Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

28 Μαρ 2012


Οι πωλητικοί απαιτείται να δικαστούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά

Μέχρι στιγμής, τρία ήταν τα κορυφαία –αλλά όχι μοναδικά- και κομβικά σημεία που έχουν καταγραφεί στην πορεία της Ελλάδας από τη στιγμή που ο Γιώργος Παπανδρέου έσυρε τη χώρα στο ΔΝΤ και τα Μνημόνια.

Το πρώτο κομβικό σημείο είναι το θέμα με το μαγείρεμα των στοιχείων της χώρας μας στην ΕΛΣΤΑΤ, ελέω του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ο οποίος καταγγέλλεται για καταστροφική έως εγκληματική «τροποποίηση» των Ελληνικών οικονομικών στοιχείων.

Το δεύτερο σημαντικότατο σημείο το οποίο έχει καταγραφεί, είναι η πρόσφατη ομολογία της τρόικας, πως ενώ οι προτάσεις της αφορούσαν τον δημοσιονομικό έλεγχο και την περικοπή των δημοσίων εξόδων, η κυβέρνηση Παπανδρέου προτίμησε την εύκολη λύση της επιβολής φόρων στον λαό.

Το τρίτο και εξίσου σοβαρότατο σημείο στο οποίο πρέπει να εστιάσουμε, είναι η σύμπλευση των δύο μεγάλων (πρώην) κυβερνητικών κομμάτων, τα οποία κατόρθωσαν να φορτώσουν με ένα τεράστιο χρέος τον Ελληνικό λαό, να ξεπουλήσουν ολόκληρη την χώρα αντί πινακίου φακής και να αποδεχθούν την διάλυση του οικονομικού και κοινωνικού ιστού της χώρας, υπό την κενή περιεχομένου (όπως ομολόγησαν Μέρκελ και Σόιμπλε) απειλή εξόδου της Ελλάδας από το Ευρώ…

Αυτά ήταν τα κομβικά σημεία της πωλητικής των μαριονετών που συνεχίζουν να παραμένουν στις θέσεις εξουσίας που παρανόμως και αντισυνταγματικά έχουν καταλάβει. Δεν μπορούμε όμως να παραβλέψουμε και θέματα που άπτονται των εθνικών συμφερόντων, που αφορούν την απώλεια της εθνικής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας, της γκριζοποίησης του Αιγαίου, της αύξησης της εγκληματικότητας (εισαγόμενης σχεδόν καθ’ ολοκληρίαν), της διάλυσης της Παιδείας, της Υγείας, της παύσης των κοινωνικών παροχών, της επιβολής της Αστυνομοκρατίας και άλλων πολλών καταστροφικών παρεμβάσεων…

Αναρωτιέται εύλογα ο πολίτης: Και δεν θα τιμωρηθεί κανείς για όλα αυτά; Μόνα τους συνέβησαν ή είμαστε κι εμείς οι πολίτες μέτοχοι αυτών των νέο-πατριωτικών αποφάσεων; Κατά τα φαινόμενα και παρατηρώντας (αρχικά) την απομάκρυνση του Γιώργου Παπανδρέου από το «κάδρο» (τον τόπο του εγκλήματος), χωρίς την έγκλησή του από την Δικαιοσύνη, τείνουμε να πιστέψουμε πως δεν πρόκειται να τιμωρηθεί κανείς «υπεύθυνος». Στα «ίχνη» του ΓΑΠ, γρήγορα μπήκε και ο πολιτικά θρασύτατος Θόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος ανακοίνωσε την μη κάθοδό του στις επόμενες εκλογές προσβάλλοντας την κοινή λογική λέγοντας «δεν θέλω να με ψηφίσουν από συνήθεια…», κατατάσσοντας τους ψηφοφόρους (τουλάχιστον τους προσωπικούς του) στην κατηγορία των άβουλων ή ηλιθίων όντων… Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα περιμένουμε να μάθουμε και άλλες «αποχωρήσεις» από την «πωλητική ζωή», επιφανών καρεκλοκένταυρων.

Γνωρίζουν πολύ καλά όλοι αυτοί που έχουν υπογράψει την κατοχή της χώρας και τον εξανδραποδισμό των Ελλήνων πολιτών, πως εάν δεν προλάβουν να απομακρυνθούν εγκαίρως, ενδέχεται να τους προλάβει η επερχόμενη κοινωνική έκρηξη. «Μαζί τα φάγανε», αλλά εμείς θα τα πληρώσουμε, εάν δεν προλάβει κάποια πολιτική νεοσυσταθείσα παράταξη πολιτών να καταθέσει αίτημα προς την Δικαιοσύνη, για απαγόρευση εξόδου από την χώρα όλων των πολιτικών και λοιπών προσώπων που ενεπλάκησαν στην διακυβέρνηση ή την δημόσια διοίκηση. Ίσως το αίτημα σήμερα να ακούγεται αστείο, αλλά όταν μάθουμε πως «πέταξαν τα πουλάκια», θα είναι αργά για να ξεκινήσουμε την ανάκαμψή μας ως χώρα χωρίς ηθική ικανοποίηση, η οποία θα έρθει μόνον όταν ΟΛΟΙ οι ανευθυνο-υπεύθυνοι τοποθετηθούν δια βίου εκεί που τους αξίζει (βλ. ειδικές φυλακές).

Απαιτείται, λοιπόν, η παραδειγματική τιμωρία εκείνων που τόλμησαν να ξεπουλήσουν την πατρίδα μας. Εάν δεν συμβεί αυτό, ποτέ δεν θα μπορέσουμε να ξεκινήσουμε την δύσκολη πορεία μας προς το αύριο, επειδή και οι επόμενοι «ταγοί» θα κάνουν τα ίδια, αφού δεν θα έχουν να φοβηθούν τίποτε από τον… κοσμάκη που τους ψηφίζει από συνήθεια.


YΓ: Αφού τακτοποιήσουμε τα "τζόβενα", θα ασχοληθούμε και με τα αφεντικά τους...Τα φωτομοντάζ είναι από το "Γρέκι"

Στην Ελληνική Κρατική Τηλεόραση σήμερα το πρωί 28/03/2012 αποκαλύφθηκε η σκευωρία ενάντια της Ελλάδος από τα Γερμανικά Στρατεύματα κατοχής.

Εικοσιτέσσερις ώρες μετά τις αποκαλύψεις της Ανγκελα Μέρκαλ και του κ.κ. Σοϊμπλε ότι δεν διανοήθηκε ποτέ η Ευρωπαϊκή Ένωση να μας επιτρέψει να αποχωρήσουμε από το Ευρώ, διότι αυτό θα σήμαινε αφενός ενδεχόμενη σωτηρία της Ελλάδος, αλλά αφετέρου και μια οικονομική καταστροφή της Ευρωζώνης με αρχικές ζημιές για την Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα 1 τρισ. (δηλαδή ότι τα περί αποχώρησης από το Ευρώ ήταν ένας προσυνεννοημένος και φθηνός εκβιασμός σε βάρος των πολιτών από τους πολιτικούς του).

Τώρα έρχονται τα Ρεπορτάζ της Γερμανικής κρατικής Τηλεόρασης να μας ανακοινώσουν ότι εκχωρήσαμε την Δημόσια περιουσία της χώρας, τα κυριαρχικά μας δικαιώματα όχι για 130 δισ. όπως αναφέρουν, αλλά… για 15,2 δισ. Τα υπόλοιπα αφορούν Εγγυήσεις και μόνο!!! Αυτό είναι και το Νόημα της δημιουργίας του Ειδικού Λογαριασμού στην Τράπεζα της Ελλάδος για την κατάθεση των σχετικών ποσών.

Δείτε το σχετικό Βίντεο και απολαύστε την χαρά των Γερμανών με το όνομα Ελλάδα, την οποία τους χάρισαν οι προδότες της χώρας μας.Amynias

Η αθλιότητά τους δεν έχει όριο.
Ποτέ δεν είχε. Τώρα, προεκλογικά, φτάσαμε να παρακολουθούμε:
  • Τον ένα κυβερνητικό εταίρο, τον ίδιο που λέει ότι «όλοι μαζί τα φάγαμε» και ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι «κοπρίτες», να θυμάται τις «ανάγκες για προσλήψεις» σε τομείς του δημοσίου.
  • Τον άλλο κυβερνητικό εταίρο να κατηγορεί (τον... κυβερνητικό του εταίρο) για «προεκλογική ψηφοθηρία», για «κομματικά ρουσφέτια» και να υπόσχεται πως αν αναδειχτεί αυτοδύναμος στις εκλογές, τότε θα κάνει εκείνος τις... προσλήψεις, αλλά με «αξιοκρατία»!
Πρόκειται για πολιτική αλητεία της χαμηλότερης υποστάθμης.
Αρκεί να σκεφτεί κανείς το εξής:

Και οι μεν - που θέλουν προεκλογικές προσλήψεις -
και οι δε - που δε θέλουν ρουσφετολογικές και προεκλογικές, αλλά υπόσχονται... αξιοκρατικές μετεκλογικές προσλήψεις,
είναι αυτοί που μαζί και από κοινού
έχουν υπογράψει,
έχουν συμφωνήσει,
έχουν αποφασίσει,
έχουν καταστήσει νόμο του κράτους
και πανηγυρίζουν (!!!)
γιατί όχι μόνο δε θα κάνουν «προσλήψεις», αλλά, όπως διατρανώνουν και περηφανεύονται(!!!), ως «πατριώτες» και σωτήρες» που είναι,
μέσα στο 2012 θα προχωρήσουν -είναι προειλημμένο- σε 15.000
και μέχρι το 2015 θα προχωρήσουν -είναι προειλημμένο- σε 150.000, όχι προσλήψεις,
αλλά ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ δημοσίων υπαλλήλων!ΤΡΟΙΚΑ: "Ο ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΙΣΘΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΑ 150€ !!!"
«ΣΟΚ προκαλεί η δήλωση της τρόικας στην κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Οικονομικών και Απασχόλησης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σχετικά με την μείωση του βασικού μισθού της Ελλάδας, στα 150 ευρώ.
Συγκεκριμένα σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή αφού ομολόγησαν την παταγώδη αποτυχία του Μνημονίου μέχρι σήμερα, παραδέχτηκαν ότι «σκοπός τους είναι οι μισθοί και οι συντάξεις στην Ελλάδα να φτάσουν σε επίπεδα Βουλγαρίας και Ρουμανίας, δηλαδή στο επίπεδο των 150 ευρώ το μήνα» και τόνισαν ότι τα μέτρα λιτότητας πρέπει να συνεχιστούν και θα συνεχιστούν αφού τα 2 κόμματα εξουσίας έχουν δεσμευτεί!»

Απευθύνομαι στο 30-35% των Ελλήνων ψηφοφόρων, που όπως δείχνουν τα τελευταία γκάλοπ, θα ψηφίσουν τα κόμματα που επί 38 χρόνια κυβέρνησαν (κατάκλεψαν το σύμπαν) διέλυσαν τον κρατικό μηχανισμό, ανέδειξαν τις πελατειακές σχέσεις σε μείζονα κυβερνητική-κομματική κατάκτηση, διέφθειραν τα ήθη των Ελλήνων και οδήγησαν την Ελλάδα στην κόλαση της ηθικής και της οικονομικής εξαθλίωσης!

Συνεπικουρημένα από τα ακροδεξιά κατάλοιπα του ΛΑΟΣ και το νεοφιλελεύθερο γκρουπούσκουλο της κυρίας Κούβελου, υπερψήφισαν μνημόνιο και εφαρμοστικούς νόμους ως συγκυβέρνηση υπό τον δοτό Λουκά Παπαδήμο, δηλώνοντας γραπτώς, με τις φαρδιές-πλατιές υπογραφές των αρχηγών τους, ότι θα τηρήσουν κατά γράμμα τα συμφωνηθέντα και μετά τις εκλογές!

Ψηφίστε λοιπόν ηλίθιοι, τα κόμματα που βάζουν ταφόπλακα στον αγώνα μας για μια αξιοπρεπή ζωή, ψηφίστε τους ψεύτες και τους κλέφτες που μετέτρεψαν σε εφιάλτη τα όνειρα της νέας γενιάς, ψηφίστε τους δωσίλογους που παρέδωσαν την Πατρίδα μας στα νύχια των αρπακτικών της Ευρωμαφίας και της αιματοβαμμένης διεθνούς τοκογλυφίας…

Η κυβέρνηση που ελπίζουν ότι θα προκύψει, αν δεν τους χαλάσουμε τη μανέστρα, προσβλέπουν σ΄αυτήν της υπάρχουσας συγκυβέρνησης, μας φιλάει για μποναμά κατώτατο μισθό Βουλγαρίας!

Με ωμότητα το παραδέχονται τα καθάρματα της Τρόικας… Με θρασύτητα το επαναλαμβάνουν οι νεοναζί της Μέρκελ…

Παιδιά, δεν έχετε ρε ηλίθιοι;

Μπορείτε να ζήσετε με 150 ευρώ το μήνα; Ίχνος φιλότιμου και πατριωτισμού δε σας έχει απομείνει;

Εκτός και αν είστε όλοι βολεμένοι και πλήρως διεφθαρμένοι μέχρι μυελού οπότε… μακριά από μας και όπου να ‘ναι… και τζάμπα τα λόγια μου χάνω…

Λέτε να είχε τελικά δίκαιο ο αείμνηστος (πολιτικά) Πάγκαλος όταν έλεγε «Μαζί τα φάγαμε;»

Καιρός φέρνει, όμως, τα λάχανα, καιρός τα παραπούλια…

Αν μαζί τα φάγατε και συνεχίζεται μαζί να τα τρώτε, για ένα πράγμα να είστε βέβαιοι: ΜΑΖΙ ΘΑ ΤΑ ΞΕΡΑΣΕΤΕ…

Στον φαληρικό όρμο βρίσκεται αγκυροβολημένο από το πρωί το πρώτο πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο στον κόσμο, το αμερικανικό «Εντερπράιζ», το οποίο έπειτα από τριήμερη παραμονή στην περιοχή θα πραγματοποιήσει την τελευταία του αποστολή, σύμφωνα με πληροφορίες, στον Περσικό Κόλπο για να παροπλιστεί στη συνέχεια, μετά 50 και πλέον χρόνια δράσης.

Το «Εντερπράιζ» είναι το 8ο πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ, με αυτό το όνομα και το μεγαλύτερο στον κόσμο. Το μήκος του είναι 342 μέτρα και το πλάτος καταστρώματός του 78,4 μέτρα. Είναι επίσης το 11ο βαρύτερο πολεμικό πλοίο μετά τα 10 αεροπλανοφόρα κλάσης Νίμιτς. Το αεροπλανοφόρο έχει πληρωμα περισσότερα από 5.000 άτομα, ενώ το σύστημα πρόωσής του αποτελούν 8 αντιδραστήρες. «Φιλοξενεί» δε περισσότερα από 70 αεροσκάφη. Ανάμεσα στα μαχητικά, που έχει φιλοξενήσει, είναι το F-14 Tomcat.

Πρόκειται για θρύλο του αμερικανικού ναυτικού, που συμμετείχε σε ταινίες του Χόλιγουντ, που σημείωσαν τεράστια επιτυχία, όπως το «Top Gun» με τον Τομ Κρουζ.

Το «Εντερπράιζ» κατασκευάσθηκε από την εταιρεία Newport News Shipbuildng and Drydock Company και στοίχισε 451,3 εκατομμύρια δολλάρια. Σχεδιάστηκε από 915 μηχανικούς και ξεκίνησε τους πλόες του στις 24 Σεπτεμβρίου 1960. Έκανε το παρθενικό του ταξίδι στις 12 Ιανουαρίου 1962. Έχει λάβει μέρος στην κρίση της Κούβας, σε επιχειρήσεις στη Νοτιανατολική Ασία, το Βιετνάμ, τον ινδο-πακιστανικό πόλεμο του 1971 και πρόσφατα σε επιχειρήσεις στον Περσικό Κόλπο, το Αφγανιστάν, τη Σομαλία και τη Λιβύη.

Μετά την τελευταία του αποστολή, θα οδηγηθεί στο ναυπηγείο, όπου κατασκευάσθηκε, για να του αφαιρεθούν τα πυρηνικά, διαδικασία που θα ολοκληρωθεί το 2015, ενώ οι αμερικανικές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να χαρακτηριστεί μουσείο Ναυτικού.

Στη διάρκεια της παραμονής του στον φαληρικό όρμο, το πλήρωμα θα έχει την ευκαιρία να επισκεφθεί αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, ενώ θα το πλοίο επισκεφθεί αντιπροσωπεία του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, στο πλαίσιο δεξίωσης, που θα παρατεθεί ενόψει του τελευταίου ταξιδιού του.
Όρους διχασμού δεν είναι σωστό να χρησιμοποιούμε, αυτό είναι προφανές για το καλό της χώρας. Όμως, όταν έχουμε να κάνουμε με ανικανότητα, άθελά τους ή σκοπίμως, τότε η οργή είναι το μόνο που μπορεί να κυριαρχήσει, ειδικά όταν έχει καταστραφεί μια ολόκληρη κοινωνία.

Ο λόγος αφορά φυσικά το ΠΑΣΟΚ κι όσους μας κυβέρνησαν από θέσεις ευθύνης. Αυτοί που διαχειρίστηκαν τις διαπραγματεύσεις για τα Μνημόνια και για τη «σωτηρία» της χώρας. Ιδιαίτερα ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Βενιζέλος που τους τελευταίους μήνες πήραν εργολαβία τη «σωτηρία» της Ελλάδας και καμώνονται ότι είναι και μεγάλοι ευεργέτες.

Ο Π. Τόμσεν τους το είπε χθες ξεκάθαρα: Αν κόβατε τις δημόσιες δαπάνες, ουσιαστικά αν κόβατε το πράσινο κράτος που στήθηκε επί δεκαετίες, δε θα χρειαζόταν να βάλετε φόρους. Ο τροικάνος αποκάλυψε δηλαδή ότι υπήρχε εναλλακτική λύση για την Ελλάδα, πέρα από την άγρια φορολόγηση κυρίως των χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων. Σίγουρα κάποιοι θα πονούσαν, θα υπέφεραν, θα πλήρωναν το μάρμαρο, ίσως κι άθελά τους. Όμως, το βέβαιο είναι ότι η χώρα θα μπορούσε να είχε σωθεί χωρίς να έχουν οδηγηθεί στην απόλυτη εξαθλίωση εκατομμύρια πολίτες.

Τι έκανε σωστό το ΠΑΣΟΚ δύο χρόνια, θα ρωτήσουν οι ψηφοφόροι στις επόμενες εκλογές; Κάποιοι δηλαδή θέλουν να ξέρουν γιατί θα ψηφίσουν τον κ. Βενιζέλο, το μεγάλο διαπραγματευτή της χώρας. Η πιο σωστή απάντηση είναι ότι το ΠΑΣΟΚ επί 2,5 χρόνια τα έκανε όλα λάθος.

Στην υγεία, ο κ. Λοβέρδος μόνο να φωνάζει ξέρει και να απειλεί. Έχει διαλύσει τα νοσοκομεία για να δείξει μείωση των δαπανών αλλά το πάρτι συνεχίζεται.

Στη δημόσια διοίκηση, καμιά απόλυση με τον κ. Ρέππα να περιμένει πότε θα γεράσουν οι δημόσιοι υπάλληλοι για να βγουν στη σύνταξη κι έτσι να δείξει έργο στην τρόικα. Η εργασιακή εφεδρεία κατάντησε το μεγάλο ανέκδοτο της χώρας.

Στην Παιδεία, τι να πούμε: Συγχωνεύτηκαν σχολεία χωρίς σχέδιο, τα ΑΕΙ και ΤΕΙ είναι για λουκέτο αλλά η κ. Διαμαντοπούλου είχε πάνω από 50 συμβούλους.

Οι επιτροπές δίνουν και παίρνουν, δεκάδες σύμβουλοι και μυστικοσύμβουλοι πληρώνονται αδρά, «πρασινοφρουροί» πληρώνονται με μισθούς πάνω από αυτούς που ορίζει ο νόμος.

Κατά τα λοιπά, όλα τα στοιχεία του προϋπολογισμού δείχνουν ότι οι δαπάνες συνεχώς αυξάνονται «τρώγοντας» όλους τους φόρους που έχουν επιβληθεί.

Αυτούς λοιπόν έπρεπε να θίξει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αλλά δεν το έκανε. Η εύκολη συνταγή της φορολόγησης σε ό,τι κινείται και ό,τι ανασαίνει οδήγησε στη διάλυση του κοινωνικού ιστού.

Βασικοί υπεύθυνοι είναι ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Βενιζέλος που τώρα έρχεται να διεκδικήσει την… πρωτιά στις εκλογές λες και μόλις τώρα γεννήθηκε στην Ελλάδα και δεν ξέρει ή δεν άκουσε τίποτε.

Μάλιστα, ο νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ πήγε σήμερα στη Βουλή για να μας μιλήσει για… Μνημόνιο Ανάπτυξης και ξεδίπλωσε το όραμά του για την Ελλάδα. Τώρα θυμήθηκε την ανάπτυξη.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε την ανάγκη «να προστατευτεί το τεράστιο κεφάλαιο που έχουν δημιουργήσει οι θυσίες του ελληνικού λαού», για να μην χαραμιστεί, όπως είπε, «στο βωμό μιας μυωπικής προσέγγισης, που τείνει να επικρατήσει στο δρόμο προς τις εκλογές και είναι μια πραγματική απειλή. Η αγωνία του κάθε Έλληνα και της κάθε Ελληνίδας, που μας κοιτούν είναι αν οι θυσίες τους θα προστατευτούν πραγματικά, ή αν με αλόγιστο, πρόχειρο και ανιστόρητο τρόπο καταστραφούν», τόνισε.

Είναι και προκλητικός ο κ. Βενιζέλος αφού 40 μέρες πριν τις εκλογές θυμήθηκε τις θυσίες και τις αγωνίες του λαού.

«Η Ελλάδα είναι έτοιμη και είμαστε έτοιμοι, ασκώντας μια στιβαρή, υπεύθυνη πολιτική και μια ρεαλιστική και υπεύθυνη πρόταση, να πάρουμε το μνημόνιο και να το μετατρέψουμε προς όφελος της χώρας», κατέληξε.

Τώρα για να καταλάβουμε, μήπως ο κ. Βενιζέλος μας προτείνει επαναδιαπραγμάτευση. Αστείο είναι φυσικά αφού ο ίδιος δε γνωρίζει τι είναι η διαπραγμάτευση, την επαναδιαπραγμάτευση θα γνώριζε;

Και με την ευκαιρία, ακόμα να απαντήσει ο λαλίστατος κ. Βενιζέλος στο ερώτημα που του έθεσε η ΝΔ με αφορμή την επιστολή Αλμούνια για το έλλειμμα:

«Τα όσα αναφέρει ο κ. Αλμούνια, επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες για αυθαίρετοφούσκωματου ελλείμματος του 2009, καθώς η ένταξη των ΔΕΚΟ στο έλλειμμα, δεν ήταν υποχρεωτική. Ο νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ κ. Ε. Βενιζέλοςπου ξέρει πολύ καλά πόση ζημιά έκαναν στην Οικονομία μας και πόσα επώδυνα μέτρα έφεραν οι αποφάσεις εκείνεςοφείλει να πάρει ξεκάθαρη θέση, για αυτά που έγιναν από το κόμμα του.“Συγνώμες”, χωρίς παραδοχές της αλήθειας, μόνο σαν πρόκληση ακούγονται από τους πολίτες, που υποφέρουν».

Απ’ όλη αυτή την ιστορία το ερώτημα που μένει είναι ένα: Ένοχοι ή επικίνδυνοι; (για να μην πούμε την άλλη λέξη και φάμε καμιά μήνυση κ. Βενιζέλε).


Πηγή

Η ρευστή κατάσταση του πολιτικού σκηνικού αλλά και η δυσμενής οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα φαίνεται πως έχει ανοίξει την όρεξη της Άγκυρας

Η Τουρκία για μια ακόμα φορά επιχειρεί να χρησιμοποιήσει τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη για να κλιμακώσει την ήδη προκλητική στάση της απέναντι στην Ελλάδα. Μάλιστα οι «γείτονες», αυτή τη φορά προχωρούν ένα βήμα παραπέρα υποδεικνύοντας ακόμα και το τι θα πρέπει να ψηφίσουν οι Έλληνες στις επερχόμενες εκλογές.

Με άρθρο του στη Μιλλέτ της Θράκης ο Τζενγκίζ Ομέρ, προσπαθεί να καταδείξει πόσο άσχημα περνούν οι Μουσουλμάνοι της Θράκης από την καταπίεση των Ελλήνων.

Ο Τούρκος αρθρογράφος μάλιστα χαρακτηρίζει τους Έλληνες πολιτικούς βρωμιάρηδες, χωρίς καμία διάκριση. Ο λόγος, επειδή οι Έλληνες δεν λαμβάνουν καμία μέριμνα για τους Μουσουλμάνους της Θράκης, ενώ αντίθετα «οι Τούρκοι προσφέρουν πολλές χαρές και φέρονται άψογα στη μειονότητα των Ρωμιών στην Κωνσταντινούπολη».

Από το κείμενο του κ. Ομέρ προκύπτει ότι οι “σκληροί κύκλοι” της μειονότητας εκτελούν επιχειρήσεις… καθοδήγησης ψηφοφόρων στη Θράκη: όποιος “χαϊδεύει” τ΄ αυτιά των «Τούρκων», παίρνει ψήφους. Όποιος δεν συμμορφώνεται «μαυρίζεται».

Διαβάστε το άρθρο του κ. Ομέρ στη Μιλιέτ Θράκης:

«Την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου στα πλαίσια της διασφάλισης και συνέχισης ενός περιβάλλοντος θρησκευτικής ειρήνης στα Βαλκάνια στην Μέση Ανατολή και σε άλλες περιοχές, είχε μια σειρά από συναντήσεις με θρησκευτικούς ηγέτες στην Κωνσταντινούπολη.

Βλέπετε το σημείο στο οποίο έχει φτάσει η μειονότητα των Ρωμιών στην Κωνσταντινούπολη; Το πατριαρχείο και η κοινότητα είναι τόσο καλά που προσεύχονται για τον πρωθυπουργό της Τουρκίας. Να ξέρουν καλά την αξία του. Να ξέρουν και κοιτώντας το χάλι της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης να ευγνωμονούν για ακόμη μια φορά. Να προσεύχονται ιδιαίτερα να μην τους ρίξει ο Αλλάχ στην δική μας την θέση.

Μακάρι να προσευχόταν και για εμάς. Δεν πιστεύω όμως πως το έκανε ή θα μπορέσει να το κάνει. Αν ήταν ως τώρα θα το είχε κάνει. Μάλιστα αν ήθελε πολλά πράματα θα έκανε αλλά δεν έκανε. Για παράδειγμα για να εξασφαλίσει τα δικά του δικαιώματα, θα πρότεινε στην ελληνική κυβέρνηση να αποδώσει στην Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης τα δικά της δικαιώματα. Διότι ο ίδιος είναι πνευματικός ηγέτης όλου του Ορθόδοξου κόσμου. Θα μπορούσε να προκαλέσει κάποια πράματα χρησιμοποιώντας την επιρροή του. Αλλά δεν το έκανε. Φαίνεται ότι είτε δεν έκανε κάτι είτε οι Ορθόδοξοι ομογενείς του δεν το εφάρμοσαν.

Εμείς οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης προσευχόμαστε για το καλό όλης της ανθρωπότητας. Ευχόμαστε όλοι οι άνθρωποι να ζούνε μέσα σε δικαιοσύνη. Και επειδή το ευχόμαστε, ο Αλλάχ τους βοηθά με το χέρι της τουρκικής κυβέρνησης. Τους βοηθά ώστε και η ελληνική κυβέρνηση να πάρει παράδειγμα και να βοηθήσει και εκείνη την Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης. Αλλά που…. Τέτοια πρόθεση δεν υπάρχει ! Τι περίεργο που είναι. Οι Ρωμιοί της Κωνσταντινούπολης προσεύχονται από την χαρά τους και εμείς προσευχόμαστε στον Αλλάχ να μας δώσει χαρά.

Εάν αληθεύουν οι ειδήσεις το αργότερο τον Μάιο θα υπάρχουν εκλογές. Και τώρα ας σκεφτεί η μειονότητα μας απέναντι σε μια τέτοια κατάσταση ποιόν να ψηφίσει.

Ας πω την γνώμη μου. Κατά την άποψη μου με αυτή την κατάσταση από κανένα από αυτά τα κόμματα δεν περιμένουμε προκοπή. Το να τους ψηφίσουμε είναι αμαρτία. Δεν έχει καμιά αξία για αυτούς που δεν μας έχουν για ανθρώπους και δεν μας υπολογίζουν. Όλοι είναι βρωμιάρηδες.

Να μην ψηφίσουμε λοιπόν ; Φυσικά να ψηφίσουμε. Η διεύθυνση είναι σαφής. Οι μειονοτικοί ψήφοι μπορούν να δοθούν στο DΕB ή εκεί όπου θα υποδείξει το DEB. Σε τέτοιες καταστάσεις αυτό θα ήταν η πιο νόμιμη και φυσική κίνηση. Αυτό αποτελεί και θρησκευτικό και εθνικό μας καθήκον. Άλλωστε το κόμμα DEB είναι σε πολύ καλή θέση και συνεχώς αναπτύσσεται».

Του Γιώργου Κράλογλου

Ακόμη και ένας να πιστεύει ότι υπάρχει πολιτική βούληση για να αλλάξει κάτι, μετά τις εκλογές, φθάνει για να επιβεβαιώσει τον κανόνα-οδηγό, των κομματικών μηχανισμών, ότι οι ψηφοφόροι-οπαδοί είναι πρόβατα που δεν απομακρύνονται από το πολιτικό τους μαντρί αν τους χειριστείς κατάλληλα.

Διαφορετικά θα πρέπει να είναι τουλάχιστον ανόητος όποιος δεν αντιλαμβάνεται ότι η συγκυβέρνηση που (λόγω μη αυτοδυναμίας) θα προκύψει (εάν τελικά προκύψει) μετά τις εκλογές θα είναι απλώς το εκτελεστικό όργανο μιας κοινωνικής και οικονομικής πολιτικής που έχει ήδη υπαγορευθεί από τους δανειστές.

Άλλωστε εάν θέλουμε να υπάρχουν λεφτά... πρέπει μέσα σε 30 ημέρες από τις εκλογές (πειθαρχώντας απόλυτα στο μνημόνιο) η κυβέρνηση να γυρίσει την επόμενη σελίδα. Στα πρόσθετα μέτρα του Ιουνίου όπου (σε πρώτη φάση) έχει την υποχρέωση να παρουσιάσει οριστικές αποφάσεις για την κατάργηση κλαδικών συμβάσεων και 13ου και 14ου μισθού αν δεν προτείνει πειστικές, για την Τρόικα, μειώσεις που να έχουν σχεδόν ισοδύναμο ή έστω παραπλήσιο αποτέλεσμα.

Σε δεύτερη φάση, αλλά πάντα εντός του Ιουνίου, έχει την υποχρέωση να δώσει δείγμα γραφής για την συρρίκνωση του κρατικού τομέα με διάλυση υπηρεσιών, Οργανισμών και επιχειρήσεων.

Και επειδή οι οπαδοί-ψηφοφόροι του κρατικού τομέα δεν θα είναι χρήσιμοι μετά τις εκλογές, θα είναι εύκολη πλέον η σχηματοποίηση προγράμματος απολύσεων και περικοπών και των τελευταίων προνομίων.

Τρίτη φάση υποχρεώσεων της νέας κυβέρνησης (επίσης εντός του Ιουνίου) θα είναι να μαζέψει τους υπέρογκους φετινούς φόρους των φυσικών προσώπων.

Μέσα σε αυτό το οικονομικό περιβάλλον πρέπει, εντός του καλοκαιριού, να δώσει απαντήσεις και για το πρόβλημα της ανεργίας με τους πάνω από 1.500.000 ανέργους χωρίς να προσθέσουμε τις απολύσεις του κρατικού τομέα.

Έτσι όσο το πρόβλημα της οικονομίας παραμένει καθαρά πολιτικό είναι μάλλον ανοησία να περιμένει κανείς ειλικρίνεια στις ιδεολογικές και προγραμματικές τοποθετήσεις όχι μόνο των κομμάτων που διεκδικούν την εξουσία, αλλά ακόμη και της πιθανότατης (έως βεβαίας) συγκυβέρνησης που θα προκύψει.

Τι είδους ΠΑΣΟΚ θα είναι μετά τις εκλογές το σημερινό γνωστό μας κόμμα; Αν τολμήσει να μιλήσει για σοσιαλιστικά χαρακτηριστικά θα είναι για γέλια και για κλάματα.

Τι είδους φιλελεύθερο κόμμα θα είναι μετά τις εκλογές η σημερινή γνωστή Νέα Δημοκρατία; Αν τολμήσει να μιλήσει για άνοιγμα της οικονομίας με ένα υπέρογκο κράτος, που ακόμη θα υπάρχει, και με φοροεισπρακτική πολιτική που διώχνει επενδυτές, θα είναι επίσης για γέλια.

Τι ιδεολογικό χρώμα μπορεί να έχει η όποια συγκυβέρνηση με αξιωματική αντιπολίτευση στην Βουλή το ΚΚΕ μαζί με τους κ.κ. Κουβέλη και Τσίπρα και από την άλλη ίσως τους κ.κ. Καμμένο και Καρατζαφέρη που θα κάνουν αντιπολίτευση μόνο για την αντιπολίτευση;

Ασφαλώς και δεν θα έχει ούτε ιδεολογικό χρώμα ούτε απόχρωση...

Γιατί θα πρέπει να προσαρμοστεί και στην πραγματικότητα ότι θα κινείται με περιορισμένη πολιτική ανεξαρτησία και εθνική κυριαρχία.

Η πιθανή λοιπόν κυβέρνηση συνεργασίας θα πρέπει να αιτιολογήσει πειστικά την ανάγκη για την σύστασή της και ίσως και την παραμονή της στην εξουσία ενδεχομένως όλη την θητεία.

Και εδώ είναι τα δύσκολα. Γιατί η κοινωνία στο σύνολό της εκτός από τους δογματικούς αριστερούς που ταλαιπωρούν τον τόπο και ταλαιπωρούνται και οι ίδιοι πάνω από μισό αιώνα αναζητούν μια κυβέρνηση που θα είναι σε θέση να αλλάξει την Ελλάδα. Να αποκαταστήσει εντός της Ευρώπης και του ευρώ την αξιοπιστία της χώρας και του λαού και να απομακρύνει οριστικά την χρεοκοπία και την επιστροφή στην δραχμή. Να μετατρέψει την χώρα σε τόπο ευκαιριών έστω και για εκείνους που έχουν ακόμη το κουράγιο.

Να σταματήσει την μικροπολιτική μιζέρια των πελατειακών σχέσεων χαράζοντας όραμα και κανόνες του παιχνιδιού σε όλα τα επίπεδα. Να εκσυγχρονίσει την Δημόσια Διοίκηση επιλέγοντας αξιοκρατικά, πραγματικούς τεχνοκράτες και όχι σε αφισοκολλητές.

Να αποσύρει το κράτος από εκεί που μέχρι σήμερα απέτυχε παταγωδώς. Διαφορετικά οι πολιτικοί που θα συνεργασθούν μετά τις εκλογές θα αποδείξουν περίτρανα ότι είναι μόνο επαγγελματίες και στόχος τους είναι να μην περάσουν και αυτοί στην ανεργία...

Εκτός αν πάμε σε νέες εκλογές οπότε μιλάμε για πολιτική κρίση.

Σε εμάς, συνεπώς, απομένει να περάσουμε στις εκλογές το μήνυμα ότι δεν περιμένουμε τίποτε από τις απατεωνίστικες σημερινές ιδεολογίες των κομμάτων αλλά ζητάμε ευρεία συνεργασία ικανών και αποφασισμένων πολιτικών προσώπων με πραγματικό όραμα που να στέκεται στην Ευρώπη.

Διαφορετικά δεν θα έχει κανένα νόημα η προσέλευση μας στις κάλπες. Εκτός βεβαίως από τον λόγο που επικαλούνται οι κομματικοί παράγοντες ότι οι οπαδοί-ψηφοφόροι είναι πρόβατα που τους πηγαίνεις όπου θέλεις με υποσχέσεις-μπούρδες και επιδόματα μαϊμούδες.
Ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την ΟΝΕ θα ήταν καταστροφή, είπε ο Β. Σόιμπλε στο Βερολίνο – ο κίνδυνος μετάδοσης της κρίσης σε άλλες χώρες δεν έχει εξαλειφθεί, προειδοποιεί ο Γιόζεφ Άκερμαν.

Σύμφωνα με τον γερμανό υπ. Οικονομικών, ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα οδηγούσε την νομισματική ένωση σε μια ανυπολόγιστη καταστροφή.

Μιλώντας σε χθεσινοβραδινή εκδήλωση στο Βερολίνο, ο Β. Σόιμπλε προειδοποίησε ότι ένα τέτοιο βήμα θα οδηγούσε άμεσα σε μια τεράστια κρίση στον χρηματοοικονομικό τομέα.

Y.Γ: Για να μην μας παραμυθιάζουν με τα σενάρια περί εξόδου από την ευρωζώνη…

Mας είπε άμεσα ότι δεν μας αφήνουν να πάμε σε χρεοκοπία...


Είδατε τι λέει ο Σόιμπλε, είναι πολύ ακριβή η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ!!!


Λέτε να διαβάζει Καμμένο;


Για ποιους άραγε είναι ακριβή η έξοδος…

Για τις τράπεζες που λέει ο Σόιμπλε ότι θα χρεοκοπήσουν…


Καταλάβατε τώρα ποιο θα έπρεπε να είναι το διαπραγματευτικό ατού της Ελλάδας… ποιο είναι το πιστόλι στο τραπέζι;


Τώρα όμως είναι αργά γιατί τα πούλησαν όλα και έσωσαν τις τράπεζες καταστρέφοντας και εξαθλιώνοντας εμάς...


Ναι, την Τουρκία που μας παρουσίαζαν σαν χώρα πρότυπο επέμβασης του ΔΝΤ. Την Τουρκία που πολλοί ζηλεύουν τους ρυθμούς ανάπτυξης της. Την Τουρκία που αρκετοί ελληναράδες κρύβουν την μπόχα της αμοιβόμενοι από το ματωμένο χρήμα της Εργενεκόν…

Γράφει η Λιάνα Μυστακίδου

Η λέπρα, μια ασθένεια που είχε εξαλειφθεί φαίνεται ότι επανεμφανίζεται.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είχε προειδοποιήσει το 1991 ότι εμφανίστηκαν 5.000 κρούσματα λέπρας στην περιοχή του Δυτικού Ειρηνικού και κάλεσε τις χώρες να λάβουν μέτρα.

Η απειλή έφτασε τώρα δίπλα μας! Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία στην Τουρκία εμφανίστηκαν 8 κρούσματα το 2010, 3 το 2011 και 3 στους πρώτους μήνες του 2012.

Παρακαλούμε τον υπουργό υγείας και όλους τους αρμόδιους φορείς να ελέγχουν αυστηρά τους λαθρομετανάστες που μας στέλνει η Τουρκία, για να μην θυμηθούμε ξανά τη Σπιναλόγκα.
Μετά την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης, οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι έχουν προχωρήσει σε μπαράζ δηλώσεων για την Ελλάδα, λέγοντας είτε ότι μια ενδεχόμενη έξοδό της από το ευρώ θα ήταν καταστροφική για την Ευρώπη είτε για το που θέλουν να φτάσουν τους μισθούς στο όνομα της ανταγωνιστικότητας.

Το μόνο που δεν έχει γίνει γνωστό είναι το τελικό κοστούμι που έχει ραφτεί για τον ελληνικό λαό, όπως λέει σε δήλωσή του και ο Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, αφού οι παραδοχές των τελευταίων ημερών είχαν γίνει τούμπανο για τον κόσμο, αλλά «κρυφό καμάρι» για τους πολιτικούς του μνημονίου!

Η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα
«Απ΄ ότι φαίνεται έχουμε εισέλθει στην εποχή των μεγάλων ομολογιών. Ο κ. Αλμούνια ομολογεί ότι οικειοθελώς ο κ. Παπακωνσταντίνου εκτόξευσε το έλλειμμα.

Η κα Μέρκελ, ο κ. Σόιμπλε, ο κ. Γιούνκερ ομολογούν ότι ουδέποτε σκέφθηκαν να αποβάλουν την Ελλάδα από το ευρώ, αλλά το μόνο που τους ένοιαζε είναι να κάνουν την Ελλάδα να έχει μισθούς όπως και στη Βουλγαρία, όπως και σ΄ αυτές τις χώρες που έχουν μισθούς πείνας.

Το μόνο που μένει ανομολόγητο είναι το ποιο είναι τελικά το μνημόνιο που έχουν συνυπογράψει Σαμαράς και Βενιζέλος για το επόμενο διάστημα. Το μόνο που μένει ανομολόγητο είναι το κοστούμι που έχουν ράψει στον ελληνικό λαό.

Οι εκλογές λοιπόν που έρχονται είναι μια μεγάλη ευκαιρία. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία να τους επιστρέψουμε το λογαριασμό και να δημιουργήσουμε την προοπτική μιας μεγάλης ανατροπής, τόσο για την Ελλάδα, όσο όμως και για την Ευρώπη».


Γράφει ο Κωνσταντακόπουλος Δημήτρης
Η καταστροφή της Ελλάδας και πώς να την αποτρέψουμε. Αυτός είναι ο τίτλος της σημερινής εκδήλωσης. Δεν μπήκε ούτε τυχαία, ούτε καθ’ υπερβολήν.

Η καταστροφή της χώρας μας είναι αναμφισβήτητο γεγονός και είναι μόνο στην αρχή του. Οι τηλεοράσεις μας επικεντρώνονται τώρα στις δηλώσεις των πολιτικών μας, προσπαθούν να στήσουν ακόμα μια φορά την πλαστή εικόνα ενός δήθεν πολιτικού ανταγωνισμού μεταξύ δύο κομμάτων που συγκυβερνούν και που, στην πραγματικότητα, δεν είναι παρά απλοί διαχειριστές των εντολών της τρόικας. Ακόμα και για να κάνουν εκλογές, χρειάζεται να πάρουν την έγκριση της Μέρκελ και του Σόιμπλε. Και επειδή δεν είναι μόνο οι Γερμανοί, αλλά και οι παγκόσμιες τράπεζες και η Αμερική και πολύς κόσμος που κουμαντάρει τώρα την Ελλάδα, δεν μπορεί να είμαστε καν βέβαιοι ακόμα κι για το αν θα γίνουν εκλογές, όπως φαίνεται σήμερα πάντως το πιθανότερο.

Τη μια μέρα οι πολιτικοί μας λένε ότι ξεχάστηκαν και δεν διάβασαν το μνημόνιο, την άλλη έρχονται και ψηφίζουν ένα δεύτερο, ακόμα χειρότερο. Μερικοί βρίσκουν κακό το δεύτερο, αλλά καλό το πρώτο που ψήφισαν. ‘Αλλοι ζητάνε συγγνώμη και συνεχίζουν ακάθεκτοι την ίδια πολιτική για την οποία ακριβώς ζητούν τη συγχώρεσή μας. Μας έλεγαν ότι η αναδιάρθρωση θα ήταν καταστροφή, τώρα την λένε θρίαμβο. Η χρεωκοπία και αυτογελοιοποίηση του ελληνικού πολιτικού συστήματος και των ανθρώπων του δεν έχει ιστορικό προηγούμενο στα παγκόσμια χρονικά. Αν αφήσουμε αυτό το πολιτικό προσωπικό στη θέση του, ο αφανισμός του ελληνικού λαού και του κράτους του είναι θέμα χρόνου και μάλλον λίγου.

Περίπου πλήρης, η ηθική και διανοητική χρεωκοπία της ελληνικής ελίτ, του πολιτικού και μεγάλης μερίδας του κρατικού προσωπικού της χώρας ήταν ίσως ένας βασικός λόγος, μαζί με τη γεωπολιτική μας θέση, που η Ελλάδα επελέγη ως πρώτος στόχος της επίθεσης των αγορών κατά της Ευρώπης. Η Ιρλανδία είχε χειρότερα νούμερα το 2009. Αλλά εκεί, το πρόβλημα συνδεόταν άμεσα με τις τραπεζικές δραστηριότητες, δεν θα μπορούσε εύκολα να αποδοθεί, όπως έγινε στην Ελλάδα, στην κακή διοίκηση και τη διαφθορά. Από την άλλη, δεν υπήρχε εκεί μια απολύτως διεφθαρμένη, εκβιάσιμη και διαβρωμένη πολιτική τάξη όπως η ελληνική, όχι μόνο ανίκανη να προτάξει αντίσταση, αλλά και πρόθυμη, συνειδητά ή από βλακεία, να διευκολύνει τις αγορές. Οι τράπεζες ήξεραν με τι χώρα είχαν να κάνουν και είχαν πολύ καιρό πριν ετοιμάσει λεπτομερώς την επίθεσή τους και οικονομικά και πολιτικά και επικοινωνιακά.

Κάπου κάπου οι τηλεοράσεις μας διακόπτουν τη μετάδοση μιας αηδιαστικής πολιτικής ζωής, για να μας δείξουν κάποιες σκηνές από την πραγματικότητα της χώρας μας. Τους ηλικιωμένους που συνωστίζονται στα Κούλουμα για μια λαγάνα, τους θαλασσοδαρμένους συνταξιούχους που στέκονται με τις ώρες στον Οίκο του Ναύτου, τα κοράκια του Αγοράζουμε τον Χρυσό σας, τα κλειστά μαγαζιά, τους ανθρώπους που αυτοκτονούν, τους 300.000 συμπολίτες μας που σιτίζονται από την Εκκλησία και φιλανθρωπικές οργανώσεις. Δεν το κάνουν για να θέσουν στη δημόσια ζωή του έθνους τα προβλήματα, να υποχρεώσουν το πολιτικό και κρατικό σύστημα να τοποθετηθεί. ‘Όχι, αυτό που επιδιώκουν είναι να τρομάξουν και να εκπορνεύσουν τους ‘Ελληνες, στα πλαίσια του πιο επεξεργασμένου ψυχολογικού-πληροφοριακού πολέμου στην ιστορία, που στηρίζεται στην προεξόφληση του θανάτου μας, ως κράτους και ως έθνους. Θέλουν να μας πείσουν ότι δεν υπάρχει σωτηρία, ότι το μόνο που μας έμεινε είναι να καθόμαστε ήσυχοι και να κάνουμε το σταυρό μας, ελπίζοντας σε ένα θαύμα για να μας γλυτώσει. Αλλά μόνο εμείς θα μπορούσαμε ίσως να κάνουμε ένα τέτοιο θαύμα.

Αν στην αρχή μας είπαν ότι τα μέτρα είναι απαραίτητα, θα μας σώσουν από τη χρεωκοπία και θα ξαναβγάλουν τη χώρα στις αγορές από το 2011 κιόλας, τώρα ούτε αυτό καλά-καλά δεν ισχυρίζονται. Απλώς επαναλαμβάνουν ότι δεν έχουμε άλλο δρόμο από τη συλλογική αυτοκτονία και ότι πρέπει να τον ακολουθήσουμε μέχρι το τέλος μοιρολατρικά. Μας καλούν να το δεχτούμε και να γίνουμε συνάμα τόσο αναξιοπρεπείς όσο και οι ίδιοι οι καταστροφείς μας, που ετοιμάζονται να παρουσιαστούν ως σωτήρες στις επικείμενες εκλογές, να μην τους ακούμε απλώς αδιαμαρτύρητα, αλλά να επαναλαμβάνουμε κιόλας μαζί τους ότι ο γάιδαρος πετάει.

Για δύο χρόνια μας έλεγαν ότι τα κάνουν όσα κάνουν για να αποφύγουν τη χρεωκοπία. Στην πραγματικότητα, καθυστέρησαν τεχνητά μια χρεωκοπία που είχε ήδη επισυμβεί τον Μάιο του 2010, για να την οργανώσουν προς ώφελος και με τους όρους των πιστωτών. Πολλαπλασίασαν το χρέος και το πέρασαν όλο στο αγγλικό δίκαιο που τους εξασφαλίζει. Το μετέτρεψαν από χρέος προς ιδιώτες σε χρέος προς κράτη, που είναι πολύ πιο δύσκολο να αμφισβητηθεί. Το παγίωσαν σε ευρώ, ώστε να μην έχουμε από τη μια κανένα πλεονέκτημα φεύγοντας από την ευρωζώνη, αλλά να είναι πιο εύκολο να μας πετάξουν έξω, αφού μια τέτοια αποβολή δεν θα επηρέαζε τις απαιτήσεις τους.

Με το δεύτερο μνημόνιο και την επικύρωση της δανειακής με την τυπική πλειοψηφία που χρειάζονται οι διεθνείς συμβάσεις, κατασκευάζουν το πρώτο ίσως «προτεκτοράτο των τοκογλύφων» στην παγκόσμια ιστορία, ιδιοκτησία των πιστωτών του, ένα υποτιθέμενο κράτος η θεμελιώδης συντακτική αρχή του οποίου είναι η εξυπηρέτηση των τραπεζών και μαζί έναν αυτόμαχο μηχανισμό μεταφοράς της ελληνικής περιουσίας στους ξένους. ‘Ότι μείνει από την εξυπηρέτηση του χρέους, και το πρόγραμμα είναι έτσι φτιαγμένο για να μένει όλο και λιγότερο, θα πηγαίνει σε ένα διαρκώς συρρικνούμενο κράτος, μια διαλυόμενη κοινωνία.

Το ένα τρίτο του ενεργού πληθυσμού και τα δύο τρίτα των νέων είναι κιόλας έξω από την εργασία. Οι καλύτερα εκπαιδευμένοι και χρησιμότεροι ‘Ελληνες φεύγουν στο εξωτερικό, λύση που προέκρινε και ο Ντομινίκ Στρως Καν πέρυσι, απαντώντας σε ερωτήσεις Ελλήνων βουλευτών. Από την «Ελλάδα στους ‘Ελληνες» μας πάνε στην «Ελλάδα χωρίς ‘Ελληνες».

Ομολογούν ότι θέλουν να μας πάνε στα επίπεδα αμοιβών και δικαιωμάτων της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας, αν και μάλλον για ευρωπαϊκό Μπαγκλαντές θα πρόκειται, χωρίς μάλιστα το βαθμό ανεξαρτησίας και κυριαρχίας του «κανονικού» Μπαγκλαντές. Οι τιμές μας βέβαια παραμένουν σε επίπεδα Λουξεμβούργου. Πρόκειται για ένα πρωτοφανές στην ευρωπαϊκή ιστορία και για ειρηνική περίοδο πείραμα ταχείας φτωχοποίησης μιας μοντέρνας κοινωνίας. Αλλά ένα τέτοιο πρόγραμμα δεν θα πετύχει, αντίθετα από ότι μοιάζουν να πιστεύουν οι ανώτερες τάξεις της Γερμανίας και οι εγχώριοι υπάλληλοί τους, που διεκδικούν τώρα την ψήφο μας. Το πρόγραμμα συνεχιζόμενο θα προκαλέσει εμφύλια σύρραξη, αντιδημοκρατική εκτροπή, κοινωνική εξέγερση ή εξωτερικό πόλεμο.

Αυτό δεν είναι η σκοτεινή προφητεία κάποιου απαισιόδοξου. Είναι η πραγματικότητα που αναδεικνύεται με την ψυχρή γλώσσα των οικονομικών στατιστικών. Το οικονομικό κόστος της κρίσης και το ακόμα μεγαλύτερο, των προγραμμάτων σωτηρίας είναι ήδη εφάμιλλο ενός εμφυλίου πολέμου. Αλλά ακόμα χειρότερη είναι η δυναμική της ύφεσης που ξεπερνά πλέον σε διάρκεια όλα τα ιστορικά προηγούμενα, περιλαμβανομένου του κραχ του 1929 και της κρίσης της Βαϊμάρης. Η δυναμική δεν υποδεικνύει βαθιά οικονομική κρίση, υποδεικνύει απώλεια σημείου στήριξης, δηλαδή περιγράφει μια εθνική καταστροφή εντός του 2012.

Η παγκόσμια αριστοκρατία του χρήματος, ο νέος, κρυμμένος αυτοκράτορας του πλανήτη, δεν μας χρειάζεται ως προτεκτοράτο, όπως στο παρελθόν, χρειάζεται την καταστροφή μας. Είναι γι’ αυτόν τον λόγο που οι συμβιβασμοί δεν έχουν πολύ νόημα και δεν μπορούν να μας γλυτώσουν. Πέραν του ότι η Αθήνα δεν κάνει συμβιβασμούς, αλλά συνθηκολογήσεις. Γυρνώντας μας πίσω από το 1974 και πίσω από το 1821, το διεθνές χρηματιστικό κεφάλαιο, οι μεγατράπεζες επιδιώκουν να μας χρησιμοποιήσουν για να γυρίσουν όλη την Ευρώπη πριν από το 1945 και πριν από το 1789. Πρέπει να ματαιώσουμε το σχέδιό τους στην Ελλάδα, πρέπει να το κάνουμε και στην Ευρώπη.

Δεν αντιμετωπίζουμε απλά μια βαθειά κοινωνική αντεπανάσταση, όπως ήταν π.χ. ο θατσερισμός στην Αγγλία. Αντιμετωπίζουμε μια απειλή για τους ίδιους τους όρους ύπαρξης του κράτους και του έθνους μας. Αν οι οικονομικές στατιστικές θυμίζουν τις Ηνωμένες Πολιτείες του 1929-1933 ή τη Γερμανία του 1930-33, η Ελλάδα δεν διαθέτει καν την ανεξαρτησία των ΗΠΑ ή τη σχετική αυτονομία της Γερμανίας του μεσοπολέμου ή της Ρωσίας του 1917.

Ελλάδα και ο πόλεμος στην Ανατολή

Είναι εδώ, στην περιοχή μας, που μπορεί να ενωθεί ο χρηματιστικός αναθεωρητισμός των αγορών με τον γεωπολιτικό αναθεωρητισμό της Μέσης Ανατολής. Πριν από μερικές μέρες, η στρατιωτική και διπλωματική παρεμβολή της Ρωσίας σταμάτησε μια επέμβαση τύπου Λιβύης στη Συρία. Και ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας Μισέλ Ροκάρ, στην ίδια συνέντευξη στην οποία έκανε λόγο για στρατιωτική δικτατορία στον ορίζοντα της Ελλάδας, προειδοποίησε και για κίνδυνο πυρηνικού πολέμου με το Ιράν.

Απολύτως παραδομένες, και στον τομέα αυτό, Ελλάδα και Κύπρος εμπλέκονται όλο και περισσότερο τώρα σε αυτά τα επικίνδυνα παιχνίδια, έτοιμες να παραχωρήσουν στρατιωτικά αεροδρόμια στην αεροπορία του Ισραήλ και την ελληνική αεράμυνα, καρδιά όλης μας της άμυνας, στο αντιβαλλιστικό πρόγραμμα, την ίδια ώρα που η χώρα μας αποξενώνεται όλο και περισσότερο από τη Ρωσία και οδεύει προς ενεργειακό στραγγαλισμό.

‘Εθνος και κοινωνία

Τα λέμε όλα αυτά γιατί είναι απαραίτητο να αναλύσουμε τη φύση και τον χαρακτήρα της απειλής, ώστε να μπορέσουμε να την αντιμετωπίσουμε. Είναι ο ίδιος ο χαρακτήρας της απειλής αυτής που δεν επιτρέπει στους ‘Ελληνες να υπερασπιστούν την κοινωνία, χωρίς να υπερασπιστούν το έθνος τους, να υπερασπιστούν το έθνος τους, χωρίς να υπερασπιστούν την κοινωνία τους. Είναι η μετατροπή του πολιτικού προσωπικού σε υπηρέτες της τρόικας και η φύση των μνημονίων και δανειακών συμβάσεων, που ξανακάνει επίκαιρο το συμπέρασμα του Δημήτρη Γληνού στο πολιτικό πρόγραμμα του ΕΑΜ: «Μόνο ένας λαός που αγωνίζεται για να βγάλει από πάνω του τον ξένο καταχτητή μπορεί να καταχτήσει και την εσωτερική λευτεριά…’Εθνος και λαός τείνει και πρέπει να συμπέσουν… Δεν μπορεί να είναι εθνικό, ότι δεν είναι παλλαϊκό».

Το ένστικτο του ελληνικού λαού τον έκανε να νοιώσει πιο γρήγορα και πιο καλά τη φύση της απειλής, αυτή που ακόμα πασχίζουν να αναλύσουν ηγέτες και διανοούμενοι ή προτιμάνε ενίοτε να μη βλέπουν τα κομματικά επιτελεία, απρόθυμα να ανταποκριθούν στις τόσο εξαιρετικές απαιτήσεις μιας τόσο δύσκολης κατάστασης. Το ένστικτο οδήγησε αυθόρμητα τον ελληνικό λαό στις 28 Οκτωβρίου του 2011 να πάρει πίσω τα σύμβολα του ‘Όχι του από τους πρωταθλητές του Ναι. Αυτή ήταν και η πρώτη νίκη του κατά των Μνημονίων που έριξε τον Παπανδρέου. Τότε χρειάστηκε να ενεργοποιηθεί η δεύτερη γραμμή της προδοσίας, το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, που έσπευσε να συνδράμει την καταρρέουσα κυβέρνηση, οργανώνοντας με τις συμφωνίες PSI και τη δανειακή, τον νομικό αφοπλισμό της Ελλάδας στον πόλεμο χρέους.

Σήμερα, ετοιμάζονται να αφοπλίσουν και πολιτικά τον ελληνικό λαό, να εκμεταλλευθούν τα στενά χρονικά περιθώρια ανάμεσα στην κατάρρευση των δύο πρώην κομμάτων εξουσίας και την αργή, βασανιστική ανάδυση ενός αντίπαλου δέους στο Μνημόνιο. Ξέρουν ότι τα μέτρα τους μπορεί να οδηγήσουν σε ξεσηκωμό τον ελληνικό λαό. Προτιμούν αυτός ο ξεσηκωμός να γίνει εναντίον μιας προσφάτως εκλεγμένης κυβέρνησης. Η στρατηγική τους είναι, τηρουμένων των αναλογιών, η ίδια που ακολούθησε η Βρετανική Αυτοκρατορία εναντίον της ΕΑΜικής αντίστασης. Πρώτα την έβαλε να παραδώσει τα όπλα της στη Βάρκιζα, το αντίστοιχο των συμφωνιών Παπαδήμου για το χρέος και μετά την εξώθησε στην αποχή του 1946 και στον εμφύλιο.

Τι χρειάζεται ο ελληνικός λαός

Δεν πρέπει να τους επιτρέψουμε να το επαναλάβουν. Ο ελληνικός λαός δεν ενδιαφέρεται για το αν το α ή το β κόμμα κερδίσει δέκα ή είκοσι έδρες παραπάνω. Δεν ενδιαφέρεται να αποκτήσει καλά κόμματα στην αντιπολίτευση, ενδιαφέρεται να αποκτήσει πάλι τον έλεγχο του κράτους του, της χώρας του. Χρειάζεται ανθρώπους πατριώτες και τίμιους, ικανούς και αποφασισμένους να πάνε να ξαναδιαπραγματευθούν από μηδενική βάση τις δανειακές υποχρεώσεις της χώρας και τα προγράμματα που καρατομούν έθνος και κοινωνία. Χρειάζεται αξιόπιστη εναλλακτική, μια ηγεσία ικανή να τον οδηγήσει σε συνθήκες οικονομικού πολέμου, να τον εμψυχώσει και να τον προστατεύσει. Δεν καταλαβαίνει την απροθυμία των δυνάμεων που λένε ότι είναι αντίθετες στο Μνημόνιο ακόμα και να καθήσουν στο ίδιο τραπέζι. Δεν καταλαβαίνει τη συστηματική απόρριψη κάθε είδους συνεργασίας από την ηγεσία του Κομμουνιστικού Κόμματος, ούτε τους ηλικίας δεκαετιών λόγους που επικαλέστηκε μια μερίδα στελεχών του Συνασπισμού, για να διασπάσει το κόμμα της τη στιγμή ακριβώς που ο κόσμος της αριστεράς χρειαζόταν όσο ποτέ μάχιμη δύναμη.

Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι όλα αυτά αποτελούν την τρίτη, μετά τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Αντώνη Σαμαρά, γραμμή προδοσίας της Ελλάδας, ότι δηλαδή με αυτούς τους τρόπους επιχειρεί να στηριχθεί, δια της απουσίας ικανοποιητικής και αποτελεσματικής αντιπολίτευσης, ένα καθεστώς που έχει ήδη καταρρεύσει. Ο ελληνικός λαός διερωτάται προς τι η ύπαρξη περισσότερων αντιμνημονιακών κινήσεων κι από γλυκά στο ζαχαροπλαστείο, όπως είπε μια μέρα ένας δημοφιλής ραδιοσχολιαστής.

Αριστερά και Δεξιά

Προγραμματίζοντας αυτή την εκδήλωση απευθυνθήκαμε και στην αριστερά και στην αντιμνημονιακή δεξιά. Καλέσαμε και τον Πάνο Καμμένο και τον Γιάννη Μανώλη να έρθουν. Και η αριστερά και η δεξιά δέχτηκαν, τελικά μόνο η αριστερά είπε το ναι, σε μια εκδήλωση που επχείρησε, με την υπέρβαση, να δείξει τον ευρύτατο, πανεθνικό χαρακτήρα της απειλής κατά του λαού και του κράτους. Δυστυχώς ούτε ο κ. Καμμένος, ούτε ο κ. Μανώλης μπόρεσαν να είναι σήμερα μαζί μας. Αρχικά είχαν συμφωνήσει, τελικά ασχολίες σχετικές με τη δημιουργία του νέου κόμματός τους δεν τους επέτρεψαν να έρθουν. Ελπίζουμε ότι θα είναι μαζί μας μια επόμενη φορά και τους περιμένουμε. Παίρνουμε, θέλουμε να παίρνουμε και ελπίζουμε να μην είμαστε μόνο εμείς που παίρνουμε, τις διακηρύξεις όλων μετρητοίς και αναμένουμε τις πράξεις να τις επιβεβαιώσουν. ‘Ενας βασικός λόγος άλλωστε που αυτή η κοινωνία δυσκολεύεται τόσο να προτάξει τώρα αντίσταση στο πρόγραμμα της καταστροφής της, ήταν ότι μάθαμε πολύ καιρό να λειτουργούμε σε ένα σύστημα άλλα να λέμε, άλλα να σκεφτόμαστε και άλλα να κάνουμε. Μια ηθική και διανοητική επανάσταση είναι η απολύτως αναγκαία προϋπόθεση για την σωτηρία μας.

Αρκετοί ξαφνιάστηκαν με το εύρος της πρόσκλησης που απευθύναμε. Δεν είναι ότι αγνοούμε τις διαφορές ή δεν έχουμε κι εμείς τις προτιμήσεις μας. Η επιλογή μας να απευθυνόμαστε σε όλες τις δυνάμεις που διακηρύσσουν ότι αντιστρατεύονται το Μνημόνιο δεν προκύπτει από επί μέρους, τακτικές, ή πολιτικές, ή ιδεολογικές προτιμήσεις και υπολογισμούς. Προκύπτει από τη διαπίστωση ότι εδώ δεν πρόκειται μόνο για ένα πρόγραμμα καταστροφής των φτωχότερων και πιο αδύναμων Ελλήνων, αλλά για ένα πρόγραμμα πολύ ευρύτερης καταστροφής της ελληνικής κοινωνίας. Προκύπτει επίσης από την πεποίθησή μας ότι είναι οι ίδιες οι προϋποθέσεις επιβίωσης του ελληνικού λαού, κράτους και έθνους που απειλούνται. Δεν μας ενδιαφέρει από πού έρχονται όσοι αγωνίζονται να σταματήσουν την καταστροφή, μας ενδιαφέρει που πάνε. Και ο μόνος σίγουρος τρόπος για να το διαπιστώσουμε είναι το κριτήριο της πράξης. Μπουχτήσαμε από λόγια σε αυτή τη χώρα.

Δεν αρκεί φυσικά η πολιτική ενότητα των αντιμνημονιακών δυνάμεων. Χρειάζεται και η κοινωνική δυναμική που θα την στηρίξει. Οι νέες κοινωνικές συλλογικότητες που ξεφυτρώνουν τώρα σε όλη την Ελλάδα θα εξελιχθούν, ελπίζει κανείς, σταδιακά στο έμβρυο νέων κοινωνικών και κρατικών θεσμών στην υπηρεσία του λαού μας.

Ενόψει των εκλογών

Ξαναγυρνώντας στο θέμα των εκλογών, απευθύνουμε και πάλι έκκληση σε όλες τις αντιμνημονιακές δυνάμεις, ιδίως αυτές που εκπροσωπούνται στο ΕΛΑΔΑ, να παραμερίσουν τις διαφορές τους, να σταματήσουν τις κωλυσιεργίες και να συμπήξουν άμεσα ένα νικηφόρο μέτωπο που να διεκδικήσει την εξουσία στη χώρα. Σε μια στιγμή όχι λιγότερο δραματική απ΄τη σημερινή, μέσα στο σκοτάδι της τριπλής γερμανικής, βουλγαρικής και ιταλικής κατοχής, ο Δημήτρης Γληνός έγραφε στο «Τι είναι και τι θέλει το ΕΑΜ», στο πολιτικό πρόγραμμα δηλαδή του πιο σημαντικού και του πιο μαζικού κινήματος αντίστασης κατά του Χίτλερ, που εμφανίστηκε σε όλη την Ευρώπη:

«Όταν αφήνεις το λαό να πεθαίνει στους δρόμους, να κουρελιαστεί ψυχικά και σωματικά, και λες έπειτα πως θα κάνεις στον κατάλληλο καιρό εθνικο-απελευθερωτικό αγώνα, είσαι ένας συνειδητός απατεώνας και συνεργάτης του εχθρού. Γιατί είναι σα να λες ότι θα βάλεις ένα κουφάρι να πολεμήσει»


(*) Ομιλία του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου στο Πολεμικό Μουσείο, που οργάνωσε το Κίνημα Ανεξαρτήτων Πολιτών «Σπίθα», στις 23 Μαρτίου, με τη συμμετοχή του Γραμματέα του Συνασπισμού Δημήτρη Βίτσα και του γιατρού Γιώργου Βήχα, από το Μητροπολιτικό-Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού
Εμφανέστατη είναι η αγωνία των… Εθνοπατέρων να ενισχυθούν οικονομικά ενόψει των εκλογών. Διά της νομίμου οδού, δεν λέμε και πλαγίως επίσης για να μην τους πάρουν είδηση. Αν και μεταξύ μας, τέτοιες χαρές δύσκολα κρύβονται. Αρκεί μόνο η ανάγνωση των Επιτροπών που προγραμματίστηκαν να συνεδριάσουν αυτή την εβδομάδα.

Με την επίκληση των… νομοθετικών υποχρεώσεων που απορρέουν από το μνημόνιο και πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 31 Μαρτίου, πρόκειται να πραγματοποιηθούν συνολικά 22 συνεδριάσεις εκ των οποίων, οι δέκα έχουν οριστεί για σήμερα από τις δέκα το πρωί μέχρι τις έξι το απόγευμα.

Μάλιστα τέσσερις από αυτές τις συνεδριάσεις είναι διευρυμένες, δηλαδή αντί μίας θα συνεδριάσουν δύο επιτροπές μαζί, γεγονός που συνεπάγεται… έξτρα μεροκάματο για διπλάσιο αριθμό βουλευτών.

(50+51 )

Στους πολύ τυχερούς αυτής της εβδομάδας που θα δουν τον μισθό του Μαρτίου να… φουσκώνει, σε καιρούς χαλεπούς μην ξεχνάμε για την πλειοψηφία των πολιτών, περιλαμβάνονται οι 101 βουλευτές των Επιτροπών Οικονομικών Υποθέσεων και Παραγωγής κι Εμπορίου.

Εννιά συνεδριάσεις μετρά η πρώτη, δέκα η δεύτερη και για να υπολογίσουμε τι σημαίνει αυτό σε ευρώ.

Θα αποφέρουν, επιπλέον 9Χ150=1.350 ευρώ για τα 51 μέλη της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων και 10Χ150=1.500 ευρώ για τους 50 της Επιτροπής Παραγωγής κι Εμπορίου. Μόνο με την καταγραφή της παρουσία τους. Μιλήσουν δεν μιλήσουν. Να τα λέμε κι αυτά…

Υπενθυμίζουμε, ότι το… έξτρα μεροκάματο αφορά μόνο αυτή την εβδομάδα καθιστώντας παραπάνω από σαφές ότι οι περικοπές είναι για όλους τους άλλους πλην των τριακοσίων που άμα θέλουν έχουν και το καρπούζι και το μαχαίρι…

Σε παταγώδη αποτυχία εξελίχθηκε η πολυδιαφημισμένη ως επιτυχία συμφωνία αναδιάρθρωσης του ελληνικού δημόσιου χρέους. Τα νέα ελληνικά ομόλογα (με διάρκεια αποπληρωμής 11 έως 30 χρόνια) που Ξεκίνησαν από την Δευτέρα να ανταλλάσσονται στις δευτερογενείς αγορές ομολόγων τιμολογούνταν μόλις στο 26% – 22% της νέας ονομαστικής τους αξίας. Μια αποτίμηση που δείχνει με τον πιο αδιάψευστο τρόπο πως οι ίδιες οι αγορές δεν πείσθηκαν ότι το ελληνικό δημόσιο χρέος έγινε βιώσιμο και διαχειρίσιμο μακροπρόθεσμα, με αποτέλεσμα να θεωρούν θέμα χρόνου μια νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Γι’ αυτό τον λόγο και η αξία των νέων ομολόγων καταποντίστηκε με το …καλημέρα.

«Κανείς δεν πιστεύει ότι το 120% είναι ένα βιώσιμο νούμερο για την Ελλάδα» σχολίαζε στη Γουόλ Στριτ Τζέρναλ της Τρίτης χρηματιστής, αναφερόμενος στον στόχο που έχει τεθεί να φτάσει το ελληνικό δημόσιο χρέος το 2020, σύμφωνα με την δεύτερο δάνειο που δόθηκε στην Ελλάδα. «Αμέσως», συνέχιζε «η προσοχή δόθηκε στο επόμενο στάδιο που είναι: “Πότε θα γίνει η επόμενη αναδιάρθρωση;”». Κι όσο για τα νέα ομόλογα έλεγε πάλι ο ίδιος παράγοντας της αγοράς «δεν υπάρχει και μεγάλη εμπιστοσύνη ότι θα φθάσουν στην ημερομηνία λήξης τους». Πολύ νωρίτερα δηλαδή θα μαζευτούν για να υποστούν ένα νέο κούρεμα.

Η αποτυχία της αναδιάρθρωσης είναι πρώτ’ απ’ όλα αποτέλεσμα της υπέρμετρης δανειακής επιβάρυνσης της Ελλάδας. Το κατόρθωμα του δοτού πρωθυπουργού Παπαδήμου και του «μίστερ PSI» όπως αποκαλούσε η εφημερίδα Τα Νέα τον Βαγγέλη Βενιζέλο από την πρώτη τους κιόλας σελίδα (επιδιώκοντας με αυτό τον τρόπο να του προσδώσουν λίγο από την λάμψη του ντιλ, την οποία φυσικά μόνο αυτοί είδαν) είναι ότι για να διαγράψουν ένα χρέος 105 δισ. ευρώ φόρτωσαν στις πλάτες μας όχι 130 δισ. ευρώ, αλλά 174! Το ποσό αυτό προκύπτει αν αθροίσουμε: Πρώτο, τα 109,1 δισ. ευρώ του νέου δανείου από την ευρωζώνη. Δεύτερο, τα 28 δισ. που θα μας δανείσει το ΔΝΤ, το οποίο ποσό μάλιστα είναι μικρότερο του αναμενόμενου, δημιουργώντας ερωτηματικά για τη μελλοντική στάση του μισητού ιμπεριαλιστικού οργανισμού απέναντι στην Ελλάδα. Και τέλος είναι τα χρήματα που περίσσεψαν από το πρώτο δάνειο που δόθηκε στην Ελλάδα συνολικού ύψους 110 δισ. ευρώ, από τα οποία λάβαμε ως τώρα τα 73 δισ. Έχουμε να λαβαίνουμε επομένως 37 δισ. επιπλέον. Άρα, η διαγραφή 105 δισ. ευρώ μας στοιχίζει 174 δισ. ευρώ!!! Είπατε τίποτε;

Ο πρώτος άθλος επομένως του δοτού πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου είναι ότι για να σβήσει ένα χρέος 105 δισ. ευρώ μας φόρτωσε ένα χρέος 174 δισ. ευρώ. Αν δε αθροίσουμε σε αυτά τα χρήματα και τα 73 δισ. που πήραμε από το πρώτο δάνειο της Τρόικας, βγάζουμε ένα σύνολο 247 δισ. ευρώ που έχουμε μέχρι στιγμής αναλάβει για να σωθούμε. Κι έρχονται κι άλλα…

Ενδιαφέρον όμως έχει να δούμε και το που πάνε αυτά τα χρήματα. Τα 113 δις. από το νέο δανεισμό ύψους 174 δισ. (δηλαδή το 65%) θα πάει στις τράπεζες, ελληνικές και ξένες. Ειδικότερα, η μερίδα του λέοντος, 48 δισ. ευρώ, θα πάει σε δύο δόσεις στις ελληνικές τράπεζες, υπό την μορφή ανακεφαλαιοποίησης, για να καλύψουν τα κενά που δημιούργησε στους ισολογισμούς τους το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων, ύψους 53%. Αξίζει εδώ μάλιστα να προσέξουμε ότι μόνο μία τράπεζα δεν πρόλαβε να γευτεί την απλοχεριά των πιστωτών μας κι αυτή είναι η Αγροτική Τράπεζα, η οποία παρότι έχασε περίπου 3 δισ. από το εθελοντικό κατά τ’ άλλα κούρεμα των ομολόγων που είχε στο χαρτοφυλάκιό της, με άμεση ευθύνη της διοίκησής της, δεν της επιτράπηκε να προσφύγει στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Αντίθετα με τις άλλες ιδιωτικές τράπεζες, που θα δουν τα ταμεία του σαν ξεχειλίζουν. Σε τέτοιο βαθμό ώστε ακόμη κι αυτός ο πολυδιαφημισμένος γάμος της Άλφα με την Γιούρομπανκ κρίθηκε περιττός και ακυρώθηκε. Για την Αγροτική τράπεζα αντίθετα λεφτά …δεν υπήρχαν με αποτέλεσμα τώρα να οδεύει προς συρρίκνωση και πιθανά κατάτμηση, πώληση θυγατρικών της, κ.α. Να σημειωθεί πως είναι κι άλλες φορές που η διοίκηση Παντελάκη, εκτελώντας προφανώς άνωθεν εντολές, έχει με συγκεκριμένες ενέργειες δυσχεράνει την θέση της τράπεζας… Ένα δεύτερο πακέτο, ύψους 35 δις. ευρώ, θα δοθεί στις εθνικές κεντρικές τράπεζες των χωρών της ευρωζώνης και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εν είδει αποζημίωσης για τις ζημιές που υπέστησαν από το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων. Τέλος ένα ποσό της τάξης των 30 δισ. ευρώ θα πάει στους ιδιώτες πιστωτές για να χρυσωθεί το χάπι του κουρέματος.

Στον αντίποδα αυτής της απλοχεριάς βρίσκεται η απροθυμία της ελληνικής κυβέρνησης και της Τρόικας φυσικά να αποζημιώσουν τα ασφαλιστικά ταμεία και τα φυσικά πρόσωπα που κατέχουν ελληνικά ομόλογα, που κατ΄ εκτίμηση ανέρχονται σε 11.000 άτομα. Στην πλειοψηφία τους δε πρόκειται για μικρο-καταθέτες. Κόβοντας κάθε συζήτηση για την αποζημίωσή τους, όπως έγινε το βράδυ της Δευτέρας μετά το συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης δια στόματος του πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, οι πιστωτές μας έκαναν μια κίνηση – ματ. Γιατί από την στιγμή που τα φυσικά πρόσωπα υπέστησαν τόσο εκτεταμένες ζημιές, ύψους 53%, κλείνει ο δρόμος της προσφυγής στον εσωτερικό δανεισμό ως μια εύκολη και ασφαλής λύση για την υποκατάσταση του διεθνούς ή ως μια εναλλακτική πηγή εύρεσης χρήματος στην περίπτωση που οι αγορές «κλείσουν» για την Ελλάδα. Παπαδήμος και Βενιζέλος λοιπόν, εξασφάλισαν ότι η Ελλάδα θα τελεί μόνιμα υπό τη κηδεμονία της Goldman Sachs, της JP Morgan και άλλων ευαγών ιδρυμάτων…

Ο εξωφρενικά ετεροβαρής χαρακτήρας της συμφωνίας ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων προς όφελος των τραπεζών υπογραμμίστηκε ακόμη κι από το πρακτορείο Μπλούμπεργκ, που επεσήμανε την Πέμπτη σε ανάλυσή του πως «όταν θα έχει εκταμιευθεί όλη η βοήθεια από την ΕΕ και το ΔΝΤ προς την Ελλάδα 66%-75% του χρέους της χώρας θα το έχει αναλάβει το δημόσιο. Το 2010, πριν από το πρώτο πακέτο στήριξης, η Ελλάδα είχε χρέος 310 δις. ευρώ που εξ ολοκλήρου ανήκε σε ιδιώτες», ανέφερε το πρακτορείο. Προς επίρρωση, να αναφερθεί πως κι άλλες πηγές, για παράδειγμα η Ιντερνάσιοναλ Χέραλντ Τρίμπιουν του προηγούμενου Σαββατοκύριακου, στο ίδιο ποσοστό περίπου (77%) εκτιμούσε ότι θα ανέλθει το μέρος του δημόσιου χρέους που θα οφείλει η Ελλάδα προς άλλα κράτη και το ΔΝΤ με την ολοκλήρωση της συμφωνίας. Το αμερικανικό πρακτορείο παρουσίαζε επίσης και με συγκεκριμένα παραδείγματα το όφελος που έχουν δεχτεί συγκεκριμένες τράπεζες, μέσω της ιδιότυπης αυτής «κρατικοποίησης» του δημόσιου χρέους. Η γερμανική τράπεζα Commerzbank για παράδειγμα μείωσε την έκθεσή της σε ομόλογα Ελλάδας, Ιρλανδίας και Πορτογαλίας κατά 70%, στα 1,6 δισ. ευρώ και η γαλλική BNP Paribas κατά 61% στα 2,6 δισ. ευρώ μόνο για το 2011. Η ελάφρυνση των τραπεζών προωθούταν μάλιστα αργά και μεθοδικά από το πρώτο Μνημόνιο, τον Μάιο του 2010, όταν οι ευρωπαϊκές τράπεζες είχαν ελληνικούς τίτλους ύψους 68 δισ. δολ. «Εάν η Ελλάδα κήρυσσε τότε χρεοκοπία οι τράπεζες θα έχαναν περί τα 51 δισ. ευρώ, τόνιζε το Μπλούμπεργκ και συμπλήρωνε: «Τους επόμενους 15 μήνες, οι τοποθετήσεις των ευρωπαϊκών τραπεζών σε ελληνικά ομόλογα μειώθηκαν περισσότερο από 50%, στα 31 δισ. δολ.».

Φαίνεται επομένως ποιος ήταν ο μεγάλος κερδισμένος των «πακέτων διάσωσης» της Ελλάδας: Οι τράπεζες, εντός κι εκτός Ελλάδας, αλλά κυρίως εκτός γιατί το μέλλον των ελληνικών τραπεζών εξακολουθεί να είναι άδηλο! Οι ξένες τράπεζες αντίθετα ξεφορτώθηκαν έγκαιρα τα ομόλογα με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να μην αντιμετωπίζουν κινδύνους. Ταυτόχρονα με τις τράπεζες, μεγάλος κερδισμένος των πακέτων διάσωσης ήταν και το ελληνικό κεφάλαιο που πέτυχε ένα συντριπτικό πλήγμα σε βάρος της εργατικής τάξης. Η διεθνών και ιστορικών διαστάσεων συντριβή που έχουν δεχτεί μισθοί και ημερομίσθια, (υπό την έννοια ότι σε καμία άλλη χώρα και ποτέ άλλοτε στην ιστορία δεν έχει καταγραφεί σε τόσο σύντομο χρόνο τέτοια μείωση) όπως φαίνεται και στον πίνακα που δημοσιεύουμε, ουδέποτε θα είχε συμβεί χωρίς το Μνημόνιο. Το ίδιο φυσικά ισχύει και στις άλλες δύο χώρες (Ιρλανδία, Πορτογαλία) που «διασώθηκαν».

Εν είδει συμπεράσματος μπορούμε να πούμε ότι το PSI αποτέλεσε μια εύσχημο αφορμή έτσι ώστε το δημόσιο χρέος της Ελλάδας να αλλάξει χαρακτήρα και από ιδιωτικό να γίνει δημόσιο. Αυτή η «νέα τάξη πραγμάτων» γύρω από το ελληνικό δημόσιο χρέος δημιουργεί ένα νέο ισοζύγιο χαμένων και κερδισμένων. Οι τράπεζες – κάτοχοι έως τώρα ελληνικών ομολόγων συγκαταλέγονται στους κερδισμένους. Το ελληνικό δημόσιο στους μεγάλους χαμένους, καθώς οι υποχρεώσεις που ανέλαβε το ελληνικό δημόσιο, δηλαδή οι φορολογούμενοι, με βάση το νόμο που κύρωσε την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, είναι πραγματικά χωρίς πρόσφατο προηγούμενο: πλήρης υποταγή στους πιστωτές. Στους μεγάλους χαμένους ωστόσο συγκαταλέγονται πλέον και οι φορολογούμενοι των κρατών μελών της ευρωζώνης, καθώς αυτοί θα κληθούν να αναλάβουν το κόστος της επόμενης διάσωσης που είναι θέμα χρόνου. «Η ευρωζώνη ενδέχεται να πρέπει να προετοιμαστεί ώστε να δανείσει ακόμη περισσότερα χρήματα στην Αθήνα» ανέφερε ανάλυση για το ελληνικό δημόσιο χρέος της Τρόικας, που είδε το φως της δημοσιότητας από το πρακτορείο Ρόιτερς την Τρίτη 13 Μαρτίου. Υπ’ αυτή την προοπτική, θα ενταθούν το επόμενο διάστημα οι ρατσιστικές επιθέσεις εναντίον των Ελλήνων και όχι μόνο. Με άρθρο του στους Φαϊνάνσιαλ Τάιμς την Πέμπτη ο Λορέντζο Σμάγκι, πρώην μέλος του ΔΣ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, έσπασε το ταμπού γράφοντας ότι η Πορτογαλία και η Ιρλανδία θα χρειαστούν νέα δάνεια και μάλιστα σύντομα, καθώς οι προβλέψεις επιστροφής τους στις αγορές έχουν διαψευστεί. Το «κουστούμι» μάλιστα που έραψε για την Πορτογαλία είναι 100 δισ. ευρώ και για την Ιρλανδία γύρω στα 80 δισ. ευρώ. Τα κράτη του ευρωπαϊκού κέντρου επιχειρώντας να κρύψουν ότι σε τελική ανάλυση οι απρόβλεπτα και απίστευτα δαπανηρές, όπως εξελίσσονται, «προσπάθειες διάσωσης» της Ελλάδας, της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας δεν είναι τίποτε άλλο παρά έμμεσες μορφές στήριξης των δικών τους τραπεζών θα ενοχοποιούν όλο και συχνότερα τους λαούς της περιφέρειας, αποδίδοντάς τους την ευθύνη για τα νέα δάνεια και τον υποτιθέμενο «εκτροχιασμό» των προσπαθειών δημοσιονομικής εξυγίανσης.

Επομένως, το καθεστώς οικονομικής κατοχής και πλήρους κατάλυσης της ανεξαρτησίας που έχει ήδη προωθηθεί (με τους Ολλανδούς να αναλαμβάνουν το κτηματολόγιο, τους Σουηδούς την αναδιάρθρωση στο υπουργείο Υγείας, τους Γάλλους την δημόσια διοίκηση και τους Γερμανούς τη συνολική εποπτεία της οικονομίας και τα σύνορα όπου θα εγκατασταθούν και επίσημα γερμανοί μπάτσοι) προετοιμάζει την αποικιοποίηση της Ελλάδας. Η νέα, ταπεινωτική δανειακή σύμβαση κατέχει εξέχοντα ρόλο σε αυτή την πορεία που θα εντείνεται όσο η ύφεση θα οδηγεί σε ακύρωση τους φιλόδοξους σχεδιασμούς για μείωση του δημόσιου χρέους και θα πλησιάζει η νέα αναδιάρθρωση του χρέους.

Από badmoney
Παλιό, καλό κι αποτελεσματικό όπλο η αποπληροφόρηση, η παραπληροφόρηση και γενικώς η προπαγάνδα.

Για τρίτη φορά, αν ενθυμούμαι καλώς, βγαίνει στον αφρό το θέμα των επιδομάτων-μαϊμού, ποταμός λέξεων για αυτούς που τα παίρνουν ούτε λέξη όμως για τους γορίλες που τα χορηγούν. Πράσινους και μπλε γορίλες πολύ ευδιάκριτους κατά τα άλλα στις τοπικές κοινωνίες, αλλά αόρατους για τα δύο -κυρίως- κόμματα που τους εκτρέφουν.

Βεβαίως, αν μελετήσει κανείς τους αριθμούς προσεκτικά, θα δει ότι οι ανάπηροι-μαϊμού δεν είναι και τόσον πολλοί όσον θέλουν να τους εμφανίζουν τα παπαγαλάκια - είδος πολύ πιο επικίνδυνο απ’ τις μαϊμούδες στη ζούγκλα που πλέον ζούμε, διότι εκεί ακριβώς είναι το πρόβλημα: στη μετατροπή της κοινωνίας σε μία εργασιακή ζούγκλα, μάλιστα εγκλωβισμένη σε μια νέα «Φάρμα των Ζώων» με χαρακτηριστικά Ειδικής Οικονομικής Ζώνης, ενός δηλαδή απέραντου Στρατοπέδου Συγκέντρωσης η Ωραία Ελλάς.

Μέσα σε ελάχιστον χρόνο η χώρα υπό το Καθεστώς Κατοχής του Μνημονίου έχει μεταβληθεί σε μία Κόλαση Μαύρης Εργασίας που συνεχώς διευρύνεται. Ενα πραγματικό ολοκαύτωμα της Εργασίας συντελείται με εργαζόμενους όλο και πιο φθηνούς, όλο και πιο ευέλικτους, με όλο και πιο πολλούς εξ ‘ αυτών ανασφάλιστους.

Ήδη οι περισσότερες επιχειρήσεις δεν πληρώνουν το προσωπικό τους παρά με καθυστέρηση μηνών. Περίπου 150.000 επιχειρήσεις πληρώνουν έναντι και κατά το δοκούν. Μόνον μία στις δέκα πληρώνει πλέον τακτικά.

Οι μισθοί βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση (πώς λέμε ελεύθερη αγορά εργασίας;), η εκ περιτροπής απασχόληση οργιάζει, οι ατομικές συμβάσεις εργασίας πληθύνονται σαν μολυσματικός ιός, τα ασφαλιστικά ταμεία χάνουν έσοδα, άνθρωποι δουλεύουν 10 ώρες και πληρώνονται για τέσσερις αν και όταν πληρώνονται.

Είναι πλέον τόσο μεγάλο το κακό και θα γίνει ακόμα μεγαλύτερο, που δεν χρειάζονται Μελανοχίτωνες για να επιβάλουν τη Μαύρη Εργασία, αλλά τρέχουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι πια να δουλέψουν για ένα ξεροκόμματο να γίνουν δουλοπάροικοι, και να ’ναι και ευχαριστημένοι που βρέθηκε ένας... Χριστιανός να τους εκμεταλλεύεται αντί να ξεροσταλιάζουν στα αζήτητα μιας οικονομίας που «δεν τους αντέχει».

Δεν ξέρω πόσον ηλίθιοι αισθάνονται τώρα ορισμένοι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα που νόμιζαν ότι ο εχθρός τους ήταν οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας σήμερα, το θέμα μας είναι οι γορίλες των δύο κυβερνητικών κομμάτων που καθαίρεσαν τον πολιτισμό της εργασίας και τον έκαναν ζούγκλα.

Το θέμα μας είναι οι Δυνατοί, τα παπαγαλάκια τους και τα τρωκτικά τους που αντιμετωπίζουν τους ανθρώπους ως τροφή για τα κέρδη τους, οι «πατριώτες» καπιταλιστές που έχουν οδηγήσει την πατρίδα στη δυστυχία. (Κι εν τέλει στην υποδούλωση).

Στην Ελλάδα, ήδη από τα μέσα της δεκαετίας του ’80, το κράτος λειτουργούσε:
α) για να πλουτίζουν κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες,
β) για να βολεύουν τα κυβερνητικά κόμματα την πελατεία τους με διορισμούς στο Δημόσιο κι άλλα ρουσφέτια και
γ) για να διώκει τους εργαζόμενους κι όσους επιχειρηματίες πήγαιναν με τον «σταυρό στο χέρι».

Το κράτος αυτό σήμερα βρίσκεται υπό κατοχήν. Κι ως εκ τούτου η λεηλασία θα συνεχιστεί και θα συνεχίζεται πιο άγρια.

Το ίδιο θα συνεχίζονται και οι ευφημισμοί της προπαγάνδας όσων μας έφεραν ώς εδώ. Για παράδειγμα : ως «Επένδυση με πυρήνα τη θάλασσα» περιέγραφε προ ημερών η «Καθημερινή» τη δήωση του Ελληνικού!!

Εχει όμως, νομίζω, φθάσει ο κόμπος στο χτένι.

Τώρα που ο ένας μετά τον άλλον οι εργαζόμενοι γίνονται απλήρωτοι εργαζόμενοι ή «ευέλικτοι» ή άνεργοι, τώρα που το μέλλον των νέων είναι να γίνουν δουλοπάροικοι, τι άλλη δικαιολογία θα έχουμε για να κάνουμε ότι δεν καταλαβαίνουμε τι συμβαίνει;

Με τους ίδιους δημαγωγούς θα πορευθούμε;

Με τη Διαπλοκή και τα φερέφωνά της;

Αλλά, αν δεν είναι εσχάτη προδοσία απέναντι σε μία κοινωνία ο εγκλεισμός της σε ένα Στρατόπεδο Συγκέντρωσης Μαύρης Εργασίας, τότε τι είναι εσχάτη προδοσία;

Του Στάθη από enikos
Μετά την ψήφιση και επικύρωση του Μνημονίου 2 από το παρών Ελληνικό Κοινοβούλιο με πολύ περισσότερες ψήφους από την προβλεπόμενη από το Σύνταγμα πλειοψηφία των 181 βουλευτών, για την εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας, η χρεοκοπημένη Ελλάδα είναι δεμένη χειροπόδαρα στο Γερμανικό άρμα και την υπό συγκρότηση Ευρώπη του ευρωμάρκου.

Δεν ελέγχει τίποτα η Ελληνική Διοίκηση, παρά μόνον τις μικροκομματικές μπλόφες και «λεονταρισμούς» της προεκλογικής περιόδου. Όλα είναι ελεγχόμενα από την Τρόικα, την ομάδα-κυβέρνηση Ραιχενμπαχ και τις επιτροπές εμπειρογνωμόνων- επιτρόπων ανά υπουργείο ή περιφέρεια ή ασφαλιστικά ταμεία.

Η Γερμανία λοιπόν από εδώ και εμπρός μόνον να κερδίσει έχει από την Ελλάδα. Αντίθετα όμως η Ελλάδα αν θελήσει να βρει μια διέξοδο από την εξαθλίωση στη μάζα του πληθυσμού της, που της θέτουν τα Μνημόνια ή τον εθνικό της εξανδραποδισμό, έχει μόνον μια διαδρομή. Την έξοδο από το ευρώ και την επιστροφή , με υπό διαμόρφωση όρους, στη ζώνη του δολαρίου και την στενότερη σχέση της με τις ΗΠΑ. Μάλιστα η στρατηγική σχέση με το Ισραήλ που εμπεδώνεται ήδη στη βάση της εξόρυξης υδρογονανθράκων, αλλά δεν περιορίζεται αποκλειστικά στο επίπεδο αυτό γιατί είναι πολύ ευρύτερη δίνει μεγάλη ευχέρεια και ασφάλεια στην Ελλάδα να επιστρέψει στις παραδοσιακές ατλαντικές συμμαχίες της.

Η δομή της Ελληνικής οικονομίας άλλωστε αποκτά πολύ ισχυρότερη δυναμική και ευκαιρία αναστροφής έξω από το πλαίσιο της δημοσιονομικής ταύτισης με τη ζώνη του ευρώ.

Αλλαγή στάσης από το Βερολίνο- Η σκοπιμότητα

Η Γερμανία αν και στην παρούσα φάση έχουμε εκλογές στην Ελλάδα και καμία σημαντική απόφαση , αλλά ούτε συζήτηση μπορεί να γίνει, αλλάζει στάση και αναδεικνύει την εκτίμηση ότι μια τυχόν έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη, δικαίωμα που όπως και ο ίδιος ο Σόιμπλε ομολογεί δεν μπορεί να μας αρνηθεί κανείς, θα υπάρξει μεγάλο κόστος για ολόκληρη την ευρωζώνη.

Πολλοί αναλυτές στην Ελλάδα εξηγούν το μπαράζ δηλώσεων Μέρκελ, Σόιμπλε ή του επικεφαλής του EFSF, τέτοιου περιεχομένου, ως ομολογία των Γερμανών ότι κερδίζουν από την Ελληνική κρίση ή ως αποκατάσταση της σημασίας που θα είχε μια αποχώρηση της Ελλάδας από την ευρωζώνη, στη δημιουργία κλίματος αστάθειας για ολόκληρη την ευρωζώνη.

Οι Γερμανοί παίζουν λίγο πιο μακριά και παίρνουν θέση σε κάτι που θα είναι ορατό σε περίπου 8 μήνες. Οι εκτιμήσεις και οι παραδοχές του Μνημονίου 2 για τα μεγέθη της Ελληνικής οικονομίας θα έχουν πέσει και πάλι έξω. Η ύφεση και η αποκεφαλαιοποίηση θα κυριαρχεί, έναντι όλων. Ακόμη και το ελληνικό τραπεζικό σύστημα θα έχει πιθανότητες επιβίωσης μόνον στην περίπτωση που διεθνοποιηθεί ή παραδοθεί στην ευρωπαϊκή και ειδικά τη Γερμανική και Γαλλική υπερδομή.

Πολλές δυνάμεις στην Ελληνική κοινωνία , άσχετα με τις πολιτικές και οικονομικές τοποθετήσεις , θα συγκλίνουν στην εκτίμηση για ευνοϊκότερα αποτελέσματα, σε περίπτωση αποχώρησης από το ευρώ.

Το Βερολίνο με τη νέα του αυτή στάση, απέναντι στην προοπτική αυτή θα θελήσει να πιέσει την Ουάσιγκτον να μην αλλάξει σε καμία περίπτωση ή τουλάχιστον χωρίς να προσμετρήσει ένα πολύ μεγάλο κόστος για την Ευρώπη, την στάση της για την Ελλάδα. Να συνεχίσει δηλαδή να την βλέπει αποκλειστικά σαν μέρος της Γερμανικής ευρωζώνης και όχι μια χώρα που θα μπορούσε να ουδετεροποιηθεί με αμερικανικές εγγυήσεις, ως κοινή κληρονομιά της ανθρωπότητας, ή ένας παράγοντας βάσης για την αμερικανική μόνιμη παρουσία στη Μεσόγειο.

Η μεγάλη ανατροπή απέναντι στη Γερμανο-τουρκική ενότητα

Αυτό που μπορεί να έχει ανησυχήσει τους Γερμανούς στην παρούσα φάση είναι μια ενδεχόμενη καλή συνεννόηση μεταξύ Ουάσιγκτον και Μόσχας , με αφορμή τις εξελίξεις και το «μέτωπο» της Συρίας, που θα αφήνει την Ελλάδα εκτός ευρωζώνης, σε ειδικό καθεστώς προστασίας και πρόσβασης και απέναντι στην ίδια την Τουρκία.

Η Γερμανία παίζοντας μακροπρόθεσμα με τους όρους διεθνούς και εξωτερικής πολιτικής και στρατηγικής που έχει διαμορφώσει για την Ελλάδα το ίδρυμα ΕΛΙΑΜΕΠ και έχουν ακολουθήσει σωρηδόν οι κυβερνήσεις Μητσοτάκη, Σημίτη, Καραμανλή και Γ. Παπανδρέου , μια πολιτική που εκφράσθηκε και στο Ερζερούμ είναι πολύ κοντά στους στόχους της.

Έχει καταλάβει την Ελλάδα γεωοικονομικά και διοικητικά και είναι έτοιμη να παραχωρήσει μέρος της επιρροής της επί ελληνικού εδάφους στην Τουρκία , παραδοσιακή σύμμαχο της και υπό συγκρότηση περιφερειακή υπερδύναμη στη Μεσόγειο. Επίσης η Γερμανία δεν έχει κανένα πρόβλημα να επιλυθεί το Κυπριακό με δύο κράτη και διχοτόμηση αφού το ένα βρίσκεται εντός της ζώνης του ευρώ και το άλλο υπό τουρκική κυριαρχία. Το Κυπριακό με τον τρόπο αυτό θα αποτελέσει πρόκριμα και μικρογραφία του συσχετισμού του Αιγαιακού και Βαλκανικού κράτους των Ελλήνων. Η συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο με την Τουρκία, η συνάντηση των ΑΟΖ Τουρκίας- Αιγύπτου έξω από το Καστελόριζο και των ΑΟΖ Ελλάδας – Λιβύης νότια της Κρήτης ( σε Αίγυπτο και Λιβύη όχι αναίτια «χτίζει» ναυτικές βάσεις η Τουρκία) αλλά και η ισλαμοποίηση των Βαλκανίων που εξελίσσεται είναι ζητήματα που ισχυροποιούν τη συμμαχία Γερμανίας- Τουρκίας στην περιφέρεια της Ευρώπης που είναι η Μεσόγειος.

Η Τουρκία στην παρούσα φάση στέλνει τις φρεγάτες της στις ελληνικές θάλασσες, αξιοποιώντας το δικαίωμα αβλαβούς διέλευσης , θέλοντας να εκπέμψει το μήνυμα της ανερχόμενης ναυτικής δύναμης στη Μεσόγειο. Τα όρια της ευρωζώνης, που είναι η Ελλάδα και η Κύπρος, θα είναι το σημείο της νέο-μεσογειακής αυτοκρατορίας των Τούρκων, που θα βρίσκονται σε απόλυτη συνεννόηση με το Βερολίνο , δημιουργώντας μια ευρύτατη ζώνη επιρροής, οικονομικής και γεωπολιτικής ανάσας για την ζώνη του ευρωμάρκου, εντός του Ισλάμ. Οι δυνατότητες ισχυρής επιρροής της Τουρκίας στη Μέση Ανατολή και τη Βόρειο Αφρική , θα είναι «ζωτικός χώρος» και διασφάλιση για την εντός των τειχών(Σέγκεν) Ευρώπη.

Ο (αστάθμητος) αμερικανικός παράγοντας

Εδώ υπάρχει ένα ζήτημα για την Γερμανία. Οι Αμερικανοί δηλώνουν ότι στρατηγικά εγκαταλείπουν τον Ατλαντικό και τη Μεσόγειο και επικεντρώνουν την προσοχή και την οπτική τους στην Ασία και τον Ειρηνικό. Μέχρι το τέλος όμως και ειδικά αν υπάρξει εθνικό παράγοντας δραστήριος στην Ελλάδα, η Ουάσιγκτον δεν δείχνει αποφασιστικότητα να εγκαταλείψει την Ελλάδα στη μοίρα της. Διατηρεί την επιρροή της στη χώρα με ήπιο τρόπο , στηρίζοντας την οικονομική διεργασία που επιβάλει η Ευρώπη για την ανασυγκρότηση της οικονομίας. Είναι όμως παρούσα ! Σε επίπεδο αμερικανικής κυβέρνησης, αμερικανικών τραπεζών και εταιρειών.

Η νέα θέση του Βερολίνου για την σημασία που έχει η παραμονή της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ , ήρθε μετά τις πολύ σημαντικά φιλελληνικές (με βάθος πολιτισμού) δηλώσεις του παράγοντα των διεθνών αγορών Δήμαρχου της Νέας Υόρκης Μπλούμπεργκ και του Προέδρου Ομπάμα, με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου και τις καθιερωμένες εκδηλώσεις στην Αμερική. Όπως επίσης μετά την έξυπνη κίνηση του Αμερικανού Προέδρου στη Σεούλ όπου απέσπασε , σχεδόν μπροστά στις κάμερες, την δέσμευση του Τούρκου πρωθυπουργού για τη Σχολή της Χάλκης.

Με την προηγούμενη τοποθέτηση του Βερολίνου, τα περιθώρια η Ελλάδα να βρεθεί εκτός ευρωζώνης και να περάσει σε ειδικό καθεστώς ουδετερότητας στην Ευρωμεσόγειο, με αμερικανικές εγγυήσεις ήταν διευρυμένα. Το ευρώ και η ευρωζώνη δεν θα είχαν κανένα ιδιαίτερο κόστος , αν η Ελλάδα σε μια πρώτη φάση επέστρεφε στη ζώνη δολαρίου. Μάλλον μάλιστα και για την Γερμανική προσέγγιση, θα υπήρχε όφελος.

Με τη νέα τοποθέτηση του Βερολίνου η Ελλάδα γίνεται και πάλι «κρίσιμος κρίκος» της ευρωζώνης, άρα μια περίπτωση «υιοθέτησης» , οικονομικά- στρατηγικά- γεωπολιτικά- διεθνοπολιτικά της Ελλάδας από τις ΗΠΑ, θα είχε μεγάλο κόστος για την Ευρώπη του ευρώ και την οικονομική και όχι μόνον, διεθνή σταθερότητα .

Για να γίνει κατανοητή η έννοια της υιοθέτησης σε μια πρώτη φάση για να αποκτήσει αυτονομία και εναλλακτική των Μνημονίων, διέξοδο πλέον η Ελλάδα θα πρέπει μια Μεγάλη Δύναμη, να εξαγοράσει από την Ευρώπη τα χρέη της ή τουλάχιστον αυτά που θα έχουν απομείνει μετά και ένα ακόμη «κούρεμα» αυτή τη φορά στα «επίσημα» δάνεια, των κρατών και της ΕΚΤ. Η Ελλάδα πλέον, με τις εμπράγματες εγγυήσεις που έχει αναλάβει , απλά δεν μπορεί να χρεοκοπήσει. Επίσης στη βάση των Μνημονίων δεν μπορεί η ίδια να διαχειρισθεί τα χρέη της. Οι ΗΠΑ όμως έχουν τη δυνατότητα και την επάρκεια εφόσον αποφάσιζαν κάτι τέτοιο να έδιναν διέξοδο σε μια Ελλάδα εκτός ευρώ.

Καταληκτικά θα μπορούσαμε να ισχυρισθούμε ότι οι τελευταίες δηλώσεις Μέρκελ – Σόιμπλε για την Ελλάδα είναι ένα μήνυμα που αφορά την Ουάσιγκτον και όχι την Αθήνα. Σαφές. Αφήστε την Ελλάδα στη μοίρα της! Στην Γερμανική και Τουρκική ένταξη και ενσωμάτωση της. Είναι ζήτημα G-20…

Οι «νεροκουβαλητές» των Γερμανών

Το πολιτικό τοπίο της χώρας μας, ποτέ δεν υπήρξε τόσο θολό όσο σήμερα, και ποτέ άλλοτε η Ελλάς δεν βρέθηκε απογυμνωμένη από ηγέτες, όπως στους καιρούς που διανύουμε. Η Παγκόσμια Νέα Τάξις Πραγμάτων, δεν αποτελεί αφηρημένη έννοια.

Είναι η χειρότερη μορφή δικτατορίας, και οι εκφραστές της, ή παραμένουν αθέατοι, ή έχουν τοποθετηθεί σε κυβερνητικά και επιτελικά πόστα διαφόρων χωρών. Κι ο μηχανισμός κινείται μέσα από τις παγκόσμιες Τράπεζες, την λέσχη Μπίλντερμπεργκ και την «τριμερή Αδελφότητα», που βρίσκονται στην κορυφή της αμαρτωλής πυραμίδος. Το σχέδιο πλήρους εξουθενώσεως των λαών του Νότου, ξεκίνησε από την Ελλάδα.

Στο Βερολίνο, αναστήθηκε ο ναζισμός, μετά από 65 χρόνια, από τότε που ο αρχηγός του Γ’ Ράιχ πήρε την τελευταία του πολεμική απόφαση, και αυτοκτόνησε μαζί με την Εύα Μπράουν στο υπόγειο της Καγκελαρίας. Τα πτώματα του Χίτλερ και της συζύγου του, μεταφέρθηκαν επάνω στον κήπο, και κατά την διάρκεια μιας διακοπής του βομβαρδισμού των Ρώσων, ετοποθετήθησαν σε μια οπή που είχε προκληθεί από οβίδα, και ανεφλέγησαν με βενζίνη.

Οι πενθούντες, με επικεφαλής τον Γκαίμπελς και τον Μπόρμαν, ήσαν μπροστά. Καθώς ανήρχοντο οι φλόγες, εστάθηκαν εις προσοχήν και ύψωσαν το δεξί τους χέρι, στον ναζιστικό χαιρετισμό. Εκείνη την στιγμή, ίσως έδιναν υπόσχεση στον αρχηγό τους, ότι κάποτε η Γερμανία, θα έπαιρνε εκδίκηση. Πειθαρχημένος λαός οι Γερμανοί, σαν ρομπότ, επερίμεναν υπομονετικά. Και τώρα, έκριναν ότι ήλθε η ώρα τους… Ισως κάποιοι προβάλλουν ένσταση γι’ αυτόν τον συλλογισμό λόγω του μακρού χρόνου που διέρρευσε. Κι όμως, ο χρόνος έχει την δική του σημασία στην πορεία της Ιστορίας.

Η «επιχείρηση Βαρβαρόσσας», ετελείωσε με μια φοβερή τιμωρία. Κι εδώ είναι η ιδιοτροπία της μοίρας. Ο Γερμανός αυτοκράτορας, που έφερε αυτό το όνομα – ο Φρειδερίκος Βαρβαρόσσας – είχε πνιγεί σ’ ένα ποταμό της Κιλικίας, κατά την Γ’ Σταυροφορία. Η «σταυροφορία» του Αδόλφου Χίτλερ, εντελώς παγανιστική αυτή, έγινε αφορμή να χαθούν πέντε αιώνες υπομονετικού γερμανικού εποικισμού στα ανατολικά του Οντερ.

Κι όμως, ο Χίτλερ φιλοδοξούσε να χτίσει την Ευρώπη των «χιλίων προσεχών ετών». Αυτή την Ευρώπη – όχι των λαών, αλλά του αδιστάκτου κεφαλαίου – κατασκεύασαν οι Γερμανοί, και υποδουλώνουν τους λαούς. Στέλνουν τους πολίτες των χωρών του Νότου, στα Νταχάου των μεγαλοτραπεζιτών και των τοκογλύφων. Το πρώτο πείραμα των στόχων του Δ’ Ράιχ, είναι η πατρίδα μας. Δυστυχώς, βρήκαν εθελόδουλους να υλοποιήσουν τα νοσηρά των σχέδια. Ψεύδονται ασυστόλως οι διάφοροι μεγαλονεοναζί Γιούνκερ, Σόιμπλε και σία, όταν λένε ότι θέλουν να… «βοηθήσουν την Ελλάδα να προχωρήσει σε ανάπτυξη». Εφαρμόζουν το «δόγμα του σοκ».

Την πλήρη εξουθένωση των Ελλήνων, και μετατρέπουν την Ελλάδα, σε αποικία των. ΠΑΣΟΚ, Νέα Δημοκρατία και Μπακογιάννη, που ψηφίζουν αυτά τα παρανοϊκά μνημόνια, διαπράττουν εθνικό έγκλημα. Αντί να χαράξουν νέα οικονομική πολιτική και συνεργασία με χώρες εκτός ευρωζώνης, οικοδομούν σαν επιστρατευμένοι εργάτες, την νεοναζιστική κυριαρχία. Συνδράμουν και οι τρεις στον αφοπλισμό της ελληνικής διοικήσεως, με την μεταφορά αποφασιστικών αρμοδιοτήτων στον έλεγχο των Τροικανών.

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης, προέβη σε συγκλονιστικές καταγγελίες: «Βρισκόμαστε μπροστά σε κάτι το πρωτοφανές: Ιδρύεται για την Ελλάδα, μια επονείδιστη κηδεμονία. Μια εξωσυνταγματική ΑΡΧΗ… Μια καμουφλαρισμένη δικτατορία δεκαετιών. Ένα μόνιμο καθεστώς καταπίεσης του λαού. Πρόθεσή τους είναι, να καταστεί η Ελλάδα πειραματικός σωλήνας της πανευρωπαϊκής χρηματοοικονομικής κρίσης, που δημιούργησε η παγκοσμιοποίηση…».

Κι επειδή ο Καρατζαφέρης αντιθέτως απ’ ό,τι ενόμιζε το Βερολίνο – δεν είναι διατεθειμένος να συμπράξει στα σκοτεινά σχέδια της Νέας Τάξης Πραγμάτων, προσπαθούν να του διαλύσουν το Κόμμα. Εδώ, έχει συντελεστεί ένα πρωτοφανές πραξικόπημα σε βάρος του Ελληνικού Λαού. Η εθνική ανεξαρτησία και κυριαρχία, κατελύθησαν.

Το Σύνταγμα καταπατείται κατά τον πλέον ωμό τρόπο. ΠΑΣΟΚ, Νέα Δημοκρατία, Μπακογιάννη, χωρίς να έχουν καμία λαϊκή εξουσιοδότηση, ψηφίζουν μέτρα μακροχρόνιου υποδουλώσεως και εξουθενώσεως των Ελλήνων. Το ΠΑΣΟΚ, μάλιστα, πέραν όλων των εγκλημάτων που έχει διαπράξει στην όλη πορεία του, εμφανίζεται όχι μόνον ως κήνσορας των άλλων για τα δικά του αμαρτήματα, αλλά εξακολουθεί να κυβερνά μέσω του «εκτρώματος Παπαδήμου», ενώ έχει απωλέσει, όχι απλώς την πλειοψηφία και αυτοδυναμία, αλλά έχει περιέλθει στα στενά όρια μικρού κόμματος.

ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Το πολίτευμα έχει καταλυθεί και γελοιοποιηθεί. Βλέπουμε μπροστά μας, μια γελοιογραφία δημοκρατίας. Ο Βενιζέλος, χωρίς να είναι ακόμη αρχηγός κόμματος, χωρίς το ΠΑΣΟΚ να διαθέτει κοινοβουλευτική δύναμη, κατ’ εντολήν των ξένων, εφαρμόζει εις βάρος του λαού τα πλέον παρανοϊκά χαράτσια, και η κυβέρνησις ληστεύει τα ταμεία των μεγάλων κλάδων, των εργαζομένων.

Η παπαδημοκρατία, δεν τολμά να ελέγξει τους φοροφυγάδες μεγαλοκαρχαρίες, και στρέφει το μένος της κατά των εργαζομένων, ανέργων και συνταξιούχων. Το χαράτσι της ΔΕΗ π.χ., αποτελεί όνειδος, κατάντημα και πρόκληση. Ο Βενιζέλος και όλοι οι άλλοι παρανόμως κυβερνώντες, θα ντρέπονται σε όλη τους την ζωή γι’ αυτό το «πογκρόμ» κατά του βασανισμένου λαού. Η Γερμανία και η Τρόικα ανησυχούν για το τι θα βγάλει η κάλπη στις εκλογές.

Αντιλαμβάνονται οι ξένοι κατακτητές, ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα κατορθώσει να αποκτήσει αυτοδυναμία. Ο Λαός δεν δίνει συγχωροχάρτι στους μνημονιακούς. Γι’ αυτό οι Γερμανοί, προχωρούν στο «συνοικέσιο» μεταξύ Νέας Δημοκρατίας – ΠΑΣΟΚ. «Γάμος εξ συμφέροντος». Θέλουν να δεσμεύσουν αμφοτέρους, ότι θα εκτελούν τις διαταγές τους, ασχέτως εκλογικού αποτελέσματος.

Ο Λαός είναι αποφασισμένος να ενισχύσει στις εκλογές τα αντιμνημονιακά κόμματα, ώστε να γκρεμίσουμε την ξένη κυριαρχία. Λύσις μέσα στην ευρωζώνη, δεν υπάρχει. Πρέπει να χαραχθεί άλλη οικονομική πολιτική. Αλλά αυτήν δεν μπορούν και δεν θέλουν να την εφαρμόσουν οι προσκυνημένοι μνημονιακοί. Οι Γερμανοί για να επιβάλλουν την κατοχή τους και να τρομοκρατήσουν τους Ελληνες, στέλνουν μαζί με τους επιτρόπους και «δυνάμεις καταστολής».

Ειδικούς των νέων «Ες – Ες» για να διδάξουν τον τρόπο με τον οποίο καταστέλλονται οι λαϊκές αντιδράσεις. Μάταιος ο κόπος τους. Το ποτάμι της λαϊκής οργής, έχει ξεχειλίσει, και τίποτε δεν μπορεί να το συγκρατήσει. Αυτή η κρίση που βιώνουμε, απέδειξε την πλήρη αποτυχία της μεταπολιτευτικής «δημοκρατίας». Επρόκειτο για σάπιο καθεστώς, από το οποίο ανέκυψαν – σε πολύ μεγάλο ποσοστό – άνθρωποι οι οποίοι όχι μόνον είδαν την πολιτική ως προσοδοφόρο επάγγελμα, αλλά ξεπούλησαν όλες τις αξίες και αρχές, οι οποίες είναι συνυφασμένες με τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία.

Οι άνθρωποι αυτοί, καθοδηγούμενοι έξωθεν, ήταν ευάλωτοι σε επιρροές παραγόντων που μεθόδευαν με σύστημα την διάλυση του ελληνικού κράτους. Η διαφθορά κατέστη τρόπος ζωής. Όταν μιλάμε για «εθνική παράταξη» δεν εννοούμε ένα κόμμα. Στον όρον αυτόν υπάγονται «Δεξιοί», «Κεντρώοι», οιαδήποτε πολιτική καταγωγή και αν έχουν, οι οποίοι όμως, έχουν ως βάση την αιωνία Ελλάδα.

Αυτή η «εθνική παράταξις» μεταπολιτευτικά, μεταλλάχθηκε. Θαμπώθηκαν οι νέοι πολιτικοί από «ευρωπαϊκά ιδεώδη» και εθεώρησαν… «ντεμοντέ» την αληθινή εθνική συνείδηση. Η Αριστερά από την άλλη πλευρά, ανερμάτιστη, απαίδευτη, μηδενιστική, δεν μελέτησε ούτε παραδειγματίσθηκε τουλάχιστον, από την πολιτική ξένων Κομμουνιστικών ή σοσιαλιστικών κομμάτων του Δυτικού κόσμου, της παλαιάς εποχής.

Ζει σήμερα μέσα σε πλήρη παράνοια, και κόπτεται για τους αλλοδαπούς. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με την ελληνική κοινωνία. Η οικονομική κρίση, εβοήθησε την Αριστερά όλου του φάσματος να προσελκύσει εντυπωσιακά ποσοστά ψηφοφόρων. Κι εδώ φανερώνεται η χρεοκοπία της Νέας Δημοκρατίας, η οποία αντί εξ αρχής να μπει στην πρωτοπορία του αντιμνημονιακού αγώνα, αποτελεί την άλλη όψιν του νομίσματος.

Το ΠΑΣΟΚ έχει ήδη καταποντισθεί, και η Νέα Δημοκρατία είναι για τους ξένους η «εναλλακτική λύση», αφού θα ακολουθήσει την ίδια πολιτική που θέλει το Βερολίνο. Βγήκε ο Βενιζέλος και εχαρακτήρισε ως… «ιστορικού χαρακτήρα διαδικασία» την καταλήστευση των ασφαλιστικών ταμείων,

και εξαπέλυσε μύδρους κατά εκείνων των φορέων που ανθίστανται. Περιμέναμε την αντίδραση του Σαμαρά, αλλά δεν την είδαμε… Προσπαθεί ανεπιτυχώς να πείσει ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, ότι αυτός αύριο θα «αλλάξει τα πράγματα». Είναι δεμένος χειροπόδαρα στα γρανάζια των μηχανισμών των Τροικανών.

Κάτι ακόμη που αποδεικνύει το αποκρουστικό «συνοικέσιο» ΠΑΣΟΚ – Νέας Δημοκρατίας. Μεταξύ των βρίσκουν τρόπο να συνεννοούνται για θέματα «αμοιβαίου συμφέροντος»: Προσπάθησαν, όσο γινόταν πιο μυστικά, να περάσουν μέσα σε νομοσχέδιο για την… κτηνοτροφία, τροπολογία για κούρεμα των χρεών των κομμάτων τους σε τράπεζες! Προφανώς επέλεξαν το νομοσχέδιο για την κτηνοτροφία, επειδή θεωρούν τους ψηφοφόρους… ζώα!…

ΤΟ ΘΥΜΩΜΕΝΟ ΠΟΤΑΜΙ

Πληροφορίες που μας έρχονται από διάφορες πλευρές, βεβαιώνουν ότι ο εορτασμός της εθνικής Παλιγγενεσίας, δεν θα είναι καθόλου ειρηνικός. Καλά θα κάνουν η κυβέρνηση και οι εκπρόσωποι ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, να μείνουν μακριά από δημόσιες εμφανίσεις.

Η παρουσία τους αποτελεί πρόκληση προς τον Λαόν, ο οποίος έχει ξεπεράσει τα όρια της υπομονής του. Η αμαρτωλή κυβέρνησις Παπαδήμου, αναίσχυντα βυθίζει όλο και περισσότερο τους πολίτες στην συμφορά και στην εξαθλίωση. Με μαθηματική ακρίβεια, έρχεται η στιγμή που θα σημειωθή η μεγάλη έκρηξις. Το θυμωμένο ποτάμι έχει ξεκινήσει απ’ όλα τα μέρη της Ελλάδος και θα σαρώσει στο πέρασμά του τα πάντα. Βρυσομάνα λαϊκής οργής οι διάφορες συνοικίες, βράζουν.

Η παράνομος κυβέρνησις στρέφει απάνθρωπα μέτρα κατά των πολιτών, που τα έχουν χάσει όλα. Τους μειώνουν μισθούς και συντάξεις, τους επιβάλλουν παρανοϊκά χαράτσια, που κόβουν το ρεύμα, τους απειλούν με φυλακές και κατάσχεση των σπιτιών τους, τους πετάνε στην ανεργία, τους κλέβουν τα ταμεία τους, τους εξωθούν στην αυτοκτονία. Κι όλα αυτά, επειδή τέτοιες διαταγές έδωσε η Καγκελαρία του Βερολίνου.

Ας μην διαμαρτύρονται τα μνημονιακά κόμματα που οι βουλευτές τους δέχονται ζωηρές αποδοκιμασίες. Θα ακολουθήσουν χειρότερα. Διεφθαρμένα κόμματα και ανάξιοι, τιποτένιοι βουλευτές, έπληξαν θανάσιμα την ίδια την δημοκρατία. Οι εκλογές που θα έλθουν, θα είναι οι πρώτες, που οι υποψήφιοι δεν θα τολμήσουν ούτε εκλογικά κέντρα να ανοίξουν, ούτε να εμφανιστούν σε συγκεντρώσεις. Τι μπορούν να υποσχεθούν οι ψευτοθόδωροι βουλευτές που εψήφισαν τα μνημόνια της ντροπής;
Τι θα πουν για το χειρότερο μνημόνιο της σφαγής που θα μας φέρουν τον Ιούνιο; Έως ποιο σημείο θα φθάσει η εθνική μειοδοσία; Εκείνο που χρειάζεται, είναι η ανασυγκρότησις και η ενότης των εθνικών αντιμνημονιακών δυνάμεων. Είναι το μόνο που φοβούνται οι ξένοι δυνάστες. Να διώξουμε την Τρόικα και να διαγράψουμε το χρέος μονομερώς. Υπάρχει εθνική πολιτική και άλλη οδός για την Οικονομία. Ας ακουσθεί η φωνή εγκύρων οικονομολόγων, όπως των κ.κ. Κόλμερ, Καζάκη, Βαρουφάκη, κ.ά.

Ας ακούσουν τον καθηγητή κ. Βασ. Μαρκεζίνη. Ανθρωποι που έχουν να προτείνουν λύσεις, δεν τους φιλοξενούν τα ελεγχόμενα κανάλια. Ασκείται εμετική μνημονιακή προπαγάνδα με τις πομφόλυγες του Ευάγγ. Βενιζέλου, ο οποίος δεν πείθει κανέναν, εκτός από τους ολίγους αθεράπευτους Πασοκοτραφείς, οι οποίοι έχουν συμφέροντα. Η Γερμανία επανέρχεται με τις μεθόδους του Χίτλερ. Ο «μικροδεκανέας της Βοημίας», όπως τον είχε αποκαλέσει ο Χίντεμπουργκ, επενέβη δυναμικά μια εβδομάδα προ των εκλογών, στις 28 Φεβρουαρίου του 1933.
Συγκλονίστηκε ο κόσμος με την πυρκαγιά στο Ράιχσταγ. Η επίσημος εκδοχή ήταν, ότι την φωτιά την έβαλαν οι Κομμουνιστές. Ολοι ήξεραν όμως, ότι οι πραγματικοί δράστες ήταν οι ναζήδες. Τώρα, την φωτιά στις χώρες του Νότου, άναψαν οι Γερμανοί, και δεν το κρύβουν.

Τότε οι Γερμανοί μεγαλοβιομήχανοι και οι τραπεζίτες, εθεώρησαν ότι θα κάνουν ασφαλέστερα την δουλειά τους δια μέσου του Χίτλερ και του κινήματός του. Και τώρα, οι μεγαλοτραπεζίτες και τοκογλύφοι, εφαρμόζουν τα σχέδια τους, με τη «Νέα Τάξη Πραγμάτων», με τον νεοναζισμό του Σόιμπλε, του Γούνκερ, της Μέρκελ και της μαφίας των. Οι εκλογές που θα έλθουν, θα είναι οι πλέον κρίσιμες, τουλάχιστον στην μεταπολεμική ιστορία του τόπου.

Διότι, εάν χαλκεύσουν ένα κυβερνητικό τερατούργημα από συγκόλληση ρεταλιών της Νέας Δημοκρατίας και του πτώματος του ΠΑΣΟΚ, ώστε να μην ανησυχήσει το Βερολίνο, τότε θα οδηγηθούμε σε συμφορά εθνικού διχασμού και αιματοβαμμένων εξεγέρσεων.

Τότε οι μνημονιακοί θα δώσουν την χαριστική βολή στην ήδη βαριά άρρωστη δημοκρατία. Μόνος δυνατός τρόπος αποφυγής της τελικής συμφοράς, είναι η ταχυτέρα δημιουργία λαοπροβλήτου αντιμνημονιακού καθεστώτος. Καμιά άλλη προσωρινή μεταβατική κατάστασις, δεν αποτελεί λύσιν. Η σημερινή δοτή ψευδοκυβέρνησις, κατασκεύασμα χωρίς πλειοψηφία των μεγάλων ενόχων του ελληνικού δράματος, δεν κυβερνά. Είναι θλιβερός νεροκουβαλητής των μαύρων ανθρώπων της νέας Καγκελλαρίας.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΕΟΝΤΑΡΙΤHΣ