Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

16 Ιουν 2012

Του Μάκη Ανδρονόπουλου

Η σπουδή της γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ για πολιτική ένωση της ΕΕ με βάση ένα γερμανικό «σχέδιο εργασίας» αποκαλύπτει την ύπαρξη ενός στόχου και ενός μέχρι πρότινος κρυφού πολιτικού σχεδιασμού, που οδηγεί –σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις- στην καθυπόταξη της Ευρώπης στο γερμανικό imperium.

Όσοι καλοπροαίρετοι πίστευαν μέχρι πρόσφατα, όπως ο Monde, τα περί «παιδικής χαράς», ότι δηλαδή η απειρία της κας Μέρκελ μετέτρεψε το πρόβλημα χρέους μιας μικρής χώρας σε κρίση δανεισμού της ευρωζώνης, οφείλουν να συνέλθουν και να δουν την πραγματικότητα.

Η Γερμανία έχει εξελιχθεί σε «γεωοικονομική δύναμη», όπως πολύ επιτυχώς το έχει εξηγήσει ο Hans Kundnani στο άρθρο του “Germany as a Geo-economic Power” και ασκεί αυτή την ισχύ με τον ίδιο αυτοκαταστροφικό τρόπο που πάντοτε έκανε. Οι αυτοκαταστροφικές τάσεις της Γερμανίας έχουν μεγάλο ιστορικό βάθος. Όμως, οι περισσότεροι Ευρωπαίοι, αλλά και οι ίδιοι οι Αμερικανοί πίστευαν ότι μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο οι Γερμανοί άλλαξαν. Δυστυχώς, αυτό ήταν μια ακόμη ψευδαίσθηση των Δυτικών, ανάλογη με εκείνες που έτρεφαν το 1936. Ήδη, από το 1975 ο Γερμανός πολιτικός Φραντς Γιόζεφ Στράους ομολογούσε πως «έχουμε γίνει το οικονομικά ισχυρότερο κράτος της Κεντρικής Ευρώπης. Μπροστά στα ταμεία μας περιμένουν στην ουρά οι πρώην νικητές. Όλοι είναι χρεωμένοι σε μας» μας θυμίζει ο Γκέρχαρντ Κάντε στο αποκαλυπτικό για τους στρατηγικούς σχεδιασμούς του γερμανικού κεφαλαίου βιβλίο του «Η γερμανική πρόκληση» (εκδ. Λιβάνης 1981).

Οι σχεδιασμοί αυτοί έλαβαν μια νέα δυναμική με την απρόσμενη γερμανική ενοποίηση που ανέτρεψε την «ισορροπία» του περίφημου γαλλογερμανικού άξονα, έτσι όπως αυτός είχε κατασκευαστεί με την Συνθήκη των Ηλυσίων. Από το Μάαστριχτ και μετά η ανάδυση της γεωοικονομικής δύναμης της Γερμανίας λαμβάνει εκθετική μορφή, έως που φθάσαμε στην ορατή πλέον προοπτική της οικονομικής καθυπόταξης της ευρωζώνης και όχι μόνο.

Η συνειδητοποίηση αυτής της ανατριχιαστικής προοπτικής, τόσο από τους Ευρωπαίους, όσο και από τους Αμερικανούς, ήρθε στο παρά πέντε της ενεργοποίησης τεσσάρων κυρίως σημαντικών γερμανικών «εργαλείων»: της ελληνικής έξωσης, του δημοσιονομικού συμφώνου, της εσχάτως προβαλλόμενης τραπεζικής ενοποίησης και της «απειλής» της πολιτικής ενοποίησης! Τα τέσσερα αυτά εργαλεία αποτελούν εκφάνσεις της κατάστασης που εδώ θα ονομάσουμε «γερμανικό φονταμενταλισμό». Μια κατάσταση που διολισθαίνει σε μη δημοκρατικές επιλογές και συμπεριφορές, όπως θα καταδείξουμε στη συνέχεια.

Στο πολύ διαφωτιστικό βιβλίο του «Η μετανεωτερικότητα και τα δεινά της» (εκδ. Ψυχογιός, 2002) ο Zygmunt Bauman εξηγεί ότι «ο φονταμενταλισμός είναι ένα εντελώς σύγχρονο, μετανεωτερικό φαινόμενο που ασπάζεται πλήρως τις ‘‘εξορθολογιστικές’’ μεταρρυθμίσεις και τις τεχνολογικές εξελίξεις της νεωτερικότητας, και δεν επιχειρεί τόσο ένα ‘‘ξανακύλισμα’’ στο παρελθόν, όσο το ‘‘ να κάνεις το κομμάτι σου και να μη σε νοιάζει’’, το να σου είναι εφικτή μια πλήρης απόλαυση των νεωτερικών δελεασμών δίχως να πληρώσεις το τίμημα που απαιτούν. Το εν λόγω τίμημα είναι η αγωνία του ατόμου του καταδικασμένου στην αυτάρκεια, την αυτοδυναμία στη ζωή της ουδέποτε πλήρως ικανοποιούμενης και ουδέποτε πλήρως ασφαλούς επιλογής» (σελ.334).

Οι συνειδητότητες αυτές είναι ιδιαίτερα έντονες στην γερμανική ελίτ, η οποία έχει πλήρως προσχωρήσει στην «θρησκείατου εσχατολογικού ορθολογισμού» δηλαδή, της απόλυτης και τυφλής πειθαρχίας στα κελεύσματα των ειδικών και της τεχνοκρατίας, κατάσταση την οποία θεωρεί αυτονόητο καθήκον της να επιβάλλει και σε κοινωνίες που έχουν άλλες δομές λειτουργίας, χωρίς αυτές να τις καθιστούν λιγότερο ευρωπαϊκές, όπως για παράδειγμα η Βρετανία.

Όπως εξηγεί ο Μπάουμαν «το πλαίσιο της ζωής που προσφέρει ο φονταμενταλισμός απλώς οδηγεί στην ακραία κατάληξη την λατρεία των ειδικών, στην ‘‘αίρεση’’ των συμβούλων και καθοδηγητών, και στην απασχόληση με την αυτοεκπαίδευση και άσκηση υπό την επίβλεψη των ειδημόνων, που η μοντέρνα καταναλωτική κουλτούρα προωθεί καθημερινώς. …Η έλξη που ασκεί ο φονταμενταλισμός απορρέει από την υπόσχεσή του να απελευθερώσει τους προσήλυτους από τις αγωνίες της επιλογής» (ο.π. σελ. 337). Δεν γνωρίζω αν ο Μπάουμαν όταν έγραφε αυτή την περικοπή είχε μπροστά του την κα Μέρκελ -και μάλλον δεν την είχε-, αλλά έχω την πεποίθηση ότι η κόρη του πάστορα που μεγάλωσε στο αυστηρό καθεστώς της DDR οδηγήθηκε ως νεοφώτιστη του νεοφιλελευθερισμού (είναι η μορφή του καπιταλισμού που γνώρισε) στην αίρεση των καθοδηγητών, όπως ο Σόιμπλε ή ο οικονομολόγος Ζινν….

Και αυτό είναι έως ένα βαθμό κατανοητό, καθώς καταλήγει ο Μπάουμαν: «Ο φονταμενταλισμός υπόσχεται να αναπτύξει όλες τις άνευ ορίων δυνάμεις της ομάδας – όταν αναπτυχθούν πλήρως – θα αποτελούν αντιστάθμισμα της αθεράπευτης ανεπάρκειας των μεμονωμένων μελών, και συνεπώς δικαιολογεί τη δίχως ερωτήματα και αμφισβητήσεις υποταγή των ατομικών επιλογών στους κανόνες οι οποίοι διακηρύσσονται υπέρ της ομάδας» (ο.π. σελ. 338). Μα αυτή είναι η ενωμένη Γερμανία που αναπτύσσει τις άνευ ορίων δυνάμεις της. Αυτό είναι το ψυχικό υπόβαθρο του γερμανικού φονταμενταλισμού, που επιχειρεί την επέκτασή του σε ολόκληρη την Ευρώπη χρησιμοποιώντας είτε «εργαλεία» του καπιταλισμού της καταστροφής, είτε νομοτεχνικά μέσα καθυπόταξης, είτε την ευρωρευστότητα που συσσωρεύει μέσα από το μηχανισμό του ευρώ.

Τα εργαλεία του γερμανικού φονταμενταλισμού

1. Η διαπόμπευση της Ελλάδας: Είναι πια ξεκάθαρο μετά από δύο χρόνια συστηματικής διαπόμπευσης των Ελλήνων από τα γερμανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι εξ αρχής υπήρχε γερμανικό σχέδιο. Πρόκειται για μια μεταμοντέρνα εκδοχή των πογκρόμ κατά των Εβραίων, με στόχο την τελική εξόντωση ή την έξωση. Αν και ο σχεδιασμός της «οικειοθελούς» αποχώρησης της Ελλάδας από την ευρωζώνη (και ίσως και από την ΕΕ) είναι ντυμένος με την «επιλογή» του ελληνικού λαού, στην ουσία είναι μια «επιβολή» με την πλέον ακραία μορφή βίας για τη δημοκρατική Ευρώπη. Η βία αυτή συνίσταται όχι μόνο στην υπαγόρευση της εσωτερικής πολιτικής διαδικασίας, όχι μόνο στην υπαγόρευση της συνταγματικής αναθεώρησης, αλλά και στην άρνηση της ίδιας της εθνικής θεωρίας των νεοελλήνων. Υπήρξε συστηματική προσβολή των συμβόλων του ελληνικού πολιτισμού. Αυτό σημαίνει κατ΄ αρχήν ότι η διαπόμπευση και η έξωση αποτελεί το σκιάχτρο για όλες τις χώρες της ευρωζώνης που δεν ακολουθούν τον γερμανικό κανόνα. Όμως, πίσω από αυτό κρύβεται το βαθύτερο πλέγμα έναντι του ελληνικού πνεύματος (αρχαίου και νέου) και της δύναμης της ελληνικής ψυχής (η οποία προκάλεσε οδυνηρή εμπειρία για τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής και η οποία ήταν από τους κύριους παράγοντες που η Γερμανία έχασε τον πόλεμο).

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν, όπως αναφέρουν τα σχετικά διεθνή ρεπορτάζ ότι τα σενάρια μιας ελληνικής έξωσης τελούν σε γνώση της ρωσικής ηγεσίας, που με τη σειρά της έχει εκφράσει δημόσια τη στήριξή της στην «ευρωπαϊκή ταυτότητα» της Ελλάδας. Η ιστορία μοιάζει να επαναλαμβάνεται…

2. Το θανατηφόρο σφίξιμο της ζώνης του ευρώ: Ο καθηγητής Βαρουφάκης έχει επισημάνει την ύποπτη βλακεία της Τρόικας η οποία προκειμένου «να καταπολεμήσει ένα χρέος της τάξης των €260 δις, άντε €298 δις το 2010, αφιέρωσε €340 δις, αλλά το μικρό υπερχρεωμένο κράτος, παρόλο αυτόν τον πακτωλό χρημάτων, κατέληξε και πάλι να χρωστά πάνω από €345 δις!.. Πήραν ένα πρόβλημα το οποίο μπορούσε να έχει διευθετηθεί με ένα ποσό των €40 ή €50 δις (π.χ. ένα άτοκο δάνειο τον Ιανουάριο του 2010) και το μετέτρεψαν σε μια μαύρη τρύπα του ενός τρις και βάλε …»

Θυμίζουμε ότι η Λούκα Κατσέλη σε συνέντευξή της στην ιταλική εφημερίδα «Λα Ρεπούμπλικα» είχε εξηγήσει ότι «το νέο δάνειο (Μνημόνιο 2) θα δώσει μια κάποια ανάσα, χάρη, ιδίως, στη συνεισφορά των ιδιωτών πιστωτών. Δεν λύνεται, όμως, το πρόβλημα, στη ρίζα του. Η κρίση θα επιστρέψει, με τρόπο ακόμη πιο δραματικό». Και επεσήμανε ότι «για πρώτη φορά το κράτος κατήργησε όλα τα δικαιώματα, ακόμη και τα συνταγματικά» για να καταλήξει πως «αν η Ελλάδα δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της και συσσωρεύσει καθυστερήσεις, τα υπόλοιπα κράτη θα μπορούν να διεκδικήσουν και μέρος της δημόσιας περιουσίας, να πάρουν και μέρος των αποθεμάτων σε χρυσό της Τράπεζας της Ελλάδος».

Στις 25 Μαΐου 2012 στο Bloomberg View δημοσιεύθηκε άρθρο με τίτλο «Πώς τα πακέταδιάσωσης σώζουν τους… Γερμανούς» όπου επισημαίνεται ότι στην τρέχουσα φιλολογία «η Γερμανία παρουσιάζεται συνήθως ως ο υπεύθυνος ενήλικας και η Ελλάδα ως το σκανδαλιάρικο παιδί. Σύμφωνα με αυτή την κλασική αφήγηση της κρίσης, η συνετή Γερμανία είναι απρόθυμη να διασώσει τον επαίτη της Ευρώπης, την Ελλάδα, η οποία δανείστηκε περισσότερα από όσα μπορούσε και τώρα πρέπει να πληρώσει τις συνέπειες». Όμως, η πραγματικότητα είναι διαφορετική, αφού «δεν υπάρχουν ανεύθυνοι δανειολήπτες χωρίς ανεύθυνους πιστωτές, σημειώνουν». Οι γερμανικές τράπεζες ήταν το «μέσο διευκόλυνσης» της Ελλάδας. Εξηγεί το σχετικό ρεπορτάζ ότι «σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών, ως το Δεκέμβριο του 2009 η έκθεση των τραπεζών στην Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Ιταλία, την Πορτογαλία και την Ισπανία έφτανε στα 704 δισ. δολάρια.

Ποσό κατά πολύ μεγαλύτερο από το συνολικό άθροισμα των κεφαλαίων τους. … Όταν η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έσπευσαν να διασώσουν τις χειμαζόμενες από την κρίση χώρες, προσέφεραν στις γερμανικές τράπεζες της δυνατότητα να πάρουν πίσω τα λεφτά τους, σημειώνει το πρακτορείο.

…Να πως έγινε αυτό: Όταν οι γερμανικές τράπεζες απέσυραν χρήματα από την Ελλάδα, οι άλλες κεντρικές τράπεζες της ευρωζώνης αντιστάθμισαν συλλογικά τις συγκεκριμένες εκροές με δάνεια προς την Κεντρική Τράπεζα της Ελλάδας. Τα δάνεια αυτά εγγράφτηκαν στον ισολογισμό της Bundesbank, την κεντρική τράπεζα της Γερμανίας, ως απαιτήσεις στην υπόλοιπη ευρωζώνη. Ο μηχανισμός αυτός, σχεδιασμένος για να κρατά σε ισορροπία τους ισολογισμούς της ευρωζώνης, έκανε πιο εύκολη την απόσυρση των γερμανικών τραπεζών από τις θέσεις τους. Σε αντίθεση με τις απαιτήσεις των ιδιωτικών τραπεζών, οι απαιτήσεις της Bundesbank αποτελούσαν μόνο εν μέρει ευθύνη της Γερμανίας. Αν η Ελλάδα αποκήρυσσε το χρέος της, οι απώλειες θα κατανέμονταν μεταξύ όλων των κρατών μελών της ευρωζώνης, ανάλογα με τη συμμετοχή τους στην ΕΚΤ. Το μερίδιο της Γερμανίας θα ήταν στο 28%, σημειώνουν οι συντάκτες. Με λίγα λόγια, τα τελευταία δύο χρόνια, μεγάλο μέρος του ρίσκου που βρισκόταν στους ισολογισμούς γερμανικών τραπεζών μεταφέρθηκε στους φορολογούμενους όλης της ευρωζώνης».

Η γερμανική διαχείριση της κρίσης, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών, επέτρεψε στις γερμανικές τράπεζες να τραβήξουν 353 δισ. δολάρια σε 13 μήνες από τις άλλες χώρες της ευρωζώνης, ενώ μέσα σε 17 μήνες οι απαιτήσεις της Budensbank ανήλθαν σε 466 δισ. ευρώ. Με δυο λόγια η αναταραχή έχει αποφέρει πολλά στην συγκέντρωση κεφαλαίων στη Γερμανία που δανείζεται πλέον με ελάχιστο επιτόκιο.

Την ίδια περίοδο οι New York Times σε ανάλυση με τίτλο «Η τρόικα δανείζει τηνΕλλάδα για να πληρώνει τον εαυτό της - Τα δανεικά εξυπηρετούν μόνο τους τόκους ενώ η οικονομία πασχίζει» επισημαίνουν: «Τη στιγμή που η συμμετοχή της στην ευρωπαϊκή νομισματική ένωση είναι αβέβαιη, η Ελλάδα συνεχίζει να λαμβάνει δισεκατομμύρια ευρώ ως έκτακτη βοήθεια από μία αποκαλούμενη τρόικα δανειστών που επιβλέπει τη διάσωσή της. Αλλά σχεδόν καθόλου από αυτά τα χρήματα δεν πηγαίνουν στην ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να πληρώσει για ζωτικές δημόσιες υπηρεσίες. Αντίθετα, διοχετεύονται κατευθείαν πίσω στη τσέπη της τρόικα» αναφέρει το άρθρο. «Το ευρωπαϊκό πακέτο διάσωσης των 130 δισ. ευρώ που υποτίθεται θα αγόραζε χρόνο για την Ελλάδα, εξυπηρετεί κατά κύριο λόγο μόνο τους τόκους του χρέους της χώρας - ενώ η ελληνική οικονομία εξακολουθεί να πασχίζει» και όπως εξηγεί στους New York Times ο Τόμας Μάγιερ, σύμβουλος της Deutsche Bank στη Φρανκφούρτη «η Ελλάδα δεν θα κηρύξει στάση πληρωμών απέναντι στη τρόικα, αφού η τρόικα πληρώνει τον εαυτό της».

Είναι προφανές ότι τα πράγματα έφτασαν εδώ που έφτασαν γιατί το σύστημα του ευρώ έχει ένα βασικό «κατασκευαστικό λάθος», όπως πιστεύει ο Όσκαρ Λαφοντέν: «Δεν προβλέπεται διαδικασία άρσης των ανισορροπιών, όταν ορισμένα κράτη ζουν πάνω και ορισμένα κάτω από τις δυνατότητές τους. Η Γερμανία ζει επί σειρά ετών κάτω από τις δυνατότητές της παράγοντας περισσότερα απ’ όσα καταναλώνει, ενώ το αντίθετο συμβαίνει στην Ελλάδα. Ο μηχανισμός συναλλαγματικής ισοτιμίας θα διόρθωνε τα πράγματα, αλλά με το ευρώ δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα, διαπιστώνει. Άρα, θα πρέπει να επιτευχθεί η άρση των ανισορροπιών μέσω των μισθών: Οι μισθοί στη Γερμανία πρέπει να αυξηθούν, ενώ στην Ελλάδα να μην αυξηθούν τόσο δραστικά».

3. Το δημοσιονομικό σύμφωνο: Με μια εντυπωσιακή παρέκκλιση της ευρωπαϊκής ομοφωνίας, η Γερμανία πέτυχε να περάσει από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο το σχέδιό της για το Δημοσιονομικό Σύμφωνο που είναι κομμένο και ραμμένο στις δυνατότητες των πλεονασματικών χωρών του Βορρά και το οποίο θα οδηγήσει τις υπόλοιπες χώρες στην εκχώρηση κυριαρχίας και στην υποτέλεια. Η Βρετανία μαζί με την Τσεχία είναι οι μόνες χώρες της ΕΕ που μένουν εκτός του Δημοσιονομικού Συμφώνου, ενώ ήδη το έχουν ψηφίσει η Ιρλανδία, η Ελλάδα, η Πορτογαλία, η Σλοβενία και η Ρουμανία.

4. Η τραπεζική ενοποίηση: Η Ισπανική κρίση διευκόλυνε να πέσει στο τραπέζι ένα άλλο σχέδιο ποδηγέτησης των χωρών της ευρωζώνης, η περιβόητη τραπεζική ενοποίηση. Περισσότερα από 100 δις ευρώ έφυγαν από τις ισπανικές τράπεζες με κατεύθυνση κυρίως την Γερμανία. Το σχέδιο θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια μέσα από ένα «μηχανισμό εξυγίανσης» στον έλεγχο όλου του ευρωπαϊκού πιστωτικού συστήματος από τα γερμανικά κεφάλαια, και έμμεσα και όλη την ακίνητη περιουσία που έχει υποθηκευθεί σε αυτό. Έτσι, μέσα σε λίγα χρόνια η Γερμανία θα είναι και ιδιοκτήτης της ευρωπαϊκής γης.

5. Η αναστολή της δημοκρατίας: Σε ένα άρθρο του στη γερμανική έκδοση των Financial Times με τίτλο «Επιβίωση ή δημοκρατία, το δίλημμα για Ελλάδα» ο Wolfgang Munchau επισημαίνει ότι οι απαιτήσεις που διαμορφώνει το Βερολίνο έναντι της Ελλάδας «έρχονται σε αντίθεση και με την ‘‘κατηγορική προστακτική’’ του Immanuel Kant. Πρόκειται δε για απαιτήσεις που θα ήταν αντισυνταγματικές ακόμη και στη Γερμανία» και επισημαίνει: «Προσφάτως, το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας έκρινε ότι η κυριαρχία του κοινοβουλίου είναι απόλυτη, ότι η βουλή δεν πρέπει να μεταβιβάσει εθνική κυριαρχία σε ξένους θεσμούς και πως το κάθε κοινοβούλιο δεν μπορεί να περιορίζει τις ελευθερίες της επόμενης κοινοβουλευτικής σύνθεσης. Με άλλα λόγια, οι προτάσεις έρχονται σε αντίθεση και με το ίδιο το Σύνταγμα της Γερμανίας. Με λίγα λόγια, οι προτάσεις αυτές (που αφορούν την Ελλάδα) είναι ανήθικες».

Ο καθηγητής Βαρουφάκης έχει επισημάνει ότι μετά την επικείμενη αποτυχία των στόχων του Μνημονίου 2 θα ενεργοποιηθούν οι όροι που λένε: «Το Eurogroup χαιρετίζει την πρόθεση της Ελλάδας να θέσει σε λειτουργία μηχανισμό ο οποίος… θα προωθεί κονδύλια που έχουν παραχθεί στο εσωτερικό για εξυπηρέτηση του ελληνικού χρέους πληρώνοντας, υπό την εποπτεία της τρόικας, ένα ποσόν που αντιστοιχεί στα χρέη του τριμήνου απ’ ευθείας σε ειδικό (ξεχωριστό) λογαριασμό του εντολοδόχου της Ελλάδας… Το Eurogroup χαιρετίζει την πρόθεση της Ελλάδας να εισάγει στους επόμενους δύο μήνες στο ελληνικό δίκαιο πρόβλεψη σύμφωνα με την οποία οι αποπληρωμές των δανειστών έχουν απόλυτη προτεραιότητα. Η πρόβλεψη αυτή θα συμπεριληφθεί στο Σύνταγμα της Ελλάδας το ταχύτερο δυνατόν».

Υπενθυμίζουμε ότι με τον γνωστό μειλίχιο τρόπο του, ο Wolfgang Schaeuble έχει πει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να αναβάλει τις εκλογές ως προϋπόθεση για περισσότερη βοήθεια, καθώς και ότι πρέπει να αποφύγει μία εσφαλμένη δημοκρατική επιλογή και διάφορα άλλα που αποτελούν ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας.

6. Η πολιτική ενοποίηση της ΕΕ: Στην ανταπόκρισή του από το Βερολίνο με τίτλο «Ευρώπη δύο ταχυτήτων και σε όποιον αρέσει» ο Γιώργος Παππάς αναφέρει ότι η κα. Μέρκελ δήλωσε ότι «Χρειαζόμαστε όχι μόνον μία νομισματική ένωση, αλλά και τη λεγόμενη δημοσιονομική ένωση. Και χρειαζόμαστε κυρίως μια πολιτική ένωση» γεγονός που ερμηνεύεται πως είναι αποφασισμένη να προχωρήσει με τους πρόθυμους και να αφήσει πίσω όσους δεν θέλουν ή δεν μπορούν να ακολουθήσουν… «Πρέπει βήμα βήμα να εκχωρήσουμε δικαιώματα» στην ΕΕ λέει η κα Μέρκελ που διαβεβαιώνει ότι «η Γερμανία είναι έτοιμη να εργαστεί με αυτά τα εργαλεία εάν χρειαστεί».

…Αυτό σημαίνει ότι στο μέλλον θα πρέπει επίσης να παραχωρηθούν εξουσίες στην Ευρώπη βήμα-βήμα και να δοθούν στην Ευρώπη ευκαιρίες για έλεγχο», δήλωσε η γερμανίδα καγκελάριος. Θέλει επίσης να υπάρξει συντονισμένη ευρωπαϊκή προσέγγιση σε ότι αφορά την μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας, των συστημάτων κοινωνικής ασφάλισης και των φορολογικών πολιτικών. Μέχρις ότου τα κράτη συμφωνήσουν σε αυτά τα «βήματα» το Βερολίνο θα αρνηθεί να εξετάσει άλλες πρωτοβουλίες όπως τα ευρωομόλογα ή μια «τραπεζική ένωση» με εγγυήσεις διασυνοριακών καταθέσεων – βήματα τα οποία το Βερολίνο λέει ότι θα μπορούσαν να γίνουν σε δεύτερη φράση.

Η μέθη της οικονομικής ισχύος έχει, χωρίς αμφιβολία, ζαλίσει την γερμανική δεξιά ελίτ που βλέπει το γεωπολιτικό όραμα της επικυριαρχίας στην Ευρώπη ότι είναι απτό. Το σχέδιο τους βγαίνει και βιάζονται να το καταστήσουν δεσμευτικό πριν από την επανεκλογή Ομπάμα. Ο πολιτικός βολονταρισμός του Βερολίνου όμως αντιμετωπίζει ξαφνικά μια σειρά από προβλήματα:

Όσο η ευρωζώνη βυθίζεται, τόσο θα λυγίζει και θα γίνεται δεκτική στη γερμανική βούληση. Όμως, ταυτόχρονα η γερμανική οικονομία θα υφίσταται κι αυτή τις συνέπειες αυτής της καταβύθισης στην ύφεση.Με ένα χρέος που ξεπέρασε τα 2 τρισ. Ευρώ και το οποίο αποτελεί το 81,2%, του γερμανικού ΑΕΠ, η Γερμανία δεν είναι άτρωτη. Ο μηδενικός ρυθμός αύξησης του Ευρωπαϊκού ΑΕΠ για το α' τρίμηνο του 2012 προμηνύει ύφεση που θα επηρεάσει ευθέως και τη γερμανική παραγωγή.

Η συνειδητοποίηση από τους ευρωπαϊκούς λαούς της προοπτικής της μετατροπής του ευρωπαϊκού νότου σε ζώνη φθηνών εργατικών χεριών του γερμανικού κεφαλαίου, έχει αρχίσει να οδηγεί σε πολιτικές ανατροπές (Γαλλία, Ελλάδα και έπεται συνέχεια). Ο γαλλογερμανικός άξονας θα δοκιμαστεί.

Οι ΗΠΑ αφυπνίστηκαν και κατάλαβαν ότι πίσω από την αντιπαλότητα ευρώ-δολαρίου κρύβεται κάτι πολύ πιο κρίσιμο, η γερμανοποίηση της Ευρώπης. Και αντιδρούν πλέον με σχέδιο. Ο Ραχόι δεν αρνείται τυχαία να βάλει την Ισπανία στον μηχανισμό.
ü Η «συνεννόηση» Ολάντ – Μόντι δημιουργεί συνθήκες αντισυσπείρωσης, «le cauchemar des coalitions» που έλεγε ο μεγάλος Μπίσμαρκ και αυτό άρχισε να το αισθάνεται πια η κα Μέρκελ.

Ανεξάρτητα όμως από το πως θα παιχτούν οι επόμενες παρτίδες, δηλαδή το πότε, πώς και πόσο πολύ θα χάσει η Γερμανία, το κρίσιμο είναι εάν ο γερμανικός φονταμενταλισμός θα εξαφανισθεί η θα λάβει μια άλλη μορφή στον επόμενο ιστορικό κύκλο.

Η ίδια απάντηση παρακαλούμε να δίνεται άμεσα και έμπρακτα στους "ανθρωπιστές" της Ελλάδας, προκειμένου να αποδεικνύουν το μεγαλείο ψυχής που διαθέτουν. Όχι μόνο στα λόγια...

Ίσως είναι η λύση στο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης στην Ελλάδα. Όλοι αυτοί που διαδηλώνουν και συμπαραστέκονται ενεργά υπέρ των παρανόμως εισερχομένων και παραμενόντων στην Ελλάδα μεταναστών, θα πρέπει να αποδείξουν ενεργά και στην πράξη το ενδιαφέρον για αυτούς. Η λύση έρχεται από τον Καναδά και δείτε γιατί.
Μια ελευθερόφρων Καναδή κυρία, έγραψε πολλές επιστολές προς την Καναδική κυβέρνηση, διαμαρτυρόμενη για την αντιμετώπιση των αιχμάλωτων ανταρτών (τρομοκρατών) που κρατούνται στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Σωφρονιστικού Συστήματος στο Αφγανιστάν. Απαίτησε δε μια απάντηση στις επιστολές της και τελικα έλαβε την ακόλουθη απάντηση από τον ίδιο Υπουργό Άμυνας του Καναδά:

National Defence Headquarters
M Gen George R. Pearkes Bldg., 15 NT
101 Colonel By Drive
Ottawa, ON K1A 0K2
Canada

Αγαπητή ενδιαφερόμενη συμπολίτισσα,

Σας ευχαριστούμε για την πρόσφατη επιστολή σας, στην οποία εκφράζετε την έντονη ανησυχία σας για την αντιμετώπιση των τρομοκρατών Ταλιμπάν της Αλ Κάιντα που συλλαμβάνονται από τις Καναδικές δυνάμεις, και στη συνέχεια παραδίδονται στην Κυβέρνηση του Αφγανιστάν και σήμερα κρατούνται από Αφγανούς υπαλλήλους στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Σωφρονιστικού Συστήματος του Αφγανιστάν. Η Διοίκηση μας λαμβάνει σοβαρά υπόψιν αυτά τα θέματα και οι απόψεις σας έχουν ακουστεί δυνατά και ξεκάθαρα εδώ στην Οττάβα. Θα ικανοποιηθείτε όταν πληροφορηθείτε, ότι χάρη στις ανησυχίες πολιτών, όπως εσείς, δημιουργήσαμε ένα νέο τμήμα, εδώ στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το οποίο ονομάζεται πρόγραμμα «Προοδευτικών Αποδεχόμενων την Ευθύνη για Δολοφόνους», ή ΠΑΕΔ για συντομία.
Σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές του νέου αυτού προγράμματος, έχουμε αποφασίσει να μεταφέρουμε έναν τρομοκράτη και να τον θέσουμε υπό την προσωπική σας φροντίδα. Ο προσωπικός σας κρατούμενος έχει επιλεγεί και έχει προγραμματιστεί για μεταφορά, υπό την συνοδεία βαριά οπλισμένου φρουρού στην κατοικία σας στο Τορόντο την ερχόμενη Δευτέρα.

Ο Ali Mohammed Ahmed bin Mahmud (μπορείτε απλά να τον φωνάζετε Ahmed) πρέπει να τύχει φροντίδας, σύμφωνα με τις προδιαγραφές που απαιτείτε στην προσωπική σας επιστολή διαμαρτυρίας!

Είναι πιθανόν να χρειαστεί να προσλάβετε κάποιους βοηθούς επιβλέποντες.
Εμείς θα διενεργούμε εβδομαδιαίες επιθεωρήσεις ώστε να εξασφαλιστεί ότι τα πρότυπα φροντίδας σας για τον Ahmed είναι ανάλογα με αυτά που τόσο έντονα συνιστάτε στην επιστολή σας. Αν και ο Ahmed είναι αντικοινωνική προσωπικότητα και εξαιρετικά βίαιος, ελπίζουμε ότι η ευαισθησία σας σε αυτό που περιγράφεται ως “πρόβλημα συμπεριφοράς” θα τον βοηθήσει να ξεπεράσει αυτά τα ελαττώματα του χαρακτήρα του. Ίσως έχετε δίκιο στην περιγραφή των προβλημάτων αυτών ως “απλές πολιτιστικές διαφορές”.
Αντιλαμβανόμαστε ότι σχεδιάζετε να του προσφέρετε συμβουλευτικές υπηρεσίες και εκπαίδευση στο σπίτι. Ο τρομοκράτης που υιοθετήσατε είναι εξαιρετικά ικανός στην μάχη σώμα με σώμα και μπορεί να αφαιρέσει μια ανθρώπινη ζωή με τόσο απλά αντικείμενα όπως ένα μολύβι ή ένας νυχοκόπτης. Σας συμβουλεύουμε να μην του ζητήσετε να επιδείξει αυτές τις δεξιότητες στην επόμενη συνεδρίαση της ομάδας σας γιόγκα. Παρακαλείστε να ενημερώσετε τυχόν Εβραίους φίλους, γείτονες ή συγγενείς για τον φιλοξενούμενό σας, εφόσον θα μπορούσε να ταραχθεί ή ακόμα και να καταστεί βίαιος. Αλλά είμαστε σίγουροι ότι μπορείτε να τον κατανοήσετε. Είναι επίσης ειδικός στο να κατασκευάζει μια ευρεία ποικιλία εκρηκτικών μηχανισμών από κοινά προϊόντα οικιακής χρήσης, οπότε μπορείτε, αν θέλετε, να διατηρήσετε τα στοιχεία αυτά κλειδωμένα, εκτός αν (κατά τη γνώμη σας) αυτό μπορεί να προσβάλει την προσωπικότητά του.

Ο Ahmed δεν θα επιθυμούσε πολλά πάρε-δώσε με εσάς ή τις κόρες σας (εκτός από τη σεξουαλική εκμετάλλευση) από τη στιγμή που βλέπει τις γυναίκες ως υπανθρώπους, μορφή ιδιοκτησίας που ως εκ τούτου δεν έχουν δικαιώματα, συμπεριλαμβανομένης της άρνησης στις σεξουαλικές του απαιτήσεις. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα για τον ίδιο και έχει το χαρακτηριστικό γνώρισμα να δείχνει βίαιες τάσεις γύρω από τις γυναίκες που αποτυγχάνουν να συμμορφωθούν με το νέο ενδυματολογικό κώδικα που θα “συστήσει” ως πιο κατάλληλη ενδυμασία.

Είμαστε βέβαιοι ότι με αυτή την συγκυρία και με την πάροδο του χρόνου θα απολαύσετε την ανωνυμία που προσφέρει η μπούρκα. Απλά θυμηθείτε ότι όλα είναι μέρος της «κουλτούρας του σεβασμού των θρησκευτικών του πεποιθήσεων», όπως περιγράφεται στην επιστολή σας.
Εκτιμούμε πραγματικά όταν οι πολίτες μας ενημερώνουν με τον κατάλληλο τρόπο για να κάνουμε τη δουλειά μας και να παρέχουμε φροντίδα για τους συνανθρώπους μας. Παρακαλούμε να προσέχετε τον Ahmed και να θυμάστε ότι θα σας παρακολουθούμε.

Καλή τύχη και ο Θεός να σας ευλογεί.

Φιλικά,

Gordon O’Connor,
Υπουργός Εθνικής Άμυνας


Φωτιές λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες...
Σοβαρότατη πληροφορία για 1.500 εισαγόμενους εκ Κοσσοβου (μέλη του UCK) δεν έχει διαψευσθεί ακόμη από τις αρμόδιες αρχές.
Κλοπή βαρέως οπλισμού (πολεμικών όπλων) από αστυνομικό τμήμα της Κω, έχει δημιουργήσει αναστάτωση στην αντιτρομοκρατική μονάδα, μέλη της οποίας μεταφέρθηκαν στο νησί για να διεξάγουν έρευνες και ανακρίσεις.
Η εγκληματικότητα που πηγάζει από την λαθρομετανάστευση έχει χτυπήσει κόκκινο σχεδόν σε ολόκληρη την χώρα, αλλά κανείς δεν ενδιαφέρεται για το γεγονός πως οι Έλληνες πολίτες έχουν μετατραπεί σε σταθερούς ή κινητούς στόχους των "φτωχοδιαβόλων", των "κατατρεγμένων" και των "απελπισμένων" που έχουν βρει καταφύγιο στην ανοιχτή φυλακή που λέγεται Ελλάδα...

Εδώ και πολύ καιρό, ειδικοί επιστήμονες, έχουν αναφερθεί στην πολύ σοβαρή πιθανότητα μίας εξέγερσης των λαθρομεταναστών, οι οποίοι γίνονται τα πρώτα θύματα της οικονομικής κρίσης και οι αντιδράσεις τους αναμένεται να είναι πλέον του δέοντος εκτός νομίμων πλαισίων. Εάν συγκαταριθμηθούν οι πληροφορίες από το Στέιτ Ντιπάρτεμεντ, αλλά και από τις Γαλλικές Μυστικές Υπηρεσίες, για είσοδο -με τους υπόλοιπους λαθρομετανάστες- ενός πολύ σημαντικού αριθμού εκπαιδευμένων στελεχών της Αλ Κάιντα, εάν αναλογιστούμε την προχθεσινή δήλωση του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, ο οποίος αναφέρθηκε στην Αραβική Άνοιξη και την εγγύτητα της Ελλάδας σε αυτήν, εάν αναλογιστούμε την πιθανότατη χρήση άσκησης μέγιστης πίεσης προς την Ελληνική κυβέρνηση (ό,ποια κι αν είναι αυτή) και εάν ταυτόχρονα αναλογιστούμε την χρόνια δράση των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών σε ευαίσθητες περιοχές της χώρας αλλά ιδιαίτερα στο κέντρο της Ελληνικής πρωτεύουσας, πόσο άραγε απέχουμε από ένα σχεδιασμένο ξέσπασμα των λαθρομεταναστών με ταυτόχρονη δράση εμπειροπόλεμων Αλβανών εθνικιστών (UCK);

Το άρθρο που ακολουθεί γράφτηκε πριν μερικά χρόνια και έκρουε το καμπανάκι του κινδύνου στην αδιάφορη -τότε- πολιτική ηγεσία της χώρας. Από τότε μέχρι σήμερα, όμως, δεν έχει γίνει τίποτε απολύτως, που να δράσει αποτρεπτικά για μία πιθανή "εξέγερση των λαθρομεταναστών". Τουναντίον, μάλιστα, υπήρξαν εξοργιστικές πολιτικές αποφάσεις περί οικονομικής ενίσχυσης (π.χ. μέσω επιδομάτων του ΟΑΕΔ), αλλά και νόμοι που επιτρέπουν την πρόσληψη λαθρομεταναστών τόσο στην Αστυνομία όσο και στην ΕΥΠ (ανδραγάθημα του κ. Χ. Παπουτσή, ο οποίος ήθελε την άμεση πρόσληψη λαθρομεταναστών στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, αλλά υπήρξε αντίσταση -ιδιαίτερα από τον πολύ καλό γνώστη πρώην πρέσβη και πρώην διοικητή της ΕΥΠ κ. Ι. Κοραντή, ο οποίος κατόρθωσε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής να εξαναγκάσει τον κ. Παπουτσή να δεχθεί την πρόσληψη στην ΕΥΠ την μετά από πενταετή παραμονή των λαθρομεταναστών στην Ελλάδα).

Ακόμη και σήμερα, που το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης έχει απολύτως κατανοηθεί και έχουν αποτυπωθεί και καταγραφεί τα προβλήματα που δημιουργούνται από τον "αριστερο-σοσιαλιστικό ανθρωπισμό", οι πολιτικοί της χώρας προσπερνούν πολύ γρήγορα τις περί του συγκεκριμένου θέματος συζητήσεις. Η μόνη εξαίρεση -της αποφυγής- είναι ο κ. Τσίπρας, ο οποίος πρόσφατα δεν δίστασε να ανακοινώσει πως θα καλέσει και τις οικογένειες των νομίμων λαθρομεταναστών που ζουν αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Αν υπολογίσουμε πως οι νόμιμοι "λαθρομετανάστες" είναι περίπου 600.000, τότε με έναν απλό πολλαπλασιασμό (επί 4, στο ελάχιστο), διαπιστώνουμε πως με μόνη αυτή την απόφαση οι εισαγόμενοι αλλοεθνείς στην Ελλάδα θα φτάσουν (επισήμως) το μαγικό νούμερο των 3 εκατομμυρίων, οι οποίοι θα έρθουν να προστεθούν στους γηγενείς κατοίκους οι οποίοι υποφέρουν από ανεργία, οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση... Αλλά, μιλώντας με πραγματικά νούμερα για τους λαθρομετανάστες ("νόμιμους" και μη) που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, κατανοούμε πως υπάρχει ένας αριθμός μεγαλύτερος του 1,5 εκατομμύρια ανθρώπων που πιέζονται πολύ περισσότερο από τους Έλληνες πολίτες και μπορούν πάρα πολύ εύκολα να χειραγωγηθούν (όλοι θυμόμαστε το περίφημο "κοράνι" και τον καταγγέλοντα λαθρομετανάστη, ο οποίος συνελήφθη αργότερα για κατασκοπεία...) και να οδηγηθούν σε πράξεις που είτε δεν σκέφτονται αυτή τη στιγμή, είτε εκπαιδεύθηκαν για να τις υλοποιήσουν εντός Ελληνικού εδάφους.

Κι ενώ τα χρόνια πέρασαν και οι πολιτικοί της χώρας δεν έκαναν απολύτως τίποτε για να λύσουν το πρόβλημα που ο "ανθρωπισμός" τους δημιούργησε, ας διαβάσουμε τις συστάσεις και προτάσεις του κ. Τσίτου, για να διαπιστώσουμε την ανυπαρξία των "διασωστών" μας...

ΚΑΙ ΑΝ ΕΞΕΓΕΡΘΟΥΝ;

Του Δημήτρη Τσίτου*

Κάθε πιθανολογούμενη κατάσταση, ως σενάριο, έχει κάποια γενεσιουργά αίτια. Μετά –και την κατ ουσία και πραγματικότητα- ανεξέλεγκτη χρεοκοπία της Ελλάδος (που μέχρι τώρα έχει εξωραϊσθεί από τους πολιτικούς που δεν επιθυμούν να γνωρίζει ο λαός την αλήθεια), ίσως βρεθούμε αντιμέτωποι με μία «ανεξέλεγκτη εξέγερση».
Ως αιτίες για ένα τέτοιο γεγονός θα μπορούσαν να θεωρηθούν οι εξής:
Η μία –εσωτερική- είναι η τρομερά απειλητική ανεργία, η οποία όχι μόνο δεν περιορίζεται αλλά επεκτείνεται με πρωτοφανή καλπασμό και αφορά στην ποιότητα της ζωής των Ελλήνων τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά και την δεύτερη ας την ονομάσουμε «εξωτερική – εισαγόμενη» και είναι η παράνομη μετανάστευση.

Και οι δύο αυτές αιτίες –ως γενεσιουργά χαρακτηριστικά της πιθανολογούμενης «εξέγερσης» οφείλονται στην κατά συρροή και κατ εξακολούθηση ανικανότητα των υπευθύνων λειτουργών στο να χειρίζονται αποτελεσματικά διάφορες καταστάσεις που επηρεάζουν αμέσως ή εμμέσως το αποτέλεσμα.

Χωρίς να υπάρχει πρόθεση να κρίνουμε τις διαδικασίες και τις διεργασίες στον χειρισμό των υποθέσεων έχουμε την υποχρέωση σαν άτομα μεμονωμένα αλλά και σαν πολίτες ενός κράτους πολιτείας να ασχοληθούμε με το αποτέλεσμα –ήδη σε δυσμενή εξέλιξη-το οποίο θα προκύψει.

Για λόγους καλύτερης απεικόνισης της κατάστασης θα αρχίσουμε από τη δεύτερη αιτία.

Οι θλιβεροί και δύστυχοι παράνομοι μετανάστες –και δεν φταίνε αυτοί για το χάλι τους, αλλά οι άλλοι –όσοι- υπεύθυνοι λειτουργοί που τους άφησαν και τους ανέχτηκαν να βρίσκονται στη χώρα, έχουν μια ιδιάζουσα ψυχοπάθεια και ανάλογες συμπεριφορές.
Βρίσκονται σε μια χώρα με «δημοκρατικούς θεσμούς, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, αποκήρυξη της ξενοφοβίας που γι αυτούς δεν σημαίνει απολύτως τίποτε ή που τους βολεύει να κάνουν τα όσα θέλουν χωρίς κανένα ουσιαστικό κολασμό.
Έχουν μάθει από εμπειρία ότι έχουν δικαιώματα χωρίς να έχουν υποχρεώσεις. Δεν πρόκειται να σεβαστούν αυτά που τους παρέχονται, ιδίως όταν βρίσκονται σε κατάσταση απόγνωσης και δυστυχίας.

Αυτοί οι άνθρωποι, όταν πεινάσουν ακόμη περισσότερο θα εγκληματήσουν με άνεση και χωρίς δισταγμό. Στην καλύτερη περίπτωση, αν θελήσουν και μπορέσουν να τους πιάσουν θα τους φυλακίσουν.
Έτσι θα έχουν εξασφαλίσει αυτόματα τροφή, στέγη, ιατρική περίθαλψη και συνθήκες που είναι ονειρικές σε σχέση με τις χώρες απ όπου προέρχονται.

Φυσικά όλες αυτές οι «παροχές» έχουν κάποιο κόστος το οποίο, βέβαια, είναι σε βάρος των Ελλήνων που φορολογούνται βαρύτατα και με τρόπο ληστρικό και χωρίς καμία ανταπόδοση.

Ο εξαιρετικά μεγάλος αριθμός των παρανόμων μεταναστών αυξάνει γεωμετρικά, προς τον αριθμό τους, τις εγκληματικές πράξεις που θα διαπράττουν. Οι μηχανισμοί πρόληψης και καταστολής εγκλημάτων υπολειτουργούν εξ αιτίας μη ύπαρξης ικανών πόρων (χρήματα, άνθρωποι, μέσα) και εξαιτίας της ψυχολογικής κατάστασης των λειτουργών αυτών των υπηρεσιών.

Επιπρόσθετα το πολιτικό σύστημα χρησιμοποιεί και διαθέτει τους πλέον ικανούς αυτών των υπηρεσιών στην πρόληψη και καταστολή εγκληματικών διαθέσεων σε βάρος των πολιτικών και «άλλων σημαινόντων προσωπικοτήτων» όπως και στον εντοπισμό και αποκάλυψη «σκανδάλων» τα οποία εξυπηρετούν αφάνταστα πολύ στον αποπροσανατολισμό των πολιτών από τα πραγματικά προβλήματα που τους ταλανίζουν και τις καταστάσεις που τους απειλούν.

Η συνεισφορά των παρανόμων μεταναστών στα του κράτους είναι μηδενική ενώ η απορρόφηση από τους πόρους του κράτους εξαιρετικά σημαντική. Η παραμονή τους στη χώρα αποτελεί μια «εν δυνάμει εθνική απειλή» και έχουν συνειδητοποιήσει τον τρόπο με τους οποίους θα τους χειριστεί το πολιτικό σύστημα: δηλαδή με «χάϊδεμα» για όσα κακουργήματα επιτελέσουν.

Μακάρι η χώρα να είχε τη δυνατότητα να προσφέρει καλύτερη ζωή σ’ αυτούς τους ανθρώπους που διαπράττουν πράξεις που δεν θα διανοούνταν καν να διαπράξουν στην Ιταλία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τις ΗΠΑ και αλλού. Δεν υπάρχει όμως αυτή η δυνατότητα τη στιγμή που το πολιτικό σύστημα ακρωτηριάζει βάρβαρα τις συντάξεις φτωχών ανθρώπων. Άρα κάτι πρέπει να γίνει εφαρμόζοντας το περιλάλητο «εδώ και τώρα».

Οι απλοί αγρότες λένε κάτι που είναι σοφό: αν υπάρχει στο χωράφι σου φίδι το διώχνεις ή το σκοτώνεις πριν σε δαγκάσει, αν σε δαγκάσει ό,τι και να κάνεις μετά είναι αργά.

Αυτή τη σοφή ρήση φαίνεται ότι δεν μπορούν να την κατανοήσουν οι πολιτικοί –που κύριο μέλημα τους είναι να κρατηθούν με νύχια και δόντια στην εξουσία προκειμένου να πλουτίζουν, και προτιμούν να κόπτονται υπέρ των δημοκρατικών θεσμών και να μας ενοχλούν αδιάντροπα με φανταιζί φληναφήματα.

Αναρωτιέται όμως κάποιος: ποια είναι αυτή η δημοκρατία που προστατεύει τον κακοποιό που κακοποιεί τον νομοταγή Έλληνα πολίτη;

Μπορούμε να πούμε ότι σήμερα μεγάλο μέρος του ελληνικού πληθυσμού τελεί υπό την κατοχή παρανόμων αλλοδαπών μεταναστών, οι οποίοι διαμορφώνουν το δικό τους κώδικα συμπεριφοράς –με την ανοχή των αρχών- και κατέχουν περιοχές. Αν κάποιος εντρυφήσει στο γεγονός αυτός είναι πιθανό να βρεθεί σε κατάσταση παράκρουσης, εκτός και αν είναι Έλληνας πολιτικός. Τι θα έκαναν όμως αυτοί που έχουν τη δύναμη να πάρουν μέτρα, αν βίαζαν την γυναίκα τους, την κόρη τους, αν κακοποιούσαν τη μητέρα τους; Θα άλλαζαν άραγε την αντίληψή και τη στάση τους;

Πάντως όσο κι αν τους φυλάει το σύστημα που «έκτισαν» ποτέ δεν θα είναι πλήρως ασφαλείς!

Η δεύτερη αιτία μια πιθανολογούμενης και ανεξέλεγκτης εξέγερσης είναι η κατάσταση –καζάνι που βράζει- στην οποία βρίσκεται μεγάλο μέρος του Ελληνικού λαού και ην οποία διατηρείται και πρόκειται να γίνει χειρότερη.

Η κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε σήμερα οριοθετείται από τα ακόλουθα:
-Καλπάζουσα και μη ελεγχόμενη ανεργία
-Έλλειψη ελπίδας, οράματος και προοπτικής
-Ένα σύστημα δημοσιονομικής διακυβέρνησης τελείως αναποτελεσματικό και διεφθαρμένο που δημιουργεί απίθανες διελκυστίνδες που απαγορεύουν την πρόοδο
-Ληστρικές φορολογικές επιδρομές που εστιάζονται και στοχεύουν στις αδύναμες τάξεις οι οποίες δεν μπορούν να αποφύγουν το «πλιάτσικο» και τις απάνθρωπες αφαιμάξεις
-Ανίκανοι και αδίστακτοι πολιτικοί με νοοτροπία «κοτζαμπάσηδων»

Όλα αυτά –και πολλά άλλα- έχουν θέσει το μεγαλύτερο μέρος του λαού σε μια κατάσταση προσωρινής αδράνειας. Είναι πλέον θέμα χρόνου πότε θα αναδυθεί το ζωώδες και πανίσχυρο αίσθημα της επιβίωσης. Ταυτόχρονα θα προκύψουν και άλλες «στάσεις», «διαθέσεις» και «συμπεριφορές» οι οποίες ίσως θα είναι πρωτόγνωρες για έναν λαό που για πολλά χρόνια έζησε σε μια κατάσταση πλασματικής ευδαιμονίας σπαταλώντας δάνεια που τώρα έγιναν απαιτητά. Ο λαός αυτός –με απόλυτη ευθύνη των πολιτικών- έγινε ένας λαός νωθρός και καθόλου ανταγωνιστικός στις διεθνείς αγορές παρά τα κελεύσματα των καιρών που ήταν εμφανή.

Το ξεβόλεμα των Ελλήνων –στο μεγαλύτερό τους ποσοστό- θα λειτουργήσει, μάλλον, σαν ένας σπινθήρας για μια φωτιά.

Επειδή όσο τα πράγματα χειροτερεύουν και η αλαζονεία των πολιτικών κορυφώνεται και επειδή όσο τα πράγματα χειροτερεύουν τόσο περισσότερο η σύγκριση της ποιότητας ζωής μα το παρελθόν θα είναι ενοχλητική μέχρι βασανιστική και προτρεπτική σε κινήσεις. Βέβαια συνεχίζουν ακόμη τα «σκυλάδικα», τα «αθλητικά», και τα «κοσμικά» να μην απειλούνται από τη δυστυχία που διακατέχει τον κόσμο αλλά και αυτά αρχίζουν να παίρνουν την κατιούσα και προς το «περαιούσθαι» για μεγάλη λύπη των ανθρώπων του «σκότους».

Για τους «πολιτικούς» κάθε αντίδραση είναι ένα «θαύμα» που κρατάει τρείς μέρες. Μετά έρχεται κούραση και δεν μπορεί να υπάρξει μια συνέχεια και συνέπεια από μη σωστά και συνετά καθοδηγούμενες μάζες. Τα αστικά κέντρα είναι αυτά που έχουν πληγεί από την κατάσταση που επικρατεί. Στα μικρά μέρη και τα χωριά η κατάσταση δεν είναι τόσο αισθητή. Άρα τα αστικά κέντρα θα αποτελέσουν τον πυρήνα της αντίδρασης.

Το πολιτικό σύστημα –ως εξουσία- δεν πιστεύει ότι απειλείται. Ίσως έχει δίκιο και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πολλά και σωστά. Όμως ποιος περίμενε στον κόσμο την πτώση της ΕΣΣΔ, την πτώση του Καντάφι στην Λιβύη, τα γεγονότα στην Αίγυπτο, την πτώση του πανίσχυρου Σάχη στο Ιράν, την αλλαγή στην Ρουμανία, την Βουλγαρία και τόσα άλλα που συνέβησαν, ακόμη και όταν απολάμβαναν την προστασία μεγάλων δυνάμεων, ή θα συμβούν τις επόμενες μέρες;

Βεβαίως υπάρχουν σκοπιμότητες και εξαιρετικά σκοτεινές διαδρομές αλλά ποιος μπορεί να αποκλείσει το απρόσμενο γεγονός και ότι κάτι παρόμοιο θα μπορούσε να συμβεί και στην Ελλάδα;

Δυστυχώς, θέσεις σαν κι αυτές που παρουσιάζονται δεν δικαιώνονται παρά μόνον «κατόπιν εορτής». Και μια τέτοια «εορτή» καλύτερα είναι να την προλάβουμε για να την αποφύγουμε παρά να τη ζήσουμε.

Το μέλλον –δυσοίωνο- και η τύχη –απρόβλεπτη- της Ελλάδας είναι στα χέρια ανίκανων, αντιπαθών και αναξιόπιστων, υποκριτών, πολιτικών. Οι Έλληνες έχουν, πλέον, πολύ λίγα να ελπίζουν και πολλά να φοβούνται.

Ο συνδυασμός των παραπάνω χαρακτηριστικών που σχολιάσαμε για μια πιθανή εξέγερση είναι εξαιρετικά πανίσχυρος αν λειτουργήσει από κοινού. Τότε είναι που θα επέλθει το χάος με τους δικούς του νόμους που δεν έχουν σχέση με τους νόμους που εμείς θεσπίσαμε.

Κάτι πρέπει να γίνει ΤΩΡΑ. Όσο το πολιτικό σύστημα αισθάνεται ασφαλές τόσο η ασφάλεια της χώρας κινδυνεύει. Έχει αποδειχτεί πλέον ότι τα άτομα που κυβερνούν ή έχουν βλέψεις στη διακυβέρνηση της χώρας μόνον και δεν σκοπούν στη σωτηρία της χώρας είτε, και, επιδιώκουν μόνον το δικό τους συμφέρον – ατομικό και κομματικό.

Το ερώτημα καθίσταται πλέον επιβεβλημένο:
«Ποιος θα μας σώσει από αυτούς που μας κυβερνούν;»

* Συγγραφέας – Σύμβουλος Διαπραγματεύσεων
ΠΗΓΗ: ”RΙΕΑΣ”


Σύμφωνα με τον εγγονό του John D. Rockefeller και ανηψιό του μεγαλοτραπεζίτη David Rockefeller και πρώην Συγκλητικού και νυν Προέδρου της επιτροπής εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ, τον κ. Jay Rockefeller, το διαδίκτυο αντιπροσωπεύει μια σοβαρή απειλή για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ. Ο Rockefeller δεν είναι ο μόνος που το πιστεύει αυτό…..

Την πίστη του ότι το διαδίκτυο είναι ο “Νο 1 Εθνικός κίνδυνος” συμμερίζονται τόσο ο πρώην Διευθυντής των μυστικών υπηρεσιών Mike McConnell όσο και ο νυν Διευθυντής Ναύαρχος Dennis C. Blair.

Σε ομιλία του ως Πρόεδρος της επιτροπής εμπορίου, τεχνολογίας και μεταφορών της Δυτικής Βιρτζίνια το 2009 (από όπου και το βίντεο), δήλωσε ότι οι κίνδυνοι που απορρέουν από την έλλειψη ασφάλειας στο διαδίκτυο:

“σε κάνουν να αναρωτιέσαι μήπως θα ήταν καλύτερα να μην είχαμε εφεύρει το ίντερνετ”

Ο κ. Rockefeller, στη σελίδα του, εκτός από την εμμονή του στο χτύπημα της 11 Σεπτεμβρίου και τους κινδύνους που διατρέχει η Αμερική, παραθέτει και τους υπόλοιπους τομείς ενδιαφέροντος του:

Senate Select Committee on Intelligence – Επιτροπή γερουσιαστών για θέματα πληροφοριών.

United States Intelligence Community – Κοινότητα μυστικών υπηρεσιών Ηνωμένων Πολιτειών.

Centers for Disease Control - Κέντρο ελέγχου ασθενειών.

Department of Defense – Υπουργείο άμυνας.

Department of Homeland Security – Υπουργείο Εθνικής Ασφάλειας ΗΠΑ

Federal Highway Administration - Διεύθυνση Εθνικών οδών.

Prepare. Plan. Stay Informed. – Ready.gov – Ετοιμάσου.Σχεδίασε.Πληροφορήσου – Ready.gov

United Nations - Ηνωμένα Εθνη

West Virginia Division of Homeland Security and Emergency Management - Τμήμα Εθνικής

ασφάλειας και διαχείρισης κρίσεων της Δυτικής Βιρτζίνια.

και από ότι φαίνεται είναι γενικά ένας πολύ αγχωμένος και δραστήριος τύπος…

ΘΑΛΑΜΟΦΥΛΑΚΑΣ

Την ώρα που το μεταναστευτικό φιγουράρει ψηλά σε όλα τα προγράμματα των κομμάτων ως το θέμα που, μαζί με την οικονομία, «καίει» περισσότερο τους Έλληνες, η εικόνα που κατέγραψε κλιμάκιο συνδικαλιστών αστυνομικών στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο είναι αποκαρδιωτική.

Η δύναμη των συνοριοφυλάκων δεν επαρκεί ούτε για τη στοιχειώδη φύλαξη με συνέπεια οι αστυνομικοί να εξαντλούνται στη διαχείριση της λαθρομετανάστευσης (καταγραφή, σίτιση, χορήγηση εγγράφων) χωρίς να υπεισέρχονται στην αντιμετώπισή της.

Στα κέντρα κράτησης σχεδόν κάθε εβδομάδα γίνονται εξεγέρσεις από κρατουμένους που στοιβάζονται κατά εκατοντάδες σε μερικές δεκάδες τετραγωνικά. Στο Τυχερό του Έβρου ένας από τους παράνομους μετανάστες δάγκωσε την περασμένη Κυριακή έναν αστυνομικό, ο οποίος μαζί με μόλις τρεις ακόμα συναδέλφους του φύλαγε περίπου 300 άτομα που ξεσηκώθηκαν.

Τα οχήματα με τα οποία γίνονται οι μεταγωγές έχουν σαπίσει, ενώ πολλά από τα υπηρεσιακά τζιπ βρίσκονται ακινητοποιημένα για εβδομάδες σε συνεργεία. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η κατασκευή του πολυδιαφημισμένου φράχτη του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή, προχωρά με ρυθμούς χελώνας. Πληροφορίες αναφέρουν, μάλιστα, ότι το τελικό αποτέλεσμα δεν θα έχει καμία σχέση με τη μακέτα που είχε δώσει προ μηνών στη δημοσιότητα ο κ. Παπουτσής, καθώς τελικά θα κατασκευαστεί ένας πολύ πιο απλός και διάτρητος φράχτης.

Τέσσερις αστυνομικοί για τη φύλαξη 400 κρατουμένων

Πριν από 12 χρόνια, το έτος 2000, έγιναν για τελευταία φορά προσλήψεις συνοριοφυλάκων στον Έβρο. Έκτοτε οι εκκλήσεις για ενίσχυση των δυνάμεων πέφτουν στο κενό. Σήμερα υπηρετούν στην «κερκόπορτα» του Έβρου λιγότεροι από 400 μόνιμοι αστυνομικοί, οι οποίοι καλούνται να καλύψουν τις τεράστιες ανάγκες για περιπολίες στα σύνορα, επιτήρηση των κέντρων κράτησης και γραφειοκρατική δουλειά.

Οι κενές οργανικές θέσεις με τα δεδομένα του 2000 -όταν η λαθρομετανάστευση δεν είχε γιγαντωθεί- είναι 60. Οι ηγεσίες της Αστυνομίας τη δεκαετία που μας πέρασε δεν επέτρεπαν ούτε τις μεταθέσεις ανδρών στα σύνορα, στο πλαίσιο της συγκέντρωσης δυνάμεων στην Αθήνα υπό το πρίσμα της έξαρσης της εγκληματικότητας.

Το αποτέλεσμα είναι τα κέντρα κράτησης στο νομό, τα οποία φιλοξενούν από 200-400 αλλοδαπούς, να φυλάσσονται από μόλις τέσσερις αστυνομικούς το καθένα.

Οι υγειονομικές συνθήκες είναι άθλιες και για το λόγο αυτό ξεσπούν κάθε λίγο εξεγέρσεις. Στην τελευταία από αυτές πριν μία εβδομάδα λίγο έλειψε να δραπετεύσουν από το κέντρο του Τυχερού εκατοντάδες λαθρομετανάστες. «Κινδυνεύουν και οι αστυνομικοί από μεταδοτικές ασθένειες, και οι ίδιοι οι κρατούμενοι. Σε χώρο στον οποίο αναλογούν 200 άτομα στοιβάζονται 400», λέει στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ.

Έχουν καταγραφεί, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, αρκετές περιπτώσεις μεταναστών που μεταφέρθηκαν μέσα στο 2012 στο νοσοκομείο εσπευσμένα από βαριές ασθένειες που προκλήθηκαν από τις κακές συνθήκες διαβίωσης.

ΦΡΑΧΤΗΣ : Κατασκευάζονται 250 μέτρα από τα 10 χιλιόμετρα

Τουρκικές εταιρίες έχουν αναλάβει την προμήθεια σχεδόν του συνόλου των υλικών για την κατασκευή του φράχτη που διαφημίστηκε από τον πρώην υπουργό ΠροΠο, Χρήστο Παπουτσή, όσο κανένα άλλο μέτρο για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού.

Σε τουρκικά χέρια θα καταλήξουν, σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 1.000.000 ευρώ για την αγορά τσιμέντου, σύρματος και άλλων απαραίτητων προμηθειών.

Οι εργασίες για την ανέγερσή του προχωρούν με ρυθμούς χελώνας, καθώς μέχρι στιγμής το μόνο που έχουν κάνει τα συνεργεία είναι να ρίξουν πέλματα σε μήκος 250 μέτρων από τα συνολικά 10 χιλιόμετρα του φράχτη. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση υπαλλήλου που συντονίζει τις εργασίες σε συνδικαλιστές αστυνομικούς, σύμφωνα με την οποία «αν συνεχιστεί η κατασκευή με αυτούς τους ρυθμούς, το έργο θα τελειώσει σε πέντε χρόνια».

Ο φράχτης θα ανεγερθεί σε ελληνικό έδαφος και όχι στη «νεκρή ζώνη» ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα και δεν θα θυμίζει σε τίποτα τη μακέτα που είχε ανακοινώσει ο κ. Παπουτσής και απεικόνιζε ένα υπερσύγχρονο, αποτρεπτικό για την είσοδο στη χώρα σύστημα.

Δηλαδή, δεν θα υπάρχουν διπλά συρματοπλέγματα και στη μέση κενό, όπως στα σύνορα ΗΠΑ- Μεξικού, αλλά θα πρόκειται για έναν ενιαίο εμπόδιο πλάτους ενός μέτρου με αγκαθωτά σύρματα στις εξωτερικές πλευρές.

Ένα ομοίωμα του φράχτη μήκους δύο μέτρων μεταφέρθηκε με γερανό στον Έβρο στα εγκαίνια των εργασιών από τον κ. Παπουτσή και χρησιμοποιήθηκε για τις ανάγκες των τηλεοπτικών συνεργείων και των φωτογράφων.

” Όσοι θέλουν μπαίνουν”

Σοκ προκάλεσε στους συνδικαλιστικούς αντιπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριοφυλάκων και του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Αττικής η ομολογία του αστυνομικού διευθυντή Ορεστιάδας, Γιώργου Σαλαμάγκα, ότι «αν χίλιοι μετανάστες προσπαθήσουν να μπουν στη χώρα μας από τον Έβρο θα τα καταφέρουν και οι χίλιοι». Και για αυτό δεν ευθύνεται ο κ. Σαλαμάγκας και οι αστυνομικοί που υπηρετούν στα σύνορα, οι οποίοι εργάζονται σκληρά ακόμα και εκτός ωραρίου.

Η εικόνα του ξέφραγου αμπελιού αποτυπώνεται και στα στατιστικά στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για το 2012. Μόνο τους πέντε πρώτους μήνες του έτους έγιναν 15.878 συλλήψεις λαθρομεταναστών στα χερσαία ελληνοτουρκικά σύνορα σε σχέση με τις 12.507 συλλήψεις που είχαν γίνει το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Δεκάδες ήταν και οι μετανάστες που δεν κατάφεραν να περάσουν το ποτάμι και πνίγηκαν. Τους περισσότερους από αυτούς τους περισυνέλεξαν οι ελληνικές αρχές και ανέλαβαν την ταφή τους που κοστίζει, σύμφωνα με πληροφορίες, μαζί με την τελετή της θρησκείας τους, περίπου 1.000 ευρώ για το κάθε άτομο.

Από τον Έβρο το μεγαλύτερο μέρος των παράνομων μεταναστών καταλήγει στην πρωτεύουσα. Τα κυκλώματα τους δίνουν οδηγίες να κατευθυνθούν στο κέντρο της Αθήνας, όπου συνήθως τους περιμένουν ομοεθνείς τους.

Ακινητοποιημένα λόγω βλαβών τα υπηρεσιακά οχήματα

«Στο όνομα του Έβρου εκτελούνται μελέτες και προγράμματα για την απορρόφηση κονδυλίων αλλά δυστυχώς δεν έχουμε δει κανένα αποτέλεσμα αυτών των μελετών. Ντρέπονται οι συνάδελφοι που το 2012 παλεύουν με απαρχαιωμένα οχήματα που θέτουν σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα», λέει στον «ΤτΚ» ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων, Παναγιώτης Χαρέλας.

Ο κ. Χαρέλας έχει ζητήσει καινούργια μεταγωγικά οχήματα εδώ και τρία χρόνια, αλλά οι εκκλήσεις του πέφτουν στο κενό. Στην επίσκεψή του στα σύνορα την περασμένη Κυριακή ένα τζιπ ακινητοποιήθηκε μπροστά του από μηχανική βλάβη και προστέθηκε στη μακρά λίστα των παροπλισμένων οχημάτων που βρίσκονται στα συνεργεία.

Σε δυσμενή θέση έρχονται οι αστυνομικοί όταν τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα μένουν στη μέση του δρόμου όταν μεταφέρουν μετανάστες, καθώς υπάρχει πιθανότητα απόδρασης ή συμπλοκής μαζί τους. Το ίδιο επικίνδυνη είναι η κατάσταση όταν η βλάβη τους βρει βράδυ στη συνοριογραμμή.

«Τελικά, ο Έβρος, η Αττική, η Ελλάδα ολόκληρη δεν πλήττονται από τους μετανάστες των φτωχών χωρών του πλανήτη, πλήττονται και καταστρέφονται καθημερινά από τις συνέπειες ενός εθνικού εγκλήματος με πρωταγωνιστές τους υπεύθυνους να κρύβονται πίσω από πολλά “θα” αδυνατώντας να λάβουν τις αποφάσεις που όλη η κοινωνία απαιτεί», δηλώνει ο κ. Χαρέλας.

Αλέξανδρος Καλαφάτης, στον Ελεύθερο Τύπο

Γράφει ο Θεόδωρος Κουτρούκης

Σε μερικές ώρες οι Έλληνες θα προσέλθουν στις κάλπες σε μια από τις κρισιμότερες εκλογικές αναμετρήσεις μετά την μεταπολίτευση. Οι πολιτικές συζητήσεις των ημερών προσπάθησαν να αναδείξουν ποικιλώνυμα διλήμματα για τους ψηφοφόρους όπως το Μνημόνιο-αντιμνημόνιο, ευρώ-δραχμή, Αριστερά–Δεξιά κ.λπ

Θα επιχειρήσω να αναδείξω ένα ακόμη βαρυσήμαντο διακύβευμα της εκλογικής αναμέτρησης που τείνει να περάσει στα ψιλά γράμματα του τύπου, εκείνο της θέσης της βίας στην ελληνική κοινωνία.

Το φαινόμενο δεν είναι σημερινό. Η βία στα γήπεδα, ο οργανωμένος χουλιγκανισμός, η βιτριολική ρητορική ορισμένων ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών είναι παλιότερες εκφάνσεις της βίας άλλα μέχρι πριν λίγα χρόνια θεωρούνταν μάλλον περιθωριακά και ενίοτε γραφικά φαινόμενα που δεν άγγιζαν την καρδιά του δημοκρατικού πολιτεύματος.
Όλα όμως άλλαξαν τα τελευταία δύο χρόνια με αφορμή τη δραματική καταρράκωση του επιπέδου ευημερίας που είχε βιώσει ο ελληνικός λαός την τελευταία εικοσαετία.

Η οικονομική ύφεση ενεργοποίησε τη δυναμική αντίδραση των εισοδηματικά πληγέντων, ενεργοποίησε την ανάπτυξη των ποικιλώνυμων κινημάτων τύπου «δεν πληρώνω» που -ανεξάρτητα από τη σκοπιμότητα ή την αποτελεσματικότητα τους- συνέδραμαν την υπονόμευση της έννοιας της νομιμοφροσύνης. Επιπλέον, θα πρέπει να προστεθεί η απροθυμία του απονομιμοποιημένου πολιτικού συστήματος να χρησιμοποιήσει τους κατασταλτικούς μηχανισμούς, να εφαρμόσει το νόμο, να αντιμετωπίσει την διάχυτη ανομία και την κοινωνική βία, ώστε να ολοκληρωθεί η εικόνα του υπόβαθρου που καλλιέργησε συστηματικά την ανοχή στη βία, υπέθαλψε το ιδεολόγημα ότι η βία εμπεριέχει την κρυμμένη δύναμη της αλήθειας των αγανακτισμένων πολιτών και
ευνόησε την ορμητική εισαγωγή της στο πολιτικό σκηνικό.

Είναι πρόδηλο ότι η ρητορική του ανερυθρίαστου λαϊκισμού, της ευφάνταστης συνθηματολογίας, της άκριτης παραδοχής οποιουδήποτε νοσηρού σεναρίου συνωμοσίας, αποδυνάμωσαν τις πολιτικές θέσεις της διαλλακτικότητας και της ψύχραιμης αποτίμησης των πραγμάτων κι ευνόησαν τις ακραίες προσεγγίσεις.

Η επιδοκιμασία της βίας από εκτεταμένα κοινωνικά στρώματα οδήγησε σταδιακά στην ισχυροποίηση των πολιτικών δυνάμεων που δεν αντιλαμβάνονται το διάλογο ως το αποκλειστικό πεδίο αντιπαράθεσης ή επίλυσης των διαφορών.

Στο νέο σκηνικό οι ψηφοφόροι μπορεί με μεγάλη ευκολία να μετακινηθούν από τον ένα πολιτικό χώρο στον άλλον αρκεί να μπορέσουν να εκτονωθούν, να αγανακτήσουν και να μετατοπίσουν τις ευθύνες τους σε κάποιους άλλους.

Τα φαινόμενα του προπηλακισμού βουλευτών, της άγριας συνθηματολογίας κατά του ναού της δημοκρατίας, της βίας on camera δε στρέφονται μόνο κατά των πολιτικών ταγών. Στρέφονται κυρίως κατά του ίδιου του συστήματος της πολιτικής αντιπροσώπευσης. Oπως έχει υπογραμμίσει ο νομπελίστας Paul Krugman «υπάρχει χώρος σε µια δηµοκρατία για ανθρώπους που χλευάζουν και καταγγέλλουν όσους διαφωνούν µαζί τους• δεν υπάρχει καθόλου χώρος για υπαινιγµούς ότι όσοι βρίσκονται στην απέναντι πλευρά µιας συζήτησης πρέπει να αποκλειστούν από τη συζήτηση αυτή µε κάθε µέσο».

Στις εκλογές που έρχονται ο ψηφοφόρος έχει μια ακόμη ευκαιρία να στείλει τη βία στο πάλαι ποτέ χρονοντούλαπο της ιστορίας ή να επιλέξει να κοιμηθεί μαζί της. Ευτυχώς, στις δημοκρατίες ο κυρίαρχος λαός έχει την ελευθερία να επιλέξει ανάμεσα στον παράδεισο και την κόλαση. Δυστυχώς, η κόλαση που θα επιλέξει μπορεί να είναι και η δική του.

* Επικ. Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου

«Τό ἑλληνικό ἔθνος: ὁ ὀφθαλμός καί ὁ διδάσκαλος τῆς Οἰκουμένης» (ἅγ. Νεκτάριος)


Tοῦ π. Ἀθανασίου Μηνᾶ

Ὁ Κύριος εἶπε στοὺς μαθητές Του: «Συμφέρει ὑμῖν ἵνα ἐγὼ ἀπέλθω. Ἐὰν γὰρ ἐγὼ μὴ ἀπέλθω, ὁ παράκλητος οὐκ ἐλεύσεται πρὸς ὑμᾶς.» (Ἰω., ιστ΄, 7). Ὄντως ὁ Κύριος ἀνελήφθη καὶ ἔστειλε τὸ Πνεῦμα τὸ Ἅγιον, τὸ Ὁποῖον ὁδηγεῖ τὴν Μίαν Ἁγίαν Καθολικὴν Ἀποστολικὴν Ὀρθόδοξον Ἐκκλησίαν εἰς πᾶσαν τὴν ἀλήθειαν. Μὲ ἔμφαση ἐτόνιζε: «Μάθετε ἀπ’ ἐμοῦ...» (Ματθ.,ια΄,29), «...προσέχετε...» (Ματθ.,ζ΄,15) καὶ (Ματθ.,ι΄,17) «Γρηγορεῖτε καὶ προσεύχεσθε» (Ματθ., κστ΄, 41), «...γίνεσθε οὖν φρόνιμοι ὡς οἱ ὄφεις καὶ ἀκέραιοι ὡς αἱ περιστεραί...» (Ματθ.,ι΄,16).
Στοὺς λόγους αὐτοὺς τοῦ Κυρίου Ἰησοῦ, προστίθενται καὶ τὰ ἑξῆς: Ὅταν οἱ Ἰουδαῖοι Τὸν κατηγόρησαν ὅτι ἐν τῷ πνεύματι τῶν δαιμονίων ἐκβάλλει τὰ δαιμόνια, τότε μὲ πραότητα τοὺς ἀπήντησε καὶ στὴν ἀπάντηση ποὺ ἔδωσε ἔχομε δυὸ ἐκπληκτικὲς προφητεῖες (Ματθ., ιβ΄, 24-32). Ἡ πρώτη εἶναι, πώς ὅταν ὁ σατανᾶς ἐκβάλλει τὸν σατανᾶ τότε ἡ βασιλεία του διαμερισθεῖσα καταλύεται, πράγμα ποὺ συμβαίνει στὶς ἡμέρες μας καὶ ἡ δεύτερη, πώς ἐφόσον ὁ Ἴδιος ἐκβάλλει τὰ δαιμόνια ἐν Πνεύματι Θεοῦ τότε τὸ τέλος τοῦ σατανᾶ εἶναι ἐγγύς.

Γνωρίζουμε ὅτι ἡ παρουσία τοῦ ἀντιχρίστου στὸν κόσμο θὰ γίνεται σταδιακά, προοδευτικὰ, ὅλο καὶ πιὸ γνωστὴ μὲ ἀποκορύφωμα τὴν δικτατορία τοῦ χρήματος. Οὔτε νὰ ἀγοράσεις, οὔτε νὰ πωλήσεις ἐὰν δὲν σφραγισθεῖς, ἐὰν δὲν πάρεις τὴν «Κάρτα τοῦ Πολίτη» καὶ ἀργότερα τὴν ἐμφύτευση τοῦ chip στὸ δεξὶ χέρι ἢ στὸ μέτωπο (βλέπε στὴν Ἀμερικὴ τὸν νόμο γιὰ τὸ ὑποχρεωτικὸ τσιπάρισμα τῶν νεογεννήτων).

Σύμβολο τῆς ἐξουσίας τοῦ σατανᾶ ἐπὶ τῆς γῆς κατέστη τὸ Δολλάριο, παγκόσμιο νόμισμα1. Ἔρχεται τώρα στοὺς ἐσχάτους καιροὺς ἕνα ἄλλο ἰσχυρὸ νόμισμα νὰ τὸ ἀνταγωνισθεῖ, τὸ Εὐρώ. Γίνεται ἔτσι ἕνας φοβερὸς πόλεμος, ποιὸ ἀπὸ τὰ δυὸ νομίσματα ποὺ κινοῦνται ἀπὸ τὰ διχασμένα καὶ ἀντίπαλα ὄργανα θὰ ὁδηγήσει τὴν ἀνθρωπότητα στὴν ἀγκαλιὰ τῆς Νέας Ἐποχῆς, μὲ δικτάτορα τὸν ἀντίχριστο. Δολλάριο ἢ Εὐρώ; Ἡνωμένες Πολιτεῖες Ἀμερικῆς μὲ σύμμαχο τὸ Ἡνωμένο Βασίλειο ἢ Γερμανία μὲ τοὺς δορυφόρους της;

Εὔκολα διακρίνομε ὅτι ἐγγὺς ἐστὶ ἡ αὐτοκαταστροφὴ τῆς ἀντίχριστης Νέας Ἐποχῆς ἐξαιτίας αὐτῆς τῆς ἀντιπαλότητος. Δόξα σοι ὁ Θεός!

Ὄντως κάθε Ὀρθόδοξος ποὺ ἀγωνίζεται τὸν καλὸν πνευματικὸν ἀγώνα καὶ τηρεῖ τὶς ἐντολὲς τοῦ Σωτῆρος Χριστοῦ, ἀκούγοντας καθημερινῶς ὅτι τὸ Εὐρὼ δὲν εἶναι ἁπλῶς ἕνα κοινὸ νόμισμα, ἀναρωτιέται τί παραπάνω ἄραγε εἶναι τὸ Εὐρώ; Δὲν τὸ ἀπαντοῦν αὐτὸ οἱ δυνάμεις τοῦ σκότους. Ὅπως ἐπίσης δὲν ἀπαντοῦν γιατί τὸ Δολλάριο ἀπὸ τὴν ἄλλη μεριά εἶναι σημεῖον ἀναφορᾶς γιὰ τὸ παγκόσμιο ἐμπόριο.

Οἱ ἔχοντες νοῦν Χριστοῦ γνωρίζουν ἀκριβῶς ὅτι σύμφωνα μὲ τὸν λόγο τοῦ Ἰησοῦ ἡ βασιλεία τοῦ σατανᾶ, πού ἐκφράζεται καί μέ τὸ παγκόσμιο χρηματοπιστωτικὸ σύστημα, διχάζεται· καὶ ἐξ αὐτοῦ τοῦ γεγονότος, ἡ κυριαρχία τοῦ σατανᾶ διχασμένη καὶ διχαζομένη βαίνει πρὸς τὸ τέλος της, ἀφοῦ πρῶτα σύμφωνα μὲ τὴν Θεία Ἀποκάλυψη θὰ ἐπιβληθεῖ στοὺς ἀπίστους Νεοεποχῖτες γιὰ ἑπτὰ χρόνια, ὥστε οἱ τελευταῖοι νὰ εἰσπράξουν στὸ πετσὶ τους τὰ ἀποτελέσματα τῆς πλάνης τους.
Ἀπόδειξη τῶν ἀνωτέρω εἶναι ἡ ἀπελπισία ποὺ διακατέχει τοὺς μακράν τοῦ Χριστοῦ ἀνθρώπους σήμερα, ἡ γεωμετρικὴ αὔξηση τῶν αὐτοκτονιῶν, οἱ διαρρήξεις, δολοφονίες καὶ δολοπλοκίες, ἡ ἐξαθλίωση τῶν μαζῶν, ἡ ἐκμετάλλευση καὶ ἐκπόρνευση τῶν γυναικῶν, ἡ ἀσχημοσύνη τῶν ἀνδρῶν μὲ ἐσχάτη ἐκείνη τοῦ κυναιδισμοῦ, ἡ μισητὴ καὶ δολοφόνος παιδεραστία καὶ ἡ βορβορώδης καὶ σηπώδης κτηνοβασία. Ἐπίσης, ἡ σκοταδιστικὴ εἰδωλομανία καὶ εἰδωλολατρεία, ὁ παγανισμός, μὲ ὄχημα τὴν θετικὴ «δῆθεν» ἐσωτερικὴ ἐνέργεια, τὴν γιόγκα, τὸν ποὺ ὁ Ἀγαθὸς Τριαδικὸς Θεὸς ἁπλόχερα δίδει μέσα ἀπὸ τὴν δημιουργία Του καὶ ποὺ τὰ ὄργανα τῆς ἀντίχριστης Νέας Ἐποχῆς προσπαθοῦν μὲ μανία καθημερινῶς ἐδῶ καὶ τώρα νὰ μολύνουν, νὰ ἀφανίσουν, νὰ καταστρέψουν. Ἐν τούτοις ζεῖ Κύριος ὁ Θεὸς καὶ θὰ τοὺς ξεσκεπάσει, μὲ ἕνα δὲ φύσημα θὰ σκουπίσει καὶ θὰ ἐκδιώξει τὸ σύστημα αὐτὸ τὸ σάπιο τοῦ ἀντιχρίστου».

Αὐτὴ τὴν ὥρα χρειάζεται ἐγρήγορση. Τὰ ρήματα τοῦ Κυρίου ¨μάθετε¨, ¨βλέπετε¨, ¨γρηγορεῖτε¨, εἶναι ὅσο ποτὲ ἄλλοτε ἐπίκαιρα στὶς ἡμέρες μας ποὺ εἶναι ὄντως πονηρές. Ἡ διηρημένη βασιλεία τοῦ ἀντιχρίστου βρίσκεται στὸ ἀποκορύφωμα τῆς συγχύσεως καὶ διενέξεως. Ἡ Ἑλλάδα μας αὐτὴ τὴν ὥρα κεῖται στὴν μέση αὐτῆς τῆς ἀντίχριστης πολεμικῆς καὶ σ’ αὐτὴν τὴν δίνη ποὺ βρισκόμαστε χρειάζεται ἀληθινὴ ἐν Χριστῷ μετάνοια, ὁμολογία πίστεως, ἀπόλυτη ἐμπιστοσύνη στὰ λόγια του Χριστοῦ καὶ τότε, μόνον τότε, ἡ ζύμη, δηλαδὴ τὸ Ὀρθόδοξο Ποίμνιο, θὰ ζυμώσει ὅλο τὸ φύραμα καὶ «μετὰ τὴν μπόρα τὴν δαιμονική, ἡ Ὀρθοδοξία θὰ θριαμβεύσει».

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: 

Ὅταν λένε ὅτι ἀπὸ τὴ στάση τῆς Ἑλλάδος καὶ τῶν Ὀρθοδόξων Ἑλλήνων μπορεῖ νὰ ἐπηρεασθεῖ ἡ παγκόσμια οἰκονομία καὶ ἡ παγκόσμια ἰσορροπία, αὐτὸ εἶναι ἀλήθεια. Προσοχὴ ὅμως!!! Ὄχι ἐξαιτίας τῆς χρηματοπιστωτικῆς κινήσεως τῶν κεφαλαίων, διότι αὐτὸ εἶναι ἀνόητο καὶ γελοῖο.
Αὐτό πού τοὺς ἐνδιαφέρει εἶναι νὰ εὑρίσκεται ἡ Ἑλλαδίτσα μας ὑπὸ τὸν ἔλεγχο τοῦ Εὐρὼ ἢ τοῦ Δολλαρίου, ὥστε νὰ μὴν δύναται νὰ καθορίζει τὰ τοῦ οἴκου της, ἐπειδὴ ἡ Ἑλλάδα, ὡς ἡ κοιτίδα τῆς Ὀρθοδόξου πίστεως καὶ παραδόσεως, ἀποτελεῖ τὸ Φῶς τοῦ κόσμου καὶ τὴν Ἐλπίδα τῆς Ἀναστάσεως· ἡ ἑλληνορθόδοξη παράδοση ποὺ φέρει στοὺς ὤμους της, δηλαδὴ τῶν Ἁγίων, τῶν ἡρώων καὶ τῶν εὐεργετῶν, ὅπως καὶ ὁ φυσικός της πλοῦτος, εἶναι ἀτομικὴ βόμβα πολλῶν μεγατόνων στὰ θεμέλια τοῦ σκοταδισμοῦ τῆς Νέας Ἐποχῆς καὶ τῆς ἐπερχομένης δικτατορίας τοῦ ἀντιχρίστου!

Αὐτὸ φοβοῦνται οἱ Νεοεποχῖτες καὶ ἐνδιαφέρονται «δῆθεν» γιά τό ἐὰν θὰ μείνουμε στὸ Εὐρὼ ἢ στὸ Δολλάριο· δηλαδὴ φοβοῦνται τὸν Μοναδικό μας Ὀρθόδοξο Πνευματικὸ Θησαυρὸ, ποὺ ἂν μεταλαμπαδευθεῖ στὸν κόσμο καὶ ἡ Ὀρθοδοξία συνεχίσει νὰ δίνει μάρτυρες τῆς πίστεως καὶ μάλιστα τοὺς μεγαλυτέρους ὅλων τῶν ἐποχῶν2, τότε οἱ ἄθεοι ἀρνητὲς τοῦ Χριστοῦ, ὅπως ἐπίσης καὶ οἱ σταυρωτές Του ποὺ Τὸν συκοφαντοῦν ἕως σήμερα, θὰ χάσουν ὁριστικὰ τὸ παιχνίδι τῆς παγκόσμιας ἐκμεταλλεύσεως καὶ ἐπικυριαρχίας τους, καὶ αὐτὸ θὰ γίνει σύμφωνα μὲ τὸ ἀψευδὲς στόμα τοῦ Χριστοῦ.

Ἀλίμονο καὶ τρισαλίμονο σὲ ἐκείνους ποὺ θὰ ἐπιμείνουν νὰ συμπεριφέρονται ὡς ἄχριστοι, χωρὶς δηλαδὴ νὰ καθοδηγοῦνται καὶ νὰ ἐμπνέονται ἀπὸ τὸ Φῶς καὶ τὴν γνώση τοῦ Χριστοῦ καὶ τῶν λεγομένων Του, γιατί τότε θὰ βρεθοῦν χωρὶς πνευματικὰ ἐφόδια μέσα σ’ αὐτὴ τὴν δίνη καὶ τὴν ἀντιπαλότητα τῶν ἀντιχρίστων δυνάμεων ποὺ συναγωνίζονται ποιὸς θὰ προσφέρει γῆ καὶ ὕδωρ στὸν ἐπερχόμενο δικτάτορα ἀντίχριστο καὶ ψευτομεσσία.

Τότε ἡ «Κάρτα τοῦ Πολίτη» καὶ ὁ δυσώνυμος ἀριθμὸς «666» δὲν θὰ τοὺς ἀγγίζει, θὰ φασκιώνονται ἀπὸ τοὺς λαοπλάνους ποὺ ἰσχυρίζονται ὅτι αὐτὴ ἡ φοβερὴ πλάνη καὶ ἄρνηση δὲν εἶναι τίποτε, ἀρκεῖ νὰ ἔχεις τὸν Χριστὸ μέσα σου. Ὤ, τῆς πτώσεως καὶ τῆς βλασφημίας! Καὶ νὰ ἔρχονται ἔτσι σὲ ἀντίθεση μὲ τὸν λόγο τοῦ Παναγίου Πνεύματος καὶ τῶν Ἁγίων πατέρων τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας μὲ τελευταῖο τὸν πατέρα Παΐσιο, ποὺ καταδικάζει ἔντονα αὐτὴ τὴν ἀπάτη στὸ σημείωμά του ποὺ ἄφησε παρακαταθήκη σὲ ὅλους μας, ἤτοι τὰ «Σημεῖα τῶν Καιρῶν».

Κύριε Ἰησοῦ Χριστέ, Υἱὲ καὶ Λόγε τοῦ Θεοῦ τοῦ Ζῶντος, Ἐσὺ εἶσαι ἡ Ἐλπίδα μας ποὺ δὲν πεθαίνει ποτὲ καὶ σὲ Ἐσένα ἀνήκει ἡ Βασιλεία, ἡ Δύναμις καὶ τὸ Κράτος εἰς τοὺς αἰῶνας. Ἀμήν.


Υποσημειώσεις:

1 Μετὰ τὴν ἧττα τοῦ Ναπολέοντος στὸ Βατερλώ τὸ 1815, ὁ Τραπεζίτης Nathan Rothschild στὸ Λονδίνο, ἀποκρύπτοντας τὴν εἴδηση τῆς νίκης τῶν Συμμάχων ἐναντίον τοῦ Ναπολέοντος, γιὰ τὴν ὁποία εἶχε πληροφορηθεῖ μέσω τοῦ ἰδιωτικοῦ του συστήματος ταχυδρομικῶν περιστεριῶν, ἔριξε τὸ Χρηματιστήριο τοῦ Λονδίνου διαδίδοντας ὅτι ὁ Ναπολέων εἶχε νικήσει! Ὁ μόνος ποὺ ἀγόραζε ἐκείνη τὴν ἡμέρα στὸ Χρηματιστήριο ἦταν ὃ Rothschild, ὅλοι οἱ ἄλλοι εἴχανε πανικοβληθεῖ καὶ πουλοῦσαν! Στὸ τέλος τῆς ἡμέρας οἱ Rothschild εἶχαν γίνει ἰδιοκτῆτες τῆς Τράπεζας τῆς Ἀγγλίας, καὶ ἑκατοντάδων ἄλλων ἐπιχειρήσεων γιὰ ἕνα κομμάτι ψωμὶ! Τὸ 1913 πληρώνοντας διεφθαρμένους Ἀμερικανοὺς Πολιτικοὺς, ὅπως ὁ νεοεκλεγείς τότε μὲ τὴν ὑποστήριξή τους Thomas Woodrow Wilson καταφέρανε καὶ ἱδρύσανε τὴν FED! Στὶς 23 Δεκεμβρίου τοῦ 1913, ἡμέρα ποὺ τὰ περισσότερα μέλη τοῦ Κογκρέσου ἀπουσιάζανε λόγω Χριστουγέννων, ψηφίστηκε ὁ νόμος καὶ ὑπεγράφη ἀπὸ τὸν Wilson, δίδοντας ἔτσι τὴν ἀποκλειστικὴ ἔκδοση τοῦ Δολλαρίου στοὺς Rothschild καὶ τὴν παρέα τους! Ἔκτοτε δανείζουν τὸ Δολλάριο στὴν Ὁμοσπονδιακὴ Κυβέρνηση τῆς Ἀμερικῆς, καὶ ἡ κυβέρνηση πληρώνει σὲ αὐτοὺς τοὺς τόκους μὲ τὰ χρήματα ἀπὸ τοὺς φόρους εἰσοδήματος ποὺ εἰσπράττει ἀπὸ τὸν λαό! Φόροι εἰσοδήματος μέχρι τότε δὲν ὑπῆρχαν στὴν Ἀμερικὴ καὶ θεσπίστηκαν τότε γιὰ πρώτη φορά, φυσικά... καθόλου τυχαῖα! Ἡ Ἀμερικανικὴ χώρα τῶν ΗΠΑ εἶναι καταχρεωμένη χάριν αὐτοῦ τοῦ αἰσχροῦ τραπεζικοῦ συστήματος ποὺ ὁ Πρόεδρος Kennedy τὸ ἀπεκάλεσε, ¨Μία μονολιθικὴ καὶ ἀνελέητη συνομωσία ποὺ βασίζεται σὲ κρυφὲς δραστηριότητες γιὰ νὰ ἐπεκτείνει τὸ πεδίο ἐπιρροῆς της¨!

2 Ἐκεῖνος ὁ πλανεμένος καὶ μάταιος, ὁ ἀντίχριστος, θὰ ταλαιπωρήσει ὑπερβολικὰ τοὺς χριστιανοὺς τῆς ἐποχῆς του μέχρι τὴν τελευταία τους ἀναπνοὴ μὲ θλίψεις καὶ φοβερὲς τιμωρίες. Ὅποιος δὲν πλανηθεῖ καὶ δὲν πιστέψει σ’ αὐτόν, θ’ ἀναδειχθεῖ ἐκλεκτὸς καὶ ἄξιος φίλος τοῦ Χριστοῦ. Ὅλοι βεβαίως οἱ ἅγιοι εἶναι μακάριοι. Τρισμακάριοι ὅμως θὰ εἶναι ὅσοι μαρτυρήσουν τὴν ἐποχὴ τοῦ ἀντιχρίστου. Θὰ τοὺς περιμένει παντοτεινὰ ὑπερβολικὴ δόξα καὶ ἀγαλλίασις. (Πηγή: βίος τοῦ ὁσίου Ἀνδρέου τοῦ διὰ Χριστὸν σαλοῦ, ἔκδ. Ἱερᾶς Μονῆς Παρακλήτου)

Θὰ εἶναι ὁ Ἀντίχριστος σκληρὸς καὶ ἄσπλαχνος, ὅλους θὰ τοὺς καταστρέφει καὶ ἰδιαίτερα θὰ πολεµήσει τοὺς Χριστιανοὺς (Κύριλλος Ἱεροσολύµων).

Θὰ ἀποστείλει στὰ βουνά, στὶς σπηλιὲς καὶ στὶς τρύπες τῆς γῆς τοὺς δαίµονές του γιὰ νὰ βροῦν αὐτοὺς ποὺ δὲν ἤθελαν νὰ πάρουν τὴ σφραγίδα καὶ κρύφτηκαν καὶ εὐθὺς θὰ τοὺς συλλάβουν καὶ θὰ τοὺς ρίξουν στὴ φυλακὴ . Ἂν θέλουν νὰ σφραγισθοῦν ἔχει καλῶς· ἂν ὄµως δὲ θελήσουν, θὰ βασανιστοῦν µἒ πρωτόγνωρα καὶ φοβερὰ βασανιστήρια, ποὺ µὄνο στὸ ἀκουσµά τους κανείς, τροµάζει καὶ τρέµει. Ἐκεῖνοι ποὺ θὰ νικήσουν τότε τὸν Ἀντίχριστο θα' ναι µακάριοι· αὐτοὶ µάλιστα θὰ τιµηθοῦν περισσότερο καὶ ἀπὸ τοὺς µεγάλους Ἁγίους Μάρτυρες. Ἐπειδή, οἱ παλιοὶ Μάρτυρες κέρδισαν αὐτοὺς ποὺ ὑπηρετοῦσαν τὸ διάβολο, ἐνῶ οἱ ἔσχατοι Μάρτυρες θὰ νικήσουν τὸν ἴδιο τὸν Ἀντίχριστο (Ἅγιος Ἰππόλυτος Ρώµης).

Ὅσοι πιστοὶ χριστιανοὶ βρεθοῦν ἐκείνη τὴν ἐποχή, θὰ κλαῖνε καὶ θὰ θρηνοῦν µέ µεγάλους στεναγµοὺς πρὸς τὸν Ἅγιο Θεὸ γιὰ νὰ γλιτώσουν ἀπ' τὸν Δράκοντα. Βίαια θὰ καταφεύγουν στὶς ἐρήµους καὶ θὰ προσπαθοῦν νὰ κρυφτοῦν στὰ βουνὰ καὶ στὰ σπήλαια γεµάτοι ἀπὸ φόβο. Ἀφοῦ θά ρίχνουν στάχτη καὶ χῶµα στὰ κεφάλια τους, θὰ ἱκετεύουν τὸν Κύριο συνέχεια δείχνοντας µεγάλη ταπείνωση. Καὶ ὁ Ἅγιος Θεὸς µέ τὴ χάρη Του θὰ τοὺς ὁδηγήσει σὲ ὁρισµένα µέρη καὶ αὐτοὶ θὰ µπορέσουν νὰ σωθοῦν κρυµµένοι στὶς σπηλιές, χωρὶς νὰ βλέπουν τὰ θαύµατα καὶ τὶς φοβερὲς πράξεις τοῦ Ἀντιχρίστου (Ὅσιος Ἐφραὶµ ὁ Σύρος).

Larouche PAC
16 Ιουνίου 2012
Απόδοση: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους


Ο αμείλικτος αφανισμός των ελάχιστων υπολειμμάτων εθνικής κυριαρχίας των λαών της Ευρώπης -για να μην πούμε του κόσμου στο σύνολό του- προχώρησε κατά ένα ακόμη βήμα, μέσω του λεγόμενου "σχέδιου διάσωσης" του ισπανικού τραπεζικού συστήματος, όπως αυτό ανακοινώθηκε στις 9 Ιουνίου. Μετά από διαβούλευση με τους 17 υπουργούς Οικονομικών του Eurogroup, το Βασίλειο της Ισπανίας ανακοίνωσε ότι θα επιδιώξει να λάβει δάνειο έως και 100 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της χώρας.

Το ακριβές ποσό που θα λάβει η Ισπανία και οι όροι που θα συνοδεύουν τον δανεισμό αυτό θα καθοριστούν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, την Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών και το ΔΝΤ, μετά την επίσημη παραλαβή της αίτησης που θα στείλει η Ισπανία. Το ποσό θα προέλθει είτε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) είτε από τον (ακόμα στα σκαριά) Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) και θα διανεμηθεί μέσω του "Ισπανικού Ταμείου για την Ομαλή Αναδιάρθρωση των Τραπεζών" (FROB). Επομένως, η Ισπανία δεν έχει λάβει κανένα ποσό μέχρι στιγμής.

Εν τω μεταξύ, η "βρετανική αυτοκρατορία" κάνει χρήση της ισπανικής ανακοίνωσης προκειμένου να προωθήσει τις επιδιώξεις της. Αυτό που επιδιώκεται πραγματικά είναι να εγκαταλείψουν τα έθνη της ευρωζώνης τα όσα τυχόν εναπομείναντα δείγματα εθνικής κυριαρχίας τους, έτσι ώστε οι τεχνοκράτες να είναι σε θέση να "επιλύουν" τις "τραπεζικές κρίσεις" μέσω της εξόντωσης των πληθυσμών, όπως γίνεται στην περίπτωση της Ελλάδας.

 • Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών, George Osborne, κατέφυγε στις σελίδες της "Sunday Telegraph", προκειμένου να παραπονεθεί ότι η βρετανική ανάκαμψη "εξοντώνεται" από τα προβλήματα της ευρωζώνης" και ότι "η ευρωζώνη θα πρέπει να ακολουθήσει την "ανελέητη λογική" της νομισματικής ένωσης για πολύ μεγαλύτερη δημοσιονομική ενοποίηση". Η Ευρωζώνη, σύμφωνα με τον Osborne, χρειάζεται αυτή τη στιγμή... "τους περισσότερους από τους μηχανισμούς που κάνουν άλλα νομίσματα αποτελεσματικά: 1) Μεγαλύτερη υποστήριξη από τις ισχυρότερες οικονομίες, ώστε να βοηθηθούν οι πιο αδύναμες οικονομίες και να προσαρμοστούν. 2) Μεγαλύτερη συγκέντρωση πόρων, είτε μέσω κοινών ευρωομολόγων ή μέσω κάποιου άλλου μηχανισμού. 3) Μια κοινή βαλβίδα ασφαλείας για το τραπεζικό σύστημα μέσω μιας τραπεζικής ένωσης. 4) Τέλος, και κατά συνέπεια, πολύ πιο συλλογική εποπτεία της δημοσιονομικής και οικονομικής πολιτικής. (...) Εμείς δεν θα σταθούμε εμπόδιο στο δρόμο της περαιτέρω πολιτικής ολοκλήρωσης μεταξύ των χωρών της ευρωζώνης την οποία θα κάνει αναγκαία η οποιαδήποτε επιτυχής λύση, συμπεριλαμβανομένης μιας ένωσης τραπεζών (...) Μια τραπεζική ένωση είναι μια φυσική επέκταση του ενιαίου νομίσματος. Ωστόσο", όπως κατέστησε σαφές ο Osborne, "η Βρετανία δεν θα λάβει μέρος στο εγχείρημα αυτό και οι Βρετανοί φορολογούμενοι δεν θα στηρίξουν οικονομικά τις τράπεζες της Ευρωζώνης".
 • Η επικεφαλής του ΔΝΤ, Christine Lagarde, δήλωσε στις 8 Ιουνίου ότι η Ευρώπη πρέπει να κινηθεί προς μια βαθύτερη δημοσιονομική ενοποίηση, η οποία θα συμπληρώσει τη νομισματική ένωση με μια οικονομική ένωση. Η Lagarde έκανε έκκληση για μια κεντρική εποπτεία των τραπεζών, μια αρχή εξυγείανσης των τραπεζών, καθώς και για ένα ενιαίο ταμείο ασφάλισης των καταθέσεων. "Αυτό σημαίνει πιο ουσιαστική και ισχυρή Ευρώπη, αντί μιας αδύναμης", τόνισε η Lagarde.
 • Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Tim Geithner, σε δήλωσή του, εξέφρασε την ικανοποίησή του για "την πρωτοβουλία της Ισπανίας να ανακεφαλαιοποιήσει το τραπεζικό της σύστημα και για τη δέσμευση των Ευρωπαίων εταίρων της να της παράσχουν υποστήριξη. Όλες αυτές οι εξελίξεις είναι σημαντικές για την υγεία της οικονομίας της Ισπανίας και αποτελούν συγκεκριμένα βήματα στην πορεία προς την οικονομική ένωση, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για την ανθεκτικότητα της ζώνης του ευρώ".
 • Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ κυκλοφόρησε επίσης ανακοίνωση εξ ονόματος της ομάδας G7, με την οποία χαιρετίζει "τα σχέδιο της Ισπανίας για την ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος και την ανακοίνωση τoυ Eurogroup ότι θα στηρίξει την αρχή της οικονομικής αναδιάρθρωσης, η οποία έχει συσταθεί για τον σκοπό αυτό στην Ισπανία. Τα μέτρα αυτά αποτελούν σημαντική πρόοδο, καθώς η ευρωζώνη κινείται προς τα εμπρός, για μια ουσιαστικότερη οικονομική και δημοσιονομική ένωση, προκειμένου να ενισχυθεί η νομισματική ένωση".
 • Το περιοδικό "Der Spiegel" ανέφερε σε δημοσίευμά του το προηγούμενο Σάββατο ότι ο Πρόεδρος της Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Jose Manuel Barroso, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Herman Van Rompuy, ο επικεφαλής του Eurogroup, Jean-Claude Juncker, και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Mario Draghi, επεξεργάζονται σχέδιο για μια "ουσιαστική δημοσιονομική ένωση". Σύμφωνα με το σχέδιο, τα κράτη μέλη δεν θα είναι πλέον σε θέση να δανείζονται από μόνα τους, αφού ο δανεισμός θα είναι δυνατός μόνο μετά από έγκριση της νέας αρχής της ευρωζώνης, και εάν το δάνειο εγκριθεί, θα εκδίδονται κοινά ευρωομόλογα, μέσω των οποίων θα χρηματοδοτούνται οι δαπάνες.
 • Οι αξιωματούχοι της ΕΕ επιδιώκουν την χρήση του ESM για την χρηματοδότηση της ανακεφαλαιοποίησης των ισπανικών τραπεζών, αλλά ΕSM δεν υπάρχει. Έτσι εξηγείται η (για κάποιους ακατανόητη) δήλωση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Wolfgang Schäuble : "Γι' αυτό είναι τόσο σημαντικό να επικυρωθεί σύντομα ο ESM".
Οι δηλώσεις αυτές καθιστούν σαφές ότι κάποιοι απαιτούν και προωθούν τον αφανισμό των εθνών-κρατών και την επιβολή ενός συντεχνιακού φασισμού.

Το χρηματοπιστωτικό σύστημα είναι νεκρό και δεν θα μπορέσει ποτέ να ξαναζωντανέψει.

Οι λεγόμενες "διασώσεις" είναι συνώνυμες με τη γενοκτονία και την παγκόσμια φασιστική δικτατορία.Γράφει ο Όθων Ιακωβίδης

Αφού τα κοχόνες* μας πρήστηκαν, επί δύο μήνες, να βλέπουμε και να ακούμε απ' το πρωί ως το βράδυ, τους εγκληματίες της πτώχευσής μας να μας εξηγούν για το πώς θα νεκραναστήσουν τό πτώμα της Ελληνικής Οικονομίας, την οποία αυτοί οι ίδιοι δολοφόνησαν με ένα έγκλημα διαρκείας, που κράτησε όλα τα χρόνια της “μεταπολίτευσης”, η διαδικασία των εκλογών, τελειώνει αύριο.

Ο (πολύ sic και αποδεκτός από όλους αυτούς) όρος “πελατειακό κράτος”, με τον οποίο οι ίδιοι ονομάζουν το έγκλημά τους και το παραδέχονται για να το αντιπαρέλθουν (γρήγορα και στα πεταχτά και, πάντοτε,παρεμπιπτόντως), κρύβει,
 • τόσο την τεράστια κατασπατάληση χρήματος για την εξαγορά ψήφων, όλα αυτά τα χρόνια (με την μόνιμη υπαλληλοποίηση των χρωματιστών ψηφοφόρων στο Δημόσιο και την αθώωση τής κατ' εξακολούθηση φοροκλοπής για τους ιδιώτες ψηφοφόρους του κόμματος, αυτούς που δεν χωρούσε το Δημόσιο σαν υπαλλήλους),
 • όσο και την τεράστια καταλήστευση του δημόσιου κορβανά, με την υπερτιμολόγηση των κρατικών αγορών προϊόντων και υπηρεσιών, προκειμένου να δημιουργείται και να ολοκληρώνεται ο κύκλος “σου δίνω για να μου δίνεις”, μεταξύ του σάπιου πολιτικού συστήματος και των “χορηγών” του, της οικονομικής ολιγαρχίας, στενά κουμπαριασμένης με την πολιτική ολιγαρχία. Siemens, Τσουκάτος, Χριστοφοράκος, Μαντέλης, Τσοχατζόπουλος και λοιποί αστέρες που δεν έχουν λάμψει ακόμη στο στερέωμα, αποτελούν ενδεικτικά σημαιάκια, στις κορυφές των παγόβουνων , επάνω στα οποία κείται τσακισμένος ο “Τιτανικός” της Ελληνικής οικονομίας.
Με όλα αυτά τα γνωστά, θα βρεθούμε μεθαύριο, την “επόμενη μέρα”, να έχουμε αναθέσει στο ίδιο, ένοχο της καταστροφής μας, πολιτικό σύστημα, την περαιτέρω διαχείριση της καταστροφής μας.

Κανείς τους δεν μας μίλησε, όλο αυτό το διάστημα, για την πρώτη ανάγκη που έχει ο τόπος: την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, που έχει παροπλισθεί από την ολιγαρχία η οποία κυβερνά τον τόπο κρυμμένη κάτω από τον μανδύα της Δημοκρατικής νομιμότητας την οποία σφετερίζεται .

Κανείς τους δεν μάς πρότεινε ένα άλλο μοντέλο δημοκρατικής λειτουργίας, που θα φέρει πράγματι, (και όχι ψευδεπίγραφα, όπως σήμερα) τον “λαό στην εξουσία”, και δεν θα τον έχει έρμαιο της προπαγάνδας και του εξανδραποδισμού του στην κυβερνώσα Ολιγαρχία.

Κανείς τους δεν μάς πρότεινε ένα άλλο μοντέλο ζωής, απαλλαγμένο από το άγχος του κυνηγιού μίας ανόητης, ψυχοφθόρας και περιβαλλοντοβόρας κατανάλωσης που αρρωσταίνει τον άνθρωπο, την κοινωνία του και τον πλανήτη ολόκληρο.

Κανείς τους δεν μας μίλησε για ένα άλλο μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης που δεν θα είναι κολλημένο σε δογματικές προκαταλήψεις της “Αριστεράς” ή της “Δεξιάς”, αλλά θα υποστηρίζει την ριζοσπαστική αντίληψη της “δίκαιης ανισότητας” που εισήγαγε σαν νέο πολιτικο/οικονομικό δόγμα ο Μίκης Θεοδωράκης.

Κανείς τους δεν μας μίλησε για την ανάγκη αποκατάστασης μίας “κραταιάς Δημοκρατίας”, με τον πολίτη καλά μορφωμένο και πληροφορημένο, ώστε να μην αποτελεί αντικείμενο εύκολου εξανδραποδισμού του.
Μίας “κραταιάς Δημοκρατίας”, που υπερασπίζεται τα δικαιώματα της ασφαλούς διαβίωσης του πολίτη και δεν αφήνει περιθώρια σε παρακρατικές φασιστικές ομάδες, κουκουλοφόρους και ροπαλοφόρους να παίζουν το ρόλο του σερίφη, υποκαθιστώντας το κράτος.

Κανείς τους δεν μάς πρότεινε ένα άλλο μοντέλο κοινωνικής συνοχής, ώστε η κοινωνία μας να μην είναι έρμαιο των επιθέσεων για την κατάκτηση ή την εξάρτησή της, από οποιονδήποτε την επιβουλεύεται, από μέσα ή από έξω.

Έτσι, λοιπόν, από όλους αυτούς, δεν περιμένουμε να γίνει τίποτε το πραγματικά σωστό. Το οπτικό πεδίο όλων τους είναι το ίδιο, κινείται στον ίδιο χώρο και έχει το ίδιο ορίζοντα, με διαφορές μόνον επιφανειακές, που θέλουν να τις κάνουν να μοιάζουν βαθιές, για να δικαιολογούν την κομματική τους ύπαρξη.

Οι αλλαγές που χρειάζεται η κοινωνία, είναι μεγάλες και βρίσκονται έξω από την αντίληψη όλων αυτών που αποτελούν το “καθεστώς πολιτικό σύστημα”. Ένα σύστημα που, τοποθετώντας τα κόμματα στο δρόμο που η λαϊκή βούληση χρειάζεται για την υλοποίησή της μέσα από τους νόμους και την εκτέλεσή τους, αλλοιώνει αυτή τη βούληση προς όφελος της Ολιγαρχίας που κυβερνά τον τόπο και θέλει να επιβάλλει τα συμφέροντά της.

Επειδή, λοιπόν, τίποτε από αυτά (τα οποία όλοι οι πολίτες συζητούν παντού, όπου βρεθούν)και από τα οποία έχει πραγματική ανάγκη ο τόπος, δεν βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη των διαφόρων πολιτικών διακηρύξεων, προγραμμάτων και εξελίξεων, η νωπή εντολή ανατροπής της καθεστώσας Ολιγαρχίας που κυβερνά τον τόπο κάτω από τον μανδύα της Δημοκρατικής νομιμότητας, μένει μετέωρη στην Ελληνική κοινωνία, περιμένοντας την αντίδρασή της.


* κοχόνες: Μεξικανιστί, οι γεννητικοί ανδρικοί αδένες
Του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου

Μια Καλημέρα, «στα γρήγορα και… πιπεράτα» καθώς το απαιτούν τα γεγονότα και οι ιστορικές στιγμές που ζούμε!... Και ζητώ, ταπεινά, συγνώμη αλλά καθώς σήμερα όλα τα Ευρωπαϊκά και παγκόσμια ΜΜΕ μας έχουν πρώτο θέμα σκέφτηκα ότι εμείς αύριο στην Ελλάδα

ΚΑΤΑΡΓΟΥΜΕ τον κακό μύθο του «χτες» που διατείνονταν ότι για τους αποκαλούμενους «δεξιούς» για όλα τα βάσανά μας «έφταιγε» το κακό χέρι της... Μόσχας, ενώ για τους αποκαλούμενους «αριστερούς» το κακό χέρι της... Ουάσιγκτον!...

ΚΑΤΑΡΓΟΥΜΕ, ταυτόχρονα, και τον κακό μύθο του "σήμερα" όπου για ΟΛΑ μας «φταίνε» Μέρκελ και Τρόικα!...

Αύριο, Κυριακή 17 Ιουνίου 2012 μόνο ΕΝΑ χέρι θα αποφασίσει και αυτό το χέρι κουβαλάει ΟΛΟ, ΑΚΕΡΑΙΟ το… "φταίξιμο":
το ΔΙΚΟ μας!...

Κλείνοντας σας θυμίζω το πολύ επίκαιρο απόφθεγμα του Ινδού ΗΓΕΤΗ, φιλοσόφου και πολιτικού Mahatma Gandhi (1869-1948) που είχε πει:
«Όταν βρίσκομαι σε απόγνωση, θυμάμαι ότι σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας η αλήθεια και η αγάπη πάντα κερδίζουν. Υπάρχουν τύραννοι και δολοφόνοι, που για ένα διάστημα φαίνονται ανίκητοι, αλλά τελικά πάντα πέφτουν… Σκεφτείτε το, πάντα!…»
 • Συνεργάτης Μέρκελ: Εάν η ριζοσπαστική αριστερά κερδίσει τις εκλογές τότε θα είναι θέμα χρόνου να φύγει από το ευρώ η Αθήνα
 • Η καταιγίδα άθλιων δημοσιευμάτων προκαλεί και ξεσκεπάζει όσους κρύβονται πίσω από το λόμπυ της δραχμής
 • Στέλεχος Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών:Η Ελλάδα δεν εκπληρώνει τις προϋποθέσεις να ανήκει στην ευρωζώνη
 • Πρόεδρος Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ:Απρόβλεπτες οι συνέπειες από πιθανή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ -Έλληνες μην στρέφεται την πλάτη σας στο ευρώ
 • Σε ανοιχτή γραμμή το βράδυ των εκλογών ο Γιουνκέρ με τον Όλι Ρεν και τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι

Οι Γερμανοί γνωρίζουν πάρα πολύ καλά τι επίδραση έχουν στην Ελλαδα τέτοιου είδους δημοσιεύματα, που συνιστούν άμεση και προκλητική παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας μας.Παρ' όλα αυτά συνεχίζουν με απώτερο σκοπό να ωθήσουν στα άκρα την κατάσταση στην Ελλάδα.Όπως εκτιμούν αναλυτές, κύριος στόχος των ξένων που μας θέλουν εκτός ευρώ δεν είναι, με τέτοιους τίτλους, να φοβίσουν τους ψηφοφόρους για τον Τσίπρα και το ΣΥΡΙΖΑ, ούτε να πριμοδοτήσουν τη Ν.Δ που έρχεται σε δύσκολη και άβολη θέση.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής εσωτερικών υποθέσεων στη γερμανική Κάτω βουλή, εκ των στενών συνεργατών της καγκελαρίου Μέρκελ ο Βόλφγκανγκ Μπόσμπασχ, εκτίμησε με συνέντευξή του που δημοσιεύει αύριο Κυριακή η «Frankfurter Allgemeine Zeitung» ότι, εάν η ριζοσπαστική αριστερά αναδειχθεί το πρώτο κόμμα στις βουλευτικές εκλογές αύριο Κυριακή στην Ελλάδα, «τότε η ελληνική έξοδος απ το ευρώ θα είναι, μόνον, θέμα χρόνου».

«Εάν η ριζοσπαστική αριστερά επιμείνει να δηλώνει ότι εύχεται να έχει τις βοήθειες από τα άλλα κράτη της ευρωζώνης στο ακέραιο, αλλά δεν θέλει να συνεισφέρει τα ανταλλάγματα, τότε θα είναι θέμα χρόνου, πριν η Ελλάδα να φύγει από το ευρώ», εκτίμησε ο Γερμανός αξιωματούχος.

Το στέλεχος των Χριστιανοδημοκρατών εκτίμησε ακόμα ότι η Ελλάδα δεν εκπληρώνει τις προϋποθέσεις να ανήκει στην ευρωζώνη. Εξήγησε :«στην Ελλάδα λείπει ο δυναμισμός της οικονομίας της, η ανταγωνιστικότητα, μια αποτελεσματική δημόσια διοίκηση. Τα νέα δισεκατομμύρια ευρώ, που θα λάβει η Ελλάδα (από τους εταίρους της), δεν πρόκειται να αλλάξουν ουσιωδώς αυτά".

Απέκλεισε, πάντως, η έξοδος της Ελλάδας απ την ευρωζώνη «να γίνει μέσα στις επόμενες βδομάδες».

Κάλεσε τους Έλληνες στις εκλογές «να μη στρέψουν την πλάτη» στο ευρώ ο Γιουνκέρ

Ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ κάλεσε, σήμερα, τους Έλληνες να μη στρέψουν την πλάτη στο ευρώ αναφέροντας, επίσης, στη συνέντευξη που παραχώρησε στην αυστριακή εφημερίδα "Kurier", ότι «εάν κερδίσει αυτές τις (βουλευτικές) εκλογές η ριζοσπαστική αριστερά, κάτι που δεν αποκλείεται, τότε θα είναι απρόβλεπτες οι επιπτώσεις αυτής της νίκης για την ευρωπαϊκή νομισματική ένωση».

«'Εμείς ως Eurogroup θα πρέπει να μιλήσουμε με κάθε ελληνική κυβέρνηση. Μόνον να προειδοποιήσω τον καθένα μπορώ, να μην εγκαταλείψει την ευρωζώνη, επειδή τότε θα τεθεί σε κίνδυνο η εσωτερική συνοχή της», επισήμανε ο κ. Γιουνκέρ στην ίδια συνέντευξη.

Προέβλεψε ότι στην περίπτωση που η Αθήνα φύγει απ το ευρώ τότε για την Ελλάδα θα προκύψουν οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις, αλλά και ζημιά για όλη τη νομισματική ένωση της Ευρώπης και τόνισε : «Αυτά θα πρέπει να αποφευχθούν. Αυτά θα στείλουν ένα σήμα καταστροφής. Πρέπει να το γνωρίζουν οι Έλληνες».

«Τρίτες εκλογές δεν θα είναι η λύση», υπογράμμισε επίσης ο κ. Γιουνκέρ, αναφέροντας ότι το Eurogroup περιμένει να διαβουλευθεί για το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα, που έχει προτείνει με τη νέα ελληνική κυβέρνηση, που θα προέλθει απ τις αυριανές βουλευτικές εκλογές.

Τέλος ο ίδιος ανέφερε ότι αύριο Κυριακή τις βραδινές ώρες θα βρίσκεται σε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι (Ιταλία) και με τον Επίτροπο για τις Οικονομικές και Νομισματικές υποθέσεις, Όλι Ρεν (Φινλανδία).

Πηγή


Οι Financial Times εξηγούν πως δραχμή θα σήμαινε ''απαγόρευση στους Έλληνες να σηκώσουν τις καταθέσεις τους, άμεσο πάγωμα για όλα τα δάνεια, ενώ η χώρα δεν θα έχει τα μέσα να πληρώσει για συντάξεις, φάρμακα, μισθούς του δημοσίου''.

Smaghi: Πρακτικά ανέφικτο το Grexit

''Μια έξοδος από το ευρώ της Ελλάδας ή οποιουδήποτε άλλου μέλους, έχει γίνει αγαπημένο θέμα συζήτησης ακαδημαϊκών, σχολιαστών και αναλυτών. Η συζήτηση γίνεται συνήθως με βάση τα οικονομικά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα και τις πιθανές κοινωνικές και πολιτικές επιπτώσεις μιας τέτοιας εξόδου για την Ελλάδα και την υπόλοιπη ευρωζώνη. Οι περισσότεροι αναγνωρίζουν ότι, υπό τις υπάρχουσες συνθήκες, το κόστος είναι υπερβολικά υψηλό. Ακόμη και ο Αλέξης Τσίπρας, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, που θέλει επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, δεσμεύθηκε στους FT ότι θα κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ.

Γενικώς θεωρείται δεδομένο, και για τον κ. Τσίπρα, ότι η Ελλάδα έχει την δυνατότητα να εξέλθει από το ευρώ, αν αποφασίσει να το κάνει και να υιοθετήσει νέο νόμισμα. Όμως δεν είναι τόσο απλό.

Πρώτον, θα είναι πολύ δύσκολο για οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση να επιβάλλει στους πολίτες της να χρησιμοποιήσουν μια νέα νόμιμη εναλλακτική ισοτιμία, όπως μια νέα δραχμή.

Η αξία του νέου νομίσματος θα διολισθήσει αισθητά έναντι του ευρώ και θα «κουτσουρευτεί» από τoν υψηλό πληθωρισμό, δεδομένου ότι η δημιουργία χρήματος θα είναι ο μόνος τρόπος για να χρηματοδοτηθεί το έλλειμμα και να ανακεφαλαιοποιηθεί το τραπεζικό σύστημα. Όπως έδειξε η εμπειρία πολλών άλλων βαλκανικών κρατών, όπως της Βουλγαρίας και του Μαυροβουνίου, τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις αμέσως θα προσπαθήσουν να προστατευθούν από την νομισματική αποσταθεροποίηση, συνδέοντας τις συμβάσεις τους με το ευρώ και χρησιμοποιώντας τα υπάρχοντα τραπεζογραμμάτια σε κυκλοφορία ως παράλληλο νόμισμα. Από τις τρεις βασικές λειτουργίες του χρήματος –ως μέσο ανταλλαγής, ως μέσο αποταμίευσης αξίας και ως λογιστικό μέσο- η νέα δραχμή πιθανότατα θα έχει μόνο την πρώτη, ενώ το ευρώ θα κρατήσει τις άλλες δύο. Η Ελλάδα θα έχει μια οικονομία βασισμένη de facto στο ευρώ.

Δεύτερον, αν εξέλθει από το ευρώ, η Ελλάδα θα παραβιάσει την συνθήκη της Λισσαβόνας. Όταν υιοθέτησε το ευρώ η Ελλάδα δεσμεύθηκε σε μια σειρά υποχρεώσεις, μεταξύ των οποίων η αποκήρυξη του δικού της νομίσματος, που δεν είναι αναστρέψιμη.

Η Κομισιόν θα μπορούσε να προσφύγει κατά της ελληνικής κυβέρνησης στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αν θεωρήσει ότι η απόφαση εξόδου από το ευρώ ζημιώνει την ίδια ή Ευρωπαίους πολίτες. Οι πολίτες διαφόρων ευρωπαϊκων κρατών –ειδικά πιστωτριών, των οποίων οι συμβάσεις θα μετατραπούν στο νέο νόμισμα- θα μπορούσαν να μηνύσουν την Ελλάδα στα δικαστήριά τους, τα οποία θα αναφερθούν στο Ευρωδικαστήριο. Η Ελλάδα θα υποστεί μηνύσεις επίσης στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για παραβιάσεις ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων.

Η Ελλάδα θα μπορέσει να αποφύγει τις κυρώσεις μόνο αν αποκηρύξει την εξουσία των υπερεθνικών θεσμών. Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα θα εξέλθει όχι μόνο από την ευρωζώνη αλλά και από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν υπάρχει έξοδος από το ευρώ χωρίς έξοδο από την ΕΕ, όπως εξήγησε και το 2009 σε έκθεση εργασίας ο Φοίβος Αθανασίου, νομικός της ΕΚΤ.

Η μόνη εναλλακτική που θα έχει η Ελλάδα θα είναι να επαναδιαπραγματευτεί με τις υπόλοιπες 26 χώρες της ΕΕ μια νέα συμφωνία, που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να υιοθετήσει νέο νόμισμα. Ακόμη κι αν υποθέσουμε ότι οι άλλες χώρες θα δέχονταν να μπουν σε μια τέτοια συζήτηση, οι εξελίξεις στην Ελλάδα θα καθιστούσαν αδύνατο κάτι τέτοιο. Από την ώρα που θα γνωστοποιηθούν οι συζητήσεις ή η πρόθεση να γίνουν συζητήσεις, οι Έλληνες πολίτες αμέσως θα προχωρήσουν σε μαζικές αναλήψεις ευρώ από τις τράπεζες και θα μεταφέρουν τους λογαριασμούς τους στο εξωτερικό.

Οι Ευρωπαϊκές αρχές δεν θα διευκολύνουν μια τέτοια κατάσταση. Θα επιβληθούν τραπεζικές αργίες και έλεγχοι κεφαλαίου, που θα απαγορεύουν στους Έλληνες να σηκώσουν τις καταθέσεις τους και να τις βγάλουν έξω. Όλα τα δάνεια προς Έλληνες πολίτες θα παγώσουν άμεσα, περιλαμβανομένων εκείνων προς το κράτος. Η χώρα, λοιπόν, δεν θα έχει τα μέσα να πληρώσει για βασικές δαπάνες, όπως συντάξεις, φάρμακα, μισθούς του δημοσίου. Οι συνθήκες θα γίνουν γρήγορα χαοτικές.

Αν η Ελλάδα παρέμενε δημοκρατική, η κυβέρνηση πιθανότατα θα έχανε στην στήριξη των ίδιων των πολιτών της, ζητώντας να εγκαταλείψει το ευρώ. Θα έπρεπε τότε να αρχίσει συνομιλίες με τους εταίρους για τους όρους παραμονής, αντί για εξόδου, από πολύ πιο αδύναμη θέση.

Η έξοδος από το ευρώ αποτελεί οικονομικό και πολιτικό εφιάλτη και γι’ αυτό είναι πρακτικά ανέφικτη. Ο λόγος είναι ότι η ευρωζώνη δεν αποτελεί μόνο οικονομική και νομισματική ένωση: Αποτελεί επίσης πολιτική ένωση- έστω και ατελή''.


Κανείς δεν αμφιβάλλει πως έχουμε δει τα πάντα (ή σχεδόν τα πάντα, αφού οι επερχόμενες εξελίξεις πρόκειται να εμπλουτίσουν σε μέγιστο βαθμό τις εμπειρίες του Ελληνικού λαού) στην Ελλάδα, τη χώρα που κάποτε γέννησε την Δημοκρατία, την χώρα που γέννησε τις τέχνες, τις επιστήμες και τα γράμματα, την χώρα στην οποία γεννήθηκε από τους φιλοσόφους η έννοια του ενός και μοναδικού θεού.

Έτσι, μετά το πλαστό πολίτευμα, τους πλαστούς πολιτικούς και τα πλαστά κόμματα, μετά από το πλαστό χρήμα και τους πλαστούς πατριώτες και νεο-πατριώτες, μετά από τους πλαστούς εισαγόμενους πολίτες, ζήσαμε για να μάθουμε πως κυκλοφορούν και πλαστά προφυλακτικά!!!

Όμως, η επομένη ημέρα των εκλογών δεν πρόκειται να είναι πλαστή. Κάθε άλλο μάλιστα, θα είναι (ίσως και πλέον του δέοντος) απολύτως νόμιμη, αφού ο λαός με την ψήφο του θα επιτρέψει ή θα απαγορεύσει να τον διακορεύσουν με ή χωρίς προφυλακτικό. Η επομένη ημέρα των -υψίστης σπουδαιότητας- εκλογών, θα είναι η απαρχή μίας νέας πορείας. Μίας πορείας που εμείς σαν λαός θα πρέπει να αποφασίσουμε εάν θα είναι καθοδική ή ανοδική.

Βέβαια, έχουν πέσει τα "κοράκια" και τρομοκρατούν (όπως είχαμε επισημάνει προ μηνός πως θα συμβεί), ευελπιστώντας να "μαντρώσουν" τα πρόβατα και να τα καθοδηγήσουν να ψηφίσουν εκείνον που στα κοράκια βολεύει. Προς Θεού, μην φανταστείτε πως τα "κοράκια" αυτά, έχουν επενδύσει στη μία μόνο πλευρά. Ποτέ δεν θα ρίσκαραν να χάσουν στο ποντάρισμά τους (ποντάρισμα που αποσκοπεί στην υφαρπαγή του συνόλου του πλούτου της χώρας, είτε αυτός είναι κρατικός, είτε είναι ιδιωτικός, είτε είναι υπέργειος, υπόγειος, θαλάσσιος ή υποθαλάσσιος) εκείνοι που με τόση μεθοδικότητα οδήγησαν την Ελλάδα στον δρόμο της εξαθλίωσης.

Πλαστά είναι τα διλήμματα που αφορούν τα προβαλλόμενα πρόσωπα. Και είναι πλαστά, επειδή σε αυτά τα πρόσωπα έχουν επενδύσει για κέρδη οι οικονομικοί μας δολοφόνοι. Οι εκτελεστές των λαών καθοδηγούν (με την βοήθεια των καταχρεωμένων ΜΜΕ) την ψήφο των Ελλήνων εκεί που επιθυμούν οι ίδιοι. Γι αυτό ο μνημονιακός Σαμαράς βρίσκεται (ή προβάλλεται πως βρίσκεται) σε θέση ισχύος, γι αυτό και το ανύπαρκτο Σύριζα ξεπήδησε από το πουθενά και τάζοντας λαγούς με πετραχήλια και στηριζόμενο σε εκθέσεις ιδεών, χρησιμοποιώντας την ψυχολογία του λαού, τοποθετήθηκε στη θέση του διεκδικητή ή στο κεντρικό σημείο της πολιτικής σκηνής.

Η αλήθεια δεν βρίσκεται στο "δάχτυλο", ούτε όμως κι εκεί που θέλουν να κοιτάξουμε (γνωρίζουμε ήδη τίνος είναι το "δάχτυλο" και ποιούς θέλει να δούμε). Η αλήθεια βρίσκεται πίσω από το "δάχτυλο", σε αυτόν που μας καθοδηγεί που να κοιτάξουμε, αλλά και σε αυτά (ή σε αυτόν) που δεν θέλει να στρέψουμε το βλέμμα μας και να εμπιστευθούμε την ψήφο μας. Δυστυχώς ή ευτυχώς, είτε θέλουμε να το πιστέψουμε είτε όχι, ομάδες ειδικών επιστημόνων εργάζονται για να μας "προσανατολίσουν", έτσι ώστε να μην υπάρξει καμία απολύτως περίπτωση να δούμε το πρόσωπο που μας συμφέρει πραγματικά.

Κι επειδή αυτές οι Ελληνικές εκλογές ενδέχεται να γίνουν η απαρχή κατάρρευσης της Ευρωζώνης (και όχι μόνο), αλλά κι επειδή ταυτόχρονα ενδέχεται να γίνουν αιτία καταστροφής της χώρας μας η οποία θα συνεχίσει "απλώς να υπάρχει" γενόμενη το παράδειγμα προς αποφυγή για τους υπόλοιπους ευρωπαϊκούς (και όχι μόνο) λαούς, εμείς οι Έλληνες πολίτες θα πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων που αρνήθηκαν να σταθούν οι "ταγοί" μας. Θα πρέπει, επιτέλους, να κατανοήσουμε πως εμείς έχουμε την ισχύ την Κυριακή να ανατρέψουμε άρδην τους σχεδιασμούς των "φίλων", των "εταίρων" και των "συμμάχων", ψηφίζοντας με κριτήριο το "εμείς και το αύριο" και όχι με βάση το "εγώ και το κόμμα μου".

Μπορούμε να το κάνουμε αυτό και να ανατρέψουμε τους σχεδιασμούς των τοκογλύφων και των οικονομικών μας εκτελεστών; Αν ναι, η ημέρα της ψήφου θα είναι ημέρα δικής μας νίκης. Αν όχι, αυτή η ημέρα θα μετατραπεί σε μνημόσυνο ενός ολόκληρου λαού... Γιατί, προσέξτε, ο διάβολος για να κερδίσει την ψυχή μας, προσφέρει χωρίς να αναφέρει το... αντάλλαγμα.

Κάποιοι άρχισαν να τρέμουν την βόμβα που λέγεται Ελλάδα...;

''Επιτέλους συνεργαστείτε'' λέει με αυστηρότητα η Κίνα σε Μέρκελ και Ολάντ, ενώ στην Ελλάδα συστήνει λιτότητα και να παρθούν τα αναγκαία επώδυνα μέτρα.

Οι χώρες της ευρωζώνης που βρίσκονται αντιμέτωπες με την κρίση χρέους, «πρέπει να έχουν περισσότερο κατά νου ότι βρίσκονται στο ίδιο πλοίο», μετέδωσε σήμερα το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, λίγο πριν από τις κρίσιμες εκλογές στην Ελλάδα και τη σύνοδο κορυφής της G20 στο Μεξικό.

«Εάν συγκρίνουμε την ευρωζώνη με ένα γιγαντιαίο πλοίο, θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι κανένας δεν θα βγει σώος και αβλαβής εάν το πλοίο αυτό βουλιάξει σε μια μεγάλη οικονομική θύελλα. Οι χώρες πάνω στο πλοίο πρέπει να τείνουν χείρα βοηθείας», αναφέρει στο σχόλιό του το Νέα Κίνα.

«Η Γερμανία και η Γαλλία, οι δυο οικονομικές κινητήριες δυνάμεις της ευρωζώνης, θα πρέπει να παραμερίσουν τις πολιτικές τους διαφορές, να ενισχύσουν τη διμερή τους συνεργασία και να διαδραματίσουν έναν πιο σημαντικό ρόλο για την επίλυση της κρίσης χρέους», τόνισε το πρακτορείο.

«Όσο για τις χώρες που κυρίως πλήττονται από την κρίση όπως η Ελλάδα και η Ισπανία, αυτές θα πρέπει, όπως και οι λαοί τους, να κατανοήσουν περισσότερο την ανάγκη για επώδυνα μέτρα, όπως η πολιτική λιτότητας, η μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος και η μεταρρύθμιση του χρηματοπιστωτικού συστήματός τους», πρόσθεσε το Νέα Κίνα.

Η Κίνα, σημαντική κάτοχος ευρωπαϊκών ομολόγων, βλέπει όλο και περισσότερο την οικονομία της να πλήττεται από την οικονομική κρίση στην Ευρώπη, τη μεγαλύτερη αγορά παγκοσμίως των κινεζικών εξαγωγών.

Η κινεζική κυβέρνηση, η οποία θέλει να διαφοροποιήσει την τοποθέτηση του ξένου συναλλάγματος στο εξωτερικό, έχει στην κατοχή της, σύμφωνα με μη επιβεβαιωμένες εκτιμήσεις ειδικών, ευρωπαϊκά ομόλογα αξίας άνω των 500 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Οι ηγέτες της Γερμανίας, της Βρετανίας, της Ιταλίας, της Γαλλίας και της Ισπανίας και της ΕΕ δεσμεύτηκαν χθες να "διασφαλίσουν την οικονομική σταθερότητα και να υποστηρίξουν την ανάπτυξη" στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε ενόψει της συνόδου κορυφής της G20 στο Λος Κάμπος του Μεξικού.

Στη σύνοδο αυτή, τη Δευτέρα και την Τρίτη, οι Ευρωπαίοι αναμένεται να δεχθούν για μια ακόμα φορά πιέσεις από τους εταίρους τους.

Το αποτέλεσμα των ελληνικών βουλευτικών εκλογών αναμένεται να απασχολήσει τη σύνοδο αυτή παρά το γεγονός ότι το Μεξικό, το οποίο τη φιλοξενεί, ελπίζει να αποτρέψει να μονοπωλήσει η ευρωπαϊκή κρίση την ατζέντα της συνόδου κορυφής της G20.

Εξάλλου, ο Ινδός πρωθυπουργός Μανμοχάν Σινγκ κάλεσε σήμερα, λίγο πριν αναχωρήσει για το Μεξικό, τους ευρωπαίους ηγέτες να ενεργήσουν με "αποφασιστικό" τρόπο για την επίλυση της κρίσης στην ευρωζώνη.

«Ελπίζουμε ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες θα ενεργήσουν αποφασιστικά για την επίλυση των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. Υπάρχει κίνδυνος, η συνέχιση της κρίσης στην ευρωζώνη να προκαλέσει «μεγαλύτερη αποδυνάμωση των παγκόσμιων αγορών και να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομική μας ανάπτυξη», τόνισε ο Ινδός πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τον Σινγκ και με τον υπουργό Οικονομικών Πρανάμπ Μουχερτζί, η κρίση χρέους στην Ευρώπη είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες που ευθύνονται για την επιβράδυνση της ινδικής οικονομίας.