Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

23 Ιουν 2012

Θα δώσουν χείρα βοηθείας, σύμφωνα με πληροφορίες, οι επιτηρητές μας αν η νέα κυβέρνηση είναι καλό παιδί και προβεί σε σαφείς δεσμεύσεις για τη συνέχιση της «προ­σαρμογής»! Συζητάνε, λοιπόν, να δοθεί μία ενδι­άμεση δόση, για να μας έχουν και στο χέρι, που να καλύπτει όχι μόνο τις ανάγκες με το εξωτερι­κό, αλλά και την τρύπα στα διαθέσιμα, έως ότου έρθει το νέο μνημόνιο.

Η λογική είναι η εξής: Το 2ο μνημόνιο που θε­σπίστηκε τον Μάρτιο είναι... κλινικά νεκρό στους πιο πολλούς διαρθρωτικούς του στόχους (απο­κρατικοποιήσεις, τράπεζες, αγορές κ.λπ.), αλλά το δημοσιονομικό σκέλος (πρωτογενές έλλειμμα) προς το παρόν είναι εντός στόχων. Έτσι, έχει πέ­σει στο τραπέζι, με βάση μόνο αυτό το κριτήριο, να δοθεί ένα ποσό που να μην τραβήξει το «χαλί» από τη νέα κυβέρνηση, έως ότου ολοκληρωθούν δύσκολες διαπραγματεύσεις στο εσωτερικό και το εξωτερικό.

Διαφορετικά, η Ε.Ε. θα καλύπτει μόνο το εξω­τερικό «άνοιγμα» της χώρας, η οποία θα πρέπει να τα βγάλει πέρα με τα έσοδά της, δηλαδή με τον κίνδυνο των... «έναντι» σε μισθούς και συντά­ξεις προ των πυλών.

Ο χρόνος για τα διαθέσιμα του ελληνικού Δη­μοσίου μετρά αντίστροφα, με τις εκτιμήσεις της απερχόμενης κυβέρνησης να κάνουν λόγο για λεφτά έως τις 20-21 Ιουλίου (όταν θα πρέπει να πληρωθούν οι προκαταβολές για μισθούς και συντάξεις Αυγούστου) και τις ληξιπρόθεσμες (και μη) οφειλές του Δημοσίου προς ιδιώτες να γιγα­ντώνονται στερεύοντας την αγορά και προκαλώ­ντας τεράστια προβλήματα σε ταμεία και νοσο­κομεία.

Ωστόσο, οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα, ακόμη και στο σενάριο του άμεσου σχηματισμού κυβέρνησης, θα είναι χρονοβόρες: αμέσως μετά τον σχηματισμό κυβέρνησης και τις προγραμμα­τικές δηλώσεις θα κατέβει για συζητήσεις και για τσεκάρισμα του μνημονίου.

Η πρώτη κάθοδος υπολογίζεται περί το τέλος του μήνα. Η τρόικα – στο πιο ταχύ σενάριο – θα λάβει τα στοιχεία για να αρχίσει να γράφει την έκ­θεση προόδου.

Θεωρητικά αυτό θέλει χρόνο, άγνωστο πόσο. Είναι χαρακτηριστικό ότι πλέον το μεσοπρόθεσμο των 11,6 δισ. ευρώ επαναπροσανατολίζεται χρονι­κά για τον Αύγουστο (αντί για τον Ιούνιο που έπρε­πε να ανακοινωθεί). Επίσης, οι Βρυξέλλες εκτι­μούν ότι η επιμήκυνση του μνημονίου κατά 1-2 έτη θεωρείται πιθανότερο να γίνει στη συνέχεια, από τον Σεπτέμβριο και αφού πρώτα κατατεθεί ο προϋ­πολογισμός του 2013, ληφθούν δεσμεύσεις για το «κλείσιμο» του 2012 και βρεθούν οι πηγές κάλυ­ψης του επιπλέον δανείου που θα χρειαστεί.

Πηγή


Foreign Policy: Τι στρατιωτικό εξοπλισμό έχει προσφέρει η Ρωσία στη Συρία;

Σύμφωνα με το Foreign Policy ο Πρόεδρος Ασσάντ δε θα μπορούσε να βρει καλύτερο φίλο από τον Πούτιν. Την τελευταία εβδομάδα ακόμα τρία ρωσικά πλοία ενίσχυσαν το λιμάνι της Ταρτούς.

Ειδικοί επί των στρατιωτικών ζητημάτων αναφέρουν ότι μετά την προμήθεια ενός εξελιγμένου συστήματος πυραυλικής άμυνας από τη Ρωσία, οι επίδοξοι επιτιθέμενοι στη Συρία μάλλον θα πρέπει να το σκεφτούν δυο φορές.

Οι ΗΠΑ και η Ρωσία παρά τα όσα συμφωνήθηκαν στους G20 για πολιτική λύση στη Συρία, στέκονται απέναντι στο ζήτημα που ταλανίζει την περιοχή επί μήνες. Από τη μία, ο Ομπάμα εξέφρασε την επιθυμία του να καθαιρεθεί ο Ασσάντ από την άλλη, η Ρωσία δε χάνει ευκαιρία να εκδηλώσει τη συμπαράσταση της στο καθεστώς.

Οι New York Times την Πέμπτη ανέφεραν ότι η CIA διοχετεύει όπλα στους αντικαθεστωτικούς. Ωστόσο, κατά τη γνώμη του συντάκτη του άρθρου η δραστηριότητα της CIA χωλαίνει μπροστά στις προμήθειες του καθεστώτος από τη Ρωσία.

Η αγοραπωλησία όπλων μεταξύ Συρίας και Ρωσίας έχει ξεκινήσει εδώ και πολλές δεκαετίες ήδη από το 1950. Από τότε ως το 1990 η συνολική αξία αυτής της εμπορικής σχέσης ανέρχεται στα $34 δις.

Μετά την ανάληψη της προεδρίας από τον Πούτιν οι εξαγωγές ρωσικών όπλων στη Συρία αυξήθηκαν. Ενδεικτικό είναι ότι από το 2007 έως σήμερα οι εισαγωγές ρωσικών όπλων στη χώρα πενταπλασιάστηκαν.

Αν και είναι δύσκολο να υπολογιστεί ο ακριβής αριθμός των όπλων που έχει προμηθευτεί η Συρία, η λίστα με τα ρωσικά όπλα είναι η εξής:

  • Επιθετικά ελικόπτερα κάποια από τα οποία, παρά τις διαψεύσεις από τη Ρωσία, παραδόθηκαν πρόσφατα;
  • Όλμοι, ολμοβόλα και βλήματα, τα οποία η Συρία χρησιμοποιεί για επίθεση σε αστικές περιοχές. Ρωσικοί όλμοι 240 mmχρησιμοποιήθηκαν ενάντια στην πόλη Χόμς καταστρέφοντας μη στρατιωτικούς στόχους;
  • Άρματα μάχης: Τα ρωσικά άρματα T-72 αποτελούν μέρος του πλούσιου οπλοστασίου των 4950 αρμάτων της Συρίας. 1000 από αυτά παραδόθηκαν λίγους μήνες πριν από τη Ρωσία εκμοντερνισμένα σε T-72s;
  • Νάρκες: Η Συρία έχει τοποθετήσει νάρκες κατά μήκος των συνόρων της με την Τουρκία και φημολογείται μέσα στο Λίβανο.
  • Πύραυλοι: Η Συρία έχει αποκτήσει πολλά ρωσικά συστήματα πολλαπλής εκτόξευσης πυραύλων GRAD που εκτοξεύουν ως και 40 πυραύλους 20 μίλια μακριά. Δεν είναι κρυφό ότι η Συρία διαθέτει πυραύλους μεγαλύτερης εμβέλειας, καθώς και Scud-Dσυστήματα που μπορούν να μεταφέρουν ως και 1500 κεφαλές 900 μίλια μακριά. Πραγματικά ανησυχητικό για τους γείτονες;
  • Χημικά και βιολογικά όπλα που σύμφωνα με τη CIA η Συρία διαθέτει σε μεγάλες ποσότητες και μεγάλο εύρος ειδών. Από αέρια μουστάρδας μέχρι νευροπαραλυτικά αέρια τύπου σαρίν καιVX;
  • Στρατιώτες: Η ΗΠΑ έχει επανειλημμένως κατηγορήσει τη Ρωσία ότι στέλνει Ρώσους στρατιώτες για να προστατέψουν τη ρωσική βάση στο Ταρτούς (τη μοναδική ρωσική βάση στη Μεσόγειο);
Από την άλλη, σύμφωνα με το άρθρο οι αντικαθεστωτικοί δεν έχουν την ίδια πρόσβαση στο οπλοστάσιο της χώρας τους με αυτή που είχαν οι επαναστάτες της Λιβύης. Παραμένουν περισσότερο ελαφρά οπλισμένοι.

Ο Πούτιν και ο Ομπάμα μπορεί να μη συμφωνούν σε πολλά σχετικά με τη Συρία αλλά τουλάχιστον την περασμένη εβδομάδα συμφώνησαν πως πρέπει να αποτρέψουν το ενδεχόμενο να παγιδευτεί η χώρα σε εμφύλιο πόλεμο. Εντούτοις, παραμένει μυστήριο πως θα κατορθώσουν κάτι τέτοιο.

Λαβρόφ: Η Ρωσία «δεν σκοπεύει να δικαιολογηθεί» στις ΗΠΑ για παροχή όπλων στη Συρία

Η Ρωσία «δεν προτίθεται να δικαιολογηθεί» στις ΗΠΑ για την παράδοση όπλων στη Συρία, δήλωσε σήμερα ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, αναφερόμενος στην επικείμενη συνάντησή του με την αμερικανίδα ομόλογό του Χίλαρι Κλίντον.

«Δεν προτίθεμαι να αναφερθώ στο θέμα αυτό. Αν η ομόλογός μου αναφερθεί στο ζήτημα, θα απαντήσω ότι δεν σκοπεύουμε να δικαιολογηθούμε», δήλωσε ο Λαβρόφ σε ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο.

«Δεν είναι δυνατόν να μας κατηγορήσουν γιατί δεν παραβιάζουμε τίποτε: ούτε το διεθνές δίκαιο, ούτε τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, ούτε την εθνική μας νομοθεσία όσον αφορά τον έλεγχο των εξαγωγών, η οποία είναι μια από τις πιο αυστηρές στον κόσμο», συνέχισε ο ρώσος υπουργός.

Ο Λαβρόφ έκανε την δήλωση αυτή απαντώντας σε ερωτήσεις του τηλεοπτικού δικτύου Rossia 24 από την Αγία Πετρούπολη, όπου συναντήθηκε νωρίτερα σήμερα με τον σύρο ομόλογό του Ουάλιντ Μουάλεμ.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, ο Λαβρόφ αναμένεται να συναντηθεί με την Κλίντον στις 29 Ιουνίου στην Αγία Πετρούπολη, μία ημέρα πριν τη διεξαγωγή μιας διεθνούς διάσκεψης για τη Συρία, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 30 Ιουνίου στη Γενεύη.


Πληροφορίες από http://global-chessboard.blogspot.gr/ και ΑΜΠΕ

Η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ πληρώνουν τους αντικαθεστωτικούς που μάχονται κατά του Άσαντ, σύμφωνα με διπλωμάτη. Η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ καταβάλλουν τους μισθούς των αντικαθεστωτικών που μάχονται κατά του Σύριου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, δήλωσε σήμερα Άραβας διπλωμάτης.

«Οι πληρωμές συνεχίζονται επί μήνες και η συμφωνία συνήφθη στις 2 Απριλίου από την Σαουδική Αραβία και το Κατάρ με την ευθύνη της οργάνωσης επιμελητείας να έχει η Τουρκία όπου εδρεύουν κάποιες φατρίες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού», δήλωσε ο αξιωματούχος, ο οποίος διατήρησε την ανωνυμία του.

«Ο σκοπός αυτού είναι να ενθαρρυνθούν όσο περισσότερες φατρίες του συριακού στρατού να αυτομολήσουν και να οργανώσουν τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό, να τον ελέγχουν και να εμποδίζουν όποια εξτρεμιστική οργάνωση θέλει να προσχωρήσει σε αυτόν».

Πηγή: ΑΜΠΕ
Η CIA και τα στρατόπεδα των Αμερικανοσιωνιστών τρομοκρατών στην Τουρκία

Αποκαλύψεις από τον Τουρκικό Τύπο

Με εγκύκλιο της Τουρκικής κυβέρνησης, που εξέδωσε ο παρακάτω εικονιζόμενος κυβερνήτης της επαρχίας Hatay, απαγορεύτηκε η βιντεοσκόπηση και η λήψη φωτογραφιών από τους καταυλισμούς Σύρων “προσφύγων”. Ο λόγος είναι απλός. Δεν πρόκειται φυσικά για καταυλισμούς προσφύγων αλλά για…
στρατόπεδα και κέντρα εκπαίδευσης μισθοφόρων και τρομοκρατών.

Η τουρκική ηλεκτρονική εφημερίδα Odatv αποκαλύπτει ότι η απόφαση που έχει εκδοθεί από τις τουρκικές αρχές σχετικά με την απαγόρευση λήψης φωτογραφιών στα στρατόπεδα που είναι εγκατεστημένοι οι φυγάδες από τη Συρία, στοχεύει στο να κρύψουν ότι οι λεγόμενοι πρόσφυγες είναι στην πραγματικότητα τρομοκράτες…

Στο πλαίσιο αυτό, η μεγάλης κυκλοφορίας τουρκική εφημερίδα Vatan τονίζει ότι οι φωτογραφίες δείχνουν ότι οι λεγόμενοι Σύροι πρόσφυγες είναι τρομοκράτες, οι οποίοι πράγματι έχουν ξεκινήσει τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον του κράτους της Συρίας και των πολιτών της.

Στη φωτογραφία ο M. Celalettin, κυβερνήτης της επαρχίας Hatay, όπου βρίσκονται τα στρατόπεδα, ανάμεσα σε δύο “πρόσφυγες”.

Η εκπρόσωπος τύπου του “Εθνικού Συμβουλίου της Συρίας” Bassma Kodmani (βλέπε: Η επικεφαλής των Εξωτερικών σχέσεων της “Αντιπολίτευσης” (αμερικανοσιωνιστών μισθοφόρων) της Συρίας… στη σύνοδο της Λέσχης Bilderberg!), ένοπλη ανάμεσα σε τρομοκράτες στην Τουρκία.

Οι New York Times στις 21 Ιουνίου, σε άρθρο τους (C.I.A. Said to Aid in Steering Arms to Syrian Opposition) αποκαλύπτουν ότι πράκτορες της CIA που δραστηριοποιούνται στη Νότια Τουρκία συντονίζουν τις επιθέσεις εναντίον της Συρίας και εποπτεύουν την εισαγωγή και την παράδοση των όπλων στους μισθοφόρους και τους τρομοκράτες που δρουν στη Συρία. Βέβαια η εφημερίδα υποστηρίζει ότι η CIA προσπαθεί τα όπλα να μην πέσουν στα χέρια της Αλ Κάϊντα (που είναι κι αυτή στρατευμένη μαζί με τους αμερικανούς για την “δημοκρατία” στη Συρία) στη Συρία!!!

ΟΜΑΡ Σ.

Πηγή

Μήπως από τα ημι-παράνομα ιντερνετ καφέ, που έχουν γεμίσει την πλατεία Αμερικής και τις πέριξ περιοχές; Ή μήπως από τις πωλήσεις παράνομων cd;

Σχετικό κατάστημα, με ίντερνετ, με κινητή και σταθερή Τηλεφωνία, με φωτοκόπιες, αλλά και... άλλα πολλά!

Εκτιμάται ότι πάνω από 120.000 κατοικίες νεόδμητες ή παλαιές έχουν περάσει τα τελευταία χρόνια στα χέρια αλλοδαπών, την ώρα που ο Έλληνας πολίτης δεν έχει να πληρώσει ούτε το ενοίκιο του σπιτιού που διαμένει.

Τα μεσιτικά γραφεία μάλιστα τους περιγράφουν ως "καλοπληρωτές" με την κυριολεκτική έννοια του όρου. Δηλαδή αγοράζουν τα σπίτια με μετρητά ή με ελάχιστο δανεισμό. Κάτι που βάζει σε πολλές σκέψεις για την πηγή προέλευσης των χρημάτων αυτών, με δεδομένο ότι οι περισσότεροι εκ των συγκεκριμένων αλλοδαπών παρουσιάζουν πολύ μικρά εισοδήματα, ίσα ίσα για να δικαιολογείται η δυνατότητα απόκτησης κύριας κατοικίας.

Ακόμη και αιματηρές οικονομίες να έκαναν είναι αδύνατον ειδικά οι Πακιστανοί να αγοράζουν, όπως συμβαίνει στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα και της πλατείας Βικτωρίας, διαμερίσματα αξίας 60.000 και 80.000 ευρώ!

Κτηματομεσίτες των παραπάνω γειτονιών έλεγαν ότι ενώ παρατηρείται το φαινόμενο πολλοί Βαλκάνιοι, κυρίως Αλβανοί να επιστρέφουν στις πατρίδες τους, βάζοντας πωλητήριο σε σπίτι που τυχόν απέκτησαν, δεν συμβαίνει το ίδιο με τους προερχόμενους από τις χώρες της Ασίας.

Αυτοί, όπως λένε οι ίδιοι παράγοντες, διαθέτουν σχεδόν πάντα ρευστό χρήμα, ενώ δηλώνουν εισόδημα που μόλις ξεπερνά τα 6000 ευρώ το χρόνο και στην καλύτερη περίπτωση τα 12.000. Άλλες περιοχές που έχουν μπει στο αγοραστικό στόχαστρο των μεταναστών (τριτοκοσμικών στην πλειοψηφία τους) είναι στα Σεπόλια, Μεταξουργείο, Αιγάλεω, Κερατσίνι, Αγίας Βαρβάρα, Νίκαια, Πέραμα, Πατήσια και Ίλιον.

20120623-1414

Και φυσικά ενώ οι λαθρομετανάστες έχουν αφορολόγητα εισοδήματα από το ανεξέλεγκτο και ύποπτο ποιοτικά παραεμπόριο, την ίδια στιγμή οι Έλληνες δεν μπορούν να "ανασάνουν" από τις συχνές φοροεπιδρομές.

Πηγή

"Η Ιταλία, η Ελλάδα και η Ισπανία, πρέπει να βγουν απο το Ευρώ, ώστε να αποκτήσουν εθνική ανεξάρτητη δημοσιονομική, νομισματική, και εμπορική πολιτική", δηλώσε προχθές ο Μπερλουσκόνι

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι προειδοποίησε σε συνέντευξή του ότι το κόμμα του χάνει ψηφοφόρους με τη στήριξη που παρέχει στα αντιλαϊκά μέτρα λιτότητας της κυβέρνησης Μόντι, υπονόησε ότι ενδέχεται να αποσύρει τη στήριξή του από αυτήν πριν τη λήξη της θητείας της το 2013 και μίλησε για τα πολλά πλεονεκτήματα του εθνικού νομίσματος – γινόμενος ο πρώτος Ευρωπαίος πολιτικός που αμφισβητεί ευθέως το ευρώ.

Ο πρώην Ιταλός πρωθυπουργός άσκησε κριτική στις αυξήσεις των φόρων και την εγκατάλειψη των μεταρρυθμίσεων στην αγορά εργασίας από την τεχνοκρατική κυβέρνηση του Μάριο Μόντι. «Την ημέρα που θα σταματήσουμε να στηρίζουμε την τεχνοκρατική κυβέρνηση θα ξανακερδίσουμε τους ψηφοφόρους μας» δήλωσε χαρακτηριστικά στην εφημερίδα Wall Street Journal . Η στάση του Μπερλουσκόνι έχει σημασία για την Ιταλία και την Ευρώπη, αφού μπορεί να παραιτήθηκε μεν από την κυβέρνηση, ωστόσο παραμένει πρόεδρος του κόμματός του που είναι το κόμμα που στηρίζει την τεχνοκρατική κυβέρνηση Μόντι στο Κοινοβούλιο με τις περισσότερες ψήφους και μπορεί, αν θελήσει, να τη ρίξει ανά πάσα στιγμή.

Στη συνέντευξή του ο Μπερλουσκόνι άσκησε για πρώτη φορά ευθεία και δημόσια κριτική στην κυβέρνηση Μόντι. «Αν συνεχίσουμε με τις πολιτικές της κυρίας Μέρκελ», είπε, «θα καταλήξουμε σε ένα επιδεινούμενο υφεσιακό σπιράλ. Πρόκειται πράγματι για λάθος πολιτική», κατέληξε. Ο αρχηγός του Κόμματος της Ελευθερίας, που είχε παραιτηθεί τον περασμένο Νοέμβριο, εξήρε τις κινήσεις του Μάριο Μόντι για την περαιτέρω ενοποίηση της Ευρωζώνης και για τη δημιουργία ευρωομολόγου.

Θεώρησε ωστόσο τις αυξήσεις φόρων που η κυβέρνηση αυτή επέβαλε ως ‘υπερβολικές’ ενώ παράλληλα την έψεξε ότι έχει μείνει πίσω στις προσπάθειες για μείωση των δημοσίων δαπανών (μας θυμίζει κάτι από Ελλάδα αυτό;) και για μεταρρυθμίσεις στις αγορές απασχόλησης και στο δικαστικό σύστημα. «Θα διατηρήσουμε τη στήριξή μας όσο η κυβέρνηση παρουσιάζει στη βουλή νομοσχέδια που δεν είναι ενάντια στην ατζέντα μας και που θεωρούμε πως είναι προς όφελος της χώρας», πρόσθεσε ο Μπερλουσκόνι.

Τέλος, έσκασε κι ένα … κανόνι εναντίον του ευρώ, παρατηρώντας πως αν η Ιταλία υποχρεώνονταν να βγει από την Ευρωζώνη, η εξαγωγική της οικονομία θα επανακτούσε τη δυναμική της από τα ‘πολλά πλεονεκτήματα’ του δικού της νομίσματος, παραπέμποντας συγκεκριμένα στη δυνατότητα υποτίμησης του νομίσματος και την ενίσχυση της ζήτησης για τα εγχώρια προϊόντα.

Πηγή


Ο "κόκκινος Πάνος" μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει καμία κίνηση στήριξης και συνέχισης ενός σημαντικότατου έργου του Φράγκου για την διαχείριση πιθανών εσωτερικών πηγών κινδύνου

Ο πρώην Υπουργός Άμυνας, είχε ζητήσει Κέντρο προωθημένης Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων, στην ορεινή Ξάνθη - Αντίδραση στις προκλήσεις του Έγκεμεν Μπαγίς, στην καρδιά των μειονοτικών περιοχών της Θράκης

Δεύτερη "προειδοποιητική" δήλωση μέσα σε 24 ώρες από Τούρκο αξιωματούχο, τον Έγκεμεν Μπαγίς για "καλύτερη μεταχείριση των Τούρκων της Δ. Θράκης" και πλέον είναι σαφές ότι "κάτι ψήνουν". Αλλά λογαριάζουν "χωρίς τον ξενοδόχο".

Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Φ. Φράγκος έχει ετοιμάσει ολόκληρο σχέδιο ψυχολογικής "περίσφιξης" των ελάχιστων εξτρεμιστικών στοιχείων της μειονότητας με την δημιουργία στρατιωτικών κέντρων στις περιοχές που το τουρκικό προξενείο και η ΜΙΤ επιδεικνύουν ιδιαίτερη δραστηριότητα:

Αναβάθμιση του κέντρου προωθημένης εκπαίδευσης ειδικών δυνάμεων στις ορεινές περιοχές της Ξάνθης (Γλαύκη) το οποίο θα λειτουργήσει συμπληρωματικά προς το ανάλογο κέτρο που έχει δημιουργήσει ο ίδιος ο υπουργός την εποχή που ήταν Α/ΓΕΣ στην Νέα Σάντα Ροδόπης, στη "καρδιά" των μειονοτικών περιοχών.

Όπως σημείωνε κάτοικος της περιοχής: "Αυτοί (σ.σ.: οι εξτρεμιστές και οι πράκτορες του προξενείου) μόνο από στρατιωτικές στολές και από στρατό καταλαβαίνουν.

Παίρνουν θάρρος και η πλειοψηφία των μουσουλμάνων που είναι νομοταγείς Έλληνες όταν βλέπουν τον στρατό δίπλα τους".

Όλα αυτά την στιγμή που μετά την Α. Νταβούτογλου που απείλησε ευθέως με "προστασία των Τούρκων τη Δ.Θράκης από την Τουρκία που έχει κάθε δικαίωμα να το πράξει", σήμερα ο Ε. Μπαγίς ζήτησε "Καλύτερη συμπεριφορά του ελληνικού κράτους απέναντι στους "Τούρκους της Ελλάδας" και άμεση ανέγερση του ισλαμικού τεμένους στην Αθήνα"!

Και συμπλήρωσε: "Εμείς δεν θα συμπεριφερθούμε στην ελληνική μειονότητα, όπως φέρονται οι Έλληνες στους Τούρκους της Ελλάδας. Και απορώ γιατί δεν έχει ανεγερθεί ακόμα τζαμί στην Αθήνα».

Αλλά προχώρησε και ακόμα περισσότερο αφού ζήτησε και την ίδρυση θεολογικής ισλαμικής σχολής (!) ως αντιστάθμισμα του ανοίγματος της Σχολής της Χάλκης!

«Είναι σημαντικό να υπάρξουν ταυτόχρονα βήματα καλής θέλησης από τις δύο χώρες», είπε ο Μπαγκίς και συνέχισε λέγοντας ότι όπως η Τουρκία προχωρά στο άνοιγμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, ζητά οι «Τούρκοι της Ελλάδας» να έχουν τη δυνατότητα να εκπαιδεύουν τους δικού τους κληρικούς.

«Είναι πολύ σημαντικό η Ελλάδα να ασχοληθεί με τα προβλήματα της τουρκικής μειονότητας στη δυτική Θράκη. Έχουμε όλους τους διαύλους επικοινωνίας ανοικτούς», κατέληξε…

Είναι η δεύτερη πρόκληση μέσα σε 24 ώρες και από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, ούτε μιλιά! Φοβούνται ή ακολουθούν την πάγια τακτική της ενοχικής σιωπής;

Αρχίζει την περιοδεία του στα Βαλκάνια από την περιοχή μας

Ο ηγέτης του ΜΗΡ Κόμμα Εθνικιστικής Κίνησης, που έχει χαρακτηριστεί ως το λίκνο των Γκρίζων Λύκων στην γειτονική Τουρκία, αναμένεται να βρεθεί στη Θράκη την επόμενη εβδομάδα. Η είδηση δόθηκε στη δημοσιότητα από τα τοπικά τουρκόφωνα μέσα ενημέρωσης που έκαναν γνωστή και την ακριβή ημερομηνία άφιξης του Ντεβλέτ Μπαχτσελί. Την Τετάρτη 27 Ιουνίου αναμένεται η επίσκεψή του στη Θράκη, που περιλαμβάνει στάσεις σε Διδυμότειχο, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Ξάνθη, ενώ η περιοδεία του θα συνεχιστεί σε πόλεις της Μακεδονίας όπως η Καβάλα και η Θεσσαλονίκη. Έχει καταρτιστεί ένα εντατικό πρόγραμμα επισκέψεων για τον Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ο οποίος θα βρεθεί για πρώτη φορά στην περιοχή μας και θα επιστρέψει στην Τουρκία μέσω των βαλκανικών χωρών, όπου επίσης θα περιοδεύσει. Να υπενθυμίσουμε ότι και τον Σεπτέμβριο του 2010 είχε προγραμματιστεί επίσκεψη του στη Θράκη, αλλά δεν είχε πραγματοποιηθεί.

Στην τουρκική Βουλή ο ηγέτης του MHP, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, πρεσβεύει πολιτικές όπως: "μηδενική ανοχή" για Κούρδους και πολιτικούς - ισλαμιστές, "οικονομικές μεταρρυθμίσεις" νεοφιλελεύθερης απόκλισης για την οικονομία, "σκληρή" εξωτερική πολιτική, ολική αναθεώρηση των σχέσεων με την Ευρωπαϊκή Ενωση και της αιώνιας ενταξιακής προσπάθειας της χώρας. Πρόσφατα το Κόμμα Εθνικιστικής Δράσης (MHP), που βρίσκεται στην αντιπολίτευση στην Τουρκία, καταδίκασε, την υιοθέτηση του νομοσχεδίου για την ποινικοποίηση της άρνησης της αρμενικής γενοκτονίας από τη γαλλική Γερουσία. Μιλώντας σε συνάντηση του κόμματός του, στην Άγκυρα, ο πρόεδρος του κόμματος Ντεβλέτ Μπαχτσελί τόνισε ότι το τουρκικό έθνος δεν θα ξεχάσει ποτέ την ασχήμια του γεγονότος ότι η Γαλλία εμπόδισε την ελευθερία της σκέψης.

Ο κ. Μπαχτσελί υποστήριξε ότι η Τουρκία δεν έχει καμιά γενοκτονία στην ιστορία της και σημείωσε ότι το MHP καταδικάζει την απόφαση αυτή της γαλλικής Γερουσίας. Ενδεικτική των απόψεων που πρεσβεύει το κόμμα είναι και η ενέργεια του βουλευτή του Κόμματος Eθνικιστικής Δράσης (MHP), Ερκάν Ακτσάι, να εγκαλέσει την τουρκική κυβέρνηση γιατί αποδέχεται πράξεις κυριαρχίας, όπως τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων Τούρκων επισκεπτών, που γίνονται από την ελληνική διοίκηση σε νησίδες όπως το Φαρμακονήσι και το Γαϊδουρονήσι.

Ο Τούρκος βουλευτής ισχυρίστηκε ότι οι νησίδες αυτές «είναι τουρκικά εδάφη από την εποχή του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπή». Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, ανέλαβε να απαντήσει στο βουλευτή. Ανέφερε ότι τα ζητήματα κυριαρχίας των νησιών του ανατολικού Αιγαίου ρυθμίζονται από τη Συνθήκη της Λοζάνης του 1923 και τη Συνθήκη των Παρισίων του 1947.

Ωστόσο, υποστήριξε ότι
«υπάρχουν προβλήματα με την κυριαρχία ορισμένων νησίδων και βραχονησίδων και τα προβλήματα αυτά συζητούνται μέσω του διαλόγου μεταξύ των δύο χωρών. Η χώρα μας επιθυμεί να βρεθεί μόνιμη λύση βάσει της αρχής της ευθυδικίας και λαμβανομένων υπόψη των δικαιωμάτων και των συμφερόντων της χώρας μας».
Ο Τούρκος βουλευτής, ενοχλημένος από την απάντηση Νταβούτογλου, αντέτεινε:
«Ο υπουργός μας διστάζει να διεκδικήσει δικαιώματα πάνω σε ένα νησί που του ανήκει».
Την άποψή του για το Φαρμακονήσι και το Γαϊδουρονήσι επανέλαβε και στην εφημερίδα «Χαμπερτούρκ»:
«Δεν υπάρχει κάποιο έγγραφο που να αποδεικνύει ότι το συγκεκριμένο νησί ανήκει στους Έλληνες. Η συνθήκη της Λοζάνης και η Συνθήκη των Παρισίων δεν περιέχουν κανένα άρθρο που να αναφέρεται σ' αυτά τα δύο νησιά. Αυτά τα δύο νησιά συνεχίζουν, από την εποχή του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπούς, να είναι δικά μας».


Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός

Η είδηση …

Ο Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Reuters, δήλωσε ότι δεν θα καλέσει τους υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ να βγουν στους δρόμους εναντίον της λιτότητας!

Ο σχολιασμός …

κ. Τσίπρα η δήλωσης σας αν μη τι άλλο προκαλεί την κοινή λογική αφού ενώ κατηγορείτε αυτούς που υπέγραψαν το μνημόνιο λέγοντας ότι οδήγησαν στην εξαθλίωση τους Έλληνες και δέσμευσαν την χώρα τώρα έρχεστε και λέτε ότι θα τους κάνετε αντιπολίτευση με το “γάντι”!

Φυσικά δεν είχαμε την απαίτηση να δηλώσετε ότι θα γίνουμε Βιετνάμ και θα σκοτωνόμαστε στους δρόμους αλλά πιστεύω ότι σαν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα έπρεπε να στείλετε ένα αυστηρό μήνυμα στους έξωθεν δυνάστες μας ότι αν συνεχίσουν να πιέζουν, να λοιδορούν και να εκβιάζουν έναν ολόκληρο λαό εσείς προσωπικά θα τον καλέσετε να βγει στους δρόμους για να διαμαρτυρηθεί!

Πολλοί λένε ότι επιδιώξατε και δεχτήκατε με ανακούφιση την δεύτερη θέση αλλά μην επαναπαύεστε και θεωρείτε τον εαυτό σας και το κόμμα σας ότι θα είναι στο απυρόβλητο!

Αντιθέτως πρέπει να γνωρίζετε ότι θα δίνετε καθημερινά εξετάσεις για να μας αποδείξετε ότι τελικά δεν είστε και εσείς ένα ακόμα κρυφό “χαρτί” του συστήματος!!!

To φωτομοντάζ είναι από το "Γρέκι"

Της Ζέζας Ζήκου

Ο Αντώνης Σαμαράς ορκίστηκε πρωθυπουργός σε μία από τις κρισιμότερες στιγμές στην ιστορία της χώρας. Από εκεί και πέρα, όμως, ο πρωθυπουργός και τα κόμματα που τον στηρίζουν έχουν αναλάβει μια τεράστια ευθύνη: να μην καταστήσουν άνευ περιεχομένου το μήνυμα των εκλογών. Δηλαδή να μετατρέψουν μια καταστροφική πολιτική σε αναθεώρηση, με στόχο την εθνική ανάταση.

Υποψιάζομαι, όμως, όπως άλλωστε υποδηλώνει η σύνθεση της νέας 40μελούς (!) κυβέρνησης, δεν αντιλαμβάνονται το μέγεθος της κρίσης. Διότι αν συνομολογήσουμε ότι η μοίρα της Ελλάδας είναι να κόβει μισθούς και να σφάζει συντάξεις, τότε ελάχιστη σημασία έχει αν ο Ηρώδης λέγεται Παπανδρέου ή Σαμαράς.

Η ελληνική κοινωνία βιώνει μια πρωτοφανή τραυματική εμπειρία. Η χώρα βρίσκεται σε ραγδαία κατάρρευση όχι μόνο οικονομική αλλά και κοινωνική και ψυχολογική. Η συσσωρευμένη ένταση, οργή, αγανάκτηση ή όπως αλλιώς θέλετε να το περιγράψετε αναζήτησε μια δικλίδα εκτόνωσης στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις.

Στη δημοκρατία άλλη διαδικασία εκτόνωσης του δημοσίου αισθήματος από τις εκλογές δεν υπάρχει. Και είναι αδύνατον να προχωρήσουμε στο όποιο επόμενο βήμα (ακόμη κι αν είναι ένα βήμα συνεργασίας όπως αυτό που επιχειρείται...) αν ο λαός δεν είχε την ευκαιρία να αποδώσει ευθύνες και να μοιράσει νέους τίτλους νομιμοποίησης. Ηταν ο μοναδικός τρόπος να διατηρήσουμε σ’ αυτήν την τραυματική περίοδo τη δημοκρατική μας συνοχή.

Ομως, έχει ήδη διαρραγεί ο εθνικός ιστός, όχι απλά ο πολιτικός, ο οικονομικός και ο δημοσιονομικός. Κανείς δεν εμπιστεύεται κανέναν και για τίποτα. Είναι αλήθεια ότι ο κοινωνικός ιστός δοκιμάζεται σοβαρά από την καλπάζουσα ανεργία και τη βαθιά παρατεταμένη ύφεση. Οι πολίτες στενάζουν κάτω από δυσβάσταχτα βάρη, το άχθος ενός μηδαμινού γίγνεσθαι, αγωνιούν για το αύριο, πονούν για τη γενιά που πάει να χαθεί στη διευρυνόμενη δίνη. Παγωμένοι, απεύχονται το χειρότερο - μια πολυετή «κατοχή» χωρίς κήρυξη πολέμου.

Αλλά ο ιστός που έχει ολοφάνερα διαρραγεί είναι ο πολιτικός. Κόμματα θεσιθήρων, που συνέπρατταν για την κατάκτηση της εξουσίας, που δημοκοπούσαν τροποποιώντας το περιεχόμενο των λόγων τους ανάλογα με το κοινωνικό ρεύμα, βρίσκονται υπό διάλυση. Μπροστά στο χείλος του γκρεμού, μπροστά στο φάντασμα της εθνικής κατάρρευσης, ενός εφιάλτη που δεν διαλύεται με το φως της ημέρας, οι πολιτικοί μοιάζουν μάλλον με μια χούφτα μοναχικών, που πασχίζουν να αποσείσουν το στίγμα του υπαίτιου, να αποδιώξουν την αποστροφή, την απάρνηση, το ανάθεμα των ψηφοφόρων, να προστατευθούν από την οργή και τη χλεύη τους, να σώσουν την πολιτική τους υπόσταση. Και ενώ καταφεύγουν σε συγγνώμες, κωλοτούμπες, εξομολογήσεις, υπαναχωρήσεις, για να σωθούν οι ίδιοι, ταυτόχρονα αποκαλύπτουν τα λάθη, τις μεθοδεύσεις, τις αυταπάτες και τις απάτες και προσπαθούν να τα συγκαλύψουν με την εθνική συναίνεση. Δημιουργείται ένα τεχνητό σύμπαν που με λίγη διαύγεια θα απογυμνωθεί. Η σκηνή της πολιτικής είναι σήμερα διάτρητη και μέσα από τις τρύπες της βλέπουμε πια μονάχα μάσκες και φυγάδες...

Παράδειγμα: η αναδιάρθρωση του κράτους επιβάλλεται τώρα από την τρόικα. Ειδικοί των Βρυξελλών προσπαθούν να αναδιοργανώσουν το προβληματικό Δημόσιο. Αλλά είναι μια αναδιοργάνωση που έρχεται από ψηλά. Είμαι, ιδιαίτερα απαισιόδοξη όσον αφορά το μέλλον της ελληνικής κοινωνίας. Ολες οι στρατηγικές επιβίωσης καταρρέουν. Οι άνθρωποι δεν μπορούν πλέον να βρουν καταφύγιο πουθενά, ούτε στον ιδιωτικό τομέα ούτε στο κράτος. Η μεσαία τάξη καταστρέφεται. Η οικογένεια γίνεται όλο και πιο εύθραυστη και παίζει ολοένα και πιο δύσκολα τον προστατευτικό της ρόλο. Οταν εξαφανίζονται ταυτόχρονα όλα τα μέσα προστασίας που διαθέτει μια κοινωνία, αυτό δημιουργεί μεγάλο κίνδυνο κοινωνικής έκρηξης.

Oλοφάνερα το πολιτικό σύστημα στην Eλλάδα έχει προ πολλού καταρρεύσει, όμως μια συντηρητική, αρτηριοσκληρωτική άποψη επιμένει να δίνει αηδιαστικό «φιλί ζωής» σε ένα άψυχο πτώμα. Yπάρχουν δύο αντίπαλα στρατόπεδα: Aπό τη μια οι «φιλελεύθεροι», που είναι «προοδευτικοί» και «εκσυγχρονιστές», επειδή είναι «αντικρατιστές», «διεθνιστές». Πιστοί στη σωτήρια «παγκοσμιοποίηση», θέλουν την πληρέστερη δυνατή κατασφάλιση του ατόμου και της «ελευθερίας των αγορών». Xλευάζουν και μυκτηρίζουν κάθε έννοια κοινωνικής συνοχής, κοινωνικής αλληλεγγύης, κράτους πρόνοιας, κάθε αίσθηση πατρίδας, καταγωγής και συνέχειας. Kαι αντιτάσσουν σε αυτή την εξιδανίκευση του ατομοκεντρικού πρωτογονισμού, μόνο και αποκλειστικά, σαν να μην υπάρχει άλλη πρόταση, έναν επίσης εφιάλτη: τα Μνημόνια.

Η επωδός των μελών του ΣΥΡΙΖΑ σε όλη τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα ήταν ότι δεν μπορεί ένας Μανώλης Γλέζος που κατέβασε τη Ναζιστική σημαία απ’ την Ακρόπολη (μαζί με το Λάκη Σάντα που περιέργως ξεχνιέται..), που είναι σύμβολο του αντιφασιστικού αγώνα, να βρίσκεται στα ίδια έδρανα με τα μέλη της ”νεο – ναζιστικής” (υποτίθεται) Χρυσής Αυγής. Φυσικά, ούτε μια φορά δεν ακούσαμε να υπάρχει οποιαδήποτε ενόχληση απ’ την παρουσία στα ίδια έδρανα με το Μανώλη Γλέζο των Γ. Παπανδρέου, Ε. Βενιζέλου, Α. Σαμαρά και των υπολοίπων μελών των δύο κομμάτων που με τις υπογραφές και τις ψήφους τους παρέδωσαν την Ελλάδα στο νεο – φασισμό της κ. Μέρκελ και των αγορών. Η παρουσία των σύγχρονων δοσίλογων στο πλάι του Μανώλη Γλέζου δε φαίνεται να ενοχλεί τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.

Γι’ αυτό, άλλωστε και ο ”αντι – φασιστικός”, ”αντι – μνημονιακός” ΣΥΡΙΖΑ χλεύασε τη δήλωση της Χρυσής Αυγής, μετά τις εκλογές της 6ης Μαϊου, ότι θα στήριζε την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση του Μνημονίου, με το απαξιωτικό, αλαζονικό ”Να μου λείπει!” του προβαλλόμενου ως ηγέτη Αλέξη Τσίπρα. Φυσικά, ο κ. Τσίπρας

στον πόθο του να ανεβάσει το ποσοστό του κόμματός του δεν έκανε τον κόπο να σκεφτεί τις επιθυμίες του ελληνικού λαού που στενάζει υπό το ζυγό του Μνημονίου και αντικρύζει με τρόμο κάθε ημέρα που έρχεται με το Μνημόνιο να εξακολουθεί να είναι σε ισχύ.

Ο κ. Τσίπρας έθεσε πάνω από το συμφέρον του ελληνικού λαού, το συμφέρον του κόμματός του και της Αριστεράς. Η επιθυμία του ήταν η δημιουργία αριστερής κυβέρνησης, όχι αντιμνημονιακής και αυτό λέει πολλά. Ήθελε μαζί του στην κυβέρνηση το ΚΚΕ (που απ’ την αρχή δήλωσε ότι δε συμμετέχει πουθενά) και του κ. Κουβέλη που από την αρχή διακήρυττε ότι η χώρα έπρεπε να τηρήσει τις δεσμεύσεις που πηγάζουν απ’ το Μνημόνιο. Άρα τι αντιμνημονιακή κυβέρνηση θα έκανε με τον κ. Κουβέλη που είναι μνημονιακός; Γι’ αυτό το λόγο μήπως η επιμονή του κ. Τσίπρα για δημιουργία αριστερής κυβέρνησης και όχι αντιμνημονιακής, δηλώνει ότι το ζητούμενο ήταν να περάσει το υπόλοιπο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ με το οποίο δε θα συμφωνούσαν οι πατριωτικής κατεύθυνσης αντιμνημονιακοί; Άλλωστε, αυτό υποδεικνύει και η δήλωση του Μίκη Θεοδωράκη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δε δέχτηκε να συμπεριλάβει τον όρο ”πατριωτικός” στο όνομα του κόμματος – παρόλο που κατά την αντιπολιτευτική δραστηριοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ το ”πατριωτικό” είχε εξέχουσα θέση – και την ανακήρυξη ΑΟΖ στο πρόγραμμά του, όρους που έθεσε ο ίδιος για τη συμμετοχή του στον προεκλογικό αγώνα του ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα ο Μίκης Θεοδωράκης να μην κατεβεί υποψήφιος με το κόμμα του κ. Τσίπρα.

Ο κ. Γλέζος ήταν μπροστά σε όλα αυτά. Γιατί, ως αγωνιστής της ελευθερίας της Ελλάδας, δε συντάχτηκε με το Μίκη Θεοδωράκη; Γιατί δεν ενοχλήθηκε από αυτήν την απουσία οποιασδήποτε αναφοράς στην εθνική ανεξαρτησία; Γιατί, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ – ως ο αντιμνημονιακός σχηματισμός με το μεγαλύτερο ποσοστό – έλαβε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, δε συμβούλεψε τον κ. Τσίπρα να σχηματίσει αντιμνημονιακή κυβέρνηση, έστω και με την ψήφο της Χρυσής Αυγής, μιας και η χώρα διέρχεται μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο;

Αντίθετα, παρακολουθούσε τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ να χαραμίζει με την αλαζονεία και το εγωισμό του τη μόνη ευκαιρία της χώρας να ξεφύγει από το Μνημόνιο και τους εδώ υπηρέτες του, ουσιαστικά, επικροτώντας τη μικροκομματική τακτική του. Μια τακτική που έδωσε ικανό χρόνο στο μνημονιακό καθεστώς να οργανώσει την εκστρατεία τρόμου και την αντεπίθεσή του. Και στη συνέχεια, ενώ η τρομοκράτηση του ελληνικού λαού φούντωνε, ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τους άλλους αντιμνημονιακούς σχηματισμούς ανάλωνε τις δυνάμεις του στο να υπαγορεύει στους πολίτες να αλλάξουν την ψήφο τους, όχι προς τα μνημονιακά κόμματα, αλλά προς την αντιμνημονιακή Χρυσή Αυγή.. Εξαιρετικά παράδοξο, ειδικά, αν λάβει κανείς υπ’ όψιν ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορήθηκε από το σύστημα για υποκίνηση βίας και φασιστικές τακτικές.

Αν τη φαιά ουσία που ξόδεψαν ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες εναντίον της Χρυσής Αυγής και στη συνέχεια, η Χρυσή Αυγή εναντίον όλων, την ξόδευαν εναντίον των μνημονιακών κομμάτων, το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό. Αλλά ούτε καν ο κ. Γλέζος με τη σοφία των χρόνων του δεν καταδίκασε αυτόν τον διχασμό που επιβλήθηκε στο αντιμνημονιακό μέτωπο, ίσως, γιατί θεώρησε ότι θα ευνοούσε το σχηματισμό της πολυπόθητης αριστερής κυβέρνησης, μολονότι τίποτα δεν υποδείκνυε ότι αυτή ήταν και η επιθυμία του λαού. Έτσι, ο ΣΥΡΙΖΑ ανέβασε μεν το ποσοστό του, αλλά το αντιμνημονιακό στρατόπεδο έχασε.

Ωστόσο, αυτό δε λύπησε ούτε τον κ. Τσίπρα, ούτε τον κ. Γλέζο που περιχαρείς πανηγύριζαν για το 27% που συγκέντρωσε το κόμμα τους, αδιαφορώντας για το γεγονός ότι οι οπαδοί του Μνημονίου σχημάτισαν κυβέρνηση και τρεις συνάνθρωποί μας ήδη αυτοκτόνησαν – μικρή θυσία, όπως φαίνεται, στο βωμό της αριστερής κυβέρνησης των ονείρων τους, χωρίς πατριωτικό και ανακήρυξη ΑΟΖ στο πρόγραμμά της, κατά τα λεγόμενα Θεοδωράκη.

Φυσικά, δεν παραγνωρίζονται οι ευθύνες και των άλλων αντιμνημονιακών: του ΚΚΕ που αρνήθηκε να συμπράξει σε αντιμνημονιακή κυβέρνηση, αλλά συνέπραξε ευχαρίστως στα σόου των ΜΜΕ αποπροσανατολισμού του λαού, των Ανεξάρτητων Ελλήνων που αρνήθηκαν συμμετοχή σε κυβέρνηση με το ΣΥΡΙΖΑ μετά την 6η Μαΐου, λόγω των διαφορών στα εθνικά θέματα, αλλά λίγο πριν τις εκλογές της 17ης Μαΐου δήλωσαν ότι θα κάνουν κυβέρνηση με το ΣΥΡΙΖΑ και τις διαφορές τους θα μπορούσαν να τις συζητήσουν – αλήθεια, δε θα μπορούσαν να τις συζητήσουν μετά την 6η Μαΐου; Και, τέλος, της Χρυσής Αυγής που, έστω σαν αμυνόμενη, συμμετείχε στην έκρηξη του εμφυλιακού κλίματος και στον αποπροσανατολισμό από τα αληθινά φλέγοντα προβλήματα.

Βαραίνει, όμως, περισσότερο η τακτική του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί ήταν το αντιμνημονιακό κόμμα που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και αντί να εμπνεύσει ένα πνεύμα ενότητας, έκανε το παν, για να διχάσει τους αντιμνημονιακούς σε ”φασίστες” και ”αντιφασίστες”, σε ”ηλίθιους” και ”έξυπνους”, περιμένοντας την ανταμοιβή της αυτοδυναμίας – που θα του επιτρέψει να ξεφορτωθεί τους υπόλοιπους – στις επόμενες εκλογές. Εν τω μεταξύ, οι Έλληνες θα υποφέρουν και η Ελλάδα ποιος ξέρει σε τι περιπέτειες θα μπλεχτεί. Αλήθεια, δεν είναι εντυπωσιακό το ότι οι μνημονιακοί παρακάμπτουν τόσο εύκολα τις όποιες ”ιδεολογικές διαφορές” τους;

Ο Μανώλης Γλέζος αυτήν τη φορά δεν κατέβασε τη Ναζιστική σημαία του Μνημονίου από την Ακρόπολη, ενθουσιασμένος, ωστόσο, που ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε το 27% και διόλου πικραμένος που αυτός που κατέβασε τη Ναζιστική σημαία απ’ την Ακρόπολη θα έχει τον φον Ράιχενμπαχ να διαφεντεύει την Ελλάδα. Θα έπρεπε ο κ. Γλέζος, ως σύμβολο αντίστασης της Ελλάδας, να υπενθυμίσει σε όλους τους αντιμνημονιακούς ότι ο αγώνας, για να πετύχει, απαιτεί ενότητα και όχι διχασμό. Ότι ο Χίτλερ δε θα ηττούνταν, αν Στάλιν και Τσώρτσιλ δε συμμαχούσαν, η γέφυρα του Γοργοποτάμου δε θα ανατινασσόταν, αν δεν ενώνονταν οι αντίθετης ιδεολογίας αντάρτικες ομάδες… Ωστόσο, προτιμήθηκε το ιστορικό προηγούμενο της εκτέλεσης κατά την κατοχή από αριστερές αντιστασιακές οργανώσεις των αντιστασιακών διαφορετικής ιδεολογίας. Ακολουθείται ακόμη και τώρα εκείνη η τακτική ορισμένων ”ιδεολόγων” που όταν οι αγανακτισμένοι πλημμύριζαν τις πλατείες, θέλησαν αυθαίρετα να καπελώσουν την κινητοποίηση και να επιβάλλουν στους Έλληνες να μην έχουν ελληνικές σημαίες, που τις χαρακτήριζαν ”κομματικά σύμβολα”.

Και τώρα, ενώ μια νέα μνημονιακή κυβέρνηση αρχίζει το έργο της, οι ”αντιμνημονιακές” (σε εισαγωγικά, γιατί πλέον είναι αμφίβολο αν αυτή είναι η πραγματική τους κατεύθυνση) δυνάμεις ασχολούνται με την εκλογή τετάρτου αντιπροέδρου της Βουλής απ’ τη Χρυσή Αυγή, απειλώντας ότι θα την εμποδίσουν, κατά παραβίαση του κανονισμού της Βουλής, αλλά, χωρίς να έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα με την εκλογή προέδρου και αντιπροέδρων απ’ τα μνημονιακά κόμματα που υπηρετούν τους νεο – φασίστες σε βάρος των Ελλήνων.

Μετά την πτώση της Χούντας του ’67, όλοι οι πολιτικοί έσπευσαν να αποποιηθούν οποιαδήποτε ευθύνη, λες και στο διάστημα μέχρι την επιβολή της δικτατορίας δεν ήταν οι ίδιοι που κατείχαν τη διακυβέρνηση της χώρας και θέσεις ευθύνης. Πάντα στην Ελλάδα, όταν γίνεται κάτι κακό, οι πρώτοι που αρνούνται οποιαδήποτε ευθύνη είναι όσοι κατέχουν υπεύθυνες θέσεις. Αυτήν τη φορά δε θα ισχύσει το ίδιο: κανένας από το πολιτικό σύστημα δεν είναι άμοιρος ευθυνών για ό, τι συνέβη και ό, τι θα συμβεί, είναι όλοι υπόλογοι απέναντι στο λαό.

Πηγή

Δεν είναι δικιά μου δουλειά να κρίνω τι κάνει ο καθένας στο κρεβάτι του. Είναι δικαίωμα κάθε ανθρώπου να χαίρεται τη σεξουαλική του ζωή με τη συμμετοχή ενός ή περισσοτέρων ενηλίκων παρτενέρ, του ίδιου ή διαφορετικού φύλου, που επίσης χαίρονται την σεξουαλική επαφή μαζι του.

Γνωριζω ομοφυλόφιλους οι οποίοι είναι εξαιρετικοί άνθρωποι και δεν έχω κανένα πρόβλημα να συναναστραφώ μαζί τους ούτε τους θεωρώ κατώτερους ή διαφορετικούς.

Αυτό δε σημαίνει βέβαια ότι αποδέχομαι όλες τις ανοησίες των σύγχρονων "προοδευτικών" ψυχολόγων, οι οποίοι για τους δικούς τους λόγους διατυμπανίζουν ότι η ομοφυλοφιλία δήθεν είναι φυσιολογική σεξουαλική συμπεριφορά. Αντίθετα, θεωρώ φυσιολογική την ετεροφυλόφιλη σεξουαλική συμπεριφορά κυρίως με βάση τη διαπίστωση ότι αυτή η σεξουαλική συμπεριφορά συντελεί στην αναπαραγωγή, την εξέλιξη και τη διαιώνιση των ειδών και της ζωής που είναι το κυριότερο μέλημα της φύσης.

Σε όλα τα είδη στη φύση, τόσο η συμπεριφορά όσο και τα κληρονομικά χαρακτηριστικά διαμορφώνονται με την πάροδο των γενεών, εξελικτικά, με μοναδικό κριτήριο την επιβίωση, τη βελτίωση και τη διαιώνιση του κάθε είδους. Με βάση αυτό το κριτήριο διαμορφώνονται τα ράμφη των πουλιών, τα νύχια των αιλουροειδών, τα κέρατα των ελαφιών κ.λ.π. και με βάση αυτό το κριτήριο διαμορφώνονται οι συμπεριφορές όλων των ειδών. Αυτός είναι ο λόγος που τα είδη ζουν σε αγέλες, αυτός είναι ο λόγος που κάποια είδη ζουν και κυνηγούν μοναχικά. Κάθε είδος αναπτύσει τα γενετήσια χαρακτηριστικά και τη συμπεριφορά που θα το διευκολύνουν να επιβιώσει με μεγαλύτερη επιτυχία. Αυτό είναι το φυσιολογικό στη φύση και μόνο η φύση μπορεί να καθορίσει τι είναι φυσιολογικό. (φυσιολογικό = σύμφωνο με τη φύση)

Η ομοφυλόφιλη συμπεριφορά, δεν βοηθά προς την κατεύθυνση αυτή και αν επικρατούσε ως κυρίαρχη σεξουαλική συμππεριφορά, το είδος που θα την υιοθετούσε καθ΄ολοκηρίαν θα εξαφανιζόταν από τη φύση σε μια και μόνο γενιά, πράγμα που δε συμβαίνει όπου επικρατεί η ετεροφυλόφιλη συμπεριφορά και αυτό είναι και το κριτηριο για να κρίνουμε αν η συμπεριφορά αυτή είναι φυσιολογική ή όχι.

Το κυριότερο αντεπιχείρημα των προοδευτικών που υποστηρίζουν τη φυσιολογικότητα της ομοφυλοφιλικης σεξουαλικης συμπεριφοράς, είναι ότι το σεξ δεν έχει να κάνει μόνο με την διαιώνιση των ειδών, αλλά και με την ευχαρίστηση την οποία αναμφισβήτητα προσφέρει. Εξετάζουν την σεξουαλικότητα μόνο από την πλευρά της απόλαυσης και καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι είναι φυσιολογικό ο άνθρωπος να αναζητά την σεξουαλική απόλαυση με οποιοδήποτε τρόπο, άρα και ομοφυλοφιλικά. Ενα δεύτερο επιχείρημα είναι ότι η ομοφυλοφιλία απαντάται στη φύση σε όλα σχεδόν τα είδη.

Οσον αφορά στο πρώτο επιχείρημα, θα συμφωνήσει κάποιος ότι ακόμα και μεταξύ ετεροφυλόφιλων, η σεξουαλική επαφή έχει ελάχιστες φορές σαν σκοπό τη διαώνιση του είδους και στην συντριπτική πλειοψηφια έχει σαν σκοπό την ευχαρίστηση. Αυτό όμως το επιχείρημα από μόνο του, δεν συνεπάγεται ότι η ομοφυλοφιλία είναι μια φυσιολογική σεξουαλική συμππεριφορά. Εκτός της ομοφυλοφιλίας, υπάρχουν ένα σωρό άλλες σεξουαλικές αποκλίσεις, οι οποίες επίσης έχουν σαν σκοπό την απόλαυση. Τέτοιες συμπεριφορές είναι η κτηνοβασία, η παιδεραστεία, ο σαδομαζοχισμός και ένα σωρό αλλες. Με βάση την αντίληψη ότι η σεξουαλική συμπεριφορά προσφέρει απόλαυση, θα έπρεπε να αποδεχθούμε την κτηνοβασία ως φυσιολογική σεξουαλική συμπεριφορά, αφού ο εραστής του κοτόπουλου ή της κατσίκας δεν αποζητά παρά μόνο την απόλαυση του. Το επιχείρημα ότι το κοτόπουλο ή η γίδα δεν ευχαριστιέται το σεξ όσο ο κτηνοβάτης και άρα υπάρχει ένας συμμετέχων που δεν ευχαριστήθηκε την επαφή, δεν μπορεί να γίνει δεκτό, διότι ποτέ κανένα κοτόπουλο ή κατσίκα δεν εξέφρασε άποψη για το θέμα. Με την ίδια επίσης αντίληψη θα πρέπει να θεωρήσουμε ως φυσιολογική συμπεριφορά το να κρεμάμε ανάποδα και να κάνουμε μαύρο στο ξυλο τον παρτενέρ μας, ή το να χαιδεύουμε μικρά παιδάκια κάθε φορά που νιώθουμε σεξουαλική διέγερση.

Οσον αφορά στο δεύτερο επιχείρημα, αυτό στηρίζεται στη λογική πλάνη της βεβιασμένης γενικευσης, αφού εκτός των σκυλιών και ενός ή δύο ειδών πιθήκων, κανένα άλλο είδος δεν επιδίδεται στην ομοφυλοφιλία, εκτός από σπάνιες περιπτώσεις που η παρατεταμένη έλλειψη θηλυκών ωθεί τα αρσενικά στην ομοφυλοφιλία. Τέλος, δεν έχω ακούσει ποτέ για ομοφυλόφιλη σχέση μεταξύ θηλυκών σκυλιών ή πιθήκων.

Ολη αυτή η ανοησία, οδηγεί την κοινωνία στην ελευθεριότητα και σήμερα φτάσαμε οι παιδεραστές να αυτοαποκαλούνται "παιδόφιλοι" και να διεκδικούν το δικαίωμα στη σεξουαλική χαρά όπως όλοι οι υπόλοιποι ανώμαλοι, οι οποίοι στις βόρειες χώρες (που βεβαίως είναι πιο προοδευτικές από εμάς τους συντηρητικούς) έχουν φτιάξει και κόμμα, με αιτήματα σχετικά με τη νομιμοποίηση της αρρώστιας τους. Η αγωγή και η ψυχοσωματική ανάπτυξη των παιδιών στις κοινωνίες αυτές έρχεται σε δεύτερη μοίρα σε σχέση με την ικανοποίηση των σεξουαλικών αναγκών των παιδοφίλων και αυτό θεωρειται φυσιολογικό.

Σε κάθε περίπτωση, είτε κανείς θεωρήσει την ομοφιλοφιλία ψυχική ασθένεια είτε όχι, δε νομιμοποιείται να εχθρεύεται και να λοιδωρεί τους ομοφιλόφιλους, όχι τουλάχιστον αν δεν κάνει το ίδιο με τους υπόλοιπους ψυχικά ασθενείς συμπολίτες του, το σύνολο δηλαδή περίπου των μελών της κοινωνίας. Οι ψυχικές ασθένειες απο τις οποίες πάσχουμε σχεδόν όλοι μας, ξεκινούν από ελαφριάς μορφής νεύρωσεις και καταλήγουν σε ψυχώσεις και βαριά παράνοια και σαν άρρωστοι που είμαστε όλοι μας, θα πρέπει να δείχνουμε ανοχή και κατανόηση στους συνασθενείς μας και να ανεχόμαστε τις ιδιαιτερότητες τους.

Είναι άλλο πράγμα όμως η ανοχή στην σεξουαλική ασθένεια και άλλο πράγμα το να αναγκάζεται η κοινωνία να παρακολουθεί παρελάσεις ασθενών που διατυμπανίζουν την υπερηφάνια τους για την αρρώστια από την οποία πάσχουν. Η παρέλαση των κίναιδων, που με τόσο πάθος υποστήριξε και διοργάνωσε ο αγαπητός δήμαρχος της γενέτειρας του Κεμάλ κύριος Μπουτάρης, με τον προκλητικό τίτλο gay pride (υπερηφάνια ομοφυλόφιλων) ξεπερνά κάθε όριο λογικής και μόνο σαν πρόκληση προς την κοινωνία μπορεί να ερμηνευθεί.

Η λέξη κίναιδος ειναι σύνθεση λέξη από το ρήμα κινώ (προκαλώ) και το ουσιαστικό αιδώς, (ντροπή), αίσθημα που δεν φαίνεται να νιώθει ούτε ο κύριος Μπουτάρης ούτε οι συμμετέχοντες στην παρέλαση του. Ετσι, σήμερα, οι κίναιδοι, με τη συμπαράσταση του προοδευτικού ομοιδεάτη δημάρχου τους, διοργανώνουν μια παρέλαση τεράτων για όλη την οικογένεια.

Και επειδή κάποιοι θα βιαστούν να με χαρακτηρίσουν ομοφοβικό φασίστα, σας ενημερώνω ότι οι ομοφυλόφιλοι (αυτοί που νιώθουν σεξουαλική έλξη προς το ίδιο φύλο) φίλοι μου, κατηγορούν και οι ίδιοι τους κίναιδους (τους θηλυπρεπείς ομοφυλόφιλους που αρέσκονται στο να ντύνονται και να συμπεριφέρονται ως γυναίκες) για την άθλια αυτή παρέλαση που δεν τιμά τους ομοφυλόφιλους, αλλά αντίθετα στρέφει την κοινωνία εναντίον τους.

Και εσείς αγαπητοί κίναιδοι που θα διαβάσετε το άρθρο αυτό και θα φρίξετε, καλό θα ήταν να σκεφτείτε (αν διαθέτετε ακόμα την ικανότητα αυτή) για λίγο, ποιες πράξεις δικαιολογούν αισθήματα υπερηφάνιας στον άνθρωπο και ποιες όχι. Ούτε η ασθένεια σας, ουτε η παρέλαση σας δε δικαιολογεί αισθήματα υπερηφάνιας, αφού κανένα όφελος δεν αποδίδει στην κοινωνία.

Και εσύ αγαπητέ δήμαρχε της "πρωτεύουσας του Κεμάλ", καλό θα είναι να σκεφτείς ότι όταν προσβάλεις την κοινωνία της πόλης που σε ψήφισε, δε δικαιούσαι να αισθάνεσαι υπερηφάνια, αλλά ντροπή.

ΘΑΛΑΜΟΦΥΛΑΚΑΣ“Οι καιροί ου μενετοί” για την Ελλάδα και το νέο πολιτικό σκηνικό, το οποίο δείχνει να διαμορφώνεται μετά από τις δύο συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις

Γράφει ο Αλέξανδρος Δημητρίου,
ειδικά για τη Russia Beyond the Headlines


Μετά την "ψυχρολουσία" της 6ης Μαίου όταν τα δύο κόμματα εξουσίας,(Ν.Δ.και ΠΑΣΟΚ), δεν κατάφεραν να πάρουν, απο κοινού,150 συν μία έδρες για να σχηματίσουν κυβέρνηση, τώρα, με τη νέα εκλογική αναμέτρηση, τα πράγματα "ήρθαν στη θέση τους"! Οι δύο πυλώνες του συστήματος εξουσίας που κυριάρχησε στη μεταπολιτευτική Ελλάδα, παρά τις "χαοτικές διαφορές" που υπήρχαν στις πολιτικές τους τα προηγούμενα χρόνια, συμφώνησαν να συγκυβερνήσουν. Εκαναν την ανάγκη φιλοτιμία! Πόσο απόμακρες φαντάζουν οι εποχές ( μόλις πριν απο 30 μήνες ήταν) που το ένα κόμμα μόνο του έπαιρνε 165-170 βουλευτές!

Το βράδυ της Κυριακής των εκλογών βγήκε μια είδηση που έλεγε ότι ο Γάλλος Πρόεδρος Φ. Ολλάντ τηλεφώνησε στον... Ε.Βενιζέλο για να τον ...συγχαρεί για το αποτέλεσμα! Πέρα από την κομματική "αλληλεγγυη" που ίσως εξέφρασε, όπως δηλώθηκε, μήπως το τηλεφώνημα ήταν και ο βασικός λόγος που άλλαξε άρδην η θέση του κ. Βενιζέλου, και από το "δεν πάμε σε κυβέρνηση χωρίς το Σύριζα" είχαμε τη δήλωση ότι "δεν θα αφήσουμε τη χώρα χωρίς κυβέρνηση"; Οπως και να' χει η Ελλάδα έχει πλέον κυβέρνηση. Αυτή που επιθυμούσαν διακαώς οι εταίροι της στην Ε.Ε. Και αποτελεί ένα θετικό βήμα.

Μπορεί αυτό να απέτρεψε "το διαζύγιο με το ευρώ" όπως γράφει η ρωσική "Βεντομοστι", αλλά δεν αποτελεί παρά μια ανάσα, μόνο, για τις αγορές. "Ο κυβερνητικός συνασπισμός θα περάσει δύσκολο καλοκαίρι, αφού θα αναγκαστεί να πάρει νέα αντιλαϊκά μέτρα την ώρα που η χώρα, έτσι και αλλιώς, συγκλονίζεται από κοινωνικές αναταραχές. Η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων είναι πεισμένη πως τα μέτρα προσαρμογής που επέβαλλαν οι εταίροι, κατεδαφίζουν την οικονομία της χώρας, δίνει το δικό της στίγμα η έγκριτη εφημερίδα.

Ο απεσταλμένος του ρωσικού καναλιού ΝΤΒ στην Αθήνα για την κάλυψη του θέματος των εκλογών, στο κυριακάτικο ρεπορτάζ ισχυρίστηκε πως ο Αντώνης Σαμαράς έδειχνε εκνευρισμένος μετά τη δήλωση της Ανγκελας Μέρκελ,ότι τώρα οι Ελληνες πρέπει να εκπληρώσουν απόλυτα τις υποχρεώσεις που πηγάζουν από τις συμφωνίες.

Πύρρειος νίκη;

Πράγματι, στη Μόσχα οι αναλυτές κατανοούν πως η κατάσταση στη Ελλάδα δεν πρόκειται να βγεί απο την αβεβαιότητα, αν δεν υπάρξει κάποιο καινούργιο στοιχείο στον ορίζοντα. "Καμμιά πολιτική δύναμη δεν μπορεί να εφαρμόσει πλήρως τις απαιτήσεις του Βερολίνου, απλά διότι οι Ελληνες ψηφοφόροι πάραυτα θα την ανατρέψουν", γράφει ο οικονομικός αναλυτής Μαξίμ Μπρατέρσκι. Η Μέρκελ μετά την ήττα του Σαρκοζί έχει βρεθεί σε απομόνωση, αφού είναι η μόνη που συνεχίζει να στηρίζει τα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής και τη λιτότητα, ενώ πιέζεται από τους Βρεττανούς και την εσωτερική αντιπολίτευση, ακόμα και μέλη της κυβέρνησής της. Αυτό, εκτιμά ο ρώσος αναλυτής, το έχουν καταλάβει οι Ελληνες και επιδιώκουν απεγνωσμένα να πετύχουν την αναθεώρηση όρων της συμφωνίας.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο αναλυτής του κέντρου ευρωπαϊκών ερευνών της ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών, Γιούρι Κβασνίν, ο οποίος κάνει λόγο για "πύρρεια νίκη" μιας κυβέρνησης που κινδυνεύει, μετά τη λήψη των νέων αντιλαϊκών μέτρων, να ανοίξει το δρόμο για την επικράτηση του Σύριζα. Αυτό, εκτιμά ο Κβασνίν, μπορεί να αποτραπεί μόνο με πολιτική βούληση της Ε.Ε., η οποία πρέπει να μετριάσει τους δυσβάστακτους όρους του μνημονίου, να πάει σε υποχωρήσεις, να προωθήσει μέτρα οικονομικής ανάκαμψης, να πάει σε νέο " κούρεμα" του χρέους και να εφαρμόσει πρόγραμμα στήριξης των περισσότερο ανταγωνιστικών τομέων της οικονομίας.

Ρωσία-Ελλάδα

Ο Αντώνης Σαμαράς είχε επισκεφθεί τη Μόσχα, στις αρχές του χρόνου. Ως εν δυνάμει τότε πρωθυπουργός, συναντήθηκε με τον Βλαντίμιρ Πούτιν και έχει απο πρώτο χέρι γνώση για το πως και σε ποιούς τομείς της ελληνικής οικονομίας θα μπορούσαν να συμμετάσχουν οι ρώσοι με επενδυτικά προγράμματα. Στη Μόσχα, όπου παρακολούθησαν την πορεία των εκλογών στην Ελλάδα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, υπάρχει ετοιμότητα για ένα επιχειρηματικό άνοιγμα προς την Αθήνα.

Αρκεί να αποφευχθούν οι ακατανόητοι αποκλεισμοί και η πειθήνια υποταγή στα κελεύσματα των Δυτικών εταίρων επι παντός επιστητού. Και βέβαια να βγούν από την κατάψυξη τα έργα που ήταν σε πορεία συζητήσεων, ακόμα και συμφωνιών, από το προηγούμενο τρίχρονο. Οι πάντες συμφωνούν πως μόνο η ανόρθωση της οικονομίας μπορεί να βγάλει τη χώρα από το βάλτο της κρίσης, άρα χρειάζονται επενδύσεις. Η Μέρκελ και οι όμοιοί της επ΄αυτού σιωπούν. Ας αναζητήσει λοιπόν από μόνη της η νέα κυβέρνηση λύσεις σε άλλους προσανατολισμούς. Οι καιροί ου μενετοί.
Το Eurogroup αποφάσισε ότι είναι έτοιμο να “ξεπαγώσει” το 1 δισ. που μας είχε παρακρατήσει από τη δόση του Μαίου.
Τη Δευτέρα θα έρθει και η τρόικα για να ξεκινήσει τον επανέλεγχο της οικονομίας.
Ωστόσο, κανένας δεν μας έχει πει που θα πάει πραγματικά αυτό το 1 δις ευρώ.

Πριν τις εκλογές μας έλεγαν ότι αυτό το ποσό “αφαιρείται” από μισθούς και συντάξεις και σε συνδυασμό με τα ταμειακά διαθέσιμα που ήταν σε οριακό στάδιο, η στάση πληρωμών στα τέλη Ιουνίου ήταν κάτι παραπάνω από ορατή.

Ποιός δεν θυμάται το non-paper Παπαδήμου στον Κάρολο Παπούλια που γνωστοποιήθηκε στους πολιτικούς αρχηγούς μετά την 6η Μαίου και κατά τη διάρκεια των διερευνητικών εντολών. Έλεγε ότι μετά τα μέσα Ιουνίου θα είμαστε -1 δισ. στα κρατικά ταμεία και ότι εκείνες τις μέρες είχαμε 500 εκατ. ευρώ.

Τελικά, αυτό το 1 δισ. δεν πάει ούτε για μισθούς ούτε για συντάξεις ούτε για να καλύψει κάποια ανάγκη των Ελλήνων πολιτών! Πάει για την πρώτη δόση της Ελλάδας στον μόνιμο μηχανισμό στήριξης ESM ύψους 900 εκατ. ευρώ.

Πριν λίγους μήνες μας έλεγαν ότι η Ελλάδα έχει εξαιρεθεί από το να καταβάλει δόση για αυτό τον μηχανισμό, αφού είναι μια χρεοκοπημένη χώρα και λαμβάνει οικονομική βοήθεια… Έλεγαν και τότε ψέμματα! Και να σκεφτείται δεν είναι όλο το ποσό που πρέπει να καταβάλουμε… Είναι η μια δόση… Συνολικά είναι 2 δισ. η συμμετοχή μας στον μόνιμο μηχανισμό.

Τώρα, λένε ότι έχουμε ταμειακά διαθέσιμα μέχρια τα μέσα Ιουλίου και ότι θα τα “βγάλουμε πέρα” με εκδόσεις εντόκων γραμματίων αντλώντας μεγαλύτερα ποσά (συνήθως είναι 1,25 δισ.).


Καθαρίζουν την Αθήνα από τους οίκους ανοχής. Σχεδόν σε καθημερινή βάση βρίσκονται παράνομοι οίκοι ανοχής, οι οποίοι κλείνουν πάραυτα, αφού δεν πληρούν τις προϋποθέσεις λειτουργίας (υγειονομικός έλεγχος χώρων, εργαζομένων, απόδοση φόρων, κ.λ.π.). Και καλώς γενόμενο να κλείνουν οι παράνομες επιχειρήσεις (έστω και αυτού του τύπου)…

Όμως, εμείς αναρωτιόμαστε, αυτοί οι οίκοι ανοχής τώρα μπήκαν σε λειτουργία; Δεν λειτουργούσαν πριν από μερικούς μήνες; Τώρα τους έμαθαν; Δεν γνώριζε κανένας αστυνομικός για την λειτουργία τους; Αλήθεια, η Δημοτική Αρχή Αθηνών (ο κ. Καμίνης) δεν γνώριζε τίποτε για την ύπαρξη και λειτουργία των συγκεκριμένων οίκων ανοχής; Προφανώς κανείς δεν γνώριζε τίποτε, όπως συνήθως συμβαίνει στην Ελλάδα…

Όμως, η δική μας βασική απορία είναι, γιατί δεν βρίσκονται οι οίκοι ενοχής. Τα παραμάγαζα δηλαδή όλων εκείνων που συνετέλεσαν τα μέγιστα στην καταβαράθρωση της οικονομίας της χώρας. Γιατί δεν μπόρεσαν να ανακαλύψουν κανέναν τέτοιο χώρο (εταιρείες ofshore κ.α.) που είχαν γίνει καταβόθρες του δημοσίου χρήματος και στη συνέχεια πλυντήρια των αποδείξεων των παρανομιών που συντελούνταν στους χώρους αυτούς. Γιατί ανακαλύφθηκε μόνο ο Άκης Τσοχατζόπουλος και δεν βρέθηκε κανένας άλλος ο οποίος ήταν «λαδιάρης».

Φυσικά οι παράνομοι οίκοι ανοχής πρέπει να κλείσουν. Όμως, δεν πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στους οίκους ενοχής εκείνων που ξεπούλησαν την χώρα για προσωπικό τους όφελος; Μαθαίνουμε πως γίνονται έρευνες και προανακρίσεις για τα CDS και άλλα σχετικά, που απασχολούν –κατά κύριο λόγο- την οικογένεια Παπανδρέου. Μαθαίνουμε, όμως, πως ο κ. Βενιζέλος με τον κ. Σαμαρά και τον κ. Κουβέλη συμφώνησαν επί της αρχής να μην προχωρήσει (και να μην γίνει φυσικά) καμία έρευνα σχετικά με τα πρόσωπα που είτε με πράξεις, είτε με παραλείψεις, είτε προς ίδιον όφελος, είτε εκβιαζόμενα, έφεραν στην χώρα το ΔΝΤ και την τρόικα, απαξίωσαν την Ελλάδα διεθνώς και εν γένει δημιούργησαν πλείστα όσα προβλήματα για την Δημοκρατία, την οικονομία και την κοινωνία αυτής της χώρας.

Μήπως, τελικά, θα πρέπει να εμπεδώσουμε πως το πρόβλημά μας δεν είναι στους οίκους ανοχής, αλλά στους οίκους ενοχής που κατέχουν την πρωτοκαθεδρία στην τιμολόγηση και το ξεπούλημα των πάντων; Μήπως πρέπει να στρέψουμε το βλέμμα μας προς εκείνους που δεν δίστασαν να εκπορνεύσουν μία χώρα για να εισπράξουν ένα αντίτιμο προς ίδιον όφελος; Ή, τουλάχιστον, δεν θα πρέπει να διερευνηθεί επαρκώς –και εννοείται χωρίς πολιτικές παρεμβάσεις- η παράδοση της χώρας στα χέρια οικονομικών δολοφόνων και τοκογλύφων;

Γιατί τόσο μένος με τις κοινές πόρνες και τόση σιωπή για τους εκπορνευτές ενός ολόκληρου λαού;


Η φωτοσύνθεση είναι από το "Γρέκι"

Του Ησαΐα Κωνσταντινίδη,
διδάκτορα Φιλοσοφίας

Για την τεράστια σημασία που έχει ο βορειοηπειρωτικός γεωπολιτικός χώρος για το μέλλον του Ελληνισμού και τις δραματικές παγκόσμιες εξελίξεις έχουν γραφτεί πολλά και διάφορα. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ο γίγαντας Άγιος της Ελληνορθοδοξίας Κοσμάς ο Αιτωλός έθεσε τη βορειοηπειρωτική γη στο επίκεντρο της δράσης του, αλλά και των προφητειών του. Είναι όντως συγκλονιστικά τα όσα ο ίδιος αναφέρει σε προφητείες του, οι οποίες ταιριάζουν κάλλιστα με τα όσα αναμένεται να συμβούν κατά το εγγύς χρονικό διάστημα. Ακόμα και η λεγόμενη "απόκρυφη γεωπολιτική", που βασίζεται σε πανάρχαιες μυστικιστικές παραδόσεις, θεωρεί την ιερή αυτή ελληνική γη (που παραμένει έως και σήμερα σκλαβωμένη) επίκεντρο των κοσμογονικών εξελίξεων στην περιοχή μας και όχι μόνο.

Για το θέμα της Νότιας Αλβανίας-Βορείου Ηπείρου ανέφερε κάποια πολύ σημαντικά στοιχεία και ένας άλλος, ακόμη πιο σύγχρονος, πραγματικός άγιος του Ελληνισμού και της Πίστης: ο Γέροντας Παΐσιος, ο οποίος είχε συγκλονίσει όλους όσους είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν, αφ' ενός με τη στάση ζωής του και αφ' ετέρου με τα λεγόμενα και τις διδαχές του. Όλα όσα είπε και κατέγραψε ο Παΐσιος αποτελούν πολύτιμη παρακαταθήκη για τους Έλληνες των μελλοντικών γενεών, αφού ο Γέροντας ανέλυσε διεξοδικά σειρά θεμάτων που απασχολούν, ή και βασανίζουν, τον σύγχρονο άνθρωπο, δίνοντας λύσεις ακόμα και σε δυσεπίλυτους "γρίφους".

Πολλοί ήταν οι άπιστοι, οι οποίοι, καθώς γνώρισαν τον Γέροντα και τη φιλοσοφία του, επέστρεψαν στην αγκαλιά της Μητέρας-Εκκλησίας και έγιναν φανατικοί Έλληνες και υπερασπιστές των εθνικών μας συμφερόντων. Συνεπώς, το έργο του Γέροντα Παΐσιου είναι, εκτός από βαθύτατα θεολογικό, και εθνικό, με τον Γέροντα να βαστάει πάντα ψηλά τη σημαία του εθνικού και θρησκευτικού αγώνα.

Πολλά τα όσα κατά καιρούς είπε ο μακαριστός Γέροντας για τα ζητήματα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής. Ειδικά για τα ελληνοτουρκικά, τα λεγόμενά του αποπνέουν μια μεγάλη αισιοδοξία για τον Ελληνισμό, υπό την έννοια του ότι οι αγώνες του ελληνικού έθνους τελικά θα δικαιωθούν και η Ελλάς θα αποκτήσει ξανά "αυτοκρατορικές"-πλανητικές διαστάσεις ως κυρίαρχη δύναμη του Διάμεσου Χώρου της υφηλίου: πύλη της Ευρασίας και επίκεντρο των μεσογειακών-βαλκανικών εξελίξεων. Ας σημειωθεί εδώ ότι οι προσδοκίες αυτές του Παϊσίου ταιριάζουν απόλυτα με τις υπόλοιπες προβλέψεις και προφητείες που έχουμε υπ' όψιν μας, και πάντως με τα όλα όσα είπε για τα μέλλοντα να συμβούν ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός.

Ιδιαίτερα για το μείζον εθνικό θέμα της Βορείου Ηπείρου, ο Παΐσιος στάθηκε στις ρήσεις του ιδιαίτερα προσεκτικός. Όντως, σε πολλούς επισκέπτες του είχε προκαλέσει εντύπωση η στάση του πάνω στο εθνικό αυτό ζήτημα. Μια στάση μάλλον αινιγματική, αφού ποτέ δεν θέλησε να επεκταθεί στο εν λόγω θέμα, έχοντας καλά κρυμμένο μέσα του κάποιο σπουδαίο μυστικό. Εμείς πιστεύουμε ότι η στάση αυτή του Παϊσίου σημαίνει ότι ο Γέροντας ήταν βαθύς γνώστης των επερχόμενων κοσμοϊστορικών συμβάντων, γνώριζε δηλαδή πάρα πολλά, και επειδή ακριβώς αυτό ειδικά το ζήτημα ήταν "καυτό", δεν επιθυμούσε να το σχολιάζει και τόσο συχνά. Άλλωστε δεν είχε φτάσει ακόμη ο καιρός να εκπληρωθούν τα όσα είναι "γραμμένα" για τη μαρτυρική αυτή ελληνική γη. Δεν είχε έρθει ακόμα η ώρα του Ποθούμενου… Τώρα, όμως, πια έχει έρθει!

Πολλές φορές, λοιπόν, ο Γέροντας είχε ερωτηθεί για το ζήτημα των Ελλήνων της Αλβανίας και για τις μελλοντικές προοπτικές των υπόδουλων αυτών αδελφών μας. Ελάχιστες, ωστόσο, φορές μίλησε. Και να τι είπε:

"Οι Βορειοηπειρώτες να μη φοβούνται, επειδή κάποια μέρα θα ελευθερωθούν από κάποια παλικάρια! Οι ελευθερωτές δεν θα καταλαβαίνουν από πολιτικές και θα μπουν μέσα για να βοηθήσουν. Οι πολιτικοί, από τη μια θα χαρούν κι αυτοί, από την άλλη όμως… είναι δεσμευμένοι και δεν θα μπορούν να ενεργήσουν. Οι άλλες χώρες θα το δεχτούν και θα πουν ότι αφού έγινε, τώρα δεν μπορεί να αλλάξει. Γι' αυτό δεν πρέπει να φοβούνται οι Βορειοηπειρώτες, επειδή λειτουργούν και οι πνευματικοί νόμοι. Ο πόνος για τη Βόρειο Ήπειρο είναι μεγάλος, επειδή ήμασταν μια οικογένεια και μας χώρισαν. Είναι σαν να λες κάποια από τα παιδιά σου να χωριστούν από τα άλλα"…
Στις παραπάνω γραμμές χωράει όλη πραγματικά η σοφία του μεγάλου αυτού άνδρα. Με λίγα λόγια, απλά και ανθρώπινα, εξηγεί τα πάντα γύρω από το βορειοηπειρωτικό ζήτημα, δίνοντας παράλληλα μαθήματα ύψιστης - και απόκρυφης - γεωπολιτικής. Σύμφωνα, λοιπόν, με τη μελλοντολογία του Γέροντα Παΐσιου, οι "ελευθερωτές", όπως πολύ εύστοχα τους ονομάζει, θα γράψουν στα παλιά τους τα παπούτσια τις διεθνείς συνθήκες και τις ψευτοδιπλωματίες των πολιτικάντηδων - οι οποίες συρρικνώνουν το έθνος - και θα κάνουν αυτό που επιτάσσει η ιστορική διαδικασία και τα αιώνια δίκαια του Ελληνισμού: θα φέρουν τη λευτεριά στη σκλαβωμένη ελληνική επαρχία της Βορείου Ηπείρου! Και φυσικά ο δυναμισμός της ενέργειας αυτών των ελευθερωτών θα είναι τόσο ασυγκράτητος και αναμφισβήτητος, ώστε, όπως λέει ο ίδιος ο Παΐσιος, άπαντες στον πλανήτη, σε Δύση και Ανατολή, θα αναγκαστούν να αποδεχτούν την πατριωτική αυτή πράξη!

Για τα παραπάνω να σημειώσουμε τα εξής:

Κατ' αρχάς, οι Πανέλληνες που θα φέρουν τη λευτεριά στην αλύτρωτη Ήπειρο έχουν κατά νου ότι ακόμα και αυτές οι ίδιες οι διεθνείς συνθήκες και διάφορες διπλωματικές συμφωνίες κατοχυρώνουν την ελληνικότητα και την αυτονομία αυτής της περιοχής, αν και μέσα στα πλαίσια του αλβανικού κράτους. Συνεπώς, καμιά ελληνική εθνική δραστηριότητα στον χώρο της νότιας Αλβανίας δεν είναι ιστορικά, ηθικά και νομικά παράνομη.

Όλα τα άλλα είναι για τους ψοφοειδείς πολιτικάντηδες, που έχουν μάθει πάντα να υποχωρούν και να φοβούνται ακόμα και τον ίσκιο τους, αρκεί βέβαια να μην χάσουν τα πόστα τους και να αναγκαστούν έτσι να βγουν στην αγορά εργασίας, όπου και θα είναι τελείως άχρηστοι! Έπειτα, πρέπει εδώ οπωσδήποτε να τονίσουμε ότι και η (πρώιμη) ενέργεια του θρυλικού ΜΑΒΗ τον Απρίλιο του 1994, έστω και με αυτή την αποτυχημένη κατάληξη που είχε, ήταν βασισμένη πάνω στα εσχατολογικά διδάγματα του Κοσμά του Αιτωλού και του Γέροντα Παϊσίου του Αγιορείτη!

Να παρατηρήσουμε εδώ ότι, σύμφωνα με μια άλλη μαρτυρία, ο Γέροντας Παΐσιος είπε επίσης για το θέμα των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου:

"Τη Βόρειο Ήπειρο οι μεγάλοι τη χαντάκωσαν. Αυτοί πρέπει να κανονίσουν και τώρα το θέμα. Χρειάζεται διάκριση από εμάς για να μη γίνονται υπερβολές και δημιουργείται αναταραχή στον κόσμο".
Τη μαρτυρία αυτή δημοσίευσε στο βιβλίο του "Ο Γέροντας Παΐσιος" ο πρεσβύτερος Διονύσιος Τάτσης το 1995.

Και ο Παΐσιος, λοιπόν, προβλέπει την ανάσταση του βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού. Και αυτά ενώ εμείς έχουμε ήδη δηλώσει, διεθνοποιώντας εκ νέου το συγκεκριμένο εθνικό ζήτημα, ότι εμμένουμε στη διατήρηση των σημερινών συνόρων και δεν είμαστε υπέρ καμιάς συνοριακής αλλαγής.

Συνεπώς, δεν διεκδικούμε την προσάρτηση της νότιας Αλβανίας στην ελλαδική επικράτεια. Έστω και αν η αθάνατη ελληνική ψυχή είναι σταθερά προσανατολισμένη στην εκπλήρωση του Ποθούμενου, δηλαδή την επιστροφή της σκλαβωμένης αδελφής Βορείου Ηπείρου στην Ελλάδα και το μεγάλωμα του έθνους και της πατρίδας.


Aπό το βιβλίο του Ησαΐα Κωνσταντινίδη "Ο Γέροντας Παΐσιος και τα μελλούμενα να συμβούν". Κεφάλαιο 11ο.Η προειδοποίηση του Σόρος είναι η απαρχή του Γ' Παγκοσμίου Πολέμου;

Ο Λιακόπουλος είχε πει ότι οι αποφάσεις από την συγκυβέρνηση Λευκής και Μαύρης Αδελφότητας, για το αν μπορεί να κουμαντάρει τον πλανήτη θέτοντας υπό έλεγχο τον Πούτιν, θα παρθούν τον Σεπτέμβριο.

Επειδή μάλιστα θέλουν να δυσφημίσουν την Ελλάδα παγκόσμια σαν αιτία της παγκόσμιας οικονομικής κατάρρευσης, όρισαν ότι το θέμα με τις τράπεζες της Ελλάδος θα τελειώσει τέλει Σεπτεμβρίου περίπου, οπότε τότε μπορεί να μας πτωχεύσουν, παρασύροντας ολόκληρη της Ευρώπη αλλά και τον κόσμο.

Ορίζει μάλιστα ο Σόρος ότι θα οριστεί στην Ελλάδα μία κυβέρνηση μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, αρχές Οκτωβρίου, για να προωθήσει την εξαθλίωση των Ελλήνων που λογικά θα έρθει με μεγάλους φόρους στους μικρομεσαίους, αφού όλοι οι άλλοι ούτως ή άλλως τα έχασαν όλα..

Μετά πάμε για Mother Company παγκόσμια πτώχευση και παγκόσμια επισιτιστική αρχή.
Αν ο Πούτιν δεν αποδεχτεί τις προτάσεις ελέγχου των ρωσικών φυσικών πόρων όπως ορίζει η Ατζέντα 21, τότε θα πάει σε πόλεμο με το ΝΑΤΟ και μάλιστα κάνοντας το πρώτο χτύπημα μπαίνοντας ίσως στο Ιράν για να το στηρίξει, και στην Τουρκία για να έχει πρόσβαση στα στενά του Βοσπόρου στην Μεσόγειο και την φιλική προς αυτόν Συρία για να έχει πρόσβαση στα Ιεροσόλυμα και να εμποδίσει η προστάτιδα δύναμή του, η Αδελφότητα της Αλήθειας, την "στέψη" του ανόμου (από την Λευκή Αδελφότητα) και του κλώνου του (εικόνα του θηρίου από την Μαύρη Αδελφότητα).

Προς επιβεβαίωση, η συγκυβέρνηση των Αδελφοτήτων (Λευκής και Μαύρης) έβαλε τον Τζωρτζ Σόρος να κάνει μία ανακοίνωση την οποία μάλιστα διάβαζε σαν ανακοίνωση από ένα κομάτι χαρτί, δίνοντας διορία στους προστατευόμενους της Αδελφότητας της Αλήθειας. Πούτιν και Μέρκελ έχουν τρεις μήνες για να "τα βρουν" με τα αφεντικά του.

Για την Μέρκελ, είναι σαφές πως θα επιλέξει τα αφεντικά του Σόρος, για τον Πούτιν όμως… μάλλον ισχύει το αντίθετο, αφού η προσωπικότητά του –αλλά και τα συμφέροντα της Ρωσίας που θα πληγούν ανεπανόρθωτα, αφού θα αναγκαστεί να παραδώσει τα πάντα για να διατηρηθεί αρχηγός σε ένα κράτος που θα υπάρχει τυπικά- είναι σαφές πως θα τον οδηγήσει σε συγκρουσιακές αποφάσεις.

Τελικά, μέσα από αυτά, θυμόμαστε τα λόγια του γέροντα Παϊσίου, ο οποίος ήταν παραπάνω από σαφής όταν έλεγε πως «η Ρωσία θα χτυπήσει την Τουρκία για τα δικά της συμφέροντα… θα γίνει πόλεμος τέτοιος που ο κόσμος δεν θα έχει ξαναδεί… τελικά, επειδή η Ρωσία δεν θα μπορεί να κρατήσει την Κωνσταντινούπολη, θα την δώσει στην Ελλάδα…». Ο γέροντας Παΐσιος ήταν αρκετά αποκαλυπτικός και φαίνεται πως τα λεγόμενά του είναι μία χρονο-εφημερίδα η οποία καθημερινά επιβεβαιώνεται…

Έρχονται πολύ σημαντικά γεγονότα…


Πληροφορίες από liako.gr

Γκιούλ: Δεν είναι δυνατόν να καλύψουμε το γεγονός, θα γίνει ό,τι είναι αναγκαίο

Σε τεντωμένο σκοινί είναι οι σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Συρίας, μετά την κατάρριψη ενός αεροσκάφους F4 της τουρκικής αεροπορίας, από τη συριακή αεράμυνα το απόγευμα της Παρασκευής.

Το πρωί του Σαββάτου, ο πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιούλ δήλωσε πως δεν είναι δυνατόν να αγνοήσει κανείς το γεγονός ότι η Συρία κατέρριψε ένα τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος και τόνισε πως ό,τι επιβάλλεται να γίνει μετά το επεισόδιο θα γίνει.

«Δεν είναι δυνατόν να καλύψουμε κάτι τέτοιο, ό,τι είναι αναγκαίο θα γίνει», επισήμανε ο Γκιούλ, σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή.

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε ακόμα πως η Άγκυρα είχε τηλεφωνική επαφή με τη Δαμασκό για το επεισόδιο και πως θα διεξαχθεί έρευνα για το αν το αεροσκάφος κατερρίφθη εντός του τουρκικού εναέριου χώρου.

Ο Γκιούλ επισήμανε επίσης πως το τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος που καταρρίφθηκε είναι πιθανόν να παραβίασε για μια στιγμή το συριακό εναέριο χώρο εξαιτίας της μεγάλης του ταχύτητας.

«Όταν σκέφτεται κανείς την ταχύτητα με την οποία πετούν πάνω από τη θάλασσα, είναι πιθανόν να περνούν τα σύνορα για ένα ελάχιστο χρονικό διάστημα», τόνισε ο Γκιούλ και πρόσθεσε πως αυτό δεν δείχνει «κακή πρόθεση».

Η Άγκυρα με ανακοίνωσή της λίγο μετά τα μεσάνυχτα επιβεβαίωσε ότι καταρρίφθηκε από τη Συρία το τουρκικό μαχητικό, τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί χθες.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ακόμη ότι η Τουρκία, από κοινού με τη Συρία πραγματοποιεί έρευνες για να εντοπιστούν οι πιλότοι καθώς επίσης και ότι «η Τουρκία θα γνωστοποιήσει την τελική της στάση και θα προβεί με αποφασιστικότητα στα αναγκαία βήματα, όταν θα διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση».

Στην ανακοίνωση δεν έγινε αναφορά σχετικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η κατάρριψη, ούτε στο σημείο όπου βρισκόταν το τουρκικό αεροσκάφος, ωστόσο, η Συρία από την πλευρά της ανακοίνωσε ότι το τουρκικό μαχητικό πετούσε χαμηλά και εντός των χωρικών υδάτων της Συρίας, όταν κατερρίφθη.

Σημειώνεται ότι αργά χθες βράδυ πραγματοποιήθηκε στην Άγκυρα σύσκεψη υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τη συμμετοχή του υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, του υπουργού 'Αμυνας Ισμέτ Γιλμάζ, του αρχηγού του τουρκικού ΓΕΑ πτέραρχου Μεχμέτ Ερτέν και του διοικητή της υπηρεσίας πληροφοριών ΜΙΤ, Χακάν Φιντάν.

Εμείς, πάλι, με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό κατάρριψης του αεροσκάφους της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, αλλά και με αφορμή τα μεγάλα λόγια του κ. Γκιούλ, θυμηθήκαμε ένα συγκεκριμένο περιστατικό που έγινε στη Συρία και το οποίο είχε «διαφύγει» των διεθνών ΜΜΕ, αλλά είχε συγκαλυφθεί και από την πλευρά της Συρίας, η κυβέρνηση της οποίας ευελπιστούσε πως δεν θα έπρεπε να δημοσιοποιήσει οτιδήποτε, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην επιβολή μίας «νηνεμίας» απέναντι σε ένα σκηνικό το οποίο προμήνυε τα χειρότερα.
Θυμηθήκαμε, λοιπόν, προ μερικών μηνών είσοδο ενός τουρκικού συντάγματος στο έδαφος της Συρίας (στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας), με την πρόφαση κάλυψης των μεταναστών που έφευγαν υπό τον φόβο μίας στρατιωτικής σύρραξης στο εσωτερικό της Συρίας. Τότε, ο στρατός της Συρίας απάντησε πολύ σκληρά στην τουρκική είσοδο στο συριακό έδαφος, με αποτέλεσμα να υπάρξουν 400 νεκροί και 300 αιχμάλωτοι τούρκοι στρατιώτες και αξιωματικοί. Στη συνέχεια και μετά μερικές εβδομάδες, ο Αχμέτ Νταβούτογλου επισκέφθηκε (αιφνιδιαστικά όπως μας ενημέρωναν τότε τα διεθνή ΜΜΕ) την Συρία και έκανε «συστάσεις» προς τον κ. Άσαντ για τον κίνδυνο που αντιμετώπιζαν οι μετανάστες που πήγαιναν στην Συρία. Ο πραγματικός όμως λόγος της επίσκεψης του τούρκου υπουργού Εξωτερικών, ήταν η αίτηση απελευθέρωσης των τούρκων (στρατιωτών και αξιωματικών) αιχμαλώτων και η επιστροφή των σωρών των νεκρών.
(Εμείς πληροφορηθήκαμε το γεγονός από Σύριο που κατοικεί στην Ελλάδα και είναι συγγενής Σύρου στρατιωτικού, ο οποίος τον πληροφόρησε για το "θερμό επεισόδιο" με τους Τούρκους και κατανοούσε τους λόγους απόκρυψης του σπουδαιότατου αυτού γεγονότος).

Χθες, υπήρξε μία (επίσημη πλέον) κατάρριψη τουρκικού μαχητικού αεροσκάφους από την πλευρά της Συρίας. Η Τουρκία αρχικά αντέδρασε ήπια, αλλά σήμερα φαίνεται πως αποφάσισε να παίξει την «σκληρή» της περιοχής και να ανεβάσει τους τόνους προς τον Άσαντ. Προφανώς οι τούρκοι αξιωματούχοι γνωρίζουν και άλλα περιστατικά, στα οποία υπήρξαν μέχρι και συλλήψεις στο έδαφος της Συρίας τούρκων παραστρατιωτικών, εκπαιδευμένων στην Τουρκία «αντικαθεστωτικών», μεταφορά οπλισμού και εφοδιασμού «αντικαθεστωτικών», τα οποία αντιμετωπίστηκαν άμεσα από την πλευρά της Συρίας. Είναι προφανές πως η Τουρκία έχει χάσει από το προφίλ της μεγάλης δύναμης στην περιοχή, όσο και αν το Ισραήλ θέλει να την βοηθήσει ψυχολογικά και να την «σπρώξει» σε μία ανοιχτή σύγκρουση με την κυβέρνηση Άσαντ.

Τέλος, η συγκεκριμένη ιστορία της κατάρριψης του τουρκικού μαχητικού, αλλά και τα υπόλοιπα γεγονότα που έχουν αποκρυφθεί (από τα διεθνή ΜΜΕ), οδηγούν σε ένα συμπέρασμα το οποίο πρέπει να λάβει πολύ σοβαρά υπόψιν της η Ελληνική κυβέρνηση: Η αποφασιστική ανάληψη δράσης κατά τουρκικών στρατιωτικών κινήσεων οδηγεί σε συσπείρωση και οπισθοχώρηση της Τουρκίας, η πολιτική ηγεσία της οποίας δεν φαίνεται διατεθειμένη να διακινδυνεύσει στρατιωτική σύγκρουση με οργανωμένα και επαρκώς εξοπλισμένα κράτη και αρκείται σε χτυπήματα κατά κουρδικών στόχων (τα οποία συνήθως είναι χωρίς ουσιαστικά αποτελέσματα) για να υπάρξει ηθική ανάκαμψη.

Γιατί η Άγκυρα κάνει την "πάπια";

Ο λόγος που η Άγκυρα δεν αντιδρά έντονα στην κατάρριψη του αεροσκάφους της είναι πως γνωρίζει από την στιγμή που έφτασε η είδηση της κατάρριψης πως το αεροσκάφος RF-4 είχε παραβιάσει τον εναέριο χώρο της Συρίας και πετούσε πάνω από τα εδάφη της Συρίας.

Αν το τουρκικό αεροσκάφος ήταν τουρκικό F-16, η αεροπορία της Δαμασκού θα μπορούσε να απογειώσει κάποιο μαχητικό για να το αναχαιτίσει μέχρι να αναχωρήσει από την περιοχή καθώς είναι σίγουρο πως δεν πραγματοποιείται καμία επίθεση με ένα μόνο μαχητικό.

Όμως όταν πρόκειται για κατασκοπευτικό αεροσκάφος το οποίο πετά πάνω από τα εδάφη της Συρίας τότε τα δεδομένα αλλάζουν. Διότι αυτό το τουρκικό αεροσκάφος ίσως φωτογράφιζε κρίσιμα στρατιωτικά μυστικά της Συρίας ή ακόμα και της Ρωσίας η οποία διαθέτει τις βάσεις της στην περιοχή. Στην περίπτωση αυτή η αναχαίτιση του αεροσκάφους δεν λύνει το ζήτημα καθώς θα αναχωρούσε για Τουρκία με όλα τα στρατιωτικά μυστικά. Άρα η κατάρριψη του ήταν υποχρεωτικό κακό.

Αυτό φαίνεται πως το γνωρίζουν στην Άγκυρα γι’ αυτό και αντιδρούν με ήπιο τόνο.

Χάρτης: που έπεσε το τουρκικό RF 4
Τι προσπάθησε να φωτογραφήσει
Τι πύραυλος το έριξε


Τι πήγε να φωτογραφήσει το RF 4 της Τουρκικής ΠΑ στη Συρία,με αποτέλεσμα να καταρριφθεί;

Ο χάρτης που δημοσιεύει το STRATFOR είναι διαφωτιστικός και δείχνει το σημείο στο οποίο καταρρίφθηκε το RF 4 αλλά και όλο το “σύμπλεγμα” της συριακής αεράμυνας.Στο χάρτη μπορείτε να δείτε όλα τα πυραυλικά συστήματα που διαθέτουν οι Σύριοι.Από αυτά προκύπτει ότι όλα "είχαν" στο βεληνεκές τους το φωτογραφικό των Τούρκων.

Οι Τούρκοι πλήρωσαν πανάκριβα την αλαζονεία στην οποία εμείς τους έχουμε “καλομάθει”. Η φωτογράφηση στρατιωτικών εγκαταστάσεων άλλου κράτους είναι εχθρική ενέργεια με βάση όσα προβλέπει το διεθνές δίκαιο και ορθώς η συριακή αεράμυνα αντέδρασε.Και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία.

Η τουρκική πολεμική αεροπορία διαθέτει τρεις εκδόσεις του F-4: Το F-4E Phantom II, που χρησιμεύει ως μαχητικό πολλαπλού ρόλου , το F-4E Phantom II 2020 που χρησιμεύει επίσης ως ένα μαχητικό πολλαπλού ρόλου και το RF-4E Phantom II που κάνει αναγνωριστικές αποστολές.

Το συγκεκριμένο αεροσκάφος είχε απογειωθεί από τη βάση Μαλάτια της Τουρκίας.

Όπως αναφέρει το Stratfor η Τουρκία πιθανίν να έκανε πολύ συχνά τελευταία “περιπολίες και αποστολές αναγνώρισης, πιθανώς πολύ κοντά στο εναέριο χώρο της Συρίας και ίσως έχει διεισδύσει σε τακτά χρονικά διαστήματα εντός του εναέριου χώρου. Το RF-4E μπορεί να άλλαξε πορεία ή να έκανε κάτι ασυνήθιστο, προκαλώντας την αντίδραση της αντιαεροπορικής άμυνας της Συρίας”.

Το περιστατικό έγινε μόλις μία ημέρα μετά από δημοσίευμα των New York Times που ανέφεραν ότι πράκτορες της CIA στην Τουρκία διοχετεύουν βοήθεια σε όπλα σε αντικαθεστωτικούς της Συρίας . Η τουρκική κυβέρνηση αρνήθηκε το γεγονός . Ωστόσο, η Άγκυρα έχει κάνει τα στραβά μάτια για τη δράση των ανταρτών.

Σύμφωνα με το Stratfor “h Τουρκία δεν θέλει μια ανοιχτή σύγκρουση με τη Συρία και δεν θέλει να επέμβει στρατιωτικά εκεί. Και η Δαμασκός δεν θέλει πόλεμο με την Τουρκία. Η κατάρριψη ενός τουρκικού αεροπλάνου, ωστόσο, θα μπορούσε να προκαλέσει σύγκρουση”.

Πληροφορίες από OnAlert

Την αλήθεια που όλοι γνωρίζουμε στην χώρα μας, αλλά αγνοούν οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι είπε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, κατά την προσπάθεια του να… καθησυχάσει όσους διαμαρτύρονται ότι πληρώνουν τσάμπα φόρους.

Ο πρόεδρος του Eurogroup κατά τη διάρκεια συνέντευξης του τόνισε ότι οι Έλληνες δεν έχουν πάρει ούτε ένα «φρέσκο» ευρώ, αλλά τους τόκους, τους δίνουν κανονικά!

«Η Αυστρία, η Γερμανία, το Λουξεμβούργο ή άλλες χώρες δεν έχουν εμβάσει ακόμα κανένα «φρέσκο» ευρώ στην Ελλάδα, αντίθετα, λαμβάνουν τόκους», είπε ο πρόεδρος του Eurogroup σύμφωνα με την αυστριακή εφημερίδα Κουρίρ.

Παράλληλα, σε συνέντευξή του στην ίδια εφημερίδα, επανέλαβε ότι το ελληνικό πρόγραμμα λιτότητας θα παραμείνει «ανέγγιχτο».

Επί της ουσίας, ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου επαναλαμβάνει ό,τι είπε και στον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά σε τηλεφωνική τους επικοινωνία. Όπως δήλωσε στην εφημερίδα, είπε στον Αντώνη Σαμαρά ότι μπορεί να γίνει συζήτηση για χρονοδιαγράμματα, αλλά όχι για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, ανταγωνιστικότητα και την ουσία του προγράμματος λιτότητας.

Και αυτή, όπως είπε, είναι η θέση που έχουν οι δημοκρατίες των χωρών-μελών της ζώνης του ευρώ. Μη θέλοντας να σχολιάσει το αίτημα του κ. Σαμαρά για παράταση του χρόνου υλοποίησης του προγράμματος κατά τουλάχιστον δύο χρόνια, ο κ. Γιούνκερ αναφέρει πως αυτό θα εξεταστεί στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

Στη σύνοδο του Eurogroup, θα γίνει, επίσης, ανάλυση της κατάστασης της οικονομίας στην Ελλάδα, όπου, όπως συμπληρώνει ο ίδιος, «η ύφεση είναι βαθύτερη, από ό,τι νομίζαμε».


Μπορεί το ποδόσφαιρο να μην είναι πολιτική, ενίοτε όμως χρησιμοποιείται από τους πολιτικούς (τους φθηνούς, με χαμηλό επίπεδο αυτοσεβασμού, χωρίς προσωπικότητα και χωρίς πραγματικές ιδέες) προκειμένου να «χτίσουν» ή να «υποβοηθήσουν» το προφίλ τους.

Στον ποδοσφαιρικό αγώνα της Ελλάδας με την Γερμανία, η γερμανίδα καγκελάριος ήταν παρούσα, θέλοντας να πείσει για το εξωπραγματικό, ότι δηλαδή ενώ η Ευρώπη βρίσκεται μέσα σε έναν κυκεώνα και δέχεται «μηνύματα» διάλυσής της, η ίδια βάζει τα πάντα σε δεύτερη ταχύτητα εάν είναι να παρακολουθήσει έναν ποδοσφαιρικό αγώνα της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Γερμανίας!!! Και η αλήθεια (αν και οξυμωρη) είναι πως καταφέρνει να πείσει πολύ καλά τους Γερμανούς για τον «εθνικισμό» της, την ίδια στιγμή που εργάζεται πυρετωδώς για να εξαλείψει την λέξη έθνος από τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη!!!

Παρατηρήσαμε, λοιπόν, πως μέχρι και η τηλεόραση φροντίζει γι αυτό το προφίλ (της πανηγυρίζουσας κραταιάς γερμανίδας καγκελαρίου) της Αγκέλας Μέρκελ, η οποία εξαφανίστηκε από τις κάμερες όταν η Ελλάδα ισοφάρισε στο σκορ την Γερμανία… Δεν επιτρέπεται –φυσικά- να φανεί η Μέρκελ αμήχανη, αγωνιούσα, ίσως και με φόβο της ήτας στα μάτια της…, αφού είναι μία άφοβη Γερμανίδα…!

Παρ’ όλη την προσπάθεια, λοιπόν, να χτιστεί αυτό το προφίλ της κυρίας Μέρκελ, εμείς έχουμε να σημειώσουμε κάτι πολύ απλό: Η γερμανίδα καγκελάριος «πάγωσε» (την έζωσαν τα φίδια, επί το ελληνικότερον) στην σκέψη πως μπορεί να χάσει… Τελικά κέρδισε, αλλά στην όλη ιστορία έχει μείνει και ένα πολύ καλό μάθημα προς την αδίστακτη καγκελάριο που επιθυμεί την παραδειγματική τιμωρία και καταστροφή της Ελλάδας: έντεκα (11) Έλληνες την έκαναν να νιώσει πως μπορεί να χάσει… τι θα συμβεί στην περίπτωση που βρεθούν απέναντί της έντεκα (11) εκατομμύρια Έλληνες; Το έχει σκεφτεί; Τι πιθανότητες θα έχει να επιβληθεί σε έναν λαό που θα αγωνίζεται για την ελευθερία του;

Ξέρετε, εμείς οι Έλληνες πίνουμε το ουζάκι και τον μεζέ μας, παρέα με τον Θεό, που μας τα παρέχει όλα πλουσιοπάροχα. Και σαν ο ήλιος αρχίσει να δύει, τότε ανεβαίνουμε σε μία βουνοκορφή και αποχαιρετάμε την ημέρα πίνοντας έναν καφέ με τον δημιουργό μας, κάνοντας μια ευχή και ευχαριστώντας τον που μας αξίωσε να έχουμε μία τέτοια πατρίδα. Μία πατρίδα που αν η κυρία Μέρκελ μας την πάρει ή (ακόμη και) αν της την χαρίσουμε, ποτέ δεν θα την νιώσει δική της, πάντα θα έχει την αίσθηση πως έχει κλέψει κάτι ξένο… γιατί ποτέ δεν θα καταλάβει τους ήχους από τα κύματα της θάλασσας, ποτέ δεν θα νιώσει τα χρώματα που γεμίζουν τον χώρο, ποτέ δεν θα απολαύσει τον καφέ ή το ούζο κάτω από μία τέντα φτιαγμένη από καλάμια… Όλα αυτά της είναι ξένα κι έτσι θα μείνουν.

Επιμύθιο: Καληνύχτα κυρία Μέρκελ. Δυστυχώς αποφάσισες να πάρεις κάτι που ποτέ δεν θα καταφέρεις. Όχι γιατί οι Έλληνες είναι τρελοί, αλλά επειδή βαδίζεις προς την καταστροφή σου από τη στιγμή που θέλησες να πάρεις την γη εκείνων που σέβονται το ίδιο την ζωή και τν θάνατο, ενώ αγαπούν τον Θεό τους επειδή τον νιώθουν κοντά τους συνεχώς, ακόμη και στον γκρεμό που τους πέταξες κυρία Μέρκελ... Ο δικός σου θεός, κυρία Μέρκελ, έχει ωράριο τράπεζας…

Richard Koo: "Η κρίση στην ΕΕ ξεκίνησε με μια διάσωση της Γερμανίας από την ΕΚΤ"

Του Joe Weisenthal
Βusiness Insider
22 Ιουνίου 2012
Aπόδοση: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους


Ο Richard Koo, γνωστός οικονομολόγος και στέλεχος της εταιρείας Nomura, έγραψε ένα ενδιαφέρον άρθρο σχετικά με το λεγόμενο "πρόβλημα ανταγωνιστικότητας" των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου, το οποίο πιστεύω αξίζει την προσοχή όλων μας.

Ο Κοο δεν δέχεται ότι το πρόβλημα της ανταγωνιστικότητας είναι εγγενές πρόβλημα του Νότου της Ευρώπης, αλλά ισχυρίζεται ότι, μετά τη φούσκα του 2000 στην αγορά των ηλεκτρονικών ειδών (μια φούσκα της οποίας η Γερμανία ήταν ενεργό μέρος), η ΕΚΤ εσκεμμένα υιοθέτησε υπερβολικά χαλαρή νομισματική πολιτική με σκοπό την τόνωση της οικονομίας, έτσι ώστε να μη χρειαστεί η Γερμανία να αναζωογονήσει την οικονομία της μέσω της δημοσιονομικής πολιτικής:

"Η προσέγγιση αυτή δεν ωφέλησε και πολύ την εγχώρια αγορά της Γερμανίας (η οποία έπασχε από μια ύφεση του ισολογισμού), αλλά προκάλεσε τεράστιες φούσκες στην περιφέρεια της Ευρώπης, προκαλώντας μια έκρηξη εισαγωγών από τη Γερμανία, πράγμα που βύθισε την περιφέρεια στο χρέος, ενώ συγχρόνως ενίσχυσε τον τομέα των εξαγωγών της Γερμανίας , κυριολεκτικά διασώζοντάς τον από την επικίνδυνη για τη Γερμανία φούσκα του 2000".
Και ο Koo συνεχίζει:

"Οι χώρες της νότιας Ευρώπης, οι οποίες δεν ήταν μέρος της φούσκας στην αγορά της πληροφορικής και της υψηλής τεχνολογίας γενικά, είχαν εκείνη την εποχή σχετικά ισχυρές οικονομίες και μεγάλη ζήτηση κεφαλαίων στον ιδιωτικό τομέα. Η πολιτική της ΕΚΤ, σύμφωνα με την οποία το επιτόκιο έγινε 2%, οδήγησε σε απότομη αύξηση της προσφοράς κεφαλαίου, η οποία στη συνέχεια τροφοδότησε την οικονομική επέκταση και τις φούσκες στην αγορά ακινήτων.

Οι μισθοί και οι τιμές αυξήθηκαν, καθιστώντας τις χώρες αυτές λιγότερο ανταγωνιστικές σε σχέση με τη Γερμανία.

Εν ολίγοις, το πολύ χαμηλό επιτόκιο που όρισε η ΕΚΤ είχε μεν πολύ θετικές επιπτώσεις στη Γερμανία, η οποία έπασχε τότε από ύφεση του ισολογισμού, αλλά ήταν πολύ χαμηλό για άλλες χώρες της ευρωζώνης, με αποτέλεσμα να προκύψει μεγάλη απόκλιση μεταξύ των χωρών στους δείκτες του πληθωρισμού.

Καθώς η Γερμανία γινόταν ολοένα και πιο ανταγωνιστική σε σχέση με τις ισχυρές οικονομίες της νότιας Ευρώπης, οι εξαγωγές της αυξήθηκαν απότομα, γεγονός που συνέτεινε στο να βγει από την ύφεση σχετικά γρήγορα.

Το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας σύντομα ξεπέρασε το αντίστοιχο της Ιαπωνίας, αλλά και της Κίνας, ώσπου έγινε το μεγαλύτερο στον κόσμο. Και ένα μεγάλο μέρος της ανάπτυξης της Γερμανίας τροφοδοτήθηκε από τις εξαγωγές σε άλλες ευρωπαϊκές αγορές.

Επομένως, αναμφισβήτητα, η ΕΚΤ είναι υπεύθυνη για το χάσμα ανταγωνιστικότητας, και όχι οι νοτιοευρωπαϊκές χώρες.

Το 2005, είχα πει σε ένα ανώτερο στέλεχος της ΕΚΤ ότι ήταν άδικο να εξαναγκάσει η τράπεζα τις άλλες χώρες να "διασώσουν" τη Γερμανία, καταφεύγοντας σε μια ενίσχυση των οικονομιών τους μέσω μιας χαλαρής νομισματικής πολιτικής. "Κανονικά", του είπα, "θα έπρεπε να υποχρεωθεί η Γερμανία να εφαρμόσει μέτρα δημοσιονομικής τόνωσης, αφού η ίδια η Γερμανία είχε μεγάλο ρόλο στην φούσκα της αγοράς ηλοκτου 2000. Ο αξιωματούχος της ΕΚΤ μου απάντησε ότι αυτό ακριβώς σημαίνει ι ένα ενιαίο νόμισμα: επειδή στη Γερμανία δεν μπορούσε να γίνει εξαίρεση για τα δημοσιονομικά κίνητρα, η μόνη επιλογή ήταν να γίνει μια προσπάθεια να ανακάμψει όλη η ευρωζώνη μέσω μιας νομισματικής πολιτικής".
Με άλλα λόγια, δεν θα υπήρχε καμμία ανάγκη για την εφαρμογή μιας τόσο μεγάλης χαλάρωσης από την ΕΚΤ και, ως εκ τούτου δεν θα είχε διευρυνθεί το χάσμα ανταγωνιστικότητας των χωρών του Νότου με την υπόλοιπη ευρωζώνη σε τόσο δραματικά επίπεδα, εάν η Γερμανία είχε χρησιμοποιήσει δημοσιονομικά κίνητρα για την αντιμετώπιση της ύφεσης του ισολογισμού της .

Κατά την εκπόνηση του εγγράφου της Συνθήκης του Μάαστριχτ, οι εμπνευστές και συντάκτες δεν προέβλεψαν τις περιπτώσεις ύφεσης του ισολογισμού. Αποτέλεσμα είναι το σημερινό "πρόβλημα ανταγωνιστικότητας" να οφείλεται αποκλειστικά στο επιτόκιο του 3% που ορίζει η συνθήκη για τα δημοσιονομικά ελλείμματα, τα οποία δημιούργησαν σοβαρά προβλήματα στην νομισματική πολιτική της ΕΚΤ κατά τη διάρκεια τέτοιου είδους υφέσεων.

Οι χώρες της νότιας Ευρώπης δεν είναι υπεύθυνες για αυτά τα προβλήματα και είναι καιρός πλέον να γίνει αυτό ευρέως κατανοητό.