Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

12 Σεπ 2012

«Η Ελλάδα θα πρέπει να παρέμβει για να υπάρξει βοήθεια από την ΕΕ και να διερευνηθεί η δυνατότητα φιλοξενίας από την Ελλάδα προσφύγων και να τους δοθεί η δυνατότητα επαναπατρισμού όταν τελειώσει η κρίση στην περιοχή».

Ποιος το είπε αυτό; Μα το παιδί του 15μελούς, ο Αλέξης Τσίπρας στον υπουργό Εξωτερικών, Δ. Αβραμόπουλο. Προέτρεψε δηλαδή την ελληνική κυβέρνηση να δεχθεί μερικές χιλιάδες Σύριους, να τους φιλοξενήσει και μετά να τους στείλει στα σπίτια τους, όταν περάσει η κρίση.

Ας πούμε ότι είμαστε στο πλευρό του αγαπητού Αλέξη για λόγους ανθρωπισμού. Πράγματι, όλος ο κόσμος πρέπει να βοηθά σε τέτοιες τραγωδίες. Αλλά μπορεί να μας εξηγήσει ο κ. Τσίπρας:

1. Η Ελλάδα έχει πάνω από 1 εκατ. παράνομους μετανάστες τους οποίους δε μπορεί να ελέγξει ούτε καν με τις επιχειρήσεις σαν τον Ξένιο Δία. Πώς θα ελέγξει ακόμη μερικές χιλιάδες;

2. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αντίθετος στα κέντρα φιλοξενίας μεταναστών καθώς τα χαρακτηρίζει αποθήκες ψυχών και άλλα τέτοια «αριστερά» τσιτάτα. Μήπως να μας πει που θα βάλει τους φιλοξενούμενους Σύριους η Ελλάδα; Εχουμε χώρους για να το κάνουμε; Εχουμε λεφτά, υποδομές; Μήπως όταν ο Αλέξης γίνει πρωθυπουργός θα φέρει την κότα με το χρυσό αυγό;

3. Αυτή είναι η λύση του ΣΥΡΙΖΑ για το μεταναστευτικό; Να φέρουμε κι άλλους, να σφαχτούνε με τους υπόλοιπους και να γλιτώσουμε;

Μιλάμε ο άνθρωπος δεν παίζεται. Αν νομίζει ότι με τέτοιες αριστερές ευαισθησίες θα δείξει ανθρωπισμό, την ίδια ώρα μάλιστα που η χώρα περνά η ίδια μεγάλη ανθρωπιστική κρίση, τότε είναι σε άλλο πλανήτη. Και είναι επικίνδυνος για την Ελλάδα.

Πηγή


Αντισυνταγματικές οι μειώσεις μισθών και η μετενέργεια

Νομικά ανίσχυρη, διότι εκδόθηκε κατά παράβαση του Συντάγματος, έκρινε την Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ) 6/2012, με την οποία μειώθηκε ο κατώτατος μισθός και καταργήθηκε η μετενέργεια των συλλογικών συμβάσεων, το Μονομελές Πρωτοδικείο Χαλκιδικής, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδος (ΟΣΜΕ).

«Το Δικαστήριο, σε μια από τις πρώτες δικαστικές αποφάσεις που εκδίδονται μετά τη θέση σε ισχύ της με αρ. 6/2012 ΠΥΣ, έκρινε ότι η τελευταία είναι νομικά ανίσχυρη, διότι εκδόθηκε από τη Διοίκηση κατά παράβαση του Συντάγματος (άρθρα 26 και 43 παρ. 2), χωρίς δηλαδή εξουσιοδοτική κάλυψη. Πρόκειται για μια ιστορική απόφαση η οποία θέτει εκποδών τις σαρωτικές νομοθετικές μεταβολές της με αρ. 6 ΠΥΣ» σημειώνει η Ομοσπονδία.

Όπως αναφέρει η ΟΣΜΕ «με την με αρ. 24/2012 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Χαλκιδικής κρίθηκαν άκυρες οι απολύσεις πέντε συναδέλφων από το ΚΤΕΛ Χαλκιδικής, οδηγών και εισπρακτόρων, που είχαν γίνει το Μάρτιο του 2012, και υποχρεώθηκε ο εργοδότης να αποδέχεται τις υπηρεσίες τους και να τους καταβάλει μισθούς υπερημερίας για το διάστημα από την απόλυσή τους έως τον Αύγουστο του 2012». Η ΟΣΜΕ άσκησε παρέμβαση υπέρ των απολυθέντων στη δίκη.

Οι συνδικαλιστές αναφέρουν ότι οι απολύσεις είχαν πραγματοποιηθεί «χωρίς να συντρέχει κανένας από τους λόγους που προβλέπονται στον Γενικό Κανονισμό Προσωπικού ΚΤΕΛ, με την επίκληση εκ μέρους του ΚΤΕΛ, της δήθεν κατάργησης των διατάξεών του που αφορούν τους όρους λύσης της σύμβασης εργασίας από την με αρ. 6/2012 Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου».

«Η “επιχείρηση” εκθεμελίωσης εν μια νυκτί του οικοδομήματος των εργασιακών σχέσεων στη χώρα μας με την με αρ. 6/2012 ΠΥΣ βρίσκει ήδη ως εμπόδιο την ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη, που, σε πείσμα των καιρών, επιμένει να θυμάται και να εφαρμόζει το Σύνταγμα και τους νόμους του ελληνικού κράτους. Οι απολύσεις στα ΚΤΕΛ, αλλά και σε πολλούς άλλους εργασιακούς χώρους, υπόκεινται και θα συνεχίσουν να υπόκεινται σε περιορισμούς. Τη «ζούγκλα» μπορούμε και θα την κρατήσουμε μακριά» καταλήγουν οι συνδικαλιστές.

Πηγή

Σχόλιο ιστολογίου: Πολύ σύντομα αυτή η κυβέρνηση, όσο και οι προηγούμενες (Παπανδρέου και Παπαδήμου) θα κριθούν ως παράνομες, αφού έχουν καταλύσει το υπάρχον Σύνταγμα, νομοθετούν κατά των συμφερόντων της χώρας και των πολιτών και λειτουργούν ως εντολείς ξένων κυβερνήσεων και τραπεζών. Εδώ και καιρό υπάρχει πολιτειακή ανωμαλία, αφού οι εκτός Συντάγματος νομοθετήσεις έχουν καταλύσει ακόμη και το πολίτευμα της χώρας. Το άσχημο για τους υπεύθυνους της πολιτικής εκτροπής είναι πως στο ελικόπτερο δεν θα μπορούν να χωρέσουν όλοι... εκτός και εάν εμφανίσουν διαβατήρια ξένων χωρών και επικαλεστούν την βοήθεια ξένων κυβερνήσεων για την διάσωσή τους. Τότε τα πράγματα θα γίνουν πραγματικά ενδιαφέροντα...
Επίσκεψη στην Άγκυρα θα πραγματοποιήσει την Κυριακή ο αμερικανός Γενικός Αρχηγός Ενόπλων Δυνάμεων Στρατηγός Martin Dempsey.

Η επίσκεψη, όπως γράφει η Hurriyet, είναι προγραμματισμένη. Η Milliyet αναφέρει ότι πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη του αμερικανού Αρχηγού στην Τουρκία ως προσκεκλημένου του τούρκου Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγού Νετζντέτ Οζέλ και ως ανταπόδοση της επίσκεψης του τελευταίου στις ΗΠΑ τον περασμένο Μάϊο.

Η εφημερίδα χαρακτηρίζει ¨κρίσιμη¨ την επίσκεψη αυτή που λαμβάνει χώρα έπειτα από την επίσκεψη της αμερικανίδας Υπουργού Εξωτερικών κ Χίλαρυ Κλίντον και του Αρχηγού της CIA Petraeus και επισημαίνει ότι οι συζητήσεις του αμερικανού Αρχηγού με τους τούρκους στρατιωτικούς θα περιστραφούν στις εξελίξεις στην Συρία καθώς και στην πιθανή δημιουργία ουδέτερης ζώνης και ζώνης απαγόρευσης πτήσεων.

Αναμένεται –πάντα κατά τα τουρκικά ΜΜΕ– να συζητηθεί επίσης το θέμα της τρομοκρατίας του ΡΚΚ και της Αλ Κάϊντα καθώς και μέτρα που πρέπει να ληφθούν για να εμποδιστούν οι διεισδύσεις του ΡΚΚ εντός των συνόρων της Τουρκίας.

Η Hurriyet αναφέρει ότι ίσως υπάρξει συνάντηση του Στρατηγού Dempsey με τον τούρκο Πρωθυπουργό Ερντογάν και τον αρχηγό της ΜΙΤ κ. Χακάν Φιντάν.

Έπειτα από διαδικτυακή έρευνα δημοσιευμάτων που πραγματοποιήσαμε καταφέραμε να ανακαλύψουμε αναφορά από ανώνυμη πηγή η οποία αναφέρει πολλά και συνταρακτικά στοιχεία σχετικά με τη στρατιωτική ετοιμότητα του Ισραήλ με στόχο την επίθεση στο Ιράν: [μπορείτε να δείτε εδώ την επιστολή του ανωνύμου]

«Ο αδελφός μου και η οικογένειά του ζουν στην Ιερουσαλήμ –o αδελφός μου είναι υπουργός - και πρώην μέλως των SEAL του Πολεμικού Ναυτικού- και το γραφείο του βρίσκεται κοντά σε μία από τις μεγαλύτερες υπόγειες στρατιωτικές βάσεις του Ισραήλ.

Μου τηλεφώνησε χθες το βράδυ -κάτι που ήταν τελείως ασυνήθιστο- συνήθως επικοινωνούμε μέσω e-mail.

Με κάλεσε για να μου πει ότι στέλνει αμέσως πίσω την οικογένειά του στις ΗΠΑ εξαιτίας αυτού που βλέπει να συμβαίνει τη τελευταία εβδομάδα σε συνδυασμό και με τις πληροφορίες που του παρέχουν οι στρατιωτικές επαφές του στις Η.Π.Α και το Ισραήλ..

Είπε ότι βλέπει με τα μάτια του στρατιωτικές κινήσεις που όμοιές τους δεν έχει δει ποτέ εδώ και 20 χρόνια στο Ισραήλ..

Αυτό που ονομάζεται μαζική αναδιάταξη και προστατευτική τακτική των δυνάμεων βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.

Κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων ημερών έχει παρακολουθήσει την ανάπτυξη αντιαεροπορικών πυραύλων σε ολόκληρη την περιοχή της Ιερουσαλήμ συμπεριλαμβανομένων 3 κινητών μονάδων που μπορεί να δει μέσα από τα παράθυρα του γραφείου του.

Επιπλέον, έχει παρακολουθήσει πολύ μεγάλες μονάδες τεθωρακισμένων οχημάτων να κινούνται γρήγορα προς την Αίγυπτο.

Υπάρχουν αναφορές από συναντήσεις των κορυφαίων στρατιωτικών ηγετών του Ισραήλ με τον πρεσβύτερο Ραββίνο που έχει συμβεί στο παρελθόν μόνο πριν από κάθε προηγούμενη μεγάλη στρατιωτική εκστρατεία.

Είναι πεπεισμένος ότι εκτός εάν συμβεί κάτι το εξαιρετικό το Ισραήλ θα επιτεθεί στο Ιράν -με ή χωρίς τις ΗΠΑ- και πολύ σύντομα.

Πριν από δύο ημέρες βρισκόταν στο Τείχος των Δακρύων και υπήρχαν εκατοντάδες Ισραηλινοί στρατιώτες εκεί.

Καθώς έφευγε πέρασαν τουλάχιστον 20 στρατιωτικά λεωφορεία γεμάτα από στρατιώτες στη διαδρομή προς το Τείχος.

Δεν έχει ξαναδεί κάτι τέτοιο...

Ο αδελφός μου δεν είναι σε καμία περίπτωση κινδυνολόγος..

Όταν αναφέρεται σε τέτοια γεγονότα ξέρει πάντα να αποσπά την προσοχή μου και είναι σίγουρο ότι συνήθως ξέρει περισσότερο από όσα μοιράζεται.

Αναφέρει ότι το Ισραήλ ζητά από τον Ομπάμα να έρθει στο Ισραήλ αμέσως, αλλά η απάντηση είναι η απόλυτη σιωπή.

Η γνώμη μου είναι ότι βλέπω μπροστά μας την πραγματοποίηση της τέλειας καταιγίδας».

Περιμένουμε λοιπόν την τέλεια καταιγίδα του Γ' Παγκοσμίου Πολέμου;
Τα γεγονότα των επόμενων ημερών ή εβδομάδων θα είναι συνταρακτικά..
Ο επικεφαλής της ΜΙ6 στο Ισραήλ με αποστολή να πείσει το Νετανιάχου να μην επιτεθεί

Όλοι προσπαθούν να πείσουν το Ισραήλ να μην επιτεθεί στο Ιράν. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει και το Stratfor ο επικεφαλής της βρετανικής MI6 sir John Sawers, επισκέφθηκε μυστικά το Ισραήλ πριν από μερικές εβδομάδες.

Σκοπός της μυστικής επίσκεψης ήταν να υπάρξει περαιτέρω πίεση προς τον Β.Νετανιάχου, ώστε να αποκλειστεί κάθε πιθανότητα ισραηλινής επίθεσης στο Ιράν.

“Πόλεμος” ΗΠΑ-Ισραήλ με επίκεντρο διένεξης τον πόλεμο κατά του Ιράν.

Ο Λευκός Οίκος απέρριψε το αίτημα του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, να συναντηθεί με τον Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα στις Ηνωμένες Πολιτείες αυτό το μήνα, δήλωσε Ισραηλινός αξιωματούχος, μετά από τη διένεξη που ξέσπασε μεταξύ των συμμάχων για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Ένας Ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε στο Ρόιτερς υπό τον όρο της ανωνυμίας ότι οι σύμβουλοι του Νετανιάχου ζήτησαν να γίνει μια συνάντηση, όταν θα επισκεφθεί τον ΟΗΕ αυτό το μήνα, και "ο Λευκός Οίκος μας απάντησε και μας και είπε ότι μια συνάντηση φαίνεται να μην είναι δυνατή. Ανέφερε μάλιστα ότι το πρόγραμμα του προέδρου δεν το επιτρέπει αυτό".
Ο Νετανιάχου έχει συναντηθεί με τον Ομπάμα σε όλα του τα ταξίδια, ως Ισραηλινός ηγέτης, στις ΗΠΑ από το 2009.

Ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε ότι ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δεν θα συναντηθεί με τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου αυτό το μήνα στις Ηνωμένες Πολιτείες, διέψευσε όμως ότι πρόκειται για μια κατ’ αρχήν άρνηση, υπογραμμίζοντας ότι τα προγράμματά τους δεν είναι συμβατά.

"Ο πρόεδρος θα φθάσει στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου, και θα αναχωρήσει την Τρίτη, 25. Ο Πρωθυπουργός θα φθάσει στη Νέα Υόρκη, αργότερα εντός της εβδομάδας. Ως εκ τούτου δεν θα βρεθούν ποτέ την ίδια χρονική περίοδο στην πόλη αυτή, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας Τόμι Βίετορ.

Αυτά τα οποία βλέπουμε να συμβαίνουν σήμερα είναι τόσο ακραία, που δεν θα μπορούσε να τα φανταστεί κανένας πριν από λίγα χρόνια. Οι "πλανηταρχεύουσες" ΗΠΑ, με δεκαέξι τρισ. χρέος και με μια διαλυμένη στην κυριολεξία παραγωγική μηχανή, είναι "σκιά" του εαυτού τους.

Του Παναγιώτη Τραϊανού

Η κοινωνία τους είναι βαριά "άρρωστη" και είναι θέμα χρόνου να επαναπροσδιορίσει τους "στόχους" της. Δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά με ένα χρέος το οποίο στην κυριολεξία "καλπάζει"...
Τι θα πει "καλπασμός"; Αρκεί να σκεφτεί κάποιος ότι έπρεπε να περάσουν 200 χρόνια, για να συμπληρώνουν οι ΗΠΑ το πρώτο τρις δολάρια σε χρέος και αρκούσαν 200 ημέρες, για να συμπληρώσουν το δέκατο έκτο. Μιλάμε για ελεύθερη "πτώση", που κανένας δεν γνωρίζει πού θα οδηγήσει και βεβαίως πώς θα σταματήσει. Οι πάλαι ποτέ παραγωγικές ΗΠΑ, οι οποίες "ξεχείλιζαν" από εργασία και υπόσχονταν μεροκάματο στους όπου Γης πεινασμένους, κατάντησαν να έχουν 23 εκατομμύρια ανέργους.

Όλα βέβαια στα "χαρτιά", γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε τα εκατομμύρια των παράνομων και αδήλωτων μεταναστών στη βορειοαμερικανική χώρα, οι οποίοι...

Δεν καταγράφονται σε καμία επίσημη στατιστική. Μιλάμε για μια κατάσταση, η οποία περιγράφεται μόνον με όρους πολέμου. Μιλάμε για καταστροφή των αμερικανικών παραγωγικών υποδομών, που μέχρι πριν λίγα χρόνια θα απαιτούσε βομβαρδισμό για να επιτευχθεί. Μιλάμε για κοινωνική παρακμή, που "σκεπάζει" πλέον όλες τις αμερικανικές μεγαλουπόλεις. Μιλάμε για πολίτες, οι οποίοι δεν έχουν ελπίδες επιβίωσης. Μιλάμε για πολίτες, οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση στο σύστημα υγείας. Μιλάμε για πολίτες, των οποίων τα παιδιά δεν έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση. Μιλάμε για πολίτες, οι οποίοι έχασαν τα σπίτια τους από τις τράπεζες και καθημερινά "στήνουν" αντίσκηνα για να μείνουν, πριν καταλήξουν κάτω από τις γέφυρες. Αυτή είναι η κατάσταση στις ΗΠΑ και αυτή βεβαίως δεν είναι "εικόνα" Υπερδύναμης, η οποία έχει την απαίτηση να "συμβουλεύει" και να "νουθετεί" τους υπολοίπους.

Το ίδιο άσχημα πάει και η Γερμανία. Η Γερμανία, όσο κι αν οι τοκογλύφοι προπαγανδιστές και οι διάφοροι νεοναζιστές Άριοι τύπου Ρέσλερ προσπαθούν να το αποκρύψουν, αντιμετωπίζει προβλήματα, που είναι ανυπέρβλητα. Παριστάνει την "πλούσια", ενώ ο γερμανικός λαός περνάει δύσκολα. Παριστάνει την "πλούσια", ενώ υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι εργάζονται, για να πάρουν κάποτε 150 ευρώ σύνταξη. Παριστάνει την "πλούσια", όχι επειδή διαθέτει πλούτο, αλλά επειδή δανείζεται με καλύτερους όρους από τους "φτωχούς" ...Θεωρητικά πλούσια, πρακτικά χρεωμένη μέχρι τον λαιμό ...Μέχρι να φτάσει στο σημείο να μην μπορεί να εξυπηρετεί το χρέος της και να μπει και η ίδια στον "σωρό" με τους υπόλοιπους.
Αυτό το όριο έχει αρχίσει να αχνοφαίνεται πλέον. Η Γερμανία κάθε ημέρα που περνά δείχνει όλο και πιο αδύναμη. Σε λίγο το παραμύθι ότι για τα προβλήματά της φταίνε οι "άλλοι" —και κυρίως οι τεμπέληδες οι Έλληνες— δεν θα "πιάνει" στους Γερμανούς, γιατί απλούστατα το πρόβλημά τους θα πάψει να είναι πολιτικό. Για όσο διάστημα οι Γερμανοί εργάζονται, η Ελλάδα εύκολα θα τους "τρομάζει" με τις υποτιθέμενες "απαιτήσεις", οι οποίες απειλούν τους μισθούς τους. Όταν θα απολυθούν, δεν θα τους τρομάζει καθόλου. Οι στρατηγικές επιλογές τής Γερμανίας στο θέμα της παραγωγής την καθιστούν ευάλωτη σε συνθήκες έντονης κρίσης, όπως αυτήν που ζούμε σήμερα. Όλοι οι "δείκτες" οι οποίοι περιγράφουν την "υγεία" της οικονομίας της, βρίσκονται πέρα από τα "όρια" ασφαλείας. Το ακόμα χειρότερο είναι ότι η "εξειδίκευσή" της στη βαριά βιομηχανία την έχει καταστήσει "αιχμάλωτη" των προμηθευτών της στον τομέα της διατροφής. Σχεδόν το 70% των τροφίμων που καταναλώνει είναι εισαγόμενα.

Αυτό σημαίνει ότι, σε περίπτωση που η αγορά για τον οποιονδήποτε λόγο "υποχωρήσει" πέρα από κάποια όρια, η Γερμανία απειλείται ακόμα και με πείνα. Θα έχουν αδιάθετα Mercedes S-classe και δεν θα έχουν να φάνε ένα πιάτο ρύζι. Θα έχουν τα καλύτερα ανοξείδωτα μαχαίρια στον κόσμο και δεν θα έχουν μια φραντζόλα για να κόψουν. Οι ιδιομορφίες της, δηλαδή, οι οποίες την καθιστούν σήμερα κυρίαρχη στην Ευρώπη, είναι αυτές, οι οποίες την απειλούν με "βύθιση" σε πρωτοφανείς και ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Το σημερινό δυνατό της "σημείο" μπορεί ν' αποδειχθεί η μελλοντική "αχίλλειος πτέρνα" της. Ήδη, την ώρα που γράφεται το κείμενο αυτό, η Γερμανία βρίσκεται στα πρόθυρα της ύφεσης Συγκεκριμένα "βροντοχτυπάει" τις "πόρτες" της ύφεσης.
Άποψή μας είναι ότι ο κόσμος αλλάζει και αυτό το οποίο έρχεται δεν είναι και το ιδανικό για τους δωσίλογους, οι οποίοι έχουν επενδύσει το μέλλον τους στους σημερινούς ισχυρούς του. Δεν είναι καλά τα πράγματα για τους "επενδυτές" μας, γιατί δεν διατηρούνται σταθερές οι "επενδύσεις" τους. Σε αυτόν τον νέο Κόσμο, ο οποίος αρχίζει πλέον ν' "ανατέλλει" και να γίνεται ορατός, θα αλλάξουν οι σταθερές λειτουργίας του συστήματος, γιατί απλούστατα δεν θα μπορέσουν να διατηρηθούν τα συμφέροντα στη μορφή που βρίσκονται σήμερα και ελέγχουν τον κόσμο. Δεν είναι του παρόντος να πούμε ποιοι κατά την άποψή μας θα είναι αυτοί, οι οποίοι θα επικρατήσουν, αλλά μπορούμε να πούμε ποιοι ΔΕΝ θα επικρατήσουν σίγουρα.

Τόσο οι Αμερικανοί όσο και οι Γερμανοί θα είναι οι μεγάλοι "χαμένοι" της Νέας Εποχής. Οι δύο αυτές δυνάμεις ήδη έχουν μπει σε τροχιά εθνικής, κοινωνικής και οικονομικής παρακμής. Οι Αμερικανοί κατέκτησαν την κοσμοκρατορία σε ένα έξυπνα στημένο "παιχνίδι" με τους Σοβιετικούς και σύντομα —ελλείψει "συμπαίκτη"— θα τους "ακολουθήσουν" στο τέλος τους ...Αναγκαστικά, εφόσον τόσο η παγκόσμια ισορροπία όσο και το ισοζύγιο μεταξύ εξόδων και κερδών ενός παγκόσμιου ιμπεριαλισμού μεταβάλλεται διαρκώς εις βάρος της μοναδικής υπερδύναμης. Δεν "βγαίνει" ο λογαριασμός για τους Αμερικανούς. Ξοδεύουν παραπάνω απ' όσα βγάζουν, για να παριστάνουν τον παγκόσμιο "νταβατζή". Χρεώνουν τον αμερικανικό λαό με τεράστια έξοδα και τα όποια έσοδα προκύπτουν δεν μπαίνουν στην αμερικανική οικονομία, παρά "δραπετεύουν" σε άγνωστους φορολογικούς παράδεισους.
Το μέλλον των ΗΠΑ δεν απαιτεί γνώσεις προφήτη για να προβλεφθεί. Αυτοί, οι οποίοι έχουν γνώσεις, το "βλέπουν" από τώρα. Η σημερινή χρεοκοπημένη Καλιφόρνια είναι μια ευκρινής "εικόνα" από το προσεχές μέλλον των ίδιων των ΗΠΑ. Η πτώση τής ισχύος των ΗΠΑ είναι πλέον ορατή απ’ όλους. Η Χίλαρι συναντιέται με όλους και δεν επηρεάζει κανέναν. Οι απειλές των ΗΠΑ δεν τρομάζουν πλέον ΚΑΝΕΝΑΝ και το ακόμα χειρότερο είναι ότι οι υποσχέσεις τους δεν κάνουν ΚΑΝΕΝΑΝ να ελπίζει. Ό,τι χειρότερο δηλαδή για μια δύναμη, η οποία θέλει να άρχει στον κόσμο. Ο "λόγος" τους έχει αρχίσει να μην έχει τη βαρύτητα που είχε κάποτε και αυτό από μόνο του αρκεί, για να καταλάβει κάποιος τα όσα δεν φαίνονται.

Η δύναμη του "λόγου" έχει σχέση με τα δολάρια, τα όπλα, τις στρατιωτικές δυνατότητες κλπ.. Όταν αυτή η δύναμη πέφτει, σημαίνει πως κάτι από αυτά τα στρατηγικά πλεονεκτήματα είτε χάνει δυνάμεις είτε δεν είναι απαραίτητο, γιατί οι ανάγκες των καιρών το "ξεπέρασαν". Αυτό συμβαίνει σήμερα με τις ΗΠΑ και αυτό είναι που δείχνει το μέλλον τους. Ελλείψει αντιπάλου οι στρατιωτικές τους δυνατότητες έγιναν περιττές και απλά επιβαρύνουν μια οικονομία, η οποία αναγκαστικά θα πρέπει να προσαρμοστεί σε νέα δεδομένα. Πιο πολύ με "τρακατζήδες" μοιάζουν πλέον παρά με "ευεργέτες". Όταν ο ιμπεριαλιστής βγαίνει για "τράκες" και όχι για να υποσχεθεί "βοήθειες", δεν "πάει" μακριά.
Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι οι ΗΠΑ θα "χαθούν" από τον χάρτη. Οι ΗΠΑ είναι ένα μεγάλο κράτος και πιθανότατα ―αν δεν έχουν διαφορετική άποψη κάποιοι Τεξανοί― θα παραμείνει τέτοιο, σε οποιαδήποτε αλλαγή συμβεί στην παγκόσμια "σκακιέρα". Αυτό όμως σε κάθε περίπτωση θα έχει μια μεγάλη διαφορά σε σχέση με τη σημερινή της ιδιότητα, ως μοναδική Υπερδύναμη. Οι δυνάμεις των ΗΠΑ θα "υποχωρήσουν" σε όλα τα μέτωπα και άρα και στο μέτωπο της Ελλάδας. Οι σημερινοί προστατευόμενοί τους δεν θα πέσουν σε κάποια δυσμένεια, αλλά θα είναι αδύνατον να προστατευτούν από αυτές, όπως συνέβαινε στο παρελθόν.

Θέμα χρόνου είναι να τους ακολουθήσουν και οι ίδιοι στο τέλος. Θέμα χρόνου είναι να μπουν "λουκέτα" στα ασυναγώνιστα γερμανικά εργοστάσια. Παράγουν με φρενήρεις ρυθμούς σε μια αγορά, η οποία όχι απλά δεν "απορροφά" τίποτε, αλλά δεν έχει χώρο ούτε καν ν' αποθηκεύει την παραγωγή. Μια αγορά τόσο κορεσμένη, η οποία θα αρχίσει σε λίγο να "ξερνά" στους δρόμους τα προϊόντα από την υπερφόρτωση. Δημιουργούν αποθέματα προϊόντων, που, μόνον αν υπήρχαν άπειροι εξωγήινοι "πελάτες", θα μπορούσαν να διατεθούν ...Μιλάμε για τραγική κατάσταση.
Όμως, τα χειρότερα για τη Γερμανία δεν είναι αυτά. Σε σχέση με τις ΗΠΑ η Γερμανία του μέλλοντος θα έχει ν' αντιμετωπίσει προβλήματα πολύ πιο σύνθετα και περίπλοκα. Σύντομα θα κληθεί να δώσει απαντήσεις και σε θέματα, τα οποία αφορούν ακόμα και την ίδια της την ύπαρξη. Οι Γερμανοί αναμφισβήτητα έχουν θέση σε οποιαδήποτε Ευρώπη του μέλλοντος, η Γερμανία όμως όχι απαραίτητα. Με το βεβαρημένο παρελθόν, που την χαρακτηρίζει, θα πρέπει ν' αποδείξει στους ευρωπαϊκούς λαούς αυτό, το οποίο είναι πλέον αδύνατο ...Να αποδείξει ότι έχει κάποιο νόημα να υπάρχει μια ενιαία Γερμανία με τη μορφή που γνωρίζουμε σήμερα ...Μια Γερμανία, η οποία δεν εξυπηρετεί σε καμία περίπτωση τους Γερμανούς και απειλεί μονίμως την Ευρώπη.

Αυτό σημαίνει ότι η Γερμανία δεν είναι ίδια με την περίπτωση των ΗΠΑ. Για τη Γερμανία είναι πλέον θέμα χρόνου να τεθεί το ερώτημα, που αφορά την επιβίωσή της ως ενιαία κρατική οντότητα σε κάποια επίσης ενιαία Ευρώπη του μέλλοντος. Ακόμα και ο πιο καλοπροαίρετος δεν μπορεί ν' αποδείξει ότι συμφέρει τόσο τον κόσμο όσο και την ίδια να παραμείνει ένα ισχυρό κράτος. Στην πραγματικότητα δεν αντέχει η ήπειρός μας την ύπαρξή της. Τρεις παγκόσμιους πολέμους σε λιγότερο από έναν αιώνα έχει δοκιμάσει. Τρία παγκόσμια "μαθήματα" είναι αρκετά, για να "πειστεί" ακόμα και ο κάθε κακοπροαίρετος αμφισβητίας ότι δεν μπορεί η Γερμανία να συνεχίζει να παραδίδει στους λαούς τα ειδικά αυτά "μαθήματα" και να "δοκιμάζει" τις αντοχές τής ανθρωπότητας...
Η απόφαση για την καταβολή της ήδη καθυστερημένης δόσης των 31 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα ενδέχεται να καθυστερήσει έως το Νοέμβριο, από αρχές Οκτωβρίου που αναμενόταν προηγουμένως, σύμφωνα με αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για να δώσουν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης το “πράσινο φως” στην αποδέσμευση της δόσης, η τρόικα πρέπει να ολοκληρώσει την αξιολόγηση της οικονομικής κατάστασης.

Ωστόσο ένας εκ των αξιωματούχων διευκρίνισε πως η αξιολόγηση της τρόικας στην Αθήνα έχει μείνει πίσω σε σχέση με το χρονοδιάγραμμα.

Δεδομένης της καθυστέρησης των εργασιών στην Αθήνα, “δεν θα σας πω ότι η έκθεση αυτή θα παρουσιαστεί τον Οκτώβριο”, είπε ο αξιωματούχος.

Dow Jones NewswiresΤο «Σχέδιο για τον Νέο Αμερικανικό Αιώνα» (PNAC) ιδρύθηκε το 1997, με απολύτως ξεκάθαρους και διακηρυγμένους στόχους: Την απόλυτη και με κάθε μέσο επιβολή της αμερικανικής κυριαρχίας στον κόσμο κατά τον 21ο αιώνα.

Του Νίκου Μπογιόπουλου

Στα «μανιφέστα» του PNAC, που είδαν το φως της δημοσιότητας τόσο τον Ιούνη του 1997, όσο και το Νοέμβρη του 2000 (το δεύτερο, δηλαδή, μόλις ένα χρόνο πριν από τους Δίδυμους Πύργους) γινόταν καθαρό πως η αμερικανική κυριαρχία θα περνούσε μέσα από «προληπτικούς» πολέμους, μέσα από την καθυπόταξη έως και κατάργηση του ΟΗΕ (που παρουσιαζόταν σαν ένα «φόρουμ για αριστερίζοντες, αντισιωνιστές και αντιιμπεριαλιστές») και μέσα από την επιβολή της κρατικής τρομοκρατίας ως παρονομαστή των διεθνών σχέσεων.

Μάλιστα, στο «μανιφέστο» του Νοέμβρη του 2000 περιέχεται και μια ενδιαφέρουσα «προφητεία»:...
«Εάν σημειωθεί ένα καταστροφικό συμβάν, όπως ένα νέο Περλ Χάρμπορ, αυτό θα έχει καταλυτικές συνέπειες» (!),
σημείωναν οι εμπνευστές του σχεδίου, για να τεθεί το αμερικανικό σχέδιο σε εφαρμογή μια ώρα αρχύτερα... Θα 'λεγε κανείς ότι τα μέλη του PNAC «προφήτεψαν» την 11η Σεπτέμβρη ένα χρόνο πριν ακόμα κι από τον... Μπιν Λάντεν.
Ετσι, σε λιγότερο από δώδεκα μήνες μετά από την εκλογή του Μπους, μέσω του οποίου οι αρχιτέκτονες του PNAC (Τσέινι, Γούλφοβιτς, Ράμσφελντ κ.λπ.) είχαν ανέλθει στην κυβερνητική εξουσία, η «ευκαιρία» που τόσο επιθυμούσαν, το νέο «Περλ Χάρμπορ» που τόσο περίμεναν για να τους «λύσει τα χέρια», ήταν πραγματικότητα...

Εκτοτε, η ανθρωπότητα βιώνει μια διαρκή «11η του Σεπτέμβρη». Ολα όσα μεσολάβησαν από εκείνο το πρωινό στο Μανχάταν βοούν ότι η 11η Σεπτέμβρη του 2001 αξιοποιήθηκε ως το αναγκαίο πρόσχημα, η αναγκαία αφορμή, για την εκδήλωση μιας άνευ προηγουμένου παγκόσμιας τρομοκρατίας από τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό, από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
Το έγκλημα που συντελέστηκε στην καρδιά των ΗΠΑ, το αίμα των 3.000 νεκρών των δίδυμων πύργων, χρησιμοποιήθηκε από τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό ως ένα διαρκές «άλλοθι» για τα εκατοντάδες χιλιάδες θύματα και την ιμπεριαλιστική θηριωδία που έχουν σπείρει στον πλανήτη.

Το τι και το πώς συνέβη εκείνο το πρωινό στη Νέα Υόρκη, τι προηγήθηκε, πώς σχεδιάστηκε, ποιες είναι οι πραγματικές διαστάσεις της επιχείρησης και των μηχανισμών που την έφεραν σε πέρας ίσως δεν αποκαλυφθούν ποτέ.
Αλλωστε, αν και συμπληρώνεται μισός αιώνας από το Ντάλας του 1963, ουδέποτε αποκαλύφθηκε τι κρυβόταν πίσω από το παραβάν της δολοφονίας του Κένεντι.

Εντούτοις, ήδη αυτά που γνωρίζουμε είναι πάρα πολλά.
Και σίγουρα εκείνο που γνωρίζουμε είναι ότι ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός δεν έχει κανέναν ενδοιασμό να χρησιμοποιεί σαν πρόσχημα το αίμα ακόμα και του αμερικανικού λαού, όπως συνέβη με τα σχεδόν 3.000 θύματα των δίδυμων πύργων, για να επεκτείνει τη θηριωδία του.

Εκείνο που, επίσης, έχει πια απαντηθεί πεντακάθαρα είναι το «ποιος είχε όφελος» από μια τέτοια ενέργεια:
Αρκεί μια ματιά στο χάρτη της υδρογείου, όπου, μετά την 11η Σεπτέμβρη, σε πάνω από 150 χώρες του πλανήτη έχει εγκατασταθεί η μπότα του Αμερικανού πεζοναύτη.

Το «Σχέδιο Για Τον Νέο Αμερικανικό Αιώνα» έχει πια αποκαλυφθεί στην ολότητά του, και στο πλαίσιό του η 11η Σεπτέμβρη αξιοποιήθηκε ως αφορμή, ως σκαλοπάτι, ως σταθμός
  • για την επιβολή μιας παγκόσμιας χούντας, που στα κελιά της, στο Γκουαντάναμο, στο Αμπού Γκράιμπ, στις μυστικές επίγειες ή ιπτάμενες φυλακές της CIA βασιλεύει ο νόμος των νέων «Αουσβιτς»,
  • για να περάσει ο ιμπεριαλισμός από τους «ανθρωπιστικούς» του πολέμους (όπως στη Γιουγκοσλαβία), στους «προληπτικούς» του πολέμους (Αφγανιστάν) και από εκεί στους πολέμους και στις ελεγχόμενες εξεγέρσεις «εξαγωγής της δημοκρατίας» (Ιράκ - Μέση Ανατολή),
  • για τη διακήρυξη της «ενοχής» όλου του πλανήτη (!), αφού, κατά το δόγμα Μπους, «όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας».
Το κράτος - τρομοκράτης, οι ΗΠΑ, μαζί με τους Ευρωπαίους συμμάχους τους, χρησιμοποίησαν την 11η Σεπτέμβρη για να τυλίξουν τον κόσμο «σε μια κόλλα χαρτί»:

  • Εκτόξευση της «οικονομίας του πολέμου» με πάνω από 6 τρισεκατομμύρια δολάρια να έχουν διατεθεί μόνο για τις επεμβάσεις σε Αφγανιστάν και Ιράκ,
  • Εγκατάσταση «Τσολάκογλου» και αμερικανοτσολιάδων ανά τον κόσμο,
  • Τρομονόμοι, χαφιεδοκάμερες, φακέλωμα, καταπάτηση ελευθεριών, τρομο-υστερία, φαλκίδευση ατομικών δικαιωμάτων, «δικαίωμα» στη CIA για δολοφονίες ξένων ηγετών, απαγωγές, βασανιστήρια,
  • Απροσχημάτιστες επεμβάσεις στο εσωτερικό κρατών, κατασκευασμένες «επαναστάσεις», Κοσσυφοπέδια, «πόλεμος των άστρων».
Την επόμενη μέρα της 11ης του Σεπτέμβρη είχαμε την απαρχή της εφόρμησης της «νέας τάξης» ενός νέου «Ράιχ», κτηνώδους και καταστροφικού, που πρέπει να έχει ένα τέλος πανομοιότυπο με το τέλος του προηγούμενου.

Σε αυτόν τον αγώνα ζωής, ο λαός της Ελλάδας, αν θέλει να έχει τη δική του συμβολή για να έρθει μια ώρα αρχύτερα η νέα «Νυρεμβέργη», έχει μία επιλογή:
Την αταλάντευτη και εντεινόμενη αντιπαράθεσή του με τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό και τον ευρω-ατλαντισμό, την καταδίκη και πολιτική ανατροπή των στυλοβατών και των ερεισμάτων των Αμερικανών, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στον τόπο μας.Αν και το είχαμε επισημάνει προ μηνών, πως όταν θα αρχίσουν να ζορίζουν τα πράγματα τότε θα αρχίσουν και τα αλληλοκαρφώματα, ομολογούμε πως περιμέναμε η απώλεια της εξουσίας να σταθεί ως γεννεσιουργός αιτία των αλληλοκαρφωμάτων και όχι η απλή νευρικότητα που κυριαρχεί στο πολιτικό στερέωμα της χώρας. Αν και, στην περίπτωση Καρχιμάκη, η απώλεια της εξουσίας (και κυρίως η πρόσβαση στην κυβερνο-πληροφορία) αναμένεται να φέρει στο φως πολλές πολιτικές "αμαρτίες" του παρελθόντος, σε μία απέλπιδα προσπάθεια να μπορέσει ο πρώην πανίσχυρος άνδρας του ΠΑΣΟΚ να "τρυπώσει" σε ασφαλή θέση, αφού ο ίδιος γνωρίζει πολύ καλά πως η καταιγίδα δεν έχει έρθει ακόμη... Το παράδοξο είναι πως ο κ. Καρχιμάκης -για άγνωστο λόγο- συνεχίζει να κινείται στον Παπανδρεϊκό χώρο, ίσως επειδή έχει άγνοια κινδύνου ή επειδή γνωρίζει πολλά περισσότερα για τους ισχυρούς που κινούν τα "νήματα"...

Έτσι, διαπιστώνουμε πως «ταραχές» ακόμη και όταν απουσιάζει στις ΗΠΑ προκαλεί ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Όπως αυτές μεταξύ του Γιώργου Βουλγαράκη και του Μιχάλη Καρχιμάκη, οι οποίοι «καβγάδισαν» για τα καλά στα social media, με αφορμή ένα σχόλιο του πρώτου για τον πρώην πρωθυπουργό.

«Αυτό τώρα, οτι ο ΓΑΠ είναι καθηγητής και υπότροφος στο Harvard... πρώτη φορά το ακούω! Δηλαδή, πληρώνει κάποιος άλλος,για να διδάσκει αυτός;» διερωτήθηκε ο Γ. Βουλγαράκης στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter...Ο Μ. Καρχιμάκης, που του «την φύλαγε» προφανώς, αναφέρθηκε με τη σειρά του στο facebook στο γεγονός ότι ο Γ. Βουλγαράκης διδάσκει σε Πανεπιστήμιο της Κύπρου.
«Ο Βουλγαράκης όπως μαθαίνω αν αληθεύει διδάσκει χρηματοοικονομικά σε Πανεπιστήμιο της Κύπρου. Φαίνεται ότι ο επονομαζόμενος οφσορίστας βάλθηκε να μάθει τους φοιτητές πως στήνονται οι offshore εταιρείες. Άλλωστε έχει το know-how και κάνει εξαγωγή τεχνογνωσίας» έγραψε.


Ο Βουλγαράκης πάντως του απάντησε με κρητική παροιμία, λόγω κοινής καταγωγής. Έγραψε στο twiiter: «Προς M.Καρχιμάκη ενταύθα: “"Δε τρως κουλούκι φλέμωνα, γαυγίζεις δε γαυγίζεις". Άντε να μαζέψεις καμιά ελιά γιατί αλλιώς σε βλέπω για το ψυχολόγο».

Πάντως, εάν συνεχιστεί ο "σκυλοκαβγάς" αναμένεται αντί ψυχολόγου να παρέμβει κάποιος δικαστής που τιμά την Δικαιοσύνη...
Ένα άρθρο του έλληνα οικονομολόγου Γιάννη Βαρουφάκη φιλοξενεί στην κεντρική του σελίδα το αμερικανικό δίκτυο CNN με αφορμή την ελληνική κρίση και τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

Στο κείμενό του ο οικονομολόγος εξιστορεί την προσωπική του σχέση με τις αμερικανικές εκλογές και τους πόθους και τις προσδοκίες του ελληνικού λαού σε κάθε τέτοια αναμέτρηση.

Ο κ. Βαρουφάκης παρατηρεί οτι ενώ παλαιότερα οι Έλληνες ήταν διχασμένοι μεταξύ Αριστεράς και Δεξιάς ως προς τον αντιαμερικανισμό, από το 2008 και μετά οπότε και ξέσπασε η οικονομική κρίση, υπάρχει διάχυτη η αίσθηση ότι η πολιτική στις ΗΠΑ λίγο μπορεί πλέον να επηρρεάσει τις αποφάσεις που λαμβάνονται στην Ευρώπη.

Με το κέντρο βάρους να έχει μετατοπισθεί από την Ουάσινγκτον στο Βερολίνο, τη Φραγκφούρτη και το Παρίσι, οι Έλληνες πλέον περισσότερο βλέπουν τις ΗΠΑ σαν μια χώρα που κατανοεί τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο ευρωπαϊκός Νότος στα χέρια «της Βερολινέζικης δημοσιονομικής πειθαρχίας».

Ωστόσο μεταφέρει στο αμερικανικό κοινό τη δυσπιστία των Ελλήνων σε σχέση με τη στάση της Γερμανίας μέχρι να υπάρξει νέα αμερικανική ηγεσία καθώς υπάρχει η εντύπωση ότι το Βερολίνο καθυστερεί ενδεχόμενο «ακρωτηριασμό» της Ελλάδας αναμένοντας το αποτέλεσμα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού…


Γερμανία: «Χτυπήματα» στην Ουάσιγκτον για το υψηλό χρέος της χώρας

Στο στόχαστρο της Γερμανίας μπαίνει το υψηλό χρέος των ΗΠΑ, με τον οίκο Moody’s να στέλνει παράλληλα ηχηρή προειδοποίηση ότι οι ΗΠΑ μπορεί να χάσουν την κορυφαία τους πιστοληπτική αξιολόγηση εάν δεν υιοθετήσουν τις κατάλληλες πολιτικές που θα οδηγήσουν στη μείωση της σημερινής αναλογίας χρέους/ΑΕΠ.

Ο οίκος εμφανίστηκε χθες ιδιαίτερα σαφής, τονίζοντας ότι οι διαπραγματεύσεις για τον προϋπολογισμό του 2013 θα είναι αυτές που θα καθορίσουν την κατεύθυνση που θα ακολουθήσει η κορυφαία αξιολόγηση «ΑΑΑ» που κατέχουν οι ΗΠΑ, καθώς και η αρνητική προοπτική τους. Εάν οι εν λόγω διαπραγματεύσεις καταλήξουν σε συγκεκριμένες πολιτικές ικανές να φέρουν σταθεροποίηση και εν συνεχεία να μειώσουν την αναλογία του ομοσπονδιακού χρέους ως προς το ΑΕΠ σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα, τότε ο Moody’s διευκρίνισε ότι θα επιβεβαιώσει το τριπλό «Α» των ΗΠΑ και θα επιστρέψει σε σταθερή την αρνητική προοπτική που έχει δώσει στην χώρα.

Στην περίπτωση όμως που οι διαπραγματεύσεις αποτύχουν να προαγάγουν τέτοιου είδους πολιτικές, ο οίκος προειδοποιεί ότι θα πρέπει να αναμένεται υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης των ΗΠΑ, πιθανόν στο Αα1. Ο οίκος μάλιστα θεωρεί απίθανο να διατηρήσει την κορυφαία αξιολόγηση με αρνητική προοπτική έως το 2014. Σημειώνεται ότι οι ΗΠΑ είναι πολύ πιθανόν να αγγίξουν το ανώτατο όριο του χρέους τους γύρω στα τέλη του τρέχοντος έτους και η ικανότητα της αμερικανικής κυβέρνησης να ανταποκριθεί στους τόκους και στις υπόλοιπες δαπάνες της από τους διαθέσιμους πόρους της εκτιμάται ότι θα εξαντληθεί λίγους μήνες αφότου φθάσει το ανώτατο όριο του χρέους της.

Υπό αυτές τις συνθήκες, ο οίκος επισημαίνει ότι η πιστοληπτική αξιολόγηση των ΗΠΑ μπορεί να τεθεί υπό καθεστώς επανεξέτασης όταν η Ουάσιγκτον αγγίξει αυτό το όριο, θέση αντίστοιχη με αυτή που είχε υιοθετήσει ο Moody’s και στη διάρκεια του καλοκαιριού του 2011.

Το υψηλό χρέος των ΗΠΑ μπήκε όμως και στο στόχαστρο της Γερμανίας, η οποία το θεωρεί «υπερβολικά υψηλό», με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να διερωτάται με ποιον τρόπο θα μπορούσε η Αμερική να αντιμετωπίσει τα υψηλά επίπεδα χρέους της μετά τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Κατά την ομιλία του στην κάτω Βουλή του γερμανικού κοινοβουλίου, όπου «άνοιξε» τις συζητήσεις για τον προϋπολογισμό του 2013, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι οι ανησυχίες για το αμερικανικό χρέος αποτελούν βάρος για την παγκόσμια οικονομία, «χτυπώντας» με τη σειρά του την Ουάσιγκτον η οποία έχει επικρίνει την Ευρώπη για την αποτυχία της να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους.

Κατ’ ιδίαν, Γερμανοί αξιωματούχοι εκφράζουν συχνά ανησυχίες για τα υψηλά επίπεδα του αμερικανικού χρέους και για την αδυναμία των εκεί πολιτικών να βρουν κοινό έδαφος για τον τρόπο αντιμετώπισής του, όμως τα δημόσια σχόλια του κ.Σόιμπλε καταδεικνύουν την κλίμακα των σχετικών ανησυχιών στη Γερμανία.

Νέες πιέσεις

Και όλα αυτά, την ώρα που η ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ βάζει σε νέο γύρο πιέσεων τις αναδυόμενες οικονομίες με ευέλικτα νομισματικά καθεστώτα, εάν προχωρήσει, όπως αναμένεται, σε τρίτο γύρο πολιτικής ποσοτικής χαλάρωσης την Πέμπτη, οπότε και ολοκληρώνεται η διήμερη συνεδρίαση του νομισματικού συμβουλίου της, προειδοποίησε χθες ο υπουργός Οικονομικών της Χιλής, Φελίπε Λαρέν.

Στην κατοχή του Πεκίνου

Ανησυχίες προκαλεί και η μεγάλη ποσότητα του αμερικανικού χρέους που βρίσκεται στην κατοχή της Κίνας, με το Πεντάγωνο ωστόσο, να εμφανίζεται καθησυχαστικό, στην πρώτη του μέχρι σήμερα σχετική έκθεση, που έχει ημερομηνία 20 Ιουλίου και περιήλθε στην κατοχή του Bloomberg. Στην έκθεση αναφέρεται συγκεκριμένα ότι η κατοχή αμερικανικού χρέους αξίας άνω του ενός τρισεκατομμυρίου δολαρίων από την Κίνα και η προοπτική μιάς πιθανής «ξαφνικής και σημαντικής» απόσυρσης των σχετικών κεφαλαίων δεν απειλούν την εθνική ασφάλεια της χώρας.

«Η Κίνα έχει ελάχιστες επιλογές για να επενδύσει τα τεράστια αποθέματά της σε ξένο συνάλλαγμα, πέρα από τα αμερικανικά κρατικά ομόλογα», αναφέρεται στην έκθεση. Σημειώνεται ότι η Κίνα είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος κάτοχος αμερικανικού χρέους μετά τη Φέντεραλ Ριζέρβ.

Πηγή


Έντονη διαμαρτυρία για τους προγραμματισμούς των εργασιών του Κοινοβουλίου…
εξέφρασε στο Προεδρείο της Βουλής ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ, στη σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής.

Ο Τέρενς Κουίκ είπε τα εξής:

«Παρακαλώ το Προεδρείο της Βουλής να λαμβάνει σοβαρά υπόψη τις ταυτόσημες ώρες συνεδριάσεων της Ολομέλειας και των Επιτροπών της Βουλής. Κοροϊδεύουμε τον κόσμο όταν συνυπάρχουν οι πάντοτε κρίσιμες Ολομέλειες με εκείνες των Επιτροπών που κατά κύριο λόγο είναι νομοπαρασκευαστικές.

Όταν ο κόσμος στραγγαλίζεται από τα μέτρα των Μνημονίων δεν μπορεί η Ολομέλεια που παίρνει τις τελικές αποφάσεις να είναι άδεια αίθουσα.

Σήμερα, Τετάρτη, δεν υπήρχε κανένας λόγος να γίνονται τα πάντα μαζεμένα τις πρωινές ώρες. Και αυτό είναι μία μόνιμη πρακτική. Η Ολομέλεια θα μπορούσε και θα έπρεπε να οριστεί σε απογευματινοβραδινή συνεδρίαση, ώστε να μπορούν να παραστούν οι Βουλευτές που είναι απασχολημένοι στις συνεδριάσεις των πάσης φύσεως Επιτροπών που κατά κανόνα ορίζονται πρωινές και μεσημεριανές ώρες.

Προσωπικά, οι πρακτικές του παρελθόντος, ως νέος Βουλευτής που είμαι, δεν με αφορούν. Και ούτε δικαιούμαστε με το θέαμα των άδειων εδράνων της Ολομέλειας να επιτείνουμε την άποψη που έχει ο κόσμος ότι οι Βουλευτές την κοπανάνε, χωρίς να γνωρίζουν ότι είναι απασχολημένοι σε εργασίες Επιτροπών που ορίζονται τις ίδιες ώρες.

Ζητώ από τον Πρόεδρο της Βουλής, στην πρώτη συνδιάσκεψη των Προέδρων, να θέσει επιτακτικά την επίλυση αυτού του προβλήματος, ώστε να παράγεται κοινοβουλευτικό έργο κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, χωρίς αλληλοεπικαλύψεις Ολομέλειας και Επιτροπών».

Πηγή


Σε μία μάχη κατά της λογικής και υπέρ των μεγάλων δυτικών συμφερόντων, η αιματοχυσία στην Συρία συνεχίζεται. Επαγγελματίες δολοφόνοι, ενδεδυμένοι το προσωπείο των "αντικαθεστωτικών" δολοφονούν συνεχώς και αδιακρίτως, προκειμένου να επιβάλουν τον τρόμο και το καθεστώς της απόλυτης ανασφάλειας. Αν και η ήττα τους είναι κάτι περισσότερο από αναγνωρισμένη, οι συγκεκριμένοι υπάνθρωποι δεν διστάζουν να σκορπούν τον θάνατο στο όνομα του Αλλάχ και φυσικά του πολύ καλού μισθού που εισπράττουν. Δυστυχώς, ο ηθικός αυτουργός, η Δύση, ενισχύει ηθικά, οικονομικά και στρατιωτικά τον ισλαμικό φονταμενταλισμό, αδιαφορώντας για τις ανθρώπινες εκατόμβες νεκρών που αφήνουν στο πέρασμά τους τα οπλισμένα δίποδα - υποχείριά τους.

Ρεπορτάζ: Thierry Meyssan
Voltaire Network
12 Σεπτεμβρίου 2012
Απόδοση: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους


Δύο ερασιτεχνικά βίντεο που αναρτήθηκαν στο YouTube τη Δευτέρα, 10/09, δείχνουν πλάνα από 20 Σύριους ένστολους των Ε.Δ., με δεμένα μάτια και χειροπέδες. Αρκετοί αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι οι στρατιώτες εκτελέστηκαν από έμμισθους τρομοκράτες στο Χαλέπι, τη 2η σε πληθυσμό πόλη της Συρίας.

Στο βίντεο που ακολουθεί φαίνονται καθαρά οι ένστολοι, πεσμένοι κατά μήκος ενός δρόμου με ματωμένα κεφάλια που ακουμπούν στο πεζοδρόμιο.

Συγχρόνως ακούγονται φωνές ανδρών, που ανήκουν σε σώματα μισθοφόρων του αποκαλούμενου "Ελεύθερου Συριακού Στρατού", ενώ κρατούν τουφέκια και αποκαλούν τους νεκρούς άνδρες "Σκυλιά του Άσαντ". Κατά διαστήματα, ακούγονται το ίδιο καθαρά ενώ φωνάζουν το χαρακτηριστικό σύνθημα της Αλ-Κάιντα, "Αλλάχ Άκμπαρ".

Παρά τις προσπάθειες του ιστολογίου μας, δεν μπορέσαμε να επαληθεύσουμε την αυθεντικότητα του βίντεο.

Ο αυτόπτης μάρτυρας, που έκανε την βιντεοσκόπηση αλλά δεν φαίνεται στο βίντεο, πήρε ανάμεσα σε άλλα πλάνα και την εικόνα ενός αυτοκινήτου με το όνομα της ταξιαρχίας γραμμένο στο καπό, και ακούγεται καθώς δηλώνει: "Η ταξιαρχία Suleiman al-Farisi σκότωσε 20 μέλη των δυνάμεων ασφάλειας".

Η ταξιαρχία Suleiman al-Farisi είναι μια από τις μονάδες ξένων μισθοφόρων του "Ελεύθερου Συριακού Στρατού", οι οποίες στρατοπεύδευσαν στα περίχωρα του Χαλεπιού, εφοδιάστηκαν με όπλα μέσω Τουρκίας και μάχονταν συνεχώς εναντίον του καθεστώτος Άσαντ έως ότου κατόρθωσαν να μπουν μέσα στην ίδια την πόλη.

Ο Rami Abdulrahman, επικεφαλής μιας οργάνωσης της "αντιπολίτευσης" (Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα), που συντηρείται από Δυτικές δυνάμεις και εδρεύει στο Λονδίνο, όταν ρωτήθηκε από το Reuters, δήλωσε ότι τέσσερα άτομα τον είχαν ειδοποιήσει για το συμβάν, αλλά δεν έχει άλλες πληροφορίες εκτός του ότι "η εκτέλεση έγινε ή την περασμένη Παρασκευή ή το Σάββατο".

"Οι στρατιώτες προέρχονται από την περιοχή Sekenat Hanano του Χαλεπιού, αλλά σκοτώθηκαν στην περιοχή της Sabaa Baharat", δήλωσε στο Reuters.

Μέχρι στιγμής, και σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνονται από τα μεγάλα πρακτορεία ειδήσεων, περισσότερα από 27.300 άτομα πιστεύεται ότι έχασαν τη ζωή τους σε εξεγέρσεις που στήθηκαν με στόχο την ανατροπή του προέδρου Bashar al-Assad, εδώ και πάνω από 17 μήνες.

Καθώς η βία συνεχίζει να μαίνεται στη χώρα, ο ΟΗΕ δηλώνει ότι έχει φτάσει σε διπλωματικό αδιέξοδο σε ό,τι αφορά το συριακό ζήτημα. Ενώ η Ρωσία έχει καταθέσει πρόταση για νέο ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας, οι ΗΠΑ διαφωνούν με την πρόταση αυτή, η οποία κάνει έκκληση για κατάπαυση του πυρός και ένα είδος πολιτικής μετάβασης.

Σε μια άλλη προσπάθεια διακοπής των βίαιων εχθροπραξιών στη χώρα, ο νέος απεσταλμένος του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου στη Συρία, Lakhdar Brahimi, ο οποίος αντικατέστησε τον Annan, έχει αναλάβει την πρώτη αποστολή του, με επίσκεψη στο Κάιρο και ο επόμενος σταθμός του θα είναι η συριακή πρωτεύουσα.

Αν και ο ίδιος ο Brahimi δήλωσε ότι αντιμετωπίζει μια "πολύ δύσκολη αποστολή", ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας "Syrian Tribune" (Το Βήμα της Συρίας), Dubai Mohamad, δήλωσε στο ρωσικό δορυφορικό δίκτυο Russia Today ότι ο Brahimi ίσως να έχει μια ευκαιρία, αν μπορεί να πείσει τις χώρες που προμηθεύουν τους αντάρτες με όπλα και χρήματα να διακόψουν τον εφοδιασμό.

"Ακριβώς ό,τι λέγαμε την εποχή που βρισκόταν εδώ ο Annan. Mόνο εάν οι χώρες που υποστηρίζουν τους αντάρτες διακόψουν τoν εφοδιασμό τους με όπλα και χρήματα θα μπορέσει να υπάρξει μια ειρηνική επίλυση της κρίσης. Εάν ο Lakhdar Brahimi κατορθώσει να πείσει τις χώρες αυτές, τότε, ναι, έχει μια ευκαιρία", αναφέρει σε άρθρο του ο αρχισυντάκτης.Το καθεστώς σας κύριοι Πρετεντέρη Τσίμα και Ευαγγελάτο, είναι σε κώμα. Το δε εγκεφαλογράφημά σας, σε ευθεία γραμμή.

Από την στιγμή που σήμερα γνωρίζει ο κάθε Αφρικανός, ο κάθε Αφγανός, ο κάθε Πακιστανός, ότι θα πάρει τα μπαγάζια και χωρίς κανένας να τον εμποδίσει θα έρθει έξω από το ελληνικό κοινοβούλιο να πιεί καφέ ή να ψάξει για δουλειά, το καθεστώς σας κύριοι Πρετεντέρη Τσίμα και Ευαγγελάτο είναι σε κώμα.
Ο θάνατος του θα επέλθει σε 10-15 χρόνια από σήμερα, όταν εντός της Βουλής θα υπάρχουν δύο κόμματα: το κόμμα των «αδελφών μουσουλμάνων» που θα κατεβάζει νομοσχέδια για την ελεύθερη μπούργκα στην τηλεόραση και το κόμμα της τότε ακροδεξιάς της οποίας θα είναι μέλη και τα δικά σας παιδιά.

Τι Κράτος άραγε μπορεί να είναι αυτό που αποτρέπει τους πολίτες του να εναντιώνονται (όχι να κτυπούν ή να σκοτώνουν) τους λαθροπωλητές ή τους λαθρομετανάστες;

Ζήτησε λέει το Κράτος την παραίτηση του τοπικού αστυνομικού διευθυντή γιατί δεν παρενέβη να προστατεύσει τους παράνομους μικροπωλητές…
Αλλά αυτό το Κράτος ποτέ δεν ζήτησε την παραίτηση του λιμενάρχη που άφησε το τσούρμο των παράνομων από την Κρήτη να πάει στην Υπατία, αυτό το Κράτος ποτέ δεν έχει ζητήσει την παραίτηση των δημάρχων και των κρατικών υπαλλήλων που με το αζημίωτο (βλ. φακελάκι) νομιμοποιούν τους λαθρομετανάστες και τέλος, αυτό είναι το Κράτος που ποτέ δεν ζήτησε την παραίτηση κάποιου σταθμάρχη τρένων, επειδή αφήνει τους λαθρομετανάστες να ταξιδεύουν ελεύθερα από την Θράκη στην Αθήνα.

Η Αυστραλία συλλαμβάνει τους Έλληνες κατόχους τουριστικής βίζας και τους στέλνει πακέτο πίσω, γιατί απλώς υποθέτει ότι μπορεί να μην πηγαίνουν για τουρισμό, αλλά για δουλειά.

Και κύριε λάτρη της Αμερικανικής μετανάστευσης, πρώην συμπαθέστατε Τσίμα, η ανεξέλεγκτη μετανάστευση (γενοκτονία των ντόπιων) στην Αμερική όπως και στον Καναδά και στην Αυστραλία, εξαφάνισε και κατέστρεψε κάθε γηγενή πληθυσμό πολιτισμό και κουλτούρα πριν τελικά εδραιωθεί. Και αυτοί που σήμερα είναι στην Αμερική, είναι οι γενοκτόνοι των ντόπιων. Είτε σας αρέσει, είτε όχι, αυτή είναι η σκληρή αλήθεια, που επιμελημένα δεν θέλετε να δείτε για την περίπτωση της Ελλάδας…

Αλλά τώρα, οι πρώην τυχοδιώκτες λαθρομετανάστες γενοκτόνοι των γηγενών κατοίκων του Καναδά, δεν τα βρίσκουν ούτε μεταξύ τους και ζητούν την απόσπαση του Κεμπέκ, και στην πολυπολιτισμική Αμερική το 97% των μαύρων ψηφίζει Ομπάμα και το 96% των λευκών ψηφίζει Ρόμνεϊ.

Και στην Ελλάδα, όμως, οι αντιραστιστές και οι λαθρομετανάστες, έχουν ιδρύσει σύλλογο μεταναστών εργατών, όμως όλως περιέργως οι Έλληνες (ρατσιστές ) εργάτες δεν έχουν ιδρύσει αντίστοιχο σύλλογο Ελλήνων εργατών! Έτσι, για να μαθαίνομε ποιοι είναι στην πράξη οι ρατσιστές.

Αλλά γιατί δεν έρχονται στην Ελλάδα πολλοί Κούρδοι μετανάστες, οι οποίοι πράγματι βρίσκονται σε πόλεμο τα τελευταία τουλάχιστον 30 χρόνια; Λογικά θα έπρεπε να είναι περισσότεροι οι Κούρδοι από τους πακιστανούς οι οποίοι δεν είναι σε πόλεμο. Όμως, όπου σταματάει η λογική, αρχίζουν τα λαθρομεταναστευτο-λάγνα επιχειρήματα. Λοιπόν, δεν συμβαίνει αυτό επειδή απλά η Τουρκία δεν έχει συμφέρον να στείλει τους Κούρδους στην Ελλάδα, γιατί δεν τους ελέγχει, όπως τους υπόλοιπους μουσουλμάνους. Και δεν είναι κακός ο Ομέρ ή ο Τζελίλ από το Αφγανιστάν, θα γίνουν όμως κακοί όταν αποφασίσουν να τους χρησιμοποιήσουν αυτοί που τους στέλνουν εδώ. Και αν δεν ξέρετε τι εννοώ κύριοι, διαβάστε τα πραγματικά (όχι τα τηλεοπτικά) αστυνομικά δελτία και θα εννοήσετε ακριβώς τα γραφόμενά μου…

Οι Τούρκοι λένε: Η γνώση του Έλληνα έρχεται ύστερα. Φαίνεται πως αυτοί μας γνωρίζουν καλύτερα, από ότι εμείς τους ίδιους μας τους εαυτούς.
Η τωρινή γενιά των Ελλήνων θα γραφτεί στην ιστορία, ως η πιό ανίκανη, ανεύθυνη και καταραμένη γενιά. Τόση ζημιά ποτέ άλλη γενιά εν καιρώ ειρήνης δεν έχει προξενήσει στην ιστορία της Ελλάδος.

Το καθεστώς σας κύριοι Πρετεντέρη, Τσίμα και Ευαγγελάτο, βρίσκεται σε κώμα και θα πεθάνει με την ίδρυση του κόμματος των αδερφών μουσουλμάνων (η επανάληψη είναι η μητέρα της μαθήσεως…). Και αναφέρομαι στο καθεστώς σας και όχι στη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ σας, γιατί η δημοκρατία προϋποθέτει την ύπαρξη Κράτους με γεωγραφικά σύνορα, κάτι που εσείς ως φαίνεται δεν αντιλαμβάνεστε ως προϋπόθεση της ύπαρξης της Δημοκρατίας, αφού έχετε ενστερνισθεί απολύτως την φαυλοκρατία και την κλεπτοκρατία, της οποίας και είσθε εραστές και εργάτες.

Για εσάς είναι θέμα ο θάνατος του Πακιστανού, αλλά όχι του Έλληνα. Όμως δεν το κάνετε αυτό από μίσος για τον Έλληνα ή αγάπη για τον πακιστανό, το κάνετε αυτό από τρόμο. Επειδή φοβάστε -κυριολεκτικά- τους λαθρομετανάστες και προσπαθείτε να παρουσιάσετε τον φόβο σας ως ευαισθησία. Στην πραγματικότητα αισθάνεστε την σκλαβιά και τον φόβο του Ισλάμ, πριν ακόμη αυτό την διεκδικήσει.

Και για να μην ξεχνιόμαστε, η δημοκρατία όταν ξεπέφτει έχει την τάση να εκδικείται σκληρά αυτούς που την άφησαν να ξεπέσει. Γι αυτό και πάντα η διάδοχη κατάσταση τιμωρεί παραδειγματικά, σκοτώνει και εξοντώνει εκείνους που επέτρεψαν την δημοκρατία να περάσει στα χέρια τους.
Και αν ελπίζουμε ότι ο Τσίπρας θα μετατρέψει τους ιμάμηδες σε δημοκράτες αριστερούς (δεν ξέρω αν πρέπει να γελάσω ή να κλάψω στο σημείο αυτό), καλό θα είναι να ψάξουμε για άλλου είδους ελπίδες, αφού οι πρώτοι που θα σφάξουν οι ιμάμηδες θα είναι οι αριστεροί που τους βοήθησαν να καταστρέψουν την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Η Χρυσή Αυγή, αγαπητοί μου, δεν εκπροσωπεί τον φασισμό. Η Χρυσή Αυγή είναι το ένστικτο αυτοπροστασίας κάθε ζωντανού οργανισμού που βλέπει τον θάνατό του να έρχεται, κατά τον ίδιο τρόπο που εξαϋλώθηκαν οι γηγενείς αμερικάνοι από την χωρίς έγκριση τους λαού τους λαθρομετανάστευση των ευρωπαίων.

Η Ευρώπη ως ένας από τους ανώτερους πολιτισμούς του κόσμου, θα έπρεπε λογικά να προσπαθεί να εξαπλώσει τον πολιτισμό της προς την ανατολή, αντί να βαφτίζει τον φόβο της -έναντι του Ισλάμ- σεβασμό.
Το δίλημμα του κάθε ορθά σκεπτόμενου Ευρωπαίου θα έπρεπε να είναι: Δημοκρατία στην ανατολή ή Σαρία στην Ευρώπη;...

Προσωπικά πιστεύω ότι και το συμφέρον των μικρών παιδιών του Πακιστάν είναι να εξαπλωθεί η δημοκρατία στην ανατολή αντί της Σαρίας στην Ευρώπη, γιατί συνύπαρξη δεν θα υπάρξει ποτέ. Τουλάχιστον όχι χωρίς να βαφτεί με ανθρώπινο αθώο αίμα, επειδή για τους φονταμενταλιστές ισλαμιστές, όλοι οι δυτικοί είναι άπιστοι που πρέπει να πεθάνουν στο όνομα του Αλάχ… Και τότε, εσείς αγαπητοί λαθρομεταναστο-λάγνοι τηλεαστέρες μου, βαφτίστε ρατσισμό την στάση των δυτικών, φωνάζοντας Αλάχ Ακμπάρ, για να σώσετε το δικό σας το κεφάλι από αυτούς που σήμερα με τόση λαχτάρα υπερασπίζεστε..

Πρώην σοσιαλιστής τύπου ΠΑΣΟΚ


Ο νέος Αμερικανός πρεσβευτής στη Λευκωσία Τζον Κόνιγκ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ παραμένουν δεσμευμένες στην επίτευξη της σταθερότητας στις παγκόσμιες αγορές ενέργειας και θα επιδιώξουν να προωθήσουν το εμπόριο και τις επενδύσεις, περιλαμβανομένου και του τομέα της ενέργειας στην Κύπρο.

Ο νέος πρεσβευτής, ο οποίος επέδωσε τα διαπιστευτήριά του στον πρόεδρο Χριστόφια, εξέφρασε την ελπίδα, η ανακάλυψη υδρογονανθράκων να ωφελήσει όλους τους κατοίκους της Κύπρου.
Και διαβεβαίωσε τον Κύπριο πρόεδρο ότι κορυφαία προτεραιότητά του θα είναι να στηρίξει τις προσπάθειες για επανένωση της Κύπρου, ως διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας.

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας δήλωσε ότι η εμπλοκή αμερικανικών εταιρειών στην εξερεύνηση και εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων της Κύπρου, σηματοδοτεί μια νέα εποχή στις σχέσεις των δύο χωρών, ενώ αναφερόμενος στις τουρκικές απειλές είπε πως τέτοιες ενέργειες συνιστούν απειλή προς την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή.


Σχόλιο ιστολογίου: Και για όσους δεν κατάλαβαν, η Κύπρος έχει ενεργειακούς πόρους, αλλά άλλοι αποφασίζουν για το πως και πότε αυτή θα αξιοποιηθεί. Ελπίζουμε, να πετάξουν και κανένα "κοκκαλάκι" προς την πλευρά του Χριστόφια, για να μιλήσει για "διπλωματική και πολιτική νίκη"...

Παγκόσμιο λιμό από τα μέσα του 2013 προβλέπει αναθεωρημένη μελέτη του αμερικανικού πανεπιστημιακού ιδρύματος ΜΙΤ. Σύμφωνα με την μελέτη ο λόγος για αυτή την δραματική εξέλιξη θα είναι η άνοδος των τιμών των τροφίμων μία εκτίμηση η οποία βασίζεται σε στοιχεία του ΟΗΕ και δεύτερο η συσχέτιση των περιόδων που ξέσπασαν εξεγέρσεις και διαδηλώσεις στον πλανήτη την πορεία των τιμών των τροφίμων.

Όπως καταγράφεται στην μελέτη του ΜΙΤ όποτε ο δείκτης τιμών των τροφίμων παγκοσμίως ξεπερνούσε το σημείο 210 οι συνθήκες για την πρόκληση κοινωνικών εξεγέρσεων ήταν οι πλέον κατάλληλες. Φυσικά η διαπίστωση αυτή δεν σημαίνει ότι όποτε οι τιμές των τροφίμων ξεπεράσουν το δείκτη αυτό θα προκληθούν άμεσα ταραχές. Αυτό που απέδειξε η μελέτη του ΜΙΤ είναι ότι υπό αυτές τις συνθήκες η πιθανότητα να ξεσπάσουν ταραχές αυξάνονται.

Ο βασικότερος λόγος για μία τέτοια εξέλιξη πέρα από το αυτονόητο που έχει να κάνει με τις ανάγκες του παγκόσμιου πληθυσμού για διατροφή είναι το γεγονός ότι για τους περισσότερους ανθρώπους της Γης η δαπάνη για την αγορά τροφίμων αντιστοιχεί στο 80% τρων εισοδημάτων τους.

Στον παραπάνω πίνακα αποτυπώνεται η χρονική συσχέτιση των εξεγέρσεων ανα τον κόσμο με τις αυξήσεις στον δείκτη των τροφίμων του ΟΗΕ.

Επομένως μία αύξηση των τιμών των τροφίμων θα οδηγούσε στην μείωση ή στην αδυναμία ανεύρεσης τροφίμων και όταν ο μέσος άνθρωπος δεν μπορεί να τραφεί τότε δεν έχει άλλη λύσει από το να διαμαρτυρηθεί ή και να πολεμήσει για την διατροφή του. Αυτή την περίοδο σύμφωνα με την μελέτη των Ηνωμένων Εθνών ο δείκτης τιμών των τροφίμων έχει σταθεροποιηθεί για αρκετούς μήνες στο 213 τρείς μονάδες πάνω από το στατιστικό όριο που θεωρείται το όριο για την εκδήλωση κοινωνικών ταραχών.

Η πρόσφατη ξηρασία στα μεσοδυτικά των ΗΠΑ αποτελεί μία εν δυνάμει απειλή για την ισορροπία στην παγκόσμια αγορά τροφίμων και όπως αναφέρουν ειδικοί αναλυτές ο πλανήτης κινδυνεύει να βρεθεί σε μία τρίτη διατροφική κρίση μέσα σε πέντε χρόνια ικανή να προκαλέσει νέες ταραχές για τρόφιμα και εξεγέρσεις της ίδιας κλίμακας με την Αραβική άνοιξη.

Κατά την διάρκεια της αραβικής εξέγερσης ο δείκτης τροφίμων των Ηνωμένων Εθνών είχε φτάσει το 220 και κινείτο προς τις 240 μονάδες. Για το 2012 η μελέτη εκτιμά ότι ο δείκτης θα κινηθεί μεταξύ 210-216. Όμως οι ειδικοί αναλυτές εκτιμούν ότι η τάση είναι αυξητική με ενδεχόμενη περίοδο κορύφωσης τον Αύγουστο του 2013 και σύμφωνα με το μοντέλο οι πιθανότητες για κοινωνικές ταραχές θα αυξηθούν μετά από αυτό τον μήνα του καλοκαιριού.

Όπως προβλέπουν οι ειδικοί η κατάσταση αυτή δεν πρόκειται να μεταβληθεί τα επόμενα χρόνια κυρίως λόγω της κλιματικής αλλαγής και των επιπτώσεων της στην αγροτική παραγωγή. Αρκετές σοδειές σε πολλές χώρες του κόσμου κινδυνεύουν με καταστροφή, οι καλλιέργειας βασικών τροφίμων όπως το στάρι, η βρώμη, θα υποστούν σημαντική πίεση από την κλιματική αλλαγή με αποτέλεσμα την αύξηση των τιμών τους. Δεδομένου ότι τα αγαθά αυτά είναι λαϊκής κατανάλωσης αντιλαμβάνεται κανείς τι μας επιφυλάσσει το μέλλον.


Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Η τρικομματική - μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά, έχει αποφασίσει να εκποιήσει έναντι πινακίου φακής, τη δημόσια ακίνητη περιουσία στους τροικανούς. Μια δημόσια περιουσία, η οποία από την ανικανότητα όλων των κυβερνήσεων μετά τη μεταπολίτευση, δεν είχε αξιοποιήσει το Ελληνικό Δημόσιο.

Η κυβέρνηση Σαμαρά, λοιπόν, αποφάσισε με συνοπτικές 77 ρυθμίσεις-διαδικασίες, να προωθήσει άρσεις περιορισμών για όλες τις αποκρατικοποιήσεις.

Έτσι, μεταξύ των άλλων, καταργείται το ελάχιστο ποσοστό που έπρεπε να διατηρεί το Δημόσιο και το οποίο κυμαινόταν γύρω στο 51%, όπως επίσης, καταργείται το άρθρο 11 του νόμου 3136/2008, το οποίο προέβλεπε ότι για τις εταιρείες στρατηγικού χαρακτήρα και ιδιαίτερα όταν έχουν να κάνουν με Εθνικά δίκτυα υποδομών για να αποκτήσει ιδιώτης ποσοστό άνω του 20% έπρεπε να δώσει την έγκρισή της η Διυπουργική Επιτροπή Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων.

Έχει δε, ήδη ανακοινωθεί η έναρξη διαγωνισμού για την εκποίηση του Ερημίτη στην Κασσιόπη, που συμπεριλαμβάνεται στα υπό πώληση φιλέτα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ξεκινά ο διεθνής διαγωνισμός για την «αξιοποίηση» οικοπέδου που βρίσκεται στην περιοχή Κασσιόπη της Κέρκυρας. Όπως, αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου του Ταμείου:

«Ο διεθνής διαγωνισμός προσφέρει τη δυνατότητα αξιοποίησης του ακινήτου μέσω διάθεσης του δικαιώματος επιφανείας, που μπορεί να εκτείνεται χρονικά μέχρι τα εκατό έτη».

Η περιοχή Ερημίτης Κασσιόπης είναι μια παραθαλάσσια δασική έκταση 500 περίπου στρεμμάτων, στα βόρειο-ανατολικά παράλια της Κέρκυρας και σε απόσταση μόλις 38 χλμ. από την πόλη της Κέρκυρας και δεν υπάρχει πρόσβαση με αυτοκίνητο. Έχει πάρα πολλές και ωραίες μικρές παραλίες με βότσαλα και άμμο.

Είναι μια παρθένα περιοχή. Στο κέντρο της υπό πώλησης έκτασης, βρίσκεται η μεγαλύτερη παραλία με βότσαλα και φανταστικά νερά. Προσεγγίζουν μόνο καραβάκια.

Όμως, το εκπληκτικό είναι πως 10 μέτρα από την ακτή, υπάρχει συστάδα βούρλων και ακριβώς μετά μια μικρή λίμνη, πραγματικός υδροβιότοπος.

Αυτός, όπως παρουσιάζεται στις συνημμένες φωτογραφίες, είναι, λοιπόν, ο παράδεισος που σκέπτονται να εκποιήσουν προκειμένου να ικανοποιήσουν τους τροικανούς «αφεντάδες τους» και να αποδείξουν για άλλη μια φορά την ανικανότητα αυτού του υδροκέφαλου κράτους να διαχειριστεί σωστά την περιουσία του.

Στην πρώτη φωτογραφία, φαίνεται το αρχοντικό του Ρόθτσιλντ, που είναι εκτός της προς εκποίηση περιοχής.
Στην δεύτερη και τρίτη φωτογραφία φαίνεται η λιμνούλα – υδροβιότοπος.


Η αλ Κάιντα με βίντεο της που δημοσιοποιήθηκε χθες Τρίτη, 11η επέτειο των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου κατηγορεί τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι ετοιμάζουν «ολοκαύτωμα» εναντίον των μουσουλμάνων Αμερικανών.

Το βίντεο με τίτλο «Η Αλήθεια Έλαμψε και τα Ψέματα Αποκαλύφθηκαν» προβλήθηκε σε ισλαμιστικά φόρουμ στο Διαδίκτυο, σύμφωνα με τις ιστοσελίδες InterCenter και SITE. Σε αυτό μιλούν ο ηγέτης της οργάνωσης Αϊμάν αλ Ζαουάχρι και ο Αμερικανός εκπρόσωπός του Ανταμ Γκαντάν.

Ο Γκαντάν απορρίπτει τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα σύμφωνα με τις οποίες οι ΗΠΑ δεν βρίσκονται σε πόλεμο με το Ισλάμ. «Η Αμερική είναι απόλυτη στην αντίθεσή της με το Ισλάμ ως πολιτικό σύστημα», τονίζει ο ίδιος.

Αναφερόμενος στα αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη που επιτίθενται κατά των μαχητών της αλ Κάιντα, ο Γκαντάν, που γεννήθηκε στην Καλιφόρνια το 1978 και εμφανίζεται σε πολλά βίντεο της οργάνωσης, υπογραμμίζει: «σήμερα μουσουλμάνοι Αμερικανοί σκοτώνονται στην Υεμένη, αύριο θα σκοτώνονται στη Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες. Ετοιμαστείτε για ολοκαύτωμα».

Το βίντεο έχει διάρκεια 90 λεπτά, σε αυτό εμφανίζονται και άλλα στελέχη της αλ Κάιντα και είναι στα αραβικά, τα αγγλικά και τα ουρντού.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Απευθείας αναθέσεις σε ιδιωτικές εταιρίες οι οποίες κλείνουν τα τηλεφωνικά ραντεβού στα νοσοκομεία και χρεώνουν «χρυσάφι» τις τηλεφωνικές κλήσεις στους πολίτες, καταγγέλλει με επίκαιρη ερώτησή του ο Γραμματέας της Κ.Ο. των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κώστας Μαρκόπουλος.

Απευθυνόμενος προς τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο ο βουλευτής Ευβοίας επισημαίνει:

«Παρατηρήθηκαν αποφάσεις για αναθέσεις έργου, με τη διαδικασία της κατεπείγουσας διαπραγμάτευσης, με αντικείμενο την «παροχή υποδομών και υπηρεσιών λειτουργίας και υποστήριξης παραγωγικής λειτουργίας του Συστήματος Διαχείρισης Ζήτησης Υπηρεσιών Υγείας που αφορά τις Κεντρικές Μονάδες Εξυπηρέτησης και τις Μονάδες Υγείας του ΕΟΠΥΥ στο σύνολο της χώρας, οι οποίες την ίδια περίπου περίοδο ελήφθησαν και από την διοίκηση του ΙΚΑ και από την διοίκηση του ΕΟΠΥΥ.

Ανάδοχοι εμφανίζονται να είναι οι ίδιες εταιρίες, με διαφορετική τιμή μονάδος και για διαφορετικό χρονικό διάστημα αλλά με το ίδιο αντικείμενο. Ο πολίτης αδυνατεί να αντιληφθεί γιατί για την ίδια υπηρεσία την οποία του παρείχε η κλήση του αριθμού 184 θα πρέπει τώρα να πληρώνει πολλαπλάσιο κόστος!

Παράλληλα διάφορα νοσοκομεία ανά την Ελλάδα με αποφάσεις των διοικήσεων τους, προχωρούν σε σύναψη συμβάσεων με ιδιωτικές εταιρίες, της υπηρεσίας για τον ορισμό τηλεφωνικών ραντεβού στα Εξωτερικά Ιατρεία με υπέρογκο κοστολόγιο, ενώ ήδη οι πολίτες εξυπηρετούντο από το τηλεφωνικό κέντρο του νοσοκομείου. Οι διαδικασίες που ακολουθούνται αποφεύγουν τον έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου ενώ παρατηρούνται συστηματοποιημένες αναθέσεις σε μία συγκεκριμένη εταιρία γεγονός που προκαλεί ερωτηματικά και επιβάλει απαντήσεις».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επίκαιρης ερώτησης

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΝΟΜΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο

Θέμα: «Παροχή διευκρινήσεων σχετικά με την υπέρογκη αύξηση του κόστους τηλεφωνικής κλήσης για τον ορισμό ραντεβού στα ασφαλιστικά ταμεία αλλά και σε νοσοκομεία.»

Το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρείται μία υπέρογκη αύξηση του τηλεφωνικού κόστους των κλήσεων των πολιτών, με σκοπό τον ορισμό ραντεβού είτε σε ασφαλιστικά ταμεία (ΕΟΠΥΥ) είτε σε νοσοκομεία π.χ. Ε.Α.Ν. Πειραιά Μεταξά.
Συγκεκριμένα παρατηρήθηκαν αποφάσεις για αναθέσεις έργου, με τη διαδικασία της κατεπείγουσας διαπραγμάτευσης, με αντικείμενο την «παροχή υποδομών και υπηρεσιών λειτουργίας και υποστήριξης παραγωγικής λειτουργίας του Συστήματος Διαχείρισης Ζήτησης Υπηρεσιών Υγείας (ΣΔΖΥΥ) που αφορά τις Κεντρικές Μονάδες Εξυπηρέτησης (ΚΤΜΕ) και τις Μονάδες Υγείας (ΜΥ) του ΕΟΠΥΥ στο σύνολο της χώρας», οι οποίες την ίδια περίπου περίοδο ελήφθησαν και από την διοίκηση του ΙΚΑ και από την διοίκηση του ΕΟΠΥΥ. Ανάδοχοι εμφανίζονται να είναι οι ίδιες εταιρίες, με διαφορετική τιμή μονάδος και για διαφορετικό χρονικό διάστημα αλλά με το ίδιο αντικείμενο. Ο πολίτης αδυνατεί να αντιληφθεί γιατί για την ίδια υπηρεσία την οποία του παρείχε η κλήση του αριθμού 184 θα πρέπει τώρα να πληρώνει πολλαπλάσιο κόστος!
Παράλληλα διάφορα νοσοκομεία ανά την Ελλάδα με αποφάσεις των διοικήσεων τους, προχωρούν σε σύναψη συμβάσεων με ιδιωτικές εταιρίες, της υπηρεσίας για τον ορισμό τηλεφωνικών ραντεβού στα Εξωτερικά Ιατρεία με υπέρογκο κοστολόγιο, ενώ ήδη οι πολίτες εξυπηρετούντο από το τηλεφωνικό κέντρο του νοσοκομείου. Οι διαδικασίες που ακολουθούνται αποφεύγουν τον έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου ενώ παρατηρούνται συστηματοποιημένες αναθέσεις σε μία συγκεκριμένη εταιρία γεγονός που προκαλεί ερωτηματικά και επιβάλει απαντήσεις.

Ερωτάται ο κος Υπουργός

1) Για ποιό λόγο στον ΕΟΠΥΥ, χρεώνεται και ο πολίτης ασύλληπτα μεγαλύτερο ποσό και πληρώνει και το κράτος υπερδιπλάσια χρήματα για ένα έργο το οποίο προσέφερε η ίδια εταιρία; Επιτύχατε μείωση 10% στα τιμολόγια των εταιριών που συνεργάζεται ο ΕΟΠΥΥ όπως δεσμευτήκατε προ δύο εβδομάδων;
2) Πόσα νοσοκομεία από τα 128 της χώρας, έχουν κάνει ανάθεση χωρίς διαγωνιστική διαδικασία, της υπηρεσίας κλεισίματος ραντεβού σε ιδιωτική εταιρία; Ποιές από αυτές τις αναθέσεις έχουν δοθεί στην ίδια εταιρία με αυτήν που έχει συνάψει σύμβαση το νοσοκομείο Ε.Α.Ν. Πειραιά Μεταξά;

Αθήνα, 11 Σεπτεμβρίου 2012
Ο ερωτών βουλευτής
ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ

Tου Γιώργου Καραμπελιά

Η προβολή του «Σουλεϊμάν» από τον ΑΝΤ-1 ξεχείλισε το ποτήρι. Τουλάχιστον, σε ό,τι με αφορά, ανακάλυψα έντρομος, από τις επτά η ώρα το απόγευμα μέχρι τις έντεκα το βράδυ, στα ιδιωτικά κανάλια μεγάλης ακροαματικότητας και κατ’ εξοχήν στο Μέγκα και τον Αντένα (αλλά βέβαια δεν μπορούσε να λείψει και ο Άλφα), το τουρκικό κράτος να έχει ήδη καταλάβει τις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες της Ελληνικής Δημοκρατίας, χωρίς ακόμα να χρειαστεί να καταλάβει το έδαφος της Ελλάδας.

Ο νεο-οθωμανισμός εισβάλλει στις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες

Κάθε μέρα, ασταμάτητα και συστηματικά, η Τουρκία αιχμαλωτίζει το φαντασιακό, τη διασκέδαση και την αποβλάκωση των Ελλήνων που, αλαλιασμένοι από τα χαράτσια της Μέρκελ, είναι έτοιμοι να παραδοθούν, τουλάχιστον ιδεολογικά, στον Νταβούτογλου και τον Ερντογάν. Και μιλάω για το τουρκικό κράτος, διότι, από την πρόχειρη τηλεθέαση αυτών των εκπομπών, επί δύο ημέρες –κακώς δεν είχα ασχοληθεί ενωρίτερα–, διαπίστωσα πως είναι ειδικά φτιαγμένες ως προπαγανδιστικό όπλο για την επανοθωμανοποίηση των βαλκανικών λαών και των Ελλήνων. Οι Τούρκοι, που παρουσιάζονται σ’ αυτά, ζουν σε μυθικές επαύλεις και διαμερίσματα, οι γυναίκες τους δεν φοράνε φερετζέ ή μαντήλα, οι σειρές απαγορεύεται να μεταγλωττιστούν και μεταδίδονται με ελληνικούς υποτίτλους, ώστε να εθιζόμαστε στην τουρκική γλώσσα, ενώ, όσον αφορά τον Σουλεϊμάν, οι γυναίκες στο χαρέμι κυκλοφορούν σαν πόρνες σε δυτικό πορνείο ή ελληνικό σήριαλ, για να μην ξεφύγουν οι Έλληνες από τα πολιτιστικά τους πρότυπα των τελευταίων δεκαετιών.

Με την προβολή του Σουλεϊμάν κάνουν ένα επί πλέον βήμα. Το πρώτο ήταν ο εθισμός και η αποδοχή, μέσα από δήθεν ανούσιες ιστορίες, όπου οι «καθυστερημένοι» –όπως με πληροφόρησαν φίλοι που γνωρίζουν τα τουρκικά– είναι «Κούρδοι» και οι προοδευμένοι πάντοτε «Τούρκοι». Αφού η αφασική ελληνική κοινωνία, τα πειθήνια όργανα των αφεντικών τους, οι δημοσιογράφοι, το ΕΣΡ και τα κόμματα δεν έβγαλαν τσιμουδιά και πέρασε με επιτυχία το πρώτο κύμα, ήρθε η σειρά για το δεύτερο.

Τώρα πλέον, αφού είχε φροντίσει πρώτα ο ΣΚΑΪ να αποδομήσει, μαζί με όλη την παρέα των Βερέμηδων, την ελληνική ιστορία και το ’21, έρχεται η ώρα να αντικατασταθεί η ελληνική ιστορία από την τούρκικη. Καθημερινά, την ώρα της υψηλότερης τηλεθέασης, η τουρκική ιστορία, εξωραϊσμένη, περνάει στον ελληνικό λαό, έτσι ώστε να εθιστεί σε αυτά που πρόκειται να ακολουθήσουν, την υπαγωγή της Ελλάδας και της Κύπρου απευθείας στο νεο-οθωμανικό οικοδόμημα.

Εξάλλου, τόσοι και τόσοι έχουν φροντίσει γι’ αυτό. Οι κράχτες της «ελληνοτουρκικής φιλίας», παρά την κατοχή της Κύπρου, παρά το casus belli, παρά τις ανοικτές παραβιάσεις στο Αιγαίο, έχουν κάνει τη δουλειά τους – το Αιγαίο, εξάλλου, κατ’ αυτούς, «ανήκει στα ψάρια του», δηλαδή στα τουρκικά πολεμικά πλοία, και τις τουρκικές θαλαμηγούς εσχάτως. Διανοούμενοι που μέχρι χθες ψωμιζόντουσαν στις Βρυξέλλες και τις ποικίλες ΜΚΟ, ανακαλύπτουν πως η «πρωτεύουσά» τους είναι η Κωνσταντινούπολη και ξημεροβραδιάζονται εκεί σε σεμινάρια, πανεπιστήμια και καλοπληρωμένα συνέδρια. Η ελλαδική εκκλησία έχει κομματιαστεί στα πέντε και επιδιώκεται η πλήρης υπαγωγή της σε ένα πατριαρχείο που, αντί να διεκδικεί την απελευθέρωσή του από το τουρκικό κράτος, υπονομεύει συστηματικά τα τελευταία υπολείμματα αυτονομίας της ελλαδικής εκκλησίας – και ο «εθνικιστής» Χριστόδουλος δεν είναι πλέον εδώ.

Ακόμα και διανοούμενοι, που κάποτε πρωτοστατούσαν στις κινητοποιήσεις για το βιβλίο της Ιστορίας και ενάντια στο σχέδιο Ανάν, ανακαλύπτουν τη γοητεία του νεο-οθωμανισμού και μας καλούν σε υπαγωγή σ’ αυτόν. Και όλα αυτά, σε ένα φόντο οικονομικής κρίσης, ξέφρενου οικονομισμού κομμάτων, μέσων ενημέρωσης και διανοουμένων, που, επικεντρώνοντας αποκλειστικά στην οικονομική διάσταση της κρίσης, συσκοτίζουν τη γεωπολιτική και την πολιτισμική της διάσταση, εν τέλει το ίδιο το πρόβλημα της ελευθερίας και της επιβίωσής μας ως έθνος.

Υπερέβησαν τα εσκαμμένα

Μέσα σ’ όλα αυτά, λοιπόν, γιατί όχι και ο Σουλεϊμάν, που μπορεί να πολιόρκησε και να σφαγίασε τους Κερκυραίους με τον Μπαρμπαρόσα, μπορεί να υποχρέωσε όλους τους χριστιανούς γαιοκτήμονες να εξισλαμιστούν, μπορεί να εξεστράτευσε ο ίδιος ενάντια στη Ρόδο, αλλά, είχε χριστιανές σκλάβες στο χαρέμι του, και ερωτεύτηκε μία απ’ αυτές!

Τι άλλο θα επιθυμούσαν οι εκπρόσωποι μιας ελίτ και μιας μεταπρατικής τάξης που πάντα έψαχνε ένα αφεντικό να υπηρετεί και να την πληρώνει. Αφού τα έφερε η ιστορία να μην αρκούν πλέον οι δυτικοί και ο τουρκικός νεο-οθωμανισμός να ξεπροβάλλει και πάλι στο ιστορικό προσκήνιο, τι να κάνουν οι άνθρωποι; Έχουν «οικογένεια», κανακάρηδες στο Χάρβαρντ, εξοχικά στη Μύκονο και στο Πήλιο, σκάφη, λογαριασμούς στην Ελβετία, και όλα αυτά απαιτούν και μερικές «υποχωρήσεις». Εν τέλει, υπάρχει διέξοδος από την κρίση! Πως τα κατάφερε η «σκλάβα Αλεξάνδρα» να γίνει κυρία φορώντας… γαλλικές τουαλέτες στο χαρέμι του Σουλεϊμάν; Δεν θα προσλάβει και ο κ. Ερντογάν μερικούς καναλάρχες και μεγαλοδημοσιογράφους για θυρωρούς παρατρεχάμενους και γιουσουφάκια; Όσο για τον ελληνικό λαό, την ελληνική ιστορία, τις μνήμες του, τόσα χρόνια κάνουν ό,τι μπορούν για να τα ξεθεμελιώσουν. Τώρα λοιπόν είναι η ώρα να βάλουν ανοικτά τον Τούρκο κατακτητή στο μυαλό του και στο «φαντασιακό» του.

Επειδή όμως υπάρχουν και μερικοί «τρελοί», και είμαστε πολλοί, για να μην πω η πλειοψηφία, που δεν ενδιαφερόμαστε για το αν θα βγούμε στα κανάλια τους, αν θα γράψουμε στις φυλλάδες τους, που δεν μας κρατάνε από πουθενά γιατί δεν υποταχτήκαμε ποτέ στη θλιβερή μικροεξουσία και τους εκβιασμούς τους, δεν πρόκειται να σιωπήσουμε, ούτε θα τους αφήσουμε να συνεχίζουν ατιμωρητί το καταστροφικό τους έργο. Το λάθος μας, και το αναγνωρίζουμε, είναι ότι, μέσα στην παραζάλη της αποκλειστικής ενασχόλησης με το μνημόνιο και με τον πράκτορα Γιωργάκη, αφήσαμε αυτή τη συστηματική πλύση εγκεφάλου του νεο-οθωμανισμού να εγκατασταθεί στη χώρα και, σήμερα, θα πρέπει να καταβάλουμε πολλαπλάσιες προσπάθειες για να την αναχαιτίσουμε. Όμως, ας είναι βέβαιοι ότι θα κάνουμε ό,τι μπορούμε.

Να αντιδράσουμε εδώ και τώρα

Πριν απ’ όλα, καλούμε όλους τους δημοσιογράφους που σέβονται τον εαυτό τους (εάν υπάρχουν ακόμα τέτοιοι) και δουλεύουν σ’ αυτά τα μέσα ενημέρωσης, να πάρουν θέση, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, και να διαμαρτυρηθούν. Τι λέει άραγε η λαλίστατη ΕΣΥΕΑ του κ. Τρίμη;

Δεύτερον, απαιτούμε από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης να παρέμβει για ανοικτή παραβίαση των συνταγματικών αρχών που διέπουν τη λειτουργία των μέσων ενημέρωσης σε μία χώρα που εξακολουθεί να λέγεται Ελλάδα.

Τρίτον, καλούμε τα κόμματα να πάψουν να τηρούν σιγή ιχθύος, και να πάρουν θέση. Δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο ο Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αρνήθηκε –και σωστά– στο παρελθόν να δώσει συνέντευξη στο τηλεοπτικό κανάλι ΜΕΓΚΑ και σήμερα σιωπά, απέναντι στην πολιτισμική γενοκτονία του ελληνικού λαού. Δεν καταλαβαίνω γιατί ο Πάνος Καμένος και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες σιωπούν. Φοβούνται μήπως τους καναλάρχες, και θέλουν να μας πείσουν ότι θα αντιταχθούν στους δανειστές και στις τουρκικές παραβιάσεις;

Τέταρτον, καλούμε τους διανοουμένους, που εύκολα βάζουν την υπογραφή τους σε οποιοδήποτε κείμενο αφορά –και σωστά– λαούς που βρίσκονται στα πέρατα του κόσμου, να διαμαρτυρηθούν επιτέλους γι’ αυτό που συμβαίνει στη χώρα τους. Καλούμε την Ακαδημία, τις ενώσεις ηθοποιών. Καλούμε τις ομογενειακές οργανώσεις να κινητοποιηθούν άμεσα.

Τέλος, ξέροντας πως μόνο ο πατριωτισμός των Ελλήνων μπορεί να υποχρεώσει τους ανενδοίαστους καναλάρχες και ιδιοκτήτες να ανακρούσουν πρύμναν, τους καλούμε να οργανώσουμε μαζί το μποϊκοτάζ αυτών των μέσων ενημέρωσης και των εταιρειών που διαφημίζονται σ’ αυτές τις εκπομπές, να κινητοποιηθούμε με όλα τα μέσα για την απόσυρσή τους.

Η μάχη αυτή είναι συνέχεια, αλλά κατά πολύ ευρύτερη, εκείνης που δώσαμε για την απόσυρση του βιβλίου της Ιστορίας της Έκτης Δημοτικού και πρέπει να την διεξάγουμε με όλα τα πρόσφορα μέσα, στέλνοντας μαζικές διαμαρτυρίες σε κόμματα, δημοσιογράφους και κανάλια να πάρουν θέση, υπογράφοντας σε κείμενα διαμαρτυρίας με χιλιάδες υπογραφές που πρέπει να σταλούν σε όλους αυτούς, πραγματοποιώντας, αν χρειαστεί, ακόμα και συγκεντρώσεις έξω από τα κανάλια που τη γενοκτονία της μνήμης του ελληνισμού την μεταβάλουν πλέον σε εμφύτευση μιας νέας πλαστής αφήγησης που εκθειάζει τους σφαγείς, τους βιαστές και τους καταπιεστές μας.

Και σήμερα, 6 Σεπτεμβρίου, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως είναι ημέρα μνήμης για την εξόντωση του ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης, στα Σεπτεμβριανά του 1955, και έχουν περάσει μόλις ενενήντα χρόνια από τη γενοκτονία της Σμύρνης και του μικρασιατικού Ελληνισμού. Και αν ο Αντένα και το Μέγκα αποφάσισαν να τα εορτάσουν με τον τρόπο τους, αποκρύπτοντάς τα και εν τέλει εκθειάζοντάς τα, μπορούμε και εμείς με τον δικό μας.

Γιώργος Καραμπελιάς

6 Σεπτεμβρίου 2012

Υ.Γ Μία μικρή ένδειξη για το ότι οι Έλληνες είναι όντως διατεθειμένοι να αντιδράσουν, αποτελεί και το γεγονός ότι μέσα σε 24 ώρες το κείμενο των υπογραφών της «Κίνησης Πολιτών Άρδην», για την απόσυρση του «Σουλεϊμάν» συγκέντρωσε ήδη 4.000 υπογραφές.

Για να υπογράψετε και εσείς πατήστε εδώ

Του Πωλ Κρούγκμαν

Θυμάται κανείς τον «Νόμο για τις Αμερικανικές Θέσεις Εργασίας»; Πριν από έναν χρόνο ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα προσπάθησε να ενισχύσει την οικονομία με έναν συνδυασμό φοροαπαλλαγών και αυξήσεων στις δαπάνες, με στόχο τη διατήρηση θέσεων εργασίας σε πολιτειακό και τοπικό επίπεδο. Οι ανεξάρτητοι αναλυτές αντέδρασαν θετικά. Για παράδειγμα, η εταιρεία συμβούλων Macroeconomic Advisers υπολόγισε ότι ο νόμος θα προσέθετε 1,3 εκ. θέσεις εργασίας μέχρι το τέλος του 2012. Υπήρχαν καλοί λόγοι για αυτή τη θετική αντίδραση.

Αν και δεν θα το ακούσετε ποτέ σε πολιτικές συζητήσεις, η παγκόσμια εμπειρία από τη στιγμή που «χτύπησε» η οικονομική κρίση επιβεβαίωσε την θεωρία ότι οι προσωρινές αυξήσεις στις δαπάνες ενισχύουν την εργασία σε μία οικονομία που βρίσκεται σε ύφεση (και ότι οι περικοπές αυξάνουν την ανεργία). Ο «Νόμος για τις Αμερικανικές Θέσεις Εργασίας» θα ήταν ακριβώς η θεραπεία που χρειαζόταν η οικονομία.

Αλλά το νομοσχέδιο δεν προχώρησε, αφού καταψηφίστηκε από τους Ρεπουμπλικάνους στο Κογκρέσο. Και τώρα, έχοντας αποτρέψει τον Ομπάμα από το να εφαρμόσει τις πολιτικές που πρότεινε, αυτοί οι ίδιοι Ρεπουμπλικάνοι φωνάζουν για τα απογοητευτικά νούμερα στην αγορά εργασίας και διακηρύσσουν ότι οι πολιτικές του προέδρου απέτυχαν. Δείτε το ως μία διπλή στρατηγική. Πρώτα, εμποδίστε οποιαδήποτε και όλες τις προσπάθειες ενίσχυσης της οικονομίας, έπειτα εκμεταλλευτείτε τις αδυναμίες της οικονομίας για να αποκομίσετε πολιτικά οφέλη.

Αν αυτή η στρατηγική σας ακούγεται κυνική, είναι επειδή αυτό ακριβώς είναι. Και όμως, πρόκειται για τη μοναδική ευκαιρία που έχουν οι Ρεπουμπλικάνοι να νικήσουν στις εκλογές του Νοεμβρίου. Αλλά πράγματι οι Ρεπουμπλικάνοι παίζουν αυτό το κυνικό παιχνίδι; Θα μπορούσαμε να πούμε ότι διαδραματίζεται μία αυθεντική αντιπαράθεση για την οικονομική πολιτική, στην οποία οι Ρεπουμπλικάνοι ειλικρινά πιστεύουν ότι όσα προτείνει ο Ομπάμα θα έβλαπταν και δεν θα ευνοούσαν τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Ωστόσο, ακόμη και αν αυτό ήταν αλήθεια, η πραγματικότητα είναι ότι η οικονομία που έχουμε τώρα δεν αντανακλά τις πολιτικές που ήθελε ο πρόεδρος.

Πιστεύουν λοιπόν πραγματικά οι Ρεπουμπλικάνοι ότι οι κυβερνητικές δαπάνες κάνουν κακό στην οικονομία; Όχι. Αυτή τη στιγμή ο Μιτ Ρόμνι επιδίδεται σε έναν διαφημιστικό πόλεμο στον οποίο επιτίθεται κατά του Ομπάμα για πιθανές περικοπές στην άμυνα – περικοπές, που παρεμπιπτόντως, πηγάζουν από μία συμφωνία που επιβλήθηκε στον πρόεδρο από τους Ρεπουμπλικάνους στη Βουλή των Αντιπροσώπων τον περασμένο χρόνο. Και γιατί ο Ρόμνι αποκηρύσσει αυτές τις περικοπές;

Επειδή, λέει, θα κοστίσουν θέσεις εργασίας. Πρόκειται για κλασικό «πολεμικό Κεϋνσιανισμό» - ο ισχυρισμός ότι οι κυβερνητικές δαπάνες δεν δημιουργούν θέσεις εργασίας παρά μόνο αν τα χρήματα διοχετεύονται στην βιομηχανία των όπλων, δηλαδή, σύμφωνα με τους ίδιους, την «καρδιά» της οικονομίας. Και όχι, δεν έχει νόημα. Κα με το επιχείρημα που ακούω συνέχεια, ότι ο Ομπάμα θα έπρεπε να είχε διορθώσει την οικονομία εδώ και πολύ καιρό;

Το επιχείρημα έχει ως εξής: στη διάρκεια των δύο πρώτων χρόνων διακυβέρνησης του ο Ομπάμα είχε την πλειοψηφία στο Κογκρέσο, γεγονός που του επέτρεπε να κάνει ό, τι ήθελε και γι’ αυτό είχε την ευκαιρία του. Η σύντομη απάντηση είναι: «δεν είστε σοβαροί». Όπως γνωρίζουν όλοι όσοι παρακολουθούσαν τα γεγονότα, η περίοδος κατά την οποία οι Δημοκρατικοί ήλεγχαν και τα δύο σώματα του Κογκρέσου συνοδεύτηκε από μία χωρίς προηγούμενο κωλυσιεργία στη Γερουσία.

Στην πραγματικότητα ήταν αδύνατο να περάσεις οτιδήποτε χωρίς να εξασφαλίσεις 60 ψήφους. Και οι Δημοκρατικοί είχαν αυτές τις 60 ψήφους μόνο για μερικούς μήνες. Θα έπρεπε να είχαν προσπαθήσει να περάσουν ένα μεγάλο οικονομικό πρόγραμμα μέσα από αυτό το στενό παράθυρο; Κρίνοντας εκ των υστέρων, ναι - αλλά αυτό δεν αλλάζει την πραγματικότητα ότι στο μεγαλύτερο διάστημα της προεδρίας του Ομπάμα, η αμερικανική δημοσιονομική πολιτική δεν καθορίστηκε από τα σχέδια του προέδρου αλλά από τις ρεπουμπλικανικές αντιρρήσεις.

Όταν οι Ρεπουμπλικάνοι ανέλαβαν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων, διακήρυξαν ότι η οικονομική τους φιλοσοφία συνοψιζόταν στο «περικοπές και ανάπτυξη» – κόψτε την κυβέρνηση και η οικονομία θα ανθίσει. Χάριν στις τακτικές τους, οι περικοπές που ζητούσαν έγιναν. Αλλά οι ανάπτυξη δεν ήρθε και θέλουν να ρίξουν το βάρος για αυτό στον Ομπάμα. Ο Λευκός Οίκος βρίσκεται τώρα σε δύσκολη θέση. Αν κάνει μεγάλο θέμα την τακτική παρακώλυσης των Ρεπουμπλικάνων, αυτό μπορεί εύκολα να εκληφθεί ως κλαψούρισμα. Ωστόσο, πρόκειται για πραγματική τακτική και για τον μεγαλύτερο λόγο που η οικονομία μας αντιμετωπίζει αυτά τα προβλήματα σήμερα. Και τί θα συμβεί αν η στρατηγική «εμποδίστε και εκμεταλλευτείτε» των Ρεπουμπλικάνων επιτύχει; Θα είναι αυτό το μέλλον της πολιτικής; Αν ναι, τότε η Αμερική θα έχει κάνει ένα σημαντικό βήμα στο να γίνει μία ακυβέρνητη μπανανία.