Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

6 Αυγ 2012

«Καλείσθε όπως εντός 3ημέρου από σήμερον να εγκαταλείψετε την κατοικία σας…»

- Βάλτε μια υπογραφή εδώ σας παρακαλώ, λέει ευγενέστατα ο δικαστικός επιμελητής.

Τα μάτι του παραλήπτη, ξάγρυπνο και θολωμένο όλο το βράδυ, αλληθωρίζει, το χέρι του τραβάει από την κωλοτσέπη το περίστροφο και χωρίς λαλιά... «Φύγεεεεεε, ουρλιάζει, έξω από το σπίτι μου, τσακίσου» και πυροβολεί ταυτόχρονα στο πόδι τον (αναίτιο) λειτουργό!

Εκείνος, έντρομος κι αιμορραγώντας, σέρνεται σαν παλαβός για να γλυτώσει!

Όχι δεν είναι σίριαλ τρόμου, είναι μια θλιβερή πραγματικότητα που θα την δούμε σύντομα μπροστά μας, φίλοι αναγνώστες.

Καλά, δεν καταλάβατε, δεν απορήσατε ακόμα συμπατριώτες μου, πως η περιλάλητη άρχουσα τάξη, μας πήρε ακόμα και τα σώβρακα και μείς δεν βγάλαμε άχνα;

Μας κόψαν τους μισθούς, μας κόψαν τις συντάξεις, τα επιδόματα, τα δώρα Πάσχα-Χριστουγέννων, τα επιδόματα αδείας, μας καζικώσανε και μας βουλώσαν όλες τις… οπές μας (ας μην το πω αλλιώς, διδάκτωρ πράγμα, δεν μου πάει!) και μείς … σιωπή και μούγκα;

Και να! χαράτσια, να! εισφορές αλληλεγγύης, να! Νόμος 4051 ( ; ) (αναδρομικές αρπαχτές από το 2010), να! μειώσεις Ν. 4024 (;), να! και ο Φ.Μ.Υ του 2010-11, (απ' την εκκαθάριση της σύνταξής μου τα` αντιγράφω) και να! και συ κατακαϋμένε, συνταξιούχε ΒΛΑΣΗ, πάρε κάτι υπόλοιπα να ζήσεις ως τον άλλο μήνα!

Καλά δεν καταλάβατε πως μοιάζουμε με έναν λέβητα που σιγοβράζει, ένα κλειστό καζάνι με τη μοναδική βαλβίδα αφαλείας βουλωμένη;

Αν δεν το καταλάβατε τότε θα γίνω, φίλοι μου, αυτόκλητος προφήτης, θα τ' αραδιάσω όμως όπως τα σκέφτομαι, θα πω τι περιμένω να συμβεί στο μέλλον, στο κοντινό μας μέλλον, μην πάει πιο μακριά ο νους σας!

Θα σας τα πω και θα τα γράψω, έστω με κίνδυνο να συλληφθώ για «προτροπή εις βιαιοπραγίες» ή όπως κάπως λέγεται στη νομική τη γλώσσα !

Μπορεί επίσης να με πιάσουνε για ηθική αυτουργία σε φόνους, σε βασανισμούς και… ακρωτηριασμούς ακόμα!

…Πέθανε –που λέτε φίλοι μου– η γυναίκα, το παιδί, η μάνα του ενός, γιατί δεν είχε χρήματα να πάρει τα ακριβά τους φάρμακα.

Ξετρελαμένος και με θολωμένο νου, την ώρα εκείνη, θα βγει μ` ένα μαχαίρι και θα ψάχνει αυτόν που θα θεωρήσει ένοχο του για τον χαμό του συγγενή του.

Τον Υπουργό, τον φαρμακέμπορο, τον πρόεδρο του φαρμακευτικού Συλλόγου, τον πρόεδρο ή διευθυντή του ΙΚΑ, ή όποιον άλλονε το σαλεμένο του μυαλό, του είπε!!

Τον βρήκε;

Θα του τον κόψει τον λαιμό, τη γλώσσα ή θα του βγάλει το μάτι!

Ο άλλος που του πετσοκόψανε τη σύνταξη, του κόψανε το ρεύμα, του κόψαν το νερό, τον διώξανε κι` απ τη δουλειά του, κάποια στιγμή, θα βγει στο δρόμο έξαλλος, ψάχνοντας να βρει αυτόν που τον θεωρεί υπεύθυνο για την κατάντια του, για να τον… σφάξει !

Ο τρίτος σαλεμένος, θα στήσει ενέδρα εκεί που ξέρει πως περνάει κάθε πρωί ο πρόεδρος του ασφαλιστικού του, που –τούπανε- πως τσέπωσε μαζί με κάποιους άλλους, τα λεφτά του και τώρα αυτός καλοπερνά και οι πολλοί δεν έχουνε να φάνε!

Καραδοκεί σε μια γωνιά, για να τον δείρει, να τον σακατάψει ή να του κόψει το αυτί ή και να τον… ξεκάνει, ακόμα!

Πολλοί απ` αυτούς, θα κάνουν πρώτα φονικά και ύστερα θ' αυτοκτονούνε!.

Για τι –ας μη ξεχνάμε, αναγνώστες– στις μέρες μας, ένας με δύο καθημερινά, τινάζουν τα μυαλά τους στον αέρα!

Σύντομα, φίλοι μου, θα βλέπετε στους δρόμους μικρές ομάδες ετερόκλητων ανθρώπων, αγνώστων μεταξύ τους, να συνομιλούν, να συμφωνούν, να εξαγριώνονται, να κάνουνε πορείες στη συνέχεια σε μπουλούκια και ξαφνικά ξετρελλαμένοι ν' αρχίζουνε να σπάζουν και να καταστρέφουν μεγαλοκαταστήματα, αντιπροσωπείες αυτοκινήτων, κοσμηματοπωλεία, τράπεζες, και να εισβάλλουν σε δημόσιες υπηρεσίες!

Εκεί, θα καταστρέφουνε, φακέλλους, έγγραφα, γραφεία, υπολογιστές, και ό,τι άλλο βρουν μπροστά τους.

Σύντομα, ένα πλήθος Ελλήνων θα οπλοφορεί, θα κάνει μέρα-μεσημέρι αρπαγές αγαθών ή και ληστείες, με πρόσωπα ξεσκέπαστα, δεν θα φοβούνται μην τους δουν, δεν θα φοβούνται μην τους πιάσουν, γιατί θα είναι αποφασισμένοι να πυροβολούν και να σκοτώσουν όποιον τολμήσει να τους σταματήσει ή να τους συλλάβει!

Δεν θα φοβούνται, σας λέω, δεν θα κρύβονται, θα έχουν μερικώς παραφρονήσει!

Θα θέλουν να εκδικηθούν το κράτος για τη φτώχεια, την κατάντια, την κακομοιριά τους, την εξαθλίωση, τον θάνατο από βαριές αρρώστειες αγαπημένων τους προσώπων γιατί δεν είχανε να δώσουν… φακελάκι και θα τα βάζουν με τους εκπροσώπους των αρχών.

Θα κονταροχτυπιούνται με τους Αστυνομικούς σκληρά, κρατώντας σίδερα, μαχαίρια, και λοστούς, δεν θά 'χουνε αναστολές, δεν θα φοβούνται, θα βρίσκονται στα πρόθυρα της τρέλλας.

Μην πάει ο νους σας σε συγκρίσεις με πιτσιρικάδες με μολότοφ, με τις πέτρες, τις κουκούλες... Εκείνα χαρτοπόλεμος φαντάζουνε μπροστά σ' αυτά που έχουνε να δουν τα μάτια σας!

Δεν λέω, οι αστυνομικοί παιδιά δικά μας είναι, κι αυτά τα ίδια και χειρότερα περνάνε, όμως κάποια στιγμή, μια σφαίρα να ξεφύγει, μια σφαίρα μόνο!

Τότε θα γίνει μακελειό, θ`αρχίσουν κι από κάτω ντουφεκιές, τα ζήσαμε σε άλλες εποχές, εγώ και οι συνομήλικοί μου, κι η κόλαση θα αρχίσει!

Έτσι απλά, όπως το γράφω, έτσι ξεσπάνε τα μεγάλα γεγονότα, από ένα … «μπαμ», κι`ύστερα έρχεται ο χαμός, ο όλεθρος χωρίς επιστροφή!

Γι` αυτό σας λέω, να μην το προσπεράσετε το άρθρο μου αυτό, (αθώοι κι ένοχοι) αναγνώστες, σπεύσατε, κάντε κάτι πριν νά 'ρθουν τα χειρότερα, τα τραγικά , τα βίαια, τα ανεπανόρθωτα .

Γιατί η άλλη μέρα θά 'ναι ένας καινούργιος, ένας σκληρός, ένας αδελφοκτόνος, βίαιος ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΣΠΑΡΑΓΜΟΣ!

Τότε, εκείνοι που έφεραν (καθένας με τον τρόπο του) τη χώρα μας σ' αυτό το χάλι, θα κρυφτούν, θα εξαφανισθούν, θα πάνε σε ξένες χώρες, σέρνοντας μαζί τους ό,τι προλάβουνε ν' αρπάξουν!

Θα πάνε στην ξενιτιά κι εκεί θα τρέμουνε, δεν θα κοιμούνται, γιατί όπου τους βρουν θα τους ρημάξουν.

Πολιτικοί, Δημόσιοι λειτουργοί, Δημοτικοί άρχοντες και Υπουργοί θα έχουν εξαφανισθεί, θα κρύβονται μεταμφιεσμένοι.

Σας λέω κόλαση και πλήρης αναρχία, παντού θανάτου φόβος.

Οι λαθρομετανάστες -οι έγχρωμοι κυρίως στην αρχή, που ξεχωρίζουν– θα φεύγουν άρον-άρον σαν τρελλοί, γιατί ομάδες ένοπλων μόλις τους βρίσκουν θα θέλουν να τους εξοντώσουν!

Ούτε Δραχμή, ούτε ΕΥΡΩ, ούτε αποκρατικοποιήσεις, ούτε Τρόϊκα, ούτε Μνημόνια!

Είδε ο Θεός τον θολωμένο νου και τον φοβήθηκε.

Δεν θά 'ναι επανάσταση, ούτε διαμαρτυρία, πόλεμος άναρχος, θα είναι!

Ξυλοδαρμοί και συμπλοκές θα γίνονται στους δρόμους!

Ακούστε με, εσείς που (δήθεν) κυβερνάτε, εσείς κι` οι «σπόνσορές» σας, οι τοκογλύφοι και τ' αφεντικά σας, ΑΚΟΜΑ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΤΕ!

Γυρίστε πίσω τα κλεμμένα, μην ξεπουλάτε το νερό, και την ενέργεια...

ΔΗΜΕΥΣΤΕ περιουσίες, μπλοκάρετε τα αμύθητα ποσά που βρίσκονται εδώ ή κάνουν διακοπές στα ξένα.

Κλείστε στη φυλακή τους κλέφτες, τους απατεώνες, κάποιους από τους μεγαλοεργολάβους ή τους μεγαλο-εκδότες, τους τραπεζίτες, εκείνους απ' τους φαύλους τους πολιτικούς που από ανεπάγγελτοι, ξυπόλητοι και πειναλέοι, μπήκαν μια μέρα στην πολιτική και γίναν ζάπλουτοι και μεγιστάνες!

Μη χορηγείτε απλόχερα δεκάδες δισεκατομμύρια στις τράπεζες με κύριο επιχείρημα «νά 'χουν ρευστότητα να δίνουν δάνεια»... Στις Τράπεζες που παίρνουν τα λεφτά μας με επιτόκιο 1% και μας δανείζουνε με 19 %, οι κλέφτες!

Κι αν δεν πιστεύετε, πάρτε μια μέρα με την πλαστική σας κάρτα 100 ΕΥΡΩ από ένα ΑΤΜ κι όταν το δείτε θα σας βγει το… μάτι!

Λυπηθείτε τους Έλληνες, βρείτε έναν τρόπο να δουλέψουν, δώστε τους πίσω –έστω- τα μισά από όσα τους αρπάξατε, ζητείστε τους γονατιστοί συγγνώμη!

Μην ξεπουλάτε έναντι πινακίου φακής την ΥΔΡΕΥΣΗ, το ΦΩΣ και την ΕΝΕΡΓΕΙΑ.

Μην ξεπουλάτε τα φιλέτα των ακίνητων και των εκτάσεων του δημοσίου, μην ξεπουλάτε άρον-άρον, τις άλλες εμφανώς συμφέρουσες και κερδοφόρες κρατικές επιχειρήσεις,

Σπεύστε, προλάβετε... αλλιώς η Χώρα θα θρηνήσει στρατιές θυμάτων και θα μεταβληθεί σε Κόλαση.

Ακούστε με, δεν είναι παραλήρημα, δεν είναι όνειρο κακό!

Μακάβρια πρόβλεψη είναι τα γραφόμενα μου, μακάρι νά 'βγαινα τρελλός ή ψεύτης, όμως πολύ φοβάμαι πως το Σενάριο ΟΡΓΟΥΕΛ Νο 2, θα βγει αληθινό!

Δρ. Βλάσης Γωγούσης
Το γερμανικό υπουργείο οικονομικών ετοιμάζεται, πλέον, για την άμεση εφαρμογή του ESM, μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, εξέλιξη που θα επιτρέψει την ελεγχόμενη πτώχευση της Ελλάδας, δηλαδή μια νέα αναδιάρθρωση του χρέους εντός του ευρώ, όπως προβλέπει ο μόνιμος μηχανισμός στήριξης.

Αυτό μας μετέφερε αξιόπιστη πηγή της ευρωζώνης. Ο ESM επιτρέπει κούρεμα του χρέους στον ιδιωτικό τομέα και αυτήν τη στιγμή γίνονται συζητήσεις -υπό τις πιέσεις του ΔΝΤ- να συμμετάσχει στο κούρεμα και ο επίσημος τομέας, δηλαδή οι κυβερνήσεις της Ε.Ε. και η ΕΚΤ.

«Το σενάριο αυτό καταρτίστηκε την άνοιξη ως μία από τις υποθέσεις εργασίας, όμως, δυστυχώς αυτήν τη στιγμή ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και οι συνεργάτες του το θεωρούν τη μόνη αξιόπιστη λύση», ανέφερε ο αξιωματούχος στο euro2day.

Ο κύριος λόγος είναι ένα πόρισμα του γερμανικού υπουργείου οικονομικών. Βάσει των προκαταρκτικών σχεδίων που έχει καταρτίσει η τρόικα από την επίσκεψή της στην Αθήνα, προκύπτει ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί νέο δάνειο ακόμα και χωρίς την επιμήκυνση. Βασική αιτία είναι η βαθιά και πέραν των προβλέψεων ύφεση.

«Σίγουρα η Ελλάδα χρειάζεται περίπου 20-30 δισ. ευρώ μέχρι το 2016. Εάν προσθέσεις περίπου 20 δισ. ευρώ που θα κοστίσει η επιμήκυνση, τότε μιλάμε για επιπλέον ποσό 50 δισ. ευρώ και άνω», ανέφερε ο αξιωματούχος.

Όλες τις μέρες που βρίσκονταν στην Αθήνα οι ελεγκτές της τρόικας ενημέρωναν καθημερινά τους δανειστές για την πολιτική και την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα. Υπήρξε ενημέρωση για όλα όσα λέγονταν πίσω από τις κλειστές πόρτες αλλά και για τις διαπιστώσεις τους, που σε ορισμένες περιπτώσεις ήταν αντίθετες με τις θέσεις που υποστήριζε η ελληνική πλευρά.

Το πολιτικό παιχνίδι στον Βορρά

Οι εξελίξεις τρέχουν με δεδομένη την πολιτική κατάσταση στην Ευρώπη. Οι επερχόμενες εκλογές στην Ολλανδία και στη Γερμανία, η πάγια στάση της Φινλανδίας ότι δεν πρόκειται να χρηματοδοτήσει άλλο την Ελλάδα και η απειλή του ΔΝΤ ότι θα αποσυρθεί από την ελληνική χρηματοδότηση έχουν πείσει τον Β. Σόιμπλε ότι το σενάριο της ελεγχόμενης πτώχευσης εντός της ευρωζώνης είναι η καλύτερη δυνατή λύση για το μέλλον της.

Δεν λείπουν μάλιστα και οι φωνές που υποστηρίζουν ότι τα επόμενα δύο χρόνια η Ελλάδα θα αναγκαστεί από μόνη της να ζητήσει έξοδο από τη ζώνη του ευρώ, «διευκολύνοντας» έτσι τις εξελίξεις. Υπάρχουν μάλιστα και «Κασσάνδρες» που θα ήθελαν ασυμφωνία εντός της συγκυβέρνησης και ναυάγιο ή ακόμα και πρόωρες εκλογές, ώστε να διευκολυνθεί το γερμανικό σενάριο.

«Ο Γερμανός υπουργός οικονομικών προωθεί την ιδέα στην καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, η οποία ακόμα προβάλλει αντιστάσεις. Για καθαρά εσωτερικούς πολιτικούς λόγους, όμως. Εάν δεν βρεθεί αξιόπιστη εναλλακτική μέχρι τον Οκτώβριο, τότε οι χώρες του Βορρά θα θέσουν το θέμα στη σύνοδο κορυφής», ανέφερε ο αξιωματούχος.

Η προοπτική νέας μεγάλης χρηματοδότησης της Ελλάδας έρχεται σε κάκιστη συγκυρία για τη χώρα μας λόγω της Ισπανίας και της Ιταλίας. Με άλλα λόγια, οι εσωτερικές εξελίξεις και τα μέτρα που θα αποφασιστούν είναι αναγκαία, αλλά όχι επαρκή συνθήκη για να προχωρήσει το πρόγραμμα. Το βάρος θα πέσει και στην πολιτική διαπραγμάτευση,

Όμως, όπως έχουμε γράψει τον Ιούνιο, η έκθεση της τρόικας θα είναι πολιτική εντολή και όχι απλώς ένα τεχνοκρατικό πόρισμα. Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις θα ενημερωθούν για την κατάσταση, θα συσκεφθούν και θα αποφασίσουν εάν η έκθεση θα είναι θετική ή αρνητική.

Ελάχιστοι είναι οι εταίροι μας που πιστεύουν ότι πρέπει να εμποδιστεί μια ελεγχόμενη πτώχευση της Ελλάδας εντός του ESM. Ο πρόεδρος του eurogroup είναι ένας εξ αυτών και η άφιξή του στην Αθήνα μπορεί να αποφέρει πολλά, εάν ο ίδιος πειστεί ότι το παιχνίδι δεν είναι χαμένο.

Και ενώ ο πρόεδρος τη Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπέι τάσσονται με την άποψη Γιούνκερ, η ισπανική και η ιταλική κυβέρνηση κρατούν περίεργη στάση.

Εν μέσω όλων αυτών, μήνυμα ήρθε και από την ΕΚΤ, η οποία με πρόσφατη απόφασή της άφησε τη στήριξη των ελληνικών τραπεζών στην ΤτΕ. Η είδηση πέρασε στα ψιλά, όμως στο συμβούλιο της ΕΚΤ, την περασμένη Πέμπτη, η ατμόσφαιρα ήταν κάτι περισσότερο από αρνητική.

Εν τω μεταξύ, οι διαρροές στον Τύπο, που έκαναν λόγο για γερμανικό σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, δεν είναι καινούριες. Πρόκειται για το σχέδιο Ε (EXODUS) και αφορούσε μία ακόμα υπόθεση που επεξεργαζόταν το επιτελείο του Β. Σόιμπλε. Το σενάριο αυτό βγήκε στην επιφάνεια όταν στο τιμόνι του υπουργείου οικονομικών βρισκόταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος όμως τότε το αποσιώπησε.

Το σχέδιο "Ε" (άρχισε να επεξεργάζεται όταν ο Βενιζέλος ήταν υπουργός Οικονομικών)

Πίσω από τις κλειστές πόρτες των Βρυξελλών ήταν κοινό μυστικό από τον Φεβρουάριο: η Ελλάδα δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα ούτε με το δεύτερο δάνειο των 130 δισ. ευρώ (το οποίο ακόμα δεν έχουμε πάρει) και θα χρειαστεί τρίτο πακέτο.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Euro2day.gr, τα σενάρια εξόδου της χώρας από τη ζώνη του ευρώ λίγο έχουν να κάνουν με το αποτέλεσμα των εκλογών και περισσότερο με κάτι που γνώριζαν όλοι οι Ευρωπαίοι ηγέτες από τον Ιανουάριο, όταν αποφασίζονταν οι όροι του δεύτερου πακέτου διάσωσης: ότι οι προβλέψεις πάνω στις οποίες βασίστηκε η κατάρτιση της δανειακής σύμβασης ήταν (για ακόμα μία φορά) υπεραισιόδοξες.

Όπως μας μετέφερε κορυφαίος αξιωματούχος της Ε.Ε., τόσο στις συνεδριάσεις του eurogroup όσο και στη σύνοδο ηγετών του Φεβρουαρίου, μετριοπαθείς φωνές, αλλά και ο τότε πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος προσπάθησαν να περάσουν τη γραμμή ότι «όσο πιο ρεαλιστική καταγραφή των μεγεθών της πραγματικής οικονομίας της Ελλάδας τόσο μεγαλύτερες οι πιθανότητες επιτυχίας του δεύτερου προγράμματος».

Όμως, μετά από διαβουλεύσεις, και αφού διαπιστώθηκε ότι εάν καταγραφούν οι πραγματικές τάσεις της ύφεσης το ποσό των 130 δισ. ευρώ θα πρέπει να αυξηθεί, η ιδέα αναπροσαρμογής του πακέτου στήριξης εγκαταλείφθηκε. Τότε, τόσο οι σκληροπυρηνικές χώρες, με πρώτη τη Γερμανία, όσο και το ΔΝΤ διεμήνυσαν ότι δεν θα μπορέσουν να περάσουν από τα κοινοβούλια ή το διοικητικό συμβούλιο του ταμείου, αντίστοιχα, μεγαλύτερη βοήθεια προς την Ελλάδα. Μετέθεσαν έτσι τις αποφάσεις για αργότερα.

«Έτσι, για ακόμα μία φορά, η Ε.Ε. αποφάσισε για πολιτικούς λόγους να κλείσει το ζήτημα άρον-άρον και το Βερολίνο πρόσταξε τις ελληνικές αρχές και την Κομισιόν να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να επιτευχθούν οι στόχοι. Βεβαίως, όλοι γνωρίζαμε ότι κάτι τέτοιο δεν μπορούσε να γίνει», ανέφερε ο κορυφαίος παράγοντας της Ε.Ε.

Όπως συμπλήρωσε ο ίδιος, «από την ημέρα της πολιτικής απόφασης για το δεύτερο δάνειο, όλοι ξέραμε ότι για να μπορέσει η Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της και να μειώσει το έλλειμμα στο απαιτούμενο 3% θα χρειαζόταν περισσότερα κονδύλια, τα οποία όμως κανείς δεν έχει τότε διάθεση να δώσει».

Από τότε οι σκληροπυρηνικοί, και ιδιαίτερα το Βερολίνο, ανέσυραν το θέμα της προσωρινής εξόδου της χώρας μας από το ευρώ, σε περίπτωση όπου διαφανεί ότι δεν είμαστε σε θέση να εκπληρώσουμε τους δημοσιονομικούς στόχους ούτε με χρονική επιμήκυνση ενός ή δύο ετών.

Ωστόσο, υπάρχει και η αντίθετη άποψη που υποστηρίζει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να πάρει τη στήριξη που απαιτείται, δεδομένου ότι πιθανή έξοδός της από το ευρώ θα πυροδοτήσει ένα ντόμινο το οποίο δύσκολα θα μπορέσει να περιοριστεί και έτσι θα θέσει σε δοκιμασία το σύνολο του οικοδομήματος. Η συνέχιση της υποστήριξης της χώρας σχετίζεται και με τις εξελίξεις στην καρδιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου έχουν προταθεί σχέδια για αναπτυξιακή στροφή και στήριξη των τραπεζών μέσω ευρωπαϊκών μηχανισμών.

Η αναβλητικότητα των Ευρωπαίων, πάντως, και η άρνησή τους να διαχειριστούν το θέμα «αξιόπιστα» φέρνει το ζήτημα της Ελλάδας ξανά στο προσκήνιο, σε μια πολύ άσχημη συγκυρία όχι μόνο για την ίδια αλλά και για την Ευρώπη. Η Ισπανία και η Ιταλία σπρώχνονται όλο και περισσότερο στον μηχανισμό στήριξης, προκαλώντας εφιάλτες στο ευρωπαϊκό διευθυντήριο και έτσι η διάθεση να διατεθούν νέα κονδύλια προς την Ελλάδα εμφανίζεται σημαντικά περιορισμένη.

Το σίγουρο, πάντως, είναι ότι ούτε η στάση του ελληνικού υπουργείου οικονομικών βοήθησε. Η παντελής έλλειψη πολιτικής βούλησης και διαπραγμάτευσης ήταν εμφανής όλους αυτούς τους μήνες. Μάλιστα, ο εκπρόσωπός μας στις συνεδριάσεις του EWG και της EFC διαβεβαίωνε μέχρι την τελευταία στιγμή ότι οι στόχοι θα επιτευχθούν. Έδινε δε και παραδείγματα για το πώς το ελληνικό κράτος θα καταφέρει να εισπράξει σε μια περίοδο όπου ήταν πασιφανές ότι δεν υπήρχε ρευστότητα ούτε στα νοικοκυριά, ούτε στις επιχειρήσεις!

Και βεβαίως οι κινήσεις πανικού και οι απειλές κατασχέσεων ακόμα και για χρέη 300 ευρώ δεν βοηθούν. Ήδη τα στοιχεία του Μαΐου δείχνουν και νέα σημαντική υστέρηση στις εισπράξεις του κράτους. Η αξιοπιστία μας σε επίπεδο υπουργείου οικονομικών βρίσκεται στο ναδίρ, γι’ αυτό σε αρκετές τηλεδιασκέψεις δεν υπάρχει ελληνική παρουσία, γεγονός που έχει τη σημασία του.

Προς το παρόν, τα κρίσιμα τεστ για την Ελλάδα είναι τρία:

1. Εάν θα υπάρξει βιώσιμη κυβέρνηση ικανή να πάρει αποφάσεις.

2. Πώς θα αντιδράσουν οι αγορές όταν η Eurostat αναπροσαρμόσει προς τα πάνω τον Σεπτέμβριο τα στοιχεία ελλείμματος και χρέους του 2011.

3. Τι κλίμα θα δημιουργηθεί όταν τον Οκτώβριο η Κομισιόν αναγκαστεί να αναπροσαρμόσει προς τα πάνω τα στοιχεία ύφεσης, ελλείμματος και χρέους του 2012 με την υποσημείωση ότι δεν θα επιτευχθεί η μείωση του ελλείμματος στο 3% το 2014, όπως προβλέπει το μνημόνιο.

Κάπου εκεί αναμένεται να αρχίσουν οι σοβαρές ζυμώσεις για το εάν η Ε.Ε. και το ΔΝΤ είναι διατεθειμένοι να ξαναβάλουν το χέρι στην τσέπη και πόσο.

Βεβαίως, αν δεν υπάρξει λύση, ας μην περιμένει κανείς ότι οι εταίροι θα παραδεχθούν οποιοδήποτε μερίδιο σφάλματος. Κάποια επιτελεία επεξεργάζονται από τώρα επικοινωνιακούς τρόπους για να χρεώσουν την πιθανότητα προσωρινής εξόδου της χώρας μας από το ευρώ στο αποτέλεσμα των εκλογών της 17ης Ιουνίου, όποιο και αν είναι αυτό.

Πάντως, το σχέδιο εξόδου έχει ονομαστεί Plan E (Exodus) και ο εμπνευστής του ονόματος είναι ελληνομαθής...- Αλήθεια γιατί τα ΜΜΕ κάνουν γαργάρα ότι οι ΡΩΣΟΙ έχουν ξεκινήσει βολές με πυραύλους ανατολικά της ΚΥΠΡΟΥ και δυτικά της ΣΥΡΙΑΣ οι οποίες θα τελειώσουν στις 15 του μηνός;

- Γιατί δεν θέλουν να ξέρουμε τι γίνεται στην γειτονιά μας;

- Το τραγελαφικό μάλιστα είναι ότι η ΡΩΣΙΑ ζήτησε και πήρε άδεια για αυτές τις βολές από την ΚΥΠΡΟ.

- Εμείς όμως δεν πρέπει να ξέρουμε.

- Πρέπει να είμαστε τυφλοί και να ασχολούμαστε μόνο με τον φραπέ.

ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΒΟΛΕΣ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΔΙΝΟΥΝ ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ

ΞΥΠΝΑΤΕ ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΔΕΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΤΙΣ ΚΟΥΜΠΑΡΕΣ

Αναγνώστης


Η κυβέρνηση των τρισ-ηλίθιων αποφάσισε να δεχτεί με σηκωμένα τα χέρια το πακέτο των 11.5 δις plus, πιστεύοντας ότι μόνο έτσι μπορεί να θέσει το αίτημα της επαναδιαπραγμάτευσης...

Και με την ύφεση τι γίνεται, ρε τουβλόμυαλοι;

Ρε πουλημενο-κομανέτση, εσύ δεν είσαι εκείνος που μας έλεγες και μας ξανάλεγες για το αυτό-τροφοδοτούμενο σπιράλ θανάτου; «Μεγαλύτερη ύφεση σημαίνει λιγότερα έσοδα, περισσότερα λουκέτα και εκτίναξη της ανεργίας κλπ...»

Άρα με την ύφεση στο Θεό για να κλείσει ο προϋπολογισμός του 2013 θα χρειαστούν «πρόσθετα μέτρα» και ο Θεός να βάλει το χέρι του.

Την ψυχή μας θέλετε να πάρετε, ρε προδοτοτσόγλανοι;

Μπορεί να το θέλετε εντέλει ως τρελοί αρχιρουφιάνοι, αλλά δε θα τα καταφέρετε...

Σύντομα σας βλέπω κρεμασμένους ανάποδα στο Σύνταγμα να σας τρώνε οι σφήκες και οι μύγες...

Και να εύχεστε αυτό να είναι το τέλος σας, γιατί υπάρχουν και χειρότερα...

Οι τράπεζες της Wall Street λένε ολοένα και περισσότερο σε αντισυμβαλλόμενους και δανειολήπτες να αναδιαρθρώσουν τα συμβόλαιά τους ή να βρουν άλλη τράπεζα, καθώς ετοιμάζονται για το ενδεχόμενο εξόδου μιας χώρας από την ευρωζώνη, μεταδίδουν οι F.T.

Χρησιμοποιώντας προϊόντα, όπως τα CDS, οι τράπεζες των ΗΠΑ έχουν μειώσει την καθαρή έκθεσή τους στις «προβληματικές χώρες». Παράλληλα, όμως, δουλεύουν περισσότερο στο παρασκήνιο προκειμένου να εξασφαλίσουν ότι αν μια χώρα φύγει από το ευρώ δεν θα αναγκαστούν να πληρωθούν σε υποτιμημένες δραχμές ή πεσέτες.

Στοιχεία και αναλύσεις δείχνουν ότι τον τελευταίο χρόνο η JPMorgan Chase, η Bank of America, η Citigroup, η Morgan Stanley και η Goldman Sachs έχουν ακολουθήσει αυτήν την τακτική απέναντι στις πέντε χώρες που είναι στο στόχαστρο (Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, Ιρλανδία και Πορτογαλία).

Καμία τράπεζα δεν άλλαξε «δραματικά» την έκθεσή της, σημειώνεται, αλλά οι θέσεις που υπάρχουν κυμαίνονται από 5,4 δισ. για τη Morgan Stanley έως 20 δισ. για την JPMorgan Chase και θεωρούνται διαχειρίσιμες.

Υψηλόβαθμο στέλεχος της Wall Street σημειώνει ότι έχει προσεγγίσει τους αντισυλαμβαλλομένους του στα παράγωγα λέγοντας: «Έχουμε αυτό το συμβόλαιο, είναι σε ευρώ, θέλω να ξέρω, αν φύγει η Ισπανία από το ευρώ θα πρέπει να γίνουμε αντίδικοι ή να συμφωνήσουμε ότι είναι συμβόλαιο σε ευρώ; Ας το πάμε σε αγγλικό δίκαιο ώστε να συμφωνούμε και να ξέρουμε πού βρισκόμαστε». Αν δεν υπάρξει συμφωνία με τη λήξη του συμβολαίου, δεν γίνεται ανανέωση, συμπληρώνει.

Τα περισσότερα συμβόλαια παραγώγων ήδη χρησιμοποιούν το αγγλικό δίκαιο, το οποίο τραπεζίτες και δικηγόροι πιστεύουν ότι θα αναγκάσει τους αντισυμβαλλόμενους από μια χώρα που θα φύγει από το ευρώ να συνεχίσουν τις πληρωμένες σε ευρώ αντί στο νέο υποτιμημένο νόμισμα.

Άλλος trader σημειώνει ότι αμερικανικές τράπεζες παίρνουν ως εγγυήσεις (collateral) αξίες που δεν μπορούν ξαφνικά να μετατραπούν σε άλλο νόμισμα.Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

«Δραματική» ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την επιχείρηση «Ξένιος Ζεύς». Στην εν λόγω ανακοίνωση απαντώ ως ο ελάχιστος πολίτης τούτης της χώρας [με πλάγια κόκκινα γράμματα ο ΣΥΡΙΖΑ, με όρθια γράμματα εγώ]:
«Πάνοπλοι αστυνομικοί συλλαμβάνουν με εντολή πρωθυπουργού οποιονδήποτε δε μοιάζει με Έλληνα και κινείται στο κέντρο της Αθήνας και όχι μόνο».
Υπερβολές ως συνήθως. Οι αστυνομικοί δεν συλλαμβάνουν. Εξακριβώνουν τα στοιχεία παντός, ο οποίος δεν μοιάζει με Έλληνα, όπως κάνουν και με τους Έλληνες πάμπολλες φορές. Επειδή, όμως, κατά τεκμήριο αυτοί που δεν μοιάζουν με έλληνες είναι λαθρόβιοι στη χώρα τούτη, εστιάζουν την εξακρίβωση σε αυτούς. Αν είναι λαθρόβιοι, συλλαμβάνονται ως ο νόμος ορίζει. Άλλωστε, δεν είναι οι Έλληνες που έχουν κάνει Μπαγκλαντές την πλατεία Ομονοίας και τα πέριξ. ….

«Μεσημέρι Σαββάτου, Ιπποκράτους και Ακαδημίας. Δεκάδες γονατισμένοι άνθρωποι, οι περισσότεροι άντρες, φοβισμένοι, με σκυμμένο το κεφάλι είναι ακινητοποιημένοι από τις ειδικές ομάδες της ΕΛ.ΑΣ . Έκπληκτοι περαστικοί, ένιωθαν ότι βρίσκονται σε μια χώρα που βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση και ζητούσαν εξηγήσεις για το οικτρό αυτό θέαμα που προσβάλλει τους Έλληνες που έχουν περάσει κατοχή, προσφυγιά και μετανάστευση».

Κάθε ημέρα και επί 24ώρου βάσεως δέκα εκατομμύρια Έλληνες είναι γονατισμένοι και ακινητοποιημένοι σε ολόκληρη την επικράτεια με σκυμμένο το κεφάλι από τα μέτρα της Τρόικα και των ειδικών ομάδων των ντόπιων λακέδων της, αλλά και από την εγκληματικότητα των λαθρομεταναστών. Έκπληκτοι περαστικοί άνθρωποι αναρωτιούνται γιατί καθυστέρησε τόσο πολύ αυτή η αστυνομική επιχείρηση. Γιατί έπρεπε να θρηνήσουμε τόσα θύματα της ασυδοσίας των αριστερών δυνάμεων και της σοσιαλιστικής λαίλαπας πριν ληφθούν τα μέτρα που παίρνει κάθε κράτος που σέβεται τον εαυτό του;

«Δεν έχει σημασία αν οι μετανάστες έχουν χαρτιά η όχι, οι οδηγίες είναι σαφείς. Σκούπα σε όλους. Και σα να μην έφταναν όλα αυτά μαθαίνουμε έκπληκτοι από τα δελτία ειδήσεων ότι πρόκειται για το σχέδιο “Ξένιος Ζευς”!!! που έχει όχι μόνο τη στήριξη άλλα την εντολή του Πρωθυπουργού για να πραγματοποιηθεί. Θεωρούμε υποχρέωσή μας να ενημερώσουμε τον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και τον όποιο εμπνευστή αυτού του σχεδίου κατ´αρχήν τι σημαίνει Ξενιος Ζευς: “Στην Αρχαία Ελλάδα η φιλοξενία εθεωρείτο πράξη αρετής. Τους ξένους προστάτευαν ο Ξένιος Δίας και η Αθηνά η Ξενία, όπως και οι Διόσκουροι Κάστωρ και Πολυδεύκης. Υπήρχε θεία απαίτηση για την περιποίηση των ξένων και εθεωρείτο αμάρτημα η κακή αντιμετώπισή τους”».

Είναι γεγονός πως φαντάζει οξύμωρος εκ πρώτης όψεως ο τίτλος της επιχείρησης. Αν τον αναλύσουμε, όμως, ίσως δικαιολογήσουμε τους εμπνευστές του. Είμαστε φιλόξενος λαός, λατρέψαμε τον Ξένιο Δία, αλλά δεν γουστάρουμε να μας λοιδωρεί ο κάθε μικροαπατεωνίσκος προστατευόμενος της κ. Νταλάρα, των αλληλέγγυων και όλων και των περί αυτούς. Διεξάγεται, λοιπόν, η επιχείρηση Ξένιος Ζεύς για να ξεχωρίσουμε την ήρα από το στάρι. Όσοι είναι παγαποντίσκοι που το παίζουν θύματα, θα απελαθούν, όσοι, όμως, είναι πραγματικοί ικέτες, αυτοί θα τύχουν της φιλοξενίας του Ξενίου Διός. Απλά πράγματα. Αυτά έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, με τους οποίους ελπίζω να συμφωνεί ο υμέτερος κ. Νάσος Θεοδωρίδης, εκτός και μου έχει διαφύγει άποψή του όμοια με του κ. Γερουλάνου, της κ. Δραγώνα και των λοιπών πατριωτών που ισχυρίζονται ότι ουδεμία σχέση έχουμε με τους αρχαίους έλληνες και ότι απλώς έτσι μας είπαν οι ξένοι. Κάτι τέτοιο μου δείχνει η αναφορά στην Αρχαία Ελλάδα χωρίς καμμία σύνδεση των τότε κατοίκων της με τον σημερινό πληθυσμό που κατοικεί στον ίδιο χώρο και δέχεται απρόκλητη επίθεση από εκατοντάδες χιλιάδων λαθρομεταναστών

«Η κυβέρνηση σε μια ύστατη προσπάθεια να κρύψει το πραγματικό της πρόσωπο κρύβεται πίσω από βαρύγδουπες εκφράσεις και επικοινωνιακά τρυκ, που στερούνται σοβαρότητας, και υποτιμά τη λογική, τη νοημοσύνη, τις γνώσεις μας και ότι μας έχει απομείνει και δεν μπορούν με τίποτα να το ξεπουλήσουν. Τον πολιτισμό μας. Αναρωτιόμαστε αν και σε αυτό το ” επιχειρησιακό σχέδιο” της Κυβέρνησης συμμετέχουν το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ. Ο ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ ειναι αντίθετος με κάθε είδους πογκρόμ που προσβάλλει την ανθρώπινη φύση και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Το γεγονός ότι η επιχείρηση αυτή εξελίχθηκε την 4η Αυγούστου θλιβερή επέτειο της κατάλυσης της Δημοκρατίας από τον Ιωάννη Μεταξά το 1936 είναι τυχαίο;»

Δεν θα διαφωνήσω με τη θέση ότι η κυβέρνηση κάνει τον καμπόσο εκεί που την παίρνει, αφού δεν τολμά να κάνει το παραμικρό σε σχέση με την τρόικα και το εργολαβοπολιτικό σύμπλεγμα. Αλλά ρε παλληκάρια, για ποιο πολιτισμό μιλάτε; Τον πολιτισμό των 257 της Νομικής, τον πολιτισμό της Ελληνοποίησης παντός βουλόμενου και πάσης βουλομένης; Μήπως τον πολιτισμό της Σαρία που θέλουν να μας φέρουν εδώ οι συνάνθρωποί μας που όλως τυχαίως είναι όλοι μουσουλμάνοι;

Και θα τελειώσω «σύντροφοι» με τα λόγια του αυστραλού πρωθυπουργού προς τους εκεί μετανάστες, λάθρο ή μη:
«Οι μετανάστες, και όχι οι Αυστραλοί, είναι αυτοί που πρέπει να προσαρμοστούν. Έτσι είναι, και άμα τους αρέσει! Βαρέθηκα να ανησυχούμε σε αυτή τη χώρα μήπως προσβάλουμε ένα άτομο ή την κουλτούρα του. Από τότε που έγιναν οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Bali, η πλειοψηφία των Αυστραλών ένιωσε ένα κύμα πατριωτισμού. Η κουλτούρα μας εξελίχθηκε σε δύο αιώνες γεμάτους αγώνες, προσπάθειες και νίκες από εκατομμύρια άντρες και γυναίκες που επιζητούσαν την ελευθερία. Η κύρια γλώσσα που μιλάμε είναι τα Αγγλικά. Όχι τα Ισπανικά,τα Λιβανέζικα, τα Αραβικά, τα Κινέζικα, τα Γιαπωνέζικα, τα Ρώσικα ή οποιαδήποτε άλλη γλώσσα. Οπότε, αν θέλετε να γίνετε μέρος της κοινωνίας μας, μάθετε τη γλώσσα μας! Οι περισσότεροι Αυστραλοί πιστεύουν στο Θεό. Αυτό δεν είναι κάποιο Χριστιανικό, ακροδεξιό, πολιτικό κίνημα, αλλά γεγονός: Χριστιανοί, άντρες και γυναίκες, με Χριστιανικές αρχές, ίδρυσαν αυτή τη χώρα, και αυτό είναι καθαρά καταγεγραμμένο. Αρμόζει, λοιπόν, να το δείχνουμε πάνω στους τοίχους των σχολείων μας. Αν ο Θεός μας σας προσβάλλει, σας προτείνω να βρείτε άλλο μέρος του κόσμου για να ζήσετε, διότι εμάς ο Θεός είναι μέρος της κουλτούρας μας. Θα δεχτούμε αυτά που πιστεύετε, χωρίς ερωτήσεις. Αυτό που ζητάμε είναι να δεχτείτε κι εσείς αυτό που πιστεύουμε εμείς, και να ζήσετε μαζί μας με αρμονία, χαρά και ειρήνη. Αυτή είναι η δική μας χώρα, η δική μας γη και ο δικός μας τρόπος ζωής, και θα σας προσφέρουμε κάθε ευκαιρία να τα απολαύσετε κι εσείς. Όμως, μόλις χορτάσετε να παραπονιέστε, να γκρινιάζετε και να μουρμουρίζετε για τη σημαία μας, τον όρκο πίστης στη χώρα μας που δίνετε όταν παίρνετε την υπηκοότητα, τα χριστιανικά μας πιστεύω, τον τρόπο ζωής μας, τότε σας ενθαρρύνω να εκμεταλλευτείτε μια άλλη μεγάλη ελευθερία της Αυστραλίας:
Το δικαίωμα να φύγετε!
Αν δεν είσαστε ευχαριστημένοι, τότε φύγετε!
Δε σας φέραμε εδώ με το ζόρι.
Εσείς διαλέξατε να έρθετε.
Οπότε, δεχτείτε τη χώρα που εσείς διαλέξατε!»

Μεγάλο ζόρι πρέπει να τραβάτε σεις εκεί κάτω στην Κουμουνδούρου. Συνεχίστε έτσι και θα προσγειωθείτε λίαν συντόμως στο φυσιολογικό σας 4,5%. Και με την ευκαιρία: μήπως γνωρίζετε πόσοι λαθρομετανάστες έχουν ελληνοποιηθεί για να σφάζεστε στην ποδιά τους; Ρωτώ και ξαναρωτώ, αλλά απόκριση δεν παίρνω.

Θεωρεί ότι αποτελεί «περιοχή υψηλού ρίσκου»
Θα τα μεταφέρει σε τράπεζες των ΗΠΑ


Αίσθηση προκαλεί η είδηση που μετέδωσαν οι Times του Λονδίνου ότι ο κολοσσός Shell αποφάσισε να αποσύρει μέρος των καταθέσεών του από την Ευρώπη, θεωρώντας την Ευρωζώνη «περιοχή υψηλού ρίσκου».

Η εφημερίδα επικαλείται τις δηλώσεις του Σάιμον Χένρι, ανώτατου οικονομικού στελέχους της επιχείρησης, ο οποίος είπε ότι «υπάρχει αλλαγή στη βούλησή μας να αναλάβουμε το πιστωτικό ρίσκο της Ευρώπης».

Το ποσό για το οποίο γίνεται λόγος φτάνει τα 15 δισ. λίρες, οι οποίες θα μεταφερθούν σε πιστωτικά ιδρύματα των ΗΠΑ.

Ο ίδιος πάντως διευκρίνισε ότι δεν αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο όλες οι χώρες-μέλη της Ευρωζώνης, αφού τα προβλήματα δεν είναι κοινά.

Σύμφωνα με την συγκεκριμένη εξέλιξη και τον αντίκτυπο που θα έχει για την ευρωπαϊκή οικονομία και ειδικότερα την ευρωζώνη, θα επιβεβαιωθεί πολύ τραγικά για την Γερμανία η παροιμία εκείνη που λέει "όποιος θέλει τα πολλά, χάνει και τα λίγα"...Γράφει ο Βασίλης Βιλιάρδος

Η Shell μεταφέρει τις καταθέσεις της ύψους 15 δις $ εκτός ΕΕ (αγοράζει ομόλογα στις Η.Π.Α.), στην Κίνα παρατηρείται μαζική στροφή προς το δολάριο, η Γαλλία πιέζει αφόρητα την Ιταλία να αποδεχθεί την υπαγωγή της στο μηχανισμό στήριξης (διαφορετικά κινδυνεύει η ίδια, καθώς επίσης οι γαλλικές τράπεζες, λόγω της μεγάλης έκθεσης τους στην Ιταλία), η Ισπανία είναι αδύνατον να διασωθεί, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία κρύβονται στο παρασκήνιο, τα προβλήματα της Κύπρου είναι μεγαλύτερα των αναμενομένων, οι επιθέσεις εναντίον της ιταλικής ιδιωτικής εταιρείας είσπραξης φόρων (Equitalia) με τρόπους που θυμίζουν τη μαφία (κατασχέσεις αυτοκινήτων, σπιτιών κλπ. χωρίς προειδοποίηση) αυξάνονται, η αντίστροφη μέτρηση για το Βέλγιο έχει ξεκινήσει, η Γερμανία ευρίσκεται ήδη στο στόχαστρο (παρά τα χαμηλά επιτόκια δανεισμού της, τα CDS έχουν σχεδόν δεκαπλασιαστεί) και η Ελλάδα ψηφίζει ένα επί πλέον υφεσιακό πακέτο μέτρων - ενάντια στις προεκλογικές δεσμεύσεις, κόντρα στην κοινή λογική και σφίγγοντας ακόμη μία φορά μόνη της τη θηλιά, γύρω από το λαιμό της.

Δύσκολο λοιπόν να απολαύσει κανείς τις διακοπές του, αφήνοντας πίσω όλα αυτά τα προβλήματα - ακόμη και αν τις έχει απόλυτη ανάγκη. Πόσο μάλλον όταν δεν πιστεύει στις ικανότητες θαυματοποιού του διοικητή της ΕΚΤ, αλλά στην πονηριά των αγορών - οι οποίες, προσποιούμενες μάλλον ότι πείσθηκαν από τις εξαγγελίες της ΕΚΤ για να κερδίσουν χρόνο, εγκαταλείπουν μαζικά τις αγορές ομολόγων του Νότου, τοποθετώντας την υπερβάλλουσα ρευστότητα εν πρώτοις στα χρηματιστήρια.

Όσον αφορά τώρα τις καινούργιες ανοησίες που κυκλοφορούν, σε σχέση με ένα παράλληλο προς το ευρώ νόμισμα, αρκεί να αναφέρει κανείς δύο αποτυχημένα παραδείγματα από το παρελθόν: της Αργεντινής, καθώς επίσης της Καλιφόρνιας.

Επίσης να τονίσει ότι, τέτοιου είδους "ενέργειες απόγνωσης", εάν όχι αυτοκτονικές, επιβαρύνουν αποκλειστικά και μόνο τις πολύ αδύναμες εισοδηματικές τάξεις. Σε κάθε περίπτωση, "λίγο ευρώ" δεν υπάρχει - είτε το έχει μία χώρα σαν το μοναδικό της νόμισμα, είτε όχι.Γράφει ο Μάνος Χωριανόπουλος

Όταν ξεσπά μια κρίση, οι κυβερνήσεις κάνουν αυτό που είναι (ή παρουσιάζουν ως) αναγκαίο για να την αντιμετωπίσουν.

Επικαλούνται μάλιστα τις «έκτακτες συνθήκες» για να υποβαθμίσουν τη σημασία της δημοκρατίας, της συναίνεσης και επομένως της νομιμοποίησης των ενεργειών τους.

Με αυτό τον τρόπο μπορεί κάποιος να λέει «λεφτά υπάρχουν» και στη συνέχεια να παραδίδει τη χώρα στους δανειστές ή να κερδίζει τις εκλογές με το σύνθημα της «επαναδιαπραγμάτευσης», έχοντας ξεχάσει να μας ενημερώσει ότι θα προηγηθούν μέτρα.

Τις τελευταίες εβδομάδες, ζούμε για μια ακόμα φορά το γνωστό κακοπαιγμένο δράμα. Η τρόικα έρχεται διαπιστώνει ότι το πρόγραμμά δεν βγαίνει (κάτι γνωστό από την πρώτη μέρα εφαρμογής του) πιέζει για νέα μέτρα και η κυβέρνηση καμώνεται ότι αντιστέκεται για να προχωρήσει στη συνέχεια σε οριζόντιες περικοπές.

Μόνο αποτέλεσμα, η εξαθλίωση

ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ πήραν τις εκλογές, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο εξόδου από το ευρώ και με τη δέσμευση για αλλαγές στο μνημόνιο.

Οι δανειστές μας γνώριζαν ότι δεν θα γίνει επαναδιαπραγμάτευση και ότι τα μέτρα που λαμβάνονται, οδηγούν βαθύτερα στην ύφεση, ωστόσο χαιρέτισαν την ανάληψη της εξουσίας από τα τρία κόμματα, τα οποία εγγυώνται την εφαρμογή της νεοφιλελεύθερης συνταγής.

Χωρίς να μπούμε σε θεωρίες συνωμοσίας και εξετάζοντας μόνο τα αποτελέσματα των μνημονίων, εύκολα διαπιστώνουμε ότι τα τρία χρόνια που εφαρμόζεται η συγκεκριμένη πολιτική στην Ελλάδα έχουμε:

* Παραγωγή φθηνών και εξαθλιωμένων εργατών
* Μείωση της αξίας της δημόσιας περιουσίας, που θα ξεπουληθεί κομμάτι κομμάτι και με το μαχαίρι στο λαιμό
* Εγκατάλειψη των αδύναμων και διάλυση της κοινωνικής συνοχής
* Καταρράκωση της εικόνας της χώρας

Έχουμε με άλλα λόγια, τα αποτελέσματα της εφαρμογής μιας θεραπείας σοκ, χωρίς φυσικά πραξικόπημα (βλέπε Λ. Αμερική), αλλά με εκπτώσεις στη Δημοκρατία, αυταρχισμό, ιδεολογική τρομοκρατία και απροκάλυπτα ψέματα.

Πες μου ένα ψέμα, ν’ αποκοιμηθώ

Αν οι Έλληνες πολιτικοί υπήρξαν ανίκανοι να αντισταθούν ή συνεργάστηκαν γνωρίζοντας πού οδηγούν τον λαό τους, θα το κρίνει η ιστορία και ίσως τα δικαστήρια.

Γεγονός όμως είναι ότι το σύστημα έχει παίξει πια όλα τα χαρτιά του και το παραμύθι της επαναδιαπραγμάτευσης, ίσως είναι το τελευταίο που θα ακούσουμε με το ευρώ στην τσέπη.

Τα τελευταία τρία χρόνια, είχαμε αρχικά μια «σοσιαλιστική κυβέρνηση» με χρόνο ανοχής για να εφαρμόσει τα πρώτα σκληρά μέτρα.

Στη συνέχεια, ήρθε ο εναγκαλισμός του συστήματος με το κίνημα των ακίνδυνων (όπως αποδείχθηκε) «αγανακτισμένων» που με την άνευ περιεχομένου διαμαρτυρία τους, του έδωσαν τις απαραίτητες ανάσες.

Είχαμε ακόμα, την κυβέρνηση Παπαδήμου, στη λογική του να φέρουμε έναν «τεχνοκράτη, που ξέρει τη δουλειά» και τέλος, μπήκαμε στη λογική των συνεργασιών με την τριμερή κυβέρνηση.

Και όλα αυτά με τη βοήθεια της προπαγάνδας, των εκβιαστικών διλημμάτων και της εκμετάλλευσης του κοινωνικού αυτοματισμού και του φόβου, όσων ακόμα πιστεύουν ότι παρά το ότι καίγεται το σπίτι του γείτονα, το δικό τους θα μείνει ανέπαφο.

Το τέλος του δρόμου

Τώρα όμως τα ψέματα τελειώνουν. Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να πάρει μέτρα σε βάρος και πάλι των γνωστών θυμάτων και αυτό θα είναι πιθανότατα το τέλος ενός εγκληματικού οικονομικού προγράμματος, που οι εμπνευστές του γνώριζαν από την αρχή ότι καταλήγει στη δραχμή.

Το τέλος, θα είναι επώδυνο για τους πολίτες, που οδηγούνται σταδιακά προς την εξόντωση, με μοναδικό στόχο να προστατευθούν τα κέρδη και τα συμφέροντα των λίγων, έστω και για λίγους μήνες.

Το επόμενο παραμύθι , που σύντομα θα αρχίσει να παίζεται στα δελτία των 8, θα πρέπει να το ακούσουν μόνο αυτοί που θα το έχουν γράψει και υπαγορεύσει.

Ο λόγος είναι απλός. Αυτό που υποτίθεται ότι θέλουν να αποφύγουν –την έξοδο της χώρας από το ευρώ- θα έρθει, αμέσως μόλις συγκεκριμένες τάξεις και οι πολιτικοί που τις υπηρετούν, έχουν εξασφαλίσει το μέλλον τους στην Ελλάδα της δραχμής.

Αν πρόκειται να μας εξοντώσουν βαφτίζοντας την καταστροφή μας, «σωτηρία», «αποφυγή της (ονομαστικής) χρεοκοπίας» ή όπως αλλιώς θέλουν, γιατί να μην πέσουμε μαχόμενοι;

* Ο Μάνος Χωριανόπουλος είναι δημοσιογράφος. Σπούδασε Επικοινωνία και ΜΜΕ στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών


Η νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών αποτέλεσε πεδίο σχολιασμού για τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Σε ανακοίνωση αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι: «Να ξέρει το τρίδυμο των προθύμων του Μνημονίου ότι έχουν γνώση οι φύλακες. Τους παρακολουθούμε στενά και σε κάθε ατόπημα γύρω από τη δημόσια περιουσία θα μας βρουν δυναμικά εμπρός τους».

Όλη η ανακοίνωση:

«Όταν οι κ. Βενιζέλος-Κουβέλης μιλούν για αποκρατικοποιήσεις «νομιμότητας και διαφάνειας», «αξιοποίησης και όχι εκποίησης», τι ακριβώς επιδιώκουν; Να προειδοποιήσουν τον κ. Σαμαρά για κάτι που άκουσαν και δεν τους άρεσε λαμβάνοντας εξαρχής έμμεσες αποστάσεις, ή να ρίξουν στάχτη στα μάτια όλων μας; Το ρωτάμε αυτό διότι είναι αυτονόητο ότι η νομιμότητα, η διαφάνεια και η αξιοποίηση πρέπει να ορίζουν ΚΑΘΕ κίνηση αποκρατικοποίησης. Να ξέρει το τρίδυμο των προθύμων του Μνημονίου ότι έχουν γνώση οι φύλακες. Τους παρακολουθούμε στενά και σε κάθε ατόπημα γύρω από τη δημόσια περιουσία θα μας βρουν δυναμικά εμπρός τους.»Η σύγκρουση των ιμάμηδων, το παιχνίδι της Τουρκίας και η αδράνεια της Αθήνας

Το μοντέλο της Θράκης, με σκοπό να δημιουργηθούν παράλληλες δομές στην καθημερινή ζωή των μουσουλμάνων, επιδιώκει να εφαρμόσει στα Δωδεκάνησα η Αγκυρα. Παρά το γεγονός ότι το καθεστώς των μουσουλμάνων ελλήνων πολιτών της Ρόδου και της Κω δεν διέπεται από τη Συνθήκη της Λωζάννης, άρα δεν υπάρχει εκεί αναγνωρισμένη μειονότητα, η χρόνια αδράνεια και φοβία της ελληνικής Πολιτείας έχουν επιτρέψει σε κύκλους ελεγχόμενους από την Αγκυρα και το τουρκικό προξενείο Ρόδου να δραστηριοποιούνται, αδιαφορώντας για τους νόμους. Το ζήτημα έχει απασχολήσει ιδιαίτερα το υπουργείο Εξωτερικών, αλλά αποφάσεις δεν έχουν δυστυχώς ακόμη ληφθεί παρά και τις εκκλήσεις των τοπικών αρχών.

Το πρόβλημα έχει έλθει τις τελευταίες εβδομάδες στο προσκήνιο με αφορμή την υπόθεση του ιμάμη της Ρόδου. Στο σμαραγδένιο νησί έχει ξεσπάσει σφοδρότατη αντιπαράθεση εξαιτίας της ανεξέλεγκτης δράσης τού κ. Μέτσο Ιλτέρ, ο οποίος έχει σταλεί στη Ρόδο από τον ψευδομουφτή Ξάνθης κ. Αχμέτ Μετέ για την κάλυψη των θρησκευτικών αναγκών των μουσουλμάνων. Ο κ. Ιλτέρ, αν και δεν αναγνωρίζεται από την ελληνική Πολιτεία, παρεμποδίζει συστηματικά τη δραστηριότητα του επίσημου ιμάμη έχοντας την ξεκάθαρη υποστήριξη τουρκικών κύκλων. Η στάση του οδήγησε μάλιστα σε εμπλοκή ακόμη και της αντεισαγγελέως Πρωτοδικών Ρόδου, η οποία πάντως, κατά τις πληροφορίες, ακολούθησε τακτική... Πόντιου Πιλάτου.

Συγκεκριμένα, το Βακούφ Ρόδου, το οποίο βάσει της ελληνικής νομοθεσίας είναι αρμόδιο για τη διαχείριση μουσουλμανικών τεμενών, νεκροταφείων και ακινήτων στο νησί, αλλά παράλληλα φροντίζει να υπάρχει στη Ρόδο ιμάμης για να μπορούν να προσεύχονται οι εκεί μουσουλμάνοι, έστειλε στις 11 Ιουλίου επίσημο αίτημα προς τη Μουφτεία Διδυμοτείχου, ζητώντας τη μετάβαση ενός ιμάμη-θεολόγου για τις ανάγκες του Ραμαζανίου. Μία ημέρα αργότερα, στις 12 Ιουλίου, σε απάντησή της, η Μουφτεία ανακοίνωσε ότι επέλεξε τον ιμάμη του τεμένους Φερών κ. Χασάν Καρά Αλή για να μεταβεί στη Ρόδο.

Το παρασκήνιο των όσων συμβαίνουν όμως στη Ρόδο είναι οργιώδες. Ο κ. Καρά Αλή, που θεωρείται μετριοπαθής, έφθασε στο νησί για να αντικαταστήσει ουσιαστικά τον κ. Ισμαήλ Τσακίρογλου, που είχε έρθει ως ιμάμης στη Ρόδο το 1990 από τη Μουφτεία Κομοτηνής. Εδώ και πολλά χρόνια, ο κ. Τσακίρογλου είχε εμπλακεί σε δικαστική διένεξη με το Βακούφ Ρόδου, που τελεσιδίκησε υπέρ του Βακούφ στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Ωστόσο, λόγω και της ηλικίας του, ο κ. Τσακίρογλου είχε αρχίσει τα τελευταία δύο-τρία χρόνια να μη μπορεί να εκπληρώσει τα καθήκοντά του.

Με την ελληνική Πολιτεία και τα συναρμόδια υπουργεία (Εξωτερικών, Εσωτερικών και Παιδείας) να αποφεύγουν να δώσουν οριστική λύση, το πρόβλημα διογκώθηκε όταν ο νεοσύστατος Πολιτιστικός Σύλλογος Μουσουλμάνων «Η Αδελφοσύνη», που πρωτοϊδρύθηκε το 2000, κάλεσε μέσω και του ψευδομουφτή Ξάνθης Μετέ τον κ. Μέτσο Ιλτέρ ως ιεροδιδάσκαλο-ιμάμη. Ο τελευταίος μάλιστα εκμεταλλεύθηκε την ανικανότητα εκτέλεσης των καθηκόντων τού ιμάμη από τον κ. Τσακίρογλου για να αρχίσει να τον εκτοπίζει από το τέμενος Ιμπραχήμ Πασά.

Πέρυσι, όταν και πάλι το Βακούφ Ρόδου είχε ζητήσει να έλθει άλλος ένας ιμάμης από τη Θράκη για να καλυφθούν οι ανάγκες του Ραμαζανίου, ο κ. Ιλτέρ είχε καταφέρει να τον εκδιώξει. Εφέτος, η κατάσταση εξελίχθηκε διαφορετικά. Και αυτό συνέβη διότι ο κ. Καρά Αλή, αν και παρενοχλήθηκε και παρεμποδίστηκε στην εκτέλεση των καθηκόντων του τόσο από τον κ. Ιλτέρ όσο επίσης και από άτομα που πρόσκεινται στο τουρκικό προξενείο Ρόδου, αλλά και από τον κ. Μ. Ζαμαντάκη, πρόεδρο του συλλόγου «Αδελφοσύνη», έχει αποφασίσει να μην υποχωρήσει. Οπως πληροφορείται «Το Βήμα», ο κ. Ιλτέρ φέρεται να δήλωσε ευθαρσώς στον κ. Καρά Αλή ότι αγνοεί την ελληνική Πολιτεία και τους νόμους της και αν κάποιοι δεν τον θέλουν να τον βάλουν φυλακή! Μάλιστα, το Βακούφ Ρόδου προσέφυγε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών του νησιού, που απέφυγε μεν να εμπλακεί αποφασιστικά, συνέστησε όμως στην «Αδελφοσύνη» να περιοριστεί στα καθήκοντά της ως πολιτιστικού συλλόγου. Πίσω από τη σύγκρουση των ιμάμηδων κρύβεται όμως ένα πολύ ευρύτερο παιχνίδι που κινείται γύρω από τη δεδηλωμένη πρόθεση της Τουρκίας να επηρεάσει τους μουσουλμανικούς πληθυσμούς των γειτονικών της χωρών. Σε αυτό δίνει τεράστια έμφαση η κυβέρνηση του κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ιδιαίτερα ο υπουργός Εξωτερικών κ. Αχμέτ Νταβούτογλου. Η κινητικότητα της Αγκυρας δεν εδράζεται πλέον σε εθνικιστικά θεμέλια όσο στην εκμετάλλευση του Ισλάμ.

Στη Ρόδο και στην Κω κατοικούν περίπου 4.000 μουσουλμάνοι (ο ακριβής αριθμός τους ποικίλλει ανάλογα με την πηγή). Στη συντριπτική τους πλειονότητα είναι απολύτως ενσωματωμένοι στην τοπική κοινωνία των νησιών και αρκετοί εξ αυτών έχουν μεγάλες περιουσίες, καθώς κατέχουν σημαντικές παραθαλάσσιες εκτάσεις. Επιπλέον και σε ό,τι αφορά τη θρησκευτική τους συμπεριφορά είναι πολύ λιγότερο τυπικοί στο θρησκευτικό τελετουργικό σε σχέση με τους μουσουλμάνους της Θράκης. Τέλος, οι μουσουλμάνοι των Δωδεκανήσων δεν αποτελούν μειονότητα και δεν εφαρμόζεται στην περιοχή ο ισλαμικός νόμος (Σαρία). Το σημαντικότερο δε είναι ότι στη Ρόδο και στην Κω δεν υπάρχουν μουφτείες - σε πλήρη αντίθεση με τη Θράκη - και αυτό διότι τα νησιά παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα από την Ιταλία και όχι από την Τουρκία.
Τα τελευταία χρόνια όμως, με την ενθάρρυνση της Αγκυρας, διεξάγεται μια ξεκάθαρη προσπάθεια να αξιοποιηθεί η παρουσία μουσουλμάνων στα δύο νησιά για διεύρυνση της επιρροής της. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η κυβέρνηση Ερντογάν είχε ζητήσει από το Συμβούλιο της Ευρώπης να συγγραφεί έκθεση για την κατάσταση των μουσουλμάνων σε Ρόδο και Κω έπειτα από την έκθεση που έκανε το Συμβούλιο για την Ιμβρο και την Τένεδο.

Σχέδια διείσδυσης
Η «Αδελφοσύνη» και ο Νταβούτογλου

Η πλήρης απουσία της ελληνικής Πολιτείας, που επιμένει, σύμφωνα με τις παραδοχές ανθρώπων που επί χρόνια έχουν χειριστεί τα μειονοτικά θέματα, να βλέπει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις με «ψυχροπολεμική ματιά», επιτρέπει στην Αγκυρα τη διείσδυση με σκοπό την περιχαράκωση των μουσουλμάνων. Στη Ρόδο έχουν μεταβεί τα τελευταία χρόνια τόσο ο κ. Νταβούτογλου, ο οποίος τον Μάρτιο του 2011 είχε κάνει ειδική αναφορά στην «πολύ καλή δουλειά» του Μέτσο Ιλτέρ, όσο και ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Αλί Μπαμπατζάν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», ο σύλλογος «Αδελφοσύνη» ενισχύει τους δεσμούς του με τους φιλοτουρκικούς κύκλους στη Θράκη. Στα εγκαίνια των νέων γραφείων του μάλιστα στη Ρόδο, τα έξοδα των οποίων έχει αναλάβει να καλύψει το τουρκικό προξενείο στο νησί, παρευρέθη ο τούρκος πρέσβης στην Αθήνα Κερίμ Ουράς. Ηδη ο σύλλογος έχει ζητήσει δύο δασκάλους να έρθουν από τη Θράκη στη Ρόδο για να διδάξουν την τουρκική γλώσσα. Οι επιλεγέντες θεωρούνται σκληροπυρηνικοί και έχουν στο παρελθόν διατελέσει πρόεδροι της (κατηργημένης πλέον) Ενωσης Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης.

Επιπλέον η ηγεσία της «Αδελφοσύνης» μετέβη πριν από ένα μικρό χρονικό διάστημα στη Θράκη, όπου και συμμετείχε σε... σεμινάρια του τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή. Τα σεμινάρια αφορούσαν μεταξύ άλλων τον τρόπο ίδρυσης συλλόγων, τον προσηλυτισμό και το άνοιγμα των τουρκικών σχολείων. Υπενθυμίζεται ότι τα σχολεία αυτά έκλεισαν από τη χούντα το 1972, με όσα είχαν απομείνει να κλείνουν το 1991 λόγω ανεπαρκούς αριθμού μαθητών.

Η πρόσκληση προς την «Αδελφοσύνη» έγινε από το κόμμα Ισότητα - Ειρήνη - Φιλία / DEB που είχε ιδρύσει ο Αχμέτ Σαδίκ και το οποίο μάλιστα σχεδιάζει να ιδρύσει παράρτημα στη Ρόδο. Ο απώτερος στόχος των επηρεαζόμενων από την Τουρκία μουσουλμάνων στη Ρόδο είναι να ανοίξει θέμα μουφτή αλλά και να ελεγχθεί η λειτουργία του Βακούφ Ρόδου, για το οποίο πάντως έχουν εκφραστεί από διάφορες πλευρές αντιρρήσεις για τη διαφανή εκμετάλλευση της περιουσίας του. Αυτός είναι και ο λόγος που ο κ. Ιλτέρ επιμένει ότι έχει την υποστήριξη του τοπικού πληθυσμού, κάτι που δεν ισχύει.
Κύριε Τόμπρα, είστε ο άνθρωπος που διαπιστώσατε έγκαιρα, πολύ πριν δηλαδή η χώρα μας μπει βιαίως στον μηχανισμό στήριξης του ΔΝΤ και της Ε.Ε. ότι κάποιοι είχαν μεθοδεύσει αυτή την διαδικασία. Πότε αντιληφθήκατε το παιχνίδι που παιζόταν και ποια ήταν αυτά τα δείγματα που σας έπεισαν ότι πρόκειται για σχέδιο σε βάρος της Πατρίδας μας;

Καλά τα λέτε. Η Ελληνική κρίση χρέους, που ήταν στα πλαίσια της κρίσης χρέους όλων των χωρών της Ευρωζώνης, μετατράπηκε με δόλο σε κρίση δανεισμού, με τη χειραγώγηση της αγοράς των Ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου και του συνόλου του Δημοσίου Χρέους, με στόχο την υπαγωγή της Ελλάδας στο 1ο Μνημόνιο και την κηδεμονία του ΔΝΤ.
Η χειραγώγηση την οποία καταγγείλαμε μαζί με τον φίλο και συνεργάτη μου, τον δικηγόρο Γιώργο Νούλα, συντελέστηκε με την εκτέλεση οργανωμένου εγκληματικού σχεδίου, με συγκεκριμένες και συντονισμένες μεθοδεύσεις.
Πρώτα,με τη σύνταξη και δημοσίευση, από τους Οίκους Πιστοληπτικής Αξιολόγησης (Moodys, S&P και Fitch) ψευδών και παραπλανητικών εκθέσεων για την κατάσταση της Ελληνικής οικονομίας, προς όφελος συγκεκριμένων πελατών τους (επενδυτικές τράπεζες και κερδοσκοπικά κεφάλαια), οι οποίοι είχαν κατά το 2009 επενδύσει σε Καλυμμένα και Γυμνά Ελληνικά CDS, κεφάλαια τουλάχιστον 10 ΔΙΣ Δολαρίων ΗΠΑ.
Στη συνέχεια, με τη διάδοση των εκθέσεων αυτών, μέσω των Ελληνικών και διεθνών ΜΜΕ και δια του δήθεν έγκυρου και έγκριτου στόματος ενός οργανωμένου δικτύου αναλυτών, οικονομολόγων, καθηγητών πανεπιστημίου και δημοσιογράφων, Ελλήνων και αλλοδαπών, καθοδηγώντας με δόλο την προσοχή της παγκόσμιας κοινής γνώμης στα αλλοιωμένα στοιχεία του Ελληνικού ελλείμματος του 2009, το οποίο εμφάνιζαν ως δήθεν μεγαλύτερο από το αντίστοιχο της Ιρλανδίας, με τη συνδρομή συγκεκριμένων υπαλλήλων και στελεχών της ΕΛΣΤΑΤ και της EUROSTAT, κατά των οποίων, όπως γνωρίζετε, βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη Εισαγγελική Έρευνα.
Ακολούθησε η συντονισμένη δράση καλυμμένων και ακάλυπτων συναλλαγών ανοικτών πωλήσεων Ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου και οι ταυτόχρονες, προσυμφωνημένες συναλλαγές αγοράς και πώλησης καλυμμένων και γυμνών CDS επί Ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, δηλαδή από τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι και το Μάιο του 2010.
Στο σημείο αυτό πρέπει να σας επισημάνω ότι το ζήτημα των ανοικτών πωλήσεων και της επιμήκυνσης της προθεσμίας τελικού διακανονισμού (Τ+3) στη δευτερογενή αγορά των Ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου, σε συνδυασμό με τη διαπραγμάτευση και τις προσυμφωνημένες συναλλαγές CDS, Γυμνών και Καλυμμένων, αποτέλεσαν τον ακρογωνιαίο λίθο επί του οποίου στηρίχθηκε το εγκληματικό σχέδιο της χρηματοοικονομικής κατάρρευσης της Ελλάδος και της μετατροπής της Ελληνικής Κρίσης Χρέους, σε Κρίση Δανεισμού.
Τα CDS, Καλυμμένα και Γυμνά, χειραγώγησαν την αύξηση των spreads και του κόστους δανεισμού του Ελληνικού Δημοσίου ενώ, η καταστρατήγηση του (Τ+3) και οι Ανοικτές Πωλήσεις των Ελληνικών Ομολόγων, καλυμμένες και ακάλυπτες, οδήγησαν στη χειραγώγηση των τιμών διαπραγμάτευσης των Ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου στη δευτερογενή αγορά, δημιουργώντας εικονική υπερπροσφορά τίτλων που στην πραγματικότητα δεν υπήρχαν, με αποτέλεσμα την περαιτέρω απαξίωση και τη κατάρρευση των τιμών διαπραγμάτευσής τους, που είχαν ήδη υποστεί σημαντικές απώλειες από τη χειραγώγηση της αύξησης των τιμών των spreads.

Ποιος ήταν ο στόχος όλων αυτών των μεθοδεύσεων κ. Τόμπρα;
Ο στόχος των μεθοδεύσεων αυτών ήταν η κατάρρευση της εσωτερικής αγοράς, ο αφανισμός της ανάπτυξης, η μεθοδευμένη υπαγωγή της Ελληνικής οικονομίας σε καθεστώς στρατηγικής ύφεσης, η συρρίκνωση του ΑΕΠ και της αγοραστικής δύναμης νοικοκυριών και επιχειρήσεων, προκειμένου να επιτευχθεί η εσωτερική υποτίμηση και η απαξίωση της Ελληνικής οικονομίας, ο αφανισμός των ασφαλιστικών ταμείων, η κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος και των εσόδων του Δημοσίου, ώστε να καταστεί μονόδρομος η εκχώρηση της οικονομικής κυριαρχίας της Ελλάδος στο ΔΝΤ και τους Δανειστές της, η υπαγωγή του Δημοσίου Χρέους στο Αγγλικό δίκαιο και η παραίτηση του Ελληνικού Δημοσίου από την ασυλία επί των περιουσιακών του στοιχείων, προκειμένου οι δανειστές να εξασφαλίσουν τα δάνεια του Ελληνικού Δημοσίου με εμπράγματα δικαιώματα επί της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας.
Η κορυφή όμως του παγόβουνου, που με οδήγησε, μαζί με τον Γιώργο Νούλα, στην κατάθεση της Μηνυτήριου Αναφοράς, ήταν οι πράξεις και οι παραλείψεις της Πολιτικής Ηγεσίας και των αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου Οικονομικών, του ΟΔΔΗΧ και της Τράπεζας της Ελλάδος, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα.
Πράγματι, ενώ πρώτα νομιμοποίησαν την καταχρηστική επιμήκυνση της προθεσμίας διακανονισμού Τ+3 των ανοικτών πωλήσεων στη δευτερογενή αγορά, διευκολύνοντας τους κερδοσκόπους να σορτάρουν την αγορά και, το Δεκέμβριο του 2009, επέτρεψαν την πώληση του CDS του ΤΤ, στη συνέχεια, τον Ιανουάριο του 2010, αποφάσισαν να αντλήσουν από τις αγορές μόνον 8 ΔΙΣ ευρώ, από τα 25 ΔΙΣ που εξασφάλισαν οι ανάδοχοι της δημοπρασίας της 26/01/2010, δηλαδή αποφάσισαν να αντλήσουν 17 ΔΙΣ λιγότερα από τις κατατεθείσες προσφορές των Αναδόχων.

Αυτό το γεγονός, δεν είχε τραγικές συνέπειες για τη χώρα μας στη συνέχεια;
Μη ξεχνάτε ότι ο λόγος της προσφυγής της Ελλάδος στο Μνημόνιο 1 το Μάιο του 2010, ήταν οι λήξεις των Ομολόγων του Δημοσίου των μηνών Απριλίου και Μαΐου 2010, συνολικού ποσού 16,7 ΔΙΣ ευρώ, τις οποίες η Ελλάδα δήθεν αδυνατούσε να χρηματοδοτήσει και να εξυπηρετήσει. Το γεγονός αυτό είναι καταλυτικής σημασίας και καθιστά προφανές και αυταπόδεικτο ότι η Ελληνική Κρίση Χρέους δεν θα είχε ποτέ μετατραπεί σε Κρίση Δανεισμού και το Ελληνικό Δημόσιο δεν θα είχε προσφύγει στο Μνημόνιο 1, το Μάιο του 2010, αν η Πολιτική Ηγεσία και οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες δεν αποφάσιζαν να μην αντλήσουν την 26/01/2010 το ποσό των 17 ΔΙΣ ευρώ, το οποίο προσέφεραν κατά την ανωτέρω δημοπρασία οι ανάδοχοι της κοινοπρακτικής έκδοσης.
Από το καταλυτικό αυτό στοιχείο, σε συνδυασμό με όλα τα προηγούμενα, αποδεικνύεται πέραν πάσης αμφιβολίας ότι ο λόγος προσφυγής της Ελλάδας στο Μνημόνιο 1 ήταν προσχηματικός, αφού είχε ήδη αποφασιστεί από τον Αύγουστο του 2009, με τη δημοσίευση της έκθεσης του ΔΝΤ υπ’ αριθμό 09/244/2009, όπως αργότερα αποκάλυψε και ο ίδιος ο ΝΤΟΜΙΝΙΚ ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ, στην συνέντευξή του στο Γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό CANALPLUS.
Μη ξεχνάτε ότι τα 17 ΔΙΣ που δεν αντλήθηκαν την 26/01/2010 από τις κατατεθείσες προσφορές 500 Τραπεζών και Επενδυτικών Οίκων, επαρκούσαν για να καλύψουν τις δανειακές ανάγκες του Ελληνικού Δημοσίου, όχι μόνο για τους μήνες Απρίλιο και Μάιο 2010, αλλά για όλο το 2010 και μέχρι το Μάιο του 2011, αφού η επόμενη λήξη ομολόγων ήταν τότε αυτή της 18/05/2011, για το ποσό των 6,6 ΔΙΣ ευρώ. Το δε επιτόκιο, ήταν καλό, της τάξεως του 6,10%

Πότε πλέον είχατε σχηματίσει την αδιαμφισβήτητη πεποίθηση ότι όσα ζούσε η χώρα αποτελούσαν μέρος δολίου σχεδίου σε βάρος της και καταθέσατε μήνυση; Πόσοι ήταν οι επιστήμονες που βοηθούσαν το έργο σας;
Όπως γνωρίζετε, η Μηνυτήριος Αναφορά και τα συμπληρωματικά Υπομνήματα που καταθέσαμε στο ΣΔΟΕ και την Ελληνική Δικαιοσύνη, αποτελούνται από χιλιάδες σελίδες δικογράφων και αποδεικτικού υλικού, για τα οποία δουλέψαμε εντατικά, από τον Ιανουάριο του 2010 μέχρι το Νοέμβριο του 2011, όταν καταθέσαμε το τελευταίο Υπόμνημα, με τη δισκέττα που περιέχει την αναλυτική κατάσταση 12.000 Ελληνικών CDS, με τους ειδικούς κωδικούς ταυτοποίησης και αναφοράς τους.
Όπως σας είπα και προηγουμένως, το καταλυτικό στοιχείο που μας έπεισε ότι βρισκόταν σε εξέλιξη οργανωμένο εγκληματικό σχέδιο χειραγώγησης του Ελληνικού δημόσιου χρέους, ήταν η δημοπρασία της 26/01/2010, όταν η Πολιτική Ηγεσία του ΥΠΟΙΚ αρνήθηκε να αντλήσει από τις αγορές ρευστότητα 17 ΔΙΣ, ενώ γνώριζε ότι χρειαζόταν 16,7 ΔΙΣ για να καλύψει τις λήξεις ομολόγων των μηνών Απριλίου και Μαϊου 2010.
Η επιβεβαίωση όμως των ισχυρισμών μας, ήρθε την ημέρα που καταθέσαμε τη Μηνυτήριο Αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, αφού την 09/04/2010, αμέσως μετά την κατάθεση της και τη λήψη του ειδικού αριθμού πρωτοκόλλου, σταμάτησαν ως δια μαγείας όλες οι ανοικτές πωλήσεις οι οποίες διακανονίζονταν εκπρόθεσμα, εκτός του διαστήματος Τ+3, και η αγορά επανήλθε στην προ του Οκτωβρίου 2009 λειτουργία της. Μόνο τυχαίο και συμπτωματικό δεν ήταν αυτό το περιστατικό.
Πολλοί Έλληνες και ξένοι επιστήμονες και δημοσιογράφοι μας βοήθησαν στο έργο μας, ειδικά από τις ΗΠΑ, την Ισπανία, την Ιταλία και τη Μ. Βρετανία, αποστέλλοντάς μας χιλιάδες σελίδες στοιχείων και εκθέσεων, από τα οποία αντλήσαμε μεγάλο μέρος του αποδεικτικού υλικού.

Η μήνυση κατά ποίων στρεφόταν;
Κατά των φυσικών προσώπων που είχαν τότε την ιδιότητα του νομίμου εκπροσώπου, αντιπροσώπου στην Ελλάδα, διοικούντος, διευθύνοντος, στελέχους, υπαλλήλου, συμβούλου ή συνεργάτη των επενδυτικών οίκων, των κερδοσκοπικών κεφαλαίων, των χρηματοοικονομικών οργανισμών, των επενδυτικών τραπεζών, των τραπεζικών ιδρυμάτων, των οίκων πιστοληπτικής αξιολόγησης, των ρυθμιστικών και εποπτικών αρχών της Ελλάδος και του εξωτερικού, της Τράπεζας της Ελλάδος, της ΕΚΤ, της ΕΛΣΤΑΤ, της EUROSTAT, του ΔΝΤ και των ΜΜΕ, καθώς και κάθε τρίτο φυσικό, νομικό και πολιτικό πρόσωπο, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, για τα οποία υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις ότι με τις πράξεις ή τις παραλήψεις τους συμμετείχαν ή διευκόλυναν τη διάπραξη των παράνομων πράξεων που καταγγέλλονται με την ΑΠ 2744/09-04-2010 ΜΗΝΥΤΗΡΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑ και τα επ’ αυτής ΥΠΟΜΝΗΜΑΤΑ.

Μπορείτε να μας πείτε συνοπτικά, ποια σημαντικά στοιχεία περιλαμβάνονται στη μήνυσή σας, που να στοιχειοθετούν ότι σκοπίμως η Ελλάς σύρθηκε στα Μνημόνια του θανάτου;
Την 09/04/2010 καταθέσαμε τη ΜΗΝΥΤΗΡΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑ στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κο Ιωάννη Τέντε, με Αριθ. Πρωτ. ΑΠ 2744/09-04-2010.
Την 07/02/2011 καταθέσαμε το 1ο ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ στο ΣΔΟΕ, για την παροχή εξηγήσεων σχετικά με το ζήτημα της καταστρατήγησης της προθεσμίας διακανονισμού και εκκαθάρισης των συναλλαγών στη δευτερογενή αγορά των Ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου (Τ+3) και την Υποτιμητική Κερδοσκοπία με το συνδυασμό των Ανοικτών Πωλήσεων, την καταστρατήγηση του Τ+3 και τις ταυτόχρονες συναλλαγές Γυμνών CDS.
Την 19/05/2011 καταθέσαμε το 2ο ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ στον Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος κ.ο Αριστείδη Κορέα, σχετικά με τη διερεύνηση των ειδικότερων στοιχείων και τη συλλογή εμπιστευτικών πληροφοριών ως προς τα εμπλεκόμενα φυσικά και νομικά πρόσωπα και τις επίμαχες συναλλαγές, υποδεικνύοντας και τους φορείς άντλησης όλων των ανωτέρω στοιχείων, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Την 14/10/2011 καταθέσαμε το 3ο ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ στον Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος κ.ο Αριστείδη Κορέα, για την παροχή συμπληρωματικών στοιχείων ως προς την Κοινοπρακτική Έκδοση του 5ετούς Ομολόγου της 26/01/2010, τις καταγγελίες της κας Ζωής Γεωργαντά κατά της ΕΛΣΤΑΤ, της EUROSTAT και του ΥΠΟΙΚ σχετικά με τη διόγκωση του ελλείμματος του 2009, την συνέντευξη του Στρος Καν στον Γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό Canal + και την Διακομματική Επερώτηση των Βουλευτών κ.κ. ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ (ΝΔ), ΙΩΑΝΝΗ ΔΗΜΑΡΑ (ΑΡΜΑ) και ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ (ΛΑΟΣ).
Για την άντληση όλων των αναλυτικών στοιχείων του αποδεικτικού υλικού, έχουμε δημιουργήσει 2 ελεύθερα αρχεία αναζήτησης, στους ιστότοπους www.minisikerdoskopon.gr, www.stopspeculators.gr και www.scribd.com/my_document_collections/3477124

Είχατε ενδείξεις για το ποιοι ήταν οι πρωταγωνιστές σε αυτό το σχέδιο σε βάρος της χώρας μας; Οι κ. κ. Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου για παράδειγμα, οι οποίοι όπως λέγεται, αλλοίωσαν σκοπίμως τα στοιχεία του ελλείμματος μέσω της ΕΛΣΤΑΤ και από μονοψήφιο αριθμό το έφτασαν στο 15,4% , δεν ήταν οι μεγάλοι συμμέτοχοι σε αυτό το παιχνίδι;
Οι πολιτικές και ποινικές ευθύνες των πολιτικών προσώπων αναφέρονται ειδικά στις Σελ. 7-10, ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΣΔΟΕ 07/02/2011, Σελ. 14-17, ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΣΔΟΕ 07/02/2011, Σελ. 3, σημ. 8, ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ 19/05/2011, Σελ. 1-10, ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ 14/10/2011, με ειδική αναφορά στην Κοινοπρακτική Έκδοση 5ετούς Ομολόγου της 26/01/2010, τις Καταγγελίες κατά ΕΛΣΤΑΤ & EUROSTAT κας Ζωής Γεωργαντά, τη συνέντευξη NTOMINIK ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ στο Γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό CANAL PLUS, την υπ’ αριθ. 10403/624/19-05-2010 Ερώτηση Βουλευτών κ.κ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΒΑΣΩ, ΑΜΟΙΡΙΔΗ ΓΙΑΝΝΗ, ΑΛΕΥΡΑ ΝΑΣΟΥ, ΛΙΝΤΖΕΡΗ ΔΗΜΗΤΡΗ, ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΣΤΡΑΤΑΚΗ ΜΑΝΟΛΗ, ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ, ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑΣ, ΓΕΡΑΝΙΔΗ ΒΑΣΙΛΗ, ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ, ΜΑΓΚΟΥΦΗ ΧΡΗΣΤΟΥ, ΚΑΡΑΝΙΚΑ ΗΛΙΑ, ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΥ ΓΙΑΝΝΗ, ΜΑΡΓΕΛΗ ΣΠΥΡΟΠΑΝΟΥ και ΤΟΓΙΑ ΒΑΣΙΛΗ, την Καταγγελία & Ερώτηση του κ.ου ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ της 26/05/2011 και τη Διακομματική Επερώτηση των κ.κ. ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ (ΝΔ), ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ (ΛΑΟΣ) και ΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΑΡΑ (ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ) της 11/10/2011.
Ταυτόχρονα, όπως γνωρίζετε, η Ελληνική Δικαιοσύνη διερευνά τις σοβαρές καταγγελίες που έκανε πρόσφατα η κα Ζωή Γεωργαντά, μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, η οποία καταγγέλλει ότι οι εθνικοί λογαριασμοί, δηλαδή τα ελλείμματα, τα έσοδα, οι δαπάνες και το σύνολο των στοιχείων που αφορούν τους εθνικούς λογαριασμούς, δεν οριστικοποιούνται εντός της ελληνικής επικράτειας, αλλά έρχονται στην Αθήνα απευθείας από την Eurostat.
Η κυρία Ζωή Γεωργαντά επίσης κατήγγειλε ότι την αμφίβολη αναθεώρηση του ελλείμματος, στην οποία εδράστηκαν όλα τα μέτρα που ελήφθησαν για να αποφευχθεί η δήθεν χρεοκοπία, τις παραλείψεις στη λειτουργία της ΕΛΣΤΑΤ, τις απροκάλυπτες παρεμβάσεις του Γερμανού προέδρου της Eurostat και το γεγονός ότι στο έλλειμμα του 2009 προστέθηκαν με προφανή σκοπιμότητα μόνο οι δαπάνες των ΔΕΚΟ και όχι τα έσοδα, είναι στοιχεία τα οποία είχε μεταφέρει στον τότε πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Απόστολο Κακλαμάνη, στα πολιτικά κόμματα και στις ηγεσίες των υπουργείων Οικονομικών.
Δεν θα διαφύγει της προσοχής σας ότι ερωτώμενη αν πράγματι η ΕΛΣΤΑΤ λειτουργεί ως ανεξάρτητη αρχή, απάντησε ότι το ΔΣ δεν είχε συγκληθεί επί ένα χρόνο και ότι τα 11 μέλη του δεν έχουν υπογράψει καμία από τις αποφάσεις, τις οποίες ήλεγχε αποκλειστικά ο πρόεδρος της Αρχής κ. Ανδρέας Γεωργίου σε συνεργασία με τη Eurostat.
Μετά τις καταγγελίες της κας Ζωής Γεωργαντά, ζητήσαμε από τη Δικαιοσύνη να διερευνήσει τους λόγους για τους οποίους το Υπουργείο Οικονομικών, η ΕΛΣΤΑΤ και η EUROSTAT, δια των αρμοδίων εκπροσώπων, στελεχών και πολιτικών τους προϊσταμένων, αύξησαν τεχνηέντως τα στοιχεία του ελλείμματος της Ελληνικής Οικονομίας για το έτος 2009, εμφανίζοντας αυτό ως δήθεν το μεγαλύτερο της Ευρωζώνης και, ειδικότερα, εμφανίζοντας αυτό ως δήθεν μεγαλύτερο από το αντίστοιχο της Ιρλανδίας, καθώς και να διερευνηθούν οι ποινικές ευθύνες από τις πράξεις και τις παραλήψεις των ανωτέρω πολιτικών προσώπων και υπηρεσιακών παραγόντων κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.
ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ, ΚΑΛΥΨΗ ΚΑΙ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΠΟΥ ΠΑΡΕΙΧΑΝ ΟΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΚΧΩΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ

Τα όσα ακούστηκαν για τον Γ. Παπανδρέου ότι είχε κέρδη μέσω του αδερφού του από την ένταξη της Ελλάδος στο ΔΝΤ, ευσταθούν και μπορούν να αποτελέσουν θέμα δικαστικής έρευνας;
Αυτό είναι θέμα άλλης ποινικής δικογραφίας, αυτής του Πάνου Καμμένου, η οποία έχει συσχετισθεί με τη δική μας. Θεωρώ όμως ηθική μου υποχρέωση να ευχαριστήσω και να συγχαρώ δημόσια τον Πάνο Καμμένο, πρώτον επειδή ήταν ο ΜΟΝΟΣ Έλληνας πολιτικός που ασχολήθηκε ενεργά με την υπόθεση και, δεύτερον, επειδή είχε το ηθικό ανάστημα και την τόλμη να πραγματοποιήσει δική του έρευνα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, συγκρουόμενος με το πολιτικό κατεστημένο ακόμη και του κόμματος στο οποίο τότε ανήκε, τη ΝΔ.
Αν δεν υπήρχε ο Πάνος Καμμένος, η δική μας Μηνυτήριος Αναφορά θα είχε πάει στο αρχείο και οι μόνοι κατηγορούμενοι για την υπόθεση θα ήμασταν σήμερα εγώ και ο Γιώργος Νούλας, αφού θα είχαμε σίγουρα μηνυθεί για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμιση των οικονομικών δολοφόνων και των πολιτικών απατεώνων που τους καλύπτουν εντός της Ελλάδος.
Αν δεν υπήρχε ο Πάνος Καμμένος, για να δώσει με το πολιτικό ανάστημα που διαθέτει, τη σημαίνουσα βαρύτητα στο ζήτημα των CDS και του οργανωμένου σχεδίου χειραγώγησης της Ελληνικής οικονομίας και του δημοσίου χρέους, το ζήτημα αυτό δεν θα είχε ποτέ αναδειχθεί και οι Έλληνες θα είχαμε οδηγηθεί ως πρόβατα στη σφαγή, χωρίς να γνωρίζουμε την αλήθεια και τη δυνατότητα απεξάρτησης από τα Μνημόνια των οικονομικών μας δολοφόνων, αντικαθιστώντας τις αδιέξοδες αυτές πολιτικές – όπως πρόσφατα ομολόγησε και ο κος Ρουμελιώτης – με ένα εθνικό σχέδιο απεξάρτησης από τα Μνημόνια και εξόδου από την κρίση.
Όσο για τα πολιτικά πρόσωπα, γνωρίζετε καλά ότι δεν μασάω τα λόγια μου. Δεν μπορώ να γνωρίζω με βεβαιότητα πόσοι ήταν μυημένοι στο κόλπο. Υποψίες, στοιχεία και ενδείξεις έχω για πολλούς. Δεν μπορώ όμως να τους κατονομάσω χωρίς αδιάσειστα αποδεικτικά στοιχεία, τα οποία θα αναδείξει σύντομα η Δικαιοσύνη με τις έρευνες οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη.
Μη ξεχνάτε ότι ο κος Πεπόνης είναι αποφασισμένος να φτάσει μέχρι το τέλος. Θα εκπλαγείτε όμως όταν ακούσετε όλα τα ονόματα, με τις στοές προέλευσης, τα κολέγια, τις λέσχες, τα payrolls και όλα τα άλλα κοινά στοιχεία που συνδέουν υπεράνω υποψίας Έλληνες πολιτικούς διαφορετικών κομμάτων, με την Ελληνική τραπεζική και επιχειρηματική διαπλοκή, την παραοικονομία και το διεθνές συνδικάτο του οικονομικού εγκλήματος.
Και για να ικανοποιήσω το δημοσιογραφικό σας δαιμόνιο, σας δηλώνω απερίφραστα ότι είμαι βέβαιος πως χωρίς τη συνδρομή, την ανοχή, την κάλυψη και τη διευκόλυνση των Γ. Παπανδρέου, Γ. Παπακωνσταντίνου και Γ. Προβόπουλου, το έγκλημα του Μνημονίου και της εκχώρησης της εθνικής και οικονομικής κυριαρχίας της Πατρίδας μας στους κερδοσκόπους και τους δανειστές, δεν θα είχε ποτέ συντελεστεί.

Κύριε Τόμπρα, τα όσα λέτε είναι συγκλονιστικά. Αν θελήσουμε να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά, βλέπουμε πως το παζλ συμπληρώνεται: Ο Παπανδρέου είχε ήδη συνεννοηθεί πριν εκλεγεί Πρωθυπουργός, με τον τότε επικεφαλής του ΔΝΤ, να βάλει την χώρα υπό την εποπτεία του. Μην ξεχνάμε και την μετέπειτα ομολογία του ίδιου του Στρος Καν. Ο Παπανδρέου εξελέγη με το «λεφτά υπάρχουν», αμέσως μετά μαγειρεύτηκαν τα στοιχεία του ελλείμματος, αφού πρώτα «αποκεφαλίστηκε» ο επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ για να μπει άνθρωπος της εμπιστοσύνης του κ. Παπακων/νου, άρχισε ο διασυρμός της χώρας στο εξωτερικό από Παπανδρέου-Πακων/νου… κ.λ.π. Αυτά μόνο εσείς τα βλέπατε; Η Δικαιοσύνη τι έκανε;
Η δικαιοσύνη δεν βλέπει. Είναι θεσμικά τυφλή. Οι Εισαγγελικές Αρχές χρειάζονται τουλάχιστον μια καταγγελία για να κινηθούν, ειδικά στα πολύπλοκα ζητήματα οικονομικού εγκλήματος και τα αδικήματα λευκού κολάρου, για τα οποία δεν υπάρχει στη χώρα μας η απαραίτητη τεχνογνωσία και η τεχνολογική υποστήριξη πρόληψης και καταστολής, όχι μόνο στη Δικαιοσύνη, αλλά στο σύνολο της Δημόσιας Διοίκησης.
Σας προκαλώ να επισκεφθείτε μία ημέρα το γραφείο του κου Πεπόνη, προκειμένου να διαπιστώσετε και ο ίδιος υπό ποίες συνθήκες είναι καταδικασμένος να λειτουργεί, ο κορυφαίος σήμερα – λόγω αντικειμένου και αποδεδειγμένου ήθους – Εισαγγελικός λειτουργός στην Ελλάδα.
Για το λόγο αυτό οι Πολίτες, ο καθένας από το χώρο του και σύμφωνα με τις γνώσεις και την εμπειρία του, έχουμε την υποχρέωση να καταγγέλλουμε τις περιπτώσεις αυτές στις αρμόδιες Αρχές της Πολιτείας και, στη συνέχεια, να αγωνιζόμαστε, απαιτώντας από τη Δικαιοσύνη να είναι μόνο τυφλή.
Να μη γίνει δηλαδή και κουφή…

«ΕΝΗΜΕΡΩΣΑΜΕ ΕΓΚΑΙΡΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟΝ Ο Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕ ΕΝΕΡΓΑ»

Ενημερώσατε το σώμα της βουλής έγκαιρα και πριν μπούμε στον μηχανισμό στήριξης και στα Μνημόνια;
Ενημερώσαμε όλα τα πολιτικά κόμματα και τους βουλευτές, πριν ακόμη μπούμε στο Μνημόνιο. Όπως όμως σας είπα και προηγουμένως, ο μόνος που ασχολήθηκε ενεργά με την υπόθεση ήταν ο Πάνος Καμμένος.

Ποια ήταν η αντίδραση των αρχηγών των κομμάτων; Σας πήραν σοβαρά ή σας αντιμετώπισαν ως γραφικό;
Έγινε μεγάλος αγώνας συγκάλυψης του ζητήματος και περιθωριοποίησής μας από το πολιτικό σύστημα και τα συστημικά ΜΜΕ. Όπως γνωρίζετε, τόσο το ένα, όσο και το άλλο, είναι τρόφιμοι των πολυτελών συσσιτίων του τραπεζικού συστήματος, το οποίο έχει υποθηκεύσει μέχρι και την ιδεολογική ταυτότητα του πολιτικού προσωπικού της Πατρίδας μας, στο βωμό της χορήγησης θαλασσοδανείων, χορηγιών και μαύρου χρήματος.
Το θέμα ήρθε στη δημοσιότητα μετά την παρέμβαση του Πάνου Καμμένου και όταν άρχισαν να το αναδεικνύουν τα ξένα ΜΜΕ, λόγω της συνδρομής μας σε ανάλογες δικαστικές έρευνες στην Ιταλία και την Ισπανία.

Ο κ. Τσίπρας, ο οποίος κρατάει σταθερά την αντιμνημονιακή σημαία, για ποιο λόγο δεν έδωσε σημασία στα στοιχεία που του προσκομίζατε;
Αυτό δεν το γνωρίζω. Μπορείτε να ρωτήσετε τον ίδιο. Προφανώς τότε να υποβαθμίστηκε το ζήτημα από τα αρμόδια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ή να λειτουργεί εντός του Συνασπισμού και κάποια τραπεζική συνιστώσα, οπότε σας παραπέμπω στην προηγούμενη απάντηση.

Σε αυτή την ιστορία, πιστεύετε ότι οι κ.κ. Σαμαράς και Τσίπρας παίζουν κάποιο ρόλο αντίθετο προς τα συμφέροντα της χώρας; Ποιος μπορεί να είναι για παράδειγμα ο ρόλος του Σαμαρά και ποιος του Τσίπρα;
Ο κος Τσίπρας δεν πιστεύω ότι παίζει κάποιο ρόλο. Τον θεωρώ καθαρό και εύχομαι να μη με απογοητεύσει. Ο κος Σαμαράς όμως παίζει τόσο πολλούς ρόλους, που στο τέλος, την ώρα την επιβίβασης στο ελικόπτερο, θα έχει μπερδευτεί τόσο πολύ, που δεν θα θυμάται ποιος είναι πραγματικά ο ρόλος του και θα εκπλαγεί όταν οι ομοτράπεζοί του της λέσχης τον αφήσουν στο έδαφος.
Ο κος Σαμαράς αποδέχθηκε να παίξει το ρόλο του Έλληνα Ντε λα Ρούα. Σε πλήρη συνεννόηση με τον Γ. Παπανδρέου, του οποίου ανέλαβε την εργολαβία απενοχοποίησης και διαφύλαξης του ποινικού του μητρώου.
Και ταυτόχρονα, όντας δέσμιος της τραπεζοοικονομικής και μιντιακής διαπλοκής και πολιτικά υποθηκευμένος στο τραπεζικό σύστημα με 130 εκατομμύρια ληξιπρόθεσμα δάνεια, παίζει πλέον το ρόλο του πληρεξούσιου πρωθυπουργού, κατ’ εντολή του ιδίου συστήματος που εξέθρεψε το πολιτικό υβρίδιο του Ε. Βενιζέλου και το δικηγορικό γραφείο του Φ. Κουβέλη. Ο κος Σαμαράς, υπό το άγχος να γίνει και αυτός Πρωθυπουργός – εδώ έγινε ο Γιωργάκης - ξέχασε τα πάντα: Την εξεταστική για την οικονομία. Το «λεφτά υπάρχουν». Τις θέσεις του το 2010, όταν κατήγγειλε το 1ο Μνημόνιο.

Όπως μας είπατε, ο κ. Καμμένος ήταν ο μόνος που αντέδρασε άμεσα στα όσα καταθέσατε. Προφανώς ο κ. Καμμένος είναι εχθρός του συστήματος. Τα όσα έγιναν μετά τις 6 Μαΐου στο Προεδρικό Μέγαρο, θεωρείτε ότι ήταν παγίδα για να εκθέσει τον κ. Καμμένο;
Σαφώς ναι. Η ιστορία του Προεδρικού Μεγάρου ήταν ένας καθαρός εκβιασμός στον Πάνο Καμμένο, για να αναγκαστεί να στηρίξει μια μνημονιακή κυβέρνηση, η οποία επιζητούσε τη νομιμοποίηση των Ανεξάρτητων Ελλήνων, για να περάσει αναίμακτα από την προεκλογική πολιτική απάτη της αναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου, στη μετεκλογική πράξη της διαπραγμάτευσης του αίματος του Ελληνικού Λαού, στο χρηματιστήριο των τραπεζών και των οικονομικών δολοφόνων, με τους οποίους σήμερα συναλλάσσεται η Κυβέρνηση, υπό την αριστερή νομιμοποίηση του κου Φ. Κουβέλη.

Τι προσδοκάτε από την ελληνική Δικαιοσύνη; Δυο χρόνια πέρασαν από την υποβολή της μήνυσής σας και δεν έγινε τίποτε. Πάει για «θάψιμο» η υπόθεση; Τελικά ο Έλληνας μπορεί να ελπίζει σε τιμωρία των υπευθύνων ή τρέφει και πάλι αυταπάτες;
Πιστεύω ότι ο κος Πεπόνης θα πράξει το καθήκον του και θα έρθει σύντομα η στιγμή που οι πρώτοι ύποπτοι θα περάσουν το κατώφλι του ανακριτή. Το σημαντικό στην υπόθεση αυτή είναι να αρχίσουν να καλούνται οι πρώτοι. Γιατί θα είναι αυτοί οι ίδιοι που θα δώσουν στη Δικαιοσύνη και τους υπόλοιπους, στην απελπισία τους να σώσουν τους εαυτούς τους.
Πάντα έτσι γίνεται σε αυτές τις υποθέσεις. Ιδιαίτερα δε όταν οι μικροδιαμεσολαβητές του 0,2%-0,3% ανακαλύψουν πόσα χρήματα έβγαλαν στις πλάτες τους οι ντίλερς με τις διψήφιες προμήθειες και τα master fee protection agreements.

Εσείς κ. Τόμπρα ποια άλλα νομικά όπλα έχετε στην «φαρέτρα» σας;
Καθημερινά έρχονται στα χέρια μας νέα στοιχεία. Η ανταπόκριση των Ελλήνων του εξωτερικού, ιδιαίτερα από τις χώρες όπου γίνονται αυτά τα deals, είναι πραγματικά συγκινητική. Θέλουν όλοι να δουν τους υπαίτιους για την καταστροφή της Πατρίδας μας στη φυλακή.

Η χώρα επί δύο χρόνια βρίσκεται στον μηχανισμό στήριξης-θανάτου του ΔΝΤ-Ε.Ε. Πού βλέπετε τελικά να καταλήγει αυτή η ιστορία εφόσον δεν λειτουργήσει η Δικαιοσύνη και το ελληνικό κοινοβούλιο υπέρ των συμφερόντων της Πατρίδος;
Θα σας παραπέμψω στο κείμενο ενός άρθρου που δημοσίευσα πρόσφατα, αμέσως μετά την ορκωμοσία της trilateral κυβέρνησης των προθύμων.
ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΙΙΙ.
ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΙΙΙ.
PSI II, με πανηγυρισμούς Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη για τη διάσωση των δανειστών και του τραπεζικού συστήματος.
Οριστική κατάρρευση ασφαλιστικών ταμείων.
Οριστική κατάρρευση εσόδων του δημοσίου.
Πτώχευση εντός Μνημονίου.
Πιστωτικό Γεγονός.
Ενεργοποίηση εμπράγματων εξασφαλίσεων.
Πλειστηριασμοί κατασχεθείσας δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας.
Η τελευταία πράξη του δράματος θα μπορούσε να αποδοθεί με την εικόνα γερμανικού γερανού, που θα σηκώνει τον Παρθενώνα για να τον μεταφέρει στο Βερολίνο και με το Ελικόπτερο του Σαμαρά που δεν θα μπορεί να απογειωθεί, λόγω έλλειψης καυσίμων. Εν τω μεταξύ η Ελλάδα θα έχει… ξανασωθεί και θα πλησιάζει και πάλι η ώρα της ανάπτυξης.
Και θα έχουν πάλι διασφαλιστεί οι μισθοί και οι συντάξεις, με τα χρήματα που θα συνεχίζουν να πηγαίνουν στο ESM.
Η ώρα για το default πλησιάζει. Σε λίγο θα συμφέρει και στους δανειστές.
Εύχομαι πραγματικά να διαψευστώ αλλά λυπάμαι πολύ που δεν θα τα καταφέρω…
Το ζητούμενο του άμεσου μέλλοντος!
Αυτονόητο είναι ότι η μεγαλύτερη πίεση της Τουρκίας έρχεται από το Κουρδιστάν και ακόμα αυτό το ζήτημα δεν έχει ανοίξει. Αν ανοίξει, όπως π.χ. στη Συρία, η Τουρκία θα έχει τεράστιο πρόβλημα…
Γράφει ο Γιάννης Ντάσκας

Ποιος φοβάται τη Τουρκία; Στην Ελλάδα υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων που φοβούνται τη Τουρκία. Οι απληροφόρητοι-κακώς πληροφορημένοι και οι “δεξαμενές σκέψεις” που χρηματίζονται από κέντρα που προωθούν τα τουρκικά συμφέροντα εν όλω ή εν μέρη στη περιοχή μας. Και αυτές οι πολυποίκιλες δεξαμενές σκέψεις δεν είναι άσχετες πολλές φορές με άλλα ξένα συμφέροντα και κυρίως συμφέροντα που προσπαθούν να ελέγξουν ακόμα και την εξωτερική πολιτική της Αμερικής ή της Ρωσίας χωρίς να ταυτίζονται με τα συμφέροντα των ΗΠΑ ή της Ρωσίας.

Ένα κλασικό παράδειγμα αυτών των συμφερόντων είναι όσα έγιναν και μεταδώθηκαν κατά τη πρόσφατη επίσκεψη της Αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, στην Αθήνα. Η κ. Κλίντον κατά τις δηλώσεις της για τη Κύπρο είπε ότι “οι ΗΠΑ υποστηρίζουν σθεναρά τη διζωνική κοινοτική ομοσπονδία σε ένα ενιαίο ανεξάρτητο κράτος”.

Αυτή η δήλωση είναι εντελώς αντίθετη από τις επιδιώξεις της Τουρκίας, όπως τις προβάλλει ο Ταγίπ Ερντογάν τους τελευταίους μήνες, κατά τους οποίους φαίνεται με τη φόρα που έχει στα εσωτερικά θέματα της Τουρκίας να προσπαθεί να κινηθεί και στα εξωτερικά, αρχής γενομένης από το Κυπριακό.

Έχει και ένα ιδιαίτερο λόγο να προωθεί την εξωτερική του πολιτική πιεστικά. Η Κύπρος την 1η Ιουλίου 2012 θα αναλάβει τη Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αυτό σημαίνει πως θα θεωρηθεί ενιαίο κράτος στο σύνολό του από την Ε.Ε και στη πράξη. Θα μπορεί χώρα ως Πρόεδρος των 27 να απευθύνεται εγγράφως στη Τουρκία, να καλεί σε συζητήσεις και αξιωματούχουςτης Τουρκίας κλπ. Όχι βέβαια πως κατά τις συζητήσεις αυτές θα κάνει τα μούτρα κρέας των Τούρκων…

ΠΙΕΣΗ

Η υπόθεση όμως έχει μια πολύ πρακτική και σημαντική πλευρά. Οι Τούρκοι είτε θα αρνηθούν εντελώς συναντήσεις με Κύπριους αξιωματούχους, είτε θα προσέλθουν. Στη δεύτερη περίπτωση θα αναγνωρίσουν την ολότητα του Κυπριακού κράτους και άρα πάει περίπατο η αναγνώριστη εκ’ μέρους της Τουρκίας και μερικών άλλων μουσουλμανικών και μη χωρών του ψευδοκράτους ως ανεξάρτητου κράτους…

Επομένως, για τη Τουρκία το ζήτημα είναι καίριας σημασίας και η Τουρκία βρίσκεται σε μεγάλη πίεση. Η στρατηγική συμφωνία της Κύπρου με το Ισραήλ αφαίρεσε από τη Τουρκία την στρατηγική σχέση που είχε με ΗΠΑ και Ισραήλ στη περιοχή και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι χώρες της Μέσης Ανατολής στριμώγνονται πολύ και στο εσωτερικό τους έρχονται τα πάνω-κάτω. Παράδειγμα αποτελούν χώρες όπως η Αίγυπτος, η Λιβύη, η Συρία και ο Λίβανος. Γιατί η Τουρκία να μείνει αλώβητη; Ο μόνος λόγος θα ήταν για να είναι μια ισχυρή δύναμη στο μαλακό υπογάστριο της Ρωσίας για λογαριασμό των ΗΠΑ και του Ισραήλ.

Αυτό πια δεν ισχύει. Από την άλλη η Ρωσία αντέδρασε μετά από πολλά χρόνια εντονότατα στην εξωτερική πολιτική του Ερντογάν και μάλιστα με επίσημο τρόπο. Με δηλώσεις του εκπροσώπου της, κ. Λουκασεβιτς. Ο Ρώσος εκπρόσωπος έκανε δηλώσεις ταυτόσημες με τις δηλώσεις Κλίντον για τη Κύπρο, αλλά προχώρησε ακόμη περισσότερο μιλώντας για τη Τουρκία και χαρακτήρισε τον Ερντογάν απειλητικό στις δηλώσεις του. Υπενθύμισε με νέα ανάλυση τα ψηφίσματα του ΟΗΕ, τα οποία έχουν αποκλείσει αναγνώριση του ψευδοκράτους, και μίλησε για τη στήριξη της Ρωσικής κυβέρνησης στη νόμιμη κυβέρνηση της Κύπρου.
Αυτή τη φορά όμως, η ρωσική πλευρά έκανε και κάτι ασυνήθιστο. Έδωσε ταυτόχρονα, “διαρροές ανεπίσημες” αλλά φρόντισε να τις κάνει σχεδόν επίσημες. Μίλησε για τη πρόθεση να μην μείνουν απαθείς και αμέτοχες οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις αν η Κύπρος δεχτεί απειλή από τη Τουρκία.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Η Ρωσική παρέμβαση σε αυτή τη χρονική στιγμή είναι πολυσήμαντη και δεν οφείλεται μόνο στη πιθανότητα να χάσει η Ρωσία τη σημαντική επιρροή στη Κύπρο, σε μια στιγμή που αρχίζει η συζήτηση και κάτι παραπάνω για την εκμετάλλευση των ενεργειακών αποθεμάτων της Ανατολικής Μεσογείου. Η Ρωσία έχει σχεδόν τελειώσει τη κατασκευή της μεγαλύτερης Ναυτικής Βάσης στην Λατάκια της Συρίας και ίσως να μην είναι καθόλου τυχαία η αμερικανική παρέμβαση στη Συρία. Όπως και ποτέ κανείς δεν έμαθε ποιος δολοφόνησε το Ρώσο Ταξίαρχο Σπάσκι, ο οποίος κουμαντάριζε τη ρωσική δραστηριότητα στη περιοχή. Βρέθηκε απλώς πνιγμένος…

Η Ρωσία βλέπει να χάνει έδαφος στις ελληνορωσικές σχέσεις αλλά και στη Κύπρο όπου ο πρώην κομμουνιστής και σημερινός Πρόεδρος Χριστόφιας ήταν κομμουνιστής Λονδίνου τύπου Τραυλού, Σπανουδάκη, Τρεπεκλή κλπ. και η Προεδρία του δεν είναι φιλική προς τη Ρωσία και “ατλαντίζει”. Όσοι παρακολουθούν τη κίνηση στην Ανατολική Μεσόγειο θεωρούν ότι οπωσδήποτε η τεράστια τραγωδία με την έκρηξη στη Κύπρο σχετίζεται με το κύκλο “Κύπρος-Ισραήλ-ΗΠΑ-Βρετανία, Ρωσία-Συρία και Τουρκία”.

Τη προφανή δολιοφθορά θα είχε κάθε συμφέρον να τη κάνει η Τουρκία προσφέροντας υπηρεσίες στη Συρία για το υλικό που εξουδετερώθηκε πριν πέσει στα χέρια του Λονδίνου και των ΗΠΑ. Ταυτόχρονα η Τουρκία κατάφερε πλήγμα στη Κύπρο για να αρχίσει από εκεί τη συζήτηση για λύση στο Κυπριακό πριν αναλάβει η Κύπρος τη Προεδρία. Εννοεί να υπακούσει η Κύπρος στις επιθυμίες της Άγκυρας, κάτι που δεν πρέπει να συμβεί και δεν έχει κανένα απολύτως λόγο να φοβάται η Κύπρος τη Τουρκία. Περισσότερα να κάνει από όσα έκανε δεν μπορεί αν και πολύ θα ήθελε. Ακόμη και αν τις το επέτρεπαν αμερικανοί και ισραηλινοί, κάτι που τώρα αποκλείεται (στο μέλλον άδηλο…) δεν θα το επέτρεπαν οι Ρώσοι οι οποίοι έχουν άλλα συμφέροντα από Τούρκους, Αμερικανούς και Ισραηλινούς στη περιοχή.

Η παρέμβαση της Τουρκίας αποσκοπεί στο να φέρει σε δύσκολη θέση την ελληνική και κυπριακή διπλωματία. Ο ελληνικός και ο κυπριακός λαός πάντα επηρεάζονταν θετικά από τις ρωσικές παρεμβάσεις και αυτό οφείλεται στην Ιστορία και τη κοινή Θρησκεία. Η Ρωσία ήδη κάνει αισθητή τη παρουσία της και στα νησιά του Αιγαίου και τη Κύπρο με τουρισμό υψηλής ποιότητας αλλά και εμπορικές δραστηριότητες.

Η Ελλάδα περνάει δύσκολη οικονομική περίοδο σε ορισμένες περιοχές (όχι τουριστικές) και η Κύπρος έχει μεγάλες ανάγκες μετά τη νέα καταστροφή. Οι κυβερνήσεις Παπανδρέου και Χριστόφια αν δεν λάβουν πακτωλό οικονομικής βοήθειας από Δύση και ΗΠΑ θα βρεθούν σε πολύ δυσχερή θέση απέναντι στις Ρωσικές προσφορές σε χρήμα που ήδη έγιναν γνωστές και προφανώς θα επανέλθουν. Αν τις αρνηθούν χωρίς να μπορούν να τις υποκαταστήσουν και να λύσουν τα προβλήματα απλώς θα πάθουν για διαφορετική αιτία όσα έπαθε ο Κ. Καραμανλής για Τάσσος Παπαδόπουλος με την αντίθετη πολιτική.

ΜΗΝΥΜΑ

Η Ρωσία λοιπόν με τη παρέμβασή της στριμώγνει δυσάρεστα τη Τουρκία και στέλνει μήνυμα στον Ερντογάν και το Νταβούτογλου για τα σχέδια που έχουν στους αγωγούς αλλά και στη κατασκευή ιδιωτικού τουρκικού Βοσπόρου, ώστε να ελέγχουν ασφυκτικά τη διέλευση των στενών από τα εμπορικά πλοία της Ρωσίας. Ταυτόχρονα στριμώχνει Αμερικανούς, Ισραηλινούς και Ευρωπαίους οι οποίοι θα πρέπει να κάνουν καλύτερες προσφορές σε Ελλάδα και Κύπρο για να μην μπει στο παιχνίδι η Ρωσία.

Μπορούν όμως; Το Ισραήλ σίγουρα μπορεί και μάλιστα χωρίς να χαλάσει εντελώς τις σχέσεις του με τη Ρωσία. Οι ΗΠΑ δυσκολότερα καθώς αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Στο Νότιο Σουδάν χρειάστηκαν εκατομμύρια νεκροί για να ανακηρύξουν ανεξάρτητο κράτος που στη πραγματικότητα έχει τα 2/3 των πετρελαίων του Σουδάν, μεταλλεύματα και είναι προτεκτοράτο των ΗΠΑ, ενώ το Βόρειο παραμένει υπό κινεζική επιρροή και με το Πρόεδρο του πιεζόμενο από δίωξη στη Δύση.

Στη Κύπρο και στο Αιγαίο η Τουρκία δεν μπορεί να κάνει απολύτως τίποτα, αν έχει απέναντι της – και μάλιστα για διαφορετικούς λόγους – ΗΠΑ, Ισραήλ και Ρωσία. Συνεπώς δεν έχουμε κανένα λόγο να τη φοβόμαστε. Όμως χρειαζόμαστε ισορροπίες και είναι αμφίβολο αν το υπάρχων σήμερα πολιτικό δυναμικό μπορεί να τις κρατήσει…
Αυτό θα είναι το ζητούμενο του άμεσου μέλλοντος!

Αυτονόητο είναι ότι η μεγαλύτερη πίεση της Τουρκίας έρχεται από το Κουρδιστάν και ακόμα αυτό το ζήτημα δεν έχει ανοίξει. Αν ανοίξει, όπως π.χ. στη Συρία, η Τουρκία θα έχει τεράστιο πρόβλημα…

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ (31.07.2011)


“Το έργο της τρικομματικής συγκυβέρνησης αποδεικνύεται μέρα με τη μέρα όλο και πιο σκληρό για την κοινωνία, όλο και πιο επικίνδυνο για τη χώρα”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

“Η μνημονιακή τριανδρία οδηγεί τη χώρα στη χρεοκοπία και τη φέρνει ακόμα πιο κοντά στην έξοδο από την ευρωζώνη. Και το χειρότερο, στερεί κάθε δυνατότητα ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, δίνοντας άρον – άρον «γη και ύδωρ» στην εγχώρια διαπλοκή και στην ευρωπαϊκή τοκογλυφία.

Η επιλογή τους να ξεπουλήσουν το δημόσιο πλούτο, όπως έκαναν και με την ΑΤΕ, αφαιρώντας από την ελληνική οικονομία κρίσιμα εργαλεία για τη παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, αποτελεί μεγαλύτερο έγκλημα από την εσωτερική υποτίμηση και τη βάναυση επίθεση στα εισοδήματα.

Το μόνο παρήγορο είναι ότι αυτή η πολιτική δεν θα μπορέσει να υλοποιηθεί, καθώς η κυβέρνηση δεν θα αντέξει υπό το βάρος της λαϊκής κατακραυγής”, καταλήγει η Κουμουνδούρου.


Tου Δρ.Κυριάκου Τόμπρα

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΕΙΚΟΝΑ KAI H ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΤΕ – ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ:

To Μνημόνιο δεν επιτρέπει την ανακεφαλαιοποίηση των κρατικών τραπεζών, η διάσπαση της ΑΤΕ σε “καλή” και “κακή” τράπεζα ήταν απαίτηση της ΤΡΟΪΚΑ και το ίδιο ακριβώς ζήτημα θα προκύψει και με την περίπτωση του ΤΤ.

Η Τράπεζα Πειραιώς, με 95 μόλις εκατομμύρια ευρώ (ΑΝ ΠΟΤΕ ΤΑ ΚΑΤΑΒΑΛΛΕΙ), διασφαλίζει συνολικά καθαρά περιουσιακά στοιχεία αξίας 13 δις Ευρώ.

Ο δανεισμός από τον EFSF, όχι μόνο δεν χρηματοδοτεί την πληρωμή μισθών και συντάξεων, αλλά χρησιμοποιείται αποκλειστικά και μόνο για τη διάσωση του πτωχευμένου τραπεζικού συστήματος, των μετόχων και των διοικήσεών του.

Το ΤΧΣ και στις δύο τράπεζες θα είχε καταβάλει 8,7 δις ενώ, με τη μεταβίβαση της «καλής» ΑΤΕ στην Τράπεζα Πειραιώς, θα καταβάλει συνολικά 13 δις, δηλαδή 4,3 δις περισσότερα.

Η διάσωση της Τράπεζας Πειραιώς κοστίζει στους Φορολογούμενους το ΤΡΙΠΛΑΣΙΟ ΠΟΣΟ από αυτό που απαιτούνταν για τη διάσωση της ΑΤΕ ως είχε.

Η Ελλάδα μένει χωρίς κρατικό πυλώνα χρηματοδότησης της αγροτικής πολιτικής και του πρωτογενούς τομέα.

Το ΤΧΣ, μετά τη χρηματοδότηση του νέου σχήματος της Τράπεζας Πειραιώς, έμεινε χωρίς κεφάλαια, αφού στα ταμεία του απομένουν μόλις 100 εκατομμύρια ευρώ από τα αρχικά 25 δις.

Οι επενδυτές που είχαν μετοχές της ΑΤΕ ΕΧΑΣΑΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ, αφού από την 30/07/2012 δεν υπάρχουν μετοχές της ΑΤΕ, οι οποίες χάθηκαν, μαζί με τα χρήματα που είχαν επενδυθεί σε αυτές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ :

Τα μέτρα αναμένεται να επικυρωθούν από τον πρωθυπουργό και τους δύο πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση...

Κλείδωσαν, μειώσεις σε επικουρικές, εφάπαξ, 6% στις χαμηλές συντάξεις και αύξηση ορίου στα 66 χρόνια!!!

«Η συνάντηση πήγε καλά, σημειώσαμε πολύ μεγάλη πρόοδο», δήλωσαν οι επικεφαλής της τρόικας, μετά από τη συνάντηση με τους...
υπουργούς Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα και Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, στο υπουργείο Οικονομικών, η οποία ολοκληρώθηκε πριν από λίγο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών, μεταξύ των μέτρων, είναι μειώσεις σε επικουρικές, εφάπαξ και προνοιακά επιδόματα, αύξηση ορίων ηλικίας στα 66 έτη και περικοπές έως και 6% ακόμα και στις χαμηλές συντάξεις.

Κύκλοι του υπουργείου δήλωσαν ότι η τρόικα είχε παραδώσει από χθες το βράδυ ένα κείμενο με τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν, σε πολλά από τα οποία συμφώνησε το οικονομικό επιτελείο.

Το σημερινό ήταν το τελευταίο ραντεβού του πρώτου κύκλου διαβουλεύσεων του οικονομικού επιτελείου με την τρόικα, καθώς οι εκπρόσωποι των δανειστών εκτιμάται ότι θα επιστρέψουν στην Αθήνα στις αρχές Σεπτεμβρίου, όταν τα μέτρα θα έχουν εξειδικευτεί, προκειμένου να συντάξουν την έκθεσή τους, που θα κρίνει την εκταμίευση της επόμενης δόσης της βοήθειας προς τη χώρα.

Τα μέτρα αναμένεται να επικυρωθούν από τον πρωθυπουργό και τους δύο πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση στις συσκέψεις που θα έχουν τη Δευτέρα, στις 16.00 το απόγευμα και την Τρίτη στις 18.00, οι οποίες αναμένεται να επικεντρωθούν στις αποκρατικοποιήσεις και τις συγχωνεύσεις στο δημόσιο τομέα.


Το φωτομοντάζ είναι από το "Γρέκι"