Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

29 Ιουλ 2012


Η Ελλάδα, όπως είναι τώρα η κατάσταση, δεν θα μπορεί να εξυπηρετεί το χρέος της, ούτε να δανειστεί από τις αγορές, τα επόμενα 10-18 χρόνια, σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΔΝΤ και ανεξάρτητων αναλυτών.

Το αμέσως επόμενο διάστημα, και εφόσον η Ελλάδα διατηρηθεί στο ίδιο καθεστώς των Μνημονίων ν+1, θα διεξαχθεί, πρώτον, ισοπέδωση των τιμών και αξιών των ακινήτων, δηλαδή των ιδιωτικών assets που κατέχουν τα νοικοκυριά. Μαζί με την κολοσσιαία ανεργία, την ύφεση, την υπεροφορολόγηση και την πτώση των μισθών, αυτό θα οδηγήσει στη μόνιμη, δομική φτώχεια του πληθυσμού, σε ρουμανοποίηση.

Δεύτερον, θα επιχειρηθεί εκποίηση, με χαρακτηριστικά πλιάτσικου, των εθνικών assets, όσων απέμειναν, λ.χ. ενέργεια, ορυκτά, ύδατα, λιμάνια, αεροδρόμια, και όσων ενδέχεται να προκύψουν, όπως λ.χ. κοιτάσματα υδρογονανθράκων.

Τρίτον. Στο βαθμό που τα προηγούμενα πλιάτσικα συναντήσουν πολιτικές αντιστάσεις, που είναι πιθανότατο, οι εκβιασμοί και τα σοκ θα κλιμακωθούν. Μια αυταρχική πολιτική λύση, υπό το ένδυμα μιας τεχνοκρατικής σωτηρίας, δεν είναι απίθανη.

Αν συνεχιστεί έτσι η κατάσταση: Τα επόμενα 10-18 χρόνια οι Ελληνες, μετά αλλεπάλληλλα σοκ, θα σέρνονται μαζί με άλλους Ευρωπαίους, με μισθούς 300 παλαιών ευρώ, με διαλυμένες προνοιακές δομές, και δημόσια σφαίρα κυριαρχούμενη από μαφίες.

Η Νότια Ευρώπη, τουλάχιστον αυτή, θα μοιάζει με την Ανατολική Ευρώπη μετά την Πτώση του Παραπετάσματος. Η Ανατολική Ευρώπη θα ακολουθεί. Αρχίζει η παρακμή της Ευρώπης, βαθιά και παρατεταμένη.

Στην πλειονότητά τους, οι άνθρωποι θα έχουν υποταχτεί στη μοίρα. Η κυρίαρχη δόξα θα είναι η New Age μοιρολατρία. Κανείς δεν θα θυμάται τη ζωή πριν από το 2009· όλοι θα θυμούνται ως κατάσταση αναφοράς το σύγκρυο του 2012-13. Οι περισσότεροι θα έχουν πιστέψει ότι αμάρτησαν και πληρώνουν τις αμαρτίες τους. Θα ζαρώνουν και θα αισθάνονται τυχεροί που θα έχουν ένα κομμάτι ψωμί.

[Και μετά, ξύπνησα. Το φεγγάρι είχε δύσει, τα τριζόνια έψαλλαν, το ροδάκινο μύριζε ακόμη στα δάχτυλά μου. Αναψα ένα τσιγάρο μες στο δροσερό σκοτάδι. Ο κόσμος ήταν ακόμη εκεί.]
Και η Αγροτική και η Πειραιώς είναι τράπεζες εισηγμένες στο ελληνικό χρηματιστήριο και είναι υποχρεωμένες να ενημερώνουν το επενδυτικό κοινό για τις κινήσεις τους, όπως και να παίρνουν το πράσινο φως από την επιτροπή κεφαλαιαγοράς.‘Οσο και να ψάξαμε, δεν βρήκαμε κάποια επίσημη ενημέρωση για το σκανδαλώδες ξεπούλημα της Αγροτικής.Πώς γίνεται να μην είναι ενημερωμένο το επενδυτικό κοινό ότι η Αγροτική έχει βγάλει διεθνή διαγωνισμό (έβγαλε;) για την πώλησή της και – όλως τυχαίως – προσφορά να έχει καταθέσει μόνο η Πειραιώς; Πως γίνεται να ξέρουν ορισμένοι τις εξελίξεις και να αφήνουν τη μετοχή της ΑΤΕ να πέφτει 22,33% στη συνεδρίαση της Πέμπτης;Να επέμβει άμεσα η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, γιατί αν δεν το κάνει θα σημαίνει ότι ήξερε και κάνει τα στραβά μάτια…Γιατί τα “σύμφωνα εμπιστευτικότητας” κτλ δεν περνάνε όταν πρόκειται να δημόσια περιουσία και πρέπει να υπάρχει πλήρης διαφάνεια!

Πίνακας ανακοινώσεων Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (καμία αναφορά στην ΑΤΕ – Πειραιώς):


Πίνακας ανακοινώσεων ΑΤΕ:

Πίνακας ανακοινώσεων Πειραιώς (έχει μόνο διαψεύσεις και μια επιβεβαίωση ενδιαφέροντος για την ΑΤΕ και φυσικά την ανακοίνωση της Παρασκευής όταν η δουλειά είχε “κλείσει”):Του Κώστα Ροδινού

Oι Ολυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου είχαν την τελετή έναρξης που τους αξίζει! Λίγο απο χολυγουντιανό glamour, κάτι από british …culture, λίγο από eurovision και grammy’s και gala επωνύμων! Από την άποψη αυτή μια χαρά ήταν το θέαμα! Άλλωστε, κάθε χώρα δείχνει αυτό που έχει, έστω και μέρος απ’ αυτό που μπορεί να οικειοποιηθεί και ας ανήκει σε άλλους!

Όμως, η τελετή έναρξης, έστω και κατά λάθος, μας έστειλε και το μήνυμα των αγώνων, το οποίο προφανώς και ουδεμία σχέση έχει με τα Ολυμπιακά Ιδεώδη. Το μήνυμα, λοιπόν, ήταν οτι όλα επιτρέπονται για να κερδίσεις. Και ..παράκαμψη, με minicooper, και αν πάλι δεν τα καταφέρεις, μια τρικλοποδιά στον προπορευόμενο, πάντα αποδίδει!

Μας το έδειξε ο Mr Bean! Mα, ο Mr Bean είναι κωμικός! Θα σπεύσουν να με κατακεραυνώσουν κάποιοι. Και έκανε χιούμορ!

Φυσικά, χιούμορ έκανε! Και η Βούλα Παπαχρήστου έκανε χιούμορ, αλλά το χιούμορ της εκλήφθη ως …ρατσιστικό σχόλιο και αποσύρθηκε από τους αγώνες με εντολή του …αθάνατου Ισίδωρου, ο οποίος ξεπέρασε κάθε όριο υποκρισίας, παραδίδωντας μαθήματα ηθικολογίας!

Το δεύτερο μήνυμα είναι αυτό των καθαρών αγώνων. Και εδώ γίναμε πρωτοσέλιδο. Και άλλοι αθλητές βρέθηκαν ντοπέ, αλλά η Ελλάδα είναι brand name που πουλάει! Έτσι ακόμα και ο …Richard Quest μπορεί να ασχολείται με το θέμα!

Αν ο κ. Ρόγκ και η παρέα που διαχειρίζεται τα εκατομμύρια από τα έσοδα των αγώνων, ειλικρινά πιστεύουν οτι είναι ….καθαροί, δεν έχουν παρά να κάνουν μια απλή κίνηση: Να ελέγξουν τους παίκτες του ΝΒΑ που απαρτίζουν την ομάδα μπάσκετ των ΗΠΑ. Γιατί, από το 1992, που εμφανίστηκε η μια και μοναδική Dream Team, η ομάδα μπάσκετ των ΗΠΑ που συμμετέχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες ..εξαιρείται από ελέγχους dopping;

Γιατί αυτή η σκανδαλώδης μεταχείριση; Γιατί απλούστατα η ομάδα προσφέρει show, το show φέρνει χορηγούς, οι χορηγοί χρήματα και αυτό είναι το ζητούμενο για τη ΔΟΕ! Όταν τ’ άλλα περί ολυμπιακών ιδεωδών είναι κούφια λόγια! Τα χρησιμοποιούν ως αφορμή να πιάνουν στα δίκτυα τα μικρά ψάρια τα οποία επιδεικνύουν κάθε φορά με το ζήλο του πρωτάρη ψαρά, ενω τα μεγάλα θηράματα κυκλοφορούν ελεύθερα!

Έτσι η Ελλάδα έχει δυο επιλογές. Η πρώτη να συνεχίσει ως έχει και να ….ικανοποιείται επειδή παρελαύνει πρώτη. Να «ντοπάρει» και τους αθλητές της και να παίρνει κανένα μετάλλιο. Όμως, επειδή η …τεχνογνωσία παράγεται αλλού, θα την …παθαίνει. Το dopping βρίσκεται πάντα ένα βήμα μπροστά από το …antidopping! Οσοι κάνουν χρήση παλαιών σκευασμάτων, δεν μπορούν να κρυφτούν από τους νέους ελέγχους! Δεν θα καταλάβω ποτέ μου πώς ο πατέρας-προπονητής έδινε dopping στο παιδί του! Δεν μπήκε στο κόπο να διαβάσει τις παρενέργειες;

Το ερώτημα, λοιπόν, είναι αν θέλουμε, στ’ αλήθεια, να συμμετέχουμε σ’ αυτό το πανάκριβο πανηγύρι; Για να κερδίσουμε τί; Την πρόσκαιρη δόξα από κάποιες νίκες; Το κόστος είναι δυσανάλογο της προσπάθειας που καταβάλλεται και των πόρων που αναλώνονται.

Αυτό που κάνει η ΔΟΕ δεν είναι Ολυμπιακοί Αγώνες. Είναι κάτι σαν τους Good Will Games που επιχείρησε, με τη συνδρομή της Coke και του CNN, να επιβάλλει ο Τed Turner.

Η δεύτερη επιλογή μας είναι να διαχωρίσουμε τη θέση μας από τη «μπίζνα» που κάθε τετραετία «τρέχει» ο κ. Ρόγκ και η παρέα του. Ξέρω πώς αυτό το σύστημα που σιτίζεται πλουσιοπάροχα από τους αγώνες παθαίνει αλλεργία στη σκέψη, αλλά πρόβλημά τους!

Αποτελεί κοινή διαπίστωση ότι το πανάκριβο show των ….αθανάτων (τι ύβρις κι αυτή!) έχει γιγαντωθεί σε τέτοιο βαθμό, που λίγες χώρες πλέον θα μπορούν να αναλάβουν το κόστος διοργάνωσής του. Πρόκειται για ένα δεινόσαυρο που είναι ζήτημα χρόνου να καταρρεύσει. Βέβαια, θα υπάρχουν πρόθυμοι να πληρώσουν κάτι παραπάνω τη ματαιοδοξία τους, αλλά τα όρια έχουν ξεπεραστεί και ο αριθμός των προθύμων θα ελατούται. Ώσπου να περιοριστεί τόσο πολύ, που θα γίνει προνόμιο των ολίγων και θα έρχεται σε αντίθεση με την ίδια τη φιλοσοφία των Αγώνων.

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, όταν ακόμα ήταν πρωθυπουργός, είχε την διορατικότητα να προτείνει την μόνιμη τέλεση των αγώνων στην Ελλάδα. Η πρόταση έπεσε στο κενό γιατί τα συμφέροντα ήταν και είναι πολλά και οι Αγώνες μια επικερδέστατη επιχείρηση, την οποία διαχειρίζεται ένα πολύ κλειστό κογκλάβιο. Ισχύει και εδώ το «είναι πολλά τα λεφτά Άρη»! Το θεωρώ σχεδόν αδύνατο να συναινέσουν.

Όμως, οι Ολυμπιακοί Αγώνες αποτελούν κληρονομιά και παρακαταθήκη της Ελλάδος. Έχει, επομένως, όφελος και συμφέρον να τους διαφυλάξει.

Υποθέτω, ότι πολύ δύσκολα θα βρεθεί δικαστήριο που θα κάνει δεκτό το αίτημά μας να απαγορευτεί η χρήση του ονόματος «Ολυμπιακοί Αγώνες» από το κλειστό club της ΔΟΕ, όμως, κανένας δεν μπορεί να μας εξαναγκάσει να τους δίνουμε τη Ολυμπιακή Φλόγα!

Ας το τολμήσουμε! Μια τέτοια ενέργεια, ίσως αποτελέσει την αρχή, τουλάχιστον για ν’ ανοίξει η συζήτηση για το μέλλον των Αγώνων. Και αυτή η συζήτηση μας αφορά.

Το δεύτερο είναι να εξετάσουμε σοβαρά το ενδεχόμενο, ανά τετραετία να οργανώνουμε τους δικούς μας Ολυμπιακούς Αγώνες στην Αρχαία Ολυμπία. Όχι βέβαια …..«αγώνες Γιάννας», αλλά ένα λιτό πρόγραμμα που να σέβεται τα αρχαία ιδεώδη.

Ουδείς δικαιούται να μας το απαγορεύσει. Δεν θα είναι εύκολο γιατί το σύστημα των «αθανάτων» έχει ισχυρά ερείσματα παντού, αλλά η Ολυμπία έχει ένα τόσο ισχυρό συμβολισμό, μια μοναδική και απαράμιλλη έλξη, που στο τέλος θα κερδίσει.

Μπορεί μάλιστα η πρότασή μας αυτή να αποτελέσει και διέξοδο στα προβλήματα που η ΔΟΕ θα κληθεί να διαχειριστεί στο άμεσο μέλλον σχετικά με τη γιγάντωση και το κόστος των Αγώνων.
Mεγάλα ζόρια φαντάζομαι πως τραβάει ο παλιός μου "σύντροφος" Χατζησωκράτης, στην προσπάθειά του να βρει τα αγγουροειδή ισοδύναμα που θα χώσει στο πισινό μας για να μας... δροσίσει!!

Είθε ο σκοτεινός θάλαμος που κάνει τους μνημονιακούς υπολογισμούς του, να κλιματίζεται...
Θα ‘ναι μεγάλη απώλεια να τον βαρέσει θερμοπληξία.
Και τότε...τι θα κάνουν οι "πτωχοί και αδύναμοι";
Ποιά "Αριστερά" θα τους υπερασπισθεί;

Στο δυστυχισμένο Αιγαίο, με τις τούρκικες φρεγάτες να κρουαζεριοπλέουν ανέτως και ησύχως, εμφανίζεται και ο Γιωργάκης.
Πάλι τα σκυλόψαρα θα εξαφανιστούν...
Πάλι οι τσούχτρες θα βαρέσουν βυθό...
Ντρέπονται να...συμπλέουν με το Νο 1 των...Εφιαλτών.

Ένεκα βολεμένος καναπεδάτος, μου είναι δύσκολο και άπρεπο (προς ώρας) να "αξιολογήσω" την αναστολή της απεργίας των χαλυβουργών.
Μεγάλη υπόθεση η μεγάλη απεργία τους.
Η πείνα πείνα. Το κουρμπάτσι κουρμπάτσι.
Αυτοί ξέρουν περισσότερα...

Επιμένω πως ακόμα κυβερνάει ο Γιωργάκης!
Η τρικομματική σκατοκυβέρνηση στοχεύει:
1) Στην αποκατάσταση της αξιοπιστίας.
2) Σε σαφή "δείγματα" καλών προθέσεων.
3) Πλήρη εφαρμογή του "προγράμματος".
Καμιά διαφορά...

Ο ταξιτζής που με γύρισε σπίτι χτες, ένεκα που το όχημα υπέστη...θερμοπληξία (!!)...ήταν σαφής:
Αν δεν ξεσηκωθούμε...δεν γίνεται τίποτα...
Του έδωσα το τηλέφωνό μου...
Μη τολμήσεις να τηλεφωνήσεις, του είπα!!
Παλιοαναρχοκομμούνι!!
ΥΓ: Ποιός είπε πως η φωτό είναι...άσχετη;


Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

Η «προοδευτικιά» μόδα είναι λίγη αμφισβήτηση του Έθνους και της Ιστορίας του, λίγη λαθρολαγνεία και μπόλικος καθεστωτικός «αντιρατσισμός».

Η τηλεοπτική χλαπάτσα που βιώνουμε μες στην παρακμή της μεταπολιτευτικής παράγκας έχει πάντως τις εμβληματικές φιγούρες της. Πχ, την μεγαλύτερη ασσύμετρη απειλή κατά του εθνικισμού, του ιμπεριαλισμού, του καπιταλισμού και της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, μετά τον Ρούντυ Ντούτσκε, την Αφροδίτη Αλ Σαλέχ και την ΟΑΚΚΕ. Τον αναμαλλιασμένο μπαρμπα Θωμά, άλλως Πέτρο Τατσόπουλο, την ζωντανή απόδειξη αυτού που είπε κάποιος: «Οι εκλογές στην αστική δημοκρατία είναι ποσοτική κι όχι ποιοτική διαδικασία». Έχει δε συγγράψει δεκαεπτά βιβλία. Τα περισσότερα, κατά την ταπεινή γνώμη του γράφοντος βιβλιοφάγου, συνιστούν οικολογικό έγκλημα. Κλαις τα δεντράκια που κοπήκανε για να γίνει το χαρτί να τυπωθούν αλλά γούστα είναι αυτά. Κατά πληροφορίες απειλεί ότι θα γράψει και δέκατο όγδοο.

Κανονικά, τα προϊόντα της αριστερόστροφης διανοίας του, θα έπρεπε να πωλούνται στα φαρμακεία και να τον βραβεύσει η Ένωση Νευρολόγων. Κανένας χημικός ερευνητής ή γιατρός δεν έκανε τόσα πολλά για την αϋπνία των Ελλήνων. Αντί να χαπακώνεσαι, να πίνεις τήλιο ή να μετράς ματαίως προβατάκια, ρίχνεις ένα κεφαλαιάκι Τατσόπουλο και πριν φτάσεις στο παρασύνθημα κοιμάσαι σαν μωρό στην αγκαλιά της μάνας του μετά το θηλασμό. Άλλα είπαμε, γούστα είναι αυτά. «Τα σκουπίδια του ενός είναι ο θησαυρός κάποιου άλλου», λένε οι αμερικάνοι.

Για άγνωστους λόγους, για τους οποίους είναι αρμόδιες άλλες επιστήμες από την δική μου, είναι τηλεοπτικώς ζοχαδιακός, όπως απέδειξε προεκλογικά το ρεσιτάλ ημιμαγκιάς Κολωνακίου που πούλησε on camera στον ψύχραιμο κι ευφυή κ. Σταυρίδη. Με το κρινένιο χεράκι του, ο προοδευτικάριος κονφερασιέ του «1821» στο ΣΚΑΙ, που έκανε πλακίτσα στο facebook για τον gay Κολοκοτρώνη και τον αρραβωνιαστικό εραστή του, χτυπούσε το χέρι του συνομιλητή του, τον αγριοκοίταζε σαν θυμωμένο πεκινουά σε μπαλκόνι και του ‘ριξε κι ένα μπινελίκι φεύγοντας. Τόλμησε βλέπετε να αμφισβητήσει την σωτηρία των «Κολασμένων της Γης» από τον Ροβεσπιέρο των μπαρμπα Θωμάδων, που μπορεί να πιει ολόκληρο καπουτσίνο με μια ρουφηξιά και να σκέφτεται ταυτόχρονα τον ανασκολοπισμό των καπιταλιστών. Ο Φρανς Φανόν στο ομώνυμο βιβλίο του δεν προέβλεψε, πως όλα εκείνα που περιέγραφε, θα τα ίσιωνε μια μέρα ο άνθρωπος που έκατσε στα ίδια βουλευτικά έδρανα με την Σελήνη της «Λάμψης», τον Παύλο Χαϊκάλη και τον Γιώργο Πάντζα. Ο τελευταίος όμως, για να είμαι δίκαιος, είναι γιος αληθινού αριστερού ποιητή, του Σπύρου, εργαζόταν σε κατάστημα υφασμάτων, φοιτώντας παράλληλα σε Νυχτερινό Γυμνάσιο και πέρασε με άριστα στη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Ο μπαρμπα Θωμάς ακόμη το παλεύει το πτυχιάκι των πολιτικών επιστημών.

Ο πολυπράγμων τηλεπαναστάτης του ΣΥΡΙΖΑ είχε συγγράψει και δυο σενάρια για τον κινηματογράφο. Το ένα ήταν για την ταινία «Οι απέναντι» του Πανουσόπουλου. Την είδα πιτσιρικάς, γιατί ως παλιοεθνικιστής βλέπω σχεδόν όλες τις ελληνικές παραγωγές, και γιατί έπαιζε ο παιδικός μου έρωτας, η Μπέτυ Λιβανού και μια ταλεντάρα της γενιάς του, ο σπουδαίος Άρης Ρέτσος αλλά ήταν τόσο βαρετή η πλοκή, που αν ο Πανουσόπουλος αφιέρωνε απλά δυο ώρες να δείχνει την Λιβανού και τον Ρέτσο να παίζουν ξερή, θα είχε κόψει περισσότερα εισιτήρια. Δεν ξέρω τι είχε πιάσει τον καλό Γιώργο Πανουσόπουλο αλλά μάλλον του πέρασε. Έτσι δυστυχώς δεν συνέγραψε ο μπαρμπα Θωμάς τα σήκουελ «Οι από πάνω» και «Οι από κάτω». Ο κολοφώνας του όμως θα ήταν «Οι από πίσω», αφιερωμένο στον τεμαχιστή της Ιστορίας των Ελλήνων, τον Γιάννη Αλαφούζο…

Προ ημερών είχε γράψει στο HOTDOC του Κώστα Βαξεβάνη ένα πράμα για τη βία όπου έλεγε, μεταξύ άλλων, πως «…πριν από 15 χρόνια ένας κοντοπίθαρος ληστής μου απέσπασε μεταμεσονύκτια ένα πεντοχίλιαρο κραδαίνοντας στη μούρη μου μια σιδηρογροθιά». Ο θαραλλέος μαχητής κατά του εθνικισμού και του ρατσισμού υπέκυψε, διότι όπως έγραψε σε δεύτερο πρόσωπο για τον εαυτό του «…εσύ ήσουν μεθυσμένος και είχες προγραμματισμένες διαλέξεις μπροστά σου, δεν μπορούσες να εμφανιστείς ξαφνικά με την μούρη κρέας (στην περίπτωση του κοντοπίθαρου)…» . Πέρα από τον διακρινόμενο ρατσισμό κατά των κοντών, ο συγγραφεύς προφανώς είναι λίγο κοκέτης και οπαδός του ρηθέντος «του δειλού η μάνα δεν έκλαψε ποτέ». Οπότε προκειμένου να του χαλάσει την μόστρα ο «κοντοπίθαρος», αντί να γίνει Τσακ Νόρρις, έκανε λεβέντικα ό,τι θα έκανε και η διακεκριμένη συνάδελφος του, Μπάρμπαρα Κάρτλαντ. Τουμπεκί ψιλοκομμένο. Είμαι όμως σίγουρος πως άμα τελειώσουν οι διαλέξεις, έχει πιει μόνο καφέ και τον ξαναπετύχει τον «κοντοπίθαρο», θα του δείξει. Εκτός αν στο μεταξύ έχει ψηλώσει…

Δημοσιεύεται στην “Δημοκρατία της Κυριακής
Την Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012 και ώρα 20:00 στην αίθουσα τέχνης του «Mediterranean VILLAGE hotel & spa» στην Παραλία Κατερίνης-Olympus Riviera, θα γίνουν τα εγκαίνια της έκτης ατομικής έκθεσης ζωγραφικής του Χάρρυ Κλυνν.

Τίτλος της έκθεσης «ΑΠΟ ΤΟ 1 ΜΕΧΡΙ ΤΟ 20» 20 καινούργια πίνακες μεγάλων και μικρών διαστάσεων (λάδια, ακρυλικά και μεικτές τεχνικές σε καμβά) φιλοτεχνημένες από τον Χάρρυ Κλυνν την τελευταία διετία. Η έκθεση θα διαρκέσει από 1-10 Αυγούστου 2012.


Οι μισοί Γερμανοί νοσταλγούν το μάρκο και θεωρούν πως η ισχυρότερη οικονομία της Ευρωζώνης θα ήταν καλύτερα εκτός του ενιαίου νομίσματος, σύμφωνα με δημοσκόπηση για λογαριασμό της Bild.

7 στους 10 τάσσονται υπέρ της αποπομπής της Ελλάδας από την Ευρωζώνη εάν η Αθήνα δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε από την Εmnid μεταξύ 19 και 25 Ιουλίου, το 51% θεωρεί πως η Γερμανία θα βρίσκοταν σε καλύτερη οικονομική θέση εκτός της Ευρωζώνης, έναντι 29% που πιστεύει το αντίθετο.

Το έχουμε ξαναγράψει… Μην απορήσει κανείς αν βγει πρώτη η Γερμανία από το ευρώ.


Της Ζέζας Ζήκου

Στην πιο ευέλικτη αγορά εργασίας του κόσμου, στις ΗΠΑ, ακόμη και στις πιο προβληματικές βιομηχανίες οι μισθοί των εργαζομένων δεν έχουν πέσει σχεδόν καθόλου από τότε που ξέσπασε η οικονομική κρίση (σύμφωνα σε έκθεση της Κεντρικής Τράπεζας του Σαν Φρανσίσκο). Μπορεί μια κυβέρνηση να διαβρώσει τους πραγματικούς μισθούς με τον πληθωρισμό, αλλά είναι σχεδόν αδύνατον να τους περικόψει σε απόλυτες τιμές. Εχουν την τάση να μένουν «κολλημένοι», έλεγε ο Κέινς από τη δεκαετία του 1920. Ακόμη και οι εργοδότες αποφεύγουν να κόβουν τους ονομαστικούς μισθούς, επειδή «φοβούνται μήπως πυροδοτήσουν αντιδράσεις σε δύσκολους οικονομικά καιρούς» (όπως έγραφαν οι Κάνεμαν, Κνετς και Θάλερ το 1986 στην «Αμερικανική Οικονομική Επιθεώρηση»).

Στην Ευρώπη της κρίσης που ζούμε, γιατί λοιπόν όλοι έχουν βαλθεί να κάνουν ακριβώς το αντίθετο; Η απορία διατυπώνεται πλέον με ένταση μπροστά στην απαίτηση της ηγεσίας της Ευρωζώνης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου να επιβληθεί η «εσωτερική υποτίμηση» στην Ελλάδα και την Πορτογαλία (και έπεται η Ιταλία και η Ισπανία) προκειμένου να ανακτηθεί η κλονισθείσα ανταγωνιστικότητα. «Εσωτερική υποτίμηση» σημαίνει δρακόντειες περικοπές μισθών από χρόνο σε χρόνο. Ποιος θα μπορούσε να επιβάλει κάτι τόσο απάνθρωπο; «Ο Μουσολίνι», λένε οι Ιταλοί! «Μόνο αυτός είχε πετύχει περικοπή των μισθών κατά 20%, αφού όμως πρώτα έθεσε υπό φασιστικό έλεγχο τα συνδικάτα, προκειμένου να στηρίξει την πολιτική της ισχυρής λιρέτας τη δεκαετία του 1920». Ομως, ποια σύγχρονη Δημοκρατία θα μπορούσε να επιβάλει τέτοιες περικοπές στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα χωρίς να χρειαστεί να καταφύγει στην αστυνομική καταστολή;

Γι’ αυτό, πολλοί οικονομολόγοι επιμένουν ότι η στρατηγική της μαζικής μείωσης των μισθών που επιχειρείται σήμερα στη μισή Ευρώπη αργά ή γρήγορα θα αποδειχθεί πως δεν είναι εφαρμόσιμη. Δοκιμάστηκε στις αρχές του 1930 με ολέθρια αποτελέσματα. Μια τέτοια στρατηγική είχε ακολουθήσει η κυβέρνηση του Πιερ Λαβάλ το 1935. Το αποτέλεσμα ήταν να προκαλέσει βίαιες απεργίες των ναυτεργατών στη Γαλλία, φόνους από την αστυνομία και μαζικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας. Και ως φυσικό επακόλουθο ήρθε η εκλογική νίκη του Λαϊκού Μετώπου, σε συμμαχία με τους κομμουνιστές. Η θλιβερή αυτή ιστορία της άγριας λιτότητας και της καταλήστευσης των μισθών αποδείχθηκε στο τέλος χωρίς νόημα. Και έσπρωξε τη Γαλλία επικίνδυνα κοντά στον εμφύλιο σπαραγμό.

Η εφιαλτική αυτή συνταγή ξεκίνησε να εφαρμόζεται πρώτα πρώτα στη χώρα μας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το ΔΝΤ με το πρώτο Μνημόνιο και μάλιστα με την προωθημένη στρατηγική: ότι για να ανακτήσει τη χαμένη ανταγωνιστικότητά της, η Ελλάδα οφείλει να φθηνύνει και να φτωχύνει τόσο ώστε να φτάσει στα επίπεδα των γειτονικών της χωρών. Κοινώς, η Ελλάδα πρέπει να γίνει Βουλγαρία! Ομως, πρόκειται για συνταγή που θα μας «επαναφέρει στον ίσιο δρόμο», όπως μου ειπώθηκε. Eντάξει... Αλλά εγώ προτιμώ να παραμείνω αμαρτωλή.

Ωστόσο, το αυτονόητο είναι πως ουδείς Ελληνας θέλει η χώρα του να γίνει Βουλγαρία ή Ρουμανία - μπορεί να μην ξέρει πώς θα το αποφύγει, αλλά σίγουρα δεν το θέλει. Με αποτέλεσμα, κάτι που θα μπορούσε να διατυπωθεί ως εθνικό σχέδιο να κυκλοφορεί απλώς ως πείσμα ή φασαρία. Αν θέλουν να αυτοκτονήσουν (κι εμείς μαζί τους…), μπορούν να αδρανήσουν στο ενδεχόμενο να γίνουμε «προσεχώς Βουλγάρες!», αλλά είναι σίγουρο ότι θα μας στείλουν στην αγκαλιά του Τσίπρα. Αν θέλουν να σωθούν (κι εμείς μαζί τους…), χρειάζεται να παρουσιάσουν μια άλλη προοπτική από αυτήν που μας έχουν ετοιμάσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το ΔΝΤ. Αλλος τρίτος δρόμος δεν υπάρχει.

Οι εταίροι μας πιέζουν για τα 11,6 δισ. εντός της διετίας 2013/14. Το φαινόμενο δεν είναι καινούργιο. Από την αρχή της κρίσης ουδέποτε υπήρξε «ελληνικό σχέδιο» για την αντιμετώπισή της. Τόσο η μονοκομματική κυβέρνηση Παπανδρέου όσο και η δικομματική κυβέρνηση Παπαδήμου διαπραγματεύονταν διαρκώς με την πλάτη στον τοίχο τα σχέδια που εκπονούσαν για λογαριασμό μας οι δανειστές. Ετσι υποχρεώθηκαν να συζητούν στη βάση του πλαισίου που έθεταν οι άλλοι, με τη λογική των άλλων και με τις επιλογές ή τους εκβιασμούς των άλλων. Επί της ουσίας, δεν είχαν τίποτε να αντιτείνουν. Αλλά κι αν είχαν, στερούνταν την αξιοπιστία για να το επιβάλουν. Εκ των πραγμάτων λοιπόν κατασκεύασαν έναν μονόδρομο, από τον οποίο απεδείχθη σχεδόν αδύνατον να απομακρυνθούν. Τον μονόδρομο που οδηγεί στη Βουλγαρία.

Το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι στα όρια του κοινωνικού κραχ το ξέρουμε εδώ και αρκετούς μήνες. Ο αριθμός των νεόπτωχων έχει αυξηθεί δραματικά, οι αυτοκτονίες είναι καθημερινό φαινόμενο, οικογένειες διαλύονται, η ανεργία είναι πάνω από 22%. Ηδη έχει αρχίσει να σχηματίζεται το ενδεχόμενο κοινωνικής έκρηξης εντός της χώρας, ειδικά σε περίπτωση που τα μέτρα που θα εφαρμοστούν πλήξουν καίρια τις ελληνικές οικογένειες. Η κοινωνική αναταραχή δεν είναι απαραίτητο ότι σημαίνει πόλεμο στους δρόμους, ξύλο, συγκρούσεις με την αστυνομία κ.λπ. Μπορεί να σημαίνει άρνηση πληρωμής -όχι γιατί δεν θέλουν, αλλά γιατί δεν μπορούν να πληρώσουν- φόρων και άλλων χρεών. Ετσι, τα ταμεία θα «κρασάρουν», η οικονομία θα διαλυθεί και… γαία πυρί μειχθήτω.

Το ελληνικό οικονομικό πρόγραμμα δεν “βγαίνει” και ως εκ τούτου απαιτείται παρέμβαση με στόχο την εξασφάλιση της βιωσιμότητας του δημόσιου χρέους και τη συνέχιση της χρηματοδότησης. Αυτό κατέστησε σαφές στην Κομισιόν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σύμφωνα με τη Real News.

Οπως αναφέρει η εφημερίδα η εσωτερική έκθεση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και τους στόχους που έχουν τεθεί για το 2020, δόθηκε στα στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών, στον Επίτροπο Όλι Ρεν, ετέθη την περασμένη Τετάρτη στη διάθεση του Κολεγίου των Επιτρόπων και μπήκε στην ατζέντα του προέδρου Μανουέλ Μπαρόζο, ο οποίος με τη σειρά του εξέφρασε τους προβληματισμούς της Κομισιόν στην ελληνική κυβέρνηση.

Το εκτελεστικό ταμείο του ΔΝΤ καλεί τους εταίρους ή να βρουν λύση ή να λύσουν το πρόγραμμα και να σταματήσουν τη χρηματοδότηση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, δύο είναι τα σενάρια που κυριαρχούν στις Βρυξέλλες:

Το κακό σενάριο

Αν παρά τον επιπλέον χρόνο προσαρμογής η κυβέρνηση δεν φέρει ορατά αποτελέσματα, η ελληνική υπόθεση θα κλείσει άδοξα. Με μια αρνητική έκθεση η εταίροι θα διασπαστούν στο Συμβούλιο, δεν θα εκταμιεύσουν την επόμενη δόση στα τέλη Σεπτεμβρίου, το ΔΝΤ θα ανακοινώσει ότι αποχωρεί από το πρόγραμμα και θα ζητήσει τη διεθνή προστασία για να διακανονιστούν οι οφειλές της χώρας προς αυτό. Η Ελλάδα θα αναγκαστεί να κηρύξει στάση πληρωμών και να αποχωρήσει από το κοινό νόμισμα.

Το καλό σενάριο

Αν η κυβέρνηση καταφέρει να δρομολογήσει όλα όσα συμφώνησε με την τρόικα, τότε οι ελεγκτές θα συγγράψουν μια έκθεση με την οποία θα εισηγούνται τη συνέχιση του προγράμματος.

Το ΔΝΤ θα θέσει ως προϋπόθεση τη συνέχιση της χρηματοδότησης για το 2015 και οι Βρυξέλλες, έχοντας ολοκληρώσει την τραπεζική εποπτεία μέσω ΕΚΤ, θα υποσχεθούν ότι θα εντάξουν τα 50 δισ. του ελληνικού δανείου για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών στο απευθείας πρόγραμμα του μόνιμου μηχανισμού (ESM).

Το ΔΝΤ θα συναινέσει και η ΕΚΤ θα αναγκαστεί να δεχθεί κούρεμα από 20% έως 25% στα ελληνικά ομόλογα που κατέχει.“Βαδίζοντας στο μνημονιακό δρόμο των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου, η συγκυβέρνηση σχεδιάζει νέα μέτρα λεηλασίας των εισοδημάτων και ισοπέδωσης του κοινωνικού κράτους”, αναφέρει ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τα νέα μέτρα των 11,5 δισ.

“Η μείωση μισθών και συντάξεων, η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, οι απολύσεις, η κατάργηση κοινωνικών και προνοιακών επιδομάτων και η διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας, εξαθλιώνουν τους πολίτες και καταστρέφουν τις δυνατότητες της χώρας για ανάπτυξη και κοινωνικά δίκαιη έξοδο από την κρίση”, αναφέρει η Κουμουνδούρου.

“Τα τρία κόμματα που προεκλογικά αναμασούσαν τα περί αναδιαπραγμάτευσης, τώρα με θράσος μιλάνε για κοινωνική δικαιοσύνη στις περικοπές που σχεδιάζουν. Δεν υπάρχει καμία δικαιοσύνη σε μια πολιτική που αφαιμάζει οικονομικά τους ασθενέστερους, που ξεπουλά το δημόσιο πλούτο της χώρας, που κλείνει σχολεία και νοσοκομεία. Υπάρχει μόνο η δογματική εμμονή στη νεοφιλελεύθερη πολιτική που καταστρέφει την Ελλάδα και αποδομεί την Ευρώπη.

Ο μόνος ρεαλιστικός δρόμος είναι αυτός της ανατροπής της μνημονιακής πολιτικής σε Ελλάδα και Ευρώπη και η χάραξη μιας νέας στρατηγικής, βασισμένη στους άξονες της ανάπτυξης, της προστασίας των ασθενέστερων, της ενίσχυσης του κοινωνικού κράτους και της στήριξης της εργασίας, της αναδιανομής του πλούτου”, καταλήγει η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου.


Η Τουρκία θα ξοδέψει μέχρι και 8 δισ. δολάρια για την ενίσχυση της άμυνας της και μέχρι το 2016 οι εξαγωγές της θα φτάσουν τα $2 δισ., σύμφωνα με του γραφείου προμηθειών και Αμυντικών Βιομηχανιών (SSM), σύμφωνα με ρεπορτάζ της Χουριέτ.

Όλα αυτά την ώρα που η Ελλάδα κόβει τα πάντα. Ακόμη και τη συντήρηση οπλικών συστημάτων.

Οι προσδοκίες που έχει η SSM για το επικαιροποιημένο στρατηγικό πρόγραμμα 2012-2016 είναι ρεαλιστικές αν λάβουμε υπόψη μας το ποσό των χρημάτων που θα δώσει η Τουρκία για ακριβά συστήματα όπως τα F-35 ή τα υποβρύχια τύπου U-214 που θα αγοράσει από την Γερμανία και σύμφωνα με αναλυτές, αν δούμε την ταχεία αύξηση εξαγωγών της, κυρίως σε ισλαμικές χώρες.

Στην παρούσα φάση η Τουρκία βρίσκεται σε συνομιλίες με τέσσερις βασικούς ξένους προμηθευτές για αντιπυραυλικά συστήματα άμυνας αξίας 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Οι εξαγωγές της γίνονται σε περισσότερες από δέκα ισλαμικές χώρες και συμπεριλαμβάνουν κυρίως τεθωρακισμένα οχήματα πολλών ειδών, ρουκέτες και άλλα πυρομαχικά, καθώς και στρατιωτικά ηλεκτρονικά είδη, όπως ραδιόφωνα. Ως ένα κομμάτι αντισταθμιστικών ωφελημάτων η Τουρκία πουλάει επίσης αεροπορικό εξοπλισμό.

Καθυστέρηση στο πρόγραμμα κατασκευής μαχητικών τζέτ.

Σύμφωνα με την SSM η Τουρκία έχει 2 χρόνια καθυστέρηση στην ανάπτυξη μαχητικών αεροσκαφών για την Πολεμική Αεροπορία.

Στις 14 Δεκεμβρίου 2010, ο τότε υπουργός άμυνας Βετσντί Γκιονούλ, ανακοίνωσε ότι μέχρι να κλείσει 100 χρόνια η Τουρκική Δημοκρατία, δηλαδή το 2023, η Τουρκία θα κατασκευάσει ένα μαχητικό αεροσκάφος, είτε μόνη της είτε μαζί με μια φιλική χώρα.

Ο Γκιονούλ είχε δηλώσει στους δημοσιογράφους μετά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Αμυντικής Βιομηχανίας ότι η SSM θα ξεκινούσε συνομιλίες με την Τουρκική Αεροδιαστημική Βιομηχανία (TAI), κύρια αεροπορική εταιρία της χώρας, για την “προκαταρτική μελέτη ενός πρωτοτύπου σχεδίου” μαχητικών αεροσκαφών που θα κατασκευαζόντουσαν μετά το έτος 2020.

Ο Γκιονούλ αρχικά είχε δώσει δύο χρόνια στην ΤΑΙ για την προκαταρκτική μελέτη και δήλωσε ότι το αεροσκάφος «θα είναι ‘προηγμένης γενιάς’, αντικαθιστώντας το Αμερικανικό F-4E και συμπληρώνοντας το F-16 και το F-35 … Η απόφαση αυτή, τόνισε, είναι ουσιαστικά μια απόφαση για την κατασκευή του πρώτου μαχητικού αεροσκάφους της Τουρκίας.”

Σύμφωνα με ενα νέο στρατηγικό έγγραφο η ολοκλήρωση της προκαταρτικής μελέτης θα γίνει το 2014 και όχι στα δύο χρόνια που είχαν οριστεί αρχικά καθώς θεωρήθηκε αδύνατο να ολοκληρωθεί η προκαταρκτική μελέτη ενός νέου αεροσκάφους μέσα σε δύο χρόνια.

Ωστόσο η Τουρκία θα αγοράσει περίπου 100 F-35 τύπου Lightning Fighter II Strike αεροσκάφη κατασκευασμένα από την αμερικανική εταιρεία Lockheed Martin. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Γκιονούλ είχε πει τότε ότι δεν είχε καμία πρόθεση να αναπτύξει το νέο μαχητικό με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Τουρκία είχε προθέσεις να συνεργαστεί με τη Νότιο Κορέα αλλά ένας αξιωματούχος της Νότιας Κορέας στην Άγκυρα, δήλωσε ότι η Νότια Κορέα ήταν σε πιο προχωρημένο στάδιο από ό, τι η Τουρκία, και αναπτύξει επί του παρόντος το KF-X με την Ινδονησία. Σε αντίθεση με τον Νοτιοκορεάτη αξιωματούχο ο Γκονούλ δεν μπορούσε να δώσει κάποια συγκεκριμένη απάντηση ως προς τις προθέσεις της Τουρκίας.

Και εμείς πως απαντούμε στην πολεμική ετοιμότητα των γειτόνων;“Η κυβέρνηση αφού υπέστειλε άρον άρον την σημαία της διαπραγμάτευσης, τώρα πια, υποταγμένη πλήρως στις απαιτήσεις της τρόικα, παρουσιάζεται έτοιμη να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα το οποίο όχι μόνο δεν μπορεί να εφαρμοστεί όπως όλοι πια γνωρίζουν αλλά οδηγεί σε μεγαλύτερη ύφεση και ανεργία”, αναφέρει το δήλωσή του ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Χρήστος Ζώης σχετικά με τα νέα μέτρα.

Σύμφωνα με τον κ. Ζώη, “η κυβέρνηση των προθύμων είναι υπόλογη στον ελληνικό λαό διότι, αποδεχόμενη πλήρως ένα πρόγραμμα που δεν βγαίνει, χωρίς να το επισημαίνει στους απαιτητικούς πιστωτές μας, τους προσφέρει μια πρώτης τάξεως προσχηματική δικαιολογία για να θυσιάσουν την Ελλάδα οδηγώντας την εκτός ευρώ”.


H Γερμανία γνώριζε για τις σφαγές από αντικαθεστωτικούς, αλλά σιωπούσε "για λόγους εθνικού συμφέροντος"!


Του John Rosenthal
Αsia Times
29 Ιουλίου 2012

Oi γερμανικές μυστικές υπηρεσίες εκτιμούν ότι μεταξύ του τέλους Δεκεμβρίου και των αρχών Ιουλίου, "περίπου 90" τρομοκρατικές επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν στη Συρία ενδέχεται να εκτελέστηκαν από οργανώσεις προσκείμενες στην Αλ-Κάιντα ή ομάδες τζιχαντιστών. Αυτό αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) και οι πληροφορίες αποκαλύφθηκαν από τη γερμανική κυβέρνηση, κατά τη διάρκεια απάντησης σε ερώτημα που τέθηκε στο Γερμανικό Κοινοβούλιο.

Απαντώντας στην ίδιο ερώτημα, η γερμανική κυβέρνηση παραδέχθηκε ότι είχε λάβει πολλές αναφορές από τη γερμανική υπηρεσία πληροφοριών εξωτερικού, την BND, που αφορούσαν τη σφαγή στην πόλη Χούλα της Συρίας στις 25η Μαΐου. Αλλά σημείωσε ότι το περιεχόμενο των εκθέσεων αυτών παρέμεινε απόρρητο "για λόγους εθνικού συμφέροντος". Όπως συνέβη και με πολλές άλλες Δυτικές κυβερνήσεις, η γερμανική κυβέρνηση απέσυρε τον πρέσβη της από τη Συρία αμέσως μόλις έγινε γνωστή η σφαγή, θεωρώντας την συριακή κυβέρνηση υπεύθυνη για τα αιματηρά επεισόδια.

Εν τω μεταξύ, τουλάχιστον τρεις μεγάλες γερμανικές εφημερίδες - η Die Welt, η FAZ, αλλά και η μαζικής κατανάλωσης, εφημερίδα τύπου ταμπλόιντ Bild - έχουν δημοσιεύσει άρθρα που αποδίδουν την ευθύνη για τη σφαγή στις αντικυβερνητικές δυνάμεις ξένων ανταρτών, θεωρώντας αυτή ως την πιο πιθανή εκδοχή.

Γράφοντας στην εφημερίδα Bild, ο Γερμανός βετεράνος πολεμικός ανταποκριτής Jurgen Todenhofer κατηγόρησε τους έμμισθους αντάρτες για "εσκεμμένες δολοφονίες αμάχων, τους οποίους στη συνέχεια παρουσίασαν ως θύματα της κυβέρνησης". Περιέγραψε αυτή την "στρατηγική διακίνησης παραπληροφόρησης για μαζικές σφαγές" ως "ένα από τα πιο αηδιαστικά πράγματα" που έχει βιώσει ποτέ ενώ συνέβαιναν ένοπλες συγκρούσεις σε μια χώρα. Ο Todenhofer είχε πρόσφατα επισκεφθεί τη Δαμασκό, όπου πήρε συνέντευξη από τον πρόεδρο της Συρίας, Bashar Al-Assad, για λογαριασμο του γερμανικού κρατικού τηλεοπτικού σταθμού ARD.

Όσο για τις άλλες εφημερίδες, γράφοντας στην Die Welt, ο Alfred Hackensberger επισημαίνει ότι το Taldo, η περιοχή της Χούλα όπου διαπράχθηκε η σφαγή, έχει περιέλθει υπό τον έλεγχο ανταρτών από το Δεκέμβριο του 2011. Αφού βρίσκεται σε εκτεταμένη πεδινή περιοχή, είναι απίθανο "εκατοντάδες στρατιώτες και υποστηρικτές του Assad να κατόρθωσαν να μπουν στο χωριό για να διαπράξουν τη σφαγή". (Μια συνοπτική εκδοχή του άρθρου του Hackenberger εμφανίστηκε επίσης στην εφημερίδα Die Berliner Morgenpost.) Ο Hackensberger επισκέφθηκε τη Χούλα, όπου έκανε έρευνες για το ρεπορτάζ του.

Επίσης, πήρε συνέντευξη από κάποιον αυτόπτη μάρτυρα, όπως αναφέρει στο άρθρο του - ο οποίος αναφέρεται στο δημοσίευμα απλά με το ψευδώνυμο "Jibril" - στην Ιερά Μονή του Αγίου Ιακώβου στο Κάρα της Συρίας. Σε αντίθεση με το δημοσίευμα της FAZ, που είχε προηγηθεί και ανέφερε ότι τα θύματα ήταν κυρίως Σιίτες και Aλεβίτες, ο Jibril είπε στον Hackensberger ότι όλα τα θύματα ήταν "σουνίτες, όπως όλοι εδώ". Σύμφωνα με τον μάρτυρα, δολοφονήθηκαν επειδή αρνήθηκαν να υποστηρίξουν την εξέγερση κατά του Assad. O Jibril πρόσθεσε επίσης ότι "πολλοί κάτοικοι της Χούλα γνωρίζουν τι πραγματικά συνέβη", αλλά δεν θα το μαρτυρήσουν από φόβο για τη ζωή τους. "Όποιος μιλάει για το τι συνέβη" εξήγησε ο Jibril, "του επιτρέπεται μόνο να επαναλαμβάνει την εκδοχή των ανταρτών". Ο,τιδήποτε άλλο σημαίνει βέβαιο θάνατο".

Ενώ ταξίδευε στην περιοχή της Χομς, ο Hackensberger άκουσε παρόμοιες ιστορίες για τη συμπεριφορά των ανταρτών. Ένας - πρώην πλέον - κάτοικος της πόλης του Κουσαΐρ του είπε ότι δεν εκδιώχθηκαν από την πόλη μόνο οι Χριστιανοί, όπως ο ίδιος, αλλά οποιοσδήποτε αρνήθηκε να εγγράψει τα παιδιά του στον "Ελεύθερο 'Συριακό' Στρατό" εκτελέστηκε επί τόπου με πυροβολισμό. Η πηγή του Hackensberger θεωρούσε τους ξένους ισλαμιστές υπεύθυνους για τις φρικαλεότητες. "Έχω δει με τα μάτια μου", είπε η πηγή, "Πακιστανούς, Λίβυους, Τυνήσιους και του Λιβανέζους. Όλοι αυτοί αποκαλούν τον Οσάμα Μπιν Λάντεν σεΐχη τους".

Ένας σουνίτης κάτοικος της Χομς είπε στον Hackensberger ότι είχε δει τι έκανε μια ένοπλη ομάδα αφού σταμάτησε ένα λεωφορείο: "Χώρισαν τους επιβάτες σε δύο ομάδες: από τη μία πλευρά, πήγαν οι σουνίτες, από την άλλη οι αλεβίτες". Σύμφωνα με την πηγή του Hackenberger, οι αντάρτες στη συνέχεια "αποκεφάλισαν τους εννέα αλεβίτες επιβάτες του λεωφορείου".

Το γεγονός ότι η γερμανική κυβέρνηση προφασίζεται "το εθνικό συμφέρον της χώρας", αρνούμενη να γνωστοποιήσει τις πληροφορίες που διαθέτει σχετικά με τις συνθήκες της σφαγής στη Χούλα είναι ιδιαίτερα σημαντικό, αφού η Γερμανία επίσημα υποστηρίζει την εξέγερση εναντίον του Assad και το πολιτικό σκέλος του "Ελεύθερου Συριακού Στρατού", το "Συριακό Εθνικό Συμβούλιο" (SNC).

Το συμπέρασμα που εξάγεται από τις αποκαλύψεις είναι ότι, ενώ η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι Ηνωμένες Πολιτείες θεωρούνταν ως οι προφανέστερες δυτικές δυνάμεις που υποστηρίζουν την εξέγερση, η Γερμανία κρατούσε χαμηλό προφίλ, παίζοντας συγχρόνως ένα σημαντικό ρόλο στα παρασκήνια. Σύμφωνα με ένα νέο δημοσίευμα της FAZ, το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών συνεργάζεται με εκπροσώπους της αντιπολίτευσης της Συρίας με στόχο την ανάπτυξη "συγκεκριμένου σχεδίου" για μια "πολιτική μετάβαση" στη Συρία μετά την πτώση του Αssad.Με άρθρο στις 4 Ιουλίου είχαμε επιστήσει την προσοχή των αρμοδίων φορέων για τον μεγάλο στόχο των Σκοπιανών. Να αλλάξουν με κάθε τρόπο την ονομασία FYROM, όπως αναγραφόταν η χώρας τους στην επίσημη Ιστοσελίδα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Το επαναλάβαμε σε άλλο άρθρο στις 19 Ιουλίου, όταν και μετά από πιέσεις των Σκοπιανών, η επίσημη Ιστοσελίδα των Ολυμπιακών Αγώνων ανάφερε 3 φορές τα Σκόπια σκέτο ως Μακεδονία. Δεν κουνήθηκε φύλλο από την ΕΟΕ και τους λοιπούς αρμόδιους φορείς.

Σήμερα λοιπόν και μετά τις νέες πιέσεις των Σκοπιανών η επίσημη Ιστοσελίδα των Ολυμπιακών Αγώνων από σήμερα έπαψε να αναφέρει τα Σκόπια ως FYROM και τα αναφέρει πλέον ως MKD.

Οι αναφορές των χωρών στην ιστοσελίδα των Ολυμπιακών αγώνων ΠΡΙΝ

london2012 Νέο Φιάσκο της ΕΟΕ   Ως MKD τα Σκόπια στην Ιστοσελίδα των Ολυμπιακών Αγώνων

και οι αναφορές των χωρών στην Ιστοσελίδα των Ολυμπιακών Αγώνων ΤΩΡΑ

mkd olympiakoi agones Νέο Φιάσκο της ΕΟΕ   Ως MKD τα Σκόπια στην Ιστοσελίδα των Ολυμπιακών Αγώνων

Να σημειώσουμε πως το MKD είναι συντετμημένη ονομασία κατοχυρωμένη από τη ΔΟΕ και τα πράγματα πλέον γίνονται εξαιρετικά δύσκολα.

Μπορεί bloggers να είχαν αντιληφθεί τι περίπου θα γινότανε και να προειδοποίησαν έγκαιρα, αλλά οι αρμόδιοι φορείς πιάστηκαν για μία ακόμα φορά στον ύπνο.

Αρκούσε όλον αυτόν τον καιρό, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή να έχει προνοήσει και επικοινωνόντας με τους υπεύθυνους της Ιστοσελίδας να εξασφάλίζε πως στην Ιστοσελίδα των Ολυμπιακών αγώνων θα παρέμεινε το FYROM πριν σημειωθεί φιάσκο όπως το σημερινό. Δεν έκανε απολύτως τίποτα.

Τα Σκοπιανά ΜΜΕ έχουν ήδη αρχίσει – και δικαιολογημένα – τα πανηγύρια. Εκατομμύρια χρήστες του Διαδικτύου όταν θα μπαίνουν από σήμερα στην επίσημη ιστοσελίδα θα αντικρίζουν η ΠΓΔΜ να αναφέρεται ως MKD.

Με την χαρακτηριστική ανικανότητα των αρμοδίων φορέων δεν θα μας κάνει πλέον καμία εντύπωση αν κάποια στιγμή μέχρι την λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων, η Ιστοσελίδα του Λονδίνου 2012 τους ονομάσει σκέτο Macedonia.
Δύσκολα μπορεί να το πιστέψει κανείς, ωστόσο η πρακτική του εκσυγχρονισμού και των μεταρρυθμίσεων που εφαρμόζει το νε­οφιλελεύθερο σύστημα (ΔΝΤ - Παγκόσμια Τράπεζα και τα παραμάγαζά τους) είναι κυ­νικά απλή: Όσοι «περισσεύουν» ας πεθά­νουν.

Κάπως έτσι γλιτώνει το κράτος χρήμα, προ­κειμένου να το κατευθύνει προς τους πιστω­τές τοκογλύφους, κάπως έτσι συντελούνται οι οικονομίες κλίμακας. Γι’ αυτό τον λόγο άλ­λωστε, το καίριο πλήγμα των αναμορφώσε­ων που επιβάλλει το ΔΝΤ, παγκοσμίως, είναι στον χώρο της Yγείας. Εκεί, στον χώρο της Yγείας οι παρεμβάσεις έχουν άμεσα αποτε­λέσματα, καθώς οι άνθρωποι που βρίσκονται εκτός ομπρέλας ενός συστήματος δημόσιας υγείας, απλώς πεθαίνουν αβοήθητοι.

Μια ματιά στο κυριακάτικο ρεπορτάζ του «Βήματος» για την κατάσταση στον χώρο της Υγείας («Εντατικές σε κώμα λόγω κρίσης») εί­ναι αποκαλυπτικό:

Ελλείψεις σε υλικά και φάρμακα αναγκά­ζουν τους συγγενείς να αγοράζουν αναλώσι­μα απολύτως απαραίτητα για τη νοσηλεία των ασθενών.

Η έλλειψη ακόμη και φθηνών αναλώσιμων υλικών καθιστούν μονάδες εντατικής θεραπείας ανίκανες να φιλοξενήσουν έκτακτα περιστατικά.

Η έλλειψη γιατρών σε μονάδες εντατικής θεραπείας απειλεί με αχρήστευση κλινών αλ­λά και κλινικών.

Η παραπάνω εικόνα απαντάται σε ολόκληρη την Ελλάδα, τόσο σε νοσοκομεία του κέντρου όσο και σε πολλά της περιφέρειας και της νη­σιωτικής Ελλάδας. Την ίδια ώρα έρχονται νέες περικοπές με συγχώνευση κλινικών και νοσο­κομείων, των οποίων η αποτελεσματικότητα ήδη αμφισβητείται.

Ίσως λοιπόν ο «Ελεύθερος Τύπος» την περα­σμένη εβδομάδα ήρθε πάνω στην ώρα να μας θυμίσει μια έρευνα που δείχνει πως όπου περ­νάει το ΔΝΤ αφήνει πίσω του συντρίμμια και στον τομέα της υγείας.

Μείωση του προσδόκιμου ζωής κατά 6 με 7 χρόνια.

Έξαρση σε φυματίωση, καρδιαγγειακές ασθένειες, ψυχικά νοσήματα και θανάτους!

Σε 21 χώρες του τέως ανατολικού μπλοκ το διάστημα 1991-2002 φάνηκε ότι οι χώρες με δανειακή σύμβαση από το ΔΝΤ εμφάνισαν 16,6% μεγαλύτερη θνησιμότητα από φυματί­ωση σε σύγκριση με άλλες που έκαναν περι­κοπές χωρίς να μπουν σε πρόγραμμα του ΔΝΤ.

Στην Αργεντινή τη δεκαετία 1991-2001, επί ΔΝΤ, το 48% του πληθυσμού έμεινε εκτός ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και χωρίς φάρμακα, με αποτέλεσμα να αυξηθεί η θνη­τότητα των πολιτών 5% για κάθε χρόνο πα­ρουσίας του ΔΝΤ, ενώ το 2002 είχαν αυξηθεί κατά 40% οι επισκέψεις σε ψυχιάτρους λόγω κατάθλιψης.

Πώς να μην αισιοδοξούμε λοιπόν για το επό­μενο διάστημα;
Έλληνες, έρχεται εθνική τραγωδία.
Έλληνες, βγάζουν την πατρίδα μας στο σφυρί.
Έλληνες, οι πουλημένοι πολιτικάντηδες ξεπουλούν τη χώρα.
Έλληνες, έφτασε η ώρα!!

Θέλετε να δείτε τους προδότες και τους κλέφτες στο Γουδή;

Θέλετε να τιμωρηθούν ΟΛΟΙ αυτοί που οδήγησαν τη χώρα στη διεθνή χλεύη και το λαό στη πλήρη εξαθλίωση;

Θέλετε μια Ελλάδα χωρίς μετανάστες, τον υπ’ αριθμό ένα εθνικό κίνδυνο;

Θέλετε μια Ελλάδα που να στηρίζετε στην ελληνική οικογένεια με άμεσα μέτρα για την αποτροπή του εθνικού εφιάλτη που είναι το δημογραφικό;

Θέλετε το δημογραφικό και το μεταναστευτικό να μην απειλούν την ύπαρξή μας ως χώρας, λαού, φυλής, έθνους;

Θέλετε μια Ελλάδα όπου οι νέοι θα έχουν τον πρώτο λόγο και τον πρώτο ρόλο;

Θέλετε μια Ελλάδα όπου η δωρεάν παιδεία θα είναι πράγματι δωρεάν και θα έχουν πρόσβαση όλοι οι Έλληνες;

Θέλετε μια Ελλάδα όπου η δωρεάν υγεία για όλους τους Έλληνες θα είναι πράγματι δωρεάν;

Θέλετε μια Ελλάδα όπου η οικογένεια θα τυγχάνει ιδιαίτερης φροντίδας και προστασίας;

Θέλετε μια Ελλάδα που το κράτος να σέβεται τον πολίτη και να είναι στην υπηρεσία του;

Θέλετε άμεση ανακήρυξη της ΑΟΖ, επέκταση των χωρικών υδάτων, όπως προβλέπει το δίκαιο της θάλασσας και άμεση απομάκρυνση του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής;

Θέλετε να καταργηθούν όλοι οι νόμοι, οι δεσμεύσεις της χώρας, οι υπουργικές αποφάσεις, τα προεδρικά διατάγματα, οι εγκύκλιοι και όποια άλλη απόφαση από 4/10/2009 που είναι σε βάρος του Λαού και της Πατρίδας;

Θέλετε μια Ελλάδα όπου δεν θα υπάρχουν χαμένες πατρίδες αλλά αλησμόνητες πατρίδες;

Θέλετε μια Ελλάδα που θα τιμά και θα σέβεται όλους όσους ήταν παρόντες στους εθνικούς αγώνες και έχυσαν το αίμα τους για την Πατρίδα;

Θέλετε να είστε το αφεντικό στην Πατρίδα σας και να αποφασίζετε εσείς για όλα;

Θέλετε μια Βουλή με 150 βουλευτές και όχι 300 βολευτές χωρίς κανένα προνόμιο και με αποδοχές το βασικό μισθό που θα ισχύει κάθε φορά για τους εργαζόμενους;

Θέλετε μια Ελλάδα που θα κυβερνάται από Έλληνες και όχι υπαλλήλους και εντολοδόχους του διεθνούς οικονομικο-τραπεζικού κατεστημένου και των πολυεθνικών εταιρειών;

Θέλετε μια Ελλάδα όπου θα επικρατεί η Αξιοκρατία, η Δικαιοσύνη και η Κοινωνική Αλληλεγγύη;

Θέλετε μια Ελλάδα με Αρχές και Αξίες;

Θέλετε μια Ελλάδα, όπου οι πουλημένοι να μην μπορούν να ξεπουλήσουν τη χώρα γιατί εμείς δεν θα τους το επιτρέψουμε;

Αν συμφωνείτε με όλα αυτά, τότε σίγουρα θέλετε μια ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ, τότε σίγουρα θέλετε τη ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ.

Ελάτε μαζί μας ΤΩΡΑ.

Διαβάστε τις θέσεις, τις απόψεις μας, τις προτεινόμενες λύσεις και την εθνική στρατηγική για την νέα μεγάλη ιδέα του Ελληνισμού την ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ.

Η ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ δεν είναι μόνο μια νέα πατριωτική πολιτική δύναμη.
Δεν είναι μόνο ένα λαϊκό πατριωτικό κίνημα.
Είναι το νέο όραμα, η νέα ελπίδα του Λαού, της Πατρίδας και ολόκληρου του Ελληνισμού.

Διαδώστε τα με όποιο τρόπο μπορείτε, κάντε γνωστό σε όλους τους Έλληνες, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο ότι η ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ ξεκίνησε.

Ο Πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΗΛΙΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ


Η λαϊκή ρήση ότι “τα λεφτά πάνε στα λεφτά” εκφράζει μια παγκόσμια αλήθεια για την οικονομία και την αγορά. Το χρήμα είναι “αντιεντροπικό”, μέσα δηλαδή από την κινητικότητα του, έχει την τάση να συσσωρεύεται με τρόπο που οι πλούσιου να γίνονται πλουσιότεροι και φυσικά οι φτωχοί φτωχότεροι. Φρένο σε αυτή την “αφύσικη”, κυριολεκτικά αλλά και μεταφορικά συμπεριφορά του χρήματος, τις προηγούμενες δεκαετίες, διεθνώς, επιχειρούσε να βάλει ο κρατικός παρεμβατισμός με παρεμβάσεις αναδιανεμητικού χαρακτήρα.

Ξαφνικά όμως τα τελευταία δέκα (ίσως και περισσότερα χρόνια) μας προέκυψε η παγκοσμιοποίηση! Αυτή η μορφή του άκρατου νεοφιλελευθερισμού που ευαγγελίζεται την χωρίς περιορισμούς διακίνηση του χρήματος. Με την αυξημένη κινητικότητα και την δεδομένη συμπεριφορά του χρήματος είχαμε την γιγάντωση των οικονομικά ισχυρών και την μετατροπή τους σε ανεξέλεγκτες δυνάμεις που μπορούν να επιβάλλουν την θέληση τους σε κράτη και λαούς.

Οι επιταγές της παγκοσμιοποίησης ήταν αυτές που οδήγησαν επίσης στην αποκέντρωση της Ευρωπαϊκής παραγωγής σε χώρες με φθηνά εργατικά χέρια, με σκοπό τη μείωση στα κόστη παραγωγής και επομένως επιπλέον κέρδη.

Αυτό ήταν και το ολέθριο λάθος της Ευρώπης! Οι μονάδες παραγωγής μετακινήθηκαν στην Άπω Ανατολή και οι Ευρωπαίοι βιομηχανικοί εργάτες, η πλειοψηφία με άλλα λόγια των Ευρωπαίων να άρχισαν να πιέζονται, να πέφτει η καταναλωτική τους δύναμη και η φοροδοτικής τους ικανότητα. Αποτέλεσμα αυτού ήταν τα χρέη των κρατών μέσα στα τελευταία χρόνια να γιγαντωθούν.

Αυτό το φαινόμενο δεν άγγιξε την Γερμανία για έναν πολύ απλό λόγο! Η Γερμανία είχε προσφάτως ενωθεί (με έξοδα των υπολοίπων Ευρωπαίων) και είχε μια μεγάλη δεξαμενή φτηνών εργατικών χεριών με προέλευση την πρώην Ανατολική Γερμανία. Επίσης η γειτονία της με κράτη του πρώην Ανατολικού Μπλοκ υπήρξε ιδιαίτερα χρήσιμη αφού επεκτάθηκε γρήγορα σε αυτά τα κράτη χρησιμοποιώντας τα όχι σαν αγορές αλλά σαν εφεδρεία για εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό με μικρό κόστος.

Η μετακίνηση των παραγωγικών μονάδων στην Άπω ανατολή ήταν αυτή που εκτίναξε την ανάπτυξη της Κίνας και της Ινδίας με ρυθμούς δυσθεώρητους. Η οικονομική ανάπτυξη σε συνδυασμό με την δυνατότητα των λαών αυτών να αφομοιώνουν τεχνολογίες και μεθόδους παραγωγής αποτελεί την “Αχίλλειο Πτέρνα” του Ευρωπαϊκού οικονομικού οικοδομήματος. Κινέζοι και Ινδοί μέρα με την μέρα δεν θα χρειάζονται τα “φασόν” των Ευρωπαίων για να εξασφαλίζουν δουλειά για τους πολίτες τους. Θα έχουν τα δικά τους προϊόντα, απολύτως ανταγωνιστικά των ευρωπαϊκών, και σε τιμές, που οι Ευρωπαίοι, με τα σήμερα ισχύοντα, δεν θα μπορούν να ανταγωνιστούν. Στεφτείτε μόνο πόσα “ονόματα” της Ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανίας βρίσκονται αυτή την στιγμή σε χέρια Κινέζων ή Ινδών. Δείτε την μεγάλη διείσδυση των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας της Κίνας στην Παγκόσμια αγορά.

Και ερχόμαστε στο ζουμί! Τα χρέη της Ευρώπης μεγαλώνουν, η ύφεση είναι εδώ, η ανταγωνιστικότητα χάνεται μέρα με την μέρα και η Ευρώπη συνειδητοποιεί ότι πρέπει να αντιδράσει. Το σχέδιο αντίδρασης είναι Γερμανικής εμπνεύσεως, σχεδιασμένο από την γνωστή και μη εξαιρετέα Άνγκελα Μέρκελ.

Σκέφτηκε λοιπόν:

“Το πρόβλημα της Ευρώπης είναι η ανταγωνιστικότητα και συγκεκριμένα το κόστος εργασίας. Θα κάνουμε στην Ευρώπη ζώνες με φτηνά εργατικά χέρια προκειμένου να εγκατασταθούν εκεί οι μονάδες βιομηχανικής παραγωγής. Τις ζώνες αυτές μάλιστα θα τις κάνουμε στην Νότια Ευρώπη γιατί εκεί μας βολεύει. Για να πέσουν τα ημερομίσθια αρκεί να τους δείξουμε πως είναι να είσαι άπορος. Για να το πετύχουμε αυτό θα χρησιμοποιήσουμε το υπαρκτό πρόβλημα της υπερχρέωσης των κρατών ή και των ντόπιων τραπεζών. Πρόθυμες ηγεσίες υπάρχουν! Έτσι θα καταλάβουν αυτοί οι άχρηστοι στο Νότο ότι είναι καλύτερα να ζεις με λίγα χρήματα παρά χωρίς χρήματα.”

Τι δεν σκέφτηκε όμως η ανόητη!

- Η μείωση στις αμοιβές εντείνει το πρόβλημα της μειωμένης κατανάλωσης και ελαττώνει περαιτέρω την φοροδοτική ικανότητα επομένως οδηγεί σε μεγαλύτερη ύφεση και μεγαλύτερο χρέος.
- Είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα να μετατρέπεις μια πολύ μικρή αμοιβή για εργασία σε απλώς μικρή όπως έγινε τα τελευταία χρόνια στην Κίνα και άλλο να μετατρέπεις μια ικανοποιητική αμοιβή σε μια μικρή αμοιβή όπως τώρα επιχειρείται στον Νότο. Η πράξη αυτή θα έχει ανυπολόγιστες συνέπειες για όλη την Ευρώπη.
- Οι άνθρωποι του Ευρωπαϊκού Νότου διακατέχονται από το πνεύμα της Μεσογείου της κοιτίδας του Ευρωπαϊκού πολιτισμού και έχουν μακρά παράδοση Δημοκρατίας και Δημοκρατικών αγώνων. Είναι λαοί απείθαρχοι και φιλελεύθεροι και όχι μοιρολάτρες. Θα αγωνιστούν σκληρά για τα δικαιώματα τους, με μέσα που δεν μπορεί κανείς να φανταστεί.

Ο τρόπος αυτός αντιμετώπισης του ελλείμματος ανταγωνισμού της Ευρωζώνης είναι ενδεικτικός του ελλείμματος σε Ηγεσία που έχει ολόκληρη η Ευρώπη. Η Μέρκελ προσπαθεί να αντιμετωπίσει την Κίνα με κινεζικά “όπλα”. Οι Κινέζοι αύριο το πρωί μειώνουν το κόστος εργασίας με μια εντολή του κόμματος και δεν ανοίγει μύτη, στην Ευρώπη η αντίστοιχη εντολή δεν μπορεί να εκδοθεί αυτόματα αφενός και θα επιφέρει τεράστια αντίδραση αφετέρου.
Είναι εμφανές επομένως ότι το πρόβλημα δεν είναι οικονομικό είναι πρωτίστως πολιτικό και σχετίζεται με την παγκοσμιοποίηση και την απουσία ουσιαστικού παρεμβατισμού στην Ευρωπαϊκή Οικονομία προς την κατεύθυνση της αναδιανομής του πλούτου.

Πρέπει αύριο κιόλας να επιδοτηθεί δραστικά η εργασία (ακόμα και με πληθωριστικό χρήμα), γιατί η ανεργία αποτελεί τον άμεσο κίνδυνο για την Ευρώπη και να ληφθούν μέτρα περιχαράκωσης της Ευρωπαϊκής Οικονομίας όπως ο επαναπατρισμός των παραγωγικών βιομηχανικών μονάδων και η αύξηση των δασμών στα προϊόντα της Άπω Ανατολής.
Η Ευρώπη για να σωθεί (σε όφελος των λαών της και όχι των πλουτοκρατών) πρέπει να αντιδράσει στον Αρμαγεδώνα της παγκοσμιοποίησης και να το κάνει τώρα!

ΒλάσηςΗ τρομοκρατική ισλαμική οργάνωση ‘Αλ Κάιντα’ δραστηριοποιείται στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και ειδικότερα στη Συρία και το Ιράκ για να δημιουργήσει ισλαμικά κράτη, όπως αυτό του Ιράν, με σκοπό να κηρύξουν πόλεμο κατά του Ισραήλ.

Τα παραπάνω αναφέρει το τουρκικό κανάλι CNN Türk επικαλούμενο δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας ‘New York Times’ που αναφέρεται στη 16μηνη εξέγερση που υποστηρίζεται από την Αλ Κάιντα, στη Συρία.

Σημειώνεται, επίσης, ότι η αντιπολίτευση της Συρίας αρνείται σταθερά ότι υποστηρίζεται από την Αλ Κάιντα .

Ο χειρότερος εφιάλτης για τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι η πιθανότητα να συνδέεται η αντιπολίτευση του συριακού καθεστώτος με την Αλ Κάιντα, την οποία αντιπολίτευση υποστηρίζει η ίδια.

Για την αλήθεια αυτών των εικασιών η Αμερική έχει ενισχύσει τις δραστηριότητες των μυστικών υπηρεσιών της στην περιοχή.

Η εφημερίδα, πάντως, ‘New York Times’ αναφέρει ότι έχει δημοσιευθεί ανακοίνωση από την τρομοκρατική οργάνωση για τη ‘δημιουργία ισλαμικών κρατών σε Συρία και Ιράκ’ και επικαλείται δηλώσεις της τρομοκρατικής οργάνωσης στο Κιρκούκ και συγκεκριμένα του μέλους της, Αμπού Θουχά.

Ο αναφερόμενος δήλωσε ότι στόχος της οργάνωσης είναι στράτευση όλων των μουσουλμάνων για τη δημιουργία ισλαμικών κρατών σε Ιράκ και Συρία με σκοπό να ‘κηρύξουν τον πόλεμο μαζί με το Ιράν κατά του Ισραήλ για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης’.

Επιπρόσθετα, έχει αναρτηθεί σχετικό βίντεο με τις εκκλήσεις αυτές στην ιστοσελίδα του YouTube, όπου ο Θουχά εμπρός από τις σημαίες της Αλ Κάιντα καλεί του μουσουλμάνους να προβούν σε τζιχάντ και να γίνουν μάρτυρες στο όνομα του Αλλάχ.

Το βίντεο έχει αναρτηθεί στις 19 Ιουλίου 2012 και παρουσιάζει οπαδούς της Αλ Κάιντα στα σύνορα «Bab el Hava» με την Τουρκία, όπου ανυψώσαν τη σημαία της Οργάνωσης.

Στις επιθέσεις, μάλιστα, που έγιναν στη Δαμασκό συμμετείχε και η οργάνωση «El Nusra Cephesi» που είναι της Αλ Κάιντα, η οποία συνέδραμε με την επαναστατική ομάδα ‘Liwa al Islam’ στις επιθέσεις κατά της Δαμασκού.Του Σαράντου Καργάκου

Με τη νέα αγραμμάτιστη γραμματική της Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού, που έθεσε σε κυκλοφορία το υπουργείο πνευματικής ημιπληγίας, η Ελληνική γλώσσα οδηγείται στο απόσπασμα.

Όπως συχνά έχουμε γράψει, η Γραμματική είναι η γεωμετρία του λόγου. Γεωμετρώντας τον λόγο, γεωμετρεί και η σκέψη. Δημιουργεί σύνθετο λόγο και στοχασμό.

Με το νέο «εγχειρίδιο» γραμματικής (εγχειρίδιο κατά του παιδικού μυαλού) απογεωμετρείται ο λόγος, αποσυντίθεται ο στοχασμός.

Δεν πρόκειται για ένα κακό βιβλίο. Πρόκειται για μία κακή πράξη.

Δεν είναι βιβλίο για ελληνόπουλα, αλλά ούτε και για παιδιά αλλογενών. Είναι κατώτερο και των παλαιών μεθόδων εκμαθήσεως ξένων γλωσσών. Τα εικονογραφικά ψιμύθια απλώς δίνουν στο βιβλίο μία εικόνα «κλόουν». Αλλά, μία «κλοουνίστικη» γραμματική κλονίζει εκ βάθρων το οικοδόμημα της Ελληνικής. Όπως θα έλεγε ο Κάτων, “hoc censeo”: Το βιβλίο πρέπει πάραυτα να αποσυρθεί.

Την ευθύνη της αποσύρσεως χρεώνουμε ευθέως στον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά. Ας μην βάψει τα χέρια του στο αίμα της σφαγιαζόμενης ελληνικής. Διαπράττεται crimen majiestatis, έγκλημα εκ προθέσεως.

Προειδοποιούμε για ύστατη φορά: Εδώ και χρόνια η Ελληνική γλώσσα παραπαίει. Η συντακτική της δομής έχει δυναμιτισθεί, ο λεκτικός της πλούτος έχει στεγνώσει. Και με την τωρινή γραμματική θα παραπατάει σαν τον Ορέστη Μακρή στον «Μεθύστακα».

Λυπάμαι για την θλιβερή μου διαπίστωση, που όμως είναι αλήθεια αδιαμφισβήτητη: Η μοναδική πρόοδος που σημειώθηκε μετά την μεταπολίτευση, είναι στο πεδίο της οπισθοδρόμησης.
Ο πραγματικός μας εχθρός υπήρξε η ανικανότητά μας. Και τη μεγαλύτερη ανικανότητα την δείξαμε στην διαχείριση του πνευματικού μας θησαυρού.

Η κολόβωση της γλώσσας θα φέρει σταδιακά και την κολόβωση της Ελλάδας.
Θα ήταν πράξη εθνικής προσφοράς να κλείσει το υπουργείο κακοπαιδείας. Επί δεκαετίες είναι πρόξενος συμφοράς. Ό,τι έχει αποδοθεί –ενδεχομένως ψευδώς- στον Κίσινγκερ, υπήρξε η κατευθυντήρια γραμμή του εγκληματικού αυτού μηχανισμού, που –υποτίθεται- διακονεί παιδεία Ελληνική!


Πηγή εφημ. "Παρόν"


Τιμήθηκε πριν από λίγες μέρες στην Κομοτηνή από τον τουρκόψυχο συρφετό των εν Θράκη πρακτόρων της Άγκυρας η 17η επέτειος του θανάτου του Αχμέτ Σαδήκ. Πολλές οι επίσημες παρουσίες, ενώ διαβάστηκαν και μηνύματα του Ερντογάν, του Γκιουλ, του Νταβούτογλου του Τούρκου Α/ΓΕΕΘΑ Οζέλ και πολλών άλλων!

Σε πανηγυρικό λοιπόν τόνο η προχτεσινή 17η επέτειος του θανάτου του φασιστοειδούς που έδρασε στη Θράκη πριν από μία συναπτή εικοσαετία ως πράκτορας της Τουρκίας, ως όργανο της Εργκενεκόν, ως ιδρυτής του κόμματος DEB, ως ανεξάρτητος (λέμε τώρα) βουλευτής, ως «ηγέτης των Τούρκων της Δυτικής Θράκης», όπως τον αποκαλούν οι τουρκόψυχοι νοσταλγοί του. Η φετινή τελετή (απ’ όπου και το πανό της παρακείμενης φωτογραφίας με τα μούτρα του εν λόγω τουρκοπράκτορα) οργανώθηκε από το DEB στις 24 Ιουλίου γύρω από τον τάφο του Σαδήκ (στο μουσουλμανικό νεκροταφείο Καφετζί) και σε αυτήν το «παρών» έδωσε φυσικά άπας ο συρφετός: και εκ Τουρκίας (εννοούμε τον πρόξενο στην Κομοτηνή Ιλχάν Σενέρ, τους υποπρόξενους Αντνάν Οζτούρκ, Μπερίν Οκούρ, Γκιουρλέρ Γκιουρσόι, και Ουφούκ Γκιοζαϊντίν, τους βουλευτές του ΑΚΠ Χακάν Τσαβούσογλου και Κιοκσάλ Τοπτάν, τον βουλευτή Ανδριανούπολης του CHP Κεμάλ Ντεγιρμέντερελί, τον πρόεδρο του κόμματος ΒΒΡ Μουσταφά Ντεστιτζί, τον πρόεδρο του αλυτρωτικού «Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης» (BTTDD) Μπουρχανετίν Χακγκιουντέρ, τον δήμαρχο Ιψάλων Μεχμέτ Καραγκιόζ), αλλά εκ των εντοπίων πρακτόρων (ο λόγος για τον πρόεδρο του DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς, τον υπεύθυνο του DEB-Ξάνθης Οζάν Αχμέτογλου, τους ψευτομουφτήδες Ιμπραήμ Σερίφ (Κομοτηνής) και Αχμέτ Μετέ (Ξάνθης), τον δήμαρχο Αρριανών Ιμπραήμ Σερήφ, τον δήμαρχο Μύκης Μουσταφά Τσουκάλ, τον πρόεδρο της λεγόμενης «Συμβουλευτικής Επιτροπής Τούρκων Δυτικής Θράκης» και δήμαρχο Ιάσμου Ισμέτ Καδή, την πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Μειονότητας Σαππών και ταυτόχρονα επικεφαλής του τομέα γυναικών του DEB Νετσλά Τσαβούς, τον διευθυντή της τράπεζας Ζιραάτ-Κομοτηνής Τσαγρί Ιζμιρλίογλου, τον διευθυντή της Ζιραάτ Ξάνθης Ομέρ Τσαγί, τον πρόεδρο της ΠΕΚΕΜ Τζεμίλ Καμπζά, τον πρόεδρο της λεγόμενης «Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής» Κοράι Χασάν, τον πρόεδρο της φερόμενης ως «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης» Αχμέτ Καρά, τον πρόεδρο του παράνομου «Συλλόγου Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης» Σαμή Τοραμάν και πολλούς άλλους).

Πολλά όμως ήταν και τα μηνύματα που εστάλησαν προς τιμήν του Σαδήκ. Ανάμεσά τους σταχυολογούμε αυτά που έστειλαν ο Τούρκος πρωθυπουργός Ερντογάν, ο πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλλάχ Γκιούλ, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Νετζντέτ Οζέλ, ο Υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, οι αντιπρόεδροι της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς και Μπεκίρ Μποζντάγ, ο πρόεδρος της τουρκικής βουλής Τζεμίλ Τσιτσέκ, ο Γενικός Διευθυντής του IRCICA (και – θυμίζουμε – βασικός υπεύθυνος πολλών από τα νήματα που κινούνται στη Θράκη) Χαλήτ Ερέν, ο αντιπρόεδρος του κόμματος ΜΗΡ Φαρούκ Μπαλ, ο Τούρκος πρόξενος Θεσσαλονίκης Τουγρούλ Μπιλτεκίν, ο δήμαρχος του Οσμάνγκαζί-Προύσσας Μουσταφά Ντουντάρ, ο δήμαρχος του Τεκίρνταγ Αντέμ Νταλγκίτς, ο Υπουργός Θρησκευτικών Υποθέσεων Μεχμέτ Γκιορμέζ, ο Υπουργός Παιδείας Ομέρ Ντιντζέρ, ο Υπουργός Ανάπτυξης Τζεβντέτ Γιλμάζ, ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Ερτουγρούλ Γκιουνάι, ο πρόεδρος της φασιστικής-αλυτρωτικής «Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης» Χαλήτ Χαμπίμπογλου, ο βουλευτής Ανδριανούπολης του ΑΚΠ Μεχμέτ Μουεζίνογλου, ο πρόεδρος του κόμματος CHP Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αϊχάν Καραγιουσούφ.

Όπως μας ενημερώνει μάλιστα η τουρκοφυλλάδα «Μπιρλίκ» (μετάφραση tourkikanea.gr), «μετά από τα αναγνωσθέντα μηνύματα η κόρη του Αχμέτ Σαδήκ προκάλεσε συγκίνηση με το ποίημα που διάβασε και που ήταν αφιερωμένο στον πατέρα της» (σ.σ. γουάου)!

Ε, κι αφού τέλειωσε η…συγκίνηση από την κόρη του φασιστόμουτρου, δεν έλειψαν φυσικά και οι άκρως προκλητικές ομιλίες των διαφόρων ρουφιάνων του προξενείου, όπως π.χ. αυτή του προέδρου του DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς, που «ανέφερε πως ο Αχμέτ Σαδήκ υπήρξε ηγέτης των Τούρκων της Δυτικής Θράκης, πως θυσίασε την ζωή του για να ζει ανθρώπινα αυτή η κοινότητα και ότι είναι πολύ σημαντικό να τον τιμούμε και να τον αντιλαμβανόμαστε». Είπε ακόμη πως ο τιμημένος αγώνας του ακόμη συνεχίζεται και ολοκλήρωσε λέγοντας πως «ζητάμε να ζούμε σε αυτή την χώρα ανθρώπινα με φιλία και ειρήνη». Σε παρόμοιο κλίμα και ο ψευδομουφτής Ιμπραήμ Σερήφ, που είπε τα εξής: «Σας ευχαριστώ εκ βάθους καρδίας για το ότι σε αυτή την ζεστή μέρα, κατά την 17η επέτειο θανάτου του συντρόφου μου στην φυλακή και συναγωνιστή Αχμέτ Σαδίκ, ήρθατε στον τάφο του. Σήμερα με συγκίνησε ιδιαίτερα το να βλέπω πόσο πιστός και ειλικρινής είναι ο Τούρκος της Δυτικής Θράκης. Εχθροί και φίλοι είδαν πως παρά το ότι πέρασαν 17 χρόνια, η αγάπη αυτή δεν σβήνει, Σας ευχαριστώ και πάλι όλους». Ίδια γεύση και από τον δήμαρχο Ιάσμου Ισμέτ Καδή, που τόνισε πως «βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να τιμήσουμε τον υπερασπιστή του δίκαιου αγώνα της τουρκομουσουλμανικής κοινότητας Δυτικής Θράκης».

Έτσι ήταν λοιπόν που οι πράκτορες τίμησαν τον αρχιπράκτορα ιστορικό ηγέτη τους και τους αγώνες του υπέρ του τουρκισμού και του κεμαλισμού στην ελληνική Θράκη. Και οι δικοί του αγώνες βέβαια συνεχίζονται (με το παραπάνω) και κλιμακώνονται από τους επιγόνους του. Στον αντίποδα εμείς τι κάνουμε; Ε τι, έχετε και παράπονο;

Και εμείς συνεχίζουμε με θαυμαστή συνέπεια και επίσης κλιμακώνουμε την παραδοσιακή μας στάση. Τον μακάριο ύπνο του δωσίλογου – ή, στην καλύτερη των περιπτώσεων, εκείνον του λοβεκτομημένου κρετίνου. Ελάχιστη είναι άλλωστε η διαφορά. Και όσο για τα επίχειρα, αυτά είναι ακριβώς τα ίδια…

ΑΛΛΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ