Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

3 Φεβ 2012

Στάση πληρωμών χωρίς έξοδο από το ευρώ και αναμονή

Το Μνημόνιο, που κάποιοι δεν διάβασαν πριν υπερψηφίσουν, βασιζόταν στην λογική ότι χωρίς τα δάνεια των €110 δις που προέβλεπε:
 1. το ελληνικό κράτος θα εξαναγκαζόταν σε στάση πληρωμών η οποία θα μας έθετε για τουλάχιστον 10 χρόνια εκτός αγορών
 2. δεν θα υπήρχαν αρκετοί πόροι για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις
 3. δεν θα δινόταν χρόνος στην ελληνική οικονομία να ανακάμψει και να παραγάγει τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα μας επέτρεπαν να κάνουμε βήματα πίσω από το χείλος της χρεοκοπίας.
Τότε κάποιοι είχαμε πει ότι αυτό το τρίπτυχο αποτελούσε επικίνδυνη φαντασίωση. Καθώς οι όροι για να πάρουμε το δάνειο εγγυόντουσαν την υφεσιακή δίνη στην οποία θα εισερχόταν η χώρα, τα πλεονάσματα του (3) δεν θα παράγονταν, το σημείο (1) δεν θα το αποφεύγαμε έτσι κι αλλιώς, και, για αυτό τον λόγο, θα επιστρέφαμε θέλοντας και μη στο (2), στην σημερινή κατάσταση που το κράτος, αφού χρεώθηκε με την μερίδα του λέοντος του δανείου-μαμμούθ των €110 δις και πάλι αδυνατεί...
να καλύπτει τα έσοδά του.

Από αυτές εδώ τις σελίδες, τον Απρίλη του 2010, σε άρθρο με τίτλο «Το πρώτο τάνγκο στην ευρωζώνη» είχα γράψει τα εξής:

«[Ο] φόβος μου είναι ότι οδεύουμε στον δρόμο που χάραξε η Αργεντινή του 2002. Κάθε μέρα που περνά τα δάνεια που παίρνουμε… μου θυμίζουν τα δάνεια του ΔΝΤ προς την Αργεντινή της περιόδου 1998-2002: Δάνεια που μας κρατούν εντός του ευρώ προσωρινά αλλά τα οποία κάποια στιγμή δεν θα μπορέσουμε να αποπληρώσουμε. Και τότε; Το 2002 η χώρα του τάνγκο (ας με συγχωρήσουν οι φίλοι Ουρουγουανοί που το διεκδικούν) προέβη και σε στάση πληρωμών αλλά και σε απώλεια ενός (ουσιαστικά) κοινού νομίσματος δολαρίου-πέσος με τέσσερα χρόνια και 50 δις δολάρια μεγαλύτερη καθυστέρηση από όσο έπρεπε. Το 2012 τι επιφυλάσσει σε εμάς; Νομίζω ότι μας επιφυλάσσει ένα εκ των ακόλουθων δύο σεναρίων:

(1) Στάση πληρωμών που όμως θα έχει πολύ μεγαλύτερο κόστος λόγω ενός απίστευτα αναποτελεσματικού δανεισμού δεκάδων δις ευρώ του οποίου η μόνη λογική εν τέλει είναι η καθυστέρηση της στάσης πληρωμών ώστε να διασωθούν οι Γερμανικές τράπεζες που θα χρησιμοποιήσουν τον χρόνο που εμείς "αγοράζουμε" (δανειζόμενοι) εκ μέρους τους ώστε να προλάβουν να πουλήσουν τα ομόλογά μας.

(2) Την συνειδητοποίηση εκ μέρους της Γερμανίας ότι, αν θέλουν να κρατήσουν το ευρώ ως έχει, δηλαδή να αποτρέψουν αλυσιδωτές κρίσεις τύπου Αργεντινής εντός της ευρωζώνης, θα πρέπει επί τέλους να κατανοήσουν ότι μία πραγματική οικονομική ενοποίηση, ιδίως μετά από μια παγκόσμια οικονομική κρίση τύπου 1929 ή 2008, απαιτεί ανακύκλωση των πλεονασμάτων - δηλαδή, πολιτική και δημοσιονομική ενοποίηση.

Αν κρίνουμε από τις έως τώρα συμπεριφορές των βορείων εταίρων μας, οδεύουμε ολοταχώς προς το πρώτο σενάριο.»

Κάπως έτσι έχουν εξελιχθεί τα πράγματα. Η Γερμανία έχει βρεθεί σε αδιέξοδο που η ίδια δημιούργησε στον εαυτό της, επικουρούμενη βέβαια από τους δικούς μας φωστήρες, που δεν μπόρεσαν να διανοηθούν μια στάση πληρωμών (τότε που το ΑΕΠ μας ήταν 15% μεγαλύτερο απ’ ότι σήμερα και τα χρέη μας 20% μικρότερα). Η καλύτερη αφήγηση της οικονομικής αποτυχίας και πολιτικής αστοχίας του πρώτου Μνημονίου της χώρας μας δόθηκε από τον Keynes το… 1920. Τότε ήταν που είχε γράψει τις ακόλουθες αράδες:

"... η ανειλικρινής αποδοχή... όρων που ήταν αδύνατον να τηρηθούν..., και τους οποίους δεν είχε σκοπό να τηρήσει, καθιστά την {Ελλάδα} το ίδιο ένοχη με {τους ευρωπαίους εταίρους } οι οποίοι επέβαλαν όρους που δεν είχαν το δικαίωμα να επιβάλουν." (*)

Προφανώς τα παραπάνω δεν είναι ακριβώς τα λόγια του Keynes. Είναι όμως πολύ κοντά. Το μόνο που άλλαξα ήταν εκεί που εκείνος έγραφε {Γερμανία} εγώ έγραψα {Ελλάδα} και αντί για {τους Συμμάχους} που ανέφερε εκείνος, αντικατέστησα τις λέξεις { τους ευρωπαίους εταίρους }. Η ουσία όμως είναι ακριβώς η ίδια: Οι ισχυροί προσέφεραν μια συμφωνία στους αδύναμους υπό όρους που ούτε οι μεν είχαν δικαίωμα να επιβάλουν ούτε οι δε να αποδεχθούν. Συνένοχοι σε μια τέτοια λογικά ατέρμονη συμφωνία, οι ηγέτες μας, Έλληνες και Γερμανοί, έσπρωξαν και τις δύο χώρες μας βαθύτερα στην Κρίση του Ευρώ. Πρόκειται για μια πρωτοφανή πολιτική αποτυχία στα χρονικά της παγκόσμιας ιστορίας (για πληρέστερη παρουσίαση της αποτυχίας αυτής δείτε αυτό το πρόσφατο άρθρο στην ιστοσελίδα του CNN).

Θα μου πείτε, περασμένα-ξεχασμένα. Μακάρι. Να όμως που το ένα λάθος οδηγεί κατ’ ευθείαν στο επόμενο. Σήμερα, αρχές 2012, παρά το γεγονός ότι έχουμε όλα τα στοιχεία, και όλη την εμπειρική γνώση, που χρειαζόμαστε για να κατανοήσουμε πως η λογική του Μνημονίου (που περιστρέφεται γύρω από τον άξονα «νέα δάνεια– βαθύτερη λιτότητα») καταποντίστηκε, έχουμε μια κυβέρνηση (εθνικής ενότητας μάλιστα) που έχει στόχο ένα νέο Μνημόνιο.

Μήπως το νέο Μνημόνιο έχει μάθει από τα παθήματα του προηγούμενου; Σε καμία περίπτωση. Η συνταγή είναι η ίδια: Άλλες δεκάδες δις με στόχο την αποπληρωμή προηγούμενων δανείων, υπό τον όρο ακόμα μεγαλύτερης αφαίμαξης της ενεργούς ζήτησης της ελληνικής οικονομίας, και με την κούφια «υπόσχεση» για ανάπτυξη μέσω διαρθρωτικών αλλαγών και ενός στρεβλού, διεφθαρμένου και αναποτελεσματικού ΕΣΠΑ.


Μήπως υπάρχουν νέα επιχειρήματα για να αποδεχθούμε την νέα Μνημονιακή συμφωνία; Ας δούμε ποια επιχειρήματα ακούγονται υπέρ της υπογραφής της: Χωρίς αυτήν, μας λένε,

1. το ελληνικό κράτος θα εξαναγκαστεί σε στάση πληρωμών τον Μάρτιο η οποία θα μας θέσει εκτός του ευρώ

Αυτό είναι! Το εξής ένα επιχείρημα! Δεν υπάρχει άλλο. Προσέξτε πως τα (2) και (3) που είχαμε στην περίπτωση του πρώτου Μνημονίου δεν υπάρχουν πια. Μας τελείωσαν. Κανείς δεν τολμά πλέον να μιλά για μισθούς και για συντάξεις καθώς η γερμανική πλευρά το έχει ξεκαθαρίσει: ό,τι πάρει το ελληνικό κράτος από τούδε και στο εξής θα πρέπει να το χρησιμοποιεί για να αποπληρώνει τους τραπεζίτες, το ΔΝΤ, την ΕΕ και την ΕΚΤ. Τελεία και παύλα. Άρα, η νέα δανειακή συμφωνία προβλέπει δάνεια για την αποπληρωμή δανείων. Μήπως όμως έτσι δοθεί η ευκαιρία στο ελληνικό κράτος να αρχίσει κάποια στιγμή να αποπληρώνει να χρέη του και να ξαναγίνει αξιόπιστο;

Μήπως ισχύει το μέρος (3), βλ. στη αρχή του άρθρου, της λογικής του αρχικού Μνημονίου; Σε καμία των περιπτώσεων! Επ’ ουδενί! Γιατί είμαι τόσο κάθετος; Επειδή αυτό μας λέει ακόμα και το ΔΝΤ. Τι λέει δηλαδή; Ότι για να τιθασευτεί το ελληνικό χρέος, και να μπει η Ελλάδα στην τροχιά της αποπληρωμής των χρεών της, θα πρέπει να ισχύσουν ταυτόχρονα οι εξής προϋποθέσεις: (α) Η οικονομία μας να μπει σε ρυθμούς μεγέθυνσης της τάξης του 2% από το πρώτο εξάμηνο του 2012, (β) ο πληθωρισμός να μην ξεπερνά το 2%, (γ) να πετύχει 100% το κούρεμα (το κατ’ ευφημισμόν γνωστό και ως PSI) και (δ) να εισπράξει το δημόσιο €50 δις από ιδιωτικοποιήσεις. Σε μια οικονομία που αντί να μεγεθύνεται φθίνει με ρυθμό -7%, με το κούρεμα να αποδίδει πολύ λιγότερα στην πράξη από αυτά που θα ανακοινωθούν, με τις ιδιωτικοποιήσεις να αδυνατούν να αποδώσουν όταν οι αξίες όλων των περιουσιακών στοιχείων καταρρέουν, κλπ., τα παραπάνω αποτελούν σενάριο νοσηρής και κακόβουλης φαντασίας.

Οπότε, λοιπόν, μένουμε με το εξής ένα επιχείρημα: Να υπογράψουμε την συμφωνία γιατί αλλιώς θα βρεθούμε εκτός ευρώ. Πόσο όμως στέκει αυτή η απειλή; Έστω ότι έρχεται η 20η Μαρτίου, η μέρα που το δημόσιο πρέπει να καταβάλει €14 δις στους δανειστές του, και η κυβέρνηση ανακοινώνει πως η πληρωμή αυτή αναβάλλεται μέχρι νεοτέρας, έως ότου η Ευρωπαϊκή Ένωση μας παρουσιάσει ένα Σχέδιο Λύσης το οποίο, αντίθετα με τον τραγέλαφο της 27ης Οκτωβρίου, να έχει έστω και μια μικρή ελπίδα να βάλει την χώρα (αλλά και την υπόλοιπη ευρωζώνη, ιδίως την περιφέρεια) σε τροχιά επιστροφής από την κόλαση. Τι θα γίνει τότε; Θα μας διώξουν από το ευρώ;

Κατ’ αρχάς, δεν μπορούν να το κάνουν μέσα από θεσμοθετημένες διαδικασίες. Π.χ. ακόμα και να ψηφίσουν οι υπόλοιποι 17 του eurogroup υπέρ της αποπομπής της Ελλάδας, η απόφαση αυτή δεν έχει καμία νομική ή ουσιαστική σημασία. Το μόνο που μπορεί να γίνει είναι η ΕΚΤ να δηλώσει πως δεν δέχεται πλέον ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, και του ελληνικού δικαίου, ως εχέγγυα για την χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών. Κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε ασφυξία στις ελληνικές τράπεζες, με σημαντική πιθανότητα να αναγκαστούν να θέτουν όριο αναλήψεων στους αποταμιευτές τους. Μια τέτοια εξέλιξη, λένε πολλοί, θα ανάγκαζε την ελληνική κυβέρνηση να εγκαταλείψει το ευρώ, τυπώνοντας ξανά δραχμές ώστε να τροφοδοτούνται οι τράπεζες. Θα μου επιτρέψετε να πω ότι πρόκειται και άλλο ένα κενό περιεχομένου επιχείρημα. Τέσσερεις είναι οι λόγοι που δεν στέκει:

Πρώτον, μια τέτοια επιθετική κίνηση της ΕΚΤ θα είχε μεγαλύτερο κόστος για εκείνη, και την Κεντρική Τράπεζα της Γερμανίας, από ότι για την (ήδη ρημαγμένη) ελληνική οικονομία. Από τότε που ξεκίνησε η Κρίση, η φυγή κεφαλαίων από την περιφέρεια προς την Γερμανία και την Ολλανδία έχουν δημιουργήσει (εντός του συστήματος της ΕΚΤ) χρέη των Κεντρικών Τραπεζών της Περιφέρειας προς τις Κεντρικές Τράπεζες των χωρών του πυρήνα της τάξης των €600 δις. Από αυτά, €250 δις έχει λαμβάνειν μόνο η Κεντρική Τράπεζα της Γερμανίας από τις Κεντρικές Τράπεζες της Ελλάδας, Πορτογαλίας, Ισπανίας και Ιρλανδίας. Μια κίνηση αποκλεισμού των ελληνικών τραπεζών από το σύστημα αυτό απειλεί με άμεση κατάρρευση ολόκληρο το σύστημα εσωτερικού δανεισμού της ευρωζώνης.

Δεύτερον, οι ελληνικές τράπεζες έχουν ήδη καταθέσει ό,τι ομόλογα είχαν στην ΕΚΤ και έχουν ήδη λάβει ρευστότητα στην βάση αυτών των χάρτινων τίτλων. Το πουλί, με άλλα λόγια., έχει πετάξει. Τώρα πια, καταθέτουν στην ΕΚΤ ως εχέγγυο ότι «πατσαβούρι» βρουν. Αν πει η ΕΚΤ ότι δεν τα δέχεται αυτά τα «πατσαβούρια», τότε πρέπει να κάνει κάτι αντίστοιχο και για τα «πατσαβούρια» των ιταλικών, των ισπανικών, των πορτογαλικών τραπεζών. Τότε, όμως ευρώ γιοκ.

Τρίτον, η ΕΚΤ γνωρίζει ότι αν η Ελλάδα επιστρέψει στην δραχμή, σε περίπτωση που η παροχή ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες μειωθεί απότομα, οι τράπεζές μας θα έχουν ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα (καθώς τα δάνεια που έχουν λάβει είναι σε ευρώ, ενώ η νέα δραχμή που θα λαμβάνουν από την Τράπεζα της Ελλάδας θα χάνει αξία με το δευτερόλεπτο), όπως άλλωστε και οι έλληνες καταθέτες (των οποίων οι καταθέσεις θα απολέσουν εν μία νυκτί τουλάχιστον την μισή τους αξία). Άρα, η ΕΚΤ γνωρίζει ότι, ακόμα κι αν κινηθεί επιθετικά δημιουργώντας ασφυξία στις ελληνικές τράπεζες, η Ελλάδα δεν έχει λόγο να επιστρέψει στην δραχμή.

Τέταρτον, ό,τι και να λένε, δεν έχει δημιουργηθεί κανένας μηχανισμός που θα σταματήσει την αποδιάρθρωση του ευρώ μετά την αποχώρηση της Ελλάδας από αυτό. Κανένας. Σε μερικές μέρες, μετά από μια τέτοια κίνηση της ΕΚΤ, η ίδια η Γερμανία θα βάλει μπροστά το σχέδιο του Νέου Μάρκου, καθώς το κόστος στήριξης της εναπομείνασας ευρωζώνης θα ανέλθει στα πολλά τρις.

Καταλήγουμε λοιπόν στο απλούστατο συμπέρασμα ότι η υπογραφή από την Ελλάδα του νέου πακέτου Μνημονίου 2 – PSI στερείται οποιασδήποτε λογικής. Τίθεται λοιπόν το ερώτημα στους πολιτικούς μας, και ιδίως στον κ. Σαμαρά ο οποίος, υποτίθεται, απέρριψε την λογική του πρώτου Μνημονίου: Πώς θα το υπογράψετε; Πάλι θα αποφύγετε να το διαβάσετε σε μια ύστατη προσπάθεια να προσποιηθείτε ότι, δεν μπορεί, κάποια λογική θα έχει;

Και για να μην νομίζετε ότι την πιο πάνω ανάλυση την ενστερνιζόμαστε μόνο κάποιοι περίεργοι «εγχώριοι», επιτρέψτε μου να κλείσω με ένα απόσπασμα από πρόσφατο άρθρο του ανταποκριτή των Financial Times στην Washington, Alan Beattie:

«Μια φτωχή χώρα της περιφέρειας ενθαρρύνθηκε να γίνει μέλος μιας κακοσχεδιασμένης νομισματικής ένωσης των πλούσιων χωρών οι οποίες κυριαρχούσαν σε αυτήν. Αυτές οι χώρες, αφού επέβαλαν κανόνες δανεισμού για τους συμμετέχοντες στην νομισματική τους ένωση, ήταν οι πρώτες που τους παραβίασαν. Και το έκαναν χωρίς να υποστούν καμία συνέπεια. Λόγω εφησυχασμού και αναποτελεσματικών κανόνων στις χρηματαγορές, και δεδομένης της έλλειψης επενδυτικών ευκαιριών στις αργοκίνητες οικονομίες τους, ενθάρρυναν τις τράπεζές τους να δανείζουν χωρίς μέτρο στην χώρα αυτή. Κι όταν αυτά τα δάνεια «έσκασαν», οι κυβερνήσεις των πλούσιων κρατών έτρεξαν να διασώσουν τις τράπεζές τους φορτώνοντας με νέα δάνεια την ελλειμματική κυβέρνηση της περιφέρειας. Αργότερα απαίτησαν και την τοποθέτηση τοποτηρητή στην χώρα αυτή με νομική ισχύ να προβαίνει σε κατασχέσεις φόρων από τους πολίτες της.»

Το ερώτημα, επαναλαμβάνω, είναι: Οι βουλευτές που θα κληθούν να ψηφίσουν αυτή την νέα Συνθήκη των Βερσαλλιών, για δεύτερη φορά σε δύο χρόνια, με τι ψυχολογικό τέχνασμα θα πείσουν τον εαυτό τους ότι υπερψηφίζοντάς την κάνουν καλό στον τόπο; Πάλι θα αποφύγουν να την διαβάσουν;

(*) “Dr. Melchior: A Defeated Enemy” στα Two Memoirs του John Maynard Keynes (1949), όπως αυτά ανατυπώθηκαν στο Collected Writings, Vol. X: Essays in Biography, σελ. 428. Την παραπομπή αυτή την είχα χρησιμοποιήσει στις 20 Μαΐου του 2010 σε άρθρο με τίτλο «Ο Θυμός της Γερμανίας».

Γ. Βαρουφάκης


 • Ακούγεται στο Κολωνάκι ο ήχος του ελικοπτέρου που πλησιάζει. Ο ανίκανος Παπαδήμος και η κυβέρνησή του οδηγούν τη χώρα στη κόλαση...
Ο ήχος του ελικοπτέρου που πλησιάζει στο Παναθηναικό Στάδιο συγκλονίζει το Κολωνάκι.

Ο Χρήστος Παπουτσής σε συνεργασία με τον Δημ. Αβραμόπουλο έχουν έτοιμο το σχέδιο απόδρασης «Χρυσό Πουλί» με το οποίο ο φευδοπρωθυπουργός των τραπεζιτών θα εγκαταλείψει τη χώρα.

Το PSI κινδυνεύει από στιγμή σε στιγμή να τιναχθεί στον αέρα, ενώ η νέα δανειακή σύμβαση μοιάζει με όνειρο θερινής νυκτός.

Οι 300 της Βουλής γνωρίζουν ότι είναι λίγα τα πολιτικά ψωμιά τους, αφού έχουν προδώσει κατ΄επανάληψη το λαό και ότι η ΝΕΜΕΣΙΣ πλησιάζει.

Μια ΝΕΜΕΣΙΣ χωρίς προηγούμενο.

Την ίδια στιγμή πολιτικά εξώγαμα ετομάζονται να αρπάξουν το ΠΑΣΟΚ, ενώ στόματα ανοίγουν και σκελετοί βγαίνουν από τις ντουλάπες.

Σε λίγο μια συμμορία που θα ζήλευε ο Καραμπέρης θα συγκλονίσει τη χώρα με τις αποκαλύψεις για τις πολιτικές διασυνδέσεις της!..

 • Η αλητεία της πολιτικής των τραπεζοϋπαλλήλων δεν έχει όρια
Δεν πίστευε στα μάτια της μία μητέρα από την Κρήτη όταν πληροφορήθηκε πως η τράπεζα «τράβηξε» από τον λογαριασμό της 7χρονης κόρης της το ποσό των 99,94 ευρώ ώστε να καλυφθεί δόση της πιστωτικής της κάρτας που ήταν στο όνομά της.

Η γυναίκα που ήταν συνδικαιούχος στον λογαριασμό της ανήλικης κόρης της προσέφυγε στην Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, διαμαρτυρόμενη για την πράξη της τράπεζας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης Καταναλωτών:

"Με αφορμή την παραπάνω καταγγελία μέσω email προς την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, μητέρας ανηλίκου κοριτσιού, που βρίσκεται ένα βήμα πριν την κατάθεση αίτησης στο Ειρηνοδικείο, κάνοντας χρήση του Ν.3869/2010 (υπερχρεωμένα νοικοκυριά), η Ένωση, στεκόμενη δίπλα στην αγωνία, στην ανέχεια, αλλά και στην συνδρομή, προς τους δανειολήπτες που αιτούν την στήριξη της, και για την απεμπλοκή τους από τον "βραχνά" της πίεσης των Τραπεζών και των συνεργατών αυτών (εισπρακτικές) απευθύνει "κραυγή αγωνίας" για λογαριασμό των καταναλωτών, στις Τράπεζες που λειτουργούν με παρόμοιες πρακτικές, λέγοντας τους:

Κύριοι, η κοινωνία αιτεί και απαιτεί σεβασμό, δεν είναι δυνατόν να τα ισοπεδώνουμε όλα. Πάντα το νόμιμο δεν είναι και ηθικό.

Και πόσο μάλιστα όταν δεν είναι νόμιμο. Δεν νομίζουμε ότι κανένας από μας , σας εξουσιοδότησε, να μπαίνετε στον "κουμπαρά" του παιδιού μας που διατηρεί μέσω λογαριασμού στην Τράπεζα σας, και να του "αρπάξετε" την οικονομία του... των π.χ 99,94 Ευρώ;

Αλλά απευθυνόμενη και στους καταναλωτές λέμε: Αγαπητοί φίλοι, η ΄Ενωση μας, καθημερινά δέχεται καταγγελίες δανειοληπτών, ανέργων δανειοληπτών, για απαράδεκτες πρακτικές των Τραπεζών μέσω των λογαριασμών σας, ιδιαίτερα την αφαίρεση του ποσού της ανεργίας που μπαίνει στους λογαριασμούς σας κατ εντολή του Ο.Α.Ε.Δ, με στέρηση στους δικαιούχους την ουσιαστική πρόσβαση σε αγαθά επιβίωσης.

Επειδή ζούμε σε καιρούς ανεξέλεγκτης επιθετικότητας εκ μέρους των δανειστών μας Τραπεζών, βιώνουμε καθημερινά τραγικές καταστάσεις και επειδή γι’ αυτούς δεν μετράνε οι άυλες αξίες παρά μόνο η εύρεση και η εξεύρεση τρόπων και μηχανισμών πίεσης αντιμετωπίζοντας μας ως έσοδο του Ταμείου τους, εμείς τους απαντάμε ως Ένωση ότι διαθέτουμε τα δικά μας όπλα, της νομιμότητας της ηθικής και της αξιοπρέπειας, γι’ αυτό επικοινωνήστε όσοι είστε άνεργοι επιδοματούχοι του Ο.Α.Ε.Δ, προσωπικά με την Ένωση στην Διεύθυνση της έδρας της (Πλατ.1866 αρ.2): για Συμβουλευτική Υποστήριξη, πριν βρεθείτε με άδειο τον λογαριασμό που σας κατατίθεται το επίδομα ανεργίας".
Πιστεύετε, ακόμη, πως έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους; Υπάνθρωποι, στην καλύτερη περίπτωση, είναι αυτοί που μας κυβερνούν. Και έχουν αναλάβει -εργολαβία- το έργο της απόλυτης εξαθλίωσής μας...

Διαβάζω ότι ο κ. Λουκάς Παπαδήμος απειλεί με παραίτηση, αν οι πολιτικοί αρχηγοί δεν δεχθούν τις απαιτήσεις της Τρόϊκα. Δηλαδή, ο κ. Πρωθυπουργός τις δέχεται; Και αν τις αποδέχεται, μπορεί να διαβεβαιώσει τον ελληνικό λαό οτι οι προτάσεις αυτές προσφέρουν ελπίδες διεξόδου από την κρίση;

Προφανώς και δεν μπορεί (αλλά και να μπορούσε λίγη σημασία είχε) γιατί το πρόγραμμα της Τρόϊκα έχει οδηγήσει τη χώρα, την οικονομία και την κοινωνία σε πλήρη κατάρρευση. Μόνο ένας ξεροκέφαλος (ή ιδιοτελής) θα επέμενε στην συνέχιση μιας πολιτικής, προδήλως καταστροφικής.

Θέλουμε, λοιπόν, να ρωτήσουμε ευθέως τον κ. Παπαδήμο: Με ποιά πλευρά συντάσσεται; Με αυτή των δανειστών ή με την πλευρά του ελληνικού λαού. Ενός λαού που στενάζει, δεν αντέχει άλλο, και δεν τρέφει καμιά εμπιστοσύνη στις επιπλέον θυσίες που του ζητάνε να υποβληθεί.

Το πρόγραμμα της Τρόϊκα δεν απέτυχε απλά και μόνο επειδή είναι αδιέξοδο. Απέτυχε πρωτίστως επειδή σε καμιά περίπτωση δεν έπεισε τον ελληνικό λαό ο,τι οι θυσίες του πιάνουν τόπο.

Ερχεται τώρα ο κ. Παπαδήμος (οποίος έως λίαν προσφάτως καλλιεργούσε προσδοκίες συγκρατημένες αισιοδοξίας) να μας θέσει ενώπιον εκβιαστικών διλημμάτων. Λυπούμαι, αλλά ο κ. Παπαδήμος παίζει το παιχνίδι τηςΤρόϊκα! Εκβιάζοντας τους πολιτικούς αρχηγούς και δια αυτών τον ελληνικό λαό στέλνει ένα μήνυμα οτι αυτό που προτείνει η Τρόϊκα είναι μονόδρομος! Δεν επελέγη για αυτό το λόγο ο κ. Παπαδήμος! Αυτά μας τα έλεγε και ο κ. Παπανδρέου!

Ο κ. Παπαδήμος επελέγη επειδή, πολλοί πείστηκαν, οτι θα μπορούσε να υπερασπιστεί καλύτερα τα συμφέροντα της χώρας. Οχι για να μας υπαγορεύει τις απαιτήσεις των δανειστών μας. Αν δεν μπορεί, τότε όντως η παραίτηση είναι μια λύση και οι εκλογές ίσως αποτελέσουν μια λυτρωτική διέξοδο.

ΚΡ
Εάν όσα ακολουθούν ισχύουν, τότε μπορούμε να νιώθουμε πως είτε δεν βρισκόμαστε σε δημοκρατική χώρα, είτε μας περνάνε για ηλίθιους και θέλουν να πιστέψουμε πως ελέγχουν τα πάντα, είτε οι μυστικές υπηρεσίες της Ελλάδας (βλ. ΕΥΠ) είναι απολύτως διάτρητες και οι άκρως απόρρητες πληροφορίες για τα εργαλεία της εργασίας τους έχουν δοθεί στον οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο που καταβάλλει το σχετικό αντάλλαγμα
 • Το ελληνικό Echelon, οι σούπερ κοριοί της ΕΥΠ, ο «Σέρλοκ Χόλμς» και η ομάδα Olaf
Η Ελλάδα έχει πλέον το δικό της σύστημα Echelon. Αποτελείται από τουλάχιστον 3 υπερκοριούς που έχουν στη διάθεσή τους η ΕΥΠ και η αντιτρομοκρατική και βρίσκονται εγκατεστημένοι στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών.

Τους χειρίζονται μερικές δεκάδες ειδικά διαβαθμισμένοι υπάλληλοι, με βασικό πυρήνα την περιβόητη και αμφιλεγόμενη ομάδα Olaf. Στην ουσία κάθε σούπερ κοριός αποτελείται από συστοιχίες ηλεκτρονικών υπολογιστών που συμπληρώνονται με ειδικά προγράμματα λογισμικού, ειδικά φορητά βαλιτσάκια παρακολούθησης, μετασκευασμένα βαν, κάμερες μεγάλων αποστάσεων και άλλα σύγχρονα συστήματα παρακολούθησης αντίστοιχα με αυτά που χρησιμοποιεί η Σκότλαντ Γιάρντ και το FBI. Η τεχνική ανασυγκρότηση των υπηρεσιών της χώρας ξεκίνησε με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και από τότε κάθε χρόνο προστίθενται και νέα κομμάτια στο παζλ.

Σήμερα καταγράφουμε το πλέγμα της λειτουργίας των νόμιμων συστημάτων παρακολούθησης στη χώρα μας. Βασική δουλειά των «σούπερ κοριών» είναι οι επισυνδέσεις τηλεφώνων όπως αποκαλούνται επισήμως οι υποκλοπές που -θεωρητικά τουλάχιστον- πραγματοποιούνται πάντοτε κατόπιν εισαγγελικής άδειας τουλάχιστον για τις περιπτώσεις που αφορούν στο κοινό έγκλημα και την τρομοκρατία. Κι αυτό γιατί χωρίς την άδεια αυτή δεν είναι δυνατόν να αποτελέσουν πειστήρια για οποιοδήποτε δικαστήριο τα ευρήματα των υπηρεσιών ασφαλείας.

Ενα δίκτυο πανίσχυρων υπολογιστών

Οταν ο εισαγγελέας δώσει την άδεια, οι ειδικά εκπαιδευμένοι πράκτορες αναλαμβάνουν δράση. Σε κάθε βάρδια, διάρκειας οκτώ ωρών, ένας εντεταλμένος πράκτορας ακούει σε πραγματικό χρόνο το παγιδευμένο τηλέφωνο. Ο υπάλληλος κάθεται μπροστά σε μία συστοιχία υπολογιστών και με τη βοήθεια του ποντικιού ακούει, αποθηκεύει και καταγράφει. Προτού ξεκινήσει την παρακολούθηση της υπόθεσης, ενημερώνεται για το άτομο που θα μπει στο στόχαστρο, το λεξιλόγιο που ενδεχομένως χρησιμοποιεί, ακόμη και τη χρήση κωδικών.

Κάθε κοριός είναι ένα σύστημα από 55 ηλεκτρονικούς υπολογιστές και διπλάσιο αριθμό ειδικών συσκευών που μπορεί να παρακολουθεί ως και 1.500 αριθμούς ταυτόχρονα. Στοίχισε 3,5 εκατ. ευρώ και μπορεί να κάνει ταυτόχρονες παρακολουθήσεις όχι μόνο σταθερών ή κινητών τηλεφώνων, αλλά και e- mail, SΜS, fax, ακόμη και συνομιλιών σε ανοιχτούς χώρους.

Μέσω τηλεφωνικών γραμμών είναι συνδεδεμένα με τις τρεις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και τον ΟΤΕ για να καταγράφονται οι επικοινωνίες. Οι δυνατότητες που έχουν είναι να παγιδεύουν 700 τηλέφωνα, από τα οποία 500 είναι σταθερά και 200 κινητά, αλλά και περισσότερες από 100 γραμμές Ίντερνετ. Σύνολο δηλαδή κάπου 1.500 τηλεφωνικοί σταθμοί.

Οι λέξεις κλειδιά

Ο υπερκοριός προγραμματίζεται να "ελέγχει" όλα τα σήματα που εκπέμπονται από τις συντεταγμένες μέσα στις οποίες κινείται ο ύποπτος και καταγράφει όλες τις συνομιλίες είτε αυτές προέρχονται από κινητό τηλέφωνο είτε από σταθερό. Ακόμη καταγράφει και σήματα που προέρχονται από άγνωστη πηγή (π.χ. καρτοτηλέφωνο που δεν έχει δηλωθεί ο κάτοχος του).

Μετά την καταγραφή των συνομιλιών που μπορεί να είναι δεκάδες ώρες και από πολλαπλές πηγές συγχρόνως, αρχίζει η επεξεργασία των στοιχείων. Τα ειδικά εκπαιδευμένα στελέχη της ΕΥΠ, της ΕΛ.ΑΣ. και της αντιτρομοκρατικής εισάγουν στον υπολογιστή τις λέξεις «κλειδιά» που έχουν στην διάθεση τους και το λογισμικό του υπερκοριού έχει την δυνατότητα να απομονώσει τις χρήσιμες και αξιοποιήσιμες συνομιλίες.

Το βαλιτσάκι

Το συμπληρωματικό Βαλιτσάκι μπορεί να μεταφέρεται και να έχει τη δυνατότητα παρακολούθησης, σε πραγματικό χρόνο, 1-3 προσώπων ταυτόχρονα, ενώ μπορεί να καταγράφει όλα τα τηλεφωνήματα σε ακτίνα 20 χιλιομέτρων.

Ο «Σέρλοκ Χόλμς»

Στη διάθεση των ελληνικών υπηρεσιών βρίσκεται εδώ και αρκετούς μήνες και ο σούπερ κοριός «Ι 2» ένα μηχάνημα ταυτόχρονης παρακολούθησης 800 ατόμων με βάση DΝΑ και αποτυπωμάτων.

Ο «Σέρλοκ Χολμς», όπως αποκαλούν το πρόγραμμα οι χειριστές του, είναι η τελευταία λέξη της τεχνολογίας στα λογισμικά που χρησιμοποιούνται από μυστικές και αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που προσφέρει τη δυνατότητα συνδυασμού των ευρημάτων. Δηλαδή συνδέει την παρουσία ατόμων σε συγκεκριμένα σημεία, τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούνται και τα τηλέφωνα που καλούνται.

Η Αστυνομία εισάγει στο «Ι 2» όλα τα δεδομένα που προκύπτουν για τους στόχους που παρακολουθούνται. Τις κινήσεις τους, τις επαφές τους, τα πρόσωπα με τα οποία έχουν επικοινωνήσει είτε τηλεφωνικά είτε μέσω e-mail και φαξ. Στη συνέχεια, το πρόγραμμα, συγκρίνει προφίλ, δημιουργεί πιθανά σενάρια και καθοδηγεί τις κινήσεις των αστυνομικών. Ουσιαστικά κάνει μια δουλειά για την οποία θα απαιτούνταν εκατοντάδες αστυνομικοί και με πολύ καλύτερα αποτελέσματα.

Στο οπλοστάσιο της υπηρεσίας βρίσκεται πλέον και ο σούπερ κοριός της Αντιτρομοκρατικής, ο οποίος είναι «αδελφάκι» του κοριού της ΕΥΠ. Ο δεύτερος κοριός, γερμανικής κατασκευής.
Επιπλέον, έχει εγκαινιαστεί στενότερη συνεργασία με την ΕΥΠ, σε επίπεδο κοριών και λοιπής τεχνογνωσίας, με τη δεύτερη να αναλαμβάνει μεγάλο μέρος της παρακολούθησης ύποπτων αλλοδαπών.

Οι εγκαταστάσεις

Οι σούπερ κοριοί είναι εγκατεστημένοι σε έναν όροφο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στην οδό Κατεχάκη, αυτός της ΕΥΠ και στο κτίριο της ΓΑΔΑ αυτός της Αντιτρομοκρατικής. Στο κτίριο που στεγάζεται της οδού Κατεχάκη ο 15ος όροφος είναι ανοιχτός όλο το 24ωρο και πάντα αποκλεισμένος για οποιονδήποτε άλλον πέραν των 70 ατόμων που διαθέτουν ειδικές μαγνητικές κάρτες και εκπαιδεύονται στις μυστικές εγκαταστάσεις της ΕΥΠ στην Αγία Παρασκευή.

Η επίλεκτη αυτή υπηρεσία υπάγεται στη Γ' Διεύθυνση Αντικατασκοπείας, Διεθνούς Αντιτρομοκρατίας της ΕΥΠ και στην Αντιτρομοκρατική υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ., ενώ η επιλογή των μελών της γίνεται με πολύ αυστηρά κριτήρια. Από την άλλη, ο σούπερ κοριός της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται στον 12ο όροφο της ΓΑΔΑ και στον χώρο έχουν πρόσβαση μόλις 60 αστυνομικοί.

Σούπερ κοριοί στα χέρια ιδιωτών

Οι πράκτορες της ΕΥΠ κατά τη διάρκεια των «επισυνδέσεων» που πραγματοποιούν διαπίστωσαν με άλλα ηλεκτρονικά μηχανήματα εντοπισμού «κοριών» ότι κυκλοφορούν παρανόμως και άλλα υπερσύγχρονα βαλιτσάκια παρακολούθησης και καταγραφής συνδιαλέξεων παντός τύπου.Ηδη έχουν εντοπιστεί σύμφωνα με πληροφορίες πέντε τέτοια μηχανήματα.

Ετσι, την ώρα που ο κοριός καταγράφει συνομιλίες μπλοκαρισμένων τηλεφώνων, ένα άλλο σύστημα ασχολείται αποκλειστικά με την ασφάλεια του. Υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο κάποιοι μέσω ηλεκτρονικών προγραμμάτων να παρακολουθούν τις κινήσεις του κοριού και να βλέπουν ποια τηλέφωνα είναι παγιδευμένα. Το σύστημα ασφαλείας, σε αυτές τις περιπτώσεις, επιστρατεύει αντίμετρα και μπλοκάρει οποιαδήποτε κίνηση.

Η ομάδα Olaf

Η άτυπη ομάδα «OLAF» της ΕΥΠ δημιουργήθηκε το 1999 και χρηματοδοτήθηκε από κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ενωσης ως υπηρεσία καταπολέμησης της απάτης. Είχε αποκτήσει σειρά συστημάτων παρακολούθησης (μικροκάμερες, σύστημα καταγραφής ήχων, διόπτρες νυκτός κ.λπ.) προκειμένου να παρακολουθεί εμπλεκόμενους σε υποθέσεις κατασκοπείας, οργανωμένου εγκλήματος και τρομοκρατίας.

Παράλληλα η ίδια υπηρεσία είχε αρχικά στην διάθεσή της μία φορητή συσκευή -σε μέγεθος βαλίτσας- για την παρακολούθηση κινητών υπόπτων. Πρόκειται για το περιβόητο βαλιτσάκι της ΕΥΠ που εκ των πραγμάτων έχει ξεπεραστεί και χρησιμοποιείται πλέον μόνον για ειδικές αποστολές.

Μέσω της OLAF η ΕΥΠ είχε αποκτήσει τα λεγόμενα «κινητά κέντρα διοίκησης» (mobile command units). Πρόκειται ουσιαστικά για ειδικά διαμορφωμένα βαν ή πολυτελή αυτοκίνητα, μετασκευασμένα σε ευρωπαϊκές χώρες με βάση τις προδιαγραφές της EE, τα οποία μεταφέρουν όλον τον επικοινωνιακό εξοπλισμό, τους κομπιούτερ ακόμη και φαρμακεία για την περίπτωση που σημειωθεί κάποιος τραυματισμός. Σε μια τυπική επιχείρηση της ομάδας μπορούσαν να συμμετέχουν δύο συμβατικά αυτοκίνητα, μία μηχανή και ένα βαν που ακολουθούσε για τον συντονισμό.

H ομάδα είχε όμως και ένα άλλο ισχυρό όπλο: κάμερες μεγάλων αποστάσεων που μπορούσαν να αποτυπώσουν εικόνες σε ακτίνα δέκα χιλιομέτρων. Τα βαν είχαν τη δυνατότητα να επεξεργασθούν την εικόνα από τις κάμερες σε έναν φορητό κομπιούτερ και με ένα δορυφορικό λινκ να τις στείλουν στο κτίριο της Κατεχάκη, με κωδικοποιημένο δορυφορικό σήμα. Πρακτικά αυτό σήμαινε πως το κέντρο επιχειρήσεων της ΕΥΠ μπορούσε σε πραγματικό χρόνο να έχει εικόνα από μια επιχείρηση η οποία εκτυλισσόταν πολλές δεκάδες χιλιόμετρα μακριά.

Ο διοικητής της ΕΥΠ ανέθεσε στον επικεφαλής της ομάδας την οργάνωση του Κέντρου Επιχειρήσεων, το οποίο έπρεπε να είναι έτοιμο πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. H διοίκηση της υπηρεσίας γνώριζε πως κατά τη διάρκεια των Αγώνων θα μετατρεπόταν σε κόμβο λήψης πληροφοριών από όλες τις βασικές υπηρεσίες πληροφοριών του κόσμου. Αυτό απαιτούσε μια ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα, στην οποία θα κατέληγαν όλες οι πληροφορίες, θα αναλύονταν και θα διοχετεύονταν στην ειδική ολυμπιακή ομάδα που αποφάσιζε ποιες ενέργειες απαιτούνταν. Το Κέντρο οργανώθηκε στο υπόγειο του Μεγάρου της Κατεχάκη και κόστισε περίπου 1.200.000 ευρώ.

Η βοήθεια της CIA

Κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών οι αμερικανικές υπηρεσίες μετέφεραν και έστησαν οκτώ κοντέινερ στον περίβολο του κτιρίου της Κατεχάκη. Από τις κεραίες επικοινωνίας που διέθεταν μπορούσε κανείς να συναγάγει το συμπέρασμα πως στέγαζαν συστήματα επικοινωνίας της CIA, του National Security Agency (της υπηρεσίας που έχει την ευθύνη για τις υποκλοπές σε παγκόσμιο επίπεδο), του FBI και άλλων. Οι Αμερικανοί είχαν ζητήσει αρχικά να έχουν ένα γραφείο μέσα στο ελληνικό κέντρο επιχειρήσεων. Ο διοικητής της ΕΥΠ τους επέτρεψε να επισκέπτονται ένα μικρό γραφείο συνδέσμων-επισκεπτών (liaison office) αλλά όχι τα υπόλοιπα γραφεία. Αυτό πρακτικά σήμαινε πως ο εκπρόσωπος της CIA, ο οποίος μιλούσε για λογαριασμό όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών, έδινε στον υπεύθυνο της ΕΥΠ ένα CD με τις πληροφορίες που θεωρούσε σημαντικές προς επεξεργασία και ενδεχομένως περαιτέρω διερεύνηση και δράση.


 • Πρέπει να προλάβουμε την "τελική λύση", που είναι η υποδούλωση της χώρας και η εξαθλίωση του Ελληνικού λαού
Είμαστε ένα βήμα πριν την «τελική λύση»που θα επιφέρει το «ολοκαύτωμα» μιας ιστορικής χώρας και ενός ολόκληρου λαού!

Το λεγόμενο PSI είναι το άθλιο δηλητηριώδες «κερασάκι στην τούρτα»προκειμένου να περάσουν «πακέτο» το νέο δρακόντειο μνημόνιο, την νέα «αποικιακή» δανειακή σύμβαση και την εκποίηση της χώρας.

Μας λένε ότι με το PSI θα χάσουν οι τράπεζες και θα δοθεί «λύση» στο πρόβλημα του ελληνικού χρέους.

Ψεύδος και απάτη.

Τα ομόλογα που θα «κουρέψουν» οι τράπεζες έχουν «κουρευτεί» ήδη στη ζωή, αφού τα ελληνικά ομόλογα έχουν καταστεί «σκουπίδια»! Οι τράπεζες, με την ανταλλαγή ομολόγων στο 50% του ονομαστικού κεφαλαίου τους, δεν χάνουν ούτε ένα ευρώ παραπάνω απ' ότι έχουν χάσει μέχρι τώρα.Αντίθετα βγαίνουν ωφελημένες!

Επιπροσθέτως, με το κούρεμα του 50% στο κεφάλαιο των ομολόγων, το ελληνικό κρατικό χρέος δεν γίνεται καθόλου βιώσιμο. Διότι το ελληνικό κρατικό χρέος θα απομειωθεί στην πραγματικότητα περίπου κατά 50 δις (90 δις περίπου από το «κούρεμα» - 40 δις δάνεια προς τις τράπεζες). Μια μείωση χρέους κατά 50 δις σε ένα συνολικό χρέος που κινείται πάνω από τα 350 δις είναι πολύ μικρή αναλογικά, ενώ γρήγορα τα επερχόμενα ελλείμματα και η ακατάσχετη ύφεση θα «καταπιούν» και με το παραπάνω αυτή τη μικρή μείωση.

Κι όμως για ένα τέτοιο PSI η χώρα μας θα δανειστεί 40 δις από το ευρωπαϊκό ταμείο για να τα χαρίσει κυριολεκτικά στους τραπεζίτες, ανακεφαλαιώνοντας τις τράπεζες τους.
Για ένα PSI, επίσης, που είναι «άνθρακες ο θησαυρός», το χρέος, πλέον, θα περάσει σταδιακά σε κράτη της ευρωζώνης και στο ΔΝΤ και θα μεταφερθεί από το ελληνικό στο αγγλικό δίκαιο. Κι αυτό για να δεθεί πιο ασφυκτικά η χώρα!

Ακόμα χειρότερα στο «κούρεμα» του PSI θα συμπεριληφθούν και τα ομόλογα των Ασφαλιστικών Ταμείων (περίπου 30 δις), την ώρα που κυβέρνηση και τρόικα πάνε να μειώσουν κατά 10% τις ασφαλιστικές εισφορές.

Αυτά τα ληστρικά μέτρα, σε συνθήκες εφιαλτικής ανεργίας και εξάπλωσης της εισφοροδιαφυγής,απλώς σημαίνουν το τέλος των Ασφαλιστικών Ταμείων και επομένως το τέλος των Συντάξεων!

Θα το ανεχθούμε;
Θα το επιτρέψουμε;
Δεν θα αντιδράσουμε;

Με όπλο, μέσο και μοχλό αυτό το τρισάθλιο PSI, την απειλή της ανεξέλεγκτης πτώχευσης, έναντι της δήθεν «συντεταγμένης» που θα επέλθει με το υποχρεωτικό «κούρεμα» του PSI και του«κινδύνου» της εξόδου από την ευρωζώνη, ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ (τρόικα) και κυβέρνηση εκβιάζουν το λαό να ανεχθεί ένα δρακόντειο εφιαλτικό μνημόνιο , μια «αποικιακή» δανειακή Σύμβαση και τηνεκποίηση των πάντων σε αυτή τη χώρα.

Στο όνομα του PSI, του φόβου ανεξέλεγκτης πτώχευσης και των δήθεν κινδύνων έξω από την ευρωζώνη, θέλουν να διαλύσουν τα πάντα, να εξαφανίσουν τα μικρομεσαία στρώματα, νακατεδαφίσουν ότι έχει απομείνει από τις εργασιακές σχέσεις, να πάνε τους μισθούς στα επίπεδα της Βουλγαρίας και τους ανέργους σε αριθμητικά ύψη που θα ξεπερνάνε τους απασχολήσιμους!

Θα αποδεχτούμε έναν τέτοιo εκβιασμό;

Είναι πράγματι το μικρότερο κακό το «πακέτο PSI – δεύτερο Μνημόνιο – νέα Δανειακή» Σύμβαση.

Ο ελληνικός λαός, αν θέλει να έχει μέλλον πρέπει να απαντήσει ξεκάθαρα με ένα νέο μεγάλο και ελπιδοφόρο ΟΧΙ.

ΟΧΙ στο PSI!

ΟΧΙ στο δεύτερο Μνημόνιο!

ΟΧΙ στη νέα δανειακή σύμβαση!


ΟΧΙ στην εκποίηση της χώρας και στον εξευτελισμό και εξανδραποδισμό του λαού!
Πράγματι το ΟΧΙ σε όλα τούτα οδηγεί στη διακοπή αποπληρωμής του χρέους και συνακόλουθα στην έξοδο από την ευρωζώνη. Όλα τα άλλα που προβάλλονται ως δήθεν «εύκολες» εναλλακτικές λύσεις συνιστούν αυταπάτες και χίμαιρες, αν δεν αποτελούν εύκολη στρεψοδικία.

Η διακοπή αποπληρωμής του χρέους και η έξοδος από την ευρωζώνη, ως τα πρώτα αναγκαία και αναντικατάστατα αφετηριακά βήματα της άρνησης του πακέτου "PSI - 1ου και 2ου Μνημονίου – νέας Δανειακής Σύμβασης», όχι μόνο δεν συνιστούν καταστροφή αλλά στα χέρια μιας νέας, προοδευτικής κυβέρνησης που θα προκύψει από μια λαϊκή ανατροπή, συναποτελούν το μοναδικό δρόμο για μια διέξοδο από την κρίση και την προοδευτική ανασυγκρότηση της χώρας.

Με τα δάνεια της τρόικας δε γίνεται προκοπή.

Η άρνηση της τροϊκανής χρηματοδότησης σημαίνει απλά ότι θα σταματήσουμε να πληρώνουμε (ευτυχώς) τόκους και χρεολύσια επί του χρέους.

Με δυο λόγια θα πρέπει να κάνουμε διακοπή στην αποπληρωμή του χρέους (στάση πληρωμών ή πτώχευση με πρωτοβουλία της χώρας), πράγμα που έχει ως δίδυμη επιλογή (αναγκαία έτσι κι αλλιώς) την έξοδο από την ευρωζώνη και τη συγκρότηση νέου εθνικού νομίσματος. Κι αυτά ως αφετηρία ενός προοδευτικού προγράμματος σοσιαλιστικής προοπτικής με αιχμές τη ρύθμιση – διαγραφή του ιδιωτικού χρέους και την εθνικοποίηση – κοινωνικοποίηση των τραπεζών.

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΑ

Ποιος θα τα κάνει αυτά;

Ασφαλώς όχι το παραδομένο αστικό κατεστημένο του χρηματιστικού κεφαλαίου.
Θα τα κάνει μια άλλη, αριστερή, προοδευτική κυβέρνηση.

Αυτή η κυβέρνηση μπορεί να προκύψει μόνο από μια μεγάλη προοδευτική ανατροπή που μπορούν να επιφέρουν μεγάλοι, ενωτικοί, ταξικοί, εξεγερτικοί αγώνες του ελληνικού λαού, που θα εκφράζουν μια πλατιά κοινωνική συμμαχία της σύγχρονης εργατικής τάξης και των μικρομεσαίων στρωμάτων στις πόλεις και την ύπαιθρο!

Κεντρικό αίτημα των καιρών είναι η συμπαράταξη των ριζοσπαστικών αριστερών δυνάμεων (ΚΚΕ – ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΤΑΡΣΥΑ) στο πλαίσιο ενός ευρύτερου μετώπου Αριστεράς και συνεπών (πέραν της σοσιαλδημοκρατίας) προοδευτικών δυνάμεων.

ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Αυτά συνιστούν τις μεγάλες προκλήσεις των καιρών!

Θα ανταποκριθούμε;

Θα ανταποκριθούν οι δυνάμεις της Aριστεράς και οι συνεπείς προοδευτικές δυνάμεις;

Θα ανταποκριθούν οι πολίτες;

Αυτή την ώρα, το εδώ και τώρα κάλεσμα των καιρών είναι όλοι και όλες ενωμένοι στους δρόμους.

Ενωμένοι για να σταματήσουμε τα εγκληματικά πολιτικά χέρια που πάνε να εκβιάσουν και να πνίξουν κυριολεκτικά τον ελληνικό λαό με το πακέτο «PSI -2ο Μνημόνιο – 2η Δανειακή Σύμβαση»!

 • Έφτασε στο σημείο η ελληνική πολιτεία να νομοθετήσει -αντισυνταγματικά- την παραχώρηση προνομίων σε μουσουλμάνους της Θράκης σε βάρος των χριστιανών
Πότε θα βρεθεί επί τέλους κάποιος, πιστός στον όρκο που έδωσε κατά το Σύνταγμα, ότι θα υπηρετεί τη χώρα του; Πότε θα κολαστούν οι καταφανείς προκλητικές ενέργειες των τουρκοφρόνων του Προξενείου; Έφτασε στο σημείο η ελληνική πολιτεία να νομοθετήσει -αντισυνταγματικά- την παραχώρηση προνομίων σε μουσουλμάνους της Θράκης σε βάρος των χριστιανών.

Μετά δε, από κάθε παραχώρηση «ανοίγει η όρεξη» και η Άγκυρα με τους φανερούς πράκτορές της (που δεν κρύβονται πλέον) και τους «προοδευτικούς» πεμπτοφαλαγγίτες, ζητά -και επιτυγχάνει- ακόμη περισσότερα.

Πριν από μια εβδομάδα, η «Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης» (Ε.Ο.Τ.Δ.Θ ) συμμετείχε σε συγκέντρωση με θέμα «Ζώντας τη διαφορετικότητα-Μεσημεριανός Δείπνος FUEN» και στη συνεδρίαση στρογγυλής τραπέζης με θέμα «Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών» που διοργανώθηκε από την Ομοσπονδιακή Ένωση Ευρωπαϊκών Εθνοτήτων (FUEN).

Εκεί, μεταξύ άλλων κατηγοριών κατά της Ελλάδας «που καταπιέζει τους μουσουλμάνους», συζητήθηκε και η εκστρατεία συλλογής υπογραφών, ώστε να συγκεντρωθεί πανευρωπαϊκά ο αριθμός του ενός εκατομμυρίου -όπως προβλέπει οδηγία της Ε.Ε.- στέλνοντας με δημοψήφισμα κατηγορούμενη τη χώρα μας.

Το πιο προκλητικό όμως είναι η προχθεσινή οργάνωση τελετής μνήμης για την «επέτειο της Εθνικής Αντίστασης». Ομολογώ, ότι όταν πριν από χρόνια άκουσα ότι οι τουρκόφρονες (παλαιοί εκμουσουλμανισθέντες χριστιανοί) τιμούν την Εθνική Αντίσταση, με εντυπωσίασε. Δεν εννοούν όμως την Εθνική Αντίσταση κατά των Γερμανοϊταλών και Βουλγάρων, αλλά κατά του… ελληνικού κράτους. Προχθές «εόρτασαν» την 24η επέτειο της… Αντίστασης αυτής, που συνέβη λένε στις 29 Ιανουαρίου του 1988, επί πρωθυπουργίας Ανδρέα Παπανδρέου.

Τι συνέβη εκείνη την ημέρα; Η ελληνική δικαιοσύνη απαγόρευσε την ίδρυση και λειτουργία συλλόγων με τουρκική επωνυμία. Αφορμή περίμεναν, και τον επόμενο χρόνο οργάνωσαν διαδηλώσεις για την «θλιβερή επέτειο», με αποτέλεσμα να συγκρουσθούν με τις δυνάμεις της Τάξης και με συμπολίτες τους. Διόγκωσαν τα πράγματα κατά τη συνήθεια του τουρκικού Προξενείου και από τότε κάθε 29 Ιανουαρίου θεωρείται «Ημέρα μνήμης της Εθνικής Αντίστασης».

Και η μέρα αυτή δεν «εορτάζεται» μόνον στην Ελλάδα, αλλά και σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες που υπάρχουν τουρκικές κοινότητες και φυσικά στην Τουρκία.

Το δε επίσημο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας TRT έχει πληρέστατο ρεπορτάζ από εκδήλωση που έγινε στην Κωνσταντινούπολη, όπου μεταξύ άλλων γράφει:
«Οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης, στην 24η επέτειο της Εθνικής Αντίστασης της 29ης Ιανουαρίου απευθύνθηκαν στον κόσμο και είπαν ότι θα συνεχίσουν να υπάρχουν με την εθνική και την θρησκευτική τους ταυτότητα.

Στην περιοχή της Δυτικής Θράκης της Ελλάδας ζουν περίπου 150 χιλιάδες ομογενείς μας. Το 1988 οι ελληνικές αρχές έκλεισαν όλους τους συλλόγους οι οποίες περιείχαν στην επωνυμία τους τον όρο «Τουρκικός». Η απόφαση αυτή αποτέλεσε τον «σπινθήρα» για τα Γεγονότα της 29ης Ιανουαρίου. Οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης αντέδρασαν στην κατάσχεση του δημοκρατικού τους δικαιώματος να εκφράζουν την εθνική τους ταυτότητα.

Στις 29 Ιανουαρίου 1988 ξεχύθηκαν στους δρόμους και ανακοίνωσαν στον κόσμο ότι θέλουν να εκφράσουν την εθνική τους ταυτότητα. Οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας ήταν η μεγαλύτερη και πραγματική αντίδραση της Μουσουλμανικής Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης προς την Ελλάδα. Ενώ στις 29 Ιανουαρίου του 1990, η οποία πέρασε στην ιστορία ως «μαύρη ημέρα», άγνωστες και σκοτεινές δυνάμεις οι οποίες ήθελαν να εκφοβίσουν την τουρκική μειονότητα επιτέθηκαν στους Τούρκους και στα καταστήματα τους στην Κομοτηνή.

Έπειτα διοργανώθηκε μια δεξίωση στο Πολιτιστικό Κέντρο, παρουσία του βουλευτή Εντιρνέ του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης. Οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης τόνισαν για μια ακόμη φορά την αποφασιστικότητα τους να συνεχίσουν τον αγώνα ύπαρξης τους».

Αν όλα αυτά θεωρούνται ασήμαντα, τότε ας γυρίσουμε από το άλλο πλευρό συνεχίζοντας τον ύπνο μας ή -αν είναι νωρίς- ας δούμε στην τηλεόραση κάποιο επιμορφωτικό τουρκικό σίριαλ.Ο νέο-οθωμανισμος στην Ελλάδα

Καινοφανής και ανήκουστη τοποθέτηση που παραβιάζει ευθέως την Συνθήκη της Λωζάννης είχαμε από το νέο πρεσβευτή της Τουρκίας στην Αθήνα, Ουράς Κερίμ, ο οποίος σε δηλώσεις του, με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων του, μίλησε για ... "ομογενείς Τούρκους στην Ελλάδα" και μάλιστα ανενδοίαστα τόλμησε να θέσει και θέμα "ανάγκης βελτίωσης της διαβίωσης της τουρκικής μειονότητας στην Ελλάδα"!

Το επίσης τραγικό είναι ότι κανείς από το ΥΠΕΞ που κόπτεται να εκδίδει ανακοινώσεις κατά της Ρωσίας, δεν έχει απαντήσει μέχρι στιγμής στην εκπληκτικά προκλητική δήλωση του Τούρκου πρεσβευτή που "ανοίγει ασκούς του Αιόλου" και την έχουν δεχθεί περίπου ως "φυσιολογική δήλωση"! Έχει συμβεί κάτι στο παρασκήνιο, έχει υπογραφεί κάτι και δεν το ξέρουμε;

Ιδού όλη η δήλωση του Κερίμ Ουράς: «Θεωρούμε τους ομογενείς μας στην Ελλάδα και τη ρωμαίικη (σ.σ.: προσέξτε: λέει "ρωμαίικη, όχι ελληνική. Όπως αποκαλούσαν επί τουρκοκρατίας τους Έλληνες!) μειονότητα στης χώρα μας σημαντική γέφυρα φιλίας για την πρόοδο των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, με ευχαρίστηση βλέπουμε ότι οι ομογενείς μας (σ.σ.:!) κινούνται ως πολίτες που είναι συνδεδεμένοι με το κράτος τους και σέβονται το νόμο. Επιθυμούμε δε, να συνεχίσουν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της χώρας τους σε όλους τους τομείς και δίνοντας προτεραιότητα στην μόρφωση να ανελίσσονται σε κάθε κοινωνική στιβάδα.

Υπό αυτή την έννοια, πιστεύουμε ότι ο ορθότερος δρόμος και για την Ελλάδα αλλά και για την Τουρκία είναι να κινηθούν με σκοπό τη βελτίωση των συνθηκών υπό τις οποίες διαβιούν οι μειονότητές τους, ανεξάρτητα από την αρχή της αμοιβαιότητας»!

Σε μία κανονική χώρα με στοιχειώδη αξιοπρέπεια που βιώνει καθημερνικά την τουρκική επιθετικότητα, θα έπρεπε να του ζητηθεί να εγκαταλείψει άμεσα ο έδαφός της.

Η Συνθήκη της Λωζάνης είναι σαφής: Δεν υπάρχει τουρκική μειονότητα στην Ελλάδα. Και δεν υπάρχει τουρκική μειονότητα στην Ελλάδα γιατί δεν υπήρχαν Τούρκοι εναπομείναντες μετά την ανταλλαγή πληθυσμών. Μουσουλμάνοι Έλληνες, εξισλαμισθέντες και επίσης Πομάκοι, σλαβικής καταγωγής, επίσης εξισλαμισθέντες.

Αντίθετα, υπήρχε (αλλά λόγω τουρκικών διωγμών έχει πάψει ουσιαστικά να υφίσταται) ελληνική μειονότητα στην Κωνσταντινούπολη, η οποία μετά το προγκρόμ του 1955 και τον δεύτερο διωγμό των ετών 1974-1985, έπαψε ουσιαστικά υφίσταται. Αντίθετα οι μουσουλμάνοι, αδεία των δημοκρατικών κυβερνήσεων από το 1974 μέχρι σήμερα γίνονται δέκτες μιας τεράστιας πίεσης από το τουρκικό κράτος, το οποίο διαθέτει μεγάλα κεφάλαια προκειμένου να "υιοθετήσει" με το "έτσι θέλω" τους μουσουλμάνους της Θράκης, και των Δωδεκανήσων (Κω, Ρόδο).

Και έρχεται τώρα ο πρεσβευτής της Τουρκίας για να μας πει, τι; Ότι η Ελλάδα έχει "Τούρκους ομογενείς"! Βάζοντας με αυτό το τρόπο στο τραπέζι επίσημα θέμα μειονότητας, όπως δεν έχει μπει ποτέ στο παρελθόν. Γιατί άλλο να το λένε αόριστα και να το υπονοούν και άλλο να τίθεται από τον διπλωματικό εκπρόσωπο της Άγκυρας στην Ελλάδα. Η παραβίαση της Συνθήκης της Λωζάνης του 1923 είναι κάτι παραπάνω από σαφής. Είναι και προκλητική. Και όταν σου παραβιάζουν την Συνθήκη της Λωζάννης εν ψυχρώ μέσα στην Αθήνα και δεν αντιδράς, μην περιμένεις να την σεβαστούν στο Αιγαίο ή στην Θράκη, βέβαια...

Για να μην μιλήσουμε για την "αυτοκρατορική" οθωμανική αντίληψη που έδειξε ο Κερίμ Ουράς, μιλώντας για "ρωμαίικο" σαν να ήταν ο Αλή Πασάς ο Τεπελενλής!

Ακούει κανείς στο (νεοδημοκρατικό) ΥΠΕΞ; Ακούει ο Α.Σαμαράς; Γιατί για να μιλήσουμε για Παπαδήμο, ΠΑΣΟΚ κλπ., μάλλον χάνουμε το χρόνο μας...

Μόνο τυχαίος δεν είναι ο νέος πρεσβευτής της Τουρκίας στην Ελλάδα Kerim Uras και φυσικά μόνο ως τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί η τοποθέτησή του στην Αθήνα από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Γνωστός για τις σκληρές γραμμές του και τις νέο-οθωμανικές του αντιλήψεις ο Kerim Uras ήταν πρεσβευτής στο Ισραήλ κατά τη διάρκεια του ναυτικού επεισοδίου του «Μαβί-Μαρμαρά» ενώ χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η προκλητική συμπεριφορά του –ζητώντας επίμονα τη συγγνώμη του Ισραήλ- ανάγκασε τον ισραηλινό υπουργό στρατηγικών θεμάτων και αναπληρωτή πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μοσέ Γιααλόν να τον πετάξει κυριολεκτικά έξω από το γραφείο του.

Ταυτόχρονα ο Kerim Uras εμφανίζεται και ως ο προστάτης των εκατοντάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών μουσουλμάνων που ζουν στην Ελλάδα κάνοντας ουσιαστικά υποδείξεις προς την ελληνική πολιτεία για επίλυση τοιυ θέματος του τζαμιού!

«Πιστεύουμε επίσης ότι οι προσδοκίες των Μουσουλμάνων που φτάνουν τις εκατοντάδες χιλιάδες στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη, για την απόκτηση τόπου λατρείας και νεκροταφείου θα πραγματοποιηθούν πολύ σύντομα»(!), αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κείμενο της τουρκικής Πρεσβείας.

Παράλληλα με την απαλοιφή του όρου «ρωμαίικη» μειονότητα και την αντικατάστασή της από τη λέξη Ελληνική από το επίσημο κείμενο του μηνύματος του νέου Τούρκου Πρεσβευτή προς τον ελληνικό λαό επί της ευκαιρία της ανάληψης των νέων του καθηκόντων αντέδρασε η τουρκική Πρεσβεία στην Αθήνα, μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος από το defencenet.gr.

Δεν είναι όμως τόσο η αλλαγή του προσδιορισμού της Ελληνικής μειονότητας στην Τουρκία, όσο το ότι ο νέος Τούρκος Πρέσβης έθεσε για πρώτη φορά από το 1923 θέμα τουρκικής μειονότητας στην Ελλάδα.

Μέχρι και αυτή τη στιγμή δεν έχει υπάρξει η παραμικρή αντίδραση από το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, για τις δηλώσεις του Τούρκου Πρέσβη περί τουρκικής μειονότητας.

Να σημειώσουμε τέλος ότι ο Kerim Uras είναι φίλος και ομοτράπεζος του υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Περαστικά μας…


Σχόλιο ιστολογίου: Μήπως θα πρέπει να μαθαίνουμε και τουρκικά, για να ικανοποιήσουμε και εκείνο το προεκλογικό του ΓΑΠ "οι εξετάσεις οδήγησης θα δίνονται στα τουρκικά" (το είπε στους Πομάκους της ορεινής Ξάνθης κατά την τελευταία του επίσκεψη κι ενώ οι Πομάκοι έχουν την δική τους γλώσσα...)

 • Δικαίωσε την Γερμανία το δικαστήριο της Χάγης για τις αποζημιώσεις
 • Τι θα γίνει εάν η Ελλάδα εγγράψει στον προϋπολογισμό της -συμπληρωμένο με τους ανάλογους τόκους- το απλήρωτο χρέος της Γερμανίας προς την Ελλάδα;
Δικαιώνει την Γερμανία η απόφαση που ανακοινώθηκε σήμερα το μεσημέρι από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, το οποίο έκρινε ότι η Ιταλία παραβίασε το δικαίωμα ασυλίας της Γερμανίας με το να επιδικάσει αποζημιώσεις στα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας, μεταξύ αυτών και στους απογόνους των Ελλήνων που σφαγιάστηκαν στο Δίστομο κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το Δικαστήριο με ψήφους 12-3, 14-1, 14-1 και 14-1 τάχθηκε κατά των αποφάσεων των ιταλικών δικαστηρίων τα οποία, συντασσόμενα προς την απόφαση ελληνικού Πρωτοδικείου, είχαν αποφανθεί ότι η Γερμανία δεν δικαιούτο να επικαλείται ασυλία και θα έπρεπε έτσι να καταβάλει αποζημιώσεις της τάξης των 28 εκατ. ευρώ στους απογόνους κατοίκων του Διστόμου που έπεσαν θύματα της γερμανικής Κατοχής.

Το Διεθνές Δικαστήριο ουσιαστικά αναγνώρισε το δικαίωμα της Γερμανίας να μη δικάζεται ως κράτος από δικαστήρια άλλων χωρών και επομένως να μην εφαρμόζει τις αποφάσεις ξένων δικαστηρίων. Κάλεσε δε την Ιταλία να τερματίσει την ισχύ των αποφάσεων των δικαστηρίων της, ενώ ομόφωνα απέρριψε και τις αξιώσεις της Γερμανίας για δική της αποζημίωση από το ιταλικό Δημόσιο.

Τι γράφαμε εν αναμονή της απόφασης της Χάγης για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Του Αλέξανδρου Κουτσομητόπουλου

Εισαγωγικά θεωρούμε αναγκαίο να επισημάνουμε τα εξής , που πρέπει ο καθένας μας να έχει υπόψη στις κρίσεις που θα ακολουθήσουν για την αναμενόμενη Απόφαση του Δ.Δ. της Χάγης :

 1. Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης συγκροτήθηκε από τον Ο.Η.Ε. για την προστασία των βασικών του Καταστατικών Αρχών . Ο Ο.Η.Ε. ιδρύθηκε σαν αποτέλεσμα της μεγάλης αντιφασιστικής και αντιιμπεριαλιστικής νίκης των λαών από την Συμμαχία των ¨Ηνωμένων Εθνών¨ κατά της Χιτλερικής Συμμαχίας του – τότε – ¨Άξονα¨ της Γερμανίας. Η Ελλάδα σαν ιδρυτικό μέλος των ¨Ηνωμένων Εθνών¨ είναι συνεπώς από τα πρώτα 24 ιδρυτικά κράτη του μετέπειτα ¨Ο.Η.Ε.¨ . Μια από τις πρώτες διακηρύξεις της Συμμαχίας των ¨Ηνωμένων Εθνών¨ κατά του ¨Άξονα¨ έλεγε τον Δεκέμβρη του 1942 πως η Γερμανία θα καταβάλει Αποζημιώσεις για κάθε παραβίαση του διεθνούς δικαίου.
 2. Τα –ακόμα- ισχύοντα Άρθρα ¨53¨ και ¨107¨ του ¨Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών¨ ( Ο.Η.Ε. ) ορίζουν πως η Γερμανία αποτελεί ¨Εχθρικό Κράτος¨ για την Διεθνή Κοινότητα και πως κάθε κράτος-μέλος της αρχικής Συμμαχίας δικαιούται να επέμβει σε αυτή ¨αυτοβούλως¨ , χωρίς απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας , εάν εκτιμήσει πως απειλείται η διεθνής ειρήνη. Βέβαια αυτό είναι ¨παράλλογο¨ στο βαθμό που αρχικά οι δύο Γερμανίες από την δεκαετία του 1970΄είναι μέλη του Οργανισμού. Μετά την Ενοποίηση της Γερμανίας με την ενσωμάτωση της Ανατολικής η Γενική Συνέλευση του Ο.Η.Ε. το 1994 ζήτησε με ψήφισμά της να απαλειφθούν από τον Καταστατικό Χάρτη τα δύο αυτά άρθρα. ΟΜΩΣ έκτοτε πέρασαν 17 χρόνια και οι πρώην συμμαχικές ¨4ρεις Μεγάλες Δυνάμεις¨ έχουν βρει διάφορες ¨τεχνικές δυσκολίες¨ για να μη αλλάξουν αυτά τα άρθρα, γενικά ισχυρίζονται πως ¨χρειάζεται γενικότερη μεταρρύθμιση του Καταστατικού του Ο.Η.Ε. ¨ , η δε Γερμανία ζητά πιεστικά όχι μόνο να απαλειφθούν τα άρθρα που την ¨προσβάλλουν¨ , αλλά και να γίνει ένα από τα ¨μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας¨ ( πλάι στους τέσσερεις πρώην συμμάχους της Αντιχιτλερικής Συμμαχίας ) , αίτημα που το υποστήριξε στο παρελθόν και η κ. Ντ. Μπακογιάννη , ως ΥΠΕΞ , χωρίς ανταλλάγματα βέβαια ( όπως θα ήταν για παράδειγμα η καταβολή των Πολεμικών Επανορθώσεων , διότι τα Ηνωμένα Έθνη ιδρύθηκαν ακριβώς λόγο του πολέμου που εξαπέλυσε η Γερμανία για δεύτερη φορά στον 19ο αιώνα ).
 3. Όπως και να έχουν τα πράγματα ¨τυπικά¨ η Γερμανία παραμένει ¨Εχθρικό Κράτος¨ για την διεθνή κοινότητα και το Δ.Δ. της Χάγης είναι το Δικαστήριο των Ηνωμένων Εθνών στα οποία η Ελλάδα για πολύ συγκεκριμένες αιτίες είναι ένα από τα λίγα ιδρυτικά του μέλη. Τώρα , στις σημερινές συνθήκες , έχουμε νέες ¨διεθνείς εξελίξεις¨ στις οποίες εμπλέκεται ενεργά η ¨Νέα Γερμανία¨ και η παγκόσμια κοινότητα σίγουρα θα σκέπτεται σοβαρά τις προοπτικές , όπως και την κατεύθυνση της ¨μεταρρύθμισης¨ του Καταστατικού Χάρτη του Ο.Η.Ε. που θα ήθελε η Γερμανία.
 4. Με τον Ν. 2023/10.3.1952 η Ελλάδα κατήργησε την ¨εμπόλεμη κατάσταση με την Γερμανία¨ ΜΕ ΤΗΝ ΡΗΤΗ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ – ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ – ΠΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΘΑ ΡΥΘΜΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ¨ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΙΣ¨. Η Γερμανία όμως με την Ενοποίηση της αρνήθηκε την συζήτηση και τη καταβολή τους , δεν αναγνωρίζει πως η Συνθήκη μεταξύ των τεσσάρων μεγάλων πρώην συμμαχικών μας δυνάμεων με τις δύο Γερμανίες είναι όχι μόνο ¨de-facto ¨ , αλλά και ¨de jura ¨ ΣΥΝΘΗΚΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΗΞΗ ΤΟΥ Β΄Π.Π. ΚΑΙ ΤΩ ΣΥΝΕΠΕΙΩΝ ΤΟΥ, συνεπώς ¨αυτόματα¨ και με τον ¨νόμο¨ βρισκόμαστε σε ¨εμπόλεμη κατάσταση¨ μαζί της και αυτό όχι μόνο λόγω επιβολής αποικιοκρατικών μνημονίων και νέων απαιτήσεων της για ¨παράδοση της εθνικής και λαϊκής μας κυριαρχίας¨. Βέβαια την άρση του ¨εμπολέμου¨ την υπέγραψε το 1952 σαν αρχηγός κράτους ο τ. Βασιλιάς Παύλος , σήμερα σύμφωνα με το ¨ισχύον¨ Σύνταγμα αρμόδιος για την τήρηση των Νόμων , την κήρυξη πολέμων ΚΑΙ την υπογραφή ¨Συνθηκών Ειρήνης¨ την έχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ! Σαν ¨πρώην Επονίτης¨ κάτι πρέπει να κάνει για την επίτευξη ειρήνης με την Γερμανία – όπως επιτάσσει το Σύνταγμα – μη απεμπολώντας εθνικά δίκαια , το γενικό συμφέρον δηλαδή , σύμφωνα με τον όρκο που έχει δώσει και όχι σύμφωνα με αυτά που τον συμβούλεψε στην ¨τελετή παράδοσης¨ η τότε πρόεδρος της Βουλής , η κυρία Άννα –Ψαρούδα Μπενάκη…

ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΧΑΓΗ…

Υπάρχουν τρις πιθανότητες σχετικά με την απόφαση της ¨Ανεξάρτητης¨ -Διεθνούς Δικαιοσύνης για τις Επανορθώσεις – Αποζημιώσεις , για τις οποίες ψυχικά και πολιτικά πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο.

Εάν οι μεγάλες ανταγωνιστικές με την Γερμανία ιμπεριαλιστικές δυνάμεις θέλουν να της στείλουν ένα ¨προειδοποιητικό ράπισμα¨ επειδή τους τα έχει ¨ζαλίσει ¨ τελευταία με τον ¨εγωισμό της¨ ( όπως προσεκτικά ονομάζουν την ιμπεριαλιστική-επεκτατική της ορμή ) , τότε η απόφαση της ¨διεθνούς δικαιοσύνης¨ θα είναι καλή για τους λαούς. Εάν θέλουν να της στείλουν μόνο μια απλή ¨προειδοποίηση¨ , τότε η Απόφαση θα είναι ¨αμφίρροπη¨ ( σου λέμε πως οφείλεις στην ανθρωπότητα , αλλά προς το παρόν στα χαρίζουμε στο βαθμό που συνεχίσεις να εξυπηρετείς ¨εμάς¨ με τις πολιτικές σου , όπως γινόταν και από τις δύο Γερμανίες μέχρι σήμερα ).

Όλα εξαρτώνται βέβαια ( και για την Απόφαση του Δ.Δ. της Χάγης ) από τι εναλλασσόμενες συμμαχίες της Γερμανίας ( μια περισσότερο με τις ΗΠΑ , την άλλη περισσότερο με την Ρωσία ) και τους νέους ¨Άξονες¨ που στήνει ξανά στην Ευρώπη εντός και εκτός της ¨Ε.Ε.¨ ( Ολλανδία , Φιλανδία , Δανία , Αυστρία , Πολωνία και Τουρκία , όπως και με τον ¨Μουσουλμανικό Κόσμο¨ , δηλαδή τις χώρες του Καυκάσου , Ουιγούρους της Κίνας και την Περσία ) , παρά την σταθερή της συμμαχία με το ΝΑΤΟ και το Ισραήλ ) .

Η ενεργειακά και εξαγωγικά εξαρτημένη Γερμανία κινείται , ιδιαίτερα μετά το 1990 , ¨πολυεπίπεδα¨ και πρέπει να την επανεκτιμούμαι και να προσαρμόζουμε τις πολιτικές μας απέναντι της καθημερινά , όπως κάνει και η ίδια δηλαδή.

Σαν ιδέα το ¨Ευρωπαϊκό Ιδεώδες¨ είναι γλυκό και όμορφο , αλλά ας το αφήσουμε προς το παρόν στους καλά ελεγχόμενους και εξαρτώμενους ( τυλάχιστον ¨ψυχολογικά¨ ) απόφοιτους και υπότροφους των Γερμανικών ιδρυμάτων και Α.Ε.Ι , στους Πράσινους και Ανανεωμένους Αριστερούς , όπως και σε διάφορους ¨Χάμπερμας¨… ¨Έφαγε καλά¨ τα τελευταία εβδομήντα χρόνια η Γερμανία από αυτό το ιδεώδες και φαίνεται να μην έχει χορτάσει ακόμα. Ιδιαίτερα μετά την κάθοδο της στα Βαλκάνια με την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας της άνοιξε η όρεξη ακόμα περισσότερο , για λόγους… ¨προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων και προστασίας μειονοτήτων όλων των ειδών…¨.

Επίσης θα πρέπει να έχουμε – καλά υπόψη μας - πως για τις ¨λοιπές δημοκρατικές- ιμπεριαλιστικές δυνάμεις¨ η Απόφαση του Δ.Δ. της Χάγης για τις Πολεμικές Επανορθώσεις – Αποζημιώσεις – ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ – ΟΜΩΣ ΜΕ ¨ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΑΤΙΑ¨ αφορά –ΟΛΕΣ- τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις σε σχέση με τα εγκλήματα πολέμου που διαπράττουν καθημερινά. Ιδιαίτερα η αναγνώριση του δικαιώματος σε κάθε πολίτη να ενάγει κράτη ζητώντας αποκατάσταση της αδικίας – θα πρέπει να κάνουν τις ΗΠΑ, το Ισραήλ , το ΝΑΤΟ ( συμπεριλαμβανομένης της ¨Νέας¨-Γερμανίας ) να τρέμουν μπροστά στην προοπτική να τεθούν από τους λαούς στο εδώλιο και να αποζημιώσουν όπως και για το Β΄Π.Π. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΛΑ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ- ΕΙΝΑΙ ΤΟ ¨ΑΤΟΥ ΤΗΣ¨ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑ ΤΗΣ

Προφανώς στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα από την ¨ακρόαση των αντιπάλων¨ τον Σεπτέμβρη που μας πέρασε στο Δ.Δ. της Χάγης μέχρι την Απόφαση του δικαστηρίου που αναμένουμε σε λίγες μέρες ( 3/2 ) , ΣΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ θα έκανε πολλές ¨διαβουλεύσεις¨ με τους ¨συμμάχους¨ για την έκβαση της Απόφασης. Το αποτέλεσμα θα το δούμε , θα είναι όμως πιστεύω μέσα στο πλαίσιο αυτών των συσχετισμών και παραμέτρων.

¨ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ¨ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Α΄

Α) Επειδή η υπάρχουσα ¨διεθνής δικαιοσύνη¨ είναι ο ¨συγκερασμός¨ των ¨πολιτικών συσχετισμών¨ μεταξύ – κυρίως- των μεγάλων ¨δημοκρατικών¨ – κρατικών δυνάμεων η Απόφαση μπορεί να είναι τελείως αρνητική για τους πολίτες της Ιταλίας και της Ελλάδας.

Να λέει δηλαδή η ότι η Γερμανία δικαιούται το ¨ακαταδίωκτο¨ -από πολίτες- για τα εγκλήματα της ( ¨κρατική ασυλία – ετεροδικία ¨ ) , να καταργεί ¨ψυχρά¨ την σχετική Απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Ιταλίας και στο ¨σκεπτικό¨( αιτιολόγηση) να μην αναφέρει -τίποτα άλλο – , να μην εκφέρει καμία άλλη κρίση σχετικά με το γενικότερο πρόβλημα των ¨Γερμανικών Επανορθώσεων¨.

Σε αυτή την περίπτωση της ¨χαρίζεται¨ σαν ¨bonus” από την ¨διεθνή κοινότητα¨ ( λόγο ¨άμεμπτης μεταπολεμικής συμπεριφοράς¨ και ¨προτέρου έντιμου βίου¨ ) η κατάσχεση των περιουσιακών της στοιχείων ΑΡΧΙΚΑ στην Ιτσλία ( όλες οι ενστάσεις της Γερμανίας έχουν απορριφθεί και η Απόφαση είναι άμεσα εκτελεστή , απλά περιμένει και την Απόφαση του Δ.Δ. τ. Χάγης ) και μια επερχόμενη νέα θύελλα αγωγών εναντίον της σε όλο τον κόσμο. Στην Ελλάδα εκκρεμούν για παράδειγμα πάνω από 56000 αγωγές Αποζημίωσης από θύματα και κληρονόμους τους. Αγωγές που πάγωσε το υπουργείο ¨δικαιοσύνης¨ της ¨Ελλάδας¨ μετά την απόφαση , το 2002 , του ¨εκτάκτου¨ ( ¨Ειδικού¨) δικαστηρίου που συγκρότησε ο ¨συνήθης Σημιτισμός/Παπανδρεϊσμός¨ με τον κ. Ματθία ( του οποίου του πρόσφεραν ¨έκτακτη¨ παράταση της ληγμένης θητείας του για αυτό τον σκοπό ) για να αναιρέσει την Απόφαση του Άρειου Πάγου – που ΔΕΝ αναγνώριζε δικαίωμα ¨ετεροδικίας¨ ( κρατικής ασυλίας ) στην Γερμανία. Σε περίπτωση θετικής Απόφασης του Δ.Δ.τ, Χάγης , εννοείται πως ενεργοποιούνται οι αγωγές αυτές ( μιας και οι συνήθεις ¨αντιφασίστες¨ υπουργοί ¨δικαιοσύνης¨ της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ , ΔΕΝ αναθεώρησαν από μόνοι τους την Διάταξη του Π.Κ. που δίνει την δυνατότητα στον εκάστοτε υπουργό της…. Να –αναστέλλει – την απόφαση εκτέλεσης δικαστικών Αποφάσεων με κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων αλλοδαπών υπηκόων για ¨λόγους εθνικού συμφέροντος¨ , την διάταξη δηλαδή με την οποία ο κ. Ι. Σταθόπουλος απαγόρευσε την κατάσχεση του Ινστιτούτου Γκαίτε της Αθήνας και άλλων ακινήτων της Γερμανίας… υπέρ της Αποζημίωσης των κατοίκων του Διστόμου. Κατ΄άλλα βέβαια ο ¨Αντίφα¨ κ. Χ. Καστανίδης με ειδικό νόμο ενεργοποίησε το ¨Ελληνικό Γραφείο Δίωξης Γερμανών Εγκληματιών Πολέμου¨ ( που είχε καταργήσει το 1959 η Ελλάδα του Κ. Καραμανλή – πρώτη χώρα στον κόσμο ! ) , σύμφωνα με τα ¨αιτήματα¨ του ¨Κ.Ι.Σ.¨ , τ΄οποίο ελπίζει στην σύλληψη του συνεργάτη του Μαξ Μέρτεν , Αλόϊς Μπρούνερ , ¨κάπου στην Μ. Ανατολή¨ και στην δίκη του στην Ελλάδα για τα εγκλήματα κατά του Εβραϊκού πληθυσμού της Θεσσαλονίκης.

Και βέβαια με μια αρνητική απόφαση υπέρ της ¨Ετεροδικίας¨ η Γερμανία , για άλλη μια φορά , θα κερδίσει χρόνο , όπως κάνει επί εβδομήντα χρόνια μετά την λήξη του Β.Π.Π. , ώστε να μπορεί να λέει στην συνέχεια ( όσο περνάει ο χρόνος ) : ¨Μετά από30 , 40, 50, 60, 70, 80 και 90 χρόνια ¨μας ζητάτε αποζημιώσεις¨ ( ; ) , ¨δεν είναι άδικο αυτό για τις νέες γενιές , τώρα που είμαστε και σύμμαχοι και σας βοηθάμε με την… Ζήμενς και τα Μνημόνια ¨ ( ; ) , σε λίγο θα ζητήσουν και οι Πέρσες αποζημιώσεις από την Ελλάδα για την εκστρατεία του Μέγα Αλέξανδρου… ( κάπου εκεί , σε αυτά τα ¨σοβαρά επίπεδα¨ , κινούνται σήμερα της Γερμανίας . Κάποιοι Γερμανοί έγραψαν στα μπλοκ ¨Ωραία , τότε να ζητήσουμε και εμείς Αποζημιώσεις από τους Ρωμαίους για τις επιδρομές πέρα των Άλπεων…¨.

Άλλωστε η Γερμανία ( κυβέρνηση Μέρκελ ) η ίδια προσέφυγε στο Δ.Δ. της Χάγης ( και αυτό λέει κάτι… ) ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ¨ΣΥΝΥΠΟΣΧΕΤΙΚΟ¨ με την Ιταλία ( κυβέρνηση Μπερλουσκόνι ) για να ακυρώσουν την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Ιταλίας που δικαίωνε ιταλούς και έλληνες πολίτες με την αποζημίωση τους από κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων της Γερμανίας στην Ιταλία ( Ινστιτούτο Γκαίτε στο Commo κ.α ) . Στο σημείο αυτό θα πρέπει να επισημάνουμε πως , έτσι και αλλιώς δεν συμφωνούσε η άρχουσα τάξη της Ιταλίας με την Απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της. Γι΄αυτό αμέσως μετά συναντήθηκαν τον Δεκέμβρη του 2009 ο Μπερλουσκόνι με την Μέρκελ στη Βενετία και σκεπτόμενοι πως θα αποτρέψουν την εκτέλεση της , προχώρησαν στο προαπαιτούμενο ¨συνυποσχετικό¨ για την προσφυγή της Γερμανίας στο Δ.Δ. τ. Χάγης.

Μπορούμε να φανταστούμε πως και ο έτερος νέος υπάλληλος της ¨Παγκόσμιας Διακυβέρνησης¨ στην Ιταλία , ο κ. Μόντι , δεν θα ήθελε να κερδίσει η ¨πατρίδα του¨ την δίκη σε αντιδικία με την Γερμανία…, όπως βέβαια και ο κ. Παπαδήμος ( σκεφτείτε λίγο το προσωπικό δράμα αυτών των ¨παγκόσμιων ανθρώπων¨ , από την μια η ¨αγωνία τους για τις τύχες του διεθνούς τραπεζιτικού συστήματος και της ανθρωπότητας γενικότερα¨ και από την άλλη τα ¨στενά αναχρονιστικά, εγωιστικά , τοπικιστικά και μισαλλόδοξα συμφέροντα της χώρας – καταγωγής- τους ).

¨ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ¨ – ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Β΄

Επειδή η ¨ δικαιοσύνη ¨ πάντα πρέπει να αφήνει την αίσθηση της ¨ανεξαρτησίας της¨ ώστε να δικαιολογεί ( νομιμοποιεί ) την ύπαρξη της η ¨Απόφαση¨ , όλως ενδεχομένως , μπορεί να είναι ¨αμφίρροπη¨ και ¨ισοσκελισμένη¨ ( ¨δίκαια¨ κατά την τρέχουσα αντίληψη ) .

Δηλαδή να λέει πως επιβεβαιώνει αυτό που ζητά τώρα η Γερμανία , ότι σαν κράτος έχει ¨ασυλία¨ ( ετεροδικία) απέναντι σε αγωγές πολιτών και επί της ουσίας να ακυρώσει την σχετική απόφαση Ανωτάτου Δικαστηρίου της Ιταλίας , ΟΜΩΣ σε αυτή την περίπτωση το ¨αιτιολογικό ¨ της Απόφασης μπορεί να λέει πως :

¨ ναι μεν οι πολίτες δεν μπορούν να ενάγουν την Γερμανία¨ , ΑΛΛΑ

¨ η Ελλάδα , σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο ( ¨συνθήκες της Χάγης περί πολέμου¨ , 1897-1907 ) δικαιούται επανορθώσεων¨ μόνο… που αυτό πρέπει να το ζητήσει το ελληνικό κράτος – και βέβαια με την προϋπόθεση ότι υπάρχει ¨συνθήκη ειρήνης ¨ μεταξύ των πρώην εμπόλεμων κρατών στον β΄π.π.

Στην ¨καλή περίπτωση¨ ( την οποία όπως έχω καταλάβει ¨ευελπιστεί¨ και ο πραγματικά άξιος συνεχιστής του αείμνηστου Ι. Σταμούλη , κ. Στ. Περράκης ) το σκεπτικό της Απόφασης μπορεί να λέει ( πράγμα που προσωπικά το θεωρώ –απίθανο- έχοντας γνώσει των εκβιασμών που ασκεί η Γερμανία στην διεθνή κοινότητα , στηριζόμενη στην οικονομική της δύναμη , αλλά και στις ¨ 5ες Φάλαγγες¨ που διαθέτει στα διάφορα κράτη ) πως :

¨Ο Β.Π.Π. έχει λήξει με την ενοποίηση της Γερμανίας και την υπογραφή της Συνθήκης των 4+2 , η οποία υπέχει την σημασία μιας ¨Συνθήκης Ειρήνης¨ , και συνεπώς η Γερμανία υποχρεούται να προσέλθει σε διαπραγματεύσεις με τα ενδιαφερόμενα ΚΡΑΤΗ για τον διακανονισμό των ζητημάτων που προέκυψαν από τον πόλεμο ( σε αυτή την περίπτωση μόνο των ¨Επανορθώσεων-Αποζημιώσεωνν ¨ , διότι άλλα όλα τ΄άλλα ζητήματα έχουν διακανονισθεί ) .

Αυτά ¨θα¨ μπορούσε να αναφέρει το σκεπτικό της Απόφασης στην ¨καλή περίπτωση¨.

Στην κακή ( το πιο πιθανό κατά την κρίση μου ) το σκεπτικό της ¨Απόφασης¨ στα πλαίσια μιας υποκριτικής λογικής θα αναφέρει πως ναι μεν οι πολίτες δεν δικαιούνται να ενάγουν την Γερμανία , αυτό μπορεί να τα κάνει μόνο το Ελληνικό κράτος ( γνωρίζοντας πολύ καλά ότι αυτό από το 1832 ¨ελέγχεται¨ ) , η Γερμανία όμως υποχρεούται στην καταβολή Επανορθώσεων , ΑΛΛΑ ¨ΟΤΑΝ ¨ υπογραφτεί μια ¨Συνθήκη Ειρήνης¨ – που δεν έχει υπογραφτεί . Να αναφέρεται δηλαδή ρητά στο σκεπτικό της Απόφασης πως : ¨Η Συνθήκη των 4+ 2 για την Γερμανική Ενοποίηση και τον τερματισμό των Συμμαχικών Κατοχικών προνομίων ( 1990 )- ΔΕΝ – είναι η απαιτούμενη σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο ¨Συνθήκη Ειρήνης ¨, η απαίτηση παραμένει ¨ανοιχτή ¨ ( δηλαδή οριστικά κλειστή ! ) ¨ΟΤΑΝ¨ υπογραφτεί , όπως δηλαδή ισχυρίζεται , περιπαίζοντας επί εβδομήντα χρόνια την διεθνή κοινότητα , καταρρακώνοντας το διεθνές δίκαιο και το αίσθημα δικαίου των πολιτών , η κατ΄άλλα Δημοκρατική Γερμανία .

¨ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ¨ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Γ΄

Η Τρίτη και πιο απεχθής πιθανότητα είναι η Απόφαση του Δ.Δ. της Χάγης είναι να απορρίπτει τις αγωγές των πολιτών κατά της Γερμανίας και να επιβεβαιώνει το παραδοσιακό ιμπεριαλιστικό δίκαιο της ¨Ετεροδικίας ¨- Ασυλίας – Ακαταδίωκτο των κρατών απέναντι σε εγκλήματα πολέμου και στρατιωτικές εισβολές ΚΑΙ ΝΑ ΣΒΗΝΕΙ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ (οι οποίες ¨ειρήσθω εν παρόδω¨ κατασκευάστηκαν από τις ίδιες τις πολεμοκάπηλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις στις αρχές του 19ου αιώνα – για να εισάγουν κάποια ¨λογική¨ και ¨δικαιοσύνη¨ στην διεξαγωγή των πολέμων, δεν παύει όμως να είναι μια ¨κατάκτηση της ανθρωπότητας¨ σε σχέση με το παρελθόν ) διατυπώνοντας στο αιτιολογικό της την θέση πως Η ¨ΣΗΜΕΡΙΝΗ¨ ΓΕΡΜΑΝΙΑ – ΔΕΝ –ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ¨ΠΙΑ¨– ΜΕΤΑ ΑΠΟ 70 ΧΡΟΝΙΑ – ΣΕ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΕΝΑ ¨ΑΛΛΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ¨ – ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ¨Γ΄ΡΑΪΧ¨ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ¨ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ¨!

Για αυτό το ¨πιθανό σκεπτικό υπάρχει ήδη –νομικό προηγούμενο – με την μόλις πριν περίπου ένα χρόνο σχετική Απόφαση του λεγόμενου ¨Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων¨ του Συμβουλίου της Ευρώπης… Στην αγωγή Ελλήνων και άλλων Ευρωπαίων πολιτών είχαν απαντήσει ( Αποφασίσει ) πως η ¨δημοκρατική¨ Γερμανία δεν υποχρεούται να αποζημιώσει για κάτι που έκανε η Ναζιστική !

Στην Ευρώπη ¨της¨ ( UNSERES EUROPA – ΟΠΩΣ ΚΑΠΟΤΕ Η ¨MARE NOSTRUM της Ιταλίας ) η Γερμανία με το ¨ειδικό βάρος της ¨μπορεί να ΕΠΙΒΑΛΕΙ την ¨ετεροδικία της …¨, αλλά και γενικά το ακαταδίωκτο της απέναντι σε κράτη και πολίτες .

Διαβάστε σχετικά εδώ, το ¨σκεπτικό¨ της Απόφασης ¨προπομπού¨, εύχομαι να διαψευστώ:

¨…Το δικαστήριο απεφάνθη ότι η «Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου» δεν υποχρεώνει τα κράτη-μέλη να καταβάλλουν αποζημιώσεις ΓΙΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΕΠΡΑΧΘΗΣΑΝ ΑΠΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΟΝΤΟΤΗΤΕΣ, ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΑΥΤΑ ΔΙΑΔΕΧΘΗΚΑΝ…¨

http://www.doryforos.org/syzitiseis/viewtopic.php?t=1548&sid=532f675065e0f5c1852e330be2442b22

Τι θα σήμαινε εάν επικρατούσε αυτή η δικαιακή ¨λογική¨.

Εκτός του γεγονότος ότι δικαιώνεται το παλαιό , παμπάλαιο ¨δίκαιο¨ των ιμπεριαλιστικών πολέμων¨ , θα σήμαινε επίσης ότι καταργείται το μέχρι τώρα ισχύον Διεθνές Δίκαιο που αναφέρεται στα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις σύμφωνα με την ¨ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΟΧΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ¨ (ανεξάρτητα από την αρχική γεωγραφική τους έκταση και των πολιτικών συστημάτων και καθεστώτων που διακυβερνήθηκαν. Για παράδειγμα αναφέρω πως η Ρωσία μετά το κατέβασμα της κόκκινης σημαίας στο Κρεμλίνο υποχρεώθηκε, σύμφωνα με το ίδιο αξίωμα (της ¨διαδοχής των κρατών¨) να αποπληρώσει τα δάνεια που είχε λάβει η Τσαρική Ρωσία, τα οποία είχε διαγράψει ο Λένιν.

Επί σαράντα χρόνια η Δυτική Γερμανία , από το 1950 μέχρι το 1990 που ενσωμάτωσε την πρώην Ανατολική Γερμανία , ισχυριζόταν πως ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΟΧΗΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ αυτή (η κρατική της οντότητα ) είναι ο μοναδικός συνεχιστής του Ράιχ – δηλαδή της Γερμανίας –, ήταν δηλαδή η μοναδική ¨Γερμανία¨ και απειλούσε (έχοντας πλήρη συναίσθηση της οικονομικής δύναμης του ¨Μάρκου¨) όποια χώρα θα αναγνώριζε διπλωματικά την τότε Ανατολική Γερμανία ( Γ.Λ.Δ.- DDR) ότι θα διέκοπτε τις οικονομικές –διπλωματικές σχέσεις μαζί της! ( το λεγόμενο μεγαλομανές ¨Δόγμα Χάλστάϊν¨, σύμφωνα με το όνομα του τότε υπουργού εξωτερικών της) .

ΣΗΜΕΡΑ όμως που καλείται να πληρώσει για τα εγκλήματα του Γ΄ Ράιχ προωθεί την ιδέα πως δεν υπάρχει ¨Συνέχεια των Κρατών ¨ και δεν προτίθεται να πληρώσει γι΄αυτό . Σύμφωνα με την λογική ¨Τι φταίμε εμείς οι ¨δημοκράτες¨ γι΄αυτά που έκαναν οι Ναζί (η ¨άλλη¨ Γερμανία ήταν αυτή…¨. Μονά – ζυγά , Κορώνα- Γράμματα : Γερμανία.

Υ.Γ. ΜΕΡΟΣ Β΄

Δείτε εδώ τι πνίγει το κρατικό και δια-κομματικό κατεστημένο της Ελλάδας. Ανεβάστε αυτό το βίντεο (http://vimeo.com/31324369), τώρα που αναμένεται η απόφαση του Δ.Δ. τ. Χάγης και κανείς δεν μιλά , ούτε ¨πιέζει¨ για το γεγονός αυτό… Στην εκπομπή αυτή , μετά από την ακρόαση στο Δ.Δ. της Χάγης, ¨ΑΝΙΧΝΕΥΣΕΙΣ¨, του καλού δημοσιογράφου Π. Σαββίδη –που δεν την αναπαρήγαγε κανείς– λέγονται από τον Στέλιο Περράκη (κρίνω πως σχεδόν όλοι οι άλλοι που ακούγονται είναι από ¨κάτι λίγο¨ μέχρι αδιάφοροι) όλα τα νομικά και πολιτικά επιχειρήματα που δεν εκθέτουν μόνο την Γερμανία –αλλά και το Ελληνικό– δια-κομματικό κατεστημένο, ακόμα και κάποιους ¨διεκδικητές¨ των Γερμανικών Επανορθώσεων –ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΚΑΙ Η ΣΙΓΗ ΤΟΥΣ– ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΤΗΝ ΧΑΓΗ…
Προσοχή, στην εκπομπή εκτίθεται κατά την κρίση μου και ο Ελληνογερμανός καθηγητής Χάγκεν-Φλαϊσερ (τον οποίο ορισμένες πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα τον κατατάσσουν στους θεούς του Ολύμπου για τον ¨αντιφασιστικό φιλελληνισμό του¨) με διάφορες έξυπνες ¨επιφυλάξεις¨ κατά των νομικών και πολιτικών επιχειρημάτων της Ελλάδας για την καταβολή των Γερμανικών Επανορθώσεων – Αποζημιώσεων (¨δεν είναι έτσι ακριβώς¨ ισχυρίζεται, δεν το ορίζει έτσι η Συνθήκη του Λονδίνου/1952, και βέβαια σαν ιστορικός κάνει ¨λάθος¨).
ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ξεσκεπάζονται οι δύο οικονομολόγοι Alfred Ritschl ( Γερμανός,αλλά στην Αγγλία καθηγητής ) και Jac-De-pla ( Γάλλος ) που τους κάναμε επίσης “θεούς¨ στην Ελλάδα, διότι έγραψαν σε ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ την αλήθεια , δηλαδή πως ¨εάν ήθελε πραγματικά α διεκδικήσει η Ελλάδα , έχει τόσους ισχυρούς τίτλους που θα έπρεπε οι Γερμανοί να πουλήσουν και τα εσώρουχα τους για να μας αποζημιώσουν … , επίσης ο Ritschl -είχε – πει πως με την Συνθήκη του Λονδίνου η Ελλάδα είναι μια από τις χώρες που χάρισε τα τεράστια προ-πολεμικά χρέη και τα μεταπολεμικά μέχρι το 1952 ( της ΚΟΥΡΕΨΑΜΕ το 50 % των χρεών της και ορίσαμε ΕΝΑ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ 60 ΕΤΩΝ ! ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ – ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΟΣΗ ΤΗΝ ΚΑΤΕΒΑΛΕ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ Τ0 2010 ! – ΜΕ ΕΝΑ ΕΠΙΤΟΚΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΠΕΡΝΟΥΣΕ ΤΟ 2,5 – 3 % …
Ο δε Γάλλος Ντεπλά υπολόγισε με επιστημονικό τρόπο πως η Γερμανία μας οφείλει ΠΑΝΩ ΑΠΟ 575 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ , την στιγμή οι ¨Έλληνες Διεκδικητές¨ (ας μη τους ονομάσουμε) ισχυρίζονται πως δεν μας χρωστά πάνω από 163 δις δολάρια –ΚΑΙ ΜΕΣΑ Σ΄ΕΝΑ ΠΝΕΥΜΑ ΣΥΝΔΙΑΛΛΑΓΗΣ– ¨ΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΛΑΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ…¨ –ΤΗΣ ΠΡΩΤΕΙΝΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΣΕΙ ΜΕΣΑ Σ΄ΕΝΑ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ– 40 ΕΤΩΝ!
Αλλά βέβαια η Γερμανική αποικιοκρατική υπεροψία έχει ¨γραμμένους¨ και αυτούς τους ¨σώφρονες δημοκράτες¨, όπως και τους άλλους, τους ¨φιλογερμανούς διεκδικητές¨ που εδώ και εβδομήντα χρόνια λένε ¨πως δεν είναι σωστό να ζητάμε πολεμικές επανορθώσεις – τους θυμίζουμε μια ήττα – τώρα είμαστε σύμμαχοι και μας βοηθάνε¨, ας ζητήσουμε ¨μόνο την επιστροφή του εξαναγκαστικού δανείου¨, διότι το ¨δάνειο είναι δάνειο¨, συγκινεί κάθε καλό αστό που πιστεύει στην τήρηση των ¨χρηστών ηθών στις εμπορικές -χρηματιστικές συνδιαλλαγές¨ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ¨ΤΟΥΣ ΕΓΡΑΨΕ¨ ΕΠΙ ΕΒΔΟΜΗΝΤΑ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ¨–
ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ – ΟΧΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ – ΑΛΛΑ ΜΕ ¨ΠΑΡΑΚΛΗΣΕΙΣ¨ ΓΙΑ Α ΜΗΝ ΧΑΛΑΣΟΥΝ ΤΙΣ¨ ΚΑΛΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΕΣ ¨ ΣΧΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΗΣ … ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΛΑΚΑ … ΑΝΤΕ ΚΑΙ Α ΤΥΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ – ¨ΚΑΠΟΙΑ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ ¨ Η ΚΑΘΗΓΗΤΙΚΗ ΘΕΣΗ…
Σε αυτό το βίντεο λοιπόν που σαν προτείνω να δείτε , η εκπομπή ¨Ανιχνεύσεις¨ ζήτησε από τους ¨Φιλέλληνες¨ Alfred Ritschl και Jac-De-pla να μιλήσουν , υποθέτοντας πως μετά την καταγγελτική για την Γερμανία αρθρογραφία τους θα είχαν κάτι σημαντικά να προσθέσουν για τις οφειλόμενες οικονομικές υποχρεώσεις της Γερμανίας απέναντι στην Ελλάδα…, ΚΑΙ ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ! (δες στο βίντεο).
ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΣ ΠΩΣ ¨ΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ¨ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ¨ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΡΥΘΜΙΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ – Α Λ Λ Α – ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΟΥΝ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ – ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ¨ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ¨ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ -ΜΝΗΜΟΝΙΟ – ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΙΣ … !!!!
Αυτοί είναι οι ¨φιλέλληνες καθηγητές¨ ( εντός και εκτός Ελλάδας ) , αρνήθηκαν να μιλήσουν ακόμα και σε μια δημοσιογραφική εκπομπή για να επιβεβαιώσουν αυτά που είχαν γράψει πριν 3-4 μήνες ! Δεν γνωρίζουμε εάν τους ¨συμβούλεψαν¨ κάποιες υπηρεσίες , διότι τα λεφτά είναι πολλά Άρη και η ¨Συνθήκη του Λονδίνου ¨ ( στην οποία στηρίχθηκε το Δυτικογερμανικό ¨οικονομικό θαύμα¨ ) σχεδόν ¨κρατικό μυστικό¨ της Γερμανίας. Όμως δεν σχολίασε , δεν ξεσκέπασε , κανείς στην Ελλάδα την απαράδεκτη αντιεπιστημονική συμπεριφορά των καθηγητών.
Πριν λίγες μέρες ο ¨Γερμανός από την Αγγλία¨ , ο κ. Ritschl έκανε νέες δηλώσεις στο Spiegel , όχι αγωνιώντας για την ¨δικαιοσύνη¨ ή από ¨φιλελληνισμό¨, όπως συνεχίζουν ορισμένοι να τον παρουσιάζουν, αλλά σαν Γερμανός ρεαλιστής που θέλει να ¨σώσε騨 την πατρίδα του. ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕ – ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ – ΠΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ¨ΕΧΕΙ ΙΣΧΥΡΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ¨ ΚΑΙ ΕΑΝ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙ ¨ΟΛΑ¨ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ –ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ Έμμεσα δηλαδή προτείνει ¨συμβιβασμό¨, όσο είναι νωρίς, με την πληρωμή κάποιων ψιχίων. Ήδη στην Ελλάδα ορισμένοι ¨διεκδικητές¨ των Αποζημιώσεων, ¨συνήλθαν και αποφάσισαν εκτάκτως¨ πως το σύνολο των Επανορθώσεων – Αποζημιώσεων ανέρχονται μόνο σε ¨168 δις ΕΥΡΩ¨ (ΟΤΑΝ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΑ 600… ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟ) και σαν ¨Ευρωπαίοι Πολίτες της Συμφιλίωσης και της Αγάπης¨ προτείνουν στην Γερμανία την αποπληρωμή σε μικρές δώσεις διάρκειας 40 χρόνων! και μάλιστα με ¨κεφαλαιουχικά αγαθά ¨ (που θα τα υπερτιμολογούν, όπως συνηθίζεται στο ¨διεθνές εμπόριο).
Συμπέρασμα η Γερμανία φοβάται πως θα ζητήσουμε πραγματικά Επανορθώσεις , ¨εμείς¨, οι πάντα πρόθυμοι, κάνουμε από τώρα ¨εκπτώσεις¨. Έχει άδικο η ρατσιστική προπαγάνδα της Γερμανίας, από την εποχή του Φαλμεράϋερ , να μας παρουσιάζει σαν ¨Εμποράκους Λεβαντίνους¨ που κάνουν ¨ντόρο¨ για να πάρουν ¨κάτι¨;
http://vimeo.com/31324369


Η κόλαση της ελεγχόμενης χρεοκοπίας είναι εδώ και ξεκινά με περικοπές σε όλες στις δαπάνες του Προϋπολογισμού, μόλις διαφανεί ότι αυτός δεν αντεπεξέρχεται στους σχεδιασμούς που έχει κάνει η τρόικα. Το κόψιμο θα αποφασίζεται και θα γίνεται ακαριαία από την «επιτροπή εφαρμογής του Μνημονίου», που θα έχει ρόλο γκαουλάιτερ στην Ελλάδα. Είναι αυτό που κρύβεται πίσω από τη συμφωνία με τους δανειστές, και συγκεκριμένα τον όρο ότι αναλαμβάνουν αυτοί το χρέος κι εμείς το έλλειμμα του Προϋπολογισμού. Με άλλα λόγια, χρήμα για κάλυψη ελλείμματος δεν θα δίνουν οι δανειστές. Έτσι θα επέρχεται βίαια εξίσωση των εσόδων του Δημοσίου με τις δαπάνες του.

Ειδικότερα, θα γίνονται χωρίς δεύτερη κουβέντα περικοπές σε μισθούς του στενού δημόσιου τομέα αλλά και των ΔΕΚΟ, κλείσιμο φορέων του Δημοσίου, κατάργηση κοινωνικών επιδομάτων, κόψιμο επιχορηγήσεων, κόψιμο δαπανών σε ΟΤΑ, περιορισμός οδοιπορικών, περιορισμός αμυντικών δαπανών, αλλά και απολύσεις προσωπικού όπου ο φορέας θα κρίνεται ασύμφορος για τον Προϋπολογισμό κ.λπ. Αυτά είναι μέρος του βαρύτατου, αν όχι ασήκωτου, λογαριασμού που καλείται να πληρώσει η ελληνική κοινωνία για να παραμείνει η χώρα στη ζώνη του ευρώ.

Το πλάνο υποτέλειας της χώρας έχει συμφωνηθεί από τον αντιπρόεδρο Βαγγέλη Βενιζέλο και την τρόικα, ενώ οι έλεγχοι στα μεγέθη του Προϋπολογισμού θα γίνονται κάθε τρίμηνο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι θέμα λίγων ημερών η ανακοίνωση των τελικών μέτρων με τα οποία θα πάει η Ελλάδα στη συμφωνία υπογραφής του PSI και στην υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης των 130 δισ. Ευρώ.

Ειδικότερα, μεταξύ τρόικας και Β. Βενιζέλου φαίνεται να συμφωνήθηκε καταρχήν η μετεξέλιξη της σημερινής επιτροπής παρακολούθησης του προγράμματος οικονομικής στήριξης σε «επιτροπή εφαρμογής του Μνημονίου». Η επιτροπή αυτή θα ασκεί κατά βάση ρόλο γκαουλάιτερ και θα επιβάλλει τις περικοπές με συνοπτικές διαδικασίες. Για να χρυσωθεί το χάπι, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, που κάνει ταυτόχρονα και αγώνα για να κερδίσει την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ, πρότεινε η νέα επιτροπή να πλαισιωθεί από συναδέλφους του υπουργούς, ο κύριος ρόλος των οποίων θα είναι κατά βάση διακοσμητικός, καθώς θα καταγράφουν τα αιτήματα της τρόικας.

Στην επιτροπή τον πρώτο λόγο θα έχουν οι ξένοι, ενώ θα συμμετέχουν, εκτός του υπουργού Οικονομικών, και οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Περιφερειακής Ανάπτυξης, καθώς και γενικοί γραμματείς των προαναφερόμενων υπουργείων.

Ειδική μέριμνα προβλέπεται για τον χώρο της Υγείας. Αν φανεί ότι δεν επιτυγχάνονται οι στόχοι του τριμήνου, θα επιλέγονται παρεμβάσεις (sic) από μια «λίστα έκτακτων μέτρων» που προβλέπουν: αυξήσεις εισφορών κοινωνικής ασφάλισης, μειώσεις των κοινωνικών επιδομάτων, αυξήσεις του κόστους νοσηλείας, μειώσεις των καλυπτόμενων ιατρικών διαδικασιών ή περικοπές στο εργατικό δυναμικό ή στις ώρες εργασίας στα νοσοκομεία»! Με άλλα λόγια, θα λένε στους δημοσίους υπαλλήλους ότι αυτόν τον μήνα δεν θα δουλέψετε οκτάωρο αλλά μόνο τετράωρο επειδή δεν υπάρχουν χρήματα για να πληρωθείτε.

Η ελληνική πλευρά προσέρχεται στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα με την ουρά στα σκέλια, απροπαράσκευη, χωρίς ηθικό και, όπως μεταφέρουν μάρτυρες αυτών των συναντήσεων, η ελληνική παρουσία εξαντλείται σε ρόλο στενογράφου που κρατάει σημειώσεις με τα ζητήματα που θέτουν οι εκπρόσωποι των δανειστών. Η εικόνα είναι αλγεινή, καθώς οι Ελληνες υπουργοί αρκούνται σε καταφατικά κουνήματα του κεφαλιού σε όσα επιτάσσουν οι χαμηλόβαθμοι υπάλληλοι της τρόικας.

Τον τόνο της ήττας μεταφέρει επί καθημερινής βάσεως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής, που με «μισοκακόμοιρο» ύφος περιγράφει στις τηλεοράσεις και στα ραδιόφωνα μια συμφωνία που θα έχει δάκρυα και πόνο, αλλά όπως λέει και ο ίδιος: Τι άλλο μπορούμε να κάνουμε!

(Από την Δημοκρατία)Σε ανύποπτο χρόνο, τότε που ούρλιαζαν όλοι εν χωρώ για την «αναγκαιότητα» των Μνημονίων, είχαμε υπογραμμίσει τούτο: Αυτοί που ουρλιάζουν σήμερα υπέρ των Μνημονίων, αύριο θα τα αναθεματίζουν, διότι το ίδιο το καθεστώς για να διασωθεί και να «ξεπλυθεί» θα χρησιμοποιήσει τα Μνημόνια και κάποια ανδρείκελά του σαν αποδιοπομπαίους τράγους…

Σήμερα αρχίζει να δυναμώνει η ρητορική νεροποντή εναντίον των Μνημονίων.

Σχεδόν το σύνολο των καθεστωτικών δυνάμεων φτύνουν εκεί που έγλειφαν χθες…

Ακόμα και τα γλοιωδέστερα πασοκικά ανδρείκελα και προπαγανδιστικά ιερατεία (ΜΜΕ) αναθεματίζουν με βροντερές ηθικές κραυγές τα Μνημόνια…

Όλοι οι «αντιμνημονιακοί» ρήτορες και οι «αντιπολιτευτικές» κοινοβουλευτικές «καρακάξες» όλων των χρωμάτων της ίριδας, ωρύονται κατά των μνημονίων δαιμονικά: Δηλαδή εστιάζουν τις συμφορές και το ξεπούλημα της Ελλάδας στο «δαίμονα» των Μνημονίων, ένα «δαίμονα» που μας επέβαλαν οι «κακές» ξένες δυνάμεις, μέσω κάποιων πουλημένων και διεστραμμένων πολιτικών…

Έτσι η ουσία και τα αίτια των συμφορών συγκαλύπτονται και μετατοπίζονται στα συμπτώματα.

Ας συνοψίσουμε κάποια αλφαβητικά ζητήματα:

α) Τα Μνημόνια δεν τα επέβαλαν κάποιοι έξωθεν «δαίμονες», αλλά η σιδερένια και η άκαμπτη ΛΟΓΙΚΗ της παγκοσμιοποιημένης καπιταλιστικής αγοράς, το ασφυκτικό και γρανιτένιο ιμπεριαλιστικό πλαίσιο των ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ της Ελλάδας με την ΕΕ, το Ευρώ και τους παγκόσμιους χρηματιστηριακούς και πολιτικούς μηχανισμούς εξουσίας…

β) Το χρηματιστηριακό και τραπεζικό κεφάλαιο, συνακόλουθα και οι μαφίες των τοκογλύφων ΔΕΝ αποτελούν το «δαιμονικό» απόστημα, αλλά το οργανικό, αναπόσπαστο κομμάτι του παγκόσμιου συστήματος: την ηγετική αιχμή του διεθνούς ιμπεριαλισμού και της ΕΕ.
Σήμερα ολόκληρη η ανθρωπότητα ζει κάτω από τη δικτατορική μπότα του χρηματιστηριακού, τραπεζικού, συνακόλουθα και τοκογλυφικού κεφαλαίου.

γ) Όταν μιλάμε για ευρω-χούντα εννοούμε αυτό ακριβώς το ιμπεριαλιστικό πλέγμα του χρηματιστηριακού και τραπεζικού κεφαλαίου, το ποίο σε εποχές μεγάλων κρίσεων γίνεται ιδιαίτερα μοχθηρό και κερδοσκοπικά άπληστο εναντίον όλων των λαών και ιδιαίτερα εναντίον των ασθενέστερων καπιταλιστικών κρατών…

δ) Το κυβερνητικό και πολιτικό οικοδόμημα ΟΛΩΝ των καπιταλιστικών χωρών (δηλαδή το καθεστώς με την «πολυφωνική» ΜΟΝΟΦΩΝΙΑ) είναι ΠΛΗΡΩΣ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΟ στους διεθνείς ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς εξουσίας, στις πλανητικές χρηματιστηριακές μαφίες του χρήματος: Νέα Τάξη…

ε) Όταν χρησιμοποιούμε τη λέξη «ανδρείκελα» με αυτή την έννοια την χρησιμοποιούμε: Της πλήρους ΥΠΟΤΑΓΗΣ του καθεστώτος (κράτος, κυβέρνηση, κοινοβούλια, κόμματα, πολιτικοί, ΜΜΕ) στις δικτατορικές ολιγαρχίες του χρήματος.
Ανδρείκελα δεν είναι απλώς κάποιοι πολιτικοί ή κόμματα, είναι το ΣΥΝΟΛΟ των καθεστωτικών δυνάμεων, το σύνολο των πειθαναγκαστικά ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΩΝ πολιτικών δυνάμεων και εκλογικών λειτουργιών…

Στ) Ο ελληνικός καπιταλιστικός δορυφόρος, όπως κάθε δορυφόρος, είναι εντοιχισμένος μέσα σε αυτές τις ορειχάλκινες πλάκες των ιμπεριαλιστικών εξαρτήσεων και ιδιαίτερα αλυσοδεμένος με τα δεσμά της ΕΕ και του θανατηφόρου ευρώ.

Αυτές οι «ορειχάλκινες πλάκες» και οι ευρωπαϊκές «αλυσίδες» είναι που καθόρισαν και ΕΠΕΒΑΛΑΝ τα μνημόνια και προωθούν τον τελεσίδικο και ολοκληρωτικό θάνατο της χώρας μας και του λαού της.

Το κυβερνητικό οικοδόμημα και τα κόμματα είναι το πολιτικό υπηρετικό προσωπικό αυτών των ευρωπαϊκών και διεθνών ιμπεριαλιστικών επιταγών, οι «διαχειριστές» και οι «εκτελεστές» των ΕΝΤΟΛΩΝ τους, καθώς και τα «όργανα» ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ του λαού για τη διαιώνιση και διάσωση του συστήματος…

Ολόκληρο το καθεστώς και τα κόμματά του είναι «ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΑ» και όχι μόνο το πασοκικό κράτος και παρακράτος. Απλώς ο πασοκισμός αποτελεί την πιο αχρεία, την γλοιώδη και μοχθηρή αιχμή του καθεστώτος των ανδρεικέλων…

Γι αυτό ΟΛΟΚΛΗΡΟ το καθεστώς και ΟΛΑ τα κόμματα (με τον τρόπο του και τη δημαγωγία του το καθένα) έστρωσαν το δρόμο στα ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ του ΠΑΣΟΚ, τα στήριξαν, τα ψήφισαν κάποια και τα ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ, εντός Βουλής…

Όλα αυτά τα έχουμε αναλύσει κουραστικά σε σωρεία άρθρων. Διαβάστε το πλέον πρόσφατο: «Ψυχώσεις υποκρισίας και βρυχηθμοί ξετσιπωσιάς»

Σήμερα που το καθεστώς καταρρέει κυριολεκτικά και η ΟΡΓΗ του κόσμου, ανά πάσα στιγμή, μπορεί να ξεχυθεί, σαν πυρακτωμένη λάβα, στο ΔΡΟΜΟ, αρχίζουν να πυκνώνουν οι πυροσβεστικές καταιγίδες εναντίον των Μνημονίων…

Ακόμα και τα πλέον σιχαμερά πασοκικά ερπετά αρχίζουν να το παίζουν …αντιμνημονιακοί…

Το ίδιο και οι ύαινες των ΜΜΕ οι οποίες ούρλιαζαν υστερικά υπέρ της ΕΕ, του ευρώ και των Μνημονίων τους…

Μια πλημμυρίδα πλέον «αντιμνημονιακών» ρητορειών και κυρίως «Μετώπων», «Κινήσεων» και πολιτικών ηθικολόγων ΑΡΧΙΖΕΙ να κατακλύζει τα πάντα.

Αν παρατηρήσει προσεκτικά κανείς όλους αυτούς (από τον Τσίπρα και τα πασοκικά «αντιμνημονιακά» αποκόμματα ΜΕΧΡΙ τα νέα «Μέτωπα» και τους νέους «προφήτες») θα διαπιστώσει, αβίαστα τούτο: ΟΛΟΙ τους μοιάζουν να κάνουν «κηρύγματα ηθικής σε διευθυντές οίκων ανοχής»!!!

Πιο απλά: Ζητούν από τις δυνάμεις των δολοφόνων της Ελλάδας και του λαού της (εγχώριες και ξένες) να αλλάξουν ρότα ή «απαιτούν» με πολιτικές ηθικολογίες να «αποσπαστούμε» από τον «ξένο ζυγό»…

Αν έθεταν αυτήν την «απαίτηση» σε επίπεδο ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ της λαϊκής ΟΡΓΗΣ στο δρόμο, σε επίπεδο λαϊκής ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ και ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ αυτενέργειας και λειτουργίας του ελληνικού λαού, ΤΟΤΕ πράγματι θα είχαν κάποιο νόημα τα λόγια τους.

Δεν κάνουν, όμως, αυτό. Απλώς καταναλώνουν κούφια λόγια και υφαίνουν σχέσεις με τη λαϊκή ΟΡΓΗ εκλογικής εμπορίας και κερδοσκοπίας: Σχέσεις χειραγώγησης και υποταγής στις καθεστωτικές εκλογικές λειτουργίες, σχέσεις δημαγωγίας και νέων Μεσσιών…

Για περισσότερα και ενδεικτικά παραπέμπουμε στα άρθρα μας, ΕΔΩ.

Σε έναν τέτοιο «αντιμνημονιακό» αγώνα επιστρατεύθηκε, τώρα και η ηγετική γραφειοκρατία της Εκκλησίας, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος!!!

Μέχρι χθες ευλογούσε τα Μνημόνια και τα πασοκικά ανδρείκελα, κατόπιν το παπαδήμιο κοινοβουλευτικό πραξικόπημα και σήμερα «ξύπνησε» από αυτόν το λήθαργο των ευλογιών…

Διαβάστε το «Μνημόνιο» του Αρχιεπισκόπου από το Σαντορινιό, στο άρθρο: «Μετά Χριστόν προφήτης ο Ιερώνυμος".

Κηρύγματα ηθικής σε διευθυντές οίκων ανοχής: «οφείλουμε να πορευθούμε όλοι, με τη συναίσθηση της μετάνοιας…»!!!

Για τον Αρχιεπίσκοπο, όπως και για την πληθώρα των «αντιμνημονιακών» τα πάντα οφείλονται στους «ξένους» στην «ύποπτη η εμμονή τους σε αποτυχημένες συνταγές…».

Αυτή η απότομη στροφή του Αρχιεπισκόπου σηματοδοτεί καθαρά το νέο «ευαγγέλιο» των νεοταξικών ψαλμών: Των «αντιμνημονιακών» ψαλμών για τη σωτηρία του καταρρέοντος καθεστώτος και την παραγωγή «λειτουργιών» νέας ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ του ελληνικού λαού.

Η πολιτική ουσία της νέας θέσης του Ιερώνυμου βρίσκεται εδώ:

«…η οργή παραμερίζει τον φόβο και ο κίνδυνος κοινωνικής ανάφλεξης δεν μπορεί να αγνοείται πια, ούτε από εκείνους που διατάσσουν, ούτε από εκείνους που εκτελούν τις φονικές συνταγές τους…».


Την «κοινωνική ανάφλεξη» τρέμει ο Αρχιεπίσκοπος, το μόνο ΔΡΟΜΟ που θα καθαρίσει την Κόπρο του Αυγεία…

Αυτή η «κοινωνική ανάφλεξη» είναι που πυροδοτεί την κούφια «αντιμνημονιακή» ηθικολογία και ρητορεία του καθεστώτος και των νέων Μεσσιών του που παρελαύνουν, όλο και πιο ανοικτά και ανενδοίαστα, στα κανάλια του συστήματος…

ΤΩΡΑ που οι «νταβάδες» γίνανε και αυτοί «αγανακτισμένοι» και «επαναστάτες» αντιμνημονιακών φλυαριών, «ξύπνησε» και ο ποιμενάρχης της Εκκλησίας…

Θα επανέλθουμε για να δείξουμε όλες αυτές τις αντιμνημονιακές «φόλες» που δεν λένε τίποτα ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ: Δεν προσδιορίζουν ούτε πολιτικές στρατηγικές «ανατροπής» των Μνημονίων, ούτε τα ΜΕΣΑ αυτού του αγώνα, ούτε τα στηρίγματα αυτού του αγώνα. Το μόνο που παπαγαλίζουν είναι παλιές ζεσταμένες σούπες και ένα εκλογικό ναρκισσισμό ακραίου καθεστωτικού βοναπαρτισμού…
Ασύλληπτοι παρέμειναν έως το μεσημέρι οι δύο άντρες, οι οποίοι πυροβόλησαν σήμερα τo πρωί εναντίον αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ της Άμεσης Δράστης, όταν προσπάθησαν να τους ελέγξουν μετά από ληστεία που είχε σημειωθεί σε διαμέρισμα στο Παλαιό Φάληρο. Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν στη λεωφόρο Συγγρού, χωρίς κανείς από τους αστυνομικούς να τραυματιστεί.

Το όχημα με τους δύο υπόπτους είχε εντοπιστεί στην οδό Ανδρομάχης. Όπως έγινε γνωστό, οι δράστες, λίγη ώρα νωρίτερα είχαν εισβάλει σε διαμέρισμα και αφού ακινητοποίησαν με την απειλή όπλων τον ιδιοκτήτη, του άρπαξαν χρήματα και δύο laptop.

Έπειτα από έρευνες, οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ εντόπισαν τους υπόπτους στη γωνία της οδού Ανδρομάχης με την οδό Δημοκρατίας, αλλά όταν προσπάθησαν να τους προσεγγίσουν, αυτοί διέφυγαν.

Έπειτα από καταδίωξη στους δρόμους του Παλαιού Φαλήρου οι ύποπτοι για ληστεία βγήκαν στη λεωφόρο Συγγρού όπου έδωσαν μάχη με τους αστυνομικούς, χωρίς ευτυχώς να σημειωθεί κάποιος τραυματισμός.

Ο ένας από τους υπόπτους, ο οποίος βρίσκονταν στη θέση του συνοδηγού, άνοιξε την ηλιοροφή του αυτοκινήτου και πυροβόλησε τέσσερις φορές εναντίον των αστυνομικών.

Παρά τις αναζητήσεις στις περιοχές του Π. Φαλήρου, της Νέας Σμύρνης και του Μοσχάτου, οι δράστες δεν στάθηκε δυνατόν να βρεθούν.


Μακαριώτατε,

επιτρέψτε μου να σας υποβάλλω ένας πολύ διακριτικό ερώτημα. Όχι μόνο σε σας, αλλά και σε όλους τους αρχιερείς:

Αλήθεια, Μακαριώτατε, ζείτε; Βλέπετε; Ακούτε; Καταλαβαίνετε; Η καρδιά σας αισθάνεται;

Και το ερώτημα αυτό, Μακαριώτατε, δεν είναι δικό μου. Βγαίνει από εκατομμύρια στόματα αγανακτισμένων, για το κατάντημα της χώρας, Ελλήνων.

Και βέβαια πολύ περισσότερο-αναδύεται το ερώτημα αυτό απ’ τις καρδιές των πεινασμένων και των άστεγων και των άνεργων. Και των απελπισμένων νέων. Και όλων εκείνων, οι οποίοι απ’ την απόγνωση φτάνουν μέχρι και στην αυτοκτονία.

Ο καθένας απ’ τους οποίους είναι και ένας «ελάχιστος αδελφός» του Χριστού. Που βασανίζεται και σταυρώνεται. Καθώς το κατεστημένο απολαμβάνει και επαυξάνει τα άδικα προνόμιά του και τις ανέσεις σε βάρος τους.

Ίσως να μου απαντήσετε πως επανειλημμένα δείξατε την ευαισθησία σας. Με αλλεπάλληλα διαβήματα, που κάνατε από καιρού εις καιρόν.

Και ιδιαίτερα το τελευταίο διάβημά σας προς τον πρωθυπουργεύοντα εκπρόσωπο της Τριμερούς και της τρόικας των διεθνών τοκογλύφων και των ντόπιων εφιαλτών.

Καθυστερήσατε όμως επικίνδυνα, Μακαριώτατε.

Και το διάστημα της, οιονεί, της νεκροφάνειάς σας είναι εξαιρετικά μεγάλο. Ωσάν να περιμένατε να ολοκληρώσει το ιερατείο του Μαμωνά και του Σατανά σε βάρος του λαού και της πατρίδας το όργιο της πρωτοφανούς λεηλασίας.

Άλλωστε ο λαός γνωρίζει ότι τα μεταλλαγμένα αυτά ανθρωποειδή δεν βλέπουν, δεν ακούνε και δεν αισθάνονται.

Ενσαρκώνουν το ιδεώδες του προφήτη του Ναζισμού Νίτσε. Σύμφωνα με το οποίο δεν υπάρχει απλώς αντίθεση και αντιστροφή προς τις καθιερωμένες ηθικές και πνευματικές αξίες και έννοιες, αλλά πλήρης διαστροφή.

Μιλούν, για παράδειγμα, για κοινωνική αλληλεγγύη και εννοούν το γδάρσιμο του φτωχού λαού, για να ικανοποιήσουν την αδηφάγο αρπακτικότητα των τοκογλύφων.

Ή μιλούν για προστασία του πολίτη και εννοούν την προστασία του καθενός αλήτη. Έτσι ώστε να μπορεί να κλέβει ανεμπόδιστα, να ληστεύει ατιμώρητα, να ασχημονεί ασύδοτα. Και όσο αλητηριότερος είναι, τόσο πολυτιμότερος θεωρείται. Και τόσο περισσότερο προστατεύεται.

Ενώ οι πολίτες, που ζητούν να γίνουν σεβαστά το δίκιο τους και τα δικαιώματά τους, ψεκάζονται με τ’ ασφυξιογόνα και κακοποιούνται απ’ τους γερμανοτσολιάδες των εφιαλτικών κυβερνήσεων.

Ή μήπως δεν βλέπουμε ότι συστηματικά υπονομεύονται τα ηθικά και πνευματικά στηρίγματα του λαού; Ενώ προωθούνται και ευνοούνται, με νομοθετικές μεθοδεύσεις, οι εγκληματίες και το έγκλημα!

Και δεν είναι, που δεν μπορούν να ιδούν και ν’ ακούσουν οι δοσίλογοι τη φωνή του δίκιου. Είναι που δεν θέλουν.

Γιατί, πριν απ’ τους όρκους, που τυπικά και υποκριτικά δίνουν ενώπιον των εκκλησιαστικών λειτουργών, έχουν ορκιστεί, όπως φαίνεται, σε κιτάπια δολοφονικών λεσχών και καταχθόνιων στοών και συναφιών.

Συνεπώς, τα οποιαδήποτε λόγια σ’ αυτούς είναι «κώνωψ εις κέρας βοός»! Και είτε λιπόσαρκοι είτε παχύσαρκοι, είναι το ίδιο παχύδερμοι και συνειδητά ασυνείδητοι.

Και γι’ αυτό μας έφεραν ως εδώ, που μας έφεραν. Και πάνε να βάλουν τώρα και την τελική τους σφραγίδα στην προσχεδιασμένη και προαποφασισμένη καταστροφή της Ελλάδας και του λαού της…

Αν, λοιπόν, συμβαίνει να είστε όντως ζωντανός εσείς και κάποιοι άλλοι αρχιερείς, έστω και την ύστατη στιγμή, να αναλάβετε τις ευθύνες σας και την άμεσα ενεργό δράση για τη σωτηρία της πατρίδας.

Μέχρι το οριστικό ξεθεμέλιωμα του νεκροταφείου των συνειδήσεων απ’ τη Βουλή των Ελλήνων και την άμεση διεξαγωγή εκλογών. Για ν’ απαλλαγούμε απ’ τους γενίτσαρους του αποικιοκρατικού καθεστώτος και τους δολοφόνους προστάτες τους.

Όταν το 1987 ετέθη θέμα εκκλησιαστικής περιουσίας «κινήσατε γη και ουρανό». Και διοργανώσατε ογκώδη συλλαλητήρια, με πένθιμες κωδωνοκρουσίες και πύρινους λόγους.

Τώρα που τίθεται θέμα εθνικής υπόστασης και επιβίωσης πώς είναι δυνατόν να αδρανείτε και να περιορίζεστε σε λεκτικούς αφορισμούς! Χάριν, απλώς, ατελέσφορων επικοινωνιακών εντυπώσεων…

Ενώ θα έπρεπε εδώ και τώρα να συνεγείρετε κλήρο και λαό σε όλη την Ελλάδα. Μέχρις ότου εξαναγκαστούν να ξεκουμπιστούν και να γκρεμοτσακιστούν οι έμποροι των εθνών. Και η ελληνική Βουλή ν’ απαλλαγεί απ’ τα πτώματα του εφιαλτικού καθεστώτος.

Έτσι ώστε ο λαός να παύσει να αναπνέει την πτωμαΐνη των σημερινών εγκαθέτων. Και, αντί των πτωμάτων, να εκλέξει ελεύθερος τη ζωντανή αντιπροσωπεία του.

Για ν’ αντιμετωπίσει την ακάθεκτη και ακατάσχετη, βάρβαρη ναζιστική και σιωνιστική επιδρομή!

Παπα-Ηλίας