Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

18 Ιουλ 2012


Του Βασίλη Κοψαχείλη
Διεθνολόγου


Το ότι υπάρχουν δυνάμεις που απεργάζονται την διάλυση της σημερινής Ελλάδας δεν είναι κάτι καινούργιο. Το γνωρίζουμε όλοι, εκτός από εκείνους που κάνουν ότι δεν γνωρίζουν.

Όσο περνάει ο καιρός όμως, το γεωπολιτικό παιχνίδι που παίζεται σε βάρος της χώρας μας γίνεται ολοένα και πιο επικίνδυνο. Αναφέρομαι στα παλαιότερα δημοσιεύματα για το δήθεν νόμιμο δικαίωμα απόσχισης της Κρήτης από τον εθνικό κορμό, και στο πιο πρόσφατο, για απόσχιση και ένωση της Ικαρίας με την … Αυστρία. Να προσθέσουμε στα δημοσιεύματα και παλαιότερες σχετικές αιχμές και δηλώσεις δημοτικού άρχοντα πόλης της Θράκης. Τα
δημοσιεύματα αυτά συνοδεύονται από σημαίες, διακηρύξεις και διαφημιστικά spots που εκούσια ή ακούσια δημιουργούν εικόνες.

Και πάλι όμως, το να μπαίνουν στο γεωπολιτικό σκάκι τέτοια ζητήματα είναι μέρος του παιχνιδιού. Το επικίνδυνο είναι η αντιμετώπιση του ζητήματος από την πλευρά του επίσημου Ελληνικού κράτους και των συμπατριωτών μας που αδυνατούν να αντιληφθούν τι κρύβεται πίσω από τέτοιου είδους δημοσιεύματα.

Η επίσημη Ελληνική απάντηση είναι υπηρεσιακή και πολιτικά συναισθηματική. Αναφέρονται στη Συνθήκη της Λωζάννης, παραγνωρίζοντας ίσως ότι ήδη έχει αποφασιστεί από μεγάλα κέντρα εξουσίας η συνολική αναθεώρησή της, γι’αυτό και οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, καθώς και το σημαντικότερο, ότι οι Συνθήκες έχουν αξία όταν έχεις, ανα πάσα στιγμή, τη δύναμη να τις επιβάλεις και να τις επικαιροποιείς.

Η αντίδραση των περισσότερων συμπολιτών μας και των δημοτικών αρχόντων είναι εξίσου επικίνδυνη. Γέλασαν και χαρακτήρισαν τα δημοσιεύματα «γελοιότητες».

Τι κρύβεται όμως πίσω από την όλη προσπάθεια; Είναι τόσο αφελείς αυτοί που διακινούν τέτοια σενάρια; Βεβαίως και όχι. Σκοπός όλης αυτής της φιλολογίας είναι να δημιουργηθεί το κατάλληλο κλίμα, να καλλιεργηθεί στο μυαλό των απλών πολιτών το σενάριο ως ενδεχόμενο. Οικονομική κρίση, έλλειψη κεντρικού πολιτικού σχεδιασμού, γενικότερη πολιτική ανεπάρκεια, υπέρογκοι φόροι χωρίς καμία ανταποδοτικότητα, ανέχεια, δουλοπρέπεια, απώλεια εθνικής κυριαρχίας, γεωπολιτική έκλειψη. Αυτά βιώνουν οι πολίτες και η σκέψη της απόσχισης από ένα υπερτροφικό, ανίκανο και αδιάφορο κράτος ίσως να φαντάζει σε κάποια μυαλά ως λύση, έστω και βραχυπρόθεσμη, απέναντι στα αδιέξοδα.

Το όλο σκηνικό συμπληρώνεται και από την θεσμική διευκόλυνση που παρέχει η περιφερειακή πια διάρθρωση της ΕΕ.

Το επίσημο κράτος θα πρέπει να δει σοβαρά αυτή την «τάση» και να αντιληφθεί ότι είναι τακτικές κινήσεις μιας ευρύτερης στρατηγικής αποδόμησης της εθνικής μας ακεραιότητας. Πέραν των «θεσμικών» δηλώσεων και ανακοινώσεων που σωστά εκδίδονται, καλό είναι να υπάρχει μόνιμη προβολή σημαίας στις ευαίσθητες περιοχές και να δοθεί, παρά τα προβλήματα, διέξοδο στα ζητήματα διαβίωσης των Ελλήνων στις ακριτικές περιοχές. Η ενίσχυση της παρουσίας του πολεμικού ναυτικού στο νησιωτικό μας χώρο είναι επιβεβλημένη. Επιβάλλεται να βρούμε τους τρόπους να στηρίξουμε και τον τελευταίο Έλληνα πολίτη στην πιο απόμακρη γωνιά της πατρίδας μας.

Οι πολίτες και οι τοπικοί άρχοντες θα πρέπει να γίνουν πιο προσεκτικοί και καχύποπτοι σε ακούσματα και σχετικές ρητορείες. Το να θεωρείς κάτι «γελοιότητα» δεν σημαίνει ότι μπορείς και να το απαγορεύσεις να καλλιεργείται. Ας μην κλείσουμε τα αυτιά και τα μάτια σε αυτά που θεωρούμε «γελοιότητες». Εάν οι διεθνείς συσχετισμοί θέλουν να μετατρέψουν τις «γελοιότητες» σε πολιτικές, τότε θα είναι αργά να δώσουμε τη δέουσα προσοχή.

Δυστυχώς για την χώρα μας, η μετά-2008 εποχή μας επιφυλάσσει εκπλήξεις. Εάν συνεχίσουμε να σκεφτόμαστε με τους όρους του παρελθόντος τότε δυστυχώς οι εξελίξεις θα είναι πολύ δυσάρεστες και τραγικές. Όσο είναι ακόμη καιρός, πρέπει να αρχίσουμε να σχεδιάζουμε με βάση τη ρεαλιστική εκτίμηση του εθνικού μας συμφέροντος, πέρα και έξω από τα πλαίσια της ΕΕ που καταρρέει.

Οι σύγχρονες «κερκόπορτες» είναι πολλές.
Τουλάχιστο να μην είναι Έλληνας αυτός που θα τις ανοίξει.Σε επίθεση της Ιρανικής τρομοκρατίας αποδίδει ευθέως ο πρωθυπουργός του Ισραήλ την απογευματινή έκρηξη με τους 7 νεκρούς και πάρα πολλούς τραυματίες στο λεωφορείο που μετέφερε Ισραηλινούς τουρίστες στο Μπουργκάς της Βουλγαρίας!

Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 33 τραυματίστηκαν σοβαρά από την έκρηξη σε λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν Ισραηλινοί τουρίστες έξω από το αεροδρόμιο της παραθαλάσσιας πόλης Μπουργκάς, στην Μαύρη Θάλασσα, ανακοίνωσαν οι βουλγαρικές αρχές.

Η αστυνομία ανέφερε ότι επρόκειτο για "τρομοκρατική επίθεση".

Ο δήμαρχος της πόλης Μπουργκάς Ντιμίταρ Νικόλοφ επιβεβαίωσε ότι το λεωφορείο μετέφερε Ισραηλινούς τουρίστες. Η βουλγαρική αστυνομία δεν ήταν σε θέση κατ' αρχάς να επιβεβαιώσει την υπηκοότητά τους, ανέφερε πάντως ότι λεωφορεία και οχήματα στο σημείο υπέστησαν ζημιές. Σύμφωνα με το δημόσιο βουλγαρικό ραδιόφωνο BNR και τον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό bTV, δύο οχήματα έπιασαν φωτιά κι άλλο ένα εξερράγη.
"Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν, υπάρχουν τραυματίες", δήλωσε μια εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών. Ωστόσο αργότερα η βουλγαρική κρατική τηλεόραση έκανε λόγο για επτά νεκρούς.

Ένας Ισραηλινός επιβάτης και αυτόπτης μάρτυρας είπε στο ραδιόφωνο του ισραηλινού στρατού ότι η έκρηξη οφείλεται σε καμικάζι βομβιστή ο οποίος βρισκόταν στην είσοδο του οχήματος. Η αστυνομία ανέφερε ότι πραγματοποιεί έρευνα, χωρίς να έχει ανακοινώσει μέχρι στιγμής τα αίτια της έκρηξης.

Η κυβέρνηση του Ισραήλ επιβεβαίωσε από την Ιερουσαλήμ ότι σημειώθηκε επίθεση εναντίον Εβραίων τουριστών στη Μπουργκάς με τουλάχιστον τρεις νεκρούς. Η επίθεση σημειώθηκε στην 18η επέτειο από την επίθεση στον ασφαλιστικό οργανισμό των Εβραίων στην Αργεντινή (AMIA), στην οποία είχαν βρει το θάνατο 85 άνθρωποι και 300 είχαν τραυματιστεί.

Ένας εκπρόσωπος του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο Οφίρ Γκέντελμαν, είπε ότι "όπως φαίνεται έγινε μια επίθεση εναντίον ενός λεωφορείου που μετέφερε Ισραηλινούς στο αεροδρόμιο της Μπουργκάς στη Βουλγαρία".

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου κατήγγειλε μια "ιρανική τρομοκρατική επίθεση", αναφερόμενος στο αιματηρό επεισόδιο στη Μπουργκάς. "Όλες οι ενδείξεις δείχνουν το Ιράν", υποστήριξε ο Νετανιάχου σε ανακοίνωσή του. "Τους τελευταίους μήνες έχουμε δει ιρανικές απόπειρες να πληγούν Ισραηλινοί στην Ταϊλάνδη, στην Ινδία, στη Γεωργία, στην Κένυα, στην Κύπρο και αλλού", πρόσθεσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

Δεκαοκτώ χρόνια ακριβώς μετά την τρομοκρατική επίθεση στο κέντρο της εβραϊκής κοινότητας στην Αργεντινή, η δολοφονική ιρανική τρομοκρατία συνεχίζει να πλήττει αθώους. Αυτή είναι μια ιρανική τρομοκρατική έφοδος που εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο", υποστήριξε ακόμα, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση. "Το Ισραήλ θα απαντήσει σθεναρά στην ιρανική τρομοκρατία", απείλησε.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ καταδικάζει "με τον πιο έντονο τρόπο" την επίθεση εναντίον Ισραηλινών στη Βουλγαρία, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Ο Τζέι Κάρνεϊ δήλωσε ότι "οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδικάζουν επιθέσεις εναντίον αθώων, ειδικά παιδιών, με τον εντονότερο τρόπο", και πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα "προσεύχεται" για τα θύματα.

Το αεροδρόμιο στην Μπουργκάς έκλεισε μετά το επεισόδιο και οι πτήσεις ανακατευθύνονταν στο αεροδρόμιο της Βάρνας, σύμφωνα με τις αρχές.

Ισραηλινοί αξιωματούχοι έχουν δηλώσει ότι η Βουλγαρία--δημοφιλής τουριστικός προορισμός για Ισραηλινούς τουρίστες--είναι ευάλωτη σε επιθέσεις από ισλαμιστές εξτρεμιστές που θα μπορούσαν να διεισδύσουν μέσω της γειτονικής Τουρκίας.
Voltaire Network
18 Ιουλίου 2012

Aπόδοση: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους


Ο Γάλλος συγγραφέας Ζακόμπ Κοέν, γνωστός για το θεατρικό του έργο "Le Printemps des Sayanim" ("Η άνοιξη των Σαγιανίμ"), έχει κυκλοφορήσει πρόσφατα ένα νέο βιβλίο, στο οποίο αποκαλύπτει πώς η ισραηλινή υπηρεσία πληροφοριών, Μοssad, χρησιμοποιεί απλούς Γάλλους πολίτες εβραϊκού θρησκεύματος, τους οποίους προσλαμβάνει ως μυστικούς πράκτορες.

Το βιβλίο του, που έχει τίτλο "Dieu ne repasse pas à Bethléem" ("O Θεός δεν θα επιστρέψει στη Βηθλεέμ"), ερευνά τη βαθιά επιρροή του Ισραήλ στη Γαλλία, και είναι η πρώτη δημοσίευση στη χώρα αυτή που αποκαλύπτει την επιρροή της Μοssad και των δραστηριοτήτων της στο εσωτερικό της Γαλλίας.

Στο βιβλίο γίνονται εκτενείς αναφορές στους Σαγιανίμ, τους μυστικούς πράκτορες που εργάζονται για λογαριασμό της Mossad. Μέχρι στιγμής, η εβραϊκή αυτή λέξη, που σημαίνει "μυστικός πράκτορας", δεν είναι ευρέως γνωστή στη Γαλλία.

Μιλώντας σε ανταποκριτή του δορυφορικού καναλιού Press TV, o Ζακόμπ Κοέν δήλωσε, μεταξύ άλλων:

"Στο βιβλίο ερευνώ τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι Σαγιανίμ και τι είδους διασυνδέσεις έχουν. Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά τις διασυνδέσεις τους, θα σας δώσω ένα παράδειγμα. Θα θυμάστε ίσως τον στρατιώτη Γκιλάντ Σαλίτ. Ήταν εντελώς άγνωστος και, μέσα σε λίγες μέρες, το όνομά του έγινε γνωστό σε ολόκληρο τον κόσμο. Χαρακτηριστικό δείγμα του έργου των Σαγιανίμ".

Ο Σαλίτ, Γάλλος υπήκοος ισραηλινής καταγωγής που υπηρέτησε στις ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ, συνελήφθη ως μυστικός πράκτορας από το παλαιστινιακό κίνημα αντίστασης της Χαμάς κατά τη διάρκεια διασυνοριακής επιδρομής του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας το 2006. Παρέμεινε κρατούμενος για περισσότερα από 5 χρόνια και αφέθηκε ελεύθερος το 2011, στα πλαίσια μιας συμφωνίας ανταλλαγής κρατουμένων.

Ο ίδιος ο Ζακόμπ Κοέν είναι Εβραίος και αρκετά μέλη της οικογένειάς του ζουν στα Κατεχόμενα της Παλαιστίνης. Αυτό το γεγονός, σύμφωνα με τον ίδιο, αλλά και ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίστηκε για τις ιδέες και τα βιβλία του, τον βοήθησαν να γνωρίσει πολύ καλά τη "μηχανή" των Ισραηλινών και τον ώθησαν να γίνει ο ίδιος έντονα αντισιωνιστής.

"Έχω μελετήσει πώς ακριβώς λειτουργούν οι μασονικές στοές, στόχος των οποίων είναι η στήριξη του Ισραήλ. Όλα αυτά που πληροφορήθηκα με ώθησαν να γράψω δύο βιβλία σχετικά με τους τρόπους με τους οποίους χρησιμοποιεί η Μοσάντ πολλά Εβραίους, που ζουν στη Γαλλία, στις Ηνωμένες Πολιτείες, και αλλού στον κόσμο, στρατολογώντας τους στη μηχανή της προπαγάνδας τους", πρόσθεσε.

Ο Κόεν έχει ήδη δεχθεί επίθεση για τα βιβλία του, και ιδιαίτερα για το τελευταίο.

Μια νύχτα πριν από την κυκλοφορία του βιβλίου, ο εκδοτικός είκος που ανέλαβε την έκδοσή του δέχθηκε βανδαλιστική επίθεση και την επόμενη ημέρα οι τοίχοι του βιβλιοπωλείου είχαν γεμίσει με απειλητικά συνθήματα.

Ο Κοέν παραδέχεται ότι η φήμη που απέκτησε έγινε αιτία να αποκτήσει και εχθρούς:

"Οι Σαγιανίμ δεν υποφέρουν το γεγονός ότι ένας Εβραίος μπορεί να ασκεί κριτική στις πρακτικές του Ισραήλ. Με αποκαλούν "προδότη". Με λένε "καπού". "Καπού" αποκαλούσαν την εποχή της ναζιστικής κατοχής τους Εβραίους που συνεργάζονταν με τους Ναζί στα στρατόπεδα συγκέντρωσης"...

Ωστόσο, δηλώνει ότι δεν τον φοβίζει τίποτε και κανείς, και σχεδιάζει να γράψει και τρίτο βιβλίο.


Η είδηση «τρέχει» σε όλα τα ειδησεογραφικά πρακτορεία. «Ο Μπιλ Κλίντον έρχεται στην Ελλάδα και θα συναντηθεί με τον Αντώνη Σαμαρά». Μάλιστα, η έλευση του πρώην προέδρου των ΗΠΑ στην χώρα μας, πλαισιώνεται από την πρόσκληση που του έγινε από την διεθνούς ΜΚΟ «Ελληνική Πρωτοβουλία» (Hellenic Initiative), η οποία αποτελεί οργάνωση που συνέστησαν επιφανείς Ελληνοαμερικανοί της διασποράς (όλοι μας, φυσικά, γνωρίζουμε πως οι ΜΚΟ έχουν «έργο» το οποίο δεν συνάδει απαραίτητα με αγαθές προθέσεις).

Και συνεχίζεται η εκ των ΜΜΕ σχετική προπαγάνδα: «Η Πρωτοβουλία έχει σκοπό τόσο να συμβάλει στην αντιστροφή του αρνητικού κλίματος που επικρατεί στο διεθνές στερέωμα για την Ελλάδα, όσο και να συγκεντρώσει ποσό ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων. Τα χρήματα πρόκειται να διατεθούν, μέσω συνεργασίας με ελληνικές ΜΚΟ, προς ανακούφιση (ιατροφαρμακευτική, κοινωνικοπρονοιακή κ.ά) των πλέον δοκιμαζόμενων από την οικονομική κρίση στρωμάτων της ελληνικής κοινωνίας».

Αγαθές, λοιπόν οι προθέσεις του ερχομού ενός πρώην προέδρου των ΗΠΑ στην Ελλάδα. Ή, έτσι τουλάχιστον θέλουν να μας πείσουν πως είναι.

Επειδή, όμως, κάθε νόμισμα έχει δύο πλευρές (εκτός και εάν το νόμισμα είναι κάλπικο), εμείς τολμάμε να κοιτάξουμε και στην αθέατη πλευρά του νομίσματος, δηλαδή σε όλα εκείνα που δεν «θυμούνται» να μας πούνε τα περί πολλών άλλων τυρβάζοντα ΜΜΕ.

Ποιος είναι ο κ. Κλίντον σήμερα; Μήπως είναι ο μεγαλομέτοχος της Noble Energy, ενός πετρελαϊκού κολοσσού; Κι επειδή δεν μπορούμε να λησμονούμε την αρχαία Ελληνική ρήση «φοβού τους Δαναούς δώρα φέροντες…» αναρωτιόμαστε, μήπως έρχεται στην Ελλάδα όχι για να προσφέρει, αλλά για εξασφαλίσει (μέσω της συνάντησης με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά) ότι θα πάρει κάτι (μάλλον μεγάλο) από τα ενεργειακά οικόπεδα της χώρας μας;

Κάποιοι ίσως σκεφτούν πως ήδη γίνονται έρευνες στο Ιόνιο για φυσικό αέριο και πετρέλαιο, άρα δεν υπάρχει κάτι για να πάρει από την Ελλάδα ο μεγαλομέτοχος της Noble Energy… Ίσως να ήταν κι έτσι, αλλά εγώ δεν μπορώ να ξεχάσω την Ζουράφα (ανατολικά της Σαμοθράκης), ούτε τον Μπάμπουρα (νοτιο-ανατολικά της Θάσου), ούτε φυσικά την ευρύτερη περιοχή των Αρκιών (Αγαθονήσι, Φαρμακονήσι), αλλά ούτε και το τεράστιο κοίτασμα νοτίως της Κρήτης… Μέσα σε όλα αυτά δεν μπορώ να λησμονήσω ούτε το… Καστελλόριζο, το νησί από όπου μάθαμε πως μπαίνουμε στο μνημόνιο και αρχίζουμε το ταξίδι για την Ιθάκη…

Και θα παραμείνω στο Καστελλόριζο, το οποίο έχει ιδιαίτερη ενεργειακή σημασία. Τόση μεγάλη είναι –μάλιστα- η σπουδαιότητά του, που ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, αναγκάστηκε να γελοιοποιηθεί λέγοντας πως το νησί είναι Ελληνικό, αλλά «επιπλέει» επί της ΑΟΖ, η οποία είναι τουρκική!

Και την σπουδαιότητα του Καστελλόριζου δεν την γνωρίζει μόνο ο κ. Νταβούτογλου, αλλά και άλλες πολύ πιο σπουδαίες προσωπικότητες από αυτόν.

Ήταν Σεπτέμβριος του 2011, όταν σε ένα ταξίδι αστραπή η Χίλαρι Κλίντον είχε επισκεφθεί την Αθήνα κι έμεινε για μία βραδιά στον Αστέρα της Βουλιαγμένης. Μόνο που την ημέρα της παραμονής της και μετά από μερικές τυπικές συναντήσεις με κάποιους ελληνόφωνους πολιτικούς, έκανε και ένα γρήγορο ταξίδι με ελικόπτερο. Και σε αυτό το fast track ταξίδι της, επισκέφθηκε το Καστελλόριζο. Και θα θεωρούσαμε –πραγματικά- πως ήθελε να δει τις ομορφιές του Αιγαίου, εάν δεν συνοδευόταν από τέσσερις αμερικανούς ειδικούς εμπειρογνώμονες στα ενεργειακά. Μάλιστα, κατά την εναέρια «επίσκεψή» της στο Καστελλόριζο, η κυρία Κλίντον καλυπτόταν από πλοία του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού(φρεγάτες), τα οποία ανέλαβαν την ασφάλειά της στην περιοχή της πτήσης.

Και τι ήθελε η κυρία Κλίντον στο Καστελλόριζο; Σύμφωνα με πληροφορίες μας, οι ειδικοί εμπειρογνώμονες συζητούσαν για ένα ενεργειακό ορυκτό, μεγάλης σπουδαιότητας, το οποίο θα παίξει πρωτεύοντα ρόλο στην μελλοντική παραγωγή ενέργειας και το οποίο βρίσκεται στην ευρύτερη υποθαλάσσια περιοχή του Καστελλόριζου.

Έτσι, η κυρία Κλίντον ήλθε και απήλθε, μετά από μία μικρή επίσκεψη (που έγιναν τεράστιες προσπάθειες να κρατηθεί μυστική) στο Καστελλόριζο. Και τώρα, μαθαίνουμε πως θα έρθει και ο Μπιλ Κλίντον (μεγαλομέτοχος της Noble Energy) στην Ελλάδα, για να βρεθούν χρήματα που θα δοθούν σε ΜΚΟ προκειμένου να βοηθηθούν οι Έλληνες πολίτες που έχουν ανάγκη. Αλλά, σε αυτή του επίσκεψη θα βρεθεί με τον Αντώνη Σαμαρά…, με τον οποίο θα ανταλλάξουν απόψεις για να βρεθούν λύσεις(;) για την Ελλάδα!

Κανένας μέχρι σήμερα δεν βρήκε λύση για την χώρα μας και θα την βρει τώρα ο Σαμαράς με τον Κλίντον! Το πιστεύει κανείς; Μάλλον όχι. Προφανώς ήρθε η στιγμή να αρχίσει το μοίρασμα των καλών ενεργειακών οικοπέδων. Και φυσικά, δεν μπορεί να ξεκινήσει ένα μοίρασμα χωρίς να διαλέξει πρώτα ο αμερικανός το δικό του κομμάτι…

Κωνσταντίνος

ΥΓ: Παρακαλούμε το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, στο οποίο υπηρετούν Έλληνες και όχι Ελληνόφωνοι, να δημοσιεύσει τα σχετικά αρχεία τα οποία αποδεικνύουν την επιχείρηση κάλυψης της βόλτας που έκανε η κυρία Κλίντον στο Καστελλόριζο. Αποτελεί μείζονος σημασίας θέμα, το οποίο αποδεικνύει το πόσο καλά σχεδιασμένη είναι η υφαρπαγή του Ελληνικού ορυκτού πλούτου (υποθαλάσσιου και μη). Αποτελεί χρέος των Αξιωματικών του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, να γνωστοποιήσουν τα συγκεκριμένα (αλλά και όποια άλλα) στοιχεία διαθέτουν, τα οποία αποδεικνύουν πως η χώρα μας έχει γίνει θύμα μιάς διεθνούς συμμορίας, τραπεζιτών, πετρελαιάδων και πολιτικών, που έχουν σχεδιάσει την πρωτοφανή κλοπή μίας ολόκληρης χώρας.

Η παροιμία του ενος κακού, μύρια έπονται, ταιριάζει γάντι στην περίπτωση της χώρας μας.

Ενα από αυτά είναι οτι η οικονομική κρίση και η εξοικονόμηση χρημάτων, ώστε να επέλθει η μείωση των κρατικών δαπανών, αποτελεί το άλλοθι για την αναγκαστική και ύπουλη εισαγωγή μέτρων και νόμων που ουσιαστικά μετατρέπουν το κράτος σε μεγάλο αδερφό…

Μα φυσικά για το καλό μας και για να μην μας βάλουν περισσότερους φόρους. Με λίγα λόγια και δεν έκανε καλά το κράτος τόσα χρόνια την δουλειά του και τώρα για να λύσει το πρόβλημα “αναγκαστικά” καταφεύγει στην μοναδική λύση, να φτιάξει 11.000.000 φακέλους με τα πάντα καταγεγραμμένα.

Ξεκίνησε με την απογραφή των συντάξεων και των επιδομάτων για να ανακαλύψουν δήθεν τους μαιμού (που δημιούργησαν οι ίδιοι) με παράλληλη φυσικά καταγραφή και (αυτό δεν θα μας το πουν) παρακολούθηση των δηλωθέντων τραπεζικών λογαριασμών.

Επειτα η υποχρεωτική ηλεκτρονική υποβολή της φορολογικής δήλωσης ανω των 12.000 (και φαντάζομαι απο του χρόνου για όλους), μην ξεχνάμε και τις φοροκάρτες.

Και έπεται ηλεκτρονικο περιουσιολόγιο,το οποίο όπως λένε θα εφαρμοστεί του χρόνου και θα καταγράφει αναλυτικά στοιχεία για την κινητή και ακίνητη περιουσία ΟΛΩΝ των φορολογουμένων, το οποίο θα υποβάλλεται ηλεκτρονικά και υποχρεωτικά μαζί με τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος και θα περιλαμβάνει:

* Καταθέσεις στις τράπεζες σε Ελλάδα και εξωτερικό, τοποθετήσεις σε μετοχές, ομόλογα και αμοιβαία κεφάλαια

* Συμμετοχές σε επιχειρήσεις οποιασδήποτε νομικής μορφής

* Κατοικίες, επαγγελματικά ακίνητα, πισίνες, οικόπεδα, αγροτεμάχια

* Κινητά περιουσιακά στοιχεία (αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες, σκάφη αναψυχής)

* Δαπάνες για την απόκτηση περιουσιακών στοιχείων

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στην εφημερίδα Realnews κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, τίποτα στο εξής δεν θα μένει κρυφό από το ηλεκτρονικό «μάτι» που στήνεται, αφού ανά πάσα στιγμή θα μπορούν οι ελεγκτικές Αρχές να γνωρίζουν όλες τις αγοραπωλησίες ακινήτων, αυτοκινήτων, σκαφών αναψυχής, τις αποταμιεύσεις, την κίνηση μετοχών, τις συστάσεις και αυξήσεις κεφαλαίου επιχειρήσεων, αλλά και τις αγοραπωλησίες εταιρειών και γενικότερα οποιαδήποτε συναλλαγή μπορεί να «κρύβει» πλούτο!!!

Και πάμε στα φάρμακα…και στην υποχρεωτική ηλεκτρονική συνταγογράφηση (εδώ να υπενθυμίσω οτι δεν γράφουν φάρμακα σε κάποιον που δεν έχει ΑΜΚΑ), αφού οι χειρόγραφες πλέον απαγορεύονται, όπου καταγράφονται ο γιατρός, ο άρρωστος, η ασθένεια και τα φάρμακα που πρέπει να παίρνει.

Τώρα αν το σύστημα βγαίνει συνέχεια εκτός και έγινε χωρίς σχεδιασμό και χωρίς υποδομές και είναι και χωρίς την απαραίτητη μηχανογράφηση αφού μας λένε οτι σκοπεύουν στην μείωση των δαπανών(τώρα πως γίνεται έλεγχος χωρίς μηχανογράφηση… μόνο αυτοί ξέρουν), αυτά είναι προβλήματα που κρύβονται κάτω απο το χαλί.

Και αισίως φτάσαμε στο ηλεκτρονικό εισητήριο για τα ΜΜΜ, για την καταπολέμηση της εισιτηριοδιαφυγής, το οποίο θα έχει μορφή πιστωτικής κάρτας και φυσικά τα προσωπικά μας δεδομένα!!!
Θα επαναφορτίζεται στα ATM τραπεζών ή μέσω Διαδικτύου(να μάθουμε και τον τραπεζικό σας λογαριασμό και αν δεν έχετε θα φτιάξετε, πως θα σας καταγράφουμε άλλωστε), ενώ οι επιβάτες μίας διαδρομής θα μπορούν να την «επικυρώσουν» στέλνοντας ένα γραπτό μήνυμα με το κινητό τους (ε, να μην ξέρουμε και το κινητό σας, αφού πριν λίγα χρόνια κάναμε υποχρεωτική την ονομαστική καταγραφή κάθε αριθμού, όχι που θα μας ξεφεύγατε!!!)

Για να μην συνεχίσει πολύ αυτή η βαλίτσα, φαντάζομαι οτι καταλάβατε το νόημα… Έχουν στήσει κανονικά ενα δίχτυ παρακολούθησης όλων ανεξαιρέτως, με το πρόσχημα της οικονομικής κρισης για να διορθώσουν προβλήματα που δημιούργησαν οι ίδιοι.
Ειναι που λένε… δημιουργω το πρόβλημα... για να φέρω την λύση που εγώ επιθυμώ.

Kαι έτσι η οικονομική εξυγίανση επέρχεται με την ηλεκτρονική φυλακή μας.

Και φυσικά έπεται συνέχεια... Κάρτες υγείας... Κάρτες εργαζομένου… Ηλεκτρονικές ταυτότητες… Κάρτες πολίτη, για να μην το πάω και στην ψηφιακή τηλεόραση.

Υπερβολικά αυτά που λέω; Αυτό θα το κρίνετε εσεις.
Κάποιοι θα πουν σίγουρα οτι χρειάζονται αυτά για να βρεθούν αυτοί που κλέβουν για να μην τα πληρώνουν με μειώσεις μισθών και φόρους οι υπόλοιποι (Ας υποθεσουμε οτι για αυτό το κάνουν).
Και όμως αυτοί που κλέβουν θα βρούν τρόπους για να μην φαίνονται, εσύ που δεν κλέβεις όμως θα στην έχουν στημένη στην γωνία!

Ισως αν αναλογιστούμε τις αιτίες που έφεραν αυτές τις λύσεις, θα καταλάβουμε και τι θέλουν να πετύχουν.Έρχονται λουκέτα και στα νοσοκομεία!

Κατά παράβαση της συνταγματικής "εντολής", η συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου - Κουβέλη, προχωρά στο κλείσιμο νοσοκομείων για εξοικονόμηση οικονομικών πόρων, δολοφονώντας την ίδια στιγμή άγνωστο αριθμό Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι χρειάζονται ή πρόκειται να χρειαστούν νοσοκομειακή περίθαλψη.

Κυβέρνηση δολοφόνων, που υπολογίζουν περισσότερο το χρήμα από τις ανθρώπινες ζωές που σπαταλούν χωρίς κανένα οίκτο, προκειμένου να ικανοποιήσουν τις προσταγές της τρόικας και των οικονομικών δολοφόνων που έχουν εγκαθιδρυθεί στην χώρα.

Δρομολογείται άμεσα, όπως όλα δείχνουν, το σχέδιο του Υπουργείου Υγείας για «λουκέτα» σε νοσοκομεία, στα οποία παρατηρείται περιορισμένη πληρότητα. Ο αρμόδιος υπουργός Ανδρέας Λυκουρέντζος έχει τις τελευταίες ημέρες αλλεπάλληλες συσκέψεις, προκειμένου να οριστικοποιήσει τη λίστα των νοσοκομείων τα οποία θα κλείσουν, σε μια ύστατη προσπάθεια να εξοικονομηθούν περισσότεροι πόροι από τον κλάδο της υγείας.

Μάλιστα την Παρασκευή και τη Δευτέρα θα συναντηθεί διαδοχικά με όλους τους διοικητές των νοσοκομείων, προκειμένου να συζητήσει μαζί τους τις τελευταίες λεπτομέρειες του σχεδίου «συρρίκνωσης» του Ε.Σ.Υ., πριν ανακοινωθούν οι τελικές αποφάσεις. Όπως τονίζουν κύκλοι του υπουργείου υγείας, ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά λίγο πριν από την επόμενη έλευση της τρόικα, και όλο αυτό το διάστημα ο υπουργός υγείας δεχόταν εισηγήσεις για τα ποια νοσοκομεία θα «σωθούν», ποια θα κλείσουν και ποια να συγχωνευτούν.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο αριθμός των νοσοκομείων στην Αθήνα για τα οποία εξετάζεται η αναστολή της λειτουργίας τους θα είναι σημαντικός, όμως οι αποφάσεις λήφθηκαν «με μεγαλύτερη ευκολία». Αντίθετα στην επαρχία η επιλογή των νοσοκομείων που θα συγχωνευτούν ήταν πιο δύσκολη εξαιτίας γεωγραφικών περιορισμών.

Ωστόσο, επειδή και η περιφέρεια θα έρθει αντιμέτωπη με λουκέτα, σκοπός του υπουργείου είναι να στελεχωθούν καλύτερα τα ιατρικά κέντρα και τα αγροτικά ιατρεία. Αυτά προορίζονται μάλιστα να αναλάβουν το ρόλο του «θυρωρού», προτού τα περιστατικά καταλήξουν στα εναπομείναντα -μέχρι τότε- κεντρικά νοσοκομεία της περιφέρειας.

Την ίδια τακτική ακολουθεί και αναφορικά με το πόσο ξέφυγε τελικά η φαρμακευτική δαπάνη κατά το πρώτο εξάμηνο του 2012, ρίχνοντας το βάρος των ανακοινώσεων στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας. Είναι πια σίγουρο όμως –μετά και τη δημόσια παραδοχή εκ μέρους του Α. Λυκουρέντζου ότι η δαπάνη για το φάρμακο κινείται εκτός στόχου- πως το υπουργείο υγείας έχασε το μεγάλο στοίχημα εξεύρεσης πόρων μέσω της μείωσης της φαρμακευτικής δαπάνης.

Τα περιθώρια περαιτέρω εξοικονόμησης από το φάρμακο είναι πλέον περιορισμένα, οπότε απαιτούνται πιο δραστικές λύσεις, ώστε να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις του μνημονίου. Το αμέσως επόμενο σενάριο που εξετάζεται αναφέρει το capital.gr, και που σύντομα αναμένεται να ανακοινωθεί, αφορά τη συγχώνευση υπηρεσιών του υπουργείου υγείας και των εποπτευόμενων φορέων.

Επισήμως, με το συγκεκριμένο σχέδιο προσδοκάται η σύμπτυξη της γραφειοκρατίας και η καλύτερη επικοινωνία μεταξύ των φορέων του υπουργείου. Βασικός λόγος όμως και αυτής της συγχώνευσης αποτελεί, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η ραγδαία μείωση των λειτουργικών δαπανών του υπουργείου, ώστε και από εκεί να εξοικονομηθούν χρήματα.


Σχόλιο ιστολογίου: Όχι, δεν έχει γίνει καμία σύσκεψη για παύση πληρωμής των μισθών και των συντάξεωβν των βουλευτών, των υπουργών και όλων των άλλων (γενικών γραμματέων υπουργείων, διοικητών ΔΕΚΟ κ.α.) που εναγκαλίζονται θερμότατα με την κυβερνητική εξουσία και τους κρατικούς φορείς. Ούτε πρόκειται να υπάρξει καμία απολύτως σύσκεψη για να συζητηθεί η ανάγκη μείωσης -έστω- των μισθών όλων των παρακοιμώμενων της τροϊκανής τρικολόρε κυβέρνησης. Είναι προτιμότερο να κλείσουν νοσοκομεία και γηροκομεία ή να καταργηθούν σχολεία και Πανεπιστήμια. Ενδέχεται να υπάρξει σύσκεψη για να ληφθεί απόφαση δημιουργίας νέων φυλακών... Αυτοί, όμως, που θα πάρουν την απόφαση, καλό θα είναι να σκεφτούν πως υπάρχει πολύ σοβαρή πιθανότητα να εγκαινιάσουν οι ίδσιοι τις εγκαταστάσεις...

Πολλές φορές, διάφοροι σχολιαστές σε διάφορα άρθρα και δικά μου αλλά και άλλων αρθρογράφων, κάνουν την ίδια ερώτηση μιας και έχουν την ίδια απορία σε συνδυασμό με τις ανησυχίες τους.

«Καλά τα λες ρε φίλε και καλές είναι οι διαπιστώσεις ή το να δίνεις κουράγιο και θάρρος αλλά το ζήτημα είναι το τι πρέπει να κάνουμε για να βγούμε από αυτή την δίνη» λένε.

Και δεν έχουν και άδικο…. Εν μέρει…

Πρώτα από όλα πρέπει όλοι όσοι κάνουν αυτή την ερώτηση να σκεφτούν λίγα πράγματα ρωτώντας τον εαυτό τους τα εξής:

Όταν τα δύο βασικά κόμματα που έχουν οδηγήσει την χώρα εδώ, παίρνουν στις πρώτες εκλογές 32% και στις δεύτερες 42%, πρέπει όσοι δεν τους ψηφίσαμε να κάνουμε κάτι ή να συνεχίσουμε τις διαπιστώσεις μιας και το 42% προφανώς δεν έχει διαπιστώσει το τι γίνεται στην χώρα;

Πρέπει να συνεχίσουμε τις διαπιστώσεις μέσω των άρθρων μας ή των λόγων μας μπας και ξυπνήσουν όσοι κοιμούνται ή να τους παρατήσουμε στην μοίρα τους και μόλις τους έρθει το εκκαθαριστικό να τους πούμε το εκδικητικό «Καλά να πάθεις ρε κεραυνόπληκτε αφού δεν ακούς!! Σκάσε και πλήρωνε τώρα, και αν δεν έχεις άντε και τράβα στο κόμμα σου να σου δώσει! Kαι άλλη φορά να μάθεις να σέβεσαι και να αγαπάς τα παιδιά σου, την πατρίδα σου, τον εαυτό σου, και το μέλλον αυτού του τόπου πιο πολύ από τα κομματόσκυλα που σε δουλεύουν ψιλό γαζί!!!! Μέχρι να το καταλάβεις όμως μπορεί να έχεις μπει και φυλακή από τα χρέη αλλά τότε θα είναι αργά!!!»

Η μήπως πρέπει όσοι ανησυχούμε για αυτή την ρημάδα την Πατρίδα να συνεχίσουμε τις διαπιστώσεις μπας και κάποια στιγμή ο αριθμός αυτών που θα ξυπνήσουν θα είναι τόσο ικανοποιητικός ώστε να αλλάξει η πορεία της χώρας προς την ελπίδα; Και έχουμε αυτή την άνεση του χρόνου βλέποντας κατά που βαδίζει η χώρα;

Γιατί πολλοί αρθρογράφοι είναι σκασμένοι όταν βλέπουν ότι απευθύνονται σε βόδια. Όπως και πολλοί συνάνθρωποι μας διαπιστώνουν καθημερινά ότι η κωματώδη κατάσταση πολλών κατοίκων αυτής της χώρας και η αναισθησία τους δεν έχει τελειωμό.

Μόνο που τις απαντήσεις που ψάχνουμε στην ζωή τις δίνει η ίδια η ζωή…

Μιλάς με συνταξιούχο. Σου λέει..

- «Έπαιρνα 1000. Μου τα έκαναν 700 και τώρα μου ήρθε και το εκκαθαριστικό 4.200 ευρώ.»

-Έχεις να τα πληρώσεις;

- Έχω για τις δόσεις…. αλλά αν τα πληρώσω δεν θα έχω να φάω… αλλά αν δεν τα πληρώσω θα μου πάρουν τα πάντα.

-Και τι ψήφισες παππού στις εκλογές;

-ΝΔ. Πάντα ΝΔ εμείς από παλιά.

- Καλά ρε παππού, και τώρα που διαπίστωσες ότι σε δούλευε ο «γκαβός» τι λες;

- Και τι να έκανα παιδάκι μου;;…. απαντάει…

Λιποθυμία εσύ… Και αν δεν ήταν και καλή ψυχούλα ο παππούς να είσαι ευγενικός μαζί του μπορεί και να του πέταγες επάνω στα νεύρα σου κανα « ρε όρνιο ούτε για το μνήμα δεν θα έχεις…» αλλά τον λυπάσαι… Ξέρεις όμως από μέσα σου ότι και το μπαστούνι να του πάρουν πάλι το ίδιο θα ψηφίσει…

Τουλάχιστον σε αυτές τις περιπτώσεις έχεις και μια ρημάδα «δικαιολογία». Λες… «έλα μωρέ τώρα ο παππούς… Τόσα χρόνια δεν κατάλαβε τι γινόταν… τώρα που κλάνει και νομίζει ότι βαριανασαίνει θα το καταλάβει;»

Μιλάς όμως μετά με έναν νέο. Εικοσάχρονο. Και σου λέει…

-“Ποιος είναι αυτός που είναι 80 χρονών… και αποφασίζει μέσα στα 97327486675 εγκεφαλικά του για την ζωή μου τα επόμενα 50 χρόνια με τα μνημόνια;;;;; Δηλαδή αυτός έζησε κι εγώ να μην ζήσω ποτέ επειδή θέλει να βγαίνει το «κόμμα»;;;; Κι αυτό είναι δικαιολογία για την κατάρα της ζωής μου;;;; Και το ίδιο να ισχύει για ένα παιδί που γεννήθηκε πριν από ένα μήνα να είναι δυστυχισμένο και απελπισμένο μια ζωή, επειδή την ώρα που ήταν στην κοιλιά της μάνας του κάποιοι βοιδοκέφαλοι ψήφιζαν το «κόμμα»;;;;;;Kαι μάλιστα το κόμμα που είναι από τα συνυπεύθυνα της κατάστασης;;;;; Αυτοί δηλαδή δεν ντρέπονται και δεν αντιδρούν ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥΣ που τους κλέβουν όσα συντάξιμα κατέθεσαν σε ολόκληρη την ζωή τους, αλλά πρέπει ΕΓΩ ΝΑ ΠΕΘΑΝΩ, ΠΡΙΝ ΖΗΣΩ, ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΠΟΥ ΤΑΧΑ ΕΒΡΙΖΕ ΜΕΧΡΙ ΠΡΙΝ:;;;;;;;;

Χίλιες φορές δραχμούλα και να ξεκινήσω από το μηδέν παρά αυτό το σαράκι!!!!!!!!!!! Το μαρτύριο μιας ζωής δεν αντέχω!!!!! Δεν αντέχω να φοβάμαι!!! ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΦΟΒΑΜΑΙ!!!!”

Κι εκεί πλέον από την σκασίλα σου σκέφτεσαι να γυρίσεις να βρεις τον παππού και να τον αρχίσεις στα «καντήλια»…

Οπότε η λύση είναι απλή. Πάντα η ίδια σε όλες αυτές τις καταστάσεις. Και επειδή η κατάσταση στην χώρα είναι και θέμα ψυχολογίας μιας και που οι ψυχολογικοί εκβιασμοί τους έπιασαν τόπο, εσύ πλέον πρέπει να γυρίσεις τον ψυχολογικό εκβιασμό. Και πως θα γίνει αυτό;

ΜΗΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΣ ΤΟ ΛΑΘΟΣ! ΚΑΙ ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΑΙ!

Αυτή είναι η αρχή!!!!!!!! Αυτός είναι ο απλός κανόνας!!! Και τότε είναι που το παιχνίδι θα φύγει από τα χέρια τους. Τότε είναι που θα τρέμουν όλοι τους σε όλα τα κόμματα γιατί ο κάθε Έλληνας θα είναι ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΦΟΒΑΤΑΙ!!!! Τότε θα εμφανιστεί και ο κάθε άξιος να κυβερνήσει αυτόν τον τόπο γιατί απλά θα δει ότι αξίζει να ασχοληθεί μαζί μας!!!

Λένε «Θα μείνεις άνεργος»

Θα λες «Εσύ να δεις που θα μείνεις στην φυλακή…»

Λένε «Μαζί τα φάγαμε»

Θα λες «Άσε τα πούστικα ρε ξεφτυλισμένε κι αν είσαι άντρας πες από μόνος σου σε έναν εισαγγελέα πόσα έφαγες εσύ, και μην «τσουβαλιάζεις» τους πάντες ως συνυπεύθυνους για τη βρώμα σου!!!»

Λένε « Δεν θα έχεις φάρμακα»

Θα λες «Καλύτερα, γιατί όταν παίρνω γενόσημα για το συνάχι , βγάζω βυζιά στις μασχάλες!!»

Λένε « Εμείς μπορούμε να σώσουμε την χώρα»

Θα λες «Από ποιον ρε;;;;; Από σας;;;;;!!!»

Λένε « Θα μείνουμε στο ευρώ»

Θα λες « Δεν πα να μείνετε και στα βουνά…»

Λένε « Θα κάνουμε ανάπτυξη»

Θα λες « Να κάνετε τον σταυρό σας!!!!!»

Λένε «θα χρεοκοπήσουμε»

Θα λες « στα @@@@@@@@@@@ μας»!

Και όσο σε προκαλούν με τις απάτες τους..

να λες…

«στην προδοσία η σειρά σας… στα κόλλυβα η χαρά μας… »

ΙΩΑΝΝΗΣ

Ερωτήματα όσον αφορά τη βιωσιμότητα της ευρωζώνης εγείρει η οικονομική κρίση, προειδοποιεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) σε έκθεσή του η οποία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα και καλεί τους Ευρωπαίους να δημιουργήσουν άμεσα μια τραπεζική ένωση και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) να παράσχει ρευστότητα στην οικονομία. Το Ταμείο συστήνει στην Ελλάδα μεταρρυθμίσεις στον δημοσιονομικό τομέα και στην αγορά εργασίας με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας.

Η κρίση στην ευρωζώνη "έχει φτάσει σε ένα κρίσιμο επίπεδο" και "εγείρει ερωτήματα όσον αφορά τη βιωσιμότητα" της ευρωζώνης, προειδοποιεί το ΔΝΤ στην ετήσια έκθεσή του για την περιοχή.

"Οι αρνητικές συσχετίσεις ανάμεσα στα δημοσιονομικά των κρατών, τις τράπεζες και την πραγματική οικονομία είναι πιο ισχυρές από ποτέ", επισημαίνει και ζητεί την εξυγίανση της κατάστασης με την άμεση δημιουργία μιας τραπεζικής ένωσης σε επίπεδο ευρωζώνης, η οποία θα έχει μια κοινή επίβλεψη, μια εγγύηση των καταθέσεων και μια αρχή που θα είναι επιφορτισμένη με τη διαχείριση των ανεπαρκειών των τραπεζών.

Για το ΔΝΤ, "η πρόοδος που έγινε προς αυτήν την κατεύθυνση κατά τη σύνοδο κορυφής της 28ης και της 29ης Ιουνίου είναι καλοδεχούμενη", αλλά πρέπει να επισπευσθεί η προσπάθεια αυτή.

Για να καταπολεμηθεί η κρίση, η ΕΚΤ έχει επίσης να διαδραματίσει έναν σημαντικό ρόλο με ένα πρόγραμμα παροχής ρευστότητας. "Δεδομένου ότι ο πληθωρισμός είναι μικρός και μειωμένος, η ΕΚΤ έχει την δυνατότητα να χαμηλώσει τα επιτόκιά της και να πάρει άλλα μη συμβατικά μέτρα που θα ελαφρύνουν την πίεση ορισμένων αγορών", υπογραμμίζει το ΔΝΤ.

Αυτό μπορεί να γίνει με μια πολιτική "ποσοτικής χαλάρωσης" από την πλευρά της ΕΚΤ, μέσω ενός προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων. Το ΔΝΤ τάσσεται επίσης υπέρ μιας νέας επιχείρησης βραχυπρόθεσμου δανεισμού των τραπεζών από την ΕΚΤ (LTRO).

Εξάλλου το ΔΝΤ κρίνει ότι η ευρωζώνη πρέπει να ενισχύσει τη δημοσιονομική της ολοκλήρωση "εισάγοντας περιορισμένες, αλλά εξελικτικές μορφές αμοιβαιοποίησης του χρέους".

Το διεθνές χρηματοπιστωτικό ίδρυμα δεν αναφέρεται στα ευρωομόλογα, στα οποία αντιτίθεται η Γερμανία, αλλά κυρίως στην πιθανότητα δημιουργίας "εντόκων γραμματίων" σε ευρώ, δηλαδή στην κοινή έκδοση βραχυπρόθεσμου χρέους για τις χώρες της ευρωζώνης, και στην δημιουργία ενός ταμείου αποπληρωμής του χρέους.

Οι συστάσεις του ΔΝΤ προς την Ελλάδα
Συγκεκριμενοποίηση και νομοθετικές ρυθμίσεις για τα εναπομείναντα απαραίτητα εισοδηματικά μέτρα καθώς και για αυτά που αφορούν τις δαπάνες, ώστε να επιτευχθεί ο μεσοπρόθεσμος δημοσιονομικός στόχος
Θεσμικές, δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις
Οριστικοποίηση της στρατηγικής ανακεφαλαιοποίησης για τις βιώσιμες τράπεζες και προσδιορισμός του χρονοδιαγράμματος για την αύξηση του κεφαλαίου
Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας μέσω της μεταρρύθμισης της αγοράς εργασίας, την απελευθέρωση προϊόντων και υπηρεσιών και μεταρρύθμιση του επιχειρησιακού περιβάλλοντος

Μέρκελ: Δεν είναι βέβαιο ότι το ευρώ θα αντέξει

«Αισιόδοξη» αλλά όχι «βέβαιη» για την επιτυχία του ευρωπαϊκού σχεδίου εμφανίστηκε η Γερμανίδα καγκελάριος, Αγκελα Μέρκελ, σε συνέντευξή της που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών (CDU).

«Το ευρωπαϊκό σχέδιο δεν έχει ακόμη οικοδομηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να είμαστε βέβαιοι πως όλα θα λειτουργήσουν, όλα θα πάνε καλά», είπε η κ. Μέρκελ. «Πρέπει ακόμη να δουλέψουμε γι' αυτό. Είμαι ωστόσο αισιόδοξη».

Επίσης, για την κ. Μέρκελ, «ορισμένες χώρες στην Ευρώπη έχουν ακόμη πολύ δουλειά» για να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη των αγορών και έτσι «να ξεπεράσουν την κρίση του χρέους και την κρίση της ανταγωνιστικότητας».

«Παρατηρούμε πλέον ότι δεν πάμε καλά παρά μόνον αν οι ευρωπαίοι γείτονές μας πηγαίνουν κι αυτοί καλά», πρόσθεσε η καγκελάριος μιλώντας για τη χώρα της.


«Η περιβόητη επαναδιαγμάτευση ήταν μια απατηλή προεκλογική υπόσχεση» υπογράμμισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, προσθέτοντας αναφερόμενος στη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου, ότι «η νέα κυβέρνηση συνεχίζει το έργο της κυβέρνησης Παπαδήμου, έχει ήδη πάρει τις αποφάσεις της, αλλά όπως είπε και ο υπουργός Οικονομικών δεν μπορούν ακόμη να τις πουν».

«Λένε ψέματα ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα και σε συνδυασμό με την εκποίηση του δημόσιου πλούτου, θα έχουν επιπτώσεις στον ελληνικό λαό. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να προσφέρει τίποτε απολύτως στο δράμα που ζουν οι Έλληνες» συνέχισε ο κ. Τσίπρας.

Παράλληλα, είπε ότι η τρόικα ζήτησε να συναντηθεί μαζί του αλλά, όπως τόνισε, δεν έχει κανένα νόημα η συνάντηση μαζί τους».

«Η αποδοχή και μόνο της κυβέρνησης να ξεκινήσει διάλογο με την ίδια επιτροπή της τρόικας που πρότεινε ένα καταστροφικό πρόγραμμα φανερώνει την πλήρη αδυναμία της να θέσει οποιοδήποτε αίτημα επαναδιαπραγμάτευσης στο τραπέζι. Οι κύριοι Τόμσεν, Μορς και Μαζούχ είναι εντεταλμένοι υπάλληλοι και όχι πολιτικοί εκπρόσωποι της Ευρωπαίων εταίρων μας.

Η κυβέρνηση πρέπει να αξιοποιήσει την ευκαιρία. Να ταυτιστεί με τη λαϊκή βούληση και να αρνηθεί τον διάλογο με μια αποτυχημένη επιτροπή υπαλλήλων. Να διεκδικήσει έστω και τώρα αυτό που δεν τόλμησε να πράξει ο υπουργός Οικονομικών στο Eurogroup. Να ζητήσει έκτακτη συνάντηση των Ευρωπαίων ηγετών που θα αναζητήσει νέο στρατηγικό σχεδιασμό για την ελληνική περίπτωση.

Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε πως «το πρόγραμμα δεν βγαίνει. Σε μια κατεστραμμένη από την ύφεση οικονομία είναι σκέτος παραλογισμός, που οδηγεί στη χρεοκοπία και στην έξοδο από την ευρωζώνη».

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Τσίπρα:

«Πριν τις εκλογές μας έλεγαν ότι κίνδυνος για τη χώρα είναι η εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ που θα ακύρωνε το μνημόνιο και θα διεκδικούσε ισότιμη σχέση της Ελλάδας στην Ευρώπη. Ενώ η εκλογή των κομμάτων του μνημονίου μας έλεγαν ότι θα ωφελήσει τη χώρα, αφού θα ικανοποιήσει τους δανειστές μας που θα φανούν πιο γενναιόδωροι.

Πριν καλά-καλά αναλάβει τα καθήκοντά της η νέα κυβέρνηση, συνειδητοποιήσαμε ότι η γενναιοδωρία των δανειστών μας εξαντλήθηκε στην προκλητική προεκλογική υποστήριξη των κομμάτων του μνημονίου, ώστε να εξαπατήσουν το λαό και να εμποδίσουν την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση.

Η περιβόητη επαναδιαπραγμάτευση ήταν απλά μια απατηλή προεκλογική υπόσχεση. Η νέα κυβέρνηση συνεχίζει το ίδιο καταστροφικό έργο. Το συνεχίζει ακριβώς από εκεί που το άφησε η κυβέρνηση Παπαδήμου, σα να μην πέρασε μια μέρα.

Έχουν πάρει τις αποφάσεις τους, αλλά όπως είπε και ο Υπουργός Οικονομικών «δεν μπορούν ακόμα να μας τις πουν». Μιλούν για νέο μεσοπρόθεσμο και εννοούν τρίτο μνημόνιο. Μιλούν για ισοδύναμα μέτρα και εννοούν νέες περικοπές μισθών, συντάξεων, εφάπαξ και επιδομάτων.

Λένε ψέματα ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα. Θα υπάρξουν και σε συνδυασμό με την εκποίηση του δημόσιου πλούτου, θα έχουν καταστροφικές επιπτώσεις στον ελληνικό λαό.

Αυτή η κυβέρνηση, εγκλωβισμένη στις υπογραφές και στις δεσμεύσεις της, δεν μπορεί να προσφέρει τίποτα απολύτως στο δράμα που ζει ο λαός μας. Εκτελεί εντολές της τρόικα και δεν υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, δεν προστατεύει τους πολίτες.

Η αποδοχή της και μόνο, να ξεκινήσει διάλογο με την ίδια επιτροπή της τρόικα που εδώ και δύο χρόνια έχει αποτύχει πλήρως, επιμένοντας στην εφαρμογή ενός καταστροφικού προγράμματος, φανερώνει την πλήρη παράδοσή της και την αδυναμία της να θέσει οποιοδήποτε αίτημα επαναδιαπραγμάτευσης στο τραπέζι.

Σήμερα, η ίδια αντιπροσωπεία της τρόικα ζήτησε συνάντηση και από τον ΣΥΡΙΖΑ. Η θέση μας είναι απολύτως σαφής: Οι κύριοι Τόμσεν, Μορς και Μαζούχ είναι εντεταλμένοι υπάλληλοι με σκοπό την παρακολούθηση της εφαρμογής του μνημονίου και όχι πολιτικοί εκπρόσωποι των εταίρων μας. Δεν έχει κανένα νόημα η συνάντηση και η συζήτηση μαζί τους.

Καλούμε την κυβέρνηση να πράξει το ίδιο. Ακόμα περισσότερο την καλούμε να αξιοποιήσει τη μια και μόνη ευκαιρία να ταυτιστεί με τη λαϊκή βούληση και σε μια κίνηση εθνικής ομοψυχίας να αρνηθεί και η ίδια το διάλογο με μια αποτυχημένη επιτροπή υπαλλήλων, εντεταλμένη να ελέγξει την εφαρμογή ενός αποτυχημένου προγράμματος. Και την καλούμε να διεκδικήσει, έστω και τώρα, αυτό που δεν τόλμησε να πράξει ο υπουργός των οικονομικών στο Eurogroup. Να ζητήσει αντί συναντήσεων με τους υπηρεσιακούς παράγοντες, έκτακτη συνάντηση των ευρωπαίων ηγετών, που θα αναζητηθεί ένας νέος στρατηγικός σχεδιασμός για την ελληνική περίπτωση. Γιατί πολύ απλά το πρόγραμμα δεν βγαίνει.

Νέα σκληρά μέτρα λιτότητας σε μια κατεστραμμένη από την ύφεση οικονομία, είναι απλά σκέτος παραλογισμός που με μαθηματική ακρίβεια μας οδηγεί στη χρεοκοπία και εκτός ευρωζώνης.

Αν αυτό επιθυμεί η κ. Μέρκελ, είναι καλύτερα να μας το πει η ίδια και όχι δια του κυρίου Τόμσεν. Αν αυτόν τον καταστροφικό δρόμο είναι διατεθειμένη να ακολουθήσει η ελληνική κυβέρνηση, είναι προτιμότερο να πει όλη την αλήθεια στον ελληνικό λαό, παρά να κοροϊδεύει τους πολίτες.

Ο ελληνικός λαός κατανοεί τη μεγάλη δυσκολία που περνάμε. Μπορεί να κατανοήσει τα λάθη και τις αδυναμίες. Αυτό, όμως, που ποτέ στο τέλος της ημέρας δεν θα συγχωρήσει είναι την κοροϊδία. Να σταματήσει, λοιπόν, η κοροϊδία και να ειπωθούν αλήθειες, έστω και την ύστατη στιγμή».
Και η Ισπανία τραβάει το δικό της Γολγοθά. Τα στοιχεία που βλέπουν τη δημοσιότητα κάθε μέρα είναι όλο και περισσότερο αρνητικά για την Τρίτη σε μέγεθος οικονομία της Ευρωζώνης.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της κεντρικής τράπεζας τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια (κυρίως στεγαστικού χαρακτήρα) ανέρχονται στο ιλιγγιώδες ποσό των 155,841 δις. ευρώ ή ποσοστό 8,95%

Τον Απρίλιο το ποσοστό των μη εξυπηρετούμενων δανείων, το οποίο αποτελεί και δείκτη της υγείας του τραπεζικού συστήματος, είχε διαμορφωθεί σε 8,72% και το Μάρτιο σε 8,37% επί του συνόλου των χορηγήσεων.

Στις 9 Ιουνίου η ευρωζώνη ενέκρινε τη χορήγηση δανείου έως 100 δισ. ευρώ στην Ισπανία για την ενίσχυση του τραπεζικού της τομέα, ο οποίος πλήττεται από την αρνητική πορεία της κτηματικής αγοράς και την άνοδο των επισφαλών στεγαστικών δανείων, που αφορούσαν μόλις το 3,37% των χορηγήσεων το 2008.

Την ίδια ώρα στη Γερμανία γίνεται προσπάθεια έγκρισης του σχεδίου διάσωσης των ισπανικών τραπεζών από την Μπούντεσταγκ.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Rheinische Post, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών επισημαίνει πως η ισπανική κυβέρνηση -και όχι οι τράπεζες- είναι υπεύθυνη για την αποπληρωμή του δανείου έως 100 δισ. ευρώ προς τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της χώρας.

«Η βοήθεια πηγαίνει σε μία κρατική αρχή, το κράτος είναι υπεύθυνο για την αποπληρωμή της βοήθειας και, ως αντάλλαγμα, το κράτος... δεσμεύεται για μια ριζική μεταρρύθμιση του τραπεζικού του τομέα και για άλλα μέτρα προσαρμογής», υποστηρίζει ο Σόιμπλε.


Ένας βουλευτής της Γερμανίας αμείβεται με 8.000 € μηνιαία. Όλες οι υποχρεώσεις του έναντι του μισθού του, είναι η κομματική πειθαρχία - το να κάνει δηλαδή όλα όσα απαιτεί από αυτόν το κόμμα του, καθώς επίσης να ψηφίζει πάντοτε αυτά που επιβάλλει η ηγεσία του.

Εάν ο πολιτικός συμπεριφέρεται απέναντι στους εκλογείς του, τηρώντας πιστά την αρχή "άφησε με στην ησυχία μου Πολίτη", τότε θα ανεβεί σίγουρα όλα τα σκαλοπάτια της κομματικής του καριέρας.

Αυτή είναι η μία όψη του νομίσματος. Η άλλη όψη είναι η εξής: Εάν οι ψηφοφόροι ανταμείβουν ξανά και ξανά αυτήν την τεμπελιά και την ασχετοσύνη των πολιτικών, τότε θα την υφίστανται πάντοτε.

Προφανώς, το καλό πολιτικό προσωπικό θα έπρεπε να επιλέγεται από τους υπεύθυνους Πολίτες με μεγάλη προσοχή - εάν θα ήθελαν να αποφύγουν τους "πολιτικούς της καρέκλας". Πόσο μάλλον όταν το γερμανικό κοινοβούλιο καθρεφτίζει τη γερμανική κοινωνία.

Στατιστικά τώρα, το 75% των Γερμανών θυμώνει όταν βλέπει άδειες τις καρέκλες των βουλευτών του, κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων στη Βουλή. Το 66% θεωρεί τους βουλευτές αδιάφορους για τη δουλειά τους, ενώ μόλις το 24% τους εμπιστεύεται. Το 75% πιστεύει ότι οι αποφάσεις τους υπαγορεύονται από επιχειρηματικά συμφέροντα και μόλις το 16% θεωρεί ότι δεν επηρεάζονται από κανέναν (Πηγή: Kopp)Τι γίνεται στα τζαμιά των μουσουλμάνων της Θράκης; Τι γίνεται στα παράνομα «σχολεία εκπαίδευσης» του Φετουλάχ Γκιουλέν; Γιατί υπάρχει ένα τοίχος που κρύβει τις πραγματικές δραστηριότητες των κατά τα άλλα «ευαγών» θρησκευτικών συναντήσεων;

Αμέσως μετά την δημοσίευση του άρθρου «Θρησκεία με… μηνιαίο επίδομα» δεχθήκαμε πολλά μηνύματα από αναγνώστες, οι οποίοι είτε δεν μπορούσαν να πιστέψουν πως είναι δυνατόν να έχει αναπτυχθεί δράση του Φετουλάχ Γκιουλέν στη νότια Ελλάδα, είτε επειδή ήθελαν να έχουν περισσότερες πληροφορίες για τα μαθήματα θρησκευτικού περιεχομένου (τα γνωστά και ως «Κουράν Κουρσού» που γίνονται σε νεαρές και νεαρούς μουσουλμάνους από ηλικίας 9 χρονών και πάνω) που γίνονται από διάφορους ιμάμηδες ή και ψευτο-μουλάδες που περιφέρονται στην Ελληνική Επικράτεια και «διδάσκουν».

Πριν από χρόνια, ο γράφων διαπίστωσε πως τέτοια «θρησκευτικού περιεχομένου» μαθήματα γινόταν σε μονοκατοικία της περιοχής του, όπου προσέρχονταν ημέρα παρά ημέρα περίπου 20 άγνωστοι μουσουλμάνοι και ένας «μουλάς». Αμέσως μετά έκλειναν ερμητικά όλα τα παράθυρα και όλοι τους παρέμεναν επί ώρες στην «σφραγισμένη» μονοκατοικία. Ήταν «συγκεντρώσεις θρησκευτικών», αιτιολογήθηκε ένας από τους προσερχομένους μουσουλμάνους, όταν ρωτήθηκε για το τι συνέβαινε στην συγκεκριμένη μονοκατοικία. Ήταν όμως πραγματικά κάτι τέτοιο ή μήπως αυτές οι συγκεντρώσεις έκρυβαν κάτι περισσότερο; Και γιατί δεν δίδασκε «θρησκευτικά» κάποιος ιμάμης, αλλά «προτιμήθηκε» ένας «μουλάς»;

Στα ερωτήματα αυτά υπήρξε απάντηση μετά από χρόνια, όταν η εφημερίδα «Ζαγάλισα» δημοσίευσε μαρτυρίες ενός παριστάμενου μουσουλμάνου σε αυτού του είδους τις «θρησκευτικές συνάξεις». Και αυτό το δημοσίευμα, το επαναφέρουμε, για να απαντήσουμε σε όλους εκείνους που θέλουν με καλή θέληση να αντιμετωπίζουν τις θρησκευτικές ανάγκες του ανθρώπου. Μόνο, που, οι θρησκευτικές ανάγκες των μουσουλμάνων της Ελλάδας καλύπτονται σε τζαμιά, με ελεύθερη πρόσβαση όλων των μουσουλμάνων και με κοινή προσευχή. Οι θρησκευτικές ανάγκες δεν καλύπτονται ούτε σε μικρά δωμάτια, ούτε σε χώρους που αποκλείουν την έστω και οπτική πρόσβαση σε αυτούς. Αν και, σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Ζαγάλισα», η θρησκεία αποτελεί πρόσχημα για αρκετούς ιμάμηδες, που θέλουν να δικαιολογήσουν τον διπλό και τριπλό μισθό τους από τις μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας και τον Φετουλάχ Γκιουλέν.

Διδασκαλία στα ΚΟΥΡΑΝ – ΚΟΥΡΣΟΥ:
«Ο γενναίος Κεμάλ που σκότωσε τους Έλληνες!»


Πληροφορηθήκαμε από νεαρό Πομάκο ο οποίος φοίτησε σε κουράν – κουρσού (μαθήματα Κορανίου) τι του δίδασκε ο ιμάμης επί χρόνια: «Το μάθημα δεν ήταν μόνο θρησκευτικό, ήταν και πολιτικό» μας είπε.
Στο πολιτικό κομμάτι, να τι του δίδασκε ο χότζας για την καταγωγή του:
«Μας έλεγε ότι δεν πρέπει να υπάρχουν μεταξύ μας ρατσιστικές διαφορές. Δηλαδή, δεν πρέπει να υπάρχουν διαχωρισμοί. Τι θα πει Πομάκοι και Τούρκοι; Είμαστε όλοι Τούρκοι. Είναι αμαρτία να λες ότι είσαι Πομάκος και επί πλέον παίζεις το παιχνίδι των Ελλήνων και κάνεις ζημιά στην Τουρκία».
Για τα πομακικά:
«Να τα μιλάς όλο και λιγότερο. Κάποια στιγμή να μην τα μιλάς καθόλου. Αυτή η γλώσσα σε μπερδεύει. Τα τουρκικά είναι καλύτερη γλώσσα από αυτά. Τα τουρκικά είναι ανώτερα. Θα σε βοηθήσουν στο σχολείο και στο πανεπιστήμιο. Όταν μεγαλώσεις μπορώ να σε στείλω να σπουδάσεις δωρεάν στην Τουρκία σε κάποιο θρησκευτικό σχολείο (ιμάμ-χατίπ)».
Για την Τουρκία και τον Κεμάλ Μουσταφά (Ατατούρκ):
«Η Τουρκία είναι η πατρίδα μας. Όλοι από αυτήν ερχόμαστε. Εσείς ζείτε σήμερα εδώ χάρη στον Ατατούρκ! Αν δεν υπήρχε αυτός, εσείς σήμερα δεν θα ζούσατε εδώ. Αυτός σκότωσε τους Έλληνες και μπορείτε σήμερα να ζείτε εδώ. Η Ελλάδα φοβάται την Τουρκία και για αυτό κανένας δεν θα σας πειράξει. Η Τουρκία σας προστατεύει!».
Αυτό είναι μόνο ένα μικρό κομμάτι από όσα λέγονται στα …μαθήματα, μέσα στα εκατοντάδες θρησκευτικά παρασχολεία (κουράν κουρσού) που έχει φτιάξει η Τουρκία εντός της ελληνικής Θράκης. Με έμφαση στα χωριά όπου ζουν Πομάκοι και τις γειτονιές των Ρωμά, εκατοντάδες θρησκευτικοί λειτουργοί που πληρώνονται απευθείας από το τουρκικό κράτος, διδάσκουν στα μικρά παιδιά, Πομακόπουλα και Ρωμά, μίσος για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Εκμεταλλεύονται το θρησκευτικό συναίσθημα των ανθρώπων και τους μετατρέπουν σε Ταλιμπάν!

Η αποκάλυψη αυτή είναι για εκείνους τους «υπεύθυνους» χριστιανούς της οκάς (πολιτικούς, διπλωμάτες, αναλυτές, καθηγητές, δημοσιογράφους κ.ά.), οι οποίοι έχουν ακόμα παραισθήσεις για το τι συμβαίνει στην ελληνική Θράκη και μιλάνε για καθεστώς αρμονικών σχέσεων, γέφυρες φιλίας και παρόμοιες πολιτικάντικες ανόητες ρητορείες. Στα κουράν – κουρσού ετοιμάζονται οι νέοι ταλιμπάν της περιοχής με την ευλογία ψευτομουφτήδων και μουσουλμάνων πολιτικών. Όταν θα τους δείτε στο μέλλον να μην τρίβετε τα μάτια σας!

Τεύχος 59, Φεβρουάριος - Μάρτιος 2012
Τα συμπεράσματα είναι δικά σας. Εμείς δεν θα εναντιωθούμε ποτέ στην θρησκευτική ανάγκη Ελλήνων μουσουλμάνων. Θα είμαστε όμως απέναντι σε όλους εκείνους που δρουν κατά την Ελλάδας, υποσκάπτουν την ειρηνική συμβίωση των μουσουλμάνων και των χριστιανών κατοίκων της χώρας και προσπαθούν να εγείρουν μίση και πάθη, έναντι των χρημάτων που λαμβάνουν.
Οι θρησκευτικοί λειτουργοί, που δεν γνωρίζουν τι ακριβώς σημαίνει θρησκεία –και ιδιαίτερα η θρησκεία που εκπροσωπούν- ίσως θα πρέπει να αντιληφθούν πως οι απειλές (π.χ. όταν πεθάνεις δεν θα σε θάψω) κατά «κακών» μουσουλμάνων που δεν πείθονται από τα λεγόμενά τους, ίσως κάποια στιγμή γίνουν αφορμή να γνωρίσουν την οργή όλων εκείνων που σήμερα καταπιέζουν και τους ωθούν σε ενέργειες που θα βλάψουν την Ελλάδα, αλλά και τους ίδιους (αλήθεια, είδατε ποτέ κάποιον ιμάμη, μουφτή ή μουλά να φορτώνεται με εκρηκτικά και να γίνεται «μάρτυρας»; Μάλλον όχι, αφού προτιμάει να απολαμβάνει το ρύζι, τις μερσεντές, τις ρωσίδες και τις βουλγάρες κατά τη διάρκεια της ζωής του, αφού γνωρίζει πως τον παράδεισο δεν πρόκειται να τον δει ούτε με τα κιάλια)…


ΥΓ: Όταν είδα τον μουλά να μπαίνει στη συγκεκριμένη μονοκατοικία, ειδοποίησα τηλεφωνικά έναν παιδικό φίλο που είναι στην ασφάλεια και του είπα τα... καθέκαστα. Μου είπε πως έρχεται αμέσως, για να δει με τα ίδια του τα μάτια. Πέρασαν 7 χρόνια από τότε και ακόμη... έρχεται...

  • Δολοφονούν τους Έλληνες για να πληρώσουν τους τοκογλύφους!
  • Η κυβέρνηση Σαμαρά συνεχίζει το έργο του Ελληνόφωνου Παπανδρέου, εξοντώνοντας οποιονδήποτε Έλληνα έχει σοβαρά προβλήματα υγιείας. Τα μέτρα που παίρνονται, είναι μέτρα για φέρετρα των πολιτών και όχι για ανόρθωση της οικονομίας
  • Η Υγεία δολοφονήθηκε, αλλά ο ιατροδικαστής και οι λοιποί "διασώστες" μας, αποσιωπούν το έγκλημα που έχουν διαπράξει
  • Πόσους νεκρούς, άραγε, θα δημιουργήσει η τρικολόρε κυβέρνηση - δολοφόνων;

Τόνια Κανελλίδoυ

Κραυγή αγανάκτησης βγαίνει από τα χείλη της συζύγου νεφροπαθούς απόστρατου της πυροσβεστικής ο οποίος έχει από το Νοέμβριο του 2011 να πάρει το επίδομα κίνησης που δικαιούται από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Ο κ. Χαράλαμπος Γεωργιάδης, που κατοικεί στα Γιαννιτσά αναγκάζεται μέρα παρά μέρα να μεταβαίνει στο 424 στρατιωτικό νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, διανύοντας 110 χιλιόμετρα για να κάνει αιμοκάθαρση λόγω της κατάστασης της υγείας του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το νοσοκομείο των Γιαννιτσών δεν διαθέτει ανάλογη μονάδα ενώ τα πολιτικά νοσοκομεία της Έδεσσας και της Βέροιας που βρίσκονται σε σχετικά κοντινή απόσταση από τον ίδιο δεν έχουν διαθέσιμες θέσεις ώστε να πάει εκεί. Η ανάγκη λοιπόν της μεταφοράς του είναι επιτακτική

Για να κάνει τη διαδρομή αυτή ναυλώνει ταξί το οποίο τον περιμένει κατά τη διάρκεια της θεραπείας και τον γυρίζει στα Γιαννιτσά. Για όλη αυτή τη διαδικασία το ταξί χρειάζεται το ανάλογο αντίτιμο. Αντίτιμο που δικαιολογούν τα ταμεία και χορηγούν στον ασθενή τα χρήματα που καταβάλει ή για να το πούμε καλύτεραχορηγούσαν τα χρήματα μέχρι πρότινος.

Από τη στιγμή που έγινε η ένταξη του ταμείου του δημοσίου στον ΕΟΠΠΥ άρχισαν και τα προβλήματα. Όπως χαρακτηριστικά λέει η σύζυγος του κ. Γεωργιάδη η χορήγηση του επιδόματος κίνησης έχει να γίνει στους δικαιούχους και επομένως και στον σύζυγο της από το Νοέμβριο του 2011. Το τοπικό γραφείο του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου, δεν έχει κάποια νεότερη πληροφόρηση και δεν μπορεί να δώσει καμία απάντηση. Οι δύο υπάλληλοι που το απαρτίζουν αρκούνται στο να ακολουθούν την τυπική διαδικασία, δηλαδή να κρατούν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, χωρίς και οι ίδιοι να γνωρίζουν πότε θα δοθούν τα χρήματα που οι ασθενείς και στη συγκεκριμένη περίπτωση ο κ. Γεωργιάδης βάζουν από την τσέπη τους.

Έτσι κάθε πρώτη του μήνα, το σκηνικό επαναλαμβάνεται. Ο άμεσα εμπλεκόμενος αφήνει τις αποδείξεις από το ταξί, τα χαρτιά από τους γιατρούςπου αιτιολογούν τη μεταφορά αλλά και τις γνωματεύσεις για το ποσοστό της αναπηρίας και περιμένει. Το ποσό ανέρχεται στα 123 ευρώ ημερησίως δηλαδή χρειάζονται 369 ευρώ την εβδομάδα ποσό ιδιαίτερα σεβαστό για μία οικογένεια με παιδιά, με έναν νεφροπαθή που έχει υποστεί περικοπές στη σύνταξη του και με μία σύζυγο άνεργη.

Όπως μας λέει η κ. Γεωργιάδη "ναι μεν μέχρι τώρα βάζαμε από την τσέπη μας τα έξοδα αυτά από το υστέρημα μας από εδώ και πέρα όμως αδυνατούμε να συνεχίσουμε. Ως πότε θα περιμένουμε μέχρι να πάρουμε αυτά που δικαιούμαστε; Δεν φτάνει η ταλαιπωρία που έχουμε υποστεί; Δεν φτάνουν οι περικοπές που γίνονται ; Πρέπει να μη μας δίνουν και αυτά που δικαιούμαστε; Μέχρι πότε;".

Ovidiu Nahoi
Άρθρο από eurozine


Η κρίση στην Ευρώπη είναι τόσο βαθιά και τόσο απρόβλεπτη που ακόμη και “σκοτεινά σενάρια” περί πολέμου μέσα στην επόμενη δεκαετία έχουν ακουστεί από επίσημα χείλη!

Ο Πολωνός υπουργός Οικονομικών Jan Vincent-Rostowski απευθυνόμενος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το περασμένο Σεπτέμβριο είχε πει:

“Πρέπει να σώσουμε την Ευρώπη με κάθε κόστος. Ο κίνδυνος ενός ενδεχόμενου πολέμου κατά τα επόμενα δέκα χρόνια είναι ένα σενάριο που θα πρέπει να λαμβάνεται υπ΄ όψιν. Εάν η "ζώνη του ευρώ" εξαφανιστεί, εάν πρόκειται να εκραγεί, τότε υπάρχει ο κίνδυνος. Εάν η ΕΕ δεν μπορεί να αντέξει αυτό το σοκ, το όλο ευρωπαϊκό εγχείρημα θα είναι σε μεγάλο κίνδυνο, που θα οδηγήσει σε μια κατάσταση όπου, μετά από χρόνια, θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα άλλο μεγάλο κίνδυνο”.

Πολλοί απόρησαν: πόλεμος στην Ευρώπη; Ακούγεται απίστευτο στους Ευρωπαίου, η η μεγάλη πλειοψηφία των οποίων δεν ζούσαν κατά τη διάρκεια της τελευταίας μεγάλης στρατιωτικής αντιπαράθεσης. Ακόμη και η ιστορία της Γιουγκοσλαβίας στις αρχές του 1990 δεν “άγγιξε” άμεσα τους Ευρωπαίους. Υπάρχουν πολλά επιχειρήματα κατά της άποψης ότι θα μπορούσε να ξεσπάσει ένας πόλεμος στην Ευρώπη. Αλλά πόσο έγκυρα είναι πια στη μέση της ευρωπαϊκής καταιγίδας;

Τι θα φέρει η διάλυση της Ευρώπης;

Μπορεί η Ευρώπη πραγματικά να διαλυθεί; Ζακ Ντελόρ, Γιούργκεν Χάμπερμας, Ντάνιελ Νταϊάνου και άλλοι συζητούν για τα αίτια της τρέχουσας κρίσης - και πώς μπορεί να λυθεί. Ένα επιχείρημα είναι ότι "οι ευρωπαίοι ηγέτες δεν θα επιτρέψουν τη διάλυση». Αλλά για ποιους ηγέτες μιλάμε; Είναι οραματιστές; Σίγουρα όχι.

Η κατάρρευση του ευρωπαϊκού ονείρου φέρνει στο προσκήνιο μια εντελώς διαφορετική μορφή ηγέτη. Μπορούμε να αισθανθούμε ήδη την παρουσία τους σε πολλά έθνη. Και η επιρροή τους γίνεται όλο και μεγαλύτερη.

Οι Φλαμανδοί εθνικιστές, για παράδειγμα, είναι σε θέση να μετατρέψουν το σχηματισμό μιας βελγικής κυβέρνησης σε μια αδύνατη εξίσωση. Οι ακτιβιστές Jobbik της Ουγγαρίας, με τις ιδέες αλυτρωτισμού τους, έχουν επηρεάσει έντονα την υιοθέτηση του συντάγματος.

Οι Φιλανδοί και οι νεοφιλελεύθεροι της Σλοβακίας του Κόμματος Ελευθερίας και Αλληλεγγύης (SaS), αν και μειονότητες, έπεισαν τις εύθραυστες κυβερνήσεις των χωρών τους να επιβάλλουν τους όρους για τα δάνεια προς την Ελλάδα. Για αυτούς, η εθνική υπερηφάνεια είναι πιο σημαντική από τη διάσωση της Ευρώπης.

Στη Γαλλία, με το Εθνικό Μέτωπο να απειλεί να κλέψει ψήφους από το κυβερνών UMP, στράφηκαν σε μια γελοία ρητορική για τους Ρουμάνους, τους οποίους παρουσιάζουν ως υπεύθυνους για όλα τα πιθανά κακά. Ομοίως, η ολλανδική ακροδεξιά έχει ωθήσει την κυβέρνηση στη Χάγη σε μια παράλογη κατάσταση κατά της εισδοχής της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας στο Σένγκεν.

Τα παραδείγματα θα μπορούσαν να συνεχιστούν. Οι πολιτικοί αυτού του είδους δεν χαρακτηρίζονται από μια κουλτούρα συμβιβασμού, αλλά από το αίτημά τους να υπερασπίζονται το εθνικό συμφέρον με κάθε κόστος και της ανόρθωσης πραγματικών ή φανταστικών ιστορικών λαθών. Τι θα κάνουν όταν θα βρίσκονται στην εξουσία; Θα απογοητεύσουν τους ψηφοφόρους τους, δείχνοντας αδυναμία να διαπραγματευτούν; Ή θα επιλέξουν ένα πικρό τέλος;

«Δεν υπάρχουν πλέον λόγοι για έναν πόλεμο στην Ευρώπη»

Αυτό είναι ό,τι νομίζουμε και πιστεύουμε. Αλλά το έργο ολοκλήρωσης της οικονομικής και κοινωνικής επιτυχίας της Ευρώπης τις τελευταίες δεκαετίες έχει απλώς καλύψει τις παλιές εντάσεις που μπορεί να φουντώνουν και πάλι σε καιρούς κρίσης.

Διάφορες συμμαχίες θα παρουσιαστούν στη συνέχεια, με τα μικρότερα και πιο αδύναμα κράτη να περιστρέφονται γύρω από τις "μεγάλες δυνάμεις". Δεδομένου ότι η ενιαία αγορά υποχωρεί, η οικονομική υποταγή των μικρών οικονομιών από τις μεγάλες έχει αρχίσει.

Ένα είδος εσωτερικής αποικιοκρατίας θα αναλάβει τον έλεγχο, με μεγάλες εταιρείες που υποστηρίζονται, απροκάλυπτα πλέον, από τις κυβερνήσεις των μεγαλύτερων κρατών-μελών. Ο ανταγωνισμός για εμπορικά προνόμια θα προκαλέσει συγκρούσεις που είναι αδιανόητες σήμερα.

Ας μην ξεχνάμε τα τοπικά προβλήματα: αυξανόμενη ένταση μεταξύ των Βαλλόνων και Φλαμανδών, τα αιτήματα των Βάσκων της Καταλονίας το εθνικιστικό κίνημα της Κορσικής, οι συγκρούσεις μεταξύ Ρουμάνων και Ούγγρων ή μεταξύ Ούγγρων και οι Σλοβάκων. Για να μην αναφέρουμε τα Βαλκάνια! Η αποτυχία ενοποίησης θα οδηγήσει στην εκ νέου ανακάλυψη των εθνικών σχεδίων. Το πρόβλημα στα Βαλκάνια είναι ότι κάθε έθνος (είτε πρόκειται για βουλγαρικό, ρουμανικό, ελληνικό, αλβανικό, σερβικό ή “μακεδόνικο”) θέλει να είναι "μεγάλο”. Αλλά ένα μεγάλο έθνος προϋποθέτει τουλάχιστον ένα μικρό γείτονα. Και έτσι ο παραλογισμός δεν τελειώνει ποτέ.

«Οι ευρωπαίοι πολίτες δεν έχουν καμία διάθεση για πόλεμο".

Γιατί να θέλουν οι Ευρωπαίοι πολίτες σήμερα να πεθαίνουν σε ένα χαντάκι, αντί να απολαμβάνουν τον κόσμο, με γενναιόδωρους μισθούς τους, πολυήμερες διακοπές, κοινωνικές παροχές, καλό φαγητό, υπέροχες πόλεις; Γιατί θα ακολουθήσουν τις προτροπές των ηγετών;

Αυτό θα ήταν αλήθεια αν δεν βλέπαμε τη βία που έχει ξεσπάσει στις μεγάλες πόλεις της Ευρώπης. Ποιοι λαμβάνουν μέρος; Τα μέλη της νέας γενιάς με μικρή πρόσβαση στον τρόπο ζωής της μεσαίας τάξης και οι μεσήλικες Ευρωπαίοι. Οι νέοι στερούνται της δυνατότητας να βρουν μια δουλειά που θα τους επιτρέψει να έχουν μια αξιοπρεπή ζωή. Δεύτερης γενιάς μετανάστες που δεν έχουν ενσωματωθεί και βιώνουν μια κρίση ταυτότητας. Και όλα τα είδη των άλλων επαναστατών χωρίς αιτία.

Πολλοί θα ενταχθούν σ΄έναν πραγματικό πόλεμο, εάν οι ασυνείδητοι ηγέτες τους προσφέρουν, για πρώτη φορά στη ζωή τους, ένα σκοπό. Η δυνατότητα ενός «καλύτερου και δικαιότερου κόσμου" θα φανεί ελκυστική στα μάτια τους, τα εθνικιστικά συνθήματα θα τους “μεθύσουν”, θα πιστέψουν ότι θα μπορούν να ληστεύουν και να βιάζουν χωρίς να υποστούν τις συνέπειες αργότερα. Αυτά ήταν τα συστατικά του γιουγκοσλαβικού δράματος. Βέβαια, κανένα από αυτά δεν φαίνεται να είναι πιθανό σήμερα. Αλλά είναι δυνατόν να συμβούν.

Ας θυμηθούμε μια παλιά παροιμία: να προσέχεις τι εύχεσαι γιατί μπορεί να γίνει πραγματικότητα!


Η επιβολή μίας νέας τάξης πραγμάτων, σαν αποτέλεσμα της υπόγειας συνεργασίας της ελίτ, των τραπεζών και της πολιτικής, είναι μία καλύτερη εξήγηση, από αυτήν της ανεπάρκειας και ανικανότητας των πολιτικών, να λάβουν σωστές αποφάσεις
Ευτυχώς βέβαια, πάντοτε κατά τον ίδιο, που ορισμένοι λειτουργοί επιμένουν να έρχονται σε σύγκρουση με την από ψηλά προστατευμένη διαφθορά - παρά τη δεδομένη διεθνώς συγχώνευση.

“Κανένας δεν μπορεί να αγνοήσει έναν αποφασισμένο λαό, αλλά όλοι μπορούν να ποδοπατήσουν έναν τρομοκρατημένο λαό”.

Οφείλουμε λοιπόν να κάνουμε υπομονή, να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας και να πάψουμε να επηρεαζόμαστε – περιμένοντας να δούμε εάν θα συμφωνηθεί είτε η από κοινού αντιμετώπιση της κρίσης (Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης), είτε η διάλυση της Ευρωζώνης. Φυσικά δεν πρέπει να ληφθεί κανένα απολύτως νέο μέτρο πόσο μάλλον να μειωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις, ή να αυξηθεί η φορολογία".

Ακολουθεί μία σειρά διαφορετικών μικρών κειμένων, με θέματα τους Έλληνες της διασποράς, την Ιταλία, τα ομόλογα των τραπεζών, την αντίστροφη μέτρηση του ευρώ, την Ελλάδα, τους μπράβους των τοκογλύφων, τους νόμους και τη σχέση τους με την πολιτική.


Έλληνες της διασποράς

Δυστυχώς, όπως έχουμε τονίσει αρκετές φορές, η είσοδος του ΔΝΤ σε μία χώρα δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα από την εχθρική εισβολή του ΝΑΤΟ – με μοναδική ίσως εξαίρεση το ότι, δεν αφήνει πίσω της υλικά ερείπια, αλλά ανθρώπινα.

Περαιτέρω πολλοί Έλληνες, οι οποίοι ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό, μεταξύ των οποίων δυστυχώς αρκετοί συνάδελφοί μας, κατηγορούν, κατακρίνουν, επικρίνουν και συμβουλεύουν διαρκώς την Ελλάδα – παραμένοντας σε «απόσταση ασφαλείας» στις χώρες που έχουν εγκατασταθεί.

Ελάχιστοι από αυτούς κατανοούν πραγματικά τη δύσκολη θέση και τα προβλήματα που όλοι εμείς αντιμετωπίζουμε καθημερινά – όπως την ανεργία, το κλείσιμο χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, την υπερφορολόγηση, το αυξημένο κόστος ζωής, τον απύθμενο φόβο, την έλλειψη προοπτικών, την οδυνηρή απαισιοδοξία, την τραυματική αδυναμία των νέων ανθρώπων να βρουν δουλειά, προσφέροντας στον εαυτό τους, στην οικογένεια και στην πατρίδα τους.

Επίσης την εξαθλίωση, τις καθημερινές αυτοκτονίες, τις επώδυνες προσβολές, τον εξευτελισμό εκ μέρους των άλλων λαών, ο οποίος καταρρακώνει την αξιοπρέπεια μας και βυθίζει στο ναδίρ την αυτοπεποίθηση μας, την εισαγόμενη εγκληματικότητα, τον αφελληνισμό από την σκόπιμη λαθρομετανάστευση, την «πλύση εγκεφάλου» από τις τούρκικες σαπουνόπερες που μας «βομβαρδίζουν» αδιάντροπα από όλα σχεδόν τα ιδιωτικά κανάλια, την κατάρρευση της υγείας, της παιδείας και τόσα πολλά άλλα, τα οποία δεν είναι καθόλου εύκολο να αντιμετωπισθούν.

Παράλληλα βέβαια δεν κατανοούν την αγωνία όλων μας, όταν διαπιστώνουμε ότι σχεδιάζεται η λεηλασία της ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας της χώρας μας, με την παράλληλη κατάλυση της Δημοκρατίας, χωρίς να μπορούμε να αντιδράσουμε - με πιθανότερο αποτέλεσμα να οδηγηθούμε, αφού θα έχουν «καμφθεί» όλες οι υγιείς αντιστάσεις μας, λεηλατημένοι και εξαθλιωμένοι, στην απόλυτη χρεοκοπία: η οποία θα μας κοστίσει την απώλεια της ελευθερίας και της εθνικής μας κυριαρχίας (η ανεξαρτησία μας είναι ήδη παρελθόν), για πολλές δεκαετίες.

Δυστυχώς, κανένας από όλους αυτούς τους Έλληνες του εξωτερικού δεν σκέφτεται να επιστρέψει στην πατρίδα του για να βοηθήσει ή, έστω, να κάνει αυτά που μπορεί από τη χώρα που βρίσκεται – πρακτικά, χωρίς να αρκείται στη στείρα κριτική και στις θεωρητικές συμβουλές εκ του ασφαλούς. Πολλοί δε υποκινούν επί πλέον αρκετούς, ο οποίοι ζουν στην Ελλάδα, συνήθως τους ικανότερους, να την εγκαταλείψουν όσο ακόμη προλαβαίνουν – κυρίως τους νέους, οι οποίοι αναζητούν ένα καλύτερο μέλλον.

Ολοκληρώνοντας ελπίζουμε ότι, κάποια στιγμή όλοι οι Έλληνες του εξωτερικού θα κατανοήσουν τις υποχρεώσεις τους και, αν μη τι άλλο, θα πάψουν να κατηγορούν την πατρίδα τους, προσφέροντας αυτά που μπορούν – έστω από τις χώρες που βρίσκονται και χωρίς τις στείρες «δικαιολογίες άρνησης» που προτάσσουν, μεταξύ άλλων «χειραγωγούμενοι ασυναίσθητα» από κάποια διατεταγμένα ΜΜΕ (έλλειψη εμπιστοσύνης στην πολιτική ηγεσία, διαφθορά, διαπλοκή, οκνηρία των συμπολιτών τους κοκ,).

Τα ίδια ισχύουν δυστυχώς και για την τοπική ελίτ, η οποία προσπαθεί να εκμεταλλευθεί τα δεινά και τις ανάγκες επιβίωσης των υπολοίπων Ελλήνων – φτάνοντας πολλές φορές ακόμη και στο σημείο να «καταδίδει» δήθεν «ατασθαλίες» στους ξένους εισβολείς (μη περιορισμό των μισθών, απροθυμία ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, την οποία θέλουν να ιδιοποιηθούν οι ίδιοι σε εξευτελιστικές τιμές κοκ.) – όπως κάποτε κάποιοι πρόγονοί τους, στους τότε Γερμανούς εισβολείς.

Στο ίδιο «μοτίβο» εκείνους τους Έλληνες της διασποράς, οι οποίοι μας κατηγορούν και μας συμβουλεύουν σήμερα εκ του ασφαλούς, θα τους παραλληλίζαμε με όλους αυτούς οι οποίοι, κατά τη διάρκεια της επίθεσης των Γερμανών στο 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, συμβούλευαν τους Έλληνες στρατιώτες από μακριά πώς να πολεμήσουν.

Τα παραπάνω δεν σημαίνουν φυσικά ότι δεν έχουμε κάνει πάρα πολλά λάθη, τα οποία συνέβαλλαν τα μέγιστα για να τοποθετηθεί η χώρα μας, «ενδοτικά», στο κέντρο των εξελίξεων - να διαδραματίσει το ρόλο του Δούρειου Ίππου καλύτερα ή την κερκόπορτα για την εισβολή του ΔΝΤ στην Ευρωζώνη.

Επίσης δεν σημαίνουν ότι υπάρχει δικαιολογία, όσον αφορά την απίστευτα μεγάλη ανοησία μας να «κάψουμε» πάνω από 700 δις € (τιμές ακινήτων, χρηματιστήριο, διαφυγόντα κέρδη, πτώση εισοδημάτων, κατάρρευση επιχειρήσεων, πτώση ΑΕΠ κλπ.), για να λάβουμε (εκλιπαρώντας!) μέχρι στιγμής 130 δις € δάνεια, για την ανακύκλωση των χρεών μας - θυσιάζοντας παράλληλα την αξιοπρέπεια, την υπερηφάνεια, την ελευθερία και την εθνική μας κυριαρχία.

Τέλος, δεν σημαίνουν ότι δεν θα τα καταφέρουμε - αφού είμαστε σίγουροι ότι, η Ελλάδα θα αναδυθεί πολύ πιο ισχυρή από την παγίδα του χρέους, στην οποία οδηγήθηκε το σχετικά νεαρό κράτος μας, ουσιαστικά εν αγνοία του.


Ιταλία, η άλλη όψη του νομίσματος

Μέχρι τώρα, η χώρα-φαβορί για μια ενδεχόμενη έξοδο από την Ευρωζώνη ήταν η Ελλάδα – όσον αφορά τις διάφορες οικονομικές αναλύσεις. Εν τούτοις, μια νέα έρευνα δύο αναλυτών της «Bank of America» ανατρέπει τα δεδομένα.

Οι οικονομολόγοι της τράπεζας, με βάση την ανάλυση κόστους-οφέλους (BCA) και τη θεωρία των παιγνίων, κατέληξαν στο ότι, η Ιταλία έχει περισσότερες πιθανότητες από την Ελλάδα, να εγκαταλείψει πρώτη την Ευρωζώνη. Μάλιστα, προειδοποιούν τους επενδυτές να μην «υποτιμούν την εθελοντική έξοδο μίας ή περισσοτέρων χωρών» από τη ζώνη του κοινού νομίσματος - στις οποίες εμείς έχουμε προβλέψει προ πολλού την υποψηφιότητα της Φιλανδίας.


Σύμφωνα με την ανάλυση η Ιταλία, η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία στην Ευρωζώνη, θα απολάμβανε σημαντικά οφέλη από μια εθελοντική έξοδο, σε σχέση με χώρες που προσπαθούν να επωφεληθούν από βελτιώσεις στην ανταγωνιστικότητά τους.

Η έρευνα εξετάζει 11 από τις 17 χώρες της Ευρωζώνης και τις κατατάσσει με βάση κριτήρια, όπως το πόσο συντεταγμένη μπορεί να είναι η έξοδος κάθε χώρας από το ευρώ και αν θα επηρεάσει την οικονομική ανάπτυξή της.

Η Ιταλία συγκεντρώνει τις μεγαλύτερες πιθανότητες, με βαθμό κατάταξης 3,5. Η Ελλάδα βρίσκεται περίπου στη μέση, με 5,3 μονάδες. Η Γερμανία δε, είναι η χώρα με τη μεγαλύτερη ζημιά από μια έξοδό της από το ευρώ, συγκεντρώνοντας 8,5 μονάδες.

Οι δύο αναλυτές υποστηρίζουν ακόμη ότι, η Γερμανία θα μπορούσε να «δωροδοκήσει» την Ιταλία για να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ – γεγονός που έγινε απόλυτα αντιληπτό κατά την τελευταία σύνοδο της Ευρωζώνης (όπου η καγκελάριος ηττήθηκε θεωρητικά, για να διατηρηθεί στην εξουσία ο διορισμένος πρωθυπουργός της Ιταλίας).

Από την άλλη πλευρά βέβαια, είναι περιορισμένα τα περιθώρια των γερμανικών κινήσεων - επειδή η Ιταλία έχει περισσότερους λόγους να εγκαταλείψει το κοινό νόμισμα, καθώς επίσης επειδή θα ήταν πιο ανελαστική να δεχτεί όρους παραμονής από το Βερολίνο.

Οι απόψεις μας συμπίπτουν εδώ (συζήτηση), ειδικά επειδή ο μηχανισμός στήριξης είναι αδύνατον να «αντέξει» την Ιταλική οικονομία. Πόσο μάλλον όταν τα ληξιπρόθεσμα ομόλογα της για την περίοδο 2012-2014 (227 δις € το 2012, 207,4 δις € το 2013 και 153,1 δις € το 2014) ξεπερνούν ήδη τα κεφάλαια του ESM.


Τραπεζικά ομόλογα

Μία επόμενη βόμβα στα θεμέλια του τραπεζικού συστήματος της Ευρωζώνης, είναι η πιθανή «συμμετοχή» των κατόχων ομολόγων τραπεζών με δικαίωμα πρώτης προτίμησης (ομόλογα υψίστης ασφάλειας), την οποία πρότεινε η ΕΚΤ, σε ενδεχόμενη χρεοκοπία ή διαγραφή χρέους τους (πηγή: FT) – γεγονός που έχει ήδη οδηγήσει στην αύξηση των ασφαλίστρων κινδύνου CDS).

Μέχρι σήμερα, οι ιδιοκτήτες τραπεζικών ομολόγων πρώτης προτίμησης δεν επιβαρύνθηκαν καθόλου με τη διάσωση των τραπεζών – όπως οι μέτοχοι τους, οι ιδιοκτήτες ομολόγων χωρίς δικαίωμα πρώτης προτίμησης και οι φορολογούμενοι.

Σε τελική ανάλυση λοιπόν, απειλείται να εκραγεί και η αγορά των μη εγγυημένων τραπεζικών ομολόγων της ΕΕ, συνολικού ύψους 1.469 δις € - μία ανάλογη εξέλιξη με αυτήν της αγοράς κρατικών ομολόγων η οποία, με αφετηρία τη διαγραφή χρεών της Ελλάδας, δημιούργησε τεράστια προβλήματα στους Ισολογισμούς των τραπεζών (άρθρο μας).

Το πιθανό αποτέλεσμα θα είναι η αύξηση των επιτοκίων δανεισμού των τραπεζών, μέσω των ομολόγων που εκδίδουν, ο περιορισμός των κρατικών ομολόγων που αγοράζουν, η μείωση των δανείων που παρέχουν οι τράπεζες στην πραγματική οικονομία, καθώς επίσης η αύξηση των επιτοκίων προς τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά – ενδεχόμενα που θα επιδείνωναν ακόμη περισσότερο την ύφεση, τις χρεοκοπίες και το μέλλον των περισσοτέρων κρατών της Ευρώπης.


Η αντίστροφη μέτρηση συνεχίζεται

Μέρα με την ημέρα γίνεται όλο και πιο δύσκολη η δυνατότητα των κρατών να μειώσουν τους τόκους δανεισμού τους και να περιορίσουν την αύξηση των δημοσίων χρεών τους, μειώνοντας τις δαπάνες και αυξάνοντας τα φορολογικά τους έσοδα. Η Ευρωπαϊκή κρίση είναι ένα συστημικό πρόβλημα, το οποίο μπορεί να λυθεί μόνο εάν τα κράτη-μέλη της ζώνης του ευρώ λειτουργήσουν από κοινού και με πλήρη αλληλεγγύη μεταξύ τους.

Η μοναδική ίσως δυνατότητα της Ευρωζώνης, είναι η δημιουργία ενός μοντέλου αποπληρωμής των χρεών, το οποίο να συνδέει μία περιορισμένη «αμοιβαιοποίηση» του χρέους, με πολύ αυστηρές προδιαγραφές και με ένα πιστευτό από τις αγορές πρόγραμμα αποχρέωσης.

Τα ληξιπρόθεσμα ομόλογα της Ισπανίας (92,9 δις € το 2012, 109,6 δις € το 2013 και 85,8 δις € το 2014), μαζί με αυτά της Ιταλίας (227 δις € το 2012, 207,4 δις € το 2013 και 153,1 δις € το 2014), επί πλέον των 100 δις € που ανακοινώθηκαν για τις ισπανικές τράπεζες, συνολικά δηλαδή 975,8 δις €, ξεπερνούν κατά πολύ τα 500 δις € του μηχανισμού στήριξης (ESM).

Εάν δεν ακολουθήσουν λοιπόν άμεσες, «γενναίες» αποφάσεις, το τέλος του ευρώ είναι προδιαγεγραμμένο – όσο και αν γίνονται συνεχείς προσπάθειες να κρυφτεί το τεράστιο συστημικό πρόβλημα πίσω από τις επιθέσεις, τις κατηγορίες και τον εξευτελισμό της Ελλάδας.


Άξιοι της μοίρας μας;

Στο διαδίκτυο κυκλοφορεί το παρακάτω κείμενο, με μία διαφορετική άποψη για την Ελλάδα - την οποία δεν αξιολογούμε, αλλά απλά παραθέτουμε ελαφρά διαμορφωμένη:

"Είμαστε μια χώρα που ελέγχει μια χερσαία και θαλάσσια έκταση, όση είναι η Γερμανία και η Αυστρία μαζί (450.000 τετ. χιλιόμετρα), αφού εκτεινόμαστε από την Αδριατική ως τις ακτές του Λιβάνου (συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου) και από το τριεθνές στον Έβρο, ως ανοιχτά της Λιβύης.

Θέλεις δύο ώρες ταξίδι με το αεροπλάνο για να πας από το πιο δυτικό (Κέρκυρα) στο πιο ανατολικό άκρο του Ελλαδικού χώρου (Λάρνακα). Σαν να πετάς δηλαδή από τις Βρυξέλλες προς τη Μασσαλία.

Στον κόσμο ζουν συνολικά 17.000.000 Έλληνες - ενώ σε επίπεδο πανεπιστημιακής εκπαίδευσης ως προς τον πληθυσμό, είμαστε δεύτεροι παγκοσμίως.

Δεχόμαστε 16.000.000 τουρίστες τον χρόνο και διαθέτουμε μια πολύ σημαντική τουριστική βιομηχανία - η οποία δεν διαθέτει μόνο πολυτέλεια, άνεση και φυσική ομορφιά, αλλά και έναν απαράμιλλο πολιτιστικό πλούτο, μία κληρονομιά μοναδική στον κόσμο.

Η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Ρόδος, η Κέρκυρα, η Κρήτη και πολλά άλλα από τα υπέροχα 3.000 νησιά μας, αξίζουν πολύ περισσότερο από τις βαριές βιομηχανίες αυτοκινήτων και άλλων προϊόντων που μας επιδεικνύουν οι άλλοι - όσο και αν δεν μπορούμε ή δεν θέλουμε να το καταλάβουμε.

Αν και μία χώρα των 10 εκ. ανθρώπων, είμαστε πρώτοι στον κόσμο στην εμπορική ναυτιλία, ενώ άλλα 1.500 τεράστια τάνκερ και φορτηγά έχουν οι Κύπριοι πλοιοκτήτες - οι οποίοι είναι πέμπτοι στον κόσμο. Και όμως, έχουμε στην κυριολεξία εξορίσει τη ναυτιλία μας στο Λονδίνο, ενώ ελάχιστοι Έλληνες εκπαιδεύονται πια στις σχολές του εμπορικού μας ναυτικού.

Έχουμε αρκετές μοντέρνες επιχειρήσεις που παράγουν πάρα πολλά προϊόντα και θα είχαμε τις λιγότερο χρεωμένες τράπεζες στην Ευρώπη, αν δεν τις καταστρέφαμε μόνοι μας - με τη διαγραφή των ομολόγων.

Έχουμε την δεύτερη καλύτερη Πολεμική Αεροπορία στο ΝΑΤΟ (μετά τις ΗΠΑ), ενώ έχουμε και το δεύτερο καλύτερο Πολεμικό Ναυτικό στο ΝΑΤΟ - με την Τουρκία να είναι τελευταία.

Υπάρχουν νοτίως της Κρήτης πολλά δισεκατομμύρια βαρέλια πετρέλαιο - ένα από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα παγκοσμίως. Η αξία του πετρελαίου και του φυσικού αερίου υπολογίζεται σε αρκετά τρις $, όπως αναφέρει το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ, το ΥΣΓΣ. Εν τω μεταξύ, ο χρυσός που υπάρχει στην Θράκη αξίζει πολλά δις €, ενώ η ακίνητη περιουσία του δημοσίου πάνω από 300 δις € (η ιδιωτική περισσότερο από 1,2 τρις €).

Έχουμε εκεί, στην Μακεδονία και την Θράκη, τρία από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα χρυσού της Ευρώπης. Και όμως, χιλιάδες συμπολίτες μας λιμοκτονούν, ενώ άλλοι τόσοι αυτοκτονούν από το φόβο της εξαθλίωσης και της απώλειας προοπτικών για το μέλλον - χωρίς καμία σχεδόν κοινωνική αντίδραση.

Δεν κοστίζουμε αλήθεια περισσότερο, από τα 270 δις € που χρωστάει το κράτος μας, μετά την εγκληματική διαγραφή (PSI); Υπάρχει αντικειμενικός λόγος που να αιτιολογεί το βιαστικό πωλητήριο σε τιμές ευκαιρίας που κρεμάστηκε στις κοινωφελείς, στις κερδοφόρες και στις στρατηγικές επιχειρήσεις ερήμην μας, από τους εκλεγμένους πολιτικούς μας;

Υπάρχει δικαιολογία για τον αφελληνισμό της πατρίδας μας από τους χιλιάδες λαθρομετανάστες που προωθούνται ανεμπόδιστα στα σύνορά μας, ενώ εμείς συνεχίζουμε να βλέπουμε απαθείς τις τούρκικες σαπουνόπερες που κατακλύζουν τους ιδιωτικούς σταθμούς της τηλεόρασης;"


Οι μπράβοι των τοκογλύφων

"Για το 2013 το ΔΝΤ υπολογίζει το έλλειμμα στο 2,7%. Υπολογίζει πως η Ελλάδα θα υποχρεωθεί να εξοικονομήσει μέσα σε μία χρονιά 8,6 δις €! Με τα δεδομένα αυτά το ελληνικό χρέος θα διαμορφωθεί το 2012 στο 162,6% και το 2013 στο 171% του ΑΕΠ".

Ασφυκτιά κανείς με την απίστευτη ανοησία μας. Καλέσαμε το ΔΝΤ με 120% χρέος, μας πήγε στο 170%, κάναμε διαγραφή πυροβολώντας τα πόδια μας (χρεοκοπήσαμε τις τράπεζες μας, καταστρέψαμε τα ασφαλιστικά ταμεία μας κλπ.), μειώθηκε στο 125% και τώρα προβλέπεται να φτάσει στο 171%.

Αν δεν βιαστούμε λοιπόν να ξεπουλήσουμε τα πάντα όσο-όσο και να αποδομήσουμε εντελώς το κοινωνικό κράτος, θα μας ενημερώσουν σύντομα ότι το χρέος θα φτάσει στο 200%.


Νόμος και Πολιτική

«Στο ανώτατο επίπεδο λήψης δικαστικών αποφάσεων, ο νόμος και η πολιτική συγχωνεύονται – ακόμη περισσότερο, όλες οι εξουσίες γίνονται μία».

Το παραπάνω είναι πρόσφατο συμπέρασμα της WSJ, σε σχέση με την απόφαση του συνταγματικού δικαστηρίου της Γερμανίας για το ESM, η οποία παραδόξως αναβλήθηκε για το Σεπτέμβρη - μία απόφαση που θα μπορούσε να πυροδοτήσει τη διάλυση της Ευρωζώνης, εάν τυχόν θα ήταν αρνητική.

Η πιθανότητα βέβαια να καθυστέρησε σκόπιμα, σε συνεργασία δηλαδή με την Πολιτική, έτσι ώστε να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος στη Γερμανία για να αποφασίσει τελικά, εάν θα παραμείνει στο ευρώ ή εάν θα το εγκαταλείψει μονομερώς, δεν είναι καθόλου αμελητέα (αν και το τελευταίο δεν φαίνεται να τη συμφέρει, λόγω υψηλού κόστους).

Πάντως, όπως σημείωσε πολύ εύστοχα φίλος, δυστυχώς οι αποφάσεις και των δικών μας Θεσμών, ως προς τη συνταγματικότητα των μνημονίων, των εγκληματικών δανειακών συμβάσεων, των χαρατσιών στους λογαριασμούς της ΔΕΗ κλπ., μάλλον επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

Από την άλλη πλευρά τώρα, η επιβολή μίας νέας τάξης πραγμάτων, σαν αποτέλεσμα της υπόγειας συνεργασίας της ελίτ, των τραπεζών και της πολιτικής, είναι μία καλύτερη εξήγηση, από αυτήν της ανεπάρκειας και της ανικανότητας των πολιτικών, να λάβουν σωστές αποφάσεις – όπως παρατηρείται στις συνόδους κορυφής της Ευρωζώνης, οι οποίες ουσιαστικά «εκτρέφουν» τις αγορές (αύξηση των επιτοκίων δανεισμού των κρατών κλπ.), με τις σάρκες των φορολογουμένων πολιτών.