Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

1 Ιουν 2012


Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Οικονομολόγος

Στις 17 Ιουνίου 2012 θα έχουμε επαναληπτικές Εθνικές εκλογές, από τη στιγμή που δεν κατέστη δυνατός ο σχηματισμός Κυβέρνησης μετά το αποτέλεσμα των εκλογών της 6ης Μαΐου 2012. Ένα εκλογικό αποτέλεσμα που ήταν κόλαφος κατά των δυο κομμάτων εξουσίας (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ), τα οποία δέχτηκαν ισχυρό χαστούκι από την λαϊκή ετυμηγορία. Δυστυχώς, όμως, αυτά τα δυο αλαζονικά κόμματα εξουσίας, τα οποία μετέτρεψαν στα χρόνια της μεταπολίτευσης το πολίτευμα της πατρίδας μας, σε άκρατη κομματοκρατία της διαφθοράς και της σαπίλας, διεκδικούν εκ νέου να μας κυβερνήσουν. Δηλαδή, αυτοί που κατεδάφισαν το οικοδόμημα που λέγεται Ελλάδα, προσπαθούν εκ νέου να το αναδομήσουν. Καθημερινώς, επιδίδονται σε μια άνευ προηγουμένου τρομοκρατία κατά του Ελληνικού λαού, πως τάχατες εάν δεν ψηφιστούν (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) θα επέλθει στην πατρίδα μας βιβλική καταστροφή. Σε αυτά τους τα σχέδια έχουν συμμάχους τα πολιτικά ανδρείκελα του ΔΝΤ, της ΕΚΤ, της ΕΕ, που με τις συνεχείς δηλώσεις τους προσπαθούν να σπείρουν στο λαό μας τον πανικό. Επίσης, συνεπικουρούνται από το μεγάλο μέρος των εγχώριων ΜΜΕ, τα οποία είναι υποταγμένα στους νταβατζήδες του μεγάλου κεφαλαίου και της διαπλοκής, της προπαγάνδας και της ευνουχισμένης ενημέρωσης του Ελληνικού λαού. Αντί αυτής της ενημέρωσης προωθούν, στον Ελληνικό λαό, χαλκευμένα πολιτικά ρεπορτάζ, διαστρεβλώνοντας πολλές φορές την αλήθεια, σε μια προσπάθεια χειραγώγησης της δημοκρατικής ψήφου του.

Άλλωστε, είναι πανθομολογούμενο πως αυτά τα δυο κόμματα, για άλλη μια φορά προσπαθούν να υφαρπάξουν την ψήφο του λαού, τάζοντας (χθεσινές δηλώσεις Σαμαρά) από αυτά που δεν έχουν σε μια προσπάθειά τους να «σκεπάσουν» το κακό που έκαναν και εξακολουθούν να κάνουν στον λαό μας. Επειδή λοιπόν, ακολουθεί Αρμαγεδδών φορολογικών μέτρων, θα ήθελα να παραθέσω παρακάτω τον «μεγάλο φορολογικό οδηγό» της εφημερίδος «το Βήμα» που δημοσιεύθηκε προ ημερών, σε μια προσπάθειά μου να πείσω εκείνους τους Συνέλληνες που δεν έχουν πεισθεί ακόμη για την φαυλότητα και τη δημαγωγία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ:

«Τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2011 θα φορολογηθούν βαρύτατα. Η φορολογία εισοδήματος των φυσικών προσώπων οικονομικού έτους 2012 θα είναι ίσως η πιο βαριά φορολογία των τελευταίων πενήντα ετών. Και τούτο διότι με τρεις νέους φορολογικούς νόμους, τους Ν.3943/2010, Ν.4024/2011 που ψηφίστηκαν ο ένας μετά τον άλλον μέσα σε διάστημα ολίγων μηνών με στόχο τη λεγόμενη δημοσιονομική εξυγίανση οι φορολογικές υποχρεώσεις των πολιτών και ειδικότερα των μικρομεσαίων εισοδηματικών τάξεων μπορεί να πει κανείς αβίαστα ότι έγιναν δυσβάστακτες. Όλοι εφέτος θα πληρώσουμε περισσότερους φόρους από κάθε άλλο έτος. Οι σημαντικότερες μεταβολές που έγιναν με τους πιο πάνω νόμους είναι οι ακόλουθες: α) Καταργήθηκαν όλες οι εκπτώσεις από το συνολικό εισόδημα και ορισμένες από αυτές μετατράπηκαν σε μειώσεις του φόρου. β) Θεσπίστηκε νέα κλίμακα φόρου με αφορολόγητο ποσό 5.000 ευρώ και αφορολόγητο ποσό 9.000 ευρώ για τους νέους ηλικίας ως 30 ετών, τους συνταξιούχους άνω των 65 ετών και τα άτομα με ειδικές ανάγκες το οποίο χορηγείται με προϋποθέσεις. γ) Το ποσό των αποδείξεων δαπανών που οφείλει ο φορολογούμενος να προσκομίσει για να έχει το κατά περίπτωση αφορολόγητο ποσό έχει ορισθεί σε ποσοστό 25% του πραγματικού ή αντικειμενικού εισοδήματος του και μέχρι ποσού εισοδήματος 60.000 ευρώ. Αν προσκομισθεί ποσό δαπανών μικρότερο του οφειλομένου στη διαφορά επιβάλλεται φόρος με συντελεστή 10%. δ) Ο προσδιορισμός του εισοδήματος με βάση τις αντικειμενικές δαπάνες με τις οποίες προσδιορίζεται ένα ελάχιστο εισόδημα έγινε βαρύτατος, αφού τα ποσά των δαπανών αυτών αυξήθηκαν σε ποσοστό από 30% και πάνω. ε) Ανεστάλη ως 31.12.2013 η εφαρμογή του τεκμηρίου απόκτησης ακινήτων και ανέγερσης οικοδομών. στ) Θεσπίστηκε η υποχρέωση υποβολής της δήλωσης φόρου εισοδήματος με ηλεκτρονικό τρόπο από όλους τους φορολογούμενους που αποκτούν εισόδημα πάνω από 12.000 ευρώ ετησίως, με εξαίρεση τους συνταξιούχους».

Επιπλέον, επεβλήθη από το έτος 2010, αναδρομικά, «έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης», για εισοδήματα από 12.000 € και άνω ως εξής: από 12.000 € - 20.000 €, επιβάρυνση 1%, από 20.001 €– 50.000 €, 2%, από 50.001 € - 100.000 €, 3% και από 100.001 € και άνω 4%. Τέλος, επεβλήθη «τέλος επιτηδεύματος» σε όλες τις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες. Η επιβάρυνση θα είναι 400 € για πολίτες που μένουν σε πόλεις με πληθυσμό μέχρι 200.000 κατοίκους και 500 € για πόλεις με πληθυσμό άνω των 200.000 κατοίκων.

Είναι ξεκάθαρο λοιπόν, πως την ευθύνη για την σημερινή κατάσταση, κατά την οποία οι Έλληνες λιμοκτονούν, φέρουν στο ακέραιο οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Διότι, η δική τους εξαθλιωτική πολιτική, οδήγησε τους συμπατριώτες μας στις αυτοκτονίες, στη διανομή συσσιτίων, στον υποσιτισμό των παιδιών στα σχολεία, στα συνεχή λουκέτα των καταστημάτων, στην ανεργία, στην αθρόα μετανάστευση σε άλλες χώρες και άλλα πολλά.

Τι φταίει όμως, το μεγαλύτερο μέρος του Ελληνικού λαού να δεινοπαθήσει, εάν κάποιοι ανεγκέφαλοι και νοητικώς ανάπηροι ψηφίσουν στις προσεχείς εκλογές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ;

Είναι δυνατόν αυτό το μικρό ποσοστό πολιτών πλέον, να θέλει στις 18 Ιουνίου, Κυβέρνηση με Πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά που ως υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση Τζανετάκη, αλλά και ως υπουργός Εξωτερικών στην Οικουμενική κυβέρνηση Ζολώτα κατά την περίοδο 1989-90, δεν διαφώνησε όταν εδραιώθηκε η πρακτική των απευθείας αναθέσεων των ψηφιακών παροχών στον ΟΤΕ, από τις εταιρείες Siemens και Intracom προκαλώντας την ρήξη και την πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη; Ενώ ταυτόχρονα, φέρει ακεραία την ευθύνη της εξαθλίωσης του λαού μας αφού υπέγραψε την δανειακή σύμβαση, αποδεχόμενος εξωθεσμικές πιέσεις. Αυτοί οι πολίτες θέλουν υπουργό τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος στην τελευταία αναθεώρηση του Συντάγματος ως εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, θέσπισε το άρθρο 86 στο νόμο 3126/2003 περί ευθύνης υπουργών; Θέλουν υπουργό εκ νέου τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη που το 2003 ως Υπουργός Εθνικής Αμύνης, μαζί με τον Γιώργο Παπανδρέου υπέγραψαν τον Εθνοκτόνο κοινοτικό κανονισμό «Δουβλίνο ΙΙ» μετατρέποντας την Ελλάδα σε πρώτη χώρα εισόδου λαθρομεταναστών στην Ευρώπη με ποσοστό 90%; Θέλουν υπουργό τους, την Ντόρα Μπακογιάννη, που ως υπουργός Εξωτερικών της κυβερνήσεως Καραμανλή, στήριξε το σχέδιο ΑΝΑΝ στην Κύπρο, ετάχθη υπέρ της εγκατάστασης των πυραυλικών συστημάτων των Η.Π.Α. σε Τσεχία και Πολωνία και δημιούργησε διπλωματικό επεισόδιο με την Ρωσία με την αψυχολόγητη στάση της, κατά τις διαπραγματεύσεις της συμφωνίας για τη δημιουργία του αγωγού Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολη (ήταν αρχικά αρνητική ως προς την δημιουργία του αγωγού και στην συνέχεια, δέχθηκε να παραβρεθεί ο Υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων στην Σύνοδο των μελών-κρατών του ΟΑΣΕ, στην Κέρκυρα το 2008, περιφερόμενος στην Ελληνική Επικράτεια, με αεροσκάφος που έφερε τα διακριτικά «Δημοκρατία της Μακεδονίας); Θέλουν για υπουργό τους, τον Κωστή Χατζηδάκη ο οποίος εξακολουθεί και συμμετέχει στη Διοικούσα επιτροπή της ΜΚΟ «Ελληνικό Καραβάνι Αλληλεγγύης», μαζί με τον κ. Παρασκευά Αυγερινό και τον κ. Αλέκο Αλαβάνο (Ο κ. Αλαβάνος πρωτοστάτησε, σαν εκπρόσωπος της συγκεκριμένης ΜΚΟ, πέρσι τον Ιανουάριο, υπερασπιζόμενος τους λαθρομετανάστες, κατά την κατάληψη της Νομικής Σχολής Αθηνών και ακολούθως, όταν αυτοί φιλοξενήθηκαν, τον Φεβρουάριο στο μέγαρο «Υπατία»); Θέλουν για υπουργούς τους, τους νεοφιλελεύθερους Στέφανο Μάνο και Θάνο Τζήμερο;

Συνεπώς, στις νέες εκλογές στις 17 Ιουνίου 2012 ο Ελληνικός λαός πρέπει να αποτελειώσει το έργο που ξεκίνησε στις 6 Μαΐου 2012. Να μην υποκύψει στα τρομοκρατικά διλλήματα της ΝΔ, τα οποία αποσκοπούν στο να καταλάβει την πρώτη θέση που θα της δώσει την δυνατότητα με υψηλότερα ποσοστά και εκμεταλλευόμενη τον καλπονόμο, που δίνει bonus στο πρώτο κόμμα τις 50 έδρες, παραποιώντας ουσιαστικά το εκλογικό αποτέλεσμα, να σχηματίσει, κυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ και κάποιους άλλους «εύκολα διαθέσιμους».

Αγέλες λυσσασμένων σκύλων έχουν ξαμολυθεί...
Τους βλέπουμε και τους ακούμε καθημερινά...
Από τις Βρυξέλλες, τα ΜΜΕ, τις "διαρροές".
Δαγκώνουν, δαγκώνουν, δαγκώνουν.
Απειλές, εκβιασμοί, τρομοκρατία, Θάνατος στα δόντια και τα νύχια τους.
Αγέλες λυσσασμένων σκύλων βάλθηκαν να ξεσχίσουν...
τις Ζωές, τις δουλειές, τις Ελπίδες μας.

Οι τραπεζίτες/σκύλοι της Εθνικής τράπεζας, μόλις τσέπωσαν την πρώτη δόση της επανακεφαλοποίησης σε ευρώ (!!) -που ΕΜΕΙΣ χρεωνόμαστε και θα ξοφλήσουμε- δημοσιοποίησαν "έκθεση" με σενάρια επιστροφής στη δραχμή.
Αναμενόμενη προεκλογική πολιτική παρέμβαση υπέρ των πρασινογάλαζων κομμάτων που συνταυτίζονται μαζί τους...
Υπέρ εκείνων που επιλέγουν να σώσουν τους τραπεζίτες και τα κέρδη τους και όχι τους Ανθρώπους, τα νοσοκομεία, τα σχολειά, το επίδομα ανεργίας, τη Δημοκρατία.

Ο τραπεζίτης/σκύλος Papaδήμος παραδίδει non parer για την Οικονομία στον Παπούλια (όχι στους αρχηγούς), μετά το διαρρέει και ζητάει από το Μπαρόζο μία δήλωση πως "η Ελλάδα θα φύγει από το club του ευρώ, αν δεν υποταχθεί στις απαιτήσεις της τρόϊκας".
Αν αυτά τα γεγονότα είναι τυχαία και όχι προσχεδιασμένα και εκβιαστικά για την ψήφο της 17/6...
Ε!! τότε τι είναι;!

Οι σκύλοι του Πασοκ και της ΝΔ υπέγραψαν, συνειδητά και δουλικά, το δεύτερο σωτήριο Μνημόνιο και τώρα... εμφανίζονται ως ιδανικοί διαπραγματευτές για
την τροποποίησή του!!

Οι Πωλητικοί του "ναι σε ΟΛΑ"...
Οι Πωλητικοί με τις νεοφιλελεύθερες Χαντζάρες...
Οι Πωλητικοί με το λουρί του σκύλου στο λαιμό!!

Συνυπέγραψαν, μόλις πριν 3 μήνες, τη χρονική διάρκεια της "προσαρμογής" και τώρα...ζητούν ψήφο να "διαπραγματευτούν" την επιμήκυνσή του μέχρι το 2017!!

Συνυπέγραψαν τη μείωση του κατώτατου μισθού και την ουσιαστική κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και τώρα... ζητούν ψήφο να "διαπραγματευτούν"... κι αυτοί δεν ξέρουν τι ακριβώς!!

Συνυπέγραψαν τη μείωση του επιδόματος ανεργίας και τώρα...ζητούν ψήφο να "διαπραγματευτούν" τη χρονική επέκτασή του κατά ένα χρόνο!!

Συνυπέγραψαν τη "μείωση" των δημοσίων υπαλλήλων κατά 15.000 κεφάλια το 2012 (150.000 μέχρι το 2015) και τώρα... ζητούν ψήφο να "διαπραγματευτούν" τον... μη αποκεφαλισμό τους!!

Ψήφο... γιοκ!!
Φόλα... ΝΑΙ!!


Χτες, ο κ. Α. Σαμαράς ολοκλήρωσε τον κύκλο της χαμένης αξιοπιστίας του. Επιτυχώς!
Χτες, ο κ. Α.Σαμαράς... αυτοπυροβολήθηκε. Επιτυχώς!!

Οταν τον Νοέμβρη κατάφερνε να εκδιώξει τον άχρηστο πια για τους "εταίρους" μας Γιωργάκη και να αποτρέψει το αμφιβόλου αποτελέσματος (γι΄αυτούς) δημοψήφισμα (έβαλαν το χεράκι τους και αρκετοί Βενιζελικοί!!), δέχτηκε να συμμετάσχει στη κυβέρνηση Papaδήμου.

Ως συγκυβερνήτης, μεταξύ άλλων, αποδέχτηκε/συνυπέγραψε τη νέα δανειακή σύμβαση και το Μνημόνιο ΙΙ.
Ως συγκυβερνήτης, διαπραγματεύτηκε τους όρους τους.
Θεωρητικά τουλάχιστον.
Διότι, αν ΔΕΝ διαπραγματεύτηκε και αποδέχτηκε τα "πακέτα" όπως τα απαίτησαν οι δανειστές/τοκογλύφοι, τότε διέπραξε ΕΓΚΛΗΜΑ κατά της Χώρας.
Αν, πάλι, τα διαπραγματεύτηκε και πέτυχε όσα πέτυχε, τότε είναι αναποτελεσματικός διαπραγματευτής.
Ανίκανος και "λίγος". Επιπόλαιος. Επικίνδυνος.

Οι χτεσινές επίσημες ανακοινώσεις του κ. Α. Σαμαρά περί την Οικονομία - σε συνδυασμό με πρόσφατες εξελίξεις στη ΝΔ (π.χ. επιστροφή Ντόρας... αλήθεια η κ. Ντόρα συμφωνεί με το "νέο"/"κοινωνικό" πρόγραμμα της ΝΔ ή "διατηρεί" τις...απόψεις της;;!!)- αναδεικνύουν ένα μείζον ερώτημα: ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ;
Γιατί τ ώ ρ α ο κ.Α.Σαμαράς και η ΝΔ (από κοντά κι ο Βενιζέλος με το...σάπιο σακκούλι του!!) προτείνουν "τροποποιήσεις" στο Μνημόνιο ΙΙ και ΔΕΝ τις "πέρασαν"/απαίτησαν στη φάση των συζητήσεων και της υπογραφής του;;

Επικαλούνται την "αλλαγή κλίματος" στην Ευρώπη.
Την εκλογή Ολάντ στη Γαλλία.
Το επιχείρημα είναι ανεπαρκές έως αστείο.
Ο Ολάντ -καίτοι σοσιαλιστής- ΔΕΝ αμφισβητεί το Δημοσιονομικό Σύμφωνο, μήτε τις κυρίαρχες πολιτικές Λιτότητας που επιβάλλουν πανευρωπαϊκά οι γερμαναράδες.
Τα όσα ψελλίζει περί "ανάπτυξης" επιβάλλονται από τις προεκλογικές του δεσμεύσεις, τις επικείμενες γαλλικές βουλευτικές εκλογές και την απαίτηση της αστικής τάξης της χώρας του για "αποκατάσταση" των ισορροπιών στη διανομή κερδών με τους γερμανούς.

Τι ωθεί, λοιπόν, πραγματικά τους Σαμαρά-Βενιζέλο στην εξαγγελία προγραμμάτων "υπέρ" ανέργων, πολυτέκνων, κτηνοτρόφων, δημ.υπαλλήλων, ασφαλιστικών ταμείων, μικροομολογιούχων, τροποποιήσεων/βελτιώσεων του Μνημονίου ΙΙ, κλπ, κλπ;

Απάντηση:
Το ενδεχόμενο σχηματισμού μιάς κυβέρνησης της Αριστεράς -με κορμό τον Σύριζα-, που με την απαραίτητη Στήριξη ενός Ισχυρού Λαϊκού Κινήματος θα ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ τις νεοφιλελεύθερες Πολιτικές Λιτότητας και Εξαθλίωσης που επέβαλαν στη Χώρα, τοκογλύφοι, "εταίροι", ντόπιοι Συνεταίροι, Ολιγαρχία και καθεστωτικά/διαπλεκόμενα ΜΜΕ.
Επί πλέον, μιά τέτοια κυβέρνηση θα μπορέσει να ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙ/ΕΡΕΥΝΗΣΕΙ
τα πρασινογάλαζα πεπραγμένα ετών.
Συμβάσεις... προμήθειες... αναθέσεις... μίζες, κλπ.
Κάτι τέτοιο... αποτελεί τον ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ κίνδυνο για τους "πατριώτες", όψιμους και μη!!

Για τον αποθνήσκοντα δικομματισμό σήμανε συναγερμός.
Το αποτέλεσμα των εκλογών δεν κρίνει μόνο τις τύχες της Χώρας και των Πολιτών.
Κρίνει και τις "τύχες" ΝΔ και Πασοκ. Σαμαρά και Βενιζέλου.
ΟΛΩΝ όσων προηγήθηκαν, κυβέρνησαν, έφαγαν, κατέστρεψαν, ισοπέδωσαν.

Οι εκλογές κρίνουν ποιοί θα Ζήσουν.
Ποιοί θα Πεθάνουν.
Πόσοι θα Απομείνουν.
Πόσοι θα Υποδουλωθούν.

Πηγή

Οι Κινέζοι λένε, ότι αν θέλεις να βγάλεις ένα καρφί από τον τοίχο δεν το χτυπάς. Γιατί όσο το χτυπάς τόσο πιο μέσα μπαίνει. Ακούγοντας τις τελευταίες μέρες τις δηλώσεις Ευρωπαίων παραγόντων, που διατυπώνονται με τη μορφή απειλής για πιστή εφαρμογή των δεσμεύσεων από τη χώρα μας, διαβάζοντας τα διάφορα σενάρια για αποχώρηση από το ευρώ, την Λαγκάρντ του ΔΝΤ να εξοργίζει με τα όσα είπε τους Έλληνες, τον Σόιμπλε να δίνει συνεντεύξεις λέγοντας περίπου ότι θα μας κάνει ντά… πολλές απορίες και ερωτηματικά δημιουργούνται.

Για το που το πάνε τελικά όλοι αυτοί. Αν δεχτούμε ότι εκφράζονται αυθορμήτως, τότε είναι αφελείς γιατί δεν γνωρίζουν το πώς προσλαμβάνει όλα αυτά ο Ελληνικός λαός.

Επειδή όμως δεν υπάρχει περίπτωση να λειτουργούν χωρίς να σκέπτονται τις επιπτώσεις των όσων δηλώνουν στο εκλογικό σώμα, είναι πλέον προφανές ότι κάτι άλλο προγραμματίζουν. Το τι ακριβώς θα το μάθουμε μετά τις εκλογές. Προς το παρών μόνον υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε με βάση τις ενδείξεις.

Τα δημοσκοπικά υψηλά ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την άποψή μας, τροφοδοτούνται ή καλύτερα πριμοδοτούνται από τις παρεμβάσεις αυτές. Η δική τους δράση φέρνει αντίδραση, ειδικότερα όταν κουνάς το δάχτυλο σαν να μαλώνεις μια κοινωνία που βρίσκεται σε απόγνωση. Ο ΣΥΡΙΖΑ που ρητορικά μπαίνει απέναντι τους, γίνεται χώρος υποδοχής της αντίδρασης που προκύπτει από την επιθετική ρητορική τους. Καθίσταται αυτομάτως στο μυαλό των ψηφοφόρων ο πόλος που τους αντιμάχεται. Απευθυνόμενος προς τα μέσα καταγγέλλει τις φωνές που ακούγονται από έξω και πολιτικά παρουσιάζεται ως το “παλικαρίσιο” κόμμα που θα σκίσει μνημόνια και δανειακές συμβάσεις.

Με λίγα λόγια όλοι αυτοί, που υποτίθεται ότι δεν θέλουν στην κυβέρνηση ένα κόμμα που δεν θα τηρήσει τις συμφωνίες, κάνουν το αντίθετο από την Κινέζικη ρήση: Αντί να βγάλουν το καρφί, το χτυπούν για να μπει πιο βαθιά στον τοίχο. Το ερώτημα που προκύπτει, από την υπόθεση που κάνουμε, είναι τι επιδιώκουν. Μια βολική (συγ)κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που θα απογοητεύσει τον λαό με το “όλοι ίδιοι είναι” και θα περάσουν ότι θέλουν χωρίς διαδηλώσεις και απεργίες ή μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ- ΓΕΦΥΡΑ εξόδου από το ευρώ;

Π. Παπακωστόπουλος


Οι επιπτώσεις μιας ελληνικής εξόδου για την παγκόσμια οικονομία είναι πολύ δύσκολο να υπολογιστούν, δήλωσε σε συνέντευξη του στο CNBC ο νομπελίστας οικονομολόγος Joseph Stiglitz.

"Δεν γνωρίζουμε τον ακριβή αντίκτυπο που θα έχει μια ελληνική έξοδος και δεν έχουμε πλήρη εικόνα. Όταν η Ελλάδα αναδιάρθρωσε το χρέος της δεν υπήρξε κάποιο τραύμα, αλλά αυτό θα είναι ένα πολύ μεγαλύτερο συμβάν και ως εκ τούτου μπορεί να επιφέρει πιο σημαντικά τραύματα" σημείωσε.

Ο κ. Stiglitz υποστήριξε ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει τη δυνατότητα να κάνει περισσότερα για να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους της ευρωζώνης.

"Η ΕΚΤ έχει τα εργαλεία να κάνει περισσότερα από όσα κάνει. Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις έχουν την κύρια ευθύνη, αλλά από τη στιγμή που δεν κάνουν κάτι η ΕΚΤ έχει τη δυνατότητα να κάνει πολλά περισσότερα" ανέφερε.

Παράλληλα, ο κ. Stiglitz εξέφρασε την ανησυχία του για την παρατεταμένα υψηλή ανεργία στην ευρωζώνη και στις ΗΠΑ, προβλέποντας ότι δεν θα υπάρξει ισχυρή ανάπτυξη για να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

Τι θα ήταν η Ευρώπη χωρίς τον Προμηθέα δεσμώτη; Πέρασαν χιλιάδες χρόνια αλλά οι κλέφτες της φωτιάς των θεών, οι φωτοδότες άγγελοι πληρώνουν ακόμα με το συκώτι τους το ίδιο τίμημα. Εκπεσόντες άγγελοι με φυλαχτό εκείνους που μπορεί να πέσουν στο μέλλον - καθότι περνούν οι αιώνες και η απορία για την πείνα των παιδιών στα μάτια των αγγέλων που επιμένουν υψιπετείς κοιτάζει τον Λόγο κι απάντηση δεν παίρνει.

Τι θα ήταν η Ευρώπη χωρίς την τραγωδία του Οιδίποδα; Χωρίς την προσπάθεια του Σπάρτακου και χωρίς τις νύχτες του Μάρκου Αυρήλιου στους μαύρους γερμανικούς δρυμούς, να σκύβει πάνω απ’ το ερώτημα της Αντιγόνης αμφίθυμος, τη μια νύχτα σίγουρος, την άλλη να αμφιβάλλει...

Ερχόμαστε από μακριά, απ’ την εποχή των φόβων και των χθόνιων θεών, κι ακόμα, χιλιάδες χρόνια μετά, με την ίδια επιφύλαξη βάζουμε το ένα πόδι μπροστά απ’ το άλλο καθώς βαδίζουμε με τον Χικμέτ να έχει τραγουδήσει ότι «για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό, πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο είναι ένας άνθρωπος που τον μποδίζουν να βαδίζει, είναι ένας άνθρωπος που τον αλυσοδένουνε...»

Ερχόμαστε απ’ την αρχή του χρόνου των ανθρώπων, κουβαλώντας στους ώμους μας το ξόανο της Τύχης και τους από Μηχανής Θεούς μας, πολιτικά νήπια που όταν ενηλικιώνονται, άλλος γίνεται θηρευτής κι άλλος αγαθός και θεράπων - με τον ίδιο Απόλλωνα πάνω απ’ το κεφάλι μας εκηβόλο και ιοβόλο, αλλά εν τω άμα θεραπευτή κι Αϊ-Γιώργη.

Τι θα ήταν η Ευρώπη, αν δεν μπορούσε να γράψει ο Γκορ Βιντάλ απ’ την Αμερική για τον Ιουλιανό και να τον διαβάζει ένας φάρμερ, απογευματάκι στην Αυστραλία, πίνοντας μετά τον κάματο της ημέρας παγωμένη λεμονάδα...

Τι θα ήταν σήμερα η ταπεινότης μου που σας γράφει κι εσείς που διαβάζετε, χωρίς τη βιβλιοθήκη του Χρυσολωρά στη Βενετία;

Ερχόμαστε από πολύ παλιά, από την εποχή των πρώτων εντυπώσεων των ανθρώπων, όταν η «ροδοδάκτυλη Ιως» (καθώς ακόμα και σήμερα προσπαθούν να προφέρουν τη φράση με ερασμιακή προφορά οι φοιτητές στο Κέιμπριτζ και τη Λειψία) μάθαινε στον Ομηρο να λέει ιστορίες για τρεις χιλιάδες χρόνια ταξίδι, ερχόμαστε από την Αλεξάνδρεια, τη Μασσαλία, τη Ρώμη, τον Τάραντα την Πόλη και τα χωριά του Ερυμάνθου.

Αποικοι στην Οδησσό και πρόσφυγες απ’ την Οδησσό, χιλιάδες χρόνια πηγαινέλα.

Γι’ αυτό και δεν φοβάμαι τώρα αυτούς που βάζουν ανήλικα παιδιά σκλάβους να δουλεύουν και κρατούν άνεργους τους νέους, προσωρινώς νικούν οι τόκοι, προσωρινώς υπερισχύει ο «τρόμος και η αθλιότητα» του Δ’ Ράιχ.

Κανείς δεν θα μας αλυσοδέσει, κανείς δεν θα μας εμποδίσει να βαδίζουμε είτε στις διαδηλώσεις
είτε στους περιπάτους με τις αγάπες μας, τα παιδάκια μας και τα όνειρά μας.

Δεν θα αλωθούν οι Κυριακές που καθ-ιέρωσαν οι άνθρωποι. Εχουμε περάσει πολλά, είδαμε το προγονικό σαν έγινε «συντρίμμι η μάνα του η Μακεδονία» να τρέχει ικέτης στη Ρώμη και να εκλιπαρεί για αποφάσεις και χρησμούς.

Είδαμε ξεριζωμούς και θαύματα να μαρμαρώνουν, φάγαμε τη σκλαβιά με το κουτάλι, χωρίς το αλάτι από μας να σκύβει το κεφάλι, ερχόμαστε από πολύ παλιά, με αγίους και αντάρτες φωτογραφίες στα σαλονάκια μας και εικόνες στα σπίτια των ναυτικών και των ξενιτεμένων.

Φέρουμε στα φτερά μας ποιητές και ποιητές και ποιητές, γραμματικούς, μηχανικούς και γιατρούς.

Δασκάλους! τι θα ήμασταν χωρίς αυτούς;

Τι θα ήταν η Ευρώπη χωρίς τον Μαρξ, τον Νίτσε, τον Κρόμβελ και τον Νεύτωνα; τον Αρίσταρχο και τον Ιησού; Ερχόμαστε απ’ το Λαϊκό Μέτωπο στη Γαλλία του 1936 κι απ’ τη σημαία της Νίκης κατά του φασισμού να φτερουγίζει πάνω απ’ το Ράιχσταγκ το 1945, ερχόμαστε τσιφ απ’ τον Αμλετ και τον δον Κιχώτη, είμαστε όλοι παιδιά των γραμμάτων.

Κι όμως, ενώ ερχόμαστε από παλιά με αίματα ξεχρεωμένα (κι ας έλεγε ο Αισχύλος αλλιώς), με τα πένθη μας, νίκες και τις ήττες μας, κουταλάκι του γλυκού απ’ τα χέρια μιας θείας μας πολύ ερωτικής, μας σταμάτησαν εδώ, σε ένα τοπίο ζοφερό. Με τους καρκινοπαθείς να μη βρίσκουν φάρμακο, τους σιδερένιους εργάτες μεροκάματο, τη μια αυτοκτονία του πλησίον μας να διαδέχεται άλλη και τους πιτσιρικάδες απελπισμένους σαν τους μακρυμάλληδες Αχαιούς, όταν τους έκαιγαν τα πλοία οι Τρώες.

Μας σταμάτησαν εδώ και προσπαθούν να μας «εμποδίσουν να βαδίσουμε», προσπαθούν να «μας αλυσοδέσουνε» οι αφιλοσόφητοι και οι τενεκέδες. Οι γεννηθέντες νεκροί.

Ο Πόλεμος, ο Φασισμός και ο Τόκος.

Για μιαν ακόμα φορά, για πολλοστή φορά.

«Τι θα ήταν η Ευρώπη χωρίς αυτήν την Τρόικα;» καγχάζει τώρα, είρων, ο Μεφιστοφελής στον εραστή της Μαργαρίτας, τι θα ήταν οι Ελληνες χωρίς τον «πάντων πατέρα πόλεμο», πώς θα έφθαναν την «τίμια ελληνική λαλιά» ως την Βακτρία, χωρίς τη σπάθη και το φάσγανο;

Κατάφραχτοι δεν είναι οι άγγελοι;

Και δεν έσφαξε της Τούρκας μάνας το παιδί ο Κομνηνός στις δόξες του και ύστερα ο Χιώτης, που γλίτωσε τη δική του σφαγή, για να σφάξει μετά ο γιος του άλλου θεού γιο στο Εσκί Σεχίρ;

Σκύβει, χιλιάδες χρόνια τώρα το κεφάλι του κάθε βράδυ ο Μάρκος Αυρήλιος πάνω απ’ το ερώτημα της Αντιγόνης, τη μια νύχτα Κρέοντας, την άλλη να αμφιβάλλει...

Ισως με τα γράμματα να βγούμε από δω.

Σαν την «κινούμενη δημοκρατία» των μυρίων του Ξενοφώντα, αρκεί να συνεχίσουμε να βαδίζουμε προς το θάλαττα - θάλαττα, αρκεί να «μη μας αλυσοδέσουνε»...


Του Στάθη από enikos

Ο καθηγητής Κ. Τοκμακίδης από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, μας θέτει δέκα ερωτήματα που καλό είναι να μας προβληματίσουν, σχετικά με τις σκοπιμότητες της παγκόσμιας οικονομίας και των κέντρων που την ελέγχουν…

Διαβάστε τα ερωτήματα και θα σας απαντηθούν αυτόματα πολλές απορίες, άσχετα αν αυτές δεν απαντώνται από τους «αρμόδιους»… Ερωτήσεις που δεν απαντώνται:

Ερώτηση 1. Πώς γίνεται και ενώ το Λουξεμβούργο, η Αγγλία, η Ελβετία, το Βέλγιο, η Γαλλία, η Δανία και η Αυστρία έχουν ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ποσοστό χρέους από εμάς,αυτοί να ΜΗΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ σώσιμο, αλλά αντίθετα έρχονται να σώσουν εμάς;

Ερώτηση 2. Πως γίνεται το Αφγανιστάν με περίπου μισόν αιώνα συνεχείς πολέμους να έχει μόνο 23% του ΑΕΠ του χρέος,την στιγμή που ξέρουμε ότι ένας πόλεμος μερικών ημερών μπορεί να «ξετινάξει» μία χώρα;

Ερώτηση 3. Πως γίνεται να χρωστάνε 29% το Κουβέιτ, 54% το Μπαχρέιν και τα Αραβικά εμιράτα 56% την στιγμή που είναι παγκόσμιοι προμηθευτές πετρελαίου;

Ερώτηση 4. Πως γίνεται στην Ελβετία με 271% χρέος, μία απλή καθαρίστρια σε νοσοκομείο (περίπου το 2.000) να πληρώνεται με 2.000 ευρώ μισθό όσα έπαιρνε την ίδια στιγμή (στα εργοστάσια της ΔΕΗ) ένας «υψηλόμισθος» τεχνικός, ανώτερης στάθμης εκπαίδευσης, ενταγμένος στα υπέρ-βαρέα/ανθυγιεινά με 25 χρόνια προϋπηρεσία;

Ερώτηση 5. Πως γίνεται η Νορβηγία με 143% χρέος να μην έχει πρόβλημα και να μην χρειάζεται σώσιμο ή περικοπές; Ένα πραγματικό παράδειγμα από εκεί: Γνωστός μου μετακόμισε στην Νορβηγία πριν δύο χρόνια. Προσέξτε τώρα τι «έπαθε» εκεί:
α) Έπιασε δουλειά σε κουζίνα εστιατορίου σαν ανειδίκευτος και έπαιρνε 2.500 ευρώ τον μήνα μισθό!
β) Μετά τρεις μήνες στην δουλειά δήλωσε ότι ήταν «ψυχικά κουρασμένος» και του έδωσαν αμέσως άδεια 15 ημερών!
γ) Με τις επιστροφές φόρων (κάτι σαν το δικό μας δώρο) πήγε μαζί με την γυναίκα του στο Θιβέτ διακοπές.
δ) Τώρα είναι άνεργος (με την δικαιολογία ότι ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕ εκεί που δούλευε!) και για δύο χρόνια παίρνει 1.700 ευρώ τον μήνα!
Ερώτηση 6. Γιατί οι παγκόσμιοι δανειστές δεν ανησυχούν μήπως χάσουν τα 13,5 τρισ. που χρωστάνε οι ΗΠΑ, τα 2 τρισ. που χρωστάει το Λουξεμβούργο, τα 9 τρισ. που χρωστάει η Αγγλία (κλπ, κλπ) αλλά ανησυχούν για τα 500
δισ. που χρωστάμε εμείς;

Ερώτηση 7. Πως γίνεται και ολόκληρος ο πληθυσμός της γης χρωστάει το 98% των χρημάτων του;

Ερώτηση 8. Ποιοι έχουν τόσα πολλά ώστε να «αντέχουν» να δανείσουν τόσο πολύ χρήμα;

Ερώτηση 9. Πού τα βρήκαν τόσα χρήματα;

Ερώτηση 10. Γιατί τα χρήματά τους δεν συμμετέχουν στο ΑΕΠ της χώρας τους;

Τελικά μήπως τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι η παγκόσμια οικονομία δεν είναι παρά μία τεράστια φούσκα, ενώ το χρήμα είναι ψεύτικο, τυπωμένο στα άδυτα των πολυεθνικών τραπεζών μόνο και μόνο για να επιτευχθεί ένας παγκόσμιος έλεγχος;

Καθηγητής Κ. Τοκμακίδης
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκη
Πρόβα ναζισμού στην Κομοτηνή

Στις 11.05.11 προβλήθηκε στην Κομοτηνή, στον κινηματογράφο ODEON, το ντοκυμανταίρ «Πρόσθεση, όχι αφαίρεση, πολλαπλασιασμός, όχι διαίρεση» του Προγράμματος Φραγκουδάκη.

Ήταν μια προβολή που είχε επίσημο χαρακτήρα μιας και ήταν παρούσες οι Φραγκουδάκη και Δραγώνα. Το παρόν και το «κλίμα» έδωσαν με την παρουσία τους ο μεταφραστής του Τούρκου προξένου καθώς και εκπρόσωποι του Συλλόγου Δασκάλων Ε.Π.Α.Θ., οι οποίοι αν και πομακικής καταγωγής (Κέχρος, Χλόη κτλ), έχουν προσχωρήσει πλήρως στους μηχανισμούς του τουρκικού εθνικισμού. Επίσης, με το καλημέρα διαβάστηκε από την Φραγκουδάκη χαιρετισμός του βουλευτή ΠΑΣΟΚ Αμέτ Χατζηοσμάν ο οποίος μιλούσε για κατάθεση νομοσχεδίου σύμφωνα με το οποίο καταργείται η Ε.Π.Α.Θ. Με το που διάβασε το συγκεκριμένο απόσπασμα η Φραγκουδάκη, ακούστηκαν ενθουσιώδη χειροκροτήματα από τους επισήμους (μουσουλμάνους και … χριστιανούς!).

Στη συνέχεια, προβλήθηκε το ντοκυμανταίρ στο οποίο διαπιστώνει κανείς τους άξονες του Προγράμματος που κλίνουν απροκάλυπτα προς την τουρκική πλευρά συμφερόντων.

1. Το κυρίαρχο στοιχείο για το Πρόγραμμα είναι η διγλωσσία: ελληνικά και τουρκικά. Τα παιδιά θεωρούνται τουρκόφωνα ανεξαρτήτως καταγωγής. Όλες οι δραστηριότητες που υποστηρίζουν την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας έχουν στήριξη από την τουρκική γλώσσα. Η πομακική γλώσσα παρουσιάζεται στο ντοκυμανταίρ ως …φολκλόρ, ως κάτι το …γραφικό. Ενώ η ρωμανί αγνοείται προκλητικά.

2. Ιδιαίτερο βάρος έχει δοθεί στα ΚΕΣΠΕΜ. Εκεί έγιναν σεμινάρια ξένων γλωσσών.. για τους εκπαιδευτικούς που θα συμμετείχαν στο Πρόγραμμα (βλ. και άρθρο στο φ. 48), με σκοπό οι εκπαιδευτικοί να γνωρίζουν την μητρική γλώσσα των παιδιών. Η μόνη γλώσσα που διδάχθηκε μέχρι σήμερα είναι ΜΟΝΟ τα τουρκικά. Ούτε λόγος για τα πομακικά ή την ρωμανί.

3. Επιμορφωτικά παιχνίδια: τα μουσουλμανάκια στα πλαίσια του Προγράμματος έπαιζαν επιμορφωτικά παιχνίδια στους υπολογιστές με κυρίαρχες γλώσσες τα τουρκικά και τα ελληνικά.

4. Κινητές μονάδες του ΚΕΣΠΕΜ: Οι καθηγήτριες που πήγαν με τα βανάκια στα ορεινά Πομακοχώρια συνοδεύονταν από οδηγούς, οι οποίοι έπαιζαν και το ρόλο «διαμεσολαβητών» μεταξύ των εκπαιδευτικών και των παιδιών. Αυτοί οι οδηγοί και διαμεσολαβητές ήταν εκτουρκισμένοι Πομάκοι. Με έκπληξη είδαμε οδηγούς από την τουρκόφωνη Οργάνη ή άτομα με σπουδές στην Τουρκία να ανεβαίνουν στα Πομακοχώρια και να συνεννοούνται στα τουρκικά με τα παιδιά. Πού να τολμήσουν τα καημένα Πομακόπουλα να εκφραστούν στα πομακικά; Ο φόβος του Τούρκου παραμονεύει.
5. Νηπιαγωγεία (δημόσια): εκτός από την νηπιαγωγό που συνεννοείται με τα παιδιά στα ελληνικά, επιλέχθηκαν και μουσουλμάνες νηπιαγωγοί που μιλούσαν με τα παιδιά στα τουρκικά. Δεν είδαμε στο ντοκυμανταίρ καμία νηπιαγωγό να μιλάει στα πομακικά ή στην ρωμανί. Άλλωστε, είναι γνωστή η πρόθεση της Δραγώνα από τη θέση που είχε παλιά ως Γραμματέας Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης να μετατρέψει τα δημόσια νηπιαγωγεία σε δίγλωσσα (δηλαδή σε μειονοτικά)! Και καθόλου τυχαίο όπως γράψαμε και στο φ.50 ότι πλέον και τουρκόφωνοι νηπιαγωγοί αναλαμβάνουν μόνοι τους δημόσιο νηπιαγωγείο (όπως έγινε π.χ. φέτος με την Άνω Βυρσίνη)!

Χαρακτηριστικό του κλίματος φιλοτουρκισμού του ντοκυμανταίρ και του Προγράμματος ήταν και η απαράδεκτη παρουσία σε αυτό του γιατρού Ιμπράμ Ονσούνογλου (!) ο οποίος δήλωσε ότι είναι …Τούρκος. Παντελώς άσχετη η παρουσία του με την εκπαίδευση, αλλά σχετική με τον τουρκισμό, που όπως φαίνεται έλκει ως χρυσοφόρος μαγνήτης το δίδυμο Φραγκο-Δραγώνα. Δεν είδαμε να φιλοξενείται όμως ούτε ένας μουσουλμάνος που να δήλωνε Πομάκος ή Ρωμ.

Αν όλα αυτά συνδυαστούν με το ότι στα δημοτικά και στα γυμνάσια – λύκεια έχουν δοθεί λεξικά τουρκικής γλώσσας και ότι σε εγχειρίδια που χρησιμοποιούν οι εκπαιδευτικοί υπάρχουν ως ύλη τουρκικά ποιήματα, συμπληρώνεται το παζλ και πέφτουν οι μάσκες.

(Εφημ. Ζαγάλισα τεύχος 53, Μάιος 2011)


Μετέτρεψαν το κοινοβούλιο σε γιάφκα και απολαμβάνουν μοναδικές πολυτέλειες προσφέροντας στον λαό την εξαθλίωση. Το χειρότερο είναι πως κανείς τους δεν έχει τιμωρηθεί για όλα όσα έκανε. Ιδιαίτερα οι πρώην πρωθυπουργοί, οι οποίοι σήμερα κατηγορούνται ευθέως από όλους, για την κατάντια της χώρας…
Το καθεστώς της ατιμωρησίας, της νομότυπης απαλλαγής των ευθυνών τους και η αδιαφάνεια, είναι σήματα κατατεθέντα.
Πολύ σωστά είπε κάποιος Ιταλός: «Στην Ελλάδα δεν μπορεί να υπάρξει μαφία, αφού έχετε την μαφία των πολιτικών».

Κι ενώ αυτά (εν ολίγοις) συμβαίνουν στην αποικιοκρατία του Παπαδιστάν, ενώ έρχονται εκλογές και τρέχουν να μας σώσουν εκείνοι που μας κατέστρεψαν, στην Ισπανία τα πράγματα αλλάζουν και εφαρμόζεται η ισονομία και η ισοπολιτεία για όλους.

Ο Μαριάνο Ραχού, νέος πρωθυπουργός της Ισπανίας περνάει ή πέρασε, τον ακόλουθο νόμο που αφορά τους βουλευτές:

1. Ο βουλευτής θα πληρώνεται μόνο κατά τη διάρκεια της θητείας του και δεν θα έχει σύνταξη που θα προέρχεται μόνο από αυτήν
2. Θα πληρώνει την αντίστοιχη ασφάλειά του. Όλοι ανεξαιρέτως (παρελθόν, παρόν, μέλλον) και το ταμείο σύνταξης της Βουλής περνάει στην ισχύουσα κοινωνική ασφάλιση άμεσα. Ο βουλευτής θα απολαμβάνει των προνομίων της κοινωνικής ασφάλισης ακριβώς όπως και οι υπόλοιποι πολίτες. Το ταμείο ασφάλισης δεν μπορεί να χρησιμοποιείται για κανέναν άλλο σκοπό.
3. Οι βουλευτές πρέπει να συμβάλλουν στο ταμείο της ασφάλισής τους όπως όλοι οι Ισπανοί
4. Οι βουλευτές παύουν να ψηφίζουν την αύξηση του μισθού τους.
5. Οι βουλευτές εγκαταλείπουν το παρόν σύστημα υγειονομικής ασφάλισης και προσχωρούν στο σύστημα υγείας των υπολοίπων ισπανών πολιτών
6. Οι βουλευτές θα υπόκεινται στους ίδιους ακριβώς νόμους όπως και οι υπόλοιποι Ισπανοί.
7. Το να υπηρετεί κανείς στη Βουλή είναι τιμή δεν είναι επάγγελμα. Οι βουλευτές πρέπει να πληρούν τις θητείες τους στη Βουλή (όχι πάνω από δυο) και μετά να πηγαίνουν σπίτια τους και να εξασφαλίζουν δουλειά.

Και για όσους ξέρουν ισπανικά αφήνω και το ισπανικό κείμενο:

Ley de Reforma del Congreso de 2011 (enmienda de la Constitución de España)
1. El diputado será asalariado solamente durante su mandato. Y no tendrá jubilación proveniente solamente por el mandato.
2. El diputado contribuirá a la Seguridad Social. Todo el mundo (pasado, presente y futuro) actualmente el fondo de jubilación del Congreso pasará al régimen vigente de la Seguridad Social inmediatamente. El diputado participará de los beneficios dentro del régimen de la Seguridad Social exactamente como todos los demás ciudadanos. El fondo de jubilación no puede ser usado para ninguna otra finalidad.
3. El diputado debe pagar su plan de jubilación, como todos los españoles.
4. El diputado dejará de votar su propio aumento de salario.
5. El diputado dejará su seguro actual de salud y participará del mismo sistema de salud que los demás ciudadanos españoles
6 El diputado debe igualmente cumplir las mismas leyes que el resto de los españoles
7. Servir en el Congreso es un honor, no una carrera. Los diputados deben cumplir sus mandatos (no más de 2 legislaturas), después irse a casa y buscar empleo.

Έχετε να πείτε κάτι;


Παραδοσιακά στις περιόδους ιδιαίτερα μεγάλων κρίσεων επιβίωσης του γένους αρχικά και του κράτους των Ελλήνων αργότερα, εμφανίζονταν απρόσμενα πολλές φορές η έμπρακτη οικονομική κυρίως βοήθεια των πλούσιων Ελλήνων, μέσω της οποίας αυτό πολλές φορές ξεπέρασε φαινομενικά ανυπέρβλητα εμπόδια και βοηθήθηκε να συνεχίζει ελπιδοφόρα την διαχρονική του πορεία .

Σήμερα που η πατρίδα βρίσκεται λίγο πολύ σε ίδια επικίνδυνη κατάσταση δυστυχώς κυριαρχεί μια ακριβώς αντίθετη εικόνα. Οι λίγες δεκάδες επί τοις ουσίας πραγματικά έχοντες συμπολίτες μας στην συντριπτική τους πλειοψηφία παρακολουθούν παγερά αδιάφοροι τα τεκταινόμενα, φτάνοντας ακόμα και στο σημείο , ευτυχώς μερικοί από αυτούς να δηλώνουν υποτίθεται εμπιστευτικά στα στελέχη των επιχειρήσεων τους και όχι μόνο ότι εάν βρεθεί η Αριστερά στην εξουσία θα κλείσουν τις επιχειρήσεις τους στην Ελλάδα και θα μεταφέρουν τις δραστηριότητες τους στο Εξωτερικό.

Σίγουρα μια τέτοια επιλογή αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα τους και μεταξύ μας το μεγαλύτερο μέρος των κεφαλαίων τους βρίσκεται ήδη « ασφαλισμένο» εκτός πατρίδας και είναι ένα σημαντικό μέρος αυτών των εκατοντάδων δισεκατομμυρίων ευρώ στην Ελβετία και τους γνωστούς φορολογικούς παραδείσους που με οργή τις περισσότερες φορές χρησιμοποιούν ως παράδειγμα οι ξένοι παράγοντες , αιτιολογώντας το επιχείρημα τους περί μιας φοροδιαφεύγουσας και διεφθαρμένης Ελλάδας.

Σε αυτούς τους Έλληνες προσβλέπει σήμερα η πατρίδα , εφοπλιστές, μεγαλοεπιχειρηματίες, βιομήχανους και μεγαλοεργολάβους κυρίως, ρυθμιστές διαχρονικά της οικονομικής αλλά ακόμα και της πολιτικής ζωής αυτού του τόπου μια και η οικονομική τους δύναμη τους επέτρεπε να καθοδηγούν με διαφόρους τρόπους ακόμα και αυτόν τον θεμελιώδη θεσμό της δημοκρατίας μας προωθώντας κόμματα και εκλέγοντας κυβερνήσεις. Σε αυτούς τους λίγους Έλληνες , που μέσα σε ένα καθεστώς σύγχρονης σοβιετιας όπως οι ίδιοι πολλές φορές καταγγέλλουν κατόρθωσαν σφιχταγκαλιασμένοι μαζί της να πλουτίσουν. Αυτής της σοβιετιας της οποίας οι εκάστοτε κυβερνήσεις , δικοί της άνθρωποι οι περισσότεροι εκχωρούσαν γαλαντομα σε αυτούς τους λίγους πάντα εκλεκτούς τις δημόσιες συμβάσεις, τις απαλλαγές, τις διευκολύνσεις και τα προνόμια και τους επέτρεψε με χαρακτηριστική ευκολία να καρπωθούν επί τοις ουσίας την μερίδα του λέοντος από τον πακτωλό των δισεκατομμυρίων που εισέρευσαν στα ταμεία του κράτους στην τελευταία ιδίως δεκαετία που η χώρα είναι εντος ευρώ. Και για να γίνει ποιο σαφές , αλήθεια πως θα μεγαλουργούσαν επαγγελματικά εάν αυτό το άθλιο κατ’ αυτούς πάντα κράτος δεν εξασφάλιζε επί παραδείγματι για χάρη τους τον κατακερματισμό των μεγάλων έργων υποδομής ώστε να επιβάλει την συμμετοχή των Ελληνικών συμφερόντων κατασκευαστικών εταιριών σε αυτά. Ήταν το ίδιο κράτος που με τις απλόχερες απαλλαγές έδωσε τις δυνατότητες στους εφοπλιστές μας να μεγαλουργήσουν διεθνώς και στους μεγαλοεπιχειρηματίες να εξασφαλίζουν σαφές προβάδισμα στις κάθε λογής κοινοτικές επιδοτήσεις και τα δάνεια.

Αυτή η πατρίδα ικέτιδα και διεθνώς διασυρόμενη σήμερα στρέφεται σε αυτούς τους πραγματικά λίγους και τους ζητά να αποδείξουν έστω και αργά στο παρά ένα ίσως από την πλήρη καταστροφή της , ότι είναι συνεχιστές άξιων προπατόρων ευεργετών και χορηγών του γένους, πολιτών μιας χώρας που αξίζει την έμπρακτη απόδοση σεβασμού προς μια κοινωνία, που τους βοήθησε με την ανοχή της, να γίνουν σύγχρονοι μεγιστάνες.

Δεν θα βοηθούσε άραγε την ξεφτιλισμένη σήμερα στην κυριολεξία και διασυρόμενη διεθνώς πατρίδα τους επί παραδείγματι τα πληρώματα του στόλου τους έστω για κάποιο χρονικό διάστημα να είναι αμιγώς Ελληνικά , όπως επίσης σε ότι αφορά τους μεγαλοεργολάβους που τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό στην κατασκευή μεγάλων έργων υποδομής, δεν θα μπορούσαν να προσλαμβάνουν Έλληνες τεχνικούς στα εργοτάξια τους η οι μεγαλοξενοδοχοι και βιομήχανοι να περιοριστούν στην προτίμηση Ελλήνων εργαζομένων . Εάν αναλογιστεί κανείς ότι στην μεν ναυτιλία το ποσοστό Ελλήνων στις συνθέσεις των πληρωμάτων των πλοίων τους αποτελεί λιγότερο από το πέντε τοις εκατό ιδίως των ποντοπόρων και το δέκα τοις εκατό στην σύνθεση των εργοταξίων των τεχνικών εταιριών αντίστοιχα, το είκοσι τοις εκατό στο προσωπικό των μεγάλων ξενοδοχειακών αλυσίδων και τέλος το τριάντα τοις εκατό στις μεγάλες βιομηχανίες , αντιλαμβάνεται ο οποιοσδήποτε ότι θα μπορούσε άνετα με μια κίνηση να γίνει απορρόφηση αρκετών εκατοντάδων χιλιάδων από τους ανέργους αυτής της χώρας με προφανή αποτελέσματα. Αφενός την σαφή ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στην παραγωγή, την ναυτιλία και τις κατασκευές και αφετέρου άμεσα ανάσα για τα δημοσιοοικονομικά της χώρας. Εξασφάλιση ρευστότητας στην αγορά άρα κίνηση του εμπορίου και των υπηρεσιών δηλαδή των μικρομεσαίων που αφανίζονται και συνακόλουθη αύξηση στο κράτος των ταμειακών του εισροών από τους έμμεσους και άμεσους φόρους.

Ο αντίλογος αυτής της πρότασης είναι το γεγονός ότι θα πολλαπλασιαζόταν αυτόματα το εργατικό κόστος των εταιριών που θα προχωρούσαν σε μια τέτοια ενέργεια, άρα θα ενεργούσε αρνητικά στην ανταγωνιστικότητα τους στην εγχώρια και παγκόσμια αγορά αντίστοιχα, επιχείρημα αδιάσειστο που κανείς δεν μπορεί να αντικρούσει με σοβαρά αντεπιχειρήματα. Εκεί ακριβώς αναδεικνύεται η αιτούμενη προσφορά τους μια και το υψηλότερο κόστος ενδεχομένως θα οδηγούσε σε μειωμένα η ακόμα και καθόλου κέρδη αυτές τις επιχειρήσεις για κάποια χρόνια. Από την άλλη, την κάλυψη αυτής της αρνητικής από επιχειρηματικής άποψης χρονικής περιόδου θα μπορούσε ισοδύναμα να την καλύψει το Ελληνικό δημόσιο με δυο πολύ συγκεκριμένους και ταυτόχρονα διαφανείς τρόπους . Την παροχή μέσω των εν δυνάμει κρατικοποιημένων τραπεζών , λογω της ανακαιφαλαιοποιησης τους από αυτό, εγγυήσεων σε δάνεια η συμβάσεις των συμμέτοχων σε αυτήν την προσπάθεια εφοπλιστών ,εργολάβων, βιομηχάνων και επιχειρηματιών αντίστοιχα. Όπως επίσης με παροχή προτεραιότητας στις διαδικασίες αξιολόγηση δημοσίων προμηθειών η έργων για κάποιο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ανάλογο της περιόδου όπου έμπρακτα οι συγκεκριμένοι επιχειρηματίες θα είχαν εφαρμόσει στην πράξη την συγκεκριμένη πολιτική κάλυψη με εξασφάλιση θέσεων εργασίας του ανενεργού ανθρώπινου δυναμικού της πατρίδος μας.

Μια τέτοια εθνική προσπάθεια στην σημερινή συγκυρία θα προϋπόθετε μια ξεκάθαρη δημόσια συμφωνία με απολύτως σαφές περιεχόμενο και δεσμεύσεις εκατέρωθεν, μεταξύ των εταίρων Ελληνικού κράτους και των κομμάτων από την μια και των επιχειρηματιών γεγονός δύσκολο έως αδύνατο κατά τους επιχειρηματίες όταν ο σύνδικος η Ελληνική κυβέρνηση θα ήταν στην απευκταία γιαυτους περίπτωση αριστερού προσανατολισμού. Λαθεμένη από μέρους τους εκτίμηση αν αναλογιστεί κανείς την ιστορία όλων ανεξαιρέτως των αριστερών κομμάτων στην Ελλάδα. Η καθολική θέση και οι αγώνες των οποίων διαχρονικά στόχευε αφενός στην εξασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών δουλειάς και διαβίωσης του Ελληνικού λαού και αφετέρου στην διαφάνεια της διαχείρισης των κρατικών πόρων. Eάν αυτές οι δυο βασικές αρχές μπορούν να καλυφτούν πλήρως μέσω μια έντιμης και δημόσιας εκατέρωθεν δέσμευσης τους με εγγύηση εξασφάλισης εργασιακής ειρήνης για το διάστημα που θα ίσχυε το συγκεκριμένο καθεστώς θα προσέδιδε αυτόματα μια εξόχως μεγάλη δυναμική ανάταξης της χώρας.

Η πρόσκληση - πρόκληση μιας τέτοιας κοινής προσπάθειας εκτός όλων των άλλων θα έδινε ένα ηχηρό μήνυμα προς τα έξω ομόθυμης σύμπραξης όλων ανεξαιρέτως των Ελλήνων, μακριά ακόμα και από τις αναπόφευκτες ταξικές διαφορές θα είχε ως αποτέλεσμα την ανάταξη συνολικά της χώρας και της επιστροφής της , στην θέση που η διεθνής κοινή γνώμη απαιτεί, από τους συνεχιστές άξιους απογόνους ενός λαμπρού παρελθόντος. Αναβιώνοντας για μια ακόμη φορά στην διαδρομή της ιστορίας τον ρόλο που επανειλημμένα επιφύλασσε αυτή σε αυτό το Έθνος, να είναι μπροστάρης και παράδειγμα προς μίμηση στους άλλους λαούς στο πως μπορεί ένα τελειωμένο κράτος να μετατραπεί σε μια χώρα όπου η ευγενής άμυλα και ο ταξικός σεβασμός αποτελεί τον θεμελιώδη λίθο της ευημερίας του και εν τέλει της ίδιας της δημοκρατίας γεννήτορας της οποίας υπήρξε.

Δημήτρης Μπόνος
01-06-2012

Τον γεωπολιτικό ρόλο της Βόρειας Κορέας ζήλεψε ο Αλέξης Τσίπρας, αφού αυτό αντιλαμβάνεται κανείς διαβάζοντας την ομιλία του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσα για τα ζητήματα της άμυνας και της εξωτερικής πολιτικής. Πέραν της προφανούς ασχετοσύνης όσων ενεπλάκησαν και την παντελή έλλειψη συναίσθησης του τι γίνεται στο διεθνές περιβάλλον, το πρώτο συμπέρασμα στο οποίο καταλήγει κανείς είναι ότι είτε δεν αντιλαμβάνονται (πολύ πιθανό), είτε αποφάσισαν για δικούς του λόγους να αναστήσουν την Τουρκία και να τη μετατρέψουν σε γεωπολιτικό πρωταγωνιστή της περιοχής.

Όσον αφορά τους αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων, οι υποσχέσεις και το «γλείψιμο» δεν έχει τέλος με σκοπό να υφαρπάξει τις ψήφους τους, ενώ την ίδια στιγμή με όσα λέει, ουσιαστικά αποδομεί συνολικά το αμυντικό σύστημα της χώρας.

Από που να αρχίσεις και που να τελειώσεις… Σε μια ακόμη επιστροφή στη δεκαετία του 1980, έχουμε διατύπωση εκ νέου του παπανδρεϊκού «δόγματος», προ της εξουσίας βέβαια, για έξοδο της χώρας από το ΝΑΤΟ. Το ότι η αποχώρηση από το στρατιωτικό σκέλος της συμμαχίας το 1974 (τουλάχιστον τότε είχαμε λόγο) οδήγησε στο ξεκίνημα της έγερσης διεκδικήσεων από την πλευρά της Τουρκίας που μας ταλαιπωρούν μέχρι και σήμερα είναι ψιλά γράμματα. «Ο ευρωατλαντισμός πέθανε» διακηρύσσει ο ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που σε κάνει να αναρωτιέσαι πως πιστεύει ότι θα γίνει δεκτός στην Ευρωπαϊκή Ένωση στην οποία δηλώνει ότι θέλει να παραμείνει, όταν απορρίπτει έναν από τους πιο βασικούς πυλώνες της εξωτερικής της πολιτικής.

Ταυτόχρονα δεν κρύβουν τον θαυμασμό τους για τη… Λατινική Αμερική, λέγοντας ότι «δημιουργείται χώρος και για νέες πρωτοβουλίες περιφερειακής συνεργασίας όπως αυτές που διαφαίνονται στη Λατινική Αμερική, που έχουν σταθερή ανάπτυξη σε αντι-νεοφιλελεύθερη και αντικαπιταλιστική κατεύθυνση».

Για να προσθέσει ψήγματα πολιτικής ορθότητας διακήρυξε το κόμμα ότι «η Ελλάδα έχει αναφαίρετο δικαίωμα στην ανακήρυξη ΑΟΖ και στην αξιοποίηση του υποθαλάσσιου πλούτου της, με βάση το Διεθνές Δίκαιο και τη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας. Για την κατοχύρωση του δικαιώματος αυτού και την οριοθέτηση της ελληνικής ΑΟΖ χρειάζεται να αρχίσουν οι αναγκαίες διαδικασίες για την υπογραφή διμερών συμφωνιών με τις ενδιαφερόμενες γειτονικές χώρες».

Πως σκοπεύει να το πράξει όμως αυτό; Με δεδομένες τις αντιρρήσεις της Τουρκίας σκοπεύει να κάνει πόλεμο ή να συζητά επ’ αόριστον; Προφανώς στο μυαλό του θα έχει τη συνεργασία με τη Ρωσίας, διότι την τεχνολογία δεν τη διαθέτουν καν κράτη, αλλά εταιρίες. Άρα, είναι προφανές ότι θα μπλέξει την Ελλάδα σε περιπέτειες, αφού η μόνη επιλογή για τις ΗΠΑ θα είναι να συνασπιστούν με την Τουρκία και να την ορίσουν τοποτηρητή των συμφερόντων τους στην περιοχή! Κι επειδή αυτά τα συμφέροντα είναι κοινά με τους Ισραηλινούς, πολύ απλά θα πετύχει ο πανέξυπνος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να ανασυστήσει τη στρατηγική συνεργασία Τουρκίας-Ισραήλ που είδαμε και πάθαμε να απαλλαγούμε από αυτήν!

Κατά τα άλλα τρέφει κι άλλες – πολλές – ψευδαισθήσεις. Πέραν του ότι παραδέχεται ότι «η Τουρκία επιδιώκει την ανάδειξή της σε ηγεμονική δύναμη στην περιοχή, ανταγωνιζόμενη το Ισραήλ», οπότε αντί να αντιληφθεί ότι αυτή η κατάσταση δεν είναι αντίθετη με τα ελληνικά συμφέροντα (δεν λέμε εθνικά μην τον στενοχωρήσουμε περισσότερο…), καλεί για την ανάληψη πρωτοβουλιών «για την επίλυση των ελληνοτουρκικών διαφορών με διάλογο στη βάση του διεθνούς δικαίου και του αμοιβαίου σεβασμού της εθνικής κυριαρχίας και του απαραβίαστου των συνόρων κανόνες καλής γειτονίας και πολύμορφης συνεργασίας». Τόσες δεκαετίας ελληνοτουρκικών σχέσεων όπου όλες οι ελληνικές πολιτικές δυνάμεις δήλωνα τα ίδια και ιδού που έχουμε φτάσει, δεν του λένε τίποτα.

Κατά τα άλλα, όπως αναφέρει, «πέραν της συνολικής και κατηγορηματικής αντίθεσής μας για τη συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας-Ισραήλ που δορυφοριοποιεί τη χώρα μας, θα πρέπει να εργαστούμε αποτελεσματικά ώστε να ακυρώσουμε τη συμφωνία αυτή ώστε να μην εμπλακεί η χώρα μας άμεσα ή έμμεσα σε ενδεχόμενο πόλεμο με το Ιράν αλλά και στον Αραβικό κόσμο».

Εν ολίγοις, ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί εμμέσως το κομουνιστικό ΑΚΕΛ της Κύπρου που στηρίζει πλέον την ασφάλειά του στη συνεργασία με το Ισραήλ και επειδή οι Κύπριοι δεν πρόκειται να κάνουν πίσω επειδή θα τους το πει ο Αλέξης, θα προκληθούν προβλήματα και στις σχέσεις Ελλάδας – Κύπρου. Και θέλει να λύσει και το Κυπριακό. Ψυχοπαρανοϊκές καταστάσεις. Και παρά την… καταγγελία της συνεργασίας Ελλάδας – Ισραήλ πιστεύει ότι θα μεσολαβήσει κι εκεί για να φέρει την ειρήνη.

Για το ζήτημα της ονομασία της ΠΓΔΜ δεν μας είπε αν απορρίπτει την αποδοχή από πολυάριθμα στελέχη του κόμματός του της συνταγματικής της ονομασίας και επέλεξε το πολιτικώς ορθό «εργαζόμαστε σταθερά υπέρ μιας αμοιβαία αποδεκτής λύσης στη διαφορά για το όνομα της Π.Γ.Δ.Μ. στο πλαίσιο του ΟΗΕ, λύση σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις», ενώ «αποκρούουμε τις εθνικιστικές εντάσεις από κάθε πλευρά των συνόρων»…

Δεν θα μασήσουμε τα λόγια μας: Οι άνθρωποι είναι εκτός πραγματικότητας. Μέχρι τώρα γνωρίζαμε την ορολογία του «χρήσιμου ηλίθιου» που χρησιμοποιείται και στην εξωτερική πολιτική. Πλέον ήρθε η ώρα να εισαγάγουμε και αυτή του «άχρηστου»… Βοήθειά μας.

Πηγή


Tου Σταύρου Λυγερού

Η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων επιθυμεί και την παραμονή στην Ευρωζώνη και τον απεγκλωβισμό από το Μνημόνιο. Μετά το αποτέλεσμα της 6ης Μαΐου, όμως, η τρόικα δηλώνει ότι η μη εφαρμογή του Μνημονίου θα προκαλέσει παύση της χρηματοδότησης και έξοδο από την Ευρωζώνη.

Μία προκαταρκτική παρατήρηση: Το ευρώ δεν είναι θρησκεία. Το θέλουμε ως θεσμό ευημερίας που προωθεί την ευρωπαϊκή ενοποίηση. Οφείλουμε να το προσεγγίζουμε ορθολογικά και όχι σαν εικόνισμα. Αναμφίβολα, η επιστροφή στη δραχμή θα είχε -τουλάχιστον για ένα χρονικό διάστημα- βαρύτατες επιπτώσεις. Από την άλλη, όμως, κανείς δεν θα ήθελε την παραμονή στο ευρώ εάν επέβαλαν ως αντίτιμο την εξαθλίωση. Τότε, ο ορθολογισμός υπαγορεύει να επιλέξουμε τη λιγότερο καταστροφική οδό.

Οι εγχώριοι και οι ξένοι που ταυτίζουν το Μνημόνιο με την παραμονή στην Ευρωζώνη λειτουργούν τυχοδιωκτικά: Πρώτον, εκμεταλλεύονται - σπαταλούν τον ευρωπαϊσμό των Ελλήνων για να προωθήσουν ιδεοληψίες και εκλογικές σκοπιμότητες. Δεύτερον, στρώνουν τον δρόμο για την έξοδο από την Ευρωζώνη. Το Μνημόνιο εκτός από κοινωνικά επώδυνο είναι και οικονομικά βλαβερό. Η εφαρμογή του πιθανότατα θα οδηγήσει τη χώρα σε κατάρρευση, η οποία αναπόφευκτα θα δημιουργήσει ανεξέλεγκτες δυναμικές.

Η Ευρωζώνη έχει δίκιο να απαιτεί δημοσιονομική εξυγίανση. Δεν έχει δίκιο, όμως, να εμμένει δογματικά σε μία συνταγή η οποία, αποδεδειγμένα πια, αντί να γιατρεύει σκοτώνει τον ασθενή. Η τρόικα ισχυρίζεται ότι η αποτυχία οφείλεται όχι στη συνταγή της, αλλά στη λάθος εφαρμογή. Η αποτυχία αυτής της πολιτικής σε Πορτογαλία και Ισπανία, όμως, αποδεικνύει ότι ο ισχυρισμός είναι διάτρητος. Γι’ αυτό και η τρόικα όχι μόνο δεν έχει καταγγείλει αυτούς που δεν εφάρμοσαν σωστά το Μνημόνιο, αλλά και, αντιθέτως, εν όψει εκλογών, παρεμβαίνει ωμά υπέρ τους. Προφανώς, βολεύεται με τα εύκολα «ναι» τους και απεχθάνεται όσους αμφισβητούν τις ιδεοληψίες της.

Για να αποτραπεί η διαφαινόμενη κατάρρευση, η Ελλάδα πρέπει να απεγκλωβισθεί από το Μνημόνιο και να διαπραγματευθεί με την Ευρωζώνη όχι απλώς τη χαλάρωση της θηλιάς, αλλά ένα εναλλακτικό πρόγραμμα ανάταξης. Πιθανότατα η τρόικα θα αρνηθεί, απειλώντας με παύση της χρηματοδότησης. Το διαπραγματευτικό όπλο της Ελλάδας είναι ότι συνιστά συστημικό κίνδυνο. Η έξοδός της όχι μόνο θα είχε τεράστιο οικονομικό κόστος, αλλά και θα προκαλούσε καταστροφικό ντόμινο.

Προϋπόθεση για να χρησιμοποιηθεί δημιουργικά και όχι τυχοδιωκτικά αυτό το όπλο, αλλά και για να αξιοποιηθούν τα ρήγματα που έχει υποστεί η νεοφιλελεύθερη ορθοδοξία στην Ευρωζώνη, είναι η Ελλάδα να επεξεργασθεί ένα αξιόπιστο ρεαλιστικό εθνικό σχέδιο που θα δίνει στοχευμένα λύσεις με ιθαγένεια. Ενα σχέδιο που να συνδυάζει την ανασυγκρότηση των θεσμών, τη ριζική δημοσιονομική εξυγίανση και την εκμετάλλευση των λιμναζουσών αναπτυξιακών δυνατοτήτων.

Δυστυχώς, οι άρχουσες ελίτ συμπεριφέρονται τριτοκοσμικά. Αντί να αγωνισθούν για τη σωτηρία της κοινωνίας και του εαυτού τους, έχουν αταβιστικά καταφύγει στην ποδιά των ξένων κηδεμόνων, τους οποίους και χρησιμοποιούν για εκκαθάριση εσωτερικών λογαριασμών. Ετσι, βουλιάζουν στο αδιέξοδο και πολλαπλασιάζουν τις πιθανότητες μιας τυφλής κοινωνικής έκρηξης. Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι.
Η ΕΚΤ πρέπει να τυπώσει άμεσα χρήμα για να σταθεροποιηθεί η κατάσταση στην Ευρώπη είπε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, κάλεσε το ιταλικό νομισματοκοπείο και την ΕΚΤ να αρχίσουν να τυπώνουν ευρώ για την αντιμετώπιση της κρίσης, κάτι το οποίο ζητά συνεχώς η Αμερική, στα πρότυπα της Fed, της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ, αλλά το αρνείται κατηγορηματικά η Γερμανία, υπό τον φόβο των πληθωριστικών πιέσεων.

Ο Μπερλουσκόνι υποστήριξε ότι αν η Ιταλία βγει από το ευρώ δεν θα είναι και το τέλος του κόσμου και ζήτησε από την ιταλική κυβέρνηση να πιέσει περισσότερο την Ευρώπη.
Aν η ΕΚΤ δεν τυπώσει χρήμα, τότε “Ciao, ciao Ευρώπη”, ανέφερε ο Σ. Μπερλουσκόνι.

Πολλαπλές βολές κατευθυνόμενων πυραύλων πραγματοποίησαν σήμερα οι ένοπλες δυνάμεις, στις συνεχιζόμενες ασκήσεις ετοιμότητας αλλά προφανώς και σαν επίδειξη δυνατοτήτων με νόημα.

Πιο συγκεκριμένα το Πολεμικό Ναυτικό πραγματοποίησε μια περίπλοκη άσκηση, που γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, όπου η ΤΠΚ ΛΑΣΚΟΣ εκτόξευσε πύραυλο επιφανείας-επιφανείας ΜΜ38 Exocet με στόχο την παλαιά κανονιοφόρο «ΔΟΞΑ», που είχε παροπλιστεί πριν ένα περίπου χρόνο.

Το ενδιαφέρον στην υπόθεση ήταν ότι το σενάριο προέβλεπε την προστασία του «στόχου» από την Φ/Γ ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ, που ιχνηλάτησε με επιτυχία και αναχαίτισε τον Exocet με Sparrow σε μια πρωτοφανή επίδειξη αντιπυραυλικών δυνατοτήτων.

Η παροπλισμένη κανονιοφόρος ΔΟΞΑ όμως «έπεσε» τελικά «θύμα» ενός Exocet ΑΜ39 από Mirage 2000EGM της 332 ΜΠΚ, βολή που γίνεται για πρώτη φορά σε ελληνικό περιβάλλον (είχε εκτελεστεί βολή αποδοχής με ελληνικό Mirage σε γαλλικό πεδίο).

Μικρή αλλά ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια είναι ότι στον AM39 επιλέχθηκε διαμόρφωση πυροδότησης της κεφαλής με προσέγγιση στις υπερκατασκευές του πλοίου (ίσως λόγω μικρού μεγέθους της Κ/Φ) και όχι μετά την διείσδυση στο κύτος.
Στη συνέχεια την σκυτάλη πήρε η Αεροπορία Στρατού με δυο AH-64DΑΗ που εκτόξευσαν από έναν Hellfire Laser το καθένα κατά ναυτικού στόχου, η δεύτερη βολή που γίνεται μέσα σε διάστημα λίγων εβδομάδων.

Οι ομοβροντίες όμως συνεχίστηκαν λίγη ώρα αργότερα με τις ΤΠΚ ΞΕΝΟΣ και ΝΤΕΓΙΑΝΝΗΣ να βάλλουν βλήματα Penguin 2 κατά πλωτού στόχου.


Kαί «πάλιν πλοῖα καί δίκτυα καί ἄγρα» ψήφων πολλή! Ἐπίκεινται ἐκλογές. Ἴσως οἱ κρισιμότερες ἀπό τῆς καθιερώσεώς τους στήν Πατρίδα μας. Καί ὅμως! Οὔτε τώρα, στήν κρίσιμη αὐτή περίοδο δέν ἐπικρατεῖ νηφαλιότητα, σοβαρότητα καί πνευματική ὡριμότητα, ἀλλά ἀνακυκλώνονται συνθήματα, προτάσεις, ἐπιχειρήματα καί κινδυνολογίες πού συνετέλεσαν στό νά ἀποχριστιανισθῆ ἡ Πατρίδα μας καί νά ἐξαθλιωθῆ τό Κράτος μας.
Ἔχει ἐξαπλωθεῖ μιά ἄνευ προηγουμένου τρομοκρατική ἐκ­στρα­τεία μέ ἀρχιστρατήγους τούς ἀρχηγούς τῶν Κομμάτων πού κομ­μάτιασαν τήν Ἐκκλησία, τήν Ὀρθόδοξη Πίστη, τό Ὀρθόδοξο ἦθος καί ἐξαθλίωσαν κοινωνικά καί οἰκονομικά τόν πνευματικά περήφανο λαό μας.
Ἐπιβάλλουν μέ ὅλα τους τά Μέσα (τηλεόραση, ραδιόφωνο, ἐφημερίδες, διαδικτυακή προπαγάνδα κ.ἄ.π.) μιά τρομοκρατία πού ἀναπαράγει τό δίλημμα πού ἔθεταν οἱ δωσίλογοι τοῦ 1941 στόν πεινασμένο καί ἐξουθενωμένο ἀπό τόν πόλεμο Ἕλληνα: Ὑποταγή τῆς Ἑλλάδος στήν Εὐρώπη τοῦ Ἄξονα ἤ ἐξαθλίωση καί “σβήσιμό” της ἀπό τόν Χάρτη;
Διαβάζουμε σέ ἐφημερίδα τῶν Καλαμῶν (Καλαμάτας), τῆς 18ης Ἰουνίου τοῦ 1941:
«Αἱ περιστάσεις τάς ὁποίας διέρχεται σήμερον ἡ Ἑλλάς, εἰς τήν δύσκολον αὐτήν καμπήν τῆς Εὐρωπαϊκῆς ἱστορίας, εἶναι ἐξαιρετικαί. Ὅλαι αἱ ἐκδηλώσεις τῆς ζωῆς μας ἔχουν καταφανῆ τά δείγματα μιᾶς πρωτοφανοῦς κρίσεως. Ἡ οἰκονομική δέ κρίσις θά ἦτο ἴσως ὀλιγώτερον αἰσθητή, ἄν δέν ὑπῆρχεν εἰς τήν Ἑλληνικήν ζωήν, τόσον ἔκδηλος, ἡ ἠθική καί λογική κρίσις ἐκ τῆς ὁποίας πάσχομεν ὡς κοινωνικόν σύνολον. Τό χρῆμα δέν θά ὑφίστατο τότε τόν σημερινόν ἐκμηδενισμόν. Ὁ πλοῦτος θά ἔρριπτε καί ἕνα βλέμμα φιλανθρωπίας καί κοινωνικῆς ἀλληλεγγύης εἰς τά πλήθη τῶν πειναλέων, αἱ λαϊκαί τάξεις θά ἀνεκουφίζοντο μέ τάς γενναίας χειρονομίας τῶν εὐπόρων. Ἀλλά δέν πρόκειται περί αὐτοῦ…
Εἴπομεν: Ὑποφέρομεν καί ἀπό κρίσιν «λογικοῦ». Ὅ,τι ἀγωνιζόμεθα ἀπό τῆς ἑπομένης τῆς Μικρασιατικῆς καταστροφῆς νά οἰκοδομήσωμεν εἰς τήν Ἑλλάδα, λειώνει τώρα ὡς ὁ πάγος. Τά θεμέλια τοῦ κράτους τρίζουν. Τά πᾶν εἰς τήν χώραν αὐτήν πού ἄλλοτε ἤστραψε τό φῶς ἑνός λαμπροῦ πολιτισμοῦ, καταρρέει, κυλίεται, πέφτει…
Καί ἐνῶ ὁ οἶκος μας σείεται ἀπό τάς βάσεις του καί γύρω μας καπνίζουν ἀκόμη τά συντρίμμια τοῦ πολέμου, ἡμεῖς –ὦ τῆς ἀναισθησίας μας!– ὀμφαλο­σκοποῦμεν ἐπί τῶν «πολεμικῶν νέων» καί, κλείοντες τούς ὀφθαλμούς πρό τῆς ἀδυσωπήτου πραγματικότητος, προβαίνομεν εἰς ἐκδηλώσεις αἱ ὁποῖαι μᾶς φέρουν ἐγγύτερον πρός τήν ὁλοκληρωτικήν καταστροφήν.
Δέν εἶναι καιρός διά μεμψιμοιρίας οὔτε αἱ στιγμαί ἐπιτρέπουν παρανοήσεις. Ἡ θέσις μας εἶναι σαφής: Ἡ Ἑλλάς τοῦ κ. Μέχρις Ἐσχάτων ἐτάφη μετά μιά συντριπτικήν ἦτταν. Εἰς τήν θέσιν της ἐγεννήθη ἡ Ἑλλάς τοῦ “ζωτικοῦ χώρου τῆς Ἰταλίας”. Ἡ πρώτη ὄζει πτωμαΐνης. Ἡ δευτέρα ἔχει τήν δρόσον μιᾶς νέας ζωῆς. Ἄς τήν ἀγκαλιάσωμεν σφιχτά. Ἴσως μέ τήν νέαν τάξιν πραγμάτων ἀτενίσωμεν καλυτέρας ἡμέρας. Ἴσως ἐξέλθομεν ἐκ τῆς δεινῆς θέσεως εἰς τήν ὁποίαν εὑρεθήκαμεν τήν ἑπομένην τῆς στρατιωτικῆς καταρρεύσεως. Ἴσως μᾶς δοθοῦν τά μέσα νά ζήσωμεν…
Τό ἐπιβάλλει τό ἐθνικόν συμφέρον μας. Ἡ γενεά αὐτή δέν πρέπει νά ἀφανισθῆ ἀπό τήν πεῖναν. Τά νειᾶτα νά μή μαρανθοῦν ἀπό τόν λίβαν τῆς δυστυχίας. Ἔχομεν ἱστορίαν καί πεπρωμένα. Συνεχίζομεν τήν ὑπερτρισχιλιετῆ παράδοσιν μιᾶς ζωτικῆς φυλῆς. Εἴμεθα ράτσα φτιαγμένη ἀπό γνήσιον Ἀριανόν μέταλλον. Διατί, λοιπόν, νά διακυβεύωμεν τό πᾶν, αὐτήν ταύτην τήν ὕπαρξιν μας, εἰς ἀνοήτους ἐκδηλώσεις κατ’ ἐκείνων οἱ ὁποῖοι εἶναι σέ θέσιν σήμερον νά μᾶς δώσουν χεῖρα βοηθείας; Καί κατά τί εἶναι περισότερον Ἕλληνες ἐκεῖνοι οἱ ὁποῖοι κοιμῶνται ἀποκλειστικῶς μέ τό φευγαλέον ὄνειρον τῆς Ἀγγλικῆς κατισχύσεως, ἀπό ἡμᾶς πού ἀξιοῦμεν προσγείωσιν εἰς τήν σημερινήν πραγματικότητα ὅλων τῶν Ἑλλήνων, χάριν τῆς κοινῆς σωτηρίας;
Μιά εἰλικρινής συνεργασία μέ τούς χθεσινούς ἀντιπάλους μας, μέ τάς δυνάμεις τοῦ Ἄξονος, θά μᾶς ἔσωζεν ἴσως ἀπό τό χάος. Τά ἀναιμικά ἀπό τήν πεῖναν παιδάκια, θά εὕρισκον μίαν φέταν ψωμιοῦ. Οἱ τρικλίζοντες νήστεις γέροντες θά ἠμποροῦσαν νά τρώγουν ἅπαξ τοὐλάχιστον τῆς ἡμέρας. Αἱ θηλάζουσαι μητέρες δέν θά ἐξηντλοῦντο καί ἡ γενεά μας θά ἵστατο ὀρθία ἐν μέσῳ τῆς Εὐρωπαϊκῆς καταιγίδος. Διατί νά τήν ἀρνηθῶμεν τήν συνεργασίαν αὐτήν;
Τό ἐπαναλαμβάνομεν: Ὀφείλομεν νά προσγειωθῶμεν. Ἄλλως ἄς πάρωμεν σφουγγάρι καί ἄς σβύσωμεν ἐκ τοῦ Εὐρωπαϊκοῦ χάρτου καί τήν Ἑλλάδα καί τήν ἱστορίαν καί τά ἰδανικά μας…»
Αὐτά ἔγραφαν οἱ δωσίλογοι τοῦ 1941, μετά τόν θάνατο τοῦ Ἰωάννη Μεταξᾶ, ὁπότε εἶχαν εὐχέρεια νά «χορεύουν τά ποντίκια» τοῦ ἐνδοτισμοῦ. Ὑπογραμμίζουμε τίς συμπτώσεις: Τή σημαδιακή ἡμερομηνία 18 Ἰουνίου, πού ἔγινε τό δημοσίευμα, γιατί εἶναι ἡ ἑπομένη τῶν φετεινῶν ἐκλογῶν καί τήν Πόλη–Τίτλο τῆς ἐφημερίδος, τήν Καλαμάτα!...
Μένουμε ἄφωνοι μέ τήν ἀπόλυτη ταυτότητα τῶν διλημμάτων τῆς Γερμανικῆς πολεμικῆς Κατοχῆς καί τῆς σημερινῆς Γερμανικῆς εἰρηνικῆς (ὑποτίθεται) Κατοχῆς πού ἐνστερνίζονται καί κόπτονται νά ἐπιβάλλουν στόν λαό μας οἱ Ἀρχηγοί τῶν κομμάτων ἐξουσίας τῆς Πατρίδος μας! Ἐκβιαστικά διλήμματα τῆς Νέας Τάξεως πραγμάτων, ἡ ὁποία Νέα Τάξη, ὅπως μέ ἐνθουσιασμό ἀναφέρεται στό κείμενο τῆς ἐφημερίδος πού παραθέσαμε, δέν ἔκανε τήν ἐμφάνισή της στήν ἐποχή μας ἀλλά ἀπό τό 1940(!): «Ἡ Ἑλλάς τοῦ κ. Μέχρις Ἐσχάτων ἐτάφη μετά μιά συντριπτικήν ἧτταν. Εἰς τήν θέσιν της ἐγεννήθη ἡ Ἑλλάς τοῦ “ζωτικοῦ χώρου τῆς Ἰταλίας”. Ἡ πρώτη ὄζει πτωμαΐνης. Ἡ δευτέρα ἔχει τήν δρόσον μιᾶς νέας ζωῆς. Ἄς τήν ἀγκαλιάσωμεν σφιχτά. Ἴσως μέ τήν νέαν τάξιν πραγμάτων ἀτενίσωμεν καλυτέρας ἡμέρας. Ἴσως ἐξέλθομεν ἐκ τῆς δεινῆς θέσεως εἰς τήν ὁποίαν εὑρεθήκαμεν τήν ἑπομένην τῆς στρατιωτικῆς καταρρεύσεως. Ἴσως μᾶς δοθοῦν τά μέσα νά ζήσωμεν…»!
Παρόμοιο δίλημμα ἔθεσαν πρό ἐτῶν οἱ Νεοταξίτες καί στόν ἡρω­ϊκό Πρόεδρο τῆς Κύπρου, τόν μακαριστό Τάσο Παπαδόπουλο, συνεπικουρούμενοι καί ἀπό τούς ὁμοίους τους δικούς μας. Ὅτι θά ἀφανισθῆ ἡ Κύπρος ἄν δέν ὑπογράψη τήν ἐπαίσχυντη συνθήκη τους. Ἐκεῖνος δέν ὑπέγραψε καί ἡ Κύπρος ὄχι μόνο δέν ἀφανίσθηκε, ἀλλά μεγαλουργεῖ!
Τό ἴδιο δίλημμα τῆς Κατοχῆς προβάλλεται σήμερα, τάχα πιό “ἐξευ­γε­νισμένο” ἀλλά καί δικαιολογημένο, ἀφοῦ κατάφεραν νά μᾶς ρίξουν τήν ἐνοχή ὅτι ἐμεῖς ὁ λαός φταῖμε γιά τήν οἰκονομική ἐξαθλί-
ωση τῆς Πατρίδος μας! Ὅσο, ὅμως, καί ἄν μᾶς παραπλανοῦν, τό δίλημμα πού θέτουν ἠχεῖ τό ἴδιο ἀποκρουστικά, ὅπως τό 1941, γιατί αὐ­τοί πού τό θέτουν δέν εἶναι μόνο οἱ πουλημένοι στά ἀφεντικά τους δημοσιογράφοι ἀλλά καί οἱ ἡγεσίες τῆς Νέας Δεξιᾶς καί τοῦ Σο­­σι­αλισμοῦ –δηλαδή αὐτοί οἱ ἴδιοι οἱ ἠθικοί καί φυσικοί αὐτουργοί τοῦ ἀνοσιουργήματος πού ἐπιγράφεται “σημερινή Ἑλλάδα”– μαζί μέ τά κακέκτυπα τοῦ ξεπλυμένου ἀριστερισμοῦ καί τῶν Εὐρωπαϊζόντων κομματιδίων, πού “ξεφύτρωσαν” στό πολιτικό στερέωμα τῆς Χώρας μας σάν κόμματα Ἑλληνικά, ἐνῶ πρόκειται γιά ὑποκαταστήματα ἀμοραλιστικῶν Κομμάτων τῆς ἀχαλίνωτης Εὐρώπης!
Αὐτοί, λοιπόν, οἱ πατριδοκτόνοι, ἔχουν ἀκόμη τό “κουράγιο”, δηλαδή τό θράσος, νά μιλοῦν στόν παντοιοτρόπως ταπεινωμένο –ἀπό αὐτούς τούς ἴδιους– Ἑλληνικό λαό σάν σωτῆρες του(!), ἀπειλῶντας μας πώς, ἄν δέν συνεργήση ὁ λαός μας στό νά ἀνέλθουν καί πάλι στήν ἐξουσία, τότε μᾶς ἀναμένει ὁ ὄλεθρος!
Ποιός, ὅμως, εἶναι ὁ πραγματικός ὄλεθρος; Ὄλεθρος πιό μεγάλος ἀπό τούς πολιτικούς πού μᾶς κυβέρνησαν δέν εἶναι δυνατόν νά ὑπάρξη, ἀφοῦ κατάφεραν μόνο μέσα σέ 40 χρόνια(!) νά ἀφαιρέσουν ἀπό τήν ψυχή μεγάλης μερίδος τοῦ λαοῦ μας τήν βαθειά θρησκευ­τικότητα, αὐτό πού ἦταν ἡ εἰδοποιός διαφορά του ἀπό ὅλα τά Ἔθνη τῆς γῆς ἐπί 6000 περίπου χρόνια (!) καί νά καταστήσουν τούς Ἕλληνες ἀνί­κα­νους νά σκέπτονται βαθειά, ἀνίκανους νά φιλο­σοφοῦν τή ζωή πέρα ἀπό τίς αἰσθήσεις τους καί τούς κατηχοῦν νά θεωροῦν μῦθο τήν μετά θάνατον ζωή, τήν Θεότητα τοῦ Χριστοῦ καί τήν Ἀνάστασή Του, νά γίνονται ἔκφυλοι στίς ἀπολαύσεις, δαιμονικά ἐχθρικοί πρός τήν Ἐκκλησία καί, ὅλα αὐτά μέ σκοπό νά κάνουν τόν λαό μας εὔκολη λεία στήν ἐξαπάτηση, μέ ἀναμενόμενη κατάληξη τή χρεωκοπία πού εἰσπράττουμε ὅλοι μας!
Μᾶς ἀπειλοῦν πώς θά ἀπομονωθοῦμε ἀπό τήν Εὐρώπη ἄν δέν πειθαρχήσουμε στίς ὁδηγίες τῆς Τρόϊκας. Αὐτά τά λένε γιατί δέν εἶναι στήν ψυχή Ἕλληνες. Δέν εἶναι ἀπόγονοι ἐκείνων πού διακήρυσσαν μέ πνευματική περηφάνεια «πᾶς μή Ἕλλην βάρβαρος»! Εἶναι γραικῦλοι, ὅπως τούς ἀποκαλοῦσε ὁ σπουδαῖος Ἕλληνας, π. Ἰωάννης Ρωμανίδης. Γι’ αὐτό δέν μποροῦν νά καταλάβουν ὅτι μέ τό νά μή συνταχθοῦμε μέ τούς Εὐρωπαίους δέν εἶναι ἀπομονωτισμός ἀλλά ἐπιλεκτική προτίμηση! Δέν ἀπομονωνόμεθα ἐπειδή αὐτοί μᾶς ἀπομονώνουν, ἀλ­λά γιατί ἐμεῖς δέν ταιριάζουμε μέ ἐκείνους! Εἴμαστε Ἕλληνες καί, μάλιστα, Ὀρθόδοξοι καί γι’ αὐτό εἴμαστε αὐτεξούσιοι νά ἐπιλέγουμε αὐτούς πού θά συναναστρεφόμεθα καί αὐτούς πού θά συνεργαζόμεθα. Εἴμαστε Ἕλληνες καί γι’ αὐτό δέν ἀκολουθοῦμε τό πλῆθος, ὅσο καί ἄν μοιάζη φαντασμαγορικό καί μεγαλοδύναμο, γιατί ποτέ σάν λαός ἐπί 6000 χρόνια δέν θαμπωθήκαμε ἀπό τά κοσμικά μεγαλεῖα ἀλλά μόνο ἀπό τήν μεγαλοπρέπεια τῆς Ἀλήθειας!
Τά περί ἀνταγωνιστικότητος πού ὑστερεῖ τάχα ὁ Ἕλληνας εἶναι καί αὐτά παραμύθια, ἀφοῦ δέν βάζουμε ποτέ νά συναγωνισθοῦν σέ ἀγῶνα δρόμου ἕναν ἡλικιωμένο μέ ρευματισμούς μέ ἕνα εὔρωστο παλικάρι ἀφρικανικῆς χώρας! Ἄς ἔλθη νά συναγωνισθῆ ἡ Ἀγγλία μέ τήν Ἑλλάδα στό λάδι καί στό κρασί καί τότε νά δοῦμε τήν ἀνταγωνι­στι­κότητά της! Δέν μποροῦμε νά ἀνταγωνισθοῦμε βέβαια μέ τήν Γερμα­νία καί τήν Ἀγγλία στά αὐτοκίνητα, μποροῦμε, ὅμως, νά συνα­γωνισθοῦμε μέ ὑπεροχή σέ ὅ,τι παράγει ἡ γῆ μας, ἡ ναυτιλία μας καί τό ὑπέδαφός μας, τό ὁποῖο ἔχουν ἀφήσει ἀνενεργό οἱ πολι­τι­κοί μας, κάνοντας κρυφές συμφωνίες μέ ἐκείνους πού ἔχουν συμ­φέροντα νά μᾶς πωλοῦν ὅλα ὅσα διαθέτουμε! Θά ἀναφέρουμε μόνο τόν βωξίτη καί τό νίκελ, πού σέ ποσότητα ἐξορύξεως εἴμαστε πρώτη χώρα στήν Εὐρώπη, μέ τιμή πωλήσεως τοῦ τόννου 30.000 εὐρώ καί ἐμεῖς, ἀντί τῆς ἀξίας εἰσπράττουμε μόνο τό ...Φ.Π.Α.(!) καί τά ὑπό­λοι­πα τά εἰσπράττουν ἰδιωτικές ἑταιρεῖες!
Ἀπειλοῦν τό λαό μας μέ πεῖνα. Ὅμως ἡ χώρα μας διαθέτει ὅλα τά ἀγαθά σέ ὑπερεπάρκεια. Τό 1941 ὑπῆρξε πεῖνα, ὄχι γιατί ἡ γῆ δέν καρποφοροῦσε, ἀλλά γιατί τά περισσότερα προϊόντα τά ἔστελναν οἱ Κατοχικές Δυνάμεις στή Γερμανία. Ἄν συνεχίσουν, βέβαια, νά κυ­βερνοῦν δωσίλογοι, ὅπως τό δημοσίευμα πού προτάξαμε, τότε ὅλα εἶναι πιθανά!
Οἱ οἰκονομικοί ἐκβιασμοί τῶν Εὐρωπαίων καί τῶν δικῶν μας ὑποτακτικῶν τους δέν ἔχουν τήν παραμικρή δόση ἀλήθειας, γιά τόν ἁπλούστατο λόγο ὅτι, ἐπιστρέφοντας στό νόμισμά μας, πού ἔχει ζωή 5000 ἐτῶν, δέν ἔχουμε ἀνάγκη νά ἀγοράζουμε χρήματα ἀπό κανέναν, ὅπως κάνουμε χρόνια τώρα, ἀγοράζοντας χρή­ματα ἀπό τήν Εὐρωπαϊκή Τράπεζα, σάν ἠλίθιοι!
Ὅποιος ἔχει στοιχειώδη γνώση οἰκονομικῶν καί χρησιμοποιεῖ χωρίς ὑστεροβουλία τή λογική του γνωρίζει ὅτι ἡ παγκόσμια οἰκο­νομία σήμερα καί κατά συνέπεια ἡ δυναμική τῶν νομισμάτων, δέν ἐξαρτᾶται ἀπό τά ἀποθέματα χρυσοῦ κάθε χώρας, ἀλλά πρωτίστως ἀπό τό φυσικό περιβάλλον, τό ὑπέδαφος καί τήν ἐργατικότητα κάθε λαοῦ. Καί, δέν χρειάζεται νά ἐπιχειρηματολογήση κανείς γιά νά πείση τόν καθένα ὅτι ἡ Ἑλλάδα ἔχει σέ ὑπερθετικό βαθμό καί τίς τρεῖς αὐτές προϋποθέσεις.
Αὐτό τό ἐπιβεβαιώνει ἡ σημερινή κατάσταση τῆς παγκόσμιας οἰκονομίας, ἡ ὁποία, ἐνῶ πραγματικά κατέχει περί τά 300 τρισεκα­τομμύρια, παρουσιάζεται καί συναλλάσσεται, μέσω τῶν Τραπεζῶν, σάν νά κατέχη περί τά 950 τρισεκατομμύρια! Νά σημειωθῆ, ὅτι σχεδόν τό 70% τοῦ πραγμα­τικοῦ παγκοσμίου πλούτου, πού προαναφέραμε, εἶναι στά χέρια μόνο 60.000 ἀνθρώ­πων(!) καί τό 30% στή διάθεση τῆς ὑπολοίπου ἀνθρωπότητος!
Εὔκολα, λοιπόν, καταλαβαίνει κανείς πόσο ἀσήμαντο γιά τήν Εὐρωπαϊκή Ἕνωση εἶναι τό χρέος τῆς Ἑλλάδος καί ἀκόμη εὐκολότερα καταλα­βαίνει πώς ἡ Δαμόκλειος σπάθη πού κρέμεται πάνω ἀπό τούς λαιμούς τῶν Ἑλλήνων ἐκ μέρους τῶν Εὐρωπαίων δέν ἀποσκοπεῖ στό νά πάρουν αὐτοί πίσω τά λεφτά τους ἀλλά γιά νά πάρουν τήν ψυχή τοῦ Ἕλληνα καί νά διαφεντεύουν τήν Πατρίδα του!

Γι’ αὐτό πρέπει νά γίνη Πανελλήνιο σύνθημα ἡ προτροπή:
ΝΑ ΑΠΑΛΕΙΦΘΗ ΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ!

Γιατί αὐτοί οἱ Μνημονιακοί, σύν τοῖς ἄλλοις, ἔφεραν στά πρόθυρα τῆς ἐξουσίας τόν ἄθεο καί ἀντιεκκλησιαστικό ἀριστερισμό!
Εἶναι, πράγματι, νά ἀπορῆ καί νά ἐξίσταται κανείς, ἀναλογιζό-μενος πῶς αὐτός ὁ λεβεντόψυχος λαός μας ἀνέχθηκε ἐπί 40 χρόνια μιά δικομ­ματική δικτατορία «μέ διάτρητο κοινοβουλευτικό μανδύα», γιά νά θυμηθοῦμε τά λόγια τοῦ μακαρίτη Γεωργίου Μαύρου.
Τί ἔχουν ἄραγε “ποτίσει” τόν λαό μας γιά νά ἀνέχεται, ἔστω καί νά ἀκούη ἀπό τηλεοράσεως τούς σταυρωτάς κάθε ἰκμάδας τοῦ Γένους μας, τούς σταυρωτάς καί τῆς παραμικρῆς ἐλπίδος γιά ζωή ἀντάξια τοῦ Ἑλληνισμοῦ καί τῶν Προγόνων μας;
Τί ἔχουμε πάθει καί δέν ἀντιδροῦμε; Γιατί δέν σκεπτόμαστε ἀλλά μόνο πιστεύουμε αὐτούς μᾶς κοροϊδεύουν καί μᾶς κλέβουν ἐδῶ καί 40 χρόνια; Γιατί πιστεύουμε τούς πλάνους καί δέν πιστεύουμε τόν Χριστό καί τήν Ἐκκλησία Του, πού ποτέ δέν μᾶς κορόϊδεψαν, ἀλλά πάντοτε μᾶς προσέφεραν πολλαπλάσια τῶν ὑποσχέσεών τους καί βρίσκονται δίπλα μας σέ κάθε μας ἀνάγκη καί στιγμή;
Μήπως, τελικά, ἔχουμε μέσα μας «πνεῦμα πλάνης, πνεῦμα πο­νη­ρίας, πνεῦμα εἰδωλολατρείας καί πάσης πλεονεξίας, πνεῦμα ψεύδους καί πάσης ἀκαθαρσίας τοῖς ἐνεργουμένοις κατά τήν διδα­σκαλίαν τοῦ διαβόλου» καί γι’ αὐτό βρίσκουν ἀνταπόκριση μέσα μας μόνο οἱ φωνές, οἱ ἀπειλές καί οἱ ψεύτικες ὑποσχέσεις τῶν λαοπλάνων Πολιτικῶν;
Γιατί κρεμόμαστε ἀπό τά χείλη τους «τά λαλοῦντα δόλον ἐν ὑπερηφανείᾳ καί ἐξουδενώσει» τῶν Παραδόσεων τοῦ Γένους μας; Γιατί ἀκολουθοῦμε αὐτούς πού στρέφονται κατά τῆς Ἱστορίας μας, κατά τοῦ Θεοῦ καί Δημιουργοῦ μας, κατά τῶν Ἁγίων καί Ἱερῶν σεβασμάτων τῆς ψυχῆς τοῦ μοναδικοῦ στήν ἱστορική διαδρομή λαοῦ, πού ξεχώρισε ἀπό ὅλους τούς ἄλλους ΜΟΝΟ γιά τή βαθειά του θρησκευτικότητα, τοῦ Ἕλληνα;
Γιατί ξεχάσαμε τόν «Θεόν τῶν Πατέρων ἡμῶν, τόν ποιήσαντα ἀεί μεθ’ ἡμῶν» καί πιστεύουμε ἀκόμη αὐτούς πού τόν μισοῦν θανάσιμα ἀλλά τό κρύβουν ὕπουλα; Γιατί τούς πιστεύουμε, παρά τά τόσα εἰς βάρος μας ἐγκλήματά τους, καί παρά τήν παντοειδῆ ἐξαθλίωση πού μᾶς ἐπεφύλαξαν καί μᾶς ἐπιφυλάσσουν;
Δέν ἔχουμε πιά φιλότιμο; Δέν ἔχουμε ἀξιοπρέπεια; Δέν εἴμαστε πιά Ἕλληνες μέ 6000 περίπου ἐτῶν “καράτια” ἀλλά γίναμε τά “φό μπιζού” τῆς Εὐρώπης καί μάλιστα ἀγορασμένα σέ τιμή εὐκαιρίας;
Μᾶς χρειάζεται ἀφύπνιση! Ἐγερτήριο σάλπισμα! «Φῶς τῆς Γνώσεως», Φῶς Ἀληθινό, Ἀλήθεια, Ζωή!
Γι’ αὐτό, ἄς ρίξουμε μιά ματιά πρός τά πίσω! Ἄς ξανανοίξουμε τά γνήσια καί ὄντως Ἐπιστημονικά βιβλία τῆς Ἱερᾶς Ἱστορίας τοῦ Γένους μας καί ὄχι τά νόθα βιβλία τῆς Ἱστορίας καί τῆς ἐπιστημονικῆς φαντασίας, τά γραμμένα γιά νά ὑπηρετοῦν τίς ἐπιθυμίες τῆς ἀπάτης. Ἔτσι µόνο µπορεῖ νά ὑπάρξη ἐλπίδα γιά νά ντυθῆ καί πάλι ἡ ψυχή μας «τήν στολήν τήν Πρώτην» τοῦ Ἕλληνα, πού δέν ὑπολόγιζε τήν ἀξία του μέ τήν παραγωγικότητα καί τῆς Τραπεζικῆς του ἐπι­­φάνειας τό στρέμμα, ἀλλά ἔνοιωθε Ἕλληνας, ὅπως τραγούδησε ὁ Βερίτης, «μετρῶντας μέ τῆς καρδιᾶς τό πύρωμα, μετρῶντας μέ τό αἷμα»!
π. Βασίλειος Ε. Βολουδάκης
«ΕΝΟΡΙΑΚΗ ΕΥΛΟΓΙΑ» Ἀρ. Τεύχους 120
Ἰούνιος-Ἰούλιος 2012

Με πληροφορίες από RT News, Prison Planet και Infowars.


Περίπου 150 εκπρόσωποι της διεθνούς ελίτ προσήλθαν στον χώρο του ξενοδοχείου Westfields Marriot στο Chantilly της πολιτείας Virginia, χθες, Πέμπτη, 31 Mαΐου, 1η μέρα της ετήσιας συνόδου της Λέσχης Bilderberg για το 2012. Επίσης παρόν, έξω από τον χώρο του ξενοδοχείου, ήταν πλήθος διαδηλωτών που συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν για τις απόρρητες δραστηριότητες της λέσχης. Χθες βράδυ η αστυνομία της κομητείας του Fairfax προέβη σε δύο συλλήψεις διαδηλωτών. Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια και διεξάγονται συνεχώς σωματικές έρευνες ακτιβιστών που καταφθάνουν στον χώρο.

Δημοσιογράφοι και ακτιβιστές είχαν μεταβεί στον χώρο έξω από το ξενοδοχείο Westfields Marriott, που δεν απέχει πολύ από την πρωτεύουσα των ΗΠΑ, Ουάσινγκτον, από νωρίς την Πέμπτη, με σκοπό να δουν ποιοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι, επιχειρηματίες και άλλα μέλη της διεθνούς ελίτ θα καταφθάσουν στον χώρο για την φετινή διοργάνωση.

Ένας δημοσιογράφος της εφημερίδας Washington Times δήλωσε σε συναδέλφους του σήμερα το πρωί ότι η αστυνομία είπε σε έναν φωτορεπόρτερ της εφημερίδας: "Οποιαδήποτε προσπάθεια να πλησιάσετε το κτίριο είναι πιθανό να οδηγήσει στην σύλληψή σας".

Τα τελευταία χρόνια εικάζεται ότι η επιλογή των ηγετών των Ηνωμένων Πολιτειών και της Βρετανίας είχε προαποφασιστεί και συμφωνηθεί από ισχυρούς, κεκλεισμένων των θυρών, κατά την σύνοδο της Λέσχης Βilderberg. Αυτή την εβδομάδα στην πολιτεία Virginia, οι κερδοσκόποι έχουν συμπεριλάβει στην ατζέντα της συνόδου το ζήτημα της επιλογής του κατάλληλου υποψήφιου που θα στηριχθεί στις επικείμενες προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, αλλά και το όνομα εκείνου που θα επιλεγεί να κατεβεί στο πλευρό του υποψήφιου Mitt Romney.

Σε δήλωσή του, ο Alex Jones, του διαδικτυακού καναλιού Infowars, τόνισε: "Οι πολιτικές που καθορίζουν τις διεθνείς εξελίξεις προαποφασίζονται σε αυτή τη σύνοδο, η οποία είναι μια από τις σημαντικότερες της διεθνούς ελίτ". Χθες, Πέμπτη, ο Jones πήγε στο Chantilly της Virginia, με οπερατέρ και άλλα μέλη του συνεργείου του, για να καλύψει ζωντανά τις δραστηριότητες της φετινής συνόδου.

Πριν την έναρξη της συνόδου, το μόνο πρόσωπο που επιβεβαιώθηκε από το ξενοδοχείο ότι είχε αποδεχθεί την πρόσκληση για τη σύνοδο του 2012 ήταν ο Καναδός πολιτικός Alison Redford. Η μυστικότητα είναι χαρακτηριστική. H λίστα των συνέδρων της συνόδου του 2011 συμπεριελάμβανε ονόματα όπως αυτό του διευθύνοντος συμβούλου της Google, Eric Schmidt, του προέδρου της Παγκόσμιας Τράπεζας, Robert B. Zoellick, του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Jean-Claude Trichet, της βασίλισσας Βεατρίκης της Ολλανδίας και του υπουργού Οικονομικών της Ελλάδας, Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Με μια αιφνιδιαστική αλλαγή τακτικής, ωστόσο, η Λέσχη Bilderberg κυκλοφόρησε φέτος δική της λίστα λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της συνόδου, αναρτώντας στην ιστοσελίδα της κάποια από τα ονόματα των επίσημων προσκεκλημένων. Ωστόσο, από τη λίστα που δημοσίευσε η Βilderberg στην ιστοσελίδα της απουσιάζουν τα ονόματα των μόνιμων συνέδρων Henry Kissinger και David Rockefeller, οι οποίοι θεωρείται βέβαιο ότι θα περάσουν τουλάχιστον μια φορά από το ξενοδοχείο Westfields Marriott.

Η δημοσίευση αυτής της (σίγουρα όχι πλήρους) λίστας υποδηλώνει ότι η λέσχη έχει θορυβηθεί από τον αυξανόμενο όγκο των διαδηλώσεων που γίνονται εναντίον της, αλλά και των δημοσιευμάτων με πληροφορίες γύρω από την ατζέντα των συζητήσων που διαρρέουν κάθε χρόνο, με αποτέλεσμα οι διοργανωτές να έχουν αποφασίσει να δώσουν φέτος την εντύπωση ότι υπάρχει μια κάποια "διαφάνεια".

Ο Alex Jones ανέφερε ότι είδε ο ίδιος προσωπικά τον Henry Kissinger να προσέρχεται στο ξενοδοχείο. Επίσης αρκετοί ακτιβιστές ανέφεραν ότι είδαν τη Γερμανίδα καγκελάριο Αngela Merkel να καταφθάνει στον χώρο του ξενοδοχείου.

Την (σίγουρα όχι πλήρη) λίστα των επίσημων προσκεκλημένων της φετινής συνόδου, όπως δόθηκε από την ιστοσελίδα της λέσχης Βilderberg μπορείτε να την δείτε εδώ και εδώ.


Ή θα αποδυναμωθεί ή θα ισχυροποιηθεί η ευρωζώνη, είπε ο Επίτροπος της ΕΕ

«Είμαστε αντιμέτωποι είτε με μια σταδιακή αποδυνάμωση της ευρωζώνης είτε με την ισχυροποίηση της ευρωπαϊκής βάσης που είναι η οικονομική ένωση», δήλωσε την Παρασκευή ο ευρωπαίος επίτροπος της ΕΕ για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Όλι Ρεν, κρούοντας για ακόμη μία φορά τον κώδωνα του κινδύνου.

Σύμφωνα με τον επίτροπο, η ευρωζώνη είναι αντιμέτωπη με τις επιλογές της αποδυνάμωσης ή της ισχυροποίησης και καλεί τους ευρωπαίους ηγέτες να επιταχύνουν τις προσπάθειες επίλυσης της κρίσης χρέους κλιμακώνοντας τις πιέσεις του.

Ολι Ρεν: «Να αλλάξει η ευρωζώνη αν θέλει να επιβιώσει»

Το ενιαίο νόμισμα της Ευρώπης πρέπει να υποστηριχθεί με υπεύθυνες δημοσιονομικές πολιτικές και στενότερη συνεργασία μεταξύ των χωρών της ευρωζώνης για να επιβιώσει και να ευημερήσει, τόνισε την Πέμπτη ο Ευρωπαίος επίτροπος για Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, Ολι Ρεν.

«Χρειαζόμαστε μια αυθεντική κουλτούρα σταθερότητας και μια πολύ αναβαθμισμένη ικανότητα περιορισμού της διάχυσης» της κρίσης, δήλωσε στη διάρκεια μιας διάσκεψης ο κ. Ρεν.

«Έτσι είναι, τουλάχιστον αν θέλουμε να αποφύγουμε μια διάλυση της Ευρωζώνης και να κάνουμε αντιθέτως το ευρώ να επιτύχει», πρόσθεσε.

Ο κ. Ρεν προειδοποίησε όμως ότι, αν άρχιζε αμέσως μια συζήτηση για την έκδοση κοινών ομολόγων όλης της Ευρωζώνης, των ευρωομολόγων, θα ήταν μια «ψευδής συζήτηση».

Κάλεσε τις χώρες να ευθυγραμμίσουν πρώτα περισσότερο τις δημοσιονομικές πολιτικές τους και να κινηθούν προς μια χρηματοπιστωτική ένωση.

«Δεν θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματά μας εστιάζοντας σε μια κοινή έκδοση δημοσίου χρέους χωρίς ταυτόχρονη χρηματοπιστωτική βιωσιμότητα ούτε θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε μια κουλτούρα σταθερότητας στην Ευρωζώνη χωρίς να μοιραστούμε σημαντικά το βάρος της προσαρμογής», υποστήριξε.

«Η επιβολή των στόχων αυτών δια της βίας είναι πράγματι μια ψευδής συζήτηση», δήλωσε.


Σοκ προκαλούν οι διαπιστώσεις και οι εκτιμήσεις της Κομισιόν αλλά και της προηγούμενης ελληνικής κυβέρνησης, για τις επιπτώσεις του Προγράμματος προσαρμογής στο επίπεδο ζωής των Ελλήνων πολιτών.

Αρχής γενομένης από τις επιπτώσεις στην απασχόληση και με δεδομένα, πλέον, τα ποσοστά του 21% και τις προβλέψεις για περαιτέρω αύξηση στο 22% έως το τέλος του 2013, αναμφίβολα προκαλεί δέος το ότι εάν δεν υπήρχε ένα «πακέτο» 3,4 δισ. ευρώ για ειδικά προγράμματα, η ανεργία θα ήταν 4-5% υψηλότερη, δηλαδή θα «χτυπούσε» ήδη το 27%!!!

Δέος προκαλεί και η διαπίστωση της προηγούμενης κυβέρνησης ότι η Ελλάδα έχει μείνει πίσω όσον αφορά στους στόχους που είχε θέσει το 2008 για τη μείωση των ποσοστών φτώχειας έως το 2020. Ειδικότερα, το Εθνικό Πρόγραμμα προέβλεπε μείωση του ποσοστού φτώχειας από το 28% στο 24%, αλλά μετά από μια μικρή μείωση στη προ κρίσης περίοδο, η προσπάθεια «κόλλησε» το 2009 και το 2010, όπου τα ποσοστά διατηρούνται στο 27,6% και 27,7% αντιστοίχως. Ανάλογες είναι οι διαπιστώσεις και όσον αφορά στον ειδικό δείκτη φτώχειας για τα παιδιά έως 17 ετών, καθώς ελάχιστη είναι η μείωση από το αρχικό «σκαλοπάτι» του 23%.

Κι επειδή όλα τα έως τώρα ευρήματα σταματούν στο 2010, όπου δεν είχαν γίνει ακόμα εμφανείς οι επιπτώσεις του Προγράμματος, αν μη τι άλλο προκαλεί ρίγη η διαπίστωση ή μάλλον η εκτίμηση ότι η εφαρμογή των μέτρων λιτότητας- μείωση του επιδόματος ανεργίας, μειώσεις συντάξεων, αυστηρότερα κριτήρια για το ΕΚΑΣ, μειώσεις μισθών, αύξηση του ΦΠΑ σε καύσιμα και είδη ευρείας κατανάλωσης, αναστολή της επιδότησης ενοικίου για τους χαμηλόμισθους- θα επηρεάσει τους δείκτες φτώχειας και θα επιδεινώσει το κίνδυνο φτώχειας (διάχυση) στον ελληνικό πληθυσμό…