Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

13 Ιουλ 2012


Η προπαγάνδα των δυτικών ΜΜΕ που θέλουν να πείσουν ολόκληρο τον δυτικό κόσμο πως η Συρία είναι μία κόλαση στην οποία καθημερινά δολοφονούνται εκατοντάδες πολίτες, είναι απλώς το προοίμιο της επίθεσης που ετοιμάζει η δύση στην κυβέρνηση Άσαντ. Μόνο όταν θα "δαιμονοποιθεί" ο Άσαντ και οι κυβερνητικές στρατιωτικές δυνάμεις, θα γίνει εφικτή μία ευθεία στρατιωτική επίθεση δυτικών χωρών κατά της Συρίας.

Μέχρι τότε και με δεδομένο πως ένας πόλεμος ψάχνει για ικανές αφορμές (και σε στρατιωτικό επίπεδο, πέρα από το πολιτικό), αλλά απαιτεί και προετοιμασία για την υλοποίησή του, η δύση έχει ξεκινήσει προ μερικών μηνών έναν σιωπηλό πόλεμο αναγνώρισης και φθοράς του αντιπάλου. Σε αυτόν τον πόλεμο παίρνουν μέρος πολεμιστές της Αλ Κάιντα, ειδικές στρατιωτικές μονάδες (ειδικών επιχειρήσεων), μισθοφόροι από τις ισλαμικές επαναστάσεις, αλλά και εκπαιδευμένοι άνδρες της "αντιπολίτευσης" σε τουρκικά στρατόπεδα. Δεν είναι, μάλιστα, λίγες οι περιπτώσεις εκείνες που καταγράφηκαν και άνδρες της CIA να λαμβάνουν μέρος σε επιχειρήσεις προβοκάτσιας κατά πολιτών της Συρίας (προτιμούνται οι χριστιανοί, αφού ικανοποιούνται έτσι και φονταμενταλιστές ισλαμιστές που βρήκαν την ευκαιρία να δώσουν έναν ακόμη αγώνα υπέρ του Αλλάχ, σκοτώνοντας φυσικά άοπλους πολίτες), τους οποίους στη συνέχεια επιδεικνύουν ως θύματα του στρατού της Συρίας.

Κομβικό σημείο σε αυτόν τον "βρώμικο πόλεμο", στον οποίο πρωταγωνιστούν εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου των οποίων η δολοφονική δράση καλύπτεται επαρκώς από τους δυτικούς δημοσιογράφους, παίζει η Τουρκία, η οποία έχει αναλάβει την εκπαίδευση μαχητών της αντιπολίτευσης, την οργάνωσή τους και την μεταφορά οπλισμού και στρατιωτικού υλικού εντός της Συρίας και κοντά στα Συρο-τουρκικά σύνορα.
Προ εξαμήνου, περίπου, η Τουρκία είχε επιχειρήσει την είσοδο ενός τουρκικού τάγματος για την "κάλυψη" πολιτών προσφύγων που εγκατέλειπαν την Συρία. Σε αυτή την τουρκική απόπειρα απάντησε άμεσα ο Συριακός στρατός, ο οποίος και εξανάγκασε ολόκληρη την τουρκική στρατιωτική δύναμη να οπισθοχωρήσει στην Τουρκία, αφήνοντας πίσω περισσότερους από 100 νεκρούς και περίπου 400 αιχμαλώτους (οι σωροί των νεκρών και οι αιχμάλωτοι επέστρεψαν στην Τουρκία, μετά από επίσκεψη στον κ. Άσαντ του τούρκου υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου).

Όμως, φαίνεται πως η Τουρκία δεν έβαλε μυαλό, ή δοθείσης της ευκαιρίας συνεργάστηκε στο σχέδιο απομάκρυνσης του Άσαντ από την εξουσία, ευελπιστώντας σε ένα καλό κομμάτι Συριακής γης στα σύνορα του Γκαζιαντέμπ, του Κιλίς και του Κουρκουρούμ. Μέσα σε αυτά ακριβώς τα πλαίσια, έχει αναπτύξει σημαντικές στρατιωτικές δυνάμεις στα σύνορα με την Συρία.

Καθημερινό φαινόμενο οι αψιμαχίες με τον Συριακό Στρατό

Οι συριακές δυνάμεις κατέστρεψαν δύο βάρκες που χρησιμοποιούνταν από τους τρομοκράτες για τη μεταφορά όπλων στην πόλη Χόμς.

Συγκεκριμένα, το πρωί της Πέμπτης οι συριακές δυνάμεις συγκρούστηκαν με τρομοκράτες κοντά στη λίμνη Κιτίνα στην επαρχία Χομς, οι οποίοι μετέφεραν με δύο βάρκες οπλισμό και πυρομαχικά σε τρομοκρατικές ομάδες στο χωριό αλ Κσεΐρ.

Οι κυβερνητικές δυνάμεις συγκρούστηκαν με τρομοκράτες στην περιοχή Ντάραα και στα Λατάκια προκαλώντας μεγάλες απώλειες, σύμφωνα με το συριακό πρακτορείο ειδήσεων.

Στην επαρχία Λατάκια, οι αρχές βρήκαν μια ένοπλη τρομοκρατική ομάδα στην περιοχή της άλ Ράμπια, συγκρούστηκαν μαζί της και προξένησαν μεγάλες απώλειες στους τρομοκράτες.

Επίσημη πηγή της επαρχίας ανέφερε σε δημοσιογράφο του πρακτορείου, ότι αριθμός τρομοκρατών κατέφυγε στα τουρκικά σύνορα, επισημαίνοντας ότι οι αρχές κατέσχεσαν ποσότητες όπλων και πυρομαχικών των τρομοκρατών.

Μηχανοκίνητες μονάδες του στρατού διέλυσαν την Πέμπτη τρεις βόμβες που φυτεύτηκαν επί της εθνικής οδού Idleb-Ariha , και ζύγιζαν η κάθε μία 100 χιλιόγραμμα.

Το θέμα της παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη είναι σημαντικό, καθώς, όπως λέει στην αυστριακή εφημερίδα «Ντερ Στάνταρντ» ο Γερμανός καθηγητής Οικονομίας Πέτερ Μπόφινγκερ, η έξοδος μιας χώρας ενέχει μεγάλο κίνδυνο για την πρόκληση αλυσιδωτής αντίδρασης.

Ο καθηγητής Μπόφινγκερ είναι ένας από τους πέντε αποκαλούμενους «σοφούς» που συμβουλεύουν τη γερμανική κυβέρνηση και όπως σημειώνει, ήδη σε χώρες όπως η Ιταλία και η Ισπανία, παρατηρείται μαζική φυγή κεφαλαίων και αυτές οι ίδιες οι ισπανικές και ιταλικές τράπεζες προτιμούν να έχουν τα χρήματά τους στη γερμανική Κεντρική Τράπεζα (Ομοσπονδιακή Τράπεζα), αντί στην ισπανική ή την ιταλική Κεντρική Τράπεζα.

Ως εκ τούτου, θεωρεί πως μια ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη, θα ενίσχυε την τάση φυγής κεφαλαίων, κάτι που καθιστά τόσο δύσκολη την κατάσταση των τραπεζών στην Ισπανία και την Ιταλία.
Αναφέροντας, πως όλα αλληλοεπηρεάζονται, όπως τα προβλήματα των τραπεζών και η κατάσταση του κράτους, παρατηρεί πως «σε μια τέτοια ασταθή κατάσταση θα πρέπει να αποφεύγονται όλα όσα εντείνουν την αστάθεια και πως μια έξοδος από αυτή τη συστημική κρίση εξαρτάται από τη Γερμανία, που θα πρέπει να αρχίσει να αναρωτιέται αν βλέπει το μέλλον της στο ευρώ ή στο γερμανικό μάρκο.
Αυτό το ερώτημα πρέπει να τεθεί στη μεγαλύτερη δυνατή βάση και να ξεκαθαριστεί μαζί με τους πολίτες και αφού ξέρουμε κατόπιν τι θέλουμε, θα προκύψουν τα απαραίτητα, βραχυπρόθεσμα μέτρα».

Σε σχέση με το πόρισμα έρευνας των «πέντε σοφών», πως η διάλυση της ευρωζώνης θα είχε χειρότερες συνέπειες για τη Γερμανία από ό,τι οι προσπάθειες διάσωσής της, ο ίδιος θεωρεί, ότι «αν αποχωρήσει από την ευρωζώνη η Ισπανία, θα συμπαρασύρει την Ιταλία, ενώ οι αγορές θα συνειδητοποιήσουν ότι και η Γαλλία έχει πρόβλημα ανταγωνιστικότητας και υπερδιογκωμένο δημόσιο τομέα. Και αυτό σημαίνει ότι η κρίση θα επηρεάσει μέχρι και τον πυρήνα της Ευρωζώνης και πιθανόν η Γερμανία μαζί με την Αυστρία, την Ολλανδία και τη Φινλανδία να σχηματίσουν μια μικρή Νομισματική Ένωση, ένα «μπλοκ του γερμανικού μάρκου», το οποίο θα ανατιμηθεί σημαντικά, με αποτέλεσμα να επιδεινωθεί η ανταγωνιστικότητα και της Γερμανίας».

Ως εκ τούτου, όπως σημειώνει, «η ενδεδειγμένη λύση είναι να καταστεί δυνατό για χώρες όπως η Ισπανία και η Ιταλία, που καταβάλλουν προσπάθειες εξυγίανσης, να αναχρηματοδοτούνται μακροπρόθεσμα από τις αγορές με χαμηλό επιτόκιο, καθώς ενδεχόμενη ανεξέλεγκτη διάλυση της ευρωζώνης θα συνδεόταν με πολύ σοβαρούς κινδύνους».
Γράφει ο Αλέξης Πολίτης

Για να μαθαίνουν κάποιοι μπαλίτσα όπως λέει και ο τρισμέγιστος Αλέφας, ας ξεκινήσω με μερικά απλά και απτά παραδείγματα:
1. Μέχρι να βγει ο ΓΑΠ από το Καστελόριζο και σου ανακοινώσει τη λυπητερή με το ΔΝΤ και τα σχετικά,πλήρωνες 450 ευρώ ενοίκιο. Μέσα στον πρώτο χρόνο μνημονίου, η ελεύθερη πτώση του μισθού σου, η ακρίβεια και τα απανωτά χαράτσια σε γονάτισαν.Απαίτησες από τον σπιτονοικοκύρη μια γενναία μείωση του ενοικίου, και εκείνος μετά από... πολύωρες τηλεφωνικές διαπραγματεύσεις και διαξιφισμούς, αφουγκραζόμενος το γενικότερο κλίμα στην αγορά συμβιβάστηκε στα 420.

Έλα όμως που ο Βενιζέλος και ο τότε αντιμνημονιακός και νυν μνημονιακός Σαμαράς δε σταμάτησαν εκεί και φορολόγησαν οποιαδήποτε δραστηριότητα οποιουδήποτε άτυχου ζώντα οργανισμού που στο διαβατήριο του φέρει την ένδειξη «Ελληνική Δημοκρατία». Έβαλες κάτω τις ντροπές μιας και η ματωμένη σου τσέπη δεν άφηνε πολλά περιθώρια για σαβουάρ βιβρ, τηλεφώνησες στον ιδιοκτήτη και με μια σειρά από επιχειρήματα του ζήτησες περαιτέρω μείωση.
ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΙ ΒΑΓΓΕΛΗ.

2. Το δάνειο που είχες πάρει πριν το κράτος βαρέσει κανόνι, μοιάζει πια με θηλιά στο λαιμό. Τότε που λεφτά υπήρχαν η αποπληρωμή του φάνταζε peace of cake που λένε και στο χωριό μου. Η έλευση του ψευτράκου ΓΑΠ και της τρελοπαρέας του μετέτρεψαν το εφικτό σε «χέσε ψηλά κι αγνάντευε» situation. Περιέγραψες με ρεαλιστικούς όρους τα νέα δεδομένα στην τράπεζα, πίεσες καταστάσεις και πέτυχες τον λυτρωτικό διακανονισμό.

Στους αμέσως επόμενους μήνες η γυναίκα σου εκδιώχθηκε ελέω κρίσης από τη δουλειά και με το θεάρεστο Μνημόνιο 2 ο μισθός σου κατάντησε το πιο σύντομο ανέκδοτο. Πήγες αποφασισμένος για δεύτερη φορά στην τράπεζα και ζήτησες ακόμα πιο ευνοϊκή ρύθμιση αποπληρωμής του χρέους, διαφορετικά θα είχε λαμβάνει από σένα from the three, the longest.
ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΙ ΒΑΓΓΕΛΗ.

Τουτέστιν για να επαναδιαπραγματευτείς κάτι, πρώτα πρέπει να το διαπραγματευτείς.
Και επειδή δεν παζαρέψατε ποτέ κανένα μνημόνιο και κανένα επαχθή όρο αυτού, σταματά ο νους του ανθρώπου πώς καταφέρατε να κερδίσετε εκλογές με το άκρως κοροϊδίστικο σλόγκαν «επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου». Ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση προκαλείπώς ένας προσφάτως εξαπατημένος από τις φαιδρότητες του ΓΑΠ λαός, έπεσε ξανά στη λούμπα και κατάπιε αμάσητο το παραμύθι περί επαναδιαπραγμάτευσης, επανίδρυσης και επανανακάλυψης της χαμένης Ατλαντίδος.

Πώς αποκαλούσε υποτιμητικά ο Σαμαράς όσους δεν ψηφίσαμε την αυτού εξοχότητά του; «Λόμπυ της Δραχμής»; Ε λοιπόν ναι. Προτιμώ να ζω σε μια Ελλάδα - αυτότροφη περήφανη αμοιβάδα, παρά σε αυτό το δοσοεξαρτώμενο μνημονιακό τζάνκι, που κάθε τρεις και λίγο βγαίνει τσάρκα στις ευρωπαϊκές πιάτσες και πουλάει το κορμί του για λίγη δανεική πρέζα.

Κάλιο Λόμπυ της δραχμής, παρά «Λόμπυ των ψευτοπαλίκαρων της φακής», που με σύνθημα την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου κέρδισαν ολόκληρες εκλογές. Και πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις, πρόδωσαν τους ψηφοφόρους τους, βάζοντας την ουρά στα σκέλια με μια ακόμη μεγαλοπρεπέστατη κωλοτούμπα:

Η νέα ελληνική κυβέρνηση παραιτήθηκε από το σχέδιό της για επαναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου, αναφέρουν σε δημοσίευμά τους οι Financial Times . «Το πρόγραμμα είναι εκτός πορείας και δεν μπορούμε να ζητήσουμε τίποτα από τους πιστωτές μας προτού το επαναφέρουμε πίσω σε τροχιά» φέρεται να δήλωσε ο νέος υπουργός Οικονομικών κος Στουρνάρας.

Αν ζούμε για την ημέρα που ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος και ο Ψαριανός θα επαναδιαπραγματευθούν το μνημόνιο, σόρυ αλλά μάλλον θα πρέπει να ζήσουμε αιώνια ωσάν τον Μητσοτάκη…Την προειδοποίηση ότι έχει ξεκινήσει ένας νέος ψυχρός πόλεμος και επίσημα πλέον μεταξύ των ισχυρών της γης, κάνει η γνωστή ρωσική εφημερίδα Pravda

Η εφημερίδα αναφέρει, πως η Ρωσία στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα στις ΗΠΑ, με την αποστολή των ναυτικών της δυνάμεων στην Συρία, κάνοντας σαφές πως θα είναι παρούσα στην περιοχή και δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να εμπλακεί εκεί. Μάλιστα η εφημερίδα υπενθυμίζει ένα παλιότερο άρθρο της, που πραγματευόταν μέχρι και σενάριο καταστροφής των ΗΠΑ από κάποιο πανίσχυρο όπλο ηλεκτρομαγνητικών παλμών (E.M.P.). Ο τίτλος του άρθρου ήταν, «Ένα εφιαλτικό σενάριο για την Αμερική» και σας το παραθέτουμε:

«Φανταστείτε μια μέρα που ξαφνικά και… χωρίς καμία προειδοποίηση στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής που έχουν οικοδομηθεί μετά τη δεκαετία του 1970 κάθε όχημα να μην μπορεί να κινηθεί, δεν θα υπάρχουν τρένα , αεροπλάνα και λεωφορεία. Μόνο οι μυς θα είναι σε θέση να δώσουν κίνηση σε ότι μπορεί να κινηθεί σε στεριά και θάλασσα.

Δεν θα υπάρχει καμία ηλεκτρική ενέργεια, δεν θα είναι δυνατόν να κρατήσουν το φαγητό στο ψυγείο, δεν θα υπάρχει θερμότητα χωρίς κλιματισμό, δεν θα υπάρχουν ηλεκτρικά εργαλεία η συσκευές εργασίας, δεν θα υπάρχει και η δυνατότητα άντλησης νερού για το σπίτι. Φανταστείτε ότι δεν θα υπάρχει καμία τηλεφωνική υπηρεσία οποιουδήποτε είδους, κανείς δεν μπορεί να επικοινωνήσει με κανέναν παρά μόνο όσοι είναι σε απόσταση που μπορείς να πας με τα πόδια. Αυτό σημαίνει πως χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα δεν υπάρχουν ηλεκτρονικοί υπολογιστές, δεν υπάρχει διαδίκτυο, δεν υπάρχουν κινητά τηλέφωνα, iPod, τηλεόραση και ραδιόφωνο. Ο Κόσμος είναι σιωπηλώς εκτός από τιτιβίσματα πουλιών και γαβγίσματα σκύλων και αυτά δεν θα κρατήσουν για πολύ χωρίς τροφή. Θα μπορούσαν να υπάρχουν μόνο ανθρώπινες κραυγές πείνας και απελπισίας. Η Χώρα θα έχει μεταφερθεί πίσω στην Λίθινη εποχή. Η δυνατότητα να βρείτε τροφή θα είναι περιορισμένη γιατί δεν έχετε πρόσβαση σε σπόρους, ενώ θα εξαρτάστε από την βροχή. Υπάρχουν ταραχές στις πόλεις. Οι μόνοι που θα έχουν πρόσβαση σε φρέσκα τρόφιμα είναι εκείνοι που θα έχουν όπλα που μπορούν να κυνηγήσουν η θα ζουν κοντά σε θάλασσα και ξέρουν να αλιεύσουν βρώσιμα ψάρια.

Οι κονσέρβες θα τελειώσουν γρήγορα μια και δεν θα μπορούν να μαγειρευτούν αλλά και τα εργοστάσια δεν θα μπορούν να παράγουν νέες να αντικαταστήσουν όσες θα καταναλώνεται. Μήπως αυτό σας φαντάζει σαν επιστημονική φαντασία; Δεν είναι. Στην πραγματικότητα αρκεί ένα πυρηνικό όπλο που θα ενεργοποιηθεί στην ατμόσφαιρα 300 μίλια πάνω από την χώρα, θα καλύψει ολόκληρη την ήπειρο και θα περιλαμβάνει ακόμα και τμήματα του Μεξικό και του Καναδά. Δεν μπορεί αυτό το όπλο να το αποτρέψει καμία αντιπυραυλική άμυνα. Το κοινός Ε.Μ.Ρ η ηλεκτρομαγνητική έκρηξη παλμού απελευθερώνει τέτοια ενέργεια που αλληλεπιδρά με το μαγνητικό πεδίο της Γης και παράγει μια εξαιρετικά γρήγορη και ισχυρή ηλεκτρομαγνητική έκρηξη που τρέχει προς το έδαφος με το 94% της ταχύτητας του φωτός, χτυπάει τα πάντα στο έδαφος με δύναμη ίση με 50.000 βολτ ανά τετραγωνικό. Είναι δεδομένο ότι κάποια εξουσία η ομάδα ανθρώπων μου θεωρείτε εξοργισμένη με την συμπεριφορά των ΗΠΑ μπορεί να αποφασίσει να προβεί σε ένα τέτοιο χτύπημα ακόμα και αν δεν έχει πυρηνικά υπάρχουν συστήματα που παράγουν Ε.Μ.Ρ.

Αν οι Αμερικανοί γνώριζαν για αυτή την πολύ πραγματική πιθανότητα θα τους καταλάμβανε πανικός. Είναι στο χέρι τους να κάνουν την Κυβέρνηση τους να εξαγριώνει τους άλλους και να τους πούνε να κοιτάξουν τα του εσωτερικού τους ώστε να σταματήσουν να ασχολούνται και να παρεμβαίνουν σε ολόκληρη την υδρόγειο. Κανείς δεν πιστεύει πια ότι τα στρατεύματα των ΗΠΑ στο εξωτερικό είναι για την “υπεράσπιση της ελευθερίας” η υπερασπίζονται την χώρα τους. Θα κατανοήσουμε ότι υπερασπίζουν την χώρα σας μόνο αν είναι στο έδαφος της η πολύ κοντά σε αυτό, αλλά όχι έναν ωκεανό μακριά δήθεν για την καταπολέμηση της Τρομοκρατίας. Με αυτό τον τρόπο όχι μόνο δεν καταπολεμάτε την Τρομοκρατία αλλά δημιουργήσατε συνθήκες που γεννούν περισσότερους ! Ίσως θα έπρεπε να κλείσουν οι βάσεις να διαλυθεί το ΝΑΤΟ και να γυρίσουν όλα τα στρατεύματα εκεί που ανήκουν, πριν φτάσουμε στο σημείο να μην υπάρχει τρόπος να γυρίσουν εκεί όπου ανήκουν»


Αφού βρήκαν μπορούν και κάνουν όλα όσα κάνουν οι "φίλοι", οι "εταίροι" και οι "σύμμαχοί" μας. Έτσι, εν μέσω καύσωνα στην Ελλάδα, αποφάσισαν να ανεβάζουν ακόμη περισσότερο το θερμόμετρο, απειλώντας και πάλι την χώρα. Κάποια στιγμή, οι πολιτικοί "ταγοί" (αν και μοιάζουν περισσότεροι με "λαγοί") θα πρέπει να αποφασίσουν πως θα πορευτούν πολιτικά και αν θα συνεχίσουν να σκύβουν προθύμως σε αυτό το "γαϊτανάκι" των απειλών, αδιαφορώντας για τους Έλληνες πολίτες, στους οποίους έχουν μεταφέρει ολόκληρο το βάρος της δικής τους ευθύνης και του δημοσιονομικού χρέους που οι ίδιοι φόρτωσαν στην χώρα.

Οι "φίλοι" μας, λοιπόν, (στην πραγματικότητα πρόκειται για οικονομικούς τρομοκράτες και δολοφόνους) συνεχίζουν στον γνωστό ρυθμό των απειλών και των εκβιασμών, ενώ την ίδια στιγμή αναγνωρίζουν πως όλα τα μέτρα που έδωσαν για υλοποίηση έχουν αποτύχει, δηλαδή έχουν αποδεχθεί πως το "μνημόνιο σωτηρίας" είναι μία τεράστια αποτυχία, που βυθίζει την Ελλάδα ακόμη περισσότερο στο χρέος και τους κατοίκους της ακόμη περισσότερο στην εξαθλίωση. Κι ενώ αναγνωρίζουν την αποτυχία, όχι μόνο επιμένουν στην απόλυτη εφαρμογή της αποτυχημένης "συνταγής", αλλά τολμούν και να εκβιάζουν.

Μάλλον βρισκόμαστε πολύ κοντά στο ιστορικό εκείνο μεταίχμιο που οι οικονομικοί δολοφόνοι της Ελλάδας θα βρεθούν προ των ιστορικών τους ευθυνών μέσω εκπλήξεων τεραστίων διαστάσεων, από ολόκληρη τη νότια Ευρώπη (οι Έλληνες (πολίτες και πολιτικοί, τελικά, αποδείχθηκαν πολύ μικρότεροι των περιστάσεων και ουσιαστικά έχουν αποδεχθεί τον επιβαλλόμενο αργό θάνατο, που αποφασίστηκε από κάποιους γραφειοκράτες των Βρυξελλών μετά από πιθανές πιέσεις που δέχθηκαν από τραπεζίτες και άλλους ενδιαφερόμενους για τον πλούτο της Ελλάδας και του υπόλοιπου ευρωπαϊκού νότου).

Επισημαίνοντας, λοιπόν, ότι το ελληνικό πρόγραμμα έχει εκτροχιαστεί, το ΔΝΤ προειδοποιεί ότι απαιτείται να επανέλθει άμεσα σε τροχιά υλοποίησης και εφαρμογής προκειμένου να εκταμιευθεί η επόμενη δόση του δανείου.
Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις, μιλώντας στο “Έθνος”, αναφέρθηκε στις καθυστερήσεις που σημειώθηκαν στην εφαρμογή του προγράμματος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η αποστολή δεν έχει καταφέρει να συλλέξει όλα τα στοιχεία ώστε να μπορέσει να αξιολογήσει την κατάσταση της οικονομίας.

“Υπάρχουν καθυστερήσεις στην εφαρμογή του προγράμματος σε ορισμένους τομείς”, τόνισε. “Ορισμένοι στόχοι επιτεύχθηκαν, άλλοι δεν επιτεύχθηκαν, και σε ορισμένες περιπτώσεις δεν έχουμε στοιχεία για να εκτιμήσουμε (την κατάσταση)”, συμπλήρωσε.

Πηγή εκτός του Ταμείου τόνισε ότι είναι φανερό πως ο Πολ Τόμσεν και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας του ανακάλυψαν πως η κατάσταση της οικονομίας είναι χειρότερη απ’ ό,τι περίμεναν.

Εξήγησε ότι αν δεν υπάρξει άμεσα βελτίωση των δεικτών της οικονομίας και εάν δεν υπάρξουν απτά δείγματα στην εφαρμογή και την υλοποίηση, τότε η έκθεση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους θα είναι αρνητική και δεν θα δικαιολογείται η εκταμίευση της επόμενης δόσης.

Η πραγματική εικόνα της οικονομίας θα είναι γνωστή την επόμενη εβδομάδα, καθώς η τεχνική αποστολή, υπό τον κ. Φλάναγκαν, αναχώρησε χθες από την Αθήνα και αναμενόταν αργά το βράδυ στην Ουάσιγκτον. Τα ευρήματα της τεχνικής ομάδας θα είναι αντικείμενο συσκέψεων στο ΔΝΤ την ερχόμενη εβδομάδα.

Αναφορικά με το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για επαναδιαπραγμάτευση, ο Τζέρι Ράις τόνισε ότι δεν τίθεται θέμα αλλαγών των στόχων του Μνημονίου.
Υπογράμμισε ότι “η βάση για τις συζητήσεις θα είναι οι στόχοι του προγράμματος που συμφωνήθηκε με την ελληνική κυβέρνηση”.
“Σ’ αυτήν τη βάση, εάν υπάρχουν ιδέες για να φτάσουμε καλύτερα στους βασικούς στόχους του προγράμματος, είμαστε ανοικτοί να τις συζητήσουμε”, συμπλήρωσε.

Μετά από μία (περίπου) τρίμηνη παύση, η τρόικα, το ΔΝΤ (και όσοι κρύβονται επιμελώς πίσω από αυτούς, ξαναβάζουν στο στόχαστρο την Ελλάδα και τους Έλληνες. "Παλιά τους τέχνη κόσκινο", μπορεί να σκεφθεί κανείς. Ίσως... Όμως, υπάρχει πάντα η περίπτωση το "θύμα Ελλάδα" να συνηθίσει στον επιβαλλόμενο τρόμο, να συνηθίσει στην "χορήγηση των φαρμάκων" και να προχωρήσει σε "εκρητικές" κινήσεις, οι οποίες και θα δοκιμάσουν την ανύπαρκτη Ευρωπαϊκή συνοχή, την επίπλαστη Ευρωπαϊκή οικονομία... Τα αποτελέσματα μίας τέτοιας έκρηξης είναι όχι μόνο αχαρτογράφητα, αλλά εφιαλτικά για όσους αποφάσισαν να γίνουν στυγνοί κλέφτες και εγκληματίες με το προσωπείο αρχηγού κράτους...Ερώτηση για τον προκλητικό κατάπλου τουρκικής φρεγάτας στο Λιμάνι του Πειραιά κατέθεσαν οι Βουλευτές Πειραιώς της Χρυσής Αυγής, Ιωάννης Λαγός και Νικόλαος Κούζηλος. Η τουρκική φρεγάτα κατέπλευσε στο Λιμάνι του Πειραιά στα πλαίσια επισκέψεως ΝΑΤΟικής δύναμης και μη σεβόμενη τους διεθνείς κανόνες δεν ανήρτησε την Ελληνική Σημαία.

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:

ΠΡΟΣ
1) ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
2) ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ: «ΚΑΤΑΠΛΟΥΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΦΡΕΓΑΤΑΣ ΣΤΟΝ ΛΙΜΕΝΑ ΠΕΙΡΑΙΑ»

Την 10η Ιουλίου 2012 έφτασαν στον Πειραιά τρία πολεμικά πλοία στα πλαίσια της εθιμοτυπικής επίσκεψης δυνάμεων του ΝΑΤΟ, όπως αναφέρει η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Καθημερινή. Βάσει των διεθνών νόμων που διέπουν την ναυσιπλοΐα τα πολεμικά πλοία ξένων χωρών που φτάνουν άνευ εχθρικών διαθέσεων σε λιμάνι, οφείλουν να αναρτήσουν την σημαία της χώρας που τα φιλοξενεί.

Εκ των τριών, αυτών, πολεμικών πλοίων τα δύο που ανήκουν στην Γερμανία και την Γαλλία έχουν κανονικά αναρτήσει την Ελληνική Σημαία μαζί με την σημαία της χώρας τους. Η τρίτη φρεγάτα που είναι τουρκική δεν έχει αναρτήσει την Ελληνική Σημαία, ως όφειλε, και μάλιστα η παρατήρηση λιμενικού σχετικά με το ζήτημα έπεσε στο κενό, υπό τον φόβο δημιουργίας διπλωματικού επεισοδίου.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1) Σε ποιες ενέργειες προέβησαν ή προτίθενται να προβούν οι αρμόδιες λιμενικές αρχές, καθώς επίσης και κάθε άλλο αρμόδιο όργανο του Υπουργείου για την αντιμετώπιση αυτής της απαράδεκτης και προκλητικής ενέργειας των Τούρκων που ενέχει αμφισβήτηση της εθνικής μας κυριαρχίας.

2) Ποια μέτρα προτίθεται να λάβει το Υπουργείο, προκειμένου να μην επαναληφθεί ανάλογο περιστατικό στο μέλλον.

Οι Ερωτώντες Βουλευτές

Νικόλαος Κούζηλος
Βουλευτής Α΄Πειραιώς
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ιωάννης Λαγός
Βουλευτής Β΄Πειραιώς
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Γράφει ο Αντώνης Ι. Γρυπαίος
Διεθνολόγος


Όταν το 2005 επί κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή, ορκίστηκε πρόεδρος Δημοκρατίας ο κ. Κάρολος Παπούλιας, η τότε πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Άννα Μπενάκη προσφωνώντας τον στο Κοινοβούλιο, με λίαν προφητικό λόγο του είπε μεταξύ άλλων, «Η Εθνική μας κυριαρχία θα περιοριστεί, και τα σύνορα της Ελλάδος επίσης θα περιοριστούν για το καλό των χωρών, κρατών –μελών της Ε.Ε. και των γειτόνων μας» δηλαδή να θυσιαστούμε εμείς για τα άλλα κράτη της Ευρώπης!!!
Ο Κάρολος Παπούλιας δεν αντέδρασε, αλλά σιωπηρώς απεδέχθη το μοιραίον, και τη προσφώνηση-προφητεία της κυρίας Μπενάκη την έγραψε… εκεί που λέει ο λαός, φτάνει αυτός να γινότανε Πρόεδρος. Έπρεπε αμέσως να ενημερώσει το Λαό.

Όμως η κυρία Μπενάκη έκρουσε από τότε το κώδωνα του κινδύνου για την ακεραιότητα της χώρας, και την Εθνική μας κυριαρχία, και ουδείς αρμόδιος συγκινήθηκε.
Όλοι «ποίησαν την νύσσα».
Οι εφιαλτικές κυβερνήσεις των Αθηνών, συνέχισαν το αδιάφορο για την Ελληνική επαρχία έργο τους, και όχι μόνο, αλλά στέρησαν και γύμνωσαν τις βόρειες επαρχίες και περιφέρειες από κάθε βιομηχανική μονάδα, και άφησαν το λαό μας άνεργο.

Εγκατέλειψαν τις βόρειες περιφέρειες, λες και Ελλάδα είναι μόνο η Αθήνα, την οποίαν-ειρήσθω εν παρόδω- γέμισαν με Ισλαμιστές Μουσουλμάνους λαθρομετανάστες.
Εάν θέλουν Τέμενος και Τζαμί στην Αθήνα ας ανοίξουν πρώτα την Αγία Σοφία στη Κωνσταντινούπολη σαν εκκλησία!!!

Τη χαριστική βολή στην Εθνική μας κυριαρχία στη Θράκη έδωσε η προδοτική κυβέρνηση του αλήστου μνήμης μεγάλου εφιάλτη της Ελλάδος, Jeffrey, ο οποίος μόλις ανέλαβε την εξουσία-το 2009- κατήργησε το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, διότι έτσι διετάχθη να πράξει από τη παγκόσμια Σιωνιστική Διακυβέρνηση.

Έκτοτε το κίνημα της Μουσουλμανικής μειονότητας Δ. Θράκης, για ανεξαρτησία, φούντωσε. Οι Τούρκοι ενεθάρρησαν από την επιτυχία τους στη Κύπρο, και από την αδιαφορία των Ελληνικών κυβερνήσεων.
Εστίες συνωμοσίας εναντίον της Ελληνικής κυριαρχίας στη Δ.Θράκη, ήταν και είναι τα δύο Τουρκικά προξενεία Ξάνθης και Κομοτηνής, και οι Μουσουλμάνοι μουφτήδες, ψεύτικοι και αληθινοί.

«Κράτος εν Κράτει» είναι οι Τούρκοι πρόξενοι στην Ελληνική Θράκη. Θα τολμούσαμε ποτέ εμείς να κάνουμε το ίδιο στη Τουρκία; Ποτέ!! διότι εμείς δεν είμαστε Γύπες-αρπακτικά, αλλά με το πολιτισμό και την ευγένεια που μας διακρίνει, σεβόμαστε τους κανόνες καλής γειτονίας.
Μια κυβέρνηση που σέβεται τον εαυτό της, πρέπει να απελάσει άμεσα τους Τούρκους πρόξενους, και να καταργήσει τα δύο προξενεία-γιάφκες κατασκόπων και προπαγανδιστών. Θα μου πείτε θα κάνουν και οι Τούρκοι το ίδιο, θα καταργήσουν το Ελληνικό προξενείο Κων/πολεως. «Θα χάσει η Βενετιά βελόνι», εδώ χάσαμε όλη τη πόλη, Ιωνία, Πόντο, Καππαδοκία, Λυκία, Φρυγία, και όλη τη Μικρά Ασία, μη χάσουμε και τη Θράκη, στο προξενείο της πόλης θα κολλήσουμε;
Εδώ οι Τούρκοι παραβιάζουν κάθε μέρα την Ελληνική Επικράτεια σε Γη, θάλασσα, και αέρα, το προξενείο της πόλης μας μάρανε;

Οι εφιάλτες και υποτελείς πολιτικοί μας, στο όνομα της Ελληνο-Τουρκικής φιλίας και συνεργασίας, «κάνουν τα στραβά μάτια», «κάνουν τη πάπια» που λέει ο λαός, και ας οργιάζει η Τούρκικη προπαγάνδα και υπονόμευση κυριαρχίας στη Θράκη μας.

Κοντεύουμε να χάσουμε όλη τη Θράκη μας, και οι δοσίλογοι πολιτικοί, «από τη πόλη έρχομαι», νοιάζονται για τη Τούρκικη φιλία, η οποία εφαρμόζεται μονομερώς , μόνο από εμάς τους υποτελείς.

Τους ενδιαφέρει η Τούρκικη φιλία, και οι κανόνες καλής γειτονίας, με ποίους; με τους Γύπες Τούρκους!!! Τόσο μυαλό έχουν οι μαριονέτες του Ρότσιλντ, και υποτελείς πολιτικοί μας. Ότι διατάξει ο Ρότσιλντ, προσκυνούν και λένε ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ, είναι διαχειριστές του Χάους!!!

Προχθές στις προγραμματικές δηλώσεις, ακούσατε κάτι για τη Θράκη μας;
Ακούσατε κάτι για τα Εθνικά μας θέματα;

Οι δοσίλογοι πολιτικοί, έχουν πνιγεί μέσα στα Μνημόνια, στα δάνεια, και στις μεγάλες «κονόμες» που λέει ο λαός. Τις αποκρατικοποιήσεις!!!
Πως θα ξεπουλήσουν όσο-όσο τη δημόσια περιουσία, για να πάρουν τις επόμενες δόσεις των δανείων για να κυβερνήσουν, και για να «κονομήσουν» μίζες.
Κατά τα άλλα , ας καεί η Θράκη με τη Μακεδονία, τόσο μειοδότες είναι. Έχουν εγκλωβιστεί στα μνημόνια.

Η Τουρκία θέλει να δημιουργήσει νέα σύνορα, και οι δικοί μας οι άχρηστοι και ανίκανοι κοιμούνται όρθιοι. Οι εφιαλτικές και υποτονικές κυβερνήσεις των Αθηνών απεδέχθησαν τη λειτουργία των δύο αυτών Τούρκικων προξενείων, ως μη όφειλε, αφού η Μουσουλμανική μειονότητα θεωρείται ότι είναι Έλληνες κάτοικοι με διαφορετικό θρήσκευμα. Για την εξυπηρέτηση λένε των αναγκών της Μουσουλμανικής μειονότητας. Η Τουρκία σέβεται την Ελληνική μειονότητα στη πόλη, ή την καταπιέζει;

Η Τουρκία τα κατάφερε το θρήσκευμα να χαρακτηρισθεί Εθνικότητα, και σήμερα όλοι μιλούν για Τουρκική μειονότητα, η οποία τείνει να εξελιχθεί σε πλειονότητα.

Οι εκάστοτε εκλεγόμενοι Έλληνες βουλευτές στη Θράκη, όλων των εν τη Βουλή κομμάτων, ελάχιστο ενδιαφέρον έδειξαν και δείχνουν για τη τύχη της ιδιαίτερης πατρίδας των, ασχολούνται μόνο με προσωπικά ρουσφέτια, και συνέχισαν τη προδοτική πολιτική των κομμάτων στα οποία ανήκουν, ενώ οι Μουσουλμάνοι βουλευτές της Ελληνικής Θράκης, σε συνεργασία με τα δύο Τούρκικα προξενεία, οργιάζουν εις βάρος της Ελληνικής επικράτειας και Ελληνικής κυριαρχίας.

Αρκεί που ορκίζονται στη Βουλή, κατά τα άλλα η υπονόμευση της Ελλάδος πάει σύννεφο…

Εξυπηρετούν τα συμφέροντα της Τουρκίας, και όχι της Ελλάδος από την οποίαν πληρώνονται.

Τούτων δοθέντων, από κοντά και η παγκόσμια Σιωνιστική Δικτατορία, να εκμεταλλευθεί τη κατάσταση. «Όπου Γάμος και χαρά, η Βασίλω πρώτη» λέει μια λαϊκή παροιμία. Μυρίστηκαν ορυκτό πλούτο σε στεριά και θάλασσα, και όρμησαν να τον αρπάξουν σαν αρπακτικά που είναι.
Για το σκοπό αυτό σκέφθηκαν να χρησιμοποιήσουν τη Μουσουλμανική θρησκευτική μειονότητα, την οποία με τη βοήθεια των ντονμέδων (ΤουρκοΕβραίων) Πολιτικών της Τουρκίας, ονόμασαν Τουρκική.
Τη μειονότητα αυτή βοήθησαν παντοιοτρόπως οικονομικώς να αναπτυχθεί και πληθυνθεί, ενώ ταυτόχρονα ο Ελληνικός πληθυσμός της περιοχής πτώχευε, μετανάστευε, και μειωνόταν. Με αποτέλεσμα σήμερα ο Έλληνας χριστιανός κάτοικος να κινδυνεύει να χαρακτηρισθεί μειονότητα, ενώ ο Έλληνας Μουσουλμάνος πλειονότητα στη περιοχή. Με τη προπαγάνδα της Τουρκίας, ο Έλληνας Μουσουλμάνος της περιοχής αυτής, χαρακτηρίστηκε Τούρκος, και έτσι σήμερα η διεθνής κοινότητα νομίζει ότι στην Ελληνική Θράκη κατοικούν Έλληνες και Τούρκοι οι οποίοι είναι μισοί-μισοί.

Η προπαγάνδα των δύο Τουρκικών προξενείων οργιάζει, δίνουν αφειδώς δάνεια στους λεγόμενους Μουσουλμάνους-(Τούρκους)- κατοίκους, τους βοηθούν οικονομικώς ποικιλοτρόπως, ενώ οι Έλληνες πτωχεύουν, και οι κυβερνήσεις των Αθηνών προδοτικώς αδιαφορούν και κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου, ή του εφιάλτη.

Όλα αυτά γίνονται σε αντίφαση με τη συνθήκη της Λοζάννης.
Η Τουρκία άνοιξε Τούρκικες τράπεζες σε όλες τις πόλεις της Ελληνικής Θράκης, και ο χορός της ανεξαρτησίας καλά κρατεί. Ο σκοπός της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας είναι να επιτύχει την ανεξαρτητοποίηση της Δυτικής Θράκης, διότι έχοντας ένα μικρό κρατίδιο, εύκολα μπορούν να το χειραγωγήσουν. Διαίρει και Βασίλευε.

Πέφτοντας η Ελληνική Θράκη, θα πέσουν και τα παρακείμενα νησιά και νησίδες, όπως η Σαμοθράκη, και η ξέρα Ζουράφα, κοινώς λαδοξέρα. Οπότε να ‘το το φιλέτο για τη παγκόσμια Σιωνιστική Δικτατορία, μέσα στην Ελληνική Α.Ο.Ζ. του Αιγαίου. Έτσι οι διεθνείς μεγάλες εταιρίες πετρελαίων οι οποίες ανήκουν στα μεγάλα αφεντικά της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας, κ.κ. Ρότσιλντ και Ροκφέλερ, και άλλους ΑμερικανοΣιωνιστές, μέσω της Ανεξάρτητης πια Δυτικής Θράκης, θα αρπάξουν εύκολα σαν γύπες που είναι τα πετρέλαια του Αιγαίου, (όπως τα άρπαξαν στη Λιβύη), αλλά και το χερσαίο ορυκτό πλούτο χρυσού και ουρανίου. Με αποτέλεσμα τα σύνορα της Ελλάδος να συρρικνωθούν μέχρι την Ανατολική Μακεδονία, (Καβάλα), και έπεται συνέχεια… Να λοιπόν η προφητεία της κυρίας Μπενάκη προς τον ανύπαρκτο πρόεδρο Παπούλια.

Με τους Βαλκανικούς πολέμους, η όλη Θράκη χωρίσθηκε σε δύο κομμάτια, την Ανατολική και Δυτική Θράκη. Την Ανατολική Θράκη αναγκάστηκε η Ελλάς, μετά τη Μικρασιατική καταστροφή (1922) να παραχωρήσει στους Τούρκους, και να μεταφέρει τους Ελληνικούς Χριστιανικούς πληθυσμούς στη Δυτική Θράκη, σύμφωνα με τη συνθήκη της Λωζάνης του 1923. Όμως οι παμπόνηροι Τούρκοι, δεν μετέφεραν τους Μουσουλμανικούς πληθυσμούς από τη Δυτική Θράκη, στην Ανατολική, τους άφησαν στη Δυτική Θράκη, με το χαρακτηρισμό Έλληνες Μουσουλμάνοι, με αποτέλεσμα τα σήμερον συμβαίνοντα.

Μετά τη Μικρασιατική καταστροφή, οι παμπόνηροι Τούρκοι προέβησαν σε πολλές γενοκτονίες και εθνοκαθάρσεις των Ελλήνων που παρέμειναν στη Κωνσταντινούπολη και σε άλλες Τουρκικές πόλεις, ιδιαίτερα το 1955 όταν κυριολεκτικά ξερίζωσαν όλο τον Ελληνισμό από τις πρώην Ελληνικές περιοχές της Ανατολικής Θράκης, Κων/πόλεως, Ιωνίας, κ.λ.π. ενώ εμείς οι Έλληνες αφελώς και επιπολαίως φερόμενοι, σεβόμενοι τη συνθήκη της Λοζάννης, φιλοξενήσαμε το Μουσουλμανικό στοιχείο μέσα στη Δυτική Ελληνική Θράκη, δηλαδή αφήσαμε αφελώς το αυγό του φιδιού να εκκολάπτεται μέσα στην αγκαλιά μας, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουμε σήμερα τα γνωστά προβλήματα ανεξαρτησίας της Ελληνικής Θράκης, διότι έτσι το θέλει η Τουρκία με το Μουσουλμανικό στοιχείο, και τη Παγκόσμια Σιωνιστική Δικτατορία.

Η Τουρκία εκμεταλλεύθηκε την αγαθότητα, αφέλεια, και καλή προαίρεση των Ελλήνων, σε γεωγραφικές περιοχές όπου υπήρχαν μικτοί πληθυσμοί Ελλήνων & Τούρκων, όπως π.χ. στη Μικρά Ασία, Κύπρο, Δ. Θράκη κ.λ.π.

Σήμερα ο Ελληνισμός της Δ. Θράκης ζει κάτω από περίεργες συνθήκες.
Γενικά στη περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, με το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας-πρωτιά πανελλαδικά- επικρατεί πείνα, ανεργία, φτώχεια ,εξαθλίωση, ελπίδα και όνειρα!!!

Σήμερα οι Μουσουλμάνοι της Ελληνικής Θράκης, βλέποντας τη δεινή οικονομική κατάσταση της Ελλάδος, και την οικονομική, πολιτική, διπλωματική, και στρατιωτική δύναμη της Τουρκίας, δηλώνουν Τούρκοι.
Η Τουρκία εκμεταλλευόμενη τη σημερινή οικονομική αδυναμία της Ελλάδος, αλλά και τη διεθνή αναταραχή, εγείρει θέματα Μουσουλμανικής (Τουρκικής) μειονότητας, και εδαφικών διεκδικήσεων στη Δυτική Ελληνική Θράκη, υπό τη μορφή της ανεξαρτησίας, εις βάρος της Ελλάδος. Έτσι οι Τούρκοι αποκτούν,
1.- Μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές εδαφικές εκτάσεις, με απώτερο σκοπό να λέγονται Ευρωπαίοι, με δικαίωμα εισόδου στην Ε.Ε. και
2.- Δικαιώματα συγκυριαρχίας στο Αιγαίο, και συνεκμετάλλευσης των πετρελαίων του Αιγαίου, μέσω του Θρακικού πελάγους Δ. Θράκης.
Η Τουρκία θέλει τη Δυτική Ελληνική Θράκη, με το Αιγαίο, και σε αντάλλαγμα θα μας παραχωρήσει τη σχολή των παπάδων στη Χάλκη.
Τόσο Μ…..ς μας θεωρεί. Και Μ……ς είμαστε , και προδότες είμαστε. Όλα τα κακά τα έχουμε.!!!

Η Τουρκία μέσω των Τουρκικών προξενείων Ξάνθης και Κομοτηνής, επιχειρεί εκτουρκισμό των πομάκων και ρομά Μουσουλμάνων της περιοχής, ενώ παράλληλα ετοιμάζει σημαία, σύμβολα, και εθνικό ύμνο, της ονομαζόμενης από αυτούς, και τους πάτρωνές των, «Αυτόνομης Τουρκικής Δυτικής Θράκης».

Μπροστά σε όλη αυτή τη κατάσταση, η πολιτική νομενκλατούρα της Αθήνας, κοιμάται τον ύπνο του εφιάλτη…

Όλα αυτά συμβαίνουν με τις ευλογίες της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας.
Ποιος θα μας προστατέψει;
Μήπως οι Σιωνιστές Αμερικανοί; το Σιωνιστικό ΝΑΤΟ; η Σιωνιστική Ε.Ε.;

Εδώ βλέπουμε να μην υπάρχει καμία αλληλεγγύη και υποστήριξη των φίλων και συμμάχων κρατών-μελών του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. στο χειμαζόμενο και δεινώς δοκιμαζόμενο μέλος που λέγεται Ελλάς.

Όλα αυτά τα φαινόμενα στη Μακεδονία – Θράκη - Αιγαίο, με αφορμή την οικονομική κρίση, οδηγούν στη συρρίκνωση του Ελληνικού χώρου, και την αλλαγή συνόρων, όπως προεφήτευσεν η κ. Μπενάκη, ενώ η Ελληνική προδοτική πολιτική ηγεσία και διπλωματία κοιμούνται, και ενδίδουν στα μεγάλα αφεντικά της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας.
To σενάριο και σχέδιο των Σιωνιστών της Δύσης, για τη Δυτική Θράκη, προβλέπει να αναγνωρισθεί η Μουσουλμανική μειονότητα ως Τουρκική, εν συνεχεία η ανεξαρτησία, και τελικά η δημιουργία Μουσουλμανικού τόξου από την Αλβανία, μέσω Κοσόβου, στη Δυτική Θράκη, που θα εμποδίζει την επέκταση των Ρωσικών αγωγών πετρελαίου και φυσικού Αερίου, προς Ευρώπη και Μεσόγειο.

Η δημιουργία του Ανεξάρτητου κράτους Δυτικής Θράκης, υπό τη προστασία της Τουρκίας, και των Αμερικανο-Σιωνιστών, θα εγκλωβίσει τη Ρωσία στη Μαύρη Θάλασσα, αποκλείοντας αυτήν από το Αιγαίο και τη Μεσόγειο, γι αυτό η Ρωσία καλείται να αντιδράσει άμεσα.

Μη περιμένει πρόσκληση από τους εφιάλτες πολιτικούς των Αθηνών.
Έχει ανοιχτή πρόσκληση από τον Ελληνικό Λαό.

Η δημιουργία Ανεξάρτητου Τουρκικού κρατιδίου Δυτικής Θράκης, θα είναι μεγάλη Γεωστρατηγική ζημιά για τη Ρωσία.
Επί χρόνια γίνεται μια προσπάθεια από τις εφιαλτικές «Ελληνικές» κυβερνήσεις να αποφεύγουν να προστατεύσουν την Ελληνική Θράκη, και να την αναδείξουν σαν εθνικό πρόβλημα, για να μη δυσαρεστήσουν την ηγεσία της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας.

Όμως όσον η Αθήνα το αποφεύγει, τόσο αυτό το πρόβλημα μεγαλώνει και απειλεί την ακεραιότητα και ασφάλεια της Ελλάδος, και των Ελλήνων κατοίκων της Ελληνικής Θράκης.
Η διαγωγή αυτή των πολιτικών της Αθήνας, οφείλεται σε πολιτική ανικανότητα, και βεβαιωμένη δουλικότητα, στις επιθυμίες της παγκόσμιας Σιωνιστικής διακυβέρνησης, και της Νατοϊκής Ισλαμικής Τουρκίας.

Εγκληματικά λάθη των προδοτών πολιτικών, ανυπαρξία εθνικής στρατηγικής, υπακοή στις εντολές του Σιωνιστικού ΝΑΤΟ, της Νατοϊκής Ισλαμικής Τουρκίας, και της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας, έφεραν την Ελλάδα στη σημερινή τραγική κατάσταση, όχι μόνο στην οικονομία, αλλά και στην εξωτερική πολιτική, όπου εκλείπει κάθε Γεωπολιτική και γεωστρατηγική προσπάθεια, ενώ η Ελλάδα είναι κόμβος και μεγάλη γεωστρατηγική αξία για τη γεωγραφική αυτή περιοχή. Οι δοσίλογοι πολιτικοί δίνουν ακόμη και «το βρακί τους» για τις καλές ΕλληνοΤουρκικές σχέσεις και φιλία, και αυτό οι παμπόνηροι Τούρκοι το εκμεταλλεύονται.

Δειλοί, μοιραίοι, και άβουλοι αντάμα, αναμένουν κάποιο θάμα, λέει ο ποιητής. Αυτοί είναι οι πολιτικοί μας σήμερα.
O σημερινός πρωθυπουργός αίρει όλες τις αμαρτίες των προηγούμενων πρωθυπουργών. Όπως οι πρωθυπουργοί εγκατέλειψαν τη Θράκη, έτσι και ο Θεός εγκαταλείπει το σημερινό Πρωθυπουργό.

«Απολείπειν ο Θεός Αντώνιον» ψάλλει ο ποιητής.
Σήμερα ομιλούν για αποκρατικοποιήσεις, σαν αυτές που πούλησαν τα 4 AIRBUS έναντι 40 εκ.ευρώ, ενώ είχαν αρχική προσφορά 160 εκ.
Είναι τόσο ανίκανοι που με τις αποκρατικοποιήσεις θα επανέλθουμε στα χρόνια της POWER & OULEN. Με τις αποκρατικοποιήσεις, και το πλούτο της Ελλάδος θα πουλήσουν «αντί πινακίου φακής», και χρεωμένοι θα συνεχίσουμε να είμαστε.
Τι θα εισπράξουν με τις αποκρατικοποιήσεις; Το πολύ 5 δισ., ενώ χρωστάμε 500 δισ.!!!

Τόσο μυαλό έχουν!!!
Αντί να διαγράψουν μονομερώς το χρέος, ξεπουλάνε τη δημόσια περιουσία!!!
Ξεπουλάνε τα χρυσαφικά!!!
Όλος ο πλούτος της Ελλάδας, με τις αποκρατικοποιήσεις πάει στα συμφέροντα του μεγάλου αφεντικού, και μεγάλου αδελφού Ρότσιλντ, του οποίου οι πρωθυπουργοί και άλλοι πολιτικοί τυγχάνουν υπάλληλοι.
Η αδυναμία των δοσίλογων πολιτικών της Αθήνας, να κατανοήσουν την ευθύνη τους προς την Ελληνική περιφέρεια την οποίαν έχουν εγκαταλείψει, οδηγεί σήμερα τη Θράκη στα χέρια εκείνων που σχεδίασαν, οργάνωσαν, και εκτέλεσαν ένα μακρόχρονο σχέδιο πολιορκίας και άλωσης Ελληνικών περιοχών.
Πλησιάζει πολύ επικίνδυνα η στιγμή κατά την οποίαν ο Ελληνισμός θα τεθεί μπροστά σε τεράστια προβλήματα εθνικής κυριαρχίας όσον αφορά τη Θράκη, Μακεδονία, και Αιγαίο.
Οι διεθνείς γύπες θέλουν να τα αρπάξουν!

Το Σιωνιστικό ΝΑΤΟ, με τη Νατοϊκή Ισλαμική Τουρκία, εκτελώντας εντολές της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας, θα μας είχαν ήδη επιτεθεί, και ας είμαστε μέλος του ΝΑΤΟ, αλλά καθυστερούν μέχρι να τελειώσουν με τη Συρία και το Ιράν. Μετά έρχεται η σειρά μας, εκτός εάν αντιδράσει δυναμικά η αρκούδα, η οποία βλέποντας τη προσπάθεια των Αμερικανο-Σιωνιστών, και των Σιωνιστών του ΝΑΤΟ και Ε.Ε. να την εγκλωβίσουν στο βορρά, θα «τους ρίξει τα νύχια της», αλλιώς πάει η αρκούδα χαμένη.

Η Ρωσία δεν έχει άλλη λύση παρά να μπει στο τρελοκομείο του πολέμου για να επιβιώσει. Το τρελοκομείο που ανοίγει η παγκόσμια Σιωνιστική Δικτατορία.

Όσον αφορά τη Θράκη, οι γύπες της Σιωνιστικής Δύσης, βρήκαν τώρα έναν άλλο «Δούρειο Ίππο» για να αλώσουν τη περιοχή. Ο Δούρειος αυτός Ίππος, λέγεται Ελεύθερη Οικονομική Ζώνη (Ε.Ο.Ζ.).
Εν όψει της οικονομικής κρίσης, οι εφιάλτες πολιτικοί της Αθήνας, δέχθηκαν να την εφαρμόσουν, δέχθηκαν υποταγή στα σχέδια των αρπακτικών της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας. Οι δοσίλογοι πολιτικοί μας βλέπουν το τυρί, και δεν βλέπουν τη φάκα. Βλέπουν το δέντρο, και δεν βλέπουν το δάσος.
Η Ε.Ο.Ζ. είναι σχέδιο των υπαλλήλων της παγκόσμιας Σιωνιστικής Διακυβέρνησης και κυριαρχίας, δήθεν για να βοηθήσουν τη Θράκη μας να αναπτυχθεί οικονομικά, και ζητάνε να την εφαρμόσουν σε όλες τις «υπό άλωση» περιφέρειες της Ελλάδος.

Δεν πήγαν σε άλλο κράτος να εφαρμόσουν αυτά τα κόλπα, τους ενδιαφέρει η «υπό άλωση» Ελλάς. Τα άλλα κράτη δεν έχουν στην εξουσία πιόνια και μαριονέτες του Ρότσιλντ…

Εμείς λέμε, «Φοβού τους Δαναούς, και δώρα φέροντας», αυτό ταιριάζει στους εμπνευστές της Ε.Ο.Ζ.
Γιατί δεν πάνε στη Τουρκία να εφαρμόσουν την ΕΟΖ;
Γιατί δεν πάνε στη Βουλγαρία;
Θέλουν την Ελληνική Θράκη, γι αυτό έρχονται εδώ.

Οι δοσίλογοι, αφελείς και επιπόλαιοι πολιτικοί των Αθηνών, ας προσέξουν καλά το σχέδιο αυτό, διότι εάν κάτι «στραβώσει» στη πορεία, τους περιμένει η κατηγορία της προδοσίας.

Στα χείλη όλων των Ελλήνων υπάρχει το ερώτημα:
«Γιατί οι κυβερνήσεις της Ελλάδος αφήνουν τη Τουρκία να θερίζει και αλωνίζει μέσα στην Ελληνική Θράκη;»
Πως είναι δυνατόν η Τουρκία να έχει δημιουργήσει τόσο σημαντικά βήματα προόδου «άλωσης» της Ελληνικής αυτής ακριτικής γωνιάς, και να μη συναντά καμία αντίδραση;

Μετά τη βασιλεύουσα, τα όσα συμβαίνουν σήμερα στην Ελληνική Θράκη, θυμίζουν μια νέα «άλωση» εκ των έσω.
Όπως άφησαν οι Βυζαντινοί τους Τούρκους να δρουν μέσα στο Βυζάντιο, έτσι τους αφήνουν και οι γιοκαρίνοι πολιτικοί σήμερα.
Όταν οι Βυζαντινοί απεφάσισαν να πολεμήσουν, ήταν πια αργά, οι Τούρκοι ήταν προ των τειχών και πυλών.
Έτσι και εμείς σήμερα, αφήνουμε τους Τούρκους να αλωνίζουν μέσα στην Ελληνική Γη, μετά όμως θα είναι αργά για κλάματα…..λέει ο ποιητής.

Οι εφιάλτες και άβουλοι πολιτικοί μας, αντί να ανακηρύξουν την Α.Ο.Ζ. αποδέχονται την Ε.Ο.Ζ. μέσα στην Ελληνική Θράκη.

Σήμερα η Θράκη μας είναι καζάνι που βράζει. Οι εφιάλτες πολιτικοί αποδυνάμωσαν τις ένοπλες δυνάμεις για να κάνουν εύκολο το δρόμο της Νατοϊκής Ισλαμικής Τουρκίας, μέσα στην Ελλάδα.
Άφησαν τα σύνορα στον Έβρο αφύλακτα, για να περνούν μέσα οι λαθρομετανάστες, ο στρατός της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας, ώστε να αλώσει την Ελλάδα εκ των έσω!!! Ο νέος Ιμπραϊμ…

Η επίσκεψη του Τούρκου ακραίου εθνικιστή ηγέτη των «γκρίζων λύκων» στην Ελληνική Θράκη, απέδειξε για άλλη μια φορά, την ανυπαρξία Ελληνικής κυβέρνησης.
Τέτοιο πολιτικό πολιτισμό έχουν, τέτοιες ονομασίες δίνουν στα πολιτικά κόμματα. Άκου «Γκρίζοι Λύκοι»!
Σε πιά εποχή ζούμε!
Ο λύκος δεν πήγε στη Τουρκική Θράκη, ήρθε απρόσκλητος στην Ελληνική Θράκη, τέτοιο θράσος!

«Μπάτε λύκοι αλέστε» η Θράκη μας, και γενικά η Ελλάδα της τρικομματικής διακυβέρνησης των εφιαλτών πολιτικών.
Η «Ελληνική» τρικομματική κυβέρνηση των Πασόκων, και του Κυρ-Φώτη, είναι ανίκανη να προστατεύσει την Ελληνική κυριαρχία και επικράτεια. Μετά από δύο εκλογικές αναμετρήσεις, πάλι κυβέρνηση των εφιαλτών πασόκων αποκτήσαμε.
Τόσο μυαλό έχουμε!!!

Σε όλο τον κρατικό μηχανισμό οι εφιάλτες πασόκοι παραμένουν!!!
Όποιος επίσημος Τούρκος επισκέπτεται την Αθήνα, αμέσως μετά πηγαίνει στην Ελληνική Θράκη και ξεσηκώνει τους Μουσουλμανικούς πληθυσμούς.
Πηγαίνει εκεί σαν ελευθερωτής!!!
Η Ελληνική Θράκη φαίνεται ότι έχει το μέλι, και εμείς κοιμόμαστε όρθιοι.

Δικαιολογημένη είναι η ανησυχία των κατοίκων της περιοχής για το παρόν και το μέλλον της Ελληνικής Γης, γι αυτό παίρνουν τα μάτια τους και φεύγουν , άλλοι για Νότιο Ελλάδα, και άλλοι για μετανάστευση σε όλες τις Ηπείρους του πλανήτη.
Έτσι όμως αποδυναμώνεται το Ελληνικό στοιχείο στη περιοχή, και οι Μουσουλμάνοι γιγαντώνονται, και τείνουν να γίνουν πλειοψηφία.

Ας τα βλέπουν αυτά οι εφιάλτες και δοσίλογοι πολιτικοί των Αθηνών, οι οποίοι φαίνεται ότι έχουν αποδεχθεί τα σχέδια της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας, γι αυτό μιλούν συνεχώς, ότι χρειαζόμαστε μια παγκόσμιο διακυβέρνηση, και τη θέλουμε γρήγορα. Τάδε έφη Jeffrey…

Oι εμπρηστικές δηλώσεις του Αρχηγού των γκρίζων λύκων περί «Τούρκων της Δυτικής Θράκης» και περί «Μητέρας πατρίδας» θα έπρεπε να εγείρουν συνειδήσεις στην Αθήνα, και να γίνει διπλωματικό επεισόδιο και διάβημα στη κυβέρνηση της γειτονικής χώρας.
Αντί αυτού το κατάπιαν και αυτό οι δειλοί πολιτικοί των Αθηνών.
Μέχρι το Γερμανό Φούχτελ αποδέχθηκαν στην Ελληνική Θράκη σαν ύπατο αρμοστή. Στην ουσία περιφερειάρχης Θράκης είναι ο Φούχτελ.
Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης είναι ο Φούχτελ.

Για το θέμα της δημιουργίας ΕΟΖ στη περιοχή της Ελληνικής Θράκης, αλλά και οι αρμοδιότητες του Γερμανού Φύρερ στη περιοχή, δημιουργούν πολλά ερωτήματα στο πως και ποίοι επενδυτές θα είναι αυτοί που θα εγκατασταθούν στη Θράκη μας, για να προσφέρουν ανάπτυξη.

Αυτήν την ανάπτυξη εννοεί ο κ. Σαμαράς;
Την ανάπτυξη που φέρνει ο Φούχτελ, μαζί με τούρκους κατακτητές;
Στα επενδυτικά σχέδια της ΕΟΖ θα συμμετέχουν και Τούρκοι επιχειρηματίες, μαζί με τις επιχειρήσεις των Σιωνιστών Δυτικών.
Από κοντά και η Τουρκική τράπεζα Ziraat Bank!!!
Είδες ο Φούχτελ; Με την ΕΟΖ, με τη Ziraat Bank, τους Εβραίους του Σόρος και του Ρότσιλντ, και τα Τουρκικά προξενεία, όλοι έστησαν χορό… Όλοι οι διεθνείς γύπες έτοιμοι να κατασπαράξουν το πτώμα της Θράκης μας, με τις Ελληνικές αρχές και εξουσίες να παίζουν το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου, και το παιχνίδι των ξένων κατακτητών!!!
Μήπως όλα αυτά οδηγούν στην «Ανεξάρτητη Δυτική Θράκη;»

Ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως λέγει πως πρόκειται για «απαρχή εδαφικής ανεξαρτητοποιήσεως»!!!
Οι εφιάλτες πολιτικοί πρέπει να καταλάβουν ότι χάνουμε τη Θράκη μας και πρέπει να βγούν από τη χειμερία νάρκη τους, στην οποία τους έχει βυθίσει η παγκόσμια Σιωνιστική Δικτατορία.
Επαναλαμβάνουμε, πέφτοντας η Θράκη θα πέσουν και τα παρακείμενα νησιά όπως Θάσος, Σαμοθράκη, κ.λ.π. και τότε το Αιγαίο θα πέσει στα χέρια των Τούρκων.
Ξυπνήστε ρε άθλιοι!!!
Εκεί στο Μαξίμου… Ξυπνήστε…!

Δρ. Κυριάκος Τόμπρας

Είχα σιωπήσει για πολύ καιρό για το ζήτημα των CDS.

Το έκανα σκοπίμως.

Έπρεπε να καθήσει ο κουρνιαχτός των δημοσιευμάτων και των αναρτήσεων, για να αφαιθούν οι Εισαγγελείς να κάνουν απερίσπαστοι τη δουλειά τους.
Χωρίς να θεωρηθεί ότι προσπαθούσαμε να επηρεάσουμε την κρίση τους.

Και ξαφνικά, μετά από 2 χρόνια ερευνών και προκαταρκτικής, ξαναβγαίνει στον αέρα το ανέκδοτο της δικαστικής συνδρομής από τις αρχές του εξωτερικού.
Το οποίο σημαίνει τουλάχιστον 2-3 ακόμη χρόνια αναμονής, αιτημάτων, μεταφράσεων, διευκρινήσεων, αιτημάτων άρσης απορρήτων κλπ.
Και η υπόθεση σιγά σιγά θα πάρει το γνωστό δρόμο του αρχείου ή της παραγραφής.

Γιατί άραγε χρειάζεται δικαστική συνδρομή από τις αρμόδιες αρχές του εξωτερικού για την έρευνα των CDS;
Μήπως επειδή δεν υπάρχει αντίστοιχη συνδρομή στο εσωτερικό της χώρας;
Το έχω επισημάνει τουλάχιστον 5 φορές στη δικογραφία που έχουν στα χέρια τους Κορέας και Πεπόνης.
Τα στοιχεία βρίσκονται όλα στην Ελλάδα.
Δεν χρειάζεται να γίνει καμία έρευνα στο εξωτερικό.

Πρώτη πηγή το ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΤΤ.
Τα αντίγραφα των αυμβάσεων αγοράς και πώλησης του επίμαχου CDS εκεί βρίσκονται.
Οι συμβάσεις αυτές, που είναι Αγγλικού Δικαίου, αναφέρουν τα πλήρη στοιχεία ταυτοποίησης του αγοραστή, του πωλητή, των διαμεσολαβητών και των νομίμων εκπροσώπων τους.
Και έχουν και ειδικό παράρτημα Master Fee Protection Agreement, στο οποίο αναφέρεται η προμήθεια, ο λήπτης και ο τραπεζικός λογαριασμός στον οποίο έπρεπε να κατατεθεί.
Στο Λογιστήριο του ΤΤ βρίσκονται επίσης τα αντίγραφα από τα εμβάσματα για την πληρωμή των προμηθειών αγοράς και πώλησης.

Άρα τα στοιχεία υπάρχουν όλα.
Και βρίσκονται στην Ελλάδα.

Γιατί τότε τα ψάχνουμε στο εξωτερικό;
Έχουν ζητηθεί από το ΤΤ;
Και αν ζητήθηκαν, έχουν παρασχεθεί;
Και αν δεν παρασχέθηκαν, ποιές ήταν οι περεταίρω ενέργειες Κορέα και Πεπόνη;

Όσο για την εσωτερική πληροφόρηση, πάλι έχω βαρεθεί να το επισημαίνω, τα στοιχεία βρίσκονται όλα στον ΟΔΔΗΧ.
Αρκεί η αντιπαραβολή των συμβάσεων των βασικών διαπραγματευτών για το διάστημα 2009 – 2010, με τα ευρήματα της αντιμονωπολιακής έρευνας της Κομισιόν για τα CDS, από την οποία εντοπίστηκαν 16 τράπεζες οι οποίες κατηγορούνται για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης και χειραγώγηση της αγοράς των CDS κατά το ίδιο διάστημα.
Ανάμεσά τους υπάρχουν και πολλοί από τους βασικούς διαπραγματευτές της Ελληνικής Αγοράς.

Άρα που είναι η δυσκολία εντοπισμού των περιπτώσεων εσωτερικής πληροφόρησης;
Και ποιό είναι τάχα το δικονομικό αδιέξοδο;

Ο τελευταίος Έλληνας Πολίτης, με πολύ λιγότερα στοιχεία από αυτά που προσκόμισα εγώ στη Δικαιοσύνη για τα CDS, και χωρίς να υπάρχουν τόσες αποχρώσες ενδείξεις για την τέλεση των οικονομικών εγκλημάτων που του αποδίδονται, περνάει πολύ γρήγορα το κατώφλι του Ανακριτή, του επιβάλλονται εγγυοδοσία και περιοριστικοί όροι, αν είναι πιό άτυχος κρίνεται προφυλακιστέος και, στη συνέχεια, παραπέμπεται να δικαστεί ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.
Τις περισσότερες μάλιστα φορές άδικα.
Για να μη μιλήσω για τις δεκάδες των περιπτώσεων όπου οι Εισαγγελείς του Αρείου Πάγου, άγνωστο πως, ασκούν αναιρέσεις υπέρ του Νόμου σε ομόφωνες αθωωτικές αποφάσεις.

Εκεί εξαντλείτε την αυστηρότητα και το γράμμα το Νόμου κ.κ. Εισαγγελείς και Δικαστές;
Στους απλούς Έλληνες Πολίτες;
Με τους Οικονομικούς Δολοφόνους της Ελλάδας γιατί κωλυσιεργείτε;
Τί περιμένετε;
Τι φοβάστε;
Ο Αντρίκος, οι Βασικοί Διαπραγματευτές, το ΤΤ, οι Εμπορικές Τράπεζες και η ΤτΕ είναι άλλη περίπτωση;
Έχουν κάποια ιδιότυπη ασυλία;
Κρατάνε κάποιους στο χέρι;
Είναι διαχειριστές κάποιων πολιτικών και επιχειρηματικών ταμείων;
Εξυπηρετούν κάποια συγκεκριμένα συμφέροντα;
Ή μήπως τελικά ελέγχουν και το μαγαζί το δικό σας;

Προς το παρόν δε θα πω περισσότερα.
Αν όμως συνεχιστεί αυτό το reality show, για να διαρκέσει η προκαταρκτική για καμία 10ετία, μέχρι να πεθάνει κανείς από τους υπόπτους για να του φορτωθούν όλα τα αδικήματα, τότε… θα βγούν στον αέρα τα βιογραφικά συγκεκριμένων δικηγόρων που εργάζονται στις Νομικές Υπηρεσίες των τραπεζών και θα γίνει το έλα να δείς.
Θα λυθούν όλοι οι γρίφοι…

Αλλά μαζί με πολιτικούς και δημοσιογράφους, θα αρχίσουν να τρέχουν και κάποιοι από τους συναδέλφους και τους προϊσταμένους σας.

netakias.com
follow @netakiasΗ κριτική που τους έχει ασκηθεί κατά καιρούς είναι σφοδρή. Ειδικότερα τους τελευταίους μήνες κατά τους οποίου δημοσιεύματα από διάφορες – «ύποπτες» και μη πηγές – παραπέμπουν στη διεξαγωγή ενός «εμφυλίου» ανάμεσα σε «πτέρυγες» της κρίσιμης για την εθνικής ασφάλεια υπηρεσίας.

Ένας «πόλεμος» ο οποίος δεν τιμάει κανένα, ενώ οι καταγγελίες ότι η υπηρεσία έχει σταματήσει να πραγματοποιεί επιχειρήσεις στο εξωτερικό (αναφέρεται, οι φίλοι Τούρκοι αν θέλουν, ας το πιστέψουν…) προκαλεί ανησυχία στον απλό καθημερινό πολίτη που βομβαρδίζεται από τη δράση άλλων ομοειδών υπηρεσιών, από κάθε σύγχρονη και μη χώρα, στην προσπάθεια να προωθηθούν τα επιμέρους εθνικά συμφέροντα…

Αφορμή της σημερινής παρέμβασης είναι τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών που αφορούν στον αντικαταστάτη του διπλωμάτη Κωνσταντίνου Μπίκα στην ηγεσία της Εθνικής Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ), με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, να εμφανίζεται αποφασισμένος να τοποθετήσει «ανθρώπους εμπιστοσύνης» (όπως παγίως αναφέρεται σε τέτοιες περιπτώσεις!). Οι τελευταίες διαρροές αναφορικά με τα δύο ονόματα που φέρονται να «παίζουν» δημιούργησαν κάποια ερωτήματα και σκέψεις τις οποίες και αμέσως θα διατυπώσουμε, μη διστάζοντας παράλληλα να αποκαλύψουμε το όνομα που «σέρνεται» στα δημοσιογραφικά γραφεία αλλά και περιγράφεται!

Το πρώτο όνομα φέρεται να είναι φίλος του Αντώνη Σαμαρά, διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με το περιβάλλον του και σύμφωνα με το «onalert.gr» ειδικά με τον εξ απορρήτων του πρωθυπουργού Κ. Μπούρα. Πρόκειται για τον Θεόδωρο Δραβίλα, ο οποίος είναι μηχανολόγος – μηχανικός το επάγγελμα και ιδιαίτερες συστάσεις γι’ αυτόν προς το παρόν δεν υπάρχουν.

Το δεύτερο όνομα περιγράφεται ως δημοσιογράφος γνωστός για την ενασχόλησή του με τα αμυντικά θέματα, με πολλές γνώσεις περί μυστικών υπηρεσιών και ειδικά των τουρκικών, ενώ έχει συγγράψει και σχετικά βιβλία. Μόνο φωτογραφία δεν βάλανε δηλαδή, αφού η περιγραφή αφορά τον όντως διακεκριμένο στον χώρο της στρατιωτικής ανάλυσης, πολύπειρο δημοσιογράφο Μάνο Ηλιάδη. Ο Ηλιάδης είναι συγγραφέας δίτομου έργου – αναφοράς για τη διαβόητη τουρκική μυστική υπηρεσία, τη ΜΙΤ (επανεκδόθηκε και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ»), το οποίο προκάλεσε αναστάτωση στη γείτονα χώρα, με το τουρκικό Γενικό Επιτελείο να διατάζει (κυριολεκτικά, δεν το ζήτησε απλώς…) τη μετάφραση και την ενδελεχή μελέτη του πονήματος.

Επειδή έχουμε κι εμείς ασχοληθεί με το συγκεκριμένο βιβλίο, υπενθυμίζουμε ότι είχαμε διαμαρτυρηθεί έντονα για το ότι σε μια χώρα που διέθετε τόσα μυστικά κονδύλια και ξόδευε τόσα λεφτά για ένα σωρό λιγότερο χρήσιμα ή εντελώς άχρηστα ζητήματα, δεν βρέθηκε… ένας Χριστιανός να προτείνει και να πιέσει για τη μετάφραση του έργου στην αγγλική (για αρχή) και ενδεχομένως στη γαλλική εν συνεχεία! Είχαμε επίσης αναφερθεί σε εμπειρία προσώπου κατά τη διάρκεια παρακολούθησης μαθημάτων σχετικών με το αντικείμενο της κατασκοπείας σε πανεπιστήμιο του εξωτερικού, όπου αναφορά στη ΜΙΤ οδήγησε τους υποτίθεται ειδικούς σε έκπληξη για το «πως είναι δυνατόν να ακούγονται τόσο αρνητικές κρίσεις για ένα φημισμένο αμερικανικό πανεπιστήμιο! Οι άνθρωποι ήταν τόσο ανενημέρωτοι για την ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ της ΜΙΤ, ούτε το όνομά της δεν γνώριζαν, θεωρώντας ότι η συζήτηση γινόταν για το πανεπιστήμιο ΜΙΤ, το παγκόσμιας φήμης Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης!

Με κάθε επιφύλαξη βέβαια, καθότι δεν γνωρίζουμε και πολλά για τον πρώτο υποψήφιο, δεν μπορούμε παρά να θεωρήσουμε αξιολογώντας τις υποψηφιότητες ως έχουσες διαφορές ανάλογες της ημέρας με τη νύχτα. Υπάρχει επίσης και πλειάδα λόγων, επικοινωνιακής κυρίως υφής που θα οδηγούσαν την επιλογή σε επικοινωνιακό φιάσκο την κυβέρνηση, η οποία έχει να αντιμετωπίσει ακόμα και στο εσωτερικό «γκρίνια» των στελεχών της για ορισμένες – άλλοι μιλούν για αρκετές – όχι και τόσο πετυχημένες τοποθετήσεις, ενώ άνθρωποι νέοι και με καλό όνομα στην αγορά αγνοήθηκαν.

Το ζήτημα ουσίας βέβαια που μας ενδιαφέρει πρωτίστως, είναι η ουσία της τοποθέτησης του νέου διοικητή. Επειδή ελάχιστοι έχουν τριβή με το αντικείμενο των υπηρεσιών πληροφοριών και γνωρίζουν τις ιδιομορφίες τους, ας μας επιτρέψει η κυβέρνηση να διαβεβαιώσουμε ότι τέτοια υψηλής εξειδίκευσης αντικείμενα, ή τα γνωρίζεις ή όχι. Ούτε ολίγον έγγυος υπάρχει, ούτε φίλοι μορφωμένοι μπορούν να λύσουν το πρόβλημα. Κι όταν λέμε «τα γνωρίζεις» προφανώς δεν αναφερόμαστε στη φανατική ανάγνωση των διηγημάτων του Τζον λε Καρέ, ούτε… το κυνήγι του κόκκινου Οκτώβρη! Ιδιαιτέρως δε η ΕΥΠ στη σημερινή ιστορική συγκυρία και το σταυροδρόμι στο οποίο βρίσκεται για λόγους που υπαινιχτήκαμε νωρίτερα, για να διοικηθεί αποτελεσματικά δεν μπορεί να μπει στο τιμόνι της άνθρωπος που δεν έχει «μυρωδιά» από το αντικείμενο, αλλά και τις περίεργες ισορροπίες που διαμορφώνονται, ώστε να επιχειρήσει να την ενώσει, να «σκοτώσει» την παλαιά νοοτροπία και να θυμίσει σε όλους ποια είναι η αποστολή τους και γιατί πληρώνονται από τον ελληνικό λαό. Για να μην αναφερθούμε στις ριζικές μεταρρυθμίσεις και αλλαγές που θα πρέπει να προωθηθούν άμεσα…

Στο επικοινωνιακό επίπεδο επίσης, ο πρωθυπουργός θα κληθεί να απαντήσει σε απλά ερωτήματα, ενδεχομένως και να αποκρούσει την κριτική που θα του ζητά να αποδείξει ότι δεν είναι… ελέφαντας. Η πρώτη επιλογή στον πολύ κόσμο θα θυμίζει την τοποθέτηση «κολλητού» σε ένα τόσο κρίσιμο πόστο, καθώς επίσης και το… υπαρξιακής φύσεως ερώτημα, «τι σχέση έχει ο φάντης με το ρετσινόλαδο»…

Αντιθέτως, η υποψηφιότητα Ηλιάδη, εάν και εφόσον προχωρήσει έχει ορισμένα ορατά και από τους αδαείς πλεονεκτήματα. Δεδομένης της εξαιρετικής σχέσης του εν λόγω με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, λογικά δεν θα απασχολήσει δημοσιογραφικά πληροφορίες και διαρροές περί δυσαρέσκειας του ενός για τον άλλο. Γελοιότητες του είδους «τι δουλειά έχουν οι στρατιωτικοί» που ακούγονται ενίοτε στην Κατεχάκη, ή αντιστοίχως, τι να μας πούνε τώρα οι Κλουζώ της κακιάς ώρας που ακούγεται ενίοτε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, είναι απλά μια «πολυτέλεια» που δεν τη διαθέτουμε στη σημερινή ιστορική συγκυρία. Και σε όποιον αρέσει. Υπάρχει και ο δρόμος της μετάταξης.

Να πάμε και λίγο παρακάτω; Δεδομένου ότι οι ελληνικές πολιτικές ηγεσίες μας έχουν συνηθίσει τα τελευταία – πολλά – χρόνια σε μια κάπως «less than professional» (όχι τόσο επαγγελματική) αντιμετώπιση της Τουρκίας, δεν θα έβλεπε για λόγους δημόσιας εικόνας και μόνον στην ΕΥΠ να υπάρχει κάποιο πρόσωπο με το οποίο έχουν ασχοληθεί εκτεταμένα οι τουρκικές υπηρεσίες (δεν λέμε στο παρελθόν, διότι δεν γνωρίζουμε τι γίνεται στο παρόν…) οδηγώντας μάλιστα και στη λήψη συγκεκριμένων μέτρων ασφαλείας…

Παράλληλα, μιλάμε για έναν άνθρωπο που δεν είναι ούτε στη δεκαετία των 40 ούτε των 50, χωρίς πολιτικές φιλοδοξίες, αλλά με πάθος για το αντικείμενο της δράσης των μυστικών υπηρεσιών, ενασχόληση με τον ευρύτερο τομέα των διεθνών σχέσεων της χώρας και συγγραφή βιβλίων που φωτίζουν πλευρές της ελληνικής εξωτερική πολιτικής. Το επιχείρημα είναι απλό: Στη θέση αυτή απαιτείται γνώστης με «ειδική παιδεία» η οποία να ξεφεύγει από την απλή κατοχή τίτλων σπουδών και να επεκτείνεται στη ουσία.

Στο πρόσφατο παρελθόν, ανακαλούμε τη δημόσια συζήτηση που είχε διεξαχθεί όταν τις τύχες της υπηρεσίας αναλάμβαναν μη στρατιωτικοί προϊστάμενοι, οδηγώντας στην – ορθή κατά τη γνώμη μας – αποστρατιωτικοποίησή της (παντού βέβαια να υπάρχει και μέτρο…). Ο πρεσβευτικός κλάδος είχε την τιμητική του. Σε κάποιες περιπτώσεις αποδείχθηκε αντάξιος των περιστάσεων, ή αν μη τι άλλο κατεβλήθη προσπάθεια να γίνει ότι είναι δυνατό.

Μιλάμε όμως για πρεσβευτές, ανθρώπους με γνώση του ευρύτερου αντικειμένου των διεθνών σχέσεων και εμπειρία στον χειρισμό ανθρώπων στο εξωτερικό, παράλληλα με τη συνεχή ενημέρωση για το πώς λειτουργούσαν πράκτορες ξένων χωρών στην πόλη και το κράτος όπου βρισκόταν ο πρεσβευτής, μετέπειτα διοικητής της ΕΥΠ. Το ίδιο είναι ένας μηχανολόγος – μηχανικός;

Εάν η επιλογή στρατιωτικού θα θεωρούνταν πισωγύρισμα για την υπηρεσία και θα προκαλούνταν αντιδράσεις (ασφαλώς ισχύει ότι τα πάντα εξαρτώνται από την προσωπικότητα του ατόμου, όχι την ιδιότητα), η επιλογή «πολίτη» δεν μπορεί να γίνει ούτε με το κριτήριο την πίστη προς το μεγάλο αφεντικό, δηλαδή τον πρωθυπουργό, που δείχνει να επιθυμεί να ελέγξει την ΕΥΠ από την αρχή. Ποιος ξέρει το φοβάται και τι του έχουν πει… ποιος ξέρει τι λάθος θα κάνει… εάν το κάνει…Γράφει ο Ιωάννης Αθ. Μπαλτζώης

Και ξαφνικά χωρίς να υπάρχει λόγος ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποκάλυψε ένα «μυστικό». Πριν μερικές εβδομάδες η τουρκική πολεμική αεροπορία είχε αερομαχίες «α λα Αιγαίο» με Ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη, στην Μαύρη Θάλασσα.

Σύμφωνα δε με τον Τούρκο πρωθυπουργό, μία ολόκληρη μοίρα 15 ρωσικών μαχητικών, μη κατονομαζόμενου τύπου, εισήλθαν στον τουρκικό εναέριο χώρο, με αποτέλεσμα η Τουρκική αεροπορία να αντιδράσει και να «αναγκάσει»(!!) τους Ρώσους να εγκαταλείψουν την περιοχή. Ο Τούρκος πρωθυπουργός μάλιστα έγινε πολύ συγκεκριμένος, κατονομάζοντας μάλιστα τις αεροπορικές βάσεις του Μπαλίκεσιρ και της Μερφιζόν, από όπου απογειώθηκαν τα τουρκικά αεροσκάφη. Σύμφωνα πάντα με τους Τούρκους, η Ρωσία μετά από διάβημα του υπουργείου Εξωτερικών «απολογήθηκε για τη παραβίαση»!!!

Συνέβη κάτι τέτοιο όντως; Δηλαδή η Ρωσική Αεροπορία πλησίασε τις τουρκικές ακτές και τον τουρκικό εναέριο χώρο; Σύμφωνα με πληροφορίες ιστοσελίδων του διαδικτύου, όντως συνέβη κάποιο περιστατικό, αλλά όχι τότε που ισχυρίζεται ο Ρ.Τ.Ερντογάν.
Συνέβη λοιπόν στις 22/02/2012, όταν πέντε Ρωσικά Α/Φ στρατηγικού βομβαρδισμού ενεπλάκησαν σε κάποιο αεροπορικό επεισόδιο με τουρκικά μαχητικά, λίγο έξω από τις Τουρκικές ακτές της Μαύρης Θάλασσας. Τα πέντε Ρωσικά βομβαρδιστικά (και όχι 15 κατά τον Ερντογάν) προσεγγίστηκαν από τα Τουρκικά F-16 όταν πλέον φαίνονταν οι ακτές της Τουρκίας, σε ένα επεισόδιο που για πρώτη φορά μετά το 1990 καταγράφεται στην περιοχή και αυτό είναι σημαντικό και ενδεικτικό της κατάστασης. Τα Ρωσικά βομβαρδιστικά είχαν νωρίτερα εντοπιστεί από τα ραντάρ της βουλγαρικής Αεροπορίας, 40 χλμ ανοικτά των βουλγαρικών ακτών.

Δεν αποκλείεται όμως να είχαμε και δεύτερο περιστατικό, με περισσότερα αεροσκάφη, κάτι που θα σήμαινε ότι επιτέλους η Τουρκική Αεροπορία αποκτά και ένα "δεύτερο μέτωπο" στα βόρεια της χώρας, αλλά αυτή την φορά να παίζει τον άχαρο ρόλο του αμυνόμενου και όχι του επιτιθέμενου όπως είχε μάθει μέχρι τώρα στο Αιγαίο και μάλιστα απέναντι στα Ρωσικά στρατηγικά "τέρατα".
Με λίγα λόγια εάν η Μαύρη Θάλασσα μετατραπεί σε… Αιγαίο αναφορικά με την αεροπορική αντιπαράθεση των δύο δυνάμεων , όπου βέβαια η Ρωσία δεν θα διακρίνεται από «στρατηγική ψυχραιμία» και φοβικά σύνδρομα, όπως δυστυχώς πράττει δεκαετίες τώρα η Ελλάδα και γιατί να το κάνει άλλωστε, τότε οι εξελίξεις στη Συρία και ίσως στο Ιράν να μετατρέψουν τη Τουρκία σε πρώτης τάξεως «σάκο του μποξ» για τη Ρωσική αρκούδα. Η οποία Τουρκία τελευταία από γκάφα σε γκάφα πέφτει, τρώει «ξύλο» ακόμη και από την Συρία, όπως συνέβη με το αναγνωριστικό RF-4 στις 22 Ιουνίου, που μέσα σε λίγες ώρες είπαν τόσα ψέματα και ανακρίβειες που απλά γελοιοποιήθηκαν και πρόσφατα έκαναν την μεγαλειώδη «κολοτούμπα» πάνω στο θέμα αυτό που τους πονάει πολύ και με επίσημη ανακοίνωση λέγουν ότι το αεροσκάφος δεν έπεσε ούτε από πύραυλο, ούτε από πυρά αντιαεροπορικών( αν είναι δυνατόν!!!) και όλοι οι σύμμαχοι (ΗΠΑ και ΝΑΤΟ) την έχουν αδειάσει στο θέμα αυτό.

Η είδηση, αν και ετεροχρονισμένη είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και εντυπωσιακή, όπως και να το πάρει κανείς, αφού προέρχεται από τα χείλη του Τούρκου πρωθυπουργού. Τι συμβαίνει και τι προσπαθεί να μας πει ο Ερντογάν και που στέλνει τα μηνύματα;

Καταρχήν εκτιμούμε ότι η εν λόγω είδηση είναι κατά βάση για εσωτερική κατανάλωση και ως μια προσπάθεια ανύψωσης του ηθικού και του γοήτρου της Τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, που έχει καταβαραθρωθεί τελευταία.
Δεν είναι δα και μικρό πράγμα να σου καταρρίπτουν ένα αεροσκάφος, να σκοτώνονται οι δύο πιλότοι σου και η χώρα σου να γελοιοποιείται με την πολιτική ανακριβειών και λεονταρισμών της πολιτικής ηγεσίας και να μετατρέπεσαι από «υπερδύναμη», όπως βαυκαλιζόταν (πολιτική και στρατιωτική ηγεσία) σε Νότια Κορέα, που δεν αντιδρά με τίποτα σε ότι και να συμβεί. Ε, το ηθικό σου πάει περίπατο και είναι σημαντικός παράγων για την επιχειρησιακή ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων.
Και να μην αναφερθούμε για τις «διώξεις» ανωτάτων στελεχών των ΕΔ, που είτε είναι προφυλακισμένοι ή είναι κατηγορούμενοι.

Μια άλλη εξήγηση είναι ότι ο Τούρκος πρωθυπουργός, αυτές τις ημέρες, αντιλαμβανόμενος ίσως της κρισιμότητας της κατάστασης στην περιοχή, προσπαθεί να κάνει ένα «άνοιγμα» στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, καθώς έχει αρχίσει να διαφαίνεται το πραγματικό επίπεδο των σχέσεων των δύο χωρών, που φυσικά δεν είναι καλό μα καθόλου καλό για την Τουρκία.
Αλλά αυτό δεν είναι άνοιγμα προς την εξομάλυνση, αλλά προσπάθεια να δημιουργηθεί θέμα με την Ρωσία και μάλιστα για ένα γεγονός μήνες πριν, λίγες ημέρες πριν ο Ερντογάν μεταβεί στην Μόσχα για συνομιλίες με τον Πούτιν.
Μήπως είναι η προσπάθεια της Τουρκικής ηγεσίας να αποδείξει στους Αμερικανούς και τους συμμάχους των ότι η «μεγάλη» Τουρκία δεν φοβάται την Ρωσία και ότι είναι έτοιμη να εκπληρώσει την αποστολή της στην περιοχή και όλοι γνωρίζουμε περί τίνος πρόκειται.

Και φυσικά δεν θεωρούμε ότι είναι απειρία ή έλλειψη διπλωματικής ρεαλιστικής πολιτικής από τους δημιουργούς της νεοωθωμανικής μεγαλοιδεάτικης πολιτικής της σημερινής Τουρκικής ηγεσίας (Ερντογάν και Νταβούτογλου), αλλά προφανώς για συνέχεια της ίδιας πολιτικής μέχρι τώρα, που τουλάχιστον μέχρι σήμερα δεν απέδωσε στον βαθμό που θα ήθελαν.

Και το ερώτημα που προκύπτει είναι που το πάνε οι Πασάδες πλέον και μήπως έχουνε χάσει παντελώς την αίσθηση του μέτρου, της λογικής, της ρεαλιστικής διπλωματίας;
Και που θα τους οδηγήσει η όπως διαφαίνεται «αυτοκαταστροφική» τους πορεία, λαμβανομένου υπόψη των διεθνών συγκυριών, εξελίξεων και επικίνδυνων καταστάσεων που έχουν διαμορφωθεί στην περιοχή των;
Και όλα αυτά που συμβαίνουν τώρα στην Τουρκία έχουν σχέση και επιμένουμε με την «φιλόδοξη», αλλά θα τολμούσαμε να πούμε αποτυχημένη και αλαζονική πολιτική της Τουρκίας σε σχέση με το Ιράν, την Συρία και τον ισχυρό παίκτη και προστάτη αυτών, την Ρωσία.
Να το πούμε καθαρά, ότι κατά την άποψή μας η Τουρκία έχει μετατραπεί από τους «παγκοσμιοποιητές» σε «χρήσιμο ηλίθιο», ώστε να ολοκληρωθούν οι σχεδιασμοί των. Δηλαδή έχουν καταστεί όργανο χρήσιμο για τους σκοπούς, επιδιώξεις, σχεδιασμούς των Αμερικανών και συμμάχων των (Δύση και ορισμένες αραβικές χώρες), για την αλλαγή της γεωπολιτικο- στρατηγικής κατάστασης στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.
Και ο αλαζών, άφρων , «χρήσιμος ηλίθιος» παίζει τον ρόλο του τέλεια μέχρι την καταστροφή του. Και όπως λέει και ο μεγάλος μας ποιητής Καβάφης στο εξαίρετο ποίημά του «Απολείπειν ο Θεός Αντώνιον» οι πολιτικο-διπλωματικοί σχεδιασμοί Ερντογάν και Νταβούτογλου θα καταλήξουν (ελπίζουμε) Αλεξάνδρεια που φεύγει.
την τύχη σου που ενδίδει πια, τα έργα σου που απέτυχαν, τα σχέδια της ζωής σου που βγήκαν όλα πλάνες, μη ανοφέλετα θρηνήσεις. Σαν έτοιμος από καιρό, σα θαρραλέος, αποχαιρέτα την, την Αλεξάνδρεια που φεύγει.

Σε μια πρώτη ανάγνωση, οι δηλώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ για το «παράθυρο ευκαιρίας» που ανοίγει αναφορικά με την πιθανή επαναδιαπράγματευση όρων του Μνημονίου, μετά την ουσιαστικότερη προσπάθεια που καταβάλει η κυβέρνηση Σαμαρά για την εξυγίανση της ελληνικής οικονομίας, είναι θετικές.

Υπάρχει φυσικά και ένα «αλλά», το οποίο έχει να κάνει με την ενδεχομένως σκόπιμη επιλογή της Γενικής Διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου να προκαλέσει σύγχυση σχετικά με το μέλλον της ελληνικής οικονομίας.

Σε αντίθεση με τον Ντομινίκ Στρος-Καν, η Κριστίν Λαγκάρντ δεν έχει το αναγκαίο για την περίσταση πολιτικό εκτόπισμα, που θα της επέτρεπε να διαχειριστεί περισσότερο μεθοδικά την ελληνική κρίση.

Βρίσκεται σε μια θέση όπου εκ των πραγμάτων είναι υποχρεωμένη να ασκεί πολιτική διπλωματία, και να επιχειρεί να κρατήσει ισορροπίες, γνωρίζοντας ότι υπάρχουν πολιτικές ηγεσίες σε όλο τον κόσμο, που κάθε άλλο παρά υποδέχονται με ενθουσιασμό την εκταμίευση πόρων από τα αποθεματικά του ΔΝΤ, ώστε να δοθούν εν συνεχεία προς στήριξη των πλέον αδύναμων και προβληματικών οικονομιών του πλανήτη, μέσω των Μνημονίων που έχουν υπογραφεί.

Πλέκοντας το εγκώμιο της κυβέρνησης Σαμαρά, η Κριστίν Λαγκάρντ αφήνει ανοικτή την προσδοκία αλλαγών στο Μνημόνιο. Την ίδια στιγμή ωστόσο, θέτει προαπαιτούμενα. Με κυριότερο όλων την τήρηση του προγράμματος που… τρέχει. Δηλαδή, του Μνημονίου.

Το πρόβλημα όμως είναι ότι το Μνημόνιο αποδείχτηκε εξαρχής λάθος συνταγή. Γι’ αυτό ήρθε το Μνημόνιο ΙΙ και σήμερα συζητείται ένα Μνημόνιο ΙΙΙ. Γι’ αυτό κερδίζει έδαφος η συζήτηση περί επαναδιαπραγμάτευσης των όρων του. Πως λοιπόν να ακολουθήσεις μια λάθος συνταγή;

Είτε η Λαγκάρντ δεν καταλαβαίνει, είτε δεν θέλει να… στενοχωρήσει τους συντάκτες του Μνημονίου. Μπορεί βέβαια απλώς να ζητά συμβολικές κινήσεις από την Αθήνα. Ώστε να έχει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο την ευχέρεια να προχωρήσει μετά με τη σειρά του, στη… χαλάρωση του ζωναριού.

ΠηγήΠρος όσους ακόμα εξακολουθούν να ελπίζουν ότι οι πολιτικές λιτότητας αποτελούν λύση.

H Moody’s υποβάθμισε την Ιταλία

Χθες ο γνωστός οίκος υποβάθμισε την Ιταλία κατά δυο βαθμίδες μάλιστα. Ο λόγος; -«Η Ιταλία είναι πιο πιθανό να βιώσει μια απότομη αύξηση του κόστους χρηματοδότησης ή να χάσει την πρόσβαση στις αγορές κεφαλαίων, λόγω της εύθραυστης εμπιστοσύνης των αγορών και του κινδύνου μόλυνσης από την Ελλάδα και την Ισπανία»!

Σύμφωνα με τη Moody’s, « οι συνθήκες όπως η αύξηση της ανεργίας, εμποδίζουν την Ιταλία να εκπληρώσει τους στόχους της για μείωση των ελλειμμάτων που δημιουργούν τον κίνδυνο η χώρα να μην μπορεί πλέον να τύχει χρηματοδότησης από τις χρηματοπιστωτικές αγορές».

Η Ιταλία, εδώ και μήνες κρατιέται με το ζόρι στις αγορές δανειζόμενη με απαγορευτικά επιτόκια.

Και, όμως, ο Μάριο Μόντι θεωρείται πετυχημένος, επειδή απο τότε που διορίστηκε πρωθυπουργός δεν κάνει τίποτα άλλο, παρά να εφαρμόζει μια σκληρή πολιτική λιτότητας. Ποιά τα αποτελέσματα; Η επιδείνωση της κατάστασης!

Ιρλανδία: Η συνταγή εφαρμόστηκε, αλλά δεν πέτυχε!

Το άλλο πετυχημένο παράδειγμα της τρόϊκα είναι η Ιρλανδία, η οποία σε αντίθεση με την Ελλάδα, τηρεί απαρέγκλιτα το πρόγραμμα. Ας δούμε τι επισημαίνει η τρόϊκα στην τελευταία της έκθεση: «Η εφαρμογή των πολιτικών από την Ιρλανδία βρίσκεται στο σωστό δρόμο, παρά τις αντίξοες μακροοικονομικές συνθήκες. Οι προοπτικές ανάπτυξης για το υπόλοιπο του 2012 και το 2013 παραμένουν περιορισμένες…. παρά την αύξηση της ανταγωνιστικότητας. Η δε ανεργία, που έφθασε το 14,9% τον Ιούνιο, βρίσκεται… σε ανεπίτρεπτα επίπεδα. Προτεραιότητα παραμένει να δημιουργηθούν ανάπτυξη και θέσεις εργασίας σε σταθερή βάση».

Και τι προτείνουν οι …σοφοί της τρόϊκα: «Οι ομάδες της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ συζητούν με τις αρχές τις πιθανές τεχνικές λύσεις που θα μπορούσαν να βελτιώσουν τον διαιωνιζόμενο χαρακτήρα του προγράμματος προσαρμογής»

Αυτό σε …απλά ελληνικά σημαίνει επαναδιαπραγμάτευση!

Ισπανία: περικοπές 65 δις

Στην Ισπανία η κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόϊ, σε αναντιστοιχία με τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, ανακοίνωσε προχτές ένα θηριώδες πρόγραμμα λιτότητας 65 δις μήπως και καταφέρει να κατευνάσει τις αγορές. Και τούτο γιατί παρά το πρόγραμμα «σωτηρίας» των τραπεζών της, παρά τα προηγούμενα μέτρα που είχε λάβει, το κόστος δανεισμού των 10ετών ομολόγων της παρέμενε στο 7%.

Μάλιστα κάποιοι έσπευσαν, και μάλλον δεν είχαν άδικο, οτι το νέο πακέτο μέτρων δεν ήταν τίποτα άλλο παρά ο προάγγελος, ένα ακόμα βήμα, για την ένταξη και της Ισπανία σε καθεστώς μνημονίου!

Εστω, το τίμημα που έπρεπε να καταβάλει η Μαδρίτη για τη διάσωση του τραπεζικού της συστήματις! Αλήθεια που λούφαξαν όλοι αυτοί που έσπευσαν αμέσως να προτείνουν ότι ισχύει για την Ισπανία να …ισχύσει και για την Ελλάδα;

Η μάστιγα της ανεργίας

Πριν λίγες μέρες η Eurostat δημοσίευσε τα στοιχεία για την ανεργία στις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης: 22,7 εκατ. άνεργοι στην ΕΕ εκ των οποίων 15,7 εκατ. στην ευρωζώνη και 3,1 εκατ. νέοι άνεργοι κάτω των 25 ετών. Στην Ισπανία το ποσοστό των ανέργων ηλικίας κάτω των 25 ετών διαμορφώνεται στο ασύλληπτο 46,2% Ακόμα και οι μεγάλες οικονομίες του Ευρωπαϊκού Νότου καταγράφουν έξαρση της ανεργίας. Στη Γαλλία οι άνεργοι κάτω των 25 ετών ξεπερνούν το 23%, ενώ στην Ιταλία το το ποσοστό ανέρχεται στο 27%.

Τα στοιχεία για την Ελλάδα είναι ακόμα πιο δραματικά δεδομένου ότι η επίσημη ανεργία σκαρφάλωσε στο 23% και εκείνη των νέων στο 50%!

Γιατί συμβαίνουν όλα αυτά; «οι λύσεις που προτείνονται από τους κοινοτικούς αξιωματούχους και την ΕΚΤ και εφαρμόζονται από τις κυβερνήσεις προκειμένου να περιοριστούν τα ελλείμματα και τα χρέη, αυξάνουν τον αριθμό όσων μένουν εκτός αγοράς εργασίας για μήνες ή για χρόνια.»

Συμπέρασμα: Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος κάτοχος βραβείου Nobel οικονομικών για να διαπιστώσει το αυτονόητο: η λιτότητα, όπου εφαρμόζεται, οδηγεί την κοινωνία σε διάλυση και την οικονομία στην καταστροφή. Όσο κάποιοι επιμένουν να κάνουν πολιτική τις εμμονές τους η κατάσταση θα επιδεινώνεται.
Για τον κίνδυνο μη καταβολής συντάξεων ακόμη και πριν από το Δεκέμβριο, αν δεν εξασφαλιστεί η κρατική χρηματοδότηση του ΙΚΑ, ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, και η είσπραξη των εισφορών που πρέπει, προειδοποίησε η γενική γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Η γ.γ. της ΚΚΕ του ΚΚΕ κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις και να λάβει συγκεκριμένα μέτρα για την κατάσταση στο ΙΚΑ, αλλά και στον ΟΑΕΔ

Αναφορικά με τον ΟΑΕΔ τόνισε ότι «υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, καθώς το ΙΚΑ του χρωστάει και δεν πρόκειται να καταβάλλει, και απειλούνται κυριολεκτικά τα πενιχρά επιδόματα ανεργίας». Υποστήριξε επίσης ότι «έχουν αυξηθεί οι γνωστές ''μαϊμουδιές'' που τρέχουν οι δήμοι και ιδιαίτερα οι επιχειρήσεις, να κάνουν προσλήψεις μέσω ΟΑΕΔ με συμβάσεις δύο μηνών, άρα αυτοί που δουλέψουν να διαγράφονται από την λίστα των επιδοτούμενων ανέργων».

«Τι νόημα έχει να δουλέψεις για δύο μήνες με 400 ευρώ και να χάσεις το επίδομα 10 μηνών;» αναρωτήθηκε η κ. Παπαρήγα, επισημαίνοντας ότι «έχει γραφτεί στον Τύπο πως σκέφτονται να κλείσουν τις Σχολές Μαθητείας του ΟΑΕΔ και να χρησιμοποιήσουν τα κονδύλια για τα επιδόματα ανεργίας, αυτό ακριβώς που κάνουν και με το ΙΚΑ, όπου τις εισφορές των ασφαλισμένων δεν τις αποδίδουν στον ΕΟΠΠΥ, αλλά τις χρησιμοποιούν για τις συντάξεις».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ


Η είδηση…
Γ. Στουρνάρας : «Το οικονομικό πρόγραμμα είναι εκτός πορείας και δεν μπορούμε να ζητήσουμε τίποτα από τους πιστωτές μας, εάν δεν το επαναφέρουμε στην ορθή του πορεία...»
Ο σχολιασμός …

Υπό άλλες συνθήκες όλες αυτές οι επώνυμες “κѠλ⓪τούμπ€ς” προσώπων και θέσεων θα μας προκαλούσαν μόνο θυμηδία όμως ίσως ήρθε η ώρα να προβληματιστούμε σοβαρά για την αφέλεια, την ανοχή, και την μακαριότητα μας.

Όπως είναι γνωστό το 40% των συμπολιτών μας ως ένδειξη διαμαρτυρίας απείχε από τις βουλευτικές εκλογές δίνοντας όμως στην “ουσία” την δυνατότητα στους διαχρονικούς “θύτες” μας να συνεχίσουν το θεάρεστο έργο τους!

Είδαμε και ακούσαμε την επιστολή διαβεβαίωσης του νεοεκλεγέντος πρωθυπουργού προς τους δανειστές για εφαρμογή των συμφωνηθέντων κάνοντας “γαργάρα” την προεκλογική του δέσμευση για επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου.

Τώρα έρχεται για δεύτερη φορά και διά του υπουργού οικονομικών κ. Στουρνάρα μας πετάει κατάμουτρα και ξεδιάντροπα την ζοφερή πραγματικότητα που βιώνουμε δηλ. αυτή της παράδοσης της χώρας μας στους σύγχρονους Ες-Ες και στους τοκογλύφους της Ευρώπης!

Φίλες/οι μη περιμένετε τίποτα από τους υπογράψαντας από τα περασμένα Χριστούγεννα την περίφημη επιστολή υποτέλειας αλλά ούτε και από τον δήθεν “αριστερό” δεκανίκι τους! Οι άνθρωποι αυτοί μαζί με την αβάντα ΜΜΕ παραπλάνησαν και παραπλανούν συστηματικά εδώ και χρόνια μια μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας οι οποίοι από άγνοια, φόβο αλλά ίσως και από “υποχρέωση” (λόγω κάποιου οικογενειακού ρουσφετιού) έδωσαν το δικαίωμα σε όλο αυτόν τον "άθλιο" θίασο να συνεχίζει την κακόγουστη παράσταση όπου κάποιος υποδύεται πως τάχα ... είναι πρωθυπουργός μιας ανεξάρτητης χώρας ενώ κάποιοι άλλοι σε ρόλο κομπάρσου δίνουν “εξετάσεις” ως υπουργοί και υφυπουργοί στους υπαλληλίσκους ... της τρόικας!

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός, μονταζ Γρέκι
Οχι μόνον επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου θα κάνει αυτή η κυβέρνηση, αλλά και επιμήκυνση των επαναδιαπραγματεύσεων.

Διότι σε αυτήν την κυβέρνηση συμμετέχει ο κ. Βενιζέλος. Ο οποίος είναι και υπέρ της επαναδιαπραγμάτευσης και υπέρ της επιμήκυνσης κι όταν ο κ. Βενιζέλος είναι υπέρ της επιμήκυνσης, η επαναδιαπραγμάτευση είναι υπέρ του κ. Βενιζέλου.

Ο άνθρωπος είναι απίθανος!

Συναντήθηκε η τριανδρία της πιο πτωχοπροδρομικής μορφής στο Μέγαρο Μαξίμου να επαναδιαπραγματευθεί τον τρόπο που (δεν) θα επαναδιαπραγματευθεί με την Τρόικα κι ύστερα, αντί να κάνει δηλώσεις ο κ. Πρωθυπουργός, έκανε δηλώσεις ο... Βενιζέλος.

Καπελώνοντας τον Πρωθυπουργό!

Αν επρόκειτο για θέμα ευγένειας, σιγά μη στάξει η ουρά του Πάγκαλου, πρόκειται όμως για ζήτημα θεσμών.

Ο κ. Σαμαράς μάλλον δεν ξέρει με ποιον έχει μπλέξει, διότι ο Μπενύτο όχι μόνον νομίζει ότι αυτός είναι ο τοπικός γκαουλάιτερ της Τρόικας κι όχι ο αρχηγός της Ν.Δ., αλλά διότι προσέτι ο Μπενύτο είναι απολύτως βέβαιος ότι συνομιλεί με τον Θεό, διότι μόνον ο Θεός, χαμένος μέσα στις άγνωστες βουλές του, θα μπορούσε να έχει βάλει διαφορετικό ΦΠΑ στις μπουγάτσες και να μη γελάει μαζί του και το «παρδαλό κατσίκι» αντί να ξαναψηφίζει Βενιζέλο, όπως κάποια πράσινα άλογα έπραξαν
ά-λογα.

Οπως και να ’χει, ο κ. Βενιζέλος είναι μια ωρολογιακή βόμβα. Το ερώτημα δεν είναι αν θα σκάσει, αλλά πότε θα σκάσει και πόση Ελλάδα θα έχει πάρει στον λαιμό του ώς τότε.

Ο άνθρωπος διαφώνησε με τον Γιωργάκη για 15 λεπτά -νύχτα- περί το δημοψήφισμα και αμέσως μετά τον υποστήριξε για να τον «ξανακαρφώσει» μήνες αργότερα.

Ο άνθρωπος διαπραγματεύτηκε (δηλαδή κατάπιε) το Μνημόνιο κι ύστερα το εμφάνισε ως προσωπική του νίκη, ως «επιτυχία» («ευτυχία» το έλεγε ο Πάγκαλος), για να αρχίσει ύστερα ο ίδιος κι όχι άλλος να ζητά την επαναδιαπραγμάτευσή του.

Είναι αλήθεια ότι ο κ. Βενιζέλος σπανίως συμφωνεί με τον εαυτόν του, όταν συμφωνεί όμως καλεί, ως άλλος Μάρκος Αντώνιος, τον ΣΥΡΙΖΑ να κάψουν από κοινού τη σορό του Καίσαρα και να μοιρασθούν από κοινού την κληρονομιά του, δηλαδή την εύνοια του ΔΟΛ, του Mega και του κ. Μπόμπολα, το πετσόκομμα των μισθών και τον... θρήνο για τους 1.500.000 ανέργους. Είναι όντως ευφυής ο Μπενύτο!

και ρήτωρ - όταν συμφωνεί με τον κ. Κουβέλη εναντίον του κ. Στουρνάρα, για να υπαινιχθεί ότι «δεν ξέρει ο Αντωνάκης, εγώ ξέρω καλύτερα», ή όταν διαφωνεί με τον κ. Κουβέλη ακριβώς για τα ίδια.

Διότι ουδεμία σημασία έχει με ποιον συμφωνεί ή διαφωνεί ο Μπενύτο, αρκεί όλοι να συμφωνούν μαζί του. Οπως
ο Νόμος περί Ευθύνης Υπουργών,
ο Νόμος περί Τύπου (με τις Τυποκτόνες αγωγές),
ο Νόμος για το χαράτσι μέσω ΔΕΗ

και τόσα άλλα ευφυή που έχει πραγματώσει κατά τη λαμπρή διαδρομή του ο «χειρότερος Υπουργός Οικονομικών» που έχει δει η Ευρωπαϊκή Ενωση, όπως ψιθυρίζεται στους ανθελληνικούς (!) κύκλους των Βρυξελλών, του Βερολίνου, της Ρώμης, της Μαδρίτης κι όλων των χωρών βορείως της Υποσαχάριας Αφρικής.

Είναι βέβαιον ότι ο κ. Βενιζέλος διαθέτει plan B για το ΠΑΣΟΚ, για τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση, για την κυβέρνηση, για τη ΔΗΜΑΡ, τον ΠΑΟΚ, το γιοφύρι της Αρτας, τα προβλήματα της Μέρκελ με τον κοκίτη που πέρασε παιδούλα στην DDR, για το ΚΚΕ που εκτιμά και σέβεται, για τη συνιστώσα Ρόζα που δεν εκτιμά και δεν τον σέβεται, για την επιστροφή στη δραχμή μέσω Μνημονίου, για το άλλο μάτι του Αντώνη, για τον ιό του Δυτικού Νείλου, για την εκτροπή του Αχελώου, για τα απόκρυφα Ευαγγέλια, για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει με τα αντανακλαστικά του ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος, για τα νέα μέτρα ώστε να βρουν τρία δισ. Ευρώ, για την επίπλωση του Υπουργείου των Εξωτερικών, για τις διαλέξεις του Γιωργάκη στο Χάρβαρντ («πώς ξέσκισα μια χώρα κι εκείνη δεν με ξέσκισε»), για την ύφεση, για τα υποβρύχια που ως Υπουργός Εθνικής Αμυνας τα πήγαινε βόλτα στις λιμνούλες του Εθνικού Κήπου, για τα UFO που εμφανίστηκαν πάνω απ’ τη Σητεία - για όλα γνωρίζει ο κ. Βενιζέλος, όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει, το αυτό θα κάνει και με αυτήν την κυβέρνηση. Θα τη σφάξει.

Το αυτό θα κάνει και με την Ελλάδα, αν του δοθεί η ευκαιρία.

Δεν είναι χθεσινός.

Ως Υπουργός του κ. Σημίτη, ως Υπουργός του Γιωργάκη, ως Υπουργός του κ. Παπαδήμου και ως Υπουργός του κ. Σαμαρά, αποτελεί την Επιτομή του Συστήματος που έχει βλάψει την Ελλάδα, όσον η Διαπλοκή και η Διαφθορά.

Ως Πρωθυπουργός -αν βάσκανος το φέρει Τύχη- ο Θεός να βάλει το χέρι του! (αν εκείνην την ώρα δεν ασχολείται με τον ΦΠΑ στις μπουγάτσες)...


Του Στάθη από enikos, μονταζ Γρέκι
Η επέμβαση των Δυτικών με πράκτορες και αντικαθεστωτικούς για την ανατροπή των status quo στη Βόρεια Αφρική αλλά και στη Μέση Ανατολή,κάτι που έτυχε ευρείας αποδοχής από τα διεθνή και εγχώρια Μ.Μ.Ε., είναι η αρχή του τέλους του κόσμου όπως τον γνωρίζαμε...
Επιταχυντής και πυροκροτητής των εξελίξεων είναι και η διεθνής οικονομική κρίση, που οι ίδιοι δημιούργησαν, με απώτερο στόχο την παγκόσμια διακυβέρνηση...

Το δόγμα Μπρεζίνσκυ-ο οποίος διετέλεσε μέντορας του Προέδρου Κάρτερ αλλά και του σημερινού Ομπάμα- ήταν απλό...

Δεν θα επεμβεί η Αμερική... Θα κινήσουμε έτσι τα πιόνια στη παγκόσμια γεωπολιτική σκακιέρα ουτως ώστε να χτυπηθούν μεταξύ τους...

Κάτι που ισχύει με τις εμφύλιες αναταραχές καθεστωτικών και αντικαθεστωτικών σε πολλές χώρες...


Η επέμβαση στη Λιβύη όμως ήταν η αρχή του τέλους...

Μόσχα και Πεκίνο αντέδρασαν έντονα-αντίδραση που κορυφώθηκε για το θέμα της Συρίας...
Ο Σινορωσικός άξονας από τη μία και η Δύση με το ΝΑΤΟ από την άλλη...

Η Ρωσία όχι ότι δεν θέλει την παγκοσμιοποίηση... Δεν μπορεί να είναι απομονωμένη...

Σε πρόσφατη σύσκεψη των G8 ο Μεντβέντεφ καμάρωνε επιδεικνύοντας το νέο παγκόσμιο νόμισμα που ετοιμάζουν...

Ο Πούτιν είχε δηλώσει ότι κάνουν λάθος όσοι πιστεύουν ότι η Ρωσία δεν θα διαδραματίσει το ρόλο που της αναλογεί στη παγκοσμιοποιημένη οικονομία που έρχεται...


Και αυτός είναι ο λόγος της ρήξης...
Η Αρκούδα πιέζεται από τις προσπάθειες των ΝΑΤΟικών που προσπαθούν να την εξοβελίσουν και το Πεκίνο δεν δέχεται να παραχωρήσει κεκτημένα...
Όπως όταν του είχε ζητηθεί να ανατιμήσει το ευέλικτο Γουάν εκείνο αρνήθηκε...


Τους τελευταίους μήνες παρατηρείται η αναβίωση του Ψυχρού Πολέμου με σφαίρες επιρροής και αντιπυραυλικές ασπίδες...
Όταν θα αναζητηθεί ο ζωτικός χώρος που έψαχνε ο Χίτλερ, την περίοδο του Μεσοπολέμου, απλά η ανθρωπότητα θα βρεθεί στο κατώφλι ενός παγκοσμίου πολέμου που οι άλλοι δύο θα μοιάζουν με κυριακάτικη εκδρομή...