Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

12 Ιαν 2012


  • Απειλούν να μας γδύσουν και στο τέλος μας αφήνουν με τα εσώρουχα ώστε να νιώθουμε και ευτυχισμένοι που δεν τα χάσαμε όλα…
Γράφει ο Νίκος Ελευθερόγλου

Κάθε ημέρα που περνά μεγαλώνει η απορία: Γιατί έγινε έξωση στον κ. Γιώργο Παπανδρέου από το Μαξίμου και γιατί σχηματίστηκε η κυβέρνηση Παπαδήμου; Τι είναι αυτό που άλλαξε προς το καλύτερο για τον πολίτη; Τι είναι εκείνο που άξιζε τον κόπο ώστε να γίνει αποδεκτή η συνταγματική εκτροπή που λέγεται Παπαδήμος και σία;

Από μια κακή και χείριστη κυβέρνηση που ήταν η προηγούμενη έχουμε εδώ και αρκετές εβδομάδες μια ανύπαρκτη για τους πολίτες κυβέρνηση, που συνεχίζει την ίδια πεπατημένη. Ο κ. Λουκάς Παπαδήμος και οι συνεργάτες του, τρομοκρατούν και εκβιάζουν για να περάσουν τις εντολές των «μεγάλων αφεντικών». Το κόλπο είναι παλιό και δοκιμασμένο. Απειλούν να μας γδύσουν και στο τέλος μας αφήνουν με τα εσώρουχα ώστε να νιώθουμε και ευτυχισμένοι που δεν τα χάσαμε όλα. Σαν δεν ντρέπονται οι αγιογδύτες. Εδώ ο κόσμος πεθαίνει στα παγκάκια, αυτοκτονεί, αλλά αυτοί εκεί συνεχίζουν ακάθεκτοι.

Μια χούφτα «πεφωτισμένοι» του συστήματος και της τρόικας που παθαίνουν αλλεργία με τη λειτουργία της δημοκρατίας και την Πολιτική έχουν αποφασίσει να το παίξουν ως δήθεν Μεσσίες.

Ως οι κατέχοντες τα μυστικά του αποκρυφισμού και της αλχημείας, θέλουν να τους ευγνωμονούμε και από πάνω γιατί ΘΑ μας σώσουν από την χρεοκοπία, όπως έκανε δυο χρόνια τώρα ο προκάτοχός τους.

Κάθε ημέρα, διαπιστώνουμε ότι όχι απλώς αυτή η κυβέρνηση δεν είναι διαφορετική από την ενδοτική κυβέρνηση του κ. Γιώργου Παπανδρέου, που όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ακόμη και ο αδελφός του, αποτελείτω από…ραγιάδες , αλλά αποδεικνύεται ακόμη χειρότερη. Γιατί εκτός όλων των άλλων οι «ραγιάδες» του κ. Παπανδρέου- με πρώτο και καλύτερο τον ύπαρχό του κ. Ευάγγελο Βενιζέλο-, είναι ακόμη εδώ στα χαρτοφυλάκιά τους και συνεχίζουν με άλλοθι τη νομιμοποίησή τους από τρία κόμματα το καταστροφικό έργο τους.

Παράλληλα αυτή η κυβέρνηση είναι έτοιμη να περάσει μέτρα, που ακόμη και ο πρώην πρωθυπουργός δεν τολμούσε να σκεφτεί να τα συζητήσει.

Μια κυβέρνηση που ο επικεφαλής της το πρώτο πράγμα που δηλώνει είναι ότι δεν έχει «κόκκινες γραμμές», μια κυβέρνηση που ο Εκπρόσωπός της δηλώνει ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση, είναι επικίνδυνη για τον τόπο. Αποτελείται είτε από αχυράνθρωπους που δεν έχουν καμία γραμμή αντίστασης για την πατρίδα και το λαό της, είτε από ανθρώπους που βρέθηκαν εκεί για να ολοκληρώσουν ότι άφησε στη μέση ο εντολοδόχος της τρόικας πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Αν δε αναλογιστούμε ότι κυβερνούν με νομοθετικές πράξεις και με κοινοβουλευτικές διαδικασίες εξπρές, τότε πραγματικά η κοινοβουλευτική δημοκρατία μας έχει μπει σε επικίνδυνες ατραπούς.

Από τη μια ο μη εκλεγμένος πρωθυπουργός-η πρώτη εκτροπή- και από την άλλη ο τρόπος που κυβερνά, στα όρια της νομιμότητας και του Συντάγματος δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα στην κοινωνία.

Και όσο αργούν οι εκλογές το νερό στο καζάνι θα κοχλάζει. Όσο για τη βαλβίδα ασφαλείας δείχνει πάλι κόκκινο…


Τις τελευταίες ώρες έχουμε κατακλυστεί από καταιγιστικές ειδήσεις γύρω από την αναστημένη συμφωνία του Οκτωβρίου και γύρω από τη μορφή που θα πάρει η δήθεν συμφωνία για την ανταλλαγή των ομολόγων.

Καθώς εμείς υπήρξαμε όχι μόνο πολέμιοι της παπανδρεϊκής ‘’επιτυχίας’’, αλλά αναλύσαμε ουκ ολίγες φορές την αδυναμία υλοποίησής της, τώρα που οι Κασσάνδρες βουίζουν, οφείλουμε να βάλουμε μια τάξη.

Κατ’ αρχήν δεν υπάρχει καμία μα καμία επίσημη ενημέρωση σχετικά με την ουσία των διαπραγματεύσεων. Μόνο μια εκτίμηση ότι αυτές ‘’βαίνουν καλώς’’. Και διάφορα ευφάνταστα δημοσιεύματα που αναλύουν με καταιγιστικό ρυθμό σημαντικές λεπτομέρειες μιας συμφωνίας, που ακόμα δεν έχει επιτευχθεί.

Τι συμβαίνει;

Μια απλή ματιά στις εφημερίδες και τις ιστοσελίδες που αναπαράγουν τους ευσεβείς πόθους της τοκογλυφικής διεθνούς αρκεί για να πάρουμε μια γεύση. Οι περισσότεροι λειτουργούν ως λαγοί, φτιάχνουν το κλίμα και προετοιμάζουν την κοινή γνώμη για τα χειρότερα. Στις αναπαραγόμενες ‘’πληροφορίες’’ φυσικά δεν αναγράφεται η πηγή, αλλά αόριστα κάποιοι τύποι που υποτίθεται ότι μετέχουν στις διαπραγματεύσεις, Προσωπικά, αν μετείχα στις διαπραγματεύσεις αυτές, θα οργάνωνα ωραία πάρτι και θα περνούσαμε όμορφα την ώρα μας με τους διακεκριμένους συναδέλφους, πίνοντας ακριβά μαλτ με τα λεφτά των φορολογουμένων, συζητώντας για ποδόσφαιρο και αυτοκίνητα. Γιατί αν πιστεύει κανείς ότι διαπραγματευόμενος την ανταλλαγή των ομολόγων θα λύσει την κρίση χρέους, μάλλον πρέπει να ξανακαθίσει στα θρανία.

Ποιο αγγλικό δίκαιο;

Έχετε αναλογιστεί ποτέ ποιο είναι το πολιτικό (και ποινικό) μέλλον του κ. Παπακωνσταντίνου, μόλις αλλάξει η κυβέρνηση; Λοιπόν κανένας έλληνας πολιτικός δεν θα ήθελε να βρεθεί στην ίδια θέση. Πριν ο οποιοσδήποτε βουλευτής ψηφίσει όρους σαν αυτούς που αναπαράγουν τα φερέφωνα της διεθνούς, θα το σκεφτεί δύο φορές. Ακόμα και στην πολιτική υπάρχουν κάποια όρια. Όσο διαπλεκόμενος και αν είσαι, όσο οπορτουνιστής, δεν μπορείς να κάνεις κάτι τόσο χυδαίο απέναντι στην πατρίδα σου. Γι αυτό, αν έχετε παρατηρήσει, κανένας Έλληνας πολιτικός δεν έχει πάρει σαφή θέση έναντι του δικαίου. Το ότι συζητείται είναι σαφές. Μπορεί να συζητείται ακόμα και η ενοικίαση της Ακρόπολης είτε η πώληση της Κέρκυρας. Από τη συζήτηση όμως μέχρι την πράξη μεσολαβούν αιώνες.

Η χίμαιρα της ανταλλαγής

Για να μη μασάτε λοιπόν στις συζητήσεις που συμμετέχετε σχετικά με τη δανειακή, να έχετε κατά νου τα εξής απλά και κατανοητά:

  1. Ακόμα και αν βρεθεί τρόπος να επιτευχθεί κάποια αρχική συμφωνία για το PSI, αυτή θα παραμείνει ανενεργή, περιμένοντας τα νέα από την Ευρώπη σχετικά με την επίλυση της κρίσης χρέους και σχετικά με την επικείμενη χρηματοδότηση της Ελλάδας.
  2. Ο πιθανότατος κίνδυνος της μη εθελοντικής συμμετοχής μεγάλων θεσμικών, μπορεί να ενεργοποιήσει τις ρήτρες συλλογικής ευθύνης, που με τη σειρά τους θα ενεργοποιήσουν τα ασφάλιστρα κινδύνου (CDS) και όποιον πάρει ο χάρος.
  3. Ο αντίκτυπος των παραπάνω στην ευρωπαϊκή τραπεζική κρίση μπορεί να αποδειχτεί τυφώνας που θα κάνει τη Lehman Brothers να μοιάζει με Aspis Βank.
  4. Η νέα δανειακή, που αποτελεί προϋπόθεση για το κούρεμα, θα περάσει δια πυρός και σιδήρου, με κρισιμότερο από τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει, το ότι απλά δεν υπάρχουν τα διαθέσιμα κεφάλαια, τα οποία θα πρέπει να αναζητηθούν στις αγορές, οι οποίες όμως είναι ήδη αρκετά θυμωμένες από ένα ‘’εθελοντικό’’ κούρεμα μέσα στην πάλαι ποτέ αξιόχρεη ευρωζώνη.
  5. Εκτίμησή μας είναι ότι τελικά δεν υπάρχει περίπτωση να συγκλίνουν όλες οι παραπάνω προϋποθέσεις, κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να συμβεί ούτε σε μυθιστόρημα του Κοέλιο, και πιθανότατα η ελληνική υπόθεση θα παραπεμφθεί στις καλένδες. Για να ξεπεραστεί το ζόρι του Μαρτίου, θα δοθεί ένα ποσό 15 δις έναντι μιας συμφωνίας που θα επανακαθοριστεί περί τον Ιούνιο, όταν θα έχουν ξεκαθαριστεί οι απώλειες από το μέτωπο Ιταλίας – Ισπανίας και εφόσον η Γαλλία διατηρεί ακόμα την ύψιστη αξιολόγηση. Όσο αυτό αρχίζει να γίνεται ξεκάθαρο, κάθε μέρα που περνάει, τόσο θα πλησιάζουν και οι εκλογές.

Ο σύγχρονος Λενινισμός της κ. Μέρκελ

’Θα φάμε και χορτάρι αν χρειαστεί, αλλά δεν θα απαρνηθούμε ποτέ τις αρχές του Μαρξισμού – Λενινισμού’’

Το παλιό σύνθημα των ανατολικοευρωπαϊκών καθεστώτων, επανέρχεται επίκαιρο όσο ποτέ, με το μορφή λύκου ενδεδυμένου προβατίσια προβιά. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος κατάγεται από την Ανατολική Γερμανία και στα νιάτα της κρατούσε ανάλογα πλακάτ στις σοσιαλιστικές επετείους.

Η νέα κοσμοθεωρία των Γερμανών, που βρίσκει δυστυχώς στην Ελλάδα την πρώτη της εφαρμογή, δεν είναι τίποτα άλλο από το παραπάνω σύνθημα παραφρασμένο.:

’Θα φάμε και χορτάρι αν χρειαστεί, αλλά δεν θα απαρνηθούμε ποτέ τις αρχές του νεοφιλελευθερισμού.’’

Δεν θα σχολιάσω προς το παρών καθόλου τις παρενέργειες του συνθήματος, τις οποίες βιώνουμε ως όνοι τα τελευταία χρόνια. (Θα το πράξω όμως εν καιρώ)

Θα πω μόνο ότι μου θυμίζει έντονα τις τελευταίες ημέρες του Τσαουσέσκου. Και θα προκαλέσω τους πολιτικούς που εμπλέκονται στο ζήτημα της δανειακής, να το έχουν στο μυαλό τους, παρέα με τις εικόνες από το τέλος του δικτάτορα.

Κακοφωνίξ

YΓ: «Η εφαρμογή του ελληνικού PSI ήταν καταστροφή», υπογράμμισε σε ομιλία του σε συνέδριο στο Παρίσι ο David Riley της Fitch προσθέτοντας ότι «ενδεχόμενη κατάρρευση των συνομιλιών για το PSI μπορεί να είναι μεγάλο αρνητικό σοκ».
Στα αρνητικά του δεύτερου ελληνικού πακέτου τοποθέτησε την άρνηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να υποστεί απώλειες από το «κούρεμα» στα 45 δισ. ευρώ ελληνικών ομολόγων που εκτιμάται πως κατέχει.
Ο κ. Riley τόνισε παράλληλα ότι «η Ελλάδα μπορεί ακόμη και τώρα να βυθίσει ολόκληρη την Ευρώπη σε κρίση» και δήλωσε με έμφαση ότι «ο χρόνος τελειώνει».
Αναφερόμενος στη Γαλλία, ο κ. Riley τόνισε ότι «το έλλειμμα και το χρέος της Γαλλίας αποδεικνύουν ότι είναι το ασθενέστερο ΑΑΑ του ευρώ» επιβεβαιώνοντας για ακόμη μία φορά την αξιολόγηση της Γαλλίας και κρούοντας ταυτόχρονα τον κώδωνα του κινδύνου για τα οικονομικά στοιχεία της χώρας.
Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές της εβδομάδας ο οίκος αξιολόγησης επιβεβαίωσε το ΑΑΑ τονίζοντας ότι δε βλέπει λόγο υποβάθμισης της γαλλικής οικονομίας τουλάχιστον στο τρέχον έτος.


Οι τουρκικές εφημερίδες δίνουν μεγάλη έμφαση στην καταδίκη της αναγκαστικής αφομοίωσης των μουσουλμάνων της Βουλγαρίας, γράφει το βουλγαρικό πρακτορείο και αναφέρεται στον Τύπο της Τουρκίας.

«Η Βουλγαρία αναγνώρισε επίσημα την αφομοίωση» γράφει πρωτοσέλιδα η εφημερίδα «Milliyet» και αναφέρει ότι υιοθετήθηκε έγγραφο στο οποίο γίνεται επίσημα παραδοχή ότι η Βουλγαρία στο παρελθόν επιχείρησε να αφομοιώσει τους Τούρκους της χώρας.


Ενώ η «Sabah» αναφέρει για «Ιστορική απόφαση της Βουλγαρίας» και δημοσιεύει τη δήλωση του Ιβάν Κοστόφ.

Η "Zaman", επίσης, φέρει τον τίτλο «Η Βουλγαρία καταδίκασε την αφομοίωση των Τούρκων» και δημοσιεύει ότι το βουλγαρικό Κοινοβούλιο ενέκρινε χθες μια δήλωση καταδικάζοντας την αναγκαστική αφομοίωση των μουσουλμάνων της Βουλγαρίας.

Η σχετική πρόταση υποβλήθηκε από τον Ιβάν Κοστόφ και μια ομάδα βουλευτών και εγκρίθηκε με 112 ψήφους υπέρ, μηδέν κατά και τρεις αποχές.

Η εφημερίδα «Hyurriyet» έχει το τίτλο «Η Βουλγαρία καταδικάζει την αφομοίωση». Η εφημερίδα αναφέρεται στα έγγραφα που δηλώνουν για την εκδίωξη των 360 χιλιάδων Βουλγάρων πολιτών τουρκικής καταγωγής κατά το 1989, υπό το κομμουνιστικό καθεστώς του Τοντόρ Ζίφκοφ και η οποία χαρακτηρίζεται ως μορφή εθνοκάθαρσης.

Εξάλλου χθες σε αναφορά του το τουρκικό κανάλι CNN Türk, παρουσίασε εκτενώς το ζήτημα, σύμφωνα με το οποίο το κομμουνιστικό καθεστώς του Ζίφκοφ, είχε ψηφίσει το νόμο για την «Διαδικασία της Αναγέννησης" του μουσουλμανικού στοιχείου της Βουλγαρίας.

Σύμφωνα με το νόμο αυτό οι Τούρκοι κάτοικοι της Βουλγαρίας όφειλαν να αλλάξουν το επώνυμό τους και να το κάνουν βουλγαρικό καθώς απαγορεύτηκε και η τουρκική γλώσσα στην επικράτεια.

Χθες, 22 χρόνια μετά, η Βουλγαρία παραδέχτηκε ότι ο νόμος αυτός ήταν για την αναγκαστική αφομοίωση των Τούρκων και έπρεπε να καταργηθεί, ψηφίζοντας τη σχετική διάταξη.


Κύριοι της κυβέρνησης Παπαδήμου: πέθανε άνθρωπος σε παγκάκι, αν δεν το αντιληφθήκατε, στα Χανιά... Οι δε αυτοκτονίες, έρχονται η μία μετά την άλλη. Ένας άνθρωπος αυτοπυρπολήθηκε, βάζοντας τέλος στη ζωή του, στη Λευκάδα. Ήταν 80 ετών. Σε ένα χρόνο μέσα, πολλοί ήταν εκείνοι οι οποίοι αυτοκτόνησαν κατ’ αυτόν τον τρόπο, διαμαρτυρόμενοι έτσι και για όσα ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΑ συμβαίνουν γύρω τους.

Το ΠΑΣΟΚ και η ηγεσία του, επιλέγοντας πολύ πριν τις εκλογές του 2009, όπως άλλωστε αποκαλύφθηκε, να βάλουν το μνημόνιο στις ζωές μας, έφεραν και πάλι τη χώρα πολλές δεκαετίες πίσω, ενώ καταδίκασαν πολύ μεγάλο αριθμό Ελλήνων στη φτώχεια.

Ναι, μας έφεραν οι «δημοκράτες», «προοδευτικοί» & «εκσυγχρονιστές» ΠΑΣΟΚοι και πάλι τη φτώχεια. Και όσοι δεν είναι φτωχοί, είναι πλέον νεόπτωχοι. Και αυτό, γιατί όχι μόνο έκοψαν τα πάντα, όχι μόνο δεν πάνε διακοπές, δεν βγαίνουν, δεν κινούνται για να μην πληρώνουν καύσιμα, αλλά, έμειναν χωρίς μέσο μετακίνησης και άλλαξαν ακόμα και τη διατροφή τους, προκειμένου να τα βγάλουν πέρα.

Οι συσσωρευμένες πινακίδες ΙΧ στις κατά τόπους ΔΟΥ, επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές. Το ίδιο και τα πρατήρια που κλείνουν, χτυπημένα από την κρίση και τις... συνεχείς ληστείες (!), που τους απαγορεύουν τη λειτουργία μετά τη Δύση του ηλίου, το ίδιο και τα αναρίθμητα πλέον μαγαζιά που έχουν κλείσει, με το άδειο εσωτερικό τους και το ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ στην πρόσοψη.

Αλλά, πάνω απ’ όλα, το αποκαρδιωτικό θέαμα των αστέγων αλλά και εκείνων που ψάχνουν στα σκουπίδια για κάτι φαγώσιμο... Πίσω από κλειστές πόρτες, εκτυλίσσονται απίστευτα δράματα, ενώ και οι εξώσεις πάνε σύννεφο.

Μας έφεραν λοιπόν τη φτώχεια οι ΠΑΣΟΚοι, με ένα μόνο σκοπό, ειδικά τα τελευταία χρόνια. Να χρηματοδοτήσουν με δανεικά που θα πληρώσουμε όλοι, τη διάσωση του καθ’ όλα κρατικοδίαιτου κομματικού τους μηχανισμού.

Ναι, περί αυτού πρόκειται. Άσχετα αν η ηγεσία τους θα μπορούσε ακόμα και αυτό να κάνει, με άλλη συνταγή. Συνταγή, την οποία αποκάλυψε μιλώντας, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ή αλλιώς «η Αθήνα έγινε Καμπούλ» (ενώ μετά από δύο χρόνια ΠΑΣΟΚ, τώρα είναι Μονακό...), παραδεχόμενος ότι η χώρα θα έπρεπε να έχει προσφύγει σε άμεσο δανεισμό, όσο τα spreads ήταν χαμηλά και να συνεχίσει να πορεύεται με μια λελογισμένη πολιτική λιτότητας, αντί να κοιτάει τώρα πώς να ρίξει τις αμοιβές στον αποψιλωμένο... ιδιωτικό τομέα, για να γίνουμε Βουλγαρία και πιο «ελκυστικοί» στις επενδύσεις.

Φυσικά, οι ΠΑΣΟΚοι συνεχίζουν να διορίζουν και να ελληνοποιούν αλλοδαπούς (με την αριστερά να παριστάνει την αδιάφορη) με το νόμο Ραγκούση, προσδοκώντας να στείλουν στις κάλπες πολλούς εκλογείς-«μισθοφόρους». Στόχος είναι το 25%, ώστε να επιβιώσουν από το στραπάτσο και να έχουν μια αφετηρία για το μέλλον, ώστε να επιστρέψουν κάποια στιγμή στο μέλλον, σαν να μην τρέχει τίποτα, με άλλο όνομα και «περιτύλιγμα».Το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.) είναι όντως τέλος, έχει δηλαδή ανταποδοτικό χαρακτήρα και αφορά την αγορά του δικαιώματος στην ηλεκτροδότηση. Εξού και η διακοπή της παροχής σε περίπτωση μη καταβολής του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.

Δηλαδή πρόκειται για τέλος ηλεκτροδότησης και όχι για τέλος ή φόρο ακινήτου ή ακίνητης περιουσίας, όπως κάποιοι λένε.

Καταλάβατε; Στον 21ο αιώνα, οι κάτοικοι της Ελλάδας για να έχουν ρεύμα, πρέπει να αγοράζουν πρώτα από το κράτος το σχετικό δικαίωμα!

Πάμε παρακάτω:

Για να κυκλοφορούμε στους ελληνικούς δρόμους, πρέπει να πληρώνουμε τέλη κυκλοφορίας, διόδια, φόρους και ΦΠΑ στη βενζίνη και μερικοί από εμάς έκτακτο τέλος εάν το αμάξι μας τυχαίνει να έχει "πολλά" (!) κυβικά.

Για να μορφώνουμε τα παιδιά μας, πρέπει να πληρώνουμε φροντιστήρια. Από φέτος, φαίνεται ότι πρέπει να έχουμε και ηλεκτρονικό υπολογιστή να κατεβάζουμε τα σχολικά βιβλία και χρήματα να τα τυπώσουμε.

Για να έχουμε πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας, πρέπει αρχικά να πληρώνουμε ασφάλεια στο ταμείο που το κράτος μας επιβάλλει, υπό τους όρους που αυτό επιβάλλει. Έπειτα, πρέπει κατά κανόνα να συνεισφέρουμε στην αγορά των φαρμάκων, στα έξοδα του νοσοκομείου και στην αμοιβή του ιατρού. Άμα λάχει, πρέπει να δώσουμε και φακελάκι…

Για να έχουμε το δικαίωμα σε μια επιχειρηματική δραστηριότητα ή σε άσκηση ελεύθερου επαγγέλματος, πρέπει να πληρώνουμε τέλος επιτηδεύματος.
Πρέπει να αγοράζουμε δηλαδή το δικαίωμα πληρωμής φόρου εισοδήματος αλλά και το δικαίωμα στην εργασία!

Για να πίνουμε νερό και να συντηρηθούμε έτσι στη ζωή, οι περισσότεροι από εμάς πρέπει να το αγοράζουμε από το εμπόριο, καθώς το νερό του δικτύου το οποίο αγοράζουμε από το κράτος δεν είναι πόσιμο.

Για να έχουμε πρόσβαση στη δικαιοσύνη, πρέπει να πληρώνουμε τέλη χαρτοσήμου, παράβολο μήνυσης (150 ευρώ !), τέλος πολιτικής αγωγής και δεν συμμαζεύεται.

Για να αισθανθούμε κάπως ασφαλείς στα σπίτια μας, πρέπει να τοποθετήσουμε συναγερμούς, κάμερες κλπ.

Για τη συλλογή σκουπιδιών, το δημόσιο φωτισμό, τη δημόσια τηλεόραση κλπ , πληρώνουμε.

Και έχω μια απορία:

ΤΕΛΙΚΑ, ΑΜΕΣΟΥΣ ΚΑΙ ΕΜΜΕΣΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ;

Ποιά είναι τα δημόσια βάρη, στα οποία έχουμε δεν έχουμε δυνάμεις πρέπει να συνεισφέρουμε για να μη φυλακιστούμε;

Αφού για το κάθε τι πληρώνουμε, ποιά ακριβώς δημόσια έξοδα καλύπτουν τα χρήματα της άμεσης και της έμμεσης φορολογίας;

Τις μίζες, τους μισθούς των υπουργών, των βουλευτών και λίγων δημοσίων υπάλληλων της κεντρικής δημόσιας διοίκησης που φροντίζουν να υπάρχει πάντα έλλειμμα στο προϋπολογισμό, να μας δυσφημίζουν, να μας απειλούν και να μας ταλαιπωρούν σε καθημερινή βάση;

ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ, ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Ευχαριστώ. Χριστίνα Σαλεμή

ΥΓ: το κείμενο έχει κοινοποιηθεί και στούς αρμόδιους του Υπουργείου Οικονομικών minister@minfin.gr, alternate.minister@minfin.gr, alterminister@minfin.gr, iam@minfin.gr  • Οι αρχιερείς αποφάσισαν να τον επισκεφθεί ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος
Τον ηγούμενο της Μονής Βατοπαιδίου αρχιμανδρίτη Εφραίμ θα επισκεφθεί στις φυλακές Κορυδαλλού ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, μετά από απόφαση της Ιεράς Συνόδου, τα μέλη της οποίας, με ανακοίνωσή τους, σήμερα Πέμπτη, στηλιτεύουν την προφυλάκισή του παραμονές των Χριστουγέννων και απαιτούν, εμμέσως πλην σαφώς, την απελευθέρωσή του!

Σε τυπική εκκλησιαστική γλώσσα η Ιερά Σύνοδος, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά,
«μαζί με το πλήθος των πιστών, εκφράζει την συμπάθεια απάντων των μελών Αυτής προς τον δοκιμαζόμενο Καθηγούμενο, εκφράζουσα άμα και την ευχή και την ελπίδα όπως σύντομα επανεξετασθεί ψυχραιμότερα το ενδεχόμενο αποφυλακίσεώς του».
Μάλιστα οι αρχιερείς σπεύδουν να προσθέσουν ότι η προφυλάκιση του ηγουμένου «έχει καίρια πλήξει το κύρος της Εκκλησίας μας και δικαιολογημένως έχει βαθύτατα λυπήσει το ορθόδοξο χριστεπώνυμο πλήρωμα της Ελλάδος και πέραν των ορίων αυτής, ταυτοχρόνως έχει προκαλέσει και σοβαρό προβληματισμό και αυστηρά κριτική διακεκριμένων επιστημόνων του νομικού κόσμου».

Δηλώνεται, πάντως, ταυτόχρονα ότι η Εκκλησία της Ελλάδος σέβεται τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης «και ως εκ τούτου δεν επιθυμεί κατά κανένα τρόπο να περέμβη στις αρμοδιότητες αυτής», ωστόσο προσθέτει αμέσως μετά ότι «κατά καιρούς υπήρξαν ρωγμές ως προς την ορθότητα αυτών»!

Το πλήρες κείμενο της απόφασης της Ιεράς Συνόδου

«Τρίτη συνεδρία της Δ. Ι. Σ. για το μήνα Ιανουάριο

Συνήλθε σήμερα Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2012, στην τρίτη Συνεδρία Της για το μήνα Ιανουάριο η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά την σημερινή Συνεδρία η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της προηγουμένης Συνεδρίας.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ασχολήθηκε με το θέμα της προφυλακίσεως του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου κ. Εφραίμ, Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου του Αγίου Όρους, μάλιστα ως προς τον χρόνο ανακοινώσεως και εκτελέσεώς της εν ημέραις μεγάλων εορτών της χριστιανοσύνης και ως προς την παραβίαση των ιερών θεσμίων και μη τήρηση των εκ του αυτοδιοίκητου του Αγίου Όρους απορρεόντων καταστατικών όρων.

Το γεγονός τούτο, το οποίο έχει καίρια πλήξει το κύρος της Εκκλησίας μας και δικαιολογημένως έχει βαθύτατα λυπήσει το ορθόδοξο χριστεπώνυμο πλήρωμα της Ελλάδος και πέραν των ορίων αυτής, ταυτοχρόνως έχει προκαλέσει και σοβαρό προβληματισμό και αυστηρά κριτική διακεκριμένων επιστημόνων του νομικού κόσμου.

Η Εκκλησία μας σέβεται τις αποφάσεις της δικαιοσύνης και ως εκ τούτου δεν θα επεθύμει κατά κανένα τρόπο να περέμβει στις αρμοδιότητες αυτής, μολονότι κατά καιρούς υπήρξαν ρωγμές ως προς την ορθότητα αυτών.

Ωστόσο, μαζί με το πλήθος των πιστών, εκφράζει την συμπάθεια πάντων των μελών Αυτής προς τον δοκιμαζόμενο Καθηγούμενο, εκφράζουσα άμα και την ευχή και την ελπίδα όπως σύντομα επανεξετασθεί ψυχραιμότερα το ενδεχόμενο αποφυλακίσεώς του.

Κατ αυτάς θα τον επισθεφθεί εις τας φυλακάς Κορυδαλλού ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, ένεκεν της οικονομικής κρίσεως, αποφάσισε μετά από πρόταση της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών, την μείωση του χορηγούμενου «Συνοδικού επιδόματος» στους Κληρικούς και Λαϊκούς Υπαλλήλους της Ιεράς Συνόδου, καθώς και στους Αρχιερείς.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ενέκρινε τον Προκαταρκτικό Πίνακα των Υποψηφίων Κληρικών, προς εγγραφήν στον Κατάλογο των προς Αρχιερατεία Εκλογίμων, κατόπιν προτάσεως της Αρχιγραμματείας.

Συνεζητήθη το θέμα της οικονομικής καταστάσεως του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος. Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να συγκροτηθεί Επιτροπή από Συνοδικούς Αρχιερείς και υπαλλήλους του Ραδιοφωνικού Σταθμού για να μελετηθεί διεξοδικά το θέμα και να υποβληθούν προτάσεις στην Διαρκή Ιερά Σύνοδο.

Επίσης ενέκρινε αποσπάσεις Κληρικών της Εκκλησίας της Ελλάδος σε Ιερές Μητροπόλεις του εξωτερικού και έλαβε αποφάσεις σχετικά με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.

Εκ της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου
»

Αθώωση για Εφραίμ και Αρσένιο από τον Άρειο Πάγο

Ανατράπηκε από τον Αρειο Πάγο η καταδίκη σε δεκάμηνη φυλάκιση (με τριετή αναστολή) του ηγουμένου της Μονής Βατοπεδίου και ήδη προφυλακισμένου Εφραίμ, του μοναχού Αρσενίου και της δικαστού Μαρίας Ψάλτη, η οποία είχε κριθεί ένοχος παραβίασης δικαστικού απορρήτου και παράβασης καθήκοντος με ηθικούς αυτουργούς τους δύο μοναχούς.

Η υπόθεση, που αφορά ένα σκέλος της υπόθεσης που σχετίζεται με το «κλείσιμο» της δίκης που εκκρεμούσε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ροδόπης για το ιδιοκτησιακό καθεστώς, παραπέμπεται από τον Αρειο Πάγο στο Εφετείο Θράκης για να γίνει νέα δίκη, με διαφορετική σύνθεση δικαστών.

Το ποινικό τμήμα Αρείου Πάγου υιοθετώντας σχετική πρόταση του αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου Ν. Τσάγγα δέχθηκε ότι η εφετειακή απόφαση δεν έχει νόμιμη αιτιολογία, παρουσιάζει λογικά κενά, αντιφάσεις και ελλείψεις σε αρκετά σημεία.

Στη νέα δίκη που θα γίνει στο Εφετείο, το κατηγορητήριο αναμένεται να είναι για όλους ελαφρύτερο, αφού ο Αρειος Πάγος θεωρεί ότι η τυχόν γνωστοποίηση του αποτελέσματος μόνο της διάσκεψης ενός δικαστηρίου δεν αποτελεί πλέον αξιόποινη πράξη.

  • Γράφει ο Γιώργος Σταφυλάς
Στις 6 1 2012 στην πρωινή ζώνη της ΕΡΤ εμφανίστηκε σε τηλεοπτικό παράθυρο ,η γνωστή και από την θητεία της στην κυβέρνηση Μητσοτάκη ,υπάλληλος του ΔΝΤ Μιράντα Ξαφά. Παρατήρηση πρώτη: Φαίνεται από το απλανές βλέμμα να επιβεβαιώνονται όλες οι θεωρίες συνωμοσίας περί προγραμμάτων πλύσεως εγκεφάλου! Πιό πολύ φυτό δεν γίνεται! Απλανές βλέμμα ομιλία άνευρη και αργή απαντήσεις προκατασκευασμένες σαν κάποιος να της τις είχε δώσει γραμμένες από πριν. Με μιά λέξη το τέλειο όργανο της ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ .

Οι δημοσιογράφοι δεν της χαριστήκανε και φυσικά ερωτήθηκε για διάφορα. Στην ερώτηση «εσείς κυρία Ξαφά θα μπορούσατε να ζήσετε με 500 ευρώ;» απάντησε «μα δεν μιλάμε για πυρηνικούς επιστήμονες αλλά για τον μισθό του ανειδίκευτου!». Περίπου δηλαδή μας απάντησε η κυρία Ξαφά ότι ''δεν μας νοιάζει για όσους δεν έχουν μόρφωση και πτυχία αυτοί είναι αναλώσιμα!! Πράγματι ειλικρινής απάντηση!

Αυτή είναι η νεοφιλελεύθερη άποψη περί οικονομίας. Αυτή είναι και η περίφημη ανταγωνιστικότητα της οικονομίας με την οποία μας έχουν «πρήξει». Μισθοί πείνας δηλαδή για τον κοσμάκη, ώστε να περισσεύουν λεφτά για τα «γκόλντεν μπόις» του συστήματος. Στην ερώτηση δε τι θα γίνει με όσους απολύονται η κυνική απάντηση της κυρίας Ξαφά ήταν ''υπάρχει το ταμείο ανεργίας!''

Στην ερώτηση «που έχει πετύχει η συνταγή του ΔΝΤ και γιατί στην Αργεντινή χρεοκοπήσανε;», η απάντηση της Ξαφά ήταν αυτό που χρόνια παπαγαλίζουν όλοι οι υπαλληλίσκοι του ΔΝΤ, ότι στην Αργεντινή χρεοκοπήσανε γιατί δεν εφαρμόστηκε η συνταγή του ΔΝΤ κατά γράμμα…! Τα ίδια δηλαδή που λένε εδώ και δύο χρόνια και σε εμάς. Ότι τα νούμερα δεν βγαίνουν γιατί εμείς δεν εφαρμόζουμε την συνταγή σωστά -όχι ότι έχει κάποιο λάθος η συνταγή- αλίμονο! Να παραδεχθούν τα γκόλντεν μπόις του ΔΝΤ ότι η συνταγή τους είναι αποτυχία;

Ε, λοιπόν, όχι κυρία Ξαφά. Η Αργεντινή χρεοκόπησε επειδή εσείς την οδηγήσατε εκεί με τις συνταγές και τις πολιτικές σας και ευτυχώς που ο λαός και η κυβέρνηση της Αργεντινής σας έδιωξαν με τις κλωτσιές, όπως με τις κλωτσιές θα φύγετε και από εδώ μια μέρα και από την Πορτογαλία και από παντού. Και, μεταξύ μας, να παρακαλάτε να φύγετε έστω και με τις κλωτσιές. Γιατί, ενδέχεται να μείνετε μονίμως και στον αιώνα τον άπαντα… Κατανοείτε προφανώς…

Ακόμη μια παρατήρηση: Η κυρία Ξαφά αναφερόταν στο ΔΝΤ λέγοντας το ''ταμείο''. Μάλιστα όταν ρωτήθηκε αν αισιοδοξεί ότι θα πάει καλά η κατάσταση στην Ελλάδα, είπε ότι αυτό επιθυμούν και οι δύο πλευρές! Φαίνεται ότι το «ταμείο» της είναι πολύ πιο οικείο από την ίδια της την πατρίδα! Όλα αυτά τα υψηλά αμειβόμενα υπαλληλάκια της ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ δεν έχουν πλέον συνείδηση έχουν μόνο αριθμούς και συμβάσεις στην θέση της καρδιάς!

Παραφράζοντας λοιπόν την ''Διεθνή'' ας αφιερώσουμε στην κυρία Ξαφά και σε όλα αυτά τα υπαλληλάκια της ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ το «Εμπρός της γης οι βολεμένοι...».

Η ειρωνεία είναι το μόνο που τους αρμόζει μετά ακολουθούν οι κλωτσιές... οι δίκες, οι κρεμάλες. Το θέαμα δεν έχει αρχίσει ακόμη. Και, όπως λέει ο σοφός λαός: «καλύτερα γελάει ό,ποιος γελάει τελευταίος»… Έτσι δεν είναι κυρία Ξαφά;Λύση για να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του -προς τράπεζες, εφορία, ασφαλιστικά ταμεία κλπ- αναζητά σήμερα 1 στους 2 εργαζόμενους και επαγγελματίες.

Οι ρυθμίσεις των οφειλών έρχονται να δώσουν μία ανάσα, αφού οι δόσεις των δανείων μπορούν να μειωθούν ακόμα και στο μισό.

Σε ό,τι αφορά τις οφειλές από δάνεια, σε συνεννόηση με τις τράπεζες ο δανειολήπτες μπορούν να πετύχουν:

Αναχρηματοδότηση της οφειλής με μειωμένο επιτόκιο, που αφορά κυρίως καταναλωτικά δάνεια και οφειλές από πιστωτικές κάρτες, όπως και τα ανοικτά επαγγελματικά δάνεια. Τα επιτόκια που προσφέρονται από τις τράπεζες είναι στο επίπεδο του 8%, εξαιρετικά δηλαδή μειωμένο σε σχέση με το 18% που είναι το ονομαστικό επιτόκιο των πιστωτικών καρτών.

Η αμέσως επόμενη λύση είναι η αναχρηματοδότηση με προσημείωση ακινήτου. Οι τράπεζες ζητούν πρόσθετη εγγύηση, όταν το μεταφερόμενο ποσό –από καταναλωτικά δάνεια και κάρτες- είναι μεγαλύτερο από 20.000 ευρώ και σε αντιστάθμισμα προσφέρουν χαμηλότερο επιτόκιο –στα επίπεδα του 5%- και μεγαλύτερη διάρκεια αποπληρωμής που ξεπερνά τα 10 χρόνια.

Η τρίτη λύση είναι η αύξηση της διάρκειας αποπληρωμής, που στα στεγαστικά δάνεια φτάνει και τα 40 χρόνια (υπό την προϋπόθεση ότι το επιτρέπει η ηλικία του δανειολήπτη, να είναι δηλαδή 75 ετών στη λήξη του δανείου). Στην περίπτωση αυτή η δόση του δανείου μπορεί αν μειωθεί ακόμα και στο μισό. Αν δηλαδή κάποιος αποπληρώνει στεγαστικό 20ετούς διάρκειας και πληρώνει 1.100 ευρώ το μήνα δόση, μπορεί να τη μειώσει στα 600 ευρώ, αν η διάρκεια του δανείου επιμηκυνθεί στα 40 χρόνια.

Υπάρχουν ακόμα 2 προτάσεις και αυτές είναι:

Η περίοδος χάριτος, που σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να φτάσει και τα 2 χρόνια. Η περίοδος χάριτος είτε είναι άτοκη, είτε οι τόκοι της περιόδου κεφαλαιοποιούνται οπότε αυξάνεται το ποσό οφειλής. Ωστόσο η συγκεκριμένη λύση, προσφέρει ανάσα, σε δανειολήπτες που βρίσκονται σε αναμονή π.χ. για να συνταξιοδοτηθούν.

Η τελευταία λύση, αφορά την απάλειψη πληρωμής 1 ή 2 δόσεων το χρόνο, ή τη δυνατότητα μετάθεσης της πληρωμής της δόσης. Και στην περίπτωση αυτή οι δόσεις που δεν πληρώνονται μετατίθενται στην λήξη του δανείου (με επιμήκυνση της διάρκειας του).

Αίφνης όλοι αρχίζουν να βλέπουν ότι το πρόγραμμα που εφαρμόζεται στην Ελλάδα έχει φέρει καταστροφικά αποτελέσματα:

- Οι FTD, διαπιστώνουν ότι «η ελληνική οικονομία πεθαίνει»!

- Η Suddeutsche Zeitung παραδέχεται ότι «Ο εφιάλτης δεν έχει τέλος. Το μέλλον φαίνεται ολοένα και πιο δυσοίωνο στους Έλληνες. Το πρώτο από τα πακέτα διάσωσης ετοιμάστηκε πριν από ενάμισυ χρόνο, αλλά τα πακέτα αυτά δεν κατάφεραν να σώσουν κανέναν. Απεναντίας, η κατάσταση στη χώρα χειροτερεύει μήνα με το μήνα.»

- Ο Antony Faiola της Washington Post , γράφει: “Η Ελλάδα αναγκάστηκε να λάβει σκληρά μέτρα λιτότητας για να μειώσει το έλλειμμά της και να εξασφαλίσει ένα διεθνές σχέδιο διάσωσης. Παρ’ όλα αυτά η οικονομία της βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση. Η ανεργία εκτινάχθηκε στο 18,8% από 13,3% που ήταν μόλις πριν από ένα χρόνο“,

- Ο Χόλγκερ Σμίντινγκ, επικεφαλής οικονομολόγος της Berenberg Bank δηλώνει: «Τα μέτρα ήταν υπερβολικά σκληρά. Η χώρα έκανε περικοπές μέχρι τελικής πτώσης. Αυτό που χρειάζεται είναι περισσότερος χρόνος προκειμένου να μπορέσει να σταθεί και πάλι στα πόδια της μέσω μεταρρυθμίσεων που ευνοούν την ανάπτυξη, όπως είναι τα ανοίγματα στην αγορά εργασίας και μια πιο αποτελεσματική διοίκηση».

- Η Κριστίν Λαγκάρντ εκτίμησε ότι θα πρέπει να αυξηθεί κατά «ένα σημαντικό ποσό δεκάδων δισεκατομμυρίων» ευρώ η βοήθεια προς την Ελλάδα, κατά την επίσκεψή της στο Βερολίνο,

- Tο Spiegel Online, με …έκπληξη διαπίστωνε: «Μπορεί οι γείτονες να υποφέρουν, όμως η ευρω-κρίση έχει δημιουργήσει συνθήκες που ευνοούν τη γερμανική οικονομία, αφού τα ομόλογά της είναι περιζήτητα, η ανεργία είναι χαμηλή και οι εξαγωγές έχουν εκτοξευθεί» αναφέρεται στην ιστοσελίδα του του Γερμανικού περιοδικού Spiegel! «Η Γερμανία απολαμβάνει το όνειρο του κάθε δανειολήπτη, καθώς οι τράπεζες πληρώνουν για να την δανείσουν, σε ένα πρωτοφανές σκηνικό στην οικονομική ιστορία, που εξέπληξε ακόμη και τους ίδιους τους υπεύθυνους του γερμανικού οργανισμού διαχείρισης δημοσίου χρέους. Μοιάζει με παραμύθι, αλλά τη Δευτέρα συνέβη», αναφέρει το δημοσίευμα, για το δανεισμό 3,9 δισ. ευρώ με το απίστευτο επιτόκιο του -0,01%.

- Κοντά σ’ αυτούς το βράδυ της Τετάρτης, το Υπουργείο του Βενιζέλου επιβεβαίωσε με αριθμούς την αποτυχία και του 2011. «Το έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης στο τέλος Νοεμβρίου του 2011 ανήλθε σε 22,8 δις ευρώ (10,4% του ΑΕΠ), ενώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου ανέρχονται στα 6,6 δισ. ευρώ για το διάστημα Ιανουαρίου – Νοεμβρίου.» Δηλαδή, αν το κράτος ήταν συνεπές στις υποχρεώσεις του, το έλλειμμα ίσως έφτανε και πάνω από το 13% του ΑΕΠ!

Υπάρχουν και πολλά άλλα δημοσιεύματα, αλλά δεν έχει νόημα η παράθεσή τους.

Τώρα τι περιμένουν; Να τους πούμε μπράβο για τις καθυστερημένες διαπιστώσεις τους; Ετσι, όπως, πάνε σε λίγο θα μας μοιρολογήσουν κιόλας.

Ποιό είναι το συμπέρασμα:

1. Η Ελλάδα (με τεράστια ευθύνη του Γεωργίου Β του Ελάσσονος) υπέστη μια οικονομική καταστροφή και βρίσκεται στα πρόθυρα κοινωνικής κατάρρευσης.

2. Τέτοια βίαια προγράμματα λιτότητας δεν έχουν επιβληθεί ποτέ και σε κανέναν άλλο λαό της Ευρώπης. Πρόκειται για την πιο άγρια μεταπολεμική βαρβαρότητα.

3. Η συνέχιση του προγράμματος της Τρόϊκα δεν έχει κανένα απολύτως νόημα. Όπως και η συζήτηση για νέα μέτρα. Τα νέα μέτρα θα φέρουν μεγαλύτερη ύφεση και η αντιμετώπισή της θα απαιτήσει νέα μέτρα. Πρόκειται για ένα βίαιο σπιράλ θανάτου.

4. Μόλις και εφ΄όσον ολοκληρωθεί το PSI, η χώρα να πάει αμέσως σε εκλογές για να πάρει μια ανάσα. Τα κόμματα να πούνε την αλήθεια στο λαό και εμείς οι πολίτες να αναλάβουμε τις ευθύνες των επιλογών μας. Όχι άλλα «λεφτά υπάρχουν». Όμως, της Καθάρσεως και της Λυτρώσεως πρέπει να προηγηθεί η Νέμεσις….

5. Η νέα Κυβέρνηση να παρουσιάσει ένα εθνικό σχέδιο ανάταξης της χώρας. Αρκετά με τις πομφόλυγες της παγκόσμιας διακυβέρνησης. Ένα σχέδιο για την Ελλάδα, το οποίο να είναι ρεαλιστικό. Ας ματώσουμε για να το υλοποιήσουμε, αλλά τουλάχιστον να έχουμε ελπίδα. Αυτή την ελπίδα πρέπει να τη δημιουργήσουμε εμείς.

ΚΡ«Όταν κάθε ηγέτης αποτυγχάνει και κλείνει ο κύκλος του πρέπει να απευθύνεται στο λαό και στο κόμμα του. Ο κ. Παπανδρέου έκανε κάποιες δηλώσεις που τον τιμούν αλλά οι έως τώρα διαδικασίες δεν είναι καθαρές», είπε ο Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης μιλώντας το πρωί στον Real Fm.

Η κριτική του για την διετία Παπανδρέου συνεχίστηκε, λέγοντας ότι «Η κυβέρνηση μας κατέρρευσε υπό το βάρος της αποτυχίας».

Μάλιστα, έφερε το παράδειγμα της γειτονικής Ιταλίας, στην οποία ο Μ. Μόντι πήρε λίγα και προσεκτικά μέτρα και δεν επικράτησαν λογικές οριζόντιων περικοπών όπως στην Ελλάδα.

Ο Μ. Χρυσοχοΐδης χαρακτήρισε «πολύ σοβαρό θέμα» την υπαγωγή της νέας δανειακής σύμβασης στο αγγλικό δίκαιο, γιατί όπως εκτίμησε «σε ένα μελλοντικό ενδεχομένως κούρεμα μπορεί να ξεσηκωθούν αγωγές εναντίον μας και δεν είναι βέβαιο τι θα ζητούν όλοι αυτοί».

Σχετικά με το PSI και το ελληνικό χρέος είπε: «Καταστρεφόμαστε κάθε μέρα που περνάει, υγιείς και ανθεκτικές επιχειρήσεις δεν θα αντέξουν αυτή την αιμορραγία των καταθέσεων και το πρόβλημα ρευστότητας. Υπάρχουν αντιτιθέμενα συμφέροντα και χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια και σκληρή διαπραγμάτευση».

Στο σημείο που καίει τους χειρισμούς Παπανδρέου, αναφέρει ότι «Δυστυχώς εδώ που φτάσαμε τα πράγματα εμείς οι πολιτικοί, οι αποφάσεις λαμβάνονται έξω από την Ελλάδα»…
H Toυρκία παρακολουθεί προσεκτικά τις εξελίξεις στη Συρία και φοβάται ότι η βία στη γειτονική χώρα ίσως να επεκταθεί πέρα από τα σύνορά της. Ωστόσο, από αρκετούς αναλυτές εκφράζονται φόβοι ότι η τουρκική κυβέρνηση δεν αντιλαμβάνεται πλήρως το τι πραγματικά συμβαίνει στη Συρία.

Αμέσως μετά την υπόσχεση του προέδρου της Συρίας για εκδημοκρατισμό της χώρας μέσω αναθεωρήσεων του Συντάγματος, στην προσπάθειά του να αντιμετωπίσει την κρίση που έχει πλήξει τη χώρα του, η Τουρκία δήλωσε ότι τάσσεται υπέρ μιας "ανθρωπιστικής παρέμβασης", δηλώνοντας ότι θεωρεί καθήκον της να κάνει ό,τι είναι δυνατό για να αποτρέψει έναν εμφύλιο πόλεμο.

Λόγω της συνεχιζόμενης εδώ και μήνες κρίσης στη Συρία, και εξαιτίας της βίαιης νέας πραγματικότητας στη χώρα, όλα δείχνουν ότι υπάρχει κίνδυνος η βία να αρχίσει να επεκτείνεται και πέρα από τα σύνορα της χώρας.

Επίσης πρέπει να σημειωθεί ότι η γειτονική Τουρκία, η οποία κάποτε δήλωνε "φίλη" του συριακού καθεστώτος, έχει τώρα εξελιχθεί σε αυστηρό κριτή της Δαμασκού.

"Η πρώτη προτεραιότητα της Συρίας θα πρέπει να είναι να ακούει προσεκτικά τον λαό της και να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του. Αντί να σφαγιάζει τον λαό της, είναι προτιμότερο να τον ακούσει", δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου.

Ο Φαρούκ Λόγκογλου, αντιπρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος της Τουρκίας, ασκεί επίσης σκληρή κριτική, αλλά κυρίως στην τουρκική κυβέρνηση.

Η Άγκυρα τάσσεται με το μέρος του "Ελεύθερου Συριακού Στρατού" (των αντιφρονούντων), καθώς και με το Συριακό Εθνικό Συμβούλιο - μια στρατιωτική και διπλωματική πολιτική δύναμη, η οποία έχει ως στόχο της την ανατροπή του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Άσαντ. Είναι υπέρ της δημιουργίας μιας "ουδέτερης ζώνης" και ενός "ανθρωπιστικού διαδρόμου", πράγμα που πολλοί φοβούνται ότι είναι πιθανόν να σημαίνει την πρόθεση της Τουρκίας να πραγματοποιήσει στρατιωτική εισβολή σε συριακό έδαφος.

"Τι σημαίνει αυτό, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο; Σημαίνει βίαιη εισβολή σε μια χώρα και την έναρξη ενός πολέμου", μας δήλωσε ο Φαρούκ Λόγκογλου.

Όποια παρέμβαση και αν υπάρξει, θα είναι σίγουρα διαφορετική από εκείνη της Λιβύης, αφού η Ρωσία και η Κίνα έχουν ήδη καταστήσει σαφές το ότι δεν θα δεχθούν τις ζώνες απαγόρευσης πτήσεων ως επιλογή. Αυτό σημαίνει ότι ο ρόλος περιφερειακών "παικτών", όπως η Τουρκία, ίσως να αυξηθεί σημαντικά.

Ωστόσο, κατά τον Φαρούκ Λόγκογλου, η στάση που επιδεικνύει η Τουρκία είναι ανεύθυνη και επικίνδυνη.

"Θα πρέπει να ληφθούν υπ' όψιν οι ευρύτερες επιπτώσεις, πέρα από το διμερές περιβάλλον Τουρκίας και Συρίας. Η κατάσταση στη Συρία θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με μεγάλη προσοχή από όλες τις δυνάμεις. Και δυστυχώς δεν βλέπω να δίδεται η απαραίτητη αυτή προσοχή, ιδιαίτερα εκ μέρους της τουρκικής κυβέρνησης", υπογράμμισε ο Λόγκογλου.

Συνομιλήσαμε επίσης με τον Οϋτούν Ορχάν, συνεργάτη αναλυτή στο Κέντρο Στρατηγικών Σπουδών για τη Μέση Ανατολή (ORSAM), που εδρεύει στην Άγκυρα.

Το κέντρο χρηματοδοτείται από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών και παίζει ενεργό ρόλο στην διαμόρφωση της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής. Η θέση του για τη Συρία υποτίθεται ότι είναι σαφής.

Σύμφωνα με δήλωση του Ορχάν: "Το καθεστώς στη Συρία σκοτώνει τον ίδιο τον λαό της χώρας".

Άλλοτε πάλι δεν είναι και τόσο σαφής.

"Κανείς δεν διαθέτει αντικειμενικές πληροφορίες για το τι συμβαίνει σήμερα στη Συρία", μας δήλωσε ο ίδιος αναλυτής.

Σημειωτέον ότι οι ειδικοί συνεργάτες του ORSAM έχουν να πατήσουν στη Συρία πάνω από ένα χρόνο.

Αυτό σημαίνει ότι οι περιγραφές και οι απόψεις τους για αξιωματούχους της Άγκυρας είναι πολύ πιθανό να μην είναι ακριβείς.

Επίσης, οι πηγές βίντεο που διαθέτουν είναι συχνά αμφισβητήσιμες, με αποτέλεσμα να είναι εύκολο να πλανώνται ή να σχηματίζουν εσφαλμένη εντύπωση για το τι συμβαίνει πραγματικά στη γειτονική χώρα.

Αυτό, ωστόσο, δεν αποτρέπει τους ερευνητές από το να εξάγουν διάφορα συμπεράσματα.

"Η στρατιωτική επέμβαση είναι η τελευταία επιλογή που επιθυμεί η Τουρκία. Ωστόσο, παραμένει μια επιλογή", μας εξήγησε ο Οϋτούν Ορχάν.

Το ότι η Τουρκία ανακοίνωσε ότι δεν επιθυμεί μια στρατιωτική λύση στην συριακή κρίση δεν αποκλείει αυτόματα το ενδεχόμενο να προβεί τελικά σε ένα τέτοιο εγχείρημα. Η Τουρκία αρέσκεται στο να παίζει το παιχνίδι του "εάν". Εάν υπάρξει μαζική εισροή προσφύγων λόγω της έκρυθμης κατάστασης στη γείτονα, η Τουρκία δηλώνει ότι θα υπερασπιστεί τον λαό της.

Το παράδοξο είναι ότι, την ίδια στιγμή που η Άγκυρα δηλώνει ότι επιθυμεί την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή, ο στρατός της έχει ήδη παραταχθεί μόλις λίγα χιλιόμετρα έξω από τα συριακά σύνορα.
Από τις σκανδαλώδεις ρυθμίσεις που η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών έσπευσε να καταθέσει νύχτα στη Βουλή για την εκποίηση εισηγμένων ΔΕΚΟ και κρατικών τραπεζών, ακινήτων του Δημοσίου, ακόμα και δικαιωμάτων εξόρυξης πετρελαίου και ορυκτού πλούτου, είναι ολοφάνερο ότι αρχίζει το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Από τον τρόπο που επέλεξαν ο κ. Βενιζέλος και οι «μανδαρίνοι» του υπουργείου Οικονομικών να περάσουν, με συνοπτικές διαδικασίες, τις σχετικές διατάξεις, και πολύ περισσότερο από το περιεχόμενό τους που φαίνεται ότι έχει συνταχθεί στο πόδι, γίνεται σαφές ότι η πραγματική πρόθεση της κυβέρνησης Παπαδήμου δεν είναι η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και η προσέλκυση σοβαρών επενδυτών που θα μπορούσαν να συμβάλουν στην έξοδο της οικονομίας από την ύφεση. Αντιθέτως, ο προφανής στόχος είναι η εσπευσμένη παραχώρηση της δημόσιας περιουσίας και των δικαιωμάτων του κράτους επί των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας σε μεγάλα συμφέροντα, εγχώρια και αλλοδαπά, και μάλιστα όσο όσο, προκειμένου να μαζέψουν όσο πιο πολλά έσοδα μπορούν για να καλύψουν τις «μαύρες τρύπες» του Προϋπολογισμού και να μειώσουν το έλλειμμα.

Με τέτοιες «μπακαλίστικες» λογικές, όμως, είναι δεδομένο ότι δεν είναι δυνατόν να ικανοποιηθούν ούτε αυτοί οι ποσοτικοί στόχοι. Και, πολύ περισσότερο, δεν μπορεί να υπάρξει ανάκαμψη της οικονομίας, αφού δεν προβλέπονται ούτε διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, παρά μόνο άρον άρον εκποίηση της περιουσίας του κράτους και μάλιστα χωρίς καμία διαδικασία ελέγχου από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Με τον τρόπο που γίνονται η ιδιωτικοποίηση των ακινήτων νοσοκομείων, πανεπιστημίων και ασφαλιστικών ταμείων, ακόμα και του αιγιαλού, καθώς και η παράδοση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας, είναι προφανές ότι ούτε τα συμφέροντα του Ελληνικού Δημοσίου εξυπηρετούνται ούτε σοβαρές επενδύσεις μπορούν να γίνουν στην Ελλάδα. Είναι φανερό ότι όποιος προλάβει παίρνει και τα «φιλέτα»…

Ανοίγει ο δρόμος για το ξεπούλημα των «ασημικών»

Διατάξεις-σοκ, που ανοίγουν το δρόμο για το άρον άρον ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και των δικαιωμάτων του κράτους επί των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας σε μεγάλα ιδιωτικά οικονομικά συμφέροντα, εγχώρια και αλλοδαπά -και μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις,

Με τις διατάξεις που χωρίς καμία διαδικασία ελέγχου από το Ελεγκτικό Συνέδριο, περιελήφθησαν στο πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών:

* Επιτρέπεται η πώληση μετοχών δημοσίων επιχειρήσεων που είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο σε εξευτελιστικές τιμές, χωρίς καν να προηγηθεί η υποβολή προσφορών, προφανώς προς όφελος των όποιων αγοραστών ζητήσουν πρώτοι τις μετοχές! Το ξεπούλημα των εισηγμένων ΔΕΚΟ θα μπορεί να γίνει μέσω χρηματιστηριακών εταιριών.

* Δίδεται η δυνατότητα στο «Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου» να ιδιωτικοποιεί περιουσιακά δικαιώματα του Δημοσίου, πέραν αυτών που έχουν περιληφθεί στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, το οποίο έχει συμφωνηθεί με την Τρόικα με βάση το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2011-2015. Το Ταμείο θα μπορεί, δηλαδή, να ιδιωτικοποιεί ακόμη και τον αιγιαλό, την παραλία, δημόσια κτήματα και λοιπά ακίνητα που διαχειρίζονται οι Κτηματικές Υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, καθώς και άλλα δημόσια ακίνητα, τα οποία διαχειριζόταν κάποτε η καταργηθείσα πλέον Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου. Επιπλέον, το Ταμείο θα μπορεί να πωλεί σε ιδιώτες ακόμη και δικαιώματα του ελληνικού κράτους για την εξόρυξη πετρελαίου, πολύτιμων λίθων, λιγνίτη και άλλων αξιοποιήσιμων ορυκτών που υπάρχουν στο υπέδαφος της χώρας!

* Το «Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου» θα μπορεί να ιδιωτικοποιεί περιουσιακά στοιχεία και δικαιώματα που ανήκουν σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, όπως νοσοκομεία, πανεπιστήμια και ασφαλιστικά ταμεία, καθώς και σε δημόσιες επιχειρήσεις, οι οποίες ελέγχονται εξ ολοκλήρου από το Δημόσιο ή τα ΝΠΔΔ.

* Οι χρηματιστηριακές συναλλαγές με τις οποίες θα γίνουν οι πωλήσεις μετοχών εισηγμένων ΔΕΚΟ και κρατικών τραπεζών, οι συμβάσεις που θα υπογραφούν για το σκοπό αυτό με χρηματιστηριακές εταιρίες, καθώς και οι συμβάσεις που συνάπτονται γενικότερα με όλους τους συμβούλους των αποκρατικοποιήσεων εξαιρούνται από τον προσυμβατικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου!

Προτεραιότητα η αποκρατικοποίηση των ΑΤΕ και Τ.Τ.

Η πρόσληψη συμβούλου για τη διάθεση μεριδίων του Δημοσίου στην Αγροτική Τράπεζα Ελλάδος και στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και η έναρξη της διαδικασίας πώλησης της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου (ΔΕΠΑ) και του Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ) είναι οι άμεσες προτεραιότητες του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), σύμφωνα με το διευθύνοντα σύμβουλό του κ. Κώστα Μητρόπουλο.

«Με δεδομένη τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο τραπεζικός τομέας, η Ελλάδα θα προσλάβει μια εταιρία ως σύμβουλο για τις πωλήσεις», σημείωσε ο κ. Μητρόπουλος, αναφερόμενος στην αποκρατικοποίηση της ΑΤΕ και του Τ.Τ. από το βήμα του Οικονομικού Φόρουμ Ελλάδας-Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων που πραγματοποιήθηκε χθες στην Αθήνα.

Για τη ΔΕΠΑ και τον ΔΕΣΦΑ στόχος είναι να ξεκινήσει η διαδικασία πώλησης ως τα τέλη του τρέχοντος μηνός, ώστε να ακολουθήσει μέχρι τα τέλη Απριλίου η αποκρατικοποίηση του 35% των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛ.ΠΕ.). Λίγο νωρίτερα, γύρω στα μέσα Φεβρουαρίου, προγραμματίζεται να διατεθούν προς πώληση τέσσερα μεγάλα ακίνητα τουριστικού ενδιαφέροντος, μεταξύ των οποίων το ξενοδοχείο «Αστέρας» στη Βουλιαγμένη και το Διεθνές Κέντρο Ραδιοτηλεόρασης (IBC) στο Μαρούσι.

“Ελεύθερος Τύπος”
Γράφει ο συγγραφέας – δικηγόρος Θοδωρής Καραγεωργίου

Το τελευταίο διάστημα, όλο και συχνότερα, παρατηρείται το φαινόμενο διάφορες τράπεζες να παρακρατούν μέρος μισθών ή συντάξεων από πελάτες τους, οι οποίοι έχουν οφειλές προς αυτές. Το αποτέλεσμα είναι, άνθρωποι οι οποίοι έχουν ως μόνη πηγή εσόδων τους το μισθό τους ή τη σύνταξή τους, να κινδυνεύουν να μείνουν δίχως τα προς το ζην. Αγνοώντας δε το παράνομο της καταστάσεως αυτής, υποκύπτουν στις πιέσεις των τραπεζών και δεν αντιδρούν στην παρακράτηση των χρημάτων τους.

Ο Πολίτης θα πρέπει να ενημερωθεί και να γνωρίζει ότι από την ερμηνεία των διατάξεων (άρθρο 982 παρ. 3 Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και άρθρα 451, 464 Αστικού Κώδικα) καθώς και άλλων σχετικών διατάξεων, προκύπτει ότι δεν είναι από το νόμο επιτρεπτή, αντίθετα είναι αυτοδίκαια άκυρη κάθε παρακράτηση χρημάτων από λογαριασμούς μισθοδοσίας ή συνταξιοδοτικούς, για ποσά οφειλόμενα από δάνεια ή κάρτες. Αντίθετα, η παραπάνω παράνομη συμπεριφορά των τραπεζών στην πράξη, συνιστά και αξιόποινη πράξη, καθώς πληροί τις προϋποθέσεις του εγκλήματος της υπεξαίρεσης.

Θα πρέπει επίσης να τονιστεί ότι ακόμα και ο ίδιος ο εργαζόμενος ή ο συνταξιούχος να έχει δώσει την συγκατάθεσή του υπογράφοντας σχετικό όρο σε σύμβαση, είναι και παραμένει ΑΚΥΡΗ και ΠΑΡΑΝΟΜΗ κάθε παρακράτηση χρηματικού ποσού από τις τράπεζες. Η δε εμμονή των τραπεζών σε τέτοια παράνομη συμπεριφορά επισύρει σημαντικές έννομες συνέπειες σε βάρος τους, καθώς οι πληγέντες μισθωτοί ή συνταξιούχοι έχουν το δικαίωμα να απαιτήσουν κατά των τραπεζών την επανόρθωση κάθε ζημίας που υπέστησαν.

Στις τράπεζες Αγροτική, Eurobank και Πειραιώς έχουν ήδη επιβληθεί πρόστιμα συνολικού ύψους 260.000 ευρώ από τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, κατ’ εφαρμογή της νομοθεσίας για την «προστασία των καταναλωτών», διότι προέβαιναν σε μονομερείς αναλήψεις από τους λογαριασμούς μισθοδοσίας του τελευταίου μισθού ή σύνταξης που κατατίθετο σε αυτές.

Είναι κοινώς παραδεκτό ότι ο Έλληνας πολίτης έχει χρέη και οφειλές, ενώ σε πολλές περιπτώσεις έχει γίνει αφερέγγυος. Αυτό όμως δεν αποτελεί, σε καμία περίπτωση δικαιολογία, για να στερείται το μισθό ή τη σύνταξή του και το δικαίωμά του να ζει ανθρώπινα.


Βρισκόμαστε σε κάποια επαρχιακή πόλη:

- Πάμε στην…τάδε δημόσια υπηρεσία! λέω στον ταξιτζή.

- Υπηρεσίες είναι αυτές! μου λέει αγαναχτισμένος. Κράτος είναι αυτό! Κυβέρνηση είναι αυτή!

- Δεν φταίει μόνο το κράτος και η κυβέρνηση! του είπα. Φταίμε κι εμείς, που ψηφίζουμε αυτούς, που μας κυβερνάνε. Ας εκλέξουμε καλύτερους, να μας κυβερνήσουν καλύτερα.

- Βοηθήστε και σεις οι παπάδες- μια και είστε όλοι σας δεξιοί- να βγει ο Αντώνης ο Σαμαράς! Είπε με έμφαση….

- Και γιατί ο Σαμαράς; είπα.

Επιτέλους, δεν θα βάλουμε ποτέ μυαλό! Θα συνεχίζουμε να θαυμάζουμε τις αναγουλιαστικές κωλοτούμπες τους και τα ξεδιάντροπα «είπα-ξείπα» της απροκάλυπτης προδοσίας τους…

Γιατί δεν θέλουμε να καταλάβουμε ότι και οι μεν και οι δε και όλα τα πλοκάμια τους, είναι το ίδιο δηλητηριώδες παρασκεύασμα. Έστω κι αν, κάθε φορά, μας σερβίρονται, με διαφορετικό περιτύλιγμα!

Ή μήπως μας στενοχωρεί το γεγονός ότι ο Γιωργάκης μας μεταχειρίστηκε ως υποζύγια ξεσαμάρωτα; Ενώ ο Σαμαράς θα μας επιφυλάξει την τιμητική πολυτέλεια να μας φορέσει και σαμάρια!…

Έτσι ώστε να κουβαλάμε ευχερέστερα τα ολοένα επαχθέστερα και απεχθέστερα φορτία με τα οποία θα μας φορτώνουν η Μέρκελ και ο Σαρκοζί! Τους οποίους και οι μεν και οι δε υπηρετούν με την ίδια δουλική αφοσίωση και θρησκευτική ευλάβεια….

- Η μήπως τόσο γρήγορα ξεχάσαμε τον άλλο «μας» χοντρούλη πρωθυπουργό, που ο λαός τον είχε ψηφίσει ως αρχάγγελο της κάθαρσης; Για να γίνει η πρωθυπουργική του θητεία περιβόλι ατέρμονων σκανδάλων!

Τα οποία, στο τέλος, όπως οι γάτες τα κόπρανά τους, τα κουκούλωσε! Εν ονόματι του κατάπτυστου νομικού ανοσιουργήματος «περί ασυλίας και της παραγραφής». Που χάλκευσαν, σε βάρος μας, οι εντιμότατοι συνταγματολόγοι: Ο Βενιζέλος (ΠΑΣΟΚ) και ο Παυλόπουλος (ΝΔ). Μεγάλη η χάρη τους!…

- Ε, λοιπόν, και τότε τι να κάμουμε; Είπε ο ταξιτζής. Να ψηφίσουμε αριστερά!…

- Ούτε αριστερά ούτε δεξιά ούτε αριστεροδέξια!

Αυτή τη στιγμή περισσότερο από κάθε άλλη φορά, πρέπει να πρυτανεύσει το «εμείς» του μεγάλου πατριώτη και πνευματικού ανθρώπου, του Μακρυγιάννη.

Και όσοι, αντί για το «εμείς» του Μακρυγιάννη προτιμούν το στενοκέφαλο και μικρόψυχο κομματικό τους «εγώ», συμπαρατάσσονται, ουσιαστικά, με το συνασπισμό των εφιαλτών. Και είναι, σε τελική ανάλυση, όσο κι εκείνοι, θανάσιμοι εχθροί της πατρίδας και δικοί μας…

- Δεν γίνεται, πάτερ μου, να συνυπάρξουν δεξιοί και αριστεροί!

- Και παραγίνεται, μάλιστα!

- Μα, οι αριστεροί είναι άθεοι!

-Μπορεί, κάποιοι να έχουν τις αγκυλώσεις της αθεΐας. Αλλά, και αυτοί, κατά κάποιο τρόπο, έγιναν άθεοι, επειδή ακριβώς πολλοί χριστιανοί-ακόμη και κληρικοί-υπήρξαν απολογητές και υπερασπιστές της αδικίας και της απανθρωπιάς!…

Οι περισσότεροι όμως αριστεροί είναι πολύ περισσότερο θρήσκοι απ’ το συνασπισμό των εφιαλτών και τη ληστοσυμμορία των τοκογλύφων:

Που έχουν Θεό τους το Μαμωνά, θρησκεία τους τον καπιταλισμό και ηθική τους το έγκλημα!

Όμως…

Τα ταξίδια με τα ταξί τελειώνουν γρήγορα. Και είναι σίγουρο πως- στη σύντομη αντιμαχία μας με τον ταξιτζή ούτε εκείνος θα μπορούσε να κάμει εμένα θαυμαστή του Σαμαρά, αλλά ούτε κι εγώ εκείνον θαυμαστή του Μακρυγιάννη.

Ωστόσο απ’ τα όσα διαμείφθηκαν μεταξύ μας βγαίνει-νομίζω-ένα θεμελιακό συμπέρασμα:
Ότι περισσότερο, από κάθε άλλη φορά, είναι ανάγκη να συνεννοηθούμε και να συνασπιστούμε!

Όλοι μαζί! Σαν μια γροθιά! Αριστεροί, δεξιοί, αριστεροδέξιοι, χριστιανοί, απόστρατοι, λαϊκά κινήματα, πατριωτικά μέτωπα, κλπ, κλπ.

Για να μη μας καπελώσουν, για μια ακόμη φορά, αυτοί, που αιωνίως θέλουν να μας μεταχειρίζονται σαν κοπάδι αλόγων ζώων.

Γιατί εκείνο, που έχει σημασία είναι, το να ζούμε με ελευθερία και αξιοπρέπεια.

Και όχι σαν υποχείρια του ενός ή του άλλου φαφλατά και μασκαρά….

Άλλοτε σαμαρωμένοι, κι άλλοτε ξεσαμάρωτοι. Αλλά πάντα υποζύγια!…

Παπα- Ηλίας