Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

28 Αυγ 2012


Γράφει ο Δημήτρης Νατσιός
Δάσκαλος, Κιλκίς


Γράφω με οργή, γιατί «οι μη οργιζόμενοι, εφ’ οις δει, ηλίθιοι δοκούντες είναι», όσοι δεν οργίζονται γι’ αυτά που πρέπει είναι ηλίθιοι, ορίζει ο Αριστοτέλης.
Τι είδαμε τις προάλλες στο Τ.V.

Έναν αξιολύπητο πρωθυπουργό της Ελλάδας, με ύφος ψοφοειδές και βλέμμα δουλόφρονος, να επιδίδεται σε δακρύβρεχτες καημενολογίες…

Και δίπλα του την υπερφίαλη νεοναζίστρια Μέρκελ, να μην μπορεί να συγκρατήσει την σιχασιά της για τους φυλετικώς υποδεέστερους πτωχοζήτουλες των Βαλκανίων.

Ποιές χώρες σήμερα ποδοπατούνται, λεηλατούνται και διώκονται; Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία και Ιρλανδία.

Η Ισπανία στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, αφού ο Φράνκο είχε χρησιμοποιήσει τα γερμανικά «στούκας», για να καταστρέψει την «Γκουέρνικα» και τους μαχητές της ελευθερίας, παρέμεινε ευνοϊκώς ουδέτερη. Η Πορτογαλία το ίδιο. Η Ιταλία μέχρι ενός σημείου ήταν συνοδοιπόρος. Η Ιρλανδία δεν γνώρισε την Κατοχή των κτηνανθρώπων.

Εμείς όμως…

Τον Οκτώβριο του 1944 οι Γερμανοί εγκαταλείπουν την Αθήνα, σπεύδουν να ξαναχωθούν τρομαγμένοι, ματωμένοι ως το λαιμό με αίμα ελληνικό, να ξανακρυφτούν στις μαύρες φωλιές τους.

Να δούμε τι αφήνουν πίσω τους….

Στην διάρκεια της γερμανικής κατοχής, που κράτησε σαράντα δύο μήνες, πέρασαν από τα γερμανικά εκτελεστικά αποσπάσματα και τυφεκίσθηκαν τριάντα οκτώ χιλιάδες εννιακόσιοι εξήντα Έλληνες (38.960)!

Σκοτώθηκαν από σφαίρες «αδέσποτες» και άλλα στρατιωτικής φύσεως «ατυχήματα» δώδεκα χιλιάδες εκατόν τρεις (12.103).

Σκοτώθηκαν σε μάχες εβδομήντα χιλιάδες (70.000).

Πέθαναν από πείνα σ’ ολόκληρη την Ελλάδα περίπου εξακόσιες χιλιάδες, ιδίως νέοι! (600.000).

Πέθαναν προτού γεννηθούν, κατά τη γέννα ή αμέσως μετά τριακόσιες χιλιάδες παιδιά από την ασιτία και τις κακουχίες των μανάδων τους, δηλαδή μία ολόκληρη γενιά (300.000).

Θανατώθηκαν με τρόπο οικτρό σαράντα πέντε χιλιάδες Έλληνες στα γερμανικά στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Σαράντα πέντε χιλιάδες άνθρωποι, για τους οποίους δεν μίλησε κανείς ποτέ, αφού ήταν Έλληνες, δηλαδή όντα δευτέρας επιλογής (45.000).

Πέθαναν με τρόπο οικτρό επίσης εξήντα χιλιάδες Έλληνες, Εβραίοι το θρήσκευμα, για τους οποίους μίλησαν οι πάντες (60.000).

Φυλακίστηκαν στους σαράντα δύο μήνες κατοχής διακόσιες χιλιάδες Έλληνες, εκ των οποίων οι περισσότεροι πέθαναν στην φυλακή ή αμέσως μετά την απελευθέρωσή τους (200.000).

Προσβλήθηκαν από βαριές ασθένειες , έμειναν δια βίου ανίκανοι πάνω από ένα εκατομμύριο Έλληνες (1.000.000)!

Τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής άδειασαν όλες τις αποθήκες και στην τελευταία γωνιά της χώρας.


Άρπαξαν όλα τα δημητριακά, καπνό, σταφίδα, μπαμπάκι, λάδι, κάθε λογής τρόφιμα και αγαθά.


Κατέστρεψαν αγροτικά μηχανήματα και καλλιέργειες.


Άρπαξαν το 50% των μεγάλων ζώων, βόδια, γελάδια, άλογα, το 30% των μικρών, διέλυσαν την ελληνική κτηνοτροφία.

Κατέστρεψαν τις μεταλλευτικές εγκαταστάσεις, ανατίναξαν ορυχεία, αφάνισαν την βιομηχανία.

Κατέστρεψαν το 80% των σιδηροτροχιών.

Γκρέμισαν γέφυρες, ανατίναξαν σταθμούς και σήραγγες.

Από τις 220 ατμομηχανές των ελληνικών σιδηροδρόμων άφησαν πίσω τους φεύγοντας μόνο τις τριάντα τρεις (33).

Από τα τριακόσια δώδεκα (312) επιβατηγά βαγόνια “βούτηξαν” τα τριακόσια έξι! Άφησαν μόνο έξι (6)!

Από τα 4.544 φορτηγά βαγόνια των ελληνικών σιδηροδρόμων, οι συγγενείς, οι συνάδελφοι, οι συμπατριώτες, οι δάσκαλοι, οι ομοϊδεάτες της Μέρκελ, του Ρέσλερ, του Σρόιντερ άφησαν πίσω τους εξήντα τρία (63)!

Οι Γερμανοί κατακτητές πήραν τα 70% των ελληνικών παντός είδους αυτοκινήτων και κατέστρεψαν το οδικό δίκτυο της χώρας.

Οι Γερμανοί κατακτητές ισοπέδωσαν τελείως εκατό χιλιάδες σπίτια (100.000) και μισογκρέμισαν άλλες πενήντα χιλιάδες (50.000).

Κατέστρεψαν οι βάρβαροι Γερμαναράδες τις μεγαλύτερες λιμενικές εγκαταστάσεις της Ελλάδος, ακόμη και τη διώρυγα της Κορίνθου.

Άρπαξαν οι βάνδαλοι του Βερολίνου το 73% των πλοίων της εμπορικής και επιβατικής ναυτιλίας της χώρας.

Σύμφωνα με τις στατιστικές του ΟΗΕ, η Γερμανία είχε υποστεί σε σχέση με το ετήσιο εισόδημά της ζημιές από τον πόλεμο της τάξεως του 135% και η Ελλάδα της τάξεως του 170%.

Η κατεστραμμένη, δηλαδή, Γερμανία ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση από την Ελλάδα μόλις τελείωσε ο πόλεμος.


Στην διάσκεψη των Παρισίων, που πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά το τέλος του πολέμου, οι εκπρόσωποι των «νικητριών» χωρών υπολόγισαν και καθόρισαν το ύψος των ζημιών που προκάλεσαν τα χιτλερικά στρατεύματα κατοχής στην Ελλάδα σε δεκατέσσερα δισεκατομμύρια δολάρια, με αγοραστική αξία του 1938!

Αυτά δεν τα απεφάσισε κάποιο πρωτοδικείο Χαλκίδος, κάποιο κακουργοδικείο Λαρίσης, κάποιο λαϊκό δικαστήριο Γρεβενών, αλλά το ανώτατο διεθνές νομικό όργανο του κόσμου, η διάσκεψη των Παρισίων, ό,τι δηλαδή επισημότερο μπορούσε να υπάρξει.

Με βάση, άλλωστε τις αποφάσεις της διεθνούς διάσκεψης Παρισίων η Γερμανία εξόφλησε τις υποχρεώσεις της προς όλες τις χώρες που κατέστρεψε, πλην της Ελλάδος.

Γιατί;

Γιατί η Ελλάδα, από τον πόλεμο μέχρι σήμερα, κυβερνήθηκε από σάπιους, δειλούς και προδότες. Τρισεκατομμύρια χρωστούν οι «Ούννοι», αν συνυπολογιστεί και το «κατοχικό» δάνειο.

Και επιτρέπεται η σημερινή Γερμανία, αυτή που κατέστρεψε απ’ άκρου εις άκρον την πατρίδα μας, δολοφονώντας και τον ανθό της, να είναι η πλουσιότερη χώρα της Ευρώπης και η Ελλάδα να λιμοκτονεί και να εκλιπαρεί;

Η απάντηση, ξαναλέω, υπάρχει:

Γιατί την Ελλάδα την κυβέρνησαν Γραικύλοι και σάπιοι, καθάρματα που και σήμερα μπήγουν καρφιά στο φέρετρό της.

Ανήθικα, διαλυμένα υποκείμενα που διορίζουν τις παρασιτικές οικογένειές τους στο δημόσιο. Που μαγάρισαν την πατρίδα μας.

3.000 «ταγκαλάκια» από το Πακιστάν παρήλαυναν στο κέντρο της Αθήνας, ψέγοντάς μας για ρατσισμό! Ποιοί;

Αυτοί που το 1974 έστελναν συγχαρητήρια και εθελοντές ταλιμπάν στα λυσσασμένα σκυλιά του Αττίλα, για την καταστροφή της Κύπρου και αναγνώριζαν αμέσως το ψευδοκράτος του Ντεκτάς;

Δήλωσε ο τάχα και πρόεδρος της πακιστανικής κοινότητας ότι τα έχουν με το ΝΑΤΟ και τους Αμερικανούς, που τους αναγκάζουν να εκπατρίζονται.

Να κάτσουν στην πατρίδα τους και να τους πολεμήσουν. Έτσι κάνουν οι λαοί που “μήγαρις έχουν στο νου άλλο πάρεξ ελευθερία”...
Πότε έκαναν μία πορεία διαμαρτυρίας οι Αφγανοί, οι Πακιστανοί, ομού με τα ημέτερα προοδευτικά σαπρόφυτα, υπέρ της ελευθερίας των χωρών τους, καταλήγοντας στην αμερικανική πρεσβεία – «πρωθυπουργική κατοικία»;

Κι αν μας λένε ρατσιστές, απαντώ ότι έχω τον ίδιο ρατσισμό που είχε ο Κολοκοτρώνης, ο Καραϊσκάκης και ο Παπαφλέσσας.

Και για τον «ρατσισμό» αυτό είμαι υπερήφανος, γιατί στην καθ’ ημάς γλώσσα λέγεται φιλοπατρία.

Το δίλημμα σήμερα δεν είναι ευρώ ή δραχμή, εντός ή εκτός Ευρώπης.
Το κυβερνολόι και οι ανθρωποκάμπιες που το δορυφορεί δεν έχουν τέτοια διλήμματα. Τα θησαυροφυλάκια του κόσμου είναι γεμάτα από τις παλιανθρωπιές και τις κλεψιές τους. Τους ενδιαφέρει μόνο να παραμείνουν στην εξουσία, για να σκοτώνουν το χρόνο τους.

Μέσα στην Ευρώπη, σημαίνει εφιαλτική λαθρομετανάστευση, εκβιασμοί, αναξιοπρέπεια, ανεργία, ιστορική ευθανασία.
Εκτός υπάρχει ελπίδα να σωθούμε, ανκαταργηθούν οι ρυπαρές συνθήκεςκαι το Ισλάμ βρει άλλη πύλη εισόδου.

Και μια και αυτές τις ημέρες αναθυμόμαστε το «ξόδι» της Μικρασίας, την καταστροφή του ’22, δημοσιεύω κάτι που αναγράφεται στο «Χρονικόν Μεγάλης Τραγωδίας» του Χρήστου Αγγελομάτη, που δείχνει την αγαστή συνεργασία του Ισλάμ και των Φραγκογερμανών. Για την εξαφάνιση ακόμη και των λειψάνων του Γένους μας.

Γράφει στην σελίδα 379 ο συγγραφέας:

«Οι παλαιότεροι θα ενθυμούνται την δημοσιευθείσαν είδησιν εις τα αθηναϊκάς εφημερίδας, μίαν ημέρα του Φεβρουαρίου του 1924. Το προσεγγίσαν εις την Θεσσαλονίκην αγγλικόν πλοίον “Ζαν”, μετέφερε 400 τόννους οστών Ελλήνων, από τα Μουδανιά εις την Μασσαλίαν, προς βιομηχανοποίησιν. Οι εργάται του λιμένος Θεσσαλονίκης, πληροφορηθέντες το γεγονός, εμπόδισαν το πλοίον να αποπλεύσει, επενέβη όμως ο Άγγλος πρόξενος και επετράπη ο απόπλους» .

Τα πήγαιναν τα κόκκαλα τα ιερά των σφαγιασθέντων Ελλήνων για “σαπούνι Μασσαλίας”. Οι Τούρκοι τα πούλησαν, οι Γάλλοι τα αγόρασαν, οι Άγγλοι διευκόλυναν και οι Γερμανοί, αργότερα, μιμήθηκαν.

Είναι από τα λεγόμενα ανοίγματα του δυτικού “πολιτισμού” προς το ειρηνόφιλο Ισλάμ…
Αφού, επί τέλους, έχουμε Κυβέρνηση, γιατί είμαστε ακόμη σε Κρίση και Οικονομική Ύφεση, χωρίς καμμία Ανάπτυξη και Προοπτική;

Γράφει η Ελένη Αθανασούλη

Σιωπώντας, για να δώσω χρόνο στη νέα Κυβέρνηση που επί τέλους αποκτήσαμε, – αφού δεν βλέπω να‘ρχεται άσπρη μέρα – είπα κι εγώ να προβληματιστώ δημοσίως, μπας και βρω καμμιά απάντηση στα προφανή ερωτηματικά μου για το αύριο. Σας παραθέτω μερικά μόνο από αυτά.

 1. Γιατί ως κύριο μέσο αντιμετώπισης της κρίσης χρησιμοποιείται (και από αυτή την Κυβέρνηση) κυρίως η περικοπή απολαβών των εργαζομένων και η περικοπή των παροχών του κοινωνικού κράτους, χωρίς να χάνει τη σημασία του το ερώτημα πόσο χαμηλά θα μας πάει η σκάλα της εξαθλίωσης.
 2. Γιατί οι «ευρωβόρες» (πρώην κοινωφελείς) επιχειρήσεις (ΔΕΗ, ΟΣΕ) εξακολουθούν να νέμονται το δημόσιο πλούτο (υψηλοί μισθοί και προνόμια εργαζομένων) και να έχουν υψηλό κόστος για το λαό(ακριβές υπηρεσίες π.χ. ακριβή ηλεκτρική ενέργεια για το λαό); Και τούτο, χωρίς να χάνει τη σημασία του το κραυγαλέο γεγονός ότι η ΔΕΗ δεν αξιοποιεί την (χρηματοδοτούμενη από το λαό μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ) ανάπτυξη εναλλακτικών πηγών για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.
 3. Με βάση ποια λογική η μείωση του μισθολογικού κόστους αποτελεί τη μόνη πηγή δαπανών που πρέπει να περισταλούν, και τη μόνη πηγή άντλησης εσόδων; Πώς υποστηρίζεται αυτό, με βάση τους κανόνες της απλής λογικής, όταν οι περικοπές των αμοιβών των εργαζομένων είναι προφανές ότι οδηγούν σε μείωση της ζήτησης και συνεπώς σε μείωση του τζίρου της αγοράς;
 4. Γιατί δεν επιδιώκεται η συστηματική είσπραξη των ήδη οφειλομένων παλαιών φόρων και εισφορών, αλλά συγχωρείται και διαρκώς παρέχονται κίνητρα για εξακολούθηση της εισφοροδιαφυγής και της φοροδιαφυγής;
 5. Αφού όλα χάνουν την αξία τους γιατί εξακολουθούν να έχουν υψηλές τιμές βασικότατα αγαθά (γάλα, καύσιμα, ηλεκτρική ενέργεια κ.ά.);
 6. Πώς νοείται δημόσια υγεία, όταν οι μεν «άποροι» αλλοδαποί δικαιούνται δωρεάν περιθάλψεως και πρώτων βοηθειών στα εξωτερικά ιατρεία και μείς οι ιθαγενείς πληρώνουμε ως συμμετοχή μας διάφορα ποσά που το κράτος ως επαίτης θέσπισε να του δίνουμε με την εμφάνισή μας.
 7. Με βάση ποια λογική τα ταμεία και οι υπηρεσίες παρακρατούν για την περίθαλψή μας ποσοστό από τις απολαβές μας χωρίς να μας παρέχουν ούτε τα στοιχειώδη; Είναι προφανές ότι το κράτος μεθοδεύει την άντληση και αναπλήρωση πόρων που οι αρμόδιοι διαχειριστές και δημόσιοι υπόλογοι δεν διαφύλαξαν και δεν αξιοποίησαν σωστά. Στην περίπτωση αυτή θα έπρεπε να τους αποπέμψει ως ακατάλληλους και να τους επιβάλει την απόδοση των δημοσίων εσόδων που με υπαιτιότητά τους ή ανεπάρκειά τους χάθηκαν, καθώς και να ελέγξει τον τυχόν πλουτισμό τους επ’ ευκαιρία της άσκησης του λειτουργήματός τους.
 8. Πώς εξακολουθεί στη σημερινή οικονομική συγκυρία της εθνικής μας εξαθλίωσης να επιτρέπει η Πολιτεία μας την χρησικτησία της εξουσίας ή της δημόσιας θέσης; Αναφέρομαι συγκεκριμένα, στη διατήρηση αλλά και στην αναγνώριση προνομίων λόγω της υπηρεσίας κάποιου σε δημόσια θέση (πολιτική, διοικητική κ.ά.), με χαρακτηριστική την περίπτωση διορισμού «ημετέρων» μετακλητών υπαλλήλων, με πρόσχημα την προσωπική εμπιστοσύνη που οι πολιτικοί έχουν (όπως οι ίδιοι λένε) προς ορισμένα –«δικά τους»- άτομα. Σαν να λέμε δηλ. οι βοηθοί αυτοί θα εξυπηρετήσουν το πολιτικό πρόσωπο και όχι τον λειτουργό. Αλλά το λειτούργημα είναι δημόσιο, (συνεπώς οποιοσδήποτε Έλληνας θα μπορούσε με τα κατάλληλα προσόντα να εργαστεί σε συγκεκριμένο σκοπό), ενώ η ιδιότητα του πολιτικού είναι (σε κάποιο τουλάχιστον βαθμό) προσωπική επιλογή για τη συστηματική ενασχόληση και προσφορά προς την πατρίδα. Συνεπώς, για να πετύχει ο πολιτικός θα πρέπει να έχει αρχές και ικανότητα, κι όχι να στηρίζεται στα προνόμια που μπορεί η συγκεκριμένη κάστα να προμηθεύει στον κύκλο της για να παραμένει εσαεί στην εξουσία και να κρατάει κλειστό το κύκλωμα, καταχρώμενη μάλιστα την εμπιστοσύνη του λαού, ή ιδιοποιούμενη την ευκαιρία και τη συγκυρία για τη διαιώνιση της παραμονής της στην εξουσία, και του αποκλεισμού άλλων.
 9. Γιατί επαιτούμε δόσεις και νέες δόσεις και επιμήκυνση του χρέους (προς όφελος ασφαλώς των δανειστών μας), χωρίς καμμιά ελπίδα για το λαό, αλλά αντί γι’ αυτό δεν ακούγεται τίποτε σχετικά με την αξιοποίηση των εθνικών μας πόρων,που το ξέρουμε ότι υπάρχουν; Γιατί τα πολιτικά κόμματα δεν απαιτούν αξιοποίηση των εθνικών μας πόρων, εδώ και τώρα;
 10. Ποιο μίγμα πολιτικής είναι εκείνο που θα έχει θετικό αποτέλεσμα, το βρήκαμε ή ακόμη το ψάχνουμε; Και γιατί δεν το βρήκαμε ακόμη; Μήπως δεν δοκιμάζουμε προς τη σωστή κατεύθυνση;
 11. Ποιος τελικά ωφελείται από την εξακολούθηση της οικονομικής μας αθλιότητας και κοινωνικής εξαθλίωσης της χώρας μας;
Στο Άγιον Όρος για τον εορτασμό της κοίμησης της Παναγίας, βρίσκεται ο ηγέτης της Ρωσίας.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο πρόεδρος Πούτιν θα εορτάσει τον Αγιορείτικο Δεκαπενταύγουστο στην ΙΜ Ιβήρων, δείχνοντας για άλλη μία φορά την δύναμη της Ορθοδοξίας αλλά και την βαθιά του πίστη.

Την δύναμη της Ορθοδοξίας που κάποιοι φρόντισαν να απεμπολήσουν για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους πολιτικούς τους προϊσταμένους. Ένα πραγματικό όπλο που βρίσκεται στα χέρια του Ελληνισμού, αλλά οι πολιτικοί του ταγοί κάνουν ότι μπορούν για να απαξιώσουν.

Στις 28 Aυγούστου για όσους δεν γνωρίζουν, γιορτάζεται η Κοίμηση της Παναγιάς στο Περιβόλι Της, στον άγιο τάφο Της στα Ιεροσόλυμα, στη Ρωσία, τη Σερβία και όπου στον κόσμο ακολουθείται το ιουλιανό εορτολόγιο.

Εννοείται ότι η επίσκεψη γίνεται με άκρα μυστικότητα, αφού τα μέτρα προστασίας είναι δρακόντια. Μην λησμονούμε και την περίπτωση του Σινούκ, για όσους επιμένουν να θυμούνται.

Πριν από λίγο καιρό, ο πρόεδρος Πούτιν είχε επισκεφθεί και την Αρχαία Ολυμπία, είδηση που “διαψεύσθηκε” από δαιμόνιους ρεπόρτερς, οι οποίοι όμως δεν φρόντισαν να αναρωτηθούν που πήγε το δεύτερο ελικόπτερο που απογειώθηκε από την θαλαμηγό του Ρώσου μεγιστάνα… λεπτομέρειες.
Νέα επίθεση του πολιτικού συστήματος εναντίον της ελληνικής κοινωνίας είναι ο φόρος ιδιοκατοίκησης που σκέφτεται να επιβάλει η τρικομματική συγκυβέρνηση. Εκεί που ο κ. Σαμαράς είχε κατηγορήσει στο πρόσφατο παρελθόν τους κ.κ. Παπανδρέου και Βενιζέλο για το χαράτσι στα ακίνητα μέσω της ΔΕΗ και είχε υποσχεθεί προεκλογικά να το καταργήσει, όχι μόνο δεν το κατάργησε αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες, μελετά να επιβάλει και νέο φόρο στα ακίνητα, τον λεγόμενο φόρο ιδιοκατοίκησης.

Ο φόρος αυτός στην ουσία είναι ένα ενοίκιο που θα καταβάλει μόνιμα ο ιδιοκτήτης του ακινήτου προς το παρασιτικό κράτος. Διαφορετικά, αν ο ιδιοκτήτης κοινωνός δεν μπορέσει να πληρώσει αυτόν τον φόρο, θα…. κινείται διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης εναντίον του, με κίνδυνο να χάσει το ακίνητό του. Βλέπουμε λοιπόν πως ο φόρος αυτός συνιστά μια έμμεση “κρατικοποίηση” της ακίνητης περιουσίας των πολιτών, αφού προκειμένου το πολιτικό σύστημα να επιτρέπει στον πολίτη να διατηρεί την «κυριότητα» του χρυσοπληρωμένου ακινήτου του, θα πρέπει ο τελευταίος να καταβάλλει ενοίκιο στο αυτονομημένο από την κοινωνία παρασιτικό κράτος.

Ελπίζουμε ότι δεν θα έχει κάποιος την αφέλεια να υπολογίζει σε συνταγματική προστασία της ιδιοκτησίας; Απλά το Σύνταγμα έχει καταργηθεί και έχει αντικατασταθεί από το μνημόνιο, το οποίο στοχεύει άμεσα τις περιουσίες μας μέσω της εισοδηματικής μας εξαθλίωσης, η δε Δικαιοσύνη, ως μη ανεξάρτητη εξουσία, ανήκει στο αυτονομημένο κρατικοδίαιτο πολιτικό σύστημα.
Γράφει ο Ιάκωβος Ποθητός

Όλοι οι Έλληνες αναγνωρίζουν πως η χώρα βρίσκεται σε πολύ κρίσιμο σημείο.

Όλοι οι Έλληνες ζητούν να ανακάμψει η χώρα, μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες, με δικαιοσύνη, με εξασφάλιση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων.

Υπάρχει λοιπόν μια πραγματικότητα.

Η Ελλάδα βρίσκεται στα όρια της χρεοκοπίας, αν δεν έχει ήδη χρεοκοπήσει.

Ποιοι την οδήγησαν στην χρεοκοπία;

Τα δισεκατομμύρια ευρώ που λείπουν από τα Ασφαλιστικά Ταμεία ποιοι τα λεηλάτησαν;

Τα τρισεκατομμύρια ευρώ που διαχειρίστηκαν κυβερνήσεις τόσα χρόνια, που πήγαν;

Γι’ αυτό κύριε πρωθυπουργέ θα ήθελα να μας απαντήσετε στις πιο κάτω απλές ερωτήσεις:

1.Υγεία

Ποιος έδωσε το δικαίωμα στον κάθε πρωθυπουργό, στον κάθε υπουργό Οικονομικών, στον κάθε Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, στα κάθε Διοικητικά Συμβούλια των Ασφαλιστικών Ταμείων, να κάνουν ομόλογα τα χρήματα των εργαζομένων;

Ποιοι κλέψανε τα λεφτά των ασφαλισμένων που σήμερα δεν έχουν την Ιατροφαρμακευτική και Νοσοκομειακή περίθαλψη που δικαιούνται; Ποιος νοσηρός νους «βάφτισε» δικαιούχους ασφαλισμένους άτομα που δεν είχανε κάνει ούτε ένα μεροκάματο στην Ελλάδα; Ποιος χορήγησε επιδόματα και συντάξεις σε άτομα που δεν έπρεπε; Γιατί οι πολιτικοί δεν ελάμβαναν μέτρα. Θα τιμωρηθεί κανείς γι’ αυτά τα εγκλήματα άραγε;

2.Αλλοδαποί

Οι αμέτρητοι αλλοδαποί που έχουν έλθει στην Ελλάδα, δεν ήλθαν χτες. Ερχόντουσαν κατά κύματα εδώ και πολλά χρόνια με την ανοχή – αν όχι με τις ευλογίες – όλων των κομμάτων. Ποιοι ωφελήθηκαν κι ωφελούνται από τους αλλοδαπούς; Οι κατασκευαστές κι οι βιομήχανοι που ζητούν φτηνά χέρια. Περισσότερο όμως ωφελήθηκε το σκοτεινό παρακράτος από την μεγάλη άνθιση που υπήρξε στην πορνεία, στην διακίνηση ναρκωτικών, στο παρεμπόριο, στο έγκλημα. Κι οι πολιτικοί κανένα μέτρο δεν ελάμβαναν. Γιατί άραγε;

3. Τοπική Αυτοδιοίκηση

Κάθε χρόνο, ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης στις εκθέσεις του αναφέρει το όργιο σπατάλης που γίνεται σε Δήμους και Νομαρχίες (σημερινές Περιφέρειες). Αν κι έχουν γίνει χιλιάδες καταγγελίες για διαφθορά, κανείς δεν τιμωρήθηκε. Γιατί κύριε πρωθυπουργέ; Μήπως έχουν οι Περιφερειάρχες, οι Δήμαρχοι κι οι σύμβουλοι ασυλία όπως κι οι βουλευτές; Πέστε το στους Έλληνες να το μάθουν! Μπόχα έχει πλημμυρίσει την Ελλάδα κι εσείς μας λέτε πως μυρίζει λεβάντα.

4. ΔΕΚΟ

Το όργιο της σπατάλης. Τα ρωμαϊκά όργια ωχριούν μπροστά σε όλα εκείνα που έγιναν και γίνονται στις ΔΕΚΟ. Δεν θα ζητήσουμε να μας αναλυθεί το πώς έγινε η μεγάλη τρύπα των ΔΕΚΟ. Όμως παρεμπιπτόντως, θα θέλαμε να μάθουμε, τι έγινε με εκείνη την υπόθεση των δεκάδων βαγονιών που βρέθηκαν φορτωμένα με εμπορεύματα χωρίς να έχουν πληρώσει τις φορτωτικές που έπρεπε. Έγινε ΕΔΕ; Βρέθηκαν οι ένοχοι; Τιμωρήθηκε κάποιος ή κουκουλώθηκε – όπως γίνεται κάθε φορά – κι αυτή η υπόθεση; Ντροπή σε όλους τους πολιτικούς.

5. Βουλή

Αν κάποιος βουλευτής είχε λίγο τσίπα πάνω του, ή θα είχε παραιτηθεί ή θα είχε αυτοκτονήσει! Οι «πατέρες του έθνους», τα αχόρταγα αρπακτικά, οι καταστροφείς της Ελλάδας, δημιούργησαν χωρίς κεφάλαια ένα προσοδοφόρο μαγαζί, την Βουλή, κι εκεί μέσα βόλεψαν και βολεύουν, όλο το σόι τους με το υπηρετικό προσωπικό. Με δεκαέξι παχυλούς μισθούς, με δύο εφάπαξ, με… με… Κι ο λαός υποφέρει. Τι έχετε να πείτε γι’ αυτό κύριε πρωθυπουργέ; Γιατί ακόμα και σήμερα, που ο λαός έχει γονατίσει από τα μέτρα, εσείς έχετε την αυλή σας να τρώει, να πίνει και να απολαμβάνει πλούσια αγαθά, αγαθά που τα πληρώνουν οι Έλληνες με το αίμα τους;

6. Παιδεία

Συνεχίζεται η καταστροφή της Ελληνικής γλώσσας από εσάς, τους πολιτικούς άρχοντες. Αυτά που γίνονται από τους Έλληνες πολιτικούς δεν είχανε γίνει ούτε από τους πιο ανθέλληνες κατακτητές. Ευτυχώς υπάρχουν ξένοι φιλέλληνες, που με τις έδρες στα Πανεπιστήμιά τους θα διασώσουν μεγάλο μέρος της Ελληνικής Πραγματείας, της Ελληνικής Ιστορίας. Οι Έλληνες πολιτικοί μισούν την Ελληνική Παιδεία και γι’ αυτό την καταστρέφουν; Αν όχι, γιατί επιτρέπουν σε απαράδεκτα βιβλία, όπως η Γραμματική της Ε΄ και Στ΄ Δημοτικού να διδάσκονται στα σχολεία μας; Πέστε μας κύριε πρωθυπουργέ…

7. Πρωτογενής Τομέας

Από την αρχαιότητα ήταν γνωστό ότι ο πρωτογενής τομέας (Γεωργία – Κτηνοτροφία) ήταν ένας από τους βασικούς πυλώνες της οικονομίας μιας χώρας. Αυτόν τον πυλώνα οι πολιτικοί, τον εξαφάνισαν τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα γεωργικά και κτηνοτροφικά προϊόντα να εισάγουμε αντί να παράγουμε. Γιατί δεν έχετε μέσα στα αναπτυξιακά σας σχέδια τον Πρωτογενή Τομέα κύριε πρωθυπουργέ; Μήπως δεν πρέπει να ανακάμψει η οικονομία μας; Μήπως πρέπει συνεχώς να εισάγουμε ακόμη και κρεμμύδια για να είμαστε συνεχώς καταχρεωμένοι;

Κύριε πρωθυπουργέ, δεν αναφέρθηκα στα σκάνδαλα με τις μίζες. Δεν αναφέρθηκα στους Δημοσίους υπαλλήλους που το πολιτικό σύστημα καθημερινά κατηγορεί σαν την αιτία της χρεοκοπίας αν και ξέρετε πολύ καλά πως δεν είναι έτσι. Δεν αναφέρθηκα στους μεγαλοεργολάβους και βιομηχάνους που σκανδαλωδώς έχει ευνοήσει το πολιτικό σύστημα. Δεν αξίζει. Είσαστε όλοι ένα. Οι πολίτες τώρα πια γνωρίζουν την ιεραρχία στην Ελλάδα.

Πρώτοι στην εξουσία είναι οι οικονομικοί παράγοντες που αποφασίζουν για το μέλλον της χώρας

Δεύτεροι είναι οι πολιτικοί που εκλέγονται για να πραγματοποιήσουν τα σχέδια των οικονομικών παραγόντων

Τρίτοι είναι εκείνοι οι δημοσιογράφοι που έχουν αναλάβει την παραπλάνηση των πολιτών

Από εκεί κάτω είναι όλοι οι άλλοι οι οποίοι διακρίνονται στους παρασιτικούς οργανισμούς που προσκολλώνται στο σώμα της εξουσίας για να απομυζήσουν τα όποια οφέλη και τα αιώνια θύματα, οι απλοί πολίτες. Ή μήπως δεν είναι έτσι;

Απαντήστε μου κύριε πρωθυπουργέ…


Πηγή


Ο αρχηγός του ρωσικού γενικού επιτελείου δυνάμεων Νικολάι Μακάροφ διαβεβαίωσε σήμερα πως η Μόσχα δεν έχει καμία πρόθεση να αποσύρει τους στρατιωτικούς συμβούλους της από τη Συρία και πως θα συνεχίσει τις δραστηριότητές της, παρά την κλιμάκωση της βίας στη χώρα, μεταδίδουν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

«Γιατί ανησυχείτε τόσο πολύ για τη Συρία;», απάντησε ο στρατηγός Μακάροφ στους δημοσιογράφους που τον ρωτούσαν σχετικά με πληροφορίες που αφορούσαν την ανάκληση Ρώσων στρατιωτικών συμβούλων από τη Συρία, όπου η Μόσχα διαθέτει μια βάση.

«Όλα μας τα σχέδια εξελίσσονται σύμφωνα με τα προβλεπόμενα και ουδείς έχει ανακληθεί», τόνισε ο Μακάροφ, σύμφωνα με τα πρακτορεία, και τόνισε: «μου φαίνεται πρόωρο για την ώρα να βγάζουμε άκοπα συμπεράσματα, λέγοντας πως φεύγουμε από εκεί».

Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες που έκαναν λόγο για μία σταδιακή μείωση της ρωσικής στρατιωτικής παρουσίας στην Ταρτούς, τη ναυτική βάση που διατηρεί η Ρωσία στα μεσογειακά παράλια της Συρίας.

Πρόκειται για μία μικρή βάση, με λιγοστό προσωπικό και ένα λιμάνι σχετικώς αβαθές, το οποίο στο οποίο δεν μπορούν να ναυλοχήσουν μεγάλα πλοία. Ο δε ρωσικός στρατός προτιμά να αναφέρεται σε αυτήν ως «σημείο ανεφοδιασμού και τεχνικής υποστήριξης».

Η Ρωσία, εταίρος του συριακού καθεστώτος για δεκαετίες, συνέχισε να το προμηθεύει με όπλα σε πείσμα των αντιδράσεων της Δύσης, ενώ μαζί με την Κίνα έχουν σταματήσει τρεις φορές τη λήψη αποφάσεων στο ΣΑ του ΟΗΕ κατά της κυβέρνησης του Μπασάρ αλ Άσαντ.
Ο φασισμός έχει πολλά πρόσωπα. Ο φασισμός βρίσκεται και στην Ελλάδα, στην κοιτίδα της δημοκρατίας. Στις ημέρες μας πολεμάει για τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων εκτός των Ελλήνων, φοράει αρμάνι, ντύνεται με παντελόνια τζιν που κοστίζουν εκατοντάδες ευρώ και σαν αξεσουάρ έχει αλυσίδες, τις οποίες χρησιμοποιεί σαν όπλο, στέλνοντας σαφές το μήνυμα πως προσπαθεί να επιβάλει το 4ο ράιχ για το… καλό μας

Επειδή ακούγεται ιδιαίτερα τις τελευταίες ημέρες για τάγματα εφόδου ας δούμε τι ήταν τα τάγματα εφόδου και ποιοί είναι σήμερα...

Τα τάγματα εφόδου (SA) υπήρξαν η αιχμή του δόρατος του εθνικοσοσιαλιστικού κόμματος nsdap στην Γερμανία και σύμφωνα με την «wikipedia». Συχνά, επίσης, παίρνει το μέρος των εργαζομένων που απεργούν, επιτίθεται και ξυλοκοπεί τους απεργοσπάστες και συμμετέχει σε διαδηλώσεις και πικετοφορίες."

Είδατε πουθενά Έλληνες πατριώτες να επιτίθενται σε απεργοσπάστες; Σοσιαλιστές είδαμε να επιτίθενται, αλλά Έλληνες πατριώτες, δεν είδαμε ούτε πρόκειται να δούμε. (Bλέπετε, είναι το «ύφασμα» τέτοιο, που μερικές φορές ανεχόμαστε –ίσως- και πλέον του δέοντος τα όσα συμβαίνουν…)

Αντιθέτως είδαμε αριστερά νεοταξικά τάγματα εφόδου να επιτίθονται και να καίνε ζωντανούς εργαζόμενους γιατί τους έβλεπαν για απεργοσπάστες (περίπτωση Μαρφίν, η οποία ακόμη δεν έχει διαλευκανθεί, ούτε από τις υπηρεσίες ασφάλειας της χώρας!!!).

Τα σημερινά τάγματα εφόδου είναι οι νεοταξίτες αντιφάδες και αναρχοτσιφλικάδες, λούμπεν, εντελώς εγκληματικά στοιχεία, κάργα παρακρατικά, που ξυλοκοπούν όποιον έχει διαφορετική άποψη, δηλαδή κάνουν ό,τι ακριβώς κατηγορούν τους άλλους (φασιστικές μέθοδοι κλπ). Λεπτομέρεια σημαντική ίσως, είναι η «καταγωγή» αυτών των στοιχείων, που αποτελούνται στην πλειονότητά τους από παιδιά που βγάζουν οι καλές οικογένειες, οι πολιτικές οικογένειες, οι πλούσιες οικογένειες.

Ας έρθουμε, όμως στο προκείμενο, το οποίο είναι η δράση αυτών των «παιδιών». Μία δράση που αρχίζει να εξαπλώνεται και στην επαρχία. Και αυτή η εξάπλωση είναι μεθοδική, αφού χρησιμοποιεί «πυρήνες» σε πόλεις, πληροφοριοδότες και ομάδες κρούσης… Έχουν δηλαδή όλα τα στοιχεία μίας παρακρατικής, καλά οργανωμένης ομάδας ή συμμορίας (αν και πολύ δύσκολα χαρακτηρίζονται ως συμμορίες παιδιών που θέλουν να εκτονώσουν την πίεση που τους ασκείται).

Μία τέτοια ομάδα, λοιπόν, δρα στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Μία ομάδα 20 περίπου νέων, με ηλικίες από 17 έως 25 χρόνων, γυρίζει στις πόλεις της συγκεκριμένης περιοχής και αφού οι πληροφοριοδότες εντοπίσουν κάποιον δεξιό ή ακροδεξιό του επιτίθενται μαζικά, χρησιμοποιώντας ως όπλα μπουκάλια μπύρας, ξύλα οικοδομής και σιδερολοστούς (η αξιολόγηση περί της ιδεολογικής τοποθέτησης του υποψήφιου θύματος είναι απολύτως χαλαρή και στηρίζεται στην συμπεριφορά που επιδεικνύει σε συζητήσεις και αφορά κυρίως τοποθετήσεις σε θέματα εθνικού ενδιαφέροντος ή ειδικού ενδιαφέροντος όπως είναι ο Στρατός και τα Ελληνοτουρκικά…).

Αυτά τα όμορφα συμβαίνουν στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, ενώ τέτοιου είδους «συμμορίες» αναρχοαυτόνομων έχουν αρχίσει να αυξάνονται σε αριθμό (όχι όμως σε ποιότητα ενεργειών) και στην υπόλοιπη Ελληνική Επικράτεια. Σας παραθέτουμε ένα αληθινό περιστατικό, το οποίο κρατήθηκε κρυφό και το οποίο έγινε το βράδυ των εκλογών της 6ης Μαΐου μέσα στην πόλη της Ξάνθης. Το θύμα ήταν δημόσιος υπάλληλος και δέχθηκε τις περιποιήσεις των αριστερο-συριζαιο-αναρχο-αυτόνομων, επειδή είχε την ατυχία να έχει φίλο έναν πρώην Χρυσαυγίτη!!!

Στην αληθινή και τραγική ιστορία που ακολουθεί, το όνομα του θύματος θα γράφεται με το γράμμα «Θ».
Βραδινή ώρα και ενώ ο «Θ» είχε παρκάρει το αυτοκίνητο του στο στενό μεταξύ Μητροπολιτικού μεγάρου και 1ου Δημοτικού Σχολείου -στην παλιά πόλη της Ξάνθης- κατευθύνεται προς τις καφετέριες που υπάρχουν σε κοντινούς δρόμους.
Μετά από μερικά βήματα από το σταθμευμένο του αμάξι στην πλατεία της Μητρόπολης και τρέχοντας σχεδόν, εμφανίζεται δίπλα του άτομο νεαρής ηλικίας, Ξανθιώτης από επιφανή οικογένεια της πόλης, που ταυτίζεται και δραστηριοποιείται στον αναρχικό – αντιεξουσιαστικό χώρο. Το όνομα αυτού ξεκινάει από Σ. Περπατάει δίπλα στον «Θ» για μερικά βήματα και τον ρωτάει αν γνωρίζει τον «…» (μέλος της Χρυσής Αυγής, φίλος του «Θ»), ο οποίος αποκρίνεται με θετικά.
Πίσω τους όμως βαδίζουν 10-15 άτομα, τα οποία κατά πλειοψηφία δεν είναι κάτοικοι Ξάνθης, τα οποία ανήκουν στον αναρχικό χώρο. Αρχίζουν μία αναίτια λεκτική επίθεση εναντίον του και στη συνέχεια αρχίζουν να ασκούν επάνω του σωματική βία, ενώ δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν και μπουκάλια από μπύρες χτυπώντας τον στο κεφάλι. Όλοι μαζί κατορθώνουν και τον ακινητοποιούν και τον χτυπούν. Ο ίδιος ο «Θ» αντιδράει όσο μπορεί.
Σε κάποια στιγμή τον αφήνουν μισολιπόθυμο και ξεκινούν να χαράζουν το αυτοκίνητο του. Έγραψαν συνθήματα, ζωγράφισαν σβάστικες και όλα τα σχετικά. Τέλος, αφού ξεφούσκωσαν τα λάστιχα του αυτοκινήτου το παράτησαν (το κόστος των ζημιών στο αυτοκίνητο του «Θ» πάνω από 1000€). O «Θ» φεύγει και λίγο παραπέρα συναντά φίλους οι οποίοι και τον μεταφέρουν στο σπίτι του. Το αμάξι το πήραν το ίδιο βράδυ ο πατέρας του «Θ» μαζί με μερικά άλλα άτομα. Πήγαν πολλοί μαζί, επειδή φοβόντουσαν πως μπορεί να δεχτούν και οι ίδιοι την επίθεση της συμμορίας.
Σημειώνουμε πως ο «Θ» δεν είναι μέλος της Χ.Α., αλλά στιγματίστηκε μόνο και μόνο επειδή έχει φιλικές επαφές με άτομα του χώρου.
Ναι λοιπόν, τα τάγματα εφόδου υπάρχουν και λειτουργούν κύριε Δένδια. Τα Frei Corps ζουν και βασιλεύουν, επιτίθενται σε απλούς πολίτες και καταστρέφουν τις περιουσίες τους. Δρουν οργανωμένα και χτυπούν με το σύστημα της αγέλης, ενώ εσείς επιλέγετε να κυνηγάτε τα φαντάσματά τους. Και καλό θα ήταν, κύριε υπουργέ να τα αντιμετωπίσετε, αντί να προσπαθείτε να τα φαντασιώνεστε. Καλό θα ήταν να δείτε ποιοι πραγματικά αποτελούν τα Frei Corps, από πού προέρχονται τα «λουλούδια» αυτά και να φροντίσετε να «αποξηράνετε» τους κήπους που τα ταΐζουν και τους «κηπουρούς» που τα προσέχουν και τα διδάσκουν…

Παρακαλούμε κύριε Δένδια, παραμείνετε στο… «ακουστικό» σας, γιατί τις επόμενες ημέρες θα μάθετε περισσότερα φρικώδη για τα όσα στήνονται στην Θράκη και που αποτελούν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ που μπορεί να εκραγεί και να δημιουργήσει καταστάσεις που η λέξη «ακραίες» είναι πολύ λίγη για να τις εκφράσει…


ΥΓ: Το συγκεκριμένο περιστατικό έμεινε κρυφό -μέχρι σήμερα- από την κοινωνία της Ξάνθης, επειδή υπήρχε η σοβαρή περίπτωση αντίδρασής της. Για τους γνωρίζοντες είναι ήδη γνωστή η ύπαρξη ισχυρής αναρχικής ομάδας στην Ξάνθη, η οποία προ μερικών ετών απείλησε μουσουλμάνο πολίτη επειδή είχε την υποψία (τονίζουμε, την υποψία) πως συνεργάζεται με τις Εισαγγελικές αρχές. Μάλιστα, η συγκεκριμένη ομάδα είχε απειλήσει μέχρι και ειδικό εισαγγελέα που ασχολήθηκε μαζί της, ενώ είναι γνωστές οι επαφές της με συγκεκριμένη ομάδα αναρχικών που εδρεύει στην Θεολογική Σχολή Αθηνών...


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Αφού «έλυσε» με καταπληκτική ταχύτητα όλα τα προβλήματα της ελληνικής παιδείας ο αρμόδιος υπουργός, (δόξα του και μπράβο του), θέλησε να εκτονώσει και την μεγάλη του «αγωνία» για την εκπαίδευση και των μουσουλμάνων- λάθρο-μεταναστών της Ελλάδας και την ενσωμάτωση τους, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Έτσι τους έδωσε σημαντικά προνόμια για να εισέρχονται στις ανώτατες σχολές καταλαμβάνοντας φυσικά κάποιες θέσεις τις οποίες στερούνται άλλοι υποψήφιοι ελληνικής καταγωγής.
Συγχαρητήριά του λοιπόν! Άξιος διάδοχος του «συστήματος αφελληνισμού» της κ Διαμαντοπούλου! Το σύστημα εισαγωγής και κατ’ επέκταση το Υπουργείο Παιδείας, που δίκαια πρέπει να μετονομαστεί σε Υπουργείο Αφελληνισμού, χωρίζει τους μαθητές και τους κρίνει διαφορετικά με βάση το θρήσκευμά τους! Μπράβο ! Αλλά, δεν είναι εκεί το ζήτημα.

Ειλικρινά αν πριν από είκοσι χρόνια μου έλεγαν ότι θα έβλεπα στο κέντρο της Αθήνας χιλιάδες μουσουλμάνους να παρελαύνουν με απειλητικές διαθέσεις και να φτάνουν επελαύνοντας μέχρι το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη εξαπολύοντας απειλητικά συνθήματα, θα του έλεγα το λιγότερο πως αυτά είναι φανταστικά πράγματα. Επειδή έχω ζήσει παλαιοτέρα στο Παρίσι, μια πόλη με έντονο το μουσουλμανικό στοιχείο, έχω την εμπειρία της αποτυχίας κάθε κίνησης ενσωμάτωσης αυτού του στοιχείου στην εγχώρια κοινωνική δομή όσες προσπάθειες και αν έκαναν οι γαλλικές αρχές, οι οποίες σημειωτέον είναι αρκετές βαθμίδες πιο οργανωμένες από τις δικές μας.
Ο λόγος ήταν πάντα απλός. Το Ισλάμ και η πολιτιστική συνείδηση αυτών των ανθρώπων είναι κάθετα διαφορετική με αυτή του εγχωρίου πληθυσμού, με αποτέλεσμα συχνά να εκτυλίσσονται βίαιες σκηνές συγκρούσεων με τους μουσουλμάνους. Το πρόβλημα εξακολουθεί να υπάρχει έντονο ακόμα και σήμερα και συχνά στα λεγόμενα «Μπανλιέ», δηλαδή στα προάστια του Παρισιού όπου κατοικούν πολλοί μουσουλμάνοι, ξεσπούν άγριες ταραχές ακόμα και με θύματα. Τα ίδια προβλήματα βίας έχουν στην Γερμανία, Αγγλία, Ολλανδία.

Στην δικιά μας την χώρα ευτυχώς μέχρι σήμερα δεν έχουμε δει αιματηρές ταραχές «αλλά Γαλλία», αν και δυο φόρες παραλίγο να «γλιστρήσουμε» σε τέτοιες καταστάσεις. Αυτό όμως δεν πρέπει να μας καθησυχάζει. Ένα πελώριο, διαφορετικό, αλλόθρησκο και με τελείως διαφορετική πολιτιστική βάση στοιχείο βρίσκεται στους κόρφους μας, χωρίς να μπορεί στην ουσία κανείς να το ελέγξει.
Αφελείς αριστερίζοντες «προοδευτικίζοντες» που αποδεικνύονται οι καλύτεροι πράκτορες της Νέας Τάξης Πραγμάτων, στηρίζουν και ενισχύουν την διεθνή μαφία, κυρίως τουρκική, της λαθρομετανάστευσης. η οποία εδώ και πολλά χρόνια έχει θησαυρίσει «ξεφορτώνοντας» με το αζημίωτο στα ελληνικά νησιά και στον Έβρο, εκατοντάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες, φανατικούς ισλαμιστές.

Η ελληνική αφέλεια στη αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος σε όλο της το μεγαλείο. Όσοι προσπαθούν να παρουσιάσουν το πρόβλημα στις ρίζες του, χαρακτηρίζονται σαν ρατσιστές, φασίστες, τα γνωστά δηλαδή «παιχνίδια της ετικέτας» που έχουν καταταλαιπωρήσει την σύγχρονη ελληνική ιστορία. Αλλά εδώ το θέμα είναι πολύ πιο σοβαρό. Κινδυνεύουμε όχι να γίνουμε Παρίσι και Μπανλιέ, αλλά να αφανιστούμε ολοκληρωτικά γιατί όλοι αυτοί οι αμέτρητοι γκετοποιημένοι, φανατικοί ισλαμιστές λαθρομετανάστες, είναι το καζάνι που σιγοβράζει και απειλεί να τινάξει στον αέρα ότι έχει απομείνει σε αυτή την ταλαίπωρη χώρα.
Το πρόβλημα γιγαντώθηκε από τους λεγόμενους «προοδευτικούς» που διδάσκουν την ενσωμάτωση και ζουν στις φανταστικές τους αυταπάτες, όπως αποδείχτηκε σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.
Θα έλεγα σε όλες αυτές τις προοδευτικές και φιλελεύθερες κυρίες που τσιρίζουν υπέρ των λαθρομεταναστών, αν είναι πρόθυμες να φορέσουν το ισλαμικό τσαντόρ τύπου Αφγανιστάν και Πακιστάν και να σκύβουν κάθε βραδύ υποτακτικά το κεφάλι τους στον αφέντη κύριο τους περιμένοντας υποτακτικά την ικανοποίηση της σεξουαλικής του διάθεσης καθώς, «Η γυναίκα είναι το χωράφι», (δηλαδή αντικείμενο ιδιοκτησία), του άντρα, όπως διακηρύσσει το ιερό Κοράνιο.

Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά σε αυτό το τεράστιο θέμα. Αναδύεται σαν άλλο ένα στοιχείο κατάρρευσης και διάλυσης αυτής της χώρας και όσο ακόμα κοιμόμαστε «τον ύπνο του δικαίου» αυτή η κατάρρευση θα συνεχίζεται και εμείς θα νομίζουμε ότι «σωθήκαμε» για άλλη μια φορά. Ας είναι καλά αυτοί που μας έφεραν σε αυτό το χάλι, καθώς χαμογελάνε ειρωνικά με την κατάσταση μας!
Τα «ποντίκια» ξέρουν να φεύγουν απ το πλοίο όταν αυτό βουλιάζει, οι επιβάτες του όμως είναι καταδικασμένοι.
Εσείς θέλετε να βουλιάξετε και να πνιγείτε στον πάτο της αποχαυνωτικής αδιαφορίας σας;Όλο για ανάπτυξη ακούμε, αλλά ανάπτυξη δε βλέπουμε και μόνο με μέτρα βομβαρδιζόμαστε καθημερινά. Και αν δε γίνει κάτι και γρήγορα τότε το πακέτο που θα ανακοινωθεί δε θα πέσει βαρύ μόνο στους πολίτες αλλά και στην κυβέρνηση.

Σε μια προσπάθεια, λοιπόν, να δημιουργήσει αισιοδοξία ότι κάτι μπορεί να τρέξει και σύντομα, ο υπουργός Ανάπτυξης, Κ.. Χατζηδάκης, ανακοίνωσε τον δεκάλογό του για την ανάπτυξη που δίνει έμφαση στο ξεμπλοκάρισμα των μεγάλων έργων όπως οι αυτοκινητόδρομοι, ο προαστιακός, οι λιμένες, η επέκταση του μετρό κ.λπ. Σίγουρα, όλα αυτά τα projects μπορούν να δώσουν χιλιάδες θέσεις εργασίας, όμως, από τα λόγια στα… έργα για τα έργα, η απόσταση είναι μεγάλη και ειδικά στην περίπτωση των Ειδικών Οικονομικών Ζωνών (ΕΟΖ) άκρως επικίνδυνη τόσο για τα δικαιώματα των εργαζομένων, όσο και για τα δικαιώματα του κράτους στις συγκεκριμένες ΕΟΖ…

Την ίδια στιγμή, προφανώς ο κ. υπουργός δεν μπορεί να δει και να κατανοήσει πόσο σημαντική απώλεια για την οικονομία της Ελλάδας είναι η ακύρωση του South Stream, την οποία απεργάστηκε και με χειρουργικές παρεμβάσεις δημιούργησε τις προϋποθέσεις για την κατάργησή του ο Γιώργος Παπανδρέου, ενώ επί πρωθυπουργίας Αντώνη Σαμαρά και επί υπουργίας του ίδιου του κ. Χατζηδάκη, το συγκεκριμένο αναπτυξιακό έργο… απεβίωσε.

Τι είπε λοιπόν ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Χατζηδάκης για τις ΕΟΖ:

Φορολογικά και διοικητικά κίνητρα θα παρέχουν στους επίδοξους επενδυτές οι Ειδικές Οικονομικές Ζώνες οι οποίες όπως σημείωσε ο υπουργός αποτελούν συμπληρωματικό μέτρο στις τρέχουσες μεταρρυθμίσεις. Ο ίδιος πάντως ανέφερε ότι υπάρχουν αρκετές ενστάσεις από το εξωτερικό, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν θα γίνει καμία παρέμβαση στις εργασιακές σχέσεις, σημειώνοντας ότι γίνονται διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους Εταίρους προκειμένου να παρασχεθεί η πολιτική υποστήριξη. Πάντως το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει η προετοιμασία σχετικών οικονομοτεχνικών μελετών που πρόκειται να υποβληθούν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Με τον υπουργό πάντως να δηλώνει ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί για την έκβαση αυτής της μάχης.

Τι ακριβώς, όμως, εννοεί ο κ. Χατζηδάκης, όταν αναφέρεται σε φορολογικά και –κυρίως- διοικητικά κίνητρα; Τα φορολογικά τα καταλαβαίνουμε, αφού προφανώς θα δοθούν χαμηλοί φορολογικοί συντελεστές (για τους «επενδυτές» και όχι για τους πολίτες). Όμως, τα διοικητικά κίνητρα δεν θα έπρεπε να τα αποσαφηνίσει ο υπουργός Ανάπτυξης; Θα υπάρχει μειωμένη γραφειοκρατία, μειωμένος κρατικός έλεγχος ή θα παραχωρηθούν διοικητικές αρμοδιότητες στους επενδυτές, οι οποίοι θα λειτουργούν ως «αγάδες» απέναντι σε… «ραγιάδες»;
Και πως αναφέρεται σε διασφάλιση των εργασιακών σχέσεων, όταν ο ίδιος ανακοινώνει πως γίνονται συζητήσεις με τους Ευρωπαίους εταίρους, αλλά δεν μπορεί να εγγυηθεί για το αποτέλεσμα των συζητήσεων αυτών; Δηλαδή, ανακοινώνει κάτι, έτσι για να μην βρει σθεναρή αντίσταση και οι κοινωνικές τοπικές πιέσεις εξαναγκάσουν την κατάργηση της «φαεινής ιδέας» των ΕΟΖ; Καμία υπευθυνότητα από τον υπουργό; Καμία υπευθυνότητα από τον πρωθυπουργό, απέναντι σε ένα μείζον θέμα για τις τοπικές κοινωνίες, όπου θα δημιουργηθούν οι ΕΟΖ; Οι Έλληνες πολίτες, δηλαδή, αντιμετωπίζονται ως δούλοι ή δουλοπάροικοι, ως πολίτες που θα παράγουν έργο (και φυσικά πλούτο για τους «επενδυτές») με κανόνες και νόμους που θα δημιουργήσουν οι έχοντες και κατέχοντες τα «διοικητικά κίνητρα»; Και θέλει ο κύριος Χατζηδάκης να ισχυρίζεται πως δεν θα δημιουργηθούν κράτη (και μάλιστα ανεξάρτητα φορολογικά – οικονομικά και διοικητικά – νομικά) μέσα στο Ελληνικό κράτος και δεν θα δημιουργηθούν ειδικές και ακραίες συνθήκες για τους Έλληνες πολίτες που θα εξαναγκασθούν να ζήσουν στην πατρίδα τους, τη στιγμή που η ίδια η πατρίδα τους θα τους έχει ξεπουλήσει ως δούλους που θα ικανοποιούν τις ορέξεις και ονειρώξεις των «επενδυτών»;

Αυτή την Ελλάδα φαντάζονται ο κύριος Χατζηδάκης και ο κύριος Σαμαράς; Αυτή την Ελλάδα ονειρεύονται να δημιουργήσουν; Δηλαδή, μία χώρα κατακερματισμένη, με πολίτες διαφόρων ταχυτήτων, που θα βιώνουν την οικονομική εξαθλίωση και θα απέχουν ελάχιστα από το να χαρακτηρισθούν ως υποζύγια και ανδράποδα των «επενδυτών»; Προφανώς τόσο ο κύριος Χατζηδάκης, όσο και ο κύριος Σαμαράς δεν αντιλαμβάνονται ότι η χώρα και οι πολίτες της, δεν είναι κτήμα τους και καμία νομική κάλυψη δεν έχουν οι ίδιοι στο να ξεπουλάνε γη και ανθρώπους; Μάλλον, το «στρίμωγμα» (η φωτογραφία είναι προς υπενθύμιση, για να μην ξεχνάει ο κ. Χατζηδάκης και οι υπόλοιποι λάτρεις του τροϊκανού πνεύματος) που είχε γίνει στον κύριο Χατζηδάκη δεν του μετέφερε τα κατάλληλα μηνύματα για το τι μέλλει γενέσθαι, εάν συνεχίσει να αντιμετωπίζει την χώρα σαν προσωπική του ιδιοκτησία (την οποία είναι προφανώς ελεύθερος να την παραδίδει ή να την χαρίζει ό,που επιθυμεί) και τους πολίτες σαν υποζύγια που μπορεί να τους πουλάει στον οποιονδήποτε παριστάνει τον «επενδυτή» (φυσικά, τα μέλη της οικογένειάς του μπορεί να τα παραδώσει οπουδήποτε για να ικανοποιήσει τις ορέξεις πλουτισμού των «επενδυτών» και «εταίρων»).

Επειδή η ΕΟΖ αναμένεται να γίνουν η ταφόπλακα του Ελληνισμού σε κάποιες γεωγραφικές περιοχές της σημερινής Ελλάδας (μεταξύ των οποίων είναι και η Θράκη), οι κρατούντες την εξουσία θα πρέπει να κατανοήσουν πως οι πολιτικές τους αποφάσεις και ενέργειες που λειτουργούν προς την κατεύθυνση αυτή, είναι απολύτως βέβαιο πως θα γίνουν ο πολιτικός τους τάφος και θα τους οδηγήσουν στην Δικαιοσύνη, όταν αυτή η χώρα ελευθερωθεί.


ΥΓ: Και αφιού οι ΕΟΖ είναι τόσο καλή πολιτική απόφαση, τότε να αρχίσετε την εφαρμογή τους από την γεννέτειρά σας κύριε Χατζηδάκη και κύριε Σαμαρά. Αφού αρχίσετε από εκεί και υπάρξουν θετικά αποτελέσματα, τότε εφαρμόστε το μέτρο και στην υπόλοιπη Ελλάδα...


Τα σενάρια της Bank of America

Αυτή τη στιγμή το βασικό μας σενάριο είναι ότι «η Ελλάδα αντέχει», υπάρχουν ωστόσο πέντε πράγματα που θα μπορούσαν να πάνε στραβά τις επόμενες εβδομάδες, αναφέρει σε έκθεσή της με τίτλο «Greece In The Next Few Weeks» η Bank of America Merrill Lynch.

Η επιτυχημένη ολοκλήρωση της αξιολόγησης της τρόικας είναι το βασικό μας σενάριο, αναφέρει χαρακτηριστικά η έκθεση. Υποθέτοντας ότι η Ελλάδα θα επιλέξει να πραγματοποιήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, πιστεύουμε ότι η Ευρωζώνη θα καταφέρει τελικά να αντιμετωπίσει τα πολιτικά εμπόδια ως προς την αύξηση, για μία ακόμα φορά, της βοήθειας προς την Ελλάδα.

Όπως εκτιμά η BofA, οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης θα μπορούσαν να δεσμευτούν ότι θα καλύψουν οποιοδήποτε χρηματοδοτικό κενό προκύψει μελλοντικά, ενώ για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους θα μπορούσαν να παράσχουν κεφάλαια στις τράπεζες απευθείας από τον ESM, όπως σχεδιάζουν να κάνουν με την Ισπανία.

Σε κάθε περίπτωση, αναφέρει η έκθεση, η απόφαση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης θα πρέπει να ληφθεί στις αρχές Οκτωβρίου, καθώς η ελληνική κυβέρνηση θα μπορούσε σύντομα να βρεθεί αντιμέτωπη με προβλήματα ρευστότητας. Το τι θα συμβεί μετά την αξιολόγηση, θα εξαρτηθεί από την εφαρμογή του προγράμματος.

Ωστόσο, υπάρχουν πέντε πράγματα που θα μπορούσαν να πάνε στραβά στην Ελλάδα, μέσα στις επόμενες εβδομάδες, σύμφωνα με τη BofA, καθώς η χώρα θα ξεκινά την προσπάθειά της να αναδιαπραγματευτεί τη συμφωνία διάσωσης:
 • Η κυβέρνηση συνασπισμού να αποτύχει να καταλήξει σε συμφωνία για τα νέα μέτρα λιτότητας
 • Το ελληνικό κοινοβούλιο να μην υπερψηφίσει το προτεινόμενο πακέτο μέτρων
 • Να συνεχιστούν τα προβλήματα εφαρμογής των μέτρων ακόμα και μετά την έγκριση του κοινοβουλίου
 • Η κοινωνική αναταραχή να βγει εκτός ελέγχου
 • Κάποια μέλη της Ευρωζώνης να αντιταχθούν σε περαιτέρω δεσμεύσεις για αύξηση της βοήθειας προς την Ελλάδα
Σύμφωνα με τη BofA, για δύο από τους πέντε παραπάνω κινδύνους αξίζει να γίνει ιδιαίτερη αναφορά. Ως προς τον κίνδυνο να μην υπερψηφιστούν τα προτεινόμενα μέτρα από την ελληνική Βουλή, ο οίκος σημειώνει ότι η σημερινή κυβέρνηση συνασπισμού διαθέτει ευρεία πλειοψηφία, όμως σε όλες τις πρόσφατες αντίστοιχες ψηφοφορίες χάνονταν ψήφοι από κυβερνητικούς βουλευτές. Ενδεχόμενη αποτυχία υπερψήφισης των νέων μέτρων ίσως σημάνει την πτώση της σημερινής κυβέρνησης ή την πραγματοποίηση δημοψηφίσματος με διακύβευμα την παραμονή στο ευρώ. Σε αυτή την περίπτωση, η τρόικα δεν αναμένεται να εγκρίνει την εκταμίευση της επόμενης δόσης.

Ως προς την κοινωνική αναταραχή, η ΒofΑ σχολιάζει ότι οι διαμαρτυρίες έχουν γίνει σταδιακά πιο βίαιες και ότι θα μπορούσαν να βγουν εκτός ελέγχου. Παρά το γεγονός ότι η χώρα πρόσφατα πραγματοποίησε εκλογές, οι οποίες οδήγησαν στο σχηματισμό φιλο-ευρωπαϊκής κυβέρνησης, και παρά το γεγονός ότι η πλειονότητα του λαού υποστηρίζει την παραμονή στο ευρώ, σύμφωνα με πρόσφατες δημοσκοπήσεις, «η επιδεινούμενη ύφεση, η αύξηση της ανεργίας στους νέους (σχεδόν 50%) και η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ) κατά των μέτρων λιτότητας, θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ισχυρές διαμαρτυρίες τον Σεπτέμβριο, ειδικά κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας στη Βουλή».

Η ίδια έκθεση αναφέρει ότι οι αντιδράσεις, ακόμα και αν παραμείνουν ελεγχόμενες, τείνουν να αυξάνουν την αβεβαιότητα για την ικανότητα της Ελλάδας να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις και να επιβιώσει εντός της Ευρωζώνης, ενώ έχουν επιπτώσεις και στις αγορές, εκτός Ελλάδος. Σε ένα ακραίο σενάριο, οι κοινωνικές αναταραχές θα μπορούσαν να απειλήσουν ακόμα και τη συνοχή της κυβέρνησης συνασπισμού.
Η Χρυσή Αυγή είναι ένα κόμμα που ψηφίστηκε από 480 χιλιάδες Έλληνες πολίτες και εισήλθε στην Ελληνική Βουλή. Ως εκ τούτου ως πολιτικό κόμμα θα πρέπει να κινείται και ως τίποτε άλλο.

Έτσι, η οποιαδήποτε επιχείρηση ταύτισης ενός πολιτικού κόμματος με την Ελληνική σημαία, αποτελεί ξεκάθαρη ύβρη και δεν γίνεται δεκτή ως ενέργεια από κανένα κόμμα, επειδή αποτελεί ξεκάθαρη απόπειρα οικειοποίησης ενός συμβόλου που εκφράζει την πλειονότητα των Ελλήνων πολιτών, άρα και εκείνων που δεν ψηφίζουν την Χρυσή Αυγή.

Μήπως θα πρέπει ο ενθουσιασμός που υπάρχει στις τάξεις των βουλευτών, των στελεχών, των οπαδών και των ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής, να αντικατασταθεί από περισσότερη σοφία και σεβασμό προς τους υπόλοιπους Έλληνες πολίτες, αλλά και προς το Εθνικό Σύμβολο;
Κανείς δεν δικαιούται να τυπώνει το λογότυπό του πάνω σε ένα εθνικό σύμβολο. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να οικειοποιείται μέρος ή το σύνολο όλων όσων εκφράζει το σύμβολο και δη η Ελληνική σημαία, η οποία ποτίστηκε με αίμα απλών ανθρώπων, οι οποίοι είναι βέβαιο πως δεν ήταν μέλη της Χρυσής Αυγής.

Είναι τελείως διαφορετικό να αγαπάς την πατρίδα σου και να αγωνίζεσαι γι αυτήν, από το να μουντζουρώνεις με πρόσκαιρα πολιτικά σήματα – λογότυπα ένα σύμβολο που βάφτηκε με το αίμα της θάλασσας και του ουρανού και που ποτίστηκε με αίμα απόλυτης ανιδιοτέλειας.

Ως εκ τούτου, το καλύτερο που έχει να κάνει η Χρυσή Αυγή, είναι να κάνει αυστηρή έκκληση και να αποσύρει άμεσα από όλα τα μέλη της, την Ελληνική σημαία που βάφτηκε με το λογότυπο του συγκεκριμένου κόμματος. Ευελπιστούμε πως ο σεβασμός προς όλους τους Έλληνες, θα πρυτανεύσει και θα διορθωθεί η ατυχής αυτή γραφιστική έμπνευση.

Η Ελληνική σημαία είναι για να κυματίζει στον αέρα και όχι για να την παίρνει ο άνεμος.
Η Ελληνική σημαία είναι για να την τιμούμε και όχι να την σκίζουμε ή να την καίμε.
Η Ελληνική σημαία είναι για να οριοθετεί και να σηματοδοτεί τον Ελληνισμό και όχι για να γίνεται αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης.
Η Ελληνική σημαία είναι κτήμα όλων των Ελλήνων κι έτσι οφείλουμε να την διατηρήσουμε.

Ο εισαγγελέας Χρήστος Μπαρδάκης τοποθετείται στη θέση του συναδέλφου του Παναγιώτη Πούλιου στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών με απόφαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου, μετά τη λήξη της θητείας του δεύτερου.

Το ΑΔΣ τοποθέτησε τον εισαγγελέα Κωνσταντίνο Τζαβέλα στη θέση του συναδέλφου του Παναγιώτη Αγγελόπουλου στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Εν πρώτοις ευχόμαστε, φυσικά, καλή επιτυχία στους νέο-εισελθόντες στην τόσο νευραλγική υπηρεσία πληροφοριών, η οποία λόγω πολιτικής ανικανότητας απώλεσε σημαντικό τμήμα της αντικειμενικά εγνωσμένης αξίας της. Ευελπιστούμε, οι αλλαγές να συνεχισθούν, έτσι ώστε η ΕΥΠ να επενέλθει σε κατάσταση και ετοιμότητα λειτουργίας, ώστε να είναι σε θέση να συμβάλει καθοριστικά στην κομβική χρονική και εθνικά κρίσιμη χρονική περίοδο που διανύει η χώρα μας.

Η αδιαμφισβήτητη ικανότητα της πλειονότητας των στελεχών της, όμως, δυστυχώς δεν επαρκεί και τόσο ο αρμόδιος υπουργός κ. Δένδιας, όσο και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, οφείλουν να επανεξετάσουν την δυνατότητα ενδυνάμωσης – εμπλουτισμού του στελεχιακού δυναμικού της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών. Οι εσωτερικές οξύνσεις που παρατηρήθηκαν (και δυστυχώς δημοσιοποιήθηκαν, αφού η πολιτική ηγεσία δεν κατανοούσε την ζημία που δημιουργούσε με τον επιβληθέντα κομματισμό) τα τελευταία χρόνια, θα πρέπει να παραμεριστούν και σε κλίμα ομόνοιας η συγκεκριμένη υπηρεσία να ασχοληθεί με τα μείζονος εθνικής σπουδαιότητας και σημασίας ζητήματα που άπτονται άμεσης παρέμβασης.

Η επαναφορά άξιων αλλά δυστυχώς καρατομηθέντων υπαλλήλων της ΕΥΠ, είναι ένα θέμα που ο νέος διοικητής κ. Δραβίλας οφείλει να αξιολογήσει και να προχωρήσει στη συνέχεια στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να εξασφαλίσει το έμπειρο στελεχιακό προσωπικό μέσω του οποίου θα έχει τη δυνατότητα καθοριστικής και άμεσης αντιμετώπισης των θεμάτων που απασχολούν ή και που λίαν συντόμως θα απασχολήσουν την ασφάλεια της χώρας.

Αν και πλείστες όσες φορές είμασταν αυστηροί με την συγκεκριμένη υπηρεσία, προτιμήσαμε να είμαστε ακριβοδίκαιοι –στο πνεύμα των δυνατοτήτων μας- απέναντι σε ανθρώπους που έχουν μάθει να αντιμετωπίζουν μόνο δύσκολες καταστάσεις, παρά να λειτουργήσουμε ως κόλακές τους. Σήμερα, η συγκεκριμένη υπηρεσία βρίσκεται στην προμετωπίδα ενός πολυμέτωπου αγώνα και σε αυτόν τον αγώνα (παρά τις ενίοτε ενστάσεις μας) ευχόμαστε να αποδώσουν τα μέγιστα, για να οφεληθούμε όλοι μας σαν πολίτες, μα περισσότερο κερδισμένη να βγει η χώρα.

Σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις και γενικότερα οι κρατικές υπηρεσίες σε όλη τη χώρα, μετά το πρόσφατο κύμα πυρκαγιών σε νυχτερινές ώρες. Σε όλες τις περιπτώσεις υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις εμπρησμού, υπό συνθήκες ισχυρού ανέμου και μάλιστα σε περιοχές που χαρακτηρίζονται "όχι τυχαίες". Μετά την καταστροφική πυρκαγιά της Χίου, ανάλογα χαρακτηριστικά παρουσιάζουν και οι πυρκαγιές που ξέσπασαν στις Αφίδνες Αττικής και την Κύμη Ευβοίας τα ξημερώματα του Σαββάτου 25 Αυγούστου, ενώ ερευνώνται και τα αίτια της πυρκαγιάς στην Αταλάντη Φθιώτιδας.

Η γενική εντύπωση είναι ότι οι αρχές έχουν πληροφορίες που τις οδηγούν σε αυξημένη ετοιμότητα. Χθες ο βαθμός επιφυλακής σε αρκετές περιοχές έφτασε στο απόλυτο (βαθμίδα 5) με βάση την κλίμακα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, γεγονός εξαιρετικά σπάνιο και ενώ οι μετεωρολογικές συνθήκες δεν ήταν τόσο ακραίες. Ενώ και σήμερα ο βαθμός επικινδυνότητας διατηρείται στη βαθμίδα 4 σε πολλές περιοχές της χώρας. Άλλωστε ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα τα μέτρα επιφυλακής και πυρασφάλειας σε δάση και κρίσιμες περιοχές ήταν αυξημένα, σε βαθμό μεγαλύτερο από τον τυπικά προβλεπόμενο στο σχεδιασμό της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για τις επικρατούσες συνθήκες.

Η αυξημένη επιφυλακή ήταν ο λόγος της επιτυχούς αντιμετώπισης της πυρκαγιάς των Αφιδνών, που ξέσπασε στις 03.55΄ τα ξημερώματα του Σαββάτου, 25 Αυγούστου (μία εβδομάδα μετά την πυρκαγιά της Χίου, επίσης ημέρα αργίας, νυχτερινή ώρα και με ισχυρούς ανέμους). Η συγκεκριμένη πυρκαγιά ξέσπασε με περίπου 20 εκρήξεις εμπρηστικών μηχανισμών, όπως δήλωσαν πολλοί κάτοικοι στα ΜΜΕ, αλλά και στους αρμόδιους αξιωματικούς του Πυροσβεστικού Σώματος. Τα σημεία των εκρήξεων ήταν επιλεγμένα προσεκτικά (ανωφέρειες με πυκνή βλάστηση), ώστε να διευκολύνουν την ταχύτατη εξάπλωση της πυρκαγιάς, βοηθούντος του βοριά που φυσούσε με δύναμη 5 Μποφόρ. Στην πορεία της συγκεκριμένης πυρκαγιάς βρίσκονταν μονάδες αντιαεροπορικών πυραύλων αλλά και η 651 ΑΒΥΠ του Αγ. Στεφάνου, που κάποιες αποθήκες της υπέστησαν ζημιές. Ενδεχομένως όμως ο σημαντικότερος στόχος στην προκειμένη περίπτωση (όπως και στην περίπτωση της Χίου) δεν ήταν αμιγώς στρατιωτικός, αλλά πολιτικός: η καταστροφή της βόρειας και ανατολικής πλευράς της Πάρνηθας, που διασώθηκαν από την πυρκαγιά του 2007. Μια τέτοια καταστροφή θα ήταν σοβαρό πλήγμα για τη χώρα και την κυβέρνηση, αλλά η πυρκαγιά αντιμετωπίστηκε χάρη στην αστραπιαία κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, που έστειλε επιτόπου 58 οχήματα μέσα στο πρώτο δίωρο. Καίρια ήταν και η επέμβαση των πυροσβεστικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων με το πρώτο φως, που έσβησαν δύο επικίνδυνα μέτωπα στις δύσβατες ρεματιές που οδηγούσαν προς την Πάρνηθα.

Ένα πρόσθετο στοιχείο που είχε επισημανθεί και στις πυρκαγιές του 2007 και του 2009 ήταν το ξέσπασμα πυρκαγιών σε απόσταση 100-200 χιλιομέτρων μεταξύ τους, με τρόπο ώστε να αξιοποιούνται τα κενά που δημιουργεί στην πυροσβεστική διάταξη η μεταφορά ενισχύσεων μεταξύ γειτονικών νομών. Στην περίπτωση των πυρκαγιών σε Αταλάντη και Κύμη, οι τοπικές πυροσβεστικές δυνάμεις ήταν αποδυναμωμένες λόγω αποστολής ενισχύσεων στην πυρκαγιά της Αττικής, ενώ και οι δυνάμεις της Αττικής με τη σειρά τους ήταν αποδυναμωμένες λόγω προηγούμενης αποστολής ενισχύσεων στη Χίο.

Μια πιθανότητα που δεν πρέπει να υποτιμηθεί, είναι οι εμπρησμοί να στοχεύουν την ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης. Ο Ν. Δένδιας φαίνεται πως έχει ενοχλήσει πολλούς με την επιχείρηση "Ξένιος Ζευς", ειδικά στα κυκλώματα μεταφοράς λαθρομεταναστών, που βέβαια δεν στερούνται σχέσεων με τις υπηρεσίες της γείτονος. Επίσης φαίνεται να έχει ενοχλήσει πολλούς στον "αντιεξουσιαστικό" χώρο, με τη σύλληψη του A. Θεοφίλου για τη ληστεία/δολοφονία της Πάρου και την απόδειξη της συμμετοχής του στους "Πυρήνες της Φωτιάς", αλλά και για τα όσα δήλωσε κατά της ιστοσελίδας indymedia. Με ένα τέτοιο σκεπτικό λοιπόν, στόχος των πυρκαγιών (ειδικά αυτής στις Αφίδνες) θα ήταν να "τελειώσουν" πολιτικά την ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, όπως οι πυρκαγιές του 2007 "τέλειωσαν" πολιτικά τον "στρατηγό άνεμο" Β. Πολύδωρα.

Ο προβληματισμός είναι έντονος, και όπως έχει ήδη ανακοινωθεί η ΕΥΠ συμμετέχει στις έρευνες. Ας ελπίσουμε ότι οι έρευνες θα αποδώσουν καρπούς και - κυρίως - ότι αν αποδώσουν δε θα "θαφτούν". Το βέβαιο είναι ότι η επιφυλακή συνεχίζεται...
Του Ε. Σαρτζετάκη
Μέλος ΔΣ ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ.


Στην Ελλάδα του 1821 του 1940 οι πρόγονοι μας αγωνιστές, ήρωες της επανάστασης και του Β! Παγκοσμίου Πολέμου, χωρίς κανένα συμβιβασμό, θυσιάστηκαν και έπεσαν υπέρ πατρίδος για να υπερασπιστούν την αξιοπρέπεια τους την ελευθερία τους, την Εθνική τους ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας.

Στην Ελλάδα του 2012 αφού μας ταπείνωσαν και μας κοροϊδεύουν σχεδόν τρία χρόνια με το ευρώ ή δραχμή, μας άρπαξαν μισθούς, συντάξεις, κόπους ετών, σταδιοδρομίες και όνειρα, τώρα ολοκληρώνουν το σχέδιο τους αρπάζοντας και αυτή την Εθνική μας υπόσταση.
Δεν μπορώ να δεχθώ ότι στελέχη των ΕΔ τα οποία αψήφησαν τα πάντα για να προσφέρουν ακόμα και τη ζωή τους στην πατρίδα κάθονται τώρα και κοιτάνε παθητικά το δελτίο ειδήσεων των 8, 9, 12. Η πολιτεία με εμπειρία στον σχεδιασμό των ψυχολογικών επιχειρήσεων και το δόγμα του σόκ, έχει καταφέρει και σε αυτή την κοινωνική ομάδα των στελεχών των ΕΔ να πετύχει ότι πέτυχε σε πάρα πολλές, αν όχι σε όλες, τις άλλες.

Οι Ενώσεις Αποστράτων Αξιωματικών (ΝΠΔΔ) που εκτός από κάποιες δακρύβρεκτες και συμπαθητικές ανακοινώσεις προς τους φυσικούς τους προϊσταμένους , δεν έχουν να επιδείξουν καμία άλλη αξιόλογη δράση, έκαναν το θαύμα τους. Μας κοίμισαν καλά και βαθιά. Παραμονές των κατευθυνόμενων διαρροών περί μειώσεων (των νιοστών το τελευταίο διάστημα) και παραμονή της κοινής σύσκεψης των φορέων των Ενόπλων Δυνάμεων για τον συντονισμό της δράσης τους, συναντήθηκαν με σύσσωμο το επιτελείο του ΥΕΘΑ για να συζητήσουν για το PSI, που δεν θυμήθηκαν εννιά μήνες τώρα, και τον παραθερισμό των αποστράτων. Τελικά ποιος αλήθεια τους πιστεύει;

Κύριοι έφτασε η ώρα. Τελείωσαν τα ψέματα και ο καθείς εξ ημών θα κριθεί από τα έργα του. Αν δεν είστε διατεθειμένοι να διαπραγματευτείτε και αυτή ακόμα την ηθική υπόσταση των παιδιών σας, αν δεν τίθεται καν θέμα «Τρόικα ακόμα και με την κόρη μου πόρνη», τότε πετάξτε τα παλιά, τα σκουριασμένα, τα σάπια, τα άχρηστα και συσπειρωθείτε μαζί μας, με την ΑΝΕΑΕΔ, για να υψώσουμε, μαζί με όσους άλλους το θέλουν και το πιστεύουν, φωνή διαμαρτυρίας και να αποδείξουμε ότι είμαστε άξιοι συνεχιστές των προγόνων μας.

Να αγωνιστούμε μακριά και έξω από συστημικά κατασκευάσματα και σκοπιμότητες, για το καλό των παιδιών μας, των οικογενειών μας και ολόκληρου του Ελληνικού λαού.

Η Ελλάδα μας χρειάζεται όλους. Δεν περισσεύει κανείς, όμως σίγουρα δεν θα μας λείψουν και όλοι αυτοί που για προσωπικά οφέλη και φιλοδοξίες προσπαθούν να σαμποτάρουν αυτό τον αγώνα. Ας συνεχίσουν να βλέπουν τις ειδήσεις των 8, 9, 12. Και αυτό καλό είναι.


Επίκαιρη ερώτησή κατέθεσε στη Βουλή ο γραμματέας της Κ.Ο. των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κ. Μαρκόπουλος, ζητώντας διευκρινήσεις από τον πρωθυπουργό αναφορικά με την πρόθεση της κυβέρνησης να θέσει προς εμπορική αξιοποίηση νησιά και βραχονησίδες στο Αιγαίο και το Ιόνιο.

Ο κ. Μαρκόπουλος ζητεί να δημοσιοποιηθεί το σύνολο των προς πώληση νησιών και αφού εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού και το ανύπαρκτο θεσμικό πλαίσιο, απευθύνει τα εξής ερωτήματα στον κ. Σαμαρά:

«- Γιατί έγινε η συγκεκριμένη εξαγγελία; Έχουμε εξαντλήσει όλες τις άλλες πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας και τώρα ξεπουλάμε νησιά; Πως διασφαλίζεται η μη αλλαγή χρήση γης καθ’ όλη την διάρκεια της πώλησης ή ενοικίασης;

- Υπάρχει συγκεκριμένος σχεδιασμός; Θα δώσει εντολή για άμεση δημοσιοποίηση του συνόλου των προς πώληση νήσων; Πως συνδέεται το παρόν ζήτημα με την χάραξη της ελληνικής ΑΟΖ; Ποιες οι ασφαλιστικές δικλίδες ώστε να διασφαλιστούν, η προέλευση και τα συμφέροντα που εξυπηρετούν οι υποψήφιοι αγοραστές;

- Έχει εξετάσει το ενδεχόμενο να ανακύψουν νομικά ζητήματα μείζονος σημασίας, όπως η αστυνόμευση, η φορολόγηση & δασμολόγηση εμπορευμάτων, η αρμοδιότητα σε θέματα έρευνας & διάσωσης και το πλαίσιο υποδοχής παράνομων μεταναστών στις «ιδιωτικές» νήσους; Να ενημερωθεί η Βουλή για το θεσμικό πλαίσιο».Τότε θα αποκαλυφθεί τι θέλει η Ευρώπη και έως τότε η Ελλάδα θα έχει την τελευταία της ευκαιρία να παραμείνει στο ευρώ

Είναι προφανές ότι η Ελλάδα για την ώρα κέρδισε χρόνο όχι γιατί η Merkel η Καγκελάριος της Γερμανία και ο Hollande της Γαλλίας αποφάσισαν να στηρίξουν την Ελλάδα αλλά γιατί υπάρχει μια άτυπη συμφωνία μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ έως τις αμερικανικές εκλογές να μην υπάρξει οικονομική εκτροπή που μπορεί να αλληλοεπιδράσει αρνητικά προφανώς στις προεδρικές εκλογές.

Πως ξαφνικά οι αξιωματούχοι και οι πολιτικοί παράγοντες της Γερμανίας οι υπουργοί Οικονομικών και Οικονομίας της Γερμανίας μας είχαν σχεδόν ξεγραμμένους μια μέρα πριν την συνάντηση Merkel με τον Σαμαρά τον πρωθυπουργό της Ελλάδος και την επομένη η σκληρή και άτεγκτη Merkel να εμφανίζεται διαλλακτική και έτοιμη να συζητήσει το ελληνικό πρόβλημα;

Είναι τυχαίο ότι ενώ όλοι ξέρουν ότι η έκθεση προέδρου του μνημονίου είναι ένα μαύρο χάλι εξετάζεται να δοθεί παράταση ίσως και ενός μήνα προς τις αρχές ή μέσα Οκτωβρίου ώστε να συμπεριλάβει τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης ειδικά στην ψήφιση των νέων μέτρων και βεβαίως τις ιδιωτικοποιήσεις;

Είναι τυχαίο πως οι αμερικανικές επενδυτικές τράπεζες ειδικά Goldman Sachs, Morgan Stanley και άλλοι οι άλλοτε ισχυροί κερδοσκόποι που αποδεκάτισαν την χώρα μέσω των CDS εμφανίζονται ως οι νέοι υπερατλαντικοί υποστηρικτές της Ελλάδος;

Είναι τυχαίο ότι μέχρι τώρα μόνο η ΕΚΤ έχει πραγματοποιήσει κάποιες κινήσεις μετριασμού των ακραίων κερδοσκοπικών κινήσεων στα ομόλογα συμβάλλοντας στην μείωση των αποδόσεων των ομολόγων;

Να σημειωθεί ότι η ΕΚΤ θα παρεμβαίνει στις αγορές εντόκων και στα μεσοβραχυχρόνια ομόλογα έως 2-3 έτη με στόχο να μειώσει το κόστος δανεισμού χωρών που έχουν προσφύγει στην στήριξη της ΕΚΤ και του ESM.

Όλα αυτά αποδεικνύουν ότι έχει καταστρωθεί ένα σχέδιο που αποτελεί παράταση ζωής σε μια θνησιγενή οικονομία.

Η διεθνής πολιτική και οικονομική σκακιέρα επανακαθορίζεται ενώ στο μεσοδιάστημα αυτό η Ελλάδα το θύμα της παγκόσμιας κρίσης θα επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί το διάστημα των 2-3 μηνών ώστε να αποδείξει στην Ευρώπη ότι δικαίως παραμένει στο ευρώ.
Η Ελλάδα όντως θα δώσει μια μάχη όμως μετά τις προεδρικές εκλογές στις 6 Νοεμβρίου θα αποκαλυφθεί το πραγματικό σχέδιο.

Μετά τις αμερικανικές εκλογές θα αποκαλυφθεί αν πίσω από τις μάσκες κρύβεται άλλο προσωπείο από αυτό που εμφανίζουν σήμερα οι ευρωπαίοι πολιτικοί.


Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ

Ζοφερές εποχές για την Ευρώπη. Οι χώρες της Ευρωζώνης που υπάγονται σε καθεστώς Μνημονίου χάνουν την εθνική τους ανεξαρτησία με ταπεινωτικό και επώδυνο τρόπο ως αντάλλαγμα για τη δανειακή βοήθεια από τους εταίρους τους. Οι «συλλογικές» διαδικασίες των οργάνων της ΕΕ έχουν συρρικνωθεί σε γερμανογαλλικές συναντήσεις κορυφής και στη συνέχεια επιβολή των συμφωνιών Βερολίνου - Παρισιού επί των υπολοίπων κρατών. Ακόμη και στο εσωτερικό των χωρών-μελών της ΕΕ οι όλο και στενότερα ελεγχόμενες από τις χρηματοπιστωτικές αγορές κυβερνήσεις προσπαθούν επίμονα και πετυχαίνουν να περιθωριοποιούν σταδιακά μέχρι και τα κοινοβούλια των χωρών τους. Είναι πανθομολογούμενη πλέον η στραγγαλιστική συρρίκνωση της δημοκρατίας, όπως τη γνωρίσαμε. Εχουν φουντώσει οι συζητήσεις πάνω στο θέμα αυτό.

Για «μια διαδικασία, ήδη πολύ προχωρημένη, η οποία μεταβάλλει τη δημοκρατία των πολιτών που δομήθηκε στη βάση της ιδέας του κοινωνικού κράτους σε μια δημοκρατία παράλυτη, καθοδηγούμενη από τους κανόνες της αγοράς» κάνουν λόγο σε ένα ενδιαφέρον κείμενό τους τρεις κορυφαίοι Γερμανοί: ο φιλόσοφος Γίργκεν Χάμπερμας, ο οικονομολόγος Πέτερ Μπόφινγκερ, ένας από τους «πέντε σοφούς» της χώρας του, και ο Γιούλιαν Νίντα-Ρίμελιν, καθηγητής Πολιτικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου. Από τη «δημοκρατία του κοινωνικού κράτους» στην «παράλυτη δημοκρατία των αγορών», λοιπόν.

Λένε και άλλα οι τρεις Γερμανοί, σοσιαλδημοκρατικής κατεύθυνσης, οι οποίοι τονίζουν ότι οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις «συνεχίζουν να υπονομεύουν τα αδύναμα δημοκρατικά θεμέλια της ΕΕ».

Παραδέχονται ότι «δικαίως οι πολίτες είναι αγανακτισμένοι. Είναι γεγονός ότι οι διαδικασίες των απρόσωπων αγορών αντικατέστησαν κατά την αντίληψη των πολιτών την πολιτική και αυτό προκαλεί αγανάκτηση». Κάνουν λόγο για «τις αμαρτωλές πρακτικές ενός σκιώδους παράλληλου σύμπαντος των επενδυτικών τραπεζών», το οποίο αντιδιαστέλλουν προς την «πραγματική οικονομία των αγαθών και των υπηρεσιών».

Ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις κάνει στο θέμα αυτό και ο αρθρογράφος της ισπανικής εφημερίδας «Ελ Παΐς» Ιγνάθιο Σοτέλο σε ανάλυσή του με τίτλο «Κρίση και δημοκρατικό έλλειμμα στην ΕΕ».

Γράφει μεταξύ πολλών άλλων: «Η ΕΕ όχι μόνο δεν έχει σοβαρούς δημοκρατικούς θεσμούς, αλλά επιπλέον μην έχοντας κατορθώσει να υπερβεί το στάτους μιας διακρατικής σύμπραξης οικονομικής συνεργασίας, με τον ριζοσπαστικό νεοφιλελευθερισμό της έχει αποκαλυφθεί ως παράγοντας που συντελεί στην αποδόμηση του κοινωνικού κράτους, όπως για μια ακόμη φορά φαίνεται από την πολιτική της λιτότητας που προσπαθεί να επιβάλει για να βγούμε από την κρίση». Ο Ισπανός αρθρογράφος προειδοποιεί: «Είναι αναγκαίο να διαπιστώσουμε την ύπαρξη σχέσης ανάμεσα σε μια μεγαλύτερη οικονομική ολοκλήρωση στην ΕΕ και σε ένα μικρότερο κοινωνικό κράτος στις χώρες-μέλη της. Δεν πρέπει να αποκλείσουμε, λοιπόν, ότι η αντικοινωνική τάση που φέρει η ΕΕ στα σωθικά της θα καταλήξει να προκαλέσει την οργή των λαών. Είναι ήδη αισθητή η αντιευρωπαϊκή εχθρότητα...».

Πέρα, όμως, από τις απόψεις επιστημόνων και δημοσιογράφων, το πιο σοβαρό και πολιτικά επικίνδυνο δείγμα αυτής της τάσης αντιδημοκρατικής εκτροπής των κυβερνήσεων της ΕΕ συνιστούν τα όσα είπε για το θέμα αυτό ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι σε συνέντευξή του προς το γερμανικό περιοδικό «Ντερ Σπίγκελ» προ εικοσαημέρου: «Αν οι κυβερνήσεις (σ.σ.: των χωρών της ΕΕ) επιτρέπουν να δεσμεύονται πλήρως από τις αποφάσεις των κοινοβουλίων τους, χωρίς να διατηρούν ένα δικό τους διαπραγματευτικό περιθώριο, η διάσπαση της Ευρώπης θα ήταν πιθανότερη από μια στενότερη ολοκλήρωση...

Στο κάτω κάτω της γραφής, ένα κοινοβούλιο και ένα συνταγματικό δικαστήριο υπάρχουν σε κάθε χώρα της ΕΕ!», δήλωσε υπονοώντας ότι... «αλίμονο αν παίρναμε στα σοβαρά υπόψη μας όλα αυτά τα κοινοβούλια και τα συντάγματα των ευρωπαϊκών χωρών»! Μιλώντας ουσιαστικά ως εκπρόσωπος του χρηματοπιστωτικού συστήματος, όπως και πραγματικά είναι, ο Μάριο Μόντι δεν κατόρθωσε να συγκρατήσει την περιφρόνηση και την εχθρότητα των Ευρωπαίων τραπεζιτών προς τα κοινοβούλια. Ελέγχοντας πλήρως τις κυβερνήσεις, οι τράπεζες και οι κερδοσκόποι θέλουν αυτές και μόνον αυτές να αποφασίζουν για τα πάντα.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ - Μια πορεία χωρίς λαϊκή νομιμοποίηση

Οι τράπεζες και τα συμφέροντά του υπόλοιπου χρηματοοικονομικού συστήματος, τα οποία γίνονται όλο και πιο «αεριτζίδικα» σε ολόκληρη την Ευρώπη, είναι ο καθοριστικός παράγοντας υπονόμευσης των δημοκρατικών θεσμών στα κράτη της ΕΕ. Η αυστηρή ιδιωτικοποίηση των κερδών και η απλόχερη... κοινωνικοποίηση των ζημιών του τραπεζικού συστήματος, στις οποίες προβαίνουν οι κυβερνήσεις που ελέγχονται πλήρως από τη χρηματοπιστωτική παντοδυναμία, διαρρηγνύουν τις κοινωνικές συμμαχίες του καπιταλισμού. Τεράστιες μάζες του πληθυσμού αισθάνονται πια αποξενωμένες, καθώς βλέπουν το βιοτικό τους επίπεδο να πέφτει ραγδαία. Η συρρίκνωση της δημοκρατίας και ο αυταρχισμός είναι η πρώτη απάντηση των κυβερνήσεων.Την ιστορική φράση του Τζον Κένεντι «μη ρωτάς τι έκανε η πατρίδα για σένα, αλλά τι έκανες εσύ για την πατρίδα» την έχουμε ξαναγράψει. Είναι τώρα περισσότερο από ποτέ επίκαιρη και η πατρίδα την απευθύνει στους Πολύδωρες, στους Τραγάκηδες και σε όλο το πολιτικό σύστημα. Γιατί την πατρίδα τη χρησιμοποίησαν για να διορίσουν στη Δημόσιο συζύγους, γιους, κόρες, ανιψιούς, ανιψιές, κουμπάρες και πάρα πολλά εκλογικά «πελατάκια».

Αυτοί όμως τι έκαναν για την πατρίδα; Δημιούργησαν ένα φαύλο και διεφθαρμένο Δημόσιο, άφησαν τη φοροδιαφυγή και την εισφοροδιαφυγή να θεριέψουν, ανέχτηκαν, αν δεν εξέθρεψαν τη διαφθορά, κάποιοι πλούτισαν ενθυλακώνοντας δημόσιο χρήμα, κακοδιοίκησαν, και εντέλει έσπρωξαν τη χώρα στη χρεοκοπία. Κάνοντας τον απολογισμό τους και θέτοντας στον εαυτό τους το ερώτημα του Τζον Κένεντι, πόσοι θα μπορούσαν να ισχυριστούν ότι έκαναν κάτι για την πατρίδα και δεν τη χρησιμοποίησαν για δικό τους όφελος;

Η απάντηση στο ερώτημα αναδεικνύει ένα μεγάλο πρόβλημα, ίσως το μεγαλύτερο για τη χώρα, και φανερώνει την ανάγκη για ανατροπή εκ βάθρων και ριζική μεταρρύθμιση του πολιτικού συστήματος. Αν οι σωστοί και χρηστοί πολιτικοί άνδρες πρέπει να αποχωρούν φτωχότεροι από τον δημόσιο βίο και όχι πλουσιότεροι, πόσοι μετά τη Μεταπολίτευση ικανοποίησαν τον κανόνα αυτό; Ελάχιστοι έως... κανένας.

Ομως η ώρα των τεράστιων αλλαγών έφτασε. Το πολιτικό σύστημα ή θα αλλάξει ριζικά ή θα αλλάξουν τα πρόσωπα που το απαρτίζουν. Μέση οδός δεν υπάρχει. Κι όποιος αμφιβάλλει ας ρωτήσει τους πολίτες...
Για να συνειδητοποιήσουμε πόσο μεγάλη αξία έχουν τα αναμενόμενα αποθέματα στην Ελλάδα και στην Κύπρο για την Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι καλό να εξετάσουμε την παραγωγή και την κατανάλωση φυσικού αερίου σε αυτήν, αλλιώς έχουμε την εντύπωση ότι βρισκόμαστε σε ένα εντελώς θεωρητικό πλαίσιο.

Ας κοιτάξουμε πρώτα από όλα το μερίδιο του φυσικού αερίου στη γενική κατανάλωση ενέργειας από την ΕΕ. Το 2007, το φυσικό αέριο αντιπροσώπευε 24%. Εκτιμούμε ότι το 2015 αυτό το ποσοστό θα περάσει στο 25,7 %. Στη συνέχεια έχουμε 26,4% το 2020, 26,9% το 2025 και 26,7 % το 2030. Αυτό σημαίνει ότι στις επόμενες δεκαετίες αυτό το ποσοστό θα παραμείνει σημαντικό. Ταυτόχρονα όμως η παραγωγή φυσικού αερίου στην ΕΕ μειώνεται δραστικά και αυτό γίνεται ακόμα και αν της προσθέσουμε τη Νορβηγία, η οποία είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός της περιοχής.

Αν κοιτάξουμε επεκτάσεις που σχετίζονται με την ΕΕ αλλά δεν ανήκουν σε αυτήν, τότε ακόμα και αν έχουμε μια ανοδική πορεία έως το 2015, μετά έως το 2030 είναι φθίνουσα.

Τώρα, αν μελετήσουμε τις ποσότητες με μονάδα τα τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα ανά κράτος έχουμε για την παραγωγή το 2007 τις εξής τιμές : Νορβηγία (90), Ολλανδία (64), Ηνωμένο Βασίλειο (72), Ρουμανία (11,6), Γερμανία (14,5), Ιταλία (8,9) και Δανία (9,2). Ενώ για την κατανάλωση έχουμε Νορβηγία (4,3), Ολλανδία (37), Ηνωμένο Βασίλειο (91), Ρουμανία (16,4), Γερμανία (82,7), Ιταλία (77,8) και Δανία (4,6). Αντιλαμβανόμαστε άμεσα ότι αυτές οι χώρες εκτός από τη Νορβηγία, που δεν ανήκει στην ΕΕ και την Δανία, καταναλώνουν περισσότερο φυσικό αέριο από ό,τι παράγουν.

Κατά συνέπεια, η ΕΕ έχει μια μεγάλη ανάγκη φυσικού αερίου που δεν μπορεί να εξασφαλιστεί με τα σημερινά δεδομένα και γι’ αυτό το λόγο μελετά τόσο έντονα για το μέλλον τις περιοχές της Αρκτικής και της Ανατολικής Μεσογείου. Διότι είναι οι μόνες, οι οποίες είναι ικανές να της εξασφαλίσουν μια ενεργειακή ανεξαρτησία. Και όσον αφορά στο πετρέλαιο συνοπτικά ξέρουμε ότι η παραγωγή της ΕΕ είναι της τάξης των 2,4 Mbep ανά μέρα με γρήγορη πτώση, ενώ η κατανάλωση είναι της τάξης των 14,8% Mbep ανά μέρα.

Το ενεργειακό πλαίσιο είναι λοιπόν ξεκάθαρο. Κατά συνέπεια, η ανακάλυψη των κοιτασμάτων στη Λεκάνη Λεβαντίνης με την Κύπρο και το Ισραήλ αλλά και τα αναμενόμενα αποθέματα στη Λεκάνη Ηροδότου με τα κοιτάσματα Νότια της Κρήτης, έχουν άμεση σημασία και αξία για όλη την ΕΕ. Είναι λοιπόν καιρός να καταλάβει και η Ελλάδα το τι αντιπροσωπεύει με την Κύπρο στον ενεργειακό χάρτη.Δρ. Κυριάκος Τόμπρας
Τα σκάνδαλα και τα πολιτικά εγκλήματα της τελαυταίας 3ετίας δεν έχουν τέλος.
Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι η κύρια σύμβαση χρηματοδοτικής διευκόλυνσης με τον EFSF (15/03/2012) ήταν απλά ανυπόγραφη.
Αυτό μας είχαν διαβεβαιώσει εγγράφως οι ΖΑΝΙΑΣ και ΡΑΠΑΝΟΣ στο μεσοδιάστημα των δύο τελευταίων εκλογών.
Και ότι η όλη συναλλαγή του Ελληνικού Δημοσίου με τον υβριδικό αυτό οργανισμό βρίσκεται κυριολεκτικά στον αέρα.
Και ακόμη ότι, αφού η σύμβαση ήταν ανυπόγραφη, μπορούσαμε ανά πάσα στιγμή να απαλλαγούμε από αυτή και να διακόψουμε τη λειτουργία της.
Μάλιστα, ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλούσε για εθνική μαγκιά.
Ότι ήταν πολύ μάγκες οι Παπαδήμος, Βενιζέλος και Προβόπουλος, που κορόιδεψαν τους κουτόφραγκους και τους παίρνουμε δήθεν τις δόσεις χωρίς να έχουμε υπογράψει τη σύμβαση και χωρίς να έχουμε αναλάβει συμβατικές υποχρεώσεις.
Δηλαδή κάτι σαν τον κοκαϊνάκια που εξασφαλίζει τσάμπα τη γραμμούλα του.
Δυστυχώς διαψευστήκαμε.
Όχι μόνο μάγκες δεν ήμαστε, αλλά ούτε τσάμπα μάγκες.
Η πραγματικότητα είναι πολύ χειρότερη αφού η συμμορία Παπαδήμου, Βενιζέλου και Προβόπουλου ολοκλήρωσε το έργο των ΓΑΠ – ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ και φρόντισε να υποθηκεύσει για τα καλά την εθνική και οικονομική κυριαρχία της Πατρίδας μας.
Δείτε λοιπόν στο έγγραφο που ακολουθεί (σελ. 41 της από 15/03/2012 σύμβασης), πως ακριβώς έχουν τα πράγματα.
Η σύμβαση είναι ανυπόγραφη μόνον από πλευράς EFSF.
Βενιζέλος, Προβόπουλος και Θωμόπουλος την έχουν υπογράψει φαρδειά – πλατειά.
Δηλαδή το Ελληνικό Δημόσιο την έχει υπογράψει, αναλαμβάνοντας όλες τις δεσμεύσεις και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη συγκεκριμένη σύμβαση.
Ενώ ο EFSF δεν την έχει υπογράψει και, ως εκ τούτου, δεν έχει αναλάβει καμμία συμβατική υποχρέωση.
Τι σημαίνουν όλα αυτά ;
 1. Η Ελλάδα έχει στα χέρια της ένα αντίγραφο της σύμβασης χωρίς την υπογραφή του EFSF και δεσμεύτηκε με σχέδιο συμβάσεως, όχι με πραγματική σύμβαση.
 2. Ο EFSF έχει στα χέρια του ένα αντίγραφο της σύμβασης, χωρίς τη δική του υπογραφή, αλλά με όλες τις απαραίτητες υπογραφές για τη δέσμευση του Ελληνικού Δημοσίου και, ως εκ τούτου, δεν έχει δεσμευτεί ως προς την τήρηση των συμβατικών του υποχρεώσεων.
 3. Ο EFSF μπορεί ανά πάσα στιγμή να υπογράψει το δικό του αντίγραφο, που είναι ήδη φαρδειά πλατειά υπογεγραμμένο από το Ελληνικό Δημόσιο και να ασκήσει όλα τα συμβατικά του δικαιώματα, ενω το Ελληνικό Δημόσιο δεν έχει ανάλογη δυνατότητα.
 4. Ότι η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να τηρεί τις υποχρεώσεις της σύμβασης, ενώ ο αντισυμβαλλόμενος στη σύμβαση EFSF όχι.
 5. Ότι το Ελληνικό Δημόσιο παραιτήθηκε της ασυλίας επί των περιουσιακών του στοιχείων, εκχώρησε υπό τη μορφή ενεχύρου τη δημόσια και ιδιωτική περιουσία των Ελλήνων και συνέστησε τον Ειδικό Λογαριασμό στην ΤτΕ, ενώ η σχετική σύμβαση δεν έχει υπογραφεί από τον EFSF.
 6. Ότι ο EFSF μπορεί ανά πάσα στιγμή να διακόψει τη χρηματοδότηση χωρίς καμία συνέπεια, αφού δεν έχει υπογράψει και δεν έχει αναλάβει καμία συμβατική υποχρεώση και, ακόμη, μπορεί ανά πάσα στιγμή να κάνει απαιτητό το σύνολο της χρηματοδότησης του Ελληνικού τραπεζικού συστήματος, ενεργοποιώντας τις εμπράγματες εξασφαλίσεις της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας που του έχουν εκχωρηθεί υπό τη μορφή ενεχύρου.
 7. Ότι ο EFSF μπορεί να καθυστερεί τις δόσεις ή να μειώνει αυθαίρετα τα ποσά τους, όπως συμβαίνει συνεχώς από ενάρξεως λειτουργίας της συμφωνίας μέχρι και σήμερα, χωρίς να αντιμετωπίζει καμία συνέπεια και χωρίς αυτό να μπορεί να αποτελέσει αντισυμβατική συμπεριφορά, αφού στην πραγματικότητα ΣΥΜΒΑΣΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.
 8. Ότι το Ελληνικό Δημόσιο εκχώρησε την κυριαρχία της εθνικής οικονομίας, την δημόσια και ιδιωτική περιουσία και τον έλεγχο του τραπεζικού συστήματος, το οποίο έχει διασωθεί και ανακεφαλαιοποιηθεί με χρήματα του Ελληνικού Λαού, χωρίς να έχει κατοχυρώσει, ούτε και τυπικά, τα ελάχιστα συμβατικά δικαιώματα τα οποία απορρέουν σύμφωνα με το εθνικό και το διεθνές δίκαιο από την κύρια σύμβαση χρηματοδοτικής διευκόλυνσης με τον EFSF, αφού αυτή, ακόμη και σήμερα, παραμένει ανυπόγραφη από το χρηματοοικονομικό αυτό μόρφωμα.
 9. Ότι το έγκλημα της οικονομικής υποδούλωσης της Ελλάδας από τους δανειστές ολοκληρώθηκε και, πλεον, το default (πιστωτικό γεγονός) θα λειτουργήσει υπερ των δανειστών.
 10. Ότι τώρα είναι η ώρα του ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ, αφου ο ΓΑΠ τα κονόμησε από το Μνημόνιο και τη Δανειακή Ι και ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ από το Μνημόνιο ΙΙ, το PSI και τη σύμβαση με τον EFSF, ενώ τώρα, ο ΣΑΜΑΡΑΣ θα τα κονομήσει από την Πτώχευση, το OSI (Official Sector Involvement) και το Μνημόνιο ΙΙΙ.
ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΜΑΓΚΕΣ.
ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΤΕΤΡΑΠΕΡΑΤΟΙ.
ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ……………………………
EMBED

netakias.wordpress.com