Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

24 Μαΐ 2012

«Όλγα, Γιάννη, Μανόλη, Παύλε (αχ μωρέ Παύλε...), Έλλη, Αλέξη, Πόπη, Άρη, Νίκο, έχω κατατρομάξει με τις αλήθειες σας»

Του Αλέκου Ανδρικάκη, απο την Αυγή

«Ώστε είναι αλήθεια; Έρχεται η καταστροφή; Έρχεται η ελληνική συντέλεια; Η Μέρκελ έχει θυμώσει τόσο με την Ελλάδα; Κι ο Σόιμπλε τα ίδια; ....
  • Η συνθήκη του Μααστριχτ δεν είναι μια συμφωνία με "ουδέτερο πρόσημο" και δεν θα μπορούσε να είναι τετοια μεσα σε καθεστώς εξουσίας των μονοπωλίων. Η εξουσία λειτουργεί πάντα υπέρ αυτού που την κατέχει κι αυτό έκανε και με τη συνθηκη του Μάαστριχτ.
  • Στο Μάαστριχτ συμφωνήθηκαν πολιτικές που ισχυροποίησαν το μεγάλο ευρωπαικό κεφάλαιο απένατι στην εργασία και του έδωσαν νεες ευκαιρίες κερδοφορίας και ανάπτυξης.
  • Αν δεν είχε υπάρξει το Μααστριχτ-ως συνεχεια και ολοκλήρωση της συνθήκης της Ρώμης(1957) και της Ενιαίας Ευρωπαϊκή Πράξη (1986)- και οι γνωστες 4 ελευθερίες διακίνησης κεφαλαίων, εργαζομένων, προιόντων, υπηρεσιών και η εισαγωγή του κοινού νομίσματος (μιλάμε για τις προυποθέσεις υιοθέτησης και τη δρομολόγηση της κυκλοφορίας του) με ό,τι σήμαινε αυτό, δεν θα είχε δημιουργηθεί στην Ευρώπη τόσο εύκολα η φουσκα του 2008 και δεν θα μεταδιδόταν τόσο έυκολα η μόλυνση σε όλες τις χώρες.
  • Αν δεν υπήρχε η συνθηκη του Μααστριχτ δεν θα είχε εξοντωθεί η εγχώρια παραγωγή στην Ελλάδα σε κάθε επίπεδο και δεν θα είχαμε φτάσει στο περιβόητο "δεν παράγουμε τίποτα" για το οποίο κατηγορείται περιέργως ο λαός.
  • Αν δεν υπήρχε το Μάαστριχτ δεν θα ήταν δυνατόν για τα μονοπώλια να μην ακολουθούν τους νόμους και το εργατικό δικαιο της χώρας όπου δραστηριοποιούνται αλλά κάποιας άλλης φτωχής χωρας με μισθούς πείνας επειδή έτσι τους συμφέρει κι έπειδη τους δίνεται το δικαίωμα.
Η συνθήκη του Μάαστριχτ χτίστηκε πέτρα-πέτρα μεσα σε μια διάρκεια δεκαετιών από το μεγάλο ευρωπαικό κεφάλαιο για το μεγάλο ευρωπαικό κεφάλαιο.

Το Μααστριχτ ήταν εξ αρχης φανερό, εκτός αν δεν ήθελε κανείς να το δεί, ότι δεν θα μπορούσε σε καμια περίπτωση να λειτουργήσει θετικά για την Ελλάδα. Η ευρωπαική Αριστερά και ο ΣΥΝ που συνυπέγραψαν είναι υπόλογοι γι αυτό και οφείλουν να απολογηθούν. Οι αναθεωρήσεις που περίμεναν πως θα ακολουθήσουν και που θα έστρεφαν τη συνθηκη προς θετικές κατευθύνσεις ήρθαν αλλά ήταν προς την αντίθετη κατεύθυνση.
Ηταν τέτοιες που επιβεβαίωναν όλες τις προειδοποιήσεις του ΚΚΕ κι έδειχναν και πάλι οτι ο καπιταλισμός δεν χαρίζει δικαιώματα αλλά μόνον υπονομεύει και αφαιρεί. Η διεύρυνση προς τις φτωχότερες χώρες, οι διαφορες οδηγιες τυπου Μπολκνστάιν, η συνθηκη της Λισσαβώνας, οι μεταρρυθμίσεις που αποφασίζονται καθε μερα τελευταία το αποδεικνύουν ξεκάθαρα.

Η συνθήκη του Μααστριχτ τέλος ηταν το ανοιγμα των ασκων του Αιόλου για τα όσα ζούμε σήμερα, δηλαδή τα μνημονια σωτηρίας που δεν είναι τίποτε άλλο παρά η εφαρμογή και η υλοποίση των στόχων του μεγάλου ευρωπαικού κεφαλαίου που εκφράστηκαν και αποφασίστηκαν τότε.

Να γιατί είναι απολυτα σωστό, οτι δεν υπάρχει αγώνας εναντίον των μνημονιων χωρίς αγώνα για σταμάτημα της εφόδου κατα των δικαιωμάτων των εργαζομένων που εκπορεύεται φυσικά από τα διευθυντηρια της ΕΕ.

Η Ε.Ε. είναι ένας καπιταλιστικός θεσμός που αποτελείται από ένα σύνολο πλαισίων και μηχανισμών που έχουν σα στόχο την αυξηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου και το κτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων.

Στην εποχή της κρίσης που ζούμε που είναι η σοβαρότερη καπιταλιστική κρίση μαζί με την κρίση του '29 ισχύει βεβαια το "ο θάνατός σου η ζωή μου". Το κεφάλαιο λοιπόν και επομένως και η ΕΕ που το εκπροσωπεί δεν ενδιαφέρονται καθόλου για τη ζωή μας παρά μόνο για τη δική του επιβίωση.

Εμείς άραγε τι κάνουμε;

Κλείνουμε τα μάτια και θεωρούμε την ΕΕ φιλικη και σωτήρια;

Ψηφίζουμε με ελαφριά καρδιά "δημοψηφισματικά" όπως λένε υπέρ προστασίας του ευρώ αγνοώντας τα όσα πάθαμε τα 2 τελευταία χρόνια για τη σωτηρία του ευρώ;

Αφήνουμε την ΕΕ και το ευρώ στο απυρόβλητο και προσπαθούμε με τα χέρια να σταματήσουμε τις σφαίρες αντί να σωπάσουμε το όπλο κι αυτόν που το κρατάει και με ριπές μας εξοντώνει;

Υ.Γ: Τα άρθρα αυτα γράφτηκαν όταν ρωτώντας πάνω από 10 Αριστερούς είδα ότι κανείς τους δεν ήξερε τι περίπου ήταν το Μααστριχτ. Όλοι έδιναν μια θολή απάντηση του τύπου "κάτι για την Ευρώπη και το ευρώ"...

Του Δημήτρη Δανίκα

Μόλις πριν από μερικές εβδομάδες μόνο εκείνοι ήταν οι «σωτήρες», οι «πατριώτες» μιας ρακένδυτης γεωγραφικής κουκίδας.

Και με μια δηλωσούλα, με μια μετάνοια που θα την εξαργυρώσουν με παχουλό μισθό και με μια θέση σττην Βουλή ίσως και με υπουργικό θώκο, ο χτεσινός «προδότης» μεταμορφώθηκε Οβιδιακά σε σωτήρα του τόπου.

Ολα μα όλα για το τομάρι τους. Για την επαγγελματική τους αποκατάσταση...

Για τον πρωταγωνιστικό η δευτεραγωνιστικό ρόλο τους σε μια κακοσκηνοθετημένη επιθεώρηση του Δελφινάριου και της Γ΄ εθνικής.

Ο Βελόπουλος, ο Πλεύρης, ο Βορίδης, ο Γεωργιάδης και μπόλικοι άλλοι που πηγαινοέρχονται σαν σβούρα σ αυτό το τρισάθλιο Καζίνο της ελληνικής Κατινο-πολιτικής. Τα πρωτοπαλλίκαρα του Καρατζαφέρη. Οι υπερπατριώτες του Λαικού Ορθόδοξου Συναγερμού. Οι Ακρίτες που θα έβαζαν φραγή στην επέλαση των λαθρομεταναστών. Των ανθρώπινων ερειπίων που με την ανοχή, την ανικανότητα ίσως και την ενθάρρυνση των δύο τέως κομμάτων εξουσίας, μετέτραψαν τις πόλεις και τα χωριά σε πτυελοδοχεία της Ευρωζώνης. Ετσι έλεγαν. Ετσι πορεύτηκαν. Ετσι εγκατέλειψαν. Ετσι μεταμορφώθηκαν. Ετσι κι αυτοί, για την συνείδηση την λαική, κατάντησαν να είναι ο ζωντανός ορισμός της ανυποληψίας της πολιτικής.

Πρωταθλήτρια της αναρρίχησης η Ντόρα Μπακογιάννη. Για την σωτηρία του ευρώ ρε γαμώτο. Παραμέρισε τις έχθρες της. Εσφιξε την καρδούλα της. Κατέπνιξε το θυμικό της. Απελεύθερωσε τον ανιδιοτελή, πανέμορφο πατριωτισμό της. Και όρμησε ακάθεκτη για τον ωραίο, αισιόδοξο σκοπό της. Πίσω από την επιγραφή «οι σωτήρες της Ελλάδας» έχουν διαπραχθεί τα πάντα σ αυτή την ευλογημένη Γη. Ανωμαλίες, αποστασίες, αιματηροί διχασμοί, ακόμα και δικτατορίες. Ως εκ τούτου κουμπωμένος, καχύποπτος, τρομοκρατημένος. Κάθε πολίτης στο άκουσμα και μόνο της καραμέλας «πάνω από τις προσωπικές και πολιτικές μου επιδιώξεις θέτω την προάσπιση της χώρας».

Τελευταίο παράδειγμα εθνοσωτήρα; Μα φυσικά ο Γιώργος Παπανδρέου. Που από τον Μάιο του 2010 μέχρι τον Οκτώβριο του 2011, αυτός με τον Βενιζέλο και την παρέα τους, μας έσωσαν καμιά δεκαριά φορές. «Κουρεύοντας» ανελέητα τον σκληρά εργαζόμενο λαό, κατάφεραν να μας μετακινήσουν κατά μεριά Αφρικής. Το ίδιο και ίσως χειρότερα θα συμβεί τώρα. Γιατί το ίδιο έργο το χουμε ξαναδεί. Γιατί της Ντόρας η μεγάλη επιστροφή ένα πράγμα σηματοδοτεί. Να κάνει την δική της προσευχή. Ωστε η χτεσινή «σκουριασμένη» και «ανίκανη» Νέα Δημοκρατία που σήμερα είναι γι αυτήν το μοναδικό εφαλτήριο για την παραμονή της χώρα στην ευρωζώνη, να έρθει δεύτερο κόμμα. Ετσι την ίδια νύχτα να βάλει ζήτημα ηγεσίας. Ωστε στο πι και φι εκείνη η αρχηγός της ίδιας παράταξης που μέχρι τις 6 Μαίου ήταν ένα κόμμα χωρίς πυξιδα ευρωπαική!

Ολα για το απέραντο, αχόρταγο εγώ τους. Για το πολυτελές καθιστικό τους. Για την τρισδιάστη φιλαυτία τους. Για το ανικανοποίητο φιλοτομαρισμό τους. Αλλοτε εδώ. Αλλοτε εκεί. Αλλοτε του Σαμαρά ορκισμένοι εχθροί. Σήμερα σύμμαχοι πίσω από τον αυριανό κυβερνητικό πορθητή. Αίλουροι, αναρριχώμενοι, καιροσκόποι, οσφυοκάμπτες για μια θεσούλα στην Βουλή. Μοναδική τους πίστη, μοναδική τους αρχή, το προσωπικό τους συμφέρον η δική τους βολή. Αγαπητέ πολίτη. Ανεξάρτητα σε τι θεό πιστεύεις. Δεξιός. Κεντροδιεξιός. Κεντρώος. Κεντροαριστερός. Ενα πράγμα έχω να σου πω. Φοβού τους Σωτήρες και συνταγές σωτηρίας φέροντας.

Γιατί οι Ντορο-βελο-πλευρο-γεωργιάδηδες θα σωθούν. Εσύ όμως φοβούμαι θα έχεις «κουρευτεί» με την ψιλή!

Βήμα
  • Γιατί η "Διαπλοκή" διέταξε τον Σαμαρά να κάνει το δήθεν κεντροδεξιό "προσκλητήριο";
  • Τι ακριβώς είναι αυτή η Dream Team των αποτυχημένων ...γόνων;
  • Θα "ξυπνήσουν" επιτέλους οι δεξιοί να τιμωρήσουν αυτούς, που τους ξεφτιλίζουν εδώ και τριάντα χρόνια;
Γράφει ο Παναγιώτης Τραϊανού

Οι Αμερικανοί λένε το εξής σοφό: ...Αν με ξεγελάσεις μία φορά, ντροπή σου ...Αν με ξεγελάσεις δύο φορές, ντροπή μου. Σύμφωνα με τους Αμερικανούς, δηλαδή, ένας άνθρωπος, αν κατορθώσει και σε ξεγελάσει δύο φορές, σε ντροπιάζει εσένα τον ίδιο. Σε καθιστά ντροπιασμένο. Αναρωτιόμαστε λοιπόν εμείς οι αριθμομανείς: Τι ακριβώς είσαι, αν σε ξεγελάσει κάποιος πέντε φορές σε λιγότερο από μισό χρόνο; Μόνον οπαδός του Αντώνη Σαμαρά μπορείς να είσαι ...Αφελής νεοδημοκράτης, που προφανώς δεν χόρτασες τη μέχρι τώρα κοροϊδία και είσαι έτοιμος να στηρίξεις το κεντροδεξιό μέτωπο των αποτυχημένων όλων των ειδών. Μιλάμε πραγματικά για το απόλυτο ρεκόρ της αφέλειας των ψηφοφόρων, αλλά και της υποκρισίας της ηγεσίας τους.
Στις τελευταίες εκλογές ο Σαμαράς κατέβηκε με έναν ΣΤΟΧΟ και μία ΥΠΟΣΧΕΣΗ. Στόχος ήταν η αυτοδυναμία και η υπόσχεση ήταν ότι δεν θα έκανε σε καμία περίπτωση κυβέρνηση σε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ. Οι εκλογές έγιναν και ο "ντράμερ" της Βοστόνης απέτυχε πλήρως σε όλα τα επίπεδα. Απέτυχε στον στόχο του, παίρνοντας το εξόχως ταπεινωτικό 18% —που είναι αρνητικό ρεκόρ όλων των εποχών για τη ΝΔ— και ταυτόχρονα αθέτησε την υπόσχεσή του απέναντι στους νεοδημοκράτες, εφόσον μέχρι τέλους αγωνίστηκε να δημιουργήσει Κυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με όλους τους δυνατούς συνδυασμούς.
...Ο άνθρωπος είναι απίστευτος. Όχι μόνον έγραψε στα παλιά του τα "παπούτσια" τους οπαδούς της ΝΔ, που τους υποσχόταν ότι δεν θα κάνει κυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ, αλλά με τη "σιγουριά" ενός ασθενούς με προχωρημένο Αλσχάιμερ βγήκε και είπε ότι: έκανε τα ΠΑΝΤΑ, για να στήσει αυτήν την Κυβέρνηση συνεργασίας, αλλά απέτυχε. Αυτός, ο οποίος υποσχόταν μη-συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ και απειλούσε με συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις —μέχρι να επιτύχει υποτίθεται την αυτοδυναμία—, έκανε την "κωλοτούμπα" τού πρωταθλητή, που του χάρισε το παρατσούκλι "Κομανέτσι". Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι: σέρνει τον λαό σε εκλογές, ενώ θα μπορούσε να συμμετάσχει και αυτός σε μια κυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
Μιλάμε για απίστευτα πράγματα ...Αυτά δεν γίνονται ούτε σε κωμωδίες ...Μιλάμε για "καρτούν" της πολιτικής. Απέτυχε όχι μόνον στον στόχο του, αλλά στην πραγματικότητα απέτυχε και στο να αθετήσει την υπόσχεσή του. Δεν κατάφερε ούτε καν να "προδώσει" τους αφελείς που τον πίστεψαν και τον ψήφισαν. Ήθελε να τους προδώσει, κάνοντας κυβέρνηση από κοινού με το ΠΑΣΟΚ, αλλά δεν το κατάφερε. Έκανε τα πάντα —όπως μας διαβεβαίωσε— για να τους προδώσει, αλλά δεν το κατάφερε, γιατί δεν του το επέτρεψε ο ΣΥΡΙΖΑ. Φορτώθηκε μάλιστα το κόστος αυτής της προδοσίας, χωρίς να μπορέσει να προδώσει.
Αυτό είναι ένα νέο ρεκόρ, ακόμα και για έναν Αντωνάκη. Όχι απλά απέτυχε να κατακτήσει τους στόχους του, όπως μας έχει πλέον συνηθίσει, αλλά έκανε αυτό, το οποίο μόνον αυτός μπορεί να κάνει ...Αυτό, το οποίο δεν μπορεί να κάνει κανένας άλλος τόσο καλά ..."Φορτώθηκε" μόνος του όχι μόνον τα "φορτία" του, αλλά και τα "φορτία" των άλλων. Όπως, για παράδειγμα, "φορτώθηκε" ο ίδιος και το κόμμα του το κυβερνητικό κόστος του ΠΑΣΟΚ, χωρίς να έχει κυβερνήσει ούτε μία ημέρα, έτσι "φορτώνεται" σήμερα και το κόστος μιας συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, χωρίς αυτή να έχει συμβεί ποτέ. Ο Σαμαράς σήμερα μπορεί να κατηγορηθεί για συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ, γιατί απλά ήταν αφελής στις δηλώσεις του.
Μιλάμε για πρωτοφανή περίπτωση στην πολιτική μας ιστορία. Ό,τι κάνει ο Σαμαράς είναι λάθος ...Γραβάτα διαλέγει μόνος του κι αυτή είναι ...κίτρινη. Ο άνθρωπος αποδεικνύει καθημερινά και με όλους τους τρόπους πως δικαίως ήταν συγκάτοικος με τον Γιωργάκη. Πρέπει αυτοί οι δύο πραγματικά να άφησαν "ιστορία" στη Μασαχουσέτη ...Σε ειδική "πτέρυγα" πρέπει να τους είχαν στο Κολέγιο ...Απίστευτοι τύποι ήταν καί οι δύο ...Δεν μιλάμε για απλά ασήμαντα "σπίρτα" βρεγμένα ...Μιλάμε για συλλεκτικά "τζάκια" πραγματικά "σβησμένα" ...Μιλάμε για ζωντανά εγχειρίδια της πολιτικής ανθρωποβιολογίας ...Η απόδειξη ότι ακόμα και το πιο ισχυρό οικογενειακό DNA εκφυλίζεται μέσα στον χρόνο.
Οι άνθρωποι, οι οποίοι κατέστρεψαν τον δικομματισμό στην Ελλάδα, θα μπορούσαν να βυθίσουν τον Τιτανικό μέσα στο λιμάνι του Σαουθάμπτον ...Ο Γιωργάκης και ο Αντωνάκης ...Οι εξηντάχρονοι ανήλικοι. Ειδικά ο Σαμαράς μάς εκπλήσσει με το εκπληκτικό του "ντεμαράζ". Μέσα σε ελάχιστους μήνες "προσπέρασε" τον Γιωργάκη και μας έκανε να τον ξεχάσουμε. Παρ' όλη τη μικρή παρουσία του σε πρωταγωνιστικό ρόλο, έχει ήδη "καπαρώσει" θέση στην ελληνική ιστορία ...Πιο χαζός κι απ' τον ΓΑΠ ...Μιλάμε για τον "αντιαλχημιστή" της Μεταπολίτευσης ...Μιλάμε για τη ζωντανή προσωποποίηση της αποτυχίας. ...Ένας "Αντιμήδας" της πολιτικής. Παρέλαβε έναν γίγαντα του δικομματισμού, ο οποίος ήταν έτοιμος να δώσει την πρωθυπουργία ακόμα και σε ένα κουνέλι και ταπεινώθηκε όσο κανένας άλλος αρχηγός στη Μεταπολίτευση. Στην κυριολεξία ...ό,τι αγγίζει, το καταστρέφει ..."Χρυσάφι" πιάνει, "κάρβουνο" το κάνει.
Μιλώντας για "κάρβουνο", θυμηθήκαμε τη Ντόρα. Δεν θα μπορούσαμε να αγνοήσουμε και τη μεγάλη "επιτυχία" της πρώην ανταγωνίστριάς του ...Αυτής, που έφυγε από το "μαντρί", για να διαπρέψει μόνη της ...Αυτής, που από καιρού εις καιρόν ισχυριζόταν ότι της "ανήκει" περίπου το 40% του κόμματος της ΝΔ ...Αυτής, που "ασφυκτιούσε" στη ΝΔ, χωρίς να κρατά τα ηνία της ...Αυτής, που, "εκβιάζοντας" τον λαό, τον "απείλησε" ότι, αν δεν την "έβαζε" στη Βουλή, θα τον εγκατέλειπε και θα έφευγε άπαξ από την πολιτική σκηνή ...Αυτήν, που δυστυχώς —όπως και η Τζούλια Αλεξανδράτου— απέτυχε να εισέλθει στη Βουλή.
...Μεγάλη "πίκρα" γεύτηκε η ατυχήσασα παντρεμένη χήρα Μπακογιάννη. Πήγε να "εξαργυρώσει" δημοσίως την "επιταγή" Μητσοτάκη με "τόκους" Μπακογιάννη και διαπίστωσε ότι ήταν "ακάλυπτη" ...Εισέπραξε "φραγκοδίφραγκα" συμπάθειας. Ήταν τόσο "σίγουρη" γι' αυτήν την "επιταγή", που, ακόμα κι όταν μιλούσε σε άδεια τραπεζοκαθίσματα, ονειρευόταν υψηλές πολιτικές συνεργασίες ...Τόσο σίγουρη, που μας δήλωσε δημοσίως ότι θα αποχωρήσει από την ενεργό πολιτική, αν δεν μπει στη Βουλή. Σχεδόν έναν αιώνα παρουσίας στην πολιτική σκηνή έχει η οικογένειά της και ο λαός τής έδωσε "κομμάτι" ίσα με τον Τσήμερο.
...Άτιμη κοινωνία ...που άλλους τους ανεβάζεις και άλλους τους κατεβάζεις. Τώρα η "ευλύγιστη" χήρα θα αναγκαστεί να κάνει κι αυτή "κωλοτούμπα" ...Θα αναγκαστεί να γλύψει εκεί όπου προηγουμένως έφτυσε ...Θα "φορτωθεί" και πάλι στο γνωστό δεξιό "υποζύγιο" του πατέρα της ...Στη σιγουράντζα, που θα τη βάλει από την πίσω "πόρτα" στη Βουλή. Προφανώς διαπίστωσε ότι "κινδυνεύουμε" και θεώρησε "υποχρέωσή" της ν' αναβάλει την αποστρατεία της μέχρι να μας "σώσει". Έκανε την καρδιά της "πέτρα", για να μας βοηθήσει, παρ' όλο που ήμασταν αχάριστοι και δεν το αξίζουμε.
Προσκολλημένη στο πατριωτικό της καθήκον, δεν ήθελε να κάνει το εύκολο, που είναι να πάει σπίτι της και επέλεξε να μείνει και να αγωνιστεί στο πεδίο της "μάχης", για να μην εμφανιστεί ως "ρίψασπις". Μιλάμε για ζωντανό "κρίκο", που μας συνδέει με το ηρωικό αρχαίο παρελθόν μας ...Όλες οι κομμώτριες του Κολωνακίου μπορούν να το προσυπογράψουν αυτό.
Ποιοι διέταξαν τον Αντωνάκη να θέσει εαυτόν επικεφαλής κεντροδεξιού "μετώπου";
Τώρα και μετά από την "εκκωφαντική" ήττα, που θα έπρεπε να έχει ήδη στείλει τον κακόμοιρο Αντωνάκη στο σπίτι του, αυτός όχι μόνον δεν δείχνει να πτοείται, αλλά το αντίθετο μάλιστα. Σαν νέος "στρατηγός" και αναμορφωτής της σύγχρονης Δεξιάς, όχι μόνον "ανασυντάσσεται", αλλά μπαίνει μπροστά και κάνει γενικό προσκλητήριό της. Εκτιμώντας ότι δεν τον "έφτυσαν" εκατομμύρια ψηφοφόρων, αλλά ότι βρέθηκε σε πολιτική "καταιγίδα", ξεκινάει τον νέο αγώνα για τον νέο "θρίαμβό" του. Αυτός, ο οποίος δεν κατόρθωσε να γίνει ο ηγέτης των "κολλημένων" ψηφοφόρων του κόμματός του, θέλει να γίνει και ηγέτης όλων των υπολοίπων δεξιών ...Περίεργα πράγματα.
Γιατί είναι περίεργα; Γιατί πρακτικά το πρόβλημα του Σαμαρά δεν είναι η "συστράτευση" των δεξιών δυνάμεων ...Το πρόβλημα του Σαμαρά είναι το κόμμα του. Η ΝΔ δεν πήρε τα ποσοστά που της αντιστοιχούσαν. Αν έπαιρνε τα ποσοστά που της αντιστοιχούσαν, ο Σαμαράς τώρα θα ήταν ήδη πρωθυπουργός, έστω και με το "δεκανίκι" του ΠΑΣΟΚ. Αυτό δεν το λέμε εμείς ...Αυτό το λέει ο ίδιος, εφόσον έβαλε το κόμμα του σε όλους τους πιθανούς κι απίθανους συνδυασμούς, προκειμένου να σχηματιστεί κυβέρνηση.
Απλά πράγματα. "Μέτωπο" κάνεις, όταν κυριαρχείς σε έναν χώρο, αλλά δεν σου φτάνουν τα "κουκιά" για να κάνεις κυβέρνηση ...Όταν με το κομματικό σου "όχημα" πιάνεις το "μάξιμουμ" των δυνατοτήτων σου, αλλά αυτό το "μάξιμουμ" δεν φτάνει ...Όταν πιάνεις ένα 40 με 45% και δεν μπορείς να σχηματίσεις Κυβέρνηση. Όπως για παράδειγμα έκανε ο Μητσοτάκης, ο οποίος με το κολοσσιαίο ποσοστό του 46,19% δεν μπορούσε να φτιάξει Κυβέρνηση κι αναζήτησε τη συνεργασία, που οδήγησε στην "Οικουμενική". Τότε αναζητάς τη συνεργασία με όλους τους ιδεολογικά συγγενείς "ατυχήσαντες". Τότε αναζητάς όλα τα "δυαράκια", που δεν μπήκαν στη Βουλή, για να συμπληρώσεις τα "κουκιά" σου.
Όταν από το δικό σου κόμμα —και εξαιτίας της δικής σου ηγετικής ανεπάρκειας— χάνεις πάνω από 25% του εκλογικού σώματος ή το 50% των ψηφοφόρων σου, δεν αναζητάς "τσόντες", για να συμπληρώσεις τα ποσοστά. Το πρόβλημά σου είναι αυτοί που σου "έφυγαν" και όχι αυτοί που δεν σου "ήρθαν". Το πρόβλημά σου είναι το 25% που έχασες μόνος σου και όχι το 2%, που θα σου δώσει η συμμετοχή της Ντόρας στην "πανστρατιά" των losers. Σε μια τέτοια περίπτωση δεν αναζητάς "συνέταιρο" ...Αναζητάς μπαλκόνι για να "φουντάρεις", επειδή είσαι άχρηστος ...Πολύ άχρηστος, για να φτάσεις να χάσεις εκατομμύρια ψηφοφόρων, χωρίς να έχεις κυβερνήσει ούτε μία μέρα ...Πάρα πολύ άχρηστος, για να φτάσεις να χάσεις εκατομμύρια ψηφοφόρων και να κάνεις ειδική εκδήλωση, για να υποδεχθείς τους "τιτανοτεράστιους" ατυχήσαντες πολιτευτές του ΛΑΟΣ.
Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν ότι τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται. Στην πραγματικότητα το "προσκλητήριο" του Σαμαρά δεν το επέβαλε κάποια εκλογική "αριθμητική". Το "προσκλητήριο" του Σαμαρά δεν έγινε, για να "προστεθούν" στη ΝΔ κάποια ποσοστά που της έλειπαν. Το "προσκλητήριο" είναι πρόφαση. Γιατί πρόφαση; Για να επανενταχθεί με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς αντιδράσεις η Ντόρα Μητσοτάκη στη ΝΔ. Γιατί κάποιοι ήθελαν αυτήν την επείγουσα επανένταξη; Γιατί, βλέποντας τον Σαμαρά να είναι στην "πόρτα" της εξόδου του μεγάλου κόμματος της Δεξιάς, άρχισαν να φοβούνται ότι θα χάσουν τον έλεγχό της.
Αυτοί οι κάποιοι δεν είναι τυχαίοι. Αυτοί οι κάποιοι είναι τα αφεντικά όχι μόνον του Σαμαρά, αλλά και της Ντόρας και του Βαγγέλη ...Τα αφεντικά του δικομματισμού ...Τα αφεντικά της χώρας, που θέλουν να γίνουν ιδιοκτήτες της στην εποχή του Μνημονίου. Είναι πλέον φανερό ότι υπάρχει σήμερα σε εξέλιξη μια πλεκτάνη εις βάρος των οπαδών της Δεξιάς, προκειμένου οι παλαιοί δήθεν "κεντρώοι" να μην χάσουν τον έλεγχο της Δεξιάς ...Προκειμένου να "καπελώσουν" εκ νέου τη Δεξιά, πριν προλάβει και αντιδράσει ο κόσμος της, ανατρέποντας τον θλιβερό και ελάχιστο Αντωνάκη. Οι σύντροφοι του Μητσοτάκη, οι οποίοι με τις "πλάτες" του προδότη Καραμανλή μπήκαν νύχτα στο κόμμα του και "άλωσαν" τη δεξιά παράταξη, επιθυμούν να ξανακάνουν το ίδιο και με τις "πλάτες" του προδότη Σαμαρά.
Ποιοι είναι αυτοί; Οι δήθεν "κεντρώοι" της προχουντικής εποχής. Οι παλιοί βενιζελικοί τύπου Λαμπράκη, Λάτση, Χριστοφοράκου κλπ. ...Οι γερμανόφιλοι δωσίλογοι, που, μετά τον "σωτήριο" γι' αυτούς Εμφύλιο, έγιναν αμερικανόφιλοι "κεντρώοι" ...Αυτοί, που κατ’ εντολή των Αμερικανών έγιναν "αποστάτες", για να μας οδηγήσουν στην αμερικανόφιλη Χούντα ...Η σημερινή Διαπλοκή ...Οι "προοδευτικοί", που έγιναν δισεκατομμυριούχοι με χρήματα του ελληνικού λαού στις πιο σκοτεινές εποχές του ελληνισμού ...Αυτοί, που έπαιρναν "θαλασσοδάνεια" ή αποκλειστικές άδειες από τη δική τους Δικτατορία ...Από τη Δικτατορία που "κατασκεύαζε" όχι μόνον τους "ήρωες", αλλά και τους πλούσιους, που θα μονοπωλούσαν τη Μεταπολίτευση.
Αυτοί έγιναν τα αφεντικά της Μεταπολίτευσης ...Μοναδικοί στο σύνολο της ιστορίας της ανθρωπότητας ...Οι μόνοι που το πρωί "αντιστέκονταν" σε μια Χούντα και το βράδυ εισέπρατταν τα "ελέη" της ...Αντιστασιακοί πολυεκατομμυριούχοι made in Greece ...Οι Λάτσηδες, οι Μπομπολαίοι, οι Λαμπράκηδες, οι Βαρδινογιάννηδες και τα άλλα τα "παιδιά" ...Οι φυσικοί ιδιοκτήτες του ΠΑΣΟΚ και "δούρειοι" διαχειριστές της ΝΔ ...Οι ιδιοκτήτες του ΠΑΣΟΚ, που γκρεμίστηκε στις τελευταίες εκλογές και δεν θα άντεχαν με τίποτε το ενδεχόμενο μετά από αυτό το παντελώς απροσδόκητο γεγονός να χάσουν ταυτόχρονα και τον έλεγχο της ΝΔ.
...Αυτοί, που, ως μεγιστάνες και ιδιοκτήτες των διαπλεκόμενων ΜΜΕ, επέβαλαν τον δικομματισμό της Μεταπολίτευσης ...Αυτοί, που έγιναν μεγιστάνες, για να μας καταντήσουν "λεία" του ΔΝΤ και φιλοδοξούν να γίνουν ακόμα πλουσιότεροι με το Μνημόνιο ...Αυτοί, που μας προκαλούν, λέγοντάς μας ..."μαζί τα φάγαμε" ...Αυτοί, που έκαναν Πρωθυπουργούς τους "κουρασμένους" και τους "στοχαστές" ...Αυτοί, που ονειρεύτηκαν τον βουλιμικό Βενιζέλο Πρωθυπουργό, αλλά δυστυχώς γι' αυτούς κάποιο μέρος του "πόπολου" δυστυχώς "ξύπνησε" ...Αυτοί, που σήμερα μάχονται να σώσουν τον έναν πόλο του παλαιού δικομματισμού, ελπίζοντας ότι θα "στρώσουν" την κατάσταση με τον ΖΥΡΙΖΑ στη θέση του ΠΑΣΟΚ.
...Αυτοί είναι οι ιδιοκτήτες του δικομματισμού ...Τα αφεντικά του Mega και εργοδότες της Τρέμη και του Πρετεντέρη ...Οι δημοσία δαπάνη "μαικήνες" της τέχνης και με τα χρήματά μας μεγάλοι ευεργέτες του δικού τους Μεγάρου Μουσικής ...Οι ιδιοκτήτες των τραπεζών, που "σώζονται" με χρήματα του λαού, ο οποίος οδηγείται στην πείνα μέσω του Μνημονίου ...Οι μεγαλοεργολάβοι, που βάζουν την αστυνομία να φυλάει τα δικά τους "διόδιά" στους δικούς μας δρόμους ...Οι celebrities, που έχουν μετατρέψει το Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως σε γραφείο προσωπικού για την ασφάλειά τους ...Οι πρώτοι που τρέχουν να γιορτάσουν το Thanks Giving της γνωστής πρεσβείας των "προστατών" μας ...Οι γονείς και κηδεμόνες των "σπίρτων" του Αμερικανικού Κολεγίου Αθηνών.
...Αυτοί είναι που μετέτρεψαν —εκτός από το δικό τους ΠΑΣΟΚ— και τη ΝΔ του Μητσοτάκη σε κόμμα της Siemens και των "προοδευτικών" διαπλεκόμενων ...Τα αφεντικά αυτών, που έπαιρναν χορηγίες από τον γιο του δωσίλογου Χριστοφοράκου ...Τα αφεντικά των "κουφών", που παρίσταναν τους δεξιούς, αλλά έδιναν δουλειές στον "αριστερό" Μπόμπολα ...Τα αφεντικά των "μεθυστακέων", που στην Κατοχή ήταν μεταφραστές της Γκεστάπο και εμείς νομίζαμε ότι, σαν υπουργοί εξωτερικών της πατριωτικής Δεξιάς, θα ζητήσουν τις αποζημιώσεις από τους Γερμανούς. Αυτοί τρόμαξαν, βλέποντας τον Αντωνάκη να είναι έτοιμος να "φουντάρει" από την ταράτσα της Συγγρού. Αυτοί βιάστηκαν να φέρουν πίσω τη θυγατέρα του Μητσοτάκη πριν ο Βασιλάκης ο Καΐλας τούς διαλύσει το "μαγαζί".
Τώρα είναι πλέον "ορατό" —ακόμα και για τους "τυφλούς"— τι έγινε με την εκλογή του Σαμαρά στην ηγεσία της ΝΔ. Είναι εύκολα αντιληπτός ο λόγος, που παρέδωσαν το κόμμα στο "καμάρι" της Πηνελόπης Δέλτα. "Ανάστησαν" έναν πολιτικό, που βαστούσαν οι ίδιοι στην "κατάψυξη", για να τον χρησιμοποιήσουν την κατάλληλη ώρα. Κάποιοι γνώριζαν πως είχαν "κουράσει" τον δεξιό κόσμο με τον Μητσοτάκη και τη "φαμίλια" του και είπαν να τον "τραβήξουν" λίγο από το προσκήνιο, προκειμένου να "ξεχαστεί". Για να μην χαθεί ο έλεγχος του κόμματος, θα έβαζαν στη "θέση" του τον επίσης "δικό" τους Σαμαρά. Θα "τραβούσαν" την κουραστική εγγονή του Βενιζέλου και θα έβαζαν στη θέση της τον εγγονό του Μπενάκη.
Αυτό ήταν το κόλπο με τον Σαμαρά. Από μια παράταξη, που αντιπροσωπεύει το δεξιό μέρος της κοινωνίας, δεν βρέθηκε ούτε ένας δεξιός, για να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος της Δεξιάς ...Ούτε ένας δεξιός δεν ήταν άξιος να διαδεχθεί τον Καραμανλή και να νικήσει τη Ντόρα ...Οι νίκες είναι προφανώς εξειδίκευση άλλων και όχι των δεξιών ...Οι δεξιοί είναι για να ψηφίζουν και να χειροκροτούν τους βενιζελικούς "σώγαμπρους" του κόμματος. Έπρεπε να ψάξουν στις "ντουλάπες" του αντιδεξιού βενιζελισμού, για να βρουν νέο ηγέτη για τη Δεξιά ...Το θαύμα έγινε και έτσι προέκυψε ο Αντωνάκης.
Οι δήθεν "κεντρώοι" "δούλεψαν" για άλλη μια άλλη φορά τον κόσμο της Δεξιάς. Του πρόσφεραν "άρτο και θέαμα" και τη δήθεν θυσία μιας "εκλεκτής". Τον έβαλαν να συμμετάσχει σε μια "ψευδοσύγκρουση" μεταξύ του μισητού Μητσοτάκη και του "πουλέν" του ...και τον παγίδευσαν. Τον έβαλαν να "ποντάρει" σε μια "στημένη" σύγκρουση ανάμεσα στα "τζάκια" του βενιζελισμού. Ο κόσμος της Δεξιάς έτρεξε να τιμωρήσει τη Ντόρα του Εφιάλτη, αγνοώντας ότι παίζεται παιχνίδι των βενιζελικών. "Έπαιξε" ο Αντωνάκης το "παιχνίδι" με τη Ντόρα υπέρ του Κυριάκου και γέλασαν οι πάντες με την αφέλεια των δεξιών.
Το σχέδιο πήγε τέλεια και ο Αντωνάκης έφτασε στο σημείο να έχει την αυτοπεποίθηση εκείνη, που του επέτρεπε να απειλεί ευθέως και δημοσίως όποιον δεξιό θα τολμούσε να τον αμφισβητήσει. Ήταν ο "επόμενος" Πρωθυπουργός και αυτό το γνώριζε, γιατί του το είχαν υποσχεθεί τα αφεντικά του ...Ντόπια και ξένα ...Μπόμπολες και Μέρκελ. Όμως, η πίεση, που, εξαιτίας του Μνημονίου, ασκήθηκε στα δυο τους κόμματα, προκάλεσε ανεπιθύμητες εξελίξεις. Έπρεπε ο Αντώνης να στηρίξει τον Γιωργάκη και αυτό ήταν ολέθριο γι' αυτόν. Έπρεπε η ΝΔ να στηρίξει το ΠΑΣΟΚ και αυτό "αλυσόδενε" μεταξύ τους δύο "ηθοποιούς", οι οποίοι επί τριάντα χρόνια διέπρεπαν στους ρόλους των εχθρών. Εξαιτίας αυτών των λόγων το παιχνίδι της αλληλοδιαδοχής των κομμάτων δεν μπόρεσε να "δουλέψει".
Το παιχνίδι τώρα δεν τους βγαίνει. Ο άχρηστος Αντώνης, επειδή κινδυνεύει να φύγει με τις "κλωτσιές" από τη δεξιά ΝΔ, απειλεί να "παρασύρει" μαζί του στο "ξήλωμα" όλο το κύκλωμα των παλαιών βενιζελικών, που την ελέγχουν. Η έξοδός του από την ηγεσία της Δεξιάς απειλεί με "αποβολή" ολόκληρη τη συμμορία των "κεντρώων" "σώγαμπρων". Με τη Ντόρα εκτός κόμματος και τον Σαμαρά υπό διωγμό ήταν θέμα χρόνου να χάσουν οι "κεντρώοι" διαπλεκόμενοι τον έλεγχο της Δεξιάς ...Ήταν θέμα χρόνου να ανακάμψουν οι δεξιοί και να διεκδικήσουν το κόμμα τους. Η απουσία της Ντόρας και των λοιπών μητσοτακικών εξασθενούσε την άμυνα των "κεντρώων" και αυτό θα μπορούσε να αποβεί μοιραίο γι' αυτούς.
Με βάση λοιπόν τη γνώση αυτών των αναγκών, μπορεί ο αναγνώστης να καταλάβει τον λόγο, που ο ταπεινωμένος Αντωνάκης ανέλαβε να ηγηθεί της δεξιάς πανστρατιάς. Οι "κεντρώοι" διέταξαν τον Αντωνάκη να κάνει το δήθεν κεντροδεξιό "μέτωπο". Αυτοί διέταξαν τον Αντωνάκη να επαναφέρει επειγόντως την κόρη του "Αποστάτη" στο κόμμα. Ποιος είναι ο στόχος; ...Να "κλειδώσουν" εκ νέου την ιδιοκτησία του ...Να αποθαρρύνουν όποιους αυθεντικούς δεξιούς έβλεπαν την αδυναμία του Σαμαρά ως μια μοναδική ευκαιρία να ανακαταλάβουν το κόμμα της παράταξής τους.
Αυτών των δεξιών οι ορέξεις τρόμαξαν τα αφεντικά της Μεταπολίτευσης. Αυτός ήταν ο στόχος των "προοδευτικών" αφεντικών, οι οποίοι "οραματίστηκαν" την πανστρατιά της "συντηρητικής" παράταξης. Στόχος τους ήταν να επαναφέρουν στη ΝΔ το έμπειρο μητσοτακικό κύκλωμα, που ακολούθησε τη Ντόρα στη Δημοκρατική Συμμαχία, για να "μπλοκάρουν" τις όποιες αμφισβητήσεις θα έχουν μέσα από το κόμμα ...Να επαναφέρουν τους έμπειρους συνωμότες του μακιαβελικού αποστάτη. Οι μητσοτακικοί θα προστατεύσουν σε πρώτη φάση τον άσχετο Σαμαρά και στο τέλος θα τον διώξουν, για να τον διαδεχθούν. Οι ίδιοι άνθρωποι, που τον "διόρισαν", θα είναι αυτοί, που θα τον "κατασπαράξουν". Μόλις αισθανθούν έτοιμοι και ασφαλείς, θα δώσουν και λίγο "αίμα" στη δεξιά "εξέδρα".
Όμως, μέχρι να συμβεί αυτό, θα πρέπει να διασφαλίσουν τον έλεγχο της ΝΔ. Αυτόν τον κίνδυνο διέγνωσε το κύκλωμα των διαπλεκομένων και γι' αυτόν τον λόγο έβαλε τον Σαμαρά να κάνει δήθεν "προσκλητήριο". Γιατί λέμε δήθεν; Γιατί, όπως είπαμε, το πρόβλημα βρίσκεται μέσα στο κόμμα και όχι έξω από αυτό. Τα εκατομμύρια των ψηφοφόρων που χάθηκαν, εξαιτίας του Σαμαρά, είναι το πρόβλημα και όχι οι λίγοι ψηφοφόροι, που δήθεν "κουβαλάει" η Ντόρα ή τα στελέχη του Καρατζαφέρη, που αποστάτησαν. Άρα; Άρα, αυτούς δεν τους ενδιαφέρει η "επιτυχία" της ΝΔ σε απόλυτους αριθμούς ...Δεν τους ενδιαφέρει αν, εξαιτίας αυτών των "μεταγραφών", η ΝΔ όχι μόνον δεν κερδίσει κανένα επιπλέον ποσοστό, αλλά μειώσει ακόμα πιο πολύ τη δύναμή της.
...Ακόμα και με το 18% η ΝΔ τούς κάνει τη δουλειά. Ας κρατηθεί η δική τους ΝΔ ως ένας από τους πόλους του κάθε μελλοντικού "διπολισμού" και αυτοί σιγά-σιγά θα τα φέρουν τα πράγματα στα μέτρα τους. Όταν και εάν ο ΣΥΡΙΖΑ "ξεφύγει" από αυτά τα επίπεδα, θα ενεργοποιήσει τα δεξιά ένστικτα και θα "παρασύρει" αναγκαστικά και τη δική τους ΝΔ μαζί του ...Θα φροντίσουν γι' αυτό το Mega, η Τρέμη και ο Τσίμας. Το θέμα είναι τώρα να μην χαθεί ο έλεγχος της ΝΔ. Το θέμα είναι να μην τους "αδειάσουν" οι δεξιοί ψηφοφόροι και βρεθούν οι διαπλεκόμενοι χωρίς κανένα κόμμα εξουσίας υπό τον έλεγχό τους....Ένα ενδεχόμενο καθόλου απίθανο με το ΠΑΣΟΚ στην απόλυτη παρακμή του και τον ΣΥΡΙΖΑ να αρχίζει να ηγεμονεύει τον "προοδευτικό" χώρο ...Ειδικά τώρα ...και με το "συγγραφικό" έργο του Τσοχατζόπουλου να απειλεί τους πάντες και τα πάντα.
Η δήθεν "πανστρατιά" γι' αυτόν τον λόγο είναι άνωθεν "επιβεβλημένη". Βαρδινομπομπολολατσική επινόηση ήταν. Όλη η "προοδευτική" Διαπλοκή έχει επενδύσει την τελευταία της ελπίδα στη ΝΔ. Οι άλλοτε "οπαδοί", "χορηγοί" και "λάτρεις" του "προοδευτικού" χώρου έχουν εγκαταλείψει το ΠΑΣΟΚ. Το χρησιμοποίησαν στα όρια, για να μας βάλουν στο ΔΝΤ και τώρα αναγκαστικά τού επιφυλάσσουν την τύχη της στυμμένης "λεμονόκουπας" ...Το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου, που με το μεγάλο του συνταγματολογικό "εκτόπισμα" και επιστημονικό "λίπος" όχι μόνον "αθώωσε" τον Τσοχατζόπουλο, αλλά αξίωσε μέχρι και την αποζημίωσή του για την ταλαιπωρία που υπέστη από τους σκευωρούς και τους συκοφάντες ...Το ΠΑΣΟΚ, που έχει εξοργίσει τον λαό στο σύνολό του. Γι' αυτόν τον λόγο Mega και "Συγκρότημα" δείχνει να αφήνει στην τύχη του τον "εκλεκτό" χοντρό.
Αυτή η "άστεγη" αλλά "προοδευτική" Διαπλοκή αναζητά τη σωτηρία της μέσα από τη ΝΔ του Αντωνάκη ...Τη ΝΔ, που όμως πρέπει να μείνει πάση θυσία υπό τον έλεγχο του Αντωνάκη. Η "πανστρατιά" γι' αυτόν τον λόγο τούς εξυπηρετεί. Τούς βοηθά να "αλλοιώσουν" τη στελεχιακή σύνθεση της ΝΔ, ώστε να μην τεθεί θέμα ηγεσίας μέχρι να προετοιμαστούν οι ίδιοι να τη διεκδικήσουν εκ νέου ...Να ελέγξουν αυτό το στελεχιακό δυναμικό πριν τους εκδιώξει ως ξένους και παρείσακτους. Ακόμα κάποιοι δεξιοί δεν έχουν "χωνέψει" τον γιο του "Ψυχοσυγκροτήματος" στη Συγγρού και δεν θα "άντεχαν" επιπλέον "προοδευτικότητα" μέσα στο κόμμα τους. Γι' αυτόν τον λόγο ο Σαμαράς —εκτός από τη Ντόρα— βιάστηκε να "υιοθετήσει" και τα "παιδιά" του Καρατζαφέρη. Γιατί ήθελε τα στελέχη του ΛΑΟΣ; Για να τα διαχειριστεί σαν "ακριβές" και "πολύτιμες" "μεταγραφές", ώστε να έχει το "άλλοθι" να εκμεταλλευτεί τις "λίστες" εις βάρος των πραγματικών δεξιών.
Αν, δηλαδή, δεν γίνονταν οι επόμενες εκλογές με λίστες, δεν θα γινόταν αυτό, που γίνεται με τα στελέχη του ΛΑΟΣ. Χάρη στις λίστες αποκτούν αξία οι "μεταγραφές" αυτών των στελεχών. Χωρίς τις λίστες δεν είχαν κανέναν λόγο να πάνε οι βουλευτές του ΛΑΟΣ στον εχθρικό χώρο της ΝΔ. Οι λίστες ήταν αυτές, που διέλυσαν το ΛΑΟΣ και κατέστρεψαν τον Καρατζαφέρη ...Οι αντιδημοκρατικές λίστες, που κανένα τηλεοπτικό κανάλι της Διαπλοκής δεν ασχολήθηκε μ' αυτές ...Οι λίστες, που θα επιτρέψουν στους "μπομπολαίους" της Διαπλοκής να επιλέξουν με τα χεράκια τους ένα μεγάλο μέρος του πολιτικού προσωπικού της χώρας ...Οι λίστες, που θα προστατεύσουν όλους τους εκλεκτούς της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ και του Κολεγίου Αθηνών από τους "βάρβαρους" ψηφοφόρους ...Οι λίστες, που θα σώσουν όλους τους συνδαιτυμόνες και συμμαθητές του Αντωνάκη, του Κυριάκου και της Διαπλοκής.
Τι αξία έχουν οι λίστες τη δεδομένη στιγμή; Αρκεί να σκεφτεί κάποιος το "πρόσωπο" της ΝΔ με τις "αντιπαροχές" εξαιτίας της "πανστρατιάς" και θα καταλάβει εις βάρος ποιών έγιναν οι "μεταγραφές" και άρα ποιοι ήταν οι "εχθροί" αυτών που τις διέταξαν. Αρκεί να σκεφτεί κάποιος ότι, όποιο ποσοστό κι αν πάρει η ΝΔ στις εκλογές, αυτό θα "καταναλωθεί" σε μεγάλο βαθμό από τους "εκλεκτούς" της Ντόρας και του Σαμαρά, που "αγόρασε" τα στελέχη του ΛΑΟΣ. Σε όλες τις εκλόγιμες θέσεις θα υπάρχουν αυτοί και ...μόνον εάν και εφόσον οι δεξιοί καταφέρουν και αυξήσουν τα ποσοστά του κόμματός τους, θα εκλέξουν δικούς τους ανθρώπους.
Ελέγχοντας την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, οι "κεντρώοι" δεν θα έχουν πρόβλημα να ελέγξουν απόλυτα το ίδιο το κόμμα. Αν συμβεί αυτό, όλα θα είναι εύκολα, εφόσον δεν θα τεθεί θέμα ηγεσίας —και άρα θέμα Αντωνάκη— πριν αυτό να είναι επιλογή των αφεντικών. Οι Ντορικοί είναι έμπειροι σε αυτό το "καπέλωμα" και οι "Λαϊκοί" θα το μάθουν εύκολα, εφόσον, ως ξένα σώματα στη ΝΔ, θα βρίσκονται υπό την "ομηρία" του Αντωνάκη.
Αυτό έχει ήδη ενεργοποιήσει τα ένστικτα των δεξιών ψηφοφόρων και έχουν αρχίσει να υπάρχουν αντιδράσεις ...Αντιδράσεις από τη βάση ...Αντιδράσεις από τη βάση ενός κόμματος, το οποίο έπεσε στο 18% και υποτίθεται κάνει κινήσεις για να το αυξήσει ...Αντιδράσεις, που είναι προφανές ότι, αν δεν ελεγχθούν με ψέματα και απειλές, θα μειώσουν ακόμα πιο πολύ το ποσοστό αυτό. Γιατί; Γιατί θα συμβεί αυτό, που περιγράψαμε πιο πάνω. Λόγω λίστας, το ποσοστό της Μπακογιάννη δεν "προστίθεται" σε αυτό της ΝΔ. Λόγω λίστας, απλά θα φύγουν νεοδημοκράτες βουλευτές από τις εκλόγιμες θέσεις και στη θέση τους θα μπουν άνθρωποι της Ντόρας και του ΛΑΟΣ. Πρέπει να "χωρέσουν" στη "νέα" ΝΔ οι Αυγενάκηδες, οι Μαρκογιαννάκηδες, οι Κοντογιάννηδες, οι Κιλτίδιδες και άλλοι πραιτοριανοί της Ντόρας.
Κοντά σ' αυτούς θα πρέπει να "χωρέσουν" και οι ΛΑΪΚΟΙ ...Ο Βορίδης, ο Άδωνης, ο Πλεύρης, ο Βελόπουλος και ο Ανατολάκης ...Αυτοί, που, μαζί με τους παλιούς συντρόφους της ΠΟΛ.ΑΝ, θα γίνουν οι "όμηροι" σωματοφύλακες και "γενίτσαροι" του Σαμαρά ...Αναγκαστικά θα τεθούν υπό την ομηρία του, εφόσον είναι ο ευεργέτης και σωτήρας τους μέσα σε ένα εχθρικό περιβάλλον ...Εκ των προτέρων σωτήρας, εφόσον, αν δεν τους υποσχόταν εκλόγιμη θέση στη λίστα, δεν είχαν κανέναν λόγο να πάνε στη ΝΔ και να μη δώσουν την ύστατη μάχη στο ΛΑΟΣ. Αν τώρα σ' αυτούς προσθέσουμε και τα "παλικάρια" τύπου Αρούλη, Νικήτα, Ψωμιάδη κλπ., τι "περισσεύει" για τους πραγματικούς δεξιούς; Πώς θα γίνουν όλα αυτά, χωρίς την τεράστια "σφαγή" των πραγματικά δεξιών νεοδημοκρατών βουλευτών;
Απλά πράγματα. Μετρημένα κουκιά είναι όλα. Πρέπει να φύγουν νεοδημοκράτες βουλευτές, για να μπουν στις θέσεις τους Ντορικοί, που στις προηγούμενες εκλογές απέτυχαν να εκλεγούν. Πρέπει να φύγουν νεοδημοκράτες βουλευτές, για να μπουν στις θέσεις τους οι "γενίτσαροι" του ΛΑΟΣ, που απέτυχαν να εκλεγούν. Πρέπει να φύγουν όλοι όσοι θα είχαν λόγο ν' αμφισβητήσουν τον Σαμαρά. Γι' αυτόν τον λόγο θεωρούμε δεδομένο ότι θα προκληθούν τεράστιες αντιδράσεις στη βάση της ΝΔ ...Στη δεξιά βάση της ΝΔ ...Στη βάση, την οποία ουδέποτε υπολόγισε η "συμμορία" του Μητσοτάκη και των λοιπόν διαπλεκομένων. Γι' αυτόν τον λόγο θεωρούμε δεδομένο ότι είναι πρόσχημα η "πανστρατιά" της Δεξιάς. Λογαριασμούς "κλείνουν" με αυτήν τη δήθεν "πανστρατιά" και δεν τους ενδιαφέρει καθόλου αν συρρικνωθεί ακόμα περισσότερο το ποσοστό τους. Αυτό, που τους ενδιαφέρει, είναι να έχουν υπό την "κατοχή" τους τη ΝΔ και τίποτε άλλο.
Δεξιοί ...να φύγετε, ...να πάτε αλλού...
Οι δεξιοί πρέπει επιτέλους να "ξυπνήσουν" ...Να ξυπνήσουν και να διώξουν από τον χώρο τους τούς δόλιους "εισβολείς". Πρέπει τους παλιούς δωσίλογους να τους διώξουν άπαξ και δια παντώς από τον "χώρο" τους. Τους "δουλεύουν" εδώ και τριάντα χρόνια και δυστυχώς ακόμα δεν έχουν πάρει χαμπάρι τι γίνεται. Τους έχουν προδώσει και το χειρότερο όλων είναι ότι τους έχουν ξεφτιλίσει. Αυτοί, οι οποίοι έκαναν όλες τις δουλειές τους με το δικό τους ΠΑΣΟΚ, γελάνε εις βάρος των δεξιών κάθε φορά που "εμφανίζουν" τη "Δεξιά" σαν κυρίαρχη. Για χαϊβάνια τους έχουν τους δεξιούς ...και δεν το έκρυψαν ποτέ αυτό ...Τόσο πολύ τούς υποτιμάνε. Ο Μητσοτάκης μια ζωή τρώει ψωμί από τη ΝΔ και ακόμα και σήμερα θεωρεί ότι τον προσβάλεις, αν τον αποκαλέσεις δεξιό ...Ακόμα και σήμερα βρίζει τους δεξιούς, θεωρώντας τους "καθυστερημένους" και τον εαυτό του "προοδευτικό".
Όμως, για να δώσεις μια μάχη, όσο σημαντική ή ασήμαντη κι αν είναι αυτή, θα πρέπει να κατανοείς το "πεδίο" όπου αυτή διεξάγεται. Οι δεξιοί θα πρέπει να καταλάβουν τα δεδομένα, ώστε να μπορέσουν να πολεμήσουν με ελπίδα νίκης. Το πρώτο πράγμα, που πρέπει να καταλάβουν, είναι ότι το πάλαι ποτέ μεγάλο κόμμα της Δεξιάς είναι πλέον οριστικά χαμένο γι' αυτούς. Δεν μπορούν να το πάρουν από τα χέρια των διαπλεκόμενων βενιζελικών. Ειδικά τώρα, που η συμμορία έχει χάσει το ΠΑΣΟΚ και ξαναμαζεύτηκε στη ΝΔ, για να διεκδικήσει τον μοναδικό "πόλο" του δικομματισμού που επιβίωσε, είναι πρακτικά αδύνατον για τους αυθεντικούς δεξιούς να το διεκδικήσουν. Όταν όλη η Διαπλοκή στηρίζει την επιβίωσή της στη ΝΔ του Σαμαρά και της Ντόρας, είναι αδύνατον οι δεξιοί να την διεκδικήσουν με ελπίδες επιτυχίας.
Θα έχουν μπροστά τους ένα ολόκληρο μπλοκ έμπειρων "κεντρώων" συνωμοτών και το οποίο θα πλαισιώνεται από τους νεοφώτιστους γενίτσαρους του ΛΑΟΣ ...Ανθρώπων, που η Διαπλοκή θα τους στηρίζει με όλα τα μέσα και όλα τα ΜΜΕ που ελέγχει ...Ανθρώπων, που θα τους στηρίζουν όλες οι γνωστές πρεσβείες των "νταβατζήδων". Η μόνη λύση, που απομένει στους δεξιούς, είναι να εκμεταλλευτούν το υπέρτατο όπλο, που τους παρέχει η Δημοκρατία μας ...Να καταλάβουν ότι είναι πολίτες και άρα οι κυρίαρχοι των πάντων και άρα και του χώρου τους ...Να καταλάβουν ότι η "δύναμη" βρίσκεται εκεί όπου βρίσκονται οι ίδιοι και όχι όπου υπάρχουν τα κόμματα ...Να καταλάβουν ότι τα κόμματα έρχονται και παρέρχονται ...Ότι είναι ασήμαντα νομικά πρόσωπα, τα οποία ανά πάσα στιγμή ιδρύονται και διαλύονται.
Τι σημαίνει αυτό στην περίπτωσή μας; ...Ότι πρέπει να κατανοήσουν πως αυτοί είναι οι δεξιοί και δεξιό είναι ό,τι ψηφίζουν αυτοί ...Πρέπει να αφήσουν το κόμμα της ΝΔ κενό φορτίου ...Να το εγκαταλείψουν ...Να φύγουν ...να πάνε αλλού ...Να αφήσουν σ' αυτούς —που προσπαθούν να τους εγκλωβίσουν— ...ένα αδειανό πουκάμισο ...Να τους επιτρέψουν να ελέγχουν το κόμμα, αλλά οι ίδιοι να του αφαιρέσουν κάθε δύναμη. Να κάνουν ό,τι έκαναν οι πολύ πιο υποψιασμένοι οπαδοί του ΠΑΣΟΚ, που εγκατέλειψαν το "κουφάρι" και στηρίζουν τώρα το ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό πρέπει να κάνουν και οι νεοδημοκράτες. Πρέπει να εγκαταλείψουν τη ΝΔ, ώστε να την οδηγήσουν στον "θάνατο" και να την αχρηστεύσουν για τους ιδιοκτήτες της.
...Τους προτείνουμε να πάνε στον Καμμένο και να "επενδύσουν" στην αντιμνημονιακή του πολιτική. Ακόμα και ο πιο ανίκανος άνθρωπος του κόσμου να είναι, δεν μπορεί να είναι χειρότερος από τους προδότες ...Απλά πράγματα. Έτσι κι αλλιώς δεν έχουν τίποτε να περιμένουν από τη ΝΔ και τη σημερινή της ηγεσία, που έχει υπογράψει ότι θα σεβαστεί το Μνημόνιο. Στον Καμμένο να επενδύσουν και όχι στην προβοκατόρικη "Δράση" του κολεγιόπαιδα Μάνου, η οποία είναι επίσης εργαλείο της βενιζελικής Διαπλοκής, που παριστάνει το δεξιό κόμμα. Επίσης, προτείνουμε σε όλους τους βουλευτές που "κόβονται", εξαιτίας των πραιτοριανών της Ντόρας και του Αντωνάκη, να πάνε και να συνεργαστούν με τον Καμμένο, για να δημιουργήσουν επιτέλους μια δεξιά Δεξιά, για να γνωρίζουμε και με ποιους έχουμε να κάνουμε.
Αν αφεθούν οι ψηφοφόροι να σέρνονται σαν τα "πρόβατα", που δεν ελέγχουν τον "τσομπάνη" και οι "κομμένοι" βουλευτές σαν "σφάγια", που δεν ελέγχουν τον "σφαγέα", θα είναι άξιοι της μοίρας τους. Στο χέρι των δεξιών είναι να μετατρέψουν την κρίση της Δεξιάς σε ευκαιρία της ...Να εγκαταλείψουν επιτέλους το "τραβεστί" κόμμα της Συγγρού ...Να καταλάβουν επιτέλους ότι το πρόβλημα της Δεξιάς είναι η "τυφλαμάρα" και όχι το κόμμα. Κόμμα φτιάχνεις όποια ώρα και στιγμή θέλεις. "Στέγη", για μια υπαρκτή παράταξη, δημιουργείται ανά πάσα στιγμή. Το πρόβλημα είναι να μην καταλαβαίνεις τι γίνεται ...Να μπαίνεις στο "σφαγείο" και να νομίζεις ότι μπήκες σε "πεντάστερο" ξενοδοχείο ...Να ακούς κραυγές πόνου και να νομίζεις ότι μπήκες σε "πάρτυ" ...Να ψηφίζεις τον Σαμαρά με μια ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον, χωρίς να γνωρίζεις ότι ο ίδιος έχει "σκοτώσει" προκαταβολικά αυτήν την ελπίδα με την υπογραφή του. Αυτό παθαίνουν σήμερα οι δεξιοί και αυτό πρέπει ν' αλλάξουν ..."Μαυρίστε" τη συμμορία των διαπλεκομένων ..."Μαυρίστε" τη συμμορία των δωσίλογων.
Η πανστρατιά της Δεξιάς πρέπει επιτέλους να γίνει, αλλά εναντίον της ΝΔ και όχι εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ. Πρέπει να γίνει με επικεφαλής τον Καμμένο και τους Ανεξάρτητους Έλληνες εναντίον του Σαμαρά και της ΝΔ. Αυτοκάθαρση χρειάζεται η Δεξιά και όχι ψεύτικους "θριάμβους". Πρέπει πρώτος απ' όλους ο Καμμένος να καταλάβει ότι η ΝΔ είναι ο εχθρός του. Έτσι κι αλλιώς για τη ΝΔ είναι δεδομένο ότι αυτός είναι ο εχθρός της, άσχετα αν για λόγους τακτικής παριστάνει τον αντίπαλο τού ΣΥΡΙΖΑ. Εχθρός της ΝΔ είναι όποιος χαλάει τα σχέδια των διαπλεκομένων ιδιοκτητών της και άρα όποιος "αδειάζει" από ψηφοφόρους το "μαγαζί" τους.
Γι' αυτόν τον λόγο θεωρούμε ότι οι δεξιοί πρέπει να στραφούν εναντίον αυτών των προδοτών της παράταξής τους και της πατρίδας τους και μετά ν' ανταγωνιστούν τον ΣΥΡΙΖΑ. "Ανταγωνιστές" και όχι "εχθροί" είναι οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ, που δεν έχουμε κανέναν λόγο ν' αμφισβητήσουμε ότι θέλουν τα ίδια καλά πράγματα για τον λαό με διαφορετική ιδεολογική "συνταγή" ..."Συνταγές", που θα κρίνει ο λαός. Από εκεί και πέρα πανστρατιά εναντίον των εχθρών σου κάνεις και όχι εναντίον των ανταγωνιστών σου — και ειδικά όταν κι αυτοί αγωνίζονται εναντίον ενός κοινού στόχου, όπως είναι αυτός του Μνημονίου. Κανενός τον πατριωτισμό και την κοινωνική ευαισθησία δεν αμφισβητούμε για όσο διάστημα μας ενώνει ο υπέρ πάντων αγώνας.
Πρέπει οι δυνάμεις της Δεξιάς να "καθαρίσουν" τη ΝΔ άπαξ και δια παντώς από τον πολιτικό χάρτη. Τώρα είναι η ευκαιρία, εφόσον, για λόγους εκτάκτου ανάγκης, έχει ανέβει όλη η "σαβούρα" στο ίδιο μισοβυθισμένο σκάφος της ΝΔ. Πρέπει η Διαπλοκή να μείνει με χρεοκοπημένα και άχρηστα πολιτικά "κουφάρια" στο "χέρι" ...Να μείνει με αδύναμους Αντωνάκηδες, Ντορούλες, Γιωργάκηδες και Βαγγέληδες ...Ανθρώπους, που δεν θα μπορούν να τους βοηθήσουν ...Ανθρώπους, που δεν θα μπορούν να τους εξασφαλίσουν τη ζωογόνο γι' αυτούς επαφή με την εξουσία. Πρέπει το Μνημόνιο να γίνει ευκαιρία να κλείσουμε τη Διαπλοκή στη φυλακή και όχι να κλείσουμε τα σπίτια μας.
Πρέπει επιτέλους να συνειδητοποιήσουμε ότι είμαστε πολίτες σε ένα ελεύθερο και δημοκρατικό κράτος. Η Δημοκρατία πάντα δίνει ευκαιρίες ...στους ανθρώπους. Μυαλό ανθρώπινο θέλει και όχι προβατίσιο ένστικτο. Κατανοητό; Γιατί να μασάμε τα λόγια μας; Γιατί να χαϊδεύουμε "αυτιά"; Η αλήθεια πρέπει να λέγεται, όσο σκληρή κι αν είναι. Ανθρώπους, που να τους δουλεύει η Ντόρα και ο Αντωνάκης, δεν τους αξίζει ούτε η Δημοκρατία ούτε η ελευθερία ...Για τέτοιους ανθρώπους μια χαρά είναι τα Μνημόνια και οι προσβολές του Σόιμπλε. Όποιοι πάνε και τους ψηφίσουν, θα είναι άξιοι της τύχης τους. Όποιος αντέχει το "δούλεμα" της Ντόρας, δικαιούται και το μαστίγιο της Μέρκελ ...Σετ πάνε αυτά ...Ψηφίζεις το ένα και παίρνεις τα δύο.

Κύριε Βελόπουλε... τι έγινε με το Αγγλικό δίκαιο και τα πετρέλαια; Tα έκανες “γαργάρα”...;

Tου Εχω Μάτια και Βλέπω

Όπως είναι γνωστό ο κ. Βελόπουλος προσχώρησε στην Ν.Δ, παρά τα όσα δήλωνε μετ επιτάσεως, προ δυο μηνών περί του αντιθέτου (Δείτε ΕΔΩ).

Υπάρχει όμως ένα μείζον θέμα εδώ …

...όταν ο Βαξεβάνης άγγιξε τον Άγιο Προβόπουλο και τους τραπεζίτες.
Όλοι Hot Doc!


Το έργο το έχουμε ξαναδεί, μόνο που τώρα τους έχει πάρει χαμπάρι ο κόσμος και θα τους απαντήσει με τον τρόπο που πρέπει.

Και το λέμε εμείς, που με τον Βαξεβάνη είχαμε κοντραριστεί για το Βατοπαίδι και τον πόλεμο στον Καραμανλή.

Τώρα όμως τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Ο Κώστας Βαξεβάνης με μία εκπληκτική έρευνα στο περιοδικό Hot Doc χτυπά το θηρίο στην καρδιά.

Αποκαλύπτει τον ρόλο των τραπεζιτών (από τους ελάχιστους δημοσιογράφους που το τόλμησαν) και βέβαια έχει εκτενές αφιέρωμα στον “υπεράνω κριτικής” κύριο Προβόπουλο.

Η απάντηση του παρακράτους ήταν ακαριαία: Με μία απόδειξη οπερέτα τύπου Χήτου, ανάγουν τον Βαξεβάνη σε συνεργάτη της ΕΥΠ. Απόδειξη, φασόν, για γέλια.
• Τα προβλήματα της χώρας μας, την οικονομική κρίση και την πολιτική ρευστότητα, φαίνεται πως θέλουν να εκμεταλλευθούν ακόμη περισσότερο οι Αλβανοί, οι οποίοι τώρα εγείρουν και θέμα αλλαγής των θαλασσίων συνόρων, τονίζοντας μάλιστα, ότι θα επιδιώξουν διαπραγμάτευση με τη χώρα μας!

Βέβαια, δεν είναι δυνατόν να γίνει καμία αλλαγή στα σύνορα, ούτε στα θαλάσσια, ούτε και στα χερσαία, όπως ευαγγελίζονται οι γείτονες, αφού αυτά καθορίζονται εδώ και χρόνια με διεθνείς συνθήκες και βεβαίως δεν χωρούν αμφισβήτησης!

«Τι θέλουν να κάνουν οι Αλβανοί; Να φθάσουν μέχρι την Άρτα τα σύνορά τους, όπως γράφουν στα σχολικά βιβλία τους; Με τέτοιες αλυτρωτικές τάσεις θέλουν τάχα να μπουν και στην Ευρωπαϊκή Ένωση;» διερωτώνται Ηπειρώτες, και βεβαίως τονίζουν, ότι το διάστημα που επέλεξαν οι Αλβανοί να «αναδείξουν» ένα τέτοιο εθνικό θέμα δεν είναι τυχαίο!

Περί… αποκατάστασης!

Οι γείτονες κάνουν λόγο, όχι μόνο για αλλαγή των συνόρων με την Ελλάδα, αλλά (άκουσον- άκουσον) για... αποκατάσταση και επανίδρυση των συνόρων τους!
Είναι χαρακτηριστικό, ότι στην τελευταία συνεδρίαση της Νομικής Επιτροπής της Αλβανικής Βουλής ο βουλευτής του σοσιαλιστικού κόμματος Ilir Gjoni υποστήριξε ότι (τάχα) σήμερα η Αλβανία δεν έχει τα πραγματικά της σύνορα!
Σύμφωνα με τους σοσιαλιστές, σε αντίθεση με τη νομοθεσία του 2008, η οποία άφησε τη χώρα χωρίς σύνορα, η νέα πρωτοβουλία καθορίζει σαφώς τα νότια θαλάσσια σύνορα, αλλά και τα βόρεια, ρυθμίζοντας και τις ακριβείς συντεταγμένες.

Το πρωτόκολλο…

Υπενθυμίζεται, ότι στις αρχές του 2010 με απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Αλβανίας, είχε ακυρωθεί η συμφωνία Ελλάδος – Αλβανίας, για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και άλλων θαλασσίων ζωνών.
Το ανώτατο δικαστήριο της Αλβανίας είχε αποφανθεί (μόνο του βέβαια!), ότι η συμφωνία ήταν ετεροβαρής, υπέρ της Ελλάδος! Μάλιστα, αργότερα ακυρώθηκε και το αντίστοιχο πρωτόκολλο για τα χερσαία σύνορα!
Σύμφωνα με πηγές, πρόθεση της αλβανικής διπλωματίας είναι, μέσω μιας αντιπροσωπείας, της οποίας θα ηγηθεί ο γενικός γραμματέας του υπουργείου εξωτερικών, Gazmend Turdiu, να συναντηθεί με την ελληνική πλευρά, για να διαπραγματευθεί (!) την οριοθέτηση των χωρικών υδάτων, καθώς και άλλα ζητήματα που σχετίζονται με τα χερσαία σύνορα των δύο χωρών!

Καμία διαπραγμάτευση!..

Βέβαια, είναι δεδομένο, ότι η Ελλάδα δεν θα πρέπει να… παίξει το παιχνίδι των Αλβανών. Το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, έστω και τώρα που υπάρχει υπηρεσιακός υπουργός, ο Πέτρος Μολυβιάτης (ο οποίος όμως ως Πρέσβης είναι πολύ έμπειρος σε ανάλογα θέματα), θα πρέπει να χειριστεί το θέμα με ιδιαίτερη λεπτότητα.
Άλλωστε, πολλές φορές στο παρελθόν οι Αλβανοί έχουν εκφράσει αλυτρωτικές τάσεις, όμως τα τελευταία δυόμιση χρόνια (που η Ελλάδα είναι βυθισμένη στα προβλήματα), έχουν ενταθεί αυτές οι προκλήσεις.
«Εκμεταλλεύονται το γεγονός, ότι η χώρα μας είναι σε κρίση» λένε αναλυτές και υπογραμμίζουν, ότι τόσο καιρό οι Αλβανοί αλωνίζουν και προσπαθούν να αλλάξουν διεθνείς αποφάσεις που έχουν παρθεί εδώ και χρόνια και για τις οποίες είχαν και οι ίδιοι υπογράψει! «Αν αυτό δεν είναι καιροσκοπισμός, τότε τι είναι;» διερωτώνται.

Στάση αναμονής...

Πάντως, είναι χαρακτηριστικό ότι στα περί… αλλαγής συνόρων Ελλάδας – Αλβανίας, πρωτοστατεί το Σοσιαλιστικό κόμμα της γειτονικής χώρας, με το οποίο συνεργάζεται το ΚΕΑΔ, δηλαδή το κόμμα των Ελλήνων Μειονοτικών της Αλβανίας, με το οποίο μετέχει στην Αλβανική βουλή και ο Έλληνας Βαγγέλης Ντούλες. «Θα έχει ενδιαφέρον να παρατηρήσουμε τη στάση των Βορειοηπειρωτικών φορέων στο συγκεκριμένο θέμα, αφού μέχρι στιγμής κρατούν στάση αναμονής» σημειώνουν αναλυτές.

Σχόλιο"Βορειοηπειρώτη": Το χρονικό της συμφωνίας

Τα θαλάσσια σύνορα με την Αλβανία, οριοθετήθηκαν με διμερής συμφωνία των δύο κυβερνήσεων (Καραμανλή - Μπερίσα), στις αρχές του 2009, λίγο πριν τις βουλευτικές εκλογές στην Αλβανία. Η συμφωνία αυτή έπρεπε να επικυρωθεί από τα κοινοβούλια των δύο χωρών όπως και έγινε. Αρχικά, ακόμα και το ανθελληνικό κόμμα των αλβανοτσάμηδων ήταν υπέρ της συμφωνίας γιατί θεωρούσαν πως τα σύνορα τους απειλούνταν από την Ελλάδα και με αυτή τη συμφωνία γινόταν πιο «ασφαλή». Στη συνέχεια, όπως εκτιμούν έγκυροι αναλυτές, η Τουρκία ήθελε να ακυρώσει τη συμφωνία, γιατί δημιουργούσε προηγούμενο υπέρ της Ελλάδος στη διαμάχη που έχει για το θέμα της υφαλοκρηπίδας και βρήκε την ανταπόκριση στο αντιπολιτευόμενο Σοσιαλιστικό Κόμμα και άλλων ανθελληνικών κύκλων στην Αλβανία που πήγαν το θέμα στο Συνταγματικό Δικαστήριο, το οποίο και την ακύρωσε. Στο πόρισμα μάλιστα του ανώτατου δικαστηρίου της Αλβανίας, που για πρώτη φορά αντιμετώπιζε ένα τέτοιο θέμα, υπάρχει τουρκική ορολογία, κάτι που επιβεβαιώνει ακόμα πιο πολύ το δάκτυλο της Τουρκίας.

Η Ελληνική Διπλωματία, που θεωρεί πως η χάραξη έγινε δίκαια, βάση των αποδεκτών διεθνών κανόνων, κινήθηκε διπλωματικά, με αποτέλεσμα το θέμα να αποτυπωθεί στην πρόσφατη έκθεση της Ε.Ε για την Αλβανία και να αποτελέσει θέμα στην σύνοδο του ΝΑΤΟ που γίνεται αυτές τις μέρες στις ΗΠΑ.

Εκτιμούμε πως αυτός είναι ο λόγος που οι πολιτικές δυνάμεις της Αλβανίας που θέλουν όσο τίποτα άλλο να πλησιάσουν στην Ευρώπη, έκαναν ένα βήμα «πίσω», θέτοντας ξανά το θέμα στην αρμόδια επιτροπή της βουλής. Θα διαφωνήσουμε με το παραπάνω άρθρο του «Πρωινού Λόγου» για τον τρόπο που πρέπει να αντιμετωπιστεί το θέμα από το ΥΠΕΞ Ελλάδος γιατί το κύριο θέμα των ελληνοαλβανικών σχέσεων πρέπει να είναι το Βορειοηπειρωτικό. Η ελληνική διπλωματία δεν πρέπει να πέφτει στις παγίδες των αλβανών περί αλυτρωτισμού γιατί αυτή είναι μία τακτική των αλβανών για να αποσοβήσουν το Βορειοηπειρωτικό και φαίνεται να το καταφέρνουν…
Περισσότερο ίσως και από αυτήν ακόμη την Άνγκελα Μέρκελ, η φιγούρα του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είναι εκείνη που προκαλεί… αυτοανάφλεξη στην ελληνική κοινωνία, κάθε φορά που ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ομιλεί περί της αναγκαιότητας να συνεχιστεί η μνημονιακή βαρβαρότητα σε βάρος της Ελλάδας. Προκειμένου η Αθήνα να σταθεί στα πόδια της, να ξεπεράσει την κρίση, να μην συμπαρασύρει στον γκρεμό ολόκληρη την ευρωζώνη, να… αποπληρώσει τα δάνεια της.

Δεν μπορεί ωστόσο κανείς να μην αναγνωρίσει στον άλλοτε πρόεδρο του CDU και φυσικό έως… αυτονόητο διάδοχο του Χέλμουτ Κολ, μέχρι να εμφανιστούν στον πολιτικό ορίζοντα των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών η Άνγκελα Μέρκελ και τα… μαύρα ταμεία, ότι διαθέτει τη βαθύτερη γνώση του προβλήματος, που πιθανότατα δεν έχει κανένας άλλος πολιτικός στη σημερινή Ευρώπη. Ίσως μονάχα ο Ζαν-Κλοντ Τρισέ να μπορούσε να «ματσάρει» τον Σόιμπλε, ο Γάλλος ωστόσο βγήκε προ μηνών από το παιχνίδι. Και ιδιωτεύει.

Στο Βερολίνο, είναι διάχυτη η εκτίμηση ότι τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εμπιστεύονται οι Γερμανοί βιομήχανοι, περισσότερο από όσο την Άνγκελα Μέρκελ. Γι’ αυτό και το βάρος της ευθύνης που κουβαλά εκείνος, είναι διπλό, μιας και δεν είναι υπόλογος μονάχα στα μέλη του Κοινοβουλίου, της Μπούντεσταγκ, αλλά και στους… χορηγούς του πολιτικού συστήματος.

Ο Σόιμπλε λοιπόν είναι ο βασικός εισηγητής της στρατηγικής άρνησης του ευρωομολόγου. Δηλαδή της προοπτικής να τυπώσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα χρήμα, στα πρότυπα της αμερικανικής Fed, που θα διοχετευτεί στην πραγματική οικονομία, αλλά και θα χρησιμοποιηθεί ενδεχομένως για την… τακτοποίηση εθνικού χρέους.

Αυτό το ευρωομόλογο, δύσκολα θα το δούμε. Και πριν σπεύσουν οι… φανατικοί του Φρανσουά Ολάντ να διατυπώσουν την εκτίμηση ότι ο Γάλλος νέος Πρόεδρος θα επιβάλλει αλλαγή πορείας στην ευρωζώνη, να θυμίσουμε απλώς ότι το Παρίσι δεν διέθετε τόσο παρεμβατική δυνατότητα, ούτε όταν η οικονομία του διέθετε το… φετίχ της αξιολόγησης «ΑΑΑ». Σήμερα, η όποια σχετική συζήτηση καθίσταται μάλλον άχαρη.

Ενδεχομένως ωστόσο να δούμε ένα άλλο ευρωομόλογο, αυτό που θα περιγράφεται ως «ομόλογο ανάπτυξης», και θα αφορά δημόσια έργα. Η Γερμανία και ο Σόιμπλε είναι θιασώτες μιας τέτοιας επιλογής, για τον πολύ απλό λόγο ότι οι πρώτοι που θα αποκομίσουν κέρδη θα είναι οι Γερμανοί βιομήχανοι.

Αξίζει πάντως να σταθούμε στη ρητορική του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αναφορικά με το για ποιον λόγο η Γερμανία δεν κατανοεί τη συζήτηση που έχει φουντώσει στο σύνολο της ευρωζώνης, αναφορικά με την αναγκαιότητα να υποστηριχτούν δράσεις ανάπτυξης: «Η πραγματική ανάπτυξη, δεν μπορεί να στηριχτεί σε δανεικά», υπογράμμισε. Και μάλλον… έχει δίκιο.

Είναι κουραστικό όσο και απογοητευτικό να διαπιστώνει κανείς ότι η συζήτηση περί ανάπτυξης εξαντλείται στο τι πόροι και ενισχύσεις θα εισρεύσουν από την Ευρώπη. Δηλαδή, από τους ισχυρούς. Δηλαδή, από τη Γερμανία. Περί καινοτομίας και αυτόνομης δημιουργικότητας, ούτε… υποψία ψιθύρου δεν ακούγεται.


Ποτέ μέχρι τώρα, δεν είχαμε ακούσει τόσες συσσωρευμένες αλλά και επικίνδυνες ανοησίες

Όσοι πίστεψαν ότι οι νέες εκλογές στις 17 Ιουνίου θα λύσουν το υφιστάμενο πολιτικό πρόβλημα, γελάστηκαν γιατί προφανώς το πρόβλημα θα οξυνθεί και τα πεζοδρομιακά κόμματα θα επιζητήσουν με κάθε τρόπο και μέσο την πλήρη επικράτηση τους ή τουλάχιστον την άνοδο των ποσοστών τους κατά την εκλογική αναμέτρηση.

Τα κόμματα κατάφεραν να διχάσουν τον λαό, να χωρίσουν τους πολίτες σε μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς, μόνο για να κερδίσουν ψήφους, ιδίως εκείνα πού προήλθαν από τη διαγραφή ή απόσχιση στελεχών των δύο τέως μεγάλων κομμάτων.

Ένας καινούργιος διχασμός του ελληνικού λάου είναι ενώπιον μας και φοβούμαι ότι θα είναι εξίσου καταστρεπτικός με τους προηγούμενους.

Ό διχασμός είναι η κατάρα πού βάρυνε τον ελληνικό λαό και τούτος ο νέος είναι εντελώς τεχνητός, αφού κατασκευάσθηκε μόνο για την αποκόμιση κομματικών κερδών.

Και εξηγούμαστε: τα λεγόμενα αντιμνημονιακά κόμματα -ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Ανεξάρτητοι Έλληνες και όποιο άλλο - δεν παρουσίασαν ποτέ ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα για την έξοδο από την κρίση και την ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας.

Δεν μας είπαν το θα κάνουν αφού καταγγείλουν το μνημόνιο και τι δανειακή σύμβαση,και εγκαταλείψουν το ευρώ που θα βρουν χρήματα για να πληρώνουν μισθούς, συντάξεις και λειτουργικές δαπάνες τού κράτους, πώς θα εξασφαλίσουν συνάλλαγμα για εισαγωγές τροφίμων, καυσίμων, φαρμάκων, πώς θα ορίσουν την ισοτιμία τού νέου νομίσματος, της δραχμής και κάθε πόσες ήμερες υποθέτουν ότι θα πρέπει να την υποτιμούν, μέχρις ότου βρει κάποια σταθερή ισοτιμία έναντι των άλλων και δη των σκληρών νομισμάτων;

Ποιες αγορές νομίζουν ότι θα μας δανείζουν ή ποια κράτη θα μας δίνουν δανεικά και αγύριστα;

Μετά τις εκλογές τής 6ης Μαΐου, πολλά στελέχη - βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ξεχύθηκαν στα κανάλια για να μας εξηγήσουν το εθνοσωτήριο “πρόγραμμα” τους.

Ποτέ δεν είχαμε ακούσει τόσες συσσωρευμένες και επικίνδυνες ανοησίες

Είπαν ότι το χρήμα δεν έχει οσμή ή χρώμα και επομένως τι ευρώ τι δραχμή.

Ότι θα πάρουν τα δισεκατομμύρια των καταθέσεων των πολιτών στις τράπεζες και με αυτά θα κάνουν ανάπτυξη, νομίζοντας ότι αυτά τα δισεκατομμύρια υπάρχουν στα ταμεία και τους περιμένουν, ενώ ως γνωστόν έχουν γίνει δάνεια προς επιχειρήσεις και άτομα.

Ότι θα καταργήσουν το χαράτσι πού πληρώνουμε μέσω τής ΔΕΗ και θα υποχρεώσουν όσους έχουν ετήσιο εισόδημα 20.000 ευρώ, να δανείζουν 100 ευρώ το μήνα στο κράτος, δηλαδή περισσότερα από το χαράτσι και αυτά προφανώς θα είναι δανεικά και αγύριστα.

Ότι θα επιστρέψουν στους πολίτες τις περικοπές μισθών και συντάξεων, χωρίς να διευκρινίζουν πού θα βρουν τα απαιτούμενα χρήματα και άλλες πολλές φαιδρότητες.

Το ΚΚΕ τήρησε αιδήμονα"σιωπή, ενώ τού ξέφυγε, ότι θα κάνει λαϊκή (;) κυβέρνηση και βουλή χωρίς βουλευτές, άλλα με εκπροσώπους των τάξεων.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αντί για οικονομικό πρόγραμμα, ζήτησαν τη χάραξη τής ΑΟΖ.

Εν όψει της επικίνδυνης ανευθυνότητας ορισμένων κομμάτων και της επιθυμίας άλλων να ανατρέψουν την κοινοβουλευτική δημοκρατία μας, τα κόμματα ευθύνης που επιζητούν την παραμονή τής χώρας στο ευρώ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, άλλα και κάποια διαπραγμάτευση με τους εταίρους μας του μνημονίου - κάτι που συζητείται ήδη στις Βρυξέλλες- οφείλουν να ξεκινήσουν αμέσως εκστρατεία ενημέρωσης και διαφώτισης των πολιτών, πάνω σε όλα αυτά τα θέματα, που είναι δύσκολα και δυσνόητα, άλλα πρέπει να εξηγηθούν στους ψηφοφόρους για να καταλάβουν τι ακριβώς διακυβεύεται στις νέες εκλογές.

Ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα είχε τεράστιες επιπτώσεις που κανείς δεν μπορεί να κατανοήσει πλήρως, δήλωσε ο Ewald Nowotny, μέλος του δ.σ. της ΕΚΤ.

«Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τις συνέπειες στην περίπτωση που η Ελλάδα εγκαταλείψει την ευρωζώνη. Θεωρώ ότι η τύχη της Ευρώπης είναι πολύ σημαντική για να κάνουμε πειράματα», σχολίασε ο Nowotny. Πρόσθεσε ακόμη ότι η κατάσταση στην Ελλάδα είναι ιδιαίτερα "οξεία", καθώς και ότι είναι απαραίτητο να ξεπεραστούν οι ανισορροπίες στην Ελλάδα, "αλλά χρειάζεται χρόνος".

Πρόσθεσε ότι η οικονομική στήριξη προς την Ελλάδα είναι συνυφασμένη με την συμφωνηθείσες μεταρρυθμίσεις, ενώ παραδέχτηκε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε χειρότερη κατάσταση από ό,τι άλλες χώρες της Νότιας Ευρώπης.

Ερωτηθείς για το εάν η ΕΚΤ έχει προετοιμαστεί για το ενδεχόμενο εξόδου, ο Nowotny δήλωσε ότι «κάθε κεντρική τράπεζα είναι υποχρεωμένη να προετοιμαστεί για όλα τα ενδεχόμενα, αλλά να μην μιλάει για αυτά».

Ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Αυστρίας τόνισε πως η ΕΚΤ έχει ακόμη όπλα που δεν έχει χρησιμοποιήσει για την αντιμετώπιση της κρίσης. Το πακέτο των μέτρων που η ΕΚΤ έχει ξετυλίξει μέχρι τώρα, «φυσικά δεν είναι όλο το οπλοστάσιό της».

Ωστόσο, τόνισε πως η ΕΚΤ έχει ήδη λάβει μαζικά μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης, και δεν θα ήθελε να αφήσει την αίσθηση ότι είναι απαραίτητο να προσθέσει κάτι καινούριο. «Τα μέτρα μας θέλουν χρόνο για να γίνουν ορατά», τόνισε.

Σε ό,τι αφορά στα ευρωομόλογα, τόνισε πως «πρέπει να είναι ξεκάθαρο ποιος πληρώνει», ενώ κάλεσε τους ηγέτες να επικεντρωθούν σε «επείγονται ζητήματα» όπως η αύξηση των κεφαλαίων για την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.


Ρωσοτουρκικό διπλωματικό επεισόδιο λόγω υποστήριξης Άγκυρας σε Τσετσένους τρομοκράτες

Μείζονα διπλωματική ρωσοτουρκική κρίση βρίσκεται σε εξέλιξη καθώς ένα συνέδριο που διοργανώθηκε στις 12 και 13 Μαΐου, στην Κωνσταντινούπολη με την αιγίδα του τουρκικού κράτους και θέμα τα εθνότητες της Ρωσικής Ομοσπονδίας εξελίχθηκε σε βήμα από το οποίο διάφοροι κατηγορούμενοι για τρομοκρατικές ή αποσχιστικές ενέργειες στη Ρωσία ζητούσαν την διάλυση της Ρωσικής Ομοσπονδίας και επιτέθηκαν με βαριές εκφράσεις στον ίδιο τον πρόεδρο της χώρας Β.Πούτιν.

Αμέσως αντέδρασε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών και κατήγγειλε τους συμμετέχοντες ότι «Απείλησαν άμεσα την εδαφική ακεραιότητα της Ρωσίας» και την Άγκυρα ότι υπέθαλψε τις ενέργειές τους. Μάλιστα διατυπώθηκε ευθεία απειλή ότι «υπονομεύονται οι εταιρικές σχέσεις των δύο χωρών» εννοώντας το ενδεχόμενο υποβάθμισης των οικονομικών σχέσεων, καθώς για την Τουρκία η Ρωσία αυτή την στιγμή είναι ο πρώτος οικονομικός της εταίρος, σχέση που αναπτύχθηκε μετά το ναυάγιο της ελληνορωσικής στρατηγικής συνεργασίας το 2009.

«Ο Επιτετραμμένος της Τουρκίας στη Μόσχα, κλήθηκε στην Δ΄ Διεύθυνση Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΥΠΕΞ», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

«Στις 12 και 13 Μαΐου, πραγματοποιήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη σειρά εκδηλώσεων αντιρωσικού χαρακτήρα, στη διάρκεια των οποίων ακούστηκαν απαράδεκτες δηλώσεις για τη Ρωσία και για την ηγεσία της», δήλωσε ο κ. Λουκασέβιτς, υπογραμμίζοντας το γεγονός, ότι «…οι συναθροίσεις αυτές έγιναν όχι απλώς με την ανεκτικότητα αλλά και την ενθάρρυνση των τουρκικών Αρχών».

«Προκαλεί απορία το περιεχόμενο της αποκαλούμενης διακήρυξης του συνεδρίου, στην οποία γίνεται λόγος για υποστήριξη του αγώνα εναντίον της Ρωσίας και των συνεργών της, και απευθύνεται χαιρετισμός σε όλους τους μουτζαχεντίν, με επικεφαλής τον Ντοκού Ουμάροφ, που συνεχίζουν την τρομοκρατική αποστολή τους στα όρη του Καυκάσου», τόνισε ο Λουκασέβιτς.

Προσθέτοντας, ότι και σε άλλο παρόμοιο συνέδριο, το οποίο έγινε και πάλι στην Τουρκία, «…οι σύνεδροι κάλεσαν σε διοργάνωση διαδηλώσεων στη Μόσχα, επ΄ευκαιρία της αποκαλούμενης γενοκτονίας των Τσερκέζων».

«Η διεξαγωγή στην Τουρκία εκδηλώσεων, των οποίων οι συμμετέχοντες απειλούν άμεσα την εδαφική κεραιότητα της Ρωσίας και την ασφάλεια των πολιτών της είναι απαράδεκτη», υπογράμμισε ο Λουκασέβιτς, προσθέτοντας, ότι «…τέτοιες εκδηλώσεις επισκιάζουν το κλίμα της εταιρικής σχέσης μεταξύ της Μόσχας και της Άγκυρας και πρέπει να απωθηθούν εκ μέρους των αρχών της Τουρκίας. Σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρξουν σοβαρές συνέπειες σε όλα τα επίπεδα».

Οι ρωσοτουρκικές σχέσεις έχουν πάψει εδώ και ένα χρόνο περίπου να θεωρούνται “καλές” παρά το αυξανόμενο εμπόριο μεταξύ των δύο κρατών. Η κάθετη αύξηση της παρουσίας ρωσικών αεροναυτικών δυνάμεων στον Εύξεινο Πόντο, αλλά κυρίως η υποστήριξη της Τουρκίας στους αντικαθεστωτικούς της Συρίας, έχουν φέρει στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων ετών τις σχέσεις των δύο χωρών.

Και βέβαια το τελευταίο επεισόδιο απλά επιβεβαιώνει τις υποψίες των ρωσικών αρχών ότι η Τουρκία έχει εξελιχθεί σε αρμητήριο Τσετσένων τρομοκρατών.


Η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ προωθεί υποχρεωτική ηλεκτρονική ταυτότητα διαδικτυακής πλοήγησης για τους πολίτες της ΕΕ

Του Aaron Dykes

για το ιστολόγιο Prison Planet
Aπόδοση: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους

Ενώ η διεθνής συνθήκη ACTA και το νομοσχέδιο CISPA των ΗΠΑ προετοιμάζουν το σκηνικό για το φίμωμα του διαδικτύου, κάποιοι τεχνοκράτες εργάζονται υπερωρίες για να βρουν έναν τρόπο να μας εντοπίζουν εύκολα, έτσι ώστε όλες οι ηλεκτρονικές δραστηριότητές μας να παρακολουθούνται στενά και θα είναι υπό έλεγχο.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση κινείται τώρα προς την κατεύθυνση δημιουργίας ενός υποχρεωτικού συστήματος ηλεκτρονικής ταυτότητας για τους πολίτες της ΕΕ που θα εφαρμοστεί σε όλη την Ευρώπη. Το σύστημα θα οδηγήσει σε τυποποίηση που θα ισχύει για την χρήση του διαδικτύου και από εταιρείες και από ιδιώτες, και θα αφορά τον έλεγχο της ταυτότητας των χρηστών μέσω μιας συνηθισμένης "ηλεκτρονικής υπογραφής". Μια απλή επικύρωση ταυτότητας θα εγγυάται την πρόσβαση στο διαδίκτυο, σε ηλεκτρονικά δεδομένα και τις περισσότερες εφαρμογές του ηλεκτρονικού εμπορίου. Δεν είναι τίποτα λιγότερο από μια προσπάθεια θέσπισης ενός συστήματος που θα ισοδυναμεί με το "χάραγμα του Θηρίου" και πίσω από το φιλόδοξο αυτό σχέδιο βρίσκεται ένα εξέχον μέλος της Λέσχης Βilderberg.

H Neelie Kroes φέρει τον τίτλο της "επιτρόπου για την Ψηφιακή Ατζέντα" της ΕΕ. Έχει φέρει το νομοσχέδιο στην Ευρωβουλή, ελπίζοντας ότι με αυτό τον τρόπο θα προωθήσει, όπως γράφει στην εισήγησή της, "την θέσπιση εναρμονισμένων ηλεκτρονικών υπογραφών, ηλεκτρονικών ταυτοτήτων και υπηρεσιών ηλεκτρονικής πιστοποίησης σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ".

Η εμβέλεια της ρύθμισης αυτής θεωρείται βέβαιο ότι θα επεκταθεί με την πάροδο του χρόνου, ιδιαίτερα μετά την αντίσταση εκ μέρους αρκετών χωρών της ΕΕ στην κατάφωρη παραβίαση του αστικού δικαίου και των δικαιωμάτων των πολιτών σε ό,τι αφορά την υποχρεωτική χρήση ταυτότητας για διάφορες δραστηριότητες. Τα μέτρα αυτά θυμίζουν έντονα νομοθεσίες που είχε προωθήσει το ναζιστικό καθεστώς της Γερμανίας. Ο λαός τότε τις αποκαλούσε απλά "τα χαρτιά σας παρακαλώ" και άνοιξαν τον δρόμο για την επιβολή του τυραννικού καθεστώτος των Ναζί. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα ΕurActiv , η Neelie Kroes σχεδιάζει αργότερα, όπως η ίδια γράφει στην εισήγησή της "να διευρυνθεί το πεδίο εφαρμογής της παρούσας οδηγίας, ώστε να συμπεριλαμβάνει και βοηθητικές υπηρεσίες ελέγχου ταυτότητας που θα συμπληρώνει τις ηλεκτρονικές υπογραφές, όπως είναι οι ηλεκτρονικές σφραγίδες, η ημερομηνία / ώρα της σφραγίδας, κ.λ.π.", ενώ παράλληλα θα καταβάλλονται προσπάθειες να επεκταθεί η ισχύς αυτών των μέτρων και σε χώρες εκτός της ΕΕ.

Το νέο αυτό σύστημα, που παραπέμπει άμεσα στον "Μεγάλο Αδελφό" του Όργουελ, θα εφαρμοστεί πρώτα στην Ευρώπη και αργότερα θα προωθηθεί στην Βόρειο Αμερική και σε άλλες περιοχές του πλανήτη, καθώς ο κόσμος οδηγείται σταδιακά προς την κατεύθυνση μιας κοινωνίας όπου δεν θα υπάρχει τυπωμένο χρήμα και θα ελέγχεται εξ ολοκλήρου ηλεκτρονικά, στο όνομα των "ασφαλών και επαληθεύσιμων εμπορικών δραστηριοτήτων", και φυσικά, στο όνομα της "ασφάλειας". Το ότι το σύστημα αυτό θα είναι εντελώς διάτρητο και ευάλωτο στην πειρατεία των ταυτοτήτων και ότι θα οδηγήσει σε μαζικές και γρήγορες πλαστογραφήσεις δεν δείχνει να απασχολεί κανέναν. Ειδικά στην περίπτωση της Ευρώπης, δίνεται ιδιαίτερη έμφαση σε ό,τι αφορά "στη δημιουργία μιας πραγματικά λειτουργικής ενιαίας αγοράς", που παραμένει μέρος του ευρύτερου στόχου της ΕΕ, παρά το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή η ΕΕ παραπαίει και οδηγείται στο χάος.

Η Neelie Kroes έχει στο ενεργητικό της πλούσια δράση ως μέλος της Λέσχης Bilderberg, αφού συμμετέχει ανελλειπώς στις συνόδους της λέσχης από το 2005 έως σήμερα. Το όνομά της εμφανίστηκε στον επίσημο κατάλογο της συνόδου της λέσχης το 2006 στην Οτάβα του Καναδά, καθώς και του 2007 στην Κωνσταντινούπολη, του 2008 στο Σαντιγύ της πολιτείας Βιρτζίνια, του 2009 στη Βουλιαγμένη, και του 2010 στο Σίτγες της Ισπανίας, όπου συμμετείχε ως εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Το 2011, ωστόσο, η Kroes προσήλθε στην σύνοδο της Bilderberg στο St Moritz της Ελβετίας με ένα νέο τίτλο. Ήταν η επίτροπος της ΕΕ για την Ψηφιακή Ατζέντα, γεγονός που προφανώς δικαιολογεί την σημερινή προώθηση της εν λόγω ημερήσιας διάταξης, η οποία για τους ενημερωμένους δεν ήταν καθόλου απροσδόκητη.

Και θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι η προσπάθεια της Kroes θα βρει ανταπόκριση κατά τη διάρκεια της συνόδου της λέσχης για το 2012, σε λίγες ημέρες.

Οι εκπρόσωποι του κατεστημένου, θεωρούν μικροπρεπές και λαϊκιστικό να ομιλούμε για τους Έλληνες και δήθεν σοβαρό και αξιοσέβαστο να μιλούμε αόριστα για την Ελλάδα.

Η μικροοικονομία που αφορά τον πολίτη και την καθημερινότητα του είναι ανάξια συζητήσεως στα «μεγάλα κανάλια της διαπλοκής», ενώ η μακροοικονομία που αφορά το υπό κατάρρευση ελληνικό κράτος και τις τοκογλυφικές τράπεζες, αποτελεί αντικείμενο υψηλής πολιτικής, άξιο να καταπιαστούν με αυτό όλα τα καλοζωισμένα πολιτικά στελέχη της μεταπολίτευσης που μας αποχαιρετά.

Να τους πούμε λοιπόν ένα ΝΕΟ υψηλής πολιτικής! Τα μακροοικονομικά μεγέθη της Ελλάδος είναι, μετά την τριετή εφαρμογή του πρωτοφανούς οικονομικού συγγράμματος που ονομάζεται Μνημόνιο, σε δραματικό σημείο που όμοιο του δεν έχει ξαναυπάρξει σε καμία ευρωπαϊκή χώρα τα τελευταία 50 χρόνια – τουλάχιστον.

Για του λόγου το αληθές, σας παραθέτω απόσπασμα, από το άρθρο του οικονομολόγου, Βασίλη Βιλιάρδου με τίτλο Η ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ:

«Η Ισλανδία, στο ξεκίνημα της κρίσης (2008), είχε δημόσιο χρέος στο 130% του ΑΕΠ (μετά τη ραγδαία υποτίμηση) και χρέος τραπεζών στο 1.000% του ΑΕΠ – ενώ φυσικά είχε χάσει την πρόσβαση στις αγορές χρηματοδότησης. Τρία χρόνια αργότερα (2011), η χώρα επανήλθε στην ανάπτυξη, μείωσε το δημόσιο χρέος της στο 100% του ΑΕΠ, καθώς επίσης το τραπεζικό στο 200% του ΑΕΠ, διαγράφοντας μέρος των χρεών των νοικοκυριών – ενώ η ανεργία περιορίσθηκε στο 7% και επέστρεψε στις αγορές.

Η Ελλάδα αντίστοιχα, στο ξεκίνημα της κρίσης (2009), είχε δημόσιο χρέος στο 120% του ΑΕΠ, χρέος τραπεζών στο 23% και ανεργία στο 9% – επίσης, το τρίτο χαμηλότερο συνολικό χρέος στις χώρες του ΟΟΣΑ.

Τρία χρόνια αργότερα, το δημόσιο χρέος έφτασε στο 170%, οι τράπεζες ουσιαστικά χρεοκόπησαν παρά το μηδαμινό χρέος τους, λόγω της κατοχής ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου, η ανεργία εκτοξεύθηκε στο 21%, η ύφεση στο -7% και η Βουλή μετέτρεψε το σύνολο του χρέους σε ενυπόθηκο – παραδίδοντας την εθνική μας κυριαρχία και μετατρέποντας την πατρίδα μας σε προτεκτοράτο των Βρυξελλών.

Μετά τη διαγραφή χρέους (PSI), το νέο δανεισμό για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, καθώς επίσης τα ελλείμματα του προϋπολογισμού (2012), το δημόσιο χρέος θα «μειωθεί» στο 155% του ΑΕΠ – συνεχίζοντας να είναι κατά πολύ υψηλότερο από το 2009 και φυσικά μη βιώσιμο, παρά το ότι η Ελλάδα οδηγήθηκε εγκληματικά στη χρεοκοπία (χωρίς να ξεχνάμε τις τεράστιες ζημίες των ασφαλιστικών ταμείων, Πανεπιστημίων, ιδιωτών κλπ. από τη διαγραφή).

Το μνημόνιο ήταν πράγματι ένα φάρμακο για την οικονομία – όπως ισχυρίζονται η κυβέρνηση, το ΔΝΤ και οι υπόλοιποι υπερασπιστές του. Ένα φάρμακο όμως δραστικό και δηλητηριώδες, το οποίο σκοτώνει, αργά αλλά σταθερά, αυτόν που θα υποχρεωθεί να το δοκιμάσει – μία δολοφονία εκ προμελέτης, στην περίπτωση της Ελλάδας, η οποία δεν φανταζόμαστε ότι θα μείνει ατιμώρητη».

Και όλα αυτά, ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ, κατόπιν της υλοποίησης του τριετούς μνημονιακού προγράμματος το οποίο θα μας έβγαζε από την κρίση και θα μας οδηγούσε στην ανάπτυξη από τον δεύτερο χρόνο κιόλας! Μήπως τελικά το Μνημόνιο είναι αυτό που οδηγεί, με μαθηματική ακρίβεια, στην ολική οικονομική καταστροφή της Ελλάδος και των Ελλήνων – αυτονόητα μαζί; Μήπως το Μνημόνιο είναι αυτό που μας οδηγεί με απόλυτη σιγουριά στην έξοδο μας από το ευρώ;

Η απάντηση είναι ασφαλώς ΝΑΙ, βάση εκατοντάδων αναλύσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, και μάλιστα με μία διαδικασία βασανιστικού αργού θανάτου της χώρας και των κατοίκων της, που στο τέλος της διαδρομής δεν θα έχει μείνει τίποτα όρθιο, ούτε η περιβόητη κοινωνική συνοχή ούτε όμως και η αυτονόητη, μέχρι χθες, εθνική μας ανεξαρτησία.

Υποθέτω, βασίμως, πως ουδέποτε έχετε ακούσει την αλήθεια αυτή στα κεντρικά δελτία ειδήσεων των ακριβοπληρωμένων αναλυτών και των μεγάλων συμφερόντων.

Το μόνο που ακούμε και διαβάζουμε, μονότονα, είναι ακριβώς το αντίθετο. Ότι δηλαδή, όποιος τολμά και αμφισβητεί το «ευαγγέλιο» της οικονομικής επιστήμης που ονομάζεται Μνημόνιο και όποιος «θρασύτατα» παρουσιάζει την «αδιανόητη» πολιτική πρόταση καταγγελίας του Μνημονίου, μας οδηγεί, πέραν πάσης αμφιβολίας, εκτός Ευρωζώνης.

Έχουμε υποστεί σφοδρότατη πλύση εγκεφάλου με το σοβαροφανές επιχείρημα –ερώτημα: «καταγγέλλουμε το μνημόνιο, δεν εξυπηρετούμε το χρέος μας, παύει ο εξωτερικός δανεισμός, άρα πως θα διατηρήσουν, το κράτος και οι τράπεζες την αναγκαία ρευστότητα σε ευρώ, για να καλύψουν τις ανάγκες της οικονομίας μέχρι να ξαναβγούμε στις αγορές;». Ουσιαστικά πρόκειται για μία, εκ συστήματος, κακόβουλη κατατρομοκράτηση μας, που βασίζεται σε σαθρές υποθέσεις, περί άρνησης χρηματοδότησης από την ΕΚΤ, περί οριστικής παύσης του προγράμματος στήριξης, περί αποκλεισμού κάθε δυνατότητας εναλλακτικών πηγών χρηματοδότησης εκτός χωρών Ε.Ε. και βέβαια περί αμφισβήτησης κάθε διπλωματικής διαδικασίας διαπραγμάτευσης με τους εταίρους – δανειστές μας!

Εκ της ιδιότητας μου, έχω την τύχη να γνωρίζω την σοβαρότητα του σχεδίου απεμπλοκής μας από το «μνημειώδες» Μνημόνιο. Δεν έχω πρόθεση να σας κουράσω, άλλωστε οι οικονομολόγοι και οι πολιτικοί αναλυτές που διαλαλούν την εναλλακτική πρόταση ενάντια στο χάος του μνημονίου πολλαπλασιάζονται μέρα με την ημέρα. Θα μου επιτρέψετε να διατυπώσω ένα και μόνο παράδειγμα, που αφορά το, πλήρως θεσμοθετημένο, νομισματικό εργαλείο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ονόματι ELA.

Κατόπιν λοιπόν συμφωνίας, η ΕΚΤ μπορεί να επιτρέψει στην ελληνική κεντρική τράπεζα να εκτυπώσει χρήματα!!!

Δανείζομαι και πάλι, τα λόγια του οικονομολόγου Β. Βιλιάρδου.

«Για την εξυπηρέτηση του σκοπού αυτού υπάρχει η «βοήθεια έκτακτης παροχής ρευστότητας» – το Emergency Liquidity Assistance (ELA). Με τη συγκεκριμένη αυτή διευκόλυνση, η εκάστοτε εθνική κεντρική τράπεζα της Ευρωζώνης έχει τη δυνατότητα να δημιουργεί («τυπώνει») μόνη της χρήματα – με την προϋπόθεση της συμφωνίας των δύο τρίτων των μελών του ΔΣ της ΕΚΤ.

Ακόμη περισσότερο, δεν υπάρχει καμία υποχρέωση ενημέρωσης εκ μέρους της εθνικής κεντρικής τράπεζας – η οποία μπορεί χωρίς κανένα πρόβλημα να τυπώνει χρήματα «κατά το δοκούν», βοηθώντας τις εμπορικές τράπεζες να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα ρευστότητας. Η Τράπεζα της Ελλάδας το κάνει ήδη – αφού στον ισολογισμό της υπάρχουν από καιρό «ELA-Positions» (λογαριασμοί διευκόλυνσης, φρεσκοτυπωμένο χρήμα), της τάξης των 100 δις €.

Με βάση τα παραπάνω, είναι μάλλον ανόητο να θεωρεί κανείς ότι, μπορεί μία χώρα να «εκβιαστεί» για να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη, μέσω της στέρησης της ρευστότητας των τραπεζών της εκ μέρους της ΕΚΤ – αφού έχει τη δυνατότητα η κεντρική της τράπεζα να παρέχει την απαιτούμενη ρευστότητα στις εμπορικές, χωρίς κανένα πρόβλημα.

Όπως έχει ήδη αναφερθεί, η έξοδος μίας χώρας από την Ευρωζώνη είναι, στην παρούσα κατάσταση, εντελώς αδύνατη – αφού, σύμφωνα με τη συνθήκη της Λισσαβόνας, η συμμετοχή στη ζώνη του ευρώ είναι «αμετάκλητη και τελεσίδικη»

Όποιος δε σκεφθεί ή απειλήσει να εκδιώξει ένα κράτος, με ήπιο ή με επιθετικό τρόπο, οδηγείται αναμφίβολα σε ένα πολύ δύσκολο νομικό πεδίο – επειδή η έννοια «αμετάκλητη» σημαίνει ότι, δεν είναι δυνατή ούτε η καταναγκαστική, ούτε η εθελούσια αποπομπή μίας χώρας»

Γίνεται εύκολα αντιληπτό, πως η υποτίμηση της νοημοσύνης μας γίνεται με τον πλέον χονδροειδή τρόπο! Η βροντερή απάντηση των ψυχικά απελπισμένων, εθνικά εξευτελισμένων και οικονομικά εξουθενωμένων νεοελλήνων στις εκλογές θα τους συνεφέρει από την νιρβάνα της αλαζονείας τους μία και καλή.

«Ένα λάθος γίνεται σφάλμα μόνο όταν προτιμήσουμε να μην το διορθώσουμε»
Τζων Κέννεντυ, 1917-1963, Πρόεδρος Η.Π.Α.

ΥΓ. Από την θέση του μέλους της Γραμματείας Πολιτικού Σχεδιασμού των Ανεξάρτητων Ελλήνων, θέλω ταπεινά να παρακαλέσω όλους τους φίλους του κινήματος και όχι μόνο, να ενημερώνονται. Δεν θα τους κάνουμε το χατίρι να αφήσουμε την ενημέρωση μας στα χέρια των κατευθυνόμενων κονδηλοφόρων του συστήματος. Η χειραγώγηση των μαζών πρέπει να αποτελέσει μία τραυματική ανάμνηση του παρελθόντος. Η αρθρογραφία των ελλήνων επιστημόνων είναι άμεσα προσβάσιμη σε όλους μας, μέσω της χρήσης του διαδικτύου.

COPYRIGHT
Λάμπρος Φοίβος Μοσχοβίτης
Οικονομολόγος – Διεθνολόγος
Μέλος της Γραμματείας Πολιτικού Σχεδιασμού των Ανεξάρτητων Ελλήνων

Πηγή


Γράφει ο Πάρις Καρβουνόπουλος

Μετά από πολλά χρόνια στο Αιγαίο διαπιστώνουμε μια σημαντική κινητικότητα. Ασκήσεις οι οποίες δημοσιοποιούνται με έντονο τρόπο, δηλώσεις που επισημαίνουν ότι “άλλο οικονομική κρίση κι άλλο εθνική κυριαρχία” και άλλα πολλά. Κανονικά δεν θα έπρεπε να συζητάμε καν τέτοια θέματα. Ούτε να εμφανιζόμαστε έκπληκτοι επειδή ένα κυρίαρχο κράτος κάνει αυτά που έχει δικαίωμα και οφείλει να κάνει. Συγχωρήστε μας και την συζήτηση και την έκπληξη,αλλά δεν είναι αδικαιολόγητα. Ειδικά όταν όλα αυτά συμβαίνουν τη περίοδο που τη χώρα κυβερνά μια υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Αμέσως μετά από τα Ίμια και την περίοδο της έντασης στα ελληνοτουρκικά κυριάρχησε το δόγμα της κυβέρνησης Σημίτη. Τίποτα δεν έπρεπε να εμποδίσει την “οικονομική πρόοδο και ανάπτυξη”, την επίτευξη των εθνικών στόχων της “ένταξης στην ΟΝΕ” και μετά της διεξαγωγής της “τέλειας Ολυμπιάδας”. Κι ας ήταν όλα αυτά πανάκριβα, όπως διαπιστώνουμε τώρα που…ήρθε ο λογαριασμός!

Μ΄ αυτό το δόγμα ζήσαμε από το 1996 και μετά. Και αυτό προέβλεπε, να μην πλησιάζει Έλληνας αξιωματούχος τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου που θρασύτατα η Άγκυρα “έβαψε γκρι” στο χάρτη, μ΄εκείνη τη κρίση στα Ίμια. Προέβλεπε ότι ήταν…προκλητικό να κάνουμε ασκήσεις στο Αιγαίο (!) και μετά σιγά, σιγά έγινε επίσης προκλητικό να πετάνε τα αεροσκάφη μας πέραν του 25ου μεσημβρινού στο Αιγαίο! Ήταν άθλιοι και “εθνικιστές” -γι΄ αυτούς θα πούμε παρακάτω- όσοι τολμούσαν να θέσουν το αήτημα της “τουρκικής επιβολής τετελεσμένων” στο Αιγαίο. Κι έτσι πέρασαν κοντά 16 χρόνια! Πως περνάνε…

Για όλα αυτά αποτελεί ευχάριστη έκπληξη ότι κάνουμε τα αυτονόητα! Ότι σηκώνουμε στον αέρα την Αεροπορία μας για να δούμε πόσο γρήγορα αντανακλαστικά υπάρχουν, ότι δοκιμάζουμε την αεράμυνά μας για να διαπιστώσουμε προβλήματα και κενά. Ότι ετοιμαζόμαστε να κάνουμε βολές με EXOCET και ίσως -λέμε ίσως- να δούμε και τους S 300 εν λειτουργία. Όλα αυτά αυτονόητα μεν, αλλά με βάση όσα προαναφέραμε αποτελούν ευχάριστες εκπλήξεις.

Πρόκειται για σύμπτωση; Είναι θέμα κάποιων προσώπων που “εκμεταλλεύονται” τις “τουρκοφοβίες” των πολιτικών μας; Ελπίζουμε να μην είναι έτσι και να πρόκειται για μια πραγματική αλλαγή στάσης. Έτσι κι αλλιώς τα συμπεράσματα που έχουν προκύψει από τις μέχρι τώρα τουρκικές αντιδράσεις είναι ότι και η Άγκυρα μάλλον φυσιολογικές θεωρεί τέτοιου είδους κινήσεις. Οι αντιδράσεις της είναι ασήμαντες και ας προσπαθούν οι εγχώριοι επαγγελματίες “πατροδοκάπηλοι” και δήθεν “εθνικιστές” να πείσουν για το αντίθετο.

Και μια και αναφερθήκαμε σ΄ αυτούς να επισημάνουμε ότι η ζημιά που κάνουν στα εθνικά θέματα είναι τεράστια. Οι γραφικά ακραίες θέσεις τους στερούν από το μέσο και μετριοπαθή πολίτη το δικαίωμα να εκφραστεί ελεύθερα για το πως απαιτεί από τις κυβερνήσεις μας να χειρίζονται αυτά τα θέματα. Υπάρχουν πολλοί, πάρα πολλοί πολίτες που δεν δέχτηκαν ποτέ τις “νερωμένες” απόψεις των κομμάτων μας για τα ελληνοτουρκικά και για άλλα εθνικά θέματα, αλλά ποτέ δεν τόλμησαν να τις εκφράσουν δημόσια φοβούμενοι ότι θα φανούν να συμφωνούν με …τους επαγγελματίες του είδους.

Και υπάρχει βέβαια και η άλλη πλευρά του νομίσματος αυτή των “ακραίων διεθνιστών” που πιστεύουν ότι όλα μπορούν να λυθούν χωρίς καμία επίκληση ή προβολή ισχύος σε όποιους προσπαθούν να επιβάλουν τα θέλω τους. Γι΄ αυτούς μια σύντομη ιστορία:

Έχοντας τη τύχη να επισκεφθώ μια βάση της Σουηδική ΠΑ, στο νότιο τμήμα της χώρας, είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω ότι οι Σουηδοί -που δεν βράζει το αίμα τους- κάνουν κάθε μέρα αναχαιτίσεις, κυρίως νατοϊκών-αμερικανικών αεροσκαφών τα οποία περνώντας από το νότο μπαίνουν το πολύ ένα με δύο μίλια στον εναέριο χώρο της! Κι όμως τα αναχαιτίζουν “γιατί έτσι πρέπει”, όπως μου είπαν, προσπαθώντας να “καλύψουν” την έκπληξή μου. Βλέπετε είχα επισκεφθεί τη σουηδική βάση την εποχή που η κυβέρνηση Σημίτη σχεδόν μας είχε πείσει, ότι οι πτήσεις των Τούρκων μέχρι τη Σκύρο δεν σήμαιναν δα και τίποτα.

Ο Ισραηλινός υπουργός Εσωτερικών Ελί Γισάι δήλωσε σήμερα ότι πρέπει να φυλακιστούν όλοι οι Αφρικανοί λαθρομετανάστες.

«Πρέπει όλοι αυτοί οι λαθρομετανάστες να οδηγηθούν σε κέντρα κράτησης και στη συνέχεια να προωθηθούν προς τις πατρίδες τους, γιατί έρχονται να πάρουν τις δουλειές των Ισραηλινών και γιατί πρέπει να διαφυλάξουμε τον εβραϊκό χαρακτήρα του ισραηλινού κράτους», τόνισε ο Γισάι στο ραδιοσταθμό του ισραηλινού στρατού.

Χθες το βράδυ, περίπου 1.000 Ισραηλινοί διαδήλωσαν κατά της παρουσίας των ξένων στη χώρας τους φωνάζοντας «οι Σουδανοί στο Σουδάν». Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Μίκι Ρόζενφελντ δήλωσε ότι 17 άτομα, ύποπτα για επιθέσεις εναντίον καταστημάτων και αυτοκινήτων στα οποία βρίσκονταν μετανάστες, συνελήφθησαν και σήμερα το πρωί ήσαν ακόμα υπό κράτηση.

«Κανένας μετανάστης δεν τραυματίστηκε», τόνισε ο Ρόζενφελντ, ο οποίος υπογράμμισε ότι αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν «στην περιοχή για να διατηρήσουν την τάξη».

«Εάν η κυβέρνηση δεν ενεργήσει, σύντομα θα φθάσουν το μισό ή το ένα εκατομμύριο. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να χαθεί έτσι η χώρα μας».
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, περίπου 60.000 λαθρομετανάστες έχουν εισέλθει στο Ισραήλ κυρίως από το Σουδάν, το Νότιο Σουδάν και την Ερυθραία μέσω της χερσονήσου του Σινά.

Για να περιορίσει το κύμα των παράνομων μεταναστών, η κυβέρνηση επέσπευσε την κατασκευή ενός φράχτη 250 χλμ. κατά μήκος των συνόρων με την Αίγυπτο. Η κατασκευή του αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του έτους.

Ωστόσο, κατά τον Γισάι, το μέτρο αυτό δεν αρκεί.

«Ακόμα κι αν ο φράχτης έχει 12 μέτρα ύψος, θα υπάρξουν σκάλες 13 μέτρων. Πρέπει να τους εμποδίσουμε να εργάζονται», είπε ο Γισάι.
Προχθές, ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε στην Κνεσέτ (Κοινοβούλιο): «εάν η κυβέρνηση μου δώσει τα μέσα, δεν θα υπάρχει ούτε ένας λαθρομετανάστης σε ένα χρόνο».

Οι εφημερίδες κυκλοφόρησαν σήμερα με πηχυαίους τίτλους για τα χθεσινά επεισόδια στο Τελ Αβίβ. «Μίσος, βία και ξενοφοβία στο Τελ Αβίβ», είναι ο τίτλος της Μααρίβ. Ένας από τους σχολιαστές του ραδιοσταθμού του στρατού έκανε λόγο για «πογκρόμ».

Η εφημερίδα Γεντιότ Αχαρονότ αναφέρεται στο σχέδιο ανάπτυξης «μονάδας συνοριακών φρουρών στο νότιο Τελ Αβίβ για να αντιμετωπίσει την αυξανόμενη εγκληματικότητα μεταξύ των Αφρικανών μεταναστών και για να εμποδίσει τις επιθέσεις κατοίκων κατά μεταναστών».

«Το φαινόμενο της παράνομης εισόδου μεταναστών στη χώρα από την Αφρική είναι ιδιαίτερα σοβαρό και απειλεί τα θεμέλια της ισραηλινής κοινωνίας, την εθνική ασφάλεια και την εθνική ταυτότητα», δήλωσε την Κυριακή ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Πηγή: ΑΜΠΕ