Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

27 Ιαν 2012


«Ο κόσμος θα σιχαθεί τους πολιτικούς…»

Παρακολουθώντας τις τραγικές εξελίξεις που διαδραματίζονται στην πολιτική σκηνή της χώρας, το αρνητικό κλίμα που υπάρχει για την πολιτική, τους πολιτικούς και τις πολιτικές τους προς τους πολίτες, δεν μπορώ παρά να θυμηθώ τα λεγόμενα του γέροντος Παϊσίου, ενός μοναχού που μόνασε στο Περιβόλι της Παναγίας, στο Άγιο Όρος και που σύμφωνα με μαρτυρίες πολλών, μοναχών αλλά και κοσμικών, είχε πολλά χαρίσματα και ανάμεσα σε αυτά ένα καταπληκτικό και πολύ σπάνιο –ακόμη και ανάμεσα στους αγίους της Εκκλησίας μας- χάρισμα, αυτό της προγνώρισης!!!

Γνώριζε δηλαδή από πριν και προσπαθούσε να προειδοποιήσει, χωρίς όμως να βλάψει πνευματικά τον άμεσα ενδιαφερόμενο. Πολλές διηγήσεις, ακόμη περισσότερα τα περιστατικά που έχουνε μαθευτεί στις τάξεις των πιστών της Ορθόδοξης Εκκλησίας, καταμαρτυρούν τον χαρισματικό γέροντα ως σύγχρονη μορφή της εκκλησίας που θέλησε να μας ειδοποιήσει γι αυτά που έρχονται και που με πολύ αγάπη και χωρίς επιτήδευση μετέδιδε λόγια αλήθειας και ανακούφισης αλλά και πολλές φορές αναφέρθηκε στο μέλλον με μεγάλη σαφήνεια, χωρίς να αλλάζει τα λόγια του και εμμένοντας στα τραγικά που πρόκειται να συμβούν στη χώρα, χωρίς να αφήσουν πληγές και πληγωμένους, αλλά και τα ευχάριστα που θα ακολουθήσουν αμέσως μετά.

«Όταν οι μέρες θα πλησιάζουν, τότε ο κόσμος θα σιχαθεί τους πολιτικούς…» ήταν τα λόγια του γέροντα (ο οποίος στη συγκεκριμένη προφητεία του αναφέρεται σε επίθεση της Τουρκίας προς την Ελλάδα) και τα οποία συνεχίζουν «και θα τους κυνηγήσει»… Ίσως να αποτελεί σύμπτωση το γεγονός πως η Τουρκία έχει πάρει τα ηνία της περιοχής και έχει μεταβληθεί σε «δεξί χέρι» του Λευκού Οίκου, ενώ ταυτόχρονα απειλεί για το Αιγαίο με συνεχείς παραβιάσεις και με ασκήσεις που σαν κύριο σκοπό έχουν την κατάληψη νησιού! Βέβαια, ο γέροντας Παΐσιος αναφέρθηκε στη συνέχεια της προφητείας λέγοντας «το κακό θα ξεκινήσει όταν ακούσετε να μιλάνε στην τηλεόραση για τα 12 ναυτικά μίλια»!

Ίσως να θεωρηθεί σύμπτωση, επίσης, το γεγονός πως ένας άλλος Αγιορίτης μοναχός, που αναγνωρίστηκε σαν άγιος της Ορθόδοξης Εκκλησίας, ο Πατροκοσμάς (Κοσμάς ο Αιτωλός) έχει προφητεύσει πως «θα ξεσηκωθεί το ρέμπελο και μετά οι πολίτες…», παραμένοντας στο ίδιο «μοτίβο» (προγενέστερη πρόβλεψη από αυτή του Παϊσίου) προσθέτοντας όμως ένα στοιχείο, αυτό του ξεσηκωμού του «ρέμπελου» (παλαιότερα ρέμπελος ονομαζόταν εκείνος που δεν είχε να κάνει δουλειά και που τριγυρνούσε άπραγος εδώ κι εκεί στους δρόμους) που εύκολα μπορεί κάποιος σήμερα να συγκρίνει τον «ξεσηκωμό του ρέμπελου» με τις τελευταίες κινητοποιήσεις των λαθρομεταναστών στο κέντρο της Αθήνας. «Τότε», αναφέρει ο Πατροκοσμάς, θα υπάρχει κυβέρνηση και θα είναι σαν να μην υπάρχει»!!! Και η σημερινή πολιτική κατάσταση, δυστυχώς, τείνει να καθρεφτίζεται στην πρόρρηση – προφητεία του αγίου γέροντα και μοναχού… Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, όμως, αναφέρεται και άλλα στοιχεία στην προφητεία του πριν να φθάσει στην σύγκρουση με τους Τούρκους (η οποία επαναλαμβάνεται στις προφητείες και των δύο αγιορειτών μοναχών). «Ένας μεγάλος σεισμός θα κάνει πολύ κακό και μετά από αυτόν θα επιτεθεί ο Τούρκος και θα φθάσει μέχρι τα εξαμίλια…»!

Έξι μίλια ο Κοσμάς ο Αιτωλός, δώδεκα μίλια (και πιθανή παραβίασή τους) ο γέροντας Παΐσιος! Οι συμπτώσεις είναι ιδιαίτερα σημαντικές τη στιγμή που συγκλίνουν στην Ελληνοτουρκική σύγκρουση… αλλά και στο αποτέλεσμά της.

Τι γνώριζαν οι άγιοι αυτοί γέροντες και προσπάθησαν να μας προειδοποιήσουν; Κανείς δεν μπορεί να απαντήσει με σαφήνεια όταν μελετά τις προφητείες, ιδιαίτερα όταν αυτές δεν έχουν ακόμη εκπληρωθεί. Η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν έχει πάρει επίσημη θέση και δεν αναφέρεται στα προφητικά λεγόμενα των δύο γερόντων. Όμως, δεν είναι λίγοι εκείνοι οι ιερείς που πολλές φορές αναφέρονται στα λεγόμενα των δύο σημαντικών αυτών γερόντων νουθετώντας όλους να είμαστε δυνατοί στα επερχόμενα…

Τα γεγονότα, όπως λένε όσοι μελετούν τις προφητείες και ταυτόχρονα παρακολουθούν τις παγκόσμιες εξελίξεις αλλά και τις Ελληνικές, τρέχουν πολύ γρήγορα. Έχουν αποκτήσει μεγάλη ταχύτητα και δεν προλαβαίνουμε να τα μαθαίνουμε όλα…

«Τον Πάπα να καταράσθε, αυτός θα είναι η αιτία του κακού…» δήλωσε με απόλυτη βεβαιότητα ο Πατροκοσμάς και αναλογιζόμενοι την τελευταία «εκστρατεία» του αρχηγού της Καθολικής Εκκλησίας στον Αραβικό κόσμο, εν όψει των συζητήσεων που γίνονται για την αγορά ενέργειας και τους ενεργειακούς δρόμους, με επιφυλάξεις μπορούμε να πούμε πως μάλλον βρισκόμαστε μπροστά σε σημαντικές (ίσως και τραγικές) εξελίξεις, οι οποίες οδηγούν στην αλλαγή του χάρτη των Βαλκανίων και στην αλλαγή συνόρων που τόσο πολύ προωθείται από τον Λευκό Οίκο (και όχι μόνο)…

Επειδή η κατάθεση των «προφητειών» των δύο αυτών αγαπημένων γερόντων της Ορθόδοξης Εκκλησίας είναι δυνατόν να λειτουργήσει ως αρνητικό κάλεσμα ή να αφήσει σπόρους συνωμοσιολογίας, καλό θα ήταν να αναφερθεί πως οι γέροντες ποτέ δεν προκάλεσαν, ποτέ δεν επιζήτησαν και σε ολόκληρο το βίο τους απέφευγαν συστηματικά να προκαλέσουν και ιδιαίτερα να προκαλέσουν «λαθεμένα όνειρα» ή να δημιουργήσουν φόβους στους ανθρώπους που τους πλησίαζαν και αποζητούσαν την συμβουλή τους ή απλά να ακούσουν τα λόγια τους. Σεμνοί και ζώντας με προσευχή, έχοντας σαν γεύμα ό,τι τους προσέφερε η φύση και όχι οι άνθρωποι, ταπεινοί μέχρις εσχάτων προσπάθησαν να φέρουν την ειρήνη, την αγαλλίαση και την αγάπη στις καρδιές όλων των ανθρώπων, ακόμη και σε αυτούς που αποζητούσαν να τους εξευτελίσουν…

«Ο κόσμος θα σιχαθεί τους πολιτικούς και θα τους κυνηγήσει…», απλά σκεφτείτε το…

Tα περισσότερα ιστολόγια δεν έχουν ακόμα αντιληφθεί την σημαντική και ανησυχητική αυτή είδηση...

Χθες (26/1/2012) στην Ιαπωνία, 22 χώρες της ΕΕ, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, υπέγραψαν τη συμφωνία ACTA, για τα "πνευματικά δικαιώματα στο διαδίκτυο", που στην ουσία είναι μια συλλογική απόπειρα που στοχεύει στο να μην αναπαράγονται ειδήσεις και ανακοινώσεις από τη μια ιστοσελίδα στην άλλη, ούτε όπως έχουν, ούτε σε μετάφραση, ώστε να μην ενημερώνεται ο κόσμος.

Πέντε χώρες της ΕΕ (Γερμανία, Ολλανδία, Εσθονία, Κύπρος και Σλοβακία) δεν την υπέγραψαν, είτε επειδή διαφωνούσαν, είτε επειδή φοβόντουσαν τις αντιδράσεις των πολιτών τους.

Οι εδώ πολιτικοί μας θεωρούν πρόβατα και την υπέγραψαν χωρίς να ακουστεί ούτε ψίθυρος... Τον περασμένο Οκτώβριο, την ίδια συμφωνία υπέγραψαν οι: ΗΠΑ, Αυστραλία, Ν. Ζηλανδία, Ιαπωνία, Ν. Κορέα, Σιγκαπούρη και Μαρόκο.

Είναι απίστευτο με ποιό τρόπο πλασάρεται η συμφωνία. Την ονομάζουν συμφωνία "κατά της πειρατείας", και έτσι σκέφτεται ο καθένας απλός και απονήρευτος πολίτης: "Το βρίσκω απόλυτα σωστό. Επιτέλους θα σταματήσει η πειρατεία στα μουσικά CD και στις ταινίες DVD".

Aυτό όμως που κυρίως επιδιώκουν είναι το φρένο στην αναπαραγωγή άρθρων, ειδησεογραφικών και άλλων, αλλά και ανακοινώσεων, εικόνων και βίντεο από τη μια ιστοσελίδα στην άλλη, όπως έχει, ή μεταφρασμένη.

Έτσι πιστεύουν πως θα καταφέρουν να κρατάνε τον κόσμο στο σκοτάδι. Συγχρόνως, θα είναι η τέλεια ευκαιρία να εντατικοποιηθεί η παρακολούθηση των χρηστών του διαδικτύου, με την πρόφαση ότι θα πρέπει να εντοπίζονται οι "παραβάτες". Οι καταδικασθέντες θα πληρώνουν πρόστιμα ή θα φυλακίζονται.

Το άρθρο που ακολουθεί δίνει μια πρώτη γεύση για την ύπουλη νομοθεσία:

Μπορεί η μαζική διαμαρτυρία του διαδικτυακού κόσμου να πέτυχε όπως είδαμε την αναστολή των νομοσχεδίων SOPA και PIPA, τώρα όμως μια νέα συμφωνία κατά της πειρατείας έρχεται να ταράξει και πάλι τα νερά…

Πράγματι, 22 κράτη μέλη της Ευρωπαικής Ένωσης -ανάμεσα τους και η χώρα μας-υπέγραψαν χθες στο Τόκυο τη συμφωνία κατά της πειρατείας ACTA (Anti-Coutnerfeiting Trade Agreement), με τις διαπραγματεύσεις να πραγματοποιούνται χωρίς δημόσιες διαβουλεύσεις -σχεδόν στα κρυφά.

Στην πράξη, το ACTA αφορά τη θέσπιση διεθνών προτύπων σε ζητήματα που σχετίζονται με την προστασία και την επιβολή των πνευματικών δικαιωμάτων και την καταπολέμηση της πειρατείας. Μεταξύ άλλων, η συμφωνία προτείνει σοβαρότατες κυρώσεις -όπως απαγόρευση πρόσβασης στο διαδίκτυο, πρόστιμα ή ακόμα και φυλάκιση- για όσους επιχειρήσουν να χρησιμοποιήσουν ή να μοιραστούν αρχεία προστατευμένα με copyrights.

Η υπογραφή της συμφωνίας έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στην Ευρώπη με χιλιάδες οργανώσεις, ακτιβιστές αλλά και απλούς πολίτες να κατηγορούν το ACTA για κατάργηση της ελευθερίας της έκφρασης στο διαδίκτυο.

Ειδικότερα στην Πολωνία, η κατάσταση δείχνει να έχει ξεφύγει εκτός ελέγχου. Από την περασμένη εβδομάδα πλήθος κόσμου εκδηλώνει την αντίθεση του στη νέα συμφωνία με καθημερινές διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα. Οι διαμαρτυρίες είναι έκδηλες και στον κόσμο του διαδικτύου, όπου ακτιβιστές hackάρουν κυβερνητικές ιστοσελίδες, όπως αυτές του Πρωθυπουργού και του Κοινουβουλίου της χώρας.

Από την 1η Οκτωβρίου 2011 τη συμφωνία έχουν υπογράψει και οι ΗΠΑ, Αυστραλία, Καναδάς, Νότια Κορέα, Σιγκαπούρη, Νέα Ζηλανδία και Μαρόκο. Οι πέντε ευρωπαϊκές χώρες που δεν υπέγραψαν είναι οι Γερμανία, Ολλανδία, Εσθονία, Σλοβακία και Κύπρος.

Στο σημείο αυτό να τονίσουμε ότι προκειμένου να τεθεί σε ισχύ η συμφωνία θα πρέπει να λάβει την έγκριση του Ευρωκοινοβουλίου τον προσεχή Ιούνιο. Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη συμφωνία ACTA διαβάστε εδώ.
Η Πανελλήνια άσκηση εφέδρων «Μακεδονομάχος 2012» θα διεξαχθεί φέτος στην Σταυρούπολη Ξάνθης!

Ο «Μακεδονομάχος» αποτελεί ένα κάλεσμα και μια ξεχωριστή ευκαιρία για κάθε Έλληνα που έχει υπηρετήσει στις Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, σε οποιοδήποτε Όπλο ή Σώμα και με οποιονδήποτε βαθμό να εκπαιδευτεί σε πληθώρα στρατιωτικών αντικειμένων ώστε να είναι έτοιμος να εκπληρώσει το χρέος του προς την Πατρίδα αν και εφόσον χρειαστεί!

Ας μην ξεχνάμε ότι ο Ελληνικός στρατός δεν αποτελείται από το 25%της δύναμης του που βρίσκεται στα όπλα , ο Ελληνικός στρατός είμαστε και ΕΜΕΙΣ!!!

«Όσοι Ζωντανοί» λοιπόν όπως λέει και το «μότο» της άσκησης!Αν κάνει κάποιος μια σχετικά γρήγορη έρευνα –πράγμα πολύ εύκολο σήμερα- θα διαπιστώσει, πως από άκρο σε άκρο στον πλανήτη όλοι μιλούν για την Νέα Τάξη Πραγμάτων, που είναι ίσως ποιο γνωστή με τους αγγλικούς όρους: New Order.

Πως γίνεται αυτό που κάποτε προκαλούσε το ειρωνικό μειδίαμα σε ορισμένους να αποτελεί σήμερα κεντρικό θέμα συζητήσεων σε όλους σχεδόν τους κύκλους, παγκόσμια;

Η εξήγηση είναι απλή: Διότι αποτελεί μια πραγματικότητα!

Μια εφιαλτική πραγματικότητα που συλλήφθηκε σαν ιδέα σε κάποια αρρωστημένα μυαλά μεταξύ των ναζιστών του Γ’ Ράιχ, και κατέληξε να γίνει στόχος της σημερινής ελίτ.

Έχουν γραφτεί και έχουν ειπωθεί τόσα πολλά γύρω από αυτό το θέμα, που θα ήταν σίγουρα βαρετό να επαναλάβω εδώ κάποιο σχετικό ιστορικό και τις λεπτομέρειες που σχετίζονται με την γέννηση και την εξάπλωση αυτής της ιδέας. Αυτό που σίγουρα θα ενδιαφέρει τους αναγνώστες θα είναι μάλλον το δια ταύτα. Το τι περιλαμβάνει δηλαδή αυτή η Νέα Τάξη και σε ποιο βαθμό μπορεί να μας αφορά.

Θα μπορούσα να περιγράψω αυτό το δια ταύτα ως εξής:

Εγκαθίδρυση μιας Διεθνούς Διακυβέρνησης, δηλαδή συγκέντρωση Εξουσίας στα χέρια μιας μικρής ολιγαρχίας που θα κυβερνάει όλο τον Κόσμο. Αυτό σημαίνει:
  • Κατάργηση της Εθνικής Κυριαρχίας Λαών, Εθνών και Κρατών και τη μεταβίβαση της στη «Διεθνή Διακυβέρνηση» (World Government). Αυτό σημαίνει την κατάργηση της Δημοκρατίας μέσα από την κατάργηση της ουσιαστικής έννοιας του Κυρίαρχου Λαού.
  • Κατάργηση της οντολογικής υπόστασης του ανθρώπου που προσδιορίζεται από την ελευθερία βούλησης και την μετατροπή του σε άτομο που προσδιορίζεται από “πολιτική ορθότητα”, από στερεότυπα που κατασκευάζει και προωθεί δηλαδή η Διεθνής ολιγαρχική Εξουσία.

Επειδή κανένας λαός και κανένας άνθρωπος δεν θα αυτοχειριαζόταν, επιλέχτηκε για την επιτυχή εφαρμογή αυτού του σχεδίου η παλιά μέθοδος της Δημαγωγίας και της Σοφιστίας, με εφαρμογές που επιτρέπει η σύγχρονη τεχνολογία.

Τελικός στόχος: Η μεταφορά του Κρατικού Πλούτου και η Δήμευση μέρους του Ιδιωτικού, για μεταφορά του σε ξένα κέντρα αποφάσεων (γιατί άραγε αυτή η ξαφνική στροφή προς τον χρυσό;).

Τα μέσα:

  1. Κατάργηση του κυριαρχικού δικαιώματος των Κρατών να Δημιουργούν (τυπώνουν) Χρήμα, με συνέπεια τα κράτη να δανείζονται και να χρωστούν αυτά που θα τύπωναν τσάμπα χωρίς να τα χρωστούν σε κανένα. Για τον σκοπό αυτό απαιτούνται οι κατάλληλοι άνθρωποι στις κατάλληλες θέσεις. Αν αυτό δεν μπορεί να γίνει με ειρηνικά μέσα, τότε ενεργοποιείται το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και το ΝΑΤΟ και επιβάλλεται δια της βίας.
  2. ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΙ ΣΟΦΙΣΤΙΑ, ΜΕ ΥΦΟΣ ΣΟΒΑΡΟΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΥΣΤΗΡΟΤΗΤΑΣ που δήθεν δεν επιδέχεται αντιρρήσεις, προς ένα Λαό που δεν μπορεί να έχει –στο σύνολο- ως γνωστικό αντικείμενο την Γεωπολιτική και την Οικονομία, που θα αναγγέλλουν, ότι αυτά που γίνονται είναι …η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ. Για τον σκοπό αυτό έχουν ενεργοποιηθεί τα ΜΜΕ, το Χόλιγουντ, καθώς και διάφοροι …«στοχαστές».

Μήπως όλα αυτά ακούγονται κάπως γνωστά σ’ εμάς που ζούμε σ’ αυτή τη γωνιά του πλανήτη; Μήπως περιγράφουν λίγο πολύ αυτά που βιώνουμε τα τελευταία –τουλάχιστον- δύο χρόνια; Είναι μήπως σύμπτωση; (Βλέπε εδώ)

Αν κάποιοι εξακολουθούν να έχουν ερωτηματικά και αμφιβολίες, ας ρίξουν μια ματιά σε αυτά που έγραφε ο ΔΟΛ στο «έγκριτο» ΒΗΜΑ τον Απρίλιο του 2009:

«Οι ΗΠΑ του Ομπάμα, σε αντίθεση με τις ΗΠΑ του Μπους, αλλάζουν πολιτική: αντιμετωπίζουν ήδη πρακτικές παγκόσμιας διακυβέρνησης. Με τους άλλους. Σίγουρα, τόσο για το περιβάλλον όσο και για τις φυσικές καταστροφές, την αντιμετώπιση πάντα πιθανών πανδημιών, καθώς και για μια αποδεκτή ανάπτυξη, σαφές είναι ότι επιβάλλεται η ατομική συμβολή κάθε πολίτη και κάθε χώρας. Αλλά χωρίς παγκόσμιες λύσεις δεν θα υπάρξει σωτηρία.

Η παγκοσμιοποίηση έχει συντελεστεί.

Δεν είναι μόνο κάτι το απαράδεκτο, κι ας περιλαμβάνει και τα απαράδεκτα που ζούμε με την κρίση. Γιατί είναι συνάμα ο μονόδρομος (μάλιστα!) της επιβίωσης όλων. Η παγκοσμιοποίηση δεν είναι μία, δεξιά και καταδικαστέα. Μπορεί, αν το θελήσουμε, να είναι πολυπολιτισμική, προοδευτική και συνεπώς θετική και σωτήρια με τους όρους μιας δημοκρατικής παγκόσμιας συλλογικής διακυβέρνησης για ό,τι είναι αναγκαίο.

Οι “εθνικές λύσεις” είναι κίνδυνος. Τις προπαγανδίζουν οι εξίσου καθυστερημένες αριστερά και δεξιά. Όμως, οδηγούν στα χειρότερα. Κυρίως όλους εμάς τους μικρούς που δεν έχουμε καν πειστικούς “συνοριοφύλακες”!»

Και για τους ποιο δύσπιστους, ας δούμε κάποιες σκέψεις από την προεκλογική διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ:

«Αποβλέπουμε στη διαμόρφωση ενός πολυμερούς συστήματος παγκόσμιας διακυβέρνησης, δημοκρατικά νομιμοποιημένου, με κέντρο έναν αναβαθμισμένο Ο.Η.Ε. Οι μονομερείς επεμβάσεις διαιωνίζουν το πρόβλημα, τροφοδοτούν τη βία, υπονομεύουν την ειρηνική συνύπαρξη των πολιτισμών.»
(Βλέπε εδώ - περίπου στη μέση, κάτω από τον υπότιτλο: «Η Ελλάδα στο διεθνές στερέωμα»)

Ήταν αυτή μια πρόσφατη στροφή στους πολιτικούς στόχους του ΠΑΣΟΚ; Τα πράγματα δείχνουν πως όχι.

Ένας από τους τομείς του Κινήματος από το 2005, ήταν Η «Επιτροπή Παγκόσμιας Προοδευτικής Διακυβέρνησης & Διεθνούς Αλληλεγγύης», με συντονιστή τον επίτιμο διδάκτορα του ΑΠΘ Σωτήρη Μουσούρη, ο οποίος είχε διατελέσει επίσης αναπληρωτής Γ.Γ. του ΟΗΕ (βλέπε εδώ).

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Μήπως δεν φανερώνουν μια καλά σχεδιασμένη πορεία η οποία δείχνει να φτάνει στην ολοκλήρωσή της;

Υπάρχει κάποιος που εξακολουθεί να έχει αμφιβολίες;

Τότε ας παρακολουθήσει με προσοχή τα όσα έχει να μας πει ένας από τους κορυφαίους παράγοντες της παγκόσμιας ελίτ:Εικόνες Αργεντινής «βλέπει» για την Ελλάδα του μέλλοντος το Reuters. Σύμφωνα με δημοσίευμα η Ελλάδα θα ζήσει στιγμές ανάλογες με την Αργεντινή όταν χρεοκόπησε.
Η χρεοκοπία της Αργεντινής πριν από μία δεκαετία πυροδότησε σοβαρές ταραχές και συγκρούσεις,προκάλεσε απώλειες ανθρώπινων ζωών και σοκαριστικές εικόνες με πολίτες να ορμούν στα καταστήματα για πλιάτσικο και να σπάνε τράπεζες.

Η προοπτική αυτό το σενάριο τρόμου να επαναληφθεί, αυτή τη φορά στην Ελλάδα, απασχολεί την Ευρώπη καθώς το σενάριο παραμένει ανοιχτό, όπως γράφει το πρακτορείο Reuters.

Στην καλύτερη περίπτωση, εάν οι ιδιώτες πιστωτές αποχωρήσουν από εθελοντική αναδιάρθρωση του χρέους μία άτακτη χρεωκοπία θα οδηγήσει σε κλείσιμο των ελληνικών τραπεζών για κάποιες μέρες για να δώσει στην Αθήνα το χρόνο να αποφύγει την απόσυρση κεφαλαίων διαβεβαιώνοντας τους καταθέτες πως οι δανειστές δεν θα εξαφανιστούν.

Στη χειρότερη περίπτωση, εάν κάνουν πίσω και οι Ευρωπαίοι εταίροι, η Ελλάδα θα βρεθεί στον κίνδυνο να βυθιστεί σε παρατεταμένο τραπεζικό πάγωμα κεφαλαίων, πιθανές ελλείψεις ειδών πρώτης ανάγκης, βία και αυτό που ο κεντρικός τραπεζίτης Γιώργος Προβόπουλος έχει ονομάσει την «κόλαση» της εξόδου από το ευρώ.

Ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών, Gennady Gatilov,
με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Ban-Ki Μoon


Iστοσελίδα του δορυφορικού καναλιού Press TV

27 Ιανουαρίου 2012

Σύμφωνα με δήλωση του Ρώσου υφυπουργού Εξωτερικών, Gennady Gatilov, η Μόσχα δεν θα υποστηρίξει το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που αφορά τη Συρία. Το ψήφισμα έχουν συντάξει οι ΗΠΑ, οι Δυτικοί σύμμαχοί τους, καθώς και μέλη του Αραβικού Συνδέσμου.

Η Μόσχα δήλωσε ευθέως ότι το νέο προσχέδιο, το οποίο θα συζητηθεί την Παρασκευή, δεν λαμβάνει υπ' όψιν τη ρωσική θέση για τη Συρία.

Το σχέδιο που προτείνεται από τις ΗΠΑ, τους Δυτικούς συμμάχους της, καθώς και τον Αραβικό Σύνδεσμο, καλεί τον Σύριο πρόεδρο, Bashar al-Assad, να παραιτηθεί από την εξουσία.

Ο Gatilov εξήγησε ότι θεωρεί απαράδεκτο το γεγονός ότι το προσχέδιο του ψηφίσματος δεν αποκλείει το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης στη χώρα.

Νωρίτερα, η Ρωσία είχε προτείνει ένα ψήφισμα για τη Συρία, στο οποίο θα γινόταν η διευκρίνιση ότι τόσο η συριακή κυβέρνηση όσο και η αντιπολίτευση είχαν την ευθύνη για την πολιτκή αστάθεια και τις αιματηρές συγκρούσεις στη χώρα. Ωστόσο, το ψήφισμα αυτό απορρίφθηκε.

Η Ρωσία έχει επανειλημμένα εκφράσει την αντίθεσή της σε οποιοδήποτε ψήφισμα των Ηνωμένων Εθνών θα δικαιολογεί την επιβολή κυρώσεων ή τη χρήση στρατιωτικής βίας εναντίον της Συρίας. Αντίθετα, η Ρωσία θεωρεί ότι οι διαπραγματεύσεις είναι ο μόνος τρόπος να δοθεί ένα τέλος στην εδώ και μήνες επικρατούσα πολιτική αστάθεια και τις βίαιες συγκρούσεις στη χώρα.

"Υποστηρίζουμε, ως ζήτημα αρχής, έναν εφ' όλης της ύλης διάλογο μεταξύ όλων των τάξεων της συριακής κοινωνίας, χωρίς προϋποθέσεις, με την προϋπόθεση ότι όλοι οι συμμετέχοντες στο διάλογο αυτό θα πρέπει να καθοδηγούνται από την ιδέα της επίτευξης μιας συμφωνίας και ότι θα επιδείξουν αίσθημα ευθύνης για την τύχη της χώρας τους και του λαού της", τόνισε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Sergei Lavrov, προχθές, Τετάρτη.

Τον Οκτώβριο, η Ρωσία και η Κίνα μπλόκαραν ένα ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας κατά της συριακής κυβέρνησης, το οποίο είχαν συντάξει αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Ρωσία απέρριψε, επίσης, μια πρόσφατη έκκληση του Αραβικού Συνδέσμου προς τον Σύριο πρόεδρο, Bashar al-Assad, να παραιτηθεί.

Από τα μέσα Μαρτίου του 2011, η Συρία βιώνει βίαιες συγκρούσεις στο εσωτερικό της χώρας. Πολλοί άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη χώρα αυτή κατά τους τελευταίους δέκα μήνες. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δίνει η Δαμασκός, πάνω από 2.000 άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας έχουν σκοτωθεί κατά τη διάρκεια των ταραχών.

Η Δύση και η αντιπολίτευση στη Συρία κατηγορούν την κυβέρνηση για τον θάνατο αρκετών διαδηλωτών. Η Δαμασκός, από την πλευρά της, θεωρεί υπεύθυνες για τη σημερινή ανεξέλεγκτη κατάσταση τις ομάδες που αποτελούνται από "παρανόμους, σαμποτέρ και ένοπλες τρομοκρατικές ομάδες", επιμένοντας ότι είναι "κατευθυνόμενες από ξένες δυνάμεις".


Συντριπτικό ήταν το πολιτικό πλήγμα κατά του Γιώργου Παπανδρέου και της περί αυτόν ηγετικής ομάδας υπουργών του ΠΑΣΟΚ από την κίνηση του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη.

Το αίτημα παραπομπής στη Βουλή του φακέλου της παραποίησης των στατιστικών στοιχείων του ελληνικού ελλείμματος από την ΕΛΣΤΑΤ, ώστε να υπαχθεί η Ελλάδα υπό καθεστώς Μνημονίου, αναδεικνύει το βάρος του οικονομικού, κοινωνικού και πολιτικού εγκλήματος που διεπράχθη εναντίον της χώρας μας από την κυβέρνηση Παπανδρέου. Η υπόδειξη διερεύνησης της ενδεχόμενης ύπαρξης ποινικών ευθυνών πολιτικών προσώπων, όπως ο τέως πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, ο τέως υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπα-κωνσταντίνου, κ.ά., αντανακλά την καθολική υποψία των Ελλήνων ότι οι πολιτικοί πρωταγωνιστές του εγκλήματος κατά του ελληνικού λαού έδρασαν συνειδητά, εκτελώντας προδιαγεγραμμένο σχέδιο.

Πανικό προκάλεσε σε υπουργούς του ΠΑΣΟΚ η αναφορά στο διαβιβαστικό έγγραφο του οικονομικού εισαγγελέα προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ότι «από το σύνολο του συλλεγέντος αποδεικτικού υλικού και ιδίως από μαρτυρικές καταθέσεις προέκυψαν στοιχεία σχέσιν έχοντα με αξιόποινες πράξεις του νόμου περί ευθύνης υπουργών και πρόσωπα κατέχοντα συγκεκριμένες θέσεις στην κυβέρνηση της Ελλάδας».

Ο Παπακωνσταντίνου στον τοίχο

Το διαβιβαστικό του οικονομικού εισαγγελέα είναι καταπέλτης. «Σε πλείστες των μαρτυρικών καταθέσεων ρητώς γίνεται λόγος για διόγκωση και αυθαίρετο προσδιορισμό του δημοσίου ελλείμματος του 2009 αφενός και, αφετέρου, ευθυνών του τότε πρωθυπουργού, μελών της τότε κυβερνήσεως και τότε αρμοδίων υπουργών Οικονομικών», υπογραμμίζεται.

Πέραν του Γιώργου Παπανδρέου, η ολέθρια διακυβέρνηση του οποίου επανέρχεται στο επίκεντρο του δημόσιου διαλόγου, σε δεινή θέση περιέρχεται ο τότε υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, υπουργός Περιβάλλοντος στην κυβέρνηση Παπαδήμου σήμερα, ο οποίος, μαζί με τον τότε υφυπουργό -και νυν αναπληρωτή υπουργό- Οικονομικών, Φίλιππο Σαχινίδη, και άλλους, χαμηλότερου πολιτικού επιπέδου, συνεργάτες τους, είχε τον άμεσο χειρισμό της υπόθεσης.

Υπενθυμίζεται ότι η παραιτηθείσα από τη διοίκηση της ΕΛΣΤΑΤ, καθηγήτρια Ζωή Γεωργαντά, οι δηλώσεις της οποίας είχαν δημοσιοποιήσει την παραχάραξη των στατιστικών στοιχείων προκειμένου να συρθεί η χώρα μας σε καθεστώς υποτέλειας μέσω Μνημονίου, είχε καταγγείλει ότι «οι κύριοι Παπακωνσταντίνου και Βάλτερ Ράντερμαχερ [Σ.Σ.: πρόκειται για το Γερμανό διευθυντή της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας] είχαν επιβάλει το νόμο της σιωπής».

Ούτε λίγο ούτε πολύ, δηλαδή, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου εμφανίζεται συνεργαζόμενος με το Γερμανό διευθυντή της Eurostat προκειμένου να υπαγάγουν την Ελλάδα σε καθεστώς απώλειας της οικονομικής και πολιτικής κυριαρχίας της. Πρόκειται για κατηγορία που, εφόσον τεκμηριωθεί, οδηγεί απευθείας τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου στο Ειδικό Δικαστήριο, με πιθανότατη την καταδίκη του.

Αντιδράσεις πανικού

Την κατηγορία της πολιτικής συνωμοσίας με ξένους κατά της Ελλάδας προσπαθεί να αντιστρέψει ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου και να τη μετατρέψει σε... επιχείρημα υπέρ του! Στην πανικόβλητη απαντητική δήλωσή του κάνει λόγο για «αμφισβήτηση των επικυρωμένων από τη Eurostat στατιστικών στοιχείων της Ελλάδας», πράγμα το οποίο θεωρεί αδιανόητο, μες στον παροξυσμό δουλοφροσύνης του, την ίδια ώρα που η Ζωή Γεωργαντά έχει καταγγείλει από το Σεπτέμβριο ότι ο Ανδρέας Γεωργίου, υπάλληλος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που «φυτεύτηκε» από την κυβέρνηση Παπανδρέου ως πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, «αποδεχόταν τα στοιχεία που του έδινε ο επικεφαλής της Eurostat, Βάλτερ Ράντερμαχερ, και τα έστελνε πίσω» ως στοιχεία πρ-ερχόμενα δήθεν από την ΕΛΣΤΑΤ, την Ελληνική Στατιστική Αρχή!

Έστελναν, δηλαδή, οι Γερμανοί στον Γεωργίου τα στατιστικά στοιχεία για την ελληνική οικονομία που θα δικαιολογούσαν την υπαγωγή σε καθεστώς Μνημονίου και αυτός τα ενέκρινε, λέει η Ζωή Γεωρ-γαντά. Προσπάθεια «ποινικοποίησης της αλήθειας για τη δεινή θέση της χώρας» ισχυρίζεται ότι διαβλέπει ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ευελπιστώντας να τη γλιτώσει.

Το... «μακελειό» του Λοβέρδου

Δεν είναι ο μόνος αυτός από τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ που τελούν σε κατάσταση πανικού. «Έχουμε να κάνουμε με μια καλά οργανωμένη παρέμβαση στην πολιτική και οικονομική ζωή, που θέτει σε άμεσο κίνδυνο τα εθνικά (!) συμφέροντα», δήλωσε πομπωδώς ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ και «ριγμένος» από τον Γιώργο Παπανδρέου κατά το σχηματισμό της κυβέρνησης Παπαδήμου, Πάνος Μπεγλίτης. Τίθενται «σε άμεσο κίνδυνο τα εθνικά συμφέροντα», δηλαδή, μας λέει ο Μπεγλίτης, αν πάει φυλακή ο Παπακωνσταντίνου! Ο κάθε υπουργός του ΠΑΣΟΚ ταυτίζει, δηλαδή, τον εαυτό του με το... «εθνικό συμφέρον»!

Οι άνθρωποι έχουν χάσει κάθε επαφή με την κοινωνία... Ακόμη και ο Λουδοβίκος της Γαλλίας ταύτιζε με τον εαυτό του μόνο το κράτος, όχι το έθνος - και ήταν και απόλυτος μονάρχης, όχι απλός «κηπουρός» που ο Γιωργάκης έκανε υπουργό!

Πιο απολαυστικός, όμως, ήταν την Κυριακή το πρωί στο MEGA ο Ανδρέας Λοβέρδος. Αυτός μας απείλησε ότι... «θα γίνει μακελειό (!)», αν τολμήσει κανείς να παραπέμψει σε δίκη τον Γιώργο Παπανδρέου εξαιτίας της παραχάραξης των στατιστικών στοιχείων για να βάλει την Ελλάδα σε καθεστώς υποτέλειας. Το διασκεδαστικό είναι ότι την ίδια μέρα, την Κυριακή, δημοσιευόταν στο Βήμα ολοσέλιδη συνέντευξή του, όπου έλεγε ότι «τώρα η παράταξη πρέπει να αλλάξει ηγεσία» και πως με νέα ηγεσία το ΠΑΣΟΚ θα πάει καλύτερα στις εκλογές απ' ό,τι με τον Γιώργο αρχηγό!

Κατά τα άλλα, ήταν έτοιμος να πρωτοστατήσει στο «μακελειό» για χάρη του Παπανδρέου! Ο φαρισαϊσμός στην αποθέωσή του...

Η ουσία είναι, βεβαίως, ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος γνωρίζει πως βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τους πιο μισητούς υπουργούς της κυβέρνησης Παπανδρέου, μαζί με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, την Αννα Διαμαντοπούλου, τον Θεόδωρο Πάγκαλο κ.ά. Για τον εαυτό του, λοιπόν, νοιάζεται ο υπουργός Υγείας, να μην παραπεμφθεί σε δίκη ο ίδιος. Σωστά εκτιμά ότι, αν παραπεμφθεί στο Ειδικό Δικαστήριο ο Γιώργος Παπανδρέου, αποκλείεται να τη γλιτώσει αυτός!

Πολιτική «μπόχα» συμμοριών

Σαν να μην έφτανε η κορυφαία υπόθεση της παραχάραξης των στατιστικών στοιχείων από την κυβέρνηση Παπανδρέου για να οδηγήσει τη χώρα στο ζυγό του Μνημονίου, ήρθε και η υπόθεση των συμμοριών τοκογλύφων και εκβιαστών της θεσσαλονίκης, για να αισθανθεί ο κόσμος ακόμη μεγαλύτερη αποστροφή κατά των πολιτικών, των καθεστωτικών κομμάτων που συναποτελούν την κυβέρνηση Παπαδήμου και συγκυβερνούν μέσω αυτής.

Στέλεχος του ΠΑΣΟΚ το κορυφαίο στέλεχος του ΣΔΟΕ που συμμετείχε στη συμμορία. Μάλιστα, πανηγυρίζοντας, εκπρόσωποι της παπανδρεϊκής πτέρυγας του κόμματος προσπαθούσαν να τον «χρεώσουν» στον Ευάγγελο Βενιζέλο, του οποίου ήταν πολιτικός φίλος.

Υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης του ΛΑΟΣ ήταν ο αρχηγός της συμμορίας. Συνδεόμενος στενότατα με τη Νέα Δημοκρατία και την Εκκλησία ήταν ο δημοσιογράφος - εισπράκτορας της συμμορίας.

Παρωνυχίδα, βεβαίως, μπροστά στα ανατριχιαστικά γεγονότα των εξεταζόμενων από τις δικαστικές Αρχές επιλήψιμων οικονομικών δραστηριοτήτων ατόμων που συνδέονται στενότατα τόσο με τον υπο δικαστική εκκρεμότητα περιφερειάρχη, Παναγιώτη Ψωμιάδη, όσο και με τον τέως δήμαρχο, Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, προερχομένων αμφοτέρων από τη ΝΔ, με τον εισαγγελέα, μάλιστα, να ζητά την προφυλάκιση του τέως δημάρχου.

Απονομιμοποίηση κομμάτων

Η τόσο στενή σύνδεση στελεχών πολιτικών κομμάτων με συμμορίες του κοινού ποινικού εγκλήματος συνιστά νέο, ισχυρότατο πλήγμα απονομιμοποίησης του πολιτικού προσωπικού και του κομματικο- πολιτικού συστήματος. Υπάρχει ήδη διάχυτη στην κοινωνία η άκρα περιφρόνηση προς τους πολιτικούς λόγω της ληστρικής πολιτικής που ακολουθούν οι κυβερνήσεις τους εναντίον των εισοδημάτων των εργαζομένων, των μικρομεσαίων, των συνταξιούχων. Έρχεται τώρα από πάνω και η χιονοστιβάδα αποκαλύψεων ότι όλο και περισσότερα κορυφαία στελέχη τους μετατρέπονται κυριολεκτικά σε κακοοιούς συμμοριών και γκάνγκστερ, οπότε ολοκληρώνεται η απαξίωση των κυβερνητικών κομμάτων.

Οι ίδιοι οι πολιτικοί, φυσικά, ενδιαφέρονται πρωτίστως για την αλληλοκάλυψή τους, γιατί είναι τόσοι πολλοί αυτοί που βρίσκονται έκθετοι σε παράνομες πράξεις, ώστε κανένας δεν τολμά να βάλει φυλακή τον άλλο. Φοβούνται -και δικαίως- ότι όποιος τιμωρηθεί θα «ξεράσει» όσα ξέρει για τους άλλους. Έτσι η μπόχα τούς πνίγει όλους.


  • Γράφει ο Μακεδών
Ο τραγικός από όλες τις απόψεις υπουργός Ανάπτυξης (;) Χρυσοχοΐδης αναζητά με επιμονή να λογοδοτήσει. Είμαι σίγουρος ότι στην επόμενη τηλεοπτική εμφάνιση του θα έχει καλέσει τις κάμερες έξω από τις φυλακές του Κορυδαλλού να παρακαλάει τον διευθυντή της να τον βάλει σε ένα ασφαλές κελί γιατί αν τον βάλει εκεί που είναι μέσα από διάφορες αιτίες κάποια λεβεντόπαιδα, δεν τον βλέπω καλά.

Η κατάρρευση λοιπόν είναι εδώ και την τονίζουν όλοι και σε όλους τους τόνους, Έλληνες σπεκουλαδόροι και αλλοδαποί τοκογλύφοι και μόνον η διεφθαρμένη ολιγαρχία κάνει πως δεν τρέχει τίποτα και παριστάνει την ψύχραιμη και δυνατή ενώ είναι έτοιμη να εξαφανισθεί από την χώρα. Ο έτερος πρώην πρωθυπουργός Σημίτης ξεφτιλίστηκε στην Γερμανία όταν έγινε παρέμβαση την στιγμή που ξεκινούσε να λέει τις ανοησίες του.

Η ολιγαρχία πνέει τα λοίσθια κατά πως λένε αλλά η ανησυχία είναι η ύπνωση που έχει καταλάβει τον ελληνικό λαό μη μπορώντας να συνειδητοποιήσει το μέγεθος της συμφοράς που έχουν προδιαγράψει και εφαρμόζουν ήδη για το παρόν και το μέλλον του.

Η εικόνα της προσφοράς των Θηβαίων στους Αθηναίους είναι όχι μόνο συγκλονιστική αλλά και ενδεικτική της πρωτοφανούς φτώχειας που μαστίζει τον λαό. Τα ίδια γίνονται και στην Ιταλία όπου μοιράζονται ψάρια και οι σκηνές βίας θα είναι πλέον καθημερινή εικόνα για να τρομοκρατούνται οι μικροαστοί που ήδη είναι στην κατηγορία του λούμπεν προλεταριάτου.

Επιπλέον οι λαθρομετανάστες να έχουν εγκατασταθεί με όλους τους τρόπους στην πολύπαθη πρωτεύουσα κατά κύριο λόγο και να δημιουργούνται χιλιάδες προβλήματα από την εδώ παρουσία τους. Προτάσεις θα αναρωτηθείτε υπάρχουν; Φυσικά αλλά ποιοι θα ακούσουν αφού οι γενίτσαροι έχουν πέσει με τα μούτρα στις τοκογλυφίες και τον εξανδραποδισμό των Ελλήνων.

Πρόταση 1η από μια ελληνική κυβέρνηση:

Κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης. Σύλληψη όλων των παρανόμων ακόμη και αυτών που τους δόθηκε άδεια ,και να διερευνάται το πώς, και επανα- προώθηση στις χώρες τους άμεσα. Τυφεκισμός των λαθρεμπόρων ημεδαπών και αλλοδαπών με συνοπτικές διαδικασίες.

Αλλαγή του με εκτύπωση εθνικού νομίσματος. Το θέμα του ασφαλούς χρήματος αντιμετωπίζεται με τις τράπεζες που ήδη έχουν εθνικοποιηθεί και λειτουργούν μόνο με κάρτες προσωρινά, και δίνοντας ελάχιστα χρήματα για μικρο-συναλλαγές π.χ. 100 ευρώ δυνατότητα ανάληψης ανά εβδομάδα . Όσοι εκ των αλητών προσπαθήσουν να εισάγουν μεγάλα ποσά για κερδοσκοπία υπάρχει τρόπος αντιμετώπισης είτε με βαριά φορολογία ,γιατί τα περί επαναπατρισμού κεφαλαίων πλέον δεν ισχύουν εκτός και να θέλουν η ισοτιμία να γυρίσει «ανάποδα».

Μία εθνική μονάδα προς 340,75 ευρώ για να θυμηθούμε τις αλητείες του 2002 διαφορετικά να φορολογηθούν κανονικά ακόμη και αυτοί που έβγαλαν τα χρήματα τους έξω νόμιμα γιατί είναι απάτριδες.

Και για κάθε αντίδραση φωτιά και τσεκούρι, μήπως και ορθοποδήσουμε.


Όσο ασχολούμαστε με λάθος πράματα...

Όσο έχουμε λαθεμένες προτεραιότητες...

Όσο παρακολουθούμε Αδρανείς και Αμέτοχοι την εξέλιξη της Βαρβαρότητας...

Όσο αποδεχόμαστε τον πατριωτισμό των Γουρουνιών... συμμετέχουμε σε ένα στημένο παιγνίδι..., συμμετέχουμε στην υλοποίηση του Σχεδίου Εξαθλίωσης/Υποταγής.

Όσο αναγνωρίζουμε στα Γουρούνια του τρικομματικού μαύρου μετώπου το "δικαίωμα" να μας κυβερνούν...

Όσο παραμένουμε Σιωπηλοί και Αβουλοι Αποδέκτες του Νεοφιλελευθερισμού τους..., εγκρίνουμε το Μονόδρομο της Καταστροφής μας.

Όσο παρακολουθούμε, Αμήχανοι και Υποχωρητικοί, τα αμαρτωλά κόμματα Πασοκ-ΝΔ, υπουργούς, βουλευτές, δημοσιοκάφρους, Αφεντικά/Εργοδότες, συμβιβασμένη ΓΣΕΕ... να "μετανοούν" ή να "στέκονται στο πλευρό" μας..., τους δίνουμε συγχωροχάρτι για τα δεινά που έφεραν στη Χώρα εδώ και χρόνια.

Όσο μοιρολατρικά ανεχόμαστε ακροδεξιούς, υμνητές της Χούντας, πατριώτες της τσεκούρας να συγκυβερνούν..., παραδίδουμε τη Δημοκρατία στους Βιαστές της.

Τα Γουρούνια της παράνομης τρικομματικής κυβέρνησης, υπό τον Δοτό Papaδήμο, συγκρότησαν "ιερά συμμαχία" εναντίον του Λαού.

Υπηρετούν έναν Ταξικό και Ξενόδουλο πατριωτισμό.

Μετατρέπουν την Πατρίδα σε...σεληνιακό τοπίο.

Τους Πολίτες σε... σκουλήκια.

Μπουρλότο στα Μνημονιακά Γουρούνια.

Από-Γουρουνοποίηση Τώρα...

Από-Χουντοποίηση Τώρα.

Παλλαϊκή Δυναμική Αντίσταση και Δράση.

Τα Γουρούνια στο τσιγκέλι!!
Ας μιλήσουμε για την πραγματική χρεοκοπία των ανθρώπων και της Ελλάδας…

Όταν οι άνθρωποι εξοντώνονται, μια χώρα έχει ήδη χρεοκοπήσει.

Κοινωνικά, πολιτισμικά, ηθικά… Και φυσικά οικονομικά.

Τι νομίζετε ότι είναι μια χώρα;

Οι τράπεζες και το χρηματιστήριο, οι αγορές και το χρήμα των πλουσίων;

Οι βίλες και οι πισίνες; Ή τα ψηλά βουνά, που λέει ο ποιητής;

Αν οι ψυχές εξαφανιστούν, δεν υπάρχει μέλλον…

Μας απειλούν σχεδόν καθημερινά ότι η χρεοκοπία έρχεται αν… Αν δεν πληρώσουμε, αν δεν δώσουμε κι άλλα από τα χρήματα και τις ζωές μας, αν δεν κλείσουν κι άλλα μαγαζιά. Αν δεν νοικιάσουμε για… στούντιο φωτογράφησης την Ακρόπολη ή την Κνωσό… Ή αν δεν ξεπουλήσουμε την ιστορία και τη χώρα…

Ο κεντρικός τραπεζίτης της χώρας, διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος μάς μίλησε πρόσφατα για την απειλή του χάους. Μας είπε ότι αν πτωχεύσουμε, αν γυρίσουμε στη δραχμή, θα υπάρξει στη χώρα κόλαση. Λοιπόν, δεν ξέρει τι είναι χάος, δεν ξέρει τι είναι κόλαση. Δεν ξέρει κανείς από τους ιθύνοντες, πολιτικούς οικονομικούς παράγοντες. Ούτε ο πολιτειακός άρχων, που συχνά πυκνά απογοητεύει τους Έλληνες με τη στάση του. Μας απειλούν με κάτι που ήδη συμβαίνει.

Ας μιλήσουμε τότε για χάος, ας μιλήσουμε για χρεοκοπία. Από τη σημερινή ελληνική πραγματικότητα. Όχι από κάποιο σενάριο του μέλλοντος, που μας πλασάρουν όλοι τούτοι… Όχι από κάποιο μυθιστόρημα με δραματική εξέλιξη.

Χάος και κόλαση λοιπόν, είναι:

-Στην Ελλάδα του 2012 να καταγράφονται στο αστυνομικό δελτίο άνθρωποι που κοιμούνται και πεθαίνουν στα πεζοδρόμια και στα παγκάκια.

-Να βλέπει η γειτόνισσα από το παράθυρο τον άνθρωπο που τα βράδια κοιμάται στο απέναντι πεζοδρόμιο, μέσα στο κρύο, και να τρέμει το πρωί, μήπως αναζητώντας τον, τον βρει παγωμένο.

-Να υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν φάνε, επειδή η «η νέα κοινωνική τάξη» θέλει κέρδη κι όχι ανθρώπους χορτασμένους…

-Παιδιά, μικροί μαθητές, που δεν έχουν φάει επί τρεις και τέσσερις ημέρες και λιποθυμούν από ασιτία μέσα στις τάξεις. Κι η χορτασμένη υπουργός να χλευάζει το φαινόμενο…

-Να υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες νέοι που δεν βλέπουν παρά μόνο σκοτάδι στο μέλλον τους, χωρίς καμιά προοπτική εργασίας. Νέοι με πτυχίο ή χωρίς πτυχίο, που θα έπρεπε όμως να ονειρεύονται πώς θα κατακτήσουν τη ζωή, πώς θα δημιουργήσουν. Και να τους ζητά το κράτος να πληρώνουν χαράτσια «αλληλεγγύης» υπέρ… των ανέργων…

-Οι άνεργοι στη χώρα να φτάνουν και να ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο ψυχές και αυτό για τους «ιθύνοντες» να μην αποτελεί παρά ένα στατιστικό στοιχείο, καταγραμμένο από την υπηρεσία του κράτους.

-Να θεωρείται «προνόμιο» να διατηρεί κάποιος την εργασία του… Ακόμη κι αν έχει να πληρωθεί για καιρό… Ακόμη κι αν δουλεύει χωρίς ασφάλεια… Ακόμη κι αν έχει καταργηθεί κάθε έννοια εργασιακής σχέσης…

-Να βάζει… «εθνικό στόχο» ο πρώην πρωθυπουργός να υπάρχει ένας εργαζόμενος σε κάθε οικογένεια.

-Να κρύβεται η γιαγιά τις ημέρες των Χριστουγέννων για να μη συναντήσει τα εγγόνια της, επειδή δεν μπορεί να τους δώσει 2 ευρώ χαρτζιλίκι, για το καλό…

-Να έχεις δουλέψει 35-40 χρόνια, να παίρνεις μια σύνταξη που δεν ταιριάζει καν με την αξιοπρέπειά σου και να σου ζητά το κράτος να πληρώνεις τα σπασμένα που προκάλεσαν άλλοι, επιβάλλοντάς σου διαρκώς έκτακτα χαράτσια, ενώ απ’ αυτά εξαιρεί τους έχοντες και κατέχοντες, όπως οι εφοπλιστές…

-Να επιβάλλει το κράτος παράνομα έκτακτα φορολογικά μέτρα, μέσω λογαριασμών κοινωνικών αγαθών. Για παράδειγμα, το χαράτσι της ΔΕΗ. Και να μένουν χωρίς ρεύμα άνθρωποι που πληρώνουν αυτό που τους παρέχεται μέσω του ηλεκτρικού. Μόνο ένα εξευτελισμένο και πτωχευμένο ηθικά κράτος μπορεί να το κάνει αυτό…

-Να βλέπεις στο τέλος της λαϊκής ή στον κάδο έξω από το σούπερ μάρκετ ουρά τους ανθρώπους να ψάχνουν για κανένα φρούτο χτυπημένο να μπορεί να καταναλωθεί…

-Να σου λέει ο μπακάλης ότι αγοράζουν γάλα βερεσέ για τα παιδιά οι γονείς…

-Να κατεβαίνεις στην αγορά και να βλέπεις ένα στα δύο μαγαζιά κλειστό. Και στο άλλο τον καταστηματάρχη να κρατά απελπισμένος το κεφάλι…

Είναι τόσες οι περιπτώσεις που περιγράφουν τη σημερινή πτώχευση των Ελλήνων, τη φρίκη στην ελληνική κοινωνία, που μόνο αλαζόνες, υπερφίαλοι πολιτικοί, πολιτάντηδες και τραπεζίτες, δεν μπορούν να διαπιστώσουν. Επειδή όλοι εκείνοι, υπηρέτες των σαλονιών της Μέρκελ και των «αγορών», έχουν εξασφαλίσει τη δική τους πλούσια πορεία, χωρίς να μπορούν να σκεφτούν τον κόσμο που υποφέρει…

Αυτή είναι η πραγματική χρεοκοπία. Όταν οι άνθρωποι εξοντώνονται, μια χώρα έχει ήδη χρεοκοπήσει. Κοινωνικά, πολιτισμικά, ηθικά… Και φυσικά οικονομικά. Τι νομίζετε ότι είναι μια χώρα; Οι τράπεζες και το χρηματιστήριο, οι αγορές και το χρήμα των πλουσίων; Ή τα ψηλά βουνά που λέει ο ποιητής; Αν οι ψυχές εξαφανιστούν, το μέλλον ακυρώνεται…

Χάος είναι να εξοντώνονται οι Έλληνες και την ίδια ώρα, όπως αποκαλύψαμε με έγγραφα την περασμένη Δευτέρα:

-Ενώ πολλαπλασιάζονται οι φόροι, το χαράτσι της ΔΕΗ, ο φόρος «αλληλεγγύης», απαλλάσσονται ή μειώνονται κατά 60% οι φόροι σε μεγάλες επιχειρήσεις, μεγάλες ακίνητες ιδιοκτησίες, ιδιοκτήτες σκαφών, αεροσκαφών, πισίνων!

-Με προκλητική απόφαση εξαιρούνται από το χαράτσι στα ακίνητα οι… εφοπλιστές!

-Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να συνεχίζει να εισπράττει 373.000 ευρώ το χρόνο και να καλεί τους Έλληνες να… βάλουν πλάτη, χωρίς ο ίδιος πρώτος να δίνει το παράδειγμα

-Ο τραπεζίτης Λουκάς Παπαδήμος, με την κεντρική ευθύνη στην εισοδηματική – οικονομική πολιτική της χώρας αλλά και της ευρωζώνης κατά τις δύο τελευταίες δεκαετίες, ως «σωτήρας» (των αγορών…) να πληρώνεται πλουσιοπάροχα, επί 13 χρόνια, από το δημόσιο για θέση που δεν κάλυπτε στο Πανεπιστήμιο, ενώ για το αξίωμα του πρωθυπουργού να συνεχίζει να παίρνει τα 113.000 ευρώ το χρόνο. Εκείνος επίσης καλεί σε θυσίες, αλλά χωρίς να δίνει πρώτος το παράδειγμα.

-Το ίδιο και η κυβέρνησή του, αλλά και η βουλή. Η «προσφορά» στον τόπο θα είναι τα εκατομμύρια ευρώ της αμοιβής, αφού έτσι κι αλλιώς οι πολιτικές από αλλού υπαγορεύονται και είναι καταστροφικές… Οι «πρώτοι» δεν δίνουν καν το παράδειγμα στην υπό καταστροφή ελληνική κοινωνία…

-Το κόστος του κράτους αυξάνεται, από τα 109 δισ. το 2010 σε 169 δισ. το 2012

-Το υπουργείο Παιδείας κόβει 342 εκατ. ευρώ από την εκπαίδευση και δίνει 124 εκατ. για δημόσιες σχέσεις…

Και, εν τέλει, πτώχευση και χάος είναι να μην έχεις άξιους εκπροσώπους, σε όλα τα επίπεδα. Οι οποίοι αναζητούν το χάος και την κόλαση σε ένα μελλοντικό χρόνο, μόνο και μόνο για να εκβιάσουν συνειδήσεις. Και δεν βλέπουν, αρνούνται να δουν τη σημερινή τραγωδία. Που υποβαθμίζουν την ανθρώπινη αξία, στο πλαίσιο μιας ιδιότυπης τιμωρίας για χρήματα που οφείλονται, αλλά δεν μας λένε πώς και πόσα, ενώ το χρέος δεν το προκάλεσαν αυτοί που τιμωρούνται. Από ανάξιους ανθρώπους οι οποίοι όχι μόνο προκάλεσαν πρωτίστως τα προβλήματα, αλλά δεν είχαν και τη λύση, κι έτσι παραδόθηκαν άνευ όρων σε ξένους ηγέτες, στις ξένες αγορές, παραδίδοντας κατά συνέπεια τον Άνθρωπο και τη Χώρα…«Υπογραφή ευτελισμού να μην περιμένουν. Θα αναλάβουμε την δέσμευση με τον λόγο της πολιτικής μας τιμής» είπε ο Γ.Καρατζαφέρης

Πρόταση να υπογραφεί η δανειακή σύμβαση μόνον από τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και να μην απαιτηθεί η συνυπογραφή των πολιτικών αρχηγών, διατύπωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, διαμηνύοντας ταυτόχρονα ότι όσοι επιμένουν και το απαιτούν θα βρουν αντιστάσεις για λόγους αρχής.

«Εμείς θα στηρίξουμε την σύμβαση, θα αναλάβουμε την δέσμευση με τον λόγο της πολιτικής μας τιμής, αλλά υπογραφή ευτελισμού να μην περιμένουν κάποιοι» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Καρατζαφέρης, κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησής του προς τον πρωθυπουργό, στη Βουλή.

«Πιστεύω ότι το PSI είναι μια εξαιρετική ευκαιρία και ότι δεν θα υπάρξουν την τελευταία στιγμή παρενέργειες που θα μπορούσαν να το τινάξουν στον αέρα. Από εκεί και πέρα, υπάρχει η νέα δανειακή σύμβαση μπροστά μας, η οποία δεν είναι περίπατος. Είναι μια σκληρή και επίπονη προσπάθεια, ώστε να μπορέσουμε να αφαιρέσουμε κάποιους από τους εξαιρετικά δεσμευτικούς, αλλά, ταυτοχρόνως και μειωτικούς όρους, οι οποίοι προβάλλονται» ανέφερε, υπογραμμίζοντας:

«Η Ελλάδα πρέπει να είναι συνεπής και αυτή η δανειακή σύμβαση πρέπει να υπογραφεί από τον πρωθυπουργό της χώρας. Όμως, αυτές οι απαιτήσεις οι οποίες προβάλλονται, εμμέσως πλην σαφώς από την τρόικα, ότι πρέπει να την συνυπογράψουν και οι πολιτικοί αρχηγοί, πρέπει να σας πω ότι θα βρουν αντιστάσεις, μόνο και μόνο, για λόγους αρχής. Δεν μπορούμε να δεχτούμε την προσπάθειά τους αυτή για τη μείωση τη δική μας. Εμείς, οι οποίοι έχουμε αναλάβει να στηρίξουμε τη χώρα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, θα αναλάβουμε με το λόγο της πολιτικής μας τιμής να εφαρμόσουμε αυτό για το οποίο δεσμευόμαστε. Αλλά υπογραφή ευτελισμού, να μην περιμένουν κάποιοι. Ό,τι κι αν σημαίνει αυτό».

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος που απάντησε στον κ. Καρατζαφέρη, προειδοποίησε ότι οι Έλληνες «δεν θα γίνουμε αντικείμενα σωφρονισμού», ενώ σημείωσε:

«Δεν θα μπορέσουμε να δώσουμε έντιμη απάντηση αν δεν υπογραφούν και διεκπεραιωθούν το PSI και η δανειακή σύμβαση. Αυτά θα προδιαγράψουν την πορεία της χώρας μέχρι το 2015 και αυτά είναι που δημιουργούν το πλαίσιο σταθερότητας στη χώρα».
45 δισεκατομμύρια ευρώ έχει εξοικονομήσει η Γερμανία κατά την έκδοση των κρατικών ομολόγων της τα τελευταία χρόνια λόγω χαμηλών επιτοκίων, καθώς προβάλλει ως ελκυστική εναλλακτική λύση για τους επενδυτές. Αυτό το συμπέρασμα προκύπτει από σχετική έρευνα του Ινστιτούτου της Γερμανικής Οικονομίας στην Κολωνία με συντονιστή τον οικονομολόγο Μάρκους Μιλ, γράφει σήμερα η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine.

Οι ερευνητές του ινστιτούτου διαπιστώνουν ότι, ενώ στην περίοδο 2000-2008 η μέση απόδοση για τα γερμανικά ομόλογα ήταν 3,42% για το διετές και 4,27% για το δεκαετές, από το 2009 μέχρι σήμερα η απόδοση αυτή μειώνεται σε 1,11% για τα έντοκα γραμμάτια διετίας και 2,91% για τα δεκαετή ομόλογα. Από αυτή τη μείωση η Γερμανία εξοικονομεί συνολικά 45 δισεκατομμύρια ευρώ.

Αρνητικά επιτόκια αρχίζουν να προσελκύουν τα γερμανικά κρατικά ομόλογα. Μόλις χθες το γερμανικό κράτος εξέδωσε ομόλογο τριακονταετίας με επιτόκιο 2,62%. Ήταν το χαμηλότερο επιτόκιο που είχε ζητηθεί μέχρι σήμερα, καθώς τον περασμένο Οκτώβριο η απαίτηση των ιδιωτών ομολογιούχων για αντίστοιχους τίτλους ήταν 2,82%. Προ ημερών μάλιστα σε άλλη έκδοση εντόκων γραμματίων οι ομολογιούχοι είχαν συμφωνήσει ακόμη και σε αρνητικά επιτόκια. Με άλλα λόγια, ήταν διατεθειμένοι ακόμα και να πληρώσουν τη Γερμανία για να δεχθεί να δανειστεί τα χρήματά τους, επισημαίνει η Frankfurter Allgemeine.

Αυτό προφανώς συμβαίνει γιατί η ζήτηση για γερμανικά ομόλογα έχει αυξηθεί λόγω της κρίσης στην ευρωζώνη και οι επενδυτές αναζητούν σίγουρο καταφύγιο για τα χρήματά τους. Λόγω της υψηλής ζήτησης η Γερμανία θα εκδώσει τον Απρίλιο νέο ομόλογο τριακονταετούς διάρκειας, το οποίο απευθύνεται κυρίως σε επενδυτές μακράς πνοής, όπως ασφαλιστικές εταιρείες και συνταξιοδοτικά ταμεία.

Αντίστοιχα ομόλογα εξέδωσε την Τρίτη και η Ολλανδία, ενώ η Αυστρία εξέπληξε τους επίδοξους επενδυτές, εκδίδοντας ομόλογα πεντηκονταετίας, τα οποία είχαν επίσης υψηλή ζήτηση.


Η Ελλάδα χρειάζεται μια Στρατηγική Ομάδα Κρούσης. Μπορεί αυτή η έκφραση να ξαφνιάσει ακόμα και τους ειδικούς των ενόπλων δυνάμεων, διότι το δεύτερο σκέλος αφορά συνήθως το τακτικό επίπεδο. Η εξήγηση είναι απλή, το πρώτο σκέλος δεν επαρκεί. Η Ελλάδα δεν χρειάζεται μόνο ένα think tank. Κι ο λόγος είναι ότι το θεωρητικό είναι ανίκανο ν’ αλλάξει τις καταστάσεις και σίγουρα τα δεδομένα που απασχολούν το λαό μας.

Η Στρατηγική σκέψη είναι απαραίτητη, όπως και ο στρατηγικός σχεδιασμός, αλλά πρέπει να υποστηριχτούν και από τη στρατηγική διαχείριση της κρίσης. Με άλλα λόγια, όλα αυτά είναι απλώς ιδέες όσο δεν υπάρχουν υλοποιήσεις. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την ομάδα κρούσης. Από την άλλη πλευρά, κινήσεις σε τοπικό επίπεδο δίχως στρατηγική ακόμα και αν είναι αποτελεσματικές δεν εξασφαλίζουν τίποτα σε ολικό επίπεδο.

Η έννοια της Στρατηγικής Ομάδας Κρούσης είναι λοιπόν ένα μείγμα ικανό να διαχειριστεί ένα στρατηγικό mix από την ιδέα έως την υλοποίηση της. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα είναι πολυμετωπικά και οι τοπικές προσεγγίσεις καταρρέουν διότι, μπαίνουν σε ένα πλαίσιο ανταγωνιστικό όταν οι άνθρωποι δεν έχουν πραγματική εικόνα των άλλων προβλημάτων και δεν μπορούν να συνδυάσουν τη θεματολογία. Όταν δεν υπάρχει μία Στρατηγική Ομάδα Κρούσης δεν αντιλαμβανόμαστε τα κοινά στοιχεία που μπορούν να έχουν προβλήματα, όπως το θέμα της αναγνώρισης και της ποινικοποίησης της άρνησης της γενοκτονίας, οι κυπριακές προσφυγές, οι γερμανικές αποζημιώσεις, τα ακριτικά νησιά, η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, η απόρριψη των φραχτών, η απόδειξη του εθνικού θησαυρού που αποτελούν οι Καραθεοδωρήδες, η εθνική άμυνα, η πολεμική αεροπορία, οι εναλλακτικές ανάπτυξης οικονομίας, η ποιότητα των ελληνικών προϊόντων, η Καρυάτιδα, τα Μάρμαρα του Παρθενώνα. Όντως είναι ελάχιστοι αυτοί που μπορούν να αντιληφθούν την συνεκτικότητα αυτής της θεματολογίας, ειδικά όταν τη συνδυάζουμε με επιστημονικές ανακαλύψεις και με την παιδεία σε όλες τις βαθμίδες. Διότι όλοι μας κοιτάζουμε και λίγοι βλέπουν την πραγματικότητα, για να έχουν αποτελεσματικά οράματα και βέβαια υλοποιήσιμα. Τώρα ο καθένας έχει τα δεδομένα στα εθνικά και οικονομικά θέματα. Οι κατηγορίες δεν αλλάζουν τίποτα. Ο ελληνικός λαός θέλει έργα επί του πρακτέου.

Σε κάθε τομέα υπάρχουν σοβαροί άνθρωποι που μπορούν να προσφέρουν στην πατρίδα μας μέσω των κινήσεων τους. Αν αυτές λοιπόν είναι συντονισμένες και όχι σπασμωδικές, τότε μπορούμε πραγματικά να βοηθήσουμε τη χώρα δίχως να περιμένουμε τίποτα από τους άλλους. Οι Έλληνες δεν είναι πολλοί, αλλά δεν είναι λίγοι. Οι Έλληνες δεν είναι αντιδραστικοί, αλλά αντιστασιακοί. Τόσα χρόνια κατάφεραν να επιζήσουν μετά από γενοκτονίες, καταστροφές, πολέμους και είναι ακόμα εδώ για να προσφέρουν το έργο τους στην Ανθρωπότητα. Η μιζέρια της κοινωνίας δεν αλλάζει τίποτα ούτε καν τη σαθρότητα. Μπορεί να είμαστε άθλιοι, όπως θα έλεγε ο Victor Hugo, αλλά ο λαός μας κατάφερε άθλους. Έχουμε παρελθόν και το μέλλον μας ανήκει, διότι είμαστε ένας λαός του χρόνου. Και η εθνική μας στρατηγική πρέπει να είναι ΣΟΚ και ΚΛΕΟΣ.
Σε όλα τα κράτη, τα εκ του νόμου οριζόμενα ως εγκλήματα τιμωρούνται. Όχι μόνον τα εκ δόλου, αλλά και τα εξ αμελείας τελούμενα. Στην Κίνα μάλιστα και για ανθρωποκτονία εξ αμελείας έχει επιβληθεί ποινή θανάτου (βλ. πολύ ενδιαφέρουσα διατριβή Γεωργίου Πλαγιαννάκου, επ. Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου με τίτλο «Δικαστές και Δικαιοσύνη» εκδ. Νομικής Βιβλιοθήκης). Στην πατρίδα μας και αν διαλυθεί η χώρα, καμία κύρωση δεν επιβάλλεται στον υπεύθυνο και υπαίτιο πρωθυπουργό, εκτός από την καταψήφισή του. Έστω και εάν η πολιτική του ισοδυναμούσε με προδοσία. Είναι αυτό δίκαιον και πρέπον;
Ο Γιώργος Παπανδρέου, παρέλαβε μίαν Ελλάδα, η οποία, παρά τις ανεπίτρεπτες για τη χώρα αντιδράσεις του, όταν ήταν αρχηγός αντιπολιτεύσεως και παρά τις επεμβάσεις ξένων παραγόντων, κατά την προηγούμενη τριετία, λειτουργούσε ως Κράτος και είχε πολίτες αισιοδόξους, με σχέδια για το μέλλον.

Ο Κ. Καραμανλής, όπως κατ΄ επανάληψη έχει γραφεί, είχε επιτύχει συμφωνία με τον κ. Αλμούνια να μειώσει τις κρατικές δαπάνες κατά 30% (που θα ήταν εφικτό με μόνη την κατάργηση ορισμένων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, αχρήστων συμβουλίων, «ανεξαρτήτων υπηρεσιών» και την απόλυση αργομίσθων), να παγώσει μισθούς και συντάξεις για μία τριετία, να περικόψει υπερωρίες και επιδόματα και να καθιερώσει τεκμήρια εισοδήματος και ευέλικτες εργασιακές σχέσεις.

Αλλά ήλθε στην εξουσία ο υποσχεθείς στο λαό καλύτερες ημέρες και αυξήσεις μισθών και συντάξεων, κατά το ποσοστόν του πληθωρισμού, κ. Γ.Α.Π., όχι δια να δανεισθεί τα αναγκαία χρήματα από τις αγορές, με το τότε ισχύον χαμηλό επιτόκιο, όπως λογικώς επιβαλλόταν, αλλά για να συνάψει δάνεια με το Δ.Ν.Τ. και την Τρόικα, υπό δυσμενεστάτους για τους Έλληνες όρους.

Περιέκοψε δώρα εορτών και επιδόματα αδείας. Μείωσε δραματικά μισθούς και συντάξεις. Και επέβαλε στα απομένοντα ποσά τούτων βαρύτατες φορολογίες. Οι πολίτες περιήλθαν σε απόγνωση. Οι αυτοκτονίες, κατά τα ΜΜΕ, υπερέβησαν τις 2.000. Ορισμένες οικογένειες, που δεν είχαν τη δυνατότητα να μισθώσουν στέγη, κατέφυγαν σε σπηλιές. Χιλιάδες πολίτες που έμειναν άνεργοι ή έκλεισαν τα καταστήματά τους, σιτίζονται στα συσσίτια του Δήμου ή της Ενορίας τους.

Αυτή δε τη συμφορά, που επέφερε στη χώρα, αν όχι δολίως, οπωσδήποτε εκ βαρυτάτης και ασυγγνώστου αμελείας (ο ίδιος έλεγε ότι οι χώρες που συνδέονται με το ΔΝΤ καταστρέφονται), δεν εντρέπεται να αποκαλεί «σωτηρία» της χώρας. Μας έσωσε από την πτώχευση, διαλαλεί. Αν και του κουρέματος των ομολογιών, προηγήθηκε το βαθύτατο κούρεμα μισθών και συντάξεων. Και ακολούθησε η ανεργία (18%), η στέρηση και η πενία.
Ασφαλιστικά ταμεία αδυνατούν να πληρώσουν συντάξεις, διότι επιβαρύνθηκαν με ασφαλισμένους ουδέποτε εργασθέντες και διότι το Κράτος τα υπεχρέωσε να αγοράσουν ομόλογά του. Τώρα εξαγγέλλεται η κατάργηση των επικουρικών συντάξεων, μετά την οποία οι συνταξιούχοι θα αδυνατούν να επιβιώσουν.

Παρ΄ όλα αυτά υπάρχουν βουλευτές και πολίτες, που χειροκροτούν τον δημιουργό αυτής της καταστάσεως της όμορφης χώρας μας, το υπέδαφος της οποίας θα ήταν δυνατόν να την καταστήσει πλουσία. Αν αυτή η καταστροφή της πατρίδος μας μείνει ατιμώρητη, οι επιζώντες Έλληνες θα είναι άξιοι της τύχης τους.

Οι πολίτες πρέπει να μάχονται για την εφαρμογή των νόμων, όπως μάχονται και όταν δέχονται επίθεση εχθρού. Οφείλουν να αντιδρούν σοβαρά, όταν γνωστοποιούνται πιέσεις κατά των Ελλήνων Δικαστών και Εισαγγελέων, που επιδιώκουν να εφαρμόσουν το Σύνταγμα και τους Νόμους του Κράτους. Να αποδοκιμάζουν την προπαγάνδα των αργυρώνητων και πωλημένων διαμορφωτών της κοινής γνώμης, όταν στρέφεται κατά του θεσμού της Δικαιοσύνης και προσπαθεί να υποκινήσει την έχθρα του λαού εναντίον των λειτουργών της.

Θυμηθείτε αυτούς που διαλαλούσαν στα τηλεοπτικά δίκτυα, ότι η σύνταξη των 1.500 ευρώ είναι μεγάλη. Αναλογισθείτε τους βουλευτές, που θεωρούσαν μεγαλοσυνταξιούχους τους συνταξιοδοτουμένους με το ποσό αυτό. Ενώ ο καθένας τούτων επιβάρυνε το Κράτος συνολικώς με ποσό 65.000 ευρώ μηνιαίως, υπολογιζομένων όλων των παροχών (αυτοκίνητα, τηλέφωνα, γραφεία κλπ), που πληρώνει το Κράτος.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, σε δύο μόνον έτη, επεβάρυνε το δημόσιο χρέος κατά 70 δις ευρώ. Ενώ δε ο αρχηγός του είχε συμφωνήσει με τους εκπροσώπους των ισχυροτέρων κρατών της Ευρωζώνης, τους όρους συνάψεως του τελευταίου δανείου (26 Οκτωβρίου), επανελθών στην Ελλάδα, εδήλωσε, ότι θα γίνει δημοψήφισμα, για την υπογραφή της σχετικής συμβάσεως. Η δήλωση αυτή, όπως είναι γνωστό, επηρέασε δυσμενώς όλα τα Χρηματιστήρια του κόσμου και οι μόνοι ωφεληθέντες εξ αυτής είναι εκείνοι οι οποίοι επιδιώκουν την αύξηση των ασφαλίστρων κινδύνων των δανειστών μας (CDS), που απεκόμισαν ανυπολόγιστα οφέλη.
Και το ερώτημα είναι: γιατί και ποίοι ενοχλούνται από την έρευνα των συνεπειών τούτων, εκ μέρους των Οικονομικών Εισαγγελέων;

Είναι νοητό, ενώ είναι σε εξέλιξη οι υποθέσεις που ερευνούν οι Οικονομικοί Εισαγγελείς, να δηλώνει ο υπουργός Δικαιοσύνης, ότι «δεν μπορεί να αγνοήσει το γεγονός ότι οι συγκεκριμένοι Εισαγγελείς έπληξαν το κύρος της Δικαιοσύνης με τις συγκεκριμένες πράξεις και συμπεριφορές τους και ιδιαίτερα με το ότι εδήλωσαν πως δεν δέχονται να είναι Εισαγγελείς υπό απαγόρευση ή καθ΄ υπαγόρευση»;
Ο ίδιος ο υπουργός Δικαιοσύνης στην ανακοίνωσή του δέχεται ότι τόσον αυτός, όσον και δύο άλλοι ανώτατοι εισαγγελικοί λειτουργοί, συνέστησαν διαδοχικώς στους άνω αντεισαγγελείς Εφετών να περαιώσουν ταχέως την υπόθεση των CDS. Η σύσταση αυτή λογικώς ερμηνεύεται ως προτροπή για αντικειμενική έρευνα εις βάθος της υποθέσεως ή για «κουκούλωμα» αυτής;

Κατά συνέπεια οι άνω αντεισαγγελείς πλήττουν το κύρος της Δικαιοσύνης, μη ανεχόμενοι συστάσεις του είδους αυτού ή ο υπουργός που τους απειλεί με πειθαρχική δίωξη για την αντίδρασή τους κατά την διάρκεια των ανακρίσεών τους; Και η ανωτέρω υπουργική ανακοίνωση είναι ενέργεια υπουργού κυβερνήσεως Εθνικής Ενότητος ή φανατικού κομματικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ;

Οι τύχες του κόσμου και των κρατών είναι πολλές φορές στα χέρια ανθρώπων οι οποίοι δεν συμβουλεύονται τη λογική. Στο βιβλίο «Αυτοί οι άρρωστοι που μας κυβερνούν», των Pierre Accoce (δημοσιογράφου) και Pierre Rentchnick (ιατρού της Ακαδημίας Επιστήμων της Ν. Υόρκης) περιγράφονται οι ψυχοσωματικές ασθένειες των ηγετών του κόσμου και η επίδραση αυτών στις εξελίξεις των γεγονότων του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Κατά τους συγγραφείς αυτούς ο Χίτλερ έπασχε από υστερία και νόσο του Πάρκινσον, ο Μουσολίνι από νευροσύφιλη, ο Τσάμπερλαιν από καρκίνο του εντέρου και κατάθλιψη, ο Γκαμελέν από νευροσύφιλη, ο Στάλιν από παρανοειδή προσωπικότητα, ο Τσώρτσιλ από κυκλοθυμικές διαταραχές και ο Ρούζβελτ από αρτηριοσκλήρυνση του εγκεφάλου.

Το μοίρασμα του κόσμου στη Γιάλτα, που είχε ως αποτέλεσμα τα κράτη της Ανατολικής Ευρώπης να υπαχθούν στο σιδηρούν παραπέτασμα επί μισό αιώνα, έγινε υπό το κράτος των ανωτέρω ψυχοπαθολογικών καταστάσεων των τριών ηγετών. Ο Ρούσβελτ ήταν σχεδόν ετοιμοθάνατος (απεβίωσε μετά 2-3 μήνες με αρτηριακή πίεση 300/170 mm) και έκδηλα σημεία διανοητικής συγχύσεως και εκπτώσεως. Και ο Τσώρτσιλ είχε καταθλιπτική διάθεση και δεν ήταν πρόθυμος να αντισταθεί μόνος στις απαιτήσεις του Στάλιν.

Στο ίδιο σύγγραμμα περιγράφονται οι ψυχοσωματικές παθήσεις και χαρακτήρες των κάτωθι ηγετών: Ουίλσονος, Χάρτιγκ, Αιζενχάουερ, Κένεντυ, Νίξον, Σαλαζάρ, Αντενάουερ, Ντε Γκωλ, Πομπιντού, Λένιν, Κρούτσεφ, Μπρέζνιεφ, Ήντεν, Νασέρ, Τσου–εν-Λαι και Μάο Τσε Τουνγκ, των οποίων οι δραστηριότητες έπαιξαν ρόλο στη ζωή των λαών τον 20ο αιώνα.
Επομένως και σήμερα, ενδέχεται, ορισμένοι πολιτικοί ηγέτες, που παρουσιάζουν μεταπτώσεις ή ελλείψεις επικοινωνίας με την πραγματικότητα, να χρήζουν ιατρικής παρακολουθήσεως!Το σύνολο των παρεμβάσεων στα εργασιακά και η κάλυψη της μαύρης τρύπας του 2011, που φτάνει τα 2 δισ. ευρώ, αποτέλεσαν τα κυρίαρχα ζητήματα συζήτησης στην κυβερνητική σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό κ. Λ. Παπαδήμο, που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οπως αποφασίστηκε, η μαύρη τρύπα των 2 δισ. ευρώ για το 2011 θα καλυφθεί από περιστολές στην δαπάνη για τα φάρμακα, καθώς και από τον τομέα της Αμυνας.

Παράλληλα, ο κ. Παπαδήμος έδωσε στους υπουργούς και έχει ήδη αποστείλει στους πολιτικούς αρχηγούς το 10σέλιδο κείμενο (λέγεται ότι ήταν στα Αγγλικά) με τις βασικές αρχές του νέου μνημονίου, το οποίο και θα πρέπει το συντομότερο δυνατόν να αποτελέσει αντικείμενο συμφωνίας μεταξύ ΠαΣοΚ, ΝΔ και ΛαΟΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τη σύσκεψη κατέστη σαφές ότι τα διαπραγματευτικά περιθώρια της κυβέρνησης είναι εξαιρετικά στενά και οι πιέσεις από την πλευρά των δανειστών (όχι μόνο του ΔΝΤ, αλλά και της Επιτροπής) είναι έντονες, ειδικώς στο θέμα της μείωσης των μισθών, όπυ εμφανίζονται αμετακίνητοι. Χαρακτηριστικό ήταν ότι κορυφαίος υπουργός κατά την έξοδό του από το Μεγάρο Μαξίμου σημείωσε ότι η πίεση της τρόικας είναι αφόρητη στην κατεύθυνση κατάργησης εστω και ενός μισθού.

Για τα επικουρικά ταμεία αναφέρθηκε ότι για την επόμενη 3ετία απαιτούνται 650 εκατομμύρια ευρώ, ώστε να μην μειωθούν οι επικουρικές συντάξεις.

Οι επόμενες κινήσεις

Υπό αυτήν την έννοια, αν και εκ μέρους του Πρωθυπουργού δεν έγινε συγκεκριμένη αναφορά στο πολιτικό πλαίσιο που θα πρέπει να διασφαλιστεί για την πρόοδο στην χρηματοδότηση της χώρας, για τους περισσότερους είναι σαφές ότι: βασική προϋπόθεση για τις περαιτέρω εξελίξεις είναι η συμφωνία των κομμάτων ώστε να περάσει το νέο οικονομικό πρόγραμμα, τις βασικές αρχές του οποίου (ένα 10σέλιδο κείμενο) μοίρασε ο Πρωθυπουργός στους υπουργούς.

Παράλληλα, συμφωνήθηκε ότι ο υπουργός Εργασίας κ. Γ. Κουτρουμάνης θα προσέλθει στις συναντήσεις με την τρόικα με δύο άξονες επιχειρηματολογίας: α) την συμφωνία των κοινωνικών εταίρων, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί, χωρίς δηλαδή μειώσεις στον κατώτατο μισθό και με διατήρηση 13ου και 14ου και β) την ισχύουσα νομοθεσία περί υπερίσχυσης των επιχειρησιακών συμβάσεων, οι οποίες θα πρέπει να ενθαρρυνθούν ούτως ώστε να μην μειωθεί ο κατώτατος μισθός.

Τριήμερο εξελίξεων

Κατόπιν αυτών, η πίεση αναμένεται ότι θα μεταφερθεί στους πολιτικούς αρχηγούς και ειδικότερα στους κκ. Σαμαρά και Καρατζαφέρη, προκειμένου να συμφωνήσουν στο νέο μνημόνιο και να διασφαλίσουν την ψήφισή του από τις Κοινοβουλευτικές τους ομάδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Παπαδήμος τόνισε ότι «είναι σημαντική η πίεση του χρόνου και αυτήν την περίοδο κρίνεται η χρηματοδότηση της χώρας». Ζήτησε μάλιστα ο Πρωθυπουργός από τους υπουργούς να βρίσκονται σε διαρκή επιφυλακή και άφησε να εννοηθεί ότι είναι πιθανή η σύγκλιση του υπουργικού συμβουλίου για την λήψη αποφάσεων σχετικά με το οικονομικό πρόγραμμα, εντός του Σαββατοκύριακου και αναλόγως των εξελίξεων στις συζητήσεις για την ανταλλαγή των ομολόγων και την πιθανολογούμενη νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στόχος θα είναι, σε περίπτωση ομαλών εξελίξεων, η έγκριση από το υπουργικό συμβούλιο ενός πλαισίου για το νέο οικονομικό πρόγραμμα, ει δυνατόν πριν τη σύνοδο κορυφής της ερχόμενης Δευτέρας.Με τις υγείες σας! Άντε και στην έκτη θέση ρε παιδιά…Όχι καλά τα πήγατε! Το βουλιάξατε για τα καλά μαζί την χώρα και το κόμμα …Το ΠΑΣΟΚ, ακόμα και με αναγωγή των αναποφάσιστων πέφτει πιο κάτω και από το ποσοστό που είχε λάβει στις εκλογές του ... 74, δηλαδή 12%! Μπορεί πλέον να εκλέξει, περί τους 35-40 βουλευτές!

Η ΝΔ, προηγείται με ποσοστό 30,5%, ενώ δεύτερο κόμμα αναδεικνύεται η Δημοκρατική Αριστερά με 13%. Ακολουθούν το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 12,5% για το κάθε κόμμα και στην πέμπτη θέση, κατατάσσεται το ΠΑΣΟΚ. Πράγμα που σημαίνει ότι τα κόμματα της Αριστεράς στο σύνολο τους συγκεντρώνουν 38%!!!

Στη συνέχεια ακολουθεί ο ΛΑΟΣ, με σχεδόν το ίδιο ποσοστό με το 2009, 6%.Οι Οικολόγοι οριακά μπαίνουν στην Βουλή με το 3%.

Ο λαός φαίνεται ότι τελικά κατάλαβε … Ήρθαν τόσες πληροφορίες στο μυαλό μας, που επιτέλους και ο πιο κολλημένος θα έβλεπε με ποια βήματα μας κλέβουν τα όνειρά μας και μας σκοτώνουν το μέλλον μας.

Είναι σίγουρο πια ότι με τη βοήθεια ή την αδυναμία της κυβέρνησης Παπανδρέου να αντιμετωπίσει με τη δέουσα πολιτική ικανότητα αυτήν την ιστορική κρίση χρέους, δανειστές και κυβέρνηση αποδυνάμωσαν την Ελλάδα μέσα σε 2 χρόνια.

Εκείνο που μένει να απαντηθεί από τους ιστορικούς του μέλλοντος είναι αν το κόλπο ήταν και είναι προμελετημένο! Αν έχει να κάνει με τον πλούτο του Αιγαίου! Αν ήταν δηλαδή στόχος τους να φθάσουν την Ελλάδα στο έσχατο σημείο να μην μπορεί να αρνηθεί τίποτα!!!


Την άποψη ότι πρέπει να αποτραπεί πάση θυσία μια χρεοκοπία της Ελλάδας, εκφράζει ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ σε συνέντευξή του που δημοσιεύει σήμερα η Figaro. Ο Γιούνκερ, που είναι και πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, εκτιμά ότι η αδυναμία προώθησης των διαρθρωτικών αλλαγών στην Ελλάδα οφείλεται στην απροθυμία των κομμάτων. Γι' αυτό και απευθύνει έκκληση προς αυτά να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να στηρίξουν τις μεταρρυθμίσεις.

«Η Ελλάδα είναι μια ξεχωριστή περίπτωση. Δεν αποδίδω ευθύνες στον πρωθυπουργό Παπαδήμο. Παρατηρείται μια πραγματική κόπωση των ελληνικών πολιτικών δυνάμεων που τις εμποδίζει να ακολουθήσουν το δρόμο των μεταρρυθμίσεων», σημειώνει ο λουξεμβούργιος πολιτικός. Και απευθύνει έκκληση προς τους Ελληνες «να μην κάνουν πίσω, να αποφασίσουν τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες ποιες είναι οι προτεραιότητές τους και να μη θέσουν σε κίνδυνο την οικονομική βοήθεια που θα λάβουν από την ΕΕ και το ΔΝΤ».

Απαντώντας στην ερώτηση αν η Ελλάδα μπορεί να χρεοκοπήσει χωρίς να εγκαταλείψει τη ζώνη του ευρώ, ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ τόνισε ότι δεν θέλει να μπει σ' αυτή τη λογική. «Δεν υπάρχει χρεοκοπία χωρίς επιπτώσεις στις άλλες χώρες. Είναι προς το συμφέρον όλων μας να αποτρέψουμε μια χρεοκοπία της Ελλάδας», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Να βάλει πλάτη και η ΕΚΤ»

Αίσθηση προκαλεί - εν όψει της συνόδου κορυφής της ΕΕ την προσεχή Δευτέρα - η έμμεση πλην σαφής έκκληση που απηύθυνε ο Γιούνκερ προς την ΕΚΤ να βοηθήσει ουσιαστικά τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, καθώς «δεν μπορούμε να τα ζητάμε όλα από τη Γερμανία». Ερωτηθείς αν πρέπει να βάλει η ΕΚΤ το χέρι στην τσέπη, απαντά ότι «υπάρχει αυτή η συζήτηση, αλλά δεν είναι πρέπον ο πρόεδρος του Eurogroup να ζητεί από την Ευρωτράπεζα να πράξει το ένα ή το άλλο». Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι «το γεγονός είναι ότι οι δημόσιοι πιστωτές διαδραματίζουν στην παρούσα κρίση ένα ρόλο μάλλον... ανεκδοτολογικό»!

Αίσθηση προκαλεί επίσης το μήνυμα που απευθύνει ο Γιούνκερ προσωπικώς προς τη γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ, προκειμένου να συναινέσει στην ανάληψη περισσοτέρων πρωτοβουλιών από την ΕΚΤ για την υπέρβαση της κρίσης και ακόμη να συναινέσει στην υιοθέτηση μιας πιο αναπτυξιακής πολιτικής από τις κυβερνήσεις των Ευρωπαίων εταίρων της, καθώς «οι φόβοι της καγκελαρίου είναι αδικαιολόγητοι».

Ερωτηθείς συγκεκριμένα αν συμμερίζεται την άποψη της επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και του αμερικανού οικονομολόγου Τζόζεφ Στίγκλιτς ότι η περισσότερη λιτότητα οδηγεί ακόμη πιο βαθιά στην ύφεση, ο Γιουνκέρ απάντησε ότι η «αυστηρή δημοσιονομική πολιτική, όσο απαραίτητη κι αν είναι, δεν βοηθά την τόνωση της αναπτυξιακής διαδικασίας στις πιο ευάλωτες οικονομίες της ευρωζώνης».

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις πέφτουν η μία μετά την άλλη εξ αιτίας των πολιτικών λιτότητας που εφαρμόζουν και της εν γένει αδυναμίας τους να αντιμετωπίσουν την κρίση, ο Γιούνκερ είπε ότι «το πρόβλημα δεν είναι να προσφέρουν τα πολιτικά κόμματα εκλογικά δώρα στους ψηφοφόρους, αλλά να προσπαθήσουν να εξορθολογήσουν τους προϋπολογισμούς τους και να πάψουν να φορτώνουν με χρέη τις επόμενες γενιές».

«Λεφτά υπάρχουν»!

Κάθε υπεύθυνος πολιτικός άνδρας πρέπει να εξηγήσει στους Ευρωπαίους πολίτες αυτή την υποχρέωση που έχει έναντι των επερχομένων γενεών, αλλά από την άλλη πρέπει να προωθήσει και πολιτικές που θα δημιουργήσουν ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας στην Ευρώπη, είπε ο πρόεδρος του Eurogroup.

«Αυτός είναι άλλωστε και ο διπλός στόχος της συνόδου κορυφής της Δευτέρας: η απασχόληση και η ανάπτυξη. Αλλά με τι μέσα;», ερωτά η Figaro για να λάβει την απάντηση: «Λεφτά υπάρχουν, αλλά δεν τα εκμεταλλευόμαστε σωστά. Από τη σύνοδο μην περιμένετε νούμερα ή θεαματικές αποφάσεις. Θα προσπαθήσουμε να δούμε από πού θα πρέπει να αντλήσουμε κονδύλια για να χρηματοδοτήσουμε την ανάπτυξη. Και οι φορείς που πρέπει να κινητοποιηθούν είναι τα κοινοτικά, κοινωνικά και διαρθρωτικά ταμεία της Ευρώπης».

Είναι προφανές ότι ο Γιούνκερ περιλαμβάνει την Ευρωτράπεζα στους πρώτους κοινοτικούς φορείς που πρέπει να πάψουν να διαδραματίζουν «ανεκδοτολογικό ρόλο» και να αναλάβουν δράση για την υπέρβαση της κρίσης χρέους της ευρωζώνης και τη διάσωση του ευρώ.

«Δημοψήφισμα για τη Δημοσιονομική Ενοποίηση»

Μιλώντας το απόγευμα της Πέμπτης στο Κοινοβούλιο του Λουξεμβούργου ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ εξέπληξε γι' άλλη μια φορά, καθώς δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο κάποιες χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης να προκηρύξουν... δημοψήφισμα προκειμένου να εγκρίνουν την προτεινόμενη πανευρωπαϊκή συμφωνία για τη δημοσιονομική σύγκλιση και ενοποίηση.Κάθε Πέμπτη βράδυ, που κάθομαι να γράψω το Δελτίο Κρίσης της Παρασκευής, ψάχνω να βρω λίγο φως στο σκοτάδι για να μην αναγκαστώ, άλλη μια Παρασκευή, να σας μαυρίσω την καρδιά. Συστηματικά αποτυγχάνω. Σήμερα, νομίζω ότι θα τα καταφέρω. Ίσως βοηθά το γεγονός ότι σας γράφω από την Οτάβα (την Καναδική πρωτεύουσα), με την απόσταση από την θλιμμένη μας πατρίδα να βοηθά. (*) Ίσως το ότι, κάποια στιγμή, τα μάτια του ανθρώπου, αν υπάρχει η λαχτάρα, καταφέρνουν να «δουν» φως ακόμα και στο πιο πηχτό σκοτάδι. Ό,τι και να «φταίει» πάντως, σήμερα σας επιφυλάσσω μόνο καλά νέα!

Για να καταφέρω να κρατήσω την υπόσχεσή μου, δεν θα αναφερθώ καθόλου στα «δικά» μας. Θα διαγράψω από την μνήμη μου PSI, έλληνες πολιτικούς τε και «τεχνοκράτες» κλπ. Αντί για όλα αυτά θα σταθώ σε σπουδαίες εξελίξεις, τουλάχιστον σε επίπεδο δηλώσεων και συζητήσεων, που συνέβησαν αυτές τις μέρες εκτός Ελλάδας και που μου έδωσαν λόγο να αφεθώ σε μια μικρή αίσθησης αισιοδοξίας.

Πραγματικά, τις μέρες που πέρασαν, συνέβη κάτι που δεν θα το πίστευα πριν μερικούς μήνες. Ο «άξονας του κακού» λύγισε κάτω από το βάρος της παγκόσμιας και της ευρωπαϊκής Κρίσης. Έβαλε νερό στο κρασί του. ¨Όχι πολύ αλλά αρκετό. Εγκατέλειψε (τουλάχιστον στα λόγια) την μανιώδη προσήλωσή του στην Σκοτεινή Πλευρά (θυμάστε το dark side of the Force, στο Star Wars;).

Ποιός είναι ο «άξονας του κακού» που λύγισε; Και τι ακριβώς αναίρεσε; Η απάντηση είναι: Το δίδυμο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας (συν μια σειρά από άλλους «συμβαλλόμενους» διεθνείς οργανισμούς) το οποίο, με ένα μπαράζ δηλώσεων, απομακρύνεται εμμέσως πλην σαφώς από την λογική της λιτότητας ως το εργαλείο καταπολέμησης της Κρίσης.

Όποιος παρακολουθεί την συμπεριφορά του δίδυμου αυτού (ΔΝΤ και Παγκόσμιας Τράπεζας) από το 1980 και έπειτα, θα έχει παρατηρήσει μια συγκεκριμένη άποψη-πολιτική την οποία το τρομερό αυτό δίδυμο εφάρμοζε συστηματικά σε όποια χώρα είχε την ατυχία να δεχθεί την επίσκεψη των απεσταλμένων του: Ο μόνος δρόμος προς την επιστροφή από μια κρίση χρέους ήταν η άνευ ενδοιασμού λιτότητα παντού (στις κοινωνικές παροχές, στους μισθούς και τις συντάξεις, στην υγεία, στην παιδεία κλπ). Όποιοι τόλμαγαν να διαμαρτυρηθούν ότι η πολιτική λιτότητας

(α) διαρρηγνύει τον κοινωνικό ιστό και καταστρέφει την κοινωνική συνοχή, και

(β) μπορεί να λειτουργήσει σαν μπούμερανγκ επιδεινώνοντας το δημόσιο χρέος μιας χώρας που έχει πιαστεί στην δίνη της ύφεσης, αγνοούνταν επιδεικτικά.

Έτσι, σε δεκάδες χώρες ανά τον κόσμο, το δίδυμο ΔΝΤ και Παγκόσμιας Τράπεζας έσπερνε για χρόνια πολλά τον σπόρο της λιτότητας εκεί που πρώτα είχε οργώσει το άροτρο της κρίσης. Αρχικά στον Τρίτο Κόσμο (που βούλιαξε σε χρέη όταν, στα τέλη της δεκαετίας του ’70, τα επιτόκια πενταπλασιάστηκαν), κατόπιν σε χώρες όπως το Μεξικό, η Λατινική Αμερική, με τελευταίο και πιο αποκρουστικό παράδειγμα την Ν.Α. Ασία και, βεβαίως, την Αργεντινή. Μάλιστα, ήταν τόσο αποκρουστικό το πέρασμα του δίδυμου από την Ν. Κορέα και την Αργεντινή (την περίοδο 1998-2000), που το ΔΝΤ παρά λίγο να πάψει να υφίσταται. Γιατί; Επειδή τα κράτη έκαναν σκοπό της «ζωής» τους να μην χρειαστεί ποτέ ξανά να ζητήσουν την βοήθεια είτε του ΔΝΤ είτε της Παγκόσμιας Τράπεζας. Οπότε, από το 2000 μέχρι την Κρίση του 2008, το ΔΝΤ έμεινε, ουσιαστικά, άπραγο. Το ίδιο, λίγο πολύ και η Παγκόσμια Τράπεζα η οποία, για να σας δώσω ένα παράδειγμα, το 2007 (την χρονιά πριν το Κραχ του 2008) έδωσε δάνεια, σε ολόκληρο τον πλανήτη, λιγότερα από τα χρήματα που επένδυσε η Κίνα μόνον στην… Αγκόλα!

Η Κρίση του 2008, και η μετεξέλιξή της στην Κρίση της ευρωζώνης, έδωσε στο ΔΝΤ μια νέα ευκαιρία, την οποία και άδραξε: να βάλει πόδι στην ευρωζώνη. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι τον Μάιο του 2010 οι υψηλά ιστάμενοι του ΔΝΤ δεν πίστεψαν στο Μνημόνιό μας (κι ας το είχαν διαβάσει πολύ καλά, αντίθετα με κάποιους άλλους). Απλά, δέχθηκαν να παίξουν τον ρόλο που ζήτησε από αυτούς να παίξουν η Γερμανία – μόνο και μόνο για να βρουν ξανά λόγο ύπαρξης (μετά την περίοδο απραγίας και «υπαρξιακής κρίσης» τα χρόνια που ακολούθησαν το φιάσκο με την Αργεντινή). [Σε συζητήσεις που είχα από τότε (Μάη του 2010) με ανθρώπους του ΔΝΤ ήταν ξεκάθαρο ότι δεν πίστευαν ούτε στο ελληνικό Μνημόνιο ούτε και στην συνολική ευρωπαϊκή προσέγγιση στην Κρίση της ευρωζώνης. Απλά μας το επέβαλαν κυνικά, λειτουργώντας ως «εκτελεστές» συμβολαίου.]

Όταν ο Strauss-Kahn αντικαταστάθηκε από την Christine Lagarde, δεν σας κρύβω ότι φοβήθηκα πως το ΔΝΤ μπορεί να αρχίσει ξανά να πιστεύει στην πολιτική λιτότητας (για χώρες με δυσβάσταχτα χρέη, όπως η Ελλάδα) την οποία πρέσβευε επισήμως – και μας επέβαλε. Έσφαλα. Υπό την κα Lagarde, λόγω της σοβαρότητας της Κρίσης, το ΔΝΤ όχι μόνο δεν άρχισε να ξανα-πιστεύει ότι η λιτότητα είναι η λύση αλλά, φευ, αυτή την εβδομάδα άρχισε να μιλάει (για πρώτη φορά από το 1971) εναντίον της πίστης στην λιτότητα!

Μήπως έπαθε κάποια παράκρουση η κα Lagarde; Μήπως πρόκειται για μια περαστική μεταβολή της στάσης του ΔΝΤ; Όχι. Πρόκειται για συντεταγμένη αλλαγή πλεύσης του έως πρότινος «άξονα του κακού». Το λέω αυτό επειδή την ίδια βδομάδα είχαμε δηλώσεις που θέτουν υπό αμφισβήτηση την σοφία της λιτότητας από: (1) επίσημη έκθεση του ΔΝΤ, (2) την κα Lagarde, (3) τον κ. Robert Zoelick, Πρόεδρο της Παγκόσμιας Τράπεζας (σε άρθρο του στους Financial Times), και (4) κοινή δήλωση ανάλογου περιεχόμενου από την κα Lagarde, τον κ. Zoelick καθώς και τους επί κεφαλής των εξής οργανισμών: τον Οργανισμό Διεθνούς Εμπορίου, του Διεθνούς Οργανισμού Υγείας, του Συμβουλίου για την Χρηματοπιστωτική Σταθερότητα (Financial Stability Board), του ΟΟΣΑ, της Αφρικανικής Τράπεζας Ανάπτυξης, του Προγράμματος Τροφίμων του ΟΗΕ και του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας.

Θα ξεκινήσω με μια παράγραφο από το κείμενο που φέρει όλες αυτές τις βαριές υπογραφές: «Οι κυβερνήσεις» αναφέρει «πρέπει να διαχειριστούν τα δημοσιονομικά ελλείμματα με στόχο την βελτίωση, και όχι την μείωση, της προοπτικής για μεγέθυνση και απασχόληση. Η διαχείριση αυτή πρέπει να γίνεται με τρόπο κοινωνικά ευαίσθητο. Η αύξηση της ανισότητας μας καλεί να δώσουμε πιο μεγάλη προσοχή σε μοντέλα μεγέθυνσης που αγκαλιάζουν περισσότερους ανθρώπους. Πρέπει να πετύχουμε χειροπιαστές βελτιώσεις στο επίπεδο διαβίωσης και στην κοινωνική συνοχή.» Δηλαδή το ακριβώς αντίθετο εκείνου που επιχειρείται σήμερα στην Ελλάδα και την ευρωζωνική περιφέρεια!

Περνάω τώρα στο κείμενο του ΔΝΤ: «Εκείνες οι προηγμένες χώρες που καταφέρνουν να δανείζονται με πολύ χαμηλά επιτόκια, ή έχουν γενικά περιθώριο για να αυξήσουν τον δανεισμό τους, συμπεριλαμβανομένων χωρών της ευρωζώνης (σημ. αναφέρεται καθαρότατα στην Γερμανία), πρέπει να ξανασκεφτούν τον ρυθμό της μείωσης των ελλειμμάτων τους. Αν παρακάνουν την μείωση αυτή, βραχυπρόθεσμα, ώστε να αντισταθμίσουν απώλειες φόρων, τότε θα καταφέρουν να μειώσουν την οικονομική δραστηριότητα, να χάσουν την λαϊκή υποστήριξη για προσαρμογή και να υπονομεύσουν την εμπιστοσύνη των αγορών.»

Και σαν να μην έφτανε αυτό, το ΔΝΤ συνεχίζει: «Η σφικτή δημοσιονομική πολιτική χρειάζεται για να αντιμετωπιστεί το χρέος που δημιουργήθηκε τα χρόνια των παχιών αγελάδων. Όμως πρέπει να ασκηθεί με αργούς ρυθμούς που να δίνουν την ευκαιρία για αύξηση της παραγωγής και της απασχόλησης.»

Δηλαδή, το ΔΝΤ, η Παγκόσμια Τράπεζα και μια σειρά από άλλοι οργανισμοί, την εβδομάδα που μας πέρασε, συντόνισαν τις φωνές τους για να πουν το εξής απλό, αλλά και συνάμα πρωτάκουστο: Η Γερμανία πρέπει να σταματήσει να πνίγει την ελλειμματική ευρωζώνη με μια πολιτική λιτότητα η οποία υποσκάπτει τις ελπίδες για ανάκαμψη με αποτέλεσμα: (α) να απομακρύνεται ακόμα περισσότερο ο στόχος της μείωσης του χρέους (ως ποσοστό του ΑΕΠ) και (β) την απώλεια της κοινωνικής συνοχής και της πολιτικής νομιμοποίησης που έχει ανάγκη η προσαρμογή.

Θα μου πείτε: Λόγια, λόγια, λόγια. Στην πράξη, οι άνθρωποι του ΔΝΤ που βρίσκονται εδώ στην Αθήνα, την ίδια ώρα, απαιτούν να μειωθούν οι κατώτατοι μισθοί, να συρρικνωθεί κι άλλο το ΑΕΠ της χώρας, να διαλυθεί ό,τι ψήγμα κοινωνικής «συνοχής» μας έχει μείνει. Δεν διαφωνώ. Όμως, θέλω να πιστεύω ότι τόσο συντονισμένες ανακοινώσεις ίσως προαναγγέλλουν μια διαμάχη στο εσωτερικό της τρόικα που δεν θα επιρρεάσει την συμπεριφορά των εν Αθήναις «κατώτερων» υπαλλήλων της παρά μόνο εφόσον επέλθει κάποια συμφωνία και με την κα Μέρκελ.

Πάντως, ελπίζω να συμφωνείτε ότι, ό,τι και να σημάνουν τελικά οι συντονισμένες αυτές δηλώσεις, αποτελούν μια λεπτή αλλά υπαρκτή αχτίδα στο σκότος των ημερών. Αυτή η πεποίθηση ενισχύεται από άλλα δύο περιστατικά-δηλώσεις: Το ένα αφορά τον Mario Monti, τον νέο Ιταλό πρωθυπουργό, ενώ το άλλο τον Robert Zoelick, Πρόεδρο της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Ξεκινώντας από τον κ. Monti, θεωρώ ελπιδοφόρο που επέλεξε να πει ξεκάθαρα στην Γερμανία ότι, ό,τι και να κάνει η Ιταλία, όσο και να «μεταρρυθμιστεί», η σημερινή δομή του ευρώ δεν θα την αφήσει να παραμείνει στις αγορές. Χρειάζεται βοήθεια από την ΕΚΤ και τις πλεονασματικές χώρες. Πρόκειται για μια γενναία κίνηση για κάποιους, για κίνηση απελπισίας για κάποιους άλλους. Έγκυρος συνομιλητής του κ. Monti μου λέει ότι ο Ιταλός πρωθυπουργός θεωρεί πως η ώρα των ευρωομολόγων δεν είναι μακρυά. Η Γερμανία δεν είναι ακόμα έτοιμη. Προς το παρόν αποδέχεται να αφήνει την ΕΚΤ να κόβει χρήμα με την σέσουλα και να το δίνει, μέσω των τραπεζών, στα καταρρέοντα κράτη όπως η Ιταλία και η Ισπανία (κάτι που εξηγεί γιατί έχουν ηρεμήσει τα spreads). Ο κ. Monti θεωρεί ότι αυτό είναι το πρώτο βήμα: Όταν η Γερμανία καταλάβει την υποκρισία του να έχουμε μια ΕΚΤ που (υποτίθεται) δεν χρηματοδοτεί τα κράτη, όταν η ΕΚΤ κάνει ακριβώς αυτό, τότε ίσως να αποδεχθεί την ιδέα του ευρωομόλογου.

Η δική μου ελπίδα είναι ότι, όταν θα είναι «έτοιμη» η Γερμανία (και εφόσον η ευρωζώνη δεν έχει καταρρεύσει ακόμα), το ευρωομόλογο δεν θα είναι έκδοσης όλων των κρατών μαζί αλλά της ΕΚΤ (όπως σας έχω κουράσει να λέω). Γιατί; Επειδή έτσι θα πετύχουμε με έναν σμπάρο δυο τρυγόνια: Και δεν θα χρειαστεί να εγγυώνται τα δάνεια της περιφέρειας οι γερμανοί (καθώς τα ευρωομόλογα θα τα εκδίδει η ΕΚΤ) και θα μπορεί να γίνεται χρήση αυτών των ευρωομολόγων (της ΕΚΤ) για να συγχρηματοδοτείται ένα μόνιμο πανευρωπαϊκό επενδυτικό πρόγραμμα από κοινού με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (την ΕΤΕπ). (Ναι, άλλη μια φορά αναφέρω την πρόταση που έχουμε κάνει εδώ με τον Stuart Holland.)

Από πού προκύπτει αυτή η ελπίδα; Από δυο «εδάφια» στην πρόσφατη επιστολή του Robert Zoelick, Πρόεδρου της Παγκόσμιας Τράπεζας, στους Financial Times. Σε αυτήν αναφέρει τα εξής:

«Όταν μετά τον αμερικανικό εμφύλιο πόλεμο ο υπουργός οικονομικών των ΗΠΑ Alexander Hamilton αποφάσισε να αναλάβει η Ομοσπονδία τα χρέη των ελλειμματικών πολιτειών, ανακοίνωσε ότι αυτό θα γίνει μόνο μία φορά. Κατόπιν, οι πολιτείες θα έπρεπε να υπόκεινται στην πειθαρχία της αγοράς. Αμερικανικές πολιτείες ήταν πλέον δυνατόν να χρεοκοπήσουν – και χρεοκόπησαν. Ο στόχος της Γερμανίας πρέπει να είναι να κρατήσει τα κράτη-μέλη υπό την πειθαρχία των αγορών. Όμως ως ένα κίνητρο για να γίνουν αποδεκτές οι μεταρρυθμίσεις, η Γερμανία θα μπορούσε να προτείνει ένα ευρωομόλογο το οποίο να εξυπηρετήσει ένα μέρος των παλαιών χρεών τους.» (Βλέπετε την ομοιότητα με την 1η πολιτική που προτείναμε εδώ, τον Νοέμβρη του 2011;)

Και πως δεν θα ξαναπροκύψουν συστηματικά ελλείμματα στα κράτη-μέλη της περιφέρειας, σύμφωνα με τον κ. Zoelick; Να τι απαντά ο ίδιος:

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, υποστηριζόμενη από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, θα πρέπει να θέσει τα ανά την Ευρώπη αδιάθετα κεφάλαια στην υπηρεσία των επενδύσεων που είναι αναγκαίο να ακολουθούν τις δομικές μεταρρυθμίσεις.» (Βλέπετε την ομοιότητα με την 3η πολιτική που προτείναμε εδώ;)

Είπαμε: Μπορεί όλα αυτά, το μπαράζ των πιο πάνω δηλώσεων από τον (θα ήθελα να πιστεύω) τέως «άξονα του κακού», να μην βγάλουν πουθενά. Να αποδειχθούν λόγια που τα συμπαρασύρει και τα σκορπά η θύελλα της Κρίσης. Πάντως, νομίζω να συμφωνήσετε: όταν τέτοιες δηλώσεις προβάλλονται στο παρασκήνιο της απόλυτης μαυρίλας μας, φαντάζουν σαν μια όμορφη ηλιαχτίδα.
Tώρα που αρχίζουν να «κλείνουν» τα νούμερα για το 2011, αποδεικνύεται περίτρανα πως όλοι οι στόχοι που είχαν θέσει, κυβέρνηση και Τρόϊκα , για το 2011 έμειναν στα χαρτιά.

Όλες οι εκτιμήσεις ήταν λάθος, όλες οι προβλέψεις έπεσαν έξω. Χρειάζεται κάποιο ταλέντο για να το καταφέρεις αυτό!

Ενδεικτικά αναφέρουμε:

- Τα έσοδα έφτασαν στα 49,9 δις, από 50,8 δις πέρυσι. Με το Μεσοπρόθεσμο τα έσοδα θα διαμορφώνονταν στα 54 δισ, και κατά τον προϋπολογισμό του 2012 στα 51,3 δις ευρώ!

- Οι δαπάνες έφτασαν στα 68,9 δις, από 66,9 δις το 2010!

- Ως εκ τούτου, το έλλειμμα ανήλθε στα 21,73 δις, αντί των 21,5 που ήταν το 2010.

- Με το μεσοπρόθεσμο έπρεπε να ήταν 19,8 δις και κατά τον Προϋπολογισμό 21,71.

- Τα στοιχεία δείχνουν ότι το έλλειμμα βρίσκεται στο 9,9%, αν δεν το υπερβαίνει.

- Τέλος, η ύφεση θα αγγίξει το 6%.

Τα νούμερα είναι χειρότερα, αν συνυπολογιστούν και τα χρέη του δημοσίου προς ιδιώτες που υπερβαίνουν τα 6 δις.

Αν επικρατήσει η γνωστή λογική της Τρόϊκα, αυτό σημαίνει πρόσθετα μέτρα ύψους 13-14 δις για την περίοδο 2012-2014!

Δηλαδή εξόντωση της μεσαίας τάξης.

Χθες το Reuters παρουσίασε μια έρευνα μεταξύ 20 οικονομολόγων οι οποίοι εκτιμούν ότι και το 2012 θα έχουμε ύφεση 3.7%! Αυτό πρωτίστως οφείλεται στη σκληρή λιτότητα.

Υπενθυμίζω, ότι σύμφωνα με το αρχικό Μνημόνιο η ύφεση έπρεπε να είχε αρχίσει να… ρηχαίνει από τις αρχές του 2011, στο τέλος του οποίου θα βγαίναμε και στις αγορές!

Η ύφεση θα παραμείνει μαζί μας και για το 2012.

Όσο για τις αγορές, 2020 και… βλέπουμε!

Αναρωτιέμαι, λοιπόν, ποια σκοπιμότητα εξυπηρετούν τα νέα μέτρα που προτείνει η Τρόϊκα για περικοπές μισθών στον ιδιωτικό τομέα, για νέες μειώσεις συντάξεων κ.λ.π.;

Δεν αντιλαμβάνονται ότι αυτά τα μέτρα θα παρατείνουν την ύφεση επειδή αφαιρούν ζήτηση από την αγορά;

Πολύ φοβούμαι ότι η Τρόϊκα, σε τεχνοκρατικό επίπεδο, και οι ηγέτες της Ευρωζώνης, σε πολιτικό, έχουν τόσο ανεπανόρθωτα εκτεθεί με το σχέδιο «σωτηρίας» της Ελλάδος, που τρέμουν στην ιδέα να πουν την αλήθεια. Αρχίζουν να σκέφτονται και να λειτουργούν υπό τον φόβο του πολιτικού κόστους!

Τον τελευταίο καιρό, είναι αλήθεια, τους ξεφεύγουν μερικά λόγια ενδεικτικά της αποτυχίας τους, αλλά πόρρω απέχουν από το να αντικρίσουν την σκληρή πραγματικότητα.

Και επιμένουν σ’ ένα πρόγραμμα, απλά και μόνο για να δείχνουν ότι κάτι κάνουν, ενώ στην ουσία έχουν χάσει το μπούσουλα!

Δεν θα βρείτε ούτε έναν σοβαρό άνθρωπο που να πιστεύει ότι το μνημόνιο θα βελτιώσει την κατάσταση.

Απλώς η πολιτική ηγεσία της Ευρωζώνης αγοράζει χρόνο και ελπίζει σ’ ένα θαύμα.

Εμείς, όμως, γιατί επιμένουμε να τα ανεχόμαστε όλα αυτά.

Πιο πρόσφατη ήταν αυτή η γελοία πρόταση κάποιου εταίρου της Μέρκελ, να διοριστεί… επίτροπος για την Ελλάδα.

Ξέρετε, ενίοτε, τα σοβαρά πράγματα, στην αρχή λέγονται από κάτι τέτοιους τύπους! Για να δοκιμάσουν τα νερά και να προετοιμάσουν το έδαφος. Τέτοιας μορφής ευρωπαϊκή ολοκλήρωση ονειρεύεται η φράου Μέρκελ; Με… Επιτρόπους και Γκαουλάϊτερ;

Και καλά η Μέρκελ… ονειρεύεται.

Εμείς τι κάνουμε ; Σωπαίνουμε για να μην… ξυπνήσει;

Μήπως ήρθε καιρός να αρχίσουμε λίγη… φασαρία;

Κ.Ρ.
Το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να καταρρέει στις δημοσκοπήσεις. Ο Παπανδρέου είναι τουρίστας. Οι δελφίνοι του ψυχαγωγούν τον σαλταρισμένο κόσμο λέγοντας βλακείες. Η συγκυβέρνηση δείχνει εικόνα χάους. Τα κόμματα που τη στηρίζουν μοιάζουν με διαλυμένη διαδήλωση. Ο Σαμαράς ξαναβάφει ροζ τις κόκκινες γραμμές. Ο ΛΑΟΣ κάνει μόκο για τις φωτογραφίες με τους εκβιαστές. Ο Παπαδήμος απειλεί με παραίτηση. Και το PSI προχωρεί, με τη Μέρκελ και τη Λαγκάρντ να απειλούν με χρεοκοπία. Όλα ανθηρά...

Φυσικά όλος αυτός ο αχταρμάς είναι το καλύτερο έδαφος για να στρωθεί πάνω του το «κούρεμα». Ο Παπαδήμος ανησυχεί, λέει, μήπως το πολύ σκληρό οικονομικό και κοινωνικό πακέτο που θα συνοδεύσει ως προϋπόθεση το PSI και το νέο δάνειο τρομάξει τους βουλευτές της συγκυβέρνησης και τους σπρώξει να το καταψηφίσουν.

Πλάκα κάνει η πρωθυπουργάρα; Δεν το κόβουν καλύτερα από τη ρίζα το βρωμόχερο τα καμάρια μας, παρά να χρεωθούν την πτώχευση και τη «δραχμή»; Και ποιος τους σώζει ύστερα από την οργή των τηλεδιαύλων;

Ποιοι ακριβώς είναι αυτοί οι παλικαράδες που θα καταψηφίσουν;

Απ' αυτούς, λέω, που σύρθηκαν αμέτρητες φορές να καταπιούν τους κούφιους λεονταρισμούς τους, να σκύψουν το κεφάλι, να ψηφίσουν ό,τι εμφανίστηκε μπροστά τους, να βάλουν τις υπογραφές τους όπου τους ζητήθηκε, να αναγάγουν την πολιτική κωλοτούμπα σε πρωινή γυμναστική και να οδηγηθούν στην πλήρη απαξίωση και στο γιαούρτι.

Ποιοι ακριβώς από τους 250 που στηρίζουν την κυβέρνηση θα απορρίψουν ό,τι έρθει στη Βουλή; Αλλά και ποιος είπε ότι τα σημαντικά και τα κρίσιμα θα περάσουν από τη Βουλή;

Η πρώτη δανειακή πάντως δεν πέρασε – με νόμο «περί κυρώσεώς» της καθάρισε τότε ο Παπακωνσταντίνου. Κι ο Λαφαζάνης ακόμα περιμένει να τη δει για να του φύγει το άχτι...

Ποιοι ακριβώς θα κάνουν αντάρτικο; Αυτοί που καταψήφισαν την τροπολογία Λοβέρδου για τα φαρμακεία και παρακαλούσαν να ξαναέρθει με νόμιμο τρόπο για να την ψηφίσουν;

Εντάξει, είπαμε να στραπατσάρουνε λίγο τον «μακελάρη», αλλά δεν θα τα κάνουνε και λαμπόγυαλο. Εξ άλλου στο τέλος κι αυτοί... «αμελέτητοι» θα καταλήξουν. Θα λένε στα εγγόνια τους ότι δεν πρόλαβαν να μελετήσουν επαρκώς τα νομοσχέδια, τις δανειακές και τα μνημόνια.

Ποιοι ακριβώς είναι αυτοί που θα απορρίψουν τη νομοθετική παρέμβαση Παπαδήμου για την κατάργηση των συμβάσεων και του 13ου και 14ου μισθού; Και ποιος είπε ότι θα ζητηθεί η γνώμη τους αν η τρόικα δεν κάνει πίσω;

Ποια ακριβώς είναι αυτά τα παλικάρια; Να τους δείξετε και σ’ εμάς, να τους δούμε και να τους αγγίξουμε, για να δούμε αν είναι πραγματικοί άνθρωποι, από σάρκα και οστά, και όχι κέρινα ομοιώματα.

Πόσοι ακριβώς από τους 250 θα βρουν τα κότσια να ψηφίσουν «Όχι» αν δεν είναι απολύτως βέβαιοι ότι όλοι οι άλλοι θα ψηφίσουν «Ναι»;

Εξαιρούνται ίσως μόνο όσοι θα επιζητήσουν τη διαγραφή τους – είτε για να κάνουν καριέρα στο μέλλον είτε για να μπορούν να ξαναπατήσουν το πόδι τους στο καφενείο του χωριού τους, στα μπαράκια και στις ταβέρνες. Πόσοι θα είναι αυτοί από τους 250;

Ο Σόρος... αποκαλύπτει

Δεν μοιάζει με κίνδυνο η καταψήφιση των όποιων απαιτήσεων τρόικας, Παπαδήμου και Βενιζέλου. Με εκβιασμό μοιάζει για να συνεχίσουν να παίζουν τα σενάρια της ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας και της «δραχμής». Και δεν εκβιάζουν τους βουλευτές, διότι αυτούς τους έχουν χεσμένους. Τον απλό κόσμο εκβιάζουν.

Που δεν την πολυψάχνει μέσα στη ζαλάδα του.

Που σιχάθηκε την πολιτική και οικονομική ανάλυση της πλάκας.

Που τα παιδιά του πεινάνε στα σχολεία της Διαμαντοπούλου και ντρέπονται να το πουν για να μην τα στιγματίσει η φτώχεια τους.

Που ακόμα δεν πήγε στα συσσίτια ούτε βγήκε στις στοές της Αθήνας για να κοιμάται τη νύχτα – αλλά φοβάται ότι θα βγει μόλις χρεοκοπήσουμε και έρθει η «δραχμή».

Α, παρεμπιπτόντως, βγήκε και ο Σόρος να τα πει: «Ένα από τα προβλήματα είναι ότι στην Ελλάδα υπάρχει μια πανίσχυρη ομάδα, η οποία τάσσεται υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη. (...) Πολλοί ιδιοκτήτες εφημερίδων και επιχειρήσεων έχουν πολύ μεγάλο συμφέρον να πληρώνουν τους φόρους σε δραχμή και όχι σε ευρώ».

Σοβαρά; Και ποιοι ακριβώς είναι αυτοί οι... πανίσχυροι εκδότες και επιχειρηματίες που τάσσονται υπέρ της «δραχμής»; Για να τους αγγίξουμε κι αυτούς και να δούμε αν είναι πραγματικοί άνθρωποι και όχι κέρινα ομοιώματα.

Διότι οι πιο μεγάλοι επιχειρηματίες και εκδότες, ειδικά αυτοί με τα μεγαλύτερα χρέη και με τα περισσότερα λεφτά εκτός Ελλάδας, την ίδια σπέκουλα με τον Σόρος, τον Παπαδήμο και τον Βενιζέλο κάνουν με τη «δραχμή».

Καταγγέλλουν κι αυτοί κάτι άλλα, Αγνώστου Ταυτότητας Πανίσχυρα Συμφέροντα, επίσης με πολύ μεγάλα χρέη και πολύ μεγάλες καταθέσεις εκτός Ελλάδας, που με τη «δραχμή» θα φέρουν τα πανίσχυρα ευρώ τους και θα αγοράσουν τα πάντα.

Ενώ οι καταγγέλλοντες μεγάλοι επιχειρηματίες και εκδότες, με τα εξ ίσου μεγάλα χρέη και τις εξ ίσου μεγάλες καταθέσεις εκτός Ελλάδας, για κάποιον αδιευκρίνιστο και μυστηριώδη λόγο, δεν θα μπορούν να κάνουν το ίδιο. Επειδή μάλλον είναι κάτι αθώοι μαλακοπίτουρες και δεν ξέρουν πώς γίνεται η κερδοσκοπία.

«Προσεχώς Ελληνίδες»

Όμως... ονόματα σε αυτή τη φαρσοκωμωδία των γελοίων εκβιασμών μην περιμένετε: έχει μεγαλύτερο σασπένς άμα η «απειλή» είναι ανώνυμη. Το δούλεμα λοιπόν συνεχίζεται αδιαλείπτως. Και θα συνεχιστεί για λίγο ακόμη:

Μέχρι το PSI να «κουρέψει» τα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία, τους Έλληνες μικροκαταθέτες και τις ελληνικές επιχειρήσεις αφήνοντας σχεδόν ανέγγιχτους τους κερδοσκόπους.

Μέχρι το σύνολο του χρέους να καταστεί, μέσω του ίδιου PSI, ενυπόθηκο.

Μέχρι να εξαφανιστεί κάθε είδος εργασιακού, ασφαλιστικού ή άλλου δικαιώματος και η «εθνική κυριαρχία» να μοιάζει κρυόκωλο ανέκδοτο με τον Τσακ Νόρις.

Μέχρι να εξαϋλωθούν οι μισθοί σε επίπεδα κάτω από αυτά της Βουλγαρίας, για να έρθουν οι Κινέζοι να κατασκευάζουνε εδώ πέρα αυτοκίνητα επειδή θα συμφέρει περισσότερο απ’ όσο στην Κίνα. Όπως δηλαδή θα κάνουνε στη Βουλγαρία, που είναι πιο ανταγωνιστική από εμάς από τότε που μεταναστεύσανε οι μισοί Βούλγαροι και οι συνταξιούχοι τη βγάζουνε με 120 ευρώ και πάνε τα μισά στη βότκα. Το κρέας το αγοράζουνε με τα εμβάσματα της κόρης και της νύφης από την ξενιτιά.

Μέχρι να δεσμευτούμε με νόμους και συμβάσεις για την οικονομική πολιτική της επόμενης δεκαετίας και βάλε.

Μέχρι να μετατρέψει ο Παπακωνσταντίνου κάθε ίχνος πρασίνου σε τσιμέντο και να κάνει τον Αχελώο κλειστό αυτοκινητόδρομο και τη Βάλια Κάντα στριπτιζάδικο. «Προσεχώς Ελληνίδες».

Μέχρι τότε μπορούμε ακόμη να δουλευόμαστε και να φανταζόμαστε πολιτική κρίση. Μόνο που τότε κανείς δεν θα έχει λόγο να συνεχίσει να μας σώζει, αφού ο περίφημος «συστημικός κίνδυνος» θα έχει εξαλειφθεί και η πτώχευσή μας θα είναι πολύ φθηνότερη από τη συνέχιση της «διάσωσης». Ήδη είναι φθηνότερη δηλαδή, αλλά μάλλον πρέπει να δούνε πώς λειτουργεί το μοντελάκι της αναδιάρθρωσης χρέους, γιατί έχουνε και μια Πορτογαλία στην ουρά να περιμένει.

Άμα τιναχτούμε εμείς στον αέρα, θα πρέπει να ψάξουνε για νέα συνταγή, διότι ύστερα θα ακολουθήσουν κι άλλοι και δεν είναι σωστό να ρισκάρουνε οι άνθρωποι.

Το σχέδιο «Καμένη Γη» κοστίζει λιγότερο αν εφαρμοστεί στην Ελλάδα, όχι μόνο επειδή ο «συστημικός κίνδυνος» είναι πιο μικρός. Αλλά και επειδή, επιπλέον, οι πρόθυμοι, οι ρουφιάνοι, οι κουκουλοφόροι και οι ηλίθιοι είναι πολύ περισσότεροι απ’ ό,τι αλλού...

Υστερόγραφο: «Ξέρω πως ποτέ δεν σημαδεύουνε στα πόδια. Στο μυαλό είναι ο Στόχος. Το νου σου, ε;».