Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

27 Φεβ 2012


Περίλυποι προσπαθούν οι πολιτικοί ταγοί (αυτοχρίσθηκαν και σωσίες μας βεβαίως) να μας πείσουν πως όλα όσα συμβαίνουν έχουν γυρίσει την Ελλάδα 10 χρόνια πίσω. Προτάσσουν μάλιστα προθυμότατα τους εαυτούς τους να εργαστούν εθελοντικά (φυσικά πλουσιοπάροχα αμοιβόμενοι) για να κατορθώσει η Ελλάδα να επανακάμψει μετά από 10, 20, 30 ή 50 χρόνια (εδώ κολλάει το «ζήσε Μάη να φας τριφύλλι).

Και όμως, ενώ τηρούν σιγή ιχθύος για τα εγκληματικά τους λάθη, τις έως εσχάτης προδοσίας πολιτικές τους αποφάσεις και ενέργειες, ενώ προσπαθούν διακαώς να προχωρήσουμε προς τα εμπρός και να ξεχάσουμε φυσικά τα όσα έχουν προηγηθεί, δεν μπορούν να κρυφτούν από την ιστορία, αυτοί οι χαμερπείς δούλοι των τραπεζών και των ευρωπαϊκών συμφερόντων. Και η ιστορία έχει γραφτεί, αν και ουκ ολίγοι ενίοτε προσπάθησαν να την παραγράψουν ή και να την διαγράψουν.

Η ιστορία μας δείχνει πως όλα όσα ζούμε έχουν ξανασυμβεί πριν 70 χρόνια. Τότε που η χώρα παραδόθηκε από τον «γέρο της Δημοκρατίας», Γεώργιο Παπανδρέου, στους «συμμάχους» και κατόπιν στον εμφύλιο, στον αλληλοσπαραγμό και σε δεκαετίες δεινών. Τότε που κάποιοι Γερμανόδουλοι της εποχής έτρεχαν να εξυπηρετήσουν συμφέροντα, αλλά όχι της Ελλάδας. Αυτή η ιστορία, μας δείχνει πως η πατρίδα μας δεν έχει προχωρήσει ούτε μία ημέρα. Έμεινε εγκλωβισμένη και προδομένη ξαναπαραδίδεται σε δυνάμεις κατοχής και όχι διάσωσής της.

Και οι Γερμανοτσολιάδες άρχισαν να ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους, αφού γνωρίζουν πως το μόνο μέλλον που μπορούν να έχουν στην χώρα που πρόδωσαν, είναι αυτό που βρίσκεται 5 πιθαμές κάτω από το χώμα…


Η διδακτική ιστορική φωτογραφία από έντυπο της εποχής, είναι από την "Αλεπού του Ολύμπου"


Η ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ κατάρρευση του πάλαι ποτέ κραταιού ΠΑΣΟΚ, η συνεχιζόμενη παρά ταύτα σταδιακή απομείωση της επιρροής της Ν.Δ., η ραγδαία άνοδος των ποσοστών του ευρύτερου χώρου της Αριστεράς, αλλά και το γεγονός ότι στην επόμενη Βουλή είναι πλέον πολύ πιθανό να εισέλθουν εννέα διαφορετικά πολιτικά κόμματα, αποτελούν τα κύρια ευρήματα της μεγάλης έρευνας της ΜRB που δημοσιεύει η Real news. Η δημοσκόπηση της έγκυρης εταιρείας αποτυπώνει ένα τραγικά ρευστό και ευμετάβλητο πολιτικό τοπίο, που ανάλογό του δεν υπήρξε ποτέ στη χώρα μας, από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα. Είναι χαρακτηριστικό ότι, στην πρόθεση ψήφου, Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνουν αθροιστικά 27,2%, όσο δηλαδή και τα τρία κόμματα της Αριστεράς -ΔΗΜΑΡ, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ- που φθάνουν μαζί στο 27,1%. Πρώτο «κόμμα» είναι η αδιευκρίνιστη ψήφος, με το... θηριώδες για την εποχή 31%, ενώ ακόμη και με την αναγωγή των αναποφάσιστων, ο δικομματισμός συγκεντρώνει μόλις 39,4%, δηλαδή το χαμηλότερο ποσοστό της ιστορίας του. Αντίθετα, η Αριστερά πραγματοποιεί την καλύτερη δημοσκοπική επίδοσή της όλων των εποχών, με τα τρία κόμματα που την εκφράζουν να αθροίζουν το 39,3%.

Η «ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΣΤΙΓΜΗΣ», όπως επικράτησε να χαρακτηρίζουμε τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, δεν αποκαλύπτει μόνο τη μεγάλη ρευστότητα των πολιτικών εξελίξεων, αλλά και τη βαθύτατη απαισιοδοξία των πολιτών για την επόμενη ημέρα της ελληνικής κοινωνίας. Το 95,1% των πολιτών πιστεύει ότι τα πράγματα στη χώρα μας θα πάνε στο μέλλον ακόμη πιο άσχημα, ενώ το 71,9% θεωρεί πολύ ή αρκετά πιθανό το ενδεχόμενο χρεωκοπίας της οικονομίας μας. Οσο για το νέο Mνημόνιο, στο ερώτημα αν θέτει τις βάσεις για την ανάπτυξη και την ανάκαμψη της χώρας, οι αρνητικές απαντήσεις φθάνουν το 66,9%. Αντίστοιχο και λίγο υψηλότερο, δηλαδή 68,7%, είναι και το ποσοστό όσων πιστεύουν ότι για άλλη μια φορά οι πολίτες υποβάλλονται σήμερα σε θυσίες χωρίς ελπίδα... Και βέβαια, καταλληλότερος για την πρωθυπουργία αναδεικνύεται και πάλι ο... κανένας, με ποσοστό-ρεκόρ 32,9%, ακολουθούμενος από τον... άλλο, που συγκέντρωσε το 12,9% των προτιμήσεων. Στην τρίτη θέση ο Αντώνης Σαμαράς με 11,7% και στην τέταρτη ο Ευάγγελος Βενιζέλος με 6%...

Η ΕΙΚΟΝΑ είναι σαφής και δεν επιδέχεται αμφισβήτηση. Το πολιτικό μας σύστημα, αυτό που κυβέρνησε τη χώρα από το 1974 μέχρι σήμερα, οδηγώντας τη στα πρόθυρα της πτώχευσης, καταρρέει τώρα μαζί της, με μεγάλη ταχύτητα και με εκκωφαντικό θόρυβο. Οι πολίτες χρεώνουν σχεδόν συλλήβδην στα κόμματα και στα πρόσωπα που κυριάρχησαν τις τέσσερις τελευταίες δεκαετίες στην πολιτική μας σκηνή ανικανότητα και διαφθορά. Θεωρούν ότι πρόδωσαν την εμπιστοσύνη τους και ότι καταχράσθηκαν την εντολή τους για χρηστή, συνετή και αποτελεσματική διακυβέρνηση. Και βέβαια, πιστεύουν ότι ακόμη και τώρα, την ώρα της βαθιάς και πολύπλευρης κρίσης, το πολιτικό μας προσωπικό αδυνατεί να ανταποκριθεί, έστω και στοιχειωδώς, στις απαιτήσεις των καιρών.

Η ΧΩΡΑ πορεύεται ουσιαστικά, εδώ και καιρό, χωρίς σχέδιο, χωρίς ισχυρή διεύθυνση, παραδομένη στις ορέξεις των δανειστών της, που αποφασίζουν γι’ αυτήν πριν από αυτήν και επιβάλλουν τις επιθυμίες και τα συμφέροντά τους με συνεχείς απειλές και εκβιασμούς. Και δυστυχώς, στην αποδώ πλευρά δεν φαίνεται να υπάρχουν ηγετικά αναστήματα, ικανά να πουν τα μικρά και τα μεγάλα «όχι», που θα άλλαζαν τη μοίρα του τόπου. Η πολιτική μας ηγεσία μοιάζει να έχει παραιτηθεί και παραδοθεί... Και εκβιαζόμενη από τους Ευρωπαίους... εταίρους μας, αρκείται στη μεταφορά των εκβιαστικών διλημμάτων και των απειλών στους Έλληνες πολίτες!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ, ο νέος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, λέει ορισμένα πράγματα που, δυστυχώς, δεν έχουν ακουστεί επαρκώς από τα χείλη των ηγετών μας. Και που όταν κάποιοι τολμούν να τα πουν, τους χαρακτηρίζουν «επικίνδυνους» και «λαϊκιστές». Τι λέει ο πρόεδρος της Ευρωβουλής; «Αν η Ελλάδα φύγει από το ευρώ, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος ενός φαινομένου ντόμινο. Και θα μπορούσαν να βρεθούν σε μεγάλη αναταραχή και άλλα μέλη της ευρωζώνης»! Όταν μάλιστα ο κ. Σουλτς ερωτάται αν οι εταίροι μας δικαιούνται να εκφράζουν άποψη για τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών στη χώρα μας, απαντά: «Πρόκειται για αποκλειστική αρμοδιότητα της πολιτικής στην Ελλάδα και κανείς δεν έχει δικαίωμα να αναμειχθεί. Πρέπει βέβαια -συνεχίζει- οι Έλληνες πολιτικοί να σκεφθούν τι είναι καλύτερο για τη χώρα».

ΑΥΤΟ ΖΗΤΟΥΝ και οι Έλληνες πολίτες. Να σκεφθούν επιτέλους οι πολιτικοί μας τι είναι καλύτερο για τη χώρα και πώς θα εκμεταλλευθούν έστω και τώρα τα εναπομείναντα όπλα της, όπως -εμμέσως, πλην σαφώς- μας υποδεικνύουν φιλέλληνες όπως ο Μάρτιν Σουλτς, υπενθυμίζοντας το ντόμινο που θα ακολουθήσει τυχόν έξοδό μας από την ευρωζώνη. Και βέβαια, ήρθε η ώρα να στηθούν επιτέλους οι κάλπες για να εκφρασθεί ο λαός, είτε ο κ. Σόιμπλε το θέλει, είτε όχι. Η σελίδα πρέπει να γυρίσει τώρα, με ήπιο και δημοκρατικό τρόπο. Διαφορετικά, σύντομα θα γυρίσει βίαια, με ανεξέλεγκτη έκρηξη της λαϊκής οργής...


Δεν κρύβουν λόγια οι Φαϊνάνσιαλ Τάιμς του Λονδίνου: «Η πρώτη αποικία της ευρωζώνης» αποκαλούν την Ελλάδα! Έχουν φυσικά απόλυτο δίκιο. Έτσι κατάντησαν τη χώρα οι «γερμανοτσολιάδες» ηγέτες και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Παράλληλα, ο βρετανικός και ο αμερικανικός Tύπος θέτουν ωμά –για τους δικούς βεβαίως λόγους, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουν δίκιο– το δίλημμα ενώπιον του οποίου βρίσκεται ο ελληνικός λαός και για το οποίο θα ψηφίσει όταν γίνουν εκλογές: Τι προτιμάει, δημοκρατία και χρεοκοπία ή παραμονή στο ευρώ και ευρωκατοχή;

O αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος, η «φωνή των γερμανοτσολιάδων», δεν έχει τον παραμικρό δισταγμό να διακηρύξει ευθέως ότι δεν τον ενδιαφέρει καθόλου η απώλεια της εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδας. Με απόλυτη ειλικρίνεια εκφράζει ανοιχτά αυτό που ο Παπανδρέου, ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος και τουλάχιστον 250 από τους 300 βουλευτές προσπαθούν να κρύψουν: «Είναι μεγάλο πρόβλημα (σ.σ. η απώλεια της εθνικής κυριαρχίας) για πολλούς συμπατριώτες μου, ίσως για την πλειονότητα. Κατανοώ την άποψή τους. Όμως είμαι υπέρ του να χάνει κανείς την κυριαρχία του. Πάντοτε ήμουν!» δήλωσε ευθαρσώς στο γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό Ευρώπη-1. Δεν πρόκειται για κάποια προσωπική υπερβολή ή εκτροπή «παγκαλικού» τύπου. Αυτή είναι η ανομολόγητη γραμμή όχι μόνο του Πάγκαλου, του ΠΑΣΟΚ ή του πολιτικού προσωπικού των δύο κομμάτων εξουσίας, αλλά της ίδιας της ελληνικής αστικής τάξης. Αυτή η στρατηγική των αστών οδήγησε την Ελλάδα στην ΕΟΚ, στην ΕΕ, στην ευρωζώνη, στη σημερινή νέα γερμανική κατοχή. Η θέση του Πάγκαλου, λοιπόν, είναι η θέση του ελληνικού καπιταλισμού και έτσι πρέπει να αντιμετωπιστεί. Η υποταγή στο Τέταρτο Ράιχ συνιστά την ουσία της στρατηγικής της ελληνικής αστικής τάξης σήμερα.

Έχουν φρίξει οι μεγαλύτερες αστικές εφημερίδες του κόσμου από την απερίγραπτη δουλοφροσύνη των ελλήνων αστών, οι οποίοι ούτε στιγμή δεν διστάζουν να αποδεχθούν τους πιο εξευτελιστικούς όρους που υπαγορεύει το Τέταρτο Ράιχ, όπως είναι η αναθεώρηση του Συντάγματος προκειμένου να συμπεριληφθεί άρθρο που θα καθιστά πλέον συνταγματική επιταγή να πληρώνονται κατ’ απόλυτη προτεραιότητα οι ξένοι δανειστές και στη συνέχεια, με όσα λεφτά μένουν, να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του το ελληνικό κράτος προς τους έλληνες πολίτες! Απίστευτο! Ούτε στα ...1890 δεν υπήρχαν Συντάγματα ανεξάρτητων κρατών που να περιλαμβάνουν και να κατοχυρώνουν τέτοιες διατάξεις, ανεξαρτήτως του γεγονότος ότι οι ξένοι δανειστές όντως διοικούσαν ουσιαστικά τις χώρες που δάνειζαν. Ντρέπονταν όμως να εγγράψουν και στα Συντάγματά τους τόσο αισχρές διατάξεις όσο αυτή που ο συνταγματολόγος καθηγητής Βενιζέλος αποδέχθηκε στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης τη νύχτα της Δευτέρας – και μαζί του φυσικά αποδέχθηκε το σύνολο σχεδόν του πολιτικού προσωπικού της χώρας πλην της Αριστεράς, τονίζοντας ότι στην Aριστερά κατ’ ουδένα τρόπο δεν περιλαμβάνεται το πασοκικό συνονθύλευμα του Φώτη Κουβέλη.

Εκπλήσσονται οι ευρωπαίοι αστοί και τα δημοσιογραφικά τους όργανα από την εθελοδουλεία των ελλήνων αστών. Ακούγεται απίστευτο, αλλά φτάσαμε στο σημείο, όπως τουλάχιστον μεταδίδει ο ανταποκριτής του Έθνους στην Ουάσινγκτον Μιχάλης Ιγνατίου, να διαφωνεί με την επιβολή του όρου συνταγματικής αναθεώρησης στην Ελλάδα ακόμη και το ...ΔΝΤ!!! Στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΔΝΤ την Τετάρτη «τονίστηκε ότι η επιβολή από την τρόικα αλλαγών στο ελληνικό Σύνταγμα, όπως και αυτό καθαυτό το πρόγραμμα (σ.σ. “διάσωσης” της Ελλάδας από τους Ευρωπαίους) αποτελεί “αυθάδη παρέμβαση” στις ελληνικές εσωτερικές υποθέσεις» αναφέρει επί λέξει η ανταπόκριση. Έχουν δίκιο 25 γάλλοι αριστεροί διανοούμενοι, οι οποίοι δημοσίευσαν ένα μανιφέστο υποστήριξης του ελληνικού λαού στον ιστότοπο της γαλλικής εφημερίδας Λιμπερασιόν, όπου αναφέρουν μεταξύ πολλών άλλων: «Πρωτίστως, το ζητούμενο είναι να μετατραπεί η Ελλάδα σε εργαστήριο μιας κοινωνικής μεταλλαγής που θα γενικευθεί στη συνέχεια σε ολόκληρη την Ευρώπη... Η τεχνητή και καταναγκαστική επιδείνωση του προβλήματος του χρέους χρησιμοποιήθηκε σαν όπλο εφόδου για την άλωση μιας κοινωνίας στο σύνολό της». Οι γάλλοι διανοούμενοι υπογραμμίζουν σε άλλο σημείο του μανιφέστου τους, προειδοποιώντας τους λαούς της Ευρώπης: «Προκειμένου αυτή η αντεπίθεση του νεοφιλελευθερισμού να πετύχει το στόχο της χρειάζεται να εγκαθιδρύσει ένα καθεστώς που καταργεί τα πλέον στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα... Πρόκειται για ένα σημείο καμπής όσον αφορά στα κοινοβουλευτικά καθεστώτα, στο πλαίσιο των οποίων βλέπουμε τους “αντιπροσώπους του λαού” να εξουσιοδοτούν εν λευκώ τους ειδικούς και τους τραπεζίτες, απαρνούμενοι την υποτιθέμενη εξουσία τους να αποφασίζουν. Ένα είδος κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος...».

Η εικόνα ως προς το τι συμβαίνει στη χώρα μας γίνεται όλο και πιο καθαρή για όλο και περισσότερο κόσμο. Το ζητούμενο τώρα είναι αν μπορεί η ελληνική Αριστερά να ηγηθεί του λαού μας στην πάλη για ανατροπή αυτής της κατάστασης.

Του Γιώργου Δελαστίκ από το "ΠΡΙΝ"

To φωτομοντάζ είναι από το "Γρέκι"


Λίγο πριν την σημερινή κρίσιμη ψηφοφορία στο γερμανικό Κοινοβούλιο, όλα φαίνεται πως είναι ακόμη… ρευστά!

Όπως αναφέρει η γερμανική έκδοση της εφημερίδας Financial Times, αφορμή στάθηκε η επιστολή που απέστειλε την Παρασκευή ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε όλα τα μέλη του κοινοβουλίου, στην οποία εξήγησε στους «αγαπητούς συναδέλφους» τις λεπτομέρειες του δεύτερου πακέτου βοήθειας για την Ελλάδα. Για πρώτη φορά «αποκαλύφθηκε» ότι δεν είναι μόνο τα «γνωστά» 130 δις. ευρώ, αλλά… ενδεχομένως υπάρχει «ανάγκη» για επιπλέον 24,4 δισεκατομμύρια ευρώ, τα οποία προβλέπονταν στην πρώτη δανειακή σύμβαση αλλά δεν έχουν εκταμιευθεί ακόμη… Σε αυτά τα ποσά προστίθενται επιπλέον 35 δισεκατομμύρια ευρώ που απαιτούνται για να «εξασφαλιστεί», έστω και προσωρινά, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα από τους πιθανούς κινδύνους λόγω των «αναταραχών» στην Ευρωζώνη.

Ακόμη και καλά «ενημερωμένοι» βουλευτές φάνηκαν να «αιφνιδιάζονται» από τα ποσά που αναφέρονταν στην επιστολή του Σόιμπλε, και πολλοί από αυτούς αναρωτιούνται πλέον «ανοιχτά» ποιο είναι το πραγματικό ποσό που θα χρειαστεί η Ελλάδα για να σταθεί στα πόδια της.

Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, εμφανίστηκε βέβαιος για την υπερψήφιση της βοήθειας προς την Ελλάδα, ενώ τη στήριξη του κόμματός του για το δανειακό πακέτο εξέφρασε και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Από epikairaΑρκεί να κοροϊδέψεις, να διασύρεις, να προσβάλεις και να εξευτελίσεις διεθνώς έναν λαό, κατηγορώντας τον για οκνηρία, για φοροδιαφυγή και για υπερδανεισμό, με στόχο τη θυματοποίηση του, για να μπορέσεις να κλέψεις την περιουσία του

“Η ακμή ενός πάμπλουτου, πολλαπλά προικισμένου κράτους, σαν το δικό μας, θα μπορούσε να στηριχθεί στις τρεις παρακάτω προϋποθέσεις:

(α) Σε ένα σύνολο υγιών οικονομικών και πολιτικών θεσμών, οι οποίοι θα καθορίζουν επακριβώς το πλαίσιο, μέσα στο οποίο θα μπορούμε να αναπτυχθούμε, ανταγωνιζόμενοι με ίσους όρους.

(β) Σε ένα σύνολο συνειδητών πολιτών, το οποίο να κατανοεί επαρκώς τις αρχές της Οικονομίας και της Δημοκρατίας ή, τουλάχιστον, να έχει διαμορφώσει ένα χαρακτήρα συνεπή προς το συγκεκριμένο «τρόπο ζωής».

(γ) Σε μία υψηλής ποιότητας ηγεσία, η οποία να μπορεί να κατευθύνει ορθολογικά το κράτος (όχι απλά να διαχειρίζεται το δημόσιο πλούτο), καθώς επίσης να διαφυλάσσει τη χώρα της, τουλάχιστον στις κρίσιμες στιγμές – χωρίς ποτέ να επιτρέπει σε τρίτους να την προσβάλλουν. Τα απολύτως απαραίτητα χαρίσματα που πρέπει να διαθέτει η ηγεσία αυτή δεν είναι άλλα από το να μπορεί να πείθει τεκμηριωμένα, να εμπνέει και να διδάσκει - να εκπαιδεύει δηλαδή τους κυβερνωμένους.

Εάν η Ελλάδα κατάφερνε να επιτύχει τις παραπάνω προϋποθέσεις, τουλάχιστον τις πρώτες δύο, θα μπορούσε όχι μόνο να ξεφύγει από την κρίση, αλλά να γίνει η ωραιότερη, η πλουσιότερη και η πιο ευτυχισμένη χώρα του κόσμου – αφού έχει προικισθεί από τη φύση, από τον αρχαίο πολιτισμό και από την Ιστορία της, όσο καμία άλλη χώρα στον πλανήτη” (ΒΒ).

Άρθρο

Ας μην ξεχνάμε ότι ο σημερινός πρωθυπουργός, έμπειρος τραπεζίτης, ήταν ανέκαθεν εναντίον της διαγραφής χρέους (haircut) της Ελλάδας – γνωρίζοντας προφανώς ότι, αφενός μεν θα χρεοκοπούσαν οι Ελληνικές τράπεζες, ενώ θα καταστρέφονταν τα ασφαλιστικά ταμεία, αφετέρου δε πως η ίδια η διαγραφή θα ήταν ένα «λογιστικό τέχνασμα», χωρίς καμία ουσιαστική ωφέλεια για τη χώρα. Σε τελική ανάλυση δηλαδή μία χώρα, η οποία δεν είχε ποτέ τραπεζικό πρόβλημα, θα αναγκασθεί να διασώσει τα ασφαλιστικά ταμεία και τις τράπεζες της, αφού προηγουμένως τις χρεοκόπησε, δανειζόμενη ξανά από τους τοκογλύφους – τους οποίους δήθεν ανάγκασε να διαγράψουν μέρος των χρεών της.

Επίσης ας μην ξεχνάμε πως το μοναδικό πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι άλλο από το κομματικοκεντρικό κράτος, το οποίο έχει μόνο απαιτήσεις από τους Πολίτες του, χωρίς να αναλαμβάνει καμία υποχρέωση απέναντι τους – γεγονός που τεκμηριώνεται από την Υγεία, από την Παιδεία, από την Πρόνοια, από την Ασφάλεια κλπ., για τα οποία οι Έλληνες πληρώνουν αδρά, όταν όλοι οι άλλοι πολίτες της ΕΕ τα απολαμβάνουν με αξιοπρέπεια και δωρεάν από το κοινωνικό κράτος τους.

Προφανώς θα καταλογισθούν τεράστιες ευθύνες σε κάποιους πολιτικούς για την καταστροφική διαχείριση της κρίσης εκ μέρους τους, από τη Δικαιοσύνη και από τους Πολίτες τα χώρας τους – οι οποίοι αναρωτιούνται εάν είναι ανίκανοι, ανεπαρκείς ή ίσως απλά, δουλοπρεπή υποχείρια των «ξένων δυνάμεων κατοχής», ενεργώντας κάτω από εκβιασμούς ή μέσα στα πλαίσια μίας προγραμματισμένης από το παρελθόν «εσχάτης προδοσίας».

Τέλος, ας μην ξεχνάμε το τεράστιο κόστος, με το οποίο επιβαρυνόμαστε για την ασφάλεια των συνόρων μας – περί τα 12 δις € ετησίως, τα οποία στα δέκα τελευταία χρόνια έχουν αυξήσει το δανεισμό μας κατά 120 δις € (πάνω από το 50% του χρέους ως προς το ΑΕΠ), όταν για όλες τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης είναι σχεδόν μηδενικό. Εάν δε συμπεριλάβουμε και το κόστος της λαθρομετανάστευσης θα διαπιστώσουμε ότι το δημόσιο χρέος μας, παρά τη διαφθορά και τα τοκογλυφικά επιτόκια, έχει διατηρηθεί σε μάλλον ομαλά επίπεδα.


Η ΘΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Έχουμε την άποψη ότι, τόσο οι δανειστές μας, όσο και οι ξένοι εισβολείς, έχουν καταλάβει πόσο εύκολο είναι να κοροϊδέψεις τους Έλληνες – αρκεί να τους διασύρεις διεθνώς και να τους εξευτελίσεις, κατηγορώντας τους για οκνηρία, φοροδιαφυγή, υπερδανεισμό ή οτιδήποτε άλλο, με στόχο τη «θυματοποίηση» τους. Παρά το ότι λοιπόν διεθνείς οργανισμοί, όπως η BIS, το ΔΝΤ και άλλοι, τοποθετούν την Ελλάδα στις λιγότερο χρεωμένες χώρες του ΟΟΣΑ, με κριτήριο το συνολικό χρέος της (δημόσιο και ιδιωτικό), οι Έλληνες δεν φαίνεται να μπορούν να το καταλάβουν – αδυνατώντας παράλληλα να κατανοήσουν ότι, αυτό που σήμερα επιδιώκεται είναι η λεηλασία και η κλοπή της συνολικής περιουσίας τους.

Δυστυχώς ελάχιστοι μπορούν να συνειδητοποιήσουν ότι, επειδή η Ελλάδα είναι μία πάμπλουτη, πολλαπλά προικισμένη χώρα, πρέπει κάθε φορά να προστατεύεται από τους επίδοξους εισβολείς – τα σύγχρονα όπλα των οποίων είναι οι πολυεθνικές τράπεζες, τα Hedge Funds, οι εταιρείες αξιολόγησης, τα ΜΜΕ, οι διεθνείς «νομπελίστες» οικονομολόγοι (δεν παίρνει κανείς Νόμπελ οικονομίας και δεν προωθείται από τα ΜΜΕ, εάν δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα της ελίτ και των παιδιών του Σικάγου – τα οποία πολλές φορές είναι καλυμμένα πίσω από δήθεν «μαρξιστικές» ιδεολογίες), οι πολυεθνικές επιχειρήσεις (Lidl, Makro, Carrefour κλπ.), τα τοπικά διατεταγμένα μέσα ενημέρωσης, όπως και η ανόητη εγχώρια ελίτ (την οποία διαφθείρουν και εξαγοράζουν).

Η ευκολία όμως με την οποία οι Έλληνες μετατρέπονται σε θύματα, κατηγορώντας τον εαυτό τους και τα ελαττώματα τους σε σημείο υπερβολής, ίσως τους κοστίσει τελικά την ελευθερία τους – αφού είναι πολύ πιθανόν να οδηγηθούν στη χρεοκοπία και στη δραχμή εξαθλιωμένοι, λεηλατημένοι και εξευτελισμένοι. ΄

Ολοκληρώνοντας, οι εθνικοί και διεθνείς εκβιαστές της Ελλάδας, στην προσπάθεια τους να μετατρέψουν τους πολίτες της σε θύματα, δεν δίστασαν να επικαλεστούν ακόμη και ψευδείς αναφορές - ισχυριζόμενοι ότι, τα έσοδα του δημοσίου δεν καλύπτουν τους μισθούς και τις συντάξεις. Όμως, όπως φαίνεται καθαρά από το μεσοπρόθεσμο (Πίνακας Ι), πρόκειται για ένα τεράστιο ψέμα – το οποίο, μεταξύ άλλων, χαρακτηρίζει τις προθέσεις τους.


ΠΙΝΑΚΑΣ Ι: Έσοδα και δαπάνες μισθών, συντάξεων και κοινωνικής ασφάλισης σε δις €

Προϋπολογισμός

2011

2012
Καθαρά Έσοδα Δημοσίου

51.309

54.434
Δαπάνες μισθών και συντάξεων

21.730

20.521

Δαπάνες κοινωνικής ασφάλισης και περίθαλψης

17.487

15.908
Σύνολο ως άνω δαπανών

39.217

36.429

Πηγή: Υπουργείο Οικονομικών – επικαιροποίηση ΜΠΔΣ

Πίνακας: Β. Βιλιάρδος


Από τον Πίνακα Ι συμπεραίνουμε ότι, αφού πληρωθούν οι μισθοί, οι συντάξεις και οι δαπάνες κοινωνικής περίθαλψης, περισσεύουν περί τα 12 δις € το 2011 και 18 δις € το 2012. Πρόκειται λοιπόν για ενέργειες «γκεμπελικής προπαγάνδας», οι οποίες θα έπρεπε να αντιμετωπισθούν ανάλογα από τους Έλληνες Πολίτες.

Σε κάθε περίπτωση, σε σχέση με τη «μεθόδευση» που ακολουθήθηκε με στόχο να οδηγηθεί η Ελλάδα στο ΔΝΤ (Τιτανικός, εταιρείες αξιολόγησης, άρνηση δανεισμού, εκβιασμός της ΕΕ, ΔΝΤ, διορισμός κυβέρνησης κλπ.), ακόμη και ένας άσχετος σύμβουλος μίας επιχείρησης, η οποία αντιμετώπιζε πρόβλημα δανεισμού, θα της σύστηνε τότε (Μάιος του 2010) να καταφύγει στο άρθρο 99

Θα πρότεινε λοιπόν στην κυβέρνηση την προστασία της χώρας από τους πιστωτές (αναβολή πληρωμών, επίκληση της εθνικής κυριαρχίας, διαπραγμάτευση με τους δανειστές κλπ.), έτσι ώστε να μην αναγκασθεί να ξεπουλήσει τα περιουσιακά της στοιχεία - πόσο μάλλον να επιτρέψει την κατάσχεση τους ή/και την επιτήρηση της δημόσιας διοίκησης από τους ξένους εισβολείς. Δεν έχουμε δε την παραμικρή αμφιβολία ότι, δεν θα της πρότεινε ποτέ να καταφύγει σε τοκογλύφους – όπως δυστυχώς συνέβη με τη χώρα μας.


Η ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ

Επειδή δεν πρέπει κανείς να περιορίζεται στις δικές του σκέψεις και αναλύσεις, αλλά να ενημερώνεται παράλληλα σε σχέση με τις απόψεις άλλων συναδέλφων του, θεωρούμε πως η τοποθέτηση του οικονομολόγου κ. G. Kolodko στους FT είναι εξαιρετικά σημαντική.

Αφού λοιπόν αναρωτιέται «πόσο αρκετό είναι αρκετό;», παρομοιάζει την πορεία της Ελληνικής Οικονομίας σαν ένα τρένο, το οποίο «κινείται σε προδιαγεγραμμένη μετωπική σύγκρουση, με αργή ταχύτητα». Συνεχίζει δε με τα παρακάτω:

Από τη μια πλευρά έχουμε τις παράλογες απαιτήσεις των ξένων (είτε πρόκειται για Ευρωπαίους υπουργούς Οικονομικών, είτε για το ΔΝΤ, είτε για ιδιώτες επενδυτές, είτε για ΜΜΕ), οι οποίοι επιζητούν περισσότερη λιτότητα. Από την άλλη πλευρά, υπάρχει μια νέα κυβέρνηση στην Αθήνα, η οποία εξωθεί την κοινωνία πέρα από τα όρια της. Πόσο ακόμη μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση;

Δυστυχώς, μάλλον δεν υπάρχουν περιθώρια για περαιτέρω περικοπές δημοσίων δαπανών. Η κυβέρνηση άρχισε ήδη να πριονίζει το κλαδί, επάνω στο οποίο κάθεται (σσ. αυθαίρετα, αφού δεν είναι εκλεγμένη, ενώ το κυβερνών κόμμα έχει καταφέρει να «σέρνει την αξιωματική αντιπολίτευση από τη μύτη» - επειδή είναι τόσο ανόητη, ώστε να νομίζει ότι συγκυβερνάει, όταν η πλειοψηφία στην κυβέρνηση και στη Βουλή, η οποία ψηφίζει τους νόμους, δεν είναι δική της).

Πέντε χρόνια ύφεσης έχουν αποδυναμώσει τη φορολογική βάση τόσο πολύ, όπου τα όποια έσοδα θα μειωθούν περισσότερο, ακόμη κι αν αυξηθούν οι φορολογικές κλίμακες. Η λιτότητα παράγει ύφεση – κάτι που αναγνωρίζει ακόμη και το ΔΝΤ (σσ. ενώ η ύφεση παράγει ανεργία και χρέη, καταστρέφοντας παράλληλα τον υγιή κοινωνικό ιστό και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις μίας χώρας).

Στα τρία χρόνια λιτότητας, η Ελλάδα είδε το χρέος της να αυξάνεται από το 113% του ΑΕΠ της στο 163%. Οι άστεγοι της αυξήθηκαν κατά 25%. Η ανεργία έφτασε το 21% - μια από τις μεγαλύτερες στον αναπτυγμένο κόσμο, με το 48% των νέων να ψάχνουν για δουλειά. Νέοι που κάποια στιγμή μάλλον θα βγουν στους δρόμους διαδηλώνοντας, αντί να κάθονται στο σπίτι και να παρακολουθούν τηλεόραση. Η πολιτική λοιπόν η οποία ακολουθείται, δεν έχει κανένα απολύτως νόημα (σσ. ενώ δεν είναι απίθανο να οδηγήσει τη χώρα στη δικτατορία).

Το να περιμένουμε από τους Έλληνες ακόμη περισσότερες θυσίες, δεν είναι ρεαλιστικό. Κανένας δεν πρέπει να ωθεί έναν λαό πέρα από τα όρια αντοχής του - μία τέτοια πίεση είναι ανοησία και δεν συνιστά πολιτική. Ο λαός ενός υπερήφανου έθνους δεν θα πρέπει να αποδεχθεί την ανόητη αυτή πολιτική και να πεινάσει, απλά και μόνο για να συνεχίσει να πληρώνει κάποια εξωφρενικά χρέη σε ξένους πιστωτές - παραμένοντας αιώνια χρεωμένος, όπως φαίνεται.

Στην πραγματικότητα, ένα μεγάλο μέρος αυτού του χρέους δεν οφείλεται στο γεγονός ότι, οι Έλληνες ζούσαν πέραν των δυνατοτήτων τους - αλλά στα κερδοσκοπικά υψηλά επιτόκια, τα οποία τους επιβάλλονταν για να το αναχρηματοδοτήσουν. Ακριβώς για το λόγο αυτό, το σχέδιο μείωσης του ελληνικού χρέους από το σημερινό 160% του ΑΕΠ στο 120% έως το 2020, αποτελεί φαντασίωση. Ακόμη και αν γινόταν, κάτι που δεν θα γίνει, ένα τέτοιο οικονομικό βάρος θα ήταν δυσβάσταχτο.

Αποτελεί γεγονός ότι, η ελληνική μακροοικονομική πολιτική, πριν από την κρίση, ήταν άστατη και σίγουρα οι Έλληνες θα πρέπει να πληρώσουν - ήδη αυτό κάνουν. Είναι επίσης όμως γεγονός ότι οι ξένοι τραπεζίτες δεν επέδειξαν καθόλου σοφία, ούτε υπευθυνότητα, όταν δάνειζαν αλόγιστα τους Έλληνες. Τώρα θα πρέπει και αυτοί να πληρώσουν - κάτι που δεν κάνουν.

Τέλος, οι ηγέτες της Δύσης, ειδικά οι Merkel και Sarkozy, έκαναν μια σειρά από λάθη, αναβάλλοντας την απόφαση διακανονισμού του ελληνικού χρέους και προσπαθώντας να διαφυλάξουν τα συμφέροντα των ιδιωτών επενδυτών. Για αυτό και θα πρέπει κάποιοι πολιτικοί να πληρώσουν για αυτά τα λάθη - όπως φαίνεται, οι επερχόμενες εκλογές στη Γαλλία και στη Γερμανία θα δώσουν την κατάλληλη ευκαιρία.

Η μόνη ελπίδα για μια βιώσιμη λύση είναι ένα συνοπτικό, ταχέως εφαρμοζόμενο σχέδιο μείωσης του ελληνικού χρέους κατά 80%, καθώς επίσης η χορήγηση ενός σημαντικού δανείου, από πλευράς ΕΕ, με μηδενικό επιτόκιο.

Η πιο εύκολη λύση θα ήταν εάν η ΕΚΤ αγόραζε νέα ελληνικά κρατικά ομόλογα - αλλά αυτό δεν της το επιτρέπει ούτε το υπερφιλελεύθερο καταστατικό της, ούτε η γερμανική ηθική της. Η ΕΚΤ διαθέτει πόρους ύψους 3,3 τρις € οι οποίοι, εάν χρησιμοποιούνταν κατάλληλα, θα έλυναν το πρόβλημα χρέους ολόκληρης της Ευρωζώνης (αντίθετα η ΕΚΤ κερδοσκοπεί εις βάρος της Ελλάδας, όπως αναδείξαμε στο άρθρο μας «Λογιστικές Αλχημείες»).

Στην αντίθετη περίπτωση, μια εσφαλμένη πολιτική θα έχει ως αποτέλεσμα ένα αυξανόμενο χρέος, το οποίο ήδη δεν είναι βιώσιμο. Θα οδηγήσει σε μία χαοτική (ανεξέλεγκτη) χρεοκοπία, την οποία θα ακολουθήσουν απρόβλεπτες, δυσμενείς συνέπειες όχι μόνο για την Ελλάδα – για την Ευρωζώνη, για την Τουρκία και για αλλού. Το ζήτημα είναι ξεκάθαρο: Θα πρέπει να βοηθήσουμε τώρα την Ελλάδα και τους εαυτούς μας, αλλιώς θα το πληρώσουμε πολύ ακριβά στο μέλλον.

Μετά και από την τελευταία απόφαση βοήθειας της Ελλάδας, κάποιοι θα μπορούσαν να ισχυριστούν ότι «όλα βαίνουν καλώς». Αυτό όμως δεν είναι αλήθεια. Η όλη κατάσταση οδεύει προς καταστροφή - πλην όμως, σε αργή φάση. Η κοροϊδία του κοινού, και η παραπλάνηση των αγορών δεν είναι ούτε στρατηγική, ούτε πολιτική. Είναι απλά βλακεία.


ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Η Ευρωζώνη είναι με τέτοιον τρόπο κατασκευασμένη, ώστε τυχόν κατάρρευση του κοινού νομίσματος να οδηγεί όλες τις χώρες της, επίσης τις πλεονασματικές, σε τεράστια προβλήματα – άλυτα ενδεχομένως. Η αιτία είναι κυρίως το σύστημα «Target II» της ΕΚΤ, το οποίο έχουμε αναλύσει στο άρθρο μας «Ευρωπαϊκές Ασυμμετρίες» (όπως επίσης στο «Πόκερ των κερδοσκόπων»). Με κριτήριο το Target II, με τη βοήθεια του οποίου διακανονίζονται οι πληρωμές εντός του Ευρωσυστήματος, τα ελλείμματα των ισοζυγίων εξωτερικών συναλλαγών των αδύναμων εξαγωγικά χωρών, χρηματοδοτούνται ουσιαστικά από τα πλεονάσματα των άλλων – μέσω της ΕΚΤ.

Στον Πίνακα ΙΙ που ακολουθεί, φαίνεται η «κατανομή» των γερμανικών πλεονασμάτων ύψους 498,13 δις € - ένα ποσόν που οφείλει μεν η ΕΚΤ στην Bundesbank, ουσιαστικά όμως οι κεντρικές τράπεζες των χωρών του Νότου στη γερμανική «ομόλογο» τους.


ΠΙΝΑΚΑΣ ΙΙ: Οφειλές των ελλειμματικών χωρών στην ΕΚΤ και, μέσω αυτής, στην Bundesbank - σε δις €, τέλη του 2011

Χώρες

Ιταλία

Ισπανία

Ιρλανδία

Ελλάδα

ΠορτογαλίαΠοσόν

180,13

174,98

119,68

108,18

60,68

Πηγή: Spiegel

Πίνακας: Β. Βιλιάρδος


Όπως φαίνεται από τον Πίνακα ΙΙ, η Ελλάδα δεν είναι η μοναδική χώρα, η οποία οφείλει στην ΕΚΤ – ενώ προηγείται η Ιταλία, η Ισπανία και η Ιρλανδία. Κατά το γερμανικό ινστιτούτο τώρα του Μονάχου, τυχόν κατάρρευση του ευρώ θα δημιουργούσε ανυπολόγιστες ζημίες στη γερμανική οικονομία – η οποία, ως εκ τούτου, είναι υποχρεωμένη ουσιαστικά να διασώσει το κοινό νόμισμα, όσο και αν της κοστίσει. Αντίθετα όμως, η έξοδος μίας χώρας από την Ευρωζώνη δεν θα ήταν ανάλογα επικίνδυνη – ενώ θα λειτουργούσε θετικά στον εκφοβισμό όλων των υπολοίπων.


Επομένως, θεωρείται ότι η Ελλάδα είναι η ιδανική χώρα για τον παραδειγματισμό των υπολοίπων «εταίρων» της Ευρωζώνης – εάν φυσικά υποχρεωθεί (με τη βοήθεια μίας «στρατευμένης» κυβέρνησης, με την πλύση εγκεφάλου των Πολιτών της από τα ΜΜΕ, με την πολιτική λιτότητας/εξαθλίωσης/υπερφορολόγησης, με συνεχώς νέες απαιτήσεις της Τρόικας, με την εισβολή ξένων επιθεωρητών, με την κατάληψη της δημόσιας διοίκησης, με τη λεηλασία της κλπ.), να εγκαταλείψει «εθελούσια» το κοινό νόμισμα. (δεν μπορεί να την αποβάλει κανείς, αφού δεν υπάρχουν νομικά μέσα).


Όταν διαπιστώνουμε λοιπόν μία παράδοξη «σύμπνοια απόψεων», όσον αφορά την επιστροφή στη δραχμή (μαρξιστές, αγγλοσάξονες οικονομολόγοι, ΜΜΕ κλπ.), οφείλουμε να είμαστε εξαιρετικά καχύποπτοι – πόσο μάλλον όταν σήμερα, μετά την υπογραφή του νέου μνημονίου, δεν θα ήταν πλέον δυνατή η μετατροπή των εξωτερικών υποχρεώσεων του δημοσίου σε δραχμές, σε περίπτωση υιοθέτησης του εθνικού νομίσματος – γεγονός που σημαίνει ότι, το εξωτερικό χρέος θα ήταν μη διαχειρίσιμο (λόγω υποτίμησης κλπ.), οπότε η Ελλάδα θα οδηγούταν στο απόλυτο χάος και στην καταστροφή.


Κλείνοντας, είμαστε βέβαιοι ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει, μέσα στο Ευρώ και εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης – αρκεί να αφυπνισθούν οι Πολίτες της, εκδιώκοντας τους εισβολείς και επιλέγοντας εκείνη την πολιτική ηγεσία, η οποία θα δεσμευθεί προεκλογικά να τους εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους με δημοψηφίσματα στις κρίσιμες αποφάσεις (άμεση Δημοκρατία), εντός ενός πραγματικού Κράτους Δικαίου.


Προφανώς έχουμε μεγάλα, τεράστια ίσως προβλήματα, αλλά θα πρέπει να μας «επιτραπεί» να τα λύσουμε μόνοι μας – εάν δεν θέλουμε να γίνουμε προτεκτοράτο της Γερμανίας ή να καταλήξουμε όπως η (πρώην) Γιουγκοσλαβία και το Ιράκ, χώρες τις οποίες «βοήθησαν να επιστρέψουν στη Δημοκρατία» οι ξένες δυνάμεις (προβλεπόταν για το Ιράν και για τη Συρία, εάν συμφωνούσε η Ρωσία και η Κίνα).


Την παραίτηση του υπέβαλε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρήστος Παπουτσής, με επιστολή που απέστειλε στον Πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο, προκειμένου να θέσει υποψηφιότητα για τη θέση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Η παραίτησή του έγινε λίγες ώρες μετά την βομβιστική ενέργεια στο μετρό, ενώ δεν είχε καν υπαινιχθεί περί παραιτήσεώς του για όλα όσα έγιναν επανηλλειμένως στο Σύνταγμα, για τους νεκρούς πολίτες κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Προφανώς, για τον Χρήστο Παπουτσή, η πολιτική καρέκλα και η παραγόμενη από αυτήν εξουσία, αξίζουν πολύ περισσότερο από τις ανθρώπινες ζωές. Τώρα, διεκδικεί τον "θρόνο" του ΠΑΣΟΚ και προφανέστατα σε μία πολύ δύσκολη χρονική συγκυρία αποπειράται της πολιτικής του διάσωσης που η θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ πιστεύει πως θα του προσφέρει.


Διαβάστε αναλυτικά όλη την επιστολή:

«Κύριε Πρόεδρε,

Σε κατ’ ιδίαν συνάντησή μας, προ μερικών εβδομάδων, σας είχα ενημερώσει για την πρόθεσή μου να θέσω υποψηφιότητα για τη θέση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ.


Όπως σας είχα αναφέρει, αυτή η απόφαση θα είχε ως συνέπεια την άμεση παραίτησή μου από την κυβέρνηση. Σε καμία περίπτωση, δεν επιθυμώ την άμεση ή έμμεση εμπλοκή του Υπουργείου στην προεκλογική διαδικασία του ΠΑΣΟΚ. Ούτε την ενδεχόμενη πολιτική ή επικοινωνιακή εκμετάλλευση εις βάρος της Κυβέρνησης.


Θεώρησα υποχρέωσή μου να παραμείνω στη θέση μου μέχρι την ολοκλήρωση των κρίσιμων αποφάσεων για τη δανειακή σύμβαση και το PSI. Εξέφρασα την υποστήριξή μου στην εθνική προσπάθεια για τη διάσωση της χώρας. Υποστήριξα την ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας επιμένοντας στην αξιοποίηση όλων των θεσμικών και πολιτικών δικαιωμάτων μας που εγγυάται η Συνθήκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επεσήμανα τις καθυστερήσεις και τις σκοπιμότητες που εκδηλώθηκαν σε ευρωπαϊκό επίπεδο αλλά και τις εγγενείς αδυναμίες του ελληνικού κράτους, τις ανεπιτυχείς πολιτικές επιλογές και την υστέρηση που σημειώθηκε στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων.


Είχα την ευκαιρία επανειλημένα να εκφράσω τις επιφυλάξεις μου σε ορισμένα θέματα κρίσιμης σημασίας για την οργάνωση της οικονομίας και της κοινωνίας.


Υποστήριξα την ανάγκη της επιτάχυνσης με κάθε τρόπο της αναπτυξιακής διαδικασίας, ως απαραίτητη προϋπόθεση για την έξοδο της οικονομίας από την ύφεση. Όπως επίσης, υποστήριξα το ρόλο των κοινωνικών εταίρων και την αξία της συλλογικής διαπραγμάτευσης στην οικονομία και την αγορά εργασίας ως θεμελιακή παράμετρο της Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της συνοχής της ευρωπαϊκής κοινωνίας και της κοινής πορείας των λαών της Ευρώπης.


Μετά την ολοκλήρωση των συζητήσεων αυτών στο Υπουργικό Συμβούλιο και με δεδομένο το ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα των εσωτερικών διαδικασιών του ΠΑΣΟΚ, θεωρώ ότι έφτασε η ώρα να αποχωρήσω από την Κυβέρνησή σας.


Για το λόγο αυτό, υποβάλλω την παραίτησή μου από μέλος της Κυβέρνησης και τη θέση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη.


Αισθάνομαι την ανάγκη να εξάρω την προσφορά του Υφυπουργού κ. Μανώλη Όθωνα, των Γενικών Γραμματέων του Υπουργείου, των Αρχηγών της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, του Πυροσβεστικού Σώματος και του Διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών οι οποίοι με προσήλωση στο καθήκον και υψηλό αίσθημα ευθύνης επιτέλεσαν το εξαιρετικής εθνικής σημασίας έργο που υλοποιήσαμε μέχρι σήμερα. Με απόλυτο σεβασμό στο Σύνταγμα και τους νόμους της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας , στο κράτος δικαίου, στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις προσωπικές ελευθερίες των πολιτών.


Είμαι βέβαιος για τη συνέχιση της προσφοράς τους στο πλαίσιο τόσο του νέου σύγχρονου δόγματος εθνικής ασφάλειας, καθώς και των δεσμεύσεων της χώρας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση με το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για Ολοκληρωμένη Διαχείριση των Συνόρων και την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης.


Ιδιαίτερα, όμως, για τις ευρωπαϊκές μας δεσμεύσεις θεωρώ υποχρέωσή μου να επισημάνω την αναγκαιότητα της συνέχισης της συνεργασίας με τα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ , τον FRONTEX και την EASO, την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ασύλου. Μια συνεργασία που οικοδομήθηκε με καθοριστική συμβολή του Πρέσβη κ. Κυριάκου Αμοιρίδη που είχε το ρόλο του συντονιστή του Εθνικού Προγράμματος Δράσης.


Κύριε Πρωθυπουργέ,


Αισθάνομαι την υποχρέωση να σας ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη και την υποστήριξη που μου παρείχατε.


Εύχομαι κάθε επιτυχία στο έργο της Κυβέρνησης προς το συμφέρον του ελληνικού λαού και την προοπτική της χώρας».

Έκπληκτος ο Παπαδήμος!

Την έκπληξή τους εξέφρασαν συνεργάτες του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου για την ενέργεια του Χρήστου Παπουτσή να υποβάλει την παραίτησή του από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Οι ίδιοι παράγοντες δεν έκρυβαν τη δυσφορία τους για το γεγονός ότι ο κ. Παπουτσής παραιτήθηκε την ώρα που μια πρωτοεμφανιζόμενη τρομοκρατική οργάνωση αναλάμβανε την ευθύνη για την τοποθέτηση μεγάλης ισχύος εκρηκτικού μηχανισμού σε συρμό του μετρό.

Για την επιλογή νέου υπουργού Προστασίας του Πολίτη, συγκαλείται το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας σύσκεψη στο πρωθυπουργικό γραφείο. Αυτή την ώρα, σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες, επικρατέστερος να διαδεχθεί τον κ. Παπουτσή στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θεωρείται ο γενικός γραμματέας του υπουργείου και τέως αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Λευτέρης Οικονόμου.

Με την πρωτοβουλία του κ. Παπουτσή, ανοίγει επισήμως ο χορός των υποψηφιοτήτων για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, ενόψει των εσωκομματικών εκλογών της 18ης Μαρτίου. Ο Χρήστος Παπουτσής ανακοίνωσε μέσω της προσωπικής του ιστοσελίδας ότι απέστειλε στον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο επιστολή παραίτηση από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για να διεκδικήσει την προεδρία του ΠΑΣΟΚ. Είναι ουσιαστικά η πρώτη επίσημη υποψηφιότητα για τη μάχη της ηγεσίας, καθώς ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν έχει προβεί ακόμη σε κάποια επίσημη ανακοίνωση, ενώ οι Χάρης Καστανίδης και Λούκα Κατσέλη, που είχαν εκφράσει το ενδιαφέρον τους είναι εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος και εξετάζουν τη συγκρότηση νέου κόμματος της κεντροαριστεράς.

Ο κ. Παπουτσής είχε επικεντρώσει το ενδιαφέρον του τις τελευταίες ημέρες στη συλλογή υπογραφών από βουλευτές και μέλη του εθνικού συμβουλίου, καθώς για να είναι έγκυρη μία υποψηφιότητα πρέπει να υποστηρίζεται τουλάχιστον από περίπου 100 μέλη του ανώτερου κομματικού οργάνου. Με την κίνησή του κ. Παπουτσής προσπαθεί να αιφνιδιάσει, καθώς κανείς δεν ανέμενε ότι θα παραιτούνταν τόσο νωρίς - ανάλογη κίνηση από τον κ. Βενιζέλο αναμένεται μόλις σταθεροποιηθεί το πλαίσιο γύρω από τα δανειακά ζητήματα της χώρας και τη στήριξη της οικονομίας. Ο παραιτηθείς υπουργός επιχειρεί να αξιοποιήσει το χρόνο για να καλύψει την απόσταση, που τον χωρίζει από τον κ. Βενιζέλο, αφού κοντά στον υπουργό Οικονομικών έχει σπεύσει ήδη μεγάλο μέρος του στελεχιακού δυναμικού του κόμματος.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται τώρα στο ιδεολογικό και πολιτικό στίγμα με το οποίο θα κινηθεί ο κ. Παπουτσής, αφού πρόθεσή του είναι να εκφράσει το λεγόμενο «αντιμνημονιακό» ΠΑΣΟΚ. Ένα ερώτημα είναι τι σχέσεις θα διαμορφώσει με τους βουλευτές, που καταψήφισαν το νέο μνημόνιο και εάν θα καταφέρει να αποτρέψει τη διαρροή τέτοιων δυνάμεων προς άλλους σχηματισμούς στα αριστερά του ΠΑΣΟΚ - παλαιούς και νέους.

Η αντίφαση την οποία καλείται να διαχειριστεί είναι πώς θα απευθυνθεί σε αυτές τις δυνάμεις, όταν ο ίδιος έχει υπερψηφίσει όλα τα κυβερνητικά μέτρα της τελευταίας διετίας, των μνημονίων μη εξαιρουμένων.


Αυτοκτόνησαν ή αποπειράθηκαν να αυτοκτονήσουν 1.727 άνθρωποι από το 2009 έως το 2011 στην Ελλάδα της κρίσης και της κατάθλιψης…

Οι μισοί Έλληνες φαίνεται ότι παρουσιάζουν έντονα συμπτώματα κατάθλιψης λόγω της οικονομικής κρίσης αποφαίνονται οι ειδικοί. Ανησυχητικό είναι ότι το ποσοστό εκείνων που δήλωσαν πως επηρεάστηκαν από την κρίση αγγίζει το 47%. Από αυτούς, το 59% εμφανίζει κατάθλιψη και το 50,7% εμφανίζει άγχος -στρες. Και δεν είναι λίγοι αυτοί που σκέπτονται την αυτοκτονία…

Χθες ένας 51χρονος κάτοικος της συνοικίας Καφυγιώτικα Κατερίνης αυτοπυρπολήθηκε έξω από το γήπεδο ποδοσφαίρου που βρίσκεται δίπλα από το κλειστό γυμναστήριο της πόλης.

Tο απόγευμα της Τσικνοπέμπτης, ο 45χρονοςεπιχειρηματίας πατέρας δυο ανηλίκων, που δραστηριοποιείται στον χώρο της οικοδομής, μην αντέχοντας άλλο την πίεση που του προκαλούσε η οικονομική του κατάσταση, αφαίρεσε την ζωή του με κυνηγετικό όπλο.

Έκοψαν μισθούς, τσεκούρωσαν συντάξεις, δημιούργησαν 1.000.000 ανέργους, ανάγκασαν τους Έλληνες να στήνονται στις ουρές των συσσιτίων, να ψάχνουν τα σκουπίδια για κάτι φαγώσιμο, να κοιμούνται στο δρόμο, να ξεπαγιάζουν γιατί δεν έχουν λεφτά να αγοράσουν πετρέλαιο…

Νέοι να μεταναστεύουν και όσοι μένουν να οδηγούνται στην κατάθλιψη και στο μαρασμό, άνεργοι και επιχειρηματίες να οδηγούνται στην αυτοκτονία….

Και όλα αυτά, για να πληρώσουμε τα σπασμένα, των ξευτιλισμένων πολιτικών, που κατάκλεψαν τον ιδρώτα του Ελληνικού λαού, που συναλλάχτηκαν με απατεώνες και νταβατζήδες, που μετέτρεψαν το δημόσιο χρήμα σε βίλες, κότερα και καταθέσεις δισεκατομμυρίων στις τράπεζες του εξωτερικού.

Τα λαμόγια οι πολιτικοί, που κατέστρεψαν μια χώρα ολόκληρη και οδήγησαν το λαό της στην απόγνωση και στην εξαθλίωση…

Στο Γουδή οι κλέφτες, οι απάτριδες και οι δοσίλογοι πολιτικοί των μνημονίων και της εκχώρησης της εθνικής μας κυριαρχίας…

Στην κρεμάλα οι βιαστές του Ελληνικού λαού…Μπορεί η επίσκεψη του διαμεσολαβητή Νίμιτς να είχε διερευνητικό χαρακτήρα και στόχο την επανέναρξη των συνομιλιών, αλλά κατέδειξε ότι ο Γκρούεφσκι είναι αποφασισμένος να εκμεταλλευθεί την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου για να διεκδικήσει την ένταξη της χώρας του στο ΝΑΤΟ. Για τον σκοπό αυτό προετοιμάζει διπλωματικά το έδαφος για να τεθεί το αίτημα στη σύνοδο κορυφής της Συμμαχίας τον Μάιο στο Σικάγο.

Επειδή τα Σκόπια έχουν επίγνωση ότι είναι αδύνατον να ενταχθούν ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας» ζητούν να ενταχθούν με το προσωρινό όνομα ΠΓΔΜ. Υπενθυμίζουμε ότι όπου συνέβη αυτό, αμέσως μετά οι Σλαβομακεδόνες προσπάθησαν να επιβάλλουν αυθαιρέτως το συνταγματικό όνομά τους.

Προς το παρόν, η πολιτική του Γκρούεφσκι δεν βρίσκει ανταπόκριση. Θεσμικά υπάρχει το εμπόδιο της απόφασης του Βουκουρεστίου (Απρίλιος 2008), η οποία προβλέπει ότι προϋπόθεση για την ένταξη της ΠΓΔΜ είναι η επίλυση του προβλήματος της ονομασίας. Το θεσμικό εμπόδιο είναι σημαντικό, αλλά δεν είναι από μόνο του ικανό εάν δεν συνοδεύεται από αντίστοιχη πολιτική βούληση των ισχυρών. Στην περίπτωσή μας φαίνεται ότι για τους δικούς τους λόγους η Ουάσιγκτον, οι μεγάλες χώρες-μέλη της Ευρωζώνης και ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας Ράσμουσεν εμφανίζονται αποφασισμένοι να μην ανοίξουν τέτοιο θέμα στη σύνοδο κορυφής του Σικάγου.

Οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί φοβούνται ότι μία ταπείνωση στο Μακεδονικό θα μπορούσε να πυροδοτήσει την οργή που συνεχώς συσσωρεύει η κρίση στην ελληνική κοινωνία και να προκαλέσει έκρηξη. Μία τέτοια έκρηξη δεν θα επέφερε ανατροπές μόνο στο εσωτερικό, αλλά θα είχε πιθανότατα και αποσταθεροποιητικές επιπτώσεις στους άλλους αδύναμους κρίκους της Ευρωζώνης, με αποτέλεσμα να παροξύνει την ήδη οξεία κρίση του ευρώ.

Αυτός είναι ο βασικός λόγος που η Ουάσιγκτον δεν ανταποκρίνεται στις εκκλήσεις των Σκοπίων. Αυτός είναι ο λόγος που η Μέρκελ, όταν προ ημερών συνάντησε τον Γκρούεφσκι στο Βερολίνο, του συνέστησε να τα βρει με την Αθήνα πριν ξαναχτυπήσει την πόρτα του ΝΑΤΟ. Η επίκληση της απόφασης του Διεθνούς Δικαστηρίου δεν επαρκεί παρότι αναμφισβήτητα δίνει ένα επιχείρημα στους Σλαβομακεδόνες αξιωματούχους όταν συνομιλούν με Δυτικούς. Τόσο ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας όσο και οι Αμερικανοί, όμως, δεν θέλουν να αναγορεύσουν μία απόφαση της Χάγης σε αποφασιστικό κριτήριο. Κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε ανεπιθύμητο προηγούμενο.

Οι μεγάλες χώρες-μέλη της Συμμαχίας μπορεί να μην ενθαρρύνουν την κυβέρνηση Γκρούεφσκι, αλλά ούτε και την αποθαρρύνουν κατά τρόπο αποφασιστικό. Αυτός είναι ο λόγος που τα Σκόπια επιδιώκουν να προκαλέσουν ρήγμα στη γραμμή του γενικού γραμματέα. Εχοντας την υποστήριξη της Τουρκίας (επιβεβαιώθηκε στην πρόσφατη συνάντηση του προέδρου Ιβάνοφ με τους Γκιουλ και Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη) και της Σλοβενίας, επιδιώκουν να εξασφαλίσουν την υποστήριξη και άλλων χωρών-μελών, με σκοπό στη σύνοδο του Σικάγου να τεθεί το ζήτημα της ένταξης ή τουλάχιστον να εξασφαλισθεί μία αναβάθμιση της υφιστάμενης σχέσης που έχει σήμερα η ΠΓΔΜ με το ΝΑΤΟ.

Τα Σκόπια δείχνουν να υπολογίζουν και στην υποστήριξη του Λονδίνου, το οποίο προς το παρόν δεν ανοίγει τα χαρτιά του. Ελληνικές πηγές, πάντως, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο η βρετανική διπλωματία να κινηθεί στην τελική ευθεία υπέρ των Σκοπίων. Ορισμένοι συνδέουν μία τέτοια κίνηση εκ μέρους της Βρετανίας και με γεωπολιτικά - γεωοικονομικά παιχνίδια που υπερβαίνουν τον βαλκανικό ορίζοντα και αφορούν την ίδια την Ευρωζώνη. Ο χρόνος θα δείξει.

Σε φιάσκο για τους Έλληνες δημάρχους μετατρέπεται η επίσκεψη των Ιταλών δημάρχων που δώρισαν τους μισθούς τους στην Ελλάδα.

Το γεγονός ότι κανένας Έλληνας δήμαρχος ή δημοτικό συμβούλιο δεν έδειξε την ανάλογη ευαισθησία και πατριωτισμό, έκανε τους δύο Ιταλούς δημάρχους να θέλουν να αφαιρέσουν από το πρόγραμμα τους την μέχρι χθες προγραμματισμένη συνάντηση με τους δημάρχους Αθηνών και Θεσσαλονίκης.

Αποτελεί πραγματικά μεγάλη ντροπή, για το σύνολο των δημοτικών συμβουλίων και δημάρχων όλης της Ελλάδος, το γεγονός ότι κανένας τους δεν δώρισε έστω και ένα μικρό ποσοστό από τον μισθό τους στην πατρίδα, εν αντιθέσει με τους Ιταλούς συναδέλφους τους οι οποίοι, χωρίς να είναι Έλληνες, έπραξαν αυτό που τους υπαγόρευσε η ανθρώπινη τους υπόσταση.

Είναι γνωστό ανά την Ελλάδα, ότι οι περισσότεροι δήμοι έχουν μετατραπεί σε κυψέλες διαπλοκής και ρεμούλας. Το μόνο ενδιαφέρον των Ελλήνων δημάρχων είναι, η προσπάθεια τους να βρουν χρήματα ή να προχωρήσουν σε δανεισμούς, για να καταπιαστούν σε συνεργασία με τους κολλητούς τους εργολάβους, στο άθλημα της ανάπλασης και της πλακοστρώσεως.

Μόνο αναπλάσεις, πλακοστρώσεις, πλακοστρώσεις αναπλάσεις, και φτου από την αρχή, κάθε χρόνο, στα ίδια σημεία, από τους ίδιους εργολάβους που ράβουν και ξηλώνουν, σε αγαστή συνεργασία με τους δημάρχους, κλέβοντας και κατασπαταλώντας το δημόσιο χρήμα.

Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση δημάρχου στον νομό Ρεθύμνου, ο οποίος μεταξύ 2004 -2009 ξόδεψε 570.000 Ευρώ για αναπλάσεις σε έναν οικισμό 68 κατοίκων. Δηλαδή 8.382 Ευρώ ανά κάτοικο για αναπλάσεις, αν δηλαδή κάνουμε μια υποθετική αναγωγή ανά κάτοικο στο σύνολο της χώρας, θα χρειαζόμαστε περίπου 83.820.000.000 μόνο για αναπλάσεις. Ναι καλά διαβάσατε, 83 δισ. ευρώ.

Αυτοί είναι οι πολιτικοί και δημοτικοί άρχοντες της Ελλάδος.

Αυτή είναι η διαφορά των Ελλήνων δημάρχων, με τους ιταλούς.

Σε κάθε περίπτωση η μέχρι τώρα άρνηση των Ιταλών δημάρχων, να συναντηθούν με τους Καμίνη και Μπουτάρη, είναι ένα χαστούκι για το σύνολο των Ελλήνων δημάρχων.

Αν κάποιοι θα έπρεπε να μπουν στον αυστηρό έλεγχο του πόθεν έσχες , αυτοί θα έπρεπε να είναι το σύνολο των δημοτικών αρχόντων και των συγγενών τους ανά την Ελλάδα. Ή μήπως διαφωνείτε;Μου στείλανε το παρακάτω στιχούργημα. Που, κατά τη γνώμη μου, αντικατοπτρίζει-πάνω κάτω- την τωρινή πολιτική μας πραγματικότητα:

Τους Γερμανούς ξανάφεραν
Οι δικομματ-αλήτες
Κι οι συμπαρατρεχάμενοι
Πολιτικοί αγύρτες!
Της Μέρκελ και του Σαρκοζί
Οι ταγματασφαλίτες…

Οι «δικομματ-αλήτες» είναι πασίγνωστοι και μη εξαιρετέοι, όπως θα ’λεγαν και οι συμβολαιογράφοι.

Το προδοτικό ρεσιτάλ των οποίων έχουμε καταγγείλει προ πολλού. Για ν’ αντιμετωπίσουμε το αμφοτερόπλευρο μίσος και τον αδυσώπητο εκ μέρους τους διωγμό.
Με αποτέλεσμα να τρέχουμε, όλη την ώρα, στους τεχνικούς, για να απαλλασσόμαστε απ’ τα ασφυξιογόνα των ιών, που με το τσουβάλι μας πετάνε οι γερμανοτσολιάδες της ηλεκτρονικής τους διαβολοκυβέρνησης.

Πρόκειται, προφανέστατα, για τις πράσινες και γαλάζιες κάμπιες (ή αν θέλετε βδέλλες, κλπ), που μας κατάκλεβαν στα τόσα χρόνια της επάρατης μεταπολίτευσης (ή μετα-αλήτευσης, αν προτιμάτε). Και τώρα σφιχταγκαλιασμένοι -χωρίς ντροπή και έλεος-μας καταληστεύουν. Για λογαριασμό του σιωνο-αμερικανο-γερμανικού τοκογλυφικού κατεστημένου.

Και διασαλπίζουν οι αξιότιμοι αυτοί δήμιοι ότι και μετεκλογικώς θα συνεργαστούν. Και μάλιστα και υπό την παπαδήμεια μασκαράτα και κουκούλα τους. Και γιατί όχι; Προκειμένου να συνεχίσουν το-μέχρι τώρα-κατάπτυστο προδοτικό τους ανοσιούργημα.…

«Χωριό, άλλωστε, που φαίνεται»! Δεδομένου ότι κουτρουβαλιαστήκανε αμφότεροι στο ναδίρ της εμπιστοσύνης του λαού, εξαιτίας της, απροκάλυπτα, μεγαλοαπατεωνίστικης, «πολιτικής» τους. Παρά τις γλυκανάλατες τσιριμόνιες-περί δήθεν άρνησης-του, ανυπόφορα, αναγουλιαστικού γαλάζιου κωλοτουμπο-κόμματος…

Και πιστεύουν οι αναξιοπιστότεροι πάντων-σε όλα τα πλάτη της Γης και σε όλα τα μήκη της ανθρώπινης ιστορίας- ότι θα εξαπατήσουν για μια ακόμη-πολλοστή-φορά το ευπιστότατο πόπολο. Δεδομένου ότι, δυστυχώς, ακόμη και τώρα, φαίνεται να να κρατούν οι πολιτικοί και οικονομικοί αυτοί απατεώνες ένα ποσοστό του όχλου σε ιδεολογική ομηρεία.

Σε βαθμό ώστε να εξακολουθεί να θεωρεί το πόπολο αυτό κυρίαρχη ιδεολογία την προδοσία σε βάρος της πατρίδας και την κρετινική ηλιθιότητα σε βάρος του ίδιου του εαυτού τους….

Και, για να μην αφήσουμε παραπονούμενους και τους «συμπαρατρεχάμενους» του παραπάνω στιχουργήματος, οφείλουμε να πούμε, όπως είναι ευνόητο, ότι πρόκειται για τους «λαγούς» και τις «κερκόπορτες» της μνημονιακής τοκογλυφικής επιδρομής και καταδρομής σε βάρος ημών και της πατρίδας.

Οι οποίοι, μετά την προώθηση του εθνώλεθρου ανοσιουργήματός τους και την καταβαράθρωσή τους στη συνείδηση του λαού ξαναγυρίζουν στα-δήθεν-πατριωτικά και ορθόδοξα θούρια και εμβατήριά τους. Για να συνεχίσουν να εξαπατούν το λαό και να καταπροδίδουν πατρίδα και θρησκεία.
Οι κατάπτυστοι και επονείδιστοι αυτοί ορθοδοξοκάπηλοι και εθνοπροδότες!…

Το δυστύχημα είναι πως όλον αυτό τον προδοτικό συρφετό ακομπανιάρουν και στηρίζουν και τα εξίσου προδοτικά ΜΜΕ. Ακόμη και κάποια απ’ αυτά, που «το παίζουν» αντιμνημονιακά. Αφου διαρκώς μας μοστράρουν τις απαίσιες και αποκρουστικές φατσάρες των Ες,Ες και γκεσταπιτών, που έχουν επικαθίσει στο σβέρκο μας. Για να διασαλπίζουν το τρομοκρατικό και ληστρικό τους σήριαλ.

Ενώ συστηματικά απωθούν στο περιθώριο όλους εκείνους, οι οποίοι θα μπορούσαν να δώσουν τη μία ή την άλλη, ουσιαστική, εναλλακτική αντιμνημονιακή λύση.

Που σημαίνει ότι είναι ανάγκη να καταλάβουμε ότι το μόνο ουσιαστικό επικοινωνιακό μετερίζι αυτή τη στιγμή παραμένει το διαδίκτυο.

Και ότι οφείλουν όσοι αγαπούν αυτόν τον τόπο και πονούν για την εξαθλίωση του λαού του να εμπεδώσουν σε όλα τα επίπεδα και με όλους τους δυνατούς τρόπους πως:

Της προδοσίας τα κόμματα
Είναι άθαφτα πτώματα…
Που, όσο μένουν άταφα
Μολύνουν την πατρίδα!
Και δηλητηριάζουνε
Την κάθε μας ελπίδα…

Παπα-Ηλίας