Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

10 Μαρ 2012

Όπως ανάφερε, θεωρεί πως η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει ως αποτέλεσμα της ανταλλαγής ομολόγων ύψους 177 δισ. ευρώ. Ο οίκος, στην ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι περιμένει τις επόμενες εβδομάδες αντίστοιχες προσφορές για τα ομόλογα σε ξένο δίκαιο, καθώς και για τους κατόχους χρέους κρατικών εταιριών με εγγύηση δημοσίου.

Η Moody s επισημαίνει ότι το 85,8% των κατόχων ομολόγων χρέους που υπάγεται στο ελληνικό δίκαιο έχουν συμφωνήσει στην ανταλλαγή, με τη μεγαλύτερη πλειονότητα των μετόχων που έχουν απομείνει, να ακολουθούν μετά από την ενεργοποίηση των CACs.

Οι όροι της ανταλλαγής περιλαμβάνουν ζημιά για τους επενδυτές τουλάχιστον 70% στην καθαρή παρούσα αξία του υπάρχοντος χρέους. Σύμφωνα με τους προσδιορισμούς της Moodys, αυτή η ανταλλαγή είναι «υποχρεωτική» και για αυτό αποτελεί χρεοκοπία.

Η Moodys είχε υποβαθμίσει την Ελλάδα σε C από Ca στις 2 Μαρτίου μετά την ανακοίνωση των προτάσεων για την ανταλλαγή των ομολόγων.


Η Γερμανίδα Καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ εξέφρασε σήμερα την ικανοποίησή της για τη σταδιακή κατάργηση της πυρηνικής ενέργειας στη Γερμανία, την παραμονή της πρώτης επετείου της καταστροφής στη μονάδα της Φουκουσίμα στην Ιαπωνία.

''Είδαμε τους κινδύνους να επέρχονται σε ιδιαίτερα ανεπτυγμένες βιομηχανικά χώρες, τους κινδύνους που θεωρούσαμε ως απίθανους, ή που εγώ π.χ. θεωρούσα απίθανους'', αναφέρει η Μέρκελ σε εβδομαδιαία συνέντευξή της που δημοσιεύεται από τον ιστότοπο της κυβέρνησης.

''Νομίζω ότι πράγματι ένα μεγάλο μέρος του γερμανικού πληθυσμού είναι

πεπεισμένο για τη σταδιακή κατάργηση της πυρηνικής ενέργειας έως το 2022'', πρόσθεσε. Το Μάρτιο του 2011, η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης αποφάσισε να σταματήσει αμέσως τους οκτώ παλαιότερους πυρηνικούς αντιδραστήρες της και στη συνέχεια να κλείσει τους άλλους εννιά μέχρι το τέλος του 2022.

''Εχουμε μια καλή ευκαιρία να εξασφαλίσουμε την ηγετική θέση σε άλλες αγορές, όπως η αγορά ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, και αυτό μπορεί να είναι πολύ καλό για μας στο μέλλον'', πρόσθεσε.

Πηγή: ΚΥΠΕ/ΑΠΕ

Έκπληξη από την ΣΜΥ Τρικάλων σε τελετή κατάθεσης στεφανιών

Σε μια ασυνήθιστη ενέργεια προχώρησε η ΣΜΥ Τρικάλων κατά την χθεσινή τελετή απόδοσης τιμών στους Ήρωες Πεσόντες του υψώματος 731.

Η διοίκηση της Σχολής, αποφάσισε να μην καταθέσει στεφάνι, αλλά τα χρήματα να δοθούν στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Μπάρας για τα συσσίτια απόρων…

Με τον τρόπο αυτό η νέα διοίκηση της Σχολής, δείχνει ότι εννοεί σε απόλυτο βαθμό, όταν κάνει λόγο για στήριξη της τοπικής κοινωνίας σε μια πολύ δύσκολη εποχή…

Μια διοίκηση που από την πρώτη στιγμή, ιεράρχησε σε προτεραιότητα την κοινωνική παρέμβαση της στην πόλη και πέρα της συμμετοχή της σε άλλα συσσίτια, δείχνει να αντιλαμβάνεται την ουσία της ύπαρξης του στρατεύματος που είναι να στηρίζει στα δύσκολα την Πατρίδα και να ξεπερνά το …πρωτόκολλο.Η 21η Φεβρουαρίου 2012 θα είναι, πλέον, για την Ελλάδα, η ημερομηνία της Μεγάλης Παράδοσης. Είναι η μέρα, που με την υπόσχεση ενός δεύτερου πακέτου ευρωπαϊκής βοήθειας, η ελληνική κυβέρνηση αποδέχτηκε τους εξευτελιστικούς όρους που επέβαλε « η συμμορία του τριπλού Α » κατά τη σύνοδο του Eurogroup, την οποία ελέγχει η Γερμανία : δρακόντειες μειώσεις στις δημόσιες δαπάνες, περικοπές στους κατώτατους μισθούς του ιδιωτικού τομέα και στις συντάξεις, απόλυση 150.000 δημοσίων υπαλλήλων, αύξηση της φορολογίας, μαζικές ιδιωτικοποιήσεις…

Κι όμως, οι Έλληνες είχαν ήδη υποστεί ένα πραγματικό « χρηματοπιστωτικό πραξικόπημα », στις 10 Νοεμβρίου, όταν το Βερολίνο τους επέβαλε μια τρικομματική κυβέρνηση, αποτελούμενη από τους σοσιαλδημοκράτες, τους συντηρητικούς και τους ακροδεξιούς, υπό τον Λουκά Παπαδήμο, πρώην αντιπρόεδρο της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας. Όμως, η θυσία τους, ύστερα από την απίστευτα σκληρή θεραπεία-σοκ που υφίστανται επί τέσσερα χρόνια, δεν ωφέλησε σε τίποτα.

Αυτή τη φορά, το χτύπημα είναι ακόμα σοβαρότερο, γιατί από την Αθήνα ζητήθηκε μια τεράστια παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας, « πιθανόν, η μεγαλύτερη που εκχωρήθηκε από μια χώρα σε καιρό ειρήνης ». [1] Στην πραγματικότητα, η Ελλάδα τέθηκε υπό την εποπτεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και, πλέον, σε ότι αφορά στον προϋπολογισμό και τα δημοσιονομικά της, δεν έχει παρά μια « περιορισμένη κυριαρχία ».

Η επίθεση που δέχτηκε η Ελλάδα ήταν αναμενόμενη. Άλλωστε, αποτελεί άριστο μέσο παραδειγματισμού προς τις άλλες χώρες της Ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν δυσκολίες (Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία). Ήδη από τον Ιούλιο του 2011, ο Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και πρόεδρος του Eurogroup [2] προειδοποιούσε : « Η εθνική κυριαρχία της Ελλάδας θα περιοριστεί σημαντικά ». [3] Και στις 27 Ιανουαρίου, φέτος, η βρετανική εφημερίδα « Financial Times » έδωσε στη δημοσιότητα ένα γερμανικό έγγραφο που καλούσε την Αθήνα να υποδεχτεί έναν μόνιμο επίτροπο με δικαίωμα βέτο, για να επιβλέπει τον προϋπολογισμό του κράτους και να μπλοκάρει κάθε μη επιτρεπτό από τους πιστωτές της Ελλάδας έξοδο. Τέλος, την παραμονή της συμφωνίας, σε συνέντευξή του στο γερμανικό εβδομαδιαίο περιοδικό « Der Spiegel », ο Βόλκερ Κάουντερ, ηγέτης της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) στο Κοινοβούλιο, προχώρησε ακόμα περισσότερο, ζητώντας την αποστολή στην Ελλάδα « γερμανών δημοσίων υπαλλήλων για να βοηθήσουν στη δημιουργία μιας αποτελεσματικής χρηματοπιστωτικής διοίκησης ». Το ίδιο αίτημα, εξάλλου, διατύπωσε και ο ίδιος ο υπουργός Οικονομίας της χώρας, Φίλιπ Ρέσλερ.

Δεν φτάσαμε ακόμα εκεί, αλλά η συμφωνία της 21ης Φεβρουαρίου προβλέπει « τη μόνιμη παρουσία στην Ελλάδα μιας αποστολής της Κομισιόν » για να ελέγχει και να επιβλέπει τον ισολογισμό, καθώς και « μια ενισχυμένη παρουσία της τρόικας για να επιβλέπει σε μόνιμη βάση την εξυπηρέτηση του χρέους ».

Τα κεφάλαια που μεταφέρθηκαν στο πλαίσιο της βοήθειας θα τοποθετηθούν σ’ έναν κλειστό λογαριασμό, στον οποίο μόνο η τρόικα θα έχει πρόσβαση και όχι η ελληνική κυβέρνηση. Ο λογαριασμός αυτός θα χρησιμεύσει αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση του εθνικού χρέους και όχι για την πληρωμή των μισθών και των συντάξεων. Τα νέα ομόλογα του ελληνικού κράτους δεν θα υπόκεινται πλέον στον ελληνικό νόμο, αλλά στον βρετανικό… Και σε περίπτωση διαφωνίας μεταξύ της Αθήνας και των ιδιωτών πιστωτών της, αυτή θα κρίνεται στο Λουξεμβούργο και όχι στην Ελλάδα… Δεν είναι ακόμα επίσημο, αλλά όλα δείχνουν ότι η Ελληνική Δημοκρατία δεν είναι πια κυρίαρχο κράτος.

Σιωπηρά, η Ευρωπαϊκή Ένωση πέρασε σε ένα νέο στάδιο. Στο εξής, τα δυνατά κράτη (εκείνα που έχουν « τριπλό Α » συν η Γαλλία) απαιτούν από όλα τα υπόλοιπα, ιδιαίτερα τις χώρες της περιφέρειας, να αλλάξουν καθεστώς. Δεν πρόκειται ακριβώς για καθεστώς αποικίας, όμως μοιάζει πολύ μ’ ένα είδος διοίκησης το οποίο οι μεγάλες δυνάμεις εφάρμοζαν την αποικιοκρατική περίοδο, το προτεκτοράτο.

Για τους αποικιοκράτες, το προτεκτοράτο ήταν ένας τρόπος να επεκτείνουν την πολιτική και διοικητική τους επιρροή και να θέτουν υπό επιτήρηση ξένα εδάφη από τα οποία επιθυμούσαν να αρπάξουν τα πλούτη τους, χωρίς, ωστόσο, να επιβαρυνθούν με τα μειονεκτήματα και τα έξοδα που προϋποθέτει μια ξεκάθαρη προσάρτηση. Η διαφορά με την αποικία είναι ότι « το προστατευόμενο κράτος » διατηρεί επίσημα τους θεσμούς του, αλλά παραχωρεί στην « προστάτιδα δύναμη » την εξωτερική του πολιτική και κυρίως την οικονομία του και το εξωτερικό εμπόριο.

Σ’ ένα τέτοιο πλαίσιο παρακολουθούμε, στους κόλπους της Ε.Ε. και ιδιαίτερα της Ευρωζώνης, από την αρχή (το 2008) της χρηματοπιστωτικής κρίσης, την εμφανή απώλεια της κυριαρχίας των πιο αδύναμων κρατών. Είναι η προκαταρτική φάση, πριν από το θλιβερό τελικό στάδιο του « ευρωπαϊκού προτεκτοράτου », για το οποίο ωριμάζει η Ελλάδα.

Τον Σεπτέμβριο του 2001, η Άνγκελα Μέρκελ πρότεινε ένα νέο πρότυπο, την « marktkonforme demokratie » (δημοκρατία συμβατή με την αγορά), το οποίο προσδιόρισε κάπως έτσι : « Η κατάρτιση του κρατικού προϋπολογισμού είναι προνόμιο του Κοινοβουλίου, πρέπει όμως να βρούμε τρόπους, ώστε η δημοκρατική αυτή απαίτηση να είναι συμβατή με τις επιταγές της αγοράς ». [4] Η αγορά είναι πλέον το σημείο αναφοράς : τις εκλογικές αποφάσεις δεν τις παίρνουν πια οι πολίτες αλλά τα χρηματιστήρια, οι τράπεζες και οι κερδοσκόποι. [5]

Η νέα αυτή αντιδημοκρατική φιλοσοφία κερδίζει σιγά σιγά την Ευρώπη. Μεταφράζεται σε νόμους και συνθήκες που περιορίζουν όλο και περισσότερο το περιθώριο ελιγμών των κυβερνήσεων και λειτουργούν ως « αυτόματος πιλότος » για να καθυποτάξουν τις κοινωνίες και να τις οδηγήσουν με υφέρποντα και μυστικό τρόπο προς μια ομόσπονδη Ευρώπη. Από αυτήν την άποψη, η τιμωρία της Ελλάδας είναι το μοντέλο που απειλεί κάθε απείθαρχη ευρωπαϊκή χώρα. Και θα γίνει και επίσημα κανόνας τον ερχόμενο Ιούλιο, όταν επικυρωθεί ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM - Μόνιμο Ταμείο Διάσωσης).

Σχεδιασμένο από την Άνγκελα Μέρκελ και επικυρωμένο από τον Νικολά Σαρκοζί, το ESM είναι μια νέα διακυβερνητική οργάνωση, ένα είδος ευρωπαϊκού ΔΝΤ. Για την ώρα, περνά προς επικύρωση από τα εθνικά κοινοβούλια, χωρίς δημόσιο διάλογο, [6] παρ’ όλο που, εξαιτίας των χαρακτηριστικών του, μπορεί να έχει καταστροφικές επιπτώσεις στους πολίτες. Πράγματι, το ESM προβλέπει χρηματοπιστωτική βοήθεια σε χώρες που την έχουν ανάγκη, υπό την προϋπόθεση να παραχωρήσουν ένα μέρος της κυριαρχίας τους, αποδεχόμενες την εποπτεία της ευρωπαϊκής τρόικας και υιοθετώντας αδίστακτα σχέδια προσαρμογής.

Το ESΜ είναι δομικά τμήμα του « Φορολογικού Συμφώνου », που υιοθετήθηκε στις 30 Ιανουαρίου από 25 από τους 27 αρχηγούς κρατών της ΕΕ. Το πραγματικό όνομα του τρομερού αυτού συμφώνου είναι « Συνθήκη για τη σταθερότητα, τον συντονισμό και τη διακυβέρνηση στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση » [7] και είναι επίσης αποτέλεσμα μιας γερμανικής απαίτησης. Θα υποχρεώνει τα κράτη που το υπογράφουν να εγγράφουν στο Σύνταγμά τους (ή τουλάχιστον σε έναν νόμο) τον περίφημο « χρυσό κανόνα » για τη διατήρηση του ελλείμματος του προϋπολογισμού σε ποσοστό μικρότερο από το 5% του ΑΕΠ. Οι χώρες που δεν θα σέβονται αυτόν τον περιορισμό θα βρίσκονται υπόλογες στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και θα υφίστανται σοβαρές κυρώσεις.

Ο Καρλ Μαρξ διαβεβαίωνε ότι στη βιομηχανική εποχή οι κυβερνήσεις ήταν απλώς τα διοικητικά συμβούλια της μπουρζουαζίας. Παραφράζοντάς τον, θα μπορούσαμε να πούμε ότι σήμερα, στην εποχή της « Ευρώπης του “λιταρχισμού” » [8] της Άνγκελα Μέρκελ, οι κυβερνήσεις γίνονται τα διοικητικά συμβούλια των αγορών. Ως πότε ;
Notes

[1] « El País », Μαδρίτη, 21-2-12

[2] Συντονίζει και επιβλέπει τις οικονομικές πολιτικές και στρατηγικές των χωρών της Ευρωζώνης. Συμμετέχουν οι υπουργοί Οικονομικών και Οικονομίας των χωρών αυτών, οι οποίοι συναντιούνται μία φορά τον μήνα

[3] Συνέντευξη στο γερμανικό περιοδικό « Focus » 4-7-11

[4] Δήλωση στο κρατικό γερμανικό ραδιόφωνο Deutschlandfunk, 1-9-11

[5] Βλ. Rafael Poch, « Un documento alemán pide un comisario para Grecia », « La Vanguardia », Βαρκελώνη, 28-1-12

[6] στις 21 Φεβρουαρίου, η γαλλική Βουλή επικύρωσε τη συμφωνία που επιτρέπει τη δημιουργία του ESM. Η πλειοψηφία των σοσιαλιστών βουλευτών δεν ψήφισε ενάντια

[7] (ΣτΜ) Ή αλλιώς ενισχυμένο σύμφωνο σταθερότητας Βλ. http://consilium.europa.eu/uedocs/cms_data/docs/pressdata/el/ec/127642.pdf.

[8] (ΣτΜ) λογοπαίγνιο με τις λέξεις λιτότητα και αυταρχισμός

Αποφασισμένη εμφανίζεται η Άγκυρα να εμποδίσει την παραγωγή αερίου σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του Wikileaks που δημοσιεύουν "ΤΑ ΝΕΑ".

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η Τουρκία δήλωνε αποφασισμένη ακόμα για στρατιωτική αντιπαράθεση στην Ανατολική Μεσόγειο όταν η Κυπριακή Δημοκρατία φθάσει στο στάδιο παραγωγής του φυσικού αερίου από το Οικόπεδο 12.

Αυτές τις πληροφορίες είχε η Stratfor τον περασμένο φθινόπωρο όταν δοκίμαζε τα νερά και τα νεύρα Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ προκαλώντας ένταση στην περιοχή.

Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα το οποίο επικαλείται το Wilkileaks, οι αναλυτές της εταιρείας πίστευαν ότι η τόσο η Λευκωσία όσο και η Αθήνα, εκμεταλλεύθηκαν τη ρήξη των τουρκοϊσραηλινών σχέσεων για να συμμαχήσουν με το Ισραήλ.

"To Ισραήλ χαίρεται που βλέπει την Τουρκία να πιέζεται", επισημαίνουν οι αναλυτές της Stratfor.

"Η επίσημη πολιτική της Τουρκίας είναι να περιμένει μέχρι η Κύπρος να μπει στο στάδιο παραγωγής για να αναλάβει αποφασιστική δράση. Μια στρατιωτική αντιπαράθεση είναι πιθανή μέχρι τότε, παρ' όλο που οι ναυτικές διενέξεις θα λάβουν χώρα με συγκρατημένο τρόπο. Αυτό είναι παράξενο, και παρ' ότι μπορεί να δείξουν αυτοσυγκράτηση, υπάρχει χώρος για λάθος υπολογισμούς και λάθη που θα μπορούσαν να κλιμακώσουν την κατάσταση", γράφει αναλυτής της Stratfor, απηχώντας "τουρκικές ενεργειακές πηγές" στα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου, την ώρα που η Άγκυρα είχε έτοιμο σχέδιο προκειμένου να στήσει σκηνικό έντασης στην περιοχή.

Ο αναλυτής εκτιμούσε πως η Τουρκία ήθελε περισσότερο στόχο να δείξει ότι δεν είναι διατεθειμένη να μείνει άπραγη στην περιοχή, διασφαλίζοντας τα συμφέροντά της.

"Οποιαδήποτε τουρκική αδυναμία θα μπορούσε να ενθαρρύνει την Ελλάδα να προωθήσει τις απαιτήσεις της στο Αιγαίο, κάτι που θα ανάγκαζε την Τουρκία να παρέμβει δίχως δισταγμό. Αν η Τουρκία μείνει άπραγη στην ελληνοκυπριακή κίνηση, η Ελλάδα θα είχε περισσότερες δυνατότητες να κάνει κάτι τέτοιο".

Μάλιστα σε άλλο σημείο της αναφοράς του ο Τούρκος αναλυτής επανέρχεται στο σενάριο πολεμικής αντιπαράθεσης, υποστηρίζοντας πως "η Τουρκία μπορεί να ανεχθεί την κυπριακή φάση των ερευνών, αλλά η πολιτική της είναι να εμποδίσει την παραγωγή με κάθε κόστος. Η πραγματική πρόκληση για την Τουρκία θα προκύψει όταν η Κύπρος φτάσει στη φάση παραγωγής, αν στο μεταξύ δεν βρεθεί ένας συμβιβασμός ανάμεσα στις δύο πλευρές".

Δυσφορία για τις διμερείς συμφωνίες ΑΟΖ

Μεταξύ άλλων, ειδικός αναλυτής αναφέρεται στον ενεργειακό ανταγωνισμό Τουρκίας-Κύπρου ενώ με αφορμή την είδηση ότι τουρκικά ερευνητικά πλοία κατευθύνονται προς τα κατεχόμενα σημειώνει πως πρέπει να επαληθεύσουν εάν έχουν στείλει φρεγάτες ή όχι.

"Αυτό θα προσδιορίσει αν θα δούμε να κλιμακώνεται σε κάτι πιο σοβαρό", αναφέρει χαρακτηριστικά.

Μάλιστα εκφράζει τη δυσφορία του για το γεγονός ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν έχει εξουσία στο βόρειο τμήμα του νησιού, προχώρησε σε διμερείς συμφωνίες ΑΟΖ με τους γείτονές της.

Τονίζει δε πως η Κύπρος αδειοδότησε σε πρώτη φάση μόνο το Οικόπεδο 12 επειδή συνορεύει με το Ισραήλ ώστε να εκμεταλλευθεί τη ρήξη στον άξονα Τελ- Αβίβ- Άγκυρας.
Toυ Κωνσταντίνου Χολέβα

Η είδηση μας συγκλόνισε όλους. Η Κυπρία Ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους κατήγγειλε στο Ευρωκοινοβούλιο ότι στις τουρκικές φυλακές του Ντιαρμπακίρ βρέθηκαν 38 σκελετοί πυροβολημένοι με περίστροφο στο κρανίο. Η κ. Θεοχάρους είναι βεβαία από τα υπάρχοντα στοιχεία ότι πρόκειται για τα λείψανα Ελλαδιτών και Ελληνοκυπρίων αγνοουμένων από την εισβολή του Αττίλα το 1974. Η ιστορία αυτή φέρνει όλους μας ενώπιον των ευθυνών μας και αξίζει να αναρωτηθούμε: Μήπως ξεχάσαμε το δράμα των αγνοουμένων και των συγγενών τους; Μήπως χαλαρώσαμε στην κριτική μας έναντι της Τουρκίας, η οποία βαρύνεται με σοβαρά εγκλήματα κατά αμάχων το μαύρο καλοκαίρι του 1974; Μήπως θα έπρεπε να συζητήσουμε μία προσφυγή κατά της Άγκυρας στο Διεθνές Δικαστήριο Ποινικού Δικαίου της Χάγης;

Πάντα είχα την απορία: Γιατί η Διεθνής Κοινότητα εξάντλησε όλη τη δικαστική και αστυνομική αυστηρότητά της κατά των Σέρβων για τα υπαρκτά και ανύπαρκτα εγκλήματά τους στη Βοσνία και δεν ασχολήθηκε καθόλου με όσα διέπραξε ο τουρκικός Αττίλας το 1974. Με το φτωχό μυαλό μου έδωσα δύο απαντήσεις. Πρώτον ότι οι ΗΠΑ και άλλες δυτικές δυνάμεις βλέπουν την Τουρκία ως το ιδανικό εργαστήριο όπου δοκιμάζεται η ανάμιξη του ελαφρού Ισλάμ με την υποτυπώδη κοινοβουλευτική δημοκρατία και την ελεύθερη αγορά. Ο αείμνηστος Βρετανός ιστορικός και διπλωμάτης Άρνολντ Τόυνμπη είχε γράψει στο βιβλίο του «Ο πολιτισμός δικάζεται- Ο κόσμος και η Δύση» ότι η Δύση μετά τον Κεμάλ αποδέχθηκε με χαρά τη βιαία δυτικοποίηση της τουρκικής κοινωνίας και θα της ανεχθεί κάθε έγκλημα και κάθε παρεκτροπή ανθρωπιστική, διότι θα τη χρησιμοποιεί ως πρότυπο και για τις υπόλοιπες μουσουλμανικές χώρες. Ο δεύτερος λόγος είναι η δική μας αδράνεια και υποχωρητικότητα. Αν ήμασταν Εβραίοι ή Αρμένιοι δεν θα είχαμε αφήσει την Τουρκία σε χλωρό κλαρί. Θα θυμίζαμε συνεχώς τα εγκλήματα του Αττίλα και θα προβάλλαμε όσα στοιχεία υπάρχουν περί των 1619 αγνοουμένων μας.

Ο Ραούφ Ντενκτάς, ο εθνικιστής Τουρκοκύπριος ψευδοπρόεδρος που πέθανε προσφάτως είχε παραδεχθεί σε ραδιοφωνική του συνέντευξη προς τον Κύπριο δημοσιογράφο Σταύρο Σιδερά ότι δεν υπάρχουν πλέον αγνοούμενοι από το 1974, αλλά όλους τους έσφαξαν οι Τούρκοι εισβολείς και κυρίως Τουρκοκύπριοι παραστρατιωτικοί υπό την ηγεσία του. Και μόνο αυτή ομολογία θα αρκούσε για να ξεκινήσει η ελληνική πλευρά διαδικασίες για την παραπομπή του Ντενκτάς σε Διεθνές Δικαστήριο. Αλλά και άλλες ενέργειες του Αττίλα είναι δυνατόν να καταδικασθούν στη Χάγη, όπως π.χ. η βιαία μετακίνηση Ελληνοκυπρίων από τον Βορρά προς τον Νότο. Έχουμε πολλά στοιχεία και επιχειρήματα , αλλά καταντήσαμε νεροκουβαλητές της Άγκυρας από μιά λανθασμένη και αδικαιολόγητη εμμονή μερικών πολιτικών μας στην ανύπαρκτη και αστήρικτη ελληνοτουρκική φιλία. Σπρώχναμε κατά καιρούς το κάρο της Τουρκίας προς τη Ευρωπαϊκή Ένωση και φαινόμασταν τόσοι αφελείς που δεν είχαμε καταλάβει ότι ο σκληρός γαλλογερμανικός πυρήνας δεν θέλει την Τουρκία ως πλήρες μέλος. Αντί να αναζητούμε την τύχη των αγνοουμένων μας αναλωνόμασταν σε ζεϊμπέκικα και χαριεντισμούς προς Τούρκους εθνικιστές όλου του πολιτικού φάσματος. Δεν μπόρεσαν οι οπαδοί αυτής της γραμμής να εννοήσουν ότι ασχέτως κομμάτων και ιδεολογιών όλοι οι Τούρκοι πολιτικοί είναι σκληροί και διεκδικητικοί κατά του Ελληνισμού.

Στο βιβλίο του «Τα 15 περιστέρια» ο δημοσιογράφος Πέτρος Κασιμάτης καταγράφει μαρτυρίες για τη ύπαρξη τουλάχιστον προ ολίγων ετών 15 Ελλαδιτών και Ελληνοκυπρίων αγνοουμένων που είχαν εντοπισθεί στα βάθη της Τουρκίας από στελέχη κρατικών υπηρεσιών μας ή από οδηγούς φορτηγών διαφόρων εθνικοτήτων. Η μαρτυρία του Ντενκτάς ότι όλοι οι θεωρούμενοι ως αγνοούμενοι είναι νεκροί ίσως να αποσκοπούσε στην παύση των ελληνικών ερευνών. Προσωπικά πιστεύω ότι ο Ντενκτάς γνώριζε την ύπαρξη επιζώντων σε τουρκικά κάτεργα, αλλά τους παρουσίασε όλους ως σφαγμένους για να σταματήσουμε να τους αναζητούμε. Οι πορείες των μαυροφορεμένων μανάδων στη Λευκωσία έχουν αραιώσει πλέον, αλλά η ανθρωπιστική πλευρά του ζητήματος παραμένει τεράστια. Η Αθήνα και η Λευκωσία οφείλουν αμέσως να αξιοποιήσουν τα στοιχεία της άξιας Ευρωβουλευτού κ. Ελένης Θεοχάρους και να ζητήσουν την αντικειμενική έρευνα όλων των τουρκικών φυλακών από επιτροπές νομικών και ευρωβουλευτών από όλες τις χώρες της Ευρ. Ένωσης. Δεν είναι δυνατόν να θέλει η Τουρκία να ενταχθεί στην Ε.Ε. και από την άλλη πλευρά να κρύβει συστηματικά σκελετούς στα ντουλάπια της και στις φυλακές της. Οι Αρμένιοι επιτυγχάνουν διεθνώς νίκες κατά του τουρκικού σωβινισμού και η γενοκτονία των Αρμενίων από τους Νεοτούρκους αναγνωρίζεται όλο και από περισσότερα κράτη. Εμείς γιατί υπνώττουμε; Ως πότε θα μας αποκοιμίζει το δηλητήριο της δήθεν ελληνοτουρκικής φιλίας; Ως πότε θα αφαιρούμε τους ήρωες από τα σχολικά μας βιβλία για να καλοπιάσουμε μία χώρα, η οποία προέβη σε φοβερά εγκλήματα κατά του Ελληνισμού από το 1922 μέχρι το 1974;

Προτείνω να συσταθεί ειδική Επιτροπή στη Βουλή των Ελλήνων για τη διερεύνηση της τύχης των αγνοουμένων μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται στρατιωτικοί εξ Ελλάδος και Ελληνοκύπριοι μάχιμοι ή άμαχοι. Ο Ελληνισμός είναι ενιαίος και υπό αυτό το πρίσμα πρέπει να ασχοληθούμε και πάλι με τους 1619 αγνοουμένους μας. Με σοβαρότητα, τεκμηρίωση και αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων που μάς παρέχει η Διεθνής Δικαιοσύνη. Δεν ξεχνούμε τα εγκλήματα του Αττίλα!


Οι μύθοι για το "κούρεμα"
Θριαμβολογούν οι ληστές, οι δήμιοι και ανδρείκελά τους για το «κούρεμα»: Θριαμβολογούν για την «ελεγχόμενη χρεοκοπία», για τη φρίκη δίχως ΤΕΛΟΣ…

Οι διθύραμβοι, βεβαίως, των φρενοβλαβών ληστών και δημίων, καθώς και των πολύχρωμων παρασίτων-ανδρεικέλων, συνοδεύονται με ωμές απειλές εναντίον του ελληνικού λαού, τρομοκρατία και εκβιασμούς, για να μην έρθουν τα …χειρότερα!!!!!

Τι είδους «επιτυχία» είναι αυτή, μάλιστα τέτοια που να ξεσηκώνει υστερικά κύματα θριαμβολογίας, όταν ΑΠΕΙΛΕΙΣ και ΕΚΒΙΑΖΕΙΣ τους πάντες για να μην έρθουν τα χειρότερα;

Ας δούμε, λοιπόν, τη μυθολογία του «κουρέματος», πάνω στην οποία χορεύουν οι κτηνάνθρωποι της εξουσίας και τα κομματικά τους ανδρείκελα:

α) Με το «κούρεμα» του κρατικού χρέους, πράγματι, οι πιστωτές (οι τράπεζες και οι επενδυτικές εταιρείες που έχουν στην κατοχή τους ομόλογα του ελληνικού δημοσίου) διαγράφουν ένα μέρος του χρέους.

Διαγράφουν ένα μέρος του χρέους οι τοκογλυφικές «εστίες», διότι σε αντίθετη περίπτωση θα τα έχαναν ΟΛΑ.

Εδώ πρόκειται για μια μορφή ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ του χρέους και ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ κεφαλαίων από την οξύτατη οικονομική κρίση.

Σε κάθε κρίση καταστρέφονται κεφάλαια, ακόμα και μεγάλα κεφάλαια: τα «ξερά κλαδιά» (το έχουμε αναλύσει διεξοδικά σε προηγούμενα άρθρα)…

Προκειμένου, λοιπόν, να τα χάσουν ΟΛΑ τα κοράκια της τοκογλυφίας που έχουν απομυζήσει τους πάντες και τα πάντα, ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ ένα μέρος του χρέους για να συνεχίσουν την τοκογλυφική ληστεία τους.

Εκεί, λοιπόν, που θα τα έχαναν όλα (οι μαφίες του χρήματος και της τοκογλυφίας), ΤΩΡΑ έρχονται τα ανδρείκελά τους και τους ΕΓΓΥΩΝΤΑΙ ότι θα πάρουν τα μισά.

Μύθος πρώτος: Το «κούρεμα», λοιπόν, δεν είναι για τη σωτηρία του ελληνικού λαού και της χώρας, αλλά για τη ΣΩΤΗΡΙΑ των μαφιών του χρήματος, μαφίες που έχουν κατασπαράξει την ελληνική κοινωνία και το λαό της και μας οδήγησαν στο σημερινό εφιάλτη.

β) Πέραν, όμως, από τα παραπάνω, δεν πρέπει να μας διαφεύγει και τούτο: Οι τραπεζίτες και όλες οι τοκογλυφικές «εστίες», υπέρ-θησαύρισαν, όλα αυτά τα χρόνια ΟΧΙ μόνο από την ασύστολη λεηλασία του ελληνικού λαού που ασκήθηκε από τις κυβερνήσεις τους, ΑΛΛΑ και από τη «διαχείριση» του «χρέους»!!!

Μόνο στην Ελλάδα, οι τράπεζες που διαχειρίζονται το κρατικό χρέος, την περίοδο 2003 – 2009 αύξησαν την περιουσία τους (την περιουσία, όχι τα κέρδη) κατά 376 δισ. ευρώ!!!

Μύθος δεύτερος: Το «κούρεμα», λοιπόν, δεν είναι παρά ένα «κούρεμα» του τοκογλυφικού θησαυρού τους: Μια μικρή απώλεια από τα χρόνια υπερκέρδη της λεηλασίας τους…

γ) Εντελώς διαφορετική είναι η υπόθεση που αφορά τα Ασφαλιστικά Ταμεία των εργαζομένων.

Εδώ τα ανδρείκελα «κουρεύουν» το μόχθο των εργαζομένων: τις αποταμιεύσεις τους.

Μύθος τρίτος: Το «κούρεμα», λοιπόν, διασώζει τους τοκογλύφους και λεηλατεί περαιτέρω τους εργαζόμενους, λεηλατώντας, για άλλη μια φορά, τις αποταμιεύσεις τους…

δ) Με το «κούρεμα» μας λένε ότι θα απαλλαγούμε από ένα χρέος 105 δισ. ευρώ!

ΜΥΘΟΣ!!!

Το 2015 θα χρωστάμε ακόμα περισσότερα: 400 δισ. ευρώ!!!

Από 298 δισ. ευρώ το 2009, θα φτάσουμε στα 400 δισ. ευρώ το 2015!!!

ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ και ΥΠΕΡΔΙΟΓΚΩΣΗ, λοιπόν, γίνεται του ΧΡΕΟΥΣ και όχι ΜΕΙΩΣΗ…

Επίσης εδώ δεν πρέπει να μας διαφύγει και τούτο: Ότι μέχρι το 2015 θα πληρώσουμε σε τόκους πάνω από 100 δισεκατομμύρια ευρώ!!!

Και η ΦΡΙΚΗ της λεηλασίας και της δολοφονίας μας δεν θα έχει τέλος. Ήδη για τον Ιούνιο υπάρχει και νέο «συμβόλαιο θανάτου», νέα δολοφονικά μέτρα εναντίον τους ελληνικού λαού…

Και τα ανδρείκελα θριαμβολογούν για όλα αυτά, με σημαιοφόρο τον φρενοβλαβή «εκτελεστή» και ασύστολο μπουρδολόγο: Τον Βενιζέλο…Το φωτομοντάζ είναι από το "Γρέκι"


Μετά τις επίσημες ανακοινώσεις για την υλοποίηση του PSI+ από τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομικών κ. Ε. Βενιζέλο και την ενεργοποίηση (με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου) των ρητρών συλλογικής δράσης (cac’ s) είχαμε εξελίξεις από τον ISDA.

Συγκεκριμένα ο ISDA ανακοίνωσε την Παρασκευή το βράδυ 9 Μαρτίου ότι θεωρεί την ενεργοποίηση των ρητρών συλλογικής δράσης (cac’ s) για τα ομόλογα που διέπονται από Ελληνικό Δίκαιο ως πιστωτικό γεγονός (Credit Event).

Ας δούμε κατ’ αρχήν ποια ήταν η κατάσταση πριν από αυτή την ανακοίνωση του ISDA:
Σύμφωνα με την απόφαση του ISDA της 1ης Μαρτίου η εισαγωγή των cac’ s από την Ελληνική Κυβέρνηση δεν συνιστούσε από μόνη της credit event…

Σύμφωνα με την επίσημη πρόσκληση της Ελληνικής Κυβέρνησης προς τους Ομολογιούχους η ενεργοποίηση των cac’ s όταν είχε εξασφαλιστεί συμμετοχή ανά έκδοση μεγαλύτερη από το 75% του συνολικού ποσού της έκδοσης δεν θα θεωρούνταν credit event. Με την άποψη αυτή τάσσονταν η συντριπτική πλειοψηφία των αναλυτών διεθνώς.

Τι λοιπόν μπορεί να συνέβη ώστε να αλλάξει άρδην και με νομοτελειακό τρόπο η οπωσδήποτε ευνοϊκή για την Ελληνική Υπόθεση διαφαινόμενη αρχική κατάσταση;

Κατ΄ αρχήν να προσέξουμε τις ανακοινώσεις του ISDA:

Στην ανακοίνωση της 1ης Μαρτίου μιλάει για εισαγωγή των cac’ s από την Ελληνική Κυβέρνηση, ενώ στην ανακοίνωση της 9ης Μαρτίου για ενεργοποίηση των cac’ s από την Ελληνική Κυβέρνηση.

Ταυτόχρονα στη ανακοίνωση της 9ης Μαρτίου μιλάει για τα ομόλογα που διέπονται από το Ελληνικό Δίκαιο. Στο Ελληνικό Δίκαιο δεν υπάρχει ο όρος της ρήτρας συλλογικής δράσης (cac’ s) ο οποίος ως γνωστόν είναι αγγλοσαξονικής προέλευσης.

Συνεπώς ο ISDA δεν είναι ανακόλουθος στο κρίσιμο διάστημα μεταξύ των δύο ανακοινώσεων της 1ης και της 9ης Μαρτίου. Οι έννοιες εισαγωγή και ενεργοποίηση έχουν σαφώς διαφορετική ερμηνεία.

Ταυτόχρονα ρίχνει βαριά την σκιά του στην οποιαδήποτε μελλοντική απόφαση Ελληνικού Δικαστηρίου στο οποίο θα προσφύγουν ομολογιούχοι κάτοχοι ομολόγων που διέπονται από το Ελληνικό Δίκαιο οι οποίοι αρνήθηκαν να δηλώσουν συμμετοχή στο PSI+ παρά την ενεργοποίηση των cac’s.

Ποιοι κερδίζουν από αυτήν την απόφαση του ISDA

Οι κάτοχοι CDS που τα έχουν αντιστοιχίσει με Ελληνικά Ομόλογα και ταυτόχρονα έχουν δηλώσει συμμετοχή στο PSI+.

Η συγκεκριμένη κατηγορία θα πληρωθεί από το Ελληνικό Δημόσιο με τα νέα ομόλογα και την διαφορά μεταξύ της ονομαστικής αξίας των παλαιών και των νέων ομολόγων από τον εκδότη των CDS.

Οι κάτοχοι CDS που τα έχουν αντιστοιχίσει με Ελληνικά Ομόλογα και δεν έχουν δηλώσει συμμετοχή στο PSI+. Η συγκεκριμένη κατηγορία θα πληρωθεί το 100% της ονομαστικής αξίας των παλαιών ομολόγων από τον εκδότη των CDS. Την συγκεκριμένη κατηγορία δεν την εμποδίζει τίποτε να προσφύγει και στα δικαστήρια προκειμένου να εισπράξει και από αυτήν την πηγή νόμιμες αποζημιώσεις που πιθανόν επιδικασθούν.

Οι κάτοχοι CDS που δεν τα έχουν αντιστοιχίσει με Ελληνικά Ομόλογα (γυμνά CDS). Η συγκεκριμένη κατηγορία θα εισπράξει την διαφορά μεταξύ της ονομαστικής αξίας των παλαιών και νέων ομολόγων από τον εκδότη των CDS.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να τονισθεί ότι στις 19 Μαρτίου, που σύμφωνα με την απόφαση του ISDA θα πληρωθούν τα CDS, θα γνωρίζουμε και ονομαστικά αυτούς που κέρδισαν από το ποντάρισμα στην Ελληνική Χρεοκοπία. Ας περιμένουν λοιπόν οι οπαδοί των θεωριών συνομωσίας να πληροφορηθούν όλες τις λεπτομέρειες όπως πχ. ποιοι κερδίζουν σήμερα από την πληρωμή των πανάκριβων CDS τα οποία αγόρασαν πάμφθηνα το Νοέμβριο του 2009, όταν τα πούλησε σχεδόν δωρεάν σε σύγκριση με τις σημερινές τιμές το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Γιατί ο ISDA πήρε την συγκεκριμένη απόφαση

Η στήλη κατ’ επανάληψη έχει τοποθετηθεί ότι δεν ήταν δυνατόν να μην πληρωθούν τα CDS.
Ο λόγος; Μία απόφαση του ISDA για μη πληρωμή των CDS θα καθιστούσε την αγορά των CDS αφερέγγυα.

Άμεσο αποτέλεσμα; Αφερέγγυα αγορά CDS θα μετέτρεπε την αγορά των ομολόγων προβληματική αφού θα στερούσε από τους πιθανούς μελλοντικούς αγοραστές κρατικών ομολόγων την δυνατότητα πρόσθετης ασφάλισης που του προσφέρουν τα CDS.

Τελικό αποτέλεσμα; Η εκτόξευση των επιτοκίων αφού οι επενδυτές θα ζητούσαν μεγαλύτερα κέρδη δηλαδή επιτόκια επειδή θα ρίσκαραν περισσότερο λόγω ακριβώς της έλλειψης πρόσθετης ασφάλισης που όπως προαναφέραμε του προσφέρουν τα CDS.

Τι σημαίνει αυτή η απόφαση για την Ελλάδα

Όταν το 2010 τα spread ανέβαιναν με ρυθμούς ιλιγγιώδεις, ο τότε Υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου δήλωνε ότι δεν το θεωρεί σημαντικό πρόβλημα γιατί ο δανεισμός του Ελληνικού Κράτους ήταν εξασφαλισμένος από το πρώτο μνημόνιο.

Ακόμα ένα τεράστιο ψέμα η λάθος. Ο δανεισμός του Ελληνικού Κράτους ήταν όντως εξασφαλισμένος από το πρώτο μνημόνιο. Ο δανεισμός όμως των Ελληνικών επιχειρήσεων κάθε ημέρα που ανέβαινε το spread γίνονταν ακριβότερο.

Αποτέλεσμα; Οι περισσότερες Ελληνικές επιχειρήσεις δεν μπόρεσαν να δανειστούν με λογικό κόστος και είτε έγιναν προβληματικές είτε έκλεισαν.

Περίπου όμοιο είναι το σκεπτικό και στην συγκεκριμένη περίπτωση της απόφασης του ISDA με την οποία η ενεργοποίηση των cac’ s για τα ομόλογα που διέπονται από το Ελληνικό Δίκαιο θεωρείται credit event.

Η χώρα χρεοκόπησε και επίσημα αφού πληρώνονται CDS. Η δήλωση του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομικών κ. Ε. Βενιζέλου «Δεν μας ενδιαφέρουν τα CDS» πρέπει να χαρακτηρισθεί εξ’ ίσου ψεύτικη ή λανθασμένη με τις αντίστοιχες δηλώσεις του Γ. Παπακωνσταντίνου. Όλα τα δάνεια Ελληνικών Επιχειρήσεων ακόμη και των πιο ακμαίων και οικονομικά ισχυρών που βρίσκονται σε χαρτοφυλάκια Ελληνικών ή Ξένων Τραπεζών, ακόμα και αν εξυπηρετούνται κανονικά θα πρέπει γρήγορα ή αργά να «αντιστοιχισθούν» με πανάκριβα πλέον CDS. Ήτοι ακόμα ακριβότερος δανεισμός, δηλαδή ακόμα πιο υψηλό κόστος παραγωγής.

Το παραπάνω παράδειγμα είναι ένα από τα προβλήματα που θα προκύψουν και αναφέρθηκε προκειμένου να καταστεί εμφανές πώς αντιμετωπίζουν οι κατά το σύνταγμα και τον νόμο υπεύθυνοι πολιτικοί μία ακόμα ήττα της χώρας από τις διεθνείς αγορές.

Και εκεί ακριβώς είναι η πεμπτουσία του Ελληνικού Προβλήματος.

Μία κρίση Ελλείμματος μετατράπηκε σε κρίση Χρέους και Δανεισμού γιατί έτσι αποφάσισαν οι αγορές που είχαν παίξει «short-κάτω» την Ελληνική Οικονομία. Τελικά όλες οι αξίες στην Ελλάδα κατακρημνίστηκαν και οι αγορές που έπαιζαν «short-κάτω» κέρδισαν τεράστια ποσά.

Οι Έλληνες μάτωσαν και ολόκληρος ο Πλανήτης ταλαιπωρήθηκε δυο ολόκληρα χρόνια για να μειωθεί το Ελληνικό Χρέος κατά περίπου 50 δις ευρώ (τόσο τελικά θα είναι το όφελος αν αφαιρεθούν από το λογιστικό όφελος των 105 δις ευρώ του PSI+ τα χρήματα που θα δανεισθεί το Ελληνικό Κράτος για να επανα-κεφαλαιοποιήσει τις τράπεζες και να ενισχύσει τα ασφαλιστικά ταμεία) αλλά τελικά οι αγορές πληρώθηκαν τα CDS.

Και όλα αυτά ενώ η Κρίση Χρέους και Δανεισμού κάθε ημέρα που περνάει μετατρέπεται σε ένα μείζονος κλίμακας Ανθρωπιστικό Δράμα.

Και όλα αυτά ενώ οι κατά το Σύνταγμα και τον Νόμο υπεύθυνοι πολιτικοί, αδύναμοι και ανίκανοι να αντιδράσουν, μετρούν την μία ήττα μετά την άλλη από τις διεθνείς αγορές. Τελευταίο παράδειγμα η πληρωμή των CDS που πούλησε στους κερδοσκόπους μεταξύ άλλων και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Η Ελληνική Τραγωδία!


ISDA: Πώς κήρυξε στην Ελλάδα σε ολική χρεοκοπία...

Στη χώρα όπου η πολιτική και οικονομική ελίτ με τα ΜΜΕ που ελέγχει μπορεί άκοπα (αλλά όχι ανέξοδα...) να μεταμορφώνει το "άσπρο" σε "μαύρο" και το αντίστροφο, έμελλε να το δούμε και αυτό: Την κήρυξη της χώρας σε καθεστώς ολικής χρεοκοπίας και την κυβέρνηση να πανηγυρίζει! Είναι η πρώτη οικονομία της ευρωζώνης που χρεοκοπεί κανονικά, χωρίς διαβαθμίσεις «επιλεκτικής» και άλλες τέτοιες ανοησίες μια που όλοι γνωρίζαμε ότι η πτώχευση ήταν εδώ.

H ISDA, αρμόδια επιτροπή της Διεθνούς Ένωσης Συμφωνιών Ανταλλαγής και Παραγώγων (ISDA), αποφάσισε αργά το απόγευμα της Παρασκευής ότι η Ελλάδα χρεοκόπησε συνολικά ως κρατική δανειοληπτική οντότητα χρησιμοποιώντας τον τεχνητό όρο "Πιστωτικό γεγονός".

Δηλαδή κήρυξαν την Ελλάδα σε καθεστώς ολικής πτώχευσης και «σφυρίζουν αδιάφορα» υποστηρίζοντας ότι «Ήταν αναμενόμενο μετά το PSI»!

Και βέβαια, όταν γραφτεί κάποτε η Ιστορία αυτών των τραγικών στιγμών που βιώνει η χώρα, ο ιστορικός του μέλλοντος θα διερωτηθεί «Γιατί η χώρα δεν πτώχευσε από μόνη της τον Μάϊο του 2010 και σύρθηκε σε μία διαδικασία εξαχρείωσης και εξαθλίωσης των πολιτών της, εκχώρησης της εθνικής της κυριαρχίας και υποθήκευσης του παρόντος και του μέλλοντός της»!

Ουδέποτε στην σύγχρονη πολιτική ιστορία της χώρας, τόσο πολλοί, δεν είπαν τόσο πολλά ψεύδη σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα σε έναν ολόκληρο λαό.

Μια σταλινικής μορφής κυβερνητική προπαγάνδα, τόσο της τραγικής για την χώρα κυβέρνησης Παπανδρέου, όσο και της μοιραίας κυβέρνησης Παπαδήμου, αποκοίμισε έναν ολόκληρο λαό με στόχο έναν και μόνο: Όχι την σωτηρία της χώρας, αλλά την είσπραξη των τόκων από τις ξένες τράπεζες! Είναι η πρώτη επίσημη ,μεταπολεμική χρεοκοπία της χώρας (έχουν το θράσος οι ξεφτιλισμένοι να αποκαλούν τον θάνατο της χώρας που οι ίδιοι προκάλεσαν ως «αναμενόμενο γεγονός»!) .

Δύο ολόκληρα χρόνια τώρα μας βρίσκεται σε εξέλιξη η μεγαλύτερη ψυχολογική επιχείρηση εγκεφαλικής υποδούλωσης ενεός ολόκληρου λαού για να μην πτωχεύσουμε, υποτίθεται και τώρα που πτωχεύσαμε οι αλήτες χαρακτηρίζουν το γεγονός «αναμενόμενο» και θριαμβολογούν γιατί … πέτυχε το PSI, δηλαδή καταφέραμε να δανειστούμε μέσα στην χρεοκοπία μας και να πληρώσουμε τους τόκους των δανειστών.

Τι μπορούσε να γίνει τον Μάϊο του 2010; Κατ’αρχήν μια πραγματικά ελληνική κυβέρνηση και ένας πραγματικός και όχι μόνο στην υπηκοότητα Έλληνας πρωθυπουργός θα μπορούσε να διαπραγματευθεί με τέτοιο τρόπο και να εκμεταλλευθεί το κίνδυνο της χρεοκοπίας, όταν όλοι και κυρίως οι γερμανικές τράπεζες ήταν εκτεθειμένες στα ελληνικά τοξικά ομόλογα.

Στην χειρότερη περίπτωση ένα πιστωτικό γεγονός, δηλαδή μια πτώχευση τότε θα είχε τα ίδια αρνητικά αποτελέσματα που έχει τώρα (κάπου δέκα χρόνια, τουλάχιστον εκτός αγορών), αλλά θα είχε πολύ περισσότερα θετικά στοιχεία: Θα έσβηνε μονομιάς ολόκληρο το χρέος (το οποίο τώρα εξακολουθεί πλην μερικών δεκάδων δισ. να υφίσταται, βρόχος στο λαιμό της Ελλάδας)!

Φυσικά οι πάντες θυμούνται (όσο ασθενή μνήμη και να έχουν οι Έλληνες πολίτες…) ότι όλος αυτός ο πόνος και η καταστροφή που υφίστανται οι πολίτες της χώρας, προκλήθηκε για να γλιτώσουμε την πτώχευση. Τώρα που πτωχεύσαμε κανονικά και έχουμε ξεπουλήσει την χώρα, κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν τι σημαίνει να έχουμε πτωχεύσει.

Το ότι η Ελλάδα ήρθε και επίσημα στην θέση της Αργεντινής, αλλά με πολύ χειρότερες προϋποθέσεις ανάκαμψης (αφού αντίθετα με την Αργεντινή εμείς και θα εξακολουθήσουμε να χρωστάμε, αλλά και έχουμε υποθηκεύσει τις πλουτοπαραγωγικές μας πηγές στους ξένους) δεν τολμά κανείς από τους σύγχρονους Εφιάλτες να μιλήσει.

Όπως εξηγεί η ISDA, όταν αρχικά ανακοινώθηκε το σχέδιο για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, πριν από λίγους μήνες, δεν υπήρχε κάποια αναφορά για τη χρήση των CACs και το σχέδιο ήταν σε εθελοντική βάση.

Με βάση αυτά τα δεδομένα, η ISDA είχε αποφασίσει παλαιότερα ότι δεν υπάρχει πιστωτικό γεγονός.

Την ίδια απόφαση είχε λάβει πριν από δύο εβδομάδες, καθώς η Ελλάδα δεν είχε επικαλεσθεί τις ρήτρες συλλογικής δράσης.

Μετά το πιστωτικό γεγονός, επισημαίνει η ISDA, οι συμμετέχοντες στην αγορά θα διενεργήσουν μία δημοπρασία ώστε να καθορισθεί η τιμή ανάκτησης της αρχικής αξίας (recovery value) των ελληνικών ομολόγων. Αυτή η τιμή καθορίζει τα ποσά που θα πληρωθούν για τα CDS.

Σύμφωνα με τον οίκο εκκαθάρισης των πιστωτικών παραγώγων, Depository Trust & Clearing Corporation, η καθαρή αξία των CDS επί ελληνικού κρατικού χρέους είναι 3,2 δισ. ευρώ (στις 2 Μαρτίου).

Το καθαρό ποσό που πληρώνει ένα CDS όταν συμβαίνει ένα πιστωτικό γεγονός είναι η ονομαστική αξία του συμβολαίου μείον το recovery value. Αν για παράδειγμα, η recovery value είναι 25%, τότε το συνολικό ποσό που θα πληρωθεί θα είναι 75% επί 3,2 δις = 2,4 δισ. δολάρια.

Στις 12 Φεβρουαρίου ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που στήριξαν το νέο Μνημόνιο, είπε έστω και ένας στην Βουλή ότι «Είναι αναμενόμενο να μας κηρύξουν σε καθεστώς χρεοκοπίας μετά το PSI»; Ούτε μιλιά! Άρα αν θεωρήσουμε ότι «Ήταν αναμενόμενο» όπως λένε, έκρυψαν την αλήθεια από τους Έλληνες πολίτες. Ότι από σήμερα είναι και υπήκοοι ενός χρεοκοπημένου κράτους και δούλοι των τραπεζών που το είχαν δανείσει.

Είναι η πρώτη φορά στην σύγχρονη πολιτική-οικονομική ιστορία που ένας κράτος παρ’ ότι πτωχεύει, εν τούτοις εξακολουθεί να χρωστά τα ίδια ή και μεγαλύτερα ποσά από πριν…

Για τις τραγικές συνέπειες της κήρυξης της χώρας σε χρεοκοπία με την αναγνώριση του πιστωτικού γεγονότος θα επανέλθουμε με ξεχωριστό άρθρο εντός της ημέρας.


Η Ελλάδα δεν στερείται φίλων ανά την Ευρώπη, αλλά της λείπουν οι πολιτικές δυνάμεις που θα τολμούσαν να υψώσουν το ανάστημά τους απέναντι στους δανειστές.

Φτάσαμε στο τελευταίο σχεδόν σκαλοπάτι πολιτικής και εθνικής απαξίω σης. Μετά τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, που εξέφρασε δημοσίως την απαρέσκειά του για το ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων βουλευτικών εκλογών στην... Ελλάδα μέσα στην άνοιξη, ήρθε το χτύπημα που μας αποτελείωσε: Ο πρωθυπουργός του... Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου (!) και πρόεδρος της Ευρωζώνης, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, ανέλαβε το καθήκον να μας υπαγορεύσει και το... αποτέλεσμα των εκλογών μας!

Αν μετά τις εκλογές στην Ελλάδα κληθούν να κυβερνήσουν πολιτικοί οι οποίοι θα αποχωρήσουν από το πρόγραμμα, θα αποχωρήσει και η ΕΕ, δήλωσε ο Λουξεμβούργιος πρωθυπουργός στη γερμανική επαρχιακή εφημερίδα Hannoversche Allgemeine Zeitung. Το ότι θα φτάναμε σε τέτοιο χάλι, ώστε να μαθαίνουμε τι κόμμα μάς επιτρέπει η ΕΕ να ψηφίσουμε στην Ελλάδα από τις δηλώσεις ενός Λουξεμβουργιανού σε μια τοπική εφημερίδα του Ανόβερου που ουδέποτε είχαμε ξανακούσει ομολογούμε ότι ούτε στους χειρότερους πολιτικούς εφιάλτες μας δεν το είχαμε φανταστεί.

«Η πρώτη αποικία της ΕΕ»

Απόλυτο δίκιο είχε τελικά ο εκ των κορυφαίων αρθρογράφων των Financial Times του Λονδίνου Βόλφγκανγκ Μινχάου, ο οποίος σε ένα πολύκροτο άρθρο του την προηγούμενη Δευτέρα χαρακτήριζε την Ελλάδα ως «την πρώτη αποικία της Ευρωζώνης»!

«Όταν ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε πρότεινε ότι η Ελλάδα θα έπρεπε να αναβάλει τις εκλογές της ως προϋπόθεση περαιτέρω βοήθειας, ήξερα ότι το παιχνίδι σύντομα θα τελείωνε. Βρισκόμαστε στο σημείο όπου η επιτυχία [Σ.Σ.: του σχεδίου “διάσωσης” της Ελλάδας από την ΕΕ] δεν είναι πλέον συμβατή με τη Δημοκρατία», γράφει ο αρθρογράφος και συνεχίζει: «Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών θέλει να αποτρέψει μια “λανθασμένη” δημοκρατική επιλογή. Ίδια με αυτή είναι η υπόδειξη να αφήσουν να γίνουν οι εκλογές, αλλά ανεξαρτήτως αποτελέσματος να σχηματιστεί ένας μεγάλος συνασπισμός. Η Ευρωζώνη θέλει να επιβάλει της δικής της επιλογής κυβέρνηση στην Ελλάδα – την πρώτη αποικία της Ευρωζώνης».

Ο αρθρογράφος της βρετανικής εφημερίδας δεν μασάει τα λόγια του. «Είναι άλλο πράγμα η παρέμβαση των δανειστών στη διαχείριση της πολιτικής μιας χώρας που παίρνει δάνεια κι άλλο να τους λες να αναβάλουν επ’ αόριστον τις εκλογές ή να εφαρμόσουν πολιτικές που μονώνουν την κυβέρνηση από την έκβαση δημοκρατικών διαδικασιών», υπογραμμίζει. «Οι προτάσεις παραβιάζουν τις αρχές του Συντάγματος της ίδιας της Γερμανίας. Εν ολίγοις, είναι ανήθικες», τονίζει.

«Η αδιαφορία του δήμιου»

Δεν είναι μόνο οι Άγγλοι. Έξω φρενών είναι και οι Ιταλοί με τη γερμανική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα.

«Νομίζει πραγματικά οποιοσδήποτε ότι έτσι θα σώσει την Ευρώπη, τσακίζοντας τη ράχη της Ελλάδας; Γιατί ακριβώς αυτό παρατηρούμε με ενόχληση: την ολέθρια αυταπάτη ότι θα αποκατασταθεί η ένωση της Γηραιάς Ηπείρου με το ρόπαλο της λιτότητας», τονίζει εξαρχής σε πρωτοσέλιδο κύριο άρθρο της η ιταλική εφημερίδα La Repubblica.

«Η αλληλουχία των όρων που υπαγορεύει η τρόικα στην κυβέρνηση της Αθήνας θυμίζει μάλλον την αδιαφορία του δήμιου και όχι την επιδεξιότητα του χειρουργού... Πίσω από την τρόικα, που κάθε μέρα σκληραίνει τις απαιτήσεις της για θυσίες –δεν φτάνουν, δεν φτάνουν, δεν φτάνουν!–, αναγνωρίζεται πέραν πάσης αμφιβολίας η κυριαρχική μορφή της Γερμανίας», υπογραμμίζει η κεντροαριστερή ιταλική εφημερίδα, και συνεχίζει: «Η τρόικα δεν βλέπει με καλό μάτι τη λήξη του ερχόμενου Απρίλη, όταν οι Έλληνες θα πρέπει να εκλέξουν δημοκρατικά ένα νέο Κοινοβούλιο και μια νέα κυβέρνηση. Φοβάται ότι η λαϊκή βούληση θα αντιτίθεται στο σχέδιο δακρύων και αίματος με το οποίο έχει συνδέσει την παραχώρηση περαιτέρω δανείων. Απαιτεί να τεθεί υπό κηδεμονία η εθνική κυριαρ χία, πράγμα που δεν προβλέπεται από καμία συνθήκη και, επομένως, δια γράφει μια νέας μορφής αποικιοκρατία, η κυριαρχία της οποίας δεν θεμελιώνεται πλέον στους στρατούς, αλλά στο χρέος», τονίζει η La Repubblica με ιδιαίτερη έμφαση.

Ανάλογες απόψεις έχει και η επίσης ιταλική κεντροδεξιά εφημερίδα Corriere della Sera, η οποία, μεταξύ άλλων, υποστηρίζει σε πρωτοσέλιδο και αυτή κύριο άρθρο της: «Στην αρχή της κρίσης, η ελληνική πυρκαγιά μπορούσε εύκολα να σβηστεί. Δεν έγινε αυτό εξαιτίας ενός γερμανικού βέτο, το οποίο υπήρξε καρπός όχι ενός καπρίτσιου της Άνγκελα Μέρκελ, αλλά του προσανατολισμού επικυριαρχίας της γερμανικής κοινωνίας».

«Κοινοβουλευτικό πραξικόπημα»

Εκτός από τους Βρετανούς και τους Ιταλούς, άρχισε να ξεσηκώνεται και η γαλλική διανόηση, ενώ όλο και συχνότερα εξέχοντα στελέχη των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών επιτίθενται με σφοδρότητα κατά της πολιτικής Μέρκελ απέναντι στη χώρα μας.

«Ολοκαύτωμα» είπε ότι θα μπορούσε να προκαλέσει η διάλυση της Ευρωζώνης ο Γερμανός Σο σιαλδημοκράτης πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, τασσόμενος αναφανδόν υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ, την ώρα που ο ακροδεξιός υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Χανς-Πέτερ Φρίντριχ, τασσόταν υπέρ της αποβολής της χώρας μας από την Ευρωζώνη.

Πολύ βαθύτερη προσέγγιση επιχειρούν είκοσι πέντε Γάλλοι αριστεροί διανοούμενοι με μανιφέστο τους που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο της γαλλικής εφημερίδας Libération. «Πρωτίστως, το ζητούμενο είναι να μετατραπεί η Ελλάδα σε εργαστήριο μιας κοινωνικής μεταλλαγής, που στη συνέχεια θα γενικευτεί σε ολόκληρη την Ευρώπη», υπογραμμίζουν. «Πρόκειται για ένα σημείο καμπής όσον αφορά στα κοινοβουλευτικά καθεστώτα, στο πλαίσιο των οποίων βλέπουμε τους “αντιπροσώπους του λαού” να εξουσιοδοτούν εν λευκώ τους ειδικούς και τους τραπεζίτες, απαρνούμενοι την υποτιθέμενη εξουσία τους να αποφασίζουν. Πρόκειται για ένα είδος κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος, το οποίο προσφεύγει, μεταξύ άλλων, και σε ένα διευρυμένο κατασταλτικό οπλοστάσιο απέναντι στις λαϊκές διαμαρτυρίες», τονίζουν.

«Η τεχνητή και καταναγκαστική επιδείνωση του προβλήματος του χρέους της Ελλάδας χρησιμοποιήθηκε ως όπλο εφόδου για την άλωση μιας κοινωνίας στο σύνολό της», επισημαίνουν με έμφαση.

Λείπουν πολιτικοί, όχι φίλοι

Από τα ελάχιστα προαναφερθέντα παραδείγματα καθίσταται εμφανέστατο ότι η Ελλάδα δεν στερείται φίλων ανά την Ευρώπη, οι οποίοι θα ήταν πρόθυμοι να συμπαραταχθούν με τους Έλληνες στην αντιμετώπιση της γερμανι κής πολιτικής επικυριαρχίας πάνω στη χώρα μας αλλά και πάνω σε ολόκληρη τη Γηραιά Ήπειρο. Οι φίλοι δεν μας λείπουν, είναι εξόφθαλμο.

Μας λείπουν, όμως, οι πολιτικές δυνάμεις και οι πολιτικοί ηγέτες της Ελλάδας που θα τολμούσαν να υψώσουν το ανάστημά τους απέναντι στη Μέρκελ, στον Σόιμπλε και στην πολιτική του Βερολίνου συνολικά.

Όπως απέδειξε και η δημοσκόπηση της VPRC για τα «Επίκαιρα», σύσσωμος ουσιαστικά ο ελληνικός λαός είναι ήδη έτοιμος να στρατευτεί πίσω από μια κυβέρνηση που θα ερχόταν σε σύγκρουση με τη γερμανική πολιτική.

Με εξαίρεση, όμως, τους ηγέτες του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, κανένας Έλληνας πολιτικός ηγέτης δεν τολμά να ψελλίσει κάτι έστω εναντίον της πολιτικής του Βερολίνου. Ψοφοδεείς ή σύγχρονοι... «γερμανοτσολιάδες», δεν έχει τόση σημασία.

Παρουσιάζεται το τραγελαφικό φαινόμενο να κατακεραυνώνουν την πολιτική της Μέρκελ απέναντι στην Ελλάδα, π.χ., ο Γερμανός Σοσιαλ δημοκράτης Ζίγκμαρ Γκάμπριελ ή ο Γάλλος Σοσιαλιστής Φρανσουά Ολάντ, και να μην υπάρχει ούτε ένα ηγετικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ ή της ΝΔ που να σηκώνει το τηλέφωνο, να τους λέει «ευχαριστώ» και να ζητά να συναντηθεί μαζί τους για να συντονίσουν τις περαιτέρω ενέργειές τους για την υπεράσπιση της Ελλάδας! Απίστευτο, αλλά αληθινό και επαίσχυντο...

Ελπίδες απαλλαγής

Δεν είμαστε ακόμη πεισμένοι ότι οι εκλογές θα γίνουν τον Απρίλιο ή το Μάιο. Όποτε, όμως, κι αν γίνουν, είμαστε βέβαιοι ότι θα καταφέρουν συντριπτικό πλήγμα κατά του ΠΑΣΟΚ και ισχυρό κατά της ΝΔ. Και τα δύο κόμματα θα σημειώ σουν τις κατά πολύ χειρότερες επιδόσεις της ιστορίας τους, εξαιτίας της εθελόδουλης στάσης τους απέναντι στα Μνημόνια. Είναι άξια της τύχης τους.

Ελπίζουμε να συγκροτηθούν και να τύχουν ανταπόκρισης νέα αντιμνημονιακά κόμματα στο χώρο του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Τα κόμμα τα αυτά θα έχουν προφανώς μεταβατικό χαρακτήρα, αλλά ίσως δράσουν ως καταλύτες για ριζική αναμόρφωση του κοινωνικά και εθνικά σάπιου πολιτικού σκηνικού. Ίδωμεν... 

Πασοκ/ΝΔ και Siemens.
Εξωδικαστικό συμβιβασμό "επέτυχε" η Συγκυβέρνηση με την Siemens.
Συμβιβασμός που δικαιώνει τη γερμανική εταιρεία και τη λεηλασία δεκαετιών της ελληνικής Οικονομίας.
Συμβιβασμός που δικαιώνει το γερμανικό κράτος, τα άρματα χωρίς βλήματα και τα υποβρύχια "κλίσης", που προμηθεύτηκε η Χώρα μας.
Συμβιβασμός που δικαιώνει τα δύο κόμματα Εξουσίας, τις μίζες που εισέπραξαν και την Ατιμωρησία που μεθόδευσαν.
Συμβιβασμός που δικαιώνει τους πραζινογάλαζους σκύλους, που καρπώθηκαν "δώρα" εκατομμυρίων.
Μην τους κοιτάτε...
Διώξτε τους.

Πασοκ/ΝΔ και Αφεντικά.
Μόνον μερικά δισεκατομμύρια θα καρπωθούν Αφεντικά και Εργοδότες από τις μειώσεις μισθών και καταργήσεις συμβάσεων στον ιδιωτικό τομέα.
Η Κρίση είναι ευκαιρία για τη Διαπλοκή Συγκυβέρνησης και Πλουτοκρατών.
Μην απορείτε...
Διώξτε τους.

Πασοκ/ΝΔ και Μνημόνια.
Επί 38 χρόνια κυβερνούν με σκυλοκαυγάδες.
Με εκβιασμούς και Διλήμματα.
Τώρα... ερίζουν για το ποιό Μνημόνιο είναι χειρότερο.
Το Πρώτο ή το Δεύτερο!!
Αντέχετε κι άλλο δούλεμα;...
Διώξτε τους.

Πασοκ/ΝΔ και δάνεια.
Κοινή τροπολογία κατέθεσαν τα δύο κόμματα σε νομοσχέδιο για... ζώα (!!)... επιδιώκοντας ευνοϊκές "ρυθμίσεις" για τα τραπεζικά δάνεια που πήραν!!
΄Ασχετα αν η ντροπολογία αποσύρθηκε προσωρινά..., η συναίνεση των δύο κομμάτων... εφ΄όλης της ύλης και ΟΛΩΝ των κοινών συμφερόντων τους... υποδεικνύει έναν τρόπο άμυνας...
Διώξτε τους.


Ντροπή. Μόνο αυτή η λέξη θα μπορούσε να περιγράψει αυτό που θα πρέπει να νιώθουν όλοι όσοι κρατούν την πολιτική και οικονομική εξουσία στα χέρια τους και διαβάζουν την έρευνα της Στατιστικής Υπηρεσίας για τις συνθήκες διαβίωσης στη χώρα μας. Τα στοιχεία είναι συγκλονιστικά και μάλιστα αφορούν το 2010, όταν τα Μνημόνια δεν είχαν ακόμη ναυαγήσει. Οταν δεν είχαμε ακόμη τη σφαγή σε μισθούς και συντάξεις, φόρους, χαράτσια, απολύσεις, χιλιάδες λουκέτα, ανεργία στο 21%. Ηδη τότε η Ελλάδα είχε 3 εκατομμύρια πολίτες οι οποίοι βρίσκονταν στα όρια της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού, ήτοι στα όρια της πλήρους εξαθλίωσης.

Επίσης, το 20,1% του πληθυσμού κινδυνεύει με φτώχεια. Χιλιάδες πολίτες δεν έχουν βασικά αγαθά, δεν έχουν σπίτι, 550.000 άνθρωποι ζουν σε οικογένειες που δεν εργάζεται κανείς ή εργάζεται με μερική απασχόληση. Το πιο συγκλονιστικό: πάνω από 1 στα 5 παιδιά (23%) ηλικίας 0-17 ετών κινδυνεύει με φτώχεια, ενώ 21% όσων βρίσκονται πάνω από 65 ετών έχουν κι αυτοί τεράστιο πρόβλημα. Ο κίνδυνος φτώχειας των νοικοκυριών με ένα γονέα και τουλάχιστον ένα εξαρτώμενο παιδί ανέρχεται στο 33,4%, ενώ ο αντίστοιχος δείκτης για τα νοικοκυριά με δύο γονείς και ένα εξαρτώμενο παιδί ανέρχεται στο 21,6%.

Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά και ακόμη χειρότερα... αυτοί πανηγυρίζουν για τη μεγαλύτερη στην ιστορία διαγραφή κρατικού χρέους! Επιτυχία... Επιτυχία... Επιτυχία... ψελλίζουν εν χορώ! Εστησαν πάνω στα κοινωνικά ερείπια της Ελλάδας το πανούργο «εθελοντικό κούρεμα» που επινόησε η κυρία Μέρκελ. Αν δεν ήταν τόσο τραγική η κρίση που βιώνουμε, θα ήταν αστεία, με μια αίσθηση μαύρου χιούμορ, η ικανοποίηση που εξέφρασαν ο πρωθυπουργός και ο υπουργός των Οικονομικών για τη συμφωνία του PSI. Πώς, όμως, είναι δυνατόν κάτι που πραγματοποιείται υπό καθεστώς εκβιασμού να βαφτίζεται εθελοντικό; Ενώ τα νέα μέτρα λιτότητας και τα σενάρια Αρμαγεδδώνος τα έκρυψαν κάτω από το χαλί των καθώς πρέπει... αναλυτών.

Η κατάσταση θα ήταν ελπιδοφόρα, αν δεν παιζόταν στις πλάτες ενός ολόκληρου λαού που στέκει σαν χαμένος και δεν ξέρει τι να πρωτοπιστέψει. Θυμίζει κάτι φαρσοκωμωδίες που ξεκινούν με ένα μικρό ψέμα, το οποίο φέρνει ένα μεγαλύτερο και πάει λέγοντας. Το πρώτο ψέμα ήταν το Μνημόνιο... Οταν δόθηκαν στη δημοσιότητα τα πρώτα στοιχεία της ελληνικής κρίσης χρέους από το μοιραίο ζεύγος Παπανδρέου - Παπακωνσταντίνου, όλοι οι γνώστες μού επισήμαναν ένα απλό πράγμα. Χρειαζόταν αμέσως αναδιάρθρωση, ένα γενναίο haircut (κούρεμα)». Δεν θα ήταν το πρώτο στην Ιστορία ούτε το τελευταίο. Αυτό το haircut όμως είχε τότε μια μικρή ιδιαιτερότητα: επηρέαζε άμεσα την ΕΚΤ και κατ’ επέκτασιν όλη την, ιδιαίτερα ευάλωτη όπως αποδείχθηκε, οικονομία της Ευρωζώνης.
Η πρώτη αντίδραση της Γερμανίας ήταν η απαγόρευση κάθε σκέψης για αναδιάρθρωση.
Η δεύτερη αντίδραση, χρεοκοπία εντός του ευρώ για να μην κινδυνεύσει η Ευρωζώνη.
Η τρίτη αντίδραση, έξοδος από το ευρώ και στάση πληρωμών.
Η τέταρτη αντίδραση, εσωτερική υποτίμηση και γιγάντωση της ύφεσης.

Και μετά ήρθε η σωτηρία... Δηλαδή, οι πιστωτές μας μας κράτησαν στη ζωή με το πανούργο εθελοντικό «κούρεμα» «για να μη χρεοκοπήσουμε ατάκτως» κι εμείς θα τρώμε τις σάρκες μας. Και η μακάρια κυβέρνηση επαίρεται για το εθνοσωτήριο έργο της. Ομως, η υπομονή εξαντλείται. Το κόστος που πληρώνουμε όλοι οι Ελληνες για τη «διάσωση» της χώρας και τα μέτρα που έχουν επιβληθεί μας γονατίζει. Η οργή ξεχειλίζει και η οικονομική πίεση αυξάνεται. Και όλοι μας αναρωτιόμαστε αν οι επερχόμενες εκλογές θα ανατρέψουν τη διαολεμένη αυτή κατάσταση και αν μπορεί να γίνει κάτι για να σταματήσει ο κατήφορος...

«Ποιό PSI και κουραφέξαλα. Το έλλειμμα του 2011 έκλεισε υψηλότερα από το 2010!!!
Αυτή είναι η είδηση της ημέρας. Στο 11,5% του ΑΕΠ διαμορφώθηκε το 2011 το ταμειακό έλλειμμα του κράτους ή διαφορετικά στα 24,884 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία που εξέδωσε χθες το υπουργείο Οικονομικών. Αυτό σημαίνει ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ύψους 2 δις, ξεχωριστά από αυτά που θα έρθουν τον Ιούνη και θα μας φέρουν στο επίπεδο Βουλγαρίας. Τόσες περικοπές μισθών, περικοπές κοινωνικών και ασφαλιστικών δαπανών, τόσα φοροχαρατσικά μέτρα και όμως δεν έκαναν ΤΙΠΟΤΑ. Και όσο παίρνουν νέα μέτρα τόσο θα καθιστά τον όποιο δημοσιονομικό στόχο ακόμη πιο δύσκολο να επιτευχθεί».

Πανηγυρίζουν οι εκδορείς του Ελληνικού λαού για την επιτυχία του PSI!!!

Πανηγυρίζουν οι ανθρωποφάγοι τη συγκυβέρνησης και ακονίζουν τα μαχαίρια για τη μεγάλη σφαγή του Ιουνίου.

Νέα μέτρα στα νέα μέτρα που θα μετατρέψουν την Πατρίδα μας σε ένα απέραντο νεκροταφείο χαμένων ελπίδων…

Όλα όπως το σχέδιο τα προβλέπει.

Συγκυβέρνηση τώρα, συγκυβέρνηση και μετά τις εκλογές…

Κι αν δε φτάνουν τα κουκιά του ΠΑΣΟΚ, υπάρχει και η χρυσή εφεδρεία του Κουβέλη του Πασοκοπατερίτσα…

Μόνο ο λαός μπορεί να σταματήσει αυτόν τον όλεθρο εξαφανίζοντας από τον πολιτικό χάρτη τα κόμματα που κατέστρεψαν το παρόν και το μέλλον του και υποθήκευσαν την Πατρίδα του!


Πληθαίνουν οι ρατσιστικές επιθέσεις σε Έλληνες μετανάστες

Κάπως έτσι ξεκίνησε και ο διωγμός των Σέρβων. Αφου είχε καλλιεργηθεί η εικόνα του “απατεώνα Σέρβου” ωστε να υπάρχει αντιπαθεια στην διεθνή κοινότητα. Όλως τυχαίως, πρωταγωνιστής και στον διωγμό των Σέρβων ήταν ο περιβόητος Ρόντος, διαχρονικός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου…

Αναδημοσιεύουμε από email:

Πληθαίνουν οι αναφορές από το Μόναχο και τη Βιέννη έως τη Στοκχόλμη και το Λονδίνο για φραστικές επιθέσεις που δέχονται Ελληνες μετανάστες. καθώς αναπτύσσεται μια τάση περιφρονητικής συμπεριφοράς προς εκείνους«τους τεμπέληδες, που δεν δουλεύουν ή δεν πληρώνουν φόρους».
Το φαινόμενο απαντάται κυρίως στη Γερμανία και απασχολεί πολύ σοβαρά τις τοπικές
κοινότητες των ομογενών, που σχεδιάζουν δράσεις για να αντιστρέψουν το κλίμα το οποίο επιδεινώνεται τους τελευταίους μήνες.
Παράλληλα, αλλά σε αντίθετη φορά με το φιλελληνικό ρεύμα, το συρτάκι στο Παρίσι και την καμπάνια «Είμαστε όλοι Ελληνες», ένα είδος ρατσισμού που μέχρι σήμερα εκφραζόταν από μεμονωμένες ακραίες ομάδες, διαχέεται πλέον σε ευρύτερα στρώματα, με αποτέλεσμα να αυξάνονται τα περιστατικά χλευασμού των Ελλήνων.
Ορισμένες φορές η παρουσία και μόνο των συμπατριωτών μας προκαλεί αθώα -πλην ενοχλητικά- πειράγματα από συναδέλφους στο γραφείο. Συχνά Ελληνες υποχρεώνονται σε απολογία για τις πράξεις των πολιτικών μας. Δεν λείπουν και τα περιστατικά «ωμής πρόκλησης», όπου σερβιτόροι διερωτώνται φωναχτά εάν έχουν να πληρώσουν οι ‘Ελληνες πελάτες τους. Και η λίστα δεν εξαντλείται εδώ.
«Αντιμετωπίζουμε πλέον προβλήματα στην καθημερινότητά μας, τα οποία έως τώρα δεν είχαμε. Πλέον μας βλέπουν διαφορετικά απ’ ό,τι στο παρελθόν. Ακούω, για παράδειγμα, ότι ιδιοκτήτες ακινήτων δεν ανανεώνουν τις συνεργασίες τους με ελληνικά μαγαζιά ή ότι πολλοί Γερμανοί αποφεύγουν τις ελληνικές επιχειρήσεις, π.χ. καταστήματα με ρούχα ή παπούτσια, ακόμα και εστιατόρια.
Ο χλευασμός είναι καθημερινός» λέει ο κ. Θανάσης Κρίκης από το Μόναχο, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων στη Βαυαρία, στέλεχος αλλά και συνδικαλιστής σε μεγάλη βιομηχανία της περιοχής, όπου ανάμεσα σε 8.000 εργαζόμενους υπάρχουν και 500 Ελληνες. «Το πρωί πηγαίνω στο γραφείο και συνάδελφοι διαβάζουν την «Bild». Μια ημέρα είχε φωτογραφία από την Αθήνα όπου έκαιγαν τη γερμανική σημαία. «Δεν έχετε να φάτε, σας πληρώνουμε και μας λέτε «ναζί». Είστε αχάριστοι» γύρισαν και μου είπαν.
Ακόμη και στο Λονδίνο όμως, όπου πολλοί ‘Ελληνες διακρίνονται τόσο στον επιχειρηματικό όσο και στον επιστημονικό στίβο, καταγράφονται τους τελευταίους μήνες ολοένα και περισσότερα περιστατικά ρατσιστικής αντιμετώπισης των συμπατριωτών μας.
Όπως διευκρινίζει βέβαια στο «Εθνος της Κυριακής» η 24χρονη Ειρήνη Παπαδάκη, η οποία σπουδάζει Νευροεπιστήμη τα τελευταία χρόνια στη Βρετανία, «είναι σπάνιο να ακούσεις κάτι κακό από τους νέους ή τους συμφοιτητές σου, οι οποίοι στην πλειονότητά τους σε αντιμετωπίζουν με συμπάθεια».
Ωστόσο, όπως επισημαίνει η νεαρή φοιτήτρια, το γενικότερο κλίμα αλληλεγγύης μέσα στο Πανεπιστήμιο δεν εμπόδισε έναν από τους καθηγητές της να την επιπλήξει προτάσσοντας την καταγωγή της ως κύρια αιτία για το αποτέλεσμα μιας εργασίας της. «Δεν κατάλαβα, βαριέσαι να δουλέψεις όπως και οι υπόλοιποι Ελληνες;», της είπε αφήνοντας άφωνους τόσο την ίδια όσο και τoυς συμφοιτητές της.
Η Ειρήνη τονίζει ότι παρά το γεγονός ότι ελάχιστοι είναι αυτοί που τελικά θα προβούν σε κάποιο ρατσιστικό σχόλιο και οι περισσότεροι περιορίζονται σε «αθώες πλάκες», η ίδια αισθάνεται πως βρίσκεται μονίμως σε άμυνα και ότι η πίεση για τους Ελληνες στο εξωτερικό έχει αυξηθεί. Γι’ αυτό και, επισημαίνει, νιώθει ότι πρέπει να καταβάλει μεγάλες προσπάθειες ώστε να είναι «άψογη σε όλα» για να μη δώσει καμία αφορμή.
Αλλά και στη Σουηδία, υπάρχει πλέον μια δαιμονοποίηση του Ελληνα ως του ανθρώπου που δεν πληρώνει φόρους, του διεφθαρμένου. «Προχθές μου τηλεφώνησε ένας μάγειρας που ήρθε πρόσφατα από την Ελλάδα και είπε ότι του δίνουν τα μισά χρήματα απ’ ό,τι δίνουν σε έναν Σουηδό»λέει η κ. Αλεξάνδρα Πασχαλίδου, δημοσιογράφος και συγγραφέας, που ζει μονίμως στη Στοκχόλμη.
Σε εκπομπή που έκανα στο ραδιόφωνο μεταξύ των θεμάτων μου ήταν και η κρίση στην Ελλάδα, όπου προσπαθούσα να παρουσιάσω και την άλλη άποψη. Τα e-mails που έλαβα ήταν απογοητευτικά, στο μοτίβο «καλά να πάθετε», δηλώνει η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου.


Δυστυχώς δεν υπήρχε πηγή στο μειλ…


  • Του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου
Ψάχνοντας για τίτλο θυμήθηκα τον στίχο από το γνωστό τραγούδι του συμπατριώτη μου Γιάννη Μηλιώκα (πρώτη εκτέλεση Γιάννης Μηλιώκας - Αφροδίτη Μάνου μετά Αλεξίου - Πάριος) και τον χρησιμοποιώ, χωρίς να ζητήσω άδεια:

«…Πόσο άλλαξες πόσο άλλαξα/τα όνειρά μου κόκκινα/τα όνειρά μου άσπρα/ρούχα μαζί που πλύθηκαν κι έχουνε γίνει ροζ…»

Έγραφα τις προάλλες στην ανάρτηση με τίτλο «Έχασαν οι λέξεις τα νοήματά τους» για το που μας έφτασαν οι “ηγέτες μας» οι οποίοι ως Αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, στηρίχτηκαν στις «δήθεν» ιδεολογικές αντιπαλότητες «προόδου και συντήρησης» και με τον ιδεολογικό διαποτισμό που είχαμε σε 24-ώρη βάση από τα συνεργαζόμενα μαζί τους επίσης «δήθεν» αυτοδύναμα και ανεξάρτητα ΜΜΕ (τύπος, τηλεόραση, ραδιόφωνο) μας Κυβερνούν επί 38 συναπτά έτη (1974-2012) μετά την μεταπολίτευση.

Οι ευθύνες, όμως, δεν μπορεί και δεν επιτρέπεται να εξαντληθούν μόνο και αποκλειστικά στα πρόσωπα των ΗΓΕΤΩΝ ΤΟΥ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΥ, Αρχηγών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ αλλά πρέπει κάποια στιγμή να γίνει ο σχετικός τους επιμερισμός και στα χιλιάδες πράσινα και μπλε στελέχη:

Πρώτον, της Νομοθετικής Εξουσίας τα οποία με τις καταστροφικές μονοκομματικές πλειοψηφίες στη Βουλή πέρασαν Νόμους που μας έφεραν εδώ που βρισκόμαστε απαλλάσσοντας όμως την ίδια στιγμή εαυτούς και αλλήλους από…ΕΥΘΥΝΕΣ και.

Δεύτερον της Εκτελεστικής όπου οι θώκοι εξουσίας που τους ανέθεσαν οι Κομματικές τους Ηγεσίες με την άνεση των μονοκομματικών Κυβερνήσεων τους παρείχαν χρυσές απολαβές και απέραντο κοινωνικό κύρος.

Τα γράφω αυτά σήμερα επειδή αρχίζουν να πυκνώνουν οι αναφορές στα σενάρια περί ΣΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ της «Νέας» Νέας Δημοκρατίας του κ Σαμαρά με το «Νέο» ΠΑΣΟΚ (ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ του κ Βενιζέλου, ίσως και με την παρουσία του κ Παπαδήμου αλλά όχι σε θέση…Πρωθυπουργού).

ΠΑΡΑΛΟΓΟ ένα τέτοιο σενάριο;

ΟΧΙ, υποχρεωτικά, και μάλιστα όταν εδώ και μερικούς μήνες και μέχρι τον Μάιο στη συνέχεια ήδη έχουμε αγαστή ΣΥΝ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και μάλιστα από τη στιγμή που από το «Σχήμα της Εθνικής Σωτηρίας» απεχώρησε ο ΛΑΟΣ η συνύπαρξη των κκ Παπανδρέου (με 40 και βάλε στελέχη του) και Σαμαρά (με 6 Υπουργούς και στο παρασκήνιο ΟΛΑ τα δικά του στελέχη) γιατί να μας ξαφνιάζει το συγκεκριμένο σενάριο που όπως διαβάζω ήδη 2 Αντιπρόεδροι των 2 Κομμάτων Εξουσίας, οι κκ Πάγκαλος και Αβραμόπουλος μάλλον δεν το θεωρούν…εξωπραγματικό και…εξωγήινο!

Στην Ελλάδα του 2012 καθώς η Πράσινο-μπλε ΣΥΝ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ μειώνει καθημερινά μισθούς, συντάξεις, επιδόματα έχουν πλέον χάσει «οι λέξεις τα νοήματά τους» όπως έχασαν και οι «Ιδεολογίες» των 2 Κομμάτων εξουσίας την…σημασία τους! Δεν φαίνεται να είναι, λοιπόν, καθόλου δύσκολη ή δυσλειτουργική η συνέχιση της ιλαροτραγωδίας της ΣΥΝ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ του τόπου μας από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ καθώς έτσι:

Σίγουρα ΧΑΘΗΚΑΝ πολλά ΝΟΗΜΑΤΑ σε λέξεις, όρους, προγράμματα που χρησιμοποίησε επί 38 χρόνια το Σύστημα του Δικομματισμού, αλλά:

ΔΕΝ χάνεται η ΚΑΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ και των θώκων που αυτή παρέχει σε Αρχηγούς, Στελέχη και μερικές χιλιάδες…παρατρεχάμενους.

Και παραμένουν ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΙ στο απυρόβλητο της «Ανευθυνότητας» ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΚΑΙ ΜΠΛΕ Υπουργοί, Βουλευτές και Στελέχη που μας οδήγησαν εάν όχι από πρόθεση σίγουρα από ανικανότητα και έλλειψη του «φόβου που φυλάει τα…έρμα» στο δρόμο της Οικονομικής, κοινωνικής, ηθικής, πολιτικής πτώχευσης και απώλειας Εθνικής αξιοπρέπειας, εθνικού πλούτου και εθνικής κυριαρχίας…

Την θεωρώ πολύ, πάρα πολύ πιθανή την ΣΥΝ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ εκτός εάν μπροστά στην κάλπη θυμηθούμε:

πού βρισκόμαστε εμείς, τα παιδιά και τα εγγόνια μας, ποιοι μας έφεραν ως εδώ και παραμένουν ατιμώρητοι, και ποιο θα είναι το μέλλον μας ατομικά, ομαδικά, συλλογικά, ΕΘΝΙΚΑ εάν ΔΕΝ αποφασίσουμε να στείλουμε τον πράσινο-μπλε ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟ εκεί που του… αξίζει!!!

Αλλιώς ας μην κατηγορούμε τους Ευρωπαίους ηγέτες και τις περιώνυμες ΑΓΟΡΕΣ αλλά τους…εαυτούς μας και την αδυναμία μας να διαπιστώσουμε ότι αν δεν το κάνουμε τότε «αυτοί που έζησαν καλά θα ζήσουν ακόμη καλύτερα αλλά εμείς που νομίσαμε ότι…ζούμε καλά, ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ!...»H φωτοσύνθεση είναι από το "Γρέκι"

Ήρθε η ώρα να αναζητήσουμε την χαμένη πολιτική αξιοπιστία. Από πολιτικούς και πολιτικές.

Σήμερα δεν έχουμε να κάνουμε με αγανακτισμένους πολίτες, που οδηγηθήκαν στις πλατείες για να διαδηλώσουν την αντίθεση τους σε κάποιες αποφάσεις.

Σήμερα έχουμε να κάνουμε με μια αδυσώπητη πραγματικότητα!

Έχουμε να διαχειριστούμε μια στρατευμένη αποδοχή, την οποία όμως έχουμε ιερή υποχρέωση να τη μετατρέψουμε από ταφόπλακα για το μέλλον όλων μας και ειδικά των παιδιών μας, σε μια αχνή σπίθα ελπίδας.

Μέσα όμως σε ένα γενικό κλίμα κάθετης αμφισβήτησης, είναι εξαιρετικά δύσκολο και να δούμε και να κατανοήσουμε. Πόσο δε μάλλον, όταν το θύμα, δεν είναι λίγες οι φορές, που αυτουργοί και εκτελεστές, το έχουν παρουσιάσει για θύτη!

Αυτή ήταν η λογική της «πράσινης» κυβέρνησης και δυστυχώς, μένει να απαντηθεί μόνο στις κάλπες.

Η χαμένη πολιτική αξιοπιστία, δύσκολα πλέον βρίσκεται. Και αυτό οφείλει να το αναζητήσει ο κάθε πολιτικός, πρώτα μέσα από τον εαυτό του. Να τεστάρει πρώτα τον αυτοσεβασμό του. Να νιώσει την ευθύνη του, που σίγουρα είναι τεράστια.

Ζητήθηκαν θυσίες. Έγιναν θυσίες και μάλιστα πολύ μεγαλύτερες. Αυτές όμως δεν είναι δυνατόν να λέγονται μόνο για να ακούγονται. Ο λόγος των υποσχέσεων δεν έχει θέση πλέον στην Ελληνική κοινωνία.

Πολιτικοί και πολιτικές, έχουν γίνει αγκάθια που ματώνουν. Αξίες που έχουν απαξιωθεί και έχουν χαθεί σε έναν κυκεώνα οικονομικών μέτρων, που καθρεφτίζουν αγώνες που ξεπουλήθηκαν, οικογένειες που διαλύθηκαν, σπίτια που ερήμωσαν, φιλότιμο που χάθηκε και εθνική συνείδηση που τσαλαπατήθηκε.

Δεν μπορούμε όμως να προχωρήσουμε έτσι. Με μια εικόνα διάλυσης δεν πρόκειται να πάμε πουθενά, όταν στόχος μας σήμερα, είναι μόνο η ελπίδα.

Υπάρχει λύση;

Σίγουρα υπάρχουν πολλές δυσκολίες και αυτές δεν ξεφεύγουν μιας σημερινής πραγματικότητας, που ό Έλληνας πολίτης, έγινε υπήκοος.

Μια λύση, για παράδειγμα, για να μπορέσουμε να δούμε αυτόν το στόχο, θα ήταν, η πολιτική να γυρίσει στις γειτονιές, όχι πλέον με αποκριάτικες μάσκες. Να γυρίσει με θάρρος εκεί που χτυπάει πολύ παραπάνω η καρδιά της αμφισβήτησης. Εκεί που ο Έλληνας νιώθει περισσότερο την εγκατάλειψη και ακόμη περισσότερο το θυμό στο αίμα του.

Και να του πει την αλήθεια. Να κατορθώσει -γιατί περί κατορθώματος πρόκειται πλέον- να σταθεί δίπλα στα σημερινά καθημερινά προβλήματα επιβίωσής του και να τον πείσει πως πάντα υπάρχει μια νέα αρχή και νέοι άνθρωποι να την στηρίξουν.

Πρώτα όμως να του πει, ποιοι είναι αυτοί του «μαζί τα φάγαμε»! Και στο τέλος να του πει γιατί ο κύριος Βενιζέλος του είπε «Φτάσαμε σε ένα αποτέλεσμα καλύτερο από αυτό που είχαμε σχεδιάσει»!

Ο ίδιος βέβαια δεν μπορεί να του πει, τί είχαν σχεδιάσει δυόμισι χρόνια τώρα γι’ αυτόν, χωρίς αυτόν… Φάνηκε από μόνο του!

Περισσότερο να πονέσει δεν γίνεται. Ανάγκη να πιστέψει έχει και να νιώσει την αλληλεγγύη.

Αυτό θα ήταν πράγματι μια λύση.

Στέφανος Αγιάσογλου
Παρακολουθείστε ολόκληρη την χθεσινοβραδινή συνέντευξη του Πάνου Καμμένου, στην εκπομπή “Λαβύρινθος” της ΕΤ-3 και στον δημοσιογράφο Α. Τριανταφυλλίδη.

Ο Πάνος Καμμένος μιλάει για τους “Ανεξάρτητους Έλληνες”, για τις θέσεις του κόμματος, για όλους και για όλα…Για 13 δις ευρώ που έλειπαν ενεργοποιήθηκαν τα CACs και θα πληρωθούν τα CDS!
Η οργανωμένη χρεοκοπία (organized default) της χώρας ολοκληρώθηκε με τo PSI. Ειναι πολυ σημαντικό ο Ελληνικός λαός να γνωρίζει τι ακριβώς έχει γίνει με το δήθεν πετυχημένο PSI για να καταλάβει ότι για μόλις 13 δις ευρώ (που έλειπαν) ενεργοποιήθηκαν τα CACs και η χώρα κηρύχτηκε σε πτώχευση από τους οίκους αξιολόγησης και την ISDA.

Θα σας το παραθέσω αναλυτικά γιατί έτσι το κανουν τα σωστά ΜΜΕ αλλά η προπαγάνδα έχει ξεπεράσει καθε όριο.

Η Ελλάδα ήθελε να μαζέψει 206 δις ευρω για να κάνει 53% περίπου κούρεμα του χρέους της. Μαζεύτηκαν

  • 152 δις (85.8% συμμετοχή) που υπάγονταν στο Ελληνικό Δίκαιο. Για 100% συμμετοχή θα ήταν 152×100/85.8=177 δις
  • 20 δις (67.7% συμμετοχή) που δεν υπάγονταν στο Ελληνικό Δίκαιο. Για 100% συμμετοχή θα ήταν 20×100/67.7=29 δις
Πράγματι 177+29=206 δις ευρώ.

Συνολικά μαζεύτηκαν 152+20=172 δις (172/206= 83.5% ). Ολα αυτά χωρίς την επιβολή
ρητρών (CAC)

Ρήτρες μπορούν να μπούν μόνο στα υπαγόμενα στο ελληνικό δίκαιο ομόλογα. Το εχω ήδη υπολογίσει και ειναι 177 δις.

Με τις ρήτρες ενεργοποιημένες μαζεύτηκαν 177+20=197 δις (197/206=95.6%).

Η κυβέρνηση έδωσε αν εχω καταλάβει περιθώριο ως την 23η Μαρτίου για να μαζευτουν και τα υπόλοιπα 9 δις απο τα ομόλογα που δεν υπάγονται στο Ελληνικό Δίκαιο (…).

Η Ευρωζώνη εφόσον η συνολική συμμετοχή ξεπέρασε το 90% θα προχωρήσει τη συμφωνία-τάφο με την Ελλάδα.

Για να προχωρήσει η συμφωνία-τάφος με την Ελλάδα, η ευρωζώνη απαιτούσε επιτυχία του 90% του PSI, δηλαδή συγκέντρωση (0.9×206 δις ευρώ) 185.4 δις ευρώ.

Η Ελλάδα μάζεψε 172 δις ευρώ. Αν είχε 185.4-172= 13,4 δις ευρώ δεν θα ενεργοποιούντο τα CACs δηλαδή δεν θα υπήρχε πιστωτικό γεγονός και δεν θα πληρωνόντουσαν τα CDS.

Για 13 δις ευρώ όπως λέμε για 30 αργύρια, θα πληρωθούν τα CACs.

Οι «φίλοι» του ΓΑΠ θα πληρωθούν τα CDS.

Δεν ξερω αν ειναι σύμπτωση αλλα μετα τη συνάντηση ΓΑΠ-Βενιζέλου κατά συμπτωση άρχισαν να ανεβαίνουν πάλι τα CDS.

ΥΓ. Εχω ακουσει οτι ο βουλευτής κ.Καμμένος ασχολείται με τα CDS του αδερφού του ΓΑΠ. Aν κάποιος μπορεί ας προωθήσει το άρθρο μου στο γραφείο του να το διαβάσει.


Όσο οι δομές αυτού του κράτους παραμένουν οι ίδιες, όσα καινούργια πρόσωπα και αν εκλεγούν, θα κινούμαστε στην ίδια κατεύθυνση. Μπορεί να αλλάξουν τον χρωματισμό. Αλλά ο δρόμος θα παραμείνει ο ίδιος.

Διαφαίνεται μια κοντινή ημερομηνία εκλογών και αμέσως η θεματολογία στο πολιτικό σύστημα άλλαξε. Ποιος θα κατέβει, με ποιον, τι ποσοστά παίρνει, αν βγαίνει αυτοδύναμη κυβέρνηση κλπ.

Είναι αυτό όμως το θέμα μας; Μπορεί αυτό το πολιτικό σύστημα με τις εκλογές, να δώσει λύση στο σημερινό αδιέξοδο;

Ο λόγος που –κατά την άποψή μας- δεν μπορεί να δοθεί λύση με τις εκλογές, είναι πως το εκλογικό παιχνίδι μέσα στο συγκεκριμένο πλαίσιο, οδηγεί πάντα σε συγκεκριμένα αποτελέσματα. Είναι τα αποτελέσματα που μας έχουν φέρει σε αυτό το αδιέξοδο.

Όλα, η επιλογή των υποψηφίων (από την κυρίαρχη ομάδα του εκάστοτε κόμματος), ο προεκλογικός αγώνας που ευνοεί τον υποψήφιο με τα χρήματα και τις διασυνδέσεις, ο ρόλος των ΜΜΕ (συγκεκριμένα ανταλλάγματα για τη στήριξη), η συνήθεια της πλειοψηφίας του λαού, να υποστηρίζει τους ίδιους, οδηγούν την εκλογική διαδικασία, σε ένα παιχνίδι, που όποιος και αν κερδίσει, δεν μπορεί να προχωρήσει σε ουσιαστικές αλλαγές.

Αυτό το πολιτικό σύστημα με τους υποστηρικτές του (τα κομματικά στελέχη, τους κεφαλαιούχους, τους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ, τις «ευγενείς κοινωνικές ομάδες», κλπ) δημιούργησε αυτό το κράτος που βλέπουμε. Αυτή την κατάσταση που βιώνουμε. Σε όποια εκλογική διαδικασία, όλοι αυτοί, εμφανώς η ή αφανώς, θα πάρουν μέρος, υποστηρίζοντας εκείνα τα άτομα που θα συνεχίσουν το έργο τους. δηλαδή την καταστροφή της Ελλάδας. Μπορεί γνωρίζοντας τον θυμό του εκλογικού σώματος, να προτείνουν καινούργια άτομα. Να θελήσουν να μας κάνουν να πιστέψουμε ότι ανανεώθηκαν. Και ότι οι καινούργιοι θα αλλάξουν τα πράγματα.

Όσο όμως οι δομές αυτού του κράτους παραμένουν οι ίδιες, όσα καινούργια πρόσωπα και αν εκλεγούν, θα κινούμαστε στην ίδια κατεύθυνση. Μπορεί να αλλάξουν τον χρωματισμό. Αλλά ο δρόμος θα παραμείνει ο ίδιος.

Μετά τις εκλογές, θα είναι ίδιο το θεσμικό πλαίσιο. Το θεσμικό πλαίσιο συγκεκριμένα ορίζει οι όποιοι εκπρόσωποι να ασκούν την εξουσία και ο λαός να υπακούει απλώς τις εντολές τους. Δεν έχει δικαίωμα ο λαός να αποφασίζει για κανένα ζήτημα, εκτός από το να επιλέγει τους όποιους εκπροσώπους του. Αυτό το γενικό μοτίβο, δεν αμφισβητείται με τις εκλογές. Αντίθετα, νομιμοποιείται όλο και περισσότερο και συντελεί στη διατήρηση των ψευδαισθήσεων περί δημοκρατίας.

Όλοι οι νόμοι, αυτό το μοτίβο εξυπηρετούν. Π.χ. ο νόμος περί ασυλίας. Δεν είναι τίποτα άλλο, παρά η δυνατότητα που δίνουν οι πραγματικοί κυβερνώντες, στους ‘εκλεγμένους’ να μην τιμωρούνται για τις πράξεις που εναντίον του λαού, διέπραξαν. Ή ο νόμος για την χρηματοδότηση των κομμάτων:. Αν κάποιος έχει την ψευδαίσθηση ότι οποιοδήποτε από τα κόμματα θα τους αλλάξει, δεν έχει παρά να δει τις σημερινές εκφρασμένες απόψεις τους. στην καλύτερη περίπτωση μιλούν για απόφαση του εκλογικού σώματος, μόνο σε συγκεκριμένα ζητήματα, (αμφισβητώντας στην πράξη του δικαίωμα του λαού να αποφασίζει για όλα). ‘Η μιλούν για μείωση της κρατικής χρηματοδότησης. Όχι φυσικά για κατάργησή της. Και αν τώρα λένε αυτά, τι θα γίνει όταν βρεθούν στην βουλή μετεκλογικά…..

Θα εξακολουθούμε και μετά τις εκλογές, να έχουμε ένα θεσμικό πλαίσιο που θα μεταθέτει την εξουσία από τον κυρίαρχο λαό, σε λίγους. Σε αυτούς που ονομάζουμε εκπροσώπους. Την εποχή που λόγω ηλεκτρονικών δυνατοτήτων είναι δυνατό να εκφραζόμαστε για οτιδήποτε σημαντικό υπάρχει, εμείς έχουμε ένα πολιτικό σύστημα που δημιουργήθηκε, πριν από μερικούς αιώνες.

Έχουμε ένα πολιτικό σύστημα, που έχει σχεδιαστεί για να υπηρετεί την κυρίαρχη -οικονομικά- ομάδα, σήμερα. Αυτή η κυρίαρχη ομάδα, έχει ως μόνο σκοπό της, την απόλυτη υποταγή των ανθρώπων, σε αυτούς. Τα πάντα προσαρμόζονται σ αυτό το σκοπό. Το πολιτικό σύστημα επομένως, είναι εκείνος ο τρόπος διακυβέρνησης, που εξυπηρετεί καλύτερα το σκοπό του διεθνούς κεφαλαίου. Αν ο σκοπός εξυπηρετείται καλύτερα, με ένα ψεύτικο όνομα, π.χ. δημοκρατία, κανένα πρόβλημα. Ας ονομάσουμε, αυτό το πολίτευμα δημοκρατία. Με μια δε, διαδικασία, που φαίνεται δημοκρατική, θα κάνουμε τον αφελή λαό να πιστέψει πως αυτός καθορίζει το παιχνίδι.

Το εκλογικό παιχνίδι, είναι στημένο. Γιατί αφαιρεί τις εξουσίες από το λαό και τις μεταθέτει στους «εκπροσώπους». Για αυτό η όποια εκλογική διαδικασία, δεν μπορεί να αλλάξει, παρά τα πιόνια που θα υλοποιήσουν την πολιτική της κυρίαρχης ομάδας. Για αυτών την ‘νομιμοποίηση’ γίνονται οι εκλογές. Όχι για να αλλάξει το παιχνίδι. Όχι για να μπει καινούργιος παίχτης, ο λαός, και να αποφασίζει για τις τύχες του.Γράφει ο Στέλιος Αρσενίου

Ένα - ένα τα θέματα που άπτονται της οικονομικής μας στήριξης από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και όσους μπορούν να δώσουν ό,τι έχουν ευχαρίστηση τακτοποιούνται. Τα ταμεία ανασαίνουν.

Τώρα που ήρθαν τα λεφτά, πάρτε θέση άπαντες. Από άκρα αριστερά μέχρι άκρα δεξιά.

Εκλογές με όλο τους το μεγαλείο. Έτσι, να τις αισθανθούμε ρε παιδί μου.

“Αν βρεις παπά, θάψε καμιά δεκαριά” λέει μια σοφή παροιμία.
Έ, όπως είναι μαζεμένοι όλοι αυτοί που έχουν τα γένια και τα χτένια, βαράτε βιολιτζήδες.

Να βάλουν κάποια δις ευρώ ακόμα για τις ατελείωτες εκλογικές αναμετρήσεις που μας περιμένουν, μέχρι να μας βάλουν στο σβέρκο κανένα αρμοστή.

Όπως τα χρόνια τα καλά, ευκαιρία να ξαναζήσουμε μεγαλεία του παρελθόντος.

Η Άγκελα Μέρκελ με τον Σόϊμπλε να μεριμνήσουν ώστε να γίνουν δωρεάν - τζάμπα - όσες πτήσεις χρειαστούν, ώστε τα αεροπλάνα της LUFTHANSA να φέρουν απο τη Γερμανία στην Ελλάδα όσους ψηφοφόρους θέλουν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.
Όχι μόνο μέχρι το αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”, αλλά την ιδιαίτερη πατρίδα του καθένα. Εμένα λόγου χάριν από το Ντόρτμουντ στην Αθήνα, και από εκεί στη Χρυσούπολη.
Ύστερα είναι δουλειά του συγκεντρωσιάρχη του κόμματος η μεταφορά μου στην Ξάνθη.
Τα ίδια και στην Αγγλία, τη Γαλλία, το Βέλγιο, τη Ρωσία.
Ο Βλαδίμηρος Πούτιν κανονικά, τώρα που εκλέχτηκε ξανά και θα επανακάμψει στο Κρεμλίνο, θα πρέπει να μεριμνήσει αυτοπροσώπως για τους ψηφοφόρους από τη Ρωσία. Θα προβληθεί εξάλλου. Και να μην ξεχνά ότι σε περίπτωση προσώπων VIP είναι υποχρεωμένος να έχει δίπλα τους από ένα έως πέντε πράκτορες της ΚΑ - ΓΚΕ - ΜΠΕ.

Ο Μπαράκ Ομπάμα ήδη «άνοιξε» δέκα γραφεία μεταφοράς ψηφοφόρων στην Αστόρια, μιας και στην πόλη αυτή ζούνε κοντά 380.000 Έλληνες.
Η Κριστίν Λαγκάρντ φροντίζει για τις μετακινήσεις από τις άλλες μεγαλουπόλεις.
Στην Αυστραλία αποδεσμεύτηκε η μισή ΚΟΥΑΝΤΑΣ , για τις ανάγκες των Ελλήνων ψηφοφόρων. Λίγο ξινίστηκε ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας για τις συνοδείες των VIP, αλλά όταν του εξηγήσαμε ό,τι σύμφωνα τα ήθη και έθιμα της χώρας μας από την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου και της Γιάννας Αγγελοπούλου έτσι γίνεται, έδειξε κατανόηση.

Οι 500 περίπου Έλληνες που ζουν στην Αλάσκα, μπορούν να μας έρθουν και με κρουαζιερόπλοιο, αρκεί να τους αφήσουν τα μέλη του ΠΑΜΕ που θα τους υποδεχτούν στον Πειραιά, να αποβιβαστούν.

Ο πατριάρχης του ποδοσφαίρου Μισέλ Πλατινί με μια χειρονομία καλής
θέλησης επέτρεψε μέχρι να περατωθούν οι εκλογές να μπορούμε να πηγαίνουμε στα γήπεδα με ελαφρύ οπλισμό, όπως κροτίδες, βεγγαλικά, ρουκέτες, φωτοβολίδες, χειροβομβίδες κρότου - λάμψης, πυραύλους εδάφους - εδάφους.

Οι Σκανδιναβοί θα τυπώσουν όλη τη χαρτούρα που θα χρειαστεί εντελώς δωρεάν. Έρχονται και 20.000 εθελοντές για τις αφισσοκολήσεις.

Στην πλατεία Συντάγματος, στις τελευταίες ομιλίες των αρχηγών μας θα παρίστανται εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες του κόσμου. Δεν θα χρειαστούν τα «μαγικά» του Τάσου Μπιρσίμ να φαίνεται γεμάτη η πλατεία με 1,5 και 2 εκατομμύρια ψηφοφόρους.

Είμαστε όλοι δίπλα σας, στο πλευρό σας, ακούγεται από τη μια ως την άλλη άκρη του πλανήτη.

Με τις καλύτερες των καλυτέρων προϋποθέσεις βαδίζουμε για την μεγάλη εκλογική αναμέτρηση.

Ο Θεός σώζει την Αγγλία, λένε οι Βρετανοί σε μια έξαρση της ευχετικής ευκτικής.

Τα ίδια λέω κι εγώ για τη χώρα μας.

Κατά τ’ άλλα, Κυριακή κοντή γιορτή.