Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

3 Σεπ 2012

Από προηγούμενη επίσκεψη του ζεύγους Ερντογάν στην Κομοτηνή

Σε ευθεία παρέμβαση, στα εσωτερικά τής χώρας, προχώρησε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρ. Τ. Ερντογάν, με συγχαρητήριο μήνυμα για την 21η επέτειο της ίδρυσης του μειονοτικού Κόμματος Φιλίας, Ισότητας και Ειρήνης στη Θράκη που έστειλε στον πρόεδρο του κόμματος Μουσταφά Αλιτσαβούς.

Ο Ερντογάν σημείωσε ότι «η ευτυχία, η ευημερία και η χρήση των Τούρκων της Δυτικής Θράκης και η ακέραιη χρήση των δικαιωμάτων τους που τελούν υπό την εγγύηση διεθνών συμφωνιών και διεθνών σταθερών, έχει μεγάλη σημασία για το τουρκικό έθνος».

Τόνισε επίσης ότι «όπως ήμασταν μέχρι σήμερα στο πλευρό της τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης, έτσι και στο εξής, θα συνεχιστεί το ενδιαφέρον και η υποστήριξή μας».

Ο Τούρκος πρωθυπουργός σημείωσε πως «οι πολίτες της Ελλάδας, μέλη της τουρκικής μειονότητας και οι πολίτες της Τουρκίας, μέλη της ελληνικής μειονότητας πρέπει να είναι γέφυρα φιλίας» και ανέφερε: «Η κυβέρνησή μας είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τη διαδικασία προσέγγισης μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας σε όλους τους τομείς των διμερών σχέσεων. Η προσέγγισή μας προς τα μέλη της ελληνορθόδοξης μειονότητας, το καθένα από τα οποία είναι πολίτες της Τουρκίας, αλλά και τα αλλεπάλληλα ανοίγματά μας το τελευταίο διάστημα, είναι αποτελέσματα της δημιουργικής μα προσέγγισης».

Αναφερόμενος στο εν λόγω κόμμα, ο Ερντογάν τόνισε ότι «έχει ιδιαίτερη σημασία, οι ομογενείς μας στη Δυτική Θράκη να έχουν μεταξύ τους ενότητα και αλληλεγγύη. Υπό την έννοια αυτή, πιστεύω ότι το Κόμμα Φιλίας, Ισότητας και Ειρήνης έχει σοβαρή αποστολή. Το κόμμα σας που έχει αξία με την ιδιότητά του ως σχολείου πολιτικής για τους ομογενείς μας, συμβάλλει ταυτόχρονα και στην ενότητα των ομογενών μας».

Πηγή

Σχόλιο ιστολογίου: Από την πλευρά της ανθυποκυβέρνησης Αντώνη Σαμαρά δεν έχει υπάρξει απάντηση (αλλά και να υπάρξει θα είναι τόσο χαμηλών τόνων που είναι αμφίβολο αν θα την αντιληφθεί και η ίδια η κυβέρνηση Σαμαρά). Βέβαια, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας και η κυβέρνησή του έχουν κάθε δικαίωμα να τοποθετούνται όπως οι ίδιοι νομίζουν, όταν φυσικά οι τοποθετήσεις τους αφορούν αποκλειστικά τους ίδιους. Η διάθεσή τους να τείνουν χέρι φιλίας ή οποιοδήποτε άλλο μέρος του σώματός τους, αποτελεί προσωπική τους επιλογή. Μόνο που θα πρέπει να θυμούνται πως οι προσωπικές τους επιλογές δεν θα πρέπει να συμβαδίζουν με την εικόνα της χώρας και των Ελλήνων, αφού προ καιρού έχουν διαφοροποιηθεί από οτιδήποτε εκφράζει τον Έλληνα πολίτη και οτιδήποτε εξυπηρετεί την χώρα (σημειώνουμε προς γνώσιν και επίρρωιν ότι η χώρα δεν είναι το κυβερνών κόμμα και οι κατοικούντες σε αυτό...) και δεν λυπόμαστε καθόλου που δεν έχουμε προχωρήσει σε λοβοτομή προκειμένου να ικανοποιήσουμε τα κυβερνητικά σχέδια...Το θέμα που ακολουθεί, το δημοσιεύουμε γνωρίζοντας πως μπορεί να μηνυθούμε από την Δούρου, ή τον Κωνσταντίνου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Δεν μας πτοεί ούτε το γεγονός πως ενδέχεται να επικηρυχτούμε από τους νεο-φιλελευθεριάζοντες αριστερο-αναρχο-αυτόνομους. Η περίπτωση να γίνουμε αντικείμενο αναζήτησης και έρευνας από την πακιστανική Αστυνομία μετά από εντολή του εμπόρου τράφικινγκ Τζαμάλ, δεν μας πτοεί, αν και υπάρχει περίπτωση να εκδοθεί κοινό ένταλμα έρευνας με τις Ελληνικές αρχές, μέσα στα πλαίσια της δια-πολυπολιτισμικής συνεργασίας των αστυνομικών αρχών. Ε, ναι, λοιπόν! Η Ρωσία πήρε την φασιστική απόφαση να βάλει στα σχολεία μαθήματα πατριωτισμού, ενώ στην Ελλάδα ο πατριωτισμός έχει περάσει στην... παρανομία, ενώ σε περίπτωση που ανεβεί σε μεγάλα ποσοστά, ενδέχεται να φορολογηθεί από τον Στουρνάρα!

Πηγή Εφημερίδα Ιζβέστια
Συντάκτης Όλγα Ζερμέλεβα

Το υπουργείο Άμυνας σε συνεργασία με την Ένωση Ηρώων της Ρωσίας και την Επιτροπή της Βουλής για θέματα Άμυνας, θα οργανώσουν στα δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ρωσίας διαλέξεις που θα αφορούν ηρωικά κατορθώματα του παρελθόντος. Όπως εξηγεί ένας από τους εμπνευστές της ιδέας, ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής της Βουλής για θέματα Άμυνας, Φραντς Κλιντσέβιτς, το νόημα των μαθημάτων είναι να ενσταλάξουν στη νεότερη γενιά το μήνυμα του θάρρους και του πατριωτισμού.

Ο ίδιος αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ήρωες και βετεράνοι του πολέμου, μέλη της Ένωσης, θα διηγούνται τα κατορθώματά τους, θα εξηγούν γιατί πήραν τις συγκεκριμένες αποφάσεις στις κρίσιμες στιγμές των πολέμων και των μαχών, και θα απαντούν σε ερωτήσεις των φοιτητών και των μαθητών. Λόγω της ιδιαιτερότητας του θέματος, πρώτοι θα παρακολουθήσουν τις διαλέξεις αυτές οι φοιτητές των στρατιωτικών Σχολών. Οι διαλέξεις πατριωτικού περιεχομένου θα είναι προαιρετικές, και θα ξεκινήσουν το Σεπτέμβριο. Η πρώτη διάλεξη θα δοθεί στη στρατιωτική Σχολή του Ριαζάν».

Σύμφωνα με τον κ. Κλιντσέβιτς, ο κύκλος των διαλέξεων θα συνοδευτεί με την έκδοση σχετικού έντυπου υλικού. Αυτό θα περιέχει τις βιογραφίες και τα κατορθώματα των ηρώων και των βετεράνων της Ρωσίας. Οι τελευταίοι θα δίνουν τις διαλέξεις τους σε εθελοντική βάση, ενώ για το έντυπο υλικό προγραμματίζεται να δαπανηθούν 1,250 εκ. ευρώ.

Σοβιετικές παραδόσεις

Επίσης, στο πλαίσιο της καλλιέργειας και ανάπτυξης του πατριωτικού αισθήματος και της γνωριμίας με τη στρατιωτική ιστορία, τα επόμενα δύο χρόνια θα γυριστούν τέσσερις ταινίες πολεμικής ιστορίας. Στη δημιουργία τους θα βοηθήσει ο σκηνοθέτης και παραγωγός, Ίγκορ Ουγκόλνικοφ, ο οποίος ήταν παραγωγός της πρόσφατης ταινίας, «Φρούριο του Μπρέστ». Η πρώτη από τις ταινίες θα είναι αφιερωμένη στις αναμνήσεις των ξεχασμένων ηρώων του Α’ Παγκοσμίου πολέμου, η δεύτερη θα εξιστορεί τον πόλεμο στο Αφγανιστάν, και η τρίτη τα ιστορικά πολεμικά γεγονότα στο Σμολένσκ.

Σύμφωνα με την Ένωση Αμυντικών και Πολιτικών Αναλυτών, η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί μια προσπάθεια να αναβιώσουν οι σοβιετικές παραδόσεις εκπαίδευσης, οι οποίες τα τελευταία χρόνια έχουν χαθεί. Το μέλος της Ένωσης, πολιτικός αναλυτής και υφηγητής του Ρωσικού Πανεπιστημίου Οικονομικών «Πλεχάνοφ», κ. Αλεξάντρ Περεντζίεφ, λέει γι'αυτό: «Σε σύγκριση με τη Σοβιετική Ένωση ζούμε στην εποχή της πληροφορίας. Στο Διαδίκτυο υπάρχουν πολλές πληροφορίες για τους ήρωες και τα κατορθώματά τους. Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον γι’ αυτά. Πρωτίστως λοιπόν είναι αναγκαία η αναφορά σε αυτούς τους ήρωες και η απόκτηση ενδιαφέροντος από πλευράς νεολαίας. Έχω γράψει πολλά μεθοδολογικά εγχειρίδια για το συγκεκριμένο θέμα, που όμως έμειναν στα αζήτητα».

Ο επικεφαλής του Κέντρου αμυντικών προγνώσεων του Ινστιτούτου αμυντικών και πολιτικών αναλύσεων, Ανατόλι Τσιγκανόκ, θεωρεί την πρωτοβουλία λογική: «Σήμερα η κυβέρνηση έχει αρχίσει να ασχολείται όλο και πιο πολύ με την προώθηση του πατριωτισμού. Πιστεύω ότι η νεολαία είναι απόλυτα έτοιμη να δεχτεί ανάλογες πρωτοβουλίες. Μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ, την κοινωνία απασχόλησαν περισσότερο οι υλικές αξίες. Ομως σήμερα έχει αρχίσει να στρέφει όλο και περισσότερο την προσοχή της σε ηθικά πρότυπα».

Ο δοκιμαστής πιλότος και «Ήρωας της Σοβιετικής Ένωσης», Μαγκομέντ Τολμπόεφ, σημειώνει: « Το κράτος έχει συνειδητοποιήσει ότι το καλύτερο σύστημα πατριωτικής διαπαιδαγώγησης ήταν το σοβιετικό. Εγώ, για παράδειγμα, απευθύνθηκα πολλές φορές για σχετικά ζητήματα στον Βλαντίμιρ Πούτιν. Επίσης, στη διάρκεια των διαλέξεων που έδωσα στα ΑΕΙ με θέμα την πατριωτική συνείδηση, το ενδιαφέρον από την πλευρά των φοιτητών ήταν εμφανές. Επιτέλους, η Πολιτεία κατανοεί σήμερα ότι το πολυδιαφημισμένο τα τελευταία χρόνια αμερικανικό πρότυπο διαπαιδαγώγησης δεν ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία μας».
Μείωση στην επιστροφή ΦΠΑ, αύξηση των εισφορών ΟΓΑ και κατάργηση δύο συντάξεων, θα πλήξουν το εισόδημα των αγροτών

Σχόλιο - εισαγωγή ιστολογίου: Πιστός στις προεκλογικές του δεσμεύσεις, ο ελληνόφωνος πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, εκτελεί την αγροτική ζωή της χώρας. Άλλωστε, είχε δεσμευθεί πως πρώτη του φροντίδα θα ήταν οι αγρότες. Και το αποδεικνύει μέσα από τα οικονομικά μέτρα πολιτικής αλητείας που επιβάλει στους αγρότες, καταδικάζοντάς τους σε μεγαλύτερη φτώχεια. Βέβαια, την ίδια στιγμή κι ενώ όλοι αποδέχονται πως η χώρα εισάγει και τις τροφές της, είναι εντελώς αψυχολόγητη η συγκεκριμένη ενέργεια της ανθυποκυβέρνησης των τροϊκανών μαριονετών, αφού ενώ γνωρίζουν το τροφικό πρόβλημα που έρχεται καλπάζοντας, την ίδια στιγμή φροντίζουν να διώξουν από την αγροτική τους υφιστάμενους ή να μειώσουν την αγροτική παραγωγή της χώρας... Η συγκεκριμένη πολιτική στρατηγική μόνο έναν σκοπό μπορεί να εξυπηρετεί: την πλήρη εξάρτηση της χώρας ακόμη και σε τρόφιμα, από τους τροϊκανούς "εταίρους". Προφανώς η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, θέλει να επιταχύνει τις διαδικασίες της πλήρους υποταγής της και σε αυτά ακριβώς τα πλαίσια ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ την αγροτική ζωή της χώρας, στερώντας από την ίδια την χώρα ένα στρατηγικό όπλο και μία σημαντική οικονομική παρακαταθή (παρακαταθήκη ζωής, κυριολεκτικά) την οποία στοχεύει προκειμένου να βρει χρήματα η κυβέρνησή του.

Με πρόβλημα όρασης, είναι αποδειδειγμένα πλέον, ο Αντώνης Σαμαράς και το κυβερνητικό επιτελείο, αφού "βλέπουν" χρήματα στους Έλληνες αγρότες. Βέβαια, η επικοινωνιακή επίθεση που δέχτηκε ποικιλοτρόπως η αγροτική κοινωνία, είναι σίγουρο πως έχει αποδώσει ήδη καρπούς, αφού ήδη δεν είναι λίγοι εκείνοι οι πολίτες που νομίζουν πως οι αγρότες έχουν μηχανήματα που "κόβουν χρήμα". Στις πλείστες όσες των περιπτώσεων, φυσικά, η εικονική πραγματικότητα έχει βρει πρόσφορο έδαφος σε ανθρώπους που δεν γνωρίζουν τι εστί ακροτική και έχουν μείνει στους μεγαλοαγρότες της Θεσσαλίας...

Δυστυχώς, η τακτική απομόνωσης και εν συνεχεία επίθεσης σε κοινωνικές και οικονομικές ομάδες, που ακολουθεί ΚΑΙ η τραγική κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, δεν γίνεται αντιληπτή από το μεγάλο μέρος των υπολοίπων παραγωγικών και οικονομικών τάξεων, έως ότου γίνει στόχος η επόμενη οικονομική ομάδα. Η εξόντωση της χώρας και των κοινωνικών ομάδων που στηρίζουν (και πάντα στήριζαν) την εθνική οικονομία, δεν είναι απλά μεθοδική, αλλά και ανατριχιαστικά απάνθρωπη, αφού με την κοινωνική μηχανική οι κυβερνώντες κατορθώνουν να καταστήσουν αντιπάλους τους Έλληνες μεταξύ τους, ενώ την ίδια στιγμή οι κυβερνητικές "θανατηφόρες βολές" συνεχίζονται απρόσκοπτα.

Αισχρή ολομέτωπη επίθεση της κυβέρνησης στους αγρότες

Μείωση επιστροφής ΦΠΑ στους αγρότες από το 11% στο 7%, κατάργηση των δώρων στις συντάξεις και αύξηση εισφορών ΟΓΑ, συμπεριλαμβάνεται στο βασικό σενάριο των περικοπών της κυβέρνησης. Το μέτρο για τη μείωση του ΦΠΑ ανήκει στην κατηγορία με τον γενικό τίτλο «μείωση φοροαπαλλαγών» από την οποία προβλέπεται να εξοικονομηθούν συνολικά 200 εκατ. ευρώ. Παραπάνω από τα μισά, περίπου 121 εκατ. ευρώ, θα προκύψουν από τη μείωση της επιστροφής. Ακόμη μπορεί να διασώθηκε το επίπεδο της κατώτατης σύνταξης του ΟΓΑ (από την περικοπή των 30 ευρώ το μήνα), ωστόσο κινδυνεύουν δύο συντάξεις (τα «δώρα» εορτών). Επίσης ο εξορθολογισμός των εισφορών υγειονομικής περίθαλψης ασφαλισμένων ΟΓΑ, δηλαδή την αύξησή τους (το όφελος για τον προϋπολογισμό, άρα η απώλεια για τους αγρότες ανέρχεται σε 131 εκατ. ευρώ ετησίως).

Από τη μείωση του ποσοστού επιστροφής ΦΠΑ στους αγρότες από 11% σε 7% θα προκύψει όφελος για τον προϋπολογισμό 121 εκατ. ευρώ. Οι αγρότες του ειδικού καθεστώτος δικαιούνται επιστροφής ΦΠΑ που επιβαρύνει τις αγορές αγαθών ή λήψεις υπηρεσιών που πραγματοποιούν κατά την άσκηση της εκμετάλλευσής τους. Η επιστροφή αυτή ενεργείται με καταβολή στον αγρότη ποσού, το οποίο προκύπτει με την εφαρμογή κατ΄ αποκοπή συντελεστών στην αξία των παραδιδόμενων αγροτικών προϊόντων και των παρεχόμενων αγροτικών υπηρεσιών προς άλλους υποκείμενους στο φόρο.

Στο βασικό σενάριο των μέτρων, δεν προβλέπεται η μείωση της κατώτατης σύνταξης ΟΓΑ κατά 30 ευρώ. Ωστόσο, προβλέπεται η πλήρης κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης. ...
Στην περίπτωση αυτή, η απώλεια για τους συνταξιούχους αγρότες που λαμβάνουν την κατώτερη σύνταξη θα είναι μεγαλύτερη, καθώς θα χάσουν δύο συντάξεις (13η και 14η) των 360 ευρώ εκάστη, δηλαδή σύνολο 720 ευρώ και θα εισπράξουν τελικά 4.320 ευρώ. Αντίθετα αν μειωθεί η κατώτατη σύνταξη κατά 30 ευρώ αλλά διατηρηθούν οι 14 συντάξεις, τότε οι συνταξιούχοι αγρότες θα εισέπρατταν 4.620 ευρώ.

Η αντίστροφη μέτρηση για την οριστικοποίηση του πακέτου των επώδυνων μέτρων ξεκινά στις 5 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνεται στις 14 Σεπτεμβρίου, με την επίδοση της έκθεσης της τρόικας στο Eurogroup, που θα πραγματοποιηθεί στην Κύπρο. Στις 5 Σεπτεμβρίου καταφτάνει το δεύτερο τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας με στόχο την επικαιροποίηση του προγράμματος, ενώ στις 7 Σεπτεμβρίου αναμένονται οι επικεφαλής της τρόικας, που δυο μέρες αργότερα αναμένεται να συναντηθούν με τον Γιάννη Στουρνάρα και το διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιώργο Προβόπουλο.

Και όλα αυτά κατά των αγροτών, τη στιγμή που η αγροτική παραγωγή αποτελεί στρατηγικό απόθεμα για την περίπτωση που όλα (όπως δείχνουν άλλωστε) γίνουν χειρότερα...


Πληροφορίες από Agrotypos και Στοχαμός-Πολιτική
Μιλάνε τα κανάλια, γράφουν οι εφημερίδες, ακούω στα ραδιόφωνα συνέχεια για φοροφυγάδες. Και με πιάνει ένα τεράστιο παράπονο και μια οργή νιώθω να ξεχειλίζει απο τα βάθη της ψυχής μου μαζί με μια τρομακτική κατάρα για όσους μας έφεραν σε αυτό το σημείο. Γιατί νιώθω έτσι; Γιατί απλά είμαι και εγώ ένας απο αυτούς που χρωστάνε φόρους. Είμαι και εγώ ένας απο αυτούς που φοβούνται πως μια μέρα, θα χτυπήσει το κουδούνι και θα αντικρύσουν έναν αστυνομικό που θα τους ζητήσει να πάνε στο τμήμα για χρέη στο δημόσιο....

«Ο έχων τη μύγα μυγιάζεται» που λέει ο σοφός λαός (…να τη φέρει πίσω λένε άλλοι με πιο χιουμοριστική διάθεση), ταιριάζει «γάντι» στην περίπτωσή μας, καθώς απλές ασκήσεις επί χάρτου με βάση πραγματικά δεδομένα στο έδαφος, προκαλούν κύμα συνωμοσιολογίας στην Τουρκία, το οποίο αγωνίζονται να «μαζέψουν» κάποια Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ) μέσα από μια πιο ψύχραιμη οπτική, αφήνοντας υπονοούμενα για φτηνά παιχνίδια εντυπωσιασμού ορισμένων. Παντού τα ίδια…

Λίγο η άγνοια περί του πως δουλεύουν οι περίφημες «δεξαμενές σκέψεις» (think tank) στην αμερικανική πρωτεύουσα, λίγο ο εφιάλτης του κουρδικού αντάρτικου στη Νοτιοανατολική Τουρκία με το PKK να φαντάζει ανίκητο, αποδεικνύεται αρκετό ώστε πολλοί Τούρκοι πολίτες να βλέπουν να εξυφαίνεται μια τεράστια συνωμοσία με στόχο τον εδαφικό ακρωτηριασμό της χώρας τους.

Με τον τρόπο αυτό δεν βλέπουν το πραγματικό πρόβλημα που είναι ο διαχρονικά λανθασμένος τρόπος αντιμετώπισης ζητημάτων όπως το Κουρδικό και η αναγωγή των πάντων σε κάποιες «δυνάμεις» στις οποίες αποδίδονται υπερφυσικές δυνάμεις και χαρακτηριστικά, χωρίς να καταλαβαίνουν ότι με τη στάση τους στην ουσία μετατρέπουν σε αυτοεκπληρούμενη προφητεία όσα ενδεχομένως συζητούνται πίσω από κλειστές πόρτες στην Ουάσιγκτον και αλλού.

Μετά την επίθεση του PKK στις 20 Αυγούστου στη συνοριακή πόλη Γκαζιαντέπ που σόκαρε την κοινή γνώμη, η έγκυρη κατά τα άλλα «Χουριέτ» είτε έχασε τον έλεγχο, είτε απλώς αποφάσισε να πουλήσει περισσότερα φύλλα και κυκλοφόρησε με πρωτοσέλιδο θέμα στο οποίο αναφερόταν ότι το περιστατικό είχε αποτελέσει αντικείμενο προσομοίωσης στην Ουάσιγκτον με τη συμμετοχή τριών εκ των πιο σημαντικών Ινστιτούτων που ασχολούνται με τα θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Ο τρόπος μάλιστα με τον οποίο είχε γραφτεί το δημοσίευμα το μόνο που δεν έγραφε ήταν ότι πίσω από την επίθεση κρύβεται… η CIA, άρα το PKK είναι ενεργούμενο των Αμερικανών που επιχειρούν να αποσταθεροποιήσουν την Τουρκία, αντί να λένε και ευχαριστώ για το γεγονός ότι η κυβέρνηση Δημοκρατικών είναι ότι καλύτερο μπορούσε να τους συμβεί, δεδομένου του ότι οι Ρεπουμπλικάνοι τους περιμένουν «στη γωνία» από το 2004 όταν οι Τούρκοι αρνήθηκαν στα αμερικανικά στρατεύματα να εισβάλλουν στο Ιράκ από τα βόρεια σύνορα, καθιστώντας έτσι τη νίκη πιο δαπανηρή σε όρους χρήματος, χρόνου και αίματος…

Ο τίτλος της προσομοίωσης ήταν «Unraveling the Syria Mess: A Crisis Simulation of the Spillover from the Syrian Civil War» που σημαίνει «ξετυλίγοντας το συριακό χάος, μια προσομοίωση κρίσης της διάχυσης από τον συριακό εμφύλιο». Στην προσομοίωση συμμετείχαν τα φημισμένα Brookings Institution, το American Enterprise Institute (AEI) και το Institute of Study of War (Ινστιτούτο Μελέτης του Πολέμου), το οποίο διεξήχθη στα τέλη Ιουνίου.

Το τι γράφει η έκθεση των συμπερασμάτων από την προσομοίωση αποκαλύπτει το μέγεθος της τουρκικής παράνοιας και το κυνήγι μαγισσών, το οποίο σπανίως οδήγησε σε καλά αποτελέσματα… Το βασικό συμπέρασμα ήταν ότι η ανθρωπιστική κρίση δεν είναι επαρκής λόγος για στρατιωτική επέμβαση, η ανησυχία για το τι θα επακολουθήσει σε περίπτωση κατάρρευσης του καθεστώτος στη Συρία, αλλά και ο κομβικός ρόλος της Τουρκίας σε περίπτωση που θα αποφασιζόταν επέμβαση. Όλα λογικά και ενδεχομένως να μην χρειαζόταν καν προσομοίωση για έναν καλό αναλυτή για να τα γράψει. Το σενάριο τελείωνε με την πρόβλεψη της συριακής κατάρρευσης και της επέμβασης της Τουρκίας.

Εκεί που κόλλησαν οι Τούρκοι «τραβώντας το από τα μαλλιά», ήταν η αναφορά στο ότι η αστάθεια στην περιοχή και το ότι η Τουρκία συνορεύει με τη Συρία, θα μπορούσε να οδηγήσει σε στρατιωτικές και παραστρατιωτικές επιθέσεις. Δεν διευκρινίζεται καν αν αυτές θα ήταν σε τουρκικό έδαφος να και θα μπορούσε να εκτιμηθεί ότι υπονοείται.

Δηλαδή πόσο παράλογα φαίνονται όλα αυτά; Δεν γνωρίζουν οι Τούρκοι τις διαστάσεις του κουρδικού προβλήματος, ή δεν γνωρίζουν ΄τι σε περίπτωση γενικευμένης αναταραχής όλοι επιχειρούν να χειραγωγήσουν τις εξελίξεις αναλόγως των συμφερόντων τους; Πόσο παράξενο τους φαίνεται ότι το ίδιο προσπαθούν να κάνουν και οι Κούρδοι; Γιατί δεν παραδέχονται το αυτονόητο, ότι η τουρκική πολιτική στη Συρία επηρεάζεται αποφασιστικά από την εξέλιξη του δικού βους κουρδικού προβλήματος το οποίο προσπαθούν να κρατήσουν υπό έλεγχο; Ποιος τους φταίει αν οι σχεδιασμοί τους και οι υποθέσεις στις οποίες στηρίζονται δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα;
Γράφει ο Διογένης ο Κυνικός

Δυστυχώς είμαστε αναγκασμένοι μπροστά σε αυτή την λαίλαπα μέτρων που έρχεται προς την πλειοψηφία του λαού μας, που δεν έφταιξε σε τίποτε, να γίνουμε σκληροί… Γιατί όταν θα ανακοινωθούν τα μέτρα από την κυβέρνηση είναι σίγουρο με τα όσα έχουμε διαβάσει. Ότι και πάλι θα την πληρώσουν οι αδύναμοι, οι μη-έχοντες στον ήλιο μοίρα, οι Α.με.Α, οι συνταξιούχοι, οι μισθωτοί… Τα εύκολα θύματα δηλαδή. Και είμαστε αναγκασμένοι να το κάνουμε αυτό γιατί η κυβέρνηση της ντόπιας τρόικας που έχει αναλάβει την εξουσία συμπεριφέρεται στον Ελληνικό λαό ωσάν να είναι ζώα. Πρόβατα, γαϊδούρια; Θα σας γελάσουμε!!! Σίγουρα πάντως δεν μας βλέπουν σαν ανθρώπους. Εκεί καταντήσαμε…

Το τελευταίο διάστημα παίζεται ένα θέατρο παραλόγου και πλύσης εγκεφάλου, γιατί ξαφνικά οι ειδήσεις για την φοροδιαφυγή είναι καταιγιστικές! Μαθαίνουμε για συμφωνίες με την Ελβετία, μαθαίνουμε για μαύρα χρήματα που πηγαινοέρχονται μεταξύ Ελλάδας και τραπεζών στο Εξωτερικό, μαθαίνουμε για ακίνητα που έχουν αγοραστεί στην Μεγ. Βρετανία από Έλληνες, μαθαίνουμε για λίστες του ΣΔΟΕ με 1.1170 Έλληνες που έβγαλαν 23 ΔΙΣ ΕΥΡΩ στο εξωτερικό, για άλλες λίστες με σκάφη και εμείς δεν ξέρουμε τι άλλο. Πόσα χρόνια τα ακούμε όλα αυτά; Και τελικά τι γίνεται κάθε φορά; Μία τρύπα στο νερό… Και επειδή το θράσος δεν περισσεύει ειδικά όταν το δικό σου στομάχι είναι γεμάτο βγήκε πριν από μερικές ημέρες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου και τι μας είπε; «Πολλά από τα ισοδύναμα που προτείναμε δεν έγιναν δεκτά λόγω έλλειψης εθνικής αξιοπιστίας. Δεν μπορείς να διαβουλευτείς, εάν ο άλλος δεν σε εμπιστεύεται»…

Βέβαια αυτό που ξέχασε να πει ήταν γιατί δεν μας εμπιστεύονται οι ξένοι; Μήπως γιατί αυτοί που μας κυβερνούν είναι ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟΙ; Μάλλον πολύ απλό!!! Βέβαια ο κύριος Κεδίκογλου μίλησε για «εθνική» αναξιοπιστία, χωρίς να το συγκεκριμενοποιήσει. Για να εννοούσε τον λαό δεν το πιστεύουμε… Λέτε τώρα εννοούσε το ΠΑΣΟΚ; Την ίδια την Νέα Δημοκρατία; Ή όλους μαζί άραγε; Αλλά το κόμμα του αναξιόπιστο; Γιατί; Μήπως γιατί ήταν εναντίον του Μνημονίου από την πρώτη στιγμή και τώρα το έχει καταπιεί ως να έπαιρνε αντιβίωση ή υπόθετο για κάποια ίωση; Μήπως γιατί συγκυβέρνησε επί Παπαδήμου μαζί με το ΠΑΣΟΚ και έκανε αντιπολίτευση; Μήπως γιατί ζητούσε εκλογές για να αλλάξει την όλη κατάσταση και τελικά ακολουθεί κατά γράμμα τα κελεύσματα του Μνημονίου; Μήπως γιατί θα άλλαζε τα απάνθρωπα μνημονιακά μέτρα με τα ισοδύναμα που τα χάσαμε και αυτά; Μήπως για τα όσα έλεγε ο κύριος Σαμαράς στο Ζάππειο Ι και ΙΙ και ΙΙΙ; Ούτε τα παιδιά του Πειραιά να ήταν…. Και τι έγιναν τα «Ζαππειακά» μέτρα; Τα πήραν στην ανακύκλωση;

Πάντως ένα πράγμα δεν μπορούμε να αμφισβητήσουμε σε αυτή την κυβέρνηση. Που λέει ο λόγος… Τα μέτρα που ετοιμάζει για τους φοροφυγάδες… Στην φυλακή όλοι θα πάνε αν δεν πληρώσουν! Αν τους βρει… Τώρα Μπαχάμες θα είναι, Άγιο Μαυρίκιο θα είναι, τρέχα γύρευε. Εδώ οι άλλοι γλεντάνε σε εξωτικά νησιά με τα χρήματα των εναλλακτικών παρόχων της ΔΕΗ, που έφαγαν από τον κοσμάκη και οι άλλοι θα πιάσουν λένε τους φοροφυγάδες. Βεβαίως δεν ακούμε τίποτα για κατασχέσεις, για δημεύσεις, για να αφαιρέσει από τους απατεώνες και τα λαμόγια η κυβέρνηση και το τελευταίο ευρώ που έχουν χωρίς να το έχουν δηλώσει. Τι να το κάνει ο λαός να φορολογηθούν αναδρομικά και με πρόστιμο. Που βρήκαν τα λεφτά; Τα απέκτησαν νομίμως; Όχι; Τότε όλα πάνε στο κράτος. Τόσο απλά.

Βέβαια υπάρχουν και κάποιοι «κακοήθεις» που θα πούνε ότι όλες αυτές οι εξαγγελίες έχουν να κάνουν με τις αποκαλύψεις του τι λέει η Τρόικα, από διάφορες πηγές. Σήμερα αποκαλύφθηκε η έκθεση του κατ’ εξοχήν υπευθύνου της για τα θέματα αυτά κυρίου Ντε Μετς. Το συμπέρασμα της έκθεσης είναι ότι η Πολιτεία είναι ανίκανη να πιάσει τους πλούσιους φοροφυγάδες… Να θυμίσουμε το γιατί ματώνει η καρδιά της κυρίας Μέρκελ; «Οι καρδιές μας ματώνουν καθώς βλέπουμε σήμερα να μειώνεται η σύνταξη του κάθε έλληνα δημοσίου και ιδιωτικού υπαλλήλου υπογραμμίζοντας μάλιστα το χάσμα μεταξύ των πλουσίων και των φτωχών στη χώρα μας, δεδομένου ότι «οι πλούσιοι και ευκατάστατοι άνθρωποι είναι τόσο ευκίνητοι στον κόσμο ώστε να μπορούν να αφήσουν τη χώρα τους χωρίς οποιοδήποτε πρόβλημα». Και βέβαια να μην ξεχνάμε ποτέ εδώ να αναφέρουμε και την περίπτωση του καθηγητού του ρουσφετιού Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κυρίου Σταϊκούρα που άρχισε με «διάρρηξη» στο γραφείο του για να καταλήξει τελικά η Πολιτεία να συλλάβει έναν ΚΑΤΑΣΚΟΠΟ!!!! Επιτέλους πιάσαμε σε αυτή την χώρα, που είναι σαν ένα αφύλακτο χωράφι, που μπαίνει και βγαίνει όποιος θέλει έναν κατάσκοπο… Και τι έκανε λέει ο άνθρωπος αυτός; Έδωσε, που από ότι φαίνεται ούτε αυτό έχει κάνει, ένα e-mail, που βαπτίστηκε απόρρητο στο όνομα του κομματικού συμφέροντος, στα ΜΜΕ. Τι έλεγε αυτό το e-mail; Ότι η Τρόικα δεν δέχεται το ποσόν των 1,9 ΔΙΣ ΕΥΡΩ για έσοδα από φοροδιαφυγή που έχει βάλει η κυβέρνηση στα νέα μέτρα. Πόσο υπολογίζει η Τρόικα το ποσό που θα εισπράξει το κράτος από την φοροδιαφυγή; Ούτε ένα ευρώ!!! Τόσο ανίκανοι είναι οι ανίκανοι!

Και ήρθε η ώρα του να ευλογήσουμε τα γένια μας. Ο κύριος Σαμαράς μπορεί ως άνθρωπος να είναι συμπαθής ως πολιτικός όμως είναι λίγος όπως και όλοι οι υπόλοιποι για να είμαστε δίκαιοι. Εμείς στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2011 σε άρθρο μας με τίτλο «Ο κομήτης του Χάλει», με το φτωχό μας μυαλό είχαμε γράψει στον κύριο Σαμαρά τα εξής: «…Και στην κατάσταση που είμαστε χορεύουμε στον ρυθμό που μας παίζουν οι ξένοι «σωτήρες» μας. Η αντιπολίτευση από την Νέα Δημοκρατία προς το ΠΑΣΟΚ είναι αναποτελεσματική και λανθασμένη και βασίζεται σε μικροκομματικά οφέλη. Αν πραγματικά θέλουν να βοηθήσουν την χώρα και όχι απλά να έλθουν στην εξουσία πρέπει να κτυπήσουν το ΠΑΣΟΚ στα λάθη του, στις ανικανότητες του, στις καθυστερήσεις, στις διαπιστώσεις που κάνει η τρόϊκα κάθε φορά που έρχεται για έλεγχο και βρίσκει ότι απλά τους κοροϊδεύουν, πολλές φορές … Κυνηγήστε την κυβέρνηση γιατί δεν έχει κάνει τίποτα για την φοροδιαφυγή, για τις δαπάνες του δημοσίου που έχουν αυξηθεί, για τους άχρηστους οργανισμούς που δεν έχει κλείσει… Είναι τόσα πολλά αυτά που έπρεπε να κάνει και δεν έκανε το ΠΑΣΟΚ ή που δυστυχώς έκανε ενώ δεν έπρεπε. Και αφήστε τις τρίχες για την αναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου! Φαντάζεται κανένας την κα Μέρκελ και όλους τους άλλους Ευρωπαίους ηγέτες να λένε στην Συγγρού: Ναι θα αλλάξουμε το μνημόνιο κύριε Σαμαρά γιατί είχατε δίκαιο και εμείς άδικο!!! Δεν το έχουν καταλάβει ακόμη ότι το ΜΝΗΜΟΝΙΟ ήταν απλά ένας τρόπος κυρίως για να κερδηθεί χρόνος μέχρι να βρεθεί λύση; Είτε για εμάς, είτε ακόμη χειρότερα, για εκείνους…»

Τόσο απλά ήταν τα πράγματα κύριε Σαμαρά. Δυστυχώς για εσάς, και ακόμη πιο πολύ δυστυχώς για τον λαό που δεν έφταιξε σε τίποτα. Εμείς αφήνουμε το που φθάσατε όλοι μαζί την χώρα. Τι κάνετε τρία χρόνια για να την σώσετε; Για να μην πληρώνουν για άλλη μία φορά οι αθώοι; Τίποτα. Και για να μην χρησιμοποιούμε τόσο βαριές εκφράσεις για εσάς, για όλους τους πολιτικούς, όπως το ουτιδανός, αλήθεια τι πανέμορφη που είναι η γλώσσα μας, αποδείξτε μας έστω και την ύστατη αυτή ώρα ότι σφάλλουμε… Για να δούμε έχει την ικανότητα να το κάνετε; Αμφιβάλλουμε…

ΥΓ. Ουτιδανός= ουδενός λόγου άξιος, μηδαμινός, πρόστυχος, τιποτένιος, αδιαφορών, απρόσεκτος Μέγα Λεξικό της Ελληνικής Γλώσσης ΔημητράκουΜε εμφανή της διάθεση να ευλογήσουν τα γένια τους αναφέρονται στην επίσκεψη του επικεφαλής της CIA, στρατηγού εν αποστρατεία Ντέιβιντ Πετρέους τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Ο Πετρέους βρίσκεται στη γειτονική μας χώρα, αφού σύμφωνα με τους Τούρκους η κατάσταση στη Συρία έχει δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την ανάδειξη του ρόλου της χώρας…

Βέβαια, στη διεθνή πολιτική τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά από ότι τα παρουσιάζουν τα ΜΜΕ και σε κάθε περίπτωση δεν πρόκειται να πάει κάποιος Αμερικανός επίσημος και να… παρακαλέσει την Άγκυρα να ασκήσει τον ηγετικό της ρόλο στην περιοχή!

Η κατάσταση είναι όντως εξαιρετικά πολύπλοκη και δεν αρκεί παρά η ανάγνωση των αναλύσεων που έχει δημοσιεύσει τις δυο-τρεις τελευταίες μέρες το «defence-point.gr» για να αντιληφθεί κανείς ότι οι συνεννοήσεις με την Άγκυρα έχουν τελείως διαφορετικό περιεχόμενο και ύφος.

Παρεμπιπτόντως, από την Άγκυρα θα περάσει και ο Αμερικανός υφυπουργός που ασχολείται με το πώς θα μπλοκάρει τη χρηματοδότηση της διεθνούς τρομοκρατίας, αλλά και περιπτώσεων όπως αυτή του Ιράν. Μπορεί αν είναι Αμερικανός, το αστείο είναι ότι το όνομά του είναι Κοέν… Και πληροφορίες τον θέλουν να είναι αρκετά αγριεμένος εδώ και πολλούς μήνες με τα τουρκικά τερτίπια και την «οθωμανική διγλωσσία»…Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ

Νέα μέτρα, νέα λεηλασία των εισοδημάτων των Ελλήνων, νέα σταύρωση του λαού μας οικονομικά και κοινωνικά. Θα ρημάξουν τη χώρα οι ανελέητες περικοπές μισθών, συντάξεων και επιδομάτων που αποφάσισε η «τρόικα εσωτερικού» των Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη κατ’ εντολήν και σε συνεργασία με την «τρόικα εξωτερικού» των ΕΕ, ΔΝΤ και ΕΚΤ. Τίποτα δεν θα μείνει όρθιο με τα μέτρα αυτά της κυβέρνησης Σαμαρά.

Κατασπαράσσουν τους μισθούς και τις συντάξεις η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ. Φτωχαίνουν εξουθενωτικά όλους τους Ελληνες και ισχυρίζονται διά στόματος πρωθυπουργού ότι η φτώχεια και η εξαθλίωση είναι «ίσως η τελευταία ευκαιρία… για να βγούμε από την κρίση ισχυρότεροι»! Ανενδοίαστη προσπάθεια εξαπάτησης των πολιτών. Πρώτη φορά ακούμε ότι όσο πιο… μπατίρης είναι κάποιος, τόσο ισχυρότερος είναι!

Στον κοινωνικό Καιάδα πετάει ο Αντώνης Σαμαράς τους γέρους, τους ανάπηρους, τους ανέργους. Τέτοιο μίσος εναντίον των συνταξιούχων και των αδύναμων αμφιβάλλουμε αν έχει επιδείξει ποτέ κάποια κυβέρνηση στον πολιτισμένο κόσμο του τελευταίου… αιώνα!

Μία και δύο συντάξεις θα αρπάξει η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη ακόμη και από τους συνταξιούχους του ΟΓΑ με τα 360 ευρώ τον μήνα. Δεν θα τους κόψουν, λένε, τα 30 ευρώ που προέβλεπε το «βασικό» σενάριο, άρα θα γλιτώσουν 30Χ14=420 ευρώ τον χρόνο. Θα τους κόψουν όμως τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και το επίδομα αδείας, άρα θα τους κόψουν 360+180+180=720 ευρώ τον χρόνο! Οι αγρότες δηλαδή θα πρέπει να τους χρωστούν και χάρη από πάνω που αντί να τους κόψουν 420 ευρώ, τους κόβουν… 720! Τι να πει κανείς…

Ασύστολα ψέματα λέει η κυβέρνηση Σαμαρά στον ελληνικό λαό προκειμένου να τον παραπλανήσει και να περάσει ευκολότερα τα μέτρα. Είναι, δήθεν, το τελευταίο πακέτο περικοπών. Σε δύο χρόνια, δήθεν, η Ελλάδα θα… φυσάει από ανάπτυξη. Χωρίς τα μέτρα αυτά, δήθεν, η χώρα θα αποβαλλόταν από το ευρώ. Τίποτα από αυτά δεν ισχύει. Είναι όλα παραμύθια. Στην πραγματικότητα, θα κόψουν ξανά μισθούς και συντάξεις όσο ο απελπισμένος λαός ανέχεται αυτή την πολιτική. Μοναδικός στόχος του Μνημονίου είναι να φτωχύνουν όσο το δυνατόν περισσότερο οι Ελληνες – όπως και οι Ισπανοί, οι Πορτογάλοι, οι Ιταλοί…

Το Μνημόνιο πετυχαίνει απολύτως τον στόχο αυτόν. Οι πολίτες της χώρας μας έχουν φτωχύνει 27% μέσα σε δύο χρόνια! Εφιαλτικό και πρωτοφανές σε καιρό ειρήνης για χώρα της Δυτικής Ευρώπης. Μόνο όταν κατέρρευσε ο «υπαρκτός σοσιαλισμός» στη Σοβιετική Ενωση και στις χώρες της Ανατολικής και Κεντρικής Ευρώπης φτώχυνε ο πληθυσμός τόσο πολύ όσο ο ελληνικός πληθυσμός αυτή την εφιαλτική διετία, από τότε που ο Γιώργος Παπανδρέου υπέγραψε το επάρατο Μνημόνιο.

Οι καταθέσεις εξανεμίστηκαν. Οχι γιατί οι Ελληνες έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό, αλλά γιατί ο κοσμάκης ξοδεύει όλο και περισσότερα από όσα είχε βάλει στην άκρη τα προηγούμενα χρόνια για να καλύψει θεμελιώδεις ανάγκες του. Από 237,5 δισεκατομμύρια ευρώ που ήταν οι καταθέσεις τον Δεκέμβριο του 2009 έπεσαν στα 153,9 δισ. ευρώ τον Ιούλιο το 2012.

Από αυτά τα 83,6 δισ. που αποσύρθηκαν, υπολογίζεται ότι μόνο γύρω στα 15 δισ. περίπου έφυγαν στο εξωτερικό – και αυτά ανήκουν πρωτίστως σε επιχειρήσεις και σε πλούσιους ιδιώτες.

Μπατίρισαν οι Ελληνες! Οπως αποκάλυψε το «Εθνος» βάσει στοιχείων της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών, το εκπληκτικό ποσοστό του 81,5% των τραπεζικών λογαριασμών των Ελλήνων συνίσταται από καταθέσεις μέχρι μόλις 2.000 ευρώ! Αλλο ένα 11,3% των λογαριασμών είναι καταθέσεις από 2.001 έως 10.000 ευρώ και μόλις 1,3% αφορά καταθέσεις πάνω από 10.000!

Σε ρόλο… Μάρθας Βούρτση, συμπαθέστατης ηθοποιού που τη δεκαετία του 1960 είχε τυποποιηθεί σε ρόλους δακρύβρεχτων μελό, εμφανίστηκε ξαφνικά η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ – προφανώς καθ’ υπόδειξη των συμβούλων της. «Ματώνει η καρδιά μου για τις θυσίες που αναγκάζονται να κάνουν συνταξιούχοι και εργαζόμενοι» δήλωσε αναφερόμενη στους Ελληνες, την ώρα που μελέτη της ΓΣΕΕ διαπιστώνει ότι η αγοραστική δύναμη των κατώτατων μισθών γύρισε στο… 1978, τριάντα τόσα χρόνια πίσω!

Νέα σειρά δημοσιευμάτων με κοινό παρανομαστή την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ είδαν το φως της δημοσιότητας μετά το άρθρο των New York Times που ανέφερε ότι αμερικανικές επιχειρήσεις προετοιμάζονται γι’ αυτό το ενδεχόμενο.

Μία τέτοια εξέλιξη δεν αφήνει αδιάφορη την αμερικανική Κοινή Γνώμη και την Αμερικανική Οικονομία, καθώς εκτιμάται ότι θα δράσει καταλυτικά στις αμερικανικές εκλογές με πιθανή ανατροπή της σημερινής εικόνας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα των NYT, "η Merrill Lynch γεμίζει φορτηγά με μετρητά προκειμένου να τα στείλει στα ελληνικά σύνορα, ώστε να εξασφαλίσει ρευστότητα για τους πελάτες της στην Ελλάδα... Η Ford φέρεται να έχει προχωρήσει σε λογισμικές μετατροπές του συστήματός της ώστε να μπορεί άμεσα να χειριστεί ένα διαφορετικό νόμισμα για τη χώρα μας".

Τις ίδιες ετοιμασίες, όπως αναφέρεται, κάνει και η JPMorgan Chase με νέους λογαριασμούς για διάφορες εταιρείες ώστε να μπορεί άμεσα να γίνει χρήση τους αν αλλάξει νόμισμα η Ελλάδα.

Τόσο η Boston Consulting Group όσο και η PricewaterhouseCoopers, έχουν αναφερθεί στον χρόνο της ανακοίνωσης μίας πιθανής ελληνικής εξόδου, που θα μπορούσε να γίνει για παράδειγμα το βράδυ μίας Παρασκευής όταν οι αγορές είναι κλειστές.

Εκτός από τις πυρετώδεις προετοιμασίες σε λογισμικά και αποθεματικά, οι Αμερικάνοι κάνουν προβλέψεις και για την πιθανή ώρα ενός Grexit.

Τόσο η Boston Consulting Group όσο και η PricewaterhouseCoopers, έχουν αναφερθεί στον χρόνο της ανακοίνωσης μίας πιθανής ελληνικής εξόδου, που θα μπορούσε να γίνει για παράδειγμα το βράδυ μίας Παρασκευής, όταν οι αγορές είναι κλειστές.

Το άρθρο των NY Times βρέθηκε στην κεντρική θέση της ιστοσελίδας της Ηuffington Post η οποία "φιλοξενεί" το κείμενο του Nelson D. Schwartz.

Σε ανάλογο κλίμα και το άρθρο των Financial Times που αναδημοσιεύουν γκάλοπ με κεντρικό θέμα την Ελλάδα και την παραμονή της στην Ευρωζώνη. Και ο τίτλος του άρθρου χαρακτηριστικός. "Οι Γερμανοί ξεγράφουν την Ελλάδα".

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, μόλις το ένα τέταρτο των Γερμανών πιστεύει ότι η Ελλάδα μπορεί να παραμείνει στην Ευρωζώνη ή να λάβει επιπλέον βοήθεια.

Η συγκεκριμένη έρευνα η οποία διεξήχθη από τους FT και την εταιρεία Harris Poll κατά τη διάρκεια του περασμένου Αυγούστου σε δείγμα 1000 ενηλίκων από Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία και Βρετανία, εμφανίζει για άλλη μία φορά την Ευρωπαϊκή Ένωση διχασμένη σε "Βορρά και Νότο" με το "ελληνικό ζήτημα" στο επίκεντρο.

Ενώ μόλις το 26% των Γερμανών πιστεύει ότι η Ελλάδα θα κατορθώσει να αποπληρώσει τα χρέη της, το αντίστοιχο ποσοστό των Ιταλών εκτοξεύεται στο 77% και των Ισπανών στο 57%.

Ομοίως, σχεδόν το 50% των Γερμανών πιστεύει ότι η Ελλάδα δεν θα καταφέρει να προχωρήσει σε εκείνες τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις που θα την αποδεσμεύσουν από τη διεθνή βοήθεια, σε αντίθεση με Ιταλούς και Ισπανούς, όπου σε ποσοστό 88% και 70% αντίστοιχα δηλώνουν "κάπως βέβαιοι" ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει.

Ανάμεικτα φαίνεται ότι είναι το αίσθημα της κοινής γνώμης στη Γαλλία, όπου παρά το γεγονός ότι μόλις το 32% θεωρεί ότι η Ελλάδα πρέπει να αποχωρήσει από την Ευρωζώνη, σε αντίθεση με τη Γερμανία όπου το αντίστοιχο ποσοστό φθάνει το 54%, δεν φαίνεται να υπάρχει διάθεση επιπλέον οικονομικής ενίσχυσης της χώρας.

Συγκεκριμένα, μόλις το 25% των Γάλλων, όπως και το 26% των Γερμανών, πιστεύει ότι "τα άλλα μέλη της Ευρωζώνης θα πρέπει να κάνουν περισσότερα για να κρατήσουν την Ελλάδα" στο κοινό νόμισμα.

Εν τω μεταξύ, κορυφαίοι μάνατζερ σε Ευρώπη και Ιαπωνία πιστεύουν πως η Ελλάδα σύντομα θα εγκαταλείψει την Ευρωζώνη, σύμφωνα με έρευνα που παρουσίασε η Süddeutsche Zeitung και αναδημοσιεύτηκε από την Deutsche Welle.

Η στάση που θα τηρήσει από εδώ και στο εξής η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ απέναντι στην ήδη εξαντλημένη από τις συνέπειες της κρίσης Ελλάδα φαίνεται να περιπλέκεται, καθώς οι αρνητικοί οιωνοί από τον οικονομικό και χρηματοπιστωτικό χώρο εξακολουθούν να πυκνώνουν. Έτσι τουλάχιστον εκτιμά η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung του Μονάχου, η οποία παρουσιάζει σήμερα σχετική έρευνα της γερμανικής συμβουλευτικής εταιρείας Roland Berger.

H έρευνα διεξήχθη στην Ευρώπη και την Ιαπωνία και αφορά τις εκτιμήσεις κορυφαίων διευθυντικών στελεχών και οικονομικών συμβούλων σχετικά με το μέλλον της Ελλάδας, εντός ή εκτός της ζώνης του ευρώ. Από τους 5.000 ερωτηθέντες, απάντησαν τελικά οι 600.

Το 61% των Ευρωπαίων στελεχών περιμένουν στο προσεχές μέλλον, σύμφωνα με όσα αναφέρουν, μια έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Πιο απαισιόδοξοι μάλιστα φαίνονται οι μάνατζερ στις χώρες του ευρωπαϊκού νότου, που ήδη πλήττονται σφοδρά από την κρίση: την Πορτογαλία, την Ισπανία και την Ιταλία, με το 76% να βλέπει επίσης πολύ πιθανή την άμεση έξοδο της Ελλάδας. Σημειωτέον ότι στην έρευνα δεν ερωτήθηκαν στελέχη από την Ελλάδα.

Πολλοί από τα διευθυντικά στελέχη που ερωτήθηκαν, αναμένουν επίσης ότι και η Γερμανία θα βυθιστεί σε ύφεση, όσο οι οικονομικές της επιδόσεις συνεχίζουν να συρρικνώνονται για πολλά ακόμη συνεχόμενα τρίμηνα.

Ο Max Falckenberg, ένας εκ των δύο συντακτών της μελέτης, χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα ιδιαίτερα ανησυχητικά, λαμβάνοντας υπόψη συγκρίσιμα στοιχεία παλαιότερων σχετικών μελετών.


Η ΠΓΔΜ αναμένει ότι η Έκθεση Προόδου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη χώρα, η οποία αναμένεται να δημοσιευθεί τον Οκτώβριο, θα είναι θετική και πως η χώρα θα λάβει ημερομηνία έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων το Δεκέμβριο, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ.

Ο κ. Ιβάνοφ θα πραγματοποιήσει, αύριο και μεθαύριο, επίσκεψη στις Βρυξέλλες, όπου θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι, τον Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, το Γ.Γ. του ΝΑΤΟ ‘Αντερς Φογκ Ράσμουσεν και τον αρμόδιο για τη διεύρυνση της ΕΕ Επίτροπο Στέφαν Φούλε.

Ο Πρόεδρος της ΠΓΔΜ στην επίσκεψη του αυτή στις Βρυξέλλες θα συνοδεύεται από τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκολα Πόποσκι.

Οι κ.κ Ιβάνοφ και Πόποσκι έχουν αναφέρει ότι δεν θα παραλάβουν τη φετινή Έκθεση Προόδου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αν σε αυτήν συνεχιστεί η πρακτική των προηγούμενων Εκθέσεων με την παράλειψη του όρου «μακεδονικός-ή- ό» (macedonian) σχετικά με τον ορισμό της γλώσσας, του έθνους και των θεσμικών οργάνων της ΠΓΔΜ…

Στις συναντήσεις που θα έχει στις Βρυξέλλες ο κ. Ιβάνοφ με τους υψηλόβαθμους αξιωματούχους της ΕΕ θα εξετασθούν οι διαδικασίες Ευρωπαϊκής Ενσωμάτωσης της χώρας, η εν εξελίξει μεταρρυθμιστική διαδικασία στο πλαίσιο του Ενταξιακού Διαλόγου σε Υψηλό Επίπεδο μεταξύ ΕΕ και ΠΓΔΜ και οι προσδοκίες της τελευταίας όσον αφορά τη φετινή Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ωστόσο, όπως έχει επιβεβαιωθεί από το γραφείο του κ. Φούλε, στη συνάντηση με τον κ. Ιβάνοφ αναμένεται να γίνει λόγος και για την κρίση που έχει ξεσπάσει στους κόλπους του κυβερνητικού συνασπισμού των Σκοπίων.
Για εμπαιγμό και ειλημμένες αποφάσεις έκαναν λόγο οι εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας, μετά την αποχώρηση τους από το ΥΠΟΙΚ καθώς όπως είπαν ο I. Στουρνάρας δεν είχε τίποτα νέο να τους πει, εκτός του ότι οι μειώσεις είναι αναπόφευκτες.

Το υπουργείο Οικονομικών προωθεί περικοπές 6%-7% αναδρομικά από την 1η Ιουλίου 2012 για τους ένστολους, ενώ η μείωση για το 2013 θα ανέλθει στο 12%-13%.

Όπως κατήγγειλαν οι συνδικαλιστές Το γενικό Λογιστήριο του Κράτους, τους γνωστοποίησε πως δεν εγκρίνει και τις αμοιβές τους για τις νυκτερινές υπηρεσίες.

Μετά από αυτές τις εξελίξεις οι εργαζόμενοι στα σώματα ασφαλείας προανήγγειλαν ότι θα προχωρήσουν σε κινητοποίηση την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου.

Όπως υποστηρίζουν οι ένστολοι οι περικοπές υπερβαίνουν το 20%, εάν ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι «παγώνουν» οι προαγωγές και κατ' επέκταση η μισθολογική εξέλιξη.

Υπενθυμίζεται ότι εν όψει και της άφιξης στην Αθήνα της τρόικας αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί έχουν προγραμματίσει ήδη πανελλαδική ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012 στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο, αλλά και συνέχιση της διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων των συνδικαλιστικών οργανώσεων με αφορμή τα εγκαίνια της ΔΕΘ.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι την Παρασκευή θα έχει οριστικοποιηθεί το πακέτο των περικοπών ώστε την Κυριακή να παρουσιαστεί στην τρόικα.

Σε ανάλογο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του κυβ. εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου ο οποίος είπε στο ραδιόφωνο του Alpha ότι:«To αργότερο στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα κλειδώσουν τα μέτρα» προσθέτωντας ότι «προσπαθούμε να βρούμε τη δικαιότερη δυνατή λύση σε μία πολύ δύσκολη στιγμή για αποφάσεις που δεν θα ήθελε να πάρει κανένας, αλλά είναι αναγκαίες και θα είναι οι τελευταίες».

Στο μεταξύ, ο υπουργός Οικονομικών Ι. Στουρνάρας, μεταβαίνει αύριο στο Βερολίνο για να συναντηθεί με τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ενώ την Κυριακή θα συναντηθεί με την ηγεσία της τρόικα.Yψωσαν σημαίες του PKK στα οχήματα του τουρκικού στρατού!

Γράφει ο Μανώλης Κωστίδης

Οι Κούρδοι κρέμασαν σημαίες του PKK τα οχήματα του τουρκικού στρατού, με τους τούρκους στρατιώτες να μην μπορούν να αντιδράσουν και να παρακολουθούν ανήμποροι τις εξελίξεις μέσα σ τα τεθωρακισμένα οχήματα τους!

Το γεγονός συνέβη στην πόλη Μπεγτουσεμπάπ της Νοτιοανατολικής Τουρκίας, όπου το πρωί της Δευτέρας στις μάχες ανάμεσα στους αντάρτες και του τούρκους στρατιώ τες είχαν σκοτωθεί δέκα στρατιώτες και τρεις αντάρτες.

Οι κούρδοι ζήτησαν να παραλάβουν τις σορούς των ανταρτών για να τους κηδεύσουν όμως ο τουρκικός στρατός αρνήθηκε. Οι κάτοικοι της περιοχής επιτέθηκαν με πέτρες και ρόπαλα στα τεθωρακισμένα οχήματα και στα φυλάκια. Αργότερα άρχισαν να κρεμούν σημαίες του PKK πάνω στα οχήματα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.Οι στρατιώτες δεν μπορούσαν να αντιδράσουν καθώς φοβόταν μεγαλύτερες αντιδράσεις και παρακολουθούσαν τους Κούρδους να κάνουν ότι θέλουν.
Τα επεισόδια έληξαν μετά από πολλές ώρες.


Πολλοί, ζητούσαμε όλο αυτό το τελευταίο διάστημα να γίνουν επιτέλους οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. Να γίνουν όλες αυτές οι διαρθρωτικές αλλαγές σε όλους τους τομείς της οικονομίας, της πολιτικής, της δημόσιας διοίκησης, της δικαιοσύνης, που είναι απαραίτητες για να μπορέσουμε να κάνουμε μια καινούρια αρχή, ένα RESTART της χώρας. Αντί αυτού, χάθηκε πολύτιμος χρόνος σε ομφαλοσκοπήσεις, σε άκαρπες συζητήσεις, σε ανούσιες αντιπαραθέσεις, σε δουλικές υποχωρήσεις, σε ατελέσφορες εκλογικές αναμετρήσεις. Όλα αυτά όχι μονάχα δεν ξεκαθάρισαν το τοπίο αλλά «φόρτωσαν» με επιπλέον άχρηστο και επικίνδυνο «σκουπιδαριό» τον σκληρό δίσκο του συστήματος. Μια επανεκκίνηση του υπολογιστή που λέγεται «Ελλάδα» είναι πια πολύ δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία, αφού στο STARTUP μενού της έχουν «φορτωθεί» και εκτελούνται στο παρασκήνιο μυριάδες ανασταλτικά, αντικρουόμενα και παράλογα «προγράμματα». Και κυρίως, αφού το λειτουργικό της πρόγραμμα, παραμένει ίδιο και απαράλλακτο με αυτό που την οδήγησε στο ολοκληρωτικό «κρασσάρισμα».

Η λύση τούτη την ώρα λέγεται FORMAT. Είναι η μόνη λύση ώστε να μην αχρηστευτεί τελικά το «μηχάνημα» δηλαδή η Ελλάδα ολόκληρη. Τι σημαίνει FORMAT για έναν υπολογιστή, πολλοί γνωρίζουν και αρκετοί είναι σε θέση να το εκτελέσουν. Τι σημαίνει όμως FORMAT για μια χώρα ολόκληρη; Και πως μπορεί αυτή η διαδικασία να εκτελεστεί, χωρίς να καταστραφούν βασικά δεδομένα του συστήματος και πρώτα – πρώτα οι πολίτες της; Πως θα γίνει αυτό γρήγορα, αποτελεσματικά και χωρίς βλάβη στα ζωτικά κομμάτια του «μηχανήματος»; Και τελευταίο και όχι ήσσονος σημασίας ερώτημα, ποιος θα καταφέρει να ολοκληρώσει με επιτυχία μια τόσο περίπλοκη και δύσκολη διαδικασία;

Αρχικά, θα απαιτηθεί η απόλυτη συναίνεση της ίδιας της κοινωνίας. Είναι απαραίτητο όλοι να συμφωνήσουμε ότι το «μηχάνημα» έχει κρασσάρει, ανεξάρτητα από την πορεία του σωρευμένου χρέους, ανεξάρτητα από «κουρέματα», μνημόνια, PSI και δανειακές συμβάσεις. Είναι φανερό ότι ακόμη και με αλλαγή νομίσματος, με έξοδο από ευρωζώνη και Ευρωπαϊκή Ένωση, με σβήσιμο όλου του εξωτερικού χρέους με μιας, η λειτουργία της χώρας κάτω από τις ίδιες συνθήκες, θα οδηγήσει πολύ σύντομα σε ένα ακόμη οδυνηρό «κρασσάρισμα». Υπάρχει τόσο πολύ «κακόβουλο» λογισμικό (malicious software) στους διάφορους σκληρούς δίσκους του συστήματος (πολιτικό σύστημα, οικονομία, δημόσια διοίκηση, δικαιοσύνη, ΜΜΕ, συνδικαλισμός, κλπ) που σύντομα θα οδηγήσει το «μηχάνημα» σε πλήρη δυσλειτουργία και πάλι. Δυστυχώς, το «κακόβουλο» λογισμικό στη χώρα μας έχει από καιρού αναλάβει το ίδιο την λειτουργία του «συστήματος». Οποιοδήποτε αντιιικό αυτή την ώρα, θα έχει το αποτέλεσμα που θα είχε η ασπιρίνη στη θεραπεία καρκινοπαθούς τελικού σταδίου.

Μετά, είναι ανάγκη να συμφωνήσουμε για τον «μάστορα». Αυτόν δηλαδή που θα εμπιστευτούμε να εκτελέσει την ριψοκίνδυνη «μανούβρα». Νομίζω ότι ευτυχώς για μας, διαθέτουμε ήδη αυτόν τον «μάστορα». Είναι ο Πρωθυπουργός της χώρας, ο Αντώνης Σαμαράς. Βλέπετε κανέναν καλύτερο;

Τέλος, επειδή ο υπολογιστής «Ελλάδα» δεν λειτουργεί (καλώς ή κακώς) αυτόνομα, όπως φαντάζονται μερικοί αιθεροβάμονες αλλά είναι στενά συνδεδεμένος στα δίκτυα της Ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μέσω αυτών, δίκτυα των αγορών και του υπόλοιπου αναπτυγμένου κόσμου, η απόπειρα για FORMAT θα πρέπει να γνωστοποιηθεί στους εταίρους, για να μην υπάρξει κίνδυνος κατάρρευσης των δικτύων. Και όχι μονάχα αυτό αλλά θα πρέπει ταυτόχρονα να έχει και την έγκρισή τους, αλλιώς κινδυνεύουμε να αποκόψουν εντελώς για μεγάλο χρονικό διάστημα τον υπολογιστή «Ελλάδα» από τα ζωτικά αυτά δίκτυα και να περιπέσουμε στην μίζερη λειτουργία ενός μοναχικού λάπτοπ χωρίς ίντερνετ, σε τραπέζι ορεινού καφενείου. Είναι φανερό λοιπόν, πως πριν από οποιαδήποτε μονομερή ενέργειά μας στην κατεύθυνση αυτή, θα πρέπει να έχουμε ανακτήσει την αξιοπιστία και την φερεγγυότητά μας ως κόμβος των δικτύων που ανέφερα παραπάνω. Η καλύτερη κίνηση δε, θα ήταν να επιχειρήσουμε το απαραίτητο FORMAT, μαζί με άλλους κόμβους (Ισπανία, Ιταλία, Ιρλανδία, Πορτογαλία, Κύπρος, κλπ) οι οποίοι αργά ή γρήγορα θα χρειαστεί να κάνουν μεγαλύτερες ή μικρότερες εκκαθαριστικές – διορθωτικές κινήσεις στα δικά τους μηχανήματα. Αυτό θα ήταν ευχής έργον.

Ας μελετήσουμε, θεωρητικά πάντα, την ουσία ενός FORMAT της χώρας και ας προσπαθήσουμε να ορίσουμε grosso modo τα βήματα μιας τέτοιας διαδικασίας. Η διαφορά από ένα κανονικό FORMAT είναι πως αυτή η διαδικασία πρέπει να γίνει με το μηχάνημα «εν λειτουργία» επειδή αλλιώς θα «χάσουμε» κρίσιμα δεδομένα του και κυρίως τους ίδιους τους Έλληνες.

Αρχικά, απαιτείται αλλαγή «λειτουργικού συστήματος». Η «καρδιά» του νέου λειτουργικού συστήματος, θα είναι το Σύνταγμα. Θέλουμε καινούριο Σύνταγμα, απαλλαγμένο από γκρίζες ζώνες, αγκυλώσεις του παρελθόντος και χαριστικές προς το πολιτικό σύστημα πρόνοιες. Καλό θα ήταν μαζί με το νέο Σύνταγμα, να προβλεφθεί και η εγκατάσταση ενός βοηθητικού και «εκκαθαριστικού» προγράμματος που ονομάζεται «Συνταγματικό Δικαστήριο». Απαραίτητα συστατικά για ένα νέο λειτουργικό σύστημα της χώρας είναι νέα εκτελεστική – νομοθετική – δικαστική σουίτα. Τα ειδικά χαρακτηριστικά αυτών των λειτουργικών υπο-προγραμμάτων έχουν κατά καιρούς περιγραφεί και θα μπορούσαν να εμπλουτισθούν κατά την διαδικασία.

Στη συνέχεια, απαιτείται η εγκατάσταση καινούριων βασικών προγραμμάτων εφαρμογών. Ας αναφέρουμε μερικά: νέος φορολογικός νόμος, καινούριο αναπτυξιακό πρότυπο, νέα δημόσια διοίκηση, επανελληνισμένη παιδεία, κτηματολόγιο, μοντέρνο και φιλικό προς το επιχειρείν τραπεζικό σύστημα, επανασχεδιασμένο σύστημα υγείας, σύγχρονη άμυνα με αλλαγές στο δόγμα της, εσωτερική ασφάλεια – αυστηρή και σύγχρονη μεταναστευτική πολιτική, πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική, ΑΟΖ, νέο εργασιακό πλαίσιο, καινούριο ασφαλιστικό, υγιής συνδικαλισμός, σωστές αποκρατικοποιήσεις, κλπ. Φυσικά, όλα αυτά τα προγράμματα δεν μπορούν να εγκατασταθούν ή να αλλάξουν όλα μαζί. Εδώ θα φανεί και η μαεστρία του «μάστορα» ο οποίος θα πρέπει να επιλέξει τα κατάλληλα προγράμματα από το εμπόριο (άλλες αναπτυγμένες χώρες), τα οποία θα προσαρμόσει στα δεδομένα της χώρας και θα φροντίσει να συνεργάζονται αρμονικά, τόσο μεταξύ τους, όσο και να «τρέχουν» απρόσκοπτα με το καινούριο λειτουργικό σύστημα. Θα μπορούσαμε να γράφουμε επί μέρες εξειδικεύοντας τα επιθυμητά χαρακτηριστικά του καθενός προγράμματος χωριστά, όμως αυτό δεν είναι δυνατόν στα πλαίσια ενός σύντομου σημειώματος.

Τελευταίο μέρος του πολύπλοκου εγχειρήματος είναι η θωράκιση του συστήματος έναντι μελλοντικής κατάρρευσης. Εδώ χρειάζονται απαραίτητα δύο σουίτες: ένα πλήρες και αυτομάτως αναβαθμιζόμενο αντιιικό πρόγραμμα που λέγεται «αξιοκρατία» και ένα πρόγραμμα που θα καθιστά αναγκαία και υποχρεωτική την εφαρμογή των νόμων και των διατάξεων του καινούριου λειτουργικού συστήματος. Αυτά τα δύο προγράμματα δεν δουλεύουν στον αυτόματο πιλότο, είναι ανοιχτού λογισμικού (Free Open Source Software) και θα χρειαστεί η συμμετοχή ολόκληρης της κοινωνίας και ο πατριωτισμός του κάθε Έλληνα χωριστά για να διαφυλαχθεί η αποτελεσματικότητά τους και η απρόσκοπτη λειτουργία τους σε βάθος χρόνου. Η συλλογική μνήμη της κοινωνίας, που είναι απαραίτητο να διασωθεί σε «στικάκι», ελπίζω να βοηθήσει θετικά προς αυτή την κατεύθυνση.

Akenaton

Υ.Γ. Επειδή τελικά μιλάμε για χώρα, κι όχι για μηχάνημα, είμαι βέβαιος πως ο «μάστορας» θα φροντίσει να κρατήσει στην μνήμη, σε κάποιον εξωτερικό «σκληρό δίσκο» πιθανώς, όλους εκείνους που ευθύνονται για το «κρασσάρισμα» της χώρας. Πριν το οριστικό «delete», όλους αυτούς οφείλει να τους αποστείλει πακέτο στον ανανεωμένο «κατή» για τα περαιτέρω!

Σχόλιο ιστολογίου: To format θα περιλαμβάνει και όλα τα χρέη των πολιτών προς τις τράπεζες; Αν ναι, δεν είναι άσχημη ιδέα. Ειδάλλως, θα είναι γράμμα κενό, αφού οι τράπεζες για τις οποίες χρεώνεται το κράτος και θα διασωθούν και θα αρχίσουν και πάλι τα “δικά τους” κόλπα.Dr Amin Hoteit*

Όταν η Τουρκία ετοιμαζόταν για το ρόλο του «Περιφερειακού Ηγέτη για την επαναποικιοποίηση» ως «νεοοθωμανική δύναμη» ή «σύγχρονο ισλαμικό χαλιφάτο», πίστευε ότι ο δρόμος της θα ήταν χωρίς εμπόδια, δεδομένων της απουσίας αραβικής στρατηγικής, της απομόνωσης του Ιράν, καθώς και της εξέλιξης των περιφερειακών συνθηκών που κατέστησαν το Ισραήλ ανίκανο να διατηρήσει αποτελεσματικό το δικό του ρόλο σύμφωνα με τις θεωρίες του Σιμόν Πέρες, για την προώθηση της ιδέας μιας «Νέας η Ευρύτερης Μέσης Ανατολής» με βάση τη «σιωνιστική σκέψη» και το «αραβικό χρήμα».

Η Τουρκία πίστευε πραγματικά ότι αυτός ήταν ο καλύτερος τρόπος για να αναλάβει τον ηγετικό ρόλο στην περιοχή για ξεκίνημα, και έπειτα σε όλο τον μουσουλμανικό κόσμο, υποστηριζόμενη τότε σε αυτό από τα οικονομικά πλεονεκτήματα της, τις καλές σχέσεις της με τους λαούς πολλών ανεξάρτητων κρατών της Κεντρικής Ασίας, το μουσουλμανικό της παρελθόν μαζί με ένα παρόν που υποτίθεται ότι θα αποδέδειχνε την ικανότητά των «ισλαμιστών» να αναλάβουν τα ηνία του τουρκικού κράτους και να εξουδετερώσουν εμπόδιο του στρατού της, «φύλακα του κοσμικού κράτους» που συστάθηκε από τον Ατατούρκ!

Ξεκινώντας από αυτό το όραμα, η Τουρκία, ή μάλλον το «Κόμμα για τη
Δικαιοσύνη και την Ανάπτυξη» εκτόξευσε τη στρατηγική των «μηδενικών προβλημάτων» νομίζοντας ότι θα της επέτρεπε να καταργήσει τα σύνορα με τις γειτονικές χώρες και να ξεχαστούν οι ιστορικές τραγωδίες έναντι αυτοκρατορικό όνειρο της... Για αυτό το λόγο η ίδια «παλαιστινιακή υπόθεση, κεντρικό ζήτημα για τους Άραβες και τους μουσουλμάνους [ζήτημα των λαών, όχι των υποταγμένων καθεστώτων στη Δύση και το Ισραήλ], και στη συνέχεια ξεκίνησε την δικτύωση στρατηγικών σχέσεων με διάφορες χώρες της περιοχής, ξεκινώντας με την πιο κοντινή και πιο σημαντική: τη Συρία!

Πράγματι, σε ένα βιβλίο που εκδόθηκε το 2001, ο Νταούντ Ογλού, ο θεωρητικός του δόγματος «μηδενικών προβλημάτων», είχε υπογραμμίσει ότι η Τουρκία δεν θα μπορούσε να υλοποιήσει τα ιμπεριαλιστικά σχέδια της παρά ξεκινώντας από τη Συρία, πρωταρχικό βήμα για την εξασφάλιση του ονειρεμένου στρατηγικού βάθους!

Εδώ, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Συρία απάντησε θετικά στην νέα πολιτική ανοίγματος της Τουρκίας και, με πλήρη εμπιστοσύνη δημιουργήσει μια στρατηγική εταιρική σχέση με ένα κράτος όμως, μέλος του ΝΑΤΟ «που καλλιεργούσε ιδιαίτερες σχέσεις με το Ισραήλ», πιστεύοντας ότι αυτή η νέα προσέγγιση θα της επίτρεπε τουλάχιστον να διασφαλιστεί η ουδετερότητα της στη σύγκρουση με τον σιωνιστή εχθρό, και, ενδεχομένως, να της ανατεθούν ορισμένες αποστολές μέσα στην ίδια τη σύγκρουση, όπου δεν θα εμφάνιζε πια αυτή την κραυγαλέα υποστήριξη της για το Ισραήλ.

Όμως, η Τουρκία δεν ήταν ειλικρινή και είχε προγραμματίσει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που προσέφερε, αφού μόλις ξέσπασε στη Συρία η δυτική επίθεση υπό των σχεδίων και εντολών των ΗΠΑ με βάση την έξυπνη στρατηγική της «ήπιας δύναμης» (soft power), μπήκε στο ρόλο της ως «διοικητής της επίθεσης στο έδαφος» και εμφανίστηκε ως δάσκαλος που δίνει μαθήματα, χρησιμοποιώντας την συγκαταβατική γλώσσα των αποικιοκρατών, λες και η Συρία ήταν ακόμα μέρος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας! Ήταν προφανώς ο πρώτος κακός υπολογισμός της, επειδή η νέα νεοοθωμανική μανία συνάντησε την αραβοσυριακή αντίσταση η οποία της απαγόρευσε να επαναφέρει ένα περασμένο παρελθόν που αγνοούσε την αξιοπρέπεια και την κυριαρχία της. Η στάση αυτή προκάλεσε οργή και μίσος στη τουρκική ηγεσία η οποία αμέσως ξεκίνησε το έργο υπονόμευσης της στα εσωτερικά της Συρίας.

Σε αυτό το σημείο, η Τουρκία έπαιξε τον ρόλο του συνωμότη σε δύο επίπεδα:
1. Στο πολιτικό επίπεδο υποστήριξε ομάδες αξιωματικών των μυστικών υπηρεσιών από διάφορες χώρες και διάφορες κατηγορίες μισητών εκδικητικών ατόμων η διψασμένων για εξουσία πριν να τους οργανώσει στο λεγόμενο «Συριακό Εθνικό Συμβούλιο» [ΣΕΣ], το οποίο, στην πραγματικότητα, πληρωνόταν και πληρώνεται από ξένες υπηρεσίες και ξένα συμφέροντα στη Συρία. Πράττοντας έτσι σκέφτηκε ότι θα ήταν μια ψευδή εναλλακτική λύση για τις νόμιμες αρχές της Συρίας ... Δεύτερο λάθος υπολογισμού, καθώς όπως το ΣΕΣ γεννήθηκε ως μέσο εξωτερικής διχόνοιας, εξελίχθητε σε ακόμη περισσότερη εσωτερική διχόνοια μέχρι να μετατραπεί σε ένα βρωμερό πτώμα που έγινε βάρος για τους σχεδιαστές του, πρώτα για τη Τουρκία!
2. Στο στρατιωτικό επίπεδο, έχει μετατραπεί σε βάση περισυλλογής τρομοκρατών όλων των εθνικοτήτων που επιτίθενται στη Συρία, πριν από την εκτέλεση της διεθνούς στρατιωτικής επιχείρησης της οποίας θαήταν η αιχμή του δόρατος και θα καρπώνονταν τα οφέλη μετά τη μετατροπή του σε αυλή της αναγεννημένης από τις στάχτες νεοοθωμανικής αυτοκρατορίας... Τρίτο εμφανές λάθος υπολογισμού από τότε που μια τέτοια λεγόμενη «διεθνή» επιχείρηση αποδείχθηκε αδύνατη και έχει ωθήσει την Τουρκία να επικεντρώνει τις επιχειρήσεις της σε άθλιες τρομοκρατικές ενέργειες στο συριακό έδαφος!

Το κυβερνών κόμμα στην Τουρκία κατάντησε τελικά να τοποθετήσει όλες τις ελπίδες του στην διεθνή τρομοκρατία και φαντάστηκε ότι η Συρία θα κατάρρευσε μέσα σε λίγες
εβδομάδες, ανοίγοντας το δρόμο προς τη Δαμασκό στο νέο Οθωμανό Σουλτάνο...
Τέταρτο λάθος υπολογισμού ενώπιον μιας Συρίας της οποίας όλες οι κρατικές και λαϊκές συνιστώσες άντεξαν έναντι της τρομοκρατικής πλημμύρας που έλπιζαν άτρωτη, φέρνοντας την Τουρκία πίσω στη σκληρή πραγματικότητα που δεν ήθελε να προλάβει.
Πράγματι, η Τουρκία φαντάστηκε ότι η άμυνα της Συρίας και των περιφερειακών συμμάχων της του «Άξονα Αντίστασης», όμως σε τέλεια συμφωνία με ένα μέτωπο άρνησης αναδυόμενων χωρών στη διεθνή σκηνή, δεν θα μπορούσαν να αντισταθούν σε μια τόσο καλά οργανωμένη επίθεση, και ότι σε καμία περίπτωση δεν θα αναγκαζόταν να βραχεί η ίδια...
Πέμπτος εσφαλμένος ιδιαιτέρα επικίνδυνος υπολογισμός, δεδομένης της εξέλιξης στο θέατρο των επιχειρήσεων σε βάρος των ανόητων φιλοδοξιών της.


Θα αναφέρουμε μόνο τις θεμελιώδεις συνέπειες:

1. Οριστική αποτυχία της Τουρκίας στο τρομοκρατικό πόλεμο της κατά της Συρίας που πραγματοποιείται από κοινού με το «δυτικό στρατόπεδο των επιτεθειμένων»... Εξάλλου, η ίδια έχει πλέον πειστεί ότι της είναι αδύνατο να ανατρέψει την συριακή κυβέρνηση, ο συριακός λαός είναι ο μόνος που μπορεί να το αποφασίσει.

2. Αποτυχία των προσπαθειών της Τουρκίας υπέρ μιας άμεσης στρατιωτικής επέμβασης για να επικυρωθεί η όλη προσπάθεια της, τώρα που όλες οι επιδιώξεις της για τη δημιουργία «ζωνών ασφαλείας», «ζώνης ανάσχεσης», «ανθρωπιστικών διαδρόμων» ή οποιοδήποτε άλλο πρόσχημα που αν επιτρέπει τη ξένη στρατιωτική παρέμβαση στη Συρία, έχει αποτύχει παταγωδώς ενώπιον του μετώπου της συριακής αντίστασης, της σταθερότητας του Ιράν και της Ρωσίας με την συντονισμένη άρνησή τους για τέτοιες επιχειρήσεις, ακόμη και αν έπρεπε να φτάσουν σε διεθνή στρατιωτική σύρραξη, ενώ η Τουρκία και οι σύμμαχοί της δεν ήταν προετοιμασμένοι για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

3. Η σοβαρή ανησυχία της Τουρκίας όσον αφορά το μέλλον των τουρκικών τρομοκρατικών ομάδων που φιλοξένησε στο έδαφός της κατά της Συρίας υπό την εποπτεία των ΗΠΑ. Γεγονός το οποίο θα πρέπει να μας θυμίζει το φαινόμενο των «Αράβων Αφγανών» που έγινε πρόβλημα για τις χώρες που τους είχαν ωθήσει να μάχονταν κατά της Σοβιετικής Ένωσης στο Αφγανιστάν όπου, μόλις έφυγαν τα στρατεύματα, μετατράπηκαν σε «άνεργούς μαχητές» απειλώντας για όλους τους κίνδυνους, μια κατάσταση που δεν απέχει πολύ από αυτή που κινδυνεύει να υποστεί η Τουρκία σήμερα!

Για αυτόν τον λόγο έσπευσε να παρακαλεί τις ΗΠΑ, με SOS, για να βοηθήσει στην πρόληψη αυτής της πιθανής μάστιγας ... Είναι για αυτό το ίδιο λόγο που συναντήθηκαν πρόσφατα οι στρατιωτικές υπηρεσίες ασφαλείας των δύο χωρών, σε αντίθεση με ό, τι αναφέρθηκε από τα μέσα ενημέρωσης που μίλαγαν για την ανάπτυξη των τελικών προετοιμασιών για μια στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, ενώ επρόκειτο για μέτρα υπεράσπισης της Τουρκίας που φοβάται για την δική της ασφάλειά, στην περίπτωση μιας ανταπάντησης από το συριακό φρούριο που αντιστάθηκε στη βίαια επίθεση μέσω παρεμβαλλομένων τρομοκρατών.

4. Το όχι λιγότερο σοβαρό άγχος της Τουρκίας ενώπιον ορισμένων προβλημάτων που είναι έτοιμα να εκραγούν, ενώ προσπάθησε να τα αποκρύψει με την υποτιθέμενη πολιτική των «μηδενικών προβλημάτων», η οποία μετατράπηκε στην πράξη σε πολιτική του «μηδέν φίλου». Το πιο επικίνδυνο σε αυτή την υπόθεση είναι η εχθρότητα των λαών που ξεπερνά κατά πολύ αυτής των κυβερνήσεων.

Συνεπώς, τέσσερα κύρια ζητήματα απειλούν την ίδια την ουσία του
τουρκικού κράτους και στοιχειώνουν τους ηγέτες της:
1. Ο σεκταριστικός φάκελος: Η Τουρκία πίστευε ότι ανάβοντας τη σεκταριστική φωτιά στη Συρία θα γλύτωνε τη δική της πυρκαγιά. Ξέχασε ότι ο πληθυσμός της είναι επίσης ιδεολογικά και θρησκευτικά ετερογενής και ότι οι ίδιες φλόγες θα μπορούσαν να την κάψουν λόγω της γεωγραφικής εγγύτητας της. Κάτι που φαίνεται τώρα να έχει καταλάβει...
2.
Ο εθνικιστικός φάκελος: Η Τουρκία σκέφτηκε ότι μπορούσε να συγκρατήσει επ’ αόριστο το κουρδικό εθνικιστικό κίνημα ... Μια άλλη λανθασμένη εκτίμηση, γιατί αυτό το κίνημα έγινε τόσο επώδυνο που την ανάγκασε να επανεξετάσει σοβαρά τη συνολική πολιτική της προς αυτό το κίνημα .
3.
Ο πολιτικός φάκελος: Η Τουρκία φαντάστηκε, ότι υποστηριζόμενη από το ΝΑΤΟ θα μπορούσε να αγνοήσει τις σχετικές θέσεις των χωρών της περιοχής και να τις επιβάλει το δικό του όραμα σχεδιασμένο μόνο για τα δικά της συμφέροντα, αλλά να που βρίσκεται όλο και περισσότερο απομονωμένη πολιτικά, δεδομένου ότι οι χώρες των οποίων υπολόγιζε τη φιλία για την επίθεση κατά της Συρίας απομακρύνθηκαν λόγο του φόβου τους για τη υπερβολική φιλοδοξία της, και οι χώρες που αντιμετωπίστηκαν ως εχθροί, στο σημείο που πίστευε ότι μπορούσε να τις υπαγορεύσει τις εντολές της ή να τις συντρίψει, απέδειξαν ότι μπόρεσαν να της αντισταθούν σε μια δύναμη που την έχει φέρει σε αμηχανία ... και την άφησε στην απροσδόκητη κατάσταση του «μηδέν φίλου»!
4. Ο φάκελος της ασφαλείας: η Τουρκία προσπαθεί μάταια να αρνηθεί τη μείωση της ασφάλειας στην επικράτειά της. Η ασφάλεια έγινε εξαιρετικά οδυνηρή για τους εμπόρους της, ιδιαίτερα για όσους εργάζονται στον τομέα του τουρισμού και οι οποίοι φέρονται να έχουν χάσει περισσότερο από το 50% των τακτικών εσόδων τους κατά τους τελευταίους έξι μήνες!

Όλα τα παραπάνω δείχνουν ότι η Τουρκία σέρνεται πίσω από τις ΗΠΑ τις οποίες ικετεύει να την βγάλουν από το βούρκο στο οποίο έχει βυθιστεί! Δεν απέτυχε μόνο στην επίθεση κατά της Συρίας άλλα αποκάλυψε επίσηςτο ψεύδος της πολιτικής της και όλων των δηλώσεων της, και δεν είναι πια σίγουρη για το εαυτό της ότι θα μπορέσει να κρατήσει τα χαρτιά που πιστεύει ότι κατέχει ακόμη, τώρα που οι διαδηλώσεις στην Αντιόχεια, οι αξιώσεις των Αρμενίων, οι επιθέσεις των Κούρδων, οι αντίπαλοι από όλες τις μεριές έγιναν ισάριθμοι ενωμένοι παράγοντες για να δημιουργήσουν έναν ισχυρό ρεύμα κατά των ιμπεριαλιστικών σχεδίων του Ερντογάν και του υπουργού Εξωτερικών του, υπενθυμίζοντας, με την ευκαιρία, το ανέκδοτο του ποτισμένου ποτιστή (σ.μ.: larroseur arrosé, από τις πρώτες βουβές ταινίες )!


Αρχικό άρθρο: Al-Thawra
الحسابات التركية الخاطئة: طابخ السم آكل;

Το άρθρο μεταφράστηκε από τα αραβικά από το(η;)ν Μούνα Alno-Nakhal
[Βιολόγος] για το Mondialisation.ca

*Ο Δρ Αμίν Hoteit είναι Λιβανέζος πολιτικός αναλυτής, εμπειρογνώμονας
σε στρατιωτική στρατηγική, και Ταξίαρχος ε.α..

Του Γεν. Γραμματέα της ΓΣΕΕ κ. Νικ. Κιουτσούκη

Αφού η προηγούμενη Κυβέρνηση γκρέμισε στην κυριολεξία το εργατικό δίκαιο και μείωσε κατά 30%-40% τους μισθούς του ιδιωτικού τομέα, η σημερινή προσπαθεί να μας πείσει ότι στις υπο δημιουργία Ειδικές Οικονομικές Ζώνες “δεν θα θιγούν μισθοί και δικαιώματα των εργαζομένων”…

Ίσως η ανακοίνωση αυτή να αποτελεί το πιο σύντομο ανέκδοτο της περιόδου!!!

Ότι δεν πήραν οι μεγάλοι εργοδότες με τους νόμους των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και Παπαδήμου θα τα βρουν σήμερα στο…πιάτο, με τις Ε.Ο.Ζ. μιας και θα απαλλαγούν από φορολόγηση και εισφορές, βάζοντας σε μεγαλύτερο κίνδυνο τα ασφαλιστικά ταμεία!!!

Άλλωστε τα όσα γράφονται στον τύπο περι 6ημέρου κατάργησης αποζημίωσης απόλυσης, μεγαλύτερη ευελιξία στις επιχειρήσεις καθώς και η σπουδή της κυβέρνησης για παρέμβαση του κράτους στον καθορισμό του κατώτατου μισθού, δείχνει ξεκάθαρα ότι η ΤΡΟΙΚΑ υποδεικνύει και η Κυβέρνηση νομίζει πως…κυβερνά.

Άξιος ο μισθός των καλών μαθητών!!!

Μεθοδεύεται νόθευση του ανταγωνισμού με θύματα τις ελληνικές επιχειρήσεις

Ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κώστας Μαρκόπουλος σχολιάζοντας τις δηλώσεις του προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς, για τη δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών σε περιφέρειες της χώρας επεσήμανε τα εξής :

«Οι απαράδεκτες δηλώσεις Μάρτιν Σούλτς περί μεταρρυθμίσεων που θα εφαρμόσουν στην χώρα μας οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι, ακρωτηριάζουν την εθνική κυριαρχία και παραπέμπουν στις ΕΟΖ που απαιτούν, σαν ανεξάρτητη οικονομική & διοικητική περιφέρεια μέσα στην χώρα μας. Εξ άλλου, σε Κοινοβουλευτικό Έλεγχο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ο κ. Μηταράκης παραδέχθηκε ότι η ίδια η Κυβέρνηση θα ζητήσει από την Ευρώπη άδεια για ΕΟΖ.

Η τρικομματική κυβέρνηση χάνει και το τελευταίο φύλο συκής και παραμένει γυμνή από εθνική στρατηγική εξόδου από την κρίση. Επαληθεύεται, ότι ενώ οι ελληνικές επιχειρήσεις φορολογούνται με, συνολικά, 45% (εταιρείες & μέτοχοι) και τα προϊόντα με ΦΠΑ 23%, μεθοδεύεται νόθευση του ανταγωνισμού με θύματα τις ελληνικές επιχειρήσεις και θύτες κάποιες επενδύσεις που θα έρθουν σε ιδιαίτερο καθεστώς φορολογίας και εργασιακών σχέσεων.

Η κυβέρνηση του μνημονίου σκοτώνει το ευρωπαϊκό όνειρο των ελλήνων και επαναφέρει τον βαλκανικό εφιάλτη. Όλες αυτές οι μεθοδεύσεις διώχνουν από την Ελλάδα νέους επιστήμονες και επιχειρηματίες. Η χώρα κυβερνιέται από ένα πιλοτήριο που δεν βρίσκεται στην Αθήνα, δεν αισθάνεται την απελπισία των πολιτών και δεν θα λογοδοτήσει ποτέ σ’ αυτούς.

Η δημοκρατία μας βρίσκεται σε κίνδυνο».
Για κάποιους από μας τα παιδιά μας θα ντρέπονται… Για κάποιους άλλους θα υπάρχει πάντα χώρος στο Πάνθεο των ηρώων που αγάπησαν τον τόπο τους… Την αλήθεια… Την ελπίδα…

Γράφει ο Κ. Κυριακόπουλος

Της …αξιοπιστίας το κάγκελο αλλά και τη μεγάλη αξιοπουστιά που παίζεται και πάλι στις πλάτες της Ελληνικής κοινωνίας, οφείλουμε να την αποκαλύψουμε….

Το ακούσαμε κι αυτό… Η Μαρία Αντουανέτα και το προσκυνημένο συνονθύλευμα της συγκυβέρνησης, από τα πρώτα τους κιόλας βήματα, αποκατέστησαν την αξιοπιστία της χώρας στα εξωτερικά.

Τι κατάφερε λοιπόν ο περιοδεύων θίασος του αντεθνικού γενιτσαρισμού???
Να πείσει την κομαντατούρα του Δυτικοευρωπαϊκού κρεματορίου, πως είναι αποφασισμένος να «τιμήσει» τις υπογραφές τις ντροπής, και να οδηγήσει την κοινωνία που του ανέθεσαν να διοικήσει στο κρεβάτι του Προκρούστη. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή…

Οι εκλογές της απάτης και του απροκάλυπτου εκβιασμού, αυτό που έκριναν δεν ήταν το πολυδιαφημισμένο.
Δεν αποκατέστησαν κανόνες στο σαπισμένο και βρωμερό πολιτικό σύστημα…
Δε θεμελίωσαν τους κανόνες για τη μεταστροφή της Ελλάδας σε εκκολαπτήριο ανάπτυξης, αξιοπρέπειας για το λαό της, τιμωρίας παραδειγματικής για τους δολοφόνους της, ανάκτησης της εθνικής της αξιοπρέπειας, απογαλακτισμού από τη ρεμούλα, την αδικία, και το μαζικό αποδεκατισμό της κοινωνίας της.

Χρησιμοποιήθηκαν απλώς σαν εργαλείο που αποσκοπούσε στην ανασύνταξη του πολιτικού συστήματος, (αυτό το πολιτικό μάρκετινγκ το βάφτισε …«πολιτικές συναινέσεις»), και η τερατογένεση που προέκυψε, ανέδειξε μια νέα πολιτική γενιά ορκισμένων γενιτσάρων, πρόθυμων να υποταχθούν και να υπηρετήσουν απαρέγκλιτα τους νεοταξίτικους σχεδιασμούς.

Η πρόκληση της κοινωνίας και η επιλογή της ντροπής…
Κι αυτή η πρόκληση ήταν εν πολλοίς ταυτισμένη με την ελπίδα και την προσδοκία αυτού του λαού, ότι δηλαδή μετά τη στυγνή περίοδο που το εθνικό όνειδος κήρυξε με φόντο το Καστελόριζο, την παράδοση της χώρας και μια πρωτοφανή παγκοσμίως επιδρομή σε βάρος της κοινωνίας ολόκληρης, θα υπήρχε τουλάχιστον η στοιχειώδης αξιοπρέπεια από κείνους που θα τον αντικαθιστούσαν, να τηρήσουν τις δεσμεύσεις και τις υποσχέσεις με την οποία απέσπασαν την εμπιστοσύνη της.

Η επιλογή τους όμως ήταν ολέθρια…
Μπροστά στην αυτονόητη υποχρέωσή τους να αποδειχτούν αξιόπιστοι απέναντι στην κοινωνία που τους ψήφισε, αυτοί επέλεξαν και πάλι να τιμήσουν τις υπογραφές της ντροπής μοχθώντας για την «αποκατάσταση» της αξιοπιστίας απέναντι στις συμμορίες των δολοφόνων.
Και αυτή την επιλογή ταπείνωσης που έφερε «συγκίνηση» στα μάτια των βρυκολάκων (Μέρκελ, Βεστερβέλε κλπ) επιχειρούν να την εμφανίσουν ως… εθνικό κατόρθωμα.
Αυτό είναι όμως και το μέτρο της «τιμής» του δωσιλογισμού. Όσο βαθύτερα βυθίζεται στη βρωμιά της εθνικής προδοσίας, τόσο «περήφανος» αισθάνεται για το βαθμό της ανταπόκρισής του στη βρώμικη αποστολή που του ανέθεσαν.

Πήραν λοιπόν στο χέρι…
Το βρώμικο συμβόλαιο της προκλητικής συγκάλυψης ενός αντεθνικού σκανδάλου (ΖΗΜΕΝΣ) που από κοινού μαγείρεψαν, και πήγαν να καταθέσουν τα διαπιστευτήριά τους στα μεγάλα αφεντικά.

Τώρα τρέμουν το Σεπτέμβρη…
Φοβούνται τον ανεξέλεγκτο ξεσηκωμό και ετοιμάζονται να τον καταστείλουν. Η απάτη του «ΞΕΝΙΟΥ ΔΙΟΣ» γρήγορα εγκαταλείφθηκε, και ο πολύς κ. Δένδιας προετοιμάζει το μηχανισμό καταστολής για να πνίξουν και πάλι στο αίμα την οργή και τη συσσωρευμένη αγανάκτηση της Ελληνικής κοινωνίας.

Έχουν ένα πολύτιμο σύμμαχο…
Και αυτός είναι η ανυπαρξία αποφασισμένου πολιτικού ηγέτη, ικανού να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να πάρει υπό την αιγίδα του την οργάνωση του μεγάλου ξεσηκωμού, που με στοχευμένα πολιτικά αιτήματα και το κατάλληλο επιχειρησιακό σχέδιο, θα φέρει την πολιτική ανατροπή και θα οδηγήσει το δωσιλογισμό στην παραδειγματική του τιμωρία. Η παραδοσιακή Αριστερά απλώς μεγαλοστομεί, ενώ κατά τα λοιπά κοιμάται τον ύπνο του δικαίου.

Έχουν όμως και έναν απρόβλεπτο εχθρό…
Την οργή και το μίσος που μπορεί να οπλίσει ανεξέλεγκτα τα χέρια μιας κοινωνίας που παραδέρνει στη δυστυχία και την απόγνωση. Κανείς δε μπορεί να ξέρει αυτή τη φορά ποιο θα είναι το αποτέλεσμα που θα προκύψει, όταν έρθει η στιγμή της μοιραίας συνάντησης αυτής της κοινωνίας με την πρόκληση της ιστορίας και με το πεπρωμένο της.

Και μετά ήρθαν τα γκάλοπ…
Δηλαδή η μεγάλη απάτη… Δηλαδή ο χρήσιμος αβανταδόρος ενός άθλιου και ελεεινού συστήματος, όμοιου με κείνο που έδινε «παντοδυναμία» στον Τσαουσέσκου λίγες μόλις ημέρες πριν την παραδειγματική του εκτέλεση.
Πρόκειται για μια συγχορδία απάτης, που επιχειρεί να χαλιναγωγήσει την περιρρέουσα κοινωνική συνείδηση μέσα από την οποία εμφανίζεται η Ελληνική κοινωνία να έχει αποθέματα ανοχής και υπομονή που θα τη ζήλευαν ακόμη και τα γαϊδούρια. Έτσι…
Το ενάμιση εκατομμύριο άνεργοι…
Οι χιλιάδες οικογένειες των δολοφονημένων συμπολιτών μας…
Οι χρεοκοπημένοι που έχουν τα χαράτσια απλήρωτα…
Οι απολυμένοι…
Οι γονείς των παιδιών που θα λιποθυμούν και πάλι στα σχολεία της ντροπής…
Οι εξευτελισμένοι συνταξιούχοι που ζητιανεύουν το δικαίωμα τους στο φάρμακο και στην αξιοπρέπεια…

Όλοι αυτοί εμφανίζονται να έχουν υπομονή και ελπίδα στο δηλωσία Σαμαρά…
Όλοι αυτοί εμφανίζονται να αναδεικνύουν δεύτερο σε δημοφιλία τον σύγχρονο Τσιριμώκο (Κουβέλη)…
Όλοι αυτοί εμφανίζονται να βαδίζουν χέρι – χέρι με μια κυβέρνηση παραδομένων στις στους Γκεσταπίτικους σχεδιασμούς, προς ένα σύγχρονο πανεθνικό Ζάλογγο, για να γκρεμοτσακίσουν μέσα σ αυτό, πατρίδα, προσδοκίες και μαζί τα όνειρα και τις ελπίδες των παιδιών τους.

Οι γενίτσαροι έκαναν την επιλογή τους. Είναι καιρός να κάνει και η κοινωνία τη δική της επιλογή.

Το σταυροδρόμι ανάμεσα στο Ζάλογγο της ατιμωτικής –αυτή τη φορά– αυτοκτονίας ή της εξέγερσης, σε λίγο θα εμφανιστεί. Ο καθένας ας διαλέξει τη διαδρομή που του αξίζει.

Για κάποιους από μας τα παιδιά μας θα ντρέπονται… Για κάποιους άλλους θα υπάρχει πάντα χώρος στο Πάνθεο των ηρώων που αγάπησαν τον τόπο τους… Την αλήθεια… Την ελπίδα…