Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

1 Απρ 2012


Πως μπορούμε να βγούμε από την στενωπό στην οποία τόσο έντεχνα, γρήγορα και σχεδιασμένα μας τοποθέτησαν; Αυτή είναι η απορία όλων, αυτό είναι το ερώτημα που δεν θέλουν να αντιμετωπίσουν οι υπάρχοντες πολιτικοί, αφού το ζητούμενο γι αυτούς είναι να διασωθούν οι ίδιοι, αλλά όχι η χώρα και οι πολίτες της. Επί χρόνια, άλλωστε, εργάστηκαν ώστε να δημιουργήσουν την σημερινή εικόνα φρίκης και απαξίωσης της Ελλάδας και των Ελλήνων.

Πόσο τυχαίο είναι άραγε ότι Ελλάδα και Κύπρος έχουν τοποθετηθεί στο κέντρο του ενεργειακού χάρτη του αύριο; Πόσο τυχαίο είναι άραγε πως η Ελλάδα βρέθηκε στην συγκεκριμένη χρονική περίοδο με ένα πολιτικό σκηνικό και δυναμικό, το οποίο αρνείται επιμόνως να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να κινηθεί προς το συμφέρον των Ελλήνων πολιτών και της χώρας, αλλά με πολύ μεγάλη ευκολία αποφασίζει να νομοθετεί υπέρ των «δάνειων» και κατοχικών δυνάμεων; Στην Ισλανδία, ένας μόνο πολιτικός –ο πρόεδρος της χώρας- στάθηκε στο ύψος του, συμπεριφέρθηκε ως άνθρωπος και σταμάτησε την επερχόμενη ορδή του ΔΝΤ και των δανειστών που απαιτούσαν να πάρουν τα πάντα από τον Ισλανδικό λαό. Στην Ελλάδα δεν βρέθηκε ούτε ένας που να σκεφθεί το συμφέρον των πολλών, να σεβαστεί την δημοκρατία και το πολίτευμα και να δώσει το δικαίωμα στον λαό να αποφασίσει… Ούτε ένας!

Και όμως, σε έναν μήνα θα μπορούσε να μην υπάρχει κανένα απολύτως οικονομικό πρόβλημα για την Ελλάδα, η οποία έχει την δυνατότητα να μετατραπεί σε πανίσχυρο διεθνή οικονομικό «παίκτη». Γιατί δεν συμβαίνει αυτό; Επειδή κάποιοι θέλουν να καρπωθούν οι ίδιοι τα μέγιστα (αν όχι τα πάντα) από την κρίση που «φυτεύθηκε» στο «οικόπεδο» Ελλάδα (όπως χαρακτήρισε την πατρίδα μας ο πρώην υπουργός Οικονομικών και νυν υπουργός Ενέργειας Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος όλως τυχαίως τοποθετείται σε υπουργεία άμεσου ενδιαφέροντος της τρόικας…).

Ενέργεια, λοιπόν. Η λέξη που «κρύβει» την απάντηση. Πετρέλαιο, φυσικό αέριο και υπόλοιπος ορυκτός πλούτος, είναι η στόχευση των «δανειστών» μας. Ενέργεια που «κρύβεται» (ή τουλάχιστον μέχρι πριν 8 μήνες εθεωρείτο γραφικός οποιοσδήποτε αναφερόταν σε αυτήν) σχεδόν σε ολόκληρη την χώρα. Ενδεικτικό του σχεδιασμού κλοπής του Ελληνικού ενεργειακού πλούτου, είναι η απόφαση και ανακοίνωση -από την κυρία Μέρκελ- παύσης λειτουργίας των πυρηνικών εργοστασίων της Γερμανίας. Και πού θα βρει η Γερμανία ενέργεια για να καλύψει τις ανάγκες της, αφού είναι μία εξαρτώμενη ενεργειακά οικονομία; Μα, από το «οικόπεδο» Ελλάδα, το οποίο φέρεται να έχει τεράστια αποθέματα νοτίως της Κρήτης, στο Ιόνιο και φυσικά νοτίως του Καστελλόριζου αλλά και στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο (χωρίς να ξεχνάμε τον Θερμαϊκό κόλπο).

Και πως μπορεί η Ελλάδα να εκμεταλλευτεί τον ενεργειακό αυτό πλούτο, δεδομένης της οικονομικής της κατάστασης, αλλά και της μη ύπαρξης σχετικής τεχνογνωσίας; Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα βρίσκεται στην λέξη αυτοκυριαρχία. Μόνο εάν επανέλθουμε σε κατάσταση ενός αυτοκυρίαρχου και ανεξάρτητου κράτους, θα μπορέσουμε να απαντήσουμε στο συγκεκριμένο ερώτημα. Με το υπάρχον πολιτικό προσωπικό, όμως, κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατό.

Στην περίπτωση που διώξουμε τις κατοχικές δυνάμεις και τους εγχώριους υπαλλήλους τους, τότε… όλα είναι δυνατά. Για την ακρίβεια, μέσα σε έναν μόνο μήνα μπορούμε να αντιστρέψουμε τα όσα σήμερα συμβαίνουν… Το όλο ζήτημα δεν είναι εάν μπορούμε, αλλά εάν πραγματικά θέλουμε να αγωνιστούμε για να κρατήσουμε όσα θέλουν να μας κλέψουν, εάν πραγματικά θέλουμε να παλέψουμε για να ξαναγίνουμε ανεξάρτητοι, αυτοκυρίαρχοι και ελεύθεροι.

Για να γίνουν αυτά, αρκεί να έρθουμε σε επαφή με μία ισχυρή εβραϊκή τράπεζα και να της ανακοινώσουμε πως θέλουμε –ως χώρα- να εκδοθεί ένα ομόλογο αξίας 3 τρισ. Ευρώ (με δική της προνομιακή συμμετοχή), προκειμένου να παραχωρηθεί το ενεργειακό κοίτασμα νοτίως της Κρήτης σε όποιον ή όποιους μετάσχουν στην αγορά του. Αφού συμφωνήσουμε το ποσοστό της τράπεζας (από 0,20 έως 0,30% επί του ομολόγου), μπορούμε να θέσουμε ακόμη και όρους συμμετοχής στο ομόλογο αυτό (π.χ. εξαίρεση της Γερμανίας –ακόμη και μέσω άλλων αγοραστών-, περιβαλλοντικούς όρους, οικονομικούς όρους που θα αφορούν προσλήψεις χιλιάδων Ελλήνων, μη συμμετοχή όσων κρατούν Ελληνικά ομόλογα παρά μόνο εάν δεχτούν «κούρεμα» της τάξης του 80% κ.α.). Τέλος, απαιτούμε την ολοκλήρωση της διαδικασίας εντός ενός μηνός…

Πιστεύει κανείς πως δεν θα τρέξουν να συμμετάσχουν σε αυτό το ομόλογο όλοι οι ισχυροί; Ρώσοι, Αμερικανοί, Κινέζοι, Ινδοί και άλλοι, θα ζητήσουν να συμμετάσχουν. Βλέπετε, οι ενεργειακός χάρτης έχει ήδη οριοθετηθεί. Όλοι τους γνωρίζουν τι συμβαίνει και τι υπάρχει κάτω από την λεκάνη του Ηροδότου (Κρήτη), καθώς και νοτίως του Καστελλόριζου (το οποίο επισκέφθηκε off the record η κ. Χίλαρι Κλίντον προ εξαμήνου, συνοδευόμενη από συμβούλους για την ενέργεια). Ένας μήνας, λοιπόν, στον οποίο θα υπάρχει απόλυτη ετοιμότητα στο εσωτερικό της χώρας, αλλά και στα σύνορα, για να μην υπάρξουν «πρόθυμοι» να «πιέσουν» για «αλλαγή πλεύσης». Εάν δείξουμε στους «φίλους», στους «εταίρους» και στους «συμμάχους» πως είμαστε διατεθειμένοι να προκαλέσουμε την ιστορία, πως σεβόμαστε τους εαυτούς μας και υπερασπίζουμε τα συμφέροντά μας, τότε θα κερδίσουμε τον σεβασμό τους και από δουλικά τους θα γίνουμε ομοτράπεζοί τους.

Ένας σώφρων πολίτης μπορεί να αναρωτηθεί: Και γιατί οι Έλληνες πολιτικοί δεν κινήθηκαν προς αυτή την κατεύθυνση; Γιατί προτίμησαν να συνεργαστούν με τον Τόμσεν (ο οποίος δήλωσε πως στις συναντήσεις με την Ελληνική πλευρά υπήρχαν οι ίδιες σκέψεις και στις δύο πλευρές) και αρνήθηκαν να υπερασπιστούν τα Ελληνικά συμφέροντα;
Ίσως η απάντηση βρίσκεται στους πρότερους πολιτικούς χρόνους και δράσεις. Τότε που τα 500 εκατομμύρια (δραχμές) ήταν ένα «δωράκι» σε έναν υπουργό, τότε που κλείνονταν συμφωνίες για στρατιωτικούς εξοπλισμούς με πολλαπλάσια χρήματα, τότε που η Siemens έκανε ό,τι ήθελε κόβοντας και ράβοντας, αναδεικνύοντας και εξαφανίζοντας, χρήμα και πολιτικούς.
Η απάντηση ίσως να βρίσκεται σε συρτάρια και υπολογιστές ξένων μυστικών υπηρεσιών που παρακολουθούσαν τον βίο και την πολιτεία ενός εκάστου των πολιτικών της Ελλάδας… και σήμερα απλά τους θύμισαν τα «έργα» τους.
Ίσως γι αυτόν τον λόγο να τρέχουν έντρομοι και να ψηφίζουν όλα όσα τους δίνουν, χωρίς καν να διαβάσουν (καλά, για να μελετήσουν, να σκεφτούν, να αντιπροτείνουν κ.α. δεν γίνεται καν λόγος) τα χαρτιά – νόμους, ψηφίζοντας «ναι σε όλα», ευελπιστώντας πως δεν θα υπάρξουν «διαρροές» του πρότερου πολιτικού τους βίου.

Το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι αποκλειστικώς πολιτικό. Οποιοσδήποτε μπορεί να διαφωνεί με αυτό, αλλά, δυστυχώς, η πραγματικότητα επιβεβαιώνει την επιτηδευμένη ανικανότητα λογικής προσέγγισης του σημερινού γίγνεσθαι από το πολιτικό προσωπικό.
Εάν δεν αντικατασταθεί ολόκληρο το υπάρχον πολιτικό σκηνικό και προσωπικό, εάν δεν προχωρήσει ο Έλληνας πολίτης στο δικαίωμα της αυτοσυντήρησής του διαγράφοντας δια παντός τους ανύπαρκτους πολιτικούς δίνοντας διέξοδο στο σχεδιασμένο αδιέξοδο, ανακτώντας την εθνική (και πολιτική) αυτοκυριαρχία και ανεξαρτησία, τότε το σήμερα θα φαντάζει σαν παράδεισος μπροστά στο «Βαλκανικό μοντέλο» (τελευταία εικαστική προσέγγιση των ΜΜΕ για τους μισθούς Βουλγαρίας που απαιτεί η τρόικα για την Ελλάδα) που με ταχύτατους ρυθμούς ετοιμάζονται να επιβάλουν οι κατοχικές δυνάμεις και οι (εξ)υπηρετούντες αυτές.

Εάν δεν θέλουμε να συνεχίσουμε να είμαστε "πολίτες" ενός εικονικού κράτους, τότε μπορούμε να προχωρήσουμε... εάν δεν τολμήσουμε εμείς να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν, πρέπει να είμαστε σίγουροι πως θα βρεθούν (και ήδη βρέθηκαν) άλλοι που θα θελήσουν να μας πάρουν όλα όσα έχουμε... και δεν θα σταματήσουν στην κλοπή της αξιοπρέπειας και της ελευθερίας μας... Να είστε σίγουροι γι αυτό.


ΥΓ: Και όταν όλα τελειώσουν καλά, θα μπορούμε με την άνεσή μας να τακτοποιήσουμε "τους λογαριασμούς" μας και με τους ριψάσπιδες, τους μειοδότες, τους νενέκους και τους τσολάκογλου που (συν)εργάστηκαν για την κατασυκοφάντηση, την εξαθλίωση και την υποδούλωσή μας...

Έγκλημα είναι ακόμα και η άρνηση της ύπαρξης οφειλών από τον Β’ Π.Π.
  • Γράφει η Σοφία Τ.
Όποιος διαβάσει για την συμπεριφορά της Γερμανίας στην Ευρώπη διαχρονικά, από την εποχή του Αλαρίχου, των Ούννων, των Γότθων, ως τον Κάιζερ, τον Hitler και την Merkel, θα καταλάβει γιατί έχουν διαπράξει τόσα εγκλήματα, κυρίως τον 20ο αι..

Είναι θέμα γονιδιακό. Η Merkel, μετά από 2 χρόνια κρίσης, αποκάλυψε τι θέλει από την Ελλάδα. Να εξαφανίσει τους Έλληνες, γιατί την ενοχλεί η… προσκόλλησή τους στην πατρίδα τους.
Η προπαγάνδα της δεν αναφερόταν σε οικονομικά δεδομένα.
Ουσιαστικά, ο κυβερνητικός της συνασπισμός ενοχλείται από την Ιστορία και τον χαρακτήρα του ελληνικού λαού.
Δεν τολμάει, ούτε σήμερα, να απαντήσει στις επιστολές Ελλήνων και φιλελλήνων, που διαψεύδουν κάθε κριτική των ΜΜΕ που στηρίζουν την καγκελάριο και την κυβέρνησή της.

Το χειρότερο που βγήκε από την κρίση του 2009, είναι η μη καταβολή των γερμανικών αποζημιώσεων από την Γερμανία.
Από το 1959, οι ελληνικές κυβερνήσεις, προτίμησαν τα λεφτά των γερμανικών πολυεθνικών και να στέλνουν Έλληνες μετανάστες στην τότε Δ. Γερμανία, παρά να απαιτήσουν τα χρήματα από τα αναγκαστικά «δάνεια» και τις αρχαιότητες που έκλεψαν οι ναζί εγκληματίες, που λεηλάτησαν την πατρίδα μας.

Σήμερα, ο Υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Guido Westerwelle, προσθέτει άλλη μια πληγή στην Ελλάδα, αρνούμενος ότι υπάρχει τέτοιο θέμα.
Ευτυχώς που έχει ακούσει ότι οι ναζί έκαναν εγκλήματα και σφαγές στην χώρα μας…
Άλλοι είπαν τα εγκλήματα «ιστορικά λάθη» του παρελθόντος.

Είναι έγκλημα ακόμα και να αρνείται κάποιος Γερμανός πολιτικός ότι η Γερμανία έχει χρέη από τον Β’ ΠΠ.
«Δεν υπάρχει πλέον ζήτημα πολεμικών αποζημιώσεων για την Γερμανία, ξεκαθαρίζει το γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών με αποκλειστική δήλωση προς το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
«Την ώρα που οι Έλληνες αξιωματούχοι ψάχνουν ακόμη το φάκελο με τα στοιχεία για το κατοχικό δάνειο (βλ. Σαχινίδης), κάνοντας την χώρα μας περίγελο, η Γερμανία επιχειρεί να κλείσει το ζήτημα των αποζημιώσεων για τις θηριωδίες των ναζί την περίοδο της Κατοχής.

Σύμφωνα με την επίσημη θέση της γερμανικής κυβέρνησης, η Γερμανία «αναγνωρίζει την ευθύνη» της για τον Β’ ΠΠ και «λυπάται βαθύτατα για την οδύνη των θυμάτων», ωστόσο, όπως επισημαίνεται, η Γερμανία έχει καταβάλει ήδη αποζημιώσεις στο πλαίσιο της Συμφωνίας του 1946, ενώ στήριξε έμπρακτα και την ανοικοδόμηση της Ελλάδας.

Σύμφωνα με την ίδια δήλωση, για την Γερμανία «το ζήτημα των αποζημιώσεων δεν αποτελεί πλέον θέμα», 65 χρόνια μετά το τέλος του πολέμου και έπειτα από δεκαετίες «ειρηνικής, γεμάτης εμπιστοσύνη» συνεργασίας με την Ελλάδα, τόσο σε διμερές επίπεδο όσο και στο πλαίσιο της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Ολόκληρη η δήλωση του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών:

«Η Γερμανία αναγνωρίζει την ευθύνη της για τον Β’ ΠΠ και λυπάται βαθύτατα για την οδύνη των θυμάτων. Αυτό ισχύει και για την γερμανική Κατοχή της Ελλάδας.
Η Γερμανία κατέβαλε από το τέλος του Β' ΠΠ, στο πλαίσιο της Συμφωνίας του 1946 για την Διασυμμαχική Υπηρεσία Αποζημιώσεων των Παρισίων, αποζημιώσεις και για την Ελλάδα και στήριξε την χώρα έμπρακτα στην ανοικοδόμησή της.
65 χρόνια μετά το τέλος του Πολέμου και έπειτα από δεκαετίες ειρηνικής, γεμάτης εμπιστοσύνης, συνεργασίας της Γερμανίας με την Ελλάδα και στενής σχέσης μας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, το ερώτημα των αποζημιώσεων από την σκοπιά της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης δεν αποτελεί πλέον θέμα».

Όπως δεν υπάρχει θέμα SIEMENS και εξοπλιστικών, ε;

Η νέα παρέμβαση του Γερμανού ιστορικού Albert Ritschl είναι η καλύτερη απάντηση στον ανιστόρητο και προκλητικό Υπουργό.

«Σε νέα παρέμβαση υπέρ της Ελλάδας προέβη ο διακεκριμένος γερμανός ιστορικός Albert Ritschl. Ο γνωστός γερμανός ιστορικός και οικονομολόγος, καθηγητής στην Σχολή Οικονομικών του Λονδίνου, δηλώνει ότι το Βερολίνο ξεχνά τόσο το κατοχικό χρέος-ύψους περίπου € 3,5 δισ.-, όσο και τη μεταπολεμική στήριξη που της παρείχαν οι σύμμαχοι μετά τον Β’ ΠΠ.
Ο κ. Ritschl επισημαίνει πως με τη Συνθήκη του Λονδίνου(1953), ΗΠΑ, Βρετανία και Γαλλία παραχωρούσαν στη Δ. Γερμανία ευρύτατες διαγραφές του χρέους, την ίδια στιγμή με το Σχέδιο Marshall της δινόταν τεράστια βοήθεια για έργα υποδομής.
Όλα αυτά συνιστούν εξαιρετικά ευνοϊκές συμφωνίες, κάτι που, όπως επισημαίνει, η Γερμανία ξεχνά τώρα, στην περίπτωση της Ελλάδας.
Παράλληλα, υπενθυμίζει ότι η Γερμανία και οι εταίροι της στην ΕΕ τηρούν προς την Ελλάδα ανάλογη στάση που τήρησε η Entente στην Γερμανία με τη Συνθήκη των Βερσαλλιών (1919) με την οποία ζητούσαν επίμονα την πλήρη εξυπηρέτηση των χρεών της και των αποζημιώσεων που προέρχονταν από τον Α’ ΠΠ, παρότι η Γερμανία δεν ήταν σε θέση να ανταποκριθεί».

Μόνο που οι Έλληνες, δεν πρόκειται να αρχίσουν πόλεμο για να βρουν το δίκιο τους.

Είναι θέμα ιδιοσυγκρασίας…

Η Ελλάδα είναι ο χτίστης της Ευρώπης και η Γερμανία ο ολετήρας της…


Πως εκείνοι ξέφυγαν και πως εμείς χανόμαστε

Άρθρο της Le Monde Diplomatique

Πολλές οι συζητήσεις που έχουν γίνει από την εποχή που η Ελλάδα μπήκε στη μέγγενη του ΔΝΤ και των άλλων δανειστών για τις ομοιότητες και τις διαφορές με χώρες που αντιμετώπισαν ανάλογα ζητήματα. Η πιο συνηθισμένη σύγκριση είναι αυτή με την Αργεντινή,αν και οι ένθερμοι υποστηρικτές του μνημονίου επιμένουν να τονίζουν τις διαφορές και να αγνοούν τις ομοιότητες.

Ο Le Monde diplomatique στην έκδοση του Απριλίου επιχειρεί μία σύγκριση όχι απλά με θεωρίες και “οικονομικές” αοριστολογίες,αλλά με γεγονότα στην Αργεντινή της δεκαετίας του 1990-2000 και στην Ελλάδα του σήμερα,που όπως όλα δείχνουν θα ζήσει το Γολγοθά της και το δράμα για αρκετά χρόνια ακόμη.Στην ανάλυση εξιστορύνται τα γεγονότα στην Αργεντινή και με πιο έντονα μαύρα γράμματα υπάρχουν οι
παράγραφοι που ο συντάκτης του άρθρου Maurice Lemoine κάνει αναφορές στην σημερινή ελληνική κρίση.Το έχει γράψει με τέτοιο τρόπο ώστε να γίνεται άμεση σύγκριση με το τι γινόταν τότε στην Αργεντινή και το τι γίνεται τώρα στην Ελλάδα.

Θα διαπιστώσετε ότι η βασική μας διαφορά με την Αργεντινή είναι ότι εκείνη βρήκαν τελικά ένα Πρόεδρο να διαπραγματευτεί μέσα στη καταστροφή.Εμείς ψάχνουμε γενικώς μια κυβέρνηση που να έχει κάτι να πει,εκτός από απλά να εκτελεί -που ούτε αυτό δεν κάνει- ότι της πουν.Γι΄ αυτό και ο τίτλος του άρθρου είναι η “Αργεντίνικη αυθάδεια στους πιστωτές,Ελληνική δειλία”.

Στη δισέλιδη ανάλυση αφετηρία είναι το 1989.

Ο Κάρλος Μένεμ ,Περονιστής αναλαμβάνει την εξουσία και μαζί με τον υπερ-υπουργό Οικονομικών Ντομίνγκο Καβάλο -με σπουδές στο Χάρβαρντ και συνεργάτη της Χούντας- καθορίζουν την συναλλαγματική ισοτιμία του νομίσματος της χώρας σε ένα πέσο προς ένα δολάριο.Η απόφαση ενθαρύνεται από το ΔΝΤ με το επιχείρημα ότι θα εξαφανίσει το πληθωρισμό και θα βοηθήσει την ανάπτυξη.

Τη 1η Ιανουαρίου 2001 αποφασίζεται ότι η Ελλάδα “πιάνει” τα κριτήρια του Μάαστριχτ για να ενταχθεί στη ζώνη του ευρώ. Ένα χρόνο μετά αντικαθιστά τη δραχμή με το “σκληρό” ευρώ.

Μετά τη μεξικανική κρίση η Αργεντινή για να χρηματοδοτηθεί από τις αγορές πρέπει να πληρώνει επιτόκια που φθάνουν το 20%! Το “δέσιμο” του πέσο με το δολάριο γίνεται θηλιά για το Μπουένος Άϊρες που βλέπει γειτονικές χώρες όπως η Βραζιλία να υποτιμούν τα νομίσματά τους και η Αργεντινή να χάνει την ανταγωνιστικότητά της.Το 1989 η Αργεντινή μπαίνει στην ύφεση.

Με το πέρασμα στο ευρώ η ελληνική βιομηχανία και η παραγωγή της γίνεται πάρα πολύ ακριβή.

Στις 24 Οκτωβρίου ο Μένεμ αντικαθίσταται από τον Φερνάντο Ντε λα Ρουά,επικεφαλής μιας κεντροαριστερής κυβέρνησης ,όπως -σ.σ που λέει ο λόγος- ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου.

Από τα 36 εκατομμύρια ,τα 14 ζούσαν επισήμως κάτω από το όριο της φτώχειας.Κι έτσι το ΔΝΤ πρόετεινε ένα δάνειο 10 δις δολαρίων για να ανχρηματοδοτήσει η Αργεντινή τα χρέη της,με αντάλλαγμα -σωστά μαντέψατε- ένα πρόγραμμα σταθεροποίησης.Το οποίο βέβαια εξασφάλιζε ότι η χώρα δεν θα δήλωνε αδυναμία πληρωμής στους δανειστές.Το δημόσιο χρέος της ήταν ήδη 147,8 δις δολάρια.

Τον Ιούνιο του 2000 μία γενική απεργία 30 ημερών παρέλυσε την Αργεντινή.

Στις 30 Νοεμβρίου 2009 οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ εξέφρασαν στον Παπανδρέου -που είχε διαδεχτεί τον Καραμανλή- τις ανησυχίες τους ,λέγοντας ότι η Ελληνική οικονομία βρίσκεται στην “εντατική”.
Στις 3 Μαρτίου 2010 ανακοινώθηκε το πρώτο σχέδιο σταθεροποίησης.

Μιά ομάδα οικονομολόγων του ΔΝΤ,της Παγκόσμιας Τράπεζας και της Διαμερικανικής Τράπεζας Ανάπτυξης πρότειναν ένα “σχέδιο διάσωσης”. “Το ΔΝΤ δεν θα επιτρέψει στην Αργεντινή να λάβει οποιαδήποτε υποστήιριξη έως ότου η κυβέρνηση δεν δεσμευτεί με νόμο και υπουργικές αποφάσεις για το σύνολο των μέτρων που ανακοίνωσε ο πρόεδρος της χώρας”,προειδοποίησε το ΔΝΤ.Τι μέτρα είχε ανακοινώσει ο “σοσιαλιστής” Ντε λα Ρουά; Απολύσεις στο δημόσιο τομέα ,περικοπές σε μισθούς-συντάξεις,”τσεκούρι” σε κοινωνικό κράτος,”απελευθέρωση” στις εργασιακές σχέσεις και στον τομέα της υγείας! Με μία λέξη “όλα στο σφυρί”.

Στις 23 Απριλίου 2010 η Αθήνα έλαβε ένα πρώτο δάνειο 45 δις ευρώ σε συμφωνία με την ΕΕ και το ΔΝΤ.

Οι συγκρούσεις μεταξύ της αστυνομίας και των διαδηλωτών είχαν τα πρώτα τους θύματα.Με τις αντιδράσεις να πολλαπλασιάζονται ο “συνασπισμός των διεθνών χρηματοδοτών” οδηγήθηκε σ΄ ένα νέο πλάνο βοήθειας ύψους 39,7 δις δολαρίων το οποίο επίσης παρουσιάστηκε …ως η σωτηρία της Αργεντινής.Ο Αργεντίνος πρόεδρος ανακοίνωσε στις 20 Μαρτίου 2001 την υπουργοποίηση του ανθρώπου που είχε αρχίσει την καταστροφή με την ισοτιμία πέσο-δολαρίου .Έκανε τον Ν.Καβάλο υπουργό Οικονομικών.Η επιστροφή του “ανέβασε” στιγμιαία τα χρηματιστήρια και χαιρετίστηκε θερμά από το ΔΝΤ και του Financial Times! Την ικανοποίησή τους εξέφρασαν ο τότε Βρετανός πρωθυπουργός Τ.Μπλέρ και ο Αμερικανός Πρόεδρος Τ.Μπους.

Στις 2 Μαίου 2010 με τη “λογική” να “μπει τέλος στην κρίση οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών αποφάσισαν σ΄ έαν “σχέδιο διάσωσης” ,ύψους 110 δις ευρώ,για την Ελλάδα.

Ο Καβάλο προχώρησε σε ανταλλαγές τίτλων με άλλους διάρκειας 30 ετών αλλά απλά επιτάχυνε την αναμενόμενη καταστροφή.Προσπαθώντας να μειώσει το έλλειμμα …μείωσε κατά 13% τους μισθούς και τις συντάξεις άνω των 500 δολαρίων.Ένα μέτρο που επηρέασε το 92% των δημοσίων υπαλλήλων και το 15% των συνταξιούχων.Εκατοντάδες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις έβαλαν λουκέτο.

Αποτέλεσμα νέες ταραχές και ένταση στη κοινωνία ,που κορυφώθηκε στη γενική απεργία της 20ης Ιουλίου 2001.Ο γνωστός πια οίκος Standard and Poor’s αλλά και ο Moody’s άρχισαν να μιλάνε για “τεχνητή στάση πληρωμών” και για νέες απαραίτητες θυσίες του λαού.

Στις 15 Ιουνίου 2011 μια γενική απεργία παρέλυσε την Ελλάδα.Οι πολίτες διαμαρτυρήθηκαν ενάντια στο νέο πρόγραμμα σταθεροποίησης των 28 δις ευρώ.Παρά τις διαμαρτυρίες το πρόγραμμα ψηφίστηκε ανοίγοντας το δρόμο για νέο πακέτο “βοήθειας” ύψους 109 δις,στις 22 Ιουλίου.

Στην Αργεντινή οι τράπεζες αδυνατούσαν να αντιμετωπίσουν τις συνεχείς αποσύρσεις καταθέσεων από τα ταμεία τους και η κυβέρνηση προχώρησε σε μέτρα που επέβαλαν όριο εξόδου χρημάτων στο εξωτερικό.
Απαγόρευσε στους πολίτες να έχουν ελεύθερα πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους,την ίδια ώρα που τα δημοσιονομικά έσοδα κατέρρεαν προκαλώντας πλήρη παράλυση της οικονομία και ύφεση διαρκείας.Ο οίκος Fitch “υποβίβασε” την Αργεντινή σε καθεστώς χρεοκοπίας και το ΔΝΤ ανακοίνωσε ότι δεν θα πληρώσει το ποσό του 1,26 δις δολαρίων που είχε συμφωνήσει.

Ακολούθησαν νέες ταραχές και στις 12 Δεκεμβρίου γενική απεργία.Τρεις νεκροί,378 τραυματίες! Όμως πλέον δυσαρεστημένοι και εξαγριωμένοι είναι και οι πολίτες της μεσαίας τάξης που χωρίς σημαίες και ηγέτες κατάβηκαν στους δρόμους.Ο Πρόεδρος Ντε λα Ρουα χρησιμοποίησε σκληρή αστυνομική βία που είχε σαν αποτέλεσμα 35 νεκρούς και 4500 συλλήψεις! Δεν καράφερε τίποτα .Στις 19 Δεκεμβρίου 2001 ο υπουργός Οικονομικών Καβάλλο φεύγει άρον άρον.Τη μεθεπομένη το προεδρικό ζεύγος φεύγει με …ελικόπτερο!

Στις 19 και 20 Οκτωβρίου 2011 η γενική απεργία νεκρώνει την Ελλάδα.Βίαιες συγκρούσεις διαδηλωτών-αστυνομίας.Ένας διαδηλωτής ο Δημ.Κοτσαρίδης χάνει τη ζωή του.

ΔΝΤ,Παγκόσμια Τράπεζα και οι “φίλοι” τους,ένα είδος τρόϊκας έχουν απέναντι ένα νέο πρόεδρο τον Α.Rodriguez Saa,ο οποίος στην ορκομωσία του δηλώνει ότι δεν θα πληρώσει “ούτε ένα σεντ από το χρέος”,μιλά για μια πολιτική “αναβίωσης”. Δεν πείθει κανένα.Επτά μέρες μετά παραιτείται.Τον διαδέχεται ο E.Duhalde ο οποίος αναλαμβάνει μέχρι το τέλος της Προεδρικής θητείας το 2003.

Υποτιμά το πέσος κατά 30% από τη τιμή που είχε το 1991.

Η επιλογή της Ελλάδα να κάνει τα πάντα για να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ δεν της επιτρέπει να κάνει υποτίμηση και να βοηθήσει τις εξαγωγές της.

Οι ιδιώτες που είχαν στο μεταξύ ιδιωτικοποιήσει δημόσιες υπηρεσίες άρχισαν να ζητούν παράλογες αυξήσεις από 40 έως 260%! Ο επίτροπος της ΕΕ για τις νομισματικές υποθέσεις …κατήγγειλε το οικονομικό πρόγραμμα της Αργεντινής.Πιέσεις ασκούνται από παντού με πρώτο και καλύτερο το ΔΝΤ ,που εξακολουθεί να ζητά “σχέδια” και δίνει διορία ενός έτους στην Αργνετινή να πληρώσει το χρέος της!

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι η κατάργηση κάθε χρηματοδότησης και επιδότησης οδήγησε σε αξεπέραστα προβλήματα τα σχολεία φτωχών περιοχών στα οποία φοιτούσαν 130 χιλιάδες μαθητές.

Η υποτίμηση είχε οδηγήσει σε αύξηση εθνικών προϊόντων που έφθασαν το 30%.

Στις 20 Φεβρουαρίου 2012 οι υπουργοί οικονομικών της ζώνης του ευρώ προχώρησαν σε συμφωνία βοήθειας προς την Ελλάδα,ύψους 130 δις,σε αντάλλαγμα νέο πρόγραμμα σταθερότητας.Ο Ολλανδός υπουργός μάλιστα ζήτησε μόνιμη επιτήρηση από την ΕΕ και το ΔΝΤ.

Με τις διαδηλώσεις και τις ταραχές που είχαν θύματα αλλά και τις προσπάθειες των πολιτών να επιβιώσουν στις 26 Ιουνίου 2002 προκηρύσσονται πρόωρες κατά έξι μήνες εκλογές.Αντιμέτωποι ο Kirchner και ο Menem εξελέγη ο πρώτος.

Με τους ξένους επενδυτές να πιέζουν όλο και περισσότερο για να κερδίσουν περισσότερα ο νέος Πρόεδρος και ο υπουργός Οικονομικών του R.Lavanga αποφάσισαν την αύξηση του κατώτερου μισθού κατά 50% ,για να τονώσουν την κατανάλωση.

Στη συνέχεια διαπραγματεύτηκε μια λύση με τη λογική “αυτή είναι ή την παίρνετε όπως είναι ή την αφήνετε”.Η βασική της λογική ήταν ότι αναλάμβανε να ξαναρχίσει πληρωμές μόνο αν “έσβηναν” μέρος των χρεών.Η στάση που τήρησε στη διαπραγμάτευση ήταν σταθερή κι έτσι η Αργεντινή κατόρθωσε να μειώσει το δημόσιο χρέος της από 178,7 δις δολάρια σε 82.

Στις 9 Μαρτίου 2012 Ελλάδα έκανε τη μεγαλύτερη αναδιάρθρωση χρέους στην ιστορία. 83,5% των ιδιωτών πιστωτών της συμφώνησαν να διαγράψουν το 53,5% .Αθήνα υποσχέθηκε να επιβάλει ένα κούρεμα παρόμοια με τους άλλους.

Για τους επενδυτές αυτή η συντονισμένη λειτουργία εγγυάται κάποιες επιστροφές χρημάτων που θα εμποδίσουν την άτακτη χρεοκοπία .Σε αντίθεση με ό, τι συνέβη στην Αργεντινή η αναδιάρθρωση στη Ελλάδα δεν ήταν μέρος ενός σχεδίου με πολιτικούς και οικονομικούς όρους: ακούγοντας τις απαιτήσεις της τρόικας η ελληνική κυβέρνηση ανακοίνωσε νέα μέτρα λιτότητας

“Κατηγορούμενος” για λαϊκισμό, για την άρνησή του να ποινικοποιήσει την κοινωνική διαμαρτυρία ο πρόεδρος Kichner μπορεί να μην έλυσε όλα τα προβλήματα της χώρα του αλλά επανακρατικοποίησε πολλές δημόσιες υπηρεσίες ,ασχολήθηκε με τα θέματα της συνταξιοδότησης και της κοινωνικής πρόνοιας και μείωσε κατά 50% το ποσοστό της φτώχειας μέσα σε τέσσερα χρόνια.Όπως είχε πει και ο ίδιος το 2005 από το Ντουμπάϊ, “πετύχαμε τη καλύτερη διαπραγμάτευση για το μεγαλύτερο χρέος του κόσμου”.

Ο βραβευμένος οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτς,μιλώντας για την υπόθεση της Αργεντινής είχε πει κάτι που ταιριάζει “γάντι” στη περίπτωση της Ελλάδας.

“Κάθε οικονομολόγος που σέβεται το όνομά του θα μπορούσε να προβλέψει ότι οι πολιτικές της λιτότητας, προκαλούν επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας και ότι οι δημοσιονομικοί στόχοι δεν θα επιτευχθούν.”

(σ.σ. Άραγε αυτοί οι τύποι στο ΔΝΤ, είναι οικονομολόγοι;)

Του Bob Chapman
The International Forecaster

Πολλές ευρωπαϊκές χώρες οδεύουν προς το δρόμο που χάραξε η Ελλάδα, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να αναμένονται περισσότερες κρίσεις μέσα στην ευρωζώνη. Η επιβράδυνση της παραγωγής στην ΕΕ είναι ήδη γεγονός. Και ενώ ακούμε να προτείνεται η κεϋνσιανή θεωρία ως εναλλακτική επιλογή, την ίδια στιγμή το χρέος το αγοράζουν οι μεγάλες τράπεζες, ενώ τα έντοκα γραμμάτια απορροφούν ένα ολοένα αυξανόμενο κύμα χρέους.

Και φως στο τούνελ δεν διαφαίνεται. Φυσικά, αναφερόμαστε στην Ευρώπη και την εκδοχή του μυθιστορήματος του Τζωρτζ Όργουελ, "1984", που ζωντανεύει εκεί. Θεωρούμε ανήκουστο και απαράδεκτο το γεγονός ότι οι τραπεζίτες, πολιτικοί και γραφειοκράτες της Ευρώπης μπορούν να πράττουν ό,τι έπραξαν και να τους επιτρέπεται ακόμη να απευθύνονται στους πολίτες, κοιτάζοντάς τους στα μάτια. Οι επενδυτές αναγκάστηκαν να συμβιβαστούν με ένα εξαναγκαστικό "κούρεμα", ενώ η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και το ΔΝΤ απαλλάσσονται. Πώς είναι δυνατόν, θα αναρωτιούνται πολλοί... Είναι δυνατόν λόγω του γεγονότος ότι, όπως έγραψε ο Όργουελ σε ένα άλλο μυθιστόρημά του, "κάποιοι είναι πάντα πιο ίσοι από τους άλλους".

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι όλο αυτό που ζούμε σήμερα θα περάσει στην ιστορία ως ένα καθοριστικό γεγονός για το ευρωπαϊκό και παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Γίναμε μάρτυρες μιας "μερικής" χρεοκοπίας, αλλά μόνο επειδή οι εμπνευστές των παράγωγων (ISDA) έπρεπε να τη δημιουργήσουν. Διαφορετικά η επιχείρησή τους θα είχε καταρρεύσει. Κανείς δεν θα ασχοληθεί με μια ασφαλιστική εταιρεία ή μια εταιρεία διοργάνωσης στοιχημάτων που από την μια δεν καταβάλλει όσα οφείλει και από την άλλη αλλάζει συνεχώς και αυθαίρετα τους κανόνες. Φυσικά, οι μηχανορραφίες αυτές συντελούνται μακριά από τα μάτια του κοινού, επειδή το 99% από αυτούς σίγουρα δεν καταλαβαίνει τι είναι τα παράγωγα.

Η Ελλάδα οδεύει προς την επόμενη κρίση της, άσχετα από το αν αυτό σημαίνει μια νέα δέσμη μέτρων λιτότητας, επεισοδιακές διαδηλώσεις ή ένα στρατιωτικό πραξικόπημα. Κατά πάσα πιθανότητα, επόμενες στη σειρά μετά την Ελλάδα θα πρέπει να ακολουθήσουν η Ισπανία, η Πορτογαλία, το Βέλγιο και η Ιταλία. Θα είναι επίσης ενδιαφέρον να δούμε αν οι τραπεζικές καταθέσεις θα επιστρέψουν στις ελληνικές τράπεζες. Πιθανώς αυτό δεν πρόκειται να γίνει και θα υπάρξει μεγάλη δυσκολία στο να σημειωθεί οποιαδήποτε μορφή ανάκαμψης. Ο δε ελληνικός λαός έχει μείνει εντελώς έξω από την εξίσωση, λόγω της αδιαφορίας του πολιτικού κατεστημένου.

Για να αντιληφθείτε ακριβώς σε ποιά κατάσταση βρίσκονται οι κεντρικές τράπεζες στις χώρες της ΕΕ σήμερα, θα σας πω ότι χρωστούν στην ΕΚΤ 650 δισεκατομμύρια δολάρια. Επιπλέον, εάν η Ελλάδα είχε φύγει ή αν φύγει στο μέλλον από την ευρωζώνη, θα χρωστά στους "παίκτες" της ευρωζώνης άλλα 125 δισεκατομμύρια δολάρια πληρωτέο χρέος. Ένα χρέος που θα είναι πολύ μεγαλύτερο σε έξι μήνες έως ένα χρόνο από σήμερα. Αυτό σημαίνει ότι η Γερμανία θα χρησιμοποιήσει το επόμενο πακέτο "διάσωσης" για να πει πάλι όχι, ειδικά τώρα που ο μηχανισμός σταθερότητας της Ευρωζώνης δεν θα είναι πια στη διάθεσή της, τουλάχιστον σύμφωνα με την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Γερμανίας. Κατά την άποψή μας, η Γερμανία είχε σκοπό να αναλάβει τις απώλειες και να κάνει την κίνηση που είχε κατά νου πριν από ένα χρόνο, αλλά οι τραπεζίτες δεν της το επέτρεψαν. Το όνειρό της για μια παγκόσμια κυβέρνηση είναι ακόμα ζωντανό και πιο σημαντικό από το χρηματοπιστωτικό σύστημα της ΕΕ. Αλλά να που λίγο αργότερα βγήκε ξαφνικά η είδηση ότι η Μεσόγειος είναι ολόκληρη ένα τεράστιο κοίτασμα φυσικού αερίου. Αν αυτό ισχύει, τότε ενδέχεται η λύση για το πρόβλημα της Ελλάδας να αναβάλλεται συνεχώς, εσκεμμένα, μέχρι οι ισχυροί παίκτες να αποκτήσουν πρόσβαση στο φυσικό αέριο της Ελλάδας και να είναι λιγότερο εξαρτημένοι από τη Ρωσία.

Όπως τονίσαμε ήδη από τις αρχές του 1990, η υπόθεση της ΕΕ / Ευρωζώνης είναι καταδικασμένη να αποτύχει. Για την Ελλάδα δεν υπάρχει καμιά ελπίδα ανάκαμψης, λόγω της έλλειψης απόδοσης των κεφαλαίων που της παρέχονται. Έπειτα, υπάρχουν οι πληρωμές CDS (περίπου 3 δισ. δολάρια), οι οποίες θα δυσχεράνουν την θέση άλλων χωρών που βρίσκονται σε παρόμοια θέση. Η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών αποτελεί προσβολή για τον κοινό νου ενός οποιοδήποτε οικονομολόγου. Και αυτό διότι θα χρειαστούν τα διπλάσια κεφάλαια από αυτά που τους παρέχονται, προκειμένου να ανταποκριθούν μόλις στο 9% των κεφαλαιακών απαιτήσεων. Τα συνταξιοδοτικά ταμεία στην Ελλάδα θα ρημαχτούν, και δεν αποκλείεται να συρρικνωθούν στο 25% της πρώην αξίας τους. Εξακολουθούμε να βλέπουμε να κυβερνάται η χώρα από μια κυβέρνηση συνασπισμού, η οποία δεν έχει την έγκριση του ελληνικού λαού, και θα την διαδεχθεί άλλη μια κυβέρνηση συνασπισμού τον Μάιο, πράγμα που θα θέσει υπό αμφισβήτηση το μέλλον της συμφωνίας "διάσωσης" που μόλις ολοκληρώθηκε. Η Ελλάδα πρόκειται να υποστεί μείωση του προϋπολογισμού της κατά άλλο ένα 20%. Η συμφωνία αυτή, που κατασκευάστηκε από τους τραπεζίτες, είναι η ό,τι χειρότερο έχει ποτέ κατασκευαστεί για το μέλλον μιας χώρας και πρόκειται να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στις χώρες της ΕΕ τα επόμενα χρόνια.

Όπως ήδη αναφέραμε, η Πορτογαλία κινείται προς την ίδια κατεύθυνση με την Ελλάδα. Υπάρχει μηδενική ανάπτυξη και δεν έχει σημειωθεί καμιά μεταβολή προς το καλύτερο από τότε που της δόθηκε ο πρώτο πακέτο "διάσωσής" της. Η Ιταλία και η Ισπανία επίσης θα αναγκαστούν να καταφύγουν σε μηχανισμό στήριξης, όπως και οι άλλες χώρες.

Τέλος, ας μην ξεχνάμε ότι κυκλοφορεί ήδη το σκοτεινό, βρώμικο μυστικό, που θέλει τη Γαλλία να ακολουθεί τις άλλες χώρες που αναφέραμε.

Στα προβλήματα αυτά δεν διαφαίνεται λύση. Απλά πρόκειται να διαιωνίζονται, μέχρι να ακούσουμε μια μεγάλη έκρηξη.

Η Γερμανία κλείνει επίσημα το θέμα των αποζημιώσεων. Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να αντιδράσει τώρα…

Έπειτα από την ανακίνηση του θέματος των γερμανικών αποζημιώσεων από μερίδα Ελλήνων βουλευτών, η Γερμανία εντελώς αιφνιδιαστικά και επίσημα πλέον, δια του γερμανικού Υπουργείου των Εξωτερικών και κατά τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, κλείνει de facto το θέμα και μιλάει περί ανυπαρξίας τέτοιου ζητήματος.

Αυτή η αναπάντεχη και για πρώτη φορά επίσημη ενέργεια της ισχυρής αυτή τη στιγμή Γερμανίας, στην ουσία πέταξε το μπαλάκι στην αδύναμη ελληνική κυβέρνηση και την προκαλεί. Από τη στιγμή που τέθηκε όμως επίσημα θέμα από κυβέρνηση άλλου κράτους, θα πρέπει να υπάρξει η αντίστοιχη επίσημη απάντηση από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης Παπαδήμου. Αν η ελληνική κυβέρνηση Παπαδήμου ή οι φερόμενοι ως οι επόμενοι πρωθυπουργοί…. κ.κ. Βενιζέλος και Σαμαράς δεν αντιδράσουν άμεσα σ’ αυτήν την επίσημη πρόκληση των Γερμανών, το θέμα κλείνει επίσημα, οριστικά και αμετάκλητα και αυτό ας το έχουν υπόψη τους άπαντες.

Το ακριβές κείμενο της δήλωσης του Υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας προς το Αθηναϊκό Πρακτορείο έχει ως εξής:

«Η Γερμανία αναγνωρίζει την ευθύνη της για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και λυπάται βαθύτατα για την οδύνη των θυμάτων. Αυτό ισχύει και για την γερμανική κατοχή της Ελλάδας.

Η Γερμανία κατέβαλε από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, στο πλαίσιο της Συμφωνίας του 1946 για την Διασυμμαχική Υπηρεσία Αποζημιώσεων των Παρισίων, αποζημιώσεις και για την Ελλάδα και στήριξε την χώρα έμπρακτα στην ανοικοδόμησή της.

Εξήντα πέντε χρόνια μετά το τέλος του Πολέμου και έπειτα από δεκαετίες ειρηνικής, γεμάτης εμπιστοσύνης, συνεργασίας της Γερμανίας με την Ελλάδα και στενής σχέσης μας στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε., το ερώτημα των αποζημιώσεων από την σκοπιά της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης δεν αποτελεί πλέον θέμα».



Η Ελλάδα βρίσκεται υπό κατοχή. Κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει το γεγονός αυτό. Ελέω ανικανότητας(;) Γιώργου Παπανδρέου, η χώρα έχει μετατραπεί σε ένα άτυπο προτεκτοράτο, με τοποθετημένη κυβέρνηση, με Σύνταγμα που έχει καταπατηθεί εκατοντάδες φορές, με πολιτικούς μαριονέτες που τρέμουν την απομάκρυνσή τους από την εξουσία και αντάλλαξαν το χρέος τους προς την πατρίδα με το χρέος τους προς την τρόικα, τους τραπεζίτες και τους τοκογλύφους και με πολίτες που έχουν νεκρωθεί πολιτικά και προτάσσουν το προσωπικό μικροσυμφέρον τους (που την επομένη ημέρα είναι δεδομένο πως δεν θα υπάρχει) και με την σιωπή τους συναινούν στην προγραμματισμένη εξαθλίωσή τους ή ακόμη και στον... φυσικό(!) θάνατό τους.

Μία κυβέρνηση που λειτουργεί με κύριο γνώμονα το συμφέρον των "δανειστών", είναι σαφές πως δεν είναι κυβέρνηση που εκπροσωπεί τους πολίτες, ούτε -φυσικά- λειτουργεί με βάση το Σύνταγμα της χώρας. Η κυβέρνηση, αλλά και η αντιπολίτευση που είτε συγκυβερνά είτε περιορίζεται σε άναρθρες κραυγές διαμαρτυρίας -αλλά μέχρις εκεί-, έχουν συμφωνήσει και έχουν συντελέσει τα μέγιστα στην ανήκεστη επίθεση που δέχονται οι Έλληνες πολίτες. Με το δεδομένο πολιτικό προσωπικό, αλλά και με τον πολιτικό "ορίζοντα" που διαφαίνεται (στην περίπτωση που γίνουν εκλογές), δυστυχώς δεν προβλέπεται καμία αλλαγή στον προγραμματισμό της τρόικας, η οποία ξεδιάντροπα διατάζει τους εγχώριους υπαλληλίσκους της στην συνέχιση της καταστροφής.

H τρόικα δεν θέλει αυτοδυναμία κανενός κόμματος

Την ανησυχία του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας μετά τις εκλογές εξέφρασε εμμέσως σε ανακοίνωσή του μετά την άτυπη συνεδρίαση του ΕΚΟΦΙΝ ο ευρωπαίος Επίτροπος Όλι Ρεν. Από τη μία επανέλαβε ότι το ελληνικό χρέος θα είναι καταλήξει να είναι βιώσιμο, ζήτησε όμως από τους έλληνες πολιτικούς να εμφανιστούν ενωμένοι.

Ανάλογη πρόταση προς του έλληνες πολιτικούς έκανε μέσα από τις σελίδες της Καθημερινής της Κυριακής και ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας Γιαν Κις Ντε Γιάγκερ. Η πρώτη του συνέντευξη σε ελληνικό μέσο, έχει τον τίτλο «Από τους πολιτικούς σας εξαρτάται η σωτηρία σας» και σε αυτή τονίζει ότι αν δεν προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις όπως συμφωνήθηκαν η Ολλανδία θα ακολουθήσει τις αποφάσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Στην ίδια συνέντευξη τόνισε ότι η Ευρώπη δεν πρόκειται να δεχθεί κούρεμα των ομολόγων που έχει ο δημόσιος τομέας, δηλαδή τα κράτη και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ο αντιπρόεδρος της οποίας εμφανίστηκε ικανοποιημένος με τα 800 δισ. που έφτασε το ύψος του τοίχους προστασίας της Ευρώπης.

Και ενώ πολλοί Ευρωπαίοι τονίζουν ότι η αύξηση των κονδυλίων στήριξης έχουν ως στόχο να καθησυχάσουν τις αγορές και να μην χρειαστεί να εκταμιευτούν, η πρώην Σύμβουλος της Βρετανικής Κυβέρνησης Βίκυ Πράις ζήτησε επιπλέον συγκέντρωση πόρων θεωρώντας ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί επιπλέον κούρεμα.

Προειδοποίηση ΔΝΤ στα ελληνικά κόμματα να αποφύγουν τους λαϊκισμούς

Προειδοποίηση εν όψει εκλογών στην Ελλάδα, προς τα δύο μεγαλύτερα κόμματα κυρίως, να μην υποκύψουν σε λαϊκισμούς και υποσχέσεις, απευθύνει η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

Όπως αναφέρει η Deutsche Welle, το Ταμείο παρακολουθεί με σκεπτικισμό κάποιες τάσεις λαϊκισμού που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα στην Ελλάδα. Τονίζει δε πως «αν και στο ταμείο έχουν καταλήξει στην απόφαση να αποφύγουν ενέργειες που θα μπορούσαν να εκληφθούν ως παρεμβάσεις στην ελληνική εσωτερική πολιτική, και μάλιστα σε μια περίοδο κατά την οποία επίκεινται εκλογές, διακριτικά διαμηνύουν στο πολιτικό σύστημα της χώρας και κυρίως στα δυο κόμματα εξουσίας, που έχουν άλλωστε συνυπογράψει και υπερψηφίσει το νέο μνημόνιο, να μην υποκύψουν σε λαϊκισμούς και υποσχέσεις».

Το ΔΝΤ, σύμφωνα με το δημοσίευμα, φέρεται να προειδοποιεί ότι η στάση της νέας κυβέρνησης σε ό,τι αφορά την επίτευξη των στόχων, αποτελεί το "κλειδί" για να ολοκληρωθεί τον Ιούνιο απρόσκοπτα η πρώτη αξιολόγηση της πορείας του νέου προγράμματος από την οποία θα κριθεί η εκταμίευση της επόμενης δόσης.

Οι παρόντες Έλληνες πολιτικοί είναι το ζωντανό παράδειγμα βδελύγματος πολιτικής παρουσίας και η ιστορία (αλλά και διάφορες επιστήμες περί την ψυχολογία) θα καταγράψει την δοτή - καταστροφική συμπεριφορά τους, ως παράδειγμα προς αποφυγή όλων όσων ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην πολιτική σκηνή της χώρας τους.

Καταρχήν δεν είναι Τράπεζα της Ελλάδας. Είναι ένα ιδιωτικό ίδρυμα, που δια νόμου είναι απόρρητοι οι μέτοχοι του και αποτελεί παράρτημα στην Ελλάδα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας

Γράφει ο Μενέλαος Τασιόπουλος

Στα χρόνια του Σημίτη όταν προετοιμαζόταν ο σημερινός, σε εξέλιξη πλέον, εξανδραποδισμός των Ελλήνων από τη Νέα Γερμανική Αυτοκρατορία στην Ευρώπη, ψηφίσθηκε ένας νόμος. Ο 2469/1997. Σύμφωνα με τον νόμο αυτό δημιουργείτο ένα Κοινό Κεφάλαιο στην Τράπεζα της Ελλάδας. Την εποχή εκείνη το ίδρυμα ήταν και πάλι ιδιωτικό , με κρυφούς μετόχους, αλλά αποτελούσε Κεντρική Τράπεζα της Ελλάδας, που είχε τότε δικό της νόμισμα και όχι το ευρώ.

Στο κεφάλαιο αυτό συμπεριελήφθησαν οι πόροι των νοσοκομείων, των ασφαλιστικών ταμείων, των πανεπιστημίων και όλων των ιδρυμάτων δημοσίου δικαίου. Ο νόμος επέτρεπε στην Διοίκηση και τις υπηρεσίες της Τράπεζας να διαχειρίζονται τα αποθεματικά αυτά, που ήταν και είναι εκατοντάδες εκατομμύρια, χωρίς να λογοδοτεί επί της ουσίας ούτε στο Κοινοβούλιο, αλλά πολύ περισσότερο στους ιδιοκτήτες τους. Μάλιστα είναι αξιοπρόσεκτο το γεγονός ότι στην συμφωνία εκχώρησης των κεφαλαίων, στη βάση του συγκεκριμένου νόμου, δεν υπήρχε και δεν υπάρχει ουδεμία ρήτρα που να διασφάλιζε ή να προσδιόριζε την απόδοση στις επενδύσεις των κεφαλαίων.

Έκτοτε ο εκάστοτε υπουργός Οικονομικών και ο κεντρικός Τραπεζίτης της Ελλάδας, έκαναν , χωρίς να λογοδοτούν σε κανέναν ότι ήθελαν με τα κεφάλαια αυτά. Υπάρχουν πληροφορίες από χρόνια ότι μεγάλο μέρος από αυτά διοχετεύθηκαν σε μετοχοδάνεια με πολλά μηδενικά σε επιχειρήσεις της επονομαζόμενης διαπλοκής και ευνοημένων από τα καθεστώτα εξουσίας, που δεν είχαν τα εχέγγυα να αναλάβουν τα δάνεια, με ευτελείς όρους –χαριστικούς σχεδόν, ως προς τα επιτόκια και την διαδικασία αποπληρωμής. Ουδείς από τους κυβερνώντες και τους αρμόδιους έχουν δώσει εξηγήσεις σε τέτοιου τύπου καταγγελίες.

Φθάνουμε στο σήμερα. Ολόκληρη την τελευταία διετία, αλλά πολύ περισσότερο το χρονικό διάστημα που είχε αποφασισθεί ότι θα υπάρξει PSI, στα ελληνικά ομόλογα το πιο λογικό θα ήταν η Τράπεζα της Ελλάδας, να είχε βγάλει τα αποθεματικά των ταμείων, των πανεπιστημίων και των υπολοίπων δημοσίου δικαίου οργανισμών , από τα ελληνικά ομόλογα, για να προφυλάξει την ρευστότητα και την απόδοσή τους τα χρόνια αυτά, που η χρεοκοπία του κράτους , ειδικά στην εσωτερική οικονομία είναι ολοσχερής.

Τι έκανε η Διοίκηση Προβόπουλου και το παράρτημα της ΕΚΤ, που φέρει τον βαρύγδουπο τίτλο Τράπεζα της Ελλάδας; Το ακριβώς αντίθετο μετέτρεψε τα αποθεματικά στο σύνολο τους σχεδόν σε κρατικά ομόλογα. Θα πει κάποιος ότι το έκαναν στην αναζήτηση ρευστότητας. Αλλά πόσο υπεύθυνο είναι να αγοράζεις με τα αποθεματικά του Κεφαλαίου αυτού, ελληνικά ομόλογα τις παραμονές του «κουρέματός» τους;

Αποτέλεσμα και μόνον σε σχέση με αυτά που έχουν μέχρι στιγμής δει το φως της δημοσιότητας. Από τα 140 εκατ. ευρώ, των αποθεματικών των Ελληνικών πανεπιστημίων και ΤΕΙ , έχουν απομείνει μετά τις 12 Μαρτίου μόνον 40 εκατ., σύμφωνα με δήλωση του σημερινού υπουργού Παιδείας κ. Μπαμπινιώτη. Από τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων χάθηκαν 11 δις ευρώ, τα οποία σε αντίθεση με τις τράπεζες δεν θα ανακεφαλαιοποιηθούν. Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος της καταστροφής στα Μετοχικά Ταμεία των Ενόπλων Δυνάμεων, από τα πιο εύρωστα , χάθηκε με το «κούρεμα» το 70% των αποθεματικών τους.

Είναι ένα έγκλημα εκ προμελέτης με άμεση εμπλοκή των Παπαδήμου, Βενιζέλου και Προβόπουλου. Μιλάμε για ενσυνείδητη «καταστροφή κεφαλαίων», που δεν μπορούν να αναπληρωθούν. Κάτι πολύ σοβαρό πρέπει να συμβεί για να ανακοπεί η καταστροφή της Ελλάδας, που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.
Παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα όλο και περισσότερο να πληθαίνουν οι υποστηρικτές του Λουκά Παπαδήμου, τον οποίο και αποκαλούν (προφανώς μεταξύ τους για να πείθονται κιόλας) «Χρυσή Εφεδρεία»!!!

Βεβαίως για να μην δημιουργηθούν παρεξηγήσεις, οι υποστηρικτές Παπαδήμου ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ, όπως ορισμένοι θέλουν να εμφανίσουν, αλλά τα ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ που με τα γκάλοπ που παρουσιάζουν (είναι γνωστή άλλωστε η αξιοπιστία των δημοσκοπήσεων …) από τα media που ελέγχουν πάνε να περάσουν το μήνυμα ότι αυτοδυναμία δεν θα υπάρξει μετά τις εκλογές … οπότε υπάρχει ο ΛΟΥΚΑΣ!!!

Η «Χρυσή Εφεδρεία» και η Διαπλοκή

Η πραγματικότητα είναι ότι οι ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ της «Χρυσής Εφεδρείας» δεν είναι άλλοι από τη ΔΙΑΠΛΟΚΗ, η οποία μέσα από την προσπάθειά της να ανακόψει το δρόμο για αυτοδυναμία, επιχειρεί να παραμείνει η Ελλάδα σε ακυβερνησία, όπου με πρωθυπουργό τον ΚΑΘΕ ΠΑΠΑΔΗΜΟ μπορεί να κάνει ΠΑΙΧΝΙΔΙ!!!

Όπως κάνει τώρα δηλαδή, όταν η κυβέρνηση έχει μεταβληθεί σε ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ και ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΩΝ, όπου υπουργοί και υφυπουργοί μέσα από τροπολογίες σε άσχετα νομοσχέδια εξυπηρετούν ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ, είτε αυτά είναι εγχώρια, είτε ξένα! Πρόκειται δηλαδή για ένα κράτος πελατειακό που εξακολουθεί και λειτουργεί με όρους του χθες, με αναξιοκρατία και παλαιοκομματισμό, σαν μη διδάχθηκε κανείς τίποτα απ’ όλα όσα συνέβησαν στη χώρα μας τα τελευταία δυόμισι χρόνια!

Και δίπλα στη ΔΙΑΠΛΟΚΗ έρχονται και εμφανίζονται ως υποστηρικτές του Παπαδήμου οι Βολεμένοι, εκείνοι που ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ την ΕΞΟΥΣΙΑ, που έχουν αποκτήσει ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΙΜΟΤΗΤΑ και ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ και εισπράττουν ΠΑΧΥΛΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ εκ του ασφαλούς, την ώρα που η κοινωνία υποφέρει! Και έχουν το θράσος να μας ζητάνε να στηρίξουμε Παπαδήμο, έναν πρωθυπουργό που σε περίοδο κρίσης, αντί να μειώσει τους υπουργούς, τους ΑΥΞΗΣΕ, έναν πρωθυπουργό που σε κυβέρνηση ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ άφησε να περνούν τροπολογίες που ανατρέπουν χρήσεις γης, νομιμοποιούν αυθαίρετα και δασικές εκτάσεις, αλλάζουν τους συντελεστές δόμησης, διαμορφώνουν πλαίσιο για το ΕΛΛΗΝΙΚΟ που εξυπηρετεί το Κατάρ, λαμβάνονται αποφάσεις για συμφέροντα της ενέργειας και των μεγαλοξενοδόχων …

Έναν πρωθυπουργό που άφησε την Αθήνα να καεί … Όλοι αυτοί λοιπόν, ΔΙΑΠΛΟΚΗ, ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ, ΔΙΑΧΕΡΙΣΤΕΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ, ΠΑΧΥΛΑ ΑΜΟΙΒΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΙΜΟΙ θέλουν να ΜΑΣ ΥΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ΠΟΙΟΣ θα μας κυβερνήσει …

Ε, ΟΧΙ, δεν θα τους κάνουμε τη χάρη!

Για να ξέρετε

… το ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΛΟΜΠΙ βιομηχάνων και τραπεζιτών, μαζί με τους ΤΣΑΤΣΟΥΣ τους στην Ελλάδα αλλά και τους παραγοντίσκους «ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ» τους, επιδιώκουν με κάθε τρόπο να μην γίνουν εκλογές και να παραμείνει η κυβέρνηση Παπαδήμου! Και δίπλα σε αυτούς προστίθενται οι εκπρόσωποι των ΓΕΡΜΑΝΩΝ στην Ελλάδα (π.χ. τηλεπικοινωνίες, οδικοί άξονες κ.λπ.), διάφοροι υποστηρικτές δημοσιογραφίσκοι καθώς και ΔΗΘΕΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ και ΝΥΝ ΑΝΕΠΑΓΓΕΛΤΟΙ κονομημένοι … που παριστάνουν τους ΘΕΣΜΙΚΟΥΣ.

Πηγή

- Μειώνουν κι άλλο τους ήδη πετσοκομμένους μισθούς μετά τις εκλογές

- Η απόλυτη κατακρήμνιση των αμοιβών δεν φαίνεται να «ικανοποιεί» την τρόικα, η οποία θέτει - εκ νέου - θέμα περαιτέρω μείωσης των μισθών

Κάτω από το σημείο μηδέν έχει φτάσει η ελληνική οικονομία την ίδια ώρα που γίνονται μεγαλόπνοα πλάνα που κάνουν λόγο για ανάπτυξη.
Αλήθεια όμως τι εννοούν με την λέξη «ανάπτυξη» όταν αυτή τη στιγμή οι μειώσεις μισθών φθάνουν ως το 35% στον ιδιωτικό τομέα;
Εξάλλου από την εφαρμογή του νέου μνημονίου ως σήμερα, ενώ την ίδια στιγμή οι όροι στην αγορά εργασίας έχουν ανατραπεί πλήρως, με απόλυτη επικράτηση της μερικής και της εκ περιτροπής απασχόλησης.

Θέλουν αίμα και άλλο αίμα
Η απόλυτη κατακρήμνιση των αμοιβών δεν φαίνεται να «ικανοποιεί» την τρόικα, η οποία θέτει - εκ νέου - θέμα περαιτέρω μείωσης των μισθών, με ορισμένες εργοδοτικές οργανώσεις της χώρας μας να συνεπικουρούν, ζητώντας - ανεπισήμως - νέα μέτρα και στέλνοντας Έλληνες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης...

Τι κόβεται μετά τις εκλογές
Οι προτάσεις που έχουν υποβληθεί στην τρόικα για τα νέα μέτρα, τα οποία θα συζητηθούν μετά τις βουλευτικές εκλογές, περιλαμβάνουν τα εξής:

Περικοπή ενός επιπλέον μισθού ετησίως, πιθανότατα 14ου (δώρο Πάσχα και επίδομα αδείας). Μείωση κατά 10 ημέρες της ετήσιας άδειας που δικαιούται ο μισθωτός. Μείωση των προσαυξήσεων (από 75% σε 50% ή και 25%) με τις οποίες αμείβεται η απασχόληση σε Κυριακές και αργίες. Εφαρμογή «σπαστού οκταώρου» (4 + 4 ώρες) εντός του 24ώρου. Εφαρμογή του πενθημέρου με τρόπο ώστε η διήμερη ανάπαυση να μην είναι συνεχόμενη.

Μεγάλο μέρος από τα μέτρα αυτά αποτελούν αιτήματα των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, οι οποίοι εκτιμούν πως με την εφαρμογή τους θα μειωθεί περαιτέρω το εργατικό κόστος και θα καταστεί ανταγωνιστικότερο το τελικό παραγόμενο προϊόν.

Ωστόσο τα επίσημα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας για τη χρονική περίοδο μετά τη 14η Φεβρουαρίου και εντεύθεν δείχνουν ήδη μεγάλες μειώσεις μισθών από 18% ως 35%. Στο διάστημα του ενάμιση μήνα που μεσολάβησε υπογράφηκαν 58 επιχειρησιακές συμβάσεις με μειώσεις μισθών που αφορούν 2.714 εργαζομένους.



Κουτρουμάνης: Εάν συνεχιστεί η ύφεση θα μειωθούν δραματικά οι συντάξεις

Ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης υποστήριξε ότι οι συντάξεις εξαρτώνται άμεσα από τα εισοδήματα και εάν υπάρχει ύφεση για τα επόμενα τρία ή τέσσερα χρόνια, οι συντάξεις θα μειωθούν δραματικά.

O κ. Κουτρουμάνης μιλώντας στο MEGA αναφέρθηκε στην κατάσταση της αγοράς και υποστήριξε ότι υπάρχουν χιλιάδες εργαζόμενοι που πληρώνονται με 400 ευρώ χωρίς ασφάλιση ενώ τόνισε ότι οι πολίτες είναι τρομοκρατημένοι και φοβισμένοι και περιμένουν από τους πολιτικούς να δουν επιτέλους ένα σχέδιο για την επόμενη μέρα της χώρας.


Μας βομβαρδίζουν τις τελευταίες ημέρες δημοσιεύματα στις εφημερίδες και ρεπορτάζ στα δελτία των 8 για νέα μέτρα, για Τρίτο Μνημόνιο, για τον Παπαδήμο που βλέπει νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, για τους φόβους του πρωθυπουργού ότι μετά τις εκλογές έρχονται ακόμη χειρότερες ημέρες.

Κατ’ αρχάς, το τι φοβάται ο Παπαδήμος μας είναι αδιάφορο. Ούτε τις συντάξεις του θα χάσει, ούτε δε θα έχει να πληρώσει για να φάει. Αυτό το πρόβλημα το έχουν εκατομμύρια άλλοι, όχι όμως αυτός. Ας αφήσουν λοιπόν κάποιοι τα παιχνιδάκια περί συναισθηματικής φόρτισης του πρωθυπουργού για το τι έρχεται στην Ελλάδα.

Κατά δεύτερο, όλοι οι Έλληνες έχουν μείνει έκπληκτοι με την ευκολία που όλοι ανακοινώνουν μέτρα. 5 δις, 10 δις, 40 δις, έχουμε χάσει το μέτρημα με τις περικοπές που πρέπει να γίνουν. Λες και θέλουν να μας εθίσουν στο αίμα ώστε όταν βλέπουμε θρίλερ να νομίζουμε ότι βλέπουμε το… Βέγγο.

Κατά τρίτο. Πριν από μερικές εβδομάδες δε μας έλεγε ο Παπαδήμος και ο Βενιζέλος ότι πρέπει να υπογράψουμε το νέο δάνειο, να δεχθούμε το δεύτερο Μνημόνιο και να το τηρήσουμε για να βγει η χώρα από την κρίση;

Αν θυμόμαστε καλά, η πρόβλεψη είναι ότι σε ένα χρόνο η Ελλάδα θα δει ξανά θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, θα αρχίσει να μειώνεται η ανεργία, θα ρέει το χρήμα από τους ξένους επενδυτές; Δε θυμόμαστε καλά, αλλά προκειμένου να ψηφιστεί η νέα συμφωνία ομηρείας της χώρας, μήπως μας είπαν ότι θα βγουν και του σπανού τα γένια;

Μήπως ότι θα βγάλει μαλλιά ο Παπανδρέου ή θα γίνει «κορμάρα» ο Βενιζέλος; Μήπως μας έταξαν θάλασσα στη Λάρισα;

Τίποτε από όλα αυτά. Μας είπαν απλά ότι καταστρέφεται η χώρα κι αν δε ληφθούν τα σκληρά αυτά μέτρα δε γλιτώνει η επιστροφή στη δραχμή. Ψηφίστηκαν, λοιπόν, κι άρχισαν να εφαρμόζονται μέτρα όπως μείωση μισθών και συντάξεων, νέοι φόροι, απολύσεις κ.λπ.

Πώς, λοιπόν, ξαφνικά ο κ. Παπαδήμος βγαίνει και λέει ότι δεν αποκλείει νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις; Πόσο δηλαδή θα φτάσει ο μισθός, 150 ευρώ και η σύνταξη 200 ευρώ; Τι άλλο θέλουν από τη ζωή μας; Που θα φτάσει αυτή η κατάσταση και πότε θα σταματήσει ο εκβιασμός; Αν κάθε τρεις μήνες η χώρα βιώνει έναν ακόμη Αρμαγεδδώνα, γιατί υπάρχει λόγος να ζούμε; Καλύτερα να πάμε σε μια ομαδική αυτοκτονία να γλιτώσουν κι όλοι αυτοί οι καρεκλοκένταυροι που πληρώνονται αδρά για να παίρνουν μέτρα σε βάρος μας.

Προφανώς ο κ. Παπαδήμος, δεν είπε όσα είπε και δεν έβαλε τις εφημερίδες να γράφουν για τους φόβους και τη νέα βόμβα που έρχεται τον Ιούνιο, από μόνος του. Τα αφεντικά του είπαν να προετοιμάσει το έδαφος για την επόμενη κυβέρνηση. Να δεσμεύσει λοιπόν τον επόμενο πρωθυπουργό για τα μέτρα που θα πρέπει να πάρει. Λες κι ο επόμενος δεν έχει δικαίωμα να διαπραγματευτεί, δεν έχει δικαίωμα να οραματιστεί κάτι καλύτερο ή να εφαρμόσει κάτι πρακτικότερο.

Όχι, ο κ. Παπαδήμος λέει μόνο ό,τι διατάσσει η τρόικα. Ο πιο πιστός εντολοδόχος της τρόικας είναι εδώ.

Δεν αποκλείεται να μας ζητήσει να υπογράψουμε και τρίτο Μνημόνιο πριν το Πάσχα. Ο άνθρωπος δεν έχει το θεό του.

Όμως ένα ερώτημα μας γεννιέται; Δε γνώριζαν ότι τα ασφαλιστικά ταμεία θα καταρρεύσουν; Δεν γνώριζαν ότι ο λογαριασμός δε βγαίνει;

Φυσικά και γνώριζαν, τα απλά μαθηματικά τα παίζουν στα δάχτυλα. Όμως το σχέδιο που ετοιμάστηκε πριν από δύο χρόνια τηρείται πιστά. Μέρος του σχεδίου είναι και ο Παπαδήμος με τα μέτρα του. Μέρος του σχεδίου και τα μέτρα του Ιουνίου, όπως και αυτά του Σεπτεμβρίου, να μας το θυμηθείτε, θα υπάρξουν και τέτοια.

Δεν καταλαβαίνουν, όμως, ότι οι αντοχές έχουν σωθεί. Δεν πάει άλλο, ας το καταλάβουν όλοι οι πολιτικοί. Πριν είναι αργά. Όχι γι’ αυτούς, για την Ελλάδα.

Πηγή

Του Αλέξη Μητρόπουλου

Μετά την αποκαλυπτική συνέντευξη της Αγκελα Μέρκελ στο BBC, όπου μεταξύ άλλων είπε ότι… «δεν θα επιτρέψουμε ποτέ στην Ελλάδα να φύγει από το ευρώ, γιατί θα έχει καταστροφικές συνέπειες για την ευρωζώνη και όλοι θα ρωτούν ποιος θα είναι ο επόμενος…», έπεσαν και τα τελευταία προσχήματα της μνημονιακής προπαγάνδας.

Η κυρία Μέρκελ ανέδειξε το μεγάλο εύρος των εναλλακτικών δυνατοτήτων-απαιτήσεων που θα μπορούσε να είχε θέσει η ελληνική πλευρά, αντί να καθυποτάξει τον λαό μας στο αντικοινωνικό και αποικιοκρατικό Μνημόνιο.

Παραταύτα, οι μνημονιακοί δημοσιολόγοι είτε αποσιώπησαν αυτές τις δηλώσεις είτε κούνησαν το χέρι προς την αμετροεπή μαθήτρια κυρία Μέρκελ, επειδή… μαρτύρησε την αλήθεια και κατεδάφισε το προπαγανδιστικό τους οικοδόμημα. Εμείς πάντως προειδοποιούσαμε ήδη από τα πρώτα σχεδιάσματα του Μνημονίου, ότι βαδίζουμε στην πιο αντικοινωνική και ταξική επιλογή της ύστερης νεωτερικότητας και ότι με την ύφεση και την καταστροφή του πολιτισμού της εργασίας θα δημιουργηθεί μια προδημοκρατική κοινωνία.

Αφού οι συν-Ελληνες δέχτηκαν μέχρι σήμερα τους εκπροσώπους και λοιπούς παρακαθήμενους της τριαρχίας με αμοιβή από 20.000 ευρώ και άνω αλλά και Έλληνες πολιτικούς με μηνιαίο μισθό από 7.000 ευρώ και άνω, να καταδικάζουν τα παιδιά μας στην ανεργία ή στην καλύτερη περίπτωση σε μισθούς 255,47 ευρώ (άγαμος) και 281,02 ευρώ (έγγαμος) μέχρι ηλικίας 25 ετών, τότε – όπως θα έλεγε και ο αρχαίος φιλόσοφος για τον άκρατο και αντιανθρώπινο παραλογισμό- όλα είναι δυνατά σ’ αυτόν τον τόπο!

Η Εργασία , πνευματική, χειρωνακτική, μεικτή ή σύνθετη, παύει να αποτελεί τη νομιμοποιητική βάση της κοινωνικής συνύπαρξης. Το καπιταλιστικό σύστημα με αιχμή τη χρηματοοικονομική βιομηχανία επιτάσσει τη διεύρυνση των επιχειρηματικών κερδών, με το ανθρώπινο και εργασιακό ολοκαύτωμα. Με κοινωνικούς όρους αυτό λέγεται γενοκτονία και θα επιφέρει μεγαλύτερα δεινά στη χώρα από προηγούμενες συμφορές της.

Το ζήτημα της ταξικής συνείδησης και της διαμόρφωσης των στοιχείων της ανάλογα με τη θέση που κατέχει καθένας στον καταμερισμό της εργασίας και στην ιεραρχία της εξουσίας το είχαν επαρκώς αναλύσει ο Αριστοτέλης ο Πλάτωνας και ο Μαρξ Συγκεκριμένα, ο Πλάτωνας υποστήριζε ότι οι άρχοντες πρέπει να είναι άμισθοι, σε αντάλλαγμα της μεγάλης τιμής και δόξας να κυβερνούν τους συνανθρώπους τους.
Έτσι, με το Μνημόνιο 2 της ολοκληρωτικής καταστροφής (ν. 4046/2012 ΦΕΚ Α 28 14/ 2/ 2011) και τα προσαρτώμενα κείμενά του, δημιουργείται ένας νέος τύπος εργαζόμενου. Ο μνημονιακός άνθρωπος (εφεύραμε και εισηγούμαστε τον όρο homo mnimonius για να περάσει στην πολιτική και κοινωνική ιστορία του τόπου) θα διαμορφώνεται με βάση τα παρακάτω τρία ειδοποιά χαρακτηριστικά:

Ο HOMO MNIMONIUS θα είναι φτηνός. Ο νέος κατώτατος μισθός η αμφισβήτηση του κεντρικού λειτουργικού ρόλου της ΕΓΣΣΕ, τα ιδιωτικά (ελληνικά και ξένα) γραφεία ευρέσεως εργασίας των φτηνών αλλοδαπών και ημεδαπών (άρθρο 107 ν. 4052/2012), η κατ ουσίαν κατάργηση του ΟΜΕΔ, η αχρήστευση των ΣΣΕ, η μαζική στροφή σε ατομικές συμβάσεις με γενικευμένη ευελιξία (flexicurity), είναι το ιδανικό οικονομικό κοινωνικό νομικό πρότυπο για τους νέους εργαζόμενους. Η αμοιβή-χαρτζιλίκι που θα παίρνουν θα επαρκεί για τη μετακίνηση σε άλλον τόπο και εργοδότη ευέλικτης εργασίας.

Ο HOMO MNIMONIUS θα είναι ευέλικτος. Το σύστημα της σταθερής και ασφαλισμένης απασχόλησης με ορατή την έξοδο στη σύνταξη καταργείται. Ο οικογενειακός βίος καθίσταται αδύνατος. Ο συλλογικός βίος καταστρέφεται. Οι πολίτες (όσοι ευτυχήσουν να εργαστούν), ακόμη και στο πλαίσιο της ανεργιογόνας και μισθοκτόνας ανάπτυξης θα απασχολούνται με ποικιλώνυμες μορφές ευέλικτης ή άτυπης εργασίας. Ήδη οι μισές από τις νέες θέσεις είναι ευέλικτες. Στο μέλλον θα είναι 8 προς 10. Μόνο μια μικρή ισχυρή μειονότητα γύρω από την τεχνοδομή της εξουσίας θα έχει σταθερή εργασία και αξιοπρεπή αμοιβή.

Ο HOMO MNIMONIUS θα είναι ανασφαλής. Το βομβαρδισμένο κοινωνικό τοπίο, οι ευέλικτα και φτηνά εργαζόμενοι θα περιφέρονται πλάνητες, εργαζόμενοι – χταπόδια, πένητες ανασφαλείς μόνοι, απορφανισμένοι από συλλογική προστασία (area without union). Η μόνιμη ανασφάλεια για τη διατήρηση της κακοπληρωμένης θέσης θα δημιουργεί άγχος σύγχυση, απόγνωση. Η κοινωνική συνοχή θα διαρραγεί παντελώς. Αυτή η αγορά εργασίας δεν έχει μέλλον. Η κοινωνία των φτωχών και προσοντούχων νέων εργαζομένων δεν οδηγεί πουθενά. Το Μνημόνιο πρέπει να καταγγελθεί για να αρχίσει η νέα πορεία ανόρθωσης της χώρας.


Γράφει ο Όθων Ιακωβίδης

Παρακολουθούμε όλοι (οι κομματικά ακαπίστρωτοι), με πόση μαεστρία το εγκληματικό πολιτικό σύστημα, μετά την οικονομική (και όχι μόνο) ερήμωση της χώρας που αυτό έφερε, ετοιμάζεται και βιάζεται να βουτήξει λαδωμένο και μυρωμένο στην “κολυμβήθρα του Σιλωάμ” (εκλογές)και να βγει αθώο αυτού του φριχτού του εγκλήματος, φρεσκολουσμένο σε μία “νωπή λαϊκή εντολή”, που θα το αποκαταστήσει στη δημοκρατική συνείδηση της ναρκωμένης (με 24ωρα ηλεκτροσόκ προπαγάνδας) κοινωνίας.

Μίας προπαγάνδας που καθιστά τις εκλογές “νόθες από χέρι”, καθώς η νοθεία της λαϊκής βούλησης, δεν γίνεται πιά με τα παλιά μυαλά και πρακτικές.
Δεν χρειάζεται να γίνουν αυτά που έκανε η χούντα στα “δημοψηφίσματά” της, με στημένες “καταμετρήσεις”, ούτε χρειάζονται οι πλαστοπροσωπείες που εφάρμοσε το αστυνομοκρατούμενο κράτος της μετεμφυλιακής και παρακρατικής “Δεξιάς”, που ψήφιζαν και οι πεθαμένοι.
Αυτά τα κόλπα, είναι πιά για γέλια.
Η επιστήμη της χειραγώγησης της κοινωνίας έχει προχωρήσει. Η νοθεία γίνεται με αριστουργηματικό τρόπο, πρίν την κάλπη και έξω από αυτήν.
Και, δεν αναφέρομαι (μιάς κι είναι αποδεκτή από όλους τους “παίκτες”, αφού συμμετέχουν με αυτόν τον κανόνα στο παιχνίδι) στην αντισυνταγματική (κι αυτή !!!) κλοπή των βουλευτικών εδρών που δίνει ο εκλογικός νόμος στο πρώτο κόμμα (προς διαιώνιση του δικομματισμού, εκχωρημένου εκ των προτέρων στην πατρωνία των ξένων συμφερόντων).

Η βάση της προπαγάνδας, είναι το αξίωμα (που διατύπωσε πρώτος ο μέγας Πλάτων) πως “για τον κάθε άνθρωπο, υπάρχει αυτό που (με τις αισθήσεις του) γνωρίζει ότι υπάρχει”.
Δηλαδή, κάτι που εγώ δεν το έχω αντιληφθεί (δεν το είδα, δεν το άκουσα, δεν το έπιασα) δεν υπάρχει για μένα.
Έτσι, είμαι πεπεισμένος και χαρούμενος ότι είμαι υγιής, διότι δεν έχω δεί, ακόμη, στην ακτινογραφία, ότι έχω καρκίνο.
Ζω, λοιπόν και συμπεριφέρομαι ανάλογα με μία ψεύτικη κατάσταση (του υγιούς ανθρώπου), ενώ αν ήξερα την Αλήθεια, ίσως και να προλάβαινα τον επερχόμενο θάνατό μου.

Αυτό ακριβώς κάνει η προπαγάνδα. Κρατά τον λαό να πιστεύει σε ένα ψέμα (αυτό που συμφέρει στα αφεντικά της προπαγάνδας) κρύβοντάς του την Αλήθεια.

Ο λαός, αφού, από τα γεννοφάσκια του (μέσα από το σύστημα της Παιδείας του) εκπαιδεύεται επί 12 χρόνια να παπαγαλίζει, (αυτό ομολογείται και από το ίδιο το “σύστημα”) καθοδηγείται καθημερινά, με “κατ' οίκον εντατική καθοδήγηση”, μέσα από την (ιδιοκτησίας της κυβερνώσας Ολιγαρχίας) τηλεόραση, να εμπεδώνει και να παπαγαλίζει μία πραγματικότητα που αυτή (η προπαγάνδα του συστήματος)διαμορφώνει με τους μεγαλοπαπαγάλους της.

Έτσι, για να μη μακρηγορούμε, η Ελληνική κοινωνία, οδηγείται (για άλλη μία φορά) στο διακύβευμα ενός μέλλοντος που ο ορίζοντάς του φεύγει πολύ μακρύτερα από τα 4 χρόνια των επόμενων εκλογών.

Οδηγείται, λοιπόν, η κοινωνία, να παίξει σε μία ζαριά (κύβος=ζάρι και διακυβεύω=στοιχηματίζω σε μία ζαριά) ένα βαρύτατο ιστορικό “στοίχημα”, χωρίς να γνωρίζει το περιεχόμενό του.
Ο ένας τής λέει ότι το διακύβευμα είναι το “Μνημόνιο” ή η απαλλαγή του απ' αυτό, ο άλλος της λέει ότι παίζεται το Ευρώ ή η Δραχμή, άλλος της λέει ότι διακυβεύεται η παραμονή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση και δεν ξέρω τι άλλο “θα φανεί στον αφρό” μέχρι τη μέρα της κάλπης.

Το βέβαιο είναι ότι κανένας (πλην του Μίκη Θεοδωράκη) δεν λέει ότι το μόνο στοίχημα που πρέπει να αποδεχθεί η Ελληνική κοινωνία, είναι η ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ που την οδήγησε και συνεχίζει να τη χώνει καθημερινά όλο και πιό βαθειά στην καταστροφή της.

Η απαλλαγή μας από αυτό το κατεστημένο, συνεπάγεται και την αυτόματη απαλλαγή μας από το “Μνημόνιο”, ενώ η απαλλαγή μας από το “Μνημόνιο”, δεν συνεπάγεται την απαλλαγή μας από αυτό το εγκληματικό κατεστημένο που, είναι σίγουρο ότι θα μας οδηγήσει σε ένα άλλο “Μνημόνιο”, ακόμη χειρότερο από αυτό που βιώνουμε.

Αντί να σημαδεύουμε τον ληστή, θέλουμε τη σακούλα που έβαλε τα κλοπιμαία. Δεν σκεφτόμαστε πως, ακόμη κι αν πάρουμε τη σακούλα, αν ο ληστής μείνει ελεύθερος, θα ξανά'ρθει να μας κλέψει...

Η διαφορά της στόχευσης και του διακυβεύματος, λοιπόν, των επικείμενων εκλογών, είναι τεράστια και δεν μιλά κανένας γι αυτό....

Και, για να μην παρεξηγούμαστε, όταν λέμε “ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ”, εννοούμε ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ και το πολιτικό τους προσωπικό που αποδέχονται σαν δημοκρατική λειτουργία την τρέχουσα διολίσθηση της Δημοκρατίας μας σε μία (πολιτική και οικονομική) Ολιγαρχία και δεν καταδικάζουν απερίφραστα αυτή την Ολιγαρχία σε οριστική εξαφάνιση, με ένα νέο Σύνταγμα, οξυγονωμένο με γενναία δόση ΑΜΕΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, που θα προκύψει από μία Συντακτική Εθνοσυνέλευση.

Σ' αυτή τη, διαμορφωμένη έτσι, πραγματικότητα, η κοινωνία οδηγείται στις επικείμενες “στημένες από την παράγκα” εκλογές, προκειμένου να διαλέξει για την επόμενη 4ετία τη μορφή του ίδιου κατεστημένου, αλλά σε άλλο περιτύλιγμα, που να ταιριάζει στον ψυχισμό του καθ' ενός πολίτη.
Άλλος θα διαλέξει το πράσινο χρώμα, άλλος το γαλάζιο, άλλος το κόκκινο, άλλος το ροζ, άλλος το μαύρο. Ότι και να διαλέξει, θα πάρει το ίδιο αποτέλεσμα: Μία ψευδεπίγραφη Δημοκρατία, με ή χωρίς “Μνημόνιο”, με ή χωρίς Ευρώ, με ή χωρίς Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά σίγουρα θα πάρει μία Δημοκρατία κενή Δημοκρατικού περιεχομένου. Θα συνεχίσει να έχει, όπως και σήμερα, μία Ολιγαρχία να τον κυβερνά, υπό τον μανδύα της Δημοκρατίας που με τη σφραγίδα της θα νομιμοποιεί τις αποφάσεις της ως δημοκρατικές.
Και (για να μη το ξεχάσω) αυτή η Ολιγαρχία θα γίνεται όλο και περισσότερο άγρια και απαγορευτική κάθε αντίδρασης και αντίστασης στη θέλησή της.

Αυτή είναι η πραγματικότητα που, όμως, δεν μπορούμε να την αλλάξουμε στις λίγες μέρες που μένουν ως την ημέρα των εκλογών.
Και, για να είμαστε ρεαλιστές, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το σφίξιμο της θηλειάς του “Μνημονίου” στο λαιμό της κοινωνίας μας και το επείγον της απαλλαγής μας απ' αυτό.

Μετά την αποτυχία και της τελευταίας προσπάθειας του Μίκη Θεοδωράκη για τη σύμπτυξη όλων των αντι-Μνημονιακών δυνάμεων στο “Μέτωπο Ε.ΛΑ.Δ.Α”, έξω από κομματικές και ιδεολογικές δουλείες και αγκυλώσεις, αναδύθηκε και αποκαλύφθηκε μία άλλη πραγματικότητα: Η ανάγκη απαλλαγής της κοινωνίας από τον θανατηφόρο εναγκαλισμό του “Μνημονίου”, έρχεται δεύτερη (και καταϊδρωμένη) στην ιεράρχηση των επιδιώξεων των αντι-Μνημονιακών παρά το αντι-Μνημονιακό μένος που κυριαρχεί στη ρητορική των δυνάμεων αυτών.
Πρώτη, έρχεται το κομματικό συμφέρον. Η αρρωστημένη νοοτροπία της “κομματοκρτατίας” (οριζόμενης ως “νοοτροπία και πρακτική που προτάσσει πάντοτε το κομματικό συμφέρον από το κοινωνικό όφελος”).
Αυτή που κατέστρεψε τη χώρα υπερχρεώνοντάς την να μισθοδοτεί, επί χρόνια, μιλιούνια κομματικών ανδράποδων/ψηφοφόρων και να παραδίδει προς λεηλασία τον πλούτο της χώρας στα “ημέτερα” λαμόγια της οικονομικής Ολιγαρχίας για να χρηματοδοτούν τους εκλογικούς “αγώνες” διατήρησης ή ανακατάληψης της κυβερνητικής εξουσίας.
Αυτή, η ίδια αρρωστημένη νοοτροπία και πρακτική, αποδείχθηκε στις μέρες μας, ότι δεν οδηγεί τις πράξεις μόνο των “κομμάτων εξουσίας”, αλλά καθοδηγεί τις αποφάσεις και όλων των άλλων κομμάτων, παλιών και νέων, που σπεύδουν στην αφετηρία της εκλογικής κούρσας. Πρώτα το κομματικό όφελος και μετά η απαλλαγή της κοινωνίας από το Μνημόνιο... Η “κομματοκρατία” καλά κρατεί....

Με αυτά και με άλλα, είμαστε καταδικασμένοι να παρακολουθούμε ανίσχυροι τη συνέχεια του ίδιου έργου, αυτού που ήδη παίζεται, που μετά τις εκλογές θα συνεχίσει να διαδραματίζεται στο ίδιο τοπίο, την καμένη γη, με το θίασο του καθεστώτος πολιτικού συστήματος να συνεχίζει να καίει το όνειρο της καϋμένης (αφού δεν μπορεί να αντιδράσει) κοινωνίας για πρόοδο, δικαιοσύνη και αξιοκρατία, με έναν νέο (πολλά υποσχόμενο) “ζεν-πρεμιέ”, τον Πάνο Καμμένο, ο οποίος το μόνο που υπόσχεται (και ίσως είναι ικανός να κάνει) είναι να ταράξει την επιφάνεια του τέλματος.

Ή, μήπως, υπάρχει κάποιος που δεν βλέπει αυτή την πραγματικότητα που βοά;

Ο Νότης Μαριάς, ο μόνος που “έβαλε τα δάχτυλα επί τον τύπον των ήλων” και, προ ημερών, στο Βελλίδειο της Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε με θάρρος (ταυτιζόμενος με την οπτική του Μίκη Θεοδωράκη) στις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας, δεν έχει (για την ώρα) “δυνατή φωνή” ώστε να αλλάξει τη ροή των πραγμάτων.

Οι εκλογές αυτές, λοιπόν, είναι μία “μούφα”. Ας ετοιμαστούμε για την “επόμενη μέρα”.

Γράφει ο Γιώργος Λυκουρέντζος

Τον επερχόμενο όλεθρο στον οποίο οδηγεί (εν τέλει ο ίδιος) τη χώρα περιέγραψε χθες από τη Βουλή ο Λουκάς Παπαδήμος, προαναγγέλλοντας λιτότητα, νέα αύξηση της ύφεσης και της ανεργίας, αλλά και μέτρα ύψους 12 δισ. ευρώ. Κι αν, κατά τα λεγόμενά του, τα αντέξουμε όλα αυτά, ίσως κάποτε δούμε άσπρη μέρα.

Η τακτική της κατατρομοκράτησης των πολιτών με αναφορές σε ατελείωτα μέτρα, σε συνδυασμό με τις δηλώσεις του και περί νέου Μνημονίου, δεν θεωρείται πάντως άσχετη με τα πολιτικώς ύπουλα σχέδια του κ. Παπαδήμου να παραμείνει πρωθυπουργός και μετά τις εκλογές. Ο κ. Παπαδήμος φέρεται να πιστεύει ότι η περιγραφή ενός τέτοιου εφιαλτικού τοπίου θα κάνει δυσκολότερη την προσπάθεια της Ν.Δ. να εξασφαλίσει αυτοδυναμία και ως εκ τούτου αυξάνονται οι πιθανότητες να συνεχίσει ο ίδιος το «σωτήριο» έργο του.

Απαντώντας στις επίκαιρες ερωτήσεις του Αλέξη Τσίπρα και του Γιώργου Καρατζαφέρη στη Βουλή περιέγραψε, συγκεκριμένα, το άμεσο μέλλον με μελανά χρώματα και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, πετώντας όμως το μπαλάκι στην επόμενη κυβέρνηση. «Αυτό είναι κάτι που θα το αποφασίσει η επόμενη κυβέρνηση. Είναι επιδίωξη να μην υπάρξουν. Αλλά δεν μπορεί να υπάρξει δέσμευση» είπε χαρακτηριστικά.

Κι ενώ όλους τους προηγούμενους μήνες ο κ. Παπαδήμος και ο κ. Βενιζέλος θριαμβολογούσαν για το PSI και τη σωτηρία της χώρας, χθες, όχι απλά χαμήλωσε τους τόνους, αλλά προδιέγραψε... μαυρίλα: «Είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς το μέλλον, αλλά όλες οι εκτιμήσεις και προβλέψεις που έχουν γίνει οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το 2012 θα συνεχιστεί η ύφεση και πιθανόν να αυξηθεί το ποσοστό ανεργίας και ότι η πραγματική οικονομία θα παραμείνει αδύνατη και στο μεγαλύτερο μέρος του 2013».

Ο κ. Παπαδήμος είπε μάλιστα ότι η κυβέρνησή του, προτού φύγει, θα αφήσει στην επόμενη κυβέρνηση παρακαταθήκη τις προτάσεις της για νέα μέτρα εξοικονόμησης 12 δισ. ευρώ (!) από τις δημόσιες δαπάνες. Απαντώντας μάλιστα στις επικρίσεις του κ. Τσίπρα ότι τα μέτρα που λαμβάνονται είναι μάταια και δεν έχουν κανένα δημοσιονομικό όφελος, είπε ότι «θα φανούν σε βάθος χρόνου».

Αίσθηση, ωστόσο, προκάλεσε το γεγονός ότι ο κ. Παπαδήμος άφησε ανοιχτό το σενάριο ακόμα και της εξόδου από το ευρώ. «Οι δηλώσεις Μέρκελ, Σόιμπλε και Τόμσεν για έξοδο από το ευρώ ξεθεμελιώνουν την επιχειρηματολογία της ελληνικής κυβέρνησης» είπε ο κ. Τσίπρας, με τον πρωθυπουργό να απαντά μεν ότι αυτά είναι αρνητικά σενάρια που δεν αντιστοιχούν στο κεντρικό σενάριο, αλλά μπορεί να προκύψουν εάν δεν εφαρμοστεί το πρόγραμμα».

Ακούγοντας πάντως τον Γ. Καρατζαφέρη να μιλάει για ανήθικη πρακτική του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γ. Προβόπουλοιυ, ο οποίος επένδυσε τα διαθέσιμα πανεπιστημίων και ταμείων σε ομόλογα τα οποία κουρεύτηκαν αμέσως μετά, ο κ. Παπαδήμος προσέφερε κάλυψη στον κ. Προβόπουλο, λέγοντας ότι οι καταγγελίες ορισμένων Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και τα συγκεκριμένα ερωτήματα για τη διαχείριση των διαθεσίμων στηρίζονται σε εσφαλμένες παραδοχές και πληροφορίες, καθώς οι τοποθετήσεις αυτές έγιναν με τη βούληση των φορέων και όχι εν αγνοία τους.

Κάλυψη όμως παρείχε και στον Γ. Μπαμπινιώτη στην κόντρα του με την Αννα Διαμαντοπούλου. Ο κ. Παπαδήμος πήρε το μέρος του υπ. Παιδείας, λέγοντας ότι ο νόμος αυτός δεν έχει εφαρμοστεί στην πράξη. «Προκύπτει ότι υπάρχουν κάποια προβλήματα και δυσλειτουργίες και είναι σκόπιμο να εξετάσουμε με προσοχή με ποιον τρόπο μπορούν να γίνουν κάποιες βελτιώσεις για να εφαρμοστεί αυτός ο νόμος με έναν σωστό και αποδεκτό τρόπο. Η πρόταση του Μπαμπινιώτη είναι να δημιουργηθεί μια ομάδα εργασίας που σε σύντομο χρονικό διάστημα μέχρι τα μέσα Μαΐου να εξετάσει τους λόγους για τους οποίους δεν έχει εφαρμοστεί ο νόμος» είπε.



Ντύθηκαν αντιεξουσιαστές και επιτέθηκαν σε προσομοίωση στους συναδέλφους τους

Εκατοντάδες αστυνομικοί παριστάνουν τους... αναρχικούς και κτυπούν ανελέητα με πέτρες και άλλα αντικείμενα διμοιρίες των ΜΑΤ που προσπαθούν να τους συλλάβουν. Οι αστυνομικοί, πρωταίτιοι των επεισοδίων, υποχωρούν για λίγο, ανασυντάσσονται και εξαπολύουν νέα επίθεση εναντίον των... συναδέλφων τους. Και μόλις κάποιος για τις ανάγκες της άσκησης «αναρχικός» συλληφθεί λογοδοτεί ενώπιον των ανωτέρων του για ατολμία και έλλειψη ευελιξίας!

Τον τελευταίο καιρό το σενάριο παίζεται καθημερινά όχι στην πλατεία Συντάγματος και στα πέριξ, αλλά στο εκπαιδευτικό κέντρο της Αστυνομίας στο Μαρκόπουλο. Σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο αστυνομικοί συγκρούονται για ώρες μεταξύ τους με... άγριες διαθέσεις. Η ΕΛ.ΑΣ. μετά τα τελευταία καταστροφικά επεισόδια στην Αθήνα αποφάσισε να προχωρήσει σε προσημείωση των συγκρούσεων με τους ταραξίες, ώστε να μπορεί να αντιμετωπίζει αποτελεσματικότερα τους κουκουλοφόρους.

Η ηγεσία της ΕΛΑΣ έχει διαπιστώσει τεράστιο κενό στον τρόπο αντιμετώπισης από τους αξιωματικούς της δράσης ομάδων αντιεξουσιαστών στην Αθήνα και έτσι έχει οργανώσει ταχύρρυθμα φροντιστήρια για τον «χειρισμό ταραχών».

Πρόβα τζεναράλε

Μάλιστα την ερχόμενη Τετάρτη 4 Απριλίου στις εγκαταστάσεις της Αστυνομικής Ακαδημίας στην Αμυγδαλέζα θα γίνει άσκηση - «πρόβα τζενεράλε» για την εκπαίδευση των αστυνομικών σε διάφορα σενάρια εγκληματικών ενεργειών, με κύριο την αντιμετώπιση διαδηλωτών και την πρόκληση επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας.

Τον ρόλο των κουκουλοφόρων θα αναλάβουν και πάλι εκπαιδευόμενοι αστυνομικοί προκειμένου, όπως λένε οι αξιωματικοί, «να μπουν στην ψυχολογία των ταραξιών». Το παρόν στο «θέατρο των συγκρούσεων» θα δώσει και η ηγεσία της ΕΛΑΣ.

Τα προγράμματα πρακτικής εκπαίδευσης των αστυνομικών στην αντιμετώπιση επεισοδίων οργανώνονται από τους υπευθύνους της Σχολής Αξιωματικών της ΕΛΑΣ, που έχει έδρα στις εγκαταστάσεις της Αστυνομίας στην Αμυγδαλέζα, μετά τη διαπίστωση ότι πολλοί αστυνομικοί υστερούν στην «πρακτική αντιμετώπιση» κρίσιμων περιστατικών. Στο κέντρο εκπαίδευσης του Μαρκόπουλου μαθαίνουν να αντιμετωπίζουν διάφορα σενάρια με καταδιώξεις κακοποιών που επιβαίνουν σε ΙΧ, με προσομοίωση της αιματηρής συμπλοκής στου Ρέντη πριν από έναν χρόνο, με ομηρείες πολιτών κλπ.

Ιδιαίτερο βάρος ωστόσο δίνεται τις τελευταίες ημέρες στην «ανάλυση των επεισοδίων» στο κέντρο της Αθήνας. Οι εικονικές «ταραχές» στο Μαρκόπουλο διαρκούν περίπου δέκα ώρες κάθε ημέρα εκπαίδευσης και χωρίζονται σε 20 φάσεις, προκειμένου να εκπαιδευθούν συνολικά περίπου 100 αξιωματικοί.

Προσομοίωση επεισοδίων

Το σενάριο τοποθετεί αντιμέτωπες δύο πραγματικές διμοιρίες των ΜΑΤ, που προσκαλούνται για αυτόν τον λόγο από την έδρα της υπηρεσίας στου Γουδή, απέναντι σε 150 αστυνομικούς που υποδύονται αναρχικούς, κουκουλοφόρους και χούλιγκαν. Οι «ταραξίες» πετροβολούν διαρκώς τους συναδέλφους τους των ΜΑΤ.

Τέσσερις αξιωματικοί αναλαμβάνουν ανά δύο ως υπεύθυνοι διμοιρίας και δίνουν εντολές για την καταστολή των... ταραχών που προκαλούν συνάδελφοι τους. Ετσι, στο «στίβο» του Μαρκοπούλου ακολουθεί άγρια σύγκρουση με τους άνδρες των ΜΑΤ υπό τις εντολές των εκπαιδευόμενων αξιωματικών να υποχωρούν, να αντεπιτίθενται και να κάνουν κυκλωτικές κινήσεις για την σύλληψη των «κουκουλοφόρων» συναδέλφων τους.

Στόχος τους είναι να μην εγκλωβισθούν από τους επιτιθέμενους, αλλά και να συλλάβουν όσο το δυνατόν περισσότερους «ταραξίες» μπορούν. Ακολουθεί βαθμολόγηση των υπευθύνων των διμοιριών για την διοικητική απόδοση τους με κριτήριο τον αριθμό των συλλήψεων, αλλά και την ασφάλεια των διμοιριών των ΜΑΤ. Από την άλλη ωστόσο πλευρά δίνονται «αρνητικοί βαθμοί» και ασκείται ανάλογη κριτική σε όσους αστυνομικούς - «κουκουλοφόρους» συλληφθούν, αφού θεωρείται ότι δεν έχουν τα ρεφλέξ και την ετοιμότητα να αντιδράσουν σε τέτοιου είδους κρίσιμες περιστάσεις.

Δύο άρθρα που δημοσιεύθηκαν ταυτόχρονα αυτή την εβδομάδα στη εφημερίδα Le Point και το αρμενικό περιοδικό Nouvelles dArménie Magazine αναφέρουν μια έκθεση των γαλλικών υπηρεσιών πληροφοριών για το τουρκικό εθνικιστικό κίνημα στη Γαλλία και τους κινδύνους που συνδέονται με αυτό.

Η Le Point δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην προσωπικότητα του Γιουσούφ Ζιγιά Αρπατσίκ, ο οποίος παρευρέθηκε στην διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 21 Ιανουαρίου στο Παρίσι, από την Fransa Türk Fédérasyon (Τουρκική Ομοσπονδία της Γαλλίας), η οποία δεν θα ήταν τίποτα άλλο από «την κάλυψη των Γκρίζων Λύκων, τουρκική εθνικιστική οργάνωση, μερικές φορές βίαια». Αυτό το υποκείμενο, που δραπέτευσε δύο φορές από τη φυλακή θεωρείται ότι έχει ήδη «οργανώσει επιθέσεις ενάντια στους εχθρούς των Τούρκων». Ήταν σωματοφύλακας του Αλπαρσάν Τουρκές, ιδρυτή του ΜΗΡ, πήγε να πολεμήσει εναντίον των Αρμενίων του Καραμπάχ και κατά των Αμερικανών στο Ιράκ, από τη πλευρά των Τουρκμένων. Το περιοδικό Nouvelles dArménie Magazine αφιερώνει από τη πλευρά του, έξι σελίδες για αυτή την έκθεση και δείχνει φωτογραφίες αυτού του ατόμου ενώ κάθεται λίγο μετά τη διαδήλωση του Ιανουάριου 2012 με τον Tayfur και την Fadime Erdugrul-Tastan, Αντιδήμαρχο της Hérouville και η οποία φέρεται να είναι μέλος των τοπικών γκρίζων λύκων. Την βλέπομε να φέρει το συγκεκριμένο σήμα αναγνώρισης των Γκρίζων Λύκων, στη οδό Πανεπιστημίου, κοντά στο κτήριο της Εθνικής Συνέλευσης.

Η έκθεση εξετάζει ιδιαίτερα τις σχέσεις μεταξύ των συνιστωσών οργανώσεων αυτού του εθνικιστικού κινήματος (το Turquienews.com, το ραδιόφωνο MIT, την τουρκική ομοσπονδία της Γαλλίας κλπ.), των οργανώσεων της τουρκικής άκρας δεξιάς, που ενεργούν ως ενδιάμεσοι, και της τουρκικής κυβέρνησης που τις χρησιμοποιεί για τις ανάγκες της εξωτερικής πολιτικής της. Σημειώνει, ειδικότερα, ότι η άρνηση της Γενοκτονίας των Αρμενίων αποτελεί την θεμέλια ιδεολογική ταυτότητα αυτού του νεφελώματος.

Μεταξύ των πολλών άλλων αποκαλύψεων αυτού του εκρηκτικού εγγράφου, μαθαίνουμε ιδιαίτερα ότι ο Pierre Nora, Πρόεδρος του Συλλόγου «Ελευθερία για την Ιστορία» και έντιμος ακαδημαϊκός, είναι αντικείμενο έρευνας που σκοπεύει να διευκρινίσει τη φύση των σχέσεών του με τα τουρκικά μέσα. Η έκθεση σημειώνει ιδίως τη συμπεριφορά εξοικείωσής του με το λεγόμενο Ντεμίρ Όνγερ, Πρόεδρο του Πολιτιστικού Κέντρου Ανατολία, «ευπαρουσίαστη βιτρίνα της διαδήλωσης».

Τέλος, αυτό το σημείωμα που υπογράφεται από τις γαλλικές υπηρεσίες πληροφοριών, προβαίνει στην εκτίμηση ότι αυτό το νεφέλωμα παρουσιάζει κίνδυνο, όχι μόνο «για τους συμπολίτες αρμενικής καταγωγής μας». Έπεται συνέχεια…

Πηγή

Βιβλία για τη δράση των Γκρίζων Λύκων στην Ευρώπη: Τουρκικό πολιτικό Ισλάμ και ισλαμιστικά δίκτυα στη Γερμανία και Η Μυστική Δράση των Τούρκων στην Ελλάδα και η ΜΙΤ

Γράφει ο Αντώνης Ι. Γρυπαίος
Διεθνολόγος


Αρχίζουμε με το άρθρο 120 του Συντάγματος των Ελλήνων.
Παρ.2. Ο σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό, και η αφοσίωση στη Πατρίδα και τη Δημοκρατία, αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.
(Αφιερούται στους εφιάλτες πολιτικούς που παραχωρούν εθνική κυριαρχία, με τα μνημόνια, και με τις μυστικές συμφωνίες για το Αιγαίο, και τον ορυκτό πλούτο, με τον εχθρό Τούρκο, και τους Γερμανούς με τη τρόικα, και γέμισαν την Ελλάδα με λαθρομετανάστες στρατό κατοχής.)
Παρ.3. Ο σφετερισμός με οποιονδήποτε τρόπο της λαϊκής κυριαρχίας
και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή, διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία.
(Σήμερα οι εφιάλτες πολιτικοί ψηφίζουν στη Βουλή ανθελληνικά νομοσχέδια που καταλύουν την λαϊκή και εθνική κυριαρχία).
Παρ.4. Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στο πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσον εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.
(Οι εφιάλτες πολιτικοί καλυμμένοι με δημοκρατικό μανδύα, το καταλύουν με τις διεθνείς συμβάσεις που δουλοπρεπώς υπογράφουν.)

Ύποπτο το ταξίδι του ΓΑΠ στη Τουρκία! Ποιος τον εξουσιοδότησε να συνομιλεί με τους Τούρκους, και να συνάπτει μυστικές συμφωνίες, για τα εθνικά μας θέματα Αιγαίο, ΑΟΖ, και ορυκτό πλούτο;
Ποιος τον κατέστησε πλανώμενο ανά την υδρόγειο εκπρόσωπο των Ελληνικών συμφερόντων; και υπερ-πρέσβη της Ελλάδος;
Περιβεβλημένος (σαν Μέγας Αρχιερεύς), με το μανδύα του Προέδρου της Σιωνιστικής Σοσιαλιστικής Διεθνούς περιοδεύει ανά την υφήλιο, διαπραγματευόμενος τα εθνικά μας συμφέροντα.
Του έχετε εμπιστοσύνη; αφού απεδείχθη καταστροφέας της Ελλάδος.

Οι παμπόνηροι Τούρκοι τώρα θυμήθηκαν τη Θεολογική σχολή της Χάλκης. Όμως η συναλλαγή δεν έγινε από ευγενική θέληση και δωρεά των Τούρκων. Έλαβαν υποσχέσεις και ανταλλάγματα πανάκριβα επαχθή και επονείδιστα για τον Ελληνισμό.
Έλαβαν υποσχέσεις για μερίδιο από την Ελληνική ΑΟΖ.
Ο Jeffrey είναι ικανός ακόμη και το Καστελόριζο με την ΑΟΖ να παραχωρήσει στον εχθρό, φτάνει να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα της παγκόσμιας Σιωνιστικής Διακυβέρνησης.
Αυτό δεν μας λέει ολοένα; «We need a global governance» κραυγάζει, δηλαδή, χρειαζόμαστε μια παγκόσμια διακυβέρνηση! (Σιωνιστική).
Σε αντάλλαγμα του Αιγαίου και της ΑΟΖ, οι Τούρκοι μας δίνουν τη σχολή των παπάδων! Οι εφιάλτες ξεπουλάνε τον εθνικό πλούτο!
Καλά από τον Jeffrey δεν περιμέναμε κάτι καλό, αλλά ποιος του έδωκε το δικαίωμα να εμφανίζεται στα διεθνή φόρα σαν εθνικός διαπραγματευτής, αφού απέτυχε σε όλα, αφού με πρόγραμμα της ΝΤΠ κατάστρεψε την Ελλάδα, και σήμερα είναι ένα απλός βουλευτής. Θαυμάστε κόσμε διαπραγματευτική ικανότητα των εφιαλτών πολιτικών. Οι Τούρκοι μας προσφέρουν το τυρί, (τη σχολή των παπάδων), και εμείς μπήκαμε στη φάκα.
Έλληνες θαυμάστε υποτέλεια και δουλοπρέπεια (προδοσία;) στα μνημόνια και στα εθνικά θέματα, του πρώην πρωθυπουργού σας, αλλά και του νύν.
Ο δε Πρόεδρος Παπούλιας τα υπογράφει όλα με μεγάλη οσφυοκαμψία!
Είναι αυτό που λέει ο Παπαδήμιος, «Σκέψου τι μπορείς να κάνεις για τη πατρίδα»!
Αυτός με το ΓΑΠ το έκαναν ήδη, υπόγραψαν όλα τα επαχθή για το λαό μνημόνια, και έφεραν τους Τούρκους στο Αιγαίο, από τις ακτές της Αττικής, μέχρι τη Κύπρο, έδωσαν τα πετρέλαια και το Φυσικό Αέριο στο προαιώνιο εχθρό του Ελληνισμού, για καλή γειτονία, (όπως λένε), και σε αντάλλαγμα πήραν τη σχολή των παπάδων!
Οι Τούρκοι άραγε θα έκαναν ποτέ κάτι τέτοιο;

Σιγά-σιγά αποκαλύπτεται η προδοσία του ΓΑΠ σε βάρος του λαού και της χώρας. Ο τύπος σήμερα γράφει, «Στο ειδικό Δικαστήριο στέλνει ο Αλμούνια το Jeffrey και τους υπουργούς του. Ο πρώην επίτροπος Οικονομικών της Ε.Ε. με έγγραφό του στη Βουλή ομολογεί ότι κακώς
συνυπολογίστηκαν στο έλλειμμα, και τα χρέη των ΔΕΚΟ.»
Το έκαναν για να διογκώσουν το χρέος, και να βάλλουν τη χώρα στο ΔΝΤ. Παράλληλα βλέπε τα γεγονότα στην ΕΛΣΤΑΤ.

Έλληνες θαυμάστε διπλωματική επιτυχία, και τεράστια εθνική προδοσία! Όμως δεν έχουμε να κάνουμε ΜΟΝΟ με τους Τούρκους,
έχουμε και τους Σιωνιστές Αμερικανούς, με τους Σιωνιστές Ευρωπαίους «εταίρους» εχθρούς, οι οποίοι με τα διάφορα μνημόνια υποδούλωσαν τη χώρα και τους Έλληνες, και άρπαξαν ότι απέμεινε από τους Τούρκους.

Παραμύθι τα 130 δις. του Μνημονίου. Ανατριχιαστικές και αλλεπάλληλες οι αποκαλύψεις από τη Γερμανία. Οι προδότες πολιτικοί ΧΑΡΙΣΑΝ στη Γερμανία τη δημόσια περιουσία της χώρας, και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα όχι για 130 δις. αλλά για 15,2 δις.
Αυτό παίζει σήμερα η Γερμανική Τηλεόραση, και πανηγυρίζει!
Στέλνουμε μηνύματα ενότητας και ξεσηκωμού!
Μπορούμε να αντισταθούμε εκλέγοντας πατριώτες πολιτικούς στις εκλογές. Όσα κάνουν οι σημερινοί εφιάλτες είναι παράνομα και άκυρα, όπως άκυρα είναι και τα μνημόνια. Η παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας δεν προβλέπεται, αλλά δυστυχώς η κυβέρνηση Παπαδήμου με την εφιαλτική συμμετοχή της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ προσπαθούν να νομιμοποιήσουν τις προηγούμενες παράνομες και αντισυνταγματικές πράξεις τους. Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε, και θα αντιδράσουμε όπως προβλέπει το άρθρο 120 του Συντάγματος.

Η αποχώρηση της Ελλάδος από το Ευρώ και την οικονομική νομισματική ένωση, θα ήταν καταστροφή για την Ε.Ε. δήλωσαν η κυρία Μέρκελ , ο κ. Σό’ι’μπλε, και ο κ. Γιούνγκερ του EUROGROUP.
Αυτό οι «πατάτες» πολιτικοί μας δεν το είχαν καταλάβει, υπέγραφαν αβλεπί όλα τα μνημόνια και μεσοπρόθεσμα, και μας τρομοκρατούσαν αναφέροντας όλες τις τραγικές συνέπειες της χρεοκοπίας.
Σήμερα οι οπαδοί τους προεκλογικά κινδυνολογούν τρομοκρατώντας τον αφελή λαό λέγοντας, ότι χωρίς τη διαρχία ΠΑΣΟΚ & Ν.Δ. θα έλθει το χάος, και το μπάχαλο. Έτσι τους είπαν να λένε στο λαό...

Ο ΓΑΠ έκανε ότι μπορούσε για να χρεοκοπήσει η χώρα, παράδειγμα το ΔΝΤ, οι λαθρομετανάστες, και άλλα, «ων ουκ έστιν αριθμός...»
Οι λαθρομετανάστες είναι μια βόμβα στα θεμέλια της Ελλάδος. Είναι άκρως επικίνδυνοι για την ασφάλεια της πατρίδας. Έγινε κατάληψη της Ελλάδος με τη μέθοδο της λαθρομετανάστευσης, και ουδείς αντέδρασε. Τη δύναμη των νεαρών ένοπλων λαθρομεταναστών (βλέπε ΣΥΡΙΑ)
θα χρησιμοποιήσουν οι εχθροί της πατρίδος μόλις τη χρειασθούν...

Οι διάφορες δανειακές συμβάσεις είναι αντισυνταγματικές, στημένες, και ταπεινωτικές για την Ελλάδα και τον Έλληνα.
Όσοι στηρίζουν τη Κυβέρνηση Παπαδήμιου (λέγε GOLDMAN SACHS), ας καταλάβουν ότι δεν είναι δυνατόν να υποκύψουμε!
Πίσω από το στημένο χρέος μας, υπάρχει σχέδιο εγκληματικής οργάνωσης των διεθνών Σιωνιστικών τραπεζών, στην οποία συμμετέχουν οι εφιάλτες πολιτικοί. Πρέπει να αντιδράσουμε όλοι μαζί!
Τώρα είναι η ώρα! Έλληνες όταν έλθετε μπροστά στη κάλπη σκεφθείτε τη πατρίδα, και όχι το προσωπικό ρουσφέτι!
Όχι για ένα ρουσφετάκι που σας υπόσχονται να στηρίξετε πάλι τους σάπιους, οσφυοκάμπτες, υποτελείς, και διεφθαρμένους πολιτικούς.
Σκεφθείτε τι θα αφήσετε στα εγγονάκια σας! Χάος ή ευημερία;

Ας μας πούν οι διεφθαρμένοι πολιτικοί που πήγαν τα 300 δις. Ευρώ που κατά καιρούς μας έδινε η Ε.Ε. υπό μορφή Μεσογειακών Ολοκληρωμένων Προγραμμάτων (Μ.Ο.Π.) ή όπως τα λένε σήμερα.
Όλα αυτά έγιναν βίλες στην Εκάλη, Μύκονο, Σαντορίνη, πολυτελή κότερα, βίλες στις Άλπεις, και άλλα θέρετρα του διεθνούς Jet Set.
Περιμένουμε από τους ξένους φιλέλληνες Ευρωβουλευτές να αγωνιστούν για την Ελλάδα, όπως ο Άγγλος NIGEL FARANGE, και ο Γάλλος CON BETIT οι οποίοι δίνουν σκληρό αγώνα για τη προστασία της Ελλάδος, και τους ευχαριστούμε, ενώ οι δικοί μας ευρωβουλευτές παραμένουν άφωνοι ιχθείς.

Ο Πρόεδρος της GOLDMAN SACHS πρόσφατα δήλωσε,
«Ποιά Ελλάδα; ΜΟΝΟ το πετρέλαιο μας νοιάζει!
Με κυνικό τρόπο αναφέρθηκε στη χώρα μας ο πρόεδρος της Goldman Sachs Asset Management κ. Τζίμ Ο΄ Νίλ. που είπε,
«Ποιος νοιάζεται για την Ελλάδα; Ποιος;» διερωτήθηκε ο Ο΄Νίλ, χαρακτηρίζοντας υπερβολική τη σημασία που δίδεται στο πρόβλημα χρέους στη χώρα μας...
Σύμφωνα με τον Ο΄ Νίλ, οι συνέπειες της Ελληνικής κρίσης στη παγκόσμια οικονομία δεν είναι μεγάλες, υποστηρίζοντας ότι η σημασία της χώρας μας θα παραμένει περιορισμένη όσο η Ε.Ε. θα στηρίζει την Ιταλία και την Ισπανία.
Όπως πληροφορούμεθα από το διαδίκτυο, και από την ηλεκτρονική ιστοσελίδα «τρικλοποδιά», ο γνωστός και αγαπητός στους Έλληνες οικονομικός αναλυτής Max Keiser εμφανίστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του δορυφορικού τηλεοπτικού καναλιού «Russia today», όπου απάντησε σε κάποια ερωτήματα που αφορούν στις πρόσφατες εξελίξεις στην Ελλάδα. Ο οικονομικός αναλυτής δήλωσε,
«Το απίστευτα δυσανάλογο χρέος της Ελλάδας έχει στη πραγματικότητα συσσωρευθεί σε διάφορες Σιωνιστικές τράπεζες ανά τον κόσμο, και φορτώθηκε στον ισολογισμό της Ελλάδας», και περιέγραψε τη κατάσταση της Ελλάδος ως «οικονομικό ολοκαύτωμα».
«Το χρέος της Ελλάδας δεν προέρχεται από την Ελλάδα», είπε ο Max Keiser.
«Προέρχεται από αυτές τις άλλες χώρες, που έχουν χρησιμοποιήσει την Ελλάδα ως χωματερή τοξικού χρέους. Και τώρα η «Ελληνική» κυβέρνηση απαιτεί να αποπληρώσει αυτό το τοξικό χρέος ο φουκαράς Ελληνικός λαός. Αλλά εξυπακούεται ότι οι Έλληνες δεν θα είναι σε θέση να πληρώσουν αυτό το χρέος. Επομένως, σύντομα θα γίνουμε όλοι μάρτυρες ενός οικονομικού ολοκαυτώματος του Ελληνικού Λαού.»
«Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον», έλεγον οι πρόγονοί μας.

Περιμένουμε από τους ξένους φιλέλληνες Ευρωβουλευτές και διεθνείς αναλυτές, να μας πούν την αλήθεια, ενώ οι προδότες πολιτικοί μας, λένε συνεχώς ψέματα, και προσπαθούν να αποκοιμίσουν τον Ελληνικό Λαό, με τα ΜΜΕ, λέγοντας φανφάρες, αερολογίες, και Μπούρδες, σαν τους διάφορους Βουβουζέλους.

Στο Ελληνικό κοινοβούλιο ψηφίστηκε το νέο Μνημόνιο, όπως το απαιτούν οι δανειστές με το Αγγλικό δίκαιο, το PSI, και τη νέα δανειακή σύμβαση, για να χορηγήσουν στη χώρα ένα νέο δάνειο ύψους 130 δις. ευρώ, όπως λένε. Αυτό το δάνειο(αν το έδωσαν), πηγαίνει όλο για τοκοχρεωλύσια στους τοκογλύφους των διεθνών Σιωνιστικών τραπεζών, και δεν μένει τίποτε για τον Ελληνικό λαό, ο οποίος το φορτώνεται. Έτσι οι εφιάλτες πολιτικοί αλυσόδεσαν τον Ελληνικό λαό.

Το νέο Μνημόνιο προβλέπει περαιτέρω περικοπές μισθών και συντάξεων σε επίπεδα Βαλκανικών χωρών, και μια συμφωνία με τους ιδιώτες κατόχους του Ελληνικού χρέους.
Κόβουν τις συντάξεις των γερόντων, και στέλνουν τα χρήματα στις τράπεζες της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας, στα αφεντικά τους. Eπίσης, τα χαράτσια της ΔΕΗ πάνε όλα στις Τράπεζες του Rothschild, με την απειλή ότι αν δεν πληρώσουμε θα μας κόψουν το φώς.
Έτσι κάνουν το Rothschild μισητό στο λαό. Το ξέρει άραγε αυτό ο Rothschild; Άμα το μάθει θα τους κόψει τα «παπάρια».

Φέρονται βασιλικότεροι του Βασιλέως Rothschild!
Έτσι θα κυβερνήσει ο κ. Rothschild τον κόσμο; με τέτοια στελέχη; με τοπικούς λαομίσητους Βουβουζέλους πολιτικούς δικτατορίσκους;
Δεν το καταλαβαίνει ότι αυτοί του κάνουν ζημιά;
Αν συνειδητοποιήσει ο κ.Rothschild τι ακριβώς συμβαίνει θα πάθει Σοκ, το Σόκ & Δέος που ετοιμάζει για μας θα το πάθει αυτός!
Μπορούμε να διαγράψουμε αυτό το χρέος από το λαιμό του λαού μας, εάν οι νέοι πατριώτες πολιτικοί που θα προέλθουν από τις εκλογές, χαρακτηρίσουν αυτό στους διεθνείς δανειστές, αλλά και στο διεθνές δικαστήριο, σαν απεχθές και επονείδιστο για το λαό μας.
Αυτός ο χαρακτηρισμός του χρέους προβλέπεται από το διεθνές δίκαιο.

Kατά τη γνώμη του Max Keiser:
«Το όλο εγχείρημα του ευρώ ήταν ιδέα της Γερμανίας, δηλαδή των Σιωνιστικών Γερμανικών τραπεζών. Ήταν ένα εγχείρημα ύπουλο, που αποσκοπούσε στο να γίνει δυνατή η επανένωση Ανατολικής και Δυτικής Γερμανίας. Και τη πλήρωσε ο Ελληνικός Λαός.
Τώρα που η Γερμανία επανενώθηκε, τριγυρνάει σαν πεινασμένος λύκος στην Ευρώπη, και λεηλατεί τη δημόσια περιουσία χωρών όπως η Ελλάδα. Οι Έλληνες είναι σήμερα αυτό που ήταν κάποτε οι Εβραίοι της Ευρώπης. Βρισκόμαστε στα πρόθυρα ενός οικονομικού ολοκαυτώματος που οργάνωσε η Γερμανία».
Ο παρουσιαστής του δελτίου έθεσε ένα ενδιαφέρον ερώτημα στον Max Keiser, που αφορά στα πιθανά κίνητρα που βρίσκονται πίσω από τη χορήγηση δανείων με τρομακτικά υψηλό επιτόκιο στην Ελλάδα, από την ΕΚΤ, το ΔΝΤ, και τους Σιωνιστές Ευρωκράτες των Βρυξελλών, και παρομοίωσε αυτό που γίνεται εις βάρος της Ελλάδος, σαν μια θηλιά γύρω από το λαιμό της που δένεται όλο και πιο σφιχτά.
Στο ερώτημα αυτό ο Max Keiser απάντησε, «Τα τελευταία δέκα χρόνια από το ξεκίνημα αυτής της νομισματικής ένωσης, όλοι οι προαναφερθέντες τα’ί’ζουν τους Έλληνες τοξικό χρέος με το ζόρι, με λογιστικά κόλπα μέσω των διεθνών Σιωνιστικών τραπεζών. Όλοι γνωρίζουμε το ρόλο της Goldman Sachs, & J.P. Morgan, και άλλες, σε αυτή την υπόθεση, και πως οι τράπεζες αυτές με το τεράστιο τοξικό χρέος που είχαν (βλέπε Lehman Brothers), φρόντισαν ώστε η Ελλάδα να συμπεριληφθεί στη ζώνη του ευρώ, ώστε να χρησιμοποιηθεί αργότερον ανάλογα...

Ήταν όλα προσχεδιασμένα. Και βρήκαν το κατάλληλο πολιτικό όργανο το Jeffrey να τα εφαρμόσει. Η Γερμανία γνώριζε πολύ καλά ότι μια μέρα το οικοδόμημα του ευρώ θα κατέρρεε, και όλο αυτό το διάστημα ανυπομονούσε να γίνει η έκρηξη για να τρέξει να μαζέψει τα πολύτιμα λάφυρα σε πετρέλαια, φυσικό αέριο, και άλλα πολύτιμα ορυκτά, μέχρι αρχαία κειμήλια.

Η Γερμανία αυτή τη στιγμή έχει εισβάλλει στην Ελλάδα με επιτρόπους-κομισάριους, και είναι έτοιμη να εισβάλλει και στην Πορτογαλία και Ισπανία. Η Γερμανία λειτουργεί σαν «Βρυκόλακας» στην Ευρώπη. Πίνει το αίμα των Ευρωπαίων.
Οι Γερμανοί κερδίζουν χρήματα από τη κρίση στην Ελλάδα.
Οι Γερμανοί Βιομήχανοι λένε έχουμε πάρα πολλές παραγγελίες από την Ελλάδα σε εξοπλιστικές ανάγκες και προγράμματα, επίσης σε ηλεκτρικά είδη νοικοκυριού. Έκλεισαν οι προδότες πολιτικοί τα Ελληνικά εργοστάσια, και τις δουλειές τους ανέλαβαν τα Γερμανικά.
Έχουμε να κάνουμε με ένα 4! Ράϊχ. Η Γερμανία έχει σήμερα όλα τα χαρτιά της τράπουλας στα χέρια της και παίζει το παιχνίδι πανέξυπνα».

Όσον αφορά το νέο Μνημόνιο που προτάθηκε στην Ελλάδα, ο Max Keiser δήλωσε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει ανάπτυξη με αυτά τα μέτρα που λαμβάνονται. Μέσω αυτού του νέου γύρου μέτρων λιτότητας, η Ελλάδα οδηγείται δέσμια σε μια προδιαγεγραμμένη πορεία τραίνου προς τη «τελική λύση» που είναι η αρπαγή του ορυκτού πλούτου, γι αυτό οι προδότες πολιτικοί δεν οριοθετούν την ΑΟΖ που περιέχει αυτό το πλούτο. Το ΔΝΤ θα έχει από πριν αγοράσει όλες τις πηγές πλούτου της Ελλάδος και έτσι θα οδηγήσουν τους Έλληνες προς
αυτή τη «τελική λύση» προς δόξαν των «Ελλήνων» προδοτών πολιτικών.
Με το μνημόνιο Νο:2 οι ιδιώτες κάτοχοι του Ελληνικού χρέους αναμένεται να έχουν περίπου 70% μείωση στην αξία των επενδύσεών τους. Ωστόσο αυτοί οι ιδιώτες επενδυτές, στων οποίων το χρέος πρόκειται να τους γίνει «κούρεμα», έχουν ήδη ασφαλίσει πλήρως αυτό το χρέος στην αγορά των CDS , και ακόμα και αν ο κόσμος γυρίσει ανάποδα, αυτοί θα έχουν εξασφαλισμένο το κέρδος τους.

Επιπλέον ο Max Keiser τόνισε, δεν υπάρχει κανένα ρίσκο γι αυτούς. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η Ελλάδα βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη μέγγενη.
Τα ομόλογα του λαουτζίκου κουρεύτηκαν, της Goldman Sachs, και των άλλων Σιωνιστικών τραπεζών δεν κουρεύτηκαν. Αυτοί πρόλαβαν...
Θα πρέπει να κατανοήσουμε ότι όλο το τοξικό χρέος που έχει συσσωρευθεί στους ισολογισμούς των Σιωνιστικών τραπεζών στη Γερμανία, στη Βρετανία, στις ΗΠΑ, έχει φορτωθεί στον ισολογισμό της Ελλάδος. Τώρα η «Ελληνική» κυβέρνηση των εφιαλτών του Ελληνισμού, έχει την απαίτηση να πληρώσει ο Ελληνικός λαός, για όλο αυτό το τοξικό χρέος που μας φόρτωσαν οι ξένοι.
Το χρέος της Ελλάδας δεν δημιουργήθηκε στην Ελλάδα, αλλά σε αυτές τις άλλες χώρες.
Η Ελλάδα χρησιμοποιήθηκε σαν χωματερή του παγκόσμιου τοξικού χρέους.

Σαν ερώτηση γύρω από αν θα τεθούν νέοι όροι στην Ελλάδα στο προσεχές μέλλον, ο Max Keiser υπενθύμισε:
«Την ελληνική κυβέρνηση την έχουν διορίσει οι διεθνείς τραπεζίτες. Και η προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση (του Jeffrey),εκπαιδεύτηκε στη Σχολή του Σικάγου, εκεί ακριβώς που εκπαιδεύτηκε και η επικεφαλής του ΔΝΤ κυρία Christine Lagarde.
Πάει καιρός που οι Έλληνες στερούνται κοινοβουλευτικής αντιπροσώπευσης.
Αυτό που οφείλουν να κάνουν αυτή τη στιγμή είναι να επαναστατήσουν και να αντικαταστήσουν αυτή τη κυβέρνηση-πιόνια και μαριονέτες, των Σιωνιστών τραπεζιτών, ώστε να αποκτήσουν αυτοδιάθεση και να επανακτήσουν την εθνική τους κυριαρχία».

Τέλος όταν ρωτήθηκε για το αν θα πρέπει να πιστέψουμε τις θεωρίες συνομωσίας για τους Rothschilds & Rockefellers, σαν ηγέτες της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας-διακυβέρνησης, ο Max Keiser είπε, «δεν έχει σημασία το αν θα τις πιστέψουμε, αλλά το αν θα
συνειδητοποιήσουμε πως η ύπαρξη αυτών των τραπεζών είναι συνώνυμη με την απόλυτη ανομία.
Το είδαμε αυτό στην πράξη όταν, από τη τράπεζα MF Global των ΗΠΑ, ένα δισεκατομμύριο δολάρια που ανήκαν σε απλούς καταθέτες έκαναν φτερά. Και δεν έγινε ούτε μία εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση! Δεν υπάρχουν νόμοι που να θίγουν τη Σιωνιστική ΝΤΠ!. Οι διωκτικοί νόμοι καταργήθηκαν και έχουν όλοι αρπάξει μια καραμπίνα και λεηλατούν. Η Γερμανία το ξέρει αυτό καλά και το απολαμβάνει. Στα χέρια της θα καταλήξει σε λίγο όλη η δημόσια περιουσία της Ελλάδας, της Πορτογαλίας, και της Ισπανίας».

Όποιο κράτος θέλει να μπει στην Ε.Ε. ας ετοιμαστεί για χρεοκοπία, και δυστυχία του Λαού του...
Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή θα γίνει για το δολάριο, των Σιωνιστικών τραπεζών των κ.κ. Rothschild & Rockefellers.
Όσον αφορά εμάς εδώ στην Ελλάδα, οι εφιάλτες πολιτικοί παπαγάλοι των μεγάλων αφεντικών και Βουβουζέλοι φαφλατάδες και αερολόγοι, το 2009 παρέλαβον κράτος και παραδίδουν προτεκτοράτο και αποικία.
Δύστυχη Ελλάς με τους πολιτικούς μαριονέτες που κουβαλάς!

Πηγές:
1.- Βlog: Τρικλοποδιά
2.- Blog: Voliotaki
3.- Blog: Thraki Life News
4.- Blog: ATTIKA NEA