Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

22 Ιαν 2012Η Τουρκία, χώρα όμορη με τη Συρία και σύμμαχός της εδώ και αρκετά χρόνια, αναλαμβάνει τώρα ενεργό ρόλο στις προσπάθειες για την ανατροπή του καθεστώτος Assad. Η Άγκυρα υποστηρίζει τις ενέργειες των Δυτικών, παρέχοντας, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες , μια βάση για την εκπαίδευση Σύριων αντιφρονούντων ανταρτών, και έχει έλθει ακόμα και στο σημείο να συζητά με τις ΗΠΑ τη δημιουργία ζώνης απαγόρευσης πτήσεων.

Αυτό αποτελεί τεράστια στροφή από το 2002, όταν η Τουρκία, τηρώντας αυστηρά τη νέα εξωτερική πολιτική της των "μηδενικών προβλημάτων με τους γείτονές" της, συμμετείχε στην οικοδόμηση ισχυρών οικονομικών, πολιτικών και κοινωνικών δεσμών με αρκετές γειτονικές χώρες.

Όλα πήγαιναν σύμφωνα με το σχέδιο, μέχρι που ξέσπασε στην περιοχή η "Αραβική Άνοιξη".

Τότε η Τουρκία βρέθηκε αντιμέτωπη με ένα δίλημμα: να διατηρήσει την πολιτική της δέσμευση προς τα αυταρχικά αραβικά καθεστώτα, ή να ακολουθήσει έναν διαφορετικό δρόμο;

Στροφή 180 μοιρών

Η Συρία έμελλε να γίνει η χώρα, η οποία ένιωσε έντονα την πλήρη μεταστροφή της πολιτικής της Άγκυρας, όταν η Τουρκία άρχισε να στηρίζει τους αντιφρονούντες Σύριους και ευθυγραμμίστηκε πλήρως με τον πάλαι ποτέ ένθερμο εχθρό της αραβικής αυτής χώρας: τις ΗΠΑ.

Η Τουρκία βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της κρίσης στη Συρία τον περασμένο Ιούνιο, όταν χιλιάδες Σύριοι ξεχύθηκαν από διάφορες πόλεις και διέσχισαν τα σύνορα με την Τουρκία, σε μια απόπειρα διαφυγής από την κυβερνητική καταστολή του πλήθους στην πόλη Jisr-al-Shughour. Εκείνη την εποχή, η "Ερυθρά Ημισέληνος" δήλωσε ότι είχε πάρει υπό τη φροντίδα της 30.000 Σύριους πρόσφυγες σε στρατόπεδα μέσα σε τουρκικό έδαφος, κατά μήκος των συριακών συνόρων.

Η απειλή της εξάπλωσης των συγκρούσεων στην Τουρκία ανάγκασε την Άγκυρα να επανεξετάσει την αποστολή στρατευμάτων στη Συρία, με σκοπό να δημιουργήσει μια ουδέτερη ζώνη. Τελικά, κάτι τέτοιο δεν κρίθηκε σκόπιμο, αλλά οι εντάσεις δεν συνέβαλαν στις καλές σχέσεις μεταξύ των δύο γειτόνων.

Η Τουρκία υποστήριξε τότε ότι η συριακή κρίση δεν θα μπορούσε να επιλυθεί μέσω διαπραγματεύσεων, ότι ο Bashar al-Assad δεν ήταν πλέον αξιόπιστος και, χωρίς να χάσει καιρό, ανέλαβε αμέσως δράση.

Η Άγκυρα έχει από τότε αναστείλει την ενεργειακή συνεργασία της με τη Δαμασκό και την απείλησε ότι θα σταματήσει την προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα.

Στη συνέχεια, ακολούθησε το παράδειγμα του Αραβικού Συνδέσμου και ανακοίνωσε μια σειρά από κατασταλτικά μέτρα, τα οποία στόχευαν το καθεστώς του προέδρου Bashar al-Assad, προκαλώντας έτσι τη Δαμασκό να αναστείλει την συμφωνία που είχε συνάψει με την Άγκυρα για ελεύθερο εμπόριο μεταξύ των δύο χωρών.

Το αποτέλεσμα ήταν η απότομη αναστολή των διασυνοριακών εμπορικών δραστηριοτήτων μεταξύ τους. Η άνθηση των εμπορικών δεσμών μεταξύ της βόρειας Συρίας και νοτιο-ανατολικής Τουρκίας διακόπηκε, σαν να μην είχε υπάρξει ποτέ.

Στη συνέχεια ήρθαν τα δημοσιεύματα, που ήθελαν τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ να εκπαιδεύουν Σύριους αντάρτες στη νοτιοανατολική τουρκική πόλη Χακάρι, για να προσθέσουν κι άλλο λάδι στη φωτιά.

Και σύμφωνα με ρεπορτάζ του καναλιού PressTV που δημοσιεύθηκε στην τουρκική εφημερίδα "Milliyet", ο πρώην υπάλληλος του FBI, Sibil Edmonds, δήλωσε ότι το FBI εγκαινίασε επίσης ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης Συρίων στην Τουρκία, τον περασμένο Μάιο.

Επίσης ανέφερε ότι οι ΗΠΑ εμπλέκονται σε λαθρεμπόριο όπλων με τη Συρία που οργανώνεται από τη στρατιωτική βάση που διατηρούν οι Δυτικοί στο Ιντσιρλίκ της Τουρκίας. Το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας ανέφερε επίσης ότι οι ΗΠΑ παρέχουν χρηματοδοτική στήριξη στους Σύριους αντάρτες.

Η ρωσική εφημερίδα Kommersant επίσης δημοσίευσε σχετικό άρθρο τον περασμένο Νοέμβριο, κάνοντας λόγο για επιχειρήσεις που οργανώνονται και ελέγχονται από τουρκικό έδαφος.

Εν τω μεταξύ, ομάδες ανταρτών που επιτίθενται σε συριακές κυβερνητικές δυνάμεις έχουν συχνά διαφύγει τη σύλληψη από τις συριακές αρχές με το να διέρχονται τα τουρκικά σύνορα.

Τέλος, έγινε και μια άλλη, πρόσφατη κίνηση εκ μέρους της Τουρκίας: οι συζητήσεις με τις ΗΠΑ για μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τη Συρία, μια κίνηση που θυμίζει έντονα το σενάριο της εισβολής στη Λιβύη.

Ο Nikolay Ratrushev, επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, δήλωσε στις 13 Ιανουαρίου στο RT News ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Τουρκία - και οι δύο μέλη του ΝΑΤΟ - συζητούσαν την πιθανότητα μιας ζώνης απαγόρευσης πτήσεων.

Από την "πολιτική των μηδενικών προβλημάτων" στην περιφερειακή υπεροχή

Το 2003 σηματοδοτούσε την έναρξη της χρυσής εποχής των διμερών σχέσεων μεταξύ Τουρκίας και Συρίας, μέσω μια συμφωνίας για το ελεύθερο εμπόριο, που προέβλεπε ένα καθεστώς διακίνησης χωρίς βίζα και την ανταλλαγή αρκετών προεδρικών επισκέψεων. Οι παραμεθόριες περιοχές καλλιέργησαν τόσο στενές σχέσεις μεταξύ τους, που οι οικογένειες που ζούσαν και στις δύο πλευρές θεωρούσαν την ευρύτερη περιοχή κατά μήκος των συνόρων σαν κοινό σπίτι τους.

Για να αλλάξει μια χώρα στάση και να πάει από μια "πολιτική μηδενικών προβλημάτων" με τους γείτονές της σε μια "στάση που δημιουργεί προβλήματα" θα πρέπει να έχει τουλάχιστον ένα σοβαρό λόγο. Και η Τουρκία φαίνεται να έχει μερικούς.

Γεωγραφικά, πολιτικά και θρησκευτικά, η Τουρκία ήταν ανέκαθεν το σταυροδρόμι διάφορων διαμετρικά διαφοροποιημένων κόσμων.

Η Άγκυρα, επίσης, τρέφει εδώ και καιρό μεγάλες φιλοδοξίες να γίνει μια ισχυρή, ηγετική περιφερειακή δύναμη.

Αλλά η επιρροή του Ιράν, του Ισραήλ και της Αιγύπτου μοιάζει να περιπλέκει και παρεμποδίζει την πορεία της Τουρκίας προς τον στόχο της.

Η Αραβική Άνοιξη έχει μετατοπίσει σημαντικά την πάλαι ποτέ ισορροπία δυνάμεων στη Μέση Ανατολή. Κάθε χώρα της περιοχής έχει χάσει ένα μέρος της δύναμής της. Για να είμαστε ακριβείς, όλες, εκτός από την Τουρκία, η οποία, αντίθετα, αύξησε σημαντικά την επιρροή της στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.

"Η Τουρκία επιδιώκει να έχει ηγετική θέση σε αυτό το κίνημα των πολιτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων στη Μέση Ανατολή", δήλωσε στο Russia Today ο Δρ Jeremy Salt, εμπειρογνώμονας σε θέματα που αφορούν τη Μέση Ανατολή.

"Έχουμε, επομένως, ένα είδος συμβίωσης ανάμεσα στην Αμερική και την Τουρκία: η Τουρκία βοηθά την Αμερική σε αντάλλαγμα για κάποια πράγματα. Έτσι εξηγείται το πώς η Τουρκία έχει όλο και μεγαλύτερη επιρροή στην περιοχή", μας εξήγησε ο καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Μόσχας, Gokhan Bacik.

Ο δρόμος που έχει πάρει πρόσφατα η Τουρκία μπορεί να φαίνεται ολισθηρός, αλλά άσχετα από το πόσο επικίνδυνη είναι αυτή η επιλογή της, όλα δείχνουν ότι θα είναι ένας δρόμος χωρίς επιστροφή.


Οι πάντες πλην ημών αναγνωρίζουν ότι το Ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο…

Τα PSI και τα μνημόνια λιτότητας είναι μπούρδες με περικεφαλαία, που μοναδικό σκοπό έχουν να μας βυθίσουν στην κόλαση του δυσβάσταχτου χρέους για να μπορούνε πλέον χωρίς κανένα πρόβλημα, χωρίς καμιά αντίσταση, τα καρτάλια της ΕΕ και οι διεθνείς τοκογλύφοι, να γίνουν οι ιδιοκτήτες αυτού του τόπου!

Ο «Μεγάλος Προδότης» έφερε σε πέρας το πρώτο μέρος του σατανικού σχεδίου, θάβοντας τις ελπίδες και τα οράματα ενός ολόκληρου λαού…

Ο υπάλληλος τη Goldman Sachs ανέλαβε να τοποθετήσει στον τάφο της Ελλάδας την πλάκα!

Εσύ ρε Σαμαρά, τι ρόλο επιδιώκεις να παίξεις σε αυτό το εφιαλτικό παιχνίδι του θανάτου;

Θέλεις να γίνεις πρωθυπουργός μιας κατασπαραγμένης χώρας και 11 εκατομμυρίων νεκρών ψυχών;Του Barak Ravid
για την ισραηλινή εφημερίδα Haaretz


Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Benjamin Netanyahu, δήλωσε σήμερα, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης εβδομαδιαίας συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου ότι: "Η ισραηλινή κυβέρνηση έχει το δικαίωμα, την υποχρέωση και την ικανότητα να αποτρέψει τον αφανισμό του εβραϊκού λαού και του εβραϊκού κράτους".

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, το υπουργικό συμβούλιο τίμησε την 70η επέτειο της Διάσκεψης του Wannsee, που έδωσε τη ναζιστική "Τελική Λύση", όπως έμεινε γνωστή, για τον εβραϊκό λαό.

Ο Netanyahu είπε ότι η ικανότητα του εβραϊκού λαού να αμυνθεί είναι η ειδοποιός διαφορά μεταξύ του τι έγινε το 1942 και τι μπορεί να γίνει το 2012.

"Δεν μας λείπουν οι απειλητικοί εχθροί σήμερα", δήλωσε ο Νετανιάχου. "Η θέληση να καταστρέψουν κάποιοι το εβραϊκό λαό δεν έχει αλλάξει. Αυτό που έχει αλλάξει είναι η ικανότητά μας να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας και η αποφασιστικότητά μας να το κάνουμε αυτό πράξη".

Την περασμένη εβδομάδα, ο πρόεδρος του Γενικού Επιτελείου Στρατού των ΗΠΑ, στρατηγός Martin Dempsey, επισκέφθηκε το μνημείο "Yad Vashem" που στήθηκε στην Ιερουσαλήμ για την Μνήμη του Ολοκαυτώματος.

Στο βιβλίο επισκεπτών του μνημείου, ο Dempsey εξέφρασε τη δέσμευση των ΗΠΑ για την πρόληψη ενός μελλοντικού ολοκαυτώματος.

"Έχουμε δεσμευτεί να διασφαλίσουμε ότι μια τέτοια ανθρώπινη τραγωδία δεν θα επαναληψθεί ποτέ στο μέλλον", έγραψε μεταξύ άλλων στο βιβλίο ο Dempsey.


Τι κρύβει ο όρος αποκρατικοποιήσεις και γιατί οι βουλευτές είναι αμφίβολο αν γνωρίζουν τι ψηφίζουν
Πίσω από τις έννοιες εμπράγματες εγγυήσεις, ιδιωτικοποιήσεις, αποκρατικοποιήσεις, μείωση των δημοσίων δαπανών, προβληματικών επιχειρήσεων του Δημοσίου, αποκεφαλαιοποιήσεις, ανταγωνιστικότητα, άνοιγμα της αγοράς από το κρατικό μονοπώλιο, επενδύσεις στις αποκρατικοποιήσεις και Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου κρύβεται κάτι πολύ απλό:

Ένα τεράστιο πλιάτσικο ελληνικών και ξένων ιδιωτικών συμφερόντων, στη Δημόσια αρχικά και στις ιδιωτικές περιουσίες των Ελλήνων στη συνέχεια.

Στη βάση του περίφημου Μεσοπρόθεσμου που ψήφισε η πλειοψηφία του Ελληνικού Κοινοβουλίου τον προηγούμενο Ιούλιο , προκειμένου να πάρουμε την περίφημη 6η δόση , «έκλεισε» το πρώτο μεγάλο πλιάτσικο σε βάρος των Ελλήνων.

Στις κανονιστικές του εφαρμογές, που πέρασαν από τη Βουλή το φθινόπωρο , περιέχεται και η ίδρυση του περίφημου Ταμείου για την Αξιοποίηση της ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου.

Πίσω από τον πολύ επικοινωνιακό αυτό τίτλο, κρύβεται ένα Ταμείο, το οποίο ανήκει επί της ουσίας στους πιστωτές και στο οποίο περνάνε κομμάτια της Ελληνικής επικράτειας , για την εξόφληση του Δημοσίου χρέους, με τρόπο αμεταβίβαστο, ως προς την ιδιοκτησία τους.

Δηλαδή ότι μπαίνει στο Ταμείο, το οποίο διοικείται από ελληνόφωνους, πρώην ανώτατα στελέχη κατά βάση της Eurobank με διευθύνοντα σύμβουλο τον κ. Μητρόπουλο, δεν επιστρέφεται ότι και αν γίνει με την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας ή τις επιλογές των κυβερνήσεων.

Τι έχει περάσει στην ιδιοκτησία του Ταμείου

Με απόφαση στις 17 Νοεμβρίου του 2011, ανήμερα της επετείου του Πολυτεχνείου, που η προσοχή της κοινής γνώμης ήταν αλλού και με την ψήφο του Ελληνικού Κοινοβουλίου, πέρασαν στην ιδιοκτησία του Ταμείου, άρα έφυγαν από την ιδιοκτησία των Ελληνικών κυβερνήσεων και των Ελλήνων τα ακόλουθα :

-Όλα τα μερίδια του δημοσίου στις εξής τράπεζες. Συγκεκριμένα στην ΕΘΝΙΚΗ, ALPHA BANK. ΠΕΙΡΑΙΩΣ. . Άρα και οι τράπεζες αυτές είναι ιδιωτικές, αλλά εμείς συνεχίζουμε από τον προϋπολογισμό να τις στηρίζουμε με κρατικές εγγυήσεις και ρευστό για μην χρεοκοπήσουν. Σ

Σημειωτέον οι εμπορικές – ιδιωτικές τράπεζες είναι πλέον και οι μέτοχοι , που ελέγχουν την Τράπεζα της Ελλάδος, που είναι επίσης ιδιωτική και δεν ελέγχεται από το ελληνικό Δημόσιο, άρα και τις κυβερνήσεις.

-Όλα τα ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ της χώρας: Ως προς την διοίκηση, διαχείριση, λειτουργία, ανάπτυξη, επέκταση, συντήρηση, εκμετάλλευση. Την ιδιοκτησία επί κινητών και ακινήτων σε αυτά. Κέλυφος μένει πλέον η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, που στερείται με τελευταίες υπουργικές αποφάσεις και προσωπικού και πόρων.

-Όλα τα κεντρικά ΛΙΜΑΝΙΑ της χώρας: Συγκεκριμένα τους Οργανισμούς Λιμένος ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ, ΛΑΥΡΊΟΥ, ΡΑΦΗΝΑΣ, ΠΑΤΡΑΣ, ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ, ΒΟΛΟΥ, ΚΑΒΑΛΑΣ, ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ,ΚΕΡΚΥΡΑΣ

-Όλες τις κρατικές συμμετοχές σε κεντρικούς αυτοκινητόδρομους και τη Γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου: Συγκεκριμένα τα δικαιώματα στα έσοδα στις ΜΩΡΕΑΣ Α.Ε, ΟΛΥΜΠΙΑ Α.Ε, ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙ Α.Ε , ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΔΟΣ Α.Ε, ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε, ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ Α.Ε, ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε . Σημειωτέον ότι όλοι αυτοί οι αυτοκινητόδρομοι έγιναν τάχα αυτοχρηματοδοτούμενοι, κόστισαν πολλαπλάσια σε κρατικές εγγυήσεις, με αποκορύφωμα την Γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου, που στοίχισε στον κρατικό προϋπολογισμό 25 φορές παραπάνω από το αν είχα κατασκευασθεί από το ελληνικό Δημόσιο με δανεισμό.

Η επιβάρυνση θα μείνει στο χρέος μας και τα έσοδα από τα πανάκριβα διόδια θα πηγαίνουν σε Έλληνες και ξένους ιδιώτες.

- Τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ, στην πλήρη κυριότητα τους

- Τα ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ Α.Ε, στα οποία συμπεριλαμβάνονται φιλέτα σε παραλίες και πολύ ενδιαφέροντα επενδυτικά σημεία.
-
- Το ΝΕΡΟ και η εκμετάλλευση του, μέσα από την παραχώρηση της ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ, μαζί με τα φράγματα και τα δίκτυα.

- Τα υφιστάμενα και μελλοντικά έσοδα από την ΚΑΒΑΛΑ OIL Α.Ε . μιλάμε για τον πρίνο . πρελούδιο με το τι θα συμβεί με τα μελλοντικά έσοδα από το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο σε Αιγαίο και Ιόνιο.

Συνεχίζουν με το Πολυνομοσχέδιο

Πέραν των παραπάνω προβλέπεται στο Πολυνομοσχέδιο , που θα περάσει από το Κοινοβούλιο την ερχόμενη Τρίτη, να περάσουν στην ιδιοκτησία του Ταμείου, όλα τα κρατικά ακίνητα του Δημοσίου, προκειμένου να αξιοποιηθούν σε real estate από ιδιώτες προς όφελος των πιστωτών.

Δηλαδή αντί να συγκεντρωθούν οι υπηρεσίες του κράτους στα ιδιόκτητα κτίρια του Δημοσίου, προκειμένου να περιορισθούν και οι δημόσιες δαπάνες αντί για τους μισθούς και τις συντάξεις, τα δημόσια κτίρια παραχωρούνται. Οι δημόσιες δαπάνες με τον τρόπο αυτό θα εκτοξευθούν, αφού όλες οι υπηρεσίες του κράτους θα πληρώνουν ενοίκια , τεράστια σε κόστος για την χρεοκοπημένη οικονομία μας.

Πέραν αυτού οι Έλληνες θα χάσουν την ιδιοκτησία των κρατικών κτιρίων, πολλά και τα πλέον σημαντικά των οποίων αποτέλεσαν δωρεές των μεγάλων Ευεργετών και της Εκκλησίας , προκειμένου να στεγασθεί το ελληνικό κράτος. Όλα τα παραπάνω δίδονται χωρίς να διεκδικείται καμία τιμή για την πώληση τους, αλλά μόνον έναντι του δημοσίου χρέους.

Επίσης θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα παραπάνω προστίθενται στην σκανδαλώδη πώληση των Τηλεπικοινωνιών στους Γερμανούς, ο ΟΤΕ στην Deutch Telekom, με τις πανάκριβες εθελουσίες εξόδους και τα ελλείμματα του να έχουν επιβαρύνει το χρέος των Ελλήνων. Με ανάλογη διαδικασία τα προηγούμενα χρόνια πωλήθηκε και η Ολυμπιακή Αεροπορία, πάλι σε βάρος του Έλληνα φορολογούμενου.

Τα ακίνητα και τα δικαιώματα του Δημοσίου, που έχουν παραχωρηθεί είναι πριν την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης και των «εμπράγματων εγγυήσεων» που αυτή θα προβλέπει. Όπως επίσης πριν το Μνημόνιο 2.

Για παράδειγμα τώρα έχει αρχίσει ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και κλιματικής αλλαγής, Γ. Παπακωσταντίνου την «ναρκοθέτηση» της ΔΕΗ και την απαξίωση της ιδιοκτησίας σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, ώστε να παραχωρηθούν στους Γερμανούς.

Το «πλιάτσικο» με την έννοια αυτή βρίσκεται στην μέση και προβλέπεται να ολοκληρωθεί μέχρι το 2015, αφού όπως όλα δείχνουν οι «αποκρατικοποιήσεις» θα συνεχισθούν με αυξανόμενο ρυθμό. Με τον τρόπο αυτό οι Έλληνες δεν χάνουν μόνον την εθνική τους κυριαρχία , ως προς την Διοίκηση, αλλά και την ιδιοκτησία τους επί την Ελλάδος ως επικράτειας. Πράγματι η Ελλάδα στο μεγαλύτερο μέρος της αρχίζει να μην ανήκει στους Έλληνες.

Σε αυτούς θα μείνει μόνον… ο λογαριασμός !  • Του Γιώργου Δελαστίκ
Τρομάζει κανείς κάθε φορά που οι αποκαλύψεις γεγονότων τον υποχρεώνουν να αντιληφθεί και να συνειδητοποιήσει πάλι και πάλι πόσο αδίστακτα πολιτικά καθάρματα είναι οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ που συναπαρτίζουν την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου και οι οποίοι συνεχίζουν να κυβερνούν τη χώρα έχοντας ως φύλλο συκής τον τραπεζίτη Λουκά Παπαδήμο.

Πρόκειται πραγματικά για πολιτική συμμορία, πολύ χειρότερη από αυτή της Θεσσαλονίκης που εξαρθρώθηκε με κίνητρο την ανελέητη εσωκομματική πάλη για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και προωθήθηκε από τους ανθρώπους του Γιωργάκη για να πληγεί ο Βενιζέλος.

Ο ίδιος ο εκπρόσωπος της EE στην τρόικα των κατοχικών δυνάμεων αναγκάστηκε προχτές να βγει και να διαψεύσει ότι οι ξένοι επικυρίαρχοι απαίτησαν και επέβαλαν στη δωσίλογη κυβέρνηση των Κουίσλινγκ του Παπαδήμου να κόψει τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και το επίδομα αδείας που υπάρχουν στην Ελλάδα πάνω από 60 χρόνια! Ανενδοίαστοι υπηρέτες του κεφαλαίου, οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ σκέφθηκαν οι ίδιοι το κόψιμο του 13ου και του 14ου μισθού, όπως και την κατάργηση του κατώτερου μισθού και προσπαθούν να το περάσουν για χάρη των εργοδοτών φορτώνοντάς το στους εκπροσώπους των ξένων δυνάμεων κατοχής, ώστε να εμφανιστεί ως αναπόφευκτη η εφαρμογή του και να παραλύσουν οι αντιδράσεις του κόσμου.

Τους είχε άλλωστε καρφώσει τους απατεώνες συναδέλφους τους ένα από τα πιο μισητά πρόσωπα της πολιτικής συμμορίας Παπανδρέου, ο υπουργός Υγείας και τέως Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος είναι «ριγμένος» στην εσωκομματική αναμέτρηση και διαβλέπει ότι δεν έχει ελπίδα εκλογής στη θέση του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ παρά την ισχυρότατη στήριξη των Αμερικανών. «Μας βάζει το θέμα του 13ου και 14ου μισθού η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ή κάποιος άλλος εκ των τριών εταίρων; Οχι!», είχε δηλώσει κατηγορηματικά τη Δευτέρα στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον Αντέννα.

Είναι φοβερές πάντως οι μέθοδοι που χρησιμοποιούν για την αλληλοεξόντωσή τους οι κορυφαίοι πολιτικοί απατεώνες του ΠΑΣΟΚ. Πανηγύριζαν π.χ. οι άνθρωποι του Γιωργάκη την παραμονή της δημοσιοποίησης της σύλληψης των συμμοριτών της Θεσσαλονίκης και τηλεφωνούσαν ασταμάτητα προαναγγέλλοντας βαρύτατο πολιτικό πλήγμα κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου λόγω της υπόθεσης αυτής. Η αιτία ήταν ότι το κορυφαίο στέλεχος του ΣΔΟΕ Θεσσαλονίκης που εμπλέκεται στην υπόθεση αυτή ήταν πολιτικός φίλος του Βενιζέλου και μάλιστα είχε προαχθεί στη θέση αυτή από τον ίδιο. Εννοείται ότι πρόκειται για εξέχον στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

Επειδή η Θεσσαλονίκη δεν είναι μεγαλούπολη και οι ελίτ της γνωρίζουν τα πάντα και τους πάντες που ανήκουν στην ίδια κάστα, το ερώτημα που τίθεται βεβαίως είναι αν ο Ευ. Βενιζέλος αγνοούσε τη δράση του πολιτικού φίλου του, στελέχους του ΣΔΟΕ και συμμορίτη, και αν κανένας από τους ανθρώπους του Βενιζέλου στην πόλη δεν του είπε τίποτα για τη δράση του ή αν ο Βενιζέλος ήξερε και σιώπησε, επωφελούμενος πολιτικά ή άλλως πως από τη δράση του ΠΑΣΟΚτζή συμμορίτη.

Συναισθανόμενος το μέγεθος της απειλής, ο υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε αμέσως στη Βουλή και αποκάλυψε τις πλήρεις πολιτικές διαστάσεις της συμμορίας της Θεσσαλονίκης. Δήλωσε πόσο «λυπηρό» είναι να διαπιστώνεται όπ ο «αρχινονός» και των τεσσάρων συμμοριών ήταν υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης με το ΛΑΟΣ στην Ημαθία, πόσο λυπάται που ο συμμορίτης δημοσιογράφος της ΕΤ3 ήταν στενά συνδεόμενος με τη ΝΔ και την Εκκλησία, πόσο λυπάται για τις νομικές περιπέτειες άλλου κορυφαίου στελέχους του ΠΑΣΟΚ σε κεντρικό επίπεδο, αυτή τη φορά όμως χαρακτηρισμένου και γνωστού ανθρώπου του Γιωργάκη. Τους έδωσε όλους στεγνά!

Κατά σύμπτωση, την ίδια μέρα ο εισαγγελέας της υπόθεσης της λεηλασίας εκατομμυρίων του Δήμου Θεσσαλονίκης από τη δεξιά συμμορία που έδρασε όσο η δημαρχία βρισκόταν στα χέρια της ΝΔ, ζήτησε την προφυλάκιση του τέως δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργό-πουλου, καταφέροντας αντικειμενικά ισχυρότατο πολιτικό πλήγμα κατά του κόμματος του Αντώνη Σαμαρά.

Η αντεπίθεση κατά του Γ. Παπανδρέου προσέλαβε αμέσως νέες διαστάσεις. Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Ση-μίτης διοχέτευσε από προχτές θέση του λόγου που θα εκφωνήσει ...αύριο(!) στο Βερολίνο, βάσει της οποίας το Μνημόνιο που υπέγραψε ο Γιωργάκης ήταν «πολιτικά μοιραίο σφάλμα». Μέχρι και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργος Προβόπουλος βγήκε και είπε ότι «η πορεία προς την κρίση δεν ήταν αναπόφευκτη», προκαλώντας υστερία στο παπανδρεϊκό στρατόπεδο του ΠΑΣΟΚ.

Εκείνος όμως που κατάφερε το συντριπτικό πολιτικό πλήγμα κατά του Γιώργου Παπανδρέου ήταν ο οικονομικός εισαγγελέας Γ. Πεπόνης. Την Παρασκευή παρέπεμψε στον Αρειο Πάγο για να διαβιβαστεί στη Βουλή ώστε να διερευνηθούν οι ευθύνες πολιτικών προσώπων -δηλαδή του Γιώργου Παπανδρέου, του Γιώργου Παπακωνσταντίνου κ.ά.- ένα φάκελο της παραποίησης των στοιχείων από την Ελληνική Στατιστική Αρχή που διοικεί ανδρείκελο του Γιωργάκη, ώστε να εμφανιστεί μεγαλύτερο έλλειμμα από το πραγματικό για να χρησιμοποιηθεί αυτό ως πρόσχημα προκειμένου να υπαχθεί η Ελλάδα σε καθεστώς υποτέλειας και ξένης επικυριαρχίας!


H φωτοσύνθεση είναι από το "Γρέκι"

Α. Λοβέρδος: «Όποιος επιχειρήσει πολιτικά να προσβάλει τον Παπανδρέου με διάφορα θέματα, που αφορούν την πολιτική του, τις επιλογές του, τα ποινικά, η χώρα θα αλλάξει πορεία. Από εκεί που πηγαίνει προς το να μη γονατίσει, θα γίνει μακελειό»

Ποιον απειλείς Αντρέα Λοβέρδο, τη δικαιοσύνη ή τον Ελληνικό λαό; Και ποιος είναι ο Παπανδρέου και ο κάθε Παπανδρέου, που πρέπει να είναι πάνω από το νόμο;

Και ποιος είσαι εσύ, σε τελευταία ανάλυση, που με περίσσιο θράσος μιλάς για «μακελειό» σε μια χώρα που εσύ και η παράταξή σας την έχετε «μακελέψει» στέλνοντας 11.000.000 Ελλήνων στην κόλαση της οικονομικής εξαθλίωσης;

Ο Παπανδρέου και ο κάθε Παπανδρέου αν πρέπει να κριθεί για τις πράξεις του θα κριθεί…

Το ίδιο κι εσύ Ανδρέα Λοβέρδο, αφού σ΄αυτό το στημένο «παιχνίδι του χαμού» ήσουν ένας από τους βασικούς πρωταγωνιστές.

Έστι δίκης οφθαλμός, ος τα πανθ' ορά!


H φωτοσύνθεση είναι από το "Γρέκι"


Γι αυτό ετοιμάζουν σιδερόφραχτους χώρους, για την παρέλαση της 25ης Μάρτη!
Ο καθένας επιλέγει το αξιοπρεπές ή αναξιοπρεπές του πολιτικού του λυκόφωτος. Η Ιστορία είναι σκληρή με όσους επιχείρησαν την Ύβρι. Σε τέτοιες περιπτώσεις επέρχεται η Νέμεσις…

** Και όσα συμβαίνουν στο ΠΑΣΟΚ τούτη την περίοδο, επιβεβαιώνουν αυτό τον κανόνα, τον οποίο προκλητικότατα αγνόησε ο ΓΑΠ, με τη νοοτροπία του πρίγκιπα, του πορφυρογέννητου.

** Και θυμίζουν έντονα το τελευταίο ποίημα του μεγάλου Γ. Σεφέρη «Επί Ασπαλάθων», που δημοσιεύτηκε στο «Βήμα» στις 23.9.71, τρεις μέρες μετά το θάνατό του, στην εποχή της δικτατορίας και περιγράφει το τέλος του τυράννου Αρδιαίου.

** Γράφει ο μεγάλος Σεφέρης, στο τέλος του ποιήματος: «Το βράδυ βρήκα την περικοπή: «τον έδεσαν χειροπόδαρα» μας λέει, «τον έριξαν χάμω και τον έγδαραν, τον έσυραν παράμερα τον καταξέσκισαν, απάνω στους αγκαθερούς ασπάλαθους, και πήγαν και τον πέταξαν στον Τάρταρο κουρέλι»…

** Έτσι περιγράφει το τέλος του τυράννου, από μια περικοπή του Πλάτωνα, που αναφέρεται στην τιμωρία των αδίκων. Επί ασπαλάθων…

** Περιφέρουν άπαντες, απερχόμενος και ερχόμενοι, ένα πολιτικό πτώμα. Οδωδός. Τυμπανιαίο. Το περιφέρουν. Αντί να κάνουν την πολιτική του κηδεία, το περιφέρουν, εις κοινή θέα! Κι από πάνω του σκυλοκαυγαδίζουν, επιδίδονται σε ίντριγκες, συνωμοτούν, προκαλούν, ξεκατινιάζονται για καρέκλες! Αυτοί είναι, υβριστές της ιστορίας, πολιτικά παχύδερμα, επαγγελματίες επιβήτορες της εξουσίας!

** Κάντε τις συγκρίσεις…

** Αν είναι δυνατό! Να επικαλείται ρήση του αειμνήστου πατρός του, για να μας «αποδείξει» ότι… πολεμήθηκε από συμφέροντα! Και οι άλλοι να τον ανέχονται να επιχειρεί να βιάζει την ιστορική αλήθεια, ο προνομιακός (μέχρι που τον πέταξαν σαν στυμμένη λεμονόκουπα) συνομιλητής των διαπλεκομένων, ο εκλεκτός των νταβατζήδων!

** Ο θρασύτατος, ο οποίος όταν ο πατέρας του υφίστατο ανηλεή πόλεμο απ’ τη διαπλοκή του ζητούσε να εγκαταλείψει και την πολιτική και τη χώρα! Και τώρα τον επικαλείται, προκειμένου να σπεκουλάρει στη μνήμη του!

** Ο θρασύτατος, ο συναγελαζόμενος με εθνικούς εργολάβους εις κοινή θέα!

** ΚΟΥΪΖ: ποιο μεγαλοστέλεχος της Ν.Δ. έχει υποσχεθεί να «πάρει στους ώμους του» τους νέους στην Α΄ Αθήνας Ο. Κεφαλογιάννη και Α. Ψυχάρη, αλλά φροντίζει ήδη να τους αποδομεί διαβλέποντας ότι δεν μπορεί (ούτε βέβαια και θέλει) να τους «κουβαλήσει» και να τους χρεωθεί;** Αλλά την έχει πατήσει, σαν τον ψεύτη βοσκό και τους λύκους…

** «Εγώ δεν είμαι… ευπατρίδης, εγώ είμαι αλήτης, γι’ αυτό πρόσεχε τι λες, σου έχω πολλά φυλαγμένα», παράγγειλε στον εκπεσόντα… αντιστασιακό ο πρώην φίλος και κολλητός και νυν «εχθρός» διαπλεκόμενος μιντιάρχης. Να αναμένουμε νέο αλληλοξεκατίνιασμα, νέες οσμές, νέους αλληλοεκβιασμούς;

** Είναι λοιπόν «φευγάτος» ο Μπένι; Αυτό το ερώτημα πλανάται στο ΠΑΣΟΚ την τελευταία περίοδο. Υπό την έννοια, ότι και η τοποθέτησή του στο Ε.Σ. αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, ακόμα δηλαδή και το να μην είναι τελικά υποψήφιος. Και πράγματι είναι έτσι. Το τελευταίο διάστημα το έως πρόσφατα αδιαφιλονίκητο φαβορί της κούρσας της διαδοχής είναι έντονα προβληματισμένο. Βλέπει πως έχει υποστεί μεγάλη φθορά ως υπουργός Οικονομικών και τα ακόμα δυσκολότερα είναι μπροστά! Εκτιμά, ότι είναι τελικά πολύ πιθανό να χάσει απ’ τον Α. Λοβέρδο, σε μια αναμέτρηση στην κομματική βάση (όποια εν πάση περιπτώσει έχει απομείνει)…

** Γι’ αυτό ακριβώς μίλησε με χρησμό, σε ό,τι αφορά την τελική θέση του. Αν πειστεί ότι θα πάει σε μια αναμέτρηση με πιθανότερο αποτέλεσμα την ήττα, θα απέχει τελικά.

** Με το επιχείρημα, ότι «όταν εγώ προσπαθούσα να βγάλω τα κάστανα απ’ τη φωτιά οι άλλοι έκαναν προεκλογική εκστρατεία, οπότε…

** Αν (λέμε, αν) οι εξελίξεις έχουν τρέξει ευνοϊκά για το PSI, τη νέα δανειακή σύμβαση κλπ. (πράγμα πάντως εξαιρετικά δύσκολο) εκτιμά ότι η θέση του διαδόχου θα του προσφερθεί στο πιάτο, χωρίς κόπο. Οπότε τα πάντα ανοιχτά…

** ΚΟΥΪΖ: Με ποιον εκ των «στρατηγών» του Μπένι τα ‘χει πάρει ο Λοβέρδος, ότι διαρρέει σε βάρος του παραπολιτικά σε φιλική προς τον Ευάγγελο (μεγάλη) εφημερίδα; Και του διαμήνυσε μάλιστα να είναι πιο προσεχτικός;

** Συνεπώς είναι ευεξήγητοι και οι ελιγμοί του σχετικά με το χρόνο της εκλογής του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Αν η εκλογή γίνονταν τώρα, κάτι που σχεδόν αναπόφευκτα θα οδηγούσε σε ένα πιο μικρό εκλεκτορικό σώμα, θα ήταν σίγουρος νικητής. Αλλά δεν του βγήκε. Δεν του το «παραχώρησε» αυτό ο ΓΑΠ…

** Στο στρατόπεδό του είναι σχεδόν μοιρασμένοι οι υποστηρικτές της μιας (μη συμμετοχή στις διαδικασίες εκλογής νέου πρόεδρου) και της άλλης άποψης.

** Κάποιοι πάντως του καταλογίζουν και λάθη. «Το 2007», λένε, «ήταν το Ζάππειο, το 2012 η υπερβολική σιγουριά, το ποντάρισμα στη βοήθεια του ΓΑΠ και οι παρενέργειες του ανασχηματισμού του Ιούνη»…

** Λένε μάλιστα χαρακτηριστικά: Μήπως θα ‘πρεπε να… σκέφτεται λιγότερο;

** Πληθαίνουν εντός του ΠΑΣΟΚ όσοι εκτιμούν, πως ο Μπένι κινδυνεύει στην εσωκομματική αναμέτρηση να πάθει ό,τι έπαθε στη Νου Δου η Ντόρα το 2009, που ξεκίνησε από αδιαφιλονίκητο φαβορί και τελικά είδε… τη σκόνη του Σαμαρά. Και μάλιστα καταλογίζουν στον Ευάγγελο περίπου τα ίδια με την Ντόρα λάθη…

** Είναι σαφές. Και το ομολόγησε στο Ε.Σ. του ΠΑΣΟΚ και η Άννα (ξέρετε, αυτή των… βιβλίων). Ότι δηλαδή το ΠΑΣΟΚ, για απολύτως κατανοητούς λόγους, θέλει να βάλει στο κάδρο του νέου μνημονίου και τη Νου Δου.

** Και φυσικά θα τα καταφέρει. Γιατί, δεν θα το ψηφίσει και η Ν.Δ. το νέο μνημόνιο, όσο καταστροφικό κι αν είναι; Το ζήτημα, Αντώνη, ήταν να μην κάνεις την πρώτη… κυβίστηση. Έτσι και την έκαμες, τελειωμό δεν έχει η κατηφόρα…

** Γι’ αυτό σας (ξανα)λέω, στις επόμενες εκλογές θα δούμε αποτελέσματα πρωτόγνωρα…

** Να ‘χε λίγο περισσότερο μυαλό η Αριστερά… Γιατί να χάνει τις ευκαιρίες;

** Ο… Ρόκο και τα’ αδέρφια του! Αλήθεια, από πότε ένα πρώτης γραμμής πολιτικό πρόσωπο αναλαμβάνει εργολαβικά συνήγορος αδελφόθεων, μη πολιτικών –τυπικά…- προσώπων; Είναι δυνατό, να «αθωώνει» από CDS μέχρι άλλου είδους πολυσχιδείς δραστηριότητες επιχειρηματικές, εταιρικές και δε συμμαζεύεται; Ποντάρει απλά στη διαπλεκόμενη μούγκα των δημοσιογραφικών σαλτιμπάγκων;

** Ε, είπαμε, στηρίζει το Μπένι το MEGA, γνωστό αυτό και δεν αποτελεί είδηση! Αλλά ορισμένες φορές, βρε παιδί μου, ξεπερνάει κάθε κόκκινη γραμμή! Βγάζει μάτια!

** Όταν… μάθαινε ελληνικά ο ΓΑΠ, τη λέξη «αυτοκριτική» δεν του τη μάθανε;

** Ή το πριγκιπικό του προφίλ την… απαγορεύει;

** Καθότι προκλητικότατα και στην ομιλία του στο Ε.Σ. ούτε ίχνος αυτοκριτικής δεν υπήρχε! Είναι δυνατό; Τόση πια υποτίμηση της νοημοσύνης μας; Ή θεωρεί τους πάντες χαχόλους;

** Τώρα θα μου πείτε, τέτοια κατάντια εν αποδρομή ηγεμόνα σπάνια βλέπει κανείς…

** Στη θέση της αποθέωσης, τώρα μόλις και μετά βίας τον χειροκροτούσαν καμιά εικοσαριά νοματαίοι απ’ τους περίπου πεντακόσιους, σκόρπιοι, κατάλοιπα μιας εποχής που φεύγει ανεπιστρεπτί, όσες κουτοπονηριές κι αν έχει ακόμα στη φαρέτρα του ο εκπεσών…

** Ο οποίος συνέχιζε και τότε να βρίσκεται στον… πλανήτη του! Τόση απώλεια επαφής με την πραγματικότητα;

** Γιατί συνεχίζουν να τον εκθέτουν έτσι ακόμα και τώρα οι λογογράφοι του;

** Σουρεαλισμός, ανάμικτος με «σύνδρομο Τιτανικού», φαρσοκωμωδία, θέατρο του παραλόγου! Ό,τι κι αν πείτε, για να χαρακτηρίσετε τις διήμερες εργασίες του Ε.Σ. του ΠΑΣΟΚ, θα είστε μέσα! Οι άνθρωποι, την ώρα που τα πάντα διαλύονται, έδειχναν να μην έχουν αντιληφθεί τίποτα! Στρουθοκαμηλισμός, στο έπακρο! Σαν να μην έγινε ποτέ αυτή η σύνοδος! Και καλά ο εκπεσών ηγεμών, αυτός πολιτικά τυχοδιώκτης κι εξουσιομανής είναι, τίποτα δεν θα μπορούσε κάποιος να περιμένει απ’ αυτόν. Οι άλλοι όμως, κάποιοι εκ των οποίων φιλοδοξούν να τον διαδεχτούν κιόλας; Δειλοί, μοιραίοι, άβουλοι, μουγκοί! Αν εξαιρέσει κανείς τη Βάσω, τον Ευθυμίου, άντε και το Χρυσοχοϊδη, η παρουσία των άλλων «πρωτοκλασάτων» ήταν αξιοθρήνητη! Με τέτοιο στελεχικό δυναμικό έχει καταντήσει το πάλαι ποτέ κραταιό Κίνημα;

** Θα μου πείτε, οι άλλοι, μεταξύ αυτών κι όσοι φιλοδοξούν να τον διαδεχτούν, ήσαν καλύτεροι; Εδώ τον ανέχτηκαν να τους δουλεύει, προκλητικότατα και ξετσίπωτα!

** Εκεί έχει καταντήσει το ΠΑΣΟΚ; Να εκπροσωπείται από τέτοιας ποιότητας στελεχά;

** Υπήρξαν βέβαια και κάποιες, ελάχιστες εξαιρέσεις στελεχών που προσπάθησαν να αποτυπώσουν την πραγματικότητα. Ελάχιστες όμως…

** Θυμάστε, τι σας έλεγα για τη Βάσω;

** Ελάχιστοι επίσης τόλμησαν να καταψηφίσουν μια εισήγηση παραληρηματική, τραγική, αδιέξοδη. Ελάχιστοι…

** Μεταξύ αυτών ο Λεωνίδας (Γρηγοράκος)…

** Ε, ποιόν να έβαζε να βγει «λαγός» για να ζυμώσει την ιδέα, ότι ο εκπεσών ηγεμών μπορεί και να είναι ξανά υποψήφιος; Φυσικά τον… παρολίγο πρωθυπουργό του, τον Φίλιππο!

** Με τέτοιους «κηπουρούς» είναι δυνατό να μην επανακάμψει; Χα!

** Για να καταλάβετε, με τι μέσα πολεμάνε όσους τόλμησαν έστω και τώρα να απομυθοποιήσουν τον (τέως) ηγεμόνα. Εγκύρως λοιπόν έμαθα, ότι σχεδόν καθημερινά ένας «περίεργος» μηχανισμός στην Ιπποκράτους τροφοδοτεί ελεγχόμενα στελέχη με ηλεκτρονικά μηνύματα εναντίον του Χρυσοχοϊδη! Ο ίδιος μηχανισμός, όταν ο Χρυσοχοϊδης ξεκίνησε την ομιλία του στο Ε.Σ. μέσω SMS έδινε οδηγίες σε στελέχη να σηκωθούν να φύγουν για να αδειάσει η αίθουσα! Είπατε τίποτα;

** Βυθίζεται συνεχώς δημοσκοπικά ο ΛΑΟΣ. Κατανοητό. Απ’ τη μια η αμέριστη στήριξη στο Λουκά και στα όποια μέτρα του, απ’ την άλλη οι κυβιστήσεις του αρχηγού έχουν… ζαλίσει κι εξοργίσει τον κόσμο. Και πού είσαστε ακόμα…

** Κι όχι τίποτ’ άλλο, μα την ίδια στιγμή η Αριστερά ανεβαίνει διαρκώς. Είναι να σκάσει ο αρχηγός, εφιάλτες βλέπει!

** Χα! Τις απολαμβάνω ορισμένες τηλεπερσόνες, που ανακάλυψαν εσχάτως τα κακά του μνημονίου σε συνάρτηση με τα σημερινά του «απόνερα»! Και βγαίνουν τόσο αντιμνημονιακά, ώστε μπροστά τους ωχριά ακόμα και η Αλέκα!

** Αλλά οι ίδιες τηλεπερσόνες το 2010 και μεγάλο μέρος του 2011 ήσαν οι καλύτερες βουβουζέλες του μνημονίου και κατακεραύνωναν όσους τολμούσαν να αρθρώσουν διαφορετικό λόγο. Ορντινάντσες του μνημονίου και της τότε κυβέρνησης ήταν!

** Και πιστεύουν στ’ αλήθεια, ότι με τις σημερινές κωλοτούμπες τους εξιλεώνονται; Μ’ αυτό το πλευρό να κοιμούνται…

** Αυτή η εικόνα αποστασιοποίησης και «αναχωρητισμού» που εκπέμπει ο Μπένι το τελευταίο διάστημα μπορεί μεν να εντάσσεται στα πλαίσια κάποιας στρατηγικής, ωστόσο έχει και μια πραγματική βάση.

** Η αλήθεια είναι, πως ο Ευάγγελος δέχεται αντικρουόμενες εισηγήσεις απ’ τα προσκείμενα σε αυτόν στελέχη. Μέχρι και να τα σπάσει εντελώς με το ΓΑΠ και να φύγουν όλοι μαζί απ’ το ΠΑΣΟΚ του εισηγούνται κάποιοι!

** Ο ίδιος αντιλαμβάνεται ότι η θέση του να ηγηθεί του «όλου ΠΑΣΟΚ» είναι μάλλον μια ουτοπία. Ποιού «όλου ΠΑΣΟΚ» και… ποιού ΠΑΣΟΚ;

** Οπότε προβληματισμένος έως και απογοητευμένος έχει πει σε συνεργάτες του ότι σκέφτεται ακόμα και τη μη υποψηφιότητά του ή και την επιστροφή του στο πανεπιστήμιο!

** Αλήθεια, ποια κυβέρνηση, ποιος πρωθυπουργός θα δεχτεί την ισχύ του αγγλικού δικαίου στη νέα δανειακή σύμβαση, χωρίς να κινδυνεύει με «γουνάκια»; Ποια Βουλή θα ψηφίσει μια τέτοια σύμβαση; Είναι δυνατό; Και τι θα κάνει ο Σαμαράς, ο οποίος μέχρι τη συγκρότηση της κυβέρνησης Παπαδήμου είχε σηκώσει παντιέρα ενάντια σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο; Να αναμένουμε εξελίξεις; Ή κάποια νομική φόρμουλα-ντρίπλα; Κάτι τεκταίνεται στο παρασκήνιο…

** Τελικά σοφή αποδείχτηκε η επιλογή του Αλέκου (Παπαδόπουλου), να μην είναι υποψήφιος το 2009. Γλίτωσε τουλάχιστον την αξιοπρέπειά του…

** Ξέρετε τι σφαγή θα γίνει στις επόμενες εκλογές; Πόσοι νυν βουλευτές, ακόμα και μέλη της κυβέρνησης θα μείνουν εκτός της νέας Βουλής; Η σφαγή του Δράμαλη θα γίνει!

** Κι ο σώζων εαυτόν, σωθήτω…

** Ήδη πολλά πρωτοκλασάτα στελέχη ψάχνουν να βρουν, πώς θα διασωθούν. Οι δημοσκοπήσεις που γίνονται ανά περιφέρεια δείχνουν ακριβώς αυτό το κλίμα.

** Ας πούμε, η Άννα των… βιβλίων κινδυνεύει άμεσα να μην εκλεγεί…

** Πάρτε άλλο παράδειγμα. Δημοσκόπηση στη Β΄ Αθήνας βγάζει το ΠΑΣΟΚ πέμπτο κόμμα! Ποιος θα διασωθεί;

** Κι αν ακόμα σε πραγματικό εκλογικό χρόνο προκύψει κάποια βελτίωση των πράσινων ποσοστών (κάτι που δεν αποκλείεται), ακόμα και τότε λίγοι θα διασωθούν…

** Δυσκολότατη η μάχη της επιβίωσης. Την επομένη των εκλογών θα έχουν πάει πολλοί στα σπίτια τους. Δεν θα κακοκαρδίσω σήμερα κάποιους, τους οποίους οι έρευνες βγάζουν εκτός παιχνιδιού…

** Στη Νου Δου έχουν άλλα προβλήματα. Εκεί το ξεκατίνιασμα έχει να κάνει με το ποιος θα εξουδετερώσει ποιον ενόψει των μετεκλογικών διεργασιών, για καλύτερα «πλασαρίσματα». Αφήστε που υπάρχει εμφύλιος και μεταξύ των διαφόρων ομάδων, τάσεων και «ρευμάτων»…

** Και οι διάφοροι «βαρόνοι» των μεγάλων ειδικά περιφερειών δεν θέλουν με τίποτα κάποιους «νέους», ειδικά κάποιους που εκ των πραγμάτων θα έχουν αβάντες στις εκλογές. Για παράδειγμα, τον υιό Ψυχάρη είναι πολλοί αυτοί που τον πολεμάνε…

** Τα μαχαιρώματα βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη. Είναι μια ωραία ατμόσφαιρα!

** Επιμένουν οι πληροφορίες, που κάνουν λόγο για άτυπη συμφωνία μεταξύ Λοβέρδου και Χρυσοχοϊδη, στην κούρσα της διαδοχής που θα ξεκινήσει, αν βέβαια και όταν ξεκινήσει… Κι αν έχουν βάση, αυτό δημιουργεί νέα δεδομένα, συσχετισμούς και ισορροπίες. Και διαμορφώνει ένα εν δυνάμει νέο σκηνικό. Και για την «επόμενη μέρα», όλα έχουν τη σημασία τους…

** Το παλεύει η Άννα… Σου λέει, με αυτό το πολύ ρευστό τοπίο που εν δυνάμει διαμορφώνεται, πού ξέρεις; Οι συνάξεις πάντως στο πολιτικό της γραφείο γίνονται ταχτικά…

** Όλοι συνωστίζονται, για να πλασαριστούν για την επόμενη μέρα…

** Ποια συμμαχία με τον Αντρέα; Αυτά πια δεν ισχύουν. Αφήστε που αυτή η προ εβδομάδων συμμαχία μάλλον κακό του έκανε του Αντρέα παρά καλό!

** Ας πρόσεχε κιόλας…

** Σημειώστε by the way ένα δίδυμο ιστορικών στελεχών, που τα λένε συχνά κι έχουν παραπλήσιες απόψεις για τα τεκταινόμενα στο πράσινο στρατόπεδο. Ρέππα και Σκανδαλίδη, οι οποίοι τουλάχιστον δεν στερούνται σοβαρότητας, το αντίθετο δηλαδή με κάποιους άλλους (και άλλες)…

** Έχει και το όνομα γνωστού δημοσιογράφου η έκθεση των οικονομικών εισαγγελέων Πεπόνη και Μουζακίτη; Χα! Προσθέστε και την αναφορά σε κορυφαίο υπουργό (μάλλον σε «απεσταλμένο» του…), προσθέστε και την αναφορά σε άλλη μεγάλη υπόθεση, αφορώσα… αδελφόθεο και θα αντιληφθείτε γιατί άλλα ΜΜΕ το πάνε το θέμα για θάψιμο και άλλοι σαλτιμπάγκοι της δημοσιογραφίας καταφέρονται εναντίον των εισαγγελέων, με κατασκευασμένα «ρεπορτάζ» και σχόλια! Ο βρώμικος πόλεμος βρίσκεται σε εξέλιξη! Ναι, απ’ τους ίδιους που καμώνονται τους αρχιερείς της «κάθαρσης» σε άλλες περιπτώσεις!

** Είναι τυχαίο; Της απαξίωσης της κορυφής του συνδικαλιστικού κινήματος; Ότι εν μέσω αυτής της βαθύτατης και βαρύτατης κρίσης η απεργιακή συγκέντρωση του ΕΚΑ την Τρίτη ήταν πολύ μικρή;

** Κι ας αφήσουν κάποιοι τις παρόλες, ότι ακόμα κι έτσι ο κόσμος δεν κατεβαίνει στο δρόμο. Αλλού είναι τα αίτια. Έμπνευση θέλει ο κόσμος. Και αρνείται να ακολουθήσει τα παιχνίδια κάποιων, οι οποίοι στο τέλος θα συμβιβαστούν…

** Τι σας λέγαμε; Για την ανακωχή που ζήτησε ο εκπεσών ηγεμών απ’ τον κυρ Σταύρο, με τηλεφώνημα πολύ στενού του συνεργάτη; Δεν τα βλέπετε;

** Θα το επαναλάβουμε. Ζητά επιτακτικά, έως και… απεγνωσμένα «εγγυήσεις» ο εκπεσών. Απ’ τους πιθανούς διαδόχους του. Κι όσο παραμένει η εκκρεμότητα, τόσο θα βολοδέρνει το κίνημα, αφού και οι διάδοχοι είναι κι αυτοί μικροί και λίγοι!

** Και σημειώστε και τούτο. Πιο πολύ φοβάται την εσωκομματική Νέμεσι παρά το Σαμαρά!

** Στο μεταξύ δεν πα να… «κουρεύεται» η χώρα, δεν πα να γίνονται κρισιμότατες διαπραγματεύσεις για το PSI (κι όχι μόνο), δεν πα να γίνεται του Κουτρούλη ο γάμος…

** Ο εκπεσών στην κοσμάρα του! Πήγε στην… Κόστα Ρίκα, για να λύσει εκεί τα προβλήματα του διεθνούς σοσιαλισμού και της πράσινης ανάπτυξης!

** Μωρέ το μοναδικό του μέλημα είναι να ταπώνει τους δελφίνους (σιγά το δύσκολο δηλαδή!) και να φεύγει ήσυχος για κοσμοπολίτικες διακοπές!

** Μωρέ με καμιά, μα καμιά δημοσκόπηση, όσες αναγωγές κι αν γίνονται δεν καταφέρνει η Ντόρα να μπει στην επόμενη Βουλή! Όλοι σχεδόν κάτι τσιμπάνε απ’ την ανεξέλεγκτη κατρακύλα του ΠΑΣΟΚ και μόνο το κόμμα της Ντόρας δε λέει να δει… Βουλής πρόσωπο!

** Με τον ήλιο τα βγάζει, με τον ήλιο τα μπάζει, αλλά…

** Ουαί της υποκρισίας του εκπεσόντος! Ναι, ο άνθρωπος που κατεδάφισε κάθε έννοια συλλογικής σύμβασης, που εξευτέλισε κάθε όρο εργασιακού δικαιώματος, που διέλυσε κατακτήσεις πενήντα χρόνων, που οδήγησε στη φτώχια και την ανεργία εκατομμύρια Ελλήνων, τώρα λέει παίρνει το μέρος της ΓΣΕΕ για τον κατώτατο μισθό! Και τάσσεται κατά νομοθετικής ρύθμισης, ο διδάξας τα κοινοβουλευτικά και συνταγματικά πραξικοπήματα! Τόσο κοντή μνήμη πιστεύει πως έχουν οι Έλληνες; Και αλήθεια, τα στελέχη της ΓΣΕΕ τον άκουγαν αδιαμαρτύρητα; Και ύστερα απορούν, που τους ακολουθούν τρεις κι ο κούκος;

** Αν το ίδιο μένος, με το οποίο επιτέθηκε στο ΠΑΜΕ, το διέθετε και εναντίον των κυβερνήσεων του μνημονίου ο κύριος Παναγόπουλος της ΓΣΕΕ…** Ναι, ο φερόμενος ως επικεφαλής της συμμορίας στη Θεσσαλονίκη είχε διακριθεί για τις… εναντίον του Καραμανλή «αποκαλύψεις» για το Βατοπέδιο!

** Κι αφού ξεσκεπάστηκε και ξεκατινιάστηκε, αυτό το μπουμπούκι το είχε φιλοξενήσει ο αρχηγός κωλοτούμπας ως υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη!

** Χωρίς αυτό να σημαίνει ανάμιξη του κόμματος φυσικά (μακριά από μας τέτοιες φασίζουσες απόψεις), θα σημειώσουμε ωστόσο ότι κάμποσα τέτοια μπουμπούκια φαίνεται ότι φιλοξενεί ο… τιμητής της των πάντων εντιμότητας…

** Αλήθεια, αυτόν τον βάλανε υφυπουργό για να σουλατσάρει στην εκλογική του περιφέρεια με έξοδα του ελληνικού δημοσίου;

** Εξέλιπε εντελώς η τσίπα; Ο άνθρωπος φαίνεται ότι είναι… αστέρι! Δε λέω «γομάρι»!

** Είναι περήφανος ο αρχηγός του για τις επιδόσεις του; Σπολλάτη του!

** Χα! Ουδεμία αντίρρηση έχει ο εκπεσών ηγεμών, αν ο Λουκάς θελήσει να κάμει ανασχηματισμό και να σουτάρει απ’ την κυβέρνηση το δελφιναριό! Έτσι έμαθα πως απάντησε σε σχετική κρούση του Λουκά! Και γιατί να ‘χει εδώ που τα λέμε; Και τους δελφίνους του τους θεωρεί… υποδεέστερη φυλή. Και γι’ αυτό είπε αυτά που είπε, όχι για λόγους δεοντολογίας, σιγά!

** Έτσι, για να απομυθοποιούνται μερικοί-μερικοί…

** Αλήθεια, με αυτούς θα κάμει κυβέρνηση ο Αντώνης σε –πολύ πιθανή- περίπτωση μη αυτοδυναμίας;

** Ελπίζω όχι. Κι όχι μόνο γι’ αυτούς τους λόγους…

** Κι ακαρτέρει κι ακαρτέρει… Την Κοινή Υπουργική Απόφαση, για τους συμβασιούχους της ΕΡΤ…

** Κάθε περιφέρεια και… πιο τραγική απ’ την προηγούμενη! Έτσι ανακράζουν στην Ιπποκράτους, όταν βλέπουν τις διάφορες τοπικές δημοσκοπήσεις να ‘ρχονται η μία μετά την άλλη…

** Αποτελεί σχεδόν είδηση, όταν σε κάποια περιφέρεια το ΠΑΣΟΚ είναι δεύτερο κόμμα!

** Ε, ρε τι έχει να κληρονομήσει ο (οψέποτε…) διάδοχος…

** Ουδείς –και πάντως όχι εμείς- ισχυρίζεται, πως ο Βενιζέλος έχει ευθύνη για τα όσα κατηγορείται ότι διέπραξε το στέλεχος του ΣΔΟΕ στη Θεσσαλονίκη. Αλλά μας εξοργίζει ο δικολαβίστικος τρόπος με τον οποίο προσπαθεί να απαντήσει στα όσα λέγονται για τις πολιτικές του σχέσεις με τον εν λόγω.

** Περισσότερο πολιτικό θάρρος, Ευάγγελε, φιλόδοξε διάδοχε! Περισσότερο!

** Βρε μπας και ήταν εκ των χρηματοδοτών του κόμματος του κωλοτούμπα; Κι έτσι προέκυψε η υποψηφιότητα; Δεν έχει ενδιαφέρον;

** Έθεσαν λοιπόν, ΓΑΠ και Καρατζαφέρης, ζήτημα ακόμα μεγαλύτερης μετάθεσης προς τα πίσω του χρόνου των εκλογών, στη σύσκεψη με τον Παπαδήμο την Πέμπτη. Εισέπραξαν την άρνηση του Σαμαρά. Έδειξαν όμως, πώς δουλεύει το σύστημα και μέχρι πού θα το πάει. Και πόσο θα αντέξει ο Αντώνης; Όσο για την αξιοπιστία τους στις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει, ελάτε τώρα!

** Καθυστερημένη, πολύ καθυστερημένη η αποκάλυψη Προβόπουλου για τις μεθοδεύσεις ΓΑΠ που μας πήγαν στην αγκαλιά του μνημονίου. Καθυστερημένη. Αλλά χρήσιμη…

** Το φόβο του λαού έχουν! Και ετοιμάζουν σιδερόφραχτους χώρους, για την παρέλαση της 25ης Μάρτη!

** Αλήθεια, έχουν την αυταπάτη ότι έτσι θα αντιμετωπίσουν τη λαϊκή οργή; Μακριά νυχτωμένοι είναι…Για μία ακόμη φορά η Ελλάδα βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, έχοντας μετέωρο το θέμα της διαπραγμάτευσης του «κουρέματος» αλλά και της νέας δανειακής σύμβασης.

Και τα δύο φαίνονται αλληλένδετα, καθώς όλες οι πλευρές θέλουν εγγυήσεις. Οι μεν για τη βιωσιμότητα του χρέους και οι δε για την ρευστότητα.

Η Ελλάδα στη μέση, με το λαό της να παρακολουθεί από τα ΜΜΕ, απογοητευμένο και εξαντλημένο, ίσως το σημαντικότερο διεθνές παζάρι στη μεταπολιτευτική ιστορία του, που γίνεται με ανατολίτικους όρους.

Κι άλλα μέτρα, πιο επίπονα, είναι το νέο αίτημα της τρόικας, για μερικές ακόμη ανάσες ρευστότητας.

Τα ίδια και τα ίδια, ζούμε τα τελευταία δυο χρόνια.

Και γιατί η επιμονή σε αυτό το «πολικά μοιραίο λάθος», όπως κατόπιν εορτής παραδέχεται και ο κ. Σημίτης;

Γιατί τόση σπουδή για την ίδια ακριβώς συνταγή; Όλοι πια, μα όλοι, έχουν δημοσίως δηλώσει, πως αυτή είναι η καταστροφή για τη χώρα μας. Και αυτοί που την υπέδειξαν και αυτοί που την εφήρμοσαν. Όλοι έχουν παραδεχθεί πως η Ελλάδα ήταν το πειραματόζωο στην κρίση της ζώνης του ευρώ.

Δεν υπάρχει πια αμφιβολία πως και ο τελευταίος αυτός εκβιασμός που εμπεριέχει κι άλλα μέτρα, για μία ακόμη παράταση της ζωής μας στην εντατική, δεν είναι τίποτε άλλο, από ένα ακόμη βήμα για τη βαθύτερη και δίχως επιστροφή, εξάρτηση της Ελλάδας από «σωτήρες» και δανειστές.

Δεν είναι τυχαίο πως η εφαρμοζόμενη πολιτική έφερε ΜΟΝΟ ύφεση και στη συνέχεια ανάγκη ΜΟΝΟ για.. νέο δανεισμό.

Δεν είναι τυχαίο, που σταμάτησε η απαίτηση των διεθνών μας «σωτήρων» για εκμετάλλευση της δημόσιας περιουσίας μας –τουλάχιστον στα ΜΜΕ.

Δεν είναι τυχαίο, που δεν είναι πιεστικό το αίτημα για ανάπτυξη της Ελλάδας και για απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Δεν είναι τυχαίο, που δεν ωριμάζει ΑΜΕΣΑ κάποιο μεγάλο έργο για την εκτίμηση και εκμετάλλευση πηγών ενέργειας.

Το μόνο αίτημα, έτσι όπως τουλάχιστον μας σερβίρεται, η μείωση κόστους εργασίας και επιπλέον φορολόγηση.

Μα αυτά οδηγούν σε μία και μόνο σκέψη.

Κάποιος εκεί έξω ή/και μέσα, περιμένει ή/και οδηγεί τα γεγονότα έτσι ώστε να αγοράσει πολύ φθηνά… ανθρώπους και περιουσίες.

Κατακρημνίζεται η αξία των υλικών αγαθών της Ελληνικής μικρομεσαίας τάξης, όπως και του επίσημου κράτους, με το κόστος εργασίας πολύ χαμηλό και μια κοινωνία, εξαθλιωμένη ψυχικά και οικονομικά.

Η Ελλάδα, βρίσκεται προ σωτηρίας ή προ ξεπουλήματος;

Η κυβέρνηση ειδικού σκοπού, ας αποδειχθεί κυβέρνηση εθνικού ιστορικού καθήκοντος.

Πηγή

Η ΦΟΥΣΚΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Ο, «δεν υπάρχει σάλιο», Λοβέρδος, απείλησε με «μακελειό» αν τολμήσουν να σύρουν τον Γιώργο Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο. Ο προφανώς προβληματικός συνταγματολόγος, στην προσπάθειά του να γίνει αρεστός στον Γιώργο Παπανδρέου προκειμένου να πάρει το δαχτυλίδι της διαδοχής, προχώρησε σε μία επίδειξη προκλητικότητας και ψευτοτσαμπουκά, προκαλώντας την ίδια την δημοκρατία.

Δυστυχώς, η συνέργεια, η συνενοχή και η απόλυτη σύμπλευση της Νέας Δημοκρατίας και του ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση Παπαδήμου που με τη σειρά της αποτελεί την φυσική προέκταση του Παπανδρεϊσμού, αποκλείει την πολιτική διαπόμπευση και από το Ελληνικό Κοινοβούλιο παραδειγματική τιμωρία του Λοβέρδου.

Ζώντας μοναδικές στιγμές πολιτικής αυθαιρεσίας, έχουμε πλέον περάσει στο στάδιο της «παρά πέντε» εκτροπής του πολιτεύματος, από τσαμπουκάδες τύπου Λοβέρδου. Ας μην ανησυχεί, όμως ο δακρύβρεχτος υπουργός της μνημονιακής κυβέρνησης. Με την συγκεκριμένη του πρόκληση κατά των Ελλήνων, έβαλε υποψηφιότητα για το Ειδικό Δικαστήριο. Κανείς δεν προκαλεί τους Έλληνες ατιμωρητί. Και η τιμωρία έρχεται καλπάζοντας προς το μέρος τόσο του πολλά βαρύ τσαμπουκά Λοβέρδου, αλλά και προς όλους όσους ενέπαιξαν τον Ελληνικό λαό. Η προκλητικό προς το πολίτευμα συμπεριφορά του Λοβέρδου αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα του ύφους και του ήθους της μεταπολιτευτικής Ελλάδας. Αυτοί που απειλούν με εμφύλιο, τολμούν υποκρινόμενοι να εμφανίζονται και ως σωτήρες της χώρας, αλλά και ως φανατικοί υποστηρικτές της Δημοκρατίας! Προφανώς δεν γνωρίζουν τι σημαίνει Δημοκρατία.

Η Νέα Ελλάδα περιμένει την παρέμβαση κάποιου εισαγγελέα ή ακόμη και του προέδρου του Αρείου Πάγου. Η Δικαιοσύνη, παρά τα προβλήματά της, πρέπει επιτέλους να σταθεί στο ύψος της. Η απειλή για εμφυλιοπολεμικές καταστάσεις, αποτελεί πράξη κατά της εσωτερικής ειρήνης και ασφάλειας, κατά του Συντάγματος και του πολιτεύματος και πρέπει να αντιμετωπισθεί έγκαιρα, πριν υπάρξουν μεγαλύτερες – έμπρακτες παρεκτροπές από πολιτικούς τύπου Λοβέρδου.

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Ελλάδας


Τι συμβαίνει με το "κούρεμα" και τι θα πληρώσει ο Ελληνας και η Ελληνίδα!
Ο Έλληνας πολίτης βομβαρδίζεται, κυριολεκτικά, καθημερινά απο “ειδήσεις”, περί της οικονομίας γενικότερα, και ειδικώτερα περί της πορείας του περίφημου πλέον PSI, λές και η επίτευξη μιάς κάποιας συμφωνίας με τούς “ομολογιούχους” ή αλλιώς “διεθνείς τζογαδόρους” ή αλλιώς “hedge funds”, θα λύσει αυτόματα “ώς δια μαγείας”, τα προβλήματα επιβίωσης τα οποία αντιμετωπίζει.

Ας δούμε όμως τα πράγματα απο την αρχή.

Το χρέος του Ελληνικού δημοσίου σήμερα ανέρχεται στο ποσόν περίπου των 350 δις, εξ αυτών τα 205 δις. -περίπου- αφορούν χρέος πρός ιδιώτες και 50 δις πρός την ΕΚΤ, και για το οποίο (τα 205 δις), είναι σε εξέλιξη το “κούρεμα” του 50% με προσδοκούμενο αποτέλεσμα την μείωσή του κατά 100 δις, με στόχο το 2020 το χρέος να αποτελεί το 120% του ΑΕΠ.

Η ΕΚΤ δεν δέχεται να “κουρευτούν” τα ομόλογα του Ελληνικού δημοσίου τα οποία έχει στην κατοχή της (δηλ τα 50 δις), όπως επίσης μεγάλες Ευρωπαικές Τράπεζες δεν δέχονται ανάλογο "κούρεμα".

Επομένως το συνολικό χρέος των 350 δις μειώνεται κατά 100 δις και μένει υπόλοιπο 250 δις πρός αποπληρωμή από το Ελληνικό δημόσιο, χωρίς να προστίθεται πρός το παρόν το ποσόν των 130 δις (ώς επιπλέον χρέος) το οποίο προστίθεται δια της νέας δανειακής σύμβασης του Οκτώβρη του 2011.

Τι πληρώνει το Ελληνικό δημόσιο, δηλ ο Ελληνας πολίτης, μέσω αυτής της συμφωνίας και ποιό είναι το τελικό χρέος της χώρας μας ;

Το πρόγραμμα ανταλλαγής παλαιών ομολόγων του Ελληνικού δημοσίου με νέα ομόλογα (PSI), περιλαμβάνει επιτόκιο κυμαινόμενο , για τα πρώτα δύο χρόνια 3.6%, κατόπιν για τα έτη μέχρι το 2020 με επιτόκιο 3.9%, και για τα υπόλοιπα 22 χρόνια μετά το έτος 2020, με επιτόκιο 4.7%, αποτελεί δε, το "αίσχος" και την "τραγωδία" η οποία διαδραμματίζεται αυτήν την χρονική περίοδο στην πατρίδα μας απο αυτό το "υποτελές" πολιτικό προσωπικό.

Μεταφέρονται ουσιαστικά στίς επόμενες γενιές των Ελλήνων τα χρέη τα οποία δημιούργησε αυτό το σημερινό πολιτικό σύστημα και το πολιτικό του προσωπικό.

Εάν αυτό συνδυαστεί και με τα μέτρα τα οποία θα συνοδεύουν αυτήν την δανειακή σύμβαση, αβίαστα κάποιος μπορεί να συμπεράνει ότι πρόκειται περί “ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ”.
Περί μιάς σύγχρονης "τραγωδίας" με θύτες και θύματα, η οποία υπερβαίνει κάθε προηγούμενο, κάθε "σύλληψη" του Ευριπίδη η του Αισχύλου.

Το μέσο επιτόκιο ή αλλιώς μεσοσταθμικό επιτόκιο, για τα επόμενα 30 χρόνια διάρκειας των ομολόγων, υπολογίζεται σε 4.2% περίπου, και το οποίο θεωρείται “άκρως τοκογλυφικό”, καθιστώντας το Ελληνικό χρέος μή διαχειρήσιμο και βέβαια μη βιώσιμο.

Με την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης, αφού καταλήξει το PSI, κατά την οποίαν η Ελλάδα παίρνει ακόμη 130 δις το χρέος διαμορφώνεται στα 380 δις και το ερώτημα που τίθεται,

“είναι άραγε βιώσιμο αυτό το ύψος του χρέους;” και με ποιό τρόπο;

Οταν σήμερα ακόμη και το ΔΝΤ εκφράζει επιφυλάξεις και δηλώνει όπως θα δούμε παρακάτω, ότι το συνολικό χρέος, λόγω επικαιροποίησης, επιβαρύνεται με 60 δις επιπλέον απο τον αρχικό στόχο, και πλέον γίνεται μη διαχειρίσιμο.

Κάποιοι θα τρέξουν να "πανηγυρίσουν" με τα αποτελέσματα αυτής της νέας δανειακής σύμβασης, εξαπατώντας και πάλι τον Ελληνικό λαό, λέγοντάς του "ψέμματα" και τάζοντάς του “λαγούς και πετραχείλια”. Δυστυχώς !!!

Τα “hedge funds” παίζουν ένα παιχνίδι “τακτικής και υπομονής” απέναντι στο PSI, αγοράζοντας σημαντικό μερίδιο των ομολόγων που “ξεφόρτωσαν” οι τράπεζες μετά το πρώτο PSI του Ιουλίου του 2011, σε χαμηλότατες τιμές, και έχοντας παράλληλα σημαντικές θέσεις σε ασφάλιστρα κινδύνου (CDS).

Το πρακτορείο Reuters αναφέρει πως είναι κοντά η βασική συμφωνία για το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων με τις απώλειες που θα υποστούν οι ιδιώτες πιστωτές να φτάνουν στο 65%.

Παρά του ότι, η πρόταση του πρόεδρου του Διεθνούς Χρηματοοικονομικού Ινστιτούτου (IIF) για μεσοσταθμικό επιτόκιο 4% έγινε δεκτή από την Ελληνική κυβέρνηση, οι Ευρωπαίοι εταίροι μας (δανειστές μας) αρνήθηκαν να προχωρήσουν στην συμφωνία, καθώς θεωρούν ότι με την συγκεκριμένη πρόταση το χρέος δεν θα είναι βιώσιμο.

Η υπό εξέλιξη συμφωνία για το ελληνικό χρέος η οποία δεν έχει λάβει ακόμα την τελική της μορφή, καθώς οι χώρες με την υψηλότερη πιστοληπτική αξιολόγηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση ζητούν πλέον τώρα χαμηλότερο επιτόκιο για τα νέα ομόλογα, προκειμένου να βεβαιωθεί η εξασφαλισμένη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, προφανώς δεν έχει οριστικοποιηθεί, παρά την προσπάθεια της Ελληνικής κυβέρνησης να την "κλείσει άρον-άρον", ανεξαρτήτου ύψους επιτοκίου.

Πηγές στην Ευρωπαική Ενωση αναφέρουν πως η Γερμανία, η Φινλανδία, η Ολλανδία και το Λουξεμβούργο ζητούν το μεσοσταθμικό επιτόκιο να μειωθεί στα νέα ομόλογα στο 3,0% έναντι του 4,2%, που φαινόταν πως προέβλεπε η αρχική συμφωνία.

H διαβίβαση της δικογραφίας για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ στη Βουλή, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, αποτελεί την αρχή της “τραγωδίας”, εχει αρχίσει άραγε το “ξήλωμα” και η απόδοση ευθυνών;

Πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι θα πρέπει να απολογηθούν για την πιθανή τεχνητή διόγκωση του ελλείματος του έτους 2009.

Μέλη της ΕΛΣΤΑΤ καταγγέλλουν ότι με μή επιστημονικές μεθόδους διογκώθηκε το έλλειμα ούτως ώστε να αποτελέσει δικαιολογία για να επιβληθούν σκληρότερα μέτρα στην χώρα, για να αποτελέσει "άλλοθι" εφαρμογής της αντίστοιχης πολιτικής εκ μέρους της κυβέρνησης του ΓΑΠ και των "κηπουρών" του.

Οι δηλώσεις του Γ. Προβόπουλου, διοικητή της Τραπέζης Ελλάδος, σύμφωνα με τίς οποίες εκτίμησε, ότι η πορεία της χώρας προς την κρίση στην οποία έχει περιέλθει δεν ήταν αναπόφευκτη, και θα μπορούσε να είχε ανακοπεί, αν τα προβλήματα είχαν αντιμετωπιστεί εγκαίρως πριν αυτά αφεθούν να λάβουν εκρηκτικές διαστάσεις δημιουργούν μείζον πολιτικό και ηθικό θέμα.

Η διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών, εκτός των πολιτικών, κρίνεται πλέον απαραίτητη. Κάποιοι με τίς πράξεις τους, συνειδητά ή όχι, μας έφεραν ώς χώρα σε αυτό εδω το "χάλι".

Στο ψευδο-μακεδονικό πρακτορείο των Σκοπίων ο γενικός διευθυντής του ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ, αποκάλυψε ότι πωλείται ο ελληνικός δορυφόρος HellaSAT.

Ο κ. Τσαμάζ ανέφερε και το ενδεχόμενο να πουλήσει τον ελληνικό δορυφόρο (τον οποίον χρησιμοποιούν οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, για τις τηλεπικονωνιακές τους ανάγκες) με σκοπό να εξυπηρετήσει τα χρέη του ΟΤΕ, υπό την νέα διοίκηση των Γερμανών.

Μάς διαλύουν “σιγά σιγά” και με “μέθοδο” και εμείς ως κράτος, ως λαός, δεν αντιδρούμε καθόλου, διότι έχουμε την “ατυχία” να ηγείται της χώρας, μια κυβέρνηση υποτέλειας και δοσίλογων πολιτικών.

To ΔΝΤ και η Ευρωπαική Ενωση, με την στάση τους “μπλόκαραν” ουσιαστικά εχθές την απόφαση-συμφωνία των δύο μερών (Ελληνικής κυβέρνησης - ομολογιούχων) για το PSI, καθώς το μέν ΔΝΤ πιεζόμενο από τις χώρες των BRICS, πρωτοστατούντων, της Ρωσίας και της Βραζιλίας, η δε ΕΕ απο τίς Γερμανία, Φινλανδία, Ολλανδία και το Λουξεμβούργο, επέμειναν να λάβουν εγγυήσεις ότι αυτή η συμφωνία, θα διασφαλίζει την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και δεν θα υπάρξει στο μέλλον περαιτέρω κούρεμα.

"Δεν καθιστούν το χρέος βιώσιμο τα μέχρι στιγμής μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης " δηλώνει η τρόικα σήμερα, αναφερόμενη αμέσως και σαφώς στο PSI και στην επικείμενη συμφωνία.

Η Ελληνική κυβέρνηση και οι διαπραγματευτές της, κατόπιν αυτής της εξέλιξης (εάν διαθέτουν την ελάχιστη "τσίπα") θα πρέπει να παραιτηθούν.

Το ΔΝΤ ζήτησε τη καθολική συμμετοχή (100%) του ιδιωτικού τομέα στο PSI, και τη μακροχρόνια υποστήριξη με χαμηλά επιτόκια από τους ευρωπαίους εταίρους για τη μείωση του χρέους σε βιώσιμα επίπεδα, καθώς, οι νέες προβολές για το δημόσιο χρέος τεκμαίρουν, πως αυτό (το χρέος) το 2020 θα είναι κατά 60 δις ευρώ υψηλότερο από ότι αρχικά προέβλεπε η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου 2011. Δηλαδή αντί να είναι το 120% του ΑΕΠ, στο οποίο στόχευε η συμφωνία του Οκτωμβρίου 2011, θα είναι πάλι περίπου στο 150% του ΑΕΠ.

Επομένως τόσα χρόνια "στερήσεις", αγώνα και ανάλγητης λιτότητας του Ελληνικού λαού, πάνε στον "βρόντο”.

Αυτήν την πολιτική έκανε “σημαία” ο ΓΑΠ και οι συνοδοιπόροι "κηπουροί" του. Ακόμη και το ΔΝΤ την προσβάλλει ώς πλήρως αποτυχημένη. Και ύστερα μου λές ότι δεν χρειάζονται “λαικά δικαστήρια”;;;

"Σε κατάσταση αναμονής τίθενται οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης", όπως έλεγαν σήμερα στενοί συνεργάτες του υπουργού Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, σηματοδοτώντας ακόμη ένα τεράστιο πολιτικό σκάνδαλο, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της αίτησης άσκησης ποινικής δίωξης των Γ.Παπανδρέου και Γ.Παπακωνσταντίνου για συνεργασία με τους ξένους στην τεχνητή διόγκωση του χρέους με συνέπεια την υπογραφή του επαίσχυντου “Μνημονίου” και των συνεπικουρημάτων του.

Μετά από τη χθεσινή δήλωσή του υπουργού Δικαιοσύνης μεταξύ των οποίων δήλωνε ότι οι κ.κ. Πεπόνης και Μουζακίτης «έπληξαν το κύρος της Δικαιοσύνης με τις συγκεκριμένες πράξεις και συμπεριφορές τους», θεωρείται βέβαιον ότι θα κινήσει διαδικασίες άσκησης πειθαρχικής δίωξης σε βάρος των δύο οικονομικών εισαγγελέων.
Διερευνάται από την πλευρά του Υπουργείου Δικαιοσύνης, ο τρόπος για να προωθηθεί στη Βουλή, η περίφημη “τροπολογία του Υπουργείου Οικονομικών”, σύμφωνα με την οποία, οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς θα αντικατασταθούν από συνάδελφό τους δικαστικό ανώτερου βαθμού, δηλαδή από αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Οι αποφάσεις του υπουργού εκτιμώ ότι θα εκδηλωθούν το άμεσο προσεχές χρονικό διάστημα.

Οι δικαστικοί λειτουργοί πράττοντες άψογα το καθήκον τους, και με υψηλό αίσθημα ευθύνης, προκαλούν, ώς φαίνεται, το πολιτικό σύστημα, το οποίο αναζητεί τρόπους να “φιμώσει” και να χειραγωγήσει την δικαιοσύνη.

Αναμένουμε να δούμε, τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας “χειραγώγησης” της δικαιοσύνης, αλλά και της αντίστασης των δικαστικών σε τέτοιου είδους μεθοδεύσεις και προσπάθειες.
Ο κ. Πεπόνης άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του γενικού γραμματέα Τελωνειακών και Φορολογικών Υποθέσεων, Γιάννη Καπελέρη και ενός ακόμη στελέχους του Υπουργείου Οικονομικών.

Η δίωξη αυτή αφορά το αδίκημα της απιστίας και σχετίζεται με καταγγελίες που έγιναν μετά την παραίτηση του πρώην γενικού γραμματέα πληροφοριακών συστημάτων, Διομίδη Σπινέλλη, ο οποίος είχε αναφερθεί σε εγκύκλιο του κ. Καπελέρη για την μη είσπραξη προστίμων, σε υποθέσεις λαθρεμπορίας καυσίμων.

Για τη μείωση των εργαζόμενων στο δημόσιο κατά 150.000 μέχρι το τέλος του 2015 ενημέρωσε χθες τους εκπροσώπους της τρόικας επίσης ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρης Ρέππας.
Μίλησε επίσης ο κ. Ρέππας, για εξοικονόμηση 1,5 εκατομμυρίου ευρώ ετησίως από την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου και τις μειώσεις των αποδοχών που έχουν προηγηθεί.

Και μέσα σε όλα έχουμε και τον κ. Πάγκαλο να “παζαρεύει” με τους Καταριανούς “επενδυτές” το ξεπούλημα της Ελληνικής περιουσίας, την “προίκα” των επόμενων γενεών των Ελλήνων.Οι άνθρωποι στο τέλος της “καρριέρας” τους "βαλθήκαν" να κάνουν όσο μεγαλύτερο “κακό” μπορούν στον τόπο. Υπάρχει ακόμη το “ΓΟΥΔΙ”;

Δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, ενώπιον των Καταρινών και Ελλήνων επιχειρηματιών στο επενδυτικό και επιχειρηματικό φόρουμ των δύο χωρών, που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο "Λαγονήσι".

“Η Ελλάδα και το Κατάρ είναι σήμερα έτοιμες να συνεχίσουν και να ενισχύσουν την οικονομική τους συνεργασία”. Ο υπουργός Οικονομικών του Κατάρ, ο οποίος ηγήθηκε της αντιπροσωπείας της χώρας του, ανέδειξε τις ευκαιρίες που υπάρχουν για τους Έλληνες επιχειρηματίες, δίνοντας το σχεδιάγραμμα της στρατηγικής που ακολουθεί το Εμιράτο.

«Με την παγκόσμια οικονομία να αναμορφώνεται, τους ενεργειακούς πόρους να εξαντλούνται και άλλους να ανακαλύπτονται (βλέπε : Ελληνικά πετρέλαια και φυσικό αέριο), έχουμε πολλά να κάνουμε», δήλωσε, ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δόλλης, ο οποίος επισήμανε το ρόλο του Κατάρ όχι μόνον ως οικονομικού αλλά και πολιτικού παίκτη στην ευρύτερη περιοχή.»

Κατεβάσανε “όρεξη” του πλανήτη τα...

“Σήμερα η Ρωσία φροντίζει για τον εφοδιασμό της ελληνικής αγοράς σε ποσοστό 100%, λόγω της τουρκικής άρνησης να δώσει φυσικό αέριο, που έτσι ή αλλιώς πάλι από εμάς το αγοράζουν οι Τούρκοι”, δηλώνει σήμερα Ρώσος αξιωματούχος.

Οι Τούρκοι αγοράζουν απο τους Ρώσους φυσικό αέριο και το μεταπωλούν σε εμάς, και εμείς δεν απευθυνόμαστε στους Ρώσους για άμεση αγορά, λόγω τών πιθανών “υποχρεώσεων” ώς φαίνεται, της παρούσης κυβέρνησης πρός τους Τούρκους.

Άλλωστε αν η σημερινή ελληνική κυβέρνηση δεν θέλει τον αγωγό "South Stream" δεν έχει παρά να το δηλώσει. Για την Ρωσία είναι επιπλέον κόστος το πέρασμα από την Ελλάδα. Μπορεί να περάσει υποθαλάσσια βορειότερα στην Ιταλία χωρίς κανένα πρόβλημα ή ακόμα και να γίνει χερσαία μεταφορά του, μέσω της σύνδεσης του ιταλικού δικτύου με το σλοβενικό» συνεχίζει ο Ρώσος αξιωματούχος.

Στην απλή Ελληνική γλώσσα, η παρούσα όπως και η προηγούμενη Ελληνική κυβέρνηση, δεν επιθυμεί την κατασκευή του αγωγού "South Stream" (μου θυμίζει τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη), και την προμήθεια φυσικού αερίου απ’ευθείας απο τους Ρώσους, αλλά θέλει να αγοράζει απο τούς Τούρκους, το Ρωσικό φυσικό αέριο.

Αυτό και άν δεν είναι αίσχος, η υποτέλεια και ο δοσιλογισμός έχουν και όρια!

Η συμφωνία για το PSI όπως αντιληφθήκατε όλοι, είναι ξεπερασμένη (πρίν ακόμη οριστικοποιηθεί!) και πρέπει να υπάρξει είτε μεγαλύτερο «κούρεμα» απο το 50%, είτε πρόσθετη χρηματοδότηση από την ΕΕ κατά 60 δις, είτε μετακύλιση των ομολόγων, με χαμηλότερο κουπόνι και επαναγορά του χρέους από το Ελληνικό Δημόσιο σε χαμηλότερες τιμές. Αυτό θέλει το ΔΝΤ!

Ο αδελφός του τέως πρωθυπουργού, Αντρίκος Παπανδρέου, μετέχει ως υψηλόβαθμο στέλεχος "στρατηγικού σχεδιασμού" στη διεθνή εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων "Unigestion", η οποία εκτός των άλλων συστήνει "νέο μοντέλο διαχείρισης κινδύνων" με επένδυση σε CDS (συμβόλαια ασφάλισης από τον κίνδυνο χρεοκοπίας χωρών), έτσι ώστε να περιορίζεται η έκθεση των χαρτοφυλακίων σε πιθανές χρεοκοπίες χωρών.

Ο Αντρίκος Παπανδρέου σε πρόσφατη γραπτή του ανακοίνωση επιβεβαίωσε τη συμμετοχή του στην επιτροπή στρατηγικού σχεδιασμού της εταιρείας, υποστηρίζοντας όμως ότι δεν έχει καμία σχέση με CDS.

Αν υπάρχει αυτή η δυνατότητα (ελέγχου απο τις Ελληνικές Αρχές, του εάν και κατά πόσο "έπαιξε" κάποιος, ο ίδιος ή μέσω τρίτων, CDS, εναντίον της χώρας μας ), τότε γιατί κάτι τέτοιο (έλεγχος) δεν έχει πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής, την ώρα που η χώρα είναι στο έλεος των κερδοσκόπων και τα συμβόλαια (CDS) που ποντάρουν στην πτώχευση της Ελλάδας έχουν χτυπήσει τιμές άνευ προηγουμένου;

Ο Γ. Παπανδρέου ουσιαστικά "εξετέλεσε" την Ελλάδα ακολουθώντας με την πολιτική την οποίαν εφήρμοσε, τον ολισθηρό δρόμο της τεχνητής καταρρευσης απο τον Οκτώβριο του 2009 έως τον Μάιο του 2010, άραγε με ποιόν στόχο;

Ποιός ωφελήθηκε απο αυτήν την ακολουθούμενη πολιτική του ΓΑΠ, της οποίας κορύφωση αποτελεί το "δημοψήφισμα" και η μετέπειτα παραίτησή του;

Πάντως η χώρα ομολογουμένως δεν είχε καμμία ωφέλεια, η Ελλάδα την άνοιξη του 2010, βρέθηκε σε κατάσταση παύσης πληρωμών, και θα έλεγα, αυτή η πολιτική οδήγησε την χώρα στην χρεοκοπία και στο ξεπούλημα των "πάντων".

Ακολούθησε το "αποικιακό Μνημόνιο του Μαΐου 2010", όταν για πρώτη φορά εκτός των άλλων, η χώρα παραιτήθηκε από το διεθνές δικαίωμα της ασυλίας της, επί της κρατικής περιουσίας της.
Οταν όμως ο ΓΑΠ, ως υπουργός Εξωτερικών επι πρωθυπουργίας Σημίτη, δήλωνε:

«Προσωπικά πιστεύω ότι είναι καλύτερα να έχουμε μερικά στρέμματα γης λιγότερα από εκείνα που μας ανήκουν και να κοιμόμαστε τα βράδια ήσυχοι και ασφαλείς, παρά να έχουμε ό,τι μας ανήκει και να μην μπορούμε να κλείσουμε μάτι από τον κίνδυνο κάποιας ξαφνικής επίθεσης κακόβουλων γειτόνων εναντίον μας»,

είναι πλέον προφανές ότι η υποτέλεια και ο ενδοτισμός, αποτελούσε πυρήνα της πολιτικής του, τα καταστροφικά αποτελέσματα της οποίας, βιώνουμε όλοι οι Έλληνες σήμερα.

Δεν πρέπει να δικαστούν οι πρωταίτιοι αυτής της "ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ";

Δεν πρέπει να αποδοθούν ευθύνες σε αυτούς οι οποίοι προκαλέσαν αυτήν την "ΤΡΑΓΩΔΙΑ";

Η τραγωδία συνεχίζεται για τον Ελληνικό λαό ... δυστυχώς !!!


Όταν ολόκληρη η ανθρωπότητα θεωρούσε κάποτε δεδομένο τον χώρο των τριών διαστάσεων και είχε εγκλωβιστεί στον χώρο αυτόν, μη μπορώντας να δει πιο πέρα, εμφανίστηκε ένας άνθρωπος (ονόματι Αϊνστάιν) και έδειξε ότι υπάρχει και τέταρτη διάσταση. Τότε όλοι άρχισαν να βλέπουν τον κόσμο διαφορετικά και τελικά φτάσαμε τώρα να μελετάμε μέχρι και 25 διαστάσεις!!!

Στη χώρα μας σήμερα, η προπαγάνδα του καθεστώτος μας έχει κάνει όλους να βλέπουμε μια μόνο διάσταση. Εν χορώ, όλοι οι εκπρόσωποι της πολιτικής και της κρατικοδίαιτης οικονομικής ολιγαρχίας, μαζί με τα καλοθρεμμένα παπαγαλάκια τους στα καθεστωτικά ΜΜΕ, μας πιπιλάνε το μυαλό, με την προπαγάνδα και τον εκφοβισμό, ότι… καταρρέει δήθεν η χώρα και για να μην συμβεί αυτό, μας συμβουλεύουν πως θα πρέπει να σκύψουμε το κεφάλι και να εφαρμόσουμε ό,τι μας διατάζουν. Στην ουσία, να χάσουμε τις περιουσίες μας και να εξαθλιωθούμε.

Το καθεστώς διακινεί με θράσος, ένα προπαγανδιστικό σύνθημα που απευθύνεται στο πατριωτικό υποσυνείδητο των Ελλήνων και το οποίο προσπαθούν να το καταστήσουν Κυρίαρχη Ιδεολογία. “Η σωτηρία της χώρας”. Το εκστομίζουν οι πάντες. Όλες οι κομματικές ελίτ, όλα τα εξαρτήματα του συστήματος. Τα πάντα, κατά την καθεστωτική ολιγαρχία επιτρέπονται, αρκεί να σωθεί η χώρα. Η παραβίαση του Συντάγματος, η υπογραφή παράνομων δανειακών συμβάσεων, ο διορισμός δοτού πρωθυπουργού, η αναβολή των εκλογών, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, το αγγλικό δίκαιο. Η μη περικοπή των δικών τους προνομίων τους, αλλά ταυτόχρονα, η δήμευση των ατομικών μας περιουσιών, οι απολύσεις εργαζομένων, η περικοπή μισθών και συντάξεων κ.λ.π. Όλα επιτρέπονται, αρκεί να σωθεί η χώρα. Αυτό είναι το μεγαλύτερο ΨΕΜΑ που κυκλοφορούν. Αντιλαμβάνεστε πιστεύουμε ότι ο στόχος είναι, απλά να αλλάξουν χέρια οι περιουσίες μας και τα χρήματά μας, ενώ εμείς να γίνουμε εργασιακά υποχείρια..

Δείτε την αλήθεια κατάματα. Υπάρχει και η άλλη διάσταση. Αφήστε επιτέλους τον εαυτό σας να δει την πραγματικότητα. Δεν καταρρέει η χώρα, καταρρέει το καθεστώς τους. Αυτό φοβούνται και γι’ αυτό νοιάζονται. Τα συμφέροντά τους θέλουν να προστατέψουν. Δεν χρεοκόπησε ο ελληνικός λαός, ο οποίος είχε τις δουλειές του, τις περιουσίες του, τις καταθέσεις του κ.λ.π., που απόκτησε με νόμιμους τρόπους και με τη δουλειά του. Χρεοκόπησε το σάπιο και διεφθαρμένο κρατικοδίαιτο πολιτικοοικονομικό τους σύστημα που εκμεταλλευόταν το λαό.. Προσπαθούν λοιπόν τώρα, να βάλουν (όπως στα άλογα) παρωπίδες στο λαό και να τον οδηγήσουν στη δική τους κατεύθυνση για να σύρει πίσω του το δικό τους αποτυχημένο καθεστώς.

Αυτό το καθεστώς πρέπει να καταρρεύσει. Δυστυχώς, για ένα διάστημα θα πονέσουμε όλοι. Και θα πονέσουμε γιατί αυτό το ίδιο το καθεστώς μας είχε και μας έχει ζεμένους με τα ινία του. Μαζί του μεγαλώσαμε, στα αχνάρια του περπατάμε και εξαρτόμαστε από αυτό. Πρέπει όμως να κόψουμε, έστω και με επώδυνο τρόπο, τα λουριά που μας δένουν μαζί του και να δημιουργήσουμε μια καινούργια Ελλάδα, μακριά από τα καθεστωτικά παράσιτα.

Θα πρέπει να ανοίξει η δημοκρατία στο λαό.

Θα πρέπει να ανοίξει η κατευθυνόμενη και ελεγχόμενη κρατικοδίαιτη οικονομία, που βολεύει μια συγκεκριμένη ολιγαρχία, στους απλούς ανθρώπους για να πολλαπλασιαστούν οι δουλειές και να παραχθεί πλούτος.

Χρειαζόμαστε μια ειρηνική επανάσταση.

Μια επανάσταση συνείδησης.  • Γράφει ο Γιώργος Σταφυλάς
Οι γενιές των ελλήνων που γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε στην μεταπολιτευτική Ελλάδα είχαμε το προνόμιο να μην γνωρίσουμε πείνα, δυστυχία και πόλεμο. Αντίθετα μεγαλώσαμε σε ένα περιβάλλον διαρκώς αυξανόμενης ευημερίας. Η ευημερία αυτή όμως δεν μας άξιζε διότι δεν ήταν κατακτημένη με το σπαθί, όπως θα λέγε και ο Περικλής Γιαννόπουλος, αλλά ήταν μια επίπλαστη ευημερία χτισμένη με δανεικά και υποθηκεύοντας τις μελλοντικές γενιές των Ελλήνων.

Το αποτέλεσμα της ψευτο-ευημερίας ήταν να αποκτήσουν οι νέες γενιές μια εξίσου πλαστή άποψη για την ζωή. Περίπου δηλαδή πιστέψαμε ότι μια διαρκής ευημερία ήταν φυσικό γεγονός και ο πόλεμος και τα κακά της ζωής ήταν μακριά πια, πίσω μας, στο 40. Το πολιτικό σύστημα κατά κύριο λόγο φρόντισε να καλλιεργήσει στον λαό ψευδείς προσδοκίες ώστε να καρπώνεται ψήφους. Μας μάθανε δηλαδή να πιστεύουμε πως είμαστε σίγουροι και δεν κινδυνεύουμε από πουθενά. «Τώρα που είμαστε στην ΕΟΚ και αργότερα στην ΟΝΕ, είμαστε ασφαλείς και η ευημερία είναι εξασφαλισμένη», έτσι μας είπανε. Ύστερα έπεσε το χρήμα, πολύ χρήμα, δανεικό βέβαια αλλά αρκούσε για καθησυχάσει τις ό,ποιες ανησυχίες ότι εδώ κάτι δεν πάει καλά....

Κάποτε όμως με κάποιο τρόπο κάπως θα ξυπνάγαμε. Ήρθε λοιπόν η κρίση, αυτό το κατασκεύασμα των τραπεζών, για να μας ξυπνήσει από ένα γλυκό χασισωμένο όνειρο σε έναν εφιάλτη. Πολλοί πιστεύουν οτι η ανεργία, η μείωση της αγοραστικής μείωσης ακόμα και ανέχεια είναι ότι χειρότερο μπορεί να μας συμβεί. Λάθος. Το Ελληνικό κράτος χρεοκόπησε άλλες τέσσερις φορές στο παρελθόν και οι Έλληνες επιζήσαμε. Επιζήσαμε όμως γιατί είχαμε εσωτερική συνοχή και κοιμόμασταν με τις πόρτες ανοιχτές χωρίς να φοβόμαστε. Θα επιβιώσουμε όμως με δυο εκατομμύρια πεινασμένους εισβολείς από όλες τις χώρες του κόσμου; Τι μας συνδέει με αυτούς τους ανθρώπους με τις τόσο διαφορετικές και συχνά εχθρικές κουλτούρες; Τίποτα, είναι η απάντηση. Οι πολυπολιτισμικές κοινωνίες αντέχουν όσο υπάρχει χρήμα. Μόλις συμβεί κάποια κρίση και εξαφανισθεί το χρήμα, τότε ο καθένας είναι εν δυνάμει εχθρός...

Δεν είναι όμως μόνο αυτό το ξύπνημα στον εφιάλτη. Αλλά είναι σχεδόν βέβαιο από την μελέτη της Ιστορίας ότι ο εχθρός απέναντι θα κοιτάξει να επωφεληθεί από την κατάσταση που πιθανώς θα βρεθούμε. Σε κατάσταση χρεοκοπίας και με εσωτερικό μέτωπο εκατοντάδες χιλιάδες πεινασμένους εισβολείς, είναι βέβαιο ότι η Τουρκία θα χτυπήσει. Αυτό είναι λοιπόν το ξύπνημα στον εφιάλτη για την γενιά του φραπέ και του play station. Πείνα και εσωτερικός πόλεμος με τους πεινασμένους λαθροεισβολείς στο εσωτερικό της χώρας και η Τουρκιά να περνάει τον Έβρο....

Πολλοί θα πούνε ότι αυτό είναι ένα απίθανο καταστροφολογικό σενάριο. Αλλά μακάρι να είναι, να ήταν, έτσι... Ίσως τελικά ένα δυνατό σοκ να είναι αυτό που χρειάζεται αυτός ο λαός για να ξυπνήσει.Ραγδαία επιδείνωση θα σημειώσει η ζωή της συντριπτικής πλειονότητας των Ελλήνων στο αμέσως προσεχές διάστημα. Ρυθμίζονται οι τελευταίες λεπτομέρειες του «κουρέματος» του δημόσιου χρέους. Ικανοποιούνται δηλαδή οι απαιτήσεις των δανειστών της χώρας μας, των τοκογλύφων αλλά και των πιο επιθετικών κερδοσκόπων που αγόρασαν τους τελευταίους μήνες στη δευτερογενή αγορά ελληνικά κρατικά ομόλογα σε «σκοτωμένες» τιμές (π.χ. στο 40% της ονομαστικής τους αξίας) και απειλούσαν να παραπέμψουν την Ελλάδα ακόμη και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο... Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (!!!), αν δεν εισέπρατταν στο ακέραιο της ονομαστικής τιμής τα ομόλογα που έχουν στην κατοχή τους, βγάζοντας κέρδος... 150% ή 200% ή και παραπάνω! Τρελός χορός κερδών έχει στηθεί πάνω στο πτώμα της χώρας.

Ποιος θα πληρώσει όμως τον λογαριασμό αυτής της ικανοποίησης των δανειστών; Το σύνηθες υποζύγιο, φυσικά. Ο ελληνικός λαός. Μέσω του νέου Μνημονίου που θα αποτυπωθεί στους όρους της περιβόητης νέας δανειακής σύμβασης. Η δυστυχία στην οποία μας βύθισε το «παλιό» Μνημόνιο δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτή που θα φέρει το καινούργιο. Μνημόνιο ίσον μνημόσυνο για τον λαό μας.

Απελπισμένοι οι Ελληνες δεν ξέρουν πια τι να κάνουν. Δεν πιστεύουν σε τίποτα, δεν εμπιστεύονται κανέναν, δεν έχουν ελπίδα. Ανατριχιαστικά τα ευρήματα δημοσκόπησης της Public Ιssue για την «Καθημερινή». Το 91% είναι δυσαρεστημένοι από την κυβέρνηση Παπαδήμου. Το 91% αισθάνονται ανασφαλείς. Το 85% είναι δυσαρεστημένοι από τη ζωή. Το 87% πιστεύει ότι η χώρα κινείται σε λάθος κατεύθυνση. Το 62% δεν εμπιστεύεται τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο για τη διαχείριση των προβλημάτων της οικονομίας. Το 49% των ερωτηθέντων δεν θεωρεί κανέναν από τους πολιτικούς αρχηγούς ικανό για πρωθυπουργό...

«Μοιραίο λάθος πολιτικά» χαρακτηρίζει τώρα δημοσίως το Μνημόνιο ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. «Η πορεία προς την κρίση δεν ήταν αναπόφευκτη και θα μπορούσε να έχει ανακοπεί» δήλωσε μέχρι και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος. Ως και ο γκαουλάιτερ Χορστ Ράιχενμπαχ, ο Γερμανός «κατοχικός διοικητής» της χώρας, δήλωσε φιλεύσπλαχνα ότι «οι Ελληνες έχουν υποστεί μεγάλες θυσίες και η Ελλάδα δεν μπορεί να συνεχίσει με αυτή τη στρατηγική» μιλώντας και για «καταβαράθρωση της ζήτησης» ως αποτέλεσμα της ασκούμενης πολιτικής λεηλασίας των εισοδημάτων.

Συντεταγμένη χρεοκοπία της χώρας συνιστά αυτή η συναινετική αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους με την εκτόξευσή του σε δυσθεώρητα ύψη. Καταβαραθρώνονται παράλληλα τα εισοδήματα των Ελλήνων.

Η επιστροφή στο βιοτικό επίπεδο των δεκαετιών του 1980, του 1970, του 1960 συνεχίζεται με επιταχυνόμενους ρυθμούς. Πρόκειται για πορεία προς τα πίσω, συνοδευόμενη από συρρίκνωση του ΑΕΠ της χώρας. Οι Ελληνες θα ζουν όλο και πιο φτωχά για δεκαετίες, αν δεν κατορθώσουν να αλλάξουν αυτή την πολιτική ή αν δεν διαλυθεί η Ευρωζώνη από τις αντιθέσεις που συγκλονίζουν τώρα πλέον και τις χώρες του πυρήνα της, σε συνδυασμό με την εξωτερική πίεση που ασκούν οι ΗΠΑ. Κανείς δεν αντιστέκεται σε αυτή την ολέθρια πορεία. Η κυβέρνηση είναι ανύπαρκτη στις διαπραγματεύσεις. Απλώς παρίσταται. Το ΔΝΤ, η ΕΕ και οι ξένοι τραπεζίτες και κερδοσκόποι διαπραγματεύονται μεταξύ τους το μέλλον της Ελλάδας. Φτάσαμε στο έσχατο σημείο να εμφανίζεται το ΔΝΤ ως ο ακραίος υπερασπιστής των συμφερόντων της... Ελλάδας (!) απαιτώντας να είναι το επιτόκιο των «κουρεμένων» ομολόγων κάτω από 3% για να είναι δυνατή η εξυπηρέτηση του χρέους, αλλά να μην το στηρίζει ούτε η Αθήνα!

Ζοφερό το μέλλον που μας περιμένει. Σε οικονομικά ερείπια διάσπαρτα με εκατομμύριο και πλέον «κοινωνικά πτώματα» ανέργων μετατρέπουν την Ελλάδα τα αλλεπάλληλα Μνημόνια και τα εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ των δανείων που φορτώνεται και πρέπει να αποπληρώσει ο δυστυχής ελληνικός λαός, ενώ καταλήγουν στα θησαυροφυλάκια των ξένων και των ελληνικών τραπεζών. Αέναος Γολγοθάς για τους Ελληνες...


Τιμή και δόξα σε αυτούς που θυσίασαν ό,τι πολυτιμότερο είχαν στο βωμό της πατρίδας. Την ίδια τους τη ζωή. Σε αυτούς που πίστεψαν σε πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια, ιδανικά, ήθη, έθιμα, θεσμούς και αξίες.

Σε αυτούς που μοιραστήκαμε μαζί τις ίδιες χαρές, τις ίδιες λύπες, ανησυχίες, τα ίδια ξενύχτια, σε αυτούς που φλερτάραμε μαζί τον κίνδυνο, που υπερβάλλαμε τον εαυτό μας και θυσιάσαμε τα νιάτα μας. Σε όλους αυτούς που μέσα στην καρδιά μας έκαιγε η ίδια σπίθα. Σε όλους αυτούς που κοιμόμασταν και ξυπνάγαμε με τα ίδια όνειρα και τις ίδιες προσδοκίες.

Σε όλους αυτούς που οργώσαμε μαζί θάλασσες, ουρανούς και κάθε σπιθαμή της Ελληνικής γης, ταξιδέψαμε, καταδυθήκαμε και πετάξαμε μαζί και που φουσκώναμε από υπερηφάνεια κάθε φορά που φορούσαμε την Ελληνική σημαία στο μπράτσο…

Σε όλους αυτούς που ήταν μαζί μας στον καθημερινό πόλεμο (μεταφορικά ή κυριολεκτικά) για την Πατρίδα και τα σύμβολά της, την Ελευθερία και πάνω απ’ όλα για το αύριο των παιδιών μας… Που ποτέ δε σκύψανε και ποτέ δεν προσκυνήσανε κανέναν. Δε θέλανε πλούτη και «μεγάλη ζωή». Θέλανε ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ και πιστέψανε σε αυτά.

Σε όλους αυτούς που τους αποκαλούν «αυτιστικά μέλη συντεχνίας» εκείνοι που με την ίδια ευκολία αποκαλούν την Ελληνική μας Σημαία «πανί». Σε αυτούς που χαρακτηρίζουν «δημοσίους υπαλλήλους», ξεχνώντας όμως ότι είναι οι πιο κακοπληρωμένοι, αφοσιωμένοι στα πιστεύω τους (χωρίς ωράρια και 8ωρα), και με τις χειρότερες συνθήκες εργασίας «εργαζόμενοι»…

Σε όλους όσους υπηρέτησαν αυτό που αρκετοί πολιτικοί, επιφανή πρόσωπα και δημοσιολογούντες προσπαθούν με κάθε θεμιτό και αθέμιτο τρόπο και μέσο να αποφύγουν… Σε αυτούς που άκουσαν να ευχαριστεί ο ίδιος ο Πρωθυπουργός τους Αμερικάνους, αλλά όχι εκείνους που έχυσαν το αίμα τους για την πατρίδα…

Σε αυτούς που ενώ ήταν μαζί μας, δίπλα μας, ξαφνικά σε μια στιγμή έκαναν το μεγάλο βήμα προς την αιωνιότητα… Δεν έχει σημασία εάν ήταν στα Υποβρύχια ή σε φρεγάτες, πιλότοι ή μηχανικοί, βατραχάνθρωποι, χειριστές πυραύλων ή πυροβόλων ή απλοί τυφεκιοφόροι…

Όλοι είχαν τον ίδιο σκοπό. Δεν έχει καν σημασία εάν ήταν Στρατηγοί, Κελευστές ή Σμηνίτες… Δεν έχει καθόλου σημασία αν λέγονταν

ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ,
ΒΛΑΧΑΚΟΣ,
ΓΙΑΛΩΨΟΣ,
ΣΤΡΑΤΑΚΙΑΣ,
ΠΟΛΥΧΡΟΝΑΚΗΣ,
ΠΑΡΟΥΣΗΣ,
ΚΟΚΚΙΝΗΣ,
ΑΣΠΡΟΓΕΡΑΚΑΣ,
ΜΑΥΡΟΓΙΩΡΓΟΣ,
ΗΛΙΑΚΗΣ,
ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗΣ ή
ΜΠΑΛΑΤΣΟΥΚΑΣ.

Αν ακόμα - ακόμα λέγονταν Γιώργος, Κώστας, Νίκος, Δημήτρης, Γιάννης ή Μιχάλης… Είναι μόνο λίγοι από τους γνωστούς ήρωες. Υπάρχουν και τόσοι άλλοι άγνωστοι όμως που ήταν και αυτοί αδέλφια μας… Υπάρχουν και ζωντανοί – νεκροί που βιώνουν τον πόνο και την πικρία της τιμωρίας αυτού που αγάπησαν και τίμησαν…

Σε αυτούς που έδωσαν την ίδια τους τη ζωή για να ατενίζουμε το απέραντο γαλάζιο των Ελληνικών θαλασσών και τα Άγια χώματα που πολέμησαν και σκοτώθηκαν οι πρόγονοί μας, με σκοπό μια χώρα ΕΛΕΥΘΕΡΗ και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, που σέβεται και εκτιμά τα ανθρώπινα δικαιώματα στο πρόσωπο της κάθε ζώσας ψυχής, αλλά πρώτα και πάνω απ’ όλα είναι ΕΛΛΑΔΑ… Είναι ακόμα μαζί μας και μας εμπνέουν.

Μας καθοδηγούν και μας καθησυχάζουν ότι όσο υπάρχουν ακόμα τέτοιες ψυχές, η Ελλάδα δεν κινδυνεύει… Μας φωτίζουν με το παράδειγμά τους… Ας αφήσουμε ένα δάκρυ να κυλήσει για όλους αυτούς… Ας αφήσουμε την Ελλάδα να μπολιάσει την καρδιά και το «είναι» μας.
Ας γίνουν ο φάρος που θα μας δείχνει το δρόμο στο σκοτάδι και στα δύσκολα...

Να περνάτε καλά αδέλφια εκεί πάνω και να είστε σίγουροι ότι εμείς που μείναμε πίσω, θα κρατάμε την Ελληνική σημαία ψηλά…
Το Αιγαίο για πάντα θα είναι Ελληνικό για να καμαρώνετε από ψηλά που βρίσκεστε, το απέραντο γαλάζιο του και τον χρυσαφένιο ήλιο να λαμπυρίζει πάνω στα κύματά του…

Δε θα αφήσουμε σταγόνα του να φύγει από τον αέρα και σύννεφο να ρίξει τη βροχή από τους υδρατμούς του αλλού…!
Και εμείς που προλάβαμε και «φύγαμε» όρθιοι πριν τα 55 χρόνια μας, δεν είναι γιατί κουραστήκαμε. Είμαστε πάντα Έλληνες και θα πεθάνουμε Έλληνες και Ελεύθεροι, απλά και ανώνυμα σαν τους πολλούς.

Θα φυλάμε πάντα ακόμα και τον τελευταίο κόκκο Ελληνικής άμμου… Είμαστε πάντα έτοιμοι. Φύγαμε όμως με την ελπίδα να προλάβουμε να ζήσουμε για λίγο απλά, καθημερινά, δίπλα στην οικογένειά μας. Είμαστε όμως «ταγμένοι» σε ένα σκοπό και μια ιδέα… Και αν κάποιοι μας θεωρούν τελειωμένους και ξοφλημένους, να ξέρουν ότι έχουμε καρδιά και ψυχή.

Ας μην έχουμε στα χέρια μας αεροπλάνα, υποβρύχια, φρεγάτες, κανόνια, πυραύλους και άρματα. Έχουμε μυαλό, ιδανικά, αρχές, αξίες, φιλότιμο, πέννα και ξέρουμε να πολεμάμε για τα πιστεύω μας… Ντρεπόμαστε για κάποιους γραβατοφορεμένους, κουστουμάτους πολιτικάντηδες, που φυγομάχησαν και οπισθοχώρησαν, όχι σε κάποια μάχη αλλά στο γραφειάκι τους με ανοιχτό το κλιματιστικό, πίσω από χαρτιά και σφραγίδες, περιτριγυρισμένοι από κόλακες και αυλικούς… Ας τους λυπηθεί ο Θεός…

Αλίμονο σε όσους δεν έχουν πιστεύω, ιδανικά και όραμα…
Ας ανάψουμε λοιπόν ένα κερί για όλους αυτούς, μα πάνω απ’ όλα για την Ελλάδα μας…!