Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

2 Σεπ 2012


Πρέπει να κλείσουμε τις “μαύρες τρύπες” (λες και τις δημιούργησε ο κόσμος), πρέπει να επαναφέρουμε το πρόγραμμα σε ευθεία τροχιά (λες και ο λαός το έβγαλε από το δρόμο), πρέπει να κάνουμε νέες μειώσεις (δουλέψτε και λίγο τσάμπα)…

Μέτρα που έχουμε ξαναδεί και άλλα που δεν θέλαμε να τα δούμε ποτέ στη ζωή μας και δεν τα φανταζόμασταν καν ότι θα τα άγγιζαν ποτέ.

Αυτά τα μέτρα λοιπόν, προσπαθούν να δουν πως θα τα φέρουν στη Βουλή, μιας και πολλοί βουλευτές λένε ότι θα τα καταψηφίσουν… Φυσικά, οι επίφοβοι δεν είναι αυτοί που βγαίνουν με πολιτικές κορώνες και φωνάζουν ότι δεν θα τα ψηφίσουν.

Έτσι, σκέφτονται να τα φέρουν μέσα σε ένα νόμο και μάλιστα στο προσχέδιο του προϋπολογισμού. Αυτή τη σκέψη την είχαμε επισημάνει εδώ και λίγες εβδομάδες στο Ολυμπία και όσο περνά ο καιρός, επιβεβαιώνεται ακόμα πιο πολύ.

Με αυτό τον τρόπο, όποιος καταψηφίσει το νόμο, θα είναι σαν να μην δίνει ψήφο εμπιστοσύνης. Δηλαδή, αυτοί που λένε τώρα, “δεν θα ψηφίσω πχ τα μέτρα για τις συντάξεις ή τις μειώσεις μισθών των ενστόλων”, απλά δεν θα μπορούν να τα καταψηφίσουν… Ή όχι ή ναι σε όλα…Ο συριακός εμφύλιος μεταξύ των δυνάμεων του Ασαντ και των αντικαθεστωτικών έχει πυροδοτήσει διαμάχες και συγκρούσεις και εκτός συνόρων. Στα βόρεια προς την Τουρκία, στα δυτικά προς τον Λίβανο και στα νότια προς την Ιορδανία και όλα αυτά υπό το άγρυπνο βλέμμα των Δυτικών και του Ισραήλ από τη μια και του Ιράν από την άλλη, που περιμένουν με το δάχτυλο στη σκανδάλη. Τα σήματα του πολέμου φτάνουν μέχρι το Ιράκ και την Αίγυπτο

Μπαρούτι μυρίζει ξανά ο αραβικός κόσμος, καθώς η συριακή κρίση πλέον «ξεχειλίζει» πέραν των συνόρων της χώρας γεννώντας συγκρούσεις προς όλες τις κατευθύνσεις

Γράφει ο Γιώργος Σκαφίδας

Το σημείο (ανα)βρασμού μπορεί να βρίσκεται στη Συρία αλλά η αστάθεια πλέον, έπειτα από 18 μήνες συγκρούσεων μεταξύ καθεστωτικών και αντικαθεστωτικών, «ξεχειλίζει» πέραν των συριακών συνόρων, προς όλες τις κατευθύνσεις: στα βόρεια προς την Τουρκία, στα δυτικά προς τον Λίβανο και στα νότια προς την Ιορδανία, ενώ, παράλληλα, οι εστίες της φωτιάς αναζωπυρώνονται και σε άλλα σημεία της ευρύτερης περιφέρειας (στη Χερσόνησο του Σινά, καθώς και στο Ιράκ).

Κι όλα αυτά υπό το άγρυπνο βλέμμα των Δυτικών από τη μία (με τους οποίους στο θέμα της Συρίας συντάσσονται η Τουρκία, το Ισραήλ και τα αραβικά κράτη του Κόλπου) και του Ιράν από την άλλη (υπό τη σιιτική σκέπη του οποίου εντάσσεται και η λιβανέζικη Χεζμπολάχ).

Τα μέτωπα
Εκμεταλλευόμενοι το συριακό εμφυλιοπολεμικό χάος και τη συγκέντρωση όλων των στρατιωτικών δυνάμεων στα μέτωπα της Δαμασκού και του Χαλεπίου, οι Κούρδοι της Συρίας αποκτούν μεγαλύτερη αυτονομία στα βορειοανατολικά (στην περιφέρεια αλ-Χασάκα) και ρίχνουν γέφυρες επικοινωνίας με το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK), το οποίο, από την πλευρά του, πολλαπλασιάζει τις επιθέσεις του εντός των τουρκικών συνόρων (στα νοτιοανατολικά πέριξ του Σεμντινλί).

Ταυτόχρονα, μερικά χιλιόμετρα νοτιότερα, στα βόρεια του Λιβάνου (στην πόλη Τρίπολη), ξεσπούν αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ αλεβιτών υποστηρικτών του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ και σουνιτών που πρόσκεινται στους Σύρους εξεγερμένους.

Την ίδια ώρα, βίαια επεισόδια ξεσπούν στους προσφυγικούς καταυλισμούς της Ιορδανίας. Σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, το ντόμινο επεκτείνεται ακόμη παραπέρα: προς τα δυτικά, στην υπό αιγυπτιακή διοίκηση Χερσόνησο του Σινά (όπου ομάδες ένοπλων ισλαμιστών πραγματοποιούν απανωτά πλήγματα), αλλά και προς τα ανατολικά, στο Ιράκ, όπου μόνο τον περασμένο Ιούλιο έχασαν τη ζωή τους 325 άνθρωποι σε βομβιστικές επιθέσεις (με αποτέλεσμα ο συγκεκριμένος μήνας να καταγραφεί στην Ιστορία ως ο περισσότερο αιματηρός της τελευταίας διετίας). Κι όλα αυτά ενώ ο αριθμός των προσφύγων που εγκαταλείπουν τη Συρία συνεχίζει να ανεβαίνει ξεπερνώντας πλέον τους 200.000.

«Σε αντίθεση με τη Λιβύη πέρυσι, στη Συρία συνυφαίνονται τρεις διαφορετικές διαμάχες: του λαού εναντίον της απολυταρχίας, των σουνιτών εναντίον των σιιτών και του δυτικού συνασπισμού (ΗΠΑ, Ισραήλ, Σαουδική Αραβία κ.ά.) εναντίον του Ιράν και των συμμάχων του», σχολιάζει ο βετεράνος Ιρλανδός αναλυτής Πάτρικ Κόκμπερν μέσα από τις σελίδες της «Independent».

Τουρκία - Το μεγάλο Κουρδιστάν χτυπάει την πόρτα της Αγκυρας

Μέχρι στιγμής, έπειτα από σχεδόν 18 μήνες συγκρούσεων, εάν κάποιος έχει επωφεληθεί από τη συριακή κρίση, αυτός είναι ο κουρδικός εθνικισμός, γεγονός το οποίο αποτελεί μεγάλο πονοκέφαλο για την Αγκυρα.

Κι αυτό διότι η Τουρκία, η οποία συνορεύει με τη Συρία (μια χώρα με περίπου 2,5 εκατ. Κούρδους - το 10% του πληθυσμού), βρίσκεται επί της ουσίας σε πόλεμο με το PKK ήδη από τα μέσα της δεκαετίας του 1980.

Πιο συγκεκριμένα, επί του παρόντος, οι Τούρκοι φοβούνται το ενδεχόμενο μιας «Κουρδικής Ανοιξης», ότι δηλαδή ο κουρδικός εθνικισμός θα ενισχυθεί στις βόρειες περιοχές της Συρίας, εκμεταλλευόμενος το εμφυλιοπολεμικό χάος. Κι από ό,τι φαίνεται, η συγκεκριμένη ανησυχία είναι βάσιμη. Ο βετεράνος Ιρλανδός αναλυτής Πάτρικ Κόκμπερν επιλέγει μέσα από τις σελίδες της Independent να αναφερθεί σε μια «ζωτικής σημασίας πρόσφατη εξέλιξη» η οποία «είναι πιθανό να έχει τεράστιο αντίκτυπο όχι μόνο στη Συρία αλλά και σε πολλούς από τους γείτονές της».

Συγκεκριμένα αναφέρεται στην αποστολή σχεδόν του συνόλου των συριακών στρατευμάτων στα βόρεια της χώρας (γύρω από το Χαλέπι) και την απόσυρση αυτών από την περιφέρεια της αλ-Χασάκα που βρίσκεται στο βορειοανατολικό άκρο.

De facto
Για τον Κόκμπερν, η εν λόγω εξέλιξη σηματοδοτεί ένα πράγμα, τη δημιουργία ενός de facto αυτόνομου κουρδικού θύλακα εντός του συριακού εδάφους, στα βορειοανατολικά της χώρας (αλ-Χασάκα), όπου κυριαρχεί το συριακό «Κόμμα της Δημοκρατικής Ενωσης», πολιτικός σχηματισμός αδελφός του PKK. Υπενθυμίζεται πως ανάλογη αυτονομία είχαν επιτύχει το 1991 οι Κούρδοι του Ιράκ, οι οποίοι σήμερα έχουν φτάσει στο σημείο να αποτελούν ξεχωριστό κράτος.

Μάλιστα, τόσο το συριακό καθεστώς του Ασαντ όσο και οι Σύροι εξεγερμένοι (Συριακό Εθνικό Συμβούλιο, Ελεύθερος Συριακός Στρατός) φέρονται επί του παρόντος να «συναγωνίζονται για την υποστήριξη των Κούρδων».

Δεν είναι τυχαίο πως ο ηγέτης των Σύρων αντικαθεστωτικών, Αμπντελμπασέντ Σίντα, επισκέφθηκε προσφάτως το ιρακινό Κουρδιστάν. Ολα τα παραπάνω, εάν μάλιστα συνδυαστούν με την αύξηση της επιθετικότητας του PKK εντός των τουρκικών συνόρων (στο Σεμντινλί και αλλού), είναι λογικό να προκαλούν ανησυχία στην Αγκυρα, η οποία «απαντάει» ενισχύοντας σημαντικά τις στρατιωτικές της δυνάμεις στα σύνορα με τη Συρία και απειλώντας ακόμη και με «εισβολή» σε περίπτωση που δεχθεί επίθεση από ξένο έδαφος.

Λίβανος
Με το όπλο παρά πόδα το θρησκευτικό μωσαϊκό

Αρρηκτα συνδεδεμένος με τις εξελίξεις στη Συρία εδώ και 40 χρόνια, ο Λίβανος δεν θα μπορούσε παρά να επηρεαστεί από την εμφυλιοπολεμική αστάθεια.

Υπενθυμίζεται άλλωστε πως η χώρα τελούσε υπό συριακή κατοχή για σχεδόν 30 χρόνια, από το 1976 έως το 2005. Ωστόσο, η κατοχή μπορεί θεωρητικά να τελείωσε αλλά η συριακή επίδραση παραμένει. Οι σιίτες βρίσκονται στην εξουσία (ο καλούμενος συνασπισμός της 8ης Μαρτίου στον οποίο συμμετέχουν και στελέχη της Χεζμπολάχ) και οι σουνίτες στην αντιπολίτευση. Από την πλευρά της, η σιιτική Χεζμπολάχ (σύμμαχος του Ιράν), αν και η ίδια προσπαθεί να κρατήσει τα προσχήματα, παρουσιάζεται ως ένα από τα λίγα εναπομείναντα στηρίγματα του Μπασάρ αλ Ασαντ (το άλλο είναι η Τεχεράνη), ενώ υπέρ του Σύρου προέδρου λέγεται πως τάσσεται και το χριστιανικό πολιτικό μπλοκ του Λιβάνου.

Στον Λίβανο ζουν πληθυσμοί αλεβιτών οι οποίοι επί του παρόντος υποστηρίζουν τον επίσης αλεβίτη Ασαντ. Δεν εκπλήσσει το γεγονός πως από τον περασμένο Μάιο, ο Λίβανος ταράσσεται από πολύνεκρες συγκρούσεις μεταξύ αλεβιτών και σουνιτών υποστηρικτών των Σύρων εξεγερμένων, ενώ δεκάδες Σύροι έχουν απαχθεί από συμμορίες σιιτών.

«Στους δρόμους της Τρίπολης και της πρωτεύουσας Βηρυτού, τα σεχταριστικά ρήγματα κατευθύνουν τις τρέχουσες εντάσεις», σχολιάζει ο ανταποκριτής του «Observer» στον Λίβανο, Μ. Τσουλόφ, για τον οποίο ειδικά η Τρίπολη πλέον «αποτελεί μικρογραφία της Συρίας».

Ισραήλ
Τρέμει τα «ανοίγματα» της Αιγύπτου στο Ιράν

Περικυκλωμένο από «εχθρούς», το Ισραήλ παρακολουθεί με ανησυχία τη συριακή κρίση να διαχέεται σε ολόκληρη την περιοχή. Μια ενδεχόμενη ανατροπή του Ασαντ θα γινόταν φυσικά δεκτή ως θετική εξέλιξη από το Τελ Αβίβ, καθότι θα αποτελούσε σημαντικό πλήγμα και για το Ιράν (και για τη Χεζμπολάχ στον Λίβανο).

Από την άλλη, ωστόσο, το Ισραήλ παρακολουθεί έντρομο την άνοδο των σουνιτών Αδελφών Μουσουλμάνων στην εξουσία της Αιγύπτου. Το γεγονός πως ο νέος πρόεδρος Μόρσι (ο οποίος διεκδικεί για την Αίγυπτο ρόλο ηγετικό) έγινε μόλις προχθές (με αφορμή τη Σύνοδο Κορυφής του κινήματος των Αδεσμεύτων) ο πρώτος Αιγύπτιος πρόεδρος που επισκέπτεται την Τεχεράνη έπειτα από 33 χρόνια ενισχύει την ισραηλινή ανησυχία.

Ανταλλαγή πυρών
Μάλιστα, ο Μόρσι παρουσιάζεται έτοιμος να απορρίψει την πρόταση που του έγινε από τον Ισραηλινό ΥΠΕΞ Αβ. Λίμπερμαν να επισκεφθεί το Ισραήλ. Κι όλα αυτά ενώ πλέον οι συγκρούσεις έχουν μεταφερθεί μια ανάσα από τα Ισραήλ και πιο συγκεκριμένα, στα σύνορα Αιγύπτου - Ισραήλ-Παλαιστίνης, στην υπό αιγυπτιακό έλεγχο χερσόνησο του Σινά, όπου ήδη από τις αρχές Αυγούστου ομάδες φανατικών ισλαμιστών ανταλλάσσουν πυρά με τις αιγυπτιακές δυνάμεις υπό το βλέμμα των Ισραηλινών.

Αξίζει να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά μετά το 1973 (και τον πόλεμο του Γιομ Κιπούρ) που Αιγύπτιοι στρατιώτες ανοίγουν πυρ στην εν λόγω χερσόνησο.
Φαίνεται πως η κυβέρνηση, αφού δεν αλλάζει πορεία, αδυνατεί να κατανοήσει ότι, τα μεγάλα προβλήματα της χώρας μας είναι η απαισιοδοξία, η ύφεση και η ανεργία – σαν αποτέλεσμα των οποίων τόσο το δημόσιο χρέος, όσο και τα ελλείμματα, θα παραμείνουν ανεξέλεγκτα

Γράφει ο Βασίλης Βιλιάρδος
“Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων, πάνω στους οποίους άρχει” (Θουκυδίδης, περί προδοτών).
Με κριτήριο τον Θουκυδίδη έχουμε την υποκειμενική άποψη ότι εάν ένας ηγέτης, ο οποίος επέλεξε με τη θέληση του να κυβερνήσει, γνωρίζοντας επακριβώς τα προβλήματα της χώρας του, δεν τηρεί στο ακέραιο τις προεκλογικές του δεσμεύσεις και δεν μπορεί να εξασφαλίσει στους Πολίτες την κάλυψη των βασικών τους αναγκών (εργασία, παιδεία, υγεία, ασφάλεια, αξιοπρέπεια, εθνική κυριαρχία, κοινωνική δικαιοσύνη, ορθολογικό επιχειρηματικό πλαίσιο, έντιμη φορολόγηση κλπ.), δεν έχει καμία θέση στην εξουσία – όπως δεν είχε και ο προηγούμενος ή ο επόμενος που τυχόν κυβερνήσει ανάλογα.

Αφενός μεν τα δίδυμα ελλείμματα, αφετέρου το δημόσιο χρέος, σε συνδυασμό με τη δομή της οικονομίας της και το μη υγιές πλαίσιο λειτουργίας των επιχειρήσεων, μειώνουν διαρκώς την ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας - αφού δεν μπορεί να χρηματοδοτηθεί η οποιαδήποτε αναπτυξιακή πολιτική. Η μειωμένη τώρα ανταγωνιστικότητα ανατροφοδοτεί το έλλειμμα του ισοζυγίου εξωτερικών συναλλαγών μας, το οποίο με τη σειρά του «εκβάλλει» αυξανόμενο στο έλλειμμα του προϋπολογισμού και στο δημόσιο χρέος.

Επομένως, η χώρα μας έχει εισέλθει σε έναν ανατροφοδοτούμενο, καθοδικό σπειροειδή κύκλο, ο οποίος πρέπει να σταματήσει άμεσα. Ο μοναδικός ίσως τρόπος πλέον για να το επιτύχει, εάν δεχθούμε ότι η μη αλληλέγγυα Ευρωζώνη δεν πρόκειται ποτέ να εξελιχθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης, με όρους ισότητας, δεν είναι άλλος από την ελεγχόμενη αναβολή πληρωμών – παραμένοντας στο Ευρώ αφού δυστυχώς, όσο περνάει ο καιρός και η Ελλάδα βυθίζεται στο σκότος των αλλεπάλληλων μνημονίων με τα ενυπόθηκα δάνεια, η επιστροφή στο εθνικό της νόμισμα, χωρίς να καταστραφεί εντελώς, γίνεται ανέφικτη.

Στην αντίθετη περίπτωση, κινδυνεύει να «μεταλλαχθεί» σε προτεκτοράτο της Γερμανίας, η οποία χρόνια τώρα «επιβουλεύεται» τον τεράστιο φυσικό πλούτο, τον πολιτισμό και την απίστευτη ομορφιά της.

Επαναλαμβάνουμε λοιπόν ξανά ότι, η χώρα μας χρειάζεται ένα σύνολο μέτρων αναμόρφωσης και ενίσχυσης της οικονομίας της, με κέντρο βάρους τα χαμηλά επιτόκια δανεισμού (βασικό της ΕΚΤ), την αναδιάρθρωση (επιμήκυνση) του δημοσίου χρέους, την ενίσχυση των εξαγωγών και του τουρισμού, το συμψηφισμό των Γερμανικών αποζημιώσεων, καθώς επίσης τις ευρωπαϊκές παραγωγικές επενδύσεις - μέσω του οποίου θα καταπολεμηθεί η ύφεση, ο στασιμοπληθωρισμός καλύτερα, καθώς επίσης η εγκληματική ανεργία που προκάλεσε η καταστροφική διαχείριση της κρίσης, τόσο εκ μέρους της Τρόικας, όσο και των τελευταίων ελληνικών κυβερνήσεων.

Διαφορετικά, αργά ή γρήγορα, η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει, ενώ οι Πολίτες της σίγουρα θα αντιδράσουν έγκαιρα στη λεηλασία της ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας τους, γνωρίζοντας ότι με τα υποτελή μέτρα της κυβέρνησης δεν θα αποφύγουν την πτώχευση - στην οποία όμως δεν θέλουν να οδηγηθούν ανόητα, σαν μία «στυμμένη λεμονόκουπα» (εξαθλιωμένοι δηλαδή, άνεργοι, πεινασμένοι και χωρίς περιουσιακά στοιχεία, όπως η Αργεντινή μετά από τρία χρόνια στα νύχια του ΔΝΤ).

Σε τελική ανάλυση πάντως η Ελλάδα, η Ευρώπη, οι Η.Π.Α. και ολόκληρος ο πλανήτης (ο οποίος δυστυχώς κινδυνεύει από μία τεράστια διατροφική κρίση), αντιμετωπίζουν πάρα πολλές «ασύμμετρες απειλές», οι οποίες όμως σηματοδοτούν ακόμη περισσότερες ευκαιρίες – με το μέλλον μας τόσο δυσοίωνο, όσο και εξαιρετικά αισιόδοξο, εάν ληφθούν τελικά οι σωστές αποφάσεις.


Διαβάστε τη συνέχεια εδώΤο βιβλίο "σκεύος εκλογής", του αγιορείτη ιερομόναχου Χριστοδούλου Αγγελόγλου, εκδόθηκε το 1996 !Εχει σαν θέμα λόγους και προφητείες του Γέροντα Παϊσιου...
Ας δούμε ορισμένα αποσπάσματα και ας τα συγκρίνουμε με την πραγματικότητα που βιώνουμε 16 χρόνια μετά!

σελ.421
«Επέβαλαν (και θα επιβάλλουν) στη χώρα μας ένα πολύ μεγάλο εξωτερικό δημόσιο χρέος,τόσο μεγάλο που , όχι μόνον να μη μπορούμε να το ξεχρεώσουμε, αλλά ούτε τους τόκους αυτού του δανείου να μην προλαβαίνουμε.

Με αυτό καταφέρνουν με εύλογη δικαιολογία να επιβάλλουν στο λαό ένα οικονομικό πρόγραμμα εξόντωσης, έως εσχάτων.
Θα επιβάλλουν συνεχώς νέα οικονομικά μέτρα, δυσβάστακτα, φόρους ασήκωτους και πάρα πολλά άλλα μέτρα, έτσι ώστε να κάνουν το λαό να αγανακτήσει.
Και τι θα πετύχουν με αυτό;

Ακούστε· Ο λαός καταπιεζόμενος από τα δυσβάστακτα οικονομικά μέτρα θα ζητάει κάποια στιγμή να ξανασάνει, αλλά αυτή τη στιγμή δεν πρόκειται να του τη χαρίσουν ποτέ, παρά μόνον έως ότου σκύψει το κεφάλι του εντελώς στο έδαφος, δηλώνοντας τέλεια υποταγή στο καινούργιο τους σύστημα.

Θα λένε: Έχετε δίκιο που διαμαρτύρεσθε, όμως έχετε μεγάλο εξωτερικό χρέος και αυτοί που έχουν πολλά λεφτά φοροδιαφεύγουν· για να μη σας επιβάλλουμε άδικα μεγάλους φόρους κτλ. πρέπει να αποδεχθείτε το τέλειο σύστημα ηλεκτρονικού οικονομικού ελέγχου.

Έτσι ώστε να βλέπουμε ποιοί είναι οι νομοταγείς πολίτες και ποιοί οι φοροφυγάδες. Ταυτόχρονα θα παρέχουν μέσω του ηλεκτρονικού οικονομικού συστήματος πολλές διευκολύνσεις.

Με όλα αυτά μας αποπροσανατολίζουν για να μπορέσουν με πολύ εύσχημο τρόπο και χωρίς να γίνουν αντιληπτοί να μπουν στο σπίτι μας. Να γνωρίζετε ότι θα ασκήσουν πιέσεις με πολλούς τρόπους, ιδιαίτερα στους πολιτικούς μας άρχοντες.Εμείς όμως ας μη βλέπουμε τους δικούς μας πολιτικούς, αλλά αυτούς που τους τα επιβάλλουν από το παρασκήνιο με τη βία, ύπουλα και εξαπατώντας τους».

σελ.417
Η μέθοδος που χρησιμοποιούν περιλαμβάνει την υπονόμευση του οικονομικού συστήματος κάθε χώρας, την οικονομική καταπίεση και εξαθλίωση των πολιτών και τη φαινομενική ανάγκη της υποταγής στο παγκόσμιο ηλεκτρονικό οικονομικό σύστημα, σαν μόνου ικανού να δώσει λύση στα προβλήματα αυτά·
με το σύστημα αυτό εκτός από τον οικονομικό έλεγχο καταργείται το απόρρητο και η προσωπική ελευθερία, αφού είναι δυνατόν να έχει πρόσβαση η Παγκόσμια Τράπεζα Πληροφοριών στις Βρυξέλλες στον ηλεκτρονικό φάκελλο οποιουδήποτε πολίτη, και όπως γράφει ο Γέροντας Παΐσιος«κι ενώ τα σημεία φαίνονται ξεκάθαρα το θηρίο στις Βρυξέλλες με το 666, έχει σχεδόν ρουφήξει όλα τα κράτη στο κομπιούτερ».


Υπενθυμίζουμε ότι το βιβλίο αυτό γράφτηκε το 1996 και τα γραφόμενα στις συγκεκριμένες σελίδες είναι ότι συμβαίνει τώρα. Με το πρόσχημα της φοροδιαφυγής θα προσπαθήσουν να μας επιβάλουν την απόλυτη ηλεκτρονική διακυβέρνηση, και την επιβολή του ηλεκτρονικού χρήματος. Δηλ. τέρμα τα μετρητά, και τέρμα η ελευθερία των προσωπικών καταναλωτικών αγορών, καθότι θα ξέρουν όλες τις αγορές σας, και θα μπορείτε να κυρηχθείτε παράνομοι ή εκβιαζόμενοι αναλόγως με το κλίμα της εποχής. Ούτε σε ξενοδοχείο με το ταίρι του δεν θα μπορεί να πάει κάποιος χωρίς να το γνωρίζουν οι πιο τυχάρπαστοι υπάλληλοι στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση. Ας συνειδητοποιήσει ο κόσμος τι έρχεται γιατί μετά θα είναι αργά. Μετά Χριστόν προφήτες υπάρχουν πολλοί ο Παίσιος τα είπε ΠΡΙΝ ΓΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ και για αυτό το λόγο ΜΕΤΡΑΕΙ.


ΕΛΑΣ: Συστήνουν ειδική μονάδα στρατιωτικής δομής βαριά εξοπλισμένη με Ρ90 και FN-MAG!

Mια εξέλιξη χαρακτηριστική των κινδύνων και των προκλήσεων ασφαλείας που αντιμετωπίζει η χώρα στο εσωτερικό της. Είχαμε πριν λίγες ημέρες με την απόφαση της ηγεσίας της ΕΛΑΣ κατόπιν εισηγήσεως μέσων "επιχειρησιακών" στελεχών για την δημιουργία ειδικών μονάδων με βαρύ οπλισμό ικανών να αντιμετωπίσουν τους βαριά οπλισμένους κακοποιούς των αστικών κέντρων, αλλά και να αποτελέσουν "ασπίδα" σε τυχόν δράση παραστρατιωτικών ομάδων τύπου UCC κλπ.

Αυτή την στιγμή οργανώνεται η βασική δομή, ο εξοπλισμός, η επιλογή των ανδρών και η υποστήριξη των ομάδων ταχείας επέμβασης, που θα στελεχώνονται από αστυνομικούς ειδικά εκπαιδευμένους για αστικές μάχες, εξοπλισμένους με αυτόματα όπλα, χεριβομβίδες κ.λ.π.!

Οι νέες μονάδες θα τοποθετηθούν αρχικά στα αστυνομικά τμήματα των περιοχών της Αττικής που έχουν αυξημένη εγκληματικότητα και εν συνεχεία σε όλη την επικράτεια, ειδικά στα βόρεια σύνορα με Αλβανία και Σκόπια και στην Θράκη...


Η νέα μονάδα θα είναι εξοπλισμένη με ειδικά κράνη, ενώ κάποια από τα όπλα που εξετάζεται να τους διατεθούν είναι τα παρακάτω:
Υποπολυβόλα Ρ90 διαμετρήματος 5,7x28, με ειδικές διατρητικές σφαίρες. Πρόκειται για αποκάλυψη ότι η ΕΛΑΣ διαθέτει Ρ90, το νέο "διαστημικής" εμφάνισης υποπολυβόλο της FN το οποίο ήταν υποψήφιο στη έκδοση assault rifle και για τον διαγωνισμό του ΕΣ για το νέο φορητό όπλο. Το όπλο το χρησιμοποιούν οι καταδρομείς της Εθνροφρουράς στην Κύπρο.

Επίσης στη νέα μονάδα θα διατεθούν τα κλασικά υποπολυβόλα MP-5 διαμετρήματος 9 mm, επίσης με διατρητικές σφαίρες, υποπολυβόλα UMP (το γνωστό ισραηλινό UZI)), αλλά και τυφέκια ΑΚ-47 διαμετρήματος 7,62x39!
Επίσης από τις αποθήκες του Στρατού θα γίνει προμήθεια τυφεκίων εφόδου FN 7,62x51, αλλά και της έκδοσης πολυβόλου ΜΑG!

Λίγο υπερβολικό το τελευταίο, θα λέγαμε, αλλά η προμήθειά του γίνεται μάλλον για ψυχολογικούς λόγους. Εκτός και αν περιμένουν οδομαχίες. Η σύνθεση και η δομή της νέας μονάδας θα είναι καθαρά στρατιωτικού επιπέδου, όπως και η εκπαίδευσή της και θα χρησιμοποιηθεί γενικά σε αποστολές εσωτερικής ασφάλειας που κάτι μας λέει ότι τα επόμενα χρόνια δεν θα αφορά μόνο τους ληστές, αλλά και άλλες κρίσιμες εθνικά, καταστάσεις...

Στην Αστυνομία προσπαθούν να έχουν έτοιμες τις μονάδες σε χρόνο ρεκόρ και αυτό γιατί έχουν πληροφορίες ότι το τελευταίο διάστημα μπήκαν στην Ελλάδα μεγάλες ποσότητες, όχι απλώς ΑΚ-47, αλλά και εκρηκτικά, χειροβοβίδδες και ειδικά βοηθήματα σκόπευσης κλπ.!

Γενική είναι η αντίληψη στην ΕΛΑΣ ότι οι αστυνομικοί δεν εμπλέκονται σε συγκρούσεις και καταδιώξεις όταν οι κακοποιοί είναι εξοπλισμένοι με ΑΚ-47, γιατί "είναι χαμένοι από χέρι".

Εντυπωσιακό είναι ότι το 2012, σύμφωνα με αναφορές αστυνομικών πηγών, μία στις πέντε ληστείες έγινε με τη χρήση καλάσνικοφ. «Δεν μπορείς να σταματήσεις σπείρα με καλάσνικοφ, όταν οι άνδρες σου έχουν πιστόλια. Όλοι οι αστυνομικοί γνωρίζουν ότι όταν εμπλακούν σε περιστατικό με καλάσνικοφ επιβάλλεται να κάνουν πίσω. Το αποτέλεσμα είναι οι συμμορίες να φεύγουν ανεμπόδιστες», εξηγεί αστυνομική πηγή.


Μήνας σταθμός για την ελληνική οικονομία αναμένεται να είναι ο Σεπτέμβριος, καθώς θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό η πορεία της χώρας στην Ευρωζώνη, ενώ ενδεχομένως να ανοίξει και το θέμα της παράτασης της δημοσιονομικής προσαρμογής.

Το πολυσυζητημένο πακέτο των 11,8 δισ. ευρώ θα πρέπει να έχει «κλειδώσει» μέχρι τις 6 Σεπτεμβρίου, καθώς στις 7 του μήνα επιστρέφουν στην Αθήνα οι επικεφαλής των δανειστών, Π. Τόμσεν του ΔΝΤ, Κ. Μαζούχ της ΕΚΤ και Μ. Μορς της ΕΕ.

Την αμέσως επόμενη μέρα, στις 8 Σεπτεμβρίου, οι εκπρόσωποι των δανειστών θα συναντηθούν με τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά, αλλά και τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα.

Στις 9 Σεπτεμβρίου έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος κ. Γιώργο Προβόπουλο, ενώ στις 10 του μήνα αρχίζει «σαφάρι» των τροϊκανών στα υπουργεία.

Ο Σεπτέμβριος ωστόσο είναι καθοριστικός και για το ενιαίο νόμισμα.
Στις 6 Σεπτεμβρίου συνεδριάζει το διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η οποία αναμένεται να ανακοινώσει το σχέδιό της για την παρέμβαση στις αγορές ομολόγων.

Αν οι αποφάσεις της δεν πείσουν τις αγορές, τότε η Ισπανία αναμένεται να προσφύγει στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης.

Επόμενη κρίσιμη ημερομηνία είναι η 12η Σεπτεμβρίου, με τις εκλογές στην Ολλανδία και την απόφαση του γερμανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου στην Καρλσρούη για την συνταγματικότητα του μόνιμου μηχανισμού στήριξης στην Ευρωζωνη.

Την ίδια ημέρα, η Κομισιόν αναμένεται να παρουσιάσει τις προτάσεις της για τον
Στις 13 Σεπτεμβρίου η ελληνική αποστολή αναχωρεί για την Κύπρο όπου μία μέρα αργότερα θα πραγματοποιηθεί το Eurogroup.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο περιθώριο της συνεδρίασης ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών θα συναντηθεί με τον Γάλλο ομόλογό του Πιερ Μοσκοβισί.


Ιφιγένεια, σ’ αγαπώ... είπε ο Προκρούστης και σήκωσε το Τσεκούρι.

Ευαγγέλιο για τη μνημονιακή Συγκυβέρνηση η λεγόμενη "προγραμματική συμφωνία", κατά τον Χασάπη Σαμαρά.
Όλα τα περίμενα... Φώτη μου.
Αλλά να γίνεις και ευαγγελιστής του Νεοφιλελευθερισμού;!

Μωρέ... δε πα να χτυπιέσαι! Η ιστορία επαναλαμβάνεται.
Σε δύο χρόνια θα είμαστε καλύτερα είπε ο Χασάπακλας.
Όπως το αμερικανάκι ο Παπακωνσταντίνου έλεγε το Μάη 2010 πως αρχές του 2012 θα βγούμε στις "αγορές" και ο ΧοντροΠροδότης Μπενιζέλος τον Ιούνη 2011
πως το 2013 θα ‘χουμε πρωτογενή πλεονάσματα.
Στα δύο χρόνια είχαν βάλει κι αυτοί το όριο... Ζωής!!

Η Ανεργία μας έφτασε το 23,1% (Μάης 2012) και στην Ισπανία το 25,1% (Ιούνης 2012).
Ξεσχίστε τους... Ισπανούς!!

Ανάκαμψη...Ανάπτυξη...
Πάταξη φοροδιαφυγής... παρεμπορίου...
Τελευταία μέτρα....
Ανέκδοτα Βαρβαρότητας.

Μισθωτοί, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι.
Οι έχοντες και κατέχοντες.
Διαφωνείς, Φώτη μου;!

Μην εστιάζετε στην... εστίαση.
Εστιάστε στους 3 Χασάπηδες.

Πόσες συγκεντρώσεις/πορείες θα γίνουν στη Σαλονίκη;
Τρεις επίσημες!!... Μέχρι στιγμής.
Γιατί κι ΕΓΩ θα κάνω άλλη μία!
(Ξεφτίλες).

"Εγώ θα μάθω να παίζω φυσαρμόνικα, έλεγε ο Ηλίας... κι ας του έλειπαν τα δύο χέρια".
(Τ. Λειβαδίτης).

Μία ανάλυση που δημοσιεύτηκε στο «International Herald Tribune» αφήνει να εννοηθεί ότι η Τουρκία βρίσκεται κοντά στο να αποκαταστήσει τις σχέσεις της με το Ισραήλ και ως εκ τούτου η Κύπρος (κατ’ επέκταση και η Ελλάδα) θα βρεθεί εκτεθειμένη. Είναι γνωστό ότι οι ΗΠΑ κάνουν προσπάθειες διαμεσολάβησης τα τελευταία χρόνια ώστε να βρεθεί η χρυσή τομή ανάμεσα σε Ισραήλ και Τουρκία.

Είναι γεγονός ότι ο ορυκτός πλούτος περιφερειακά της Κύπρου είναι τεράστιος. Δεν είναι τυχαίο ότι πριν γίνει ευρέως γνωστή η ύπαρξη του ορυκτού πλούτου επιδιώχθηκε η λύση του Κυπριακού μέσω του σχεδίου Ανάν. Είναι σε όλους μας γνωστό ποιοι Έλληνες πολιτικοί συμφωνούσαν και μάλιστα πίεσαν την Κύπρο υπέρ του σχεδίου Ανάν, όπως είναι γνωστό ποιοι δεν είχαν ξεκάθαρη θέση όπως και ποιοι ανοιχτά διαφώνησαν. Οι ίδιοι άνθρωποι που ήταν υπέρ του σχεδίου Ανάν ήταν και είναι υπέρ της συνδιαχείρισης με την Τουρκία στο Αιγαίο. Είναι οι πολιτικοί που χρόνια διέψευδαν την ύπαρξη ορυκτού πλούτου και είναι οι πολιτικοί που χαρακτηρίζονται ως και τα «καλά παιδιά» των Αμερικανών.

Η περιοχή της Μέσης Ανατολής ανέκαθεν έμοιαζε με μπαρουταποθήκη. Σήμερα βρισκόμαστε μπροστά στο εφιαλτικό ενδεχόμενο να ξεκινήσει στη Μέση Ανατολή ένας πόλεμος με την εμπλοκή όχι δύο αλλά πολλών κρατών. Οι ΗΠΑ και το Ισραήλ δείχνουν να μην ενοχλούνται με την ύπαρξη ενός νέου κράτους με το όνομα Κουρδιστάν. Απεναντίας κατά καιρούς έχουν δει το φως της δημοσιότητας αποκαλύψεις που αποδεικνύουν ότι το επιδιώκουν κιόλας. Κοινά συμφέροντα μεταξύ Ισραήλ και Τουρκίας υπάρχουν στο θέμα της Συρίας και του Ιράν. Αυτό είναι ίσως και η «χρυσή ευκαιρία» ώστε οι δύο πρώην φίλοι να συμμαχήσουν τουλάχιστον παροδικά. Τα συμφέροντα των ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή είναι τόσο μεγάλα έτσι ώστε να μην έχουν το οποιοδήποτε πρόβλημα να προσφέρουν ανταλλάγματα σε Τουρκία και Ισραήλ αρκεί να υλοποιήσουν τα σχέδιά τους. Ανταλλάγματα στο Κουρδικό, στο Αιγαίο, στη Θράκη ή και στην Κύπρο. Το γεγονός ότι το Ισραήλ επιθυμεί διακαώς την έξοδό του προς την Ευρώπη ίσως να μην ενοχλεί τα συμφέροντα της Τουρκίας στην περίπτωση που «ανακατέψουν» εκ νέου την τράπουλα οι δυο τους με παρατηρητή τις ΗΠΑ.

Στην όλη υπόθεση υπάρχει ένα «αγκάθι». Η Ρωσία, με τα τεράστια συμφέροντα στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής και όχι μόνο Μεσογείου. Δεν είναι τυχαία η προσπάθεια δανειοδότησης της Ρωσίας προς την Κύπρο. Δεν είναι επίσης τυχαίο ότι η Κύπρος φροντίζει να συντηρεί μία καλή σχέση με τη Ρωσία.

Τέλος, ας κρατήσουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας το ενδεχόμενο η αλλαγή στάση της Γερμανίας προς τη χώρα μας να μην είναι παροδική και επιφανειακή αλλά να έχει μόνιμα χαρακτηριστικά και βαθιά ριζωμένα συμφέροντα. Εξάλλου η αλλαγή στάσης έγινε μετά την επίσκεψη εκεί του Έλληνα πρωθυπουργού. Ποιος ξέρει τελικά τι πραγματικά συζητήθηκε μεταξύ του κ. Σαμαρά και της Καγκελαρίου κ. Μέρκελ; Μια κ. Μέρκελ που φρόντισε να επισκεφτεί την Κύπρο πριν μερικούς μήνες και από εκεί να ...επιπλήξει την Άγκυρα!Η Άνω Βουλή του Ουζμπεκιστάν ενέκρινε νομοσχέδιο, που απαγορεύει την παρουσία ξένων στρατιωτικών βάσεων στη χώρας και επιβάλει την ουδετερότητα του Ουζμπεκιστάν αφού προβλέπει ότι «η χώρα πρέπει να εγκαταλείψει τις διακρατικές οργανώσεις που αποτελούν στρατιωτικούς συνασπισμούς».

«Το Ουζμπεκιστάν, δεν θα έχει ξένες στρατιωτικές βάσεις και εγκαταστάσεις στο έδαφός του», δήλωσε στο ITAR-TASS από την Τασκένδη, ο υπουργός Εξωτερικών του Ουζμπεκιστάν Abdulaziz Kamilov. Για την εφαρμογή του νόμου απομένει η υπεγράφη από του Πρόεδρου Ισλάμ Καρίμοφ.

Οι Αμερικανοί διώχνονται και από τη γειτονική Κιργιζία... όπου ο Πρόεδρος Αταμπάγιεφ έχει από τον Φεβρουάριο ανακοινώσει θα κλείσει η μεγάλη αμερικανική στρατιωτική βάση που βρίσκεται στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας Μπισκέκ.

Οι τελευταίες εξελίξεις αποτελούν μεγάλη νίκη για τον Βλάντιμιρ Πούτιν καθότι φαίνεται να "καθαρίζει" τη γειτονιά του από αμερικανικά προγεφυρώματα, και ταυτόχρονα αποκτά στέρεους δεσμούς με μουσουλμανικά κράτη, που είναι σημαντικό στους σημερινούς "πονηρούς" καιρούς.

"Η Κύπρος είναι το επίκεντρο μιας νέας ρήξης - τον έλεγχο του σημαντικού φυσικού πλούτου, δηλαδή του φυσικού αερίου που βρέθηκε στα τέλη του περασμένου έτους, εγείροντας το ζήτημα του κατά πόσον η ανακάλυψη θα αποτελέσει κίνητρο και για τις δύο πλευρές να συνεργαστούν ή αν θα είναι ακόμη ένα εμπόδιο για την επανένωση τους.

Οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ότι το φυσικό αεριο θα είναι άλλο ένα εμποδιο πρός την επανένωση καθώς ο πλούτος είναι τόσο μεγάλος που ήδη μέσα σε λίγους μήνες οι εντάσεις έχουν αυξηθεί κάτι που θα μπορoύσε να προσελκύσει ακόμη και εξωτερικές δυνάμεις.

Ο αγώνας για να δούμε ποιος μπορεί να αξιοποιήσει το φυσικό αέριο έχει προσθέσει ένα νέο "στρώμα" αστάθειας στο περιθώριο της νότιας Ευρώπης, όπου η κρίση του ευρώ έχει σπείρει πολιτική και οικονομική αναταραχή και όπου οι σχέσεις μεταξύ των εθνών - όπως η Ελλάδα και η Τουρκία , και η Τουρκία και το Ισραήλ - είναι ήδη τεταμένες.

Η Noble Energy μια αμερικανική εταιρία, με έδρα το Χιούστον, ειναι επικεφαλής των γεωτρησεων στα κυπριακά νερά, μαζί με τους ισραηλινούς εταίρους της, δίνοντας τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και στο Ισραήλ ένα τεράστιο διακύβευμα σε μια πιθανή ανακάλυψη αερίου.Συνεργάζονται με τους ελληνοκύπριους, πολλοί από τους οποίους θεωρούν ότι η υποθαλάσσια περιοχή είναι για δική τους εκμετάλλευση, τουλάχιστον μέχρι στιγμής.

Οι Τουρκοκύπριοι, τους οποίους υποστηρίζει η Τουρκία, ισχυρίζονται οτι η κυπριακή γεώτρηση είναι παράνομη, διότι τα σχέδια είχαν προχωρήσει χωρίς να αξιολογηθεί η θέση τους στο νησί και την γύρω περιοχη. Έχουν καλεσει τις εταιρείες να σταματήσουν τις γεωτρήσεις, καθώς και την Κύπρο να παγώσει τις περαιτέρω αδειοδότησεις.

Η Τουρκία έχει απειλήσει να στείλει το ναυτικό της. Για να δείξει την δυσαρέσκειά της, τους τελευταίους μήνες, η Τουρκία έχει στήσει εξέδρα εξερεύνησης πετρελαίου και φυσικού αερίου κοντά στην ακτή της "Βόρειας Κύπρου", την οποία έχει "στολίσει" με σημαίες.

'' Ίσως θα μπορούσε να ξεσπάσει πάλι πόλεμος" δήλωσε ο Fikret Akan, 29, κάτοικος του χωριού Sinirustu, ο οποίος εργάζεται σε μια αποθήκη καυσίμων σε μια κοντινή παράκτια πόλη. '' Η Τουρκία, το Ισραήλ και οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν να αρχίσουν να "μαλώνουν" για αυτούς τους φυσικούς πόρους''.
Αν και τα Ηνωμένα Έθνη, εξέλαβαν την ανακάλυψη φυσικού αερίου ως ένα τρόπο δημιουργίας πλούτου που θα μπορούσε να χρηματοδοτήσει μια επανένωση του νησιού, ο κ. Akan μπορεί να μην έχει αδικο.

Ακόμη και πριν το αέριο αξιοποιηθεί, οι ανακαλύψεις έχουν δημιουργήσει κινδύνους, "μεγάλους κινδύνους, καθώς και τεράστια νομικά ζητήματα'' δήλωσε ο Richard L. Morningstar, ο πρώην ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για την Ευρασιατική Ενέργεια, το Μάρτιο. Τα θέματα'' υπερβαίνουν την Κύπρο, πάνε πέρα από το Ισραήλ και πάνε πέρα από την Ελλάδα - επηρεάζουν ολόκληρη την περιοχή'', είπε.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δημιούργησαν το πρώτο περιφερειακό Κεντρο Πηγών Ενέργειας στην Κύπρο. Παρά το γεγονός ότι, εχουν ζητήσει τη δίκαιη κατανομή των πλουτοπαραγωγικών πόρων, η Ουάσιγκτον έχει υποστηρίξει σθεναρά το δικαίωμα της Κύπρου, ώς μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για τη διάνοιξη της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης της.

Αυτη η ισχυρή υποστήριξη έχει μάλλον βοηθησει στην άρνηση των Ελληνοκυπριων να μοιραστούν οποιοδήποτε πλούτο πετρελαίου και φυσικού αερίου με τους Τ/κ. '' Μη μιλάτε για κοινή χρήση,'' δήλωσε κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνέντευξης ο Κύπριος υπουργός ενέργειας Νεοκλής Συλικιώτης. Και τόνισε οτι ο διαχωρισμός των εσόδων θα μπορούσε να συμβεί μόνο μετά από μια λύση του Κυπριακού.

Στο μεταξύ οι Τουρκοκύπριοι έχουν χαρτογραφήσει οικοπεδα της Ανατολικής Μεσογείου για αδειοδότηση που όμως καλυπτούν και μέρος των χωρικών υδάτων των Ελληνοκυπρίων . Ωστόσο εχουν αρχίσει τις δικές τους εξερευνήσεις στην ξηρά - αρχής γενομένης από το Sinirustu .

Ελληνοκύπριοι αξιωματούχοι έχουν δηλώσει οτι η προσπάθεια αυτή δεν είναι τιποτα περισσότερο απο ένα θεατρικό κόλπο.Ωστόσο, σε γεώτρηση στο Sinirustu μεθυστικές, θειούχες οσμές που δημιουργούνταν από το συνδυασμό υγρών και λάσπης διακρίνονταν στην ατμόσφαιρα. Φορώντας κόκκινη φόρμα με το λογότυπο της τουρκικής Petroleum Corp, και τρώγωντας καρπούζι με τους συναδέλφους του ο Εκρέμ Akyuz, 29, ένας από τους Τούρκους μηχανικούς που επιβλέπει την τοποθεσία, δήλωσε οτι επικρατεί μια ασυνηθιστα μεγάλη ασφάλεια γύρω απο τα γεωλογικά δεδομένα. Και είπε οτι "αυτό έκανε δύσκολο να κρίνουμε αν η περιοχή ήταν ελπιδοφόρα". Αλλά το έργο, τονισε, ήταν τεχνικά παρόμοιο με άλλα μέρη του κόσμου.

Η εμπορευματοποίηση του φυσικού αερίου είναι ακόμα χρόνια μακριά, και ορισμένοι αναλυτές λένε ότι αφήνει το χρόνο - κατά πάσα πιθανότητα μέχρι το 2019 - για την ανάπτυξη λύσεων.

Ο Mαικλ Λι, ανώτερος σύμβουλος στο Γερμανικό Ταμείο Marshall στις Βρυξέλλες ο οποίος ηγείται μελέτες σχετικά με την εξέυρεση υδρογονανθράκων στην ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε οτι 'πρέπει να υπάρχει ένας τρόπος για να βάλει η Τουρκία το Κυπριακο σε δεύτερη μοίρα και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για τις δύο πλευρές να αποκομίσουν οφέλη,''.

Ο κ. Λι είπε ότι η περιμένει την Τουρκία να είναι προσεκτική για να αποφευχθεί μια οποιαδήποτα σύγκρουση για το φυσικό αέριο, καθώς αυτό θα ανασάτωνε τις ΗΠΑ. '' Ποτέ δεν μπορούμε να αποκλείσουμε "ατυχήματα" και εχθροπραξίες, αλλά η ευρεία διπλωματική λογική λέει ότι η Τουρκία δεν θα ανεβάσει τις εντάσεις πάρα πολύ''.

Η Κύπρος βρίσκεται δίπλα στην Λεβαντινή Λεκάνη, όπου σύμφωνα με τις εκτιμησεις των ΗΠΑ θα κατέχει 122 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου, ή 3,5 τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα, αρκετά για τον εφοδιασμό ολόκληρου του κόσμου με φυσικό αέριο για περίπου ένα χρόνο.
Η Noble έχει ανακοινώσει ευρήματα που ανέρχονται σε 35 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου με την πλειοψηφία στα ισραηλινά ύδατα και περίπου 7 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια στα ύδατα της Κύπρου.
Οι σχέσεις μεταξύ Κύπρου και Τουρκίας επιδεινώθηκαν δραστικά πριν από ένα χρόνο, όταν η Noble άρχισε την γεώτρηση στο λεγόμενο Οικοπεδο 12, τμήματα του οποίου ισχυρίζονται οι Τ/κ ότι ανηκουν σε αυτους.

Οι εμπειρογνώμονες λένε οτι οι εξαγωγές φυσικού αερίου από την Κύπρο θα μπορούσε να προσθέσουν ένα σημαντικό μέρος της ετήσιας παραγωγής της δηλαδη περιπου 25 δισεκατομμυρια δολαρια.

Ακόμα κι έτσι, αν η Κύπρος ήταν σε θέση να ξεκινήσει τις εξαγωγές από τις αρχές της δεκαετίας του 2020,και υπο την προϋπόθεση οτι ο όγκος παραγωγής θα ήταν 7 έως 10 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα η χώρα θα μπορούσε να κερδίσει $ 2,2 δισ. ευρώ για 3,1 δολάρια ετησίως με τις τρέχουσες τιμές φυσικού αερίου, δήλωσε ο Sohbet Karbuz, ο διευθυντής των υδρογονανθράκων το Μεσογειακού Παρατηρητηρίου de l'Energie, μια ένωση των μεσογειακών εταιρειών ενέργειας.

Οι πιθανοί όγκοι μπορεί να είναι εξίσου σημαντική για την Τουρκία, η οποία εισάγει το μεγαλύτερο μέρος του πετρελαίου και του φυσικού αερίου της. Η αύξηση ζήτησης στον ενεργειακό τομέα τηςΤουρκίας ήταν μια από τις ταχύτερες στον κόσμο τα τελευταία χρόνια,κατι το οποίο την έχει καταστήσει πρόθυμη να εκμεταλλευτεί νέες πηγές. Η Άγκυρα έχει αναγνωρίσει ότι ένα πλοίο της Τουρκικής Petroleum είχε κάνει σεισμικές έρευνες για τους Τ/κ στα χωρικά υδατα της Κύπρου.

Παρά την απειλή πολέμου από την Άγκυρα, 15 εταιρείες έκαναν προσφορές φέτος για εννέα επιπλέον οικόπεδα. Η Άγκυρα έχει προειδοποιήσει τις εταιρείες οτι'' σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να συμμετέχουν σε μελλοντικά έργα ενέργειας της Τουρκίας.'' Επίσης, υποσχέθηκε να υποστηρίξει την "Βορεια Κύπρο" στις εδαφικές της διεκδικήσεις.

Η γεώτρηση έχει επίσης δημιουργησει μια πικρή ρήξη μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ. Καποτε ηταν 'φιλοι' αλλα μετα το περιστατικο στο Mavi Marmara όπου εννέα Τούρκοι έχασαν τη ζωή τους το Ισραήλ μετατράπηκε σε περιφερειακό εταιρο της Κύπρου εν μέρει με στόχο την προστασία πεδία φυσικού αερίου τους.

Τον Μάιο, οι εντάσεις μεταξύ της Τουρκίας και του Ισραήλ εξαπλωθηκαν στους ουρανούς πάνω από την Κύπρο, όταν ο τουρκικός στρατός δήλωσε οτι μετα απο εντολή μαχητικά αεροσκάφη 'κυνήγησαν' ένα ισραηλινό αεροπλάνο από τον εναέριο χώρο της Βόρειας Κυπρου. Τον ίδιο μήνα, η κυπριακή κυβέρνηση αναγκάστηκε να αρνηθεί τουρκικες δηλωσεις ότι το Ισραήλ σχεδιάζει να αναπτύξει 20.000 κομάντος στην Κυπρο για να προστατεύσει τους Ισραηλινούς που εργάζονται σε Ενεργειακα έργα.

Η Τουρκία επιμένει ότι η στρατιωτική παρουσία της στην ανατολική Μεσόγειο αποτελείται από τακτικές περιπολίες και ασκήσεις, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

Μια συμμαχία με το Ισραήλ θα μπορούσε να είναι ζωτικής σημασίας για να βοηθήσει την Κύπρο να προστατεύσει εγκαταστάσεις που θα παράγουν και θα παραδίδουν υγροποιημένου φυσικο αερίο, (LNG) απευθείας προς την Ευρώπη και άλλα μέρη του κόσμου, παρακάμπτοντας έτσι το Βορρά και την Τουρκία.

Αλλά οι εγκαταστάσεις για υγροποιημένο φυσικό αεριο θα κοστίσουν περίπου $ 10 δισ. ευρώ, κατι που αποτελεί μια τεράστια πρόκληση δεδομένου την πτώση των τιμών του φυσικού αερίου και την κακή πιστοληπτική ικανότητα της Κύπρου, η οποία, τον Ιούνιο, έγινε το πέμπτο μέλος της ζώνης του ευρώ που ζήτησε βοηθεια απο το ΔΝΤ.

Η αστατη πολιτική της Μέσης Ανατολής είναι ένα άλλο πιθανό εμπόδιο για τις φιλοδοξίες της Κύπρου.

''Τι θα συμβεί αν η Τουρκία και το Ισραήλ, τα βρουν με κάποιο τροπο και το Ισραήλ ζητήσει συγγνώμη για το περιστατικό του Mavi Marmara και μετα στειλει τους αγωγους αερίου απευθείας στην Τουρκία;'' ρωταει η Φιονα Μαλεν, διευθυντρια στο Sapienta Economics στη Λευκωσία. ''

Πολύ απλά η Κύπρος δεν θα έχει πλέον τίποτα!''
Στο ρόλο του χαμάλη, φορώντας τη στολή τους, οι εκπαιδευόμενοι υπαξιωματικοί
μεταφέρουν καρέκλες και τραπέζια!!! Αυτό το Λιμενικό οραματίζονται οι κυβερνώντες;


Απαράδεκτη εκπαίδευση και συμπεριφορά στους εκπαιδευόμενους Λιμενικούς

Σε συνέχεια προηγούμενου άρθρου, που αφορούσε την συμπεριφορά απέναντι στους εκπαιδευόμενους υπαξιωματικούς του Λιμενικού, επανερχόμαστε σήμερα, προκειμένου να μεταφέρουμε λεπτομέρειες της ανάρμοστης συμπεριφοράς και της κακοήθειας εις βάρος εκείνων που εργάζονται νυχθημερόν και κάτω από τις χειρότερες εργασιακές συνθήκες, προκειμένου όλοι εμείς να κοιμόμαστε ήσυχοι. Φαίνεται, όμως, πως η αυτοθυσία αυτών των ανδρών αποτελεί κόκκινο πανί για κάποιους, οι οποίοι μάλλον τους προτιμούν ως σκουπιδιάρηδες ή... χαμάληδες! Παράλληλα, οι φερόμενοι ως εκπαιδευτές τους, μάλλον δεν πληρούν τα κριτήρια του εκπαιδευτή, αφού φέρονται να διδάσκουν την αμέλεια αντί της προσήλωσης στα καθήκοντα και στο έργο του Λιμενικού.

Επιτέλους τελειώνει η εκπαίδευση των νέων στελεχών του Λιμενικού Σώματος (Υπαξιωματικών και Λιμενοφυλάκων). Μια εκπαίδευση η οποία ελπίζουμε να μην αντικατοπτρίζει το Λιμενικό Σώμα και την οργάνωση του, και παρακάτω θα σας αναλύσω τη εννοώ.

Α) ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ

Την σχολή καλύπτει υγειονομικά το Ν.Ν.Α (Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών), στο οποίο οι δόκιμοι για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας αναγκαζόντουσαν να επισκεφτούν με δικά τους έξοδα μετακινήσεις αφού η σχολή δεν αναλάμβανε το κόστος αυτό το όποιο ανέρχεται περίπου από 27 ευρώ μέχρι 35 Ευρώ.
Όταν ο μισθός του δόκιμου Λ/Φ είναι 220 Ευρώ και αυτός του Υπαξιωματικού 93 Ευρώ (να σημειώσουμε ότι το να πληρώνει ο δόκιμος την μετακίνηση του στο νοσοκομείο όπως και το μα πηγαίνει χωρίς συνοδεία μονίμου προσωπικού είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ).

Β) ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΟΚΙΜΟΥΣ

Με μια λέξη... ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ!!!!, όταν κατά των δοκίμων ουκ ολίγες φορές έχουν εκτοξευτεί ύβρις του τύπου « σε γραφώ στα αρχ.. Μου», που εκτός από προσβλητική συμπεριφορά υπόκειται και στο αδίκημα της προσβολής της στρατιωτικής τιμής και του εθνοσήμου που όλοι οι δόκιμοι φοράνε στο τζόκεϊ τους.
Εκτός αυτού στέλεχος της διοίκησης το όποιο είναι γνωστός πότης δεν μπόρεσε να κρατηθεί ούτε κατά την περίοδο των εξετάσεων και ενώ είχε υπηρεσία ως επιτηρητής αυτός παρουσιάστηκε στην υπηρεσία του σε προχωρημένο βαθμό μέθης με αποτέλεσμα να αντικατασταθεί από άλλο συνάδελφο του.

Γ) Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ!

Η εκπαίδευση αυτής της σειράς των στελεχών του Λ.Σ δεν ήταν μια απλή τυποποιημένη εκπαίδευση, αλλά κάτι πολύ παραπάνω, αφού εκτός από τα μαθήματα και την στρατιωτική συμπεριφορά οι δόκιμοι έμαθαν να κάνουν τους σερβιτόρους και τους "ναύτες" του Π.Ν. με πιο τρανταχτό παράδειγμα αυτό της γιορτής του 15 Αύγουστου, που ενώ είχε δοθεί άδεια στους δόκιμους να πάνε να δουν τις οικογένειες τους μετά από απαίτηση του διοικητή του Κ.Ε. Πόρος πάνω από 30 δόκιμοι έμειναν για να συμβάλουν στην δεξίωση του Π.Ν. κάνοντας τους "Ναύτες" στην πύλη τους παρκαδόρους τους σερβιτόρους, αλλά και τους μάγειρες.
Φυσικά σε όλα αυτά η Διοίκηση του Λ.Σ ήταν ανύπαρκτη και αμέτοχη.

Η εκπαίδευση όμως δεν τελειώνει εδώ. Κουβαλώντας φωριαμούς (ντουλάπες), καρέκλες και θρανία στο πλοιάριο που κάνει δρομολόγια Γαλατά-Πόρο! 380 άνδρες Λ/φ και Υπαξ. Ταξίδεψαν 4.30 ώρες για να φτάσουν Πειραιά και να τα ξεφορτώσουν.
Το "ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ";
Ο καπετάνιος θέλοντας να το παίξει "νταής" έσβησε κινητήρες μεσοπέλαγα κατά την επιστροφή και απαίτησε από τους δοκίμους να καθαρίσουν το πλοίο και τις τουαλέτες γιατί όπως είπε «Αλλιώς δε θα ορκιστείτε».
Ύστερα από όλα αυτά, έδεσε στο Γαλατά (απέναντι απ τον Πόρο) αναγκάζοντας τους δοκίμους να πληρώσουν για να περάσουν απέναντι κάτι που έγινε (χωρίς χρήματα) μετά από παρέμβαση του Διοικητή. Και το κακό δεν τελειώνει εδώ.
Νηστικοί όλη μέρα, εκτός από ένα τοστ για πρωινό. Επιστρέφοντας στη σχολή το βράδυ, ο μάγειρας του Πολεμικού Ναυτικού, δεν είχε προβλέψει φαγητό για όλα τα άτομα και κλείδωσε τα μαγειρεία.
Έπειτα από έντονες λογομαχίες, τελικά οι δόκιμοι έφαγαν!
Για να αποσιωποιηθεί το θέμα, ο Διοικητής του Π.Ν. έδωσε έξοδο και διανυκτέρευση σε όλους για το Σαββατοκύριακο.

Τι πρέπει να κάνουν άραγε οι εκπαιδευόμενοι υπαξιωματικού του Λιμενικού για να τους συμπεριφέρονται ως συναδέλφους και όχι σαν ζώα, 8 μήνες τώρα;

Το αποτέλεσμα της επιστροφής των φοριαμών στη σχολή Λ/Φ "τα ρούχα όλων τον δοκίμων να βρίσκονται στο πάτωμα και πάνω στα κρεβάτια" (φωτο δεξιά).

Το κακό φτάνει στο τέλος του, μιας και στις 7 Σεπτέμβρη θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία των Δοκίμων σε μόνιμα πλέον στελέχη και επαγγελματίες...

Ας μην παρατραβήξουν το σχοινί την εβδομάδα που έμεινε, γιατί θα επανέλθουμε με ονόματα και περισσότερες λεπτομέρειες.

Και το εννοούμε, όσο δυσάρεστο και αν θα είναι αυτό για μερικούς..., επειδή σύμφωνα με όσα συμβαίνουν φαίνεται πως κάποιοι λειτουργούν στο γενικότερο πνεύμα κατάργησης του υψηλού φρονήματος των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.
Όπως κατ’ επανάληψη έχει εξηγηθεί, έχουμε ένα κατοχικό κράτος το οποίο αντί να είναι στην υπηρεσία της κοινωνίας, η οποία αποτελεί και την αιτία ύπαρξης του κράτους, απεναντίας το τελευταίο έχει πλήρως αυτονομηθεί και καταπιέζει και εκμεταλλεύεται την κοινωνία, προκειμένου να συντηρείται σε βάρος της κοινωνίας, ένα ολόκληρο κρατικοδίαιτο, ολιγαρχικό και διαπλεκόμενο πολιτικοοικονομικό σύστημα που κρύβεται πίσω του. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της άσκησης της κρατικής εξουσίας, επικεφαλής της οποίας είναι το πολιτικό σύστημα.

Το πολιτικό σύστημα όμως δεν μπορεί να δράσει (είτε για καλό είτε για κακό) από μόνο του. Χρειάζεται την άμεση συμβολή ορισμένων μηχανισμών που αποτελούν και τους πυλώνες στους οποίους στηρίζεται. Αν λοιπόν κάποιος (ή κάποιοι) από αυτούς τους πυλώνες το εγκαταλείψει, τότε…. το πολιτικό σύστημα θα καταρρεύσει.

Οι πυλώνες του πολιτικού συστήματος είναι κυρίως οι:
1) Στρατός,
2) Αστυνομία,
3) Δικαιοσύνη,
4) Δημόσια Διοίκηση,
5) Πανεπιστημιακό κατεστημένο,
6) Συνδικαλιστικές Ηγεσίες και
7) Καθεστωτικά ΜΜΕ κ.λ.π..
Αν προσέξετε, μερικοί από τους πυλώνες τους Συστήματος, καλύπτονται από τα λεγόμενα «ειδικά μισθολόγια» (ή και από άλλα προνόμια). Είναι αμοιβές, μεγαλύτερες των συνηθισμένων, που καταβάλλονται στους απασχολούμενους σ’ αυτούς τους πυλώνες, προκειμένου να είναι πρόθυμοι στην υπηρεσία του Συστήματος.

Τώρα όμως ήρθε η δύσκολη ώρα για το πολιτικό σύστημα να «βάλει χέρι» στα εισοδήματα αυτών των μηχανισμών ελέγχου της κοινωνίας και προστασίας του ίδιου. Τώρα επομένως δημιουργούνται και οι πρώτες ρωγμές στο κέλυφος του σάπιου και διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος.

Θα πρέπει λοιπόν, εκείνοι που επανδρώνουν τους πυλώνες στήριξης του πολιτικού συστήματος, να αντιληφθούν ότι δεν πρέπει πλέον να αγωνίζονται κατά της μείωσης των αποδοχών τους και να έρχονται σε σύγκρουση με την κοινωνία, αλλά θα πρέπει να ταχθούν με το μέρος της δοκιμαζόμενης κοινωνίας με όραμα ένα άλλο δημοκρατικό πολιτικό σύστημα, στην υπηρεσία μιας ελεύθερης, οικονομικά ανεπτυγμένης και δίκαιης κοινωνίας.
Εντάξει, είπαμε ότιη κυβέρνηση θέλει να κάνει ιδιωτικοποιήσεις. Είπαμε ότι η οικονομική κρίση καταδυναστεύει τον λαό και κάτι πρέπει να γίνει. Ως συνήθως όμως στην χώρα αυτή, οι προτεραιότητες είναι αλλού γι' αλλού.

Όπως καταγγέλεται στο onalert, ανάμεσα στη λίστα των βραχονησίδων που πρόκειται να δοθούν για εκμετάλλευση και η οποία κυκλοφόρησε είναι και οι Φλέβες. Το νησάκι απέναντι από τη Βουλιαγμένη ,όπου υπήρξε ναυτικό οχυρό και στη συνέχεια ήταν χώρος στον οποίο ασκούνταν οι βατραχάνθρωποι του ΠΝ. Επί δεκαετίες διάφοροι μεγαλοσχήμονες είχαν βάλει στο μάτι τις Φλέβες για να τις "αξιοποιήσουν" και ζήταγαν από δημάρχους και κυβερνήσεις να βάλουν πωλητήριο. Πάντα εισέπρατταν αρνητική απάντηση. Τώρα φαίνεται ότι η επιδίωξή τους θα γίνει πραγματικότητα. Οι Φλέβες είναι "το φιλέτο των φιλέτων",λόγω της θέσης της.

Τουλάχιστον οι πωλητές κυβερνητικοί ας φροντίσουν να εξασφαλίσουν ένα άλλο νησάκι στο οποίο οι βατραχάνθρωποι θα μπορούν να κάνουν το εκπαιδευτικό τους πρόγραμμα. Τη Μακρόνησο την έχασαν,έγινε "μουσείο". Οι Φλέβες πάνε για ξενοδοχείο κι όπως πάει το πράγμα οι βατραχάνθρωποι δεν πρέπει να αισθάνονται άνετα,ούτε στη βάση τους στον Σκαρμαγκά. Κάτι θα πιάνει κι αυτός!

Το Ιράν και η Βόρεια Κορέα υπέγραψαν μια σειρά από συμφωνίες συνεργασίας και δεσμεύτηκαν να ενισχύσουν το κοινό τους μέτωπο κατά των ΗΠΑ, αναφέρεται στην ιστοσελίδα του ιρανικού προεδρικού γραφείου.

«Όπως στη Βόρεια Κορέα, οι ιμπεριαλιστές ασκούν πολιτικές πιέσεις στο Ιράν καθώς δεν θέλουν αυτά τα δύο κράτη να εξακολουθήσουν να είναι ανεξάρτητα και να γίνουν ισχυρά», δήλωσε ο Ιρανός πρόεδρος, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, στον επικεφαλής της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ναμ.

Ο Βορειοκορεάτης αξιωματούχος, ο οποίος κατέχει αυτόν τον τιμητικό τίτλο, δήλωσε κατά την συνάντηση ότι το Ιράν πέτυχε να αποτρέψει δυτικές συνωμοσίες, τις οποίες δεν διευκρίνισε, και «προκάλεσε ένα βαρύ πολιτικό πλήγμα στις ΗΠΑ και στους άλλους εχθρούς του».

Ο Κιμ Γιονγκ Ναμ, ο οποίος έφτασε στην Τεχεράνη την Τετάρτη για να παραστεί αυτός στη σύνοδο κορυφής του Κινήματος των Αδεσμεύτων αντί του αδελφού του και ανώτατου ηγέτη της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν, σημείωσε ότι η Βόρεια Κορέα ενδιαφέρεται για την επέκταση των διμερών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών σε διάφορους τομείς.

Στις συμφωνίες που υπεγράφησαν σήμερα από τις δύο πλευρές περιλαμβάνεται πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών και σχέδιο για μια κοινή επιστημονική έρευνα για την ενέργεια, το περιβάλλον, τη γεωργία και τα τρόφιμα.

Και οι δύο χώρες κατηγορούνται από τη Δύση όσον αφορά τις πυρηνικές τους φιλοδοξίες.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Τι έχετε να κρύψετε κύριε Τσίπρα και Γεωργιάδη από την ελληνική κοινωνία;

Το θέμα των μετακλητών υπαλλήλων της Βουλής και η ταύτιση θέσεων Τσίπρα και Άδωνη Γεωργιάδη είναι άλλη μια απόδειξη για το πως βλέπουν το Κράτος οι πολιτικοί μας, ανεξαρτήτως κόμματος.

Ο Τσίπρας και ο Γεωργιάδης προτείνουν ο κάθε βουλευτής να κουβαλά μαζί του τους δικούς του μετακλητούς υπαλλήλους, οι οποίοι θα απολύονται ταυτόχρονα με την αποχώρηση για οποιοδήποτε λόγο του βουλευτή από την βουλή.

Μέχρι τώρα το κάθε κόμμα άλλαζε όλον τον κορμό της διοίκησης, από τώρα και μετά θα αλλάζουν ως φαίνεται και όλοι οι υπάλληλοι.

Ο λόγος που ο κάθε βουλευτής θέλει να κουβαλά μαζί του στην βουλή τους έμπιστους αυλοκόλακες του είναι γιατί φοβάται μην μάθει η υπόλοιπη κοινωνία τα ρουσφέτια και την διαπλοκή του.

Αν θέλουμε να ξεφύγουμε από τον πολιτικό μεσαίωνα, εδώ και τώρα, να απαγορευτεί σε όλους τους βουλευτές δημάρχους περιφερειάρχες να έχουν στο ιδιαίτερο τους γραφείο συγγενικά τους πρόσωπα.

Με νόμο να υποχρεωθούν να επιλέγουν τους προσωπικούς γραμματείς-υπαλλήλους τους από το ήδη υπάρχων προσωπικό της κάθε υπηρεσίας, το οποίο όμως υποχρεωτικά να το αλλάζουν και κάθε δύο χρόνια.

Αυτό που ωθεί τον δήμαρχο ή τον πολιτικό να θέλει την κόρη του ή την ξαδέλφη του ως αιώνια γραμματέα του είναι το γεγονός ότι φοβάται να μην μάθει η υπόλοιπη κοινωνία τις ρεμούλες του.

Και μην μου πει κανείς ότι χρειάζονται όλοι αυτοί δικούς τους έμπιστους στα γραφεία τους για λόγους εθνικής ασφάλειας, γιατί θα τον πάρω με τις πέτρες.

Νέαρχος

Και μιάς και γίνεται λόγος για τους υπαλλήλους της Βουλής, ας δούμε και πόσοι, πως και πότε (και εάν) εργάζονται.

Οι αμοιβές τους: 71 εκατ. ευρώ το 2005, 102 εκατ. ευρώ το 2010…
Στα 1.700 άτομα ανέρχεται -σύμφωνα με την επίσημη απογραφή- ο αριθμός των εργαζομένων στο ελληνικό κοινοβούλιο. Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής, πρόκειται για 670 “τακτικούς” υπαλλήλους, 541 με σχέση ιδιωτικού δικαίου, κάτι λιγότερο από 100 μετακλητούς, και 360 αστυνομικούς.

Σε σχέση με την προ κρίσης εποχή, το προσωπικό της Βουλής είναι λιγότερο, ωστόσο το καλοκαίρι του 2009, πριν την προσφυγή στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, και τελευταία χρονιά που δίνονταν στοιχεία, οι εργαζόμενοι ανέρχονταν σε 989 τακτικούς, 164 μετακλητούς και 865 ιδιωτικού δικαίου.

Από τότε έως σήμερα, η Βουλή αποφεύγει να δώσει εγγράφως αναλυτικές καταστάσεις με το προσωπικό, τον προϋπολογισμό του Ιδρύματος ή το μέρος του κανονισμού μέσω του οποίου γίνονται τα ρουσφέτια.

Το 2005 οι αμοιβές για τους τακτικούς υπαλλήλους, τους υπαλλήλους ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, τους υπαλλήλους “ειδικών κατηγοριών” κλπ ανέρχονταν στο ποσό των 71 εκατομ. ευρώ. Το 2010, κι αφού είχαν γίνει κι άλλες προσλήψεις, το ποσό αυτό αγγίζει πλέον τα 102,4 εκατ. ευρώ.

Και εις άλλα, με υγεία… αφού τα κορόιδα (όλοι εμείς) δεν τελειώνουν…
Η Πατρίδα -δυστυχώς- δεν σώθηκε.
Χρειάζεται ακόμα ένα πακέτο Βαρβαρότητας.
Ο Μονόδρομος είναι ατελείωτος.
Ανεξάντλητοι και οι σωτήρες.

Τα Πρόσωπα της Βαρβαρότητας ανανεώνονται.
Το δίδυμο Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου "πέρασε" το πρώτο Μνημόνιο. Εξαντλήθηκε.
Το Μεσοπρόθεσμο (Ιούνης 2011) και το Πολυνομοσχέδιο (Οκτώβρης 2011), "πέρασαν" από το νέο δίδυμο Παπανδρέου-Βενιζέλου. Επιτυχώς.
Το δεύτερο Μνημόνιο το ανέλαβαν Σαμαράς-Βενιζέλος.
Τα νέα μέτρα ενώνουν Σαμαρά-Βενιζέλο-Κουβέλη.

Ο Νεοφιλελευθερισμός ανανεώνει τους Στρατηγούς του.
Τίποτα παραπάνω, τίποτα διαφορετικό.
Τα πολεμικά του Σχέδια παραμένουν αναλλοίωτα:
Εξαθλίωση των Ελλήνων - Υποταγή/Ξεπούλημα της Χώρας.

Ίδια Πολιτική. Ίδιο Σχέδιο. Ίδιοι Στόχοι.
Ίδιοι "σύμμαχοι". Εταίροι, πλουτοκράτες, ΜΜΕ.
Ίδιες μέθοδες. Προπαγάνδα και Τρομοκρατία.
Ίδιοι κατασταλτικοί μηχανισμοί.
Ίδια Θύματα.

Ναι!! Μπορούμε να τους Αντιμετωπίσουμε.
Έχουμε και ΕΜΕΙΣ τα όπλα μας.
Είναι η Φτώχεια μας. Ο Εξαπονδρισμός μας.
Η Απελπισία και ο Φόβος.
Είναι η Αλληλεγγύη.
Είναι η Δική μας Θέληση να σώσουμε τη Χώρα.
Η Δύναμη των Πολλών που γίνονται ΕΝΑΣ.


Διαβάζοντας τις δηλώσεις της Μαρίας Δαμανάκη για την επιστροφή της Ελλάδας στην δραχμή σκέφτηκα πως η μεγαλύτερη χρεοκοπία της Μεταπολίτευσης δεν είναι τόσο η οικονομική αλλά η ηθική. Όλη αυτή η γενιά του “Πολυτεχνείου” που υλοποίησε το μεταπολιτευτικό μοντέλο επικαλέστηκε υψηλές αρχές (Δημοκρατία, Ισονομία, κοινωνική Δικαιοσύνη, σοσιαλισμός), με μόνο τελικό σκοπό την εξασφάλιση οικονομικών προνομίων για τους ίδιους, τους συγγενείς και τους κομματάρχες-συμβούλους τους.

Καμία από τις πολιτικές ελίτ που καθοδήγησαν την Χώρα ως το 1974 δεν επέδειξε τέτοια αναλγησία και αδιαφορία για τα χρέη και την ηθική παρακμή που επισώρευε στην Χώρα.

Οι ελίτ που κυβερνούσαν ως τότε (με εξαίρεση τους Συνταγματάρχες) είχαν οικονομική επιφάνεια την οποία απλά συντηρούσαν εύκολα χάρις στην πρόσβαση τους στην κεντρική εξουσία, είχαν μεγαλύτερη εμπειρία και ήταν αρκετά αποτελεσματικότερες διαχειριστικά.
Χαρακτηριστικό πολιτικό προϊόν της πτωχευμένης Μεταπολίτευσης είναι η κα Μαρία Δαμανάκη. Εξαργύρωσε την φωνή της στο θρυλικό “ραδιόφωνο του Πολυτεχνείου” αναλαμβάνοντας ανώτατα πολιτειακά αξιώματα επί 37 χρόνια. Δεν εργάστηκε ποτέ στην ζωή της στον ιδιωτικό τομέα. Από βουλευτής του ΚΚΕ και του Συνασπισμού (από το 1977) εκλέχθηκε πρόεδρος του Συνασπισμού και όταν το κόμμα της ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΤΗΚΕ και δεν μπήκε στην βουλή, η ίδια δεν έχασε το κουράγιο της αλλά συνέχισε να πολιτεύεται σε ένα κόμμα που την αντιμετώπιζε πλέον ως βαρίδιο.

Λίγο αργότερα ως γνήσιο παιδί του μεταπολιτευτικού πολιτικαντισμού σε μια χρονική στιγμή που το ΠΑΣΟΚ προσπαθούσε να “διευρύνει” την αριστερή του πτέρυγα με τα σενάρια περί “κεντροαριστεράς” μεταπήδησε μαζί με τον ευτραφή επιβήτορα της εξουσίας κ. Μπίστη στο κόμμα που σύντομα θα αναλάμβανε την εξουσία. στην πολιτική της καριέρα πρόλαβε να ασχοληθεί με την καταπολέμηση του αντισημιτισμού και του ρατσισμού στην Ελλάδα, με τα δικαιώματα των Μουσουλμάνων της Θράκης ενώ προώθησε τον συμβιβασμό με τα Σκόπια σε σχέση με την προσπάθεια του κρατιδίου να χρησιμοποιήσει το όνομα “Μακεδονία”.
Το σωτήριο έτος 2009 το ΠΑΣΟΚ την διόρισε επίτροπο στην Ε.Ε., στην κορυφαία θέση Έλληνα αξιωματούχου στην Ευρώπη. Η γυναίκα αυτή από τις μακρινές Βρυξέλλες θεώρησε πως είχε το πολιτικό ανάστημα να μιλήσει ΑΡΝΗΤΙΚΑ για την Ελλάδα στην κρισιμότερη συγκυρία τα τελευταία 40 χρόνια για να αποδείξει περίτρανα πως εκτός από ανάλγητοι οι Μεταπολιτευτικοί δεινόσαυροι είναι και αμετροεπείς.
Ποια είναι η διαπίστωση;

Όλο το κομματικό προσωπικό, (μαζί και εγώ που γράφω τις γραμμές αυτές) και έως και στις 2 ανώτατες βαθμίδες στο Δημόσιο, χρειάζεται ξερίζωμα από την ρίζα με την ίδια ακριβώς τακτική που ακολούθησε ο Καραμανλής το 1974 με τα “σταγονίδια”. Ας έρθουν άνθρωποι που δεν τους έχουμε ακούσει ποτέ, ας πάρουν σκληρά μέτρα, ας θυσιάσουν στην τελική κάποιους από εμάς, για να προχωρήσουν οι υπόλοιποι. Φτάνει πάντως με την κομματοκρατία, έως εδώ πήγε….

Ι. Β. Δ.

ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ

Εξωτερική Πολιτική
1991: Πρόταση για τη θεσμοθέτηση Εθνικού Συμβουλίου για την Εξωτερική Πολιτική – υιοθετήθηκε και εφαρμόσθηκε.
1992: Η πρώτη Ελληνίδα πολιτικός που πρότεινε, ως επικεφαλής του κόμματος του Συνασπισμού της Αριστεράς την εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης στο θέμα των Σκοπίων με την καθιέρωση διπλής ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό.
1993: Εμπνεύστρια και επικεφαλής της πρωτοβουλίας για τη Συνεργασία στα Βαλκάνια “WIN BALKANS” αποτελούμενη από 52 γυναίκες μέλη εθνικών Κοινοβουλίων από 7 Βαλκανικές χώρες. Ανέπτυξε δράσεις στα Κοινοβούλια της Ρουμανίας, της Αλβανίας, της Βουλγαρίας και της Ελλάδας στα πλαίσια του Συμφώνου Σταθερότητας του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Ανθρώπινα Δικαιώματα
1989-90: Ως Αντιπρόεδρος της Βουλής εισηγήθηκε σημαντικά μέτρα για τα δικαιώματα της Μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης.
1996-2000: Επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Παρατηρητήριο των δικαιωμάτων της γυναίκας» με κύριο στόχο την παροχή νομικής και ηθικής υποστήριξης κακοποιημένων γυναικών.
1999: Βραβείο από τον οργανισμό “SOS Racism” για τον αγώνα της εναντίον του ρατσισμού.
2000: Εύφημο μνεία από το Central Israelite Council of Greece για τις δραστηριότητες της εναντίον του αντισημιτισμού.
2000-2004: Διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην εγκαθίδρυση και δραστηριότητα της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για το trafficking και την αποδοχή σχετικής νομοθεσίας που είναι ακόμα σε ισχύ.