Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

12 Αυγ 2012


Σε ολόκληρη την Μέση Ανατολή, η «αραβική άνοιξη» έχει μετατραπεί σε «χριστιανικό χειμώνα».

Τα τελευταία χρόνια ήταν καταστροφικά για τα 14 εκατομμύρια των ταλαιπωρημένων Χριστιανών της περιοχής.

Στην Αίγυπτο, η ανάδυση της Μουσουλμανικής Αδελφότητας συνοδεύτηκε από διαδηλώσεις εναντίον των Κοπτών, καθώς και πυρπολήσεις ναών. Στη Δυτική Όχθη και στη Γάζα, οι Χριστιανοί φεύγουν για να μη βρεθούν στα διασταυρούμενα πυρά μεταξύ της οικιστικής πολιτικής του Benjamin Netanyahu και των όλο και πιο ριζοσπαστικών Σουνιτών γειτόνων τους, που υποστηρίζουν την Χαμάς.

Η χειρότερη περίπτωση όμως, είναι αυτή του Ιράκ, όπου τα 2/3 των Χριστιανών (250.000) έχουν ήδη φύγει, από τότε που ανετράπη ο Σαντάμ. Οι περισσότεροι κατέφυγαν στην Συρία.

Όποιος επισκέπτονταν την Δαμασκό τα τελευταία χρόνια, έβλεπε παντού, στους δρόμους και στα πάρκα, Χριστιανούς πρόσφυγες από το Ιράκ. Πρώην τραπεζικοί υπάλληλοι, μηχανικοί, φαρμακοποιοί και επιχειρηματίες, που αναγκάστηκαν να γίνουν πρόσφυγες, ζώντας με τις οικογένειά τους σε μικρά διαμερίσματα, εξαρτώμενοι από την ελεημοσύνη της εκκλησίας ή τις όποιες αποταμιεύσεις τους.

Όπως μου ανέφερε ένας απ’ αυτούς, «πριν από τον πόλεμο δεν υπήρχε διαχωρισμός Χριστιανών και Μουσουλμάνων. Με τον Σαντάμ κανένας δεν μας ρωτούσε για το θρήσκευμά μας, ενώ όλοι ήμασταν ελεύθεροι να λατρεύουμε ότι θέλαμε. Τώρα, το 75% των Χριστιανών έχει φύγει…», λέει.

Σήμερα, οι πρόσφυγες από το Ιράκ αντιμετωπίζουν μια δεύτερη φυγή, αφού οι Σύριοι οικοδεσπότες τους, κινδυνεύουν κι αυτοί. Ήδη έχουν στηθεί προσφυγικοί καταυλισμοί και κατασκηνώσεις στη κοιλάδα Μπεκά του Λιβάνου, ενώ πολλοί μετακινούνται προς την Ιορδανία.

Οι περισσότερες επιθέσεις στη Συρία σημειώνονται προς το παρόν μεταξύ Σουνιτών και Αλεβιτών Μουσουλμάνων. Άρχισαν όμως να σημειώνονται και αιματηρές επιθέσεις εναντίον της χριστιανικής μειοψηφίας. Σε μια περιοχή (Qusayr), υπήρξε εθνοκάθαρση των ντόπιων Χριστιανών, τους οποίους οι τζιχαντιστές κατηγόρησαν ως συνεργάτες του συριακού καθεστώτος. Η εν λόγω κοινότητα, που αποτελεί το 10% του πληθυσμού της περιοχής είναι τώρα τρομοκρατημένη.

Τα τελευταία 100 χρόνια, πολύ πριν έρθουν στην εξουσία οι Άσαντ, η Συρία αποτελούσε ασφαλές καταφύγιο για τους Χριστιανούς της Μ. Ανατολής. Η χώρα φιλοξένησε τους Αρμένιους, που ήταν θύματα της γενοκτονίας των Νεότουρκων το 1915, καθώς και τους Χριστιανούς Παλαιστίνιους που εκδιώχθηκαν από τις πατρογονικές εστίες τους το 1948, με την ίδρυση του Ισραήλ. Στις δεκαετίες του 1970 και 1980, η Συρία αποτέλεσε καταφύγιο για τους Ορθόδοξους Χριστιανούς και Μαρονίτες, που προσπαθούσαν να γλιτώσουν από τις θρησκευτικές αναταραχές του Λιβάνου.

Μπορεί το καθεστώς του Άσαντ να ήταν ένα μονοκομματικό κατασταλτικό καθεστώς, που περιόριζε τα πολιτικά δικαιώματα, επέτρεπε όμως τις πολιτισμικές και θρησκευτικές ελευθερίες. Για αυτό και οι συριακές θρησκευτικές μειονότητες της Συρίας απολάμβαναν ασφάλεια και σταθερότητα σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό απ’ ότι αλλού. Και αυτό ίσχυε κυρίως για τις αρχαίες χριστιανικές μειονότητες. Ο λόγος είναι πως οι Άσαντ είναι Αλεβίτες, μια σιιτική μειονότητα που θεωρείται αιρετική, και μάλιστα τα μέλη της χαρακτηρίζονται υποτιμητικά ως Nusayris, ή «μικροί Χριστιανοί». Μάλιστα οι λειτουργίες τους μοιάζουν πολύ με χριστιανικές. Οι Αλεβίτες αποτελούν μόλις το 12% του πληθυσμού της Συρίας, και οι Άσαντ κατάφεραν να κρατήσουν την εξουσία δημιουργώντας ένα σύμπλεγμα συμμαχιών με τις διάφορες μειονότητες, ως αντίβαρο στην πλειοψηφία των Σουνιτών Μουσουλμάνων.

Στην Συρία του Άσαντ οι χριστιανικές γιορτές ήταν συγχρόνως και εθνικές. Οι Χριστιανοί εξαιρούνταν από την εργασία τα πρωινά της Κυριακής, ενώ οι ναοί και τα μοναστήρια (όπως και τα τζαμιά) είχαν δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ τους παρέχονταν και δωρεάν γη για την κατασκευή νέων ναών. Γενικά, η ελευθερία που ζούσαν οι Χριστιανοί στην Συρία, δεν συναντιόνταν πουθενά αλλού στην ευρύτερη Μ. Ανατολή. Αυτό όμως το θρησκευτικό μωσαϊκό κινδυνεύει σήμερα με διάλυση.

Όπως και στην Αίγυπτο, έτσι και στη Συρία, οι χριστιανικές εκκλησίες στοιχήθηκαν πίσω από το καθεστώς, με το που εκδηλώθηκε η αραβική άνοιξη.

Αρχικά, πολλοί πιστοί δεν συμφώνησαν με αυτή την επιλογή. Μάλιστα κάποιοι νεαροί Χριστιανοί ενώθηκαν με όλους αυτούς που ήθελαν την ανατροπή του καθεστώτος, ελπίζοντας για περισσότερη ελευθερία, ανθρώπινα δικαιώματα και δημοκρατία. Ένα χρόνο μετά είναι πλέον πολύ δύσκολο να βρεθεί κάποιος Χριστιανός ο οποίος να συνεχίζει να υποστηρίζει την επανάσταση.

Υπάρχουν αναφορές για μαχητές της Αλ Κάιντα που πολεμούν δίπλα στους αντάρτες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, ενώ η στήριξη που παρέχει η Τουρκία στο Συριακό Εθνικό Συμβούλιο τρομοκρατεί τους Αρμένιους της χώρας.

Σχεδόν σε κάθε περιοχή της Συρίας, ακόμη και εκεί όπου δεν διεξάγονται συγκρούσεις, η εγκληματικότητα κυριαρχεί για τα καλά. Και όσο το καθεστώς μοιάζει να πλησιάζει στο τέλος του, τόσο οι Χριστιανοί ανησυχούν πως θα έχουν κι αυτοί την τύχη που είχαν οι αντίστοιχοι του Ιράκ.

Και όπως πάντα, οι Χριστιανοί απορούν με την στάση της (χριστιανικής) Αμερικής. Όταν ο George W. Bush εισέβαλλε στο Ιράκ, είχε την αφέλεια να πιστεύει πως ο Σαντάμ θα αντικατασταθεί από μια ειρηνική, φιλοαμερικανική αραβική δημοκρατία, που θα επεδίωκε την στήριξη της χριστιανικής Δύσης. Στην πραγματικότητα όμως, εννιά χρόνια αργότερα, αυτό που δημιουργήθηκε είναι ένα ριζοσπαστικό και ασταθές φιλοϊρανικό θρησκευτικό πεδίο μάχης. Τώρα η Αμερική στηρίζει κάποιες αντιπολιτευτικές ομάδες, οι οποίες είναι πολύ πιθανό να κάνουν τα ίδια στις μειονότητες της Συρίας.

Όπως και στη δεκαετία του ‘80, μια κοινή επιχείρηση μεταξύ της CIA και των σαουδαραβικών μυστικών υπηρεσιών, μπορεί να καταλήξει στην αντικατάσταση του σκληρού κοσμικού κράτους της Συρίας, από ένα σκληροπυρηνικό καθεστώς Σαλαφιστών. Αν συμβεί κάτι τέτοιο και στη Συρία, τότε θα ζήσουμε το οριστικό τέλος της αρχαίας χριστιανικής μειονότητας στη Μ. Ανατολή.

realclearworld.com

S.A.


Το ότι το Ελληνικό κράτος είναι ανύπαρκτο ή μάλλον υπάρχει μόνο για να εκβιάζει οικονομικά τους Έλληνες πολίτες και να ικανοποιεί τις απαιτήσεις των οικονομικών τρομοκρατών της Ελλάδας, είναι ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός. Το ότι αυτό το κράτος δεν μπορεί να προστατεύσει την χώρα από κινδύνους που ενδεχομένως εμφανιστούν, είναι ένα άλλο γεγονός, το οποίο όλοι απευχόμαστε. Όμως, στην περίπτωση του Αγίου Όρους και συγκεκριμένα στην ανεπάρκεια του Ελληνικού κράτους να ελέγξει και να κατασβέσει μία φωτιά, επαληθεύτηκε η επιλεκτική ανικανότητα των κυβερνώντων στο να παρέμβουν για να προστατεύσουν το Περιβόλι της Παναγίας, αφού επί ημέρες δεν μπόρεσαν τα πυροσβεστικά μέσα να ανταποκριθούν και να κατασβέσουν μία φωτιά σε μία περιοχή που περικλείεται (σχεδόν) από θάλασσα.

Ένα φυσικό γεγονός (αν και στην συγκεκριμένη περίπτωση, η πυρκαγιά ήταν πιθανότατα αποτέλεσμα κάποιων Λιθουανών εργατών που δεν μπόρεσαν να βρούνε μεροκάματο στο Άγιο Όρος) αντιμετωπίστηκε από ένα άλλο φυσικό γεγονός. Μόνο που… το απόγευμα του Σαββάτου και με το Ελληνικό κράτος στο αποκορύφωμα της ανικανότητάς του κι ενώ οι καπνοί είχαν πνίξει ολόκληρο το Άγιο Όρος, οι προσευχές μοναχών που ξεκίνησαν με μία μαζική παράκληση, κατόρθωσαν το ακατόρθωτο.

Συζητώντας με αγιορίτη μοναχό, μας είπε χαρακτηριστικά: «Τελειώσαμε την παράκληση και περιμέναμε να έρθει η βροχή». Και αυτή του η πρόταση δεν περιείχε αμφιβολία ή κάποια επιστημονική στατιστική προσέγγιση. Τα λόγια του μοναχού, ενός από τους εκατοντάδες σε ολόκληρο το Άγιο Όρος που παρεκάλεσαν την Παναγία, ήταν απολύτως φυσιολογικά. Είχε την απόλυτη βεβαιότητα πως η βροχή θα έρθει…

Και η βροχή ήρθε 3 περίπου ώρες αργότερα. Και άνοιξαν οι ουρανοί και έβρεξε ακατάπαυστα επί 40 περίπου λεπτά σε ολόκληρο το Άγιο Όρος και με ιδιαίτερη έμφαση στην περιοχή όπου η φωτιά κατέκαιγε στο πέρασμά της αμπέλια, ελαιόδενδρα και πεύκα (σημειώνουμε πως στην περιοχή βρίσκονται πολλά πεύκα και η φωτιά έβρισκε στο έδαφος πευκοβελόνες πάχους 20 εκατοστών).
Το ξημέρωμα του Σαββάτου βρήκε το Άγιο Όρος «πληγωμένο» και το βόρειο τμήμα του κατάμαυρο από τις στάχτες και τα αποκαΐδια που άφησε στο πέρασμά της η καταστροφική φωτιά.

Και η φωτιά σβήστηκε, αφήνοντες μερικές εστίες στα χέρια των ανθρώπων. Η Παναγία παρενέβη και έσωσε το Άγιο Όρος, το οποίο αντιμετώπισε μία πολύ επικίνδυνη πιθανότητα, δηλαδή να καεί ολόκληρο. Ναι, ήταν ένα θαύμα, το οποίο έγινε μετά από παράκληση των μοναχών, των ανθρώπων που εγκαταβιούν στο Περιβόλι της Παναγίας και προσεύχονται για όλους εμάς. Αν κι εμείς, πολίτες και πολιτεία, δεν μπορέσαμε να τους προστατεύσουμε, φαίνεται πως η «ιδιοκτήτρια» ενήργησε προκειμένου να σώσει εκείνους που της το ζητούσαν… Καλά θα κάνουμε να το θυμόμαστε αυτό…


ΥΓ: Να σημειωθεί πως είχε γίνει ήδη επαφή με την Ρωσία και τον πρόεδρο Πούτιν, ο οποίος αποφάσισε να στείλει πυροσβεστικά μέσα στο Άγιο Όρος προκειμένου να βοηθήσει στην κατάσβεση της φωτιάς. Δεν γνωρίζουμε εάν τελικά θα έρθει η Ρωσική βοήθεια, αλλά η προθυμία του Ρώσου προέδρου ήταν μία ακόμη ευχάριστη έκπληξη.Πλέον είμαστε πεπεισμένοι. Η τρόικα θέλει να καταστρέψει την Ελλάδα, όπως άλλωστε κάνει και με άλλες χώρες, όχι ότι έχει προηγούμενο με εμάς. Το σχέδιο που υποτίθεται ότι πρότειναν στην ελληνική κυβέρνηση, δηλαδή την άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών ακινήτων, ακόμη και για μικρές οφειλές, θα φέρει τέτοια καταστροφή που όσα έχουμε ζήσει μέχρι σήμερα είναι πταίσματα.

Σύμφωνα με την φαεινή ιδέα των τροικανών, μόλις λήξει η απαγόρευση των πλειστηριασμών, στις αρχές του επόμενου έτους δηλαδή, να αρχίσουν οι πλειστηριασμοί σπιτιών για οφειλές σε τράπεζες, κράτος κ.λπ. Όποιος δεν έχει να πληρώσει το δάνειό του θα δει την πρώτη του κατοικία να κατάσχεται και να εκπλειστηριάζεται. Υπολογίζεται ότι έτσι πάνω από 100.000 ακίνητα θα πέσουν στην αγορά και θα δίνονται με εξαιρετικά χαμηλές τιμές, συμπαρασύροντας έτσι και την υπόλοιπη κτηματαγορά.

Οι τιμές των ακινήτων θα καταρρεύσουν και η περιουσία των Ελλήνων, οι αποταμιεύσεις που έγιναν σπίτια ή άλλα ακίνητα θα απαξιωθεί πλήρως.

Παράλληλα, εκατοντάδες χιλιάδες δανειολήπτες θα εξακολουθήσουν να πληρώνουν το δάνειο που πήραν, παρά το γεγονός ότι η αξία του ακινήτου τους θα είναι εξαιρετικά χαμηλότερη από την προσημείωση της τράπεζας.

Για παράδειγμα, ένας πολίτης αγόρασε σπίτι αξίας 250.000 ευρώ και πληρώνει δόση 1.000 ευρώ ενώ η προσημείωση του ακινήτων είναι για 200.000 ευρώ, με την κατάρρευση των τιμών λόγω της υπερπροσφοράς, θα πληρώνει το ίδιο δάνειο, αλλά το σπίτι του θα αξίζει πολύ λιγότερα από 200.000 ευρώ.

Άλλωστε, όταν γίνονται πλειστηριασμοί, η τιμή εκκίνησης είναι πάντα κάτω από την αντικειμενική αξία των ακινήτων, οπότε όποιος έχει χρήμα θα αγοράζει ακίνητα σε εξευτελιστικές τιμές την ώρα που ο ιδιοκτήτης του θα δει την περιουσία του να χάνεται.

Φυσικά, με τη ζήτηση να είναι ελάχιστη, τα προσφερόμενα ακίνητα θα δημιουργήσουν ένα απίστευτο στοκ το οποίο θα οδηγήσει σε διάλυση την κτηματαγορά. Ηδη σήμερα υπάρχουν πάνω από 200.000 απούλητα σπίτια, οι τιμές έχουν υποχωρήσει 10% έως 25%, αλλά με επιπλέον 100.000 προσφερόμενα σπίτια, αντιλαμβάνεται κανείς ότι πάμε σε ένα βίαιο σπάσιμο της φούσκας των ακινήτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 1998 και για μια δεκαετία οι τιμές αυξήθηκαν κατά 170% ενώ μέσα στην τριετία μειώθηκαν μόλις 20%-30%.

Το εφιαλτικό αυτό σενάριο, εκτός από την κατάρρευση της οικογενειακής περιουσιακής κατάστασης, οδηγεί και σε νέα γενιά επισφαλειών. Για φανταστείτε, πόσο συμφέρει κάποιον να πληρώνει ένα δάνειο που πήρε όταν οι τιμές ήταν στα ύψη την ώρα που η περιουσία του δε θα αξίζει παρά ελάχιστα.

Επίσης, θα οδηγήσει και σε κατάρρευση των τραπεζικών χαρτοφυλακίων ακινήτων καθώς ουσιαστικά θα εκπλειστηριάζουν ακίνητα σε χαμηλή τιμή αν και έδωσαν πολύ μεγαλύτερα δάνεια.

Το σενάριο αυτό το είδαμε να γίνεται πραγματικότητα στις ΗΠΑ και στην κτηματαγορά της Ισπανίας. Στην Ισπανία, η οποία έχει ποσοστό ιδιοκατοίκησης πάνω από 80% όπως και η Ελλάδα, η κρίση έπληξε κυρίως τα εξοχικά. Στη χώρα μας όμως, θα πληγεί το σύνολο των Ελλήνων οι οποίοι δούλευαν και δουλεύουν μια ζωή και θα δουν τους κόπους τους και τις αποταμιεύσεις τους να γίνονται στάχτη σε μια νύχτα.

Από την άλλη, στο τέλος του χρόνου, ποιος θα τολμήσει από την κυβέρνηση να βάλει υπογραφή για άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών; Ποιος θα οδηγήσει σε απόγνωση χιλιάδες Έλληνες οι οποίοι αφού έχασαν τα εισοδήματά τους, θα χάσουν και τα ακίνητά τους;

Αριστερός Ψάλτης
Γιατί άραγε η Ελλάδα, η Ισπανία, η Ιταλία, η Πορτογαλία και άλλες τόσες χώρες υποφέρουν σήμερα από οικονομική δυσπραγία; Επειδή έχουν υπερβολικά χρέη.

Γιατί όμως έχουν τόσα χρέη; Επειδή επέτρεψαν στους εαυτούς τους να υποδουλωθούν στους τραπεζίτες.

Ο δανεισμός από τους τραπεζίτες επιτρέπει σε μια χώρα να απολαύσει μια βραχυπρόθεσμη αύξηση του βιοτικού της επιπέδου, αλλά μακροπρόθεσμα πάντα οδηγείται στην εξαθλίωση.

Γιατί συμβαίνει αυτό; Επειδή πάντα χρειάζεται να επιστραφούν πολύ περισσότερα χρήματα από όσα είχαν δανειστεί. Και όταν μια χώρα καταλήξει να έχει χρέος πέραν του 100% του ΑΕΠ της, τότε πνίγεται κυριολεκτικά στα χρέη. Όλα τα χρήματα που θα μπορούσαν να δοθούν για κοινωνικές παροχές, κλπ καταλήγουν στα σεντούκια των τραπεζών. Οι χρεωμένες χώρες, όπως η Ελλάδα, είναι σήμερα παγιδευμένες σε μια θανατηφόρα περιδίνηση ατέλειωτου χρέους. Και δυστυχώς, η συντριπτική πλειοψηφία των λαών όλων αυτών των χωρών, δείχνει να αγνοεί τις βασικές αιτίες των προβλημάτων τους.

Η αλήθεια είναι ότι κανένα κυρίαρχο κράτος δεν χρειάζεται να δανείζεται ποτέ και από κανέναν.

Θεωρητικά, η κάθε κυβέρνηση μπορεί να τυπώνει χρήμα και να το θέτει σε κυκλοφορία. Αλλά δυστυχώς, ο κόσμος μας δεν λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο. Αντί για αυτό, οι κυβερνήσεις δανείζονται χρήματα τα οποία εμφανίσθηκαν από το πουθενά, ως δια μαγείας, από τις κεντρικές τράπεζες.

Αυτό όμως είναι παράλογο. Γιατί να μην τυπώνουν οι ίδιες οι κυβερνήσεις το χρήμα που χρειάζονται; Αν το έκανε όλα αυτά τα χρόνια η Ελλάδα, δεν θα βρίσκονταν στην δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα.

Αυτό που ζει η Ελλάδα είναι μια πραγματική τραγωδία. Σήμερα, ακόμη και η πόλη της Βοστόνης διαθέτει μεγαλύτερη οικονομία από την Ελλάδα!

Αυτό όμως παθαίνει κανείς, όταν αφεθεί στο έλεος των τραπεζών. Τα κεντρικά τραπεζικά συστήματα του κόσμου είναι σχεδιασμένα για ατέλειωτα σπιράλ χρέους, που συστηματικά μεταφέρουν πλούτο από τους λαούς, προς τους ζάπλουτους, μέσω των κυβερνήσεων.

Δείτε τι συμβαίνει στις ΗΠΑ: Το εθνικό τους χρέος είναι σήμερα 5.000 φορές μεγαλύτερο από ότι ήταν πριν συσταθεί η κεντρική τράπεζα (Federal Reserve).

Η Ελλάδα, η Ισπανία και όλες οι άλλες χρεοκοπημένες χώρες δεν έπαθαν ότι έπαθαν από λάθος. Όλα ήταν σχεδιασμένα εκ των προτέρων.

Ιδού μερικά από αυτά που μπορεί να πάθει μια χώρα, αν αφεθεί στο έλεος των τραπεζιτών:

1-Οι χώρες που πνίγονται στα χρέη, πρέπει να εφαρμόσουν αυστηρή λιτότητα, για να μην πτωχεύσουν. Αυτό προκαλεί οικονομική στασιμότητα, και υψηλή ανεργία. Αυτό δηλαδή που βλέπουμε σήμερα στην Ελλάδα και στην Ισπανία. Τα τελευταία 4 χρόνια, η ελληνική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 25% και η ανεργία της έφτασε το 23.1%. Πριν από έναν μόλις χρόνο ήταν 16.8%.

Η ισπανική ανεργία είναι υψηλότερη, αφού έφτασε στο 24.6% και πολλοί περιμένουν σύντομα να αγγίξει το 30%.

2-Η οικονομική πρόοδος αναστέλλεται, ενώ αναστρέφεται σε συστήματα που βασίζονται στο χρέος. Στην Ελλάδα, πολλοί παρατάνε τα αυτοκίνητα και επιστρέφουν στα ποδήλατα, εξαιτίας του κόστους μετακίνησης.

Σύμφωνα με επίσημα κρατικά στοιχεία, ο αριθμός των αυτοκινήτων στους δρόμους της Ελλάδας μειώθηκε κατά 40% σε κάθε ένα από τα δυο τελευταία χρόνια. Παράλληλα, αυξήθηκαν σημαντικά οι πωλήσεις ποδηλάτων.

3-Αργά ή γρήγορα, το τραπεζικό σύστημα θα διαλυθεί. Κάθε φούσκα σκάει. Για αυτό και οι αρχές της ΕΕ προσπαθούν απεγνωσμένα να διασώσουν το τραπεζικό σύστημα. Όμως, παρά τις προσπάθειες τους, σε ολόκληρη την Νότια Ευρώπη οι καταθέτες αποσύρουν μαζικά τα χρήματά τους από τις τράπεζες. Στην Ισπανία, €163 δις έφυγαν από την χώρα μέσα στους πρώτους 5 μήνες του τρέχοντος έτους.

4-Σε όλα αυτά τα κράτη, οι φόροι αυξάνονται κατακόρυφα. Όταν πρωτοεισήχθη ο φόρος εισοδήματος στις ΗΠΑ το 1913, η μεγάλη πλειοψηφία των Αμερικανών υπάγονταν στο 1% της φορολογικής κλίμακας. Από τότε μέχρι σήμερα, παρά τις πολλές υποσχέσεις, οι φόροι συνεχώς αυξάνονται.

Στην Αμερική, η φορολόγηση γίνεται με δεκάδες κυριολεκτικά τρόπους. Οι πολιτικοί τρελαίνονται να εφευρίσκουν νέους τρόπους για να μας φορολογούν, χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε.

Δείτε τι γίνεται στην Γαλλία, όπου ο νέος σοσιαλιστής πρόεδρος Ολάντ σκέφτεται να αυξήσει την κορυφαία φορολογική κλίμακα στο 75%!

Και όμως, παρά την τεράστια αυτή φορολόγηση, οι πολιτικοί μας καταφέρνουν συνεχώς να μας χρεώνουν μέχρι τον λαιμό!

5-Τα εθνικά νομίσματα χάνουν συνεχώς την αξία τους. Πολλοί μπορεί να μην το αντιλαμβάνονται, αλλά ο πληθωρισμός είναι κι αυτός ένα είδος φόρου. Κάθε δολάριο που έχουμε χάνει συνεχώς την αξία του. Αυτό γίνεται επειδή στο σύστημα που κυριαρχεί και που βασίζεται στο χρέος, η συνολική ποσότητα του υπάρχοντος χρήματος, όπως και το συνολικό χρέος, θα πρέπει διαρκώς να αυξάνονται.

Από τότε που ιδρύθηκε η Federal Reserve, το αμερικανικό δολάριο έχει χάσει περισσότερο από το 95% της αξίας του. Το ίδιο συμβαίνει με όλα τα εθνικά νομίσματα, κάτι που δεν είναι τυχαίο, αλλά σχεδιασμένο.

6-Όταν τα πράγματα δυσκολέψουν για τα καλά, ο κόσμος θα βγει στους δρόμους, όπως έγινε πριν από μερικές εβδομάδες στην Ισπανία, με ένα εκατομμύριο δημοσίους υπαλλήλους να διαδηλώνουν σε 80 διαφορετικές πόλεις.

7-Όταν καταρρέει μια οικονομία λόγω του χρέους, αμέσως αρχίζουν οι ελλείψεις. Στην Ελλάδα ήδη λείπουν τα φάρμακα.

8-Όταν επέλθει η κατάρρευση, θα δούμε συμμορίες στους δρόμους να κλέβουν και να λεηλατούν. Κάποιος που δεν βρίσκει δουλειά και που θέλει να θρέψει την οικογένειά του, αναγκάζεται να κάνει πράγματα τα οποία δεν θα σκέφτονταν να κάνει υπό φυσιολογικές συνθήκες.

Στην Ισπανία, ομάδες απεγνωσμένων ανθρώπων «απαλλοτριώνουν» τρόφιμα από τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ, απειλώντας να «απαλλοτριώσουν και τους απαλλοτριωτές».

9-Με την κατάρρευση της οικονομίας, επέρχεται η κατάρρευση του κράτους και των κοινωνικών υπηρεσιών και παροχών. Στην Ελλάδα υπάρχει μεγάλη ανησυχία για διακοπές στην ηλεκτροδότηση και στο φυσικό αέριο, αφού πολλοί λογαριασμοί δεν πληρώνονται και το τέλος της ηλεκτροδότησης φαντάζει πλέον πιθανό.

10-Όταν η οικονομική κατάσταση φτάσει στο απροχώρητο, πολλοί άνθρωποι χάνουν κάθε ελπίδα. Άλλοι παρατάνε τα μωρά τους! Μόνο μέσα στο 2011, 1.200 παιδιά εγκαταλείφτηκαν από τους γονείς τους στην Ελλάδα και άλλα 750 στην Ιταλία. Το 2003, τα αντίστοιχα νούμερα ήταν 114 και 400.

11-Όπως και στη διάρκεια του οικονομικού κραχ της δεκαετίας του 1930, έτσι και τώρα έχουν αυξηθεί αλματωδώς οι αυτοκτονίες. Αυτό που συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ σ’ αυτή τη χώρα, που ανέκαθεν είχε ιδιαίτερα χαμηλά ποσοστά αυτοκτονιών. Κάθε μέρα, σημειώνεται και από μια αυτοκτονία ενός απελπισμένου ανθρώπου.

Όσοι ζούμε στην Αμερική θα πρέπει να παρακολουθούμε τα τεκταινόμενα στην Ευρώπη, αφού τα ίδια θα συμβούν οσονούπω και εδώ. Όπως οι Ευρωπαίοι, έτσι και οι Αμερικάνοι επέτρεψαν στους τραπεζίτες να τους σκλαβώσουν.

Σύμφωνα με ένα πρόσφατο άρθρο του καθηγητή Steven Yates, η κατάσταση εξελίχθηκε ως εξής:

«Ο δυτικός πολιτισμός πήρε λάθος δρόμο όταν οι κυβερνήσεις, σε συνεργασία με τις κεντρικές τράπεζες, διέρρηξαν τα δεσμά των εθνικών τους νομισμάτων με τα πολύτιμα μέταλλα, ανοίγοντας τον δρόμο στην μαζική πίστωση, οδήγησαν τα εθνικά χρέη στα ουράνια. Αυτό κατέστησε εφικτή την πλαστή ευμάρεια της δεκαετίας του ‘90. Όλα ξεκίνησαν με τον Νίξον, που αποσύνδεσε το δολάριο από τον χρυσό το 1971. Τότε, το εθνικό μας χρέος ήταν γύρω στα $400 δις, ενώ δέκα χρόνια μετά ξεπέρασε το $1 τρις, και αργότερα έφτασε στα $6 τρις. Σήμερα, είναι πολύ πιθανό να έχει φτάσει τα $16 τρισεκατομμύρια, ενώ συνεχώς αυξάνεται».

Η σημερινή Αμερική έχει το μεγαλύτερο χρέος όλων των εποχών, όλου του κόσμου. Αυτό το χρέος θα την συντρίψει αργά ή γρήγορα. Δυστυχώς όμως, οι περισσότεροι Αμερικανοί, που ζουν με αυτά που βγάζουν κάθε μήνα, δεν έχουν αντιληφτεί τι τους περιμένει. Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη, το 64% των Αμερικανών, έχουν λιγότερα από $1.000 στον τραπεζικό τους λογαριασμό.

Και ενώ βρισκόμαστε ενώπιον μιας τεράστιας παγκόσμιας κρίσης τροφίμων, οι περισσότεροι Αμερικανοί δεν έχουν τρόφιμα στο σπίτι τους, που να τους κρατήσουν πάνω από έναν μήνα.

Την ώρα που η αμερικανική οικονομία βρίσκεται στο χείλος μιας ακόμη σοβαρής ύφεσης, πολλοί είναι αυτοί που τρέχουν στα μαγαζιά για να αγοράσουν παιχνίδια, χρεώνοντας τις πιστωτικές τους κάρτες, τις οποίες θα έπρεπε να ξεφορτωθούν.

Αν θέλετε να δείτε τι θα συμβεί στις ΗΠΑ, κοιτάξτε τι συμβαίνει στην Ισπανία και στην Ελλάδα, που ζουν μια οικονομική κόλαση, η οποία σπεύδει και προς την Αμερική.

theeconomiccollapseblog.com

S.A.
Ειδησεογραφικό πρακτορείο Prensa Latina
και εφημερίδα Pravda

Η Τουρκία έχει δημιουργήσει έναν καταυλισμό για ύποπτους ισλαμιστές, που ονομάζονται "πρόσφυγες"από τα περισσότερα πρακτορεία ειδήσεων, κοντά στα σύνορα με τη Συρία (στην επαρχία Raqqa της βόρειας Συρίας), όπου θα στεγάζονται και θα εκπαιδεύονται ισλαμιστές τρομοκράτες, προκειμένου να διεισδύουν στη γειτονική Συρία, αναφέρουν επίσημες πηγές.

Οι απόπειρες των ένοπλων αυτών ομάδων νακαταλάβουν την ομώνυμη πόλη (Raqqa) της Συρίας έχουν αποτύχει.

Σύμφωνα με πληροφορίες του συριακού πρακτορείου SANA, oι Τούρκοι δημιούργησαν μονάδες οπισθοφυλακής για τις ένοπλες τρομοκρατικές ομάδες, και έχουν εγκαταστήσει νοσοκομειακή μονάδα, όπου θα εργάζονται 100 Τούρκοι γιατροί και άλλοι ιατρικοί επιστήμονες, και θα εξυπηρετούνται ασθενείς και τραυματίες από 3 διαφορετικές περιοχές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, προς το παρόν, ο αριθμός των εκπαιδευόμενων ένοπλων «προσφύγων» είναι μικρός, αλλά εκτιμάται ότι το κέντρο θα λειτουργήσει ως καταφύγιο για μισθοφόρους και ένοπλους τρομοκράτες που θα επιστρέφουν εκεί μετά την εκτέλεση ενεργειών σε συριακό έδαφος.

Από την άλλη πλευρά, οι ένοπλες δυνάμεις της Συρίας εμπόδισαν την απόπειρα διείσδυσης ένοπλων ομάδων από την Ιορδανία στο χωριό Τal Shihab, που βρίσκεται στην επαρχία της Daraa, λίγο πάνω από 100 χιλιόμετρα νότια της Δαμασκού.

Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων, οι επιτιθέμενοι ένοπλοι μισθοφόροι έχασαν πολλούς άνδρες και άλλοι τραυματίστηκαν πρινεπιστρέψουν στη βάση τους.

Επίσης, τις πρώτες πρωινές ώρες, αναχαιτίστηκαν αρκετές προσπάθειες διείσδυσης ένοπλων ομάδων από Λίβανο σε χωριά της περιοχής Τal Kalakh, κεντρικής επαρχίας της Homs, προκαλώντας σημαντικές απώλειες στους μισθοφόρους.

Σύριοι αξιωματούχοι των Ε.Δ. δήλωσαν ότι οι απόπειρες αυτές συνοδεύτηκαν από σφοδρές μάχες και ρίψεις βομβών από τους τρομοκράτες.
Η θητεία του μεγάλου Γιώργου Καμίνη, ήδη άρχισε να "γράφει" τις πρώτες μελανές σελίδες της

Από που να αρχίσουμε και που να τελειώσουμε. Αυτά που συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια στον Δήμο της Αθήνας, δεν έχουν ιστορικό προηγούμενο. Η θητεία του μεγάλου Γιώργου Καμίνη, ήδη άρχισε να "γράφει" τις πρώτες μελανές σελίδες της.

Ο Δήμαρχος της Αθήνας νόμιζε ότι ο ΔΗΜΟΣ είναι ΜΚΟ. Η λανθασμένη διοίκηση οδηγεί σε περίεργα μονοπάτια. Όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις λένε ότι" σύντομα αρχίζουν τα πολύ δύσκολα για τον Καμίνη κα την παρέα του".

Επειδή, όμως, ήδη έχουν καταγράφει διάφορες επιτυχίες που έχουν και οσμή σκανδάλων, νομίζουμε ότι αξίζει τον κόπο να αρχίσουμε να τις αραδιάζουμε. Πάμε λοιπόν.

α) Πριν από ένα χρόνο περίπου, σκάνδαλο στο Ίδρυμα Αστέγων για μίζες στενών συνεργατών του τότε προέδρου του, δημοτικού συμβούλου, της παράταξης του κ. Γ. Καμίνη. Ο πρόεδρος παραιτήθηκε, η υπόθεση όμως είναι στον εισαγγελέα και στις δικαστικές αρχές.

β)Παράνομες προσλήψεις στον 9'84 που προκάλεσαν την παρέμβαση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στον Γενικό Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, κ. Λέανδρο Ρακιντζή, ο οποίος και ερευνά την υπόθεση. Πέραν των παρανόμων προσλήψεων ο Καμπυλης, έχει αρχίσει να πέφτει στην μια μετα την άλλη γκάφα. Εσχάτως, μάλιστα, μαθαίνουμε ότι άρχισε να χάνει και παραδοσιακούς συμμάχους, όπως για παράδειγμα την μεγάλη μορφή της δημοσιογραφίας, Δώρα ΣΑΡΡΗ. Αυτή την σπάνια σε ομορφιά γυναίκα.

γ)Πριν από ένα μήνα είχαμε την παραίτηση της κ. Τούλας, προέδρου του Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης (Ο.Ν.Α.) για υπόθεση διαφθοράς της ιδίας αλλά και συνεργάτιδος της. Η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια του εισαγγελέα και των ανακριτικών αρχών. Αλήθεια επ´ αυτού γνωρίζει κάτι παραπάνω ο Καμίνης;

δ) Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά εσχάτως "βγήκαν" στην Κυκλοφορία πλαστές κάρτες ελεγχόμενης στάθμευσης. Επί τέσσερα χρόνια της προηγούμενης δημοτικής αρχής του κ. Ν. Κακλαμάνη, το μέτρο λειτουργούσε άψογα και είχε βοηθήσει σημαντικά το κέντρο της Αθήνας. Υπενθυμίζουμε, επί δημαρχίας του κ. Καμίνη τη παράνομη επέκταση της σύμβασης για ένα χρόνο, με αστείες δικαιολογίες, τις οποίες δεν απεδέχθη το Ελεγκτικό Συνέδριο και επέστρεψε τη "σύμβαση" δύο φορές πίσω. Κάτι, που έγινε αιτία να αποφασίσει ο δήμος να λειτουργήσει την ελεγχόμενη στάθμευση με δικές του δυνάμεις , χωρίς ανάδοχο εταιρεία.

Ερωτήματα που προκύπτουν και δεν έχουν απαντηθεί παρ' ότι έχουν τεθεί από την αξιωματική αντιπολίτευση στο δημοτικό συμβούλιο:

1ον. Αφού ο δήμος λειτουργεί την ελεγχόμενη στάθμευση, γιατί ανέθεσε σε εταιρεία την έκδοση καρτών;

2ον. Ποια είναι η εταιρεία, με ποιες διαδικασίες πήρε τη δουλειά και ποιο είναι το οικονομικό τίμημα;

3ον. Για πόσο χρονικό διάστημα κυκλοφορούν οι πλαστές κάρτες και ποια είναι η απώλεια του δήμου εξ' αυτού του γεγονότος;
Αυτό το αναφέρουμε, γιατί ενώ κάθε Αύγουστο λόγω της απουσίας δεκάδων χιλιάδων Αθηναίων από τη πρωτεύουσα υπήρχε μείωση των εσόδων του δήμου, τον φετινό Αύγουστο, σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες παρατηρείται μεγάλη αύξηση των εσόδων, επειδή απεκαλύφθη η απάτη τον Ιούλιο μήνα, και εκείνοι που την είχαν "σκαρώσει" και όπως φαίνεται εισέπρατταν το σύνολο των χρημάτων από την πώληση των πλαστών καρτών, φοβήθηκαν και σταμάτησαν προσωρινά τη "φάμπρικα" που είχαν ξεκινήσει...

Τέλος, μόλις, η δημοτική αρχή υποψιάστηκε ότι η υπόθεση έφθασε στα αυτιά της αντιπολίτευσης διέταξε επειγόντως να γίνει ή σήμερα ή την ερχόμενη Δευτέρα μήνυση κατ' αγνώστων...

Τι άλλο έχουμε να δούμε από τον κ. Καμίνη και τη παρέα του...