Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

9 Αυγ 2012


Γράφει ο Μιχάλης Τ.

Όχι παίζουμε…αυτά βρε είναι οικονομικά μέτρα. Κοίτα να δεις που δεν το είχαν σκεφτεί οι προηγούμενοι. Πληρώνεις 7000 ευρώ φόρο; Αντί να πληρώσεις σε τρεις δόσεις, πληρώνεις σε επτά. Χαράτσια 3500 ευρώ; Σε πέντε άτοκες δόσεις, από 700 ευρώ, ΕΤΑΚ 1500 ευρώ; Από 300 ευρώ, φόρος αλληλεγγύης 2000 ευρώ; Πέντε δόσεις των 400 ευρώ. Έτσι ανασάναμε από τα δυσβάστακτα μέτρα του Παπατέτοιου και η ελληνική οικογένεια έβαλε μια τάξη στις φορολογικές της υποχρεώσεις. Αυτή δεν είναι κυβέρνηση. Ο Κωτσόβολος αυτοπροσώπως είναι!!! Τόσες δόσεις δεν κάνει ούτε αυτός.

Καλά κάποιες φορές τα πράγματα είναι τόσο απλά που απορούμε οι κοινοί θνητοί γιατί να προβληματιζόμαστε. Λήγει το ομόλογο του Αυγούστου; Θέλετε να επιστρέψουμε στη δραχμή; Εξοικονομούμε από 800 εκατομμύρια από υγεία, παιδεία, άμυνα και …νάτο, το θαύμα!!! Δεν χρεοκοπούμε. Στο ομόλογο του Οκτωβρίου τι κάνουμε; Εξοικονομούμε άλλα 800 εκατομμύρια από υγεία, παιδεία, άμυνα και τσουπ…τη σκαπουλάραμε πάλι. Έτσι θα το πάμε μέχρι να «μηδενίσουμε» το κοντέρ σε υγεία, παιδεία, άμυνα.
Μετά θα ξεκινήσουμε τα Επτάνησα, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και έπεται συνέχεια. Έχουν μείνει και κάτι παλιοδημόσιες επιχειρήσεις. Βλέπω στο τέλος να μείνουμε με τον ιστό- χωρίς τη σημαία.
Ωστόσο, διαβάζοντας τις βαθυστόχαστες αναλύσεις στον τοπικό τύπο ότι «δεν έφερε το μνημόνιο την κρίση, αλλά η κρίση το μνημόνιο», πραγματικά ησύχασα. Από μικρό παιδί με βασάνιζε το «κοσμολογικό ερώτημα- δίλημμα» περί πρωθύστερης γεννήσεως «κότας ή αβγού». Πάντα με βασάνιζε ποιο απ' τα δυο προϋπήρξε του άλλου!!! Και εντάξει, πείστηκα ότι το μνημόνιο ήταν αναπόφευκτο, κατά τον αξιότιμο βουλευτή του νομού, και δεν έφερε την κρίση, αλλά –κατά τα λεγόμενα του- η κρίση έφερε το μνημόνιο. Και την «κρίση», ωρέ παλληκάρια ποιος την έφερε; Ο «Φούφουτος»;

Γενικά, πάντως αυτήν την περίοδο έχω ησυχάσει και δεν ανησυχώ καθόλου αφότου άκουσα τον υπουργό Ανάπτυξης (!!!) να λέει συγκινησιακά φορτισμένος ότι θα πολιτευθεί σαν να είναι η τελευταία του φορά. Σνιφ, σνιφ, πολύ συγκινητικό, πραγματικά και ανακουφιστικό για τη συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας!!!

Ο δε κος Κ. Σκανδαλίδης δήλωσε σε κυριακάτικη εφημερίδα ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει άλλα μέτρα- δεν είναι άλλωστε του χαρακτήρα του και δεν το έχει ξανακάνει- γιατί, λέει, δεν αντέχει άλλο η κοινωνία. Καλέ αυτός από πού ήρθε; Απ τον πλανήτη Κρόνο; Δεν έχει ψηφίσει άλλα μέτρα; Τώρα τον έπιασε το θρησκευτικό συναίσθημα του οίκτου- καθότι ψάλτης ο ίδιος-και δεν ανέχεται να βλέπει συνανθρώπους του εξαθλιωμένους;

Είναι ευτυχής συγκυρία ότι στο τιμόνι της χώρας έχουν συμπράξει όλες οι υγιείς πολιτικές δυνάμεις του τόπου πλέον, μηδεμιάς εξαιρουμένης. Οσονούπω η χώρα απαλλάσσεται και απ το βραχνά των φοροφυγάδων συνταξιούχων και των αναπήρων «μαϊμούδων», οι οποίοι καταρήμαξαν αυτήν την έρημη χώρα.
Ξέρετε, τώρα πώς γινόταν η κομπίνα; Σ έπαιρναν τηλέφωνο στο σπίτι απ το ΙΚΑ και σε ρωτούσαν: «μήπως είστε τυφλός και δικαιούστε αναπηρική σύνταξη;»
Εσύ σηκώνοντας το ακουστικό απαντούσες «ναι»,-όπως απαντάς σε κάθε τηλεφώνημα,- τότε έκλεινε το τηλέφωνο απ το ΙΚΑ και τον άλλο μήνα σου έστελναν την αναπηρική σύνταξη σπίτι. Όχι κανείς πολιτικός, βουλευτής, διοικητής, υπουργός, γενικός διευθυντής δεν είχε την παραμικρή ευθύνη, ούτε γνώριζε το παραμικρό. Οι αναπηρικές στέλνονταν εν αγνοία τους στους θρασύτατους συνταξιούχους, οι οποίες συντάξεις επιβάρυναν τον προϋπολογισμό, ο οποίος προϋπολογισμός έφερε το χρέος, το οποίο χρέος έφερε την κρίση, η οποία με τη σειρά της έφερε το μνημόνιο, το οποίο με τη σειρά του έφερε τη διάλυση της χώρας. Άρα; Ποιος φταίει; Οι τυφλοί της Ζακύνθου…

Υπάρχουν και καλά νέα βέβαια, μην είμαστε αχάριστοι. Με ομόφωνη απόφαση του υπουργικού συμβουλίου και τη σύμφωνη γνώμη της «τρόικας», θα δοθεί το χειμώνα το επίδομα θέρμανσης σε όσους το δικαιούνται, προκειμένου ν' ανασάνουν τα αδύναμα οικονομικά στρώματα. Συγκεκριμένα για κάθε τόνο πετρελαίου θα δοθούν στους δικαιούχους… 28 ευρώ σε επτά δόσεις των τεσσάρων ευρώ έκαστη!!! Οι δικαιωματούχοι είναι όσοι διαμένουν σε οικισμό με υψόμετρο 2456 μέτρα και πλέον (η κορυφή του Ψηλορείτη έχει τόσο υψόμετρο), όσοι ανήκουν σε οκταμελή οικογένεια με άνεργα και τα οκτώ μέλη, όσοι έχουν κάτω από 500 ευρώ ετήσιο εισόδημα συν 60 ευρώ για κάθε τέκνο και ταυτόχρονα ψήφισαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες εκλογές!!!
Μετά απ τις αποφάσεις αυτές είναι πλέον ορατά τα σημεία της φιλολαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΑΜΑΡΟ-ΒΕΝΙΖΕΛΟ-ΚΟΥΒΕΛΟ-ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ

ΥΓ. στολίστηκαν οι ξένοι τραπεζίτες

Ξυρίστηκαν οι Έλληνες μεσίτες
Εφτά ο τόκος, πέντε το φτιασίδι
Σαράντα με το λάδι και το ξίδι
Κι αυτός που πίστευε και καρτερούσε
Βουβός φαρμακωμένος στέκει και θωρεί
Τη λευτεριά που βγαίνει στο σφυρί.

ΙΑΚΩΒΟΣ ΚΑΜΠΑΝΕΛΗΣ
από «ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΣ ΤΣΙΡΚΟ»


Του George Friedman (Stratfor)
Απόδοση: Archaeopteryx


Ένα hedge fund επέστρεψε περί τα $2 δις κεφάλαιο σε πελάτες του επικαλούμενο αδυναμία επενδύσεων λόγω πρωτοφανούς πολιτικού ρίσκου στην Ευρώπη. Τα hedge funds είναι σημαντικά στον επιμερισμό κεφαλαίων στην αγορά και η κίνηση αυτή σηματοδοτεί πιθανή αδυναμία των αγορών να χρηματοδοτήσουν την Ευρώπη.

Οι αγορές και η πολιτική συνδέονται. Το θεμέλιο των αγορών, η Ανώνυμη Εταιρία με περιορισμένη ευθύνη για τους μετόχους της, είναι πολιτικό κατασκεύασμα. Η ευμάρεια των αγορών ήταν μοναδική στην τελευταία γενιά και άφησε ανενόχλητες τις νομικές δομές της αγοράς. Αυτή η σταθερότητα δεν είναι εφικτή μετά το 2008. Η οικονομία δεν είναι "οικονομία", είναι "πολιτική οικονομία".

Ωστόσο και η πολιτική και η οικονομία έχουν προβλεψιμότητα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση ιδρύθηκε για πολιτικούς λόγους, για να σταματήσουν οι ενδοευρωπαϊκοί πόλεμοι. Για να συνδεθεί η Γαλλία με την Γερμανία. Μετά τον Β' ΠΠ, η Γερμανία επανήλθε σαν μεγάλη εξαγωγική δύναμη. Το ελεύθερο εμπόριο σε μία "Ενωμένη" Ευρώπη ήταν σημαντικό και απαραίτητο για την Γερμανία. Η Γερμανία προώθησε επίσης κανονισμούς, και περιβαλλοντικούς κανονισμούς που ωφέλησαν τις Γερμανικές εταιρίες σε βάρος μικρότερων Ευρωπαϊκών εταιριών, και σε βάρος του ανταγωνισμού. Το ευρώ προστάτευσε τους Γερμανούς εξαγωγείς από τις πρακτικές πληθωρισμού των πιο αδύναμων χωρών.

Όλα πήγαιναν καλά όσο υπήρχε ευημερία. Αλλά η κρίση του 2008 φανέρωσε τα αρνητικά ισοζύγια συναλλαγών των χωρών της περιφέρειας, και η μονεταριστική πολιτική βασικά προστάτευσε τους Γερμανούς και λιγότερο τους Γάλλους.

Η πολιτική της Μέρκελ είναι η γερμανική πολιτική, εξάρτησης σε εξαγωγές προς "Ευρωπαϊκές" χώρες. Έπεισε τους Γερμανούς ότι φταίνε οι άσωτοι Νότιοι. Στην πραγματικότητα η Γερμανία προκάλεσε την κρίση πλημμυρίζοντας την ευρωαγορά με τα προϊόντα της εμποδίζοντας τον ανταγωνισμό με κανονισμούς, και με ευρωδανεικά. Η Μέρκελ έφτιαξε τον μύθο των "πονηρών" Ελλήνων που εκμεταλλεύτηκαν την Deutsche Bank. H Μέρκελ δεν μπορούσε να αφήσει κάποια χώρα να φύγει από το ευρώ γιατί αυτό θα είχε συνέχεια και θα τέλειωναν οι Γερμανικές εξαγωγές.

Στο τέλος, η Γερμανία θα έπρεπε να απορροφήσει το κόστος του εγχειρήματος, αλλά η Μέρκελ ζήτησε ανταλλάγματα ελέγχου που σήμαιναν απώλεια κυριαρχίας. Κάτι που οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι δεν θέλουν και που δεν πιστεύουν ότι χρειάζεται να εκχωρήσουν αφού η Γερμανία, μάλλον θα ενέδιδε. Η Γερμανία έχει περισσότερο ανάγκη την "Ευρωπαϊκή 'Ενωση", και η Μέρκελ είναι παγιδευμένη στην μπλόφα της.

Έχουμε μπει σε περίοδο που πολιτικές προτεραιότητες θα υπερισχύουν των αγορών -- αν αγνοήσουμε την διαφθορά και την ηλιθιότητα. Οι πολιτικοί είναι προβλέψιμοι, και αυτό μάς επαναφέρει στον Adam Smith, που έγραψε για Έθνη, και για πολιτική οικονομία.

Το πρωτότυπο κείμενο στα Αγγλικά

By George Friedman (Stratfor)

Louis M. Bacon is the head of Moore Capital Management, one of the largest and most influential hedge funds in the world. Last week, he announced that he was returning one quarter of his largest fund, about $2 billion, to his investors. The reason he gave to The New York Times was that he had found it difficult to invest given the impossibility of predicting the European situation. He was quoted as saying, "The political involvement is so extreme -- we have not seen this since the postwar era. What they are doing is trying to thwart natural market outcomes. It is amazing how important the decision-making of one person, Angela Merkel, has become to world markets."

The purpose of hedge funds is to make money, and what Bacon essentially said was that it is impossible to make money when there is heavy political involvement, because political involvement introduces unpredictability in the market. Therefore, prudent investment becomes impossible. Hedge funds have become critical to global capital allocation because their actions influence other important actors, and their unwillingness to invest and trade has significant implications for capital availability. If others follow Moore Capital's lead, as they will, there will be greater difficulty in raising the capital needed to address the problem of Europe.

But more interesting is the reasoning. In Bacon's remarks, there is the idea that political decisions are unpredictable, or less predictable than economic decisions. Instead of seeing German Chancellor Merkel as a prisoner of non-market forces that constrain her actions, conventional investors seem to feel that Europe is now subject to Merkel's whims. I would argue that political decisions are predictable and that Merkel is not making decisions as much as reflecting the impersonal forces that drive her. If you understand those impersonal forces, it is possible to predict political behaviors, as you can market behaviors. Neither is an exact science, but properly done, neither is impossible.

Political Economy

In order to do this, you must begin with two insights. The first is that politics and the markets always interact. The very foundation of the market -- the limited liability corporation -- is political. What many take as natural is actually a political contrivance that allows investors to limit their liability. The manner in which liability is limited is a legal issue, not a market issue, and is designed by politicians. The structure of risk in modern society revolves around the corporation, and the corporation is an artifice of politics along with risk. There is nothing natural about a nation's corporate laws, and it is those corporate laws that define the markets.

There are times when politics leave such laws unchanged and times when politics intrude. The last generation has been a unique time in which the prosperity of the markets allowed the legal structure to remain generally unchanged. After 2008, that stability was no longer possible. But active political involvement in the markets is actually the norm, not the exception. Contemporary investors have taken a dramatic exception -- the last generation -- and lacking a historical sense have mistaken it for the norm. This explains the inability of contemporary investors to cope with things that prior generations constantly faced.

The second insight is the recognition that thinkers such as Adam Smith and David Ricardo, who modern investors so admire, understood this perfectly. They never used the term "economics" by itself, but only in conjunction with politics; they called it political economy. The term "economy" didn't stand by itself until the 1880s when a group called the Marginalists sought to mathematize economics and cast it free from politics as a stand-alone social science discipline. The quantification of economics and finance led to a belief -- never held by men like Smith -- that there was an independent sphere of economics where politics didn't intrude and that mathematics allowed markets to be predictable, if only politics wouldn't interfere.

Given that politics and economics could never be separated, the mathematics were never quite as predictive as one would have thought. The hyper-quantification of market analysis, oblivious to overriding political considerations, exacerbated market swings. Economists and financiers focused on the numbers instead of the political consequences of the numbers and the political redefinitions of the rules of corporate actors, which the political system had invented in the first place.

The world is not unpredictable, and neither is Europe nor Germany. The matter at hand is neither what politicians say they want to do nor what they secretly wish to do. Indeed, it is not in understanding what they will do. Rather, the key to predicting the political process is understanding constraints -- the things they can't do. Investors' view that markets are made unpredictable by politics misses two points. First, there has not been a market independent of politics since the corporation was invented. Second, politics and economics are both human endeavors, and both therefore have a degree of predictability.

Merkel's Constraints

The European Union was created for political reasons. Economic considerations were a means to an end, and that end was to stop the wars that had torn Europe apart in the first half of the 20th century. The key was linking Germany and France in an unbreakable alliance based on the promise of economic prosperity. Anyone who doesn't understand the political origins of the European Union and focuses only on its economic intent fails to understand how it works and can be taken by surprise by the actions of its politicians.

Postwar Europe evolved with Germany resuming its prewar role as a massive exporting power. For the Germans, the early versions of European unification became the foundation to the solution of the German problem, which was that Germany's productive capacity outstripped its ability to consume. Germany had to export in order to sustain its economy, and any barriers to free trade threatened German interests. The creation of a free trade zone in Europe was the fundamental imperative, and the more nations that free trade zone encompassed, the more markets were available to Germany. Therefore, Germany was aggressive in expanding the free trade zone.

Germany was also a great supporter of Europewide standards in areas such as employment policy, environmental policy and so on. These policies protect larger German companies, which are able to absorb the costs, from entrepreneurial competition from the rest of Europe. Raising the cost of entry into the marketplace was an important part of Germany's strategy.

Finally, Germany was a champion of the euro, a single currency controlled by a single bank over which Germany had influence in proportion to its importance. The single currency, with its focus on avoiding inflation, protected German creditors against European countries inflating their way out of debt. The debt was denominated in euros, the European Central Bank controlled the value of the euro, and European countries inside and outside the eurozone were trapped in this monetary policy.

So long as there was prosperity, the underlying problems of the system were hidden. But the 2008 crisis revealed the problems. First, most European countries had significant negative balances of trade with Germany. Second, European monetary policy focused on protecting the interests of Germany and, to a lesser extent, France. The regulatory regime created systemic rigidity, which protected existing large corporations.

Merkel's policy under these circumstances was imposed on her by reality. Germany was utterly dependent on its exports, and its exports in Europe were critical. She had to make certain that the free trade zone remained intact. Secondarily, she had to minimize the cost to Germany of stabilizing the system by shifting it onto other countries. She also had to convince her countrymen that the crisis was due to profligate Southern Europeans and that she would not permit them to take advantage of Germans. The truth was that the crisis was caused by Germany's using the trading system to flood markets with its goods, its limiting competition through regulations, and that for every euro carelessly borrowed, a euro was carelessly lent. Like a good politician, Merkel created the myth of the crafty Greek fooling the trusting Deutsche Bank examiner.

The rhetoric notwithstanding, Merkel's decision-making was clear. First, under no circumstances could she permit any country to leave the free trade zone of the European Union. Once that began she could not predict where it would end, save that it might end in German catastrophe. Second, for economic and political reasons she had to be as aggressive as possible with defaulting borrowers. But she could never be so aggressive as to cause them to decide that default and withdrawal made more sense than remaining in the system.

Merkel was not making decisions; she was acting out a script that had been written into the structure of the European Union and the German economy. Merkel would create crises that would shore up her domestic position, posture for the best conceivable deal without forcing withdrawal, and in the end either craft a deal that was not enforced or simply capitulate, putting the problem off until the next meeting of whatever group.

In the end, the Germans would have to absorb the cost of the crisis. Merkel, of course, knew that. She attempted to extract a new European structure in return for Germany's inevitable capitulation to Europe. Merkel understood that Europe, and one of the foundations of European prosperity, was cracking. Her solution was to propose a new structure in which European countries accepted Brussels' oversight of their domestic budgets as part of a systemic solution by the Germans. Some countries outright rejected this proposal, while others agreed, knowing it would never be implemented. Merkel's attempt to recoup by creating an even more powerful European apparatus was bound to fail for two reasons. First and most important, giving up sovereignty is not something nations do easily -- especially not European nations and not to what was effectively a German structure. Second, the rest of Europe knew that it didn't have to give in because in the end Germany would either underwrite the solution (by far the most likely outcome) or the free trade zone would shatter.

If we understand the obvious, then Merkel's actions were completely understandable. Germany needed the European Union more than any other country because of its trade dependency. Germany could not allow the union to devolve into disconnected nations. Therefore, Germany would constantly bluff and back off. The entire Greek drama was the exemplar of this. It was Merkel who was trapped and, being trapped, she was predictable.

The euro question was interesting because it intersected the banking system. But in focusing on the euro, investors failed to understand that it was a secondary issue. The European Union was a political institution and European unity came first. The lenders were far more concerned about the fate of their loans than the borrowers were. And whatever the shadow play of the European Central Bank, they would wind up doing the least they could do to avert default -- but they would avert default. The euro might have been what investors traded, but it was not what the game was about. The game was about the free trade zone and Franco-German unity. Merkel was not making decisions based on the euro, but on other more pressing considerations.

Modern Trading

The investors' problem is that they mistake the period between 1991 and 2008 as the norm and keep waiting for it to return. I saw it as a freakish period that could survive only until the next major financial crisis -- and there always is one. While the unusual period was under way, political and trade issues subsided under the balm of prosperity. During that time, the internal cycles and shifts of the European financial system operated with minimal external turbulence, and for those schooled in profiting from these financial eddies, it was a good time to trade.

Once the 2008 crisis hit external factors that were always there but quiescent became more overt. The internal workings of the financial system became dependent on external forces. We were in the world of political economy, and the political became like a tidal wave, making the trading cycles and opportunities that traders depended on since 1991 irrelevant. And so, having lost money in 2008, they could never find their footing again. They now lived in a world where Merkel was more important than a sharp trader.

Actually, Merkel was not more important than the trader. They were both trapped within constraints about which they could do nothing. But if those constraints were understood, Merkel's behavior could be predicted. The real problem for the hedge funds was not that they didn't understand what they were doing, but the manner in which they had traded in the past simply no longer worked. Even understanding and predicting what political leaders will do is of no value if you insist on a trading model built for a world that no longer exists.

What is called high velocity trading, constantly trading on the infinitesimal movements of a calm but predictable environment, doesn't work during a political tidal wave. And investors of the last generation do not know how to trade in a tidal wave. When we recall the two world wars and the Cold War, we see that this was the norm for the century and that fortunes were made. But the latest generation of investors wants to control risk rather than take advantage of new realities.

However we feel about the performance of the financial community since 2007, there must be a system of capital allocation. That can be operated by the state, but there is empirical evidence that the state isn't very good at making investment decisions. But then, the performance of the financial community has been equally unacceptable, with more than its share of mendacity to boot. The argument for private capital allocation may be theoretically powerful, but the fact is that the empirical validation of the private model hasn't been there for several years.

A strong argument can be made -- corruption and stupidity aside -- that the real problem has been a failure of imagination. We have re-entered an era in which political factors will dominate economic decisions. This has been the norm for a very long time, and traders who wait for the old era to return will be disappointed. Politics can be predicted if you understand the constraints under which a politician such as Merkel acts and don't believe that it is simply random decisions. But to do that, you have to return to Adam Smith and recall the title of his greatest work, The Wealth of Nations. Note that Smith was writing about nations, about politics and economics -- about political economy.Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου κατηγόρησε τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Ασαντ ότι εξοπλίζει τους Κούρδους αντάρτες.

«Ο Ασαντ τους έδωσε όπλα και υποστήριξη. Ναι, αυτό δεν είναι αποκύημα φαντασίας. Είναι αλήθεια. Έχουμε λάβει τα απαραίτητα μέτρα εναντίον της απειλής αυτής», φέρεται ότι δήλωσε ο υπουργός σύμφωνα με ειδησεογραφικούς ιστοτόπους.

Οι συγκρούσεις μεταξύ του τουρκικού στρατού και των μαχητών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ) έχουν ενταθεί τις τελευταίες εβδομάδες στη νοτιοανατολική Τουρκία. Η Αγκυρα ανησυχεί ότι το ΡΚΚ εκμεταλλεύεται το χάος στη Συρία για να επεκτείνει την επιρροή του.

Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών δεν φέρεται να έκανε, όμως, καμία δήλωση για τα στρατόπεδα εκπαίδευσης Σύρων "αντικαθεστωτικών", δεν αναφέρθηκε στην εμπλοκή της CIA άνδρες της οποίας έχουν εγκατασταθεί στην Τουρκία και επιτηρούν τον εξοπλισμό των "αντικαθεστωτικών", δεν θυμήθηκε πως αραβικά κράτη ενισχύουν οικονομικά και στρατιωτικά τους "αντικαθεστωτικούς", ξέχασε να αναφερθεί στην αποδεδειγμένη εμπλοκή της Τουρκίας στην ανατροπή του Άσαντ αφού έχουν σκοτωθεί ή αιχμαλωτισθεί εκατοντάδες τούρκοι στρατιώτες και αξιωματικοί στο διάστημα του τελευταίου μήνα (αλλά και παλιότερα), δεν θυμήθηκε να αναφερθεί στις επιθέσεις του τουρκικού στρατού κατά των Κούρδων εντός και εκτός Τουρκίας...
Προφανώς ο Αχμέτ Νταβούτογλου διαθέτει επιλεκτική μνήμη ή πληροφόρηση, αφού κανείς δεν έχει κάνει καμία καταγγελία για εξοπλισμό των Κούρδων από τον Άσαντ, ενώ υπάρχουν πάμπολλες αποδείξεις για ενεργή συμμετοχή και συνεργασία της Τουρκίας με φονταμενταλιστές ισλαμιστές, με άνδρες της Αλ Κάιντα, αλλά και μισθοφόρους από την Λιβύη και άλλες χώρες (π.χ. Γερμανία), οι οποίοι έχουν αναλάβει δράση με σειρά εγκλημάτων κατά των χριστιανών της Συρίας (για τα εγκλήματα κατά των χριστιανών της Συρίας ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών φαίνεται δεν ξέρει τίποτε, αφού δεν έχει καταδικάσει κανένα από τα εκατοντάδες εγκλήματα τα οποία έχουν αποκαλυφθεί μέχρι σήμερα)...

Στον πόλεμο της προπαγάνδας και των ψευδών ειδήσεων, για τον σχηματισμό εντυπώσεων σε έναν πόλεμο κατά ξένου κράτους, ο Αχμέτ Νταβούτογλου δεν μένει απλά μεταξεταστέος, αλλά στάσιμος. Κι αυτό επειδή τα λεγόμενά του δεν πείθουν ούτε τον... ίδιο.Χθες στις 8.8.2012 πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή στην ΠΑΜΘ σύσκεψη φορέων.
Οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» ήταν οι μόνοι που καταθέσαν εγγράφως τις προτάσεις τους και ζητούν την συνεχεία των κινητοποιήσεων, αντιδρώντας στην μετατροπή των Αστυνομικών Σχολών σε Κέντρα Κράτησης Λαθρομεταναστών.

Η πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων

Προς: Την Συντονιστική Επιτροπή Φορέων
Περιφέρειας Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης

Αξιότιμοι Κύριοι,

Όλη η Θρακική κοινωνία τις τελευταίες τέσσερις ημέρες, γίναμε μάρτυρες της ύποπτης, ανθελληνικής και απάνθρωπης πολιτικής της Συγκυβέρνησης των κ.κ. Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη με τα σχέδια τους που τέθηκαν σε εφαρμογή μετά το κλείσιμο της Βουλής των Ελλήνων.

Τα στολίδια της Θράκης, οι σχολές Αστυνομίας Κομοτηνής-Ξάνθης-Διδυμοτείχου αποτελούν πλέον παρελθόν. Μετατράπηκαν εν μια νυκτί σε Κέντρα Υποδοχής Λαθρομεταναστών κοινώς Στρατόπεδα Συγκεντρώσεως.

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαος Δένδιας στην εκπομπή του ΣΚΑΙ «Πρώτη Γραμμή», σε ερώτηση του δημοσιογράφου: «Έχουν ξεσηκωθεί οι πάντες, δηλαδή στην Κομοτηνή είναι απ’ έξω από το προσωρινό κέντρο και φωνάζουν. Το ξέρετε.»

Απάντησε: «Να δείτε λίγο τους αριθμούς. Πόσοι είναι αυτοί που είναι έξω από το κέντρο και φωνάζουν; Μην αποδίδετε συνολικά σε μία κοινωνία μια απόφαση την οποία δεν έχει λάβει. Και όλη αυτή η επιχείρηση έχει να κάνει με την προστασία και της Θράκης».

Έτσι ο κ. Υπουργός αντιλαμβάνεται τον κόσμο που αντέδρασε ενάντια στην απόφαση του. Μάλλον δεν κατανοεί ότι τα κοινωνικοοικονομικά προβλήματα των πρακτικών αυτών είναι τεράστια, ενδεικτικά σας αναφέρουμε κάποια από αυτά:

1) Την απαξίωση από την κυβέρνηση ως προς τα πρόσωπα σας, ως τοπική αυτοδιοίκηση Α΄και Β΄ βαθμού, καθώς και την απαξίωση όλης της Θρακικής κοινωνίας και των θεσμικών φορέων που ούτε καν ενημερώθηκαν αλλά ούτε και ερωτήθηκαν αν συμφωνούν;
2) Την περαιτέρω οικονομική συρρίκνωση των επαγγελματιών μας, μιας και οι Σχολές αυτές ήταν «ανάσα» και «πνοή ζωής» για τις τοπικές κοινωνίες.
3) Τον άμεσο κίνδυνο που διατρέχουν οι πολίτες από εγκληματικές ενέργειες που τυχόν θα υπάρξουν από μερίδα λαθρομεταναστών καθώς και τις μολυσματικές ασθένειες που μεταφέρουν κάποιοι από αυτούς, καθιστώντας υπαρκτό τον κίνδυνο πανδημίας ασθενειών, που από καιρό έχουν εκλείψει από την Ευρώπη.
4) Τον άμεσο κίνδυνο των Αστυνομικών Υπάλληλων που καλούνται να φυλάσσουν λαθρομετανάστες, οι οποίοι «φιλοξενούνται» σε εκπαιδευτικά ιδρύματα (Δηλαδή σε μη κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους κράτησης) και όχι σε χώρους υποδοχής και φύλαξης με τις προδιαγραφές που αρμόζουν σε ανθρώπους οι οποίοι ήδη έχουν υποστεί μεγάλες ταλαιπωρίες.
5) Υπάρχει νομιμότητα, υπάρχει άραγε ποινική και πειθαρχική ευθύνη σε όλες αυτές τις πρακτικές που έχει εφαρμόσει η κυβέρνηση;

Εμείς σαν ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ στην Θράκη, με την παρούσα επιστολή υποβάλλουμε προτάσεις για την δυναμική συνέχεια των κινητοποιήσεων στη Θράκη. Προτάσεις που ακράδαντα πιστεύουμε ότι θα επιφέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα για την διακοπή των σχεδίων της Συγκυβέρνησης εις βάρους του Θρακικού Λαού:

1) Μας βρίσκει σύμφωνους η πρόταση του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ.κ. Άνθιμου, για το κλείσιμο κομβικών οδικών σημείων του Νέστου, και μόνο για τα λεωφορεία που μεταφέρουν λαθρομετανάστες στην περιοχή της Θράκης, μετατρέποντας τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Αστυνομίας σε Κέντρα Κράτησης Λαθρομεταναστών
2) Ζητούμε την χρησιμοποίηση όλων των κρατικών οχημάτων και μηχανημάτων έργων που έχει στην ιδιοκτησία της η ΠΑΜΘ και οι Δήμοι της Θράκης, στην φραγή όλων των καίριων οδικών σημείων.
3) Ζητούμε την προσωρινή κατάληψη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων Ροδόπης-Ξάνθης-Έβρου, με πρωτοστάτη τον Περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας και Θράκης κ. Α. Γιαννακίδη.
4) Ζητούμε την προσωρινή κατάληψη όλων των Δήμων της Θράκης καθώς και όλων Επαγγελματικών και Βιοτεχνικών Επιμελητηρίων.
5) Ζητούμε την προσωρινή κατάληψη των ΔΟΥ της Θράκης για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί, το Αθηνοκεντρικό Κράτος να διασφαλίσει την μεταφορά των λαθρομεταναστών σε νόμιμες εγκαταστάσεις εκτός Θράκης και να επαναλειτουργήσουν οι Αστυνομικές Σχολές Κομοτηνής – Ξάνθης - Διδυμοτείχου.
6) Ζητάμε την φυσική παρουσία όλων των Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβούλων στα σημεία αποκλεισμού των οδικών αξόνων και στις Σχολές Αστυνομίας Ξάνθης, Κομοτηνής και Διδυμοτείχου.

Με την κατάθεση αυτών των προτάσεων και την έμπρακτη υποστήριξη σας πιστεύουμε ότι όλοι μαζί θα καταφέρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα για την Θράκη μας.

Με τιμή

Χαράλαμπος Ευστρατίου
Πολιτευτής Ανεξάρτητων Ελλήνων Ν. Ξάνθης
Αν. Τομεάρχης Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Μακεδονίας – Θράκης

Κωνσταντινιά Παπαχρήστου
Πολιτευτής Ανεξάρτητων Ελλήνων Ν. Ροδόπης
Μέλος Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Μακεδονίας – Θράκης


Τα άκρα των «πρόθυμων ηλίθιων» έχουν αρχίσει και παίζουν τους ρόλους τους. Τους ρόλους για τους οποίους δημιουργήθηκαν εξαρχής.

Λίγο μετά το Πανθρακικό συλλαλητήριο στην Κομοτηνή, που διοργανώθηκε από τους τοπικούς φορείς ενάντια στη μετατροπή των αστυνομικών σχολών της Θράκης σε κέντρα κράτησης μεταναστών, ομάδα Χρυσαυγιτών επιτέθηκε με μπουκάλια και χυδαία συνθήματα στο στέκι της Ένωσης «Τουρκικής» Νεολαίας Κομοτηνής.

Η Ένωση «Τουρκικής» Νεολαίας Κομοτηνής είναι μια ακροδεξιά εθνικιστική – αυτονομιστική οργάνωση μουσουλμάνων, η οποία επιθυμεί την τουρκοποίηση της Θράκης. Είναι, δηλαδή, οι ιδεολογικοί «συγγενείς» της Χρυσής Αυγής από… απέναντι δεξιά!

Όπως είναι γνωστό, στη Θράκη δεν αναγνωρίζεται καμιά «τουρκική» μειονότητα, αλλά μόνο μουσουλμανική. Και αυτό είναι λογικό, αφού οι Έλληνες πολίτες μουσουλμάνοι είναι Τσιγγάνοι, Πομάκοι και Οθωμανικής καταγωγής. Αυτοί, οι τελευταίοι, πρόκειται είτε για Έλληνες που αλλαξοπίστησαν κατά την περίοδο της Οθωμανικής κατοχής, είτε για μουσουλμανικούς πληθυσμούς που εγκατέστησαν οι Οθωμανοί στην περιοχή ως «χωροφύλακες». Σε καμία περίπτωση πάντως δεν είναι φυλετικά ή εθνικά Τούρκοι. Την αναγνώριση της μειονότητας ως μουσουλμανικής έχει υπογράψει και η Τουρκία, βεβαίως η Τουρκία σπανίως σέβεται τις υπογραφές της.

Για τη Θράκη τον τελευταίο καιρό «παίζουν» διάφορα σενάρια. Με κυρίαρχο εκείνο της «αυτονομίας», σχέδιο που προωθούν και οι «τουρκόφρονες» της περιοχής. Έχουν μάλιστα φτιάξει και σημαία της ανεξάρτητης ή αυτόνομης Θράκης. Σοβαρές πηγές κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, υποστηρίζοντας ότι η μετατροπή περιοχών της Θράκης σε Ειδικές Οικονομικές Ζώνες είναι το πρώτο βήμα προς μια τέτοια κατεύθυνση.

Έχοντας να αντιμετωπίσουμε τέτοιου είδους ανθελληνικούς σχεδιασμούς, η διαχείριση των θεμάτων της Θράκης οφείλει να είναι προσεκτική και δεν πρέπει να επιτρέπεται σε κανέναν θερμοκέφαλο ή ανεγκέφαλο ακροδεξιό ή άλλον, να ρίχνει λάδι στη φωτιά με ενέργειες που μπορούν να μετατρέψουν την περιοχή σε ελληνικό Κόσοβο!

Δυστυχώς, ο στείρος εθνικισμός της Χρυσής Αυγής, προσφέρει τους «πρόθυμους ηλίθιους» για να προκαλέσουν την προβοκάτσια, μια προβοκάτσια που θα μπορούσε να φέρει την Ελλάδα σε εμπόλεμη κατάσταση με την Τουρκία. Η Άγκυρα που ήδη έχει ανοιχτό ολομέτωπο ανταρτοπόλεμο να αντιμετωπίσει από τους Κούρδους αυτονομιστές και ένταση πολεμική στις σχέσεις της με Συρία και Ρωσία, δεν θα της κακοφαινόταν εάν «αναπλήρωνε» την απώλεια εδαφών της στην Ανατολή με μια «αυτόνομη» Θράκη, αντίστοιχη του ψευδοκράτους της «Βορείου Κύπρου». Μην λησμονούμε εξάλλου, ότι το πράσινο φως για την τουρκική εισβολή στην Κύπρο δόθηκε από μια αντίστοιχη ακροδεξιά ηλιθιότητα της Χούντας, όταν έγινε πραξικόπημα ανατροπής του Μακαρίου.

Βεβαίως, τόσο η Ελλάδα όσο και η Τουρκία, είναι τα πιόνια στην σκακιέρα μεγάλων δυνάμεων, που επιθυμούν για τα δικά τους γεωπολιτικά και οικονομικά συμφέροντα τη διχοτόμηση και των δύο «αιωνίων αντιπάλων», με τη δημιουργία νέων, μικρών και πλήρως ελεγχόμενων κρατών.

Εάν όμως η Χρυσή Αυγή προσφέρει τους «πρόθυμους ηλίθιους» για να κάνουν την προβοκάτσια, ένα μέρος της «αριστεράς» προσφέρει τους άλλους «πρόθυμους ηλίθιους» για την ολοκλήρωση του δράματος. Συγκεκριμένα, μετά την προβοκατόρικη επίθεση της Χρυσής Αυγής στην Κομοτηνή, η Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό» Ροδόπης, τροτσκιστικών ιδεολογικών αποχρώσεων, εξέδωσε ανακοίνωση συμπαράστασης τους «Τούρκους» εθνικιστές που δέχθηκαν την επίθεση. Οι ανεκδιήγητοι τύποι έγραψαν:

Δευτέρα 6/8 στις 21:30, μια ομάδα χρυσαυγιτών (περίπου 100 άτομα), επιτέθηκαν -ρίχνοντας μπουκάλια- στο στέκι της Ένωσης Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής. Να σημειωθεί ότι η Ένωση αυτή ανακηρύχτηκε παράνομη απ’ το ελληνικό κράτος το 1987, με τη δικαιολογία πως «δεν υπάρχουν Τούρκοι στην Ελλάδα».

Νωρίτερα, είχαν συγκεντρωθεί στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής άτομα από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, αλλά και μέλη της Χρυσής Αυγής, για να διαμαρτυρηθούν για την «μετατροπή των Σχολών Αστυφυλάκων σε Κέντρα Κράτησης Παράνομων Μεταναστών στη Θράκη».

Στο τέλος του συλλαλητηρίου, ενώ οι υπόλοιποι συγκεντρωμένοι διαλύθηκαν, οι χρυσαυγίτες, με σημαίες, ξεκίνησαν πορεία προς το στέκι της Ένωσης Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής, φωνάζοντας συνθήματα όπως «Σκατά στον τάφο του Κεμάλ», «Θα σας κάψουμε στη βουλή», «Τούρκοι, Μογγόλοι, θα πεθάνετε όλοι» κλπ.

Και όταν φτάσανε στο στέκι, άρχισαν να ρίχνουν μπουκάλια στους ανθρώπους που πίνανε καφέ στο προαύλιο του στεκιού.

Επίσης, είναι αξιοσημείωτο, ότι την ίδια μέρα το απόγευμα, έγινε επίθεση και στην ομάδα του ΣυΡιζΑ Ροδόπης στο facebook. Χρυσαυγίτες, δηλαδή, μπήκαν μέσα στην ομάδα κι έγραφαν πως «εδώ μέσα είναι 269 άτομα, 200 Τούρκοι με τουρκικό όνομα και 69 Τούρκοι με ελληνικό όνομα», «Τούρκοι και Σκοπιανοί, θα σας στείλουμε δίπλα στα αδέρφια σας, τους Συριους» και άλλα τέτοια εμετικά συνθήματα. Και απείλησαν μάλιστα προσωπικά και κάποια μέλη του ΣύΡιζΑ, λέγοντας «θα σε βρω στην Καβάλα και θα τα πούμε κωλότουρκε» και άλλα τέτοια.

Η Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό» Ροδόπης καταγγέλλει τα γεγονότα και καλεί τους τοπικούς φορείς στον αγώνα ενάντια στο ρατσισμό στην περιοχή, όπως επίσης σε αλληλεγγύη με την τουρκική μειονότητα.

Επίσης θέλουμε να τονίσουμε πως ξέρουμε πολύ καλά ότι στην περιοχή μας, σε ότι αφορά την τουρκική μειονότητα, δεν κουνιέται φύλλο χωρίς να το πληροφορηθεί το κράτος και η αστυνομία. Την επίθεση, λοιπόν, στο στέκι την θεωρούμε προσχεδιασμένη για εκφοβισμό των μειονοτικών που τον τελευταίο καιρό αυξήσανε την ένταση στον αγώνα τους για την αναγνώριση της τουρκικής μειονότητας, με αποτέλεσμα μάλιστα και την καταδίκη του ελληνικού κράτους στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Εχθροί μας το μνημόνιο κι όχι οι μειονότητες κι οι μετανάστες!

Ούτε στη Ροδόπη, ούτε πουθενά, τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά!

Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό» Ροδόπης

Εάν αυτοί οι κύριοι που θέλουν να απελάσουν τον ρατσισμό ήταν πράγματι Αριστεροί, θα καταδίκαζαν την επίθεση της Χρυσής Αυγής που επιθυμεί να δυναμιτίσει το κλίμα μεταξύ Ελλήνων Ορθοδόξων και Μουσουλμάνων πολιτών. Θα μιλούσαν για ειρήνη, αρμονική συμβίωση, συνύπαρξη, αλληλεγγύη των δύο κοινοτήτων που δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν.

Δεν έγραψαν όμως κάτι τέτοιο, όπως είδατε. Αντιθέτως, αυτοί που υποκρίνονται τους Αριστερούς, αναγνώρισαν την παράνομη Ένωση ως Τουρκική και υπερασπίστηκαν το δικαίωμα των «Τούρκων» ακροδεξιών – αυτονομιστών, να είναι «Τούρκοι», ακροδεξιοί και αυτονομιστές! Απίστευτο αλήθεια, η αλληλεγγύη τους να είναι ολόψυχη σε «Τούρκους» φασίστες την ώρα που καταδικάζουν τους Έλληνες φασίστες!

Βεβαίως μια τέτοια «Αριστερά» είναι επικίνδυνη για το λαό και την πατρίδα, την ειρήνη και τη δημοκρατία. Ανησυχητικό ακόμα είναι, ότι το εν λόγω κείμενο αναρτήθηκε στο κομματικό site του ΣΥΡΙΖΑ, το left.gr.

Αναμένουμε από τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, του οποίου τον πατριωτισμό ακόμα εμπιστευόμαστε, να κάνει ένα μικρό διάλειμμα από τις διακοπές του και να συμμαζέψει, όπως έχει υποχρέωση, όλους αυτούς τους απίθανους τύπους που έχουν βαλθεί να υποσκάψουν τόσο τις δικές του ενέργειες για δημιουργία δημοκρατικής παράταξης της Αριστεράς όσο και τον εθνικοαπελευθερωτικό και κοινωνικό αγώνα που ηγείται.

Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να κατανοήσει, επιτέλους, ότι ο λαός που τον ψήφισε, ο δημοκρατικός λαός, έχει πατριωτικές ευαισθησίες και όσο εύκολα τον εμπιστεύθηκε τοποθετώντας τον στη θέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, με επιθυμία να τον δει κυβέρνηση, τόσο εύκολα μπορεί να τον στείλει πίσω στο περιθώριο που βρισκόταν.

Είναι απαράδεκτο οι υποτιθέμενοι αντιρατσιστές και αντιφασίστες να βγάζουν ανακοινώσεις υποστήριξης ακροδεξιών, εθνικιστών και αυτονομιστών «Τούρκων», οι οποίοι τρομοκρατούν και εκφοβίζουν τους Έλληνες μουσουλμάνους για να τους τουρκοποιήσουν με τη βία!
Είναι αδιανόητο, είναι τρελό, η ό,ποια Αριστερά να στέκεται αλληλέγγυα στον εθνικισμό, επειδή είναι τουρκικός!

Τέλος, δεν είδαμε ποτέ μια ανακοίνωση συμπαράστασης της «Κίνησης Απελάστε τον Ρατσισμό» Ροδόπης στους Έλληνες Πομάκους που καταγγέλλουν τρομοκρατία και βία για να τουρκοποιηθούν! Εκείνοι που «επιλεκτικά» υπερασπίζονται τα «ανθρώπινα δικαιώματα», όταν αυτά στρέφονται εναντίον των συμφερόντων του ελληνικού έθνους, δεν είναι ούτε Αριστεροί, ούτε αντιρατσιστές! Είναι είτε επικίνδυνοι πράκτορες, είτε πρόθυμοι ηλίθιοι στις υπηρεσίες ξένων ιμπεριαλιστικών κέντρων.

Στέφανος Μυτιληναίος

mytilineos@tsantiri.gr και στο twitter: Stephanos Mytilineos


Εκτεθειμένος, ο πρωθυπουργός διέφυγε στο εξωτερικό

Του Thierry Meyssan
9 Αυγούστου 2012
Απόδοση: Aς Μιλήσουμε Επιτέλους

Εκτεθειμένος για τον ρόλο που επιτελούσε στη χώρα του, ο πρόεδρος του Υπουργικού Συμβουλίου της Συρίας και πρωθυπουργός, Riad Hijab, έλαβε εντολή από το ΝΑΤΟ να αναχωρήσει για τον Λίβανο την περασμένη Κυριακή, 5 Αυγούστου, σύμφωνα με πρόσφατες αποκλειστικές πληροφορίες του Voltaire Network.

Το Eθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων της Συρίας (SANA) ανέφερε το γεγονός περιληπτικά, επισημαίνοντας απλώς ότι είχε «απαλλαγεί των καθηκόντων του».

Το πολίτευμα της Συρίας είναι προεδρική δημοκρατία, και οι υπουργοί διορίζονται απευθείας από τον Πρόεδρο. Αυτό σημαίνει ότι όταν μείνει κενή η θέση του πρωθυπουργού, όπως συνέβη πρόσφατα στη Συρία, αυτό δεν επηρεάζει την λειτουργία της κυβέρνησης. Ο πρόεδρος Bashar al-Assad ζήτησε άμεσα από έναν από τους τέσσερις αντιπροέδρους του Yπουργικού Συμβουλίου, τον Omar Ghalawanji, να αναλάβει τη θέση του προέδρου του Συμβουλίου και το πρωθυπουργικό αξίωμα.

Από την πλευρά της «αντιπολίτευσης», ο επικεφαλής του Ελεύθερου "Συριακού"Στρατού ανακοίνωσε ότι ο Hijab είχε αυτομολήσει μαζί με άλλους υπουργούς. Ωστόσο, ο κρατικός τηλεοπτικός σταθμός μετέδωσε ζωντανά πρόσφατη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, υπό την προεδρία του Omar Ghalawanji, από όπου προκύπτει ότι κανένας υπουργός δεν απουσίαζε. Επιπλέον, ο υπουργός Πολιτισμού -του οποίου το όνομα αναφέρεται από ένα πρακτορείο ειδήσεων ως ενός από τους υπουργούς που αυτομόλησαν– προέβη σε τηλεοπτική δήλωση σχετική με κάποιο άλλο ζήτημα, θέτοντας έτσι τέλος στις φήμες που κυκλοφορούν στο δυτικό Τύπο γι αυτόν.

Η προδοσία του Riad Hijab είναι η πρώτη σε σημασία από την αρχή της κρίσης στη Συρία. Από την Ιορδανία, ο εκπρόσωπoς Τύπου του Hijab, Otri Mohamed, δήλωσε ότι ο πρώην πρωθυπουργός εργάζεται μυστικά για την ανατροπή του Bashar al-Assad, πολύ πριν διοριστεί πρωθυπουργός και πρόεδρος του Υπουργικού Συμβουλίου στις 23 Ιουνίου.

Στη Συρία, ο πρόεδρος του Υπουργικού Συμβουλίου συντονίζει την εφαρμογή της εθνικής πολιτικής, αλλά δεν έχει καμμία δικαιοδοσία όσον αφορά την εξωτερική ή αμυντική πολιτική, και οι δύο από τις οποίες είναι αποκλειστικά τομείς του Προέδρου.

Όπως και στο συνταγματικό σύστηματων ΗΠΑ, τις κύριες εξουσίες κατέχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, γεγονός που εξηγεί γιατί ο πρόεδρος του υπουργικού συμβουλίου της Συρίας δεν μπόρεσε να τοποθετήσει δικά του πρόσωπα σε στρατηγικές θέσεις της κυβέρνησης.

Σε αυτό το στάδιο της έρευνας, όλα δείχνουν ότι η αποτυχημένη επιχείρηση των Δυτικών με την ονομασία «Ηφαίστειο της Δαμασκού και σεισμός της Συρίας» σχεδιάστηκε με σκοπό να γίνει στρατιωτικό πραξικόπημα, για το οποίο ο Riad Hijab θα είχε παράσχει πολιτική κάλυψη. Η Ουάσιγκτον και οι σύμμαχοί της υπολόγιζαν ότι μετά την καρατόμηση της στρατιωτικής διοίκησης (κατά την επίθεση της 18ης Ιουλίου), κάποιοι από τους στρατηγούς και τα συντάγματα τα οποία διοικούν θα είχαν καταλάβει την εξουσία με τη βοήθεια των μισθοφόρων από την Ιορδανία και την κυβέρνηση της χώρας θα είχε αναλάβει ο Ηijab. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ θα είχε έτσι χαιρετίσει άλλη μια νίκη της "δημοκρατίας".

Δεν είναι ακόμη γνωστό σε ποια φάση άρχισαν οι υπηρεσίες ασφαλείας να αμφιβάλλουν για την αφοσίωση του προέδρου του Υπουργικού Συμβουλίου στην κυβέρνηση της Συρίας. Σε κάθε περίπτωση, ο ίδιος ποτέ δεν είχε αμφισβητηθεί και συμμετείχε ως αργά το βράδυ της Κυριακής σε επίσημη τελετή εγκαινίων, αν και είχε να πάει στο γραφείο του δύο ημέρες.

Παρά το γεγονός ότι κατείχε διάφορες θέσεις στο εσωτερικό του κόμματος Μπάαθ, ο Riad Hijab δεν ήταν πολιτικός ηγέτης, αλλά ανώτερος αξιωματούχος. Πρώην κυβερνήτης της Λατάκειας με εξαιρετικό ιστορικό ως διαχειριστής, είχε διοριστεί υπουργός Γεωργίας και πρόεδρος του ΥπουργικούΣυμβουλίου. Ακριβώς επειδή δεν είχε διασυνδέσεις με οποιοδήποτε πολιτικό κίνημα, είχε τα ιδανικά φόντα για να εργαστεί για την εθνική ενότητα. Τα γεγονότα, ωστόσο, απέδειξαν το αντίθετο. Λόγω του γεγονότος ότι δεν είχε διασυνδεθεί με οποιαδήποτε ομάδα, ο Hijab δεν είχε δεσμεύσεις που θα τον εμπόδιζαν να αλλάζει μέτωπα.

Σε συνέντευξη Τύπου, ο al-Omran Zohbi, υπουργός Τύπου, τόνισε ότι, σε αντίθεση με τη Σαουδική Αραβία, η Συρία αποτελεί κράτος, και ότι η εξαφάνιση ενός προσώπου δεν μπορεί να διαταράξει τη λειτουργία του κράτους.


Διαβάστε επίσης:

netakias

Αφου μάθαμε στο προηγούμενο άρθρο (εδώ) για το πως χρέωσαν και τον ΟΣΕ κτλ, ας δούμε το σήμερα.
Το σήμερα που θέλουν να μας "σώσουν" και να μας "εξυγιάνουν" από τις εταιρείες του Δημοσίου που οι ίδιοι κατέστρεψαν.

Φυσικά και υπάρχουν στρεβλώσεις και φυσικά έχουμε λουστεί όλοι μας, τον κακό συνδικαλισμό, ακόμη κι σε περιπτώσεις δίκαιων αιτημάτων, την "προκλητική" μονιμότητα των ράθυμων εις βάρος των εργατικών, αλλά οι μεθοδεύσεις προέρχονται από την εξουσία.

Για να σας αποδείξω ότι έχω μαντικές ικανότητες, θα προβλέψω ότι μόλις αφαιρεθεί το "λίπος" (δηλ.οι εργαζόμενοι), και γίνουν ιδιωτικές (κι ο ΟΣΕ) οι εταιρείες, θα ακριβύνουν και ως εκ θαύματος γίνουν κερδοφόρες προς τέρψη των λαμόγιων... ε... ε... αυτών που μας έξυγιάναν.

Στον ΟΣΕ τώρα...

...είχαμε παρέμβαση-ανακοίνωση των Εργαζομένων....

(Αφιερωμένο σε όλους αυτούς που φτάσανε τα πράγματα εδώ )

Βιώνοντας καθημερινά το κατάντημα του σιδηροδρόμου και ειδικά την κατάρρευση του τροχαίου υλικού, μόνο αυτό θα μπορούσε να αναφωνήσει και ο πλέον αισιόδοξος εργαζόμενος στον Οργανισμό. Θερμά συγχαρητήρια! Ο στόχος σας επετεύχθη!

Βιώνουμε αγαπητοί συνάδελφοι και επιβάτες του σιδηροδρόμου, τον καθημερινό αγώνα των εργαζομένων στη συντήρηση του τροχαίου υλικού, που χωρίς υπερβολήτο κρατούν σε λειτουργία με τεχνητές αναπνοές.

Και έχουμε κάθε λόγο βλέποντας τη διαθεσιμότητα των μηχανών Adtranz να φθίνει καθημερινά, τις σοβαρές βλάβες και καθυστερήσεις να επαναλαμβάνονται σε «ημερησία διάταξη», να είμαστε ξέχειλοι από οργή κατά εκείνων που με αργά και σταθερά βήματα τα τελευταία δύο χρόνια, έφεραν το σιδηρόδρομο σε αυτό το χάλι.

Το θέμα αποκτά πολύ σοβαρές διαστάσεις και δεν αφορά πλέον τον κλάδο των Μηχανοδηγών ή μεμονωμένα την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αφορά το σύνολο του σιδηροδρόμου και όσους εργάζονται σε αυτόν, αλλά και όλο το λαό που με κόπους και θυσίες πλήρωσε πανάκριβα την απόκτηση όλης της κινητής και ακίνητης περιουσίας αυτού του Οργανισμού (με όποια μορφή κι αν λειτουργεί σήμερα).

Η εικόνα δεν προκαλεί μόνον απογοήτευση. Προκαλεί θυμό και οργή βλέποντας τον πανάκριβο στόλο των μηχανών να αποξηλώνονται η μια μετά την άλλη και τον κατάλογο των ακινησιών να μεγαλώνει ανησυχητικά. Ήδη συνολικά μια ολόκληρη παρτίδα κινητηρίων μονάδων επενδεδυμένου κεφαλαίου ύψους άνω των 40 εκατ. € έχει αποσυρθεί έχοντας προηγουμένως αφαιρεθεί το σύνολο σχεδόν του εξοπλισμού τους. (Ενδεικτικά: 220001, 008, 010, 012, 015, 020, 021, 024, 026, 030, 036 είναι χωρίς κινητήρες, άλλες τουλάχιστον 5 μηχανές λειτουργούν με έναν από τους δύο κινητήρες, ενώ μόνον 10 αποδίδουν ικανοποιητική ισχύ για να ανταποκριθούν στους δρομολογιακούς χρόνους). Στον πιο πάνω κατάλογο αναμένεται να προστεθούν και άλλες μονάδες τις αμέσως προσεχείς ημέρες.

Ζητήσαμε την άποψη από έμπειρα στελέχη του τομέα της Συντήρησης τροχαίου υλικού που μας εξηγούν: «Δεν φτάσαμε τυχαία ως εδώ. Έγινε προεργασία δύο ετών. Έφυγε ακαριαία έμπειρο και σε ορισμένες περιπτώσεις με ειδικά προσόντα προσωπικό το οποίο δεν αναπληρώθηκε. Δείτε πόσο επιμελημένα αποψιλώθηκε το Εργοστάσιο Πειραιά και σε πόσο πρωτοφανή τραγικά επίπεδα μειώθηκε η παραγωγικότητά του. Το θέμα αντιμετωπίστηκε με λογιστικούς όρους και όχι με βάση το έργο. Και αυτό έγινε για όλες τις μονάδες συντήρησης. Οι προμήθειες έχουν καταντήσει από πλευράς διαδικασιών κωμωδία. Δείτε για παράδειγμα πόσους μήνες παλινωδεί η προμήθεια ανταλλακτικών κινητήρων, πότε ξεκίνησε και πότε κατακυρώθηκε η προμήθεια φτερωτών για τα turbo των μηχανών Adtranz. Η κατάσταση αυτή δεν αντιμετωπίζεται πλέον και οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην σταδιακή παύση λειτουργίας των δρομολογίων».

Ήδη εξ όσων γνωρίζουμε, ζητούνται εναλλακτικές λύσεις. Ακόμα και αλλαγές τύπου τροχαίου υλικού σε δρομολόγια. Δεν είναι υπερβολή ότι όλο το προσωπικό του Μ.Α.Ι. «τρέχει καθημερινά μ έναν πυροσβεστήρα στο χέρι». Αλλά το σύστημα είναι ανίκητο. Σαν την βλακεία όλων όσων φτάσανε τα πράγματα στο σημερινό σημείο!

Είναι αληθές ότι επιβλήθηκε διαδικασία με βάση την οποία ένα συνεργείο πρέπει να καταθέτει τόσες αιτήσεις (υπόδ. 85) όσες και οι μονάδες που θα τοποθετηθεί ένα βαρέλι λιπαντικού; Δεν μπορεί; Υπερβολή του ανθρώπου που μας έδωσε την πληροφορία σκεφτήκαμε… Αλλά πάλι μας έρχονται και οι πονηρές σκέψεις… Μήπως υπάρχει σκοπιμότητα πίσω από αυτή τη διαδικασία για την πρόσληψη σύμβουλού, γνωστή χαρτομάντη;

Ανικανότητα διοίκησης ενός τέως κραταιού Οργανισμού ή φθηνό και βλακώδες παιχνίδι σε βάρος του πλέον σύγχρονου οικολογικού και οικονομικού μέσου που στις προηγμένες Οικονομίες έχει τον πρώτο ρόλο στην παραγωγή;

Μάθαμε επίσης ότι για να παραγγελθούν υλικά και αναλώσιμα, πρέπει υποχρεωτικά να μηδενιστούν τα αποθέματα! Τέτοιο διαχειριστικό μοντέλο ούτε πρωτοετείς φοιτητές δεν θα επέβαλαν!

Και το κορυφαίο που μάθαμε: Για να αγοραστεί ένα λαμπάκι κόστους μερικών λεπτών του ευρώ με την διαδικασία της πάγιας προκαταβολής, πρέπει να συμπληρωθούν επτά (7) έντυπα και να τεθούν περισσότερες από 15 υπογραφές!


Και τώρα λοιπόν που τα καταφέρατε και φτάσατε στο στόχο, απαντήστε μας ειλικρινά: Αισθάνεστε περήφανοι; Αιδώς Αργείοι…


Και η Υπηρεσία Πολιτικών Υποθέσεων Θράκης έπεσε θύμα βανδάλων
Συγκαταλέγεται άραγε στα εγκλήματα μίσους;

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι πραγματοποιήθηκε μια μέρα μετά την παράθεση του ιφτάρ από την ΥΠΥ Θράκης στους παλαιομουσουλμάνους ιμάμηδες και ιεροδιδασκάλους που προκάλεσε την έντονη αντίδραση των Γκρίζων Λύκων της Θράκης Τζεγκίζ Ομέρ/Αμπντουλχαλίμ Ντεντέ κ.ο.κ. που παρουσιάζουν την Υπηρεσία ως Yunanistan Disisleri Siyasi Teskilati (Πολιτική Οργάνωση του ΥΠΕΞ στη Θράκη) για να εκφοβίσουν τους μουσουλμάνους που έρχονται σε επαφή μαζί της!
Φαίνεται πως ο θρησκευτικός φανατισμός αποδίδει τα μέγιστα και
τάχιστα μέσα στην περίοδο νηστείας του Ραμαζανιού ή μήπως πρόκειται για πράξη "ανταπόδοσης" για εκείνες τις "περιπτώσεις" που έχουν γραφεί συνθήματα σε τζαμιά ή έχουν πάρει φωτιά (μέσα στα τζαμιά) κάποια χαλιά; (γνωστές περιπτώσεις από προβοκάτσιες, οι οποίες αποδείχθηκαν είτε λόγω μαρτύρων είτε λόγω της πολύ προσεγμένης "εικαστικής παρέμβασης", είτε λόγω των "επιλεκτικών ζημιών" που υπήρξαν)

Κάποιοι ίσως να θέλουν να "θερμάνουν" την Θράκη, με την ευκαιρία της έλευσης των λαθρομεταναστών, είτε αυτοί βρίσκονται στα κέντρα κράτησης σε Ξάνθη και Κομοτηνή (πρώην Αστυνομικές Σχολές), είτε οδεύουν προς τα Ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, συνοδευόμενοι ασφαλώς από την ΜΙΤ (τουρκική υπηρεσία πληροφοριών) για να μην χάσουν τον... δρόμο!

Κάποιοι έχουν αρχίσει να επαναλαμβάνουν ένα μοτίβο ενεργειών, γνωστό από την κατάσταση που επικρατούσε στην Κύπρο, πριν να γίνει η τουρκική εισβολή. Και τότε, πολλά κτίρια που φιλοξενούσαν κρατικές υπηρεσίες, είχαν στοχοποιηθεί ποικιλοτρόπως από τους πράκτορες της Τουρκίας που ενεργούσαν προς την κατεύθυνση δημιουργίας κλίματος αντιπαράθεσης μεταξύ των χριστιανών και των μουσουλμάνων Κυπρίων.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται, αυτή τη φορά στην Θράκη, από τους γνωστούς - αγνώστους τουρκόφρονες εθνικιστές Γκρίζους Λύκους. Το ότι το Γραφείο της Υπηρεσίας Πολιτικών Υποθέσεων Θράκης έγινε "θύμα" του μίσους των πρακτόρων, δεν αποτελεί έκπληξη, αφού πάρα πολλές φορές και σε κάθε ευκαιρία (στις διάφορες συναντήσεις των τουρκοφρόνων που γίνονται με την ευγενική χορηγεία του τουρκικού προξενείου) είχαν εκδηλώσει την αντίθεσή τους στην ύπαρξη του συγκεκριμένου γραφείου στην Θράκη.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, οι "βάνδαλοι" έσβησαν με μπογιά την υπηρεσία και ΔΙΕΓΡΑΨΑΝ το Ελληνικό εθνόσημο, σε μία ξεκάθαρη ένδειξη πως επιθυμούν (και φυσικά εργάζονται προς αυτή την κατεύθυνση) να απομακρύνουν το Ελληνικό κράτος και τις υπηρεσίες του από την Θράκη.

Εμείς, περιμένουμε κάποια απάντηση από την κυβέρνηση των Αθηνών ή από το υπουργείο Εξωτερικών. Αν τολμούν φυσικά να υπερασπιστούν την Θράκη και την συγκεκριμένη υπηρεσία... Γιατί, είναι γνωστό πως η Αθήνα έχει επιλέξει -εδώ και δεκαετίες- την πολιτική χαμηλών τόνων, η οποία σηματοδοτείται από την απόλυτη σιγή σε οποιαδήποτε πρόκληση ή παρανομία υπάρξει από τους τουρκόφρονες υποπρακτορίσκους της Άγκυρας που "λειτουργούν" στην Θράκη. Στην Ελληνική Θράκη...
«Δε φτάνει που βιάζετε τις Σουηδέζες τουρίστριες, τις μηνύετε κι από πάνω»! Αυτό είναι το ζουμί των ρεπορτάζ της σουηδικής τηλεόρασης κατά της Ελλάδας, για τα οποία ενημέρωσε με εμπιστευτικό έγγραφο η ελληνική πρεσβεία της Στοκχόλμης το υπουργείο Δημοσίας Τάξεως καθώς έχει δημιουργηθεί θέμα στη σκανδιναβική χώρα μετά από τελευταίες καταγγελίες!

Το έγγραφο, το οποίο παρουσιάστηκε, φέρει την υπογραφή της ελληνικής πρεσβείας στη Σουηδία και ενημερώνει για την εκπομπή σε ημι-ιδιωτικό σταθμό της σουηδική τηλεόρασης, η οποία ασχολήθηκε με το θέμα της καταγγελίας για βιασμό 18χρονης Σουηδής τουρίστριας στη Σκιάθο από 5 άνδρες.

Όπως ενημερώνει το έγγραφο, η εκπομπή αφιέρωσε 11 λεπτά στο θέμα, ενημερώνοντας τόσο για το περιστατικό όσο και την… τάση των Ελλήνων να μη σέβονται τις τουρίστριες με αποτέλεσμα -όπως αναφέρουν οι συντελεστές της εκπομπής- να υπάρχουν πολλά περιστατικά βιασμών στα οποία, μάλιστα, οι γυναίκες-θύματα όχι μόνο δε δικαιώνονται αλλά δέχονται επιπλέον και μυνήσεις και γίνονται θύματα εις διπλούν!

Ο παρουσιαστής του προγράμματος αφού καλωσόρισε τους καλεσμένους του, τη δικηγόρο Γκανίλα βον Γουάκενφέλντ και τον ελληνικής καταγωγής Σουηδό και πρώην βουλευτή του Αριστερού Κόμματος Τάσο Σταφιλίδη, ξεκίνησε την… επίθεση.

«Συνέβη για τρίτη φορά, μια Σουηδή να κατηγορείται για συκοφαντία μετά που η ίδια κατήγγειλε στην αστυνομία ότι είχε πέσει θύμα βιασμού. Και αυτό έχει συμβεί αρκετές φορές» αναφέρει ο παρουσιαστής της εκπομπής.

Δείχνοντας ένα ρεπορτάζ που θυμίζει αυτές τις τρεις περιπτώσεις με τις καταγγελίες των τουριστριών από τη Σουηδία, με μαρτυρίες των ίδιων των γυναικών αλλά και ατόμων του οικογενειακού και φιλικού τους περιβάλλοντος, οι Σουηδοί στέκονται στο γεγονός ότι οι φερόμενοι ως θύτες αντιμήνυσαν τις Σουηδές τουρίστριες για συκοφαντία όταν οι έκλεισαν οι υποθέσεις τους λόγω ελλείπων ή ανίσχυρων στοιχείων.

Στη συνέχεια, ο παρουσιαστής δίνει το λόγο στη δικηγόρο Γουάκενφέλντ, η οποία επισημαίνει ότι θα καταγγείλει τη χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: «Το γεγονός των αντιμηνύσεων συμβαίνει και εδώ. Σε αυτό το σημείο οι χώρες δεν διαφέρουν. Το θέμα είναι πως συμπεριφέρονται στα θύματα του εγκλήματος. Όπως αυτή η 18χρονη κοπέλα που πήγε στην αστυνομία για να καταγγείλει έναν ομαδικό βιασμό και τέθηκε υπό κράτηση» τονίζει η Σουηδή δικηγόρος και συνεχίζει το… φαρμάκι: «Η γνώμη μου είναι ότι έχουν χαμηλή εκτίμηση για τις γυναίκες στην Ελλάδα. Έχουν πάρα πολλές προκαταλήψεις κατά των τουριστριών και κυρίως κατά των γυναικών από τη Σκανδιναβία. Τις προσβάλλουν»!

Και εκεί έρχεται ο ελληνικής καταγωγής Σουηδός (οι γονείς του είναι Έλληνες και ο ίδιος γεννήθηκε στη Σουηδία) Τάσος Σταφιλίδης να «θάψει» την Ελλάδα: «Μπορεί να πει κανείς ότι η Ελλάδα βρίσκεται 30-40 χρόνια πίσω από τη Σουηδία κυρίως σε θέματα δικαιωμάτων. Έχουν γίνει πολλά και οι Ελληνίδες είναι πολύ πιο δυνατές σήμερα. Σπάνια πέφτουν θύματα βιασμού. Έχουν όμως (σ.σ: εννοεί οι Έλληνες) χαμηλή εκτίμηση για τις ξένες γυναίκες: τουρίστριες, πρόσφυγες, όλες αυτές που εργάζονται στην Ελλάδα»! Ο ίδιος, επισημαίνει στη συνέχεια ότι οι Έλληνες έχουν τρομερές προκαταλήψεις με τις ξανθές και ότι «οι Αρχές στην Ελλάδα έχουν σάπια αντίληψη και επηρεάζονται από τις προκαταλήψεις»!

Η συζήτηση στη συνέχεια πηγαίνει σε ένα περιστατικό του 2008 όπου μια Σουηδή τουρίστρια ονόματι Άννα είχε καταγγείλει βιασμό. Η ελληνική εισαγγελική αρχή, ωστόσο, έκλεισε την υπόθεση και ασκήθηκε μήνυση στην τουρίστρια γιατί κρίθηκε ότι είπε ψέματα επιδιώκοντας να λάβει αποζημίωση από ασφαλιστική εταιρεία.

Μιλώντας για το περιστατικό, η Γουάκενφέλντ σημειώνει ότι έχει ήδη απευθυνθεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τη χώρα μας και αφήνει υπόνοιες ότι οι ελληνικές αρχές ήθελαν να κουκουλώσουν το θέμα.

Εκεί έρχεται ο αγαπητός κ. Σταφιλίδης να… αποθεώσει για ακόμη μία φορά την πατρίδα των γονέων του: «Εκεί υπάρχει καθημερινά υποκρισία. Η κοινωνία είναι διαποτισμένη από τη διαφθορά. Το πρόβλημα είναι ότι όλα αυτά που συμβαίνουν με την κρίση έχουν σαν αποτέλεσμα τα θέματα αυτά να έχουν ακόμη μικρότερη προτεραιότητα». Παράλληλα, επικρίνει την ελληνική πρεσβεία που δεν παίρνει μέρος στο δημόσιο διάλογο για το θέμα στη Σουηδία, ζητώντας ενδεχομένως να απολογηθεί για τη στάση των Ελλήνων!

Το σχετικό έγγραφο κοινοποιήθηκε και στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, ενώ δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη αντίδραση από την ελληνική πολιτεία.

Εμείς, θέλοντας να ενημερώσουμε τόσο τους Σουηδούς, όσο και τους "Σουηδοποιημένους", θέλουμε να τους ενημερώσουμε πως οι τουρίστριες που έρχονται στην Ελλάδα από την Ευρώπη, το πρώτο που κάνουν μόλις προγραμματίσουν τις διακοπές τους, είναι να ασφαλισθούν για βιασμό!!! Υπάρχει πρόβλεψη εκ μέρους τους, λόγω του κακού ονόματος των Ελλήνων ή μήπως υπάρχει πρόθεση εξαπάτησης (εκ μέρους των αθώων τουριστριών) των ασφαλιστικών εταιρειών;

Τα ίδια ακριβώς συμβαίνουν και με τις Αγγλίδες τουρίστριες, οι οποίες μία ημέρα πριν να φύγουν από την Ελλάδα -για να επιστρέψουν στην Αγγλία- επισκέπτονται αστυνομικά τμήματα για να δηλώσουν ότι έπεσαν θύματα βιασμού!!! Και μόλις επιστρέφουν στην Αγγλία, καταθέτουν φωτοτυπία της μήνυσης προς αγνώστους -για βιασμό, συνήθως ομαδικό- που έχουν υποβάλει σε κάποιο Αστυνομικό Τμήμα, προκειμένου να εισπράξουν από την ασφαλιστική εταιρεία πολύ σημαντικά χρηματικά ποσά (μήπως η εμμονή στον ομαδικό βιασμό εμπεριέχει και αύξηση της αποζημίωσης; αναρωτιόμαστε).

Επειδή, προφανώς η Ελλάδα έχει στοχοποιηθεί από τον κάθε άρρωστο πνευματικά κι επειδή αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχισθεί, εμείς προτείνουμε προς τους Έλληνες που βρίσκονται στα νησιά (ή ό,που βρίσκονται ευρωπαίοι τουρίστες), να σταματήσουν τις επαφές τους με τις ευρωπαίες τουρίστριες. Τότε, είμαστε σίγουροι πως θα υπάρξουν μέχρι και "πορείες διαμαρτυρίας" εκ μέρους των αθώων νεαρών τουριστριών ή θα μας επιτεθούν ως χώρα, για ρατσισμό (άρνηση για σεξουαλική συνεύρεση) εκ μέρους των Ελλήνων και εις βάρος των ευρωπαίων τουριστριών που επισκέπτονται την Ελλάδα.

Η γελοιότητα έχει τα όριά της. Και καλά θα κάνουν να μην εκτίθενται τόσο ανόητα οι "φίλοι", οι "εταίροι" και οι "σύμμαχοί" μας Ευρωπαίοι, καθώς και τα παρελκόμενά τους... Θα είναι ανοησία να μην δεχθούμε πως υπάρχουν περιστατικά βιασμών (ατομικών ή ομαδικών) στην Ελλάδα. Αλλά, επειδή οι βιασμοί δεν γίνονται μονομερώς, ούτε πάντα από Έλληνες, ίσως κάποιοι άντρες από την Ελλάδα θα πρέπει να αρχίσουν να καταθέτουν σωρηδόν μηνύσεις για ομαδικούς βιασμούς (που υπέστησαν) από μικρές ομάδες "αθώων" τουριστριών...


ΥΓ: Όχι, δεν έχει κατατεθεί κανένα παράπονο, για Αλβανούς, Πακιστανούς, Αφγανούς και Σομαλούς που έχουν βιάσει ατομικά ή ομαδικά ευρωπαίες τουρίστριες. Απολύτως κανένα... Ή μήπως τους θεωρούν Έλληνες;Τι θα κάνει η Ελλάδα σε μία πιθανή σύρραξη Ρωσίας - Αμερικής; Θα χτυπήσουμε τους Ρώσους;

Άρθρο του Σταύρου Βιτάλη,
Προέδρου του Πατριωτικού Μετώπου


Όταν στις 6 Ιανουαρίου του 2011, ο αρθρογράφος της Πράβδα, Stanislav Mishin, έγραφε, για την εμπλοκή της Ρωσίας, σε πόλεμο με τις ΗΠΑ αλλά και χτύπημα της Γεωργίας και της Τουρκίας, πολλοί σχολιαστές, είχαν μιλήσει ειρωνικά για «σενάρια επιστημονικής φαντασίας».

Να όμως που σήμερα, τα σημαντικότερα «think tanks» της Μόσχας, θεωρούν ότι μετά την Συρία έρχεται η σειρά του Ιράν και μετά το Ιράν, κανείς και τίποτα δεν θα εμποδίσει το ισλαμικό κύμα να κατακλύσει το νότιο Καύκασο και άρα, η εμπλοκή της Ρωσίας, είναι πια, προδιαγεγραμμένο γεγονός.

Ο Mishin, προχωρώντας περισσότερο στην τολμηρή του ανάλυση τότε, ανέφερε στο συγκεκριμένο του άρθρο, (τμήμα του οποίου μάλιστα, «διαγράφηκε» από την ηλεκτρονική έκδοση της μεγάλης ρώσικης εφημερίδας), για τις εξελίξεις που θα υπάρξουν μέχρι το τέλος του 2012 στην ευρύτερη περιοχή:

«…η συμμαχία της Ελλάδας με την Κύπρο και το Ισραήλ θα οδηγήσει άμεσα σε πόλεμο με την Τουρκία. Οι Τούρκοι θα αγωνίζονται σε ένα πόλεμο τριών μετώπων, αλλά μια αρκετά μεγάλη δύναμη θα κατευθυνθεί προς την Ελλάδα. Οι Έλληνες θα πολεμήσουν όσο σκληρά μπορούν, αλλά θα νικηθούν.

Η τουρκική επίθεση θα σταματήσει στη Θεσσαλονίκη κατά την διάρκεια τεράστιων μαχών εντός των δρόμων αλλά και των βουνών βόρεια. Οι Βορειοελλαδίτες θα ενισχυθούν με εθελοντές από τη Σερβία, τα Σκόπια και τη Βουλγαρία, κάτι το οποίο θα καθυστερήσει περαιτέρω την τουρκική εκστρατεία. Το ΝΑΤΟ και η ΕΕ θα μείνουν έξω από τις μάχες, σε αυτό το σημείο, καλώντας ασθενώς όλες τις πλευρές να έρθουν σε συμφωνία. Οι Τούρκοι θα μπουν στην Κεντρική Ελλάδα, αν και πολύ πιο αργά από ό, τι αναμενόταν, καθώς οι δυνάμεις τους θα αποσπαστούν λόγω μιας γενικής εξέγερσης των Κούρδων και των συνεχών έντονων συγκρούσεων στο βόρειο Ισραήλ.

Η Ρωσία παρά το γεγονός ότι στην αρχή θα παραμείνει ουδέτερη τελικά θα επέμβει και θα κάνει έκκληση για ειρήνη, ωστόσο, θα κόψει από τους Τούρκους το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο.

Έως το τέλος του έτους, οι Τούρκοι θα έχουν φτάσει στο βόρειο Ισραήλ και θα αντιμετωπίζουν συνεχή ανταρτοπόλεμο από την Συρία.

Θα έχουν χάσει το ανατολικό ήμισυ της χώρας τους από Αρμενικές και Κουρδικές δυνάμεις, ενώ η Ρωσία θα τους κυριεύσει, φτάνοντας στα περίχωρα της Άγκυρας.

Οι Τούρκοι θα εξακολουθούν να κατέχουν τη Θεσσαλονίκη, αλλά θα έχουν αποσυρθεί από την κεντρική Ελλάδα και θα είναι υπό συνεχή επίθεση από τα βόρεια από τις Ελληνικές, τις Σερβικές και τις Βουλγαρικές δυνάμεις. Επίσης, θα έχουν χάσει την Κύπρο από τις δυνάμεις της Νότιας Κύπρου και δεν θα μπορέσουν να τις ανακτήσουν, λόγω των υπολοίπων μετώπων».

Μπορεί κανείς να βλέπει «υπερβολές» στο παραπάνω άρθρο του Mishin, αλλά η πραγματικότητα – όπως λέει και η λαϊκή σοφία – γράφει απείρως πιο προχωρημένα σενάρια, από ότι ο ίδιος ο σεναριογράφος ενός "fiction", κινηματογραφικού έργου.

Έτσι λοιπόν, η πρόσφατη επίθεση της Τουρκίας στη Συρία, η αντεπίθεση των Συριακών δυνάμεων αλλά και των ανταρτών του PKK, η ήττα των Τούρκων και η εγκατάλειψη στο πεδίο της μάχης, μεγάλων ποσοτήτων στρατιωτικού υλικού στους αντάρτες, μεταξύ των οποίων και Α/Α πυραύλους (MANPADS) Stinger, καταδεικνύουν πως, όλα βαίνουν προς μία μετωπική σύγκρουση της Ρωσίας με τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και τους δορυφόρους των.

Την ίδια ώρα, η Ρωσία, έχει ήδη κινητοποιήσει το σύνολο της στρατιωτικής της μηχανής στην περιοχή του Καύκασου, στη μεγαλύτερη άσκηση που έχει διεξαχθεί μέχρι σήμερα στην περιοχή, η «Καύκασος 2012», από τις 17 έως τις 23 Σεπτεμβρίου.

Στην άσκηση αυτή, θα συγκεντρωθούν τεράστιες δυνάμεις σε μια πρωτοφανή κινητοποίηση στο ρωσικό νότο με υποθετικό χώρο δράσης όχι μόνο τον Καύκασο, αλλά και την Κασπία Θάλασσα και την ανατολική Μαύρη Θάλασσα, ενώ ακόμη, θα εμπλακούν και ο δυνάμεις της Αρμενίας.

Συνολικά – σύμφωνα πάντα με τον υπαρχηγό των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, στρατηγό Αλεξάντερ Ποστνίκοβ - θα εμπλακούν σε όλη την Ρωσία περί τους 50.000 στρατιωτικό προσωπικό, ενώ 8.000 στρατιώτες θα συμμετάσχουν στην τελική φάση της άσκησης, η οποία προβλέπει κανονικές επιχειρήσεις κατά εισβολέων στην περιοχή του Καυκάσου.

Στην άσκηση αυτή, θα δοκιμαστεί το σύνολο των νέων ρωσικών αντιβαλλιστικών/αντιαεροπορικών συστημάτων όπως Tor M2, Pantsir S1, S-400, εκσυγχρονισμένα άρματα T-90 και για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθούν βολές των βαλλιστικών συστημάτων τύπου Iskander-M. Τα βλήματα αυτά θα εξομοιώσουν τόσο τακτικές, όσο και πυρηνικές επιθέσεις. Αυτή η επιλογή, της προσομοίωσης δηλαδή πυρηνικών επιθέσεων, έχει μεγάλη σημασία, αφού η Ρωσία βάζει μπροστά και ανοιχτά πια για πρώτη φορά μάλιστα, μετά από πολλές δεκαετίες, την πυρηνική της δύναμη.

Ποια θα είναι όμως η στάση της Ελλάδας, σε μια τέτοια πιθανότητα, μετωπικής ή ακόμη περιορισμένης σύγκρουσης των Ρώσων, με τους Αμερικανούς και τους δορυφόρους των; Θα συνεισφέρει με έμψυχο δυναμικό στις ΝΑΤΟικές δυνάμεις; Θα επαναλάβει δηλαδή το εγκληματικό λάθος του Ελευθερίου Βενιζέλου, ο οποίος απέστειλε το 1919 στην Ουκρανία μια ολόκληρη ταξιαρχία (23.500 άνδρες), για να πολεμήσει τους «κακούς» κομμουνιστές; Με βαρύ τίμημα 398 νεκρούς και 657 τραυματίες, αλλά και με έναν οργισμένο Λένιν, ο οποίος στήριξε με κάθε μέσο τον σφαγέα του Ελληνισμού, Μουσταφά Κεμάλ αλλά και με έναν ακόμη πιο οργισμένο Στάλιν, ο οποίος τιμώρησε τους Ποντίους της τότε Σοβιετικής Ένωσης, με εκτελέσεις αλλά και με μαζικές εκτοπίσεις; Ή αντιθέτως, θα κρατήσει μια ισορροπημένη στάση, απέναντι στους φυσικούς και ιστορικούς μας συμμάχους, Ρώσους και Σέρβους;

Οι εκτιμήσεις του σοβαρότερου γεωστρατηγικού αναλυτή στην νεώτερη ιστορία της χώρας μας, του Παναγιώτη Κονδύλη, δυστυχώς για μας, είναι εντελώς απαισιόδοξες. Γράφει ο Κονδύλης: «… ένα καθοριστικό γνώρισμα της σημερινής ελληνικής εθνικής ζωής, δηλαδή της εθνικής ζωής μετά τη γεωπολιτική συρρίκνωση του Ελληνισμού, είναι η απουσία ιστορικών στόχων ικανών να κινητοποιήσουν συνειδητά και μακροπρόθεσμα συλλογικές δυνάμεις». Κοντολογίς, προβλέπει ο Κονδύλης, πως η πιθανότητα να λειτουργήσει η ελληνική κοινωνία με κοινωνικοποιημένη τη συλλογική της συνείδηση και να γίνει φράγμα στον Τουρκικό επεκτατισμό, είναι ελάχιστη, σε πλήρη αντίθεση με αυτό που προβλέπει ο αρθρογράφος της Πράβδα, Stanislav Mishin. Αν και πρέπει να παρατηρήσουμε πως σύμφωνα με τον Μίσιν, «τα κάστανα από τη φωτιά», θα τα βγάλουν «σε μια δεύτερη φάση και μετά την υποχώρηση του τακτικού ελληνικού στρατού, Βορειοελλαδίτες, σε συνεργασία με Σέρβους και Ρώσους εθελοντές».

Όπως και έχει όμως η κατάσταση και για όποιο σενάριο επαληθευθεί, η στρατιωτική ηγεσία της χώρας, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτική στις επιλογές των πολιτικών. Θα πρέπει να λάβει υπόψη της σε μια τέτοια περίπτωση, πρωτευόντως το συμφέρον της Πατρίδας και του Λαού μας και δευτερευόντως τις όποιες εντολές των αντιπροσώπων της Τρόϊκας και του ΔΝΤ, που κυβερνούν τη χώρα.

Αν φυσικά δεν θέλουν να μείνουν στο ίδιο ράφι των αζήτητων της ιστορίας, όπως εκείνος ο δυστυχισμένος ναύαρχος, ο οποίος αντί να κάνει το καθήκον του στα Ίμια, περιέρχονταν από υπουργικού… καναπέως σε πρωθυπουργικό καναπέ, περιμένοντας εντολές από τους… (τρομάρα μας!!!) πολιτικούς όπως ο Σημίτης, ο Αρσένης, ο Πάγκαλος κλπ.

Τα τύμπανα του πολέμου πια ηχούν, οι Ρώσοι «κατεβαίνουν» στην ευρύτερη περιοχή και στο Αιγαίο σε πλήρη διάταξη μάχης» και ο καθείς εξ’ ημών, θα πρέπει να αποφασίσει με ποιους είναι και με ποιους όχι.

Εκτόξευση των τιμών των τροφίμων διεθνώς κατέγραψε για τον Ιούλιο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τροφίμων λόγω απότομων διακυμάνσεων στις καιρικές συνθήκες. Προειδοποίησε ότι φόβοι για περαιτέρω άνοδο μπορεί να οδηγήσουν σε επισιτιστική κρίση παρόμοια με αυτή του 2007-08.

Σύμφωνα με τον οργανισμό, η εκτόξευση των τιμών οφείλεται στις σφοδρές βροχοπτώσεις στη Βραζιλία, την ξηρασία στις ΗΠΑ και τα προβλήματα στην παραγωγή στη Ρωσία. Οι τιμές αυξήθηκαν κατά 6% τον Ιούλιο, αφού είχαν υποχωρήσει για τρεις διαδοχικούς μήνες.

Ο δείκτης τιμών των τροφίμων του Παγκόσμιου Οργανισμού Τροφίμων μετρά τις μηνιαίες μεταβολές στις τιμές ενός καλαθιού αγαθών, που περιλαμβάνει δημητριακά, φυτικά έλαια, γαλακτοκομικά, κρέας και ζάχαρη. Το επίπεδο του Ιουλίου εξακολουθεί να είναι χαμηλότερο από το υψηλότερο όλων των εποχών που σημειώθηκε το Φεβρουάριο του 2011.
Οι τιμές των δημητριακών αναρριχήθηκαν κατά 17% και της ζάχαρης 12% σε σχέση με τον Ιούνιο, καθώς οι βροχοπτώσεις εμπόδισαν τους παραγωγούς να μαζέψουν τα ζαχαροκάλαμα στη Βραζιλία. Παράλληλα, οι καταστροφές που έχει προκαλέσει στο καλαμπόκι η ξηρασία στις ΗΠΑ, οδήγησε σε αύξηση των τιμών κατά 23%.

«Υπάρχει η πιθανότητα να έχουμε μια κατάσταση όπως αυτή που είχαμε το 2007-08», δήλωσε ο οικονομολόγος του οργανισμού Αμπντολρέζα Αμπασιάν στο Reuters.

«Υπάρχει η προσδοκία ότι αυτή τη φορά δεν θα ακολουθήσουμε κακές πολιτικές παρεμβαίνοντας στις αγοράς με περιορισμούς. Αν δεν συμβεί αυτό τότε δεν θα δούμε μια τόσο σοβαρή κατάσταση όπως το 2007-08. Αλλά αν επαναληφθούν αυτές οι πολιτικές, τότε όλα είναι πιθανά», είπε, αναφερόμενος στους περιορισμούς που είχαν επιβληθεί τότε στις εξαγωγές οι οποίοι είχαν επιδεινώσει σημαντικά την κατάσταση.

Πηγή: ΝαυτεμπορικήΉρθε πια η στιγμή να κοιταχτούμε στον καθρέφτη και μετά να στρέψουμε τη ματιά μας ο ένας στον άλλο και να αναρωτηθούμε: Αυτά που ζούμε, είναι αυτά που θέλουμε; Αυτά που ζούμε, είναι αυτά που μας αξίζουν; Αυτά που ζούμε, είναι δημοκρατία;

Ορμήξανε οι βάρβαροι μαζί με τους ντόπιους ξεπουλητάδες, και κάνουνε κομμάτια τους νόμους, συνθλίβουν την λογική και ως σύγχρονοι κατακτητές ισοπεδώνουν την αξιοπρέπεια των ανθρώπων στοχεύοντας στις ψυχές και την υποδούλωσή τους.
Ψεύτες, ελεεινοί, απάτριδες και ελληνόφωνοι, διακυβερνούν την χώρα με εντολές των μεγάλων αφεντάδων τους κι εμείς στέκουμε άφωνοι μάρτυρες μιάς σύγχρονης γενοκτονίας, μοιραίοι θεατές του ίδιου του θανάτου μας και της καταστροφής μας.

Αυτοί είμαστε μωρέ;

Φοβισμένα ανθρωπάκια, που κλείνονται στο καβούκι τους, περιμένοντας τον δήμιο να φωνάξει πως ήρθε η σειρά τους;
Ζούμε κάτω από τον φόβο της κυβερνοτρομοκρατίας που απλώθηκε στην χώρα και άβουλοι δεχόμαστε τις επιθέσεις, τους εξευτελισμούς και το όνειδος από εκείνους που δεν νοιάζονται για τίποτε πέρα από το τομάρι τους… Ίδιοι κι εμείς, μοιραίοι συνυπογράφοντες του εξανδραποδισμού μας, άβουλα ανθρωπάκια όπως και οι τιποτένιοι αρχοντάδες μας, γεμάτοι με φοβικά σύνδρομα και την λήθη να έχει γίνει η φυλακή που κρύβεται η γενιά μας.

Κάνανε κομμάτια την ζωή μας, κάνουνε κομμάτια την πατρίδα…

Κομμάτια γενήκαμε στον εικονικό κόσμο και την ματαιοδοξία των περιλάλητων πολιτευτάδων μας, που έτρεξαν με μεγάλη προθυμία να γίνουν οι πωλητές της περηφάνιας μας, οι έμποροι που θα ξεπουλήσουν στα πέρατα της γης τα ίδια τα παιδιά μας.
Μαστίγιο που ξεσκίζει την γύμνια της ψυχής μας είν’ όλα ετούτα που βολευτάδες και άλλα πρόθυμα –χωρίς κουκούλα- δουλικά των τραπεζιτών, εφαρμόζουν καθημερινά στην ζωή μας.

Ας μαζέψουμε τα κομμάτια μας, αδέλφια…

Η ώρα που θα μας έχουν αλυσοδεμένους, πισθάγκωνα, δεν αργεί. Πριν από ετούτη τη στιγμή, πριν να χαθεί και η τελευταία ελπίδα, έχουμε ακόμη τη δύναμη να αντισταθούμε στους πρόθυμους λογιστάκους που μετρούν τη ζωή και την ψυχή μας με τα δράμια της πλούσιας ανικανότητάς τους.
Ας μαζευτούμε, το λοιπόν, να κάνουμε μία αρχή. Να δώσουμε τον αγώνα μας τώρα που ακόμη το μπορούμε και να φέρουμε πίσω το δίκιο και να βραβεύσουμε την αξιοσύνη εκείνων που ο αγώνας θα τους λαμπρύνει. Ας κάνουμε και μία αρχή ακόμη: Να τιμωρήσουμε δημόσια και παραδειγματικά όλα εκείνα τα μίσθαρνα δουλικά που βρέθηκαν πρόθυμοι να ανοίξουν τις πόρτες για την κατοχή της χώρας, της πατρίδας μας.

Σαν θα κλείνεις τα μάτια αδελφέ, θέλω να σε ρωτήσω τι θα αφήσεις πίσω σου, τι θέλεις να λένε για τη βιοτή σου. Θέλεις να είσαι εκείνος που μήτε το χώμα θα θέλει να τον δεχτεί για την ντροπή και τις πομπές που δέχθηκε σιωπηλά; Θέλεις να είσαι μήπως εκείνος που τα παιδιά του θα τον αναθεματίζουν, επειδή κρύφτηκε και δεν στάθηκε εκεί που έπρεπε, για να τους δώσει μια χώρα λεύτερη και μια ζωή που θα τους επέτρεπε να ονειρεύονται αλλά και να παλεύουν για το καλύτερο; Θέλεις να είσαι, αδελφέ, ένα σίχαμα που όταν φύγει οι άλλοι θα λένε «ένας λιγότερος, τόσο το καλύτερο»;

Ας μαζέψουμε, το λοιπόν, τα κομμάτια μας και ας χτίσουμε όλοι μαζί εκείνο που αξίζουμε, εκείνο που ποθούμε. Αν δεν το κάνουμε, θα μας τσακίσουν. Φτάσαμε, πια, στο… ή αυτοί ή εμείς. Και η απόφαση για το τι θα γίνει, πρέπει να είναι δική μας και όχι δική τους.


ΥΓ: Και να θυμόμαστε όλοι μας, πως δεν θα μας φορέσει κανένας αλυσίδες αν δεν του το επιτρέψουμε εμείς, κανένας δεν θα μας κάνει να τον προσκυνήσουμε αν δεν σκύψουμε πρώτα εμείς οι ίδιοι...


Γράφει ο Μενέλαος Γκίβαλος

Aντίθετα προς το αριστουργηματικό ποίημα του Κ. Καβάφη, ως πολιτική ηγεσία, ως πολίτες παριστάνουμε ότι περιμένουμε τους «βαρβάρους», της «τρόικας», του ΔΝΤ, του 4ου Ράιχ, γνωρίζοντας όμως πολύ καλά ότι οι «βάρβαροι» είναι εδώ και επεξεργάζονται το τελικό κείμενο της οριστικής μας καταδίκης.

Το ΔΝΤ έχει ήδη αποφανθεί ότι το Μνημόνιο ΙΙ εξέπνευσε και καμιά παράταση, καμιά επιμήκυνση, καμιά «ιδιωτικοποίηση» δεν μπορεί να το σώσει. Η «τρόικα» γνωρίζει επίσης ότι ο καταστροφικός της ρόλος ολοκληρώνεται. Η περίφημη «έκθεσή» της έχει ήδη γραφεί από τον Μάρτιο του 2012, οπότε και το δίδυμο Λ. Παπαδήμου - Ευ. Βενιζέλου, με τη συμπαράσταση και συνεργία (έστω και αιδήμονα) του Α. Σαμαρά, επισημοποίησε στην πράξη τη χρεοκοπία της χώρας.

Γιατί όμως «καθυστερεί» η έκθεση της «τρόικας» και μετατίθεται για τον Σεπτέμβριο;

Πρώτον, για να οριστικοποιηθούν και να εκμετρηθούν επακριβώς τα μέτρα των 11,5 + 3 = 14,5 δισ. ευρώ που θα αποφασίσουν και θα νομιμοποιήσουν οι «τρεις ιεράρχες» της συγκυβέρνησης. Η πολιτική της λιτότητας και της «παιδαγώγησης» των απείθαρχων αποτελεί ένα «υπόδειγμα» που επιδεικνύεται προς συνετισμόν των ανήσυχων μεσογειακών πολιτών της Ιταλίας και της Ισπανίας.

Ο δεύτερος και πλέον σημαντικός λόγος οφείλεται στο γεγονός ότι οι πάτρονές μας πρέπει να κερδίσουν λίγο χρόνο για να αποφασίσουν τελικά τι θα κάνουν με την Ελλάδα…

Οι «λύσεις» που συζητούνται την περίοδο αυτή είναι η αποπομπή της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και το ευρώ ή μια νέα «αναδιάρθρωση» του χρέους…

Η «εκπαραθύρωση» της Ελλάδας δεν είναι εύκολη απόφαση. Κατά πρώτον, ουδείς μπορεί να ελέγξει μια παγκόσμια αναταραχή. Κατά δεύτερον, η «απομόνωση» και η εκδίωξη της Ελλάδας προϋποθέτουν τη σωτηρία του εκρηκτικού «διδύμου» Ιταλίας-Ισπανίας, που μόνο για το 2013 οι χώρες αυτές έχουν ανάγκη βοήθειας ύψους 800 δισ. ευρώ αθροιστικά… Ποιος θα διαθέσει στον EFSF αυτά τα ποσά; Αυτό είναι το πρώτο βασικό αδιέξοδο της κ. Μέρκελ.

Η λύση της συνολικής αντιμετώπισης του χρέους των χωρών της Ευρωζώνης αποτελεί ένα απαγορευμένο θέμα συζήτησης για τον «σκληρό πυρήνα» της Ευρωζώνης. Η πολιτική της αυστηρής λιτότητας, το δόγμα της δημοσιονομικής πειθαρχίας θεωρούνται απαραβίαστοι όροι. Συνεπώς το στρατηγικό αδιέξοδο επιτείνεται και η διάλυση της Ευρωζώνης αποτελεί τώρα ένα «εναλλακτικό σχέδιο» για τη γερμανική οικονομικοπολιτική ελίτ και τους συμμάχους της.

Η ελληνική κυβέρνηση, και στην πράξη συνολικά οι οικονομικές και πολιτικές ηγετικές ομάδες παρατηρούν τις κρίσιμες αυτές εξελίξεις ως ουδέτεροι παρατηρητές, ως παθητικοί «θεατές» που έχουν παραιτηθεί αυτοβούλως από κάθε είδους παρέμβαση.

«Ποιος θα πληρώσει το πολιτικό κόστος των νέων εξοντωτικών μέτρων;» Αυτό είναι το βασικό ερώτημα που απασχολεί τους τρεις ηγέτες της συγκυβέρνησης και ο τρόπος αντιμετώπισης του ερωτήματος αυτού από τον καθέναν εξ αυτών ερμηνεύει και τη συμπεριφορά του.

Πολλοί αναφέρονται στην εμφάνιση της πρώτης κρίσης στον σύντομο βίο τής νέας κυβέρνησης… Επιεικής εκτίμηση… Η ίδια η σύσταση της κυβέρνησης συνιστά απόδειξη κρίσης, η ίδια η πολιτική ανικανότητα και η υποταγή της προδιαγράφουν μια σύντομη κυβερνητική θητεία, στοιχείο της οποίας θα αποτελούν οι αλληλοδιάδοχες κρίσεις.

Ο Ευ. Βενιζέλος τελεί σε κατάσταση «νευρικής κρίσης». Εξωθεί σε ρήξη τους εσωκομματικούς του αντιπάλους στο ΠΑΣΟΚ, επιδιώκοντας την επιβολή της απόλυτης προσωπικής του εξουσίας σε έναν κομματικό μηχανισμό που συρρικνώνεται και απαξιώνεται από μήνα σε μήνα… Ταυτόχρονα ο Ευ. Βενιζέλος, θεωρώντας τον εαυτό του μοναδική αποδεκτή λύση «σωτηρίας» μετά τον Α. Σαμαρά από το μνημονιακό στρατόπεδο, επιδιώκει να διαφοροποιείται συνεχώς από τον πρωθυπουργό, ώστε να του «χρεώσει» στην τελική φάση τη χρεοκοπία και την επάνοδο στη δραχμή…

Όμως, όταν φθάσει αυτή η ώρα, κανένα επικοινωνιακό τέχνασμα δεν θα μπορεί να αποτρέψει την οριστική καταδίκη και των τριών εταίρων της συγκυβέρνησης. Το πρόβλημα όμως της Ελλάδας δεν είναι η τύχη των κομμάτων αυτών και των ηγεσιών τους, αλλά η επιβίωση του λαού μας, η αξιοπρέπεια και η ανεξαρτησία της χώρας μας.

Η κυβέρνηση και τα κόμματα που τη συναπαρτίζουν αρνούνται να αντιμετωπίσουν την αλήθεια. Αρνούνται όχι μόνο να συζητήσουν σοβαρά με τους εταίρους μας για την απεμπλοκή από το καταστροφικό αδιέξοδο στο οποίο έχουμε οδηγηθεί, αλλά και να εκπονήσουν ένα εναλλακτικό σχέδιο «σωτηρίας», αν αναγκασθούμε τελικώς να οδηγηθούμε εκτός της Ευρωζώνης από τους εταίρους μας.

Οι αδυσώπητοι μηχανισμοί της ύφεσης και της υπερχρέωσης μας οδηγούν εβδομάδα με την εβδομάδα, μήνα με τον μήνα στην ολική καταστροφή. Ίσως αποδειχθεί ότι τη 17η Ιουνίου δεν ψηφίσαμε απλώς «για να κυβερνηθεί ο τόπος», αλλά αποφασίσαμε και για το ίδιο το μέλλον μας…


Τελικά, οι τουρκοπράκτορες στην Θράκη αποδεικνύουν πολύ συχνά πως τα όρια υπάρχουν για να τα ξεπερνάμε. Και αυτό ακριβώς κάνουν συστηματικά, προσβάλλοντας την χώρα στην οποία "εργάζονται" και στην οποία θέλουν να δημιουργήσουν προβλήματα.
Είναι γνωστό πως η στόχευση της τουρκικής προπαγάνδας τα τελευταία δύο χρόνια είναι στον χώρο της Παιδείας και συγκεκριμένα στην αλλοίωση ή εξαφάνιση της Ελληνικής Παιδείας προς τους νεαρούς μουσουλμάνους (κυρίως Πομάκους), στους οποίους επιθυμεί την επιβολή πλήρους ποδηγέτησης στον τουρκισμό, από τα παιδικά τους χρόνια. Είναι επίσης γνωστό πως η συγκεκριμένη τακτική στόχευση της Άγκυρας έχει σαν σκοπό την δημιουργία μίας σειράς χαρακτηριστικών που θα προσδώσουν εικόνα εθνικής τουρκικής μειονότητας, λειτουργεί παραβιάζοντας την συνθήκη της Λοζάνης και τέλος, αποσκοπεί στην άσκηση ύψιστης πίεσης προς την Ελληνική κυβέρνηση η οποία θα "εξαναγκαστεί" να λειτουργήσει στην Θράκη υπό την (πιθανή) αίτηση ανεξαρτησίας της συγκεκριμένης γεωγραφικής Ελληνικής περιοχής.

Μέσα σε αυτά ακριβώς τα πλαίσια πλήρους άλωσης και "ανεξαρτητοποίησης" της παρεχόμενης Παιδείας στα παιδιά των μουσουλμάνων, είναι και η πρόσφατη θρασύτατη δήλωση ενός "αγαπημένου τέκνου" του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής, του Δημάρχου Αρριανών, ο οποίος πρόσφατα κατήργησε το Δημόσιο Νηπιαγωγείο Αρριανών, λόγω υπερβολικού κόστους ενοικίασης του κτιρίου όπου αυτό στεγαζόταν. Και φυσικά, επειδή -όπως ήδη αναφέρθηκε- τα όρια υπάρχουν για να καταρρίπτονται, έτσι με μία νέα προκλητική δήλωση ο εκλεκτός της Άγκυρας, Δήμαρχος Αρριανών, προκαλεί χωρίς να υπολογίζει πως η συγκεκριμένη του πρόκληση μπορεί να γίνει αιτία (και απορούμε γιατί δεν συνέβη ακόμη) επέμβασης κάποιου εισαγγελέα, αφού μέσα από αυτές τις δηλώσεις γίνεται σαφές πως υπάρχει πρόθεση για κατάργηση του Ελληνικού κράτους στην Θράκη.

Διαβάστε την σχετική δημοσίευση που έγινε στο Προξενείο-Stop:

Αυτό – αλλά και έτερα άκρως προκλητικά – δηλώνει ο τουρκόψυχος δήμαρχος Αρριανών Ροδόπης (και αντιπρόεδρος της λεγόμενης «Συμβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης» Ιμπραήμ Σερήφ. Αυτή τη φορά βέβαια οι δηλώσεις έχουν να κάνουν με θέματα μειονοτικής εκπαίδευσης, όπου φαίνεται πως (και) ο λεγάμενος έχει μάθει πολύ καλά πλέον το…σκονάκι που του έχουν δώσει τα αφεντικά του από το τούρκικο ΥΠΕΞ. Οι δηλώσεις αυτές δείχνουν (και πάλι) πόσο έχουν ξεσαλώσει όλες αυτές οι πρακτοράντζες (ψευτομουφτήδες, βουλευτίδια, δημαρχίδια, πολιτευτές, αυτοδιοικητικά σούργελα, κλπ) και με πόση απροκάλυπτη αλαζονεία πλέον συμπεριφέρονται, μια που κανείς δεν διανοείται καν ότι θα μπορούσε έστω να αποπειραθεί να τους συμμαζέψει.

Όπως μας πληροφορεί λοιπόν η προξενοφυλλάδα «Μπιρλίκ» (μετάφραση tourkikanea.gr), «τα εκπαιδευτικά θέματα της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης…διατηρούν πάντα την επικαιρότητα τους και αναμένουν την συντομότερη δυνατή επίλυση τους… Μάλιστα η Τουρκική Μειονότητας Δυτικής Θράκης στο θέμα των νηπιαγωγείων υποστηρίζει την δίγλωσση εκπαίδευση τους και δεν δέχεται με τίποτε ένα αντίθετο εκπαιδευτικό σύστημα.

«Εάν σε αυτά τα κτίρια η εκπαίδευση δεν είναι δίγλωσση, τότε αυτά τα σχολεία δεν πρόκειται να ανοίξουν»

Επισκεφτήκαμε ως εφημερίδα Μπιρλίκ τον δήμαρχο Αρριανών για να πάρουμε τις απόψεις του σχετικά με αυτό το θέμα. Ο δήμαρχος Ιμπραήμ Σερήφ σε αυτό το θέμα ήταν ξεκάθαρος και είπε πως δέχεται στα νηπιαγωγεία δίγλωσση εκπαίδευση και ποτέ δεν πρόκειται να δεχτεί το αντίθετο.

Ο δήμαρχος αναφερόμενος στα κρατικά νηπιαγωγεία που χτίστηκαν στα χωριά Αρίσβη, Πάσσο, Βάκος και Λαμπρό αναφέρει πως εξ αυτών λειτουργεί μόνο στην Αρίσβη – με υπογραφές από τους κηδεμόνες – ενώ στα άλλα τρία χωριά δεν γίνεται εκπαίδευση. Όπως τόνισε, «σε αυτά τα σχολεία, καθώς δεν εφαρμόζεται σύστημα δίγλωσσης εκπαίδευσης, δεν θέλουμε να εφαρμοστεί το εκπαιδευτικό σύστημα σε μια γλώσσα. Το επαναλαμβάνω, εάν σε αυτά τα σχολεία η εκπαίδευση δεν είναι δίγλωσση, τότε αυτά τα σχολεία σίγουρα δεν πρόκειται να ανοίξουν. Το εκπαιδευτικό θέμα συνεχίζει να αποτελεί ένα μεγάλο θέμα. Σε περίπτωση που τα νηπιαγωγεία είναι δίγλωσσα δεν θα υπάρξει θέμα, αλλά σε αντίθετη περίπτωση, δεν θα το δεχτούμε ποτέ. Η Τουρκία στο θέμα των μειονοτήτων συνεχίζει να κάνει πολλά ανοίγματα. Ελπίζουμε παρόμοια ανοίγματα να κάνει και η Ελλάδα. Όταν υπουργοί επισκέπτονται τον δήμο μας, πάντα τους το λέμε. Έχουμε επίσης ανάγκη από γυμνάσιο. Αυτό μπορεί να γίνει είτε στην Φιλλύρα, είτε στα Αρριανά, αυτό δεν είναι σημαντικό. Και το σχολείο αυτό πρέπει να είναι ισοδύναμο με το σχολείο Τζελάλ Μπαγιάρ. Διότι ο δήμος μας είναι κατά 99% τουρκικός και έχει ανάγκη ένα τέτοιο γυμνάσιο».

Τούρκικος δήμος, απαιτήσεις για τουρκόφωνο γυμνάσιο και λύκειο, έμμεσα τελεσίγραφα για τα νηπιαγωγεία, απειλές πως δεν πρόκειται ποτέ να ανοίξουν, αν δεν είναι τουλάχιστον δίγλωσσα. Σαν να λέμε δηλαδή, εμείς θα κάνουμε ότι μας σηκωθεί (και μας σφυρίξει το αφεντικό από το προξενείο) κι όσο για το ελληνικό κράτος σας και τους νόμους του, τα έχουμε γραμμένα κανονικά! Έβγαλε η (τουρκο)μύγα κώλο κι έχεσε τον κόσμο όλο; Προδήλως και αναντιρρήτως, αλλά μακάρι βέβαια το θέμα να ήτανε τόσο απλό…