Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

7 Σεπ 2012


Και ξαφνικά, μπροστά στον κίνδυνο να χάσει τις εκλογές, πριν αυτές γίνουν, ο Μπαράκ Ομπάμα αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τον Θεό, αλλά και την Ιερουσαλήμ, την "παντοτινή πρωτεύουσα του Ισραήλ" (αντί του Τελ Αβίβ)!

Ομπάμα προς Δημοκρατικούς: «Επαναφέρουμε τις αναφορές στον Θεό και την Ιερουσαλήμ ως αιώνια πρωτεύουσα του Ισραήλ»

AFP

7 Σεπτεμβρίου 2012
Απόδοση: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους

Στα πλαίσια της εκστρατείας για τις προεδρικές εκλογές, ο πρόεδρος Οbama έδωσε εντολή στα στελέχη του Δημοκρατικού Κόμματος να επαναφέρουν στις δηλώσειςτους τις αναφορές στο Θεό και την Ιερουσαλήμ. Η βεβιασμένη αυτή κίνηση θεωρείται από διάφορους πολιτικούς αναλυτές ως «διορθωτική» και σκοπό έχει να επανορθώσει μια «επιζήμια πολιτική γραμμή» που οδήγησε τους Δημοκρατικούς σε δημόσια αντιπαράθεση.

Μετά το πέρας μιας συνεδρίασης που έγινε ειδικά για το θέμα αυτό, ανακοινώθηκαν οι αλλαγές στη γραμμή των Δημοκρατικών σε ανοιχτή συνεδρίαση με μέλη και φίλους του κόμματος. Τη στιγμή που ο δήμαρχος του Λος Άντζελες, Antonio Villaraigosa, ανακοίνωνε ότι οι τροποποιήσεις είχαν εγκριθεί, ακούστηκαν αποδοκιμασίες στο ακροατήριο, λόγω του γεγονότος ότι μια μεγάλη ομάδα εκπροσώπων είχε εκφράσει αντιρρήσεις στην ψήφιση των τροπολογιών. Σύμφωνα με δημοσίευμα τουAssociated Press, είναι χαρακτηριστικό ότι η ψηφοφορία επαναλήφθηκε 3 φορές προτού ληφθεί η τελική απόφαση.

Το κόμμα επανέφερε τις τροπολογίες που είχαν εγκριθεί από την προεκλογική γραμμή του 2008. Στις τροπολογίες αυτές αναφέρεται: «Χρειαζόμαστε μια κυβέρνηση που θα υπερασπίζεται τις αξίες, τις ελπίδες και τα συμφέροντα των εργαζομένων και θα δίνει σε όλους όσους είναι πρόθυμοι να δουλέψουν σκληρά την ευκαιρία να αξιοποιήσουν στο έπακρο τα θεόσταλτα χαρίσματα και τις δυνατότητές τους».

Για την Ιερουσαλήμ αναφέρεται ότι «είναι και θα παραμείνει η πρωτεύουσα του Ισραήλ. Τα μέρη συμφώνησαν ότι το ζήτημα της Ιερουσαλήμ αποτελεί θέμα τελεσίδικο το οποίο δεν επιδέχεται διαπραγματεύσεις. Θα πρέπει να παραμείνει αδιαίρετη πόλη και προσβάσιμη σε άτομα όλων των θρησκειών».

Αξιωματούχος του κόμματος, ο οποίος διορίστηκε εκπρόσωπος Τύπου στα πλαίσια της προεκλογικής εκστρατείας, δήλωσε στο γαλλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Αgence France-Presse ότι ο πρόεδρος Οbama, στον οποίο ασκήθηκε έντονη κριτική από τους Ρεπουμπλικανούς για την σκληρή στάση του απέναντι στο Ισραήλ, παρενέβη προσωπικά προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις σε ό,τι αφορά τις αναφορές στην Ιερουσαλήμ. Έτσι αποκαταστάθηκε ένα στοιχείο που δεν έλειπε από τις προηγούμενες γραμμές του κόμματος.

Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, ο Οbama εξέφρασε την απορία του για το γεγονός ότι υπήρξε η απόκλιση αυτή από την προεκλογική γραμμή του κόμματος, όπως αυτή είχε διαμορφωθεί το 2008. Ο προεδρικός υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών, Mitt Romney, αλλά και ο συνυποψήφιός του για την θέση του αντιπροέδρου, Paul Ryan, αμφισβήτησαν την αρχική κίνηση των Δημοκρατών να παραλείψουν τις λέξεις «Θεός» και τα παράγωγα επίθετα από την λέξη αυτή από την επίσημη προεκλογική γραμμή του κόμματος. Μάλιστα ο ίδιος ο Romney δήλωσε ότι "το γεγονός αυτό υποδηλώνει ότι οι Δημοκρατικοί απομακρύνονται όλο και περισσότερο από το κοινό αίσθημα των Αμερικανών".

Πηγή: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους

Αφέλεια και στρουθοκαμηλισμό συνιστά πλέον η επιμονή των κομμάτων αντιπολίτευσης στη καταγγελία αθέτησης των προεκλογικών δεσμεύσεων των 3 Καθαρμάτων της μνημονιακής Συγκυβέρνησης.
Αυτή το γνωρίζει καλύτερα από μας.

Στην ξεδιάντροπη θεωρία των "ισοδύναμων μέτρων" δ ε ν δικαιούσαι πλέον να αντιπαραθέτεις λογικά πολιτικά ή οικονομικά επιχειρήματα.
Γίνεσαι γελοίος, αναποτελεσματικός και τελικά ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ.
ΟΛΑ τα μέτρα πλήττουν τον Εργαζόμενο Λαό.
Τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, την Ασφάλιση, Πρόνοια, Υγεία, Περίθαλψη, Παιδεία, Εργασία, Αυτοδιοίκηση, Δημ. Επενδύσεις κλπ.
Με επιμήκυνση ή χωρίς.
Άμεσα ή έμμεσα, φέτος, του χρόνου, τον παραπάνω, ΟΛΑ τα χρόνια.

Η Βαρβαρότητα ΔΕΝ διακρίνεται σε "λιγότερο επώδυνη" ή "περισσότερο δίκαιη" για την Κοινωνία.
Είναι Ενιαία, Σκληρή, Ταξική και Νεοφιλελεύθερη.

Η Βαρβαρότητα ταυτίζει το Εθνικό Συμφέρον με το συμφέρον "συμμάχων" και "επενδυτών" - αρπακτικών.
Είναι Ξενόδουλη και Εφιαλτική.

Στη μικρή, αποκαλυπτική προθέσεων και στόχων συγκυβερνητική θητεία, αποδείχτηκε πως η ΑΝΑΚΟΠΗ της Πορείας Καταστροφής της Χώρας, ΔΕΝ επιτυγχάνεται με απατηλά "οράματα" τύπου "επαναδιαπραγμάτευσης" ή "τροποποίησης" ή "σταδιακής απαγκίστρωσης".

Η πολυδιαφημισθείσα "προγραμματική συμφωνία" της Συγκυβέρνησης αποδείχτηκε απόλυτα παραπλανητική, αφού καταλύθηκε στην πεμπτουσία της, που ήταν "όχι άλλες μειώσεις μισθών/συντάξεων", "όχι άλλοι φόροι".

Το ατομικό μας ρολόι και το ρολόϊ της Πατρίδας χτύπησαν:
Η Ώρα είναι ακριβώς... ΑΝΑΤΡΟΠΗ.
Το Ακούσατε;

ΠηγήΤου Γιάννη Μακριδάκη

Δεν πέρασε πολύς καιρός από τότε που έγραψα πως η κοινωνία εκφασίζεται με γοργούς ρυθμούς και πως αυτό είναι μεθοδευμένο για να υπάρξει στο άμεσο μέλλον, όταν θα πέσει ο Σαμαράς, ανάγκη έκφρασης της κοινωνίας από μια φασιστική κυβέρνηση.

Δεν περίμενα όμως ότι θα είναι τόσο γρήγορες οι εξελίξεις, ούτε τόσο ανόητοι οι της άλλης μεριάς ηγήτορες.

Ο Τσίπρας και η ηγεσία του κόμματος παίρνουν στο λαιμό τους καθημερινά πλέον όσους αριστερούς τον εμπιστεύθηκαν αλλά και όλους όσους ψήφισαν Σύριζα από ανάγκη. Έχουν βάλει πλώρη προς την διάσπαση του Σύριζα πριν αυτός καταστραφεί μαζί με όλο το πολιτικό κατεστημένο, που αναπόφευκτα θα διαλυθεί μαζί με τη χώρα. Φέρονται σαν παλαιοκομματική αντιπολίτευση προσδοκώντας ψήφους από κάθε διαμαρτυρόμενο κατά της κυβέρνησης, δίχως καμία ηθική ή ιδεολογική διάκριση. Και με την πολιτική τους νομιμοποιούν και τους ναζί, οι οποίοι έχουν ακριβώς την ίδια στάση, με ιδεολογικό υπόβαθρο όμως αυτοί κάποιες φορές, και γι’ αυτό με περισσότερη πίστη στο έργο και την παρουσία τους.

Ο Τσίπρας χάνει τη μπάλα και μαζί του προσγειωνόμαστε όλοι όσοι τον επιλέξαμε αυτή τη φορά, απλά και μόνο για να μην δούμε τον Σαμαρά και τους νοικοκυραίους του στην κυβέρνηση.

Προσωπικά είμαι τελείως απογοητευμένος από την στάση του Σύριζα σε όλα τα θέματα, είτε είναι ευρύτερης πολιτικής, είτε τοπικά ζητήματα που έχουν ανακύψει τον τελευταίο καιρό (π.χ. πυρκαγιές).

Θίασος που θυμίζει αντιπολίτευση της εποχής του σκληρού δικομματισμού. Με μόνη διαφορά ότι είναι άπειροι στον ρόλο.

Αναρωτιέμαι από δω, από την εσχατιά της Ελλάδας, τι λένε και τι κάνουν οι αριστερές συνιστώσες του, εκτός από το να διατείνονται συνεχώς ότι προσπαθούν να επηρεάζουν την πορεία του Σύριζα, αλλά η πορεία αυτή να πηγαίνει κάθε μέρα όλο και πιο δεξιά.

Ο Σύριζα, ακόμα κι αν δεν συμμετέχει στην κυβέρνηση, θα διαλυθεί μαζί της. Ίσως και πριν από αυτήν. Οι αριστεροί πολίτες αυτής της χώρας δεν πρόκειται να ανεχθούν άλλο τον λαϊκισμό που έχει υιοθετηθεί από την ηγεσία του κόμματος. Η χώρα καταστρέφεται μέρα με τη μέρα, οι πολίτες αντιστέκονται στην καταστροφή του περιβάλλοντος από τις σχεδιαζόμενες αποικιοκρατικές επενδύσεις, αντιστέκονται και με προσωπικές μάχες κατά του ρατσισμού και του φασισμού και ο Σύριζα, δίχως καμία ηθική πλέον, βαφτίζει αυτούς που έχουν βάψει τα χέρια τους με το αίμα των αντιστεκόμενων πολιτών ως “εργαζόμενους με κοινωνική υπεραξία” και κάνει πορεία μαζί τους τακιμιάζοντας με τους ναζί πολιτικούς και νομιμοποιώντας τους.

Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη από τέτοια Αριστερά της ψηφοθηρίας και της ελαστικής ηθικής ελέω αυτής. Η Ελλάδα έχει ανάγκη από ένα Σύγχρονο Αριστερό Κίνημα που θα γίνει ομπρέλα και θα συντονίσει όλους τους αντιστεκόμενους πολίτες, οι οποίοι μάχονται καθημερινά στην Αθήνα ενάντια στους ρατσιστές και στην επαρχία ενάντια στους αποικιοκράτες.

Τα υπόλοιπα είναι φαινόμενα του παρελθόντος θλιβερά και θα εξαφανιστούν οσονούπω μαζί με τους εκφραστές τους.


Το animation είναι από το "Γρέκι"


Γράφει ο Ανάργυρος Ξεπαπαδάκης

Ένα ορμητικό κανάλι κακών προγνώσεων μας ωθεί σε έναν κρανίου τόπον, ντύνει το μέλλον μας με σκοτάδι.

Διακοπή δόσεων, στάση πληρωμών, φυγή κεφαλαίων, πολιτική αστάθεια, ραγδαία εκπτώχευση, μηδενική ανάπτυξη, εκποίηση δημόσιας περιουσίας (ΔΕΚΟ, οργανισμοί, δημόσια κτίρια, δημόσια κτήματα) ΓΙΑ ΨΙΧΟΥΛΑ.

Έχουμε σκληρή δουλειά χωρίς αντίκρισμα, βαθιά ύφεση, αβεβαιότητα, εξαθλίωση, κοινωνική αναταραχή, απομόνωση, ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΕΣ-ένας μακρύς δρόμος προς την κόλαση.
Ανεργία εκρηκτική, οι υπηρεσίες μαραζώνουν, οι δρόμοι ερημώνουν, ελάχιστα μαγαζιά ανοιχτά, άνθρωποι πολλοί πασχίζουν ν’ αλλάξουν επάγγελμα, άνθρωποι φεύγουν απ’ τις πόλεις (και πού είσαι ακόμα) με την ελπίδα να τους θρέψει η γη, μισθοί τσεκουρωμένοι, σχολεία υπολειτουργούν, τα φαρμακεία είναι μισο-άδεια.

Οι δρόμοι τη νύχτα ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ στους ληστές, χιλιάδες σπίτια δεν έχουν ρεύμα και νερό, άνθρωποι κοιμούνται κατά δεκάδες χιλιάδες στους δρόμους, νοσοκομεία χωρίς αναλώσιμα και βασικά φάρμακα, μαφίες και κυκλώματα κυριαρχούν τη νύχτα, δεν ξέρουμε αν θα ξυπνήσουμε ζωντανοί.

Πάρτε το χαμπάρι κύριοι της πολιτικής σκηνής αυτού του τόπου. Ο λαός απέχει ένα ΤΣΑΚ από το ξέσπασμα. ΜΙΑ ΣΠΙΘΑ είναι που αν ανάψει (που θα ανάψει) θα τρέχετε να κρυφτείτε σαν τα ποντίκια. Θα γίνει τέτοιο κακό που δεν το φαντάζεστε. Προστατέψτε τον κόσμο από την καταστροφή.

Βαρεθήκαμε μωρέ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ αυτό το ψεύτικο «για τη σωτηρία της Ελλάδας». Για ποια σωτηρία μιλάτε. Σε ποιανών σωτηρία αναφέρετε; Για ποιους ενδιαφέρεστε περισσότερο; Για τους Έλληνες που αγκομαχούν, ή για τους Γερμανούς που σας έχουν βάλει στο βρακί τους;

Πώς την εννοείτε μωρέ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ την σωτηρία της χώρας; Με την εξαθλίωση των Ελλήνων; με τον εξευτελισμό ενός ολόκληρου έθνους; Με την διάλυση Υγείας και Παιδείας; Με το κλείσιμο των πάλαι ποτέ κραταιών ελληνικών εργοστασίων; Με τους κεφαλικούς φόρους που ταχυδρομείτε ανεξέλεγκτα στα σπίτια των ανθρώπων;

Τι προσπαθείτε να σώσετε ακόμα δεν έχω καταλάβει. Η μάλλον το καταλάβαμε. Θέλετε να κάνετε την Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία κλπ. Ν.Α. Ευρώπη δηλαδή. Δεν απέχετε πολύ. Λίγη προσπάθεια ακόμα και τέλος…
Σε λίγο όπως πάτε θα διώξετε τους Έλληνες για μετανάστες...

Κύριοι, ένα να έχετε στο νου σας. Πλησιάζει η ώρα των λαϊκών δικαστηρίων… Γοργά. Και τότε…. Σας λέω και τούτο: Μόλις υπάρξει μεγάλη πολιτειακή ανωμαλία, έξοδος από το ευρώ… Θα σας ξαναγράψω γι’ αυτό.

Υ.Γ. Έλληνες μην απελπίζεστε. Θα περάσουμε λίγους μήνες ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΑ. Ας ετοιμαζόμαστε…. Μετά όμως ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ, η Ελλάδα θα δοξασθεί παγκόσμια. Δεν θα υπάρχει ούτε ΕΝΑΣ ΦΩΤΧΟΣ. Θα την προσκυνήσουν όλοι… Υπάρχει ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΩΘΕΝ. ΕΞ ΟΥΡΑΝΟΥ… ΠΙΣΤΕΥΤΕ ΤΟ! Με σημεία!

Η κατοχή της Ελλάδος θα τελειώσει.
Η μεγάλη ΑΝΑΣΤΑΣΗ θ’ αρχίσει!Γράφει ο Βασίλης Τσούγκαρης

Ζούμε σε μια χώρα, της οποίας ο ΣΟΦΟΣ ΛΑΟΣ έχει βγάλει για διάφορα γεγονότα πολύ σωστές παροιμίες.
Μια από αυτές ταιριάζει γάντι με το θέμα μας.
«ΕΔΩ ΚΑΡΑΒΙΑ ΧΑΝΟΝΤΑΙ, ΠΑΛΙΟΒΑΡΚΕΣ ΠΟΥ ΠΑΤΕ» (για να μην την πω με κάποια άλλη παραλλαγή της, ξέρετε, τη γνωστή…).

Εδώ λοιπόν καράβια χάνονται, η ΧΩΡΑ χάνεται, και οι υπεύθυνοι για τον χαμό της κοιτάζουν να κάνουν «συνέδρια», αλλά και ΟΛΟΙ μαζί, να ψάχνουν για το τι Ποσοστό πήραν στις δημοσκοπήσεις.

ΠΟΥ βρίσκονται ρε παιδί μου στα νούμερα, τα… νούμερα.
Για ακόμα μια φορά θα ρωτήσω, «ΤΙ ΠΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΙΝΕΤΕ» για να ξεχαστούμε και εμείς λίγο;

Και διαβάζουμε, αλλά και ακούμε για «μονοψήφια ποσοστά», ότι η διαφορά του πρώτου από τον δεύτερο είναι στο 1,8%, και ότι ανεβοκατεβαίνουν σε θέσεις «κατάταξης» οι υπόλοιποι.
Σοβαρότητα ΜΗΔΕΝ σε αυτή τη χώρα.
ΟΛΟΙ οι πολιτικοί είναι στην κοσμάρα τους και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η ΚΑΡΕΚΛΑ και η σιγουριά της.

Δηλαδή ρε παλικάρια, τι περιμένατε;

Άντε να μιλήσουμε για τα τελευταία «ποσοστά» των τελευταίων δημοσκοπήσεων, τις οποίες αλήθεια, από που τις πληρώσατε;
Υπήρχαν χρήματα για δημοσκοπήσεις;
Που έμεινα; Α μάλιστα.

Τι περιμένατε να πάρετε;

Ξεχνάτε ότι ο λαός σας έχει για ΠΕΤΑΜΑ;
Δεν σας έχει ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ γιατί τον φλομώσατε στο ψέμα και τον κατακλέψατε;
Τι περιμένατε;
Να μην πάτε σε μονοψήφια νούμερα;
Πολύ σύντομα, θα πάτε στον ΠΑΤΟ, στο μηδέν, εκεί που ρίξατε τη χώρα.
Είπαμε, η κοινωνική έκρηξη δεν θα αργήσει.
Θα γίνει πολύ πιο γρήγορα απ’ ότι περιμένετε, γιατί την περιμένετε, την τρέμετε, και τότε δεν σας σώζει τίποτα.

Ξέρετε τι λέει ο κόσμος;

Τα κομματόσκυλα σας σας ενημερώνουν η μόνο σας γλείφουν μπας και προλάβουν να φάνε κανένα ξεροκόμματο πριν το τέλος;
Φτάνουν στα αυτιά σας οι οργισμένες φωνές των ανέργων, των μισθωτών, των συνταξιούχων, των αρρώστων;

Λίγα είναι τα ψωμιά σας, και η τιμωρία σας ΔΕΝ θα έρθει από την δικαιοσύνη.
Θα έρθει από ΟΛΟΥΣ εκείνους που τόσα χρόνια τους στύβετε.

ΤΑ ποσοστά αυτά λοιπόν, είναι τα ποσοστά της καταστροφής σας, η προειδοποίηση για αυτό που έρχεται σύντομα.
Πολύ σύντομα.
Περιμένετε και θα δείτε.

Πηγή - Μοντάζ "Γρέκι"
Γουστάρω σωτηρία

Νάτη μπροστά μας πάλι!
Με το καλαθάκι της να μαζεύει ρώγες!
Λίγες από συνταξιούχους, άλλες από μισθωτούς, τους άνεργους και τους αδύναμους.
Κάτι αρπάζει από τα φάρμακα, κάτι από σχολειά.
Από ασφαλιστικά ταμεία, από κεραμίδια, από ασημικά, από παξιμάδια.

Δακρυσμένη, ταλαιπωρημένη, αγκομαχούσα.
Δυόμισι χρόνων ανηφόρα τραβάει.
Κάτι καλά που έχει και βοήθεια, η κοπέλα.
Κυβερνήσεις, ΜΜΕ, "εταίρους", λαμόγια.
Χωρίς αυτούς θα τα είχε...τινάξει. Προ πολλού.

Δεν λέω. Κι εγώ βάζω το χεράκι μου. Λιγουλάκι.
Είμαι έξυπνος. Ακολουθώ τη θεμελιώδη "αρχή επιβίωσης": Άκου – βλέπε - σώπαινε.

Όταν, λοιπόν, κόπηκαν οι μισθοί στο Δημόσιο, σκέφτηκα: "έλα μωρέ οι γαμημένοι, μιά ζωή τα ξύνουν".

Όταν κόπηκαν τα μεροκάματα στον Ιδιωτικό, είπα: "σιγά το πράμα. Δουλειά να ‘χουν.".

Όταν έκλεισε το μαγαζί ο Φώτης απέναντι, δεν κρατήθηκα: "κουφάλα ήταν. Τά ‘χει κονομήσει χοντρά".

Όταν ο Μήτσος απ΄ τα Τρίκαλα έπαψε να φέρνει τη πραμάτεια του στη λαϊκή μας, ήμουν σίγουρος πως είχε βολευτεί καλύτερα.

Όταν το παιδί της χήρας/άνεργης καιρό Αγγελικής σταμάτησε τη Σχολή το προσπέρασα, αφού η οικογένεια δεν χρειάζονταν πια επιστήμονα, αλλά... συσσίτιο.

Κρίση είναι, κάποτε θα περάσει.
Σε 20, σε 40 χρόνια... δεν έχει σημασία.

Κρίση είναι, κάποιοι θα πληρώσουν.
Τα ίδια Θύματα πάλι... δεν έχει σημασία.

Κρίση είναι, κάποιοι θα κερδίσουν.
Οι ίδιοι Έχοντες και Κατέχοντες... δεν έχει σημασία.

Κρίση είναι και Χρειαζόμαστε Σωτηρία.
Γουστάρω ακόμα μία Σωτηρία.

Ένα βαρύγλυκο, παρακαλώ.
Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος

Εδώ και τρία χρόνια, πρωί, μεσημέρι, βράδυ, με ρυθμούς πολυβόλου, επαναλαμβάνεται η ίδια ανοησία:
«Για την κρίση, για τα χρέη, για τα ελλείμματα, φταίει το Δημόσιο»...

Το ύφος, δε, που χρησιμοποιούν οι διάκονοι της παραπάνω «μπαρούφας», από τους πολιτικούς και δημοσιογραφικούς αστέρες μέχρι τους κάθε λογής ειδικούς... πανεπιστήμονες, καθιστά δυσδιάκριτο αν πρόκειται απλώς για ηλίθιους, αστοιχείωτους, άσχετους και αμόρφωτους ή για το ακόμα χειρότερο και πιο επικίνδυνο είδος:
Εκείνο του μορφωμένου ηλίθιου...

Στην τελευταία κατηγορία ανήκουν, προδήλως, οι σε διατεταγμένη προπαγανδιστική υπηρεσία ινστρούκτορες της πλουτοκρατίας. Ολοι εκείνοι οι «ξύπνιοι», δηλαδή, που όσο πιο αντιλαϊκές είναι οι επιδιώξεις των αφεντικών τους (σ.σ.: τέτοια επιδίωξη είναι το γενικό ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου), τόσο περισσότερο μετέρχονται την ηλιθιότητα ως «ασφυξιογόνο» για την παράλυση της αντίστασης των υπολοίπων διά της αποβλάκωσης.

Τρεις παρατηρήσεις, λοιπόν, όσον αφορά την «αξία» των «επιχειρημάτων» τους:

Πρώτον, αυτοί που αναφέρονται στον κακό δημόσιο τομέα, που ευθύνεται - όπως λένε - για τα χρέη και τα ελλείμματα, πέραν ότι είναι οι ίδιοι που κόβουν μισθούς στον ιδιωτικό τομέα (σ.σ.: αλήθεια, τι σχέση έχουν οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα με τα δημόσια χρέη, «φωστήρες»;...), προφανώς αναφέρονται στον δικό τους, στον κατ' όνομα «δημόσιο» τομέα.
Αναφέρονται, από τη μια μεριά, στον «δημόσιο» τομέα
της κομματοκρατίας, της αναξιοκρατίας, της ρουσφετοκρατίας και των «δικών τους παιδιών».
Δηλαδή στο «δημόσιο» τομέα που κατασκευάστηκε κατ' εικόνα και καθ' ομοίωση της σαπίλας τους.
Αναφέρονται, από την άλλη μεριά, σε έναν «δημόσιο τομέα» - δυνάστη για το λαό και για την πλειοψηφία των εργαζόμενων σε αυτόν, αλλά ταυτόχρονα πρόθυμο υπηρέτη των συμφερόντων των ισχυρών.

Επομένως οτιδήποτε αποκαλούν «Δημόσιο» δεν έχει καμία σχέση με το πραγματικά Δημόσιο, με το πραγματικά κοινωνικό, με το πραγματικά συλλογικό, όπως μπορεί να επιβεβαιώσει μια και μόνο ματιά στην κατ' όνομα «δημόσια» Υγεία και στην κατ' όνομα «δημόσια» Παιδεία τους.
Το γνωρίζουν.

Ωστόσο επιλέγουν μεθοδευμένα και συστηματικά τη συκοφάντηση της έννοιας του πραγματικά Δημόσιου, του πραγματικά κοινωνικού και του πραγματικά συλλογικού, χρησιμοποιώντας ως απόδειξη της «αποτυχίας» του Δημόσιου, εκείνο το «Δημόσιο» - καρικατούρα, εκείνο το «Δημόσιο» - Φρανκενστάιν που οι ίδιοι δημιούργησαν.

Ενα «Δημόσιο» - Φρανκενστάιν που, φυσικά, το κατασκεύασαν έχοντας ως προδιαγραφές ό,τι συμφέρει και εξυπηρετεί την λεγόμενη «οικονομία της αγοράς», δηλαδή ό,τι συμφέρει και εξυπηρετεί τους κεφαλαιοκράτες.

Δεύτερον, οι «φωστήρες» του ανορθολογισμού και της αντιεπιστημονικότητας, που αποδίδουν την αιτία της κρίσης στην Ελλάδα και στον κόσμο, στον «δημόσιο» τομέα, στον «δημόσιο» χώρο, στην «δημόσια» οικονομία, θα πρέπει να μας πουν:

α) Στις ΗΠΑ, η Lehman Brothers, που κατέρρευσε αποτελώντας την αφετηρία εκδήλωσης της παγκόσμιας κρίσης, τι ήταν; «Δημόσια» ή ιδιωτική;
Η AIG, που κατέρρευσε, συμπαρασύροντας τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα εκατομμυρίων ανθρώπων, τι ήταν; «Δημόσια» ή ιδιωτική;
Τα μονοπώλια και οι πολυεθνικές της «Γουόλ Στριτ», που από το αμερικανικό «Δημόσιο» - δηλαδή με λεφτά του αμερικανικού λαού - έχουν «μπουκωθεί» με πάνω από 7 τρισ. δολάρια (!) από το 2008 ώστε να μην καταρρεύσουν, τι είναι; «Δημόσια» ή ιδιωτικά;

β) Οι τράπεζες της Ιρλανδίας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, της Γαλλίας, της Ελλάδας (σ.σ.: εδώ οι ενισχύσεις που έχουν λάβει οι τραπεζίτες από το 2008 ανέρχονται στα 200 δισ. ευρώ), οι τράπεζες όλης της ΕΕ, που από την έναρξη της κρίσης έχουν λάβει το αστρονομικό ποσό των 5 τρισ. ευρώ (!) σε ενισχύσεις ώστε να μην καταρρεύσουν, με συνέπεια τον εκτροχιασμό των δημόσιων ταμείων των κρατών - μελών της ΕΕ και την επιβολή βάρβαρης λιτότητας στους λαούς, τι είναι: «Δημόσιες» ή ιδιωτικές;

Τρίτον, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, το παγκόσμιο χρέος ανερχόταν το 2010 στα 158 τρισ. δολάρια.
Ομως από αυτά
τα 43 τρισ. ήταν χρέη από χρηματοπιστωτικά ομόλογα,
τα 11 τρισ. ήταν χρέη εταιρειών,
τα 64 τρισ. ήταν χρέη νοικοκυριών και μόνο
τα 40 τρισ. ήταν κρατικά χρέη.

Θα κάνουμε, λοιπόν, την αφαίρεση (ασύγγνωστη ενέργεια εφόσον κουβεντιάζουμε με σοβαρούς ανθρώπους, αλλά εδώ δεν πρόκειται για κάτι τέτοιο...), ότι το λεγόμενο «Δημόσιο» στον καπιταλισμό δεν συνιστά και πάλι κρατικομονοπωλιακό καπιταλισμό, δηλαδή κεφαλαιοκρατική οικονομία.

Και θα κάνουμε αυτή την (αντιεπιστημονική) αφαίρεση ώστε να θέσουμε στους εγχώριους «φωστήρες» και στους «φον φούφουτους» της τρόικας, την ακόλουθη ερώτηση, ακολουθώντας τους κανόνες της δικής τους «λογικής» και για να δείξουμε ακριβώς πόσο χυδαία είναι η «λογική» και η προπαγάνδα τους:
Οταν στο σύνολο του παγκόσμιου χρέους μόλις το 25% αποτελεί αυτό που αποκαλείται «δημόσιο χρέος», τότε πώς γίνεται την ευθύνη για την κρίση, για τα χρέη και για τα ελλείμματα να την έχει το «Δημόσιο» που συμμετέχει στο πρόβλημα κατά το 1/4, και να μην έχει την ευθύνη το υπόλοιπο 75% που συνιστά το λεγόμενο «ιδιωτικό χρέος»; Πώς γίνεται, δηλαδή, να μην φταίνε για την κρίση αυτοί που συνθέτουν τα 3/4 του προβλήματος και που αποτελούν την ακραιφνώς «ιδιωτική», δηλαδή την χωρίς κρατικομονοπωλιακές διαθλάσεις, κεφαλαιοκρατική οικονομία;
Ε;

Το φωτομοντάζ είναι από το "Γρέκι"


ΠΑΣΟΚ: κόμμα κομμάτια ή απόκομμα; Και αυτό δεν είναι το μοναδικό συμπέρασμα από την τελευταία δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας σήμερα, αφού τα "μηνύματα" προς τον κυβερνητικό συνασπισμό δεν μένουν στο ΠΑΣΟΚ (το οποίο αδειάζει προς την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ), αλλά αφορούν και τη Νέα Δημοκρατία, η οποία έχει βρεθεί στην δεύτερη θέση (τουλάχιστον σύμφωνα με την δημοσκόπηση) και τη ΔΗΜΑΡ, η οποία φλερτάρει πλέον με την έξοδό της από την Βουλή.

Και αυτά, ενώ τα νέα μέτρα δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί... προμηνύουν ένα φθινόπωρο που θα μοιάζει στον Καιάδα για τους κυβερνώντες, οι οποίοι προβλέπεται πολύ σύντομα να βρεθούν στο περιθώριο επιλογών των πολιτών. Πάντως, ο μεγάλος κερδισμένος μετά το ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως είναι η "Χρυσή Αυγή" και το ΚΚΕ, ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες πληρώνουν την αφωνία προτάσεών τους.

Προβάδισμα δύο ποσοστιαίων μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ έναντι της ΝΔ και τρίτο κόμμα τη Χρυσή Αυγή εμφανιζει δημοσκόπηση της VPRC που δημοσιεύει η εφημερίδα «Η Ελλάδα αύριο». Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής της VPRC, πρώτο κόμμα εμφανίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με 30%, και ακολουθούν η ΝΔ με 28%, η ΧΑ με 12%, το ΠΑΣΟΚ με 7,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 7%, το ΚΚΕ με 6% και η ΔΗΜΑΡ με 4%.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα το 76% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι τα πράγματα πηγαίνουν σε λάθος κατεύθυνση ενώ μόνο το 10% είναι ικανοποιημένο με τον τρόπο που η συγκυβέρνηση αντιμετωπίζει τα προβλήματα της χώρας. Το 85% δηλώνουν ότι σε σχέση με πέρσι έχει χειροτερεύσει η προσωπική οικονομική τους κατάσταση και το 13% ότι έχει παραμείνει στάσιμη. Το 61% πιστεύουν ότι τον επόμενο χρόνο η κατάσταση θα χειροτερεύσει και το 14% ότι θα βελτιωθεί. Το 55% των πολιτών είναι υπέρ της σύστασης Εξεταστικής επιτροπής για το μνημόνιο και το 25% είναι κατά.

Η πανελλαδική έρευνα διεξήχθη τηλεφωνικά, σε δείγμα 1.000 ατόμων, κατά το διάστημα 4-5 Σεπτεμβρίου 2012.


Υπάρχουν κάποια βιβλία που έχουν επηρεάσει τις μάζες, ή κάποιες μικρές ισχυρές ελίτ, τα οποία άλλαξαν τον κόσμο αλλάζοντας τα μυαλά και τις ιδεοληψίες. Για παράδειγμα, ακόμη και τα πιο σύγχρονα στρατιωτικά εγχειρίδια και αξιώματα συνεχίζουν να αναφέρονται στο βιβλίο Vom Kriege (Περί Πολέμου) του Clausewitz, χρησιμοποιώντας την ορολογία του.

Εκτός από τα βιβλία που άλλαξαν τον κόσμο, υπάρχουν και κάποια που μας βοηθούν στο να καταλάβουμε αυτές τις αλλαγές. Για παράδειγμα το βιβλίο του Charles Dickens A Tale of Two Cities, που μας δίνει μια πιο ξεκάθαρη ιδέα των ριζικών διαφορών μεταξύ των στόχων μιας επανάστασης και του πραγματικού αποτελέσματός της. Το έργο του Dickens φωτίζει τις «μεγάλες προσδοκίες» της γενιάς της πλατείας Ταχρίρ και πως κλάπηκε το όνειρό της από την Μουσουλμανική Αδελφότητα.

Τα τελευταία χρόνια, ένα τουρκικό βιβλίο στις διεθνείς σχέσεις, το Στρατηγικό Βάθος του υπουργού Εξωτερικών και καθηγητή Ahmet Davutoglu, έχει βρει μια θέση ανάμεσα στην πρώτη και στη δεύτερη κατηγορία βιβλίων που αναφέρουμε παραπάνω,

Με άλλα λόγια, αν και οι αλλαγές και μετατοπίσεις της τουρκικής στρατηγικής σκέψης δεν μπορούν να γίνουν κατανοητές χωρίς την ανάγνωση του εν λόγω βιβλίου, είναι δίκαιο να θεωρούμε ότι το ίδιο το βιβλίο έχει συντελέσει σε μερικές από αυτές τις σημαντικές μετατοπίσεις.
Πριν από το δόγμα Davutoglu στην εξωτερική πολιτική της Τουρκίας, η χώρα είχε αγκαλιάσει δυο διαφορετικές γεωστρατηγικές παραδόσεις:

Η πρώτη σχολή σκέψης ήταν το στατικό ψυχροπολεμικό παράδειγμα που έβλεπε τον ρόλο της Τουρκίας ως μια αμυντική στρατιωτική φρουρά μεταξύ του σοβιετικού επεκτατισμού και της δημοκρατικής Δύσης. Μέσα σ’ αυτό το στενό πλαίσιο, ο βασικός ρόλος της Άγκυρας ήταν να δεσμεύει 20 ισχυρές μεραρχίες της ΕΣΣΔ και να βρίσκεται στο επίκεντρο των Νατοϊκών πληροφοριακών δραστηριοτήτων που είχαν σκοπό την ασφάλεια της Ευρώπης. Αυτή όμως η γεωστρατηγική στάση ήταν από την φύση της στατική.
Μετά την πτώση της ΕΣΣΔ, οι στρατηγικοί στοχαστές της Άγκυρας (1990‘ς) άρχισαν να αναθεωρούν την θέση της χώρας τους σε μια «κακή γειτονιά», περικυκλωμένη από ετοιμόρροπες ή αποτυχημένες χώρες, καθώς και μια αυξανόμενη τρομοκρατία από πλευράς του κουρδικού ΡΚΚ, που χρησίμευε ως εργαλείο πολέμου τόσο στις τυραννίες του Ιράν και της Συρίας, όσο και στην Ελλάδα, στην Αρμενία και σε άλλους αντιπάλους της Άγκυρας.
Μέσα λοιπόν σ’ αυτά τα νέα πλαίσια, η ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, της Μέσης Ανατολής και του Καυκάσου, άρχισαν να θεωρούνται ως περιοχές αυξανόμενων απειλών και πολιτικής και στρατιωτικής αστάθειας.
Υπ‘ αυτήν την έννοια, και σύμφωνα με την πατερναλιστική παρεμβατική στα εσωτερικά πολιτικά ζητήματα παραδοσιακή πολιτική της τουρκικής στρατιωτικής ελίτ, η χώρα στρατιωτικοποίησε την γεωστρατηγική της θέση και άφησε την realpolitik να κυριαρχήσει.

Στα τέλη της δεκαετίας του ‘90, και πιο συγκεκριμένα το 1998, η Τουρκία ανέπτυξε το πρώτο στρατηγικό της δόγμα μετά τον ψυχρό πόλεμο. Ένα δόγμα βασισμένο στην ενεργή αποτροπή. Μέσα από προκεχωρημένες εμπλοκές, ή προωθημένες αμυντικές αρχές, χρησιμοποίησε την στρατιωτική της δυναμική ως στρατηγικό χαρτί, στην διευθέτηση πολιτικών διαφωνιών. Στην ουσία, αυτή η δεύτερη γεωστρατηγική προσέγγιση ήταν συγχρόνως ενεργή, προληπτική και στατική, ως μια γενικότερη στρατηγική.

Οι διάφορες γεωπολιτικές σχολές, συνήθως καταλήγουν σε μια ρεαλιστική (realpolitik) κατανόηση, βασισμένη στα συμφέροντα της κάθε χώρας. Η τουρκική όμως στρατηγική, συμπεριλαμβάνει τις δικές της ιδιαίτερες γεωπολιτικές και γεωστρατηγικές έννοιες, που με την σειρά τους συμπεριλαμβάνουν έναν κανονιστικό ιδεαλισμό, με εστίαση στις διαφωνίες περί ταυτότητας.
Στο βιβλίο του, ο Davutoglu ασκεί έντονη κριτική στις προηγούμενες τουρκικές στρατιωτικές σχολές σκέψης, τονίζοντας ότι αυτές έβλεπαν τον γεωπολιτικό ρόλο της χώρας ως ένα απλό αμυντικό εργαλείο, αντί ως ένα κεφάλαιο που θα της άνοιγε τον κόσμο. Σύμφωνα με τον συγγραφέα, η Άγκυρα δεν έκανε τίποτα στο παρελθόν, την ώρα που η χώρα χρειάζονταν μια δυναμική ερμηνεία, ώστε να επεκτείνει την επιρροή της στην γειτονική της περιοχή, αλλά και παραπέρα.
Σύμφωνα με το όραμα της δυναμικής γεωγραφικής ερμηνείας, το νέο δόγμα πρόσφερε μια νέα και ασυνήθιστη γεωπολιτική και γεωστρατηγική οπτική, γνωστή ως «γεωπολιτισμική ακεραιότητα». Αυτή η νέα οπτική εγκατέλειπε την στρατιωτική realpolitik, για χάρη μιας μεγαλύτερης έμφασης στις ιστορικές και πολιτισμικές σχέσεις.

Χωρίς καμιά αμφιβολία, η περίφημη πολιτική των μηδενικών προβλημάτων με τους γείτονες, ήταν το κύριο σημείο αυτής της νέας στάσης. Μέσα από την βελτίωση των εμπορικών σχέσεων και συναλλαγών, εστιάζοντας στις ιστορικές και πολιτιστικές ομοιότητες των κοινωνιών της Μέσης Ανατολής, το δόγμα του Davutoglu εξιδανικεύει ένα νέο έθνος στα παλιά ιστορικά οθωμανικά εδάφη. Κάποιοι μάλιστα αναλυτές, χαρακτήρισαν αυτή τη θέση ως μια που καθιστά τα εθνικά σύνορα ντε φάκτο άνευ σημασίας.
Στο βιβλίο του, ο Davutoglu κάνει αναφορά στο κλασικό «αντί-ψυχιατρικό» βιβλίο του Laing, Ο Διχασμένος Εαυτός, ώστε να ερμηνεύσει τα προβλήματα ταυτότητας της Τουρκίας, αλλά και τις γεωστρατηγικές της προτιμήσεις. Μιλάει για τον εσωτερικό εαυτό, τον άλλο εαυτό και την θεωρία που θέλει κάποιον να αγκαλιάζει και να υιοθετεί έναν πλαστό εαυτό, λόγω της αποξένωσης.

Σύμφωνα με το βιβλίο του , αν ένα έθνος αποξενωθεί από την ιστορική και γεωγραφική του θέση, τότε και αυτό, ως ένας άλλος άνθρωπος, μπορεί να υιοθετήσει έναν ψεύτικο εαυτό.
Αυτή η ρομαντική ερμηνεία της γεωπολιτικής έχει επιφέρει δυο αποτελέσματα. Πρώτον, η Τουρκία ξεκίνησε να επιδιώκει επιθετικές στρατηγικές, καθώς και «ήπιας ισχύος» επιθέσεις απέναντι στον ισλαμικό κόσμο και στις ιστορικά οθωμανικές περιοχές. Και δεύτερον, η νέα αυτή σχολή γεωπολιτικής σκέψης, αντιλαμβάνεται την συνεργασία μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ της δεκαετίας του 1990, ως έναν παράγοντα αποξένωσης, στην προσπάθεια ανεύρεσης της τουρκικής φυσιολογικής πολιτικής ταυτότητας.
Το σημείο εκκίνησης αυτής της νέας γεωπολιτικής έννοιας του «στρατηγικού βάθους» ήταν μια δικαιολογημένη αντίδραση απέναντι στις στενοκέφαλες παλιότερες γεωστρατηγικές σχολές σκέψης, που έβλεπαν την χώρα απλά ως ένα ακόμη γεωπολιτικό στήριγμα και τίποτα άλλο.
Για να υλοποιηθεί όμως το νέο αυτό δόγμα, απαιτούσε την ύπαρξη ενός ασφαλούς και ειρηνικού περιβάλλοντος, καθώς και την απόρριψη (θυσία) της στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ.
Χωρίς καμιά αμφιβολία, η τρέχουσα στρατιωτικοποίηση των διεθνών σχέσεων στην περιοχή, αποτρέπει την δυνατότητα χρήσης ήπιας δύναμης, και της τόνωσης των ιστορικών και πολιτισμικών ομοιοτήτων και σχέσεων. Είναι πια σαφές, πως όλοι οι «παίκτες» στην σημερινή Μ. Ανατολή, γοητεύονται περισσότερο από σίγουρες στρατιωτικές εγγυήσεις και εκδηλώσεις ισχύος, παρά από νοσταλγία για τα παλιά ιδανικά μιας χρυσής εποχής του παρελθόντος.

Εν κατακλείδι, η τροχιά της συριακής εξέγερσης θα είναι μάλλον αυτή που θα κρίνει και την τελική ετυμηγορία για το αν το δόγμα του στρατηγικού βάθους θα είναι βιώσιμο ή όχι.

jpost.com

S.A.

Την ώρα που οι περισσότεροι Έλληνες πολίτες είναι ένα βήμα πριν την εξαθλίωση και έτοιμοι να βγούν ξανά στους δρόμους, τολμάνε και φέρνουν νέα τροπολογία «βόμβα» για 8.500.000 φορολογούμενους..

Η τροπολογία κατατέθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στη Βουλή, η οποία προβλέπει μεταξύ άλλων ότι η εφορία από δω και πέρα δεν θα προσδιορίζει το εισόδημα μόνο βάσει των εισοδημάτων που δηλώνει ο φορολογούμενος αλλά ελέγχοντας τραπεζικές καταθέσεις, καταγράφοντας αναλυτικά καταναλωτικές δαπάνες σε μετρητά ή σε πιστωτικές κάρτες, δάνεια και διασταυρώντας άλλες πηγές εισοδημάτων και αποταμιεύσεων.

Αυτό γίνεται για πρώτη φορά, καθώς με την τροπολογία αυτή το υπουργείο Οικονομικών επεκτείνει σε όλες τις κατηγορίες φορολογουμένων (μισθωτούς, συνταξιούχους, αγρότες, εισοδηματίες) τις έμμεσες τεχνικές φορολογικού ελέγχου που ήδη εφαρμόζονται στους επιτηδευματίες σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Η εφαρμογή των έμμεσων τεχνικών ελέγχου θεωρείται, σύμφωνα με το υπουργείο οικονομικών, αναγκαία στα πλαίσια μιας ισορροπημένης στρατηγικής φορολογικής συμμόρφωσης που θα διευκολύνει το έργο των ελεγκτικών φορολογικών υπηρεσιών και θα βοηθήσει αποτελεσματικά στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της δικαιότερης φορολογικής μεταχείρισης μέσω της επιτάχυνσης των ελεγκτικών διαδικασιών, της έγκαιρης βεβαίωσης και της άμεσης είσπραξης δημοσίων εσόδων.

Οι έμμεσες τεχνικές ελέγχου χρησιμοποιούνται σε παγκόσμιο επίπεδο για τον προσδιορισμό φορολογούμενου εισοδήματος και είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές σε περιπτώσεις αδήλωτου «μαύρου» χρήματος, αδικαιολόγητου πλουτισμού (κινητή και ακίνητη περιουσία), ή βιοτικού επιπέδου που δεν συνάδει με τα δηλωθέντα εισοδήματα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την τροπολογία, η εφορία μέσω «σοφιστικέ» προγραμμάτων του συστήματος TAXIS θα αναλύει τη ρευστότητα του φορολογούμενου, δηλαδή το βιοτικό του επίπεδο, αν ζει πλουσιοπάροχα κτλ., τις αγορές διαφόρων προϊόντων που πραγματοποιούνται μέσα σε ένα έτος, τις δαπάνες για υπηρεσίες και ο,τι άλλο μπορεί να βοηθήσει ώστε να καταγραφεί η φορολογική συμπεριφορά του πολίτη.

Στη συνέχεια θα ελέγχονται όλες ανεξαιρέτως οι καταθέσεις των πολιτών και θα συγκρίνονται με τα εισοδήματα που έχουν δηλώσει διαχρονικά, αλλά και τις δαπάνες που έχουν πραγματοποιήσει κυρίως με μετρητά.

Με τον τρόπο αυτό θα προσδιορίζονται τα φορολογητέα εισοδήματα 8.500.000 πολιτών, τα ακαθάριστα έσοδα και οι εκροές και τα φορολογητέα κέρδη των επιτηδευματιών. Επί των αποτελεσμάτων που θα προκύπτουν θα εφαρμόζονται οι φορολογικοί συντελεστές.

Αξίζει, ωστόσο, να τονιστεί ότι η τροπολογία προβλέπει ακόμη ότι πριν την έκδοση φύλλων ή πράξεων καταλογισμού πρόσθετου φόρου, ο προϊστάμενος της ελεγκτικής υπηρεσίας θα καλεί τον υπόχρεο σε ακρόαση και ο οποίος δικαιούται σε ανταπόδειξη.

Σε ό,τι αφορά στις τραπεζικές καταθέσεις και τις δαπάνες που έχουν πραγματοποιήσει οι φορολογούμενοι σε μετρητά, οι φοροελεγκτικές αρχές θα μπορούν να προχωρούν αυτόματα και χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες σε άρση του τραπεζικού και φορολογικού απορρήτου και να εξετάζουν με αυτοματοποιημένη διαδικασία τις αναλήψεις και τις καταθέσεις συσχετίζοντας τα ποσά με τη φορολογική και καταναλωτική συμπεριφορά του πολίτη.

Έτσι, αν για παράδειγμα κάποιος απόκτησε με μετρητά περιουσιακά στοιχεία (π.χ αυτοκίνητα, σκάφη αναψυχής κτλ..) και δεν μπορεί να τα δικαιολογήσει από τα δηλωθέντα εισοδήματά του τότε θα επιβαρύνεται με πρόσθετη φορολογία.
Του Ανάργυρου Ξεπαπαδάκη

Ελλάδα. Αυτή η λωρίδα γης ήταν πάντα το ανάχωμα απέναντι στην τυραννία, στη βαρβαρότητα, στην εκμετάλλευση του ανθρώπου από τον άνθρωπο. Σε αυτό το ανθρώπινο τείχος από ελληνική σάρκα, συνθλίβονταν οι ορδές της ανομίας, της ασυδοσίας, της κτηνώδους δύναμης ενάντια στον πολιτισμό.

Όταν τελικώς η Ελλάδα έπεσε, ενσαρκωμένη στο κορμί του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, όλη η ανθρωπότητα βυθίστηκε στον σκοτεινό μεσαίωνα. Στην λήθη, στον σκοταδισμό, στην Ιερά Εξέταση, στο δουλεμπόριο, τη δεισιδαιμονία και τον φανατισμό του Καθολικισμού και των αιρέσεων.

Έπρεπε πάλι να ανάψει η σπίθα η ελληνική για να φέρει την αναγέννηση, το φως και το δικαίωμα στην ζωή. Η αρχή της αρετής ξεκίνησε από την Ελλάδα από την αντίσταση στη βαρβαρότητα και τη διαφθορά.

Μη γελιέστε. Ότι όμορφο υπάρχει στον πλανήτη, είναι ελληνικό. Από την δημοκρατία μέχρι την ευνομία. Από την τέχνη μέχρι την καλλιτεχνία. Από την μόρφωση μέχρι την επιστήμη. Από την άθληση μέχρι τους ανθρώπινους άθλους δια μέσου των αιώνων.

Τώρα το σκοτάδι επανέρχεται με τη μορφή του «χρηματοπιστωτικού συστήματος». Ο παγκόσμιος αχταρμάς βασισμένος σε χρηματιστηριακές τιμές και όχι αξίες, ως άλλος Ξέρξης επιτίθεται στο δίκαιο των λαών. Το δίκαιο - λέξη ελληνική, που φιλά στοργικά τον αδύναμο από το κτήνος, κινδυνεύει από τα σύγχρονα αργύρια υπό μορφή «άυλων τίτλων», άυλων τόκων και χρεών, άυλης κρίσης και τρομοκρατίας, που όμως θα οδηγήσουν σε μια αληθινή, οδυνηρή και καθ’ όλα «υλική» τυραννία. Σε έναν νέο μεσαίωνα.

Η επίθεση άρχισε πάλι στο αιώνιο μετερίζι της λευτεριάς, την Ελλάδα. Όπως τότε, όπως πάντα. Γιατί έστω και μυστηριακά, υποσυνείδητα, η Ελλάδα είναι η πατρίδα της Λευτεριάς και η κοιτίδα της. Ο Ύμνος της τραγουδά την λευτεριά (Ύμνος εις την Ελευθερίαν). Η σημαία της συμβολίζει την λευτεριά. (Ελευθερία ή Θάνατος).

Το άδικο λοιπόν, ήξερε πολύ καλά πού να χτυπήσει. Αυτό που δεν ήξερε είναι πως ακόμα η φλόγα καίει. Και θα τους κάψει όπως ο Ηρακλής τη Λερναία Ύδρα, όπως η Πυθία τους βέβηλους, όπως η Υπερμάχω τους εισβολείς.

Γιατί ο αγώνας δεν είναι ενάντια στην κρίση ή το όποιο χρέος. Είναι ο αγώνας για την επιβίωση, για την ίδια τη ζωή.

Και για μια ακόμη φορά η Ελλάδα καλείται να υπερασπίσει τις πανανθρώπινες αξίες, όχι τα αξιώματα των πολιτικών. Ελλάδα δεν είναι ούτε ο Παπανδρέου, ούτε το τραπεζικό σύστημα.

Ελλάδα είναι η πύρινη πνοή που πηγάζει από καρδιές ηρώων και διδάσκει την ελευθερία.
Ελευθερία για όλους!

Πρόγευση των προκλήσεων που θα βιώνει ο ελληνισμός και οι κοινωνίες σε κάθε σημείο του πλανήτη, βιώνουμε το τελευταίο διάστημα. Ίσως είναι συμπτωματικό, ίσως όμως είναι μήνυμα που δεν πρέπει να παρανοήσουμε.

Για όλα αυτά τα σημεία των καιρών έχει μιλήσει έγκαιρα ο Γέρνοντας Παΐσιος, πολλά χρόνια πριν διαμορφωθούν αυτές οι συνθήκες που αποκαλύπτουν ένα καλά μελετημένο σχέδιο δουλείας του ελληνισμού από την ελίτ των παγκόσμιων ολιγοπωλίων που θέλουν να μετατρέψουν τις πολιτισμένες κοινωνίες, σε αγέλες άβουλων καταναλωτών.

Ο Γέροντας Παΐσιος είχε προβλέψει την κρίση και την αιχμαλωσία του ελληνικού λαού μέσω δανείων. Έγκαιρα διαπίστωσε την παρακμή που επιβάλλει στην κοινωνία ο άκρατος καταναλωτισμός, η ξετσιπωσιά, η υποδήλωση στην ύλη, η οκνηρία και η ματαιοδοξία. Μόνοι σας μπορείτε να δείτε και να κρίνετε τα ντοκουμέντα.

Κανείς, εκτός από το νου και την καρδιά, δεν μπορεί να επιβάλλει την αλήθεια, και η αλήθεια είναι η σοφία. Είναι η γνώση, η οποία γίνεται δύναμη με την εγκράτεια και τον αγώνα. Αυτή είναι η ελευθερία και η ειδοποιός διαφορά του ελληνισμού και της Ορθοδοξίας, ως μαρτυρία αγάπης, όπου ο άνθρωπος αποτελεί το μέτρο και το επίκεντρο.

Έχω όμως μια αίσθηση ότι από την Ελλάδα θα ξεκινήσει μια επανάσταση ενάντια ενός συστήματος που διοικεί την ανθρωπότητα τα τελευταία 350 χρόνια. Όλοι οι λαοί έχουν φτάσει στην άκρη του νήματος και όλοι περιμένουν τη σπίθα.

Πιστεύω ότι σαν χώρα θα ξαναγράψουμε ιστορία, και μελλοντικές γενεές θα θυμούνται τους έλληνες σαν τον λαό που ξαναέδωσε τα φώτα στον κόσμο.'Εχουν περάσει οκτώ μήνες από την μεγαλειώδη διαδήλωση του ελληνικού λαού(12/02/12), που αμαυρώθηκε από τις απρόκλητες και μαζικές εκτοξεύσεις χημικών με στόχο την απώθηση των διαδηλωτών και την επαναφορά τους στους καναπέδες για την παρακολύθηση των δελτίων των πρετεντέρηδων.

Η αναφορά στις δουλικές πολιτικές και στην οικονομική εξαθλίωση του μέσου Έλληνα, μεθοδευμένα από τις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών κατά παραγγελία της Τρόϊκας, δηλαδή της χρηματοπιστωτικής διακυβένησης, είναι περιττή. Τα γνωρίζει όλα ο μέσος Έλληνας στο πετσί του. Οι πολιτικοί και οικονομικοί εγκληματίες που φοροδιέφυγαν, φοροέκλεψαν, κερδοσκόπησαν (ή και τα τρία συγχρόνως), σε βάρος της ζωντανής εργασίας, του κάθε άλλο παρά τεμπέλη έλληνα εργαζόμενου, κυκλοφορούν ελεύθεροι και πίνουν στην υγεία των κορόϊδων.

Η τροϊκανή ΠΑΝΔΟΚ-ΔΗΜΑΡ κυβέρνηση θα μετέλθει κάθε μέσου, όπως και οι προηγούμενες για την βίαιη καταστολή των αντιδράσεων και διαδηλώσεων κάθε είδους, πιό σκληρά από οτι τα είχαμε γνωρίσει μέχρι τώρα, δεδομένου του ξεζουμίσματος των εισοδημάτων και της γιγάντωσης της ανεργίας, όπου όλοι θα κατέβουν αυτοβούλως και ουχί παρακινούμενοι στους δρόμους.

Το σθένος, ο όγκος και ο παλμός των διαδηλωτών θα λοιδωρηθούν από τους πρετεντέρηδες, με "παγκάλειο" θρασύτητα, ως μηδαμινά ενώπιον της "σιωπηλής πλειοψηφίας" που στηρίζει την κυβέρνηση και θα αποσιωπηθούν γιά άλλη μιά φορά, η χημική σύσταση και οι επιπτώσεις κατά την εισπνοή των εγκληματικών και απαγορευμένων σε άλλες χώρες ασφυξιογόνων αερίων, που πλουσιοπάροχα εκτόξευσαν την 12/02/12 κατά του ελληνικού λαού.

Στον διαδικτυακό διάλογο κυκλοφορούν σχόλια πανω σε εμβριθείς αναλύσεις, που προσγειώνουν τους αναλυτές, λέγοντας "ωραία όλα αυτά, δείξτε μου όμως έναν αποτελεσματικό δρόμο, μιά μορφή πάλης που να υπερβαίνει την κρατική καταστολή και να καταδεικνύει προς όλη την κοινωνία την βούληση του ελληνικού λαού, αλλά και τί μερίδιό του έκπροσωπεί αυτήν την βούληση".

Εδώ αρχίζουν τα δύσκολα γιά τους καλόπιστους, αντιμνημονιακούς, αντισυμβατικούς αναλυτές, προπαγανδιστές της αντίστασης ενάντια στην εξαθλίωση της ζωής μας. Η απάντηση που θα δώσουν θα είναι μία τυπική, "Μ' αγώνες καταχτάμε τα δικαιώματά μας", "Αντίσταση και πάλη", "Όλοι στο πεζοδρόμιο" και άλλα παρεμφερή. Και έχουν δίκαιο. Η μορφή διαμαρτυρίας που δρά ανασχετικά ως προς τους σχεδιασμούς της εκάστοτε εξουσίας με παντοτινό στόχο την διατήρηση και ανάπτυξη των προνομίων των ολίγων, ήταν πάντα η παρουσία του λαού στους δρόμους, με την εξουσία να θέλει πάντα να περιορίσει τις επιπτώσεις της διαμαρτυρίας αυτής, στο όνομα της προαναφερθείσας σιωπηλής και φαινομενικά συμφωνούσας με την κυβέρνηση "πλειοψηφίας" Αντιπαρέρχομαι τις προεκλογικές δεσμεύσεις οι οποίες πάντα καταστρατηγούνται, αντιπαρέρχομαι την γιγαντιαία βρώμικη προεκλογική προπαγάνδα και το ανάθεμα κατά των αντιμνημονιακών πολιτικών δυνάμεων, αντιπαρέρχομαι την ρουσφετολογική αντιμετώπιση ακόμα και των τελευταίων εκλογικών αναμετρήσεων. Ειναι σαφές οτι αν δεν παρουσιάζονταν οι ηγέτες της μετά την 17/06/12 αντιπολίτευσης ως τέρατα της αποκαλύψεως και οι οπαδοί τους ανθέλληνες του "Δραχμαγεδώνα" και γινόταν ένας τίμιος προεκλογικός αγώνας, ίσως να χρειαζόταν τετρακοματική σύμπραξη -πράγμα δύσκολο ή αδύνατο- γιά να σχηματισθεί "καθωσπρέπει" κυβέρνηση, αρεστή από την "καθωσπρέπει" γερμανοπρεπή ευρωπαϊκή χρηματοπιστωτική διακυβέρνηση.

Πολλά λοιπόν τα εμπόδια που πρέπει να υπερπηδήσει ο πολίτης που διαφωνεί με τις κυβερνητικές πολιτικές για να διατρανώσει την βούλησή του, την αντίθεσή του στην πρακτική του "σφάξε με αγά μου ν' αγιάσω" που ονόμασαν "Σωτηρία της Ελλάδας".

Το βασικότερο εμπόδιο είναι η αποδυνάμωση της απεγνωσμένης κραυγής των διαδηλωτών στό ξεπούλημα της εδαφικής και εθνικής κυριαρχίας που διαβεβαίωσε ο "αντιμνημονιακός" mea culpa πρωθυπουργός, ενώπιον της "Εξοχωτάτης" Frau Merkel, καγγελαρίου πασών των Γερμανιών, της νοτιοανατολικής μη εξαιρουμένης, αποδυνάμωση συντελούμενη από τους πρετεντέρηδες όταν εκτιμούν το πλήθος των διαδηλωτών και το μέγεθος των "καταστροφών" που έγιναν από εγκάθετους της Ασφάλειας. Ο μόνος τρόπος να διαφανεί το μέγεθος της οργής, αλλά και το πλήθος των οργισμένων πολιτών και να ακυρωθεί η παγκάλειος λογική "πόσοι είσαστε που διαμαρτύρεστε 50, 100 χιλιάδες, οι υπόλοιποι συμφωνούν μαζί μας" είναι να διαπιστωθεί έμπρακτα το πλήθος του κόσμου που όχι απλώς διαφωνεί με την κυβέρνηση, αλλά αισθάνεται προδομένο από τα "ναίσκε αφέντη" της ηγεσίας και δεν θα ψήφιζε με τον ίδιο τρόπο αν του δινόταν η ευκαιρία να ψηφίσει σήμερα.

Το πως θα πραγματωθεί αυτό στις 15/9/12 που κυκλοφόρησε διαδικτυακά ως "ραντεβού στο σύνταγμα" εναπόκειται στο πλήθος, το σθένος και τον παλμό της διαδήλωσης. Οσοι κατέβουν είναι σίγουρο οτι θα φροντίσουν και γιά τα τρία. Θα βγούν και πάλι οι πρετεντέρηδες να διαστρεβλώσουν τα τρία αυτά μεγέθη και να εμφανίσουν τους διαδηλωτές ως "μπουρλοτιέρηδες νεοκλασικών", "αντικοινωνικούς αντιεξουσιαστές" και άλλα παρόμοια εμετικά.

Άρα χρειάζεται ένα ηχηρό μήνυμα από τους πολίτες που δεν μπορούν ή δεν θέλουν να παίζουν κλεφτοπόλεμο με τα ΜΑΤ ή να αναπνέουν τα χημικά τους ή τέλος λόγω προχωρημένης ηλικίας αδυνατούν να βγούν έστω από το σπίτι τους, αλλά είναι έτοιμοι να σπάσουν την συσκευή που δείχνει τις λιπαρές φάτσες των εν λόγω παρουσιαστών.

Ειναι μιά απλή διαδικασία να βγείς στο μπαλκόνι σου και να δώσεις ένα ηχηρό μήνυμα στους πρετεντέρηδες, χτυπώντας κατσαρόλες ή φυσώντας σφυρίχτρες ή ότι άλλο πρόχειρο, την ώρα που αυτοί διαστρεβλώνουν το νόημα και την ουσία της διαδήλωσης. Άρα μπορούμε να βάλουμε έναν στόχο: στις 15 του Σεπτέμβρη στις 20:00, όταν η διαδήλωση θα διατρανώνει την θέληση ενός τμήματος του ελληνικού λαού να τους δείξουμε και πόσο είναι αυτό το τμήμα χτυπώντας τις κατσαρόλες, που όλο και πιό δύσκολα γεμίζουν. Αν αυτό διαρκέσει 15 λεπτά είναι αρκετός χρόνος γιά να "τσιμπήσουν" και οι πολίτες που δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο. Ετσι την επόμενη μέρα ή στο επόμενο "ραντεβού της κατσαρόλας" αν οκτώ με οκτώ και τέταρτο, χτηπήσουμε πάλι τις κατσαρόλες, η ηχηρή και εύγλωττη μορφή αντίδρασης αυτή θα διαπλατυνθεί ακόμα περισσότερο ενεργοποιώντας και τους διστακτικούς ή συνεσταλμένους συμπολίτες μας. Η πρακτική αυτή μπορεί να ενεργοποιείται διαδικτυακά, ανάλογα με την επικαιρότητα ή την περίσταση, μη εξαιρουμένης της καθόδου των πολιτών με τις κατσαρόλες στην γειτονιά τους.

Το μήνυμα που επικοινωνείται με αυτόν τον τρόπο και εφ' όσον η συμμετοχή των πολιτών συνεπικουρήσει με μαζικό τρόπο την διαδήλωση της 15/09/12 είναι το πλήθος των μπαλκονιών, η ποσόστωση των πολιτών που αντιτίθενται στις κυβερνητικές πολιτικές και η απαξία που αυτοί νιώθουν γιά τους πολιτικούς που τις εφαρμόζουν. Η επιτυχία του εγχειρήματος εξαρτάται από την διάχυσή του μέσα στο διαδίκτυο και την προπαγάνδισή του από τους χρήστες του, μη εξαιρούμενης της μετάδοσής του σε ομοιοπαθείς γειτονικούς λαούς. Οταν η νότια Ευρώπη δονείται ευγλωττα και σημειολογικά με τα μαγειρικά σκεύη σε πρώτο ρόλο, δεν μπορεί παρά να επηρρεάσει την βόρεια.

Θέλω να προλάβω το επιχείρημα της γραφικότητας και του "καθωσπρεπεισμού", που απλόχερα θα επικοινωνηθεί από τα παπαγαλάκια της δημοσιογραφίας. Γραφικούς μας έχουν καταντήσει οι "καθωσπρέπει" γραβατωμένοι κυβερνήτες, ημεδαπής και αλλοδαπής, οι λεγόμενοι "Λεφτά υπάρχουν", "Μαζί τα φάγαμε", "Οι τεμπέληδες Ελληνες", "mea culpa", "Ουδείς αναμάρτητος", "Ο στρατηγός άνεμος", "Είμαστε έθνος ανάδελφον", "Γιά ένα κωλόσπιτο θα συζητάμε τώρα" και άλλα ων ουκ έστι αριθμός. Γραφικοί είμαστε όταν δεν αντιδρούμε στις προκλητικές δηλώσεις και ενέργειες και πιστεύουμε οτι είμαστε συνυπεύθυνοι και συνένοχοι επειδή διορίστηκε το παιδί μας ή τακτοποιήθηκε το αυθαίρετο στέγαστρο που κάναμε γιά να προστατέψουμε το αυτοκίνητο που ακόμα χρωστάμε.

Γραφικοί είμαστε όταν δεν συμμετέχουμε στην διατράνωση των συναισθημάτων και αντιδράσεων του λαού ενάντια στην λαίλαπα που μας επιφυλάσσει το "καρτέλ" των δανειστών, με σκοπό να εξαθλιώσει τον ελληνικό λαό, να καταργήσει τα εργασιακά του δικαιώματα και να αφαιμάξει τις πλουτοπαραγωγικές πηγές και το υπέδαφος της χώρας, ευλαβικά παραχωρημένες από την δουλική και δωσίλογη κυβέρνηση της τρόϊκας ΠΑΝΔΟΚ-ΔΗΜΑΡ.

Γραφικοί θα γίνουμε αν καθήσουμε στον καναπέ μας και εξαπολύουμε μύδρους και βρισιές στους εγκάθετους δημοσιογράφους και στους έωλους και εξωνημένους πολιτικούς και δεν υποστηρίξουμε ενεργά, ηχηρά και εύγλωττα την διαδήλωση που διενεργείται από τους νεώτερους, τολμηρότερους και ακραία πληγέντες από τα μέτρα συμπολίτες μας.

Και γιά να χαριτολογήσουμε σε πείσμα της κατήφειας και του αρνητικού θυμικού που μας διακατέχει, καλύτερα είναι να βαράμε τις κατσαρόλες στα μπαλκόνια, εκφράζοντας την οργή μας, παρά να βρίσκουν οι αρχαιολόγοι του μέλλοντος ανθρώπινους σκελετούς στους καναπέδες!!

Σάββατο 15 Σεπτέμβρη στις 8 ακριβώς, με το που αρχίζουν οι ειδήσεις, βγαίνουμε στα μπαλκόνια μας και βαράμε κατσαρόλες!!
Διαδώστε το παντού με κάθε τρόπο!!
Αν εμείς μπορούμε να μαγειρέψουμε με αυτές, μεγάλο μέρος των συμπολιτών μας, δεν μπορεί.
Θα περιμένουμε μέχρι να μην μπορούμε ούτε εμείς;
Του Κώστα Ροδινού

Όταν μια χώρα, όπως η Ελλάδα, βρίσκεται σε προφανή αδυναμία να δανειστεί από τις αγορές και επί μακρόν στο στόχαστρο των κερδοσκόπων επειδή κατέχει ακόμα μεγάλη ακίνητη περιουσία, τότε πιέζεται πολλαπλώς και από πολλούς για να πωλήσει σε τιμές ευκαιρίας.

Κάπως έτσι «δόθηκε» η ΑΤΕ στην Τράπεζα Πειραιώς.

Κάπως έτσι μεθοδεύεται και η εκχώρηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Η πάλαι ποτέ πολύφερνη νύφη του τραπεζικού μας συστήματος, «εκτελέστηκε» με μια δήλωση του Υπουργού Οικονομικών, η μετοχή της βρίσκεται εκτός Χρηματιστηρίου και ψάχνουμε κάποιον για να τη ..χαρίσουμε.

«Ορδές ειδικών και συμβούλων»

Πληροφορούμαι, επίσης, ότι σε πολλές, υπό ιδιωτικοποίηση, εταιρείες του Δημοσίου, έχουν ενσκήψει ορδές «ειδικών», «σύμβουλοι», «project managers» και μεγάλα δικηγορικά γραφεία για να ….επιταχύνουν τις διαδικασίες.

Κίνητρό τους δεν είναι η διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος, αλλά η προμήθεια, ή το λεγόμενο «success fee».

Θέλουν να τελειώνουν τις δουλειές «γρήγορα και απλά».

Σε μια μεγάλη ΔΕΚΟ, πρώην …manager του ιδιωτικού τομέα εμφανίστηκε συνοδεία του προσωπικού του δικηγόρου και με στόμφο δήλωσε προκλητικά ότι δεν καταλαβαίνει από κόμματα και κυβερνήσεις και παίρνει εντολές μόνο από το …ΤΑΙΠΕΔ!

Και εγώ που νόμιζα ότι τη χώρα την κυβερνάει ο Σαμαράς!

Μάλλον μας κυβερνάει ο… Αθανασόπουλος!

Όλοι αυτοί δεν έχουν τη δημοκρατική νομιμοποίηση για να παίρνουν αποφάσεις που αφορούν στην περιουσία του ελληνικού λαού.

Λειτουργούν εκτός δημοκρατικού πλαισίου και ένας θεός ξέρει ποια συμφέροντα εκπροσωπούν.

Απαιτείται δημοκρατικός έλεγχος και πλήρης διαφάνεια για να μην εκποιηθεί περιουσία του δημοσίου έναντι πινακίου φακής.

Ας το έχουν υπόψιν τους στην Κυβέρνηση γιατί την τελική ευθύνη δεν θα την φέρουν οι διορισμένοι ..managers, (αν μάλιστα είναι και υπερήλικες) αλλά η κυβέρνηση και οι Υπουργοί της. Και τα κόμματα που τη στηρίζουν, κατά συνέπεια.

Προκλητικοί μισθοί

Μέσα σ’ αυτό το περιβάλλον, αλγεινή εντύπωση προκάλεσαν οι αποκαλύψεις για τη μισθοδοσία στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) και το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).

Σε μια περίοδο που κόβονται μισθοί και συντάξεις, καταργούνται κοινωνικά επιδόματα, ο απλός πολίτης βρίσκεται σε απόγνωση από τα χαράτσια, αποτελεί όνειδος για το πολιτικό σύστημα της χώρας και πρόκληση για την κοινωνία ο Πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας να παίρνει 21 χιλιάδες ευρώ το μήνα και ο Αντιπρόεδρος 15 χιλιάδες!

Όταν ο Πρωθυπουργός περικόπτει το δικό του μισθό, είναι δυνατόν ο διορισμένος κ. Θωμόπουλος να καθαρίζει 21 χιλιάδες;

Από την άλλη, οι σύμβουλοι στο ΤΑΙΠΕΔ (χρηματοοικονομικοί, νομικοί και τεχνικοί σύμβουλοι) που προωθούν τις αποκρατικοποιήσεις πήραν για εννιά μόλις μήνες, την περίοδο 2011 έως και τον Μάρτιο του 2012 αμοιβές περίπου 7 εκατ. ευρώ. Αν πείτε ότι καλώς δόθηκαν αφού προωθούν το δύσκολο αυτό έργο θα σας λέγαμε ότι δεν έχει γίνει καμιά αποκρατικοποίηση, οπότε για ποιες συμβουλές πληρώθηκαν;

Την ίδια περίοδο το ΤΑΙΠΕΔ απασχόλησε 20 άτομα που το σύνολο των αμοιβών τους ανήλθε σε 285.000 ευρώ, ενώ οι δαπάνες για τα ταξίδια στελεχών του ΤΑΙΠΕΔ ανήλθαν για την ίδια περίοδο σε 79.000 ευρώ. Φανταζόμαστε ότι στα 20 άτομα δεν περιλαμβάνονται οι πρόεδροι, διευθύνοντες σύμβουλοι, εντεταλμένοι και τα μέλη του ΔΣ ούτε οι διάφοροι ξένοι που όριζε η τρόικα. Διότι εκεί απ’ ότι μαθαίνουμε τα λεφτά ήταν πάρα πολλά.

Και με μια άστοχη δήλωση, που βρίσκεται σε ευθεία αντίθεση με το κοινό αίσθημα, βγήκε ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών κ. Σταϊκούρας, να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Η κυβέρνηση θα είναι εκτεθειμένη στα μάτια της κοινωνίας, αν δεν μειώσει αυτούς τους προκλητικούς μισθούς. Αύριο κιόλας!

Τα 550 των τραπεζών

Από την άλλη εντελώς τυχαία μάθαμε ότι οι τράπεζες, τις οποίες …σώζουμε από το 2008, οφείλουν στο ελληνικό δημόσιο 550 εκατομμύρια ευρώ! Και αντί η κυβέρνηση να απαιτήσει την άμεση επιστροφή τους, πάλι ο κ. Σταϊκούρας, δήλωσε «ότι η επιστροφή των οφειλών θα δημιουργούσε σοβαρά προβλήματα στις κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών και η κυβέρνηση εξετάζει και αναζητά βέλτιστη λύση, μεριμνώντας σε κάθε περίπτωση για την διασφάλιση του εθνικού συμφέροντος».

Τι λέτε κύριε Σταϊκούρα;

Όλους αυτούς που τους στείλατε τα εκκαθαριστικά τους ρωτήσατε μήπως του δημιουργήσατε σοβαρά προβλήματα στο οικογενειακό τους εισόδημα;

Αν ένα ιδιώτης χρωστάει σε μια τράπεζα, ξέρετε πόσα τηλεφωνήματα δέχεται καθημερινά;

Ξέρετε ότι, για ψύλλου πήδημα, τον …γράφουν στον Τειρεσία και δεν …ξεγράφεται ούτε τη …Δευτέρα Παρουσία;

Ξέρετε πόσοι βρίσκονται στις φυλακές επειδή δεν έχουν να πληρώσουν μικροποσά, σε σχέση με τα 550 εκατομμύρια των τραπεζών.

Δικά σας είναι τα 550 εκατομμύρια για να είστε τόσο …γαλαντόμος;

Σκεφθήκατε τι μήνυμα στέλνετε στον Έλληνα φορολογούμενο;

Για να μην επεκταθούμε περισσότερο. Η κυβέρνηση πρέπει πρωτίστως να κερδίσει τη μάχη της αξιοπιστίας. Και για να το καταφέρει αυτό απαιτείται απόλυτη διαφάνεια. Καμιά σκιά.

Παράλληλα, επειδή ολόκληρη κοινωνία βρίσκεται στην μέγκενη, είναι πρόκληση να παρακολουθεί και το πάρτυ των επιτήδειων.
Της Μιχαλούς

"Ολα καλά, κοντεύουμε να βρούμε την έξοδο του τούνελ" γράφει το εβδομαδιαίο δελτίο της Alpha Bank!!! Μα τι λένε; Η χώρα βρίσκεται σε ραγδαία κατάρρευση, όχι μόνον οικονομική, αλλά και κοινωνική και ψυχολογική. Οι πολίτες αυτοκτονούν επειδή δεν έχουν να πληρώσουν τις τράπεζες ή τις υποχρεώσεις τους γενικά... Λουκέτα, ανεργία σε ημερήσια διάταξη, άστεγοι, ουρές στα συσσίτια, επιστήμονες να μεταναστεύουν, ένα ολάκερος Λαός είναι, χωρίς χαμόγελο και ελπίδα αλλά με το φόβο …

Η ανεργία ανεβαίνει χωρίς φρένα και καλπάζει συνεχώς. Μάλιστα όπως κατέγραψε η Ελληνική Στατιστική Αρχή το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα μας έφτασε τον Ιούνιο το 24,4%, από 23,5% τον Μάιο 2012 και 17,2% τον Ιούνιο πέρυσι.

Οι άνεργοι πλέον έχουν φτάσει τους 1.216.410, καθώς μέσα σε έναν χρόνο περίπου 1.000 πολίτες έχαναν κάθε ημέρα την εργασία τους.

Την ίδια ώρα η Τρόικα με την τελευταία της επιστολή ζητά την κατάργηση του πενθημέρου, εργασία-λάστιχο έως και 13 ώρες την ημέρα, υποτυπώδη έως ανύπαρκτη ασφάλιση, μισθούς πείνας -για να περιοριστούμε μόνον σε λίγα- ζητάει δηλαδή ό,τι θα ζητούσε μια Συμμορία Μελανοχιτώνων του Μεσοπολέμου.

Η χώρα αιμορραγεί… Και όμως η Alpha Bank τα βλέπει όλα οκ!!! Γιατί άραγε; Μήπως γιατί ο διορισμένος υπουργός Οικονομικών Σταϊκούρας είπε ότι "Οι τράπεζες δεν πρόκειται να επιστρέψουν τα δανεικά στο κράτος γιατί θα κινδυνεύσουν"!Έκρηξη Κασιδιάρη για την έκφραση «Κακομοίρηδες Έλληνες» που χρησιμοποίησε ο Γιάννης Σουρνάρας στη Βουλή.
«Ειπώθηκε μια απρεπέστατη φράση από τον κ. υπουργό Οικονομικών σε βάρος του Ελληνικού λαού. Κακόμοιρος δεν είναι ο Ελληνικός λαός αλλά η Κυβέρνηση σας» είπε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής στο πλαίσιο συζήτησης ερώτησης του στο Κοινοβούλιο.
«Οι Γερμανοί δεν είναι φίλοι μας, μας πουλάνε χρήματα και μάλιστα πολύ ακριβά. Έχουμε δεσμεύσει την εθνική μας κυριαρχία, το μέλλον των παιδιών μας» πρόσθεσε.

Παράλληλα ο κ. Κασιδιάρης άσκησε κριτική στην Κυβέρνηση για τις περικοπές στα ειδικά μισθολόγια. «Γιατί δε μιλάτε με αριθμούς;» είπε απευθυνόμενος προς τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταικούρα… «Ένας λιμενικός, ενδεχομένως και για ένα βατραχάνθρωπο που πέφτει στο Αιγαίο, πόσο θα πέσει ο μισθός του; Ενδεχομένως να φτάσει και σε 680 ευρώ. Ένας βουλευτής που ην αράζει σε μία κλιματιζόμενη αίθουσα, μετά από μειώσεις μπορεί να φτάσει τα 6.800 ευρώ. θα μου πείτε βεβαίως πως ένα μηδενικό διαφοροποιεί την κατάσταση. Στον πόλεμο όμως ένα μηδενικό κάνει τη διαφορά».

Ο κ. Κασιδιάρης ανέβασε ακόμη περισσότερο τους τόνους λέγοντας πως «στην πολιτική μας ζωή έχουν μαζευτεί πάρα πολλά μηδενικά και κάνουν κουμάντο».

Ο κ. Σταικούρας απέφυγε να απαντήσει στις… κορώνες Κασιδιάρη, αναφερόμενος όμως στο θέμα των ειδικών μισθολογίων δήλωσε ότι γίνεται μία μεγάλη προσπάθεια ώστε οι μειώσεις που θα ακολουθήσουν να είναι δίκαιες.

«Η διαδικασία διαβούλευσης με τους εταίρους μας για τα ειδικά μισθολόγια βρίσκεται στην τελική ευθεία. Δεν θα προβώ σε ανακοινώσεις για να μην δυσκολέψω την διαπραγματευτική δεινότητα της χώρας» είπε ο αναπληρωτής υπουργός.
Παράλληλα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών έκανε εκτενή αναφορά στις μειώσεις που έχουν γίνει στις αποδοχές των πολιτικών προσώπων, όπως π.χ. τη μείωση 20% των εξόδων στα βουλευτικά γραφεία, στα έξοδα κίνησης των βουλευτών και στα έξοδα παράστασης, 15% στις αμοιβές από τη συμμετοχή τους στις διαρκείς επιτροπές της Βουλής, ενώ δήλωσε ότι πλέον οι 300 δεν παίρνουν επίδομα αδείας, Χριστουγέννων και Πάσχα και δεν έχουν ταχυδρομικά τέλη.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης επέμεινε στην κριτική του και χαρακτήρισε «μηδενός εξαιρουμένου αντιπαραγωγικούς τους Έλληνες βουλευτές».

Επιπλέον κατηγόρησε την Κυβέρνηση πως διαπράττει εθνικό έγκλημα κόβοντας τα επιδόματα στους πολύτεκνους και τρίτεκνους… «Κόβετε τα επιδόματα και χαρίζετε εκατομμύρια σε ΜΚΟ και σε κάτι ρεμάλια που παριστάνουν τους καλλιτέχνες βρίζοντας τη χώρα μας» πρόσθεσε.Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Οικονομολόγος

Προεκλογικά, ο κ. Σαμαράς επανειλημμένως προανήγγειλε και υποσχέθηκε, πως, όταν γίνει κυβέρνηση θα συστήσει άμεσα στη Βουλή, μια και μόνη εξεταστική επιτροπή, προκειμένου να διερευνήσει τις πολιτικές και ποινικές ευθύνες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και του Γιώργου Παπανδρέου για την προσφυγή της χώρας μας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, των δανειστών-τοκογλύφων-κερδοσκόπων-τραπεζιτών. Ωστόσο, μετά το αποτέλεσμα των Εθνικών εκλογών της 17ης Ιουνίου 2012, αυτή την προεκλογική διάθεσή του την έκανε πολύ γρήγορα «γαργάρα» και πλέον, επικαλείται, πως πρωτεύουσα θέση στις επιλογές της κυβέρνησής του, είναι η διάσωση της Ελλάδος!!!

Ως γνωστόν, η υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ, οδήγησε τον λαό μας στην οικονομική εξαθλίωση και την πατρίδα μας στην απεμπόληση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων.

Έτσι, στο αίτημα όλου του Ελληνικού λαού για τη διερεύνηση των αιτίων της υπαγωγής της χώρας στο ΔΝΤ και την απόδοση πολιτικών και ποινικών ευθυνών για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου, ανταποκρίθηκε η Αξιωματική Αντιπολίτευση και το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Στις 5 Σεπτεμβρίου 2012, λοιπόν, ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε στη Βουλή πρόταση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, η οποία θα διερευνήσει ενδεχόμενες αστικές και ποινικές ευθύνες για την προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ, του πρώην Πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου και του πρώην υπουργού Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου. Παρακάτω, παραθέτω το διά ταύτα της προτάσεως του ΣΥΡΙΖΑ , που αναφέρει τα εξής: «Για τους λόγους αυτούς οι υπογράφοντες και υπογράφουσες βουλευτές προτείνουμε τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής σύμφωνα με τα άρθρα 68 παρ. 2 του Συντάγματος και 144επ. του Κανονισμού της Βουλής για την διερεύνηση των συνθηκών που οδήγησαν στην προσφυγή στο ΔΝΤ και την υποβολή της Ελλάδας στο καθεστώς των Μνημονίων και της επιτήρησης και για την αναζήτηση και απόδοση των ευθυνών Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ και κάθε ενεχομένου προσώπου».

Στον αντίποδα της προτάσεως του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, ο θρασύτατος και αμετανόητος πρώην Πρωθυπουργός, ο οποίος, άκουσον-άκουσον, βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου θα παρακολουθήσει το Συνέδριο των Δημοκρατικών και θα παραδώσει σεμινάρια για τη διαχείριση της κρίσης (είναι δυνατόν ο εγκληματίας να κάνει διάλεξη για το έγκλημά του; ), μέσω ανακοίνωσης η οποία εκδόθηκε από το πολιτικό του γραφείο, δηλώνει τα παρακάτω:

«Οι Έλληνες συνεχίζουμε να δίνουμε μια σκληρή μάχη. Μάχη που αρχίσαμε όλοι μαζί, μόλις η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας, τον Οκτώβριο του 2009. Η Ελλάδα έχει διανύσει πολύ δρόμο. Η πορεία προσαρμογής της Ελληνικής οικονομίας βρίσκεται τούτη την ώρα σε ένα κρίσιμο σημείο. Είναι η ώρα που οι εξελίξεις στην Ευρώπη δικαιώνουν τη θέση μας ότι η κρίση δεν είναι μόνο Ελληνική. Είναι η ώρα που η χώρα επιχειρεί να υπερασπισθεί τις θυσίες των Ελλήνων και να διαμορφώσει τους όρους μιας βιώσιμης οικονομίας, μιας ασφαλούς πορείας για την Ελληνική οικονομία. Οι θεμελιώδεις αποφάσεις της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ υιοθετούνται πλέον ως αδήριτη ανάγκη και από άλλες πολιτικές δυνάμεις, δημιουργώντας ένα εθνικό μέτωπο. Και η πιο θεμελιώδης πολιτική απόφαση που έλαβε το 2010 η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ως δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση του τόπου, ήταν να κάνει τα πάντα για να μην ζήσουν οι Έλληνες μια Εθνική τραγωδία, τη βίαιη χρεοκοπία και την έξοδο από το ευρώ. Κάποιοι εξακολουθούν να επιδιώκουν το αντίθετο. Εξακολουθούν να ποντάρουν σε μια καταστροφή. Απέχουν συνειδητά από αυτήν την προσπάθεια και αναζητούν πρόσκαιρα πολιτικά οφέλη, όπως και εξιλαστήρια θύματα. Δημαγωγούν για να αποκρύψουν την πολιτική τους ένδυα, την αδυναμία ανάληψης οποιασδήποτε ευθύνης απέναντι στη χώρα και τους Έλληνες, την απουσία σεβασμού στο Δημοκρατικό πολίτευμα και τη λειτουργία των θεσμών. Θα αποτύχουν. Η θέση του Γιώργου Α. Παπανδρέου ήταν και είναι γνωστή. Διαφάνεια, όπως απαιτεί ένα κράτος δικαίου, που δεν έχει καμία σχέση…»

Λυπάμαι που αδυνατώ να συνεχίσω την παράθεση του υπολοίπου κειμένου, γιατί δεν θέλω να τρελαθείτε, όπως παραλίγο κόντεψα και εγώ να τρελαθώ από τις ανοησίες που έγραψε ως υπερασπιστική γραμμή του αρχηγού του, το πολιτικό γραφείο του Γιώργου Παπανδρέου.

Θα παραθέσω, όμως, τι ακριβώς έλεγε ο κ. Παπανδρέου, ως αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολιτεύσεως, λίγους μήνες πριν από τις Εθνικές εκλογές του Οκτωβρίου 2009 και συγκεκριμένα στις 3 Ιουνίου του ίδιου χρόνου, σε διαδικτυακή τηλεόραση στον δημοσιογράφο Στέλιο Κούλογλου, όταν καταθέτοντας τις απόψεις του για το ΔΝΤ, έλεγε μεταξύ άλλων επί λέξει τα ακόλουθα: «Ιδιαίτερα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν έχει την φήμη, ούτε για την κοινωνική του δικαιοσύνη, ούτε βεβαίως και για την αποτελεσματικότητά του. Το να πηγαίνει σε χώρες αναπτυσσόμενες και να τους λέει, επειδή έχετε πολλά δάνεια πρέπει να κόψετε, και το πρώτο που θα κόψετε είναι από την παιδεία π.χ., αυτές είναι επίσημες πράξεις, που ουσιαστικά κόβουν το μέλλον της χώρας. Μπορεί αυτή η χώρα να μαζέψει κάποια λίγα χρήματα για ένα-δύο χρόνια, αλλά ουσιαστικά καταδικάζει τη χώρα αυτή στην υπανάπτυξη σε μόνιμη βάση. Άρα, λοιπόν, δεν έχουμε κανένα λόγο εμείς να μπούμε σε μια τέτοια διαπραγμάτευση, η οποία πιθανώς να διολισθήσει σε όρους που θα είναι αρνητικοί για την πορεία της χώρας μας».Με την ευκαιρία θα ήθελα, για άλλη μια φορά να σας γνωρίσω την άποψή μου, πως δηλαδή η προσφυγή στο ΔΝΤ συνιστά εκ μέρους της τότε κυβέρνησης, το αδίκημα της Εσχάτης Προδοσίας και διατυπώθηκε στις 28 Αυγούστου 2011 με το άρθρο μου: «Είναι ή δεν είναι Εθνική Προδοσία;», καθώς επίσης με το άρθρο μου στις 30 Ιουλίου 2012, που είχε τίτλο: «Επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά η εσχάτη προδοσία».

Τελειώνοντας, ευελπιστώ, πως όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα ενισχύσουν και θα συνδράμουν , προκειμένου να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη όλοι εκείνοι, οι οποίοι συνειδητά εξαθλίωσαν οικονομικά έναν υπερήφανο λαό και απεμπόλησαν τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας.

Τί ανακοίνωσε ο πρώην πρωθυπουργός μέσω της προσωπικής του ιστοσελίδας. ενοχλημένος από την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστική;
Το γραφείο του Γιώργου Παπανδρέου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία υπογραμμίζει για ακόμα μία φορά, πως ο πρώην πρωθυπουργός δε μετανιώνει για τις αποφάσεις που πήρε κατά τη διάρκεια της θητείας του. Και επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την πρόταση σύστασης εξεταστικής επιτροπής για το μνημόνιο από… τα ξένα όπου βρίσκεται.
“Οι Έλληνες συνεχίζουμε να δίνουμε μια σκληρή μάχη. Μάχη που αρχίσαμε όλοι μαζί, μόλις η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας, τον Οκτώβριο του 2009″, αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση. Η συγκεκριμένη ανακοίνωση εκδόθηκε με αφορμή την την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το μνημόνιο.
Μεταξύ άλλων κάνει λόγο για “δυνάμεις που εξακολουθούν να ποντάρουν σε μια καταστροφή” της χώρας, για “σκευωρία” και “εξιλαστήρια θύματα”.
Να σημειωθεί ότι ο Γ. Παπανδρέου βρίσκεται στις ΗΠΑ προκειμένου να παραδώσει σεμινάρια για τη διαχείριση της κρίσης στο Χάρβαρντ και να παρακολουθήσει το Συνέδριο των Δημοκρατικών.
Ολόκληρη η ανακοίνωση όπως δημοσιεύτηκε στο papandreou.gr:
“Οι Έλληνες συνεχίζουμε να δίνουμε μια σκληρή μάχη. Μάχη που αρχίσαμε όλοι μαζί, μόλις η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας, τον Οκτώβριο του 2009.
Η Ελλάδα έχει διανύσει πολύ δρόμο. Η πορεία προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας βρίσκεται τούτη την ώρα σε ένα κρίσιμο σημείο.
Είναι η ώρα που οι εξελίξεις στην Ευρώπη δικαιώνουν τη θέση μας ότι η κρίση δεν είναι μόνο ελληνική.
Είναι η ώρα που η χώρα επιχειρεί να υπερασπιστεί τις θυσίες των Ελλήνων και να διαμορφώσει τους όρους μιας βιώσιμης οικονομίας, μιας ασφαλούς πορείας για την Ελληνική κοινωνία.
Οι θεμελιώδεις αποφάσεις της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ υιοθετούνται πλέον ως αδήριτη ανάγκη και από άλλες πολιτικές δυνάμεις, δημιουργώντας ένα εθνικό μέτωπο.
Και η πιο θεμελιώδης πολιτική απόφαση που έλαβε το 2010 η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ως δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση του τόπου, ήταν να κάνει τα πάντα για να μην ζήσουν οι Έλληνες μια εθνική τραγωδία, τη βίαιη χρεοκοπία και την έξοδο από το ευρώ.
Κάποιοι εξακολουθούν να επιδιώκουν το αντίθετο. Εξακολουθούν να ποντάρουν σε μια καταστροφή.
Απέχουν συνειδητά από αυτήν την προσπάθεια και αναζητούν πρόσκαιρα πολιτικά οφέλη, όπως και εξιλαστήρια θύματα. Δημαγωγούν για να αποκρύψουν την πολιτική τους ένδεια, την αδυναμία ανάληψης οποιασδήποτε ευθύνης απέναντι στη χώρα και τους Έλληνες, την απουσία σεβασμού στο Δημοκρατικό πολίτευμα και τη λειτουργία των θεσμών.
Θα αποτύχουν.
Η θέση του Γιώργου Α. Παπανδρέου ήταν και είναι γνωστή:
Διαφάνεια, όπως απαιτεί ένα κράτος δικαίου, που δεν έχει καμία σχέση με μικροκομματικές σκοπιμότητες.
Ανάδειξη της αλήθειας, ώστε να αποκαλυφθούν οι σκευωροί, οι εμπνευστές της χωρίς όρια συνωμοσιολογίας και τα συμφέροντα που εξυπηρετούν. Συνωμοσιολογία που επικράτησε τα τελευταία δυόμισι χρόνια στον δημόσιο βίο της χώρας και αποπροσανατολίζει από τα πραγματικά προβλήματα του τόπου.
Απόρριψη της λογικής του συμψηφισμού, που εξισώνει τους εμπρηστές με τους πυροσβέστες. Λογική που κατέπεσε ήδη στην Εξεταστική Επιτροπή για τα στατιστικά στοιχεία και το έλλειμμα του 2009, όπου ανεδείχθησαν οι πραγματικοί υπεύθυνοι για τα δεινά της χώρας τα τελευταία χρόνια.
Είναι βέβαιο ότι, οι “τιμητές” θα αποκαλυφθούν. Και θα λάβουν τα επίχειρα της Ιστορίας από την οποία τίποτα δεν έχουν διδαχθεί.
Στη Βουλή, όπως προβλέπουν οι διαδικασίες μιας συντεταγμένης Πολιτείας, θα κληθούν όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στον Ελληνικό λαό και να τοποθετηθούν για όλα αυτά τα θέματα”.Σχόλιο ιστολογίου: Όταν κάποιος εξισώνει μία ολόκληρη χώρα με το πρόσωπό του, τότε είναι προφανές πως είτε πρέπει να εισαχθεί σε ειδικό ψυχολογικό ίδρυμα είτε διάκειται από ιδεολογία που βρίσκεται απέναντι και είναι αντίπαλη από την Δημοκρατία. Εάν τώρα, ο Γιώργος Παπανδρέου βλέπει πως κάποιοι θέλουν να καταστρέψουν την χώρα, προφανώς θα πρέπει να τους κατονομάσει, επειδή μέχρι σήμερα όλοι κατονομάζουν τον ίδιο ως καταστροφέα και απόλυτο ισοπεδωτή των πάντων. Μήπως κάποιος ευαίσθητος εισαγγελέας θα έπρεπε να καλέσει τον Γιώργο Παπανδρέου για να καταθέσει τα ονόματα εκείνων που καταστρέφουν την Ελλάδα; Εάν δεν τα γνωστοποιήσει - δημοσιοποιήσει, τότε θα πρέπει να κινηθούν διαδικασίες καταμήνυσης του πρώην πρωθυπουργού από την Υπηρεσία Προστασίας του Πολιτεύματος (ναι, υπάρχει και τέτοια υπηρεσία) για συκοφαντία και απόπειρα βλάβης του πολιτεύματος της χώρας...
Τις ριζικές αλλαγές που έχουν συντελεστεί στην κοινωνία τα τελευταία 2,5 χρόνια παρουσιάζει με τα πιο μελανά χρώματα, έρευνα του ΕΚΚΕ.

Αποτέλεσμα των πολιτικών άγριας λιτότητας και περικοπών είναι η εμφάνιση μιας νέας κοινωνικής ομάδας των «νεόπτωχων» στην οποία εντάσσονται οι εργαζόμενοι - φτωχοί, δηλαδή άνθρωποι που έχουν εργασία, αλλά δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα. Αυτή η κατηγορία αποτελεί το 13,8% του συνόλου, ενώ εργαζόμενοι - φτωχοί είναι το 25,4% των μισθωτών.

Όπως αναφέρουν «Τα Νέα» η κοινωνία στενάζει κάτω από το βάρος των περικοπών με την ανεργία στα ύψη, την αγοραστική δύναμη των πολιτών να έχει εξαερωθεί και τα ποσοστά της παιδικής ανεργίας να καταλαμβάνουν θλιβερή πρωτιά.

Στην κατηγορία των παραδοσιακά φτωχών ανήκουν οι άνεργοι, οι μετανάστες, και οι πολύτεκνοι.

Παράλληλα στην ομάδα των «νεόπτωχων» θα πρέπει να περιληφθούν οι νέοι έως 24 ετών, το ποσοστό φτώχειας των οποίων το 2010 έφτασε το 27,8%, όταν πριν από έναν χρόνο ήταν 23%.Τρελά πράγματα φαίνεται να συμβαίνουν στη Συρία εάν αληθεύουν όσα δημοσιεύει ο ισραηλινός ιστοχώρος «debka» που επικαλείται αποκλειστικές πληροφορίες. Ούτε λίγο ούτε πολύ, υποστηρίζει ότι επικεφαλής των δύο ταξιαρχιών των Σύρων αντικαθεστωτικών ανταρτών είναι πλέον Τούρκοι αξιωματικοί, οι οποίοι δίνουν εντολές από την περιοχή Γκαζιαντέπ της Νοτιοανατολικής Τουρκίας!

Η ανησυχία που εκφράζεται είναι ότι η Τουρκία θα αναλάβει την επιχειρησιακή διοίκηση και άλλων στρατιωτικών σχηματισμών των ανταρτών, ακόμα και κάποιων που δεν ανήκουν στον Ελεύθερο Συριακό Στρατό, μια έμμεση αναφορά στους ισλαμιστές μαχητές από διάφορες περιοχές που έχουν συγκεντρωθεί στην περιοχή και μάχονται το καθεστώς Άσαντ…

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανησυχούν για πιθανά αντίποινα από τη Συρία, το Ιράν και τη Χεζμπολάχ, λόγω της τουρκικής εμπλοκής. Αυτό φέρεται να ήταν και το περιεχόμενο των συζητήσεων του αρχηγού της CIA στην Τουρκία, ενώ μετά μετέβη στο Ισραήλ για να συζητήσει τις εξελίξεις.

Οι Ισραηλινοί αντέδρασαν στην εξέλιξη θέτοντας τις δυνάμεις που προστατεύουν τα σύνορα με τη Συρία και τον Λίβανο σε κατάσταση ετοιμότητας, ενώ εγκατέστησαν συστοιχία του αντιαεροπορικού – αντιβαλλιστικού Iron Dome σε προάστιο του Τελ Αβίβ, για να επιχειρήσει να προστατεύσει την πόλη σε περίπτωση που η Χεζμπολάχ εξαπολύσει πυραυλική επίθεση.

Είναι βέβαιο ότι η Τουρκία έχει αποφασίσει να αναλάβει πολύ πιο ενεργητικό ρόλο στην κρίση στη Συρία και η δήλωση Ερντογάν ότι η Συρία έχει γίνει κράτος – τρομοκράτης, αποτελεί προσπάθεια να δικαιολογήσει μέσω της βολικής και πολιτικώς ορθής «οδού» της τρομοκρατίας την περαιτέρω στρατιωτική εμπλοκή της χώρας του. Ίσως οι Τούρκοι να έχουν απογοητευτεί από την απροθυμία που δείχνει η Δύση για στρατιωτική επέμβαση και αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια της…Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

Στην Ελλάδα δεν βαριέσαι ποτέ. Η Ρένα του Άκη, η κυρά δασκάλα, που έκανε αμυντικές …αναλύσεις, ήθελε αφοπλισμό της Αστυνομίας και …ανοιχτά (μπάτε σκύλοι αλέστε) κέντρα φιλοξενίας για τους μουσαφοραίους κατσαπλιάδες, διαδήλωσε μαζί με τους αστυνομικούς και τον…Κασιδιάρη!

Ο Τσίπρας έκανε δηλώσεις για την …ασφάλεια, που δεν γίνεται με 500 ευρώπουλα το μήνα. Ορθός ο Βαλκάνιος Τσε του φραπόγαλου αλλά, φίλτατε, εσύ δεν ήθελες να τους πάρεις τα γκλόμπ και να τους μοιράσεις ματσάκια άνιθο; Τα δικά σας καλόπαιδα δεν φωνάζουν «μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι»;

Οι στελεχάρες κι οι συνιστώσες σας δεν μιλάνε και γράφουν ενάντια στο «κρατικό μονοπώλιο της βίας»; Δηλαδή να μπορούν και κάποιοι άλλοι να ασκούν ένοπλη βία, ε; Ποιοι; Τους ξέρετε; Έχετε κι άλλους τέτοιους φίλους στο Facebook; Αλλού;

Τι είναι όλο αυτό; Φτηνιάρης λαϊκισμός. Πέντε κρίκοι ένα τάλιρο κι ας πάμε να παραμυθιάσουμε τους «μπάτσους», μπας και τσιμπήσουμε κανά ψηφαλάκι.

Αλλά ας μιλήσουμε για την ταμπακέρια. Αυτή που θεωρώ ορθή πολιτική θέση. Γιατί μερικοί νεοφώτιστοι μνημονιακοί έχουν πάρει φόρα κι από τον πολύ «ρεαλιστή» κυβερνητισμό, σπρώχνουν με την μπουλντόζα στρατιωτικούς και αστυνομικούς στην Χρυσή Αυγή και τους χιουμορίστες εξ αυτών στον ΣΥΡΙΖΑ.

Κατ’ αρχήν, για να εξηγούμαστε, τι πάει να πει «ένστολοι», που το πιπιλάνε όλοι; Γελοίο λεκτικό τσουβάλιασμα. Το Σύνταγμα, οι νόμοι κι οι κανονισμοί, μιλάνε για αξιωματικούς, υπαξιωματικούς, οπλίτες, άντε για στελέχη. Ένστολοι είναι κι οι σεκιουριτάδες, οι υπάλληλοι των Μακντόναλντς και οι σιδηροδρομικοί.

Ένστολος είναι κι ο θυρωρός της Μεγάλης Βρετανίας, που ‘χει και πολύ μερακλαντάν στολή αλλά πάντα στο τέλος γυρίζει το καπέλο ανάποδα για φιλοδώρημα, ο άνθρωπος. Καλά κάνει. Άλλη η δουλειά του. Ψιτ ταξί, περάστε μανδάμ κλπ. Ένστολος είναι αλλά δεν είναι Αξιωματικός, Υπαξιωματικός, ούτε Οπλίτης. Κινδυνεύει μόνο από κρυολόγημα ή γλίστρημα στο πεζοδρόμιο, όταν ανοίγει την πόρτα στις κερίες.

Τα στελέχη όμως, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, που δεν είναι απλά «ένστολοι», δεν μπορούν να γυρνάνε το καπέλο ανάποδα και να εκλιπαρούν για φιλοδώρημα τον Στουρνάρα ή όποιον άλλο.

Όταν κάποιος από αυτούς πέσει στο καθήκον, είτε από τους κουμπουροφόρους ιδεολογικούς «κοντοχωριανούς» του ΣΥΡΙΖΑ, είτε από φωτιά, ατύχημα στην εκπαίδευση ή στην Υπηρεσία, στην αναχαίτιση, στο ναυάγιο, στην έκρηξη, στην συμπλοκή με τον κακοποιό ή τον τρομοκράτη, αυτό το καπέλο, πηλίκιο ή μπερέ, το παίρνει η μάνα του, μαζί με μια διπλωμένη σημαία και κάτι άλλα, που για να τα πάρεις τρως χρόνια και κινδύνους. Γκέγκε; Κατανοητή η διαφορά;

Οι ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας είναι ο σκληρός πυρήνας του κράτους. Το τελευταίο ανάχωμα. Αν κλατάρουν, εγκαταλελειμμένα από την πολιτική ηγεσία, αν χάσουν την πίστη τους, αν συντριβεί η ενσυνείδητη πειθαρχία τους από την ανέχεια, τότε τελειώσαμε.

Και τον σκληρό πυρήνα του κράτους σου, τον φροντίζεις.

Μάλιστα, όσο πιο δύσκολα είναι τα πράγματα, τόσο πιο πολύ τον φροντίζεις. Μην τρελαθεί κανείς ή μπει στον πειρασμό και κάνει στην άκρη ή «γλιστρήσει» στα δύσκολα και σπάσει η αλυσίδα…

Από πού θα βρείτε;

Απολύστε όλους τους συμβούλους και με τους μετακλητούς σας. Υπουργοί και βουλευτές, συμπολιτευόμενοι και αντιπολιτευόμενοι. Θα ‘ναι το σόι σας για πολλούς αλλά αίμα σας είναι, θα σας συγχωρέσουν. Κάντε τη δουλειά μόνοι σας, μόνο με μια γραμματέα.

Άλλωστε τα είδαμε τα χαΐρια της Πατρίδας με τόσες στρατιές συμβούλων. Χωρίς αυτούς αποκλείεται τα πράγματα να γίνουν χειρότερα. Μπορεί να γίνουν και καλύτερα.

Καταργήστε ειδικές γραμματείες. Καταργήστε τις περισσότερες από τις άχρηστες «Ανεξάρτητες» Αρχές, που χρόνια τώρα, πλην ελαχίστων (πχ αυτής για το «ξέπλυμα»), κάνουν μεγαλοπρεπείς «προοδευτικές» μπουρμπουλήθρες, καταβροχθίζουν κονδύλια και αντιποιούνται δικαστική εξουσία. Μπορούμε να ζήσουμε και χωρίς τον Συνήγορο του Γκέϊ Προοδευτικού Λαγού.

Δείτε μόνο πόσα πληρώνουμε για ενοίκια και μισθοδοσία για όλους αυτούς τους απίθανους τύπους, «ιερείς» της πιο αντιπαραγωγικής πολιτικής ορθότητας.

Αδέρφια, οι στρατιωτικοί και οι αστυνομικοί ήδη ήταν κακοπληρωμένοι. Τα μέσα που τους παρέχουμε για την αποστολή τους ισχνά.

Ήδη έχουν πετσοκοφτεί οι γλίσχρες αποδοχές τους.

Τους είχαμε υποσχεθεί πως δεν θα τους πειράξει άλλο η κυβέρνηση.

Ας το τηρήσουμε…. Τόσο απλά.

Την άποψη ότι θα ήμασταν καλύτερα αν είχαμε γίνει Αργεντινή εξέφρασε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος προς τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα κατά τη διάρκεια ερώτησής του για την πώληση του Ταχυδρομικού ταμιευτηρίου.

«Μακάρι να είχαμε γίνει Αργεντινή. Η Αργεντινή πέρασε μια μεγάλη δυσκολία και οι πολίτες της κατάφεραν με αξιοπρέπεια να σταθούν στα πόδια τους. Εσείς δυστυχώς μας οδηγείτε σε άλλες πολύ χειρότερες καταστάσεις. Θα είμαστε υποτελείς, όλη η Ελλάδα θα έχει γίνει μια Ειδική Οικονομική Ζώνη» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας και προέβλεψε ότι ο ελληνικός λαός θα εξεγερθεί σύντομα και ότι ακόμη οι ψηφοφόροι των κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση θα βγουν στους δρόμους εναντίον τους.

Αναφορικά με την πώληση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για «ληστεία τραπέζης», ενώ απαντώντας ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας τόνισε ότι «κάνουμε ό,τι μπορούμε για να το καταστήσουμε βιώσιμο. Το ΤΤ έχει μείνει πολύ πίσω από τις άλλες τράπεζες. Είναι ανάμεσα στις τελευταίες μεταξύ των ευρωπαϊκών τραπεζών. Αυτή είναι η αλήθεια».Ολοκληρώνουν το ξεπούλημα της χώρας με πράξη νομοθετικού περιεχομένου!

Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η κυβέρνηση αποφάσισε ότι δεν θα υπάρχει ελάχιστο ποσοστό του Ελληνικού Δημοσίου σε ΔΕΚΟ!

Η απόφαση ήρθε μετά από υπογραφή του υπουργικού συμβουλίου, προκειμένου να επισπευστεί η διαδικασία των αποκρατικοποιήσεων.

Η πράξη αφορά ειδικότερα τις εξής επιχειρήσεις: ΕΛΠΕ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΟΔΙΕ ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΕΛΤΑ, Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς, Θεσσαλονίκης, Αλεξανδρούπολης, Βόλου, Ελευσίνας, Ηγουμενίτσας, Ηρακλείου, Καβάλας, Κέρκυρας, Λαυρίου, Πατρών και Ραφήνας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, η εποπτεία της διαδικασίας αποκρατικοποιήσεων θα διασφαλιστεί από πλευράς Δημοσίου από τη λειτουργία Ρυθμιστικών Ανεξάρτητων Αρχων, που θα εγγυώνται ταυτόχρονα το δημόσιο συμφέρον ως προς τη λειτουργία των επιχειρήσεων.

Ενέργεια, νερά, λιμάνια, λοιπόν, δεν θα έχουν πλέον κανένα κρατικό έλεγχο.
ΕΛΠΕ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΟΔΙΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΕΛΤΑ, καθώς και τους Οργανισμούς Λιμένος Πειραιώς, Θεσσαλονίκης, Αλεξανδρούπολης, Βόλου, Ελευσίνας, Ηγουμενίτσας, Ηρακλείου, Καβάλας, Κέρκυρας, Λαυρίου, Πατρών και Ραφήνας θα αποκρατικοποιούνται έως και κατά 100%, δηλαδή το κράτος δεν θα έχει συμμετοχή ούτε 1 ευρώ!

Αυτό με πράξη νομοθετικού περιεχομένου που αποφάσισε η κυβέρνηση.
Γιατί δεν το πήγαν στη Βουλή;
Για τον πλούτο της χώρας μιλάμε!
Για την περιουσία των Ελλήνων πολιτών μιλάμε!
Γι αυτά που ανήκουν στα παιδιά μας μιλάμε!
Γι αυτά που δεν δικαιούνται να αγγίξουν μιλάμε!
Ακούει κανείς;...


Οι καρποί των κυβερνητικών αποφάσεων και των μέτρων που έχουν πάρει...