Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

4 Σεπ 2012


Γράφει ο Μενέλαος Τασιόπουλος

Η πρόσφατη δήλωση του πρωθυπουργού της κυβέρνησης συνασπισμού Α. Σαμαρά, ότι η Ελλάδα σε 2 χρόνια από σήμερα θα είναι πολύ διαφορετική, δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Το ερώτημα όμως που τίθεται είναι ποια θα είναι εκείνη η Ελλάδα;

Υπάρχει μια αντίληψη που καλλιεργείται και θα πρέπει να θεωρηθεί από όλα τις πλευρές και όλες τις απόψεις βάσιμη. Το κρίσιμο σημείο μηδέν, αυτό της σταθεροποίησης για την Ελλάδα είναι όταν φθάσει έστω μέσω των διαδρομών των Μνημονίων σε πρωτογενές πλεόνασμα και περίπου ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών.

Με το πρώτο φθάνουμε στο επίπεδο να ξοδεύουμε στις κρατικές δαπάνες περίπου όσα έχουμε χωρίς εξωτερικό δανεισμό, αλλά και χωρίς να υπολογίζουμε την πληρωμή των τόκων και των χρεολυσίων προς τους εξωτερικούς δανειστές μας. Με το δεύτερο ισοσκελίζουμε σχεδόν το κόστος των εισαγωγών με το όφελος των εξαγωγών.

Αν δεχθούμε ότι στην Ελλάδα στους επόμενους λίγους μήνες δεν υπάρξει μια εξέγερση και ένα χάος που θα σαρώσει τα πάντα και ταυτόχρονα η Ευρώπη κινηθεί σε ατραπούς πιο χαλαρής δημοσιονομικής προσαρμογής και πειθαρχίας, θα μπορούσε να γίνει μια σοβαρή συζήτηση για το τι Ελλάδα θέλουμε.

Κάπως έτσι, περίπου απλοϊκά σκέπτονται οι οπτιμιστές φιλοευρωπαίοι αναλυτές, οι τραπεζίτες και οι άνθρωποι του κεφαλαίου και η συντριπτική μερίδα των πολιτικών και των τεχνοκρατών, που συμμετέχουν στις κυβερνήσεις του ευρωζωνικού κατεστημένου που κυριαρχούν στην Ελλάδα σε επίπεδο Κεντροαριστεράς- Κεντροδεξιάς.

Ανάλογα όμως θα πρέπει να αρχίσουν να σκέπτονται και όσοι πιστεύουν στην ανάκτηση του εθνικού κράτους και του αυτοδιοίκητου της χώρας, με όρους Δεξιάς ή το κοινωνικό – αναδιανεμητικό, ανεξάρτητο κράτος βιώσιμης οικονομίας, με όρους νέας Αριστεράς.

Το ζήτημα λοιπόν που θα τεθεί είναι ποια θα είναι η Ελλάδα σε δύο χρόνια; Μια επαρχία του Νότου, της Γερμανικής και ολίγον Γαλλικής Ευρώπης ή μια συνέχεια του κράτους των Ελλήνων, που θα σχετίζεται με την Ευρώπη, αλλά και τη Μεσόγειο, διατηρώντας μια θέση ουδετερότητας με τους μεγάλους σχηματισμούς της Παγκοσμιοποίησης, υπό καθεστώς ειδικής σχέσης, με την υπερδύναμη της Δύσης; Η συνέχεια της ευρωπαϊκής ενσωμάτωσης ή ένας νέος Ατλαντισμός;

Η συζήτηση θα αρχίσει οσονούπω σε πολύ σοβαρή βάση. Το κυριότερο στην πράξη του ποια θα είναι η επόμενη Ελλάδα θα κριθεί σε χρονικό διάστημα ενός και μόνον 6μηνου. Του επόμενου 6μηνού. Οι πολλοί περιμένουν στρατό κατοχής απέναντι σε γενικευμένες ταραχές, εξέγερση, καταλήψεις κτιρίων, πυρκαγιές στις πόλεις και τα κρούσματα αυτοδικίας στα χωριά.

Μπορεί! Το πλέον πιθανό όμως είναι η τύχη της Ελλάδας να αποφασισθεί πίσω από «κλειστές πόρτες και ψηλούς φράχτες», στα σαλόνια όχι πλέον της διαπλοκής που κατέρρευσε μαζί με την Ελλάδα της μεταπολίτευσης, αλλά των ισχυρών σε χρήμα, διεθνή παρουσία, αντίληψη του επερχόμενου κόσμου που δεν μπορεί να είναι αυτός που αποφασίσθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1990, γιατί απλά αυτός που προέκυψε από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου απλά απέτυχε.

Και ο κόσμος, το πλήθος των Ελλήνων θα είναι αμέτοχο για τις εξελίξεις; Το πλέγμα και το καθεστώς της επόμενης Ελλάδας, θα του επιβληθεί; Δεν θα αποφασίσουν οι Έλληνες για τη ζωή τους; Ε, λοιπόν σε αντίθεση με την ευρωπαϊκή μοίρα και νέα γερμανική κατοχή που τους επιβλήθηκε χωρίς να ερωτηθούν και να ενημερωθούν σε βάθος, τώρα θα αποφασίσουν, όπως και αν έρθουν τα πράγματα. Μη μπερδευόμαστε τόσο πολύ. Η Ελλάδα δεν είναι Αφρική, δεν είναι σε μια γωνία του τρίτου κόσμου. Η Δημοκρατία μπορεί να αλλάξει, η μορφή του πολιτεύματος επίσης, ο προσανατολισμός της συγκρότησης της χώρας, η δομή του κράτους, η λειτουργία της οικονομίας, η καθημερινότητα των πολιτών, αλλά οι Έλληνες θα αποφασίσουν, με πράξεις και παραλείψεις τους, το μέλλον. Μπορεί με δημοψήφισμα, μπορεί με το να βγουν στους δρόμους, μπορεί χτυπώντας τις καμπάνες στις εκκλησίες, μπορεί με εκλογές, μπορεί και με προπηλακισμούς των «πρόθυμων» της Γερμανικής Ευρώπης.

Έχει δίκιο ο πρωθυπουργός. Η Ελλάδα σε 2 χρόνια δεν θα είναι ίδια με εκείνη του 2008. Ούτε φυσικά με τη σημερινή. Το ζήτημα είναι τι Ελλάδα θα είναι και η έννοια της ευημερίας και της αξιοπρέπειας ποιους θα αφορά...
Ηλεκτρισμένη είναι η ατμόσφαιρα στη Σύμη, καθώς το τελευταίο διάστημα αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο η είσοδος παράνομων μεταναστών. Τα ξημερώματα της Τρίτης βυθίστηκε έξω από το νησί σκάφος δουλεμπόρου, προερχόμενο από την Τουρκία, το οποίο μετέφερε 37 παράνομους μετανάστες και έναν Αφγανό διακινητή.

Πληροφορίες που μεταδίδουν ΜΜΕ της Δωδεκανήσου αναφέρουν ότι άνδρες του Λιμενικού άνοιξαν πυρ εναντίον του σκάφους, το οποίο δεν αποκλείεται να βυθίστηκε από τα πυρά, ωστόσο διατηρούνται επιφυλάξεις, καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που οι διακινητές βύθισαν από μόνοι τους το σκάφος προκειμένου οι παράνομοι μετανάστες να συλληφθούν... από το Λιμενικό και να οδηγηθούν σε ελληνικό έδαφος. Επίσης, τα ξημερώματα στο Φαρμακονήσι εντοπίστηκαν 16 άτομα, τα οποία μετέφερε αλλοδαπός από τις τουρκικές ακτές, ο οποίος και συνελήφθη.

Κραυγή αγωνίας

Ανεξέλεγκτη χαρακτήρισε την κατάσταση με την είσοδο παράνομων μεταναστών στη Σύμη, ο δήμαρχος του νησιού Λευτέρης Παπακαλοδούκας.

Μιλώντας στον Βήμα 99,5, ανέφερε ότι περίπου 20 παράνομοι μετανάστες αποβιβάζονται από τα καΐκια των δουλεμπόρων κάθε ημέρα στη Σύμη, πολλές φορές ακόμη και στο λιμάνι.

Ο κ. Παπακαλοδούκας ανέφερε ότι τις τελευταίες 15 ημέρες η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο και ζήτησε βοήθεια από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Όπως τόνισε, η Σύμη διαθέτει μόνο ένα πλωτό σκάφος του λιμενικού, το οποίο αυτήν την περίοδο επισκευάζεται.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ίδια είναι η κατάσταση με τους παράνομους μετανάστες στο Αγαθονήσι και τη Λέρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα έχει πολλαπλασιαστεί η είσοδος παράνομων μεταναστών από τα θαλάσσια σύνορα της χώρας, καθώς η αυξημένη παρουσία συνοριοφυλάκων στον Έβρο έχει μειώσει κατά πολύ την εισροή των μεταναστών από τα χερσαία σύνορα της χώρας.

Λαϊκή συνέλευση

Κάτοικοι του νησιού πραγματοποίησαν λαϊκή συνέλευση, στην οποία παραβρέθηκε και ο βουλευτής Δωδεκανήσου της ΝΔ, Μάνος Κόνσολας.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα και μεταξύ άλλων κατατέθηκαν προτάσεις, όπως το να γίνει διαμαρτυρία έξω από το προξενείο της Τουρκίας στη Ρόδο ή να μεταβούν οι ίδιοι απέναντι στα τουρκικά παράλια -όπου έχουν πολλούς φίλους- και να ζητήσουν τη λήψη μέτρων προκειμένου να σταματήσει η μεταφορά παράνομων μεταναστών στο νησί.

Τελικά αποφασίσθηκε να υπάρξει αναμονή μέχρι τη Δευτέρα ενόψει των πρωτοβουλιών από την Αθήνα. Σε περίπτωση που δεν γίνει απολύτως τίποτα, οι αντιδράσεις των Συμιακών θα είναι δυναμικές.

Οι κάτοικοι της Σύμης αρνούνται την παραμονή των μεταναστών στο νησί, δεδομένου ότι ο αριθμός τους είναι μεγάλος και δεν υπάρχει τρόπος ούτε να κρατηθούν σε κάποιο χώρο, αλλά και ούτε και να αφεθούν ελεύθεροι να κυκλοφορούν στους δρόμους, την ώρα που υπάρχει αυξημένη παρουσία τουριστών.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών Μέσων, ομάδες Συμιακών αποφάσισαν να περιφρουρούν κάθε βράδυ τα σημεία που προσφέρονται για αποβιβάσεις παράνομων μεταναστών και να πυροβολούν με καραμπίνες όποιον πλησιάζει.

Αντιδράσεις στη Ρόδο

Παράλληλα, κλιμακώνεται η ένταση στη Ρόδο μετά τις πληροφορίες που αναφέρουν ότι το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σχεδιάζει να ανοίξει Κέντρο Φιλοξενίας Μεταναστών στο νησί.

Οι αρχές της Ρόδου -όπως και όλων των άλλων περιοχών, όπου αναμένεται να λειτουργήσουν παρόμοια Κέντρα- αντιδρούν, με το επιχείρηση ότι η περιοχή είναι τουριστική και αυτό ανεβάζει το βαθμό της επικινδυνότητας.
Ο Δρ John Coleman*, πρώην Βρετανός πράκτορας μυστικών υπηρεσιών ... αναφέρει στην έκθεσή του για την ισλαμική επανάσταση του Ιράν ότι η Μουσουλμανική Αδελφότητα δημιουργήθηκε από «τα μεγάλα ονόματα της βρετανικής υπηρεσίας πληροφοριών της Μέσης Ανατολής» ... και ότι η αποστολή τους ήταν να "κρατήσουν τη Μέση Ανατολή προς τα πίσω, έτσι ώστε οι φυσικοί της πόροι, το πετρέλαιο, να μπορούσε να συνεχίσει να λεηλατείται..."

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα είναι μια δημιουργία του Λονδίνου, πλαστή ως η σημαιοφόρος μιας αρχαίας, αντι-θρησκευτικής (ειδωλολατρικής) αίρεσης που μαστίζει το Ισλάμ από την ίδρυση της ισλαμικής κοινότητας (Ούμα) από τον Προφήτη Μωάμεθ στον έβδομο αιώνα. Εκπροσωπώντας τον οργανωμένο ισλαμικό φονταμενταλισμό, η οργάνωση με την ονομασία Μουσουλμανική Αδελφότητα (Ikhwan al-Muslimum στα αραβικά) ιδρύθηκε επίσημα στην Αίγυπτο, το 1929, από τον Βρετανό πράκτορα Χασάν αλ-Μπάνα, ένας Σούφι μυστικιστή. Σήμερα, η Μουσουλμανική Αδελφότητα είναι η ομπρέλα κάτω από την οποία ένα πλήθος από φανατικούς Σούφι, σουνίτες και φανατικές σιιτικές αδελφότητες και εταιρίες ακμάζουν. Η Μουσουλμανική Αδελφότητα είναι ένα εργαλείο των Βρετανών παγκοσμιοποιητών των οποίων ο κύριος στόχος είναι η ανατροπή της υπάρχουσας παγκόσμιας τάξης και η δημιουργία ενός νέου παγκόσμιου συστήματος παγκόσμιας διακυβέρνησης.

Χωρίς τους Βρετανούς, το «ριζοσπαστικό Ισλάμ θα παρέμενε ένα νόθο, κατασταλτικό μειονοτικό κίνημα όπως ήταν ανέκαθεν, και η Μέση Ανατολή θα είχε παραμείνει σταθερή και ευημερούσα."

Οι πραγματικοί Αδελφοί Μουσουλμάνοι είναι ... οι μυστικοπαθείς τραπεζίτες και χρηματιστές που στέκονται πίσω από την κουρτίνα, τα μέλη των παλαιών Αραβικών, Τουρκικών, ή Περσικών οικογενειών των οποίων η γενεαλογία τους τοποθετείται στην ολιγαρχική ελίτ, με ήπιες επιχειρηματικές σχέσεις καθώς και σχέσεις μυστικών υπηρεσιών με την μαύρη Ευρωπαϊκή αριστοκρατία και, κυρίως, με τη βρετανική ολιγαρχία.


Κατασκευάζοντας ένα ψεύτικο πόλεμο μεταξύ του ισλαμικού φονταμενταλισμού και της Δύσης, οι παγκοσμιοποιητές είναι σε θέση να επιτεθούν στον πραγματικό εχθρό τους, την ανθρωπότητα. Κινώντας τα νήματα, θα διασφαλίσουν ότι τόσο τα δυτικά όσο και τα μουσουλμανικά κράτη θα είναι υποβαθμισμένα και τελικά εντελώς υποταγμένα στην απεχθή διακυβέρνησή τους.

Οι παγκοσμιοποιητές εδώ και πολύ καιρό χρησιμοποιούν τους πολέμους για να ανατρέψουν, να διαφθείρουν και να καταστρέψουν το δυτικό πολιτισμό.

Σχεδιάζουν ένα νέο σύστημα φεουδαρχίας που θα εξαθλιώσουν τις μεσαίες τάξεις, θα μειώσουν τον πληθυσμό και θα υποδουλώσουν τις μάζες, αφήνοντας μόνο τους πλούσιους να υπηρετούνται από μια τεχνοκρατία. Όλος ο κόσμος θα μοιάζει με μια καταπιεστική τριτοκοσμική χώρα που θα διοικείται από το ΔΝΤ, τον ΟΗΕ και τη Παγκόσμια Τράπεζα.

Οι παγκοσμιοποιητές έχουν έδρα το Λονδίνο και επίκεντρο την, υπό κυριαρχία των Rothschild, Τράπεζα της Αγγλίας, την MI-6 και την μυστικοπαθή εταιρία της Στρογγυλής Τράπεζας, η οποία γέννησε το Βασιλικό Ινστιτούτο Διεθνών Υποθέσεων (Royal Institute of International Affairs).

Οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες "εργάζονται" από τις βάσεις στην Κύπρο

Ομάδα αξιωματικών των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών ΜΙ6 εργάζεται από τις βρετανικές βάσεις στην Κύπρο για τον εντοπισμό ισλαμιστών εξτρεμιστών οι οποίοι δρουν στο συριακό εμφύλιο πόλεμο.

Οπως γράφει στη χθεσινή της έκδοση η εφημερίδα «Mail on Sunday» ενώ ο πόλεμος στη Συρία είναι μεταξύ του στρατού του καθεστώτος Ασαντ και του «Ελεύθερου Συριακού Στρατού» δυτικές κυβερνήσεις ανησυχούν ότι εξτρεμιστικές ισλαμικές οργανώσεις προσπαθούν να τον αξιοποιήσουν προς δικό τους όφελος.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα μεγάλος αριθμός εξτρεμιστών, μερικοί από τους οποίους προσηλυτίστηκαν πρόσφατα στον Ισλαμισμό, παρεμποδίζονται να ταξιδέψουν στη Μέση Ανατολή με βάση την αντιτρομοκρατική νομοθεσία.

Πηγή των μυστικών υπηρεσιών δήλωσε στην εφημερίδα ότι μεγάλος αριθμός μουσουλμάνων από τη Βρετανία ταξιδεύει στη Συρία αλλά είναι δύσκολη η παρακολούθησή τους επειδή αποκρύβουν τον τελικό τους προορισμό ταξιδεύοντας πρώτα στη Γαλλία και στη συνέχεια στην Τουρκία και την Ιορδανία.

Ανησυχούμε, ανέφερε, αν όταν επιστρέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο θα ζήσουν ειρηνικά ή με την πείρα που θα αποκτήσουν στην κατασκευή βομβών και στη χρήση όπλων θα σχεδιάζουν τρομοκρατικές πράξεις. Γι΄ αυτό είναι αναγκαία η παρακολούθησή τους.

Υπολογίζεται ότι 100 περίπου ισλαμιστές βρετανικής υπηκοότητας ανάμεσά τους και ένας γιατρός δρουν στη Συρία.

Το χθεσινό δημοσίευμα ακολουθεί το πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας Sunday Times στο οποίο αναφερόταν ότι οι μυστικές υπηρεσίες της Βρετανίας χρησιμοποιούν τις Βάσεις στο Ακρωτήρι για να βοηθούν τους Σύριους αντικαθεστωτικούς.

Το κυπριακό ΥΠΕΞ, όπως είναι γνωστό, έχει προβεί σε διαβήματα και έχει ζητήσει εξηγήσεις για τη δράση των βρετανικών βάσεων, και ιδιαίτερα εκείνη τη δράση που δεν προβλέπεται από τις Συνθήκες Εγκαθίδρυσης. Η Υπουργός Εξωτερικών, κα Ερατώ Μαρκουλλή, σε συνέντευξή της χθες στη «Χαραυγή» αφού υπενθυμίζει ότι έχουν γίνει διαβήματα και λήφθηκαν απαντήσεις τόσο από το Φόρεϊν Οφις όσο και από το βρετανικό υπουργείο Αμυνας σημειώνει ότι «στο παρόν στάδιο αξιολογούμε το περιεχόμενο των απαντήσεων και σχεδιάζουμε τα επόμενα βήματα στα οποία θα προβούμε».

Πληροφορίες από Κόκκινο Ουρανό και Εμπροσθοφύλακα


Με αιφνίδια ανακοίνωση ειδοποιήθηκαν κάτοικοι χωριών του Δήμου Αβδήρων Ξάνθης, από τις τοπικές αρχές, να παραμείνουν μέσα στα σπίτια τους σήμερα το βράδυ, έχοντας κλειστές πόρτες και παράθυρα, επειδή θα γίνουν νυχτερινοί ψεκασμοί.

Ο "συναγερμός" θα διαρκέσει τρεις ώρες ή το υγρό που θα ψεκαστεί έχει διάρκεια - ισχύ τριών ωρών. Οι τοπικές αρχές δεν έχουν δώσει καμία περαιτέρω διευκρίνηση, ενώ έχουν αφήσει να εννοηθεί πως πρόκειται για τον ιό του Νείλου...!

Τι θα ψεκάσουν σε κατοικημένη περιοχή; Έχουν αντιληφθεί οι "υπεύθυνοι" πως θέτουν σε κίνδυνο μερικές χιλιάδες ανθρώπων, οι οποίοι εξαναγκάζονται να κλειδαμπαρωθούν για να μην κινδυνεύσουν; Ποιός εγγυάται και πως, ότι δεν θα υπάρξουν επιπλοκές; Κατά πόσο ο νυχτερινός αυτός ψεκασμός μπορεί να επηρεάσει ανθρώπους με ειδικές παθήσεις (αλλεργία, δύσπνοια κ.α.);

Ακόμη και στην περίπτωση που δεν υπάρξουν παρενέργειες ή "παράπλευρες απώλειες" από τον συγκεκριμένο ψεκασμό, ποιός θα αποζημιώσει τους ανθρώπους της περιοχής που θα ψεκαστεί με άγνωστο υλικό;
Πόσα ζώα θα πεθάνουν επειδή δεν θα μπορούν να προστατευθούν;

Η περίπτωση ο συγκεκριμένος ψεκασμός να αφορά κουνούπια είναι αδύνατη, επειδή αυτού του είδους οι ψεκασμοί γίνονται μήνα Φεβρουάριο και είναι ακίνδυνοι για τον άνθρωπο επειδή πραγματοποιούνται σε περιοχές γονιμοποίησης των κουνουπιών.

Τι συμβαίνει σήμερα; Υπάρχει κανείς που να αναλάβει την ευθύνη αυτού του τοξικού -δίχως άλλο- ψεκασμού; Επικοινωνώντας με την τοπική αστυνομική αρχή, λάβαμε την διαβεβαίωση πως είναι ένας συνηθισμένος(;) ψεκασμός, αλλά δεν μας απάντησαν γιατί γίνεται νύχτα, ενώ θεώρησαν ως υπερβολή από την πλευρά του Δήμου Αβδήρων να ανακοινώσει πως οι κάτοικοι πρέπει να κλειστούν στα σπίτια τους, κλείνοντας ταυτόχρονα τις πόρτες και τα παράθυρα. Η ίδια αστυνομική αρχή δεν μπορούσε να απαντήσει γιατί γίνεται νύχτα ο ψεκασμός, τον οποίο περιέγραψε ως συνηθισμένο, ενώ για την περίπτωση θανάτων ζώων (οικόσιτων ή κτηνοτροφικής παραγωγής), η απάντηση ήταν ασαφής ενώ επίσης ασαφής ήταν η επίρριψη ευθυνών σε περίπτωση οιουδήποτε προβλήματος (υγείας ή θανάτων) προκύψει...
«Κάθε συνάντηση εκπροσώπου της ελληνικής κυβέρνησης με αξιωματούχους από την Ευρώπη αποκαλύπτει την πολιτική της γύμνια και την έλλειψη οποιασδήποτε θετικής πρότασης για το ζήτημα του ελληνικού χρέους, αλλά και συνολικά για την ευρωζώνη», σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με το Γερμανό ομόλογό του.

Ο πολιτικός σχηματισμός επαναλαμβάνει πως «η εμμονή της κυβέρνησης Σαμαρά και των κυρίαρχων ευρωπαϊκών δυνάμεων στην πολιτική της λιτότητας και των μνημονίων δεν δίνει καμία λύση στη βιωσιμότητα του χρέους, αποδομεί την Ευρώπη, εξαθλιώνει τους εργαζομένους της» και προσθέτει: «Σε αυτό το πλαίσιο κινείται και το νέο πακέτο δεκάδων δισ. που θα φέρει προς ψήφιση η ελληνική κυβέρνηση, που αυξάνει περαιτέρω την ύφεση και την ανεργία, ενώ καταστρέφει κάθε δυνατότητα για ανάπτυξη και ανασυγκρότηση της οικονομίας».

Καταλήγοντας, τονίζει για άλλη μία φορά πως «ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ και η Ευρωπαϊκή Αριστερά έχουν μια συνολική πρόταση εξόδου από την κρίση, στον αντίποδα του καταστροφικού δρόμου του νεοφιλελευθερισμού, με ευρωπαϊκή λύση για το χρέος με διαγραφή μεγάλου μέρους του, αλλαγή του ρόλου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων δημόσιο έλεγχο του τραπεζικού συστήματος, ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και προστασία της εργασίας, φορολόγηση του πλούτου και την αναδιανομή του υπέρ των εργαζομένων».Αιτία οι επιθέσεις του ΡΚΚ και οι χιλιάδες Σύροι πρόσφυγες. Εκρηκτική είναι η κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή της νοτιοανατολικής Τουρκίας, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ και τη Συρία. Αφενός οι συνεχείς συγκρούσεις με τους Κούρδους αντάρτες του ΡΚΚ και, αφετέρου, ο τεράστιος αριθμός προσφύγων που προσπαθούν να περάσουν στο τουρκικό έδαφος για να σωθούν από τον εμφύλιο στη Συρία, δημιουργούν τεράστιο πονοκέφαλο στην Άγκυρα.

Μάλιστα, οι εξελίξεις ενισχύουν την άποψη των «γερακιών» ότι για να λυθεί ο γόρδιος δεσμός ο οποίος τείνει να δημιουργηθεί, απαιτείται, το συντομότερο δυνατό, μια ευρείας κλίμακας στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας, μεγάλο μέρος της οποίας θα εκτυλιχθεί εντός των δύο γειτονικών της χωρών - με ό,τι συνέπειες μπορεί κάτι τέτοιο να έχει.

Τα δεδομένα και τα σενάρια αυτά, καθώς και οι εξελίξεις στα μέτωπα της Συρίας και του Ιράν, είναι βέβαιο ότι βρίσκονται στο επίκεντρο των επαφών που θα έχει ο επικεφαλής της CIA, το αεροπλάνο του οποίου προσγειώθηκε χθες στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Ντέιβιντ Πετρέους, ο οποίος επισκέπτεται για δεύτερη φορά εφέτος την Τουρκία (χωρίς να έχει υπάρξει προηγουμένως επίσημη ανακοίνωση), θα συναντηθεί με τον Ταγίπ Ερντογάν, τον υπουργό Εξωτερικών, Αχμέντ Νταβούτογλου, αλλά και με τον ομόλογό του της ΜΙΤ, Χακάν Φιντάν. Αξίζει να σημειωθεί ότι την ίδια σχεδόν στιγμή που έφτανε ο Πετρέους, στην Ανατολία σημειώνονταν πολύνεκρες μάχες: σε συντονισμένες επιθέσεις που πραγματοποίησαν Κούρδοι αυτονομιστές έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον δέκα Τούρκοι στρατιώτες και είκοσι αντάρτες, σύμφωνα με τα επίσημα ανακοινωθέντα.

Υπενθυμίζεται ότι η δραστηριότητα του ΡΚΚ έχει ενταθεί πολύ τους τελευταίους μήνες, με την Άγκυρα να κατηγορεί γι' αυτό όχι μόνο τη Δαμασκό, αλλά και την Τεχεράνη, οι οποίες φέρονται να αντιδρούν με αυτόν τον τρόπο στη στήριξη των Σύρων αντικαθεστωτικών από την Τουρκία.

Πηγή: ΗμερησίαΓεώργιος Χρήστου
Δικηγόρος


Ο νομικός και γεωφυσικός ορισμός του Αιγαίου ως παρακτίου αρχιπελάγους παρέχει τη δυνατότητα για αναβάθμιση της ελληνικής επιχειρηματολογίας στο Αιγαίο. Η Ελλάδα στηρίζεται σε λανθασμένη νομική βάση. Απόδειξη τα κενά που παρουσιάζονται στην άσκηση της εθνικής μας κυριαρχίας με τη μορφή των διεθνών υδάτων μεταξύ των νησιών. Ο κανόνας των 6 ή 12 ν.μ. δεν εφαρμόζεται σε αρχιπελάγη, γιατί διασπάται η κυριαρχική συνέχεια και η ενότητα του χώρου. Αντ’ αυτού, εφαρμόζονται τα όσα προβλέπονται από το διεθνές αρχιπελαγικό δίκαιο για τα παράκτια αρχιπελάγη, και ιδιαίτερα το άρθρο 7 της Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας. Με την εν λόγω Σύμβαση οι χώρες που έχουν παράκτια αρχιπελάγη εγκατέλειψαν την παρωχημένη επιχειρηματολογία για 6 ή 12 νμ.

Παρωχημένη σε σχέση με τις αρχιπελαγικές διατάξεις θεωρείται και η επιχειρηματολογία για ΑΟΖ, καθώς το αρχιπελαγικό δίκαιο είναι πιο σύγχρονο. Το βασικό μειονέκτημα της ΑΟΖ είναι πως τα νερά από πάνω είναι διεθνή, δεν αποτρέπουν με άλλα λόγια την Τουρκία να στέλνει πολεμικά ή ερευνητικά πλοία, καθώς με την ΑΟΖ ισχύει το καθεστώς των διεθνών υδάτων.

Το σύγχρονο διεθνές δίκαιο προβλέπει ιδιαίτερα για τις χώρες με παράκτια αρχιπελάγη. Καλύπτει τα κενά της επιχειρηματολογίας της ΑΟΖ, καθώς έχουμε να κάνουμε με αρχιπέλαγος, και λαμβάνεται ιδιαίτερα υπόψη η γεωμορφολογία. Με την εφαρμογή των 6 ή 12 ν.μ. και της ΑΟΖ, έχουμε το παράδοξο να μη λαμβάνεται η γεωμορφολογία υπόψη στην οριοθέτηση και τα νησιά να είναι απομονωμένα μεταξύ τους.

Η ιδιαίτερη παράκτια αρχιπελαγική γεωμορφολογία κατά το Διεθνές Δικαστήριο στην υπόθεση της Νορβηγίας και κατά το άρθρο 7 της Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας, είναι που επιτάσσει την εξαιρετική μεταχείριση και την ένωση των νησιών μεταξύ τους στο αρχιπέλαγος με ευθείες γραμμές.

Η αρχιπελαγική δομή επικαλύπτει ως χωρικά ύδατα όλες τις περιοχές που θεωρούνται διεθνείς, ακόμη και με την εφαρμογή της ΑΟΖ.

Έτσι, εφαρμογή των σύγχρονων αρχιπελαγικών διατάξεων, που είναι το αυτονόητο για όλες τις χώρες με παράκτια αρχιπελάγη, σημαίνει αυτόματη επίλυση του ζητήματος της ΑΟΖ.


Ποιες μεγάλες αμαρτίες έχει κάνει άραγε αυτός εδώ ο λαός για να υφίσταται όλα αυτά; Μόνος του πριν 190 περίπου χρόνια επαναστάτησε ενάντια στην Οθωμανική αυτοκρατορία και κατάφερε να νικήσει. Οι εσωτερικές όμως διαμάχες της τότε ελίτ, παραλίγο να τον οδηγήσουν ξανά στη σκλαβιά. Στη συνέχεια μόνος του προσπάθησε να ορθοποδήσει οικονομικά. Όμως και πάλι η μεταπρατική ελίτ, αντί να ασχοληθεί με την ανόρθωση της οικονομίας, προτίμησε να ζει μιμούμενη τους ευρωπαίους μεγαλοαστούς με δανεικά, οδηγώντας τη χώρα σε συνεχείς χρεοκοπίες.

Μόνος του έφτασε την ελληνική επικράτεια στα πρόθυρα της Κωνσταντινούπολης και μόλις λίγα χιλιόμετρα έξω από την Άγκυρα, αλλά και πάλι οι συγκρούσεις της εσωτερικής ελίτ και η προδοτική συνεργασία της με ξένες δυνάμεις, τον έκαναν…. να ηττηθεί, να ταπεινωθεί και να υποστεί το σόκ της συρρίκνωσης του Ελληνισμού και των ελληνικών εδαφών.

Μόνος του αντιστάθηκε εναντίον των Γερμανών (η ελίτ ήταν στο εξωτερικό), αλλά και πάλι στη συνέχεια η ελίτ, όχι μόνο δεν διεκδίκησε τις αποζημιώσεις που δικαιούταν και δεν προσπάθησε να ανορθώσει τη χώρα οικονομικά, αλλά οι εσωτερικές έριδες για την νομή της εξουσίας τον οδήγησαν στην χούντα, στην Κυπριακή τραγωδία και στην περαιτέρω συρρίκνωση του Ελληνισμού και νέα απώλεια εδαφών.

Μόνος του αγωνίστηκε κατά της χούντας (η ελίτ ήταν και πάλι στο εξωτερικό) και προσπάθησε να ζήσει δημοκρατικά μετά την χούντα, αλλά και πάλι η παλιά κλειστή οικογενειοκρατική ελίτ που επανήλθε αλώβητη, μαζί με νεόκοπους νομείς της εξουσίας που καπέλωσαν τους λαϊκούς αγώνες, έκλεψε τους κόπους του και σε συνεργασία με διεθνή κέντρα, τον οδήγησε στη σημερινή χρεοκοπία, στην παράδοση της Εθνικής Κυριαρχίας στους (φίλους των Τούρκων) Γερμανούς και στην είσοδο και εγκλωβισμό στη χώρα τουλάχιστον δύο εκατομμυρίων εξαθλιωμένων λαθρομεταναστών (κυρίως μουσουλμάνων), με την ταυτόχρονη συνεχιζόμενη φυγή των πιο ικανών Ελλήνων στο εξωτερικό.

Είμαστε άραγε καταραμένος λαός ενός κατώτερου Θεού; ή έχουμε μια κατώτερη ελίτ;
Θα πρέπει οπωσδήποτε να δώσουμε όλοι απάντηση σ΄ αυτό το ερώτημα: “Είναι ο λαός ανίκανος ή έχει ανίκανη έως προδοτική ελίτ;”

Αν η απάντηση είναι ότι είναι ο λαός ανίκανος, τότε ας καθίσουμε ήσυχα και ας ακολουθήσουμε ό,τι αποφασίζει η ελίτ. Αν όμως απαντήσουμε ότι έχουμε ανίκανη ελίτ, τότε δεν μπορούμε να μείνουμε με σταυρωμένα χέρια. Αυτό θα είναι σφάλμα ασυγχώρητο. Θα πρέπει κάτι να κάνουμε για να αλλάξουμε τα πράγματα. Έτσι ήρθαν τα πράγματα, αλλά έτσι δεν θα πάνε. Εξάλλου, όπως προπαγανδίζει και η ίδια η ελίτ, “Η κρίση γεννά ευκαιρίες”. Ιδού λοιπόν η δική μας ευκαιρία.

Θα πρέπει να κάνουμε εκείνες τις κατάλληλες αλλαγές στο πολίτευμα, ώστε να ανοίξει η κλειστή ελίτ και να ανέβει η κοινωνία στα κέντρα λήψης των αποφάσεων.

Μιλάμε όμως για τέτοιες αλλαγές, που δεν έχουν ξαναγίνει εδώ και 190 χρόνια!!!


Σχόλιο ιστολογίου: Λαός κατώτερος των περιστάσεων και των δυνατοτήτων του. Αυτό είμαστε, αυτό γίναμε, με την βοήθεια μιάς ελίτ που εμείς την αναδείξαμε και ως εκ τούτου είναι κατώτερη και από τον ίδιο τον λαό.


Θα ανακοινωθεί την Πέμπτη και η 2η μείωση του επιτοκίου της ΕΚΤ μέσα στο τελευταίο τρίμηνο; Το βέβαιο είναι ότι οι δανειολήπτες που έχουν πάρει στεγαστικό ή καταναλωτικό συνδεδεμένο με το Euribor, ήδη χαμογελούν.

Δείτε, σε ποια δάνεια, οι δόσεις έχουν ήδη μειωθεί ακόμη και κατά 50 ευρώ τον μήνα.

Η πορεία του Euribor τους τελευταίους μήνες, μοιράζει χαμόγελα σε όσους έχουν συνδέσει τα δάνειά τους με το συγκεκριμένο επιτόκιο (σ.σ πρακτικά είναι όλα τα δάνεια που χορηγήθηκαν μετά το 2008). Ενδεικτικά είναι τα ακόλουθα στατιστικά:

1. Το Euribor τριμήνου, περιορίστηκε χθες στο 0,276% καθώς οι αγορές φαίνεται να προεξοφλούν άλλη μια μείωση του ευρωπαϊκού επιτοκίου από την ΕΚΤ. Ποιες είναι οι «επιδόσεις» του Euribor το τελευταίο διάστημα;

• Το Euribor τριμήνου έχει υποχωρήσει κατά 4,17% μέσα στις τελευταίες 7 ημέρες

• Έχει καταγράψει απώλειες 26,2% τον τελευταίο μήνα

• Έχει υποχωρήσει κατά…82,04% τον τελευταίο χρόνο.

2. Το Euribor εξαμήνου, έχει διαμορφωθεί στο 0,553% από χθες. Οι επιδόσεις του Euribor το τελευταίο διάστημα, έχουν ως εξής:

• Το Euribor εξαμήνου έχει υποχωρήσει κατά 2,91% μέσα στις τελευταίες 7 ημέρες

• Έχει καταγράψει απώλειες 19% τον τελευταίο μήνα

• Έχει υποχωρήσει κατά…69,26% τον τελευταίο χρόνο.

Αυτά για το Euribor. To επιτόκιο της ΕΚΤ –με το οποίο είναι συνδεδεμένα κυρίως τα δάνεια που χορηγήθηκαν κατά το διάστημα 2002-2007- έχει μειωθεί στο 0,75% (ιστορικό χαμηλό) ενώ επίκειται η νέα μείωση του, πιθανότατα στο 0,5% (τουλάχιστον αυτό προεξοφλούν οι αγορές). Τώρα αν θα γίνει αυτή η μείωση στη συνεδρίαση της προσεχούς Πέμπτης ή όχι, θα φανεί.

Τι σημαίνει μείωση του επιτοκίου κατά 0,25%;

Για ένα δάνειο 100.000 με επιτόκιο 3% (ΕΚΤ+περιθώριο 2,25%), η περαιτέρω μείωση του περιθωρίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας από το 0,75% στο 0,5% θα έχει τις ακόλουθες συνέπειες:

• Σήμερα, η δόση διαμορφώνεται στα 480,48 ευρώ εφόσον η διάρκεια του δανείου προσδιορίζεται στα 25 χρόνια

• Αν προχωρήσει η μείωση του επιτοκίου κατά 0,25%, για το ίδιο δάνειο, ο δανειολήπτης θα πληρώνει 467,48 ευρώ τον μήνα. Δηλαδή θα προκύψει μηνιαίο όφελος 13 ευρώ. Κάτι είναι και αυτό.

Η μείωση των επιτοκίων, έρχεται σε μια περίοδο που η κυβέρνηση επιχειρεί να προχωρήσει τη ρύθμιση των δανείων ώστε το ποσό που θα καταβάλλεται να μην υπερβαίνει το 30% του μηνιαίου εισοδήματος. Οπωσδήποτε, η μείωση των επιτοκίων βοηθάει σε αυτή την κατεύθυνση.
 • Εκτίμηση της τρέχουσας αξίας των κοιτασμάτων
 • Αυθεντικός χάρτης της Γεωλογικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ για Ελληνικά κοιτάσματα
 • Επιβεβαιωτικό σημείωμα "τεραστίων Ελληνικών κοιτασμάτων" από την Stratfor
 • Σχέδιο νέου αγωγού "Alexander the Great Stream"
 • Πρόταση αξιοποίησης με άμεσο ισοδύναμο ποσό 390 δισ. ευρώ μόνο για φέτος
 • Άμεση απεξάρτηση από το μνημόνιο και ιλιγγιώδης ανάπτυξη

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ξεκινούν οι γεωτρήσεις για εξόρυξη πετρελαίου στο Ιόνιο, ενώ έχει ήδη ενημερωθεί ο Αντώνης Σαμαράς για τις εταιρείες που φαίνεται να πλειοδοτούν στον συγκεκριμένο διαγωνισμό... Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, η Ελλάδα φέρεται να αντλήσει οφέλη ύψους 150 δισ. ευρώ έως το τέλος της επόμενος εικοσαετίας, όμως δεν διευκρινίζεται πως υπολογίσθηκε αυτό το ποσό, δηλαδή πόση είναι η συνολική ποσότητα πετρελαίου, φυσικού αερίου ή άλλων ορυκτών - υγρών ή αερίων κοιτασμάτων και ποιό είναι το ποσοστό που θα δοθεί (επαναλαμβάνουμε, σε βάθος εικοσαετίας) στην Ελλάδα, το οποίο υπολογίζεται σε 150 δισ. ευρώ (και πάλι δεν διευκρινίζεται εάν αυτά τα δισ. υπολογίζονται με την σημερινή αξία του ευρώ ή με την μελλοντική δηλαδή συνυπολογιζόμενου του πληθωρισμού). Στην πρωθυπουργική ενημέρωση φέρεται να αναφέρονται και δύο (2) τελικές εταιρείες που θα αναλάβουν (ξεχωριστά η καθεμία) το Ιόνιο και το νότιο τμήμα της Κρήτης.

Όσο εντυπωσιακή και αν φαντάζει η συγκεκριμένη είδηση, προφανώς αποτελεί δημοσίευμα που συγκαταλέγεται στις "στρατηγικές ανακοινώσεις", και σκοπό έχει να προϊδεάσει τους Έλληνες πολίτες και να τους μεταφέρει μία νότα αισιοδοξίας, ενώ την ίδια στιγμή η "είδηση" ασκεί αφόρητη πίεση στην κυβέρνηση η οποία ή θα προχωρήσει για το "κοινό καλό" ή θα αδιαφορήσει και θα αναζητήσει περισσότερο συμφέρουσες λύσεις. Είναι προφανές, όμως, πως η συγκεκριμένη κυβέρνηση Σαμαρά έχει ήδη συμφωνήσει ή αποδεχθεί παλαιότερες κυβερνητικές συμφωνίες και θα προχωρήσει στα "περαιτέρω" προκειμένου να αρχίσει το δυνατόν συντομότερα η εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου, που σε βάθος εικοσαετίας δεν θα μπορεί να αποπληρώσει ούτε τους τόκους των σημερινών δανείων...

Γιατί, όμως, προσεγγίζουμε τόσο ειρωνικά και αρνητικά την πιθανότητα εκμετάλλευσης της εθνικής μας περιουσίας; Επειδή είναι προφανές πως εκμετάλλευση θα υπάρξει, αλλά αυτή θα είναι του Ελληνικού λαού και της περιουσίας του, εις βάρος φυσικά των συμφερόντων της χώρας και αποκλειστικά υπέρ των συμφερόντων εκείνων που δημιούργησαν τις συνθήκες της εικονικής πτώχευσης της Ελλάδας. Γιατί, δεν είναι δυνατόν να πτωχεύει μία χώρα, η οποία διαθέτει ορυκτά κοιτάσματα τα οποία σύμφωνα με δημοσίευμα του Stratfor μπορούν να αποδώσουν στην τσέπη του κάθε Έλληνα 96 δισ. δολάρια!!! Λυπούμαστε πολύ, αλλά όπως θα αποδείξουμε στη συνέχεια, χώρες με τόσο πλούτο όχι μόνο δεν πρέπει να πτωχεύουν (αν και αποτελεί πάγια τακτική η πτώχευσή τους, για να ληστευθούν στη συνέχεια από την παγκόσμια συμμορία των επιτήδειων πετρελαιάδων και πολιτικών), αλλά οι κυβερνήσεις τους οφείλουν να εργάζονται με τέτοιο τρόπο ώστε να εξασφαλίζουν τα μέγιστα δυνατά οφέλη για την χώρα και τους πολίτες, που υποτίθεται πως εκπροσωπούν. Επειδή τα λεφτά είναι πραγματικά πάρα πολλά, είναι δεδομένο πως η παγκόσμια συμμορία θα δεχθεί όρους που ποτέ πριν δεν δέχθηκε. Κι αυτό, επειδή η Ελλάδα βρίσκεται στην Ε.Ε. και στο ΝΑΤΟ κι έτσι δεν μπορούν να την βομβαρδίσουν ή να της συμπεριφερθούν σαν την Κένυα, την Αιθιοπία, την Ουγκάντα (και άλλες πολλές χώρες) τις οποίες καταλήστευσαν αφού τοποθέτησαν τους δικούς τους ανθρώπους στο τιμόνι της καθοδήγησης της χώρας... Κι επειδή ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και στην Ελλάδα, αποδεικνύεται πως το πρόβλημα της χώρας δεν είναι οικονομικό, αλλά αμιγώς πολιτικό και φυσιολογικά η Δικαιοσύνη την "επόμενη ημέρα" θα έχει πολύ δουλειά.

Ας δούμε, όμως, τα πράγματα αναλυτικά, αφού αποτελεί πραγματικά εξοργιστικό φαινόμενο, να επιδίδεται η χώρα μέσα από μια ψυχολογία πιέσεων και τελεσιγράφων, σε μια αυτοκαταστροφική πολιτική, απομυζώντας τους πολίτες της και στερεύοντας την αγορά και την οικονομία της… Τροφοδοτώντας συνεχώς την Ύφεση και την Ανεργία, με αποτέλεσμα να μην κλείνουν τα ελλείμματα, τα οποία δημιουργούν νέο Χρέος για το οποίο χρειάζονται νέα δάνεια… Αλλά δημιουργούν ταυτόχρονα και αμέτρητα κοινωνικά και οικογενειακά ερείπια… Μια αρχαία τραγωδία!

Με την Κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου η Ελλάδα είχε μπει στο γύψο χωρίς καν να έχει σπάσει το πόδι της, που όχι μόνο είναι γερό, αλλά πατάει επάνω σε μαύρο χρυσάφι! Που δεν είναι άλλο από τα τεράστια κοιτάσματα πετρελαίου, φυσικού αερίου και υδρίτη, αξίας πολλαπλάσιας από το συνολικό Χρέος της χώρας!

Κοιτάσματα που μεταμορφώνουν την Ελλάδα από «Κακομοιράτο» σε πάμπλουτο «Εμιράτο»!

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ

Βάση διαφόρων ανακοινώσεων, δηλώσεων και στοιχείων, αναφέρουμε περιληπτικά:


Η Θαλάσσια Ζώνη Υδρογονανθράκων Δυτικής και Νότιας Ελλάδας, μέχρι στα νότια της Μεγίστης
Τα «χρυσά» σημεία φυσικού αερίου Κρήτης – Γαύδου – Το ξεχασμένο νησάκι μας
επεκτείνει βαθιά μέσα στο Λιβυκό Πέλαγος την Ελλαδική ΑΟΖ

1 Στα ΝΔ, Ν και ΝΑ Κρήτης υπάρχουν 3,5 τρισεκατομμύρια m3 Φυσικού Αερίου τουλάχιστον, που ισοδυναμούν ενεργειακά με 20 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου,με μια ολόκληρη δηλαδή «Αλάσκα», όπως υποστήριξε πρόσφατα ο Ομότιμος Καθηγητής Γεωλογίας του Πολυτεχνείου Κρήτης και σύμβουλος της Καναδικής Κυβέρνησης Αντώνης Φώσκολος, επικαλούμενος δεδομένα ερευνών των Γεωλογικών Υπηρεσιών ΗΠΑ και Γαλλίας!
Τα συνολικά αυτά κοιτάσματα απλώνονται σε τέσσερις περιοχές:
Α. Η πρώτη είναι νοτιοδυτικά της Γαύδου και γειτνιάζει με την ΑΟΖ της Λιβύης, η οποία και την διεκδίκησε στο παρελθόν παρανόμως με έκδοση προκλητικών χαρτών παραχωρήσεων!
Β. Η δεύτερη νότια της Γαύδου, του Φραγκοκάστελου και Πλακιά.
Γ. Η τρίτη νότια του κόλπου Μεσσαράς.
Δ. Και η τέταρτη νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας, στο ελληνικό κομμάτι της «Λεκάνης του Ηρόδοτου», δίπλα στην οποία, από την κάτω μεριά της Αιγύπτου, σε απόσταση αναπνοής και οπτικής επαφής από τη μεθόριο της ΑΟΖ μας, εργάζονται ήδη η EXXON-MOBIL, η STATOIL, η BPκαι η SHELL! Εδώ, στο ελληνικό κομμάτι της Λεκάνης, εκτιμάται πλέον ότι ίσως και να υπάρχουν πολύ μεγαλύτερες ποσότητες από τις αρχικώς υπολογισθείσες!


Αυθεντικός Χάρτης της Γεωλογικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ (USGS) εκδόσεως Μαΐου 2010 για κοιτάσματα στον Κώνο του Νείλου (Δέλτα) στην Ανατολική Μεσόγειο, επάνω στον οποίο το ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ έκανε προβολή των ΑΟΖ με κίτρινες γραμμές! Το αποτέλεσμα μιλά από μόνο του, καθώς τμήματα της Ελλαδικής και Κυπριακής ΑΟΖ συμπεριλαμβάνονται στις χρυσοφόρες περιοχές, που χωρίζονται σε 4 ζώνες από κάτω προς τα επάνω:
α. Ζώνη Νείλου (χερσαία και θαλάσσια) με χρώμα πορτοκαλί
β. Ζώνη Κώνου του Νείλου (θαλάσσια) με το υπόλοιπο γαλάζιο χρώμα
γ. Ζώνη Μεσογειακής Ράχης εντός των ΑΟΖ Ελλάδας (με τμήμα της Λεκάνης του Ηροδότου) και Κύπρου, με λευκό χρώμα
δ. Ζώνη Θαλάσσιου Όρους Ερατοσθένη, στην Κυπριακή ΑΟΖ με φουξ χρώμα

Σημειώνουμε πως στη σχετική δημοσίευση του USGS παρατίθενται ποσοτικά στοιχεία για την γαλάζια συνολικά ζώνη, όχι όμως και για την λευκή και φούξια, που όλως τυχαίως είναι ελληνικές…
Στην δε γαλάζια, κυρίως αιγυπτιακή ζώνη, εκτιμάται από τη Γεωλογική Υπηρεσία των ΗΠΑ πως υπάρχουν 1,8 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου, 223 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου (δηλαδή 7,8 τρισ. κυβικά μέτρα) και 6 δισ. βαρέλια υγρών φυσικού αερίου (NGL)!
Παρόμοιες ποσότητες τηρουμένων των αναλογιών, πρέπει να υπάρχουν και στις δικές μας ζώνες, τη λευκή και φουξ, που και οι δυο μαζί είναι σε μέγεθος όσο η μισή γειτονική γαλάζια! Αλλά οι Αμερικάνοι δεν δημοσιεύουν τα στοιχεία για εκεί…

Οι κόκκινες κουκίδες είναι τα 126 εντοπισμένα κοιτάσματα φυσικού αερίου, που έχουν αποδώσει οι γεωτρήσεις των Αιγυπτίων μέσω ξένων εταιρειών! Ενώ οι πράσινες κουκίδες είναι εντοπισμένα κοιτάσματα πετρελαίου.
(Σε άλλο χάρτη και έρευνά της η USGS εκτιμά ότι και στη Λεκάνης της Λεβαντίνης που συνορεύει με την Ανατολική Κυπριακή ΑΟΖ υπάρχουν 1,7 δισ. βαρέλια πετρελαίου και 122 τρισ. κυβικά πόδια (δηλαδή 4,3 τρισ. κυβικά μέτρα) φυσικού αερίου! Θυμίζουμε ότι το περίφημο Κυπριακό «Οικόπεδο 12» με το πλούσιο κοίτασμα «Αφροδίτη», εφάπτεται στην λεκάνη αυτή, όπου βρίσκονται τα ισραηλινά κοιτάσματα «Λεβιάθαν» και Ταμάρ»…
Σήμερα που η τιμή φυσικού αερίου ανά MMBTU (1 εκατομμύριο BTU) ή σχεδόν ανά GJ (1γιγα-τζάουλ) έχει πέσει πάρα πολύ, σε κάτι λιγότερο από 3 δολάρια, σημαίνει ότι η αξία αυτού του ελληνικού κοιτάσματος είναι περίπου 367 δισ. δολάρια ή 294 δισ. ευρώ! Δηλαδή 14 δισ. περισσότερα από το Χρέος, που είναι 280 δισ. ευρώ, σύμφωνα με το Δελτίο Χρέους του Υπουργείου Οικονομικών στις 31-3-2012)!
(1000 ft3 φυσικού αερίου ≈ 1 MMBtu ≈ 1 GJ) (1m3 = 0,0353 MMBTU) (1 USD=0,80 EUR)

ΡΩΣΙΚΗ ΤΙΜΗ. Σημειώνεται για να γίνουν αντιληπτά τα μεγέθη αλλά και τα οφέλη, ότι σήμερα εισάγουμε φυσικό αέριο από τη Ρωσία, με 10 δολάρια/GJ… (Εάν υπολογίσουμε με αυτή την τιμή το εν λόγω κοίτασμά μας, τότε θα άξιζε 1,2 τρισ. δολάρια ή 960 δισ. ευρώ…) Που σημαίνει, ότι μόνο η μελλοντική αντικατάσταση του ακριβού ρωσικού Φυσικού Αερίου, με το φθηνότερο ελληνικό, θα μας δώσει μια οικονομία της τάξεως του 50-70%, στον τομέα αυτό!

2 Σε Βόρεια Ελλάδα (Γρεβενά, Επανομή-Θερμαϊκός-Σιθωνία, Στρυμωνικός, Κόλπος Καβάλας, Θάσος) και Θρακικό Πέλαγος, επίσης υπολογίζεται ότι υπάρχουν, όπως ισχυρίζεται οΚαθηγητής Γεωστρατηγικής Νίκος Λυγερός υδρογονάνθρακες (πετρέλαιο + φυσικό αέριο) συνολικά 1,5 δισ. βαρελιών πετρελαίου! Αξίας δηλαδή περίπου 106 δισ. δολαρίων ή 85 δισ. ευρώ! (η τιμή φυσικού αερίου είναι πολύ χαμηλότερη από ένα ισοδύναμο ενεργειακά βαρέλι πετρελαίου)


«Εμπιστευτικός» χάρτης του Κράτους, όπου σύμφωνα με τις παλαιές εκτιμήσεις των υπηρεσιών του, υπήρχαν ενδείξεις για κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου σε Δυτική και Βόρεια Ελλάδα και σχηματίστηκαν τα «οικόπεδα» ερευνών, στα περισσότερα εκ των οποίων δεν έγινε ή σταμάτησε η έρευνα κάτω από περίεργες συνθήκες… Απουσιάζει παντελώς το κυρίως Αιγαίο, για τους γνωστούς λόγουςΆλλος χάρτης που μιλάει από μόνος του για πετρέλαιο και φυσικό αέριο σε Δ και Β Ελλάδα

3 Στο Ιόνιο και Δυτική Ελλάδα, περιοχές όπου εντοπίζονται κοιτάσματα, σύμφωνα με τονΚαθηγητή Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών Αβραάμ Ζελιλίδη είναι κυρίως οι Διαπόντιοι Νήσοι, τα Ιωάννινα, Πρέβεζα-Πάργα-Λευκάδα, Ζάκυνθος-Κεφαλλονιά, Κατάκολο, Στροφάδες! Σε όλες αυτές τις περιοχές, μέχρις στιγμής, οι υδρογονάνθρακες (πετρέλαιο + φυσικό αέριο) υπολογίζονται συνολικά σε τουλάχιστον 2 δισ. βαρέλια πετρελαίου! Αξίαςδηλαδή περίπου 156 δισ. δολαρίων, ή 125 δισ. ευρώ! (η τιμή φυσικού αερίου είναι πολύ χαμηλότερη από ένα ισοδύναμο ενεργειακά βαρέλι πετρελαίου)

Χάρτης Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών (ΑΟΖ) στην Ανατολική Μεσόγειο

4 Περιοχές κυρίως Αιγαίου και Μεγίστης, όπου δεν υπάρχουν σαφή ποσοτικά δεδομένα για τους γνωστούς λόγους. Άλλωστε το Αιγαίο είναι ο καθρέφτης και η ναυαρχίδα της Ελληνικής Βιομηχανίας Τουρισμού, που είναι επίσης πολύ επικερδής και κυρίως κρατά ζωντανά τα νησιά, προσδίδοντάς τους οικονομική ζωή, όρο απαραίτητο για την επιβίωση των κατοίκων τους, αλλά και για τη νομική θωράκιση της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ τους! Το πλεονέκτημα αυτό είναι στρατηγικά, εθνικά, δημογραφικά και γεωπολιτικά πολύ ανώτερο από κάθε τοπικό κοίτασμα εκεί, που μπορεί να «χαλάσει» την εικόνα και την φήμη του «γαλάζιου παραδείσου» ή των «ασφαλών, ειρηνικών διακοπών» των ξένων τουριστών στο Αιγαίο… Το τουριστικό «brand name» πολλών αστέρων της Ελλάδας… Από τη στιγμή που υπάρχουν όπως είδαμε τόσα άλλα κοιτάσματα προς έρευνα και τελική εκμετάλλευση. Χρειάζεται σύνεση και προτεραιότητες… Βεβαίως εννοείται ότι κάθε πρόκληση, πρέπει να έχει απάντησηΚαι η τελευταία σπιθαμή ελληνικής γης, ύδατος, βράχου και αέρα, είναι αδιαπραγμάτευτη… Άλλωστε η Αμυντική ετοιμότητα πολλαπλής ανταπόδοσης, η πολιτική ενότητα, η νομική και διπλωματική προνοητικότητα, η εκπαίδευση του πληθυσμού και των μαθητών και οι διεθνείς σχέσεις, είναι «εκ των ων ουκ άνευ»… Μια τέτοια περίπτωση «απάντησης», είναι εκείνη προς το νορβηγικό ερευνητικό σκάφους «ΜαλένεΌστερβολντ», που επιχείρησε τον Νοέμβριο του 2008 να διεξάγει παράνομες έρευνες για λογαριασμό της Τουρκίας στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ Ρω, Μεγίστης, Στρογγύλης, αλλά αποχώρησε εσπευσμένα, όταν ο τότε αποφασιστικός Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Δημήτριος Γράψας το απείλησε ευθέως με βύθιση!


Οι ελλαδικές και κυπριακές περιοχές μας που η Τουρκία «παραχωρεί» στον «εαυτό» της προς έρευνα…
Το μόνο που θα βρει, είναι ότι στο τέλος θα έχει χάσει πολλά δισ. δολάρια… και όχι μόνο…

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα, την ίδια περιοχή έχει παράνομα «παραχωρήσει» η Τουρκία για έρευνες στην Τουρκική Κρατική Εταιρεία TRAO, με σχετική δημοσίευση χαρτών τον Απρίλιο του 2012 στην «Εφημερίδα της Τουρκικής Κυβέρνησης», οι οποίοι παραβιάζουν το Διεθνές Δίκαιο, τα χωρικά ύδατα, την υφαλοκρηπίδα και τις ΑΟΖ Ελλάδας και Κύπρου…


ΤΟ ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΣΗΜΑ ΤΗΣ ΕΥΠ
ΓΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΑΠΟ ΙΜΙΑ ΕΩΣ ΓΑΥΔΟ

Βεβαίως και υπάρχουν κοιτάσματα στο Αιγαίο και βεβαίως γνωρίζουμε ότι αυτά ακριβώς αφορούν οι Τουρκικές διεκδικήσεις, προκλήσεις και παραβιάσεις. Αλλά η Ελλάδα δεν είναι τόσο ανόητη, ώστε να πέσει στην παγίδα των Τούρκων και των ξένων συμφερόντων που τους σπρώχνουν εναντίον μας, γυρεύοντας «αφορμές»… Ούτε όμως τόσο αφελής ή δειλή ώστε να επιτρέψει καταπάτηση της εθνικής κυριαρχίας, των δικαίων και δικαιωμάτων της από την Άγκυρα… Ενδεικτικό για το τι συμβαίνει πίσω από τις κινήσεις των Τούρκων, είναι το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της έγκυρης εφημερίδας ΠΑΡΟΝ της Κυριακής 11 Ιουνίου 2006, στο οποίο αναφέρεται πως λίγες ημέρες πριν την τελευταία παρουσία του τότε Πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το Σεπτέμβριο του 1995, ο Ανδρέας δέχτηκε απόρρητη ενημέρωση από την ΕΥΠ σύμφωνα με την οποία είχε ανακαλυφθεί κοίτασμα πετρελαίου στο ΝΑ Αιγαίο, από τις (άγνωστες ως τότε) βραχονησίδες ΙΜΙΑ, έως κάτω στη ΓΑΥΔΟ, σε σχήμα “S”!

Αναλυτικότερα, η ΕΥΠ ανέφερε πως σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες, αμερικανικός υπερσύγχρονος δορυφόρος είχε ανακαλύψει και φωτογραφήσει κοίτασμα πετρελαίου που ξεκινούσε από τις βραχονησίδες ΙΜΙΑ και κατέληγε στη ΓΑΥΔΟ!

Ο Ανδρέας τότε κατάλαβε τι θα γινόταν στη συνέχεια…

Πράγματι, τρεις μήνες μετά, το Δεκέμβριο του 1995 γίνεται η επί τούτου προσάραξη του τουρκικού πλοίου στα (άγνωστά μας) Ίμια (Λιμνιά) και αρχίζει η διεκδίκηση των συγκεκριμένων βραχονησίδων, σε τέτοιο σημείο και με τέτοια ένταση, ώστε γίνεταιτουρκική εισβολή στη μικρή Ίμια στις 31 Ιανουαρίου 1996!

Ένα χρόνο αργότερα, το Φεβρουάριο του 1997, ο τότε Πρόεδρος της Τουρκίας Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ, ανακοινώνει δημόσια τη διεκδίκηση 937 ελληνικών βραχονησίδων!

Το 1998, ο Ντεμιρέλ, με συνέντευξή του στη Χουριέτ, διεκδικεί 132 ελληνικές νησίδες και βραχονησίδες και τα ελληνικά νησιά του Ανατολικού Αιγαίου!

Τελικά οι διεκδικήσεις επίσημα φτάνουν και στη Γαύδο, κάνοντας όλους να αναρωτηθούν το «γιατί ως εκεί» Η απάντηση είναι ότι ως τη Γαύδο και τη Γαυδοπούλα φτάνουν τα μεγάλα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, τα οποία επεσήμανε πρόσφατα ο Καθηγητής κ. Φώσκολος, όπως αναφέρθηκε παραπάνω… (σχετικό δημοσίευμα και σχηματική απεικόνιση του ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ)


Τρόποι άντλησης ανάλογα με το βάθος


Ο ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΟΣ ΑΓΩΓΟΣ «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»


Σχέδιο του ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ για τον νέο υποθαλάσσιο εν μέρει Αγωγό Φυσικού Αερίου “ALEXANDERTHE GREAT STREAM”, με τις συνδέσεις του σε Μέση Ανατολή, Αφρική και Ευρώπη – Ένα έργο που θα προσφέρει χιλιάδες θέσεις εργασίας και πολύ μεγάλο οικονομικό, εθνικό και γεωπολιτικό όφελος σε Ελλάδα και Κύπρο, ενώ θα διασφαλίσει οριστικά με άφθονη φθηνή και οικολογική ενέργεια την Ευρωπαϊκή Ένωση και την ελληνική ανάπτυξη

Τεράστια θα είναι τα έσοδα και τα οφέλη Κύπρου και Ελλάδας και από τον εν μέρει υποθαλάσσιο, νέο Αγωγό Φυσικού Αερίου που μπορεί να κατασκευασθεί, αλλά και του Ισραήλ και της Ευρώπης κυρίως, που θα εξασφαλίσει μια ασφαλή και αδιατάρακτη οδό ανεφοδιασμού με φυσικό αέριο, μέσα από χώρες που ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως η Κύπρος και η Ελλάδα!
Την ώρα που η πραγματοποίηση του χερσαίου Nabucco θεωρείται μάλλον αβέβαιη, η κατασκευή του νέου Αγωγού «Μέγας Αλέξανδρος» (ALEXANDER THE GREAT STREAM), όπως τον ονομάσαμε, που θα τροφοδοτείται από τα νέα, φρέσκα και τεράστια κοιτάσματα φυσικού αερίουΙσραήλ, Κύπρου και Ελλάδας, είναι η πλέον ενδεδειγμένη λύση! Πολύ περισσότερο επειδή σε αυτόν θα μπορούν να συνδεθούν οι αγωγοί της Μέσης Ανατολής, αλλά και της Αιγύπτου και της Λιβύης, προσφέροντας για πάρα πολλές δεκαετίες φθηνή και οικολογική ενέργεια στην Ευρώπη!
Εδώ πρέπει να σημειωθεί, ότι εγκαταλείπεται διεθνώς η πυρηνική ενέργεια και θα κλείσουν σταδιακά αρκετά εργοστάσια και στην γηραιά ήπειρο, η οποία όμως αυξάνει ολοένα τις ανάγκες της σε ενέργεια, ενώ ταυτόχρονα το τεράστιο σχετικά κόστος ενός βαρελιού πετρελαίου (100 δολάρια) σε σχέση με ένα ισοδύναμο ενεργειακά «βαρέλι» φυσικού αερίου (15 δολάρια σε σημερινές του 2012 τιμές), θα δημιουργήσει μεγάλη ζήτηση φυσικού αερίου, το οποίο εκτός απόφθηνότερο είναι και εντελώς οικολογικό!
Η κατασκευή του από κοινοπραξίες Ελλαδικών, Κυπριακών, Ισραηλινών και άλλων ξένων εταιριών, θα δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας σε όλους τους τομείς και θα ζωντανέψει την ελληνική οικονομία!
Η σημασία του θα είναι ανεκτίμητη οικονομικά, εθνικά και γεωπολιτικά για όλους!
Περισσότερο όμως για την ίδια την Ευρώπη, που θα έχει τον δικό της Ευρωπαϊκό καθαρά Αγωγό! Τον «Μέγα Αλέξανδρο»!
Πόσο μάλλον που ο «Μέγας Αλέξανδρος» θα έχει να μεταφέρει τουλάχιστον 15 φορές περισσότερο φυσικό αέριο από εκείνο που υπάρχει στο Shah Deniz II του Αζερμπαϊτζάν(1,2 τρισ. m3 ) και σχεδιάστηκε αρχικά να μεταφερθεί στην Ευρώπη με τον Nabucco,καθώς οι συνολικές ποσότητες φυσικού αερίου της Ανατολικής Μεσογείου υπολογίζονται από τους Αμερικανούς σε σχεδόν 15 τρισ. m3, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα!


ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ… ΥΔΡΙΤΗΣ
Ο «ΦΛΕΓΟΜΕΝΟΣ ΠΑΓΟΣ» ΣΥΜΠΥΚΝΩΜΕΝΟΥ ΜΕΘΑΝΙΟΥ
το υπερκαύσιμο του μέλλοντος

· ΛΑΣΠΟΗΦΑΙΣΤΕΙΑοι ενεργειακές δεξαμενές μεθανίου: Το Φυσικό Αέριο (μεθάνιο κυρίως) συνδέεται με τα λεγόμενα υποθαλάσσια λασποηφαίστεια, τα οποία σχηματίζονται από την διέξοδο που προσπαθεί να βρει το αέριο μεθάνιο από τα σπλάχνα της γης, καθώς μέσα από ρήγματα του φλοιού επιχειρεί να βγει προς τα έξω όπως η λάβα ενός κανονικού ηφαιστείου, παρασύροντας υλικά του πυθμένα αλλά και σχηματίζοντας κρατήρες υδριτών!


Η ύπαρξη λασποηφαιστείων, τα οποία δημιουργούνται από την προσπάθεια του μεθανίου να ανέλθει στην επιφάνεια από τα έγκατα της γης, είναι απολύτως συνδεδεμένη με την ύπαρξη φυσικού αερίου που αποτελείται σχεδόν εξ΄ ολοκλήρου από αέριο μεθάνιο - Τα ελληνικά λασποηφαίστεια ξεκινούν από Κεφαλληνία-Ζάκυνθο και φτάνουν ως τη Μεγίστη ακολουθώντας τη «Μεσογειακή ράχη». Σε άλλα σημεία εντοπίζονται στα «οικόπεδα» της Κυπριακής ΑΟΖ, αριστερά της «Αφροδίτης και των «Λεβιάθαν» και «Ταμάρ», όπως και στον «Κώνο του Νείλου».

· ΥΔΡΙΤΕΣ – οι κρατήρες του παγωμένου μεθανίου: Οι κρατήρες λοιπόν των λασποηφαιστείων, αποτελούνται από μεθάνιο που καθώς βγαίνει στον πυθμένα της θάλασσας, λόγω του μεγάλου θαλάσσιου βάθους, της μεγάλης πίεσης του νερού και της χαμηλής θερμοκρασίας παγώνει! Έτσι σχηματίζεται ένας πάγος, που αποτελείται από παγωμένα μόρια νερού, που έχουν όμως κυψέλες συμπυκνωμένου, στερεού μεθανίου, με πολύ μεγάλη πυκνότητα, που γι΄ αυτό αποτελεί ένα ορυκτό υπερκαύσιμο! Τουπερκαύσιμο του μέλλοντος!

· ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΟΞΟ ΛΑΣΠΟΗΦΑΙΣΤΕΙΩΝ: Το παρήγορο για τα ελληνικά πράγματα είναι ότι έχουμε εντός της ελληνικής ΑΟΖ πάρα πολλά τέτοια λασποηφαίστεια, δεξαμενές δηλαδή φυσικού αερίου (αέριο μεθάνιο) και υδριτών (συμπυκνωμένου στερεού μεθανίου)! Το τόξο των ελληνικών λασποηφαιστείων ξεκινά από τη δυτική Ελλάδα στο Ιόνιο, γίνεται κυριολεκτικά «δάσος» κάτω από την Κρήτη και φτάνει ως τα νότια της Μεγίστης, στα λεγόμενα υποθαλάσσια όρη «Αναξίμανδρος»!

· ΜΕΓΙΣΤΗ: Ακριβώς εκεί, στη νότια υποθαλάσσια περιοχή Μεγίστης (Καστελόριζο) έχει εντοπιστεί από επιστήμονες τουΕΛΚΕΘΕ (Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών) κοίτασμαυδρίτη (παγωμένο, συμπυκνωμένο μεθάνιο) που αποτελεί το ενεργειακό καύσιμο του μέλλοντος, με μοναδική ενεργειακή δύναμη, μόλις μισό μέτρο κάτω από την λάσπη του πυθμένα! Αξιοσημείωτο είναι ότι κάθε 1m3 υδρίτη, απελευθερώνει σε κανονικές συνθήκες πίεσης και θερμοκρασίας 164 m3 αερίου μεθανίου και 0,8 m3 ύδατος! Υπολογίζεται μάλιστα ότι ο υδρίτης μόνο στο κοίτασμα «Αναξίμαδρος» Μεγίστης είναι 0,25 km3, οπότε μπορεί να δώσει 41 δισ. m3 μεθανίου! Σημερινής αξίας 4,3 δις. δολαρίων ή 3,4 δισ. Ευρώ! (με 3 δολάρια ανά MMBTU)

· ΚΡΗΤΗ: Νοτίως της Κρήτης όμως υπάρχει τεράστια ποσότητα υδρίτη, όπως ισχυρίζεται ο καταξιωμένος διεθνώς Καθηγητής Γεωλογίας Αντώνης Φώσκολος αφού σύμφωνα με τον ίδιο «ξένες επιστημονικές δημοσιεύσεις εκτιμούν ότι στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης, εντός της ελληνικής ΑΟΖ, στους γεωλογικούς σχηματισμούς μιας έκτασης 60.000 Km2, περικλείεται στερεό αέριο (υδρίτες) του απίστευτου μεγέθους των 30 τρισ. m3! Εκτιμάται ότι μέσα στα επόμενα 5 έως 10 χρόνια θα είναι δυνατή η οικονομική ανάκτηση ενός μέρους του με βάση τις εξελισσόμενες νέες τεχνολογίες»! [Ανακοίνωση Καθηγητή στο Τμήμα Δυτικής Κρήτης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Τ.Ε.Ε.) στις 31-10-2011]

Η αξία αυτών 30 τρισ. m3 υδρίτη είναι σήμερα 3,15 τρισ. δολάρια ή 2,52 τρισεκατομμύρια ευρώ! (με 3 δολάρια ανά MMBTU)

· ΥΔΡΙΤΕΣ ΚΑΙ Η ΕΞΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ ΤΡΙΓΩΝΟΥ ΤΩΝ ΒΕΡΜΟΥΔΩΝ:Στις τεράστιες υποθαλάσσιες ποσότητες υδριτών στην περιοχή του Τριγώνου των Βερμούδων, λέγεται ότι οφείλεται και το μυστήριο φαινόμενο της εξαφάνισης πλοίων και σκαφών, καθώς επειδήτο μόριο του υδρίτη είναι εξαιρετικά ασταθές, με την μεταβολή κάποιου υποθαλάσσιου παράγοντα πίεσης ή κυρίως θερμοκρασίας, απελευθερώνει μαζικά το εγκλωβισμένο μεθάνιο δημιουργώντας βουνά φυσαλίδων, αφρών ή και εκρήξεων, που καταπίνουν ό,τι βρίσκεται στην επιφάνεια της! Είναι σαν ένα πλοίο να πατά ξαφνικά σε αέρα και όχι σε νερό… Επομένως χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στην εξόρυξη και ήδη η τεχνολογία τρέχει με ασύλληπτους ρυθμούς για τον υδρίτη…


Η STRATFOR ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ
«ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ» ΝΟΤΙΩΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
επικαλούμενη «οικονομική πηγή» αλλά και
απόρρητα «αδημοσίευτα γεωφυσικά δεδομένα»

Η STRATFOR (Παγκόσμια Εταιρεία Πληροφοριών και Αναλύσεων) γνωστή και ως «ιδιωτική CIA», ιδρυμένη από τον γεννημένο στην Ουγγαρία - από επιζήσαντες του Ολοκαυτώματος - George Friedman, οι γονείς του οποίου μετέπειτα διέφυγαν από το Κομμουνιστικό Καθεστώς και κατόρθωσαΠλαίσιο κειμένου: STRATFOR: «Greece has the potential to become a large producer of oil and natural gas following the hydrocarbon discoveries in the sea around Cyprus and elsewhere in the area. At a recent conference in Crete organized by the Mineral Resources Engineering Department of the Technical University of Crete it was stated from USGS assessments that the area south of Crete may have potentially huge hydrocarbon deposits, such assessments have been confirmed from unpublished geophysical data»! 4/11/2011 ν να φτάσουν στην Αμερική, διαχειρίζεται χιλιάδες πληροφορίες για κάθε πλευρά του κόσμου και ενημερώνει με συνδρομή τα μέλη της για αυτές… Κάποιες πληροφορίες βέβαια δε είναι για όλους και άλλες πάλι αξίζουν πράγματι «χρυσάφι»!
Όπως αυτή που διακίνησε εσωτερικά η Stratfor στις 4-11-2011 (ανήμερα της εορτής του Αγίου Ιωάννη Βατάτζη…) με τουπ΄ αριθμόν 170561 e-mail της που αλίευσε το Wikileaks,επικαλούμενη αξιόπιστη οικονομική πηγή, που ίσως να έχει σχέση με «αυτόν» που περιέγραφε σε προηγούμενο e-mail του (41468/16-9-20121) ο ίδιος ο Friedman: τον επικεφαλή τηςNoble Energy! Της εταιρίας που πραγματοποιεί τις θαλάσσιες έρευνες υδρογονανθράκων σε Ισραήλ και Κύπρο …

ΤΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΠΟΥ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΕ ΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΟΣΜΟ

– Τι έλεγε λοιπόν εκείνο το μυστικό εσωτερικό μήνυμα, στο οποίο ίσως δεν δόθηκε - όταν αποκαλύφθηκε αρχικά - η δέουσα σημασία;

STRATFOR: «Η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να γίνει ένας μεγάλος παραγωγός πετρελαίου και φυσικού αερίου μετά τις ανακαλύψεις υδρογονανθράκων στη θάλασσα γύρω από την Κύπρο και άλλα μέρη στην περιοχή. Σε πρόσφατο συνέδριο στην Κρήτη που διοργανώθηκε από το Τμήμα Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου Κρήτης αναφέρθηκαν εκτιμήσεις από το USGS (Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ), ότι η περιοχή νότια της Κρήτης μπορεί να έχει δυνητικά τεράστια κοιτάσματα υδρογονανθράκων,όπως έχει επιβεβαιωθεί από αδημοσίευτα γεωφυσικά δεδομένα»!!!

Ποιος έδωσε την πληροφορία των ανακοινώσεων που είχε κάνει ο κ. Φώσκολος στη Stratfor;Ποιος είναι σε θέση να διαβεβαιώνει τη Stratfor ότι ισχύουν αυτά που είπε ο Καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης για «τεράστια κοιτάσματα»; Προφανώς κάποιος ειδικός, τουοικονομικο-ενεργειακού χώρου, που μπορεί να είχε στη διάθεσή του τα σχετικά, απόρρητα, «αδημοσίευτα γεωφυσικά δεδομένα»… Και τέτοια μπορούν να έχουν Εταιρείες… Όπως η Nobleή οι Νορβηγοί…

Είναι μάλιστα τέτοιος ο ενθουσιασμός της Stratfor για το απρόσμενο νέο, που ζητάειπαρακάτω στο αποκαλυπτικό e-mail, η Ελλάδα να μπει στη ζώνη του …δολαρίου!


Αναφέρει συγκεκριμένα: «Σε περίπτωση που η Ελλάδα γινόταν ένας σημαντικός παραγωγός φυσικού αερίου/πετρελαίου, θα προτιμούσε να είναι στο μπλοκ του δολαρίουπαρά σε εκείνο του Πλαίσιο κειμένου: STRATFOR:   «In the event that Greece did become a significant natural gas/oil producer, the country would prefer to be in the dollar bloc than in the Euro one»...  «Becoming a member of the dollar bloc would fit the new geopolitical scenario being structured in the State Department in Washington»!  «Perhaps Greece becoming part of the dollar bloc is the bigger game played out behind the scenes»!  4/11/2011 ευρώ»…

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ 2: Παρακάτω, αφού βρίσκει να πει ξαφνικάχίλια καλά λόγια για την Ελλάδα και πόσο σύμμαχοι ήμασταν στο Β΄ Παγκόσμιο, την Κορέα και τον Ψυχρό Πόλεμο (!) κάνει την άλλη μεγάλη αποκάλυψη:

«Το να γίνει (η Ελλάδα) μέλος της ζώνης του δολαρίου θα ταίριαζε με το νέο γεωπολιτικό σενάριο που διαμορφώνεται στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην Ουάσινγκτον»!

Η Ελλάδα, από εκεί που ήταν το «αποπαίδι» γίνεται ξαφνικά περιζήτητη! Τόσο, που όχι μόνο την εντάσσουν από τώρα στο «κλαμπ του δολαρίου», σαν να είναι ισότιμη αμερικανική «πολιτεία», ένα νέο «Τέξας», αλλά τη βλέπουν και μέσα στη νέα γεωπολιτική μεταβολή που μαγειρεύεται από το ίδιο το Στέιτ Ντιπάρτμεντ!
Τόσο μεγάλα είναι λοιπόν τα κοιτάσματά μας;
Και εμείς καθόμαστε και ξεψειρίζουμε τα «μνημόνια» και τους «Φον Ράιχ» του Βερολίνου;

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ 3: Και τέλος το σημείωμα-φωτιά του Stratfor, καταλήγει σε μια γεύση «CIA», όπως πράγματι είναι:
«Ίσως η ένταξη της Ελλάδας στο μπλοκ του δολαρίου να είναι το μεγαλύτερο παιχνίδι που παίζεται στο παρασκήνιο»!

Γίναμε ξαφνικά «το μεγαλύτερο παιχνίδι» του διεθνούς «παρασκηνίου»… Με μεγάλη πλέον γεωπολιτική και κυρίως οικονομική και ενεργειακή αξία…
Και μάλιστα από την ώρα που βγήκε πέρυσι στην επιφάνεια από τη Wikileaks αυτή η πληροφορία της Stratfor, σήμανε συναγερμός σε όλες τις σχετικές εταιρείες, τους οικονομικούς κύκλους, αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση, που κατάλαβαν ότι η Ελλάδα είναι πια ένας ενεργειακός γίγαντας, που δεν πρέπει όμως να το καταλάβει η ίδια… μέχρι να δεθεί χειροπόδαρα για τα καλά…


ΡΩΣΙΑ: ΕΧΕΤΕ ΤΟΣΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ
ΟΣΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΛΠΟΣ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ

«Η Ελλάδα έχει τόσο πετρέλαιο, όσο και ο Κόλπος του Μεξικού. Έχουμε εδώ και χρόνια στα χέρια μας, φωτογραφίες από δορυφόρο που το αποδεικνύουν», δήλωσαν κατηγορηματικά στο περιοδικό CRASH (τεύχος 15, Ιουλίου 2012), ο Αντιπρόεδρος του Κρατικού Οργανισμού Διεθνούς Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Γκεόργκι Μουράτοφ (θιασώτης του Παγκόσμιου Νομίσματος που προωθεί ο ίδιος ο ΝτιμίτριΜεντβέντεφ ο οποίος το είχε παρουσιάσει δημόσια το 2009 στη Σύνοδο των G8 στη LAquila της Ιταλίας) και ο Γενικός Διευθυντής του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Μόσχας, Γιούρι Αζάροφ!
Και συμπληρώνουν με νόημα: «Έχουμε τους επιστήμονες και τις εταιρείες να σας στηρίξουμε στην εξόρυξη των υδρογονανθράκων. Η απόφαση είναι δική σας»…


ΚΟΛΠΟΣ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ - Αμέτρητα κοιτάσματα πετρελαίου (πράσινο) και φυσικού αερίου (κόκκινο) στον Κόλπο του Μεξικού, όπου έχουν εντοπιστεί πλέον και τεράστια κοιτάσματα υδρίτη (συμπυκνωμένου μεθανίου) της τάξεως των 6. 700 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια (Tcf)! Ο υδρίτης του Κόλπου από μόνος του αρκεί να εφοδιάσει με φυσικό αέριο (μεθάνιο) τις ΗΠΑ για 290 ολόκληρα χρόνια! – Οι Ρώσοι πλέον λένε δημόσια βάση στοιχείων τους, πως τα κοιτάσματα της Ελλάδας, είναι ίδια με εκείνα του Κόλπου του Μεξικού!


«ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ» 30 ΔΙΣ ΤΩΡΑ
ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΜΕΣΗΣ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ

Με όλα τα παραπάνω είναι πλέον απολύτως βέβαιο ότι υπάρχουν τεράστια ενεργειακά αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ελλάδα, που με τις σημερινές εκτιμήσεις και σε σημερινές τιμές, αξίζουν 629 δισ. δολάρια ή 504 δις ευρώ συνολικά, μόνο στη δυτική και βόρειο Ελλάδα και τα νότια της Κρήτης, χωρίς τα κοιτάσματα του κυρίως Αιγαίου! Και με την πιθανότητα αυτές οι εκτιμήσεις να είναι τελικά πολύ συντηρητικές μπροστά στην πραγματικότητα του βυθού! Και χωρίς να υπολογιστούν και οι μελλοντικοί υδρίτες, που ξεπερνούν όπως είδαμε τα 3,15 τρισ. δολάρια ή 2,52 τρισ. ευρώ!
Επομένως το Ελληνικό Δημόσιο, η σημερινή Κυβέρνηση - που έχει απόλυτη ανάγκη από τη μια να προλάβει την απελπισία, τις μαύρες τρύπες και τις ξένες εξαρτήσεις, καθώς και το κύμα αυτοκτονιών μιας κοινωνίας που καθημερινά βομβαρδίζεται με έναν κυκεώνα αδιεξόδων και από την άλλη να μην θυσιάσει το μεγάλο οικονομικό, γεωστρατηγικό και αναπτυξιακό πλεονέκτημα των Ελληνικών Κοιτασμάτων - μπορεί να προχωρήσει άμεσα, τώρα, χωρίς να περιμένει, μέσα στον Αύγουστο, σε τροποποίηση της «Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρίας Υδρογονανθράκων Α.Ε.» (Ε.Δ.Ε.Υ. Α.Ε.), η οποία έχει συσταθεί με μία μόνη, κρατική και αμεταβίβαστη μετοχή, ως εξής:

1. Η Εταιρεία μετονομάζεται σε «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ» (Greek Hydrocarbon Deposits) με τον ίδιο διαχειριστικό ρόλο, σε έναν αμύθητο ορυκτό θησαυρό που συνολικά ξεπερνά τα 3 τρισεκατομμύρια ευρώ! (Τα κοιτάσματα ανήκουν και παραμένουν στο Κράτος – Η Εταιρεία αναλαμβάνει την διαχείριση της αξιοποίησης και εκμετάλλευσης του ενεργειακού τους πλούτου)

2. Το Δημόσιο κρατά το αμεταβίβαστο του 65% της Εταιρείας!

3. Από το υπόλοιπο, το 30% το διαθέτει σε 300 εκατομμύρια μετοχές των 100 ευρώ η μία, προς αγορά αποκλειστικά από Έλληνες Ελλάδος, Κύπρου και κυρίως Ομογένειας, αλλά και Ελληνικές Εταιρείες ή Τράπεζες! Σε μια πρωτοφανή, γιγάντια και μαζική κινητοποίηση-αναγέννηση του Παγκόσμιου Ελληνισμού!

4. Με τον παραπάνω τρόπο η Εταιρεία θα εισπράξει άμεσα 30 δις ευρώ! Από το ποσό αυτό, θα χρησιμοποιηθεί για την ισορρόπηση του Κράτους το οποίο και διαθέτει τα κοιτάσματα (Ελλάδα) το μισό ποσό, δηλαδή τα 15 δις, ώστε να κλείσει από τώρα θριαμβευτικά το Έλλειμμα του Προϋπολογισμού, αλλάζοντας διεθνώς το κλίμα και μετατρέποντας την Ελλάδα σε νέα «Τίγρη της Ευρώπης», καθώς θα υπάρξει και βέβαιο πλεόνασμα, το οποίο θα αρχίσει να μειώνει σταθερά το Χρέος! 1 δις θα δοθεί στις Ένοπλες Δυνάμεις για συνέχιση προγραμμάτων εξοπλισμού, εκσυγχρονισμού και προμήθειας ανταλλακτικών! 1 δις θα δοθεί επίσης στην ανακούφιση 1.000.000 ανέργων (από 1.000 ευρώ) με κοινωνικά κριτήρια! Τέλος 1 δις θα δοθεί για την ανακούφιση 1.000.000 συνταξιούχων (από 1.000 ευρώ) με κοινωνικά και εισοδηματικά κριτήρια! Τα υπόλοιπα 12 δις θα μείνουν άθικτα στο Ταμείο της Εταιρείας Υδρογονανθράκων και θα αποτελέσουν μια πανίσχυρη «δύναμη πυρός» για την επίτευξη των στόχων της έρευνας και κερδοφόρας αξιοποίησης των κοιτασμάτων, καθώς η Εταιρεία θα στελεχωθεί με το καλύτερο Ελλαδικό, Κυπριακό και Ομογενειακό Δυναμικό, όπως π.χ. τους Καθηγητές Καρυώτη, Φώσκολο, Λυγερό, Ζελιλίδη και άλλους, ώστε να είναι βεβαία και η επιτυχία των στόχων και η αξιοπιστία της Εταιρείας, που θα προσφέρει έτσι μεγάλο, εθνικό, οικονομικό, αλλά και κοινωνικό έργο! Τα λειτουργικά έξοδα της εταιρείας και οι μισθοί του προσωπικού και του ΔΣ, θα βαρύνουν εξ΄ ολοκλήρου το Κράτος!

5. Έτσι και θα διασωθεί η Ελλάδα και θα παραμείνει σε ελληνικά χέρια ο θησαυρός των υδρογονανθράκων και θα υπάρξει ένας νέος «Χρυσός Αιώνας» για τον Παγκόσμιο Ελληνισμό, αφού η επένδυση στις μετοχές αυτές, θα αποφέρει τεράστια εθνικά, αλλά και ατομικά οφέλη! Η μετοχή π.χ. που θα αγορασθεί τώρα 100 ευρώ, μεθαύριο και καθώς θα προχωρούν έρευνα και εκμετάλλευση, θα ανέβει φυσιολογικά στα 150 και 200 ευρώ, προσφέροντας κέρδη της τάξης του 50% και 100% αντίστοιχα! Το Δημόσιο θα έχει τότε την ευχέρεια να αξιοποιήσει τότε και το υπόλοιπο 5% των μετοχών που θα έχει μείνει στα χέρια του προς διάθεση (65%+30%+5%)! Ίσως με δικαίωμα προτεραιότητας αγοράς από τους πρώτους μετόχους!

6. Τα κεφάλαια-ποσά που θα διαθέσουν οι Έλληνες όλου του Κόσμου για την άμεση αγορά των μετοχών μέχρι τον Σεπτέμβριο το πολύ, θα γίνονται αυτομάτως νομιμοποιημένα, αφορολόγητα και θα εξαιρούνται από έλεγχο «πόθεν έσχες» δια παντός, ενώ οι ιδιοκτήτες τους θα μπορούν να εισάγουν πλέον οποιοδήποτε άλλο ποσό στην Ελλάδα ή να το δηλώσουν ή να το καταθέσουν σε τράπεζα, χωρίς και πάλι έλεγχο «πόθενέσχες» και με εφάπαξ φορολόγηση 10%, μια για πάντα, χωρίς άλλη μελλοντική επιβάρυνση ή προσαύξηση ή πρόστιμο ή φόρο κεφαλαίου ή καταθέσεως αρκεί τα κεφάλαια να εισαχθούν μέχρι 31 Οκτωβρίου 2012! Τα κεφάλαια αυτά θα χαρακτηρισθούν ως «ελεύθερα κεφάλαια» και από εκεί και πέρα θα είναι αφορολόγητα! Τα κινητά ή ακίνητα τα οποία θα αγορασθούν εντός Ελλάδος από αυτά τα ελληνικά «ελεύθερα κεφάλαια» και θα χαρακτηρίζονται ως «ελεύθερα κινητά ή ακίνητα» περιουσιακά στοιχεία, δεν θα αποτελούν τεκμήριο, δεν θα έχουν «πόθεν έσχες» και θα εξαιρεθούν των επιπλέον φόρων ισοβίως, ενώ θα μεταβιβάζονται ατελώς στους νομίμους κληρονόμους! Μια δηλαδή πολύ γενναία ανταμοιβή, που θα βοηθήσει όμως αποφασιστικά και την οικονομία της χώρας! Π.χ. εάν αγορασθεί ένα σπίτι με «ελεύθερα κεφάλαια ή καταθέσεις», δεν θα αποτελεί τεκμήριο, δεν θα πληρώνει ΕΤΑΚ ή «χαράτσι», ενώ θα πληρωθεί εφάπαξ για την αγορά του μόνο το ΦΠΑ! Το ίδιο και ένα αυτοκίνητο, δεν θα έχει τεκμήριο και «πόθεν έσχες», ούτε θα πληρώνει τέλη κυκλοφορίας. Παρομοίως σκάφης αναψυχής, ιδιωτικά αεροσκάφη κλπ. Στις φορολογικές δηλώσεις θα υπάρχει ειδική σελίδα «ελευθέρων περιουσιακών στοιχείων» που θα είναι αφορολόγητα!

7. Έτσι εκτιμάται ότι θα επανέλθουν επιπρόσθετα στην Ελληνική Οικονομία και τις Τράπεζες διαφυγόντα ή αποσυρθέντα ή αδήλωτα κεφάλαια και καταθέσεις ή κρυμμένα χρήματα της τάξεως των 70 δις και πλέον, τα οποία επί 10% εφάπαξ και αφορολόγητα έπειτα εφ΄ όρου ζωής, θα αποδώσουν στο Κράτος απευθείας άλλα 7 δισ. ευρώ!

8. Μέρος των παραπάνω «ελευθέρων κεφαλαίων» θα διαχυθούν και στην αγορά, τονώνοντας την οικονομία και δημιουργώντας νέα έσοδα για το κράτος από την είσπραξη ΦΠΑ της τάξεως των 5 δισ.!


ΤΡΟΪΚΑ ΤΕΛΟΣ, ΛΟΓΩ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Τα ποσά αυτά που υπολογίζονται συνολικάαπό μετοχές, εισροή κεφαλαίων και νέα έσοδα ΦΠΑ σε 30 δισεκατομμύρια ευρώ (ενώ άλλα 12 δισ. θα είναι ανέπαφα στο εντελώς ξεχωριστό Ταμείο της Εταιρείας), θα εξαφανίσουν φέτος κιόλας το έλλειμμα, δημιουργώνταςπλεόνασμα σχεδόν 10-12 δις, κάνουν φανερόότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται πια το Μνημόνιο, το ΔΝΤ και την Τρόικα, λόγω επίτευξης αλματώδους ανάπτυξης με πόρους των παιδιών της! Και ιδίως των Ελλήνων του Εξωτερικού, που έτσι, για άλλη μια φορά, θα αποδείξουν ότι αξίζουν το δικαίωμα ψήφου απευθείας από την χώρα κατοικίας τους και μάλιστα άμεσα!
Γιατί τα Χρέη δεν εξαφανίζονται με περικοπές και ύφεση, αλλά με ανάπτυξη, ώστε ο λόγος Χρέος προς ΑΕΠ (ΧΡΕΟΣ/ΑΕΠ) να βαίνει μειούμενος! Αυτός θα έπρεπε να ήταν ο πρώτος κανόνας ενός Μνημονίου!

Το παρόν Σχέδιο Ενεργειακών Κοιτασμάτων πετυχαίνει όλους τους στόχους ταυτόχρονα:

 1. Φέρνει ξανά στην οικονομία αδήλωτα ή διαφυγόντα ή κρυμμένα ή νέα ομογενειακά κεφάλαια, εισοδήματα και καταθέσεις ύψους 100 δις ευρώ, χωρίς «πόθεν έσχες» και χωρίς πρόστιμα!
 1. Από αυτά, τα 30 δις επενδύονται αφορολόγητα σε μετοχές, της «Ελληνικά Κοιτάσματα Υδρογονανθράκων», τα οποία παραμένουν σε ελληνικά χέρια, υπό κρατικό έλεγχο και ιδιοκτησία!
 1. Εξαφανίζει το έλλειμμα του Προϋπολογισμού, χωρίς κανένα νέο επώδυνο μέτρο, προσφέροντας 15 δις στο κρατικό ταμείο, από τα παραπάνω!
 1. Τα υπόλοιπα 70 δις χωρίς «πόθεν έσχες» φορολογούνται εφάπαξ (μια για πάντα) με 10% και νομιμοποιούνται αμέσως, χωρίς καμμία περαιτέρω επιβάρυνση, όπως και τα κινητά ή ακίνητα που θα αγορασθούν με αυτά στην Ελλάδα, αποδίδοντας στη χώρα άμεσα ακόμη 7 δις ευρώ, συν τα έσοδα ΦΠΑ από αγορές που υπολογίζονται σε άλλα 5 δις τουλάχιστον (λόγω των σημερινών χαμηλών τιμών και ευκαιριών)!
 1. Δημιουργείται έτσι πλεόνασμα τουλάχιστον 7+5=12 δις στον προϋπολογισμό, απογειώνοντας την οικονομία!
 1. Αυξάνει εντυπωσιακά το ΑΕΠ, μειώνοντας σημαντικά τον λόγο Χρέους/ΑΕΠ!
 1. Πετυχαίνει σημαντικά φθηνότερο κρατικό δανεισμό (χαμηλά σπρεντς), λόγω θεαματικής βελτίωσης των μεγεθών της οικονομίας!
 1. Ζωντανεύει την αγορά, ρίχνοντας νέα κεφάλαια αγορών και επενδύσεων!
 1. Ενισχύει τις Τράπεζες σε ρευστότητα με νέες καταθέσεις!
 1. Δίνει κοινωνική και οικονομική ανάσα σε 1 εκατομμύριο ανέργους και επίσης σε 1 εκατομμύριο συνταξιούχους, με βοηθήματα των 1.000 ευρώ για τον καθένα,διατηρώντας την γαλήνη, την ηρεμία και την ελπίδα στον τόπο!
 1. Προσφέρει ακόμη 1 δισ. ευρώ στις Ένοπλες Δυνάμεις για την ενίσχυση της Εθνικής Άμυνας, που αποτελεί και τον άγρυπνο φύλακα των Ελληνικών Θαλασσών και Κοιτασμάτων!
 1. Ενώνει τον Παγκόσμιο Ελληνισμό σε μια γροθιά, σε έναν σκοπό, σε ένα όραμα, δίνοντας σε όλους τους Έλληνες του Κόσμου την ευκαιρία να επενδύσουν στην πατρίδα, σώζοντας την πατρίδα!
 1. Ελευθερώνει την Ελλάδα και τους Έλληνες από το Μνημόνιο, την Τρόικα και το ΔΝΤ, ανατρέποντας με τη βοήθεια του Θεού την δυσμενή πορεία, ακριβώς δίπλα στο «χείλος του γκρεμού»!
Αρκεί η Κυβέρνηση και τα Πολιτικά Κόμματα, να ξεκινήσουν τώρα, αμέσως, χωρίς καν «ανακηρύξεις» και «διακηρύξεις», γιατί ξέρουμε πλέον τι τεράστιο πλούτο και τι μοναδικές προοπτικές έχουμε!

Γιατί ενεργειακά πια είμαστε «Εμιράτο»! Και όχι «Κακομοιράτο», όπως συνήθισαν μέχρι τώρα να μας βλέπουν και να μας φέρονται κάποιοι…

Με εκτίμηση
Πληροφορίες από www.NOIAZOMAI.net