Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

22 Αυγ 2012


Σας μιλάει ένας Έλληνας Ποιητής.
Τίποτε περισσότερο απ αυτό.
Αλλά και τίποτε λιγότερο…

Αναλάβετε τις ευθύνες σας. Όλοι! Η Ελλάδα δεν θα πεθάνει! Προσέξτε καλά. Όλοι σας!

Από τον σημερινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Αρχιεπίσκοπο, και τους Αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, κι από την Κυβέρνηση, τους Πολιτικούς Αρχηγούς και τους Βουλευτές, μέχρι τον τελευταίο υπάλληλο της διοίκησης στις εσχατιές της Επικράτειας, αναλογιστείτε αυτό που συμβαίνει τούτη την ώρα στην πατρίδα μας.

Έχετε όλοι σας ευθύνη για ό,τι παραπέρα συμβεί...

Η Ιστορία μας έχει αποδείξει ότι πάντοτε έρχεται η ώρα της πληρωμής, οι λογαριασμοί κλείνουν πάντοτε.

Με το ιστορικό «Εύγε» και την πατρίδα ευγνωμονούσα για τους ΄Ηρωες και τον ιστορικό κόλαφο και την πρέπουσα τιμωρία για τους Επίορκους και τους Προδότες.

Ρίξτε μια ματιά στην Ιστορία της Ελλάδας. Δεν πρόκειται να υπάρξει χάρη για κανέναν Επίορκο, ακριβώς όπως, οπωσδήποτε θα υπάρξει η Μεγίστη Τιμή, για κάθε Πατριώτη.

Έχουμε όλοι μας ευθύνη, το ξέρω. Όμως εμείς οι υπόλοιποι ΄Ελληνες, δέκα εκατομμύρια ψυχές, έχουμε εμπιστευτεί σε σας, το καράβι του τόπου. Αν βλέπετε ότι δεν μπορείτε, κατεβείτε απ το πλοίο, αφήστε σε άλλους το ταξίδι. Όλοι!

Πολιτικοί, δικαστές, εκπαιδευτικοί, διανοούμενοι, μεγαλοεπιχειρηματίες, μεγαλοδημοσιογράφοι, εκκλησιαστικοί άρχοντες, γιατροί, δικηγόροι, οικονομολόγοι, επιστήμονες ειδικών κλάδων, όλοι όσοι μετέχετε επιτελικά στη Διοίκηση του Κράτους των Ελλήνων, αναλάβετε τις ευθύνες σας.

Οι ώρες πλησιάζουν καφτές και κοφτερές. Το Εγώ σας, θα δοκιμαστεί μέχρι τη βαθύτερη υπαρξιακή σας σταγόνα, προσέξτε!

Δεν είναι όλα, τραπεζικές καταθέσεις, μωροφιλοδοξία, αλαζονεία, πολυτέλεια, καλοζωϊσμός, αφροσύνη, εξουσιαστική μανία, φιγούρα, κομπίνα, μίζα, προμήθεια, ρουφιανιά, καριερισμός, απληστία, αχαριστία, ατομισμός, συνωμοσιολογία, γλοιώδης υποταγή στα ξένα αφεντικά, και ωχαδερφισμός, όταν Χάνεται η Πατρίδα!

Όλα αυτά στην Κρίσιμη ΄Ωρα, στη Μεγάλη Στιγμή των κορυφαίων επιλογών, τινάζονται στον αέρα.

Διαβάστε ξανά την Ιστορία μας, προσέξτε καλά!

Κάπου μέσα σας βαθειά για κάποιους, ψηλά για κάποιους άλλους, υπάρχουν κι άλλες λέξεις που βγαίνουν στον αέρα στις Κρίσιμες Ώρες. Το Καθήκον, η Φιλοπατρία, η Συναδέλφωση, η Αλληλεγγύη, η Συμπόνια, η Αυτοπεποίθηση, ο Ηρωισμός, η Αυτοθυσία...

Μην φανταστείτε ότι δεν θα σας το ζητήσουν οι καιροί.
Και αλίμονο σε όσους από σας, έχετε χάσει κάθε επαφή μ' αυτές τις λέξεις...

Αφήστε τη θεωρητικολογία στην άκρη. Το παραμύθι και το συναξάρισμα, το δούλεμα του Λαού, όσοι μετέχετε σ αυτό το ανόητο σχήμα ξεχαρβαλωμένης συνείδησης.

Προσέξτε καλά, αλαζόνες επίορκοι κομπιναδόροι. Ο χρόνος τελειώνει για σας.

Ο χρόνος αρχίζει για το Λαό μας.

Κι εσείς οι άλλοι, που με διαβάζετε τώρα και έχετε αληθινή συνείδηση της μεγάλης ευθύνης σας, να ξέρετε ότι θα βρείτε το Λαό μας δίπλα σας, σε ό,τι προτείνετε, σε ό,τι αποφασίσετε.

Όμως ίσως αναγκαστείτε να εκπροσωπήσατε και τη Νέμεση σε κοντινούς σας, συναδέλφους σας μέχρι πρότινος, σε μηδίσαντες και επίορκους. Για να αποδώσετε τα πρέποντα στην Ύβρη που διαπράττεται στις μέρες τούτες. Θα το κάνετε γιατί προηγείται μέσα σας το Καθήκον.

Και θα μας βρείτε όλους δίπλα σας. Ζητάμε πρότυπα, ζητάμε υπεύθυνους ΄Ελληνες και υπεύθυνες Ελληνίδες γι αυτές τις ώρες. Είμαστε ανοιχτοί, είμαστε μαζί σας. Η Πατρίδα δεν θα πεθάνει.

Η Ελλάδα θα ζήσει. Και θα μεγαλουργήσει και πάλι. Δεν έχουμε πλέον περιθώρια για ύπουλες και πονηρές σαχλαμάρες, πρέπει όλοι οι «νεοέλληνες» να ξαναγίνουμε αληθινοί Έλληνες.

Τελεία.

Σας μίλησε ένας Έλληνας Ποιητής.
Τίποτε περισσότερο απ αυτό.
Αλλά και τίποτε λιγότερο...«Τριάντα ημέρες θα είναι αρκετές. Σε τριάντα ημέρες, ο ισραηλινός στρατός θα είναι σε θέση να καταστρέψει ή να καθυστερήσει τα πυρηνικά σχέδια του Ιράν και να δώσει μάχες σώμα με σώμα με όλους τους εχθρούς στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ». Όλα δείχνουν ότι την τελευταία περίοδο αυτό είναι το επικρατέστερο σενάριο στο γειτονικό Τελ Αβίβ. Η μεγάλη αυτοπεποίθηση και η πίστη στην αποτελεσματικότητα της σύγχρονης στρατιωτικής τεχνολογίας και του πυρηνικού οπλοστασίου της χώρας έχει αφήσει την σφραγίδα του σε όλα τα σχέδια της ισραηλινής κυβέρνησης. «Είμαι μεγάλη περιφερειακή δύναμη και μπορώ να πλήξω τον εχθρό όποτε επιθυμώ».

Αυτό φαίνεται πως είναι το μήνυμα που θα θέλει να περάσει το Ισραήλ στην διεθνή κοινότητα. Ωστόσο, τα αναπάντητα ερωτήματα είναι πολλά και θα πρέπει να προβληματίσουν την ισραηλινή κοινωνία καθώς και όλους τους λαούς της περιοχής μας. Τα σχέδια του Ισραήλ -σύμφωνα τουλάχιστον με πληροφορίες που διαρρέουν στο ισραηλινό και διεθνή τύπο- προβλέπουν μια περιορισμένης έκτασης αεροπορικής επίθεσης στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν. Η συγκεκριμένη επίθεση μπορεί να πραγματοποιηθεί από την ισραηλινή πολεμική αεροπορία.

Εναλλακτικά, μπορεί να λάβει χώρα σε συνεργασία με τις ΗΠΑ. Ο στόχος του Ισραήλ είναι ένας και μοναδικός: Καταστροφή της «πυρηνικής απειλής» του Ιράν, η οποία θέτει σε άμεσο κίνδυνο την ασφάλεια του ισραηλινού πολίτη. Όλα δείχνουν ότι οι ισραηλινοί αξιωματούχοι επικεντρώνονται στην στρατιωτική και στρατηγική πτυχή του ζητήματος. Ωστόσο, υπάρχει και η «κοινωνικοπολιτική» πτυχή, η οποία ενδέχεται να κρύβει «εκπλήξεις» για το Ισραήλ και τους δυτικούς συμμάχους του.

Τι σηματοδοτούν οι «πυρηνικές φιλοδοξίες» του Ιράν; Ένα απλό τέχνασμα της αθάνατης περσικής διπλωματίας; Μια φιλοδοξία ενός θρησκευτικού καθεστώτος; Ένα ρατσιστικό μίσος -απομάκρυνση της εβραϊκής φυλής από τα παράλια της Ανατολικής Μεσογείου-; Ή κάτι περισσότερο; Μήπως οι «πυρηνικές φιλοδοξίες» της Ισλαμικής Δημοκρατίας κρύβουν ένα πιο βαθύ νόημα, μια κρυφή πτυχή του κοινωνικού και πολιτικού γίγνεσθαι της ευρύτερης περιοχής μας;

Η ιστορία του σύγχρονου Ιράν χαρακτηρίζεται από έναν ατέρμονο αγώνα των λαών αυτής της χώρας κατά των ιμπεριαλιστικών διεκδικήσεων των μεγάλων, δυτικών δυνάμεων. Στις αρχές του 20ου αιώνα, ακολουθώντας το παράδειγμα των Νεότουρκων, η αναδυόμενη μεσαία τάξη του Ιράν -έμποροι, καταστηματάρχες, θρησκευτικοί και δημόσιοι λειτουργοί- επιχείρησαν να δημιουργήσουν ένα καθεστώτος συνταγματικής μοναρχίας, το οποίο θα ήταν σε θέση να περιορίσει τον δυτικό επεκτατισμό στα εδάφη του Ιράν. Η μεσαία τάξη του Ιράν έδωσε μάχες «σώμα με σώμα» με τον δυτικό κατακτητή και ηττήθηκε.

Στα μέσα του 20ου αιώνα ένα πολιτικό κίνημα με εθνικιστικές και αριστερές αποχρώσεις μετατράπηκε σε λαϊκή παλίρροια και έθεσε σε άμεσο κίνδυνο τα μεγάλα αμερικανικά και δυτικά συμφέροντα στο Ιράν. Την περίοδο που η Κύπρος έδινε μάχες για να εξασφαλίσει την αυτονομία των κινήσεων της από την Βρετανική Αυτοκρατορία, οι λαοί του Ιράν και κυρίως η μεσαία τάξη της χώρας ζήτησαν το αυτονόητο: Έλεγχος των ενεργειακών πηγών της χώρας.

Η μάχη γύρω από τα ενεργειακά αποθέματα του Ιράν συνεχίστηκε μέχρι το 1979. Μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 70', οι ΗΠΑ είχαν το πάνω χέρι στο πολιτικό προσκήνιο της χώρας. Όμως, στα μέσα εκείνου του έτους η λαϊκή απόγνωση και ο έντονος προβληματισμού του μέσου Ιρανού για το μέλλον της χώρας έλαβε δραματικές διαστάσεις. Η μεσαία τάξη, η Αριστερά, τα προοδευτικά στοιχεία της χώρας χύθηκαν στους δρόμους των μεγάλων πόλεων της χώρας και συγκρούστηκαν με τους «πελάτες και εκπρόσωπους» της μαύρης αγοράς των όπλων και των μεγάλων ενεργειακών συμφερόντων της Δύσης. Η ιρανική επανάσταση πέτυχε και προδόθηκε εκ των έσω. Την περίοδο 1979 – 1980, η θρησκευτική τάξη της χώρας χρησιμοποίησε στο έπ'άκρον τις μεγάλες συστημικές αδυναμίες των προοδευτικών δυνάμεων και της Αριστεράς και ανάλαβε τα ηνία της ιρανικής επανάστασης. Προϊόν αυτής της εξέλιξης υπήρξε η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν.

Το 1980, με το δημοψήφισμα που έκρινε την ίδρυση της νέας δημοκρατίας, η επανάσταση στο Ιράν άλλαξε ηγεσία, όχι όμως χαρακτήρα. Η θρησκευτική ολιγαρχία η οποία ανέλαβε τα ηνία της πολιτικής ηγεσίας της χώρας από την μοναρχία, τον στρατό και τους αυλικούς, εξακολούθησε να στηρίζει την πολιτική γραμμή της επανάστασης σε μια αντιμπεριαλιστική ρητορική. Εξουδετερώνοντας από το πολιτικό πεδίο του Ιράν το άλλοτε πανίσχυρο κομμουνιστικό κίνημα και τις συνιστώσες της ιρανικής Αριστεράς, η Τεχεράνη εξέπεμψε σε ολόκληρη την Μέση Ανατολή και Ανατολική Μεσόγειο ένα «απλό» μήνυμα: Καπιταλιστική ανάπτυξη «στα μέτρα» των λαών της Μέσης Ανατολής - μερίδιο στους ντόπιους λαούς από τα ενεργειακά αποθέματα και τον πλούτο της περιοχής-.

Το «μήνυμα» της Τεχεράνης, το οποίο έχει θρησκευτικά μοτίβα και σήμερα έχει πλέον λάβει τον χαρακτήρα του σιιτικού επεκτατισμού στην Μεσοποταμία, 33 χρόνια μετά την ιρανική επανάσταση εξακολουθεί να εμπνέει σχεδόν όλες τις αναδυόμενες μεσαίες τάξεις της Μέσης Ανατολής. Την προηγούμενη εβδομάδα, ο νέος «ισλαμιστής» ηγέτης της Αιγύπτου επέλεξε την Τεχεράνη για πρώτο προορισμό στο εξωτερικό μετά την ανάδειξη του ίδιου στην προεδρία της γειτονικής χώρας. Αυτή η εξέλιξη λέει πολλά... Όπως «λένε πολλά» τα σύγχρονα συντηρητικά κινήματα της περιοχής μας... Η κοινωνική ραχοκοκκαλιά αυτών των κινημάτων οι αναδυόμενες, εν αναβρασμό μεσαίες τάξεις, οι οποίες έχουν ένα και μοναδικό αίτημα: Συμμετοχή στην καπιταλιστική ανάπτυξη με ίσους όρους.
Από στρατιωτική άποψη η καταστροφή των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν ίσως να είναι μια σχετικά εύκολη υπόθεση. Ωστόσο, η αποσιώπηση του παραπάνω αιτήματος είναι αδύνατη.

Βρισκόμαστε ένα βήμα πριν από το χείλος του γκρεμού... Οι κοινωνίες «βράζουν» και κάποιοι μιλούν για στρατιωτική εγχειρήματα...Του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου

Ομολογώ ότι είναι «πιπεράτο» ίσως και ελαφρώς ειρωνικό, αλλά όχι κακοπροαίρετο, το σύντομο σημερινό σχόλιό μου καθώς βούιξαν από το πρωί σήμερα τα Ευρωπαϊκά και Διεθνή ΜΜΕ για την Ελλάδα και τους Έλληνες και το ταξίδι του Έλληνα Πρωθυπουργού στην καρδιά της Ευρώπης…

Στα ΜΜΕ άλλοι μας λυπούνται, άλλοι μας λοιδορούν άλλοι μας ειρωνεύονται και άλλοι μας κατηγορούν ως… «μπαταξήδες»

Άκουσα τον κ. Σαμαρά να ζητά περισσότερο χρόνο και νόμισα ότι απευθυνόταν στην Ελληνική Δικαιοσύνη και στο Ελληνικό Δικαστικό Σώμα και έχοντας εντοπίσει όσους και όσες ευθύνονται με πράξεις, παραλείψεις και ανεύθυνες αποφάσεις για την σύγχρονη ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ που ζούμε από τον Μάη του 2010 ζητούσε ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ του χρόνου φυλακίσεώς τους…

Μετά συνειδητοποίησα ότι απευθυνόταν στους Ευρωπαίους Ηγέτες, στην τρόικα και τους διεθνείς δανειστές μας ζητώντας ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ της αποπληρωμής του χρέους μας δηλαδή ακόμη περισσότερο χρόνο στη μιζέρια που ζούμε από το Μάη του 2010!...

Η απλή αριθμητική λέει ότι ΔΕΝ μπορούμε να ξεπληρώσουμε όσα χρωστάμε σε κεφάλαια και τόκους.

Την ώρα που γίγαντες της διεθνούς οικονομίας χάνουν, σε σύγκριση με τους Κινέζους και τους Ινδούς, την τόσο ποθητή στην εποχή της παγκοσμιοποίησης ανταγωνιστικότητά τους εμείς πώς και πού θα την ανακτήσουμε μέσα στα ασφυκτικά δεδομένα του ΕΥΡΩ;

Με δάκρυα στα μάτια θυμήθηκα το γνωστό στίχο:
«Μοναχή το δρόμο επήρες/ και ξανάρθες μοναχή.
Δεν είν’ εύκολες οι θύρες/ αν η χρεία τες κουρταλεί»

 • Στο σφυρί ακόμη και στρατιωτικά αεροδρόμια.
 • Η κυβέρνηση δεν βάζει φρένο πουθενά και δεν φαίνεται διατεθειμένη να πει όχι σε καμία από τις απαιτήσεις της τρόϊκας.
 • Τι γίνεται με τα στρατιωτικά αεροδρόμια κα πως θα…πουληθούν; Μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο;
Η δημοσιογράφος Κύρα Αδάμ, μ΄ ένα δισέλιδο ρεπορτάζ της στην εφημερίδα Επενδυτής εξηγεί την …βιασύνη της κυβέρνησης να δώσει σε ιδιώτες την εκμετάλλευση 37 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας ,αλλά επισημαίνει και τα πολλά “αγκάθια” που θα αντιμετωπίσει στην υλοποίηση αυτού του σχεδίου.

Γράφει η Κύρα Αδάμ:

“Η δέσμευση αυτή περιλαμβάνεται ρητά στο Μνημόνιο το οποίο αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «..από τον Μάρτιο του 2012 έως τον Δεκέμβριο η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει στη διαδικασία για την παραχώρηση των κρατικών αερολιμένων που βρίσκονται στα στρατιωτικά αεροδρόμια ,(σσ. της Πολεμικής Αεροπορίας).»

Τα στρατιωτικά αεροδρόμια είναι αυτά της Σούδας (Χανίων), της Καρπάθου, της Λήμνου, της Σκύρου, του Βόλου, της Καλαμάτας, του Αράξου και του Ακτίου. Τα στρατιωτικά αυτά αεροδρόμια παρέχουν προσωπικό και μέσα για την εξυπηρέτηση της εναέριας κυκλοφορίας των πολιτικών αεροσκαφών ( προσέγγιση, προσγείωση- απογείωση, αναχώρηση) πυροσβεστικά μέσα, διασωστικα μέσα τηλεπικοινωνίες, ΔΕΗ, ύδρευση, καθαριότητα κλπ). Κατ’ αυτόν τον τρόπο, η Πολεμική Αεροπορία «προσφέρει» στο Δημόσιο περί τα 40 εκατομ ευρω ετησίως, ποσό που σε διαφορετική περίπτωση θα έπρεπε να παρέχει η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Παράλληλα το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ανδραβίδας παρέχει υπηρεσίες προσέγγισης – αναχώρησης στα αεροδρόμια Ζακύνθου και Κεφαλονιάς, τα οποία από το Μάιο ως τον Σεπτέμβριο λειτουργούν επί 24ωρης βάσης και έτσι το ωραριο αυτό επιβάλλεται και στην Ανδραβιδα.

Επίσης η Σούδα λειτουργεί επί 24ωρης βάσης όλο τον χρόνο λόγω των πολιτικών αεροπλάνων, με αποτέλεσμα η ΠΑ να πληρώνει μόνο για τη ΔΕΗ 2 εκατ ευρώ.
Στα αεροδρόμια της ΠΑ διακινούνται, σύμφωνα με τους τρέχοντες υπολογισμούς περί τα 3 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως, για τους οποίους οι αεροπορικές εταιρείες πληρώνουν στο ελληνικό δημόσιο 18 ευρω κατά μέσο όρο ανά επιβάτη( 12 ευρω γι επιβάτη εσωτερικού και 24 ευρω ανά επιβάτη εξωτερικού,) ως Τέλος Εκσυγχρονισμού Ανάπτυξης Αεροδρομίων (ΤΕΑΑ), ητοι 54 εκατομ ευρω ετησίως. Πληρώνουν επίσης περίπου 2 εκατομ ευρώ ετησίως για Τέλη Χρήσης Αεροδρομίων (ΤΧΑ).

Έτσι,στην περίπτωση παραχώρησης των στρατιωτικών αεροδρομίων σε ιδιώτες, τα 40 εκατ. ευρώ από την παροχή των υπηρεσιών εναέριας κυκλοφορίας, τα 54 εκατ. ευρώ από το ΤΕΑΑ και τα 2 εκατ. ευρω από τα ΤΧΑ, δηλαδή συνολικά γύρω στα 100 εκατ ευρώ ετησίως θα πηγαίνουν στην τσέπη του ιδιώτη. Στο ελληνικό κράτος παραμένουν τα τέλη υπέρπτησης των αεροσκαφών.

Η παραχώρηση των στρατιωτικών αεροδρομίων υπό τη σημερινή δομή και υποδομή, η οποία για να εκσυγχρονιστεί απαιτεί πάνω από 10 χρόνια και υψηλά κονδύλια, θα δημιουργήσει μείζον πρόβλημα στην ασφάλεια των πτήσεων και των επιβατών: όλα τα στρατιωτικά αεροδρόμια δεν διαθέτουν ραντάρ προσέγγισης αεροδρομίου για να παρέχουν έλεγχο στα πολιτικά αεροπλάνα που προσεγγίζουν για προσγείωση. Έτσι οι στρατιωτικοί ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας υπερβάλλουν εαυτόν και εργάζονται υπό πίεση για να διασφαλίσουν την ασφάλεια των πτήσεων, διότι χωρίς ραντάρ η επαφή με τα αεροπλάνα γίνεται με τυφλές διαδικασίες. Επιπλέον χωρίς έλεγχο ραντάρ μειώνεται σημαντικά η χωρητικότητα του χώρου σε σχέση με τον αριθμό των εξυπηρετούμενων αεροσκαφών.

Μέχρι στιγμής, η έλλειψη ραντάρ έχει δημιουργήσει πλειστάκις σοβαρά προβλήματα στην ασφάλεια των πτήσεων, με πολλές περιπτώσεις παρ ολίγον σύγκρουσης πολιτικών αεροσκαφών, ενώ δημιουργείται και μείζον πρόβλημα στις στρατιωτικές πτήσεις.
Η κατάσταση αυτή έχει αποτυπωθεί σε δεκάδες έγγραφα του ΓΕΑ προς την ΥΠΑ από το 1999 και μετά”.

Στο χαραχτηριστικο έγγραφο που δημοσιεύει ο « Ε» το ΓΕΑ επισημαίνει τα εν λόγω προβλήματα και ζητά από την ΥΠΑ την προμήθεια και την εγκατάσταση ραντάρ στα στρατιωτικά αεροδρόμια, πλην όμως από το 1999 μέχρι και σήμερα βρίσκεται σε αναμονή…

Όταν όμως κυρίαρχος των αεροδρομίων γίνει ο ιδιώτης, θα πιέζει για ταχύτερες κινήσεις προσγειώσεων – απογειώσεων΄, ώστε να έχει μεγαλύτερο οικονομικό όφελος, με αποτέλεσμα, λόγω της έλλειψης ραντάρ , η ασφάλεια των πτήσεων να χτυπάει κόκκινο.Αν δε, κατά την αιχμή της κυκλοφορίας των πολιτικών αεροσκαφών προκύψει και απαίτηση αναχαίτισης από στρατιωτικά αεροσκάφη, τότε η κατάσταση μπορεί να μεταβληθεί σε άκρως επικίνδυνη.
Επιπλέον η κατασκευή οικοδομών η άλλων εγκαταστάσεων από το ιδιώτη εντος ή πλησίον των αεροδρομίων, προκειμένου να ικανοποιήσει απαιτήσεις των επιβατών και να έχει μεγαλύτερο οικονομικό όφελος, θα δημιουργήσουν σοβαρό πρόβλημα στην ασφάλεια και την άμυνα των αεροδρομίων. Οι οικοδομές και τα κτήρια θα καταστήσουν εξόχως ευάλωτα τα στρατιωτικά αεροδρόμια σε από αέρος επιθετικές προσβολές, διότι θα εξουδετερώσουν την απόκρυψη και την παραλλαγή που έχουν σήμερα τα στρατιωτικά αεροδρόμια και κυρίως τα προκεχωρημένα της Λήμνου, της Σκύρου, της Καρπάθου και της Αγχιάλου.

Πέραν των ανωτέρω, η υλοποίηση σχεδίου παραχώρησης των στρατιωτικών αεροδρομίων καθίσταται γόρδιος δεσμός διότι υπάρχει ένα πλήθος παραμέτρων που πρέπει να συνυπολογιστούν, ώστε το σχέδιο να καταστεί επωφελές και για το ελληνικό κράτος.
Για παράδειγμα
 • Στην περίπτωση βλάβης ραντάρ προσέγγισης π.χ. Ρόδου, τότε η ροή- ταχύτητα των αφίξεων – αναχωρήσεων θα μειωθεί κατά 80% Στην περίπτωση αυτή, ποιές θα είναι οι απαιτήσεις του ιδιώτη λόγω απώλειας εσόδων; Σήμερα το κράτος λαμβάνει πολλά εκατομ ευρω για τον εκσυγχρονισμό των αεροδορίων από την ΕΕ μέσω ΕΣΠΑ. Για παράδειγμα, μόνο για το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης η Ελλάδα έχει πάρει 350 εκατ. ευρω. Με την ανάθεση των αεροδρομίων σε ιδιώτη οι επιδοτήσεις μέσω ΕΣΠΑ σταματούν και χάνονται. Μήπως τα ποσά του ΕΣΠΑ είναι περισσότερα από αυτά της πιθανής πώλησης των Αεροδρομίων;
 • Θα πληρώνει ο ιδιώτης την ΔΕΗ, που για προς πώληση αεροδρόμια υπολογίζονται σε 10 εκατ ευρω ετησίως, ή θα αποτελεί Δώρο της κυβέρνησης, το ίδιο και για την ύδρευση;
 • Θα πληρώνει ο ιδιώτης ενοίκιο για το πάρκο καυσίμων των αεροδρομίων ή θα είναι και αυτό Δώρο:, όπως και τα δημοτικά τέλη
 • Θα μπορεί ο ιδιώτης να επιβάλλει ΤΧΑ και ΤΕΑΑ στα στρατιωτικά αεροσκάφη, γεγονός που θα καταστήσει προβληματικό το επιχειρησιακό έργο της ΠΑ;
 • Μόνο από τα ΤΕΑΑ, ΤΧΑ και τα μισθώματα των καταστημάτων το Δημόσιο εισπράττει 258 εκατ. ευρω ετησίως. Από αυτά πληρώνονται οι μισθοί των υπαλλήλων της ΥΠΑ και γίνονται έργα εκσυγχρονισμού των αεροδρομίων ενώ απομένουν περίπου 150 εκ ευρω. Με την παραχώρηση των αεροδρομίων ποιος θα πληρώνει τους μισθούς, ο ιδιώτης ή το Δημόσιο και ποια θα κάνει τα έργα εκσυγρονισμου; Αυτή την στιγμή είναι μάλλον αβέβαιο το cost – effectiveness ( κόστος/ αποτέλεσμα) από την πώληση των αεροδρομίων, με κίνδυνο , στο τέλος της ημέρας ο έλληνας φορολογούμενος να χάσει 10πλάσια ποσά από την πώληση , έναντι ποσού 2-3 δις ευρω, χώρια τους κινδύνους που θα επιφέρει στην άμυνα της χώρας και την ασφάλεια των πτήσεων.
 • Παράλληλα, η συμμετοχή της LUFTHANSA ως τεχνικού συμβούλου, με αμοιβή πάνω από 10 εκατ. ευρω δημιουργεί σοβαρές υποψίες. Και τούτο γιατί η εταιρεία, με την εμπειρία που έχει αποκτήσει για τα ελληνικά αεροδρόμια θα μπορεί να είναι ο κύριος ανταγωνιστής για την παραχώρηση των αεροδρομίων, αποκομίζοντας βεβαίως τεραστία οφέλη.
ΚΑΤΑΡΡΕΙ ΤΟ ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ

Από το 1999 ο Αρχηγός ΓΕΑ σκόπευε να ενισχύσει το Μετοχικο Ταμειο Αεροπορίας με το ποσό των 2 εκατ. ευρω από τα Τέλη Χρήσης Αεροδρομίων.

Σήμερα το ΜΤΑ λόγω του PSI έχει και αυτό καταρρεύσει. Τον Απρίλιο του 2012 η ΤτΕ ενημερωσε το ΓΕΑ ότι τα διαθέσιμα ποσά του ΜΤΑ κουρευφτηκαν με την ψιλή και από 64.894.975 ευρω , έγιναν 19.845.307 ευρω με αποτέλεσμα να αδυνατεί το Ταμειο να καταβαλλει τα προβλέπόμενα επικουρικα επιδόματα στους συνταξιούχους της ΠΑ.

Τώρα τα 2 εκατ ευρω του ΤΧΑ θα τα λαμβάνει ο ιδιώτης, μαζι με τα υπόλοιπα 54 εκατ από τα ΤΕΑΑ και τα 40 εκα ευρω από την παροχή υπηρεσιών εναέριας κυκλοφορίας ητοι συνολικά 96 εκατ. Ευρώ ετησίως θα πηγαίνουν για 50 χρόνια σε ιδιωτες.
Φόβους για επέκταση της συριακής κρίσης στο Λίβανο και μνήμες του εμφυλίου πολέμου ενισχύουν τα αιματηρά επεισόδια που στη χώρα των Κέδρων με τραγικό απολογισμό δέκα νεκρούς, ανάμεσά τους και ένα αγόρι 13 χρόνων και περισσότερους από εκατό τραυματίες

Οι συγκρούσεις ξεκίνησαν τη Δευτέρα στην πόλη Τρίπολη στα βόρεια του Λιβάνου ανάμεσα σε σουνίτες, υποστηρικτές των συριακών αντιπολιτευόμενων δυνάμεων και αλεβίτες συμμάχους του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Ασσάντ.

Οι αιματηρές συγκρούσεις είναι η απόληξη μιας παρατεταμένης περιόδου βίας με σουνίτες μουσουλμάνους της περιοχής να κάνουν λόγο για ομαδικές απαγωγές από αντίπαλες φατρίες και να κατηγορούν για ενεργό συμμετοχή τη Χεζμπολάχ.

Παρά την άμεση κινητοποίηση του στρατού σε μια προσπάθεια να ελεγχθεί η περιοχή οι αντίπαλες κοινότητες συνεχίζουν τις σφοδρές μάχες με αποτέλεσμα δεκάδες στρατιώτες να έχουν τραυματιστεί σοβαρά. Αξίζει να σημειωθεί πως η σουνιτική περιοχή Bab al-Tabbaneh και η αλεβιτική Jebel Mohsen χωρίζονται νοητά από την οδό Συρίας….

Η χώρα που ήταν για τρεις δεκαετίες κάτω από τον έλεγχο της Συρίας παραμένει βαθιά διχασμένη ως προς την συριακή κρίση και ήδη ο φόβος για γενίκευση των ενόπλων συγκρούσεων σε ολόκληρη τη χώρα εκφράζεται ανοιχτά από τις Ηνωμένες Πολιτείες και πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου, ο σουνίτης Najib Mikati, κάλεσε και τις δύο πλευρές να σταματήσουν αυτές τις «παράλογες συγκρούσεις» υπογραμμίζοντας πως «δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μετατρέψει τους πολίτες της Τρίπολης σε πυρομαχικά για τον πόλεμου κάποιων άλλων».

Η κυβέρνηση προσπαθεί να αποστασιοποιηθεί από τη συριακή κρίση αλλά όσο η εμφύλια σύγκρουση στη Συρία τείνει να μετατραπεί σε μάχη ανάμεσα σε σουνίτες και αλεβίτες ο κίνδυνος μετάδοσής της στο Λίβανο γίνεται όλο και πιο πιθανή. Την ίδια στιγμή αρκετές αραβικές χώρες, όπως η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ κάλεσαν τους πολίτες τους να εγκαταλείψουν το Λίβανο και να αποφύγουν τα ταξίδια στη χώρα, γεγονός που εξαγρίωσε τη κυβέρνηση της Βηρυτού η οποία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμός από το πετρέλαιο και τις επενδύσεις των χωρών του Περσικού Κόλπου.

Σύμφωνα με διεθνείς αναλυτές η επέκταση της κρίσης στο Λίβανο ενδέχεται να ευνοήσει τον Μπασάρ αλ Ασάντ, ο οποίος κατηγορώντας τις αντιπολιτευόμενες δυνάμεις για συνεργασία με την Αλ Κάιντα, ενδεχομένως να αναγκάσει κάποιες δυτικές χώρες να αναθεωρήσουν την υποστήριξη που παρέχουν στους αντικαθεστωτικούς.Του Χρήστου Μηνάγια

Με το πάροδο του χρόνου, καθίσταται σαφές ότι αλλάζουν οι ισορροπίες στην Μέση Ανατολή, ενώ οι εξελίξεις στη Συρία θα επηρεάσουν ολόκληρη την περιοχή. Υπόψη ότι η Συρία δεν είναι ούτε Ιράκ ούτε Αφγανιστάν διότι τα γεωστρατηγικά συμφέροντα είναι ιδιάζουσας σημασίας και μέσω της χώρας αυτής διεξάγεται ένας πόλεμος ισχύος και εξουσίας μεταξύ Ανατολής και Δύσης.

Πριν από τέσσερις μήνες σε μυστική συνδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Σαγκάη για το μέλλον της Συρίας προβλέφθηκε ότι η χώρα θα διασπασθεί σε 5 ομόσπονδα κρατίδια και θα εξουσιοδοτηθεί η Τουρκία να επέμβει στρατιωτικά, εφόσον κριθεί απαραίτητο, για τη δημιουργία ζώνης ασφαλείας εντός του συριακού εδάφους. Σύμφωνα με πληροφορίες του τουρκικού περιοδικού Aksiyon, στην προαναφερθείσα συνδιάσκεψη ελήφθησαν σημαντικές αποφάσεις και συμμετείχαν ειδικοί επί θεμάτων διεθνούς ασφάλειας από χώρες που θα αποφασίσουν το μέλλον της Συρίας. Ας σημειωθεί ακόμη ότι η επιλογή της Σαγκάης αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον δεδομένου ότι αποτελεί το κέντρο του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (ΟΣΣ) ο οποίος ιδρύθηκε στις 14-6-2001. Ο ΟΣΣ αριθμεί 6 κράτη μέλη: την Κίνα, τη Ρωσία, το Καζακστάν, τη Κιργιζία, το Τατζικιστάν και το Ουζμπεκιστάν, συμμετέχουν 4 κράτη με την ιδιότητα του παρατηρητή: Ινδία, Πακιστάν, Ιράν και Μογγολία, καθώς επίσης και 3 κράτη με την ιδιότητα του συνομιλητή, όπως η Τουρκία, η Λευκορωσία και η Σρι Λάνκα. Σε ότι αφορά στην Τουρκία επισημαίνεται ότι ο Τούρκος πρωθυπουργός Ερντογάν κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Ρωσία δήλωσε στο Ρώσο πρόεδρο Πούτιν ότι σε περίπτωση συμμετοχής της Τουρκίας στον ΟΣΣ, η Άγκυρα θα έχανε κάθε ενδιαφέρον για την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι αποφάσεις που ελήφθησαν στη Σαγκάη αναγράφονται σ’ ένα κείμενο 25 παραγράφων τα κυριότερα σημεία του οποίου συνοψίζονται στα εξής:

 • Η διακυβέρνηση της Συρίας από μια κεντρική διοίκηση έλαβε τέλος.
 • Η κάθε πληθυσμιακή ομάδα (εθνική-θρησκευτική) θα αποκτήσει τη δική της αυτόνομη περιφερειακή διοίκηση. Ειδικότερα, θα δημιουργηθούν 4 ή 5 αυτόνομα κρατίδια: ένα κουρδικό, δύο σουνιτικά, ένα μπααθικό (αλαουίτες - νουσαϊρί) και ένα των δρούζων. Τα κρατίδια αυτά θα έχουν τη δική τους σημαία, τη δική τους γλώσσα, τη δική τους θρησκεία και τα δικά τους πολιτιστικά δικαιώματα. Pς επίσημη γλώσσα θα είναι τα αραβικά ή τα κουρδικά ενώ δεν θα υπάρξει καμία παρεμπόδιση στη χρησιμοποίηση άλλων γλωσσών σε ότι αφορά στην εκπαίδευση και σε διάφορες κοινωνικές δραστηριότητες.
 • Η κάθε περιφερειακή διοίκηση θα εκπροσωπείται στη νέα Δημοκρατία της Συρίας, θα συνταχθεί καινούργιο Σύνταγμα και θα πραγματοποιηθεί απογραφή του πληθυσμού.
 • Στο μπααθικό κρατίδιο παραχωρείται το δικαίωμα να διατηρήσει τον Μπασάρ αλ Άσαντ ως αρχηγό του.
 • Εφόσον απαιτηθεί, ο ΟΗΕ θα αποστείλει στη Συρία περιορισμένο αριθμό στρατιωτικών δυνάμεων, ως ειρηνευτική δύναμη, προκειμένου να συμβάλλει στη διαμόρφωση της Νέας Συρίας.
 • Όλες οι γειτονικές χώρες θα ενημερώνονται για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις που θα πραγματοποιούνται εντός του συριακού εδάφους.
 • Δεν θα διεξαχθεί καμία στρατιωτική επέμβαση εναντίον της ρωσικής πυραυλικής ασπίδας και της ρωσικής βάσης στη Ταρτούς της Συρίας.
 • Δεν θα υπάρξει καμία παρέμβαση στις ιρανικές και ρωσικές επενδύσεις στη Συρία.
 • Δίδεται το δικαίωμα στην Τουρκία να δημιουργήσει ζώνη ασφαλείας εντός του συριακού εδάφους κατόπιν αιτήσεως της.
 • Η Τουρκία θα διατηρήσει το δικαίωμα να απαντήσει στρατιωτικά σε κάθε απειλή που θα προέρχεται από τα συριακά σύνορα.
 • Θα μειωθεί αμοιβαία ο αριθμός των Αμερικανών και Ρώσων πρακτόρων στη Συρία.
 • Η Ρωσία και η Κίνα θα πραγματοποιήσουν επενδύσεις στη Συρία μέσω του Ιράν.
 • Όλα τα παραπάνω εάν δεν υλοποιηθούν ο Μπασάρ αλ Άσαντ θα διωχθεί ως εγκληματίας πολέμου.
 • Η Ρωσία, η Κίνα και οι Ηνωμένες Πολιτείες θα έχουν το δικαίωμα να επεμβαίνουν στη Συρία για θέματα σχετικά με τη νέα διαμόρφωση της χώρας.
 • Το νέο σχέδιο για τη Συρία θα τεθεί σε εφαρμογή μετά τις προεδρικές εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι σύμφωνα το περιοδικό Aksiyon, αρχικά υπολογίσθηκε ο αριθμός των πληθυσμιακών ομάδων κατά πόλη και στη συνέχεια αποφασίσθηκε ο καθορισμός των συνόρων των νέων κρατιδίων.

Αναλυτικότερα, οι πόλεις Χουμούς και Νταραά θα παραχωρηθούν στους σουνίτες οι οποίοι θα έχουν ως κύρια κέντρα διοίκησής τους τη Δαμασκό και το Χαλέπι. Επισημαίνεται ότι η Άγκυρα υποστηρίζει τους σουνίτες της Συρίας και θα συνεχίσει να τους βοηθά προκειμένου να ισχυροποιήσουν τις θέσεις τους στις ιστορικές τους περιοχές. Οι αλαουίτες-νουσαϊρί που αποτελούν το 8-10% του συνολικού πληθυσμού της Συρίας θα δημιουργήσουν το κρατίδιο των Μπαάθ κατά μήκος των ακτών της Ανατολικής Μεσογείου. Άλλωστε οι περισσότεροι εξ αυτών ζουν στην εν λόγω περιοχή που ελέγχεται πλήρως από αυτούς. Οι πόλεις που θα παραχωρηθούν στους Μπαάθ είναι η Λατάκεια, η Ταρτούς, η Μπανίγιας και οι πέριξ αυτών περιοχές. Το κρατίδιο των δρούζων θα δημιουργηθεί πλησίον των συνόρων με τον Λίβανο προκειμένου αυτοί να έχουν επαφές με τους συγγενείς τους που ζουν εκεί.

Τέλος, σε ότι αφορά τους Κούρδους αποφασίσθηκε η δημιουργία ενός ομόσπονδου κρατιδίου με ονομασία "Δημοκρατική Ομοσπονδία του Κουρδιστάν". Εκτός τούτου, οι Κούρδοι εκτείνονται μέχρι το Χαλέπι και έχουν υπό την κυριαρχία τους τις περιοχές Kamıslı, Afrin, Kobani και Amadi δεδομένου ότι οι κρατικοί φορείς και τα νοσοκομεία που ευρίσκονται εκεί έχουν παραχωρηθεί σε αυτούς, με το καθεστώς Άσαντ να καλύπτει τη μισθοδοσία τους. Επισημαίνεται επίσης, ότι πέριξ του Kamıslı υπάρχουν συριακά στρατιωτικά τμήματα δυνάμεως 4.000 ατόμων και δεν υπήρξε καμία σύγκρουση με τον κουρδικό πληθυσμό. Περαιτέρω, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι στη Συρία υπάρχουν 12 κουρδικά κόμματα από τα οποία μόνο τα δύο έχουν ισχύ: το PYD (Κόμμα Δημοκρατικής Ενότητας με αρχηγό τον Salih Muslum Muhammed) που υποστηρίζεται από το KCK/PKK και το KDP (Κουρδικό Δημοκρατικό Κόμμα με αρχηγό τον Abdulhakim Basar Kanadı) που υποστηρίζεται από τον Μπαρζανί της Κουρδικής Περιφερειακής Διοίκησης του Βόρειου Ιράκ, ο οποίος φιλοδοξεί να παίξει ηγετικό ρόλο μεταξύ των κουρδικών ομάδων στην ευρύτερη περιοχή για τη δημιουργία του Μεγάλου Κουρδιστάν.

Στη συνέχεια παρατίθενται τα υπόλοιπα κουρδικά κόμματα:
 • Αριστερό Κουρδικό Κόμμα (SKP): Ιδρύθηκε το 1965 και αρχηγός του είναι Muhammed Musa Muhammed.
 • Δημοκρατικό Κουρδικό Κόμμα (DKP) με αρχηγό τον Nasrettin İbrahim Kanadı αριστερών πολιτικών πεποιθήσεων.
 • Κόμμα Κουρδικής Ενότητας (YEKITI): Πρόκειται για ένα αριστερό κόμμα με γενικό γραμματέα τον İsmail Hemmi.
 • Κουρδικό Κόμμα ΑZADI: Η ονομασία του κόμματος έχει ιστορική και συμβολική σημασία και παραπέμπει στην εθνικιστική κουρδική οργάνωση AZADI το 1920. Πρόκειται για ένα κόμμα λαϊκού (κοσμικού) και αριστερού προσανατολισμού με αρχηγό τον Hayrettin Murat που ζει στη Νορβηγία.
 • Δημοκρατικό Κόμμα Κούρδων Συρίας (SDKP): Πρόκειται για ένα μετριοπαθές κόμμα με αρχηγό τον Cemal teyh Baki.
 • Κουρδικό Κόμμα Δημοκρατικής Ισότητας (DEKP): Αρχηγός του είναι ο Aziz Davut και συμπαρατάσσεται με το κόμμα ΚDP του Abdulhakim Basar Κanadı.
 • Εθνικό Δημοκρατικό Κουρδικό Κόμμα (UDKP): Αρχηγός του είναι ο Tahir Safuk και συμπαρατάσσεται με το κόμμα ΚDP του Abdulhakim Basar Κanadı.
 • Κουρδικό Κόμμα Δημοκρατικής Ενότητας (DBKP) με αρχηγό τον Muhittin teyh Ali.
 • Προοδευτικό Δημοκρατικό Κουρδικό Κόμμα (IDKP): Πρόκειται για ένα μεταρρυθμιστικό κίνημα που συμπαρατάσσεται με το Κόμμα Δημοκρατικής Ενότητας (PYD) και έχει αρχηγό τον Abdulhamit Dervis.
 • Κουρδικό Κόμμα El Mustakbel: Ο αρχηγός του κόμματος Mesal Temmo δολοφονήθηκε στις 7-10-2011 και τον διαδέχθηκε ο γιός του Faris Tammo.

Αν βέβαια γίνουν δεκτές ως ακριβείς οι προαναφερθείσες πληροφορίες του περιοδικού Aksiyon, η εικόνα που προκύπτει αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον, δεδομένου ότι το "παιχνίδι" της Συρίας έχει πολλούς παίκτες και οι "προστάτες" της ευρύτερης περιοχής είναι πολλοί. Επίσης, καθίσταται σαφές ότι για να επέμβουν οι Ηνωμένες Πολιτείες και να διαμορφώσουν τη Νέα Συρία θα πρέπει να εξασφαλίσουν είτε τη σύμφωνη γνώμη είτε την ανοχή της Ρωσίας, της Κίνας ακόμη και του Ιράν.

Συνακόλουθα δε, μία άλλη βασική επισήμανση αφορά στην Τουρκία. Εάν κρίνουμε από τις έως τώρα συμπεριφορές της Άγκυρας για την αντιμετώπιση του κουρδικού προβλήματος, διαπιστώνεται ότι η εθνικιστική τουρκοϊσλαμικήαλαζονεία από τη μια και οι ραγδαίες εξελίξεις στη Συρία από την άλλη δημιουργούν σοβαρότατα προβλήματα ασφαλείας τόσο στα νότια σύνορα της χώρας όσο και στο εσωτερικό αυτής.
Πρώτον, στα νότια σύνορα, διότι ενώ αρχικά οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις προσπαθούσαν να ελέγξουν μία περιοχή 300 χλμ κατά μήκος των τουρκο-ιρακινών συνόρων, τώρα καλούνται να καλύψουν επιπλέον και την περιοχή των τουρκο-συριακών συνόρων μήκους περισσότερο των 800 χλμ. Pς εκ τούτου, θα πρέπει είτε να αυξηθεί η δύναμη του τουρκικού στρατού, είτε να μετακινηθούν στρατιωτικές μονάδες από άλλες περιοχές.
Και δεύτερον, στο εσωτερικό της χώρας, διότι όπως διαφαίνεται το τελευταίο χρονικό διάστημα οι Κούρδοι αντάρτες του ΡΚΚ δεν διστάζουν πλέον να πραγματοποιήσουν επιχειρήσεις σε κρίσιμους στόχους, όπως η Ταξιαρχία Πεζοναυτών στη Φώκαια, η απαγωγή βουλευτή, ο στρατιωτικός αποκλεισμός κατοικημένων περιοχών απειλώντας παράλληλα την εδαφική ακεραιότητα της Τουρκίας κ.λπ. Pς γνωστόν, η κυβέρνηση του Ερντογάν ενώ αρχικά έδειξε ότι έχει τη βούληση να επιλύσει το κουρδικό πρόβλημα, στη συνέχεια φοβούμενη τη διαρροή ψηφοφόρων της προς το εθνικιστικό κόμμα ΜΗΡ, άλλαξε τακτική με αποτέλεσμα να την προλάβουν οι εξελίξεις. Φυσικά, σε αυτό συνετέλεσε και το βαθύ κράτος της Τουρκίας που έχει διασυνδέσεις τόσο με το στρατιωτικό κατεστημένο όσο και με τους ισλαμιστές, ακόμη μάλιστα και με κουρδικές μειοψηφικές ομάδες που λειτουργούν με τη νοοτροπία της συμμορίας. Η συγκεκριμένη άποψη επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι, όταν δρομολογείται κάποιο άνοιγμα προς τους Κούρδους αμέσως μετά ακολουθεί κάποια άλλη ενέργεια που το προβοκάρει. Αναφορικά δε, με την πρόσφατη απαγωγή του Huseyin Aygun από το ΡΚΚ και την μετά από 48 ώρες απελευθέρωσή του, θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο εν λόγω βουλευτής του κόμματος CHP αποτελεί πλέον στόχο δολοφονικής ενέργειας από το βαθύ κράτος, ειδικά λόγω των δηλώσεων συμπάθειας που έκανε για τους αντάρτες του ΡΚΚ που τον απήγαγαν. Η εκτίμηση αυτή προκύπτει και από τις σχετικές δηλώσεις που έγιναν από επίσημους τουρκοϊσλαμικούς εθνικιστικούς κύκλους της Άγκυρας.

Συνεκτιμώντας όλα τα παραπάνω, καθίσταται σαφές ότι η ελληνική πλευρά θα ήταν σκόπιμο να τηρήσει μια στάση ενεργούς ουδετερότητας, έχοντας επαφές με όλες τις πλευρές και όλους τους παράγοντες της περιοχής, εθνικούς και θρησκευτικούς. Βεβιασμένες και εν θερμώ κινήσεις είτε υπέρ της μίας πλευράς είτε κατά της άλλης (Άσαντ, Κούρδοι, Ρώσοι, Αμερικανοί, Κινέζοι, Ιρανοί κ.λπ.) δεν εξυπηρετούν σε τίποτε, δεδομένου ότι μέχρι την υλοποίηση του προαναφερθέντος σχεδίου, για τη διαμόρφωση της Νέας Συρίας, μεσολαβεί ένα διάστημα μεγαλύτερο των τεσσάρων μηνών και η δρομολόγηση κινήσεων για υπονόμευση του και δημιουργία τετελεσμένων από όλες τις αντιμαχόμενες πλευρές θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Πηγές
Τουρκικό περιοδικό Aksiyon και τουρκική εφημερίδα Milliyet
Βιβλίο «Αραβική Άνοιξη-Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική», σελ. 257-260, Βασίλης Γιαννακόπουλος, 2012

Σχετικά άρθρα
Tουρκο-ισλαμικός εθνικισμός και εξελίξεις στη Συρία, www.geostrategy.gr, 17-4-2012
Τουρκο-ισλαμισμός και κουρδικό πρόβλημα, www.geostrategy.gr, 22-8-2011Ο Αντώνης ζητάει αέρα… Αεριτζής είναι, τι άλλο να ζητάει; Δολάρια ή ευρώ; Ή μήπως την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της Ελλάδας από τους Έλληνες; Τι να τα κάνεις τα λεφτά, όταν τα έχεις όλα…! Έτσι δεν είναι Αντωνάκη μου; Εξουσία ήθελες, την πήρες. Να ζήσεις το όνειρό σου στο Ελλάντα ήθελες, το έκανες. Πήρες τη δόση σου (εξουσίας) και ησύχασες. Εμείς, τώρα γιατί νιώθουμε ανήσυχοι με όσα κάνεις, με όσα δεν κάνεις και με όσα έχεις ξεχάσει να κάνεις; Μάλλον θα φταίει το ότι είμαστε αγνώμονες.

***

Με βραχιολάκια θα κυκλοφορούν οι κατάδικοι; Μόνο αυτοί; Γιατί να μην βάλουμε βραχιολάκια και στους πολιτικούς, για να ξέρουμε που πηγαίνουν, αλλά και για να μην χάσουμε κανέναν από δαύτους σε καμιά Βραζιλία… Να βάλουμε βραχιολάκια και στους τραπεζίτες. Και αν τα βραχιολάκια γίνουν χειροπέδες, ακόμη καλύτερα. Δεν συμφωνείτε;

***

Βλέπω και κατά ΣΥΡΙΖΑ μεριά και μαυρίζει η ψυχή μου. Καλά, ολόκληρος Γιούνκερ να τους ρίξει πόρτα; Σε ποιους ρε; Στον Αλέξη και στα άλλα παιδιά; Μα, είναι δυνατόν να ρίχνει πόρτα στο κόμμα που αν ήθελε θα ήταν σήμερα κυβέρνηση; Τώρα, γιατί δεν το θέλησε ο Αλέξης να γίνει πρωθυπουργός και να σώσει την χώρα, αλλά προτίμησε να φωνάζει για να σωθεί η χώρα, είναι ένα μυστήριο που θα το λύσει η Νικολούλη όταν με το καλό ξανακάνει την εκπομπή αναζητήσεων… Μέχρι τότε, ο Αλέξης (να ‘ναι καλά το παλικάρι σε ό,ποια παραλία λιάζεται) συνεχίζει τας διακοπάς του κι εμείς συνεχίζουμε να θυμόμαστε πως ήταν κάποτε, τότε που μπορούσαμε και πηγαίναμε διακοπές…

***

«Η δραχμή θα ήταν καταστροφή για εμάς». Τάδε έφη (όπως λέμε Κούλα, κουλός, κουλαμάρες, μας κούλανες κ.λ.π.) Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του στην Bild. Βέβαια, όταν μας εξηγήσει ο Αντώνης γιατί καταστραφήκαμε σαν χώρα χωρίς να έχουμε την δραχμή και γιατί δεν είχαμε καταστραφεί όταν είχαμε την δραχμή, τότε θα έχει ολοκληρώσει και σαν πρωθυπουργός. Μέχρι τότε, θα δίνει συνεντεύξεις και θα ζητάει… αέρα, μέχρι να τον πουλήσει κι αυτόν μαζί με τα νερά και όλα τα άλλα. Εξάλλου, πωλητικός είναι, όλα τα σφάζει όλα τα μαχαιρώνει, αρκεί να πιάσουν χαμηλή τιμή…

***

Τελικά, μου αρέσει πολύ το Καστελλόριζο. Και στην Χίλαρι αρέσει, αλλά για άλλους λόγους. Και ο Νταβούτογλου τρελαίνεται, αλλά για τη θάλασσα και όχι για το νησί. Μας πετάνε και την είδηση πως υπάρχουν τρισεκατομμύρια ευρώ σε κοιτάσματα… κι εμείς μένουμε να κοιταζόμαστε. Σαν τους χαζούς. Ή να το βγάλω το «σαν»; Α, ρε Γιωργάκη. Κάτι ήξερες εσύ και πήγες στο Καστελλόριζο για να μας στείλεις το μήνυμα: «Δείτε τώρα, γιατί μετά… δεν έχει»! Κάτι ήξερες και έκανες και τις κρουαζιέρες στο Νετανιάχου και του έδειχνες τις ομορφιές του Αιγαίου… Κάτι ήξερε και η Χίλαρι και ήρθε πέρυσι με τους ενεργειακούς εμπειρογνώμονές της και επισκέφθηκε το νησί. Και τώρα που τα μαθαίνουμε όλοι, τι θα κάνουμε; Τι θα κάνει ο Αντωνάκης; Θα πει στην Μέρκελ «δις ιζ πάρτα μωρή» ή θα παραπονεθεί για την ποιότητα της βαζελίνης; Ό,τι και αν κάνει πάντως, θα πρέπει να σκεφθεί πως στην Ελλάδα θα έχει να επιλέξει… με σαπούνι ή χωρίς…

***

Έχω μέρες να ακούσω για τον Πάγκαλο και… ανησυχώ! Έμαθα ότι έχει και φουσκοθαλασσιά στην Ρόδο και υποψιάζομαι ότι πήγε παραθαλάσσιες διακοπές. Αλήθεια, αν δεν κάνω λάθος, ο Θόδωρας (ο Πάγκαλος ντε) επί μήνες ήταν αντιπρόεδρος χωρίς αντικείμενο και πληρωνόταν κανονικά, για να μην κάνει τίποτε! Μήπως ο κ. Πεπόνης (ο οικονομικός εισαγγελέας) πρέπει να του ζητήσει τους μισθούς πίσω;

***

Το άλλο το μάθατε; Ο Ομπάμα είπε πως δεν θα ανεχθεί χημικά και βιολογικά όπλα από την Συρία και πως αν μετακινηθούν αυτά, επειδή είναι σίγουρος πως υπάρχουν, τότε θα επιτεθεί στον Άσαντ. Όχι, δεν είπε ότι πιέζεται από το Ισραήλ (από την αντιπολίτευση, από βουλευτές και υπουργούς του) να ανακοινώσει ταυτόχρονη επίθεση ΗΠΑ και Ισραήλ στην Συρία. Όχι, δεν είπε πως κάτι παρόμοιο είχε πει και το άλλο το χαζοχαρούμενο, ο Τζορτζ ο Μπους για το Ιράκ και τα ανύπαρκτα πυρηνικα, χημικά και βιολογικά όπλα... Το είπε ο άνθρωπος πιο κομψά. Θα επιτεθώ και θα σκοτώσω, για σώσω από κάτι που δεν υπάρχει αυτούς που θα σκοτώσω. Και θα το κάνει αυτό για να ξαναβγεί πρόεδρος. Όχι που δεν του άρεσε δηλαδή να είναι μαριονέτα πλανητάρχης. Πάντως, κατάμαυρα τα βλέπω για τον μαύρο... αφού ο Βλαδίμηρος δεν είναι χθεσινός...

***

Άντε και να κλείνουμε με ένα πραγματικό ανέκδοτο: Ήταν ένας πολιτικός που ένα βράδυ κάλεσε φίλους στο σπίτι του (με πολύ μεγάλη αυλή και δέντρα) στην Αθήνα για ένα δείπνο. Κάλεσε και έναν γνωστό παπά. Κάποια στιγμή και αφού τελείωσε η μάσα-μπούκα, ζήτησε από τον ιερέα να μιλήσουν ιδιαιτέρως. Κάθισαν παραδίπλα από το μπουλούκι που κατέβαζε το κρασί προσποιούμενο πως καταλαβαίνει την ποιότητά του και τότε ο πολιτικός ρώτησε τον παπά: Πιστεύετε πως μπορώ να κυβερνήσω καλά την Ελλάδα; Ο παπάς –γνωστός πως δεν μασάει τα λόγια του, αν και πανεπιστημιακός- τον κοίταξε στα μάτια και του είπε: Αν ένα στα εκατό έχεις πάρει από την γιαγιά σου, είμαι σίγουρος πως μπορείς… Ο πολιτικός σηκώθηκε σκεφτικός και απομακρύνθηκε. Δεν ξέρω αν του άρεσε η απάντηση. Μήπως θα πρέπει να ρωτήσω τον Αντωνάκη (τον πρωθυπουργό ντε) αν ξέρει τίποτε επί τούτου;

Μάκης ο ΓυρολόγοςΟι επιδιώξεις της Άγκυρας, η Ε.Υ.Π. και ο κίνδυνος διπλής κατοχής για την Ελλάδα

Του Μενέλαου Τασιόπουλου

Κάναμε αυτό που έπρεπε. Ανοίξαμε στις σωστές παραμέτρους το ζήτημα της πυρκαγιάς στα Μαστιχόδενδρα της Χίου, τις ξαφνικές φλόγες στο Ναύπλιο και αλλού, σε ολόκληρη την Ελλάδα, την καταστροφή του « Zubr» μέσα στο ναύσταθμο του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού. Ο αρμόδιος υπουργός Ασφαλείας, Ν. Δένδιας, έκανε αυτό που έπρεπε. Με επίσημο τρόπο ανακοίνωσε το αίτημα για συνδρομή της ΕΥΠ, ειδικά στις έρευνες για την πυρκαγιά στη Χίο και το Ναύπλιο.

Η Ελλάδα βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή. Η κατάσταση χρεοκοπίας της δεν αναστρέφεται. Πολύ περισσότερο με την κρίση στην Ευρώπη, να βαθαίνει αντί να αποκλιμακώνεται. Παράλληλα το μέτωπο της Συρίας, ανοίγει με ραγδαίους ρυθμούς το ζήτημα αλλαγής των συνόρων στην Εγγύς Ανατολή. Η Τουρκία επιχειρεί με τις μυστικές υπηρεσίες της, αυτό που σε πρώτη φάση έδειξε διατεθειμένη να επιχειρήσει με στρατιωτικές δυνάμεις. Να δημιουργήσει μια προκεχωρημένη ζώνη-προκάλυμα, εντός του εδάφους της Συρίας. Όταν αυτό δεν της επετράπη από τον διεθνή παράγοντα και τον διεθνή συσχετισμό επίσημα , συνέχισε τον σχεδιασμό της με τις μυστικές υπηρεσίες της. Σωρεία δημοσιευμάτων, αλλά και πληροφοριών φέρουν ως βεβαία τουρκική διείσδυση, εντός των αντικαθεστωτικών της Συρίας, μέσα από πυρήνες φανατικών ισλαμιστών, ακόμη και οργανώσεων του δικτύου της Αλ Κάιντα, που φιλοδοξούν να μπουν στην Δαμασκό, μόλις το καθεστώς του Άσαντ καταρρεύσει.

Η Τουρκία φοβάται την Αραβική Άνοιξη και προσπαθεί με διπλωματικό τρόπο, αλλά και στο επίπεδο των «μαύρων επιχειρήσεων», που θα ωφελούσαν ταυτόχρονα σχέδια των ΗΠΑ ή και του Ισραήλ, της Βρετανίας, της Γαλλίας και ιδιωτικών επιχειρηματικών ομίλων, να χειραγωγήσει τις εξελίξεις, τουλάχιστον σε σχέση με τον «κλειστό πυρήνα» των συμφερόντων της. Που σημαίνει προσπάθεια αποτροπής με κάθε κόστος της αλλαγής συνόρων, που θα επιτρέψουν την ίδρυση Κουρδικού Ανεξάρτητου κράτους, στο Κιρκούκ και την Μοσούλη. Ή στις πηγές του Τίγρη και του Ευφράτη, που ποτίζουν όλη την Μέση Ανατολή. Η Τουρκία στο επίπεδο αυτό παίζει με τον ισλαμικό φονταμενταλισμό, προσφέροντας στρατόπεδα, δίκτυα και ειδικευμένο προσωπικό των μυστικών υπηρεσιών και των ειδικών δυνάμεων του στρατού της. Η Σαουδική Αραβίααπό την άλλη πλευρά κεφάλαια, ιερείς και σεχταρισμό. Το Σουλτανάτο και το Χαλιφάτο των Αλ Σαούντ, έχουν κάθε λόγο να κρατήσουν διχασμένους τους μουσουλμάνους σε σουνίτες και σιΐτες και την Δύση μακριά, από τις βόμβες και τους καμικάζι του Ισλάμ, να προσπαθεί να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της μόνον μέσω Άγκυρας και Ριάντ. Οι σαλαφιστές, που ξεκινούν και πάλι από την Τύνιδα, όπως άλλοτε οι Σεχταριστές της Αλ Κάιντα, σε αυτό κατατείνουν.

Στην αντίπερα όχθη της Μεσογείου την Δυτική, όπου βρίσκονται τα ελληνικά σύνορα και νησιά, η Τουρκία παίζει με απολύτως διαφορετικό τρόπο. Σαν δυτική και μάλλον ευρωπαϊκή δύναμη, που έχοντας ανακτήσει την κεφαλαιακή της βάση και πετύχει οικονομική ανασυγκρότηση την τελευταία δεκαετία, όταν κατόρθωσε να διώξει από το έδαφός της το ΔΝΤ, δείχνει ενδιαφέρον για τις μελλούμενες ιδιωτικοποιήσεις στην χρεοκοπημένη και εγκλωβισμένη στο ευρώ, Ελλάδα. Με εταιρείες όπως η Global, που δεν είναι όμως αμιγώς τουρκικών συμφερόντων, αλλά βρίσκονται και ελληνικά-διεθνή συμφέροντα εμπλεκόμενα επιζητά τους λιμένες του Αιγαίου. Με τράπεζες και παρατράπεζες προσπαθεί να χρηματοδοτήσει την φτώχεια στην Θράκη, όχι μόνον σε σχέση με τους μουσουλμάνους και τους υπηρετούντες το Τουρκικό προξενείο, αλλά και Πομάκους και Έλληνες. Η Τουρκία με τις μυστικές της υπηρεσίες, πίσω από την «βιτρίνα» καθ’ όλα νόμιμων τουρκικών επιχειρήσεων και fund, που δραστηριοποιούνται εντός των ελληνικών συνόρων, έφθασε στο σημείο να επιχειρήσει τον εγκλωβισμό Ελλήνων, εν ενεργεία αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, με χαμηλότοκα, σχεδόν χαριστικά δάνεια που τους πρότεινε, στις περιοχές της Θράκης, κατά κύριο λόγο . Κάποιοι μάλιστα δεν δίστασαν να κάνουν χρήση της ευκαιρίας, μέχρι που επενέβη η Ελληνική Αντικατασκοπία και απεκατέστησε σε κάποιο βαθμό την τάξη.

Στην παρούσα φάση η παραγωγή της μαστίχας καταστράφηκε, στο μεγαλύτερο μέρος της. Η Ελληνική κυβέρνηση θα δυσκολευθεί με τις αποζημιώσεις. Η αγανάκτηση με το «κράτος των Αθηνών» θα περσέψει για μια ακόμη φορά. Οι Τούρκοι όμως θα είναι και πάλι εκεί. Ταυτόχρονα μέσα στους επόμενους μήνες, αναμένεται να υπάρξει κρίση στην Ακτοπλοΐα. Πολλά νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, των Δωδεκανήσων, όπως και το Καστελόριζο, θα νοιώσουν αποκομμένα από τον ελληνικό κορμό. Η Άγκυρα θα επιχειρήσει να ενισχύσει τους δεσμούς, τις επικοινωνίες και το εμπόριο με την Τουρκική Μικρασία. Οι Έλληνες των νησιών να νοιώσουν πιο κοντά στην Τουρκία, παρά στην Ελλάδα Άλλωστε κάθε απόγευμα, μέχρι αργά το βράδυ, όλο τον χειμώνα θα γεμίζουν τις ώρες τους παρακολουθώντας τουρκικά σίριαλ, στα χρεοκοπημένα και τόσο ανεύθυνα «ελληνικά» ιδιωτικά κανάλια. Πολλοί όχι μόνον στα νησιά, αλλά και στην Αθήνα και σε ολόκληρη την Ελλάδα, μαθαίνουν τούρκικα για να παρακολουθούν καλύτερα τα σίριαλ. Άλλοι πολύ χειρότεροι αξιοποιούν τουρκικά κεφάλαια για «επενδύσεις» στην Ελλάδα.

Ο Παπανδρέου πούλησε την Ελλάδα και επισήμως στο Σουλτανάτο, στο Ερζερούμ. Συμφώνησε, χωρίς όρους όπως είναι φυσικό, στην γεωπολιτική παράδοση, συμπληρώνοντας το έργο προηγούμενων πρωθυπουργών από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου και μετά, που είχαν προετοιμάσει τη διαδρομή. Το Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης, θέλει να απεθνικοποιήσει τις εκκλησίες των επονομαζόμενων «Νέων Χωρών», από τη Θεσσαλία μέχρι τη Θράκη, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και τα νησιά, προτρέποντας τους Μητροπολίτες να πάρουν την τουρκική υπηκοότητα, ώστε να βρεθούν και υπό την ουσιαστική διοίκηση του. Οι περισσότεροι Μητροπολίτες το έχουν ήδη κάνει, νομίζοντας ότι κάποια μέρα θα γίνουν Οικουμενικοί Πατριάρχες ή «αυλοκόλακες» στο Φανάρι.

Το κρίσιμο στην παρούσα φάση για την Ελλάδα είναι ο κίνδυνος της διπλής κατοχής. Οικονομικής και διαχειριστικής υπό το νέο καθεστώς της Αυτοκρατορικής Γερμανίας, αλλά και ως αποτέλεσμα γεωπολιτικού αφελληνισμού της Ελλάδας. Μπορεί να εκτιμάται ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι το αποτέλεσμα μιας ολοκληρωτικής χρεοκοπίας και το ενδεχόμενο εξόδου από το ευρώ, αλλά η παραμονή στην διαλυτική για τη Διοίκηση και το αυτόνομο κράτος εξέλιξη από το 2009, προσφέρει την ευχέρεια στην Τουρκία να κυριαρχήσει με γεωοικονομικό τρόπο, στο μισό Αιγαίο και μέρος των ελληνικών νησιών, που θα κηρυχθούν σε διεθνές καθεστώς αποκοπής από την Ελλάδα, αλλά και της Θράκης και Κρήτης στη συνέχεια.

Πολλοί συνεχίζουν να μιλούν και να φοβούνται για νέα Ίμια. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος όμως είναι μια παράλληλη με την Γερμανική και Ευρωπαϊκή, Τουρκική, νέο-οθωμανική, ισλαμική επικράτηση σε μέρος της χώρας. Η διπλή αυτή κατοχή θα είναι και το τέλος της Ελλάδας των Ελλήνων, αρκετά χρόνια πριν υπάρξει Ανεξάρτητο Κουρδιστάν ή η Τουρκία πολυδιασπαστεί, ως αποτέλεσμα μιας πραγματικής νέας τάξης πραγμάτων στη Μεσόγειο ή στη σύγκρουση που ήδη επιχειρεί με την Ρωσία στον Καύκασο και την Κίνα στις επαρχίες των Ουιγούρων- μουσουλμάνων.

Για να διατηρηθεί η Ελλάδα, στη βασική εθνική και εθνοτική της συνοχή, οι μυστικές υπηρεσίες και η ΕΥΠ, μαζί με κλιμάκια των ειδικών δυνάμεων, θα πρέπει να αντιμετωπίσουν στα όρια του νόμου, όπως έχουν εκπαιδευθεί και επιλέξουν, την ξένη επιβουλή και τις «μαύρες επιχειρήσεις» εχθρικών μυστικών υπηρεσιών και ειδικά την Τουρκία, που έχει ήδη εισβάλει στη χώρα, με τις στρατιές των εξαθλιωμένων Ασιατών και Βορειοαφρικανών (τον δρόμο των οποίων άνοιξε το ευρωπαϊκό Δουβλίνο 2 και δεν έκλεισε η ζώνη Σένγκεν ως όφειλε) μέσα στους οποίους πολύ εύκολα μπορεί να κρύψει τους πυρήνες των ισλαμιστών που ελέγχει. Τα 45αρια του έθνους θα πρέπει να μιλήσουν σε «αυθόρμητη» υπηρεσία…

Οι πυρκαγιές, οι δολιοφθορές στρατιωτικού υλικού, ακόμη και μέσα στις ελληνικές πολεμικές εγκαταστάσεις, οι συμμορίες με τα Καλάσνικοφ και οι «μισθοφόροι» της τρομοκρατίας, αλλά και του κοινού ποινικού, τα ναρκωτικά, το παρεμπόριο, η λαθρομετανάστευση, η προστασία, η πορνεία, οι εκβιασμοί είναι «εργαλεία» χρηματοδότησης, αλλά και εξέλιξης της άλωσης της Ελλάδας εκ των έσω. Ειδικά σε μια περίοδο που η Διοικητική και θεσμική επάρκεια της χώρας μας, έχει κυριολεκτικά κονιορτοποιηθεί, από τα Μνημόνια του χάους και της αποσταθεροποίησης.

Υ.Γ. Για μια ακόμη φορά καταστροφική πυρκαγιά, με όλα τα χαρακτηριστικά δολιοφθοράς, που κατέκαψε το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής μαστίχας στη Χίο, ξεκίνησε από περιοχή κοντά σε απομονωμένο Μοναστήρι. Η ΕΥΠ ας αρχίσει τις έρευνες της από το Μοναστήρι. Υπήρχαν επισκέπτες καλόγεροι, κάποιοι φιλοξενούμενοι ιερωμένοι ή λαϊκοί; Κανείς δεν είναι υπεράνω υποψίας. Ούτε οι «αρχιμανδρίτες», ούτε το σύνολο των κλιμακίων της ΕΥΠ, που και αυτά αποτελούν ως γνωστό στόχο διείσδυσης ξένων, εχθρικών προς την χώρα μυστικών υπηρεσιών . Διείσδυσης κάποιες φορές επιτυχημένης. Αλλά γι’ αυτό υπάρχει η Αντικατασκοπία….

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Οικονομολόγος

Στο παρελθόν πολλές φορές έχω αρθρογραφήσει για την αθρόα και ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση στην Ελλάδα, επειδή πίστευα πως ήταν το εν εξελίξει μεγαλύτερο πρόβλημα της πατρίδα μας. Με αυτήν την αρθρογραφία μου, στην οποία επεσήμανα τα πολλά μελλοντικά προβλήματα που σωρεύονται από τη λαθρομετανάστευση, προσπάθησα να ευαισθητοποιήσω την πολιτεία, η οποία ποτέ δεν αντιμετώπισε το πρόβλημα αυτό με υπευθυνότητα και σοβαρότητα ενώ ταυτόχρονα επέδειξε μια περίεργη υποτονικότητα και ανοχή για την επίλυσή του. Ενός προβλήματος που η μη έγκαιρη αντιμετώπιση, μέσω των ανύπαρκτων ή αναποτελεσματικών πολιτικών αποφάσεων, όλων των κυβερνήσεων από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα, δημιούργησε τεράστιο δημογραφικό ζήτημα καθώς αλλοιώθηκε η πληθυσμιακή σύνθεση της χώρας. Επίσης, η συνεχής αύξηση της εγκληματικότητας, η οποία πολλές φορές είναι ακραία-τρομοκρατική, θέτει σε κίνδυνο την ζωή και την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών. Αυτοί οι πολίτες τελικά, είναι ξένοι μέσα στην ίδια τους τη χώρα λόγω της ανικανότητας της πολιτείας να εφαρμόσει το νόμο και καθημερινά βιώνουν πολεμικές αλληλοεξόντωσης Λίβυων, Αφγανών, Σομαλών, Πακιστανών και κάθε λογής εγκληματιών που ενέσκηψαν από τα τύπου «σουρωτήρι» Ελληνικά σύνορα.

Καθημερινά τα αστυνομικά δελτία αναφέρουν πολυάριθμες εγκληματικές ενέργειες λαθρομεταναστών, κυρίως από την Αλβανία, από τις αφρικανικές χώρες και από κράτη της πρώην Σοβιετικής Ενώσεως. Ποιος μπορεί να ξεχάσει κατά το παρελθόν (1η Μαρτίου 2011) τη δολοφονία εν ψυχρώ των αστυνομικών Γιώργου Σκυλογιάννη (22 ετών) και Γιάννη Ευαγγελινέλη (23 ετών), οι οποίοι είχαν διαθέσει την ζωή τους στην υπηρεσία της ασφάλειας των πολιτών. Ήταν δύο Ελληνόπουλα, δύο δικά μας παιδιά. Τότε στο άκουσμα της είδησης «πάγωσε» όλη η Ελληνική κοινωνία. Όπως «πάγωσε», στις 10 Μαΐου 2011, όταν πληροφορήθηκε πως τα ξημερώματα, άγνωστοι έσφαξαν με μαχαίρι τον 44χρόνο Μανώλη Καντάρη, που πήγαινε να πάρει το αυτοκίνητο του από παρακείμενο χώρο στάθμευσης, προκειμένου να μεταφέρει στο μαιευτήριο την έγκυο γυναίκα του. Τον σκότωσαν για του αποσπάσουν μια κάμερα που κρατούσε στο χέρι του για να καταγράψει τη γέννηση του δεύτερου παιδιού του, την οποία πούλησαν στη συνέχεια στο Μοναστηράκι για 120 ευρώ. Το αποτρόπαιο αυτό έγκλημα, έγινε με περίσσιο μίσος και αγριότητα και ένας νέος άνθρωπος χάθηκε, μια γυναίκα δεν θα μπορέσει ποτέ να ξεπεράσει το ισχυρό σοκ της θέας της αιμόφυρτου σωρού του συζύγου της και ένα παιδί, που λίγες ώρες μετά γεννήθηκε, δεν θα αντικρύσει ποτέ τον πατέρα του. Συνεχίζοντας, η Ελληνική κοινωνία «πάγωσε» εκ νέου, όταν στις 12 Ιουνίου 2012 δολοφονήθηκε στου Ρέντη ο 52χρονος φαρμακοποιός, Σπύρος Πουκαμισάς, πατέρας δύο παιδιών. Το κίνητρο της δολοφονίας ήταν η ληστεία του χαρτοφύλακα που κρατούσε ο δολοφονηθής. Εκεί όμως, που έπαθε ακαριαίο έμφραγμα ήταν όταν πληροφορήθηκε δυο εγκληματικά περιστατικά που συνέβησαν, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, στο πάλαι ποτέ ήσυχο νησί της Πάρου. Πιο συγκεκριμένα, στις 22 Ιουλίου 2012, ένα ανθρωποειδές κτήνος από το Πακιστάν κακοποίησε βαρύτατα την 15χρονη Μυρτώ, πολτοποιώντας το κεφάλι της με πέτρα, γιατί αντιστάθηκε στις ζωώδεις ορέξεις του. Η Μυρτώ, που μπορούσε να είναι το δικό μας παιδί, βρισκόταν στο νησί για ολιγοήμερες διακοπές, με τη μητέρα της και την αδελφή της. Και στις 10 Αυγούστου 2012, όταν πληροφορήθηκε την εν ψυχρώ δολοφονία ενός οδηγού ταξί, ο οποίος προσπάθησε να σταματήσει τους δολοφόνους του, από ληστεία που είχαν διαπράξει, πριν από λίγα λεπτά σε κατάστημα της Alpha Bank. Οι δράστες τον πυροβόλησαν χωρίς δισταγμό, δυο φορές στο κεφάλι με αποτέλεσμα να επέλθει ακαριαία ο θάνατος. Ο εκλιπόν 53χρονος Δημήτρης Μίχας, ήταν πατέρας δυο παιδιών.

Όλα τα παραπάνω εγκληματικά περιστατικά που αναφέρω, είναι μερικά από τα εκατοντάδες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Άλλοι από αυτούς τους φυσικούς εγκληματίες έχουν ήδη συλληφθεί και άλλοι καταζητούνται. Αυτοί, όμως, που δεν καταζητούνται και δε θα συλληφθούν ποτέ, είναι οι ηθικοί αυτουργοί αυτών των εγκληματικών πράξεων που θα παραμείνουν δυστυχώς, ασύλληπτοι γιατί είναι οι αξιωματούχοι αυτής της πολιτείας. Είναι όλοι αυτοί, που κυβέρνησαν τον τόπο τις τελευταίες δεκαετίες και δημιούργησαν το οξύτατο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης, δίνοντας, κατά καιρούς, πολιτικές λύσεις σκοπιμότητας που αντί να λύνουν το πρόβλημα, αντίθετα το διόγκωναν.

Αναλυτικότερα, πιο κραυγαλέα και καταδικαστική στη διαιώνιση και την αύξηση του προβλήματος, είναι η περίπτωση της υπογραφής του κοινοτικού κανονισμού «Δουβλίνο ΙΙ», τον Φεβρουάριο του 2003 επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ, από τον Υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Παπανδρέου και τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης (σήμερα Προστασίας του πολίτη), Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Τότε, υπέγραψαν χωρίς σοβαρές ασφαλιστικές δικλίδες, ένα κανονισμό ο οποίος προβλέπει για την λαθρομετανάστευση, πως όποιος λαθρομετανάστης εισέλθει παράνομα σε Ευρωπαϊκή χώρα και συλληφθεί δεν θα επιστρέφει στην χώρα καταγωγής του αλλά στη χώρα της Ε.Ε. στην οποία εισήλθε πρώτα. Με βάσει, λοιπόν, τα επίσημα στοιχεία της Ε.Ε., το 90% των λαθρομεταναστών της Ευρώπης, εισβάλλουν στον Ελλαδικό χώρο και ακολούθως μεταβαίνουν σε άλλη Ευρωπαϊκή χώρα όπου και συλλαμβάνονται. Τότε η χώρα αυτή εκτελώντας τον κοινοτικό κανονισμό, τους επιστρέφει στην Ελλάδα. Έτσι, η Ελλάδα έγινε πύλη εισόδου των λαθρομεταναστών και μοιραία μετατράπηκε σε αποθήκη των παράνομων μεταναστών. Όσο δε, η χώρα εξακολουθεί να δεσμεύεται από την υπογραφή του κανονισμού «Δουβλίνο ΙΙ», τόσο μεγαλύτερες και πολύπλευρες διαστάσεις αποκτά το πρόβλημα στην Ελληνική κοινωνία που όπως προείπα, επί δεκαετίες στερείται μιας συγκροτημένης μεταναστευτικής πολιτικής.

Προσέξτε, όμως, το οξύμωρο όλης αυτής της υποθέσεως. Ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης που υπέγραψε την καταδίκη της Ελλάδος μέσω της κοινοτικής συμφωνίας «Δουβλίνο ΙΙ», αυτός θεώρησε ως Υπουργός, της μειοδοτικής Κυβέρνησης Παπαδήμου, πως μπορεί να λύσει το πρόβλημα με τη δημιουργία των «κέντρων φιλοξενίας παράνομων μεταναστών», που επί της ουσίας δεν υλοποιήθηκε γιατί εξέπνευσε η θητεία της Κυβέρνησης Παπαδήμου. Έτσι, αποχώρησε ο ανεπαρκής και θρασύτατος, κ. Χρυσοχοΐδης και μας «ξημέρωσε» νέος Υπουργός Προστασίας του πολίτη, ο κ. Δένδιας, της «πατριωτικής» Κυβερνήσεως των κυρίων Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη. Κατά την δική τους άποψη, λοιπόν, το γιγαντιαίο και αποτελεσματικό πρόγραμμα, το οποίο θα απλωθεί από τον Έβρο μέχρι την Αθήνα και θα κτυπήσει τη λαθρομετανάστευση στη ρίζα της, για να αντηχεί καλύτερα στα αυτιά των ιθαγενών αυτής της χώρας, έχει την κωδική-παραπλανητική ονομασία, «Ξένιος Ζευς». Στόχος αυτού του προγράμματος είναι να μη μπει κανένας λαθρομετανάστης πλέον, από τα ΒΑ σύνορά μας. Θεώρησε δε, σωστό ο κ. Δένδιας, πως ως κέντρα υποδοχής και κράτησης των παράνομων μεταναστών, θα πρέπει να είναι, αστυνομικές σχολές της ΕΛ.ΑΣ. στο νομό Θράκης. Με συνοπτικές διαδικασίες, ο «σοφός» κ. Δένδιας με τον «Ξένιο ΔένΔΙΑ» κατάφερε, α) να αποψιλώσει, από ευαίσθητες περιοχές της πατρίδας μας όπως η Κόνιτσα, ικανό αριθμό συνοριακών φρουρών, μετακινώντας τους στον Έβρο, για την υλοποίηση του σχεδίου του και ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων, όπως αυτή του Μητροπολίτου Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ.κ. Ανδρέου. http://pressimdpk.blogspot.gr/2012/08/blog-post.html και β) να μετατρέψει σε μπαρουταποθήκη την ευαίσθητη περιοχή της Θράκης μας, αναγκάζοντας τις τοπικές αρχές να επαναστατήσουν με αυτή την απόφαση και να δηλώσει ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Ευάγ. Λαμπάκης, πως το κλείσιμο των τριών σχολών στη Θράκη και η μετατροπή τους σε χώρους υποδοχής μεταναστών οδηγούν στο συμπέρασμα πως «είμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση».

Άρα, εύκολα καταλήγουμε στο ότι, δεν είναι ποτέ δυνατόν αυτοί που δημιούργησαν το πρόβλημα να θεωρούν πως έχουν βρει και τη λύση του. Όμως, ως πότε θα παίζουν επικοινωνιακά παιχνίδια στις πλάτες του λαού μας και εις βάρος της ασφάλειας της χώρας; Είναι δυνατόν να μην αντιλαμβάνονται πως επιβάλλεται άμεσα: α) να καταγγελθεί στην ΕΕ ο κοινοτικός κανονισμός «Δουβλίνο ΙΙ», β) Να ψηφισθεί νόμος περί ποσόστωσης μεταναστών επί του πληθυσμού της Ελλάδος, όπως τούτο ισχύει σε όλες τις προηγμένες Ευρωπαϊκές χώρες και γ) Να διασφαλιστούν άμεσα τα σύνορά μας στον Έβρο, τη μεγαλύτερη πύλη λαθρομεταναστών της Ευρώπης, από ειδικές δυνάμεις του στρατού μας, τη στιγμή που είναι αδύνατη η φύλαξή τους από τους άνδρες της Frontex, του οργανισμού δηλαδή που έχει σήμερα την αρμοδιότητα της προστασίας των συνόρων μας. Αυτές οι ειδικές εγχώριες δυνάμεις του στρατού θα συμβάλουν στην αναχαίτιση των κυμάτων της λαθρομετανάστευσης και θα δώσουν σαφές μήνυμα προς την Τουρκία που είναι η υπεύθυνη χώρα εισαγωγής τους στην Ελλάδα.

Συνεπώς, ας ελπίσουμε πως θα έρθει ημέρα που ειδικό δικαστήριο σε όλους εσάς θα απαγγείλει την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας, για το συνειδητό αφανισμό του πληθυσμού της χώρας.Για να κατανοήσουμε στην βάση του το πρόβλημα, θα πρέπει οπωσδήποτε να κάνουμε μια διάκριση της αιτίας της Ελληνικής κρίσης, σε σχέση με την κρίση στα άλλα ευρωπαϊκά ιδίως κράτη, αλλά και στην παγκόσμια οικονομία γενικότερα.

Ενώ στα υπόλοιπα κράτη η κρίση οφείλεται σε μια δυσλειτουργία του τραπεζικού τους κυρίως και γενικότερα του χρηματοπιστωτικού συστήματος, στην Ελλάδα αντίθετα το τραπεζικό σύστημα δεν έφερε την κρίση. Στην Ελλάδα αιτία της κρίσης, αποτέλεσε και αποτελεί το κράτος και αυτό από δύο βασικούς λόγους: Αφενός από τη ριζωμένη αντίληψη της ιδιοποίησης του κράτους στο εκάστοτε πολιτικό προσωπικό και στις παρασιτικές δυνάμεις της διαπλοκής γύρω του και αφετέρου από το παντοδύναμο…. πελατειακό σύστημα το οποίο και μόνο αυτό συνδέει την κοινωνία με την πολιτική στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον επιστημονικό ορισμό της έννοιας του κράτους, κράτος είναι η διαρκής σε νομικό πρόσωπο οργάνωση ενός λαού μόνιμα εγκατεστημένου σε ορισμένη χώρα και το οποίο ασκεί πρωτογενή και αυτοδύναμη (κυρίαρχη) εξουσία. Στην Ελλάδα όμως και σε αντίθεση με τον πιο πάνω ορισμό, απουσιάζει ένα βασικό στοιχείο. Δεν υπάρχει πουθενά στην υλοποίηση της έννοιας του κράτους ο λαός…

Σε μας το κράτος δεν είναι οργάνωση λαού, αλλά ένα κατοχικό καθεστώς. Έχουμε στην πραγματικότητα ένα κράτος κατοχής της ελληνικής κοινωνίας. Το κράτος αυτό που έχει αυτονομηθεί πλήρως από την ελληνική κοινωνία, αποτελείται από το εκάστοτε πολιτικό προσωπικό, τους πολυδαίδαλους κρατικούς μηχανισμούς που χρησιμοποιεί για να ελέγχει την κοινωνία και τα διάφορα εξωθεσμικά κρατικοδίαιτα παρασιτικά συμφέροντα που μέσω του πολιτικού προσωπικού χρησιμοποιούν τους κρατικούς μηχανισμούς σε βάρος της κοινωνίας. Αυτό είναι βασικά το αίτιο της ελληνικής κρίσης. Αυτό το κράτος χρεοκόπησε, όπως συνέβη πολλές φορές στο παρελθόν και όχι εμείς η κοινωνία. Αυτό το κράτος τώρα μας παραπλανά μέσα από τα καθεστωτικά ΜΜΕ και επιζητεί να επιβιώσει το ίδιο και απαράλλαχτο, πτωχεύοντας και εξαθλιώνοντας εμάς.

Αν λοιπόν θέλουμε σοβαρά να εξέλθουμε το ταχύτερο από την κρίση, θα πρέπει να εξαλείψουμε την αιτία που την προκάλεσε και την συντηρεί στη χώρα μας. Μόνο έτσι θα ανοίξουν οι λεωφόροι της οικονομικής ανάπτυξης μέσα στην κοινωνία, όταν δηλαδή η κοινωνία πάρει την πολιτική εξουσία στα χέρια της και γίνει αυτή ο πραγματικός εντολέας του πολιτικού προσωπικού.

Αυτό φυσικά, μόνο με άμεση και ριζική αλλαγή του καταστατικού του νομικού προσώπου του κράτους (Συντάγματος) μπορεί να γίνει. Χωρίς αυτό, δεν υπάρχει μέλλον. Ακόμα και προσωρινή ανάσα να πάρουμε, πάλι στα ίδια θα καταλήξουμε.

Πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και να προχωρήσουμε στις κατάλληλες ενέργειες. Ήδη η κίνηση πολιτών ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ, κινείται προς αυτή την κατεύθυνση.Του Γιώργου Κράλογλου

Τρεις νέοι φουσκωμένοι μύθοι άθλιας ποιότητας πλασάρονται, με άμετρη πολιτική θρασύτητα, ως μέτρα ευαισθησίας υπέρ των ανασφάλιστων, των φορολογουμένων και των χαμηλοσυνταξιούχων. Προσέξτε τα και προσέξτε τους.

Ο πρώτος μύθος είναι η πολιτική ευαισθησία για την ανασφάλιστη εργασία και η προετοιμασία νέας νομοθεσίας που περίπου θα βάζει λουκέτο στις επιχειρήσεις που απασχολούν ανασφάλιστους εργάτες και υπαλλήλους.

Πρόκειται ασφαλώς για αναγκαίο μέτρο που έπρεπε όμως να ισχύει εδώ και μια εικοσαετία και να εφαρμόζεται με αυστηρότητα.

Τέτοια ώρα όμως... τέτοια λόγια... που λέει και ο λαός μας. Γιατί τώρα που οι σοβιετικές πολιτικές των κυβερνήσεων της μεταπολίτευσης άνοιξαν τα σύνορα και έβαλαν μέσα (μαζί με ορισμένους δύστυχους) όλους τους εγκληματίες των Βαλκανίων και τα 1-2.000.000 λαθρομετανάστες (τον ακριβή αριθμό δεν τον γνωρίζει κανείς) μετατρέποντας σε εργασιακό καθεστώς την ανασφάλιστη εργασία, άντε να μάθεις στους επιχειρηματίες (ιδίως στους μικρομεσαίους, στους βιοτέχνες, στους μαγαζάτορες, στους σουβλατζήδες, στις καφετέριες, στους βενζινάδες, στους μικροξενοδόχους, στους αγρότες και στους εργολάβους πάσης φύσεως) την υποχρέωσης της ασφάλισης για τους Έλληνες εργαζόμενους.

Τώρα που η κοινωνία χωρίσθηκε στα στρατόπεδα αυτών που έχουν δουλειά, ανεξάρτητα από ύψος μισθού και είδος ασφάλισης και εκείνων που δεν έχουν δουλειά, άντε να επιβάλλεις την ασφάλιση.

Αυτά τα μέτρα και οι νόμοι, που σαφέστατα θα μείνουν στα συρτάρια, γιατί πρώτα οι άνεργοι δεν θα τα τηρήσουν, ζητώντας δουλειά, αδιαφορώντας για την ασφάλιση είναι μόνο βλακώδης πολιτική παρηγοριά και στον άνεργο αλλά και στον εργαζόμενο.

Γιατί με την απειλή του λουκέτου της επιχείρησης και τον φόβο της ανεργίας (δυστυχώς για την κατάντια του τόπου), θα ισχύσει η «συνωμοσία της σιωπής».

Από την άλλη μεριά μεταφέρθηκε ήδη η ανησυχία στους εργαζόμενους διότι αν «καρφωθεί» ο μαγαζάτορας, ο βενζινάς, ή ο εργολάβος οικοδομών, για τους ανασφάλιστους που έχει και κληθεί να πληρώσει υπέρογκο πρόστιμο, θα προτιμήσει το λουκέτο.

Ο δεύτερος μύθος που αφορά όλους τους φορολογούμενους, είναι η δήθεν πληροφόρηση (πρόκειται για παραπληροφόρηση) σχετικά με φορολογικές ελαφρύνσεις στα φυσικά πρόσωπα μέσω αναμόρφωσης των ορίων στα αφορολόγητα.

Η πολιτική αναίδεια επιτρέπει την διασπορά των πληροφοριών αυτών για να περάσουν τα νέα χαράτσια, οι νέες επιβαρύνσεις στα καύσιμα και οι απανωτές αυξήσεις σε όλα τα κρατικά τιμολόγια που αρχίζουν από το φως και καταλήγουν στις μεταφορές.

Επειδή δε από τις αυξήσεις αυτές δεν πρόκειται να απαλλαγούν οι επιχειρήσεις να περιμένουμε με βεβαιότητα ορυμαγδό αυξήσεων και στα προϊόντα.

Ο τρίτος μύθος, που αφορά τους συνταξιούχους, είναι η ευαισθησία της κυβέρνησης να μην περικόψει τις κύριες συντάξεις κάτω από 700 ευρώ. Την ίδια στιγμή όμως στους συνταξιούχους των 700 ευρώ και κάτω, τους τσεκουρώνει (όπως στους πάντες) την επικουρική σύνταξη. Τους καταργεί τα ψίχουλα των δώρων Πάσχα και Χριστουγέννων από τις επικουρικές συντάξεις. Στον δε συνταξιούχο που έχει σύνολο εσόδων περίπου 700 ευρώ ή κάτι παραπάνω, από δύο νομιμότατες συντάξεις, του πετσοκόβει την μία, κατά 40% (στην καλύτερη περίπτωση αν τελικά δεν την καταργήσει).

Ακόμη και αν δεν ισχυρισθώ ότι το μέτρο αυτό που το διαφημίζουν ως κοινωνική ευαισθησία είναι ο χλευασμός αυτών που ζουν ήδη στο όριο της φτώχειας (δεδομένου του ακόμη υψηλού κόστους ζωής στην Ελλάδα) δεν μπορώ να περάσω απαρατήρητο ότι ο συνταξιούχος αυτός δεν εξαιρείται ούτε από τα χαράτσια, ούτε από την κατάργηση των φορολογικών απαλλαγών, ούτε από το ΕΤΑΚ, από τον κεφαλικό φόρο μέσω ΔΕΗ ενώ σε δύο μήνες θα πληρώσει και τις αυξήσεις των κρατικών τιμολογίων σε φως, νερό, φυσικό αέριο και εισιτήρια.
Φόβοι για κοινωνική έκρηξη στην Τουρκία

Tου Νίκου Στέλγια

Λίγες ώρες μετά την πολύνεκρη αιματηρή επίθεση στην νοτιοανατολική επαρχία Γκαζίαντεπ, η τουρκική κοινωνία μετρά τις πληγές της και εκφράζει έντονο προβληματισμό για το μέλλον της γειτονικής της χώρας. Χθες την νύχτα, διάφοροι αναλυτές και δημοσιογράφοι εξέφρασαν έντονο προβληματισμό για την ενδεχόμενη εκδήλωση φαινομένων πογκρόμ και λιντσαρίσματος κατά των Κούρδων κατοίκων του Γκαζίαντεπ και των διάφορων τουρκικών πόλεων.

Αμέσως μετά την τρομοκρατική επίθεση, η οποία άφησε πίσω της εννέα νεκρούς και δεκάδες τραυματίες, εκατοντάδες διαδηλωτές χύθηκαν στους δρόμους του Γκαζίαντεπ και επιτέθηκαν κατά οικισμών και πολιτικών γραφείων των Κούρδων. Μέσα σε λίγη ώρα, τοπικές οργανώσεις του Κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας (BDP), το οποίο υποστηρίζουν οι Κούρδοι και οι σοσιαλιστές της Τουρκίας, παραδόθηκαν στις φλόγες. Οι διαδηλωτές επιτέθηκαν στους Κούρδους με εθνικιστικά και ισλαμιστικά συνθήματα.

Χθες την νύχτα, η κινητοποίηση διάφορων εθνικιστικών ομάδων στο Γκαζίαντεπ σε συνδυασμό με την μεγάλη αντίδραση της τουρκικής κοινωνίας προβλημάτισε τους Τούρκους αναλυτές και δημοσιογράφους. Διάφορα τουρκικά κανάλια κάλεσαν τους Τούρκους πολίτες να συγκρατήσουν την ψυχραιμία τους και να απέχουν από πράξεις βίας και βανδαλισμού.

Καθ' όλη την διάρκεια της νύχτας στους χώρους διαδικτυακής διασύνδεσης κυκλοφόρησαν μηνύματα τα οποία καλούσαν τους κατοίκους του Γκαζίαντεπ να συγκρατήσουν την ψυχραιμία τους.

Κάποιοι από τους Τούρκους αναλυτές υποψιάζονται ότι η νέα επίθεση ενδέχεται να είναι κομμάτι ενός ευρύτερου σχεδίου, το οποίο επιχειρεί να ανοίξει τον δρόμο για ανταλλαγή τουρκικού και κουρδικού πληθυσμού στο εσωτερικό της Τουρκίας. Σύμφωνα με το υποτιθέμενο σχέδιο, το κουρδικό αυτονομιστικό κίνημα επιχειρεί να εκδιώξει τους Τούρκους πολίτες από τις κουρδικές επαρχίες και να υποχρεώσει τους Κούρδους πολίτες να εγκατασταθούν στις ανατολικές επαρχίες της γειτονικής χώρας.

Νέες απώλειες του τουρκικού στρατού
Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα, το μεσημέρι της Τρίτης, ένα λεωφορείο του στρατού εκτροχιάστηκε στην επαρχία Σίρνακ της νοτιοανατολικής Τουρκίας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες εξαιτίας του δυστυχήματος έχασαν την ζωή τους 10 μέλη των επίλεκτων δυνάμεων των τουρκικών αντιτρομοκρατικών υπηρεσιών. Η ομάδα των επίλεκτων δυνάμεων μετέβαινε σε περιοχή όπου ο στρατός της Τουρκίας αντιμετωπίζει τις δυνάμεις του κουρδικού αυτονομιστικού κινήματος.

* Ο Νίκος Στέλγιας είναι ανταποκριτής της «Κ» στην ΚωνσταντινούποληΟι ιρανικές αρχές έχουν μοιράσει φυλλάδιο στις Ε.Δ.
που τιτλοφορείται "Οι τελευταίοι έξι μήνες"

22 Aυγούστου 2012

Σύμφωνα με δημοσίευμα της θρησκευτικής σελίδας της Ρωσικής Εκκλησίας, Interfax Religion, σε πρόσφατο μήνυμα του, ο θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν, αγιατολάχ Hamenei, προειδοποίησε τον ιρανικό λαό για την έλευση του Μαχντί, του «κρυφού ιμάμη», του τελευταίου και αναμενόμενου προφήτη, ο οποίος θα εμφανιστεί την Ημέρα της Κρίσεως για να σώσει τον κόσμο και να επιβάλει την παγκόσμια τάξη σύμφωνα με το Ισλάμ.

Ο Hamenei υπενθύμισε ότι η έλευση του Μαχντί είχε προφητευθεί στο Κοράνι και ότι όλοι οι Ιρανοί οφείλουν να προετοιμαστούν για αυτή.

Είπε επίσης ότι, εάν ο ιρανικός λαός πιστεύει ότι είναι ο στρατός του Δωδέκατου Ιμάμη, θα πρέπει να προετοιμαστεί να καθοδηγηθεί από τον Αλλάχ στον πόλεμο που θα οδηγήσει τον ισλαμικό πολιτισμό να θριαμβεύσει σε όλο τον κόσμο.

"Είναι η μοίρα μας", κατέληξε ο πνευματικός ηγέτης του Ιράν.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η θρησκευτική ηγεσία της Τεχεράνης έχει κυκλοφορήσει ένα φυλλάδιο στις ένοπλες δυνάμεις και στις δημόσιες υπηρεσίες, που έχει τον τίτλο "Οι τελευταίοι έξι μήνες", προτρέποντας τους Ιρανούς να προετοιμαστούν πνευματικά για την άφιξη του Μαχντί και την τελευταία αντιπαράθεση με τη Δύση.

Οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν προειδοποίησαν το Ισραήλ και τις ΗΠΑ για την πρόσφατη αύξηση πυρηνικών όπλων στη Δύση και επανέλαβαν ότι το Ιράν δεν διαθέτει πυρηνικές κεφαλές για πυραύλους.Ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε ότι η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερο χρόνο, και όχι απαραιτήτως περισσότερα χρήματα, προκειμένου να επιστρέψει στην ανάπτυξη.

«Δεν ζητούμε περισσότερα χρήματα. Αυτό που θέλουμε είναι λίγος αέρας για να ανασάνουμε, να βάλουμε μπροστά την οικονομία και να αυξήσουμε τα κρατικά έσοδα. Περισσότερος χρόνος δεν σημαίνει αυτόματα και περισσότερα χρήματα», σημείωσε ο κ.Σαμαράς.

Σε ερώτηση για το πώς είναι να κυβερνά κανείς μία χώρα, όπου καθημερινά πρέπει να φοβούνται την πτώχευση, ο πρωθυπουργός απάντησε ότι «Πρέπει να διώξουμε αυτήν την αρνητική ψυχολογία, που μοιάζει σαν μια βαθιά μαύρη τρύπα Οι Ελληνες έχουν εκλέξει μία νέα κυβέρνηση, ώστε οδηγήσει την χώρα σε μία νέα πορεία. Εχουμε σημειώσει πρόοδο στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και ιδιωτικοποιήσεις. Και δεν είναι δίκαιο, όταν κάποιοι στην Ευρώπη, παρόλα αυτά, θέλουν να μας ρίξουν ξανά σ' αυτήν την τρύπα».

Σε ερώτηση για το αν θα ήταν καλύτερα για την χώρα να επιστρέψει στο παλιό της νόμισμα, ο κ.Σαμαραάς απάντησε: «Για όνομα του Θεού, όχι. Μία επιστροφή στην δραχμή θα ήταν καταστροφή για την Ελλάδα. Θα σήμαινε πέντε ακόμη χρόνια περίπου ύφεσης και η ανεργία θα έφτανε στο 40%. Ενας εφιάλτης για την χώρα: οικονομική κατάρρευση, κοινωνική αναταραχή και μία πρωτοφανής κρίση της δημοκρατίας. Το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων έχει βυθιστεί τα τελευταία χρόνια κατά 35%. Μία επιστροφή στην δραχμή θα επέφερε μία περαιτέρω μείωση κατά 70%. Ποια οικονομία, ποια δημοκρατία μπορεί να επιβιώσει έτσι; Στο τέλος θα ήταν όπως στη Δημοκρατία της Βαϊμάρης».

Ερωτηθείς για το αν η χώρα κάνει αρκετά, ο κ.Σαμαράς απάντησε ότι πολλά πράγματα δεν πήγαν καλά και εντός και εκτός Ελλάδας. «Τώρα κάνουμε όλες τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις».

«Αλήθεια;» ρωτά ο δημοσιογράφος. «Ναι», απαντά ο πρωθυπουργός. Και συνεχίζει: «Η Ελλάδα αιμορραγεί. Κατά τα τελευταία τρία χρόνια η οικονομία μας συρρικνώθηκε κατά το 1/5, το βιοτικό επίπεδο έχει μειωθεί κατά το 1/3, οι συνταξιούχοι έχασαν το 1/5 του εισοδήματός τους, οι μισοί από τους νέους μας είναι άνεργοι. Κάνουμε τα πάντα για τη συνοχή της χώρας, ενώ παράλληλα εφαρμόζουμε τις μεταρρυθμίσεις. Και μην ξεχνάτε ότι πρέπει να διατηρήσουμε το πνεύμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εάν η Ελλάδα αφεθεί να πέσει τώρα, αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα να αυξηθεί η αβεβαιότητα και άλλες χώρες της Ευρωζώνης θα γίνουν πιο ευάλωτες. Για να μην αναφερθούμε καν στις δραματικές συνέπειες για τις χρηματοπιστωτικές αγορές».

Αναφερόμενος στον δημόσιο τομέα, ο δημοσιογράφος επεσήμανε ότι με τους πάρα πολλούς εργαζόμενους, είναι ένα μεγάλο πρόβλημα, όμως δεν έχει γίνει σχεδόν τίποτα.

«Έχω αποφασίσει, ότι για κάθε δέκα συνταξιοδοτούμενους δημοσίους υπαλλήλους θα προσλαμβάνεται μόνο ένας. Σημειώνουμε πρόοδο και σύντομα θα έχουμε μικρότερες, υγιείς και σημαντικά βελτιωμένες στην απόδοσή τους δημόσιες υπηρεσίες. Για αυτό μειώνουμε τον συνολικό αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων», σημείωσε ο κ.Σαμαράς.

Για όσα λέγονται ότι τον Σεπτέμβριο θα ελληνικά κρατικά ταμεία θα είναι άδεια, ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι «έχουμε βραχυπρόθεσμα προβλήματα, αλλά χάρη στις συμφωνίες, η χρηματοδότησή μας για τα επόμενα τρία χρόνια υπάρχει. Το αποφασιστικό είναι η οικονομία να αναπτυχθεί πάλι γρήγορα, τα φορολογικά έσοδα να βελτιωθούν και να λειτουργήσουν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις».

Αναφορικά με το αν θα χρειαστεί νέο κούρεμα του χρέους, ο Ελληνας πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι κάτι τέτοιο δεν έχει συζητηθεί μέχρι στιγμής.

Ο δημοσιογράφος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην κατάσταση της υγείας του μετά την χειρουργική επέμβαση στα μάτια, στην οποία υποβλήθηκε μετά τις εκλογές.

Ο κ. Σαμαράς απάντησε ότι κάθε μέρα γίνεται και καλύτερα. «Σε έναν μήνα περίπου θα έχω επιστρέψει στον παλιό μου εαυτό. Και σας λέω: Είμαι περισσότερο αποφασισμένος από ποτέ να δράσω. Οι θυσίες των Ελλήνων δεν θα πρέπει να πάνε χαμένες. Και οι οι εταίροι μας πρέπει να ξέρουν ότι εμείς οι Έλληνες βάζουμε πραγματικά τα δυνατά μας και είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε. Το ίδιο σίγουρος είμαι ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι βρίσκονται στο πλευρό μας και ότι η ελληνική επιτυχία θα ενισχύσει την Ευρώπη».

Independent: Ο δίσκος της ελληνικής ζητιανιάς ξαναβγήκε στην Ευρώπη

Με τον ειρωνικό τίτλο «ο Ελληνας ασθενής επιστρέφει ζητώντας περισσότερα λεφτά» που παραπέμπει στην κατάσταση της ελληνικής οικονομίας αλλά και στην πρόσφατη περιπέτεια της υγείας του Αντ. Σαμαρά, ο βρετανικός Independent σχολιάζει με προσβλητικά δηκτικό τρόπο την ευρωπαϊκή εξόρμηση του έλληνα πρωθυπουργού:

«Ο ελληνικός δίσκος της ζητιανιάς περιφέρεται ξανά απειλητικός στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες» αναφέρει ο συντάκτης του άρθρου, ο οποίος, αφού περιγράφει τα ποσά της βοήθειας που μέχρι τώρα έχει λάβει η Ελλάδα, διερωτάται:

«Γιατί λοιπόν μετά από όλη αυτή τη βοήθεια, η Ελλάδα βγήκε πάλι με το δίσκο στην Ευρώπη;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι. Ενας είναι το γεγονός ότι η Ελλάδα ουσιαστικά διένυσε δύο μήνες ακυβέρνητη μετά τις εκλογές του Μαϊου, οι οποίες απέτυχαν να αναδείξουν καθαρό νικητή, καθυστερώντας τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις. Ενας άλλος λόγος της αποτυχίας να πιάσει τους στόχους είναι ότι τα αποτελέσματα των ιδιωτικοποιήσεων έχουν μέχρι στιγμής υπάρξει απογοητευτικά, αφού μόις 2 δισεκατομμύρια έχουν συγκεντυρωθεί από την πώληση δημόσιων περιουσιακών στοιχείων.

Αλλά ο κύριος λόγος είναι ότι η ελληνική οικονομία παραμένει βαλτωμένη σε άγρια ύφεση εδώ και 5 χρόνια αφούτου η φούσκα που προηγήθηκε, έσκασε. Η βύθιση αυτή αύξησε τα κοινωνικά επιδόματα καθώς η ανεργία εκτινάχθηκε στο 23%. Διέλυσε επίσης τα φορολογικά έσοδα καθώς επιχειρήσεις έχουν βάλει λουκέτο, οι δε καταναλωτές σταμάτησαν να ξοδεύουν. Αμφότερα δυσχεραίνουν τηνν προσπάθεια της χώρας να μειώσει τα ελλείμματά της.
(...)

Θα πάρει η Ελλάδα περισσότερο χρόνο και έξτρα βοήθεια για να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της; Αυτό θα εξαρτηθεί εν πολλοίς από την γερμανική πολιτική, καταλήγει το άρθρο, παραπέμποντας σε πρόσφατες δηλώσεις του Γκίντιο Βεστερβέλε ότι ο χαμένος χρόνος των ελληνικών εκλογών θα πρέπει να συνυπολογισθεί. Αλλά κάποιοι γερμανοί πολιτικοί, συμπεριλαμβανομένης της Μέρκελ, έχουν αρχίσει να μιλούν ανοιχτά για την επιθυμία να κοπούν οι δεσμοί με την Ελλάδα».Του Κρίνου Μακρίδη*

Η κρισιμότητα των καιρών τους οποίους περνά ο Ελληνισμός, δεν προκαλεί μόνο αρνητικές επιπτώσεις και εθνική κατάπτωση στην πορεία του έθνους μέσα στην ιστορία, αλλά έχει αποκαλύψει πολλά, τα οποία εάν αξιολογηθούν ορθώς, θα χρησιμεύσουν στην προσπάθεια της πνευματικής, πολιτιστικής και εθνικής ανάκαμψης και της αποτίναξης του εθνικού και οικονομικού ζυγού που προσπαθούν να μας περάσουν στο σβέρκο. Αφορμή για το παρόν άρθρο δόθηκε από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου. Όπως πολλοί θα παρακολουθήσατε, οι Εγγλέζοι, στην μακρόσυρτη, βάρβαρη και πληκτική τελετή έναρξης των αγώνων, δεν σεβάστηκαν ουδόλως, ούτε την ιστορία των αγώνων, ούτε το νόημα τους και βεβαίως ούτε τον πολιτισμό που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Αντίθετα, επιδίωξαν να εξαφανίσουν οτιδήποτε θύμιζε την καταγωγή των αγώνων και το αρχαίο, αθάνατο ελληνικό πνεύμα. Ήταν τόσο φανερή η προσπάθειά τους να μπει στο περιθώριο αυτό που ο Ελληνισμός κληροδότησε σε όλο τον κόσμο, που η απουσία αυτού ακριβώς που ήθελαν να πνίξουν, έδειξε όλη την πνευματική γύμνια του «πολιτισμού» τους και την ποιότητα τους ως κράτος και ως άνθρωποι. Οι Εγγλέζοι αυτοαποκαλύφθηκαν. Δεν ήταν και δεν είναι τίποτε άλλο από μια αποικιοκρατική, στρατοκρατική δύναμη, χωρίς αρχές και αξίες και βεβαίως χωρίς καμιά από τις αρχές και αξίες του ολυμπιακού πνεύματος. Μέχρι και την σημαία των Ολυμπιακών Αγώνων την μετέφεραν στρατιώτες.

Οι Ολυμπιακοί αγώνες στην αρχαιότητα ήταν περίοδος εκεχειρίας. Φτάνει να θυμηθούμε – και να συγκρίνουμε αναπόφευκτα – την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004. Εκεί παρακολουθήσαμε όλη την ιστορία του πολιτισμένου κόσμου, από τη στιγμή που η οικουμενική Ελλάδα διέδωσε το φως του πολιτισμού παντού. Στο Λονδίνο παρακολουθήσαμε αναπαράσταση ιστορικών γεγονότων, τα οποία οι Εγγλέζοι οικειοποιήθηκαν αυθαίρετα και ανιστόρητα και που καμμία σχέση έχουν με το Ολυμπιακό Πνεύμα.
Ωστόσο, η τελετή έναρξης των αγώνων του Λονδίνου ήταν – και έτσι πρέπει να ιδωθεί από τους Έλληνες – ως το πρώτο κτύπημα κατά του Ελληνικού Πνεύματος. Το δεύτερο ήταν ίσως χειρότερο. Αναφερόμαστε στην ομιλία του Προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, βέλγου Ζακ Ρογκ, ο οποίος είπε το αμίμητο , πως οι Ολυμπιακοί Αγώνες επιστρέφουν στον «σπίτι» τους. Αυτό δείχνει ακόμα μια φορά τον ξεπεσμό των Δυτικών. Μετά βεβαίως και επειδή υπήρξαν κάποιες αντιδράσεις, προσπάθησε να τα μαζέψει, αλλά το μήνυμα είχε σταλεί : ο στόχος ήταν να «υφαρπαγούν» οι Ολυμπιακοί Αγώνες από την Ελλάδα και να πληγεί για μια ακόμη φορά η προσφορά του Ελληνισμού στην ανθρωπότητα.

Θα πρέπει να γίνει κατανοητό πως ό,τι γίνεται δεν είναι τυχαίο. Δεν ήταν τυχαία η επιλογή για το περιεχόμενο της τελετής έναρξης, όπως δεν ήταν τυχαία η αναφορά του Ζακ Ρογκ.
Τα πιο πάνω αποτελούν μέρος της γενικότερης, ανηλεούς επίθεσης κατά του Ελληνικού Έθνους, που απώτερο στόχο έχει την πλήρη, πνευματική, πολιτιστική, οικονομική και εθνική υποδούλωση του και την καταπάτηση της κυριαρχίας του σε όλα τα επίπεδα. Αυτή η επίθεση εκδηλώνεται σε πολλά επίπεδα εδώ και αρκετά χρόνια και έχει κορυφωθεί με την οικονομική επίθεση που δέχεται η Ελλάδα το τελευταίο χρονικό διάστημα. Επιπλέον αποδεικνύει ακράδαντα ότι οι Αλβανοί, οι Σκοπιανοί, οι Τούρκοι και τώρα οι Εγγλέζοι, χωρίς αρχαίο πολιτισμό, προσπαθούν να οικειοποιηθούν τον πολιτισμόν των άλλων. Τον Αριστοτέλη οι πρώτοι, τον Μ. Αλέξανδρο οι δεύτεροι, τον Όμηρο οι τρίτοι και τώρα οι Εγγλέζοι τους Ολυμπιακούς. Αυτό είναι το κατάντημά τους.

Φυσικά, ο εχθρός διαθέτει και τις υπηρεσίες πεμπτοφαλαγγιτών εντός του Ελληνισμού, ανθρώπων που έχουν στην κυριολεξία πουλήσει την πατρίδα και το λαό έναντι αμοιβής. Όχι μόνον ξεπουλώντας αλλά υπονομεύοντας το ηθικό και μηδενίζοντας τις αντιστάσεις του λαού.
Δεν έχει διευκρινιστεί ότι στο στόχαστρο των ξένων, οι οποίοι επιδιώκουν την πλήρη ισοπέδωση των πάντων, για να εξαφανιστεί η δύναμη του ελληνικού πνεύματος, είναι και η Κύπρος, ο Κυπριακός Ελληνισμός, καθώς αυτό θεωρείται αυτονόητο. Ειδικά στην Κύπρο, ο Ελληνισμός δέχεται και στρατιωτικές απειλές και επιθέσεις, εκτός από τις άλλες, τις πιο «εξευγενισμένες».
Είναι καιρός να κατανοήσουμε ότι το κυρίως όπλο μας είναι η ιστορία μας και ο πολιτισμός μας και κατ’ επέκταση η γλώσσα μας. Χωρίς να ισχυριζόμαστε ότι πρέπει να μείνουμε προσκολλημένοι ανενεργά στο παρελθόν, τονίζουμε ότι από το παρελθόν μας μπορούμε να αντλήσουμε τη δύναμη και να αναζωογονήσουμε τα μηνύματα, έτσι ώστε να διασφαλίσουμε το παρόν και κυρίως το μέλλον του Ελληνισμού.

Οι πεμπτοφαλαγγίτες, όπως προαναφέρθηκε, είναι αυτοί που ροκανίζουν συστηματικά τις ρίζες μας. Με την επιμονή να διαγραφεί η διαφορετικότητα μας, να ισοπεδωθούν τα πάντα, για να μην μπορούν τα παιδιά μας να μαθαίνουν ποιος ήταν ο Λεωνίδας, οι Μαραθωνομάχοι, οι ήρωες των βαλκανικών πολέμων και του έπους του 1940, ποιος ήταν ο Αυξεντίου και ο Καραολής, εφαρμόζεται αποτελεσματικά το δόγμα Κίσσινγκερ και πλήττεται καίρια το Ελληνικό έθνος.
Διευκρινίζουμε γιατί είμαστε βέβαιοι πως οι υπηρέτες των «νεοεποχιτών», θα σπεύσουν να το διαστρεβλώσουν: Όλοι οι λαοί πρέπει να είναι ίσοι, αλλά και όλοι οι λαοί έχουν δικαιώματα στη διαφορετικότητα. Δεν πρέπει οι Έλληνες να αποκηρύξουν την ιστορία, τον πολιτισμό και τη γλώσσα τους, θυσία στο βωμό της ισοπέδωσης, που επιδιώκουν όσοι μας θέλουν απλά καταναλωτικά όντα, χωρίς ρίζες, σκέψη και άποψη. Ο Ελληνισμός πάντα ήταν «ενοχλητικός» και αντιστεκόταν. Γι’ αυτό έχουν βαλθεί να τον υποβαθμίσουν και να τον ισοπεδώσουν. Καταλήγω με την επισήμανση ότι φορέας της αντίστασης στον οδοστρωτήρα της παγκοσμιοποίησης είναι η παιδεία.

Ευελπιστώντας ότι η επόμενη πολιτειακή εξουσία του τόπου θα κατανοήσει τη δύναμη και την σημασία της, θα αδράξει αυτής της ευκαιρίας και θα την υπερασπιστεί.
Πέραν της παιδείας όμως χρειάζεται Ομόνοια, επανάκτηση της εθνικής αξιοπρέπειας μας και αντίσταση στα όσα επιδιώκουν οι εχθροί. Χωρίς αντίσταση, πολιτική, κοινωνική, εθνική αλλά πάνω απ’ όλα στρατιωτική θα είμαστε πάντοτε βορά στις ορέξεις των εκάστοτε «βαρβάρων» που θέλουν και διεκδικούν ό,τι βρουν στο διάβα τους, καταπατώντας κάθε ιερό και όσιο των μικρών και αδύνατων λαών και των επιτευγμάτων τους.

* Πρόεδρος Κινήματος Ελληνικής Αντίστασης (ΚΕΑ) Κύπρου