Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

13 Φεβ 2012


Υπό τον τίτλο «Quo Vadis Europe» το έγκυρο πληροφοριακό δελτίο ενημέρωσης Europolitique δημοσιεύει άρθρο, το οποίο αναφέρει ότι οι πολιτικοί και οι διπλωμάτες στις Βρυξέλλες δεν κρύβουν πλέον τη βαθύτερη πεποίθησή τους ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να σωθεί με τη μερική ή ολική αναδιάρθρωση του χρέους της και ότι για την ενίσχυση της χώρας απαιτείται μία βοήθεια αναπτυξιακή.

Σε αυτό το πλαίσιο, η ευρωπαϊκή κοινότητα θα έπρεπε να κινητοποιηθεί για την προώθηση ενός σχεδίου «τύπου Μάρσαλ» και όχι να ζητά από τους Έλληνες να αυτοκτονήσουν, αναφέρει το δελτίο.

Ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι, κατά την Europolitique, το γεγονός ότι «τίθεται σε αμφισβήτηση η ικανότητα της ΕΕ να βοηθά αποτελεσματικά ένα από τα μέλη της».

Η Europolitique υποστηρίζει ότι η ΕΕ έχει συμφέρον να ενεργοποιήσει μαζικά κεφάλαια, προκειμένου να βοηθήσει την ανασυγκρότηση της Ελλάδας, τόσο σε επίπεδο διοίκησης, όσο και σε επίπεδο οικονομίας. Κι αυτό για δύο λόγους: πρώτον για να αποφύγει τις συνέπειες από μία ελληνική πτώχευση (που θα ήταν παγκόσμιες) και δεύτερον για να μη θέσει σε ακόμα μεγαλύτερο κίνδυνο την αξιοπιστία της ευρωζώνης, δηλαδή την ίδια την ύπαρξή της.

Η παραμονή της Ελλάδας μέσα στην ευρωζώνη είναι ζωτικής σημασίας και για την ίδια τη χώρα και για την ευρωζώνη στο σύνολό της, σημειώνει η Europolitique.

Συνεχίζοντας η Europolitique επισημαίνει τα εξής:
«ενώ, όμως, τα κράτη – μέλη της ευρωζώνης δημιούργησαν, με την πολιτική που ακολουθούν, ένα αδιέξοδο και οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι δείχνουν να έχουν στερέψει από ιδέες, από την πλευρά του Ευρωκοινοβουλίου έχουν έρθει πρόσφατα μερικές ενδιαφέρουσες προτάσεις.

Η ομάδα του ADLE για παράδειγμα, μετά την επιστροφή της από την Αθήνα, ζήτησε από την ΕΕ "να δεσμευθεί για την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη" και από την Τρόϊκα να παραδεχθεί ότι η ασταμάτητη επιβολή και προσθήκη νέων φόρων δεν θα βοηθήσουν την Ελλάδα, η οποία έχει, κυρίως, ανάγκη από διαρθρωτικές αλλαγές και παραγωγικές επενδύσεις».
Kουκουλοφόροι από όλα τα μέρη του κόσμου ήταν αυτοί που προκάλεσαν τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας το βράδυ της Κυριακής. Από τους 79 συλληφθέντες οι 53 είναι Έλληνες και οι 26 αλλοδαποί.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας εκτός από τους 53 Έλληνες συνελήφθησαν:

-9 υπήκοοι Αλβανίας,
-4 υπήκοοι Αλγερίας,
-1 υπήκοος Τυνησίας
-1 υπήκοος Μαυριτανίας
-2 υπήκοοι Ρουμανίας
-2 υπήκοοι Πολωνίας
-1 υπήκοος Αφγανιστάν
-1 υπήκοοι Μολδαβίας
-4 Παλαιστίνιοι
-1 υπήκοος Ιράκ

Επίσης από τους 92 που προσήχθησαν οι 68 είναι Έλληνες και οι 24 αλλοδαποί. Οι ζημιές που προκλήθηκαν είναι οι εξής:

29 υποκαταστήματα τραπεζών τα οποία έχουν υποστεί εμπρησμούς και φθορές σε υαλοπίνακες, ρολά και μάρμαρα,
71 καταστήματα έχουν υποστεί εμπρησμούς και φθορές,
ενώ σε 30 σημειώθηκαν κλοπές εμπορευμάτων.

Τραυματίστηκαν συνολικά 109 αστυνομικοί, ενώ κάηκαν 3 μοτοσυκλέτες της αστυνομίας και 20 άλλες έχουν υποστεί φθορές.


Αν ήθελαν μπορούσαν να προστατεύσουν την πόλη και τους πολίτες. Επέλεξαν να προστατεύσουν τους 300 ολίγιστους και ριψάσπιδες από την οργή των Ελλήνων

O επιλεγμένος εμπρησμός ιστορικών κτιρίων αποδεικνύει την ύπαρξη σχεδίου εκτροπής.
Η αστυνομία δεν γνώριζε τίποτα; Εδώ το ήξεραν και οι πέτρες οτι θα έκαιγαν την Αθήνα.

Γιατί δεν ενεργοποίησαν ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας και του στρατού;
Γιατί δεν φύλαγαν την Αθήνα αλλά φρόντισαν μόνο να ψεκάσουν ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ τους ειρηνικούς διαδηλωτές;
Γιατί φρόντισαν να φυλάνε ΜΟΝΟ την βουλή;
Γιατί συνέλαβαν μόνο μερικές δεκάδες πιθανότατα άσχετους;
Γιατί δεν μας λένε ονοματεπώνυμα και δεν αναρτούν τις φωτογραφίες τους στο διαδίκτυο να ξέρουμε ποιοί είναι αυτοί οι γνωστοί-άγνωστοι κουκουλοφόροι-εμπρηστές;

Δεν ήσουν υποχρεωμένος κ. Παπουτσή εφόσον υπήρχε οργανωμένο πλάνο εμπρησμών να το γνωρίζεις;

Δεν θά 'πρεπε άθλιε και ανίκανε υποκριτή, δοτέ ψευτο-υπουργέ να ήξερε τόσα χρόνια η μυστική σου αστυνομία ΠΟΙΟΙ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ;

Γιατί δεν παραιτείσαι ρε Παπουτσή;

Η στοιχειώδης δημοκρατική ευαισθησία δεν στο επιβάλλει;

Εδω οι συνάδελφοί σου παραιτήθηκαν επειδή έκαναν μιά πράξη γεναιότητας καί είπαν όχι στην ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

Πότε θα μάθουμε επιτέλους ποιός κρύβεται πίσω από τις κουκούλες;

Πότε θα μάθουμε ποιοί έκαψαν τέσσερις ανθρώπους στην Μαρφίν;

Γιατί τόσοι άλλοι δολοφόνοι αποκαλύπτονται και αυτοί όχι;

Για πόσο ακόμη θα συνεχίζονται ο διασυρμός η ταπείνωση και ο ξεφτελισμός της χώρας μας διεθνώς;

Για πόσο ακόμη… πόσες φορές θα καταστραφεί η Αθήνα και εσείς θα διατηρείτε τις καρέκλες σας ρε σιχαμένοι;

ΕΝΑΣ, ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΣΑΣ ΡΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ;


Αν δεν έχετε λύσεις, τότε... εξαφανιστείτε

Είναι κοινή διαπίστωση ότι τα επεισόδια δεν προκλήθηκαν και δεν έλαβαν μέρος σ’ αυτά οι χιλιάδες ειρηνικοί διαδηλωτές που βγήκαν στις πλατείες και στους δρόμους.

Είναι κοινή διαπίστωση ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τις συγκεκριμμένες ομάδες ταραξιών και καταστροφέων.

Αν συμφωνούμε στα παραπάνω τότε ο οποιοσδήποτε δικαιούται με βάση την κοινή λογική να θέτει σωρεία ερωτημάτων για το τί και πώς εκτυλίχθηκαν τα χθεσινά γεγονότα:

1. είχε εκπονηθεί και από ποιους συγκεκριμμένο λυσιτελές σχέδιο αντιμετώπισης εκτεταμμένων ταραχών στο κέντρο της Αθήνας καθώς η μέρα προσφερόταν για την τέλεσή τους;

2. Τελικώς δεν μπόρεσαν ή εμποδίστηκαν οι επικεφαλής των αρμοδίων υπηρεσιών ασφαλείας να το εκτελέσουν επιτυχώς;

3. Αν δεν μπόρεσαν, να αντικατασταθούν ευθύς απο το αρμόδιο κυβερνητικό όργανο (με την ελπίδα ότι υπάρχουν στα σώματα ασφαλείας ικανότεροι των σημερινών αρχηγών), να λογοδοτήσουν οι τελευταίοι στη δικαιοσύνη και να γνωστοποιηθούν στον Ελληνικό Λαό τα πειστήρια της ανικανότητάς τους.

4. Αν εμποδίστηκαν, ο κος Πρωθυπουργός να ζητήσει τις παραιτήσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου προστασίας του πολίτη ( Θεός να το κάνει προστασίας) και βοηθούμενος από την κα Διαμαντοπούλου ας επιλέξει, αν όχι τους αρίστους, τουλάχιστον κάποιους ικανούς. Βεβαίως και να επιμερισθούν οι ευθύνες των ηγουμένων αυτού του υπουργείου και ο πατριώτης και αντιστασιακός ΓΑΠ που σχεδιάζει την κάθαρση του Πασοκ και τη νέα πορεία του προς την εξουσία ας τους διαγράψει από τα κιτάπια του στις επόμενες εκλογές. Θάναι μια ελάχιστη πράξη εντιμότητας και ευθύνης από μέρους του.

Φοβούμαι όμως ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Δεν μπορώ να πιστέψω (και έχω την κοινή λογική όλων σας) ότι οι χιλιάδες εκπαιδευμένων αστυνομικών δεν μπορούσαν να απομονώσουν 2-3 εκατοντάδες “κουκουλοφόρων”. Τι τους εμπόδισε λοιπόν; Η διαταγή αφήστε τους για να τρομοκρατηθούν οι Έλληνες; Αν υπήρξε τέτοια διαταγή από ποιο κέντρο ή παράκεντρο εκπορεύθηκε και ποιος την έδωσε;

Αν πάλι, αν υπήρχαν πληροφορίες για πιο εκτεταμμένες πράξεις βίας από μέρους
στρατιωτικώς οργανωμένων προβοκατόρων (γιατί όχι και αλλοεθνών;) περιορίστηκαν οι αστυνομικές αρχές, κατόπιν εντολής, να δράσουν για να μην γενικευθεί μια σύρραξη την οποία δεν ήθελε η εσωτερική τρόϊκα και δεν θα μπορούσε να ελέγξει αν απλωνόταν;

Τα χθεσινά συμβάντα είχαν το άρωμα του προ 2ετίας εξεγερμένου Παρισιού των βορείων προαστίων. Κάποιοι ωφελήθηκαν από εκείνες τις συρράξεις. Ασφαλώς όχι οι οικονομικοί μετανάστες αλλά ο ένας πόλος του διδύμου Μερκοζύ. Εδώ γιατί αρνούμαστε να ψάξουμε για προβοκάτορες στην υπερορία και επαναλαμβάνουμε κουραστικά πως είναι έργο των γνωστών άγνωστων αναρχικών των εξαρχείων; Γιατί επιμελώς και σταθερώς απλοποιούμε και υποβαθμίζουμε τους ρόλους καθοδηγητών με μωβ ομπρέλλες;

Κε Σαμαρά μην περιμένετε να σας ψηφίσω για” να βγάλετε τις κουκούλες αυτών των καθαρμάτων”. Βγάλτε τις εδώ και τώρα για να σας ψηφίσω. Δεν έχετε την πολυτέλεια να αδιαφορείτε για τη μια ψήφο μου και είμαι βέβαιος πως θα σκεφτείτε στα σοβαρά την προτασή μου γιατί θα μπορούσε να είναι τμήμα της Ελληνικής Πολιτικής Του Αύριον, που κάποτε ευαγγελιζόσασταν. Επιπλέον αποδείξτε με έργα την έγνοια σας για τα σημερινά προβλήματα της Πατρίδας, όπως το έπραξε και ο ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. Ειδάλλως καλή αντάμωση στα γουναράδικα Κε Σαμαρά.
Σύμφωνα με γερμανική ιστοσελίδα, για να μην ανοίξουν οι Γερμανοί το φάκελο και δώσει στη δημοσιότητα στοιχεία σχετικά με το ποιοι και πόσα πήραν σε μίζες από τη SIEMENS, η Μέρκελ ζητά από τον Παπανδρέου να της επιτρέψει να βάλει χοντρό χέρι στην Κρήτη.

Πιό συγκεκριμένα, οι Γερμανοί -ξανάρχονται- ζητώντας να τους επιτραπεί να εκμεταλλευτούν γεωστρατηγικά (πετρέλαια, ΑΟΖ, Σούδα, κ.α.) αλλά και να «αξιοποπιήσει» τουριστικά την Μεγαλόνησο.

«Η κα Μέρκελ ζήτησε πρόσφατα από τον Έλληνα πρωθυπουργό να δει την Κρήτη σαν το «ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ» που βρίσκεται στα χέρια του γερμανικού κολοσσού, της HOCHTIEF…», σημειώνει η γερμανική ιστοσελίδα.

Σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε για την «αξιοποίηση» της δημόσιας περιουσίας που προωθεί σύμπασα σχεδόν η πολιτική τάξη της χώρας, αλλά και από την δανειακή σύμβαση με το ΔΝΤ, σύμφωνα με την οποία η Ελλάς παραιτείται από την εθνική της κυριαρχία, οι πληροφορίες που δίνει η γερμανική ιστοσελίδα δεν είναι μακριά από την πραγματικότητα…

Όλοι εύχονται η κυβέρνηση να διαψεύσει.


Σημαντική ψηφοφορία για την χώρα μας, διεξάγεται στο CNN, όπου καλούνται οι επισκέπτες του γνωστού ειδησεογραφικού δικτύου να καταθέσουν την άποψή τους στο κρίσιμο για εμάς τους Έλληνες ερώτημα:

Είναι πολύ σκληρή η Ευρώπη απέναντι στην Ελλάδα;

Ας μπούμε όλοι για να ψηφίσουμε. Να στείλουμε το μήνυμα της καταδίκης της χώρας μας από ένα λόμπι πολιτικών και οικονομικών ευρωπαϊκών συντελεστών, που αποφάσισαν να καταστρέψουν μία χώρα, προκειμένου να αποκομίσουν οι ίδιοι πολιτικά και οικονομικά οφέλη.

Ο κόσμος πρέπει να μάθει πως η Ελλάδα δεν κατοικείται από σατανάδες (γνωστή και δοκιμασμένη τακτική ψυχολογικής προετοιμασίας των πληθυσμών, όταν σκηνοθετείται ο εκμηδενισμός ενός κράτους και ενός λαού), αλλά από ανθρώπους που εξαπατήθηκαν από ένα στυγνό πολιτικό αδηφάγο καθεστώς ανίκανων πολιτικών.

Ψηφίζουμε όλοι Yes. Ψηφίζουμε για να φωνάξουμε το δίκιο μας, την ύπαρξή μας.

Μην αγνοήσετε το μήνυμα αυτό. Ήδη στην Ευρώπη οι πολιτικές εξουσίες (ελέω και του Γιώργου Παπανδρέου που κατασυκοφάντησε την πατρίδα μας αλλά και όλους τους Έλληνες) έχουν περάσει το μήνυμα πως είμαστε υπάνθρωποι, κηφήνες, απατεώνες, που ζούμε από τον ιδρώτα των Ευρωπαίων.

Την ψηφοφορία θα την βρείτε στο κάτω δεξί μέρος της ιστοσελίδας του CNN
Για το μέλλον της ευρωζώνης μιλά σήμερα ο κ. Στέργιος Σκαπέρδας ο οποίος είναι Καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Ίρβαιν

Συνέντευξη στον Αποστόλη Ζώη

«Η συνεχιζόμενη πολιτική της εσωτερικής υποτίμησης είναι γνωστό πως οδηγεί σε ύφεση με υψηλή ανεργία που κρατάει χρόνια. Ένα βασικό στοιχείο που κάνει την εσωτερική υποτίμηση πολύ δύσκολη είναι πως, καθώς μισθοί και τιμές πέφτουν, η αξία των χρεών δεν προσαρμόζεται. Αυτό κάνει τα χρέη ακόμη πιο δυσβάσταχτα, οδηγώντας σε μεγαλύτερες μειώσεις στην κατανάλωση και σε αθέτηση πληρωμών, τα οποία με τη σειρά τους οδηγούν σε περιστολή των πιστώσεων, περαιτέρω συρρίκνωση της οικονομικής δραστηριότητας και αύξηση της ανεργίας».

Αυτά δηλώνει σήμερα ο κ. Στέργιος Σκαπέρδας ο οποίος είναι Καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Ίρβαιν. Ο κ. Σκαπέρδας έχει μελετήσει την αλληλεπίδραση της οικονομίας και πολιτικής, ειδικά τον τρόπο με τον οποίο η διακυβέρνηση και διάφορα είδη συγκρούσεων επηρεάζουν την οικονομία. Έχει διατελέσει σύμβουλος οργανισμών όπως η Παγκόσμια Τράπεζα και το Κέντρο Διεθνούς Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ. Έλαβε το διδακτορικό του στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο Τζονς Χοπκινς.

Η συνέντευξη

-Πού οδηγεί κατά τη γνώμη σας η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου για τη χώρα μας; Εκτιμάτε πώς το χρέος θα μειωθεί ελάχιστα και θα είναι μακροπρόθεσμα εξοντωτικό;

“Η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου οδηγεί στις ίδιες πολιτικές που ακολουθούσε και η προηγούμενη κυβέρνηση. Αν και οι λεπτομέρειες της συμφωνίας θα είναι υπό διαπραγμάτευση ίσως για μήνες, αν κρίνουμε από το τρόπο που υπολογίσθηκε το «κούρεμα» της συμφωνίας του Ιουλίου όλες οι ενδείξεις είναι πως το χρέος θα μειωθεί ελάχιστα και θα ειναι μακροπρόθεσμα όντως εξοντωτικό. Εκτιμήσεις της ίδιας της τρόικας δείχνουν πως το χρέος θα συνεχίσει να είναι πάνω από 140% του ΑΕΠ και θα μειωθεί προς τα 120% μόνο το 2020, ποσοστό που είναι υψηλότερο από το 115% που ήταν στην αρχή της κρίσης. Εκτός του ό,τι αυτές οι εκτιμήσεις είναι μάλλον αισιόδοξες, η πιθανότητα να μην δεχθούν μια τέτοιου είδους «εθελοντική» συμφωνία πολλές τράπεζες και άλλοι κάτοχοι ομολόγων είναι υψηλή, λόγω της ασφαλιστικής κάλυψης που μπορεί να έχουν και μπορούν να εισπράξουν μόνο αν η Ελλάδα κηρύξει αθέτηση πληρωμών. Οπότε, αυτό που θα επιτευχθεί με τις διαπραγματεύσεις θα είναι η συνεχιζόμενη πληρωμή προς τις τράπεζες με τα χρήματα που παίρνει η χώρα απο την τρόικα και η ανακύκλωση και αύξηση του χρέους από αθετήσιμο σε ουσιαστικά μη αθετήσιμο επειδή το καινούργιο χρέος χρωστάται στην τρόικα».

-Τι σημαίνει το γεγονός πως τα νέα ομόλογα που έχουν εκδοθεί πριν το 2010 θα διέπονται από το αγγλικό δίκαιο αντί του ελληνικού δικαίου;

«Αν όντως γίνει η συμφωνία μάλλον τα νέα ομόλογα θα διέπονται απο το Αγγλικό δίκαιο, αντί του Ελληνικού δικαίου που τώρα διέπουν τα περισσότερα ομόλογα που έχουν εκδοθεί πριν το 2010. Αυτό σημαίνει πως θα είναι πολύ πιο δύσκολο να αθετηθεί το καινούργιο χρέος σε σχέση με το παλιό. Επίσης, αν αργότερα η Ελλάδα φύγει απο την Ευρωζώνη αφού πρώτα επικυρώσει τη συμφωνία, θα είναι πολύ πιο δύσκολο ν’αλλάξουν τα καινούργια χρέη απο ευρώ σε δραχμές απ’οτι αν τα χρέη συνέχιζαν να διέπονται απο το Ελληνικό δίκαιο».

-Η λιτότητα και οι περικοπές των εισοδημάτων θα συνεχιστούν με περαιτέρω αύξηση της ανεργίας; Μέχρι ποιο σημείο μπορεί να φτάσει αυτή η κατηφόρα;

«Η συνεχιζόμενη πολιτική της εσωτερικής υποτίμησης είναι γνωστό πως οδηγεί σε ύφεση με υψηλή ανεργία που κρατάει χρόνια. Ένα βασικό στοιχείο που κάνει την εσωτερική υποτίμηση πολύ δύσκολη είναι πως, καθώς μισθοί και τιμές πέφτουν, η αξία των χρεών δεν προσαρμόζεται. Αυτό κάνει τα χρέη ακόμη πιο δυσβάσταχτα, οδηγώντας σε μεγαλύτερες μειώσεις στην κατανάλωση και σε αθέτηση πληρωμών, τα οποία με τη σειρά τους οδηγούν σε περιστολή των πιστώσεων, περαιτέρω συρρίκνωση της οικονομικής δραστηριότητας και αύξηση της ανεργίας. Η λιτότητα και οι περικοπές των εισοδημάτων θα συνεχιστούν, με περαιτέρω αύξηση της ανεργίας και το τέλος της κατηφόρας να μην είναι ορατό. Οι νέοι, οι εξειδικευμένοι και όσοι μπορέσουν να βρουν εργασία στο εξωτερικό θα μεταναστεύσουν. Έτσι, τα πιο παραγωγικά τμήματα της κοινωνίας θα σταματήσουν να συνεισφέρουν, μειώνοντας κι άλλο τους φόρους και ασκώντας πρόσθετη πίεση στα δημόσια οικονομικά, στις συντάξεις και στις κοινωνικές υπηρεσίες.

Λόγω των πολλών επισφαλών δανείων, οι ελληνικές τράπεζες πρώτα θα εθνικοποιηθούν και ύστερα θα πουληθούν σε ιδιώτες. Αυτοί οι ιδιώτες πιθανότατα θα είναι ξένοι, χωρίς τους δεσμούς εκείνους που κάνουν τις τράπεζες να ανταποκρίνονται στις τοπικές ανάγκες.

Η συνεχιζόμενη μείωση του εισοδήματος της χώρας δεν θα ελαφρύνει το βάρος του δημόσιου χρέους. Για να διασφαλίσουν τη συμμόρφωση, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι θα αναλάβουν τις θέσεις κλειδιά στον δημοσιονομικό μηχανισμό της χώρας. Όλες οι σημαντικές αποφάσεις που αφορούν τον ελληνικό λαό θα παίρνονται εκτός Ελλάδας. Στη χώρα θα υπάρχει μόνο μια επίφαση δημοκρατίας και εθνικής κυριαρχίας. Αυτό, πάντως είναι το ειρηνικό σενάριο, που αγνοεί τις συνέπειες που συνήθως έχει μια παρατεταμένη έλλειψη κυβερνητικής νομιμοποίησης: κοινωνικό χάος, ανθηση μαφιόζικων συμμοριών αλλά ίσως και κινήματα αντίστασης».

-Θεωρείτε πως η αθέτηση πληρωμών και η έξοδος από την ευρωζώνη είναι μακροπρόθεσμα η καλύτερη εναλλακτική λύση; Ποια η άποψή σας;

«Μια αθέτηση πληρωμών με ελληνική πρωτοβουλία θα κάνει τη χώρα ενεργό συμμέτοχο στις διαπραγματεύσεις για το χρέος, αντί να εξαρτάται απο την «εθελοντική» συμμετοχή των τραπεζών που, όπως ήδη ανέφερα, δεν οδηγεί σε ουσιαστική μείωση του χρέους. Μια τέτοια αθέτηση πληρωμών θα οδηγήσει σε ένα πιο βιώσιμο χρέος αλλά και σε έξοδο από την Ευρωζώνη.

Η έξοδος θα επιτρέψει να εναρμονιστεί η νομισματική πολιτική με τις ανάγκες της χώρας. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό εν μέσω της οικονομικής ύφεσης στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα, με τις πιστώσεις και τη ρευστότητα σοβαρά περιορισμένες, πλήττοντας βαρειά τον ιδιωτικο τομεα. Η υποτίμηση του νέου νομίσματος θα βελτιώσει σημαντικά τη διεθνή ανταγωνιστικότητα. Ο τουρισμός και οι εξαγωγές θα τονωθούν και οι εισαγωγές θα μειωθούν και θα υποκατασταθούν εν μέρει από την εγχώρια παραγωγή.

Το κόστος και τα προβληματα μιας εξόδου θα επικεντρωθούν στο βραχυπρόθεσμο διάστημα. Γι αυτό είναι πολύ σημαντικό τα αρμόδια υπουργεία και η Τράπεζα της Ελλάδος να προετοιμασθούν όσο γίνεται πιο πολύ και όσο πιο γρήγορα για το ενδεχόμενο ώστε να περιορισθούν τα προβλήματα κατά αυτό το διάστημα. Η προετοιμασία είναι τώρα επιτακτική εθνική ανάγκη, ακόμα και αν κανείς διαφωνεί με την πολιτική».

-Έχει μέλλον η Ευρωζώνη μετά τις τελευταίες εξελίξεις; Και αν ναι ποια ευρωζώνη θα είναι αυτή;

«Η Ευρωζώνη πιθανότατα θα συρρικνωθεί έτσι κι αλλιώς και η Ελλάδα θα αναγκαστεί να φύγει αργότερα με χειρότερους όρους. Καθώς η αβεβαιότητα είναι μεγάλη, πόσο θα συρικνωθεί η Ευρωζώνη δεν μπορούμε να το ξέρουμε. Ίσως φύγουν όλες οι Μεσογειακές χώρες, ακόμη και η Γαλλία, αφήνοντας ένα σκληρό πυρήνα γύρω από τη Γερμανία. Ίσως ακόμη και η Γερμανία ν’αποφασίσει να βγάλει δικό της νόμισμα πρώτα αν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ακολουθήσει πολιτική μαζικής αγοράς ομολόγων που θα είναι, κατά τη γνώμη του Γερμανικού κατεστημένου, πληθωριστική και εναντίον των βασικών συμφερόντων της χώρας. Δεδομένης της μεγάλης αβεβαιότητας, είναι δύσκολο ν’αποκλείσει κανείς σενάρια που πριν λίγους μήνες θεωρούνταν φανταστικά».
Ήταν απόλυτα αναμενόμενη και φυσιολογική η πολιτική στήριξη που απλόχερα προσέφερε ο Λ. Παπαδήμος στον Χ. Παπουτσή.

Και ήταν απολυτά αναμενόμενη η πολιτική κάλυψη, όσο απόλυτα οφθαλμοφανής ήταν και η πολιτική εντολή στις αστυνομικές δυνάμεις να περιφρουρήσουν το Κοινοβούλιο και να αφήσουν τους «κουκουλοφόρους» να διαλύσουν την μεγάλη συγκέντρωση των πολιτών στην πλατεία Συντάγματος, κατά τα …γνωστά.

Για όποιον παρατήρησε τις κινήσεις των αστυνομικών δυνάμεων, ναι, ήταν κάτι παραπάνω από οφθαλμοφανές αυτό.

Μόνο που αυτή την φορά ούτε οι «κουκουλοφόροι», ούτε οι διαδηλωτές τους έκαναν την χάρη να αντιδράσουν «κατά τα γνωστά».

Οι μεν πρώτοι επέλεξαν να αναμετρηθούν με τις διμοιρίες των ΜΑΤ περιφερειακά της μεγάλης συγκέντρωσης, έχοντας -απ ότι αποδείχθηκε- ως «στρατηγείο τους, την κατάληψη της Νομικής.

Οι δε δεύτεροι, δεν διαλύθηκαν μέσα στην ομίχλη των χημικών, όπως σε άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις του τελευταίου ενάμιση χρόνου, που τα αλλεπάλληλα μνημόνια έστειλαν τους πολίτες από τον καναπέ στην πλατεία…

Και εκεί έγινε καταφανής η πολιτική εντολή:

Παρ όλο που στην Αμαλίας, την Όθωνος, την πλατεία, δεν υπήρχαν οι «σκληροί αντιεξουσιαστές με τις μολότοφ», αφού αυτοί είχαν αναπτύξει το μέτωπο τους στα Προπύλαια, οι εντολές περί των διαδηλωτών που έπρεπε να εκτελεστούν, έκαναν τους άνδρες των ΜΑΤ να εκτοξεύουν στα καλά καθούμενα δακρυγόνα στο κέντρο αλλά και στα πλάγια της συγκέντρωσης, έτσι ώστε να τους διασπάσουν και να τους ωθήσουν σιγά σιγά στην διάλυση.

Οι διαδηλωτές όμως επέστρεφαν στην θέση τους, οι δυνάμεις των ΜΑΤ παρέμεναν κατά το μεγαλύτερο μέρος τους εκεί «βομβαρδίζοντας αμάχους», ενώ την ίδια ώρα οι «κουκουλοφόροι που δεν ήταν ούτε 100 ούτε 200 αλλά πάνω από 1.500 άτομα, έκαιγαν και κατέστρεφαν ανενόχλητοι από την Συγγρού μέχρι την Ακαδημίας και από την Ομόνοια μέχρι το Κολωνάκι.

Και σαν ήλθε το «πρώτο φώς της ημέρας», εκατόν εβδομήντα καταστηματάρχες μάζευαν αποτελειωμένοι αποκαΐδια, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη (;) «σφυροκοπούσε» τους …κύκλους της ανωμαλίας και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «κάλυπτε πλήρως πολιτικά» τον Χρήστο Παπουτσή, τονίζοντας ότι αυτά είναι επιχειρησιακά θέματα και την ευθύνη φέρουν οι επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων, δείχνοντας με το δάκτυλο τα εξιλαστήρια θύματα, που εν τέλει αποτελούν επιλογές του Χρήστου Παπουτσή, μόλις τον περασμένο Μάρτιο.

Γι αυτό σας λέω: φυσιολογική, αναμενόμενη αλλά και εύγλωττη για το τι συνέβη στο παρασκήνιο της χθεσινής καταστροφής ήταν η πολιτική κάλυψη της Κυβέρνησης στον Χρήστο Παπουτσή…Αντώνης Σαμαράς. Ο πολιτικός που εμφανίστηκε ως αντιμνημονιακός και έγινε το απόλυτο στήριγμα του μνημονίου... λέγοντάς μας, μάλιστα, πως το κάνει για το... καλό μας!

Επειδή, εδώ και καιρό -και πέρα από την ό,ποια εμπάθεια έτρεφαν κάποιοι για τον αρχηγό της ΝΔ- είχε αρχίσει να διαφαίνεται πως κάτι δεν πάει καλά στον πολιτικό ορθολογισμό και συνέπεια του αρχηγού της ΝΔ, εμείς είμαστε αναγκασμένοι να τοποθετηθούμε μετά την επανάληψη της πολιτικής πρόκλησης και σαρκασμού του κ. Σαμαρά από το βήμα της Βουλής. Συγκεκριμένα, όταν ο περιλάλητος σωτήρας του έθνους, αναφέρθηκε στην ανάγκη διεξαγωγής εκλογών, είπε χαρακτηριστικά πως αυτό αποτελεί ανάγκη προκειμένου να εκτονωθεί ο λαός!!! Και το είπε τρίτη φορά σε διάστημα 4 μηνών... άρα, είναι κάτι περισσότερο από σύμπτωση ή λεκτικό λάθος.

Κύριε Σαμαρά, οι εκλογές δεν αποτελούν μέσον εκτόνωσης, αλλά δημοκρατικό τρόπο κατάθεσης λαϊκής εντολής προς τον πολιτικό κόσμο. Εκτόνωση, γίνεται μόνο εάν οι εκλογές είναι στημένες. Το καταλάβατε κύριε Σαμαρά; Αν όχι, μετά και το ατόπημά σας να συνταχθείτε στις μνημονιακές δυνάμεις, πολύ φοβάμαι πως είστε αναγκασμένος να βρείτε τρόπο να κλείσετε θέση στο περιβόητο ελικόπτερο. Κι επειδή εκεί μέσα θα βρίσκονται αρκετοί, κατανοώ πλήρως το ότι ίσως υπερβάλλετε το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, προκειμένου να πείσετε πως αξίζει η... διάσωσή σας...

Παραθέτω την άποψη και του Βασίλη Τριανταφυλλίδη (Χάρρυ Κλυνν):
Δολοφονείς τη Δημοκρατία Α. Σαμαρά και συμπορεύεσαι με το κράτος έκτακτης ανάγκης που «παραδίδει» την Ελλάδα και κονιορτοποιεί τον κοινωνικό ιστό…
…Και ως ένοχος έσχατης προδοσίας αργά ή γρήγορα, μάλλον γρήγορα, θα οδηγηθείς να λογοδοτήσεις στη δικαιοσύνη για τα εγκλήματα που αποφάσισες, επικαλούμενος σαθρά επιχειρήματα, να διαπράξεις σε βάρος της Ελλάδας και του Ελληνικού λαού.

Ραντεβού στην ταράτσα λοιπόν. Ειδάλλως στο Ειδικό Δικαστήριο...

Κι επειδή κύριε Σαμαρά, δεν θέλουμε να ακούμε αηδίες περί διάσωσης μέσω μνημονίου, διαβάστε και τα παρακάτω, επειδή προφανώς λείπατε από την αίθουσα συνεδριάσεων της Βουλής:

Ο Ανεξάρτητος Βουλευτής Πρέβεζας Βαγγέλης Παπαχρήστος, οικονομολόγος, αποκάλυψε χθες στη Βουλή ότι στο κείμενο της Δανειακής σύμβασης και στα σημεία που θα έπρεπε να είχαν καταγραφεί τα ποσά που αφορούν στους οικονομικούς όρους της σύμβασης, υπάρχουν κουκίδες!
«Καλούμαστε να υπερψηφίσουμε μία δανειακή σύμβαση στον τόμο της οποίας δεν υπάρχουν νούμερα, υπάρχουν κουκίδες!!!»

Και ο κύριος Σαμαράς αποφάσισε να ψηφίσει... κουκίδες!!!


ΥΓ: Όμως ο Αντώνης θα έχει και καλή παρέα...
Στα διεθνή μέσα ενημέρωσης, πέραν των εκτενών αναφορών στα πρωτοφανή επεισόδια της Κυριακής που είχαν ως αποτέλεσμα να καεί το κέντρο της Αθήνας, κυριαρχεί ένα σαφώς θετικό κλίμα για την απόφαση της Βουλής με την οποία εγκρίθηκε το νέο Μνημόνιο και η συμφωνία για το "κούρεμα" του ελληνικού χρέους.

Η Ελλάδα παίζει από χτες συνεχώς πρώτο θέμα και με πολλές διακοπές της ροής των ειδήσεων, ως έκτακτη επικαιρότητα, στα μεγαλύτερα πρακτορεία (διαβάστε εδώ σχετικά). Και , πλέον, τις τελευταίες ώρες η σκυτάλη έχει αρχίσει να περνά στους εταίρους μας, από τους οποίους η επίσης θετική αποτίμηση της χτεσινής ψηφοφορίας στη Βουλή συνοδεύεται από ένα "αλλά"...

«Χάος και καταστροφή» θα έφερνε η μη υιοθέτηση του δεύτερου οικονομικού προγράμματος από την ελληνική Βουλή, τόνισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

«Παρά τις αρνητικές προβλέψεις, το ελληνικό Κοινοβούλιο, που αντιπροσωπεύει τον ελληνικό λαό, υιοθέτησε το πρόγραμμα της Ελλάδας. Η εναλλακτική επιλογή θα ήταν το χάος και, όπως είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός, θα ήταν καταστροφή. Η εναλλακτική λύση θα σήμαινε έλλειψη χρημάτων για τα σχολεία, τα νοσοκομεία και τη δημόσια διοίκηση», δήλωσε σήμερα ο Μπαρόζο στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, τονίζοντας ότι «η άλλη επιλογή θα ήταν χειρότερη».

O Επίτροπος Οικονομικών κ. Όλι Ρεν χαιρέτισε την ψήφο της ελληνικής Βουλής, προσθέτοντας ότι "Μια άτακτη ελληνική χρεοκοπία θα είχε καταστροφικές συνέπειες". Ο ίδιος εκτίμησε, πάντως, ότι το δεύτερο οικονομικό πρόγραμμα θα είναι πολύ απαιτητικό και τόνισε ότι η επιστροφή της Ελλάδας χρειάζεται "χρόνο και θυσίες".

Θετική ήταν η υποδοχή από το Βερολίνο, ωστόσο οι επιφυλάξεις ήταν προφανείς. Ο Στέφεν Ζάιμπερτ , εκπρόσωπος της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, καλωσόρισε την ψήφιση των μέτρων λιτότητας, λέγοντας ότι «η ευρεία πλειοψηφία δείχνει την ετοιμότητα των Ελλήνων να κάνουν μείζονες περικοπές και να απελευθερώσουν την αγορά εργασίας για να επιστρέψει η χώρα σε τροχιά ανάπτυξης».

Ωστόσο το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών έσπευσε να προσθέσει ότι η τελική απόφαση για το νέο ελληνικό πρόγραμμα θα ληφθεί τον Μάριο, ενώ ο αντιπρόεδρος της γερμανικής κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ ήταν πιο σκληρός: ";Oλα εξαρτώνται από αυτό που θα πει η τρόικα για την πρόοδο στην Ελλάδα. Παραμένουμε επιφυλακτικοί» δήλωσε χαρακτηριστικά."

«Χάος και καταστροφή» θα έφερνε η μη υιοθέτηση του δεύτερου οικονομικού προγράμματος από την ελληνική Βουλή, τόνισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

«Παρά τις αρνητικές προβλέψεις, το ελληνικό Κοινοβούλιο, που αντιπροσωπεύει τον ελληνικό λαό, υιοθέτησε το πρόγραμμα της Ελλάδας. Η εναλλακτική επιλογή θα ήταν το χάος και, όπως είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός, θα ήταν καταστροφή. Η εναλλακτική λύση θα σήμαινε έλλειψη χρημάτων για τα σχολεία, τα νοσοκομεία και τη δημόσια διοίκηση», δήλωσε σήμερα ο Μπαρόζο στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, τονίζοντας ότι «η άλλη επιλογή θα ήταν χειρότερη».


Καλησπέρα στους μπανανέλληνες.

Μπορείτε να φανταστείτε μια οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο, όπου οι αρχηγοί κομμάτων εκβιάζουν τους βουλευτές με διαγραφή πριν από μια κρίσιμης σημασίας για τη χώρα ψηφοφορία και δεν παρεμβαίνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας;

Μπορείτε να φανταστείτε μια οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο, όπου παραδίδεται στις φλόγες (όπως τη "Νύχτα των Κρυστάλλων") η πρωτεύουσα, λαμπαδιάζονται 40 περίπου κτίρια, κάποια από αυτά ιστορικά, και αντί ανακοίνωσης για εισαγγελική έρευνα το ίδιο κι όλας βράδυ, γίνονται προσαγωγές ατην αστυνομία ανυποψίαστων διαδηλωτών και δεν συλλαμβάνεται ούτε ένας εμπρηστής;

Είμαστε το απόλυτο κράτος της πολιτικής Μαφίας.

Η πολιτική Μαφία κυβερνάει τα πάντα.

Δεν υπάρχουν νόμοι.

Μόνο Παπα...τζήδες υπάρχουν, πολιτικά φερέφωνα ανακόλουθα του εαυτού τους και φανατικά ασπόνδυλα που υπερασπίζονται για 700 ευρώ τους καταστροφικούς κηφήνες...

Το χειρότερο απ' όλα είναι το ότι έχουμε εθιστεί σε αυτή τη Μπανανία και δεν αντιδράμε. Ή τουλάχιστον, δεν αντιδράμε όσο θα έπρεπε, όπως θα έπρεπε, όταν θα έπρεπε...

Από σήμερα τα κείμενα δεν θα έχουν καμιά σχέση με τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα.

Θα είναι ανταπόκρισεις από μια άλλη χώρα, που τη λένε "η άλλοτε χώρα των Ελλήνων".

Όμως, από σήμερα έχει ξεκινήσει ένας ανένδοτος, στο τέρμα του οποίου θα συντελεστούν πρωτοφανή γεγονότα για την άλλοτε Ελλάδα και νυν Μπανανία - Παπαδημοκρατία.

Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε και θα έχει πολύ πόνο, πολύ δάκρυ, μα περισσότερο απ' όλα θα είναι η χαρά του τερματισμού. Χούντα ήθελαν, χούντα έφτιαξαν και ως χουντικοί θα αντιμετωπιστούν. Ούτε έλεος, ούτε δεύτερη σκέψη περί ανθρωπισμού θα υπάρξει απέναντί τους. Θα γευτούν αυτό ακριβώς που έσπειραν. Τον απόλυτο τρόμο. Δεν επέλεξαν οι πολίτες αυτό τον δρόμο. Δική τους επιλογή ήταν.  • Γράφει ο Δημήτρης Αλευρομάγειρος
Χθες βράδυ, προς το πρωί ένοιωσα ακριβώς όπως την νύκτα της 21ης Απριλίου του 1967, οταν ξυπνώντας το πρωί έλεγα ότι ήταν ένα κακό όνειρο.

Η 21η ανετράπη υπό το βάρος των εγκλημάτων της με κυριότερο την καταστροφή της Κύπρου. Η σημερινή μαύρη μέρα θα ανατραπεί και αυτή και θα αγωνιστούμε να μην έχει ανάλογα αποτελέσματα με εκείνα τα τραγικά της χούντας του 67.

Παρήγορο το γεγονός ότι παρά τις ασφυκτικές πιέσεις ,απειλές και την διατεταγμένη παρέλαση από τα καθεστωτικά ΜΜΕ ασήμων ή διατεταγμένων δήθεν ειδικών καθηγητών και άλλων σαλτιμπάγκων βρέθηκαν πολλοί και στο ΠΑΣΟΚ και στη Νέα Δημοκρατία που απέρριψαν την οικονομική υποδούλωση της χώρας.

Αυτή η ενέργεια πιστώνεται σε όλες εκείνες τις δυνάμεις αντίστασης μέσα στο Λαό και είναι η απαρχή της ανατροπής αυτής της αθλίας και υποτελούς σύμβασης με τους οικονομικούς δολοφόνους μας,καθώς και της ανατροπής της ήδη παραπαίουσας πολιτικής σκηνής της υποτέλειας.

Ο αγώνας θα είναι σκληρός αλλά στο τέλος θα πετύχει και η Πατρίδα μας θα ξαναβρεί την αξιοπρέπεια της.

Θα συνιστούσα σε όλους αυτους που υπερψήφισαν αυτή την υποτελή σύμβαση να διαβάσουν, τώρα που έχουν χρόνο, τι ακριβώς εψήφισαν…

Η τρομοκρατημένη Κυβέρνηση δεν δίστασε να πυροδοτήσει την ατμόσφαιρα βάλλοντας απολύτως αναίτια χημικά [ήμουν παρών και κάνεις δεν μπορεί να με διαψεύσει] κατά αμάχων πολιτών που διακηρύτταν απολύτως ειρηνικά στην πλατεία Συντάγματος και μάλιστα την ώρα [18.00] που δύο κορυφαίες προσωπικότητες της Εθνικής Αντίστασης , οι Μίκης Θεοδωράκης και Μανόλης Γλέζος ήσαν προ το Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτου, με σοβαρότατο κίνδυνο να τους δολοφονήσει.

Ο κ. Παπουτσης έχει τη στοιχειώδη υποχρέωση να παραδώσει στην Ελληνική Δικαιοσύνη αυτόν που διέταξε αυτή την παρ ολίγα δολοφονία, η οποία μόνον εκ΄τυχης δεν συνετελέσθη . Ο ίδιος πρέπει να απολογηθεί στον Ελληνικό Λαό πως γιά άλλη μια φορά παρεισέφρυσαν στους χιλιάδες ειρηνικούς διαδηλωτές οι γνωστοί άγνωστοι και έκαψαν την Αθήνα.


Αυτοκτονίες και περισσότερες κοινωνικές εκρήξεις υποστηρίζουν πως θα προκαλέσουν τα επιπλέον μέτρα λιτότητας που υποχρεώθηκε να λάβει η Ελλάδα, η Ευρωπαϊκή Ενωση για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων (AEDH), η Γαλλική Ενωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (LDH) και η Ελληνική Ενωση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ).

Περισσότερες και γρήγορες μεταρρυθμίσεις, ακόμη μεγαλύτερη εξοικονόμηση πόρων και περισσότερη αυστηρότητα στην τήρηση των κανόνων δημοσιονομικής πειθαρχίας, είναι το μήνυμα που έλαβε η Ελλάδα από την τρόικα, όπως επισημαίνουν οι οργανώσεις.

Ωστόσο, ότι αυτή η τρελή βιασύνη για μία αυξανόμενη πολιτική λιτότητας, μόνο να επιδεινώσει μπορεί την οικονομική και κοινωνική οπισθοδρόμηση του ήδη υποβαθμισμένου επίπεδου ζωής των Ελλήνων, τόνισαν με σημερινό κοινό μήνυμα τους οι οργανώσεις των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προς όλα τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, αναρωτούνται οι οργανώσεις, ποιο θα είναι το μέλλον ενός λαού και ενός έθνους, που καταδικάστηκε στην υπανάπτυξη.

Κατά την άποψη των οργανώσεων, η λύση της συστημικής κρίσης που πλήττει την Ευρώπη και ιδιαίτερα τις χώρες - μέλη της ευρωζώνης, δεν μπορεί να προέλθει από πολιτικές λιτότητας, που αγνοούν τα οικονομικά και κοινωνικά δικαιώματα, τις δημοκρατικές ελευθερίες και το δικαίωμα των Ευρωπαίων να εκφράζουν ελεύθερα τις πολιτικές τους πεποιθήσεις.Ήθελα να ήξερα Α. Σαμαρά, εσύ ο μεγάλος οικονομολόγος δεν κατάλαβες ακόμα ότι η πτώχευση είναι παρούσα;

Ποιος σου έδωσε το δικαίωμα να παραποιείς τόσο βάναυσα την αλήθεια και να τρομοκρατείς τον Ελληνικό λαό;

Όταν λες, ότι εάν η Ελλάδα κηρύξει στάση πληρωμών αναγκαστικά θα φύγει από τη ζώνη του ευρώ, ΨΕΥΔΕΣΑΙ ΑΓΡΙΩΣ ΚΑΙ ΔΗΜΑΓΩΓΕΙΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ… Και δέκα φορές να πτωχεύσει η Ελλάδα ή οποιοδήποτε άλλη χώρα του Νότου, δεν υπάρχουν οι διαδικασίες εκείνες που θα επιτρέψουν την αποβολή της από τη ζώνη του ευρώ… Έτσι δεν είναι;

Και δε μου λες «μελλοντικέ πρωθυπουργέ» (μ’ αυτό τι πλευρό να κοιμάσαι) ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟ PSI ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΒΙΩΣΙΜΟ;

Έχεις το πολιτικό σθένος να βγεις στα ίσα και να διακηρύξεις κάτι τέτοιο;

Αλλά πως μπορείς να ισχυρισθείς κάτι τέτοιο όταν όλοι γνωρίζουν ότι το χρέος μας δεν είναι βιώσιμο και ότι είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι μέσα στον χρόνο θα έχουμε πτωχεύσει και μάλιστα ατάκτως.

Μα για τόσο ηλίθιους μας έχεις όλους εμάς τους πολίτες της τρίτης κατηγορίας;

Σε καμία των περιπτώσεων δεν μπορείς να ισχυρισθείς κάτι τέτοιο, γιατί ξέρεις πολύ καλά ότι έχουμε ήδη πτωχεύσει.

Η επιλογή μας λοιπόν είναι να αποδεχτούμε την κατάσταση της πτώχευσης εντός της ευρωζώνης, μπας και σώσουμε ότι μας έχει απομείνει σ’ αυτή τη χώρα, μπας και σώσουμε τους Έλληνες από την απόλυτη εξαθλίωση…
Όλα τα άλλα Α. Σαμαρά, είναι εκ του πονηρού…

Δυστυχώς για σένα και ευτυχώς για μας που έγκαιρα καταλάβαμε τι καπνό φουμάρεις, έχεις πάρει κατήφορο χωρίς σταματημό και δεν υπάρχει κανείς να σε σταματήσει…

Πριν από δυο χρόνια έθετες θέμα κομματικής πειθαρχίας και έλεγες ότι όποιος ψηφίσει το μνημόνιο θα διαγραφεί.

Η Μπακογιάννη ψήφισε υπέρ του μνημονίου και την διέγραψες.

Σήμερα μετά από δυο χρόνια θηριώδους κωλοτούμπας, θέτεις και πάλι θέμα κομματικής πειθαρχίας απειλώντας με διαγραφή όποιον βουλευτή δεν ψηφήσει υπέρ της νέας δανειακής σύμβασης που οδηγεί την Ελλάδα και τους Έλληνες σε πλήρη εξαθλίωση!

Τι να σου πω αξιοθαύμαστε Α. Σαμαρά…

Η συνέπειά σου είναι παροιμιώδης!!!

Δεν έχεις τίποτα στην ουσία να ζηλέψεις από τον ολετήρα συμμαθητή σου…

ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΖΑΝΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΝΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑΣ ΒΡΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΣΑΣ…

YΓ: Σαμαράς: ο πρώτος Έλληνας εν δυνάμει πρωθυπουργός που απέδειξε ότι είναι ανίκανος να κυβερνήσει πριν κυβερνήσει.


Είναι γνωστό πως το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα αντιλαϊκά φασίζοντα καθεστώτα, είναι αυτό της αποκάλυψής τους. Γνωρίζουν πολύ καλά οι απολυτάρχες (και τα υποπόδιά τους) πως μόνο η μάσκα της δημοκρατικότητας (έστω και απολύτως τυπικής) μπορεί να διατηρήσει τους βιαστές της Δημοκρατίας στους αιματοβαμμένους θώκους τους.

Όποτε, λοιπόν, ασκείται μεγάλη πίεση από τις κοινωνίες, οι μικροί (ή και οι μεγάλοι) δικτάτορες ανασύρουν τη λέξη «εκλογές», προκειμένου να ηρεμήσουν τα πλήθη. Θέλοντας να κερδίσουν χρόνο δεν διστάζουν να αναφερθούν σε δημοκρατία και διαδικασίες που είναι δυνατόν να τους ανατρέψουν. Όμως, το ζητούμενο είναι να κερδηθεί χρόνος, να «αναπαυθεί» το μαινόμενο πλήθος και να επέλθει η ειρήνη και η ασφάλεια, να εκτονωθεί ο λαός (όπως τρις αναφέρθηκε –σε μία κρίση ειλικρίνειας- εσχάτως ο κύριος Σαμαράς, υποβιβάζοντας σε καθεστωτικό χειραγωγούμενο την λέξη και την έννοια «εκλογές») φαντασιώμενος πως πλησιάζει το χρονικό σημείο αναίμακτης ανατροπής του καθεστώτος.

Έτσι και σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος (αυτός που ήταν δημοσιογράφος στο γνωστό συγκρότημα που ανεβοκατεβάζει κυβερνήσεις) ανακοίνωσε πως τον Απρίλιο θα έχουμε εκλογές!!! Έτσι, πέταξε το «ναρκωτικό» στο πλήθος και ευελπιστεί να έρθουν σύντομα τα επιθυμητά για τον λαθροεξουσιαστή Παπαδήμο, τα δεκανίκια και τους εντολείς – αφεντικά του.

Το ζητούμενο, με απλά λόγια, είναι να καταπιούμε το «χάπι» των εκλογών και να καθίσουμε ήσυχα περιμένοντάς τες. Προς την κατεύθυνση αυτή είναι και όλα όσα διαδραματίζονται στο εσωτερικό του «διασπώμενου» ΠΑΣΟΚ, του οποίου ηγετικά στελέχη –τα οποία και φέρουν τεράστιες ευθύνες για τα όσα συνέβησαν και συμβαίνουν- θέτουν ζητήματα άμεσης απομάκρυνσης του Γ. Παπανδρέου και αλλαγής ηγεσίας…!

Φυσικά, επί ματαίω, προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από το δάχτυλό τους οι υπεύθυνοι της καταστροφής της χώρας. Γνωρίζουν, μάλιστα, πως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβαίνει εσαεί, αλλά προσπαθούν με κάθε τρόπο να κερδίσουν χρόνο. Όσο περισσότερο χρόνο κερδίσουν, τόσο μεγαλύτερη προσπάθεια θα πρέπει να καταβληθεί για την επανάκαμψη της χώρας. Όσο περισσότερο χρόνο κερδίσουν, τόσο ευκολότερη γίνεται η διαφυγή τους, αφού η μνήμη του λαού μπορεί να επηρεάζεται ή και να διαγράφεται από παράγοντες θεσμικούς και εξωθεσμικούς.

Με την γνωστή συνταγή προσπαθεί η Παπαδημοκρατία να παραπλανίσει, να αποπροσανατολίσει τον λαό και ταυτόχρονα να υπογράφει και να παραδίδει τμηματικά την χώρα στους χρόνιους επιβουλείς της. Και σαν «δώρο» σε όσους διευκολύνουν την δημιουργία της πλασματικής δημοκρατικής εικόνας, θα δοθεί η δυνατότητα να διαφύγουν με την πασίγνωστη και παμπάλαια μέθοδο του «στρίβειν δια του αρραβώνος»… Αν σκεφτούμε πως ο «αρραβώνας» έχει ήδη γίνει μεταξύ Σαμαρά και Παπανδρέου, με κουμπάρο τον Παπαδήμο, μάλλον είναι πολύ κοντά η χρονική στιγμή του «στρίβειν»…

Οψόμεθα…

Και χορό τριγύρω σου θα στήσουν
Με βιολιά και με ζουρνάδες
γύφτοι, οβραίοι, αράπηδες, πασάδες
και τα γόνατά τους θα λυγίσουν,
οι τρανοί σου
και θα γίνουν των ραγιάδων

οι ραγιάδες…

Κωστής Παλαμάς
«Ο Δωδεκάλογος του Γύφτου»


Είναι αδίστακτοι και στυγνοί δολοφόνοι…

Τα κυβερνητικά ανδρείκελα τον εξοντωτικό οικονομικό και πολιτικό πόλεμο που έχουν κηρύξει λυσσωδώς εναντίον του ελληνικού λαού σήμερα τον «επένδυσαν» και με τις αποτρόπαιες μορφές του στρατιωτικού πολέμου: τις οβίδες χημικών!!!!

Οι πραιτοριανοί της δωσίλογης παπαδήμιας συγκυβέρνησης, με πρωτοφανή αγριότητα, στραταρχική αυθάδεια και δολοφονικό κυνισμό, ΕΚΤΟΞΕΥΣΑΝ «μάζες» χημικών» εναντίον του ελληνικού λαού που ΕΝΤΕΛΩΣ άοπλος εκδήλωνε την ΟΡΓΗ του και την ΑΠΟΓΝΩΣΗ του: Συναισθήματα που έθρεψαν και γιγάντωσαν τα κυβερνητικά ανδρείκελα των ευρω-δικτατόρων δημίων και των ληστών της τοκογλυφικής μαφίας…

Εκατοντάδες χιλιάδες λαού ξεχείλισε ειρηνικά στους δρόμους της Αθήνας και περικύκλωσε τη Βουλή, εντός της οποίας οι τρομοκράτες της τρομοκρατημένης παπαδήμιας κυβέρνησης δίνανε μια μακάβρια, θεατρική παράσταση ψήφισης και επικύρωσης της τελικής εξόντωσής του, του ολοκληρωτικού αφανισμού της Ελλάδας.

Εκατοντάδες χιλιάδες λαού ξεχύθηκαν για να βροντοφωνάξουν το ΟΧΙ τους απέναντι στην προκλητική και ωμη ΠΡΟΔΟΣΙΑ των δωσίλογων ανδρεικέλων της κυβέρνησης.

Τα πανικόβλητα όντα της καθεστωτικής παρασιτίας το μόνο μέσον άμυνας που βρήκαν απέναντι στο ΕΙΡΗΝΙΚΟ χείμαρρο της λαϊκής απελπισίας και αγανάκτησης ήταν ο ΠΟΛΕΜΟΣ των χημικών.

Αυτό και μόνο αποκαλύπτει το κτηνώδες δικτατορικό τους πρόσωπο.

Αποκαλύπτει ότι είναι πωρωμένοι εκτελεστές του ελληνικού λαού και της Ελλάδας. Γενικεύουν και με τον στρατιωτικό ΠΟΛΕΜΟ τον οικονομικό, κοινωνικό και πολιτικό τους πόλεμο. Δεν απέχουν πολύ από το να σηκώσουν ΑΝΟΙΚΤΑ και τα πυροβόλα εναντίον μας, να προσδώσουν δηλαδή και την ένοπλη διάσταση του ΠΟΛΕΜΟΥ που έχουν κηρύξει εναντίον του ελληνικού λαού και της χώρας…

Η σημερινή επίθεση των πραιτοριανών της κυβέρνησης με ΧΗΜΙΚΑ, ήταν μια καλά σχεδιασμένη στρατιωτική επιχείρηση.

Το σχέδιο είχε δύο σκέλη: Το οργανωμένο κτύπημα στο «ψαχνό» με χημικά για τη διάλυση ή την αραίωση του όγκου και της πυκνότητας της λαϊκής παλίρροιας και μετά την επίθεση με κουκουλοφόρους προβοκάτορες.

Γι αυτό η επίθεση με τα χημικά άρχισε από πολύ νωρίς, από τις 5.15 περίπου στα νευραλγικά σημεία: Πλατεία Συντάγματος, Πανεπιστημίου (στο ύψος της Μεγάλης Βρετάνιας, αλλά και στα Προπύλαια), στη Μητροπόλεως και σε άλλα σημεία.

Οι επιθέσεις αυτές ξεκίνησαν από τους πραιτοριανούς εντελώς αναίτια, δίχως καμία πρόκληση. Ήταν επιθέσεις προσχεδιασμένες ΟΧΙ μόνο για να σπείρουν τον τρόμο, αλλά κυρίως για να αναχαιτίσουν τον όγκο και την πυκνότητα του κόσμου γύρω από τη Βουλή, αλλά και σε άλλα νευραλγικά σημεία, να εκκενώσουν τους χώρους…

Μετά τις επιθέσεις αυτές με τις «μάζες» χημικών και όταν «αραίωσαν» κάπως οι χώροι, ξεδιπλώθηκε η δεύτερη επιχείρηση: Αυτή της δράσης των κουκουλοφόρων, έτσι ώστε να υπάρξει το «άλλοθι» των εμπρησμών, αλλά και του πλημμυρίσματος της Αθήνας με τα χημικά δηλητήρια…

Παρόλα αυτά ο ελληνικός λαός ΟΧΙ μόνο δεν τρομοκρατήθηκε, αλλά διαρκώς ανασυντασσόταν και συγκρουόταν με τους πραιτοριανούς.

Αυτό το «στοιχείο» της γενναιότητας και του ηρωισμού του ελληνικού λαού αποτελεί τη ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ των σημερινών γεγονότων, τον καταλυτικό παράγοντα που προδικάζει το ΤΕΛΟΣ των ανδρεικέλων.

Τα ανδρείκελα, μέσα στον πανικό της κατάρρευσής τους και ποτισμένα με τη βαρβαρότητα της δικτατορικής τους αυθάδειας και μοχθηρίας, ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ το λαό.

ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ την ΟΡΓΑΝΩΣΗ του, την ΑΥΤΟ-ΑΜΥΝΑ του και την «επεξεργασία» των ΜΕΣΩΝ θωράκισής τους στις επιθέσεις των πραιτοριανών…

Υ.Γ. Τα ΜΜΕ, για άλλη μια φορά υποβάθμισαν τον όγκο, το εύρος και τον παλμό του σημερινού γενικού ξεσηκωμού.

Εκατοντάδες χιλιάδες λαού ξεχύθηκαν σήμερα στους δρόμους.

Ενδεικτικά: Γύρω από το Σύνταγμα τα πάντα ήταν ασφυκτικά.

Ποτάμι πυκνό η Πανεπιστημίου μέχρι την Ομόνοια…

Το ίδιο και η Σταδίου…

Ακαδημία και γύρω δρόμοι πλημμυρισμένοι…

Μητροπόλεως, Καραγιώργη Σερβίας και γύρω δρόμοι «συνωστισμένοι»…

Από την πλευρά της Αμαλίας προς τη Συγγρού δεν έχουμε εικόνα…

Αυτά είναι πολλές εκατοντάδες χιλιάδες και επιμελώς παρασιωπήθηκαν…  • Ότι ομορφότερο υπάρχει σήμερα στη ζωή μας είναι αποτέλεσμα αγώνα. Όλος ο Ελληνικός πολιτισμός, φορέας κάθε δίκαιου, κάθε ανθρώπινου και αληθινού είναι ζυμωμένος με μόχθο, με θυσία, με αγώνα

Από τα σπάργανα του. Από τότε που η Γαία έδωσε τα μυστικά της Γεωργίας στα παιδιά της για να τα θρέψει, αλλά και να τα εκπολιτίσει.

Έτσι γεννήθηκε ο πολιτισμός. Η ίδρυση της Πόλεως δηλαδή που σηματοδοτούσε τη μόνιμη διαβίωση,την κληρονομιά της γνώσης από γενιά σε γενιά. Η λέξη έγινε ομιλία, η ομιλία γραφή, η γραφή ποίηση και λογοτεχνία. Τέχνη της δημιουργίας, τέχνη της αρμονικής συμβίωσης, της κοινωνίας. Οι γηγενείς όμως ποτέ δεν ξέχασαν τη μεγάλη Μητέρα. Την τιμούσαν πάντα στις παραδόσεις τους, στις μυσταγωγίες, στις τέχνες και τα γράμματα. Την είχαν στις ψυχές τους ως Πατρίδα, Πατρώα Γη. «ΠΑΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΟΣΙΟΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΣΕΜΝΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙΝ Η ΠΑΤΡΙΣ. ΚΑΙ ΕΝ ΜΕΙΖΟΝΙ ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΘΕΟΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡ' ΑΝΘΡΩΠΟΙΣ ΤΟΙΣ ΝΟΥΝ ΕΧΟΥΣΙΝ». Και η θυσία για την Πατρίδα, για τον κοινό πρόγονο, συνεχιζόταν στους αιώνες σαν μία κωδικοποιημένη τελετή, φτάνοντας μέχρι τον Σολωμό και τον Ηλιάκη.

Δύο επιλογές είχε πάντα ο δίποδος. Η μία ήταν να τριγυρνά, να σφάζει να κλέβει για να καρπώνεται τα έτοιμα και η άλλη να γνωρίσει, να δημιουργήσει, να φυτέψει, να υπομείνει, ώστε να καρπωθεί και να απολάβει.

Υπήρχε λοιπόν και ο λύκος της στέπας, ο Οϊγούρος, ο Ούνος, το κεφάλαιο που δεν έχει πατρίδα, αλλά πέφτει στην Πατρίδα και την ρημάζει. Μαζί και τα παιδιά της. Από τον Ταμερλάνο, τον Κεμάλ, τον Αδόλφο μέχρι το ΔΝΤ. Δεν σταματά εάν δεν ρημάξει τα πάντα, μέχρι την τελευταία σταγόνα, τον τελευταίο πόρο. Εξοντώνει τους γηγενείς και κρατά τους απολύτως απαραίτητους ως δούλους για να καρπώνεται τον μόχθο τους. Από την Αφρική μέχρι τη Χίο, από τη Γη των Σεγιέν μέχρι τον Πόντο, παντού η ίδια μάχη.

Η μάχη λοιπόν δεν είναι "ιδεολογική" ή "Μάχη συμφερόντων". Είναι η ίδια η μάχη της ύπαρξης. Αυτό είναι που πρέπει να συνειδητοποιήσουμε για να την κερδίσουμε, για την Καλή Χρονιά. Ο στόχος δεν είναι τα "μικρομεσαία εισοδήματα", δεν ειναι τα "εργασιακά κεκτημένα", δεν είναι καν τα πετρέλαια και η ΔΕΗ αλλά η ίδια η υπόσταση μας.

Αυτή την υπόσταση μας καλούμαστε να υπερασπίσουμε και θα τα καταφέρουμε μόνο εάν το κάνουμε συνειδητά και όχι με αυταπάτες. Δεν είμαστε "καλοί" επειδή είμαστε Έλληνες. Έχουμε χρέος να είμαστε "καλοί", ακριβώς επειδή είμαστε Έλληνες. Φορείς δηλαδή ενός πανανθρώπινου πολιτισμού, που κοσμεί τη μητέρα Γη, δεν τη βιάζει.

Το λευκό αιμοσφαίριο επιβιώνει με στοργή μέσα στον οργανισμό αλλά έχει υποχρέωση να τον διαφυλάξει. Έχει υποχρέωση να αγωνιστεί ανεξαρτήτως των ισορροπιών και των πιθανοτήτων. Φανταστείτε τα λευκά αιμοσφαίρια να αρχίσουν να λένε "πουρκουά;" όταν τα μικρόβια βρίσκονται εντός των τειχών.

Τα μικρόβια από την άλλη, δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό. Μπουκάρουν στον οργανισμό, αρχίζουν τρώνε ασύστολα, χειρότερα και από τους "κοπρίτες" του Παγκάλου, διαλύουν τα πάντα στο πέρασμα τους μέχρι να γονατίσουν τον ασθενή. Εκτός εάν αφανιστούν από την άμυνα του οργανισμού.

Και εδώ είναι το λεπτό σημείο: Τα μικρόβια ποτέ δεν επιτίθενται εάν δεν είναι σε θέση ισχύος. Εάν δεν είναι πολυπληθέστερα από τους υπερασπιστές. Θα λουφάξουν στην πύλη εισόδου, θα πολλαπλασιασθούν και έπειτα θα επιτεθούν. Θα κάτσουν για αιώνες στην Τάκλα Μακάν, στην Γκόμπι μέχρι να την "πέσουν" στη Βακτριανή. Και δεν θα αφήσουν λίθο επί λίθου εάν την καταλάβουν. Θερμοπύλες, Ζάλογγο, Ulundi, δεν θα "γράψουν" ποτέ τα μικρόβια. Αντίθετα, όταν μυριστούν σθεναρή αντίσταση, θα αναζητήσουν τον εφιάλτη, τον άτιμο καρκίνο που διαλύει το ανοσοποιητικό. Τον δοσίλογο, τον υπουργό οικονομικών, την κυβέρνηση που θα ανοίξει την κερκόπορτα.

Αυτόν που θα πείσει τα αιμοσφαίρια ότι δεν ανήκουν στον οργανισμό, αλλά ο οργανισμός τους ανήκει. "Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες"! Που θα κάνει τα υγιή κύτταρα, καρκινικά: Γκλαμουριά, χλίδα, αρπαχτή, απάτη, Life Style, Ντιντήδες αντί για Απάχηδες. Που θα μετατρέψει τον ιστό σε λίπος: Φάε ρε, διορίσου, δανείσου, βολέψου, άραξε.

Και μετά τα μικρόβια θα διαβούν σαν τα στίφη επάνω στα γυναικόπαιδα της Σμύρνης.

Τόσο σημαντικός είναι ο αγώνας. Βαρύ και το φορτίο αυτών που γεννήθηκαν αιμοσφαίρια και όχι μικρόβια, δεν γίνεται όμως ν' αλλάξουν ρόλους, όσοι Κωστόπουλοι και αν περάσουν. Βαριά η ύβρις αυτών που από κύτταρα έγιναν καρκίνος. Έζησαν μία νεύρωση για λίγα δευτερόλεπτα, πέθαναν μέσα στους αιώνες.

Αγνοία Μήτηρ πάσης κακίας. Εμείς όμως δεν έχουμε πλέον αυτή την δικαιολογία. Δεν είναι το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ και της ΔΕΗ, τα ΧΥΤΑ του Μπόμπολα και το τσιμέντο της Hoechtief.

Και αν περάσαμε από το απόλυτο σκοτάδι στο ημίφως της ημιμάθειας και της παπαγαλίας, όπου η Γη έγινε από επίπεδο αγροτεμάχιο, "περιστρεφόμενη σφαιρική χωματόπετρα με ολίγη από λάσπη" και εμείς το χάβουμε σαν τα χαϊβάνια...

Και αν πρέπει να γίνεις τέκτονας για να σου πουν στον τριακοστοκάτι βαθμό ότι "Μεγάλε η Γη είναι ζωντανός οργανισμός", αφού σου έχουν κάνει το μυαλό κυμά και εσύ κοιτάς εκστασιασμένος λες και ανακάλυψες ότι υπάρχει τελικά Άι Βασίλης...

Εδώ τα είχαμε πει όλα. Εδώ και παρά πέρα, τα άλλα αδέρφια μας, παιδιά του κοινού μας προγόνου. Και αν ο Σωκράτης περνιέται για "Ελληναράς" με το «ΠΑΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΟΣΙΟΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΣΕΜΝΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙΝ Η ΠΑΤΡΙΣ. ΚΑΙ ΕΝ ΜΕΙΖΟΝΙ ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΘΕΟΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡ' ΑΝΘΡΩΠΟΙΣ ΤΟΙΣ ΝΟΥΝ ΕΧΟΥΣΙΝ», όταν οι τότε "εκσυγχρονιστές" άρχισαν στο εξουσιαστικο τους παραλήρημα να τιμούν "είδωλα" αντί για αξίες, ακούστε τα από το ξαδερφάκι μας στην άλλη άκρη της Γης:

Απόσπασμα από την Επιστολή του Αρχηγού των Γηγενών Σηάτλ, στον Πρόεδρο των ΗΠΑ, 1854 (σα να λέμε Στρoς Καν ένα πράμα):

"Κανένας δεν μπορεί να πουλά ή να αγοράζει τον ουρανό ή τη ζεστασιά της γης, τη δροσιά του αέρα και το άφρισμα του νερού, γιατί ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ.

Εμείς είμαστε μέρος τους, μέρος της Φύσης... Ο αγέρας είναι ακριβός για τον ερυθρόδερμο, γιατί όλα τον μοιράζονται με την ίδια πνοή: τα ζώα, τα δέντρα, ο άνθρωπος. Είμαστε κομμάτι της γης. Καθετί πάνω στη γη είναι ιερό για το λαό μου.

Η απληστία των Χλωμών Προσώπων θα τα καταβροχθίσει όλα, ό,τι υπάρχει στη Γη, αφήνοντας πίσω της μια τεράστια έρημο. Από δω και μπρος η ζωή τελείωσε!

Τώρα αρχίζει η επιβίωση!"

Καλόν αγώνα Αδέρφια, όχι για εμάς, για τη φουκαριάρα τη Μάνα μας!

Καλή χρονιά σε όλους αυτούς που θα αγωνιστούν για να την υπερασπίσουν και μόνο σε αυτούς!Του Νick Squires
για την εφημερίδα The London Telegraph

Μια συγκλονιστική προφητική δήλωση φέρεται να έγινε εκ μέρους του Καρδιναλίου Paolo Romeo, του αρχιεπισκόπου του Παλέρμο της Σικελίας, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Κίνα, το Νοέμβριο του 2011.

Η δήλωση από τον καρδινάλιο έγινε κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης εκπροσώπων του Βατικανού με Ιταλούς επιχειρηματίες και εκπροσώπους της Καθολικής Εκκλησίας της Κίνας.

"Είχε τέτοια σιγουριά όταν ξεστόμισε την προφητεία", δήλωσαν κάποιοι από τους παρισταμένους στην συνάντηση εκείνη στο Πεκίνο, "που ήμασταν πεπεισμένοι ότι αναφερόταν σε μελλοντική απόπειρα δολοφονίας".

Τελικά αποδείχθηκε ότι κάποιοι θορυβήθηκαν τόσο από την δήλωσή του, που θεώρησαν ότι θα πρέπει να ενημερώσουν το Βατικανό. Έτσι συντάχθηκε μια άκρως απόρρητη αναφορά, με ημερομηνία 30 Δεκεμβρίου 2011, η οποία παραδόθηκε στον Πάπα από έναν κολομβιανής καταγωγής ανώτερο καρδινάλιο, τον Dario Castrillon Hoyo, τον περασμένο Ιανουάριο.

Σύμφωνα με κάποιες πηγές, το Βατικανό έχει ξεκινήσει έρευνες σχετικά με όσα ανέφερε ο Σικελός καρδινάλιος.

Η αναφορά προς τον Πάπα είναι γραμμένη στα Γερμανικά, όχι απαραίτητα επειδή είναι η μητρική του γλώσσα, αλλά μάλλον προκειμένου να περιοριστεί στο ελάχιστο ο αριθμός των ατόμων στο εσωτερικό του Βατικανού που θα το μπορέσουν να το διαβάσουν, σε περίπτωση που διαρρεύσει κατά λάθος. Στην αναφορά γίνεται λόγος για ένα "Mordkomplott" - σχέδιο δολοφονίας - κατά του Πάπα Βενέδικτου.

Την είδηση πρωτοδημοσίευσε την περασμένη Παρασκευή η ιταλική εφημερίδα Il Fatto Quotidiano, με τον τίτλο "Συνωμοσία εναντίον του Πάπα. Θα πεθάνει μέσα σε 12 μήνες".
Μαζί με το άρθρο, η εφημερίδα δημοσίευσε και μια σελίδα από την εμπιστευτική αναφορά προς το Βατικανό.

Στο δημοσίευμα της Il Fatto Quotidiano αναφέρεται: "Κατά τη διάρκεια επαφών του στην Κίνα, ο Καρδινάλιος Romeo προφήτευσε το θάνατο του Βενέδικτου ΙΣτ' εντός 12 μηνών. Η προφητική του εκείνη δήλωση διατυπώθηκε με τέτοια βεβαιότητα, που τα άτομα με τα οποία συνομιλούσε ανησύχησαν και έμειναν με την εντύπωση ότι υπήρχε κάποιο σχέδιο δολοφονίας του Πάπα".

"Ο Καρδινάλιος Romeo δεν θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί ότι οι αυθόρμητες εκείνες δηλώσεις που έκανε, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στην Κίνα, θα κοινοποιούνταν στο Βατικανό από τρίτους".

Ωστόσο, όταν την περασμένη Παρασκευή ερωτήθηκε σχετικά με τη δήλωσή του από δημοσιογράφο του γαλλικού πρακτορείου Αgence France Presse (AFP), ο Σικελός καρδινάλιος απάντησε ότι τα λόγια που του αποδίδονται είναι "αναληθή και εντελώς αβάσιμα".

"Απέχουν τόσο πολύ από την πραγματικότητα που δεν θα πρέπει να τους δίνεται καμμία απολύτως προσοχή", δήλωσε ο καρδινάλιος Romeo και στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Βατικανού, πατέρας Federico Lombardi, ο οποίος δεν αρνήθηκε την ύπαρξη της αναφοράς, δήλωσε στον Γάλλο δημοσιογράφο του AFP: "Όσα περιέχονται στην αναφορά προς το Βατικανό είναι τόσο απίστευτα, τόσο μακράν της πραγματικότητας, που αδυνατούμε να κάνουμε κάποιο σχόλιο".

Κατά την ίδια εκείνη συνάντηση στο Πεκίνο, ο Καρδινάλιος Romeo κατονόμασε τον πιθανό διάδοχο του Βενέδικτου ΙΣτ'. Είναι ο Καρδινάλιος Angelo Scola, ο αρχιεπίσκοπος του Μιλάνου, πράγμα που σημαίνει ότι ο παπισμός θα επιστρέψει τελικά σε έναν Ιταλό, μετά από έναν Γερμανό (τον Βενέδικτο ΙΣτ') και έναν Πολωνό (τον Ιωάννη Παύλο Β ').

Ο Romeo φέρεται επίσης να είπε, κατά τη διάρκεια των επαφών του στην Κίνα, ότι ο Πάπας Βενέδικτος δεν διατηρούσε καλές σχέσεις με τον υπ. Εξωτερικών του κρατιδίου του Βατικανού, Tarcisio Bertone, ο οποίος είναι και η δεύτερη γηραιότερη μορφή του Βατικανού, και ανέφερε ότι παίζονται διάφορα παιχνίδια εξουσίας στο εσωτερικό της "Αγίας Έδρας".

Σύμφωνα με κάποιους εμπειρογνώμονες, η δημοσιοποίηση του εγγράφου ίσως να αποτελεί μέρος κάποιου παιχνιδιού εξουσίας στο Βατικανό, που αποσκοπεί στην απομάκρυνση του Bertone.

Ο Καρδινάλιος Romeo δήλωσε επίσης ότι ο Βενέδικτος θεωρεί τον Καρδινάλιο Scola ως ιδανικό διάδοχό του, επειδή έχουν παρόμοιες προσωπικότητες και θεολογικές αντιλήψεις. Ο Καρδινάλιος Scola ήταν παλιότερα Πατριάρχης της Βενετίας, αλλά προήχθη στην αρχιεπισκοπή του Μιλάνου από τον Βενέδικτο τον περασμένο Ιούνιο.

Η πιο πρόσφατη απόπειρα κατά της ζωής ενός Πάπα σημειώθηκε το 1981, όταν ο Ιωάννης Παύλος Β' πυροβολήθηκε και τραυματίστηκε σοβαρά στην πλατεία του Αγίου Πέτρου της Ρώμης από το Μεχμέτ Αλί Αγκτσά, έναν Τούρκο, ο οποίος αποδείχθηκε αργότερα ότι ήταν μέλος της εξτρεμιστικής ομάδας των Γκρίζων Λύκων.
Το Μνημόνιο 2 ψηφίστηκε. Η Αθήνα κάηκε για άλλη μία φορά. Την μοίρα μας εμείς οι απλοί πολίτες, οι μη-κατέχοντες από λαμογιές, λοβιτούρες, φοροδιαφυγή, μαύρο χρήμα και όλα αυτά, την ξέρουμε. Μας την έχουν αναλύσει όλοι οι βρικόλακες της ενημέρωσης με κάθε λεπτομέρεια, λες και ηδονίζονται. Τα πάντα φαίνονται ή είναι μαύρα και άραχνα…. Το θέμα όμως είναι θα τα αφήσουμε όλα στην τύχη τους μια και ψηφίστηκε το Μνημόνιο; Υπάρχει κάτι που μπορούμε να κάνουμε;

Κατά την άποψη μας μπορούμε να κάνουμε πολλά. Το ότι θα υποφέρουμε είναι γνωστό. Άρα αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να πιέσουμε να προχωρήσουν τα μέτρα, αυτά που προβλέπονται από τις διαρθρωτικές αλλαγές, το ταχύτερο δυνατό. Είναι η μόνη μας λύση για να τελειώσει το βασανιστήριο μας μια ώρα αρχύτερα… Ως γνωστόν εισπρακτικός μηχανισμός για τα έσοδα στο κράτος δεν υπάρχει. Από τις εμπειρίες που έχει ο καθένας από εμάς, αλλά και από όσα αποκαλύπτονται τον τελευταίο καιρό, ο μόνος εισπρακτικός μηχανισμός που υπήρχε ήταν για τις τσέπες κάποιων… Καιρός είναι λοιπόν τα χρήματα αυτά να μπουν στα ταμεία του δημοσίου και να μην γίνονται άλλο βίλες, υπερπολυτελή αυτοκίνητα, εξοχικά, καταθέσεις στην Ελβετία και όπου αλλού κάποιων επίορκων δημοσίων υπαλλήλων.

Ευτυχώς, που μας κατάντησαν οι πολιτικοί και οι συνοδοιπόροι τους να λέμε ευτυχώς για τους δυνάστες μας, η τρόικα ή η δύναμη κρούσης της ΕΕ, έχουν διαπιστώσει κατά τον καλύτερο τρόπο τις ανεπάρκειες αυτές και στο Μνημόνιο 2 υπάρχουν πολλές προβλέψεις για να αλλάξει η κατάσταση αυτή και μάλιστα έχουν τεθεί και στενά χρονικά όρια. Για παράδειγμα αναφέρουμε το να σταματήσει επιτέλους η είσπραξη χρημάτων και επιταγών από τις Εφορίες και να γίνονται πλέον όλες οι πληρωμές με εμβάσματα από τις τράπεζες. Πρέπει να δημιουργηθεί κατάλογος μεγαλοοφειλετών για την καλύτερη διαχείριση των φορολογικών αρχείων και μάλιστα μέσα στο πρώτο τρίμηνο του έτους. Δημοσίευση στο διαδίκτυο βασικών δεικτών απόδοσης για τις εφορίες (Δεύτερο Τρίμηνο του 2012). Ενεργοποίηση της διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων (Ιούνιος 2012). Κατάργηση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων και αντικατάστασή του από απλούστερη νομοθεσία (το αργότερο μέχρι τον Ιούνιο του 2012). Διακόσιες εφορίες, οι οποίες έχουν χαρακτηρισθεί ως αναποτελεσματικές, θα κλείσουν μέχρι το τέλος του 2012. Και αυτά τα μέτρα είναι ένα απλό δείγμα των προβλέψεων που υπάρχουν. Και ποιος μπορεί να διαφωνήσει με τα μέτρα αυτά; Θα πληρώνει ο έλληνας φορολογούμενος 200 εφορίες που δεν προσφέρουν τίποτα ή που υπάρχουν απλά για να παίρνει ψήφους ο κάθε βουλευτής στην περιφέρειά του; Μετά, ο Κώδικας Βιβλίων και Στοιχείων, για πολλούς ήταν η μεγαλύτερη απάτη που υπήρχε. Πολυνομία, χιλιάδες διατάξεις επί διατάξεων για ποιο λόγο; Μα για να διευκολύνονται οι επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι με τους φοροφυγάδες… Για να βολεύεται το 4-4-2 που μας εξήγησε και ο κύριος Σπινέλης και δεν γνώριζε κανείς!!! Αυτό είναι σύστημα και με τεράστιες αποδόσεις, όχι τα άλλα που εφαρμόζουν οι προπονηταράδες στο ποδόσφαιρο!

Μετά έχουμε την διαφθορά που όπως έχουμε τονίσει κατ’ επανάληψη είναι το νούμερο ένα πρόβλημα για εμάς. Τα υπόλοιπα έπονται. Πρώτα απ’ όλα ίσως εκ των πραγμάτων αναγκαστούμε να την πολεμήσουμε εμείς οι ίδιοι στην καθημερινή μας ζωή λόγω έλλειψης χρημάτων. Γιατί όταν σου κόβουν εσένα τον μισθό, την σύνταξη, σου φορολογούν και τον αέρα που αναπνέεις πως εσύ μετά να δώσεις φακελάκι στο γιατρό, στον δήμο, στη πολεοδομία, για «γρηγορόσημο» για να κάνεις την δουλειά σου; Θα πρέπει συνεχώς να πιέζουμε για να αποκαλυφθούν και να διαλευκανθούν όλες οι υποθέσεις διαφθοράς στο δημόσιο. Δηλαδή εμείς θα πεινάμε εξ αιτίας αυτών που έχουν κατακλέψει, καταληστεύσει το δημόσιο και απλά θα τους κοιτάμε; Θα πρέπει να πιέσουμε για ακόμη αυστηρότερες ποινές, για να γίνονται κατασχέσεις, δημεύσεις περιουσιών όλων των επίορκων δημοσίων υπαλλήλων. Θα πρέπει επιτέλους το δημόσιο να λειτουργήσει ως «υπηρέτης» όλων ημών και όχι ως βασανιστής μας ή μέσον για τον παράνομο πλουτισμό κάποιων. Θα πρέπει να κοπούν οι γόρδιοι δεσμοί επίορκων δημοσίων υπαλλήλων, κάθε λογής μεγαλοαπατεώνων και των πολιτικών. Γιατί όταν ακούς πχ ότι εφοριακός είχε καταδίκη 20 ετών ήταν έξω από την φυλακή, έπαιρνε προαγωγές και τελικά πήρε και σύνταξη αντί να είναι στα …κάτεργα, αυτό δεν γίνεται τυχαία.

Και για να καταπολεμηθεί η διαφθορά πρέπει και η δικαιοσύνη να γίνει πιο αποτελεσματική και ταχύτερη. Η ηρωική προσπάθεια κάποιων εισαγγελέων και κάποιων δικαστών δεν είναι αρκετή. Πρέπει να αλλάξει και το νομοθετικό πλαίσιο που έχει τόσες στρεβλώσεις που το έχουν καταντήσει σαν τον Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων… Δεν μπορεί αυτός που δεν πληρώνει και που χρωστά τα μαλλιά της κεφαλής του στο δημόσιο να κυκλοφορεί ελεύθερος και ωραίος και να διάγει πλουσιοπάροχο βίο! Δεν μπορεί να παραμένει στην θέση του ο όποιος δημόσιος υπάλληλος, εφοριακός, ελεγκτής, οικονομικός επιθεωρητής επέτρεψε το χρέος κάποιου να φθάσει στην κορυφή του Έβερεστ. Για αυτό και είναι κάτι παραπάνω από επαινετή η προσπάθεια των Οικονομικών Εισαγγελέων και των συνεργατών τους. Τελευταίο χαρακτηριστικό βήμα της προσπάθειας αυτής είναι ο έλεγχος που διέταξε ο Οικονομικός Εισαγγελέας κύριος Πεπόνης στα περιουσιακά στοιχεία όλων αυτών των εφοριακών αλλά και των συγγενών τους σε βάθος 15ετίας!!! Για να δούμε τώρα τι λαβράκια θα βγούνε…. Βέβαια για να γίνει και όλη αυτή η δουλειά χρειάζονται και οι κατάλληλοι άνθρωποι. Όσοι για τον άλφα ή βήτα λόγο είναι δυσαρεστημένοι ή θέλουν να κωλυσιεργήσουν ή να κάνουν καμιά λευκή απεργία, δεν πειράζει μπορούν να τα κάνουν όλα αυτά από το σπίτι τους… Ούτως ή άλλως και τεράστια ποσοστά ανεργίας υπάρχουν οπότε μπορούν να αντικατασταθούν άμεσα από άλλους και από το Μνημόνιο υπάρχει πρόβλεψη για να απολυθούν άμεσα κάποιες χιλιάδες δημοσίων υπαλλήλων. Άρα αντί να φύγουν οι ικανοί να φύγουν όλοι εκείνοι που έβαλαν το χεράκι τους για να φθάσουμε εδώ ή δεν θα βοηθήσουν για να φύγουμε από εδώ…

Ο δρόμος αυτός που προτείνουμε είναι ανηφορικός και δύσκολος. Αλλά είναι ο μόνος δρόμος και τρόπος για να αλλάξουμε το ταχύτερο δυνατόν τις ζωές μας. Όσο πιο γρήγορα πετύχουμε να πληρώνουν ΟΛΟΙ αυτό που τους αναλογεί, και να μην πληρώνουν μόνον τα κορόιδα όπως γινόταν μέχρι σήμερα, τόσο πιο γρήγορα θα βγούμε από την στενωπό αυτή. Και δεν θα έβλαπτε, αντιθέτως θα βοηθούσε αν και κάποια στιγμή διαδηλώναμε, όχι για την απελευθέρωση του επαγγέλματος μας, ούτε γιατί έπεσε η ομάδα μας στην Β΄Εθνική, ή για την σωτηρία της καφέ αρκούδα της Αγουλινίτσας αλλά για όλα τα άλλα που είτε μας έφεραν εδώ είτε θα πρέπει να γίνουν από εδώ και πέρα και καθυστερούν… Άλλωστε και οι αρχαίοι Έλληνες και οι Ρωμαίοι είχαν καταλήξει στο ίδιο συμπέρασμα: Ουδέν κακόν αμιγές καλού και De malo, bonum (από το κακό, καλό). Ε, ας εκμεταλλευτούμε την σοφία τους….  • Θα είμαστε εδώ όσους αλήτες - δολοφόνους - εμπρηστές κι αν χρησιμοποιήσετε
Χθες εκατοντάδες χιλιάδες έντιμων Ελλήνων που δεν ανήκαν σε κομματικά μαντριά, κατέβηκαν στην Αθήνα όχι για να κάψουν αλλά για να υπερασπιστούν την πατρίδα και την πραγματική δημοκρατία.

Αντιμετώπισαν για άλλη μια φορά και το κράτος και το παρακράτος που σε αγαστή και οφθαλμοφανή συνεργασία επιχείρησαν μαζί με τη ζωή μας να "κουρέψουν" και την ήδη πετσοκομένη και βιασμένη απο δαύτους δημοκρατία.

Ήμουν ένας εξ αυτών που βρέθηκε εκεί μαζί με τους συμπολίτες μου, με ανθρώπους που η συμπεριφορά τους και το πρόσωπό τους έδειχνε ότι δεν είχαν "πολεμική εμπειρία" από διαδηλώσεις, ΜΑΤ, χημικά και κουκουλοφόρους.

Είδα με τα μάτια μου όλους τους δρόμους που κατέληγαν στο Σύνταγμα να έχουν μετατραπεί σε ανθρώπινα ποτάμια.

Είδα να βγαίνουν από τους σταθμούς του μετρό χιλιάδες συμπατριώτες μου με την ίδια ήρεμη και γενναία ματιά που είχαν και οι πατεράδες μας όταν ξεπήδαγαν απο τα χαρακώματα αψηφώντας τη δύναμη και τα όπλα της τότε Νέας Τάξης.

Είδα τις Μονάδες... Αντιμετώπισης Ταραχών να εκτελούν με χειρουργική ακρίβεια το σχέδιο των επιτελείων της τρικομματικής στήριξης και διακομματικής ανοχής "κυβέρνησης".

Ενα σχέδιο που είχε ένα και μοναδικό σκοπό: να μαγαριστεί το δημοκρατικό φρόνημα των απλών αποφασισμένων Ελλήνων, να φιμωθεί η φωνή τους και πολύ περισσότερο να μην καταγράψουν οι στημένες κάμερες των ξένων καναλιών το αγωνιστικό και προπάντων δημοκρατικό ήθος του ελληνικού λαού.

Χωρίς απολύτως κανένα λόγο και αφορμή, ΟΙ ΠΡΑΙΤΩΡΙΑΝΟΙ μιας εξουσίας, που δεν είχε, δεν έχει, ούτε πρόκειται να αποκτήσει ποτέ την "δεδηλωμένη" υποστήριξη του λαού, άρχισαν να βομβαρδίζουν με ασφυξιογόνα και δακρυγόνα χημικά το ειρηνικό πλήθος των αποφασισμένων συμπατριωτών τους,ένώ ταυτόχρονα σχημάτιζαν "μπλόκα αποκλεισμού" πρός την πλατεία Συντάγματος.

Ήταν πλέον φανερό ότι έπρεπε να "καθαρισθεί" το... πεδίο για να δοθεί ελεύθερο στη διατεταγμένη δράση του παρακράτους, πράγμα που δυστυχώς και έγινε.

Κατάφεραν λοιπόν με αυτόν τόν δόλιο και προδοτικό σχεδιασμό να στρέψουν το "τηλεοπτικό ενδιαφέρον" στους βανδαλισμούς, τους εμπρησμούς και γενικότερα στην "αντιεξουσιαστική" δράση της εξουσίας, αφήνοντας το βασικό και το κύριο της χθεσινής ημέρας, να υπάρχει απλώς ως "παραλειπόμενο" ή ήσσονος σημασίας ζήτημα.

Και το κύριο χαρακτηριστικό της χθεσινής ημέρας ήταν ότι ο ελληνικός λαός, σας αφαίρεσε την εξουσία να τον κυβερνάτε.

Για τελευταία φορά σας υπενθύμισε πως εκτός των άλλων παραβιάσατε και το πρώτο άρθρο στο Σύνταγμά μας, το οποίο λέει ξεκάθαρα:

"...Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους...".

Την επόμενη φορά που θα δείτε τον ελληνικό λαό στους δρόμους θα καταλάβετε τι ΔΙΑΤΑΣΣΕΙ το Σύνταγμα της Ελλάδος στο ακροτελεύτιο άρθρο του (άρθρο 120) και τότε δεν πρόκειται να διασωθεί το σάπιο σας πολιτικό σύστημα όσους κρανιοφόρους ή κουκουλοφόρους και αν "επιστρατεύσετε"

Άρθρο 120 - (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων, υπογράφεται από τον Πρόεδρό της, δημοσιεύεται από τον προσωρινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην Eφημερίδα της Kυβερνήσεως, με διάταγμα που προσυπογράφεται από το Yπουργικό Συμβούλιο και αρχίζει να ισχύει από τις ένδεκα Iουνίου 1975.

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Eλλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία».


Ομοιότητες και διαφορές στα σχέδια των δανειστών

και οι πολιτικοί που έφυγαν με ελικόπτερο

«Παλεύουμε να μη γίνουμε Αργεντινή» είχε πει ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια το Σεπτέμβριο του 2011 στο Προεδρικό Μέγαρο, θέλοντας να περιγράψει σε δραματικό τόνο την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα.

Ποιες ήταν όμως οι επιπτώσεις στη χώρα της Λατινικής Αμερικής, όταν κήρυξε πτώχευση πριν από μία δεκαετία; Ποιες είναι οι ομοιότητες και οι διαφορές της Αργεντινής του 2002 με την Ελλάδα του 2012;

Πριν από δύο δεκαετίες η Αργεντινή θεωρείτο οικονομικό θαύμα. Δεν επρόκειτο, όμως, παρά μία «φούσκα», που σύντομα έσπασε. Το 1983 κατέρρευσε η δικτατορία και η αντίστοιχη «γενιά του Πολυτεχνείου» της Αργεντινής άρχισε να υπερδανείζεται στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της χώρας.

Στην αρχή δημιουργήθηκε μία πλασματική ευφορία, που γρήγορα όμως οδήγησε στην κατάρρευση του νομίσματός της. Το 1991 επί κυβερνήσεως Κάρλος Μένεμ ελήφθη η απόφαση την ενίσχυσης του εθνικού νομίσματος από το αμερικανικό δολάριο, με τις ευλογίες του ΔΝΤ.

Τα πρώτα αποτελέσματα ήταν θετικά. Ο πληθωρισμός μειώθηκε, η αξία του νομίσματος σταθεροποιήθηκε και το βιοτικό επίπεδο των πολιτών ανέβηκε. Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη. Η διαφθορά, η σπατάλη, η πτώση της βιομηχανίας, η μείωση των εξαγώγιμων αγροτικών προϊόντων στέρησε από την κυβέρνηση ρευστό για να καλύψει τους ισολογισμούς της.

Η ανεργία εκτοξεύτηκε στο 30%, το ΑΕΠ της χώρας μειώθηκε κατά 4% και το Δεκέμβριο του 2000 η χώρα προσέφυγε στο ΔΝΤ, λαμβάνοντας δάνειο 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Όμως, το Δεκέμβριο του 2001 το ΔΝΤ έκλεισε την κάνουλα της χρηματοδότησης, αρνούμενο να καταβάλει δόση ύψους 1,3 δισεκατομμυρίων ευρώ, αφού έκρινε ότι τα μέτρα λιτότητας που πήρε η Αργεντινή, δεν ήταν αρκετά.

Ο κόσμος έντρομος κατέφυγε στις τράπεζες, πραγματοποιώντας αναλήψεις των οικονομιών του. Όμως, το τραπεζικό σύστημα, προκειμένου να μην καταρρεύσει, έβαλε πλαφόν στο ύψος των αναλήψεων. Τότε ξεκίνησαν βίαιες διαδηλώσεις στο Μπουένος Άιρες αλλά και την επαρχία, με εξεγέρσεις και λεηλασίες στα σούπερ μάρκετ.

Η χώρα κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Σε μία από τις διαδηλώσεις, στην Plaza de Mayo, αστυνομικοί συγκρούστηκαν με διαδηλωτές με αποτέλεσμα άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους. Πέντε χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν έξω από το σπίτι του υπουργού Οικονομικών Καβάγιο, αναγκάζοντάς τον ίδιο να παραιτηθεί και στη συνέχεια όλο το υπουργικό συμβούλιο.

Στις 25 Δεκεμβρίου του 2001 η κυβέρνηση του Φερνάντο Ντε Λα Ρούα ανακοίνωσε την αναστολή πληρωμών του χρέους. Η Αργεντινή χρεοκόπησε και επισήμως στις 3 Ιανουαρίου του 2002, καθώς δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στην πληρωμή ομολόγων ύψους 28 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η πτώση του πέσο έφερε αρχικά χάος, εκτινάσσοντας τον πληθωρισμό. Το βιοτικό επίπεδο έπεσε σημαντικά, χιλιάδες εταιρείες έβαλαν λουκέτο, ενώ τα εισαγόμενα προϊόντα έγιναν απλησίαστα.

Το Μάιο του 2003 ανέλαβε τα ηνία της χώρας ο Κίρσνερ. Σταδιακά η υποτίμηση του νομίσματος άρχισε να εμφανίζει τη θετική της πλευρά. Οι εξαγωγές έγιναν πιο φθηνές και ελκυστικές, με πρωτίστως την Κίνα να επενδύει κεφάλαια στα αγροτικά προϊόντα της Αργεντινής.

Η βιομηχανία και η γεωργία άρχισαν σιγά σιγά να ανακάμπτουν, αυξάνοντας τις θέσεις εργασίας, που σε λίγα χρόνια υποχώρησε από το 20% στο 8,5%.

Το 2005 η κυβέρνηση κατέληξε σε συμφωνία, ώστε το μεγαλύτερο κομμάτι των χρεοκοπημένων της ομολόγων να ανταλλαχθεί με άλλα, με χαμηλότερη ονομαστική αξία.

Σήμερα η Αργεντινή έχει διευθετήσει περίπου το 92% του χρέους από τη χρεοκοπία της το 2002, ενώ έχει αποπληρώσει χρήματα που η χώρα δανείσθηκε από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Θα χρειαστεί όμως και άλλος χρόνος για να επανέλθει στην προτέρα περίοδο ευημερίας, αφού οι αγορές εξακολουθούν να μην τη δανείζουν.

Θα μπορούσε η Ελλάδα να ζήσει εικόνες χάους, αναρχίας και λεηλασιών, όπως αυτές που ακολούθησαν στην Αργεντινή μετά την πτώχευση; Κάποιοι μέχρι πρότινος υποστήριζαν πως «όχι», καθώς η Ελλάδα δεν ανήκει στη Λατινική Αμερική, αλλά στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σήμερα αρκετοί από τους υποστηρικτές αυτής της άποψης έχουν ανασκευάσει, βλέποντας τις εξελίξεις να τρέχουν με ιλιγγιώδεις ρυθμούς και μη προβλέψιμες συνέπειες.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι σε λίγες ημέρες ο πρώην πρόεδρος της Αργεντινής Φερνάντο Ντε Λα Ρούα θα δικαστεί για διαφθορά.

Πρόκειται για τον πρόεδρο που εγκατέλειψε το 2001 τη χώρα του με ελικόπτερο. Στην Ελλάδα άγνωστο παραμένει το σχέδιο διαφυγής των πολιτικών στο ενδεχόμενο χρεοκοπίας, αφού τα πανάκριβα ελικόπτερα που έχουμε προμηθευτεί δεν έχουν ανταλλακτικά, ενώ ακόμη και τα υποβρύχιά μας γέρνουν…Όσοι δεν συνειδητοποίησαν ακόμα τι νόημα είχαν αυτές οι εκτεταμένες διαγραφές χθες τη νύχτα «των μεγάλων κομματικών μαχαιριών», τους λέμε ότι και λίγες ήταν, για αυτό το πολιτικό σύστημα. Το μήνυμα που έπρεπε να περάσει είναι, το ποιος είναι το αφεντικό στην Ελλάδα, δηλαδή το ποιος ελέγχει τη Βουλή. Ο λαός ή τα εξωθεσμικά συμφέροντα; Αυτό διακυβεύτηκε χθες τη νύχτα και το μήνυμα ελπίζουμε να το λάβατε όλοι.

Μα θα πείτε και εύλογα, πως είναι δυνατόν να γίνεται αυτό, αφού το άρθρο 60 παρ. 1 του Συντάγματος λέει ότι «Οι βουλευτές έχουν απεριόριστο το δικαίωμα γνώμης και ψήφου κατά συνείδηση»; Πως είναι δυνατόν ένας κομματικός αρχηγός, που έχει εκλεγεί άτυπα από το κόμμα, να… διαγράφει συνταγματικά κατοχυρωμένους βουλευτές;

Ναι φίλοι μας.

Το πρόβλημα έχει να κάνει με την λειτουργία της ανύπαρκτης δημοκρατίας μας. Τα κόμματα στην Ελλάδα είναι άτυπα (και όχι επίσημα θεσμοθετημένα) αρχηγικά. Σιωπηρά ο κομματικός αρχηγός είναι πάνω από Σύνταγμα και νόμους. Δεν δίνει λογαριασμό στην κοινοβουλευτική του ομάδα και την κομματική βάση, όπως θα απαιτούσε μια γνήσια δημοκρατία, αλλά μόνο στον εαυτό του και σε εξωθεσμικά συμφέροντα.

Καταλαβαίνετε δηλαδή τι συμβαίνει;

Αντί να έχουμε ελεύθερους βουλευτές εκπροσώπους των συμφερόντων των πολιτών, έχουμε στρατευμένους λόχους βουλευτών, στους οποίους δεν επιτρέπεται να έχουν ούτε καν προσωπική συνείδηση, αλλά να είναι άβουλες ομάδες που διοικούνται από άτυπους αρχηγούς οι οποίοι με τη σειρά τους υπακούουν σε εξωθεσμικά κέντρα πραγματικής εξουσίας. Και το ελληνικό Σύνταγμα δυστυχώς, κλείνει τα μάτια σ’ αυτή την αντιδημοκρατική κατάσταση.

Το θέλουμε αυτό το Σύνταγμα;

Θέλουμε αυτή τη δημοκρατία των αρχηγών και των συμφερόντων που είναι πίσω από τους αρχηγούς;

Τι θέλουμε τέλος πάντων;

Πρέπει επιτέλους να αφυπνιστούμε και να πάρουμε θέση…

Αν δεν το κάνουμε και τώρα, τότε θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας.Μιλώντας ο κ. Παπανδρέου από το βήμα της Βουλής, αναρωτηθήκαμε αν ο άνθρωπος αυτός κυβέρνησε πράγματι τη χώρα για δύο χρόνια ή αν έλειπε επί σειρά ετών και προσγειώθηκε μόλις χτες στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Όταν ακούσαμε και τον κ. Σαμαρά, σηκώσαμε τα χέρια ψηλά. Εμείς νομίζαμε ότι ο Αντώνης ήταν ορκισμένος εχθρός του μνημονίου...

Να μην αρχίσουμε να μιλάμε για τις παραιτήσεις των βουλευτών. Για το αντάρτικο της Λούκα. Για την αντιστασιακή Βάσω. Για τον Μέγιστο Χάρη. Κι όλο τον υπόλοιπο θίασο. Αν κάποιοι αναρωτιούνται ποιος είναι ο λόγος που το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται στις δημοσκοπήσεις να έχει διασπάσει καθοδικά το 10% και να φλερτάρει επικίνδυνα με την ζώνη του 5%, την απάντηση την έχει μπροστά του. Ο κόσμος έχει κουραστεί από το μεγάλο τους θράσος. Πολύ απλά, δεν γουστάρει άλλο...

Η πολιτική του Αντώνη, από την άλλη, θυμίζει έντονα τους ελιγμούς ενός αριστερίστικου κόμματος που προσπαθούσε την δεκαετία του ΄80 να κερδίσει την μάχη του αμφιθεάτρου. Το πρόβλημα είναι ότι έμειναν στο αμφιθέατρο, ξεχνώντας ότι ο πραγματικός κόσμος είναι απείρως μεγαλύτερος. Ο κ. Σαμαράς μεταμορφώθηκε μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα από φανατικός πολέμιος του μνημονίου σε ιππότη της Μέρκελ. Δεν είναι κακό αυτό. Το κακό είναι ότι νομιμοποίησε με την στάση του τα δύο τελευταία χρόνια τις ακραίες αντιευρωπαϊκές εκδηλώσεις.

Που το βρήκαν τόσο θράσος;

Το πρόβλημα δεν είναι ότι τα δύο μεγάλα αστικά κόμματα έχουν χρεοκοπήσει. Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχει αναδειχτεί ακόμη μία εναλλακτική πολιτική λύση. Δεν έχει βρεθεί ακόμη ένας ηγέτης για να αποφασίσει να οδηγήσει την χώρα και τον λαό της μακριά από την κρίση. Κι όσο δεν αναδεικνύεται η διάδοχη πολιτική κατάσταση, τόσο ενισχύονται τα άκρα. Προς αριστερά και προς δεξιά. Μία ματιά στα ποσοστά της Χρυσής Αυγής μπορεί να πείσουν και τον πλέον δύσπιστο...

Θανάσης Μαυρίδης

La Stampa

Μετά την τελευταία συνάντηση του Eurogroup, η κατάσταση παραμένει στην κόψη του ξυραφιού. Η 15η Φεβρουαρίου είναι το μαστίγιο, διότι μετά από αυτήν την καταληκτική ημερομηνία, μάλλον θα συμβεί μια άτακτη χρεοκοπία, με αρνητικές συνέπειες για ολόκληρη την ευρωζώνη.

Οι δεσμεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης θα είναι δύσκολες, όπως δύσκολα θα είναι και τα όποια περαιτέρω μέτρα λιτότητας, αλλά και το εθελοντικό κούρεμα του ελληνικού χρέους. Οι ευθύνες της Ελλάδας είναι εμφανείς. Αλλά θα πρέπει να ομολογήσουμε ότι και ο τρόπος με τον οποίο η Ευρώπη χειρίστηκε την ελληνική κρίση, ήταν ελαττωματικός.

Μετά το 2009, ζητήθηκε από τους Έλληνες να προχωρήσουν σε προσαρμογές που ήταν τόσο βιαστικές, έτσι ώστε να μην είναι πολιτικά ή κοινωνικά αποδεκτές, και συγχρόνως να είναι μη εφαρμόσιμες. Μια καλύτερη μέθοδος θα ήταν η προετοιμασία κάποιων θεσμικών μεταρρυθμίσεων, με βάση ένα πιο ρεαλιστικό πρόγραμμα και χρονοδιάγραμμα.

Η χρηματοδότηση θα έπρεπε να εξασφαλιστεί, παράλληλα με σχέδια τόνωσης της ανάπτυξης, και χωρίς να επιτραπεί στα επιτόκια του νέου δανεισμού να φτάσουν στα σημεία εκείνα που τα είδαμε να φτάνουν.

Η Ευρώπη προτίμησε να συμπεριφερθεί αλαζονικά, με την δικαιολογία ότι οι Έλληνες παραποίησαν τα λογιστικά τους βιβλία. Αυτή όμως η αντιμετώπιση έδωσε την εντύπωση, πως η μόνη επίπτωση της Ελλάδας στην ΕΕ θα ήταν το ρίσκο της μεταδοτικότητας της κρίσης της στις οικονομίες κάποιων πιο «σημαντικών» χωρών μελών.

Η Ευρώπη θα έπρεπε να προσπαθήσει πιο σκληρά, ακόμη και στο επικοινωνιακό μέτωπο, ούτως ώστε να αυξηθεί η προοπτική ανάπτυξης της Ελλάδας, και να πειστεί ο λαός της για την αναγκαιότητα των μεταρρυθμίσεων. Οι ευρωπαϊκές αρχές όμως επέτρεψαν τις παρεξηγήσεις, και έσπειραν την σύγχυση στα διάφορα επί μέρους ζητήματα της κρίσης.

Κατ αρχήν, θα έπρεπε να μειώσουν τον αριθμό των διαπραγματευτών, με τους οποίους θα έπρεπε να συνεννοούνται οι Έλληνες. Η Κομισιόν συμπεριφέρθηκε σαν συμβολαιογράφος. Ένα πολύπλοκο πακέτο διμερούς βοήθειας, αντικαταστάθηκε με τις λεπτομέρειες των διάφορων εθνικών κυβερνήσεων. Οι ηγέτες της Γαλλίας και της Γερμανίας, έπαιξαν από μόνοι τους, εναλλάσσοντας απειλές με απαιτήσεις, και παίζοντας κρυφτό με τις διαδικασίες και τις καταληκτικές ημερομηνίες.

Η ΕΚΤ χρειάστηκε να παίξει τον ρόλο των κυβερνήσεων, προκειμένου να διασφαλιστεί η μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση. Παράλληλα ζητήθηκε και η επέμβαση του ΔΝΤ, προκαλώντας δυσθυμία, αφού αποδείχτηκε ότι χωρίς τα χρήματα της Ουάσιγκτον, η Ευρώπη δεν μπορεί από μόνη της να λύσει το ζήτημα της ελληνικής κρίσης.

Η επίσημη βοήθεια που τελικά δόθηκε, αύξησε τα ρίσκα των ιδιωτών επενδυτών, και άφησε τις διαπραγματεύσεις επί του εθελοντικού κουρέματος σε κάποιους λομπίστες, που παρενέβησαν έτσι στην σχέση μεταξύ του ελληνικού κράτους και στης ΕΕ.

Επικράτησε μεγάλη σύγχυση γύρω από το ζήτημα μιας ενδεχόμενης χρεοκοπίας της Ελλάδας. Στην αρχή, δεν αναφέρθηκε καν, επιδεικνύοντας έτσι μια περιφρόνηση των αγορών, οι οποίες εμμένοντας στα υψηλά επιτόκια που ζητούσαν, έδειχναν από την αρχή, ότι μια χρεοκοπία είναι πολύ πιθανή. Ο σκοπός των αρχών ήταν να αποφευχθεί ο πανικός στα υπόλοιπα κράτη μέλη της ευρωζώνης.

Ο αποκλεισμός όμως του σεναρίου της χρεοκοπίας, προϋποθέτει μια εγγύηση διάσωσης, η οποία ποτέ δεν υπήρξε. Για αυτό και δεν μπόρεσε τελικά να αποφευχθεί η μεταδοτικότητα.

Στη συνέχεια προκρίθηκαν διαπραγματεύσεις με τους ιδιώτες επενδυτές, μέσα στα πλαίσια μιας μερικής και εθελοντικής χρεοκοπίας, με διασφαλίσεις, βασιζόμενες άγνωστο που, ότι αυτό θα ήταν μια εξαιρετική και μόνο περίπτωση.

Εν τω μεταξύ, σημειώθηκαν σοβαρές γκάφες στους λογιστικούς κανόνες των τραπεζικών ισολογισμών, αναφορικά με τα δημόσια χρέη. Από τη μια είχαμε χαλαρά τεστ κόπωσης των τραπεζών, που έκριναν σχεδόν όλα τα κρατικά ομόλογα ως ασφαλή, και από την άλλη μια υποχρέωση να τα αξιολογήσουν σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές, όπως αυτές που ορίζουν οι αγορές.

Σήμερα δεν ξέρουμε αν το πραγματικό πρόβλημα είναι η φερεγγυότητα της ελληνικής κυβέρνησης, ή αυτή των τραπεζών. Η ιδέα της επιτάχυνσης μιας αξιόπιστης διαδικασίας επαναδιαπραγμάτευσης του δημοσίου χρέους, πριν αυτό αυξηθεί, με συντεταγμένο και δίκαιο τρόπο, ώστε να αποφευχθεί ο πανικός και η μεταδοτικότητα, δεν ελήφθη καν υπόψη. Κάποιοι μάλιστα ισχυρίστηκαν ότι κάτι τέτοιο θα έφερνε πιο κοντά την μεταδοτικότητα! Όμως, η έλλειψη μιας τέτοιας διαδικασίας δεν πρόκειται να αποτρέψει την επανάληψη του ελληνικού προβλήματος και σε κάποια άλλη χώρα, π.χ. τη Πορτογαλία.

Τέλος, υπάρχει μια μεγάλη παρεξήγηση, που οφείλεται τόσο στους οικονομολόγους, όσο και στις ευρωπαϊκές αρχές, σε σχέση με την διαφορά χρεοκοπίας, και εξόδου από την ευρωζώνη. Μια καλά ελεγχόμενη χρεοκοπία μειώνει το χρεωστικό βάρος μιας χώρας, ενώ η αποχώρηση από την ευρωζώνη μπορεί κάλλιστα να οδηγήσει σε απότομες μειώσεις του, που αμέσως όμως θα εξουδετερωθούν από τον πληθωρισμό, και την απομόνωση της χώρας από τις διεθνείς αγορές.

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, και υπάρχουν πλέον συνεχείς αναφορές ότι η ευρωζώνη είναι διασπασμένη, και πως η Ελλάδα δεν θα πρέπει να παραμείνει σ αυτήν.

Άραγε, πως θα είχε εξελιχτεί η κατάσταση αν η ΕΕ από την αρχή φρόντιζε να αποφύγει τόσο την σύγχυση, όσο και την αταξία;


Απόδοση: S.A.