είχε μεσολαβήσει όλο αυτό το διάστημα;
Υπόγειες συζητήσεις των αρμοδίων με διεθνείς συμβουλευτικές εταιρίες, οι οποίες προφανώς εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα, και φανερές κινήσεις της Τουρκίας για την εκμετάλλευση οικοπέδων εντός των Ελληνικών και Κυπριακών ΑΟΖ.

Αφήνοντας το κρίσιμο ζήτημα της οριοθέτησης της Ελληνικής ΑΟΖ εκτός της παρούσας συζήτησης, αξίζει να επικεντρωθούμε στο σημείο ισορροπίας που προκύπτει ως αποτέλεσμα των Ελληνικών πράξεων και παραλείψεων.

Οι αποφάσεις της κυβέρνησης επί των προς υλοποίηση ενεργειών είναι, σύμφωνα με τις επίσημες-ανεπίσημες διαρροές, συγκλίνουσες στη δημοπράτηση οικοπέδων κατόπιν της ολοκλήρωσης των διαδικασιών ερευνών από αλλοδαπές εταιρίες μέσω του γνωστού συστήματος χρηματοδότησης συλλογής πληροφοριών.

Η τραγελαφική αυτή προσέγγιση αποδεικνύει έκδηλα τα εξής:

1. Οι αποφάσεις που επιθυμεί να υλοποιήσει δεν επηρεάζονται ούτε από κάποια γνωμοδότηση της ΕΔΕΥ ούτε από κάποια άλλης μορφής εγχώρια ειδική γνώμη: οι αλλοδαποί σύμβουλοι έχουν οριοθετήσει τον ζωτικό χώρο των αποφάσεων για την αξιοποίηση της περιουσίας του Ελληνικού κράτους κατά το δικό τους δοκούν.

2. Χωρίς την ύπαρξη και αποτελεσματική λειτουργία οιουδήποτε αξιόπιστου συστήματος διασφάλισης των παραγομένων πληροφοριών εθνικής σημασίας, η κυβέρνηση θεωρεί ότι ένα συμβατικό κείμενο δύναται να προασπίσει per se το εθνικό συμφέρον. Για τη βέλτιστη αξιοποίηση των εν λόγω πληροφοριών, καλύτερα ας μη συζητήσουμε: το πάσης μορφής νεφέλωμα που ενίοτε "προκύπτει", είτε με τον μανδύα κάποιου ειδήμονα-"παπαγάλου" είτε ως "ειδικού χειρισμού" από άτομα που αποδεικνύονται "ειδικών ικανοτήτων", εξασφαλίζει την αδυναμία απόδειξης της θλιβερά φτωχής, ακόμα και για χομπίστα ερασιτέχνη, αντιμετώπισης.

3. Η ΕΔΕΥ περιορίζεται σε έναν ρόλο γραφειοκρατικού διεκπεραιωτή από αχυρανθρώπους – στην πιο αθώα περίπτωση, πολιτικών. Λαμβάνοντας δε υπ’όψιν ότι το μέρισμα του κράτους υπολογίζεται επί των εσόδων κατόπιν της αφαίρεσης των εξόδων έρευνας και εξόρυξης κατ’ εκτίμηση των αλλοδαπών εταιριών, τα πράγματα είναι σαφές ότι γίνονται εθνικά επιζήμια.

4. Οι αποφάσεις για την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων θα δεσμεύσουν οικονομικά και γεωπολιτικά την Ελλάδα για πολλές γενιές, συνεπώς οιαδήποτε λανθασμένη απόφαση ή καθυστέρηση στη λήψη ορθής απόφασης θα έχει τρομακτικές συνέπειες για την υπεράσπιση των πολιτικών, οικονομικών και άλλων συμφερόντων της χώρας.

5. Η εξωθεσμική προετοιμασία και υλοποίηση πολιτικών αποτρέπει τη δημιουργία εθνικής ενεργειακής στρατηγικής, η οποία είναι υποσύνολο της γενικότερης εθνικής στρατηγικής.

6. Η υλοποίηση στρατηγικών έργων απαιτεί ειδική σχετική γνώση, όχι υποκατάστασή της με σύστημα κατάτμησης και ένα μάτσο από άσχετα με το συγκεκριμένο αντικείμενο πτυχία. Η πατρίδα έχει ανάγκη από εθνικά επικερδή αποτελέσματα, όχι από εύσχημες δικαιολογίες για την κάλυψη προδιαγεγραμμένης αποτυχίας μέσω χτισίματος άλλοθι.

Η επιτυχία των επιλογών της κυβέρνησης, οι οποίες προέκυψαν κατόπιν παρασκηνιακών διαβουλεύσεων με αλλοδαπούς που προφανώς λειτουργούν υπέρ της προάσπισης των δικών τους συμφερόντων, είναι πλέον γνωστή: μια ματιά στα αποτελέσματα της εφαρμογής του Μνημονίου είναι αρκετή. Ανεξαρτήτως των όποιων προθέσεων, έχει αποδειχθεί ότι δεν είναι αρκετές για να εξασφαλίσουν ένα ελάχιστο επίπεδο προάσπισης του Δημοσίου Συμφέροντος μέσω απτών, μετρήσιμων πράξεων.

Ο πιο εύκολος τρόπος για να αποφύγει κανείς να σκεφτεί είναι να κάνει κάτι μηχανικό άνευ ουσίας, να απορροφηθεί από τα γεγονότα. Ο πιο εύπεπτος τρόπος για να καλυφθεί η ανικανότητα στρατηγικής σκέψης και η αδυναμία τεχνοκρατικής στήριξης επιλογών εθνικής σημασίας, ο πιο βολικός τρόπος για την εξυπηρέτηση σκοτεινών διαδρόμων, είναι ο επικοινωνιακός βομβαρδισμός. Τα κενά δοχεία ηχούν περισσότερο.

Πολύ συχνά δε γίνεται η επίκληση της αναγκαιότητας λήψης άμεσης απόφασης λόγω "ειδικών συνθηκών", μια εκ των οποίων θα μπορούσε να είναι η παροχή δικαιώματος ερευνών εντός της Ελληνικής ΑΟΖ από την Τουρκία σε εταιρία τρίτων συμφερόντων.
Η υπεράσπιση της Ελληνικής ΑΟΖ θα προκαλέσει πόλεμο.
Αλλά αυτό δεν θα είναι πόλεμος.
Αυτό θα είναι ντροπή.


Ministre plénipotentiaire

Διαβάστε επίσης: Μετατρέπουν την Ελλάδα σε failed state και παραδίδουν τα πάντα

Η νέα αυτή στρατηγική φαίνεται να επικεντρώνεται σε αυτό το οποίο στο σύγχρονο ψυχολογικό πόλεμο αποκαλείται «ο αγώνας για την καρδιά και το μυαλό» του αντιπάλου...

Γράφει ο Μακεδών
14/09/2012

Μ’ αυτόν τον τίτλο ο συγγραφέας κ. Μάνος Ηλιάδης (που μας έδωσε το αποκαλυπτικό βιβλίο του «Η μυστική δράση των Τούρκων στην Ελλάδα και η σύγχρονη ΜΙΤ»), έγραψε ένα ενδιαφέρον άρθρο στο περιοδικό «Επίκαιρα», αναλύοντας την τουρκική απειλή, όχι από την όψη της στρατιωτικής δράσης, αλλά με τις πολλές άλλες εκφάνσεις της.

Αυτή η απειλή, όπως αποδεικνύεται από πλήθος στοιχείων, παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια μια διαφοροποίηση, με την παράλληλη εφαρμογή της στρατηγικής της απειλής χρήσης βίας εναντίον της χώρας μας και της στρατηγικής της ήπιας ισχύος. Όπως τεκμηριώνεται στο παραπάνω βιβλίο, κεντρικά στοιχεία της νέας στρατηγικής, η οποία επεκτάθη τα τελευταία λίγα χρόνια και προσλαμβάνει ιδιαίτερη δυναμική μετά την είσοδο της Ελλάδας στην παρούσα κρίση, είναι η πολιτιστική διείσδυση, η οικονομική διείσδυση και η θρησκευτική διείσδυση.

Τον τελευταίο καιρό, η νέα αυτή στρατηγική φαίνεται να επικεντρώνεται σε αυτό το οποίο στο σύγχρονο ψυχολογικό πόλεμο αποκαλείται «ο αγώνας για την καρδιά και το μυαλό» του αντιπάλου, η υπονόμευση, δηλαδή, της θέλησης του αντιπάλου να αντισταθεί και ο επηρεασμός του θυμικού του κατά τρόπο φιλικά διακείμενο προς τον ασκούντα τη στρατηγική διείσδυσης και κυριαρχίας επί του αντιπάλου του χωρίς πόλεμο.

Σύμφωνα με τον αποστάτη της ΚGB κ. Yuri Besmenov -εκ των πλέον εμπείρων στελεχών της εν λόγω σοβιετικής υπηρεσίας, που έδινε διαλέξεις στις ΗΠΑ για θέματα πλύσης εγκεφάλου και προπαγάνδας-, το πρώτο στάδιο προς την κατεύθυνση αυτή είναι αυτό της ηθικής αποδόμησης και των παραδοσιακών αξιών του αντιπάλου (demoralization), που διαρκεί 15-20 χρόνια. Όσος δηλαδή, είναι ο χρόνος που απαιτείται για τη διαμόρφωση μιας γενιάς με την Παιδεία μέσω της έκθεσής του στην εχθρική ή κατευθυνόμενη ξένη «ιδεολογία».

Το φαινόμενο αυτό υλοποιείται κυρίως με τον προσεταιρισμό ακαδημαϊκών, με σκοπό τον επηρεασμό της διδασκαλίας τους κατά τρόπο πρόσφορο για τους σκοπούς του ασκούντος την εν λόγω πολιτική. Να θυμίσουμε απρενθετικά, ότι ο αείμνηστος καθηγητής Νεοκλής Σαρρής, μακράν ο καλύτερος και βαθύτερος γνώστης της Τουρκίας, έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου για την απειλή άλωσης των ελληνικών πανεπιστημίων και ιδίως των εδρών Ιστορίας ήδη από τη δεκαετία του ΄90.

Η ελληνοτουρκική επιτροπή για την άμβλυνση των ιστορικών αναφορών στα βιβλία της Ιστορίας (βλέπε την κατάπτυστη διατύπωση περί «συνωστισμού» στην προκυμαία της Σμύρνης) ήταν μία ακόμη διάσταση της προσπάθειας ελέγχου της Παιδείας. Στο ίδιο πλαίσιο τοποθετείται και η προ ολίγων ημερών έντονη διαμαρτυρία της διαβόητης Συμβουλευτικής Επιτροπής της Μειονότητας και του βουλευτή Χατζηοσμάν όταν έγινε γνωστή η επανόρθωση της ασχήμιας του βιβλίου Ιστορίας της Έκτης Δημοτικού.

Αλλά, προσπάθεια καταβάλλεται για προσέγγιση έγκυρων Ελλήνων δημοσιογράφων-διαμορφωτών γνώμης. Πρόκειται για μια έμμεση προσπάθεια επηρεασμού των απόψεών τους μέσω προσκλήσεων σε συνεντεύξεις, ποντάροντας ότι λόγω «συναδελφικότητας», ευγένειας και κατάλληλης συμπεριφοράς και ερωτήσεων, οι Έλληνες δημοσιογράφοι θα «στρογγυλέψουν» τις θέσεις τους.

Σημειώνεται ότι προ καιρού επισημάνθηκε από τις ελληνικές υπηρεσίες προσπάθεια εξαγοράς ελληνικού τηλεοπτικού σταθμού από Τούρκο υπήκοο, μέτοχο τουρκικής εταιρείας με έδρα τη Σμύρνη, μέσω της γερμανικής μητρικής της εταιρείας, προς απόκρυψη της τουρκικής ταυτότητας του πραγματικού αγοραστή.

Από τα πλέον σημαντικά μέσα της τουρκικής πολιτιστικής διείσδυσης στην Ελλάδα είναι και οι γνωστές δακρύβρεχτες τουρκικές τηλεοπτικές σειρές που θυμίζουν τα δικά μας μελό της δεκαετίας του ’50, που έχουν πλημμυρίσει τους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, με ποσοστά τηλεθέασης που άρχισαν ήδη να αποδίδουν τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα.

Σκοπός τους η εξοικείωση της ελληνικής κοινής γνώμης με το μέχρι χθες «μισητό αντίπαλο», ο οποίος εμφανίζεται ωραιοποιημένος και κατά τρόπο που πείθει ότι δεν διαφέρει σε τίποτε από εμάς. Σημειώνεται ότι ολοκληρώθηκαν στη Λέρο τα γυρίσματα μιας ακόμη τουρκικής τηλεοπτικής σειράς ειδικώς φτιαγμένη για το ελληνικό κοινό, με τίτλο «Έρωτας στο Αιγαίο».Πριν από λίγο καιρό, σε εκδήλωση του ΕΛΙΑΜΕΠ στο Υπ. Εξωτερικών, κορυφαίο στέλεχος των ΕΛΠΕ ανέφερε ότι δεν υπάρχουν μεγάλα και αξιοποιήσιμα κοιτάσματα στο τόξο Ιονίου-Κρήτης.Αν όντως έχει δίκιο, γιατί τα ΕΛΠΕ εκδηλώνουν ενδιαφέρον σε πρόσφατο ενεργειακό συνέδριο για συμμετοχή στις έρευνες για ανακάλυψη και εκμετάλλευση κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου;

Στο ίδιο συνέδριο, ο ΥφΥΠΕΚΑ ανέφερε ότι είναι σε εξέλιξη η διαδικασία ίδρυσης του δημόσιου φορέα, που θα αναλάβει τη διαχείριση των δικαιωμάτων του Δημοσίου στην έρευνα και εκμετάλλευση των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου, καθώς και ο εκσυγχρονισμός του θεσμικού πλαισίου για τις έρευνες, που γίνεται με βάση το αντίστοιχο νορβηγικό θεσμικό πλαίσιο.

Το σχέδιο νόμου για την ίδρυση του εν λόγω φορέα τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση με χαρακτηριστική καθυστέρηση, και έκτοτε, εδώ και άπειρο καιρό, είναι στα συρτάρια της Κυβέρνησης. Μολαταύτα, αντί της υλοποίησης των προβλεπομένων διαδικασιών για τη σύσταση και συγκρότησή του με βάση το Δημόσιο Συμφέρον, δημιουργήθηκε Επιτροπή που θα μοιράσει τις άδειες ερευνών!!!

Ο ΥφΥΠΕΚΑ ανέφερε ότι το επόμενο βήμα θα είναι η πρόσκληση διεθνών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην υλοποίηση σεισμικών ερευνών, τα δεδομένα από τις οποίες θα πουληθούν σε όσες εταιρείες ενδιαφερθούν -μέσω του γύρου παραχωρήσεων που θα γίνει τον επόμενο χρόνο- να προχωρήσουν σε ερευνητικές γεωτρήσεις στα "οικόπεδα" που θα παραχωρηθούν για έρευνες.

Προεξόφλησε δηλαδή τη διαδικασία, τα αποτελέσματα καθώς και το χρονικό σημείο επίτευξής τους πριν καν λάβει την προσχηματική εισήγηση της εν λόγω Επιτροπής!!!

Ο ΥφΥΠΕΚΑ ανέφερε ότι η επιλογή -μεταξύ των εναλλακτικών προτάσεων- αγωγού φυσικού αερίου δεν πρέπει να γίνει με πολιτικά κριτήρια, αλλά με κριτήρια βιωσιμότητας και τεχνικής ωριμότητας. «Ο αγωγός Τουρκίας-Ελλάδας-Ιταλίας», τόνισε, «είναι το πιο ώριμο, οικονομικά προσιτό και σωστά διαστασιολογημένο έργο. Η όδευσή του μετά την Τουρκία από δύο χώρες της ΕΕ (Ελλάδα και Ιταλία), ουσιαστικά μηδενίζει το γεωπολιτικό ρίσκο σε σχέση με τις άλλες επιλογές».

Ενώ στην πράξη προχώρησε σε αυθαίρετη εισαγωγή όχι μόνο πολιτικών κριτηρίων αλλά και γεωπολιτικής στρατηγικής ανάλυσης, στην προηγούμενη φράση του ισχυρίζεται ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ! Αυτό αποτελεί ένδειξη έλλειψης συναίσθησης των λεγομένων του ή ξεκάθαρο εμπαιγμό επί των εν κρυπτώ αποφάσεων;

Σχολαστικισμός; Ναι, σχολαστικισμός, γιατί παλιά ο διάβολος κρυβόταν στις λεπτομέρειες ενώ πλέον βιώνουμε το "όταν χορτάσει η ψείρα, βγαίνει στο γιακά". Ο ψυχολογικός πόλεμος που υφίσταται ο Ελληνικός Λαός είναι πλέον τόσο έντονος, που ακόμα και τέτοιες ακραίες θέσεις, με πολύ μεγάλη εν δυνάμει εθνική επίπτωση, ΠΕΡΝΑΝΕ ΑΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ.

Μεμψιμοιρία; Ναι, μεμψιμοιρία, γιατί οι αντιδράσεις του κόσμου παραμένουν στο επιφανειακό επίπεδο της πολιτικής των προσώπων: αλλάζει η φάτσα, αλλάζει και η προσδοκία. Αλήθεια,πόσες γενιές τυπολογίας “self-fulfilling prophecies” ακόμα αντέχουμε χωρίς να αφανιστούμε; Μήπως παραείμαστε αισιόδοξοι;

Έλλειψη χιούμορ; Ναι, έλλειψη χιούμορ, γιατί αυτό που πάει να γεννηθεί θα πεθάνει με την πρώτη σοβαρή προβοκάτσια ή με την πρώτο λογιστικό κουκούλωμα επειδή έχουμε μάθει να κοιτάμε την οργάνωση και όχι το προσδοκώμενο αποτέλεσμα: αν γίνουν αύριο εκλογές, θα υπάρξει ΕΜΠΡΑΚΤΗ αποτύπωση ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ της πατριωτικής ενότητας ή απλά θα παρουσιαστεί κάποιος καλύτερος ηθοποιός;

Αν υπήρχε η ΜΣΥ (Μονάδα Στρατηγικής Υποστήριξης, όπως έχω αναφέρει πολλάκις στο παρελθόν), δεν θα παλεύαμε για τα αυτονόητα ακόμα και σε υπανάπτυκτες θεσμικά χώρες. Τώρα ακόμα προσπαθούμε να τα επιβάλλουμε σε ένα βαθεοκρατικό σύστημα που ούτε καν θα μπει στη διαδικασία να γυρίσει κανάλι για να δει τη συγκέντρωση κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου του αγώνα μπάσκετ: τέτοιας τυπολογίας ενέργειες ούτε καν γέλωτα δεν του προκαλούν πλέον. Ξέρει πώς να τις διαλύσει εάν ξεπεράσουν το επίπεδο της ανούσιας εκτόνωσης και διανοηθούν να αγγίξουν την ουσία των κεκτημένων του.

Το βαθύ κράτος δεν φοβήθηκε ένα πλήθος που φώναζε:

«Άντε … Πάγκαλε» αλλά θα προβληματιστεί αν το ακούσει να φωνάζει:

«Μπιρμπίλη, Μανιάτη
Ξεχάστε το αέριο
Το ’22 είχαμε
Στη Σμύρνη φωταέριο»

Θα προβληματιστεί εάν το πλήθος έχει διαβάσει τις 768 λέξεις (μαζί με τον τίτλο) των κειμένων κάποιου τρελού που αναφέρει ρεαλιστικά την πραγματικότητα, όσο ωμή και αν είναι, για κρίσιμα ζητήματα εθνικής σημασίας. Θα προβληματιστεί αν το πλήθος ψάξει, διαβάσει, ερευνήσει, συνεργαστεί με τους φίλους του ή ακόμα και με αγνώστους για να βρει στοιχεία που θα του επιτρέψουν να τον αμφισβητήσει δημιουργικά και καλοπροαίρετα. Θα προβληματιστεί αν κάποιοι από το πλήθος του ζητήσουν να βρεθούν στη συγκέντρωση για να τον ρωτήσουν κάτι και για να συζητήσουν κάποια πτυχή των απόψεών του.

Το σύνθημα «Η Ελλάδα ανήκει στα παιδιά της» στο μπλουζάκι 5χρονου δεν προκαλεί ενθουσιασμό.

Έστω, ο έωλος ενθουσιασμός, όπως αποδείχθηκε ιστορικά, φέρνει την ύπνωση και, με το πρώτο φως της αλήθειας, την απογοήτευση.

Η συμμετοχή στις συγκεντρώσεις είναι η καλύτερη αφορμή για το χτίσιμο διαδικασίας εσωτερικής ενδυνάμωσης που θα οδηγήσει σε πολιτική ωρίμανση.

Οι Εφιάλτες δεν είναι ξενόφερτοι. Ζουν ανάμεσά μας.

Σε πολλούς, ακόμα και μέσα τους.

Ministre plénipotentiaire


Αχρήματη κοινωνία. Το μεγάλο σχέδιο υποταγής των λαών, στο όνομα της προστασίας των καταναλωτών! Μας σκλαβώνουν για το καλό μας, δημιουργώντας "εργαλεία" μέσω των οποίων θα μπορούν να τιμωρούνται ακόμη και μέσα από επιτηδευμένα λάθη, όλοι όσοι θα αντιδρούν.

Toυ Patrick Henningsen

Global Research , με πληροφορίες από Silver Doctors
14 Σεπτεμβρίου 2012

Απόδοση: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους

Άλλη μια επέτειος της 11ης Σεπτεμβρίου πέρασε. Το όνειρο της διεθνούς ελίτ για μια παγκόσμια Νέα Τάξη Πραγμάτων πλησιάζει στο να γίνει πραγματικότητα.
Καλωσήλθατε στην κοινωνία χωρίς μετρητά, στην οποία είναι πολύ πιθανόν να μας σπρώξουν από την πίσω πόρτα πολύ πιο σύντομα απ' όσο μερικοί φαντάζονται.

Το μικρό άρθρο που ακολουθεί θυμίζει έντονα το νέο διαφημιστικό τηλεοπτικό σποτ της ΙΒΜ, που προωθεί τη χρήση ηλεκτρονικών καρτών, οι οποίες "θα κάνουν συντομότερες τις συναλλαγές μας". Διαβάστε το άρθρο και δείτε το βίντεο της ΙΒΜ με το "ελπιδοφόρο" μήνυμά του για την είσοδο της κοινωνίας μας σε μια σέξι, παρανοϊκή δυστοπία…
Η Ιταλία σχεδιάζει την κατάργηση όλων των συναλλαγών με μετρητά πάνω από 50 ευρώ

Από τον Ιανουάριο του 2013, οι Ιταλοί δεν θα μπορούν να αγοράζουν ούτε βενζίνη για το αυτοκίνητό τους αν δεν έχουν κάρτα πιστωτική ή debit. Mετά από ψηφοφορία του Υπουργικού Συμβουλίου εγκρίθηκε το σχετικό μέτρο, με το πρόσχημα "του καλύτερου ελέγχου της ροής κεφαλαίων". Έτσι το ανώτατο όριο για τις συναλλαγές με μετρητά, που μέχρι σήμερα είναι στα 1000 ευρώ, θα μειωθεί στα 50 ευρώ!

Έτσι δικαιωθήκαμε για όσα σας αναφέραμε σε ρεπορτάζ μας εδώ και αρκετούς μήνες για την σταδιακή κατάργηση των συναλλαγών με μετρητά στις χώρες της Ε.Ε. . Μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια, μην ξαφνιαστείτε αν καταργηθούν τελείως οι συναλλαγές με μετρητά και στη δική σας χώρα.

Το Υπουργικό Συμβούλιο στη Ρώμη δικαιολόγησε την απόφασή του δηλώνοντας ότι "υπάρχει άμεση ανάγκη να παταχθεί το ξέπλυμα μεγάλων ποσών και οι πληρωμές "μαύρου" χρήματος στην Ιταλία". Ήδη από τον περασμένο Ιούλιο, απαγορεύονται οι συναλλαγές με μετρητά πάνω από 1000 ευρώ.

Οι Σουηδοί αποδεικνύονται ακόμη πιο προχωρημένοι...


Αλλά η μετάβαση αυτή δεν περιορίζεται μόνο στην Ιταλία. Μάλιστα, κάποιοι άλλοι ευρωπαϊκοί λαοί έχουν αποδειχθεί πιο "προχωρημένοι" από τους Ιταλούς.

Οι Σουηδοί κατατάσσονται ανάμεσα στους λαούς που κάνουν χρήση της ηλεκτρονικής τεχνολογίας κατά κόρον, αν κρίνει κανείς από τα υψηλά ποσοστά χρήσης κινητών τηλεφώνων και τραπεζικών συναλλαγών μέσω διαδικτύου. Ήδη στη χώρα αυτή, μόνο το 3% όλων των χρηματικών συναλλαγών γίνονται με μετρητά. Ακόμα και τα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών αγοράζονται μέσω της τεχνολογίας της κινητής τηλεφωνίας και οι περισσότεροι πολίτες κάνουν χρήση παρόμοιων υπηρεσιών για να εξωφλήσουν τα πάντα: από τα ψώνια τους στο σούπερ μάρκετ μέχρι τις πιο ακριβές αγορές τους.

Δείτε το ρεπορτάζ της ανταποκρίτριας του καναλιού Al-Jazeera στη Στοκχόλμη, Linda Nyberg, για τη γρήγορη μετάβαση της Σουηδίας σε μια κοινωνία χωρίς μετρητά:Τέλος, προσέξτε τα μηνύματα που περνούν μέσω του νέου διαφημιστικού σποτ της εταιρείας ΙΒΜ για την προώθηση μιας κοινωνίας δίχως μετρητά:
Και ξαφνικά, ο πλανήτης κινδυνεύει να εκραγεί από την οργή των μουσουλμάνων. Ήδη υπάρχουν νεκροί και πολλοί είναι εκείνοι που αναρωτιούνται:
Τελικά, τι είναι το Ισλάμ;
Πώς μπορεί μία θρησκεία να προσφέρει τόσο μίσος στους πιστούς της και να τους μεταβάλλει σε στυγερούς δολοφόνους;
Τι ακριβώς συμβαίνει και γιατί θα πρέπει να ανησυχούμε;

Ξεκινώντας, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως το Ισλάμ δεν είναι θρησκεία. Είναι ΚΑΙ θρησκεία, αφού έχει σαφή χαρακτηριστικά ενός πολιτικού, πολιτιστικού, κοινωνικού και οικονομικού συστήματος, το οποίο χρησιμοποιεί την πίστη προς τον Αλλάχ ως συνδετικό κρίκο των κομματιών που το απαρτίζουν. Να σημειωθεί πως είναι πολύ εύκολο για τους "ηγέτες" του Ισλάμ, να μετατρέπουν στο όνομα του Αλλάχ τους πιστούς μουσουλμάνους
σε στρατιώτες ή σε δολοφόνους καμικάζι.

Το Ισλάμ έχει τους δικούς του νόμους (Σαρία) τους οποίους θεωρεί ως υπέρτατους νόμους που θα πρέπει να κυριαρχούν στις χώρες όπου η πλειοψηφία του πληθυσμού είναι μουσουλμάνοι. Οι άπιστοι, σύμφωνα με το Κοράνι (το ιερό βιβλίο), είναι εχθροί που πρέπει να γίνουν μουσουλμάνοι ή να… πεθάνουν!

Και όμως, πριν να συνεχίσουμε θα πρέπει να τονίσουμε πως δεν υπάρχει μετριοπαθές Ισλάμ, αλλά υπάρχουν απλώς μετριοπαθείς μουσουλμάνοι. Και μετριοπαθείς είναι εκείνοι οι μουσουλμάνοι που δεν κατοικούν σε περιοχές όπου το Ισλάμ παίζει κυρίαρχο πολιτικό, κοινωνικό, οικονομικό ή θρησκευτικό ρόλο. Δηλαδή, οι μουσουλμάνοι που ζούνε στην Ευρώπη ή τις ΗΠΑ (αν και στην Ευρώπη έχουν αρχίσει να σημειώνονται κρούσματα – τάσεις συγκρουσιακές) και έχουν γνωρίσει τελείως διαφορετικές κουλτούρες και έχουν κατανοήσει πως είναι διαφορετικό το να πιστεύεις στον Θεό, από το να πιστεύεις πως ο Θεός ικανοποιείται όταν δολοφονείς στο όνομά του.

Αυτό το Ισλάμ, του φονταμενταλισμού και της αγριότητας, του επεκτατισμού και της απειλής προς τον δυτικό κόσμο, έχει σαφέστατα επιλεχθεί ως το καλύτερο όπλο για την δημιουργία μίας γενικής αναστάτωσης, η οποία θα εξαναγκάσει ή σε μία παγκόσμια σύρραξη ή στην επιβολή ενός παγκόσμιου τρόμου, πιέζοντας ολοφάνερα στην Παγκοσμιοποίηση, στην παγκόσμια θρησκεία .

Η Ελλάδα ζει ήδη το πρόβλημα (ή τα προβλήματα, αν έτσι προτιμάτε) που «μοιράζει» η λαθρομετανάστευση. Όμως, δεν είναι μόνο οι Έλληνες που υποφέρουν από τα "αγαθά" του πολυπολιτισμού. Παρακολουθείστε με προσοχή το βίντεο και στη συνέχεια βγάλτε τα συμπεράσματά σας… ενθυμούμενοι πως το Ισλάμ είναι ένα "σύστημα" που θεωρεί αυτονόητο να εξαπλωθεί με κάθε τρόπο και μέσο σε ολόκληρο τον κόσμο και να εξαναγκάσει την δύση να το ασπαστεί. Το ότι, ενίοτε το Ισλάμ γίνεται μαριονέτα στα σχέδια διεθνών μυστικών υπηρεσιών και συμφερόντων, είναι μία λεπτομέρεια που σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να μας ξεφύγει...

  • Η Άγκυρα «επιτίθεται» σε Θράκη και Αιγαίο και αναβαθμίζει επισήμως τη μειονότητα σε κορυφαίο θέμα εξωτερικής πολιτικής
  • Στις συζητήσεις θέτει ευθέως θέμα γκρίζου Αιγαίου
Του Νίκου Μελέτη

Σε κεντρικό θέμα της εξωτερικής πολιτικής της έχει αναγάγει το ζήτημα της μειονότητας στη Θράκη η Άγκυρα, επιλογή που στη συγκεκριμένη συγκυρία, κατά την οποία η Τουρκία αντιμετωπίζει τόσες προκλήσεις, δείχνει την αποφασιστικότητα του καθεστώτος Ερντογάν να «επενδύσει» σε ό,τι αφορά στην Ελλάδα το μειονοτικό.

Οι κινήσεις, οι δηλώσεις και οι συνεχείς επισκέψεις Τούρκων αξιωματούχων στην Θράκη, η ενίσχυση του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής και η διάθεση σε αυτό σημαντικών οικονομικών πόρων, καθώς και η ανάθεση σε σημαντικούς θρησκευτικο-πολιτικούς παράγοντες, όπως ο Χαλίτ Ερέν, της «καθοδήγησης» της μειονότητας, εντάσσονται στην στρατηγική επιλογή της νέο-οθωμανικής εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης Ερντογάν.

Στην ανανεωμένη, μάλιστα, ιστοσελίδα του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, το ζήτημα του «τουρκικού πληθυσμού στην Ελλάδα» περιλαμβάνεται μεταξύ θεμάτων όπως οι ευρωτουρκικές σχέσεις, οι σχέσεις με το Ιράν και η αντίκρουση της Γενοκτονίας των Αρμενίων στα κορυφαία θέματα της εξωτερικής πολιτικής που προβάλλονται υπό μορφή ερωτήσεων και απαντήσεων για την τουρκική εξωτερική πολιτική (http://www.mfa.gov.tr/questions.en.mfa).

Με τίτλο «Ποια είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τουρκικός πληθυσμός στην Ελλάδα;» περιγράφεται αναλυτικά ο κατάλογος των απαιτήσεων των ακραίων κύκλων της μειονότητας, αλλά για πρώτη φορά εκτός των «150.000 Τούρκων της Θράκης» γίνεται επίσημα αναφορά και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η «τουρκική κοινότητα σε Ρόδο και Κω», στις οποίες, όπως επισημαίνει το τουρκικό ΥΠΕΞ, δεν αναγνωρίζει η Ελλάδα «μειονοτικά δικαιώματα».


«Παραβιάσεις» δικαιωμάτων

Το τουρκικό ΥΠΕΞ επιμένει στον όρο «τουρκική μειονότητα Δυτικής Θράκης», επικαλούμενο μάλιστα, τη Συνθήκη της Λοζάνης και παραθέτει τις «παραβιάσεις» των δικαιωμάτων της:
- Άρνηση εθνικής ταυτότητας
- Μη αναγνώριση των εκλεγμένων θρησκευτικών ηγετών
- Προβλήματα με τα βακούφια, θέματα ιθαγένειας (γίνεται αναφορά σε… 60.000 περιπτώσεις που έχει αφαιρεθεί η ιθαγένεια)
- Προβλήματα στην εκπαίδευση (νηπιαγωγεία σε μητρική γλώσσα, χαμηλό επίπεδο παρεχόμενης εκπαίδευσης σε μειονοτικά σχολεία, αίτημα για άνοιγμα νέων μειονοτικών σχολείων κ.λ.π.)
- Χαμηλή πολιτική εκπροσώπηση καθώς το όριο του 3% εμποδίζει τη μειονότητα να στείλει ανεξάρτητους βουλευτές στο Κοινοβούλιο
- Προβλήματα στην ελευθερία έκφρασης και των ΜΜΕ, ενώ ειδική αναφορά γίνεται στο θέμα της χρήσης του όρου «τουρκικός» από συλλόγους και ΜΚΟ στη Θράκη

Ψηλά στην ατζέντα

Σε ό,τι αφορά στη Ρόδο και την Κω, που επιχειρείται από την Άγκυρα να μπει ως μειονοτικό ζήτημα στην ελληνοτουρκική ατζέντα, το τουρκικό ΥΠΕΞ παρουσιάζει πλαίσιο αιτημάτων για την επίλυση των «προβλημάτων στη διαχείριση των βακουφίων, την άσκηση θρησκευτικών καθηκόντων και την τουρκική εκπαίδευση».

Στο συγκεκριμένο κεφάλαιο απουσιάζει η οποιαδήποτε αναφορά στο Αιγαίο –κάτι που γίνεται αναλυτικά στις συγκεκριμένες σελίδες για τις σχέσεις με την Ελλάδα-, ενώ, αντίθετα, επιχειρείται να δοθεί θετική εικόνα των ελληνοτουρκικών σχέσεων, με τίτλο «Είναι δυνατόν να συζητούμε τελικά για επαναπροσέγγιση;» που προσφέρεται για αναλυτική παρουσίαση των σχέσεων κυρίως μετά την περίοδο υπουργίας του Γ. Παπανδρέου, το 1999-2004, κι έπειτα από την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα, το 2010.

Στις ανανεωμένες σελίδες του τουρκικού ΥΠΕΞ έχει ενδιαφέρον η περιγραφή των ελληνοτουρκικών σχέσεων με ένα κεντρικό κείμενο σχετικά με την «τουρκική αντίληψη για το Αιγαίο» κι ένα εκτενέστερο που περιγράφει σε πέντε κατηγορίες τα «Άλυτα προβλήματα του Αιγαίου».

Η Τουρκία θεωρεί ότι οι ελληνοτουρκικές σχέσεις στο Αιγαίο πρέπει να βασίζονται στις εξής αρχές:

Α. Το Αιγαίο είναι κοινή θάλασσα μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας
Β. Και οι δύο χώρες οφείλουν να σέβονται τα νόμιμα δικαιώματα και τα ζωτικά συμφέροντα της καθεμίας
Γ. Οι ελευθερίες που απολαμβάνουν στα διεθνή ύδατα και στο διεθνή εναέριο χώρο τα παράκτια κράτη αλλά και τρίτες χώρες, δεν πρέπει να παραβιάζονται
Δ. Κάθε νέα δημιουργία θαλάσσιων ζωνών πρέπει να βασίζεται στην αμοιβαία συναίνεση και θα πρέπει να είναι δίκαιη (fair and equitable).

Οι πέντε κατηγορίες στις οποίες κατατάσσει η Άγκυρα τα «Άλυτα προβλήματα του Αιγαίου» είναι οι εξής:

1. Τα προβλήματα που σχετίζονται με τις περιοχές θαλάσσιας δικαιοδοσίας, περιλαμβανομένων των χωρικών υδάτων, της υφαλοκρηπίδας και της οριοθέτησής τους
2. Το καθεστώς αποστρατικοποίησης των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Συνθήκης της Λοζάνης και της Συνθήκης των Παρισίων
3. Το νομικό καθεστώς συγκεκριμένων γεωγραφικών σχηματισμών στο Αιγαίο
4. Οι διαφορές σχετικά με τον εναέριο χώρο του Αιγαίου που προέρχονται από την Ελληνική διεκδίκηση εθνικού εναέριου χώρου 10 ν.μ. και την κατάχρηση (εξουσίας) επί του FIR από την Ελλάδα, κατά παράβαση του Διεθνούς δικαίου
5. Οι επιχειρήσεις και οι δραστηριότητες Έρευνας και Διάσωσης (SAR)

Αν και στην κατηγοριοποίηση αυτή επαναλαμβάνονται οι γνωστές θέσεις της Άγκυρας –αποφεύγοντας διακριτικά τις αναφορές περί casus belli και απειλών εναντίον της Ελλάδας, που περιείχαν παλαιότερες αναρτήσεις του τουρκικού ΥΠΕΞ-, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η «κόκκινη γραμμή» που θέτει η Άγκυρα σε ό,τι αφορά στις «γκρίζες ζώνες».

Σύμφωνα με το επίσημο κείμενο του τουρκικού ΥΠΕΞ, η επίλυση του προβλήματος των βραχονησίδων και των γεωγραφικών σχηματισμών, που δεν έχουν αποδοθεί ρητά στην Ελλάδα και βρίσκονται εγγύτερα στη μικρασιατική ακτή, θα πρέπει να προηγηθεί τις «αποτύπωσης των θαλασσίων συνόρων» μεταξύ των δύο χωρών.

Η αναφορά αυτή θέτει ουσιαστικά υπό αμφισβήτηση ολόκληρη τη διαδικασία των διερευνητικών επαφών, καθώς προφανώς είναι αδιανόητο για μία Ελληνική κυβέρνηση να συζητά την οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών με την Τουρκία, συζήτηση για την οποία όμως η Άγκυρα θέτει ως προϋπόθεση την αποδοχή των «γκρίζων ζωνών», την αμφισβήτηση, δηλαδή της Ελληνικής κυριαρχίας επί απροσδιόριστου αριθμού βραχονησίδων στο Αιγαίο.

Πηγή: Περιοδικό "Επίκαιρα"

Πάνω που πιστεύαμε ότι τα νέα μέτρα είναι το χειρότερο που θα μπορούσε να μας συμβεί, εμφανίζονται όλο και περισσότερα σημάδια ότι το εγχώριο «σύστημα» έχει… κρασάρει και οδεύει με επιτάχυνση στο κενό:

Μόνιμο θέμα στην επικαιρότητα είναι η όξυνση που προμελετημένα και με σύστημα προκαλεί η Χρυσή Αυγή με σκοπό την πόλωση και την αιματοχυσία. Την ίδια στιγμή λαμβάνει χώρα το πρωτοφανές: να τίθεται ζήτημα καταδίκης των πρακτικών της Χρυσής Αυγής από την Βουλή, και να… καταψηφίζεται –διά του «λευκού»- από το ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ!. Ενώ παράλληλα διαπιστώνουμε δίδυμη κοινοβουλευτική τρικυμία εν κρανίω: από τη μία ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. κ. Μαρκόπουλος νοσταλγεί την συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στα ζητήματα εσωτερικής ασφάλειας της χώρας και από την άλλη η βουλευτής της Ν.Δ. Σοφία Βούλτεψη (έλεος κύριοι του Μαξίμου) να πιστεύει βαθιά ότι ο Δεκέμβρης του 2008 ήταν ένα γεγονός στο οποίο πρωταγωνιστούσαν αποκλειστικά «δεκαπεντάχρονα παιδιά» (υπενθυμίζουμε ότι τον Δεκέμβριο του 2008 δεν δοκιμάστηκε η αστυνομία και κρίθηκε ανεπαρκής, αλλά έλαβε εντολές να ασκηθεί στην αμυντική στάση και στον… υπερβατικό διαλογισμό).

Κάθε μέρα συμβαίνει και κάτι καινούργιο, πέρα από την Οικονομία, που μαρτυρεί εκτροχιασμό. Τα πάντα φωνάζουν «κάν’το όπως η Βαϊμάρη», ενώ κάποιοι καλοβλέπουν το ενδεχόμενο γενικευμένου χάους, φαντασιωνόμενοι κάτι τέτοιο με παραμέτρους λογοτεχνικού έργου και όχι με παραμέτρους αίματος και φρίκης.

Έχουμε πολλές φορές αναφερθεί στο τέλος της Μεταπολίτευσης και πριν από τις εκλογές εκφράζαμε την ελπίδα να μπαίνουμε στη νέα Μεταπολίτευση, στη δημιουργία δηλαδή ενός πολιτικού σκηνικού που θα αφήσει πίσω του τις αμαρτίες του παρελθόντος. Πιστεύαμε ότι τα πολιτικά κόμματα, και κυρίως η Νέα Δημοκρατία, θα είχαν βάλει μυαλό τόσο από τις προηγούμενες παντελώς αποτυχημένες προσπάθειες διακυβέρνησης όσο και από το γεγονός ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο «δεν πάει παραπέρα» και κάτι πρέπει να αλλάξει άμεσα.

Δυστυχώς οι καθημερινές πλέον διαψεύσεις καταρρακώνουν τα όνειρά μας και τις ελπίδες μας.

Δεν είναι μόνο ότι συνεχίζεται η επιβράβευση εκείνων (πολιτικών, δημοσιογράφων, παραγόντων) που συνέβαναν στην καταστροφή της χώρας και η προκλητική ατιμωρησία των υπευθύνων – επειδή η περιφορά του πολιτικού πτώματος του γηραλέου Άκη δεν μπορεί φυσικά να νοηθεί ως “δικαιοσύνη”. Δεν είναι μόνο η επικοινωνιακή διαχείριση των προβλημάτων, οι βυζαντινισμοί στην πολιτική, η ακύρωση υποσχέσεων, η καμαρίλα, η κομματοκρατία, η επικράτηση των συντεχνιών, με μεγαλύτερη αυτή των βουλευτών. Ούτε ότι η ΝΔ οδηγείται με ακρίβεια στο να γίνει… ΠΑΣΟΚ, ενώ το ΠΑΣΟΚ και τα αριστερά κόμματα δεν ξέρουν που πατάνε και που βρίσκονται.

Το χειρότερο απ’ όλα, μετά λύπης μας και μετά λόγου γνώσεως, είναι ότι έχουμε αρχίσει και ζούμε την ελληνική εκδοχή της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης, μιας «άρρωστης» δημοκρατίας που τελικά οδήγησε τη Γερμανία στην αγκαλιά των ναζί του Χίτλερ.

Στην σημερινή Ελλάδα η οικονομική κρίση σαρώνει τα πάντα, οράματα για το λαό δεν υπάρχουν, τα κόμματα είναι διαλυμένα και στο βάθος έρχεται… ο εθνικοσοσιαλισμός. Ο Μιχαλολιάκος και η παρέα του, μπορεί να μη φημίζονται για την εξυπνάδα και τη μόρφωσή τους, αλλά κάνουν ό,τι και ο Χίτλερ, εκμεταλλεύονται τις αδυναμίες της Δημοκρατίας: Δηλαδή τα σπαρασσόμενα από έριδες πολιτικά κόμματα, την οικονομική εξαθλίωση των πολιτών, την απουσία πολιτισμού που θα δημιουργήσει οράματα. Ο άκρατος λαϊκισμός είναι η τακτική της Χρυσής Αυγής. Όλα τα λύνουν με την παρέμβαση των Χρυσαυγιτών. Υπάρχουν μετανάστες; Καθαρίζουν οι Χρυσαυγίτες. Υπάρχουν διαρρήκτες, τα παιδιά με τις μαύρες μπλούζες είναι εδώ. Τώρα κάνουν και ελέγχους, θα υποκαταστήσουν και την Τροχαία, την εφορία, τους δημοτικούς αστυνομικούς, ε δεν θα μείνει και τίποτε άλλο. Η διείσδυσή στους στα πλατιά λαϊκά στρώματα που δε βρίσκουν λύσεις στα παλαιά κόμματα, είναι θέμα χρόνου.

Όμως, τότε θα είναι πολύ αργά για να κλάψουμε τη Δημοκρατία. Το αυγό του φιδιού θα έχει γίνει οχιά και θα έχει δηλητηριάσει τα πάντα.

Τα σημάδια είναι εδώ, οι προειδοποιήσεις επίσης, αλλά πώς να αντιδράσουν τα άλλα κόμματα;

Η ΝΔ σπαράσσεται από εσωτερικές έριδες διότι η ίδια διέψευσε τον εαυτό της. Μόνο η εξουσία αποτελεί συνδετικό κρίκο σε ένα συνοθύλευμα που δεν ξέρει που πατάει και που βρίσκεται.

Το ΠΑΣΟΚ είναι διαλυμένο αλλά δεν το ξέρει ή δεν το παραδέχεται καθώς κοιτάζει το ένδοξο παρελθόν του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ονειρεύεται την εξουσία, αλλά όχι τώρα, αργότερα όταν η Ελλάδα θα έχει διαλυθεί. Κι αντί να φτιάξει ένα δικό του ιδεολογικό περίβλημα, κλέβει από τα έτοιμα του Αντρέα.

Το ΚΚΕ εγκλωβισμένο στη σταλινική του ιδεολογία δε μπορεί ούτε τους δικούς του ψηφοφόρους να συνεγείρει.

Κι έτσι έρχεται η Χρυσή Αυγή, που έχει διαβάσει καλά την τακτική του εθνικοσοσιαλισμού και του Χίτλερ για να σαρώσει τα πάντα. Όταν ο Μιχαλολιάκος θα προβάρει τα ρούχα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μην εκπλαγεί κανείς. Εμείς θα τους έχουμε προειδοποιήσει.

Φυσικά κάπως δύσκολο να γίνει στη συνέχεια και …πρωθυπουργός ο κ. Μιχαλολιάκος- ελπίζουμε τουλάχιστον γιατί όλα τα έχουμε δει στον τόπο αυτό. Θα τον χρησιμοποιήσουν όμως για να διαλύσουν τελείως το σημερινό πολιτικό σύστημα και να βάλουν στην θέση του ελεγχόμενους και πειθήνιους τεχνοκράτες.

Θυμάστε που γράφαμε ότι το ΔΝΤ ήρθε για να διαλύσει το υπάρχον πολιτικό σύστημα; Το ΔΝΤ, δε ήρθε για να σώσει τη χώρα. Ήρθε για να διασφαλίσει τα συμφέροντα των δανειστών της και της πλουτοκρατίας

Δεν του το θυμίζει κανείς του κ. Σαμαρά στο Μαξίμου; Οι τόσοι σύμβουλοί του με την διαχείριση της οικονομίας και της καθημερινής… θλίψης ασχολούνται μόνο; Δεν του λένε ότι αν δεν κατεδαφίσει το κράτος που ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ και άφησε άθικτο η Ν. Δ. δεν υπάρχει μέλλον για κανέναν;

Πηγή


Μυστικές υπηρεσίες εξαφανίζουν φακέλους της ακροδεξιάς τρομοκρατικής οργάνωσης NSU

Νέες διαστάσεις παίρνει στη Γερμανία η υπόθεση της ακροδεξιάς τρομοκρατικής οργάνωσης NSU. Ειδική εξεταστική επιτροπή διαπιστώνει ότι οι μυστικές υπηρεσίες έχουν εξαφανίσει τους σχετικούς φακέλους.

Πρωταρχικός στόχος και αποστολή των μυστικών υπηρεσιών μιας χώρας είναι να συλλέγουν πληροφορίες, να τις αξιολογούν και να τις διαβιβάζουν στις αρμόδιες κυβερνητικές και στρατιωτικές αρχές. Φαίνεται ωστόσο ότι στην περίπτωση της ακροδεξιάς τρομοκρατικής οργάνωσης NSU, που ευθύνεται για τη δολοφονία τουλάχιστον 10 ανθρώπων, αυτό δεν έγινε στον απαιτούμενο βαθμό. Στη διαπίστωση αυτή προβαίνει η ειδική εξεταστική επιτροπή του γερμανικού κοινοβουλίου που ασχολείται με την υπόθεση.

Μόλις πριν από δύο ημέρες τα μέλη της επιτροπής πληροφορήθηκαν ότι το 1995 η υπηρεσία πληροφοριών του γερμανικού στρατού, MAD, είχε επαφή με ένα από τα τρία μέλη της οργάνωσης, τον Ούβε Μούντλος. Ο στρατός είχε αντιληφθεί ότι ο στρατιώτης Μούντλος ήταν ακροδεξιός και προφανώς ήθελε να τον αξιοποιήσει προς όφελος της υπηρεσίας πληροφοριών. Απαντώντας στις σχετικές αιτιάσεις ο επικεφαλής της MAD, Ούλριχ Μπιρκενχάιερ, διαβεβαιώνει ότι η «συνομιλία» με τον Μούντλος δεν συνιστούσε προσπάθεια στρατολόγησής του ως πληροφοριοδότη της μυστικής υπηρεσίας του στρατού.

Αλλά το κεντρικό ζήτημα δεν είναι αυτό. Άλλωστε δεν θα ήταν η πρώτη φορά που μια μυστική υπηρεσία προσπαθεί να στρατολογήσει εξτρεμιστές για να έχει πληροφορίες από τους ακραίους πολιτικούς χώρους. Και όπως λέει ο δημοσιογράφος Πάτρικ Γκένσινγκ, ειδικός σε θέματα εξτρεμισμού: «Σε όλες τις υπηρεσίες στρατολογούνται διαρκώς πληροφοριοδότες. Μάλιστα τότε ο Μούντλος δεν ήταν καν ένας ακροδεξιός τρομοκράτης που σκότωνε».

Καταστράφηκαν μεγάλης σημασίας φάκελοι

Αυτό που ενοχλεί -και δικαίως- τους βουλευτές που συμμετέχουν στην εξεταστική επιτροπή είναι άλλο. Το περασμένο καλοκαίρι, αντιπροσωπεία της εξεταστικής επιτροπής είχε επισκεφθεί το στρατηγείο της MAD προκειμένου να ενημερωθεί φια τους φακέλους πού είχε στο αρχείο της η υπηρεσία. Οι βουλευτές ζήτησαν ρητά να μάθουν εάν υπάρχει κάποιος φάκελος για την υπόθεση των μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης, ωστόσο οι αρμόδιοι τους διαβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο για τον Ούβε Μούντλος. Στην πραγματικότητα, οι αρμόδιοι της MAD δεν είχαν πει ψέματα.

Πράγματι δεν υπήρχε φάκελος του Μούντλος στο αρχείο, επειδή απλά τα πρωτόκολλα των συνομιλιών με τον ακροδεξιό στρατιώτη είχαν καταστραφεί. Αυτό όμως που δεν είπαν οι αρμόδιοι της MAD ήταν ότι οι φάκελοι υπήρχαν σε άλλα αρχεία, καθώς είχαν τότε σταλεί στην Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος και σε άλλες κυβερνητικές αρχές. Αλλά αυτό δεν ήταν το μοναδικό φιάσκο στην υπόθεση. Πριν από μερικές εβδομάδες έγινε γνωστό ότι και η Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος είχε προχωρήσει τον περασμένο Νοέμβριο στην καταστροφή καθοριστικής σημασίας φακέλων που αφορούσαν την υπόθεση NSU.

«Eίναι θέμα ανοησίας»

Όλα παραπέμπουν σε δυσλειτουργία του κοινοβουλευτικού ελέγχου των μυστικών υπηρεσιών της Γερμανίας. Η επιτροπή ελέγχου, PKG, η οποία είναι η αρμόδια επιτροπή της βουλής για τον έλεγχο των μυστικών υπηρεσιών, πρέπει να ενημερώνεται από την κεντρική κυβέρνηση και τις κυβερνήσεις των ομοσπόνδων κρατιδίων για τις δραστηριότητες αυτές. Κι όμως, «οι αρχές ασφαλείας και οι ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν θεώρησαν αναγκαίο να ενημερώσουν την εξεταστική επιτροπή της βουλής για το ότι επφανίστηκε ένας φάκελος που σχετίζεται άμεσα με τον τρομοκρατικό πυρήνα της NSU», λέει ο Πάτρικ Γκένζινγκ.

«Δεν έγινε από πρόθεση» εκτιμά με τη σειρά του ο Χανς Λαϊενντέκερ, δημοσιογράφος με πολλές περγαμηνές στην αποκάλυψη σκανδάλων. «Πιστεύω ότι είναι θέμα ανοησίας. Τα αρχεία λειτουργούν τόσο πρόχειρα «με συνέπεια να μην έχει κανείς πλήρη εικόνα του τι υπάρχει και του τι έχει καταστραφεί».


Μακρυγιάννης Χρήστος
Ανώτερος Αξιωματικός ε.α


Πόσο κοντά είμαστε σε ένα νέο εμφύλιο; Πόσο κοντά είμαστε πριν την καταστροφή μας;
Πολλές φορές αναρωτήθηκα γιατί εμείς οι νέα γενιά των Ελλήνων να έχουμε τόσο μίσος μεταξύ μας;
Τι μας χωρίζει και πόσα μας ενώνουν; Που το πάμε σήμερα; Τι ετοιμάζουμε και τι αφήνουμε στα παιδιά μας;
Όταν έγραφα ότι μετά τον Καντάφι είναι η σειρά του Άσαντ της Συρίας, κάποιοι γέλασαν ειρωνικά ... Όταν έγραψα ότι μετά την Συρία έρχεται η σειρά της Ελλάδος πολλοί μας λοιδόρησαν!

Τότε είχα προσπαθήσει να γράψω και να μεταφέρω αυτά που έβλεπα και που δυστυχώς γίνονται!
Σήμερα η Πατρίδα μας είναι δυστυχώς στο χείλος ενός ακόμη εμφυλίου πολέμου και αυτό θα το εκμεταλλευθούν άπαντες οι εχθροί μας!

Ενώ οι φωστήρες της ΣΙΑ πέτυχαν παντού, Κόσοβο, Σερβία, Λιβύη, Συρία απέτυχαν στην Ελλάδα γιατί η Ελλάδα έχει γηγενείς κατοίκους που έχουν πίστη στην Πατρίδα και στο Θεό... Σήμερα όμως;

Σήμερα εκμεταλλεύτηκαν αυτό που μας τάισαν... Κατανάλωση, οικονομικός πόλεμος, φτώχεια, υπηρεσίες υγείας μηδαμινές, δικαιοσύνη ανύπαρκτη, χωρίς αύριο οι νέοι μας, χωρίς στερνά οι γεροντότεροι!

Το πόσο εύκολο είναι αυτόν τον λαό να τον κατευθύνεις σε αυτούς που φταίνε λίγο η πολύ για την κατάντια μας δεν λέγεται... Αυτοί που τους ψήφισαν και τους αποθέωναν σε ελάχιστο χρόνο μπορούν να τους κρεμάσουν!

Το πόσο εύκολο είναι πλέον να στρέψεις αυτούς τους εξαθλιωμένους Έλληνες εναντίον Ελλήνων που απλά έτυχε να έχουν κάτι παραπάνω από τους άλλους, με την καθοδήγηση των καναλιών είναι πανεύκολο!

Θα φτάσουμε σε σημείο όχι απλά να καταγγέλλουμε αλλά να κατεβάζουμε ανθρώπους από τα αυτοκίνητα ,θα φτάσουμε στο σημείο να αρπάζουμε τα τρόφιμα από τους άλλους ,θα φτάσουμε σε σημείο να εγκαταλείπουμε τους γονείς μας στην τραγική τους μοναξιά!

28 δις ευρώ μας στοιχίζουν οι λαθρομετανάστες και ο Τσίπρας ζήτησε από τον Αβραμόπουλο να ερευνήσει αν μπορούμε να φιλοξενήσουμε και Σύριους πρόσφυγες...Την στιγμή που η Τουρκία των 90 εκατομμυρίων κατοίκων κρατά στα σύνορά της ,τους πρόσφυγες και απειλεί να εισβάλει στη Συρία αν οι πρόσφυγες ξεπεράσουν τις 100.000!
Στη Θράκη μας η Τουρκία δημιουργεί με την ανοχή του Ελληνικού Κράτους ένα παράλληλο κράτος με διανομή τροφίμων σε Μουσουλμάνους Έλληνες και παροχή υπηρεσιών υγείας . Στα Μουσουλανόπαιδα δίνουν επίδομα 500 ευρώ αν εγκαταλείψουν το Ελληνικό σχολείο! Το θέμα ήρθε και στη Βουλή από τους Ανεξάρτητους Έλληνες!

Επιχειρούν αλλοίωση του πληθυσμού με τις Τουρκικές σειρές χαρίζοντας τις σχεδόν στα Ελληνικά κανάλια!... Μοναδικός όρος να ακούγεται η Τουρκική γλώσσα , μπροστά στο χρήμα οι καναλάρχες δεν υπολογίζουν τίποτε, πότε υπολόγιζαν;

Ζήσαμε όλοι μας την εκτέλεση του Αμερικανού Πρέσβη στη Λιβύη και την προσβολή της σορού του... Τυχαίο; Πότε αυτοί οι φτωχοί άνθρωποι μπήκαν στο ιντερνέτ και είδαν το τρέιλερ της ταινίας; Ποτέ! απλά τους το μετέφεραν στα τζαμιά οι Μουλάδες του Ισλάμ...

Θυμηθείτε ότι Ομπάμα είναι Μουσουλμάνος και ότι έχουμε εκλογές τον Νοέμβρη στον Πλανήτη... Τι χρειάζεται να ξανά εκλεγούν οι ''δημοκρατικοί''; Το Λόμπι των Εβραίων, των Ελλήνων αλλά και την αποδοχή των Μουσουλμάνων...

Για θυμηθείτε, στην πληροφορία ότι έσκισε φωτοτυπία του Κοράνι αστυνομικός... Κάηκε η Αθήνα… Τι θα συμβεί αν ο Ψευτομουφτής της Κομοτηνής που παίρνει εντολές από την Άγκυρα ανακοινώσει στην προσευχή της Παρασκευής στο πιστούς του Ισλάμ ότι προσβάλαμε τον Αλλάχ;

Τι θα ψάχνουν οι λαθρομετανάστες με την καθοδήγηση των μουλάδων αλλά και οι φτωχοί και χωρίς πληροφόρηση Έλληνων Μουσουλμάνων της Θράκης;

΄Όταν βλέπουν ότι το Ελληνικό κράτος τους αφήνει στην μοίρα τους και στα νύχια του Τούρκικου Προξενείου που φροντίζει να τους μοιράζει ψωμί, γάλα και μόρφωση για τα παιδιά τους;

Το πόσο απέχουμε από έναν ακόμη εμφύλιο ;Δυστυχώς για εμάς και τα παιδιά μας είμαστε πολύ κοντά ...Το κακό είναι ότι ακόμη και ακόμη και τώρα πολιτικές δυνάμεις προσπαθούν να το εκμεταλλευτούν μόνο που μετά από αυτό, δεν θα υπάρχει μέρος να σταθούν, ούτε λαός να κυβερνήσουν!

Εμείς τι θα κάνουμε εμείς ,θα πέσουμε στα γόνατα να μας σφάξουν; Τι καλό είδε η Σερβία όταν υπάκουσε στις εντολές των Αμερικανών; Είδε την επαρχία της να ανεξαρτητοποιείται και να μετατρέπεται σε προτεκτοράτο και αφού της έριξαν το δόλωμα της Ε.Ε την εξαθλίωσαν και τώρα που το κατάλαβε πήρε το δρόμο της Ρωσίας... Οι δημοκρατικοί του Κλίντον κυβερνούσαν και τότε αν θυμάστε!

Εμείς όμως οι 'Ελληνες πρέπει να στηριχθούμε μόνο σε εμάς τώρα , πριν να είναι πολύ αργά!
Το να δούμε και στην Ελλάδα μας το κάρφωμα του Σταυρού στο στόμα των γυναικών μας, δεν είναι πολύ μακριά!

Το να τρώμε ο ένας τις σάρκες του άλλου απέχει ελάχιστα! Είναι κρίμα να βάλουμε μυαλό ύστερα από τον τεμαχισμό της Πατρίδος και την εξαθλίωση των παιδιών μας!
Με σταυρωμένα τα χέρια έμεινε η Ουάσινγκτον αν και διέθετε στοιχεία ότι θα γίνουν επιθέσεις σε διπλωματικά της κτίρια. H Ουάσινγκτον είχε αξιόπιστες πληροφορίες 48 ώρες πριν τις επιθέσεις στο αμερικανικό προξενείο στην Βεγγάζη αλλά και στην αμερικανική πρεσβεία στο Κάιρο και δεν έκανε τίποτα, αποκαλύπτει η βρετανική εφημερίδα «Independent”.

Αμεση ήταν η αντίδραση της αμερικανικής κυβέρνησης η οποία έσπευσε να αρνηθεί το περιεχόμενο του δημοσιεύματος. Η εφημερίδα, επικαλούμενη ανώτατες διπλωματικές πηγές ,υποστηρίζει ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αν και γνώριζε, δεν έδωσε εντολή να τεθούν σε κατάσταση υψίστης ετοιμότητας τα διπλωματικά της κτίρια.

Την ίδια ώρα, οι μυστικές υπηρεσίες της Αιγύπτου είχαν προειδοποιήσει από τις 4 Σεπτεμβρίου ότι μαχητές της τζιχάντ σχεδιάζουν τρομοκρατικές επιθέσεις σε αμερικανικές και ισραηλινές πρεσβείες στο Κάιρο, σύμφωνα με δημοσίευμα της αιγυπτιακής εφημερίδας «Egypt Independent”, που επικαλείται απόρρητο έγγραφο της εφημερίδας «Al Masry Al Youm».

Σύμφωνα με το αιγυπτιακό δημοσίευμα, την επίθεση θα εξαπέλυε η «Παγκόσμια Τζιχάντ» (Global Jihad), οργάνωση που φέρεται υπεύθυνη για το θάνατο 16 Αιγύπτιων φρουρών στο Σινά, στις 5 Αυγούστου.


Με τον Σάββα Ιακωβίδη

Καίριος και πικρός, ξανά, αλλά πάντα επίκαιρος με μόνιμη έγνοια την πατρίδα, ο εκλεκτός φίλος Ανδρέας Τ. Λουκά, πρόσφυγας από το Αγριδάκι της κατεχόμενης Κερύνειας μας.
Μου γράφει μεταξύ άλλων: «Έχω ακούσει μιαν ιστορία η οποία με άφησε άναυδο. Μου λέχτηκε, λοιπόν, από άλλον φίλο Κερυνειώτη, πως πασίγνωστη οικογένεια από την κατεχόμενη επαρχία μας και μάλιστα από εκείνους που συμμετείχαν σε διάφορες θέσεις εξουσίας κλπ., προσέφυγε στην ''Επιτροπή'' των Τούρκων και ξεπούλησε περιουσία για ένα πολύ σεβαστό ποσό!

Και πώς δικαιολόγησαν την ενέργειά τους; Λέγοντας πως είχαν οικονομικά προβλήματα! Εάν όντως έτσι έχουν τα πράγματα, οι Τούρκοι βρήκαν το αδύνατό μας σημείο και το Κυπριακό έκλεισε! Επειδή με τη φόρα που έχουν πάρει μερικοί, δεν θα υπάρχει ελληνική γη στα κατεχόμενα, στην οποία να προβάλουμε απαίτηση. Θα έχουμε ξεπουλήσει στον εχθρό το έδαφος της πατρίδας!

Ας πούμε, όμως, τα πράγματα και από μιαν άλλη άποψη. Είμαι πρόσφυγας. Συναντώ και κουβεντιάζω με ένα σωρό άλλους ομοιοπαθείς. Τα προβλήματα όλων μας είναι τα ίδια ή παρόμοια. Η μέγιστη πλειοψηφία από εμάς, την ώρα της μεγάλης ανάγκης, και επειδή δεν είχαμε από πού αλλού να δανειστούμε, προσφύγαμε στον κατ’ ευφημισμό ''Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών'', υποθηκεύσαμε κάποιο κτήμα μας στα κατεχόμενα, βάλαμε εγγυητές συγγενείς και φίλους και μας δόθηκαν δάνεια για τις σπουδές των παιδιών μας, για να κάνουμε κάποια δουλειά, για να κτίσουμε κάποιο υποστατικό.

Μας δόθηκε και κάποια περίοδος χάριτος και μετά αρχίσαμε να πληρώνουμε τις δόσεις μας για να εξοφλήσουμε τα δανεικά. Αυτό συνεχίστηκε σε όλην τη διάρκεια του ενεργού οικονομικού μας βίου. Και ξαφνικά ήρθε η ώρα της συνταξιοδότησης. Το τραβήξαμε για να πάρουμε σύνταξη μέχρι τα εξήντα πέντε, αλλά και όταν ακόμα πήραμε την όποια σύνταξη δεν σταματήσαμε να δουλεύουμε, και το πήραμε όσο έπαιρνε, επειδή τα δάνεια ήσαν εκεί και δεν υπήρχε και το ενδεχόμενο να πουλήσουμε κάτι, και να ξοφλήσουμε, όπως ας πούμε κάνουν οι συμπατριώτες μας, των οποίων οι περιουσίες δεν πειράχτηκαν από την εισβολή.

Τελικά ό,τι και να κάνουμε, οδηγούμαστε σε αδιέξοδο. Έρχεται η ώρα που καταλήγουμε εκόντες-άκοντες στη σύνταξη. Και τότε αρχίζει το δράμα. Πώς πληρώνεις τα δάνεια; Από τη σύνταξη; Μα αυτή, με τα σημερινά δεδομένα, αν δεν είσαι συνταξιούχος του δημοσίου ή πολυσυνταξιούχος, δεν σε φτάνει ούτε για να ζήσεις αξιοπρεπώς, πόσω μάλλον να αποπληρώνεις και δάνεια. Και σαν να μην ήσαν όλα αυτά αρκετά, οι πολιτικάντηδες του τόπου μάς οδηγούν και σε οικονομική κρίση και σε ανεργία. Πλείστοι από εμάς έχουμε να μοιραστούμε τη γλίσχρα σύνταξή μας και με κάποιο νεαρό άνεργο μέλος της οικογένειας! Αυτά βέβαια θα ήσαν υπεραρκετά για να μας οδηγήσουν σε λύσεις τύπου ''επιτροπής'' των Τούρκων. Κρατηθήκαμε, όμως! Βάλαμε μπροστά το καθήκον προς την πατρίδα και αντισταθήκαμε.

Δεν μας αφήνουν να αγιάσουμε. Αντί οι ηγέτες μας να αναλώνονται στο πώς θα λύσουν τα προβλήματά μας, αυτοί έχουν άλλα στο μυαλό τους: Από πού να δανειστούν και άλλα δισεκατομμύρια για να ’χουν να σπαταλούν, πόσα χρειάζεται να δανειστεί το κράτος για να σώσει τους πενόμενους τραπεζοτοκογλύφους -οι οποίοι όταν το χρήμα έρεε άφθονο, απλώς το τσέπωναν-, ποιος από εκείνους που μας οδήγησαν μέχρι τα σημερινά μας χάλια έγινε ξαφνικά άγγελος και να τον κάνουμε Πρόεδρο για να μας σώσει, και άλλα πολλά και εξεχόντως τραγικά στη γελοιότητά τους! Τώρα, εμείς τι κάνουμε; Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε τις κραιπάλες τους, χάσκοντες, κάνουμε κάτι, ο καθένας ό,τι του κόψει για να λύσει το δικό του πρόβλημα, ή αρχίζουμε να πετάμε πέτρες;».


Γράφει ο Γιώργος Λυκουρέντζος

Ένας ελιγμός της τελευταίας στιγμής του πρωθυπουργού και των αρχηγών Ευάγγελου Βενιζέλου και Φώτη Κουβέλη έσωσε την κυβέρνηση από την πρώτη μεγάλη ήττα της στη Βουλή. Ο πανταχόθεν βαλλόμενος υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας πάτησε... νάρκη που δεν εξερράγη, μια και απεσύρθη άρον-άρον η τροπολογία για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με τη Siemens. Και αυτό, την ώρα που δύο εβδομάδες νωρίτερα ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας τη χαρακτήριζε απαραίτητη για να μην υπάρξει πρόβλημα ακυρότητας! Και μπορεί η κυβέρνηση να απέφυγε χθες την τελευταία στιγμή το ρήγμα, αφού η ΔΗΜ.ΑΡ. και μεμονωμένοι βουλευτές από Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ απειλούσαν ότι θα καταψηφίσουν, βγαίνει όμως εντελώς εκτεθειμένη από τέτοιου είδους κοινοβουλευτικές παλινωδίες.

Το πρόβλημα είχε προκύψει από μια διάταξη στο σχέδιο εξωδικαστικού συμβιβασμού με τη Siemens, σύμφωνα με την οποία για να είναι έγκυρη η συμφωνία η ελληνική πλευρά θα έπρεπε να την υπογράψει ως τα μέσα Απριλίου. Μεσούσης όμως της προεκλογικής περιόδου κανένας δεν θέλησε να πάρει την ευθύνη, με αποτέλεσμα η ελληνική πλευρά διά του κ. Στουρνάρα να υπογράψει στις 22 Αυγούστου. «Το Νομικό Συμβούλιο με συμβούλευσε να υπογράψω τον εξωδικαστικό συμβιβασμό. Το μόνο που μου είπε είναι ότι πρέπει να καταθέσω στη Βουλή μια διάταξη σε έναν νόμο που να αναφέρει ότι η σύμβαση αρχίζει από τη στιγμή που υπογράφτηκε και από τα δύο μέρη. Να αρχίσει δηλαδή από τις 22 Αυγούστου για να μην έχουμε προβλήματα ακυρότητας» είχε πει στην αρμόδια επιτροπή ο κ. Στουρνάρας χαρακτηρίζοντας απολύτως τυπική τη ρύθμιση.

Χθες ωστόσο, μετά το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για ονομαστική ψηφοφορία και την απειλή της ΔΗΜ.ΑΡ. αλλά και βουλευτών ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας ότι θα καταψηφίσουν την τροπολογία, όλα άλλαξαν. Το Περιστύλιο της Βουλής άρχισε να βράζει από νωρίς το πρωί, ενώ στα πηγαδάκια υψηλόβαθμα στελέχη των Κοινοβουλευτικών Ομάδων της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ άρχισαν να μετράνε τα κουκιά και να βολιδοσκοπούν προθέσεις ύποπτων βουλευτών, κυρίως όσων δεν είχαν ψηφίσει τον περασμένο Απρίλιο την κύρωση του σχεδίου συμβιβασμού με τη Siemens.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, χθες το πρωί ο Ευάγγελος Βενιζέλος τηλεφώνησε στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη ζητώντας τους την απόσυρση της ρύθμισης, προκειμένου «να μην αναπαράγονται η συνωμοσιολογία και η δημαγωγία του ΣΥΡΙΖΑ και της αντιπολίτευσης». Ο κ. Βενιζέλος φέρεται μάλιστα ότι τους διαβεβαίωσε ότι δεν προκύπτει νομικό πρόβλημα ή θέμα ακυρότητας, με τους Α. Σαμαρά και Β. Μεϊμαράκη να συμφωνούν ότι η απόσυρση της τροπολογίας είναι η πιο συνετή επιλογή.

Αυτό ωστόσο που φαίνεται ότι βάρυνε στην απόφαση για απόσυρση δεν ήταν τίποτα άλλο από τη βούληση να μην εμφανιστεί η εικόνα μιας κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας που δεν θα ήταν ενωμένη. Κι αυτό γιατί πέρα από τη ΔΗΜ.ΑΡ. οι ηγεσίες των δύο Κοινοβουλευτικών Ομάδων ανησύχησαν χθες έντονα για το τι πρόκειται να πράξουν βουλευτές όπως οι Γ. Βλάχος, Κ. Γκιουλέκας, Μ. Βαρβιτσιώτης από τη Ν.Δ. και Μ. Μπόλαρης και Γ. Δριβελέγκας από το ΠΑΣΟΚ.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι κι ενώ η ψηφοφορία είχε προγραμματιστεί για τις 12, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χ. Σταϊκούρας ανέβηκε στο βήμα για να ανακοινώσει την απόσυρση της τροπολογίας και να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα! Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, η διάταξη είχε εισαχθεί προκειμένου να καλυφθεί νομική ασάφεια, που θα έδινε το δικαίωμα στην εταιρία Siemens να αμφισβητήσει τη συμφωνία. «Όμως η Siemens, με επιστολή της, αποδέχεται ότι έχουν τηρηθεί οι προβλεπόμενοι στη συμφωνία όροι για την έναρξη της ισχύος της, άρα δεν υπάρχει κανείς λόγος να ψηφιστεί νέα διάταξη. Πέφτουν άρα στο κενό τα επιχειρήματα της δημαγωγίας και συνωμοσιολογίας της αντιπολίτευσης» υποστήριξε ο κ. Σταϊκούρας ανακοινώνοντας ότι η τροπολογία αποσύρεται ως περιττή.

Έδωσε ωστόσο την ευκαιρία στην Αριστερά (συμπολιτευόμενη και αντιπολιτευόμενη) να θριαμβολογήσει. Ο Βασίλης Οικονόμου της ΔΗΜ.ΑΡ. είπε ότι πρόκειται για νίκη του κόμματός του, το οποίο οι άλλοι κυβερνητικοί εταίροι είναι υποχρεωμένοι να ακούνε, προσθέτοντας ότι για τη ΔΗΜ.ΑΡ. τίποτα δεν είναι δεδομένο. Για θρίαμβο έκανε λόγο και ο Π. Λαφαζάνης, ενώ ο Π. Καμμένος των Ανεξάρτητων Ελλήνων ρώτησε αν μετά την απόσυρση της τροπολογίας η συμφωνία ισχύει. Απάντηση πάντως δεν πήρε, καθώς ο κ. Σταϊκούρας είχε αποχωρήσει προ πολλού.

Πηγή εφημ. «Δημοκρατία»

Του Νίκου Στέλγια

Η συζήτηση διήρκεσε αρκετή ώρα. Οι δημοσιογράφοι επικεντρώθηκαν σε ένα συγκεκριμένο ερώτημα: «Με ποιο τρόπο θα μπορούσε η κοινωνία της Τουρκίας να επιλύσει τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει; Ποια είναι η απάντηση της Τουρκίας στις μεγάλες ιστορικές προκλήσεις;». Οι ακροατές του ιδιωτικού ειδησεογραφικού ραδιοφωνικού σταθμού επιχείρησαν να απαντήσουν στις εν λόγω ερωτήσεις. Την προηγούμενη Τετάρτη, ένας από τους μεγαλύτερους ραδιοφωνικούς σταθμούς της Κωνσταντινούπολης έθεσε επί τάπητος το μέλλον της γειτονικής Τουρκίας. Οι απαντήσεις των ακροατών ήταν «καινοτόμες» και «ριζοσπαστικές»...

«Να αλλάξουμε τα πάντα... Ακόμη και την επίσημη ονομασία του κράτους. Ας ονομάσουμε τη νέα ομοσπονδία “Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Ανατολής”. Ας προχωρήσουμε ένα βήμα πιο πέρα. Ας παραχωρήσουμε αυτονομία στις διάφορες εθνικές ομάδες και στις διάφορες περιφέρειες της χώρας. Παράλληλα, ας πλαισιώσουμε την αποκέντρωση με μια νέα ανταλλαγή πληθυσμού στο εσωτερικό της Τουρκίας. Ας αποχωρήσουν οι Κούρδοι από τη δυτική και κεντρική Τουρκία και ας εγκατασταθούν στο νοτιοανατολικό κομμάτι της χώρας».

Η εν λόγω τοποθέτηση ενός πρώην αξιωματικού του τουρκικού στρατού σφράγισε την ιστορική συζήτηση. Οι δημοσιογράφοι την κατέγραψαν με μεγάλη προσοχή. «Την τελευταία περίοδο, η συγκεκριμένη άποψη εκφράζει όλο και περισσότερους πολίτες της Τουρκικής Δημοκρατίας», υπογράμμισε ένας από τους δημοσιογράφους της εκπομπής. Ο ίδιος πρόσθεσε: «Προσωπικά θα μπορούσα να υποστηρίξω ένα τέτοιο σχέδιο. Ωστόσο, θέτω έναν όρο: Θα ήθελα να ξέρω την άποψη των διάφορων εθνικών και θρησκευτικών ομάδων των γειτονικών χωρών, σχετικά με την ιδέα της δημιουργίας μιας νέας ομοσπονδίας στα εδάφη της σύγχρονης Τουρκίας. Ποια είναι η άποψη των Κούρδων της Συρίας και του Ιράκ; Τι έχουν να πουν οι Τουρκοκύπριοι για αυτή την ιδέα; Πώς προσεγγίζουν αυτή τη συζήτηση οι Άραβες πολίτες των γειτονικών κρατών;».

Η παραπάνω άποψη βρίσκεται σε συμφωνία με τη συζήτηση που έχει ξεκινήσει πρόσφατα στους κύκλους του τουρκικού κυβερνώντος κόμματος. Διάφοροι ιδεολόγοι, βουλευτές και μέλη του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) θέτουν επί τάπητος το μέλλον της Τουρκικής Δημοκρατίας. Στα πλαίσια της συγκεκριμένης συζήτησης, διάφορα στελέχη του ΑΚΡ προσπαθούν να πλαισιώσουν τα ιμπεριαλιστικά σχέδια κάποιων εθνικιστικών πολιτικών κύκλων στην Τουρκία με τις ανάγκες και τα συμφέροντα της δυτικο-ισραηλινο-αραβικής συμμαχίας (βλ. τις εξελίξεις στην περίπτωση της κρίσης στη Συρία) και τις αρχές της σύγχρονης αστικής δημοκρατίας στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, της Μεσοποταμίας και της Ανατολικής Μεσογείου. Κατά την άποψή τους, η αλχημεία που οδηγεί στην ίδρυση της νέας «Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Ανατολής» είναι μία και μοναδική: καπιταλιστική παραγωγή, η οποία στηρίζεται στην εξαθλίωση του εργάτη της Ανατολίας, της Μεσοποταμίας και της Ανατολικής Μεσογείου, και ένα ομοσπονδιακό κρατικό μοντέλο, το οποίο θα είναι το προπύργιο των δυτικών συμφερόντων στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και θα αποτελεί την ιστορική συνέχεια των ιμπεριαλιστικών σχεδίων των Νεοτούρκων.

Ας υπογραμμίσουμε δύο σημεία:
Πρώτον, το παραπάνω «σχέδιο» έχει να αντιμετωπίσει μια σειρά προβλημάτων και εμποδίων. Το Κουρδικό Ζήτημα της Τουρκίας είναι ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια για την πραγμάτωση του εν λόγω σχεδίου.
Δεύτερον, η θέση των Τουρκοκυπρίων απέναντι στα νέα σχέδια κάποιων τουρκικών φιλοκυβερνητικών μερίδων έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Κύπρο και τους λαούς της περιοχής μας. Το βόρειο κομμάτι αυτού του νησιού βρίσκεται πλέον επισήμως αντιμέτωπο με την προοπτική της «άτυπης» ένταξης στη νέα «ομοσπονδία της Ανατολίας».

Πριν από λίγο καιρό στην Κύπρο συζητούσαμε το ενδεχόμενο της ίδρυσης μιας ομοσπονδιακής δημοκρατίας. Σήμερα βρισκόμαστε προ της ενδεχόμενης επέκτασης των συνόρων μιας νέας «ομοσπονδίας» στα εδάφη της Κύπρου... Κάποιοι ενδέχεται να έχουν την ψευδαίσθηση ότι η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της Ε.Ε. και οι προεδρικές εκλογές θα εξασφαλίσουν τη συνέχεια του status quo σε αυτό το νησί. Ωστόσο, οι εξελίξεις στη γειτονική χώρα δείχνουν κάτι άλλο...

Της Μιχαλούς

Σύγχρονο Νταχάου φαντάζονται την Ελλάδα οι εντολοδόχοι της Τρόικας… Ακόμη και η εφημερίδα De Morgen τους κράζει λέγοντας ότι ζητούν οι Έλληνες να δουλεύουν 6 μέρες τη εβδομάδα, 13 ώρες την μέρα, δηλαδή 78 ώρες την εβδομάδα αντί των 40 που ισχύουν αυτήν τη στιγμή.

Πιέζουν επίσης τον Βρούτση για μείωση της αποζημίωσης στο 50% τουλάχιστον στο μισό που σήμερα βρίσκεται στους τέσσερις, πέντε ή και έξι μήνες ανάλογα με τα χρόνια προϋπηρεσίας

Όλα αυτά τα ζητούν την ώρα που επίσημα στοιχεία κρούουν το κώδωνα του κινδύνου ότι πια το ποσοστό της ανεργίας ανέρχεται στο 23,6% το δεύτερο τρίμηνο του έτους, από 22,6% το προηγούμενο τρίμηνο. Ο αριθμός δηλαδή των πολιτών που δεν έχουν δουλειά ξεπερνά τα 1.168.761 άτομα.

Γουστάρουν οι άνθρωποι τα βασανιστήρια των λαών και έχουν και τον τρόπο τους για να τα θέσουν σε εφαρμογή… Έτσι για να τα φάμε αμάσητα όλα αυτά, έβγαλαν τον αναπληρωτή εκτελεστικό διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Θάνο Κατσάμπα να μας πει με τρομοκρατικό ύφος ότι αν η Ελλάδα φύγει από το ευρώ θα γυρνούσε δεκαετίες πίσω!!!

Στη συνέχεια θα ανασύρουν την παλιά και γνωστή σε όλους μας μέθοδο με το «δάχτυλο που δείχνει» το πρόβλημα… Η «αγαπημένη» εσωτερική τρόικα Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης θα το κρατούν ψηλά, θα το κουνούν, κοιτώντας τον φακό της κάμερας και θα μας λένε τι πρόκειται να πάθουμε αν δεν ακολουθήσουν τις υποδείξεις τους ...Μαζί με αυτά βέβαια θα τονίσουν ξανά ότι είναι τα τελευταία μέτρα που παίρνουν, χωρίς αυτά δεν θα έχουμε ρεύμα, δεν θα μπορούν να πληρώσουν τις συντάξεις και όλα αυτά τα ωραία και τα επικοινωνιακά.

Πλέον όμως ο λαός σκέφτεται…Έτσι κι αλλιώς δεν έχω ήδη γυρίσει αρκετές δεκαετίες πίσω; Η σύνταξη μου έχει πλέον κατακρεουργηθεί; Το ρεύμα άραγε θα έχω να το πληρώσω τον άλλο μήνα;

Δεν θέλουμε πια την φυλακή σας και μπορούμε να την απορίψουμε…Γράφει ο Χάρρυ Κλυνν

Ας βγούμε από το ευρώ και ας σταματήσουν να γίνονται εισαγωγές. Και ας πεινάσουμε όπως προσπαθούν να μας πείσουν οι ξένοι και οι έλληνες δοσίλογοι των καναλιών.

Όλοι λένε ότι θα σταματήσουν να γίνονται εισαγωγές, αλλά έκατσε κανείς από εσάς να σκεφτεί τι ακριβώς εισάγουμε και τι ακριβώς να πάψει να έρχεται στην Ελλάδα;

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:

- Θα σταματήσουμε να εισάγουμε αυτοκίνητα. Τότε να δείτε κλάμα που θα ρίξουν Γερμανοί και Γάλλοι που δεν θα ξαναπουλήσουν ούτε ένα αυτοκίνητο τα επόμενα χρόνια.

- Θα σταματήσουμε να εισάγουμε γάλα, τυριά και βούτυρο. Τότε να δείτε κλάμα που θα ρίξουν τα φασιστόμουτρα οι Βέλγοι και οι Ολλανδοί.

- Θα σταματήσουμε να εισάγουμε ξηρούς καρπούς από την Τουρκία.

- Θα σταματήσουμε να εισάγουμε καρπούζια και σταφύλια από την Αφρική.

- Θα σταματήσουμε να εισάγουμε σταφίδες από την Χιλή (αν είναι δυνατόν!)

- Θα σταματήσουμε να εισάγουμε σπορέλαια και άλλα γράσα.

- Θα σταματήσουμε να εισάγουμε ρετσίνα από την Καλιφόρνια (θου Κύριε).

- Θα σταματήσουμε να εισάγουμε τις εκατοντάδες είδη από οινοπνευματώδη ποτά.

- Θα σταματήσουμε να εισάγουμε τυριά, κονσέρβες, κέικ, ζαμπονάκια κλπ.

- Θα σταματήσουμε να εισάγουμε κινητά, τηλεοράσεις, υπολογιστές και τα χίλια δυο ηλίθια γκάτζετ που στραβώνουν τον κόσμο.

- Θα σταματήσουμε να εισάγουμε τα εκατοντάδες είδη καπνού, πούρων και άλλων δηλητηρίων.

- Θα σταματήσουμε να εισάγουμε τα μπατζάρια τουρσί από την Γερμανία (θεέ μου, θεέ μου).

- Θα σταματήσουμε να εισάγουμε τα δεκάδες είδη ξένων γλυκών και σοκολατοειδών
που στέλνουν τα λεφτά μας στο εξωτερικό και την χοληστερίνη στα ύψη.

- Θα σταματήσουμε να εισάγουμε ρούχα, παπούτσια, παιχνίδια, και πληθώρα από άχρηστα είδη για το σπίτι (μέχρι κόφτης για να κόβεις σε ίσια κομμάτια την μπανάνα υπάρχει!!!).

Ας επιστρέψουμε στην εποχή του 60.

Ας περπατήσουμε και πάλι ήσυχοι στον άδειο δρόμο.

Ας κοιμηθούμε το βράδυ χωρίς να ξυπνάμε από τον κάθε αργόσχολο ηλίθιο που τριγυρνάει με το αμάξι ακούγοντας τουρκογύφτικα καψουρολαϊκά ή χαζά ραπ στην διαπασών.

Ας φάμε λιγότερο και ας χάσουμε το υπέρβαρο λίπος μας.

Ας κάνουμε πάλι γιορτές-ρεφενέ.

Ας ξανακάνουμε αληθινούς φίλους, αντί για τους ηλεκτρονικούς που έχουμε σήμερα.

Ξυπνάτε Έλληνες.

Έχουμε περάσει δια πυρός και σιδήρου.

Έχουμε δώσει τα φώτα του πολιτισμού στον κόσμο.

Έχουμε τσακίσει στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο την ιταλική και γερμανική υπερδύναμη.

Και έχουμε καταντήσει σήμερα

να ζητιανεύουμε από τους κωλο-ευρωπαίους και να τους παρακαλάμε να μας πηδάνε ώστε να έχουμε βίντεο και κινητά.

Και από πάνω καθόμαστε και μας βρίζουν, αφού δεν έχουμε πλέον ΚΑΘΟΛΟΥ αξιοπρέπεια.Από το πρωί της Παρασκευής πραγματοποιεί επίσκεψη στην περιοχή της Θράκης ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

Πρώτος σταθμός ήταν η Κομοτηνή όπου κατ’ αρχήν συναντήθηκε με τους Πολιτευτές και τους Συντονιστές των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ του νομού Ροδόπης.

Στη συνέχεια, επισκέφθηκε και το Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Δαμασκηνό και τον μουφτή Ροδόπης Μέντσο Τζεμαλή.

Επίσης, περπάτησε στους εμπορικούς δρόμους της πόλης συνομιλώντας κυρίως με καταστηματάρχες οι οποίοι είναι και τα μεγάλα θύματα της κρίσης και της μνημονιακής πολιτικής.

Μιλώντας σε όλα τα ΜΜΕ της Κομοτηνής, ολοκληρώνοντας την εκεί επίσκεψή του, δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ανησυχούμε βαθύτατα για τη συνεχώς αυξανόμενη δραστηριότητα της Άγκυρας στην περιοχή της Θράκης.

Πρώτα η σύζυγος του Τούρκου πρωθυπουργού, μετά ο αρχηγός των Γκρίζων Λύκων και πολύ πρόσφατα ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ερτογάν πραγματοποίησαν περιοδείες που είχαν την επίφαση της ιδιωτικής επίσκεψης αλλά ήταν εξόχως πολιτικές.

Από την προεκλογική μας περίοδο ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος είχε δηλώσει ξεκάθαρα ότι το Κίνημά μας θα παρακολουθεί από κοντά τις δραστηριότητες του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής αλλά και εκείνες του ψευδομουφτή. Δεν πρόκειται να δώσουμε κανένα περιθώριο ανοχής στα σκοτεινά σχέδια του βαθέως τουρκικού συστήματος για τη Θράκη.

Σε αυτά, εντάσσουμε και εκείνα που προσπαθεί να εξυφάνει ο Τουρκικός παράγοντας, μαζί με το Γερμανικό και δυστυχώς με την απόλυτη συναίνεση και συνεργασία της μνημονιακής κυβέρνησης Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη, για τη δημιουργία Ελεύθερης Οικονομικής Ζώνης (ΕΟΖ) στην περιοχή της Θράκης.

Το ταξίδι μου αυτό γίνεται κατ’ εντολήν του Προέδρου του Κινήματος Πάνου Καμμένου ώστε να συγκεντρώσω όσο είναι δυνατόν περισσότερα στοιχεία, σχετικά και με τις Ερωτήσεις που έχω καταθέσει πρόσφατα στη Βουλή και ενόψει της συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών που θα γίνει την επόμενη Τρίτη (18/09/2012) μετά από απόφαση του Υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου να μας κάνει ενημέρωση και να απαντήσει σε ερωτήσεις των μελών της Επιτροπής μας για θέματα της αρμοδιότητάς του».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τους λαθρομετανάστες και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης που δημιουργήθηκαν στην Κομοτηνή εν μία νυκτί, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ απάντησε:

«Το θέμα της λαθρομετανάστευσης δεν λύνεται ούτε με τις αθρόες μετακινήσεις αστυνομικών που βλέπουμε, ούτε με τη δημιουργία στρατοπέδων που ξεφυτρώνουν ένα-ένα σε όλη την Ελλάδα.

Το θέμα χρειάζεται πολιτικές αποφάσεις και έντονες πιέσεις προς την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης η οποία σύρεται από τη μύτη από τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ και δεν εννοεί να αποδεχθεί το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει στην Ελλάδα ότι είναι τύποις και ουσία πρόβλημα ευρωπαϊκό.

Μας ανησυχεί το γεγονός ότι ο αρμόδιος Υπουργός Νίκος Δένδιας μίλησε για ένα χειρότερο Δουβλίνο που έρχεται, το Δουβλίνο ΙΙΙ και εμείς ως ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ επιμένουμε στην εφαρμογή των όσων προβλέπουμε στην Εθνική μας Αντιπρόταση η οποία έχει αναρτηθεί από την προεκλογική περίοδο στην επίσημη ιστοσελίδα μας anexartitoiellines.gr».

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ έχει προγραμματίσει ως επόμενο σταθμό της περιοδείας του στη Θράκη την Ξάνθη, όπου θα επισκεφθεί και τα Πομακοχώρια.

Σε όλη αυτή την περιοδεία του τον Τέρενς Κουίκ συνοδεύει ο Αναπληρωτής Τομεάρχης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Μακεδονίας-Θράκης Χαράλαμπος Ευστρατίου.
Η ανυποληψία, ο φιλοτουρκισμός, ο ωχαδερφισμός και η απόλυτη πολιτική εθνική μειοδοσία, αποτυπώνονται επί σειράς δεκαετιών στην Θράκη, η οποία μεταβάλλεται με αργό αλλά και σταθερά αυξανόμενο ρυθμό σε μία γεωγραφική περιοχή που τελεί υπό αμφισβήτηση η Ελληνικότητά της, στην οποία η Τουρκία άτυπα συναποφασίζει μέσα από τα εκλεκτά της ανθυποπρακτορίδια που έχει τοποθετήσει στην Ελληνική Βουλή.

Δυστυχώς, οι κραυγές των κατοίκων της Θράκης δεν συγκινούντα ευαίσθητα ώτα των κυρίων και των κυριών του Ελληνικού Κοινοβουλίου.
Δυστυχώς η Θράκη εγκαταλείπεται και από αυτή την Ελληνική κυβέρνηση και βρίσκεται αντιμέτωπη με τεράστια διλήμματα.

Οι φίλα προσκείμενοι στο νεο-οθωμανισμό πολιτικοί της χώρας φαίνεται πως έχουν προγράψει την Θράκη. Το ερώτημα που σήμερα πλανάται σε όσους αντιλαμβάνονται την επόμενη ημέρα, μία ημέρα εθνικής ντροπής, είναι σαφές: Τι πρέπει να γίνει, έστω και σε αυτή την ύστατη στιγμή;

Ποιοί και πως θα τολμήσουν να τοποθετηθούν στην πρώτη γραμμή της μάχης που δίνεται από τον Ελληνισμό για τον Ελληνισμό της Θράκης;
Ποιοί θα στηρίξουν έμπρακτα εκείνους που θα αρνηθούν τους εαυτούς τους, για να αγωνιστούν για όσα οι πολιτικοί των Αθηνών έχουν εγκαταλείψει ή έχουν ήδη σιωπηλά παραδώσει;

Οι επόμενες ημέρες θα δώσουν την ευκαιρία σε όλους μας να μετρηθούμε στον πήχη της ιστορίας... και αυτό θα γίνει στο όνομα της γης που πατούμε, στο όνομα της ιστορίας που μας βαραίνει και με τη βοήθεια και στο όνομα του Θεού που μας στηρίζει...


Πόσες προκλήσεις θα δεχτούμε ακόμη σαν λαός, εξαιτίας της φοβικότητας κάποιων Ελληνόφωνων νεο-πατριωτών που ισχυρίζονται πως μας σώζουν;

Τό ἐρώτημα ΔΕΝ εἶναι ρητορικό καί ἀπευθύνεται στόν ὑπουργό (καί τούς λειτουργούς) τῆς Δικαιοσύνης. Μπορεῖ ἕνας Ἕλληνας πολίτης νά γιορτάζει μέ τήν ἀνωτέρω ἀφίσα τή νίκη τοῦ Κεμάλ τό 1922 καί τόν ὄλεθρο τοῦ ἔθνους μας στήν Μικρασία; Δικαιοῦται νά γράφει, ὅπως ὁ Ἰλχάν Ταχσίν (30-8-12) .

“Ἐκφράζουμε ὡς οἰκογένεια τῆς ἐφημερίδας Μπιρλίκ τίς πιό ἐγκάρδιες εὐχές καί συγκινημένοι συγχαίρουμε τό Τουρκικό Ἔθνος γιά τή Γιορτή τῆς Νίκης τῆς 30ης Αὐγούστου πού κερδήθηκε ὑπό τήν ἡγεσία τοῦ μεγάλου Μουσταφά Κεμάλ Ἀτατούρκ μέ τούς συμπολεμιστές του καί... τούς ἅγιους μάρτυρές μας πού κατέγραψαν ἕναν θρῦλο”; Κι ἄν ναί, τί ἐμποδίζει κάποιον ἀπό τό νά ὀργανώσει καί μία ἑορταστική ἐκδήλωση στή Θράκη γιά τήν κατάληψη τῆς Σμύρνης, ἀνήμερα τοῦ ἐθνικοῦ μας μνημόσυνου;

Τό νά δηλώνει κανείς Τοῦρκος σημαίνει ὅτι δικαιοῦται καί νά συμπεριφέρεται σάν νά μήν ζεῖ στήν Ἑλλάδα ἀλλά στήν Τουρκία;
Ἐδῶ μιλᾶμε γιά τόν ὁρισμό τοῦ ἀδικήματος προσβολῆς μνήμης καί πρόκλησης διχόνοιας – ἤ ὄχι;

Ἔχουμε ξεπεράσει κάθε ὅριο ἐθνικῆς ἀναξιοπρέπειας καί κρατικῆς ἀνυποληψίας. Βγαίνει ὁ Τζενγκίζ Ὀμέρ καί δηλώνει ἀνοιχτά (“Μιλέτ”, 29-8-12) ὅτι δουλεύει γιά τόν ἐκτουρκισμό τῶν Πομάκων καί καλεῖ συχνότερα Τούρκους ἀξιωματούχους πού διευκολύνουν το ἔργο του, καί ἐξορκίζει τούς Πομάκους πού “ἀγαποῦν τήν μητέρα πατρίδα τους Τουρκία πιό πολύ κι ἀπό τούς Τούρκους (…) νά μήν στείλουν τά παιδιά τους στά ἑλληνικά νηπιαγωγεῖα” καί νά ἀγνοήσουν “τίς κενές ἀπειλές τῆς διοίκησης”. Τήν ἑπομένη ὁ Φερούχ Ὀζκάν στήν ἱστοσελίδα του (yunturk.org.tr) ὑμνεῖ τήν ἀνεξάρτητη δημοκρατία τῆς Δ. Θράκης τοῦ 1913.
Τί ἄλλο θέλουμε;;;!!!

Εφημερίδα Αντιφωνητής
Σε διπλή υποχώρηση ανάγκασε την ηγεσία του υπουργείου Υγείας ο Γραμματέας της ΚΟ των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κώστας Μαρκόπουλος μετά από δεύτερη επίκαιρη ερώτησή του για τα τηλεφωνικά ραντεβού στα νοσοκομεία και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Ο κ. Μαρκόπουλος κατάφερε να δοθεί εντολή από το υπουργείο Υγείας για συμπληρωματική πρόσκληση ενδιαφέροντος σε όποιες εταιρίες μπορούν με λιγότερο κόστος να αναλάβουν το έργο των τηλεφωνικών ραντεβού. Επίσης ανάγκασε την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να επαναφέρει τμήμα των υπηρεσιών που δίδονται σήμερα σε ιδιωτικές εταιρίες, στις υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ.

Ο κ. Μαρκόπουλος ζήτησε να πραγματοποιηθεί από την αρχή ο διαγωνισμός για τα τηλεφωνικά ραντεβού με τον ΕΟΠΥΥ και κατήγγειλε διοικήσεις νοσοκομείων οι οποίες προχωρούν σε παράνομες αναθέσεις υπέρ συγκεκριμένης εταιρίας. «Ποιος δίνει το δικαίωμα στις διοικήσεις των νοσοκομείων να αποφασίζουν. Το δώσατε εσείς; Από διαγωνισμό του κ. Βουδούρη απερρίφθη ο ΟΤΕ με την αιτιολογία ότι δεν έχει πρότερη εμπειρία! Αλήθεια πόσοι νταβατζήδες χωράνε στο υπουργείο Υγείας;»

Ο κ. Μαρκόπουλος επεσήμανε ότι δεν μπορεί οι ασφαλισμένοι να πληρώνουν τα φάρμακα από την τσέπη τους και ταυτόχρονα να πληρώνουν υπέρογκα ποσά και για τα τηλεφωνικά ραντεβού . «Προκαλείτε το κοινό αίσθημα και υπάρχει τεράστιο πολιτικό ζήτημα».

Από την πλευρά του ο αρμόδιος υφυπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς αναγνώρισε ότι το κόστος των τηλεφωνικών ραντεβού είναι υπέρογκο. Άφησε ακάλυπτη την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου λέγοντας ότι βρήκε τις συμβάσεις έτοιμες και δεσμεύθηκε ότι σε ότι αφορά τον ΕΟΠΥΥ, ότι θα καλέσει όλες τις εταιρίες να συμμετέχουν για να μειωθεί το κόστος.

Τέλος, σε ότι αφορά στα νοσοκομεία δήλωσε ότι δεν διαθέτει πλήρη στοιχεία για αναθέσεις διοικήσεων νοσοκομείων σε ιδιωτικές εταιρίες για τις εν λόγω υπηρεσίες και δεσμεύθηκε να διερευνήσει το θέμα.

Άφωνοι έμειναν όσοι παρακολούθησαν τον δήμαρχο της Αθήνας, Γιώργο Καμίνη να αναγγέλει την μετατροπή των στρατοπέδων της Αθήνας σε κέντρα φιλοξενίας παράνομων μεταναστών!

Σε απευθείας σύνδεση με την Πόπη Τσαπανίδου και την εκπομπή της στον ΣΚΑΪ, ο κ. Καμίνης είπε ότι "πρέπει να δημιουργηθούν σε όλη τη χώρα κέντρα κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας των μεταναστών που μπαίνουν παράνομα".

Αρχικά, ο δήμαρχος της Αθήνας έκανε λόγο για ένα στρατόπεδο, αλλά στην πορεία της συζήτησης άρχισε να μιλά για... περισσότερα από ένα, γενικώς και αορίστως!

"Εάν δεν γίνει αυτό, εάν αντιδράσουν οι τοπικές κοινωνίες, το πρόβλημα της Αθήνας δεν θα λυθεί, κι αν δεν λυθεί της Αθήνας, δεν λυθεί το πρόβλημα της χώρας", ανέφερε.

Δηλαδή, κατά τον κ. Καμίνη το πρόβλημα της χώρας θα λυθεί με το να στοιβάζει σε αστυνομικούς και στρατιωτικούς χώρους (!) τους λαθρομετανάστες, να τους ταΐζουμε, να τους ποτίζουμε και να ζούμε με τον τρόμο των ασθενειών που πολλοί κουβαλούν λόγω συνθηκών διαβίωσης, την ώρα που χιλιάδες Έλληνες δεν έχουν περίθαλψη και χιλιάδες άλλα ελληνόπουλα είναι ανεμβολίαστα. Συγχαρητήρια...


Γράφει ο Βασίλης Βιλιάρδος

Η Ελλάδα πρέπει να κάνει υπομονή, να παραμείνει στο ευρώ, να εγκαταλείψει την πολιτική των υποκλίσεων και να μην εκποιήσει καμία κοινωφελή, στρατηγική ή κερδοφόρα δημόσια επιχείρηση της – αφού βρισκόμαστε ήδη, εκτός απροόπτου, στην τελική ευθεία...

Η υπερβολικά υψηλή ανεργία είναι ένα από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της ύφεσης – της αδυναμίας ανάπτυξης δηλαδή ενός κράτους. Μόνιμη ή προσωρινή, επιδεινούμενη ή όχι, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι, η ανεργία αποτελούσε πάντοτε μάστιγα – ενώ η δυνατότητα εξάλειψης της ήταν ανέκαθεν μέρος των ισχυρισμών περί της (δήθεν) ανωτερότητας των απολυταρχικών καθεστώτων, τα εκλογικά ποσοστά των οποίων συνήθως συμβαδίζουν με τα ποσοστά της ανεργίας” (J.Schumpeter,παρέμβαση).

Η Ευρώπη φαίνεται ότι θα οδηγηθεί στην δημοσιονομική και πολιτική ένωση της, με ή χωρίς τη Γερμανία - οι αμφιβολίες είναι πλέον ελάχιστες, κυρίως λόγω της τραπεζικής βόμβας μεγατόνων, η οποία ευρίσκεται στα θεμέλια της. Τα μηνύματα από την Ισπανία και τη Γαλλία, σε σχέση με την προθυμία τους να «αποποιηθούν» τη δημοσιονομική τους κυριαρχία, είναι πια ολοκάθαρα.

"Στην περίπτωση αυτή θα μπορούσε η ΕΚΤ να σταματήσει την πολιτική της πιστωτικής επέκτασης, την οποία συνέχισε με την τελευταία απόφαση της για αγορά ομολόγων των ελλειμματικών οικονομιών;" αναρωτιέται εύλογα κανείς.

"Δεν θα μπορούσε να το κάνει", είναι η σωστή απάντηση αφού, ακόμη και αν επιτευχθεί η δημοσιονομική ένωση, οι πολίτες των χωρών του Βορά θα αρνηθούν να πληρώσουν για το Νότο. Στα πλαίσια αυτά, υπάρχει ένα σαφές παράδειγμα από την Ιστορία:

Ειδικότερα, όταν το 1870 η Βόρεια Ιταλία εισήγαγε ένα κοινό νόμισμα με το Νότο, όπου ο πλούσιος Βοράς όφειλε να ενισχύσει το φτωχό Νότο (αμοιβαιοποίηση του χρέους), υπήρξαν πολύ μεγάλες αντιστάσεις. Τελικά η ιταλική κεντρική τράπεζα, για να αποφύγει τις αντιθέσεις, χωρίς να εμποδίσει την ένωση, αποφάσισε να αυξήσει την ποσότητα χρήματος, προκαλώντας πληθωρισμό - με αποτέλεσμα η ιταλική λίρα να υποτιμηθεί κατά περίπου 70%, οπότε να περιορισθούν τεχνητά (πληθωριστικά) τα χρέη του Νότου, παράλληλα με τη μείωση των απαιτήσεων (περιουσιακών στοιχείων) του Βορά.

Εάν λοιπόν μέσα σε μία χώρα υπάρχουν αντιστάσεις, όπως συμβαίνει σήμερα ακόμη και στη Γερμανία, όπου η Βαυαρία αρνείται να πληρώσει για το Βερολίνο, είναι δυνατόν ποτέ οι Φιλανδοί να πληρώσουν για τους Ισπανούς ή οι Πρώσοι για τους Σικελούς; Σε καμία περίπτωση, αφού θα ιδρύονταν πολύ γρήγορα λαϊκιστικά κόμματα, τα οποία θα καταργούσαν την, μέσω της δημοσιονομικής ένωσης, αμοιβαιοποίηση του χρέους. Επομένως οι ενέργειες της ΕΚΤ ήταν αναπόφευκτες – ενώ θα ήταν ίσως ιδανικές, εάν δεν βρισκόταν κάτω από τη γερμανική κηδεμονία.

Συνεχίζοντας, οι Ευρωπαίοι έχουμε επί πλέον μεγάλες «εθνολογικές» διαφορές, οπότε "έλλειμμα πολιτιστικής ταυτότητας – επομένως, δεν υπάρχει άλλος τρόπος αντιμετώπισης της κρίσης από την «πιστωτική επέκταση» (αύξηση της ποσότητας χρήματος, πληθωρισμός).

Παράλληλα, η Ευρώπη χρειάζεται ένα αδύναμο ευρώ για να μπορέσει να επιλύσει τα προβλήματα της - γεγονός που σημαίνει ότι, παρά την αναμενόμενη άνοδο της ισοτιμίας (στο 1,30 πιθανόν, σε σχέση με το δολάριο), το ευρώ θα υποτιμηθεί αμέσως μετά (προς τα τέλη του 2013, εάν δεν προκληθεί παγκόσμιος συναλλαγματικός πόλεμος, καθώς επίσης εάν δεν αντιδράσουν οι Η.Π.Α. ή/και η Κίνα) στο 1,15 ή ακόμη χαμηλότερα.

Τα παραπάνω θα κάνουν τις υπερχρεωμένες χώρες της Ευρωζώνης ξανά ανταγωνιστικές - ενώ τότε και μόνο τότε θα αξίζουν οι επενδύσεις σε αυτές. Ας μην ξεχνάμε δε πως ο ρυθμός ανάπτυξης στις χώρες του Βορά οφείλει να διατηρηθεί, εάν δεν θέλει κανείς να καταστραφεί ολόκληρη η ήπειρος – γεγονός που είναι αδύνατον, εάν δεν βοηθηθούν οι χώρες του Νότου.

Ολοκληρώνοντας, στις χώρες του Βορά προβλέπεται μία μονεταριστική ανάπτυξη, λόγω των χαμηλών επιτοκίων δανεισμού, της εισροής κεφαλαίων κλπ., η οποία θα αυξήσει σημαντικά τις τιμές των περιουσιακών τους στοιχείων(ακίνητα κλπ., όπως συνέβη κατά το παρελθόν στο Νότο). Τα πρώτα δείγματα συναντώνται ήδη στη γερμανική αγορά, στην οποία οι τιμές των ακινήτων αυξάνονται συνεχώς - ειδικά στο Βερολίνο. Επομένως, τόσο ο πληθωρισμός που φαίνεται πως θα ακολουθήσει αργότερα, όσο και η υποτίμηση του ευρώ, δεν θα τις επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό.

Σε σχέση τώρα με τα παραπάνω, παραθέτουμε δύο ανεξάρτητα μεταξύ τους κείμενα τονίζοντας ακόμη μία φορά ότι, η Ελλάδα πρέπει να κάνει υπομονή, να σταματήσει να παίρνει νέα υφεσιακά μέτρα (11,8 δις €), να παραμείνει εντός του Ευρώ, να εγκαταλείψει την πολιτική των υποκλίσεων και να μην εκποιήσει καμία κοινωφελή, στρατηγική ή κερδοφόρα δημόσια επιχείρηση της – εάν δεν θέλει να αντιμετωπιστεί αμέσως μετά από τους πιστωτές της σαν τη «στυμμένη λεμονόκουπα», πολύ περισσότερο αφού βρισκόμαστε ήδη στην τελική ευθεία (άρθρο μας) εξόδου από την κρίση.

Απλά και μόνο οι δηλώσεις του προέδρου των Γερμανών βιομηχάνων, σύμφωνα με τις οποίες στην Ελλάδα πρέπει να λειτουργήσουν ειδικές οικονομικές ζώνες (κινεζοποίηση), ενώ δεν θα άφηνε μία θυγατρική του να πτωχεύσει (θεωρεί προφανώς πως η Ελλάδα αποτελεί ήδη προτεκτοράτο της Γερμανίας), είναι αρκετές για να μας πείσουν, σε σχέση με τις προθέσεις της ηγεμονικής «εταίρου» μας – τις οποίες όμως δεν έχει καμία δυνατότητα να εφαρμόσει ερήμην μας, αλλά μόνο με την (ενδοτική τότε) ανοχή ή συμμετοχή των κυβερνήσεων μας (κάτι που φυσικά δεν πιστεύουμε πως θα συμβεί).

Κατά την άποψη μας, κανένα έγκλημα δεν θα ήταν χειρότερο, από την εκχώρηση των παραπάνω εταιρειών – πόσο μάλλον όταν, κρίνοντας από τα παραδείγματα άλλων χωρών, στα οποία δραστηριοποιήθηκε το ΔΝΤ, τα χρήματα των αποκρατικοποιήσεων κατέληξαν σε «ξένες τσέπες», παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις των κυβερνώντων τους.

Τέλος ας μην ξεχνάμε ότι, ακόμη και η Μ. Βρετανία φαίνεται να εγκαταλείπει τη νεοφιλελεύθερη πολιτική των μαζικών αποκρατικοποιήσεων - αφού, σύμφωνα με πρόσφατη συνέντευξη του υπουργού οικονομικών της, η κυβέρνηση σχεδιάζει να απομακρυνθεί από την πολιτική της «ασυδοσίας των αγορών» (Laissez-Faire), επιθυμώντας περισσότερο κρατικό έλεγχο.

Η εθνική πλευρά των ιδιωτικοποιήσεων

Επειδή χθες, εάν ενημερωθήκαμε σωστά, συζητήθηκε στην ειδική επιτροπή της Βουλής το θέμα των αποκρατικοποιήσεων, όπου η νέα διοίκηση του ταμείου λέγεται πως προσπάθησε να πείσει για την αναγκαιότητα τους, ακόμη και σε «τιμές ευκαιρίας» (το παράδειγμα σε γενικές γραμμές ήταν πως «εάν είχα ένα σπίτι που το 2007 κόστιζε 1 εκ. και σήμερα 500 χιλ. δεν θα το πουλούσα φυσικά - αλλά θα ήμουν υποχρεωμένος να το κάνω, αν είχα ανάγκη τα χρήματα»), καθώς επίσης για την εκχώρηση των δικτύων ύδρευσης κλπ., θεωρούμε σκόπιμο να επαναλάβουμε τα παρακάτω:

Στόχος οφείλει να είναι η απόλυτα ισορροπημένη σχέση μεταξύ του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα μίας χώρας, έτσι ώστε να προστατεύεται η αυτονομία του κράτους για την ασφάλεια των Πολιτών του - οι οποίοι το εμπιστεύθηκαν, αναθέτοντας τη δημόσια διοίκηση στους Θεσμούς του. Η εθνική κυριαρχία ενός κράτους, όπως συνήθως αποκαλείται η πλήρης αυτονομία του, είναι δυνατόν να καταλυθεί από αρνητικές εξελίξεις στο εσωτερικό του, ιδίως δε στην οικονομία του – χωρίς να είναι απαραίτητη η στρατιωτική εισβολή στην «επικράτεια» του”.

Το παραπάνω κείμενο, ελαφρά διαμορφωμένο, προέρχεται από έναν πολύ γνωστό Γερμανό νομικό, ο οποίος είναι ταυτόχρονα μέλος του συνταγματικού δικαστηρίου της χώρας του. Ο καθηγητής συμπληρώνει έμμεσα ότι, η Γερμανία είναι πλέον αντιμέτωπη με ένα τεράστιο πρόβλημα, έχοντας εκποιήσει το μεγαλύτερο μέρος της δημόσιας περιουσίας της – γεγονός που ήδη πληρώνουν ακριβά οι Πολίτες της, μέσω της αυξημένης φορολόγησης τους, καθώς επίσης της συνεχούς μείωσης της κοινωνικής πρόνοιας, σε συνδυασμό με τη σταδιακή υποβάθμιση των υπηρεσιών στην Παιδεία, στην Υγεία και αλλού.

Από τις διαπιστώσεις αυτές συμπεραίνουμε ότι, η λειτουργία των επιχειρήσεων με αποκλειστικό στόχο το κέρδος, η οποία είναι χωρίς καμία αμφιβολία «θεμιτή» για τον ιδιωτικό τομέα, δεν μπορεί να θεωρηθεί κατάλληλη για εκείνους τους τομείς, οι οποίοι αφορούν το σύνολο μίας κοινωνίας – για τους κοινωφελείς. Οι «περιοχές» αυτές οφείλουν να λειτουργούν από το Δημόσιο μίας χώρας, με στόχο τη φροντίδα των Πολιτών της και όχι το κέρδος.

Η σημερινή εξέλιξη λοιπόν, η απαίτηση δηλαδή της ιδιωτικοποίησης όλων των κλάδων της οικονομίας μίας χώρας, στην οποία συνηγορούν τόσο η ΕΕ, όσο και οι τρεις βασικοί διεθνείς οργανισμοί (ΔΝΤ, Παγκόσμια Τράπεζα, Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου), είναι σε πλήρη αντίθεση με τα συμφέροντα της πλειοψηφίας των Πολιτών.

Ειδικότερα, εάν το κράτος «αποσυρθεί» τόσο από την ιδιοκτησία, όσο και από τη διαχείριση των κοινωφελών επιχειρήσεων, χάνει μεταξύ άλλων τη δυνατότητα του να ασκεί Πολιτική. Δηλαδή, δεν είναι πλέον η δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση αυτή η οποία δίνει τις κατευθύνσεις, διαμορφώνει και αναπτύσσει την κοινωνία, αλλά οι ιδιώτες – οι οποίοι ουσιαστικά διοικούν απολυταρχικά, χωρίς να λογοδοτούν στους Πολίτες, με αποκλειστικό στόχο το κέρδος.

Σαν έμμεσο επακόλουθο των ιδιωτικοποιήσεων, το κράτος αδυνατεί πλέον να επιβάλλει μία δίκαιη αναδιανομή των εισοδημάτων και να κατευθύνει την Οικονομία επειδή, μεταξύ άλλων, δεν μπορεί να τοποθετήσει τις εταιρείες του ή τη Ζήτηση των απασχολουμένων του «στη ζυγαριά» - εκτός του ότι γίνεται ταυτόχρονα «εκβιάσιμο», εκ μέρους του Καρτέλ.

Για παράδειγμα, θα μπορούσαν οι ιδιώτες στον τομέα της ενέργειας, να διατηρήσουν τεχνητά χαμηλή την προσφορά (όπως συνέβη στην Καλιφόρνια), έτσι ώστε να αυξήσουν τις τιμές – με δυσμενέστατα αποτελέσματα τόσο για το δημόσιο, όσο και για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ή τα νοικοκυριά. Το ίδιο θα μπορούσε να συμβεί με την ύδρευση, με τα λιμάνια, με τις δημόσιες συγκοινωνίες και με τις επικοινωνίες. Στην περίπτωση αυτή, είναι προφανώς αδύνατον να μιλάει κανείς για «αυτονομία» του κράτους – πόσο μάλλον για εθνική κυριαρχία, ειδικά όταν οι ιδιώτες-επιχειρηματίες είναι ξένες πολυεθνικές.

Συμπερασματικά λοιπόν, από την πλευρά του εκάστοτε Συντάγματος θα έπρεπε να μην επιτρέπεται οτιδήποτε μπορεί να αμφισβητήσει την αυτοδυναμία, την εθνική κυριαρχία καλύτερα ενός κράτους, από όπου και αν αυτό προέρχεται. Επομένως,οφείλει να απαγορεύεται συνταγματικά η ιδιωτικοποίηση των κοινωφελών επιχειρήσεων, η οποία ουσιαστικά ισοδυναμεί με την εκχώρηση της αυτονομίας του κράτους στους ιδιώτες – με την αποκρατικοποίηση της εξουσίας και με την κατάλυση της Δημοκρατίας.

Ολοκληρώνοντας, υπενθυμίζουμε τη φράση του N.Machiavelli: "Δεν πρέπει ποτέ να αφήνει κανείς να συνεχίζεται μία ανωμαλία για να αποφύγει τον πόλεμο, επειδή δεν τον αποφεύγει τελικά, αλλά μόνο αλλάζουν οι συνθήκες προς όφελος των αντιπάλων του”.

Η λογικότερη λύση

Όπως πλέον καταγράφεται διεθνώς, "Εάν τελικά επιλεγόταν η λογικότερη λύση, η έξοδος δηλαδή της Γερμανίας από το κοινό νόμισμα, το ευρώ θα υποτιμούταν σε μεγάλο βαθμό - με αποτέλεσμα να αυξηθούν τόσο οι εξαγωγές, όσο και η ανταγωνιστικότητα των υπολοίπων χωρών της Ευρωζώνης.

Παράλληλα, τα πραγματικά χρέη θα περιορίζονταν σημαντικά, λόγω της υποτίμησης, χωρίς να υπάρχει ανάγκη συνέχισης της εξαντλητικής πολιτικής λιτότητας.

Από την άλλη πλευρά, επειδή η ΕΚΤ θα ανήκε πλέον στη νέα αυτή Ευρωζώνη, το ρίσκο της μη πληρωμής των ομολόγων εκ μέρους των κρατών-μελών (η πιθανότητα χρεοκοπίας δηλαδή), θα ήταν μηδενικό - αφού ανά πάσα στιγμή θα μπορούσε να τυπωθεί νέο χρήμα, όπου επί πλέον ο πληθωρισμός που θα προκαλούσε θα μείωνε ακόμη περισσότερο τα χρέη, δημόσια και ιδιωτικά.

Εκτός αυτού, το κόστος δανεισμού (επιτόκια ομολόγων) θα διατηρούταν σε φυσιολογικά επίπεδα, όπως συμβαίνει σε άλλες ανάλογα χρεωμένες χώρες, οι οποίες όμως έχουν δικές τους κεντρικές τράπεζες, με πλήρεις αρμοδιότητες (Μ. Βρετανία, Ιαπωνία κλπ.).

Φυσικά η Γερμανία ή όποια άλλη χώρα την ακολουθούσε στην πόρτα της εξόδου (Φιλανδία κλπ.), θα κατέγραφε μεγάλες ζημίες - επειδή τόσο οι απαιτήσεις, όσο και οι επενδύσεις της στο νέο, υποτιμημένο ευρώ, θα έχαναν μεγάλο μέρος της πραγματικής τους αξίας.

Παράλληλα, ο ανταγωνισμός των υπολοίπων χωρών που θα παρέμεναν στην Ευρωζώνη, θα της δημιουργούσε τεράστιαπροβλήματα - με αποτέλεσμα να μειωθούν οι εξαγωγές της, να πάψει να είναι πλεονασματική, να καταρρεύσει το ΑΕΠ κλπ.

Την ίδια στιγμή, η Γερμανία θα ήταν υποχρεωμένη να βοηθήσει το ευρώ, έτσι ώστε να μην υποτιμηθεί πάρα πολύ, για να περιορίσει τις ζημίες από τις «ανοιχτές» απαιτήσεις της.
Αντίθετα λοιπόν με τυχόν έξοδο της Ελλάδας (πόσο μάλλον της Ισπανίας ή/και της Ιταλίας), η οποία θα δημιουργούσε τεράστια προβλήματα στην Ευρώπη και στον πλανήτη, η έξοδος της Γερμανίας θα ήταν πάρα πολύ θετική για όλους - με εξαίρεση φυσικά την ίδια".

Κλείνοντας υπενθυμίζουμε ότι η «ευρωπαϊκή συνοχή», έστω χωρίς τη Γερμανία, είναι απαραίτητη τόσο από οικονομικής, όσο και από γεωπολιτικής πλευράς - αφού καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν είναι σε θέση να ανταπεξέλθει μόνη της, στις σημερινές συνθήκες παγκοσμιοποίησης, με τις Η.Π.Α., την Κίνα κλπ.