Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

10 Σεπ 2012

Του Δημήτρη Μυ

Ήδη η επιστήμη μπορεί και ελέγχει τις κατσαρίδες! Με ένα τσιπάκι τοποθετημένο πάνω τους, είναι δυνατός ο έλεγχος των επιλογών τους με τέτοια ακρίβεια ώστε μπορούν να βαδίσουν σε μια προσδιορισμένη (από τους επιστήμονες) γραμμή, ακόμη κι αν αυτή οδηγεί στον θάνατό τους. Όχι, τέτοια τσιπάκια προς το παρόν δεν είναι γνωστό ότι έχουν εμφυτευτεί σε ανθρώπους. Αυτοί ακόμη ελέγχονται με πιο απλούς - παραδοσιακούς τρόπους...

Η άγνοια και ο φόβος της μάζας, μαζί με τη ματαιοδοξία και τον αμοραλισμό των ηγεσιών, εξασφαλίζουν ακόμη την υποταγή χωρίς «τσιπάκια». Αρκούν τα media και κυρίως η TV.

Για δέστε πώς και πόσο σιωπηλά βαδίζουμε υποταγμένοι σε μια πορεία η οποία νιώθουμε και βλέπουμε ότι οδηγεί στον γκρεμό...

Ακούμε απαθείς τις συζητήσεις των τριών πολιτικών αρχηγών για το πακέτο των 11,9 δισ., για τις διαφωνίες τους και τη... μάχη που δίνουν με την τρόικα! Τα ακούμε όλα αυτά και ενδεχομένως η μόνη μας αντίδραση είναι το δάχτυλο στο κοντρόλ για να αλλάξουμε κανάλι. Όμως, το κανάλι της υποταγής, μέσα στο οποίο βρισκόμαστε και βαδίζουμε, είναι το ίδιο.

Και θα παραμένει το ίδιο όσο νομίζουμε ότι έχουμε κυβέρνηση την οποία εκλέξαμε, όσο εξακολουθούμε να αποδίδουμε στους τύπους που (συγ)κυβερνούν ιδιότητες τις οποίες δεν διαθέτουν ούτε κατά διάνοια. Όσο δηλαδή πιστεύουμε ότι αυτοί είναι έξω από το κανάλι, είναι έξω από τον μηχανισμό ελέγχου, πως βαδίζουν αυτοτελώς, αυτοβούλως και προς το συμφέρον μας.

Ίσως, αν τους δούμε σαν τις κατσαρίδες του εργαστηρίου με το ενσωματωμένο τσιπάκι να κινούνται ακολουθώντας κατά γράμμα τις εντολές των «ειδικών» οδηγώντας την πλέμπα, δηλαδή εμάς τους υπόλοιπους, στη χοάνη της καταστροφής, να έχουμε μια ελπίδα αντίδρασης. Ίσως...


Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ

Τίποτα δεν έχει μείνει όρθιο στην Ελλάδα μετά από δυόμισι χρόνια εφαρμογής της πολιτικής που επιβάλλουν η ΕΕ και το ΔΝΤ μέσω των αλλεπάλληλων μνημονίων. Η χώρα μας γυρίζει δεκαετίες πίσω σε όλους τους τομείς - στις αποδοχές, στις συντάξεις, στο επίπεδο της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, στο μέγεθος της οικονομίας της.

Τα πάντα συρρικνώνονται με μοναδική εξαίρεση το δημόσιο χρέος, το οποίο διαρκώς αυξάνει, παρόλο που οι Γερμανοί υπήγαγαν την Ελλάδα υπό καθεστώς περιορισμένης εθνικής κυριαρχίας ισχυριζόμενοι ότι στόχος τους είναι, υποτίθεται, η μείωση του χρέους. Το ελληνικό ΑΕΠ γίνεται κάθε χρόνο και μικρότερο. Πάνω από 6,5% θα μειωθεί και φέτος, με αποτέλεσμα στο τέλος του χρόνου η σωρευτική του μείωση σε σχέση με το 2008 να υπερβαίνει το 20%. Μόνο σε περιπτώσεις πολέμων υπάρχει τέτοια καταβαράθρωση. Καταποντισμός του ΑΕΠ συνεπιφέρει αναπότρεπτα έξαρση της ανεργίας.

Υπερτριπλασιάστηκε (!) από τον Ιούνιο του 2008 ως τον Ιούνιο του 2012 ο αριθμός των ανέργων – από το 7,4% του οικονομικά ενεργού πληθυσμού που ήταν εκτινάχθηκε στο 24,4%. Φτάσαμε στο τραγικό σημείο 3,8 εκατ. Έλληνες εργαζόμενοι να πρέπει να ζήσουν 4,6 εκατομμύρια άτομα – δηλαδή 1,2 εκατομμύρια ανέργους και 3,4 μη οικονομικά ενεργά άτομα (γέροι, παιδιά κ.λ.π.)! Αυτό είναι αδύνατον, βέβαια, χωρίς δραματική πτώση του βιοτικού επιπέδου όλων των Ελλήνων, τόσο αυτών που εργάζονται όσο και αυτών που δεν δουλεύουν. Και να σκεφθεί κανείς ότι μόλις το 2008 η κατάσταση στη χώρα μας ήταν αντίστροφη – 4,5 εκατ. απασχολούμενοι συντηρούσαν 3,8 εκατομμύρια μη οικονομικά ενεργά άτομα και ανέργου. Όχι ότι επρόκειτο για καμιά ιδανική αναλογία, αλλά δεν ήταν και το σημερινό δράμα. Η κατακρήμνιση του επιπέδου ζωής των Ελλήνων δεν εμποδίζει φυσικά την αύξηση του δημόσιου χρέους – από 115% του ΑΕΠ που το παρέλαβε ο Γιώργος Παπανδρέου τον Οκτώβριο του 2009, φέτος θα διαμορφωθεί στο....166,5! Αν, όπως μας είπαν τότε ήμασταν χρεοκοπημένοι με χρέος 115% ή 125% όπως ισχυρίστηκε το ΠΑΣΟΚ, πώς είναι δυνατόν να «έχουμε σωθεί» με χρέος 166%!

ΕΙΝΑΙ προφανές ότι μέχρι τώρα οι ισχυρισμοί περί «σωτηρίας μέσω Μνημονίου» είναι εντελώς ανυπόστατοι. Δεν συνοδεύονται από στοιχεία δημοσιονομικά που να τους επιβεβαιώνουν, έστω και στο μέλλον. Το εντελώς αντίθετο αποδεικνύουν με επιστημονικό τρόπο δύο μελέτες που τα αποτελέσματα τους δημοσιοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα. Παντελώς ανέφικτο χαρακτηρίζουν τον στόχο της επιστροφής του ελληνικού χρέους στα επίπεδα της... «χρεοκοπίας» του 2008 τόσο μελέτη του ΚΕΠΕ που τα πορίσματα της δημοσιεύθηκαν όσο και άλλη μελέτη του ΙΟΒΕ που δεν έχει ακόμη παρουσιαστεί, αλλά που δόθηκε στον Τύπο το κύριο συμπέρασμά της: ακόμη και το 2020, το χρέος δεν θα βρίσκεται στο ύψος του 120% του ΑΕΠ που έχει ως στόχο το Μνημόνιο, θα κυμαίνεται γύρω στο... 150% του ΑΕΠ! Δέκα και πλέον χρόνια δηλαδή μνημονιακής πολιτικής και ανείπωτων δεινών του ελληνικού λαού θα έχουν οδηγήσει σε μια κατάσταση πολύ χειρότερη από αυτή που υποτίθεται ότι θα θεράπευαν! Αν συνεχιστεί η σημερινή μνημονιακή πολιτική, η Ελλάδα οδηγείται στο βάραθρο. Αυτό είναι το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγουν οι πάντες είτε το ομολογούν είτε όχι.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ βυθίζονται στη μιζέρια. Πως μπορεί να κοιμηθεί ήρεμος κανείς όταν ξέρει ότι η αγοραστική δύναμη του κατώτατου μισθού, μετά το «τσεκούρωμα» του Φεβρουαρίου φέτος, έπεσε στο επίπεδο του... 1978, σχεδόν 35 χρόνια πίσω; Ο κατώτατος μισθός βυθίστηκε πλέον στο 49% του μέσου όρου των κατώτατων μισθών των ανεπτυγμένων χωρών της ΕΕ από το 60% που ήταν πριν τον Φεβρουάριο. Στο τέλος του 2012, το κατά κεφαλήν εισόδημα των Ελλήνων θα αντιστοιχεί πλέον στο 68,5% του μέσου όρου της ΕΕ, θα έχουμε γυρίσει δηλαδή... 20 (!) χρόνια πίσω, στα επίπεδα σύγκλισης του 1993. Από του χρόνου δεν θα υπάρχει καμιά χώρα της Δυτικής Ευρώπης φτωχότερη από την Ελλάδα, θα συγκρινόμαστε μόνο με ανατολικο-ευρωπαϊκές χώρες, όπως η... Κροατία!


Το μοντάζ είναι από το "Γρέκι"


“Όποιος ελέγχει τον όγκο των χρημάτων στη χώρα μας είναι ο απόλυτος άρχοντας όλης της βιομηχανίας και του εμπορίου. Και όταν συνειδητοποιείς ότι ολόκληρο το σύστημα ελέγχεται τόσο εύκολα, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, από λίγους ισχυρούς ανθρώπους στην κορυφή, δεν χρειάζεται να σου πει κάποιος που οφείλονται οι περίοδο πληθωρισμού και οικονομικής ύφεσης”
James A.Garfield
Δολοφονημένος πρόεδρος των ΗΠΑ

Του Λιότσιου Σ.Βασίλη*

Οι ενέργειες των διεθνών τραπεζιτών με πραγματικό στόχο την επιτάχυνση της παγκόσμιας κρίσης, που στο βάθος κρύβει την δραματική μείωση του πληθυσμού, φαίνεται ότι στερείται φαντασίας, αν δούμε τα παιχνίδια που παίζονται με φόντο τον χρυσό. Κινούνται δε με τόσο προβλέψιμο τρόπο, που μπορεί να αναρωτηθεί κανείς, αν είναι τόσο αδαείς, απλά δε δίνουν δεκάρα για το αν γίνονται αντιληπτοί, ή ποντάρουν ακόμη στην πλήρη αγνωσία του οικονομικού "κόλπου" που απέκρυψαν πλήρως (μέσω του σχολείου) από την κοινή γνώμη.

Στο βωμό έτσι της εξαφάνισης της ρευστότητας, πέρα από τα φορολογικά μέτρα, αποφάσισαν να παίξουν και το "χαρτί" του χρυσού, ως λύση νομισματικής αντιπροσώπευσης και δήθεν εξόδου από την κρίση.

Ξαφνικά ο Ρόθτσιλ, ο πράκτοράς του Σόρρος και άλλοι "θεσμικοί" επενδυτές, στράφηκαν σε κολοσσιαίες (δήθεν) αγορές χρυσού, παρασύροντας έτσι και τους αδήλωτους (ακόμα) μικροεπενδυτές σε νέα παγίδα.

Ποιο είναι το ζητούμενο; Να δημιουργήσουν ένα εφεδρικό σχέδιο διαιώνισης της κυριαρχίας τους, οδηγώντας τους λαούς, σε περίπτωση "εκτροχιασμού", στην επιστροφή στο δήθεν ασφαλή "κανόνα του χρυσού", χρυσό τον οποίο (εικονικά) κατέχουν οι ίδιοι στο σύνολό του. Και λέω "εικονικά" γιατί στην πραγματικότητα αμφιβάλω αν αυτός ο χρυσός υπάρχει πραγματικά, στο βαθμό που όλη η υπάρχουσα ποσότητα βρίσκεται στις αποθήκες των κεντρικών τραπεζών, που όντας ιδιωτικές, ανήκουν στους ίδιους ανθρώπους και τις οποίες τα κράτη δεν μπορούν θεσμικά να ελέγξουν. Ακούστηκε λοιπόν από τα παπαγαλάκια του Ρόιτερ (το οποίο ανήκει και αυτό στον ίδιο τον Ρόθτσιλ) και αναπαράχθηκε ταχύτατα από τα φερέφωνά του, ότι ο Ρόθτσιλ αγόρασε κάποιους τόνους χρυσού, προεξοφλώντας έτσι την κατάρρευση των αγορών και του ευρώ και πυροδοτώντας νέα (δήθεν) αύξηση των τιμών του πολύτιμου μετάλλου.

Στην πραγματικότητα δεν έγινε απολύτως τίποτα! Στο σύστημα της απόλυτα ελεγχόμενης πλανητικής οικονομίας, όλα δουλεύουν με "φήμες", βαρύγδουπες και ακαταλαβίστικες στον απλό κόσμο "οικονομικές αναλύσεις", σοβαροφανείς οίκους και θεσμούς και κοπανιστό αέρα για χρήμα. Πως έγινε η "αγορά"; Ο Ρόθτσιλ πήρε τηλέφωνο στη δική του FED και συνεννοήθηκε με τον δικό του… διευθυντή της, να δηλώσει ότι αγόρασε (δήθεν) τον δικό του χρυσό, δίνοντας εγγυήσεις της ίδιας της δικής τουFED, ή και "χρήμα" το οποίο η ίδια η FED "δημιούργησε" λογιστικά. Στη συνέχεια, τα δικά του παγκόσμια πρακτορεία ειδήσεων, ανέλαβαν να διασπείρουν την είδηση, μέσω των δικών του ΜΜΕ και μέσω των δικών του εξαγορασμένων δημοσιογράφων. Οι λόγοι προφανείς, όσο και αδιόρατοι, στο βαθμό που οι σχεδιασμοί είναι τόσο μακρόπνοοι, "πυκνοί" και εγκληματικοί, που ξεφεύγουν από το μήκος κύματος σκέψης του ανθρώπινου εγκεφάλου, ίσως γιατί οι ίδιοι απέχουν πολύ από την ανθρώπινη (φοβάμαι και βιολογικά) υπόσταση.

Στο τσίρκο της εποχής μας, όλα λειτουργούν σαν ένα matrix που φοβάμαι ότι είναι πραγματικότητα. Πέντε άνθρωποι (ή όντα) κυβερνούν τον πλανήτη έχοντας εγκαταστήσει έναν δαιδαλώδη μηχανισμό, που όμως λειτουργεί με εξοργιστικά απλούστατο τρόπο. Αρχικά δημιούργησαν το υπερόπλο (λογιστικό χρήμα), πείθοντας τον κόσμο μέσω της αγνωσίας βασικών οικονομικών, την οποία προώθησαν στην παιδεία, ότι είναι προϊόν, που κάποιοι κατέχουν και κάποιοι όχι, δικαιολογώντας έτσι τον τόκο(!?). Στη συνέχεια έπρεπε να δημιουργήσουν ένα μηχανισμό προστασίας αυτού του κόλπου, που θα στόχευε με κάθε τρόπο, στην απόκρυψή του από την κοινή γνώμη. Δημιουργήθηκαν έτσι προς την κατεύθυνση αυτή, δύο μηχανισμοί-πυλώνες: ο μηχανισμός απόκρυψης –παραπλάνησης που ήταν (και είναι) η ναυαρχίδα του συστήματος και είναι η παιδεία και ο πυλώνας προπαγάνδας– παραπληροφόρησης στον οποίο ανήκουν το πολιτικό σύστημα (κράτος, νόμοι) και τα ΜΜΕ.

Εμφανίζουν έτσι, ότι θέλουν, όπως θέλουν και το "νομιμοποιούν" μέσω των θεσμών που οι ίδιοι ελέγχουν απόλυτα. Αφού το Ρόιτερ λέει ότι ο Ρόθτσιλ αγόρασε χρυσό, "αγόρασε χρυσό"! Αφού οι εξαγορασμένοι καθηγητές πανεπιστημίου σε συγχορδία με τον Καψή λένε ότι το μνημόνιο πρέπει να τηρηθεί και δε γίνεται αλλιώς, "δε γίνεται αλλιώς"! Έπεισαν όλο τον κόσμο (και όχι μόνο στην Ελλάδα) ότι η κρίση χρέους οφείλεται στον υπερδανεισμό από τα κράτη και τον ανάγκασαν με ηγεσίες, πράκτορές που φέρουν εθνικά ονόματα, να μπούνε σε προγράμματα αυτοκαταστροφικής λιτότητας, που μετονόμασαν σε προγράμματα "εξυγίανσης" της οικονομίας τους.

Απίθανοι "οίκοι αξιολόγησης" με δύο μέτρα και δέκα σταθμά εμφανίστηκαν από το πουθενά και έγιναν αποδεκτά από την "μιλημένη" οικονομία και τις εξαγορασμένες ηγεσίες των κρατών, εκπονώντας απίθανες μελέτες αξιολόγησης των ψυχών όπως αυτές του Ισλανδικού "τίγρη" που σε τρείς μέρες μεταβλήθηκε σε ψόφιο αρουραίο χωρίς να υποστούν καμία συνέπεια. "Εκπονούμε αξιολογήσεις που βασίζονται σε απλές …εκτιμήσεις" λένε στα δικαστήρια (με πουλημένους δικαστές) και αθωώνονται, αποκρύπτοντας όμως το γεγονός ότι μετά από μια "κακή αξιολόγηση" ενός κράτους, η κεντρική τράπεζα (FED ή ΕΚΤ) δεν επιτρέπεται να αποδέχεται τα ομόλογά του, τουλάχιστον στις πρότερες τιμές τους(!;)

Ποιος από την άλλη μπορεί να ελέγξει την "αυθεντικότητα" των μηχανισμών, κάτω από τους οποίους προσδιορίζονται οι τιμές μετοχών, χρυσού, ή καυσίμων; Ποια "αλήθεια" μπορεί να υπάρχει σε χρηματιστήρια που η κεντρική τράπεζα (αυτή που θέτει τους όρους του παιχνιδιού δηλαδή) συμμετέχει ως …επενδυτής; Πως μπορούμε να πούμε ότι η διακύμανση των τιμών των μετοχών γίνεται κάτω από τους νόμους προσφοράς και ζήτησης, όταν οι τραπεζικές μετοχές (ακραιφνείς, ή "κρυμμένες" σε άλλες επιχειρήσεις) είναι αυτές που καθορίζουν τα πάντα; Ποιος οικονομικός νόμος εξηγεί την καταβαράθρωση των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, ενώ η ΕΚΤ μειώνει το επιτόκιο δανεισμού ; Ποιος μπορεί να ελέγξει εάν οι τιμές των μετοχών, του χρυσού, ή των καυσίμων προσδιορίζονται από τους νόμους προσφοράς και ζήτησης και όχι από "άλλους" μηχανισμούς και πως μπορεί να εξακριβώσει την επίδραση του ενός ή του άλλου παράγοντα στη τελική διαμόρφωση των τιμών;

Κανείς ! Απλά μας ανακοινώνουν τις τιμές και τις "εξελίξεις" και εμείς υπάκουα προσαρμοζόμαστε(!)

Πως είναι δυνατόν να μιλάμε για υγιή οικονομία, για κράτος δικαίου και δημοκρατία, όταν κανένας δεν μπορεί να ελέγξει τις δραστηριότητες, τη νομιμότητα και τις προθέσεις αυτών των ανθρώπων, που στην πραγματικότητα δεν είναι τραπεζίτες, με την τεχνική σημασία του όρου, αλλά απλά χρησιμοποιούν ως οπλοστάσιο το τραπεζικό μηχανισμό και το χρήμα;

Ο απλός πολίτης, ξεκομμένος καθώς είναι από την γνώση του πραγματικού οικονομικού χωροχρόνου και του τρόπου με τον οποίο λειτουργεί, είναι εύκολο θύμα του απλού αυτού τεχνάσματος. Στην πραγματικότητα, όχι μόνο δεν το κατανοεί, αλλά αναπτύσσει και αντιστάσεις σε κάθε "άγνωστο" που πάει να το αντικαταστήσει. Η προπετής απάντηση "και ποιος θα μας δώσει λεφτά αν φύγουμε από το ευρώ " και μάλιστα από πλήρως αδαείς ακόμα και των βασικών οικονομικών, αποδεικνύει το βαθμό της πλάνης.

Από το Μαρικάκι

Καθώς το τσίρκο της Χρυσής Αυγής, προελαύνει με τη μορφή «ταγμάτων εφόδου», το σύστημα μοιάζει ανίκανο να αντιδράσει καίρια. Άλλωστε, κανείς δεν φαίνεται να περιμένει από αυτό, καθώς έχει υπονομεύσει μόνο του τον εαυτό του: είναι μισητό για μεγάλη μερίδα ανθρώπων η οποία συστηματικά και μονόπλευρα είναι το εξιλαστήριο θύμα του, είτε από οικονομική – φορολογική σκοπιά είτε από κοινωνική - πολιτισμική.

Με άλλα λόγια, το σύστημα έχει φορτώσει όλα τα οικονομικά βάρη στους από κάτω και δη στους ασθενέστερους, ενώ επιπλέον τους φόρτωσε με μύριους όσους χαρακτηρισμούς: από «διεφθαρμένους» μέχρι «τεμπέληδες» έως και απολύτως συνενόχους στο έγκλημα («μαζί τα φάγαμε»).

Μ’ αυτά και μ’ αυτά η έννοια της νομιμότητας έχει απαξιωθεί στο μυαλό του μέσου όρου και σίγουρα δεν περιμένει από το σύστημα να την υπερασπιστεί, αφού το θεωρεί πηγή της αδικίας που βιώνει τα τελευταία δυόμισι χρόνια.

Για την περίπτωση που το σύστημα πραγματικά ανησυχεί για την άνοδο της Χρυσής Αυγής την οποία ωστόσο εξέθρεψε στους κόλπους του , δύσκολο να πει κανείς αν θέλει και να μπορεί να κάνει κάτι προκειμένου να ελέγξει την εξαπλούμενη τάση μερίδας της κοινωνίας προς την αυτοδικία ή την δικαιολόγησή της στο πρόσωπο της ΧΑ. Εξάλλου, το ίδιο το σύστημα (η πολιτικο-οικονομική ελίτ της χώρας) δεν κάνει τίποτε άλλο τα χρόνια του μνημονίου από το να επιδεικνύει τις φασιστικές μεθόδους του: φοροεπιδρομή στους αδύναμους, ξεκλήρισμα των εργαζομένων, ενοχοποίηση, θρυμματισμός κάθε ίχνους ασφαλούς και αξιοπρεπούς διαβίωσης. Ως αποτέλεσμα ήρθε και η επίσημη εγκόλπωση «σταγονιδίων», και άλλων τσεκουράτων φυσιογνωμιών στο πολιτικό κέντρο παρέχοντας τη δέουσα θεσμική νομιμοποίηση.

Το μπαλάκι τώρα πέφτει στην Αριστερά, επειδή όμως δεν είμαστε και τίποτε ειδικοί της ψυχολογίας και της κοινωνιολογίας του ναζισμού και του φασισμού, για να προτείνουμε στην Αριστερά τρόπους αντιμετώπισης (άλλωστε όφειλε να ξέρει καλύτερα από μας, είναι η δουλειά της) θα παραθέσουμε μερικές σκέψεις για το τι δεν πρέπει να κάνει η Αριστερά, είτε μιλάμε για ηγεσίες, είτε για τη βάση και το φίλα προσκείμενο ακροατήριο.

Όσο σοκαριστική είναι για πολλούς εξ ημών τόσο η ανοικτή πλέον δράση της ΧΑ όσο και η υποδοχή της (που δεν είναι μονοσήμαντη, κατά τη γνώμη μου αλλά κυμαίνεται από την ευθεία και συνειδητή υποστήριξη ως την παραίτηση ή την αναζήτηση «αντισυστημικής» έκφρασης και υπόβαθρό της είναι η άγνοια), άλλο τόσο απογοητευτική είναι η στάση πολλών αριστερών, που σπεύδουν να κατηγορήσουν συλλήβδην την ελληνική κοινωνία ως «κρυπτοφασιστική», τόσο για την υποστήριξη (ή «υποστήριξη») προς την ΧΑ όσο και για την στάση τους απέναντι στο μεταναστευτικό.

Που διαφέρει αυτή η στάση από εκείνη του Πάγκαλου και του κάθε Πάγκαλου; Αντιθέτως, μοιάζει να είναι ένα ακόμη «μαζί τα φάγαμε» από την ανάποδη.

Είναι άραγε το θέμα μας να καταδειχτεί η ηθική, αισθητική, πολιτισμική υπεροχή των αριστερών έναντι των υπολοίπων που δεν συμμερίζονται τις αξίες της και τσουβαλιάζονται ως «κρυπτοφασίστες»; Μήπως αυτή η στάση υπαγορεύει την απλουστευτική σκέψη ότι αφού αυτό το «υποδεέστερο» τμήμα της κοινωνίας πηγαίνει στη ΧΑ, είναι «καμμένο χαρτί» και δεν του αξίζει να σωθεί. Θα ενισχύσει η Αριστερά τη μοιρολατρία και την εξίσου φασιστική αντίληψη του «αυτοί είμαστε και καλά παθαίνουμε»;

Σ’ αυτή την περίπτωση, η Αριστερά, η οποία στις αναλύσεις της τα προηγούμενα χρόνια έβλεπε «αριστερές μετατοπίσεις» ή εμβέλεια μεγαλύτερη του εκλογικού της ποσοστού μέσα στην κοινωνία, (άρα δεν είδε το πρόβλημα), δεν χρειάζεται να κάνει αυτοκριτική, πολύ περισσότερο να δώσει λύσεις.

Ωστόσο, για ποιους υπάρχει και με ποιους θέλει να συμμαχήσει; Είναι στόχος της μόνο το «ευγενές» τμήμα του πάλαι ποτέ πασοκικού ακροατηρίου;

Το ευκολότερο που μπορεί κανείς να κάνει αυτή τη στιγμή σε μια κοινωνία που βράζει και δείχνει εύφλεκτη, είναι ν’ ανάψεις το φυτίλι του μίσους.

Όμως, κατά πάσα πιθανότητα, όπως στο οικονομικό πεδίο δεν μπορείς να εξορθολογίσεις μια οικονομία που βρίσκεται στην κλίνη του θανάτου γιατί απλούστατα θα πεθάνει άρα το ζητούμενο είναι να ζήσει και όχι να πεθάνει καθαγιασμένη (για όσους πιστεύουν την επίσημη εκδοχή του «εξορθολογισμού»), έτσι και στο κοινωνικό πεδίο δεν μπορείς να αξιώσεις να αφομοιωθεί το μεγαλείο των ιδεών σου, σε μια κοινωνία πανικόβλητη από το φόβο και την οικονομική δυσχέρεια που για όλο και περισσότερους αγγίζει την πείνα. Πολλώ δε μάλλον που αυτή η κοινωνία δε αναπτύχθηκε μέσα σε καμιά ηγεμονία κορυφαίων ιδεών και αξιών τα προηγούμενα χρόνια και μάλλον δεν είναι η μόνη που φταίει γι’ αυτό.

Μπορεί να ακούγεται χριστιανικό, ωστόσο η Αριστερά οφείλει να βρει τρόπους να υπερβεί τα «μικρά» και να σταθεί σ’ εκείνους που την έχουν ανάγκη, προσφέροντας λύσεις που να δικαιώνουν τις ιδέες της και όχι (αυτό που πολλοί αντιλαμβάνονται ως) «κούφια λόγια». Είναι άλλωστε, απείρως προτιμότερο από τις κάθε είδος αρνητικές προβολές στο σώμα της κοινωνίας που μπορούν να λειτουργήσουν ως «αυτοεκπληρούμενη προφητεία».

Κλείνουμε αυτό το ενδεχομένως φλύαρο σημείωμα, κάνοντας χρήση της σκέψης του Παναγιώτη Κονδύλη, από τους πλέον σημαντικούς και παραγνωρισμένους, σύγχρονους έλληνες φιλοσόφους. Ο Κονδύλης, εξετάζοντας τις ανάγκες μια σύγχρονης εθνικής στρατηγικής που θα υπερβαίνει τα τόσο τα «εθνικιστικά» όσο και τα «ειρηνιστικά» ιδεολογήματα, στη διαμάχη μεταξύ αριστερών – δεξιών (το σχήμα που χρησιμοποιεί για την ακρίβεια είναι «ειρηνιστές/οικουμενιστές» εναντίον « εθνικιστών») τα «βάζει» και με τους δύο. Για τους δε πρώτους (κάτι που μπορεί να φανεί χρήσιμη και στην τρέχουσα συζήτηση) σημειώνει:

Νομίζουν ότι λύνουν προβλήματα μόνο και μόνο επειδή εκστρατεύουν εναντίον του ‘’εθνικιστικού φανατισμού’’. Η συχνότατα όμως μισαλλόδοξη συμπεριφορά τους αποδεικνύει για μιαν επί πλέον φορά ότι ο φανατισμός εναντίον του φανατισμού μπορεί να είναι ακόμη πιο στενοκέφαλος από τον απλό φανατισμό».
(Από τον 20ο στον 21ο αιώνα, εκδόσεις Θεμέλιο, Αθήνα 1998, σελ.184).

Για όσους απορρίπτουν αυτή την ανάγνωση ας τη δουν τουλάχιστον ως τροφή για προβληματισμό


«Τα „Mantras“ είναι σύντομες, τυπολογικές φράσεις, που τις επαναλαμβάνει κάποιος όταν κάνει διαλογισμό. Η έννοια προέρχεται από τα Σανσκριτικά και σημαίνει «ρητό, τραγούδι, ύμνος¨. Ένα „Mantra“ μπορεί κανείς να το πει, να το τραγουδήσει, να το ψιθυρίσει, να το επαναλαμβάνει με το μυαλό του. Ή το γράφει και μετά το τρώει.

Τον τελευταίο καιρό η καγκελάριος αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τη λεκτική εκδοχή, που αποτελεί τη συμβατική μορφή. Το „Mantra“ της Άνγκελα Μέρκελ αποτελείται από 5 λέξεις («Περιμένουμε την έκθεση της τρόικας») και το επαναλαμβάνει σε κάθε ευκαιρία. Πριν από δύο εβδομάδες για παράδειγμα, όταν ο έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ήταν στο Βερολίνο.

Δεν χρειάζεται να έχει κανείς την ευφυΐα ενός πυρηνικού φυσικού (σ.σ.: το επάγγελμα της κ.Μέρκελ προτού γίνει πολιτικός), για να αντιληφθεί τους υπολογισμούς της Μέρκελ: Η καγκελάριος θέλει να κερδίσει χρόνο, για να καθησυχάσει με διαλογισμό την κοινή γνώμη και τις χρηματαγορές, και τελικά να δημιουργήσει την εντύπωση ότι όντως όλα εξαρτώνται από το τι θα ανακαλύψουν οι απεσταλμένοι της τρόικας της Κομισιόν, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ με την αποστολή τους στην Ελλάδα.

Δεν είναι όμως έτσι. Στην πραγματικότητα η Μέρκελ έχει λάβει την απόφασή της. Μετά από πολλούς δισταγμούς τάσσεται με το μέρος του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η έκθεση της τρόικας, που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα τους ελέγχους της, αναμένεται σε κάθε περίπτωση να είναι τέτοια, που να μπορεί η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη.

Και τότε, το φθινόπωρο, θα μπορέσει το υπερχρεωμένο κράτος των Βαλκανίων να λάβει και πάλι χρήματα. Ένα τρίτο πρόγραμμα βοήθειας όμως, το οποίο θα έπρεπε να εγκριθεί από το γερμανικό Κοινοβούλιο, δεν θα υπάρξει με τη βούληση της καγκελαρίου.

Το ότι η Ελλάδα πλέον θα πρέπει οπωσδήποτε να σωθεί αποτελεί αξιοσημείωτη στροφή. Μέχρι πρόσφατα η Μέρκελ ήταν πρόθυμη να αφήσει τη χώρα να πέσει, αν δεν εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της. Αλλά στο μεταξύ το ρίσκο μιας εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη έχει καταστεί πάρα πολύ μεγάλο.

Στην Καγκελαρία φοβούνται ότι μια τέτοια εξέλιξη θα μπορούσε να προκαλέσει ένα φαινόμενο ντόμινο παρόμοιο με εκείνο της χρεοκοπίας της Lehman το 2008. Η κατάρρευση της νεοϋορκέζικης τράπεζας οδήγησε τότε στο χείλος του γκρεμού ολόκληρη την παγκόσμια οικονομία. Μόνο στη Γερμανία η οικονομία συρρικνώθηκε κατά 5% και εκατοντάδες χιλιάδες άτομα έχασαν επιπλέον τη δουλειά τους.

Αλλά και το πολιτικό κόστος θα είναι κατά τη Μέρκελ πάρα πολύ μεγάλο. Αν η Ελλάδα έβγαινε από το ευρώ, πιθανόν τελικά να αναγκαζόταν κανείς να σταθεροποιήσει προβληματικά κράτη σαν την Ιταλία ή την Ισπανία με μια κοινή ένωση χρέους, φοβούνται οι σύμβουλοί της. Θα δημιουργούνται τότε μια παράδοξη κατάσταση: Η Γερμανία θα επεδείκνυε αυστηρότητα έναντι της Ελλάδας, στη συνέχεια όμως πιθανόν να έπρεπε να αποδεχτεί τα μισητά ευρωομόλογα.

Το μέγεθος της πολιτικής πίεσης προς αυτήν την κατεύθυνση το δείχνει η διαφιλονικούμενη απόφαση της ΕΚΤ την περασμένη Πέμπτη, να αγοράζει εν ανάγκη απεριόριστα κρατικά ομόλογα των χρεωμένων χωρών. Γι’ αυτό και η καγκελάριος κατέληξε στην απόφασή της. Τώρα πλέον συνεχίζεται όπως πριν με πλήρη αποφασιστικότητα η τακτική της αποσπασματικής αντιμετώπισης της κρίσης. Το πρόβλημα αναβάλλεται κατ’ αρχήν και θα επανέλθει μετά τις βουλευτικές εκλογές του 2013. Ωστόσο είναι σαφές ότι το χρεοκοπημένο κράτος πιθανόν να χρειαστεί δεκαετίες για να εκσυγχρονιστεί. «Η Ελλάδα είναι μια ανατολίτικη χώρα», δηλώνει ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Βαλερί Ζισκάρ ντ’ Εσταίν στη συνέντευξή του στο SPIEGEL.

Οι κίνδυνοι και οι παρενέργειες της θεραπείας τύπου Μέρκελ είναι προφανείς. Μπορεί μόλις λάβει τα νέα χρήματα η Ελλάδα να αυξηθεί ο κίνδυνος να καθυστερήσει η ελληνική κυβέρνηση τις υπεσχημένες μεταρρυθμίσεις. Και δεν θα ήταν η πρώτη φορά. Όταν ο έλληνας πρωθυπουργός Σαμαράς βρέθηκε πρόσφατα στο Βερολίνο, δεν του ξεκαθάρισαν πόσο έχει αλλάξει η εκτίμηση των Γερμανών. Αντ’ αυτού η Μέρκελ ανακοίνωσε σε εσωτερικές συνομιλίες ότι θα πρέπει να συνεχιστεί η άσκηση «μέγιστης πίεσης», προκειμένου εκείνος να εφαρμόσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. Ταυτόχρονα όμως επαίνεσε τον έλληνα ομόλογό της, λέγοντας ότι ο Σαμαράς παίζει έναν «ιστορικό ρόλο» και ότι η ίδια έχει εντυπωσιαστεί πολύ από την εμφάνισή του: «Πρέπει να του δοθεί μια ευκαιρία» δήλωσε χαρακτηριστικά η Μέρκελ.

Και θα τη λάβει σύντομα. Το σχέδιο της Μέρκελ προϋποθέτει ότι η έκθεση της τρόικας δεν θα είναι τόσο καταστροφική όσο αναμενόταν μέχρι τώρα. Γιατί μόνον τότε θα επιτραπεί η εκταμίευση της επόμενης δόσης του πακέτου διάσωσης. «Πρέπει να βρούμε μια λύση», δήλωσε η Μέρκελ στους συνεργάτες της την περασμένη εβδομάδα.

Κυρίως οι απεσταλμένοι της διευθύντριας του ΔΝΤ Κ. Λαγκάρντ αντιδρούν στο να παρουσιάσουν πιο ‘ρόδινη’ την ελληνική κατάσταση από ό,τι είναι. Ωστόσο η Μέρκελ είναι αισιόδοξη ότι στο τέλος θα συμπράξουν στην επιχείρηση «εξωραϊσμού της Ελλάδας». Τα πρότυπα του ΔΝΤ είναι μεν αυστηρά, αλλά οι συμφωνίες με τους αποδέκτες της βοήθειας, δηλαδή την Ελλάδα, παρέχουν μεγάλα περιθώρια.

Ο εξωραϊσμός θα μπορούσε να πετύχει με την αγαπημένη για τους οικονομολόγους μέθοδο „top-down“, κατά την οποία οι παράμετροι ενός μοντέλου αλλάζουν μέχρι τελικά να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ο πυρήνας της έκθεσης της τρόικας είναι η «ανάλυση της βιωσιμότητας του χρέους», η οποία υπολογίζει υπό ποιες προϋποθέσεις θα φτάσει το ελληνικό χρέος στο ανεκτό όριο του 120% του ΑΕΠ. Οι λογαριασμοί ωστόσο είναι κάθε άλλο παρά μια επιστημονικά ακριβής πρόγνωση. Αρκεί να αλλάξει κανείς μια παράμετρο κι αμέσως θα έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Οι ειδικοί της τρόικας είναι εξασκημένοι σ’ αυτό. Τον Φεβρουάριο, όταν το Eurogroup αποφάσισε το τελευταίο ελληνικό πρόγραμμα, έκαναν λογαριασμούς επί 4 ώρες, για να φτάσουν σε ένα επίπεδο χρέους της τάξης του 120%. Πρόκειται για άσκηση, που εύκολα μπορεί να επαναληφθεί.

Έτσι, η τρόικα θα μπορούσε να προσυπογράψει πρόοδο για τους Έλληνες. Και τότε τα αναπόφευκτα ελλείμματα θα υποβαθμιστούν σε δυσάρεστη μεν, αλλά μόνο προσωρινή εκτροπή από το πρόγραμμα, που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί στο πλαίσιο του δεύτερου προγράμματος. Γιατί δεν πρέπει τα ελλείμματα να είναι πάρα πολύ μεγάλα. Αλλιώς θα χρειαστεί πιθανόν ένα τρίτο πρόγραμμα βοήθειας, κάτι που πρέπει οπωσδήποτε να αποφευχθεί. Ένα τρίτο πακέτο, όπως διεμήνυσαν οι Γερμανοί στους ευρωπαίους εταίρους τους, δεν θα έχει καμία τύχη να εγκριθεί από τη γερμανική Βουλή. Γι’ αυτό δεν αναμένεται να δοθεί νέο χρηματοδοτικό πακέτο στην Ελλάδα. Αντ’ αυτού το Βερολίνο θέλει να αλλάξει το μέχρι τώρα – δεύτερο – πρόγραμμα βοήθειας έτσι, ώστε η Ελλάδα να τα φέρει βόλτα.

Αλλά πώς; Ένας πιθανός τρόπος είναι ο εξής: Αν οι Έλληνες χρειαστούν περισσότερα χρήματα το φθινόπωρο, θα αυξηθεί ανάλογα η δόση και αντίστοιχα οι επόμενες δόσεις θα είναι μικρότερες. Αυτή η τακτική θα είχε ένα σημαντικό πλεονέκτημα για την καγκελάριο. Μόλις το 2014, οπότε λήγει το πρόγραμμα, θα καθίστατο φανερό αν έφτασαν τα χρήματα ή όχι. Αλλά τότε πλέον θα έχουν περάσει αρκετοί μήνες από τις γερμανικές βουλευτικές εκλογές. Όποιος θέλει να αλλάξει το ήδη ψηφισμένο πακέτο βοήθειας δεν χρειάζεται τη συναίνεση της Βουλής. Ωστόσο η καγκελάριος θα φέρει μάλλον τις αλλαγές προς ψήφιση στη Βουλή και εμφανίζεται πεπεισμένη ότι θα λάβει πλειοψηφία γι’ αυτό, όπως είπε στους έμπιστους συνεργάτες της. Ακόμα κι αν οι περισσότεροι βουλευτές απορρίψουν ένα τρίτο πρόγραμμα βοήθειας, θα ήταν πολύ επιφυλακτικοί στο να αναλάβουν την ευθύνη μιας εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Αυτή όμως είναι σίγουρη, αν δεν αλλάξει το μέχρι τώρα πρόγραμμα, όπως πιστεύει η Μέρκελ.

Η αποφασιστικής σημασίας για όλα αυτά έκθεση της τρόικας θα καθυστερήσει σε πρώτη φάση. Αρχικά έπρεπε ήδη να είναι έτοιμη στα τέλη Αυγούστου και τον Σεπτέμβριο έπρεπε να εκταμιευθεί η επόμενη δόση. Την περασμένη εβδομάδα ωστόσο ακούστηκε στις Βρυξέλλες ότι η τύχη της Ελλάδας θα αποφασιστεί μάλλον μόλις στις αρχές Νοεμβρίου – μεταξύ και λόγω των αμερικανικών εκλογών. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δεν έχει καμιά όρεξη να διακινδυνεύσει την επανεκλογή λόγω ενδεχόμενης κλιμάκωσης της ευρω-κρίσης. Ωστόσο, η αναβολή της απόφασης δεν δημιουργεί πρόβλημα, γιατί η ελληνική κυβέρνηση έχει μέχρι τότε αρκετά χρήματα.

Το ότι η καγκελάριος μπορεί να έχει πλέον μια διαφορετική οπτική των πραγμάτων το κατάλαβαν οι προσεκτικοί παρατηρητές ήδη πριν από δύο εβδομάδες, όταν η κόρη του ιερέα ανακάλυψε ξαφνικά τη μεγάλη συμπάθειά της για τους ταλαιπωρημένους ανθρώπους στην Ελλάδα. Ξέρει «τι τραβάνε πολλοί στην Ελλάδα», δήλωσε συμπάσχοντας η Μέρκελ και πρόσθεσε: «Ματώνει η καρδιά σου».

Μέχρι τότε η Μέρκελ και ο υπουργός οικονομικών της θεωρούνταν οπαδοί της «θεωρίας της αλυσίδας», σύμφωνα με την οποία η ΟΝΕ αποτελεί μια αλυσίδα, στην οποία κάθε χώρα είναι ένας κρίκος. Η Ελλάδα είναι ο πιο αδύναμος κρίκος, οπότε, αν φύγει, η αλυσίδα θα ενισχυθεί στο σύνολό της. Αλλά από το καλοκαίρι, στο περιβάλλον της Μέρκελ έχουν αυξηθεί οι οπαδοί της «θεωρίας του ντόμινο», σύμφωνα με την οποία η ΟΝΕ δεν θα ενισχυθεί μετά από αποχώρηση της Ελλάδας. Αντίθετα: Αν πέσει η Ελλάδα, υπάρχει κίνδυνος να καταρρεύσουν στη συνέχεια η μία χώρα μετά την άλλη. Οι συνέπειες στην πραγματική οικονομία, την ανάπτυξη και την απασχόληση θα ήταν τόσο καταστροφικές όσο και ανυπολόγιστες, επιχειρηματολογούν οι οπαδοί της θεωρίας του ντόμινο. Ένα είναι σίγουρο: Αν πέσει η Ελλάδα, η Γερμανία θα πρέπει να πληρώσει 62 δισεκατομμύρια ευρώ, αφού τόσα χρωστούν οι Έλληνες και η Τράπεζα της Ελλάδος στους Γερμανούς. Το τεράστιο αυτό ποσό θα έπρεπε τότε να το ξεγράψουν οι Γερμανοί.

Και όχι μόνον αυτό. Για να προστατευθούν οι υπόλοιπες οικονομικά αδύναμες χώρες όπως η Πορτογαλία και η Ιρλανδία, αλλά και η Ισπανία και η Ιταλία, θα έπρεπε να βρεθούν εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ. Αλλά πώς; Τρεις δυνατότητες υπάρχουν: με μεγαλύτερους μηχανισμούς διάσωσης, με ευρωομόλογα ή με κοινοτικοποίηση του χρέους. Άσχετα με το ποιο από αυτά τα εργαλεία θα χρησιμοποιούνταν, το κόστος για τη Γερμανία θα ήταν τελικά πολύ μεγαλύτερο, αν η Ελλάδα΄δα αφηνόταν να καταρρεύσει.

Τελικά επικράτησαν οι θεωρητικοί του ντόμινο. Ό,τι καταλήγει σε ένωση χρέους ή συνευθύνης αποτελεί εφιάλτη για την καγκελάριο, που ξέρει ότι οι περισσότεροι Γερμανοί απορρίπτουν τα ευρωομόλογα ή την ανάληψη της ευθύνης για ξένα χρέη. Η επανεκλογή της τον επόμενο χρόνο θα ετίθετο σε κίνδυνο.

Η ομάδα της θεωρίας του ντόμινο στην αυλή της Μέρκελ βρήκε σύμμαχο στο πρόσωπο ενός άνδρα, ο οποίος τις τελευταίες εβδομάδες είχε πάρει θέση περισσότερο κατά της καγκελαρίου: στον πρόεδρο της Bundesbank, Γιένς Βάιντμαν, πρώην οικονομικό σύμβουλο της Μέρκελ, ο οποίος πλέον είναι επίσης της άποψης ότι τελικά συμφέρει τη Γερμανία περισσότερο η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ. Ένας σημαντικός συνεργάτης της Μέρκελ όμως παραμένει υπέρμαχος της θεωρίας της αλυσίδας: ο υπουργός οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος έχει διαμηνύσει στους συνομιλητές του στο Eurogroup ότι θεωρεί τον κίνδυνο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη διαχειρίσιμο. Μόνον έτσι θα μπορέσει να πειστεί ο γερμανικός λαός για τη συνοχή των υπολοίπων μελών της Κοινότητας και για την επιδότηση χωρών όπως η Ισπανία και η Ιταλία, δήλωσε ο Σόιμπλε στον ολλανδό ομόλογό του Γ.Κ. ντε Γιάκγκερ κατά την επίσκεψή του στην Ολλανδία. Φαινομενικά μόνον αντιφάσκει αυτό με την εικόνα του Σόιμπλε ως εκ πεποιθήσεως Ευρωπαίου. Ο Σόιμπλε θέλει να συρρικνώσει τη νομισματική ένωση, για να ενισχύσει έτσι το ευρώ ως πολιτικό εγχείρημα.

Η Μέρκελ έχει διαφορετική άποψη. Έχει κατά νου το «μεγάλο σύνολο», λένε οι έμπιστοι συνεργάτες της. Η ΕΕ δεν μπορεί να αντέξει τον κλονισμό της δημοκρατίας σε μία χώρα-μέλος της. Επιπλέον, η Ελλάδα είναι μέλος του ΝΑΤΟ και σημαντικός σύμμαχος στην ανατολική Μεσόγειο – μια περιοχή με αρκετές εστίες κρίσης. Στο «μεγάλο σύνολο» ωστόσο ανήκει κατά τη Μέρκελ και η εσωτερική πολιτική. Η νέα ήπια στάση της έχει το ελκυστικό στοιχείο του ότι θα μπορούσε να κερδίσει τις εκλογές του χρόνου τον Σεπτέμβριο χωρίς τις αναταράξεις μιας εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Και γι’ αυτό είναι πρόθυμη να παίξει με μεγάλο κασέ. Αν πετύχει, οι δόσεις του δεύτερου προγράμματος βοήθειας δεν θα έχουν πολύ σοβαρές συνέπειες και θα έχει μεταθέσει το χρηματοδοτικό πρόβλημα της Ελλάδας στο μέλλον. Αν είναι τυχερή, μέχρι τότε οι Έλληνες θα τα έχουν φέρει βόλτα μέχρι τότε και θα χρειάζονται λιγότερα χρήματα, επειδή επιτέλους θα έχουν αρχίσει να αποδίδουν οι μεταρρυθμίσεις στη χώρα τους. Αν είναι άτυχη, η Μέρκελ θα κλείνει τρύπες, ανοίγοντας αλλού νέες. Και η μεγάλη καταστροφή επαπειλείται μετά τις γερμανικές βουλευτικές εκλογές. Εκτός εάν η ελληνική οικονομία εξελιχθεί τόσο άσχημα, που τα χρήματα του πακέτου βοήθειας τελειώσουν νωρίτερα. Κάτι τέτοιο θα ήταν το μεγάλο ατύχημα για τη Μέρκελ, αλλά παίρνει αυτό το μεγάλο ρίσκο, γιατί το θεωρεί διαχειρίσιμο, σε αντίθεση με μια ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη».


Πηγή


Στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή συγκρούονται δυο διαφορετικά οικονομικά ρεύματα. Το ένα εκπροσωπείται από το διεθνές χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο, το οποίο βασίζεται στο «τζιράρισμα» του ίδιου του χρήματος και το άλλο εκπροσωπείται από την Γερμανία και κάποιες άλλες πλούσιες χώρες του Βορρά, οι οποίες υποστηρίζουν ότι το χρήμα δεν μπορεί να βασίζεται σε «αέρα» αλλά θα πρέπει να έχει αντίκρισμα στην πραγματική παραγωγή. Για το λόγο αυτό διαφωνούν με την έκδοση χρήματος από την ΕΚΤ ή με παρεμβάσεις της ΕΚΤ, όπως η τελευταία του κ. Ντράγκι, την οποία φρόντισαν από πριν να περιορίσουν.

Η Γερμανία επικαλείται τον φόβο αύξησης του πληθωρισμού, όμως ο πραγματικός λόγος είναι… αφενός η απροθυμία απώλειας μέρους του Γερμανικού πλούτου υπέρ των υπερχρεωμένων χωρών, αφετέρου η δύναμη που δίνει στη Γερμανία η οικονομία που βασίζεται στην πραγματική παραγωγή.

Το τελευταίο αυτό θα πρέπει να το προσέξουμε πάρα πολύ, όχι μόνο εμείς αλλά και τα άλλα κράτη του Νότου και θα πρέπει να αποτελέσει γνώμονα για τις δικές μας τουλάχιστον αποφάσεις.

Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι υποβαλλόμαστε σε πλήρη εξαθλίωση ώστε να φτάσουμε κάποια στιγμή (αν ποτέ φτάσουμε!!!) στο σημείο που θέλει η Γερμανία. Δηλαδή να εξαλείψουμε μόνιμα τα ελλείμματα και η ποσότητα χρήματος που θα διαθέτουμε να αντιστοιχεί σε πραγματική παραγωγή. Επιπλέον, η παραγωγή αυτή θα πρέπει να είναι ανταγωνιστική ώστε να μπορεί να συναγωνιστεί τα γερμανικά προϊόντα. Τότε όμως τι μπορεί να συμβεί; Τη στιγμή που εμείς εξαθλιωμένοι και στην ουσία σκλάβοι, εργαζόμενοι για ένα κομμάτι ψωμί, καταφέρουμε να παράγουμε ανταγωνιστικά… προς τα γερμανικά προϊόντα!!!, τότε η ισχυρή και στο μεταξύ αλώβητη παραγωγική μηχανή της Γερμανίας θα μπορεί να μειώσει περαιτέρω τις τιμές των προϊόντων της, οπότε και πάλι εμείς θα πρέπει να υποβληθούμε σε νέες στερήσεις για να ξαναφθάσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί.

Βλέπουμε δηλαδή ότι τελικά ίσως οδηγούμαστε σε μια ατέρμονη διαδικασία που θα καθοδηγεί και θα εξουσιάζει η Γερμανία, η οποία έχει την άνεση και τη δυνατότητα να βρίσκεται πάντα ένα βήμα πιο μπροστά.

Επομένως, κανένα μέλλον δεν έχουμε όσο ακολουθούμε εξοντωτικά μέτρα δημοσιονομικής πειθαρχίας που επιβάλει η τρόϊκα, δηλαδή η Γερμανία και ταυτόχρονα να έχουμε το ίδιο με τη Γερμανία σκληρό νόμισμα. Η λογική των «συγκοινωνούντων δοχείων» θα μας αδειάζει συνεχώς.


Είχαν φωτογραφίες και χαρτογράφηση στρατιωτικών οδών που οδηγούσαν σε καίριες αμυντικές θέσεις πυραύλων και ραντάρ

Το ενδιαφέρον των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών για την αμυντική διάταξη των Ελληνικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, είναι ένα γεγονός που έχει καταγραφεί πολλές φορές από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών της Ελλάδας, η οποία έχει κατορθώσει πολλές φορές στο παρελθόν να συλλάβει πράκτορες –διαφόρων εθνικοτήτων- οι οποίοι εργαζόταν για την τουρκική μυστική υπηρεσία πληροφοριών ΜΙΤ.
Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε προ μερικών ημερών και στη Λήμνο, όπου η ΕΥΠ –μετά από παρακολούθηση μερικών ημερών- προχώρησε σε συλλήψεις υπόπτων οι οποίοι αποδείχθηκε πως διενεργούσαν κατασκοπεία εις βάρος της Ελλάδας και υπέρ της Τουρκίας. Ήδη έχει σχηματισθεί δικογραφία σε βάρος τους και η υπόθεση από πηγές των ελληνικών υπηρεσιών πληροφοριών χαρακτηρίζεται ως "ιδιαίτερα σοβαρή".

Για την ακρίβεια, με ιδιαίτερα λεπτομερές ως προς τις απεικονίσεις, οπτικοακουστικό υλικό που ελήφθη με την χρήση διάφορων σύγχρονων ηλεκτρονικο-οπτικών μέσων, ακόμα και νυκτερινών καμερών συνελήφθησαν για κατασκοπεία στο Πλατύ της Λήμνου, δύο άτομα από την Τσεχία ηλικίας 28 και 33 ετών.

Σύμφωνα με πηγή της ΕΥΠ στην κατοχή τους βρέθηκαν -σε φορητά αποθηκευτικά μέσα- λήψεις από κάμερα και από φωτογραφίες, των οδών που οδηγούν στην βάση των MM-40 Exocet Block II κοντά στο Μούρο, του αεροδρομίου της 130 Σμηναρχίας Μάχης, του ραντάρ (8η ΜΣΕΠ) κλπ, στρατιωτικών βάσεων της 28ης ΣΔΙ (δύναμη Ταξιαρχίας) κλπ. .

Το ψηφιακό υλικό που βρέθηκε στην κατοχή τους κατασχέθηκε ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης, αλλά είναι άκρως ανησυχητικό το γεγονός ότι δεν κατέγραφαν τόσο στρατιωτικές εγκαταστάσεις, όσο την προσβασιμότητα αυτών των εγκαταστάσεων, εναλλακτικές διαδρομές, σταθμούς καυσίμων κλπ.
"Αυτή η καταγραφή είναι ιδιαίτερα προχωρημένη και δείχνει άλλα πράγματα. Δεν προσπαθούσαν να δουν τι έχουμε και που τα έχουμε, αλλά πως θα φτάσουν σε αυτά και τις εναλλακτικές οδούς δράσης ειδικών μονάδων. Εξαιρετικά σοβαρή υπόθεση" κατέληξε αξιωματικός που υπηρετεί στην διακλαδική διεύθυνση πληροφοριών του ΓΕΕΘΑ.

Όπως είναι γνωστό εδώ και πολλά χρόνια, η ΜΙΤ σε τέτοιου είδους αποστολές δεν χρησιμοποιεί ποτέ Τούρκους υπηκόους, αλλά ξένους, χωρών της ΕΕ, κατά κανόνα. Κάποτε έτρεφαν ιδιαίτερη προτίμηση σε Ολλανδούς πράκτορες..., όμως προφανώς επειδή οι Ολλανδοί εργάζονται αυτό το διάστημα για επιχειρήσεις της CIA στη Μέση Ανατολή, υπήρχαν «διαθέσιμοι» Τσέχοι, οι οποίοι τελικά και συνελήφθησαν.

Να σημειώσουμε, τέλος, πως τον τελευταίο μήνα η ΕΥΠ έχει μπει σε κατάσταση υψηλής ετοιμότητας λόγω συγκεκριμένων πληροφοριών που είχε στη διάθεσή της για επικείμενη επιχείρηση της ΜΙΤ σε νησί του βορειο-ανατολικού Αιγαίου.

Κωνσταντίνος

Πληροφορίες από Defencenet


Την κραυγή απόγνωσης των νεφροπαθών της Χίου μετέφερε με Ερώτησή του στη Βουλή προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέα Λυκουρέντζο, αλλά με αναφορά και στον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστή Μουσουρούλη ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκεται και η Εκλογική Περιφέρεια της Χίου.

Βασιζόμενος σε καταγγελία στο «Ράδιο Αλήθεια» αλλά και σε επιστολή προς τον ίδιο τον Υπουργό Αιγαίου, του νεφροπαθή κ. Χρήστου Καραγιώργη, ο Τέρενς Κουίκ εγκαλεί μέσω των αρμοδίων Υπουργών την καταστροφική, για την Υγεία κυβέρνηση των Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη να λάβει άμεσα μέτρα για την καταβολή του κόστους αγοράς των φαρμάκων και των οδοιπορικών όλων των νεφροπαθών, αλλά και για την προκήρυξη μειοδοτικού διαγωνισμού σχετικά με την αντικατάσταση των 4 μηχανημάτων τεχνητού νεφρού του νοσοκομείου Χίου.

ΠΡΟΣ: ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΝΔΡΕΑ ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟ
ΘΕΜΑ: ΑΜΕΣΗ ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ

Κύριε Υπουργέ,

Εισακούοντας την κραυγή απόγνωσης του νεφροπαθή Χρήστου Καραγιώργη, η ζωή του οποίου βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο αφού, για μία ακόμα φορά, όπως επισημαίνει ο ίδιος, σε δηλώσεις του στο «Ράδιο Αλήθεια» αλλά και σε επιστολή που παρέδωσε στο γραφείο του Υπουργού Αιγαίου κ. Μουσουρούλη:

«Οι νεφροπαθείς πάλι δεν μπορούν να πάρουν τα φάρμακά τους, ούτε αυτά που γίνονται στο τεχνητό νεφρό αλλά ούτε και αυτά που λαμβάνονται στο σπίτι, εφόσον δεν πληρώσουν οι ίδιοι», σας καλώ να λάβετε ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ μέτρα προς επίρρωση της κατάστασης.

Μετά από 20 χρόνια ασφάλισης και χωρίς ακόμα να σταματήσει να συνεισφέρει την ασφαλιστική του εισφορά, αφού εργάζεται, ο κ. Καραγιώργης αισθάνεται ότι το ελληνικό κράτος στην κυριολεξία θέλει να τον πεθάνει για να απαλλαγεί από το κόστος που συνεπάγεται η θεραπεία του, από την ώρα που κατέστη νεφροπαθής.

Και το ίδιο αισθάνονται και οι καρκινοπαθείς και οι πάσχοντες που για να ζήσουν έχουν ανάγκη από ακριβά φάρμακα, αφού, ειδικά στην μετά ΕΟΠΥΥ εποχή, άρρωστοι και υγιείς πρέπει να έχουν λεφτά για να…παραμείνουν στη ζωή!»

Σύμφωνα με τον κ. Καραγιώργη, «οι συνταγές που εκτελούνται από τον ΕΟΠΥΥ, του Αυγούστου, εκτελέσθηκαν στις 4 Σεπτεμβρίου (1 μήνα καθυστέρηση) και έχουν σταλεί και οι συνταγές του Σεπτεμβρίου».

Την ίδια ώρα καταγγέλλει ότι «τα οδοιπορικά σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν να πληρωθούν και 9 μήνες».

Το τραγικότερο όμως όλων, είναι οι δηλώσεις στελέχους της κυβέρνησης το οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ υποστήριζε ότι ένας νεφροπαθής κοστίζει περίπου 80.000 ευρώ το χρόνο στο ταμείο.

Βεβαίως, οι κυβερνώντες κάνουν τέτοια οικονομία που στο τμήμα του τεχνητού νεφρού του νοσοκομείου Χίου 4 μηχανήματα είναι χαλασμένα εδώ και καιρό ενώ σχεδόν κάθε εβδομάδα έρχεται τεχνικός και φτιάχνει κάτι, αυξάνοντας το κόστος επισκευής σε δυσθεώρητα ύψη.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο Υπουργός:

1)Ποια ΑΜΕΣΑ μέτρα προτίθεται να λάβει ο Υπουργός ώστε να εκταμιευθεί το ποσό που απαιτείται για την καταβολή του κόστους αγοράς των φαρμάκων του κ. Καραγιώργη αλλά και όλων των νεφροπαθών;

2)Πότε επιτέλους θα οργανωθεί το σύστημα συνταγογράφησης ώστε οι συνταγές που εκτελούνται από τον ΕΟΠΥΥ, να εκτελούνται στην ώρα τους;

3)Πότε θα καταβληθούν τα οδοιπορικά των νεφροπαθών;

4)Πότε θα προκηρυχθεί μειοδοτικός διαγωνισμός για την αντικατάσταση των 4 μηχανημάτων τεχνητού νεφρού του νοσοκομείου Χίου;

5) Σε έναν πόλεμο υπάρχουν παράπλευρες απώλειες. Μήπως λοιπόν η κυβέρνηση θεωρεί παράπλευρη απώλεια τους νεφροπαθείς για να σωθεί το ασφαλιστικό μας, ώστε να ικανοποιηθούν οι Τροϊκανοί Ελλάδος και Ευρώπης;

Ο ερωτών Βουλευτής
Τέρενς Νικόλαος Κουίκ
Το παιχνίδι εις βάρος της Ελλάδας συνεχίζεται, με νέα μέτρα, τα οποία θα προκαλέσουν ανάλογη ύφεση - Πλησιάζει άσχημο τέλος

Γράφει ο Βασίλης Βιλιάρδος

Δεν φανταζόμαστε να πιστεύει κανείς ότι, οι αποφάσεις για την Ελλάδα εξαρτώνται από την Τρόικα ή/και από την έκθεση της για την ελληνική οικονομία, την οποία θα παρουσιάσει το αργότερο δυνατόν – πολύ περισσότερο από την ελληνική κυβέρνηση, η οποία μάλλον διαδραματίζει έναν ακόμη πιο δευτερεύοντα ρόλο, ακολουθώντας πιστά άνωθεν εντολές (ενώ πιθανότατα δεν γνωρίζει καν τον πραγματικό εντολέα).

Οι αποφάσεις για την πατρίδα μας λαμβάνονται προφανώς από τις Η.Π.Α. και τη Γερμανία – με αποτέλεσμα η Ελλάδα, για τέταρτη συνεχή χρονιά, να ευρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα, αφού χρησιμοποιείται πότε από τον έναν και πότε από τον άλλο, για τους εκάστοτε δικούς του σκοπούς.

Από την άλλη πλευρά είμαστε βέβαιοι ότι, κανένας δεν περιμένει πως τα απίστευτα υφεσιακά, εάν όχι εγκληματικά μέτρα των 11,5 δις € (τα οποία αποφασίσθηκαν από τους δανειστές μας ερήμην μας, ενώ δεν καλύπτουν καν τους ετήσιους τόκους που μας χρεώνουν οι διεθνείς τοκογλύφοι), θα έχουν θετικά αποτελέσματα για την Οικονομία και τους Πολίτες της χώρας μας.

Το μόνο που οι περισσότεροι Έλληνες περιμένουν είναι το ότι, όπως ανακοινώθηκε, τα μέτρα αυτά θα είναι τα τελευταία – αφού η εξαθλίωση που θα προκαλέσουν, καθώς επίσης οι κοινωνικές αναταραχές που θα ακολουθήσουν, μάλλον δεν θα επιτρέψουν ούτε την παραμονή της «κυβέρνησης» στην εξουσία, ούτε καινούργια μέτρα (εάν υποθέσουμε βέβαια πως αυτά που ανακοινώθηκαν, θα μπορέσουν να υλοποιηθούν).

Παράλληλα υποθέτουμε πως δεν θα πεισθούν οι Έλληνες από την «κυβέρνηση» τους, καθώς επίσης από τα «πατριωτικά» ΜΜΕ σχετικά με το ότι, οι ιδιωτικοποιήσεις των σκόπιμα απαξιωμένων επιχειρήσεων του δημοσίου, θα είναι προς όφελος τους - αφού είναι μάλλον οξύμωρο να ισχυρίζεται κανείς πως είναι λογικό να πουλάει το σπίτι του, για να εξασφαλίσει την τροφή του για λίγα χρόνια, ώσπου να μείνει τελικά στο δρόμο, χωρίς σπίτι και φαγητό.

Είναι προφανές ότι, η Ελλάδα δεν χρειάζεται κανέναν άλλο "επαίτη", αλλά επειγόντως έναν ηγέτη - κάποιον ο οποίος να έχει την ικανότητα, αφενός μεν να οικοδομήσει ένα λειτουργικό Κράτος Δικαίου με μηδενική διαφθορά, αφετέρου να την οδηγήσει στην έξοδο από την κρίση και στο μέλλον που της αξίζει, μέσα από το (μονό)δρομο της ανάπτυξης.

Είναι επίσης προφανές ότι η Ελλάδα, πλούσια –δυστυχώς- σε πολιτικούς "επαίτες", δεν διαθέτει σήμερα κανέναν υπερήφανο ηγέτη, κάτι που έχουν συνειδητοποιήσει όλοι οι Έλληνες, αφού γνωρίζουν ότι, κανένας δεν έχει την τόλμη ή/και την αρετή να τους πει με ανιδιοτέλεια την αλήθεια (χαράζοντας ταυτόχρονα μία ρεαλιστική πολιτική, όσο επώδυνη και αν είναι, αρκεί να μην εξαρτάται από κανέναν άλλο, αλλά από τους ίδιους τους Έλληνες).

Περαιτέρω όλοι γνωρίζουν ότι, δεν μπορεί να θεωρείται ως επιτυχημένη η πολιτική του εθνικού εξευτελισμού, της αναξιοπιστίας και της "επαιτείας", η οποία στηρίζεται στη βάναυση αύξηση των φόρων, στην κατάλυση της ατομικής ιδιοκτησίας (χαράτσια), στη λεηλασία της δημόσιας περιουσίας και στις συνεχείς μειώσεις των μισθών - ακόμη και αν κάτι τέτοιο θα εξασφάλιζε την παραμονή της χώρας μας στο ευρώ ή/και τις επόμενες δόσεις του σκόπιμα εξαρτημένου από τους τοκογλύφους ελληνικού δημοσίου.

Ίσως οφείλουμε να σημειώσουμε εδώ ότι, εάν στις μειώσεις των μισθών προσθέσουμε τις αυξήσεις των φόρων και τις λοιπές επιβαρύνσεις, ο περιορισμός των εισοδημάτων των Ελλήνων ξεπερνάει το 60%, σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν - ένα στην κυριολεξία εγκληματικό ποσοστό, το οποίο καμία κυβέρνηση στον κόσμο (όσο δειλή και αν ήταν), δεν έχει αποδεχθεί μέχρι σήμερα να επιβάλλει στους Πολίτες της, για να αποφύγει τη σύγκρουση με τους δανειστές ή/και με τους εχθρούς της χώρας της.

Συνεχίζοντας, δεν μπορεί επίσης να θεωρηθεί ως επιτυχημένη μία πολιτική, η οποία οικοδομείται επάνω στα σαθρά θεμέλια μίας κενής προτάσεων διαμαρτυρίας, στα μεγάλα λόγια και στις "κινητοποιήσεις των δρόμων" - κατά τη συνταγή της αντιπολίτευσης. Πόσο μάλλον όταν υποστηρίζει την άρνηση πληρωμής των νόμιμων χρεών της χώρας μας, τα οποία οφείλουν και πρέπει να πληρωθούν με κάθε θυσία.

Από την πλευρά τώρα των Πολιτών, είναι μάλλον ανόητο να απαιτούνται εγγυήσεις, για την περίπτωση που θα αποφασιζόταν μία εθνικά ανεξάρτητη, μη δουλική πολιτική, από έναν υπερήφανο, επαρκή και ικανό ηγέτη - εγγυήσεις όπως για παράδειγμα η εξασφάλιση των αποταμιεύσεων, των μισθών, των συντάξεων κλπ.

Θα ήταν σαν να πήγαιναν οι στρατιώτες στο μέτωπο του πολέμου, για να υπερασπίσουν τα σύνορα της πατρίδας τους, μόνο υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα πέθαινε κανένας από τα πυρά του εχθρού - κάτι που θα ήταν μάλλον απίθανο να συμβεί, ακόμη και αν το κράτος τους υπερτερούσε συντριπτικά σε πολεμική ισχύ.

Συμπερασματικά λοιπόν η πάμπλουτη, πολλαπλά προικισμένη χώρα μας οδηγείται στο ικρίωμα (παράδειγμα προς αποφυγή για όλους τους υπόλοιπους, αντίστοιχο με την κάποτε σταύρωση των "αντιφρονούντων" στις πύλες των πόλεων), στο οποίο θα φτάσει πιθανότατα αμέσως μετά τις αμερικανικές εκλογές - δυστυχώς με την ανοχή τόσο των πολιτικών δυνάμεων, όσο και της πλειοψηφίας των Πολιτών της.

Στα πλαίσια αυτά, αφού εκποιηθεί η δημόσια περιουσία σε τιμές ευκαιρίας και λεηλατηθεί η ιδιωτική, έναντι των κενών υποσχέσεων των δανειστών μας, η πατρίδα μας θα πεταχτεί στα σκουπίδια σαν τη στυμμένη λεμονόκουπα - ενώ πιθανότατα τότε και μόνο τότε, όταν θα είναι πολύ αργά δηλαδή, θα αντιδράσουν οι εξαθλιωμένες από τους φόρους και τις λοιπές εισοδηματικές ή άλλες επιδρομές "λαϊκές μάζες" (όπως συνήθως συμβαίνει και μας διδάσκει η Ιστορία).

Ευχόμενοι φυσικά να κάνουμε λάθος με τις σκέψεις και τις εκτιμήσεις μας θεωρούμε σωστό να συμπληρώσουμε ότι, η πολιτική των υποκλίσεων και της υποτέλειας δεν απέδωσε ιστορικά ποτέ τους καρπούς, τους οποίους ανέκαθεν υποσχόταν - πόσο μάλλον όταν εφαρμόζεται απέναντι στην (ξανά πρωσική σήμερα) Γερμανία η οποία, καλώς ή κακώς, τη σιχαίνεται και την τιμωρεί αυστηρότατα, χωρίς ποτέ να την επιβραβεύει.


Για να μπορέσει να πάρει τις χρηματοδοτικές βοήθειες, χωρίς να χάσει την κυριαρχία της...!

Οι Γερμανοί βιομήχανοι, ζητούν να γίνει η Ελλάδα ειδική οικονομική ζώνη, για να πάρει τις δόσεις της τρόικας…
Αλλά χωρίς να χάσει την εθνική της κυριαρχία.
Τώρα πως θα γίνει αυτό είναι ένα θέμα.
Δεν μας είπαν όμως με τι μισθούς και προϋποθέσεις θα γίνει αυτό.
Μόνο και μόνο που θέτουν-αναφέρουν το θέμα της εθνικής κυριαρχίας οι Γερμανοί, αυτό αρκεί και μας δείχνει τις προθέσεις τους και γιατί μας θέλουν στην Ευρωζώνη. Απλά τα πράγματα.

Διαβάστε τώρα σύμφωνα με την Deutsche Welle τα σχετικά Γερμανικά δημοσιεύματα:

Οι αμφιβολίες της τρόικας για το ελληνικό πρόγραμμα περικοπών δεν ανησυχούν τη γερμανική κυβέρνηση. Να γίνει η Ελλάδα ειδική οικονομική ζώνη, ζητούν οι γερμανοί βιομήχανοι.

«Όχι, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν ανησυχεί», ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέφεν Ζάιμπερτ σε σχετική ερώτηση σήμερα το μεσημέρι. Ήταν εξαρχής ξεκάθαρο ότι η δουλειά της τρόικα στην Ελλάδα δεν θα ήταν υπόθεση μερικών ημερών, είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος προσθέτοντας ότι θα απαιτηθεί κάποιο χρονικό διάστημα μέχρι να απαντηθούν ικανοποιητικά όλα τα ερωτήματα και να κατατεθούν όλα τα στοιχεία.

Είναι εξίσου σαφές, επισήμανε ο κ. Ζάιμπερτ, ότι στο τέλος η τρόικα θα καταθέσει μία έκθεση η οποία θα αντικατοπτρίζει αξιόπιστα την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα αλλά και την πρόοδο στην τήρηση των υπεσχημένων.

Έκκληση Κάιτελ για άμεσες αποφάσεις σχετικά με την Ελλάδα

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γερμανικών Βιομηχανιών Χανς Πέτερ Κάιτελ ζητά από τον πολιτικό κόσμο να λάβει επειγόντως αποφάσεις για το μέλλον της Ελλάδας. Οι συζητήσεις για ενδεχόμενη έξοδο της Αθήνας από την ευρωζώνη δεν οδηγούν πουθενά, είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των Γερμανών Βιομηχάνων ζητώντας να γίνει η Ελλάδα ειδική οικονομική ζώνη.

Η οικονομία χρειάζεται ξεκάθαρη εικόνα, υπογραμμίζει ο κ. Κάιτελ, προτείνοντας να γίνει η Ελλάδα ειδική οικονομική ζώνη και να της δοθούν όλες οι απαιτούμενες χρηματοδοτικές βοήθειες. Δεν θα πρέπει να εγκαταλείψει την κυριαρχία της η Ελλάδα αλλά να δώσει την ευκαιρία στην ΕΕ να συνδιαμορφώσει τις μεταρρυθμίσεις, τόνισε ο κ. Κάιτελ στο Spiegel, προσθέτοντας ότι αυτό που χρειάζεται η Αθήνα είναι μια μάσκα οξυγόνου, προκειμένου να συνέλθει. Και για αυτό η Ελλάδα θα χρειαστεί χρόνο, όχι μονο μήνες αλλά και χρόνια, εκτιμά ο κ. Κάιτελ.Στο πλευρό της Ρεπούση στέκονται οι τουρκοπράκτορες, τα φασιστοειδή της Άγκυρας και οι Γκρίζοι Λύκοι (γνωστοί για τον ρόλο τους σε δολοφονίες ανά τον κόσμο και ιδιαίτερα για την "αποσυμφόρηση" της βόρειας Κύπρου)

Διαβάσαμε για το θράσος των Τούρκων να προβούν σε διαβήματα προς το Παρίσι, επειδή με απόφαση της κυβέρνησης Ολάντ συμπεριελήφθη και πάλι στα σχολικά βιβλία Ιστορίας το θέμα της αρμενικής γενοκτονίας.

Αναπόφευκτα στο μυαλό μας ήρθε η υπόθεση του βιβλίου Ιστορίας της κ. Ρεπούση και του φοβικού τρόπου με τον οποίο χειρίστηκε το θέμα η Αθήνα. Τώρα έχουν το θράσος οι γνωστοί κύκλοι στη Θράκη να απευθύνουν προειδοποιήσεις και επιστολές στο υπουργείο Παιδείας, επειδή αποκαθίσταται στο βιβλίο της Ιστορίας η αλήθεια για τη Μικρασιατική Καταστροφή…

Μετά τη Συμβουλευτική Επιτροπή, και το τουρκο-κόμμα του Αχμέτ Σαδίκ έστειλε επιστολή στον κ. Αρβανιτόπουλο ζητώντας να μην αλλάξει η διατύπωση περί «συνωστισμού στη Σμύρνη». Ας ελπίσουμε ότι, παρά τις πιέσεις και μέσω της διπλωματικής οδού (της τουρκικής πρεσβείας) και μέσω διαφόρων «στελεχών» της μειονότητας, δεν θα καμφθεί το υπουργείο Παιδείας. Ακόμη κι αν η κ. Ρεπούση είναι δυστυχώς κυβερνητικός εταίρος πια…
Διακριτικότητα αντί αυστηρής καταδίκης…

Το κόμμα Φιλίας-Ισότητας-Ειρήνης ή απλώς DEB είναι στα πάνω του, πάντως, ειδικά μετά το μήνυμα που έλαβε από τον Τ. Ερντογάν με την ευκαιρία των «γενεθλίων» του κόμματος.
Παρά τις διακριτικές ανακοινώσεις και παρεμβάσεις του εκπροσώπου του ΥΠΕΞ κ. Δελαβέκουρα, δεν κατανοούμε γιατί δεν υπήρξε αυστηρή και σαφής καταδίκη της παρέμβασης του κ. Ερντογάν στα εσωτερικά πολιτικά πράγματα της χώρας μας, όταν στην επιστολή αυτή κάλεσε τους «Τούρκους της Δυτικής Θράκης να είναι ενωμένοι γύρω από το DEB».

Η αναφορά αυτή πάντως του κ. Ερντογάν, ο οποίος είχε επιχειρήσει από την επίσκεψή του στην Αθήνα το 2010 να αμβλύνει τις εσωτερικές αντιθέσεις στη μειονότητα, δείχνει ότι δεν πρέπει να υποτιμηθεί ο ρόλος του DEB. Σήμερα μπορεί να είναι ακίνδυνο και σχεδόν περιθωριοποιημένο, αλλά με τη στήριξη ακόμη και των μειονοτικών βουλευτών των άλλων κομμάτων αποκτά μια διακομματική υπόσταση και επιρροή…

Οι Τούρκοι την δοξάζουν, το Ekali Club την χλευάζει

Την... έκραξε μέχρι και η καλή κοινωνία!
"Συνωστισμός" επικράτησε σήμερα στην πισίνα του Εkali club στα βόρεια προάστια.
Εκεί ξεκουραζόταν η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση.
Μόλις έγινε αντιληπτή από τον κόσμο έγινε... πραγματικός συνωστισμός!

Οι αποδοκιμασίες προς το πρόσωπο της και οι ειρωνείες έδωσαν και πήραν, αφού βουλευτής της Αριστεράς και Ekali club δεν πάνε μαζί, ενώ οι... " εμπεριστατωμένες" αναλύσεις της για την Μικρασιαστική Καταστροφή δεν έχουν σβήσει.

Η ίδια φαίνεται να ξαφνιάστηκε από τις αντιδράσεις το κόσμου, αφού δεν περίμενε σε ένα τέτοιο μέρος να πέσουν πάνω της, τόσοι πολλοί... μαζεμένοι!

Κανονικός συνωστισμός σας λέμε!
Ό,τι σπέρνεις... θερίζεις σε αυτή την ζωή τελικά!

Τουρκάλα ιστορικός τολμά να διαψεύσει την Ρεπούση!!!

Με άρθρο της στην τουρκική εφημερίδα Ραντικάλ, η Τουρκάλα ιστορικός Αϊσέ Χουρ βάζει τέλος στην αισχρή επιχειρηματολογία των Τούρκων για το ολοκαύτωμα της Σμύρνης.
Σύμφωνα με την Χουρ οι Τούρκοι έκαψαν την πόλη και ο Κεμάλ γνώριζε ή συνεργάστηκε για τον εμπρησμό.

Η τουρκάλα ιστορικός επισημαίνει πως αντίθετα με τους τουρκικούς ισχυρισμούς που υποστηρίζουν ότι τη φωτιά στη Σμύρνη έβαλαν Αρμένιοι, υπάρχουν ντοκουμέντα που αποδεικνύουν ότι ο ηγέτης των νεότουρκων, Κεμάλ Ατατούρκ γνώριζε για τον εμπρησμό που κατάστρεψε σχεδόν πλήρως την πόλη και επιτάχυνε τον ξεριζωμό των Ελλήνων.
Μάλιστα, την ώρα που η Σμύρνη καιγόταν, ο Κεμάλ βρισκόταν στην πόλη και απολάμβανε τη θέα από το μπαλκόνι της αρραβωνιαστικιάς του, Λατιφέ.

Συγκεκριμένα, η τουρκάλα ιστορικός αναφέρεται σε άρθρο του υπασπιστή του Κεμάλ στην εφημερίδα Τζουμχουριέτ το 1939, όπου περιγράφονταν λεπτομέρειες για την καταστροφή της Σμύρνης, από πυρκαγιά που κατέκαψε την πόλη από τις 13 έως τις 17 Σεπτεμβρίου.
«Ο Μουσταφά Κεμάλ και η Λατιφέ κάποια στιγμή έμειναν μόνοι στο μπαλκόνι. Η πυρκαγιά συνέχιζε με όλη της δύναμη» έγραφε το άρθρο και παρέθετε τη συνομιλία Κεμάλ-Λατιφέ. Ο Κεμάλ ρώτησε την αρραβωνιαστικιά του: «Έχετε πολλά κτήματα στο σημείο της φωτιάς;»

Η Λατιφέ φέρεται να του απάντησε: «Το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας μου είναι εκεί, αλλά, πασά μου, ας καούν όλα, εσείς να είστε καλά. Όταν υπάρχουν τέτοιες ευτυχισμένες μέρες, τι σημασία έχει η περιουσία. Σώθηκε η πατρίδα. Στο μέλλον μπορούμε να τα ξαναχτίσουμε».

Σύμφωνα με το άρθρο, αυτό άρεσε στον Κεμάλ που της απάντησε: «Ναι, ας καούν και ας καταρρεύσουν, όλα μπορούν να επουλωθούν».

Πηγές: Εγκληματικότητα και Μακελειό


Γράφει ο Βασίλης Βιλιάρδος

Όπως πλέον καταγράφεται διεθνώς, "Εάν τελικά επιλεγόταν η λογικότερη λύση, η έξοδος δηλαδή της Γερμανίας από το κοινό νόμισμα, το ευρώ θα υποτιμούνταν σε μεγάλο βαθμό - με αποτέλεσμα να αυξηθούν τόσο οι εξαγωγές, όσο και η ανταγωνιστικότητα των υπολοίπων χωρών της Ευρωζώνης.

Παράλληλα, τα πραγματικά χρέη θα περιορίζονταν σημαντικά, λόγω της υποτίμησης, χωρίς να υπάρχει ανάγκη συνέχισης της εξαντλητικής πολιτικής λιτότητας.

Από την άλλη πλευρά, επειδή η ΕΚΤ θα ανήκε πλέον στη νέα αυτή Ευρωζώνη, το ρίσκο της μη πληρωμής των ομολόγων εκ μέρους των κρατών-μελών θα ήταν μηδενικό - αφού ανά πάσα στιγμή θα μπορούσε να τυπωθεί νέο χρήμα, όπου επί πλέον ο πληθωρισμός που θα προκαλούσε θα μείωνε ακόμη περισσότερο τα χρέη, δημόσια και ιδιωτικά.

Εκτός αυτού, το κόστος δανεισμού (επιτόκια ομολόγων) θα διατηρούταν σε φυσιολογικά επίπεδα, όπως συμβαίνει σε άλλες ανάλογα χρεωμένες χώρες, οι οποίες όμως έχουν δικές τους κεντρικές τράπεζες, με πλήρεις αρμοδιότητες (Μ. Βρετανία, Ιαπωνία κλπ.).

Φυσικά η Γερμανία ή όποια άλλη χώρα την ακολουθούσε στην πόρτα της εξόδου (Φιλανδία κλπ.), θα κατέγραφε μεγάλες ζημίες - επειδή τόσο οι απαιτήσεις, όσο και οι επενδύσεις της στο νέο, υποτιμημένο ευρώ, θα έχαναν μεγάλο μέρος της πραγματικής τους αξίας.

Παράλληλα, ο ανταγωνισμός των υπολοίπων χωρών που θα παρέμεναν στην Ευρωζώνη, θα της δημιουργούσε τεράστια προβλήματα - με αποτέλεσμα να μειωθούν οι εξαγωγές της, να πάψει να είναι πλεονασματική, να καταρρεύσει το ΑΕΠ κλπ.

Την ίδια στιγμή, η Γερμανία θα ήταν υποχρεωμένη να βοηθήσει το ευρώ, έτσι ώστε να μην υποτιμηθεί πάρα πολύ, για να περιορίσει τις ζημίες από τις απαιτήσεις της.

Αντίθετα λοιπόν με τυχόν έξοδο της Ελλάδας (πόσο μάλλον της Ισπανίας ή/και της Ιταλίας), η οποία θα δημιουργούσε τεράστια προβλήματα στην Ευρώπη και στον πλανήτη, η έξοδος της Γερμανίας θα ήταν πάρα πολύ θετική για όλους - με εξαίρεση φυσικά την ίδια".

Η στρεβλή εικόνα της Ελλάδας

Το συνολικό έλλειμμα του προϋπολογισμού της Ελλάδας, της Ισπανίας και των Η.Π.Α. φαίνεται πως θα είναι της τάξης του 9% (8-10%) για το 2012 – περίπου το ίδιο δηλαδή.

Σε απόλυτα μεγέθη όμως αυτό το «περίπου ίδιο» έλλειμμα μεταφράζεται σε 25 δις $, σε 150 δις $ και σε 1,5 τρις $ κατά σειρά, για τις παραπάνω χώρες – εκ των οποίων στην Ισπανία θα απαιτηθεί ακόμη ένα ποσόν της τάξης
των 300 δις € για τη διάσωση των τραπεζών της (η μη διάσωση των οποίων θα ήταν θανατηφόρα για τις τράπεζες της Γαλλίας - κάπως λιγότερο για τις Γερμανικές).

Αυτό σημαίνει με τη σειρά του ανάγκες ανάλογης χρηματοδότησης από τις αγορές – επί πλέον των αναγκών χρηματοδότησης των ληξιπρόθεσμων ομολόγων δημοσίου.

Με κριτήριο τα παραπάνω, καθώς επίσης το τεράστιο τραπεζικό πρόβλημα της ΕΕ (οι Ισολογισμοί των ευρωπαϊκών τραπεζών είναι της τάξης των 30 τρις $, έναντι περίπου 17 τρις $ των τραπεζών των Η.Π.Α.), ποιος μπορεί να πιστέψει ότι, η Ελλάδα είναι η χώρα που απειλεί την Ευρωζώνη και τον πλανήτη;

Ποιος δεν βλέπει ολοκάθαρα πως απλά χρησιμοποιείται ως πειραματόζωο, για τη κάλυψη των προβλημάτων της Δύσης και για την επιβολή της δικτατορίας της ελίτ;

Τέλος, ποιος μπορεί να πεισθεί ότι το μέλλον της Ελλάδας εξαρτάται από την έκθεση της Τρόικας , η οποία δεν πρόκειται να εγκρίνει καμία δόση, εάν δεν εξασφαλιστεί η λεηλασία της ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας των Ελλήνων από τους εντολοδόχους της;


Οι εχθροί της Ελλάδας ήταν πάντα και εχθροί της ανθρωπότητας

Από τις πρώτες γραφές της παγκόσμιας ιστορίας, όσοι επιβουλεύονταν το λίκνο του πολιτισμού δεν ήταν εχθροί της Ελλάδας αλλά εχθροί της ανθρωπότητας. Ατράνταχτες οι ιστορικές αποδείξεις ακόμα και αν κάποια διδάγματα εξήχθησαν μετά από αιώνες. Όταν οι εχθροί του Ελληνισμού εξάπλωσαν το μίσος τους και σε άλλα έθνη.

Ίσως το βίντεο με τους Αλβανούς συμμορίτες που πυροβολούσαν και έκαιγαν την Ελληνική σημαία να ήταν μία αφύπνιση για όλον τον πολιτισμένο κόσμο. Τον κόσμο που ξέχασε γρήγορα την φρίκη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και τους αυτουργούς της. Ο συμβολισμός ήταν ισχυρότατος: Ο σφαγέας που έφερε περήφανα το σήμα των SS, πυροβολούσε και έκαιγε το απόλυτο σύμβολο ελευθερίας.

Ήταν αυτή η περήφανη χώρα βλέπετε, αυτός ο υπέροχος λαός που έβαλε ταφόπλακα στις ονειρώξεις των σφαγέων του άξονα, μαχόμενος συγχρόνως με τις ορδές του Μουσολίνι, τα Βαλκανικά SS Αλβανών, Βουλγάρων, Σκοπιανών και τους «επιτήδεια ουδέτερους» Τούρκους. Αναγκάζοντας το Χίτλερ να στρέψει την πολεμική του μηχανή στις σύγχρονες Θερμοπύλες του Ελληνισμού που απεδείχθησαν Θερμοπύλες ολόκληρης της ανθρωπότητας.

Πόσο γρήγορα λησμόνησαν την προσφορά της Ελλάδας όμως, κάτω από τις σειρήνες των αγορών, της τοκογλυφίας, του άνομου κέρδους. Πόσο εύκολα κουνούν το δάχτυλο κρυμμένοι πίσω από την επίπλαστη ευδαιμονία τους, αυτοί που οφείλουν την ανεξαρτησία τους στους Ελληνικούς αγώνες.

Όχι πως εμείς είμαστε άμοιροι ευθυνών. Πάντα σε αυτά τα ιερά χώματα φύτρωναν Εφιάλτες και «Γούσηδες». Παράσιτα που για το πουγκί του εφέντη πρόδιδαν το ίδιο τους το γένος. Μήπως και σήμερα, πολιτικά πρόσωπα σε ανώτατα αξιώματα δεν πλειοδότησαν σε συκοφαντίες εις βάρος των Ελλήνων για να μπορέσουν οι σύγχρονοι εισβολείς, οι παγκόσμιοι τοκογλύφοι να προελάσουν ανενόχλητοι;

Τι ειρωνεία, οι αρχιτέκτονες της διαπλοκής να καταγγέλλουν το οικοδόμημα που οι ίδιοι δόμησαν σε αυτά τα Άγια χώματα Ηρώων και Μαρτύρων.

Έρχεται πλέον η στιγμή να πούμε «ως εδώ». Να κόψουμε τα βέβηλα χέρια που πνίγουν την Ελλάδα, γιατί είναι τα ίδια χέρια που θα πνίξουν κάθε έννοια ανθρωπιάς στον πολιτισμένο κόσμο. Εάν «πέσει» η Ελλάδα, δεν θα υπάρξουν άλλες «πύλες της Βιέννης» να ανακόψουν την θηριωδία. Μία καλπάζουσα θηριωδία πολλαπλής εισβολής που απειλεί την ίδια την ύπαρξη μας και οι υπόλοιποι λαοί παριστάνουν τους απλούς παρατηρητές. Όπως έκαναν και με την προέλαση των Οθωμανών πάνω στην Βυζαντινή Αυτοκρατορία.

Εάν ο λεγόμενος «πολιτισμένος κόσμος» δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι οφείλει την ύπαρξη του στις Θερμοπύλες, στο Μανιάκι και στην Πίνδο, ας ενημερωθεί τουλάχιστον για το χρέος των οικονομικά ισχυρών της Ευρώπης προς την Ελλάδα. Για το οικονομικό χρέος μιλάμε βέβαια, από τα ληστρικά κατοχικά δάνεια και τις επανορθώσεις. Διότι το χρέος του αίματος, της πολιτιστικής κληρονομιάς και της Ελευθερίας δεν μπορούν να αποτυπωθούν σε σύγχρονους οικονομικούς δείκτες.

Εάν δεν το κατανοήσουν, τότε εις γνώση τους ανοίγουν την Κερκόπορτα στα στίφη της οικονομικής και φυσικής βαρβαρότητας που θα τους χτυπήσει μέσα στα ίδια τους τα σπίτια με εφιαλτικές συνέπειες. Εμείς ιστορικά έχουμε αποδείξει ότι την ώρα της μάχης δεν περιμέναμε «συμμάχους». Επιβιώσαμε με όπλο την Πίστη και το ανεξήγητο, μεταφυσικό πάθος για την Ελλάδα και την Ελευθερία.


Το Τελ-Αβίβ φέρεται να έχει ζητήσει από την Αθήνα, καθώς και από άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες να επιδείξουν αυξημένη προσοχή και ετοιμότητα για τη προστασία ισραηλινών στόχων που διαβιούν στις χώρες τους.

Ειδικά για την Ελλάδα, η οποία τα τελευταία έτη δέχεται κύματα Ισραηλινών τουριστών, οι οποίοι μετά τα γεγονότα του «Μαβί Μαρμαρά» και τη διογκούμενη τριβή με τη Τουρκία «διοχετεύονται» προς τη χώρα μας, οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας της Μέσης Ανατολής ενημερώνουν πως μπορεί να καταστεί στόχος.

Σύμφωνα πάντα με τους Ισραηλινούς, οι ιρανικές μυστικές υπηρεσίες είναι έτοιμες για χτυπήματα κατά ισραηλινών στόχων στο εξωτερικό. Υπενθυμίζεται, πως το σχετικά πρόσφατο χτύπημα στη Βουλγαρία έχει σημάνει συναγερμό στις υπηρεσίες ασφαλείας στην Ευρώπη, ενώ δεν θα πρέπει να διαφύγει τη προσοχής μας πως η χώρα μας αυτή τη περίοδο αποτελεί έναν «ευάλωτο» αλλά και «θελκτικό» στόχο για τους κάτωθι λόγους:
 • Στη χώρα μας ζει μία ευμεγέθης μουσουλμανική κοινότητα, με το σιιτικό στοιχείο να είναι ενεργό
 • Η συμμαχία με το Ισραήλ, παρά το γεγονός πως έχει συγκεκριμένο «στόχο», δεν περνάει απαρατήρητη από τη Τεχεράνη στο πλαίσιο του… «ο φίλος του εχθρού μου είναι…»
 • Η Ελλάδα πλέον λόγο της οικονομικής της κατάστασης… προσφέρεται για κάθε είδους αποσταθεροποιητική δράση η οποία μπορεί τόσο να επηρεάσει την ισορροπία στη Ανατολική Μεσόγειο, όσο και στην Ευρώπη.
 • Φυσικά, κάθε τέτοια σκέψη από τους Ιρανούς θα πρέπει πρώτα να λάβει σοβαρά υπόψη της και την παράμετρο, πως κάθε αποσταθεροποίηση της Ελλάδας, αυτομάτως θα συνεπάγεται ευνοϊκά αποτελέσματα για τη Τουρκία, γεγονός το οποίο δεν θα μπορούσε εύκολα να γίνει αποδεκτό από τη Τεχεράνη…

Πηγή

 • Διμοιρίες ΜΑΤ πολιορκούν τα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής
 • Συκοφαντική ανακοίνωση του αρχηγείου της ΕΛΑΣ
 • Μηνύσεις κατά της αστυνομίας από τον Λαϊκό Σύνδεσμο
Αυτή τη στιγμή πάνοπλες διμοιρίες ΜΑΤ πολιορκούν τα κεντρικά μας γραφεία επί της οδού Δηλιγιάννη με ρητές εντολές να ελέγχουν και να προσαγάγουν όποιον κινείται προς τα γραφεία ή εξέρχεται από αυτά. Αυτή είναι η σταλινικού τύπου δημοκρατία του καθεστώτος του μνημονίου. Μεταφέρουμε αυτούσιο απόσπασμα της θλιβερής ανακοίνωσης της ΕΛ.ΑΣ. που συνετάχθη καθ’ υπαγόρευση των κομισάριων του υπουργείου ΠΡΟ-ΠΟ:

«Ύστερα από εντολή του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαου Δένδια για πλήρη διερεύνηση του περιστατικού της Ραφήνας, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος έθεσε σε διαθεσιμότητα τη Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Ραφήνας, για λόγους που σχετίζονται με την επιχειρησιακή διαχείριση του συμβάντος. Παράλληλα, διεξάγεται Ένορκη Διοικητική Εξέταση για το ίδιο ζήτημα. Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας παύει επίσης η διάθεση των Αστυνομικών, που έχουν διατεθεί για την προστασία των Βουλευτών της Χρυσής Αυγής, ύστερα από την εξαγγελία του κόμματος ότι θα συνεχιστούν οι βίαιες ενέργειες και η αντιποίηση Αρχής. Η απόφαση αποσκοπεί στο να αποφεύγεται, η άνευ υπαιτιότητας των παρισταμένων αστυνομικών, συγκάλυψη ποινικών αδικημάτων και η σύγκρουση καθηκόντων, ανάμεσα στα καθήκοντα προστασίας που τους έχουν ανατεθεί και στην υποχρέωσή τους για καταδίωξη και σύλληψη των παρανομούντων. Της απόφασης εξαιρούνται όσοι αστυνομικοί διατίθενται για τη φρούρηση των κεντρικών Γραφείων της Χρυσής Αυγής και για την προστασία του Γενικού Γραμματέα του κόμματος»

Οι άνθρωποι είναι εντελώς ανενημέρωτοι, αστοιχείωτοι και διακωμωδούν τους ίδιους τους εαυτούς τους: ούτε ένας αστυνομικός δεν έχει διατεθεί για τη φρούρηση των κεντρικών γραφείων της Χρυσής Αυγής. Ποιους θα αποσύρουν λοιπόν; Αυτούς που δεν έχουν διαθέσει ποτέ, παρ’ όλο που το ορίζει ο Νόμος; παρ’ όλο που η Χρυσή Αυγή είναι το μοναδικό πολιτικό κόμμα που έχει δεχθεί πλήθος δολοφονικών τρομοκρατικών επιθέσεων στα κεντρικά της γραφεία; Ή μήπως εννοούν τους αστυνομικούς που ασχολούνται με την παράνομη παρακολούθηση της Χρυσής Αυγής και υπάγονται στην Κρατική Ασφάλεια και συγκεκριμένα στο τμήμα προστασίας πολιτεύματος που εδράζεται στον 6ο όροφο της ΓΑΔΑ;

Πριν από ελάχιστα λεπτά τηλεοπτικοί σταθμοί επιβεβαίωσαν την είδηση της παράνομης επιχείρησης εις βάρος ενός νομίμου πολιτικού κόμματος. Το star ανέφερε επί λέξει ότι πραγματοποιείται επιχείρηση στην οδό Δηλιγιάννη για να ελέγχονται όσοι μπαίνουν και όσοι βγαίνουν από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, ενώ πρόσθεσε και διάφορες τερατολογίες για όπλα και λοιπά φαιδρά. Ωμή τρομοκρατία και κατάφορη παραβίαση των βασικών άρθρων του Συντάγματος. Ήδη το Νομικό Τμήμα του Κόμματος συντάσσει τις μηνύσεις που θα κατατεθούν άμεσα κατά παντός υπευθύνου.

Γράφει ο Δημήτρης Μάρδας
Αναπληρωτής καθηγητής
Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ


Δισεκατομμύρια ευρώ χάνονται από φόρους (ΦΠΑ, φόρους επί των πετρελαιοειδών και φόρους εισοδήματος) λόγω του εκτεταμένου λαθρεμπορίου καυσίμων στη χώρα μας.

Καθώς δεν γίνονται εκτεταμένες συλλήψεις οδηγών βυτιοφόρων, καπετάνιων πλοίων και εμπόρων οι οποίοι ασχολούνται με τα παράνομα διακινούμενα καύσιμα, δεν μπορεί να εκτιμηθεί το μέγεθος του λαθρεμπορίου των συγκεκριμένων προϊόντων.Παρόλα αυτά μπορούμε να έχουμε εμμέσως, μια σχετικά ακριβή εικόνα τμήματος του φαινομένου, με τη βοήθεια των στατιστικών του διεθνούς εμπορίου του ΟΗΕ.Η παρουσίαση που έπεται επικεντρώνει την προσοχή της μόνο στις βενζίνες-ντίζελ και εξετάζει τη ροή του εμπορίου ανάμεσα στην Ελλάδα και τους βόρειους γείτονές της, όπως και την Τουρκία.

Πιο συγκεκριμένα, όλα τα κράτη δηλώνουν στις σχετικές υπηρεσίες του ΟΗΕ αναλυτικά στοιχεία για το εμπόριό τους με τον υπόλοιπο κόσμο. Οπότε για τη διακίνηση του ιδίου προϊόντος ανάμεσα σε δύο χώρες έχουμε δύο πηγές: Τις δηλώσεις της χώρας εξαγωγής και τις αντίστοιχες δηλώσεις της χώρας εισαγωγής.

Όταν λοιπόν η Ελλάδα, δηλώνει στον ΟΗΕ ότι εξάγει βενζίνες στη FYROM, τότε εύλογα όλοι περιμένουμε να δούμε ένα όμοιο ποσό (ή ποσότητα) ως δηλωθείσα εισαγωγή και εκ μέρους των αρχών της γειτονικής χώρας.

Απορίας άξιον είναι όμως πώς, παραδείγματος χάρη, το 2009, δηλώθηκε ότι έφυγαν από την Ελλάδα προς τα Σκόπια βενζίνες-ντίζελ αξίας περίπου 134,5 εκατ. δολαρίων (222,9 χιλ. τόνων)ενώ τα Σκόπια δήλωσαν ότι εκεί έφθασαν μόλις τα 10,0 εκατ. δολάρια (12,3 χιλ. τόνοι). Τα καύσιμα έχασαν το δρόμο τους, θα έλεγε κάποιος…

Ενδεικτικά και όχι εξαντλητικά εκτίθενται κάποια σενάρια που απαντούν στο ζήτημα αυτό:
 1. Ο Ελληνας οδηγός του βυτιοφόρου βενζινών δηλώνει το προς εξαγωγή ποσό στα σύνορα και, κατόπιν, αντί να βρεθεί στα απέναντι φυλάκια της γειτονικής χώρας, κάνει μια στροφή 180ο και επιστρέφει στη βάση του στην Ελλάδα με ένα φορτίο που δήθεν εξήχθη. Αρχέγονη προσέγγιση;
 2. Ενα απλό επιβατικό αυτοκίνητο σταματά στα σύνορα, δηλώνει το φορτίο των καυσίμων που δήθεν εξάγεται και αφού ο οδηγός κεράσει έναν καφέ (ολίγον ακριβό, φυσικά) στις εκεί εποπτικές αρχές, επιστρέφει στο σπίτι του.
 3. Το βυτιοφόρο δηλώνει στα ελληνικά σύνορα την αξία των καυσίμων προς εξαγωγή που αντιστοιχούν σε ένα πλήρες φορτίο, ενώ μεταφέρει τη μισή ποσότητα, η οποία δηλώνεται ακολούθως στο απέναντι φυλάκιο. (Συνήθης πολιτική των διπλών τιμολογίων κυρίως στο διακοινοτικό εμπόριο).
 4. Το βυτιοφόρο δηλώνει την αξία των καυσίμων προς εξαγωγή που πράγματι φέρει και κατόπιν ο οδηγός κατευθύνεται στο γειτονικό τελωνείο. Στο ενδιάμεσο το βυτιοφόρο… εξαφανίζεται, όπως εξαφανίζονται διάφορα πλοία στο τρίγωνο των Βερμούδων και ουδείς ενδιαφέρεται για το συμβάν!

Πρώτο συμπέρασμα: Δηλώνουμε ότι εξάγουμε σε πολλές περιπτώσεις, πολλαπλάσιες ποσότητες από ό,τι δηλώνουν οι πελάτες μας ότι εισάγουν. Ετσι η διαφορά που στην ουσία δεν εξάγεται, κάπου «χάνεται» στην ελληνική αγορά χωρίς παραστατικά ή οτιδήποτε άλλο.
Από τις ίδιες στατιστικές προκύπτει και ένα άλλο ενδιαφέρον θέμα με όμοια αποτελέσματα. Πιο συγκεκριμένα, δηλώσαμε το 2010 ότι εξάγαμε στην Τουρκία 116 εκατ. δολάρια βενζίνες ενώ οι τουρκικές αρχές δήλωσαν ότι εισήγαγαν 573 εκατ. δολάρια βενζίνες από εμάς!

Δεύτερο συμπέρασμα: Ο Ελληνας επιχειρηματίας δηλώνει στα δικά μας σύνορα ότι εξάγει με τα βυτιοφόρα του ένα άλλο παράγωγο του πετρελαίου (π.χ. τολουένη, ξυλένη, ΒΤΧ) ή οτιδήποτε άλλο προϊόν σε υγρή όμως μορφή (? νερό του Καματερού), ενώ στα τουρκικά σύνορα δηλώνει ότι εισάγει τις βενζίνες που πράγματι μεταφέρει.
Eτσι ξεφορτώνεται τα χωρίς παραστατικά καύσιμα που διαθέτει στη χώρα μας και τα οποία δεν προωθεί στην εδώ αγορά, όταν αισθάνεται ότι τείνει να διαβεί το Ρουβίκωνα! Η ροή αυτή του εμπορίου καυσίμων εξυπηρετεί επίσης και τους Τούρκους λαθρεμπόρους, που καλύπτουν έτσι τα δικά τους εσωτερικά ελλείμματα με «μαύρες» βενζίνες. Για πολλούς, η δεύτερη εκδοχή είναι και η κυρίαρχη στη συγκεκριμένη μορφή του λαθρεμπορίου καυσίμων.

Τα στοιχεία απο τις συναλλαγές με ΠΓΔΜ, Βουλγαρία, Αλβανια και Τουρκία

Το κόλπο με τις εξαγωγές σε τέσσερις γειτονικές χώρες

Ως προς το εμπόριο βενζινών – ντίζελ της Ελλάδας από το 2001 έως το 2010:

Με τη FYROM, δηλώνουμε πολλαπλάσιες εξαγωγές από ό,τι οι ίδιοι δηλώνουν ως εισαγωγές από εμάς. Επίσης, εντύπωση παρουσιάζει το γεγονός ότι ενώ εμείς δηλώσαμε 55,8 εκατ. δολάρια εξαγωγές το 2010, αυτοί δήλωσαν μηδενικές εισαγωγές. Αν δεν είναι ακριβή τα στοιχεία των εισαγωγών του 2010, λόγω παραλείψεων των αρχών της γειτονικής χώρας, τότε ενδεχομένως κάποια καθαρίστρια σκούπισε κατ’ επανάληψη τα σχετικά παραστατικά που έπεσαν κατά λάθος στο πάτωμα του φυλακίου, απέναντι εκείνου των Ευζώνων!

Ως προς τη Βουλγαρία, από το 2001-2009 οι δηλωθείσες εξαγωγές από εμάς ήταν -πλην ενός έτους- υψηλότερες από ό,τι οι δηλωθείσες εισαγωγές από αυτούς. Μόνο το 2006 και το 2010 καταγράφηκε η αντίθετη εξέλιξη. Στο πλαίσιο του ενδοκοινοτικού εμπορίου, τη διακίνηση κάθε προϊόντος συνοδεύει το έντυπο VIS, που συμπληρώνει τόσο ο εξαγωγέας όσο και ο εισαγωγέας μία φορά το μήνα και στέλλεται στις Βρυξέλλες με ηλεκτρονικό τρόπο, εκ των υστέρων, όμως! Οταν, μετά τις προβλεπόμενες διασταυρώσεις, οι δηλωθείσες αξίες στα δύο VIS δεν συμφωνούν τότε κινητοποιούνται οι σχετικοί ελεγκτικοί μηχανισμοί. Αν, όμως, συμφωνούν οι αξίες των δύο εντύπων των δύο χωρών στο εμπόριο των βενζινών, πώς ερμηνεύεται πάλι η όποια απόκλιση διαπιστώνεται από τις στατιστικές του διεθνούς εμπορίου του ΟΗΕ;

Ως προς την Τουρκία, εκεί παρουσιάζεται η ακόλουθη ενδιαφέρουσα εξέλιξη. Ενώ κατά τα έτη 2000-2006 οι δηλωθείσες εξαγωγές από την πλευρά της Ελλάδας ήταν περίπου διπλάσιες από τις εκεί δηλωθείσες εισαγωγές, μετά το 2007 παρατηρείται το αντίστροφο φαινόμενο, κάτι που το ερμηνεύσαμε προηγουμένως. Η έξαρση των εισαγωγών καυσίμων στην Τουρκία δικαιολογείται και από τον υψηλό ρυθμό ανάπτυξής της μετά το 2008. Η διαχρονική εξέλιξη του φαινομένου μάς οδηγεί σε ένα άλλο συμπέρασμα: Oι Τούρκοι αποδεικνύονται οι καλύτεροι μαθητές μας!

Η Αλβανία δίνει μία όμοια της Τουρκίας εικόνα μετά το 2002.

Μια προτεινόμενη λύση: Να δοθεί ένα γενναίο πριμ στα μέλη του ΣΔΟΕ που θα συλλαμβάνουν κάθε λαθραία ποσότητα. Το πριμ αυτό ως ποσοστό των διοικητικών προστίμων που επιβάλλονται στα λαθραία καύσιμα, δεν θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό. Αν εφαρμοστεί αυτή η πολιτική ενδεχομένως να εκπλαγούμε από τις δεκάδες παράνομες δεξαμενές και βυτιο­φόρα που όλως τυχαίως θα ανακαλυφθούν.


Για να «ανακαλύψουμε» το πότε ακριβώς θα επιτεθεί το Ισραήλ στο Ιράν (αν τελικώς το πράξει) πρωτίστως χρειάζεται να γνωρίζουμε ποιες είναι οι «κόκκινες γραμμές», αλλιώς οι ημερομηνίες που το Ιράν θα έχει φτάσει σε επίπεδο τέτοιο που θα καθιστά την όποια επιχείρηση εναντίον του ως… αργοπορημένη!

Ας θυμηθούμε τις "κόκκινες γραμμές" έτσι όπως τις έθεσαν Ισραηλινοί και Αμερικανοί αξιωματούχοι:

ΠΡΩΤΗ: Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, επανειλημμένως έχει δηλώσει ότι η χώρα του δεν επιθυμεί ένα «πυρηνικό» Ιράν και ότι προτίθεται να εμποδίσει και στην πράξη το συγκεκριμένο σενάριο, χωρίς ωστόσο να θέσει χρονικά περιθώρια ή «κόκκινες γραμμές».

ΔΕΥΤΕΡΗ: Σύμφωνα με προχθεσινή (07/09) ανάλυση της Ισραηλινής DEBKA ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου δήλωσε ότι σε τρεις βδομάδες (τέλος Σεπτεμβρίου) το Ιράν θα είναι έτοιμο ή καλύτερα θα έχει ξεπεράσει τις Ισραηλινές «κόκκινες γραμμές» και ως εκ τούτου οποιαδήποτε επιχείρηση εναντίον του θα χαρακτηριστεί ως αργοπορημένη.

ΤΡΙΤΗ: Σε συνέντευξή του στις 2 Αυγούστου, ο Στρατηγός και επί δεκαετία Αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών του Ισραήλ (Μοσάντ) δήλωσε ότι: «Αν ήμουν Ιρανός θα φοβόμουν πολύ τις επόμενες δώδεκα βδομάδες» (τέλη Οκτωβρίου).

ΤΕΤΑΡΤΗ: Την προηγούμενη βδομάδα, η Ισραηλινή εφημερίδα MAARIV σε δημοσίευμά της έκανε λόγο για ύπαρξη εμπιστευτικού εγγράφου όπου ο Ισραηλινός υπουργός Τζάχι Χανεγκμπί επισήμαινε ότι: «Οι επόμενες πενήντα ημέρες θα είναι οι πλέον κρίσιμες για το μέλλον του Ισραήλ» (τέλη Οκτωβρίου).

Αν παρομοιάσουμε τις τέσσερις πιο πάνω δηλώσεις (κόκκινες γραμμές) με …ρολόγια, θα δούμε αυτομάτως ότι τα δύο τελευταία θα χτυπήσουν την ίδια ώρα (τέλη Οκτωβρίου), ενώ το δεύτερο επίσης Ισραηλινό λίγο νωρίτερα (τέλη Σεπτεμβρίου). Η μοναδική ως παραφωνία είναι ότι κανείς δεν γνωρίζει το πότε θα χτυπήσει το Αμερικανικό ρολόι.

Αυτά γράφει σε κάποιο σημείο η Ισραηλινή DEBKA File σε ανάλυσή της, που δημοσιεύτηκε προ ολίγου στην Εβραϊκή γλώσσα και κάποια ξένα blogs μετέφρασαν με τη σειρά τους στην Αγγλική!

Israel's Channel 10: "Το Ισραήλ θα επιτεθεί στο Ιράν πριν τις Αμερικανικές εκλογές;"

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ισραηλινού καναλιού "10" ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, είναι έτοιμος να δώσει εντολή Ισραηλινής αεροπορικής επίθεσης στο Ιράν πριν από τις Αμερικανικές εκλογές με σκοπό να καταστρέψει το πυρηνικό του πρόγραμμα. Ο στρατιωτικός ανταποκριτής του καναλιού, Ben David, κατόπιν επισκέψεως του σε Ισραηλινή αεροπορική βάση δήλωσε στο κανάλι ότι οι πιλότοι εκπαιδεύονται για ενδεχόμενη επίθεση, την ώρα που από το περιβάλλον του Ισραηλινού πρωθυπουργού διαρρέεται η φράση: "είμαστε πιο κοντά από ποτέ".

Στην ερώτηση: "Γιατί ο Νετανιάχου δεν περιμένει τη συνάντησή του με τον Αμερικανό πρόεδρο Ομπάμα κατά τη διάρκεια των εργασιών της Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών τέλη Σεπτεμβρίου, ο Ben David απάντησε: "Δεν είναι ακόμη σαφές για το να θα υπάρξει συνάντηση μεταξύ των δύο. Ωστόσο και να υπάρξει, αμφιβάλλω πολύ για το αν θα μπορούσε ο Ομπάμα να πει στον Νετανιάχου κάτι ώστε να καθυστερήσει την επίθεση στο Ιράν για μετά τις Αμερικανικές εκλογές".Εκατοντάδες Εβραίοι και Μουσουλμάνοι πραγματοποίησαν κοινό συλλαλητήριο απαιτώντας το σεβασμό προς τη «θρησκευτική ελευθερία».

Εκατοντάδες Γερμανοί Εβραίοι και Μουσουλμάνοι πραγματοποίησαν, την Κυριακή, κοινό συλλαλητήριο στο Βερολίνο, απαιτώντας το σεβασμό προς τη «θρησκευτική ελευθερία», σε μια σπάνια κίνηση ενότητας, διαμαρτυρόμενοι για μια δικαστική απόφαση που απαγορεύει την τελετουργική περιτομή.

Σύμφωνα με το Πρακτορείο Ρόιτερς, η απόφαση, η οποία πάρθηκε τον Ιούνιο από δικαστήριο της Κολονίας, έχει πυροδοτήσει ισχυρές αντιπαραθέσεις σχετικά με την θρησκευτική ελευθερία.

Παρόλο που η απαγόρευση αφορά μόνο την περιοχή της Κολονίας, γιατροί σε όλη τη χώρα αρνούνται να πραγματοποιήσουν τις εν λόγω επεμβάσεις, υποστηρίζοντας ότι υπάρχει κίνδυνος να έρθουν αντιμέτωποι με το νόμο.

Πηγή: ΑΜΠΕ

«Δυστυχώς ο ελληνικός λαός αντιμετωπίζεται ως τοξικομανής, που του δίνεται η δόση προκειμένου να τον κάνουμε μεγαλύτερο έμπορο ναρκωτικών. Σε αυτό εμείς λέμε όχι», δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, σε ερώτηση για τις εξελίξεις μετά τη χθεσινοβραδινή συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών (Α. Σαμαράς, Ευ. Βενιζέλος, Φ. Κουβέλης) που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Ο κ. Καμμένος βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για την 77η ΔΕΘ και σήμερα επισκέφθηκε τον μητροπολίτη 'Ανθιμο, για πάρει την ευλογία του -όπως είπε- και με τον οποίο συζήτησαν για την πόλη και τα εθνικά θέματα.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων είπε στον μητροπολίτη ότι η ΔΕΘ υποβαθμίζεται κι αυτό είναι κακό για τη Θεσσαλονίκη, ενώ ο κ. Άνθιμος ζήτησε να μην μεταφέρονται στη Θεσσαλονίκη οι πολιτικές αντιπαραθέσεις.

Ο κ. Καμμένος θα συναντηθεί με εκπροσώπους τοπικών φορέων, αύριο στη 1 το μεσημέρι θα δώσει συνέντευξη Τύπου στην 77η ΔΕΘ και την Τετάρτη, στις 7 μ.μ., θα μιλήσει σε πολιτική εκδήλωση στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης».
Η μνημονιακή συγκυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη, συνεχίζει την αφαίμαξη των Ελλήνων πολιτών, αυτή τη φορά μέσω της μεταφοράς 75.000.000 ευρώ από το ανταποδοτικό τέλος της ΕΡΤ Α.Ε στην Εταιρία Ενέργειας ΛΑΓΗΕ Α.Ε., προκειμένου να κλείσει μαύρες τρύπες της συγκεκριμένης εταιρίας η οποία χρωστάει τεράστια ποσά σε παραγωγούς Αναλώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Την πρωτοφανή αυτή κυβερνητική κομπίνα καταγγέλλει με Επίκαιρη Ερώτησή του προς τον Υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Σίμο Κεδίκογλου και τον Υπουργό Π.Ε.ΚΑ Ευάγγελο Λιβιεράτο ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ ο οποίος έχει οριστεί από το Κίνημα να εποπτεύει και να ελέγχει κοινοβουλευτικά και τα κρατικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με τον Τέρενς Κουίκ αλλά και καταγγελία-εξώδικο της ίδιας της ΠΟΣΠΕΡΤ, «υπογράφηκε και προωθείται προς δημοσίευση στο ΦΕΚ κοινή υπουργική απόφαση με θέμα τη διάθεση ποσοστού 25% του ανταποδοτικού τέλους, στην εταιρία ΛΑΓΗΕ Α.Ε».

Με λίγα λόγια, ενώ ο Έλληνας φορολογούμενος καλείται να πληρώνει από την τσέπη του το κρατικό ραδιόφωνο και τηλεόραση, στην ουσία, καλύπτει τις μαύρες τρύπες μίας εταιρίας Ενέργειας, γεγονός πρωτοφανές παγκοσμίως!

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης.

ΤΕΡΕΝΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΕΠΙΚΑΙΡΗΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ ΣΙΜΟ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ Π.Ε.ΚΑ. ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΛΙΒΙΕΡΑΤΟ

ΘΕΜΑ: ΑΦΑΙΜΑΞΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΤ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΛΑΓΗΕ Α.Ε.

Πληροφορηθήκαμε από εξώδικο – καταγγελία της ΠΟΣΠΕΡΤ, ότι υπογράφηκε και προωθείται προς δημοσίευση στο ΦΕΚ κοινή υπουργική απόφαση με θέμα τη διάθεση ποσοστού 25% του Ανταποδοτικού Τέλους του άρθρου 14 Ν.1730/1997 της ΕΡΤ Α.Ε., ήτοι 75.000.000 €, στην εταιρεία ΛΑΓΗΕ Α.Ε..

Δηλαδή ενώ ο Έλληνας φορολογούμενος καλείται να πληρώνει από την τσέπη του για να βλέπει/ακούει Δημόσια Τηλεόραση/Ραδιόφωνο, τα χρήματα αποδίδονται σε μία άσχετη εταιρεία για να αντιμετωπίσει ζητήματα ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, γεγονός πρωτοφανές παγκοσμίως. Και μάλιστα μίας εταιρίας που συστήθηκε το 2011 με μοναδικό μέτοχο το Δημόσιο και που ήδη έχει περιέλθει σε οικονομική ασφυξία και καθυστερεί τις πληρωμές παραγωγών ΑΠΕ.

Με λίγα λόγια, η μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά, με κομπίνα «κλέβει» πάλι λεφτά από τους Έλληνες, αυτή τη φορά μέσω της ΕΡΤ, για να μην εμφανίσει νέο χαράτσι στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, θέλοντας να βουλώσει άλλες μαύρες τρύπες.

Μας προξενεί δε μεγάλη κατάπληξη με ποιο νομικό τρόπο θα υπερβεί η Κυβέρνηση τη συνταγματική πρόβλεψη και θα παραβιάσει την αντίθετη ισχύουσα νομοθεσία, ενώ ταυτόχρονα τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΡΤ – ΑΕ από τη στιγμή που ΔΕΝ υπερασπίζονται τα ταμειακά συμφέροντα της Εταιρίας τους με όλες τις προβλεπόμενες νομικές διαδικασίες, τύποις και ουσία αποδέχονται τις συγκεκριμένες παράνομες πράξεις, για τις οποίες θα ελεγχθούν στο μέλλον, αντιμετωπίζοντας ποινικές ευθύνες και κινδυνεύοντας να έχουν στο τέλος σοβαρές κυρώσεις.

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

Γιατί η κυβέρνηση βάζει μέσω ΕΡΤ νέο χαράτσι στον ελληνικό λαό υπέρ της ΛΑΓΗΕ;

Πώς θα καλυφθεί το ταμειακό έλλειμμα που θα προκύψει στην ΕΡΤ –ΑΕ και ποιοι θα κληθούν να καταβάλλουν τη διαφορά;

Ο ερωτών βουλευτής
Τέρενς – Νικόλαος Κουίκ


Η φωτοσύνθεση είναι από το "Γρέκι"
Του netakias

Εχετε αναρωτηθεί, γιατί θα έπρεπε να σωθούμε; Γιατι αξίζει να σωθεί η Ελλάδα;
Τα τζιπ, τα αρχαία, τα σπίτια, οι πισίνες;

Τον ωχαδερφισμό μας, τον αλληλοσπαραγμό, την ακαταστασία μας;
Ολα τα παραπάνω θα συνεχίσουν να υπάρχουν κι όταν θα μας έχουν αντικαταστήσει με τους Παπανδρέλληνες.

Μήπως αυτά, δεν αξίζουν τόσο, ώστε να υπάρχει λόγος για να αναχαιτίσουμε το Ιστορικό μας τέλος;
Ο πάσχων από οξεία χρόνια λογοδιάρροια Υπουργός Οικονομικών είπε :

«Το δράμα της χώρας είναι ότι δεν μπορεί να βρεθεί λύση ούτε δημοκρατικά ούτε μέσα από τις εκλογές, η οποία να είναι αξιόπιστη». Και για να το δικαιολογήσει αυτό συμπλήρωσε πως«Πολλές φορές οι λαοί επιλέγουν δημοκρατικά το αδιέξοδο. Αυτό είναι το πρόβλημα αυτό είναι το δράμα».

Δηλαδή μας απειλεί με την …. δημοκρατία;

Όταν λέει αυτά ένας Ακαδημαϊκός με Ελληνικό διαβατήριο, στην χώρα που γεννήθηκε η Δημοκρατία, στην χώρα που υπερέβη την αναγκαιότητα και την χρήση κι έβαλε ως προτεραιότητα την σχέση των Ανθρώπων, που έβαλε το πολίτη πάνω από βασιλιάδες, είναι το λιγότερο εμετικό να εκστομίζονται τέτοιες ιδεοληψίες στην, έστω κουτσουρεμένη, Βουλή των Ελλήνων.

Πείτε ό,τι θέλετε για την ποιότητα και την λειτουργία της δημοκρατίας, ελλιπής, κουτσή, στραβή μπορούμε και πρέπει να την κάνουμε καλύτερη, ο Βενιζέλος την καταργεί!

Για έναν Ελληνα δεν μπορεί να είναι προτεραιότητα η Σωτηρία του Χρήματος. Δεν μπορούμε καν να βάλουμε στην Πλάστιγγα το “Δημοκρατία ή Οικονομία” και μάλιστα από έναν Συνταγματολόγο!
Η πείνα του σώματος αντιμετωπίζεται, 400 χρόνια ήταν αυτά, η πείνα της ψυχής όμως για τον Ελληνα συνιστά γενοκτονία.

Οπως έγραφα και παλαιότερα:

“Σαν Ελληνας πάντα θεωρώ ότι αυτό που μας χωρίζει από άλλους λαούς είναι το φιλότιμο. Δηλαδή το αίσθημα δικαίου που νοιώθουμε ότι είναι υπεράνω, από οτιδήποτε άλλο στην ζωή μας. Το να μην δώσουμε το δικαίωμα σε οποιονδήποτε συνάνθρωπο μας, είτε με την συμπεριφορά μας, είτε με τις πράξεις μας, να θίξει την Τιμή μας. Οχι για την τυπολατρία, αλλά γιατί θα “χάσουμε τον ύπνο μας” (“ουκ εά με καθεύδειν το του Μιλτιάδου τρόπαιον”), κοιτάξτε τον αριθμό αυτοκτονιών και θα βρείτε το φιλότιμο.

Οχι την Τιμή όπως την εννοούν κι άλλοι λαοί, όπως οι Ιάπωνες (χαρακίρι), ή οι Αλβανοί (βεντέτες), που πλησιάζουν μεν το φιλότιμο, αλλά δεν φτάνει στην ουσία της έννοιας, που είναι το αυτό που έλεγε ο Αριστοτέλης “φυσικό” δίκαιο. Το κοινό δίκαιο που πάει πέρα από το θετικό δίκαιο (νομοθεσία). Ο εσωτερικός μας αλάθητος δικαστής που ξέρει πάντα το αν πράξαμε κάτι νόμιμο μεν, αλλά ανήθικο δε, οι Ερινύες μας.

Αυτό που οι απόφοιτοι των Κολλέγιων θα θεωρούσαν ως ορθολογική επιλογή, το φιλότιμο την βάζει σε δεύτερη μοίρα.”

Αν κάτι αξίζει να σωθεί από την Ελλάδα, είναι η Ελληνικότητα.

Το “χαμόγελο στα χείλη”, η θετική πρόταση ζωής που νικάει τον θάνατο, ”θανάτωι, θάνατο πατήσας”, δεν ζούμε για να πεθάνουμε, πεθαίνουμε για να ζήσουμε κάθε μας λεπτό, το ήλιο, την θάλασσα τους φίλους και τέλος την δημοκρατία που είναι ενσταλαγμένη στο πνεύμα μας και μας ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους ανθρώπους.

Η άλλη πρόταση τρόπου ζωής

Αλλιώς θα σώσουμε το χρηματιστήριο και θα σκοτώσουμε την Ελλάδα.

Ο ΓΑΠ κι η συν-μωρία του δεν μπορούν να σώσουν την Ελλάδα, γιατί δεν έχουν και σκοπό να την σώσουν, μέσα στην πολυπολιτισμική παραφρωσύνη τους. Οπώς έλεγε κι ο παππούς του ο “Γέρος” ο λαός δεν κάνει επιλογή τυράννων, αρνείται την τυρρανία.

Οι Ελληνες πρέπει να επιστρέψουν, γιατί οι φιλέλληνες θα μας καταστρέψουν.

Πρώτη δημοσίευση 23/11/2011 http://wp.me/s9GCU-filotimo