Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

22 Ιουν 2012

Γράφει η Λώρη Κέζα

Τι τη θέλει την πολιτική αυτός ο άνθρωπος, αφού βασανίζεται. Αν εξαιρέσουμε τη βραδιά που εγκαινίασε το μουσείο Ακροπόλεως, η σταδιοδρομία του στα κοινά τού έφερε πρωτίστως πίκρες. Βέβαια δεν έχει ζήσει ακόμη τίποτε γιατί τα δύσκολα αρχίζουν σήμερα, μόλις ορκίσει τους υπουργούς του. Ο πρωθυπουργός κ. Αντουάν Σαμαράς καλείται να σώσει τη χώρα ως μπροστάρης της ύφεσης. Στα σχέδιά του υπάρχουν πέντε προβληματάκια, που προκύπτουν από συνδυασμό των συμφωνηθέντων της διετίας με την εγχώρια νοοτροπία αιώνων.

Πρώτο προβληματάκι: το Μνημόνιο έχει κολλήσει (δεν έχει εφαρμοστεί καθόλου δηλαδή) και υπάρχουν δυνάμεις που το τραβάνε προς τα πίσω. Θα αποδεχτούμε ότι κάποια σημεία, όσα αφορούν την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας ή τη διευκόλυνση των ξένων επενδυτών χρειάζονται ξένους ενδιαφερόμενους οι οποίοι δεν μπορούν να συρθούν από το μαλλί. Σε όσα αφορούν την οργάνωση του κράτους, όπως η ταχύτερη απόδοση της δικαιοσύνης, η θωράκιση του τομέα της υγείας από τη σπατάλη, η αποδοτικότητα των δημοσίων υπαλλήλων ο κ. Σαμαράς θα μιλάει στον τοίχο. Οι απρόθυμοι δημόσιοι δεν υλοποιούν αποφάσεις που απαιτούν μόνο βούληση – χωρίς δηλαδή να χρειάζεται εκταμίευση χρήματος.

Δεύτερο προβληματάκι: δεν μειώνονται θεαματικά οι κρατικές δαπάνες. Με εξαίρεση τον στρατιωτικό εξοπλισμό, που σιωπηρά δεν έχει ανανεωθεί τον τελευταίο χρόνο, τα έξοδα δεν περιορίζονται. Οι δημόσιοι υπάλληλοι παραμένουν στη θέση τους, ενώ υπήρχαν διαβεβαιώσεις για την απομάκρυνση από 150.000 έως 250.000. Οι άχρηστοι 10.000 οργανισμοί συνεχίζουν να λειτουργούν. Το συμμάζεμα στον τομέα της υγείας ξεκίνησε αλλά κι εκεί οι σπατάλες είναι εγκληματικές.

Τρίτο προβληματάκι: δεν περιορίζεται η γραφειοκρατία. Ο πληθυσμός των δημοσίων υπαλλήλων σε συνδυασμό με την πολυνομία δημιουργούν ένα κλίμα σαδιστικό απέναντι σε οποιονδήποτε θέλει να είναι δημιουργικός. Η πρωτογενής παραγωγή δεν υπάρχει επειδή εν πολλοίς το κράτος βάζει τρικλοποδιές στην ανάπτυξη. Για όποιον πάει να κάνει κάτι πάντα θα λείπει ένα έγγραφο, μια βεβαίωση που δεν είχε ζητηθεί. Ως συνοδευτικό πάντα υπάρχει ένα πρόστιμο για το έγγραφο που λείπει. Οπότε αντί να τρέχει κάποιος στις υπηρεσίες λέει «δεν κάθομαι καλύτερα σπιτάκι μου;». Και γίνεται υπάλληλος, για να παρέχει κι εκείνος υπηρεσίες.

Τέταρτο προβληματάκι: οι δανειστές πιέζουν για ακόμη μεγαλύτερη μείωση του εργασιακού κόστους. Ονειρεύονται μισθούς των 200 ευρώ. Για να υπάρξει ανάπτυξη. Βεβαίως κανείς δεν εξηγεί γιατί οι μεγάλοι μισθοί δεν αποτρέπουν την ανάπτυξη του βορρά. Οι μικροί μισθοί θα αποδυναμώσουν τα ταμεία (και την κοινωνική πρόνοια μαζί) ενώ η ανάπτυξη των ξένων επιχειρήσεων δεν εγγυάται ανάπτυξη της χώρας. Η συμπίεση των μισθών θα επιτρέψει τον πλουτισμό των επιχειρήσεων αλλά θα στερήσει το ρευστό από την αγορά, με όλα τα αλυσιδωτά αποτελέσματα που συγκεντρώνονται υπό τον γενικό τίτλο «ύφεση».

Πέμπτο προβληματάκι: ο μισός πληθυσμός δεν πληρώνει φόρους. Με έναν μαγικό τρόπο οι φοροφυγάδες εξακολουθούν να δημιουργούν τη μαύρη τρύπα στα δημοσιονομικά. Κι επειδή κανείς δεν θέλησε, κανείς δεν κατάφερε να τσακώσει τους κλέφτες, τα έξοδα συντήρησης τους κράτους βαρύνουν όσους δηλώνουν τα εισοδήματά τους, δηλαδή τους μισθωτούς και όσους έχουν ένα ψωροακίνητο. Κι ενώ στα μέσα ενημέρωσης παίζεται το θεατρικό δρώμενο «ξεκίνησαν οι έλεγχοι σε θαλαμηγούς, σε μεγαλογιατρούς, σε καταθέτες Ελβετίας», οι μισθοσυντήρητοι είναι εκείνοι που θα περάσουν εφέτος το καλοκαίρι του φορολογικού κλαυθμού. Επειδή όμως ποδοπατήθηκε το όριο της λογικής, οι περισσότεροι δεν θα καταφέρουν να πληρώσουν όσα ζητούν τα εκκαθαριστικά. Απλά δεν έχουν.

Σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Σαμαράς δεν μπορεί να γιορτάσει την ανάρρησή του ανοίγοντας μια φιάλη καμπανίτη. Στο πρωθυπουργικό αξίωμα ταιριάζει πικρός καφές της παρηγοριάς.

Ευνοϊκά αντιμετωπίζει η Μόσχα την αίτηση που υπέβαλε η Κύπρος για χορήγηση δανείου ύψους 5 δισ. ευρώ και αναμένεται άμεσα να ανακοινωθεί η σχετική συμφωνία με τη Λευκωσία.

Το θέμα του κυπριακού δανείου θα πρέπει να επιλυθεί ευνοϊκά, φέρεται να δήλωσε ο σύμβουλος Σεργκέι Ιγκνάτιεφ. Σύμφωνα με δηλώσεις του συμβούλου του προέδρου της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας Πάβελ Μεντβέντεφ, «το δάνειο, το οποίο θα είναι διακρατικό, θα χορηγηθεί, αν και το ποσό μπορεί να είναι μικρότερο».

Υπό τον τίτλο «Η Μόσχα αγοράζει την οικονομία της Κύπρου» η εφημερίδα «Νιζαβίσμαγια Γκαζέτα» σημειώνει ότι το ποσό των 5 δισ. αντιπροσωπεύει το 20% του κυπριακού ΑΕΠ. Υπογραμμίζει ακόμα ότι αν ληφθεί υπόψη και το προηγούμενο δάνειο των 2,5 δισ. που εδόθη τον Δεκέμβριο, τότε τα δάνεια από τη Μόσχα αντιπροσωπεύουν το 30% του κυπριακού ΑΕΠ.

Η κίνηση εξηγείται – κατά την εφημερίδα – από το γεγονός ότι στην Κύπρο βρίσκονται ρωσικές υπεράκτιες εταιρείες και τράπεζες. Εάν η Λευκωσία λάβει το ρωσικό δάνειο, τότε τα σενάρια ένταξης στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης διαφοροποιούνται και εξαρτώνται κατά κύριο λόγο από το ύψος του δανείου.

Αν δηλαδή καλύπτει τόσο την ανακεφαλαιοποίηση της Λαϊκής Τράπεζας (1,8 δισ.) αλλά και τα κυπριακά ομόλογα που λήγουν το 2013, τότε ενδεχομένως η Κύπρος να μην προσφύγει στον Μηχανισμό.

Στις Βρυξέλλες εκπρόσωπος της Κομισιόν που κλήθηκε να σχολιάσει τις προσπάθειες της Λευκωσίας να εξασφαλίσει δάνειο από τρίτη χώρα, απάντησε ότι υπάρχει ελεύθερη αγορά και η Κύπρος μπορεί να αναζητήσει χρήματα απ’ όπου θέλει.

  • Ένας ιστορικός ποδοσφαιρικός αγώνας με αφορμή το Ελλάδα-Γερμανία...
  • Αυτός είναι ο Γερμανικός φασισμός

Όλη η Ελλάδα απόψε περιμένει το μεγάλο παιχνίδι Ελλάδα-Γερμανία.Μπορεί τη περασμένη Κυριακή να ψηφίσαμε στη πλειοψηφία μας μνημονιακά,απόψε όμως θέλουμε να πάρουμε εκδίκηση μέσα στο γήπεδο.Έτσι είμαστε εμείς οι Έλληνες.

Το παιχνίδι αρέσει δεν αρέσει στην ΟΥΕΦΑ έχει και "πολιτικό χρώμα". Και κάτι παραπάνω. Οι Γερμανοί έτσι κι αλλιώς έχουν καταφέρει σε πολλές στιγμές της ιστορίας τους να γίνουν έθνος μισητό. Η τάση τους στην καταπίεση,την τιμωρία και σε κάποιες χρονικές περιόδους στη θηριωδία δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Και σε κάποιες τέτοιες στιγμές το ποδόσφαιρο έπαιξε το ρόλο του. Πιο χαρακτηριστική αυτή του 1942.

Έντεκα ποδοσφαιριστές της Ντιναμό Κιέβου, εκτελέστηκαν το 1942, μετά τον ποδοσφαιρικό αγώνα με επίλεκτη ομάδα της Βέρμαχτ, γιατί δεν κάθισαν να χάσουν...


Τριάντα εννιά χρόνια μετά η αυταπάρνηση των 11 αυτών ποδοσφαιριστών, έδωσε τροφή για να γίνει μια από τις γνωστότερες ταινίες του κινηματογράφου, με κάποιες αλλαγές φυσικά στο σενάριο.

Στην ταινία του 1981, "Η Μεγάλη απόδραση των 11", μια ομάδα αιχμαλώτων πολέμου, σε κάποιο στρατόπεδο συγκέντρωσης, στα σύνορα με τη Γαλλία, καλείται να αντιμετωπίσει μια Γερμανική ομάδα σε ένα προπαγανδιστικό, υπέρ των Ναζί, ποδοσφαιρικό αγώνα. Οι αιχμάλωτοι δεν παίζουν το παιχνιδάκι των Γερμανών και δεν τους χαρίζονται...
Οι αιχμάλωτοι - ποδοσφαιριστές των συμμάχων, έχουν κανονίσει στο ημίχρονο του αγώνα να δραπετεύσουν από τους υπονόμους (ενώ οι Γερμανοί θα τους περίμεναν να βγουν και να συνεχίσουν, για το δεύτερο ημίχρονο) μέσα από τα αποδυτήρια και με τη βοήθεια της Γαλλικής αντίστασης να φυγαδευτούν στην Ελεύθερη Ευρώπη.

Τα πρώτα 45 λεπτά του αγώνα βρίσκουν την επίλεκτη ομάδα των Ναζί να κάνει πάρτι μέσα στο γήπεδο. Ο τερματοφύλακας της συμμαχικής ομάδας (Σιλβέστερ Σταλλόνε) δεν σταματάει να μαζεύει την μπάλα από τα δίχτυα του. Σε μια μίνι σύσκεψη των ποδοσφαιριστών στα αποδυτήρια στην ανάπαυλα του ημιχρόνου, τελικά αποφασίζουν να μην ακολουθήσουν το σχέδιο διαφυγής και να δραπετεύσουν αλλά να βγουν, και να συνεχίσουν τον αγώνα.

Στο δεύτερο ημίχρονο αναλαμβάνουν δράση μέσα στο γήπεδο, τα αστέρια των συμμάχων αιχμαλώτων που με πρωταγωνιστές τον Luis Fernandez (που τον υποδύεται ο μεγάλος Πελέ), τον Carlos Rey (τον υποδύεται ο Οσβάλντο Αρντίλες) τον John Colby (υποτίθεται ένα εν ενεργεία παίκτη της West Ham πριν τον πόλεμο που τον υποδύεται ο Μαικλ Κέιν) και φυσικά τον τερματοφύλακα Σιλβέστερ Σταλόνε που κάνει ασύλληπτες αποκρούσεις, η συμμαχική ομάδα μασάει σίδερα.
Τα γκολ πέφτουν βροχή και παρά την εχθρική διαιτησία οι ομάδα των συμμάχων αναγκάζει τους Γερμανούς ανώτατους αξιωματικούς να φύγουν εκνευρισμένοι από το γήπεδο και τους Γάλλους θεατές να φωνάζουν ενθουσιασμένοι: Victoire!!
Η πραγματικότητα όμως και τα γεγονότα που στηρίχθηκε η ταινία, είναι πολύ διαφορετικά και δεν έχουν την ευτυχή κατάληξη της Χολιγουντιανής ταινίας, του 1981

Κίεβο 1942, ουκρανική πρωτεύουσα, (μέλος της Σοβιετικής Ένωσης τότε) στενάζει ,όπως άλλωστε ολόκληρη η Ευρώπη , κάτω από τη γερμανική κατοχή. Ο Γερμανός Διοικητής, αποφασίζει πως θα ήταν πολύ καλό για το ηθικό των στρατιωτών του να διοργανωθεί, ένας ποδοσφαιρικός αγώνας ανάμεσα σε ντόπιους και σε επαγγελματίες Γερμανούς ποδοσφαιριστές που υπηρετούν τη θητεία τους στη Βέρμαχτ. "Η ανωτερότητα της Άριας Φυλής έναντι των υπανθρώπων ρωσο-ουκρανών Σλάβων είναι εμφανής σε όλους τους τομείς και φυσικά και στο ποδόσφαιρο" έλεγε.
Στις 9 Αυγούστου όλα ήταν έτοιμα για τον αγώνα. Από τη μια πλευρά η ελίτ της Βέρμαχτ και από την άλλη 11 ποδοσφαιριστές της Ντιναμό Κιέβου, και της Λοκομοτίβ Κιέβου οι οποίοι ήταν αιχμάλωτοι στο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Ντάρμιτσα και τους οποίους οι Γερμανοί λίγες ημέρες πριν τον αγώνα, τους επέτρεψαν να τρώνε κανονικά και να προπονούνται. Την ομάδα συμπλήρωναν κάποιοι εργάτες Ουκρανοί, από ένα φούρνο που ήταν κοντά στο γήπεδο.


Η ομάδα ονομάστηκε f.cStart και την αποτελούσαν 8 παίκτες της Ντιναμό και 3 της Λοκομοτίβ. Ο Γερμανός διοικητής της πόλης, έβλεπε προσωπικά τους 6 αγώνες που έπαιξε η ομάδα των Ουκρανών, πριν αντιμετωπίσει την γερμανική ομάδα των επιλέκτων. Ο τρόπος που έπαιζαν , ο τρόπος που άλλαζαν μπαλιές στο γήπεδο, και η ταχύτητα τους τον έκαναν να αισθάνεται λίγο άβολα. Σε 6 αγώνες με στρατιώτες από συμμαχικές χώρες των Γερμανών (Ούγγρους, Ρουμάνους, Γερμανούς) η Start, δεν κέρδιζε κάτω από 5-0.


"Με τους επίλεκτους μας τα πράγματα θα είναι διαφορετικά. Οι Σλάβοι υπάνθρωποι, θα βιώσουν την ανωτερότητα μας" έλεγε σε άλλους ανώτατους αξιωματικούς. Έτσι και έγινε. Στον τελευταίο αγώνα τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Η Start φιλοδώρησε τη Flakelf, την ομάδα των επιλέκτων που τόσα στήριζε πάνω της ο Διοικητής του Κιέβου, με 5 γκολ. Start- Flakelf: 5-1. Η τιμή και το ηθικό του στρατεύματος του κρεμόταν από μια κλωστή.

Σε έξαλλη κατάσταση ζήτησε επαναληπτικό αγώνα και στις 9 Αυγούστου, τρεις ημέρες μετά όλα ήταν έτοιμα για το ματς που έμεινε στην ιστορία σαν "Ματς Θανάτου".
Ο αγώνας έγινε στο στάδιο της Zenit. Στις 5.00 το απόγευμα. Εκείνο το καλοκαίρι στην Ουκρανία έκανε πολύ ζέστη. Θεατές ήταν μόνο Γερμανοί φαντάροι και Ουκρανοί δοσίλογοι αστυνομικοί ενώ στρατιώτες με τεράστια Γερμανικά λυκόσκυλα, έδιωχναν πίσω όσους ουκρανούς ήθελαν να δουν τον αγώνα και να υποστηρίξουν την Start. Για διαιτητής "ορίστηκε" ένας αξιωματικός των Ες Ες.!!!! Λίγο πριν αρχίσει ο αγώνας ο αρχηγός της Start που έπαιζε με κόκκινες φανέλες και λευκά σορτσάκια (επιστρατεύτηκαν άρον άρον οι εμφανίσεις της Σπάρτακ γιατί δεν είχαν ρούχα) μίλησε στους συμπαίκτες του:
αίζουμε με κόκκινες φανέλες που δεν είναι το χρώμα της Ντιναμό ούτε της Λοκομοτίβ. Σας καλώ σήμερα όμως να παίξουμε για αυτό το χρώμα, που είναι το χρώμα της σημαίας μας της Σοβιετικής Ένωσης και να τους δείξουμε ότι αυτή η σημαία δεν χάνει ποτέ", είπε ο τερματοφύλακας και αρχηγός της Ντιναμό, Mykola Trusevych.


ο αρχηγός της ομάδας και τερματοφύλακας Mykola Trusevych.


Την ώρα που τελείωσε τον λόγο προς τους συμπαίκτες του, ο αρχηγός των Ουκρανών, μπήκε στα αποδυτήρια ο Γερμανός διαιτητής: "Ξέρω πως είστε μια πολύ καλή ομάδα, με πολύ καλούς παίκτες. Πρέπει όμως να ακολουθήσετε τους κανόνες και να χαιρετίσετε την γερμανική ομάδα με τον Ναζιστικό τρόπο πριν τον αγώνα." Μια φωνή από το βάθος του απάντησε και τον έκανε να εγκαταλείψει τον χώρο εξοργισμένος. "Το μοναδικό πράγμα που θα χαιρετίσουμε, θα είναι τα στρατεύματα σας όταν θα φεύγετε"


Πραγματικά όταν οι ομάδες συγκεντρώθηκαν στο κέντρο του γηπέδου, οι 11 Ουκρανοί δεν σήκωσαν το χέρι τους να χαιρετίσουν ναζιστικά. Την ίδια στιγμή το γήπεδο έβραζε σαν καζάνι, γεμάτο από Γερμανούς με το χέρι υψωμένο να φωνάζουν "Χάιλ Χίτλερ"... Αντίθετα, οι παίκτες της Start μόλις τελείωσε ο Ναζιστικός ύμνος, έσφιξαν τις γροθιές τους σήκωσαν το χέρι τους και μετά το έφεραν στην καρδιά τους και φώναξαν τον χαιρετισμό του Κόκκινου Στρατού: " Fizcult Huraaa", δηλαδή "Πάμε δυνατά, Ουράαα"
Ο αγώνας ξεκίνησε με τους Ουκρανούς να μαγεύουν με την μπάλα, αλλά αυτή τη φορά οι Γερμανοί ήξεραν τι θα αντιμετωπίσουν. Οι κλωτσιές, οι αγκωνιές, τα κλαδέματα, τα τραβήγματα της φανέλας , έπεφταν σύννεφο. Ο διαιτητής δεν έβλεπε το παραμικρό.

Κάποια στιγμή ένας Γερμανός επιθετικός κλωτσάει στο κεφάλι τον τερματοφύλακα των Ουκρανών και τον αφήνει αναίσθητο. Τότε βάζουν οι Γερμανοί το πρώτο τους γκόλ. Ο γιος του Makar Gonacharenko ενός από τους 3 παίκτες που τελικά επέζησαν θυμάται τι του έλεγε ο πατέρας του για τον συγκεκριμένο αγώνα: "Ξύλο... πολύ ξύλο. Σε κάθε επαφή με την μπάλα σε κάθε τρέξιμο μας κλωτσούσαν παντού. Νιώθαμε τα κόκαλα μας να πονάνε, έτοιμα να βγουν από τις κλειδώσεις τους"
Το ημίχρονο έληξε 3-1 και αφού ο μέσος των Ουκρανών Goncharenko , χόρεψε όλη τη γερμανική άμυνα και στη συνέχεια κεραυνοβόλησε τον τερματοφύλακα.


Στο ημίχρονο οι Ουκρανοί παίκτες δέχτηκαν και νέα επίσκεψη στα αποδυτήρια. Ήταν ο Γερμανός διοικητής της πόλης. Με ένα προσποιητό χαμόγελο και σφιγμένα δόντια εισέβαλε συνοδευόμενος από αξιωματικούς των Ες Ες και είπε: "Εντάξει μπορείτε τώρα να τα παρατήσετε. Δείξατε σε όλους τι αξίζετε, αλλά μέχρι εδώ. Είστε φανταστική ομάδα με απίστευτες ικανότητες και μας έχετε εντυπωσιάσει όλους, αλλά όπως καταλαβαίνετε, δεν μπορείτε να κερδίσετε. Δεν υπάρχει καμία τέτοια περίπτωση. Μέχρι εδώ. Σκεφτείτε τις συνέπειες των πράξεων σας..." Οι Ουκρανοί παίχτες ήταν προκλητικά αδιάφοροι όσοι ώρα μιλούσε ο ανώτατος Γερμανός αξιωματικός. Άλλος έδενε τα παπούτσια του, άλλος έπινε νερό, άλλος έκανε διατάσεις και κρατούσε το σώμα του ζεστό, άλλος έφτιαχνε τα μαλλιά του... Κανείς δεν του έδινε σημασία.

Στο δεύτερο ημίχρονο η κάθε ομάδα σκόραρε από 2 φορές και 5 λεπτά πριν τη λήξη, ενώ το σκορ ήταν 5-3 υπέρ των Ουκρανών, ο Klimenko, ένας κεντρώος που έπαιζε όμως στα μπακ με την ομάδα της Start, πήρε την μπάλα, κατέβηκε αλλάζοντας με απίστευτη ταχύτητα πάσες με τους συμπαίκτες του, προς την Γερμανική περιοχή και εκεί ξεφτίλισε ολόκληρη την ομάδα επίλεκτων της Βέρμαχτ. Ο Klimenko, πέρασε με ντρίμπλες πέντε παίκτες της Γερμανικής άμυνας, και βρέθηκε τετ α τετ με τον Γερμανό τερματοφύλακα. Μια , δυο προσποιήσεις ο τερματοφύλακας πέφτει αριστερά και ο Ουκρανός τον περνάει από δεξιά. Όμως δεν σουτάρει προς το άδειο τέρμα, κάνει μια στροφή και ξαναπερνάει άλλη μια φορά τον τερματοφύλακα, ο οποίος ζαλίζεται και πέφτει κάτω. Ο Klimmenko φτάνει στην γραμμή του άδειου τέρματος χαμογελάει, γυρίζει την πλάτη του και σουτάρει επιδεικτικά με δύναμη προς το κέντρο του γηπέδου.


Ο Γερμανός διαιτητής έξαλλος σφυρίζει την λήξη του αγώνα στο 85. Οι Γερμανοί επίσημοι άφριζαν από το κακό τους και αποχώρησαν αμέσως. Οι Ουκρανοί σαν μικρά παιδιά αγκαλιάζονταν και έκλαιγαν στο κέντρο του γηπέδου... Έξω από το γήπεδο οι Ουκρανοί πολίτες παραληρούν, ουρλιάζουν από χαρά, ζητωκραυγάζουν. Οι Γερμανοί για να τους αναχαιτίσουν αμολάν τα λυκόσκυλα...

Μια εβδομάδα μετά, το βράδυ της 16ης Αυγούστου όσοι παίκτες της Start, συμμετείχαν στον αγώνα, συνελήφθησαν από τους Γερμανούς. Η κατηγορία ότι ήταν μέλη της MKVD (μυστική αστυνομία της Σοβιετικής Ένωσης) ήταν βαριά και η ποινή ήταν μόνο μια: Θάνατος. Οι 11 παίκτες της Start κατηγορήθηκαν σαν κατάσκοποι. Και αμέσως οδηγήθηκαν στα κρατητήρια. Το πρώτο βράδυ στα κρατητήρια της Γκεστάπο ο Mykola Korotkykh το αριστερό εξτρέμ της Start, πέθανε από τα βασανιστήρια. Την επόμενη μέρα (ύστερα από ολονύχτιο ξύλο και βασανισμούς) έστειλαν τους υπόλοιπους στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Syrezky, λίγα χιλιόμετρα έξω από το Κίεβο στην περιοχής Babi yar.

Μέχρι τον Φεβρουάριο του 1943, οι περισσότεροι παίκτες εκτελέστηκαν ή πέθαναν από της κακουχίες στο στρατόπεδο συγκέντρωσης. Ανάμεσα τους οι Ivan Kuzmenko, Oleksey Klimenko, και ο αρχηγός Mykola Trusevich.
Το τέλος του πολέμου, βρίσκει ζωντανούς μόνο τρεις από τους 11 παίκτες της Start. Τους Fedir Tyutchev, Mikhail Sviridovskiy και Makar Honcharenko...

Το 1971, έξω από το στάδιο της Zenit όπου έγινε ο αγώνας στήθηκε ένα τεράστιο μνημείο για τους 11 ήρωες. Δέκα χρόνια αργότερα το 1981, το στάδιο της Zenit μετονομάστηκε σε Start. Την ίδια χρονιά γυρίστηκε και η ταινία με τον Σταλόνε..

Βενιζέλος Λεβεντογιάννης

ON ALERT

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι των υπογραφών των μελών της μνημονιακής συγκυβέρνησης και του πρωθυπουργού της Αντώνη Σαμαρά και ο Γερμανός απεσταλμένος της Καγκελαρίου Άγκελας Μέρκελ Χανς Γιοακίμ Φούχτελ, συνοδεία επιχειρηματιών- κορακιών, γερμανικών και ελληνογερμανικων συμφερόντων, επισκέφτηκε την Κοζάνη όπου ο Γιώργος Δακής, Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας και εντολοδόχος του Αντώνη Σαμαρά, ζήτησε την συνδρομή της Γερμανικής κυβέρνησης ώστε να προωθήσει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή αίτημα χρηματοδότησης της κατασκευής του νέου ατμοηλεκτρικού σταθμού Πτολεμαϊδα 5. Δεδομένου ότι προεκλογικά η Νέα Δημοκρατία διαλαλεί την πώληση της ΔΕΗ και των εργοστασίων της στα πρότυπα του αεροδρομίου, η επίσκεψη του Γερμανού υπαλλήλου της κυρίας Μέρκελ, φαντάζει όχι απλά ύποπτη, αλλά στυγνής μετεκλογικής εκτέλεσης συμφωνίας.

Ενώ πριν τις εκλογές οι σημερινοί κυβερνώντες σιωπούσαν ως προς το επίμαχο θέμα της πώλησης του εθνικού πλούτου και των μονάδων της ΔΕΗ, σήμερα φαίνεται ότι συνεχίζουν ακάθεκτοι την καταστροφική πολιτική του κ. Παπακωνσταντίνου, χαντακώνοντας το μέλλον και τις προοπτικές του τόπου, και μάλιστα με επί τόπου επισκέψεις των αγοραστών στις προς ξεπούλημα πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας μας.

Επίσης, με έκπληξη διαπιστώνουμε, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του εντολοδόχου Περιφερειάρχη του Αντώνη Σαμαρά και των τοκογλύφων αφεντικών τους, ότι ο Περιφερειάρχης "ζήτησε παρεμβάσεις προς την κατεύθυνση της μη εφαρμογής της εξίσωσης των τιμών πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης για τη Δυτική Μακεδονία που αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών, της λήψης πρωτοβουλιών για την ενίσχυση της απασχόλησης και της αντιμετώπισης της έλλειψης φαρμάκων στο χώρο της υγείας».

Είναι ο Γερμανός απεσταλμένος ο Υπουργός Οικονομικών, Ανάπτυξης ή Υγείας της χώρας μας; Είναι εκπρόσωπος της Ελληνικής κυβέρνησης; Με ποιο δικαίωμα ο κ. Δακής αιτείται ζητήματα που περικλείονται στις αρμοδιότητες της Ελληνικής κυβέρνησης, σε έναν Γερμανό αξιωματούχο; Βρισκόμαστε υπό Γερμανική κατοχή και δεν το γνωρίζουμε;

Οι ευθύνες του κ. Δακή είναι βαρύτατες και προσβάλλουν τους Έλληνες και την οντότητα τους. Όταν φτάνει σε σημείο ένας άρχοντας της τοπικής αυτοδιοίκησης να παρακαλά γονυπετής τον Γερμανό Υφυπουργό για επίλυση των ζητημάτων της περιοχής, τότε σημαίνει ότι η χώρα μας έχει χάσει την Εθνική της κυριαρχία.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες από την ίδρυση τους είχαν ξεκάθαρη και ουσιαστική θέση απέναντι στο ζήτημα της πώλησης της επιχείρησης. Χωρίς διγλωσσία και πυροτεχνήματα καταθέσαμε τις απόψεις μας που είναι άκρως αντίθετες με τις μέχρι σήμερα καταστροφικές πολιτικές του ΠΑΣΟΚ και πολύ περισσότερο αντίθετες με την ισοπεδωτική πολιτική της Νέας Δημοκρατίας και των τοπικών κοτζαμπάσηδων της που δεν σέβονται την περιουσία των Ελλήνων πολιτών και υποθηκεύουν το μέλλον των κατοίκων της Π.Ε. Κοζάνης.

Με την επιστολή αυτή καταγγέλλουμε την ενέργεια του κ. Δακή να ζητά από Γερμανό απεσταλμένο την παρέμβαση του για θέματα που αφορούν καθαρά την Ελληνική κυβέρνηση.
Τέτοιες ενέργειες δεν συνάδουν ούτε με τις σχέσεις μεταξύ ίσων κρατών και μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ούτε με ένα εθνικά κυρίαρχο κράτος, αλλά παραπέμπουν σε άλλες σκοτεινές εποχές.

Οι πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας και γενικά όλοι οι Έλληνες πολίτες, δεν θα ανεχτούν καμιά υποχώρηση αλλά και καμία καταπάτηση των δικαιωμάτων τους, κάτι το οποίο οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα εγγυηθούν μάχιμα εκτός και εντός Βουλής.

Προειδοποιούμε, τον εντολοδόχο του ξεπουλήματος της ελληνικής περιουσίας Περιφερειάρχη Γιώργο Δακή, για τις πολιτικές και ποινικές ευθύνες του ως ηθικού αυτουργού ή συναυτουργού στο ξεπούλημα Κρατικής Περιουσίας και για χειρισμούς αντίθετους με τα συμφέροντα των Ελλήνων πολιτών.

Την όλη υπόθεση θα παρακολουθεί η Βουλευτής Κοζάνης κα Ραχήλ Μακρή.

Την 6η Μαΐου τα συστημικά - μνημονιακά συμφέροντα, η διεθνής κερδοσκοπία και το Δ' Ράιχ αιφνιδιάστηκαν: «Οι συνεταίροι του Μνημονίου», η «συνεργατική» ΠΑΣΟΚ - ΝΔ δεν μπόρεσε να αναπαραχθεί ως «γνήσιο αντίτυπο» της κυβέρνησης Παπαδήμου και να συνεχίσει το έργο της. Διεμβολίστηκε από την παρέμβαση της κοινωνίας, που αποδόμησε και απονομιμοποίησε το δικομματικό «οικοδόμημα».

Από την επομένη κιόλας ξεκίνησε μια πρωτοφανής ιστορικά εκστρατεία, ώστε το σάπιο σύστημα να αναστηλωθεί και να διεκδικήσει ξανά το ρόλο του κυβερνητικού εντολοδόχου και εκτελεστή των «συμβολαίων θανάτου» που είχε προσυπογράψει.

Ο κύριος ρόλος ανατέθηκε στον Αντώνη Σαμαρά και στη Νέα Δημοκρατία, αφού ο έτερος «συνεργάτης», το ΠΑΣΟΚ, είχε καταρρεύσει και μόνο δευτερεύοντα και επικουρικό ρόλο μπορούσε πλέον να επιτελέσει.

Τον κεντρικό, τον απόλυτο στόχο των συστημικών - μνημονιακών συμφερόντων και των κομματικών υποτελών τους, αλλά και του ΚΚΕ και της ΔΗΜΑΡ, αποτέλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ και η ηγεσία του. Ο ΣΥΡΙΖΑ, όμως, ήταν η έκφραση μιας βαθύτερης ιστορικής διαδικασίας, μιας ιστορικής παρέμβασης του λαού, των πολιτών, που αρνήθηκαν και αρνούνται να ευτελιστούν, να απαξιωθούν, να εξαχρειωθούν.

Αυτή τη συλλογική κοινωνική αντίδραση και αντίσταση επεδίωξαν να «τσακίσουν», διαμορφώνοντας επί εβδομάδες ολόκληρες ένα πρωτοφανές κλίμα τρομοκράτησης και εκφοβισμού των πολιτών. Η ένταση, η ακραία πόλωση, το εμφυλιοπολεμικό κλίμα, οι ανοιχτές απειλές, που εκτοξεύονταν καθημερινά από το γερμανικό επιτελείο προπαγάνδας και τους «θεσμικούς εκπροσώπους» της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης μόνο σε συνθήκες ξένης στρατιωτικής κατοχής μπορούν να παρατηρηθούν.

Οι πολίτες έπρεπε να οδηγηθούν τρομοκρατημένοι στις κάλπες, να ρίξουν «το ψηφοδέλτιο του φόβου», να νιώσουν ασήμαντοι μπροστά στη σιδερένια γροθιά των «αφεντικών», που μόνο κάποιοι ανόητοι και ρομαντικοί μπορούν να αψηφούν...

Δεν έπεισαν, δεν επιχειρηματολόγησαν, δεν διατύπωσαν καν πρόγραμμα. Με το «περίστροφο του ευρώ» στον κρόταφο οδήγησαν μια «κρίσιμη μάζα» πολιτών στην κάλπη και μέσω του ακραίου αυτού εκβιασμού πέτυχαν μια αριθμητική πλειοψηφία.
Η ΗΘΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΟΥ ΣΤΑΘΗΚΑΝ ΟΡΘΙΟΙ, που προάσπισαν την αξιοπρέπεια τους, που σεβάστηκαν την εθνική τους ταυτότητα, που περιφρόνησαν τους εκβιαστές και τους εκβιασμούς τους.

Όμως ο φόβος, οι εκβιασμοί, οι απειλές δεν μπορούν να αποτελέσουν τη βάση μιας ευρύτερης κοινωνικής νομιμοποίησης. Τα συστημικά - μνημονιακά συμφέροντα γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι εντολοδόχοι τους βρίσκονται έωλοι, μετέωροι, αφού ακόμα κι ένα μεγάλο τμήμα της κοινωνικής - εκλογικής βάσης της ΝΔ διαφωνεί πλήρως με τις επιλογές του Μνημονίου.

Οι φορείς της διαπλοκής, τα ΜΜΕ, θα διαδραματίσουν και πάλι το γνωστό τους κυρίαρχο ρόλο για τη στήριξη της νέας κυβέρνησης. Η οποία, από την επομένη της ορκωμοσίας της, θα κληθεί από την -επελαυνουσα- τρόικα να τηρήσει τις υποχρεώσεις της, «να τιμήσει τις υπογραφές των κ.κ. Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελου Βενιζέλου». Ως ένα είδος «ανταλλάγματος» μπορεί να προσφερθεί, μάλιστα, μια χρονική «παράταση» των στόχων του Μνημονίου...

Η ιστορική παρέμβαση των πολιτών, τόσο στις 6 Μαΐου όσο και στις 17 Ιουνίου, δεν αποτελεί μόνο μια παρακαταθήκη, αλλά μια δυναμικά αναπτυσσόμενη κοινωνική διεργασία, που θα οδηγήσει στην αναδιοργάνωση του πολιτικού συστήματος και στην απεμπλοκή από τους όρους της ξένης κατοχής.

Σε αυτούς τους κρίσιμους καιρούς ας θυμόμαστε κάποιες φορές τους στίχους του Ανδρέα Κάλβου, ως πολύτιμο οδηγό της σκέψης και της πράξης μας:

«Όσοι το χάλκαιον χέρι / βαρύ του φόβου αισθάνονται / ζυγόν δουλείας ας έχωσι. / Θέλει αρετήν και τόλμην / η ελευθερία».

Του Μενέλαου Γκίβαλου - "Επίκαιρα"

Tου Γιάννη Ζαφειρόπουλου

Η διάλυση ενός ανεξάρτητου κράτους (και η μετατροπή του σε "ειδικές" οικονομικές ζώνες φθηνού εργατικού δυναμικού) - σε 7 απλά βήματα...

1) Εντάσσουμε αυτό το κράτος, σε ένα διεθνή οργανισμό" (π.χ. Ευρωπαϊκή Ένωση).
"Κατασκευάζουμε" ένα "νέο" νόμισμα (π.χ. ευρώ) με το οποίο ανταλλάσσουμε ΟΛΑ τα υπάρχοντα εθνικά νομίσματα ενός κράτους.

2) Στη συνέχεια - αφού αυτό το νόμισμα είναι "διεθνές" το... εξάγουμε ΜΑΖΙΚΑ από το κράτος αυτό (μέσω τραπεζικού συστήματος, off-shore εταιριών κλπ.) .
Έτσι δημιουργείται (τεχνητό) ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΣ στο κράτος αυτό...

3) Το... ΕΛΛΕΙΜΜΑ δημιουργεί την ανάγκη ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ.
Το κράτος αναγκάζεται να δανειστεί από το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα - έδρα στην Φρανκφούρτη Γερμανίας - αφού ΔΕΝ ΕΧΕΙ τη δυνατότητα να τυπώσει το εθνικό του νόμισμα ( έχει ως "νέο" νόμισμα το ευρώ).
Μόνο η Ε.Κ.Τ. έχει το δικαίωμα εκτύπωσης του ευρώ.

4) Τα ευρωδάνεια δίδονται με τόκους (φυσικά).
Οι τόκοι δημιουργούν νέα ... ελλείμματα , τα νέα ελλείμματα οδηγούν το κράτος σε ... νέα δάνεια και σε ... "ΜΝΗΜΟΝΙΑ" που ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ την εθνική ΑΣΥΛΙΑ - ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ του κράτους.
Παράλληλα η υπογραφή των "μνημονίων" οδηγεί τον λαό σε τεράστια μείωση της αγοραστικής του δύναμης - αφού οι φόροι και οι ΤΙΜΕΣ των αγαθών ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ .
Οι μισθοί και οι συντάξεις ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΔΡΑΣΤΙΚΑ.
Το "κράτος πρόνοιας" ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ...
Έτσι οι πολίτες οδηγούνται σταδιακά στη γενική ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ (ή και ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ) κυρίως στα λαϊκά ή μεσοαστικά στρώματα...
Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες - παραγωγικής ηλικίας – εγκαταλείπουν τη χώρα για να βρούνε "καλύτερη τύχη" σε Καναδά, Γερμανία, Αγγλία, Αυστραλία, Σουηδία...

5) Η χώρα έχει μείνει πλέον με τους συνταξιούχους και τους -ελάχιστους -"υπερπρονομιούχους" που δεν τους αγγίζει η (τεχνητή) οικονομική κρίση...
Όσοι νέοι δεν μπόρεσαν να μεταναστεύσουν βρίσκονται σε ΑΠΟΓΝΩΣΗ.
Χιλιάδες πολίτες οδηγούνται στην ανεργία , στα συσσίτια, στην κατάθλιψη, στα ναρκωτικά , στις αυτοκτονίες...
Οι άστεγοι - εξαθλιωμένοι (και καταχρεωμενοι)πολίτες πολλαπλασιάζονται...

6) Όταν η κατάσταση φτάσει στο..."απροχώρητο" (και εφόσον ΔΕΝ έχει υπάρξει ΕΞΕΓΕΡΣΗ - ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ από το λαό - "πειραματόζωο") εμφανίζονται οι ... επενδυτές - "σωτήρες".
Πρόκειται για ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ που ψάχνουν εξαθλιωμένες περιοχές του πλανήτη για να στήσουν ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΖΩΝΕΣ (industrial areas) όπου -όσοι απέμειναν απ' τον πληθυσμό- μετατρέπονται σε πάμφθηνο εργατικό δυναμικό - 300 ευρώ το μήνα + συσσίτιο και ΜΑΖΙΚΗ διαμονή σε "ειδικές εργατικές πολυκατοικίες", όπου η ΖΩΗ τους είναι υπό παρακολούθηση -σε 24ωρη βάση...
Οι ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ αποκτούν ΥΠΕΡΚΕΡΔΗ αφού τα προϊόντα που θα παράγουν οι φτηνοί εργάτες θα πωλούνται σε εικοσαπλάσια τιμή στις πλούσιες χώρες...
Αν... λείπει "μεγάλο ποσοστό" νεολαίας για τα εργοστάσια στις "βιομηχανικές ζώνες" για να εργαστεί , εισάγουν ή χρησιμοποιούν τους ήδη υπάρχοντες μετανάστες (γι' αυτό τους έφεραν...) από τρίτες χώρες... Μπαγκλαντές, Ινδία, Κίνα, Αφγανισταν, Πακιστάν κλπ...

7) Όσο για τους συνεργάτες τους (δοσίλογους) πολιτικούς, αυτοί θα περάσουν με ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ την υπόλοιπη ζωή τους στα ... "σαλέ" της Ελβετίας ή σε εξωτικά νησιά του Ειρηνικού, ξοδεύοντας τα χρήματα της ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ... αφήνοντας στη ... θέση τους (δήθεν) "υπεύθυνους" τεχνοκράτες που θα αναλάβουν την - περαιτέρω - "διαχείριση" της όλης "κομπίνας"...
Άλλωστε κάποιοι πρέπει να μείνουν για να ... συντρώγουν με τα μεγαλοστελέχη των πολυεθνικών εταιριών και να ... νοιάζονται για την "αξιοπρεπή διαβίωση" των πλούσιων Γερμανών, Αγγλων, Ρώσων, Καναδών κλπ... που θα εγκατασταθούν κατά χιλιάδες στο υπέροχο μεσογειακό κλίμα της πατρίδας μας "γεμίζοντας" τα άδεια σπίτια , τα οποία θα πουληθούν ΜΑΖΙΚΑ αντί "πινακίου φακής" απ' τους εξαθλιωμένους – πανικόβλητους ντόπιους, που τους γονάτισαν οικονομικά (εδώ και καιρό...) με τα χαράτσια, τους φόρους, τα χρέη και τη διάλυση του κοινωνικού ιστού...

Σχόλιο ιστολογίου: Σας θυμίζει κάτι από Ελλάδα; Κακώς! Έπρεπε να σας θυμίζει κάτι από την κόλαση του Δάντη. Γιατί πρέπει να γνωρίζετεμ πως δεν ζείτε ως ελεύθεροι πολίτες σε μία αυτοκυρίαρχη χώρα. Είστε απλώς κατά φαντασίαν ελεύθεροι, σε έναν χώρο που έχει προοριστεί να μετατραπεί σε ανοιχτή φυλακή σας, με ανά περιοχή διαφορετικούς νόμους που θα δημιουργούνται από τις κυρίαρχες πολυεθνικές, με τοπικούς πολιτικούς λακέδες περιφερόμενους που θα σας "προσφέρουν εργασία" -εάν είστε πειθήνιοι- και ταυτόχρονα θα ξεπουλάνε την ζωή σας έναντι συνέχισης της «καριέρας» τους…
Δεν τα πιστεύετε; Ούτε στη Νιγηρία, ούτε στην Αιθιοπία, ούτε οπουδήποτε πήγε το ΔΝΤ και αφού κατέστρεψε τη χώρα και σκλάβωσε τους κατοίκους και καθιέρωσε τις ΑΟΖ, πίστευαν οι άνθρωποι πως η αξία ενός ανθρώπου μπορεί να γίνει μικρότερη από την αξία του παραγόμενου προϊόντος. Εάν σήμερα οι νέοι φεύγουν από την χώρα προς εύρεση εργασίας, να θυμηθείτε πως πολύ σύντομα θα διαπιστώσουν πως έγιναν σκλάβοι με την θέλησή τους εκεί που πήγαν και θα εύχονταν να είχαν παραμείνει στην χώρα τους διεκδικώντας την από τους θρασύτατους εισβολείς. Το δυστύχημα είναι πως θα είναι τότε πολύ αργά γι αυτούς να γυρίσουν σε μία χώρα που απλά θα υπάρχει (ίσως και όχι ολόκληρη) στον χάρτη.
Η χώρα, η πατρίδα μας, βρίσκεται πραγματικά σε πόλεμο. Πόλεμο επιβίωσης της αξιοπρέπειας, της δημοκρατίας και του αυτονόητου. Είναι η μοναδική αλήθεια που μας είπαν οι κατά τα λοιπά κενού περιεχομένου διασώστες μας. Δεν μας διευκρίνησαν ποιος είναι ο αντίπαλος, αλλά ο χρόνος φανερώνει τους πάντες και τα πάντα… Και τώρα, ξέρουμε ποιος μας πολεμά και γιατί. Και αν δεν σας τρομάζει ο "κατά παραγγελίαν τρόμος", μην ανησυχείτε, γιατί υπάρχουν και οι "κατά παραγγελίαν πόλεμοι"... Το θέμα είναι τι θα κάνουμε για να σταματήσουμε (εάν μπορούμε) τον αφανισμό μας. Εκτός και εάν υπάρξει ο γνωστός «από μηχανής Θεός» και αλλάξει η ροή του ζώντα εφιάλτη μας…

Η Τουρκία ανακοίνωσε ότι έχασε την επικοινωνία με ένα μαχητικό κρούσης F-4E 2020 Τερμινέϊτορ (υπάρχει και μαρτυρία ότι είναι αναγνωριστικό RF-4) την ώρα που αυτό βρισκόταν πάνω από θαλάσσια περιοχή στη νοτιοανατολική επαρχία Χατάι, στα σύνορα με τη Συρία.

Το CNN Turk μετέδωσε ότι το αεροσκάφος συνετρίβη στη Συρία, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση της πληροφορίας. Συριακές πηγές μεταδίδουν ότι το αεροσκάφος καταρρίφθηκε από ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα S-300PMU2 καθώς είχε παραβιάσει τον συριακό εναέριο χώρο. Σε ανακοίνωσή του ο τουρκικός Στρατός αναφέρει ότι ξεκίνησε επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης μάχης αμέσως μόλις διακόπηκε η επικοινωνία με το αεροσκάφος, το οποίο απογειώθηκε από το αεροδρόμιο Ερχάκ στην ανατολική επαρχία Μαλάτια, και χάθηκε από τα ραντάρ. Συριακές δυνάμεις έχουν περικυκλώσει το σημείο που έπεσε το αεροσκάφος στη θάλασσα και απειλούν ότι θα καταρριφθεί οποιοσδήποτε αεροσκάφης ή ελικόπτερο παραβιάσει τον συριακό εναέριο χώρο.

Πάντως λέγεται ότι έπεσε σε διεθνή ύδατα 8 μίλια από τις συριακές ακτές. Oι Τούρκοι έχουν στείλει δύο φρεγάτες και σκάφη της ακτοφυλακής. Μία πηγή από την Δαμασκό μετέδωσε ότι το αεροσκάφος «Πιθανόν να καταρρίφθηκε από μαχητικό MiG-29 της συαριακής Αεροπορίας». To αεροσκάφος είχε φύγει από το αεροδρόμιο Ερχάτς της Μαλάτειας από όπου επιχειρούν τα F-4 2020 Terminator και χάθηκε στις 11.58 τοπική ώρα.

Η τουρκική Χουριέτ μεταδίδει ότι όντως το τουρκικό μαχητικό (δεν έχει επιβεβαιωθεί αν ήταν F-4E 2020 ή μαχητικό/αναγνωριστικό RF-4E) είχε παραβιάσει τον συριακό εναέριο χώρο, αλλά μετά την πτώση του, οι Σύροι έδωσαν άδεια στους Τούρκους και πλησίασαν την περιοχή ενώ τους παρέδωσαν και τους πιλότους.

ΠηγήΟι Πρόεδροι Πούτιν και Ομπάμα συναντήθηκαν στη σύνοδο κορυφής της G20, στις 18 Ιουνίου στο Los Cabos του Μεξικού, όπου και αντάλλαξαν φιλοφρονήσεις. Στη συνάντηση ακούστηκαν διάφορες γλώσσες, συμπεριλαμβανομένης της γλώσσας του σώματος. Τα ντοκουμέντα μένουν και θα τα θυμηθούμε σίγουρα στο μέλλον.
Του Xavier Lerma
Εφημερίδα Pravda
22 Ιουνίου 2012
Aπόδοση
: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους

"Θεωρώ ότι το πρόβλημα αντιπυραυλικής άμυνας δεν θα λυθεί, ανεξάρτητα από το αν ο Ομπάμα θα επανεκλεγεί ή όχι", δήλωσε ο Πούτιν. Ο Ρώσος Πρόεδρος έχει επίγνωση του γεγονότος ότι οι ΗΠΑ στρέφουν και θα εξακολουθήσουν να στρέφουν πυραύλους προς την κατεύθυνση της Ρωσίας και θα την περιζώνουν με στρατιωτικές βάσεις. Γνώριζε ότι οι αμοιβαίες υποσχέσεις των Ρέιγκαν και Γκορμπατσόφ αθετήθηκαν ήδη από τη δεκαετία του '90. Δεν περίμενε ποτέ οι Αμερικανοί να συμπεριφερθούν στη χώρα του καλύτερα απ' ό, τι στους ιθαγενείς Ινδιάνους. Ακόμα κι αν ο Ομπάμα έταζε τον ουρανό με τ' άστρα στον Πούτιν, ο δεύτερος δεν θα τον πίστευε. Προς τι, λοιπόν, αυτή η συνάντηση;

Δύο ώρες έμειναν μόνοι τους. Είμαστε βέβαιοι ότι το χαμόγελο χάθηκε απότομα από την έκφραση του Ομπάμα τη στιγμή που τον φόβισε ο Πούτιν, μιλώντας του για γεγονότα που ο Αμερικανός νόμιζε ότι και αυτός και η CIA ήδη γνώριζαν. Τη στιγμή που ξεστόμισε στον Ομπάμα, "Γνωρίζουμε τα σχέδιά σας, και πού ακριβώς βρίσκεται ο στρατός σας και οι πράκτορες σας. Ο Γ' Παγκόσμιος στα κεφάλια σας και το κρίμα στο λαιμό σας". Ο Ομπάμα περιορίστηκε στο να πει ότι δεν είναι υπεύθυνος και ότι ο ίδιος προσωπικά δεν είχε άλλη επιλογή.

Η διάχυτη ψυχρή, σκληρή πραγματικότητα και το άπλωμα των χαρτιών τους στο τραπέζι, που θα θέσει σε κίνδυνο ολόκληρο τον υπόλοιπο κόσμο, σίγουρα θα έκανε αυτές τις 2 ώρες να μοιάζουν με 2 χρόνια για τον Ομπάμα.

Ο Πούτιν δήλωσε στους δημοσιογράφους:

"Οι Ηνωμένες Πολιτείες ακολουθούν δική τους πορεία, επιλέγοντας να δημιουργήσουν δική τους αντιπυραυλική άμυνα εδώ και πάνω από ένα χρόνο. Δεν βλέπω τίποτε που θα μπορούσε να αλλάξει αυτή την προσέγγισή τους".
Είπε επίσης ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες θα έπρεπε κανονικά να συνεργαστούν για την ανάπτυξη μιας αντιπυραυλικής ασπίδας:

"Αυτό σημαίνει ότι και οι τρεις συμμετέχοντες θα οικοδομήσουν από κοινού το σύστημα αυτό, και θα είναι σε θέση να αξιολογούν από κοινού τις απειλές, θα μπορούν να διαχειρίζονται το σύστημα και να λαμβάνουν αποφάσεις που θα αφορούν στη χρήση του".
Γνωρίζει καλά ο Ρώσος Πρόεδρος ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί, αλλά συνεχίζει να προσφέρει εναλλακτικές λύσεις στις ΗΠΑ. Είχε ήδη δηλώσει λίγες μέρες πριν από τη συνεδρίαση, ότι η κούρσα των εξοπλισμών έχει αρχίσει και ότι η Ρωσία δεν έχει άλλη επιλογή. Γνωρίζει ότι μπορεί να συνομιλεί με άλλες χώρες, όπως η Κίνα και το Ιράν, και να έχει πιθανότητες ανταπόκρισης για συνεργασία, αλλά μια τέτοια ανταπόκριση δεν θα έρθει ποτέ από την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Τι είναι αυτό που κάνει τους Αμερικανούς να συμπεριφέρονται τόσο υπεροπτικά σε όλες τις άλλες χώρες;

Η αλήθεια είναι ότι δεν είχαν πρόβλημα να συνάψουν φιλίες με τους Ναζί μετά τον πόλεμο, εντάσσοντας αρκετούς υψηλόβαθμους των SS στην CIA, και επιστράτευσαν ακόμα και τις γνώσεις του Βέρνερ φον Μπράουν για να πάνε στο φεγγάρι. Μετά έσκασαν μύτη όλα εκείνα τα υποχθόνια στοιχεία της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ, της οποίας οι απαρχές εντοπίζονται στον γερμανοτραφή πρίγκηπα Bernhard (ψάξτε να βρείτε το βίντεο και τη φωτογραφία του με το ναζιστικό χαιρετισμό) ο οποίος ήταν μέλος του ναζιστικού κόμματος και των διαβόητων SS (Schutzstaffel). Και ο κόσμος μέσα στην αφέλειά του πίστεψε ότι οι Ναζί θα μας ξανάρθουν από την Αργεντινή…

Ο Πούτιν, που βλέπει τα σύνεφα της θύελλας να συσσωρεύονται, προειδοποίησε τον περασμένο Μάιο:

"Ο σεβασμός της εθνικής κυριαρχίας και του δικαιώματος κάθε έθνους να κάνει τις δικές του επιλογές είναι μια από τις σταθερές εγγυήσεις ότι η τραγωδία του παρελθόντος πολέμου (Β' Παγκόσμιου) δεν θα επαναληφθεί".
Ο Πρόεδρος Πούτιν γνωρίζει ότι οι ΗΠΑ δεν θα αλλάξουν πορεία κι έτσι έχει βαλθεί να μαζεύει συμμάχους από όλο τον κόσμο, όπως έκανε ο Τσώρτσιλ όταν ήρθε ο καιρός να αντιμετωπίσει την λαίλαπα που εξαπέλυσαν οι Ναζί. Οι BRICS (Βραζιλία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική) είναι μόνο μερικές από τις χώρες που έχουν συμμαχήσει με τη Ρωσία. Ακόμα και η Γαλλία διεξάγει σήμερα κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με τη Ρωσία στη Θάλασσα του Μπάρεντς.

Το 2009 η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, χάρισε στον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, κάτι που η ίδια ονόμασε κουμπί "reset" (μηδένισης και επανεκκίνησης). Του δήλωσε ότι και η ίδια και ο πρόεδρος Ομπάμα επιθυμούσαν να "επανεκκινήσουν" τη σχέση τους με τη Ρωσία. Ο Λαβρόφ της απάντησε με νόημα ότι το μόνο πρόβλημα είναι ότι το κουμπί που του έδωσε έλεγε "υπερφόρτιση". Η Χίλαρι γέλασε και του είπε, επίσης με νόημα, ότι δεν θα επιτρέψει στη Ρωσία να "υπερφορτίσει" τις ΗΠΑ. Αυτή ήταν η τελευταία φορά που είδαμε τον Λαβρόφ να χαμογελάει και να αστειεύεται με έναν Αμερικανό αξιωματούχο, αφού η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει από τότε επιδοθεί σε μια "υπερφόρτιση" όλης της Μέσης Ανατολής, δημιουργώντας χάος και εξαπολύοντας και πάλι τα "σκυλιά του πολέμου".

Είτε τον συμπαθείτε τον Πούτιν, είτε όχι, η ειρήνη του κόσμου είναι στα χέρια του.

Οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να επιλέξουν να στραφούν μακριά από τη βία.

Άρα, τα πάντα είναι στο χέρι του Βλαντιμίρ και της παρέας των φίλων του.

Ο Πρόεδρος Πούτιν θα συσπειρώσει τη Ρωσία και άλλες χώρες, προκειμένου να αναχαιτίσουν από κοινού την επιθετικότητα των ΗΠΑ.

Και πού ξέρετε… Ίσως να μπορέσει ακόμη και να αποτρέψει τον Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο.


Μία από τα ίδια και ξαναμανά επί τα αυτά!

Είχαμε πάνω απ’ το κεφάλι μας, έτσι όπως μας την έφερε και την επέβαλε στη χώρα ο θλιβερός και μοιραίος Γιωργάκης, την Τρόικα των Επικυριάρχων Μέρκελ, ΔΝΤ και Τοκογλύφων.

Είχαμε πάνω απ’ το κεφάλι μας την εγχώρια υποτελή ανθυποτρόικα

Σαμαράς, Βενιζέλος, Καρατζαφέρης η οποία, κατά το τρίτο σκέλος βελτιώθηκε σε Κουβέλη.

Ο ελληνικός λαός σε δύο συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις συνέτριψε το ΠΑΣΟΚ, όμως ο κ. Σαμαράς το ξαναέβαλε στην κυβέρνηση απ’ το παράθυρο.

Το ίδιο και με την κυρία Μπακογιάννη! Ο ελληνικός λαός την έστειλε εκτός Βουλής, ο κ. Σαμαράς την επανέφερε απ’ το παράθυρο στη Βουλή κι απ’ τον φεγγίτη στην κυβέρνηση.

Το ίδιο κατάφερε ο κ. Σαμαράς, φέρνοντας στα πράγματα τα απολειφάδια του ΛΑΟΣ, Βοριδοαδώνιδες, επαναφέροντας στην πολιτική ζωή τη ρητορική της Δεξιάς του 1950, τις ακροδεξιές αθλιότητες τύπου Μιχελάκη κι ό,τι άλλο απ’ τον κατιμά της κοινωνίας εκτρέφει τον ρεβανσισμό που ευαγγελίζεται το «αδελφό κόμμα» (κατά τον ίδιο και τον κ. Ψωμιάδη) της Χρυσής Αυγής.

Κι έτσι σιγά-σιγά η «νέα» αλλά πολύ παλιά κυβέρνηση σχηματίζεται: η Τρόικα Σαμαρά Βενιζέλου Καρατζαφέρη πέθανε, ζήτω η Τρόικα Σαμαρά Βενιζέλου Κουβέλη.

Εις πολλά (;) τα έτη, με τις ευλογίες του κ. Χριστοφοράκου, της Ζήμενς, του υποβρυχίου που γέρνει, των εκατομμυρίων του κ. Τσουκάτου και των χιλιάδων Ελλήνων ψηφοφόρων που (αυτήν τη φορά) φοβήθηκαν «τους πανταχού νικήσαντες» - «θεοί της Ασίας βοηθάτε μας! είναι τώρα ώρα να τα βάζουμε με τες λεγεώνες;»

Δεν ξέρω πόση ζωή έχει μπροστά του αυτό το μόρφωμα (δια)κυβέρνησης, πάντως δεν ξεκινά με καλούς οιωνούς. Στο ΠΑΣΟΚ οι καρεκλοκένταυροι πλακώνονται για τις καρέκλες ενώ ο οιηματίας αρχηγός τους, ομιλεί και ομιλεί και ομιλεί με όλον αυτόν τον αφόρητο βερμπαλισμό του, ομιλεί εκ μέρους του κ. Σαμαρά ομιλεί εκ μέρους του κ. Κουβέλη υπαγορεύει (ω ναι, υπαγορεύει) στον ΣΥΡΙΖΑ τον τρόπο που πρέπει να κάνει αντιπολίτευση, οργίζεται, κάνει μούτρα, κάνει μούτες, παίρνει πόζες! Ο κ. Βενιζέλος! Ο άνθρωπος-ορχήστρα, που θέλει τώρα να διαπραγματευθεί (!) όσα δεν διαπραγματεύθηκε όταν έπρεπε -αυτός, ο «Χειρότερος Υπουργός Οικονομικών στην Ευρωπαϊκή Ενωση» κατά τους καγχασμούς των Δυτικών Εταίρων μας- ο ίδιος αυτός, ελέω κ. Σαμαρά, εξακολουθεί να ομιλεί ως άλλος Μπενίτο ακατάσχετος, προσβλητικός, αλαζονικός - το συκώτι θα του φάει του κ. Σαμαρά (μικρό το κακό) αλλά ακόμα πιο βαθειά θα θάψει τη χώρα - μεγάλο το κακό!

Οσο για τη στάση του κ. Κουβέλη, προσωπικώς, δεν εκπλήσσομαι. Οπως η κυρία Ρεπούση ευδοκίμως υπηρέτησε υπό την υπουργία της κυρίας Γιαννάκου, όπως η κυρία Ρεπούση ευδοκίμως υπηρέτησε υπό την υπουργία της κυρίας Διαμαντοπούλου, γιατί να μην υπηρετήσει και ο κ. Κουβέλης υπό τον κ Σαμαρά και παρά τον κ. Βενιζέλο;

Μνημονιακοί με μνημονιακή ρητορική (ο κ. Βενιζέλος). Μνημονιακοί με αντιμνημονιακή ρητορική (πάλι ο κ. Βενιζέλος). Αντιμνημονιακοί που έγιναν μνημονιακοί (ο κ. Σαμαράς). Και αντιμνημονιακοί που πήγαν με τους μνημονιακούς (ο κ. Κουβέλης) - γιατί αυτή η «κυβερνώσα» ορδή να μην είναι το καινούργιο, το καινοτόμο και το καινοκενό που χρειάζεται αυτές τις δασύτριχες ώρες η δύστηνος Ελλάς;

Μπορεί σε αυτήν την κυβέρνηση η ΔΗΜΑΡ να μετέχει με φερετζέ (με το συμπάθιο, κυρία Ρεπούση μου), μπορεί με αυτήν την κυβέρνηση να βρίσκει την ευκαιρία ο Μπενύτο να εξουδετερώσει τους Λοβερδοχρυσοχοΐδηδες και λοιπούς εσωκομματικούς του αντιπάλους, αλλά είναι πάντα μια κυβέρνηση που διαθέτει την έγκριση της κυρίας Μέρκελ, του Μπάμπη του Σκάη, του κ. Σόιμπλε και του παραπονεμένου (απ’ την άκαρδη απόρριψη Κουβέλη) συντρόφου (με την έννοια του κ. Ψαριανού) Βορίδη.

Βάστα, Ρόμελ!

Διότι, αν αυτές οι εκλογές έφεραν τα πάνω-κάτω (κι έμεινε εκτός Βουλής ο κ. Καρχιμάκης) ορισμένα πράγματα έμειναν σταθερά.

Το Mega διά της κυρίας Τρέμη εξακολουθεί να ομιλεί στους Ελληνες σαν να ’ναι κολίγοι του ΔΟΛ, ο κ. Μπόμπολας εξακολουθεί να ασκεί το λειτούργημα της δημοσιογραφίας, σαν να ’ναι το λειτούργημα οδοστρωτήρας και η δημοσιογραφία γκρέιντερ - όλα καλά! η δημοκρατία είναι σε καλά χέρια. Πάνω απ’ το προσκεφάλι της ξαγρυπνούν τραπεζίτες, «δεινόσαυροι και γύπες» μην τους πάθει τίποτα και μείνουν 1.500.000 άνεργοι συν 5-6.000.000 φτωχοί, ορφανοί! Μη χάσουν οι 2.000 αυτοκτονίες Ελλήνων πολιτών το νόημά τους...

ΥΓ.: Οταν ακόμα κι ένα μέλος του Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ο Αυστριακός κ. Νοβότνι (χωρίς να ’ναι ο μόνος, αλλά με εκατοντάδες ή χιλιάδες ακόμα όπως ο ίδιος) δηλώνει ότι η «λιτότητα οδηγεί στον ναζισμό», είναι δυνατόν να ’χουν άδικο οι φιρφιρίκοι της Τρόικας των Επικυριάρχων και της ανθυποτρόικας των εγχώριων εντολοδόχων τους;


Του Στάθη από enikos

Η φωτοσύνθεση είναι από το "Γρέκι"

Τα είχαμε γράψει πριν από λίγο καιρό. Αυτό το παιχνίδι που παίζεται με την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα γίνεται για να κρύψει το μεγάλο κανόνι που ετοιμάζουν οι μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες. Με τις μοχλεύσεις που έκαναν οι τράπεζες, με την απληστία που διαπερνά ολόκληρο το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα ήταν εμφανές ότι αυτό το κανόνι δεν θα αργούσε να σκάσει.

Και έσκασε.

Η Moody’s υποβάθμισε εχθές το βράδυ 15 μεγάλες τράπεζες και χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς, μεταξύ των οποίων και η Deutsche Bank. Ανάμεσα στις 15 βρίσκονται όλα τα καλά παιδιά του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος που ανέβαζαν, υπό την ανοχή ελεγκτών, κυβερνήσεων και πολιτικών τον πήχη της έκθεσής τους σε ένα δυσθεώρητο χρέος που ήταν εμφανές ακόμη και σε παιδιά του δημοτικού ότι κάποια στιγμή θα τους έπαιρνε από κάτω. Το ηρωϊκό «κάτσε κάτω απ’ την μπάρα» που είχε φωνάξει ο Ιακώβου στον Πύρο Δήμα θα ήταν για όλους μας η πιο κωμικοτραγική σαχλαμάρα αν η μπάρα ζύγιζε 30-40 τόνους περισσότερο.

Οι 15 «υποβαθμισμένοι» της παγκόσμια οικονομίας είναι οι εξής:

-Bank of America κατά 1 βαθμίδα
-JpMorgan Chase κατά 2 βαθμίδες
-Goldman Sachs κατά 2 βαθμίδες
-Citigroup κατά 2 βαθμίδες
-Deutsche Bank κατά 2 βαθμίδες
-HSBC καστά 1 βαθμίδα
-Barclays κατά 2 βαθμίδες
-Royal Bank of Scotland κατά 1 βαθμίδα
-Credit Suisse κατά 3 βαθμίδες
-Credit Agricole κατά 2 βαθμίδες
καθως επισης
-Societe Generale από A1 σε A2
-UBS από Aa3 σε A2
-Royal Bank of Canada από Aa1 σε Aa3

Η πιο υπερβολική υποβάθμιση σημειώθηκε στην Credit Suisse, η οποία έπεσε τρεις βαθμίδες, από τη δεύτερη υψηλότερη βαθμίδα, Aa1, στην A1.

Θα το λέμε και θα το ξαναλέμε. Η ελληνική οικονομία και η ελληνική κοινωνία σαφώς είχε προβλήματα. Όπως όλες οι οικονομίες και κοινωνίες του κόσμου. Η θυσία της Ιφιγένειας όμως είναι συμβολική! Και ύποπτη. Η ανόητη στάση των Ελλήνων πολιτικών έστρεψε τα φώτα της δημοσιότητας στο πρόβατο που φώναξε πρώτο μπεεεεε ενώ 10 λύκοι είχαν ήδη μπει στο μαντρί. Το ελληνικό πρόβλημα δεν έχει σχεδόν καμία επιρροή στο παγκόσμιο οικονομικό πρόβλημα που δημιουργήθηκε λόγω της ύβρης της εξαργύρωσης του μέλλοντος χρόνου σε χρήμα. Αυτό που έκανε η Ελλάδα ήταν να ακολουθεί πιθηκίζοντας τη μόδα αυτής ακριβώς της ύβρεως.

Κι αυτό που κάνει τώρα είναι να ξοδεύει τον λίγο και πολύτιμο παρόντα χρόνο που της απομένει.

Λουκάς Αθανασίου για τα Κεφαλονίτικα Νέα

Αυγερινός Κ.Χατζηχρυσός

Ελληνες, στις Εκλογές, ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ την Μάχη!
Πανηγυρίζουν την ήττα τους, για να μην αντιληφθούμε την Νίκη μας!
Οχι δεν τους σαρώσαμε, αλλά μήπως είμαστε βιαστικοί;
Σκεφτείτε!
Σκεφτείτε την πρώτη Νίκη των Ελλήνων, στις 11 Νοεμβρίου 2011!
Θυμάστε;
Με την Ανικανότητα του Παπανδρέου και τα δημοψηφίσματα, οδηγούμασταν σε εκλογές την 4η Δεκεμβρίου 2011, πριν καταφέρουν να περάσουν τον Μνημόνιο Β’.
Και μας επέβαλαν τον δοτό Παπαδήμο.
Ο φόβος τους, ήταν η πρώτη νίκη μας, εμείς απαιτούσαμε εκλογές κι αυτοί τις έτρεμαν! Υποχώρησαν !
Τον Φεβρουάριο επέβαλαν το Μνημόνιο ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΣΥ με 199 ΥΠΕΡ !
Στις εκλογές της 6 Μαϊου έπαιξαν
Στα χρώματα της παράνομης σημαίας της ανεξάρτητης Θράκης!!!

Του Κώστα Χαρδαβέλλα

Σε ποδοσφαιρικό τουρνουά για τις μειονότητες της Ευρώπης συμμετέχει με κάθε επισημότητα η ομάδα της "Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης" (ABTTF).

Με εμφανίσεις στα «εθνικά χρώματα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης» όπως τα αποκαλούν οι ίδιοι, δηλαδή πράσινο και μαύρο όπως ακριβώς και η «σημαία» τους, η ομάδα της ΕΟΤΔΘ είναι μία από 20 ομάδες που συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου, Europeada 2012 (στη φωτογραφία η αποστολή των «Τούρκων Δυτικής Θράκης»).

Στην τελετήέναρξης που έγινετοΣάββατο 16 Ιουνίου, οι εκπρόσωποι της ΕΟΤΔΘ δεν παρέλειψαν να αναφερθούν στα προβλήματα των «Τούρκων της Δυτικής Θράκης» ενώ όπως επισημαίνουν στο δελτίο τύπου τους « κατά την παρουσίαση των ομάδων της διοργάνωσης, όταν βγήκε στο γήπεδο η αποστολή της ομάδας των «Τούρκων της Δυτικής Θράκης» ακούστηκε ο ύμνος «MyWesternThrace» («Δυτική μου Θράκη»).

Όπως ενημερώνουν μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα τους «στη διοργάνωση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος η Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης – που εκπροσωπείται από την Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης Ευρώπης (ABTTF) και από την Τουρκική Ένωση Ξάνθης (ΙΤΒ)- συμμετέχει με την ποδοσφαιρική ομάδα “Τούρκων Δυτικής Θράκης”».

Και ο ΣΥΡΙΖΑ στο πλευρό της «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης»

Η «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» επί μία εικοσαετία προσπαθεί με δικαστικούς αγώνες εντός και εκτός Ελλάδας να αναγνωριστεί ως «νόμιμος σύλλογος». Το 2008, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είχε καταδικάσει την Ελλάδα, με το σκεπτικό ότι απαγορεύοντας τη λειτουργία των συλλόγων που ανήκουν στην Τουρκική Μειονότητα, παραβιάζει το 11ο άρθρο της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου που αφορά το δικαίωμα του συνέρχεσθαι και συνεταιρίζεσθαι.

Ωστόσο τον Μάρτιο του 2012 ο Άρειος Πάγος είχε αποφανθεί ότι η συγκεκριμένη απόφαση δεν έχει δεσμευτικό χαρακτήρα για τα ελληνικά δικαστήρια, προκαλώντας την εντονότατη αντίδραση της «Επιτροπής Δικαιωμάτων» του ΣΥΡΙΖΑ.

Με ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ είχε χαρακτηρίσει την απόφαση του Αρείου Πάγου εναντίον της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης «λυπηρή»:
«Είναι λυπηρό από τη σκοπιά της προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ότι η αίτηση απορρίφθηκε με το σκεπτικό ότι οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου δεν είναι δεσμευτικές!!».

Η Επιτροπή Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ καλούσε μάλιστα την ελληνική Πολιτεία να πράξει τα δέοντα ώστε «οι συμπολίτες μας της μειονότητας της Θράκης να μπορούν να απολαμβάνουν ισότιμα τα δικαιώματα που τους κατοχυρώνουν το Σύνταγμα και η Ευρωπαϊκή Σύμβαση».

Σε αρχείο (pdf) μπορείτε να δείτε το επίσημο πρόγραμμα της Europeada 2012 που γίνεται στη Γερμανία.

Στην σελίδα 2 βλέπουμε τους ομίλους της διοργάνωσης. Η ομάδα των «Τούρκων Δυτικής Θράκης» αγωνίζεται στο Group C.

Στην σελίδα 8 αναφέρονται αναλυτικά στοιχεία για την ομάδα «Τούρκοι Δυτικής Θράκης».

thrace

Τα μηνύματα που έρχονται απ' όλες τις μεριές λένε ότι τελικά η Γερμανία θα υποκύψει και ότι ανάμεσα στα πολλά Nein θα αρχίσει να βάζει και μερικά Ja. Η Ισπανία για παράδειγμα, θα τσιμπήσει το δανειάκι της για τις τράπεζες από το EFSF, αλλά χωρίς τις ουρίτσες των Μνημονίων και της τρόικας, όπως γινόταν μέχρι τώρα με την Ελλάδα, Πορτογαλία και Ιρλανδία. Οι τράπεζες θα δανείζονται απ' ευθείας, χωρίς τη διαμεσολάβηση του κράτους και την ευγενική χορηγία των φορολογουμένων. Η αλλαγή αυτή δεν έχει ακόμα τελεσφορήσει, αλλά τα πράγματα πάνε μάλλον, προς την κατεύθυνση αυτή.

Τι συμβαίνει και η κυρία Μέρκελ αρχίζει να γλυκαίνει; Μπορεί να είναι το ξεμπρόστιασμα των υπολοίπων 19 του G20, μπορεί να είναι το ξύπνημα της αντιπολίτευσης στην ίδια της τη χώρα, μπορεί να είναι το πραξικοπηματάκι των κρατιδίων που στύλωσαν τα ποδάρια και εκβιάζουν ότι δεν προτίθενται να ψηφίσουν στο τέλος του μηνός στην Bundesrat το σύμφωνο δημοσιονομικής σταθερότητας, διότι οι ισοσκελισμένοι προυπολογισμοί που θα απαιτηθούν θα είναι χειρότεροι κι από σκοινί για να τα πνίξουν, μπορεί ακόμα να είναι και το γεγονός ότι όλο και περισσότερα δημοσιεύματα τολμούν να σκαλίσουν κάτω απ' το χαλί της μέχρι πρότινος θεωρούμενης κραταιάς γερμανικής οικονομίας και να αποδομήσουν το δήθεν γερμανικό θαύμα, το οποίο βασίστηκε στη μεγαλύτερη ανισότητα και στο μεγαλύτερο ποσοστό “junk jobs” εντός της ΕΖ. Με τέτοιες επιδόσεις, δεν είναι δα και να υπερηφανεύεται κανείς.

Κυρίως όμως είναι ότι η συνειδητοποίηση του γεγονότος ότι η Γερμανία δεν μπορεί χωρίς την Ευρωζώνη, όχι για πολιτικούς λόγους, αυτούς ας τους αφήσουμε προς το παρόν στην άκρη, αλλά για σκέτους οικονομικούς. Μπορεί να λέμε ότι η Γερμανία θα επιβιώσει στρεφόμενη προς την Κίνα, Ρωσία κλπ, αλλά η πραγματικότητα δεν συνηγορεί προς αυτό, και τούτο, διότι η Κίνα απορροφά μόνο το 6% των εξαγωγών της, ενώ η ΕΖ το 40%, και η ΕΕ ανάμεσα στο 60% και το 70%. Και επιπλέον η Κίνα, με την παρατηρούμενη μείωση του ρυθμού μεγέθυνσης, δεν μπορεί να καλλιεργεί μεγαλύτερες προσδοκίες για το μέλλον.

Το ότι η Γερμανία, αργά ή γρήγορα, θα μπει κι αυτή στο χορό και θα εισπράξει το αποτέλεσμα της πολιτικής που επιβάλει τα τελευταία χρόνια, δεν είναι πλεόν εικασία ή ευσεβής πόθος, αλλά πραγματικότητα. Η ύφεση δεν είναι πλέον έξω από την πόρτα της, αλλά έχει περάσει στο σαλόνι και στρογγυλοκάθεται.

Σύμφωνα με το σημερινό Spiegel, ο δείκτης PMI, ( Purchasing Managers' Index), που βασίζεται σε επισκόπηση 1000 εταιριών έπεσε κατά 0.8 μονάδες, στο 48.5, αρκετά πιο κάτω από τη βάση των 50 μονάδων και στο χαμηλότερο σημείο από τον Ιούνιο του 2009. Το ίδιο και η προοπτική στον τομέα των υπηρεσιών. Εδώ ο δείκτης έπεσε από το 55.9 τον Μάιο, στο 47, τη μεγαλύτερη πτώση της τελευταίας 15-ετίας. Tον Ιούνιο οι εξαγωγές είδαν τη μεγαλύτερη πτώση από τον Απρίλιο του 2009 και απ΄τη βιομηχανία χάθηκαν οι περισσότερες θέσεις εργασίας των τελευταίων δυό μιση ετών. Πρόβλημα παρουσιάστηκε και με την είσπραξη των φόρων. Τα έσοδα φέτος (42 δις), συγκρινόμενα με τα περσινά (51 δις), έπεσαν κατά 4.3%. Πτώση επίσης, παρατηρήθηκε και στις εξαγωγές κατά τον μήνα Απρίλιο.

Το πώς, οι φωστήρες και χρυσοπληρωμένοι σύμβουλοι της κ. Μέρκελ ήλπιζαν ότι η Γερμανία με την τόση εξάρτηση από την ΕΖ θα μπορούσε να περάσει απέναντι χωρίς να βραχεί, είναι απορίας άξιον. Θέλοντας να σώσει τις τράπεζές της, στραγγαλίζει τη βιομηχανία της. Εμ, δεν γίνονται και τα δυο, σ' αυτή τη ζωή.


Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει ισονομία στα ΜΜΕ, αλλά…
Δημοκρατίες κατά το δοκούν, ισούνται με φασίζοντα καθεστώτα

Επιστολή στον πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης Ι.Λασκαρίδη απέστειλε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτης, με την οποία ζητεί την παρέμβαση του Συμβουλίου προκειμένου να διασφαλιστεί η ισότιμη μεταχείριση των κομμάτων από τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα.

Όπως αναφέρει ο κ. Σκουρλέτης, αφορμή για την επιστολή αποτελεί ο τρόπος παρουσίασης της δραστηριότητας των κομμάτων στα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, καθώς και η οργάνωση των τηλεοπτικών συζητήσεων ανάμεσα στους εκπροσώπους των κομμάτων, δεδομένου ότι «δεν μπορεί και δεν πρέπει να παραβιάζεται η σειρά της κοινοβουλευτικής δύναμης των κομμάτων, ούτε να καταστρατηγείται ο χρόνος παρουσίασης τους σε σχέση με την κοινοβουλευτική τους δύναμη».

Ακολουθεί η επιστολή του κ. Σκουρλέτη προς τον κ. Λασκαρίδη:
«Κύριε πρόεδρε,
Αφορμή για τη σημερινή μας επικοινωνία αποτελεί ο τρόπος παρουσίασης της δραστηριότητας των κομμάτων στα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, καθώς και η οργάνωση των τηλεοπτικών συζητήσεων ανάμεσα στους εκπροσώπους των κομμάτων .
Η μέχρι σήμερα εικόνα βρίσκεται σε πλήρη αναντιστοιχία με τους κοινοβουλευτικούς και πολιτικούς συσχετισμούς όπως αυτοί διαμορφώθηκαν στις τελευταίες εκλογές. Δεν μπορεί και δεν πρέπει να παραβιάζεται η σειρά της κοινοβουλευτικής δύναμης των κομμάτων ούτε να καταστρατηγείται ο χρόνος παρουσίασης τους σε σχέση με την κοινοβουλευτική τους δύναμη .
Θα παρακαλούσαμε – σύμφωνα με τη δικαιοδοσία που έχετε – να επισημάνετε στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα την υποχρέωση τους για την ισότιμη μεταχείριση των κομμάτων .
Με την πεποίθηση ότι θα λάβετε υπόψη σας τις παρατηρήσεις μας σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων».
Επειδή, όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ –όπως προκύπτει από την επιστολή του στο ΕΣΡ- ζητάει η εμφάνιση των εκπροσώπων του στα ΜΜΕ να γίνεται με βάση την κοινοβουλευτική σειρά, αλλά και να τους δίνεται ανάλογος χρόνος, μήπως θα έπρεπε η λέξη δημοκρατία να γίνει κατανοητή από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ ως προς την ολότητα και όχι μόνο ως προς ένα μόνο μέρος της;
Δεν είναι δυνατόν, οι προοδευτικοί, οι δημοκράτες, εκείνοι που ζητούν την ισότιμη μεταχείρισή τους από τα ΜΜΕ, να αγνοούν το πλέον βασικό και να μην αναφέρονται καν σε αυτό.

Και ερωτώ ως αδαής, πολίτης:
Μήπως στα τηλεοπτικά (ή ραδιοφωνικά) πάνελ, θα πρέπει να εκπροσωπούνται όλοι οι εκπρόσωποι των κομμάτων; Γιατί, όμως δεν συμβαίνει αυτό;
Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ προτιμάει την «αλα καρτ» δημοκρατία, στην οποία δεν μετέχουν κάποια κοινοβουλευτικά κόμματα –που διαθέτουν μάλιστα μεγαλύτερη κοινοβουλευτική ισχύ σε σχέση με άλλα κόμματα- αλλά μετέχουν επιλεκτικά κάποια κόμματα;
Τι σχέση έχει η δημοκρατία, στην οποία εκπροσωπούνται ΟΛΟΙ οι εκφραστές των πολιτών (με βάση πάντα τον εκλογικό νόμο, όποιος και αν είναι αυτός), με την δημοκρατία που επιλέγει ο ΣΥΡΙΖΑ να υπερασπισθεί και με βάση την οποία δημιουργείται μία νομενκλατούρα ομιλούντων στα ΜΜΕ και ταυτόχρονα «διαγράφεται» κάποιο κόμμα;
Δεν έχει καμία απολύτως σημασία εάν το κόμμα αυτό είναι η «Χρυσή Αυγή». Η Δημοκρατία δεν κάνει εξαιρέσεις, αλλά έχει πολίτες που ψηφίζουν εκπροσώπους. Καλώς ή κακώς, αυτή είναι η δημοκρατία.
Με ποιο δικαίωμα, άραγε, ο ΣΥΡΙΖΑ «ανέχεται» (δεν θέλω να χρησιμοποιήσω άλλη έκφραση) την απόρριψη ενός κόμματος από τις συζητήσεις;
Αρέσκονται, άραγε, οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ (αλλά και των άλλων κομμάτων) να συζητούν μόνο με πρόσωπα της επιλογής τους;
Αυτή είναι η δημοκρατία που θέλουν να εφαρμόσουν οι αριστερίζοντες διασώστες μας;

Ειλικρινά, επειδή δεν κατανοώ καμία έννοια της δημοκρατίας, στην οποία εμπεριέχεται η επιλεκτική συμμετοχή σε συζητήσεις, δεν μπορώ να κατανοήσω και το παράπονο του ΣΥΡΙΖΑ που ξέρει να απαιτεί αυτά που ο νόμος του δίδει ως δικαίωμα, αλλά ταυτόχρονα αγνοεί επιλεκτικές παραβάσεις του νόμου.
Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει να φοβηθεί τίποτε από συζητήσεις στις οποίες θα μετέχουν εκπρόσωποι της «Χρυσής Αυγής» (προσωπική πεποίθησή μου είναι πως δεν θα έπρεπε να ανησυχεί καν), τότε γιατί επιτρέπει την εξόφθαλμη παραβίαση των κανόνων του ΕΣΡ, όταν κάτι δεν αφορά το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κάποιους άλλους;
Δηλαδή, σύμφωνα με το ΣΥΡΙΖΑ, η υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων αφορά το «εμάς» και όχι το «εμείς» ή τους «άλλους»;

Αυτές, λοιπόν, οι πρακτικές, οι αντιλήψεις και οι «μεθοδεύσεις», δεν προάγουν την δημοκρατία, ούτε τους όψιμους υπερασπιστές της. Καλό θα ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ να ανησυχούσε για τα μείζονα της δημοκρατίας και όχι για την δημοκρατία που εγγίζει ή απομακρύνεται από τα συμφέροντα (προβολής) του ΣΥΡΙΖΑ.

Προσωπικά, λυπάμαι πολύ, αλλά καθώς θα περνάει ο καιρός, φοβούμαι πως τα προσωπεία θα πέσουν και θα διαπιστώσουμε όλοι οι πολίτες πως υπάρχουν «βιτρίνες» και «εμπορεύματα», που καμία σχέση δεν έχουν με όσα ζητάνε οι «αγοραστές»-πολίτες.
Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι είναι δημοκράτης, όταν αγωνίζεται για τα προσωπικά του δικαιώματα. Δημοκράτης είναι εκείνος που αγωνίζεται για τα κοινά δικαιώματα ή για τα δικαιώματα του συμπολίτη του, ακόμη και εάν διαφωνεί μαζί του.

Λυπάμαι πολύ, αλλά οι εν μέρει δημοκρατίες κατατάσσονται στα καθεστώτα και καμία σχέση δεν έχουν τελικά με το κοινό συμφέρον, με την κοινή εκπροσώπηση, με το κοινό καλό. Απλά, επιβεβαιώνεται πως τα κομματικά μαγαζάκια και παραμάγαζα δεν έχουν εκλείψει, ενώ την ίδια στιγμή η δημοκρατία απειλείται με αφανισμό.

Εν κατακλείδι, εάν ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί στην διαγραφή της κατατιθεμένης εκλογικής άποψης περίπου μισού εκατομμυρίου Ελλήνων, λυπάμαι πολύ αλλά δεν θα ακολουθήσω τον δρόμο του. Όσα και ό,τι έχει κανείς να προσάψει στην «Χρυσή Αυγή», μπορεί να το πράξει ελεύθερα, αφού είναι κόμμα και ως εκ τούτου δέχεται κριτικές θετικές και αρνητικές. Όμως, όταν παίζουμε με την δημοκρατία και τους κανόνες της κατά το δοκούν, τότε αναρωτιέμαι, πόσο απέχουμε από τον φασισμό που κατηγορούμε;

Τέλος, εάν ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να φέρει την ανατροπή, ας φροντίσει να μην πέσει θύμα αυτής της ανατροπής η... Δημοκρατία.

Η ιστορία δεν είναι σημερινή. Κάθε άλλο μάλιστα. Ξεκίνησε από το φθινόπωρο του 2011, αλλά κανείς δεν παρενέβη για να σταματήσει αυτό το αίσχος, που δεν απέχει καθόλου από τα εκτελεστικά αποσπάσματα των ναζί στη διάρκεια του Β' παγκοσμίου πολέμου. Σχεδιάστηκε και ξεκίνησε η υλοποίηση αυτού του σχεδίου, επί υπουργείας Λοβέρδου (που ως επιτυχημένος ήθελε να γίνει υπουργός και της κυβέρνησης Σαμαρά!!!), ο οποίος φαίνεται πως βρήκε περισσότερο πρόσφορο (οικονομικά για την κυβέρνηση ή για άλλους, ίσως θα πρέπει να ασχοληθεί η Δικαιοσύνη για να ρίξει φως) να κλείσει την Παιδο-καρδιοχειρουργική κλινική του Αγία Σοφία, από το να επιτρέψει την συνέχιση λειτουργίας της, δίνοντας έτσι την δυνατότητα σε τραγικούς γονείς που η φτώχεια τους δεν τους επέτρεπε να αγωνιστούν για να σώσουν τα παιδιά τους.

Είπαμε, όμως, πως η κυβέρνηση της τρόικας και οι υπηρέτες της, βλέπουν τους ανθρώπους σαν αριθμούς και όχι το αντίστροφο. Έτσι, αφού φρόντισαν να "στείλουν" στο Ωνάσειο (που δεν έχει εξειδικευμένους παιδο-καρδιοχειρουργούς) τους φτωχούς γονείς, ξεκίνησε το μεγάλο δράμα. Ένα δράμα απώλειας αθώων βρεφών, που έπεφταν θύματα των επιλογών Λοβέρδου και της οικονομικής πολιτικής της τρόικας, της ανθρωπιστικής Ευρώπης και άλλων γελοιοτήτων που μας σερβίρουν τα καθεστωτικά ΜΜΕ.

Εμείς, ρωτάμε:
  • Πόσοι νεκροί, πόσοι αθώοι, πόσα βρέφη, θα πρέπει να θυσιαστούν στον βωμό της παγκοσμιοποίησης και της Νέας Τάξης, για να χορτάσουν τα θηρία;
  • Πόσους Έλληνες πρέπει να θρηνήσουμε για να μπορέσουν οι υπόλοιποι έντρομοι συμπολίτες μας να κατανοήσουν πως στον κατάλογο της εξολόθρευσης βρίσκονται και οι ίδιοι;
  • Πόσο αίμα πρέπει να προσθέσει αυτή η χώρα στις δεξαμενές των τραπεζών, για να αισθάνοντα ασφαλείς οι πλουτοκράτες ναζί που ανέλαβαν την διακυβέρνηση της Ελλάδας;
  • Πόσο αξίζει η ζωή ενός βρέφους για τον Λοβέρδο, τον Σαμαρά και τους υπόλοιπους περιχαρείς διασώστες μας;
  • Με πόσες ζωές αποτιμούν την υποταγή τους στους σύγχρονους εξολοθρευτές και εκτελεστές των Ελλήνων;
Διαβάστε το θλιβερό γεγονός, όπως αυτό δημοσιεύθηκε "στα ψιλά" του ηλεκτρονικού τύπου και αναρωτηθείτε: Μήπως το επόμενο θύμα θα είστε εσείς ή το παιδί σας;

Ένα βρέφος 19 μηνών που έπασχε από συγγενή καρδιοπάθεια, εξέπνευσε κατά τη διάρκεια καρδιοχειρουργικής επέμβασης στο Ωνάσειο.
Όπως κατήγγειλε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεhttp://www.blogger.com/img/blank.gifων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας Δημήτρης Βαρνάβας και η εκπρόσωπος των γονέων καρδιοπαθών παιδιών Χρυσάνθη Κοκολάκη, υπήρξε καθυστέρηση 18 ημερών στον προγραμματισμό της επέμβασης.
O λόγος της καθυστέρησης ήταν ότι το βρέφος ήταν ανασφάλιστο, ενώ η κατάσταση του παιδιού επιδεινώθηκε μέχρι να ληφθούν οι σχετικές γραφειοκρατικές αποφάσεις και τελικά κατέληξε κατά τη διάρκεια της επέμβασης.
Πηγές του Ωνασείου αλλά και του Παίδων υποστηρίζουν ότι το παιδί χειρουργήθηκε στον δέοντα χρόνο και βάσει του επιστημονικού πλαισίου που υπάρχει για την πάθησή του.

Κωνσταντίνος


Διαβάστε επίσης:Σοβαρή καταγγελία Γιάννη Μανώλη για το ΠΑΣΟΚ και τους όρους που έθεσε!

Ο Γιάννης Μανώλης, στέλεχος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, δημοσίευσε στο twitter, τις πληροφορίες του σύμφωνα με τις οποίες, το ΠΑΣΟΚ έθεσε ως όρο για να στηρίξει την κυβέρνηση,:
"Nα μην υπάρξουν εξεταστικές και διώξεις κατά πολιτικών προσώπων, για το πως φτάσαμε στο μνημόνιο!!"

Απαίτηση του ΠΑΣΟΚ να μην γίνει Εξεταστική Επιτροπή για το Μνημόνιο!!!

Κι όμως, έγινε κι αυτό. Το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε αίτημα στο πλαίσιο της προγραμματικής συμφωνίας, να μην υπάρξουν εξεταστικές επιτροπές και διώξεις κατά πολιτικών προσώπων που πήραν μέρος στις διαπραγματεύσεις για τα Μνημόνια, την τελευταία διετία.

Δηλαδή όσοι χειρίστηκαν την υπόθεση της οικονομίας, αυτοί που μιλούσαν για Τιτανικούς και βούλιαξαν τη χώρα θα περάσουν από την Κολυμβήθρα του Σιλωάμ της νέας κυβέρνησης;

Κάποιοι μάλιστα από αυτούς φαίνεται να μπαίνουν και στην κυβέρνηση σε κρίσιμα υπουργεία.

Ο κ. Ζαννιάς που προαλείφεται για το υπουργείο Οικονομικών δεν ήταν μέσα στους βασικούς διαπραγματευτές στις κυβερνήσεις Παπανδρέου και Παπαδήμου;

Μου φαίνεται ότι δεν ξεκίνησε καλά η κυβέρνηση των τριών.

Οι Παπανδρέου εγκαταλείπουν την Ελλάδα;!!!

Eγκαταλείπει την Ελλάδα ο ΓΑΠ (βρήκε δουλειά στη Γαλλία(!), ενώ ο Αντρίκος ζήτησε ετήσια άδεια από το Πανεπιστήμιο, σύμφωνα με πληροφορίες από "Κουρδιστό Πορτοκάλι".

Η τελευταία κόντρα του Γιώργου Παπανδρέου με τον Βενιζέλο, έγινε με αφορμή την μη υπουργοποίηση των Λοβέρδου-Χρυσοχοΐδη. Προφανώς αυτό ήταν η αφορμή για να ραγίσει το γυαλί της σχέσης του ΓΑΠ με το ΠΑΣΟΚ. Μόνο που όπως όλα δείχνουν οι Παπανδρέου ετοιμάζονται να αποχωρήσουν οριστικά από την Ελλάδα-τουλάχιστο ο Αντρίκος και ο Γιώργος.

Ο πρώτος ζήτησε ετήσια άδεια από το Πανεπιστήμιο όπου διδάσκει αλλά σύμφωνα με πληροφορίες δεν την έλαβε γιατί είχε εξαντλήσει πρόσφατα μια αντίστοιχη. Όσο για τον ίδιο τον πρώην πρωθυπουργό τις τελευταίες μέρες δηλώνει ότι βρήκε δουλειά στη Γαλλία και ετοιμάζεται να εγκαταλείψει τη χώρα.

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για την Ελλάδα, με την εκλογή της νέας κυβέρνησης να αποτελεί μόνο το πρώτο βήμα στον μαραθώνιο διαπραγματεύσεων που θα ακολουθήσει με τους Ευρωπαίους και ιδιαίτερα με το Βερολίνο.Ο Mark Grant, συγγραφέας του “Out of the Box” εξηγεί γιατί η Γερμανία κάνει κουμάντο στην Ευρωπαίκή Ένωση και τι πρέπει να περιμένει η Ελλάδα από το ευρωπαϊκό πολιτικό...τσίρκο, το οποίο είναι χωρισμένο σε τρία βασικά μέρη.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει καταστεί ένα τριφασικό σύστημα, διαχωρισμένο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το οποίο θεωρεί ότι οι «Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης» έχουν ήδη ιδρυθεί κι έχουν αναλάβει καθήκοντα, στα προβληματικά και μελλοντικά προβληματικά κράτη που προσπαθούν να αντλήσουν περισσότερα χρήματα από τη Γερμανία και τέλος στη Γερμανία και τους συμμάχους της, που είναι αποφασιμένοι να να μην επιτρέψουν αύξηση του κόστους δανεισμού ή επιδείνωση του επιπέδου ζωής, σημειώνει ο Grant.

Πρόκειται για τρεις ομάδες και πρέπει να ειδωθούν έτσι, ώστε να είναι σε θέση κανείς να προβλέψει τι θα συμβεί.

Ποιος κάνει κουμάντο

Πρώτο και σημαντικότερο: τίποτα δε συμβαίνει στην Ευρωπαίκή Ένωση χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της Γερμανίας. Η χώρα έχει τον «χρυσό» και καθορίζει τους κανόνες, τονίζει ο διάσημος οικονομολόγος.

Όταν η Γερμανία μιλά όλοι κρέμονται από τα χείλη της. Σε μια κλίμακα σημαντικότητας από το 1 έως το 10, η Γερμανία κατατάσσεται στο 10, ο λόγος της Γαλλίας στο 8 προς το 7, της Ολλανδίας, της Αυστρίας και της Φινλανδίας στο 7. Ακολουθούν κράτη όπως η Ισπανία (στο 1 ή 2) και η Ιταλία ( στο 3-4).

Αυτό που μπορεί να λεχθεί με σιγουριά, είναι πως τίποτα σημαντικό δε συμβαίνει στην Ευρώπη αν δε συμφωνήσει πρωτίστως η κ. Μέρκελ.

Ακριβώς γι αυτό κάθε φορά που κάποιο μεγάλο σχέδιο πέφτει στο τραπέζι κι εμφανίζεται ως η μαγική λύση που θα λύσει όλα τα προβλήματα, τελικά δε συμβαίνει τίποτα, λόγω των αντιρρήσεων της Γερμανίας.

Η χώρα της Καγκελάριου Μέρκελ θα πρέπει να πληρώσει το μεγαλύτερο μέρος του λογαριασμού και δεν θα το κάνει.

Αν κάποιος καταλάβει ότι στην Ευρώπη δε μετράει τίποτα άλλο πέρα από τη γνώμη της Γερμανίας, δεν θα παραπλανάται πιστέυοντας πως οι δηλώσεις Μπαρόζο ή Βαν Ρομπάι, έχουν την παραμικρή σημασία.

Ακόμα μικρότερης σημασίας είναι οι δηλώσεις του Ισπανού πρωθυπουργού ή των ομολόγων του σε Ιρλανδία και Πορτογαλία για παράδειγμα.

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για την Ελλάδα

Η Ελλάδα λοιπόν απέκτησε κυβέρνηση, η οποία θα πρέπει σύντομα να ταξιδέψει στο Βερολίνο. Τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση έχουν καταστρώσει τα σχέδιά τους στην Αθήνα, τα οποία σίγουρα περιλαμβάνουν «προσποίηση» (για να δανειστούμε κι έναν ποδοσφαιρικό όρο), με έναν και μόνο σκοπό. Να αντληθούν περισσότρα χρήματα από τη Γερμανία, εκτιμά ο Grant.

Η Αθήνα θα προσπαθήσει και με το καλό και με το άσχημο, όπως για παράδειγμα χρησιμοποιώντας την απειλή της χρεοκοπίας και της ευρωπαϊκής αρμονίας.

Από την πλευρά τους οι Γερμανοί, οι οποίοι ευγενικά περιμένουν τους Έλληνες να δείξουν τους δικούς τους υπολογισμούς που ελπίζουν να είναι σωστοί. Αν η Γερμανία θεωρεί και δρα με βάση τη δική της διάλεκτο, τότε το παιχνίδι θα εξελιχθεί άσχημα, καθώς η χώρα θα τραβήξει σύντομα μια «γραμμή στην άμμο», χωρίς να κατανοήσει σωστά τις συνέπειες της χρεοκοπίας.

Η Ελλάδα είναι μια μικρή χώρα με ένα γιγάντιο χρέος, γύρω στο $1,3 τρις. Και οι συνέπειες μιας ενδεχόμενης χρεοκοπίας είναι σημαντικές.

Οι Έλληνες λοιπόν θα παρακαλέσουν, θα απειλήσουν, θα γίνουν υστερικοί και θα κάνουν ότι θεωρούν για να πα΄ρουν ρευστό από τους Γερμανούς.

Το αποτέλεσμα αυτού του «παιχνιδιού» θα επικεντρωθεί στον αν οι Γερμανοί προτίθενται να προσφέρουν αρκετά χρήματα στην Ελλάδα ή όχι. Η παράταση του χρονοδιαγράμματος και οι κατά κάποιο τρόπο οι πιο ήπιοι τόνοι δεν έχουν καμία σχέση αυτή τη στιγμή. Οι Έλληνες δεν μπορούν να αποπληρώσουν τα χρέη τους υπό οποιεσδήποτε συνθήκες κι όλα θα κριθούν στο αν θα λάβουν νέα χρήματα ή όχι.

Αν οι Γερμανοί πουν «όχι» τότε η Ελλάδα δεν θα έχει άλλη επιλογή από τη χρεοκοπία και την επιστροφή στη δραχμή. Ίσως η Ελλάδα παραμείνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά όχι της ευρωζώνης.

Το ποια κυβέρνηση εκλέχθηκε στην Ελλάδα είναι απλώς το ορεκτικό. Το κυρίως πιάτο είναι η συνάντηση στο Βερολίνο.

Μετά την εκλογή κυβέρνησης στην Ελλάδα, τα βλέμματα στρέφονται πλέον στην Ισπανία και την Ιταλία, καθώς εκτιμούν πως το δύσκολο κομμάτι πέρασε για την Ελλάδα. Ωστόσο αυτή η αντιμετώπιση είναι λάθος. Το μεγάλο γεγονός, το πραγματικό show στο πολιτικό «τσίρκο» της Ευρώπης τώρα ξεκινά, σημειώνει χαρακτηριστικά ο Mark Grant, κι όλοι εύχονται να μην αμολυθούν τα λιοντάρια, οι τίγρεις και οι αρκούδες...

Πηγή