Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

10 Φεβ 2012


Για την μεγάλη αναμέτρηση της Κυριακής 12 Φεβ. 2012

Την Κυριακή, 12 Φεβ. 2012, θα αναμετρηθεί ο λαός με τον φασισμό των διεθνών τραπεζιτών και των εγχώριων συμμάχων και υπηρετών τους. Κινήσεις και μέτωπα μας καλούν να πάρουμε μέρος στην μεγάλη αναμέτρηση. Θα κριθούν πολλά σε αυτή τη μάχη. Θα κριθεί το μέλλον μας και η επιβίωσή μας.

Στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη (ήδη περνάνε με τηλεβόα από τους δρόμους και ενημερώνουν) και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, ο λαός θα διαδηλώσει εναντίον της υπογραφής της νέας δανειακής σύμβασης. Ενωμένος σαν γροθιά.

Είναι οι στιγμές ιστορικές και κρίσιμες και απαιτούν την παρουσία όλων μας. Χωρίς διαμάχες και διχασμούς. Ολοι. Αριστεροί και δεξιοί.

Ενημερωθείτε για τις συγκεντρώσεις και τις προσυγκεντρώσεις. Ενημερώστε και ξεσηκώστε τους. Τηλεφωνείστε σε φίλους, συγγενείς, γνωστούς και συνεργάτες. Γίνετε οργανωτές. Κινητοποιήστε όσους περισσότερους μπορείτε.

Ολοι μπορούμε να κάνουμε κάτι για να κατεβούν όσο γίνεται περισσότεροι. Στείλτε email. Γυρίστε και χτυπείστε κουδούνια. Κι όσοι έχετε τηλεβόες γυρίστε στη γειτονιά σας κι ενημερώστε τους. Κι όσοι δεν έχετε τηλεβόα βάλτε τις φωνές.

ΒΑΛΤΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ.

Την Κυριακή όλοι στους δρόμους και τις πλατείες για τη μεγάλη μάχη.


Δεν χωρούσαν όλοι στην φωτογραφία. Προσθέστε εσείς, κατά βούληση...

Με απόλυτη την ευθύνη των πολιτικών ηγεσιών, με συνυπεύθυνους όλους τους κρατικοδίαιτους -υπερδανεισμένους ένεκα διαπλοκής και μίζας- «μεγάλους» επιχειρηματίες και με το σύνδρομο της καλοπέρασης με δανεικά που υιοθετήσαμε ως μοντέλο ζωής οι περισσότεροι από εμάς, η Ελλάδα βούλιαξε και έφτασε στον πάτο….

…Κανένας πια – και κυρίως οι νέοι - δεν θέλει να βλέπει και να ακούει για τα… πεπραγμένα των προσώπων που οδήγησαν τη χώρα στη σημερινή της κατάντια… …Κανένας δε θέλει να βλέπει και να ακούει……

Τους πολιτικούς της δεκάρας (υπάρχουν φωτεινές εξαιρέσεις σε όλα τα κόμματα) που έκαναν τα στραβά μάτια στην πολύχρονη λεηλασία, απολαμβάνοντας στα κότερα των ισχυρών τις καλοκαιρινές τους διακοπές….…

Τους εκδότες της πλάκας που ποτέ δεν τους ενδιέφερε η ενημέρωση, αλλά το πώς, μέσω αυτής και των πρωτοσέλιδων, θα προωθούσαν τις «δουλειές» των επιχειρηματιών που τους τα είχαν «ακουμπήσει» ή θα τους τα «ακουμπούσαν»…. …

Τους δικαστές που έστελναν σωρηδόν στη φυλακή τη… μαρίδα και κάλυπταν τους… καρχαρίες και την επώνυμη, αντιπαραγωγική κοινωνική ελίτ του lifestyle…

Τους επιχειρηματίες μαϊντανούς των τηλεοπτικών μέσων που μόλις τέλειωσαν τα δανεικά και αγύριστα, έδειξαν τη γύμνια τους, βάζοντας λουκέτο στις εταιρείες τους, αφήνοντας απλήρωτους τους εργαζόμενους και εξασφαλίζοντας αυτούς και τα δισεγγόνια τουςμε καταθέσεις στο εξωτερικό…

…Είναι πολλές χιλιάδες τα «όχι» που θέλουν να πουν οι Έλληνες στο γκρίζο παρελθόν. Ίσως δε και στους εαυτούς τους, που έπεσαν θύματα μιας κατασκευασμένης ευμάρειας που είχε το δέλεαρ της απόλαυσης χωρίς δουλειά, της άνεσης χωρίς μόχθο και της ανέλιξης χωρίς προσπάθεια….

…Είναι χιλιάδες οι… μούντζες της κοινωνίας στα πρόσωπα που έπαιξαν κεντρικούς ρόλους, δίνοντας το στίγμα της ανευθυνότητας, στην πολιτική, οικονομική, επιχειρηματική και κοινωνική ζωή…

…Τα πρόσωπα αυτά, θα εξαφανιστούν στους αμέσως προσεχείς μήνες. Να τους …ταριχεύσουμε για να τους θυμόμαστε…

Βασίλης Βαλαμβάνος


  • Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη
Ι. Η μέχρι σήμερα καταστροφή μας

Τώρα, που μας χωρίζε μια μόνο σπιθαμή από την άβυσσο, που χαίνει και περιμένει να μας καταπιεί.

Τώρα, που καταποντίζεται η Ελλάδα, αφού επί δύο χρόνια διασύρθηκε βάναυσα, και χωρίς αντίλογο, στο εξωτερικό.

Τώρα που στη ρημαγμένη μας χώρα κυκλοφορούν τα θλιβερά φαντάσματα του ενός και πλέον εκατομμυρίου ανέργων, των χιλιάδων αστέγων, που στοιχειώνουν τα βράδια τις πόλεις μας, της στρατιάς των εξαθλιωμένων συμπατριωτών μας (1 περίπου στους 3 Έλληνες), που αναζητούν στα σκουπίδια την τροφή τους, των μικρών μαθητών που λιποθυμούν από την πείνα στα σχολεία, των νοικοκυραίων της μεσαίας τάξης, που αναγκάζονται να κλείνουν το ένα μετά το άλλο τις επιχειρήσεις τους.

Τώρα, που ουδείς νουνεχής Έλληνας είναι δυνατόν να βαυκαλίζεται ακόμη, με τη σκέψη πως τα μνημόνια, οι δανειακές συμβάσεις, τα μεσοπρόθεσμα και το σύνολο της επαίσχυντης ακολουθίας τους είναι αποκυήματα της αγωνίας των ευρωπαίων εταίρων μας, που δήθεν πασκίζουν, και που δήθεν θυσιάζονται για να μας σώσουν.

Τώρα, που οι ανείπωτες θυσίες του λαού μας, για περισσότερο από δύο χρόνια, κατέληξαν σε πρωτοφανές φιάσκο, που αβίαστα άλλωστε αναγνωρίζεται από την πλειοψηφία των σοβαρών οικονομολόγων, εντός αλλά και εκτός της Ελλάδος. Ναι, η συνταγή του ΔΝΤ είναι λανθασμένη και θανάσιμα επικίνδυνη. Να υπενθυμίσω, απλώς, σχετικά, ότι τα δεινά μας, το 2009, άρχισαν με ένα χρέος 120% στο ΑΕΠ μας, και πριν από μερικές εβδομάδες οι εταίροι μας μάς έπεισαν, ανερυθρίαστα ότι θα πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι, αν και το 2020, κατορθώσουμε να έχουμε το ίδιο χρέος με αυτό του 2009. Δηλαδή, επί 11 ολόκληρα χρόνια οι απάνθρωπες θυσίες που μας επιβάλλουν θα ήταν χωρίς αντίκρισμα, θα ήταν ένα Σισύφειο έργο. Ωστόσο, μια εντελώς πρόσφατη ανάλυση του ΔΝΤ, που στην Ελλάδα κρατήθηκε ως επτασφράγιστο μυστικό, εκτιμά ότι το 2020 το χρέος μας, ως ποσοστό, στο ΑΕΠ δεν θα είναι 120% αλλά 135%- και σήμερα 160%. Αυτό εξηγεί το γιατί οι εταίροι μας αποθρασύνθηκαν τελευταίως και επιδίδονται σε αντιφατικού περιεχομένου δηλώσεις.

Δεν νοείται να μη γίνονται πλήρως αντιληπτές αυτές οι αλήθειες από αρμόδιους εντός και εκτός της Ελλάδος….. Γι αυτό, και είναι αδιανόητος ο τρόπος αντιμετώπισής τους, από του πατέρες του Έθνους.


ΙΙ. Η νέα δανειακή σύμβαση: Διάσωση ή ολοκλήρωση της καταστροφής;

Τώρα που στις 8 Φεβρουαρίου οι μάσκες έπεσαν, και οι υποτιθέμενοι «σωτήρες» μας βυθίζουν αδίστακτα πια το μαχαίρι στο λαιμό μας, οι εταίροι μας απαιτούν ήδη, εκτός από τον δημόσιο πλούτο μας, και τις ίδιες τις σάρκες μας. Απαιτούν αίμα και ανθρωποθυσίες. Τώρα, σαρώνουν αλύπητα τα πάντα, αδιαφορώντας πλήρως αν, έτσι, στερούν από ένα ολόκληρο λαό τη στοιχειώδη ιατρική περίθαλψή, τη στοιχειώδη παιδεία, τη στοιχειώδη διατροφή, τις στοιχειώδεις υπηρεσίες του κράτους πρόνοιας. Δηλαδή, τώρα, οι εταίροι μας, που αλλοίμονο, συμπεριφέρονται απροκάλυπτα πια ως οικονομικοί δολοφόνοι, μας επιβάλλουν με απύθμενη σκληρότητα μια γενοκτονία διαρκείας.

Πως μπορεί ποτέ να περιλαμβάνει νόμιμα μέτρα μια επιχείρηση γενοκτονίας; Πως μπορεί να είναι νόμιμα τα φονικά αυτά μέτρα που στρέφονται εναντίον ενός λαού σε περίοδο ειρήνης; Πώς, αλήθεια, θα μπορούσαν αυτά να είναι σύννομα, όταν είναι οφθαλμοφανές ότι πρόκειται για απάνθρωπα μέτρα, που ελάχιστα απέχουν από τα αντίστοιχα εξοντωτικά στα γερμανικά στρατόπεδα του Βου Παγκόσμιου Πολέμου; Πώς να γίνουν αποδεκτά μέτρα, που εξαθλιώνουν έναν μικρό ευρωπαϊκό λαό του 21ου αιώνα, τον αυτοκτονούν και τον μετατρέπουν από κυρίαρχο κράτος σε περιφρονημένη αποικία του Δ’ Ράιχ;

Και, όμως, στην προσπάθειά τους, ορισμένοι πολιτικοί αρχηγοί, να διασκεδάσουν την προειλημμένη απόφασή τους να υπερψηφίσουν τη θανατική καταδίκη του ελληνικού λαού, προφασίστηκαν την ανάγκη διαβεβαιώσεων –από ποιούς ακριβώς;;;- ότι τα φονικά μέτρα που θα υπέγραφαν ήταν νόμιμα! Στη συνέχεια, φυσικά, λησμονήθηκε αυτό το αίτημα, αλλά παρέμεινε η συμφωνία για την εξαθλίωση του ελληνικού λαού.

Και τι να πει κανείς για τα μεγάλα ΜΜΕ τα οποία, αντί να αγωνιούν για τον κίνδυνο τυχόν ψήφισης της νέας τραγικής σύμβασης, εμφανίζουν αντιθέτως ως δεδομένη την ανάγκη υπογραφής της;

ΙΙΙ. Όλα χάριν του ευρώ

«Μας έσωσαν» λοιπόν κι αυτή τη φορά της 8.2.2012! Βέβαια, η πάγια δακρύβρεκτη δικαιολογία, για όλα αυτά τα απαράδεκτα και τα δολοφονικά είναι η γνωστή και από παλιά επαναλαμβανόμενη: να μην χρεοκοπήσουμε, δηλαδή, και να μη βγούμε από την ευρωζώνη.

Αλλά, αναφορικά με τη χρεοκοπία, είμαστε ήδη χρεοκοπημένοι, όπως κάθε οικονομία με χρέος που είναι αδύνατον να εξυπηρετηθεί. Απλώς, η συγκυρία δεν είναι ευνοϊκή για την επίσημη ανακοίνωσή της, καθώς δεν έχουν ακόμη περατωθεί εκείνες οι απαραίτητες προετοιμασίες, που αποβλέπουν στην απομόνωση των συνεπειών μιας δικής μας χρεοκοπίας από τις λοιπές οικονομίες του ευρωπαϊκού Νότου, παρότι κι αυτές βρίσκονται σε δεινή θέση. Γι αυτό και μας διατηρούν σε κατάσταση κεκαλυμμένης χρεοκοπίας με τεχνητή υποστήριξη. Πρέπει, όμως, να είναι ξεκάθαρο, από τη μεταβολή των δηλώσεων, κυρίως των Γερμανών, ότι η περίοδος αυτή χάριτος τελειώνει, και τα μαχαίρια ακονίζονται.

Θεωρώ σίγουρο –εκτός απροόπτου- ότι πολύ σύντομα θα αναγγελθεί και η επίσημη χρεοκοπία μας, με τους δυσμενέστερους δυνατούς όρους, που θα αποκλείουν τη δυνατότητα ανόρθωσής μας για πάνω από 50 χρόνια. Αν, τελικά, υπογραφεί η τερατώδης αυτή σύμβαση από τους Έλληνες βουλευτές, θα έχουν όλα τελειώσει. Άποικοι και υπηρέτες στον τόπο μας, θα διαβιώνουμε με τα ψίχουλα που θα ευαρεστούνται να μας πετούν οι δυνάστες μας, οι οποίοι θα εκμεταλλεύονται τον πλούτο μας, το κλίμα μας και το σύνολο της υπέροχης πατρίδας μας. Η οδυνηρή αρχή θα γίνει με τη μη έγκριση του δανείου των 130Ε δις, από το οποίο θα δοθούν μόνο τα 30Ε δις για να στηριχθούν οι τράπεζες.

Για όσους αρνούνται, ακόμη και τώρα, την ύπαρξη προμελέτης στο ελληνικό έγκλημα, να υπενθυμίσω ότι το 2009 το χρέος μας θα μπορούσε να καταστεί σύντομα βιώσιμο, με μικρές προσπάθειες. Η παντελής, ωστόσο, αδυναμία διαχειρισιμότητάς του, η οποία και καθίσταται βαθύτερη, σε καθημερινή βάση, συντελέστηκε με προγραμματικές προδιαγραφές, από την τρόικα, έτσι ώστε να δικαιολογείται τώρα η άρνηση του ΔΝΤ να συνεχίσει την εκταμίευση προς την Ελλάδα. Αυτό το ανοσιούργημα οφείλεται πλήρως στα μέτρα του Μνημονίου, που επί δύο χρόνια στραγγάλιζαν ενσυνείδητα κάθε αναπτυξιακή δυνατότητα της οικονομίας, οφείλεται στα ληστρικά επιτόκια με τα οποία μας χορηγούσαν τα δάνεια, που έφθαναν στο 6%, καθώς και στην κάθετη άρνηση της τρόικας να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση-αναδιαπραγμάτευση του χρέους όσο ήταν ακόμη καιρός. Επρόκειτο, λοιπόν, για προμελετημένη απόφαση καταστροφής, κατάκτησης και καταλήστευσής μας.

Και αν υπάρχει χειρότερο….αυτή η προδιαγεγραμμένη καταστροφή εμφανίστηκε ως δήθεν δικό μας λάθος, επειδή δήθεν δεν ήμασταν σε θέση να εκτελέσουμε ορθά τα μεγαλεπήβολα τροїκανικά σχέδια. Και οι δικοί μας αρμόδιοι, αντί να βγουν και να βροντοφωνήσουν, με όλα τα μέσα και προς κάθε γωνιά της οικουμένης, ότι μας γενοκτούν και μας εξαφανίζουν, συμπεριφέρονται αντιθέτως ως να επαναλαμβάνουν τη ρύση του κ. Παπανδρέου ότι «κυβερνά ένα διεφθαρμένο λαό», παραφράζοντάς την για την περίπτωση σε «λαό ανίκανο και ειδικών αναγκών».

Η καταστροφή της Ελλάδας συνιστά, αναμφίβολα, έγκλημα εναντίον της ανθρωπότητας, για το οποίο, αν και όταν βρεθεί αντικειμενικό δικαστήριο, θα πρέπει να μας χορηγήσει αστρονομικές αποζημιώσεις, για να ξαναφτιάξουμε τη χώρα που μας ρήμαξαν οι εταίροι μας.

Οι πατέρες, ωστόσο, του Έθνους μας εξακολουθούν να υπογράφουν χαρτιά που βαθαίνουν την καταστροφή μας και μας οδηγούν στο ικρίωμα. Και δε νοιάζονται, για το απύθμενο χάσμα που έχει δημιουργηθεί, ανάμεσα στις αποφάσεις τους και στη λαϊκή βούληση. Αδιαφορούν, ακόμη, και για την αδυναμία τους να περπατήσουν, σαν άνθρωποι, στους ελληνικούς δρόμους, χωρίς να γιουχαϊστούν. Ωστόσο, εξακολουθούν να ισχυρίζονται ότι «μας σώζουν».

IV. Αλλά… το ευρώ χαροπαλεύει

Και τώρα ας περάσουμε στο ευρώ, αν και ως γνωστόν αποτελεί είδος απαγορευμένης συζήτησης στη χώρα μας. Αυτό σημαίνει ότι, σε αντίθεση με την υπόλοιπη Ευρώπη, όπου από καιρό επεξεργάζονται, με μεγάλη σοβαρότατα, διάφορα σενάρια, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την πιθανότητα καταποντισμού του, στην Ελλάδα αντιθέτως καλλιεργείται συνειδητά κλίμα τρομοκρατίας γύρω απ’ αυτό, ή γίνονται δηλώσεις που στερούνται βάσης και σοβαρότητας, σχετικά με το μέγεθος των καταστροφών που μας αναμένουν αν….Και για να μην, είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε τα πάντα. Στην κυριολεξία ΤΑ ΠΑΝΤΑ:

* Ανείπωτης ολκής προσβολές στην εθνική μας κυριαρχία
* Γενικό ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου μας
* Αποικιοποίηση της πατρίδας μας
* Δούλοποίησή μας στο Δ’Ράιχ
* Αφρικανοποίηση της αγοράς εργασίας μας
* Πλήρη εξαθλίωση του βιοτικού μας επιπέδου
* Πλήρη αποσύνθεση της κοινωνίας, της οικονομίας, του κράτους πρόνοιας μας
* Ολική καταστροφή της παραγωγικής μας ικανότητας.


ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩ! Γι αυτό το ευρώ που, ωστόσο, οι προοπτικές για τη συνέχιση της ύπαρξής του είναι εξαιρετικά δυσοίωνες.

Ουδείς, βεβαίως, με σώες τις φρένες θα επέλεγε εν ψυχρώ την εγκατάλειψη του ευρώ και την επιστροφή στη δραχμή. Και γι αυτό, από την πλευρά αυτή είναι εντελώς περιττές οι κραυγές ότι «μένουμε στο ευρώ». Αν, ωστόσο, η παραμονή μας στην ευρωζώνη μας εξαφανίζει από το πρόσωπο της Γης, αν πρέπει πια να πειστούμε ότι δεν υπάρχει ελπίδα εξόδου από την κρίση στο εχθρικό περιβάλλον της τρόικας, αν παραμένοντας στην ευρωζώνη χάνουμε την Ελλάδα, τότε οφείλουμε να αποφασίσουμε το πήδημα στο κενό. Και, τότε κάθε δισταγμός θα μεταφράζεται σε μια αρρωστημένη έλλειψη εμπιστοσύνης στις ικανότητες μας .Θα αποδεικνύει το πόσο επιτυχές ήταν, στην ελληνική περίπτωση, το δόγμα του σοκ.

Αποτελεί υπέρτατη επιπολαιότητα η προσπάθεια εκτίμησης, ιδίως από μη ειδικούς, της έκτασης των δυσκολιών μας, αν επιστρέψουμε στη δραχμή. Γιατί, αυτές πράγματι είναι εν πολλοίς άγνωστες, δεδομένου ότι η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα κράτους μέλους της ευρωζώνης θα γίνει για πρώτη φορά.

Ωστόσο:

1. Η προετοιμασία μιας τέτοιας μετάβασης θα περιορίσει σημαντικά τις όποιες δυσμενείς συνέπειες.

2. Είναι μεγάλο λάθος να γίνεται εκτίμηση των πιθανών συνεπειών σε στατικό περιβάλλον, γιατί η ανάπτυξη που θα πρέπει να επιδιωχθεί με νύχια και δόντια, και που θα είναι σημαντική ύστερα από τη χρόνια και άγρια ύφεση, θα είναι σε θέση να φέρει γρήγορα καρπούς.

3. Φυσικά, θα μας χρειαστούν δάνεια, που να κατευθύνονται ολοκληρωτικά στην ανάπτυξη, αρχίζοντας από τη γεωργία για να επιβιώσουμε.

4. Η επίκληση της δραχμής θα μπορούσε ακόμη να μας εξασφαλίσει παραμονή, εντός της ευρωζώνης, βελτιώνοντας ουσιαστικά την τύχη μας, αλλά και τη συνταγή της εξόδου από την κρίση. Οπωσδήποτε, όμως, με τρόικα και ΔΝΤ σωτηρία δεν υπάρχει.
Και κάτι ακόμη. Το κυριότερο επιχείρημα, προκειμένου να αποστομωθούν όσοι τολμούν να συζητούν περί δραχμής είναι ότι πρόκειται για τους κακούς Έλληνες, που έχουν βγάλει τα χρήματά τους εκτός της Ελλάδος, και περιμένουν να πλουτίσουν με την επιστροφή στη δραχμή. Εκτός της ακραίας αφέλειας ενός τέτοιου επιχειρήματος διαφεύγει, ωστόσο, σε όσους το επικαλούνται ότι ακριβώς αυτά τα χρήματα, που θα επανέλθουν στην Ελλάδα, όταν τελειώσει η κατοχή, θα αποτελέσουν σημαντικό παράγοντα ταχείας ανάπτυξής της. Και όσο για τις ανισότητες κατανομής, που δείχνουν ότι τους πονούν ιδιαίτερα, η αντιμετώπισή τους θα είναι απλή, αν και όταν αποκτήσουμε κυβέρνηση, που θα θέλει πραγματικά να πατάξει τη φοροδιαφυγή, αλλά και να επιβάλλει ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, που θα τις περιορίσει.


Σήμερα το πρωί, η Ελλάδα καλείται να υπογράψει τη θανατική της καταδίκη. Μετά το στραγγαλισμό του τελευταίου 48ωρου και τη γνωστοποίηση των απαιτήσεων για τον «ειδικό λογαριασμό», υπάρχει άραγε ακόμα άνθρωπος σε αυτή τη χώρα που να πιστεύει ότι οι λέξεις «διάσωση» και «αλληλεγγύη» έχουν την παραμικρή σχέση με τα όσα καλείται, με το πιστόλι στον κρόταφο, να υπογράψει η Αθήνα; Υπάρχει άνθρωπος που να πιστεύει ότι μέσα απ’ όλα αυτά μπορεί να έρθει κάποιο είδος «διάσωσης» και ό,τι αυτό επιχειρείται; Ασφαλώς όχι.

Ακόμα και οι φανατικότεροι υπέρμαχοι της γερμανικής πολιτικής, που εκφράζεται με την προβιά της τρόικας, έχουν αντιληφθεί πλέον ότι το μόνο που γίνεται είναι ένας συνδυασμός διασφάλισης των ξένων πιστωτών και πλήρους άλωσης της χώρας, η οποία, αντιθέτως, κάθε άλλο παρά απομακρύνεται από τη χρεοκοπία: η νέα ύφεση που θα φέρει η νέα σύμβαση, εκτός της εσωτερικής διάλυσης, θα οδηγήσει με βεβαιότητα και στην κατάρρευση των δημοσιονομικών στόχων. Μέχρι και ο γερμανικός Spiegel κατακεραύνωσε χθες τη γερμανική πολιτική, λίγο μετά που ο Κρούγκμαν ρωτούσε γιατί οι ισχυροί της Ευρώπης οδηγούν την Ελλάδα ευθέως στο θάνατο…

Το χειρότερο απ’ όλα όμως, είναι ότι αν η Ελλάδα υπογράψει και ψηφίσει λ.χ. την Κυριακή, τη Δευτέρα το πρωί, το μόνο που θα συμβεί, θα είναι …

να αναζωπυρωθεί αμέσως η συζήτηση περί χρεοκοπίας και περί εξόδου από το κοινό νόμισμα. Κι αυτό, ουδείς μπορεί να κάνει ότι δεν το περιμένει, ουδείς δικαιούται να το αγνοεί. Γιατί, διασφαλίσεις για τη χώρα όχι απλώς δεν υπήρξαν, αλλά, αντιθέτως, άκρα του τάφου σιωπή τηρείται γύρω από το ζήτημα, το μόνο που θα δικαιολογούσε τέτοιες υπογραφές και δεσμεύσεις…

Η Ελλάδα έχει, ακόμα και τώρα, τη δύναμη να τα τινάξει όλα αυτά στον αέρα. Και είναι ο μόνος δρόμος που της απομένει. Τι θα συμβεί μετά; Μετά, αφού πράγματι πρώτα η χώρα διέλθει μέσα από μια κόλαση, την οποία ούτως ή άλλως δεν πρόκειται πια να αποφύγει, οι ίδιοι άνθρωποι που σήμερα την εκβιάζουν και την οδηγούν στην καταστροφή, θα επιστρέψουν να διαπραγματευθούν ξανά. Και δεν θα είναι η πρώτη φορά: το ίδιο ακριβώς συνέβη από τον Απρίλιο του 1932, μέχρι και την έκρηξη του μεγάλου πολέμου.

Η μόνη δουλειά που θα έπρεπε πραγματικά να κάνει τώρα η ελληνική κυβέρνηση, θα ήταν να προετοιμάζει έκτακτους μηχανισμούς αντιμετώπισης των ημερών του μεγάλου σοκ, ταυτόχρονα με την προσφυγή της σε τρίτους διεθνείς παίκτες, όπως, λ.χ., οι Ηνωμένες Πολιτείες, που, όπως ίσως έχει κανείς παρατηρήσει, όλο αυτό το διάστημα, έχουν παραμείνει σιωπηλές. Εκεί πρέπει να στρέψει όλες τις προσπάθειές της: στους τρόπους που θα μπορέσει η χώρα έστω και στοιχειωδώς να σταθεί στα πόδια της και να διατηρήσει την εσωτερική και εξωτερική της ασφάλεια. Και, βεβαίως, στο να προετοιμάσει τον πληθυσμό γι’ αυτό που έρχεται. Ο ελληνικός λαός είναι σήμερα τόσο ταπεινωμένος και τόσο βαθιά απαισιόδοξος, που, πιο εύκολα θα σηκώσει αυτό το βάρος, παρά εκείνο του επιβαλλόμενου αργού θανάτου που έτσι κι αλλιώς οδηγεί στην εσωτερική χρεοκοπία.

Το κακό που έχει βρει την Ελλάδα, δεν αντιμετωπίζεται πια με συμβατικά μέσα. Απαιτεί ενέργειες πολεμικού τύπου. Απαιτεί γεωπολιτικής τάξεως κινήσεις, που θα αλλάξουν ευρύτερες ισορροπίες. Η Ελλάδα, αν το αποφασίσει, έχει τη δύναμη να κινήσει τέτοιους μηχανισμούς. Κι αν δεν τα καταφέρει στις πρώτες και αυτονόητες επιλογές της, ας συμμαχήσει ακόμα και με το διάολο…

Ασφαλώς, αν η χώρα δηλώσει μη συμμόρφωση προς τις γερμανικές εντολές, τα τείχη προστασίας που έχουν ήδη δημιουργηθεί θα υψωθούν αμέσως για να κρατήσουν την ελληνική κρίση μακριά από τις άλλες χώρες. Ομως, στο Βερολίνο, γνωρίζουν πολύ καλά ότι αυτά τα τείχη πολύ δύσκολα θα αποδειχθούν ικανά να σταματήσουν το κακό. Για πολλούς λόγους: η κατάρρευση δεν θα μαζεύεται…

Η Ελλάδα δεν έχει πια άλλα όπλα, παρά μόνον τη γεωπολιτική της σημασία, τις θεσμικές της κατοχυρώσεις και την ίδια την επικινδυνότητά της για το ίδιο το κοινό νόμισμα. Κι αυτή, ίσως δεν αφορά πια τόσο την έκθεση των ευρωπαϊκών τραπεζών στο ελληνικό χρέος, όσο το τρομερό σοκ που θα επιφέρει μια άρνησή της να υπογράψει ένα βέβαιο θάνατο.

Αφού όμως έτσι κι αλλιώς οδηγούν τη χώρα εκεί χωρίς κανένα δισταγμό, το ίδιο αδίστακτη πρέπει να είναι και η απάντησή της. Κι ας μείνει το ταμείο της κυρίας Μέρκελ να περιμένει τους τόκους. Αφού η Γερμανία επιμένει να μας κάψει ζωντανούς, ας δοκιμάσει κι η ίδια το μπουρλότο που βάζει σε μια ολόκληρη χώρα…

Οι Ελληνες έχουμε γίνει μαλθακοί. Κι έχουμε κακομάθει. Αφού όμως έτσι κι αλλιώς, ήρθε αναγκαστικά η στιγμή να θυμηθούμε πως ζούσαν οι πατεράδες κι οι παππούδες μας στα πιο δύσκολα χρόνια, ας το πάρουμε απόφαση κι ας πουλήσουμε πολύ ακριβά το τομάρι μας, όσο ακόμα μπορούμε. Κάτι που αν είχαμε επιχειρήσει δύο χρόνια πριν, όλα σήμερα θα ήταν διαφορετικά – κι αυτό τώρα το παραδέχονται πολλοί, που όταν τότε το άκουγαν έλεγαν ότι επρόκειτο για τρέλα… Όμως, έστω και σαφώς πολύ πιο αδύναμοι σήμερα, αυτό, μπορούμε ακόμα και τώρα να το κάνουμε, αν αρνηθούμε. Ας δούμε λοιπόν τι μπορούν κι εκείνοι, οι «εταίροι» μας του Βερολίνου, που μας οδηγούν ευθέως στον όλεθρο…Ενώ περιφέρεται βλοσυρός και αυστηρός στο εσωτερικό της χώρας, στο εξωτερικό δίνει την εντύπωση ενός παρατημένου, ηττημένου και χαμερπή πολιτικού που με τις ατυχείς εμπνεύσεις τους τελευταίους μήνες έχει μεταβληθεί σε... καρπαζοεισπράκτορα όλων των συσκέψεων, τηλεδιασκέψεων και συναντήσεων με τους δήθεν φίλους και εταίρους.

Την ίδια ώρα έχει το θράσος να πετάει το μπαλάκι στους απλούς έλληνες πολίτες αλλά και βουλευτές βάζοντας και πάλι το δήθεν δίλημμα της παραμονής ή όχι στο ευρώ.
Ε,όχι κ.Βενιζέλο, αρκετά!

• Είναι ο άνθρωπος που ανάγκασε την... Τρόικα να αποχωρήσει απ΄ την Ελλάδα τον περασμένο Σεπτέμβριο καθώς μη έχοντας την παραμικρή ιδέα του πως να χειριστεί την εν εξελίξει διαπραγμάτευση με τους υπαλλήλους των δανειστών μας ,νόμισε προφανώς πως έχει να κάνει με ...συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ απειλώντας και βάζοντας νέα ζητήματα στο τραπέζι.

Αποτέλεσμα: το θρίλερ της έκτης δόσης που καθυστέρησε 3 μήνες και στρίμωξε για τα καλά την ελληνική πλευρά.

• Είναι ο πολιτικός που σε μια στιγμή πανικού -μόλις αντιλήφθηκε το μέγεθος της γκάφας που ανάγκασε την Τρόικα να αποχωρήσει- και συνοδεία μερικών ακόμα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ εμπνεύστηκε, και επέβαλε το χαράτσι της ΔΕΗ μετά από μια σύσκεψη μισής ώρας στο φουαγιέ του Μακεδονία Παλλάς κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ..(Ναι, έτσι επιβλήθηκε το χαράτσι.)

Αποτέλεσμα:Η επιβολή ενός αντισυνταγματικού νόμου που όμοιό του δεν έχει επιβάλλει ούτε η σκληρότερη δικτατορία, συνδέοντας την παροχή ενός κοινωνικού αγαθού όπως είναι το ηλεκτρικό ρεύμα με την εμπρόθεσμη καταβολή ενός άδικου φόρου!

• Eίναι ο υπουργός που μας διαβεβαίωσε δύο φορές τους τελευταίους μήνες (22 και 27 Νοεμβρίου) πως «δεν θα γίνουν άλλες μειώσεις μισθών, περικοπές συντάξεων και αύξηση φορολογικών συντελεστών. Οι δαπάνες θα περικοπούν από τις διαρθρωτικές αλλαγές και τα μέτρα που θα ληφθούν θα είναι ελάχιστα σε σχέση με ότι έχει ζήσει ο Έλληνας πολίτης».

Αποτέλεσμα: Ο έλληνας πολίτης να αισθάνεται πολλαπλά εξαπατημένος και η οργή του να εκτρέφει μια έκρηξη που δεν θα αργήσει να ξεσπάσει

• Ως βουλευτής δέχθηκε τη θέση του υπουργού οικονομικών κατά την κρισιμότερη περίοδο της μεταπολιτευτικής ιστορίας. Απέτυχε όμως να αναδιοργανώσει τους φοροεισπραχτικούς μηχανισμούς,τα έσοδα είναι μονίμως εκτός στόχων. Ποιός είπε άλλωστε πως ένας συνταγματολόγος -όσο ικανός κι αν είναι- αποτελεί τον ιδανικό άνθρωπο να διαχειριστεί μια πρωτόγνωρη οικονομική κρίση που απαιτεί έμπειρους γνώστες των αγορών και του διεθνούς παρασκηνίου γύρω απ΄ αυτές;

Αποτέλεσμα: Όσα δεν κατάφεραν να περικόψουν απ΄ το σπάταλο κράτος και να εισπράξουν απ' την οργιώδη φοροδιαφυγή τα ...κλέβουν για μια ακόμη φορά απ΄ τις τσέπες των συνεπέστερων φορολογουμένων: των μισθωτών και των συνταξιούχων.

• Είναι ο υπουργός που μιλώντας χθες βράδυ μετά το eurogroup είχε το θράσος να πετάξει το μπαλάκι και πάλι στους Έλληνες πολίτες αλλά και τους απλούς βουλευτές επαναφέροντας το δίλημμα "ευρώ ή δραχμή" τη στιγμή που γνωρίζει -εάν δεν το γνωρίζει καλύτερα να παραιτηθεί… χθες- πως δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουν οι ευρωπαίοι το μαύρο πρόβατο "Ελλάδα" να ανοίξει την πόρτα και να φύγει απ΄ το μαντρί του ευρώ καθώς είναι σίγουρο πως θα ακολουθήσουν και άλλα ...πρόβατα.

Αποτέλεσμα: Θα το δούμε την Κυριακή..

• Είναι ένας πολιτικός που συγκαταλέγεται ανάμεσα στους πλουσιότερους μεταξύ των μελών του κοινοβουλίου.Δεν τα έκλεψε βέβαια αλλά δεν είναι δυνατόν να μπορεί να αντιληφθεί τον πόνο του καθημερινού πολίτη ένας άνθρωπος με περιουσία κινητή και ακίνητη εκατομμυρίων ευρώ.Θα διαπραγματευόταν πολύ καλύτερα ένας πολιτικός αν κινδύνευε το μέλλον του,αν είχε άνεργα παιδιά,αν είχε δουλέψει...

Αποτέλεσμα: Μια ματιά στο σημείο που βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις αρκεί.

Αν υπάρχουν πραγματικοί Έλληνες βουλευτές στο κοινοβούλιο πρέπει να πουν "όχι" την Κυριακή.

Καμία χρεοκοπία δεν πρόκειται να υπάρξει.
Τα ομόλογα του Μαρτίου θα πληρωθούν έτσι κι αλλιώς (δείτε εδώ)

Το μόνο που θα μπορούσε να συμβεί είναι να ξαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις -πριν ή μετά τις εκλογές-έχοντας όμως σαν κόκκινη γραμμή αυτή τη φορά την εξεφρασμένη άρνηση του κοινοβουλίου να αποδεχθεί το σκληρότερο πακέτο μέτρων που έχει επιβληθεί σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου μετά τον β΄ παγκόσμιο πόλεμο.

Κάθε "ναι" θα φέρνει νέα σκληρότερα μέτρα.

Όλοι γνωρίζουμε -όλοι- πως με τα μέτρα αυτά η Ελλάδα θα βουλιάξει, δεν υπάρχει καμιά προοπτική ανάπτυξης. Πρώτοι και καλύτεροι οι δανειστές μας που θέλουν κάποτε τα χρήματά τους πίσω..

Μπορούμε να τα καταφέρουμε διατηρώντας την όποια αξιοπρέπεια μας έχει απομείνει.

ΑΡΚΕΤΑ...

Ρώσος στρατηγός ε. α.: "Αυτή τη στιγμή η Ρωσία έχει αναλάβει την προάσπιση ολόκληρου του κόσμου ενάντια στον φασισμό".

Ανεξάρτητο αμερικανικό ιστολόγιο Ιnfowars
με πληροφορίες από την ιστοσελίδα The Blaze
και το πρακτορείο Reuters.

10 Φεβρουαρίου 2012
Απόδοση: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους

Ο στρατηγός ε. α. Leonid Ivashov, πρώην μέλος του ρωσικού Γενικού Επιτελείου Στρατού, εμφανίστηκε πρόσφατα στο δορυφορικό τηλεοπτικό κανάλι Russia Today, όπου δήλωσε ευθαρσώς ότι η Ρωσία "αυτή τη στιγμή έχει αναλάβει την προάσπιση ολόκληρου του κόσμου ενάντια στον φασισμό" - όπου με τη λέξη "φασισμό" εννοούσε, φυσικά, τις ΗΠΑ και το Ισραήλ - και ότι η χώρα του είναι έτοιμη να κάνει χρήση των ενόπλων δυνάμεών της, αν χρειαστεί, για να υπερασπιστεί το Ιράν και τη Συρία από οποιουσδήποτε εισβολείς. Ο στρατηγός διευκρίνισε ότι μια επίθεση εναντίον της Συρίας ή του Ιράν θα ισοδυναμούσε με έμμεση επίθεση κατά της Ρωσίας. Τέλος, παρομοίωσε τη σημερινή παρουσία των ΗΠΑ στη Λιβύη με την βίαιη εισβολή του Χίτλερ στην Πολωνία και αργότερα στη Ρωσία.

Το βίντεο δεν κυκλοφόρησε ευρέως στο διαδίκτυο, μέχρι τη στιγμή που το Μiddle East Media Research Institute (MEMRI), γνωστό όχημα ισραηλινής προπαγάνδας, το οποίο διευθύνει ένας απόστρατος αξιωματικός της ισραηλινής υπηρεσίας πληροφοριών, ανάρτησε το βίντεο στην ιστοσελίδα του. Το βίντεο ήταν ηχητικά επεξεργασμένο από τους Ισραηλινούς, ντουμπλαρισμένο στα Εβραϊκά και με αγγλικούς υπότιτλους. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που εμφανίζονται στην ιστοσελίδα του MEMRI, το βίντεο μεταδόθηκε για πρώτη φορά από το κανάλι Russia Today την 1η Φεβρουαρίου.

Η παρακάτω απομαγνητοφώνηση βασίζεται στα αποσπάσματα της συνέντευξης του Ιvashov στο Russia Today, όπως αυτά ντουμπλαρίστηκαν από τους "άγρυπνους" Ισραηλινούς, που εργάζονται στην ιστοσελίδα του MEMRI:

Δημοσιογράφος τηλεοπτικού σταθμού Russia Today: Στρατηγέ, όλες αυτές οι προετοιμασίες και οι ευρέως φάσματος διπλωματικοί ελιγμοί, οι οποίοι πρόκειται σύντομα να διεξαχθούν από τη Ρωσία, θα μπορούσαν, κατά τη γνώμη σας, να ερμηνευθούν ως προετοιμασίες για πόλεμο, ή μάλλον, προετοιμασίες για ένα στρατιωτικό πλήγμα κατά του Ιράν;
Leonid Ivashov, στρατηγός ε. α.: Τόσο οι διπλωματικοί αυτοί ελιγμοί, όσο και η εκπαίδευση μέσω στρατιωτικών ασκήσεων, θα αποδείξουν την ετοιμότητα της Ρωσίας να χρησιμοποιήσει τις αμυντικές της δυνάμεις προκειμένου να υπερασπιστεί τα εθνικά της συμφέροντα και να ενισχύσει την πολιτική θέση της. Οι χειρισμοί αυτοί θα καταδείξουν το γεγονός ότι η Ρωσία αντιτίθεται σε οποιεσδήποτε στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον του Ιράν ή της Συρίας.
[…]

Υποθέτω ότι όσοι στη Δύση και στο Ισραήλ εκπονούν σχέδια για μια μεγάλη γεωπολιτικών συμφερόντων επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, κάνουν μια άμεση σύνδεση μεταξύ της κατάστασης στη Συρία και στο Ιράν. Πράγματι, οι δύο αυτές χώρες είναι σύμμαχοι. Και οι δύο θεωρούνται εγγυημένοι εταίροι της Ρωσίας. Το μόνο ζήτημα, επομένως, είναι ποιά από τις δύο αυτές χώρες θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν πρώτη, αποσταθεροποιώντας την: τη Συρία ή το Ιράν.
[...]
Μια επίθεση εναντίον της Συρίας ή του Ιράν ισοδυναμεί με μια έμμεση επίθεση εναντίον της Ρωσίας και των συμφερόντων της. Εάν οι Δυτικοί κατορθώσουν αυτό που επιχειρούν να κάνουν, η Ρωσία θα χάσει σημαντικές θέσεις και συμμάχους στον αραβικό κόσμο. Συνεπώς, η υπεράσπιση της Συρίας από τη Ρωσία είναι ταυτόσημη με την υπεράσπιση των δικών της συμφερόντων. Επιπλέον, ας μην ξεχνάμε ότι με αυτό τον τρόπο, η Ρωσία υπερασπίζεται ολόκληρο τον κόσμο από τον φασισμό. Θα πρέπει όλοι να παραδεχθούμε ότι ο φασισμός είναι κάνει άλματα στον πλανήτη μας. Αυτά που έκαναν οι φασιστικές δυνάμεις στη Λιβύη είναι σχεδόν ταυτόσημα με όσα διέπραξαν ο Χίτλερ και τα στρατεύματά του κατά της Πολωνίας και στη συνέχεια κατά της Ρωσίας. Σήμερα, επομένως, η Ρωσία έχει αναλάβει την προάσπιση ολόκληρου του κόσμου ενάντια στον φασισμό".

Δεν είναι σαφές σε ποιές ακριβώς στρατιωτικές ασκήσεις αναφερόταν ο Ivashov κατά τη διάρκεια της συνέντευξης. Σύμφωνα με το επίσημο ρωσικό πρακτορείο RIA Novosti, την περασμένη Δευτέρα η Ρωσία και η Ινδία άρχισαν προετοιμασίες για κοινές στρατιωτικές ασκήσεις, με την ονομασία INDRA-2012, που προβλέπεται να πραγματοποιηθούν το καλοκαίρι του 2012.

Από το 2003 έως σήμερα, η Ινδία και η Ρωσία έχουν πραγματοποιήσει πέντε κοινές ασκήσεις με την ίδια ονομασία, με κοινή συμμετοχή δυνάμεων του στρατού και του ναυτικού τους.

Εν τω μεταξύ, η ρωσική κυβέρνηση, με σημερινή της δήλωση, κατηγορεί τη Δύση ότι υποδαυλίζει μια πολεμική σύγκρουση στη Συρία, με το να στέλλει όπλα στους αντιπάλους του προέδρου Bashar al-Assad.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergey Ryabkov, δήλωσε: "Οι Δυτικές χώρες που υποκινούν τους αντιπάλους του συριακού καθεστώτος και τους εξωθούν σε βίαιες ενέργειες, καθώς και εκείνες που τους στέλλουν όπλα, τους συμβουλεύουν και τους καθοδηγούν, συμμετέχουν στη διαδικασία της υπόθαλψης της κρίσης στη Συρία, της οποίας ο λαός δοκιμάζεται εδώ και μήνες".

Το 2010 έθεσαν στον ελληνικό λαό το δίλημμα «Μνημόνιο ή χρεοκοπία». Το 2011 του έθεσαν το «Μεσοπρόθεσμο ή δραχμή» και τώρα του θέτουν το «διάσωση ή χρεοκοπία». Πρόκειται για παραλλαγές του ίδιου εκβιαστικού διλήμματος, που επιδέχεται μία μόνο απάντηση. Είναι ο γνωστός μονόδρομος της κυβερνητικής -και όχι μόνο- ρητορικής.

Ορισμένοι εξ αυτών δεν περιορίζονται στα όρια της φθηνής - αντιαισθητικής προπαγάνδας που στηρίζεται στην άμετρη κινδυνολογία. Καταφεύγουν και στην ιδεολογική τρομοκρατία, χαρακτηρίζοντας «εθνική προδοσία» τη διαφορετική άποψη! Δεν ακυρώνουν μόνο την έννοια της πολιτικής, αλλά και την ίδια τη δημοκρατία. Αναμενόμενο. Η θεραπεία - σοκ στηρίζεται αποκλειστικά στην καλλιέργεια του φόβου και γι’ αυτό είναι από τη φύση της ασύμβατη με τη δημοκρατία. Υπενθυμίζουμε ότι πρωτοεφαρμόστηκε στη Χιλή με εργαλείο τα τανκς του Πινοσέτ. Στη σημερινή Ελλάδα δεν υπάρχει ο φόβος των τανκς. Καλλιεργείται συστηματικά, όμως, ο «μεταμοντέρνος» φόβος ότι το πιο μικρό «όχι» στην τρόικα θα οδηγήσει σε ολοκληρωτική καταστροφή. Είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος να παραλύουν και να κατακερματίζουν την κοινωνία.

Το πραγματικό ερώτημα δεν είναι «χρεοκοπία ή διάσωση», αλλά εάν το νέο πακέτο (PSI, δανειακή σύμβαση και νέο Μνημόνιο) έχει τις προϋποθέσεις να αποτρέψει τη χρεοκοπία και να ανατάξει την οικονομία. Καθόλου τυχαίο ότι η επίσημη συζήτηση δεν εστιάσθηκε στο καθοριστικό για το μέλλον της Ελλάδας αυτό ερώτημα, αλλά σε επιμέρους πτυχές, όπως οι συντάξεις και ο κατώτατος μισθός. Καθόλου τυχαίο, επίσης, ότι οι σταυροφόροι του Μνημονίου προβάλλουν μονομερώς και με κραυγαλέα υπερβολή τις αρνητικές συνέπειες της παύσης πληρωμών, αλλά αποφεύγουν επιμελώς να πουν πού οδηγεί το νέο πακέτο.

Στο σημείο που έχει φθάσει η Ελλάδα όλοι οι δρόμοι είναι δύσβατοι. Μία ορθολογική συζήτηση θα έπρεπε να βάλει νηφάλια στο τραπέζι τα συν και τα πλην κάθε πολιτικής, ώστε να επιλέξουμε το μικρότερο κακό, την πολιτική που έχει συνδυαστικά το μεγαλύτερο οικονομικό αποτέλεσμα και το μικρότερο κοινωνικό κόστος. Το πολιτικό σύστημα δεν διεξάγει μία τέτοια συζήτηση για τον ίδιο λόγο που δεν επεξεργάσθηκε ένα ρεαλιστικό εθνικό σχέδιο για την ανάταξη της οικονομίας.

Η άποψή μας επιγραμματικά είναι πως με το νέο πακέτο θα συμβεί ό,τι με το πρώτο Μνημόνιο. Θα αγοράσουμε πανάκριβα χρόνο, αλλά δεν θα αποτρέψουμε τη χρεοκοπία. Αντιθέτως, θα τη βρούμε μπροστά με πολύ δυσμενέστερους όρους. Παρά τα αντικοινωνικά μέτρα, η οικονομία θα βυθισθεί βαθύτερα στον φαύλο κύκλο της ύφεσης, με αποτέλεσμα τον εκτροχιασμό του προγράμματος. Ο εκτροχιασμός θα προκαλέσει δυναμική ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας - κατάρρευσης, η οποία πιθανότατα θα πετάξει την Ελλάδα εκτός Ευρωζώνης. Η Ελλάδα, γεμάτη οικονομικά και κοινωνικά ερείπια, θα έχει στερηθεί τη δημόσια περιουσία και τα εργαλεία που είναι αναγκαία για την ανασυγκρότησή της. Με άλλα λόγια, θα καταστεί για πολλά χρόνια έρμαιο των δανειστών της. Κι αυτά, εάν δεν μεσολαβήσει κοινωνική έκρηξη.


Πριν από λίγο καιρό το περιοδικό Newsweek μας ενημέρωνε πως η Μέρκελ προτιμάει τους ξανθούς, δεν κοιμάται και τρώει τα νύχια της… Θα συμφωνήσουμε σε όλα αλλά θα προσθέσουμε ακόμα κάτι. Απ ότι φαίνεται είναι λαίμαργη (θανάσιμο αμάρτημα) γεγονός που είναι εμφανές ενώ δε σκαμπάζει γρι από πόκερ. Και δυστυχώς για αυτήν αλλά και όσους τη στηρίζουν ειδικά το τελευταίο θα φανεί λίαν συντόμως. Και συγκεκριμένα θα χει φανεί ως τις 20 Μαρτίου που λήγει το ελληνικό ομόλογο. Τι θέλω να πω;

Ξέρουμε πως η Ελλάδα είναι μια χώρα με τεράστια δημοσιονομικά προβλήματα τα οποία κάποια στιγμή έπρεπε να λυθούν. Ένα πρόγραμμα σταθερότητας και δημοσιονομικής προσαρμογής θα μπορούσε να ναι ευχής έργο για την χώρα και δώρο από μια ΕΕ αν είχε τους πολιτικούς-ηγέτες του παρελθόντος στη χώρα που με την ιστορία της και μόνο κοσμεί την ευρωπαϊκή οικογένεια.

Δυστυχώς για την ΕΕ (επειδή θα πάει πολλές δεκαετίες πίσω) και για την Ελλάδα (επειδή έχασε δύο χρόνια), τούτη την κρίσιμη για το ευρωπαϊκό οικοδόμημα ώρα οι τύχες τους έλαχε να βρίσκονται στα χέρια μερικών πολιτικάντιδων που άγονται και φέρονται από την πλέον κοντόφθαλμη πολιτικό που ηγήθηκε της Γερμανίας από την εποχή του Χίτλερ και μετά… Μιας πολιτικού ή οποία βρήκε την ευκαιρία να εκμεταλλευτεί τα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας και τις προδοτικές ηγεσίες που την ίδια ώρα βρέθηκαν –όχι τυχαία-να ορίζουν τις τύχες της, αφού πρώτα γρήγορα γρήγορα ξεφορτώθηκε τα ελληνικά τοξικά ομόλογα, να χαράξει μια πολιτική βασισμένη στον τσαμπουκά και στην τσάμπα μαγκιά…

Και αυτές δεν είναι δικές μου εκτιμήσεις. Πριν λίγες μόλις μέρες ο Γερμανός πολιτικός σοφός Schmidt είπε κατά λέξη: «οι Ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να βοηθήσουν την Ελλάδα, αλλιώς να τους πάρει ο διάολος. Εξυπνότερο θα ήταν να μην βρίζει τους Έλληνες (η Μέρκελ), να μην τσουβαλιάζει δέκα εκατομμύρια ανθρώπους μαζί με τις παλιότερες κυβερνήσεις τους και στη συνέχεια να τους μαστιγώνει. Είναι υπερβολικά εύκολο ο χοντρός Γερμανός με πληθυσμό 80 εκατομμύρια να στριμώχνει τον ανίσχυρο Έλληνα». Η Μέρκελ δεν τον άκουσε… Και τώρα θα πληρώσει το τίμημα.

Εδώ και μία βδομάδα βλέπουμε την Μέρκελ να απειλεί και να εκβιάζει πως έφτασε η ώρα της χρεοκοπίας για την Ελλάδα αν οι πολιτικοί αρχηγοί δεν συμφωνήσουν. Εδώ και μία βδομάδα ακούμε πως πρέπει όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί να συνομολογήσουν μέτρα ανήκουστα για χώρα του δυτικού κόσμου.

Από τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς ουσιαστικά τα βέλη στρέφονταν κατά του εξαρχής αντιμνημονιακού (και όχι ξανθού για να συνδεθούμε με τα όσα λέγαμε στην αρχή) Αντώνη Σαμαρά. Γιατί εμείς μπορεί να έχουμε μάθει με τον πιο βάναυσο τρόπο να μην πιστεύουμε τους πολιτικούς που όταν είναι στην αντιπολίτευση λένε πολλά, δεν συμβαίνει όμως το ίδιο με τον μέσο Γερμανό και γενικότερα βορειοευρωπαίο πολίτη και πολιτικό που έχει γαλουχηθεί με αρχές τέτοιες που τις πολιτικές “κωλοτούμπες” τις θεωρεί αδιανόητες.

Για την Μέρκελ λοιπόν το ΟΧΙ του Σαμαρά ήταν κάτι παραπάνω από σίγουρο. Σε αυτή την περίπτωση η Μέρκελ θα έβρισκε την ευκαιρία να μας πετάξει εκτός ευρωζώνης αδιαφορώντας για τις υπόλοιπες χώρες. Η κουτοπόνηρη Μέρκελ έψαχνε απλά την αφορμή. Δεν υπολόγισε όμως ότι οι Έλληνες ανέκαθεν ήταν πονηροί και τις κρίσιμες ώρες παίρνουν τις πλέον φαινομενικά χαοτικές, αδιανόητες αλλά σοφές αποφάσεις-αποδράσεις. Καθώς η αλλαγές θέσεων πολλές φορές δεν είναι κωλοτούμπες αλλά κινήσεις τακτικής.

Έτσι λοιπόν αρχικά μας είπε πως αν μέχρι Κυριακή βράδυ δεν έχουμε συμφωνήσει σε νέα μέτρα τότε δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την άτακτη χρεοκοπία. Φτάσαμε τελικά μέχρι Τετάρτη με ξημερώματα Πέμπτης να μην έχουμε αποφασίσει 100% για τα μέτρα.

ΟΧΙ δεν είχε ειπωθεί όμως.

Πήγαμε στο Eurogroup μαθαίνοντας πως χρόνος δεν υπάρχει. Παρ όλα αυτά απόφαση στο Eurogroup δεν πάρθηκε και μετατέθηκε για Τετάρτη (ξαφνικά χρόνος βρέθηκε).

Μάθαμε πως πέραν της πιθανής ψήφισης του νόμου την Κυριακή, σκέφτονται ζητήσουν και υπογραφή-υποταγή και από τους τρείς πολιτικούς αρχηγούς που μετέχουν στην κυβέρνηση Παπαδήμου παρ όλο που αν αυτά γίνουν νόμος του κράτους κάτι τέτοιο δεν είναι απαραίτητο. Ο λόγος είναι ότι ευελπιστούν σε ένα ΟΧΙ. Γιατί αν δεν ειπωθεί το πολυπόθητο γι αυτούς ΟΧΙ τότε οι Γερμανοί θα πρέπει να δικαιολογήσουν την αδυναμία τους να προχωρήσει το PSI, για το οποίο μαθαίνουμε πως το εθελοντικό κούρεμα δεν ξεπερνά το 80%.

Και αν η Ελλάδα έχει φανεί συνεπής στις δεσμεύσεις της, η Μέρκελ (που φέτος έχει εκλογές) θα πρέπει κάπως να δικαιολογήσει την αδυναμία της να φανεί συνεπής στο σχέδιο της και καλά διάσωσης της ελληνικής οικονομίας.. Και τότε ο χρόνος θα την πιέζει καθώς στις 20 Μαρτίου και ώρα 2:30 το μεσημέρι θα πρέπει να έχει αποπληρωθεί το ελληνικό ομόλογο. Αλλιώς η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει συμπαρασύροντας όλες της χώρες του Ευρωπαϊκού νότου και διαλύοντας ένα οικοδόμημα που χτιζόταν δεκαετίες από πολιτικούς με οράματα…

Και τότε η μόνη που θα φταίει θα είναι η ξεροκέφαλη ΜέρκελΤο ξέρει και η ίδια και το τρέμει. Και ας είμαστε σίγουροι πως αν το Μνημόνιο ΙΙ γίνει νόμος του κράτους η Άνγκελα θα αναγκαστεί αργά ή γρήγορα να ικετεύει για plan B ή plan C ή plan ν… Και τότε η Ελλάδα θα λέει πως χρόνος δεν υπάρχει καθώς η 20η Μαρτίου όλο και πλησιάζει.

Φουλ στο ΟΧΙ λοιπόν για το Βερολίνο το οποίο έχει εγκλωβιστεί στην αλαζονεία του. Μη σας φανεί περίεργο αν εκβιάσει το ΟΧΙ ζητώντας άμεσα νέα μέτρα ή ακόμα και την Ακρόπολη….

Νομίζω πως είναι πλέον πασιφανής ο λόγος που στο ΠΑΣΟΚ ξαφνικά σήκωσαν αντιμνημονιακή σημαία και που απ ότι πληροφορούμαι όσο γράφω αυτές τις γραμμές το ΛΑΟΣ αποχώρησε (?) από τη συγκυβέρνηση…. Τα πάντα για την Μέρκελ. Προδότες μέχρι τέλους..

Φουλ στο ΟΧΙ.. Μαζί και η αριστερά η οποία μονοπωλεί δήθεν το αντιμνημονιακό μέτωπο…. Ή μήπως όχι; Η μήπως το πραγματικό, το ειλικρινές, το πατριωτικό αντιμνημονιακό μέτωπο είναι καιρό τώρα με το άλλο μελαχρινό αγόρι; Τον Πάνο τον Καμένο; Τροφή για σκέψη… Μήπως αυτός ήταν ο μόνος δρόμος να μην χειραγωγηθεί αυτό το κίνημα ειδικά ΤΩΡΑ;

Τελικά η Μέρκελ απ ότι φαίνεται είχε 5άρια στα χέρια της και τα μελαχρινά αγόρια από έναν άσσο ο καθένας. Και δυστυχώς για την Μέρκελ στο τραπέζι δεν έκατσε 5άρι αλλά άσσος την μέρα που ο ΓΑΠ παρέδιδε την πρωθυπουργία στον Παπαδήμο (ο οποίος καθόλου δε νοιάζεται γι αυτά, τα χρηματιστήρια να ναι καλα). Απομένει να δούμε το τελευταίο φύλο τι θα ναι… Όχι πως έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς και 5άρι να ναι η Μέρκελ έχασε.

Η Ελλάδα αν αποφασίσει να πεί ΝΑΙ στα μέτρα απλά θα τελειώσει πολιτικά την Μέρκελ και τον κάθε ευρωμάγκα και θα τους κάνει όλους να τρέχουν για να τη σώσουν. Αν πεί όχι η Γερμανία θα βγει λάδι αλλά δεν πρόκειται οι άλλοι να την αφήσουν να χρεωκοπήσει. Σε αυτή την περίπτωση όμως πάλι η Γερμανία αργά η γρήγορα θα απομονωθεί από όλους για τις στείρες πολιτικά γραμμές που χάραξε εδώ και δύο χρόνια και θα έχουν εν τέλει στείλει «στον διάολο» όπως είπε ο Schmidt τους αλαζόνες Ευρωπαίους.

Θα κλείσω λέγοντας πως ο Κολοκοτρώνης είπε: « Είδα το Θεό να βάζει την υπογραφή του στην ελευθερία της Ελλάδας, και ο Θεός την υπογραφή του δεν την παίρνει πίσω»…

«Η Ελλάς προώρισθαι να ζήσει» είχε πει ο Χαρίλαος Τρικούπης…

«Και να τιμωρήσει να προσθέσουμε»…

Την έπαθαν μία φορά το 40 οι Γερμανοί. Σοφοί δεν είναι (καρατσεκαρισμένο αυτό) και άρα θα την πάθουν (που ήδη την έχουν πάθει) και δεύτερη φορά δηλαδή ΤΩΡΑ…

Θα είναι δύσκολος ο δρόμος λόγω των εγκλημάτων της τελευταίας διετίας αλλά η ελευθερία πλησιάζει…

Γιατί κανένα Ραιχ δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την ελληνική ευφυΐα και το ελληνικό δαιμόνιο….

Τους τα λεγε ο Κίσινγκερ ότι είμαστε ένα φίδι ως λαός που πρέπει να μείνει σε γυάλα για να μην τους δαγκώσουμε αλλά αυτοί το παράκαναν και όπου να ναι η γυάλα σπάει….

Αν όλα πάνε κατ ευχήν ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ η Μέρκελ να έρθει στην Αθήνα να διαπραγματευτεί… Και τότε οι Έλληνες θα της δείξουν πως παραμένουν πιστοί στα όσα προστάζει ο Ξένιος Ζευς…

dimokritos_1
Παπαδήμος: "Η χρεοκοπία δεν είναι επιλογή, όποιος διαφωνεί φεύγει"

Η σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου είναι εξαιρετικά σημαντική και κρίσιμη. Το Υπουργικό Συμβούλιο καλείται να εξετάσει και να εγκρίνει το νέο οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας, το οποίο αποτελεί προϋπόθεση για τη χρηματοδοτική στήριξη της χώρας κατά τα επόμενα χρόνια. Είναι ώρα ιστορικής ευθύνης για το Υπουργικό Συμβούλιο.

Αυτή την ώρα δοκιμάζονται και οι αντοχές της κυβέρνησης. Και είναι σαφές πως δεν μπορούν όλοι να σηκώσουν το βάρος της ευθύνης. Η χρεοκοπία της Ελλάδας ωστόσο δεν είναι επιλογή που μπορούμε να επιτρέψουμε. Τις συνέπειες θα τις πληρώσει η χώρα πανάκριβα, και ιδιαίτερα όσοι παλεύουν σήμερα να τα βγάλουν πέρα σε μια δύσκολη πραγματικότητα. Αυτή την ώρα προέχει η ανάγκη να κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να εγκριθεί το νέο οικονομικό πρόγραμμα και να προχωρήσει η νέα δανειακή σύμβαση. Κάθε άλλη εξέλιξη θα ήταν καταστροφική. Είναι αυτονόητο πως όποιος διαφωνεί και δεν ψηφίσει το νέο πρόγραμμα δεν μπορεί να παραμείνει στην κυβέρνηση.
Το οικονομικό πρόγραμμα και η νέα δανειακή σύμβαση που θα το συνοδεύει είναι βαρύνουσας σημασίας. Είναι απόλυτα αναγκαία προκειμένου να ολοκληρωθεί η προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από δύο περίπου χρόνια για τη δημοσιονομική εξυγίανση, την αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας και την ανόρθωση της οικονομίας. Με την υλοποίηση του προγράμματος και τη χρηματοδοτική στήριξη που θα το συνοδεύει θα κατοχυρώσουμε το μέλλον της πατρίδας μας στην Ευρωζώνη και θα ξεπεράσουμε τη σημερινή οικονομική κρίση.

Η νέα δανειακή συμφωνία θα επιτρέψει την ομαλή χρηματοδότηση της Ελλάδας με 130 δισεκατομμύρια ευρώ για τα επόμενα χρόνια και θα μας δώσει τη δυνατότητα να μειώσουμε το δημόσιο χρέος κατά περίπου 100 δισεκατομμύρια ευρώ. Με αυτό τον τρόπο θα απελευθερωθούν πολύτιμοι πόροι για την οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική προστασία, θα δημιουργηθούν συνθήκες ασφάλειας και σταθερότητας, θα αυξηθεί η εμπιστοσύνη στις αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας μας και θα επανέλθει η οικονομία σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης.

Το νέο οικονομικό πρόγραμμα είναι προϊόν εντατικής και σκληρότατης διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με την τρόικα. Αποτυπώνει τις ακραίες συνθήκες ανάγκης στις οποίες εξακολουθεί να βρίσκεται η χώρα μας. Οι πολιτικοί αρχηγοί των δύο κομμάτων που συμμετέχουν και στηρίζουν την κυβέρνηση συμφώνησαν με το περιεχόμενο του νέου προγράμματος.

Το πρόγραμμα, δηλαδή οι οικονομικές και χρηματοπιστωτικές πολιτικές που προβλέπεται να εφαρμοστούν την περίοδο 2012-2014, περιγράφονται στα κείμενα που έχουν διανεμηθεί:

«Greece – Memorandum of Economic and Financial Policies»,
«Memorandum of Understanding on Specific Economic Policy Conditionality»,
«Technical Memorandum of Understanding».

Θέλω να κάνω τρεις βασικές επισημάνσεις για τους σκοπούς και τα μέσα πολιτικής του προγράμματος.

Πρώτον, προκειμένου να αποκατασταθεί η ανταγωνιστικότητα, να προωθηθεί η ανάπτυξη και να αυξηθεί η απασχόληση, το πρόγραμμα περιλαμβάνει διαρθρωτικές αλλαγές στην αγορά εργασίας, αγαθών και υπηρεσιών (στο κεφάλαιο Ε, παράγραφοι 28-33). Οι ρυθμίσεις που συμφωνήθηκαν για την αγορά εργασίας αποσκοπούν στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του κόστους και τη μείωση της ανεργίας –ιδίως των νέων– που έχει φτάσει σε απαράδεκτα υψηλά επίπεδα. Μεταρρυθμίσεις στην αγορά υπηρεσιών και προϊόντων αποβλέπουν στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και τη συμπίεση των τιμών.

Δεύτερον, προκειμένου να αποκατασταθεί η δημοσιονομική σταθερότητα και η εμπιστοσύνη του κοινού και των αγορών προβλέπεται πρόσθετη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος με περιορισμό των κρατικών δαπανών που αντιστοιχούν σε 1,5% του ΑΕΠ το 2012, η εφαρμογή σειράς διαρθρωτικών μέτρων, και ένα νέο φορολογικό σύστημα που θα συντελέσει στον περιορισμό της φοροδιαφυγής και τη δικαιότερη κατανομή των φορολογικών βαρών (κεφάλαια Α και Β, παράγραφοι 5-15). Οι μεταρρυθμίσεις των ασφαλιστικών ταμείων και η προσαρμογή των συντάξεων αποσκοπούν στη διασφάλιση της βιωσιμότητας των ταμείων με τρόπο που προφυλάσσει τους χαμηλοσυνταξιούχους. Η υλοποίηση του σχεδίου αποκρατικοποιήσεων προβλέπει έσοδα ύψους τουλάχιστον 19 δισ. ευρώ έως το 2015 ώστε να μειωθεί το δημόσιο χρέος (Κεφάλαιο Δ, παράγραφοι 23-27).

Τρίτον, προκειμένου να διασφαλιστεί η χρηματοπιστωτική σταθερότητα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει την εφαρμογή μιας συνολικής στρατηγικής για τον τραπεζικό τομέα που θα ενισχύσει την κεφαλαιακή θέση και ευρωστία των τραπεζών και τη ρευστότητα της οικονομίας με τρόπο που προάγει το δημόσιο συμφέρον και σέβεται την επιχειρηματική αυτονομία των τραπεζών. Η εφαρμογή της στρατηγικής αυτής θα συμβάλει στην αύξηση της πιστωτικής επέκτασης και τη στήριξη της οικονομικής δραστηριότητας.

Η συνολική δημοσιονομική προσαρμογή την περίοδο 2012-2014 αντιστοιχεί σε 7% του ΑΕΠ και αποσκοπεί στη διαμόρφωση πρωτογενούς πλεονάσματος ύψους 4,5% του ΑΕΠ το 2012, ώστε να αρχίσει η σταδιακή μείωση του δημόσιου χρέους. Εάν η οικονομική ύφεση είναι μεγαλύτερη από την εκτιμώμενη στο τρέχον έτος και τις αρχές του 2013, η διαχρονική διάρκεια της δημοσιονομικής προσαρμογής μπορεί να προσαρμοστεί και να επεκταθεί έως το 2015.

Οι στόχοι του προγράμματος είναι φιλόδοξοι αλλά εφικτοί. Η επιτυχής εφαρμογή του θα απαιτήσει συντονισμένη προσπάθεια και αποτελεσματική διαχείριση. Η εφαρμογή δεν θα είναι εύκολη. Το άμεσο κόστος της οικονομικής προσαρμογής θα είναι σημαντικό. Βραχυπρόθεσμα θα έχει επιπτώσεις στην οικονομική δραστηριότητα και το διαθέσιμο εισόδημα. Όμως η εφαρμογή του προγράμματος θα οδηγήσει μεσοπρόθεσμα –πιθανότατα στη διάρκεια του 2013– στην ανάκαμψη της οικονομίας. Χωρίς περαιτέρω μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος και χωρίς την αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας δεν είναι δυνατή η ανόρθωση της οικονομίας και η διαμόρφωση συνθηκών για υψηλή και βιώσιμη ανάπτυξη. Το πρόγραμμα προβλέπει ανάκαμψη της οικονομίας το 2013 και ρυθμούς ανάπτυξης της τάξης του 2,5% το 2014 και 2015.

Ο τελικός και ουσιαστικός σκοπός όλων μας είναι η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Τα τελευταία πέντε χρόνια η οικονομία βρίσκεται σε ύφεση. Δυστυχώς αυτό ήταν αναμενόμενο. Σε μια οικονομία που αναπτυσσόταν χάρη στον υπερδανεισμό, όταν ο δανεισμός αυτός εκλείψει η κατανάλωση υποχωρεί, το κράτος δεν μπορεί να χρηματοδοτεί δαπάνες, και η οικονομική δραστηριότητα συρρικνώνεται. Το μοντέλο ανάπτυξης που είχαμε μέχρι το 2009 δεν ήταν βιώσιμο. Ήταν καταδικασμένο να τερματιστεί, και αυτό έγινε όταν τα δημοσιονομικά ελλείμματα διαμορφώθηκαν σε εξαιρετικά –πρωτοφανή– υψηλά επίπεδα, κληροδοτώντας μας ένα τεράστιο χρέος.

Ευθύνεται επίσης για την ύφεση το ευρωπαϊκό και διεθνές περιβάλλον οικονομικής στασιμότητας, που δεν επιτρέπει στην οικονομία μας να ανακάμψει μέσα από μεγαλύτερη αύξηση των εξαγωγών. Όμως ο πιο καθοριστικός παράγοντας είναι η αστάθεια και η αβεβαιότητα για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, ο φόβος της χρεοκοπίας και της εξόδου από το ευρώ, που σκιάζει τους αποταμιευτές, αναστέλλει τις επενδυτικές αποφάσεις, παγώνει την οικονομική δραστηριότητα, εμποδίζει την ανάκαμψη της οικονομίας. Στην αβεβαιότητα, την αστάθεια και την ανασφάλεια θέτει τέρμα η συμφωνία για την αναδιάρθρωση του χρέους και το αξιόπιστο οικονομικό πρόγραμμα που τη συνοδεύει.

Η προσαρμογή της οικονομίας μας δεν τελειώνει σε ένα χρόνο. Για την ολοκλήρωση των αλλαγών θα χρειαστεί σκληρή προσπάθεια, συνέχεια και συνέπεια, δημιουργική συνεργασία και πνεύμα ενότητας των κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων. Εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας και πίστη στην ανάγκη να αλλάξουμε τη χώρα μας.

Το πρόγραμμα περιέχει πολλές ρυθμίσεις τις οποίες θα έπρεπε να είχαμε υιοθετήσει από μόνοι μας προ πολλού. Αν τις είχαμε εφαρμόσει όταν οι συνθήκες ήταν ευνοϊκότερες, ποτέ δεν θα είχαμε φτάσει σε τόσο δεινή κρίση.

Το πρόγραμμα αυτό περιέχει και ρυθμίσεις που καμία κυβέρνηση δεν θα υιοθετούσε υπό ομαλές συνθήκες. Μέτρα που δοκιμάζουν τις αντοχές και πλήττουν το εισόδημα μεγάλου μέρους της κοινωνίας μας. Έχουμε απόλυτη επίγνωση ότι το οικονομικό αυτό πρόγραμμα συνεπάγεται οδυνηρές θυσίες για τους Έλληνες, οι οποίοι έχουν ήδη δοκιμαστεί σκληρά.

Λένε ορισμένοι: από ένα τέτοιο οικονομικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει επώδυνα μέτρα, προτιμότερη θα ήταν η χρεοκοπία. Πλανώνται οικτρά όσοι υποστηρίζουν κάτι τέτοιο, ή δημαγωγούν επικίνδυνα. Μια άτακτη χρεοκοπία θα έριχνε τη χώρα μας σε μια καταστροφική περιπέτεια. Θα δημιουργούσε συνθήκες ανεξέλεγκτου οικονομικού χάους και κοινωνικής έκρηξης. Οι δυσμενείς συνέπειες μιας άτακτης χρεοκοπίας θα ήταν πολλαπλές και εξαιρετικά επώδυνες για την ελληνική οικονομία και κοινωνία.

Το κράτος θα αδυνατούσε να πληρώσει μισθούς, συντάξεις, να καλύψει στοιχειώδεις λειτουργίες, όπως τα νοσοκομεία και τα σχολεία, καθώς έχει ακόμα πρωτογενές έλλειμμα ύψους 5,2 δισ. ευρώ. Δηλαδή τα έσοδα του κράτους δεν αρκούν για να καλύψουν τις δαπάνες, ακόμα κι αν παύαμε να εξυπηρετούμε το χρέος.

Οι άμεσες περικοπές δαπανών στις οποίες θα έπρεπε να προχωρήσουμε, στην περίπτωση μιας άτακτης χρεοκοπίας, θα οδηγούσαν σε πραγματική κατάρρευση μισθών και συντάξεων, καθώς μάλιστα θα ήταν ακόμα πιο δύσκολη η είσπραξη των φόρων.

Η εισαγωγή βασικών αγαθών, όπως φάρμακα, πετρέλαιο, μηχανήματα κτλ., θα γινόταν ιδιαίτερα προβληματική, αφού η χώρα, τόσο ο δημόσιος όσο και ο ιδιωτικός τομέας, θα έχανε κάθε δυνατότητα πρόσβασης σε δανεισμό και η ρευστότητα θα συρρικνωνόταν. Επιχειρήσεις θα έκλειναν μαζικά, αδυνατώντας να αντλήσουν χρηματοδότηση.

Το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων στην περίπτωση μιας άτακτης χρεοκοπίας θα κατέρρεε, και η χώρα θα παρασυρόταν σε μια μακρά δίνη ύφεσης, αστάθειας, ανεργίας και εξαθλίωσης.

Οι εξελίξεις αυτές θα οδηγούσαν, αργά ή γρήγορα, στην έξοδο από το ευρώ. Από χώρα του πυρήνα της Ευρωζώνης, η Ελλάδα θα καταντούσε χώρα αδύναμη, στο περιθώριο της Ευρώπης.

Κοιτάμε τον ελληνικό λαό στα μάτια με πλήρη συναίσθηση της ιστορικής ευθύνης. Το κοινωνικό κόστος που συνεπάγεται το πρόγραμμα αυτό θα είναι περιορισμένο σε σύγκριση με την οικονομική και κοινωνική καταστροφή που θα ακολουθούσε εάν δεν το υιοθετήσουμε.

Το Eurogroup στη χθεσινή του συνεδρίαση δεν ενέκρινε το νέο πακέτο χρηματοδοτικής στήριξης της Ελλάδας και κατά συνέπεια την εκκίνηση της διαδικασίας για την αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους με τη συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών (του PSI). Ανέβαλε τη λήψη απόφασης κυρίως λόγω αβεβαιοτήτων και προβληματισμών που αφορούν το πολιτικό περιβάλλον μέσα στο οποίο θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα. Εκφράστηκαν έντονες αμφιβολίες αν υπάρχει ουσιαστική πολιτική βούληση και ενότητα για την υλοποίηση της οικονομικής πολιτικής και αξιοποίηση των χρηματοδοτικών πόρων που θα τη συνοδεύσουν.

Ζητείται η έγγραφη δέσμευση των πολιτικών αρχηγών ότι θα στηρίξουν την εφαρμογή του προγράμματος, καθώς και λεπτομερέστερη εξειδίκευση του τρόπου με τον οποίο θα επιτευχθεί η προβλεπόμενη μείωση των δαπανών και ένα αναλυτικότερο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των προαπαιτούμενων δράσεων.

Τονίστηκαν οι κίνδυνοι ανεπαρκούς υλοποίησης της οικονομικής πολιτικής εξαιτίας πολιτικών σκοπιμοτήτων και της αδυναμίας του κρατικού μηχανισμού. Οι συσσωρευμένες καθυστερήσεις στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που συμφωνήθηκαν στο παρελθόν έχουν έντονα προβληματίσει και έχουν δημιουργήσει κλίμα γενικευμένης αμφισβήτησης της αξιοπιστίας της χώρας. Όλα αυτά οδήγησαν στην αναβολή της απόφασης.

Ταυτόχρονα, όμως, είναι γεγονός ότι και οι αντοχές του ελληνικού λαού αγγίζουν τα όριά τους. Ο ελληνικός λαός και οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας προβληματίζονται γιατί παραβλέπεται, υποτιμάται ή δεν αναγνωρίζεται η μεγάλη πρόοδος που έχει σημειωθεί στην αποκατάσταση της δημοσιονομικής σταθερότητας και της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας, καθώς και οι τεράστιες θυσίες μας. Δύο αριθμοί συνοψίζουν την πρόοδο αυτή: Κατά τα τελευταία δύο έτη έχει περιοριστεί το πρωτογενές δημοσιονομικό έλλειμμα κατά 8 εκατοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ, ενώ παράλληλα έχει ανακτηθεί περίπου το 1/3 της ανταγωνιστικότητας που χάθηκε κατά τα προηγούμενα δέκα έτη.

Παρά τις καθυστερήσεις στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων έχουμε κατορθώσει πολλά με μεγάλο οικονομικό και κοινωνικό κόστος, όπως καταγράφεται από τη συνεχιζόμενη ύφεση και την αύξηση της ανεργίας σε επίπεδο υψηλότερο του 20%. Η μη αναγνώριση της προσπάθειας που γίνεται, της προόδου που συντελείται, του τεράστιου οικονομικού και κοινωνικού κόστους προσαρμογής, και παράλληλα η επικριτική στάση ορισμένων εταίρων προβληματίζουν και απογοητεύουν τον ελληνικό λαό και αποδυναμώνουν την προσπάθεια ολοκλήρωσης της διαδικασίας αναδιάρθρωσης της οικονομίας.

Στις 11 Νοεμβρίου του 2011 μέσα σε δραματικό κλίμα κλήθηκε η κυβέρνηση αυτή για να πετύχει έναν ιστορικά εθνικό σκοπό. Να αποτρέψει τη χρεοκοπία της χώρας, να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της διεθνώς και να δώσει στον έλληνα πολίτη μια προοπτική και αισιοδοξία για το μέλλον της Ελλάδας. Η συρρίκνωση του ελλείμματος, η αναδιάρθρωση της λειτουργίας των αγορών, η εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος δεν είναι παρά εργαλεία για την επίτευξη αυτών των εθνικών σκοπών.

Στην πορεία αυτή όλοι γνωρίζαμε ή οφείλαμε να γνωρίζουμε ότι θα είχαμε ένα εξαιρετικά δύσκολο έργο. Δύσκολο πολιτικά, δύσκολο οικονομικά, δύσκολο κοινωνικά. Ο ελληνικός λαός όμως εναπόθεσε στην κυβέρνηση αυτή και στα κόμματα που τη στηρίζουν ελπίδες και αγωνίες που εκφράζουν τις μεγάλες προσπάθειες και θυσίες του.

Τρεις μήνες μετά, σήμερα, είμαστε σε απόσταση αναπνοής από το σημείο μηδέν. Είτε καταλήγουμε σε μια συμφωνία που θα βάλει τη χώρα σε μια νέα τροχιά, είτε αν κάνουμε πίσω, δειλιάζοντας άλλη μια φορά στην ιστορία μας, θα πάμε σε κατάρρευση. Θέλω να είμαι σαφής. Οι στιγμές δεν είναι απλώς κρίσιμες, είναι δραματικές για τη χώρα. Έχουμε κορυφαία ιστορική ευθύνη όλοι μας. Ο καθένας μας θέλει να κάνει το καλύτερο για τη χώρα αυτή – για τον κόσμο που αγωνιά σήμερα.

Σε μια τέτοια κατάσταση για μένα δεν υπάρχει δίλημμα. Υπάρχει ένα και μόνο ζητούμενο: να υπερβούμε, ίσως για μια και μοναδική φορά στην προσωπική και πολιτική ζωή του καθενός, ό,τι αφορά το άτομό μας και να δώσουμε ολόκληρο τον εαυτό μας και τα πάντα για να σωθεί η χώρα και να αποτρέψουμε τη χρεοκοπία και μια εθνική ήττα.

Πατριωτικό σήμερα δεν είναι να ρίξουμε τις ασπίδες, αλλά ενωμένοι, ακόμα και με σφιγμένα τα δόντια, να πάρουμε τις αναγκαίες δύσκολες αποφάσεις για τη σωτηρία της χώρας.

Έχω πλήρη συνείδηση, ότι όσα πρέπει να αποφασίσουμε είναι εξαιρετικά επώδυνα. Αν θεωρώ ότι πρέπει να συνεχίσουμε είναι γιατί ο εναλλακτικός δρόμος θα μας επιφυλάξει μια πραγματικότητα που θα είναι πολλαπλάσια επώδυνη. Ιστορικά επώδυνη. Στον δημόσιο λόγο περίπου 11 εκατομμύρια πολίτες αυτής της χώρας ακούνε συνεχώς για αδιέξοδα, ακούνε την απαξίωση, ακούνε την απαισιοδοξία, χωρίς να βλέπουν μια εθνική ανάταση να ξεφύγουμε από τη μοιρολατρία. Την ίδια ώρα, ένα εκατομμύριο πολίτες ζουν την ανεργία.

Σήμερα 11 εκατομμύρια Έλληνες πρέπει επιτέλους να ακούσουμε και ένα λόγο για το πού θα φτάσουμε αν αρνηθούμε να βάλουμε στην άκρη όσα λάθη έγιναν και μας οδήγησαν εδώ, και για το πώς θα ξεφύγουμε από εδώ, για το πώς θα υπερβούμε την κρίση.

Θα είναι μια τεράστια αδικία της ιστορίας, η χώρα από την οποία ξεκίνησε ο ευρωπαϊκός πολιτισμός, που τα τελευταία 65 χρόνια βίωσε έναν εμφύλιο και μια δικτατορία, αλλά πρόκοψε, οικοδόμησε την ευημερία της, οικοδόμησε μια δημοκρατία, θεσμούς και αξίες, να φτάσει στην πτώχευση και να βρεθεί, από ένα ακόμα λάθος, σε εθνική απομόνωση και εθνική απόγνωση.

Το πρόγραμμα που έχετε μπροστά σας και η χρηματοδοτική στήριξη που θα το συνοδεύει είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για να διασώσουμε τα σημαντικότερα κεκτημένα των τελευταίων δεκαετιών, για να διασφαλίσουμε τη θέση της Ελλάδας στην ομάδα των πιο αναπτυγμένων χωρών της Ευρώπης και στο ευρώ. Και είναι απολύτως αναγκαίες για να προστατεύσουμε τα εθνικά μας συμφέροντα. Αυτή η κυβέρνηση συνεργασίας συγκροτήθηκε με μια κύρια αποστολή, που αποτυπώνει τη βούληση της πλειονότητας του ελληνικού λαού: να πράξουμε ό,τι απαιτείται προκειμένου να αποτραπεί μια άτακτη χρεοκοπία και οι καταστροφικές συνέπειες που θα προκαλούσε. Είμαι βέβαιος ότι το Υπουργικό Συμβούλιο έχει επίγνωση της ιστορικής κρισιμότητας και θα πράξει το καθήκον του.


Το παρακάτω περιστατικό δεν είναι αποκύημα της ευσεβούς φαντασίας κάποιων θρησκόληπτων. Ούτε επινοήθηκε από κάποιους επαγγελματίες κληρικούς, προκειμένου να ασκήσουν θρησκευτική προπαγάνδα.

Πρόκειται για γεγονός αδιαμφισβήτητο και πανθομολογούμενο απ’ το λαό μιας ολόκληρης κωμόπολης. Που ιστορήθηκε από συγκαιρινούς, προς το περιστατικό, πνευματικούς ανθρώπους. Αλλά και επιβεβαιώθηκε από αλλοεθνείς και αλλόδοξους, που θα είχαν κάθε λόγο να το αμφισβητήσουν.

Συνέβη τον Ιούλιο 1944.

Οι αντάρτες είχαν στήσει ενέδρα κοντά στα Φιλιατρά της Μεσσηνίας, στην οποία και σκότωσαν μερικούς Γερμανούς.
Και οι Γερμανοί-σύμφωνα με τα ναζιστικά αντίποινα-αποφασίζουν να τουφεκιστούν 100 (εκατό) κάτοικοι των Φιλιατρών και να καεί η μισή η πόλη.

Η εκτέλεση της απόφασης καθορίστηκε για τις19 Ιουλίου.

Το προηγούμενο βράδυ ασφαλώς ήταν για τους κατοίκους των Φιλιατρών ένα βράδυ ανείπωτης αγωνίας, και διάπυρης προσευχής. Προκειμένου να γλιτώσουν απ’ τις φοβερές συμφορές, που επρόκειτο να αντιμετωπίσουν την επόμενη μέρα.

Αυτήν, ακριβώς, τη νύχτα παρουσιάζεται στον ύπνο του Γερμανού φρούραρχου, αλλά και του Γερμανού στρατηγού στην Τρίπολη, ένας γέροντας ασκητής, που απαιτεί να μην πραγματοποιηθεί η εκτέλεση της απόφασης.

Οι Γερμανοί βέβαια, αρχικά, είναι σκληροί και αγέρωχοι. Για τον πρόσθετο λόγο ότι δεν μπορούν να παρακάμψουν την σιδηρά πειθαρχία του Γ΄. Ράιχ. Αλλά και ο ασκητής δεν εννοεί να τους αφήσει να ησυχάσουν, αν δεν τους μεταπείσει να ματαιώσουν το κακούργημα, που έχουν αποφασίσει.

Υποσχόμενος ότι, εφόσον ικανοποιήσουν το αίτημά του, θα τους βοηθήσει να επιστρέψουν αυτοί και οι άνδρες τους σώοι και αβλαβείς στην πατρίδα τους.

Την επόμενη ο Γερμανός φρούραρχος, σε συνεννόηση και με το στρατηγό διοικητή της Τρίπολης, συγκεντρώνει τους έντρομους ιερείς της πόλης. Κι αφού διαπιστώνει ότι ο καλόγερος δεν ήταν ανάμεσά τους, περιέρχεται τους ναούς της πόλης, προκειμένου να διαπιστώσει ποιος ήταν αυτός, που τους αναστάτωσε όλη την προηγούμενη νύχτα.

Και να, που τον αναγνωρίζει στην εικόνα του πολιούχου της πόλης Αγίου Χαραλάμπου. Μπροστά στην οποία γονατίζει και προσεύχεται. Παρότι, ως διαμαρτυρόμενος, δεν πίστευε, ως τότε, στη μεσιτεία των αγίων και της Παναγίας…

Το πρόσφατο, πασίγνωστο και πανθομολογούμενο αυτό γεγονός είναι πομπός πολλαπλών μηνυμάτων. Και μάλιστα λίαν επικαίρων. Αφού ήδη βρισκόμαστε ουσιαστικά και πάλι υπό γερμανική κατοχή. Και η σύγκριση ανάμεσα στο τότε και στο τώρα γίνεται αναπόφευκτη.

Οι αλλόδοξοι και αλλοεθνείς Γερμανοί αξιωματικοί είχαν γαλουχηθεί με την τυφλή υπακοή στην απάνθρωπη και σιδηρά πειθαρχία του Γ΄. Ράιχ. Αλλά, τελείως απρόσμενα, συνειδητοποιούν ότι υπάρχει μια ανώτερη και καταλυτική, φιλάνθρωπη, δύναμη. Μπροστά στην οποία αναγκάζονται να υποκλιθούν και να υποχωρήσουν.

Γεγονός, που δεν ισχύει, όπως φαίνεται, για τους εκπροσώπους κάποιων τωρινών δοσίλογων κυβερνήσεων και κομμάτων της πατρίδας μας. Οι οποίοι κυριολεκτικά δεν έχουν το Θεό τους!…

Αφού, όχι μόνο δεν υποχωρούν, μπροστά στις φωνές του δίκιου και της αλήθειας, αλλά γίνονται ολοένα και απανθρωπότεροι.

Και μάλιστα κάποιοι απ’ αυτούς «το παίζουν» και θρήσκοι και πατριώτες.
Οι τρισάθλιοι θεομπαίχτες και προδότες!

Που, όχι μόνο, πούλησαν την ψυχή τους και κλωτσοπάτησαν τη συνείδησή τους, αλλά στραγγαλίζουν και τις συνειδήσεις όσων εξαρτώνται απ’ τη βάρβαρη εξουσία τους.

Και βλέπουμε το θλιβερό θέαμα κάποιων αστυνομικών, που ψεκάζουν με ασφυξιογόνα και δέρνουν κτηνωδώς τ’ αδέλφια τους και τους γονείς τους. Επειδή φωνάζουν και διαμαρτύρονται για το δίκιο και τα δικαιώματά τους, που ποδοπατούνται.

Και στους αστυνομικούς τώρα πάνε να προστεθούν και κάποιοι εφοριακοί. Οι οποίοι απειλούν να πάρουν, εν ονόματι του νόμου, μέτρα σε βάρος του φτωχού λαού, επειδή δεν μπορεί να πληρώσει τα χαράτσια, που επιβάλλουν, για χάρη των τοκογλύφων, οι παπαδήμιοι γενίτσαροι.

Κάποιοι ΔΕΗτζήδες, μέσα στο καταχείμωνο, πήγαν και έκοψαν το ηλεκτρικό ρεύμα σε φτωχούς ανθρώπους. Επειδή δεν πλήρωσαν το χαράτσι για την ακίνητη περιουσία. Και σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή δικαιολογούνταν, σχετικά με την απάνθρωπη συμπεριφορά τους, ότι εφαρμόζουν το νόμο…

Στη δίκη της Νυρεμβέργης, που έγινε για τους εγκληματίες πολέμου, οι υπόδικοι ισχυρίστηκαν ότι εκτελούσαν διαταγές των ανωτέρων τους. Και οι παράγοντες της δίκης τους είπαν ότι ο άνθρωπος πάνω από το νόμο και τις διαταγές των ανωτέρων του έχει τη συνείδηση.

Αλλά βέβαια τότε ήταν νωπές οι καταστροφές και οι θηριωδίες του 2ου παγκοσμίου πολέμου. Που τώρα πια ξεχάστηκαν. Για να γυρίσουμε και πάλι στη βαρβαρότητα.

Με αποτέλεσμα τα θύματα της εποχής εκείνης να βρίσκονται τώρα στο ίδιο στρατόπεδο με τους Νεοναζί. Έχοντας πολύτιμους υπηρέτες τους δικούς μας δοσίλογους και τους νομιμόφρονες γερμανοτσολιάδες τους. Προκειμένου να μεταβάλουν την πατρίδα μας σε κρεματόριο και να εξοντώσουν το λαός της.

Αφού, βεβαίως στείλανε, στο μεταξύ, οι αθεόφοβοι και αντίχριστοι, τη συνείδησή τους περίπατο!…
Της προδοσίας τα κόμματα
Είναι βρώμικα πτώματα...
Ελάτε, για να σκάψουμε
Κι αμέσως να τα θάψουμε!...

Έτσι, που μένουν άθαφτα
Βρωμίζουν την πατρίδα
Και δηλητηριάζουνε
Την κάθε μας ελπίδα!

Παπα-Ηλίας


Το φωτομοντάζ είναι από το "Γρέκι"


Σημαντική η αυριανή μέρα, που φήμες την φέρουν να είναι ημέρα τεράστιων πολιτικών ανατροπών, με άγνωστα αποτελέσματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας αύριο ο Γιώργος Καρατζαφέρης θα προσχωρήσει στη Νέα Δημοκρατία ή και τα δύο κόμματα θα προχωρήσουν στον σχηματισμό ενός νέου ενιαίου πολιτικού σχηματισμού.

Ο Βενιζέλος με μεγάλη ομάδα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ θα ζητήσει την καθαίρεση του Παπανδρέου από πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής ομάδας και του ΠΑΣΟΚ και θα οδηγήσουν το κόμμα σε εκλογή νέου προέδρου.

Αυτή η νύχτα θα είναι μεγάλη και είναι άγνωστο τι θα "γεννήσει"…

Τα επιτελεία όλων των συγκυβερνώντων κομμάτων θα εργαστούν σκληρά, όμως, τίποτε δεν μπορεί να οδηγήσει πλέον στην ομαλότητα, εάν δεν υπάρξουν άμεσες προφυλακίσεις σειράς πολιτικών προσώπων που έχουν άμεση εμπλοκή με όσα βιώνει η χώρα…
Διάβαζα σήμερα το πρωί τα πρωτοσέλιδα του ξένου τύπου. «Οι Έλληνες δίνουν και το τελευταίο τους πουκάμισο», έγραφε μια Γερμανική εφημερίδα, «Η Ελλάδα κρέμεται πάνω από την άβυσσο», παρατηρούσε μια άλλη, «Δεν πείθουν τους Ευρωπαίους οι αποφάσεις των Ελλήνων», σημείωνε μια τρίτη. Και από κοντά οι πικρόχολες δηλώσεις των…εταίρων, που τροφοδοτούν αυτό το κλίμα.

Αι, σιχτίρι πιά!

Έχετε καταντήσει αηδία! Σας βαρεθήκαμε! Κουραστήκαμε! Δεν αντέχουμε άλλο…..

Λίγος σεβασμός… Αν θέλετε να βοηθήσετε την Ελλάδα να το κάνετε με τρόπο που δεν προσβάλλει τους Ελληνες! Αν, πάλι, δεν θέλετε, γιατί μας ταλαιπωρείτε; Γιατί δεν έχετε τη γενναιότητα να πείτε: «Οπως τα κάνατε, να τα λουστείτε! Δεν μας ενδιαφέρει. Κόψτε το κεφάλι σας…»

Θα ήταν μια έντιμη στάση..

Ήθελα να ξέρω, ποιός από εσάς, θα τολμούσε ποτέ να εμφανιστεί στο Κοινοβούλιο του και να προτείνει μέτρα σαν και αυτά που ζητάτε από την Ελλάδα; Κανένας σας!

«Ναι, αλλά η Ελλάδα είναι ειδική περίπτωση», έχετε μάθει να παπαγαλίζετε τελευταία. Βέβαια και η Ελλάδα είναι ειδική και μοναδική περίπτωση.

Γιατί ποιά άλλη χώρα από το Eurogroup, αντιμετωπίζει εξωτερικές απειλές για την εθνική της ασφάλεια;

Εναντίον ποιάς άλλης χώρας εγείρονται εδαφικές αξιώσεις από τους γείτονες της και αμφισβητούνται τα σύνορά της;

Ποιά άλλη χώρα από το Eurogroup ξοδεύει περισσότερα για την εθνική της άμυνα (σε σχέση με το ΑΕΠ);

Ποιά άλλη χώρα από το Eurogroup, δέχεται τα καραβάνια των μεταναστών, που δέχεται η Ελλάδα;

Ποιά άλλη χώρα από το Eurogroup, οφείλει να διατηρεί έναν, έστω υποτυπωδη, διοικητικό μηχανισμό, για να κρατάει ζωντανά εκατοντάδες νησιά στο Αιγαίο;

Μη μου πείτε οτι δεν τα ξέρετε αυτά;

Και να έρθω σε πιο …πεζά πράγματα:

Σε ποιά άλλη χώρα, μόλις μέσα σε δυο χρόνια:

-Μειώθηκε το βιοτικό επίπεδο των πολιτών της σχεδόν κατά 34%;

-αυξήθηκε η τιμή στα καύσιμα σχεδόν κατά 100%

-αυξήθηκε ο ΦΠΑ, σε ορισμένες περιπτώσεις, σχεδόν κατά 100%

-η τιμή στα εισιτήρια κατά 40%

-εκτοξεύθηκε η ανεργία κατά 10 μονάδες (τουλάχιστον)

-μειώθηκαν μισθοί και συντάξεις από 25% έως και 40% σε ορισμένες περιπτώσεις;

-οδεύει ήδη προς τον 5ο χρόνο ύφεσης;

-εκοξεύονται απειλές για τον διορισμό Επιτρόπου ή υποβάλλονται προτάσεις για την «εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας»;

Ποιά άλλη χώρα έχει κατασυκοφαντηθεί σε έσχατο βαθμό;

Πολύ φοβούμαι, πως ό,τι μέτρα και να πάρουμε, ποτέ δεν θα είναι αρκετά για τους δανειστές μας.

Πάντα θα ζητάνε κάτι παραπάνω. Και το παραπάνω, θα εγείρει αξιώσεις για κάτι παραπάνω από το…παραπάνω.

Είμαι βέβαιος, πως ακόμα και αν η Ελληνική βουλή ψήφιζε κατώτατο μισθό 100 ευρώ και ανώτατη σύνταξη 200, και πάλι δεν θα ήταν ευχαριστημένοι…

Γιατί; Γιατί αρχίζω να υποψιάζομαι ότι η συντήρηση της ελληνικής κρίσης είναι για κάποιους μια ….βολική δικαιολογία!

-για να ξεθεμελιώσουν τις αρχές του κοινωνικού κράτους στην Ευρώπη

-για να επιβάλλουν ένα είδος επικυριαρχίας στις μικρότερες χώρες

-για να παίζουν κερδοσκοπικά παιχνίδια

-για να έρθουν να αρπάξουν φιλέτα έναντι πινακίου φακής.

-για να μας παρουσιάζουν ως …ειδική περίπτωση και παράδειγμα προς αποφυγής προς τους μελλοντικούς …άτακτους.

Λυπούμαι, αλλά αυτή η τακτική δεν έχει μέλλον. Δεν θα ξεχάσω ποτέ, πριν χρόνια επισκέφθηκα στο νοσοκομείο ένα γνωστό μου που έλυωνε από την επάρατο. Ενώ, μιλούσαμε, ήρθε μια νοσηλεύτρια για τη χημειοθεραπεία του. Την κύτταξε ήρεμος και είπε: «Πες το γιατρό, πως δεν θέλω άλλη σωτηρία! Δεν αντέχω!»

«Και τι προτείνεις;» Θα ρωτήσετε.

Διάβασα το πρωϊ ένα άρθρο του El Erian στους Financial Times, με τίτλο «Η Ελληνική συμφωνία θα έχει κακό τέλος», στο οποίο αρχίζει ως εξης:

«Μετά από παρατεταμένες διαβουλεύσεις, ο Έλληνας πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι επιτεύχθηκε συμφωνία για το νέο πρόγραμμα προσαρμογής. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, είναι μια θαρραλέα και φιλόδοξη συμφωνία, που περιλαμβάνει πρόσθετα μέτρα λιτότητας, σημαντική επίσημη χρηματοδότηση και ανακούφιση στο χρέος από τους ιδιώτες πιστωτές. Όμως η διαδικασία με την οποία επιτεύχθηκε αφήνει δυσοίωνα σημάδια. Υπάρχουν ανησυχητικά πολλές πιθανότητες να έχει αυτή η συμφωνία την ίδια τύχη με τις προηγούμενές της, δηλαδή να καταρρεύσει μέσα σε λίγους μήνες».

Ε, τότε τι συζητάμε; Δηλαδή, η πολυδιαφημισμένη συμφωνία θεωρείται θνησιγενής προτού ακόμα ψηφιστεί!

Εδώ, που φτάσαμε η λύση είναι μία:

Πρώτον, να ζητήσουμε την Τρόϊκα, να φύγει από τη χώρα. Η συνταγή τους απέτυχε. Μας οδηγούν στην καταστροφή.

Δεύτερον, να προκηρυχθούν άμεσα εκλογές. Η σημερινή Βουλή δεν εκφράζει τη λαϊκή βούληση και δεν νομιμοποιείται να παίρνει αποφάσεις που θα δεσμεύσουν το μέλλον της χώρας για δεκαετίες.

Τρίτον, η νέα κυβέρνηση να αναλάβει τη δέσμευση, εντός τριμήνου, να παρουσιάσει ένα πρόγραμμα για την έξοδο της χώρας από την άβυσσο. Ενα πρόγραμμα που δεν θα εξευτελίζει τη χώρα και κυρίως θα μπορούμε να υλοποιήσουμε. Αν η ΕΕ θέλει να το στηρίξει, έχει καλώς! Αν όχι, πάλι καλώς…

«Και με το ομόλογο των 14.4 δις που λήγει τον Μάρτιο, τι θα γίνει;» θα ρωτούσε ο ….Μανώλης Καψής. Με τη δέσμευση όλων των κομμάτων ανακοινώνεται αμέσως, με την προκήρυξη εκλογών, οτι το ελληνικό δημόσιο προτίθεται να ανανεώσει το ομόλογο αυτό, με τους αρχικούς όρους σύναψης, και ημερομηνία εξόφλησης τον Μάρτιο του 2042. Αν θέλουν….

«Μα αυτή είναι μια συνταγή πτώχευσης;» Θα αναρωτηθούν μερικοί;

Είναι;

Κλείνω, με τρεις μόνο επισημάνσεις:

Πρώτον, μας εκβιάζουν εδώ και δυο χρόνια με την απειλή της πτώχευσης. Καιρός να δοκιμάσουμε, αν το εννοούν. Γιατί, αν το εννοούν θα το κάνουν ούτως ή άλλως, οπότε κακώς αποδεχόμαστε μια καταστροφική συνταγή.

Δεύτερον, άν ήθελαν πραγματικά να μας… σώσουν, θα το είχαν κάνει ήδη!

Τρίτον, η αξιοπρέπεια της χώρας μας δεν μπαίνει σε καμιά ζυγαριά. Δεν μπορούν να μας σώζουν και να μας εξευτελίζουν.

Y.Γ. Δεν πρόλαβα να τελειώσω το γράψιμο και το Reuters μεταδίδει δηλώσεις του κ. Σόϊμπλε, σύμφωνα με τις οποίες φέρεται να δήλωσε οτι με το νέο πρόγραμμα δεν εξασφαλίζεται η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Αρχισε η υπονόμευση και τη νέας συμφωνίας...
Με μια παράξενη -αν μη τι άλλο- δήλωσή του που προκαλεί ήδη πολύ μεγάλες αντιδράσεις ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης "νομιμοποίησε" την ανάληψη δράσης ενάντια στον Ελληνικό λαό από ένα τάγμα ειδικών επιχειρήσεων της Γερμανικής Βέρμαχτ, του οποίου η μετακίνηση από το Κοσυφοπέδιο στην Ελλάδα, εντοπίστηκε από χθες στο αεροδρόμιο Ελευσίνας.

Αναφερόμενος στο γεγονός ότι μπορεί η αριστερά να ανέβει σημαντικά αλλά και να επικρατήσουν σοβαρές ταραχές, ο Καρατζαφέρης αναφέρθηκε στις δηλώσεις των αστυνομικών που είπαν ότι δεν πρόκειται να "χτυπήσουν τ΄ αδέλφια" τους και είπε ότι τότε θα πρέπει να "απευθυνθούμε σε άλλες δυνάμεις"!!!

Τις πληροφορίες αυτές προσπαθήσαμε να τις διασταυρώσουμε και διαπιστώσαμε πως «ισχύουν» με την μορφή «ψιθύρων». Μόνο που οι «ψίθυροι» αυτοί έχουν να κάνουν με άτομα που «κυκλοφορούν» στους χώρους των ειδικών υπηρεσιών και των υπηρεσιών ασφαλείας και ως εκ τούτου θελήσαμε να επεκτείνουμε την έρευνά μας για την περίπτωση που οι «ψίθυροι» ήταν στοχευμένοι προς την κατεύθυνση δημιουργίας κλίματος τρόμου και πανικού μεταξύ των Ελλήνων πολιτών που θα ήθελαν να διαδηλώσουν υπέρ των δικαίων τους που καταπατούνται από την χούντα της τρόικας και τον εν Ελλάδι υπάλληλό της Λουκά Παπαδήμο και τα εξαπτέρυγά του.

Η συνέχεια της έρευνάς μας ήταν άκρως εποικοδομητική, αφού διαπιστώσαμε πως υπήρξε εξακρίβωση κινήσεων ανδρών άγνωστης ταυτότητας, σε συγκεκριμένα σημεία της Πελοποννήσου. Έτσι κι συγκεκριμένα, χθες το πρωί κυκλοφόρησε η πληροφορία από έγκυρη πηγή ότι στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας προσγειώθηκαν Γερμανοί "αστυνομικοί" προφανώς για να συνδράμουν τις δυνάμεις της Ευροχωροφυλακής – Eurogendfor (οι οποίες έχουν ήδη φθάσει από την Καλαμάτα τη νύχτα του Σαββάτου 4/2 προς Κυριακή 5/2) και τις δυνάμεις των ΜΑΤ που ενισχύονται σε τέτοιες περιπτώσεις με τους γνωστούς πλέον Πολωνούς και Τσέχους μισθοφόρους της FRONTEX.

Η πληροφορία για την συγκεκριμένη άφιξη των Γερμανών διέρρευσε από άτομα που έχουν άμεση πρόσβαση στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας και μιλά για 5 αεροπλάνα c-130 που μετέφεραν υλικά τα οποία απομακρύνθηκαν άμεσα από το συγκεκριμένο αεροδρόμιο. Άλλες πληροφορίες αναφέρονται και σε «Ναζί κομάντο της Βέρμαχτ» οι οποίοι προέρχονται από μονάδες του Κοσυφοπεδίου. Οι συγκεκριμένοι, φέρονται με λαμπρή δράση στο Κοσυφοπέδιο και έχουν αναφερθεί ως σφαγείς των Ορθοδόξων Σέρβων, αλλά και ως εκπαιδευτές της εκεί αλβανικής Στρατοχωροφυλακής.

Δεν γνωρίζουμε εάν ο Γιώργος Καρατζαφέρης εννοούσε την συγκεκριμένη ομάδα μισθοφόρων, ως τις «άλλες δυνάμεις» στις οποίες πρέπει να απευθυνθεί η κυβέρνηση Παπαδήμου, προκειμένου να υπερασπίσει το Ελληνικό Κοινοβούλιο που βρίσκεται υπό κατοχή των «δάνειων δυνάμεων», αλλά είναι σαφές πως η συγκεκριμένη δήλωση του προέδρου του ΛΑΟΣ δεν συντελεί διόλου στην δημιουργία ενός ήρεμου κλίματος. Με δεδομένη, όμως, την ύπαρξη ανδρών της Eurogendfor εντός Ελλάδος (έχει αναφερθεί προ μηνών η άφιξη επιτελικών ανδρών της), φαίνεται πως η εθνική κυριαρχία, η ανεξαρτησία, η ελευθερία των πολιτών και το πολίτευμα της χώρας, έχουν παραδοθεί από την Ελληνική κυβέρνηση, η οποία λειτουργεί σαφέστατα και αποκλειστικά για τα συμφέροντα τρίτων και όχι για τα συμφέροντα των πολιτών.

Ευελπιστούμε πως τόσο οι πληροφορίες που συλλέξαμε, όσο και οι υπάρχουσες κυκλοφορούσες «διαρροές» αποτελούν μία απόπειρα εκφοβισμού των Ελλήνων πολιτών. Σε περίπτωση, όμως, που για οποιοδήποτε λόγο «συλληφθεί» οποιοσδήποτε αστυνομικός μη Έλληνας, τότε ολόκληρο το υπάρχον πολιτικό σύστημα θα αντιμετωπίσει εν ζωή μία κόλαση. Καλούμε την Ελληνική Αστυνομία, οι άνδρες της οποίας έχουν υποστεί μεγάλες πιέσεις και εξευτελισμούς από την τοποθετημένη ηγεσία τους, να συλλάβουν και να παραδώσουν άμεσα στους πολίτες οποιονδήποτε αλλοδαπό που θα αντιληφθούν ότι κινείται ανάμεσά τους ως «αστυνομικός».Η Μεγάλη Ευρωπαϊκή Οικογένεια, αυτή η τεράστια αγκαλιά θαλπωρής, ζεστασιάς και αλληλεγγύης, που κάνει να δακρύζει τον Ελληνικό λαό από τη συγκίνηση (και όχι από την πείνα όπως κάποιοι λένε..), αυτή η τεράστια οικογένεια που θέλει να μας κρατήσει, στο σπίτι της, με κάθε κόστος (τόκο) για εμάς, ως ένα «μπάσταρδο» παιδί, ..μας ζητά και κάτι περικοπές ακόμη.. 325 εκ. ευρώ τον αριθμό, ως ένδειξη, ότι καταλάβαμε το μάθημά μας..
Το νέο δάνειο που θα λάβουμε για να πληρώσουμε τα προηγούμενα δάνεια, έχει θυσίες.

Το τραγικό εθνικό ολίσθημα της Ελλάδας, να παραδοθεί το 2010 αμαχητί, αβλεπεί και αμελλητί στα χέρια των διεθνών τοκογλύφων με την εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας και αξιοπρέπειάς μας, έχει ανοίξει για τα καλά τις ορέξεις των ανθελλήνων κανιβάλων των οικονομικών αγορών, που επιθυμούν την ολοκληρωτική υποδούλωση και σε καμία περίπτωση σωτηρία της χώρας μας.

Αυτοί που Άνοιξαν την Porta Maggiore του κάστρου της Ελλάδας, μέσω του πρώτου Μνημονίου, αυτοί οι εθνικά επιζήμιοι είτε λόγω βλακείας, είτε λόγω αδιαβασιάς, είτε λόγω υστεροβουλίας, αυτοί οι άθλιοι «ερασιτέχνες», που κρύβονται τώρα να την κλείσουν;
Γιατί δεν ψάχνουν στις τσέπες τους να δουν αν τους περισσεύουν οι περικοπές των συντάξεων, ή τα τελευταία 325 εκ. ευρω, ή τα λεφτά για τη ΔΕΗ που κόβει το ρεύμα;;; Αλλά μάλλον ήταν κι αυτοί συντροφο-μάγκες με τα λεφτά του Δημοσίου.. Αυτοί οι Ελάχιστοι Ψηφοθήρες.

Μέχρι την Κυριακή, μας λένε οι Ευρωπαίοι Πατέρες μας της σύγχρονης Ιεράς Εξέτασης, πως πρέπει να έχουμε απαντήσει στο «Ερώτημα», «The Question».. ναι το Ερώτημα, τον γνωστό βασανισμό του μεσαίωνα για την ανακάλυψη της Αλήθειας.. και σήμερα της πίστης στον «Μαμμωνά» (τους), δηλαδή να έχουμε υπογράψει και να έχουμε ψηφίσει τα νέα μέτρα αυτοκάθαρσης και επιπλέον να έχουμε βρει και τα 325 εκ. ευρώ..

Ζητήθηκαν τα χρήματα από τους Αδιάβαστους, τους καθοδηγητές της Ελλάδας στην εθνική τραγωδία.. και αυτή τη στιγμή δεν τα έχουν ..δεν πειράζει.. τους καταλαβαίνουμε, όλοι έχουν τις δύσκολες στιγμές τους.

Έτσι εμείς τώρα, οι διαβασμένοι, πρέπει να βρούμε τη οικονομική λύση, μέχρι την Κυριακή, αλλιώς… αλλιώς μάλλον θα ακολουθήσει το παιδομάζωμα..

Αντιπροτείνουμε λοιπόν, εμείς η χώρα του 1 εκ. ανέργων, των συσσιτίων, του 30% στο όριο της φτώχειας, κλπ, τις παρακάτω λύσεις στους «συγγενείς» μας της Ευρώπης, που θέλουν να μας σώσουν.

- Για αρχή τους στέλνουμε τα δύο εκατομμύρια λαθρομεταναστών, που μας κοστίζουν πάνω από 10 δις ευρώ το χρόνο και που χρησιμοποιούν τη χώρα μας, ως πύλη εισόδου για τον παράδεισο της μεγάλης ευρωπαϊκής οικογένειας. Αυτό το νούμερο υπερκαλύπτει αυτό που ζητούν, αλλά σώζει και το θέμα των συντάξεων και άλλα πολλά. Ταυτόχρονα τακτοποιείται εφάπαξ το πρόβλημα της εγκληματικότητας και της γκετοποίησης των αστικών κέντρων της χώρας. Δώρο, τους στέλνουμε επίσης και τους αριστερούς συντρόφους που αγαπούν τις «ανοικτές-μπάχαλο» κοινωνίες, να είναι όλοι μαζί να τα λένε.. Και μερικούς αδιάβαστους… έτσι να υπάρχουν.

- Στη συνέχεια σταματούμε να «ψωνίζουμε» όπλα, τανκ, φρεγάτες, αεροπλάνα και όλα τα καλά (γερμένα και στραβά) που μας προμηθεύουν απλόχερα, για να σωζόμαστε από τους εξ ανατολών γείτονες. Έτσι κι αλλιώς η Ευρωπαϊκή οικογένεια ποτέ δεν εξασφάλισε την εδαφική ακεραιότητα και προστασία της Ελλάδας, το αντίθετο.. την εξαθλίωσε και την κατέλαβε, πριν από τους Τούρκους. Κάθε πέρσι και καλύτερα. Άγιος ο πρώην εκσυγχρονιστής πρωθυπουργός που γκριζάρισε μόνο τα Ίμια.. ο φέρων το δαχτυλίδι του, γκριζάρισε όλη τη χώρα! και εμάς μαζί (δώρο).

- Κάθε φορά που θα χρησιμοποιούν Ελληνική λέξη -ναι αυτές που έχουν σε όλες τους τις επιστήμες (μας)- θα μας καταβάλουν 0,5 ευρω.

- Θα μας αποδίδουν το 90% των κερδών από τα πολιτιστικά μας μνημεία που «φιλοξενούν» στα μουσεία τους, ναι αυτά που έχουν «δανειστεί» για να τα προσέχουν και που τα ..ξύνουν κάθε τόσο γιατί δεν είναι αρκετά άσπρα..

- Κάθε φορά που κοιτούν τον Ουρανό, απλά θα μας ευγνωμονούν γιατί και αυτόν το βρήκαν έτοιμο χαρτογραφημένο και ονοματισμένο από τους Έλληνες. Θα γράφουν για το λόγο αυτό, ένα επαινετικό άρθρο που θα δημοσιεύουν παγκοσμίως, ως αντιστάθμισμα για όσα έχουν πει και γράψει τα τελευταία δύο χρόνια.

- Εμείς από τη δική μας πλευρά, οδηγούμαστε κατά εκατοντάδες στον ψυχολόγο για να απεξαρτηθούμε από Cayenne, CLK, 525i, X5, TSI και άλλους πολλούς συμβολισμούς για την νεοελληνική ματαιοδοξία.
Ταυτόχρονα, εφαρμόζουμε μποϊκοτάζ, ξένων προϊόντων, όχι για να τιμωρήσουμε τους ξένους (εμείς δεν είμαστε σαν αυτούς…) αλλά για να ενισχύσουμε την Ελληνική παραγωγή. Άλλωστε αυτό μας ζητούν κι αυτοί.. να σταθούμε στα πόδια μας, για να μπορούμε να πληρώνουμε τα τοκογλυφικά δάνεια. (εδώ πάλι, κάποιοι κακεντρεχείς, λένε πως δεν μιλούν πια για ανάπτυξη στην Ελλάδα, για να αγοράζουμε μόνο τα ξένα προϊόντα.. ντροπή..).

- Τέλος τους διαβιβάζουμε το εξώδικο για τις πολεμικές αποζημιώσεις, των «Ανθρώπων», αυτών που επέζησαν ως παιδιά, στην κατοχή (τους), του 1940 και τώρα πεθαίνουν ως συνταξιούχοι στην κατοχή (τους), του 2012.

Σε όλα τα παραπάνω, οι συγγενείς μας, αυτοί της Μεγάλης Ευρωπαϊκής Οικογένειάς μας, πρέπει να έχουν συμφωνήσει και υπογράψει μέχρι το Σάββατο το βράδυ, αλλιώς εμείς δεν υπογράφουμε την Κυριακή… και φυσικά θα αναγκαστούμε να τους υποβάλουμε και στο «Ερώτημα» για την εξακρίβωση της πίστης τους στον Ελληνικό Πολιτισμό, ιδεώδη και επιστήμες που επάνω του έχτισαν τις αυτοκρατορίες τους.
Τι κι αν σήμερα παίζει Ολυμπιακός – ΑΕΚ στο Γ.Καραϊσκάκης. Τι κι αν την Κυριακή το απόγευμα έχουμε το μπασκετικό ντέρμπι αιωνίων στο Σ.Ε.Φ., με τις δύο ομάδες να προέρχονται από σημαντικές νίκες στην Euroleague. Πώς να ασχοληθεί κάποιος με αυτά, τα δευτερεύοντα, όταν το βράδυ της Κυριακής στη Βουλή κρίνεται το μέλλον της Ελλάδας!

Η κοινωνία είναι σε εγρήγορση αλλά δυστυχώς δεν περνούν και πολλά από το χέρι της! Οι βουλευτές, εν μέσω απεργιακών κινητοποιήσεων και λαϊκής κατακραυγής, θα κληθούν να ψηφίσουν τα νέα «μνημονιακά» μέτρα που θα οδηγήσουν την χώρα σε ένα νέο μακροχρόνιο διάστημα λιτότητας με αμφίβολα αποτελέσματα! Κανείς από τους 300 δεν είναι σίγουρος για το τι θέλει να πράξει αφού αντιμετωπίζει το δίλημμα: «Ψηφίζω το ΝΑΙ και με ‘γιαουρτώνουν’ τώρα ή το ΟΧΙ και με ‘γιαουρτώνουν’ σε ένα χρόνο; Εγγυητής για το αποτέλεσμα της μιας ή της άλλης λύσης δεν υπάρχει! Αβεβαιότητα και αγωνία για το αν πράγματι τα νέα, καταστροφικά μέτρα, μπορούν να φέρουν την βιωσιμότητα του χρέους ή απλά θα οδηγήσουν σε μία καινούρια, μεγαλύτερη, ύφεση χωρίς να αποτρέψουν την διαφαινόμενη χρεωκοπία!

Η Ελλάδα οφείλει να βρεί ένα ‘plan …C’! Με ισοσκελισμό του ισοζυγίου εισαγωγών-εξαγωγών, με μείωση των δαπανών και της γραφειοκρατίας, με αύξηση της παραγωγικότητας και ταυτόχρονα αξιοποίηση προς «ίδιον» όφελος των πλουτοπαραγωγικών πηγών της που αποδεδειγμένα υπάρχουν! Τα νέα δάνεια, δεν είναι η λύση σε μια ήδη πολυδανειζόμενη χώρα! Πόσο μάλλον όταν τα επιτόκια δανεισμού είναι αντιστρόφως ανάλογα από την αγοραστική δύναμη του δανειζόμενου! Η Ευρώπη πρέπει να μας αντιμετωπίσει σαν Ελλάδα, σε όλα τα ζητήματα, και όχι να μας δανείζει λες και είμαστε …η Γερμανία!

Ας μην ξεχνάμε πως υπάρχει και η επιλογή «παύσης πληρωμών χρεών» όταν υπάρχει ζήτημα εθνικής υπόστασης, επικαλούμενοι την “κατάσταση ανάγκης” (state of necessity), η οποία υιοθετείται από την Επιτροπή Διεθνούς Δικαίου του ΟΗΕ και αναφέρει ότι «ένα κράτος δεν μπορεί να κλείσει τα σχολεία, τα πανεπιστήμια, τα νοσοκομεία και τα δικαστήρια, να διαλύσει την αστυνομία, να παραμελήσει τις δημόσιες υπηρεσίες και να εκθέσει το λαό του σε συνθήκες χάους και αναρχίας, μόνο και μόνο για να ικανοποιήσει τους δανειστές του, αλλοδαπούς ή ημεδαπούς», όπως έχει ήδη αναφερθεί πάλι από αυτή τη σελίδα!

Ο τρίτος δρόμος είναι αυτός της ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ σε ελεύθερη αγορά, με κανόνες όμως και τάξη που προασπίζουν το ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ!
Εδώ και δύο χρόνια ζούμε μια απίστευτη προσπάθεια ποδηγέτησης του ελληνικού λαού, ένα απίστευτο σχέδιο που περιλαμβάνει τα πάντα. Από την πλύση εγκεφάλου, μέχρι τον εκφοβισμό.

Όλα κινούνται γύρω από το φάντασμα της εξόδου από το ευρώ και της επιστροφής στη δραχμή.

Πολιτικοί, κανάλια, αναλυτές, διάφοροι άσχετοι και άλλοι δημοσιογράφοι του συστήματος παπαγαλίζουν αυτά που τους έμαθε η κυβέρνηση Παπανδρέου και η τρόικα. Το μάθημα είναι απλό: Να περάσει στον ελληνικό λαό ότι αν δεν κάτσει να του… πάρει τα μέτρα η τρόικα θα χρεοκοπήσει η Ελλάδα.

Επί δύο χρόνια, κάθε λίγο και λιγάκι έρχεται κι ένα νομοσχέδιο που καταλύει κάθε έννοια συνταγματικότητας, κάθε έννοια νομιμότητας πολιτικής και ηθικής.

Η Ελλάδα ζει την πιο βίαιη προσαρμογή στα δεδομένα που κάποιοι άλλοι σκέφτηκαν. Όχι ότι η χώρα δε χρειαζόταν μεταρρυθμίσεις. Φυσικά και πρέπει να έχουμε πλεονάσματα κι όχι συνεχείς προϋπολογισμούς – κουμπότρυπες.

Φυσικά και υπήρξαν λαμόγια που τα έτρωγαν, μαζί και μόνοι.

Φυσικά και ζούσαμε με δανεικά και με παραπάνω από αυτά που βγάζαμε. Όλα αυτά να τα δεχθούμε και να τα αλλάξουμε.

Ό,τι συμβαίνει ωστόσο τελευταία δεν είναι αλλαγή προς το καλύτερο. Είναι βίαιη ανατροπή της ζωής εκατομμυρίων ανθρώπων στο όνομα μια θολής σωτηρίας.

Κι επί δύο χρόνια δύο λέξεις ξεχωρίζουμε: Χρεοκοπία και σωτηρία, διαλέγετε και παίρνετε, μας λένε όλοι.

Κι έτσι ο κόσμος, τρομαγμένος που ακούει τα χειρότερα, βολεύεται με τα λιγότερο κακά και λέει και «δόξα το θεό».

Κανείς όμως δε μας έχει πει αν πράγματι η Ελλάδα μπορεί να φύγει από το ευρώ. Υπάρχει τέτοιος μηχανισμός; Φυσικά και όχι. Χθες η Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Επίτροπος για θέματα Δικαιοσύνης, Θεμελιωδών Δικαιωμάτων και Ιθαγένεια, Βίβιαν Ρέντινγκ, σε συνάντηση που είχε με την υπουργό Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου είπε ξεκάθαρα ότι καμιά χώρα δεν μπορεί να φύγει από την ευρωζώνη.

Πράγματι, κανείς δεν μπορεί να διώξει την Ελλάδα από το ευρώ, εκτός από μια εθελοντική αποχώρηση. Τρελός είναι να το ζητήσει κάποιος;

Από την άλλη, σου λένε ότι δε θα έχεις να πληρώσεις τα ομόλογα του Μαρτίου, άρα θα κηρύξεις στάση πληρωμών προς το εξωτερικό. Ε και; Την επόμενη μέρα από τη στιγμή που δε θα πληρωθούν τα ομόλογα θα καταρρεύσει η Πορτογαλία, και μετά η Ισπανία και μετά η Ιταλία και θα φτάσει μέχρι τη Γαλλία το ντόμινο.

Για να δείτε πώς θα τρέχουν λοιπόν η Μέρκελ και τα τσιράκια της να βγάζουν ευρω-ομόλογα, να διασώζουν τράπεζες και να δίνουν δάνεια χωρίς τα ληστρικά επιτόκια.

Δεν προτρέπουμε κάτι τέτοιο. Αλλά είναι ηλίου φαεινότερο ότι η Ευρώπη παίζει ένα απίστευτο παιχνίδι εκβιασμών όμως πίσω από αυτό τρέμει στην ιδέα της κατάρρευσης της Ελλάδας. Όλοι τρέμουν γιατί θα τους στοιχίσει πολύ περισσότερο απ’ ότι η διάσωση.

Γι’ αυτό και είναι πλέον θέμα χρόνου μια ελεγχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας εξαιτίας του PSI που φαίνεται να καταλήγει σε ναυάγιο. Ή ακόμη και από μια αρνητική ψηφοφορία στη Βουλή.

Να δούμε τότε αν θα τρέχουν να μας σώσουν προτού βγει ο κόσμος στο δρόμο και γίνουμε η Αργεντινή της Ευρώπης. Και ξέρετε πόσο εύκολα μπορούν να πάρει φωτιά και οι άλλες χώρες.