Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

2 Απρ 2012

Του Θύμιου Παπανικολάου

Το γεγονός ότι ακόμα δεν έχει προσδιοριστεί η ημερομηνία των εκλογών δείχνει περίτρανα ότι αυτές έχουν «φρακάρει» στις καθεστωτικές συμπληγάδες.

Φαίνεται ότι τα καθεστωτικά ιερατεία της ευρω-χούντας βρίσκονται σε οικτρό αδιέξοδο, γιατί βλέπουν ότι δεν τους βγαίνουν οι εκλογικοί τους «λογαριασμοί» και οι μετεκλογικοί τους σχεδιασμοί, παρά τη μαζική τρομοκρατία και νοθεία που θα ασκήσουν και παρά τις καθεστωτικές «ξόβεργες» που έχουν στήσει για να συλλέξουν την κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ.

Το καθεστώς των ανδρεικέλων της ευρω-αποικίας διακρίνει καθαρά (εξάλλου είναι σε θέση να υπολογίσει με ακρίβεια την ορμή της λαϊκής οργής) ότι οι «ξόβεργες» και τα «αναχώματα» που έχουν στηθεί δεν θα μπορέσουν να ανακόψουν την ΟΡΜΗ της εκλογικής ροής προς ανεπιθύμητες κατευθύνσεις: Κατευθύνσεις ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗΣ του ευρω-κατοχικού κυβερνητικού τους οικοδομήματος…

Η δυναμική της ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ του κααθεστωτικού οικοδομήματος έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις και αυτό το ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΟ «στοιχείο» της κατάρρευσης έχει προκαλέσει τον πανικό στους «νταβάδες» (ξένους και εγχώριους) και στο υπηρετικό, πολιτικό τους προσωπικό.

Αυτός ο πανικός από τη δυναμική της ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗΣ λαϊκής οργής που θα καταγραφεί στις κάλπες, ΕΙΝΑΙ που εμποδίζει τα αφεντικά των ανδρεικάλων να καθορίσουν, ΑΚΟΜΑ, την ημερομηνία των εκλογών και τους εξαναγκάζει να σχεδιάζουν πυρετωδώς σενάρια παράτασης του χρόνου των εκλογών ή ακόμα και αναβολής τους στο αόριστο μέλλον.

ΟΤΑΝ ακόμα δεν έχει προσδιοριστεί επακριβώς η ημερομηνία των εκλογών, αυτό σημαίνει ότι η αναβολή τους βρίσκεται προ ημερησίας διατάξεως, ότι αναζητούνται «δικαιολογητικά» νέων ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ και σχεδιάζονται νέα κοινοβουλευτικά ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΑ.

Δεν μπορεί να βρισκόμαστε, υποτίθεται, ένα μήνα πριν από τις κάλπες και ακόμα να μην έχει προσδιοριστεί η ημερομηνία.

Κάποιο λάκκο έχει η φάβα. Και αυτός ο λάκκος σηματοδοτεί νέες και μακάβριες συμφορές…

Σε μια τέτοια περίπτωση ο κόσμος πρέπει να κατεβεί στους δρόμους με κεντρικό σύνθημα: «ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ»…


Το φωτομοντάζ είναι από το "Γρέκι"

Τι έχουμε πει ότι είναι; Άπαιχτοι, εξωγήινοι, ανάλγητοι, διεφθαρμένοι, ρουσφετολόγοι, αδιόρθωτοι, ότι ζουν στον δικό του κόσμο… Ε, λοιπόν και λίγα τους έχουμε πει! Κάθε ημέρα, οι κυβερνώντες αυτήν την χώρα αποδεικνύονται όχι κατώτεροι των περιστάσεων, αλλά άκρως επικίνδυνοι. Μέχρι σήμερα οι περισσότεροι από εμάς προσπαθούν να διατηρούν ένα επίπεδο, να γίνεται αυστηρή κριτική, να τους σαρκάζουμε αλλά μέχρι εκεί. Με αυτά όμως που συνεχίζουν να κάνουν, δεν γνωρίζουμε κατά πόσο ο κόσμος θα σταματήσει εκεί και δεν θα προχωρήσει πλέον σε ενέργειες που ούτε θέλουμε να φανταζόμαστε.

Το τελευταίο κατόρθωμα της κυβέρνησης είναι η απάντηση του κυρίου Σαχινίδη προς τους βουλευτές κ.κ. Παναγιωτόπουλο (ΝΔ) και Αυγενάκη (Δημοκρατική Συμμαχία) που έκαναν ερωτήσεις σχετικά με τις καταθέσεις που βγήκαν στο εξωτερικό και την δημοσιοποίηση των ονομάτων αυτών που τα έστειλαν σε ξένες τράπεζες. Συγκεκριμένα ο «άξιος» αντικαταστάτης του κ. Βενιζέλου στο υπουργείο Οικονομικών ενημέρωσε ότι «η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων δεν έχει στη διάθεσή της συγκεκριμένα στοιχεία για το ύψος του ποσού των καταθέσεων, που έχουν φύγει στο εξωτερικό τους τελευταίους 20 μήνες. Τα 104,6 δισ. ευρώ αφορούν κινήσεις και μεταφορές χρημάτων στο εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένων των εμπορικών συναλλαγών, για το 2010».

Τώρα τι να πούμε εμείς; Πώς να χαρακτηρίσουμε και αυτή την ενέργεια, την απάντηση του κυρίου Σαχινίδη; Να του γράψουμε ότι σε πολύ σύντομο χρόνο μας έδωσε να καταλάβουμε γιατί τον έβαλαν στην θέση του κ. Βενιζέλου; Σιγά, μην του κάναμε την μούρη κρέας… Να του γράψουμε ότι είναι και αυτός ανάλγητος, ότι ψεύδεται, ότι, ότι… Θα νομίσει ότι βρέχει… Εκείνος μπορεί να έχει πολύ κοντή μνήμη, εμείς όμως όχι! Θα θυμίσουμε εμείς λοιπόν πράγματα σε αυτόν, ξέρετε σε αυτόν που δεν βρίσκει τους φακέλους για τις Γερμανικές αποζημιώσεις, σε αυτόν που ενίσχυσε τον σύλλογο των υπαλλήλων του υπουργείου του (ιδιοκτησία των πολιτικών δεν είναι; τι στον λαό ανήκουν;) με 5,5 εκ. ευρώ για πολιτιστικές εκδηλώσεις, σε αυτόν που μας ενημέρωσε ότι «πετάχτηκαν» το 2011 άλλα 153 ευρώ για καταπτώσεις εγγυητικών επιστολών στην αμαρτωλή ΕΑΒ όπου πάνε με «αεροπλάνα και βαπόρια οι ρεμούλες», δηλαδή στον κ. Σαχινίδη.

Κύριε Υπουργέ μας, πολιτικέ της Ελλάδας, που ανήκετε προφανώς μια άλλη φυλή (την Αρία ίσως;) από εκείνη των χαχόλων Ελλήνων (τρομάρα σας…) σας υπενθυμίζουμε ότι μεταξύ όλων των άλλων ψεμάτων, συγνώμη ανακοινώσεων ή διαρροών ειδήσεων που έχει κάνει η κυβέρνηση στην οποία μετέχετε ή το υπουργείο σας ή όποιος άλλος κυβερνητικός παράγοντας θέλετε, τον Ιούλιο του 2011 μας ενημερώνατε ότι θα μπει φόρος μέχρι 15% στις καταθέσεις που έφυγαν στο εξωτερικό… Τον Σεπτέμβριο δε του ιδίου έτους, και προφανώς στα πλαίσια αυτά, δηλαδή της φορολόγησης των καταθέσεων, ο κύριος Π. Οικονόμου, φανταζόμαστε ότι τον γνωρίζετε, είναι ο Αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, με εντολή του καλούσε τις Τράπεζες και τα ΕΛΤΑ «να αποστείλουν μέχρι τις 31 Οκτωβρίου στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων τις σχετικές λίστες. Θέμα τραπεζικού απορρήτου δεν τίθεται, δεδομένου ότι έχει ήδη αρθεί έναντι των φορολογικών αρχών και οποιαδήποτε στιγμή η εφορία μπορεί να ζητήσει το άνοιγμα οποιουδήποτε τραπεζικού λογαριασμού. Η απόφαση αφορά τις καταθέσεις που διακινήθηκαν από το 2009 και μετά. Η πρώτη αποστολή αρχείων των στοιχείων για τη χρονική περίοδο 01/01/2009 – 31/07/2011 θα γίνει έως τις 31/10/2011 και κατόπιν θα κοινοποιούνται κάθε μήνα. Οι συγκεκριμένοι καταθέτες θα κληθούν από την εφορία να δικαιολογήσουν το ύψος των ποσών αυτών και, αν προκύπτουν από τα επίσημα δηλωθέντα εισοδήματά τους, δε θα έχουν πρόβλημα. Σε διαφορετική περίπτωση, θα υποστούν κυρώσεις για φοροδιαφυγή ή ακόμα και για διακίνηση «μαύρου» χρήματος. Αναλυτικότερα, με το έγγραφο του κ. Οικονόμου, οι τράπεζες και τα ΕΛΤΑ υποχρεούνται να διαβιβάσουν στη ΓΓΠΣ μέχρι τις 31 Οκτωβρίου αρχεία με στοιχεία οικονομικού και φορολογικού ενδιαφέροντος για όσους μετέφεραν καταθέσεις στο εξωτερικό».

Αυτά δεν τα λέγαμε εμείς… Το υπουργείο σας τα έλεγε και υλοποίησε. Και τα στοιχεία τα έχετε επομένως στην διάθεση σας από την 31η Οκτωβρίου 2011… Μην μας πείτε ότι οι Τράπεζες αγνόησαν την εντολή του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, γιατί τότε θα ρωτήσουμε τι μέτρα λάβατε εναντίον των υπευθύνων; Στείλατε κανέναν στον Οικονομικό Εισαγγελέα; Δεν νομίζουμε; Εν τω μεταξύ τα στοιχεία που ζητούσε το υπουργείο ήταν τόσο αναλυτικά που με μια απλή επεξεργασία μπορούσαν να βρουν οι αρμόδιοι τι είναι τι…. Και τώρα με περισσό θράσος έρχεται ο κύριος Σαχινίδης και απαντά στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και της Δημοκρατικής Συμμαχίας ότι «… η ΓΓΠΣ δεν έχει στη διάθεσή της συγκεκριμένα στοιχεία για το ύψος του ποσού των καταθέσεων, που έχουν φύγει στο εξωτερικό τους τελευταίους 20 μήνες…» Φτου σας, για να μην σας βασκάνουμε…

Αλλά εμείς τον χαβά (είδατε γιαβρούμ τι κάνουν τόσα πολλά τούρκικα σήριαλ στην τηλεόραση;) μας. Και καλά αυτά τα στοιχεία δεν τα έχετε…. Για τα άλλα στοιχεία, αυτά που έχετε ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ; Για παράδειγμα, τον Φεβρουάριο φέτος οι αρχές της Μεγάλης Βρετανίας σας έδωσαν μια λίστα με «Διευθύνσεις» και ονόματα 200 περίπου Ελλήνων, οι οποίοι κατέχουν ακίνητα στις ακριβές περιοχές του Λονδίνου, αξίας από 100.000 ευρώ έως 3.000.000 ευρώ. Ενώ υπολογίζεται ότι έχουν τοποθετηθεί στην κτηματαγορά της βρετανικής πρωτεύουσας ελληνικά κεφάλαια περίπου 1 δισ. ευρώ.!!! ΕΔΩ ΞΕΡΕΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΟΝΟΜΑΤΑ, ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ… Τι κάνατε λοιπόν; Μήπως χάσατε την λίστα; Να παρακαλέσουμε τους Βρετανούς να σας την δώσουν; Μπα, δεν χρειάζεται…. Απλά, δεν έχετε τσίπα, δεν ντρέπεστε για τίποτα… Το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι ΜΟΝΟΝ Ο ΕΑΥΤΟΣ ΣΑΣ!!!

Κλείνουμε με μία ευχή. Οι προσεχείς εκλογές, εφόσον γίνουν βεβαίως γιατί πολλά έχουν δει τα μάτια μας, να αποτελέσουν βαλβίδα εκτόνωσης για τον Ελληνικό λαό… Ο λαός να ξεσπάσει ψηφίζοντας ανάλογα, κατάλληλα και κυρίως στέλνοντας στον πολιτικό αγύριστο (πιο κοντά δεν γίνεται γιατί θα βρούνε τρόπο να επιστρέψουν…) όσους ευθύνονται για τις σημερινές αλγεινές συνθήκες κάτω από τις οποίες ζούμε όλοι μας, πλην των διαφθαρμένων που κονόμησαν όλα αυτά τα χρόνια. Διαφορετικά φοβόμαστε ότι αυτά που ζούμε σήμερα δεν θα είναι τίποτα μπροστά σε αυτά που θα ζήσουμε…. Και οι μόνοι υπεύθυνοι για αυτό θα είναι πλέον αυτοί που μας κυβερνούν σήμερα. Αυτοί εξωθούν τον κόσμο στα άκρα…
Ακούγοντας τους Μέρκελ, Σόιμπλε και Τόμσεν

Tου Σταύρου Λυγερού

Μέχρι πρότινος, η Μέρκελ, ο Σόιμπλε και οι άλλοι του ευρωιερατείου καλλιεργούσαν με τις δηλώσεις τους την εντύπωση ότι η Ελλάδα βρίσκεται ένα βήμα πριν εκδιωχθεί από την Ευρωζώνη. Οι εγχώριοι υποστηρικτές του Μνημονίου, μάλιστα, εκμεταλλεύονταν το καλλιεργούμενο κλίμα επικείμενης αποπομπής για να εκβιάσουν την κοινωνία να ανεχθεί μια πολιτική η οποία παράγει ολοένα και περισσότερα οικονομικά και κοινωνικά ερείπια.

Τώρα που οι υπογραφές έχουν μπει και οι ψηφοφορίες έχουν ολοκληρωθεί, όπως ακριβώς επεδίωκαν η τρόικα και η κυβέρνηση Παπαδήμου, τώρα που η Ελλάδα έχει για τα καλά δεσμευθεί στον δρόμο της νέας δανειακής σύμβασης και του νέου Μνημονίου, η ρητορική του ευρωιερατείου άλλαξε. Η Μέρκελ και ο Σόιμπλε δηλώνουν ότι η εκδίωξη της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα ήταν καταστροφική για το ευρώ κι ότι ουσιαστικά δεν ετέθη ποτέ τέτοιο ζήτημα.

Πότε έλεγαν την αλήθεια; Ο καθένας διαλέγει ό, τι βολεύει το ιδεολόγημά του, αλλά είναι λογικό να θεωρήσουμε ότι οι δηλώσεις που αντανακλούν την πραγματικότητα είναι οι τωρινές. Οι λόγοι είναι δύο:

Πρώτον, επειδή πριν από τις κρίσιμες ψηφοφορίες στην ελληνική Βουλή, το ευρωιερατείο είχε πολιτική σκοπιμότητα. Με τις δηλώσεις-απειλές για αποπομπή της Ελλάδας διευκόλυνε την κυβέρνηση Παπαδήμου, προσδίδοντας αξιοπιστία στην προπαγανδιστική εκστρατεία των εγχώριων «μνημονιακών» δυνάμεων ότι η ψήφιση και η εφαρμογή του νέου πακέτου είναι ο μόνος τρόπος για να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη.

Δεύτερον, επειδή -όπως επιμόνως υποστηρίζουμε σ’ αυτές τις στήλες από τις αρχές του 2010- η ελληνική κρίση είναι συστημικός κίνδυνος για την Ευρωζώνη. Μεγαλύτερος τότε, αλλά και τώρα ικανός να προκαλέσει όχι μόνο τεράστιο κόστος, αλλά και μεγάλο ρήγμα στην Ευρωζώνη. Η Ελλάδα είναι συστημικός κίνδυνος όχι λόγω του χρέους της (τώρα πια η μερίδα του λέοντος είναι προς τις χώρες-μέλη και προς το ΔΝΤ), αλλά επειδή μια στάση πληρωμών θα προκαλούσε ένα καταστροφικό ντόμινο που θα συμπαρέσυρε τους άλλους αδύναμους κρίκους. Μπορεί το ευρωιερατείο να δηλώνει ότι η Ελλάδα είναι μοναδική περίπτωση, αλλά οι Αγορές θα προεξοφλούσαν πολύ περισσότερο απ’ όσο τώρα το αντίθετο, ότι η Ελλάδα είναι η αρχή. Αυτό θα είχε ως συνέπεια μια εκτόξευση των επιτοκίων δανεισμού χωρών όπως η Ισπανία, η Ιταλία και το Βέλγιο. Τα δόντια των Αγορών θα ένιωθε ακόμα και η Γαλλία.

Το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι συστημικός κίνδυνος για την Ευρωζώνη δεν σημαίνει, βεβαίως, ότι μπορούσε να συνεχίσει το πάρτι του ελλείμματος. Μπορούσε, όμως, να διαπραγματευθεί ένα αξιόπιστο εθνικό σχέδιο δημοσιονομικής εξυγίανσης και αξιοποίησης των πολλών λιμναζουσών αναπτυξιακών δυνατοτήτων. Οι κυβερνώντες, όμως, αποδείχθηκαν ανίκανοι να επεξεργασθούν ένα τέτοιο σχέδιο. Προτίμησαν να υιοθετήσουν την πολιτική που ήρθε ντελίβερι από την τρόικα. Οσοι έχουν ακόμα αμφιβολία, ας δουν τις δηλώσεις Τόμσεν στο Ευρωκοινοβούλιο. Επιβεβαίωσε αυτό που ήταν προφανές: οι κυβερνώντες όχι μόνο δεν διαπραγματεύθηκαν, αλλά κι αποδέχθηκαν με ανοιχτές αγκάλες το Μνημόνιο.

- “Κουρεύονται” κι άλλο επικουρικές και κύριες συντάξεις
- Καταργούνται όλα τα επιδόματα και δημιουργείται ένα ενιαίο
- Ψαλίδι στις αμυντικές και φαρμακευτικές δαπάνες
- Χιλιάδες απολύσεις σε Δημόσιο και Δήμους

Σύμφωνα με τη συνέντευξη που έδωσε ο επικεφαλής της Κομισιόν στην Τρόικα στο “Έθνος της Κυριακής”, αφού το πρώτο πρόγραμμα για την Ελλάδα ουσιαστικά δεν πέτυχε το στόχο του, δηλαδή την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές, έρχονται νέα μέτρα και η έμφαση αυτή τη φορά θα δίνεται στη μείωση των κρατικών δαπανών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Μορς Ματίας, αφού πια σχεδόν εξαντλήθηκαν όλες οι φορολογικές αυξήσεις που θα μπορούσαν να γίνουν, η πρόσθετη εξοικονόμηση θα προέλθει από τη μείωση δαπανών διαρθρωτικού χαρακτήρα. Αναλυτικά, σύμφωνα με τον ίδιο αυτό σημαίνει:

1. Περικοπές στις συντάξεις και στα κοινωνικά επιδόματα με τρόπο όμως που να διατηρείται η κοινωνική προστασία.
2. Περικοπές στις αμυντικές δαπάνες χωρίς όμως να αμφισβητείται η αμυντική ικανότητα της χώρας.
3. Αναδιάρθρωση της κεντρικής και δημόσιας διοίκησης η οποία θα λειτουργεί με λιγότερο προσωπικο – άρα απολύσεις.
4. Περικοπές στις φαρμακευτικές δαπάνες και στα δαπάνες των νοσοκομείων και επιδομάτων πρόνοιας.
5. Μονόδρομος οι μειώσεις στους μισθούς

Σχετικά με τα όσα ακούγονται και για τρίτο πακέτο βοήθειας, ο επικεφαλής της Κομισιόν στην τρόικα δηλώνει πως κάτι τέτοιο αποτελεί ουσιαστική απόδειξη αλληλελγγύης. Με αυτόν τον τρόπο οι αρχηγοί των κρατών της Ευρωζώνης εκφράζουν τη δέσμευσή τους να μας στηρίζουν μέχρι να ξαναβγούμε στις αγορές. Με λίγα λόγα, θα πρέπει να λέμε και ευχαριστώ για τα “πακέτα” που έρχονται το ένα μετά το άλλο γιατί έτσι οι Ευρωπαίοι μας δείχνουν την αλληλεγγύη τους!

Παρά την σιωπή της κυβέρνησης προεκλογικά, η τρόικα βρίσκεται στην Αθήνα και εργάζεται πυρετωδώς για τα νέα μέτρα. Σύμφωνα με το “ΒΗΜΑ”, πρώτος στόχος είναι τα επιδόματα, όπου διαπιστώθηκε και το “μεγάλο φαγοπότι” και απ' όπου πρόκειται να εξοικονομηθούν 1,2 δισ. ευρώ.
Τα επιδόματα λοιπόν θα καταργηθούν όλα ανεξαιρέτως –απορίας, ΕΚΑΣ, τρίτου παιδιού, πολυτεκνικού, μονογονεϊκών οικονενειών κ.λ.π.- και θα δημιουργηθεί ένα εννιαίο το οποίο όμως θα εισπράττουν μόνο όσοι βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας, το οποίο καθορίζεται στα 7.540 ευρώ ως ετήσιο εισόδημα.
Αξίζει να σημειωθεί πως το 20% του πληθυσμού αυτήν την περίοδο βρίσκεται κάτω από το όριο της φτώχειας. Επόμενος στόχος θα είναι οι περικοπές στις δαπάνες για την Υγεία και την Άμυνα απ' όπου θα πρέπει να εξοικονομηθούν 6,6 δισ. ευρώ.


Το τελευταίο “όχι” της Ελλάδας…

Τέσσερα χρόνια μετά το τελευταίο «όχι» της Ελλάδας, με την άρνηση της κυβέρνησης Καραμανλή στο Βουκουρέστι να αποδεχθεί την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, είναι χρήσιμο να θυμηθούμε ότι η χώρα μας είχε τότε φωνή και παρέμβαση σε διεθνές επίπεδο.

Η φωτογραφία είναι από την καταχώρηση του ΣΑΕ στα ΜΜΕ όλου του κόσμου, μεταξύ των οποίων στους Financial Times, τους Times, την International Herald Tribune, την Washington Post, τη Le Monde και τη Le Figaro. Και εξηγεί τις θέσεις της Ελλάδας, και τη σημασία της μη παραχώρησης του ονόματος της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς.

Μια άλλη Ελλάδα. Μια Ελλάδα προ της κρίσης. Μια Ελλάδα μακριά από Μνημόνια υποταγής.

Μια χώρα η οποία υποχρεώνεται από τη ζώσα εθνική πραγματικότητα, να καταφεύγει σε παραδείγματα της πρόσφατης ιστορικής μνήμης, για να ανακαλύψει εστίες εθνικής αξιοπρέπειας, είναι μια χώρα σε προϊούσα κρίση.

Όπως ακριβώς συμβαίνει με τη σημερινή Ελλάδα, των δυο Μνημονίων και της βαθιάς ύφεσης, με την περιορισμένη εθνική κυριαρχία, και την «τσαλακωμένη» εθνική αξιοπρέπεια, που πρέπει να φτάσει μέχρι τη 2α Απριλίου του 2008, σαν σήμερα πριν από τέσσερα χρόνια δηλαδή, για να ξαναπιάσει το νήμα με ένα μεγάλο «όχι».

Ήταν τότε που στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι, ο Κώστας Καραμανλής έφραξε το δρόμο των ανιστόρητων Σκοπίων προς τη Βορειοατλαντική Συμμαχία. Παρά τις αφόρητες πιέσεις που του ασκήθηκαν, κυρίως από τον αμερικανικό παράγοντα. Ένα «όχι» που πλήρωσαν ο πρώην πρωθυπουργός και η Νέα Δημοκρατία, η εξέλιξη του εθνικού αφηγήματος ωστόσο ήρθε να δικαιώσει πανηγυρικά.

Το «όχι» στο Βουκουρέστι αποτελεί ζωηρό παράδειγμα του ότι μια χώρα, όσο μικρή κι αν είναι πληθυσμιακά ή γεωγραφικά, γίνεται ακόμη… μικρότερη στην περίπτωση που διαπιστώνεται υστέρηση σε επίπεδο χαρισματικής πολιτικής ηγεσίας. Κάτι που δεν συνέβαινε τότε, αλλά συμβαίνει σήμερα.

Και εξηγεί κατά ένα μεγάλο μέρος τη βαθύτερη παθογένεια του ελληνικού προβλήματος, που είναι πρωτίστως και κυρίως πρόβλημα πολιτικής. Και ελλειμματικής παρουσίας ηγετικών προσωπικοτήτων. Αρκεί να συγκρίνει κανείς τη διαπραγμάτευση που έγινε τότε από τον Κώστα Καραμανλή, και εκείνη που… δεν έγινε, για τα δυο Μνημόνια.

Σε εφιαλτικές σκέψεις έχει βάλει αρμόδιους στην Αθήνα –αλλά και σε άλλες πρωτεύουσες- η διαπίστωση των Τούρκων εισαγγελέων που συμμετέχουν στην δίκη ότι είχε ήδη τεθεί ήδη σε εφαρμογή στην Τουρκία το σχέδιο πραξικοπήματος «Βαριοπούλα»!

Η ελληνική "εμπλοκή" έγκειται στο ότι σχέδιο «Βαριοπούλα» περιλάμβανε και προβοκάτσιες κατά της Ελλάδας όπως και στρατιωτικά επεισόδια για έναρξη ελληνοτουρκικής σύρραξης, σύμφωνα με την ανάλυση που ακολουθεί.

Θυμίζουμε πως το τουρκικό σχέδιο των 5.000 σελίδων, που συντάχθηκε το Φεβρουάριο του 2003 από ομάδα τουλάχιστον 162 αξιωματικών -εκ των οποίων οι 29 ανώτατοι και είχε την υπογραφή του τότε αρχηγού της Πολεμικής Αεροπορίας Ιμπραχίμ Φιρτίνα- προέβλεπε, σύμφωνα με την αποκάλυψη της τoυρκικής φιλοκυβερνητικής εφημερίδας «Ταράφ», τεχνητή ένταση με κατάρριψη τουρκικού μαχητικού στο Αιγαίο προκειμένου να υπάρξει κλιμάκωση και οι Τούρκοι χειριστές να ανοίξουν πυρ κατά των ελληνικών αεροσκαφών. Ως συνέχεια της προβοκάτσιας στον αέρα, θα αυξανόταν η ελληνοτουρκική ένταση στη Θράκη και θα γινόταν εισβολή στον βόρειο Έβρο.

Επίσης η ναυτική εκδοχή του σχεδίου «Βαριοπούλα», που φέρει την κωδική ονομασία «Suga», σύμφωνα με την εφημερίδα «Γιενί Σαφάκ», προέβλεπε τουρκική απόβαση στις Οινούσσες, τους Φούρνους και τη Λέρο. Η εφημερίδα επικαλείται έγγραφα που βρέθηκαν στο επιτελείο του Στόλου στο Γκιολτζούκ, και κατόπιν διαταγής του τότε διοικητή ναύαρχου Οζντέν Ορνέκ θα γινόταν εκτεταμένη επιχείρηση με στόχο τα τρία ελληνικά νησιά.

Όλα αυτά, μετά από διαταγή του τότε διοικητή του τουρκικού στόλου ναύαρχου Οζντέν Ορνέκ για πρόκληση κρίσης γύρω από τις βραχονησίδες στο Αιγαίο, οι οποίες αποκαλούνται στο έγγραφο, όπως ονομάζονται και επισήμως στην Τουρκία, “νησιά, νησίδες και βραχονησίδες η κυριότητα των οποίων δεν έχει μεταβιβαστεί με συμφωνίες στην Ελλάδα”.

Στην εν λόγω διαταγή ζητείται να συσταθούν οι σχετικές επιτροπές μέχρι τις 3 Μαρτίου 2003, ημέρα κατά την οποία θα γινόταν συζήτηση επί του σχεδίου Βαριοπούλα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, στη συνεδρίαση που έγινε το Δεκέμβριο του 2002 σχετικά με το σχέδιο “Suga” που ήταν το ναυτικό τμήμα της “Βαριοπούλας”, “προτάθηκε να αξιοποιηθούν οι προστριβές που προκύπτουν ορισμένες φορές μεταξύ τουρκικών και ελληνικών αλιευτικών, γύρω από το νησί Ζουράφα”.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται επίσης ότι “σκοπός ήταν η πραγματοποίηση εκτεταμένης επιχείρησης με στόχο τη Λέρο, με τη συμμετοχή ναυτικών και αεροπορικών δυνάμεων. Έτσι, θα διασφαλιζόταν η αντίδραση της Ελλάδας και το ξέσπασμα της κρίσης”.

«Για την Λέρο 
θα χρειαστούν σημαντικές δυνάμεις και πιθανόν η κινητοποίηση να γίνει αντιληπτή από τις ελληνικές υπηρεσίες πληροφοριών. Προτείνεται η απ΄ευθείας μεταφορά ειδικών δυνάμεων από την Ανατολή και η στενή υποστήριξη από τις Αεροπορία μέχρι την άφιξη βαρέων τμημάτων. Πρώτα πρέπει να εξουδετερωθεί η μικρή στρατιωτική δύναμη του νησιού και εν συνεχεία να ελεγχθεί το λιμάνι για την άφιξη βαρέων δυνάμεων που θα αφιχθούν για να αποτρέψουν επιχειρήση ανακατάληψη».

Σε άλλη έκθεση των επιτροπών που συστάθηκαν στο πλαίσιο του σχεδίου “Suga”, αναφερ’οταν σχετικά με τις Οινούσες ότι “ ελέγχουν από το βορρά το δίαυλο του Τσεσμέ κι από ανατολικά τη Χίο και ως εκ τούτου θα προσφέρουν σημαντικό πλεονέκτημα απέναντι στην αποκοπή και της Χίου, ενώ θα απαλειφθεί και ο κίνδυνος κατά του Τσεσμέ”.

Επίσης αναφέρεται ότι «δεν διαθέτουν ισχυρές στρατιωτιές δυνάμεις, η μεταφορά ενισχύσεων είναι αδύνατη και ο πληθυσμός τους μικρός και δεν θα έχει δυνατότητα να συνεισφέρει στην αμυντική προσπάθεια, όμως θα συμβεί αν κάνουμε ενέργεια σε μεγαλύτερα νησιά».

Σε άλλο σημείωμα που φέρει την υπογραφή του αντιπλοίαρχου Ερντίν Ινάλ και συντάχθηκε τον Ιανουάριο του 2003 αναφέρεται ότι στη μονάδα που θα δημιουργηθεί για την επιχείρηση στα νησιά θα πάρει μέρος μία ομάδα αμφίβιων καταδρομών η οποία θα προηγηθεί του κύριου επιθετικού κύματος και θα καταστρέψει τις υποδομές του νησιού, ενώ θα κτυπήσει τα βασικά κέντρα διοίκησης!

Στην αερομεταφερόμενη κίνηση θα χρησιμοποιούσαν ελικόπτερα Super Puma και εν συνεχεία UH-60. Τον πληθυσμό θα τον συγκέντρωναν μετά την κατάληψη του νησιού σε στρατόπεδο και θα τον έστελναν στην ηπειρωτική Ελλάδα!

«Πριν την έναρξη των αποβάσεων θα δοθούν στην δημοσιότητα επεισόδια σε βάρος των τουρκικών δυνάμεων» αναφέρεται χαρακτηριστικά σε άλλο σημείο.Υπήρχε δε μια γενικότερη βάση, που συνδύαζε εκτός από προβοκάτσια σε βάρος της Ελλάδας, βομβιστικές επιθέσεις σε τζαμιά της Κωνσταντινούπολης και σκηνοθετημένες αναταραχές, εντός της Τουρκίας από τους στρατηγούς με σκοπό να επέμβει ο στρατός για να ελέγξει την κατάσταση και να αποκαταστήσει την ηρεμία.

Υπό το πρίσμα όλων αυτών που είναι ήδη γνωστά , στην Ελλάδα και αλλού γίνινται σκέψεις μήπως ορισμένα επεισόδια – όπως αυτό , στις 23 Μαίου 2006 όπου ένα F-16 Block 52+ συνετρίβη κοντά στην Κάρπαθο μετά από σύγκρουση με τουρκικό F-16, με αποτέλεσμα τον θάνατο του χειριστή Κ. Ηλιάκη – ήταν μέρος του σχέδίου. Και αυτό διότι τώρα αποκαλύπτεται από τους Εισαγγελέις ότι το σχέδιο ΕΦΑΡΜΟΖΟΤΑΝ ΗΔΗ!!!

Οι Εισαγγελείς, θυμίζουμε ζήτησαν προχθές ποινή φυλάκισης 20 ετών για κάθε κατηγορούμενο. Μεταξύ των κατηγορουμένων είναι οι απόστρατοι πτέραρχος Ιμπραχήμ Φιρτίνα, Ναύαρχος Οζντέν Ορνέκ , ο υπ αρ. 1 κατηγορούμενος Τσετίν Ντογάν και ο πρώην Διοικητής της Α’ Στρατιάς Εργκίν Σαϊγκούν.

Μήπως αυτές οι αρχικές σκέψεις στην ελληνική πλευρά πρέπει να γίνουν πιο συστηματικές, να συσχετισθούν στοιχεία και από άλλες απόπειρες προβοκάτσιας σε Θράκη, Αιγαίο κ.λ.π. και να βγούν στην φόρα;


Γιατί ακόμα δεν έχουν ξεσηκωθεί οι Έλληνες;
Γιατί ανέχονται να τους πατάνε οι τροϊκανοί και οι εγχώριοι εντολοδόχοι τους;
Γιατί αποδέχονται τη μεγαλύτερη συρρίκνωση του βιοτικού τους επιπέδου μετά την Κατοχή;
Γιατί σιωπούν μπρος τον απόλυτο εξευτελισμό στον οποίο μας υποβάλλουν οι απόγονοι των ναζί και ταυτόχρονα κάνουν τεμενάδες στους Τούρκους πασάδες και τους σιωνιστές;

Διότι ανέχτηκαν πάρα πολλά για τουλάχιστον τριανταπέντε χρόνια.

Διότι συναίνεσαν αδιαμαρτύρητα σε μια δημοκρατία που είχε ως αντίτιμο την Kατοχή της Κύπρου.

Διότι ανέχτηκαν άθλιους δημαγωγούς, ψευδολόγους και πλιατσικολόγους να τους κυβερνούν και να τους χειραγωγούνε.

Διότι παρακολούθησαν αδιαμαρτύρητα τη συρρίκνωση κάθε παραγωγικής δραστηριότητας της χώρας τους και έμαθαν από τους κυβερνώντες να ζουν με δανεικά.

Διότι δέχτηκαν την αντικατάσταση των Ελλήνων εργαζομένων με φτηνούς μετανάστες και έχασαν έτσι σε μεγάλο βαθμό κάθε επαφή με την παραγωγή και διέλυσαν την κοινωνική και εθνική τους συνοχή.

Διότι ενώ προσχώρησαν στην ΕΟΚ και την Ευρωπαϊκή Ένωση δήθεν για να αντιμετωπίσουν την τουρκική επιθετικότητα κατάφεραν και να παρασιτοποιηθούν οικονομικά έναντι της Ευρώπης και της ευρωζώνης και να μην τολμούν να αντιμετωπίσουν τον νεο-οθωμανισμό.

Διότι ανέχτηκαν τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας που είχε ως συνέπεια όχι μόνο την ανάδυση της σκοπιανής ύβρεως, αλλά και την υποβάθμιση των Βαλκανίων, της μόνης πιθανής μας ανάσας.

Διότι διέλυσαν έναν πολιτισμό τριών χιλιάδων χρόνων μέσα από την αντιπαροχή και την καταστροφή των πόλεων και των χωριών μας.

Διότι έγιναν υπέρβαροι, χαπακωμένοι, σκυλάδες και χούλιγκαν.

Διότι ανέχτηκαν να τους χειραγωγεί και τους αποχαυνώνει η πιο άθλια τηλεόραση.

Διότι συναίνεσαν στη διάλυση της γλώσσας και της εκπαίδευσής μας, στη λοβοτομή της ιστορικής μας μνήμης.

Διότι παρακολούθησαν απαθείς τη μεταβολή των μητροπολιτών της Κρήτης σε Τούρκους υπηκόους.

Διότι δέχτηκαν να θεωρείται προοδευτικός ο εθνομηδενισμός και η συμπόρευση με τους ποικιλώνυμους Σόρος και την παγκοσμιοποίηση.

Διότι καθημερινά παρακολουθούν αποχαυνωμένοι τα τουρκικά σήριαλ στις τηλεοράσεις.

Διότι, για είκοσι χρόνια τουλάχιστον, βλέπουν αδιαμαρτύρητα να διευρύνονται οι κοινωνικές ανισότητες που έφθασαν πάλι σε τριτοκοσμικά επίπεδα.

Διότι ανέχτηκαν να τους χειραγωγεί ένας Παπανδρέου, ένας Παναγόπουλος, μια Τρεμονικολάου, ένας Κοκαλομαρινάκης.

Για όλα αυτά και για πολλά άλλα ακόμα, φθάσαμε στο τελευταίο σκαλί. Στριμωγμένοι στον τοίχο. Και τώρα «υποκριτή αδελφέ μου» δεν υπάρχει πλέον καμία υπεκφυγή, καμία υποχώρηση, «δεν έχει πλοίο, δεν έχει οδό». Βρίσκεσαι, βρισκόμαστε όλοι, μπροστά στην Ιστορία, εκείνη με το μεγάλο Ι. Και είτε θα ζήσουμε ελεύθεροι με αξιοπρέπεια, είτε θα σβήσουμε, θα αποσυρθούμε στα παρασκήνια της ιστορίας. Τίποτε λιγότερο και τίποτε περισσότερο.

Η νέα περίοδος που ανοίγεται με την κατάρρευση της «παράγκας» της μεταπολίτευσης είναι μια από τις κομβικότερες της μακραίωνης ιστορίας μας. Θα κληθούμε να απαντήσουμε αν θα συνεχίσουμε να υπάρχουμε ως διακριτό πολιτισμικό και εθνικό υποκείμενο. Τίποτε λιγότερο και τίποτε περισσότερο.

Οι παλιές ισορροπίες που διαμορφώθηκαν μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο έχουν ήδη καταρρεύσει. Τα κάποτε απαραβίαστα σύνορα παραβιάστηκαν στην πρώην Σοβιετική Ένωση, τη Γιουγκοσλαβία, το Ιράκ.
Κάθε λαός και κάθε έθνος, ιδιαίτερα εκείνα που βρίσκονται στα σύνορα της αναδυόμενης νέας παγκόσμιας γεωπολιτικής πραγματικότητας, πρέπει να παλέψει για να κερδίσει το δικαίωμα στην ανεξαρτησία, ακόμα και την ύπαρξη. Και εμείς βρισκόμαστε στα σύνορα των κόσμων.
Η εισβολή στην Κύπρο, η διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, η ανάδυση του Ισλάμ, ο νεο-οθωμανισμός, τα Σκόπια, η μεγάλη μετανάστευση των λαών, αποτελούν τα προανακρούσματα των προκλήσεων που έρχονται αδήριτες για μας. Και όταν μάλιστα βρισκόμαστε στο χειρότερο σημείο της ιστορίας μας ως έθνους-κράτους. Και είτε θα απαντήσουμε στην πρόκληση με μια ταχύτατη-αστραπιαία ανάταξη των δυνάμεών μας, σαρώνοντας το κατεστημένο της αθλιότητας και της υποταγής, παίρνοντας δύναμη από την παράδοσή μας για να αντισταθούμε, είτε θα συρρικνωθούμε αναπόφευκτα. Τίποτε λιγότερο και τίποτε περισσότερο.

Η μεγάλη δημογραφική ανατροπή που πραγματοποιήθηκε μέσα σε πενήντα χρόνια, (από 3 δισ. πληθυσμό ο πλανήτης πλησιάζει τα 7 δισ. σήμερα) και η τεράστια οικολογική κρίση που επιταχύνεται καθημερινά, αποτελούν ένα σήμα κινδύνου για μια χώρα σε δημογραφική παρακμή που θα αντιμετωπίσει μερικές από τις δραματικότερες συνέπειες του φαινομένου του θερμοκηπίου. Μεταναστευτικά κύματα εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων θα αναταράξουν την περιοχή μας. Με όποιες συνέπειες θα έχουν για μας. Τίποτε λιγότερο και τίποτε περισσότερο.

Η μεγάλη οικονομική κρίση που σηματοδοτεί το τέλος της παγκόσμιας δυτικής ηγεμονίας αποτελεί κατ’ εξοχήν απειλή για τις χώρες που βρίσκονται στα σύνορα των κόσμων και μπορούν να συνθλιβούν κυριολεκτικά μέσα από τη σύγκρουση μεγάλων ενοτήτων. Τίποτε λιγότερο και τίποτε περισσότερο.

Η διάλυση του παλιού κόσμου, «το τέλος του παλιού κόσμου», μοιάζει με θηλιά στο λαιμό όσων είναι ανίκανοι να παλέψουν, να αντισταθούν, να φανταστούν ένα νέο κόσμο, και έναν νέο ρόλο για τον τόπο τους. Γιατί αυτή η θανάσιμη κρίση μπορεί να αποτελέσει μια τεράστια ευκαιρία. Μια ευκαιρία για να ανατρέψουμε το κυρίαρχο παρασιτικό μοντέλο, την υποταγή, την παραγωγική, πολιτισμική και ηθική αποσύνθεση, ώστε να διαμορφώσουμε ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης και ζωής, προσαρμοσμένο στις οικολογικές, οικονομικές, δημογραφικές και γεωπολιτικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε.

Πρέπει να βγούμε από την κατάθλιψή μας, από την κατατονία μας, από τη νεκροζώντανη καθημερινότητά μας και να παλέψουμε για το ίδιο μας το τομάρι. Αντλώντας πίστη και δύναμη από την ιστορία μας, που θέλουν να τη γκρεμίσουν, κουράγιο από τις ανυπότακτες παραδόσεις μας, χρειαζόμαστε μια αληθινή επ-ανάσταση. Τίποτε λιγότερο και τίποτε περισσότερο.

Γιώργος Καραμπελιάς
Αρθρο στην εφημερίδα Ρήξη Μάιος 2011

Του Φαήλου Κρανιδιώτη

Οι απλοί καλοί άνθρωποι είναι που συγκροτούν την Πατρίδα. Και πρέπει να φεύγεις από την ιδρυματική ζωή του διαφθορείου της Αθήνα, να τους μιλάς, να τους ακούς, να φας, να πιεις μαζί τους, να τους αγγίξεις κι έτσι να σιγουρεύεσαι πως υπάρχει ελπίδα.
Πρέπει να διασχίσεις τον απέραντο και πλούσιο κάμπο των Γιαννιτσών, να περάσεις από την Κρύα Βρύση και ν’ ανεβείς στην Έδεσσα, να δεις τις πλαγιές με τις ανθισμένες κερασιές, τους πυκνούς λόγγους που σκίζουν γάργαρα νερά.
Πρέπει να πας στην Αριδαία κι ακόμη πιο ψηλά στα Λουτρά, εκεί στην πλαγιά του Καϊμακτσαλάν, να δεις μέρη πανέμορφα, ιαματικές πηγές που αναβλύζουν από τα σπλάχνα της γης, καταρράκτες κι άγρια φύση ολόγυρα από ένα ορεινό θέρετρο από τα λίγα στην Ευρώπη. Εκεί που ο Αλέξανδρος στρατολογούσε τραχείς πολεμιστές κι έφερνε γερά κοντάρια για τις σάρισες του, τις ίδιες που μετά από δέκα και βάλε χρόνια πόλεμο, αναπαύτηκαν με τους σταυρωτήρες τους καρφωμένους πέρα από τις όχθες του Ινδού. Κρανιά από την Αλμωπία στην γη του Πώρου και των πολεμικών ελεφάντων του.

Με τα υπνοκάναλα και τις λερές φυλλάδες των εργολάβων, με όλες αυτές τις κυρίες με το νεκρό τσιτωμένο μάγουλο και τον πανικό και την απαξίωση που πουλάνε, κοντεύουμε να ξεχάσουμε την αληθινή Ελλάδα, την δύναμη και την ομορφιά των ανθρώπων και των τόπων της.

Οι σκηνοθετημένες ειδήσεις τους με την υποβλητική μουσική από θρίλερ, οι χολερικές και καταστροφολογικές αναλύσεις, η προπαγανδιστική μισθοφορία τους, απέχουν έτη φωτός από τον Λαό μας, τις αξίες του, την Ιστορία του, τις αληθινές δυνατότητες του.

Κάτω από τις στιβάδες της δυσπιστίας και της απόγνωσης που σαν σιδερένια πέπλα άπλωσαν στις ψυχές των Ελλήνων οι μνημονιακοί σκιντζήδες του τουρίστα από την Μινεσότα, αυτοί που ξέσκισαν την χώρα και διπλασίασαν τα spreads, πάλλεται ακόμη η ρωμαλέα δύναμη του Έθνους.

Βλέπεις με συγκίνηση πόσο άμεσα και με πόση δίψα ανταποκρίνονται στον θετικό λόγο οι αληθινοί άνθρωποι του κόσμου της εργασίας, αρκεί να νοιώσουν ότι τα εννοείς όσα λες.

Δεν περιμένουν φρουφρού κι αρώματα, κολωνακιώτικες ευγένειες και φλώρικες αναλύσεις. Θέλουν σταράτες κουβέντες, με θετικό, αισιόδοξο πρόσημο. Θέλουν λόγο που να ακουμπά στην καρδιά τους, να συνεγείρει την φιλοτιμία και τον πατριωτισμό τους κι ύστερα ν’ ανεβαίνει στο μυαλό τους. Κι εκεί ριζώνει κι απλώνουν τεράστιους κλώνους η δύναμη κι η δημιουργία, σαν δρυς υπεραιωνόβιος. Και τότε το ηθικό γίνεται κίνητρο, το κίνητρο σκέψη κι η σκέψη κοφτερή πράξη.

Ηθικό θέλουν οι άνθρωποι, ενθάρρυνση και σαφείς πρακτικές προτάσεις, που να ‘χουν όμως ερείσματα και νομιμοποίηση στην συλλογική τους μνήμη, στα πατρώα σύμβολα και στις αρχαίες αρετές. Μόλις πεισθούν – και θα πεισθούν – θα γίνουν ορμητικό ποτάμι.

Αδέρφια, έχει εφεδρείες η Πατρίδα. Έχει πλούτο αμέτρητο, γιατί έχει καθαρά βλέμματα και δυνατά, καθαρά χέρια. Στην μόστρα είναι οι χειρότεροι, εδώ στον εθνικό απόπατο του κλεινού Άστεως, εκεί που κάθονται σταυροπόδι τα αποτριχωμένα φουλάρια και τα πούρα με το δαχτυλίδι σε χεράκια όλο τσάκισμα.

Οι καλύτεροι είναι αλλού. Παντού. Στον Πύργο και στο Άργος, στην Πέλλα και στην Βοιωτία, στα νησιά και την Θράκη. Στις λαϊκές γειτονιές της Αθήνας, του Πειραιά, της Θεσσαλονίκης. Στην Διασπορά. Παντού. Είναι ο Παύλος και η Ελένη, η Κατερίνα και ο Λύσανδρος, ο Γιώργος, ο Γαρύφαλλος, ο Βασίλης, πλήθος αμέτρητο από αληθινούς Έλληνες.

Με πήγαν σ’ ένα λιβάδι μέσα σε πανέμορφα δάση, εκεί που ο Ζλάταν κρέμασε τον Άγρα και τον Μίγκα, που μπορούσε να φύγει αλλά δεν άφηνε τον Αρχηγό του. Ένας φίλος έβγαλε μια καινούργια Σημαία και την ανέβασε στον ιστό, δίπλα από την προτομή του εικοσιεπτάχρονου Ανθυπολοχαγού από τους Γαργαλιάνους. Άφησε και λίγα λουλούδια. Αστός ο Τέλλος, αληθινός, γιος εφέτη. Και πήγε εθελοντής μες το βούρκο και την ελονοσία, να πολεμά με τον γκρα και το μαχαίρι. Προδόθηκε και κέρδισε δυο μέτρα σχοινί και το θάνατο στον κλώνο μιας καρυδιάς.

Τι καταλαβαίνουν από αυτό οι παχιές καθεστωτικές μύγες πάνω στα σκατά της σώφρονος διαπλοκής; Ανακυκλωμένοι «προοδευτικοί» κι ενοχικοί νεοφιλεύθεροι «δεξιοί» ξύνουν αμήχανα το κεφάλι μπροστά σε τέτοια υπερβατική θυσία. Τι θα θυσίαζαν αυτοί για τον τόπο; Το ραντεβού για μανικούρ – πεντικιούρ, ίσως… Πάντως όχι το ραντεβού με τον Ελβετό τραπεζίτη τους.

Το σχέδιο ήταν να εξαθλιωθούν οι Έλληνες για να παραδώσουν τον ορυκτό πλούτο

Την Τετάρτη θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», ανακοίνωσε ο πρόεδρος του κόμματος, κ. Π. Καμμένος.

Ο κ. Καμμένος είπε ότι θα ζητήσει να φύγουμε από το Μνημόνιο, τόνισε ότι δεν αναγνωρίζει το χρέος, καθώς όπως είπε το χρέος από τα παράνομα επιτόκια είναι πάνω από 230 δισ. και υποστήριξε ότι το σχέδιο ήταν να εξαθλιωθούν οι Έλληνες για να παραδώσουν τον ορυκτό τους πλούτο.

Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, με το πρόγραμμα που θα ανακοινώσει δε θα υπάρξουν ανάγκες δανεισμού. «Εάν όμως χρειαστεί να δανειστούμε, θα απευθυνθούμε σε τρίτες χώρες, όπως η Ρωσία», είπε.

«Σκοπός μας είναι να κυβερνήσουμε χωρίς τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑ.Ο.Σ», υποστήριξε ο κ. Καμμένος ενώ για την Αριστερά είπε ότι μπορεί να υπάρξει σύγκλιση με τον ΣΥΡΙΖΑ σε ορισμένα θέματα.

Η Ευρώπη δεν θέλει χώρες-εταίρους αλλά εταίρες…

«Η Ευρώπη θέλει σήμερα όχι χώρες εταίρους αλλά εταίρες» δήλωσε ο Πάνος Καμμένος στην τηλεόραση του Σκάϊ. Είπε επίσης ότι αποκλείσει οποιαδήποτε συνεργασία με μνημονικά κόμματα και βλέπει σύμπλευση με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Την Τετάρτη …τα χαράματα ανακοινώνει τις θέσεις των Ανεξάρτητων Ελλήνων, πρόγραμμα διακυβέρνησης όπως το ονομάζει, θεωρεί άκυρο το μνημόνιο και μόλις γίνει κυβέρνηση συγκροτεί Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου για το χρέος…

Μα πότε άλλαξαν τόσο ριζικά οι απόψεις του φιλελεύθερου Πάνου Καμμένου; Ως στέλεχος και ως υπουργός της ΝΔ τι έκανε τόσα χρόνια;

«Αλλαξε η κατάσταση από το 2010, όταν η Γερμανία άρχισε να κινείται μ΄ αυτόν τον τρόπο. Δεν έχει η ενωμένη Ευρώπη καμιά σχέση μ΄αυτήν της γερμανικής κατοχής. Τα δυο κόμματα μιλώντας για φεντεραλισμό, συγκυβερνώντας, δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας μέσα σε μια νέα τάξη παγκόσμιας διακυβέρνησης. Πιστεύουμε στην Ευρώπη των λαών, στην Ευρώπη που έχει χώρες εταίρους κι όχι χώρες εταίρες»…

Σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της μετανάστευσης ο Π. Καμμένος θα κινηθεί επιθετικά…

«Αφού δεν εφαρμόζονται οι δεσμεύσεις εκατέρωθεν, οι λαθρομετανάστες θα επαναπροωθούνται στην χώρα της τελευταίας αφετηρίας. Ο,τι δηλαδή κάνουν και οι άλλες χώρες. Γιατί δεν έρχεται η Ευρώπη να επιβάλλει στην Τουρκία την συνθήκη επαναπροώθησης;»..

Ποιο είναι τέλος πάντως το πρόγραμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων; Θα το μάθουμε στις …7 το πρωί της Τετάρτης.

«Εχουμε συγκεκριμένες θέσεις οι οποίες θα κοινοποιηθούν στις 7 το πρωί της Τετάρτης. Εμείς λειτουργούμε σε διαβούλευση με τους πολίτες. Το κίνημα κτίστηκε μέσα από το διαδίκτυο. Δεν θα πληρώσουμε 230 δις τα παράνομα επιτόκια. Και μην ακούω τρομοκρατικές απειλές. Από το ευρώ δεν μπορεί να μας βγάλει κανείς. Που προβλέπεται αυτό; Πουθενά»…

Και μας αποκαλύπτει ο Π. Καμμένος ότι ούτε ένα ευρώ δεν πήγε από την δανειοδότηση στους μισθούς και στις συντάξεις.

«Όλα αυτά είναι ψέματα. Πώς πληρώθηκαν τότε που υποτίθεται ότι δεν είχε καταβληθεί η έκτη δόση; Τον Δεκέμβριο του 2009 η χώρα είχε περιουσία ακίνητη ενός τρις. ευρώ όπου βρίσκονταν στις τράπεζες. Πείτε μου που είναι τώρα; Το σχέδιο ήταν να υποτιμηθεί η δημόσια και η ιδιωτική περιουσία, να εξαθλιωθεί η ελληνική οικογένεια, να φτάσουμε στο σημείο να παραδώσουμε τον ορυκτό σας πλούτο».

Πώς θα κυβερνήσει ο Πάνος Καμμένος; Με τους πολίτες… Στην παρατήρηση ότι τα κόμματα κυβερνούν, χρησιμοποίησε το «παράδειγμα» του Λουκά Παπαδήμου:

«Εχουμε έναν τραπεζίτη-πρωθυπουργό που δεν έχει εκλεγεί από τον ελληνικό λαό. Διαδικασία που αποκλείει το Σύνταγμα. Την Τετάρτη θα δείτε το πρόγραμμα του κόμματος που θα αφορά την πρώτη μέρα, την πρώτη εβδομάδα, τον πρώτο μήνα, τον πρώτο χρόνο διακυβέρνησης».

Η …διακυβέρνηση του Π. Καμμένου δεν θα είναι εστιασμένη στο «ναι» ή «όχι» στην Ευρώπη αλλά στο κατά πόσον η τελευταία είναι εντάξει απέναντι στην Ελλάδα.

«Είναι εντάξει η Ευρώπη στις συμφωνίες της ένταξής μας σ΄ αυτήν; Το μνημόνιο για μας δεν ισχύει, είναι αντισυνταγματικό. Δεν θα κουνάει το δάκτυλο ο Σόιμπλε δίνοντας εντολές στην πατρίδα μας».

Μα υπάρχουν ρήτρες…

«Εμείς θα συγκροτήσουμε Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου να δούμε ποιο είναι το χρέος. Οι Ελληνες δεν είναι μπαταξήδες αλλά δεν θα πληρώνουν τοκογλυφικά επιτόκια. Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος. Πληρώνουμε μόνον το κεφάλαιο».

Αλήθεια από πού θα δανείζεται όταν έρθει η ώρα να …κυβερνήσει ο Πάνος Καμμένος; Από την Ρωσία, λέει, άλλωστε μίλησε με υπουργούς στην Κύπρο και είδε πόσο συμφέρουσα είναι η διαδικασία…

«Ανάγκες άμεσου δανεισμού δεν θα υπάρχουν. Θα έχουμε εισροή χρήματος με κέρδος. Μην ξεχνάτε ότι τα χρήματα είναι ακόμα στα σεντούκια του ελληνικού λαού. Κι έπειτα άλλο να δανειστείς από συγγενή κι άλλο από τον τοκογλύφο της γειτονιάς. Γιατί όχι από την Ρωσία;».

Ο επικεφαλής των Ανεξάρτητων Ελλήνων αποκλείει οποιαδήποτε συνεργασία με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ αλλά μπορεί να συνεννοηθεί με κάποιο τμήμα της Αριστεράς.

«Μπορούμε να έχουμε μια σύγκλιση με τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί πρόκειται για εθνική ανάγκη. Μην τα δαιμονοποιούμε όλα. Δεν φταίει ο αριστερός που διαδηλώνει αλλά εκείνοι που πήραν τα λεφτά στην Ελβετία. Το δεύτερο μνημόνιο δεν βγαίνει. Χρειάζεται σ΄ ένα κοινό τόπο να συνεννοηθούμε».

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Καμμένου συγκροτούν κοινοβουλευτική ομάδα

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες συγκροτούν κοινοβουλευτική ομάδα αφού ο ανεξάρτητος βουλευτής Βοιωτίας κ. Μιχάλης Γιαννάκης εντάχθηκε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, ύστερα από συνάντηση που είχε σήμερα με τον Πάνο Καμμένο

Ο κ. Γιαννάκης ανέλαβε την θέση του Γενικού Γραμματέα του κόμματος και αυτή του επικεφαλής της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα και θα καταλάβει την 2η εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος λόγω των αυξημένων αρμοδιοτήτων που απορρέουν από τη θέση του Γεν. Γραμματέα.«Ναι, γίνεται!» - το άσπρο, μαύρο..!
«Ναι, γίνεται!» - και ο λαγός στιφάδο..!
«Ναι, γίνεται!» - αυτό είναι το προεκλογικό σύνθημα του Μπενίτο και
«Ναι, γίνεται» - εξακολουθούν να μας δουλεύουν!

Για αυτούς όλα είναι «επικοινωνιακά», για αυτούς τους πολιτικούς, τύπου Βενιζέλου, Σαμαρά, Καρατζαφέρη, Ντόρας το παν είναι να μας εξαπατήσουν για μια ακόμα φορά!
Γίνεται;

«Ναι, γίνεται» απαντά ο επικοινωνιολόγος που πατρονάρει τον πολιτικό – μάλιστα, εν προκειμένω με τον πιο φτηνιάρικο τρόπο, απλώς μιμούμενος το προεκλογικό εκείνο σύνθημα του Ομπάμα «ναι, μπορούμε».

Οι πολιτικοί αυτοί εξακολουθούν να μη μας παίρνουν στα σοβαρά.

Πάνω απ’τα κεφάλια μας πλανώνται κίνδυνοι, απειλές και σπάθες του Δαμοκλή έτοιμες να κόψουν. Από Ιούνιο, ένα ακόμα 40% των πετσοκομένων ήδη μισθών. Ακούγονται «φήμες» (διάβαζε διαρροές που προλειαίνουν το έδαφος για περικοπή του 13ου και 14ου μισθού, καθώς και για άλλες Πληγές του Φαραώ που έρχονται καταπάνω μας.

Αν ρωτήσει κανείς τον κ. Βενιζέλο για όλα αυτά, ή τον κ. Σαμαρά, ή την κυρία Μπακογιάννη, άλλα λόγια να αγαπιόμαστε (και να μας ψηφίζετε) θα λάβει ως απάντηση.

Όχι, οι άνθρωποι δεν έχουν βάλει μυαλό. Αντιμετωπίζουν τον λαό ως όχλο που μπορούν να εξαπατούν. Τους πολίτες ως πελάτες που μπορούν να εκμαυλίζουν. Και ως ραγιάδες που μπορούν να ληστεύουν.

Όχι, δεν έχουν βάλει μυαλό – αν και, δεν είναι θέμα μυαλού, ούτε ηθικής. Είναι θέμα διατεταγμένης υπηρεσίας. Τόσα χρόνια oι πολιτικοί αυτοί και τα δύο κόμματα του συστήματος, είναι ταγμένοι στην υπηρεσίας της Διαπλοκής και για αυτό η Διαπλοκή τους προβάλει εκ νέου.
Μάλιστα ως σωτήρες!

Ποιους; Αυτούς που ξανάφεραν τους Γερμανούς!

Όμως, δεν προσπαθούν μόνον να μας εξαπατήσουν τα ανδρείκελα της Τρόικας, προσπαθούν και να μας εκβιάσουν.

Την «ακυβερνησία» επισείει εναντίον μας ως κίνδυνο ο κ. Σαμαράς, λες και δεν κυβερνά ήδη με σιδηρά πυγμή η Τρόικα, λες και δεν θα συνεχίσει να κυβερνά με ακόμα μεγαλύτερη σκληρότητα η εν λόγω Συμμορία των Τοκογλύφων, αν το εκλογικό αποτέλεσμα δεν είναι συντριπτικό για τα δύο κόμματα που την υπηρετούν. Που σκλάβωσαν την Ελλάδα σε ένα νέο ζυγό Οθωμανικού τύπου. Παρά ταύτα, ωσάν τίποτα να μην έχει αλλάξει, αυτά τα δύο κόμματα, συνεχίζουν αμετανόητα στα ίδια. Σαν να μη φθάσαμε έως εδώ και εξαιτίας της διαφθοράς, ρουσφέτια της τελευταίας στιγμής προσπαθούν οι ξετσίπωτοι. Μόνον τη μάνα του ταξίτζη μάλιστα μυστακοφόρο δεν έχει προλάβει έως τώρα να διορίσει ο χερ Βορίδεν.

Κάτι τέτοια προφανώς εννοεί ο Μπενίτο (και τα ΜΜΕ που τον υποστηρίζουν) όταν λέει «αρχίζουμε». Εννοεί «συνεχίζουμε» στου κακού τη στράτα – της Διαφθοράς και στην πεπατημένη – της Διαπλοκής.

Γίνεται;

«Ναι, γίνεται!», αν τους αναψηφίσουμε, γίνεται. Υπερψηφίστε τους κι όχι μόνο το 40% των μισθών θα μας κόψουν τον Ιούνιο, όχι μόνον θα εκχωρήσουν τον φυσικό πλούτο της χώρας, αλλά και την ίδια την Ελλάδα στο τέλος θα διαμελίσουν, όπως προσπάθησαν να κάμουν στην Κύπρο με το Σχέδιο Ανάν – ή μήπως δεν γνώριζαν από τότε για τον φυσικό πλούτο του Μαρτυρικού Νησιού;


Του Στάθη από enikos, μοντάζ ΓρέκιΕπίκαιρη ερώτηση προς το Υπουργείο Οικονομικων κατέθεσε ο Προεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας για τα ομόλογα του δημοσίου που κουρευτηκαν.

Η Ερώτηση:

Στις 30-3-2012 έγινε η συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης που είχαμε καταθέσει με θέμα «Επένδυση ρευστών διαθεσίμων ΝΠΔΔ σε ομολόγα και κούρεμά τους από την ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ», όπου αναφέραμε ότι, «Σύμφωνα με καταγγελίες ΝΠΠΔ, όπως το ΤΕΕ, το ογκολογικό Νοσοκομείο «Άγιοι Ανάργυροι» και η Σύνοδος Πρυτάνεων, ως ενιαία έκφραση των Πανεπιστημίων της χώρας, χωρίς τη βούλησή τους, εν αγνοία τους και πλήττοντας την ταμειακή επάρκειά τους για την κάλυψη τακτικών δαπανών, η Τράπεζα της Ελλάδος, μετέφερε, μέσα στο 2012, διαθέσιμα κεφάλαιά τους στο κοινό κεφάλαιο του νόμου 2469/14/3/1997 (ΦΕΚ 38/Α’), τα επένδυσε σε ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου και, στη συνέχεια, τα «κούρεψε».

Από αυτήν την «επένδυση», το κατατεθειμένο κεφάλαιο του ΤΕΕ, που μέχρι και τις 9.3.12 ανερχόταν στα €2.781.569,43, μειώθηκε στις 12.3.12 στα €850.621,87. Το ύψος των διαθέσιμων κεφαλαίων του Νοσοκομείου «Άγιοι Ανάργυροι» από €1.881.411, μειώθηκε σε €575.347.

Επίσης, σύμφωνα με ανακοίνωση της Συνόδου Πρυτάνεων στις 22.3.12, το κούρεμα των λογαριασμών των Πανεπιστημίων δημιουργεί τον κίνδυνο αναστολής της λειτουργίας τους».
Επειδή ο νόμος 2469/14.3.1997 (ΦΕΚ 38/Α’) με σαφήνεια προσδιορίζει ότι τα κεφάλαια που κατατίθενται σε λογαριασμούς ταμειακής διαχείρισης μπορούν να επενδύονται σε τίτλους του ελληνικού Δημοσίου, δηλαδή σε ομόλογα και έντοκα γραμμάτια, «με την προϋπόθεση ότι θα εξασφαλίζεται η εκάστοτε επάρκεια των ταμειακών διαθεσίμων για την κάλυψη των τακτικών δαπανών των ΝΠΔΔ και των ασφαλιστικών φορέων» (άρθρο 15, παρά. 11, εδάφιο ζ), ερωτήθηκε ο κ. Πρωθυπουργός:

1. Για ποιο λόγο η Τράπεζα της Ελλάδας θυσίασε τα ρευστά διαθέσιμα αυτών των φορέων, εντάσσοντάς τα στο κοινό κεφάλαιο κατά το χρονικό διάστημα που, είτε το κούρεμα των ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου είχε αποφασιστεί είτε, ακόμη χειρότερα, βρισκόταν υπό διαπραγμάτευση;

2. Για ποιο λόγο ρευστά διαθέσιμα επενδύθηκαν σε μακροχρόνιους τίτλους, αντί να επενδυθούν σε βραχυπρόθεσμους τίτλους, όπως είναι τα έντοκα γραμμάτια τα οποία εξαιρέθηκαν από το PSI ή σε άλλους τίτλους που εξαιρέθηκαν από αυτό (όπως για παράδειγμα οι τέσσερις σειρές ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου με λήξεις έως και το 2014);

3. Με ποια άμεσα μέτρα θα αποκατασταθεί η ζημιά που προκλήθηκε στα ΝΠΔΔ;

Επειδή η απάντηση η απάντηση που λάβαμε, όχι μόνο δεν ήταν ικανοποιητική, αλλά εγείρει περαιτέρω ανησυχίες και προβληματισμούς

ΑΙΤΟΥΜΕΘΑ ΑΠΟ ΤΟΝ κ. ΥΠΟΥΡΓΟ

Να προσκομίσει η Τράπεζα της Ελλάδας και να καταθέσει στη Βουλή των Ελλήνων τα εξής αναλυτικά αποδεικτικά στοιχεία πράξεων και συναλλαγών της:

1. Χαρακτηριστικών (όπως κωδικού ISIN, αξίας που επενδύθηκε, χρόνου ωρίμανσης και επιτοκίου), χρόνου αγοράς, τιμής αγοράς, πηγής αγοράς (πρωτογενής ή δευτερογενής αγορά) κάθε ομολόγου του ελληνικού Δημοσίου, το οποίο η Τράπεζα της Ελλάδας αγόρασε για λογαριασμό του κοινού κεφαλαίου και, στη συνέχεια, ενέταξε στη διαδικασία του PSI (δηλαδή, το «κούρεψε»).

2. Επειδή τα ομόλογα των ΝΠΔΔ αγοράστηκαν με τα ταμειακά διαθέσιμα ενός εκάστου εξ’ αυτών, την ακριβή αντιστοίχηση των προαναφερόμενων ομολόγων με κάθε ΝΠΔΔ, εφόσον η Τράπεζα της Ελλάδας τα είχε αγοράσει για το κοινό κεφάλαιο ως αδιαίρετο σύνολο.

3. Αποδεικτικά στοιχεία για κάθε αγοραπωλησία προαναφερθέντος ομολόγου από την Τράπεζα της Ελλάδας για λογαριασμό του κοινού κεφαλαίου, κατά το χρονικό διάστημα από 01.03.2011 έως και 09.03.12.

Ο ΑΙΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

Δικαιώθηκε ο Γ. Παπανδρέου: Λεφτά υπήρχαν… το 2010, αλλά κάποιοι που έμαθαν (από ποιους άραγε;) ότι θα γίνει χαμός στην Ελλάδα, τα έβγαλαν στο εξωτερικό.

Το ποσό των 104,6 δις ευρώ μεταφέρθηκαν από τη χώρα μας το 2010 στο εξωτερικό σύμφωνα με έγγραφο του υπουργού Οικονομικών, Φ. Σαχινίδη. Στο ποσό αυτό συμπεριλαμβάνονται λεφτά από αποταμιεύσεις που έχουν πάει σε ελβετικές ή άλλες τράπεζες, καθώς και χρήματα για εμπορικές συναλλαγές, δηλαδή για δουλειές που έγιναν μακριά από τη χώρα μας. Το υπουργείο υποστηρίζει ότι θα διασταυρώσει περιπτώσεις που το ύψος των κεφαλαίων τα οποία διακινήθηκαν στο εξωτερικό υπερβαίνει αθροιστικά το ποσό των 100.000 ευρώ ανά φυσικό ή νομικό πρόσωπο, κατ΄ έτος, ανεξάρτητα του αριθμού των ιδρυμάτων μέσω των οποίων διακινήθηκαν τα εμβάσματα αυτά.

Αφορμή για την ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Π. Παναγιωτόπουλου, αποτέλεσε το δημοσίευμα εφημερίδας σύμφωνα με το οποίο στελέχη συγκεκριμένων ξένων τραπεζικών ομίλων κατευθύνουν τους πελάτες τους να βγάλουν τα χρήματα τους στο εξωτερικό. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται, «οι Γάλλοι της Εμπορικής, οι Άγγλοι της HSBC, η αμερικανική Citi, αλλά και οι ελβετικές UBS, Credit Suisse, καθώς και οι ελληνικές τράπεζες που βρίσκονται στην Κύπρο, τους τελευταίους μήνες έχουν τραβήξει από 500.000 Έλληνες (πάνω από 1.200.000 εμβάσματα) περισσότερα από 20 δισ. Ευρώ.

Το θέμα δεν είναι αν κάποιοι έβγαλαν τα λεφτά στο εξωτερικό, δικό τους το πρόβλημα. Οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών θα πρέπει να βρουν από πού προέρχονται αυτά τα λεφτά κι αν έχουν πληρώσει τους ανάλογους φόρους, αν δηλαδή δικαιολογούν την πηγή τους.

Το γιατί σχεδόν δύο χρόνια η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει κάνει απολύτως τίποτε γι’ αυτό, ας απαντήσει ο κ. Σαχινίδης και ο κ. Βενιζέλος. Ακόμη τις περιμένουμε τις συμφωνίες με την Ελβετία για να μας δώσουν τα στοιχεία.

Μεγάλο θέμα που χρήζει καθαρών απαντήσεων είναι γιατί μέσα στο 2010, όταν δεν είχε φουντώσει για τα καλά η κρίση, κάποιοι έβγαλαν σχεδόν το 1/3 του ελληνικού ΑΕΠ στο εξωτερικό. Διότι πολύ φοβούμαστε ότι ορισμένοι κυβερνητικοί που ήξεραν την κατρακύλα της Ελλάδας και τα απανωτά Μνημόνια, ειδοποίησαν τα «φιλαράκια» τους, αυτούς που είχαν γερό κομπόδεμα, να πάρουν τα λεφτά τους και να τρέξουν μακριά από τη χώρα. Τα 104 δις ευρώ δεν είναι λεφτά από υπαλλήλους των 800 ευρώ ή συνταξιούχους.

Είναι σίγουρα από επιχειρηματίες, νταβατζήδες, κολλητούς της εξουσίας, διευθαρμένους κρατικούς αξιωματούχους, πολιτικούς, δημοσιογράφους κ.λπ. Όλο αυτό τον συρφετό που συναγελάζεται ακόμη με το ΠΑΣΟΚ και που σίγουρα είχε «εσωτερική πληροφόρηση».

Θα μάθουμε άραγε ποτέ ποιοι πλούτισαν από όλη αυτή τη διαδικασία; Άλλωστε, το ίδιο είχε γίνει και την εποχή που θα έμπαινε η χώρα στην ΟΝΕ, όταν έγινε η υποτίμηση της δραχμής. Κάποιοι ήξεραν…

Το ίδιο έγινε και με το μεγάλο έγκλημα του Χρηματιστηρίου. Κάποιοι γνώριζαν, η μαρίδα την πλήρωσε.

Έτσι γίνονται οι μεγάλες αναδιανομές του πλούτου στην Ελλάδα.

Πηγή


To συμπέρασμα που συνάγεται από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις ( Public Issue, Pulse, Kapa Research, MRB) είναι απλό: Ους το μνημόνιο συνέζευξε ψήφος μη χωριζέτω... Με άλλα λόγια, τα δύο (πρώην) μεγάλα κόμματα εξουσίας έχουν έρθει τόσο πολύ κοντά από ιδεολογικής (νεοφιλελεύθερης) άποψης και πολιτικής (συγκυβέρνηση) πρακτικής, που εμφανίζονται πια ως «σάρκα μία».

Αυτό το νέο πολιτικό σαρκίο, στην περίπτωση που δημοσκοπήσεις επιβεβαιωθούν, μετά τις εκλογές θα «υποχρεωθεί» να συγκυβερνήσει και πάλι (για τη σωτηρία της πατρίδας ρε γ@μɷτ⓪) υπό κάποιον τεχνοκράτη – τραπεζίτη Παπαδήμο.

Κάπως, έτσι λοιπόν, οικοδομείται η νέα πολιτική τάξις: Από την μία μεριά αυτοί που πιστεύουν ότι σώζουν και εκσυγχρονίζουν την χώρα, ακολουθώντας τις διαταγές των γερμανο-αμερικανών κυβερνητών και από την άλλη, εκείνοι που θεωρούν ότι αυτό δεν είναι σωτηρία αλλά υποταγή και καταστροφή.

Πίσω από αυτές τις χοντρές γραμμές θα εξελιχθεί στη συνέχεια το παιχνίδι: Οι αντιπαραθέσεις μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ολοένα και θα καταγράφονται ως εσωκομματικές τριβές για τη διαμόρφωση νέων ισορροπιών οι οποίες θα οδηγήσουν κάποια στιγμή στην ανάδειξη ενός νέου φορέα «ευρωπαικής ευθύνης». Το ποιος θα ηγηθεί, αν δηλαδή ο Σαμαράς θα επικρατήσει του Βενιζέλου ή αν στη στροφή ξεπεταχτεί κάποιος Παπαδήμος, ουδείς μπορεί να προβλέψει, δεν έχει άλλωστε και σημασία…

Από την άλλη πλευρά, από εκεί δηλαδή που ακούγονται οι κριτικές κατά των πολιτικών του μνημονίου, αλλά όχι οι συγκροτημένες ρεαλιστικές στρατηγικές για μια άλλη πορεία, ο μετεκλογικός χρόνος θα κυλήσει με πίεση και απαιτήσεις. Ο αριθμός των ψήφων με «αριστερή» … απόκλιση σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, τουλάχιστον, θα είναι τόσο μεγάλος που δε θα μπορεί να αγνοηθεί—επί μακρόν – το «αίτημα» που υποδηλώνει: «Συμμαχία» για την ανατροπή των πολιτικών της καταστροφής.

Του Δημήτρη Μυ από το Ποντίκι μοντάζ ΓρέκιΣε όσες χώρες μπήκε το ΔΝΤ κατέρρευσαν τα αντίστοιχα πολιτικά συστήματα, εξαφανίστηκε το παλιό πολιτικό προσωπικό και άλλαξαν άρδην πολιτικοί θεσμοί και πολιτικές νοοτροπίες. Σε μας όμως, δεν έχει συμβεί το παραμικρό μέχρι στιγμής, παρά το γεγονός ότι σε μας δεν έχει εισέλθει μόνο το ΔΝΤ, αλλά ολόκληρη τρόϊκα η οποία οδήγησε, εκτός από πτώχευση και σε απώλεια Εθνικής Κυριαρχίας.

Παρ' όλα αυτά, όχι μόνο δεν άλλαξαν θεσμοί και συνήθειες, όχι μόνο το παλιό πολιτικό προσωπικό δεν εξαφανίστηκε, αλλά είναι εδώ παρόν διακηρύσσοντας ότι θα μας σώσει, υβρίζοντας και τρομοκρατώντας, με την χρήση των καθεστωτικών ΜΜΕ, οποιονδήποτε άλλον έχει αντίθετη άποψη. Τα ίδια πρόσωπα, αλαζονικά φερόμενα, εννοούν να παραμένουν στις θέσεις τους ακλόνητα και ταυτόχρονα να προωθούν στα ψηφοδέλτια του αποτυχημένου παλαιοκομματισμού, τους πολιτικούς τους κλώνους, δηλαδή τους γόνους τους, τις γυναίκες τους, τους συγγενείς τους, τις παρέες τους.

Γιατί όμως δεν κατέρρευσε αυτό το σάπιο και διεφθαρμένο ελληνικό πολιτικό σύστημα; Για δύο κυρίως λόγους:

Πρώτον, γιατί κατάφερε να εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση του συστήματος και ένα σύστημα διατηρείται μόνο αν χρηματοδοτείται. Έτσι το δικό μας πολιτικό σύστημα, με εξαιρετικό πολιτικό ρεαλισμό, έκανε στην άκρη λαό, πατρίδα και Εθνική Κυριαρχία, προκειμένου να εξασφαλίσει την τεράστια χρηματοδότηση της τρόϊκας, ξεπουλώντας τα πάντα και οδηγώντας το λαό στην αιώνια εξαθλίωση.

Δεύτερον, γιατί συνέπεσε (για να μην πούμε προκλήθηκε εξ αιτίας της ελληνικής περίπτωσης), η κρίση να εξαπλωθεί και σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη, Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ιταλία, Ισπανία. Η εξάπλωση αυτή της κρίσης έδωσε χρυσή ευκαιρία στο ελληνικό πολιτικό σύστημα και ηθικό στήριγμα, να προπαγανδίζει για γενικότερη συστημική κρίση στην ΕΕ και έτσι να μένει το ίδιο στο απυρόβλητο. Φανταστείτε τι θα συνέβαινε, αν ήμασταν εμείς η μόνη περίπτωση με οικονομική κρίση στην ΕΕ. Τότε δεν θα είχε το ηθικό άλλοθι για να σταθεί!!!

Αυτοί είναι οι δύο βασικοί λόγοι που το ελληνικό πολιτικό σύστημα διατηρείται και δεν καταρρέει και κυρίως ο πρώτος, δηλαδή αυτός της χρηματοδότησης. Γι’ αυτό και εκβιάζει με το δίλημμα «ευρώ ή δραχμή», γιατί γνωρίζει πως τυχόν επιστροφή στη δραχμή θα οδηγήσει πάραυτα σε παύση της χρηματοδότησης από την τρόϊκα και σε αυτόματη κατάρρευση του ίδιου.

Την επίσημη πολιτική εναντίον της ελληνικής μειονότητας της Ίμβρου αποκαλύπτει η απάντηση του κτηματολογίου του νησιού προς το τουρκικό δικαστήριο και αναφέρει πως «είναι θέμα εθνικής πολιτικής η αναλυτική εξέταση αγοράς κτημάτων των Ορθοδόξων από τους Μουσουλμάνους»

Την αποκάλυψη την έκανε η τουρκική εφημερίδα Taraf. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο δικηγόρος Ερχάν Πέκτσε, ο οποίος είχε καταθέσει ερώτηση στο κτηματολόγιο τονίζοντας πως « κάποιος Μουσουλμάνος Τούρκος υπήκοος μπορεί να αγοράζει άνετα κτήματα από τούρκο υπήκοο Ορθόδοξο πολίτη, αλλά αν συμβεί το αντίθετο υπάρχουν καθυστερήσεις και το θέμα παραπέμπεται στη γενική γραμματεία Κτηματολογίου, χωρίς αποτέλεσμα».

Το κτηματολόγιο της Ίμβρου, αρνήθηκε να ξεκαθαρίσει τους λόγους των καθυστερήσεων τονίζοντας πως «η επεξήγηση αυτού του θέματος αφορά την εθνική ασφάλεια, τις εξωτερικές σχέσεις και δεν μπορούν να αποκαλυφθούν».

Ο τούρκος δικηγόρος, δεν πτοήθηκε οδήγησε το θέμα στα δικαστήρια της Προύσας και το δικαστήριο ζήτησε τους λόγους αυτών των καθυστερήσεων. Η γενική γραμματεία κτηματολογίου της Τουρκίας με την απάντηση της παραδέχεται πως τίθενται εμπόδια στην αγορά κτημάτων στο νησί, από τούρκους υπηκόους Ορθοδόξους και συνδέει το θέμα και με την Μουσουλμανική μειονότητα της Δ.Θράκης την οποία την αποκαλεί «τουρκική».

«Η Ίμβρος και η Τένεδος βρίσκονται σε κρίσιμο σημείο και στρατηγικά και στρατιωτικά. Για την ασφάλεια των Στενών του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων θα πρέπει να υπάρχει έλεγχος των πληθυσμιακών κινήσεων και των αγοροπωλησιών κτημάτων. Βλέποντας και τις αδικίες εναντίων της τουρκικής μειονότητας της Δ.Θράκης πρέπει να ληφθούν υπ’όψιν και οι αποφάσεις που ελήφθησαν στο Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας, διάφορα υπουργεία και να εξεταστούν τα πρωτόκολλα που έχουν υπογράψει ο στρατός και η αστυνομία. Παράλληλα όλο το νησί είναι στρατιωτική ζώνη» αναφέρει ανάμεσα σε άλλα στο αιτιολογικό η γ.γ κτηματολογίου δείχνοντας πως παρ’όλο τον εκδιωγμό των χιλιάδων ομογενών από το νησί με τη συστηματική πολιτική της Άγκυρας ακόμη και σήμερα η τουρκική πολιτική δεν έχει αλλάξει στην Ίμβρο.

Ο τούρκος δικηγόρος δηλώνει πως «η αιτιολογία δείχνει πως στην Τουρκία δεν υπάρχει ισότητα για όλους τους πολίτες και πως ενώ οι τούρκοι μπορούν να αγοράσουν άμεσα κτήματα, οι έλληνες της Ίμβρου που έχουν την τουρκική υπηκοότητα ή δεν μπορούν να αγοράσουν ή οι διαδικασίες καθυστερούν έτσι ώστε που ο πωλητής αλλάζει γνώμη.

Στην Ίμβρο μέχρι το 1964 ζούσαν περίπου 10.000 Έλληνες ενώ σήμερα οι μόνιμοι κάτοικοι ομογενείς είναι περίπου 500. Στη Δ.Θράκη που κάνουν αναφορά οι γείτονες μας ζουν 120.000 Μουσουλμάνοι.

Μετά την κωμική διάψευση του ελληνοφωνου κολυμβητή – τ. πρωθυπουργού, που διαψεύδει ότι τα πήρε για να μας πάει στο ΔΝΤ, διαψεύδει τον Ιβάν Σαββίδη, τους συνεργάτες του Πούτιν, τα δεκάδες δημοσιεύματα της εποχής για το Κινεζικό ενδιαφέρον κλπ, δείτε ολόκληρο το άρθρο – αποκάλυψη από το ΠΑΡΟΝ.
Μην έχετε καμμία αμφιβολία ότι τα στοιχεία τα έδωσε η Λούκα Κατσέλη, που κάποιοι την ίδια εποχή προσπαθούσαν να συκοφαντήσουν για να κρύψουν τα δικά τους ντηλ (το είχαμε αποκαλύψει από τότε).
Οποιοσδήποτε νιώσει την ανάγκη να διαψεύσει αυτή μας την πληροφορία, εδώ είμαστε να ακούσουμε τον αντίλογο.

Ποιοί τα άρπαξαν για να χαλάσουν το μεγάλο ντιλ των 50 δισ. ευρώ με τη Goldman Sachs
(Τι έγινε στη μυστική σύσκεψη στο «Πεντελικό» τον Νοέμβριο του 2009)


Βρώμικο παιχνίδι σε βάρος της χώρας και του ελληνικού λαού παίχθηκε τον Νοέμβριο του 2009, από τη νεοεκλεγείσα κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου. Τότε η Ελλάδα μπορούσε να είχε εξασφαλίσει τα 50 δισ. ευρώ που πρόσφερε η αγορά, θα έλυνε το άμεσο πρόβλημα του δανεισμού και δεν θα οδηγούνταν χειροπόδαρα δεμένη στο ΔΝΤ και στις αδίστακτες απαιτήσεις της Μέρκελ.

Όμως «κάποιοι» είχαν στον νου τους «αλλότριους σκοπούς» και εξυπηρετήσεις, που προηγούνται του συμφέροντος της χώρας.

Το «ΠΑΡΟΝ» αποκαλύπτει το παιχνίδι που παίχθηκε, το οποίο αφενός στοίχισε δισεκατομμύρια στη χώρα, αφετέρου παρά πολλά από αυτά που ζούμε θα είχαν αποφευχθεί.

Σύμφωνα με εγκυρότατες πηγές τον Νοέμβριο του 2010 στο γνωστό πολυτελές ξενοδοχείο της Κηφισιάς «Πεντελικόν» υπήρξε συνάντηση του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου με τον πρόεδρο της Goldman Sachs, (ένα από τα μεγαλύτερα επενδυτικά «σπίτια» του κόσμου), ο οποίος είχε μαζί του τον έλληνα υπεύθυνο για την Ευρώπη (και για την Ελλάδα) Χάρη Ηλιάδη και ένα ακόμα υψηλόβαθμο στέλεχος.

Στη συνάντηση εκείνη συμμετείχαν οι υπουργοί Παπακωνσταντίνου, Παμπούκης, Κατσέλη (στην εκπομπή «Επί του Πιεστηρίου» στο Kontra είπε ότι είχε παρευρεθεί μόνο στο δείπνο) και ο Δρούτσας.

Το θέμα της συνάντησης ήταν ένα και μόνο. Κατά πόσον η Goldman Sachs θα μπορούσε να εξασφαλίσει 40 με 50 δισεκατομμύρια ευρώ από τις αγορές (να σημειωθεί ότι η Goldman Sachs έχει επιτυχημένη εμπειρία σε τέτοια ντιλ, έχει κάνει 8-10 διαφορετικά).

Η απάντηση του προέδρου της αμερικανικής εταιρείας ήταν ότι μπορεί να βρει το ποσόν που έχει ανάγκη η Ελλάδα, εκθέτοντας τις κινήσεις που θα γίνουν.

Όλοι οι παριστάμενοι υπουργοί ήταν θετικοί, από κανέναν δεν εκφράστηκε η παραμικρή διαφωνία. Η συνάντηση κράτησε περίπου τρεις ώες και έκλεισε με δείπνο.

Φαίνεται όμως ότι κάποιοι από τους υπουργούς, πιθανότατα ο τότε υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, «καρφωνόταν» σε άλλα funds, για να αναζητήσει από αυτά η Ελλάδα τα 40 με 50 δισ. ευρώ. Να ληφθεί υπ’ όψη ότι σε τέτοιες μεγάλες δουλειές (να βρεις 50 δισ. ευρώ) η αμοιβή είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ… Και αυτό εξηγεί τους λόγους της διαρροής της συμφωνίας που είχε γίνει στο «Πεντελικό» με την Goldman Sachs.

Το αποτέλεσμα ήταν να γίνει ένα τεράστιο μπάχαλο. Αφού και η Goldman Sachs και δύο άλλα «σπίτια» που ενεπλάκησαν, μετά την «ενημέρωση» που τους έγινε, απευθύνθηκαν στους ίδιους επενδυτές! Που φυσικά είπαν, εδώ τι γίνεται…

Έτσι χάλασε η δουλειά… Με την Ελλάδα να είναι η ζημιωμένη. Αφού απέτυχε αυτή η μεγάλη ευκαιρία που είχε να βρει έγκαιρα και με χαμηλό επιτόκιο (μιλάμε για 4,5%) τα λεφτά που χρειαζόταν και να μην πέσει στα όρνια της αγοράς…

Τώρα ποιοι τους χάλασαν τη δουλειά και για ποιον λόγο, αυτό είναι αρμοδιότητα όχι μόνο μιας Εξεταστικής Επιτροπής αλλά και του Εισαγγελέα… Να σημειωθεί ότι στις επαφές που έγιναν με την Goldman Sachs συμμετείχε και ο τότε επικεφαλής το ΟΔΔΗΧ κ. Παπανικολάου.

Η ιστορία, όχι στις λεπτομέρειες που φέρνουμε σήμερα στο φως, είναι γνωστή στα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

Συγκεκριμένα, στη συνεδρίαση που έγινε το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου 2010, στην οποία ήταν παρών και ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, τέθηκε το θέμα του δανεισμού. Και μάλιστα από μέλη του ΠΣ που γνώριζαν… Ρωτήθηκε γιατί δεν πήραμε τα 25 δισ. ευρώ που πρόσφερε η Goldman Sachs, αλλά μόνο 8 δισ. ευρώ, και η απάντηση του υπουργού ήταν για να μην πουν οι αγορές ότι έχουμε ανάγκη από λεφτά…

Στον βωμό του ΔΝΤ και των Αμερικάνων…

Για να αντιληφθεί κάποιος το «χοντρό» παιχνίδι που παίχτηκε γύρω απ’ τη δανειοδότηση της Ελλάδας εκείνη την κρίσιμη περίοδο και τις σκοπιμότητες που μας οδήγησαν τελικά στον γκρεμό, πρέπει να επισημάνουμε και τα εξής:

• Ενώ τον Δεκέμβρη του 2009 ο Γιώργος συζητούσε με την Goldman Sachs, και μάλιστα συνοδευόμενος από κορυφαίους υπουργούς και συνεργάτες του, τουλάχιστον ένα μήνα πριν συζητούσε ο ίδιος με τον Στρος Καν το ενδεχόμενο προσφυγής της Ελλάδας στο ΔΝΤ!

• Αυτά σε ό,τι αφορά στις επίσημες αποκαλύψεις του Στρος Καν, τις οποίες παραδέχτηκε και ο ίδιος ο Γιώργος εκών άκων. Διότι απόλυτα έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Γ. Παπανδρέου συζητούσε ήδη απ’ το καλοκαίρι του 2009 με τον Στρος Καν, για το ίδιο ζήτημα. Ενώ άλλες πληροφορίες -επίσης έγκυρες- τονίζουν ότι το deal με τον Στρος Καν και το ΔΝΤ είχε κλείσει μήνες νωρίτερα, απ’ τις αρχές του 2009!

• Όλα αυτά εντάσσονταν στο σχέδιο της Ουάσινγκτον για υπονόμευση, χτύπημα στο ευρώ, μέσω της διείσδυσης του ελεγχόμενου απ’ τις ΗΠΑ ΔΝΤ. Και αυτό το σχέδιο υλοποιήθηκε πλήρως απ’ τη στιγμή που μια χώρα μέλος της Ευρωζώνης, όπως η Ελλάδα, μπήκε σε έναν μηχανισμό όπου επίσης συμμετέχει και το ΔΝΤ.

• Αυτός ο οποίος βασικά διαφωνούσε με την υλοποίηση του κατ’ αρχήν deal με την Goldman Sachs ήταν ο Γ. Παπακωνσταντίνου…

  • Του Σάββα Καλεντερίδη
Το έχουμε ξαναπεί, ότι στις μεγάλες κρίσεις κυοφορούνται και οι μεγάλες αλλαγές σε πολιτικό επίπεδο, αλλαγές που αναδιαμορφώνουν το πολιτικό σκηνικό.

Μετά την Μικρασιατική Καταστροφή και κυρίως μετά την Κατοχή και τον εσωτερικό πόλεμο που ακολούθησε, το εκλογικό σώμα άλλαξε συμπεριφορά, γεγονός που οδήγησε στη δημιουργία νέων κομμάτων και την αλλαγή του τοπίου και του πολιτικού σκηνικού.

Το ίδιο έγινε και το 1974, όταν στα αποκαΐδια της εισβολής και κατοχής του 40% της Μεγαλονήσου από τους βάρβαρους κατακτητές, άνοιξε μια νέα σελίδα στην πολιτική ζωή του τόπου, με νέα κόμματα να διεκδικούν και να παίρνουν ρόλο πρωταγωνιστικό στα πολιτικά πράγματα της χώρας. Μπορεί τα κόμματα να ήταν νέα, δεν ήταν όμως νέα τα πρόσωπα, αφού οι ηγέτες των κομμάτων ήταν οι ίδιοι, που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο προετοίμασαν το έδαφος για την εκδήλωση του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται...

Μετά το 1974, οι τότε ηγέτες παρέλαβαν μια Ελλάδα με έλλειμμα δημοκρατίας, με έναν κρατικό μηχανισμό που, αν και διαπνεόμενος από το ‘πνεύμα’ της εποχής, λειτουργούσε, και με μια οικονομία που είχε προοπτικές ανάπτυξης. Με άλλα λόγια, οι πραξικοπηματίες, αν και πλήγωσαν τη δημοκρατία, αν και κυνήγησαν τους αντιφρονούντες, παρότι δεν είχαν κανέναν να τους ελέγχει -αφού αντιπολίτευση δεν υπήρχε, ενώ ο τύπος και η δικαιοσύνη ήταν ελεγχόμενη από αυτούς- σε γενικές γραμμές έκαναν χρηστή οικονομική διαχείριση, σεβάστηκαν το δημόσιο χρήμα, και παρέδωσαν στους πολιτικούς δημόσιο χρέος που δεν ξεπερνούσε το 18% του ΑΕΠ.

Οι πολιτικοί, που διαδέχτηκαν τους πραξικοπηματίες, υποτίθεται ότι αποκατέστησαν τη δημοκρατία και έδωσαν ξανά το ρόλο που έχουν στα δημοκρατικά καθεστώτα η αντιπολίτευση, η δικαιοσύνη και ο τύπος. Δηλαδή, με άλλα λόγια, μετά το 1974 άρχισαν να λειτουργούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί και οι μηχανισμοί ασφαλείας της πολιτικής και της δημόσιας ζωής, πράγμα που σημαίνει ότι η χώρα αποκτούσε εχέγγυα για μια νέα δημοκρατική πορεία αλλά και για χρηστή οικονομική διαχείριση, απαραίτητη προϋπόθεση για υγιή οικονομική ανάπτυξη.

Όμως, οι πολιτικοί, αντί να επωφεληθούν και να αξιολογήσουν σωστά και επ’ ωφελεία της πατρίδος και του λαού μας τις ευνοϊκές συνθήκες που διανοίγονταν για την Ελλάδα, αντί να βελτιώσουν τη δημοκρατία στον τόπο που γεννήθηκε, αντί να ενισχύσουν τους θεσμούς και να βελτιώσουν τις υπηρεσίες που παρέχει το κράτος στους πολίτες, αντί να δημιουργήσουν συνθήκες υγιούς οικονομικής ανάπτυξης της χώρας, σταδιακά δημιούργησαν ένα κακόμορφο τέρας, που αργά αλλά σταθερά άρχισε να κατασπαράζει τους πολίτες, την πατρίδα και το έθνος.

Τα κόμματα από κέντρα παραγωγής πολιτικής, εθνικού σχεδίου και ελπίδας, μετατράπηκαν σταδιακά σε μηχανισμούς κατάληψης της εξουσίας για την εξουσία, χρησιμοποιώντας και μετερχόμενα κάθε μέσο, όπως ο έλεγχος της νομοθετικής και δικαστικής εξουσίας από την εκτελεστική, η κομματικοποίηση-διάλυση του κράτους, η πλήρης υποδούλωση του συνδικαλιστικού κινήματος, ο πλήρης έλεγχος του τύπου και των ΜΜΕ, ο εξευτελισμός των πολιτών μέσα από ένα σύστημα αναξιοκρατικών προσλήψεων στο πολύπαθο δημόσιο, που κατήντησε αντικείμενο κακοποίησης του οποιουδήποτε κομματάρχη και πολιτικάντη.

Τελικώς, μετά από το συνεχή βιασμό δεκαετίων από τους πολιτικούς, η δημοκρατία μας εξέπνευσε, οι θεσμοί είναι κλινικά νεκροί, το κράτος επί της ουσίας δεν υπάρχει, η οικονομία της χώρας είναι στα χέρια των δανειστών και των τοκογλύφων και οι Έλληνες πολίτες παρακολουθούν άναυδοι το έργο της καταστροφής της Ελλάδος στις οθόνες των τηλεοράσεων, με σκηνοθέτες και πρωταγωνιστές τους πολιτικούς και τους δημοσιογράφους, που αποτελούν τις δυο όψεις του αργυρίου της προδοσίας της πατρίδος.

Πριν από λίγες ημέρες γιορτάσαμε την επέτειο της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας -ακόμα και αυτήν την έννοια κακοποίησαν οι άθλιοι, με καθηγητές ιστορίας εγκάθετους που τοποθέτησαν τα κόμματα της κεντροαριστεράς σε όλες σχεδόν τις σχολές ιστορίας των ελληνικών πανεπιστημίων- με τους πολίτες να είναι αποκλεισμένοι από τον εορτασμό και τις παρελάσεις. Μια εορτή που αποτελεί πηγή έμπνευσης, ελπίδας και αγωνιστικότητας για τους πολίτες, γιορτάστηκε ερήμην των πολιτών!

Η κυβέρνηση και το κράτος, βλέποντας ότι οι πολίτες έχασαν την εμπιστοσύνη τους σε πρόσωπα, κόμματα και θεσμούς, για να προλάβει τα χειρότερα, προτίμησε να σιδεροφράξει τους χώρους των παρελάσεων, με αποτέλεσμα οι μαθητές και τα στρατιωτικά τμήματα να παρελάσουν στην ουσία μόνο για τους επισήμους. Δηλαδή, εκτός των άλλων, για πρώτη φορά ίσως στην ιστορία της ελεύθερης Ελλάδος νοθεύτηκε τόσο πολύ το πραγματικό νόημα της 25 Μαρτίου, ο εορτασμός της οποίας απαιτεί παλλαϊκή συμμετοχή και όχι αποκλεισμό του λαού από τους εορτασμούς. Για πρώτη φορά οι λαός δεν χειροκρότησε τη μαθητιώσα νεολαία και τις ένοπλες δυνάμεις, που υποχρεώθηκαν να παρελάσουν μπροστά από μια διεφθαρμένη και εντελώς απαξιωμένη στα μάτια των πολιτών «ηγεσία».

Η έκταση και η φύση των επεισοδίων που έλαβαν χώρα σχεδόν στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας, μας δείχνει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ένα πολύ επικίνδυνο φαινόμενο που δεν έχει να κάνει απλά με τη ρήξη της κοινωνικής συνοχής. Η οικονομική κρίση, οι περικοπές μισθών και συντάξεων, η μεθοδευμένη επί χρόνια αποκαθήλωση του συστήματος αξιών της ελληνικής κοινωνίας και κυρίως της νεολαίας, στο πνεύμα του αριστερού προοδευτισμού (που στην καρδιά του κρύβει μαύρο κατάμαυρο σκοτάδι), η στοχευμένη διάλυση της εθνικής παιδείας, η στοχευμένη απαξίωση των ενόπλων δυνάμεων και της αστυνομίας και άλλα πολλά, αποτελούν από μόνα τους ένα εκρηκτικό και συνάμα θανατηφόρο κοκτέιλ, που απειλεί την επιβίωση της Ελλάδος και το ίδιο το ελληνικό έθνος. Αν σ’ αυτά προστεθεί και συνυπολογιστεί η απαξίωση των θεσμών και του πολιτικού συστήματος, αν σε όλα αυτά προστεθεί το γεγονός ότι οι Έλληνες πολίτες έχασαν την εμπιστοσύνη τους στα κόμματα και τα πρόσωπα που τα υπηρετούν, αφού όλοι περιμένουμε τελικά από τους πολιτικούς και από τα κόμματα να μας σώσουν, τότε σχηματίζεται μια εικόνα που μοιάζει εφιάλτης για την πορεία της πατρίδος και του έθνους.

Θα ήταν ελπιδοφόρο αν από την κρίση αυτή διδάσκονταν και παραδειγματίζονταν οι πλέον έντιμοι πολιτικοί πρωταγωνιστές και προχωρούσαν σε διαδικασίες εξυγίανσης των κομμάτων και δημιουργίας ενός νέου εθνικού οράματος για την Ελλάδα.

Θα ήταν επίσης ελπιδοφόρο αν από τα ερείπια του εν καταρρεύσει πολιτικού συστήματος, ξεπετάγονταν νέα πρόσωπα με νέες δημιουργικές ιδέες, που θα οδηγούσαν στην αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού, χωρίς να χρειαστεί να αναγεννηθεί αυτό από τις στάχτες, γιατί στάχτες σημαίνει ολική και εθνική καταστροφή.

Όμως δυστυχώς, αντ’ αυτού, βλέπουμε τα κόμματα να επιμένουν στις παλιές τους πρακτικές και σε παλιά πρόσωπα, λες και δεν γνωρίζουν ότι άλλο πράγμα είναι η οικολογική συνείδηση και η ανακύκλωση χάρτου ή η ανακύκλωση λυμάτων και άλλο πράγμα είναι η ανακύκλωση «πολιτικών λυμάτων». Λες και δεν γνωρίζουν ότι με παλιά δοκιμασμένα αποτυχημένα πρόσωπα δεν μπορεί να αναγεννηθεί ο τόπος, όπως επιβάλλουν οι συνθήκες που επικρατούν, πριν οδηγηθούμε στην ολοκληρωτική καταστροφή.

Τέλος, το σκηνικό της θλίψης και της κατάρρευσης, τη συμπληρώνει η εικόνα των προσώπων που στέκονταν στην εξέδρα επισήμων στην Αθήνα, έχοντας την πλάτη τους στο Κοινοβούλιο, αλλά και οι δηλώσεις που ακολούθησαν, τις οποίες καλύτερα είναι να μην τις κρίνουμε, για να μην βαρύνουμε ακόμα περισσότερο το κλίμα. Απλά, επειδή οι «επίσημοι», που ορισμένοι απ’ αυτούς έχουν το θράσος να χαιρετούν τα τμήματα των τιμημένων ενόπλων δυνάμεων, τη στιγμή που ή δεν υπηρέτησαν καθόλου ή «λούφαραν» κατά τη διάρκεια της θητείας τους, με τις δηλώσεις τους δείχνουν ότι είναι εκτός πραγματικότητος και δεν καταλαβαίνουν τι ακριβώς συμβαίνει, να τους υπενθυμίσουμε αυτό που λέει ο λαός μας σε αντίστοιχες περιπτώσεις: «Δεν βρέχει, απλά σας φτύνουν», που σημαίνει ξυπνήστε και συνέλθετε πριν είναι αργά.

Πηγή εφημ. Κυριακάτικη "Δημοκρατία"

Μαθαίνουμε ότι κάποιοι στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ) ετοιμάζονται να εισηγηθούν να καταργηθούν τα αεροσκάφη ετοιμότητας από Σκύρο και Καστέλι για σκοπούς οικονομίας και καυσίμων!!!

Αυτό την στιγμή που και ο “τελευταίος” ανθυποσμηναγός γνωρίζει ότι πρώτη μέριμνά μας πρέπει να είναι η επαύξηση της διαθεσιμότητας των αεροσκαφών. Επειδή η τουρκική αεροπορία έχει μεν μειώσει, το τελευταίο χρονικό διάστημα, τις εξόδους της στο Αιγαίο και κατ’ επέκταση τις παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου μας και τις υπερπτήσεις, αλλά οι έξοδοι γίνονται πλέον σε σχηματισμούς των 6 με 8 αεροσκαφών.

Αυτό που προβληματίζει ιδιαίτερα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας είναι η εκ νέου έναρξη τους τελευταίους μήνες της πτητικής δραστηριότητας των Τούρκων όταν τα αεροπλάνα μας πετούν νότια του Καστελορίζου. Προσπαθούν με τον τρόπο αυτό να αμφισβητήσουν κυριαρχικά μας δικαιώματα στην περιοχή σε σχέση με τη χάραξη της ΑΟΖ.

Ικανή και αναγκαία συνθήκη για τη διατήρηση της αδιαμφισβήτητης αποτελεσματικότητας των αεροπόρων μας είναι η εξασφάλιση των απαραίτητων όρων πτήσης και εκπαίδευσης ακόμα και αν αυτό συμβαίνει ή φέρνει υπέρβαση των προϋπολογισμών.

Πρέπει να αυξηθούν τα διαθέσιμα καύσιμα, ώστε ο αριθμός πτήσεων να αντιστοιχεί στις ώρες πτήσεις των νέων πιλότων μας, ώστε να παραμένουν αξιόμαχοι με βάση τους διεθνείς κανόνες.

Ειδικός Συνεργάτης

Η κολοσσιαία πια ανεργία, και η ελεύθερη πτώση των μισθών στην Ελλάδα είναι οι δυο βασικοί λόγοι που θα σπρώξουν τα πιο δυναμικά και τα πιο μορφωμένα κομμάτια της κοινωνίας σε αναζήτηση καλύτερης τύχης στο εξωτερικό. Ήδη φεύγουν πολλοί, πολλαπλάσιοι βρίσκονται σε διερευνητικό στάδιο, ενώ σε ένα με δυο χρόνια στα αεροδρόμια και τα λιμάνια θα επικρατεί συνωστισμός από την κοσμοσυρροή.

Οι επιπτώσεις από τη μεγάλη αυτή φυγή, έχουν διερευνηθεί, άλλωστε δεν είναι δύσκολο κανείς να τις αντιληφθεί. Αλλά, πέρα απ’ αυτό, όμως, επιπτώσεις θα υπάρξουν και στις νέες χώρες της μετανάστευσης, και θα είναι απρόβλεπτες, τα πρώτα δε σημάδια έχουν ήδη αρχίσει να διακρίνονται.

Ελεύθερος επαγγελματίας, έλληνας, εγκατεστημένος σε χώρα Χ από δεκαετίας και με μέση αμοιβή για τις υπηρεσίες του επί σειρά ετών ας πούμε Υ, την τελευταία φορά μετά την παράδοση της δουλειάς του, δεν εισέπραξε το σύνηθες ποσόν Υ, αλλά το 60% του Υ, με τη μοναδική δικαιολογία ότι έτσι είναι, κι άμα θέλει, κι αν τού αρέσει, αλλιώς ας γυρίσει πίσω στην πατρίδα του να βρει εκεί δουλειά!

Το παράδειγμα αυτό, που είναι αληθινό, σίγουρα δεν είναι το μοναδικό, και είναι ακόμα πιο σίγουρο ότι θα αποτελέσει τη νόρμα και για τους υπόλοιπους εξόριστους αυτής της χώρας, όπως ακριβώς είχε συμβεί και με τους μετανάστες από τις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες και την Αλβανία που εισέρρεαν στα μέρη μας για τον ίδιο ακριβώς λόγο που εγκαταλείπουμε εμείς σήμερα τα δικά μας.

Αν λοιπόν συνυπολογίσουμε ότι το ίδιο θα συμβεί και με τους Ιρλανδούς, Ισπανούς και Πορτογάλους εργαζόμενους, που θα συρρέουν μαζικά από την περιφέρεια στο κέντρο για δουλειά, τότε οι εργαζόμενοι αυτοί του κέντρου, της Γερμανίας, Ολλανδίας, κλπ, που τώρα μας χλευάζουν και μας λοιδορούν σαν άχρηστους και σαν τεμπέληδες, ας μη χαίρονται άλλο κι ας ετοιμάζονται σιγά-σιγά να δουν κι αυτοί και τα δικά τους μεροκάματα να κατρακυλάνε. Νόμος είναι αυτός της αγοράς, δεν είναι παίξε γέλασε…

Άσε, που δεν αποκλείεται στο κοντινό μέλλον, να δούμε και πηχυαίους τίτλους στις γερμανικές εφημερίδες, ας πούμε, για τη νέα «ελληνική υγειονομική βόμβα», όπως τώρα δα ανακαλύψαμε ότι μια τέτοια υπάρχει και στην πατρίδα μας που αφορά τους δικούς της ξένους. Τα πιο θανατηφόρα μικρόβια σε μια κοινωνία, δεν είναι τα μικρόβια της χολέρας και της φυματίωσης, αλλά του φασισμού...


Από τις πρώτες ημέρες της ανεκδιήγητης κυβέρνησης Παπανδρέου παρακολουθήσαμε την συστηματική εθνική αποδόμηση και τον εποικισμό της Ελλάδας μέσω του νόμου Ραγκούση για την ιθαγένεια.

Με πρόσχημα έωλες διακηρύξεις περί «ανθρωπισμού» και το γνωστό ιδεολόγημα της παγκοσμιοποίησης ότι «πρέπει και η Ελλάδα να γίνει πολυπολιτισμική» το ΠΑΣΟΚ κατάργησε το δίκαιο εθνικής καταγωγής και προώθησε την αδιάκριτη πολιτογράφηση και Ελληνοποίηση εκατοντάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών.

Έναν άλλο δηλαδή εποικισμό με την εισαγωγή και εγκατάσταση στο έδαφός της Ελλάδας ξένων πληθυσμών ώστε να γίνει «πολυπολιτισμική».

Είναι ολοφάνερο, επίσης, ότι η λαθρομετανάστευση χρησιμοποιείται ταυτόχρονα και ανομολόγητα και ως γεωπολιτικό όπλο:

- Συνδέεται με την επιδιωκόμενη από τις ΗΠΑ νέα γεωπολιτική τάξη στα Βαλκάνια και την δημιουργία στο έδαφός της Ελλάδος εθνικών μειονοτήτων και τη Βαλκανοποίησή της ώστε να είναι ευκολότερα ελεγχόμενη. Γιατί κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει πλέον ότι μεθόδευσαν την δημιουργία ενός τεράστιου διεθνούς υποπρολεταριάτου στην Ελλάδα, την στιγμή που ο Ελληνικός λαός αντιμετωπίζει τόσα εθνικά προβλήματα και ολοένα και περισσότερο το φάσμα της ανεργίας και της πείνας.

- Συνδέεται άμεσα με τις νεο-Οθωμανικές φιλοδοξίες της Άγκυρας, που έχει κάθε λόγο να επιδιώκει τη διάσπαση της εθνικής συνοχής και την αποδυνάμωση της Ελλάδας. Γι’ αυτό η Άγκυρα αρνείται συστηματικά κάθε συνεργασία για τον έλεγχο της λαθρομετανάστευσης από το έδαφός της.

Έτσι εξηγείται και η περίεργη χαλάρωση του ελέγχου των εθνικών συνόρων, προφανώς υπό εξωτερική πολιτική και ιδεολογική πίεση και επιρροή.

Έτσι εξηγείται και η συστηματική υπονόμευση της Ελληνικής παιδείας, η παρουσίαση του Ελληνικού έθνους και της Ελληνικής ταυτότητας ως δήθεν μύθου και εφευρήματος του 19ου αιώνα και ο εξωραϊσμός της Τουρκοκρατίας. Πίσω από αυτή την πρωτοφανή επίθεση στην κοινωνική συνοχή κρύβεται η χαιρέκακη επιθυμία όλου του ροζ κοσμοπολίτικου πολτού, να ηττηθεί επιτέλους το κωλοέθνος. Αφού του ξεσκίσανε την Ιστορία, την Παιδεία, αφού χρόνια χύνουν την χολή τους κατά της ταυτότητας των πατεράδων μας, της δικής ΜΑΣ ταυτότητας, τώρα θέλουνε να του αλλάξουνε τα φώτα κι αριθμητικά. Οι νεοταξίτες «προοδευτικοί αφού δεν μπορούν να διώξουν εμάς, αποδομούν πια το ίδιο το Έθνος.

Προκαλεί λοιπόν έκπληξη, οργή και αγανάκτηση το γεγονός ότι αφού το ΠΑΣΟΚ τα μεθόδευσε όλα αυτά και αφού η ελληνική κοινωνία έχει φτάσει στα όρια του εμφυλίου, αποφάσισε, κυριολεκτικά στο παρά πέντε των εκλογών, να δώσει λύση στο φλέγον πρόβλημα των λαθρονεταναστών. Την ίδια στιγμή η Ελλάδα κινδυνεύει να πεταχτεί έξω από την Συνθήκη Σέγκεν με αφορμή καταγγελίες για …. κακομεταχείριση των λαθρομεταναστών στον Έβρο!

Πρόκειται ασφαλώς για ένα απίστευτο θέατρο του παραλόγου με πρωταγωνιστές μία ανήμπορη ελληνική διοίκηση που είναι ανίκανη να εξηγήσει στους ξένους τις πραγματικές διαστάσεις του ζητήματος και κάποιους Ευρωπαίους γραφειοκράτες που θεωρούν ότι η σημερινή υπερχρεωμένη Ελλάδα έχει υποχρέωση να προσφέρει πεντάστερη φιλοξενία στα καραβάνια των νομάδων της Ασιατικής Ανατολής και τις ορδές των Aφρικανών που κατακλύζουν την χώρα.

Κάποιος λοιπόν, πρέπει να εξηγήσει στους ευαίσθητους ανθρωπιστές Ευρωπαίους που έκαναν τα στραβά μάτια όταν ο Μπερλουσκόνι βύθιζε τα σαπιοκάραβα με τους απρόσκλητους…επισκέπτες, ότι στη νεότερη περίοδο της ιστορίας μας, ούτε αποικίες είχαμε, ούτε επιδιώξαμε να αποκτήσουμε, τουλάχιστον σε μέρη όπου δεν υπήρχε ελληνισμός. Υπόδουλοι ήμασταν μέχρι το 1821 και μετά αναγκαστήκαμε να συγκολλήσουμε, ένα-ένα τα κομμάτια της ακρωτηριασμένης μας πατρίδας, προσπάθεια που ως γνωστόν…έμεινε στη μέση. Δεν έχουμε συνεπώς κανένα λόγο και καμία ηθική, ιστορική ή άλλη υποχρέωση για να φορτωνόμαστε τον Αλγερινό, τον Τυνήσιο, ή τον Μαροκινό, όπως π.χ. η Γαλλία που αφού τους ξεζούμισε την οικονομία και τους άρπαξε τις πλουτοπαραγωγικές πηγές, αναγκάζεται τώρα να τους «φιλοξενεί» στα γκέτο των πόλεων και να λούζεται τις συνέπειες της ιμπεριαλιστικής πολιτικής της.

Σήμερα η Γαλλία, όπως άλλωστε και η Βρετανία πληρώνουν την αποικιοκρατική πολιτική με ακραία φαινόμενα κοινωνικής ή ακόμη και θρησκευτικού χαρακτήρα, βίας. Τώρα το ίδιο αρχίζει να συμβαίνει και στην Ελλάδα. Ολόκληρες συνοικίες στο κέντρο της πρωτεύουσας, αλλά και νευραλγικά λιμάνια όπως της Πάτρας ή της Ηγουμενίτσας έχουν κατακλυσθεί από Αφγανούς, Σομαλούς, Πακιστανούς και άλλους εξωτικούς επισκέπτες που βλέπουν την Ελλάδα ως ένα ευχάριστο τόπο παραμονής και επιχειρούν να μεταφέρουν εδώ με την βία τον δικό τους τρόπο ζωής. Αυτό το καλαμπούρι, πρέπει να τελειώσει. «Να ανακαταλάβουμε τις πόλεις μας», είπε ο Σαμαράς και πιστεύω ότι το εννοεί.

Ας μας διώξουν από όπου θέλουν. Προτιμούμε να ξαναπερνάμε με διαβατήριο στις ευρωπαϊκές χώρες από το να φιλοξενούμε διά της βίας…ένα εκατομμύριο αλλόθρησκους φτωχοδιάβολους που έχουν έρθει στη χώρα μας χωρίς διαβατήριο. Περίσσεψε ο ανθρωπισμός και η υποκρισία. Ήρθε η ώρα να κοιτάξουμε τους πολίτες της πολύπαθης πατρίδας μας, που στενάζουν από τον ζυγό του μνημονίου και θέλουν αν μη τι άλλο, να κυκλοφορούν στις γειτονιές τους με ασφάλεια!

Και τους καλούμε όλους να προσέξουν: Την ώρα που η Ελλάδα καλείται (για πολλοστή φορά) να αντιμετωπίσει τη «βόμβα» του μεταναστευτικού προβλήματος, η ρατσιστική βία «απλώνεται» με ανησυχητικούς ρυθμούς στις γειτονιές της Αθήνας και πολλαπλασιάζονται τα φαινόμενα “αυτοπροστασίας”. Και όλοι ξέρουμε από ανάλογα ιστορικά παραδείγματα ότι επιτήδειοι προβοκάτορες δεν θέλουν πολύ για να μετατρέψουν την οργή λόγω της λαθρομετανάστευσης, της εξαθλίωσης και της φτώχειας, σε οργή κατά των “Εβραίων” και όποιων άλλων κατηγοριών πληθυσμού τους βολεύει.

Factorx – Γ.Χ.


Η Σύμη στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος

Γράφει ο Δρ. Ησαΐας Κωνσταντινίδης

Τα τελευταία κείμενά μας, που δημοσιεύτηκαν και αφορούσαν τα ελληνοτουρκικά θέματα, είτε επρόκειτο για εκείνα περί των γερόντων Γεννάδιου και Ιωσήφ, είτε για τις τρομερές αποκαλύψεις του κ. Γιώργου Πάλμου, προκάλεσαν το ενδιαφέρον πολλών και διάφορων κύκλων, βασικά παρασκηνιακών.

Αυτό συμβαίνει συνεχώς με τις έρευνές μας, οι οποίες βασίζονται πάντα στον μοναδικό συνδυασμό των όσων έχουμε στη διάθεσή μας από την πλούσια παράδοση της Ελληνορθοδοξίας με ό,τι νεώτερο από τους διεθνείς μηχανισμούς χάραξης πλανητικής πολιτικής. Και αυτός ακριβώς ο συνδυασμός είναι ΑΔΥΝΑΤΟ να κάνει ποτέ λάθος!...

Επανερχόμαστε τώρα με τα όσα νεώτερα διακινούνται, ως προωθημένα σενάρια, στους ανώτατους παρασκηνιακούς κύκλους της υφηλίου σχετικά με το μέλλον των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Σενάρια διάφορα βέβαια διακινούνται εδώ και καιρό αναφορικά με μια επικείμενη σύγκρουση Ελλάδας-Τουρκίας στο Αιγαίο, που θα προκαλέσει γενική «αναμπουμπούλα» και ανακατατάξεις μεγάλου βεληνεκούς στην περιοχή.

Εδώ πρέπει φυσικά να πούμε ότι πάντοτε οι μεγάλες πλανητικές δυνάμεις επεξεργάζονται παράλληλα αρκετά ταυτόχρονα σενάρια στρατηγικής ανάπτυξης, έτσι ώστε να εφαρμόσουν καλύτερα τον σχεδιασμό τους, επιλέγοντας τελικά το καλύτερο δυνατό... Συνεπώς δεν θα πρέπει να μας εκπλήσσει η ύπαρξη δύο, τριών ή και παραπάνω ακόμα σεναρίων για το ίδιο ακριβώς ζήτημα, που στην περίπτωσή μας είναι η επερχόμενη ελληνοτουρκική σύρραξη. Φυσικά εμείς είμαστε σε γνώση όλων αυτών των σχεδιασμών και –όπως φαίνεται από τα δημοσιεύματά μας– δεν διστάζουμε καθόλου να τα βγάζουμε στη φόρα!

Να τώρα τι ακούσαμε για τη μελλοντική (σύντομα;...) ελληνοτουρκική κρίση στο Αιγαίο, που θα οδηγήσει σε ένοπλη αναμέτρηση «εφ’ όλης της ύλης» για τη διαμόρφωση των «οριστικών» συσχετισμών στον γεωγραφικό μας χώρο. Η ενημέρωσή μας εστιάζει τα εκπληκτικά πράγματι στοιχεία της στην επικράτεια του Νοτιοανατολικού Αιγαίου, η οποία θεωρείται από τις μυστικές υπηρεσίες ΗΠΑ, Ρωσίας, Κίνας, Ε.Ε. κτλ. ως «υπερευαίσθητη» για συγκεκριμένους λόγους...

Αυτά φυσικά είναι αντιληπτά από τους λεγόμενους «άγρυπνους φρουρούς του έθνους», με τις δεδομένες κινήσεις της ελληνικής ΕΥΠ πάνω στην αόρατη «σκακιέρα» του παρασκηνιακού πολέμου στην περιοχή. Όμως δεν παύει το γεωγραφικό σημείο του Νοτιοανατολικού Αιγαίου να συνεχίζει να είναι μία γεωπολιτική «μαύρη τρύπα» για πολλούς και διάφορους (έτσι τουλάχιστον την βλέπουν)... Ένα «χάσμα» που πρέπει να «κλείσει»!

Η τουρκική πλευρά αυτή τη στιγμή βλέπει την εν λόγω περιοχή (ειδικά δε στο «τόξο» Σάμου-Καστελόριζου) ως την πλέον κατάλληλη για να ξεκινήσει την ανάπτυξη του τελικού της προγραμματισμού περί μετατροπής του Αιγαίου σε... τουρκική θάλασσα (!), ως το επίκεντρο μιας νέας οθωμανικής διάστασης της περιοχής μας!...

Πρόκειται για μια περιοχή, την οποία η Άγκυρα σε ειδικές αναλύσεις των αρμόδιων υπηρεσιών της έχει εδώ και καιρό χαρακτηρίσει ως τον «αδύναμο κρίκο» της ελληνικής πλευράς σε ενδεχόμενο ξέσπασμα κρίσης. Αιτία; Τόσο η απομακρυσμένη από το ελληνικό «κέντρο» αυτή περιοχή (κατά το καραμανλικό δόγμα «Η Κύπρος είναι μακριά», ΟΛΑ είναι μακριά από το Κολωνάκι!!!), όσο και η περίφημη «ειδική ανάπτυξη» των τουρκικών δυνάμεων μέσα και πέριξ του εν λόγω χώρου... Όσοι γνωρίζουν, καταλαβαίνουν άριστα τι εννοούμε!

Δεν είναι λοιπόν καθόλου τυχαία και η ελληνική απάντηση στις σαφείς επιθετικές αυτές ενέργειες της τουρκικής πλευράς, μια απάντηση που περιλαμβάνει διάταξη στο σχήμα «αντι-ανάπτυξη» δυνάμεων σε νησιά όπως η Κως, η Λέρος, αλλά και – φυσικά – η Ρόδος.

Με τον νου βέβαια πάντα στο Καστελόριζο, ενώ κανένας δεν μπορεί βέβαια να ξεχάσει το υποσυνείδητο μήνυμα που πέρασε το 2010 ο τότε πρωθυπουργός της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου, επιλέγοντας (ανεξήγητα κατά πολλούς) αυτό το νησάκι στα άκρα της ελλαδικής επικράτειας, για να εκφωνήσει τον δραματικό λόγο του περί της εισαγωγής της χώρας μας στη Νέα Εποχή του Δ.Ν.Τ.!...

Εδώ θα πρέπει οπωσδήποτε να σημειώσουμε ότι η τουρκική περιοχή με επίκεντρο την Αλικαρνασσό (στα τουρκικά: Μπόντρουμ) είναι αυτή τη στιγμή γεμάτη με «ειδικές δυνάμεις δράσης», έτοιμες να ενεργήσουν αστραπιαία σε περίπτωση που χρειαστεί, πόσο μάλλον που στην πλέον πρόσφατη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας στην Άγκυρα έγινε σαφές ότι η Τουρκία «κάτι» φαίνεται να περιμένει, για να αντιδράσει ανάλογα...

Μια επιθετική άραγε κίνηση εναντίον της από «κάποια» εχθρική δύναμη; Ή μήπως ένα Μεγάλο Γεγονός στην Ελλάδα, το οποίο και θα οδηγήσει εν τέλει στη «χειρουργική» ανάπλαση της περιοχής μας;...
Ο χρόνος (πολύ σύντομα, απ’ ό,τι δείχνουν τα γεγονότα) θα δείξει.

Κάποιοι συνδέουν το όλο θέμα με τις γνωστές προφητείες των Ελληνορθόδοξων γερόντων περί επικείμενου ελληνοτουρκικού πολέμου, ειδικά δε με τα λεγόμενα του γέροντα Παϊσίου. Αυτός, όπως έχουμε και άλλοτε δείξει, έκανε σαφέστατα λόγο για ελληνοτουρκική σύγκρουση που καταφτάνει και η οποία θα επιφέρει τη διάλυση της Τουρκίας και τη συγκρότηση μιας νέας Βυζαντινής αυτοκρατορίας, με πρωτεύουσα την Κωνσταντινούπολη!

Φυσικά ο Παΐσιος βασιζόταν και αυτός στην προγενέστερη παράδοση του λαού μας, ιδιαίτερα δε στον Πατροκοσμά τον Αιτωλό, του οποίου οι προφητικές ρήσεις για το μέλλον των ελληνοτουρκικών σχέσεων συγκλονίζουν!...

Εδώ αποφασίσαμε να κάνουμε μια μεγάλη αποκάλυψη! Ως γνωστόν ο Παΐσιος είπε κάποτε σε επισκέπτη του τα εξής: «Οι Τούρκοι έχουν κάνει πολλά και έχουν τα κόλλυβα στο ζωνάρι τους»! Εννοώντας δηλ. ότι λόγω των εγκλημάτων τους δεν θα αργήσει η μέρα, κατά την οποία θα διαλυθούν...
Σε ποιον όμως έκανε αυτή την τρομερή προφητεία;
Αποκαλύπτουμε λοιπόν εδώ ότι αυτά τα είπε ο Παΐσιος σε έναν Ψευτοέλληνα αξιωματικό του Ελληνικού Στρατού, ο οποίος όμως στην πραγματικότητα ήταν... ΤΟΥΡΚΟΣ ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ!!!

Μάλιστα είχε το θράσος αυτός ο κατάσκοπος της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών ΜΙΤ να παριστάνει έπειτα τον δήθεν «Ελληνόψυχο»! Δυστυχώς όμως γι’ αυτόν τον άθλιο ο πανελληνισμός ανακάλυψε τον ρόλο του, καθώς και τον λόγο για τον οποίο υποτίθεται ότι ενδιαφερόταν για τις προφητείες της Ελληνορθοδοξίας!... Είπαμε και πριν: οι «άγρπυνοι φρουροί του έθνους» έχουν γνώση! Αλλά και άλλοτε έχουμε ξαναγράψει: τον φόβο μας να έχουν οι βέβηλοι που θέλησαν να βλάψουν την Ελλάδα και την Ορθοδοξία!...

Τέλος, πρέπει εδώ να πούμε – αν και λίγα πράγματα, λόγω... λόγων! – ότι δεν αποκλείεται καθόλου το κέντρο του ενδιαφέροντος στον επικείμενο ελληνοτουρκικό πόλεμο περιορισμένης χρονικής διάρκειας να είναι η νήσος Σύμη! Τι σημαίνει άραγε αυτή η πληροφορία που μετέφερε η «πηγή» μας; Ότι στη διάρκεια του περίφημου «Μπλε Ταξιδιού», της τουρκικής δηλ. τουριστικής «κρουαζιέρας» πέριξ των τουρκικών ακτών θα έρθει «εκείνο»;

Εδώ αφήνουν κάποιοι να εννοηθεί ότι θα ξεπηδήσουν εμφανιζόμενοι ως «τρομοκράτες» από το πλοίο του «Μπλε Ταξιδιού» οι προβοκάτορες εκείνοι που θα χτυπήσουν σε συγκεκριμένο ελληνικό νησί [ΣΗΜ.: κατά τον τρόπο που τρομοκράτες είχαν χτυπήσει το καράβι “City of Poros” το καλοκαίρι του 1988].

Το γεγονός αυτό θα πυροδοτήσει και τον πόλεμο... Αλλά και κάτι άλλο: γιατί στη γνωστή τουρκική σειρά «Τα σύνορα της αγάπης» η Σύμη υπονοείτο ότι ήταν... τουρκική; Τι άραγε σημαίνουν όλα αυτά;... Το βέβαιο είναι ότι κάποιοι από τους σχεδιασμούς-σενάρια, για τους οποίους αναφερθήκαμε στην αρχή αυτού του κειμένου, βρίσκονται τώρα σε πλήρη εξέλιξη!