Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

19 Απρ 2012

Ένας Καμμένος απειλεί να μας σώσει, την ίδια ώρα που η Ορθοδοξία του κ. Παπαθεμελή αναζητά διέξοδο στις αδιέξοδες προτάσεις του κ. Καζάκη. Πλούσια επιδόματα υπόσχεται στους ανέργους ο κ. Τσίπρας, αλλά δεν μας λέει σε τι ακριβώς νόμισμα. Η ΔΗΜΑΡ ζει το δράμα του ξεφουσκώματος και ένας Δημαράς αποφάσισε να κάνει επιτόπια έρευνα για τις χρηματιστηριακές φούσκες στους Ανεξάρτητους Έλληνες. ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία ζουν μέρες ανανέωσης με Νεονάκη και Συμπιλίδη! Θεέ μου! Πόσο γρήγορα τρέχουμε προς το ατύχημα...

Σύντροφοι και συντρόφισσες. Μετά από τόσες και τόσες κακουχίες, αυτό μόνο μπορέσαμε να κάνουμε; Δεν υπάρχουν άλλοι άνθρωποι να ασχοληθούν με τα κοινά; Τα ίδια πρόσωπα, οι ίδιες αρρωστημένες πρακτικές, οι ίδιες κακόγουστες ιστορίες του παρελθόντος έρχονται για να στοιχειώσουν και το μέλλον μας.

Δίχως υπερβολή η μόνη σταθερή και συνεπής αξία στα πολιτικά δρώμενα είναι το ΚΚΕ της Αλέκας. Μπορεί να διαφωνούμε ιδεολογικά μαζί της, αλλά δεν μπορούμε να μην αναγνωρίσουμε το γεγονός ότι έχουμε απέναντί μας έναν σοβαρό αντίπαλο. Είναι συνεπείς στα όσα πιστεύουν εδώ και 90 χρόνια. Δεν είναι τσίρκο και γι’ αυτό τους βγάζουμε το καπέλο.

Ποιόν να εμπιστευτείς; Την Βάνα Μπάρμπα; Έχει η Βάνα πρόταση για να βγούμε από την κρίση; Πιθανότατα ναι. Γι’ αυτό και ο περήφανος ελληνικός λαός θα την στείλει στην Βουλή, αν το ΛΑΟΣ περάσει το κρίσιμο 3%. Όπως και ο κ. Μητρόπουλος του Ολυμπιακού. Με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια ο κ. Σαμαράς: Και Πειραιάς και Αιγάλεω! Εγώ, πάντως, θα εμπιστευόμουνα την πρόταση ανανέωσης του κ. Βενιζέλου, τον κ. Νεονάκη. Πώς να το κάνουμε τώρα, ο άνθρωπος πρέπει να ήταν από τους μοναδικούς νικητές του 1999. Εσείς ξέρετε πολλούς άλλους;

Φιλελεύθεροι; Ντόρα, Μάνος και Τζήμερος έχασαν μία καλή ευκαιρία να παρουσιάσουν μία άλλη άποψη στην ελληνική Βουλή. Κρίμα, χάθηκαν στην μετάφραση. Δεν είναι και η πρώτη φορά...

Κι έπειτα τι; Ας πούμε ότι ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ κάνουν κυβέρνηση με 160 ή 180 βουλευτές. Με αυτά τα μυαλά που κουβαλάνε, πόσο αισιόδοξοι μπορούμε να είμαστε; Και με τόσες και τόσες «εναλλακτικές» προτάσεις που κυκλοφορούν τι άλλο μας μένει; Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα...

Θανάσης Μαυρίδης από capital μοντάζ Γρέκι
Να λοιπόν που είμαστε λίγες μέρες πριν τις εκλογές και έρχεται η ώρα για να αποφασίσεις με τι θα πας και τι θα αφήσεις. Όπως πάρα πολλοί Έλληνες, έτσι και εγώ, ίσως για πρώτη φορά στην ζωή μου είμαι στην μεγάλη κατηγορία που λέγονται αναποφάσιστοι.

Το πρώτο μου δίλλημα είναι η συμμετοχή ή η αποχή από τις εκλογές. Θεωρώ ότι οι εκλογές εντός μιας υποτιθέμενης δημοκρατίας δεν έχουν την δυνατότητα να αλλάξουν τα πράγματα, τουλάχιστον ριζικά. Όπως λένε και οι αναρχικοί, αν οι εκλογές μπορούσαν να αλλάξουν τον κόσμο θα ήταν παράνομες.

Όμως εκτός από τους στρατηγικούς στόχους, όπως είναι η αλλαγή του κοινωνικοπολιτικού τοπίου σε ένα σύστημα όπου αξία θα έχει ο άνθρωπος και όχι τα υλικά αγαθά, είναι και οι τακτικοί στόχοι. Τακτικός στόχος είναι η διαμόρφωση, για παράδειγμα, καλύτερων συνθηκών στο εργασιακό περιβάλλον. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε μεν τον στρατηγικό στόχο αλλά δεν θα περιμένουμε πότε θα τον πετύχουμε και μέσω αυτής της επιτυχίας να καλυτερέψουν τα πάντα γύρω μας. Θα κάνουμε ελιγμούς και θα βάλουμε και τακτικούς στόχους.

Με βάση την παραπάνω παράγραφο, αν και τείνω προς την αποχή, για λόγους τακτικής, μάλλον, θα πρέπει να συμμετέχω. Βρισκόμαστε σε μία ιστορική καμπή και στο μέσον μιας καταστροφής που θα πρέπει να την εμποδίσουμε να ολοκληρωθεί. Με την αποχή μπορεί να δηλώνω ότι αρνούμαι να συμμετέχω σε μια φαρσοκωμωδία και δεν νομιμοποιώ με την ψήφο μου τα χάλια τους αλλά επί της ουσίας, επειδή με έχουν γραμμένο, τους αφήνω ελεύθερους να παίρνουν αγκαλιά τον δικό τους εκλογικό νόμο και να με κοροϊδεύουν με μια κυβέρνηση συνεργασίας που και καλά εκφράζει την πλειοψηφία (των βουλευτικών εδρών γιατί για την λαϊκή πλειοψηφία σκασίλα τους).

Οπότε, ας πούμε συμμετοχή.
Ποιο κόμμα επιλέγεις; Ο υπογράφων, και για όσους έχουν το βίτσιο να με παρακολουθούν, ήμουν εξαρχής ενάντια στο μνημόνιο και την δανειακή σύμβαση και σε εποχές που η λέξη χρεοκοπία ήταν απαγορευμένη έγραφα ότι με τα δάνεια απλά ξεπουλάμε την Ελλάδα για να κερδίσουν χρόνο οι τράπεζες.

Αυτό σημαίνει ότι εξ ορισμού απορρίπτονται (που έτσι κι αλλιώς τα έχω απορρίψει από την πρώτη στιγμή που κατανόησα την πολιτική) ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ – ΔΗΣΥ. Είναι τα κόμματα που ξεκάθαρα έχουν στοιχηθεί πίσω από τα μνημόνια και δεν γίνεται να κοροϊδευόμαστε με επικοινωνιακές αρλούμπες.

Πέριξ αυτών των κομμάτων βρίσκεται η ΔΗΜΑΡ, το γεννόσημο του ΠΑΣΟΚ ή όπως θέλει να αυτοαποκαλείται, η υπεύθυνη αριστερά. Τι μας λέει η ΔΗΜΑΡ; Θα τιμήσουμε τις υπογραφές αλλά θα διαπραγματευτούμε ξανά. Τι θα διαπραγματευτεί; Τις συνθήκες θανάτου μας;

Παρένθεση. Η δική μου θέση είναι ότι το χρέος της χώρας παραμένει μεγάλο, προοπτική με αυτό το χρέος και την εξυπηρέτηση του δεν υπάρχει και ότι το ευρώ ως νόμισμα εξυπηρετεί τις τράπεζες και τους πλούσιους (είτε ως φυσικά πρόσωπα είτε ως κράτη). Αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι να αλλάξει εκ βάθρων, να αποκτήσει σοβαρή πρωτογενή παραγωγή, να επενδύσει σε διάφορους τομείς κλπ, είναι μια μεγάλη κουβέντα που θέλει άλλα σεντόνια για να αναπτυχθεί.

Με δεδομένο ότι στο μέλλον, είτε βραχυπρόθεσμα είτε μεσοπρόθεσμα, η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει ξανά (και μάλιστα με ενυπόθηκα δάνεια) ποιος είναι ο στόχος της ΔΗΜΑΡ: Η ΔΗΜΑΡ ουσιαστικά χρησιμοποιεί αριστερή φρασεολογία για να κάνει ότι και η ΝΔ.

Πάμε πιο αριστερά (θεωρητικώς). ΚΚΕ. Το ΚΚΕ με την στάση του έχει πολλάκις εξυπηρετήσει το σύστημα, γι΄ αυτό και παίρνει τα εύσημα ακόμα και από τον Πρετεντέρη. Το ίδιο το κόμμα ζητάει να ψηφιστεί ως μια πιο ισχυρή αντιπολίτευση. Σε μια εποχή που γκρεμίζονται τα πάντα και ο λαός οδηγείται στην εξαθλίωση και στον θάνατο η καούρα του ΚΚΕ είναι να έχει απλά περισσότερους βουλευτές. Και τι θα τους κάνει; Πρακτικά η αύξηση των βουλευτών του είναι άνευ ουσίας για τον λαό. Εντάξει το κόμμα θα έχει περισσότερα έσοδα… Και εδώ έχω βαθύτατη διαφωνία με το ΚΚΕ. Όπως έγραψα και στον πρόλογο υπάρχει ο στρατηγικός στόχος και ο στόχος τακτικής. Τώρα καίγεται η γούνα μας. Ας διώξουμε την φωτιά και μετά παλεύουμε για την επανάσταση που θα έχει 100% συμμετοχή (μόνο αυτό θα μπορούσε να δεχθεί το κόμμα του λαού).

ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτά τα δύο χρόνια αποδείχθηκε πολύ κατώτερος των περιστάσεων. Για αρκετό χρόνο δεν μίλησε καθόλου για την δανειακή σύμβαση με την οποία παραιτείται η χώρα από κάθε ασυλία λόγω εθνικής κυριαρχίας. Δεν εξήγησε επαρκώς και στην ώρα του ότι αυτό που έκανε το ΠΑΣΟΚ ήταν να ανταλλάξει τα δάνεια που ήταν στο ελληνικό δίκαιο με ενυπόθηκα δάνεια στο αγγλικό δίκαιο. Δεν προσπάθησε να δώσει στους πολίτες να καταλάβουν, εξαρχής, που οδηγεί ο δρόμος που μας τον παρουσίασαν ως μονόδρομο. Δεν τόλμησε να φωνάξει εξαρχής ότι η χώρα το 2010 έπρεπε να πάει σε πτώχευση, τότε που ένα κούρεμα 75% όπως το τωρινό θα είχε πρακτικό νόημα. Και τώρα μπερδεμένο ψελλίζει για περίοδο χάριτος και άλλα ωραία λόγια να αγαπιόμαστε. Πετάει εν ολίγοις την μπάλα στην εξέδρα.

Οι Οικολόγοι – Πράσινοι δεν με πείθουν γενικώς ότι έχουν μια σφαιρική πολιτική που μάλιστα να μπορούν να την στηρίξουν κυβερνώντας.

Εκ δεξιών και μάλιστα στα άκρα υπάρχει ένα φαινόμενο που λέγεται Χρυσή Αυγή. Και πάλι, διαβάζοντας απλά ιστορία, έγραφα ότι σε περιόδους κρίσης αν η αριστερά αποτύχει να πείσει δημιουργείται γόνιμο έδαφος για τον φασισμό και τον ναζισμό. Και φοβάμαι ότι ο φασισμός δεν είναι μια θεωρητική απειλή. Εδώ να πούμε ότι τα μέσα προπαγάνδας θέλοντας να εξυπηρετήσουν τα κόμματα που τους θρέφουν έχουν δημιουργήσει έναν παροξυσμό σε σχέση με τους μετανάστες. Και ένα υπαρκτό πρόβλημα που πρέπει να δούμε πως θα λυθεί το έχουν μετατρέψει σε ένα φανατικό όπλο που δίνει τροφή στην ακροδεξιά.

Πάμε τώρα στους Ανεξάρτητους Έλληνες. Ο Καμμένος σαν άλλος Βενιζέλος κάνει ότι βρέθηκε στην πολιτική σκηνή μόλις δημιούργησε το κόμμα του (και ο Μπένι μόλις έγινε υπουργός οικονομικών βρέθηκε στην πολιτική σκηνή). Ας κάνω λοιπόν ότι παραβλέπω ότι και ο Καμμένος είναι στοιχείο ενός συστήματος που μας έχει οδηγήσει στην καταστροφή (χρόνια στην ΝΔ και μάλιστα και υπουργός ή μήπως διάβαζε όταν μας έλεγε ο Κωστάκης για την θωρακισμένη οικονομία και ο Τσιτουρίδης ασχολιότανε με δομημένα ομόλογα;). Το παραβλέπω.

Το κόμμα του Καμμένου έχει μαζέψει όλους τους νεοδημοκράτες (που έχουν και αυτοί ευθύνη για την καταστροφή) ώστε όλοι αυτοί να μας σώσουν. Ουσιαστικά αυτό το κόμμα έρχεται απλά να δώσει αποκούμπι στους απογοητευμένους από τον κωλοτούμπα Σαμαρά νεοδημοκράτες. Απέχει πολύ από το να είναι μια πραγματική λύση για την χώρα.

Και για να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Δεν γίνεται να έχουμε και τον σκύλο χορτάτο και την πίτα ολόκληρη. Και εντός ευρώ και ελεγχόμενη από εμάς οικονομία. Η ΕΕ έχει δρομολογήσει μια πορεία που θα εξαθλιώσει τον λαό. Ακόμα και των ισχυρών οικονομικά χωρών. Ακολουθούμε;

Θα μου πεις, είναι λύση ένα εθνικό νόμισμα; Από μόνο του, το λένε όλοι, όχι. Είναι απλά ένα εργαλείο ελέχγου της οικονομίας. Χρειάζονται πολλά να γίνουν. Και φυσικά όχι με τους υπάρχοντες πολιτικούς που έτσι κι αλλιώς έχουν γαλουχηθεί με την πλήρη αδιαφορία για το καλό του συνόλου, την έλλειψη πολιτικής παιδείας, την εξουσιομανία κλπ.

Όπως καταλαβαίνεται δεν υπάρχει κανένα κόμμα που να μπορώ να ψηφίσω. Υπάρχουν βέβαια και άλλα κόμματα μικρότερα. Αλλά δεν δείχνουν καταρχάς (πριν δηλαδή τα κρίνω και επί της πολιτικής) την δυναμική να πιάσουν το 3%. Αυτό σημαίνει ότι με τον εκλογικό τους νόμο οι ψήφοι αυτοί θα μεταφραστούν σε βουλευτικές έδρες των μεγαλύτερων κομμάτων και ιδιαίτερα του πρώτου.

Το λευκό δεν προσμετράτε οπότε ουσιαστικά δίνει μεγαλύτερο ποσοστό επί των εγκύρων στα κόμματα, όπως και το άκυρο και η αποχή.

Τι κάνεις λοιπόν; Εδώ σε θέλω κάβουρα να περπατάς στα κάρβουνα…


Γράφει ο Σωτήρης Καλαμίτσης
Δικηγόρος

Αποστασιοποιείται ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από το αμαρτωλό παρελθόν. Ή, τουλάχιστον, έτσι νομίζει καθώς μας ενημερώνει ότι εκείνος ήταν αντίθετος με πολλά πράγματα από εκείνα που έκανε ο Γιωργάκης ο Στοχασισοπότης.

Θα σταθώ μόνον σε ένα: ήταν αντίθετος, είπε, με την προσφυγή στο ΔΝΤ.

Για φαντάσου κυρ Βάγγο μου να πήγαινες λέει στη Βουλή την 06.05.2010 και να καταψήφιζες το Μνημόνιο Ι. Πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα σήμερα στην πατρίδα. Κιότεψες, όμως, αν αληθεύει ότι ήσουν αντίθετος. Και γιατί να σε πιστέψω τώρα κυρ Βάγγο; Έχω παρατηρήσει ότι οι ευτραφείς άνθρωποι είναι κατά κανόνα ευλύγιστοι. Αν είναι και πολιτικοί, η ευλυγισία σπάει όλα τα κοντέρ. Με πολλή άνεση, λοιπόν, και χωρίς αιδώ μας είπες ότι ήσουν αντίθετος με την προσφυγή στο ΔΝΤ.

Αφού ήσουν αντίθετος, αλλά ψήφισες υπέρ της προσφυγής είσαι δύο και τρεις και χιλιάδες φορές κατάπτυστος κυρ Βάγγο. Όμως η εξουσία είναι γλυκειά. Έκανες κουμάντο στα στρατά μεταθέτοντας και προάγοντας τους δικούς σου κατά πως επιτάσσει το πολιτικό σκηνικό που έχετε στήσει όλοι σε τούτο τον τόπο. Και περίμενες υπομονετικά να φθαρεί ο μεγάλος Στοχαστής για να προεδρεύσεις επί τέλους ενός κόμματος, το οποίο, ευτυχώς, έχει γίνει απόκομμα, και να επιδιώξεις να κυβερνήσεις αυτόν τον τόπο διαχειριζόμενος αυτό που δεν επιθυμούσες. Πρέπει να είσαι και σχιζοφρενής, όπως και ο άλλος μονομάχος. Ταιριάζετε απόλυτα.

Αλλά δεν φταις εσύ τόσο πολύ κυρ Βάγγο. Φταίνε πρωτίστως οι δημοσιογράφοι που έχοντας πουλήσει την πέννα τους και τη γλώσσα τους δεν σε μαστιγώνουν με ερωτήσεις, αλλά αντιθέτως σε χαϊδεύουν βάσει άνωθεν εντολών.

Απορώ και με σένα. Τι θέλεις να προσφέρεις στην πατρίδα, αφού είναι πασιφανές ότι είσαι ετερόφωτος; Αν οι καναλάρχες δεν έριχναν άπλετο φως στο τεράστιου εμβαδού δέμας σου, θα έπρεπε να κάνεις κάτι σημαντικό για να βγεις από την αφάνεια.

Από το taxalia

Η νέα έξαρση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη, τα σενάρια περί εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη και η έκθεση της Κομισιόν για την ανάπτυξη της χώρας σχολιάζονται σήμερα από πολλές γερμανικές εφημερίδες.

«Η Ελλάδα θα εγκαταλείψει το ευρώ σε 12 μήνες» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της Die Welt, που αναφέρεται στις εκτιμήσεις της επενδυτικής εταιρείας Threadneedle. «Η Ελλάδα θα εγκαταλείψει εντός του επομένου έτους την ευρωζώνη. Θα την ακολουθήσουν πιθανότατα περισσότερες χώρες, επειδή η δημοσιονομική πολιτική των περικοπών που υπαγορεύει η Γερμανία αποδεικνύεται υπερβολικά αυστηρή στην εφαρμογή της».

Σύμφωνα με το σενάριο της Threadneedle, που παρουσίασε χθες στο Λονδίνο στέλεχος της εταιρείας και το οποίο επικαλείται η Die Welt, «στην τελική φάση θα προκύψει μια σειρά αποχωρήσεων από την ευρωζώνη». Η Ελλάδα έχει δύο εναλλακτικές επιλογές: «Η μία είναι τρομακτική και παραπέμπει στην τήρηση των γερμανικών υπαγορεύσεων. Η άλλη είναι επίσης τρομακτική αλλά παραπέμπει στο „παίρνουμε την τύχη μας στα χέρια μας“. Πιστεύω ότι οι Έλληνες θα επιλέξουν το τελευταίο», φέρεται να δηλώνει το στέλεχος της επενδυτικής.

«Ναι» ή ένα «όχι» σε μια ευρωπαϊκή αναδιανεμητική ένωση

Από τη γερμανική στάση θα κριθούν όλα

Η Süddeutsche Zeitung του Μονάχου σε εκτενές της δημοσίευμα υποστηρίζει ότι το μέλλον του ευρώ εξαρτάται από το εάν η Γερμανία είναι διατεθειμένη να βοηθά στο διηνεκές τις αδύναμες χώρες της ευρωζώνης: «Μεταξύ των χωρών της ευρωζώνης, η Γερμανία είναι η μόνη που επιτυγχάνει οικονομική ανάπτυξη, δημοσιονομικούς στόχους και που προσφέρει εργασία σε τόσους ανθρώπους όσο ποτέ…. Και αυτό είναι το βασικό πρόβλημα της ευρωζώνης. Πώς μπορεί να λειτουργήσει στο διηνεκές μια νομισματική ένωση όταν διαρκώς διευρύνεται το χάσμα μεταξύ των οικονομιών της;».

Και η εφημερίδα συνεχίζει: «Η απάντηση στο ερώτημα σχετίζεται με ένα «ναι» ή ένα «όχι» σε μια ευρωπαϊκή αναδιανεμητική ένωση. Πρέπει οι ισχυρές χώρες να βοηθούν διαρκώς τις αδύναμες προκειμένου να μην αυξηθούν οι εντάσεις και διασπαστεί η ένωση; Από την απάντηση στο ερώτημα αυτό θα κριθεί το εάν η Ελλάδα, η Πορτογαλία αλλά και η Ισπανία θα παραμείνουν στο κλαμπ του ευρώ», επισημαίνεται στο δημοσίευμα.

«Θα διαλυθεί στις 6 Μαΐου το ευρώ;» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος του Focus-Online που παρατηρεί ότι η ημερομηνία αυτή μπορεί να αποβεί μοιραία για το κοινό νόμισμα, με δεδομένο ότι στις 6 Μαΐου οι Έλληνες και οι Γάλλοι ψηφίζουν. «Iδιαίτερα οι εκλογές στην Ελλάδα έχουν μεγάλη σημασία για την ευρωζώνη. Τα δύο μεγάλα κόμματα που τάσσονται υπέρ του προγράμματος λιτότητας δεν έχουν πλέον την πλειοψηφία. Ακόμη και από το απόλυτο μίνιμουμ ενός ποσοστού γύρω στο 36% βρίσκονται μακριά τα δύο κόμματα, επισημαίνει το δημοσίευμα, υπενθυμίζοντας ότι «είναι μεγάλη η δυσαρέσκεια των Ελλήνων για τις επιβαλλόμενες περικοπές». Αναφέρεται επίσης η έξαρση της ανεργίας και η συρρίκνωση της οικονομίας, που σύμφωνα με το Focus τροφοδοτούν τα ακραία κόμματα. «Το πώς θα συνεχιστεί μετά τις εκλογές η πορεία της λιτότητας παραμένει ανοιχτό», παρατηρεί το δημοσίευμα.

Η χώρα είναι σε κρίση, αλλά μπορεί να ανακάμψει
Η Ελλάδα μπορεί να ανακάμψει, λέει ο Ζ. Μ. Μπαρόζο

«Αχτίδα φωτός στην Ελλάδα» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος του περιοδικού Der Spiegel στη διαδικτυακή του έκδοση. Το δημοσίευμα αναφέρεται στην έκθεση της Κομισιόν για την ανάπτυξη της Ελλάδας, που παρουσίασε χθες ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και το οποίο εμπεριέχει ένα μήνυμα αισιοδοξίας. Η χώρα είναι σε κρίση, αλλά μπορεί να ανακάμψει, λέει ο πρόεδρος της Κομισιόν Μπαρόζο, αλλά για να το πετύχει, πρέπει να προβεί και σε άλλες περικοπές.

Και το Der Spiegel σχολιάζει: «Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Μπαρόζο έστειλε αυτό το μήνυμα στην Αθήνα. Αλλά τρεις εβδομάδες πριν από τις ελληνικές βουλευτικές εκλογές της 6ης Μαΐου προφανώς θεώρησε πρέπον να ενθαρρύνει τους έλληνες πολιτικούς να συνεχίσουν την πορεία που έχουν χαράξει». Αναφερόμενο στην πρόγνωση ότι δεν θα υπάρξει ανάγκη τρίτου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα, το δημοσίευμα παρατηρεί ότι η πρόγνωση αυτή προφανώς δεν ευσταθεί.

Οι ειδικοί θεωρούν δεδομένο ότι η Αθήνα για πολλά χρόνια θα εξαρτάται από τον κορβανά των ευρωπαίων εταίρων. «Θα έπρεπε να συμβεί ένα αληθινό οικονομικό θαύμα, για να μπορέσει να επιστρέψει και πάλι η Ελλάδα στις κεφαλαιαγορές, μετά τη λήξη του δεύτερου πακέτου βοήθειας, το 2015», λέει ο οικονομολόγος της Οξφόρδης Clemens Fuest.

Επιμέλεια: Σταμάτης Ασημένιος
Υπεύθ. Σύνταξης: Μαρία Ρηγούτσου
D. Welle
Αντισυνταγματικός ο νόμος Ραγκούση που παρήγαγε "παπανδρέλληνες"

Το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι κατά τις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές έχουν μόνο οι Έλληνες πολίτες, αποκλειομένων των αλλοδαπών και τα αντίθετα που προβλέπει ο νόμος 3838/2010 περί ιθαγενοποίησης είναι αντισυνταγματικά, έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας με σημερινή απόφασή του.

Ειδικότερα η επταμελής σύνθεσης το Δ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο 3838/2010 που προβλέπει την ιθαγενοποίηση των αλλοδαπών που διαμένουν στην χώρα μας. Και για το λόγο αυτό παρέπεμψε το όλο αυτό «καυτό» ζήτημα προς οριστική κρίση στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου.

Αναλυτικότερα, το Δ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας (πρόεδρος ο Σωτ. Ρίζος και εισηγητής ο σύμβουλος Επικρατείας Ε. Αντωνόπουλος) υπογραμμίζει στην υπ΄ αριθμ. 350/2011 απόφασή της ότι τόσο η άσκηση του δικαιώματος του εκλέγειν όσο και η άσκηση του δικαιώματος του εκλέγεσθαι για την ανάδειξη των οργάνων της τοπικής αυτοδιοίκησης «επιφυλάσσεται μόνο στους Έλληνες πολίτες και δεν μπορεί να επεκταθεί και στους μη έχοντες την ιδιότητα αυτή, χωρίς αναθεώρηση της σχετικής διατάξεως του Συντάγματος».

Κατά συνέπεια οι ρυθμίσεις των άρθρων 14 έως 21 του Ν. 3838/2010 «είναι ανίσχυρες» ως αντίθετες προς τα άρθρα 1, 52 και 102 του Συντάγματος, προσθέτει το ΣτΕ.

Ακόμη, σημειώνεται στη δικαστική απόφαση ότι οι εκλογές για την ανάδειξη αιρετών οργάνων των ΟΤΑ έχουν «καθαρά πολιτικό χαρακτήρα εν όψει των αρμοδιοτήτων που ασκούν οι οργανισμοί αυτοί, αλλά και διότι η εκλογή αυτή ανάγεται στην πολιτική ζωή της χώρας γενικώς».

Εξάλλου, συνεχίζουν οι δικαστές, «η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης αποτελεί λειτούργημα απαραίτητο για την πραγμάτωση της λαϊκής κυριαρχίας, ως τοιαύτης νοουμένης της ασκούμενης από το λαό ως εκλογικό σώμα απαρτιζόμενο μόνο από τους έχοντες δικαίωμα ψήφου Έλληνες πολίτες».

Παράλληλα, οι σύμβουλοι Επικρατείας έκριναν ότι τα άρθρα 1Α και 24 του Ν. 3838/2010 είναι αντίθετα σε πλειάδα άρθρων του Συντάγματος (άρθρα 1, 4, 21, 25 και 108) εφόσον δεν προβλέπεται από αυτά «διαδικασία για τη διαπίστωση από τα διοικητικά όργανα, της συνδρομής in concreto (σ.σ.: στη συγκεκριμένη περίπτωση), της ουσιαστικής προϋποθέσεως γνήσιου δεσμού των αλλοδαπών προς το ελληνικό έθνος, ενώ και τιθέμενη τυπική προϋπόθεση της «νόμιμης διαμονής» έχει αναιρεθεί κατά το απώτερο και πρόσφατο παρελθόν» με νομοθετικές «εξαιρετικές» διατάξεις (π.χ. Ν. 3536/2007, κ.λπ.), «ούτως ώστε να καθίσταται αδύνατη η διάγνωση της συνδρομής έστω και αυτής της προϋποθέσεως».

Σε άλλο σημείο της απόφασης οι δικαστές επισημαίνουν ότι ο Έλληνας νομοθέτης εναρμονιζόμενος προς τις συνταγματικές επιταγές, «εμερίμνησε να διαφυλάξει την εθνική ομοιογένεια του κράτους, μεταξύ των άλλων, και δια της θεσπίσεως δικαίου ιθαγένειας, του οποίου οι ρυθμίσεις εβασίζοντο, κατ΄ αρχήν, στο σταθερό κριτήριο του «δικαίου του αίματος» (ius sanguinis), δηλαδή την καταγωγή από Έλληνες γονείς».

Σε όλως εξαιρετικές περιπτώσεις – συνεχίζει η απόφαση του ΣτΕ – το Σύνταγμα διαχρονικά περιέλαβε διατάξεις οι οποίες «καθιέρωσαν την πολιτογράφηση ενηλίκων (συμπλήρωση του 21ου έτους) αλλοδαπών αλλογενών, δηλαδή την βάσει ειδικής διαδικασίας και κατόπιν αιτήσεως του ενδιαφερομένου απονομή της ιθαγένειας με εξατομικευμένη κρίση συλλογικού οργάνου της διοικήσεως που διαγιγνώσκει την συνδρομή ορισμένων ουσιαστικών προϋποθέσεων».

Οι σύμβουλοι Επικρατείας υπογραμμίζουν ακόμη ότι ο Ν. 3838/2010 εισάγει ένα νέο τρόπο κτήσης της ελληνικής ιθαγένειας. Όμως η «πολιτογράφηση αυτή γίνεται με βάση αμιγώς τυπικές προϋποθέσεις (χρόνος «νόμιμης» διαμονής του αιτούντος αλλοδαπού ή της οικογένειας του, φοίτηση σε ελληνικό σχολείο επί ορισμένο χρόνο, ανυπαρξία καταδίκης για ορισμένα σοβαρά ποινικά αδικήματα), χωρίς εξατομικευμένη κρίση περί της συνδρομής της ουσιαστικής προϋποθέσεως του δεσμού προς το ελληνικό έθνος του αιτούντος την πολιτογράφηση αλλοδαπού, δηλαδή την εκ μέρους εθελούσια αποδοχή των αξιών που συνάπτονται προς τον ελληνισμό και την εντεύθεν απόκτηση ελληνικής συνειδήσεως».

Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έχει προσφύγει εκλογέας, Έλληνας πολίτης και ζητάει να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική η από 30.4.2010 απόφαση του υπουργού Εσωτερικών που καθορίζει τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίζονται κατά την αίτηση εγγραφής στο δημοτολόγιο, όπως και η από 7.5.2010 εγκύκλιος του ίδιου υπουργού που δίνει το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι (μόνο για τις θέσεις δημοτικών συμβούλων, συμβούλων δημοτικών διαμερισμάτων και τοπικών συμβούλων) στους ομογενείς και στους νομίμως διαμένοντες στην Ελλάδα υπηκόους τρίτων χωρών για την ανάδειξη τους στην πρωτοβάθμια τοπική αυτοδιοίκηση.

Να σημειωθεί ότι παρέμβαση στην εν λόγω υπόθεση υπέρ της επίμαχης υπουργικής αποφάσης έχει ασκήσει η Ελληνική Ένωση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και η αλβανικής ιθαγενείας Έντα Γκέμυ η οποία είχε υποβάλει αίτηση για να μετάσχει στις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010 (Δήμος Νικαίας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη).

Καθημερινή με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κυκλοφόρησε το νέο φύλλο της μηνιαίας εφημερίδας για την Αθήνα «Ο Μικρός Ρωμηός» του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών - Ιδρύματος Βούρου- Ευταξία, με πλούσια θεματολογία και σπάνια εικαστικά τεκμήρια: Η ομότιμη καθηγήτρια του ΕΜΠ κ. Μάρω Αδάμη αποκαλύπτει άγνωστες ιστορικές πτυχές του συγκροτήματος «ΑΤΤΙΚΟΝ» το οποίο πρασφάτως παραδόθηκε στις φλόγες, ξεκαθαρίζοντας ιστορικές ανακρίβειες που είδαν το φως της δημοσιότητας....

Ο δημοσιογράφος Ελευθέριος Σκιαδάς παρουσιάζει για πρώτη φορά την εξέλιξη ενός παμπάλαιου λαμπριάτικου εθίμου που εορταζόταν στην Αθήνα κάθε Τρίτη του Πάσχα. Πρόκειται για τα αθηναϊκά ρουσάλια τα οποία αφού χαρακτηρίστηκαν ειδωλολατρικά και μετονομάστηκαν σε Παναθήναια «χωνεύτηκαν» στις γιορτές της Άνοιξης και των λουλουδιών. Επίσης, παρουσιάζει τα σχέδια και την άγνωστη ιστορία της βραχύβιας Δημοτικής Αγοράς που ανεγέρθηκε στους Αέρηδες το 1892 και κατεδαφίστηκε το 1936.


http://static.issuu.com/webembed/viewers/style1/v2/IssuuReader.swf?mode=mini&shareMenuEnabled=false&backgroundColor=%23222222&documentId=120411164113-d915bc4395f145c9a72bb1d8a2e5f7e2" />http://static.issuu.com/webembed/viewers/style1/v2/IssuuReader.swf" type="application/x-shockwave-
flash" allowfullscreen="true" menu="false" wmode="transparent" style="width:420px;height:306px" flashvars="mode=mini&shareMenuEnabled=false&backgroundColor=%23222222&documentId=120411164113-d915bc4395f145c9a72bb1d8a2e5f7e2" />

Περισσότερα θα βρείτε στο: www.mikros-romios.gr
Η αρχαία Αθηναϊκή Δημοκρατία διήρκεσε περίπου 100 χρόνια, κι απ’ αυτά μόνον τα 50 με τον Δήμο -τον οργανωμένο πολιτικώς λαό- να προεξάρχει. Ομως, αυτός ο πεντηκονταετής «χρυσός αιώνας» επηρεάζει τη σκέψη του Δυτικού ανθρώπου, 2.500 χρόνια τώρα, έως σήμερα!

Ενας από τους θεσμούς που προσέδωσαν σε αυτό το πολίτευμα ισχύ και κύρος αξιοθαύμαστα έως την εποχή μας είναι η υποχρέωση της λογοδοσίας. Ουδείς άρχοντας ή αξιωματούχος, εκλεγμένος ή κληρωτός, μπορούσε, τελειώνοντας τη θητεία του, να παραδώσει το αξίωμά του, χωρίς να λογοδοτήσει στον λαό, κάνοντας απολογισμό πεπραγμένων. Αποδίδοντας λογαριασμό.

Η (ολιγαρχική) Ρωμαϊκή Δημοκρατία διήρκεσε (μετά τις μεταρρυθμίσεις που της έδωσαν την τελική της δομή) περίπου 300 χρόνια, δημιουργώντας ένα κράτος που διήρκεσε πολύ περισσότερο και κληροδοτώντας παράλληλα, επίσης στον Δυτικό κόσμο, πολλά απ’ τα χαρακτηριστικά που συνιστούν σήμερα τη βάση του, αυτό που λέμε «ελληνορωμαϊκό πολιτισμό».

 Και σε αυτήν τη Δημοκρατία, η οποία, ειρήσθω εν παρόδω, διέθετε όλα κι όλα πέντε αξιώματα (για την εκτελεστική εξουσία), ίσχυε ο κανόνας της Δίκης. Για τον έναν χρόνο (όλον κι όλον), όπου ένας Ρωμαίος πολίτης μπορούσε να ασκήσει την εξουσία σε όποιο απ’ αυτά τα πέντε αξιώματα εξασφάλιζε την εκλογή του, είχε ασυλία. Αμέσως μετά όμως, όταν παρέδιδε την εξουσία, ήταν εκτεθειμένος στο δικαίωμα οποιουδήποτε άλλου πολίτη να τον εγκαλέσει για τον τρόπο που άσκησε την εξουσία - να τον οδηγήσει σε Δίκη.

 Στα καθ’ ημάς σήμερα και στα αναλόγως κρατούντα εν Ευρώπη, παρά το ότι οι αρχαίες δημοκρατίες είναι πρότυπα στα λόγια και προτάγματα, η πρακτική των αντιπροσωπευτικών κοινοβουλευτικών πολιτευμάτων σφυράει κλέφτικα. Συχνά μάλιστα κατά κυριολεξίαν. Διότι οι πολιτικοί αυτοί που κλέβουν και κατακλέβουν τους λαούς τους χάριν των Δυνατών, όχι μόνον δεν καταδιώκονται, αλλά παραμένουν απαραβίαστοι. Και προσέτι επιβραβευόμενοι απ’ τον ιδιωτικό τομέα, που τόσο πιστά υπηρέτησαν, με παχυλούς μισθούς συμβούλων, Σρέντερ, Μπλαιρ, Κλίντον κι άλλοι, ων ουκ έστι αριθμός.

Στην καθ’ ημάς Ανατολή του σαντζακίου η Ελλάς, ο κ. Σημίτης παραδίδει την επερχόμενη ήττα του στον Γιωργάκη και την κάνει για το Κορακοχώρι, κρεμώντας, πάντα εν βουλευτική ασυλία διάγων και ως άλλος πτωχοπροδρομικός Κιγκινάτος, την ασπίδα (του Χρηματιστηρίου, της «δημιουργικής λογιστικής», των Ολυμπιακών Αγώνων και της Γκόλντμαν Σακς) πάνω απ’ το τζάκι του. Κι ούτε γάτα, ούτε ζημιά. Ουδείς απολογισμός, ουδεμία λογοδοσία.

Ο κ. Καραμανλής κάνει την Ελλάδα φτερό στον άνεμο «του στρατηγού ανέμου», έρμαιο των «νταβατζήδων» κι ύστερις αποσύρεται στη Σιωπή των Ταρπιστών -ίσα που δεν μας φτύνει κι από πάνω ως άλλος Βούδας της Περιφρόνησης, επίσης μετερχόμενος «σεμνά και ταπεινά» τη βουλευτική ασυλία- ο φόβος να φυλάει τα έρημα.

Ο Γιωργάκης. Συκοφάντησε τους Ελληνες, συνωμότησε με τις Τράπεζες, μας φόρεσε καπέλο έναν εσμό ουτιδανών, φίλων του και κολλητών, υπήγαγε τη χώρα σε καθεστώς Κατοχής υπό την Τρόικα (διάβαζε Δ’ Ράιχ), μας έβαλε απ’ την Κερκόπορτα επιτηρητές τον Αλάριχο, τον Κρούμο και τον Ταμερλάνο κι ύστερα την έκανε με το μαγιώ του, για κανώ, ποδηλατάδα, βέσπα και «μην τον είδατε τον Παναγή απ’ τα Μέγαρα»...

Οι ηγέτες αυτοί, απ’ τον Ανδρέα Παπανδρέου κι ύστερα, έως σήμερα, όχι μόνον δήωσαν τη χώρα, όχι μόνον οδήγησαν τον λαό της αιχμάλωτο στη Βαβυλώνα, όχι μόνον πήραν οι ίδιοι «τον δρόμο για τα Σούσα», αλλά ζήλωσαν όλοι εν σώματι και τον ρόλο του Αττάλου του Γ’: παρέδωσαν την Πέργαμο (διάβαζε Ελλάδα) κληρονομιά στη Ρώμη! (διάβαζε Βερολίνο)

Ναι, οι ερίφηδες!

 «Είναι ώρα τώρα να τα βάζωμεν με ταις λεγεώνες;», σκέφτηκαν - ω, ναι! σκέφτονται - τα σοβαροφανή αθύρματα που εξακολουθούμε να παίρνουμε στα σοβαρά.

 Και κρέμασαν την Ελλάδα λάφυρο στης Μπούντεσμπανγκ τον Ναό. Και τούτο μόνον τώρα μας ζητούν των ξεπεσμένων μας δυναστειών οι επίγονοι, Μπενύτο και Σαμαράς, την ψήφο μας.

 Για να διαγκωνιστούν ποιος θα είναι ο καλύτερος Γραικύλος για τους Ανθύπατους. Ποιος θα ’ναι ο καλύτερος ραγιάς στους Τοκογλύφους και σμπίρος της Τρόικας. Ποιος θα ’ναι ο καλύτερος Γενίτσαρος να κόβει μισθούς, συντάξεις, σχολεία, κεφάλια, νοσοκομεία και να τα απιθώνει προσφορά στον βωμό του Μολώχ και του Μαμωνά.

Αυτός ο θλιβερός δωσιλογισμός, που έχει το θράσος να εμφανίζεται ως «αγώνας για τη σωτηρία της πατρίδας» απ’ αυτούς τους ίδιους που τη σκλάβωσαν, ζητάει τώρα τη νομιμοποίησή του διά της ψήφου μας.

Αυτοί που δεν απολογήθηκαν ποτέ και για τίποτα, αυτοί που δεν έδωκαν λογαριασμό, που δεν λογοδότησαν, οι ίδιοι που με κατά συρροήν εξεταστικές επιτροπές κουκουλώνουν τα έργα τους όπως οι γάτες τα περιττώματά τους, ζητούν τώρα να τους δώσουμε την εντολή να κάνουν τα ίδια.

Ζητούν συνενόχους!

Διότι πλέον όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Ελληνες γνωρίζουν. Γνωρίζουν -κατά βάθος γνωρίζουν- τι και τις πταίει. Μόνον οι εκμαυλισμένοι και οι ευήθεις μπορούν να γίνουν και να γίνονται συνένοχοι στης «πατρίδας τον χαμό».

Κι ένα ποσοστό ηλιθίων η Δημοκρατία το ανέχεται, αλλά και το χρειάζεται, ώστε να παραμένει ευρύχωρη και να τους προστατεύει.

Το ποσοστό όμως των ηλιθίων και των εκμαυλισμένων, που έχουν ήδη φέρει τη Δημοκρατία στο και πέντε, οδηγώντας την στην έκπτωση, στην παρέκβαση προς την τυραννίδα των τόκων και τη δικτατορία των διαπλεκομένων, αν κυριαρχήσει και σε αυτές τις εκλογές, δίνοντας στον δικομματικό μονοκομματισμό το 33%-35% που χρειάζεται για να σχηματίσει, ελέω εκλογικού νόμου, νέα κυβέρνηση Κουίσλινγκ, τότε θα είμαστε άξιοι της τύχης μας.

Οχι της θεάς Τύχης, της άστατης θεάς που με ναούς κι αγάλματα εξόρκιζαν οι Ρωμαίοι, αλλά της Τύχης των Αθηναίων, όταν τους έκαψε ο Σύλλας καγχάζοντας urbi et orbi, για να ακούσει ο κόσμος όλος, «ως πότε πιστεύατε ότι θα σας σώζει η δόξα των προγόνων σας;»...

Του Στάθη από enikos
Πρό τῆς κάλπης.
Φροντίστε Ἕλληνες πατριῶτες νά ψηφίσετε τούς πλέον ἀντιπατριῶτες.
Αὐτούς πού ἀφοῦ δέν μπόρεσαν νά τά βάλουν μέ τούς ζωντανούς, τά ἔβαλαν μέ τούς ἡρωικούς νεκρούς.
Νά βγοῦν οἱ νεκροί ἀπό τόν τάφο καί νά μποῦν αὐτοί...!
Ἀφιέρωση σέ μία πρώην ὑπουργό παιδείας και κ.λ.π.
Συμφωνοῦμε ἀπόλυτα. 
Εἶναι ἀπαραίτητο τά παιδιά νά μαθαίνουν ἀπό νωρίς μιά ξένη γλῶσσα: Ἑλληνικά!
 


- Θα γνωρίζουν μέχρι και τα κυβικά νερού που καταναλώνει ένα νοικοκυριό 
- Στο TAXIS αναλυτικά στοιχεία για δάνεια, πιστωτικές κάρτες, καταθέσεις, μετοχές κτλ. 
- Τα στοιχεία θα ζητηθούν αναδρομικά από το 2010 


Μόνο τι χρώμα εσώρουχο φοράμε δεν θα ρωτάει το υπουργείο Οικονομικων το οποίο αποφάσισε χρησιμοποιώντας την τεχνολογία να μπει στα πιο προσωπικά μας δεδομένα για να πατάξει την φοροδιαφυγή!

Με τις διασταυρώσεις που θα γίνονται για όλα όσα ξοδεύει ένας πολίτης αλλά δεν τα δηλώνει θα καλείται μετά να πληρώσει επιπλέον φόρο.

Το υπουργείο Οικονομικών απαιτεί από: τράπεζες, κλινικές, το χρηματιστήριο, ασφαλιστικές εταιρείες, τα ασφαλιστικά ταμεία κύριας και επικουρικής ασφάλισης, εταιρείες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, Δημόσιες επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ κτλ.) να στείλουν στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών αναλυτικά στοιχεία για όλους τους πελάτες τους προκειμένου αυτά να διασταυρωθούν με τις δαπάνες και τα εισοδήματα που αναγράφονται στις φορολογικές δηλώσεις κάθε χρόνο και όπου υπάρχουν διαφορές να επιβάλλονται φόροι και αυστηρά πρόστιμα.

Ειδικότερα:

τράπεζες, χρηματοδοτικά ιδρύματα, φορείς εκκαθάρισης συναλλαγών με χρήση καρτών πληρωμών και τα ιδρύματα πληρωμών που λειτουργούν στην Ελλάδα, τα Ελληνικά Χρηματιστήρια ΑΕ, τα ιδιωτικά θεραπευτήρια, τα δημόσια θεραπευτήρια και οι κλινικές των ταμείων ασφάλισης, οι επιχειρήσεις ιδιωτικής ασφάλισης, τα ταμεία κύριας και επικουρικής ασφάλισης, οι εταιρείες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και οι εταιρείες ύδρευσης, υποχρεούνται να διαβιβάζουν στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (Γ.Γ.Π.Σ.) του Υπουργείου Οικονομικών αρχεία με στοιχεία οικονομικού και φορολογικού ενδιαφέροντος

Τα πιστωτικά και χρηματοδοτικά ιδρύματα, καθώς και τα ιδρύματα πληρωμών διαβιβάζουν στη Γ.Γ.Π.Σ. του Υπουργείου Οικονομικών στοιχεία που αφορούν σε:

α) δάνεια προς νοικοκυριά και επιχειρήσεις,

β) υπόλοιπο και κινήσεις λογαριασμών, ενεργών ή μη, που άνοιξαν ή έκλεισαν.

γ) κάθε άλλο στοιχείο αναγκαίο στις διαδικασίες βεβαίωσης και είσπραξης του φόρου καθώς και στις διαδικασίες του ελέγχου και των διασταυρώσεων.

Αναφορικά με τα δάνεια προς πελάτες / κατοίκους (ιδιώτες και επιχειρήσεις), διαβιβάζονται:

α) Τριψήφιος κωδικός τράπεζας όπως ορίζεται από την Τράπεζα της Ελλάδος ή επίσημη επωνυμία χρηματοδοτικού ιδρύματος,

β) ΑΦΜ του δανειολήπτη,

γ) ΑΔΤ ή αριθμός διαβατηρίου, ημερομηνία, τόπος γεννήσεως και διεύθυνση κατοικίας δανειολήπτη, εφόσον δεν υπάρχει ΑΦΜ.

δ) Το είδος του δανείου,
• 01=στεγαστικό δάνειο
• 02=καταναλωτικό δάνειο
• 03=επιχειρηματικό δάνειο

ε) Ημερομηνία χορήγησης του δανείου,

στ) Νόμισμα τήρησης του δανείου, σε ISO code 4217,

ζ) Υπόλοιπο δανείου στην αρχή της περιόδου του έτους αναφοράς,

η) Υπόλοιπο δανείου στο τέλος της περιόδου του έτους αναφοράς,

θ) Σύνολο χρεώσεων που επιβαρύνουν το υπόλοιπο του δανείου κατά το έτος αναφοράς, συμπεριλαμβανομένων των τόκων,

ι) Σύνολο πιστώσεων που μειώνουν το υπόλοιπο του δανείου κατά το έτος αναφοράς,

ια) Ένδειξη επιδότησης δανείων
• Ν=ΝΑΙ
• Ο=ΟΧΙ

ιβ) Ένδειξη δανείου α΄ κατοικίας

Αναφορικά με τα υπόλοιπα των λογαριασμών, ενεργών ή μη, που άνοιξαν ή χρησιμοποιούνται ή έκλεισαν διαβιβάζονται:

α) Τριψήφιος κωδικός τράπεζας όπως ορίζεται από την Τράπεζα της Ελλάδος ή επίσημη επωνυμία ιδρύματος πληρωμών,

β) Ονοματεπώνυμο πρώτου δικαιούχου και συνδικαιούχων του λογαριασμού,

γ) Αριθμός λογαριασμού,

δ) Υπόλοιπο λογαριασμού,

ε) Κωδικός νομίσματος, σε ISO code 4217,

στ) Ημερομηνία αναφοράς.

Αναφορικά με τις κινήσεις των λογαριασμών, ενεργών ή μη, που άνοιξαν ή χρησιμοποιούνται ή έκλεισαν διαβιβάζονται:

α) Τριψήφιος κωδικός τράπεζας όπως ορίζεται από την Τράπεζα της Ελλάδος ή επίσημη επωνυμία ιδρύματος πληρωμών,

β) Ονοματεπώνυμο πρώτου δικαιούχου και συνδικαιούχων του λογαριασμού,

γ) Αριθμός λογαριασμού,

δ) Ημερομηνία συναλλαγής,

ε) Ονοματεπώνυμο τρίτου, σε σχέση με το δικαιούχο και τους συνδικαιούχους του λογαριασμού, πληρωτή ή δικαιούχου,

στ) ΑΦΜ τρίτου, σε σχέση με το δικαιούχο και τους συνδικαιούχους του λογαριασμού, πληρωτή ή δικαιούχου (εφόσον υπάρχει η σχετική πληροφορία),

ζ) Κωδικός νομίσματος, σε ISO code 4217,

η) Ποσό συναλλαγής.

Αναφορικά με κάθε άλλο στοιχείο αναγκαίο στις διαδικασίες βεβαίωσης και είσπραξης του φόρου καθώς και στις διαδικασίες του ελέγχου και των διασταυρώσεων διαβιβάζονται:

α) Ύπαρξη επενδυτικών χαρτοφυλακίων (ενδεικτικά αναφέρονται: αμοιβαία κεφάλαια, μετοχές, παράγωγα, ομόλογα, προϊόντα εφάπαξ καταβολής, επενδύσεις σε χρυσό ή ασήμι κ.λ.π.),

β) Κίνηση επενδυτικών χαρτοφυλακίων (ενδεικτικά αναφέρονται: αμοιβαία κεφάλαια, μετοχές, παράγωγα, ομόλογα κ.λ.π.),

γ) Ύπαρξη θυρίδων,

δ) Αγορά χρυσών λιρών και ράβδων χρυσού.

Υποχρεώσεις των ιδιωτικών θεραπευτηρίων

Τα ιδιωτικά θεραπευτήρια διαβιβάζουν στη Γ.Γ.Π.Σ. του Υπουργείου Οικονομικών κατάσταση με τα ακόλουθα στοιχεία:

α) ΑΦΜ ιατρού που εκτέλεσε την πράξη,

β) ένδειξη έμμισθου (1) ή συνεργαζόμενου (2) ιατρού,

γ) ημερομηνία εκτελεσθείσης πράξης,

δ) κωδικό πράξης, σύμφωνα με την Κωδικοποίηση Νόσων – Διαγνώσεων (ICD −10)/ ιατρικών πράξεων.

Υποχρεώσεις των δημοσίων θεραπευτηρίων και κλινικών των ταμείων ασφάλισης

Τα δημόσια θεραπευτήρια και οι κλινικές των ταμείων ασφάλισης διαβιβάζουν στη Γ.Γ.Π.Σ. του Υπουργείου Οικονομικών κατάσταση με τα ακόλουθα στοιχεία:

α) ΑΦΜ συνεργαζόμενου (μη έμμισθου) ιατρού που εκτέλεσε την πράξη,

β) ημερομηνία εκτελεσθείσης πράξης,

γ) κωδικό πράξης, σύμφωνα με την Κωδικοποίηση Νόσων – Διαγνώσεων (ICD −10)/ ιατρικών πράξεων.

Υποχρεώσεις επιχειρήσεων ιδιωτικής ασφάλισης

Οι επιχειρήσεις ιδιωτικής ασφάλισης διαβιβάζουν στη Γ.Γ.Π.Σ. του Υπουργείου Οικονομικών, σε ηλεκτρονική κατάσταση, περιεχόμενο των βεβαιώσεων που χορηγούν στους πελάτες τους για να τύχουν της ωφέλειας της μείωσης φόρου.

Τα στοιχεία που διαβιβάζονται είναι τα ακόλουθα:

α) ΑΦΜ υπόχρεου,

β) Αριθμός συμβολαίου,

γ) Ποσό ασφαλίστρων που κατέβαλε ο υπόχρεος,

δ) Ημερολογιακό έτος είσπραξης.

Υποχρεώσεις ταμείων ασφάλισης

Τα ταμεία κύριας και επικουρικής ασφάλισης διαβιβάζουν στη Γ.Γ.Π.Σ. του Υπουργείου Οικονομικών, σε ηλεκτρονική κατάσταση, περιεχόμενο των βεβαιώσεων που χορηγούν στους ασφαλισμένους τους για τις υποχρεωτικές τους εισφορές σε αυτά, καθώς και για τις προαιρετικές τους εισφορές, εφόσον τα ταμεία έχουν συσταθεί με νόμο.

Τα στοιχεία που διαβιβάζονται είναι τα ακόλουθα:

α) ΑΦΜ υπόχρεου ασφαλισμένου,

β) Ποσό εισφορών που κατέβαλε ο υπόχρεος ή ο εργοδότης του υπέρ αυτού,

γ) Ημερολογιακό έτος είσπραξης,

δ) ΑΜΚΑ υπόχρεου ασφαλισμένου.

Υποχρεώσεις εταιρειών σταθερής και κινητής τηλεφωνίας


Οι εταιρείες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας διαβιβάζουν στη Γ.Γ.Π.Σ. του Υπουργείου Οικονομικών, σε ηλεκτρονική κατάσταση, στοιχεία τελών σταθερής και κινητής τηλεφωνίας των συνδρομητών τους. Στο τηλεπικοινωνιακό κόστος συμπεριλαμβάνονται τα πάγια τέλη και τα τέλη χρήσης για συνδέσεις σταθερής και κινητής τηλεφωνίας ή σύνδεσης στο διαδίκτυο μέσω σταθερής ή κινητής τηλεφωνίας, είτε αυτή γίνεται μέσω συμβολαίου, είτε μέσω κάρτας. Στο κόστος αυτό δεν υπολογίζονται οι φορολογικές επιβαρύνσεις, καθώς και οι λοιπές επιβαρύνσεις υπέρ τρίτων.

Τα στοιχεία που διαβιβάζονται είναι τα ακόλουθα:

α) ΑΦΜ υπόχρεου συνδρομητή (ή αριθμός αστυνομικής ταυτότητας εφόσον στερείται ΑΦΜ),

β) Ποσό ετήσιου τηλεπικοινωνιακού κόστους (καθαρή αξία λογαριασμού),

γ) Ημερολογιακό έτος αναφοράς.

Επιπλέον, το Υπουργείο Οικονομικών δύναται, κατόπιν εγγράφου αιτήματος της Γ.Γ.Π.Σ. σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Φορολογίας και τη Γενική Διεύθυνση Ελέγχων και Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων, να ζητεί και να λαμβάνει τα παραπάνω στοιχεία είτε για συγκεκριμένους Α.Φ.Μ. ή συγκεκριμένους αριθμούς παροχής, είτε για συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα και είτε για συγκεκριμένα όρια ετήσιας τηλεπικοινωνιακής δαπάνης.

Υποχρεώσεις παρόχων εταιρειών ηλεκτρικής ενέργειας


Οι εταιρείες παροχής ηλεκτρικής ενέργειας διαβιβάζουν στη Γ.Γ.Π.Σ. του Υπουργείου Οικονομικών, σε ηλεκτρονική κατάσταση, στοιχεία κατανάλωσης και κόστος ηλεκτρικής ενέργειας των συνδρομητών τους. Στο ετήσιο κόστος ηλεκτρικής ενέργειας δεν υπολογίζονται οι φορολογικές επιβαρύνσεις, καθώς και οι λοιπές επιβαρύνσεις υπέρ τρίτων.

Τα στοιχεία που διαβιβάζονται είναι τα ακόλουθα:

α) Αριθμός Παροχής,

β) ΑΦΜ συνδρομητή (ή αριθμός αστυνομικής ταυτότητας εφόσον στερείται ΑΦΜ)),

γ) Κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος σε κιλοβατώρες (KWh),

δ) Κόστος ηλεκτρικού ρεύματος (καθαρή αξία λογαριασμού),

ε) Περίοδος αναφοράς.

Επιπλέον, το Υπουργείο Οικονομικών δύναται, κατόπιν εγγράφου αιτήματος της Γ.Γ.Π.Σ. σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Φορολογίας και τη Γενική Διεύθυνση Ελέγχων και Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων, να ζητεί και να λαμβάνει τα παραπάνω στοιχεία είτε για συγκεκριμένους Α.Φ.Μ. ή συγκεκριμένους αριθμούς παροχής, είτε για συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα και είτε για συγκεκριμένα όρια ετήσιας δαπάνης ηλεκτρικής ενέργειας.

Υποχρεώσεις εταιρειών ύδρευσης

Οι εταιρείες ύδρευσης διαβιβάζουν στη Γ.Γ.Π.Σ. του Υπουργείου Οικονομικών, σε ηλεκτρονική κατάσταση, στοιχεία κατανάλωσης και κόστος νερού των συνδρομητών τους. Στο ετήσιο κόστος ύδρευσης δεν υπολογίζονται οι φορολογικές επιβαρύνσεις, καθώς και οι λοιπές επιβαρύνσεις υπέρ τρίτων.

Τα στοιχεία που διαβιβάζονται είναι τα ακόλουθα:

α) Αριθμός Παροχής,

β) ΑΦΜ συνδρομητή (ή αριθμός αστυνομικής ταυτότητας εφόσον στερείται ΑΦΜ),

γ) Κατανάλωση νερού σε κυβικά μέτρα (m³),

δ) Κόστος νερού (καθαρή αξία λογαριασμού),

ε) Περίοδος αναφοράς.

Επιπλέον, το Υπουργείο Οικονομικών δύναται, κατόπιν εγγράφου αιτήματος της Γ.Γ.Π.Σ. σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Φορολογίας και τη Γενική Διεύθυνση Ελέγχων και Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων, να ζητεί και να λαμβάνει τα παραπάνω στοιχεία είτε για συγκεκριμένους Α.Φ.Μ. ή συγκεκριμένους αριθμούς παροχής, είτε για συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα και είτε για συγκεκριμένα όρια ετήσιας δαπάνης ύδρευσης.

Συναλλαγές πιστωτικών καρτών εκδοτών εκτός Ελλάδος

Οι φορείς (τράπεζες κ.λπ.) εκκαθάρισης συναλλαγών με χρήση καρτών πληρωμών (πιστωτικών ή χρεωστικών) διαβιβάζουν στη Γ.Γ.Π.Σ. του Υπουργείου Οικονομικών στοιχεία που αφορούν σε συναλλαγές καρτών πληρωμών που έχουν εκδοθεί στην αλλοδαπή από πιστωτικό ίδρυμα με έδρα εκτός Ελλάδας.

Τα στοιχεία που διαβιβάζονται είναι:

(α) Αριθμός Κάρτας

(β) Ημερομηνία συναλλαγής

(γ) Αξία συναλλαγών καρτών σε ευρώ για την περίοδο αναφοράς, βάσει της ημερομηνίας επεξεργασίας της συναλλαγής.

(δ) ΑΦΜ επιχείρησης (φορέα)

(ε) Τριψήφιος κωδικός τράπεζας όπως ορίζεται από την Τράπεζα της Ελλάδος ή επίσημη επωνυμία χρηματοδοτικού ιδρύματος/ ιδρύματος πληρωμών.

Στην αξία των συναλλαγών του στοιχείου (γ) αφαιρούνται τα ποσά των επιστροφών / ακυρώσεων από τα ποσά των αγορών (net balance). Στην αξία των συναλλαγών καταγράφεται το σύνολο του ποσού της αγοράς σε περιπτώσεις δόσεων (και όχι το ποσό της δόσης).

Χρόνος διαβίβασης και διατήρησης των στοιχείων

Η διαβίβαση των στοιχείων γίνεται κατόπιν αιτήματος της Γ.Γ.Π.Σ του Υπουργείου Οικονομικών σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Φορολογίας και τη Γενική Διεύθυνση Ελέγχων και Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων. Στο αίτημα αυτό θα ορίζεται σαφώς το χρονικό διάστημα στο οποίο θα αφορούν τα ζητούμενα στοιχεία, ο μορφότυπος αυτών όπου δεν προβλέπεται, καθώς και η προθεσμία διαβίβασής τους στη Γ.Γ.Π.Σ..

Η συχνότητα διαβίβασης όλων των λοιπών στοιχείων είναι ετήσια και ως καταληκτική ημερομηνία ορίζεται η 31η Μαρτίου του επόμενου έτους του έτους αναφοράς.
Οι φορείς διατηρούν τα στοιχεία που αποστέλλουν στη Γ.Γ.Π.Σ., στη μορφή με την οποία τα αποστέλλουν, για χρονικό διάστημα τουλάχιστον δεκαπέντε εργάσιμων ημερών. Η Γ.Γ.Π.Σ. του Υπουργείου Οικονομικών θα διατηρεί τα ως άνω στοιχεία για χρονικό διάστημα έξι ετών.

Κυρώσεις μη διαβίβασης και διατήρησης των στοιχείων

Σε περίπτωση μη τήρησης των ανωτέρω υποχρεώσεων, εφαρμόζονται με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών οι ανάλογες κυρώσεις

Τα στοιχεία που θα πρέπει να γνωστοποιήσουν οι αρμόδιοι φορείς στο υπουργείο Οικονομικών αφορούν τις χρήσεις από το 2010 και εφεξής.

Από newsit


Μην ρωτήσετε αν το πολιτικό προσωπικό της χώρας έχει αλλάξει στάση απέναντι στα πράγματα και εξαιτίας της κρίσης. Η καθημερινή εμπειρία δείχνει ότι οι άνθρωποι δεν έχουν πάρει μυρωδιά απ’ ό,τι έχει συμβεί τα τελευταία τρία χρόνια και έχει συνταράξει την ζωή δέκα εκατομμυρίων Ελλήνων. Τους φτύνουν και νομίζουν ότι βρέχει. Εξακολουθούν και συμπεριφέρονται σαν να ζουν στην Ελβετία και όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα να είναι μακρινή μουσική στα αυτιά τους...

Είναι απίστευτο, αλλά οι άνθρωποι αποδεικνύουν με κάθε ευκαιρία ότι είναι παντελώς ακατάλληλοι για τα πάντα. Θα ήταν προτιμότερο για το Έθνος να τους πλήρωνε δια βίου με αντάλλαγμα την απόσυρσή τους από την πολιτική ζωή, παρά να τους εμπιστευτεί την επίλυση ακόμη και των πλέον απλών και καθημερινών ζητημάτων.

Την ώρα που ο κόσμος είναι εξαγριωμένος από τα έργα και τις ημέρες τους, οι ίδιοι φροντίζουν με κάθε ευκαιρία και με αφορμή την προεκλογική περίοδο να δικαιώσουν ακόμη και τα πιο ακραία στοιχεία στην έντονη κριτική που τους ασκούν. Η παλαιοκομματική τους αντίληψη αποτελεί κόκκινο πανί για έναν λαό που νιώθει προδομένος και εγκλωβισμένος στην δίνη της κρίσης.

Το κυριότερο όλων είναι το γεγονός ότι αυτό το πολιτικό προσωπικό δεν πείθει ότι είναι σε θέση να οδηγήσει την χώρα στην έξοδο από την κρίση. Τα δύο μεγάλα κόμματα δεν μπορούν να πείσουν τον λαό. Ο κόσμος έχει την αίσθηση ότι ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ δεν έχουν αλλάξει στο ελάχιστο και έτσι θεωρεί ότι το ατύχημα είναι βέβαιο και ανεξάρτητα από το αν στις εκλογές κερδίσουν οι ευρωπαϊστές ή οι αντίπαλοί τους.

Με άλλα λόγια, ο ελληνικός λαός θα ήθελε να θυσιάσει αρκετά στον βωμό της Ευρώπης, αλλά πιστεύει ότι οι ιερείς του ευρωπαϊκού ονείρου είναι ανίκανοι και φαύλοι, σε τέτοιον βαθμό που είναι πιθανότερο να εξοργίσουν από ό,τι να εξευμενίσουν την θεότητα που δήθεν υπηρετούν.

Όσο περνούν οι ημέρες και πλησιάζουμε στην ημέρα των εκλογών, τόσο αυξάνεται ο φόβος του ατυχήματος. Κι αυτό διότι το «ατύχημα» το προκαλούν τα δύο μεγάλα κόμματα με τον λόγο τους και την συμπεριφορά των στελεχών τους. Το ατύχημα, λοιπόν, δεν θα συμβεί επειδή οι αντιμνημονιακές δυνάμεις έχουν πράγματι πείσει για την ορθότητα των επιχειρημάτων τους. Θα συμβεί διότι το μόνο που μπορούν να εγγυηθούν αυτή τη στιγμή τα δύο αστικά κόμματα είναι η διαιώνιση της φαυλοκρατίας...

Οι άλλοι δεν είναι ανάγκη να κάνουν κάτι για να κερδίσουν. Είναι αρκετό να εξακολουθήσουν να βρίσκονται σε σιγή ασυρμάτου. Κι αυτό κάνουν, έχοντας συνειδητοποιήσει ότι ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ συναγωνίζονται ποιος θα δείξει το χειρότερο προσωπείο του και θα τρομάξει έτσι περισσότερο το κοινό...

Μεταξύ των δύο ατυχημάτων, δεν γνωρίζουμε ποιο θα είναι το πιο ανώδυνο, αν θα μπορούσε ποτέ ένα ατύχημα να είναι ανώδυνο. Ο κόσμος, πάντως, πιστεύει ότι ίσως είναι προτιμότερο εκείνο της καταδίκης των δύο μέχρι πρόσφατα μεγάλων κομμάτων. Λέει, δηλαδή, ότι αν είναι να χαθεί έτσι ή αλλιώς, ας χαθεί έχοντας τουλάχιστον τιμωρήσει τους βασικούς υπαίτιους της σημερινής του τύχης...
 
Μοντάζ antistachef 


Οι τελευταίοι πέντε αιώνες της παγκοσμίου ιστορίας διακρίνονται από τη κυριαρχία του λεγόμενου «Δυτικού Πολιτισμού» σε τεχνολογικό, οικονομοκρατικό, πολιτικό και στρατιωτικό επίπεδο. Τα τελευταία έτη του 20ου αιώνα και τη παρούσα περίοδο, ο σκεπτικισμός για το μέλλον αυτής της υπεροχής έχει ενταθεί από πολλούς κύκλους και ομάδες ατόμων της Δύσης, λόγω της δραματικής πληθυσμιακής εξάπλωσης των Μουσουλμανικών κοινωνιών και βεβαίως την υπογεννητικότητα που μειώνει τις  αντίστοιχες Δυτικές. Η Περιφέρεια των Βαλκανίων κατά τη δεκαετία του ’90, αποτέλεσε την πρακτική εφαρμογή της Ισλαμικής εξάπλωσης που ήδη είχε την αφετηρία της μεταπολεμικά. Περιοχές όπως η Βοσνία, το Κοσσυφοπέδιο η ΠΓΔΜ, το Μαυροβούνιο και η Νότιος Σερβία αποτελούν κλασσικά υποδείγματα πληθυσμιακής ανισορροπίας μεταξύ των Μουσουλμάνων και των Χριστιανών και λοιπών.  Μάλιστα οι δημογραφικές τάσεις υποδεικνύουν την  συνεχιζόμενη αύξηση των πιστών του Ισλάμ με πολλαπλές πολιτικές συνέπειες για τα κράτη αυτά αλλά και την ευρύτερη περιοχή.

Οι δημογραφικές μεταβολές είναι ένας ευαίσθητος πολιτικά τομέας μελέτης, ιδίως όταν σχετίζεται με εθνοτικές συγκρούσεις και θέματα ασφάλειας. Η « Πολιτικά Ορθώς» σκεπτόμενη Δύση σε συνδυασμό με την έλλειψη πραγματιστικής ιστορικής ανάλυσης και σκέψης, οδηγεί στην άγνοια των μακρό-ιστορικών επιπτώσεων που έχει η πληθυσμιακή αύξηση ορισμένων ομάδων του πληθυσμού, όπως και οι μετακινήσεις πληθυσμών γνωστές στη σημερινή πολιτικώς ορθή πραγματικότητα των ΜΜΕ, ως « Οικονομική μετανάστευση».  Στο τωρινό κόσμο ο Ισλαμικός χώρος διαθέτει το απόλυτο όπλο για να αναδιατάξει και να συγκροτήσει τη μελλοντική Ευρωπαϊκή κοινωνία. Το όπλο αυτό δεν είναι χημικό ή πυρηνικό, αλλά η πληθυσμιακή βόμβα, ή συντομογραφικά η « Π- Βόμβα»! Μάλιστα η έκταση του φαινομένου της Ισλαμικής εξάπλωσης είναι ένα φαινόμενο παγκοσμίου σημασίας και μεσοπρόθεσμης προοπτικής, με αποτέλεσμα να συγκροτεί και ένα καίριο πολιτικό ζήτημα στην εποχή μας.

Ισλάμ και η ασύγκριτη δημογραφική έκρηξη
Για πολλούς αιώνες ο Ισλαμικός κόσμος υστερούσε δημογραφικά και αυξανόταν με βραδύ ρυθμό. Η γεωπολιτική περιοχή δράσης και πολιτικής ανάπτυξης των Μουσουλμάνων ( Μέση Ανατολή, Β. Αφρική, Κ. Ασία), χαρακτηριζόταν από πολλαπλές εισβολές, λόγου χάρη των Μογγόλων, Σταυροφόρων και των ποικίλων σφοδρών ένδο-Ισλαμικών συγκρούσεων. Επιπλέον, η διαρκής έλλειψη ικανών καλλιεργήσιμων εκτάσεων για ζωική παραγωγή, περαιτέρω μείωνε την ικανότητα για ταχεία αύξηση του πληθυσμού.  Την εποχή των μεγάλων Αραβικών κατακτήσεων, – 8ο-12ο αιώνα μΧ- το Ισλάμ ήταν η θρησκεία περίπου 40 εκ. πιστών, όχι περισσότερο του 10% του παγκοσμίου πληθυσμού . Πρέπει να σημειωθεί επίσης ότι η τότε εξάπλωση του Ισλαμικού στοιχείου περιοριζόταν στις παρυφές της Ευρασίας και της Βόρείου Αφρικής.
Προκειμένου να διατηρήσουν τη πολιτική κατάκτησης νέων εδαφών και να ανθέξουν σε επίπεδο ανθρώπινων πόρων την εξάπλωση προς την Ινδία , τη Δύση και τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία, ταυτόχρονα, το Ισλάμ φάνηκε ευέλικτο στο διαρκή προσηλυτισμό Χριστιανών και Ισραηλιτών όπως επίσης και στο εκτεταμένο δουλεμπόριο και συστηματικό παιδομάζωμα .  Η Οθωμανική εξάπλωση στη Νότιο-Ανατολική Ευρώπη εισήγαγε το Ισλάμ στις παρυφές της Δύσεως και δημιούργησε πληθώρα θρησκευτικών Μουσουλμανικών μειονοτήτων που επιβιώνουν και αναπτύσσονται ταχέως τη σημερινή εποχή. Οι περισσότερες από αυτές όπως οι Αλβανοί, Βόσνιοι και Πομάκοι, προέρχονταν από τις προσχωρήσεις επιμέρους εθνικών ομάδων στο Ισλάμ προκειμένου να επωφεληθούν των ευνοιών της «Υψηλής Πόρτας» και του συστήματος της εποχής.
Οι εθνικές επαναστάσεις των Ελλήνων, Σέρβων και Βουλγάρων, αποτίναξαν την αυτοκρατορική Οθωμανική κυριαρχία όπως επίσης οδήγησαν και στην μείωση της ισχύος του Ισλάμ στα Βαλκάνια μετά από πέντε αιώνες. Ουσιαστικά με την παράλληλη εισαγωγή Δυτικής έμπνευσης εκπαίδευσης και τρόπου συμπεριφοράς στα νέα κράτη της Βαλκανικής, το Ισλάμ γνώρισε μία σημαντική οπισθοχώρηση τόσο σε δημογραφικό όσο και σε πολιτισμικό επίπεδο. Παγκοσμίως μάλιστα τα τέλη του 19ου αιώνα ήταν η εποχή των μεγάλων αποικιακών αυτοκρατοριών του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γαλλικής Δημοκρατίας που ήλεγχαν είτε De Facto ή De Jure τα περισσότερα Μουσουλμανικά κράτη.
Η συνάντηση, σύγκρουση και εν τέλει όσμωση μεταξύ της κεφαλαιοκρατικής Δυτικής Κουλτούρας και του Ισλαμικού κόσμου, όλως παραδόξως ευνόησε σε μεγάλο βαθμό το τελευταίο. Η εισαγωγή νέων μεθόδων εντατικής καλλιέργειας, υγειονομικής περίθαλψης, βιομηχανικής παραγωγή τροφίμων, συνετέλεσε στην άρση της πληθυσμιακής στασιμότητας μειώνοντας τη βρεφική-παιδική θνησιμότητα και αυξάνοντας το προσδόκιμο όριο ζωής. Ο Γάλλος ιστορικός Φερναντ Μπρόντελ, είχε προβλέψει το 1957 ότι τα 75 εκ. Μουσουλμάνων στη Μέση Ανατολή εκείνη τη χρονιά θα άγγιζαν τα 110 το 2000 (4). Οι εκτιμήσεις του αποδείχθηκαν ελλιπής και εκείνη τη χρόνιά ο πληθυσμός ήδη έσπαγε το φράγμα των 300 εκ.
Προβλέψεις και πιθανά σενάρια
Η μέση μητέρα στον Ισλαμικό κόσμο (της Μ. Ανατολής εν προκειμένου) τίκτει τουλάχιστον 5  ζώντα βρέφη τετραπλάσιο ποσοστό σχεδόν σε σχέση με την αντίστοιχη Δυτική. Η ετήσια πληθυσμιακή αύξηση των Ισλαμικών κοινωνιών στη Μ. Ανατολή ξεπερνά το 2% τη στιγμή που χώρες όπως την Ελλάδα το ποσοστό αυτό εξαιρουμένων των μεταναστών, είναι οριακά αρνητικό.
Στα μέσα του 19ου αιώνα η προέλαση των Ευρωπαίων στη κατάκτηση του κόσμου μέσω της αποικιοκρατίας ,βασίσθηκε μεταξύ των άλλων και στην ταχεία αύξηση του πληθυσμού με ρυθμό 1,5% ετησίως. Με αυτό τον τρόπο οι μάζες των Δυτικών ήταν σε θέση να αποικίσουν ταχύτατα τη Β. Αμερική, Ωκεανία, Ν. Αφρική και πολλές άλλες περιοχές του πλανήτη.  Το 1960 το ποσοστό των Μουσουλμάνων επί του παγκοσμίου πληθυσμού  άγγιζε το 13% , το 2001 ξεπέρασε το 20%. Εάν οι τάσεις συνεχιστούν, – Ceteris Paribus-, το 2050 το 35% των κατοίκων της Γης θα είναι Μουσουλμάνοι. Στην Ινδία μάλιστα, τη δεύτερη σε κατοίκου χώρα του πλανήτη, το ποσοστό Μουσουλμάνων ήταν 10% το 1951 και 15%+ το 2001 (6). Παρόλη τη σημαντική αύξηση των Ινδουστών, η Ισλαμική Ινδική κοινότητα αποτελεί μια ραγδαίως αναπτυσσόμενη ομάδα και η πόλη της Βομβάης που είναι το οικονομικό κέντρο του κράτους είναι κατά το ένα τέταρτο Ισλαμική. Σε αυτό το σημείο πρέπει να ειπωθεί ότι η συγκέντρωση των Ισλαμικών κοινοτήτων θα είναι πυκνή στην Ευρασία-Β. Αφρική και Ν.Α Ασία, τουτέστιν στη καρδιά του πλανητικού συστήματος. Εάν η πληθυσμιακή αύξηση συνδυαστεί και με τη μάλλον αναπόφευκτη πολιτική-οικονομική γιγάντωση, τότε ο 21ος αιώνας «Ανήκει στο Ισλάμ», για να παραφρασθεί έτσι η ανάλογη έκφραση του Χένρι Λούις για την Αμερική του 20ου αιώνα.
Ένα στοιχείο που συνδέεται με τη δημογραφική εξάπλωση του Ισλαμικού στοιχείου είναι το μεγάλο ποσοστό ως προς την ηλικιακή διάρθρωση των νέων ατόμων έως 30 ετών οι οποίοι είναι αποκλεισμένη από την αγορά εργασίας, εκπαίδευση και δεν έχουν δυνατότητες κοινωνικής κινητικότητας προς τα ανώτερα κοινωνικά στρώματα. Σε συνδυασμό με τα αυταρχικά καθεστώτα που ελέγχουν το μεγαλύτερο τμήμα των κοινωνιών του Ισλάμ, το πλαίσιο από το οποίο θα ξεπηδήσουν επαναστάσεις, κοινωνική αναταραχή και τρομοκρατία, έχει ήδη δημιουργηθεί. Όσο η λεγόμενη παγκοσμιοποίηση και οι εξελίξεις στις μεταφορές και τις τηλεπικοινωνίες φέρνουν εγγύτερα τις κοινωνίες στον πλανήτη, τόσο θα γίνονται ευρύτερα αντιληπτές και με οδυνηρό τρόπο οι κοινωνικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και τον Ισλαμικό χώρο ευρύτερα. Επιπλέον είναι ηλίου φαεινότερο ότι οι πολυάριθμες, σκληραγωγημένες και εν τέλει φανατισμένες ομάδες των Ισλαμιστών, διαθέτουν ένα σαφές πλεόνασμα βιολογικής δυναμικής έναντι των Δυτικών και άλλων πολιτισμικών ενσωματώσεων.
Στη πρόσφατη Ευρωπαϊκή ιστορία, η περίπτωση της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης διαφωτίζει περί των δυναμικών των δημογραφικών αλλαγών σε πολιτικό επίπεδο. Την επαύριον του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, το ποσοστό Μουσουλμάνων στη Γιουγκοσλαβική επαρχία ήταν λιγότερο του 30%. Το 1991 και στην αφετηρία των εμφυλίων συγκρούσεων, οι Βοσνιακοί Μουσουλμάνοι αποτελούσαν περισσότερο από του 45% του κοινωνικού συνόλου με σημαντικότερα ακόμα ποσοστά στα κύρια αστικά κέντρα. Στο Κοσσυφοπέδιο-Μετόχια, ο Αλβανικός-Μουσουλμανικός πληθυσμός αριθμούσε περί το ήμισυ το 1945, ενώ το 1999 είχε ήδη αγγίξει το 90%. Στις δύο ανωτέρω περιπτώσεις η διεθνής κοινότητα διαπίστωσε εθνοτικές συγκρούσεις με έντονη θρησκευτική χροιά και πιο συγκεκριμένα την επικράτηση του Ισλαμικού στοιχείου έναντι του Χριστιανικού. Ασφαλώς οι πληθυσμιακές διαφορές μεταξύ εθνοτήτων και θρησκειών δεν εξηγούν πάντοτε τα βαθύτερα αίτια των συγκρούσεων, αλλά παρέχουν σε σημαντικό βαθμό τη γνώση για τις περιφερειακές αλλαγές στο πλαίσιο της ισορροπίας δυνάμεων και αποκαλύπτουν πιθανές εστίες πολέμων λόγω ακριβώς της μεταβαλλόμενης πληθυσμιακής αλλαγής.
Ευρωπαϊκή και Μεσανατολική δημογραφία
Μία συγκριτική επισκόπηση μεταξύ της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής στο τομέα της δημογραφίας, αποκαλύπτει ορισμένες ενδιαφέρουσες παραμέτρους.
Τη δεκαετία του ’50 ο πληθυσμός του Ελληνικού κράτους ήταν 7 εκ. πολίτες, ενώ ο αντίστοιχος Τουρκικός 20 εκ.  Μία αναλογία 1 προς 3. Στις αρχές του 21ου αιώνα η Ελλάδα έχει 11 εκ. και η Τουρκία πιθανώς άνω των 70 εκ. Η αναλογία έχει σε 1 προς 6,5 και σε ένα βαθμό εξηγείτε και η διαρκώς αυξανόμενη Τουρκική επιθετικότητα και τάση προς εξάπλωση, έναντι της γηρασμένης και στερούμενης νεανικής σφριγιλότητας Ελλάδος. Επίσης, η ίδια η Τουρκία αντιμετωπίζει μία δραματική εξέλιξη η οποία μεσοπρόθεσμα απειλεί τη δική της κοινωνική συνοχή. Οι «Δυτικοποιημένες» πληθυσμιακές ομάδες στη Μικρά Ασία έχουν ήδη προσαρμοσθεί στο Ευρωπαϊκό οικογενειακό πρότυπο των πυρηνικών οικογενειών, ενώ ο μεγάλος όγκος του παραδοσιακού Σουνιτικού πληθυσμού στην Ανατολία αυξάνεται ταχύτατα και μεταναστεύει μαζικά προς τη Κωνσταντινούπολη και τη Σμύρνη. Η επικράτηση του Ερντογκάν τη τελευταία δεκαετία, αποτελεί το ορόσημο για την επιβολή του ορθόδοξου Σουνιτισμού στη Τουρκία σε βάρος τόσο των Κεμαλιστών όσο και των πάμπολλων μειονοτήτων. Σε κάθε περίπτωση η Ελληνοτουρκική διαμάχη αποκτά και επισήμως μία νέα κρίσιμη παράμετρο που εκφράζεται από την ενδοτουρκική διαπάλη. Το συμφέρον της χώρας επιβάλλει τη διαιώνιση της διαμάχης αυτής, γιατί σε κάθε άλλη περίπτωση, η διαλεκτική «Χαιγκελιανή» σύνθεση των δύο Τουρκικών αντιπάλων, θα ενδυναμώσει τα μάλλα το Τουρκικό έθνος και η πιθανολογούμενη μετάλλαξη θα εμφανίσει ένα κατά πολύ ισχυρότερο αντίπαλο για την Ελλάδα από ότι ο σημερινός.
Επιπλέον, στις αρχές του ’70 τα κράτη του Μαγκρέμπ , Μαρόκο, Αλγερία, Τυνησία, Λιβύη και Αίγυπτος είχαν συνολικά πληθυσμιακά μεγέθη της τάξεως των 70 εκ. κατοίκων. Τη ίδια περίοδο οι Μεσογειακές Ευρωπαϊκές χώρες, Ελλάδα, Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία και Πορτογαλία, αριθμούσαν 160 εκ. Τη σημερινή εποχή το Μαγκρέμπ είναι η περιοχή με τουλάχιστον 155 εκ.  ανθρώπους και οι Ευρ. Μεσογειακές χώρες διαθέτουν 180 εκ. πολίτες, πολλοί εξ’αυτών μετανάστες  πιστοί του Ισλάμ προερχόμενοι από τη Βόρειο Αφρική. Το 2050, η Β. Αφρική θα διαθέτει 250 εκ. υπηκόους και οι Μεσογειακοί Ευρωπαίοι 150 εκ.
Στις Ευρωπαϊκές μητροπόλεις το Ισλαμικό στοιχείο προβάλει ήδη ως το πλέον δυναμικό αναπτυσσόμενο τμήμα της κοινωνίας. Στη Γαλλία τα 75 μεγαλύτερα αστικά κέντρα έχουν ποσοστό Μουσουλμάνων άνω ή ίσο του 10%. Στις Βρυξέλλες το πλέον δημοφιλές όνομα για νεογέννητα εδώ και 10 έτη είναι το Μωχάμεντ, ενώ στην Αγγλία υπολογίζεται ότι από του χρόνου το ίδιο θα συμβεί με το όνομα Αλί. Στη δε Κολωνία την άλλοτε γνωστή ως «Ρώμη του Βορρά», οι Μουσουλμάνοι ξεπερνούν το 15% των πολιτών (120.000 άτομα) και η ανέγερση ενός μεγαλοπρεπέστατου Τεμένους με μιναρέδες ύψους 60 μέτρων, έχει προκαλέσει σοβαρότατες κοινωνικές και πολιτικές εντάσεις στη Γερμανία, αλλά και ευρύτερα. Συνολικά σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο το μόνο ζήτημα που πραγματικά έχει δημιουργήσει λαϊκή-κοινωνική αντίδραση σε πρωτογενές επίπεδο, είναι αυτό της Ισλαμικής μετανάστευσης-εξάπλωσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε όλες τις προεκλογικές εκστρατείες των τελευταίων ετών και ειδικώς στη Γαλλία, Ολλανδία, Βέλγιο, Βρετανία, Ιταλία κ.α, αποτελεί κεντρικό πολιτικό ζήτημα που τυγχάνει ευρύτατης προβολής από τα ΜΜΕ. Υπάρχει βεβαίως μία εξαίρεση στο κανόνα και είναι η Ελλάδα, η οποία εάν και μέλος της ΕΕ, διακατέχεται από σύνδρομα φοβικά σε συνδυασμό με τη γενικότερη κατάπτωση του κοινωνικού και πολιτικού διαλόγου.
Καθημερινότητα και Ισλάμ στην Ευρώπη
Ο Μohamed Bouyeri δολοφόνησε τον γνωστό Ολανδό σκηνοθέτη  Van Gogh πριν από μερικά έτη, γεγονός που αποτέλεσε σταθμό στην εξέλιξη του Ευρώισλάμ. Οι Ευρωπαϊκές Αρχές Αντιτρομοκρατίας είδαν την δολοφονία, σαν μια νέα φάση τρομοκρατικής απειλής. Διείδαν το στυλ πολιτικών δολοφονιών Μέσης Ανατολής ως Ευρωπαϊκού Ισλαμικού Ιερού Πολέμου και ως αποκάλυψη μιας νέας πηγής κινδύνου: Εγχώριους τρομοκράτες στους Μουσουλμάνους β και γ γενιάς στην Ευρώπης.
O τρομοκρατικός πυρήνας στο Αμβούργο, που συνδέθηκε με τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, απαρτίζονταν από επισκέπτες σπουδαστές. Και η τοποθέτηση βομβών στο τρένο της Μαδρίτης έγινε από Μαροκινούς μετανάστες, ενώ η επίθεση στο Λονδίνο από καλοβολεμένους και γεννημένους εκεί Πακιστανούς. Οι πρόσφατες δολοφονικές επιθέσεις του Γάλλου υπηκόου Αλγερινής καταγωγής στη Τουλούζη, είναι ένα ακόμα παράδειγμά ανάμεσα στα δεκάδες άλλα τα τελευταία έτη.
Ο δολοφόνος του Ολλανδού σκηνοθέτη, μετακινήθηκε σε ακραίες Ισλαμικές θέσεις κατά τη διάρκεια εγκλεισμού του σε φυλακή. Στο Άμστερνταμ και συγκεκριμένα στο διαμέρισμά του , όπου γινόταν συναντήσεις κάθε δύο εβδομάδες, «για να ακούσουν κηρύγματα από κάποιον Σύριο δάσκαλο ,ονόματι Abu Khatib ο οποίος δρούσε ως καθοδηγητής του και μέντορας του. Ο δολοφόνος είχε επιστρατευθεί από την Ομάδα Hofstad Group, που είχε διασυνδέσεις με τα δίκτυα σε Ισπανία, Μαρόκο, Ιταλία και Βέλγιο και σχεδίαζε δολοφονίες Ολλανδών πολιτικών, επίθεση στον πυρηνικό αντιδραστήρα της Ολλανδίας και την ανάληψη άλλων δράσεων σε όλη την Ευρώπη.
Οι Μυστικές Υπηρεσίες της Ευρώπης συνέδεσαν το κελί προς την Μαροκινή Ισλαμική Μάχιμη Ομάδα, που συνδέεται με τις βόμβες στη Μαδρίτη και με μια σειρά επιθέσεων στην Καζαμπλάνκα. το 2003. Ο Σύριος Ιμάμης ήταν αναμεμιγμένος με τους Μουτζαχεντίν στο Ιράκ και με έναν επιχειρησιακό αρχηγό της Aλ Κάιντα.
H στρατολόγηση, μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, φαίνεται περισσότερο συστηματική και στρατηγική. Η Αλ Κάιντα επικεντρώνεται στη δεύτερη γενιά και οι στρατολόγοι του Ιερού Πολέμου(jihad), προσεγγίζουν ευάλωτες προσωπικότητες στον υπόκοσμο και σε φυλακές. Την παρούσα περίοδο η στοχεύση απευθύνεται και σε πανεπιστημιακούς χώρους, ακόμη και σε Λύκεια.
Συνολικά στις εξής Ευρωπαϊκές χώρες: έχουν συλληφθεί άτομα για Ισλαμιστική τρομοκρατική δράση μετά το 2001: Γερμανία, Τσεχία, Ισπανία, Πορτογαλία, Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία, Βέλγιο, Ολλανδία, Δανία, ΠΓΔΜ, Βοσνία, Ιρλανδία, Σουηδία, Νορβηγία, Σερβία, Βουλγαρία, Ρουμανία και Κύπρο. Σε όλα αυτά τα κράτη τρομοκρατική δράση βρισκόταν σε εξέλιξη ενώ ύποπτοι έχουν συλληφθεί σχεδόν σε όλα τα εδάφη της Ευρώπης.
Στη Μασσαλία το ποσοστό Μουσουλμάνων ξεπερνά το 25%, με την παραλιακή ζώνη να κατοικείται τουλάχιστον κατά το ήμισυ από Βορειοαφρικανούς μετανάστες, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με το μεγαλύτερο λιμένα του κόσμου, το Ρότερντάμ. Στο Μάλμο της Σουηδία όσο και εάν φαίνετε υπερβολικό το 40% είναι ήδη Μουσουλμάνοι οι οποίοι εξακολουθούν να εδρεύουν σε κλειστές γειτονιές-γκέτο όπου η προσπέλαση είναι πρακτικώς αδύνατη για τους υπόλοιπους Σουηδούς. Ακόμα και η Μόσχα διαθέτει 1,5 Εκ. Μουσουλμάνους, περίπου 15% του πληθυσμού της που προέρχονται κυρίως από τη Κεντρική Ασία και το Καύκασο.
Τα τελευταία 30 έτη ο Μουσουλμανικός πληθυσμός έχει αυξηθεί 300% στην Ευρώπη (Εξαιρούμενης της Ρωσίας) και πολλοί ειδικοί αναμένουν μία επιπλέον 100% αύξηση στα επόμενα 15 χρόνια το αργότερο. Σύμφωνα με όλες τις προβλέψεις των στατιστικών αναλυτών περί το 2050 έως και ένας στους τέσσερις κατοίκους στην Ευρώπη θα είναι Μουσουλμάνος και πόλεις όπως το Παρίσι και το Λονδίνο θα είναι κατά το ήμισυ Ισλαμικές μητροπόλεις.
Σε κράτη όπως η Σουηδία και η Μεγάλη Βρετανία, Ισλαμικές ενώσεις διεξάγουν πολύχρονες καμπάνιες για να τους επιτραπεί η καθιέρωση του “Νόμου της Σάρια” για τις κοινότητες τους. Το περίεργο είναι ότι βρίσκουν κατανόηση αλλά και υποστήριξη από γηγενείς πολιτικές δυνάμεις κυρίως λόγω της εκλογικής δύναμης που πλέον διαθέτουν…
Ήδη λειτουργούν “Ισλαμικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα” που ακολουθούν τις επιταγές του Μωάμεθ σε ότι  αφορά τις οικονομικές συναλλαγές στη Βρετανία, Αλβανία, Βοσνία, Δανία, Γαλλία, Γερμανία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία , ΕΛβετία και Ιρλανδία. Το τραπεζικό αυτό σύστημα είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο στο κόσμο και στην ουσία δημιουργεί όλες τις προϋποθέσεις για την οικονομική χειραφέτηση και αυτονόμηση των Μουσουλμάνων που διαβιούν στις καθιερωμένες τεχνοκρατικές δομές του σημερινού “Ευρωπαϊκού τρόπου ζωής”.
Ο αριθμός των βιασμών στη Σουηδία και Δανία τα τελευταία 5 χρόνια έχει τριπλασιαστεί με το 70% να διαπράττεται από Μουσουλμάνους μετανάστες (90% συνολικά οι μετανάστες) και στη Κοπεγχάγη πλησιάζει απόλυτα ποσοστά. Μάλιστα μία αναπτυσσόμενη βιοτεχνική εφαρμογή στις χώρες αυτές είναι η δημιουργία “Αντίστροφων ζωνών αγνότητας” οι οποίες φοριούνται από νεαρές κοπέλες όταν βγαίνουν για νυκτερινή διασκέδαση κυρίως. Οι πρωταθλητές των βιασμών σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης είναι οι Τούρκοι, Αλγερινοί και Μαροκινοί, ενώ το Κέντρο Πρόληψης Εγκλήματος της Στοκχόλμης υπολογίζει ότι υπάρχουν τουλάχιστον 4 φορές μεγαλύτερες πιθανότητες οι εκάστοτε βιαστές να προέρχονται από Ισλαμικές χώρες, εξετάζοντας τις αστυνομικές στατιστικές των τελευταίων ετών.
Ο εξ Αμερικής «Πόλεμος ενάντια στη τρομοκρατία», σε συνδυασμό με τις πολύνεκρες επιθέσεις, όπως στην Ισπανία και τη Μεγάλη Βρετανία, έχουν εντείνει την Παν-Ευρωπαϊκή ανησυχία για τους Ισλαμιστές γείτονες τους, ενώ οι τελευταίοι βιώνουν την κοινωνική απόρριψη, μειονεξία και επιφυλακτικότητα με αποτέλεσμα να προσβλέπουν σε «Ισλαμική υπεροχή» για να επιβιώσουν. Επιπλέον η βίο-ηθική θεώρηση του Ισλάμ όπως διαμορφώθηκε και από τους μετανάστες στην Ευρώπη απορρίπτει την αφομοίωση με το κατεστημένο Δυτικό πρότυπο και παραλλήλως ασκεί πολιτική προσηλυτισμού και αφομοίωσης των ιθαγενών κατοίκων. Λόγου χάρη ετησίως στη Γερμανία 10,000 Γερμανοί προσηλυτίζονται στον Ισλαμισμό, ενώ στην Ολλανδία, την Αγγλία, ΗΠΑ, Αυστραλία και Γαλλία προσήλυτοι έχουν συλληφθεί για τρομοκρατική δράση εμφορούμενη μάλιστα από το γνήσιο πνεύμα φανατισμού που διακατέχει όλους τους νεοφώτιστους πασών των θρησκειών.  Είναι πλέον του βέβαιου ότι η Ισλαμική παρουσία θα συνεχίσει να αυξάνεται κατά τα επόμενα έτη λόγω μετανάστευσης και υψηλής φυσικής αύξησης των Ισλαμικών κοινοτήτων στην Ευρώπη. Παρόλο που η αστικοποίηση θεωρείτε ότι επιδρά ανασταλτικά στην αύξηση των γεννήσεων, οι Ευρωπαίοι-Μουσουλμάνοι έχουν διπλάσιο ποσοστό από ότι οι υπόλοιποι πληθυσμοί.
Εκτιμήσεις

Σε ιστορικό επίπεδο οι μετακινήσεις λαών είναι ένα ενδημικό φαινόμενο, στην Ευρασία τουλάχιστον. Οι περίφημες επιδρομές των Βαρβάρων που εξάρθρωσαν τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, οι επιδρομές των Βίκινγκς που εποίκισαν πλείστα Ευρωπαϊκά εδάφη, οι Μογγολικές επιθέσεις που έχουν αφήσει τα ίχνη τους στους λαούς της Α. Ευρώπης και πολλές άλλες μικρότερες μετακινήσεις πληθυσμών. Παρά ταύτα οι λαοί αυτοί απορρόφησαν το στέρεο υπόστρωμα του Ελληνικού και Λατινικού Πολιτισμού και αφομοίωσαν ορισμένες από τις αρχές τους δημιουργώντας στη συνέχεια τη Δυτική Κουλτούρα η οποία αποτελεί μία συνέχεια –Διαστροφή κατά πολλούς- του προϋπάρχοντος Ελληνικού (στικού) κόσμου και των επιγόνων τους Λατίνων. Στη περίπτωση του Ισλάμ κάτι παρόμοιο δεν συμβαίνει λόγω των ήδη ισχυρών πολιτιστικών δομών και πολιτισμικών ικανοτήτων των Ισλαμικών κοινωνιών που έλκουν τη καταγωγή τους από τους σπουδαίους πολιτισμούς των Σουμερίων, Βαβυλωνίων, Ασσυρίων, Χαλδαίων, Αιγυπτίων και άλλων, Συνεπώς αποτελούν σε πλανητικό επίπεδο  κύριο ανταγωνιστή της Δύσης σε τρόπο ζωής και θεώρησης της, μαζί ασφαλώς με τον Κινεζικό πολιτισμό ο οποίος διακρίνεται για την εσωστρέφεια του, τουλάχιστον ιστορικά και φαινομενικά.

Οι εμφύλιες διαμάχες στην Πρώην Γιουγκοσλαβία, κατέδειξαν για πρώτη φορά από το 1912-13 στον Ευρωπαϊκό χώρο, τη στρατιωτική διάσταση του Ισλάμ και την παγκόσμια κινητοποίηση που αυτή έχει όταν διακρίνει ότι τα συμφέροντα επιμέρους ομάδος πιστών οπουδήποτε και εάν βρίσκονται, κινδυνεύουν από αλλόθρησκους.  Επιπροσθέτως η ανάπτυξη κρατιδίων και κρατικών μορφωμάτων στο Βαλκανικό χώρο τα τελευταία έτη έχει υποβοηθήσει σημαντικά τη λαθρομετανάστευση προς την Ευρώπη. Σε περιοχές όπως το Τέτοβο, Πρίστινα, και Σεράγεβο, οργανωμένα κυκλώματα με παγκόσμια εγκληματική δράση αναλαμβάνουν τη διαρκή μεταφορά Μουσουλμάνων Ασιατών προς τη Δύση και έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν εντυπωσιακά δίκτυα πληροφοριών, επιμελητείας και μεταφορών για τους ανωτέρω σκοπούς. Τέλος πρέπει να τονιστεί ότι οι προαναφερθείσες περιοχές βρίσκονται ως επί των πλείστων υπό Δυτική-πολυεθνική διοίκηση είτε εμμέσως είτε αμέσως, γεγονός που δημιουργεί συνομωσιολογικούς συνειρμούς όπως και απογοήτευση σε πολλές κοινωνικές ομάδες και σχηματισμούς της ίδιας της Δύσης, γεγονός που ήδη δημιουργεί και πολιτικά αποτελέσματα και μετασχηματισμούς του εκλογικού σώματος.
Η λογική της «Πολιτικής Ορθότητας» και η επίταση νεφελωδών πολιτικών και κοινωνικών τακτικών εκ μέρους των Ευρωπαϊκών κοινωνιών, αφαιρεί την ικανότητα μακροπρόθεσμου σχεδιασμού και ψύχραιμης ανάλυσης ώστε να αντιμετωπιστεί η διαφαινόμενη –Και ίσως οριστική- πτώση του Ελληνικού Πνεύματος και πολιτισμού, του Ρωμαϊκού και του Δυτικού μορφώματος.  Ως αποτέλεσμα της «Αναπηρίας της σκέψης» στη σύγχρονη Ευρωπαϊκή πραγματικότητα οι πολίτες της Ηπείρου θα εξακολουθούν να διαπιστώνουν με άγχος και δέος συνάμα, τα γεγονότα και δεν θα κατανοήσουν βιωματικά ότι χωρίς γέννηση υπάρχει μόνο θάνατος εξ’ορισμού και αμετακλήτως.

Παράρτημα: Στατιστικά στοιχεία

A) Προβλέψεις αύξησης πληθυσμού 2000

1. Ινδονησία: 224,784,210
2. Πακιστάν: 141,553,775
3. Αίγυπτος: 68.359,979
4. Τουρκία: 65,666,679
5. Ιράν: 65,619,636

2050

1. Ινδονησία: 337,807,011
2. Πακιστάν: 267,813,495
3. Αίγυπτος: 113,002,084
4. Τουρκία: 86,473,786
5. Ιράν: 100,198,725

Πληθυσμιακοί συσχετισμοί μεταξύ Βορείου Αφρικής και Νότιας Ευρώπης
2000-Βόρειος Αφρική-

Αίγυπτος: 68,360,000
Αλγερία: 31,200,000
Μαρόκο: 30,120,000
Τυνησία: 9,600,000
Λιβύη: 5,120,000

2000-Νότια Ευρώπη-

Γαλλία: 59,330,000
Ιταλία: 57,650,000
Ισπανία: 40,000,000
Ελλάδα: 11,000,000
Πορτογαλία: 10,100,000

2050-Βόρεια Αφρική-

Egypt: 113,000,000
Algeria: 52,750,000
Morocco: 50,900,000
Tunisia: 12,600,000
Libya: 10,800,000

2050-Νότια Ευρώπη-

Γαλλία: 59,000,000
Ιταλία: 45,000,000
Ισπανία: 32,600,000
Ελλάδα: 9,300,000
Πορτογαλία: 9,000,000

Πηγές:
(1) Άρθρο του περιοδικού ” Organizer”, από τον R.K Ohri (Ινδία), 05/02/2006
http://www.organiser.org/dynamic/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=116&page=33
(2) Μελέτη της ιστορικής έκδοσης ” History of the movements of people”.
http://www.historyworld.net/wrldhis/PlainTextHistories.asp?groupid=944&HistoryID=ab18
(3) Εγκυκλοπαιδική πηγή για τους γενίτσαρους-παιδομάζωμα-Αγγλική έκδοση
http://en.wikipedia.org/wiki/Janissary
(4) Βιογραφία Fernard Braudel: http://en.wikipedia.org/wiki/Fernand_Braudel
Επίσης βλέπε: www.binghamton.edu/fbc/iwislam.htm
(5) Παγκόσμια στατιστικά στοιχεία Μουσουλμανικού πληθυσμού: http://islamicweb.com/begin/population.htm
(6) Στατιστικά πληθυσμιακά στοιχεία για διάφορες χώρες του κόσμου
http://www.freeworldacademy.com/globalleader/population.htm
(7) Αναφορά του Παγκοσμίου Οργανισμού Μετανάστευσης:www.belgium.iom.int/STOPConference/Conference%20Papers/20%20Bruggeman%20Brussels%20IOM.19.09.02.pdf
(8) Επίσημες προβλέψεις της διεθνούς πληθυσμιακής βάσης δεδομένων του Αμερικανικού Γραφείου Απογραφής:-www.census.gov/ipc/www
Άλλες πηγές
observer.guardian.co.uk/islam/0,,562652,00.html
news.bbc.co.uk/2/hi/in_depth/6369251.stm
yaleglobal.yale.edu/display.article?id=4016
www.realclearpolitics.com/articles/2006/08/islam_versus_west.html
www.boston.com/news/globe/editorial_opinion/oped/articles/2006/02/09/at_the_crossroad_of_islam_the_west/ -
news.bbc.co.uk/2/hi/in_depth/europe/2005/muslims_in_europe/default.stm
www.euro-islam.info/
users.fmg.uva.nl/jrath/downloads/@RSF%20European%20Research%20on%20Islam%20and%20Muslims.pdf
www.fas.org/sgp/crs/row/RL33166.pdf
www.economist.com/opinion/displaystory.cfm?story_id=7081343
www.time.com/time/magazine/article/0,9171,901021216-397459,00.html
www.csmonitor.com/2005/0224/p10s01-woeu.html
www.boston.com/news/globe/editorial_opinion/oped/articles/2006/05/30/europes_muslim_dilemma/
www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2006/10/24/AR2006102401148.html
http://news.bbc.co.uk/2/hi/in_depth/europe/2005/muslims_in_europe/default.stm
http://www.thebanker.com/news/fullstory.php/aid/1911/Europe%92s_first_Islamic_bank_opens_its_doors.html
Phillips, Melanie, “Londonistan”, San Francisco, Encounter Books, 2006 ISBN 1-59403-144-4