Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

29 Ιαν 2012


Απερίγραπτος είναι ο ενθουσιασμός που διακατέχει την ελληνική κοινωνία για τον τρόπο που αντιμετωπίζει τα προβλήματα της χώρας και του λαού η κυβέρνηση Παπανδρέου, όπως αποτυπώνεται τουλάχιστον στη δημοσκόπηση της VPRC για το περιοδικό Επίκαιρα. Δυσαρεστημένο δηλώνει το εκπληκτικό ποσοστό του 92% (!!!) των ερωτηθέντων, ενώ την ικανοποίησή του εξέφρασε το 6%. Ούτε στη χούντα δεν ήταν τόσοι πολλοί αυτοί που την καταδίκαζαν! Λογικό, αφού το 89% δήλωσε ότι μέσα στο 2011 χειροτέρευσε η οικονομική του κατάσταση και μόνο το 1% δήλωσε ότι καλυτέρευσε, με το υπόλοιπο 10% να παραμένει σε αμετάβλητη οικονομική κατάσταση.

Διασκεδαστικό είναι και το δημοσκοπικό εύρημα της πτώσης του ΠΑΣΟΚ στην... πέμπτη (!!!) θέση από πλευρά δημοτικότητας με μόλις 12% των ψήφων - πίσω δηλαδή και από το ΚΚΕ (12,5%) και από το ΣΥΡΙΖΑ (12,5%) και από τον Κουβέλη (13%).

Από πολιτική και ψυχολογική σκοπιά έχει μεγάλη σημασία το γεγονός ότι οι ΠΑΣΟΚτζήδες δεν τολμούν πλέον ούτε στους δημοσκόπους να πουν ότι είναι ΠΑΣΟΚ και κρύβονται δηλώνοντας ότι είναι οπαδοί της ΔΗΜΑΡ του Κουβέλη. Από την άλλη πλευρά, αν θέλουμε να είμαστε σοβαροί αναλυτές, πρέπει να θεωρήσουμε ενιαίο το σύνολο ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ, το οποίο αθροίζει ένα ποσοστό γύρω στο 25% σε όλες τις δημοσκοπήσεις. Κατά την άποψή μας αυτό σημαίνει ότι στις κάλπες τουλάχιστον το 80% αυτών των ψηφοφόρων, ίσως και περισσότερο ανάλογα με τις συνθήκες, θα ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ. Άλλωστε, το πραγματικό ποσοστό πιστών οπαδών του Φ. Κουβέλη δεν υπερβαίνει το 2%, άρα θα είναι τεράστια επιτυχία της ΔΗΜΑΡ αν τελικά κατορθώσει να κρατήσει ένα ποσοστό γύρω στο 4%-5% και μπει στη Βουλή - κάτι που τώρα φαντάζει απολύτως εφικτό.

Επειδή όμως εκλογές δεν φαίνονται στον ορίζοντα, αυτά τα θέματα θα έχουμε τη χρονική άνεση να τα συζητήσουμε εν καιρώ. Εκείνο που σίγουρα δεν έχουμε τη δυνατότητα να επηρεάσουμε παρά μόνο στο πλαίσιο συγκλονιστικών κοινωνικών εξεγέρσεων και πολιτικών ανακατατάξεων, είναι το θέμα της οικονομικής και πολιτικής κυριαρχίας της χώρας μετά την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης. Οι ωμές δηλώσεις του επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των χριστιανοδημοκρατών της Μέρκελ και των ακροδεξιών ομοϊδεατών τους της Βαυαρίας, του δεξιού γερμανού βουλευτή Φόλκερ Κάουντερ, αποκαλύπτουν πλήρως πώς θέλει την Ελλάδα το Τέταρτο Γερμανικό Ράιχ. «Η πίεση πάνω στην Ελλάδα πρέπει να μεγαλώσει», δήλωσε απερίφραστα σε συνέντευξή του στην ηλεκτρονική έκδοση του γερμανικού περιοδικού Σπίγκελ. Ανενδοίαστα δε κάλεσε το Βερολίνο να επιβάλλει μέσω της EE ή μέσω της ευρωζώνης ...αποικιακό διοικητή που να κυβερνά επισήμως, όχι συγκαλυμμένα, την Ελλάδα κατά το πρότυπο των γκαουλάιτερ που εγκαθιστούσαν οι ναζί σε κάθε χώρα που υποδούλωναν στη διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου! Το Δ' Ράιχ θέλει κατάργηση της αυτοδιοίκησης των χωρών της EE - μιλάμε πλέον για επιστροφή της Ελλάδας πριν από το ... 1821!!!

«Πρέπει να γίνει καθαρό στους Έλληνες ότι τα λεφτά υπάρχουν μόνο αν η χώρα διοικείται αυστηρά - εν ανάγκη μέχρι του σημείου του διορισμού από την EE ή από τα κράτη της ευρωζώνης ενός κρατικού κομισάριου!» δήλωσε ο Φ. Κάουντερ. Κρίνοντας μάλιστα από τον τρόπο με τον οποίον «διαπραγματεύονται» οι άθλιοι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, αλλά και από το γεγονός ότι ο ελληνικός λαός έχει μέχρι στιγμής αντιδράσει με τρόπο σαφώς κατώτερο των δεινών που υφίσταται, ο γερμανός δεξιός βουλευτής δεν διστάζει να διακηρύξει με έμμεσο τρόπο ότι θεωρεί τους Έλληνες όχι μόνο λαό δούλων, αλλά και δουλόφρονες στη νοοτροπία, ραγιάδες, «θα ήταν φυσικά σκληρό κάτι τέτοιο (σ.σ. η επιβολή γκαουλάιτερ), αλλά ίσως και οι ίδιοι οι Έλληνες τελικά θα συμφιλιώνονταν με αυτό» δήλωσε και διευκρίνισε τι εννοεί με αυτό, τονίζοντας με εμφανή περιφρόνηση: «Αν έπρεπε να αποφασίσουν σε δημοψήφισμα να δεχτούν ένα μεταβατικό κρατικό κομισάριο ή να αποχωρήσουν από την ευρωζώνη, θα μπορούσα άνετα να φανταστώ ότι θα υπήρχε πλειοψηφία υπέρ ενός ευρωπαίου κρατικού κομισάριου»!

Η τραγωδία είναι ότι υπάρχουν όχι ασήμαντα τμήματα του ελληνικού πληθυσμού που μέχρι να συνειδοτοποιήσουν στο πετσί τους τι σημαίνει ξένη κατοχή και αδυνατώντας ή όντας απρόθυμα να διεκδικήσουν μαχητικά μια άλλη διέξοδο, θα ήταν πρόθυμοι να διοικηθούν από ένα γερμανό νεοναζί γκαουλάιτερ παρά από τον Χρυσοχοίδη που μας έδεσε χειροπόδαρα για δεκαετίες με ένα Μνημόνιο που όπως ομολόγησε δεν έκανε καν τον κόπο να το διαβάσει ή από τον ολοκληρωτικής νοοτροπίας Λοβέρδο, ο οποίος, μόλις η Βουλή του απέρριψε το νομοσχέδιο για την εξόντωση των φαρμακοποιών, δήλωσε ότι γράφει στα παλιά του τα παπούτσια την απόφαση των βουλευτών και ότι θα τους το ξαναφέρει σε μια βδομάδα για να τους βάλει με το ζόρι να το ψηφίσουν!!!

Αλίμονο για τους εργαζόμενους πάντως αν το δίλημμα που θα τους επιβληθεί είναι να διαλέξουν ανάμεσα στην απευθείας διοίκηση από τους γερμανούς κατακτητές ή στην αυταρχική διακυβέρνηση από τους δοσίλογους γερμανοτσολιάδες του ΠΑΣΟΚ!

Πηγή: Γ. Δελαστίκ - "Πριν"


Έχουμε καταπιεί αμάσητα αυτά τα δύο τελευταία χρόνια όλα όσα μας υπέδειξαν οι δανειστές μας. Μισθοί πετσοκόπηκαν, συντάξεις μειώθηκαν φτάνοντας στα όρια της ανυπαρξίας, εργασιακά δικαιώματα θάφτηκαν, νέα χαράτσια επιβλήθηκαν ακόμα και στο τελευταίο Ελληνικό σπίτι. Οι άνεργοι ξεπέρασαν εδώ και πολύ καιρό το ένα εκατομμύριο.

Οι νέοι άνθρωποι αδυνατούν να βρουν δουλειά ούτε καν με εξευτελιστικούς μισθούς. Δεκάδες χιλιάδες μικρομάγαζα αλλά και πιο μεγάλες επιχειρήσεις έκλεισαν. Βιτρίνες-φαντάσματα χάσκουν σε κάθε -πάλαι ποτέ- εμπορικό δρόμο αλλά και στην τελευταία γειτονιά. Στα δυο αυτά χρόνια ακολουθώντας τις υποδείξεις αυτών που μας δανείζουν για να μην χρεοκοπήσουμε, οδηγηθήκαμε στην εξαθλίωση ενός τεράστιου τμήματος του Ελληνικού πληθυσμού.

«Δεν είναι έτσι. Δεν κάνατε όλα αυτά πού έπρεπε να κάνετε γι αυτό δεν βλέπετε αποτελέσματα» επιμένουν οι δανειστές μας. Μάλιστα κάποιοι Γερμανοί «φίλοι» μας είναι τόσο βέβαιοι ότι εμείς και μόνο φταίμε για τα χάλια στα οποία έχουμε φτάσει, που μας προτείνουν πλέον να τους παραδώσουμε και τυπικώς όσο έλεγχο της εθνικής κυριαρχίας μας έχει απομείνει.

Νομίζω, πώς όση υπομονή και καλή διάθεση να έχει κανείς, δεν μπορεί να καταπιεί αμάσητη κι αυτή την ξεφτίλα. Επιτροπεία και επισήμως δηλαδή προκειμένου να είναι βέβαιοι ότι θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε τα χρέη . Το πώς θα επιβιώσουμε ως λαός...στα παλιά παπούτσια όσων έκαναν αυτή την πρόταση.

Αν λοιπόν επιμείνουν σε αυτή την ντροπιαστική για μια χώρα και ένα λαό ιδέα, η απάντηση δεν μπορεί παρά να είναι μόνο μία: Άι στον αγύριστο κι εσείς και τα δανεικά σας. Μπορούμε να εξαθλιωθούμε και μόνοι μας, χωρίς αυτά...

Του Σωτήρη Ξενάκη από iefimerida, μοντάζ Γρέκι


Δείτε τους.
Ανεβοκατεβαίνουν στο πολιτικό βήμα.
Παρελαύνουν στη μικρή οθόνη και στα μικρόφωνα.
Μιλούν περί «ανταγωνιστικότητας».
Πουλούν «μούρη» περί «υπευθυνότητας».
Κάνουν μαθήματα «πατριωτισμού».
Ζητούν «σύνεση».
Καταγγέλλουν τις «αρρυθμίες».
Ποζάρουν σαν εμβριθείς κατήγοροι των «υπευθύνων».
Κηρύττουν τον «ορθολογισμό».
Απαιτούν ανάληψη των «ιστορικών ευθυνών».

Και τι σημαίνει «ανταγωνιστικότητα», «υπευθυνότητα», «σύνεση», «εξορθολογισμός», «πατριωτισμός», «ανάληψη της ιστορικής ευθύνης»;

Μα ότι ο εργάτης πρέπει να ζει (στην καλύτερη περίπτωση) με 600 ευρώ καθαρά!

Οτι οι συνταξιούχοι πρέπει να ζουν με 300 ευρώ!

Οτι τα εκατομμύρια των ανέργων και των «απασχολήσιμων» πρέπει να δείξουν «κατανόηση»!

Εχουν την ξετσιπωσιά να καμώνονται ότι νοιάζονται για τους απολυμένους του ιδιωτικού τομέα. Και για να αποδείξουν την… έγνοια τους απαιτούν να γίνουν μαζικές απολύσεις και στο δημόσιο τομέα!

Εχουν την ξετσιπωσιά να προωθούν την επιβολή των «τρομονόμων» και της αρχής του «κανιβαλισμού» στις εργασιακές σχέσεις, στους μισθούς, στα δικαιώματα – και στον ιδιωτικό τομέα και στον δημόσιο τομέα. Και μετά να ισχυρίζονται ότι αυτή η «εξίσωση» με όρους νεκροταφείου συνιστά… «ισονομία» και «αλληλεγγύη»!

Εχουν την ξετσιπωσιά να έχουν οικοδομήσει έναν κρατικο-μονοπωλιακό δημόσιο τομέα κατ’ εικόνα της κεφαλαιοκρατικής εκμετάλλευσης και καθ’ ομοίωση της κομματικής τους αθλιότητας. Αλλά έρχονται να ζητούν ευθύνες για το δημιούργημά τους από τους εργαζόμενους!

Εχουν την ξετσιπωσιά να έχουν στείλει πάνω από 3 εκατομμύρια Ελληνες στο κοινωνικό περιθώριο. Και, όμως, να μιλούν περί «ανάπτυξης» μέσω της έντασης της ίδιας εκείνης πολιτικής που προκάλεσε τα εκατομμύρια των εξαθλιωμένων!

Και ποιοι τα λένε αυτά;

Δείτε τους. Απολαύστε τους στα πολιτικά σουαρέ και στα τηλεοπτικά τραπέζια της «δημοκρατικής» μονοφωνιας.
Απαντες παρόντες:

- Ο εσμός των εκπροσώπων ενός πολιτικού συστήματος που τα έκαναν όλα ίσωμα και τώρα το παίζουν από πάνω και «σωτήρες»!

- Οι τσανακογλείφτες – «διανοούμενοι», τα εξωνυμένα υπαλληλάκια του ίδιου πολιτικού συστήματος, αυτό το καθηγητικό κατεστημένο που για τη «σοφία» του και την προστυχιά του έγραφε ο Βάρναλης: «Και συ, τσούλα των δήμιων, Επιστήμη,. της Αλήθειας εσχάτη τεφροδόχα,. και συ, πρόστυχη Πένα και ψοφίμι, του βούρκου λιβανίζετε την μπόχα»…

- Η περιφερόμενη αυθάδεια του εκδοτικού και δημοσιογραφικού κατεστημένου, οι απαστράπτοντες «αστέρες» της σαπίλας, χορτάτοι οι ίδιοι, μια ζωή «ειδήμονες» και «ειδικοί», μια ζωή «προαγωγοί» και «φιλιππινέζες» εκείνης της πολιτικής που για να υπάρχει φροντίζει να διατηρεί στον αφρό το κάθε «πετυχημένο» και «καπάτσο» κατακάθι!

Δείτε τους.

Την ώρα που, μπουκωμένοι αυτοί, καλούν τους άλλους να ζήσουν χωρίς μισθό, χωρίς δουλειά, χωρίς σύνταξη, χωρίς ελπίδα.

Δείτε τους.

Την κυρία καθηγήτρια (του Πανεπιστημίου παρακαλώ!) που πουλούσε την περασμένη Δευτέρα «προφεσοριλίκι» από τη ΝΕΤ για το πόσο «παραγωγικό» είναι να κοπεί ο – ήδη κομμένος – κατώτατος μισθός…

Τον κύριο εκδότη που θέλει μετ’ επιτάσεως το νέο Μνημόνιο καθ’ ότι χρειάζονται ρευστότητα οι τράπεζες (που τον επιδοτούν)…

Την κυρία πολιτικό, που «σώζει» (οικογενειακώς) την Ελλάδα εδώ και 50 χρόνια, αλλά όπως έλεγε τις προάλλες στο MEGA, τόσο η ίδια όσο και ο καημένος ο ΣΕΒ έχει να αντιμετωπίσει αυτό το κακό ΠΑΜΕ και βεβαίως το ΚΚΕ…

Ολοι αυτοί σας ζητούν –μας ζητούν– να ζήσουμε με ψίχουλα. Εκδίδουν οδηγίες για το πώς θα πηγαίνουμε τα …χρυσαφικά μας στα ενεχυροδανειστήρια. Λένε ότι τα παιδιά μας θα δουλεύουν για 200 και 300 ευρώ.

Αλλά αφού αυτή είναι η «σωτηρία», γιατί οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές και όλα τα τσιράκια τους σαν τους προηγούμενους, δεν δοκιμάζουν να «σωθούν» οι ίδιοι με τον ίδιο τρόπο που εκείνοι προτείνουν για μας;

Εμπρός, λοιπόν:

Ας παραιτηθούν από τα εισοδήματά τους. Ας παραιτηθούν από τις περιουσίες τους. Ας έρθουν στην κατάσταση των μισθωτών σκλάβων.

Κι ας ζήσουν – αυτοί – με τα 600 ευρώ καθαρά.

Ας ζήσουν – αυτοί – με τα 300 ευρώ σύνταξη.

Ας ζήσουν – αυτοί – με το επίδομα ανεργίας.

Τους κάνουμε, μάλιστα, την εξής πρόταση: Αντίθετα με μας, αυτούς θα τους απαλλάξουμε από χαράτσια και από φόρους. Θα έχουν 600 ευρώ «ολόκληρα», δικά τους, χωρίς χαράτσια, χωρίς φόρους. Που με αυτά θα πρέπει να φάνε, να μεγαλώσουν παιδιά, να ζεσταθούνε.

Ας ζήσουν έτσι. Ας εφαρμόσουν επάνω τους τις «θυσίες» που απαιτούν από εμάς.

Εμπρός, λοιπόν!

«ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΑΘΟΥΝ»!

Με τη σοφία μιας ολόκληρης ζωής πίσω του και απολύτως σίγουρος για το είδος της «τιμωρίας» που θα τους άξιζε, της τιμωρίας που θα άξιζε σε όλους αυτούς που καταδημαγωγούν και κοροϊδεύουν το λαό, εκείνους που – σε κάθε εποχή και σε κάθε χώρα – μιλούν στον εργάτη για θυσίες την ώρα που του κλέβουν όλα τα γεννήματα, εκείνους που ρημάζουν την πατρίδα και την ίδια ώρα κάνουν κηρύγματα «πατριωτισμού» και «σύνεσης» προς όσους μοχθούν, εκείνους που συστήνουν στους πληβείους τη λιτότητα, ενώ την ίδια ώρα οι ίδιοι ζουν ως πατρίκιοι μέσα στη χλιδή και την απάτη, ο γερο – Ανσέλμο γυρίζει προς τον Ρόμπερτ Τζόρνταν και του λέει με λόγια απλά και φωνή σταθερή:

«Θα τους έβαζα να δουλεύουν κάθε μέρα, όπως δουλέψαμε εμείς στα χωράφια κι όπως δουλεύουμε στα βουνά κόβοντας ξύλα, για όλη τους τη ζωή.

Ετσι θα βλέπανε για ποιο σκοπό γεννηθήκανε οι άνθρωποι.

Θα έπρεπε να κοιμούνται εκεί που κοιμόμαστε εμείς.

Να τρώνε όπως τρώμε εμείς.

Πρώτα απ’ όλα όμως να δουλεύουν. Ετσι θα μάθουν».

Το παραπάνω απόσπασμα είναι από το έργο του Ερνεστ Χεμινγουέι «Για ποιον χτυπά η καμπάνα».

Το αφιερώνουμε ολόψυχα σε όλους

* τους σπουδαιοφανείς κυρίους και τις κυρίες της εξουσίας,
* τους μπιστικούς των κυρίων και των κυριών της άρχουσας τάξης,
* τους ματαιόσπουδους κυρίους και τις κυρίες των τηλεοπτικών υποσταθμών της ολιγαρχίας,
* τους απαστράπτοντες κυρίους και τις κυρίες των «φιλανθρωπικών» σωματείων,
* τους «ευπατρίδες» κυρίους και τις κυρίες των ντόπιων και ξένων «οίκων»,
* τους «επιφανείς» κυρίους και τις κυρίες της «υψηλής» κοινωνίας,
* τους «νόμιμους και ηθικούς» εκμεταλλευτές, κηφήνες και σφετεριστές του πλούτου που άλλοι παράγουν.

Σε όλους, δηλαδή, αυτούς που εδώ και δυο χρόνια, σε μιαν άνευ προηγουμένου επιχείρηση τρομοκρατίας, εκβιασμού, πατριδεμπορίου και λοβοτομής του λαού, έχουν στρέψει όλες τις πυροβολαρχίες του συστήματος ενάντια στους είλωτες, και που με αναίδεια καλοζωισμένης Αντουανέτας, καμουφλαρισμένοι πίσω από την αυθεντία της ασημαντότητάς τους, πλαισιωμένοι από τις «ΥΕΝΕΔ» της «δημοκρατίας» τους, αυτοί, οι χορτάτοι, διατάζουν τους πεινασμένους «να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων»!


Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Το Άρθρο», ο Πάνος Καμμένος υπόσχεται να παλέψει για να εμποδιστεί η πλήρης παράδοση της χώρας στους δανειστές και προαναγγέλλει τη δημιουργία ενός πολιτικού φορέα, που θα λειτουργήσει ως τόπος συνάντησης ανθρώπων από την αριστερά ως τη λαϊκή δεξιά.

Στόχος της νέας πολιτικής κίνησης θα είναι η διατήρηση της εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδας, μέσω ενός μετώπου αντίστασης στο μνημόνιο, και η παροχή εναλλακτικής λύσης. «Στο Γοργοπόταμο συναντήθηκαν ο ΕΔΕΣ, ο ΕΛΑΣ και οι βρετανικές δυνάμεις για την αποτίναξη του γερμανικού ζυγού από την Ελλάδα. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και τώρα», σημειώνει, εξαιρώντας από αυτή την προσπάθεια τις δυνάμεις που δεν δέχονται τις δημοκρατικές αρχές.

Διαχωρίζει τη θέση του από τη «νέα σχολή της κωλοτούμπας», καθώς στα 19 χρόνια της παρουσίας του στη Βουλή «ό,τι λέει το εννοεί». Από τα «βέλη» του δεν ξεφεύγει η Νέα Δημοκρατία, για την οποία υποστηρίζει ότι έχει γίνει «ουρά του ΠΑΣΟΚ». «Με αυτή τη ΝΔ εγώ δεν έχω καμία σχέση», τονίζει.

Ερωτώμενος για τις νέες εκβιαστικές απαιτήσεις της τρόικας, ο κ. Καμμένος κάνει λόγο για έναν πρωθυπουργό «εντολοδόχο της Goldman Sachs», ο οποίος εκτελεί εντολές «για τις οποίες δεν έχει λάβει εντολή ούτε αυτός ούτε τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνησή του» από τον ελληνικό λαό. «Αυτό που γίνεται είναι συνταγματική εκτροπή (...) Βεβαίως και υπάρχει κατοχή», σημειώνει.

Για το Μνημόνιο ο Πάνος Καμμένος έχει τοποθετηθεί από τον Μάιο του 2010, «λέγοντας ότι αυτό το μνημόνιο είναι η αρχή της εισόδου της χώρας σε μια εποχή απώλειας της εθνικής κυριαρχίας». Καταλογίζει στην πρωθυπουργία του Γιώργου Παπανδρέου «σχέδιο», το οποίο «εξυφάνθηκε από εκείνους που συνεδριάζουν σε κλειστές λέσχες, μέλος των οποίων ήταν και ο τότε πρωθυπουργός ο κ. Παπανδρέου, της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ». Υπενθυμίζει την αποκάλυψη του Ντομινίκ Στρος Καν για προσχεδιασμένη ένταξη της Ελλάδας στο μηχανισμό στήριξης, καθώς και τα σχέδια των κερδοσκόπων «με την αλλαγή του Τ3-Τ10 και την αγορά ασφαλίστρων κινδύνου από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, για συντονισμένες δηλώσεις του τότε πρωθυπουργού περί ναυαγίου με αποκορύφωμα την τελευταία του δήλωση περί δημοψηφίσματος. Όλα αυτά ήταν ένα μεγάλο παιχνίδι σε βάρος της χώρας μας, βεβαίως εντασσόμενο σε ένα ευρύτερο σχέδιο που αφορά το σύνολο των κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Τη σύναψη νέας δανειακής σύμβασης χαρακτηρίζει «προδοτική πράξη» και ξεκαθαρίζει ότι όπως δεν είχε «λαϊκή εντολή» για να ψηφίσει το πρώτο μνημόνιο, θεωρεί «άκυρα τα μέχρι σήμερα ψηφισθέντα μέτρα, διότι δεν έχουν ψηφιστεί με πλειοψηφία που προβλέπει την παραχώρηση έστω και μέρους της εθνικής κυριαρχίας. Από εδώ και πέρα οτιδήποτε γίνεται -συμπεριλαμβανομένων και όσων έχουν γίνει μετά την υπογραφή του πρώτου μνημονίου- είναι άκυρο, αντισυνταγματικό και παράνομο».

Ακόμα περισσότερο, προειδοποιεί για το ενδεχόμενο η νέα δανειακή σύμβαση να συνοδεύεται από εμπράγματες ασφάλειες, όπως η παραχώρηση του ορυκτού πλούτου της χώρας, «που είναι και ο στόχος των δανειστών-τοκογλύφων». «Αν υπογραφεί η δανειακή σύμβαση παραχωρείται το σύνολο της ιδιωτικής, της δημόσιας περιουσίας με βάση το αγγλικό δίκαιο, με την παραίτηση από την ασυλία του κράτους και παράλληλα ο ορυκτός πλούτος της χώρας θα έχει παραδοθεί. Τη στιγμή που το Ισραήλ και η Ρωσία μας προτείνουν την εκμετάλλευση των πετρελαίων της νοτίου Κρήτης και αντί γι' αυτό εμείς πάμε να δώσουμε εγγύηση για να τα διαχειριστούν αυτά οι Γερμανοί τοκογλύφοι, εδώ συντελείται πράξη εθνικής μειοδοσίας».

Στο ερώτημα «πότε πρέπει να γίνουν εκλογές», ο Πάνος Καμμένος απαντά ότι αυτό που χρειάζεται είναι μια «παλλαϊκή αντίδραση και άμυνα» από όλους τους Έλληνες, «από όλους όσοι δέχονται την επίθεση σε προσωπικό και οικογενειακό επίπεδο». Για τα εκλογικά σενάρια προειδοποιεί: «Όταν θα εισπράξουν οι συνέταιροί τους τα χρήματα των CDS, κάνοντας ένα πιστωτικό γεγονός και αφού υπογράψουν τη δανειακή σύμβαση παραχώρησης εμπράγματης ασφάλειας για δάνεια τα οποία δε χρωστούμε και τα οποία δεν πρέπει να αναγνωρίσουμε, τότε θα πάμε σε εκλογές. Αλλά τότε θα είναι αργά».Μόνο μια επανάσταση που θα ανατρέψει τη νυν κυβέρνηση ήσσονος εθνικού φρονήματος δείχνει να μπορεί να εμποδίσει μια νέα εποχή «φραγκοκρατίας», στην οποία οδηγείται η Ελλάδα. Και η οποία επανάσταση για να μην είναι εν συνεχεία αιματηρή, πρέπει να είναι άμεση...

Μια επανάσταση που μπορεί να ξεκινήσει από την εθνική μας αντιπροσωπεία, με την εθνική αφύπνιση έστω την τελευταία στιγμή των βουλευτών οι οποίοι συμπεριφερόμενοι μέχρι στιγμής ως άξιοι απόγονοι των Τσολάκογλου-Ράλλη-Ζαχαριάδη, οι οποίοι ο καθένας μόνος του διοικούσαν ή επιδίωκαν να τεθεί η χώρα υπό ξένη κυριαρχία, έχουν πει «Ναι σε όλα» μη αντιλαμβανόμενοι έστω και στο ελάχιστο το που σύρουν την Ελλάδα.

Από εκεί και πέρα υπάρχει ο λαός. Ο οποίος μετά την αντίδραση των ετών 2010 και 2011, μοιάζει ηττημένος και μοιρολατρικά αποδεχόμενος την μοίρα του. Όταν κάποτε για το ένα τοις χιλίοις από όλα αυτά που έχουν συμβεί από το 2010 μέχρι σήμερα έπεφταν κυβερνήσεις, τώρα δέχονται πρακτικά αδιαμαρτύρητα να μένουν άνεργοι, πεινασμένοι, χωρίς μέλλον ή με ψίχουλα να προσπαθούν να επιβιώσουν.

Με εξωνημένα ΜΜΕ να προβαίνουν σε «εγκεφαλικές πλύσεις», ανάλογες με αυτές που κάνουν τα ΜΜΕ τύπου Βόρειας Κορέας, έχουν ευνουχιστεί τα όλα τα χαρακτηριστικά της υπερήφανης ελληνικής φυλής

Ήδη οι ξένοι της τρόϊκας ζητούν εφεξής η χώρα να παραχωρήσει απόλυτη προτεραιότητα στην ικανοποίηση του χρέους της και να δεσμευτεί νομικά για αυτό. Αυτή η δέσμευση θα πρέπει να επικυρωθεί από το Κοινοβούλιο. Τα κρατικά έσοδα θα πρέπει να χρησιμοποιούνται πρωτίστως και κυρίως για την εξυπηρέτηση του χρέους και μόνο το υπόλοιπο των εσόδων θα μπορεί να χρησιμοποιείται για να χρηματοδοτήσει βασικές κρατικές ανάγκες!

Αυτό έχει σκοπό να εξασφαλίσει όλους τους πιστωτές ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της μετά το PSI και βέβαια όλα αυτά με βάσει του αγγλικού δικαίου που εφεξής θα διέπει τους όρους τους δανεισμού.

Ενας επίτροπος προϋπολογισμού θα πρέπει να διοριστεί από το Eurogroup με την αποστολή να εξασφαλίζει τον έλεγχο επί του προϋπολογισμού.

Αυτός θα πρέπει να έχει την εξουσία να εφαρμόζει ένα συγκεντρωτικό σύστημα παροχής εκθέσεων και επιτήρησης που θα καλύπτει όλους τους σημαντικούς τομείς δαπανών στον ελληνικό προϋπολογισμό, να ασκεί βέτο σε αποφάσεις οι οποίες δεν συμμορφώνονται με τους δημοσιονομικούς στόχους που έχουν οριστεί από την τρόικα και να εξασφαλίζει το γεγονός ότι η Ελλάδα θα συμμορφώνεται με τον όρο πρώτα να ικανοποιεί τα χρέη της και έπειτα να καλύπτει τις ανάγκες της για δαπάνες.

Το αγγλικό δίκαιο που - κάτι που κανένας δεν έχει θίξει ή κανένας δεν έχει αντιληφθεί μέχρι σήμερα – θεωρητικά ανοίγει το δρόμο στην επέμβαση ακόμα και ξένων ένοπλων δυνάμεων στο εσωτερικό της χώρας.

Δηλαδή μπορεί να υπάρξει επανάληψη των εποχών που τα αγγλικά ή τα γαλλικά πολεμικά απέκλειαν τον Πειραιά, εμποδίζοντας τα σιτοκάραβα να ταϊσουν τον πεινασμένο ελληνικό λαό. Πως θα γίνει αυτό; Μα όταν η Ελλάδα έρθει για μία ακόμα φορά σε πλήρη αδυναμία να πληρώσει τα δάνειά της, ακόμα και τα «κουρεμένα» (κάτι που είναι βέβαιο αφού τα ελλείμματα θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν και μάλιστα να διευρύνονται ως απόρροια της ακολουθούμενης εξοντωτικής οικονομικής πολιτικής) θα έρθουν οι εντολές κατάσχεσης από τα βρετανικά δικαστήρια.

Στο εξωτερικό θα κατασχεθεί η οποιαδήποτε ελληνική περιουσία (ακίνητα προξενείων, πρεσβειών, δωρεές ομογενών κλπ). Αυτό δεν ισχύει για χώρες όπως οι ΗΠΑ που η νομοθεσία τους δεν επιτρέπει τέτοιες ενέργειες σε βάρος κρατών. Έχει ξαναγίνει κατάσχεση κρατικής περιουσίας με την κρατική περιουσία της Ρωσίας, της Ουκρανίας και άλλων ανατολικών κρατών στην δεκαετία του 1990. Αλλά όλα αυτά καλύπτουν πολύ μικρά ποσά.

Θα εκδοθούν εντολές πληρωμής του χρέους με κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου εντός Ελλάδος. Αυτές οι διαταγές πληρωμής θα είναι πρακτικά αδύνατον να ικανοποιηθούν αφού καμία εκτελεστική εξουσία στην Ελλάδα δεν θα κάνει κάτι τέτοιο, ενώ και τα ελληνικά δικαστήρια θα εκδώσουν ακυρωτικές αποφάσεις, οι οποίες όμως δεν θα έχουν καμία ισχύ διεθνώς.

Εδώ λοιπόν ανοίγει ο δρόμος για την επέμβαση ξένων στρατιωτικών δυνάμεων στο εσωτερικό για να επιβάλουν τις αποφάσεις των βρετανικών δικαστηρίων. Θα έχουν απόλυτο δικαίωμα, η ίδια η σημερινή ελληνικη κυβέρνηση θα τους το έχει δώσει. Το αγγλικό δίκαιο προβλέπει ακριβώς αυτό: Την ικανοποίηση του δανειστή-τοκογλύφου με οποιονδήποτε τρόπο και με χρήση όλων των δυνάμεων που μπορεί να κινητοποιήσει ο δανειστής.

Νομίζετε ότι τυχία προσπαθούν να αποδομήσουν τις Ένοπλες Δυνάμεις, με φανταστικά πραξικοπήματα, με απολύσεις, με μείωση αμυντικών δαπανών; Ξέρουν ότι μόνο αυτές κρατάνε όρθια την ελλάδα σήμερα. Και αυτές προσπαθούν να "κλαδέψουν" και να χειραγωγήσουν...

Τρελό; Όχι και τόσο. Πριν δύο χρόνια ποιος πίστευε ότι τον πραγματικό πρωθυπουργό της χώρας θα τον έλεγαν Χορστ Ράϊχενμπαχ;Πλήρη παράδοση των Ελλήνων στους αποικιοκράτες Γερμανούς, αποφάσισαν οι πολιτικοί μας άρχοντες, ερήμην μας. Σε όλα τα παραγγέλματα της Μέρκελ, συμφώνησαν και είπαν «ναι» οι πολιτικοί αρχηγοί, στη σημερινή τους συνάντηση με τον δοτό, από τους ίδιους, κ. Παπαδήμο, όπως άφησε ο τελευταίος να εννοηθεί, σύμφωνα με την ανακοίνωση που έβγαλε, προκειμένου προφανώς να παραμείνουν λίγο ακόμα στις αρχηγικές τους καρέκλες. Δεν εξηγείται διαφορετικά.

Φυσικά ο κάθε πολιτικός αρχηγός, από εδώ και πέρα θα επιχειρήσει τις γνωστές πολιτικές πιρουέτες του για τους αφελείς κομματοχτηπημένους, αλλά η αλήθεια είναι μία…. Πλήρης παράδοση των Ελλήνων στους αποικιοκράτες Γερμανούς.

Ο κ. Παπαδήμος στην ανακοίνωσή του είπε ότι: «Εάν η διαδικασία αυτή δεν ολοκληρωθεί επιτυχώς, θα βρεθούμε αντιμέτωποι με το φάσμα της χρεοκοπίας…». Αποκρύπτει όμως την αλήθεια από τον ελληνικό λαό, ότι δηλαδή η Ελλάδα έχει ήδη χρεοκοπήσει και δεν μπορεί να πληρώσει πλέον τους δανειστές της. Επομένως η υποτέλειά μας στη Γερμανία (κυρίως) και το ξεπούλημά μας, γίνεται μόνο και μόνο για να εξοφληθούν οι δανειστές και τίποτε άλλο.


O Σαμαράς διαφωνεί πως... συμφώνησαν!!!

Tελείως διαφορετικό κλίμα και σίγουρα όχι "απόλυτη σύγκλιση" μεταφέρει ο Αντώνης Σαμαράς αναφορικά με την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Λ.Παπαδήμο, αναφορικά με την απάντηση των πολιτικών αρχηγών σε ότι αφορά την εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας στην τρόϊκα (τα περί 13ου και 14ου μισθού και μισθολογικών θεμάτων είναι για τους ιθαγενείς που δεν καταλαβαίνουν περί τίνος πρόκειται. Η πραγματικότητα έχει να κάνει με την εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας και την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας και την εκμετάλλευσης των πλουτοπαραγωγικών της πηγών από τους ξένους).

Ο Σ.Σαμαράς ισχυρίζεται - όπως αναφέρουν ο διαρροές που κάνει - ότι "Διαφωνήσαμε σε πολλά και με τον Λ.Παπαδήμο και με τους άλλους αρχηγούς". Πού εντοπίζει τις διαφωνίες:

-Δεν υπάρχει περίπτωση να υπογράψει κανένα πολιτικό κείμενο δεσμεύσεων επιμένει ότι η μόνη εξουσιοδότηση που μπορεί να δοθεί στον κ. Λουκά Παπαδήμο είναι να κάνει διαπραγμάτευση σε όλα τα επίπεδα και κυρίως στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

-Δεν συμφωνούμε με την τοποθέτηση επιτρόπου-"αντιβασιλέα"

-Δεν συμφωνούμε με μέτρα που προκαλούν μεγαλύτερη ύφεση όπως η περικοπή του 13ου και 14ου μισθού.

-Δεν συμφωνούμε με την περίληψη μέτρων που να εκχωρούν εθνικούς πόρους εκ των προτέρων προκειμένου να αποπληρωθούν τα δάνεια.

-Είμαστε κατά της μείωσης των επικουρικών συντάξεων και αντιπρότεινε μία σειρά ισοδύναμα μέτρα που θα έχουν το ίδιο ή και καλύτερο αποτέλεσμα όπως υποστήριξε με την περικοπή. Μεταξύ αυτών ανέφερε:

1) Οι προσλήψεις στο δημόσιο από ένα προς πέντε να γίνουν ένα προς δέκα
2) Μεγαλύτερη μείωση στις προσλήψεις συμβασιούχων στο δημόσιο από το 10% σε 20%
3) Καθολική εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης
4) Έλεγχο στις συντάξεις “μαιμού”
5) Αύξηση των εσόδων του δημοσίου από τις άδειες και την λειτουργία του ηλεκτρονικού τζόγου και των νέων τυχερών παιχνιδιών

Ο κ. Σαμαράς εξέφρασε κατά την διάρκεια της σύσκεψης έντονες επιφυλάξεις για την μείωση του κατώτερου μισθού υποστηρίζοντας ότι μειώσεις μισθών χωρίς πτώση των τιμών δεν οδηγεί σε ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας.

Έγινε όμως και γενικότερη συζήτηση για την λειτουργία της κυβέρνησης και ο A.Σαμαράς υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση Λ.Παπαδήμου είναι μία "μεταβατική κυβέρνηση και θα πρέπει να συμπεριφέρεται σαν μεταβατική και να μην εκφεύγει του ειδικού σκοπού της που έχει συναποφασιστεί". Είπε ότι οι υπουργοί δεν μπορούν να κάνουν ότι θέλουν και έφερε το θέμα που προέκυψε πρόσφατα στην δικαιοσύνη με τους εισαγγελείς, καθώς επίσης το νομοσχέδιο για τις αποφυλακίσεις, τις κρίσεις στα σώματα ασφαλείας αλλά και τους διορισμούς γενικών διευθυντών". Θέμα ιδιαίτερο κρίσιμο για την δημόσια διοίκηση.

Ο Α.Σαμαράς διέψευσε κατηγορηματικά ότι δόθηκε γενική πολιτική εξουσιοδότηση στον Λ.Παπαδήμο για να διαπραγματευθεί κατά το δοκούν και αυτό έρχεται σε πλήρη αντίθεση με αυτό που είπε ο τραπεζίτης-πρωθυπουργός, κατά το "διάγγελμά" του.


Σχόλιο ιστολογίου: Η τακτική της εναπόθεσης των ευθυνών από τον έναν στον άλλο, δεν μπορεί να "πιάσει" πια. Είναι το ίδιο ένοχοι όλοι αυτοί που δεν έχουν την τόλμη να παραδώσουν στον Ελληνικό λαό την ευθύνη της απόφασης. Και μόνο το γεγονός πως συζητούν σε κλειστά γραφεία, χωρίς να ενημερώνονται οι πολίτες για το περιεχόμενο των συνομιλιών τους, τους κατατάσσει απέναντι από τους Έλληνες. Κρυφίως δημοκρατία δεν υπάρχει. Προσωπικές αποφάσεις δεν εκφράζουν τον Ελληνικό λαό. Ως εκ τούτου, η απόσταση μεταξύ πολιτικών αρχηγών της συγκυβέρνησης και του Ελληνικού λαού, είναι πλέον δεδομένη και καθημερινά αυξανόμενη. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες, για κανέναν από αυτούς. Αποφασίζουν (ή δέχονται εντολές;) ερήμην του λαού, για θέματα που ο λαός θα κληθεί να πληρώσει... Κανείς από αυτούς δεν θα βάλει το χέρι του στην τσέπη του, παρά μόνο για την περίπτωση που θα πληρώσει αεροπορικό εισιτήριο για την φυγή του από την Ελλάδα.


Η επιλεκτική «διπλωματική» διαρροή στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, αλλά και στα ΜΜΕ, για «προσωπικές» κοπιαστικές πιέσεις και λήψη σχετικής απόφασης στο Υπουργικό Συμβούλιο περί μη περαιτέρω περικοπών στα εισοδήματα των ειδικών μισθολογίων, συμπεριλαμβανομένων και των Ελλήνων στρατιωτικών, πυροδότησε εκ νέου πηγαδάκια και συζητήσεις στις παρέες και στη στρατιωτική οικογένεια, εντείνοντας περαιτέρω την ανασφάλεια και την αγανάκτηση. Αν και θα περίμενε κανείς να ακουστούν χειροκροτήματα και αλαλαγμοί χαράς, μάλλον το αντίθετο συνέβη.

Αγανάκτηση για την περιφρόνηση, την αντίληψη του δεσμευμένου, του εγκλωβισμένου που ασφυκτιά και πνίγεται, του υποδουλωμένου, αλλά και του υγιούς σκεπτόμενου, ταυτόχρονα.

Από «αντιπαραγωγικοί», «γραφειοκράτες», αυτιστικοί, «νεαροί συνταξιούχοι» και άλλες απαξιωτικές και εξυβριστικές φράσεις, που εκστομίστηκαν από ανώτατα κυβερνητικά στελέχη, προκειμένου να αρχίσει να ζυμώνεται και να διαμορφώνεται η κοινή γνώμη κατά των στρατιωτικών, για να δεχθούν τις όποιες επιθέσεις, και οι οποίες μείωσαν βάναυσα την τιμή και την υπόληψη συλλήβδην των Ελλήνων στρατιωτικών, περνάμε στην επόμενη φάση, των «καλών» στρατιωτικών, που δεν θα αντέξουν άλλες περικοπές και θα πρέπει αυτές να σταματήσουν «προσωρινά όμως».

Έχει καταγραφεί, πλέον, ότι κανείς Έλληνας πολίτης, και κατά συνέπεια κανείς Έλληνας στρατιωτικός, δεν έχει εμπιστοσύνη στα «διαρρέοντα». Ίσα – ίσα, τουναντίον, η Ελληνική πρακτική έχει καταδείξει, και εντονότερα τα τελευταία 2 χρόνια, ότι από τα «διαρρέοντα» στην πράξη συμβαίνουν τα ακριβώς αντίθετα. Άλλωστε, η τακτική της ψυχολογικής επιχείρησης μαθαίνεται, διδάσκεται και δουλεύεται στάλα – στάλα και στο χρόνο που πρέπει.

Πριν από 2 μήνες περίπου υπήρξε η «διαρροή» ότι το ειδικό μισθολόγιο θα ενσωματωθεί, κατά διαταγή έξωθεν παραγόντων, στο ενιαίο μισθολόγιο. Αυτό φέρεται από τις τελευταίες «διαρροές» να παγώνει (όχι να ανατρέπεται) και να μετατίθεται για κατά τον Ιούνιο μεριά, όπου κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί.

Ο Σύνδεσμος Υποστήριξης και Συνεργασίας Μελών Ενόπλων Δυνάμεων (www.sysmed.gr), με τη μέχρι τώρα πλούσια δραστηριότητά του, το υπεύθυνο προφίλ του, τον ήπιας μορφής τόνο της φωνής του, προς όλες τις κατευθύνσεις, συνέταξε και απέστειλε μελέτη - πρόταση (και προς το Υπουργείο Οικονομικών) για το κυοφορούμενο μισθολόγιο των στρατιωτικών.

Αξίζει να σημειώσουμε, για μια ακόμη φορά, ότι το μισθολόγιο των στρατιωτικών θεσπίστηκε αρχικά το 1996, με το νόμο 2449/1996. Η ίδια φιλοσοφία και δομή, με ελάχιστες τροποποιήσεις στους συντελεστές των βαθμών και τα επιδόματα, διατηρήθηκαν και στο νόμο 3205/2003, όπου η εξαίρεση των στρατιωτικών από νέο μισθολόγιο στέρησε από αυτούς την ευκαιρία να εξομοιώσουν τις αποδοχές τους με αυτές των δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι είδαν τις αμοιβές τους να αυξάνονται κατακόρυφα με την ενσωμάτωση του επιδόματος χρόνου υπηρεσίας, αλλά και άλλων ειδικών επιδομάτων, στο βασικό τους μισθό. Διατηρώντας, λοιπόν, τους βασικούς τους μισθούς, οι Έλληνες στρατιωτικοί, σε επίπεδα υποδεέστερα των βασικών μισθών των δημοσίων υπαλλήλων ελάμβαναν αυξήσεις πολύ μικρότερες αυτών. Με την πάροδο του χρόνου, και μέσω της εφαρμογής της ετήσιας προσαρμογής της εισοδηματικής πολιτικής, το χάσμα στις αμοιβές στρατιωτικών και δημοσίων υπαλλήλων βάθυνε ακόμη περισσότερο, αυξανόμενο με γεωμετρική πρόοδο υπέρ των τελευταίων, αφού οι εκάστοτε αυξήσεις υπολογίζονταν στο βασικό μισθό και όχι στο σύνολο των αποδοχών.

Επιπλέον, αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι, από 1/1/2010 και με βάση τα ανωτέρω (επιδοματική πολιτική για τους στρατιωτικούς) μειώθηκαν αναδρομικά κατά ποσοστό 12% όλα τα επιδόματα και οι αποζημιώσεις που καταβάλλονταν στους στρατιωτικούς, πλην του επιδόματος ειδικών συνθηκών και της οικογενειακής παροχής. Επίσης, μειώθηκαν κατά ποσοστό 30% τα επιδόματα Χριστουγέννων, Πάσχα και αδείας.

Λίγο αργότερα, μειώθηκαν περαιτέρω τα πάσης φύσεως επιδόματα, πλην του επιδόματος ειδικών συνθηκών και της οικογενειακής παροχής κατά ποσοστό 8%, ενώ ο υπολογισμός των δώρων εορτών και αδείας αποσυνδέθηκε από το ύψος των βασικών αποδοχών. Καθορίσθηκε το ύψος τους στα 500,00 € για το δώρο Χριστουγέννων και στα 250,00 € για το δώρο Πάσχα και επιδόματος αδείας, ενώ επιβλήθηκαν ταυτόχρονα προϋποθέσεις καταβολής τους, βάσει των οποίων τα επιδόματα δεν καταβάλλονται εφόσον οι πάσης φύσεως τακτικές αποδοχές, επιδόματα και αμοιβές, συμπεριλαμβανομένων και των επιδομάτων δώρων, υπερβαίνουν τα 3.000,00 € το μήνα υπολογιζόμενες σε 12μηνη βάση.

Στη συνέχεια αυξήθηκε από 1/2/2011, η μηνιαία κράτηση που επιβάλλεται επί του αθροίσματος των ποσών του βασικού μισθού και του επιδόματος χρόνου υπηρεσίας των μηνιαίων αποδοχών των μετόχων του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, από 4% σε 5%, με ανάλογη αύξηση στις μηνιαίες κρατήσεις και των δύο λοιπών ταμείων, ήτοι του Μετοχικού Ταμείου Ναυτικού και Μετοχικού Ταμείου Αεροπορίας, στους μετόχους αυτών, ενώ μειώθηκε περαιτέρω από 1/7/2011, κατά 10% το επίδομα ειδικής απασχόλησης.

Ανεστάλη η χορήγηση του επιδόματος χρόνου υπηρεσίας (4% κατ’ έτος) και οι μισθολογικές προαγωγές των Ελλήνων στρατιωτικών ενώ με το νόμο 4024/2011 παρατείνεται, αδικαιολόγητα, η παραπάνω αναστολή αφού αυτή προβλέφθηκε να καταργηθεί με την ψήφιση του νέου ενιαίου μισθολογίου των δημοσίων υπαλλήλων. Η ρύθμιση αυτή αδικεί κατάφορα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και κύρια τα χαμηλόβαθμα, που λαμβάνουν σπάνια βαθμολογικές προαγωγές καθηλώνοντάς τις αποδοχές τους για 5 έως 15 έτη.

Σε συνέχεα των δημοσιονομικών ρυθμίσεων επιβλήθηκε αναδρομικά από 1/1/2011 ειδική εισφορά αλληλεγγύης για την καταπολέμηση της ανεργίας σε ποσοστό 2% επί των τακτικών αποδοχών και πρόσθετων αμοιβών και αποζημιώσεων και 1% υπέρ Τ.Π.Δ.Υ./Ο.Α.Ε.Δ., που πλέον αποδίδεται υπέρ Μ.Τ.Σ., για το προσωπικό που είναι εκεί ασφαλισμένο, επίσης αναδρομικά από 1-1-2011.

Επιβλήθηκε πλέον των υπολοίπων μέτρων ειδική εισφορά αλληλεγγύης στα εισοδήματα άνω των 12.000,00 € που προέκυψαν κατά τις διαχειριστικές χρήσεις 2010 – 2011. Στην ουσία η κράτηση αυτή επιβλήθηκε αναδρομικά από 1/1/2010. Η είσπραξη των αναλογούντων ποσών για το 2011 θα γίνει εφάπαξ με αποστολή εκκαθαριστικού σημειώματος ενώ οι κρατήσεις που αναλογούν στο έτος 2012, 2013 και 2014 θα παρακρατούνται μηνιαίως από το μισθό.

Τέλος, οι περικοπές στους μισθούς και η επιβολή νέων εισφορών και κρατήσεων συνοδεύτηκε και από αλλεπάλληλες τροποποιήσεις του άρθρου 9 του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος (ΚΦΕ), οι οποίες μείωσαν το αφορολόγητο ποσό και αύξησαν τους συντελεστές των κλιμακίων εκτοξεύοντας στα ύψη την αναλογούσα φορολογία εισοδήματος. Όλες οι παραπάνω περικοπές είχαν ως αποτέλεσμα τα εισοδήματα των στρατιωτικών να δουν μειώσεις της τάξεως από 52,5% (στο βαθμό του ΕΠ.ΟΠ. Στρατιώτη) έως 79.7% στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ

Η πρόταση, λοιπόν, του Συνδέσμου, βασίστηκε στην αρχιτεκτονική και στη δομή του ενιαίου μισθολογίου, όπως αυτό εφαρμόστηκε για τους δημοσίους υπαλλήλους, με τις όποιες διαφοροποιήσεις, λόγω της ιδιαιτερότητας του επαγγέλματος, η οποία (πρόταση) ανέδειξε ότι η ενσωμάτωση των Ελλήνων στρατιωτικών στο ενιαίο μισθολόγιο θα έφερνε σημαντικές αυξήσεις στα εισοδήματά τους.

Είναι προφανές, λοιπόν, ότι η πρόταση πρέπει να μελετήθηκε και ίσως να μην έβγαιναν τα κουκιά για ενσωμάτωση των στρατιωτικών στο ενιαίο μισθολόγιο, γιατί ίσως θα τίναζε την μπάνκα στον αέρα. Έτσι οι «διπλωματικές» διαρροές για αναστολή της συζήτησης για το ειδικό μισθολόγιο ήρθε ως επιτυχία, που έλαβε χώρα μετά από συζήτηση και πίεση. Να γελάσουμε τώρα ή μετά;

Βέβαια, οφείλουμε να σημειώσουμε, στο σημείο αυτό, ότι εάν αυτό πράγματι συνέβη (η μελέτη της πρότασής μας) θα πρέπει να νοιώθουμε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι, καθόσον άλλα κείμενα, ίσως και σοβαρότερα από το μισθολόγιο, τα οποία θα καθορίσουν πλήρως την ύπαρξη της Χώρας μας στο μέλλον (ιδέτε μνημόνιο) δεν διαβάστηκε και δεν μελετήθηκε δεόντως από τους υπευθύνους. Χειρίστηκε ως μια απλή τυπική διαδικασία ρουτίνας που έπρεπε να γίνει. Αντιθέτως ο Σύνδεσμος μελέτησε το μνημόνιο, υπογράμμισε τα ενδιαφέροντα σημεία και συζήτησε. Είμαστε ανοικτοί στον οποιοδήποτε δεν διάβασε και δεν μελέτησε το μνημόνιο, ή το διάβασε στο δρόμο μεταξύ καφέ και αγοράς, να παράσχουμε εντατικά μαθήματα και εντελώς δωρεάν.

Ορθό είναι αυτό που λένε: «όπου ακούς πολλά κεράσια, κράτα και μικρό καλάθι».

Ο Σύνδεσμος είναι εδώ. Οφείλει να παρατηρεί και να πληροφορεί τα μέλη του για το τι συμβαίνει.

Κλείνοντας, καλό είναι να σημειώσουμε ότι τα κεραμίδια δεν είναι μόνο για τα συμπαθή τετράποδα και τους βιολιστές.

Ως Έλληνες στρατιωτικοί θεωρούμε ότι τίποτα δεν μας χαρίζεται, εργαζόμαστε και διεκδικούμε τα νόμιμα. Και ένα είναι το μόνο σίγουρο. Θα τα διεκδικήσουμε (ακόμη και τα οφειλόμενα) με κάθε νόμιμο μέσο.
Λέτε αυτό να καταλάβαινε και ο ΓΑΠ όταν διαπραγματευόταν; Την τιμή της Ελλάδας σε... δολάρια;
  • Γράφει η Σοφία Τ.
Μερικές… τιμές στον τέως υφυπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Paul Craig Roberts που τόλμησε να μιλήσει για την… χαμένη τιμή της Ελλάδας!

Τιμή θηλυκό

1. το χρηματικό ποσό που πληρώνει κανείς για να αποκτήσει ένα ορισμένο πράγμα ή υπηρεσία
2. ο σεβασμός που έχουν ή δείχνουν άλλοι για κάποιον, και η δήλωση αυτού του σεβασμού
3. η προσωπική αντίληψη κάποιου για τη δική του αξία που απορρέει από τη φύση του ως ανθρώπου
4. η καλή φήμη κάποιου η οποία στηρίζεται στην προσωπική αίσθηση του ηθικού ορθού και δικαίου
5. προνόμιο ήταν τιμή μου να γευματίσω με τον τάδε
6. (μαθηματικά) μέγεθος ή ποσότητα που εκφράζει μια μεταβλητή

Η τιμή όπως την όρισαν οι πρόγονοί μας «αγαπητέ» δεν είναι η τιμή των μετοχών στην Wall Street. Αλλά οι ΗΠΑ είναι ένα νέο έθνος, μείγμα πολιτισμών, λαών και παραδόσεων.

Δυστυχώς οι παλαιοί του κυρίαρχοι τους κληροδότησαν ως μοντέλο οικονομίας αυτό του αποικιοκράτη και κατακτητή και εκμεταλλευτή(καπιταλισμός, νεοφιλελευθερισμός, τραπεζίτες και τοκογλύφοι, «εκπολιτισμός» και «εκδημοκρατισμός» ή θάνατος άμεσα και όχι αργά και βασανιστικά) και της παρασιτικής ευημερίας εις βάρος όποιου λαού, κράτους ή έθνους έχει κάτι που αυτοί δεν έχουν ή είναι σε μια θέση στον χάρτη που ενδιαφέρει την κυβέρνηση και τους «ανθρώπους» της.

Με την τιμή της Ελλάδας καλό είναι να μην παίζεις cowboy, γιατί οι Έλληνες έχουμε μαζεμένα ΚΑΙ για τις λέρες σαν τα μούτρα σου πολλά από το 1950 και μετά. Δόγμα Truman, Kissinger, χούντα, Κυπριακό και εισβολή, ελληνοτουρκικά, Βαλκάνια, λαθρομετανάστευση, στήριξη μεταπολιτευτικών «πολιτικών»(περίπτωση φαμίλιας Παπανδρέου), πώληση όπλων και εξοπλιστικών(τα περισσότερα μας «προσφέρει» ο θείος Sam και μετά ακολουθεί Γερμανία και Γαλλία) ή… «προσφορά» τους πρόσφατα, «γκριζάρισμα» Αιγαίου, κρίση Ιμίων και ρόλος Clinton, επίσκεψη Hillary και αντιπροέδρου ΗΠΑ το 2011 και όσα ίσως μάθουμε, αν μάθουμε, μετά από χρόνια για τις επαφές και όσα απαίτησαν ή πήραν ή έδωσαν αφού πήραν, «σπρώξιμο» Τουρκίας στην ΕΕ, Σκόπια και αναγνώριση προκλητικά ως «Μακεδονίας», παρακολουθήσεις, αλώνισμα πρακτόρων και παρατρεχάμενων του παρακράτους της Washington στην Ελλάδα.

Κάθε θέμα απαιτεί ένα βιβλίο.

Και η λύση τους ΗΓΕΤΗ.

Η Ελλάδα δεν αξίζει να την ξεφτιλίζει ο κάθε χλεχλές της Δύσης και όχι μόνο!
Ειδικά όταν η χώρα του έχει ιστορία μόλις 200 και κάτι ετών και προκαλεί μόνο βρισιές το όνομά της στην πλειοψηφία των πολιτών της γης.

Τιμημένος είναι όποιος λέει και ένα «ευχαριστώ Ελλάδα» σου χρωστάω τα πάντα...

Αλλά η αλαζονεία που σας κληρονόμησαν οι Αγγλοσάξονες Mister Paul δεν επιτρέπει τέτοιες τιμές…

Ούτε τώρα που το αμερικάνικο «όνειρο» τελείωσε και η «υπερδύναμη» πια δεν θαμπώνει ούτε τους Αμερικανούς!  • Γράφει ο Μακεδών
Η κατάσταση της χώρας είναι απελπιστικά τραγική και αν δεν το ομολογούν ακόμη οι συν-Έλληνες είναι γιατί κάτι η μικροαστική τους ηθική ή η άποψη που εκφράζεται μέσα στα σπίτια "τι θα πει ο κόσμος" κρατούν τον πληθυσμό σε ακινησία. Φυσικά πολλά πια πράγματα δεν μπορούν να κρυφτούν π.χ. ο εφιάλτης της ανεργίας χτύπησε πλέον και τις πιο καλές θέσεις στην αγορά. Οι ανακοινώσεις για συλλήψεις ανθρώπων από την οικονομική αστυνομία για χρέη εκατομμυρίων είναι πλέον ρουτίνα καθημερινή αλλά και πια η έκπληξη να δηλώνουν κάποιοι επώνυμοι, την θέση τους στο καθεστώς ανεργίας επί μακρόν.

Αναρωτιέμαι αν δεν έχουν υποστεί οι Έλληνες ομαδική λοβοτομή ή τι άλλη παρενέργεια που έχει επιδράσει σαν ακυρωτική πράξη σε κάθε σκέψη ή ενέργεια.

Μέσα σε όλα αυτά έρχονται με ρυθμό απίστευτο δηλώσεις κάθε ευρωπαίου που έχει μια θέση αδιάφορο υψηλή ή χαμηλή σε διάφορους οργανισμούς με δύο όψεις. Στην πρώτη εκφράζεται η βεβαιότητα ότι πτωχεύουμε και η άλλη ότι θα μας κρατήσουν εντός της ευρωζώνης γιατί είμαστε απαραίτητοι.

Κάποιος πρέπει να υπενθυμίσει στον πρωθυπουργό της χώρας και την τριάδα των ανεύθυνων ηγετίσκων ότι δεν είμαστε επαρχία ούτε της Ευρώπης ή της Γερμανίας αλλά ανεξάρτητη χώρα που η προδοτική ανικανότητα των ηγεσιών της την ρήμαξαν σε σημείο ίσως μη αναστρέψιμο. Αυτό τουλάχιστον ας το μεταβιβάσει στους συνομιλητές στην Ευρώπη, για να αποκτήσει και αυτός μια μαρτυρία ότι κάτι είπε υπέρ της χώρας που ηγείται.

Άλλωστε η Ευρώπη δεν είναι μια ενιαία πολιτική οντότητα αλλά το άθροισμα των επιμέρους κρατών που την αποτελούν . Αν άνοιξε η όρεξη των χρηματοπιστωτικών κάφρων για να κυριαρχήσουν σε όλες τις χώρες με αρχή την χώρα μας και με την γέφυρα της προδοσίας της οικογένειας Παπανδρέου εδώ είμαστε να ξεκαθαρίσουμε τους όποιους λογαριασμούς.

Ο ελληνικός λαός δεν οφείλει τίποτα και σε κανένα. Φόρτωσαν στις πλάτες του ένα επαχθές χρέος οι οικονομικοί ολιγάρχες και πρέπει σύντομα να ανατραπούν και να τους απογυμνώσουμε από τα κλεμμένα, στέλνοντας αυτούς και τον περίγυρό τους στα τσακίδια της ιστορίας.

Αυτό πρέπει να γίνει αντιληπτό από όλους τους συν-Έλληνες δηλαδή το ξεβράκωμα και την εκδίωξη των γενίτσαρων από όλο τον κρατικό μηχανισμό, άλλωστε οι εγκληματίες της τοκογλυφίας στην Θεσσαλονίκη ήταν μια καλή εικόνα για την διακομματική εγκληματική συμπεριφορά τους.

Οι όποιες ενέργειες πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα πριν η χώρα μας βρεθεί στα σκουπίδια της ιστορίας με ότι τραγικές συνέπειες θα έχει για μας και τα παιδιά μας.


Η σύμπραξη "Shah Deniz", μεταξύ BP και Naftiran Intertrade, στην Κασπία Θάλασσα

Ιστοσελίδα εφημερίδας European Union Times

Ο πετρελαϊκός πολυεθνικός κολοσσός BP (Βritish Petroleum), το Ηνωμένο Βασίλειο, και η ΕΕ έχουν τελικά "πείσει" γερουσιαστές του αμερικανικού Κογκρέσου, να εξαιρεθεί η εταιρεία BP από την διαδικασία των κυρώσεων με τη μoρφή εμπάργκο, που επέβαλε η Ουάσιγκτον στο Ιράν.

Η κίνηση αποτελεί σαφή ένδειξη ότι η Δύση πιέζει μεν για μια εντατικοποίηση των κυρώσεων εναντίον της Τεχεράνης, αλλά συγχρόνως φροντίζει να μην βλάπτεται η δική της οικονομία.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, που είχε στη διάθεσή του το πρακτορείο Reuters από την περασμένη Δευτέρα, τα μέλη της αμερικανικής Γερουσίας έχουν συζητήσει διατάξεις των κυρώσεων που απαγορεύουν σε εταιρείες όπως η BP τη συνεργασία με ιρανικές εταιρείες του δημοσίου, όπως η Εθνική Ιρανική Εταιρία Πετρελαίου (NIOC).

Η εταιρική αυτή σύμπραξη, γνωστή με την επωνυμία "Shah Deniz", είναι μια επιχείρηση αξίας 20 δισ. δολαρίων στην Κασπία Θάλασσα, κοντά στο Αζερμπαϊτζάν, στην οποία η ιρανική κρατική εταιρεία πετρελαίου Naftiran Intertrade, θυγατρική της Εθνικής Ιρανικής Εταιρίας Πετρελαίου (NIOC), κατέχει μερίδιο 10%.

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ο Αμερικανός πρόεδρος, Barack Obama, επικύρωσε μια δέσμη μονομερών οικονομικών κυρώσεων κατά της Κεντρικής Τράπεζας του Ιράν, σε μια προφανή προσπάθεια να "τιμωρήσει" ξένες εταιρείες και τράπεζες που δραστηριοποιούνται σε συνεργασία με το συγκεκριμένο ιρανικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα. Το νομοσχέδιο έχει ως απώτερο στόχο να πλήξει την οικονομία του Ιράν, μειώνοντας τα έσοδα της χώρας από τις εξαγωγές πετρελαίου.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, το Ισραήλ και άλλοι σύμμαχοί τους, κατηγορούν την Τεχεράνη για επιδίωξη στρατιωτικών στόχων μέσω της ανάπτυξης του πυρηνικού της προγράμματος, και έχουν χρησιμοποιήσει αυτό το πρόσχημα προκειμένου να επιβάλουν τέσσερις γύρους κυρώσεων και μια σειρά από μονομερείς κυρώσεις κατά του Ιράν.

Το Ιράν αντέκρουσε επανειλημμένα αυτούς τους ισχυρισμούς, υποστηρίζοντας ότι έχει υπογράψει τη "Συνθήκη περί μη διαδόσεως πυρηνικών όπλων" (Νuclear Non-Proliferation Treaty, ή ΝΝΡΤ), πράγμα που δεν έκανε ποτέ το Ισραήλ, και είναι μέλος της Διεθνούς Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας. Επομένως, σύμφωνα με Ιρανούς αξιωματούχους, "η Τεχεράνη έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί την πυρηνική τεχνολογία που διαθέτει, για ειρηνική χρήση".


Διαβάστε επίσης:

Εμπάργκο ΕΕ στο ιρανικό πετρέλαιο: Θα "επιτεθεί" πρώτο το Ιράν;

Το παράξενο και επικίνδυνο εμπάργκο της ΕΕ προς το ΙράνΑδυνατώ να καταλάβω γιατί οι άνθρωποι συνεργάζονται με το κράτος. Γιατί πληρώνουν οτιδήποτε τους επιβληθεί, γιατί σκύβουν το κεφάλι. Γιατί προσκυνούν όσα τους καταρρακώνουν την αξιοπρέπεια. Οι πρεσβευτές του καπιταλισμού, πέταξαν τα δημοκρατικά προσωπεία και έδειξαν τα αποκρουστικά τους πρόσωπα. Οποιαδήποτε πρόσχημα για κοινωνική\ταξική ειρήνη κατέρρευσε.

Δεν χρειαζόμαστε κανένα αφεντικό. Ούτε πρέπει να νιώθουμε την ανάγκη να έχουμε κάποιον από πάνω μας, για να προσέχει κάθε κίνησή μας. Δεν πρέπει να αναγνωρίζουμε κανέναν από αυτούς που το σύστημα εξυψώνει ως σημαντικούς. Αυτοί παίζουν τον ρόλο του μεσολαβητή (καθεστωτικοί δημοσιογράφοι, υποτιθέμενες πνευματικές αυθεντίες), ώστε να μας πείσουν να “προσαρμοστούμε” και να πειθαρχήσουμε. Πιο εύκολα ξεπουλιέσαι, όταν δέχεσαι ψίχουλα από αυτόν που σχεδιάζει να κάνει την ζωή σου μαριονέτα.

Ακούω ανθρώπους να φοβούνται όχι να συγκρουστούν, αλλά να μην συμμορφωθούν. Αν κάποιος φοβάται μην χάσει την ασφάλειά του και θυσιάζει ελαφρά τη καρδία την ελευθερία του, είναι άξιος της μοίρας του. Βέβαια, πρέπει να είμαστε τίμιοι και να λέμε σ’ αυτούς που φοβούνται, ότι το να αποφασίσουν να πάψουν να στηρίζουν το σύστημα, έχει και συνέπειες. Αλλά δεν υπάρχει επιλογή χωρίς συνέπειες. Και κυρίως επώδυνες, όταν θες να αλλάξεις πράγματα παγιωμένα. Πάντα έτσι συνέβαινε στην ιστορία, δεν θα γίνει εξαίρεση για εμάς.

Στο σημείο που βρισκόμαστε, το να ασκήσεις πίεση στο σύστημα δεν φέρνει αποτέλεσμα. Χρειάζεται σύγκρουση. Μην την φοβάστε την λέξη. Αν δεν παραλύσουν τα πάντα -και εννοώ ΤΑ ΠΑΝΤΑ- δεν μπορείς να ρίξεις το σάπιο σώμα της εξουσίας από τον θρόνο του. Οι ιδεολογίες έχουν πεθάνει. Όλες έχουν δεθεί με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στο άρμα του νεοφιλελευθερισμού. Ναι, και οι υποτιθέμενες προοδευτικές.

Γίναμε έρμαια της προσωπικής φιλοδοξίας, κάναμε -και ακόμη κάνουμε- συμβιβασμούς για να εξασφαλίσουμε το τομάρι μας. Το γεγονός ότι μας κυβερνούν μέτριοι, ότι οι μεγαλοπαράγοντες και τα λαμόγια είναι συνέταιροι του κράτους και έγιναν αναγνωρίσιμοι (ως γνωστόν τα περιττώματα επιπλέουν) ευθυνόμαστε όσοι μείναμε αδρανείς και τους ανεχτήκαμε.

Καμιά φορά κακά πράγματα συμβαίνουν στον κόσμο, γιατί οι “καλοί” δεν κάνουν τίποτα. Οδηγούμαστε σε μια κοινωνία “όλοι εναντίον όλων. Το θέμα είναι ότι δεν θα την πληρώσουν αυτοί που πρέπει οπωσδήποτε να πληρώσουν, δηλαδή πολιτικοί, μεγαλοεκδότες, εργολάβοι και υποτακτικοί. Από την στιγμή που η κοινωνία μεταλλάσσεται βίαια, δεν είναι δυνατόν να μην επηρεαστούν όλα όσα μέχρι σήμερα ονομάζαμε, με παιδική αφέλεια, “κανονικά”.

Οι άνθρωποι δεν μπορούν να ανεχτούν άλλο όχι μόνο την οικονομική αφαίμαξη, αλλά κυρίως την κατάφωρη αδικία. Πλούτος συσσωρεύεται σε λίγους, οι οποίοι μάλιστα προστατεύονται και οι πολλοί αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης. Το κράτος πρόνοιας και τα κεκτημένα του κινδυνεύουν να γίνουν “τρόπαια” από τους κυνηγούς κεφαλών του χρηματοπιστωτικού ολοκληρωτισμού. Αν θέλουμε να το δούμε κατάματα, τα παιδιά της Σχολής του Σικάγο, έχουν πετύχει μια νίκη -σε πρώτη φάση- εναντίον των κοινωνιών, παγκοσμίως. Η επικίνδυνη εμμονή της “αυτορύθμισης” των αγορών και η ευημερία των στατιστικών και των αριθμητικών δογμάτων, θα μας οδηγήσει σε μια σκοτεινή εποχή για την ανθρωπότητα.

Φυσάει κόντρα. Κι όμως δεν τα έχω βάψει μαύρα. Βρίσκω δύναμη από ανθρώπους, βιβλία, μουσική, ταινίες, περιπάτους, από μικρές χαρές στην καθημερινότητα. Πηγαίνω στα μέρη που μου αρέσουν, βάζω μικρούς στόχους.

Μεγαλύτερος είναι ν’ αντισταθούμε. Εμείς, εσύ, εγώ, όλοι. Να μην μας σπάσει σαν κλαδιά ο αέρας. Να μείνουμε στις θέσεις μας, όσο κι αν λυγίσουμε. Κι ας φυσάει κόντρα.Μετά τη λήξη του εμφυλίου και μέχρι σήμερα έχει χτιστεί πέτρα πέτρα η οικονομική καταστροφή της Ελλάδας. Όποιος είχε "μπάρμπα στην Κορώνη" άφηνε τα χωράφια του και την κουραστική δουλειά του αγρότη και ψαχνότανε για μια θεσούλα υπαλλήλου σε κάποιο αξιοπρεπές γραφείο της Αθήνας. Και αν όχι ο ίδιος, σίγουρα το παιδί του που δεν έπρεπε "να το φάει το λιοπύρι" και χωρίς καν να έχει τα απαραίτητα ουσιαστικά προσόντα, να'σου υπάλληλος στην εθνική τράπεζα, να'σου τσιράκι κάποιου πολιτικάντη. Και σαν αντάλλαγμα αυτού, όλη η οικογένεια, φίλοι και συγγενείς ψηφίζουν πατροπαράδοτα τον "ευεργέτη" τους. Και σταδιακά όχι μόνο ερήμωσε η επαρχία, αλλά ερήμωσαν και ολόκληρες περιφερειακές πόλεις καθώς όλοι έτρεξαν να ταϊσουν το υδροκέφαλο τέρας της Αθήνας.

Όποιος να'ναι δούλευε όπου να'ναι, όποιος ήθελε, έχτιζε όπου ήθελε. Αρκεί να περάσει πρώτα από το σχετικό πολιτικό γραφείο για το σχετικό ρουσφέτι. Και ας μην είσαι συγγενής ή φίλος. Απλά να δηλώσεις ότι θα φέρεις μια ντουζίνα ψηφοφόρους. Πουλούσες τη συνείδησή σου για έναν βρωμερό μισθό. Ο,τι κάνει μια πουτάνα σε επίπεδο σώματος, έκαναν τα τσιράκια των πολιτικών σε επίπεδο πολιτικής συνείδησης. Γελοίοι και τιποτένιοι σέρνουν τις σάρκες τους στα γραφεία των πολιτικών χωρίς να έχουν ούτε καν τη δικαιολογία κάποιου ουσιαστικού επαγγελματικού προσόντος. Γλύφτες και υπάνθρωποι που κυκλοφορούν ανάμεσά μας. Και μερικούς από αυτούς θα τους βρούμε και στις απεργίες των συνδικάτων τους, θα τους βρούμε και εργατοπατέρες, και ανάμεσά μας να κατακρίνουν τη Μέρκελ και το Δ.Ν.Τ. για το "οικονομικό χάλι" μας. Όλοι μας ξέρουμε ότι οι πολιτικοί έχουν πελατολόγια και κρατούν (ηλεκτρονικό πλέον) τεφτέρι για το ποιόν βόλεψαν πού και ποιός τους χρωστάει ψήφους. Και όμως, φταίει η Μέρκελ και πρέπει να απεργήσουμε για τον ευρωμονόδρομο...

Πήγαινε ρε φίλε σε μία νομαρχία, πήγαινε σε ένα υπουργείο, πήγαινε σε μια εφορία, σε ένα ταχυδρομείο, ακόμα και σε μια εθνική τράπεζα που πλέον δεν θεωρείται και ακραιφνώς δημόσιο. Θα δεις 2 υπαλλήλους να δουλεύουν και 6 να παίζουν flash games στον υπολογιστή τους ή να κάνουν ότι τακτοποιούν τα χαρτιά στο γραφείο τους. Αυτοί οι τεμπελχανάδες λέγονται συνήθως "διοικητικοί υπάλληλοι" και κανείς από το συνάφι τους δεν μπορεί να τους πει να δουλέψουν γιατί και οι ίδιοι μπήκαν με ρουσφέτι και χρωστάνε χάρες. Στους εγκληματίες αλληλεγγύη. Και δεν σκέφτεται κανείς ότι όταν σε μία ΔΟΥ δουλεύουν δέκα και κάθονται τριάντα (συνήθως υψηλόμισθοι), το δημόσιο χάνει από τα ταμεία του περίπου 30 επί 2.500 ευρώ το μήνα (μαζί με τις ασφαλιστικές εισφορές και λίγα λέω γιατί δεν υπολογίζω τα επιδόματα). Δηλαδή 75.000 ευρώ μηνιαίως πάνε στα σκουπίδια από ένα και μόνο κτήριο από τα εκατοντάδες κτήρια της εφορίας, που αποτελεί έναν και μόνο αμιγώς κρατικό φορέα.

Και πέρα από το ότι οι τεμπελχανάδες αυτοί κάθονται και μας κοροϊδεύουν όλη μέρα κάθε μέρα, θα κατέβουν στην καθιερωμένη μηνιαία απεργία διεκδικώντας περισσότερα επιδόματα! Και από πάνω δεν θα εξυπηρετήσουν και τον πολίτη που ψάχνει να βρει άκρη για το πώς στο διάολο ανοίγει μια μονοπρόσωπη ΕΠΕ, θα πάνε για έλεγχο μια μικρή εταιρεία με 500.000 ευρώ τζίρο για να πάρουν την ποσοστιαία μίζα τους ώστε να αποφύγει η εταιρεία ένα ανύπαρκτο πρόστιμο, θα στέλνουν με μαύρη υπεργολαβία έναν αλλοδαπό να κάνει τις χαμαλοδουλειές τους με ένα πενηντάρικο το μήνα από κοινού ο καθένας για να του βγει του κακόμοιρου ένα πεντακοσάρικο μηνιάτικο. Και να'σου ένα πρωί σου χτυπάει ένας κακομοίρης Αλβανός την πόρτα για να σου μετρήσει το ρεύμα και αναρρωτιέσαι αν η ΔΕΗ άνοιξε και βαλκανικό υποκατάστημα. Πού να ξέρεις ότι αυτός ο κακόμοιρος πληρώνεται μαύρα από ένα πενηντάρικο/κατοστάρικο από τους πέντε ελεγκτές που θα έπρεπε να κάνουν εκείνοι τη συνολική δουλειά του Αλβανού. Και εκείνοι τσεπώνουν 3.000 ευρώ μείον 100 μηνιαίως και παίζουν στοίχημα στο καφενεδάκι απέναντι συζητώντας για το πότε κατεβαίνουν σε απεργία για να ζητήσουν και άλλα επιδόματα εξωτερικής εργασίας.

Όλη αυτή η μούργα και οι οικογένειές τους θα δώσουν 80% στο δικομματισμό και ξανά, και ξανά και ξανά. Γιατί μας έχουν καβαλήσει την πλάτη και γελάνε με την πάρτη μας. Ακόμα και μια γαϊδουροκεφαλή να βάλει το κόμμα τους για υποψήφιο πρωθυπουργό, θα τον ψηφίσουν γιατί ΣΤΑ ΠΑΠΑΡΙΑ τους για την πολιτική, την οικονομία και την κοινωνία. Θα έχουν τις καβάτζες τους, θα έχουν την δήθεν αριστερά να τους χαϊδεύει τα αυτιά με "το δίκιο του εργάτη" και τις ακροδεξιές κορώνες να τους ταΐζουν άλλο ένα ναρκωτικό ανάμεσα στα τόσα άλλα. Θα έχουν και τον Λαζόπουλο συμπαραστάτη να λέει ότι γι αυτό το χάλι "δε φταίει η κακομοίρα η γριούλα και ο κακομοιρούλης ο συνταξιούχος" χωρίς να εξετάζουμε αν αυτοί οι κακομοιρούληδες ήταν που επιβάρυναν το δημόσιο ως πρώην τεμπελχανάδες του δημοσίου και γλύφτες των πολιτικών. Αρκεί που είναι γέροι και χαριτωμένοι και όλοι πρέπει να τους σεβόμαστε. Είναι και τα αγανακτισμένα παιδιά με τις μολότωφ βέβαια που και αυτά έχουν δίκιο μέχρι να τους βάλει ο μπαμπάς στα stage για προϋπηρεσία.

Και να'σου τα κανάλια για τα σκάνδαλα. Μίζες μίζες μίζες. Κουβέντα για το ρουσφέτι! Μα ρε απατεώνες και ηλίθιοι, άθλιοι και τιποτένιοι, ό,τι είναι το ρουσφέτι για τον μίζερο ανθρωπάκο είναι η μίζα και το οικονομικό σκάνδαλο για τον πολιτικό. Τη στιγμή που ο μίζερος ανθρωπάκος ζητάει να διοριστεί στο δημόσιο από έναν πολιτικό, de facto δίνει λευκή επιταγή στον πολιτικό να κάνει και αυτός ό,τι παράνομο χρειαστεί για να επωφεληθεί η τσέπη του. ΔΙΚΑΙΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ ΕΙΝΑΙ με τη διαφορά οτι καταγγέλεται ΜΟΝΟ η πλευρά του πολιτικού και ποτέ ο "κακομοιρούλης μεροκαματιάρης" που χαϊδεύεται από όλους τους απαίδευτους που διαχειρίζονται την κοινή γνώμη.

Με σύντομους υπολογισμούς, πάνω από το 60% των δημοσίων υπαλλήλων ΔΕΝ θα έπρεπε να είναι στη θέση τους. Δεν υπάρχει καμία συνταγματικότητα στο να με κλέβουν. Ό,τι δικαίωμα έχουν αυτοί να ταϊζουν τις κοιλάρες τους, άλλο τόσο δικαίωμα έχω κι εγώ να τους κάψω μερικές θερμίδες για το καλό του περιβάλλοντος. Πολλά σκουπίδια μαζεύτηκαν. Πιστέψτε με, ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ δυσλειτουργία δεν θα προκύψει στο δημόσιο αν φύγει το 60% των υπαλλήλων του. Αν γίνει αυτό με τον τρόπο που πρέπει να γίνει (θα φύγουν οι ανίκανοι τεμπελχανάδες και όχι αυτοί που έτυχε να μπουν βάσει προσόντων) ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΙΑ ΒΑΘΙΑ ΑΝΑΣΑ. Δεν με ενδιαφέρει τι θα κάνουν οι τεμπελχανάδες, να μεταναστεύσουν και να βρουν στα άλλα κράτη που θα πάνε τους ανάλογους Καρατζαφέρηδες να τους κυνηγάνε. ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ. ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟΣ. Να τους ταΐσει η UNICEF.

Και όταν λέμε "δημοσίους υπαλλήλους" εννοούμε σαφέστατα και την εκκλησία, όπου όχι μόνο το 60%, αλλά το 100% πρέπει να φύγει από την μισθοδοσία του δημοσίου. Δεν είναι δυνατόν ρε φίλε να πληρώνω εγώ τον παπά για να τον προσκυνάνε άλλοι. Εκείνοι οι άλλοι που γουστάρουνε τη φάση με τα καντήλια και τα καραγκιοζιλίκια να βγάλουν κάρτα μέλους και να συντηρούν την εκκλησία τους. Ελεύθερη αγορά είμαστε. Δεν θα καταργηθεί η πίστη, αλλά να την πληρώνουν όσοι την πιστεύουν και να παίρνουν και απόδειξη για τη μηνιαία συνδρομή που θα καταβάλλουν στην τοπική ενορία τους. Και όσοι παπάδες τάζουν περισσότερα για τη μεταθάνατον ζωή θα έχουν και περισσότερα μέλη. Θα αρχίσουν και πάλι τα ανέκδοτα (θα έχει και την αστεία υπόθεση το θέμα).

Πέρα από την κατάργηση της δημόσιας μισθοδοσίας στους παπάδες, σαφέστατα πρέπει να επιστραφούν στους πολίτες όσα οικόπεδα και εκτάσεις ο σουλτάνος με φιρμάνια έδωσε στην εκκλησία με αντάλλαγμα προφανώς τις καλές της υπηρεσίες. Δεν είμαι ραγιάς ρε φίλε, πώς να το κάνουμε. Η λίμνη της Βουλιαγμένης είναι για την πάρτη μου, δεν είναι για τον παπά. Ο παπάς να πληρώνεται από όσους τον πιστεύουν και όχι από εμένα που δεν θέλω να τον βλέπω μπροστά μου.

Αφού γίνουν όλα αυτά τα χοντρά, μετά κοιτάμε και πώς θα προσελκύσουμε ξένα κεφάλαια, και πώς θα τονώσουμε την αποκέντρωση και την επιχειρηματικότητα και πώς θα αναπτύξουμε βαριά βιομηχανία. Αφου φύγουν τα μπαξίσια και οι υψηλοί συντελεστές φορολόγησης (που είχαν ούτως ή άλλως σαν σκοπό το να ταΐζουν τους τεμπελχανάδες) θα ανθίσουν και οι επιχειρήσεις από μόνες τους. Σαν σε μαγικό παραμύθι. Και προαιρετικά στο τέλος κοιτάμε και τι είπε και η Μέρκελ.

Ποιός θα τα κάνει όμως όλα αυτά; Όταν ο γλύφτης ψηφοφόρος βγάζει ανίκανο και άτολμο κυβερνώντα, ποιός θα κάνει την αρχή;

Ας μνημονεύσω δύο πράγματα που έγιναν το 1981. Από τη μία ο νέος "Σοσιαλισμός" έφερε στο δημόσιο κατά εκατοντάδες χιλιάδες μια νέα γενιά πεινασμένων μίζερων ανθρωπάκων. Από την άλλη, ο Jack Welch ανέλαβε εκτελεστικός διευθυντής της General Electric. Όταν ο Ανδρέας διόριζε για να εδραιώσει τον άλλο πόλο του δικομματισμού, ο Welch απέλυε για να επιβιώσει η εταιρεία του. Όταν ο Ανδρέας αδιαφορούσε για την απόδοση των δημοσίων υπαλλήλων που διόριζε, ο Welch είχε point system μέχρι και για την καθαρίστρια. Όταν ο Ανδρέας έφυγε, το δημόσιο είχε ήδη γιγαντωθεί και χρεωκοπήσει. Το έτος 2000 όταν ο Welch έφυγε, η General Electric είχε 100 δις. δολλάρια μεγαλύτερο κέρδος από ό,τι το 1980, ένα έτος πριν αναλάβει. Και δεν ήταν μόνο ο Ανδρεάς. Ήταν οι Κώστηδες και οι Κωνσταντίνοι, και φυσικά και ο Γιωργάκης και οι παρά αυτώ Αλεξάκηδες, Αντωνάκηδες, Αλέκες. Ένα μάτσο άτολμες μετριότητες, εκλεγμένοι από εκατοντάδες χιλιάδες μίζερους γλύφτες. Αυτή είναι η νέα Ελλάδα που όλοι ονειρευόμασταν όταν αναλύαμε συντακτικώς τον Επιτάφιο του Περικλέους από τον Θουκυδίδη.

Αν δω να απολύονται κατά χιλιάδες οι τεμπελχανάδες δημόσιοι υπάλληλοι, αν δω να ταξινομείται η εκκλησία στη θέση που της αρμόζει, αν δω να φεύγει ένας νέος για να εργαστεί σε μια νέα αυτοκινητοβιομχανία στη Φλώρινα, αν δω να γουστάρει ο υδραυλικός να κόβει απόδειξη γιατί το παιδί του θα πάει σε ένα φοβερό δημόσιο σχολείο και ο ίδιος θα εξεταστεί από έναν πρόσχαρο γιατρό του ΤΕΒΕ, τότε και μόνο τότε θα αρχίσω να ελπίζω ότι σε μερικές δεκάδες χρόνια θα δούμε τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης. Μέχρι τότε; Διασκεδάστε με τον Λαζόπουλο.Ένα από τα πιο ισχυρά όπλα πολιτικής και εξουσίας είναι οι λέξεις.

Οι λέξεις δημιουργούν στο μυαλό μας εικόνες άλλες πραγματικές και άλλες όχι.

Όταν δε μια λέξη χρησιμοποιηθεί για αρκετό καιρό χωρίς αμφισβήτηση του περιεχομένου της παίρνει την μορφή πραγματικότητας, αλήθειας. Δύο τέτοιες λέξεις είναι οι «Ελληνοκύπριοι» και Τουρκοκύπριοι.

Ας ξεκινήσουμε όμως από λίγο παλαιότερα:

- Πριν από περίπου 3.250 χρόνια στο νησί φτάνουν και το κατοικούν Αχαιοί.
- Πριν από περίπου 3.150 χρόνια και Δωριείς συμπληρώνουν τους Έλληνες κατοίκους της Κύπρου.

Στην wikipedia υπάρχει και μία πολύ ενδιαφέρουσα αναφορά που μπορεί να μας δώσει απόλυτα ξεκάθαρη εικόνα για την καταγωγή των Κυπρίων:

«Ο Ηρόδοτος διασώζει μαρτυρία ότι μεταξύ του κυπριακού πληθυσμού, στις μέρες του, περιλαμβάνονταν απόγονοι Αθηναίων, Αργείων, Αρκάδων, Σαλαμινίων και άλλων αποίκων από διάφορα ελληνικά μέρη. Θα πρέπει ν' αποδεχτούμε ότι, εκτός από τους Αχαιούς (Μυκηναίους), η Κύπρος δέχτηκε στη συνέχεια και άλλους αποίκους από διάφορα ελληνικά μέρη, γι' αυτό κι είναι επιτρεπτό, όταν μιλάμε για αποικισμό του νησιού από Αχαιούς, με τον όρο Αχαιοί να εννοούμε όλους τους Έλληνες, πράγμα που απαντά και στα Ομηρικά έπη, κι όχι μόνο τους Μυκηναίους.»

Το νησί της Κύπρου, όπως και η υπόλοιπη Ελλάδα αποτέλεσε μέρος της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας και λίγο αργότερα από την Κωνσταντινούπολη το κατέλαβαν οι Οθωμανοί (1571 - 1878 μ.Χ.) για να το παραχωρήσουν στους Βρετανούς μέχρι την ανακήρυξη του ως ανεξάρτητου κράτους.

Και βέβαια εδώ υπάρχουν δύο θέματα: H Κυπριακή κρατική οντότητα και το γεγονός ότι η Κύπρος είναι Ελλάδα.

Προφανώς, για λόγους πολιτικούς, οικονομικών συμφερόντων κλπ στην Κύπρο επεβλήθη να μην ενωθεί ποτέ με την Ελλάδα αυτό όμως δεν αλλάζει την πραγματικότητα. Πολλά Ελληνικά νησιά και ενώθηκαν με την μητέρα Ελλάδα πρόσφατα και ορισμένα εξ αυτών για κάποια περίοδο υπήρξαν και ως «αυτόνομα κράτη».

Αυτό όμως δεν αλλάζει κάτι. Μιλάμε πάντα για περιοχές Ελληνικές από τα βάθη της αρχαιότητας.

Για να μην χαθούμε όμως στην ιστορία, ας κάνουμε την παραδοχή ότι εκτός των Ελλήνων κατοίκων του νησιού προστέθηκαν και Τούρκοι (οι περισσότεροι εξ αυτών άποικοι που μετέφερε η Τουρκία τις τελευταίες δεκαετίες προκειμένου να αλλάξει την πληθυσμιακή σύσταση της Κύπρου.

Τι δημιουργεί λοιπόν αυτό; Ξεκάθαρο: Ένα Ελληνικό νησί στο οποίο βρίσκονται οι Έλληνες κάτοικοι του και οι Τούρκοι έποικοι του.

Για να φτάσω λοιπόν εκεί από όπου ξεκίνησα. Τι είναι οι όροι «Ελληνοκύπριοι» και «Τουρκοκύπριοι»;

Στο μυαλό μου δεν είναι τίποτε άλλο από μία απόλυτα εσκεμμένη και πολύ προσεκτικά μεθοδευμένη προσπάθεια να δημιουργηθεί μία εικόνα ίσων αποστάσεων και δικαιωμάτων.

Όταν κάποιος ακούει «Ελληνοκύπριοι» και Τουρκοκύπριοι», η εικόνα που έρχεται στο μυαλό του είναι ένας τόπος που χωρίς να χαρακτηρίζεται που και σε ποιους ανήκει διαιρείται σε δύο «κοινότητες» με ίδια ιστορικά και ουσιαστικά δικαιώματα.

Καταλαβαίνω, ότι για κάποιους το σκεπτικό μπορεί να είναι δυσδιάκριτο. Σκεφτείτε όμως το εξής απλό: Στην Ρόδο κατοικούν και κάποιοι Μουσουλμάνοι. Θα σκεφτόταν κανείς από εμάς όταν μιλά για την Ρόδο να αναφέρεται σε «Ελληνορόδιους» και «Τουρκορόδιους»; Προφανώς όχι.

Αυτό που ονομάζουμε πραγματικότητα, είναι στην ουσία του μία έννοια ελαστική και μπορεί να εμφανιστεί με διάφορους τρόπους και με διάφορε μορφές.

Στην Κύπρο λοιπόν (αφαιρέστε όλα τα πρόσθετα που αλλοιώνουν την εικόνα: Τον Τουρκικό στρατό, την πράσινη γραμμή κλπ) αυτό που συμβαίνει είναι ότι σε ένα Ελληνικό νησί υπάρχουν και Τούρκοι.

Ας προσπαθήσουμε λοιπόν να συνοψίσουμε για να γίνει ξεκάθαρο το γιατί κατασκευάστηκαν οι δύο χαρακτηρισμοί «Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι».

Κατάσταση Α (Έλληνες-Τούρκοι): Ελληνικό νησί στο οποίο βρέθηκαν και τοποθετήθηκαν Τούρκοι.

Κατάσταση Β (Ελληνοκύπριοι-Τουρκοκύπριοι): Νησί «αχαρακτήριστο ως προς το που ανήκει» στο οποίο κατοικούν δύο εθνότητες. Η μία Ελληνικής και η άλλη Τουρκικής καταγωγής και συνείδησης.

Καταλαβαίνετε την τρομακτική διαφορά μεταξύ των δύο καταστάσεων; Αντιλαμβάνεστε ότι η δεύτερη κατάσταση, είναι ακριβώς σαν να συζητούμε για το εάν κάποιος που με την βία μπήκε στο σπίτι σας και κατέλαβε το σαλόνι σας, έχει μετά από ένα διάστημα ίσα δικαιώματα με εσάς όσον αφορά στην ιδιοκτησία και διαχείριση του σπιτιου;

Βέβαια, δεν είναι η πρώτη ούτε η τελευταία φορά που και οι Ελληνικές κυβερνήσεις (σε απόλυτο παραλληλισμό με τον διεθνή παράγοντα) αποδέχονται –για να μην πω συνδημιουργούν- μία στρεβλή εικόνα την οποία αναπαράγουν για λόγους που ανήκουν σε άλλη συζήτηση.

Σήμερα, η Ελλάδα και η Κύπρος είναι αυτές που είναι και η κατάσταση τους θα εξελιχθεί βάσει παραγόντων και συμφερόντων που τελικά μάλλον δεν μπορούμε να επηρεάσουμε. Δεκτό.

Αυτό που δεν είναι δεκτό –από εμένα τουλάχιστον –είναι ότι κάποιοι προσπαθούν τις δικές τους σκέψεις (δημιουργήματα) να τις «φυτέψουν» στο μυαλό μας και να μας αναγκάσουν (όχι με την βία, με άλλους τρόπους) να τις αναγνωρίζουμε ως «αλήθεια».


Σύμφωνα με τα στοιχεία δημοσκόπησης που έδωσε στη δημοσιότητα το ινστιτούτου Forsa, ένας στους πέντε Γερμανούς ηλικίας από 18 έως 30 ετών δηλώνει πως «δε γνωρίζει τι συνέβη στο στρατόπεδο του Άουσβιτς», ενώ νέα έρευνα δείχνει ότι το 1/5 των Γερμανών τρέφει αντισημιτικά αισθήματα.
Η έρευνα έρχεται στο φως καθώς συμπληρώνονται εξήντα επτά χρόνια από την απελευθέρωση του ναζιστικού στρατοπέδου κι ενώ η Γερμανία βρίσκεται αντιμέτωπη με την υπόθεση της νεοναζιστικής τριμελούς συμμορίας «Εθνικοσοσιαλιστικό Αντεργκράουντ» (NSU), που φέρεται ότι δολοφόνησε 9 μετανάστες και μία αστυνομικό από το 2000 έως το 2007.
Ο πρόεδρος της Budestag, Νόρμπερτ Λάμερ, χαρακτήρισε ως «πολύ για τη Γερμανία» το ποσοστό του 20% που δηλώνει πως δε γνωρίζει,ενώ οι δηλώσεις έγιναν κατά τη διάρκεια τελετής, όπου ο 91χρονος κριτικός λογοτεχνίας Μαρσέλ Ράιχ Ρανίτσκι μίλησε για το πως επιβίωσε από το γκέτο της Βαρσοβίας.
Παράλληλα, ο βουλευτής σχολίασε και τις αποκαλύψεις για τις δολοφορίες: «Η αποκάλυψη των πρωτοφανών δολοφονιών τις τελευταίες εβδομάδες και τους τελευταίους μήνες δείχνει ότι δεν έχουμε ακόμη πετύχει να κάνουμε τη Γερμανία ελεύθερη από το ρατσιστικό μίσος».
Τέλος, η αντιπρόεδρος του Κεντρικού Εβραϊκού Συμβουλίου της Γερμανίας Σαρλότ Νόμπλοχ ανέφερε σε άρθρο της στη γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, πως η δημοσκόπηση υπογραμμίζει τα «θλιβερά μειονεκτήματα» του πολιτικού και εκπαιδευτικού συστήματος.

Η ρίζα του κακού και της συμπεριφοράς των Γερμανών στην κρίση και απέναντι στην Ελλάδα είναι η άγνοια του παρελθόντος του. Πράγμα που επιβεβαιώνεται από το Ινστιτούτο FORSA. Με αφορμή την επέτειο του Ολοκαυτώματος, κατά το οποίο εξοντώθηκαν στο όνομα της γερμανικής «ανωτερότητας» τα 2/3 των Εβραίων-η «μεσαία τάξη» αυτών- της Ευρώπης, το Ινστιτούτο ρώτησε τους Γερμανούς αν ξέρουν κάτι για το Auschwitz(Άουσβιτς).

Η απάντηση είναι γροθιά στο στομάχι και ντροπή για την μεταπολεμική Ευρώπη και την «τέλεια» γερμανική κοινωνία της «κυρίας» Merkel.

Η ιστορική άγνοια ή και ημιμάθεια(π.χ. Ελλάδα) είναι ό,τι χειρότερο, γιατί ωθεί ένα έθνος να επαναλάβει τα ίδια λάθη. Στην περίπτωση της Γερμανίας το γεγονός ότι ο 1 στους 5 Γερμανούς(περίπου το 20% του πληθυσμού της ομοσπονδίας της Γερμανίας) δεν γνωρίζει τι έγινε(δεν προλαβαίνουν να διαβάσουν ή να δουν ένα ντοκιμαντέρ;) στο στρατόπεδο συγκέντρωσης αυτό και στα άλλα ή σε κάθε κατακτημένη χώρα και έχει ακόμα αντισημιτικά αισθήματα, είναι ύβρις στην μνήμη των νεκρών και απέναντι στους εν ζωή επιζώντες που καλούν τον κόσμο να διαβάσει για να μην επαναληφθεί το έγκλημα.

Δεν λέει κανένας ότι οι Γερμανοί, η πλειοψηφία των οποίων σιγά-σιγά, στο όνομα της «ανάπτυξης» της Merkel, χάνει με πολύ πιο αργούς ρυθμούς τα κεκτημένα της εποχής του «θαύματος» της οικονομίας και κατηγορείται για πλουτισμό εις βάρος των άλλων Ευρωπαίων του Νότου και ειδικά της Ελλάδας, όταν τα κέρδη αυτά τα απολαμβάνει μόνο η ελίτ και οι τράπεζες που αλλιώς θα καταρρεύσουν και οι πολυεθνικές, θα αιματοκυλήσουν πάλι την Ευρώπη.

Για να μην βάζουμε όλους τους ανθρώπους στο ίδιο τσουβάλι μόνο οι τραπεζίτες και τα υψηλά ιστάμενα πρόσωπα του κυβερνητικού συνασπισμού της Merkel ζουν στην υγεία(όση έμεινε) των Ελλήνων. Το λάθος των σημερινών Γερμανών είναι ότι, ελλείψει γνώσεων, παρασύρθηκαν στον εθνικισμό (βλ. λόγος 94χρονου πρώην καγκελαρίου Helmut Heinrich Waldemar Schmidt για το εθνικιστικό νταηλίκι της Merkel) της κυβέρνησής τους και δεν μπόρεσαν να ξεχωρίσουν το τρισάθλιο πολιτικό σύστημα της Ελλάδας που υιοθετεί της μεθόδους των δοσίλογων του 1940 και είναι 90% υπεύθυνο για την ελληνική κρίση και τον εξευτελισμό των Ελλήνων στην υφήλιο από τον απλό πολίτη μιας χώρας που αποτελεί μόλις το 2%(προ κρίσης) της οικονομίας της ΕΕ, η οποία ήταν στο σύνολό της μια φούσκα.

Οι Γερμανοί που γνωρίζουν τους Έλληνες, είτε γιατί έχουν φίλους Έλληνες είτε γιατί μεγάλωσαν με αρχές και τρόπους είτε γιατί διάβασαν ιστορία και αναμετρήθηκαν με το παρελθόν της χώρας τους(μειοψηφία) είτε είναι παντρεμένοι με Έλληνες ή Ελληνίδες είτε γιατί ξέρουν από ελληνική ιστορία σίγουρα διαφοροποιούνται από την μάζα και κατανοούν τον θυμό μας με την γερμανική κυβέρνηση.

Αυτοί είναι η άλλη Γερμανία που ποτέ στα 2 χρόνια της όξυνσης της κρίσης δεν ακούστηκε σκόπιμα από τα ΜΜΕ και των 2 κρατών. Είναι δύσκολο να δεχθείς σκίτσα και φωτογραφίες της καγκελαρίου σου με στολή SS, αλλά είναι αδύνατο να αποδεχθείς κάποιους αμετανόητους, που ίσως καλύπτουν νεοναζί (βλ. υπόθεση κόρης Himler με «άκρες» σε στελέχη του κόμματος της Merkel, και όχι μόνο, και μέλη της ευαγγελικής και καθολικής Εκκλησίας) και ελεεινούς «πολιτικούς» και δημοσιοκάφρους να απαιτούν μνημεία, νησιά, μεσίστιες σημαίες και ήδη 2 και έναν που ετοιμάζεται επιτρόπους(που στην μνήμη ενός λαού φέρνει σε σύγχρονη εκδοχή gauleiter και Kommandatur).

Εάν οι Γερμανοί δεν ξέρουν, γιατί δεν διαβάζουν, όπως αποδεικνύει η ιστορία και η έρευνα, ας μάθουν ότι η Ελλάδα έβρισκε σε δύσκολες περιόδους μια απίστευτη δύναμη που σάρωνε κάθε εχθρό όσο κακός και αν ήταν. Ας δουν λίγο την τριπλή Κατοχή της χώρας στον Β’ ΠΠ και τα ελληνικά Ολοκαυτώματα.

Αν έκλαιγαν υποκριτικά χθες στην γερμανική Βουλή οι προστάτες των «Ελλήνων» quisling, τότε οι πολίτες θα κλαίνε για μέρες, σίγουρα όχι υποκριτικά και θα θαυμάσουν το σθένος των παππούδων μας τότε. Ήδη γυρίζει boomerang η ρητορεία περί «τεμπέληδων» και «απείθαρχων» Ελλήνων και η κρίση, το βλέπουν όλοι στην ζωή τους, επιδεινώθηκε όσο όλοι έβριζαν τους Έλληνες. Πλέον απαιτούνται ΗΓΕΤΕΣ, όχι γελωτοποιοί και παπατζήδες!

Η Ευρώπη και η Ελλάδα κυρίως δεν αντέχει άλλο!«Πάρτε αυτά τα μέτρα για να πάρετε το νέο δάνειο», απαιτούν οι τροϊκανοί... Τα επώδυνα μέτρα που θα συνοδεύουν τη νέα δανειακή σύμβαση ύψους 130 δισ. ευρώ είναι εξαιρετικά σκληρά και θα προκαλέσουν σοκ στην ελληνική κοινωνία. Κάποια πράγματα πρέπει να γίνουν έστω και τώρα, έστω και με βίαιο τρόπο, αλλιώς δεν θα γίνουν ποτέ... όπως ορίζει το 10σέλιδο κείμενο με τις βασικές αρχές του νέου Μνημονίου. Οι τροϊκανοί αδιαφορούν αν θα κάψουν μαζί με τα ξερά και τα χλωρά. Διότι καλές οι μεταρρυθμίσεις, μαζί, όμως, έρχεται και μια απίστευτη εσωτερική υποτίμηση που δεν θα έχει προηγούμενο. Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στο «τέρας» που έρχεται για να κάνει την Ελλάδα... ανταγωνιστική!

Η οικονομική πολιτική στην Ελλάδα –η πολιτική του Μνημονίου– πρέπει να αλλάξει πριν διαλύσει τα πάντα και πριν πτωχεύσει η χώρα, προειδοποιούσε ματαίως η στήλη. Το δίλημμα που μας θέτουν είναι απλό: Δραχμή ή ευρώ, άτακτη χρεοκοπία ή ελεγχόμενη χρεοκοπία εντός Ευρωζώνης. Και το δίλημμα τίθεται τώρα, αφού προηγουμένως μας έχουν φορτώσει με υπερβολικό χρέος (από το 120%, στο 160%), μας έχουν απαξιώσει διεθνώς, μας έχουν αποκόψει από τις αγορές και κυρίως έχουν απορρυθμίσει πλήρως την οικονομία μας και τσακίσει το ηθικό μας. Με άλλα λόγια, μας οδήγησαν σε μια κατάσταση που είμαστε έτοιμοι να αποδεχθούμε τα πάντα.

Η κρίση βαθαίνει και η φτώχεια των Ελλήνων πολιτών είναι πια εμφανής και κάνει τον γύρο του κόσμου. Η «λαοθάλασσα πεινασμένων» στην Πλατεία Συντάγματος την περασμένη Τετάρτη για... λίγα κρεμμύδια είναι ενδεικτική. Ανεργία ή υποαπασχόληση, απώλεια ιδιοκτησίας λόγω κατάσχεσης, χαμηλές συντάξεις, όποια και αν είναι η αιτία, η φτώχεια πλήττει πλέον και όσους είχαν επαρκές βιοτικό επίπεδο. Η ύφεση και η ανεργία έχουν πλέον ξεφύγει από κάθε έλεγχο και αποτελούν πια το βασικό πρόβλημα επιβίωσης της χώρας. Το 2011 η ύφεση ξεπέρασε το 6%, αλλά και το 2012 η οικονομία θα συνεχίσει να «βουλιάζει» και θα συρρικνωθεί στην καλύτερη περίπτωση κατά 3,5%. Η έκρηξη του αριθμού των αστέγων στα αστικά κέντρα έχει προ πολλού ξεπεράσει ακόμα και τις πιο απαισιόδοξες προβλέψεις

Ομως, είναι κακό πράγμα οι «εταίροι» να καθορίζουν τις σχέσεις τους με ωμούς εκβιασμούς. Η Ελλάδα πληρώνει τα λάθη της ψευδεπίγραφης ευημερίας χωρίς παραγωγή, που έζησε τις τελευταίες δεκαετίες. Ομως και αυτοί μας δάνειζαν πέρα από τις αντοχές μας για να χρηματοδοτούμε τα δικά τους πλεονάσματα με τα δικά μας ελλείμματα. Εντάξει δαπανούσαμε πάνω από τις δυνάμεις μας για να αγοράζουμε τα προϊόντα τους. Και τώρα μας φέρονται με ωμότητα ποντάροντας στην αδυναμία του χρεωμένου λαού.

Η κυβέρνηση Παπαδήμου θα διαπραγματευθεί τα μέτρα που απαιτεί η τρόικα για να καταρτίσει τη νέα δανειακή σύμβαση. Αυτή θα δεσμεύσει τη χώρα για τα επόμενα χρόνια. Μειώσεις 20% στον ιδιωτικό τομέα, «μαχαίρι» στον 13ο και 14ο μισθό, μείωση επικουρικών συντάξεων, άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων, «ευελιξία» στους μισθούς περιλαμβάνει το υπόμνημα της τρόικας προς την κυβέρνηση εν όψει του νέου Μνημονίου και της δανειακής σύμβασης. Ακόμα, προβλέπονται πρόσθετα μέτρα 2,2 δισ. ευρώ, που θα καλύψουν το κενό του 2011. Η «μαύρη τρύπα» θα καλυφθεί από περιστολές στη δαπάνη για τα φάρμακα, από τον τομέα της Αμυνας και από κλείσιμο φορέων.

Οι πολιτικοί ηγέτες που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου και οι βουλευτές θα κληθούν να πουν ΝΑΙ ή ΟΧΙ σε στο πακέτο αυτό. Τα περιθώρια είναι ελάχιστα για διαπραγματεύσεις ή καθυστερήσεις. Και οι πιέσεις από τους τροϊκανούς είναι έντονες, ειδικώς στο θέμα της μείωσης των μισθών, όπου εμφανίζονται αμετακίνητοι.

Οι αναγνώστες της στήλης θα ενθυμούνται ότι από την αρχή είχα διατυπώσει την άποψη πως το Μνημόνιο όχι μόνο δεν έλυνε τα προβλήματα της Ελλάδος, αλλά τα επιδείνωνε. Η αλήθεια είναι ότι τότε η άποψη αυτή ήταν απλώς μειοψηφούσα, αλλά το παράδοξο είναι ότι σχολιάζεται ακόμη ως αδιέξοδη. Το Μνημόνιο, έλεγαν και λένε(!) οι θιασώτες του, αποτελούσε τη μοναδική λύση για να αποκαταστήσει η χώρα υγιή δημοσιονομικά. Ακόμα και τώρα, που είναι κοινή πεποίθηση η παταγώδης αποτυχία, οι θιασώτες του δίνουν μάχες οπισθοφυλακής για να μας πείσουν ότι το Μνημόνιο δεν απέτυχε... γιατί ουσιαστικά ουδέποτε εφαρμόστηκε!

Δυστυχώς, όμως, πρόκειται για μια πραγματική εθνική καταστροφή, την οποία μας την επέβαλαν στο όνομα της... άμεσης αντιμετώπισης του υπέρογκου δημοσιονομικού ελλείμματος και της υπερχρέωσης της χώρας μας. Υστερα από τρία χρόνια εξαιρετικά σκληρής λιτότητας και αυστηρής δημοσιονομικής προσαρμογής, το χρέος του ελληνικού Δημοσίου θα ξεπεράσει, στα τέλη του 2012, το 180% του ΑΕΠ. Δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο τόσο μεγάλης αύξησης του χρέους στη χώρα μας στη διάρκεια οποιασδήποτε τριετίας σε απόλυτους αριθμούς, αλλά και ως ποσοστό επί του ΑΕΠ

Ουδείς, λοιπόν, διδάχθηκε από το ναυάγιο του Τιτανικού.

Σκληρός, ανελέητος απέναντι στη χώρα μας, ο αξιότιμος Γερμανός βουλευτής Φόλκερ Κάουντερ, αρχηγός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των δεξιών Χριστιανοδημοκρατών της καγκελαρίου Μέρκελ και των ακόμη δεξιότερων Βαυαρών ομοϊδεατών τους. «Η πίεση πάνω στην Ελλάδα πρέπει να μεγαλώσει!», δήλωσε χωρίς περιστροφές σε συνέντευξή του στην ηλεκτρονική έκδοση του γερμανικού περιοδικού «Ντερ Σπίγκελ», και συνέχισε ρίχνοντας την πολιτική βόμβα: «Πρέπει να γίνει σαφές στους Ελληνες ότι λεφτά υπάρχουν μόνο αν η χώρα διοικείται αυστηρά - εν ανάγκη μέχρι του σημείου της επιβολής από την ΕΕ ή από τα κράτη της Ευρωζώνης ενός κρατικού κομισάριου!». Ενός αποικιακού διοικητή της Ελλάδας κατά το πρότυπο των «γκαουλάιτερ» που εγκαθιστούσαν οι ναζί στις ευρωπαϊκές χώρες που κατακτούσαν επί Χίτλερ!

Δουλόφρονες θεωρεί τους Ελληνες ο χερ Κάουντερ. «Θα ήταν φυσικά σκληρό κάτι τέτοιο, αλλά ίσως και οι ίδιοι οι Ελληνες τελικά να συμφιλιώνονταν με αυτό. Αν έπρεπε να αποφασίσουν σε δημοψήφισμα να δεχτούν έναν μεταβατικό αποικιακό διοικητή ή να φύγουν από την Ευρωζώνη, μπορώ άνετα να φανταστώ ότι θα υπήρχε πλειοψηφία υπέρ του αποικιακού διοικητή», ισχυρίστηκε!

Αυτοί είναι οι φίλοι και εταίροι της ελληνικής κυβέρνησης. Δούλους θεωρούν τους Ελληνες. Ανίκανους ακόμη και να αυτοδιοικηθούν. «Ο αρχηγός των Ελεύθερων Δημοκρατών, Φίλιπ Ρέσλερ, έχει προτείνει να στείλουμε Γερμανούς δημοσίους υπαλλήλους στην Ελλάδα», υπενθυμίζει προβοκατόρικα ο δημοσιογράφος που παίρνει τη συνέντευξη. «Αυτή είναι επίσης μια δυνατότητα. Οι Γερμανοί δημόσιοι υπάλληλοι θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην οικοδόμηση μιας λειτουργίας δημοσιονομικής διοίκησης», απαντά γεμάτος αυταρέσκεια, χωρίς να καταλαβαίνει τίποτα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της γερμανικής Δεξιάς.

Οι ουρές στο Σύνταγμα, όπου χιλιάδες φτωχοί κάτοικοι της Αθήνας προσήλθαν για να πάρουν πατάτες, κρεμμύδια και καρότα που μοίραζαν δωρεάν οι αγρότες της Βοιωτίας για να αποδείξουν ότι τα προϊόντα τους δεν είναι μολυσμένα από βιομηχανικά απόβλητα, πρέπει να γέμισαν υπερηφάνεια τον Φόλκερ Κάουντερ. Η σκηνή θύμιζε έντονα τα συσσίτια επί γερμανικής Κατοχής της Αθήνας. Μπορεί εμάς να μας σφίχτηκε η καρδιά, αλλά για τους Γερμανούς αυτές οι σκηνές, απόρροια της πολιτικής Μέρκελ προς την Ελλάδα, θυμίζουν περασμένα μεγαλεία. «Λεφτά υπάρχουν μόνο αν η χώρα διοικείται αυστηρά», όπως λέει ο Κάουντερ.

Το νέο Μνημόνιο -για την ακρίβεια, τους επαχθείς και επονείδιστους όρους του σε δεκασέλιδο υπόμνημα- επέδωσαν οι ξένοι επικυρίαρχοι στους αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, που συγκυβερνούν. Συγκλονίστηκαν, φαίνεται, μόλις έμαθαν ότι το προηγούμενο Μνημόνιο δεν το διάβασε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και τώρα επέδωσαν συντετμημένη, εκλαϊκευμένη βερσιόν. Θέλουν αίμα, πολύ αίμα. Αίμα δεκάδων και εκατοντάδων χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων. Διψούν για απολύσεις.

Μισεί τις συντάξεις η τρόικα - ιδίως τις επικουρικές. Δεν τις αντέχει. Απαιτεί να ενοποιηθούν όλα τα επικουρικά ασφαλιστικά ταμεία σε ένα, ώστε με το που θα οδηγήσουν αυτό το ένα Ταμείο σε χρεοκοπία, με τη μία θα χάσουν τις επικουρικές συντάξεις τους ταυτόχρονα 3,5 εκατομμύρια Ελληνες και έτσι θα ξεμπερδέψουν μια και καλή με αυτή την υπόθεση! Τελικές λύσεις, όχι ημίμετρα.

Λατρεύουν τις τράπεζες οι τροϊκανοί. Απαιτούν να πληρώσει, λοιπόν, το ελληνικό κράτος -δηλαδή όλοι οι Ελληνες φορολογούμενοι- πάνω από 30 δισεκατομμύρια ευρώ για τη σωτηρία των τραπεζών και ειδικά για την ανακεφαλοποίησή τους. Να αγοράσει δηλαδή μετοχές τους. Μόνο που αυτές οι μετοχές θα είναι... «πέτσινες»! Χωρίς δικαίωμα ψήφου! Θα χρεωθούμε όλοι μας δηλαδή 30 δισ. ευρώ και θα τα πάρουν οι τραπεζίτες να τα κάνουν ό,τι θέλουν, γιατί θα παραμείνουν ιδιοκτήτες και διοικητές οι ίδιοι που τις χρεοκόπησαν, αφού οι μετοχές του κράτους δεν θα του επιτρέπουν ούτε καν να αλλάξει τις διοικήσεις!

Υπογραφές των αρχηγών των κομμάτων της συγκυβέρνησης απαιτεί κάτω από τους όρους αυτούς και πολλούς άλλους η ΕΕ. Οχι ότι τις έχει ανάγκη. Θέλει όμως να εξευτελίσει εντελώς τους Ελληνες πολιτικούς, για να εκλείψει κάθε ελπίδα αντίστασης, ώστε οι εκλογές να μην έχουν πια καμία σημασία για τους πολίτες.


Ο πρόεδρος της "νεαρής" Δημοκρατικής Αριστεράς θα είναι το πρόσωπο "πρώτης προβολής" για το μεγάλο κανάλι,απο τούδε! Η διαταγή και όχι απλή προτροπή είναι πολύ... άνωθεν!

Μάλιστα στους ψιθύρους των διαδρόμων του καναλιού ακούγεται ότι ο κ. Φώτης Κουβέλης στο εξής θα αποτελεί το "άλας" της ορθής πολιτικής θέσης και ανάλυσης, στα Δελτία Ειδήσεων και τις ενημερωτικές εκπομπές.

Αλλά θα είναι και ο...μαϊντανός, ακόμη και του λεγόμενου ψυχαγωγικού προγράμματος!

Δηλαδή σα να λέμε, αν ήταν να γυριστεί από την αρχή το " junior master chef", ο κ. Κουβέλης μπορεί και να ήταν μέλος της κριτικής επιτροπής ή επίσημος "δοκιμαστής" των σπεσιαλιτέ των μικρών μαγείρων.

Μόνο που στην προκειμένη, πρόκειται για μεγάλο μαγείρεμα, σε ένα πολύ παραδοσιακό μιντιακό μαγειρείο: To Mega έχει παράδοση στη συνταγή του "επιλέγουμε και ...μακιγιάρουμε" το πρόσωπο του μελλοντικού αρχηγού ή Πρωθυπουργού!

Επιχείρησε και στο παρελθόν να προμοτάρει πρόσωπο εξουσίας, επιλέγοντας το πρόσωπο του Ανδρέα απέναντι στου Μητσοτάκη, την υποψηφιότητα Σημίτη στην πρωθυπουργία κλπ .

Παίρνοντας μέρος στα τεκταινόμενα στο ΠΑΣΟΚ, αμφισβήτησε ευθέως τον "εξουσιαστή" Γ. Παπανδρέου και έγειρε -τότε -εμφανώς προς την υποψηφιότητα του Ευάγγελου Βενιζέλου, για την προεδρία του κόμματος, πλην όμως ατύχησε σε επιλογή: Ο κ. Βενιζέλος δεν έγινε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, όπως προσδοκούσαν οι ιθύνοντες του Μέγκα.

Σήμερα αυτή η παλαιά φιλία -συνεργασία δεν μπορεί -ως φαίνεται- να ευδοκιμήσει, καθώς ο κ. Βενιζέλος "αναλώθηκε" υποστηρίζοντας το τελευταίο χρόνο ανοικτά τις γραμμές και τις στρατηγικές του ΓΑΠ.

Η διάλυση του αρραβώνα των μεγαλομετόχων του καναλιού με το ΠΑΣΟΚ, προήλθε εμφανώς και μετά τα πρόσφατα πυρά του ΓΑΠ, για την περιβόητη "κρυφή" συνάντηση με Ψυχάρη και Μπόμπολα, λίγο πριν παραδώσει το σκήπτρο στον Πρωθυπουργό- διαχειριστή Λ. Παπαδήμο.

Η συνάντηση αυτή ούτε κρυφή έμεινε, ούτε αναπάντητες έμειναν οι κατηγορίες του Γιώργου περί "αιτημάτων" για υπερ-δανεισμό, από τον κ. Ψυχάρη του ΔΟΛ και του Μέγκα.

Στον παρόντα χρόνο δεν προβλέπονται φωνές "αντίρρησης" για τις πολιτικές επιλογές των μεγαλομετόχων και την επιθυμία τους να αναγάγουν οι πάντες σε λαοπρόβλητο μεγάλο-υποψήφιο ηγέτη της Αριστεράς και μετέπειτα ίσως της χώρας, τον... χαρισματικό κ. Φώτη Κουβέλη.

Οι "πηγές" μιλάνε για δυσκολίες στα οικονομικά του Μέγκα και ότι στην πρόσφατη αύξηση του κεφαλαίου οι μέτοχοι-κατά τη μόδα της εποχής- δεν έβαλαν πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Με την ανεργία να καλπάζει, ποιος θα αποτολμούσε να εκδηλωθεί "φίλα προσκείμενος" σε άλλο πρόσωπο, πλην του εκλεκτού κ. Κουβέλη;

Ο άλλοτε σύντροφος του Αλέξη Τσίπρα στον ΣΎΡΙΖΑ, ο κύριος Φ. Κουβέλης, αρχίζει ήδη να βαδίζει στο "διάδρομο" που του διανοίγουν , όλοι εκείνοι τους οποίους ήθελε -μέχρι προσφάτως- να εξοστρακίσει!

Άλλοτε μιλούσε και κατάγγελλε -ως ΣΥΡΙΖΑ- πολύ έντονα διαπλοκές, διαπλεκόμενους και βαρόνους των ΜΜΕ. Σήμερα, είναι αυτό που λέει ο λαός μεγάλο λόγο μην πεις , μεγάλη μπουκιά μην καταπιείς...Πάντως ένα είναι γεγονός: Η προετοιμασία έγινε πάρα πολύ εντατικά και πολυδιάστατα!

Το πάρτι των θετικών σχολίων για την προσωπικότητα Φ. Κουβέλη, ήδη έχει αρχίσει και από άλλα πρόσωπα, που σχετίζονται με τους μεγαλοεκδότες, μεγαλοεπιχειρηματίες, μεγαλο- εργολάβους του Μεγάλου καναλιού!

Ένα πρόσφατο παράδειγμα ένθερμου υποστηρικτή του κ. Φ. Κουβέλη, είναι ο Γεν. Δ/ντής τηλεόρασης του STAR, κ. Σταμάτης Μαλέλης.

Κατά την εμφάνισή του στην εκπομπή της κας Πόπης Τσαπανίδου στο SKY, άφησε να εννοηθεί ότι προτίθεται να είναι υποψήφιος με τη "Δημοκρατική Αριστερά".

Επί ώρα εφιστούσε την προσοχή των τηλεθεατών στα κακώς κείμενα της ελληνικής πραγματικότητας και στη νέα πορεία της Ελλάδας στο μέλλον. Αναφερόταν σχεδόν με φανατισμό στις ιδέες του μεγάλου πολιτικού, που είναι υπέρ της "πολιτικής κάθαρσης και της διόρθωσης των κακώς κειμένων της χώρας"!

Ήταν τόσο αληθοφανές το παραλήρημα του κ. Μαλέλη υπέρ Κουβέλη, ώστε όσοι δεν τον γνωρίζουν προσωπικώς, σίγουρα θα τον ψήφιζαν. Ασχέτως αν στη "δημοσιογραφική" οικογένεια όσα έλεγε, μάλλον προκάλεσαν το γέλωτα, καθώς είναι πολλοί που γνωρίζουν τις "κουμπαριές" με την οικογένεια Παπανδρέου και τις πρόσφατες απολύσεις και στο STAR με εντολές "άνωθεν" εν μέσω των "δακρύων" του κ. Σ. Μαλέλη.

Η παρουσία του δημοσιογράφου στην συγκεκριμένη εκπομπή, ήταν μια ακόμη επιβεβαίωση των πληροφοριών, περί "υιοθεσίας" του κ. Φ. Κουβέλη από τους μεγαλομετόχους του Μέγκα, καθώς και το star- όπου υπηρετεί ο κ. Μαλέλης- είναι επίσης ιδιοκτησίας της οικογένειας Βαρδινογιάννη! Ήταν πράγματι πολύ πειστικός, με όσα υποστήριξε ο δημοσιογράφος- υποψήφιος(;) μέχρι τη στιγμή που έβαλε αυτογκόλ "περιαυτολογώντας" για το επιτυχές παρελθόν του στον ΣΚΥ...

Τότε ήταν που ξύπνησαν τα φαντάσματα της πρώτης "φάσης" κλεισίματος του καναλιού, επί ιδιοκτησίας Αλαφούζου και πάλι. Με απλήρωτους τους εργαζόμενους, ο εργοδότης και το Γ.Δ/ντής Ειδήσεων, είχαν γίνει άφαντοι! Ήταν και τότε χαλεπή περίοδος για τα ΜΜΕ, αλλά όχι για τους ίδιους ακριβώς λόγους, με το σήμερα. Τότε, υπό το βάρος της απόλυσης και ενός δανείου ο συνάδελφος Κώστας Διαβολίτσης, έπεσε να κοιμηθεί και δεν ξύπνησε ποτέ...

Ένας άλλος φίλος – συνάδελφος, αντί για λουλούδια μας ζήτησε διακριτικά, έναν μικρό έρανο για να ανακουφιστούν η χήρα και τα δύο ορφανά, από τα πρώτα έξοδα...

Βεβαίως όλοι είμαστε ανυπόμονοι να δούμε και άλλες "ιδεολογικές μεταστροφές" από πρωτοκλασάτα πρόσωπα του Μέγκα . Να δούμε πχ Τρέμη. Πρετεντέρη, Καψή και άλλους προβεβλημένους, πως θα δείχνουν "ως δοξαστές του κ. Κουβέλη, αποποιούμενοι το μέχρι σήμερα βόλεμα "της τηλεοπτικής ρακέτας"μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Εκτός κι αν επικρατήσει η σκέψη, ότι δε θα πρέπει να είναι τα "διάσημα" πρόσωπα που θα αναλάβουν να φέρουν σε πέρας την αποστολή υπερπροβολής του Φ.Κ, με το σκεπτικό ότι τα "πρώτα" ονόματα του Μέγκα, έχουν υπερεκτεθεί σαν "οπαδοί" των Σοσιαλιστικών Κυβερνήσεων και φοβηθούν ότι ενδεχομένως το κοινό, βλέποντάς τους να εκδηλώνουν τα "αριστερά"τους συναισθήματα, να αλλάξει κανάλι. Θα είναι και αυτό στις πιθανότητες παραπλεύρων απωλειών κατά το παιχνίδι!

Από τα άλλα μέσα , ο SKY, επί του παρόντος δε φαίνεται να έχει κατασταλάξει κατά που θα γύρει η...συμπάθειά του. Πιθανόν ο κ. Αλαφούζος να πρέπει να συζητήσει και με τους άλλους μετόχους , π.χ. αυτούς που παίζουν "κόκκινα" στα γήπεδα, αλλά τις κουμπαριές τις έχουν κάνει με... κρητικιά υποψήφια πρωθυπουργό...

Επίσης ο "νεοσσός μιντιάρχης" κ. Χατζηνικολάου, επίσης επί του παρόντος παίζει στα δικά του μέσα, τα πάντα και τους πάντες. Η περιπέτεια του ALTER μπορεί να τον απέβαλε προσωρινώς από τις οθόνες μας, αλλά εξακολουθεί να διαβάζεται και ακούγεται.

Ακούγεται μάλιστα και φήμη, ότι φλερτάρει με την ιδέα απόκτησης της αμαρτωλή συχνότητας Κουρή. Πάντως δείχνει ότι βαδίζει επί του παρόντος πολύ προσεκτικά , αποφεύγοντας να "στραβοπατήσει".

Οι κατακτητές του τηλεοπτικού τοπίου σκέφτονται ότι θα ήταν λίαν ασύμφορη, μια "αμελέτητη" εκδήλωση συμπάθειας, προς τα εκεί όπου κατασκευάζεται το "πρόπλασμα" του νέου Έλληνα ηγεμόνα...

Μόνη παρηγοριά ότι οι Ελληνες -και οι δημοσιογράφοι- ξυπνάνε από τη χειμερία νάρκη τους! Επιτέλους δείχνουν ότι αρχίζουν με ορθολογισμό να συνθέτουν τα στοιχεία και να φτιάχνουν το concept της επόμενης ημέρας των εκλογών, αν βεβαίως δεν πιαστεί στα δόκανα Παπαδήμου και ο Σαμαράς και αποδεχθεί την αναβολή των εκλογών.

Αν πάει προς τα πίσω το ενδεχόμενο εκλογών, ο λαός θα αναγκαστεί να συρθεί στην "άλωση" που του ετοιμάζει το οικονομικό και μιντιακό κατεστημένο!

Τότε ο κ. Παπαδήμος "ανενόχλητος" θα ολοκληρώσει μεν το έργο του, κατ επιταγήν της τρόικα, αλλά ο κ. Σαμαράς θα πρέπει οριστικώς να εγκαταλείψει το "όνειρο" να γίνει Πρωθυπουργός. Αυτά ίσως και να προβληματίζουν τον πρόεδρο της ΝΔ ο οποίος το τελευταίο διάστημα, κυρίως μετά τη συμμετοχή του στην Κυβέρνηση συνεργασίας, έχει γίνει ακριβοθώρητος, ενώ είναι όλο και συχνότερη η παρουσία- αντ αυτού-του εκπρόσωπου του Γρ. Τύπου της ΝΔ κ. Μιχελάκη.

Είναι μελαγχολικό το γεγονός ότι παρά τα όσα τραγικά συμβαίνουν στη χώρα, μερικοί παραμένουν αδιόρθωτοι "αλχημιστές". Πολιτικοί και μιντιάρχες φαίνονται ότι εξακολουθούν να βαδίζουν όπως εδώ και χρόνια κακόμαθαν:

Πιστεύουν δηλαδή ότι ο λαός εξακολουθεί να είναι μια άμορφη εύπλαστη μάζα.

Όμως ο Ελληνικός λαός "ζυμώθηκε" και παραφούσκωσε με τους τόσους αχρείους στη ζωή του...

"Ψήθηκε" με τα προβλήματα που του προκάλεσαν οι λάθος πολιτικές επιλογές του.

Και δε χρειάζεται - σε καμία περίπτωση- Πρωθυπουργούς κατασκευασμένους από images makers. Η εποχή που έρχεται, απαιτεί λαοπρόβλητους και καθαρούς πολιτικούς , έτοιμους όχι να συμπράξουν, αλλά να πατάξουν τα Megaλα συμφέροντα!